hits

Fokuser på golfballene

God lørdagsmorgen. I dag har jeg en tekst å dele med dere, som jeg vil at dere skal lese, tenke over, og lese en gang til. Så vil jeg at du skal gå ut, og nyte denne lørdagen, og bruke tid på golfballene dine, ignorere de tullete sandkornene som krever mer energi og tankekjør enn de fortjener. Til slutt vil jeg at dere husker på kaffen, og helst sammen med noen som virkelig gjør deg glad.  Les teksten, og du forstår hva jeg mener. 

 

Å henge seg opp i småting kan fort blinde deg fra det som virkelig betyr noe i livet, noe denne historien perfekt illustrerer. Når hverdagens stress virker uoverkommelig, når 24 timer i døgnet ikke strekker til, husk filosofien om syltetøyglasset!

En lærer sto foran sin klasse med en knippe ting. Da timen begynte tok han, uten å si et ord, frem et tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.
Når han var ferdig spurte han klassen om glasset var fullt, klassen var enig om at det stemte.

Så begynte læreren å fylle glasset med småstein, han ristet litt på glasset slik at småsteinene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han klassen om glasset nå var fullt, og det mente klassen at det var.

Nå fant læreren frem litt sand og tømte oppi glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrom i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig «ja».

Deretter fant læreren frem 2 kopper kaffe og tømte i glasset, det fylte selvfølgelig opp de hulrom som var mellom sandkornene. Klassen humret.

«Nåvel» sa læreren da latteren stilnet. Forestill dere nå at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktig ting, familie, kjærester, barn, god helse, venner og hobbyer. Rett og slett ting som hvis alle andre ting gikk tapt fortsatt ville gi dere et lykkelig liv. Småsteinene er andre ting av betydning, som jobb, hus, bil osv. Sand representerer alle andre småting. Læreren fortsatte: «Hvis dere putter sand i glasset først, er det ikke plass til hverken småstein eller golfballer. Det samme gjelder i livet forøvrig. Hvis dere bruker all energi og tid på små ubetydelig ting, får dere aldri plass til ting som er viktig. Vær derfor oppmerksom på ting som er viktig for deres lykke. Lek med ungene. Ta var på din helse. Inviter din kjære ut på middag. Bruk tid på din hobby, for det vil alltid bli tid til å gjøre huset rent. Prioriter golfballene, for resten er bare sand».

En av elevene rakte så opp armen og spurte hva kaffen skulle representere. Læreren smilte: «Jeg er glad du spurte. Det er bare for å vise at uansett hvor travelt dit liv måtte virke, så er det alltid plass til et par kopper kaffe med en venn».

Jeg fikk denne tilsendt av en god venninne, og den kom på et tidspunkt hvor jeg virkelig trengte den. Jeg smiler av denne skjønne teksten, og jeg skal lese den med jevne mellomrom, slik at jeg minner meg selv på å fokuser på golfballene i livet mitt. Orginalteksten finner dere her.

 

 

Smiiiil Maren

 

18 kommentarer

den var fin! Takk for en tankevekker, da var det bare å gripe dagen! God helg<3

For en fin tekst. Den skal jeg ta med meg videre.

Når kommer resten av svarene på spørsmålsrunden?

Ha en fin helg :-)

Anki: Det kommer ikke flere :) Har delt hele tre fulle innlegg med spørsmålsvar :) Ha en super lørdag du også. smil M

Den traff!!

Dagen skal tilbringes på Panorama hotell på Sotra utenfor Berfen hvor det arrangeres Yogafest i helt nydelige omgivelser. Ser frem til å senke skuldrene sammen med to gode venner og ca 70 fremmede yoga entusiaster :)

Ha en fin dag Maren!

Cathrine.: Så fantastisk!! Nyt og kos deg<3

Takk for en fin tankevekker! Et flott innlegg som passet perfekt nå :) God helg!

Den teksten e så fantastisk! Ha ei fin helg fine Maren :)

Hei:) dette var en fin tekst, og ved å lese den ble dagen min mye bedre;) det er virkeli de viktige ting i livet som teller. Her er det langfrihelg m trening og avslapping som står på planen:) håper du får ei fin helg:) Du er så inspirerende:)

Elsker den teksten! :D veldig viktig påminnelse! God lørdag, kjære deg <3

Hei denne teksten hørte jeg for flere år siden - og tenkte at den tanken skal få påvirke mitt liv - hva skjedde jeg glemte den og ble opptatt av uvesentlige detaljer - TAKK for påminnelsen - viktig budskap :)

Hei vakre :)

Så pås snap at du ser på Kardashians, hvilken sesong ser du på og hvilken kanal ?

Håper du svarer.

Tusen takk

Må bare få fortelle deg hvor mye du inspirerer meg! Har lenge slitt, og sliter litt fortsatt, med mitt forhold til mat og trening. Blir skremt over hvor mye media påvirker meg, og har derfor måttet slutte å lese flere blogger på grunn av dette. Din blogg derimot, er ikke en av dem. Jeg føler meg så mye bedre hver gang jeg har vært her inne. Synes også spalten din i Shape Up var utrolig bra! Du får meg til å slappe av og ikke få dårlig samvittighet for at jeg spiser. Du viser at det er mulig å spise balansert og nok og at det er slik det skal være. I mine dårlige perioder må jeg telle hver minste kalori og må ligge i underskudd for at jeg skal få sove når jeg legger meg. Dette er helt feil, og det har du fått meg til å innse. Når jeg er inne på bloggen din, innser jeg at det faktisk er golfballene som er det viktigste her i livet, og de plagsomme tankene mine bør ikke engang ha plass i glasset! Tusen tusen takk, kommer aldri til å slutte å lese bloggen din! Du stråler, du er virkelig et forbilde.

:: For en nydelig kommentar, tusen tusen takk for alle vake ord. Jeg tar det virkelig til meg. Takk for at du er så modig, sterk og tøff som tørr å dele, bare ved det har du kommet langt. Tusen takk for at du titter innom bloggen, tenk så heldig jeg er som har slike unike lesere som deg :)

Line: Var bare noen gamle episoder som gikk på tv2 bliss. Usikker på hvilken sessong det er dessverre.:)

Å så nydelig tekst

Jeg vil kjøpe 10'golfballer og putte på et glass og ha stående på badet - så husker jeg hver morgen på dette viktige budskapet - "fokus på de viktige tingene" - så nydelig

Nydelige bilder

Å, dette ble jeg glad av å lese! :-) Henger meg ofte opp i småting, og følelsen av å ikke strekke til, spesielt i stressende perioder. Derfor er det viktig med en påminnelse som dette en gang iblant.

Skriv en ny kommentar