hits

januar 2014

Casall pressefrokost

Denne fredagen har vært så innholdsrik og spennende, jeg sitter igjen med en herlig følelse i magen og et smil om munnen. Dagen startet tidlig med en liten runde på tredemøllen på hotellet, før det var tid for hotellfrokost. Jeg elsker hotellfrokost! Jeg hadde avtalt å være på plass på Polhem PR hvor dagens Casallevent skulle være allerede kl 08.45, der fikk vi utdelt en pose med masse freshe klær og en liten innføring i hva som skulle foregå. Deilig mat ble satt frem, og ikke lenge etterpå ankom gjestene. Dagens event var et pressevent for å promotere den nye Casall sculpture tightsen. Alle vi Casall-ambasadørene hadde på oss tightsen, og viste dem frem. For en ufattelig hyggelig jobb i grunn, gå rundt og snakke med hyggelige mennesker, smile på noen bilder og kose oss med deilig snacks.

Jeg skal fortelle dere mer om tightsen senere, samt trekke en vinner av konkurransen om å vinne en tights. Nå ville jeg bare titte kjapt innom for å fortelle dere litt om dagens event, og oppdatere dere med et par bilder.

Nå er det på tide å komme seg til gate, og fly hjem til Kristiansand. Det ble et kort opphold i Oslo denne gangen, men jeg er plutselig tilbake!

PS: Vinneren av Bokkilden konkurransen er trukket, og vinneren er Maria Seljeseth. Gratulerer så mye!

 

Smiiiil Maren

Oslo

Beklager sen oppdatering, som dere vet skulle jeg reise inn til Oslo i dag for å være med på en pressefrokost med CASALL ARMY i morgentidlig. Vel, jeg kom meg til oslo - men det tok tid! Denne snøen begynner å gå meg litt på nervene, alt stopper jo opp og ingenting fungerer som normalt. Jeg ankom hotellet for en time siden, og har brukt den siste halvtimen på å spise. *ler* Jeg var så sulten når jeg ankom hotellet at jeg følte jeg så dobbelt. En sulten Maren er ikke spesielt morsom, det skal jeg love dere. Jeg hadde med meg matboks hjemmefra med grillet kylling og deilig wok, jeg var i tilegg innom butikken og handlet skyr, frukt. bær, nøtter og vanilje kesam. Nå er begge matboksene, samt skyren, halvpraten av frukten og hele boksen med vanilje kesam borte. Jeg vet ikke hvordan det er plass i denne kroppen, men det var overhode ikke noe problem å få ned all den maten. Haha. Så godt det er å føle meg mett og full i magen igjen.  Jeg puttet både bærene og nøttene oppi vanilje kesamen - en magisk kombinasjon. Mmmm. Nå er lagrene fyllt opp, og etter en god natt søvn nå så er jeg super klar for å være en spruddlende, blid og energisk utgave av meg selv sammen med Casall i morgen. 

Nå skal jeg krype opp i hotellsenga og kose meg med en film før natta. I morgen tidlig er det hotellfrokost, og det gleder meg meg så til. Det er jo virkelig bare det beste med å bo på hotell. Nyt kvelden skjønne dere, jeg lover å være flinkere på oppdateringer i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

Middagsinspirasjon

Stikker innom for å dele litt middagsinspirasjon med dere. På denne middagstallerkenen ser dere en enkel kyllinsalat bestående av ferdig grillet kylling (kjøpt i varmdisken på matbutikken) salat, avokado, ananas, cherrytomater, fetaost, mais og agurk. Som tilbehør er det en liten hvitløksbaguett, mager kesam og waldorfsalat. Salat trenger overhode ikke være kjedelig, man må bare ta de små ekstra minuttene det tar å rense litt kylling, kutte opp litt ekstra godsaker, blande sammen noen ingredienser og putte en baguette i ovnen. Voala - sunn, smakfull og herlig middag som alle kan like, både sunnhetsfreaken og de mer normale personer som setter pris på litt mer enn bare grøntfor. *ler*Synes du dette så fristende ut? Jeg håper denne retten kan være til inspirasjon til en sunn og spennende middag.

 

 

Smiiiil Maren

Kosetur i sentrum

God formiddag hjerter

I dag begynte første forelesning allerede kl 08.15. Jeg liker best å legge treningsøktene mine til morgenen, men på dager hvor jeg beynner tidlig så prioriterer jeg heller en liten time med frokost, kaffe og God morgen Norge fremfor grytidlig trening. Det er snøkaos og speilglatte veier i Kristiansand, noe som gjør at man må beregne latterlig mye ekstra tid når man skal fra A til B. I går trosset jeg snøværet og tok meg en liten runde i sentrum. Jeg går så sjeldent rundt å titter i butikker utennom når jeg har noe konkret jeg må fikse, så i går koste jeg meg skikkelig. Jeg kledde godt på meg, puttet musikk i ørene og trasket rundt i snøværet. Jeg fikk handlet litt småting også, blandt annet en ny jeans og to basic topper fra Høyer, buksen er i merket organic denim og toppene er fra By Malene Birger. Jeg kjøpte også en super søt kaffekopp med bokstaven M på, samt nye friske blomster. Min fine pappa fyllte år i går, og da er det klart han måtte gå bursdagsgave. 

Dagen i dag går i ett med skole, telefonmøter, mailbesvarelser, trening og visning. Dette med visning er fryktelig morro, og det skal jeg fortelle dere mer om senere. Jeg var på en visning i går, og skal på enda en i dag. Det er med andre ord spennende tider!

I morgen reiser jeg til Oslo for å delta på et Presseevent med Casall. Jeg er som dere vet ambassadør for merket, og med i Casall sculpture Army. Jeg er så stolt over å fronte et så kvalitetsbevisst og solid merke som Casall. Vårens kolleksjon er helt ubeskrivelig lekker, og jeg gleder meg så til å dele masse fristelser med dere utover våren. Den nye sculpture tightsen som jeg nå har en konkurranse på for dere, er helt spesiell og jeg skulle ønske jeg kunne gi en til hver og en av dere. Det er enne tightsen vi skal fronte nå i hegen , og jeg gleder meg så til å reise inn til Oslo og være sammen med de andre flotte Casallfolkene. Casall er kvalitet i alle ledd, og jeg føler meg heldig som får være en del av dem.  Det blir en kort oslotur for min del, da jeg har et par avtaler hjemme på sørlandet som gjør at jeg må reise tilbake allerede fredag kveld. Helgen etter derimot kan det se ut som det blir ny Oslotur, hvis alt klaffer i forhold til avtaler, møter osv. Da er det treningsmesse og et spennende foredrag jeg virkelig ønsker å få med meg. Vi får se hva det blir til! Jeg liker så godt å delta på kurs, foredrag, messer og lignende. Det er på slike steder jeg henter inspirasjon og ikke minst motivasjon. Jeg håper jeg får dratt inn neste helg, slik at jeg kan ta en haug av bilder og samle masse inspirasjon jeg kan dele med dere her på bloggen. 

 

Smiiiiil Maren

Konkurranse - Time to WOW

Hurra!! Det er tid for en ny konkurranse her på bloggen. Som dere vet er jeg stolt ambassadør for CASALL, jeg er også med i Casall SculptureArmy. På lørdag lanseres den råeste tightsen jeg noensinne har sett. Modellen heter Casall Sculpture, og passformen er helt unik! Det er ikke uten grunn at slagordet for denne nykommeren er: TIME TO WOW!Jeg er så heldig at jeg får gi bort en tights til en av dere lesere. Alt du trenger å gjøre for å delta:

 • Laste opp et sporty bilde av seg selv på instagram medhasttag #casallsculpturearmy og #timetowow
 • Legg igjen en kommentar her om hvorfor du har lyst å vinne

 Alle vi jentene i casall sculpture Army får gi bort en tights til en av våre egne lesere, så jeg skal velge ut en av dere jeg ønsker å gi en tights til. Jeg elsker slike konkurranser, og det er så gøy når jeg kan få lov å gi noe tilbake til alle dere skjønne jenter som titter innom her daglig. Så kjør på jenter, last opp spreke bilder, tag #casallsculpturearmy og #timetowow, og legg igjen en kommentar her hos meg om hvorfor du vil vinne tights. Jeg gleder meg til å trekke en vinner. Konkurransen går frem til søndag! 

Lykke til <3

 

Smiiiiil Maren

Pakke i posten

Jeg er i ekstase. I løpet av de to siste dagene har det kommet hele 4 hentelapper i min postkasse. Pakke i posten er noe av det gøyeste jeg vet! Nå skal jeg få spist frokost i en fei her, og komme meg bort på posten. Oppdaterer dere med innhold i pakkene senere. Forrige uke dumpet det en Iherb pakke ned i min postkasse, den inneholdt to eksker med CELSIUS. De kunne ikke ankommet på et bedre tidspunkt. Jeg føler tiden løper i fra meg for tiden, og jeg har alt for mye å gjøre. Da hjelper det med et ekstra energiboost. Celsius smaker utorlig godt, og inneholder ikke noe sukker, aspartam eller kunstig farge og smak. Hele boksen inneholder kun 10 kalorier. den inneholder 200mg koffein pr boks, og det gir deg virkelig en liten oppvekker. Bruker du energidrikk, kaffe eller lignende på dager hvor du trenger litt ekstra energi?I skrivende stund sitter jeg å nipper til Celsius Sparkling Orange. Jeg satser på at den gir meg litt energi før dagens treningsøkt. Jeg har overkropp på planen i dag, og gleder meg virkelig til den økten. Etter gårsdagens benøkt skal det bli så deilig å la bena hvile og sette fokus på overkropp. I dag er det skuldre og armer som skal få kjørt seg. 

Hva skal dere trene i dag?

 

Smiiiiil Maren

Personlig trener i MIAMI?

I dag er det snøstorm på sørlandet og etter å ha trasket gjennom snø. vind og total kaos kom jeg omsider hjem , fikk av meg de klissvåte klærne og krypt opp i sofakroken med et pledd rundt meg.  Jeg har sittet her i over to timer å drømt meg bort i deilige bilder fra varmere strøk. Jeg har så lyst å reise, og jeg har så lyst å ta flere kurs innen mitt fagfelt. Noen gang skulle jeg faktisk ønske at jeg kunne ta personlig trener utdannelsen en gang til, lære alt på nytt, få hele opplevelsen en gang til. Jeg husker tilbake på den tiden og får sommerfugler i magen - det må være slik det føles når man lander helt på rett hylle, og treffer 100% på utdannelsen. Jeg tok min PT-utdannelse hos Akdemiet for personlig trening i Oslo, og det var helt topp det, men mye har skjedd siden den gang. Det siste fra AFPT er at de nå tilbyr personlig trener utdannelse i både Florida og Marbella. Tillat deg selv å tenke den tanken helt ut - personlig trener utdannelse i eksotiske MIAMI? Solfylte og deilige Marbella? Kjære vene, sommerfuglene tar overhånd hos meg her nå. Jeg har sittet på AFPT sine hjemmesider i en liten evighet nå og drømt meg bort. Det finnes ikke noe i hele verden jeg kunne tenke meg mer akkurat nå enn PTkurs i sol og varme, lære fra de mest engasjerende, kunnskapsrike og dedikerte foreleserene jeg noensinne har møtt. Jeg blir grønn av misunnelse ved tanken på at noen av dere har mulighet til å faktisk gjøre dette. 

