hits

Oppskrift: Hjemmelagde fløtekarameller

 My all time favorite recipe

Nå kjære dere, nå skal jeg introdusere dere for de beste karamellene jeg har smakt i hele mitt liv. En ting er at smaker himmelsk, men de er også så utrolig dekorative. Etter karamellene er kuttet opp i biter, pakkes de i små plastfolie. Dette minner meg om gode gammeldags karameller som farmor hadde, og smaken er en blanding av Dumle og Smørbukk. Mmmm. 

Ingredienser: 

  • 3 dl kremfløte
  • 250g sukker
  • 100g lys sirup
  • 50g smør
Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Kok opp under stadig omrøring med tresleiv. Skru så ned varmen, og la massen stå uten lokk i 45-60 minutter. Hell massen over i en brødform kledd med bakepapir, og la den stivne. Du har da en karamellplate som du tar ut av brødformen, før du ruter den opp i ønsket store biter med en kniv. 

Etter disse bildene ble tatt puttet jeg karamellene i små søte kremmerhusposer, og knyttet en liten hyssing rundt. Vips har du en helt perfekt vertinnegave, eller en koselig, personlig julegave. Jeg håper mange av dere har lyst å teste denne oppskriften, for smaken er virkelig bare så god at jeg unner alle en smak. 

 

Smiiiil Maren

 

24 kommentarer

Ja takk til flere oppskrifter, så raskt som mulig :P Har siste eksamen på onsdag, og har planer om bakedag på torsdag! Spesielt det du nevner som er passende som vertinnegaver, julegaver etc hadde vært supert å få! :)

Det skal jeg prøve i kveld - gleder meg

Ser jo nydelige ut! Denne oppskriften kan jeg bruke. Skal lage slike selv :D

Så deilig det hørtes ut som. Lyst til å lages når jeg blir frisk fra denne forkjølelsen. Skikkelig vondt over alt, men kult å ha noe godt å glede seg til!! Har du laget bounty før?

Anja: Yes , oppskriften kommer ;) i sunn versjon

Hvor kjøper du plastikken til å ha rundt? 😁😁

Anonym: Kjøpes her: http://www.cchobby.no/produkter/stope-og-modelleringsmasser/godterifremstilling/redskaper-godteri

eller på hobbyhimmelen, og sikkert de fleste andre hobbybutikker :) :)

Jeg har prøvd oppskriften - utrolig godt - tusen takk for bra tips

Disse så helt fantastiske ut :D

Jeg har prøvd oppskriften din nå! De virker bra enn så lenge hvertfall😊 Men en ting lurer jeg på: Avkjølte du dem i kjøleskap før du skar dem opp?

Anonym: Ja vi lagde den kvelden før, også stod den på et kaldt soverom over natten. Så lot vi den stå litt på benken på kjøkkenet før vi kuttet den opp sånn at den ikke var helt steinhard :) Så om du avkjøle på et kjølig rom eller kjøleskap er opp til deg, kommer an på hvor god tid du har :) begge deler funker.

Denne skal jeg lage! Slipper karamellen lett brødformen, eller er det lurt å ha noe (bakepapir e.l.) i formen?

astrid: Ja hjelpes, det glemte jeg å skrive. Bakepapir i formen, ellers er den super vanskelig å få ut. Takk!! skal rette dette i innlegget asap :)

Åh, de såg utrolig gode ut <3 Du er så flink!

Så godt det ser ut -og enkelt! :)

Hvor lang holdbarhet har karamellene?

Hilde: Nei si det,det har jeg ikke tenkt på . skal høre med Mariann som er eksperten på disse ;) De er jo pakket inn i papir, så det hjelper nok på holdbarheten. skal undersøke ;)

Å hjelpes! Tusen takk for oppskriften! De var mer enn gode. Kokte i 60 min og ble knallbra. Ble mye prøvesmaking underveis ;-)

Ingunn: Haha, jeg veeet! man smaker hele tiden. Umulig å la være :D

Jeg lagde disse igår og de har stått i kjøleskapet til i dag. De er fortsatt klissete og umulig å få skjært opp siden "massen" fortsatt er klissete. De er supergode på smak, men jeg skjønner ikke helt hva som har gått galt? Fulgte oppskriften og kokte på lav varme i 60 min:-)

Maria: For lav varme vil jeg tro. Du kan teste karamellen når du koker den ved å dryppe litt i et glass med kaldt vann. Om du kan forme karamellen som er dryppet i vannet uten at den sklir ut er den ok :) 120 grader ca, om du går til 125/130 blir de hardere

Skal prøve disse i dag, gleder meg - de ser fantastiske ut! Når du skriver: "skru så ned varmen, og la massen stå uten lokk i 45-60 minutter" - er det medium varme da, eller skru ned varmen helt? :p

Karoline: Ikke skru helt av, men ned på middels til lav varme :)

De MÅ jeg bare lage! Nam! Tusen takk for oppskrift :)

Hehe, nå har jeg prøvd to ganger og gjort feil begge gangene, men jeg er ikke klar til å gi opp helt enda! Skal det koke hele tiden? Tror jeg har skrudd ned på for lav varme de andre gangene, så det har bare vært seigt.

Skriv en ny kommentar