hits

Hvorfor er mat så vanskelig ?

Jeg sitter her med en vond klump i magen. Jeg er bekymret, skeptisk og faktisk litt lei meg over flere av kommentarene som har kommet inn på bloggen den siste tiden. Kommentarene går på kosthold og regler rundt hva som er lov og ikke lov, såkalt ja-mat og nei-mat. Lesere forteller om mat som måles og veies, analyseres og overveies nøye før den skal spises. Det planlegges og vurderes, og det hele er på vei i en retning jeg får frysninger på ryggen av å tenke på. Dette er galskap! Jeg blir så lei meg over at unge jenter og gutters forhold til mat skal være så komplisert og vanskelig. Jeg kjenner virkelig på en sorg på vegne av alle dem som daglig kjemper en kamp mot kaloriene, og aldri får en pause fra det evige jaget etter det perfekte kostholdet.


Hva er det perfekte kostholdet tenker nok mange. Ikke spør meg - for jeg aner ikke hva som er det perfekte kostholdet for deg!  Vi er alle ulike, med ulike behov, ulike mål, og ulike forutsetninger. Vi liker ulike ting, vi trenger ulike ting, og vi er generelt ulike. Vi har ulike rutiner, og ulike hverdager, med ulikt aktivitetsnivå og ulik døgnrytme. Det sier seg selv at et kosthold som passer for en person, kan være helt feil for en annen. Det er da litt skremmende å se at kosthold kopieres helt ukritisk, med forhåpninger om samme resultat som den personen det ble kopiert fra. 


Jeg undrer meg over hva mine leser tenker om alt dette med mat, kalorier, dietter, proteiner, fett og karbohydrater. Hva tenker dere om frokost, lunsj, mellomåltider, middag, og kveldsmat? Hva tenker dere om måltidshyppighet, og mengder? Hva tenker dere om å spise sent på kvelden, og hva tenker dere om å spise frokost eller ikke spise frokost? Hva er dine erfaringer, dine opplevelser og dine meninger? 


Jeg vil utfordre mine lesere til å dele, helt dønn ærlig, en normal kostholdsdag med meg i kommentarfeltet. Hva du spiste til de ulike måltidene på en helt normal dag. Jeg tipper svarene vil være ganske så forskjellige, og det er akkurat det som gjør det så spennende og interresant. Jeg har respekt for at mange kanskje ikke ønsker å dele, og det er helt i orden. Jeg håper likevel at noen gjør det, for jeg vil så gjerne høre deres meninger om alt dette.

Jeg håper vi sammen kan få satt lys på, og snakket litt om dette med mat, og kanskje klare å få frem hva som gjør det så fryktelig vanskelig.

 

 

Smiiil Maren

 

144 kommentarer

Åååh, elsker bloggen din!<333

Hei - flott at du tar opp dette temaet. Det er helt klart at jakten på det perfekte kostholdet henger sammen med jakten på og ønske om den perfekte kroppen. Jeg kjenner på det selv. Jeg spiser 2 skiver brød til frokost, lunch er gjerne salat eller brød igjen og middag varierer - kveldsmat er gjerne youghet med korn - men når klokka blir rundt 2100, da kommer ofte sjokoladen eller isen fram !!!!!! der har du min utfordring...... Men det finnes viktigere ting enn mat, kilo og kalorier :) BRA INNLEGG

Jag håller med, jag blir också ledsen av att höra att det här med mat ska vara så svårt.

En vanlig matdag för mig börjar med två brödskivor till frukost med varierande pålägg. Mellanmål är ofta frukt. Till lunch äter jag varm mat, som svensk är jag van vid att äta det ni norrmän kallar middag två gånger om dagen. Det brukar vara fisk eller kött med någon form av kolhydrater och grönsaker. På eftermiddagen äter jag frukt och innan träningen tar jag gärna riskex med pålägg eller yoghurt. Sen äter jag middag på kvällen, som består av samma som jag har till lunch.

Försöker hålla sötsaker till helgen, men det händer att det blir några pepparkakor, chips eller chokladbitar någon dag i veckan också. Jag är allt för glad i mat för att sätta gränser för mig själv som ändå bara gör mig deppig. Jag tränar ca 5 dagar i veckan och anser mig själv som normalt aktiv i vardagen. Är generellt väldigt nöjd med min kropp, mina träningsrutiner och mina matrutiner. Önskar verkligen att alla kunde vara det. Livet är för kort för att gå runt och tänka för mycket på kropp, träning och mat :)

Jeg sliter veldig med mat, og er veldig opphengt i både kalorier og karbohydrater. I dag har jeg spist en skål med havregrøt til frokost og et hjemmelaget knekkebrød til "middag". Jeg har fredag og lørdag der jeg kan skeie ut med hjemmelaget pizza, men resterende dager så spiser jeg relativt lite. Det går mye i det samme som i dag!

Nå skriver jeg anonymt, fordi jeg synes dette med mat har vært vanskelig. Jeg hadde før et veldig avslappet forhold til mat, jeg spiste hva jeg ville, når jeg ville, uten noen form for dårlig samvittighet. Jeg spiste usunt og sunt. Så havnet jeg på en diett, stilte i konkurranse og etterpå synes jeg det var veldig veldig vanskelig. Ting jeg ikke fikk spise på dietten føltes helt feil å spise igjen. Mat som var nei mtp konkurransediett føltes ut som en sprekk. Jeg gråt mine tårer, var sint, overspiste, overtrente, gikk ned enda mer i vekt, gikk opp i vekt, gikk tilbake i vekt. Tok meg veldig lang tid å bare spise en banan. Altså. Galskap sett fra mine øyne idag. Jeg unngikk sosialt, veide all mat, spiste ikke søtsaker eller junk. Sprakk jeg på den minste ting, så gikk resten av dagen til å tømme alt av mat i skapene. Stod opp på natta, spiste meg ut av kjøleskapet. Det var når legen så at jeg hadde omtrent 7-9% fett på kroppen at jeg måtte gå opp i vekt.. Jeg brukte noe mnd, ettersom alt var "ferskt" så kom jeg meg ut av sirkelen. Nå har jeg også prøvd en stund å få barn, og dette har gjort forholdet til mat så mye mer avslappet selv om jeg veldig sjeldent greier å synes det er ok med en bolle på en vanlig tirsdag. Men maten veies ikke mer, jeg spiser søtsaker på helg og overspiser ikke slik jeg gjorde. En sånn konkdiett fucker sååååå mye opp i hodet, folk som skal stille og ikke helt vet hva de går ut på, skulle bare visst dessverre ...

Jeg har over flere år hatt et vanskelig forhold til mat, og vært igjennom flere faser, forskjellige perioder med forskjellig ja/nei-mat osv. Etter en lang periode med et forholdsvis "Normalt" kosthold og treningsopplegg, har jeg nå hatt et stort tilbakefall. Dette er vanskelig å dele, men siden det er et steg på veien mot å bli friskere, det å innse og fortelle, skal jeg skrive hva jeg spiser i løpet av dagen:

-i løpet av dagen holder jeg meg til fire speltlomper, hvor to inneholder gulost og de to andre er naturelle. På en god dag spiser jeg også en frukt.

Jeg vet at dette ikke er bra, og jeg er i gang med oppfølging av lege for blant annet dette. Jeg vil ikke leve slik lenger, men det er så vanskelig å bli trygg på mat igjen. Det er en lang og hard kamp, men en kamp jeg skal og må vinne.

Synes det er trist at det skal være så mye snakk om mat, problemer osv jeg. Her bidrar du også. F.eks ved å legge ut bilde av en skolebolle og skrive "ja, det er lov å unne seg noe godt også!" når du legger det frem på denne måten virker det som at det egentlig ikke er helt naturlig, siden du føler et behov for å kommentere det. Om du forstår? Det er mange bloggere som gjør det samme, og da virker det som det ikke er helt naturlig likevel. Er noe naturlig, ja da legger man ut bilde av det uten å føle trang til å faktisk kommentere eller forsvare det. Det samme gjelder f.eks å ikke trene en dag eller to "ja det er lov å ta en pause også". Selvsagt er det det..hvorfor lage et nummer ut av det?

Balanse er nøkkelen til suksess!:)

Frokost: havregryn med melk og rosiner + juice

Lunsj: tre brødskiver med diverse pålegg, frukt og kanskje en liten yoghurt + masse vann

Middag: Taco/gryte/fisk/pasta/kylling o.l. + lettbrus

Personlig trives jeg veldig godt med mitt kosthold! De dagene jeg trener spiser jeg gjerne frukt og en redbull som pwo.

Eventuelt mellommåltid kan være nøtter, frukt, yoghurt, solsikkefrø eller questbar.

Min vanlige kostholsdag er;

Frokost: en skål med havregrøt

Lunsj: 3 knekkebrød med kjøttpålegg

Middag: fisk eller kjøtt

Pleier ikke å spise kvelds, tar meg heller litt frukt som mellommåltid

Har ganske merkelig forhold til mat, der tankene mine varierer veldig.

Jeg har spisefortyrrelse og sliter veldig med dette med mat og kalorier. Var farlig undervektig for en stund siden, men er normalvektig i dag. Likevel strever jeg så utrolig mye med maten, og unner meg aldri noe annet enn questbarer eller nutrilettbarer hvis jeg skal kose meg.

Men jeg gleder meg VIRKELIG til den dagen jeg kan unne med både det ene og det andre, for det er virkelig en del av livet - Å kunne kose seg!

Så jeg jobber hardt for å få det sånn! Og jeg er veldig sikker på at veldig mange strever med akkurat det samme som meg, og det gjør vondt å tenke på.

Men jeg vil også bare si at du Maren, du er helt fantastisk flink blogger. Du har ikke bare fokus på dietter og proteinsjokolader, men du kan faktisk kose deg med vanlig sjokolade og chips innimellom. Det er sånn det skal være! :) Du er en virkelig inspirasjon, og definitivt min favorittblogger! <3

Jeg lager alltid en stor smoothie med bær, banan, spinat, rått egg, proteinpulver, hamp og chiafrø som jeg tar med og drikker på jobb etter trening. Blir jeg sulten før lunsj spiser jeg litt mandler, frukt, eller kanskje yoghurt.

Lunsj blir som regel salat eller en stor Maren-skål ;) Spiser gjerne paprika, tomater og agurk også ved siden av.

Middag blir ofte kjøtt/fisk med grønnsaker, suppe med masse digg i, søtpotetlasagne, taco, quinoapizza ++. Synes det er veldig gøy å gjøre retter sunnere, som å lage pizzabunnen av grønnsaker eller quinoa. Blir også noen sunnere desserter i løpet av uka, mens i helgene spiser jeg akkurat det jeg vil (candyking <3)

Jeg har vært veldig opptatt og bevisst mitt kosthold siden 2011. Følger ingen diett, men liker å unngå halvfabrikata, lage mat fra bunnen av og bruke rene råvarer er viktig for meg. Mitt kosthold består av grovbrød med varierende pålegg. Egg/fisk/honning/avokado/skinke. Knekkebrød med samme påleggslag. Havregrøt, omelett, salat.. Dette brukes som frokost og lunsj. Middag er gjerne potet/fisk/grønt eller kjøtt/potet/grønt. Som mellommåltid bruker jeg mye eple og nøtter. Kveldsmat kan være noe meieriprodukter med bær/nøtter eller samme som frokost/lunsj. Og jeg prøver å holde søtsaker til helgen, men det ryker lett på noen yoghurtnøtter og dadler gjennom uken :)

Håndballspiller 17 år

Håndballspiller 17 år

dette spiser jeg på en normal dag:

Frokost/førmorgentrening: 1kaffe med melk + litt frukt

Lunsj/postworkout: proteinsmoothie og knekkebrød

snacks: kaffe eller te eller noe nøtter og frukt

Førtrening: skyr og frukt + kaffe

så spiser jeg gjerne noe etter trening, for så å komme hjem og spise middag. dette blir ofte noe kjapt som sushi, omelett eller pizza.

Dette er altså en normal dag for meg, men jeg sliter med overspising til tider. da kan jeg lett hive i meg både smågodt, chips og en hel pakke ben&jerrys eller to, for så å spise veldig lite neste dag. skulle ønske mat var et enklere tema i min hverdag, da jeg er toppidrettsutøver med mål å bli BEST i min idrett...

mat for meg har nå i 2 år vært veldig vanskelig. Jeg ble lagt inn for 1/2 år siden på sykehuset med anorexia og lå der i 2 mnd. Etter å ha kommet ut gikk det litt bedre men nå kjenner jeg meg motløs. Alle bilder at mat, tynne folk og Fitnesspersoner gir meg ikke lyst til å spise/eller gir meg lyst til å spise minimalt. En matdag for meg er heldigvis litt bedre, og kan bestå av 90kcal yoghurt med blåbærsmak til frokost og lunsj, og kylling og grønnsaker til middag. Noen ganger i helgene sprekker jeg og spiser masse og ender opp med og ikke spise noe bortsett fra en riskake de 2 dagene etter.. Men å spise en banan eller knkekkebrød som inneholder mer enn 22kcal er skremmende. Jeg vil ikke ha det sånn. Alt dreier seg liksom om kropp og mat i dag. Men din blogg har hjulpet mye, du inspirerer til en gøedesfylt, sunn, sporty og balansert hverdag! Takk go at du tar frem temaet, og jeg håper verden kan bli mer fokusert på at livet skal dreie seg om glede, og ikke om kalorier og modellkropper..

Normal kostholdsplan ville sett ut slikt:

Frokost - Eple og pære + en questbar innimellom

Lunsj - Havregrøt eller proteinpannekaker

Middag - Laks, kylling eller lignende

Kvelds - Toast med pesto eller yoghurt:)

Jeg pleier ikke å ta noen mellommåltider fordi jeg som regel ikke blir noe sulten mellom måltidene og som regel spiser jeg aldri senere enn 8 på kvelden! Jeg pleier som regel aldri å ha noe snop, chips I helgene, holder meg som regel til frukt eller questbarer og smoothie:))

Frokost: en kopp Biola zero

Lunsj: Pasta, salat, suppe, skiver

Middag: for eksempel fiskekaker med poteter, pasta med kjøttboller, sushi

Mellommåltid: frokostblanding, noen pepperkaker, eller en bolle eller to

Godteri i helgen ;)

Er ikke alltid så sulten om morgenen. Tar tak og fjerner godteri og ett mellommåltid hvis jeg ser jeg legger på meg litt/beveger meg utenfor komfortsonen for vekt/buksene blir stramme.

Løper vanligvis 5-7 timer i uken.

Jeg har hatt et noe anstrengt forhold til mat tidligere, men nå føler jeg heldigvis at jeg er blitt "bra" igjen. Før var jeg veldig opptatt av at alt måtte være sunt, mens jeg idag også kan spise usunt selv om jeg som regel spiser sunt. Det er bra at du tar opp dette!

Hva jeg spiser varierer selvsagt, men jeg antar at en normal dag kan se sånn ut:

-Frokost: en stor skål med store havregryn, cottage cheese, hasselnøtter, jordbærslytetøy og melk

- Mellommåltid: et eple eller en yoghurt

- Lunch: tre skiver med skinke, ost og noe grønt

- Middag: som regel noe fisk/kjøtt, grønsaker og grov ris, taco, hjemmelaget grov pizza, ostesmørbrød eller noe helt annet

- Mellommåltid: en frukt eller yoghurt med cottage cheese

- Kveldsmat: for eksempel en stor skål med havregrøt, 3 grove vafler eller 3 knekkebrød med pålegg og grønt

Som sagt så varierer selvsagt dette :-)

Veldig bra innlegg! Synes det er bra det blir satt fokus på dette med når kosthold og trening blir FOR ekstremt.

Jeg har selv vært gjennom en såkaldt livsstilsendring. Har gått ned 12kg, og er kjempefornøyd. I tiden med vektnedgang har jeg fulgt en matplan og treningsprogram jeg har fått fra en coach. Nå kjenner jeg på at det er vanskelig å legge fra seg matplanen med oppførte gram, matvekta og det "ekstreme" fokuset jeg har hatt for å nå hit jeg er nå. Målet er å stoppe helt å veie mat og spis etter lyst, sult og glede :)

Hei Maren!

Så fint at du tar opp akkurat dette temaet!

Leste en av kommentarene i et tidligere innlegg hvor noen spurte om akkurat det: "Hva er ja og nei mat?". Det første som slo meg var at, det er jo ikke dette denne bloggen handler om :/ Du har jo hele veien vært klar på at alle er ulik, og at det i grunn ikke finnes "ja og nei mat". Heller alt med måte.

En typisk hverdag for meg når det gjelder kosthold er abolutt ikke bra, helt og holdent fordi jeg spiser alt for lite! Jeg hopper over frokost, spiser tre-fire knekkebrød med helt enkelt pålegg til lunsj, middag er standard mat (kjøtt, fisk, grønt og poteter/ris/pasta), også dropper jeg ofte kveldsmaten. Mellommåltid er det også dårlig med desverre.

Jeg ønsker så gjerne å spise bedre(MER), men foreløpig går det heller dårlig.

Jeg beundrer deg for den du er, og for alt du står for! Takk for sunn, god og positiv motivasjon i hverdagen :)

Klem fra meg!

Det er sant at mat er vanskelig, spesielt for meg synes jeg da. Jeg har cøliaki, laktoseintoleranse, histaminintoleranse og tåler rå frukt og grønnsaker svært lite. Jeg har egentlig ikke peiling på hva jeg egentlig skal spise og det ender ofte med tårer og sult, eller smertefulle kramper og endeløse timer på badet. Legen kan heller ikke hjelpe meg, så jeg føler meg ganske alene. Jeg har ikke spist ute på mange år og jeg har alltid med meg mat hvis jeg skal til venner eller noe sted, der jeg ikke hat mulighet til å lage meg mat.

Mat er rett og slett kjempe vanskelig. Man får hele tiden høre om ting man ikke burde spise og ting man burde spise, mengder, tider og innhold som skal være på den ene eller andre måten. Jeg har hørt på utallige mange råd om "dietter" og kostholdsplaner, og aldri egentlig funnet helt ut hva som funker for meg. Jeg får liksom aldri de resultatene jeg gjerne skulle hatt.. Men i noen måneder nå har jeg på en helt vanlig dag spist mager cottage cheese med 0% yoghurt og ulike bær og/eller Kiwi, 2 eller 3 speltlomper med kyllingfilet pålegg med noe grønnsaker og frukt som mellommåltid, fisk eller kylling til middag med for det meste grønnsaker evt. noe karbohydrater i form av fullkorn eller søtpotet og omelett av 2 egg og kyllingfiletpålegg (ellers spiser jeg 2 kokte egg) og gjerne noen nøtter. Dette er for det meste det kostholdet består av så varierer jeg litt til hvilke tider jeg spiser de forskjellige tingene. Har jo som du sikkert ser fått veldig mye inspirasjon fra deg! :-)

En vanlig dag:

- frokost: to speltlomper med avokado, skinke og salami

- mellommåltid: eple

- lunsj: en halv boks CC, banan og peanøttsmør

- mellommåltid: en neve nøtter/skyr/questbar osv

- middag: protein(kjøtt av en type) sammen med pasta, ris, lomper, grønnsaker, salat, u name it, litt forskjellig :)

- kveldsmat: havregrynsgrøt med cc og banan.