Kunne du tenkt deg  å utdanne deg til personlig trener her? 


Jeg anbefaler dere å ta en tur innom AFPT sine hjemmesider for å se hva de har å tilby, men jeg advarer, hvis du har litt av den samme gnisten for helse, ernøing og trening som jeg har så er det stor fare for at du vil bli ekstremt fristet! Jeg har fortalt dere før at jeg har en rabattkode til dere hvis noen skulle ønske å ta en PTutdannelse hos AFPT. Rabatten gjelder uansett om du ønsker å ta kurset i Norge eller utlandet. Merk dere hvor utorlig mange ulike steder utdannelsen tilbys, her er det virkelig muligheter for alle.

Rabattkoden er: ME13. Denne koden gir deg 5% rabatt på utdannelsen. 

Nå skal jeg pakke meg enda litt bedre inn i ullpleddet mitt, og drømme videre om Miami.

 

Smiiiiiil Maren

 

Morgencardio

Jeg hadde bestemt meg for å starte denne uken med en kondisjonsøkt, men jeg skal innrømme at det fristet fint lite når jeg våknet opp til sterk vind og snø. "Hvis du skal vente på de perfekte forhold, vil du aldri få noe gjort"  Jeg inngikk derfor et lite kompromi med meg selv, jeg jogget både til og fra treningssenteret, på den måten fikk jeg en cardioøkt både innendørs på tredemølla og ute i det friske vinterværet.vel hjemme rakk jeg en kjapp stretching før jeg måtte hoppe i dusjen og komme meg avgårde på forelesning. Jeg har som mål å bli mer fleksibel og øke bevegeligheten, da er det helt nødvemdig å priroritere en liten uttøyning - selv om man har dårlig tid. Nå er jeg på plass på universitetet, og godt inn i andre undervisningstime. Jeg blir her noen timer til, før det er tid for en real benøkt i ettermiddag. Jeg gruer meg mer enn jeg gleder meg til den økten akkurat nå. Den inneholder flere av mine hatøvelser, og jeg vet at det kommer til å bli tøft. Jeg gruer meg alltid litt til benøktene, men samtidig så gleder jeg meg til følelsen etterpå. Ingenting er som følelsen etter en god benøkt. Jeg vet at de øktene jeg misliker mest, ofte er de jeg har mest effekt av å gjennomføre, akkurat fordi de styrker mine svakheter. 

Jeg ønsker dere en fin mandag, og en sprek ukestart!

 

Smiiiiil Maren

Lompefest

Nå to treningsjenter er sammen på en lørdagskveld blir dette raskt resultatet. *ler* På menyen i går stod først Taco og speltlomper, etterfulgt av enda fler speltomper. Disse fylte vi med sjokoladekrem, og banan. Sjokoladekremen lages enkelt av 60g sjokoladeproteinpulver, litt vann, 3 ts sukrin og 2 store ss peanøttpulver. (Bestilles super billig på Iherb)Rør sammen til en kremaktig konsistens, og smør utover lompene, kutt banan i skiver og legg på. Dette er en magisk sammensetning både på smak og næringstoffer. Gode karbohydrater som fyller opp glykogenlagre og gir kroppen et godt overskuddslager til den kommende treningsuken, og samtidig en god dose proteiner. Smaken er helt fantastisk, det må virkelig bare prøves! Jeg tar dette over smågodt, chips og grandiosa anyday! 

Det forsvant tre hele pakker med lomper i går, det er nemlig litt vanskelig å stoppe når man først er i gang på disse her. Smak det, og dere vil forstå hva jeg snakker om. Vi koste oss også med proteinbarer - mange proteinbarer. Ingrid, som jeg er på besøk hos, har nelig ikke bare en, men tre (!) skuffer fulle av diverse barer i alle mulige smaker. Jeg kan ikke fatte hvordan det er mulig å ha så mye godt liggende. Jeg hadde ikke gjort noe annet enn å spise proteinbarer hadde jeg hatt et slik lager. 

Noen som kan kjenne seg igjen på den eller? I dag er det tid for hjemreise og det er så trist. Jeg har virkelig kost meg denne helgen, og jeg kjenner at det blir ikke lenge til neste Tr.heimstur. Jeg liker denne byen, jeg liker menneskene her og jeg liker så uendelig godt å være sammen med min skjønne Ingrid. Jeg har ikke så mange venner som er så lik meg når det kommer til treningslyst og treningglede, har helt samme syn på kosthold og liker akkurat de samme tingene, men som samtidig kun lar trening og sunt kosthold være en del av livet - og ikke hele livet. Det er så godt å være sammen med personer man bare klikker med, og denne helgen har vært helt perfekt.

Nå skal vi ut å gå en liten søndagtur i frisk trondheimluft før det er tid for å fly hjem til fine sørlandet. Jeg skal ut å fly igjen allerede til torsdag, da er det Oslo som står for tur. Hva jeg skal der skal jeg fortelle dere mer om det senere :)

 

Smiiiiil Maren

Heavenly delicious

I dag har keg lyst å dele en helt fantastisk oppskrift dere. I mine øyne er dette den perfekte lørdagskosen. Den er så enkel å lage, og tar ingen tid. Retten smaker helt magisk og krever ikke mange ingredienser. Jeg vet ikke helt hva man skal kalle denne retten. Ostegratinerte brokkoli lefser? *haha* Jeg er sikker på at noen kan klare å komme på et mer spenstig navn en det. Retten består av: Vanlige tortillalefser, fyllt med spicy kylling, dampet brokkoli, løk og ost.Du gjør følgende: 

 • Kutt kylling i små terninger og stek dem. Krydre med ønsket krydder. Natvigs og grillkrydder er en stor favoritt her.
 • Damp brokkoli - hell av vannet, og sett dem til siden. 
 • Finn frem lefsene, fyll dem med kyllingbiter, hakket løk, brokkoli og masse ost. 
 • Pass på at de ikke bli overfyllt, slik at du enkelt kan lukke lefsen. 
 • Inn i ovnen på 180 grader i ca 5 minutter - kun til osten har smeltet. 
 • Tiden i oven vil variere ift type ovn osv, men poenget er bare at osten skal smelte. 
 • Ta dem ut, la dem avkjøle litt før du kutter dem over på midten.
 • Ha gjerne lett rømme eller kesam og salsa til. 

 

En enkel, og deilig rett som jeg anbefaler alle å teste ut. Denne retten kan jo varieres i det uendelige, for dere vet hva jeg sier - "alt kan puttes i en lefse". Jeg liker denne kylling,brokkoli,oste-varianten veldig veldig godt, og anbefaler dere å teste den ut. Dette var altså mitt lille løragstips til dere, nå skal jeg legge bort mac´en og nyte vakre Trondheim. Jeg koser meg så her, og har overhode ikke lyst å reise hjem i morgen. Nå skal vi straks dra avgårde for en litemn treningsøkt, før det blir sushi og kosekveld med masse digg i kveld. Jeg håper dere har en fin helg, og koser dere litt ekstra. Tusen tusen takk for alle fine Trondheimstips, jeg har lest dem alle sammen, og allerede sjekket ut flere av stedene dere anbefaler. Tusen takk for at dere lar dere engasjere, jeg blir så glad! 

 

Smiiiiiil Maren

Delay

jeg har tydeligvis valgt feil dag å reise på, først er flyet fra Kristiansand til Oslo forsinket, og når jeg endelig kom meg til Oslo, så er jammen flyet videre til Trondheim også forsinket. Så her sitter jeg på Gardermoen å venter på at klokken skal bli 21.05. Heldigvis har jeg vesken full av balder, og godsaker så jeg lider ingen nød. Frukt, skyr, og nøtter går ned på høykant. Samtdig så får jeg jo mulighet til å oppdatere dere, så i grunn skal jeg overhode ikke klage på situasjonen. Kamera ble glemt igjen hjemme før dagens økt, og dermed får dere unnskylde mobilkvaliteten denne gangen. 


Jeg fikk unna tingene jeg hadde på planen i dag i en superfart, og dermed ble det akkurat tid til å presse inn en styrkeøkt før avreise. Økten min i dag bestod av en herlig miks mellom skuldre, rumpe og ben. Skuldre er en hovedprioritet hos meg og jeg liker så godt å trene skuldre. Ben er fremdeles ingen favoritt, men i dag løsnet det virkelig på Hip-thrusten og da blir det plutselig fantastisk gøy å trene ben. Hehe. Løsningen for meg er å redusere vektene og heller fokusere på kontakt med rumpa, dypt ned, og skvise i toppposisjon, virkelig kjenne at det brenner i muskulaturen. Fantastisk!

Øvelsene i dag var følgende:

 • Skulderpress 
 • Sidehev
 • Hip-thrust 
 • Step up 
 • Strake markløft

 

En herlig økt, som var akkurat passe lang slik at jeg hadde god energi gjennom hele økten. Det er derfor jeg ikke liker lange styrkeøkter, de siste øvelsene er på en måte ikke noe vits, energien er borte, trykket i kroppen er borte og jeg tenker igrunn bare på at jeg vil hjem. Tommel opp for kortere, intensive, og effektive styrkeøkter. 

Er det flere som har trent i dag? 

 

Smiiiil Maren

Trondheim

I dag ringte klokken 05.00, det er akkurat tre timer for tidlig spør du meg. I dag har jeg så mye på kalenderen at det rett og slett måtte bli sånn. I dag reiser jeg nemlig til Trondheim i helgen for å besøke en venninne. Jeg har aldri vær ti Trondheim, og gleder meg så til å se byen. Jeg la ut et bilde på instagram, og da kom det flere kommentarer på at jeg måtte kle meg godt, for det var visst virkelig surt og kaldt der oppe. Jeg har som sagt aldri vært i Tr.heim før, og tar derfor gladelig i mot tips fra dere. Kanskje noen av dere derfra?Fortell meg kjære lesere hva er bra med Trondheim? Hva bør man se, gjøre, oppleve? Koselige cafeer, butikker, og turomtåder er jeg veldig interresert i da jeg har noen timer å slå ihjel på lørdagen når min skjønne venninne må på jobb. 

Nå skal jeg komme meg fra univeristetet og ned til sentrum hvor jeg har tidenes to-do liste før jeg reiser ut til flyplassen, flyr til oslo, for så å fly videre til tr.heim. Aller helst skulle jeg hatt inn en styrkeøkt også før jeg drar, men da må jeg operere med lynest hastighet og være super effektiv. Med andre ord må jeg legge bort Mac´en og komme meg avgårde. Vi blogges fra Trondheim :)

 

Smiiiiiil Maren

Magemuskulatur

I går lastet jeg opp et bilde på instagram, som resulterte i en haug av mail med spørsmål om magetrening. Bildet er tatt i solarium i går. Sannheten er at jeg er overhode ingen ekspert på core-trening, og jeg kunne nok overrasket  en god del av dere med hvor svak jeg er i magen. Mage har ikke vært en del av mitt treningsprogram så lenge jeg kan huske. Grunnen er så enkel som at jeg har ikke følt behovet for det, da jeg er enormt bevisst på å aktivere coremuskulaturen i alle baseøvelsene mine. Det i kombinasjon med et sunt og variert kosthold har gitt resultater. Det skal også sies at mageruter er også genetisk artet, og hvor man lagrer fett på kroppen er svært ulikt. Jeg har alltid hatt en lav fettprosent på overkroppen, spesielt magen, og desto mer på underkroppen, da spesielt på rumpe og forside lår. Sånn er det bare, vi er alle ulike. 

