hits

januar 2015

Trening, fotoshoot & intervju

I dag har jeg hatt en utrolig morsom og sprek fotoshoot med fotomagasinet 2minutter og dyktige Joakim Løschbrandt. Bildene er tatt i studio, og de ble bare så delikate, fargerike og fine. Jeg gleder meg så til å vise dere dem. Etter shooten dro jeg til Solsiden for ukens siste styrkeøkt. Jeg liker denne økten, fordi den inneholder både pullups, dips og pushups. Tre av mine favoritt øvelser. 

Kroppen var litt tung i dag, og jeg endte opp med å kjøre de siste repetisjonene i pullups med strikk. Når man har slike dager, så kan man velge å bli irritert og gi opp, eller så kan man snu tankegangen, og benytte seg av de hjelpemidlene som finnes. I dag var min form slik at jeg trengte å bruke strikk for å mestre pullups, og det er helt ok. Det er jo mye bedre å gjennomføre øvelsen med litt hjelp, enn å gi opp og droppe hele økten. Dipsen derimot gikk mye bedre, og jeg klarte igjen å kjøre 5x3 med 10 ekstra kg festet til kroppen. Flere av dere har etterlyst repetisjonsantall og sett på øvelsene mine, så i dag tenkte jeg å dele både øvelser, repetisjoner og sett. Hele økten min i dag så altså slik ut: 

 • Strakmark 6 rep x 3 
 • Dips med ekstra vekt 5 rep x 3
 • Lårcul 8 rep x 3 
 • Pullups 5 rep x 6
 • Rygghev 8 rep x 3
 • Pushups med ekstra vekt 6 x 4

 I dag gjorde jeg en fryktelig skremmende, men samtidig utrolig spennende avtale. Til uken får jeg besøk av tv-kamera og jounalist her i leiligheten for et lengre intervju, litt matlaging, og diverse. Kameraene skal også følge meg på trening. Jeg er så nervøs at det gjør fysisk vondt, men jeg har lovet meg selv å begynne å si litt mer ja til slike ting. Helt siden denne bloggen begynte å bli lagt merke til har jeg vært helt bastant på at jeg ikke vil være med på noe slik, rett og slett fordi jeg ikke tørr. Men nå er det på tide å ta seg selv i nakken, og bare hoppe ut i det. Appropos det, så gjorde jeg et intervju med KRSby som ble pulisert i dag, dere kan lese hele intervjuet HER.  

 

Smiiiiiil Maren


Har du vunnet?

I samarbeid med Tine YT

Husker dere innlegget jeg skrev om hva man kan spise før trening? Jeg tipset dere om Tine YT drikkeyoghurtsom nå endelig er tilbake i butikkene. Flere av dere spurte meg om disse kun skulle drikkes før trening, og det spørsmålet har jeg lyst å ta opp. For selvfølgelig er det ikke kun før trening denne kan drikkes. Jeg lager frokost med drikkeyoghurt, mysli, frukt kuttet i biter og bær. Topper gjerne det hele med litt usaltede nøtter og vips har du den perfekte frokost. Drikkeyoghurten er også helt genial som et mellommåltid, og selvfølgelig kan du også drikke den etter trening. Det at det står at den er fin før trening er fordi den gir deg god energi før en økt. 

Jeg drikker YT drikkeyoghurt mellom jobb og trening, typisk midt på dagen når det er litt lenge siden lunsj, og jeg kjenner at jeg trenger litt energi før økten. Jeg slenger den med i treningsbaggen. Mitt tips er å åpne den på morgenen og putte noen isbiter oppi, skru godt igen og legg den i baggen. Min ligger der gjennom arbeidsdagen, og er helt perfekt når jeg skal drikke den. Nå skal jeg absolutt ikke anbefale alle å ikke ha drikkeyoghurt i kjøleskapet, men dette er altså slik jeg gjør det, og det funker fint for meg. Hvis du har tilgang på kjøleskap så putter du den selvfølgelig i kjøleskapet. 

Nå er jeg litt spent på å høre om noen av dere har sjekket ut konkurransen med koden som står på innsiden av etiketten på flasken? Har noen av dere vunnet? Det er nemlig slik at det står en kode på innsiden av etiketten på alle drikkeyoghurtene. Du logger deg enkelt inn på YT.no, og skriver inn koden. Så får du se om du har vunnet. Det er hundrevis av sporty premier som gis bort, så her er det store vinnersjanser. 

Nå er det tid for trening her, før jeg skal videre på en sporty fotoshoot! Jeg ønsker dere en sprek og herlig dag.

 

Smiiiiiil Maren


Tilbakeblikk

Endelig er jeg hjemme, fått pakket ut, ryddet leiligheten, kjøpt friske nye blomster og fyllt opp kjøleskapet. Nå kan helgen bare komme. Jeg har akkurat laget meg en stor tacotallerken med speltlomper til, og et digert fruktfat til dessert - i kjent Maren stil. Jeg her i myke koseklær, ser på serier og tenker på alt som har skjedd de siste dagene. Årets treningsblogg dere - jeg kan nesten ikke tro det! Jeg har sett gjennom litt bilder, og det er jo faktisk en god del bilder her jeg ikke har vist dere fra Oslodagene.

Slik ble jeg møtt når jeg ankom hotellet på onsdag. Et stort fruktfat, og en søt hilsen. Snakk om service! Jeg elsker at de har fått med seg at jeg bruker #marenmat på alle matbildene mine på instagram. Herligfred så koselig! Rommet var digert, og utrolig fint. Dette oppholdet var ikke sponset, men jeg tenker at det må jo være lov å vise dere hvor jeg har bodd likevel. 

Det er ingen hemmelighet at jeg ikke kan noe som helst om hår og sminke. Det er liksom ikke helt mitt interessefelt. Jeg følte derfor et lite snev av panikk når jeg skulle fikse meg til Vixen Blog Awards. Heldigvis var det hjelp å få. Nydelig Trude Desire Gustavsen er utdannet MakeUp-artist, og hun er virkelig en tryllekunstner med de kostene sine. Plutselig var alle urenheter tryllet bort, og huden var helt jevn, og full av glød. Øyene ble markert, brynene perfeksjonert og skygger lagt over øynene. Jeg ble så fasinert over å se hvordan hun jobbet. Hun brukte sikkert 10 ulike koster, og kombinerte så mange ulike farger. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig. Vi hadde en koselig liten time sammen, med skavling og sminking før jeg løp videre til prisudelingen. Tusen tusen takk for at du stillte opp Trude - jeg vet virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten deg! 

Hva synes dere? Uvant å se meg med så mye sminke sant?

Jeg har så lyst å lære meg litt mer om sminke, og håper å få tatt et lite kurs hos Trude en dag. Jeg har ikke behov for å lære festsminke, da det er veldig sjeldet jeg sminker meg sånn. men det hadde vært helt supert å lære litt mer om de ulike produktene hun bruker, hvilke fargetoner jeg kler, og ulike tenkikker for å legge sminken riktig. Jeg har ikke så mye bilder fra selve prisutdelingen, men det ligger det så mye av ute på nettet, at jeg tenker at de fleste som ønsker det, har fått sett masse bilder av kjediser i lekre antrekk, festglade toppbloggere og bilder fra hele Vixen-showet. Det jeg derimot har bilde av, er denne fine lille saken. Den har fått hedersplass på hyllen her hjemme, og jeg tar meg selv i å sniktitte bort på den innimellom. 

Nå er jeg som sagt trygt hjemme igjen, og det føles godt. Hadde jeg derimot blitt i Oslo, så hadde dere sett meg på Nyhetskanalen i morgen tidlig. Jeg fikk nemlig en forespørsel om å stille opp der, i forbindelse med at jeg vant denne prisen. Det hadde nok blitt vært en opplevelse av de sjeldne, men tanken på å hoppe på et fly tilbake til Oslo, når jeg akkurat hadde landet her i Kristiansand fristet lite. Så da ble det ingen nyhetskanalen-besøk på denne frøkna. Hvis jeg skal være litt ærlig med dere, så er det egentlig helt ok - jeg er nemlig livredd for slike ting. 

Nå skal jeg kose meg med litt godt i skålene, og noe godt i glasset før jeg stuper i seng. Jeg er helt utslitt, og kjenner at det skal bli så magisk med en natt i egen seng. Jeg trenger alt jeg kan få av skjønnhetssøvn i natt, for i morgen skal jeg nemlig på en spennende fotoshoot, med noen dyktige mennesker jeg håper å få jobbe masse med fremover. Mer om dette i morgen. Nå skal macen bort, og fredagskvelden nytes. God helg dere! 

 

Smiiiiil Maren


Hotellfrokost og hjemreise

Slik startet min morgen på Clarion Royal Christiania. Sittende oppå vasken, mens jeg drakk kaffe, svarte på masse hyggelige henvendelser og prøvde å gjøre ansiktet mitt litt mer presentabelt enn det var da jeg våknet. Smale morgenøyne med solider poser under, bærer preg av et par ganske hektiske dager. Jeg fikk også lurt inn en kjapp liten tur på tredemøllen nede på hotellgymmet, før jeg pilte ned til frokost. Det beste med å bo på hotell er jo uten tvil frokosten. Altså det er ikke hver dag denne frøkna får eggerøre, speilegg, bacon, frisk frukt og ferske rundstykker til frokost. En fest for øyet, og en fest i munnen. Jeg må alltid gå flere runder på slike frokoster, det er jo umulig å velge, og man vil jo smake på alt. Både naturell yoghurt med diverse musli, nøtter, tørket frukt og kokosflak, en tallerken med frisk frukt og knasende musli, og standard hotellfrokost med pølser, egg, bønner og brød ble med tilbake på mitt bord. Mmmmm. Jeg hadde også med meg det nyeste ShapeUp, som kom i posten like før jeg reise. Her snakker vi kvalitetstid og kos på høyt nivå. Det har blitt litt endring i planene for meg. Jeg skulle egentlig vært i Oslo frem til søndag, men valgte å booke ny bilett og reise hjem allerede i dag. Nå sitter jeg på Gardermoen og skal straks gå ombord i flyet som skal ta meg hjem til deilige Kristiansand. Jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye til å komme hjem igjen. Det har vært noen utrolig innholdsrike og spennende dager. Jeg har kost meg, men det føles veldig rett å være på vei hjem nå. 

Jeg ser frem til en deilig helg hjemme, uten for mye planer. Kos med venninner, trening, god mat, litt jobb og ellers bare slappe av og lade opp til en ny uke. Jeg er proppfull av ideeer og blogginspirasjon etter jeg vant prisen for Årets treningsblogger. Det føles så fantastisk å få den bekreftelsen på at det jeg driver med engasjerer og inspirerer. Nå gleder jeg meg til å komme hjem, og jobbe videre med alle planene og ideene mine. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

Klatreverket

Det gikk i ett fra jeg ankom i Oslo i går formiddag, og jeg rakk rett og slett ikke å oppdatere dere mellom slagene. Dagen startet på Klatreverket her i Oslo sammen med Pia. Vi var så heldige å få et innføringskurs i klatring, og sikring. Når vi ankom klatreverket lå det to bagger der, fulle av klatreklær og utstyr. Dette var en gave fra Mammut. Fy søren så kult gjort. Nå har jeg min egen klatresele, min egen kalkpose, min egen brems og karabiner. Så stas! Produktene er sponset av Mammut. 

Instruktøren vi hadde het Frode, og han var bare så god. God, som i dyktig i sin jobb, men også god som person. Det er nemlig slik at jeg har litt høydeskrekk, men jeg valgte å ikke si noe om dette, og det gikk faktisk overraskende bra med klatringen. Jeg var oppe til toppen av veggen flere ganger, og med Frode sine fine tips gikk det som en drøm. Så skulle vi øve på å falle, og vips var drømmen gjort om til et mareritt. Det å skulle slippe seg ut i fritt fall før man blir fanget opp av selen og tauet, var noe av det verste jeg noen gang har gjort. Den bitte lille tiden man er i fritt fall er noe av det mest skremmende jeg har gjort. Det låste seg helt for meg, og jeg ble bare så sinnsykt redd. Frode var så god her, han forstod virkelig min frykt, men han nektet å gi seg. Han "presset" meg til hele 3 slike fall. Jeg er så glad for at han ikke gav seg, for på det siste fallet så kjente jeg at det gikk bra, jeg mestret det! Pia var uten tvil den beste personen jeg kunne dratt på et slikt kurs med. Som Pia så herlig sa det: Vi funker så bra Maren. Og det gjør vi virkelig! Hun tok også min frykt på alvor, men pushet meg likevell til å gjennomføre. Den lille "pep-talken" vi hadde før mitt siste fall kommer jeg til å huske lenge.

