hits

januar 2016

Dager som dette

For en deilig søndag dette har vært. Dager som dette gir meg så mye energi, overskudd og glede. Jeg startet dagen med en heftig intervalløkt fra Melina-programmet mitt. Jeg har dokumentert økten grundig, og deler alle detaljer med dere i morgen tidlig. Etter økten dro jeg rett på cafe for å møte Melina selv som er i Kristiansand for å undervise AFPT-studenter. Vi fikk en herlig time sammen mens studentene hadde lunsj, og koste oss med kaffe og herlig mat. Jeg blir så inspirert av denne dama, og setter pris på hvert eneste minutt sammen med henne. 

Etter cafekos dro jeg for å møte Kristina, og Milo. Ingen søndag uten søndagstur, og sammen ruslet vi opp i Baneheia. Det er så vakkert ute på friske dager som dette, og det var virkelig et syn som møtte oss når vi kom oss opp i skogen. Har dere sett så vakkert? Jeg er så glad for at vi hadde kamera med oss og fikk dokumentert denne fine søndagen. Jeg blir så lykkelig av fysisk aktivitet i frisk luft, og kvalitetstid med mennesker jeg er glad i.  


Etter turen dro vi hjem til Kristina, og lå som slakt på hennes sofa og skravlet i et par timer. Venninnetid er så viktig, og jeg koser meg så med denne solstrålen. I kveld blir det søndasmodus for alle penga, med joggebukse og filmmaraton. Det føles ekstra godt å krype opp i sofakroken når man har vært ute i frisk luft, etterfulgt av en lang varm dusj. Nå er jeg helt avslappet og salig i kroppen. Jeg kjenner at skuldrene synker lenger og lenger ned for hvert minutt som går. Søndager altså - herligfred så deilig! 

 

Smiiiil Maren 

 

Lunsjtips: Kylling & søtpotet

Søtpoteten kom inn i livet mitt for et par år siden, men det er først nå jeg virkelig har fått øynene opp for den. Jeg har eksperimentert en god del, og kommet frem til at favoritten er uten tvil fries av søtpotet. Oppskriften på dem finner du i et et tidligere innlegg HER. 

I går lagde jeg meg lunsj med kylling, grønnsaker og søtpotet. Det ble en smaksbombe av en lunsj, i tillegg metter den godt, og er full av næring. Jeg gjorde det enkelt og kuttet en kyllingfilet i biter, krydret godt og stekte den. Så stekte jeg sopp, rødløk, paprika og brokkoli. Søtpoteten lagde seg selv i ovnen. 
Denne lunsjen var så god at det er fare for at det blir det samme til lunsj i dag. Kylling, grønnsaker og søtpotet er genial nistepakke-mat, og kan gjerne lages opp i litt større mengder og fordeles i matbokser. Da kan du enkelt varme lunsjboksen opp igjen på jobb eller skole, og vips har du nydelig varm lunsj.  Retten passer også supert som middag. Grønnsakene varierer du selvfølgelig bare etter hva du selv liker. 

Jeg håper dere har hatt en fin helg. Hva er planene for søndagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunt å være litt usunn

Jeg får veldig ofte spørsmål relatert til mitt kosthold, og om jeg aldri unner meg selv noe godt. Jeg blir nesten overrasket over at spørsmålet fremdeles dukker opp, for jeg føler hvertfall selv at jeg har vært ganske flink til å vise dere en jevn balanse mellom sunn mat og helgekos. Jeg tenker at det er fint å fortsette å dele helgekosen ( og hverdagskosen ) slik at det kommer tydelig frem at en sunn livsstil handler om mer enn bare proteiner, trening og grønnsaker.

En sunn livsstil handler om velvære, og jeg kan bare snakke for meg selv, men for at jeg skal være lykkelig så trenger jeg innputt av sosial hygge, god mat og kosekvelder. Alt med måte selvfølgelig, men litt kos i helgen, eller en gang i blant,  har aldri vært skadelig for noen. Jeg tørr påstå at det er sunt å være litt usunn av og til. 


Jeg har lært etter alle disse årene i sosiale medier, at hvis man sier noe som kan misforstås, så blir det misforstått. Jeg ønsker derfor å presisere at jeg anbefaler ikke at alle skal kaste seg over smågodtskålen daglig. Det jeg ønsker å få frem er at litt kos er positivt, og i mine øyne en naturlig del av et variert kosthold. Jeg synes det burde være plass til litt av alt. Mest av proteiner, grønnsaker, frukt, grove karbohydrater og sunne fettsyrer, men også litt av sjokolade, bakevarer, eller andre ting som du virkelig liker.
I går ble det sørlandchips, smil-sjokolade og kinder-sjokolade her i huset. Var det nødvendig? Nei kanskje ikke, men det var fantastisk godt, avslappende, sosialt og utrolig koselig. Så sånn sett vil jeg faktisk si at det var litt nødvendig likevel. 

 

 

Smiiiil Maren 

 

Bedre sent enn aldri

Hvor ble denne fredagen av? Jeg hadde så god tid på morgenen, og koste meg med havregrynsfrokost, god morgen Norge og den nyeste utgaven av ShapeUp. Det var en ekstremt fengende utgave, med utrolig mye spennende innhold. Tiden løp nemlig i fra meg, og jeg kom nesten for sent til en avtale jeg hadde i sentrum. Etter det gikk dagen slag i slag med hyggelig lunsj, litt pensumlesing, styrketrening og et par telefonmøter. Vips var hele dagen gått, og jeg hadde jo ikke fått oppdatert dere. Jeg liker best å oppdatere bloggen tidlig på morgenen,og gjerne for gang nr to på ettermiddag / kveld. I dag ble det altså sånn, bedre sent enn aldri sant?

Jeg er så heldig at jeg har fått lov å bidra i denne månedens utgave av ShapeUp også. Jeg er så takknemlig for muligheten til å få lov å skrive i det jeg anser som Norges desidert beste trenings-magasin. I denne utgaven har jeg delt et treningsprogram hvor du kun trenger en strikk som utstyr. Jeg trener mye med strikk selv, og synes det er et fantastisk redskap. Det er supert å bruke hjemme, på treningsenteret, utendørs, på et hotellrom, på hytta eller generelt på reise. Jeg har delt mine 6 favoritt øvelser med strikk, og jeg håper dere har lyst å teste dem. 

Jeg skal trekke frem et par av øvelsene og dele dem på bloggen med grundig gjennomgang av teknikk og gjennomføring. Jeg satser på å få det ut i løpet av helgen. Klarer du ikke vente, så er det bare å løpe til butikken å finne ShapeUp. Der får du hele programmet servert, med bilder, teknikkforklaring, hva du må passe på, hvilke muskler som trenes, antall repetisjoner og sett. Alt du trenger å vite for en super treningsøkt! 

Nå er fredagskvelden straks her, og jeg skal gjøre det jeg alltid gjør på fredager. Lage en deilig middag, og kose meg med gullrekka, i godt selskap. Den fredagskvelden altså, den er helt hellig for min del. Lave skuldre, og sofakos står som regel alltid på planen på fredager. Det er liksom noe med det å senke skuldrene etter en lang uke, og ønske helgen velkommen. 

Hva er deres helgeplaner ? 

 

Smiiiil Maren

 

Min favoritt smoothie

God morgen hjerter. Torsdag, og snart helg igjen. Hva passer vel da bedre enn å starte denne torsdagen med å dele min favoritt smoothie med dere. Den er utrolig enkel, og består kun av tre ingredienser. 

 • 2 dl frosne bringebær 
 • 4 ss gresk yoghurt vanilje / mager vanilje kesam
 • 1/2 banan 

Putt alle ingrediensene i en blender, og spe på med litt vann. Kjør blenderen i et drøyt minutt, og vips har du en sunn, næringsrik og smakfull smoothie. Jeg blir aldri lei av smoothie, og det er perfekt å kose seg med hjemme, eller ta med seg på farten. Jeg lar gjerne blenderen kjøres, mens jeg tar en kjapp dusj eller steller meg. Da er smoothien klar når jeg er klar, også tar jeg den med meg i en shaker. Jeg tar som regel en håndfull nøtter også, slik at jeg får i meg sunne fettsyrer i tillegg. Da har jeg fått proteiner fra kesam, karbohydrater fra banan og bær, og fett fra nøttene. I dag har jeg en hyggelig dag foran meg, fylt med et cafebesøk, litt jobb, trening og bursdagsselskap. I dag har verdens beste pappa bursdag, og det er klart det må feires. Pappaen min, mannen over alle menn, mitt store forbilde, min rådgiver og store trygghet i livet. Gratulerer så mye med dagen papps, jeg er helt ubeskrivelig glad i deg. 

Jeg lovte å si hva jeg synes om The Revenant etter jeg så den kino i helgen. Jeg synes den var fantastisk bra, og har du ikke helgeplanen klar, så anbefaler jeg virkelig en tur på kino. Vær forbedret på et par litt heftige scener, men det er uten tvil en utrolig god film. 

 

Smiiiil Maren

 

To gode nyheter

Sponset pulsklokke

Jeg har to gode nyheter å dele med dere, som jeg vet mange har etterspurt. Den første er at Melina Meyer Magulas er tilbake i livet mitt, etter jeg måtte "sette henne på vent" til praksis-styret på sykehuset var over. Jeg liker å gjøre ting skikkelig, og jeg hater når jeg ikke klarer å fullføre mål jeg setter meg. Mange av dere har etterspurt løpeprosjektet, og hvor det ble av alle innleggene om kondisjonstrening. Det ble et ufrivillig opphold, og jeg innser at jeg satt målene litt vel høye. Nå er målene justert, planen er justert, og jeg starter opp med løpeprosjektet igjen helt helt rolig. Det som er fint nå, er at jeg selv starter "helt på nytt", og det gir jo muligheten for alle andre som kanskje er i samme situasjon å kaste seg på. Jeg starter med 2 løpeøkter pr uke, også tar vi det derfra. Stay tuned folkens, jeg skal ta dere med på hele reisen. 

Gla´nyhet nr to er at jeg i snart 2 uker har testet Polar V800 pulsklokke, og jeg må si at jeg virkelig har fått en ny treningskompis. Klokken er utrolig enkel å forstå, den er praktisk, og funksjonell. Den gir meg all informasjon jeg trenger, og mere til - men på et nivå jeg selv faktisk forstår. Den har en helt enorm batteritid, og jeg har faktisk ikke måtte lade den enda! Jeg fortsetter å teste, og gleder meg til å dele erfaringene mine med dere underveis. Jeg lærer masse, og finner haugevis av inspirasjon på håndleddet. 
Jeg synes det er så utrolig gøy å kunne få lov å dele litt inspirasjon på kondisjonstrening her i igjen. Jeg vet mange av dere har etterlyst det, og responsen var helt enorm når jeg først startet løpe-prosjektet, det er derfor en stor glede å ta det tilbake igjen. Jeg håper jeg kan få et par gjesteinnlegg av løpe eksperter her på bloggen også, med sine beste tips og triks. Øktene mine skal jeg selvfølgelig også dele med dere. Jeg gleder meg! 

Ha en herlig onsdag dere. I dag står det en innførings-økt i 45/15 intervaller på min plan. Det blir rolig i dag, og målet er bare å få kjenne litt på intervall-feelingen igjen. Nå er det jammen lenge siden sist. 

Er det flere som skal trene i dag?

 

Smiiiil Maren

Det var gøy så lenge det varte

Det var gøy å lenge det varte, men ikke overraskende har mildværet kommet til sørlandet og den hvite, fine snøen smelter bort. Jeg hadde en herlig tur rundt Odderøya i helgen, og det er litt trist å innse at det nok var den siste turen i kaldt og friskt vintervær, med tørr, kram snø. 


Det var en medstudent på Idrettshøgskolen som sa til meg en gang at hvis man alltid ventet på de rette forholdene, så ville man aldri få noe gjort. Det har jeg tatt med meg, og hver gang det er utfordrende vær eller forhold så tenker jeg på det han sa, og blir så motivert. Det er litt komisk, men jeg får alltid litt ekstra fightervilje og Rocky-feeling av utfordrende forhold. Maren mot naturen liksom. Haha. Noen som kjenner seg igjen? 

Når dere leser dette er jeg i full gang med muntlig eksamensfremlegg på sykepleien. I ettermiddag skal jeg virkelig bare kose meg, det må jeg alltid etter jeg har hatt en eksamen, levert en stor oppgave eller andre slike utfordringer. Jeg føler meg litt ekstra flink, og må liksom gjøre noe hyggelig for å "feire". Dagens feiring blir en ekstra god middag, en god treningsøkt og en liten runde med nettshopping. Det er livsfarlige tider på diverse trenings-nettbutikker nå. Det er så mange nyheter på vei inn, og jeg har jo lyst på absolutt alt. Jeg har bestemt meg for å unne meg én ting etter denne muntlige fremføringen, og én ting etter en større skriftlig gruppeeksamen neste uke. Så da gjelder det bare å plukke ut to favoritter. En premie kan like så gjerne være en god middag, et langt varmt bad med gode produkter, en tur til frisøren, en ekstra god dessert, kino med gode venner osv. Det trenger ikke koste noe, eller kreve så mye, det viktigste er at du koser deg og gir deg selv et velfortjent klapp på skulderen. 

Noen fler som unner seg selv en liten premie etter eksamener, eller andre store utfordringer?

