hits

Nydelig sunn julemarsipan!

Endelig!! Endelig har jeg klart å finne en oppskrift på marsipan som smaker nydelig, og har et enda nydeligere næringsinnhold. Jeg har testet litt ulike, men aldri følt at jeg har fått til den rette marsipansmaken, og fastheten i konsistensen. Men nå dere, nå har jeg funnet den perfekte oppskriften. Den kommer opprinnlig fra Thomas, som er et unikum på slike oppskrifter. Jeg tok meg en tur til Majorstuen helsekost (life i Bogastadveien) hvor jeg fikk hjelp av de herlige jentene der til å finne absolutt alt jeg trengte for å bake sunne deilige julegodter. Dersom du er usikker på alle disse litt spesielle ingrediensene som er i sunnere julebags så ta en tur innom Life i bogstadveien, jentene der hjelper deg mer enn gjerne!! I handleposen denne gangen ble det:

 • Sukrin gold
 • Stevia
 • Mandelmel
 • Kokosmel
 • Jule-te
 • Sjokolade med stevia
 • Atkins bar

 Vel hjemme var det bare å sette i gang med bakingen, oppskriften er enkel og marsipanen lages på null komma niks. Det som er en liten utfordirng er at den skal stå i kjøleskapet over natten. Et lite tips: Ikke smak på deigen før du setter den i kjøleksapet, det gjorde nemlig jeg, og den var så god at jeg spiste opp hele deigen, og måtte lage en helt ny porsjon. Haha. Porsjon nummer to fikk stå i fred, og dermed kunne jeg servere nydelige marsipankuler til min bror som var på besøk fra i går til i dag. Han liker godt julekaker og marsipan er nok favoritten. Jeg var derfor ganske så nervøs for hva han ville synes om min sunnifiserte marsipan. Vet dere hva? Han synes den var knall god. *lykke*Så her har dere oppskriften kjære lesere, nå er det bare å bake i vei:

 • 100g lyst mandelmel (jeg hadde bare mørkt og dermed ble fargen på marsipanen mørk - smaken er like god)
 • 80g sukrinmelis
 • 25g sukrin gold
 • 10 dråper stevia vanilla creme
 • 2 dråper mandel essens
 • 1 eggehvitte

 

Rør alt godt sammen i en bolle, og tilsett litt vann slik at du får en klissete fin konsistent. Dekk bollen til med plastikk og sett i kjøleskapet over natten. Neste morgen er det bare å finne frem kreativiteten og lage det du ønsker av marsipanen din. Jeg lagde marsipankuler, og pyntet med en liten mandel. Enkelt og godt. Et tips kan være å rulle kulene i litt kakao, eller sjokolade.Du kan også bruke konditorfarge og få akkurat den fargen du vil på marsipanen din. Det er også godt å gjemme en liten sjokoladebit inni marsipanen, peanøttsmør, eller kanskje en liten karamell. mmmm, det finnes så mange muligheter! Næringsinholdet er som sagt helt supert. Hele oppskriften inneholder kun 293 kcal. 40g protein, 8g karb, 11g fett og 33g fiber.

Nyt førjulstiden, og kos dere!!

Smiiiil Maren

17 kommentarer

Så flott at det finnes sunnerer alternativer :)) ha en super fin dag!

Hærlig =)

MEn hva er jule te ?

Den oppskriften hadde jeg faktisk i hodet selv,det var litt sykt! Godt å få bekreftet at bakeevnene mine ikke er så aller verst :)

Ha en super dag, flotte Maren.

For en utrolig bra oppskrift, Maren! Gleder meg allerede til å prøve den ut når jeg kommer tilbake til Norge om få dager. Du er en fantastisk inspirasjon :D Takk for at du er du !

Herlig! jeg har også nettopp laget marsipan :))

Connie Michelle Klæboe: Te med smak av jul :) kanel, nellik, kardemomme osv :)

Tusen takk for oppskrift. Håper du lager proteinguiden snart, du har helt rett, jg sliter med å skille alle de ulike proteinproduktene. Mye å velge mellom. Stå på, snart juleferie på deg :)

Kan man bytte ut sukrinmelisen med sukrin gold?

Thomas Rossland

Thomas Rossland

KNALLBRA :D wooohooo =D

Disse så kjempegode, skal prøve meg på disse! Takk for oppskriften! :-)

Hørtes kjempegod ut! :D

Kopierer den eg dersom det er ok;)

Hihi, så utrolig herlig å gå inn på bloggen din å oppdage at du har gjort akkurat det samme som meg i dag, nemlig laget Fitnesshardy's julemarsipan:D Uuuuuutrolig gode! Mums mums. De kommer ikke til å stå over natta for å si det sånn;) Haha.

Hvilke atkins bar brukte du?:-)

sara: kokos og peanutt karamell ;)

Bjørg Margrethes hverdag: Nei desverre! Begge ingrediensene må til i denne oppskriften :) selges på vanlig helsekost!

Skriv en ny kommentar