Jeg gikk ut fra klatreverket med økt kunnskap, litt mer klatreerfaring, en trygghet på at jeg nå kan sikre, en enorm lyst til å klare mer, og sist men ikke minst en magisk følelse av mestring. Den mestringsfølelsen hadde jeg ikke fått, hadde det ikke vært for at Pia støttet, men samtidig pushet meg til å trosse frykten og kjøre på. Takk til både Pia og Frode, for en helt super dag på Klatreverket!

 

Smiiiiil Maren

 

Endelig offisielt

The good news just keep on coming her nå altså! Dette har jeg gledet meg noe helt vilt til å fortelle dere, og endelig er tiden inne for å avsløre en fantastisk gøy nyhet. I mai reiser jeg avgårde sammen med disse to nydelige jentene, og en hel gjeng super-damer ned til deilige Portugal. Jeg er så ubeskrivelig stolt, ydmyk og takknemlig for å få lov å være med som Personlig trener, sammen med Pia og Elizabeth på ShapeUp Bootcamp i Portugal.  Sammen skal vi ha en uke fyllt med masse motivasjon og inspirasjon. En hel masse trening, sunn og deilig mat og sist men ikke minst sol og deilige temperaturer. Vi skal surfe, og gjøre yoga i soloppgangen, vi skal jogge i terrenget, og løfte vekter. Vi skal fighte oss gjennom heftige crossfit økter, og pushe hverandre gjennom utfordrende og morsomme treningsøkter. Lære oss å surge, og bare nyte det gode liv med sol og varme. Vi skal kose oss med nydelig mat, og en hel uke med feel-good. Vi skal selvfølgelig kose oss, og slappe masse av også. Restitusjon er minst like viktig som trening. Så soling og avslappning på stranden blir det nok av tid til. Treningen og aktivitetene tilpasses deltagerenes behov og ønsker. 

Vi fokuserer på å bygge hverandre opp, og nyte en uke med påfyll av energi og motivasjon. Det blir bli spennende foredrag om aktuelle temaer. Som dere skjønner er dette en helt magisk mulighet til å rømme bort fra snø, mørke og kulde og nyte en uke fylt med energi, positivitet og friskhet. Inne på La Point sine nettsider finner dere all informasjon dere trenger. Pia har også skrevet en god del praktisk informasjon om turen på sin blogg. 
Så dette fristende ut? Da synes jeg du skal klikke deg inn å lese litt mer om ShapeUp Bootcamp i Portugal. Påmeldingskjema finner dere HER.  Jeg kan nesten ikke tro at dette skjer! Jeg gleder meg så til å rømme bort fra kulden, og nyte en uke med det aller beste jeg vet, i solfylte, deilige Portugal. Tenk så gøy om noen av mine lesere ble med på turen, det hadde virkelig toppet det hele.

 

Smiiiil Maren

 

 

Årets treningsblogg!!

Jeg skal komme tilbake til dere litt senere i dag med et innlegg om hele gårsdagen, den inneholdt nemlig helt utrolig mye spennende. Men først må jeg bare få summet meg litt, sett gjennom litt bilder og bare ta alt inn. For vet dere hva, i går stakk jeg søren meg av med seieren i Vixen Blog Awards. Jeg er kåret til Norges beste treningsblogger!! Det føles helt uvirkelig, og så fantastisk gøy. Aldri har noen sett så overrasket og sjokkert ut når de mottar en pris. Haha. Det kom mildt sagt overraskende på meg. Med så mange fine finalister, blandt annet Nora som jeg står sammen med på bildet under, hadde jeg ikke trodd jeg skulle stikke av med seieren. Dette betyr så mye for meg, og jeg klarer ikke slutte å smile. 


Fineste Nora og meg. Endelig fikk jeg møtt denne nydelige jenta i virkeligheten.

Jeg har fått så mange koselige hilsner, så mange fine kommentarerer og så mange gratulasjoner. Tusen tusen takk! Jeg sitter her i hotellsengen med et stort smil om munnen og leser gjennom alle meldingene. Herligfred så skjønne folk er. Jeg er så takknemlig, og så ubeskrivelig glad for at jeg får lov å drive med dette. Denne prisen gir meg enormt med motivasjon til å jobbe på videre med bloggen, og gjøre den enda bedre. Tusen takk for at dere er her, det er på grunn av dere jeg får lov å drive med dette. 

Nå skal jeg løpe ned å spise en stor hotellfrokost, og bare kose meg med alle inntrykkene fra i går. Jeg er tilbake litt senere i dag, jeg har nemlig så mye spennende å fortelle dere fra timene før prisutdelingen i går, og ikke minst dagens planer. Så stikk gjerne innom igjen litt senere. 

 

Smiiiiiil MarenOslo next

God morgen. Jeg løper rundt meg selv her for å pakke klart alt til Oslo, samtidig som jeg prøver å momse i meg frokosten min, som i dag består av knekkebrød med egg, og skinke. Jeg skal så mye ulike ting på denne turen at det er ordentlig vanskelig å pakke. Jeg trenger både treningsklær, vanlige hverdagsklær, festklær, møteklær osv. Hjelpes! Jeg trives jo aller best i treningsklær, og kommer garantert til å reise i det. Det er praktisk også, i og med at jeg drar rett fra flyplassen og direkte på klatrekurs for å ta Brattkortet sammen med fineste Pia. Senere på kvelden blir det Vixen blog Awards, hvor jeg er nominert i kategorien Årets treningsblogg. Takket være noen av dere som valgte å nominere meg, så står jeg altså nå i finalen. Det er helt uvirkelig, og utrolig hyggelig. Tusen tusen takk. Nå må jeg dra til flyplassen veldig snart, og jeg er jo faktisk  ikke ferdig pakket enda. Nå må macen bort, og jeg må se å bli ferdig her. Vi blogges fra Oslo. 

 

Smiiiil Maren


Fokus: Dips

I ettermiddag skal jeg gjennomføre økt 2 av totalt fire styrkeøkter i min treningsuke. I dag står blandt annet dips på planen, og det er en øvelse jeg har store planer om å bli god på. Som dere vet så liker jeg alt av egenvektstrening veldig godt. Pull-ups, chins, dips, pushups og turn-inspirerte øvelser er det beste jeg vet. Jeg har fokusert så mye på pullups og chins at jeg nesten har glemt bort dipsen litt. Nå skal dipsen få like mye fokus som de andre egenvekstsøvelsene, og forrige uke prøvde jeg meg med litt ekstra vekt i dipsen. Jeg startet med 2,5 kg festet til kroppen, det gikk veldig lett. Jeg økte til 5 kg, noe som også gikk lett. Jeg økte da til 10kg ekstra vekt, og kjørte 5 serier av 5 repetisjoner med 10 kg ekstra festet til kroppen. Det var utrolig gøy, og ikke minst godt å få kjenne på den mestringsfølelsen en slik fremgang gir. I dag er det ingen ekstra vekter, men desto høyere repetisjonsantall. Hele 12 repetisjoner står på planen i dag, men heligvis kun 3 sett. Vi får se hvordan det går! 

Hele programmet mitt for denne tirsdagen ser slik ut: 

 • Markløft
 • Dips
 • Strakmark 
 • Chins
 • Ryghev
 • Pushups 

 

Dips er en øvelse der en lett kan pådra seg skader fordi den er såpass teknisk utfordrende. Det er derfor svært viktig at man bruker tid på å lære seg teknikken ordentlig, og ikke begynner med ekstra belastning før man er helt sikker på at teknikken sitter, og grunnstyrken er god. Et par tips når det gjelder dips er å unngå å gå for dypt ned. Det skaper en stor belasning på skulderen i en svært ugunstig possisjon. Len deg litt fremover, slik at størstedelen av belastningen blir på brystmuskulaturen. For å få progressjon i dips vil det etterhvert være nødvendig å legge på ekstra vekt, men jeg må igjen pressisere at dette skal ikke gjøres før teknikken sitter, du er god og varm i kroppen, og du har bygd opp en god grunnstyrke på forhånd.

Dips til benk er en fin start, her kan du justere bena for å gjøre det lettere/tyngre. Jo nærmere du har bena, jo lettere er det, og jo lenger bort fra benken jo tyngre blir øvelsen. Etterhvert kan man også legge bena opp på en benk, og kjøre dips mellom to benker slik som vist på bildet over. Før man tar neste steg opp å kjører strikte dips, slik som vist på det første bildet. 

Jeg regner med det er flere av dere sprekinger som skal trene i dag. Hva står på din treningsplan? 

 

Smiiiil Maren

 

Ukens første

Plutselig var mandagen her igjen, og som alltid kommer den litt for fort. Akkurat denne mandagen skal jeg virkelig ikke klage. Jeg skal nemlig kun jobbe to dager, også blir det Oslo resten av uken. Jeg gleder meg så!! Vixen Blog Awards, spennende møter med eksisterende og nye samarbeidspartnere, klatrekurs, testing av nytt treningsenter, bursdag til en god venninne, og ellers bare nyte go´byen. Jeg bodde hele fire år i Oslo, og jeg savner mye med byen. Før avreise skal jeg ha to jobbdager, og to harde treningsdager med oppdatert program fra Yngvild og Webcoaching.

Mandagsøkten min ser slik ut: 

 • Knebøy 
 • Chins 
 • Utfall bakover
 • Sittende roing 
 • En arms hantelpress 
 • Hip thrust

 

Det er noe med meg og mandager altså. Jeg tenker alltid at jeg skal legge meg tidlig, og så masse søvn og virkelig kickstarte uken. Det resulterer veldig ofte i dårlig søvn, og en fryktelig trøtt Maren. Treningsmotivasjonen min daler alltid litt hvis jeg føler jeg har fått for lite søvn, og det er nesten som at jeg sier til meg selv på forhånd at det blir nok en dårlig økt, siden jeg har sovet så lite. Det er jo bare tull! Det kan faktisk like gjerne være det blir en helt rå økt.Det funket veldig bra sist når jeg delte den planlagte økten min med dere. Det føltes som en slags "avtale" med dere om jeg skulle gjennomføre den. Jeg satser på at det funker like bra denne gangen. 

Jeg ønsker dere en fin mandag, og en sprek ukestart. 

 

Smiiiil Maren


Buldring

Jeg var som dere vet å klatret på lørdag, og ble så utrolig hektet. En ting var klatringen, sikringen og alt det spennende som foregikk ute i den store veggen. En helt annen ting er alt det spennende man kan gjøre inne i Buldre-hula. Her kom virkelig apekatten i meg frem, og jeg kunne lekt meg inni der i timesvis. Jeg vurderer å montere slike små knotter på hele den ene veggen i leiligheten min, slik at jeg kan leke meg her hjemme også. Haha. Neida....Joda. Det var meg og barna som lekte oss her inne, og det var virkelig bare så topp. Jeg fant en stor "brikke" som jeg drev å øvde meg på en-arms Pull-Ups, det fikk selvfølgelig en av de litt eldre barna øye på, og vips var jeg omringet av en hel haug av barn som ville lære pullups, med både en og to armer. Herligfred for en aktiv, og ivrig gjeng. Jeg ler enda over den enorme iveren og entusiasmen. Maren og kidsa i buldrehula, det blir jo ikke bedre. 

Jeg har hatt tidenes familiehelg, og hyggen bare fortsetter. Jeg utvider sleep-over med enda en natt. Jeg er ikke helt klar for å gi slipp på helgen enda, så jeg bestemte meg for å utvide den med en dag til. Jeg skal på jobb grytidlig i morgen, men jeg fant ut at det er jo det samme om jeg kjører fra min egen leilighet eller familien sitt hus. Så da er det bare å la hyggen fortsette med hjemmelaget middag, og godsaker i skålene. 

Hva er deres planer for søndagen? 

 

Smiiiiil Maren 


Blue breakfast

Tenkte jeg skulle dele dagens frokost med dere. Denne skåla er en standard Maren-skål, og inneholder blåbær, en godt moden banan, en boks Cottage Cheese orignal (ja hele boksen, dette har vi snakket om mange ganger her på bloggen. Hehe. JA jeg spiser hele boksen) og to beger yoplait vanilje yoghurt. Jeg topper det hele med en håndfull salt nøttemiks og tørkede bær. Det er ikke alltid jeg har denne miksen tilgjengelig, og da hakker jeg mandler, valnøtter og rosiner istede. I den blåkoppen er det selvfølgelig en sterk kaffe - ingen morgen uten en god kopp kaffe. 