Jeg fikk så mange spørsmål fra dere om øvelsestips og treningprgram for definerte mageruter. Jeg kan da kun gi dere mine tips, om hva som fungerer for meg. Jeg sverger til tunge baseøvelser hvor du er bevisst på å aktivere og stramme magen gjennom hele øvelsen. Når jeg sier baseøvelser så mener jeg knebøy, markløft, benkpress, pullups osv. I disse øvelsene er jeg ekstremt bevisst på å aktivere mage! Når det gjelder kosthold så skal jeg ikke prøve å finne opp kruttet på nytt - det er så enkelt ( og så vanskelig ) som å kutte ned på sukkeret og de raske karbohydratene, øke proteininntaket , få i deg sunne fettsyrer og passe på å få i deg nok frukt, og grønt. Drikk rikelig med vann, og prøv å redusert stresset i hverdagen. Stress øker kortisolnivået, som er kroppens stresshormon og dette vil kunne føre til nedsatt fettforbrenning. Nå sitter kanskje noen å tenker at sunne fettsyrer hva er det? Jeg kan gjerne skrive at det er fet fisk, nøtter, avokado osv, men jeg vil heller tipse dere om å søke på nettet, og skaffe dere kunnskapen selv. Gå aktivit ut og søk kunnskap, ta ansvar for egen helse og sett av tid til å lære deg litt om hvordan dette henger sammen. Jeg tror flere av dere vil oppdage at det er både spennende, inspirerende og morsomt.

Jeg må alltid avslutte med å si at dette er min mening, og dette er hva som funker for meg! "One way doesn´t fit all" vi er alle ulike. Jeg fikk spørsmål om hva jeg gjør, og hva jeg føler funker for meg. Det finnes mange veier til mål, og en er ikke mer riktig enn en annen. Det handler om å finne ut hva som funker for deg, og ditt liv.

 

Smiiiiil Maren

SALG

I sammarbeid med Bli vakker

Stikker innom kjapt for å tipse dere om at Bli Vakker kjører SALG! Det er ikke et lite salg heller, flere av mine favoritter er med. Jeg er en slave for I.D pudder, og under dette salget kan man virkelig gjøre et kupp på I.D mineral sminke, og selvfølgelig en haug av andre produkter. 

Jeg anbefaler dere å ta en tur innom Bli vakker for å se om noen av dine favoritter er på salg, det er nemlig stor sannsynlighe for at det er. Jeg har allerede tipset dere om I.D produktene, men jeg vil også nevne at du kan gjøre et super kupp på SUPERMAT. Det er nemlig inntil 40% rabatt på Supermat. Jeg har skrevet om disse produktene flere ganger tidligere, og nå kan dere altså klikke dem hjem til sterk redusert pris. Jeg må også tipse dere om at Bli vakker har gratis frakt, og ekstremt rask levering!Titt innom Bli vakker, og tips meg gjerne om dine favoritter. Jeg er alltid åpen for nye produktips. Salget varer t.o.m søndag 26.januar.

 

Smiiiiil Maren

VIXEN BLOG AWARDS

Akkurat nå skulle jeg ønske jeg var et helt annet sted enn hjemme i Kr.sand. Jeg skulle ønske jeg var i Oslo, på Vixen blog awards. Finalen går av nå i kveld, og jeg er bare så utrolig lei meg for at jeg ikke har mulighet til å delta. Jeg er så stolt og så takknemlig over å være finalist til en så jev og flott pris som Vixen. Dette er enormt stort for meg og min lille blogg, så jeg skulle virkelig ønske jeg kunne vært tilstede. Jeg kan fremdeles ikke tro at jeg er finalist, og uansett resultat i kveld så er dette en seier allerede. det er mange nydelige, flotte og inpirerende jenter i kategorien Årets treningsblogg. Både Silje Mariela, Inger ,Live, og Sprekfisene er alle verdige vinnere.  Jeg holder en knapp på vakre Inger som står bak bloggen Inger in Dubai som vinner av prisen i kveld. Den dama er så strålende, energisk og inspirerende at jeg finner ikke ord. Jeg sitter spent her hjemme å følger med på nett. Er det noen av dere som skal dit i kveld kanskje? Hvis ikke så kan dere se Live-stream på side2 HER.Nå er tacoen akkurat fortært her i huset, og nå skal bena legges høyt og kvelden bare nytes. Dagens økt var rygg og litt ben. Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Nedtrekk med bredt grep
 • Nedtrekk med smalt grep
 • Sittende roing
 • Facepull 
 • Knebøy 

 

Økten totalt var grei, men knebøyen var katastrofal. Energien forsvant helt etter ryggøvelsene, og jeg hadde rett og slett inegnting å gi. Vi opplever alle slike økter innimellom, og i dag var det visst min tur. Min tidligere pers på 70kg var milevis unna, og dagens toppsett ble kjørt på 55kg. Jeg gjorde meg ferdig med frustrasjonen over det allerede på vei ut av treningsenteret. I morgen er en ny dag, og jeg tenker at jeg får lade batteriene i kveld og komme sterkere tilbake i morgen. 

Smiiiiil Maren

Cosy corner

I dag er det forelesning fra tidlig morgen, og sannsynligvis selvstudier utover kvelden. Jeg som var så bestemt på at jeg skulle henge med fra starten av på dette semesteret har klart å bli hengende etter - igjen! Det er ikke bare bare å studere fulltid, jobbe deltid, ha en relativt stor blogg med mange sammarbeidspartnere, samtidig som man skal trene, og være sosial med både venner og familie. Det irriterer meg at det absolutt alltid går utover skolen, men det sier vel mer om mine egne prioriteringer enn noe annet. *ler*. I dag tenkte jeg skulle vise dere hvor jeg som oftest sitter når jeg blogger for dere. Dette er min lille hyggekrok, og jeg trives utrolig godt med å sitte her. Jeg sørger alltid for å ha friske blomster og lys i telysholderene. Myke pledd og duse farger er veldig typisk meg. Jeg må ha det ryddig, pent og koselig rundt meg - hvis ikke klarer jeg ikke å jobbe. Utrolig sært, men vi har alle våre ting. Hehe. I skrivende stund sitter jeg med fler emedstudenter på et grupperom på universitetet, alle rundt meg sitter å jobber iherdig med regneoppgaver, mens jeg sitter her å blogger. Det er jo alt for galt, så nå må jeg legge fra meg bloggen og kaste meg over regenoppgavene. Et par timer fokus nå så er det tid for en styrkeøkt på rygg og ben - DET gleder jeg meg til!! Jeg legger gjerne ut økten min hvis dere vil? Jeg synes vi skal inspirere hverandre når det gjelder treningsøkter, så del gjerne din treningøkt i kommentarfeltet. Enten om det er dagensøkt, favorittøkten eller gårsdagens økt du deler, så settes det stor pris på! La oss motiver eog inspirere hverandre :) 

 

Smiiiiil Maren

 

Fargefest

Jeg håper dere har en fin tirsdag, her lades det opp til styrkeøkt med kaffe og frukt. I dag står skuldre og triceps på planen, det betyr en relativt kort økt. Jeg sliter litt med å få noe volum i de skuldrene mine, men jeg nekter å gi meg og jobber målbevisst videre. Ting tar tid, så det gjelder å ikke gi seg. Vi er godt inn i vinteren nå, og jeg merker at mørke, kulde og snøkaos tar litt gnisten fra meg. Under slike forhold er det bare en ting å gjøre - skape en fargefest på trening. ( Eller bare rømme fra alt sammen ved å vinne din drømmereise i DENNE konkurransen. Vinneren trekkes 31.januar)Det er planen min i dag, derfor har jeg tatt på meg en fargefest av et treningsantrekk i håp om at det skal lure frem litt  gnist! Toppen er faktisk fra H&M, jeg synes det er så gøy at man kan finne rimelige og freshe treningsklær på H&M, Cubus, Gina Tricot og slike kjedebutikker. Jeg bruker ikke klær derfra når jeg skal løpe eller gjøre fysisk aktivitet som krever at plaggene puster og har tekniske egenskaper, men til styrketrening så synes jeg det er helt perfekt. Innlegget er ikke sponset, jeg ville rett og slett bare tipse dere om at man kan finne godsaker hos billigkjedene også. Jeg elsker glade farger på treningsklær, og synes denne fargekombinasjonen var fresh, selv om den kræsjer litt. Alt trenger ikke være helt machy-machy synes jeg. Hva synes dere? Er det noen fler som skal trene i dag? 

 

Smiiiiil Maren

Sunn hverdagskos

Sponsede produkter

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg har det slik at på mandager er jeg super flink med kosthold, da er det ny uke og ny start. Jeg har ofte en god treningsøkt, og klarer fint å holde meg unna usunhetene. På tirsdagen, og onsdagen begynner det derimot å bli litt verre, og jeg kan kjenne at jeg blri lysten på noe søtt og godt. Jeg har nå funnet en super løsning på det "problemet". Det er noe så deilig som en hverdags-kake. Det er en variant av micro-brownie, bare i gulerot-krydderkake-smak. Kaken er også helt glutenfri. Kan du tenke deg noe bedre?Alt du gjør er å ta 30g av kakemiksen i en skål, tilsett ett egg, 1 ss mager cottage cheese, litt sukrilett og visper det sammen. Tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistent. Inn i micoren i 1 minutt ca, og vips en saftig og super deilig krydderkake. Jeg serverte denne til familien min, som er relativt skeptisk til mine sunnifiserte retter, og de likte den kjempe godt. Verd et forsøk eller hva ? 

Du finner kakemiksen HER. Jeg bestillte inn storkjøp av den, det er mye penger å spare på det. Merk deg at du kan kjøpe glasur også - med et helt fantastisk næringsinnhold. Hurra for smarte sunne løsninger som gjør at man kan spise kake i ukedagene.  Du kan selvfølgelig lage kaken på vanlig måte, men det tar jo litt ( ikke mye, men litt ) lenger tid. Jeg er ofte slik at hvis jeg har lyst på noe søtt så må jeg ha det innen noen få minutter, og da passer denne super raske kakevarianten helt perfekt. 

Har du testet noen av Easy living sine produkter? Kom gjerne med dine tips til hvordan produktene kan brukes. 