Dette er et eksempel på en dag for meg! :) har jo ikke det samme hver dag, av og til knekkebrød meg egg, speltlompepizza, hjemmelaga burger, taco osv.

Koser meg med godis på lørdag eller søndagskvelder :)

FLOTT innlegg, Maren!! Viktig. Det som funker for meg, trenger ikke funke for deg :) vi er alle så forskjellige, både mtp forutsetninger som aktivitetsnivå, trening, sykdommer, høyde, vekt, liker og ikke liker.

Hei! Flott at du tar opp dette, håper dette kan fremheve at vi alle er forskjellige og har forskjellige behov. En typisk dag for meg består av 4 hovedmåltider, og 2 "småting" før og etter trening.

- Frokost er som regel bær, mager kesam og masse (!) digge, knasende nøtter.

- Lunsj er salat med skinke, digg avocado og en frukt.

- Før trening spiser jeg enda en frukt, og etterpå blir det gjerne en skikkelig digg proteinbar :)

- Har dilla på chicken red curry til middag for tiden, og den består av kylling, kokosmelk, søtpotet og masse digge grønnsaker.

- Kveldsmaten blir veldig lik frokosten, bare med masse havregryn og tørket frukt :)

Har funnet ut av å legge de fleste karbohydratene til senere på dagen funker supert for meg, og det gir meg masse energi og mindre cravings! Så prøver som regel å holde meg til det - og skulle det være en dag at det ikke blir helt sånn, så er det null stress :)

Jeg er helt enig med deg! Syns det er så trist at mange har et anstrengt forhold til mat.

Jeg spiser typisk to knekkebrød/brødskiver med makrell i tomat, 1 egg, 1 kiwi og et glass melk til frokost- en frukt og litt nøtter som mellommåltid- salat, brød/knekkebrød med variert pålegg og grønnsaker eller lignende til lunsj- middag varierer mellom supper, pastaretter, fisk osv.mye rotgrønnsaker nå på høsten - kveldsmat blir ofte youghurt/cottage cheese eller knekkebrød. Om jeg leser hjemme blir det ofte en liten mørk sjokoladebit til kaffen også ;) Og en questbar eller sjokomelk om jeg har trent og ikke skal spise på en stund.

Hei. Jeg teller selv kalorier hele tiden. Har ikke spist kake/godterier på snart 1 år. På jobb når det serveres kaker, så klarer jeg alltid å ''lure'' meg unna. Jeg sier at jeg tar meg et kakestykke senere eller at jeg har tatt et kakestykke. Det funker hver gang. Det handler ikke for meg å gå ned i vekt i det hele tatt, men jeg tror det er alt dette oppstyret om perfekte kropper som har påvirket meg. Ja, jeg har blitt mer definert, men veier det samme (55 kg) og er 1.65. Jeg ligge på 1800-2000 kcal daglig, men så har jeg en aktiv jobb og trener hver eneste dag. Kanskje 2-3 ganger til dagen. Det er skremmende og skrive dette, men jeg vet at foreldrene og de som står meg nærmest har lagt merke til dette. Jeg spiser bare det som er sunt og som er så kalt ''ren'' mat. Kanskje tar jeg meg en questbar til kos i helgene, men har ikke samvittighet til å spise godteri lenger.

Jeg skulle ønske jeg kunne blitt ung jente på ny og kost meg med mormors vafler uten dårlig samvittighet. Jeg takker ''nei'' til mormors vafler og jeg får så dårlig samvittighet for dette. Det er i hodet det sitter og jeg holder rett og slett på å bli gal..

Vanlig matdag for meg nå som jeg er gravid (matvanene har forandret seg litt...) er 2 brødskiver med leverpostei til frokost, til lunsj spiser jeg det jeg har liggende enten det er druer, yougurt, kjeks eller potetgull...Middagen lages stort sett fra bunnen av, og til kvelds spiser jeg en brødskive og gjerne en kanelbolle om søtsuget tar overhånd. Ja, for ikke å glemme att jeg er avhengig av isbiter da. Det knasker jeg på hele dagen imellom måltidene :)

For ett bra innlegg kjære Maren!!

Jeg har tidligere hatt ett rart forhold til mat, men det begynner å slippe nå!

Før måtte jeg ha full kontroll, men det ødla så mye.. Jeg tenker fortsatt over hva jeg spiser, men har ikke lenger ett strengt behov for å ha kontroll!! Jeg er glad du tar opp slike teamer! Det er så viktig

God søndag kveld videre vakreste, beste Maren!!

Tusen takk for et flott og veldig viktig blogginnlegg! Jeg synes utviklingen mot dette enorme matfokuset har skjedd veldig fort. Fra å være mer eller mindre forbeholdt de som ønsket å gå ned i vekt har vanlige mosjonister og veldig mange normalvektige mennesker begynte å telle, veie, nekte seg og stresse over mat. Jeg synes det er trist og det virker som at det har blitt en økende polarisering; samtidig som man får flere mennesker med overvekt og fedme får man stadig flere mennesker med spiseproblemer på grensen mot spiseforstyrrelse =/

Men det er fryktelig vanskelig, jeg merker det selv. Jeg må hele tiden bestemme meg for å ikke begynne å veie maten min, og skrive lister over hva jeg spiser. Det kan virke veldig ufarlig, bare gjøre det en periode for å kanskje bli litt mer "ripped", men jeg tror at det kanskje ikke skal mer til før man faller utpå. Så fort du vet hvor mye kalorier det er i den porsjonen med havregrøt eller i den shaken du lager det, så blir den vanskeligere å spise. Man tenker at man skal bare kutte ut litt av det som gir mer kalorier; mindre nøtter, droppe bananen, ikke ha i frø osv, og plutselig har man gjort kostholdet sitt veldig strengt.

En vanlig matdag for meg starter med havregrøt eller noe som likner Marenskåla til frokost :) Til lunsj er det nesten alltid en stor salat med masse godt i kantinen. Til middag er det fiskeform, fylte paprika, kyllingsuppe, pannekaker, veggiskebab eller lasagne. Heldigvis har jeg et matvrak av en treningsglad samboer så det er aldri aktuelt å droppe middagen eller bare lage noe lite og energifattig :) Til kvelds etter trening blir det en solid smoothie med nøtter/gryn/cottage cheese/egg eller knekkebrød/lomper med pålegg e.l. Også her slipper jeg ikke unna å spise, og det er jeg veldig glad for :)

Jeg tror menneskene man har rundt seg er veldig viktig! For min del har samboeren min vært kjempeviktig! Fra å spise kanskje ensidig og for lite har jeg nå endelig et sunt, variert og ikke minst tilstrekkelig kosthold. For de som sliter med maten tenker jeg derfor at det er kjempeviktig å snakke med kjæresten, venninnene eller familien om dette. Fortell kjæresten din at du stresser med mat, at du er redd for all "nei"-maten, at du snikteller kalorier eller løper av gårde på treningssenteret for å svette av deg kanelbollen du spiste før på dagen. Jeg tror menn slapper mye mer av når det kommer til mat, og de ønsker jo at du skal være frisk, sunn og ha overskudd! Da får du dessuten en gatekeeper og en heiagjeng som passer på deg og som hjelper deg med å endre tankemønster. For det tar tid, men det er så uendelig viktig.

Er du singel så er det viktig å snakke med venninner om dette. Det kan kanskje virke harmløst å snakke litt om kropp, trening, kalorier og vekt når man møtes, men dette kan fort bli selvforsterkende. Den som stresser med dette allerede får vann på mølla, og den som kanskje ikke har vært så opptatt av disse tingene kan kanskje begynne i det små med å begrense kostholdet sitt. Tør å være ærlig med hverandre om at dette er vanskelig og vondt, at man ikke skal legge mer press på hverandre, men kanskje hjelpe hverandre ut av en dårlig spiral. Gi hverandre et fristed med å sørge for at de i alle fall har en arena hvor de ikke trenger å ha dårlig samvittighet for å ha mer lyst på en kakao enn en svart kaffe, og at det er lov å spise en bolle til.

Dette ble et langt innlegg, men jeg er så glad for at du tar det opp. Jeg begynte å lese bloggen din Maren fordi du var den første treningsbloggeren jeg fant som IKKE var på diett. Mange hadde masse fine treningstips, men jeg ville ikke utsette meg for flere oppskrifter hvor halvparten av ingrediensene hun var å finne på iHerb, og hvor næringsinnholdet var oppsummert nederst... Du formidler treningsglede, matglede og et balansert forhold til hva som er sunt og hva man helt fint kan kose seg med. Jeg synes det er helt herlig og jeg vil bare takke deg for en inspirerende og flott blogg som får meg til å smile og som gir meg lyst til å ta en liten joggetur ute, en apekattøkt på treningssenteret og sette meg meg Netflix og litt sunn og usunn snacks etterpå. Tusen takk for bloggen din! :)

typisk matdag i disse dager (hvilke må nevnes er kjipe og vanskelige på alle plan - fysisk, og psykisk)

Frokost

100-150 g cottage cheese

eple/plomme/melon

2-3 nøtter (wtf liksom?! 2?!3?!)

Lunsj

Ingenting

eller gulrot/frukt/

eller deler av en fiskekake

Noen (sjeldne) ganger: middagsrester = grønnsaker & fisk/eggehvite

^^^NULL matlyst + kranglete mage

Middag -- = kvelds (da jeg utsetter det til 18-19.00tiden)

Nesten alltid grønnsaker + torsk

eller når typen lager middag: grønnsaker + kjøtt + søtpotet

Ellers småspiser jeg litt nøtter for å forsøke å få i meg næring.

Det hele er svær fortvilende da jeg VET SÅ UENDELIG mye bedre men ikke klarer å "skjerpe meg". Slik jeg har det i livet akkurat nå kjennes det ut som om jeg har en propp i halsen, som om halsen er så full av fortrengt gråt at det ikke går an å presse maten ned (og med akkurat nå er det snakk om de siste tre månedene.. tida går altfor fort). Og det som skremmer meg aller mest er at vekta står omtrent på stedet hvil (gikk ned litt i strarten bare) ... ikke at jeg VIL ned i vekt - men det skremmer meg at kroppen klarer å skru ned forbrenninga så sinnsykt mye.

Dette ble sutrete, beklager det. Men du ba oss være ærlige med "en typisk matdag" og dessverre er dette min

En helt normal hverdag:

Frokost: Havregrøt med cottage cheese, melk, sukkerfritt syltetøy og litt peanøttsmør.

Mellommåltid: Skyr og en frukt

Lunsj: Kyllingsalat med avokado, quinnoa, fetaost og oliven.

Mellommåltid: En frukt

Middag: Stekt laksefilet med ris og grønnsaker

Kvelds: En rute mørk sjokolade

Jeg er veganer!

Frokost er havregryn med soyamelk\kokosmelk\havremelk + banan, lunsj er som regel wokede grønnsaker med enten kikerter, linser eller quinoa som proteinkilde + fullkornspasta. Middag varierer i det uendelige, alt fra en diger salat med hummus,ovnsbakt søtpotet, taco etc. kveldsmat er ofte brød med avokado eller chiapudding. I tilfelle noen skulle komme til å kritisere: jeg tar blodprøver jevnlig og har aldri manglet noe som helst :)

Frokost: 2 hjemmelagde knekkebrød, et med kaviar og gulost og et med leverpostei og sur agurk. Et kokt egg, nesten en boks cherrytomater og to kopper kaffe med melk og et glass premium appelsin juice. (frokost hjemme hos mamma og pappa)

Bussmat (på veg til oslo) To persimon og en boks lakerol

Lunsj: Cottage cheese, vanilje yoghurt, en kiwi, masse mandler, kanel og sukrin

Middag: 3 knekkebrød med speillegg, skinke og smeltet ost, ketshup og en stor salat.

Kvelds: Smoothie med masse digg og tre smågodt ting (som jeg fant i en godtepose innerst i skapet ;P)

Mat har blitt litt vanskelig ja. Jeg har gluten- og laktoseintoleranse. Dette bidrar spesielt til at "mat to go" i en stressende hverdag blir vanskelig. Veldig lite varm mat som ikke inneholder melk og hvete man kan spise på farten.

En typisk mathverdag for meg er:

Frokost: bananpannekaker, glutenfri havregryn eller egg og bønner.

Mellommåltid/lunsj: frukt, sushi eller salat.

Middag: glutenfri pasta, fisk og grønnsaker, taco, gryterett o.l.

Kveldsmat: bønner, knekkebrød, rester fra middagen etc.

Noen ganger blir det pålegg eller noe usunt til lunsj/mellommåltid fordi studentkantinen/butikken har lite "sunt"/ja mat som er glutenfri og mulig å spise som det er, som man også blir mett av.

Anonym Fitnessfreak

Anonym Fitnessfreak

Mitt forhold til mat er og veldig vanskelig. Enten spiser jeg ikke noe ellers spiser jeg for mye føler jeg. For 6 mnd siden spiste jeg 4 frukt og en skål grønnsaker på nøyaktige tidspunkter hver dag over lengre tid. Nå spiser jeg 2 skiver til frokost, 3 skiver til lunsj, en middag med ekstra grønnsaker da jeg ikke spiser kjøtt og 2-3 skiver til kvelds. Får i meg ca 2000 kalorier daglig som har vært et mål å nå lenge. Det gjør forholdet til mat veldig merkeligt, og kan føre til at jeg sulter meg og overtrener, eller overspiser og overtrener. Finner aldri noen balanse med mindre jeg velger bort maten - noe jeg ikke vil igjen.

Jeg har et angstrengt forhold til mat, teller kalorier og er skikkelig bevisst på hva jeg spiser. Jeg trener styrke 5-6 dager i uka i tillegg til en veldig aktiv jobb samt jeg har noen cardio og fotballøkter i tillegg til styrketreninga og jobb. En vanlig matdag består av:

Frokost - Shake fra Herbalife

Lunsj: ren kyllingfileet med litt salat og agurk, og en skyr

Middag: kokte egg på grovt rundstykke, eller retter med kyllingfileet og karbonadedeig

Kvelds: Shake fra Herbalife og/eller knekkebrød med proteinrikt pålegg

Mellommåltider: skyr, proteinshake etter trening

Jeg forbrenner opptil 3000 kcal per dag og spiser ca 1400. Sørger for at proteiner er det meste, og minimalt med karbohydrater.

Skriver anonymt nå...

Har i mange mange år synes dette med kosthold har vært meget vanskelig:( Har lenge slitt med perioder med bingespising, ingen vet om dette. Planla alltid nøye når jeg skulle være alene slik at jeg kunne handle inn mengder mat, gjerne både is, chips og sjokolade. Spise til en ble kvalm! Visste at jeg måtte ta tak.

Nå har jeg klart å snu og jeg er mer livsglad og har det veldig mye bedre med meg selv :)

Nå spiser jeg det som føles bra for min kropp. Jeg teller ikke kalorier.

En normal ukedag ser slik ut:

Frokost: Grovt rundstykke / evt to grove skiver brød med ost og kalkunpålegg

Lunsj: proteinrik yoghurt, skyr e l og frukt

Middag: varier, men lager mest mulig fra bunn, evt take away som sushi, salater etc

Hvis søtsug: frukt på kvelden, sjokomelk etter trening

Lørdager spiser jeg mer fritt og unner meg litt smågodt eller lignende :)

Dette fungerer meget fint for meg :)

I fjor gikk jeg ned over 7 kg i løpet av oktober-januar i fjor. Jeg ble helt besatt av kalorier, veiing og måling. Hadde hatt en pause fra trening i nesten 6 måneder på grunn av en omfattende og alvorlig ryggoperasjon, for ca 1,5 år siden. Under oppholdet på sykehuset gikk jeg ned noen kilo pga dårlig matlyst, men gikk fort opp igjen når jeg ble bedre.

Da jeg da begynte å trene igjen så jeg endringer på badevekta. Jeg begynte å drikke mer vann. Etterhvert droppet jeg frokosten, og etterhvert bestod lunsjen av en yoplait dobbel 0%. Jeg var totalt fanget i det, men merket samtidig at jeg ikke var meg selv. Det snudde da jeg nådde 50 kg. For mange er ikke dette lite, men jeg har alltid vært en stor jente, og dettr var en lav vekt for meg, på 167 cm.

Jeg har gått opp igjen nå. Det plager meg, men jeg har akseptert det. Jeg har mer energi og klarer mer, og treningen er preget av glede, og ikke tvang.

I dag består frokosten av en mettende smoothie eller havregrøt. Lunsjen er ofte knekkebrød med avokado eller middagsrester. Til middag er det det familien lager og til kvelds er det ofte yoghurt eller brød. Kosten er veldig variert, og jeg spiser det jeg har lyst på. I helgene koser jeg meg, og det er jeg glad for. Jeg veier meg fortsatt ofte, men blir ikke påvirket slik som før. Skulle alltids vært tynnere, sterkere og penere, men jeg har endelig akseptert meg selv <3

Jeg lever med det evige jaget etter det "perfekte".. kommet langt på bedringensvei fra ortoreksi/anoreksi som så fint satt seg fast hos meg etter 1.året på idrettslinja på vgs. Jeg går nå mitt siste år (er løper), og er fortsatt ganske fortapt i det evige kostholdsregimet....

En vanlig dag for meg starter med brødskiver og et glass melk, etterfulgt av akkurat det samme til lunsj, så et mellommåtid med yoghurt/frukt, deretter middag, også brødskiver igjen... tar gjerne noe frukt etc før sengetid.... Stadig ønsker jeg å teste meg selv, jeg vil prøve noe nytt, men ender med de samme gamle brødskivene, fordi dette er "trygg mat". Før kunne jeg gjerne lage smoothies, havregrøt osv... men nå kjøper jeg heller smoothie med kcal innhold, og grøten dropper jeg.

- jente 18 år.

Utrolig bra innlegg!

Selv har jeg et ganske vanskelig forhold til mat. På en vanlig dag kan jeg spise en halv skive til frokost, og hopper gjerne over lunsjen... Når det kommer til middag spiser jeg ofte alt for mye, fordi jeg gjerne ikke har spist siden frokost. Og blir ofte så mett at jeg hopper over kveldsmat også, og heller spiser litt sjokolade eller chips. Dette er et kosthold jeg ikke er noe stolt over eller fornøyd med, og ønsker å gjøre noe med... Men synes det er ganske vanskelig, og vet ikke helt hvor jeg skal begynne.

Men du er virkelig et stort forbilde Maren, og motiverer meg på mange måter!

Jeg velger også å være anonym i svaret.

Jeg har hatt en spiseforstyrrelse over halve livet, så for min del jages jeg egentlig ikke etter det perfekte kostholdet - men et kosthold som jeg kan leve bedre med/bli bedre med - og få et (bedre) liv med. Og videre som er bra for meg både fysisk og psykisk.