Denne frokosten kan jeg spise uansett om jeg er hjemme eller på farten. I skrivende stund sitter jeg å koser meg med den ute hos familien. Lille prinsessa har akkurat våknet, og pludrer rundt på gulvet her. Jeg har kost meg så utrolig denne helgen når jeg har bodd ute hos dem, bare synd helgen gikk så alt for fort. Det har vært så koselig å være der når lille skatten legger seg, også få se det nydelige smilet hennes når hun oppdager at jeg fremdeles er der når hun våkner neste morgen. Priceless happiness.Senere i dag venter en ny tur til AUBERA salongen for et nytt lag med Vita Liberata Spraytan (Denne behandlingen er sponset). Dette er virkelig en perfekt måte for meg å få en gylden fin farge på huden, uten å legge seg i solarium. Jeg skal ikke si at jeg aldri noen sinne kommer til å ta solarium igjen, men som jeg har sagt til dere før, så er jeg veldig skeptisk til det. Da er det fint at det finnes alternativer. Skjønne Helene på Aubera åpner salongen sin for meg i dag, på en søndag. Her snakker vi service på høyt nivå. 

Nå skal vi kose oss videre her, med barnetv, og morgenstund. Ha en deilig søndag dere, og titt gjerne innom senere igjen. 

 

Smiiiiil Maren


Ut av komfortsona

Ut av komfortsona, og opp i klatreveggen. I dag trosset jeg alt av høydeskrekk, og frykten for å prøve nye ting. Dagens utfordring bestod i en tur til Samsen Kulturhus hvor jeg både skulle klatre selv, og sikre en annen person. Jeg takket ja til utfordringen med skrekkblandet fryd. Fy søren så glad jeg er for at jeg gjorde det, for dette er bare noe av det gøyeste, og mest utfordrende jeg har prøvd. Jeg har jo litt høydeskrekk, og jeg er alltid litt skeptisk til å prøve nye ting. I dag bestemte jeg meg for å legge dette til side, og are gå all in. Jeg fikk en mini-innføring i 8-tallsknute, kameratsjekk og tauer, og vips var jeg på toppen av veggen. Jeg opplevde en berusende følelse av mestring, endorfiner og skrekkblandet fryd på toppen der. 

Dagens klatretur gav virkelig mersmak, og ny klatredate er allerede booket. Det samme gjelder Brattkortet. Dette kommer jeg sannsynligvis til å ta på Klatreverket. i Oslo.  Noen av dere som har vært der? Jeg måtte leie både sko, og sele i dag. Jeg er ikke den typen som kjøper utstyret først, også tester jeg aktiviteten etterpå. Jeg tenker derfor å prøve noen flere ganger før jeg eventuelt investerer i eget ustyr. Jeg skal likevel innrømme at jeg allerede har snoket rundt på nettet for å sjekke ut hva som finnes av utstyr. Her må dere som kan mye om klatring gjerne komme med tips og råd. 

Nå er jeg så utrolig spent på å høre om deres erfaringer. Har jeg noen klatrefolk blandt leserene mine? Alle tips, råd og inspirasjon rundt klatring tas i mot med stor takk. Jeg tror søren meg jeg har funnet meg en ny hobby jeg, for dette var bare fantastisk morro. 

 

Smiiiiil Maren


Litt nytt i leiligheten

Det er sjeldent jeg deler fra leiligheten, da dette primært er en trening og kostholdsblogg. Flere av dere har etterlyst litt bilder fra leiligheten så da tenkte jeg at det passet perfekt å dele litt bilder fra i går. Da fikk jeg nemlig endelig et bilde på plass på veggen. Det er så høyt under taket i min leilighet, og veggene er så store. Det har virket litt tomt og rart uten noe på veggene, men samtidig har det vært litt vanskelig å innrede når veggene er så store. Løsningen ble en stor poster, og jeg er utrolig fornøyd. Hva synes dere? Jeg er på sleep-over hos min storebror, skjønne svigerinne, og lille niese denne helgen. Vi har brukt hele morgenen til å leke og kose oss. Nå skal jeg straks avgårde for et par PT-kunder. Senere i dag venter min lille utfordring, og jeg grugleder meg. Kamera er med, og jeg oppdaterer dere selvfølgelig senere i dag. 

Ha en deilig lørdag dere. 

 

Smiiiiil Maren


ColorSplash

I dag fikk jeg en herlig, fargerik pakke i posten, samtidig kom også den nyeste utgaven av ShapeUp. Det blir jo ikke bedre. Pakken innehold de nye Slim SmartShakene. De er mye mindre, og slankere enn de orginale, og jeg synes de er så søte! Jeg fikk også en hel eske med min favoritt Questbar, som faktisk heter Cookies & Cream, og ikke Oreo som jeg har kallt dem i en evighet. Haha. Uansett så er dette uten tvil den desidert beste baren jeg vet om, og jeg har allerede klart å sluke fem stykker siden jeg hentet pakken i dag morges. 

Shakerene og barene er sponsetJeg har også vært på en liten shoppingsrunde i dag, og fant noen utrolig freshe topper på H&M. Har dere sett så deilige farger? Den gule med masse print er en singlett, og de to andre er sportsbher. Jeg elsker fargekombinasjonene, og det beste er jo prisen. Under hundrelappen for hver av dem. Det er det virkelig ingenting å si noe på. Jeg synes det er så gøy at "billigkjedene" også kommer med fresh treningstøy, og dermed kan ta opp kampen mot de store merkene. Jeg ble så positiv overrasket over utvalget i sports avdelingen på H&M, det var virkelig så mye fint, og fargerikt. Nå har jeg akkurat dumpet ned i sofaen etter å ha gjennomført dag4 på styrkeprogrammet mitt. Det går jevnt og trutt fremover, og det er gøy å kjenne på fremgang. I dag kjørte jeg 3 sett a´ 5 repetisjoner med 10 ekstra kg i dips. Det var utrolig gøy, og en herlig mestringsfølese. Jeg er helt avhengig av slike små høydepunkter i treningen min, det gir meg et helt enormt boost til å kjøre på videre. Ellers var økten god, men ingen flere rekorder. Man kan ikke klare ny rekord hver økt, men jeg har som et lite mål å klare nye personlige rekorder hver uke. Nå skal jeg straks pakke baggen, og dra avgårde på sleep-over-weekend. I morgen venter utfordringen som jeg snakket om, og som jeg ba dere gjette hva var. Boksing, poledace og crossfit er blandt forslagene - men ingen av dem stemmer. Hva kan det være?

Hva er deres planer for fredagskvelden?

 

Smiiiil Maren 


Frokost i et glass

Jeg tok helg allerede i går, og dermed kunne jeg kose meg med god tid, og en delikat, fristende frokost denne fredagsmorgenen. Det skal ikke så mye til for å gjøre frokosten litt ekstra deilikat. Alt jeg har gjort her er så dandere frokosten i et glass i stede for en skål, og vips ser det så mye mer fristende ut. I det ene glasset har jeg musli, drikkeyoghurt med bringebær smak, druer og jordbær. Den andre inneholder samme typen musli, drikkeyogurt med banan smak, og friske jordbær. Aller helst skulle jeg hatt et par bananskiver i den også, men det hadde jeg desverre ikke. I det siste glasset har jeg blåbær-biola med musli og friske blåbær. Etter bildene ble tatt så fylte jeg på med enda litt mer yoghurt. Jeg valgte å ta bildene til dere først, slik at det kom tydelig frem hva glassene inneholdt. Slike glass kan varieres i det uendelige, det er bare kreativiteten som setter grenser her. Prøv deg frem med ulike typer yoghurt, kesam, cottage cheese, og ulike typer nøtter, musli, gryn, frukt og bær. Dander det lagvis, og jeg garanterer at det vil se super delkat ut i et slikt glass. Disse glassene er fra IKEA, og kostet nesten ingenting. 

Ha en deilig fredag dere, endelig er helgen her. Straks kommer min skjønne, snille Pappa hit for å hjelpe meg å henge opp et gigantisk bilde her i leiligheten. Jeg er utrolig spent på hvordan det blir seende ut. Det er så høyt under taket her i leiligehten min, og jeg har enormt mye ledig plass på veggene. Jeg har derfor valgt et veldig stort bilde som jeg tror, og håper vil passe bra. Vi får se! I helgen skal jeg på sleep-over hele helgen, og det gleder jeg meg så til. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Morgenøkt og ny utfordring

I dag har jeg forhåndsblogget for dere. Det er en perfekt løsning når jeg begynner tidlig på jobb om morgenen, og er opptatt til langt ut på ettermiddagen. Jeg er jo en morgenfugel av de sjeldne, og i dag koste jeg meg med blogg og frokost grytidlig på morgenen. Etter en hviledag i går våknet jeg opp med en uthvilt kropp og et herlig overskudd i dag. Det resulterte i morgentrening på denne frøkna. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - jeg blir så utrolig happy av å trene tidlig på morgenen. Jeg vet at det abolutt ikke er for alle, men for meg som er tidenes A-menneske så passer det helt perfekt. 

Det ble ren kondisjonstrening på morgenen i dag, pluss et par mageøvelser. Jeg har så og si ikke trent mage i det hele tatt, fordi jeg føler at magen kommer med i alle baseøvelsene mine. Jeg er enormt nøye med at jeg aktiverer core-muskulaturen i alle baseøvelser, og ikke minst i egenvekts treningen min. Jeg kjenner jo likevel at jeg bør trene mer mage, så i dag lurte jeg inn et par øvelser med ball.

Jeg kjørte følgende øvelser på mage: 

 • Planken på ball, hvor jeg glir aluene lenger frem for å virkelig få tak i muskulaturen. 
 • "Båten" med rotasjoner fra side til side med 5kg ball. 

 

Jeg har takket ja til å være med på noe helt nytt til helgen, en aktivitet jeg aldri før har prøvd - men hatt så utrolig lyst å prøve! Det er også flere av dere som anbefalte meg å teste ut dette da jeg ba dere om å tipse meg om treningsalternativer dere kunne tenke at jeg ikke hadde testet før.  Nå er denne utfordringen altså booket inn på lørdag, og jeg kan nesten ikke vente. Kan dere gjette hva det er? 

 

Smiiiil Maren


Hva skal du spise før trening?

I samarbeid med Tine YT

Tidligere i uken fikk jeg en kommentar på et innlegg jeg skrev om morgentrening. Kommentaren inneholdt et spørsmål om hva man skal spise før trening for å ha energi til treningsøkten, og samtidig unngå å spise så mye at man får sting eller hold. Mange liker å trene enten før jobb/skole, eller like etter jobb/skole. I begge alternativene så er det sannsynligvis en god stund siden man har fått i seg mat, og da er det viktig å fylle på med noe som gir god energi, men som samtidig er lett. Tine YT proteinrik drikkeyoghurt er da et supert alternativ.  Den kommer i to smaker, bringebær med korn, og banan/pasjonsfrukt med korn. 

Begge smakene kommer i solide flasker med kork som gjør at de er enkle og greie å slenge med seg i treningsbaggen. Jeg personlig synes det er perfekt å ha en slik drikkeyoghurt og en frukt. Det gir meg god energi, og jeg får ikke sting selv om jeg har spist like før økten. Første gang jeg smakte den likte jeg bringebær best. Den er så frisk og god i smaken. Nå er jeg faktisk på vei over mot banan som favoritt. Det er perfekt å drikke den proteinrike banan/pasjonsfrukt yoghurten sammen med en ordentlig banan. Optimal oppladning i mine øyne. Næringsinnholdet er også svært bra. 61 kcal pr 100 gram, dvs at hele flasken inneholder kun 183 kalorier, og hele 12,3g proteiner. Jeg synes det et kvalitetstegn at YT drikkeyoghurter er utviklet i samarbeid med ernæringsavdelingen på Toppidrettsenteret. 

En liten artig sak er at i januar og februar finnes det kampanjekoder på innsiden av etiketten på flasken. Sjekk koden din på yt.no og vinn sporty premier. Hundrevis av premier gis bort!! Pakk treningsbaggen kvelden før, og sett den klar i gangen, da blir det så mye enklere. Pass på at du har med deg treningsklær, sko, et lite håndkle, og drikkeflaske. Sleng med deg en YT proteinrik drikkeyoghurt og en frukt så er du sikret energi til økten din. God trening! 

 

Smiiiiil Maren


I dag vant sofaen

Altså... Nå skulle jeg delt et inspirerende innlegg om gruppetimer, og spinning. Jeg skulle ha deltatt på en spinningtime, og vist dere masse freshe bilder av en super happy Maren i endorfinrus. Vel, slik ble det ikke! Hvorfor ikke? Rett og slett fordi jeg ikke orket. Så da ble det en tur innom butikken, hvor en hel haug av ikke blogg-vennlig matvarer ble handlet, rett hjem, på med joggebuksa, dyna ut i sofaen og maraton av Greys Anatomy. 

Jeg følte ikke for å dra frem kamera nå i kveld, så defor har jeg søkt frem litt inspirasjonsbilder som jeg føler beskriver min kveld veldig fint. Tente lys, myke pledd, serier og kos. Jeg er som regel alltid sunn, og sporty, men alle har behov for å bare skru helt av innimellom. Koble ut, og bare nyte det å slappe totalt av. 