 

Smiiiiil Maren

Pure protein

Dagens middag ligger å lufter seg litt før stekning. Biff bør nemlig helst være romtemperert før stekning, og ikke komme direkte fra kjøleskap.  Ser det fristende ut? *ler*

Jeg skal nok klare å lage det litt mer delikat og fristende for dere. Jeg skal steke dem i godt smør, dampe grønnsaker til, og ha søtpotet bakt i ovnen. Som dressing tenker jeg å smelle sammen en smakfull sak av mager kesam og diverse krydder. Da vil jeg nok tro flere av dere vil la dere friste, men jeg kunne ikke dy meg, jeg måtte bare legge ut dette bildet til dere. De lå liksom der på benken og så i grunn ganske groteske ut i mine øyne. 

 

Smiiiil Maren

Ny uke, nye muligheter

En ny uke, og det føles så bra, jeg trenger en ny start og legge helgen og forrige uke bak meg. Jeg føler at denne helgen bare har blitt tullet bort, og selv om jeg har kost meg så har jeg ikke fått gjort noe av det jeg skulle fått unna.  Det er ingen god følelse å starte en ny uke med uoppgjorde ting fra forrige uke. Det er bare en ting å gjøre når det blir slik, og det er å sette av tid på mandag morgen til å komme ajour med den forrige uken. Det må gjøres med en gang, hvis ikke vil den nye ukens gjøremål legge seg oppå igjen , og resultatet blir en stresset Maren. Det kan vi ikke ha noe av! Så nå har jeg stått opp et par timer før forelsingen starter for å komme i mål med alt. Jeg liker å forsøke å gjøre det beste ut av en hver situasjon, så nå har jeg laget meg en stor kopp kaffe, tent lys og gjort det koselig rundt meg. Dere vet hva jeg alltid sier - make the best of it!Nå løper tiden fra meg,  jeg må se å få bli ferdig med alt jeg skal her og komme meg avgårde. Med det snøværet vi har på sørlandet tar alt så mye lenger tid, og man må beregne en god del ekstra tid for å komme seg fra A til B. Etter forelesning er det tid for en solid styrkeøkt, jeg gleder meg! Jeg oppdaterer dere på dagens økt i kveld. Jeg ønsker dere en super mandag og en fin ukestart. 

 

Smiiiiil Maren

Familyday

Søndag er familiedag for meg, og denne søndagen er intet unntak. I dag kommer min storebror, min svigerinne og mitt vakre lille tantebarn på litt over 1 mnd på besøk. Jeg gleder meg så til å se min lille skatt. Jeg har akkurat stellt i stand en diger kalkun-salat med masse deilig ingredienser. Kalkunen var mine foreldres middag i går, og siden det var alt for mye for de to å spise en hel kalkun, kan vi bruke restene fra den til salaten i dag. Jeg har gjort det utrolig enkelt, og bare kuttet opp masse frisk salat og puttet i skåler, på den måten kan alle lage sin egen salat på tallerkenen. I tilegg til det som er vist på bildet skal jeg ha en Waldorf-salat til, og en slags løk-sopp-bacon stuing som er utrolig smakfull og god. Hvitløksbaguetter hører også med. Jeg håper det blir godt. Jeg har som sagt treningsfri i dag, men jeg kjenner at hele kroppen har lyst å dra på trening. Det tar jeg som et godt tegn for den kommende uken.Mange av dere spør meg hvordan jeg trener for tiden, og sannehten er at jeg bare trener! Jeg følger ingen fast plan eller oppsett. Det er fordeler ved det, fordi da kan jeg alltid gjøre det jeg har mest lyst til, men det er også en bakside ved det at da gjør jeg kun det jeg har lyst til, og ikke det jeg kanskje bør gjøre. Jeg jobber ikke med å forbedre svakheter eller ta tak i teknikk som ikke er 100%, neida jeg bare durer i vei på mine faste gode øvelser som jeg mestrer og trives med. Jeg har derfor nå fått et treningsopplegg fra Gunnar Jacobsen som jeg starter opp med fra og med i morgen. Jeg har fulgt et opplegg fra Gunnar før, og det resulterte i at jeg økte fra 35 kg til 70 kg i knebøy. Jeg liker opplegget han kjører, og jeg responderer veldig bra på øktene hans. Jeg gleder meg til å se hvor langt jeg kan nå med hans hjelp denne gangen. Gunnar er utorlig dyktig, så jeg vet at jeg er i gode hender. Jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert underveis. 

Nå kommer familien veltende inn døra her, jeg får løpe å ta i mot dem. Ha en super søndag  videre dere <3

 

Smiiiiil Maren

FRESH

Søndagsmorgen er så deilig. Stille og fredelig overalt, god tid, lave skuldre og en hel dag uten planer. Jeg elsker det! Jeg har treningsfri i dag, og lader opp til en ny og super sprek uke. Jeg trener hardt, jeg trener mye, og jeg elsker det! Jeg hadde ikke hatt mulighet til å kjøre på slik jeg gjør i uken, hvis jeg ikke setter av tid til å hvile og lade opp. Så i hele dag slapper jeg av hjemme, lager god mat, ser film, surfer på nettet, ser på serier, tilbringer tid med familien og lar kroppen roe helt ned og forberede seg på nye utfordringer. Kjedelig? Gjett om. Viktig? Så absolutt! 

I dag startet jeg dagen med en stor frisk smoothie. Smoothien består av frosne bringebær, frosne jordbær, vanilje yogurt, tyrkisk yogurt, bringebær-proteinpulver og litt appelsinjuice. Ser den ikke fristende ut? 

Jeg har helt glemt å dele en stor nyhet med dere. Jeg er i FINALEN i Vixen blog Awards. Det er helt ufattelig gøy og utrolig stas. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant at min lille blogg er finalist i en så stor bloggkåring. Jeg ble så glad og så overrasket når jeg fikk vite at jeg var semifinalist, nå er jeg altså finalist og det er helt fantastisk gøy! TUSEN TUSEN TAKK til alle dere som har stemt meg frem. Dette betyr så enormt mye for meg. 

Finalen går i Oslo onsdag 22 januar. Jeg har ikke sjans til å komme meg inn til oslo midt i uken, og må defor sitte her hjemme i Kr.sand å vente på resultatet. Kjære vene så spennende det kommer til å bli. Jeg har noen ekstremt flotte jenter som medfinalister, så jeg har ingen forventninger, bare det å være finalist er en stor stor seier for meg. Jeg er så takknemlig, og glad.

 

Smiiiiil Maren

 

Lørdag

Denne lørdagen har gått med til jobb på Høyer. Jeg er imponert over at folk faktisk trosset snøstormen og tok en shoppingrunde i dag. Det er noe spesielt med "ekstrem vær", det knytter liksom folk litt tettere sammen, man får noe felles, noe å snakke om, og det blir på en måte litt samlende. I dag har jeg møtt så mange herlige kunder, og hatt så mange koselige samtaler om været. *smiler*. Etter jobb dro jeg rett på Solsiden for å møte min storebror. Vi kjørte en liten overkroppsøkt sammen, som bestod av følgende øvelser:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Pullups
 • Brystpress med hantler
 • Flies i kabel
 • Bicepscurl med hantlerPå vei hjem fra trening dro jeg innom butikken og hamstret masse godsaker, og da mener jeg virkelig masse godsaker! Nå har jeg laget og spist deilig middag, og har krøpet opp i sofakroken med ullteppe, masse tente lys og netflix. Ute herjer stormen og jeg storkoser meg her inne. I skålene har jeg yogurtnøtter, nøttemiks, superchips, atkinssjokolade og dream is.  Er det lørdag, så er det lørdag! 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiiil Maren

I can do this

Ute er det et helt villt vær. Det snør, regner og blåser om hverandre. Det føyker rundt hushjørnene, og fra kjøkkenvinduet kan jeg nesten ikke se veien like nedenfor huset. Jeg har ingen planer om å la litt uvær stoppe meg fra å få lurt inn en liten treningsøkt før jobb. Så nå har jeg pakket på meg et lass av klær, og klargjort meg for å møte været! I dag må jeg la bilen stå, og gå ned til sentrum og treningsenteret. Det er ikke mer enn en drøy 10 minutters gåtur, men i dette været ser jeg for meg at det kan bli en liten opplevelse. *ler*. Jeg dropper gjerne trening hvis jeg føler kroppen trenger hvile, eller hvie noe viktig kommer i veien, men jeg lar faktisk ikke litt snøvær stoppe meg når jeg har både tid, mulighet og lyst til å trene!  

So here we go, off to the gym!
Jeg ønsker dere alle en fantastisk lørdag, mer fra denne kanten senere i dag!

 

Smiiiil Maren

Fredag

Jeg elsker fredager, og denne fredagen er intet unntak. Uken har flydd avsted, men likevel er det aldri feil med helg. Jeg innvier denne helgen med liten økt på Solsiden. Jeg sitter faktisk på solsiden og nipper til min faste pre-workout i skrivende stund.I dag er det ben som står på planen. Det er tre dager siden min bror og meg hadde knebøy-fest her på solsiden, og den økta sitter fremdeles godt i beina. Jeg har derfor brukt nesten 40 minutter på å rulle bena og setemuskulaturen. Triggerpunkt og egenmasasje gjør underverker for bena mine, og det føles så mye bedre nå som jeg har brukt litt ekstra tid på det. Det er ikek fryktelig spennende eller morsomt å ligge der med foamrolleren, det er desverre derfor mange som dropper det. Jeg anbefaler dere på det sterkeste å fokusere på dynamisk oppvarming, løse opp triggerpunkt og rulle på foamroller - du vil få igjen for det ved mindr skaderisiko, økt bevegelighet og dermed en mye mer effektiv treningsøkt, hvor du faktisk få kontakt med den muskulaturen du ønsker å trene i den aktuelle øvelsen. Nå skal jeg slurpe i meg siste dråpene av shaken min, rulle litt til og gjøre meg klar for første sett med knebøy. *grugleder meg*. Jeg ser for meg at dagens økt blir knebøy, strake markløft, bulgarsk utfall og lårcurl. Jeg burde nok absolutt ha med en liten hiptrust også inni der, men det er virkelig en hat-øvelse som jeg så alt for ofte lurer meg unna. Hehe. 

Skal dere trene i dag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunne mattips

Jeg hører så alt for ofte fra både kunder, venner, bekjente og familie at de så gjerne skulle spist sunt, men det er så stress, det frister ikke og det er så vanskelig. Vel, jeg har bare en ting å si til det - TULL OG TØYS! Det er ikke stress eller vanskelig hvis du bare har kunnskapen om hvordan man gjør det enkelt og kjapt. Argumentet om at det ikke frister tror jeg ikke på overhode, for det handler kun om hva du gjør det til. Med små grep kan sunn mat gjøres delikat, innbydende og fristende. Jeg har funnet frem et par bilder som ilustrererer dette helt perfekt. Disse rettene er overhode ikke vanskelige, og ikke kom her å si at de ikke ser fristende ut? 