Du har en veldig fin og inspirerende blogg og mange gode innlegg. Heia treningsglede og et balansert forhold til mat :)

En vanlig matdag:

Frokost: 1 skive med et tykt lag meierismør, spekeskinke og proteinkaffe

Lunsj: 1 skive med masse meierismør og kjøttpålegg og 1 skyr

Før trening: 1-2 frukt

Middag: proteinkilde, grønnsaker og karbohydratkilde (ofte potet/ris)

Kvelds: stooor smoothie på mager kesam, proteinpulver, bær og banan og juice :)

Eventuelle mellommåltid er frukt :)

Har trappet opp frokosten fra 1/2 mango til frokost+ lunsj - til nå nesten 100 g mager cottage cheese m sukerfritt syltetøy.

Har ikke så mye struktur på måltidene, men går mye i melon, agurk, tomater og gulrøtter til de resterende måltidene.

Suppe eller 1/2 søtpotet til middag og en quest til mellommåltid! Av og til noen usaltede/uristede peanøtter:)

Hei, helt at du tar opp akkurat dette temaet og håper du kan svare på litt spørsmål rundt dette som mange etter hver stiller. Selv sliter jeg veldig med kostholdet og selvbildet generelt. Føler liksom aldri jeg blir "fit" og venta viser de tallene jeg ønsker. Har alltid et mål om å veie så og så mye, og jeg klemmer på fettet på magen og lårene for å måle at så og så mye skal bort. For meg starter dagen med 30gram havregryn+ vann i mikroen til havregrøt med litt kanel. Til lunsj har jeg to sportsknekkebrld med Noras syltetøy uten sukker. Til middag blir det det som familien spiser og til kvelds har jeg en yoghurt med mer protein+kiwi+ 1 kanel knekkebrød. Etter trening tar jeg meg et stort glass Oboy. Dette er slik jeg spiser så og si hver dag, unntatt om i helgene hvor jeg tillater med å spise det jeg vil.

Bra innlegg.

Jeg har gått opp 15 kg (planlagt) de siste to årene.

Nå i det siste har jeg spist for få måltider, men sånn ca ser dagene mine ut matmessig nå:

Frokost; Stor skål havregryn m. rosiner og skummet melk

Lunch: 2 egg og tunfisk

Mellommåltid før trening: Banan

Middag: Alt fra nachos, poteter og noe kjøtt (og saus!), fisk, etc

Kveldsmat: Ofte knekkebrød med leverpostei eller noe annet pålegg, eller havregrynsskål igjen.

Prøver å holde godteriet til helgene, men tar meg en pepperkake eller noe smått og godt i uken om jeg er på besøk eller bare får veldig lyst på det :)

Frokost: en stor skål med havregrøt, laget på havregryn, eggehviter og proteinpulver. Toppet med kanel, sukrin og mandler.

Mellommåltid: skyr eller kvarg med nøtter og et eple eller gulrot

Lunsj: chiarundstykker, omelett; chiqpudding, proteinpannekaker med sukkerfritt syltetøy, salat med kylling, pasta og ett, hjemmelaget polarbrød med proteinrikt pålegg, meieriprodukter med bær og nøtter

Mellommåltid: masse grønnsaker, egg med kaviar, mer

skyr, smoothie.

Middag: kjøtt/kylling/fisk med grønnsaker og avokado/søtpotet/ris/pasta og masse sukkerfri ketchup Heheh. Taco, speltompelasagne osv

Kveldsmat: enten meieriprodukter eller proteinbrød med pålegg også en bananis med proteinpulver og kanskje jeg koser meg med en proteinbar.

I helgene koser jeg meg med vin, smågodt, is osv om jeg vil ha.

Jeg er 18 år og kan med hånden på hjerte si at jeg har et veldig avslappet forhold til mat. Jeg vil gjerne dele mine vaner bare fordi jeg syns mat er gøy☺️. Jeg trener jevnt og kjenner at jeg trenger mat.

Til frokost spiser jeg alltid havregryn med Biola.

Til lunsj på skolen spiser jeg mellom 4 og 6 skiver.

Når jeg kommer hjem og det gjerne er 2 timer til middag spiser jeg knekkebrød, skive eller noe annet som frister.

Til middag spiser jeg det som blir servert uansett. Jeg merker at de dagene jeg har for eksempel pølse og komle blir jeg litt slakk. Det er ikke mat som gir meg energi.. Men unasnett grei mat.

Før trening spiser jeg gjerne litt mer havregryn eller brød mat, jeg liker ikke å vær sulten på trening!

Deretter spiser jeg kvelds, uansett hva klokken er. Om klokken er 10 og jeg er sulten så spiser jeg, å legge seg sulten funker ikke for meg! Jeg prøver ellers å få i meg 5 frukt om dagen og har en viss kunnskap om hva som er bra for kroppen. For meg er mat glede derfor spiser jeg både sunn og usunn mat. Når det er sagt så liker jeg best å spise sunn mat. Når jeg skriver sunnmat så mener jeg eks grovt brød, frukt og grønt, rent kjøtt. Mat som gir meg enig Jeg merker kroppen liker bedre sunn mat så godteri og slikt greier jeg som oftes å spare til helgen. Men har jeg veldig lyst på sjokolade på en ukedag så spiser jeg det uten dårlig samvittighet.

Jeg er enig med deg det er ikke gøy å vite at folk sliter me noe så naturlig som mat.. Mat er faktisk kroppens drivstoff og det er ikke gøy når sunt blir usunt. Jeg kunne gjerne skrevet mye mer om dette. Men jeg er takknemmelig for at jeg har et avslappet forhold til mat og kropp. Stå på Maren! Jeg leser bloggen din fast, mye på grunn av at det skinner gjennom at du har et avslappet forhold til mat, selv om det er en sunn livsstil som er fokuset på bloggen.

Veldig bra poeng du tar opp Maren!:) Til din interesse:

Jeg spiser 3-5 måltider om dagen, ettersom hvor sulten jeg er og om jeg trener og er mye i aktivitet. Jeg trener 3-6 dager i uken og er ellers relativt aktiv både på jobb og fritid. En typisk hverdag kan se slik ut på matfronten: 1. Frokost bestående av havregrøt, Havrebrød, cottage cheese eller omelett, 2. Lunsj: Samme som frokost eller salat med skinke eller kylling, middagsrester eller knekkebrød. 3. Middag: Kyllingfilet med søtpotet og grønnsaker, laks/annen fisk med søtpotet og grønnsaker, wok, lomper fylt med kjøtt eller fisk, pasta, supper. 4: snacks/mellommåltid/kveldsmat/før eller etter trening: proteinbar, frukt, nøtter, grønnsaker, yoghurt.

I helgene spiser jeg alltid godteri og ellers det som blir servert i sosiale sammenkomster. Drikker også sjokolademelk opptil flere ganger i uken. Jeg synes selv at jeg har et sunt, variert og balansert kosthold med rom for kos og mindre sunne alternativer. Min eneste regel er at jeg skal holde kosen (godteri osv) til helgene, så godt det lar seg gjøre:)

Veldig bra at du tar opp dette temaet. Det trengs! Jeg har tidligere slitt med anoreksi og ortoreksi, men er 100% frisk av det nå. Men det har jeg virkelig jobba for! Så jeg har et avslappa forhold til mat nå og vet hva som funker for meg.

På en vanlig hverdag ser kostholdet mitt ca sånn her ut, men varierer så klart fra dag til dag:

- Frokost: Gresk yoghurt m musli og banan + eple

- Lunsj: Smoothie + banan

- Middag: Wok m nudler og kylling

- Kveldsmat: 2 speltlomper m pålegg + frukt

Veldig bra innlegg! Bra skrevet!

Et evig aktuelt tema

Takk for en sånn herlig blogg du lager!

Mat er vanskelig, det betyr at vi prøver å være fornuftige?

Mitt mål med mat er å holde meg frisk og ha energi.

Trening 2-4-5 x pr uke på morgenfaste, kaffi <3

Frokost: shake/havregrøt/chiapudding/egg/bananvaffel ish

Lunsj: middagsrester/ maren-skål/pålegg-lomper/skiver med makrell/salat/suppe

Middag: wok/veggiesgryte/fisk/omelett/søtpotet/kjøtt sjeldentpåhverdag, men helg

Mellommåltid: knekkebrød, epler, gulerot, questbar,nutrilett, nøtter, klementin, skyr/kesam

Utfordring: sjokolade, questbars, epler, nøttesmør, nøtter /nøtteblanding posjoneres ut, men spises opp nesten umiddelbart, reguleringsutfordring :)

Til frokost spiser jeg yoghurt med cottage cheese og hjemmelaget granola, eller knekkebrød med avokado og kjøttpålegg. Lunsjen varier jeg med ulike salater og omeletter, havregrøt eller smoothie med havregryn. For tiden er jeg helt hektet på søtpotet, så middag blir ofte søtpotetsuppe/søtpotet pizza/søtpotetnachos, men jeg spiser og en del laks, speltlompelasagne, salat med kylling/kjøtt/fisk og bakte grønnsaker med fyll. I tillegg spiser jeg mellommåltider som frukt og grønnsaker/yoghurt/questbar/nøtter. Kveldsen blir ofte knekkebrød:-) jeg liker å tenke at jeg har et godt kosthold, men jeg synes dette med mat er ekstremt vanskelig. Jeg tenker på det dagen lang, og den dagen jeg ikke teller timer mellom måltidene, og regner ut sånn ca. Hvor mange kalorier jeg har spist, er en god dag. Jeg synes det er ekstremt vanskelig å ha et avslappet forhold til mat, men jeg jobber med saken. Tommel opp for slike innlegg! Gøy å se hva andre skriver.

Jeg er en 18 år gammel jente som har lest bloggen din fast veldug lenge nå! Og blitt veldig inspirert i matveien av deg :)

en dag for meg ser gjerne slik ut:

- frokost: "marenskåla" med cottage cheese, yoplait blåbær yoghurt, bananbiter og nøttifrutti

- Lunsj på skolen: go' morgen blåbæryoghurt

- før trening: en banan

- middag: (det foreldrene mine lager) Ofte taco, kyllingsalat, laks med grønnsaker, fårikål, pai, (mye forskjellig)

- mellommåltider: mye frukt, epler, druer osv.

- kveldsmat: noen ganger knekkebrød

Jeg sliter ganske mye med mat for tiden, og jeg vet egentlig ikke helt hvorfor. jeg trener hver dag og løper ganske mye (intervaller og slik) men likevel føler jeg alltid at jeg spiser for mye. jeg er en tynn og høy person, men føler jeg hat litt "ekstra" rundt magen som jeg gjerne vil ha bort, men dette er så vanskelig! Jeg legger meg alltid i senga med en følelse av at jeg har spilt altfor mye og altfor dårlig gjennom dagen, og jeg blir skikkelig sliten av dette. Jeg tror det er spesielt siden jeg har sluttet å se så mye fremgang. da jeg var yngre hadde jeg en del fett rundt magen, men dette forsvant raskt da jeg begynte å jogge i 15-års alderen. men det lille ekstra vil bare ikke bort! Dette tror jeg er grunnen til at mat er vanskelig for meg, jeg tenker bare: "Hvis jeg får bort det ekstra fettet, DA skal jeg begynne å nyte det å unne meg en sjokolade i helga". Men jeg får alltid dårlig samvittighet etter godtrikos i helgene..

Dette ble et langt "innlegg" men godt å endelig få ut :)

Jeg ser forresten veldig opp til deg! Du har et så fint avslappet forhold til mat, du har virkelig funnet noe som funker for deg, og det missunner jeg! Liker bloggen din kjemepgodt :)

Merker at mat blir mer og mer vanskelig. Man vil spise det riktige, servere riktig mat og ikke ha mat som niste som andre "ser ned på".

Anja

Spiser masse mat, har masse muskler og energi. Snop i helgen ;)

vanlig hverdag:

frokost: 2 dl havregryn som kokes opp med vann og et egg + en gulrot

mellom-måltid: eple og gulrot

lunsj: to grove brødskiver med ost, skinke, tomat, salat og agurk + en gulrot

middag: kylling, masse grønnsaker og ris

kveldsmat: knekkebrød med feks skinke og kanskje en smoothie eller youhurt

Frokost: Havregrøt

Lunsj: Salat bar eller skyr med musli + frukt

Middag: Alt mellom himmel og jord fra laks til pizza haha :)

Kvelds: Yogurt med musli

Mellommåltider: Kjeks, nøtter og frukt.

Dagens mat'dag :))

Frokost: Eggerøre med purre og chili, agurk'tomat'salat med sida, og jordbær til dessert:)

Lunsj/middag: Søtpotetsuppe med brokkoli og cashewnøtter on top:)

Kvelds: Chiapudding med kokosmelk og blåbær:)

Mat er så vannvittig vanskelig! Jeg lider av kronisk dårlig samvittighet for å spise de dagene jeg ikke er på trening. Får jo også alltid dårlig samvittighet og føler meg tjukk hvis jeg ikke får trent de dagene jeg har planlagt det. Hvis jeg pga hektisk skole og jobb uke kun får trent 2 av de 4 planlagte øktene går jeg rundt med stress i kroppen, for jeg føler jo at jeg burde. Faen ta kroppspress!

En vanlig dag med måltider:

Frokost: 2 knekkebrød med pålegg

Lunsj: 2 knekkebrød/havregrøt/grover lapper

Middag: ofte fisk eller kylling. Varierer ofte mellom wok, suppe, enkel middag med fisk og ris.

Kveldsmat: Frukt

Skal sies at det ofte blir noen mellommåltider i form av frukt eller yoghurt også.

Frokost: En stor porsjon havregrøt med chiafrø, knuste linfrø og melk. Topping varierer, men er ofte bær, nøtter, rosiner, kokosmasse, frø eller frukt.

Lunsj: To brødskiver med ost, skinke og pesto, toppet med litt grønnsaker. Pluss en gulrot.

Mellommåltider: Frukt, nøtter, yoghurt.

Middag: Kylling/laks med grov ris/poteter/pasta og masse grønnsaker.

Kveldsmat: Knekkebrød eller brød med diverse pålegg + frukt.

Bra innlegg, men også veldig mye bra engasjement i svarene. Skulke ønske vi alle kunne "gi litt mer blaffen" i både mat og om vi har en lite "bulk" her eller der - det er jo ikke VIKTIG!!!!!!!

Jeg spiser nokså "normalt" teor jeg: 2-3 skiver til frokost, Biola og havregryn og frukt til lunch, knekkebtårød eller frukt før middag, middag (kjøtt, fisk, kylling m/ ris, pasta eller poteter og grønnsaker/ salat) og så 2-3 knekkebrød til kvelds. Men i helgene koser jeg meg med gotteri og chips

Hei! Veldig bra at du tar opp dette teamet.

Jeg går på videregående og holder på med den utholdende idretten, langrenn. Det betyr at jeg må passe på å få i meg nok mat og riktig mat, som både gir energi og overskudd. Jeg har lenge hatt et anstrengt forhold til mat, men det begynner å bli bedre nå etter at jeg startet på videregående.

En vanlig dag for meg:

Frokost: Havregrøt med syltetøy/frukt el. havregryn og melk med rosiner og banan.

Lunsj: Brødskiver med leverpostei, ost, kalkunpålegg, brunost og grønnsaker.

Middag: Følger tallerkenmodellen om 1/3 av karbohydrater, fett og grønnsaker. Jeg er veldig glad i fisk og kylling, og fiskeburger er enkelt og godt å lage.

Kveldsmat: Yoghurt og musli, eller knekkebrød. + frukt/grønnsaker/bær

Mellommåltider: Frukt, som banan, nøtter eller smoothie.

Bra innlegg! Jeg er sikker på at mange, som meg selv, ofte lurer på hva/hvor mye som er "normalt" å spise!

Og det første som slår meg her er; herregud så LITE mat mange av jentene her spiser, og hvor problematisk forhold til mat mange har!! Ikke at jeg er feilfri selv. Jeg har skikkelig mye trøbbel med magen, og kan fint gå på do 10-15 ganger på en dag. Legene finner ingenting galt med meg, så jeg er satt på "sensitiv mage diett". Det betyr at jeg ikke skal ha verken hvete, laktose, søtstoff, mange typer frukt og grønnsaker m.m. Dersom jeg skal noe viktig en dag, planlegger jeg hva jeg skal spise dagene før til punkt og prikke, så ikke magen skal slå seg fullstendig vrang. Jeg kan ikke bare "kjøpe noe på farten", for det er nesten ingen kiosk/kantinemat jeg kan spise. Det er ingenting jeg heller skulle ønske enn å kunne stappe i meg på skyr og godteri og hveteboller og curry, uten å føle det minste ubehag. Men det kan jeg ikke, måltider må planlegges nøye, og all mat må lages fra bunnen av. En typisk matdag for meg ser slik ut:

Frokost: 3 kokte egg, 5-6 cherrytomater, 1 glass biola og kaffe

Mellommåltid: 1 banan

Lunsj: 2 hjemmelagde "havrebrød" med en (stor) boks makrell i tomat

Mellommåltid: kaffe latte eller smoothie

Lunsj 2: Salat med skinke/egg/tunfisk som proteinkilde

Snacks: en knekk mørk sjokolade eller litt frukt

Middag: proteinkilde (kylling,fisk,karbonadedeig), grønnsaker og karbohydratkilde (glutenfri pasta,ris,potet) i en eller annen form

I helgene skeier jeg ut med min store svakhet is, kanskje godteri, rødvin etc men dette er egentlig ikke bra for magen, så jeg har alltid litt dårlig samvittighet når jeg spiser dette, for jeg vet at jeg ikke burde for magen sin del. Ellers hadde jeg spist det med beste samvittighet, noe jeg skulle ønske alle kunne!

Det skal sies at jeg trener kondisjon og tung styrke 3-4 ganger i uken, har en aktiv hverdag og er normalvektig, så matinntaket står i forhold. Men det virker som om andre her trener mye mer, og spiser MYE mindre - spis maten deres, jenter!!

Synes generelt at du formidler variert og ærlig om kosthold Maren, veldig bra =)

Selv har jeg en bachelorgrad i ernæring, og har kjent litt på at jo mer man lærer om kosthold - jo mer innser man at man egentlig ikke vet ut i fra forskning osv. Derfor mener jeg at hver og en bør kjenne på kroppen og hvordan den responderer på maten. Dette er jo også i høy grad individuelt, både med tanke på smakspreferanser og hva man "tåler" av ulike ting.

Når det kommer til eget kosthold er dette relativt fritt. Frokost kan være alt fra brødmat og knekkebrød med ulikt pålegg til smoothie eller havregrøt med bær, frukt eller grønnsaker. Lunsj blir ofte middagsrester, suppe, egg, skyr, salat, grøt e.l. Middag varierer mellom ulike typer kjøtt/kylling/and/fisk med grønnsaker, poteter/pasta/ris. Kveldsmat er for meg det beste måltidet om dagen og jeg kan gjerne spise rett før jeg legger meg/seint. Dette måltidet kan være alt fra grøt til lapper/sveler, brødskive/knekkebrød eller frukt.