 

Smiiiil Maren

Disse pannekakene må du smake

I dag har eksamensgjengen vært samlet hos meg igjen, for en siste gjennomgang før det braker løs i morgen. Det er viktig å kose seg litt når man jobber, og i dag hadde snilleste Steffen med seg pannekaker til oss. Dette er virkelig noen av de aller beste pannekakene jeg noensinne har smakt. Det kan jo ikke bli feil når banan, og peanøttsmør kombineres i skjønn harmoni. Jeg momset meg gjennom halve porsjonen før jeg kom på at dette må jo deles med dere. Jeg fikk lov å dandere pannekakene på et av mine fat, og knipse et par bilder til dere. 

Steffen er så snill at han ville dele oppskriften med meg også, og jeg deler jo selvfølgelig videre med dere. Det er viktig å dele på godene. 

Oppskrift på Peanut butter banana pancakes: 

 • En moden banan
 • 2 ss peanøttsmør (økologisk)
 • 1 egg
 • 1 ts bakepulver
 • En klype salt
 • Kanel
 • 5-6 dråper stevia vanilje
 • 2 dl glutenfri havregryn
 • 1 ss knuste linfrø
 • 1 ss chiafrø
 • Sukrin
 • Melk ( gjerne mandelmelk)

Mos bananen, og bland ingrediensene. Tilsett litt melk til jevn fin konsistens. Stekes i kokosfett. Jeg har som oftest en eller annen form for topping på mine lapper eller pannekaker, men disse er så gode i seg selv at det faktisk ikke er nødvendig. Dersom du ønsker topping vil jeg tro brunost, eller syltetøy er nydelig på. Mmmm


Det var dagens lille matinspirasjon her fra. Nå skal macen bort, og notatene til muntlig fremføring  i morgen finleses. Håper dere har en herlig kveld. 

 

Smiiiil Maren 

 

Fresh start på mandagen

God mandagsmorgen. For noen dager siden delte jeg en supershot med dere, som bestod av ingefær og sitron. Dette var det mange av dere som synes var spennende, og det synes jeg er veldig gøy. Jeg hadde litt flere ulike mini-smoothies og super-shots, og det var det mange av dere som fikk med dere på Instagram og Snapchat. Jeg har fått mange spørsmål om hva de andre inneholder, og om jeg kan dele - det kan jeg selvfølgelig! Den røde er en mini-smoothie, og dette er en oppskrift jeg bruker mye: 

 • Frosne bringebær
 • 2 ss mager kesam
 • 1 ss yoplait vanilje yoghurt 
 • Litt vann for perfekt konsistens

Kjør alt sammen i blenderen, og vips har du en deilig bringebær-smoothie. Den lys gule er en ingefær-sitron shot, og den har jeg allerede delt med dere i dette innlegget. Den grønne er faktisk en ferdig juice som jeg fikk av en venninne, og som jeg tenkte jeg ville smake. Den var absolutt god, men jeg må si jeg liker best de jeg lager selv, som jeg vet akkurat hva inneholder. Dette er en variant som har eple, lime, drue, ananas, spriulina og kiwi på listen over ingredienser. Den er absolutt god, og men som sagt, selv foretrekker jeg naturlig og hjemmelaget. 

 
Håper dere fikk litt inspirasjon til en frisk og god start på mandagen. Jeg ønsker hver og en av dere en super ukestart.

Har dere noen spennende planer for dagen? 

Smiiiil Maren 

 

Middagstips: Kyllingsalat

Det har virkelig tatt meg selv i nakken i det siste, og lager nå ordentlig middag til meg selv hver eneste dag. Det er fort gjort hvis man skal spise alene at man velger en kjapp løsning med knekkebrød, meieriprodukter eller grovbrød. Det er ikke middag!! Nå har jeg virkelig gått inn for å lage ordentlig mat hver dag, og fisk minimum to ganger pr uke. I dag koste jeg meg med denne retten, og jeg kaller det middag, selv om det ble inntatt rundt lunsjtider. Dette er en super middag for én.


Kyllingsalat er enkelt og godt, tar kort tid å lage og smaker godt. Jeg er helt avhengig av at kyllingen er riktig krydret for at en slik salat skal bli god. Jeg bruker et  tika masala krydder som virkelig setter en spesiell god touch på retten. Ellers tar jeg det jeg har av grønnsaker. I dag ble det salat, tomat, avokado, agurk og salatmiks. Jeg toppet med en lett dressing, og hadde 3-4 speltlomper til. Jeg fyller lompene med kyllingsalat, og topper med litt ekstra dressing. MmmmNå må jeg legge bort macen, og komme meg i dusjen. I kveld skal jeg på kino å se The Reverent. Jeg har hørt så mye bra om den filmen, og gleder meg så. Har noen av dere sett den? 

 

Smiiiil Maren 

Be unstoppable

Annonse

Jeg elsker å trene, det er ingen hemmelighet. Alle mine venner vet det, familien min vet det og dere lesere vet det. Aktivitet gir meg glede, energi, og styrke til å være meg selv - fullt og helt. Jeg tar opp dette temaet fordi jeg vet at mange jenter kjenner seg igjen, og jeg kan selv kjenne at når en viss uke melder sin ankomst så får jeg mest lyst å krype under dyna, med stor pose smågodt.


Men hvorfor gjør vi det? Fordi vi føler oss reduserte, det gjør vondt og vi føler oss ikke bra. Vel det burde vi, vi burde føle oss helt fantastiske, og ikke la oss stoppe av noe så naturlig, og kvinnelig. Det handler bare om å vite at du er trygg, noe du er med nye og forbedrede Libresse Triple Protection. Du kan dra på trening, du kan ta deg en løpetur, du kan gjøre akkurat det du vil. Ikke la det stoppe deg! 

Jeg drar på trening og føler meg 100% trygg, jeg løper, hopper, løfter vekter og står både på to og en arm. Fordi jeg kan! 


Nye Libresse Triple Protection er ny og forbedret for å gi oss jenter ultimat komfort, og trygghet til å være 100% oss selv - i alle situasjoner. Sidebarrierene er forsterket, det absorberer bedre og bindet er forsterket bak for optimal lekkasjebesyttelse. Libresse forstår jenter og deres behov, og jobber hele tiden for å utvikle nye produkter som møter dagens aktive kvinners behov.  
Smiiiiil Maren

Lyst å vinne treningstur til Thailand?

I samarbeid med Nordic fitcamp

Ja du leste riktig! Thailand turen med Nordic Fitcamp var i utgangspunktet fullbooket, men etter stor etterspørsel har Nordic nå klart å forhandle frem 10 ekstra plasser på campen. Disse plassene gjelder kun campen, uten flybilletten, og er da selvfølgelig rimeligere på pris. Rabattkoden jeg  har til mine lesere gjelder fremdeles, så den kan dere selvfølgelig benytte! Dette er de siste 10 plassene ledig, og etter det vil det ikke være mulighet for å få med noen flere. Her er det bare å kaste seg på hvis du har mulighet, jeg hadde synes det var så enormt gøy å ha med enda flere av mine lesere på tur. Det er faktisk en god del av dere som allerede skal være med. 10 stykker fra bloggen har meldt seg på, og det er jo bare helt fantastisk gøy!! Les mer om campen HER. 

Jeg gleder meg så til å oppleve Thailand sammen med dere, trene masse, spise eksotisk sunn mat, bade, nyte strandliv, trene enda mer, og høre på lærerike og inspirerende foredrag. Dette er et energi-boost av en tur, og jeg digger at jeg skal dele den med så mange likesinnede, herlige personer. Det er både gutter og jenter påmeldt, i alle aldere, med og uten treningsbakgrunn. Det er plass til alle - uansett! 

Så over til konkurransen. Dette er en Instagram-konkurranse, og må gjøre følgende: 

 • Lik Nordic Fitcamp på Instagram
 • Lik bildet det står KONKURRANSE på, og tagg tre venner du gjerne ville hatt med på tur
 • Fortell hvorfor akkurat du har lyst på denne turen. 

Tre små steg: Lik, tagg og kommenter, og vips er du med i trekningen av gratis treningstur til Thailand. Du har ingenting å tape på å prøve, så her er det bare å slenge seg på.

DCIM\100GOPRO\GOPR0251. 

Alle bildene i dette innlegget er tatt av Nordic-gjengen når de var i Phuket  i romjulen. Da var de nemlig nede å gjorde de siste forberedelsene til campen. Så bildene dere ser her er der vi skal være. Mange er opptatt av maten på slike turer, og på treningscamp med denne gjengen kan vi garantere sunn, næringsrik og god mat som bygger opp under hele tanken med turen. Du skal få energi, føle deg bra, du skal få trent godt, sovet godt, spist bra og hvor enn klisje det høres ut - ta noen gode steg mot den beste versjonen av deg selv. Jeg krysser virkelig fingrene for at det er en av "mine" som vinner turen. Jeg ble som nevnt i tidligere innlegg om denne turen, utrolig godt kjent med to av bloggleserne som var med på camp i fjor, og reiste faktisk på ferie med hun ene bare 3 uker etter campen var avsluttet. Jeg har jevnlig kontakt med dem begge to, og de sterke båndene som ble knyttet på denne campen, har resultert i sterke vennskap. Det er faktisk 8 stykker som var med på spaniaturen i fjor, som blir med til Phuket igjen i år. Jeg synes det sier mye. 

Legg igjen mailen din i kommentarfeltet her på bloggen hvis du ønsker mer informasjon om turen, og rabattkoden tilsendt. 

Lykke til med konkurransen. Det hadde vært ufattelig gøy å få med et par til av dere på treningscamp i eksotiske omgivelser. 

 

Smiiiil Maren

 

En fest i munnen

Jeg må bare titte innom dere en liten tur for å vise dere gårsdagens kveldsmat. Har du sett noe så digg? Dette er altså cottage cheese, med varme bringebær, valnøtter og questbar. I mine øyne en helt uslåelig kombinasjon. Dette var virkelig en fest i munnen. Jeg har blitt flink til å variere frokosten min, og spiser ikke like mye meieriprodukter som jeg gjorde en periode. Meieriproduktene er kanskje borte fra frokosten, men de forsvinner selvfølgelig ikke helt - jeg bare putter dem inn på kvelden i stede. 

Har noen av dere smakt Questbar ( eller annen type proteinbar ) sammen med meieriprodukter? Hvis ikke du har testet så anbefaler jeg deg så absolutt å prøve - du vil ikke bli skuffet. Et annet tips er gresk yoghurt naturell, flytende honning, valnøtter og mørk 70% kakao sjokolade enten knekt i små biter, eller raspet over. Helt magisk!

 

Smiiiil Maren

 

Lyst å utvikle deg og lære noe nytt innenfor trening?

Sponset TRX-kurs

God morgen hjerter. Jeg er tidlig oppe på en lørdag, og tusler rundt i leiligheten, rydder litt, fikser litt og koser meg med kaffekopp nr to i hånden. Jeg elsker å stå opp tidlig på lørdagsmorgenen, det er noe helt spesielt med den morgenstunden på lørdagen. Jeg har fri, jeg har god tid, og det føles som om hele verden fremdeles sover. Jeg går å tenker litt på alle mailene jeg får fra dere, og i det siste har det vært en hel haug av mail om tips til kurs, fagdager, seminarer, trenings-camper, og trenings-reiser. Jeg skal fortelle dere om alle mine trenings-reise planer i et eget innlegg i morgen, så der er det bare å følge med. Jeg har også tipset dere om Martin Norum sitt kurs i Kristiansand 11 februar, med tema trening og ernæring for fettforbrenning. Når det gjelder treningskurs, så har jeg en soleklar anbefaling, og det er TRX-kurs med Alexander Aalererud i regi av Gymline. Husker dere jeg deltok på dette kurset i Oslo i november? Det var et to dagers kurs, og ikke trodde jeg det var mulig å lære så enormt mye på så kort tid. Kurset var en helt super kombinasjon av teori og praksis. Jeg lærte mye jeg har tatt i bruk i min egen trening, og mye jeg har bruk på kunder. Jeg fikk en liten åpenbaring når det kom til kjernemuskulatur, og hvor lite jeg egentlig kunne om det fra før. Jeg fikk masse nye verktøy å bruke i min treningshverdag, og et kraftig utvidet øvelsesrepetoar. 
Alexander er en helt fantastisk dyktig trener og kursholder, noe jeg for så vidt visste fra før, men denne helgen fikk jeg det bekreftet så til de grader. Hele helgen var så lærerik, og et solid motivasjons-boost for min del. Noe av det beste var samholdet i gjengen, humoren og stemningen. Fy søren som vi koste oss. 

Nå er det snart tid for nye kurs, og dere kan se oversikt over kursdatoene, og lese mer om TRX kursene HER. Det finnes både TRX-gruppe, og TRX for PT. 

Nå skal jeg starte lørdagen min her, med en liten luftetur ute i snøen etterfulgt av en liten core-sirkel med TRX på Solsiden. Jeg ble rett og slett inspirert av dette innlegget til å finne frem slyngen min igjen. Ha en deilig lørdag dere! 

 

Smiiiiil Maren 

Hva motiverer meg til trening?

Jeg får så mye spørsmål om hvordan jeg klarer å være så motivert for trening, og hvordan det går an å være så glad i aktivitet, hvor kommer energien fra, og om jeg vær så snill kan lære det bort. Jeg har til og med fått flere forespørsler om å holde foredrag om dette temaet. Det er bare ett eneste lite problem - jeg vet egentlig ikke helt. Jeg sliter med å sette fingeren på en konkret ting som motiverer meg, eller akkurat hva som gir meg den genuine gleden.