Grove speltrundstykker skjæres i to, evetuellt grovt speltbrød (Tips: Kjør dem i brødristeren slik at skivene blir sprø og gode med en ekstra crisp) Så smører du litt philadelphia light på, legger på et par skiver røkt laks, skjærer en halv avokdo i skiver, og krydrer med salt og pepper. På den andre halvdelen skjærer du rødløk i ringer og tomat i skiver. Ha litt grønn salat til og vips - en sunn, fristende, enkel og deilig rett. Jeg mener at alt kan legges i en wrap eller en lefse! Over ser dere to ulike eksempler på hvordan man kan fylle lefsene. Her finnes det virkelig ingen grenser for hva du kan ha i lefsene. Ruccola, røket laks og philadelphia er super godt, kylling i strimler med spicy krydder og salat, tunfiskrøre og ruccola, omelett pakket inn i lefse eller en sterk meksikans variant med kjøttdeig, løk, mais, salat og bønner. Er dere med på tankegangen? Alt kan pakkes inn i en lefse, og enkelt tas med som lunsj på jobb eller skole. Kluet er å ikke overfylle lefsene, slik at det raser ut og blir et udelikat kaos. Ta heller ta med deg to istede, og pass på at du får brettet lefsene godt sammen, og pakk dem inn i matpapir slik at de holder seg fra morgen og frem til lunsj. 

Det er ikke vanskelig, det handler rett og slett bare om å vite om de mulighetene som finnes :) 

 

Smiiiiil Maren

Hair Reborn

Sponsede produkter

Når jeg var hos Kristin på A-salong var jeg så heldig at jeg fikk teste ut noen nye produkter fra TIGI. Jeg ble nyskjerrig allerede ved første øyekast, for denne serien ser bare rå lekker ut. Hair Reborn heter den, og er Tigis aller ypperste serie. Designet er lukseriøs, og elegant, duften er helt magisk og jeg har nå testet den flere ganger og jeg elsker hvor lett og mykt håret mitt blir.

Jeg kan ingenting om hårprodukter, jeg vet bare at jeg kjenner veldig godt om produktene føles riktige for meg, og at lukten er utrolig viktig! Jeg hører alltid på frisøren min som kjenner til og har jobbet med håret mitt hva hun mener er det beste for meg. A-salong er overfyllt av gode produkter, men Kirstin var helt bestemt på at denne serien var den beste! Da er jeg ikke i tvil om at det stemmer.Det høres kanskje litt teit ut men det at designet er delikat og lekkert har også litt å si for min del. Hårproduktene står fremme i dusjen, og er synlige. Jeg synes derfor det er positivt at de ser bra ut, noe TIGI absolutt gjør. Det finnes ulike serier for ulikt hår, jeg har den blå serien.


Hvis du bor i kr.sand anbefaler jeg deg å ta turen innom Kristin på A-salong for å høre hvilken serie som passer til ditt hår. Det er kun et ekslusivt utvalg av salonger som selger denne serien, A-salong sørlandssenteret er en av dem! 

Du kan også lese mer om produktene på Wearhouse sine nettsider HER. 

 

Smiiiil Maren

SQUAT

Jeg har jo helt glemt å fortelle dere om gårsdagens lille treningsglede. Jeg var på vei hjem fra frisøren da det poppet inn en sms fra min storebror om jeg var klar for en treningsøkt. I utgangspunktet var jeg ikke klar en plass, jeg hadde akkurat vært to deilige timer på A-salong, fått farget håret. fått kur og deilig massasje. Jeg var så avslappet og sløv i formen at trening var i grunn det siste jeg kunne tenke meg. Det er ikke hver dag min storebror spør meg om trening, og de gangene det har skjedd at vi har trent sammen har det alltid blitt super bra, så jeg tok meg selv i nakken og svarte at jeg ble med på en økt. Lite visste jeg at dette skulle bli økten hvor jeg gjorde en av mine beste knebøy noen sinne. 

En ting var at jeg ikke var helt klar for trening, en annen var at jeg overhode ikke var klar for å trene ben. (Dere vet hvordan jeg føler det ift bentrening) Men nå var det altså ben han hadde på planen, og jeg trener jo bena mine så sjeldent at det er en tragedie, så da var det bare å følge med. Vi startet økten med knebbøy. Jeg bygde den opp fra 40 til 50 til 60 kg som ble mitt toppsett. Jeg holdt 8 repetisjoner hele veien. Tilsammen ble dette 5 sett. Når vi da var ferdig så følte jeg meg så bra i kroppen at jeg fikk en liten ide, jeg ville prøve meg på 70 kg. Etter 5 tunge sett i knebøy og en litt sliten dag lå ikke akkurat forholdene tilrette for ny pers, men jammen overrasket jeg meg selv. Denne frøkna satte 4 solide repetisjoner med godkjent dybde på 70kg - all by my self!!! Dette var altså gårsdagen, og jeg våknet opp med ubrukelige ben i dag. Jeg så støl, og har så latterlig treningsverk. Økten i dag ble derfor 20 minutter moderat gange på mølla, og 10 intervaller hvor jeg løper i 30 sekunder og hopper av møllen i 30 sekunder. Jeg satt farten ned fra normalt 17 km/t, til 14 km/t, og ingen motbakke. Dette for å unngå noe opphopining av syre, og heller bare få i gang en god blodgjennomstrømning. Dette tok tilsammen 30 minutter, og det ble dagens økt. Ferdig snakka! 

Nå ligger jeg langflat i senga, med mac´en på fanget og Suits på skjermen. Her skal jeg ligge resten av kvelden, og pleie mine såre ben. Jeg klager overhode ikke, ingenting er bedre enn den gode følelsen av treningsvært. Jeg er bare veldig glad at jeg slipper å bruke bena mine noe mer i dag. *ler*. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Middagstips

Jeg er et periodemenneske, det vil si at jeg kan bli hektet på ulike matvarer i ulike perioder. Nå er jeg inne i en veldig fiskekake-periode. I går lagde jeg en deilig middag bestående av stekte fiskekaker av typen fiskemannen med 60% fisk. Jeg foretrekker de med 80% fisk, men prisforskjellen er helt enorm, og etter en grundig sjekk av næringinnhold er Fiskemannen sine 60% fiskekaker absolutt et supert alternativ. Gårsdagens middag ble altså stekte fiskekaker, med søtpotet, dampede gulrøtter og brokkoli, frisk salat, agurk, avokado og mais, toppet med Walden farms Honey dijon dressing. Dette er en super rask, og god middag, som i tilegg til å ha et fantastisk næringsinnhold, smaker himmelsk. Jeg har laget denne retten flere ganger tidligere, og har ofte laget en slags soppstuing til, bestående av stekt rødløk, champinjong og litt hvitløk. Dette surres i panna, og helles over fiskekakene til slutt på tallerkenen. Det tilsetter retten et spicy lite preg. Test det gjerne ut. Desserten ble en stor fruktsalat toppet med mager vaniljekesam. Det enke er ofte det beste.

Ønsker dere en herlig onsdag

 

Smiiiiiil Maren

SUITS

Slik ser mine dager ut for tiden. I senga, med masse skåler med ulike godsaker, og Suits på skjermen. Jeg koser meg så vanvittig, men jeg får jo ikke gjort noe annet fornuftig. *ler*. Jeg har aldri vært spesielt glad i å ligge stille i flere timer å se på tv, men nå har altså dette serie-syndromet tatt skikkelig overhånd, og jeg nyter timesvis i senga eller sofaen med min dyrbare Netflix. Jeg må bare le av meg selv. Jaja, så lenge jeg kommer meg på forelesning, jobb og trening så skal jeg vel ikke klage, men det begynner å bli komisk hvor mye tid denne serien nå opptar. Dere som har sett den forstår nok hvorfor, serien er rett og slett genial!

I skålene er det oppkuttet kiwi, eple og sharon i den ene, og i den andre er det oppkuttet banan og persimon, gresk naturell yogurt og skyr, topepet med sukrilett og kanel. Jeg hadde også en skål med cashewnøtter, men den forsvant lenge før jeg rakk å ta bildet. Hva er din favorittserie?

 

Smiiiil Maren

Coffee saves the day

I dag er jeg så trøtt at jeg nesten ikke kom meg opp av sengen. Grunnen er så selvforskyldt og teit at det overhode ikke er synd på meg. Jeg har rett og slett blitt totalt hektet på en ny serie, og den holdt meg oppe til langt på natt. Jeg ruslet inn i sengen rundt klokken 19 i går, og der ble jeg liggende til klokken var nærmere 03 i natt. Det er ikke så smart når alarmen ringte kl 06.30 i dag morges. Med i underkant av fire timer søvn er det et stort behov for kaffe for denne frøkna i dag. Jeg startet dagen med en stor kaffe latte, mens jeg beundret det vakre hvite belegget som har lagt seg utenfor. Jeg elsker snø, og jeg er så glad for at vi får oppleve litt winter wonderland her i sør også.Strikkejakke fra Tiger of Sweeden  //  Høyer 

Nå skal jeg sluke enda en kaffekopp og komme meg avgårde. Klokken er allerede alt for mye, og jeg har nok av ting som skal være unnangjort før dagens forelesning starter. I dag er det kurs i hjerte-lunge redning, og jeg gleder meg så! Jeg kan ikke tenke meg noe viktigere enn å være flink i førstehjelp, du vet aldri når du kan få bruk for det. Jeg har tatt slike kurs før i min jobb som personlig trener, men man kan aldri få øvd nok på slike ting. Etterpå er det endelig tid for en hårfiks hos nydelige Kristin på A-salong i sørlandsparken. Kristin holder til på salongen i den gamle delen av senteret. Jeg har fått mange komplementer for håret mitt etter jeg var hos Kristin. Mange har spesielt spurt om fargen på håret, og sanneheten er at jeg aner ikke. Når jeg er hos kristin så setter jeg meg nemlig bare ned og lar henne styre absolutt alt. Det er godt å ha en så dyktig frisør, at du overhode ikke trenger å bekymre deg. Resultatet blir bra uansett når Kristin har ansvaret. Jeg ønsker dere en deilig tirsdag, make the best of it! 

 

Smiiiiil Maren

Kom i gang

Innlegget inneholder sponsede produkter

Det er mange som har skrevet mail til meg den siste uken, hvor de skriver at de rett og slett ikke klarer å komme i gang. Ja det er et nytt år, det er januar, ny start nye muligheter og det der, men det er desverre ikke slik at bare fordi kalenderen viser 2014 istede for 2013, så skjer det noe magisk med både motivasjon, treningslyst og overskudd. Jeg har skrevet mye om motivasjon, og treningsglede tidligere, og det vil jeg fortsette å skrive veldig mye om, fordi det er akkurat dette med motivasjon og bevegelsesglede jeg brenner aller mest for. Når det er sagt så finnes det selvfølgelig noen ting man gjøre for å komme i gang igjen, nå snakker jeg om utstyr, kosttilskudd osv, og ikke viljen, motivasjonen o.l. Den må nemlig komme innenfra og bunne ut i at du selv virkelig ønsker å gjøre en endring, for uten den egen-motivasjonen der, vil det bli vanskelig å nå målet. 