Jeg har et altfor ensidig kosthold, spiser ikke kjøtt, så i hverdagene spiser jeg 3pk (30) lomper, diverse frukt, en mager kesam/cottage cheese og en halv/hel pakke frosne grønnsaker. Siden jeg spiser så ensidig må jeg også passe på å ta trantablett og jerntilskudd. Har ikke noe anstrengt forhold til mat, er bare det at jeg elsker karbohydrater og da er lomper så greit å tilberede. Og før trening føler jeg at "jeg må ha" carbs for å levere, så det funker bra for meg! Men i helgene så blir det (alt)for mye, hehe, sjokolade og kjeks og boller, men det er min balanse, ikke snop i uken, og heller i helgen.

Utrolig viktig tema, men så forferdelig trist og lese om alle som sliter med et heeeelt forvridd syn på kosthold eller vanskelige tanker og følelser rundt dette. Det gjør spesielt vondt fordi jeg selv har slitt med alvorlig anoreksi som var få dager unna å frarøve meg livet. Jeg fikk det aldri av kroppspress, men som et resultat av langvarige underliggende psykiske problemer jeg ikke fikk sagt ifra om før det var for sent og jeg satt fast i en kamp mot maten og en kamp for livet. Heldigvis gikk det bra med meg etter årevis av slit, beinhard jobbing og en viljestyrke jeg ikke ante fantes i meg, men å sitte fast i anoreksiens klør er vondere, vanskelige og jævligere en jeg noen gang kan forklare. Jeg er frisk, men bivirkninger av sykdommen vil jeg alltid måtte leve med.

Jeg vet hvor vondt det gjør og hvor vanskelig det er når maten blir en fiende. Derfor er det utrolig viktig å ikke havne i denne situasjonen, men også vite at om du befinner deg der er det fullt mulig og komme deg ut av det, om du bar vil det nok!

Da jeg var syk telte og veide jeg alt,og tilslutt spiste jeg så og si ingen ting. Nå bruker jeg kun kjøkkenvekta om jeg skal følge en oppskrift, jeg spiser alt jeg har lyst på, nekter ikke megselv noe som helst og trives med et hovedsaklig sunt kosthold.

Jeg trener en del tung styrke, går på tur med bikkja flere ganger om dagen og løper litt i skogen. Jeg er med andre ord ganske aktiv og spiser mye de dagene jeg trener, men også på hviledager. Kroppen trenger masse påfyll hele tiden! :)

En matdag kan variere veldig, men her er ett eksempel:

Frokost: en stoooor skål med masse meierirpofukter, CC, nøtter, bær og annen topping som frokostblanding, gojibær, mulberries osv.

Lunch: knekkebrød med masse digg pålegg - avocado, reker, roastbeef, kalkun, tomat+agurk+salat osv

Middag: fisk/kjøtt m/grønnsaker og poteter/søtpotetchips etc.

Kveldsmat: skål med yoghurt+cc+bær, knekkebrød/rundstykker/vaffler/pannekaker, og alltid masse frukt.

mellommåltid i løpet av dagen er ofte nøtter, frukt og questbarer. også hender det det går noen energidrikker iløpet av dagen.

:)

Etter flere år med lavkarbo har jeg nå gått over til er vegansk kosthold.

Denne livsstilen og kostholdet har hjulpet meg veldig mye med mitt forhold til mat.

Jeg er ikke lenger redd for kalorier og spiser ubegrenset med mat og føler meg utrolig tilfredsstilt og glad:) Det er fantastisk å spise masse karbohydrater, jeg føler hele mitt forhold til meg selv og mitt selvbilde har blitt så mye bedre:)

Jeg har hovedfokus på karbohydrater, som er kroppens foretrukkne energikilde. Holder fett og proteiner lavt.

En vanlig dag for meg kan se slik ut:

Frokost: Smoothie av 5-6 bananer, 1 mango, 2 håndfulle med spina, 1dl juice topper med granola.

Lunsje: Samme som frokost eller: ca. 1 kg appelsiner eller annen frukt til jeg er mett ( 2 boker druer eller 10 fersken eller lignende). Ønsker jeg noe varmt lager jeg havregrøt av 2 dl havregryn og 2 bananer, evt. 2 poser med boil in bag ris med wok.

Middag: Starter alltid med en stor salat. Etterfulgt av 1-1,5 kg potetbåter eller 250-400g pasta eller ca. 3 dl ukokt ris sammen med diverse grønnsaker, linser eller bønner.

Jo mer jeg spiser, jo bedre føler jeg meg dagen etter. Teller ikke kalorier, men tror jeg ligger på mellom 2500-3500.

Trener 3-5 dager i uken.

Frokost: havregrøt med penøttsmør, frukt og bær

Lunsj: tre knekkebrød med skinke + frukt

Middag: taco/kylling/fisk/gryter/wok osv

Mellommåltider: yogurt, frukt

Spiser som regel ikke kveldsmat ettersom jeg spiser middag i 6-7 tiden.

Herlighet, etter å ha lest en del av kommentarene her ser jeg at jeg må jo spiser ekstremt mye, haha! 😂

Frokost: havregrøt kokt på kokosmelk med proteinpulver

Lunsj: en boks cc, eple og mandler

Mellommåltid: frukt

Middag 1: kjøtt/fisk, ris/pasta/potet/speltlompe og grønnsaker

Middag 2: omtrent det samme som middag 1

Kvelds: frukt/smoothie,snæx av noe slag

Noen av disse jentene spiser sinnsykt lite, synes jeg!

Jeg jobber i helsevesenet (fysisk krevende jobb) og prøve å trene 2 ganger i uken akkurat nå. Før trente jeg 4, men har valgt å prioritere annerledes.

Min matdag -

Frokost: To grove skiver med laksepålegg og en liten skål med CC, kesam og honning!

Mellommåltid: Som regel pære

Lunsj: Varierer mellom 1. 2 knekkebrød og en stor boks makrell i tomat + en yoghurt.

2. En stor grov tortillalefse med kremost, skinke og grønnesaker.

Mellommåltid: frukt eller en yoghurt

Middag: svært variert! Liker best skikkelig norsk husmannskost ;-) MED poteter og smør!

Kvelds: pleier som regel å kose meg med noen ruter sjokolade til kaffen rett etter middag. Kveldsmaten varierer veldig. Havregryn, brød, CC og kesam, müsli...

:-)

Er ei 17 år gammel jente, og har ein generelt aktiv hverdag. I vekedager er kostholdet mitt litt strengt, spiser ikkje godteri/mat med tilsatt sukker. Dessverre går vekedagene ut på å gå ned det eg har gått opp i helgene. Derfor spiser eg egentlig mindre mat enn eg burde disse dagene. Eg fryser konstant, men spiser fem-seks måltider hver dag, så lar aldri vær å spise. Tenker KONSTANT på mat, og teller ned timer til neste måltid og planlegger.

I helgene mister eg som regel kontrollen. I vekedagene har eg klart å la være å ete usunt, men med ein gong det er helg og snop, klarer eg ikkje å stoppe. "Har eg først tatt ein bit, har eg ødelagt alt" tenker eg. Eg veit det ikkje er sånn, men eg klarer ikkje å stoppe. Eg ender bestandig opp med å være kvalm, og knapt fått med meg hvordan kosematen har smakt.

Tanker om mat, kalorier, kropp og forbrenning surrer i hodet mitt, og eg er så sliten. Eg er så forferdelig lei, og eg orker snart ikkje meir. Eg veit ikkje hva eg skal gjøre.

Jeg bruker som regel det som kalles et fleksibelt kosthold. Jeg spiser det jeg vil (som oftest prøver jeg å spise 85% sunt, men det er også den maten jeg helst vil ha siden jeg føler meg på topp når kroppen er på sitt sunneste), når jeg vil, så lenge det er innenfor rammen av energi jeg trenger. På slutten av dagen må jeg også sikre meg at alle makroene har blitt inntatt slik at ikke kroppen går foruten det den trenger. Om man passer på kosthold og får i seg det nødvendige kroppen trenger og trener regelmessig ser jeg ingen grunn til bekymring for hvordan det ytre blir seende ut! Det ytre kommer av seg selv, det som teller er hvor bra du passer på kroppen du har blitt gitt og ikke forderver og ødlegger den... Jeg får virkelig stupvondt av alt kroppspress.

Brødskivene = vanlig grovt brød skåret i passe skiver, ikke tynne mini små skiver.

Frokost: 3 brødskiver med pålegg, f.eks: leverpostei+agurk/ost, skinke+paprika/avokado

Lunsj: 3 brødskiver + 1 frukt (har vi ikke middag tidlig, kan det fort bli to lunsjer: en litt mindre lunjs på skolen og 2 brødskiver før trening)

Middag: En god porsjon middag som familien lager.

Kvelds: 3 brødskiver + evnt 1 youghurt, en frukt ellernoe

Etter treningmåltid: 1 banan

Går mye i brødskiver, men bytter ofte ut et brødmåltid med f.eks. havregrøt (60-80 g havregryn med 1-2 dl melk, vann og topping diverse)

Snacks: gulrøtter, frukt, yoghurter.

Jeg spiser alt dette, men må snart øke matinntaket snart for å gå litt opp i vekt.(veier 54 kg og går ned i vekt med dette daglig...) Men jeg trener hver dag da, så trenger mye mat!!!!

Jeg er en av de som uansett hva de spiser, så er de skrubbsulten 2 timer senere. Og siden jeg fortsatt går på skole, så er det en plass hvor du mister du store deler av konsentrasjone hvis du blir sulten. Så det som funker for meg er små, men hyppige måltid. Jeg kan trene fra 4-6 ganger i uka med variasjon av styrke og kondisjon, så riktig mat er jo viktig. Men som sakt så blir det små og hyppige måltid for meg.

Frokost: havegrynsgrøt med rosiner

Brunsj: ett hjemmelaget knekkebrød

Lunsj: skyr yoghurt eller salat

Mellommåltid: frukt

Middag: kylling eller laksefilet, eller annet kjøtt. Masse grønnsaker og litt ris eller potet

Kvelds: noe proteinrikt som proteinlapper eller omelett (spiser også ofte frukt når det beryktede søtsuget melder seg på hverdagene)

Jeg spiser alltid kveldsmat sent på kvelden, gjerne i halv ti-ti tiden. For som sakt så hvis jeg spiser tidligere, blir jeg sulten når jeg skal legge meg.

Ellers i helger er jeg en person som unner meg noe når jeg har lyst på. Jeg kan godt gå en helg uten å spise noe "nei-mat", men det er bare fordi det ikke frister på det tidspunktet. Jeg skjønner meg ikke på å sitte å spise godteri bare fordi det er helg, når fet ikke frister. Det smaker mye bedre når du har lyst på.

Spiser en banan/ en brødskive/ yoghurt med granola til frokost, to brødskiver til lunsj, eventuelt en frukt i tillegg. Middag varierer, men laks, kylling og wok er gjengangere. Kveldsmat blir havregrøt, egg og avokado, brødskiver eller lignende. Jeg sliter veldig med overspising, og syntes mat er veeeeeldig vanskelig :(

Frokost: 4grove skiver med ost og kyllingfilet

Etter trening: BCAA og nutramino protein bar

Middag: Kjøttkaker (karbonadedeig) poteter og gulrot

Middag nr 2: Grov tacolefse m 100 g karbonadedeig

Kvelds: 4grove skiver med ost og kyllingfilet

Først må jeg si at det er et veldig viktig tema du tar opp i dette innlegget. Veldig bra!

En typisk mandag for meg

Frokost : havregrynsgrøt på melk med frukt, bær og nøtter og 1 glass juice

Mellommåltid: go morgen yoghurt eller lignende

Lunch: 3 brødskiver, 1 knekkebrød og en frukt

Middag: 1/3 kjøtt/ fisk, 1/3 grønt 1/3 potet/ ris/ pasta

Etter trening: litago eller energibar

Kveldsmat: typisk "marenskål", egg, 2 brødskiver og 1-3 speltlomper/ knekkebrød alt etter hvor sulten jeg er + 2 glass melk

I helgene blir det ekstra kos med godteri og kaker ;)

Så må jeg si at jeg blir litt småskremt av å lese hvor lite de fleste her egentlig spiser. For meg virker det som om mage spiser alt for lite... Selv holder jeg såvidt vekten med den mengden jeg har skrevet om her og er egentlig på grensen til undervektig. Men så trener jeg jo også mye, både løping og styrke

Hilsen 18 år gammel jente

Frokost: frokostbl. med melk

Mellom: proteinshake

Lunsj:knekkebrød m egg

Middag: laks eller kylling, poteter +gr.saker

Mellom: en haug med godis

Kvelds: yoghurt og frukt

👍👍👍

Dette kropp og kostholdsfokuset tar helt av om dagen.

Er man frisk, hver fornøyd med det, tren , spis godt å

Vær fornøyd med deg selv. Amen

Utrolig bra innlegg, med et enda bedre budskap! Jeg er veldig for et sunt kosthold, men nå syntes mange er så "sunne" at det blir usunt...

Som student, har jeg en veldig variert timeplan, og måltidene blir ofte deretter. Det vikitigse for meg er å få i meg en ordnetlig frokost, som metter lenge. Valget faller ofte på havregrøt med litt eple, eller et par knekkebrød med godt pålegg, som oftest egg. Til lunch pleier jeg å kjøpe linsesuppe, sushi eller en bagel i kantinen. Middag blir ofte wok, laks med tilbehør som pasta og mangoblanding eller lignende. Mellomåltid har jeg også, som oftest melon, banan, eple osv, det kommer helt ann på dagen. Jeg spiser når jeg føler sulten. I løpet av dagen får jeg også alltid i meg masse vann, en del cola light og kaffe/te :-)

Så bra innlegg! Det er så viktig å snakke om dette, åpenhet er gull verdt uansett om man sliter med mat eller ikke!

Jeg har siden jeg var 11 hatt en anstrengt forhold til mat. Har hatt dårlige perioder med mange vonde tanker og har hatt gode perioder med fortsatt vonde tanker.

For tiden prøver jeg å spise sunt og balansert og nok mat.

En typisk hverdag ser sånn her ut:

Frokost er som regel en smoothie jeg tar med på skolen.

Mellommåltid er frukt eller en gulrot.

Lunsj er oftest 2-3 knekkebrød med pålegg.

Nytt mellommåltid er litt frukt eller kesam med bær og korn.

Middag kan være bakt søtpotet eller ris og wokede grønnsaker, evt. litt kylling.

Kvelds blir frukt eller en youghurt.

Har en del mat jeg generelt ikke spiser som er relativt vanligå spise. Er ikke glad i vanlig potet, hvit ris, hvit pasta, brød og spiser ikke rødt kjøtt grunnet at jeg var vegetarianer i 4 år og har gått over til å spise fisk og kylling.

Jeg har en del nei-mat, men forbudt frukt smaker best, og hvis man nekter seg noe, frister det veldig mye mer. Jeg sliter fortsatt med balanse i kostholdet. Jeg lar være å spise "usunne" matvarer gelt til jeg sprekker og overspiser veldig en dag.

Er slitsomt med et unaturlig forhold til mat, men jeg har lært meg å leve med det...

Typisk dag:

Frokost: Varierer men enten: havregrøt m sukrin&kanel, hjemmelaget knekkebrød el rundstykker med masse digg pålegg (avokado, Philadephia ost, skinke etc.)

Mellommåltid i løpet av dagen/kvelds: Nutrilett bar (avhengig!) gjerne 2 per dag av juicy Coconino eks., frukt, mandler

Lunsj: Cottage cheese med banan, Mandler, sukrin&kanel , Eller hjemmelaget rundstykke/knekkebrød

Middag: Varierer fra supper, kylling, fisk, kjøtt men går mye i salater med mye grønt, kylling etc, avokado, cottage cheese, søtpoteter etc

☺️

Veldig bra innlegg! Jeg spiser sunt og variert, men bruker nok alt for mye tid og energi på det enn jeg burde. Jeg spiser også mellom visse tidspunkt på dagen, såkalt internmittent fasting, siden det funket bedre for meg:)

Hei!

I dag spiste jeg:

Frokost: En grov brødskive og et knekkebrød m røkt laks og makrell

Mellommåltid: banan

Middag: 3 pannekaker

Spiste litt popcorn + eple og banan med peanøttsmør

Kveldsmat: et knekkebrød med ost

+ et glass juice, en kopp kaffe, en kakao og en kopp te. Måltidene mine er veldig varierte, men prøver som oftest å spise sunt, men blir litt snacks også hehe :-) Men jeg trener 3-5 ganger i uken, så føler det går greit å unne seg litt usunt av og til.

Litt lei av det hysteriske fokuset på sunnhet og noen som kun har det som samtaletema..Det er viktig å spise sunt, men også viktig å ikke tenke alt for mye på det.

Mat er definitivt det som har ødelagt mesteparten av livet mitt. Har alltid tenkt at jeg kunne ønske det fantes en pille som ga meg akkurat det jeg trenger av vitaminer, proteiner, energi osv. Hverken mer eller mindre. Hadde gjort livet så mye lettere.

Bra at du ser mellom linjene i kommentarene på bloggen din. Ikke alle tar informasjon til seg på en sunn måte, uansett hvor godt ment et blogginnlegg eller lignende er.

Har dette året vært veldig flink til å ikke overanalysere mat. Ifjor spiste jeg veldig lite og bare suupersunn mat og trente som en gal. Ser ikke før nå hvor tynn jeg var, og den perioden har gjort til at jeg den dag i dag ikke tenker så mye over hva jeg spiser, og unner meg mer av det jeg har lyst på i begrensede mengder.

Jeg spiser mye og variert, og trener nå 3 ganger i uken.

Frokost: Havregryn med rosiner

Mellommåltid: eple, yoghurt, banan, nøtter

Lunsj: Grovbrød med forskjellig pålegg

Middag: Det familien spiser (lagde egen mat før og det var jo bare trist..)

Kveldsmat: Yoghurt med frukt og nøtter

frokost: 1 brødskive med pålegg

lunsj: 2 toast

middag: 100-150 gram kjøtt og ca 100 gram pasta/ris/potet ect. veier ikke lenger men det er sånn ca rundt der.

kveldsmat: 1 brødskrive

det blir derimot mer sukker enn jeg skulle ønske i tillegg til dette.