Det som er fascinerende er at den gleden ved trening har bare blitt sterkere, og mer ekte, etter jeg startet sykepleierutdannelsen. Jeg tror kanskje det har en sammenheng med at jeg har fått en dypere forståelse for hvordan kroppen vår er satt sammen, alt som kan skje, alle sykdommer og skader som finnes, og at jeg er bare så inni hampens heldig som har en sterk, og vital kropp som fungerer. Jeg har ingen skader, ingen kronisk sykdom, ingen vondter og ingenting som holder meg igjen. Jeg er så ekstremt heldig som har en kropp som han løpe, hoppe, danse, og løfte. Tenk litt på det, du er søren så heldig som faktisk kan! 

Jeg har helt siden tidlig alder vært fascinert av kroppen vår, alt den kan og alt den får til. Alt kroppen vår selv ordner opp i, og sist men ikke minst alt den tåler. Du har denne ene kroppen, som du kan gjøre akkurat hva du vil med, så hvorfor velger du å la den svinne bort, fylles med usunnheter og aldri få utfordre seg selv? Kroppen din kan, du er skapt for bevegelse, så hvorfor holde kroppen igjen når den er skapt for utfordring og aktivitet? Hvorfor har vi kuleledd i hoftene, hvordan er bena satt sammen av ankelledd, kneledd og hofteledd, det er jo for at vi skal kunne bøye og bevege, løpe, gå og hoppe. 

Fotograf: Victoria Nevland

Nå skriver jeg meg bort, for jeg blir så ekstremt fascinert og imponert over denne menneskekroppen. Jeg tror det sitter såpass dypt, jeg tror det er her alt springer ut, og jeg tror dette er den egentlige grunnen til at jeg elsker fysisk aktivitet. Selvfølgelig er det også følelser involvert. Jeg er en endorfin-junkie. Jeg er avhengig av den endorfinrusen en god treningsøkt gir meg, det er en gratis lykkepille, og alle som har opplevd den magiske go´følelsen etter en treningsøkt vet hva jeg snakker om. 

Så hva motiverer meg til trening? Kroppen min fortjener bevegelse og aktivitet - det motiverer meg. God følelsen etter trening og endorfinene motiverer meg. Det å vite at jeg bygger en sterk kropp som skal tåle alle livets fremtidige utfordringer, slik som graviditet, fødsel, og alderdom motiverer meg. Det å vite at jeg har en kropp jeg kan stole på gjennom livets løp, og selvfølgelig en kropp jeg føler meg vel med. Fremgang på trening, og mestre nye ting gir også stor motivasjon. Alt dette motiverer meg. Trening er også en sosial arena for meg, og det gir meg stimuli på det planet også. 

Som dere skjønner er det vanskelig å sette ord på uten å skrive en avhandling, men jeg håper jeg har nådd ut med min tankegang om bevegelse fordi kroppen din fortjener det. Kroppen er skapt for bevegelse - så vær så snill å bruk den. 

Hva er din treningsmotivasjon? Del gjerne i kommentarfeltet. Jeg gleder meg til å lese hvorfor dere trener, og hva som motiverer dere. 

 

Smiiiiil Maren

Slik spiser jeg sunt på farten

Jeg har fått masse meldinger fra dere om hvordan jeg klarer å spise sunt når jeg er så mye på farten, og det skal jeg fortelle dere. Det handler rett og slett kun om planlegging, og jeg er virkelig ikke den flinkeste på det - men jeg prøver å bli bedre. I dag var jeg flink, jeg stod opp tidlig og laget i stand to gode matpakker. Jeg visste jeg skulle være på farten hele dagen, med flere forelesninger etterfulgt av jobbing med eksamensgruppen. 

Jeg lagde klart to bokser, en med omelett og en med kyllingsalat. Jeg tok med meg en pakke lomper, slik at jeg kunne legge omeletten inni en lefse, og lage kyllingwraps av salaten. Jeg hadde også med meg et eple, en flaske med fun-light, og en energidrikk. Så enkel, godt, og ikke minst smart. Da slipper jeg å bli fristet av usunne, raske alternativer i kantinen, og i tillegg sparer jeg penger. 

Hva synes du om disse matpakkene, kunne dette vært din matpakke på jobb eller skole? 

 

Smiiiil Maren

Min nye favoritt frokost

Nå har jeg spist havregryn og meieriprodukter til frokost så lenge at det var på tide med en forandring. Jeg disket derfor opp med en enkel omelett, med frisk salat, bringebær og knekkebrød. Ja jeg innrømmer at omeletten ser ut som en solid flykrasj, men den smakte i det minste helt fantastisk godt. 


Omeletten består enkelt og greit av 3 egg, brokkoli, sopp, rødløk, kalkunskinke og ost. Knekk eggene i en bolle, og visp godt, tilsett 1 ss vann pr egg, og litt salt og pepper. Stek brokkoli, løk og sopp i en stekepanne i et par minutter, kutt skinken i biter og ha det i pannen. Så heller du de vispede eggene over, og skrur ned varmen. Rasp ost og strø det på toppen. Så lar du bare omeletten stå å lage seg selv. 
Nå skal jeg komme meg avgårde på skolen for obligatoriske forelesninger, og jobbing med gruppeeksamen. En litt traust torsdag her med andre ord, men man må da ha noen av de også for å sette ordentlig pris på fridagene. Hva er dine planer for dagen? 


Smiiiil Maren 

 

Perfekt studiesnacks

I dag har vi hatt kollokviegruppe hjemme hos meg, og jeg elsker en hver anledning til å stelle i stand litt snacks. I dag ble det en fin miks av sunt og litt mindre sunt. Jeg hadde usaltede nøtter, chilli nøtter, safari kjeks, minigulrøtter, og tomater. Saft, pepsi max og kaffe stod også på menyen. Det er ikke så mye som skal til for å løfte studiemotivasjonen litt. 


Nå er det aller siste innspurt, på siste halvdel, av aller siste studieår, så er vi jammen meg ferdig utdannede sykepleiere. Nå skal vi skrive og fremføre en gruppeoppgave, etterfulgt av en skriftlig hjemmeeksamen som går over 3 dager. Jeg har havnet på en veldig fin gruppe, og tror dette skal gå fint. Etter dette er det kun bacheloren som står mellom meg, og tittelen ferdigutdannet Sykepleier. Fy søren så fort disse tre årene har gått, nå er det bare på bøye nakken, jobbe på og fullføre med stil.

I kveld har jeg kost meg på trening med mamma. Dere som følger meg på snap har sett hvor flink hun er for tiden. Hun jobber på, og selv om vi ikke trener de samme øvelsene, så er vi der sammen, motiverer hverandre, jeg sjekker litt teknikk underveis og vi sender hverandre positive smil og tilbakemeldinger. For meg er hun den perfekte treningspartner. Jeg koser meg så på trening om dagen, det er rett og slett skikkelig gøy igjen. Jeg har alltid vært utrolig glad i å trene, men det går jo alltids litt opp og ned med motivasjonen. Nå er motivasjonen virkelig på topp, og det er så deilig. 

Er det flere som har trent i dag? Hva stod på din treningsplan denne onsdagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Kickstart dagen med supershot

I en ukes tid har jeg startet dagen min med en supershot hver morgen. Denne shoten består av ingefær, og sitron, som har fått stått å kokt sammen over tid, og kjølt ned. Det er ikke en fancy oppskrift, og det er overhode ikke noe magisk med denne shoten. Dette er kun naturlige og de råvarer, som har naturlige egenskaper som kan ha svært positiv innvirkning på helsen din. Spesielt i forhold til mage, tarm og fordøyelse. 


Fordelene ved å få i seg ingefær er blandt annet at ingefær kan redusere luftplager i magen, det er antiinflamatorisk og demper betennelse. Ingefær inneholder også antioksidanter som styrker immunforsvaret. Ingefær kan ha en god innvirkning på kvalme og uvelhet, som for eksempel etter overspising.

Sitron gir også flere positive helsefordeler. Sitronen inneholder mye fiber, som stimulerer tarmene og peristaltikken ( får tarmen til å jobbe ). Det er en super kilde til vitamin C, som er fint å tilføre i den sesongen vi nå er inne i. Sitron er antibakterielt, og virker bakteriedempende, og stimulerer til utskillelse av giftstoffer.


Du trenger: 

 • To sitroner kuttet i skiver
 • En toppet teskje med frisk raspet ingefær, uten skall
 • Vann

Kok opp ca 7-8dl vann med sitronskivene og ingefær, la det stå å trekke i en times tid. Ta gryten av platen, og la det kjøle seg ned. Fyll på med litt ekstra vann hvis du ser at mye damper bort.Deretter siler du av, og heller det over på en passende flaske, fyll på med vann til flasken er full. Jeg brukte den største av Voss vannflaskene (750 ml). 

Sett flasken i kjøleskapet, og ta deg en liten kickstart-shot hver morgenen. Den smaker sterkt, men føles fantastisk godt. Skal dere noe spennende denne uken? Jeg har kun et mål for denne uken, og det er å komme i gang med yoga og pilates igjen. Ha en super onsdag dere! 


Smiiil Maren

 

Full body Bikini workout

Har du hørt om Kayla Itsines ? Jeg hadde hørt navnet, og såvidt tittet innom instagramprofilen hennes som er fyllt til randen av før og etter bilder av ulike mennesker. Jeg blir ikke spesielt motivert av slike bilder, og klikket meg kjapt ut av den profilen uten å tenke noe særlig mer over det. Så dukket dette navnet opp igjen og igjen, og når min kjære venninne Pia nevnte Kayla og hennes trening nå i helgen, så måtte jeg rett og slett bare finne ut av hva dette egentlig handlet om. Dette er ikke reklame, samarbeid eller noe som helst, bare test av et mye omtalt treningskonsept. 

Pia har satt seg litt bedre inn i dette enn meg, og inviterte meg med på en liten test-økt. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, men jeg er alltid klar for å teste noe nytt. Programmet het noe så fiffig som Bikini-body-guide, og der kjente jeg at jeg nesten falt av, men jeg har bestemt meg for å aldri dømme noe før jeg har testet, så tross navnet, tok jeg utfordringen og kjørte på. 

Vi kjørte to sirkeløkter fra programmet til Kayla, og det var bare så utrolig gøy, utfordrende og tungt at jeg må dele dem med dere. Kanskje flere av dere har testet det før, d vil dere kjenne denne økten igjen som Full body workout uke 2 & 4. 

Opplegget er slik at man kjører sirkelen så mange runder du klarer i løpet av 7 minutter, tar en liten pause, og kjører på i 7 minutter til. Så tar du deg en pause og gjør deg klar for sirkel 2. Kjør så mange runder du klarer av denne sirkelen på 7 minutter, liten pause, og 7 nye minutter. Så er du ferdig. Det er viktig med en god oppvarming, og nedtrapping. 

SIRKEL 1

 • 10 Halve Burpees ( legger deg ikke helt ned på bakken )
 • 30 Jump lunges
 • 15 Lay down pushups 
 • 15 Sumo squats

1. Burpees

I dette programmet gjøres det halve burpees, det vil si at du legger deg ikke helt ned på bakken i hver repetisjon. Se film HER. 

2. Jump lunges

Hoppende utfall, annen hvert ben. Pass på at du holder overkroppen oppreist, og gjør hver repetisjon med god teknikk - selv om syren sannsynligvis vil melde seg gansk ekjapt. Får du vondt i knærne, kjør utfall bakover, dynamisk, annen hvert ben, uten hopp. 

2. Lay down pushup

Gjør en armhevning, i bunnposisjon legger du deg helt ned på bakken, og løfter hendene fra bakken, sett hendene ned igjen, og press deg opp. Stram mage, og hold en rett og stabil linje. 


4. Sumo squat

Brede knebøy med kroppsvekt. Så med bred benstilling, og kom ned i en dyp knebøy, like under 90 grader. Kontrollert ned, og eksplosivt opp igjen. 

SIRKEL 2:

 • 15 Mountain climber pushups
 • 15 Straight leg jackknifes
 • 100 Skipping 
 • 24 Commandoes

1. Mountain climber pushups. 

Du står på hender og tær, og "løper" knærne inn mot brystet, annen hver gang. Etter fire mountain climbers tar du en armhevning, dette telles som  én repetisjon. 


2. Straight legged jackknifes

Ligg på bakken, og bruk magemuskulaturen til å komme opp slik at fingrene toucher tærne. Du kan kjøre begge bena samtidig, eller gjøre slik jeg gjør på bildet, med ett og ett ben. 


3. Skipping

Hoppetau. Vanlig singels hopp, 100 repetisjoner.

4. Commandoes 

Stå i plankepossisjon, og gå opp på strake armer, kontrollert ned igjen. Stram magen, hold plankeposisjonen og minst mulig bevegelse i hoftepartiet når du går opp og ned. 

Jeg la ut et bilde på Instagram for et par dager siden for å høre om flere hadde testet dette treningsopplegget. Responsen var stor, og det viste seg at det var mange som kjørte på med disse øktene, og fulgte planen. Jeg forstår jo at det er meg som er sent ute her, for dette har mange allerede oppdaget. Det er overhode ikke noe magisk ved denne treningsformen kontra annen trening. Jeg tenker likevel at hvis dette opplegget får folk opp av sofaen, og i gang med trening, så er det faktisk litt magi der likevel. Min konklusjon er at man kan kalle det hva man vil. Bikini-workout eller ikke, dette er supereffektiv trening!!