Noen som kjenner seg igjen i slike dager? 

 

Smiiiil Maren


 

 

Student lunsj

Det er ikke alltid maten min er så inspirerende og fancy. Noen ganger (i grunn ganske ofte) ser lunsjen min slik ut. Knekkebrød, skinke og tubeost. Enkelt og greit. Jeg kaller det for studentlunsj. I dag er dette lunsjen min, i tillegg til to kokte egg, noen mandler og et eple. Jeg koker eggene kvelden før, og oppbevarer de ferdig kokt i kjøleskapet. På den måten er det bare er så slenge de meg seg neste morgen. Det blir jo ikke enklere. Jeg må alltid ha en frukt til også, det blir på en måte desserten. 

Mandlene har jeg med som snacks, fordi jeg vet at når jeg er i praksis helt til kl 16, så blir jeg alltid sulten like før jeg er ferdig på jobb. Da er mandler genialt å snackse litt på, både for å holde blodsukkeret stabilt, og for å unngå å gå på en gigantisk smell på matbutikken når jeg skal handle middag etter jobb. Jeg liker å kalle de små nøtteposene mine for "brannslokkere". Det er jo akkurat det de fungerer som når sulten og fysenheten melder seg mot slutten av arbeidsdagen. Jeg vil veldig gjerne ha litt ta-med-seg-lunsj inspirasjon fra dere. Hva bruker du å ha med deg som lunsj på jobb eller skole? 

 

Smiiiiil Maren


Min styrketrening

Jeg lovet dere hele treningsuken min, og den skal dere selvfølgelig få. Jeg trener fire styrkeøkter pr uke, hvor dag 1 og dag 3 er relativt like, og dag 2 og dag 4 er ganske like. Programmet har hovedfokus på baseøvelser, og jeg trener fullkropp hver økt. Chins er en øvelse jeg ønsker å hevde meg i, og det er derfor økt fokus på dette. Jeg har derfor chins på hver økt. Jeg varierer repetisjonsantallet, og med eller uten ekstra vekt.Repetisjoner, sett og belastning på de resterende øvelsene varieres på hver økt, og noen øvelser har jeg så lite som 3 repetisjoner, mens andre har jeg opp til 12 repetisjoner, stor variasjon med andre ord. Reps, sett og belastning endres også fra uke til uke, og det er Yngvild fra Webcoaching som har hjulpet meg å strukturere målene mine inn i et styrkeopplegg med totalt fire økter. Det er så genialt å ha programmet i WebCoaching, da har jeg det alltid med meg, og yngvild kan gå inn på oppdatere programmet mitt akkurat når hun vil. Jeg loggfører også økten min inne på Webcoaching siden. Slik ser mine fire styrkedager ut: 

DAG 1

 • Knebøy 
 • Chins
 • Bulgarsk utfall
 • Roing i slynge 
 • Skulderpress 
 • Hipthrust 

 

DAG 2

 • Markløft 
 • Dips 
 • Chins 
 • Rygghev
 • Sidehev

 DAG 3

 • Knebøy 
 • Chins
 • Bulgarsk utfall
 • Militærpress
 • Facepull 

 

DAG 4

 • Strakmark 
 • Dips 
 • Lårcurl 
 • Chins
 • Rygghev 
 • Sidehev

 

I dag gjennomførte jeg altså dag 2, og det ble i grunn en god økt. Jeg er litt stiv og støl i kroppen etter 600 økten på lørdag, men ellers føltes det bra. Jeg har en litt kranglete skulder, men i dag ville den være med på 3 x 12 dips, og det var virkelig en opptur. Jeg hadde håpet på en økning i mark i dag, men det var ikke sjans desverre. Satser på en uke, og en helg med masse søvn, og masse bra mat gjør susen, og at ny rekord blir satt neste uke. De fleste av mine økter neste uke vil bli kjørt i Oslo. Jeg reiser onsdag tidlig morgen, og blir borte hele uken og helgen. Jeg skal så mye spennende de dagene der, blandt annet Vixen Blog Awards hvor jeg er nominert til Årets treningsblogg, tre spennende bloggrelaterte møter, trening på et nyåpnet gym, en fotoshoot, og ellers masse hygge med fine Oslomennesker. Jeg gleder meg! Mer om Osloturen kommer når det nærmer seg litt mer. 

 

Smiiiil Maren


God morgen

Her startet dagen tidlig, 45 minutter powerwalk i motbakke gjennomført før jobb. Jeg er utrolig glad i morgentrening, og det føles så godt de dagene jeg får det til. Det blir en helt annen start på dagen, og jeg har en helt annen energi resten av dagen. Jeg tenkte jeg skulle stikke raskt innom å dele dagene lunsj med dere. Dette tar jeg med meg på jobb. En boks cottage cheese orginal, en banan, to sharon, mandler og en skyr som ikke kom med på bildet. Dette er en helt optimal lunsj for meg, og gir meg alt jeg trenger av næringstoffer. Proteiner fra cottage cheese og skyr, karbohydrater fra bananen og sharon frukten, og sunne fettsyrer fra mandlene.Nå må jeg løpe avgårde her. I ettermiddag gjennomføres dag 2 på styrkeprogrammet mitt, og jeg deler selvfølgelig økten med dere etter den er gjennomført. Jeg tenkte jeg skulle legge ut en oversikt over alle fire øktene jeg kjører pr uke, i samme innlegg. På den måten får dere en litt bedre oversikt over treningsuken. Høres det bra ut? 

Ha en nydelig tirsdag, så håper jeg dere titter innom igjen litt senere. 

 

Smiiiil Maren


Mandagsenergi

Jeg er så imponert over hvor spreke lesere jeg har. Mange av dere har lagt igjen dagens treningsplan i kommentarfeltet på forrige innlegg, og jeg er mldt sagt imponert. Fy søren så spreke dere er! Jeg leste alle kommentarene deres på vei til min egen trening, og jeg ble så utrolig motivert. Så dagens økt ble god, takket være dere.Det hjelper også på med nye treningsklær, spesielt når de er i freshe farger. Runwild har akkurat fått inn Reebok som nytt merke i sin nettbutikk, og alle de kule nyhetene er nå tilgjengelige. Jeg har forelsket meg helt i Reebok, og ønsker meg rett og slett hele kolleksjonen. Klærne er sponset

Dagens økt ble den jeg delte med dere i forrige innlegg, men jeg deler den gjerne igjen så slipper dere å bla dere tilbake for å finne økten. Dag1 på mitt styrkeprogram er følgende: 

 • Knebøy 
 • Chins
 • Bulgarsk utfall 
 • Roing i slynge 
 • Skulderpress
 • Hipthrust

 

Jeg fikk med meg en god venninne på økten, og det hjalp godt på energien. Vi pushet hverandre, og jeg endte faktisk opp med å øke på flere av øvelsene. Det hadde jeg virkelig ikke trodd i dag. Det er rart med det, på de dagene hvor man føler energien er på bunn og motivasjonen er lik null, er faktisk de dagene man kan oppleve at det snur helt og man setter nye rekorder på trening. Det er for meg helt uforklarlig og merkelig, men utrolig gøy! Nå er jeg spent på å høre fra dere. Hvordan gikk den planlagte treningsøkten? Fikk du gjennomført, og ble økten slik du hadde håpet? Hvis øken ble bra, så er det ingenting som er bedre enn det. Da har du fått kickstartet uken, og klar for å ta de resterende dagene med storm. Dersom det ikke gikk helt som det skulle så gjør det overhode ingenting, det kommer nemlig en helt ny dag, og en ny sjanse i morgen. Så det skal du ikke bruke noe mer energi på å tenke på, glem det, og begynn på nytt i morgen. 

 

Smiiiil Maren


Skal du trene i dag?

God morgen. Jeg titter raskt innom dere på vei til praksis. Jeg har sovet litt dårlig i natt, og etter en lang dag i praksis er det fare for at treningsøkten kan bli litt tung. Jeg har enda tilgode å angre på en treningsøkt, og den gode følelsen etterpå er så herlig. Det vet jeg jo, men etter en lang dag, er det likevel litt vanskelig å motivere seg selv. Jeg tenkte derfor å titte innom dere nå på morgenkvisten og dele treningsøkten min med dere. På den måten har jeg liksom sagt det høyt at jeg skal på trening, og da blir det litt lettere å dra til treningsenteret etter jobb, og ikke hjem på sofaen - selv om det kanskje frister aller mest i det øyeblikket klokken slår 16, og man er ferdig på jobb. Her kommer min planlagte mandagsøkt: 

 • Knebøy 
 • Chins
 • Bulgarsk utfall
 • Roing i slynge 
 • Skulderpress
 • Hipthrust

 

Jeg utfordrer flere av dere til å dele treningsøkten deres i kommentarfeltet, lag en liten avtale med meg at etter jobb eller skole, så skal du på trening, og gjøre følgende økt. Også skriver du opp hva du planlegger å gjøre. Ting som blir skrevet ned, og/eller sagt høyt er ofte lettere å gjennomføre. Nå må jeg løpe her, jeg er visst allerede litt sent ute. Ha en nydelig dag dere, så gleder jeg meg til å lese om treningsplanene deres denne mandagen. 

 

Smiiiil Maren


Fargerik fruktfest

Jeg elsker frukt, og spiser det hver eneste dag. Både som en del av frokosten min, enten om det er i havregrøten eller sammen med meieriprodukter. Jeg lager også fruktfat nesten hver eneste kveld, og spiser frukt som snacks gjennom hele dagen. 

For meg er det den naturligste sak i verden å kutte frukten opp og dandere det fint på fat. Jeg får mye kommentarer på at det ser så delikat og pent ut, og når jeg tenker meg om så gjør det jo faktisk det, det er bare så naturlig for meg at jeg nesten ikke tenker over det lenger. Det tar jo ingen tid å gjøre det, og det gjør at frukt plutselig appelerer til veldig mange flere. Frukt som kuttes opp blir som oftest spist! I går lagde jeg disse to fatene etter trening, samt et glass med Tine YT, bær og granola. 

Håper dette innlegget kan inspirere til å kjøpe inn litt ekstra frukt, kutte det opp og servere som snacks. Velg frukt og bær i ulike farger, og prøv deg gjerne frem på noen varianter du ikke har smakt før. Det finnes så mye spennende eksotiske frukter. Sharon (kalles også persimon), granateple, pasjonsfrukt, stjernefrukt, papaya, og litchi er noen alternativer som kan testes ut. 

 

Smiiiiiil Maren 

Sunnhet på salg

I samarbeid med Vita

Jeg har tidligere snakket en god del om supermat her på bloggen. Den siste tiden, og spesielt nå om vinteren har jeg laget mye smoothie. Jeg har ulike ingredienser i smoothiene, både frukt, bær og gjerne kesam eller proteinpulver for å øke proteininnholdet. Jeg lager super-green smoothie så ofte jeg kan, gjerne en daglig hvis jeg rekker det. I min super-green smoothie tilsetter jeg multigreens. Dette pulveret kan selvføgelig også blandes kun i vann, men jeg synes det er perfekt å ha i smoothien. Jeg tilsetter altså multigreens pulver sammen med både spinat, eple, agurk, litt kesam og litt eplejuice uten sukker. Du må ikke lage super green smoothie for å få i deg supermat. Det finnes også i Spirulina i kapselform dersom du synes det er enklere, også er det jo helt klart mer tidsbesparende. Så på de dagene du ikke har så mye tid er det helt topp å bruke kapsler. 


En annen ting jeg har blitt utrolig glad i nå i mørketiden er te. Jeg har forelsket meg helt i Pukka te, og har flere ulike varianter hjemme. Jeg liker spesielt godt å kose meg med night time på kveldstid, også føler jeg meg alltid litt ekstra fresh når jeg tar en clense eller clean green te. Nå har VITA opptil 30% på all helsekost, og heldigvis så går Pukka te inn under helsekost hos VITA, og er dermed med på salget. Tilbudet gjelder både i nettbutikken, og i absolutt alle VITA sine butikker i hele landet. Det er opptil 30% på all helsekost både innenfor immunforsvar, økt energi, vitaminer og mineraler, hud, hår og negler, og flere ulike kategorier. Ta en titt å sjekk ut om du finner dine faste kosttilskudd på tilbud. 

