hits

Trening med strikk

Det finnes enormt mange øvelser man kan gjøre ved hjelp av en strikk, eller resistance bands som de kalles. Jeg skal dele mange øvelser med dere fremover, men jeg ønsker å dele dem opp slik at det ikke blir for mye å forholde seg til på en gang. I første omgang vil jeg fokusere på 3 øvelser:

  • Strakmark
  • Opptrekk
  • Triceps press 

 

1. Strakmark er en øvelse i hovedsak for bakside lår og setemuskulatur. Strikken legges bak nakken, og motsanden justeres av hvor bred benstilling du har ( og selvfølgelig ved tykkelse på strikken) Første bilde viser startposisjonen, og neste bilde viser sluttposisjonen. Pass på å holde ryggen rett, og vær bevisst på å stramme/aktivere magemuskulatur. Skyt hofta bakover, rette ben. Kjenn etter at du får god kontakt med baksiden. 

2.Opptrekk: Denne øvelsen er primært for skuldre. Utføres ved at du står på strikken, bredden på bena avgjør mostanden, et fint utgangspunkt er ca skulderbredde. Hendene holdes i et smalt grep foran kroppen, tomlene peker innover. Trekk opp til hake, albuene skal være høyeste punktet i sluttposisjonen av øvelsen. Vær bevisst på holdningen din, brystet frem, stolt holdning. Trekk opp, og hold igjen på vei ned, slik at du jobber i begge faser av øvelsen. 

3. Triceps-press er en øvelse for triceps, eller baksiden av armen. Sett deg i knestående, med strikken bak kroppen. Første bilde viser startposisjonen med armene bak hodet, og bilde to viser sluttposisjon med armene over hode. Her vil også avstanden mellom knærne dine avgjøre mostanden. Vær bevisst på at du jobber i hele øvelsen, hold igjen på vei ned og press opp. 

Dette var bare et lite utvalg av øvelser, og jeg vil komme med flere innlegg med nye øvelser etterhvert. Hvis øvelsene er uklare, så husk at det er mye lærdom i å se på filmer av øvelser. Bruk for eksempel Youtube aktivt for å søke opp ulike øvelser, det gjør jeg mye selv også!

Bruker du strikk i treningen din? Hva er din favorittøvelse med strikk?

 

Smiiiil Maren


13 kommentarer

Bruker å gjøre opptrekk, men nå fikk jeg flere tips :)

tenkte gå til innkjøp av strikk så dette er kanon! :) hvilken strikk lengde er mest praktisk? 3m? noen anbefalinger? takker :)

Du er så inspirerande! Og du er så flott!

Genialt! Innleggene dine som handler om ferietrening er helt topp! :-D

Jeg har bare sånn strikk med håndtak som jeg bruker til X band walk. Du har en utrolig fin og motiverende blogg. Digger bildene dine.

C

Flotte øvelser - motiverende

Flotte bilder

Inspirerende blogg!! Hvor er treningstøyet på disse bildene fra? 😊

Hvor kan man få kjøpt slike treningsstrikk? 😊

Det er ingen tvil at man har mange treningsmuligsmuligheter emd kun strikk og kroppsvekt :D

takk for gode tips, Maren - og velkommer heim på norsk jord igjen :)

Takk for gode tips til trening! Har lenge tenkt å kjøpe en strikk til treningen. Hvordan vet man hva som er passe strl. (med tanke på tykkelse og hvor stor den er)? :)

ELSKET dette innlegget! Du er til stoor inspirasjon:-):-)

God sommer!

Har du noen tips til hvor man kan kjøpe seg et slikt treningsstrikk? Og hvilken str på strikket anbefaler du?:-)

Skriv en ny kommentar