Har du hørt om Kayla Itsines, eller har du kanskje noe lignende opplegg du liker? Del det mer enn gjerne med meg i kommentarfeltet. Smiiiiil Maren

Maren tester: PolefitnessI dag har jeg vært solid utenfor komfortsonen, og testet Pole-fitness på Elixia Kristiansand. Skjønne Ragnhild Gaudestad møtte meg i resepsjonen med et stort smil, og jeg følte det lyste redsel og usikkerhet av hele meg. Heldigvis forsvant det meste av den usikkerheten og redselen etter de første minuttene sammen med Ragnhild. Hun fortalte meg at det overhode ikke er fokus på eksotisk dans, eller "sexy moves" på en stang. Poledance, eller Polefitness som det kalles, er er beinhard trening, imponerende kroppsbeherskelse og eleganse i fantastisk harmoni. Ragnhild har bakgrunn fra turn og dans, og for henne føltes Polefitness som den perfekte kombinasjonen av hennes to favoritter. Hun testet første gang i Aalborg, og ble helt frelst. Når hun flyttet hjem til Kristiansand fantes det overhode ikke noe miljø for pole, og Ragnhild tok derfor saken i egne hender. Med tillatelse fra sjefen sin i Elixia fikk hun lov å starte med kursing i polefitness. Det har ikke vært en dans på roser å starte noe slik i Kristiansand, og Ragnhild ble møtt av skepsis, og mye negativitet. Folk misforstod og mange oppfattet det som stripping. Ragnhild gav seg ikke, og godt var det, for i dag kjører hun fulle kurs med ventelister. Sørlendingene digger Pole-fitness, og stadig flere ønsker å teste denne relativt nye treningsformen. 


Ragnhild forteller om et helt unik samhold i kursgruppene, med god stemning, og en herlig team-spirit. Jeg fikk en liten privat innføring i dag, og lærte litt basic, et par spinns rundt stangen, noen små triks og et par styrkeøvelser på stangen. Jeg storkoste meg, og opplevde en helt enorm følelse av mestring når jeg fikk noe til. Dette var fantastisk gøy, og jeg gleder meg til jeg kan få fullføre et helt kurs. Så dette ut som noe du kunne tenke deg å teste?

Kanskje har du allerede testet Pole-fitness ? Fortell meg gjerne om dine erfaringer.Smiiiil Maren

Lysten på sunn pomme frites?

Sunn pommes frites, går det ann da? Ja det er klart det gjør. Pommes frites er i utgangspunktet ikke usunt, det er jo bare poteter, det er måten de blir tilberedt på som gjør dem usunne. Jeg er utrolig glad i søtpotet, og jeg er veldig glad i pommes frites, så da var løsningen soleklar - søtpotetfrites! Det er så enkelt å lage, tar ikke spesielt lang tid, og passer supert enten som snacks, eller som tilbehør til lunsj, eller middag. 

Jeg gjør det så enkelt som at jeg tar en middels stor søtpotet, skreller den, og kutter den opp i strimler. Fordeler dem på et bakepapir på et stekebrett, og krydrer godt med ønsket krydder. Jeg bruker havsalt, natvigs kryddermix og grillkrydder. Inn i ovn på 180 grader i ca 25-30 minutter. Følg litt med mot slutten slik at de ikke brenner seg. Så enkelt og greit. Bruk gjerne litt olje over dem hvis du vil, men det er faktisk ikke nødvendig. De blir litt mykere uten olje, men jeg synes ikke det gjør noe som helst. 


Som tilbehør bruker jeg sukkerfri ketchup og mager kesam med litt lime, og krydder. Søtpotet holder seg godt, og dersom du lager det til middag, er det helt supert å ha med som "restelunsj" dagen etter.  Det var dagens lille mat inspirasjon fra denne kanten. Nå skal jeg kose meg med siste del av en film jeg begynte å se før helgen, også er det rett i seng. Det tar på med Oslohelg, og jeg gleder meg til en god natt søvn i min egen seng. 

Smiiiil Maren 

Takk for meg Oslo

Sponset opphold

God morgen dere. Her sitter jeg med kaffekoppen, og kan ikke helt forstå hvor helgen ble av. Det har gått så alt for fort, og plutselig er det søndag og hjemreise. Det er ikke rart at tiden flyr, når man bor i så vakre omgivelser. Jeg har bodd på Frogner House så mange ganger nå at jeg har mistet tellingen, jeg storkoser meg her, og jeg føler meg hjemme her. Jeg kjenner igjen resepsjonistene, og uansett om de kjenner meg eller ikke, så føler jeg at de gjør det, på måten de smiler og ønsker meg velkommen. For meg så føles det som å komme hjem. 

Jeg velger som regel alltid å bo på ett fast sted, selv om Frogner House har leiligheter over hele Oslo. Denne gangen hadde jeg lyst å teste noe nytt, og sjekket inn i Frydenlunds gate, på Bislett. Leiligheten er stor, lys og utrolig fresht innredet. Alt fra vaskemaskin, til oppvaskmaskin, brødrister og kaffetrakter er på plass. Det er så deilig å være her, at Pia som jeg bor sammen med og jeg bestemte oss for å bestille mat, og bare bli i leiligheten i går. Det ble en super koselig kveld med sushi og kos.  

Helgen i Oslo har vært innholdsrik og fin. Dessverre har jeg ikke fått sett halvparten av de menneskene jeg hadde lyst å møte, men sånn er det når man bare har to små dager.  I dag er det hjem til sørlandet igjen, hjem til sykepleien og rutiner, gruppeeksamen og hverdagsliv. Positivt hverdagsliv. Min hverdag nå er så annerledes enn før jul. Det er fremdeles noen krav som må fullføres på sykepleien, og det er fremdeles ting som henger litt over meg, men det kan overhode ikke sammenlignes med tidligere. Jeg har det så mye bedre nå, og jeg har så mye å glede meg til fremover.

Så ja, jeg skal hjem til hverdagen, men det er en ny og veldig mye bedre hverdag. Nå som kaoset har lagt seg er det på tide å fokusere litt på meg selv igjen, og de tingene som gjør meg glad. Nok søvn, riktig mat - i riktige mengder, planlagte treningsøkter, med variasjon og overskudd, venninnetid, og dager fylt med absolutt ingenting. Jeg har det fint, det har jeg som regel alltid, men jeg har ikke hatt det helt optimalt i forhold til de grunnleggende behovene de siste månedene. Nå som ting har roet seg, praksisdelen av studiet er over, og de store eksamenene er unnagjort, så er det endelig på tid å se litt på egne behov igjen. Legge meg tidligere, stå opp til fast tid, spise ordentlig mat, og ikke bare raske løsninger. Jobbe med svakheter, og komme meg tilbake der jeg trives best. Jeg gleder meg. Det har ikke vært så mye snakk om nyttårsforsetter her på bloggen, og jeg har i grunn bare ett, og det er å finne tilbake til meg selv igjen - jeg kjenner jeg er på veldig god vei. 

Kan dere love meg å gjøre noe hyggelig i dag, noe som gjør deg glad? Ikke noe du må, ikke noe du burde, bare noe du har lyst til. Fortell meg veldig gjerne hva den tingen er, sånne ting synes jeg er så hyggelig å høre om. 

 

Smiiil Maren 

 

 

Frokostglede i kjent stil

Dagens frokost ble av det fargerike slaget - i kjent Maren stil! Pia dro avgårde til frisøren tidlig, og da hadde jeg ekstra god tid til å stelle i stand en koselig frokost. Alle som leser bloggen min vet at jeg elsker fruktfat, og i dag var intet unntak. Jeg dro innom butikken og fant både sharon/ persimon og granateple. Sistnevnte må jeg virkelig kjøpe oftere, det er jo så godt! Jeg har vært litt lei meg, for jeg trodde sharon sesongen var over, men sannelig fant jeg ikke to stykker på butikken i dag. Hverdagsglede! Jeg plukket også med meg kiwi, bringebær, blåbær, meieriprodukter og nøttemix, og dette ble altså resultatet. I dag har vi virkelig kost oss, med god lunsj, litt shopping og trening. Treningen var en svettefest uten like, og det beste av alt - kun ved hjelp av egen kroppsvekt. Jeg fikk knipset en haug av bilder til dere, og deler selvfølgelig økten med dere snart. I kveld blir det sushi, film, og joggings på oss. Rolig og koselig lørdagskveld. 

Hva har dere gjort denne lørdagen, og har dere noen spennende planer i kveld ?

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg føler meg som en vinner

Inneholder sponsede produkter / behandling

Dagen i går bare forsvant, og jeg rakk ikke oppdatere dere noe mer enn med et lite Tabata-treningsprogram på morgenkvisten. Håper mange av dere teste det forresten, det er en super effektiv økt som jeg personlig synes er kjempe gøy. Resten av gårsdagen forsvant i frisør, makeup, Vixen-fest og sosial hygge. Jeg startet dagen med et par timer bloggjobb på Lett Oslo, hvor jeg fikk spist min etterlengtede salat med søtpotet, grønne bønner, spinat og revet marinert kalkun. Mmm. Jeg fikk også med meg tre herlige juicer, som jeg tok med meg opp til Therese Haugsnes på Woxx frisører.


Therese transformerte håret mitt fra livløst og platt, til sunt, frisk og krøllete. Jeg ble også sminket av hennes kusine Marie, og fikk på vipper fra Alexandra Cascampas egen vippekolleksjon. Alexandra er en venninne av meg fra Kristiansand, så det var stor stas å gå lov å teste hennes vipper. De var lette og gode å ha på, og ga en helt fantastisk look for slike kvelder som dette. Kvelden forsvant i prisutdelinger, champange, en million selfies og høy kjedisfaktor. Jeg kommer nok aldri til å bli helt komfortabel på slike eventer, men vet dere hva - det er helt okei.

Det ble ingen pris på meg i år, men det gjør overhode ingenting. Som jeg skrev til dere i et tidligere innlegg så ble jeg nominert av dere lesere, jeg ble stemt frem som finalist av dere lesere, og at jeg da ikke tok seieren som en jury skulle bestemme, det gjør ingenting. Det er jo deres mening jeg bryr meg om, og når dere er fornøyde så er jeg fornøyd. Tusen tusen takk for stemmene, takk for tilliten dere viser og takk for alt dere gir meg. Jeg føler meg som en vinner takket være dere!

Jeg er så motivert nå, og skal bare jobbe på for å bli bedre. Midt mellom all festivasen i går fikk jeg snakket et par motivasjonsord med min herlige arbeidsgiver Nettavisen / Side 2. Det er ingen tvil om at det blir mye artig på den kanten fremover, og jeg er super klar for et spenstig 2016. Her er det bare å jobbe på. Gratulerer så mye til flotte Jørgine som tok seieren, power-lady så det holder, og en stor motivasjon. Jeg brukte snapchat flittig i går, så sjekk gjerne den ut. Dere finner meg på: marenerdvik

I dag skal Pia og meg virkelig utnytte en frilørdag i Oslo. Vi skal teste et nytt treningskonsept ( kamera er selvfølgelig med ), vi skal ut å spise lunsj, en liten shopping runde, og et par spennende møter. Jeg er så klar for denne dagen, endelig litt etterlengtet Oslotid med godjenta mi. 

Har dere en fin lørdag? Hva er planene deres for helgen? 

 

Smiiiiil Maren

 

I superform på 20 minutter

Har hverdagens kjas og mas slått deg rett i bakken? Sliter du med å forstå hvordan du skal få tid til den kickstarten du hadde planlagt for 2016, med gode rutiner og masse trening? Da har jeg ett ord til deg: Tabata. Tabata er effektiv intervalltrening hvor du jobber på i 20 sekunder, pause i 10 sekunder, jobber på i 20 sekunder , totalt 8 ganger. Det betyr at hele greia er over på kun 4 små minutter. 


Dette er 4 super effektive minutter, men for en fullkommen treningsøkt så liker jeg å kjøre litt flere tabatter i samme økten. Jeg velger meg ut noen øvelser, og kjører en runde Tabata på hver øvelse. 4 minutter knall hard jobbing pr øvelse, og 5 øvelser, det blir da 20 effektive minutter, og du har fått en super treningsøkt. Husk for all del å varme godt opp i minimum 10 minutter før du starter økten. Jogg rolig / gå i motbakke / elipse / sykkel, rull godt på skuldre, hofter, knær og ankler og kjør gjerne en runde med dynamisk streching. Jeg anbefaler å google: World greatest strech. Den bruker jeg mye selv! 

Jeg valgte følgende øvelser:

 • Goblet squat med kettlebell
 • Kettlebell swing
 • Stående roing med stang 
 • Skulderpress
 • BurpeesKjør gjerne ulike Tabatter i løpet av uken, for eksempel kan du starte uken med en tabatta som fokuserer på lår og rumpe, og avslutte uken med en som fokuserer mer på overkropp. Eller du kan kjøre fullkropp-Tabata et par ganger i uken. Benytt deg av øvelser du trives med, og gjerne utfordre deg selv med å putte inn en øvelse du synes er utfordrende og skikkelig tung - det er ofte de mest effektive. For meg er den øvelsen Burpees, og på denne økten valgte jeg å avslutte med 4 minutter burpees - fryktelig vondt,men fy søren så godt etterpå. 

