hits

Treningsøkten du må teste

Fy flate som vi koser oss på treningstur. Snapshaten min går varm om dagen, det oppdateres fra morgen til kveld, så hvis noen lurer på hvordan livet er på treningsreise er det bare å sjekke innom marenerdvik på Snapchat. Hehe. 

Jeg lovte dere å dele Tabataøkten fra dag 1, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Kort beskrevet er Tabata-trening korte og svært intensive arbeidsperioder, korte pauser, og øvelser for hele kroppen. Oppbygningen likner litt på intervalltrening, der innsatsen er svært høy når det virkelig står på. 20 sekunder jobb, 10 sekunder pause. Totalt 8 runder per øvelse (vi kjørte to øvelser sammen som en bolk), med 8 øvelser totalt. Økten vår bestod altså av 8 bolker bestående av to ulike øvelser. Vi kjørte slik Tabata er med 20 sek jobb, 10 sek pause, 4 ganger på hver av de bolkene ( fordi det var doble øvelser, hadde det vært enkle hadde vi kjørt 8 ganger), med en litt lenger pause mellom hver bolk. Økten så slik ut: 

  1. Jumping Jack og Planke
  2. Høye kneløft og Pushups
  3. Knebøy med hopp og gående planke (opp og ned)
  4. Burpees og Situps
  5. Gående utfall og Liggende rygghev
  6. Hofteløft og Skøytehopp
  7. Utfall bakover og Mountain climber
  8. Shuttle-runs 

Det betyr at vi kjørte 20 sek med Jumping Jack, 10 sek pause, så 20 sek med Statisk planke, 10 sek pause, 20 sek med jumping jack, 10 sek pause, 20 sek med planke osv 4 ganger. Så var det neste to øvelser. Er dere med? Slik kjørte vi gjennom 8 bolker, bestående av to øvelser. Tungt, effektivt og utorlig gøy. Dagen i dag startet med en 7 km løpetur, etterfulgt av kjernetrening. Så koste vi oss med en god frokost, før vi tuslet ned på stranden og brukte de neste 4-5 timene til sol, bading og total avslapning. Innimellom der hadde vi også en bedre lunsj. Nå har vi akkurat fullført to treningsøkter. Den ene var Sterk med strikk, og den andre var en stafett inspirert intervalløkt. Utrolig gøy, tung og gøy type trening. Jeg har tatt bilder av hver strikkøvelse til dere, og skal dele hele programmet veldig snart. Stay tuned! 
Nå skal denne slitne, svette kroppen få seg en god dusj, og en gigantisk middag. Hurra for buffet sier jeg bare. Hvordan går det med dere der hjemme? Jeg håper uken har startet på en super måte etter langhelg. 

 

Smiiiil Maren 

 

Én kommentar

Ååå så gøy, jeg vil være med til neste år.....

Skriv en ny kommentar