Jeg vil derfor tipse dere om noen produkter som jeg selv bruker nå, og synes er supre. Det er vinter, det er mørkt og det er kaldt, det gjør at jeg ( og sannsynligvis flere med meg) har mest lyst å dra direkte hjem etter jobb / skole, ta på joggebuksa og krype opp i sofaen med en kopp kakao og se på tv. Jeg trenger rett og slett et lite energi-kick for å dra på trening etter endt arbeidsdag, da bruker jeg NO-Xplode. Dette er det som kalles for en pre-workout, altså den inntas før trening. Jeg har testet en god del ulike pre-workouts og jeg synes mange av dem blir ekstremt kunstige på smak, og gir ubehgaleige prikninger i kroppen. Slik vil jeg ikke ha det! NO-Xplode har en frisk og mild smak, og gir meg et energikick fordi den inneholder koffein, men ingen ubehagelig følelse i kroppen. Effekten jeg merker på trening er at jeg blir mer fokusert, og kjenner et overskudd under økten, det vil si at det tar lenger tid før jeg blir sliten. Jeg tar 10g ca 30 minutter før trening. Jeg anbefaler dere å teste den ut.Det andre produktet jeg mener bør være på plass er et godt proteinpulver. Nå skal jeg si med en gang at jeg er ikke den hyppigste brukeren av dette, og det tror jeg mange av dere også vet. Jeg spiser enormt proteinrikt i mitt kosthold, og ser derfor ikke nødvendigheten av å bruke shakes hver dag. I treningssammengeng derimot, så bruker jeg det. Dette fordi det ofte går litt tid fra jeg er ferdig på trening, til jeg kommer hjem , og får laget meg et måltid. Jeg ønsker å starte restitusjonen så raskt som mulig, og det gjør jeg ved å legge tilrette for det ved å innta næring bestående av proteiner og karbohydrater like etter trening. Det finnes mye forskning på dette, og alle er uenige - nå forteller jeg bare hvordan jeg gjør det, og hva som funker for meg. Jeg bruker Diet-protein og synes det er både godt på smak og bra næringsinnhold. Omega 3, vitaminer og mineraler tar jeg også, det gjør jeg hele året, men jeg er spesiellt påpasselig med å få i meg dette nå i vinterhalvåret. Nå har proteinfabrikken gjort det enkelt for oss jenter, og samlet de nødvendigste produktene i en pakke. Pakken heter Chick fitness pack - chocolate heaven. Dere finner den HER. 

I skrivende stund sitter jeg på Waynes Coffee og sipper til pre-workouten min. Jeg måtte spørre jentene her om det var i orden at jeg drakk den her inne, og det fikk jeg selvfølgelig lov til. Det er så herlig med slike avslappede og hyggelige steder som Waynes. I oslo var Waynes min faste plass hvor jeg satt å jobbet med alt av treningsprogrammer og kostplaner til kunder. Jeg tilbringte mange mange timer hver uke på den cafeen. Kanskje jeg skal innføre samme tradisjonen her i Kr.sand. Det er jo virkelig bare så mye hyggeligere å sitte på cafe, enn alene hjemme. 

Ha en deilig mandag dere, nå skal jeg få i meg siste slurken av NO-explode før jeg bærer avgårde på trening. 

 

Smiiiiil Maren

 

Flightmode

I dag gjorde jeg noe jeg aldri gjør, og som jeg kanskje bør bli flinkere til å gjøre. Jeg satt iphonen i flightmode, og stengte hele den sosiale verden ute i noen timer, og vet dere hva, det var skikkelig deilig. I dag er været like nydelig som i går, og siden jeg måtte på jobb i går og ikke fikk kost meg i sola var det ingen tvil om at været måtte nytes i dag. Jeg sov lenge, og spiste en god frokost før jeg la ut på tur. Jeg startet turen i Ravnedalen, og fortsatte over i Baneheia. Jeg ble helt satt ut av det synes som møtte meg der oppe. Vannet lå blikkstille, og gjenspeilet himmelen, solen strålte fra skyfri himmel og det var ikke et vindpust. Det beste av alt var stillheten. Jeg fant frem iphonen og satte i gang med knipsningen da det plutselig slo meg at dette vil jeg faktisk nyte 100%, jeg har lyst å være tilstede her og nå, og jeg vil ikke tenke på at dette passer perfekt til et blogginnlegg, en mms eller en snapchat. Jeg satt derfor på flightmode, og hele resten av turen koste jeg meg helt uten forstyrrelser, og helt uten tanker om at dette burde jeg ta bilde av eller dokumentere. Disse to bildene fikk jeg knipset tl dere, før jeg bestemte meg for å slå av telefonen. Bildene gir ikke bra nok inntrykk av hvor nydelig det var der oppe, men dere får hvertfall en liten følelse av hvor vakkert det er i Baneheia.

Vel hjemme ble det et lite kvarter med uttøyning. Dette er noe jeg jobber veldig hardt for å bli bedre på, og må stadig minne meg selv på at det er smart å tøye ut, og løsne opp. Denne kroppen er stiv som en tømmerstokk, og jeg kjenner at det faktisk begynner å begrense meg i andre styrkeøvelser. Så nå er det skjerping, og fokus settes på triggerpunkt / foamrolling og streching. 

I dag er jeg faktisk planløs og det er så godt. Jeg tenker å rusle ned mot sentrum å kjøpe litt frisk frukt, noen nye magasiner og kjøpe en kaffe latte etter hvert. Sola stråler som sagt, og jeg har bare lyst å være ute. 

Hva er deres planer i dag?

 

Smiiiiil Maren


Lave skuldre

Denne uken har vært lang, og med jobb i hele dag også er  jeg er rett og slett ganske så sliten. Jeg tilbringer derfor lørdagen i joggebuksa med sushi, vaffler, is og kos. Twilight-maraton på tv, tente lys og fyr på peisen. Lave skuldre og hvilepuls. Dette er akkurat hva jeg trenger og det føles så riktig med en hjemmelørdag. 

Dette er tredje gang jeg har sushi denne uken, det er virkelig det beste jeg vet. Det er også utrolig godt å bare hente ferdig mat på hektiske hverdager. Jeg elsker å lage mat, og koser meg virkelig med det, men når kalenderen blir litt for full er det magisk å bare slå et nummer - som jeg nå kan i hode, og hente ferdig middag 15 minutter senere. For dere som bor i Kristiansand så er dette Nr 4 på menyen til HTsushi. 

Hjemmelagde vaffle må være noe av det beste jeg vet, og før dere etterlyser oppskfiten så kan jeg fortelle at disse er laget av både sukker, smør og hvetemel, så dersom ikke slike ingredienser skulle friste så er det ingen vits å etterlyse oppskrift. *ler*. Januar eller ikke, lørdag er lørdag, og da er det lov å kose seg litt ekstra. Lune vaffler, med en kule vaniljeis på er en uslåelig kombinasjon. Nå skal jeg krype godt opp i sofaen og nyte resten av lørdagskvelden. 

Hva driver dere med i kveld?

 

Smiiiiil Maren

 

Love the run

I dag har jeg fri fra forelesning, og planen var å bruke formiddagen til å lese pensum. Det har regnet her på sørlandet i mange mange dager, og i dag tittet endelig solen frem. Jeg klarte rett og slett ikke å sitte inne å se ut på det deilige været, jeg bare måtte knytte på meg joggeskoene og komme meg ut i skogen. Ute i baneheia ble jeg møtt av dette synet. Magisk eller hva?Baneheia er mitt favorittsted, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å gå eller jogge rundt der oppe, helt i egne tanker. Jeg er helt avhengi av slike turer med egentid i en hektisk hverdag. For meg handler det ikke om å ta en løpetur fordi jeg må, jeg gjør det fordi jeg har lyst, fordi jeg liker det og fordi det gir meg noe. Jeg har lært meg å sette pris på disse joggeturene, og det tror jeg alle kan lære seg. Prøv  flytt fokus fra vektredusjon, fettforbrenning og streben etter å komme i form, til frihet, frisk luft, egen tid og gleden ved en frisk, funksjonell og vital kropp. Det har ingenting å si om du løper, jogger, går eller rusler rundt. Det viktigste er at du kommer deg ut, og får kjent på hvor godt det er å være ute i naturen. Lær deg å sett pris på slike enkle ting, og du vil alltid ha muligheten til å finne trenning/bevegelsesglede i hverdagen. "Learn to love the run"

Full av positivitet og endorfiner etter endt tur. Nå skal jeg hoppe i dusjen, og komme meg ned til Anita og Hanne på NIMUE HUD. Påfyll av vippeextentions, voks, form og farging av bryn står på planen. Jeg trenger også litt påfyll av nye produkter og sminke. Jeg koser meg så når jeg er nede hos Nimuejentene, og jeg gleder meg virkelig til i dag. Etterpå er det rett på jobb på Høyer, før Sushikos med to flotte jenter i kveld. 

Nyt fredagen og ha en fantastisk fin helg

 

Smiiiiiil Maren

IHERB

Denne morgenen starter jeg med å legge inn en solid januar-bestilling på IHERB. Jeg bestiller veldig lite fra Iherb, men jeg har noen favorittrer som går igjen. Nå skal jeg dele min liste med Iherbfavoritter med dere:

 

Krydderene fra Frontier er naturlige, og inneholder ikke smaksforsterkere, sukker og annet tull som desverre benyttes i flere typer krydder, Celsius er en energidrikk uten kalorier, den smaker godt og gir meg super-energi på trøtte dager. Jeg liker best sparkling orange og wildberries, men den finnes også i colasmak blandt annet. Questbarene kjenner de fleste til nå vil jeg tro? Jeg synes det er gode som hverdagssnacks, men det kan ikke sammenlignes med vanlig sjokolade. Næringsinnholdet er helt supert, så disse kan du nyte med god samvittighet. Jeg har testet mange ulike nå, og favoritten er nok Chocolate chip cookie dough. Her er er det bare å prøve seg frem, og finne din favoritt. Go Lean cereal er en frokostblanding uten sukker og med et supert næringsinnhold, her har jeg testet alle typene og bestiller vanligvis 2-3 esker, den orginale, og honey crunch flax er nok favorittene. Utrolige gode sammen med yogurt til frokost, eller som et mellommåltid. De har også et høyt innhold av proteiner. Walden farms er kalorifrie dressinger, de er geniale dersom man ønsker å smaksette maten sin uten å legge på en haug av ekstra kalorier. Jeg bruker alltid honey dijon, Barbeque og ketchupen. Stevia dråpene bruker jeg i kaffe, te , havregrøten, i kesam og ellers i alt annet jeg vanligvis ville søtet med sukker. Kalorifritt og ekstremt søtt - så du trenger kun få dråper for mye smak. Dersom du ikke har bestillt på Iherb før, så vit at det er utrolig enkelt, helt trygt og så lenge du passer på å holde pakken din under en viss vekt så koster frakten nesten ingenting. Jeg får mye spørsmål om dette med vekten på pakkene osv, det er så enkelt som at når du er i handlekurven ( check-out) Så kan du kalkulere vekten, altså hvis pakken veier for mye står det at den billigste fraktmuligheten ikke er tilgjengelig. Da tar du bare vekk noen produkter fra bestillingen din, helt til det står at den billigste frakten er tilgjengelig. Jeg bestiller vanligvis 3-4 små pakker, slik at jeg kan velge den billigste vekten. Iherb er utrolig oversiktelig og enkelt lagt opp, ta deg god tid, lag den en kopp kaffe, sett deg ned og bruk litt tid på å sette deg inn i det. Det er nemlig mye penger å spare, og utrolig mye spennende, sunne og smarte produkter å finne hos Iherb. 