Dere forstod opplegget sant? Jobbe 20 ekunder, pause 10 sekunder x 8. Benytt deg av en timer. Det finnes masse supre apper med slike timere som piper når du skal starte, pause og begynne igjen, last ned i Appstore på mobilen og sett i gang. 

Lykke til med treningen. Dette får du til - jeg heier på deg! 

 

Smiiiil Maren 

 

Lunsjen som gir deg alt du trenger

God morgen hjerter. Er det en god morgen? Jeg titter innom på morgenkvisten for å dele en sunn og deilig frokost eller lunsj med dere. Husker dere den sunne pizzaen jeg delte med dere forrige uke? Her har jeg brukt akkurat samme ingredienser til å lage en smakfull brødskive, som jeg brukte til å lage pizzabunnen. Eneste forskjellen er at jeg droppet oregano i denne varianten. Dere finner oppskriften HER. 


Jeg er ikke så flink på å få i meg varierte sunne fettkilder. Det blir som oftest bare nøtter, men det er jo egentlig helt tullete når man kan nyte en lunsj som dette, og da få i seg nødvendige fettsyrer fra både laksen og det gule i egget. Proteiner få du også i massevis fra laks og egg, grove karbohydrater får du fra havregryns brødet, og slenger du på litt grønnsaker slik som vist på bildene så har du et helt optimalt måltid i mine øyne. 
Håper du ble inspirert til å unne deg en sunn og god lunsj i dag. Dersom du ikke har ingrediensene eller hadde planlagt noe annet, så kan jo dette være en super kveldsmat, eller morgendagens frokost. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Oslotur og finalefest

Da var flybillett og hotell booket, og jeg gleder meg til en helg i Oslo spekket med morsomheter. Jeg lander fredag morgen, og da bærer det rett fra flyplassen til WOXX frisørsalong for å møte skjønne Therese som har vært så nydelig å sagt ja til å hjelpe meg med hår og makeup. Jeg er helt håpløs på akkurat det der, og er så takknemlig for all hjelp jeg kan få. Jeg trives best med en høy hestehale, naturlig sminke og i treningsklær, så når jeg nå skal på Vixen Blog Awards, og må pynte meg opp i kjole, høye sko og  hele pakka, så skal jeg innrømme at nervene kommer krypende. Det der er langt utenfor min komfortsone. 

Jeg har fått fikset litt opp i mine nedklippede sykepleie-negler også nå før helgen, og er super fornøyd med resultatet. Det er litt uvant for meg å ha slike negler. Neglene er laget med Bio Sculpture gele, som er et naturlig organisk produkt som ikke inneholder verken acryl eller andre skadelige kjemikalier. Bio Sculpture gele er satt sammen slik at den er både fleksibel og sterk, den skader ikke neglen, og skal holde like lenge som vanlige gelenegler. Sjekk ut Neglesalongen sin facebookside HER, eller ring Torunn for timebestilling på telefon: 99724897.

Behandlingen er sponset

Etter frisøren i Oslo på fredag er planen å møte fineste Pia min, vi skal nemlig bo sammen på Frogner House hele helgen. Flere av dere husker kanskje at jeg har vært på eventyr med denne spreke frøkna før. Pia og meg var trenere sammen på ShapeUp Bootcamp i Portugal i mai 2015, og har flere spennende prosjekter på gang for 2016. Forhåpentligvis blir ting litt mer spikret denne helgen, og jeg gleder meg til å dele med dere. 

Ellers blir helgen fylt med god mat, lave skuldre og venninnekos. Jeg gleder meg til å ta igjen tapt tid, og oppdatere meg på mine Oslojenter. Nå er det lenge siden sist Oslotur, og jeg gleder meg så til å si hei til byen som var mitt hjem i hele fire år. Jeg gleder meg til å titte innom favorittcafeene mine, treningsenteret, og butikkene vi ikke har her  på sørlandet. Favorittene er Zara, COS, Anton sport og Peak Performance. 

Hovedgrunnen til at jeg reiser er jo selvfølgelig Vixen Blog Awards hvor jeg utrolig nok igjen er finalist i kategorien Årets treningsblogg. Jeg vant denne prisen i fjor, og det var så enormt stort for meg. Det at jeg nå er finalist i år igjen er helt utrolig. Jeg har overhode ingen forventinger, man kan jo ikke vinne to år på rad? Men jeg skal dra på utdelingen og på festen, kose meg med de andre finalistene, og nyte en helaften med "kolleger". Jeg blir så inspirert av å se hvor dyktige andre bloggere er, og slike eventer som dette gjør at jeg får lyst å utvikle meg og bli bedre. 

Jeg gleder meg til dette, og jeg gleder meg til å ta dere med på det hele. På slike kvelder er det helt innafor å ha med seg kamera, og jeg skal dokumentere så godt jeg bare kan. 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg lurer meg selv i form

Nå er det nok mange av dere som lurer på hvordan i all verden man kan lure seg selv i form, og det skal jeg fortelle deg. Jeg snakker om kondisjonstrening, spesielt innendørs kondisjonstrening. Det er nemlig noe av det kjedeligste jeg kan tenke meg, men samtidig er det ingenting som gir meg en større endforfin-boost enn en god og svett kondisjons økt på mølla. Jeg har derfor innsett at jeg må lure meg selv litt for å gjennomføre disse øktene. Når jeg sier lure meg selv, så mener jeg egentlig underholde meg selv - for det er det jeg gjør. Jeg leser helt bevisst ikke blogger når jeg sitter hjemme i sofaen, jeg sparer dem til jeg skal trene cardio. Hva i all verden tenker du - jo det er faktisk slik at jeg deler opp økten min, og første del av økten går jeg i godt tempo i bratt motbakke mens jeg scroller meg gjennom blogger, instagram, nettaviser og facebook. Det ryker lett 20 minutter der, og da er jeg god og varm, og føler nesten jeg har fått 20 gratis minutter jeg ikke trengte å jobbe spesielt mye for. 

Så er det tid for å jogge litt, det er kjedelig, men da er jeg så varm og god i kroppen, og ikke minst lei av å gå oppover, at det faktisk er litt deilig å jogge på litt flatere underlag. Så da hører jeg på super-happy musikk og jogger i ca 10 minutter. Så går jeg over på favoritt-intervallene mine, 30 sekunder spurt, 30 sekunder pause x 10. Her løper jeg så fort jeg bare klarer. Jeg ser overhode ikke på mobilen når jeg løper disse intervallene, her må jeg konsentrere meg om å få med meg bena i raskt tempo, og ikke minst å klare å hoppe på og av mølla i fart. 

Vips, så har jeg kjørt en 40 minutters kondisjons økt, og samtidig fått oppdatert meg på alt som skjer på sosiale medier, svart et par mail og tekstet litt med venner eller familie. Nå er det nok mange av de blod-seriøse prestasjonstrenerene som synes dette er tull, for man skal da være fokusert når man trener. Det er jeg for så vidt enig i, og når jeg trener hardt eller løper intervaller så gjør jeg det aldri på denne måten, men når du har lyst å få tiden til å gå, så er dette en perfekt løsning for meg. Jeg føler faktisk at jeg lurer meg selv i form. 

Jeg må også si avslutningsvis at jeg har drevet på sånn her veldig lenge, og har øvd på å holde mobilen, mens jeg går/jogger på mølla. Jeg anbefaler at du er forsiktig i begynnelsen, og ikke trykk på mobilen før du er helt komfortabel med den distraksjonen, samtidig som du beveger deg. 

Et annet tips er å ta med seg Ipad å se en serie, høre lydbok, eller noe mer vettugt slik som en forelesning på det studiet du studerer, eller et foredrag om et tema du interesserer deg for. Eller kanskje du skal sette på en motivasjonsfilm, eller en treningsfilm som virkelig girer deg opp. Det er så mange muligheter dere - så her er det bare å begynne å teste ut. 

Nå skal jeg straks avgårde for en liten runde på tredemølla, og mobilen er proppfull av uleste blogger, uleste mail og masse nettaviser jeg gleder meg til å oppdatere meg på. 

Ha en super onsdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiil Maren 

 

En sunn og god start

En god start på dagen for meg betyr en god frokost, jeg varierer som regel mellom knekkebrød, meieriprodukter, og havregrynsgrøt. I dag startet dagen min så tidlig som 05.00, og siden det fremdeles er helt mørkt ute frister det mest med varm grøt, under et pledd i sofaen. Heldigvis spiser jeg denne sjokoladegrøten ofte, og hadde bilder av den liggende, tatt i dagslys. 

Sjokkogrøt som jeg liker å kalle den, er virkelig en fest for smaksløkene. At den i tillegg er næringsrik og holder deg mett lenge er en bonus. Jeg har delt oppskriften før, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Så her har dere oppskriften på sjokoladedrømmen. Kok opp grøten med vann og en slant melk først, ha i sukrin, kanel, stevia og kakao, og tilsett proteinpulveret helt på slutten for å unngå at det klumper seg. Spe på med litt ekstra vann om nødvendig. Smak til med salt. Jeg synes det er nydelig med kombinasjonen av søtt og salt, men det er viktig at det ikke blir for mye salt.
Nå skal jeg prøve å gjøre det beste ut av at dagen startet så fryktelig tidlig, og være litt effektiv på morgenkvisten. Håper dere får en herlig dag. Har dere noen spennende planer for denne tirsdagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Jeg lar det ikke stoppe meg

Jeg klager sjeldent på været, rett og slett fordi vi får ikke gjort noe med det, og da er det helt unødvendig å irritere seg. Snø, og stiv kuling kan være ganske så forfriskende og deilig. Spesielt godt er det hvis du har sittet inne hele dagen, jobbet på data eller sittet med studier. Konsentrert deg i mange timer, og hodet føles som det skal eksplodere - da er det faktisk ingenting som er bedre enn en tur ut i frisk luft. Jeg lar ikke vinterværet stoppe meg, og jeg har så lyst å prøve å inspirere dere til det samme. 

Jeg går så og si alltid til trening, uansett vær. Det er en fin vane å ha, for da får jeg automatisk frisk luft, og våkner til litt før økten min. Det var i grunn aldri et bevisst valg, det bare ble sånn, og nå er det en liten hverdagsvane jeg setter pris på. Har du noen slike hverdagsvaner som gjør at du får økt hverdagsaktiviteten din?I dag var jeg tung og trøtt i hodet etter flere timer bak macen, jeg hadde mest lyst å legge meg i senga å sove middag. Jeg så ut, og synet som møtte meg var snø, slaps og en sur vind. Det fristet minimalt, men jeg ignorerte sofastemmen, satt på glamusikk på ørene og tok turen ut. 30 minutter powerwalk ute, og sannelig kom ikke energien snikende tilbake. Jeg skjønner at du kanskje irriterer deg nå, og tenker at sånn fungerer det ikke for deg, men vet du hva - det vet du faktisk ikke før du har prøvd. Ta utfordringen da vel, test påstanden min om at 30 minutter i frisk luft vil få deg til å føle deg bedre, mer våken og mer energisk. Test det ut, og hvis det ikke funker så har du hvertfall prøvd. Hvis det derimot funker, så har du jo tidenes beste energikilde - helt uten noen andre forutsetninger enn kun deg selv og den friske lufta. Hvor digg er ikke det? 

 

Smiiil Maren 

Pizza - på den sunne måten

Mandag er ofte en dag mange tenker at de "starter på nytt". Ny dag, ny uke og nye sjanser. Jeg synes det er helt fint jeg, det jeg ikke synes er så fint er at man skal være så fryktelig streng mot seg selv og lage lister med nei-mat og ikke unne seg noe som helst. Det handler bare om å gjøre små smarte grep, og vips kan du kose deg med mye av den maten som mange gjerne kategoriserer som usunn. 


Pizza er et strålende eksempel, i går lagde jeg en minipizza, med bunn av havregryn. Den ble så utrolig saftig og god, og det beste av alt er at det tok kun 10-15 minutter å lage hele pizzaen. 

Til pizzabunnen trenger du:

 • 80g havregryn
 • 2 eggehviter
 • Salt, pepper & oregano
 • Litt vann for jevn fin konsistens

Slik gjør du:

Bland sammen ingrediensene i en bolle, og bland godt sammen. Spe på med litt vann, eller litt mer gryn for å få en jevn og fin konsistens. Bruk gjerne stavmikser for en jevn og fin røre. Spesielt hvis du bruker store havregryn anbefaler jeg å bruke stavmikseren. Form deigen som en pizzabunn på et bakepapir, inn i forvarmet ovn på 200 grader, i 10-12 minutter. Stek karbonadedeig, kylling eller hva enn du ønsker å ha på din pizza, kutt opp grønnsakene du ønsker og rasp ost. Når pizzabunnen er ferdig tar du den ut, smører på tomatpuré, ketchup eller salsa ( jeg bruker sukkerfri ketchup) legger på fyll og ost. Inn i ovnen i ca 5 minutter, bare slik at osten smelter. 


