hits

Tre supre øvelser med strikk

Høsten er like rundt hjørnet, og for mange betyr det at kursen er satt inn mot treningssenteret igjen. Kanskje sitter du å leser dette, og tenker at du ikke er så gira på å trene på et treningssenter, eller kanskje kjenner du at økonomien ikke helt tillater det akkurat nå. 

Fortvil ikke ? du trenger ikke noe treningssenter, du kan helt fint trene hjemme. Her kommer tre finfine øvelser du kan gjøre hjemme på stuegulvet med strikk: 

Hofteløft

Muskler som trenes: Hovedsakelig setemuskulatur

Ligg på ryggen og trekk hælene godt inn mot setet. Fest strikken rundt knærne, strikken hjelper både å aktivere sete og stabilisere knær så de ikke faller innover. Løft hoften til den er helt ustrakt. I topposisjon har du kun skuldrene i gulv.  Husk at du løfter hoften ved å stramme setemusklene, det gjør du ved å virkelig skvise rumpeballene sammen så har du bare kan. Når du løfter hoften, hold i topposisjon i tre sekunder, før du senker kontrollert ned igjen. Husk å holde hælene i gulvet i hele løftet.

Stående roing

Muskler som trenes: hovedsakelig rygg

Stå oppreist med strikket under føttene og en ende i hver hånd. Bøy overkroppen litt frem, pass på at ryggen holdes helt rett. Stram magen, og trekk skulderbladene tilbake før du trekker armene opp. Albuene peker rett bakover. Pass på at du bruker ryggen til å løfte. Snu bevegelsen, og kom kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen. 

Knebøy

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Stå med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Strikken er festet under bena, og over skuldrene/nakken. Hold brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Dersom du klarer å opprettholde en rett og fin rygg, og er bevegelig nok må du gjerne gå lenger ned. Press deg selv opp, og tilbake til startposisjon. Stram rumpen godt i topposisjon. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Foto: Victoria Nevland 

Det gjelder å se muligheter, i stede for begrensinger. Det finnes så mange fine måter å bevege seg på, som ikke inkluderer treningsenteret. Nå har jeg fokusert mye på ferietrening, hjemmetrening og trening uten spesielt mye utstyr i sommer. Jeg kommer nok til å dele litt mer av dette, før jeg setter fokuset over på mer tung styrketrening med vekter.

Denne bloggen skal være for alle, og da gjelder det å møte alles behov og ønsker. Mange ønsker å trene på treningssenter, og da er det viktig at dere også får litt nye innspill og inspirasjon på treningsfronten. 

 

Smiiiiil, Maren 

 

12 kommentarer

Tusen yakk fir innspill. Jeg har begynt å trene hje.me ang jeg har for svak rygg. Ig vil derfor ha varrierte øvelser.

Tenker snart å kjøpe meg utstyr snart også

Takk for inspirasjon til hjemmetrening - nettopp det jeg trengte

Hilde: :D så gøy!!

Hei, Maren! Jeg har akkurat begynt som sykepleierstudent, og lurer veldig på hva jeg bør gjøre med treningen for å både kunne takle studiet (særlig de praktiske øvelsene) og hva jeg burde fokusere på når jeg skal ut i praksis og senere jobb.

Du er jo sykepleier selv, så kanskje du kunne skrevet litt om dette? Er det noen øvelser du føler du har fått god bruk for? Burde man fokusere ekstra på feks rygg eller andre deler av kroppen? Er kondis viktig i et slikt yrke, eller bør styrke ha hovedfokus? :)

Topp innlegg :)

Tusen takk, akkurat hva jeg trengte nå - enkle øvelser som er lett tilgjengelig og uten treningssenter. Nå må jeg bare få opp motivasjonen

Trude: Så kult, gøy å høre at det traff :D

Jeg skal kjøpe med strikk i dag, supert innlegg. Gjerne mer om øvelser, med gode og tydelige bilder og forklaring (som du alltid gir )

Amanda: Jeg har delt masse med strikk før, google: fitliving strikk, eller maren erdvik strikk eller noe, så kommer de ;)

Skriv en ny kommentar