hits

januar 2017

Ny super økt - The dirty thirty

Denne treningsøkten har jeg gledet meg til å dele med dere. Den er hard, effektivt, og utrolig digg - alt på en gang. Jeg svettet, hatet, jobbet og slet meg gjennom, men samtidig var det smil, latter, pushing og bøttevis med team spirit og feelgood. Jeg gjennomførte denne økten med en sprek gjeng, og har siden det kjørt den flere ganger med flere ulike personer. Alle har kommet seg gjennom, det handler bare om å moderere den litt underveis og bruke tid på å komme seg gjennom. 

Jeg har filmet alle øvelsene til dere, min første litt ordentlige treningsfilm her på bloggen, håper dere liker det. Rando Lull har hjulpet meg med å filme og klippe den sammen.

Økten har jeg valgt å kalle for dirty thirty, og den ser altså slik ut: 

30 pullups 

30 markløft 

30 box jump

30 pushsups

30 jumping lunges

30 shoulder press 

30 burpees

30 situps 

30 klatreplanke

30 thrusters

30 KB swing

30 Air-squat

30 TRX row

30 kick ups

30 chest press

30 høye kneløft 

30 step ups

30 biceps curl 

30 utfall bakover

30 clean and jerk

30 dips

30 hipthrust 

30 goblet squat 

30 sideutfall

30 tåhev

30 pikes 

30 rygghev

30 jumping jacks 

30 knebøy med hopp 

30 rollouts

 

30 øvelser, 30 repetisjoner pr øvelse - totalt hele 900 repetisjoner. Er du klar?

Et par ting før du kjører på: 

Det er lov å skalere ned, det gjør vi alle sammen. Jeg tar pullups med strikk, jeg gjør push-ups på knær og jeg bruker lette vekter på denne typen treningsøkter. Dette blir mer en pulsøkt, en svettefest og en utholdende styrketrening - ikke en økt hvor du skal jobbe tungt og løfte nye rekorder. Det er viktig for meg å si! Jeg har ikke hatt noen som har skadet seg på denne typen økter når jeg kjører dem, og det er akkurat fordi vi skalerer ned, bruker hjelpemidler og tar bevisst ikke tiden fordi fokuset ligger på treningsglede og ikke prestasjon med mest mulig på kortest mulig tid. 

Da gjenstår det bare å si lykke til, og god trening <3

 

Smiiiil Maren 

 

Når du trenger å kose deg litt

When you need a treat <3 

I går kveld måtte jeg kose meg litt ekstra, rett og slett fordi dagen i dag innebærer noe jeg har vært veldig spent på, og faktisk ordentlig nervøs for. I dag er nemlig min første dag i ny jobb, og jeg kjenner at pulsen min øker bare jeg skriver det. Kosen i går ble derfor en hjemmelaget kaffe latte med smak av vanilje, toppet med mini-marshmellows. Mmmm. 


Kaffen lager jeg enkelt med halve glasset med sterk kaffe, deretter en proteinshake med ca 10g vanilje-proteinpulver og ca 1 dl varm vann, og 1-2 dl varm melk. Jeg varmer melken i en gryte. Så drypper jeg et par dråper stevia i koppen og rører godt rundt. Så enkelt og så godt. Jeg drikker en slik kopp hver eneste dag, og koser meg så med det. Det er ikke hver dag jeg har marshmallows i da, det var kun for litt ekstra kos i går kveld. I dag har jeg den med meg i en to-go kopp, som jeg skal kose meg med mens jeg går til jobb. I dag har jeg byttet vanilje ut med sjokoladesmak, og det funker supert det også. Jeg gleder meg til å titte innom dere igjen i kveld, og fortelle dere om dagen min. Forhåpentligvis har det gått greit <3 

Hvordan har dere det i dag? Fortell meg gjerne litt om din dag i kommentarfeltet. Ingenting er bedre enn å sjekke bloggen etter en lang dag, og se at det ligger små spor fra dere her. 

 

Smiiiil Maren 


 

En morsommere treningsøkt skal du lete lenge etter

La kortstokken styre treningsøkten 

På fredag gjennomførte vi en utrolig kul treningsøkt, og jeg har gledet meg så til å dele den med dere. Alt du trenger er litt god plass og en kortstokk. Vi var fire jenter som gjennomførte denne økten sammen. Vi lo, svettet og hatet om hverandre, men fy søren så gøy det var. Slik gjennomføres økten:

 • Velg dere ut 4 øvelser. For eksempel spar representerer knebøy, ruter er pushups 
 • Så legger dere kortstokken i en bunke og trekker første kort.
 • Gjør antall repetisjoner som kortet viser. For eksempel hvis Spar var knebøy, og kortet viser Spar 8, da ja er det bare å kjøre på med 8 knebøy. Trekk neste kort og gjennomfør repetisjonene og øvelsen som kortet viser. Eks hvis det er ruter 10, så tar dere 10 pushups. Alle bildekort og ess er 10 repetisjoner. Slik jobber dere gjennom hele kortstokken. 