Som tilbehør brukte jeg mager kesam og ketchup. Kesamen topper jeg med en kryddermix av ulike type krydder, med blant annet paprika, hvitløk og havsalt. Vanligvis ville jeg laget en liten grønn salat til også, men i går ble det altså bare tre små tomater. Da gjenstår det bare å ønske dere en nydelig mandag, og husk at dagen blir ikke trøttere, kjipere eller tyngre enn du selv tillater at den skal bli. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Styrkeprogram for nybegynnere

Jeg har satt sammen et relativt grunnleggende styrkeprogram som jeg tenker er en fin start dersom du er ny, eller kun har drevet litt med styrketrening. Dette er et fint utgangspunkt dersom du ikke helt vet hva du skal gjøre på trening, synes det er vanskelig å sette sammen øvelser, eller bare trenger en fast plan for å faktisk få gjennomført treningen. 

Jeg har satt sammen en fullkropp-styrkeprogram, med hovedfokus på kroppens største muskler. Du får trent ben, rygg, bryst, skuldre, mage og armer. Jeg har ikke lagt inn spesifikke øvelser for armer i starten, men armene får kjørt seg i både armhevninger , nedtrekk, og brystpress. Etterhvert kan man spesifisere og konkretisere programmet mer ut fra hvilke mål man har, og hvor hovedfokus skal settes, man kan dele opp i såkalte splitt-programmer, og øke antall styrkeøkter pr uke. Nå i starten tenker jeg at det er helt supert å starte med fullkroppstrening to ganger pr uke, og supplere med en kondisjons økt. Husk at denne økten gjerne kan være en tur ute, skitur, spinningtime, gruppetime, osv. Gjør noe du liker - eneste kravet er at pulsen skal opp, og du skal bli litt svett i minimum 30-40 minutter. 

Dette er ingen fasit på hvordan man skal trene, dette er kun min personlige anbefaling. Det vil alltid være noen som mener noe annet, at en øvelse burde være med, eller ikke være der, og det vil alltid være hensyn som må tas ut fra treningsbakgrunn, skader, begrensninger i bevegelighet osv. Dette er altså ment som en inspirasjon, så håper jeg dere liker det. 

Programmet består av 8 øvelser, og jeg anbefaler å kjøre 8-10 repetisjoner pr øvelse, 3 ganger. Det skrives gjerne på denne måten: 8-10 reps x 3 sett. Start med en generell oppvarming med å jogge rolig, gå i motbakke, sykle eller ro i ca 10 minutter. Rull på skuldre, håndledd, ankler og sirkulære bevegelser for knær og hofte. Kjør et sett av hver øvelse med helt lette vekter før du starter på øvelsen. 

Øvelsene er som følger: 

 • Nedtrekk 
 • Knebøy med vekt foran kroppen (Goblet Squat)
 • Armhevninger (Pushups)
 • Sit-ups
 • Skulderpress
 • Utfall 
 • Brystpress
 • Planken

1. Nedtrekk 

Muskler som trenes: Primært Rygg, muskulatur mellom skulderbladene og litt armer 

Slik gjør du: Sett deg rett under stangen, ta et bredt grep, ca 5-10 cm berede enn skuldrene dine. Start bevegelsen med å trekke skulderbladene bak og ned, før du så trekker stangen ned mot brystkassen, len deg litt bakover når stangen kommer ned så den ikke treffer hodet. Pass på at du har en stolt holdning, med brystet godt frem. Press albuene ned, de skal hele tiden peke rett ned mot gulvet. Når stangen er rett under haken, ved brystet så snur du bevegelsen, skuldrene heises, armene rettes ut og du er tilbake til startposisjon igjen. Aktiver skulderbladene på nytt, og gjenta. 

Repetisjoner: 10x3

2. Goblet Squat

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Står med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Hold vekten foran kroppen, brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Dersom du klarer å opprettholde en rett og fin rygg, og er bevegelig nok må du gjerne gå lenger ned. Press deg selv opp, og tilbake til startposisjon. Stram rumpen godt i topposisjon. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Repetisjoner: 10x3

3. Pushups / armhevninger

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til toppposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Repetisjoner: 10x3 

Enklere variant: Sett knærne i bakken, eller gjør øvelsen mot en benk. 

4. Sit-ups 

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur / mage

Slik gjør du: Ligg på ryggen, armene plasseres bak nakken (merk deg at armene holdes her for å støtte nakken, men de skal ikke dra i nakken), knær bøyes, føtter i bakken. Start bevegelsen med å aktivere magemuskulaturen og tenk at de trekker deg opp mot taket, du trenger ikke gå så høyt opp, det viktigste er at du kjenner at du har fått kontakt med muskulaturen. Hold spennet i 2-3 sekunder i topposisjon, snu bevegelsen, og kon kontrollert tilbake til utgangsposisjon. 

Repetisjoner: 10x35. Skulderpress

Muskler som trenes: Skuldre

Slik gjør du: Sitt oppreist, stram mage og brystet frem. Start bevegelsen med vektene plassert i hver hånd, like ved ørene. Press vektene rett opp, mens du beholder en rett og fin rygg, og strammer magen. Senk vektene kontrollert ned igjen til startposisjon og gjenta. Tenk at vektene skal gå i en rett linje fra start til stopp.

Repetisjoner: 10x3

6. Utfall

Muskler som trenes: Ben, fremside lår og rumpe 

Slik gjør du: Stå oppreist med vekter i hver hånd ( kan også gjøre med stang, eller uten vekter). Overkroppen oppreist, rett rygg, brystet frem og blikket fremover. Ta et kontrollert steg frem, bøy til det bakre kneet nesten berører bakken. Skyv fra og kom tilbake til startposisjon, bytt ben og gjenta. 

Repetisjoner: 10 pr ben x 3


7. Brystpress:

Muskler som trenes: Bryst primært, armer og fremside skulder

Slik gjør du: Ligg på en benk me vektene i hver hånd, ved brysthøde, press vektene rett opp fra kroppen, senk dem kontrollert ned igjen og gjenta. Pass på at du holder et spenn i overkroppen, brystet opp og strammer magen. 

Repetisjoner: 10x3

8. Planken

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur, stabilitetmuskulatur

Slik gjør du: Startposisjon på albuer og tær, press deg opp og hold en strak og fin planke. Det krever at du er bevisst på å aktivere muskulaturen din, stramme mage, stramme rumpe, og lår. Albuene er plassert like under skuldrene for minst mulig belastning på dem. Pass på at linjen din er rett, og at du ikke blir som en hengekøye, eller skyter rumpa i taket. Ha kontroll på skulderbladene dine, og øvre del av ryggen, slik at du ikke henger på skuldrene. 

Repetisjoner. Maks tid med god teknikk x 3  (Jeg startet selv på 30 sekunder, og er nå på ca 1 minutt med god teknikk - dette krever øvelse, og at du er ærlig med deg selv. Planken med dårlig teknikk kan gjøre mer skade enn godt )Jeg har forsøkt å gjøre dette så enkelt som mulig, og man kan selvfølgelig ta med mye mer informasjon, gå mye dypere i hvilke muskler som trenes, hjelpe-muskler, støtte muskler, variasjoner av øvelsen osv. Nå har jeg valgt å gjøre det så enkelt som mulig i starten, så tar vi det gradvis videre med å innføre ny informasjon, utvikle øvelsene, snakke om hvordan endring av grep kan endre bruk av muskulatur, hvilke øvelser som er smart å gjøre i hvilken rekkefølge, hvilke øvelser man med fordel bør gjøre, og hvilke man kanskje bør unngå relatert til ulike målsetninger eller skader. Dette med treningslære er en utrolig spennende verden, og styrketrening er et stort og fantastisk spennende fagfelt. Jeg gleder meg til å snakke masse mer styrketrening med dere, men for at alle skal henge med så ønsker jeg at vi starter enkelt. 

Håper du fikk litt inspirasjon til styrketrening med dette innlegget, spør gjerne dersom det er noe du lurer på. 

 

Smiiiil Maren

Min frokostfest

Gårsdagens frokost ble så god, at jeg gjentar suksessen i dag. Jeg vet det er sært, men jeg koser meg veldig med å lage små frokost og lunsj fat. På frokostfatene mine liker jeg å ha meieriprodukter, frukt, bær og nøtter, eller knekkebrød / grovt brød med ulike typer pålegg, grønnsaker og frukt. I går ble det altså denne fargerike kombinasjonen av cottage cheese, vanilje yoghurt, blåbær, bringebær, eple, sharon, jordbær og mandler. 


Når jeg tar bilder av maten så er den ren og pen, men når jeg spiser den så toppes skålen med mandler, masse kanel og sukrin, og ser kanskje ikke like delikat ut lenger. Jeg tenker at det er likevel viktig å vise akkurat hvordan den ser ut når den spises og ikke bare oppstilte bilder. Spør du meg så synes jeg i grunn den ser ganske digg ut - selv når den er nedlesset i kanel. 


I dag skal jeg gjøre en liten ting jeg har hatt lyst å gjøre lenge, nemlig fikse fine, velstelte negler. Jeg har alltid ønsket meg litt lengre, pene negler, men har ikke kunnet ha det grunnet praksis på sykehuset. Nå som praksisen er over, og jeg ikke skal jobbe på sykehuset på noen måneder så lar det seg gjøre. Det høres ut som en bitte liten ting, men jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig. Senere blir det også en treningsøkt, før jeg skal ut å spise og på kino i kveld. 

Kamera er med på trening, og jeg skal få tatt noen bilder av et basic styrkeprogram til bloggen. Et enkelt kom-i-gang program som er fint å starte med dersom man er ny til styrketrening, eller kanskje ikke har trent på en lang periode, og ønsker å starte med en grunnleggende styrkeprogram. Høres det spennende ut? 

Ha en herlig lørdag dere, og takk for alle fine ord dere legger igjen om dagen. Jeg har i grunn bare lyst å oppdatere og lage spennende saker til dere hele tiden når dere gir så mye tilbake, er så engasjerte og ikke minst så utrolig takknemlige for ting jeg deler. Vet dere hvor mye det betyr for meg? Tusen tusen takk!!

 

Smiiil Maren

 

 

Topp 7 rumpefavoritter

To timer etter jeg publiserte innlegget med mine benfavoritter så begynte mailene å komme, med spørsmål om mer informasjon, mer bilder og mer inspirasjon. Ingenting gjør meg mer gira enn at dere engasjerer dere, og selvfølgelig kan jeg snakke mer om bentrening. Så her mine skjønne, her kommer bilder og beskrivelse av utførelse og teknikk av alle mine styrkefavoritter for ben, med hovedfokus på rumpe. 

1. Strake markløft

Slik gjør du: Stå oppreist med stanga forann deg, inntil lårene. Start øvelsen med å bøyde deg fremover, mens hoften glir bakover, knær holdes så rette som mulig. Nøytral rygg hele veien. La stanga gli langs bena, og gå så langt ned du klarer med rett rygg (ofte like neddenfor knær), retuner til startpossisjon ved å dra deg opp igjen med bakside lår og rumpe.

Pass på: Hold spennet, og unngå krumming av ryggen. Stramme magen.

Antall repetisjoner: 10x3

2. Kabel Squat

Slik gjør du: Stå oppreist med stolt holdning, skuldrene tilbake og brystet frem. Hold underhåndgrep på stanga, og bøy kontrollert ned til like under 90grader i kneleddet. Press deg oppigjen med vekt på hælene, skvis rumpen godt i toppossisjon og gjenta. Prøv deg litt frem med vekter, men her kan du gjerne ta godt i, ved for lite vekt vil du kunne havne i ubalanse og falle bakover. 

Pass på: Press knærne ut, slik at de ikke faller ikke. Rett og fin rygg. 

Antall repetisjoner: 12 x 3 

3. Bulgarsk utfall 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på en benk bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topppossisjon, og gjentar. Armene holdes forann deg, eller i siden. Øvelsen kan gjøres med hantler / vekter i hendene, eller en stang på nakken, eller uten vekter. Legg gjerne på et lite hopp i topppossisjon dersom du kjører øvelsen uten vekt. 

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over forten. Tungden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 

4. Knebøy med stang

Slik gjør du: Stå med skulderbreddes avstand mellom bena, rett og fin rygg, brystet frem. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Dersom du klarer å opprettholde en rett og fin rygg, og er bevegelig nok må du gjerne gå lenger ned. Press deg selv opp, og tilbake til startposisjon. Stram rumpen godt i topposisjon. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Pass på: Rett og fin rygg, press knær ut, knær over tær. 

Repetisjoner: 10x3 

5. Box jumps

Slik gjør du: Finn en høyde du er komfortabel med, og still deg foran. Høy ned i knærne, og ta solid sats, hopp opp og land så mykt du klarer. Land med bøyde knær, og rett deg så opp. Hopp eller steg ned. Gjenta. 

Repetisjoner: 8x3

6. Glutebridge / Hipthrust

Slik gjør du: Ligg på bakken med bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Vektstangen plassert på hoften. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Ha gjerne en pute mellom hoftebena og stangen. 

7. Stepup 

Slik gjør du: Finn en benk, eller boks i passelig høyde. Prøv deg litt frem, start gjerne i like over knehøyde. Steg opp på kassen, og løft deg selv opp. Senk den kontrollert ned igjen og steg enten opp igjen på samme ben, eller bytt den og kjør annen hvert ben opp og ned. Hold overkroppen oppreist, stram magen og "stolt holdning" med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget op eksplosivt, og senk kontrollert ned. 

Repetisjoner: 10x3

 

Håper du fikk litt inspirajson til å trene opp en sterk og stram bakdel. Ikke bare ser det flott ut, men en sterk rumpe er med på å reduere faren for skader i blandt annet knær, hofte og rygg. Det minsker også risiko for strekk i lysk og hamstring. I tillegg vil en sterk og veltrent bakdel gi økt eksplosivitet, og økt fart/fremdrift. Du vil også øke evnen til å hoppe høyere/lengre og løfte tyngre. Så her er det bare å starte rumpetreningen dere!!