Koden: VIK961 eller DENNE linken, vil gi deg 10$ i rabatt ved første bestilling. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sporty torsdag

Denne dagen som startet med at jeg forsov meg, har utviklet seg til å bli en riktig så fin dag. Jeg er godt i gang med listen min, og fått strøket ut en haug av punkter. *verdens beste følelse* På listen min stod det at jeg skulle vaske, rydde og organisere - det er gjort. Det stod også at jeg skulle bestille frisørtime hos fine Kristin Louise på A-salong, og hudpleietime hos NIMUE HUD - det er i boks. To andre punkt var å sette opp og teste ut mitt nye kamerastativ, og under ser dere resultatet av nytt kamerastativ. Jeg har lekt meg med selvutløsere i hele dag. Det siste punktet på listen min stod med store bokstaver: CARDIO. Dette punket hadde jeg overhode ingen problemer med å utføre, spesielt ikke siden jeg kjøpte meg nye løpesko i går *lykke*Skoene har dere sett før, det er nemlig Lunar glide som jeg har hatt hele fire par av tidligere, den siste modellen løp jeg helt i stykker, og de måtte kastes. De var mine favoritter, og jeg dro derfor ut på XXL og kjøpte nye helt like. Jepp - samme modell og samme farge. Kreativt? Ikke så veldig. Ingenting er som følelsen av nye løpesko, og jeg måtte selvfølgelig ut på tur. Det var både grått og vått ute, men jeg klarte å snike meg ut mellom to regnbyger og fikk 40 gode minutter før himmelen åpnet seg igjen. Ellers har dagen vært fyllt med diverse gjøremål som har vært utsatt alt for lenge. Det er så godt å få slike ting unna. Som dere vet så trener jeg på Solsiden, og det ligger midt i Kr.sand sentrum. Jeg vandrer som regel rundt i treningsklær uansett, og når alle gjøremål var unnagjort belønnet jeg meg selv med en liten styrkeøkt. Jeg kjørte kun to øvelser i dag:

 • Knebøy
 • Strake markløft

 

Knebøyen har fått alt for lite fokus her den siste tiden, og den siste gode styrkeøkten på ben var i desember en gang. Jeg var sikker på at styrken min var helt borte, men der tok jeg feil. Thomas Falkum som driver solsiden var på jobb i dag, og er det en mann som får meg til å yte langt over evne så er det han. Thomas stillte seg opp bak meg, og sa at han var med meg hele veien. Jeg tenkte at med han på laget kan det jo ikke gå galt, så jeg lesset på vekter, og kjørte på. 65 kg gikk lett som en lek, 6 repetisjoner uten problemer. For en følelse!!! Jeg er ikke opptatt av hvor mye jeg løfter, men jeg er opptatt av at kroppen min skal være sterk, vital og funksjonell. Det beviste jeg for meg selv i dag at den faktisk er - på tross av latterlig lite styrketrening de siste ukene. Jeg fortsatte på 60kg alene, og kjørte totalt 8 sett med knebøy, 6-8 rep pr sett. Jeg avsluttet med strake markløft, 4 sett av 8 rep på 55 kg. Nå er det tid for sushi og familiekos. Jeg har storhandlet i dag, noe som betyr at kjøleskapet er overfyllt av godsaker. For dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg misliker sterkt å trene bein, rett og slett bare fordi det er så grusomt tungt og vondt. Jeg blir fryktelig stolt over meg selv når jeg faktisk gjennomfører benøktene mine, og pleier derfor alltid å premiere meg selv litt ekstra når jeg har trent bein. *ler* Så i dag blir det film, masse frisk frukt med vanilje kesam, proteinbarer, nøtter og krydderkake ala Maren. Den kaken lagde jeg på søndag også, og den er virkelig helt nydelig. Oppskriften kommer i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

God morgen

Så utorlig gøy å se hvor mange av dere som ville være med på Bokkilden sin konkurranse og vinne drømmereisen. Jeg koser meg med alle de fantastiske svarene deres om motivasjon, og ikke minst boktipsene. Så spennende! I dag har jeg rett og slett forsovet meg, og det skjer aldri! Jeg sov glatt over dagens forelesning, noe som i mitt liv er krise! Jeg er en kontrollfreak, og liker ikke å gå glipp av noe. Nå er det slik at jeg har forsovet meg, og det er ikke så mye å gjøre med det, annet enn å gjøre det beste ut av det. Jeg tar dette som et tegn på at jeg har litt mye i hode på en gang, og har derfor satt meg ned nå på morgenen for å skrive ned alle ting jeg må huske på, og alt jeg skal fikse. En god gammeldags To-do liste rett og slett. Listen er langt som et vondt år, så her er det bare å gå i gang. Jeg tok juleferie litt etter mange andre i og med at jeg jobbet i julen, så det er tydelig at jeg har utsatt oppstarten litt også. Jeg klarer liksom ikke helt å melde meg på, sette fokus og kjøre i gang med lesing og fullt skolefokus slik som mine medstudenter. Jeg må ta meg selv i nakken, og komme meg på toget før det kjører fra meg her! Det var dagens lille pep-talk til meg selv. 

Hvordan er det med dere kjære lesere? Er dere godt i gang med studieoppstart, jobbstart, trening, og hverdagslivet generelt? 


Et av mine nyttårsforsett var at jeg skulle bli litt mer sosial, og det har jeg i det minste klart å gjøre. På tirsdag hadde Kristina og meg en etterlengtet og koselig jentekveld. Jeg koser meg så sammen med henne, og når hun i tilegg disker opp med deilige pannekaker, ja da kan det ikke bli bedre. Lille Milo-gutten svinser rundt og sjarmerer meg i senk hver eneste gang vi ses. Nå skal jeg få i meg en kaffekopp (les tre) og sette i gang øverst på listen min. Ha en nydelig dag dere, kun en dag igjen nå så er det helg.

 

Smiiiiiil Maren

Vinn drømmereisen din!

Det er ikke bare bare med studiestart etter en lang og deilig ferie. Et nytt semester står for tur, og det betyr nytt pensum og nye bøker. For dere som selv er studenter vet at det betyr utgifter, store utgifter. Jeg, og jeg tipper alle dere andre studenter der ute, er opptatt av å finne pensum billigst mulig for å spare så mye vi kan. Jeg vil derfor tipse dere om Bokkilden. Bokkilden er opptatt av at fattige studenter skal få tilgang på rimelig pensumlitteratur, og har derfor et prisløfte på pensum. Det betyr at finner du boken billigere et annet sted får du igjen mellomlegget! Genialt eller hva? Da er vi jo faktisk sikret å få pensum så rimelig som overhode mulig hvis man bestiller hos Bokkilden. I tilegg har bokkilden blitt best i test når det gjelder pris på pensum i flere tester, de har også rask levering, fri frakt og et enormt utvalg i alle studieretninger.

Det er tungt å være student, folk kan si hva de vil, men det å være student er som en fulltidsjobb, som ikke avsluttes når klokken slår 16, men henger over skuldrene våre som en skygge som konstant hvisker i øret ditt at nå burde du lese. Dette er stressende, og mange studenter kjører seg helt i grøfta i eksamensperiodene. Noen som kjenner seg igjen? Hvis du er en flink og flittig student så er det viktig å huske på å ta seg en liten pause innimellom alle slagene. Ta seg litt fri og puste litt. Det gjelder spesielt nå i mørkeperioden, da det kan være ekstra vanskelig å finne motivasjon og konsentrasjon. Jeg har en fantastisk nyhet til alle dere studenter. Jeg har nemlig fått lov i samarbeid med Bokkilden å dele ut et reisegavekort på 10 000 kr. 

Hva om du hadde fått hele 10.000 kroner å reise for, hvor ville du dratt? 

Jeg hadde garantert reist til sol og varme. Min ultimate drømmereise er Thailand. Jeg har så vanvittig lyst å oppleve det, etter enormt mange anbefalinger fra venner som har vært der. 10.000 kroner hadde faktisk gjort det mulig for å meg å dra dit!! *sukk* Noe av det beste jeg vet med solferie er å ligge på stranden å lese bøker, gjerne en bok som er spennende og litt skummel. En god krim er det beste jeg vet. Jeg vil gjerne høre deres favoritter. Gå inn på bokkilden HER, og send meg linken til din favorittbok.Jeg regner med flere kunne tenke seg en sydentur eller en storbyferie? Alt du trenger å gjøre for å være med i konkurransen er å legg igjen en kommentar om:

 1. Hva som motiverer deg til studiestart  / jobbstart
 2. Link på hvilken bok du vil anbefale å ta med på ferie (Gå inn på Bokkilden.no og kopier linken på din favorittbok)

 

Veldig gøy hvis du også viser hvordan du motiverer deg med å legge opp et blde på instagram med #bokkilden

Tenk at en av mine fine lesere kan vinne en reise til hele 10.000 kr! Fy søren så gøy. LYKKE TIL!!

 

 

Smiiiiiiil Maren

 

 

Tirsdag

Hverdagen er tilbake for fullt, og dagene er igjen fyllt med skole, trening, jobb og rutiner. Det er i grunn ganske deilig, men samtidig litt slitsomt. Jeg var godt i gang med å endre døgnrytmen min fra et super A-menneske, til et bedagelig B-menneske. Nå er jeg i gang med å endre tilbake til å bli en morgenperson, og det funker sånn helt middels. Når klokken ringte kl 07.00 var jeg langt inne i drømmeland og overhode ikke klar for forelesning. Nå er jeg vel hjemme igjen etter endt forelesning, og skal kose meg med en god lunsj før det er tid for trening. I dag står bryst og triceps på planen. Jeg elsker de øktene, og gleder meg til dagens økt. Jeg fant en super fresh, knall rosa genser i Stockholm i helgen. Hele stockholm var på salgt, bortsett fra et par vårnyheter. Denne rosa deiligheten var selvfølgelig helt ny av våren, og ikke på salg. Typisk meg! Den var så myk og deilig i stoffet at jeg bare måtte ha den likevell. Jeg går ofte i treningsklær selv om jeg ikke er på trening, og da er slike gensere perfekte. Genseren er fra Adidas. Nå skal jeg kokkelere sammen en enkel omelett bestående av:

 • 4 hele egg 
 • En pakke skinke (100g) 
 • Brokkoli, purreløk, paprika kuttet i biter
 • Litt vann
 • Salt/pepper
 • Masse ost (synnøve lettere, blå pakning)

 

Jeg visper eggene sammen, tilsetter litt vann, salt og pepper. Kutter grønnsakene og skinken i biter og tilsetter dem i røren, heller over i stekepannen. Omeletten lager seg selv på lav/middels varme. Når den begynner å bli ferdig så dekker jeg hele med et godt lag med ost. Når osten er smeltet er omletten klar. Serveres med fire wasa rugsprø og vann med sitron. En enkel, mettende, smakfull og ikke minst sunn lunsj. Mmmmm. Jeg planlegger også å smelle sammen et lavklarbobrød (ferdigpose fra proteinfabrikken) hvis jeg får tid før trening. Viser dere selvfølgelig resultatet hvis det blir vellykket. I kveld blir det kosekveld hos fineste Kristina min. 