Vi valgte ut følgende øvelser: 

 • Spar = Utfall 
 • Ruter = Jumping squat
 • Kløver = Push-ups
 • Hjerter = Burpees

Vi delte kortstokken i to, og gjennomførte først den ene bunken uten noe pause, så tok vi en 2 minutters pause, før vi kjørte på med bunke nummer to. Garantert svettefest, syre i låra og utrolig mye gøy underveis.  Hørtes ikke dette litt artig ut? Dette var garantert ikke siste gang jeg gjennomfører en kortstokk-treningsøkt, og jeg gleder meg allerede til neste gang. Da skal vi velge ut helt nye øvelser.  Fikk du lyst å prøve? 

 

Smiiiil Maren 


 

La oss snakke frokost

Har dere sette en så nydelig blomsterbukett? Denne fikk jeg av to av mine nydelige PT-kunder, og nå står den her på bordet og pynter opp hele leiligheten. I dag laver snøen ned på sørlandet, og plutselig har det blitt Winter Wonderland over natten. Jeg synes det er kjempe koselig, og håper bare dette blir ordentlig snø og ikke typisk sørlandsvinter med slaps som regner vekk i løpet av et par dager. Jeg gleder meg til å kle godt på meg, og gå en god tur i snøværet. Jeg blir så glad av disse bildene, og jeg blir ordentlig fristet av mat som er så fargerik og frisk. Jeg bruker ofte et par minutter ekstra på å kutte opp frukt, og dandere det litt fint i skåler. Det tar meg ikke lang tid, men det gjør at frokosten blir litt mer fristende og innbydende. Dette er en typisk Marenfrokost. Jeg blir virkelig aldri lei av meieriprodukter blandet sammen med frukt, bær og nøtter. Det gir meg også alt jeg trenger, med proteiner fra meieriproduktene, karbohydrater fra frukt og bær, og fettsyrer fra nøttene. Jeg spiser selvfølgelig andre ting også. Topp 3 frokost for min del er meieriprodukter, grovt brød med proteinrikt pålegg og havregrøt. I helgene synes jeg det er koselig å lage et stort forkostbord, med rundstykker, egg og eggerøre, juice, melk, kaffe og flere ulike typer pålegg. Dette er spesielt hvis vi er flere rundt bordet, er det kun meg så går jeg heller for et alternativ slik som vist i dette blogginnlegget. 

I det siste har jeg testet ut flere typer brød fra et lokalt bakeri her i Kristiansand. Både et nydelig lavkarbobrød, flerkorn, speltbrød og emmer brød har jeg fått smake, og jeg gleder meg til å dele litt brødskive-inspirasjon med dere. Jeg synes det er trist at så mange er redd for å spise brød, og jeg ønsker å ta brødskiva tilbake i matpakken. 

Nå ble det mye frokostprat her, men det er virkelig mitt favorittmåltid i løpet av dagen. Hva er det beste du vet å spise til frokost? Spiser du ulike ting til hverdags og helg? 

 

Smiiiiil Maren 


 

Snackplate

Favorites on a plate  

Dere som har lest bloggen en god stund husker sikkert fat som dette. Jeg kalte dem for snackplates og lagde dem hele tiden. Innholdet på min snackplate varierte fra gang til gang, men inneholdt som oftest sunne matvarer, og kombinasjoner av frukt, bakst og gjerne nøtter, mørk sjokolade eller proteinbarer. Denne herligheten her lagde jeg i går, og den består av frisk frukt, vafler, bær og Questbar kuttet i små biter.Jeg synes dette er en søt og delikat måte å servere snacks på. Jeg lager gjerne fat som dette på jentekvelder, og da gjerne flere ulike fat. På den måten finner alle noe de liker. Jeg liker godt å kombinere søtt og salt, og har gjerne fat som dette, også et fat med grønnsaker og dipp, søtpotet chips, nøtter osv. Ved siden av dette har jeg ofte litt diverse topping og pålegg til baksten, som ofte er vafler eller pannekaker. Ingenting er så godt som smør og brunost på vafler, eller karamellsirup på pannekaker. Mmmmm. Ha en nydelig lørdag, og en riktig god helg <3 

 

Smiiiil Maren 
 

 

COVERGIRL

På mandag kommer det nytt ShapeUp i bladhyllene, og abonnenter har nok allerede fått det i postkassen. Det er alltid stas når ShapeUp dumper ned i postkassen, men denne måneden er det litt ekstra stas, denne måneden er det nemlig et kjent fjes på forsiden. Jeg har vært så heldig å få lov å brette ut mitt bredeste smil på forsiden av Norges største treningsmagasin, og det føles bare helt ubeskrivelig kult. 