 

Smiiiiil Maren


Bodyweight challenge

Jeg klarte dagens utfordring, og det betyr at jeg kan dele den med dere. Jeg lagde denne utfordringen til meg selv, også fikk jeg lurt med meg skjønne Edle, som både er en venninne og en PTkunde av meg. Jeg satt opp en økt som jeg valgte å kalle for 600, rett og slett fordi det totalt blir 600 repetisjoner. Økten er inspirert av min gode venn og kollega Sondre, som gjorde noe lignende tidligere i uken. Vi på Solsiden har kjørt flere slike økter sammen før, og jeg synes det er både utfordrende, vondt og fantastisk på en gang.Denne gangen var det altså en økt jeg hadde satt sammen, og slik så den ut: 

 • 100 pullups
 • 100 pushups
 • 100 situps 
 • 100 squats
 • 100 mountainclimbers 
 • 100 hofteløft

 

Man gjør seg ferdig med en og en øvelse før man går videre til neste. Her er det viktig å presisere at vi delte opp repetisjonene. Spesielt pullups må deles veldig opp. Man gjør feks 10 repetisjoner, også 10 til, etterhvert må man ned på 5 og 5, og kanskje 2 og 2 repetisjoner. Slik holder man på helt til man er på 100 repetisjoner. Jeg brukte dobble tykke strikk på slutten for å klare å komme opp. Det gjelder alle øvelsene, man må dele opp for å klare å gjennomføre. Poenget er bare at du skal gjennomføre alle 100 før du kan gå videre til neste øvelse. Økten var tøff, men når man kun jobber med kroppsvekt så blir det tungt på en annen måte. Vi kjørte opp musikken, ropte, lo og motiverte hverandre gjennom hele økten. Etterpå følte vi oss i grunn ganske freshe begge to, latteren satt løst og enforfinene bruste. Så - vi kjørte på litt til. Den neste økten var også inspirert av Super-Sondre, og den kalles bare 21-15-9. Jeg endret litt på de øvelsene han hadde valgt, og kjørte følgende: 

 • Markløft 
 • Thruster ( dyp knebøy, etterfulgt av skulderpress)

 

Vi kjørte som navnet tilsier 21 repetisjoner, så 15 repetisjoner, også 9 repetisjoner av begge øvelsene. Etter siste repetisjonen på thruster så holdt jeg på å gå rett i bakken, det var så latterlig tungt. Svetten silte, og melkesyren sved i lårene. Det var akkurat den følelsen vi var ute etter - en skikkelig finisher! Vi brukte lang tid på økten, og helt bevisst valgte vi å ikke ta tiden. Vi koste oss, og hadde det utrolig morsomt og gøy underveis. Trening må ikke alltid være så seriøst, målbar og prestasjonspreget. Noen ganger kan det bare være lek og morro med gode venner. Nå skal jeg dusje i en liten evighet, før jeg slenger bena på bordet og bare slapper helt av en liten time. I kveld blir det litt sosialhygge på denne frøkna. Det er virkelig på tide! Jeg er litt for glad i å hoppe i joggebuksa, lage noe god mat og slenge på en serie hjemme i leiligheten. Når man har en så hektisk hverdag, så er det så fort gjort å bare slenge seg på sofaen når helgen kommer. Jeg kan nok absolutt bli litt flinkere til å dra ut på festligheter, og være litt mer sosial.

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiil Maren


 

 

Lørdagsmorgen

God morgen dere. Her er det en rolig lørdagsmorgen med ski på tv, kaffe i koppen og litt jobb på dagsplanen. Jeg sier jobb, men for meg føles det egentlig ikke som jobb å sitte å dille med bloggen. Jeg synes det er så gøy. Jeg har en mailboks jeg må gjennom før jeg kan gå ut å nyte lørdagen, og det er ikke fullt så gøy. Den er nemlig lang som et vondt år. Det hjelper godt å sitte å jobbe i koselige omgivelser, og det gjør jeg virkelig nå. Leilighetenen er vasket, friske blomster på bordet, og nye magasiner er kjøpt inn. Det å kjøpe nye magasiner er en liten luksus ting jeg ofte unner meg i helgene. Favoritten er ShapeUp, men det abonnerer jeg på, så det kommer rett hjem postkassen min. Ellers leser jeg DetNye, Kamille (og spesielt Kamille Puls), Stella, Costume, og KK. Hvilke leser dere? Noen å anbefale? 

Min fine lille Iphone som dere serpå bildet har vært min følgesvenn lenge, men nå er det på tide med en liten oppgrdering. I dag skal jeg endelig hente mine deilige nye rose gold Iphone 5s, og jeg kan nesten ikke vente. Jeg gleder meg sånn. Grunnen til at jeg velger 5s og ikke den nye Iphone6 er litt spesiell. Treningsnerden som jeg er, så kan jeg ikke ha så stor telefon, for da klarer jeg ikke å jogge mens jeg svarer mail, leser nettaviser, svarer kommentarer fra dere osv. *ler*. Ja det er sant, jeg jogger, jobber, leser nyheter, blogger og andre sosiale medier - mens jeg løper. Jeg er derfor avhengig av å ha den størrelsen jeg har blitt vant til, og Iphone6 blir da for stor. Sært? Ja så absolutt, men sånn er det altså! 

Ellers venter en spenstig fysisk utfordring i ettermiddag. Jeg grugleder meg, og av frykt for at jeg ikke klarer det, så venter jeg med å fortelle dere om det før jeg har prøvd å gjennomføre. Kamera er med, og jeg sater på å få noen legendariske blinkskudd fra denne utfordringen. 

Ha en deilig lørdag dere. Det blir mer fra denne kanten litt senere, så stikk gjerne innom igjen. 

 

Smiiiiil Maren


Kjære

Det ble en sen oppdatering fra denne frøkna i dag. Bedre sent enn aldri er det ikke det man sier? Denne fredagen har vært så utrolig fin, og ikke minst produktiv. Jeg startet dagen med å sove til jeg våknet av meg selv. Ingen vekkerklokke - for en luksus. Jeg har fullført alle styrkeøktene denne uken, men jeg hadde skikkelig lyst å trene, så da smallt jeg til med en liten løpetur på tredemøllen. 50 svette minutter satte standarden for denne fredagen. 

Etterpå satt jeg meg rett og slett ned meg en bok, en helt vanlig bok som ikke var pensum. Det kan jeg faktisk ikke huske sist skjedde. Skjønt det blir feil å kalle denne boken for en helt vanlig bok, for det er den ikke. Den er helt spesiell, og kun etter noen få sider så rører den meg, dypt! "Kjære" er Linnea Myhres nye bok, og jeg har hatt lyst å kjøpe den helt siden den kom ut. Jeg gleder meg så til å lese resten, den er skrevet så ærlig og så direkte. Jeg har lest den første boken hennes også, og må virkelig si at jeg er imponert over hvor tøff denne jenta er. 

Jeg må le litt når jeg ser på bildet over, for jeg ser overhode ikke slik ut akkurat nå. Jeg har ikke tatt solarium siden jeg startet på andre året i sykepleien, og jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang skal ta det igjen! Etter å ha lest om hudkreft, og malignt melanom (førflekkreft) så er det ikke sjans at jeg legger meg inn i noe solarium igjen. Jeg ønsker likevel ikke gå være så likblek som jeg er nå, og etter å ha sett på freshe bilder fra sommeren bestemte jeg meg for å finne alternativer. Selvbruning er helt supert, og jeg har vært veldig fornøyd med Vita Liberata sine produkter. Jeg synes likevel at det ikke blir helt slik som jeg vil. Jeg ringte skjønne Camilla som jobber for Vita Liberata og hun fortalte om deres spraytan. Jeg fant ut at AUBERA her i Kristiansand utfører spraytan medVita Liberata sine produkter, og jeg ringte å bestillte time med det samme. Nå sitter jeg her med en gylden og solbrun sommerhud. Det er utrolig deilig, og jeg er så fornøyd. Nå gleder jeg meg til å få dusjet av overskuddsfargen, og vise dere resultatet i morgen. Jeg føler meg så mye freshere med litt farge på kroppen, og synes det er litt fint med farge på kroppen siden jeg alltid trener i singlett. Jeg synes hele prosessen med å bli sprayet brun var helt utrolig festlig. Jeg har aldri prøvd det før og synes det var veldig morsomt. Behandlingen er sponset av Aubera og Vita Liberata.  Er det noen av dere som har testet spraytan før? 

Nå skal jeg straks avgårde på taco og filmkveld. Fredagen er sånn sett litt hellig for min del. Jeg elsker fredagskveld med joggebukse, en god film eller serie, god mat, og masse snacks sammen med noen man er glad i. Jeg tipper det er flere som kjenner seg igjen på den fredagstacoen?

Har du noen faste helge-ritualer som du liker å gjøre i helgen?

 

Smiiiiil Maren


Ukens siste styrkeøkt

Denne uken har jeg kjørt alle fire styrkeøktene mine etter hverandre. Jeg bruker vanligvis å ha en dag pause mellom, men denne uken har energien vært god, og jeg har rett og slett bare følt for å kjøre på. I dag var det dag4 på planen, og dermed ukens siste styrkeøkt. Vi er en gjeng som planlegger litt egenvektstrening, og crossfit inspirert trening i helgen, men utenom det blir det total avslappning og bare hygge. Jeg har alltid som mål å få inn de fire styrkeøktene mine, alt utenom det er ren bonus. 

Dagens økt inneholdt følgende øvelser: 

 • Strakmark 
 • Dips 
 • Chins 
 • Lårcurl 
 • Rygghev
 • Pushups 
 • Sidehev

 

En god økt, og en god dag, det resulterer i masse endorfiner og totalt sett en god treningsøkt. Jeg har hatt full uke i praksis, og var så sliten når jeg kom på gymmet at jeg hadde null tro på at denne økten skulle bli bra. Det skjer noe når jeg kommer ned på solsiden, det er noe med hele energien der, og stemningen som bare gir meg så mye overskudd. Nathalie var med meg på økten i dag, og det hjalp også godt på energinivået. Jeg jobber målbevisst med chins om dagen, og jeg skal få opp repsantallet der. På bildet gjør jeg en pullups, men som sagt så ligger hovedfokuset på chins. Jeg tenker å prøve meg på en makstest snart, for å se om all treningen og fokuset har gitt resultater. Jeg får fantastisk god hjelp, råd, tips og veiledning fra Yngvild i WebCoaching. Hun er rå dyktig, og jeg er full av beundring for dem dama. 

Nå har jeg tatt helg, og jeg gleder meg så til å sove til jeg våkner i morgen uten noe vekkerklokke. Jeg planlegger pannekaker til frokost, og tidenes kosedag. Hurra for fridag, og frihelg! 

 

Smiiiiil Maren


Breakfast at the gym

God morgen dere. Jeg durer videre med min nye døgnrytme som da inkluderer å stå opp rundt kl 05.30. Jeg har endelig klart å lære meg at for å stå opp så tidlig, så må man litt tidligere i seng. I går klarte jeg sannelig å komme meg i seng rundt kl 22, og da er det plutselig ikke helt galskap å stå opp like før halv 6 på morgenen. Dagen i dag går litt i ett, og jeg valgte derfor å putte inn en cardioøkt før praksis, slik at jeg er sikret å få inn en treningsøkt i dag uansett hvor hektisk ettermiddagen blir. Jeg klarte til og med å planlegge litt i dag, slik at jeg hadde med meg frokosten min på gymmet. Etter endt økt satt jeg å koste meg med frokosten min på treningsenteret. Etter havregrøt flere dager i strekk smakte det fantastisk godt med Marenskåla igjen. Det er og forblir favoritten uansett! Familie og venner bare ler av meg, og mener det nesten er skremmende at en person kan spise så mye meieriprodukter som jeg gjør. Dagens skål er en uslåelig kombinasjon. Eplebiter og bær i bunn, cottage cheese orginal, to beger yoplait vanilje, toppet med salte nøtter og tørkede bær. Jeg må også alltid ha en godt moden banan til. Kombinasjonen av den søte bananen, og yoghurten, mot den salte nøttemiksen er bare helt magisk!! 

I dag har jeg min siste dag i praksis før helgen, og det skal bli så godt med tre dager helt fri. Planene er ingen andre enn å sove mye og lenge, en tur på cafe med venninner, bytur, trening, sosial hygge og bare kos. Man setter ekstra pris på helgene når man jobber hele uken. Det er en litt annen hverda enn studentlivet, og jeg kjenner at jeg trives så mye bedre med dette! Struktur altså, beste jeg vet.  

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Spinnvill

Puh, denne dagen har vært lang, og det var ubeskrivelig godt å dumpe ned i sofaen nå. I dag har jeg vært over middels aktiv med en god styrkeøkt, og en heftig spinningtime etterpå. For dere som har fulgt meg i flere år vet at jeg har lang erfaring med spinning selv. Jeg har vært instruktør i mange år, og hatt utallige spinningtimer. Kanskje litt for mange faktisk. Jeg fikk nemlig spinning helt opp i halsen, og etter jeg valgte å slutte som instruktør, tråkket jeg ikke en eneste meter på mange mange måneder. Nå er jeg tilbake, og det er utrolig gøy. Grunnen til at det var så gøy var tredelt. 