Veldig fint at du tar opp dette! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, ettersom jeg en del år har slitt med et veldig anstrengt forhold til mat. Heldigvis er jeg "frisk" den dag i dag, men det er bare knapt ett år siden jeg virkelig fikk øynene opp og bestemte meg for at nok var nok. På mitt verste hadde jeg en bmi på 14, og fikk knapt i meg 2 knekkebrød og litt kylling i løpet av en dag. Heldigvis har jeg mye mer kunnskap den dag i dag, og VET hvor viktig mat er for å fungere, og ikke minst for å ha en normal hormonbalanse. Trening har også blitt en viktig del av livsstilen min, og jeg kunne aldri trent uten at jeg fikk i meg nok energi og næringsstoffer. Man kan vel si at trening var det som reddet meg og ga meg motivasjon til å bli frisk! I dag spiser jeg nokså sunt, men tillater meg selv å spise "usunt" et par ganger i uka. Prøver å holde det til helgene, men gjør meg ingenting å spise ei bolle i uka f.eks hvis det er det jeg har lyst på. Likevel er jeg veldig glad i sunn mat og spiser gjerne en stor yoghurtbolle med frukt og nøtter fremfor godteri. Jeg nyter hvert eneste måltid jeg spiser, uansett om det er mandag eller lørdag, fordi jeg spiser bare mat jeg synes er god! Jeg tror det er viktig å finne en livsstil man trives med, hvis ikke så holder man ikke ut i lengden :-)

I dag har jeg spist dette:

Frokost: Havregrøt laget av melk, toppet med gresskarkjerner, kanel, banan og MASSE cottage cheese

Lunsj (etter trening): Tre rugsprø med avokado, ett glass blåbær biola og en persimon

Middag: Svinekjøtt og potet med currydressing og salat

Dessert (siden det var farsdag): Bestemors hjemmelagde boller ❤️

Kveldsmat: En yoplait protein plus med sitronsmak toppet med en neve hakkete mandler, litt druer og gresskarkjerner

Mellom alt dette gikk det ned en pepsi max også! Er det helg så er det helg. Prøver likevel å kutte litt ned på lettbrus drikkinga, siden det gjør at jeg føler meg mett når jeg egentlig ikke er det. Vet mange bruker det for å få vekk sultfølelsen eller søtsuget. Jeg drikker det bare fordi jeg synes det er godt, men holder det til helgene. Har heller ikke det beste næringsinnholdet ettersom det så og si bare er kjemikalier. Men pytt pytt, en gang i uka går fint ☺️

Frokost: restegodteri fra i går + knekkebrød med majones, salami og egg

Mer frokost: questbar + mørk sjokolade

Lunsj: tacorester (nam)

Middag: Pizza (Peppes) + oreokake

Kveldsmat: havregrøt + pære + hjemmelagd proteinbar

Folk må slappe litt av. Kropp er ikke alt. Mat er altfor godt. Jeg spiser ofte og mye i løpet av en dag, kjenner omtrent aldri på ordentlig sult, haha. Har kanskje ca 3 kg ekstra på kroppen, men det er ingen andre enn en selv som bryr seg :D

Viktig tema du tar opp her. Falt selv inn i en skummel tankegang etter å ha gått ned i vekt (mål). Endelig begynt å få et mer normalt forhold til mat, men synes fortsatt det er vanskelig. Spiser "sunt" 6 dager i uka, og har lørdagen som fridag hvor jeg koser meg med det jeg ønsker. Starter denne dagen med sunn frokost fordi jeg pleier å løpe intervaller på lørdager og må føle meg "lett i magen" før treningen, hehe.

En vanlig hverdag for meg består av en stor porsjon havregrøt med proteinpulver/bær til frokost, kylling/fisk/omelett med grønnsaker til lunsj, samme til middag, caseinpudding med cottage cheese, bær og mandelmelk før leggetid. Trener styrke 3 dager i uken, intervaller en dag og har en dag med langkjøring. Legger ofte til karbohydrater i form av ris, potet osv. til enten lunsj eller middag hvis det er etter en styrkeøkt.

Gjør meg veldig trist å lese hvor mange som spiser så lite som de gjør. Hvis noen som spiser lite og leser min kommentar, vil jeg si at det går ann å komme ut av det. Spiste selv 600 kalorier daglig i 4-5 mnd og forbrenningen min stoppet opp! Gikk ikke ned i vekt etterhvert selv om jeg spiste så lite fordi kroppen min holdt på alt den hadde. Ble svimmel av å vaske huset, klippe plenen, leke med nevøene mine og treningene var et slit. Jeg bestemte meg for at en endring måtte til. Begynte å spise mer (og gikk faktisk ned et par kilo fordi forbrenningen ble skrudd opp igjen), progresjon både på kondisjonsfronten og rå progresjon på styrketreningen, generelt en mye mer positiv og glad jente. Ja, jeg har fortsatt dager mat tar over helt og det frister å "gå tilbake", men så tenker jeg på hvordan jeg vil leve livet. For innerst inne vil jeg jo kunne nyte mormors kjøttboller eller kransekake, taco med familien, en saftig skolebolle på cafe med bestevenninna mi.. Noe jeg tror de fleste vil. Mat er næring, mat er glede, mat er kultur og mat er samhold. Mat skal ikke være føre til angst, depresjon og sosial isolasjon. Noe den ofte dessverre gjør for mange.

Så nå prøver jeg å tenke balanse. Jeg spiser sunt 85 prosent av tiden fordi det gir meg god progresjon på treningen og jeg føler meg bra, men jeg nyter denne deilige usunne maten en gang i uka også, for å skape minner med de nærmeste og for å gjøre sjela glad. Kroppen min ser sunnere ut nå enn da jeg spiste 600 kalorier daglig for å si det sånn. Ikke gi opp folkens, tro på dere selv, så skal vi klare dette sammen!

Viktig tema du tar opp her. Falt selv inn i en skummel tankegang etter å ha gått ned i vekt (mål). Endelig begynt å få et mer normalt forhold til mat, men synes fortsatt det er vanskelig. Spiser "sunt" 6 dager i uka, og har lørdagen som fridag hvor jeg koser meg med det jeg ønsker. Starter denne dagen med sunn frokost fordi jeg pleier å løpe intervaller på lørdager og må føle meg "lett i magen" før treningen, hehe.

En vanlig hverdag for meg består av en stor porsjon havregrøt med proteinpulver/bær til frokost, kylling/fisk/omelett med grønnsaker til lunsj, samme til middag, caseinpudding med cottage cheese, bær og mandelmelk før leggetid. Trener styrke 3 dager i uken, intervaller en dag og har en dag med langkjøring. Legger ofte til karbohydrater i form av ris, potet osv. til enten lunsj eller middag hvis det er etter en styrkeøkt.

Gjør meg veldig trist å lese hvor mange som spiser så lite som de gjør. Hvis noen som spiser lite og leser min kommentar, vil jeg si at det går ann å komme ut av det. Spiste selv 600 kalorier daglig i 4-5 mnd og forbrenningen min stoppet opp! Gikk ikke ned i vekt etterhvert selv om jeg spiste så lite fordi kroppen min holdt på alt den hadde. Ble svimmel av å vaske huset, klippe plenen, leke med nevøene mine og treningene var et slit. Jeg bestemte meg for at en endring måtte til. Begynte å spise mer (og gikk faktisk ned et par kilo fordi forbrenningen ble skrudd opp igjen), progresjon på kondisjonsfronten og rå progresjon på styrketreningen, generelt en mye mer positiv og glad jente. Ja, jeg har fortsatt dager mat tar over helt og det frister å "gå tilbake", men så tenker jeg på hvordan jeg vil leve livet. For innerst inne vil jeg jo kunne nyte mormors kjøttboller eller kransekake, taco med familien, en saftig skolebolle på cafe med bestevenninna mi.. Noe jeg tror de fleste vil. Mat er næring, mat er glede, mat er kultur og mat er samhold. Mat skal ikke føre til angst, depresjon og sosial isolasjon. Noe den ofte dessverre gjør for mange.

Så nå prøver jeg å tenke balanse. Jeg spiser sunt 85 prosent av tiden fordi det gir meg god progresjon på treningen og jeg føler meg bra, men jeg nyter denne deilige usunne maten en gang i uka også, for å skape minner med de nærmeste og for å gjøre sjela glad. Kroppen min ser sunnere ut nå enn da jeg spiste 600 kalorier daglig for å si det sånn. Ikke gi opp folkens, tro på dere selv, så skal vi klare dette sammen!

Jeg har hatt et anstrengende forhold til mat i ca. 3 år. Det startet med at jeg sammenlignet meg selv med andre jenter på internettet, fulgte mange trenings instagrammer osv. Jeg innså at jeg hadde noen kilo til overs og ville bli kvitt de. Jeg begynte å spise gradevis mindre mat å begynte og trene (Løping for det meste).

På en vanelig dag kunne jeg spise; Havregryn kokt på vann eller skummet melk med kanel & litt banan på toppen til frokosr, til lunch ble det ofte en skyr, 1-2 pærer & kanskje en styrk kakao innimellom, til middag ble det somregel kylling, torsk, laks (veldig små porsoner) og til kvelds ble det somregen to knekkebrød med pålegg som innehodlt lite fett og masse proteiner + 1 glass skummet melk. Av og til byttet jeg ut måltider med en nutrlilett bar eller en halv vann melon. Det ble bare mindre og mindre mat og mer og mer løping.. løpte 5-10km nesten hver dag..Jeg gikk ned ca 13 kg i løpet av noen måneder. Jeg fikk høre at jeg var alt for tynn og at dette ikke var bra. Men jeg holdt på i en lang stund.

Etterhvert ble jeg smålei av løping og fikk en greie for styrketrening, jeg meldte meg inn i et treningssenter. Jeg skjønte også raskt at jeg måtte spise mer for og fungere på trening og oppnå resultater. Jeg fikk gradevis et bedre forhold til mat. Og forsto hvor viktig det var for og ha en bra helse. Den dag i dag er jeg veldig opptatt av trening og kosthold, men jeg er også opptatt av balansen. Jeg unner meg altid noe ekstra godt i helgen. Men jeg sliter fortsatt en god del med den dårlige samvittigheten om jeg gjør noe som ikke er "greit" på mat fronten.

Jeg spiser det jeg har lyst på, når jeg har lyst. Jeg må spise for å få energi, og hvis jeg i tillegg skulle følt for mye press på hva jeg kan/bør spise og ikke ville det blitt vanskelig og pes for meg å måtte forholde meg til det flere ganger hver dag.

Det eneste jeg står fast ved er frokos. Jeg må ha frokost, og den må inneholde noe som metter, gir skikkelig energi og påfyll.

Ellers prøver jeg å spise noen grønnsaker ila dagen. Spiser kanskje 3-4 måltider per dag, men har ingen rutiner utover frokosten. Tidspunkt for måltidene varierer fra dag til dag. Middag varierer fra alt fra supper, grøt, gryter, pasta osv osv.

Hilsen jente som er interessert i ernæring, men som ikke gidder å tenke for mye på det i hverdagen.

Det jeg spiser i løpet av en dag er:

Frokost: 2 knekkebrød (ett med 2 skinke og 1 med makrell i tomat) + 1 eple

Lunsj: 2 brødskiver med 1 kokt skinke på hver + 1 eple

Middag: 1 boks mager kesam med 10 mandler og rosiner med fun light saft (mango)

Kvelds: 2 brødskiver og 2 knekkebrød

Bruker ikke smør eller majones, fordi jeg har fobi mot dette. Spiser heller ikke middag med familien.

Sitter her og spiser frokost mens jeg leser innlegget ditt, så da passer det jo bra å hive med litt kosthold og! :)

En vanlig dag for meg:

Frokost: Havregrøt med banan, rosiner, cottagecheese og sukkerfritt syltetøy

Lunsj: Rundstykke eller brødskiver med feks. egg og leverpostei

Middag: Speltlompepizza med philadelphia, tomatpure, kjøttdeig, tomat, paprika og løk

Mellommåltider: 3-4 frukt, yoghurt og altfor masse kaffe :P

Hver dag er absolutt ikke lik, men sånn nogen lunde, noen ganger blir det en ekstra lunsj og ;)

Jeg studerer Idrett, fysisk aktivitet og helse, så har litt peiling på hva en bør og ikke bør ha i seg, men alt med måte tenker nå jeg! :D

Jeg trener alt fra 8-16 timer i uka.Jeg driver med en utholdenidrett og trener alt fra utholdene trening til styrke. Med mye fysisk aktivitet så blir ikke maten noe problem. Jeg tror folk må heller fokusere på aktiviteten og gleden ved å være fysik aktiv, enn hvor mye/eller lite man kan spise. Med fysisk aktivitet kan man heller unne seg litt ekstra, og samtidig ha dobbelt så mye energi i løpet av dagen. Her er et eksempel på hva jeg kan spise på en deg når jeg har to treningsøkter.

Frokost: Korn med melk, en yoghurt og et glass juice.

Mellommåltid før trening: Litt av matpakka, eks: en brødskive.

Trening

Lunsj: To lomper med advokado og skinke, og en brødskive.

Mellommåltid før middag: knekkebrød

Middag: Kylling, kjøtt, pasta, suppe...

Trening

Kveldsmat: Kan være ostesmørbrød, korn, knekkebrød, og ofte med sjokolademelk, eller smoothie

Mitt forhold til mat er slitsomt - jeg vil så gjerne gå ned 15 kg, jeg vet jeg vill fått bedre selvtillit og personligheten min hadde kommet bedre frem også. Det er alt jeg vil - 15 kg. Jeg trenger ikke å gå ned mer - jeg trenger ikke å være tynn. Jeg tror ikke jeg er særlig påvirket av jentene i media heller - jeg tror bare at 15 kg. minus ville være bedre for meg helsemessig da kommer jeg innenfor normal BMI.

Jeg har prøvd lavkarbo, grethe roedhe, sulte, trene, u name it... Det er bare kortvarige dietter. Nå prøver jeg å tenke sunt - spise steinalderkost og får hjelp av Balderklinikken da jeg har noe som kalles leptin resistence. kroppen klarer ikke å regulere fedme og sultfølelsen går ikke så lett bort. Det sies at det eneste som hjelper mot leptin resistence er å faste i 16 timer i strekk. Det prøver jeg å gjøre noen ganger men blir veldig sliten og stresset av det. Legen sier også at det bør gå 5-6 timer mellom hvert måltid, men da blir jeg såå sulten og siden jeg er jusstudent må jeg lese mye hver dag og da orker jeg ikke å være sulten i lesesalen hele tiden. Jeg prøver likevel å spise rent og ikke bearbeidet mat - mørk sjokolade. Jeg sliter med studentlivet og at alkohol ødelegger dietten min så mye. Jeg vil bare være en avslappet person som har spist noe som smaker godt og er sunt og som har energi til å trene - trening hjelper sånn psykisk og jeg har fått PT, men energien er ikke der - fordi jeg tenker og tenker på karbohydrater - at det er fett som forbrenner fett - men likevel redd for å spise for mye fett. Redd for julen - om jeg kommer til å legge på meg masse eller om jeg bør gå på diett i julen også.

Så kult at så mange kommenterer!! Jeg er veldig aktiv og spiser deretter - samtidig som at jeg alltid er sulten, hehe.

Frokost - 2 sigdal frøknekkebrød med philadelphia. Ett med røkt laks, og ett med kyllingpålegg og en halv avocado. En banan.

Lunsj - Som oftest proteinkilde (en boks tunfisk/en kyllingfilet/kyllinglever/restekjøtt/egg), en halv avocado/litt brie (fettkilde), grønnsaker og en karbokilde - ris, pasta, couscos eller lignende

Middag - Ofte noe som ligner lunsj i oppbygning, men prøver å ha forskjellig innhold

Kveldsmat - riskaker med pålegg, kvarg med banan og müsli, tine 14 havregrøt, lomper med pålegg ol.

Spiser gjerne 1-3 mellommåltider, som mellom frokost og lunsj, før jobb og etter trening. Gresk yoghurt, banan, en proteinbar og en latte ol er veldig populært!

Først og fremst vil jeg bare si at det er så utroligbra at du tar opø dette temaet, det er virkelih viktig! Jeg har selv anoreksi,som jeg nå jobber med å bli frisk fra, så har selv følt på de enorme vanskelighetene rundt mat. Da jeg var på mittverste spiste jeg en gulrot til middag,og det var det. Jeg har heldigvis ikke vært syk så lenge, det begynte kanskje rundt juletider i fjor, og innen juni hadde jeg gått ned 30kg. Jeg veide da 46kg, noe som er lite for min kropp (alltid hatt mye og store muskler),er 175cm høy. Detge med mat tok fra meg alt fra livet: venner, interesser, følelser, familieforhold,og vil så absolutt ikke at andre skal gå gjennom det samme!

Som sagt prøver jeg å bli frisk, og går k behandling der jeg har fått en matplan jeg må følge. Prøver å utfordre meg selv med noen godteribiter innimellom, men er ikke alltid like lett. En vanlig dag for meg ser slik ut:

Frokost: to brødskiver med smør + pålegg, 3dl juice, næringsdrikke(300kcal)

Mellommåltid: en banan

Lunsj: tre brødskiver med smør+pålegg, 1 questbar

Mellommåltid: en banan, 1 sjokolademilkshake

Middag: 200g kjøtt/fisk,2 poteter, saus,salat

Kveldsmat: 1dl havregrøt, 2dl sjokolademelk, 1 questbar

Hei. Så fantastisk du er Maren. Ved å lese bloggen din føler jeg meg relativt normal.. For jeg spiser ikke diett. Jeg kunne aldri ha klart det. Ikke bare har jeg en høy forbrenning, men jeg har ikke metthetsfølelse. Kan dere tenke dere å aldri oppnå følelsen av at "åh, nå er jeg stappmett og klarer ikke en bit til!"? Jeg må spise for å gå fra megasulten til sulten. Det jeg elsker med bloggen din er at du også spiser mye.. Og at du sier at kosthold er så forskjellig for hver person. Jeg er 160 høy og 58 kg. Men jeg spiser rundt 3000 kcal om dagen. Det at folk er opphengt i og måler alt etter kalorier gjør at folk som meg føler seg veldig unormale når Man ikke ligger "innafor" de standar svarene. Ha en fin dag. Klem

Dette med mat opptar meg veldig mye, og har spesielt vært viktig for meg i det siste.. For tre år siden tok jeg en test på skolen der jeg innså hvor mye transfett jeg egt fikk i meg i løpet av en dag, og det endret spisvanene mine ganske drastisk. På et halvt år trente mer enn jeg noensinne hadde gjort og spiste ganske lite og veldig sunt, og oppnådde gode resultater. Derfra gikk det bare nedover igjen.. jeg kom inn i et miljø der det ikke var like "viktig" å spise sunt og å trene mye, og derfor la jeg det litt fra meg. Fikk en kneskade som gjorde at jeg ikke lenger kunne spille fotball som har vært min største interesse hele livet. Derfor ble ting vanskelig, og pga det samt puberteten la jeg på meg en god del.. Jeg har aldri vært overvektig, men fra å gå fra en syltynn jente som ba om råd for å legge på seg rundt lårene til å bli en som ønsket å få vekk lårfettet var ikke noe særlig.. Som yngre har jeg aldri brukt tid å på tenke på hva jeg spiser, og var alltid den som tok seg en brus og en sjokolade før trening, mens de andre jentene spiste rundstykke og banan - fordi kroppen min ikke reagerte på det uansett hva jeg spiste og forbrenningen min var skyhøy.