 

Smiiiiil Maren

Fire favoritter for sterke ben

Jeg bruker så og si alltid frivekter når jeg trener ben, men i det siste har jeg lekt meg litt med ulike apparater, og sannelig har det ikke snikt seg inn et par nye favoritter. En ting jeg bare må avklare med en gang, og det er at jeg tar ikke den vekten som er vist på bildet i benpress. Alle disse vektene var lesset på når jeg skulle kjøre øvelsen - kan dere tenke dere noe mer irriterende enn det? Når man kommer å skal trene en øvelse, også har den forrige personen ikke tatt av vektene og det ser ut som dette. Håpløst!

Mine topp 4 benøvelser i apparat:

 • Benpress
 • Lårcurl
 • Legextention
 • Kickbak i apparat ( funker også supert i kabel )

Jeg liker ellers godt ulike knebøyvarianter med stang, utfall med hantler, strak markløft og hipthrust med stang. Step up, Box jump og Bulgarsk utfall med hopp er også svært effektive og gode øvelser som jeg ofte benytter meg av. 

Når jeg tenker meg om så finnes det utrolig mange gode øvelser for ben, og jeg kunne ramset opp en hel haug, men i dag holder jeg meg til favorittene.

Hva er dine favoritt benøvelser - både med og uten bruk av apparater? Smiiiil Maren

Dette betyr alt

Dere er helt ubeskrivelig gode, vet dere det?? I dag fikk jeg en mail om at jeg er finalist i årets Vixen Blogawards i kategorien Årets trening og heblogg. Det betyr at dere har stemt meg frem, selv om jeg ikke har mast på dere overhode, ingen innlegg med link til stemmeknapper - ingenting, og likevel har dere stemt meg frem. Jeg er så overveldet av dette, og så utrolig overrasket. Sist men ikke minst, så er jeg helt enormt takknemlig. Tusen tusen takk!

Dette er så stort for meg, og ekstra stort er det akkurat i år. Dette året har vært hektisk på alle andre områder enn bloggen. Jeg visste når jeg valgte å ta sykepleierutdannelse ved siden av bloggen at det ville bli krevende og til tider rimelig kaotisk - og det kan jeg skrive under på at det ble. Bloggen har på en måte fungert som mitt fine lille fristed, et sted hvor jeg kunne snakke om det jeg brenner for, dele ting jeg liker og kommunisere med likesinnede. Jeg var så redd jeg ikke skulle klare å holde liv i bloggen, at jeg ikke skulle klare å møte forventningene til dere leserene, og mest av alt så var jeg redd jeg ikke skulle klare å nå ut til dere med treningsglede, inspirasjon og motivasjon til en sunn, sterk, frisk og glad livvstil. Nominasjonen til Vixen gav et stort boost for min del, og finaleplassen nå gir meg en følelse av at jeg allerede har vunnet. Jeg har vunnet fordi dere har stemt meg frem, og hvis det betyr at dere er fornøyde, så er det faktisk alt som betyr noe.

Tusen tusen takk - dette var virkelig en gla´nyhet som betyr mer for meg enn dere aner!

 

Smiiiiil Maren

 

I superform med Kettlebells

Foto: Victoria Nevland - for ShapeUp. Location: Crossfit 46.

Du har kanskje sett den kuleformede saken med håndtak i ulike farger stående på treningsenteret? Kanskje har du hatt lyst å ta en nærmere titt på den, men ikke helt visst hva du skal gjøre med den? Den kuleformede saken er en Kettlebell, og det er et fantastisk treningsredskap. Jeg trener selv mye med disse kulene, og i dag har jeg lyst å dele noen av mine kettlebell-favoritter med dere. Jeg mener at at trenings skal være positivt, og noe du gleder deg til. For meg gir trening med disse kulene treningsglede, og jeg håper du vil oppleve det samme.

1. Pushups mellom to kettlebells

Hvilke muskler trenes: Bryst, triceps, skuldre og kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på hver sin kettlebell, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til topppossisjon.

Pass på: Holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Enklere variant: Armhevninger med knærne i bakken.

Antall repetisjoner: 10x3

2. En arms skulderpress

Hvilke muskler trenes: Primært skuldre, og kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå med hoftebreddes avstand, la kula hvile på brystet. Hold brystet godt frem, stram rumpe, og magemuskulatur og roter kulen utover mens du presser den opp over hodet på strak arm. Senk kulen kontrollert ned igjen til skulderhøyde, roter kulen innover, og tilbake til hvilepossisjon på brystet, og gjenta.

Pass på: Unngå svai for mye i korsryggen

Antall repetisjoner: 8 x 3 pr side

3. Strak markløft

Hvilke muskler trenes: Bakside lår, rumpe og rygg

Slik gjør du: Stå oppreist med kula forann deg, mellom bena. Start øvelsen med å bøyde deg fremover, mens hoften glir bakover, knær holdes så rette som mulig. Nøytral rygg hele veien. Gå så langt ned du klarer med rett rygg (ofte like neddenfor knær), retuner til startpossisjon ved å dra deg opp igjen med bakside lår og rumpe.

Pass på: Hold spennet, og unngå krumming av ryggen. Stramme magen.

Antall repetisjoner: 10x3Situps og Renegate-row ( som vist øverst og nederst i innlegget ) er to andre øvelser jeg liker veldig godt. Disse øvelsene og enda et par til kan du se i denne månedens utgave av ShapeUp. Har du testet trening med kettlebells tidligere? Smiiiil Maren

 

Sunn kickstart på 2016

"New year - New you". Vi har alle sett overskriftene, vi har alle lest sitatene og vi har nok alle tenkt en liten tanke om at i 2016 har vi et lite ønske om å leve litt sunnere. Kanskje er du en av dem som rynker litt på nesen av alle disse krampeaktige nyttårsforsettene, eller kanskje er du en av dem som ønsker å ta litt tak i egen livsstil. Uansett hva din motivasjon er, så anntar jeg at du har et ønske om å være sunn, sprek og sporty, for det er jo i grunn det denne bloggen handler om, og av en eller annen grunn har du klikket deg inn her.


Jeg har lyst å dele litt sunn og enkel matinspirasjon med dere, for det tristeste jeg ser er når folk gir opp den sunne livsstilen i ren frustrasjon over at det er så komplisert, forvirrende og vanskelig. Det trenger det så absolutt ikke være! Jeg er så glad for at jeg har denne bloggen, mitt eget litt forum, hvor jeg kan få lov å spre budskapet mitt om at sunn mat er både godt, enkelt og gøy.

Jeg tenker at jeg kan babble i vei om makro- og mikronutrienter, kalorier, om termisk effekt, og den molekylære oppbygningen av ulike næringstoffer, men helt ærlig, er det det dere vil ha? Jeg tenker at hadde jeg vært frustrert over hva som var sunt og ikke sunt, eller manglet motivasjon på sunn mat, så hadde jeg ønsket meg konkrete tips, oppskrifter og bilder av spesifikke matvarer og matretter jeg kan benytte meg av. I dette innlegget er det akkurat det jeg har lyst å gi dere, tips til sunne næringsrike frokoster, gode lunsjer og smakfulle middager.

FROKOST:

Jeg er et ordentlig frokost-menneske, og synes det smaker himmelsk med mat på morgenen. Det er ikke alle som har det sånn, og da tenker jeg at det kan være smart å spise noe lett og gjerne litt søtt og friskt på smaken.


Da ville jeg anbefalt meieriproukter med frukt, nøtter og bær. Meieriprodukter som cottage cheese, skyr og kesam er proppfulle av proteiner, inneholder lite kalorier og smaker nydelig. Min favoritt er eplebiter i bunn, etterfulgt av cottage cheese, og skyr, eller vanilje kesam. Så topper jeg det med friske bær og en håndfull usaltde nøtter. Strø gjerne litt kanel over. Du kan gjerner bruke frosne bær, da dette er mye billigere. Varm dem gjerne litt i en kjele eller micro før du heller det over skålen.
Andre frokost favoritter er knekkebrød med proteinrikt pålegg. Eksempler på proteinrikt pålegg er egg, ulike type skinke, makrell i tomat, og ost. Har du tid og lyst å bak gjerne dine egne knekkebrød, min oppskrift finner du HER. Havregryn er et annet supert alternativ. Kok grynene opp på vann, og gjerne en slump melk, rør gjerne inn proteinpulver på slutten av koketiden hvis du har det tilgjengelig, både for å sette en god smak og øke protein innholdet. Hvordan jeg lager min sjokoladegrøt, og hva den inneholder finner du HER.LUNSJ:

En sunn, næringsrik og god lunsj kan gjerne være en stor salat med masse godsaker. Feilen mange gjør med salat er at de tenker at det er kun grøntfór, men det er det så absolutt ikke. Fyll salaten din med masse godt, og en god proteinkilde slik at den metter godt. Jeg liker å fylle salaten min med mais, tomat, salat, avokado, agurk, og rødløk av grønnsaker, og som proteinkilde liker jeg egg, skinke / linser / bønner / kylling / reker / laks eller roastbiff. Jeg spicer den gjerne opp med fetaost, pinjekjerner, cashewnøtter, pesto og balsamico. Her kan man gjøre salaten akkurat så spennende man vil, og det er en super måte å få brukt opp litt i kjøleskapet, og dermed kaste mindre mat.
En annen lunsj favoritt er rugbrød/grøvt brød med godt pålegg, omelett med skinke, brokkoli, spinat og ost, eller wraps med lett philadelphia ost, røket laks, ruccola, rødløk og pesto. En wrap kan fylles med absolutt alt du ønsker, så her er det bare å være kreativ. Finn frem dine favoritt ingredienser, og fyll dem i en speltlompe, eller fullkorn tortilla lefse.


MIDDAG:

Her er det mye godt å velge i, og jeg tenker at så lenge man kan en god base med proteinkilde som fugel, fisk eller kjøtt, og en grov kabohydratkilde slik som feks søtpotet, vanlig potet, fullkorns ris, lefser/lomper eller fullkorn pasta og en solid dose grønnsaker så er man garantert i å lykkes med en sunn og god middag. Prøv å tenk litt kreativt og se hva du kan gjøre med disse baseingrediensene. Du kan for eksempel lag en form med laks, chillisaus, matfløte og grønnsaker. Oppskrift finner du HER. Et annet alternativ er Taco med kabonadedeig, fullkornslefser, kesam istede for rømme, salsa uten sukker og vips er tacoen ren helse mat.


Andre middags favoritter er fiskesuppe med ekstra fiskebiter, ha gjerne grøvbrød til, eller du kan steke fiskekaker med grønnsaksmos, eller hva med en saftig biff og dampede grønnsaker, og stekt søtpotet? Lompepizza er også et supert alternativ, og det tar virkelig ingen tid å lage. Ha litt salsa, tomatpure eller ketchup på en lompe eller lefse, legg på den proteinkilden du ønsker, enten det er skinke, kylling, bigg eller annet, så kutter du opp å legger på det du ønsker av grønnsaker - for eksempel tomat, løk, sopp og mais, før du topper det hele med ost og slenger pizzaene inn i ovnen til osten har smeltet. Se min versjon HER. Spagetti bolognese, hvor du erstatter pastaen med strimlede grønnsaker er også et spennende middagsalternativ, oppskriften finner du HER.


Jeg synes også sushi er et supert alternativ hvis du ikke har tid, eller lyst å lage middag. Sushi er en super måte å få i seg fisk på, og ønsker du ikke så mye ris så kan man alltids bestille sashimi.Jeg kjenner jeg ble ordentlig sulten av dette jeg! Jeg har jo så mye mer mat jeg har lyst å dele med dere, og jeg har et så inderlig sterkt ønske om å vise dere hvor enkelt, gøy og raskt det kan være å lage seg et sunt og næringsrikt måltid. Tenk fargerik mat, ubehandlet og rent. Lag gjerne rettene dine delikate og fristende - vi spiser nemlig med øynene også, og det frister så mye mer når maten ser innbydende ut.

Jeg håper du fikk litt inspirasjon på matfronten i dette innlegget, og har du noen spørsmål så er det bare å fyre løs i kommentarfeltet. Du må selvfølgelig også gjerne dele dine sunne favoritter. Ingenting er jo bedre enn når vi kan inspirere hverandre.

 

Smiiiil Maren

 

Mine topp 10 reisemål

Jeg er så reisesyk om dagen at det gjør fysisk vondt. Jeg er ordentlig misunnelig på alle dem som farter rundt i karibien, Thailand og andre solfylte, deilige steder. Jeg satt meg derfor ned i dag morges, med kaffekoppen i hånda, og skrev opp mine topp 10 reisemål, og jeg har bestemt meg for at minimum to av dem skal besøkes i 2016.

Bildene er lånt fra Weheart it.

Thailand er jo allerede booket, så den destinasjonen kan hukkes ut. New York har jeg vært før, men jeg følte ikke at jeg ble ferdig med den byen overhode og må bare tilbake. Ellers er Mexico, Santorini og Dubai veldig høyt oppe på lista. I Norge har jeg enormt lyst å oppleve Trolltunga, og det må jeg bare få til i vår og/eller sommermånedene.

