hits

Luksusfrokost

I går fikk jeg litt ufrivillig god tid på morgen da jeg forsov meg, og sov over hele forelesningen. Jeg bestemte meg derfor for å bli hjemme og gjøre noe ekstra hyggelig. Hva er vel hyggeligere enn å bake? Disse rundstykkene er min pappas favoritt, og jeg bakte derfor en ekstra porsjon som jeg overrasket han med på jobb. Jeg dro opp akkurat tidsnok til lunsjen hans, slik at han kunne kose seg med nybakte rundstykker til lunsjmat. Det er så koselig å gjøre slike spontane fine ting for andre, spesielt når de overhode ikke venter det. 

Rundstykkene er laget av Funksjonell mat sin ferdig brødmiks, hvor du rett og slett kun tilsetter vann. Google opp funksjonell mat brødmiks så får du opp bilde av den. Jeg har noen ganger tilsatt litt ekstra nøtter, havregryn, salt og olje, men det er absolutt ikke nødvendig. I går kjørte jeg den helt plain, og hadde kun miksen og vann. Jeg har kjøpt miksen på vanlig helsekost, men jeg vet at den også selges i noen av de store matbutikkene. Dette er ikke et sponset innlegg, eller reklame for funksjonell mat, det er kun et tips fra meg til dere, om et sunt, enkelt og utrolig smakfullt brød (eller rundstykker i mitt tilfelle). Jeg har flere ganger laget miksen til brød, det funker helt supert det også. Denne miksen fungerer supert som enb base, så kan du jo leke deg med å tilsette akkurat hva du vil. Tørkede tranebær eller rosiner er utorlig godt for å få en litt søt vri på rundtsykkene. Det er kun kreativiteten som setter grenser. 

Jeg koste meg litt ekstra i går og hadde både smør og syltetøy på rundstykkene. Jeg spiser vanligvis ikke smør, men når det er varme rundstykker rett fra ovnen da må det faktisk smør til. Kan du tenke deg noe bedre enn smør som smelter på varm bagst? Mmmmm. Friske blåbær og eple i biter fikk også plass på min tallerken. En god kaffekopp var også den del av herligheten. Dette er i mine øyne en perfekt frokost. 

Så det fristende ut?

 

Smiiiiil Maren


9 kommentarer

Det så deilig ut! Hvor mange rundstykker fikk du og hvor lenge stekte du de? :)

Marie: Jeg fikk 12 stykk, stekte dem i ca 40 min. Det kommer helt ann på hvilken pakke du kjøper , den finnes nemlig i flere størrelser. Når jeg lager brød, så stekes de i 60-70 min og jeg får to brød av miksen. Det er rett og slett bare å følge instruksen på pakken :)

ja det så ganske så fristende ut :) ble sulten her jeg sitter :D

Mm, nå ble jeg veldig fristet! Skjønner godt at du må ha smør på varme rundstykker, det er jo såå digg :D

Så veldig godt ut! Hyggelig av deg å overraske pappaen din også :)

Kan jeg, av ren nysgjerrighet, spørre hvorfor du ikke spiser smør til vanlig?

:): Egentlig fordi jeg sjeldent spiser brød og bagst sånn til hverdags også er jeg veldig glad i smøreost, leverpostei og makrell i tomat på knekkebrød og da har jeg ikke smør under :) Så ingen annen grunn enn det

Åhh! Digg! Nå kom jeg på at jeg har 1 kg med den brødmiksen på lur. Blir rundstykker til lørdagslunsjen seinere i dag. Jeij! Er innom bloggen din titt og ofte. Gotta love it! Keep up the good work. Ha en strålende helg!

Marielle: Ååå da er det bare å glede seg, de rundstykkebe blir helt vilt gode :) KOS DEG og god helg!

Skriv en ny kommentar