Da dette ikke var "mulig" for meg lengre uten at jeg faktisk la på meg, har jeg derfor senere fått et veldig anstrengt forhold til mat, fordi jeg prøver så innmari hardt å spise "sunt" og ikke for mye. Jeg prøver å holde meg unna søtsaker i hverdagen, og det går som regel greit, men når helgen kommer går gjerne en og to melkesjokolader (200g) ned på høykant sammen med god middag. Har mange ganger vurdert å få en coach, men samtidig orker jeg ikke å begynne å veie maten min før jeg skal spise. I dag føler jeg selv at jeg lider av binge-eating, men jeg er verken overvektig eller har fått en diagnose på det. Jeg trener ca 5-6 dager i uka, og skulle så virkelig ønske jeg kunne se noen resultater, men selv om jeg både trener mye og spiser mye (og forholdsvis sunt) kommer det liksom aldri. Kroppen min er kanskje ikke overvektig, men jeg ser virkelig ikke ut som en som trener 6 ganger i uka likevel. Det er så utrolig frustrerende!!

Skulle ønske noen hadde fortalt meg tidligere at et sunt og variert kosthold er veldig viktig for en velfungerende kropp, og ikke bare utseende. Da hadde jeg kanskje ikke brydd meg like mye! I dag kan jeg nemlig spise sunt og variert en hel dag, men når kvelden kommer kan jeg stappe i meg alt jeg finner - bokstavelig talt.. Vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, føler ikke jeg har nok grunnlag til å søke hjelp...

En vanlig dag ser likevel omtrent slik ut for meg på kostholdsfronten:

Frokost - en stor bolle havregrynsgrøt basert på melk, toppet med banan + et glass melk

Mellommåltid (etter trening) - banan/yt-produkt/frukt/proteinbar

Lunsj - omelett/4 brødskiver/4 knekkebrød + youghurt

Mellommåltid - en frukt/knekkebrød

Middag - dobbel porsjon av det vi har (gjerne dobbelt av karbohydrater

Mellommåltid/dessert - questbar/proteinbar/mørk sjokolade/frukt/proteinshake

Kvelds - 3-4 brødskiver/knekkebrød, sunne boller/vafler + frukt og et glass melk + popcorn/annet digg vi har i hus

Ellers vil jeg bare si at jeg liker bloggen din veldig godt, synes det er positivt at du tar opp dette temaet! :-)

Det beste som finnes er avslappet forhold til mat! Med det mener jeg ikke at man spiser ukritisk, men at man tar det som det kommer uten at det fører til dårlig tankemønster og kritikk av seg selv.

Kunne hatt en annen kropp(dvs markert) om jeg hadde vært streng på kosten, men min kropp funker så bra til det den skal-leve, trene, le, barn, jobb.

Deilig slippe tenke på mat hele tiden.

Jeg føler jeg har et balansert og sunt forhold til mat.Jeg spiser masse mat, rent og sunt hele uka, også helgene, men i helgene koser jeg meg alltid med enten is eller smågodt - uten et snev av dårlig samvittighet. Får jeg lyst på en sjokolade en tirsdag, ja så spiser jeg det. Jeg trener 4-5 ganger i uka, og sørger alltid for å få i meg nok mat. Fett, karbohydrater og protein til hvert måltid. Jeg fikk kostplan fra Elitept i fjor og har lært masse av det! Om hvor viktig det er å spise nok.Og om hvor viktig kostholdet er for treningsresultatene. Jeg følger ikke planen slavisk, men har integrert det i mitt kosthold. Det går mye i cc, mager kesam, protein smoothies, grovt brød, kylling, fisk (spesielt laks), karbonadedeig, søtpotet, grønnsaker, frukt, avokado.. Jeg har aldri veid maten eller telt kcal- det har jeg hverken interesse av eller ork til! Jeg er veldig glad i mat, både spise og lage den, og synes mat skal smake GODT og være sunt :-) Balanse synes jeg er et ord som beskriver mitt forhold til mat godt. Jeg liker bloggen din veldig godt, og liker spesielt det at du har et sunt og avslappet forhold til mat.Håper dagen din blir fin <3 Du er en stor inspirasjon for meg, og det har du vært siden jeg begynte lese bloggen din for nesten fire år siden. Klem :-)

Først må jeg bare si at det er så utrolig bra at du setter fokus på dette temaet. Det er så viktig med et avslappet forhold til mat. For min del så er det viktig å spise regelmessig gjennom dagen. Jeg MÅ ha frokost, og det er rett og slett 4 brødskiver og kaffe. Mellommåltid: Skyr. Lunsj: Salat, knekkebrød med skinke el brødskiver her også. Mellommåltid: Energibar eller knekkebrød med leverpostei. Etter trening: Middag, kan være alt fra spinatsuppe, til indisk. Ofte blir middag spist i 19 tiden, så senere på kvelden blir det frukt. I helgene skeier jeg ut med godis :)

Frokost: 1 brødskive (variert pålegg)

Mellommåltid: eple

Lunsj: 2-3 brødskiver + gulerot

(mellommåltid: frukt / nøtter)

Middag: fisk/kjøtt poteter/ris/pasta + grønnsaker

Mellommåltid: frukt/nøtter

Kveldsmat: Rester fra middag, eller brødskiver/knekkebrød

Jeg trener 5 dager i uken, helst før middag. 3 løpeøkter og 3 styrkeøkter. 1 langdistanse i uken, over 1 time, en 4x4 intervall med tøying etterpå, en 45x15 intervall med styrke overkropp etterpå, og 2 ben/rumpe økter!

07-08 (Frokost): Kaffe, snus. Dette måltidet har aldri passet meg helt.

10-11 Mellommåltid: Eple + Nøtter

12-13 Lunsj: To knekkebrød med avokado og skinke (evt salat)

14-16 Mellommåltid: Kaffe + Banan

17-19 Middag: Kylling, Rotmos, Søtpotet båter, 2 store porsjoner

20-22 Kveldsmat: To knekkebrød med ost+skinke

Jeg er ikke glad i brødmat og pålegg, og spiser derfor nesten alltid middag for 2 istedenfor mat hele dagen. Dette har fungert lenge for meg, og kroppen sier ifra hvis dette ikke fungerer en dag. Da tar jeg hensyn og lager ekstra stor lunsj, f.eks en quinoa salat eller kyllingsalat.

Trener helst 6 dager i uka. 2 av dagene er håndballtrening med 3km løp før trening. 1 dag prøver jeg å være ute i skogen og løpe litt. 1 dag med spinning. 2 dager med styrketrening. Bevegelig hviledag, den tar jeg når kroppen sier i fra.

06.30 Frokost: Shake fra Aloe vera.

09.00 Mellommåltid: Questbar.

11.00 Lunsj:Yoghurt/kvarg med musli, frukt og grovt rundstykke. Eller speltlumper med philadelphia og kalkunpålegg.

15.30 Mellommåltid: Questbar eller frukt.

17.30 Middag: Fisk/kjøtt med mest mulig grønnsaker. Velger alltid lettere variant/fullkorn hvis jeg tilsetter ost, pasta, melk, rømme, eller andre meieriprodukter. Spiser alltid mest til middag.

Trener som regel etter middag.

21.00 Kveldsmat: Yoghurt og bær, smoothie, frukt. Kommer an på hvor hard økten min har vært.

Vann, lettmelk og lettbrus ved behov gjennom dagen.

Jeg kan ikke spise mye tunge matvarer som brød, derfor holder jeg meg unna dette. Pasta fungerer greit, men kjenner at kroppen reagerer på det hvis jeg spiser for mye. Derfor unngår jeg brød og pasta så mye jeg kan.

Jeg trener ca. 2 dager i løpet av ukedagene. I helgene får jeg til en treningsøkt eller er på tur.

Frokost: Stor bolle med Müsli og melk eller naturell youghurt. Og en solid dose syltetøy på toppen. Klarer meg ikke uten frokost.

Lunsj: 3 knekkebrød eller en pose med havregrøt. Pluss en neve nøtter og en banan eller annen frukt.

Middag: I dag blir det tacomandag. Ellers elsker jeg karbohydrater og spiser mye ris, pasta og potet.

Den vanlige 1/3 protein (kjøtt eller linser/bønner/erter/) 1/3 karbs (ris/pasta/potet) 1/3 grønt. Ofte en kjip amerikanst blanding fra frysedisken.

På kvelden blir det gjerne en vaffel, eller en frukt eller müslibar eller noe annet jeg får lyst på til kos eller etter trening.

Jeg er matglad!

mitt forhold til mat varierer ganske kraftig etter min sinnstilstand. Man kan helt klart si at "jeg spiser mine følelser".

Nå for tiden ser en dag slik ut for meg:

måltid 1: smoothie med div sueprmat eller havregrøt med proteinpulver

måltid 2: grønnsaker og fiskekake

Måltid 3: speltlomper med ost og skinke, litt frukt osv.

Problemet er at når jeg kommer hjem etter jobb og trening, og får tid til å slappe av, da blir jeg enormt sugen. Så selv etter måltid 3 (og i mellom) ender jeg alltid med å ete både barer og andre greier. Når jeg blir invitert på middag takker jeg aldri nei, men det ender likevel ganske ofte med dårlig samvittighet for alt jeg har proppet i meg. Der nemlig vanskelig for meg å stoppe å spise når jeg først har åpnet "slusa". Det samme gjelder om jeg skal kose meg med godteri, noe jeg prøver å holde til en dag i uka. det ender alltid med at jeg spiser ALT for masse. Ved noen anledninger, spesielt om jeg er veldig stresset eller har det vanskelig, kan jeg spise masse drit for å straffe meg selv, for så å kaste det opp.... ja, dette er IKKE normalt eller sunt. Skulle ønske jeg kunne se på mat som næring til kroppen, ikke som bedøvelsesmiddel, trøst, krykke osv

Synes det er så bra at du tar opp dette! Jeg er 19 og synes mat er vanskelig. Jeg tror egentlig at jeg har et relativt sunt kosthold og har få mangler, men føler alltid at det ikke er "rent" nok og sunt nok! Derfor er det så lett for å prøve å spise bare litt mindre, men dette igjen fører til overspising av ting som gjerne ikke er så sunt, og i tillegg dårlig samvittighet. Det er vanskelig å finne en balanse, og mye av tankene går til å planlegge neste måltid, og treningsøkter blir ofte for å "kompensere" for hva jeg spiste tidligere på dagen eller dagen før. Det er ikke sånn det skal være! Jobber med meg selv hver dag for å finne den balansen som er nødvendig for å ha et rikt liv! :)

Veldig viktig tema du tar opp! For meg går det litt opp og ned..noen uker fokuserer jeg veldig på å prøve å spise sunt, andre uker driter jeg litt i det xP

Jeg er veldig for at man i det minste må få i seg frokost, lunsj og middag! Men helst kvelds og mellommåltid også. Om man spiser sent på kveld eller ikke hefter jo ikke. Men utifra egen erfaring har jeg merket at jeg sover litt dårligere om jeg spiser innen den siste timen før jeg legger meg. Frokost må jeg ha for å fungere. Jeg synest det er viktig å fylle kroppen med næring før dagen starter :) Å få i seg fett, proteiner og karbohydrater er like viktig. Det eneste man burde passe på er vel egentlig å ikke spise for mye ferdigmat/godteri hver dag. Prøve å begrense seg til helgene og eventuelt 1-2 andre dager i uken.

Frokost: Havregrøt med proteinpulver og div bær + mandler som topping

Lunsj: Skyr/hjemmelaget knekkebrød/lomper med kjøttpålegg og grønt/en bar + frukt/gulrot + evnt rosiner

Middag: Fisk/kylling/karbonadedeig/svin + ris/søtpotet/potet + grønnsaker/salat

Etter trening: proteinshake + banan/snack'a jack

Mellommåltid/kvelds: skyr/bar/frukt/potetgull/sjokolade xP

Veldig bra innlegg, Maren! Skremmer meg veldig over alle kommentarene jeg leste gjeonnom på dette innlegget! Håper egentlig alle leser gjennom de og får noen tankevekkere på enkelte av kommentarene og faktisk innser hvor sykt dette er. Mat er drivstoffet vårt, ikke vår fiende :)

Til frokost spiser jeg en grov brødskive uten pålegg (liker det ikke) og banan.

Lunsj på skolen er et eple og hjemme etterpå blir det som regel en banan eller annen frukt :-) noen ganger questbar istedenfor.

Og til middag spiser jeg kylling/svin/storfe med fullkornspasta/ris/speltlomper/grovt pitabrød og evt. litt agurk. Ca. 1 gang i uka har jeg 3 egg som middag.

Når jeg får cravings, så blir det litt (eller veldig mye) godteri og sjokolademelk <3 men spiser aldri noe usunt før jeg skal trene, så det blir isåfall etterpå. Hadde aldri klart å kun spise godteri på lørdager eheheh, men junkfood derimot kan jeg gå måneder uten, uten å engang tenke på det.

Jeg har hatt alvorlig spiseforstyrrelse(anoreksia) og var farlig undervektig. Jeg har kjempet, og komt til en normalvekt. I det siste har jeg slitt ekstra mye, og holder på å få tilbakefall.

En normal matdag for meg nå er:

Frukost: spiser sjelden

Lunsj: ingenting

Middag: det jeg blir servert

Kvelds: 1 skive/knekkebrød

Snacks: gulrot

Jeg må kjempe videre å få de gode tankene tilbake. Dette er virkelig ikkje rette tida til å få tilbakefall..

Tommel opp for tankene dine, og for at så mange lesere skriver hvordan de forholder seg til mat! Jeg synes det er interessant å lese, for vi er alle forskjellige og tenker ulikt. Det er trist at så mange har et anstrengt forhold til mat (og trening), men jeg er glad for at denne bloggen er med på å senke skuldrene - det gjør de i hvert fall hos meg!

Du har en fin balanse mellom sunt og usunt, og er flink til å vise begge sider på bloggen. Nettopp derfor er det så avslappende å følge bloggen din. Jeg heier på deg Maren!

Dette er grunnen til at jeg digger bloggen din!!! :-)

Du tar opp viktige temaer på en utrolig god måte, tommel opp!

Jeg har en stor tro på "alt med måte" :-)

Trist å se hvor langt dette sunnhetspresset har gått når jeg leser enkelte kommentarer og vil filleriste dem og si "du lever bare en gang, spis den sjokoladen og nyt d!!!

Derfor d er så godt å se at du legger ut bilder av iskrem eller godterier en helt vanlig onsdag, du viser d går an å kose seg og at ja d er helt greit! Verken vekta eller verden går under av den grunn.

Nei spis litt av alt, så er man innafor tenker jeg, d gjelder å ikke overdrive,

Litt av alt - alt m måte :-)

Oi, dette var sjokkerende lesing. Hva er det folk spiser egentlig? Er jo mange som har minimalt med kalorier ila dagen sin...I tilegg er det veldig mye karbohydrater, hvor er proteiner og FETT?

Frokost: Omelett av tre egg med quinoa og en halv avokado

Mellommåltid: youghurt med syltetøy og gresskarskjerner

Lunsj: Kyllingfilet med grønnsaker og quinoa

Mellommåltid: Frukt

Middag: Laks med grønnsaker/avokado og hummus (m olivenolje)

Jeg blir så utrolig lei meg av å lese mange av kommentarene på dette innlegget. Ikke fordi folk velger å dele sine matvaner, men av å se hvilke matvaner folk faktisk har! Jeg har, i likhet med flere av jentene over, slitt med spiseforstyrrelser i mange, mange år, og vet utrolig godt hvordan det føles når mat og kropp tar over alt fokus. Anoreksien har virkelig ødelagt livet mitt, og jeg unner ingen å ha et så anstrengt forhold til mat, vekt og kalorier som det jeg og mange andre har og har hatt.

Ja-mat og nei-mat, kaloritelling og veiing av mat har i løpet av alle disse årene tatt opp en stor del av hverdagen min. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste noe uten å tenke over det før eller etterpå, for så å nøye vurdere om jeg virkelig burde ha spist den aktuelle tingen. Sykdommen har gjort livet til et helvete, rett og slett.

Trening har vært like komplisert.

Jeg strever fremdeles mye med å finne en balanse, men jobber hardt for å klare å komme meg ut av sykdommen, nå som innlagt pasient for tredje gang. Her på avdelingen følger DE SOM SKAL HOLDE EN STABIL VEKT en såkalt "basis-kost" som ser slik ut:

Frokost: 2 brødskiver eller 4 knekkebrød med margarin og godt med pålegg + 1 glass juice + 1 glass biola eller lettmelk

Lunsj: 2 brødskiver med margarin og godt med pålegg + 1 glass biola eller lettmelk

Middag: 1 porsjon middag, fordelt etter "tallerkenmodellen" - dvs. 1/3 grønnsaker, fisk/kjøtt og potet/ris/pasta + saus over

Kveldsmat: 2 brødskiver eller 4 knekkebrød med margarin og godt med pålegg + 1 glass biola eller lettmelk

I tillegg 2 mellommåltider som hver består av 1 frukt

De som skal opp i vekt har ekstra mat etter hvor mye de går opp/ned på ukentlig veiing.

Denne basiskosten synes jeg er mye, men faktum er at dette er en normal mengde mat for en middels aktiv ungdom.

Nå kan det jo diskuteres - som du tar opp i dette blogginnlegget - hva som faktisk ER normalt, for hva skal man tro, når man leser hva folk forteller om sine kostholdsvaner? Jeg begynner personlig å tvile enda mer på meg selv når jeg leser hva folk skriver. For hvordan skal JEG kunne få et avslappet forhold til mat, når det virker som om alle andre rundt meg er i manko på dette?

Jeg synes det er flott at du promoterer et avslappet forhold til mat og trening, og dette gjør også at du er den ENESTE treningsbloggeren jeg velger å følge fast. Dette er, heldigvis, en blogg hvor jeg kan bli inspirert, og hvor jeg vanligvis ikke føler meg trigget. Tomlene opp for deg, Maren! Jeg håper du kan fortsette den gode jobben du gjør med bloggen, og at du kan fortsette å sette lys på viktige tema. Så håper jeg at denne syke trenden snur, og at vi kan få litt fred for alt stresset med mat, kropp, kosthold og trening.

Hei Maren!

Jeg er i utgangspunktet veldig glad i bloggen din, og klikker innom nesten daglig! Da jeg så overskriften på dette innlegget ble jeg glad, vanskeligheter rundt mat er nemlig et tema som trenger mer fokus. Jeg var selv innlagt for anoreksi store deler av 2014, men er per idag så godt som helt frisk. Med denne historien som bakgrunn synes jeg det er ekstra viktig at vi bør prøve å avskrekke mat og kalorier. Mat er noe alle trenger, og som det skal være lov til å kose seg med! Intensjonen din bak dette innlegget er derfor kjempefin, og du skriver selv at du får vondt av å høre om folk som sliter med sitt forhold til mat. Men idet jeg nærmet meg slutten, ble jeg likevel litt redd. Du ber unge jenter om å legge ut sine matdager i kommentarfeltet. Selv om intensjonen din er god, er jeg veldig i tvil om dette er en god måte å angripe problemet på...