Her har dere hele favorittlisten:

 • Mexico
 • Maldivene
 • Dubai
 • Zanzibar
 • Thailand
 • Miami
 • New York
 • Australia
 • Santorini
 • Norge - Trolltunga, Lofoten og Galdhøpiggen

Nå er jeg spent på å høre om deres drømmedestinasjoner? Har noen av dere besøkt noen av mine kanskje? Del mer enn gjerne erfaringer, reisetips og dine reisedrømmer med meg.

 

Smiiiil Maren

 

Heia januar-gjengen

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lest om denne magiske mandagen, årets første, mandagen over alle mandager, dagen hvor ditt nye liv starter. Jeg ler litt av hele sirkuset, men samtidig så skal jeg ikke le så alt for høyt, for jeg synes det er en fantastisk bra ting at folk ønsker å endre livsstil, bli sprekere, sunnere og mer energiske utgaver av seg selv. Det er litt komisk at det er det samme hvert eneste år med denne enorme januarbølgen av entusiasme for et sunnere liv, men samtidig så er det jo helt topp at folk endrer til det bedre - uansett hvilken måned det skjer i. Så jeg sier heia januargjengen, og jeg skal hvertfall gjøre mitt for at det blir mer enn kun et lite energisk blaff. Jeg håper jeg kan få lov å være med på å inspirere til en sunn og energisk helårskropp som holder koken gjennom hele vinteren, våren, sommeren og helt frem til neste årsskifte.


I dag er det som nevnt årets aller første mandag, og mens alle andre startet dagen med super-green-detox-frokost og trening, så startet jeg den i tannlegestolen. Heldigvis gikk det veldig greit, og jeg fikk lurt inn en fin liten kondisjonsøkt etterpå. Nå er det snart lunsjtid, og jeg sitter på min favorittcafe å jobber og koser meg. Jeg har lyst å dele en treningsøkt med dere som jeg selv synes var utrolig effektiv og god. Økten ble, som så mange av mine treningsøkter blir, gjennomført i supersett. Supersett betyr at du setter sammen to øvelser som du gjør etterhverandre uten pause i mellom, så tar du en liten pause før du du kjører på med nytt supersett.
Økten var som følger:

 • Pull-ups i supsett med Pushups
 • Squat i kabel i supsersett med Skulderpress
 • Strak markløft i supsersett med Brystpress
 • Lårcurl i supsersett med Kick-back

Jeg kjørte 8 repetisjoner, og 3 supsersett pr øvelse. Denne økten utfordret hele kroppen, med litt ekstra fokus på bakside lår og rumpe. Test den gjerne ut, og spør for all del hvis det er noen av øvelsene du ikke forstår, eller har noen spørsmål til dette med supsersett, eller programmet generelt. Et godt tips er å bruke YouTube til å se på teknikk og utførelse av øvelsene.Nå skal jeg bestille litt lunsj her, og kose meg med å jobbe med enda et nytt treningsporgram for ShapeUp. Jeg har så mange spennnede ideer, og gleder meg så til å dele dem med dere i kommende utgaver av bladet. Har du kanskje et ønske om en spesiell type treningsporgram i bladet? Da må du for all del skrive det i kommentarfeltet. Enten om det er et program med fokus på en spesiell muskelgruppe / kroppsdel, eller med noe konkret utstyr eller hva som helst. Ingen forslag er dumme, og alle settes stor pris på! Jeg har allerede laget programmer med egenvekt, strikk, kettlebells, liten ball og sklimatter - så det er bare å glede seg!!

 

Smiiiiil Maren

 

 

Slik oppnår du optimal fettforbrenning

Hvordan skal jeg trene og spise for å optimalisere fettforbrenningen min? Dette er nok et spørsmål mange av oss har tenkt på. Jeg innrømmer glatt at jeg mer enn gjerne kunne tenke meg å lære mer om temaet. For det er jo det man gjerne ønsker hvis man vil ned i vekt, man vil endre kroppsammensetningen, og redusere fettet, men beholde eller til og med kanskje øke muskelmassen. Det er så enormt mye informasjon der ute om dette temaet, og man kan jo bli splitter pine gal av alt som blir slengt etter oss av tips, råd, triks og såkalte "snarveier". Jeg er ekstremt kritisk til de kildene jeg bruker når det gjelder helse, kropp, kosthold og trening, og det synes jeg dere også skal være.

Martin Norum er en venn, og tidligere kollega av meg. Jeg har kjent Martin mange år, og jeg har enormt stor respekt for han som fagperson. Jeg har lest mye av de han har gitt ut, og jeg tror jeg kan si, uten overdrivelse, at jeg lærer noe nesten hver eneste gang denne fyren åpner munnen. Nå har endelig Martin funnet ut at det er en smart ting å komme til sørlandet å holde fordrag om temaer som engasjerer, og som vi alle til tider kan bli fryktelig usikre på.

11 februar blir det holdt foredrag her i Kristiansand med temaet: Ernæring og trening for fettforbrenning. Kurset varer i 4 timer, og jeg anbefaler alle som har en interrese rundt trening og kosthold å ta turen innom. Jeg er utrolig spent på denne kvelden, og har allerede meldt meg på. Det er et begrenset antall plasser, så jeg anbefaler dere å være tidlig ute. Dere finner informasjon om foredraget og hva du kan forvente å lære om HER og påmelding HER.

Dette er ikke reklame, eller et kjøpt innlegg, det er kun et tips til alle trening, kost og helse interreserte på sørlandet. Endelig tilbys det noe lokalt!! Dette er jo en helt super mulighet for meg å få hilst på noen av dere lesere også. Jeg håper så se mange av dere der, til en inspirerende og lærerik kveld. Dette er uten tvil en super kickstart på et sporty 2016.

 

Smiiiil Maren

 

Dette vil jeg bli flinkere til i 2016

God morgen. Jeg har ikke delt noen nyttårsmål med dere, men jeg kom akkurat på en ting jeg skal skrive på den listen - bli flinkere til å sitte ned med en kopp te eller kaffe, og lese magasiner. Jeg sitter her nå, med en bunke blader jeg kjøpte før jul for å kose meg med i ferien. Nå er vi på siste fridag, og jeg har enda ikke åpent et eneste blad. Hehe. I dag skal jeg altså kose meg med dem, og da passet det jo perfekt at ShapeUp dumpet ned i postkassen. I årets første ShapeUp utgave er jeg så heldig å få lov å bidra med et Kettlebell-prorgam. Programmet trener hele kroppen, og jeg har selv kjørt programmet flere ganger. Jeg liker det veldig godt, og jeg håper dere også vil like det. Jeg skal lage et eget innlegg på kettlebell, men enn så lenge så er det bare å sjekke ut ShapeUp for detaljert beskrivelse av alle øvelsene i programmet, samt bilder av utførelse. Smellvakre Christina Vukicevic pryder forsiden, og bare det i seg selv er grunn nok til å skaffe seg bladet, for en sprek og inspirerende dame.

I dag skal jeg bruke morgenen på litt jobb med bilder og blogg. Jeg har så lyst å lære meg mer om foto, både bli flinkere til å ta bilder, men også å redigere dem. Der har vi sannelig enda et nyttårsmål gitt. Jeg har prøvd å se på filmer på youtube og finne ut av det, men jeg ser for meg at det beste er å melde meg på et fotokurs nå på nyåret. Har noen av dere noen erfaringer med slike kurs? Jeg bruker Canon-kamera, er det da smart å ta kurs via Canon eller har det ikke noe å si?

Jeg liker så godt når vi kan kommunisere på denne måten, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har spurt dere lesere om noe via bloggen, og fått så mange hjelpsomme svar. Jeg er spent på om noen av dere vet noe om dette.


Smiiiiil Maren

 

Sunn middag på 123

Jeg har blitt skikkelig hekta på lompepizza igjen, og dere som følger meg på snapchat (marenerdvik) ser stadig denne godsaken dukke opp. Flere har spurt om oppskriften, og da må jeg nesten le litt, for det er virkelig ingen oppskrift. Finn frem lomper, velg proteinkilde, sleng på det du ønsker av grønnsaker, topp med ost, og inn i ovnen på ca 200 grader til osten har smeltet. Så fantastisk enkelt er det!


Min favoritt er speltlomper, et lag med sukkerfri ketchup, karbonadedeig krydret med tacokrydder, tomater kuttet i skiver, mais og rødløk, toppet med ost og oregano krydder. Jeg liker også godt å ha litt grønt til, og lager som regel en enkel salat ved siden. Lompepizza kan varieres i det uendelige, og et tips til en venninnekveld, familiekveld eller date for den saks skyld, er å lage en liten "pizza-buffet" hvor man liner opp skåler med ulike ingredienser, ulike typer saus ( eksempevis ketchup, salsa, pesto, toatpuré osv) og steker klart både kabonadedeig, kyllingbiter og har klart et par ulike typer skinke feks og ulike typer ost. På den måten kan alle få komponere sin egen favorittpizza. Som topping kan man ha både ketchup, rømme, kesam, og salsa. Her er det bare fantasien som setter grenser.
Det var dagens sunne middagstips fra meg. Hva liker du å lage når du skal ha en sunn, enkel og god middag ?


Smiiiiil Maren

 

Rooftop playground

Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg ofte tar turen opp på takterrassen i fint vær og leker meg litt der oppe. Jeg strecher og tøyer, står på hendene, på hode og øver på å gå kontrollerte lengder på hendene, forover og bakover. Jeg elsker å leke meg på den måten, og jeg storkoser meg i mitt eget selskap. Jeg trenger ingenting annet enn meg selv og litt ledig plass.

I går var en sånn dag, knall sol, mildt og fint vær. Jeg snek meg opp på takterrassen i en liten time, og resultatet ble flere varianter av hodestående, fra hodestående til håndstående, bro med og uten ben opp, og håndstående pushups mot vegg. En annerledes og herlig treningsøkt som overhode ikke føles som trening. Dette er bare bevegelse, glede og lek.

Jeg kjenner at det skal bli ordentlig godt å komme tilbake til hverdagen, med havregrynsfrokost og litt mer normal døgnrytme. Er det flere som kjenner seg igjen? Hverdagen sniker seg tilbake, men jeg skal likevell nyte denne siste helgen med litt ekstra kos og avslappende dager. I dag blir det cafelunsj med en venninne, en treningsøkt og filmmaraton i kveld. I dag er det Hangover-filmene som står på filmmenyen. De er så fantastisk morsomme, og jeg tenker at et maraton med de filmene kan ikke bli annet enn bra.

Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiiil Maren

 

Dette stedet tar pusten fra meg

I dag oppdaget jeg et av de nydeligste stedene jeg noen gang har sett, et sånn type sted som tar pusten fra deg, og som får deg til å få lyst å stoppe tiden og bare være i øyeblikket. Glatte svaberg, mektig sjø med voldsomme dønninger, rosa himmel og en helt nydelig solnedgang. Jeg er helt spesiellt glad i naturen, og ingenting er vakrere enn den sørlandske skjærgården. Jeg tilbringer mye tid der på sommerstid, men skjærgården er nesten vakrere på høst og vinterstid. Det blir så mektig med de sterke kreftene i havet, og de voldsomme dønningene som slår innover svanegerne. Det er så mye vær, og man føler seg så liten når man står så nært å opplever de veldige kreftene. Jeg elsker det, og i dag ble jeg overrasket med en tur ut til et nytt slikt sted. Ingenting gjør meg mer takknemlig enn å bli tatt med til slike steder. Nå har jeg stiftet bekjentskap til to slike steder her på sørlandet, og forrige gang hadde jeg ikke kamera med meg. Denne gangen hadde jeg det bittelille reisekameraet mitt med, og jeg fikk knipset et par bilder til dere.

Bildene gir virkelig ikke et fullstending inntrykk, men forsøk å lev deg inn i det. Havet, svabergene, sjølufta, vinden, bølgene som slår innover land. Ingen forstyrrende elemeter, kun naturen som krever oppmerksomheten din fullstendig. Kan du klare å se det for deg?Jeg har så lyst at dere lesere skal føle på den gleden naturen kan gi, for klarer man å oppdage gleden ved å bevege seg ute i frisk luft så har man helt ubegrenset med muligheter - helt gratis. Jeg håper at jeg med dette innlegget kan klare å videreformidle noe av den opplevelsen og gleden jeg får fra naturen. Neste gang du ikke helt vet om du orker å trene, eller du har mye tanker i hode, er stresset eller føler noe tynger deg - ta deg en tur ut. Jeg garanterer at det vil gi deg mer enn det krever.

La 2016 være året hvor du bruker naturen mer!

 

Smiiiil Maren

 

Årets første dag

God morgen hjerter, hvordan føles det å våkne opp til en helg ny dag, i en helt ny måned, i et helt nytt år? For min del så føles det bra, jeg både tror og håper at 2016 blir et spesiellt fint år. Jeg hadde en rolig og utrolig koselig feiring i går, med god mat og herlig stemning. Hadde dere en fin feiring? Jeg hadde bare lyst å titte innom dere på formiddagen for å høre hvordan dere hadde det i går, og ønske dere en herlig første dag av 2016.
Jeg har planer om å kickstarte året med en god treningsøkt sammen med en venninne, og senere venter koselig middag og en tur i skogen. Solen stråler over Kristiansand på denne første dagen av 2016, det føles nesten som et lite tegn på at dette året har mye godt i vente.

Hva er dine planer for årets første dag?

 

Smiiiil Maren