 1. Super instruktør med bra musikk og program
 2. En herlig gjeng med deltakere 
 3. Nye freshe spinningsko 

 

Sistnevnte er en liten eksamensgave til meg selv. Det er ikke hver gang man får A på en så stor eksamen, og da følte jeg det var på sin plass med en liten premie. Denne premien ble altså et par flonkende nye spinningsko fra merket Scott. Jeg teset skoene på timen i dag, og de var utorlig gode. Jeg liker spesielt godt at de kan strammes ekstra godt rundt foten, også digger jeg fargekombinasjonen av hvit, svart og rødt. 

Nå har jeg akkurat spist et lass med taco, og speltlomper. Før maten kom på bordet klarte jeg å momse i meg hele fire questbarer. Haha. Sånn kan det gå når man kjører dobbel treningsøkt, og kommer hjem sulten som en ulv. Det er livsfarlig for meg å ha sånne sjokoladebarer liggende. I min verden er det overhode ikke mulig å ta kun en, det går rett og slett ikke. Viljestyrke sa du? Finnes ikke! *ler* 

 

Smiiiil Maren


Oats & roses

Nå er jeg i full gang i praksis, og dermed er mine hverdagsrutiner litt endret. Jeg starter dagen veldig tidlig, men jeg må alltid ha en god frokost, uansett hvor tidlig det er. Min nye morgentrutine er over-night oats, som jeg koker opp og tilsetter sjokoladesmak. Over night oats betyr egentlig bare at du bløtlegger havregrynene over natten slik at de sveller ut. Neste morgen kan du enten spise grøten kald, koke deg opp eller ta den i mirkoen. Jeg tilsetter litt melk og koker den opp, underveis rører jeg godt, og tilsetter litt kanel, litt kakao, surik og et dryss salt. Når grøten er ferdig kokt så setter jeg den tilside slik at den får kjølt seg litt ned. I mellomtiden hopper jeg i dusjen, eller steller meg. Når grøten er litt avkjølt tilsetter jeg en scoop (ca 30 gram) proteinpulver med sjokolade.

På den måten får grøten en nydelig sjokoladesmak, og den blir proteinrik. Så smaker jeg til med sukrin, kanel og salt til jeg har den søt-salte kombinasjonen jeg foretrekker. Jeg spiser alltid grøten mens jeg ser den første nyhetssendingen på God morgen Norge. Det er uten tvil det hyggeligste programmet jeg vet om, og det var blitt en fast del av min morgenrutine. Jeg liker å ha det hyggelig rundt meg, og spesielt rundt måltidene. Tente lys gjør det ekstra hyggelig på morgenkvisten, mens det fremdeles er mørkt ute. I går kom et blomsterbud inn på treningsenteret hvor jeg jobber og overrasket meg med 20 fantastiske hvite roser. For et syn av en bukett! Og ikke lenge etterpå fikk jeg enda en bukett, det er de nydelige rosa dere ser på bordet. Jeg har gledet meg til å fortelle dere hvorfor jeg får så mange fine blomster, det er nemlig fordi jeg fikk A(!) på min siste avsluttende eksamen i sykepleie!!! Jeg kan nesten ikke tro det selv, og jeg ble så uendelig glad når jeg fikk se den karakteren at tårene trillet. Jeg har jobbet så hardt for den karakteren der, og lest så utrolig mye. Jeg har vært så frustrert, så oppgitt og lei. Jeg sov så lite på et tidspunkt og var så stresset at folk rundt meg begynte å komme med bekymringsmeldinger. *ler*. Det er ingen hemmelighet at jeg tøyde grensene litt på slutten av eksamenperioden når det gjelder stressnivå, søvn og min ellers relativt sunne livsstil. Når jeg da fikk se karakteren A lyse mot meg så føltes det derfor så utrolig utrolig godt. Jeg klarte det!!!! 

Når dere leser dette er jeg langt ut i arbeidsdagen min i praksis, jeg satt nemlig å blogget super tidlig i dag morges og innstillte innlegget til å komme ut nå som jeg tenker flere av dere har våknet og kommet i gang med dagen. Jeg håper alt er fint med dere, og at dere får en deilig onsdag, eller lille lørdag - det høres så mye hyggeligere ut! 

 

Smiiiiil Maren


Yoga comeback

I dag er det endelig tid for Yoga igjen, og jeg gleder meg så utorlig mye. Timene med Nina startet opp allerede forrige uke, men med oppstart i praksis og mye på kalenderen fikk jeg altså ikke kommet meg i gang før i dag. Min gode venninne Sara og meg skal delta på Yoga timene sammen fremover, og jeg synes det er så herlig å ha en fast avtale med en venninne. Det blir litt enklere da. Nå begynner jeg snart å annse skjønne Nina som er min yogainstruktør som en venninne, men det er likevel ekstra gøy når jeg vet at jeg har en fast avtale med Sara. Her om dagen måtte jeg tjuvstarte litt hjemme i stuen, jeg har virkelig et intens Yogasavn. 

I kveld skal vi leke oss med både crow pose, bridge, head-stand, hand-stand og en hel haug av andre mer eller mindre grasiøse moves. Jeg har tøyd alt for lite i juleferien, og det virkelig skremmende hvor ferskvare slik er. Så nå er det bare å skjerpe seg å komme tilbake i gode yoga-rutiner. Det å bedrive yoga med en stiv og støl styrketreningskropp er ikke bare bare. Heldigvis så vet jeg at det vil bli bedre etterhvert, og forhåpentligvis er det kun den første uken, eller to som blir litt utfordrende ift fleksibiliteten. 

Jeg regner med det er flere av dere sprekinger som har en plan om å bevege seg litt i dag. Hva står på din treningsplan denne tirsdagen?

 

Smiiiiil Maren


Kylling & Mangosalat

God mandags morgen. Jeg hart lyst å starte uken med et sunt og smakfullt middagstips til dere. Selv om det egentlig bare en en enkel kyllingsalat så er det et pat litt spennende detaljer som løfter hele retten. Det første jeg gjorde var å se hva jeg hadde i kjøleskapet av salat, og grønnsaker. Så kuttet jeg opp alt jeg fant, og danderte det på et stort fat. Jeg synes det er både delikat og praktisk å skille de ulike råvarene fra hverandre. Det ser som sagt pent ut, men det er også smart slik at alle kan velge de tingene de liker, og slippe å plukke dem ut av salaten. Jeg gjorde det enkelt og greit med dressingen. Jeg tok en boks mager kesam, og bladet i en ferdig pulvermix fra Knorr, gresk type. Dette er en lett, og smakfull dressing. 

Grillet kylling, med salt og pepper mix. Så kommer det som for meg gjorde hele forskjellen. Nemlig mangosalaten. Den er så frisk og god, og helt magisk sammen med kylling. Mangosalat lages av:

 • 1 stk mango
 • En bunt frisk koriander 
 • 1 stk chilli, rød 
 • 4ss kaldpresset olivenolje
 • 1/2 lime 
 • salt og pepper 

 

Skjær mango i biter, plukk bladene av korrianderplanten, og skjær chili i små biter. Bland mango, koriander og chili med olivenolje og limesaft. Smak til med salt og pepper. Så enkelt og så godt. Mangosalat er som sagt nydelig til kylling, men det er også super godt sammen med laks. 

 

Smiiiiil Maren


My hero

Det er herlig med søndag, og spesielt når søndagen startet sammen med den snilleste, mest omsorgsfulle og imponerende personen jeg kjenner. I dag sendte jeg en sms til mammaen min, og spurte om hun ville bli med på en søndagstur. Siden det er både isete og glatt ute valgte vi å legge turen inn på tredemøllen. Min mamma er sprek i den forstand at hun liker å gå turer, og langrenn om vinteren, utover det så trener hun litt periodevis på treningsenteret, men jogging har hun aldri vært spesielt glad i. Hun sa en gang til meg at hennes store treningsmål var å kunne klare å løpe i 30 minutter. Den gangen smilte hun, og nærmest lo det bort - det virket så uoppnåelig. 

Vel, la meg fortellere dere hva min super mamma klarte i dag. I dag løp hun, ikke i 30 minutter, men i hele 60 minutter på tredemøllen. Ingen pauser, og ingen klaging. Jeg er så imponert at jeg har ikke ord for det. Jeg er så stolt av henne! Hun er så sta, og hun nekter å gi seg. Hun bare bestemte seg, også gjorde vi det, sammen - side om side. Det beste av alt var å få lov å være der med henne gjennom hele økten, og ikke minst å få oppleve mestringsfølelsen sammen med henne etterpå. Det finnes ikke noe mer inspirerende og finere enn å se en person oppnå et mål de ikke trodde de kunne klare. Gratulerer mamma, jeg er så stolt av deg! 

Nå har roen senket seg her i leiligheten. Taco står på bordet og jeg har koselig besøk. I kveld blir det joggebukse, smågodt, popcorn og film i ekte søndagsstil. Jeg elsker actionfilmer (utrolig nok) og i kveld skal vi se XIII. Jeg har hørt mye bra om filmen, og håper den lever opp til forventningene. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiiil Maren

 

Ukens siste

I går kjørte jeg ukens siste styrkeøkt. Jeg har fire styrkeøkter pr uke, og alle øktene er fullkroppsøkter. Jeg har delt øktene med dere hele uken, og nå skal jeg dele den siste med dere. Det går mye i de sammen øvelsene, men sett, repetisjoner og belastning varierer fra økt til økt gjennom uken. Jeg bruker også MYO reps på øvelsene på noen dager, og andre dager har den samme øvelsen høyrep med lavere vekt, eller få tunge rep. Stor variasjon, men med de samme øvelsene. 

Oppsettet for økt nr 4 ser altså slik ut: 

 • Strakmark 
 • Dips 
 • Pullups 
 • Lårcurl 
 • Rygghev
 • Pushups 
 • Sidehev 

 

Jeg digger dag 4, og tror faktisk det er min favorittøkt. Godt mulig fordi det er den eneste dagen som ikke inneholder knebøy. *ler*. Jeg digger alle øvelsene på denne økten, og det gir jo et utrolig godt utgangspunkt for en super treningsøkt. Jeg hopper veldig med pullups og chins, og på dag fire er det så mye som seks sett med chins. Det er mye, og det er grisetungt, men så fantastisk deilig etterpå. 

Deler av økten kjøres i supersett, og det liker jeg godt. Supersett betyr at øvelsene kjøres rett etterhverandr, uten pause mellom. Spesielt kombinasjonen rygghev og pushups er en favoritt hos meg. Jeg kjører rygghev med 10 kg ekstra vekt, og passer på å knipe stumpen ordentlig godt i toppossisjonen. Pushupsene varierer jeg mellom smale og brede, og det er kun på grunn av en litt kranglete skulder som nekter å kun kjøre smale. Økten avsluttes med sidehev. Sidehev kan gjøres i kabel, eller med hantel. Du kan kjøre en og en arm, eller begge samtidig, sittende eller stående. Det er så mange varianter, og jeg tror mitt beste tips er å kjenne etter. Kjenn ordenlig godt etter hvilken variant du føler treffer best, hvilken øvelse får ordentlig tak i muskulaturen din, hva gir deg god kontakt. Så kjører du på med den! For min del er det sidelent sidehev med hantel - stående. I dag er det styrkefri på denne frøkna. Kroppen skal få hvile, og lade opp til en ny uke med harde og gode treningsøkter. Ha en deilig søndag dere, nyt fridagen før hverdagen braker løs igjen i morgen.

 

Smiiiiil Maren 

Jeg er i finalen!

Kjære, skjønne, fantastiske dere! Tusen tusen takk. Jeg fikk i går en mail hvor det stod at jeg er i finalen i Vixen Blog Awards, i kategorien Norges beste Treningsblogg! Jeg er så glad, så stolt og så ydmyk. Jeg føler meg heldig som har så gode lesere, som i første omgang nominerte meg, og videre stemte meg frem til en finaleplass. Dette betyr mye, og det gir enormt med motivasjon for å jobbe videre med bloggen. Tusen tusen takk! Jeg synes det hele er litt uvirkelig og rart. Jeg lever jo bare mitt enkle ( litt kjedelige? ) liv her på sørlandet. Jeg er sykepleierstudent med en hektisk hverdag, jeg trener og koser meg med det, og smeller sammen et fruktfat her og der. *ler*. Jeg kan nesten ikke skjønne at lille meg, har fått en plass i finalen i store, flotte Vixen Blog Awards. Nei dette er bare kjempe stas, og jeg er så takknemlig. Nå er det opp til dommerpanelet å avgjøre hvem som går av med seieren, så nå det er bare å krysse fingrene. Vinneren kåres onsdag 28/1 i Oslo. 