Internett er et stort skummelt dyr, og en enorm trigger for personer som sliter med eget kroppsbilde. Å lese kommentarer på hvor mye eller lite andre spiser, er ikke god medisin for folk som allerede har et anstrengt forhold til mat. Her snakker jeg av erfaring, dessverre... Dette var bare noen tanker jeg gjorde meg i forbifarten. Har ingen ønsker om å poste min kostholdsdag, selv om jeg idag har et fornuftig og godt balansert inntak. Jeg tror at det er mye viktigere å belyse årsakene som ligger bak det at folk sliter med mat, enn å snakke for mye om hva man spiser.

Håper ikke denne kommentaren virker verken kritisk eller støtende, jeg er som sagt veldig glad i bloggen din, og synes du fremmer et godt ideal om viktigheten av riktig og nok mat i kombinasjon med aktivitet. Du har vertfall vert en inspirasjonskilde for meg til å finne tilbake til balansen i hverdagen! Fortsett å inspirere, du hjelper nok mange!

Virkelig supert at du tar opp dette Maren! Jeg blir fryktelig redd og forskrekket når jeg ser hvor mange som spiser såpass lite over... uff! Min matdag kan nå se slik ut:

- Frokost: Knekkebrød laget på frø og korn med cottage cheese og banan/fullkornspannekaker/smoothie/havregrøt

-Lunsj 1: Cottage cheese/yogurt med granola + frukt/grovt rundstykke/grove, sunne muffins søtet med banan/knekkebrød med ost+skinke evnt philadelphia light + eple

-Lunsj 2(før trening): samme som lunsj 1 og frokost.

-Middag: supper, kylling/fisk med byggryn og salat, wok med kjøtt/kylling, taco-retter, indisk, store salater med kylling, egg, pesto, pasta og masse annet godt, fiskekaker med lomper.

-Kvelds: frukt.

Jeg sliter skikkelig med kosthold. teller hver minste kalori, og føler jeg har spist mye om jeg spiser mer enn 500kcal om dagen. Blir jeg invitert på middag gruer jeg meg flere dager før fordi jeg er redd for å få i meg for mye kalorier. Dette er så slitsomt... Jeg hater at jeg tenker sånn, men jeg greier ikke få meg selv ut av tankegangen og mønsteret og leve på.

Jeg har vært på "diett" i 10 år nå.. I perioder har jeg ikke orket å tenke over hva jeg dytter i meg, noe jeg nylig har vært gjennom nå.. Så det har resultert i alt for mange kilo på kroppen, og lever derfor på ca 1500 kcal om dagen. Skjønner at folk som deg ikke tenker så mye over hva man spiser, for du ser jo bra ut. Misforstå meg rett, du jobber sykt bra for det og, og jeg vet (eller, ser det på bloggen) at du ikke spiser dårlig mat. Så da kan man sikkert leve sånn. Men jeg er ikke flink med mat. Jeg tenker alt for mye på mat, og har et anstrengt forhold til det. Er sykt leit og deprimerende at jeg har latt det forfalle sånn som nå, etter et år hvor jeg har fokusert mindre på mat og trening. Merker at jeg gjerne skulle hatt noen kcal til å gå på, men er vel bare nå i "starten", magesekken blir vel forhåpentligvis mindre og da holder det kanskje.. Dette ble kanskje et negativt ladet innlegg, og det var jo ikke helt meningen. Leser bloggen din fast og syns du er så motiverende. Liker din avslappende holdning til mat og skulle ønske jeg hadde den selv. Men har som sagt alt for mange kilo på kroppen til å slappe av.

Hei,hva ,med oss som egentlig kan

kostholdet,men iKke klarer å fullføre dette.Jeg er 40,gått på mage såklalte slankekurs...Grethe rodde,liibra,anutrilett.easylLIFE,ananaskur,lavkarbo og høykarbo....vet nøyaktig hva jeg skal spise,men klarer ikke fullføre...gang på gang....blir så slite og lei...vil ned ivekt og få et bedre liv.noen råd...?Å det værste av alt...jeg vet at det er bare meg som kan gjøre noe noe med det....klarer ikke!!!hva anbefaler du??

Litt skremt over hvor mange av dine lesere som har et anstrengt forhold til mat og det slår meg at jeg nok er over snitter i alder. Synes dette er den beste bloggen i forhold til trening nettopp fokuset er mer på treningsGLEDE og livsglede generelt egentlig. Jeg blir helt svett av de som er fantatisk opptatt av trening og enda verre, fanatisk med maten! Jeg virkelig hater det at "alle" skal kutte ut det og det og skal erstatte helt vanlige råvarer med merkelige/kunstige (?) saker.

Jeg hadde en spiseforstyrrelse i tenårene, men det var før disse internettidene med alt det presset og mylder av informasjon man blir utsatt for nå. Det er jeg faktisk glad for. Det må være ekstra vanskelig for unge usikre jenter i dag..

Uansett, jeg kastet vekta og har levd godt med det siden.

Jeg spiser nøyaktig hva jeg har lyst på, veier meg aldri, teller aldri kalorier og unngår lightprodukter pga de smaker dårligere. Jeg trener for å holde meg frisk og glad. Har aldri hatt et bedre forhold til kroppen min enn jeg har i dag. Det er herlig å bli "voksen" og bli trygg på at man er bra nok som man er.

En vanlig dag i forhold til mat:

Frokost- en brødskive/sjokoladebolle/scone

Lunsj - salat, et par brødskiver eller en variant av din marenskål

Middag - alle mulige vanlige familiemiddager (pizza, koteletter, spaghetti, grøy, pannekaker..)

Kveldsmat - en brødskive eller en yoghurt eller begge deler

Frukt, nøtter, p-gull eller noe søtt mellom måltidene.

Drikker saft (MED sukker) brus, juice, melk :)

Anonym jente på 21 år

Anonym jente på 21 år

Frokost: Havregrøt (spiser dette fordi jeg vet akkurat hvor mange kalorier det er, og at jeg dermed kan "designe" resten av måltidene selv. Altså, jeg spiser det fordi det er et godt utgangspunkt, og fordi det er sykt godt).

Lunsj: Salat med f.eks quinoa, bønner, egg, tunfisk etc.

Middag: Det samme som lunsj, bare med en annen proteinkilde.

Kveldsmat: Noe søtt som bær og frukt-salat, smoothieblanding, knekkebrød med avokado eller noe lignende.

Mellommåltid: Eple, proteinbar, gulrøtter, cottage cheese.

I fjor var jeg i en utrolig god periode når det kom til mat og trening. Jeg gikk opp i muskelmasse og ned i fettprosent. Presterte bra på trening og hadde knallmotivasjon. Kunne gå med inntilsittende topper, korte topper, vise litt mage også videre. Følte meg SÅ bra!!! Det tappet av litt etterhvert, da jeg dro på utveksling, og det endte med at jeg kom hjem til jul 10 kg tyngre, og jeg klarte ikke å ta en eneste push-up. Jeg var veldig skuffet over meg selv, og følte meg dritt de 5 første månedene i 2015. Jeg klarte å gå ned i vekt og bli sterkere, men den samme motivasjonen jeg hadde året før kom aldri tilbake.

Nå merker jeg at jeg blir VANVITTIG forvirret over hva som er sunt, hva som ikke er sunt osv. Er kjøtt sunt? Er egg sunt? I sommer ble jeg veldig fascinert over veganisme, og jeg ble så misunnelig på alle karbohydratene veganere kunne spise uten å "legge på seg". Det var varmt i luften, så jeg lagde gode iskremer med 2-3 bananer, kokosmelk, bær, chiafrø, hempfrø og all slags digg mat. Dette kunne jeg ALDRI gjort året før jeg var "i god form/superfornøyd med meg selv". Etterhvert begynte jeg å kutte ut kjøtt, og melk... og nå spiser jeg aldri egg, med mindre jeg får det servert i f.eks kaker.

Nå har ting endt med at jeg får dårlig samvittighet over å spise KJØTT, noe jeg spiste til omtrent alle måltid før. HALLO, det er helt absurd. Jeg elsker kjøtt, men nå føler jeg liksom på dette medie- og instagrampresset, med "veganisme" og "earthy" og "ta vare på miljøet" osv. Jeg vet liksom ikke helt hvilke kosthold jeg skal følge. Jeg har lyst å være "alt-spisende", noe jeg alltid har vært, men nå pga usikkerheten vet jeg ikke. Elsker julemat, elsker kebab som nattmat etter fylla og elsker f.eks sushi med rå fisk.

Uansett, jeg har siden 10. klasse på ungdomsskulen hatt et veldig anstrengt forhold til mat. På grunn av bloggerne begynte jeg, dessverre, å spise Cottage Cheese, kesam, osv osv. Jeg skylder ikke på bloggerne, men på meg selv. Var selv blogger, og blogget om at jeg spiste "sunt" og godt. Jeg har veldig lett for å overspise når det gjelder usunne ting. Derfor velger jeg å ALDRI kjøpe usunne ting som sjokolade, godteri, chips, osv. Får dårlig samvittighet av å spise brød, fordi det er "unødvendige" kalorier.

Jeg er normalt en slank person. Da jeg var yngre kunne jeg spise godteri, kake, nudler og ostesmørbrød hver dag uten å merke noe forskjell på kroppen. I dag er jeg 21 år, og jeg tror helt ærlig jeg aldri klarer å få et så "avslappet" forhold til kroppen.

Jeg føler egentlig jeg har et veldig normalt og avslappet forhold til mat. En typisk matdag for meg er havregrøt lagd på en blanding av melk og vann, med litt kanel og banan på toppen med et glass melk til som frokost. Til lunsj har jeg ofte to grove rundstykker med ost eller annet pålegg+ litt grønnsaker på siden, ofte cherrytomater eller gulrot. Til middag blir det veldig ofte wok med tunfisk, tomatsuppe eller annen enkel mat(jeg er student), og så en smoothie eller et annet lite måltid til kvelds. Høydepunktet i uken er naturligvis smågodt på lørdagen :D

Jeg synes et kosthold med litt av alt er best. Både sunt og usunt så går det opp i opp.

Jeg prøver å holde meg til sukkerbombene i helgene, men litt sjokolade hver dag må jo også være lov.

Jeg har aldri fulgt noen diett, men jeg er heldigvis glad i å trene så da merker jeg ikke noe på vekten. Livet er for kort til å ikke spise det man har lyst til, men selvfølgelig alt med måte.

Sjekk gjerne ut bloggen min hvor jeg deler litt av både de sunne og mindre sunne matvanene mine:

http://icecreamandrocknroll.com/ :)

Jeg synes dette med kosthold er kjempevanskelig. Jeg er overvektig og hater kroppen min. Målet er å gå ned 10-15 kilo, men det utrolig vanskelig. Hvilken diett eller kosthold skal jeg velge? Jeg tror på å spise rent og naturlig, og det greier jeg til en viss grad, men hvor mye skal jeg spise og hva skal jeg holde meg unna? Det er så mye å velge i... Jeg aner ikke om jeg skal leve kalorifattig, lchf, lchp eller hva... Dessverre elsker jeg også alt som er søtt, klarer som regel å dytte inn noe hver dag og altfor mye i helgene...

En vanlig matdag kan være slik:

Frokost: 1-2 brødskiver med pålegg, ekstra lettmelk og frukt, eller gresk yoghurt med hjemmelaget granola og banan.

Lunsj; middagsrester, salat, suppe eller wok.

Middag: jeg har barn, så middagene er veldig varierte, alt fra indisk til pizza, pasta, wok etc.

Kvelds og mellommåltider: mørk sjokolade, frukt, noen ganger smoothie, nøtter

I helgene blir det gjerne en stor skål godteri og potetgull...

Har tidligere hatt store problemer når det kommer til dette med mat, hvor mye man skal spise? hva man skal spise? hvor ofte? fikk dårlig samvittighet om jeg følte jeg hadde spist for masse, som endte med at jeg spiste for lite neste måltid, ja ett veldig dårlig forhold til mat...gikk veldig mye opp å ned i vekt, hadde dårlig humør, og dårlig energi! tok tak i saken og endret kostholdet mitt, fordi det gidde meg så mye negativ energi..

en normal matdag for meg idag ser ca slik ut:

Frokost: 3 knekkebrød med ost, skinke, leverpostei, philadelfia osv.

Lunsj: (varierer litt hva vi har i huset, og hvor sulten jeg er, og om jeg har trent) yogurt+bær+muesli, smoothie, salat, knekkebrød, brødskiver, grove tortillalefser med pålegg osv

middag: alt mulig, har en ganske kreativ mor! men går mye i kylling og fisk.

kvelds: noen knekkebrød, brødskiver+frukt, yogurt.

spiser som regel en frukt mellom middag og kvelds.

Jeg har et sykt forhold til mat, dessverre. Fungerer i hverdagen med jobb, venner og mye trening. men når jeg opplever kjipe ting kan jeg stenge meg inne i leiligheten i dagesvis og bare spise og kaste opp. blir helt utslitt og ødelagt av det, ser ikke ut etterpå og kjenner meg fyllesyk. nå har jeg f.eks. vært gjennom samlivsbrudd og det har knekt meg helt. hver dag etter jobb handler jeg masse dritt, og spiser og kaster opp helt til kvelden. så drar jeg på trening og stuper i seng.

great life. not.

Så interessant tema du tar opp Maren :) Det er trist og vondt at mange synes det er så vanskelig med mat, kosthold og trening. Det skal jo bare smake godt og være gøy.

Jeg elsker mat og føler meg ganske avslappet ifht kosthold. Til vanlig kan en dag bestå av følgende:

Frokost kan være: Havregrøt, chiapudding, overnight oats, smoothiebowl med bær og musli, cc med vaniljekesam og bær, gresk yoghurt med musli, bær og honning, egg i forskjellige varianter, tallerken med masse grønnsaker, frukt og bær, rundstykker, knekkebrød og brødskiver med forskjellig pålegg.

Lunsj: Salat, suppe (søtpotet og gulrot er favoritter), knekkebrød med avokado, speltlomper med div fyll, middagsrester, cc-pannekaker med bær, smoothie med masse godt som avokado, cc, kesam, chiafrø, havremel, bær osv, cottage cheese blandet med yoghurt el kesam med frukt og bær og musli.

Middag: Alt mulig, fra taco/fajitas, fisk med grønnsakswok, fiskeburger med potetmos, kyllingwok, grønnsaksgryte, suppe av forskjellige grønnsaker kjørt med stavmixer, pizza, pasta carbonara, middagspai, bakt søtpotet med fyll, squashgetti med kjøttsaus, indisk, sushi, salat med fisk el kylling, biff med tilbehør, vegetarburger med grovt brød, lasagne, pasta med stekt kylling og grønnsaker, laks med rotmos, you name it..

Kvelds/etter trening: Smoothiebowl, knekkebrød, brød, banan- eller cc-pannekaker med bær, gresk yoghurt med bær, egg, salat, grove vafler, lomper, fruktsalat med yoghurt og honning på, oppskjært frukt og grønnsaker, grønnsaker med dip.

Jeg drikker mest vann, kaffe og te, men tar meg gjerne en sjokomelk innimellom eller lager hjemmelaget juice/smoothie.

Når jeg skal kose meg kan det ryke med litt (eller mye:P) sjokolade/snacks/dessert/kake/bolle/is osv. Jobber med å holde det til en dag i uken, men kan fort bli flere dager. Elsker søtsaker litt for mye, det er min last. Det kan ta litt av når jeg først setter igang med å spise ting jeg syns er veldig godt. Men så lenge det ikke blir altfor mye (vil jo ikke få helseproblemer i form av diabetes eller overvekt) så er livet for kort til å ikke kose seg :P

Jeg jobber som sykepleier og har tredelt turnus med en del nattevakter. Kan tidvis være lite fristende med den vanlige maten jeg vanligvis liker å spise etter å ha vært våken en hel natt og når man har sovet fra 09-18. Man kan føle seg "fyllesyk" og litt uggen og jeg får mest lyst på boller, burger, pasta, kjeks, potetgull, is o.l. Noen dager kjører jeg på med det jeg har lyst på (føler liksom at man kan unne seg noe digg når man har væty våken hele natta), men merker at kroppen funker best om jeg klarer å holde meg til ordentlig mat. Jeg kjenner det er mye lettere å spise sunt og fornuftig med en vanlig døgnrytme, men folk blir jo syke på natta også og har behov for pleie.

Ellers går jeg ca 10 km daglig og gjør mye fysisk i jobben + trener 3-6 ganger i uken (da ikke noe fast, men alt jeg synes er gøy, som dansing, cardiotimer, spinning, yoga, styrketrening, klatring osv).

Er 167 cm og veier rundt 65 kg. Har litt ekstra på mage, hofter og lår (og et par cellulitter jeg gjerne skulle vært foruten), men alt i alt er jeg veldig fornøyd med meg selv. Slike ting settes i perspektiv når man møter veldig syke mennesker hver dag. Noen kan aldri stå på bena igjen, noen kommer ikke til å leve lenger enn et år til (og skulle gjort hva som helst for noen flere dager sammen med venner og familie), noen kan ikke spise lenger pga kreft i munn og svelg (og må få all næring gjennom sonde eller klarer ikke å få i seg noe annet enn flytende føde) osv. Da blir jeg bare så takknemlig og glad for hver dag jeg kan stå opp om morgenen og kjenne at jeg har en frisk kropp som fungerer. Håper flere kan prøve å fokusere på det :)

(Oi, dette ble et langt svar, men det engasjerte kjente jeg! Bloggen din er super Maren, du har gode verdier og gir masse inspirsjon til både mat og trening)

jeg og sliter og har slitt i mange mange år med spiseforstyrrelser. Jeg startet som 17 åring etter å ha lagt på meg etter jeg startet på videregående. Jeg kunne plutselig ikke spise hva jeg ville mer, og la på meg. Jeg ble 18-19 år og begynte jeg å løpe. Løpe MASSE! Og jeg raste i vekt, følte meg dritbra og løp mindt 5 km hver dag, ofte 10 km 2 ganger i uken. Spise minimalt og trente istedenfor å reise på skolen siste året på vgs. Så sa det "stopp" og kroppen min var sulten. Jeg fikk skade etter skade, etter all løpingen på mølle. Så ble jeg bitt av styrke-basillen og trente masse styrke i ca 2 år. Så ble jeg på nytt skadet fordi jeg trente så mye.

Og for meg er det veldig vanskelig å spise sunt når jeg ikke trener så mye som jeg gjorde før. Jeg veier mer enn noen gang den dag i dag, alle kilo er tilbake og jeg spiser egentlig akkurat det jeg føler for. Men har en stor tendens til å overspise.. Kostholdet mitt er HELT på bærtur. Enten sulter jeg meg selv, eller så spiser jeg for 10 pers. Jeg vet at jeg sliter, og jeg er liksom på nippet til å gi opp. Jeg er 21 år og har nesten ikke trent på 1 år pga både sykdom og skader. Balansen er borte, jeg har ikke noe system eller grenser. Herregud for et forkus... Jeg er dritt lei.

