hits

Chips & dipp - på den sunne måten!

Chips og dipp er en favoritt hos mange. Uansett hvor delikat og fristende man gjør det, så blir det ikke helt det samme å kutte opp grønnsaker med dipp til, når det egentlig er chips/potetgull man har lyst på. Jeg har derfor lyst å dele denne geniale, og sunne snacksen med dere. Her får dere den deilige chips følelsen, og i mine øyne er dette en verdig konkurrent til de usunne, og fete chips typene vi vanligvis spiser. Chips og kos er lov innimellom, selvfølgelig, men det kan være fint å ha et litt sunnere alternativ også. Speltlompe chips er genialt, og det beste av alt er at det tar super kort tid å lage. Noe som er helt avgjørende, for har man lyst på noe snacks, så har man lyst på det der og da, så kjapt som overhode mulig. 


Du trenger: 

  • En pakke speltlomper
  • Krydder
  • Salsa & Mager kesam

Legg lompene opppå hverandre slik som vist på øverste bilde, så kutter du dem opp som en pizza. Fordel trekantene utover et bakebrett slik som vist på bildet under, og tilsett ønsket krydder. Jeg brukte rett og slett pommes frites krydder, fordi jeg synes det smaker så ubeskrivelig digg. Det finnes renere krydder man kan bruke, så her er det bare å prøve seg frem. Lag gjerne to ulike varianter, med ulike smaker. Inn i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter, se til underveis, dette går fortere enn du tror. 

Resultatet blir crispy og smakfulle chips, med et helt supert næringsinnhold. Jeg valgte salsa uten sukker, og lettere rømme som tilbehør. Man kan også bruke mager kesam for en mer proteinrik variant. den er litt tykkere på konsistensen, og mitt valg fallt derfor på den letteste varianten av rømme. Den er mer flytende i konsistensen, og passer bedre som dipp synes jeg. Jeg liker å ha ren salsa og ren rømme smak til slike tortilla chips, men man kan gjerne lage en spennende dipp ved å tilsette ulike krydder i rømmen. Her er det bare å prøve seg frem. Av ferdigposene er Holiday min favoritt smak. 

 

Disse tortilla chipsene er super gode som snacks, men det er også perfekte å ha til fredagstacoen eller for å gjøre salaten litt mer spennende. De er også geniale som base i en nachos rett. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig helg, og en riktig god påske. Jeg skal ut på tur å handle inn til påske nå. Både kvikklunsj, appelsiner, solo og påskegodteri står på min handleliste. Jeg har prøvd meg på litt sunt påskegodt, og en nydelig proteinkakao som jeg gleder meg til å dele med dere. 

 

Smiiiiil Maren


12 kommentarer

Kunne du delt et innlegg senere idag der du viser hva du har kjøpt inn til påsken? Sunt påskegodt og mat og slike ting?:) Og kanskje gi noen eksempler til sunne snacks og middager som det går ann å lage i påsken?

hvor får man kjøpt sukkerfri salsa?

Malin<3: jepp, det skal du få;)

Dilan: den røde, Santa Maria :) den er uten sukker

Himmel og hva... snakke om dåelig samvittighet..jeg har idag langet ned et freia påskeegg ( de er jo bare himmelske) og pizzaboller til lunsj... fysj...ikke bra!!! må nok lage noen sunne chips å ha i helgen for å kompensere med fredagens bom. God Helg Maren, takk for all inspoen du gir meg

trenger du noe olje på for at krydderet skal sette seg eller har du bare krydder rett på lompebitene?

kathrin: Godt spørsmål, og det ville nok jeg også trodd at man måtte men jeg prøvde uten noenting og det fikk helt fint :) Krydderet hang på det! :)

Det ser fantastisk ut! Takk for tips!

Dette såg kjempe godt ut :) det må prøves :-)

Anbefaler å strø litt ost over før du steker dem i ovnen og servere med guacamole til! mmmm smaksbombe! :D God påske!

Anbefaler å lage salsaen fra bunnen selv ;)

Skriv en ny kommentar