 

Smiiiiil Maren


Styrketrening

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man kan dele opp styrkeøktene, og hvordan jeg selv gjør det. Det finnes flere måter å dele opp styrketreningen på. Man kaller det gjerne for splitt. Man splitter opp treningsøktene. For eksempel så kan man ha en to-splitt hvor man deler i overkropp og underkropp, en 3, 4 eller 5-splitt for man deler kroppen opp i ulike økter, hvor ulike muskelgrupper står i fokus. For eksempel kan en 5-splitt se slik ut: 

 • Bryst 
 • Rygg 
 • Bein 
 • Skuldre 
 • Armer + mage

 

Det finnes mange ulike typer splitt, og mange ulike måter å legge opp styrketreningen på. Man kan kjøre fullkroppsøkter, eller dele opp, man kan trene to og to muskelgrupper sammen, eller kun en muskelgruppe pr økt. Så, hva er best? Det kommer helt ann på målsetningen din. For veldig mange, uten en helt konkret og spesifikk målsetning (som for eksempel fitnesskonkurranse) vil det være fint å kjøre fullkroppsøkter. Da trener man gjennom hele kroppen hver økt, for eksepel 2 økter pr uke. Så kan man supplere med to kondisjonsøkter også. En langkjøring og en intervalløkt. Det blir totalt fire økter pr uke, noe som er mye, men samtidig gjennomførbart. Jeg har trent ulikt i ulike perioder. Jeg trente veldig lenge den splitten som er beskrevet over, hvor jeg delte opp hele kroppen og kjørte en og en muskelgruppe. Nå kjører jeg fullkroppsøkter, fire økter pr uke. En god blanding av baseøvelser og egenvekstrening (altså kun med egen kroppsvekt som belstning, for eksempel pullups, dips og pushups) 


Foto: Mats Grimseth

Det finnes så uendelig mange veier til rom, og man må tenke på hva som er målsetningen, hva er realistisk gjennomførtbart og hva liker du å gjøre. Jeg anbefaler deg å skrive ned alle dine tanker, ønsker og mål omkring treningen. Så ta kontakt med en personlig trener, og jobbe videre sammen med en faglig utdannet person. Som dere vet bruker jeg selv en annen PT når jeg skal legge opp nye styrkeprogrammer for meg selv, rett og slett for å få noen andres syn på det, litt ny in-put og ny inspirasjon. 

Lykke til med treningen!

 

Smiiiil Maren

 

Intervju i KRSby

Jeg har et sterkt ønske om å få Tufteparken hit til Kristiansand. Jeg synes egenvektstrening er en helt fantastisk form for trening. Calisthenics (egenvektrstrening) oppleves mer som lek og morro, og fokuset ligger på den fysiske treningen, og ikke det visuelle resultaet av treningen (slik som å bygge muskler, ned i fettprosent osv). Det blir kun en bonus. Man kan på en måte si at med Calisthenics leker man seg i form, og jeg synes det er så fantastisk. Mestringsfølelsen man får av å beherske egen kropp gir en motivasjon ulik alle andre treningsformer. 

Mitt engasjement rundt Tufteparken har blitt plukket opp, og i går ble jeg intervjuet av KRSby. Jeg gir meg ikke, og jobber målbevisst videre mot etablering av Tufteparken innen 2015. Les hele intervjuet HER. Har du en Tuftpeark i nærheten av deg, bruker du den aktivt til trening ? 

Hvis du ikke vet om du har en Tuftepark i nærheten, så kan du gå inn på tufteparken sine nettsider for å se hvor nærmeste park ligger. Nå er jeg klar for en ny dag i praksis. ha en herlig dag så lenge. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren

Fargerik & sunn middag

Jeg har fått litt kommentarer på om jeg kun spiser fukt og meieriprodukter. Jeg måtte le høyt når jeg leste kommentaren, for jeg forstår jo at det faktisk kan virke sånn. Men nei kjære dere, jeg spiser mye annet ann kun frukt og meieriprodukter. I dag stod det salat, omelett og skinke på menyen. Det var ingen kjedelig grønn salat må dere tro. 

Det var en salat med masse spennende innhold, blandt annet ruccola, oliven, bønner og en gulaktig spenstig sak som jeg faktisk ikke vet navnet på. Noen som vet hva det heter? Bulgur? nei? Uansett så var det fantastisk godt. Vi hadde også en stor omelett laget av egg, stekte poteter, sopp, tomat, brokkoli og ost. Ekstra proteiner må man ha, og valget falt på kokt skinke og spekeskinke. Vi hadde også fersk rugbrød fra bakeren. Mmmmm. Sunn mat trenger overhode ikke være kjedelig, eller hva?

Sunn middag trenger altså ikke bety kjedelig middag. Bruk fantasien og spice opp salaten, eller omeletten med litt andre ingredienser enn du vanligvis bruker. Det skal faktisk ikke så veldig mye til for å gjøre middagen, eller lunsjen litt mer spennende. 

Hva har du hatt til middag i dag? 

 

Smiiiil Maren


ShapeUp

Motivasjon kan komme i mange ulike former. Jeg har fortalt dere at hele grunnen til at jeg trener, er den magiske følelsen treningen gir meg, og at den følelsen er motivasjon i seg selv for meg. Jeg trenger likevel, som alle andre, påfyll av både motivasjon, inspirasjon og kunnskap innimellom og det får jeg jevnlig - rett hjem i postkassen. Jeg har lest ShapeUp i mange år, og jeg tar fremdeles den dag i dag, en liten gledesdans foran postkassen når jeg oppdager et nytt blad i posten. Denne måneden er jeg så heldig å få lov å være med i bladet selv, og det er bare helt fantastisk gøy! 

ShapeUp har en helt unik variasjon, som gjør at de treffer alle. Både utdannede trenere, treningsentusiaster, matinterreserte, idrettsutøvere, mosjonister, og den helt vanlige mannen/kvinnen i gata kan finne noe interresant i bladet. (Ja jeg har kompiser som lett innrømmer at de leser bladet). ShapeUp noe som engasjerer alle. Selv elsker jeg treningsprogrammene som kommer i hvert blad, jeg får alltid inspirasjon til nye øvelser og det er nesten ikke noe gøyere enn å oppdagere en ny øvelse, eller en gammel øvelse man har glemt bort. Jeg liker også veldig godt matinspirasjonen, og alle oppskfitene. Jeg holder meg liksom til mine faste retter, men hver gang jeg leser ShapeUp blir jeg motivert til å prøve noe nytt. Ellers elsker jeg at de holder seg oppdatert på det nyeste innenfor treningsbransjen. For eksempel i denne utgaven skrives det om Balett om gruppetreningstime på treningsenteret. Visste dere at det fantes kanskje? Jeg ante det ikke, og synes det er sinnsykt kult at jeg blir oppdatert av å lese bladet. På en av de aller første sidene i januarutgaven er det et intervju med meg hvor jeg svarer på spørsmål rundt treningen min, hva jeg trener, hvordan jeg trener, hvordan en typisk treningsuke ser ut. Jeg svarer også litt rundt mitt kosthold, hva jeg spiser når jeg skjeier skikkelig ut, og hva som motiverer meg til trening. Jeg synes det ble en fint lite intervju. Hva synes dere? 

ShapeUp har nå et samarbeid med abilica hvor alle nye aboneneter får et fresht hoppetau. Jeg var så heldig å få dette tilsendt, og har allerede testet det ut. Jeg brukte hoppetau som oppvarmning til den ene styrkeøkten min tidligere i uken, og jeg skal love dere at jeg ble varm. Ellers fant jeg ut at hoppetau funker utmerket til å jobbe seg gradvis inn i en av de mest fancy yoga posseringene jeg vet om. Genialt eller hva? 

Det er nydelige Pia Seeberg som pryder forsiden. Hun er journalist i ShapeUp og personlig trener. Jeg ble kjent med Pia da vi var modeller sammen for et bokprosjekt om egenvektstrening. Pia er en helt utrolig herlig jente, som jeg gleder meg til å gjøre mye spennende med utover våren. Vi har noen spenstige planer på gang, som jeg gleder meg til å dele med dere etterhvert. 

Nå har Shapeup en super kampanje til deg. Du får hele 6 utgaver av ShapeUp + et hoppetau fra Abilica til kun 199kr. (Totalverdien er 599 kr). For motivasjon rett hjem i postkassen, og tonnevis av inspirasjon, kunnskap, treningsglede, tips til en sunn, frisk, aktiv og positiv hverdag så kan tilbudet bestilles HER. 

 

Smiiiil Maren


Treningsfri

I dag var første dag i praksis., og hele dagen gikk med til å få kort, tilgangskoder, infomøter og møte med avdelingen jeg skal være på. Jeg er overbevist om at det blir 9 lærerike og spennende uker. I morgen er første ordentlige arbeidsdag, og jeg gleder meg så! Etter praksis dro jeg ned på Solsiden, og her har jeg vært siden. Jeg har treningsfri i dag, og har derfor ikke gjort noe mer aktivt enn å la skravle med kunder, og kolleger. Det herlig når man trives så godt på treningsenteret man jobber på, at man drar dit selv om man verken skal jobbe eller trene. Formen min er litt rar i dag, og den kjipe influensaen vil liksom ikke slippe helt taket. Treningsfri passer derfor perfekt. Jeg kan nok absolutt bli flinkere på å ta meg totalt treningsfrie dager. Et tydelig tegn på at det kan være smart med en pause er hvis man ikke får progresjon på trening, sliter med å bli helt restutuert etter øktene, og kroppen føles tung og vond over lengre tid. Man må lytte til kroppen sin, og i dag forteller min kropp meg at det er smart med en treningsfri dag. Nå skal jeg straks pakke sammen her, og komme meg hjem til fruktfat, vanilje kesam, ullpledd, varm te, film og koselig besøk.


Jeg har blitt helt hekta på vannmelon igjen, og selv om det er helt utenfor sessong så synes jeg den smaker super godt. Så i dag er det vannmelon, friske bær, epler og kiwi. Egentlig helt idetisk med dette fatet fra i sommer. Mmm, frukt altså, jeg kan virkelig ikke få nok.  Nå har jeg messet nok om frukt her på bloggen for en stund, så jeg skal prøve å roe ned fruktpraten litt fremover. *ler*

Nå gleder jeg meg til å høre fra dere. Fortell meg hvordan onsdagen din har vært? Hvordan føles det å komme tilbake til hverdagen etter ferien? 

 

Smiiiil Maren

 

Jentekveld

I går hadde jeg som sagt besøk av en god venninne. Jeg skrev at vi koste oss med sunn snacks. Flere av dere etterlyste bilder av hva jeg mente med sunn snacks, og hvordan man kan kose seg midt i uken uten å spise godteri. Jeg liker å holde ukedagene mine relativt sunne, også har jeg det helt fritt i helgen. Så på en venninnekveld på en vanlig hverdag går det som regel i store fruktfat, usaltede nøtter, tørkede frukt og bær og grønnsaker med sunn dipp, laget på mager kesam. Ja det er enkelt, og ja dere har hørt det før, men en god ting kan aldri nevnes for mange ganger. Jeg knipset et par bilder i går, og da tenkte jeg at jeg likegodt kunne dele det med dere. Hvem vet, kanskje noen kan bli litt inspirert til å gjøre kveldskosen litt sunnere. 

Vi koste oss med melon, gule epler, appelsiner, druer, dadler og tørkede fiken. Jeg varierer fruktfatene mine etter hva jeg har tilgjengelig, og i går var det dette jeg hadde i kjøleskapet. For at fatet skulle vært optimalt skulle jeg helst hatt sharon, og kiwi også. 

I kveld har jeg ikke besøk, men jeg koser meg likevel med frukt. Jeg er helt unormalt glad i frukt, og spiser nok mellom 8 og 10 enheter frukt om dagen. Det har jeg gjort i mange år, og aldri merket noen negativ effekt av det. Jeg blir litt lei meg når jeg får mail fra jenter som sier at de ikke tørr å spise frukt fordi det er så mye fruktsukker i det, og dermed usunt. Kjære vene, en ting er helt sikkert, og det er at det er ikke frukten som er problemet!! Så spis frukt med god samvittighet. Frukt er friskt, og smakfullt, lavt på kalorier, og inneholder masse viktige vitaminer og mineraler. Frukt er perfekt som en erstatter for søtsug, spesielt nå etter julen vil frukt være en super løsning for mange. Kutt opp i biter, og dander på et fat så blir det med en gang mye mer fristende. 