Hei!

Jeg vil bare si at bloggen din er fantastisk og veldig inspirerende.

Skulle ønske jeg hadde en slik balanse som du har når det gjelder mat. Har generelt et godt forhold til mat og spiser relativt sunt og trener, men jeg klarer ikke å unne meg noe godt uten å tenke at da må jeg trene ellers så føler jeg meg dritt etterpå! Spiser jeg noe usunt, må jeg trene litt ekstra for å få det bort ellers så går jeg rundt og føler meg dritt.

Jeg vil egentlig bare finne en slik balanse som du har.

Igjen bloggen din er super og du er en stor inspirasjon.

Personlig endte hele dette kostholdshysteriet med en alvorlig spiseforstyrrelse kombinert med ekstrem overtrening, altså anorexia athletica. Jeg mistet nesten 2 år av livet mitt på grunn av dette kostholds og treningshysteriet, gikk ned 25 kilo og lå sånn å si med en fot ned i graven. Jeg takker Gud hver dag for at jeg klarte å komme meg ut av dette helvete. Jeg har nå gått opp alle de kiloene jeg mistet, samt i at jeg spiser hva enn jeg ønsker, om så det er en avocado smoothie eller 200g melkesjokolade. Må si at du har hjulpet meg på vei til frieheten også. Takk for å røske litt sunt fornuft inn i meg og andre mennesker :)

Elsker bloggen din, den gir såå mye inspirasjon!

Har slitt med spiseforstyrrelser i 3 år nå...Jeg gikk veldig mye ned i vekt på kort tid, og har brukt over 2 år på å prøve å komme tilbake til normalen. Det er ikke lett! Men jeg føler endelig at jeg er på god vei, og jeg føler at jeg har funnet en fin balanse mellom trening og mat.

En typisk matdag:

Frokost: En stor bolle med havregryn og kanel + 0,5 L smoothie.

Mellommåltid: 2 never nøtter og rosiner

Lunsj: kyllingsalat / omelett

Mellommåltid: banan

Lunsj 2: 2 store frø-knekkebrød med ost og skinke/cottage cheese og avokado

Middag: Vanligvis en hel søtpotet, masse kjøtt og litt grønnsaker.

Kveldsmat: en stor bolle med naturell yoghurt, oppkuttet eple og frosne blåbær.

+ en mango/neve med nøtter.

Når jeg koser meg spiser jeg det jeg vil egentlig! Det er alt fra pizza, hamburger, sjokolade, ben and jerrys og boller <3

Anonym 25 år

Anonym 25 år

Jeg kommenterer sjeldent blogger men idag gjør jeg det . Jeg er en jente på 25 år som sliter med maten. Jeg har klart å gå ned 30 kg ved å spise sunt, gjenvlig og telle kcal. jeg angrer på at jeg begynte å telle kcal for det har gått til hodet på meg. Jeg vet hva alt inneholder, jeg vet hva jeg burde spise og hva jeg ikke burde spiste. jeg klarer ikke røre godteri uten å få dårlig sanvittighet. Jeg vil si jeg har det bedre med meg selv nå enn for 30 kg siden men det er slitsomt å hele tiden gå rundt å bekymre seg over hva man spiser. Jeg spiser rugsbrød til frokost med philadeliphia ost, kokt skinke og tomat eller cottage chees med sukkerfrittsyltetøy på. Frokosten ligger på rundt 350-400 kcal. Lunsj spiser jeg alltid havregrøt med eple, cc,blåbær , kanel og sukrin gold ca 400 kcal her også. Så har jeg et mellommål tid på rundt 200 kcal før trening gjerne knekkebrød (samme som frokost) og tilmiddag spiser jeg ca 400 kcal, varier hva jeg spiser men gjerne fiskekaker og bønner. Kvelds blir gjerne yohgurt fra yoplait og knekkebrød.(300 kcal) Teller kcal nesten slavisk hver eneste dag. SKulle ønske jeg klarte å la vær men uten å telle føler jeg ikke at jeg har kontroll i det hele tatt...

Anonym 12 år

Anonym 12 år

Hei, jeg er en jente på 12 år(7.klasse) som veier ca. 49 kg. Jeg synes selv dette er mye. Jeg er typen med en kraftig kropp. Jeg trener ca.5 i uken som både løping, rulleski, styrke. Når jeg vokner spiser jeg 1 brødskive. Kl 11 spiser jeg 2-3 brødskiver og en frukt. Når jeg kommer hjemover spiser jeg 2 brødskiver eller ingenting. Så til middag spiser jeg kanskje 2 porsjoner. Er jeg på trening 1-2 timer. Etter det spiser jeg 2 brødskiver til kvelds. Jeg vil bli tynnere og penere, sliter litt med selvtilliten. Det var veldig overbevisende når det sto at et kosthold kun passer til en kropp. Jeg føler meg tjukk men blir ikke tynnere av å trene😓

Jente, 17 år

Jente, 17 år

Hei Maren!

Jeg leser bloggen din hver eneste dag, og dette har jeg gjort helt siden jeg oppdaget den for omtrent et halvt år siden. Jeg står midt i mellom venninner som har et (veldig)overanstrengt forhold til mat og trening, og venninner som gir blanke f i hva de spiser. Selv har jeg vært veldig opp og ned i vekt, men hver gang jeg er innom tanken på å droppe maten eller er på kanten til å dytte i meg for mye har jeg lært meg å tenke - hva ville Maren gjort? Jeg har vært plaget med høyt kolesterol som går i arv i slekten min, og har uttallige ganger sittet hos en ernæringsfysiolog og hørt det samme om og om igjen helt fra jeg gikk i andre klasse, på barneskolen, da vi fant ut at også jeg var et uheldig offer for høyt kolesterol i slekten. Så jeg vil si jeg vet en god del mer om mat enn gjennomsnittet på min alder. Og det er her jeg skylder deg et takk. Rett og slett fordi du gjør det så riktig. Og på en så utrolig motiverende måte. Jeg vil så gjerne bare gi deg en klem for å være så åpen om at sunn mat har vi godt av - men at det faktisk er lov å kose seg litt i blant, uten å ha det på samvittigheten. Du setter et levende og fantastisk bra bilde på akkurat de kjedeligste greiene jeg har hørt ernæringsfysioger fortelle meg gang på gang i snart 10 år. Og det gjør alt så utrolig mye lettere.

For et par år siden var jeg overvektig til å være på min alder. Etter lang tid med drittmatspising tok jeg meg sammen og bestemte meg for at dette ikke var slik jeg ville se ut eller leve. Da forandret jeg kostholdet mitt til omtrent slik du har det, bare utenom bruket av sukrin og de forskjellige proteintilskuddene du får bestilt på nettet. Jeg trente mer og spiste sunt. Og jeg koste meg på lørdager. Og gjett hva? Jeg gikk ned ti kilo, på fire måneder. Ti kilo.

Derfor støtter jeg deg i den gode jobben du gjør med å motivere og bevise at dette faktisk er en måte å leve sunt på, slik du holder deg i form og SPISER NOK HVER DAG. Det er så utrolig viktig at folk faktisk får se med egne øyne at dette er bra, AT DETTE VIRKELIG FUNGERER. Så tusen takk Maren. Til at jeg daglig omringes av ungdommer på videregående som veier både alt for lite - og alt for mye, så vet jeg at det du får frem på denne bloggen, det har mye og si. Du har blitt et forbilde for meg, noe jeg virkelig håper gjelder mange andre på min alder også.

Så igjen, tusen takk. Fortsett med den gode jobben du gjør. Det settes mer pris på enn du aner.

jeg er en jente på 21 år, og jeg må vel helt ærlig si at jeg ikke husker sist jeg spiste noe uten å tenke på hvordan dette ville påvirke kroppen eller trening.

jeg har beskymret meg for vekten siden 7 klasse, og det har gått veldig opp og ned hvor fokusert jeg er på dette og mat. Heldigvis har aldri fokuset mitt vært så sterkt at jeg har blitt syk, men det har nok vært slik til tider at jeg har vært på god vei.

jeg spiser ca 4 måltider om dagen. sjelden mer.

havregrøt med proteinpulver til frokost, ca 50-50 fordelt. allerede her vet jeg at jeg burde hatt mer havregryn i maten for frokosten min ligger på rundt 250 kalorier.

lunsj er som regel en form for pastakjøtt saus bassert på karbonadedeig, med 30 g pasta til. dette spiser jeg også ofte litt senere på dagen da middag ofte blir sent.

middagen består som regel av 100 g biff eller biffsnadder med grønnsaker og 100 gram potet eller søtpotet.

det hender også at jeg dropper en av måltidene i midten og erstatter det med en proteinbar, eller gresk yoghurt med havregryn ol, men jeg er alltid nøye på at det ikke blir flere kalorier enn om jeg skulle spist det som opprinnelig var planlagt.

som du skjønner er dette egentlig for lite mat, og jeg er klar over det. men jeg har så utrolig lite lyst til å legge på meg. jeg trener mellom 5-8 ganger i uken fordelt på 5 dager. det jeg egentlig burde tatt tak i ser jo selvtilitten, fordi at vekt og utsendet burde ikke ha så mye å si. men det er ikke så lett når alt og alle i samfunnet også har gjort dette til sitt hovedfokus. Heldigvis er jeg virkelig glad i å trene, og dette er sjelden noe jeg føler jeg må gjøre, men noe som gir meg mye glede !

Frokost

Havregrøt eller frokostblanding + kaffe med melk

Lunsj

6 brødskiver med margarin og ulikt pålegg + en frukt

Mellommåltid

Questbar/proteinbar + banan

Middag:

Det vi har hjemme, alt fra kjøttkaker og poteter, fisk, pasta, lasagne, gryteretter osv.

Pleier å spise to porsjoner:)

Kvelds

1 boks cottage cheese med frosne jorbær eller andre bær/frukt

Jeg er så enig meg deg, når ble dette med mat så utrolig vanskelig?! Heldigvis har jeg et veldig enkelt forhold til mat, ja jeg kan "overspise" både smågodt og is, og nei jeg spiser ikke alltid skikkelig middag, men jeg prøver å spiser variert og næringsrik mat. Mulig jeg spiser litt for mye, men så lange jeg er frisk, rask og trives i egen kropp så orker jeg ikke bruke noe energi på å optimalisere kostholde mitt, for det å fokusere så mye på mat tror jeg ikke er sunt for noen. I hverdagen prøver jeg å ta gode valg og spise mat som gir meg næring og glede, men om jeg vil spise 1 liter vaniljeis (som jeg gjorde i går kveld) så gjør jeg det med god samvittighet. Nei, jeg har nok ikke alltid hatt et så enkelt forhold til mat, men jeg kom til et punkt der jeg innså at det å spise tunfisk bare fordi noen på en eller annen blogg sa at det var en råbra kilde til protein ikke var verdt det. Hvorfor spise noe en egentlig ikke synes er så veldig godt? Alt handler om balanse, egentlig veldig enkelt, men likevel så vanskelig...

Har aldri vært noe glad i frokost og spiser sjeldent noe før i elleve tiden, men mindre jeg begynner veldig tidlig på jobb.

I dag spiste jeg første måltid i halvtolv tiden:

- 2 grove tacolefser med potetmos, salami, hvitost og salat

I to-tiden ble det:

- 1 eple, dobbel 0% yoghurt, 2 gulerøtter

Etter jobb dro jeg rett på møte, så fikk hivd innpå noe i fem-tiden:

- 1 blåbær yoghurt og 1 pose yoghurt cashewnøtter

Vel hjemme i åttetiden ble det:

- Fullkorns makaroni, brokkoli og fiskaker med ketchup

Smekket sammen noen grove pizzasnurrer til matbokmat, men ble selvfølgelig et par tre smakeprøver som gikk ned før jeg fant senga.

Hvor mange kcal jeg har spist i dag? Har ikke snøring! Er det så viktig? Næsj, ikke for meg i alle fall! Jeg er mett, har energi og spiser det jeg vil når jeg vil (bare ikke alltid). Gir det mening? :-)

Heihei, jeg har slitt med spsieforstyrrelser i 2 år, men nå har ting begynt å snu litt! Ville bare si at du har hjulpet meg til å tørre å spise "Nei mat" etter at jeg begynte å lese bloggen din! Så tusen takk! <3

Hilsen Jente 15 år

jente, 18 år!

jente, 18 år!

Frokost: 2 brødskiver eller 2 knekkebrød med feks skinke, salami, ost, agurk, leverpostei, paprika osv. Drikker vann og noen ganger kaffe/te. Har jeg bedre tid; havrepannekaker av havregryn og egg (med honning eller bacon eller nutella+banan)

Lunsj: samme som frokosten, eller kyllingsalat.

Middag: kyllingfillet, karbonadedeig, masse grønnsaker/salat, ris/potet/pasta, laks, fiskekaker - i helgene går det i taco, chicken tandoori med salat, biff og søtpotet

Kveldsmat etter trening: banan, 2-3 knekkebrød, melk

Mellom frokost og lunsj og lunsj og middag drikker jeg vann og spiser alltid frukt! Trener håndball 3 ganger i uka + kamp nesten hver helg, pluss 2-3 styrkeøkter :D Tar meg gjerne en sjokoladebit midt i uka! Har perioder der jeg kutter helt på søtsaker, godteri, sauser, osv, kommer an på treningsmengde, hvor i sesongen jeg er osv - men vil si jeg har et veldig avslappet forhold til mat! Det interreserer meg også.

Hvis jeg feks spiser sjokoladefondant en dag kl 4/5/6 så dropper jeg som regel middag osv resten av kvelden! Føler jeg har brukt opp "kaloriene" for dagen.

Høres teit ut kanskje, men hadde ikke klart å spise noe med god samvittighet etter det. Samme greia om jeg spiser mye en dag, spiser jeg lite dagen derpå!

Pleier også ofte å sove vekk sult eller med vilje å "glemme" måltider eller å innbille meg at jeg er mett og ikke behøver frokost selv om jeg ikke spiste etter 5, dagen før.

Hvis jeg er med venner later jeg i blant som om maten er "ekkel", sånn at de spiser den opp og jeg slipper. Eller så tar jeg en bit og snakker bort resten med å legge den fra meg uten at de merker det osv.

Er sykt krevende å leve sånn, men foretrekker det sånn fordi jeg har full kontroll over kostholdet, i forhold til å måtte spise mye hele tiden og faren for overvekt og ikke kunne kontrollere hvor mye du får i deg.

Jente, 22 år

Jente, 22 år

Frokost: En stor bolle med havregryn, blåbær, banan, nøtter, surmelk og mager kesam + kaffe

Lunsj: Proteinpannekaker eller to skiver brød med to kokte egg

Mellommåltid: Questbar og frukt + te

Middag: Laks/sei, masse grønnsaker og grov pasta

Kveldsmat: Havregrøt med proteinpulver og peanøttsmør + te

Dette gjelder dager jeg trener, pleier å droppe questbar de dagene jeg ikke trener.

Fint tema.. Her går det opp og ned i perioder, før jeg ble gravid hadde jeg et veldig bra kosthold,trente osv, så jeg var superfornøyd med kroppen min.

Men etter en tøff graviditet, hvor jeg ble sengeliggende og senere måtte ha krykker og rullestol for å komme meg rundt, hadde jeg gått opp ca 20kg. :( jeg har fortsatt nesten 10kg å gå ned, så prøver å være nøye med mat.

Frokost: 1 knekkebrød,1glass vann,1 glass melk

Lunch:1-2 knekkebrød + melk eller vann

Middag: varierer mye, alltid mat laget helt fra bunn, og masse grønnsaker

Noen ganger har jeg kvelds, det er 1 liten,sukkerfri yoghurt m/litt hakka mandler.

Ellers kan jeg ta 1 frukt eller 2 som mellommåltider iløpet av en dag.

Regner dette endres litt ettersom treningsmengden går opp..

Dette innlegget var virkelig noe for seg selv, du gir i alle fall meg en etterlengtet sjanse til å fortelle om min trøblete og slitsomme hverdag hvor kaloritelling er hovedaktiviteten. Slik har jeg holdt på i flere år, jeg er nå 19 år og ble først kroppsbevisst da jeg var 8-10 år. Dette maset om hvordan man skal se ut foregår for det meste i mitt hode, det vet jeg.

Nå for tiden ser dagene mine slik ut;

Frokost: Én havregrøt 14 (150 kcal)

Lunsj: Én skyr (93 kcal)

Middag: Havregrøt m. sukrin, kanel, rosiner, cottage cheese og hakkede hasselnøtter (total 573 kcal) eller 125 g svinefilet (144 kcal) og 200 g kokt brokkoli (46 kcal)

Kvelds: Knekkebrød med hvitost, varierer alt fra 2 til 4 stk. (toppen 492 kcal)

Ellers kan jeg være uheldig å spise brødmat dersom vi har og jeg ikke klarer å kontrollere meg selv. Prøver å spise en mandarin eller kiwi om dagen. Spiser og gjerne 1-2 ruter 70% kakao sjokolade etter middag. Slik at total kaloriinntaket hver dag maks ligger på rundt 1500 kcal, jeg prøver alltid å holde meg under.

Slik har det vært lenge, og det er bare nylig at jeg har begynt å spise frokost og lunsj. Da jeg gikk siste året på vgs spiste jeg aldri frokost eller lunsj, noe som så klart gikk ut over konsentrasjonen min.

Det skal sies at jeg har syndromet Irritabel tarm (IBS), magen trives derfor best om jeg spiser lite men ofte og ikke for variert. Jeg tror dette kan være mye av grunnen til det problematiske forholdet jeg har utviklet til mat og trening.

Når det kommer til trening prøver jeg å trene hver dag. Det har vist seg å være vanskelig ettersom jeg jobber i barnehage og har vært mye, mye syk (som kan være på grunn av kostholdet mitt) og jeg får ikke trent (løpt) det jeg skulle ønske. Dette fører igjen til stress og jeg opplever ofte hjerteklapp og dager hvor jeg føler jeg har høy puls selv om jeg bare ligger på sofaen.

Jeg er jo helt klar over at jeg har et anstrengt forhold til mat og at kostholdet mitt ikke er sunt, det påvirker i stor grad forholdene mine. Heldigvis klarer jeg som regel å gi slipp på det strenge regimet mitt når jeg er med kjæresten min, han får meg til å spise både pizza og viltgryte uten at jeg analyserer og overveier sjansene for å legge på meg.

Idag har jeg riktignok bare spist to havregrøt 14 som tilsvarer 310 kcal (kl er 21:15). Jeg holder meg gående på Pepsi max og veier idag 54 kg.

Ønsker ingen å ha en tankegang som meg, takk for innlegget, du motiverer Maren!

Skriv en ny kommentar