hits

Sukkerfri og proteinrik marsipan

Første oppskrift ut er en sukkerfri og proteinrik marsipan. Jeg har laget den både med, og uten sjokoladtrekk. Jeg synes marsipanen er så god i seg selv at den strengt tatt ikke trenger noe mer, men samtidig er det en helt nydelig kombinasjon med marsipan og sjokolade. Jeg lagde derfor begge deler, så kan dere velge selv hvilken dere vil gå for. 

Oppskriften er enkel, og inneholder kun 5 ingredienser: 

  • 120g mandelmel 
  • 70g sukrinmelis
  • 3 eggehvitter 
  • 5 dråper stevia vanilje 
  • Sukkerfri sjokolade 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og kna dem godt sammen. Sett deigen kaldt i kjøleskapet litt før du begynner å jobbe med den. Del deigen i biter, og trill små kuler. Deretter bestemmer du om du vil ha dem sånn eller dyppe dem i sjokolade. Andre tips er å drysse litt melis over, eller sjokolade pulver. Kokos er også både dekorativt og godt. Det ser nesten litt ut som snø. Hvis du ønsker å ha sjokoladetrekk på, så smelter du sukkerfri sjokolade i en kjele, og dypper hver kule i sjokoladen med en skje. Sett kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. 


Håper dere liker oppskriften, fortell meg gjerne om din julebakst favoritt. Enten om den er sunn en sunn variant, eller vanlig tradisjonell julebakst. Det er alltid gøy å høre hva dere liker uansett. 

 

Smiiil Maren 

 

4 kommentarer
Kristin Haugen Granli

Kristin Haugen Granli

Jeg har lagd akkurat de samme før! Bedre enn ekte vare, nesten. Namnam :-D

Kristin Haugen Granli: Helt enig :) Lagde dem og delte på bloggen i fjor også. helt nydelige :)

Mmmmmmmmm, disse skal jeg lage

Anonym: Så koselig :D Tror du vil like dem veldig godt!!

Skriv en ny kommentar