 

Smiiiiil Maren


Earlybird & Lunsj

Hverdagen er i gang igjen, og nå er det full rulle igjen med sykepleiestudier og psykiatri praksis, en haug av henvendelser relatert til bloggen, stor pågang med nye kunder som ønsker PT-timer, og oppstart på nytt treningsprogram for min egen del. Jeg storkoser meg, og ønsker hverdagen hjertelig velkommen. I dag har jeg en litt hektisk dag, og valgte derfor å legge treningen min tidlig tidlig i dag morges. Allerede klokken 05.15 satt jeg med macen, og kaffekoppen. Jeg fikk unnagjort litt forarbeid relatert til et intervju jeg skal gjøre senere i dag, og videresendt en del materiale ifb med et annet prosjekt. Det føltes nesten litt rart å sitte å jobbe så tidlig, ute var det helt mørkt, og helt stille. Da klokken passerte 06.30 dro jeg avgårde på trening, og fikk unnagjort 10 km på mølla. Det er evigheter siden sist jeg løp 1 mil sammenhengende, og det var utrolig godt å kjenne at det fremdeles er gjennomførbart. Tungt var det, og jeg måtte jobbe greit med motivasjonen underveism men jeg kom i mål. Dagens økt ble gjennomført på Aquarama treningsenter, like ved der jeg bor. 


Foto: Mats Grimseth

I skrivende stund sitter jeg med en stor lunsjbolle foran meg. I dag ble det en salat bestående av isbergsalat, rødløk, gulerøtter, avokado, tomat, agurk, 4 kokte egg, kyllingbiter og en pakke kalkunskinke. Til dessert ble det et eple og en appelsin kuttet i båter. Salaten kjøpte jeg i en salatbar på vanlig matbutikk, så kjøpte jeg en avokado og en ekstra skinkepakke i tilegg. Perfekt lunsj i mine øyne. Så ikke dette fristende ut? 

Nå skal jeg sitte å jobbe et par timer, før jeg skal ut avgårde å møte en journalist for å snakke om Tufteparken som vi forsøker å få etablert i Kristiansand. Jeg jobber aktivt for å få dette til, og det er utrolig gøy å se at vi faktisk får dette til. Jeg gleder meg som en liten ungen til å kunne leke apekatt utendørs i vår helt egne Tuftepark. 

 

Smiiiiil Maren

Storhandel og mitt kosthold

Denne mandagen ble heldigvis bedre utover dagen, og på tross av en litt kaotisk start så har det i grunn vært en ganske så god dag. Jeg har storhandlet i dag, og virkelig fyllt opp kjøleskapet. Det føltes så godt å handle inn masse frukt, salat og grønnsaker, karbonadedeig, fiskekaker og egg, og litt ekstra godsaker for å spice opp salaten. Jeg hadde allerede ost, kylling og laks i frysen, fullkornris, nøtter, speltlomper, knekkebrød og havregryn i skapet. Nå er hele kjøelskapet fyllt opp, og jeg er klar for en sunn og fin uke.  

Mitt kosthold er ganske variert, men det er likevel noen retter som ofte går igjen. Frokosten er jo bankers, da er det meieriprodukter og "maren-skåla" med cottage cheese, yoplait yoghurt, eple i biter og bær. Toppet med usaltede nøtter og sukrin/kanel. Ellers er jeg også veldig glad i havregrøt. Til lunsj og middag er jeg veldig glad i fiskekaker og dampede grønnsaker og søtpotet, eller taco med karbonadedeig og speltlomper, speltlompe pizza, laks med fullkornris og grønnssaker, eller kylling og wok. Lunsjen kan også ofte bli meieriprodukter eller knekkebrød med proteinrikt pålegg, jeg er spesielt glad i ost, skinke og egg. Til kveldsmat blir det gjerne havregrøt, en omelett, knekkebrød eller meieriprodukter. I kveld får jeg besøk av en god venninne. Sunn snack, filmkveld, skravlings og kos står på planen. Vi har akkurat krypt opp i sofaen, og sitter å ler oss gjennom programmet "fjellflørt". Noe så fantastisk kleint, og underholdene. 

Har dere hatt en fin mandag? 

 

Smiiiil Maren


Den magiske mandagen

Jeg skal være litt ærlig med dere, og innrømme at jeg ikke kjenner meg helt igjen i den enorme entusiasmen rundt årets første mandag. Jeg ser overalt at alle lader opp til denne dagen, den første mandagen i det nye året. Den unike mandagen, hvor alle dietter startes, og energien skal være på topp hos alle. Dette er den mandagen hvor alle skulle våkne opp med en helt vanvittig ny treningsmotivasjon og energiboost. Vel, jeg skal være den første til å innrømme at det var IKKE tilfelle her. *ler* Jeg synes i grunn denne mandagen var ganske trøtt og tung. Jeg slumret klokken hele fire ganger før jeg kom meg opp, og måtte haste avgårde til dagens forelsning - uten frokost.

Det er litt viktig for meg å dele slike morgener med dere, slik at dere ikke tror at hver eneste morgen er fyllt av sunne, pent danderte frokoster, rykende fersk kaffe og God morgen Norge. Noen morgener er trøtte, tunge og kaotiske. Det er jo litt ironisk og artig at akkurat denne mandagen ble slik, denne første mandagen som pushes i sosialer medier som den "magiske mandagen". Så dette var altså min magiske mandag - trøtt, tung, kaotisk, og egentlig så langt fra magisk som det kan få blitt. 


Foto: Mats Grimseth

Sånn da legger jeg den morgenen bak meg, og fokuserer på resten av dagen, og ikke minst den kommende uken. Jeg starter opp igjen med styrkeprogrammet fra Yngvild i dag. Jeg kjørte uke 1 av programmet før jul, hadde totalt fri hele julen og romjulen, og er nå klar for uke 2. I dag er det dag 1 som står på planen, og jeg skal kjøre følgende øvelser: 

 • Knebøy 
 • Chins 
 • Splittbøy
 • Roing i slynge 
 • Skulderpress 
 • Hipthrust

 

Jeg gleder meg spesielt mye til å jobbe videre med knebøyen min. Den har virkelig tatt av i løpet av de siste ukene. Jeg blir så motivert at å se egen progresjon, både på økning i vekter og teknikk. Vi blir motiverte av resultater, og det er utrolig gøy å kunne si at knebøy ikke lenger er en hatøvelse, men derimot en av de øvelsene jeg faktisk gleder meg til. 

Jeg gleder meg til å komme i gang igjen. Det var veldig deilig å ha helt fri i julen, men nå er jeg klar for å vende tilbake til hverdagen med faste treningsøkter, loggføring av treningen, bedre døgnrytme og litt mer spenstige retter å kjøkkenet. 

 

Smiiiiiil Maren


Blue sunday

God morgen. Jeg har hatt en litt spesiell natt med minimalt med søvn. Jeg våknet tidlig på natten av et grusomt mareritt, og når jeg endelig klarte å sovne igjen startetet et nytt mareritt. Slik holdt jeg på gjennom hele natten. Når klokken viste 06 så orket jeg ikke mer, og stod opp. Nå har jeg har laget kaffe i den aller største koppen jeg har. Jeg tipper det rommer omlag en halv liter kaffe, og det passer perfekt akkurat i dag. Tenkte å prøve meg på proteinkaffe igjen etterpå, det er evigheter siden sist. Jeg husker den var en fast greie hver morgen i høst. Jeg deler selvfølgelig oppskrift med dere senere. 

Nå har jeg akkurat vært en liten tur ute i frisk luft. Det er så herlig vær her på sørlandet om dagen, strålende sol og klar deilig luft. Jeg knipset et bilde utenfor leiligheten i går. Det er nærmest vårtendenser her i sør nå. På slike dager elsker jeg å bo med sjøen. Dagens tur ble rundt i nærområdet, det hjalp godt på trøttheten og nå føler jeg meg litt friskere og klar for den aller siste feriedagen før det braker løs med sykepleiestudier og psykiatri-praksis i morgen. Jeg er så spent på de kommende ukene i praksis, og kjenner på litt sommerfugler i magen. Så, siste feriedag, hva gjør man da? Jeg regner med det er flere som er tilbake på jobb og skole i morgen, og dermed er det nok flere av oss som har vår siste fridag i dag. Fortell meg veldig gjerne hva dere skal fylle denne dagen med. Jeg føler denne dagen må utnyttes til spesiellt hyggelige ferieting. 

Nå skal jeg se ferdig Hver gang vi møtes som jeg tok opp fra i går, for et fantastisk program. Feel good all the way. 

 

Smiiiil Maren


Lørdagslunsj

I dag inviterte mamma på lunsj på min favorittcafe. Den heter Kjøkkenskapet, og ligger et steinkast unna leiligheten min nede på Bystranda. Vi koste oss med hver vår fargerike salat, grovt fullkornbrød og frisk juice. En perfekt start på lørdagen. 

Nå har jeg akkurat fullført en styrkeøkt sammen med min treningspartner Nathalie. Vi begynte å trene sammen like før jul, og det har fungert så fantastisk bra at vi nå har bestemt oss for å trene sammen utover våren. I dag hadde vi fokus på baseøvelser, og kjørte hele 10 sett med knebøy (3-5 rep), etterfulgt av 5 sett med markløft (5 rep). Planen var å kjøre et par sett med benk  også, men det var rett og slett ikke noe særlig futt igjen i noen av oss. Vi valgte å avslutte med 3 sett (6 rep) med nedtrekk, og totalt er vi veldig fornøyd med økten. 

Nå blir det ut på en liten handlerunde, det er jo lørdag, og da må handlekurven fylles opp med godaker. Etter den tunge styrkeøkten er det helt innafor med litt ekstra kos i dag. Jeg ser for meg at det må bli hjemmelaget pizza, taco eller kanskje sushi på menyen. Mmmmm. En aldri så liten candyking pose kan nok også forekomme. Det er jo tross alt lørdag. Januar eller ikke, lørdag er alltid kosedag for meg.

Hva har dere gjort denne lørdagen? Er det flere som er i gang med treningen, eller venter dere til mandag? 

 

Smiiiiil Maren


Ny motivasjon

Affilates links

Jeg brukt morgenen til å prøve å finne en godkjent unnskyldning for å bestille hjem noen nye freshe treningsklær. Jeg har nå funnet ut at et helt nytt treningsår er en strålende grunn til å invistere i litt ny motivasjon i form av treningsklær. Jeg klikket litt rundt, og har funnet noen favoritter jeg vil dele med dere. Under bildene ligger det direkte linker til alle de ulike klærne. Jeg elsker farger på treningsklær, men jeg har også en god del svart i min treningsgarderobe. jeg liker godt å mikse både svart og sterke farger, derfor er mine favoirtten en god miks av begge deler. 

Lilla genser   // Rosa sportbh //  Lilla tskjorte //  shorts  //  Lilla sportbh  //  Rosa genser

Sportbh  //  løpejakke  //  shorts //  singlett //  stripete shorts //  stripete genser Tights  // sportsbh //  shorts  //  singlett 

Hele dette innlegget er Nike, og det er rett og slett av den enkle grunn at Nike er og forblir mitt favorittmerke uansett. Det finnes mange andre merker som har utrolig mye fint. Både Adidas, Under armour, Casall, 2xu, og Puma er merker jeg liker godt, men det er liksom noe spesiellt med Nike som gjør at de skiller seg ut for min del. 

Hva synes dere om klærne jeg har valgt ut? Disse klærne er veldig meg, men vi er jo alle ulike. Fortell meg gjerne hva du liker å trene i, både merke, farger, og materiale. Jeg elsker treningsklær, og det hadde vært super gøy å høre litt om deres favoritter. 

 

Smiiiiil Maren


Starting fresh

Jeg håper alle hadde en fantastisk kveld i går, og fikk feiret seg inn i det nye året. Jeg var sammen med hele jentegjengen, og vi koste oss med nydelig tapas, masse snacks, hjemmelaget is , og bobler i glasset. Jeg forsynte meg grovt av alt, bortsett fra sistnevnte, og formen i dag er derfor ganske så fin. Det ble likevel langt på natt før jeg omsider kom meg i seng, så jeg kjenner at jeg er litt trøtt i dag. Sånn skal det være første nyttårsdag. Klokken er snart halv fire, og alt jeg har rukket i dag er å spise frokost og en kort liten tur ute i frisk luft. Den lille turen var så god, temperaturen har sneket seg helt opp til + 9 grader, og isen har smeltet helt bort. Jeg fryder meg over bare veier, og perfekte løpeforhold. Det ble kun 30 små minutter ute i dag, forkjølelsen fra julen sitter enda litt i, og begrenser meg desverre en god del enda. Jeg tenker at alt er bedre enn ingenting, og sier meg fornøyd med de 30 minuttene. 

Dagens frokost ble den velkjente Maren-skåla, med eplebiter i bunn, cottage cheese, yoplait vanilje, bringebær og hakkede mandler. Toppet med sukrin og kanel. Frisk og godt, og spesielt godt etter all den julematen det har vært i romjulen. Jeg har faktisk savnet meieriprodukter og Maren-skåla. Nå har jeg akkurat hentet dyna ut i sofaen, og logget meg på Netflix. Resten av dagen blir viet til sofakos og avslapping. Hektiske og travle dager med studier, praksisperiode og hverdagsmas kommer tidsnok. Nå gjelder det å nyte mens man kan. 

 

Smiiiiil Maren