hits

Oppskrift: Ovnsbakt laks i form

Har dere sett noe så smart? Hvorfor lage en stor form hvis man bare er én eller to personer som skal spise. Lag heller mindre porsjoner som man vet blir spist opp. Hvis ikke man lager for å ha til lunsj neste dag og slikt, da er det selvfølgelig praktisk med en større. Uansett, i dag har jeg lyst å dele min favoritt lakserett med dere, laget i porsjonsstørrelser. 

Du trenger: 

  • 1 laksefilet 
  • Gulrot, Brokkoli, squash & purre
  • Matfløte 
  • Sweetchilli saus 
  • Krydder (fiskekrydder, salt og pepper) 
  • Ost 

Slik gjør du: 

Kutt laksen i biter, og kutt opp alle grønnsakene. Dander dem i en ildfast form, og topp med sweetchilli saus, og krydder. Hell så matfløte over og sett den inn i venn på 200 grader. Steketiden er ca 40 minutter. Mot slutten av tiden legger du osten på toppen slik at den smelter over. Mmmm. Kok ris eller pasta som du serverer ved siden. Jeg vil anbefale ris, for denne retten har en tendens til å bli litt rennende i konsistensen. Risen suger til seg væske, og det passer perfekt. 

Dette er uten tvil en av de beste rettene med laks jeg vet om. Kombinasjonen av matfløte og sweet chilli er helt magisk. Fiskesmaken forsvinner, og hele retten er bare helt nydelig. Det går fort å lage, fordi retten så og si lager seg selv i ovnen. Kutt raskt opp grønnsakene, og sleng det i formen, inn i ovnen også trenger du ikke styre noe mer før den er ferdig. 

Håper dette gav inspirasjon til å spise litt mer fisk. Selv prøver jeg å spise fisk minimum én gang pr uke, helst to. Jeg innrømmer lett at den fisken ofte blir sushi, MEN det er da fisk det også. 

Spiser du mye fisk? Hva er din beste fiskerett? 

Smiiil, Maren 

8 kommentarer

Det så veldig godt ut! Blir nødt til å teste den en dag! :) Her spises det fisk to-tre dager i uka. Såpass bør det vel være. Jeg er ikke fryktelig glad i fisk, men forsøker å spise en del av det i hvert fall.

Genial form - hvor er den fra? :D skal teste ut denne, mm 😁

Lena: De er fra Sögne Home <3

Så knall godt ur

Det så kjempegodt ut! Ca hvor mye fløte bruker du? Bare litt i bunnen liksom, eller til det dekker ingrediensene?

Oda: Til det dekker ingrediensene, men den ble litt vel vår i konsistensen, så kan kanskje ta litt mindre. Jeg brukte en halv boks i hver av skålene :)

Bruker du lett eller vanlig matfløtE? :)

Kamilla: Har testet begge, vanlig er best :)

Skriv en ny kommentar