Er dere flere av dere som skal trene i dag? Hva står på din treningsplan?

 

Smiiiiiil Maren

Treningsglede

Det tok tid, og det satt langt inne, men jeg kom meg omsider på trening i dag. I dag hadde jeg NULL lyst å trene, og jeg måtte gå et par runder med meg selv for å virkelig kjenne etter om det var kroppen eller viljen jeg hadde vondt i. Jeg fant rimelig raskt ut at det kun var viljen og motivasjonen det var noe i veien med, og da var det bare å begynne snuoperasjonen. Jeg er enormt bortskjemt når det gjelder treningslyst og motivasjon. Jeg har en helt utorlig sterk treningsglede og jeg gleder meg til trening hver eneste økt, nesten uten unntak. Det er absolutt positivt, men det gjør også at jeg som sagt har blitt bortskjemt på treningsgleden, og forventer nærmest at det alltid skal være gøy å trene. Det er det ikke - virkelig ikke! Spesielt ikke etter en dvass og deilig jul hvor jeg har trent lite, og spist som en hvalross. *ler* 

Økten i dag satt langt inne, og motivasjonen var på null når jeg tuslet ned på Solsiden. Heldigvis skuffer Solsiden aldri, og jeg kjente allerede ute i gangen at ting kom til å endre seg. Jeg hørte musikken, jeg hørte folk snakke muntert og jeg hørte motiverende ord bli ropt der inne på gymmet. Er det lov å si at man er glad i et treningssenter? For da er jeg jammen meg glad i Solsiden. I dag var det solsiden og dets ansatte og medlemmer som gjorde at jeg fikk en god treningsøkt. Allerede på andre settet kom den gode følelsen snikende, og jeg fikk en fin tanke i hode - tenk så HELDIG jeg er som kan bevege meg, være i aktivitet og utfordre kroppen min på denne måten. Det er det virkelig ikke alle som kan, så det skal man være takknemlig for. Tenk så heldig jeg er som trener på et gym hvor folk smiler når du kommer, de er glad for å se akkurat deg, de prater, ler, motiverer og backer hverandre. Jeg har i dag blitt bevisst på at jeg er heldig som har denne enorme gleden ved treningen, og aldri noen gang skal jeg ta den forgitt igjen. 

Dagens økt bestod av 

 • Markløft
 • Nedtrekk bredt grep
 • Stående enhånds-roing i kabel
 • Facepull 
 • Bicepscurl med stang og hantler

 

Nå er en diger porsjon Taco spist, og jeg skal straks i gang med å lage en smoothie til dessert. Jeg har kjøpt meg ny smoothemaskin, og nå lages det smoothie til alle døgnets tider her i huset. Den er så god, og jeg har allerede testet ut mange ulike varianter. Jeg tenker å lage et smoothie-inspirasjons innlegg til dere med mine topp 5 super sunne og fristende smoothies. Høres ikke det bra ut? 

 

Smiiiiil Maren


Borte bra, hjemme best

Nå sitter jeg på Gardermoen og venter på flyet hjem til Kristiansand. Jeg har hatt en magisk helg i Stockholm og forelsket meg helt i byen. Stockholm har virkelig alt. Byen er så vakker, så stor og så innholdsrik. Du finner absolutt alt av shopping, vakre turområder,  spennende resturanter, cafeer,og utesteder, nydelig arkitektur og flotte museer. Det som imponerer meg mest er hvor fin byen er, og hvor rent og pent det er. Ellers er jo matbutikkene en opplevelse i seg selv. Jeg inrømmer lett at noe av det gøyeste jeg vet med nye byer er store matbutikker *ler* Det er så spennende å se på utvalget, og teste ut nye spennende smaker. Jeg har spist så mye god mat denne helgen, og kos meg så enormt mye med alt det deilige Stockholm har å by på. Jeg har gått tur ute på vakre Djurgården, shoppet på NK, drottninggatan, og mange flere hyggelige gater, gått rundt i gamla stan og fått guidet tur rundt om i hele Stockholm sentrum. Sist men ikke minst har jeg spist enorme mengder Naturgodis. Kjære vene så godt det er.

Yogurtnøtter er det beste jeg kan få, og når jeg da får servert en drøss av ulike godsaker dekket med det søte yogurttrekket, nei da danser smaksløkene mine samba i munnen min. Aiaiai! Jeg har kjøpt med meg en diger pose hjem, som jeg i skrivende stund sitter å gommler på. Dette må det da være mulig å få til Norge? Ja vi har et lite utvalg, men nøttefabrikken kan overhode ikke sammenlignes med dette her. 
Nå skal jeg straks løpe til gaten og komme meg hjem til mitt deilige sørland. Det har vært så godt med en miniferie i Sverige, men nå skal det faktisk bli godt å komme hjem og tilbake til hverdagen. Borte bra, men hjemme best.

Ps: Vinnerene av konkurransen er Charlotte og Reidun. Dere har begge fått mail. Til dere som ikke vant, fotvil ikke - nye muligheter kommer før dere aner det!

 

Smiiiil Maren


Shoulders baby

I dag startet vi dagen her i Stockholm med en liten styrkeøkt. Jeg hadde skuldre og cardio på planen. Jeg synes det er så lekkert med definerte og sterke skuldre på jenter. En ting er at det er utrolig viktig med sterke og stabile skuldre både ift det hverdagslige liv, for å unngå skader og for å prestere bedre i flere andre øvelser, men det er også visuelt utrolig flott med trente skuldre. Jeg synes personlig at klær sitter finere med litt muskulatur i skuldrene, og holdningen blir bedre. Det med bedre holdning gjelder kun så lenge man er like flink til å trene bakside / midtre del av skulder, så vel som fremsiden. Jeg passer alltid på å kjøre alle tre deler av skulderen slik at det ikke blir for stor belastning kun på fremside, da dette raskt kan gi skader og smerter (innover rotering av skulderen). Så vær påpasselig med at du gir baksiden like mye fokus som fremsiden. 

I dag kjørte jeg følgende øvelser på skuldrene

 • Skulderpress med stang (som vist på bildet)
 • Sidehev stående
 • Sidehev liggende på skråbenk
 • Bakside skulder i kabel
 • Bakside skulder med hantler, liggende facedown på benk

 

Jeg avsluttet økten med 20 minutter moderat cardio på elipsemaskinen. En svett, og deilig start på lørdagen. Jeg elsker å trene skuldre, og nest etter rygg er dette min favoritt muskelgruppe. Liker du å trene skuldre?  Hvilke øvelser er din favoritt for skuldrene? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Sunn hverdagsmiddag

Nå nærmer hverdagen seg, og etter flere uker med julemat tenkte jeg det kunne passe å tipse om en sunn og god hverdagsmiddag. Jeg elsker laks og lager det i ulike varianter flere ganger i uken. Her om dagen lagde jeg laks i den enkleste formen - stekt i stekepanne, med deilig tilbehør. Jeg stekte laksefileter, og krydret dem godt. Kokte poteter, og dampet grønnsaker. Jeg liker å strø litt havsalt over grønnsakene etter de er dampet - det gir en nydelig smak. Jeg lagde også en enkel dressing av naturell yogurt, salt, litt sukrin og pepper. Så enkelt og så godt til laksen. Jeg rev opp noen store salatblad og plasserte en spiseskje med dressingen på hvert blad. Både dekorativt og godt. Det blir ikke enklere enn dette!Jeg håper denne hverdagsretten kan være til inspirasjon til å spise mer fisk, og starte 2014 på en sunn og bra måte. Jeg for min del skal nyte siste helgen med taco, sushi, litt godt i skålene og i glasset her i Stockholm før hverdagen slår til for fullt med både jobb og skole fra mandag av. Jeg liker hverdager, og gleder meg faktisk litt til å komme i gang igjen, men inntil mandagen er her så skal jeg kose meg fullt ut. Jeg ønsker dere en deilig helg, nyt og hygg dere! 

Vinneren av konkuransen er trukket, og vil bli publisert i løpet av morgendagen. Takk til alle som deltok

 

Smiiiiil Maren


Stockholm

Her kommer en liten mobilblogg til dere. Jeg titter raskt innom for å ønske dere en god helg. Jeg er på vei til Stockholm for helgen. Jeg har faktisk aldri vært i Stockholm før så dette gleder jeg meg til.

Alle tips tas i mot med stor takk. Shoppingtips, gode spisesteder, bra treningssenteret og andre ting som er gøy å få med seg må dere veldig gjerne fortelle meg om.

Nyt helgen og lad opp til å ta fatt på hverdagen igjen. Jeg skal utnytte siste lille rest av ferien til det fulle

Smiiiil Maren

Back on track

Endelig fikk jeg min etterlegtede styrkeøkt på Solsiden. Det var så deilig å løfte på vekter igjen etter et langt opphold nå i julen. Dagens økt bestod av diverse ryggøvelser, og et par mage/stabilitetsøvelser med ball som avslutning. 

Dagens øvelser:

 • Markløft
 • Nedtrekk smalt grep
 • Nedtrekk bredt grep
 • Sittende roing
 • Pullups
 • Planken og benhev på ball

 

En deilig økt med mye overskudd og godt humør. Jeg koste meg gjennom treningen, og fokuserte mer på den gode følelsen av å være tilbake, enn hvor mye jeg løftet. La oss bare si det slik at det ble lant fra noen nye rekorder i dag, men det gjør overhode ingenting. 

Jeg liker hvordan dette nye året har startet, jeg har bestemt meg for å bli mer spontan i 2014 og nå gjorde jeg nettop en ekstremt spontan og morsom ting. Jeg booket en billett - til i morgen! Jeg skal ikke så langt, men gøy er det uansett. Jeg forteller dere mer i morgen. 

 

 

Smiiiiil Maren


Sliten frøken

En fantastisk feiring i går har resultert i at denne frøkna er litt redusert i dag. Jeg har defor utsatt alt av sporty nyttårsforsett og super-sunne matretter til i morgen. Jeg har rett og slett gitt meg selv enda en kosedag før jeg kickstarter 2014. I dag har jeg føst kjørt tre langer timer ned fra hytta, og direkte i familieselskap. Nå ligger jeg som et slakt på sofaen og her har jeg ligget i hele kveld. Jeg feiret som dere vet nyttårsaften på Hovden, som er en fjellbygd øverst i setesdalen. Det blir ikke så glamorøst på fjellet, men kjole ble det likevel. Jeg valgte en enkel svart kjole for kvelden. Jeg håper alle hadde en super feiring i går, fortell meg gjerne hva du gjorde på nyttårsaften i kommentarfeltet.

Nå skal jeg straks rulle i seng, og jeg kjenner det kribbler i hele kroppen etter å våkne opp i morgen og komme meg avgårde på trening. En uke juleferie uten tilgang på treningssenter har gitt meg super-overskudd og motivasjon. Det er herlig med slike time-outs innimellom, hvis man bare vet å bruke dem rett. Jeg har brukt denne ferien til å lade batteriene, jeg tror og håper det vil resultere i starten på en super treningsperiode.

 

Smiiiiil Maren