hits

Sunn snacks

Jeg får utrolig mange spørsmål fra lesere, kunder, venner og bekjente om dette med sunnere alternativer til godteri. Det er helt ok å spise godteri i helgene. Dersom du holder på med en livstilsendring, kan det være smart å begrense godterispisingen til kun en dag, og ikke hele helgen. Det er virkelig ingen grunn til å fortvile, det finnes så mange andre supre alternativer. Ja dere har hørt det før, oppkuttet frukt, mørk sjokolade, nøtter, vanilje kesam bla bla bla. Jeg mener at hemmeligheten ligger i hvordan man velger å servere det. Det frister så mye mer å spise noe som ser deilikat, innbydende og fristende ut. Jeg har derfor laget dette innlegget i håp om at jeg kan inspirere dere til å anrette godsakene litt lekkert, og dermed bli fristet til nyte et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle sjokoladeskålen og potetgullet. Dette er også helt topp å kose seg med i hverdagen, for hvem i all verden har sagt at vi kun kan lage kose-skåler og spise snacks i helgene? Her er diverse sunne godtsaker dandert på et fat med små skåler. Tørkede ferskner, friske jordbær, valnøtter, og druer. Honning og sukkerfritt sjokoladesirup som dipp. Det er helt enkelt, men det handler vel mer om å komme på å gjøre det på denne måten. Her kan du selvfølgelig bytte ut med dine favoritter.Skyr skogsbær i bunn, musli, mager kesam og friske bringebær på toppen. Super enkelt, men se så lekkert det blir når man legger det lagvis i et glass, istede for å kaste alt sammen i en skål. Her kan du selvfølgelig også bytte ut råvarene. Jeg har testet med Skyr blåbær, musli, vanilje kesam og blåbær på toppen, det var helt nydelig!Mange har kanskje et taco-brett som dette hjemme. Det kan brukes på flere måter. Kutt opp diverse grønnsaker, og legg dem i skålene. lag en enkel dipp av kesam og din favoritt dippmix. (jeg bruker holiday) Du kan selvfølgelig også lage din egen dipp av diverse krydder dersom du føler deg ekstra kreativ. Du kan gjøre akkurat det samme med frukt som kuttes opp i små biter, og ha mørk sjokolade i midten, slik at fruktbitene kan dyppes i sjokolades. Nydelig! (bruk gjerne sjokolade med 70% kakao)Bytt ut brusen med rent vann, eller et glass med saft uten sukker. Det smaker friskt og godt, fyll glasset med isbiter og et lite mynteblad eller annen pynt på toppen, og plutselig har du en super delikat og fristende sommerdrikk. Helt uten sukker!

Jeg håper dere fant litt inspirasjon her til å ta noen litt sunnere valgt når det kommer til snacksen. Del gjerne din sunne favorittsnacks i kommentarfeltet :)

 

Smiiiiil Maren

15 kommentarer

Så lekkert, og du har helt rett, takk for inspirasjon

Elsket dette innlegget! Takk for inspirasjon;) Jeg har egentlig blitt veldig flink, men det har sklidd ut med brusen og litt sjokolade nå i eksamensperioden, så dette var det jeg trengte for å skjerpe inn! Må bare fylle opp kjøleskapet med bær i morgen;) Ha en fin søndag!

ser lekkert ut, men det er synd du blir sponset av maximat nordby senter som viser spareribs og pommes frites.

jan: Blir ikke sponset av dem, det er blogg.no som bestemmer hvilken reklmae som ligger akkurat der. Mektig irriterende!!!!!! men desverre ikke noe jeg kan gjøre med det så lenge bloggen ligger under blogg.no (noe det vil bli en endring på veldig snart)

Å så delikat alt så ut!:) det er så mye hyggeligere og spise noe som er dandert på en sånn måte!:)

Åhh, alt så heelt herlig ut!

Fine bilder og supre tips ;)

Hei, hva slags treningsprogram vil du anbefale for en som har trent en liten stud? burde det være splitt program eller fullkroppsprogram? og hvilke øvelser?

Hei! Takk for mye bra inspirasjon i bloggen. Lurer på hva du tenker om forskingen av aspartam, som er i mye av den sukkerfrie saften og brusen o.l ?

Også smaker det myyye bedre enn godteri! Jeg spiser godteri en dag i helgen, men det frister mindre og mindre ;)

så skikkelig sunt og godt ut!

virkelig inspirerende!! :)

Vet du (eller noen av dere andre lesere) om det selges kålchips, som du har skrevet en del om, i Stavanger? Har vært i flere helsekost butikker uten hell.

Har såååå lyst å teste =)

Tone: Desverre så vet jeg ikke. kanskje noen andre vet ?

Takk for fine tips! Det er utrolig mye gode alternativ der ute, man er ofte bare for "lat" til å finne dem.. en sjokolade er plutselig oppi handlekurven fortere enn man kan tenke fruktsalat.. :-/ Jeg blir heldigvis flinkere og flinkere.. spiser meg heller mett på jordbær før sjokoladen blir tatt frem ;-)

Tusen takk for tipsene!! Fikk lyst til å lage alt sammen, så jeg drar rett til butikken!:)

Skriv en ny kommentar