hits

Velkommen til byen min

Alle mine Kristiansand-favoritter

❤️ KRISTIANSAND ❤️

Dette innlegget har jeg jobbet lenge med, og gledet meg til å dele med dere. Dette er ingen vanlig Kristiansands-guide, dette er rett og slett bare det jeg personlig liker med denne byen. Kanskje har du lyst å teste ut noen av mine favoritter hvis du besøker denne deilige sommerbyen? 

SPISESTEDER:

Det er enormt mange gode spisesteder i Kristiansand, så her kommer det selvfølgelig an på hva du ønskler. La meg dele mine favoritter med deg. Food Asylum har den desidert beste sushien, både i restaurant og take-away. HT sushi er på en solid andreplass (kun take-away, restauranten er ikke så hyggelig). Ellers er Kjøkkenskapet sin salat en vinner, og det samme gjelder Bønder i byen (kyllingsalat og gulrotkake er et must her). Will I juice har de beste smoothie bowlene, poké bowl, juice og smoothie. Salaten deres er også digg!

Slakter Sørensen i markens er helt super, og like over gaten får du nydelig tapas på Le monde. Frøken Larsen liker jeg og godt. Ønsker du skikkelig sørlandsidyll er det bare å komme seg ned til sjøen. Her møter du først Sjøhuset og M Beach Club, før du kommer til fiskebrygga, her finner du en haug av herlige spisesteder, blant annet Bølgen og Moi, Rett i garnet, og Pieder Ro. På fiskebrygga har du også en herlig isbar med alle isene du kan tenke deg. Mmmm. 

I Ravendalen (som forresten er et nydelig tursted, i forlengelse av Baneheia ) får du en nydelig burger. Tips: Den brugeren som henter Generalen er helt magisk. Ønsker du et vegansk alternativ så har du to steder å velge mellom, som begge er supre. Enten tilstede mat og mer i markens, eller idylliske, sjarmerende og unike Spiregården. Dette stedet er fullt av sjel og jentene bak er så skjønne. Virkelig verd et besøk. 

Er du glad i litt mer eksotisk alternativ så finner du fantastisk Indisk på Mother India, og asiatiske fristelser på Food Asylum som nevnt, og Kobu. Kristiansand har også masse herlige cafeer og bakerier. Kjøkkenskapet i lille markens og nede på bystranda har herlig bakverk, drømmeplassen er fantastisk, dampen og  Kjerstis kjøkken er veldig sjarmerende. Camilla Bastrup har nydelig kaffe, og det samme gjelder Cuba Life. Har du lyst på hotellfrokost, selv om du ikke bor på hotell? Da stikker du innom Torvet Bistro. 

TUROMRÅDER:

Som nevnt under trening lengre ned her så er mine turfavoritter Baneheia, Jegersberg og Odderøya. Det finnes mange flere turer men de tre områdene vender jeg alltid tilbake til. I Jegersberg liker jeg best Omvendte båt og Holmenkollen. I banheia er det herlig å begynne turen i lysløypa, også legge turen videre innover Bymarka, så langt du orker og har tid til. På Odderøya kan du følge stien rundt hele, ned til fyret og opp på toppene. Du får være helt nær sjøen, og like etter får du en fantastisk utsikt. På veien kommer du også innom en koselig cafe, og her kan du få både vafler, is og kaffe. 

Ellers er det så hyggelig å bare vandre rundt i sentrum, gjennom markens og ut i alle de herlige smågatene. Gjennom Posebyen, og ned til elva. Langs elva og mot bystranda. 

SHOPPING:

Når det gjelder klær er Retro er min soleklare favoritt. Andre favoritter på klær er Zara, Image, FIN, Zap, Olivias hus, Funky Ballerina, T Lynn, Nomi og Paula. Når det gjelder interiør er Hansen & Co, Atelier Ribe, Millas interiør, Ting og Lyspunktet favorittene i byen. Blomster er jeg utrolig glad i, og da er det alltid Camillas blomsterdesign eller Bobos blomster jeg må innom. Gleden blomster er også nydelig. Ta turen gjennom markens, og deretter tar du for deg sidegatene hvor de fine nisjebutikkene er. 

VELVÆRE:

Ønsker du å stelle deg på håret, ta en god kur eller kanskje en klipp mens du er i byen. Da er min anbefaling A-salong, enten i Tollbogata midt i sentrum eller inne på Sandens kjøpesenter. Herlige jenter, super service og utrolig dyktige. Jeg har gått hos dem i snart 4 år. Når det gjelder hud, bryn, vipper, negler og den slags så vi jeg anbefale Huset i Markens. Her fikser jeg neglene hos Torunn, og hud, bryn og slikt hos Monica. 

BADESTEDER:

Bystranda, Galgeberg, Bertes, Blomma og Baneheia er herlig. Det beste er jo å komme seg ut i båten og bade fra svabergene, eller tøffe rundt i Blindleia. Er det helt stille finnes det ikke noe bedre enn å bade midt på havet. Det har vi gjort et par ganger, og den følelsen kan ikke sammenlignes med noe. 

TRENING:

I Kristiansand er det enormt mange muligehter for trening. Ønsker du å trene på senter så er jo mitt favorittsted Solsiden PT-senter. det er her jeg selv jobber, og alltid trener. Ingen over, ingen ved siden. Ellers har Spicheren er helt rått utetreningsområde som er ved å besøke. Vipers akademiet er nyåpnet og verd et besøk, Shapes i sentrum liker jeg godt og nede på stranda har Sats Elixia et nyoppusset og frest senter. Ønsker du å trene ute så er mine favoritter trappetrening ved kilden eller ute i Vågsbygd. Løpetur i Baneheia, jegersberg eller rundt Odderøya. 

ç

AKTIVITETER:

De beste aktivitetene i Kristiansand på sommerstid er uten tvil sol, bading og båttur. Gode matopplevelser, is på fiskebrygga, noe godt i glasset på en restaurant langs vannet og turer i herlig natur. Musikkbingo i Ravnedalen, tirsdagskonsert på fiskebrygga, sommer på torvet og slike festlige ting kan man også delta på. Kristiansand yrer av liv på sommeren og det finnes så mye man kan gjøre. Dyreparken er alltid en vinner, for både store og små! Klatreparken høyt og lavt er gøy, eller du kan sette deg på city train og oppleve byen fra det sjarmerende lille toget. Kjør deg en diger softis og gå gatelangs i sjarmerende Kristiansand. 

I tillegg har jo Kristiansand Palmesus, som er et stort must om du har mulighet. Det er alltid første helgen i juli. Palmesus er en gigantisk strand-festival, og det er ubeskrivelig god stemning. Obs obs her må man være tidlig ute, billettene legges ut for salg dagen etter årets festival er gjennomført, og de forsvinner vanligvis innen 48 timer etter de er sluppet. I tillegg har Kristiansand Duggfrisk, som arrangeres lørdag 18 august, de har også marked på torvet, og flere konserter og happenings gjennom sommeren. Det er og en del sporty arrangementer her, Triquart 27-29 juli, Sommerløpet 18 august, Dirty girl Mud Run 1 september, og  Fishermans Friend Strongmanrun 22 september for å nevne noen. 

Håper dere synes dette var gøy!  Spør hvis det er noe som helst mer dere lurer på om Kristiansand☀️

 

Smiiiil, Maren 

 

20 kommentarer

For et UTROLIG fint innlegg Maren, her har du virkelig gjort deg flid!👍😃 Og SÅ mange flotte bilder - du er en dyktig fotograf!👌 Virkelig informativt, og en nyttig guide for de som ikke kjenner byen! Og for oss som bor her, så er det en solid påminnelse om hvor heldige vi er - særlig på denne tiden av året!☀️😊 Og en påminnelse om tilbud og muligheter man kanskje glemmer litt, og ikke har tid til å benytte seg av til vanlig. Fort gjort å kjøre seg litt fast i samme tralten - men en sommerferie for døra er jo perfekt for å gjøre noe med det!😃

Anonym: Åå kjære deg, så koselig!!! Denne kommentaren ble jeg så glad for :D Ekstra gøy at du som bor her også kunne ha nytte av dette innlegget. Nei det var veldig stas altså <3 Tusen tusen takk for en koselig kommentar <3

Å så koselig og nytting, disse tipsene skal jeg benytte meg av 😊😊

Elle: Så fantastisk :D

JAAAA!!! Tuuusen takk😍😍😍 Akkurat i tide og supert innlegg med gode forslag!

Andrine: Åå så bra <3 det ble jeg veldig glad for å høre :D

Har alltid hatt lyst til å besøke Sørlandet og Kristiansand, dette innlegget gjorde lysten enda større!!!! Kommer å besøker byen din snarest😍

For ett knall bra innlegg, slikt er gøy å lese selv om man bor i byen! Du er bare flink😘

Fantastiske bilder - og supert innlegg. Du er en flott ambassadør før byen din

Dette var et helt fantastisk innlegg. Har vært så heldig å få bo et år i Kristiansand og dette innlegget fikk meg til å lengte tilbake ❤ den hvite toppen du hadde på instagram story i går var så fin. Kan jeg spørre hvor den er fra? 😊

Åh, nå var det nesten synd at sommerferien er planlagt allerede. Dette skal jeg benytte meg av senere for en skikkelig Kristiansand ferie! :)

For et bra ferieverktøy du har laget, skal absolutt brukes til årets Kristiansandtur. Kunne du beskrevet litt nærmere hvor den trappen du har bilde av er? Dit har jeg lyst å ta turen for en treningsøkt :-)

Julie: Åå nå blir jeg glad!!! Hmm det ligger ute i vågsbygd men skal se om jeg finner en adresse så kan man ta det på GPS. Jeg sjekker!!! <3

Så fint innlegg! Masse bra tips som skal brukes når vi skal til Kristiansand i august 🌸 lurer på om du vil har noen overnattingssteder å anbefale? Hotell eller hytte ☀️

Christina: Ja det var jo et godt poeng som ikke er med. Hvor skal man bo. Jeg skal oppdatere innlegget med det!! Tusen takk for tips <3

Den blå kjolen på første bilde hadde en superfin farge til deg🙂

Astrid: Så utrolig koselig sagt, tusen takk <3

Nå fikk jeg lyst til å ta meg en tur til Kristiansand:-)

Eisa: Så hyggelig <3

Enig at Jegersberg er nydelig, men du har ikke nevnt det fineste stedet der og det er Oddersjaa. Den omvendte båt er fin, men kan likevel ikke sammenlignes. Oddersjaa er virkelig verdt et besøk!

Skriv en ny kommentar