Jeg har hatt æren av å være Covergirl én gang tidligere, og synes det er fantastisk gøy at jeg nå fikk muligheten igjen. Det som også er litt ekstra morsomt er at bildet er tatt av min flinke faste fotograf Victoria Nevland, og når bildet ble tatt ante vi overhode ikke at det skulle pryde en forside. Hår, sminke og alt er gjort på 5 minutter hjemme på mitt eget bad, klærne er noe jeg fant i en fei like før vi skulle starte, og alt er veldig tilfeldig og enkelt. Det er i grunn det jeg liker med det, det er så vanlig og normalt på en måte. Et avslappet og positivt bilde, hvor hovedfokuset ligger på ansiktet, et ansikt hvor både øyne og munnen smiler. For meg oser bilde av treningsglede og kun det. Glem prestasjon og krav, kjas og mas. Glem kroppspress, fettprosent og muskler. Se på smilet, og tenk på gleden ved fysisk aktivitet, for det er nemlig akkurat det jeg prøver å formidle her.

Det er i grunn det jeg forsøker å formdile hver eneste dag her på bloggen, og i alle mine sosiale kanaler. Rett og slett bare hvor fordømrade heldige vi er som har en kropp som funker, som er frisk, sterk og vital. Fy flate så godt det er med en kropp som fungerer, og jeg har et så sterkt ønske om at det skal få lov å være hovedfokuset. Kan vi ikke vær så snill å roe litt ned på hvordan ting ser ut hele tiden, også heller snakke litt mer om hvor kult det er at denne kroppen vår er satt sammen på en så fantastisk måte at den kan både hoppe, krype, danse, gå, løpe og så mye mye mer. 
Jeg sa en gang i et intervju for snart 3 år siden "jeg ønsker å motivere, ikke provosere" og det står jeg for enda. Jeg håper bådet forsidebildet, og treningsprogrammet jeg har delt inne i bladet kan være med på å motivere deg til en glad og positiv treningshverdag, hvor hovedfokuset ligger gleden ved å ha en aktiv livsstil.  

 

Smiiiiil Maren 

 

I super form med pyramide-intervaller

Make a run for it 

I dag har jeg en finfin intervall-økt på lur til dere, denne kjører jeg ved jevne mellomrom og liker utrolig godt. Økten ble gjennomført på møllen hjemme, og det er virkelig en fryd å kunne gjennomføre kondisjonsøkter uten å måtte forlate leiligheten. Økten er totalt 45 minutter med oppvarming, intervaller og nedtrapping. Perfekt lengde på en treningsøkt i mine øyne. Har du lite tid så kan du fint kjøre 5 min oppvarming og 5 min nedtrapping, og økten ender da på en drøy halvtime. 

Her er økten: 

 • Gå i 10 min motbakke eller legg jogg
 • løp 4 min, pause 1 min, løp 3 min, pause 1 min, løp 2 min, pause 1 min, løp 1 min, pause 1 min, løp 2 min, pause 1 min, løp 3 min, pause 1 min, løp 4 min. 
 • Gå 10 min motbakke eller lett  jogg

Intervallet blir som en pyramide: 4 - 3 - 2 - 1 - 1 - 2 - 3 - 4 min med 1 minutts pause mellom hvert drag. Pausen er en aktiv pause, det vil si at du går på møllen i pausen. Jeg har 6-7% motbakke på oppvarming, og nedtrapping ( trapper gradvis ned motbakken på nedtrapping). Under selve intervallene har jeg 1% motbakke. 

Test økten ut, og fortell meg gjerne hvordan du synes den var. Ha en strålende fredag mine venner. Skal dere noe gøy i helgen?

 

Smiiiil Maren 

 

Endelig er det min tur

Lave skuldre, bok og kaffe

Endelig er det min tur til å få lest denne boken. Jeg kjøpte den for en god stund siden, men tiden har løpt fra meg og jeg har enda ikke fått tid til å sette meg ned med den. Jeg har hørt enormt mye positivt om boken, og kun etter et par sider er jeg helt hektet. Denne forsvinner garantert i løpet av helgen. Er det noen av dere som har lest den? 

Dagen i dag har gått i 190 og jeg kjenner at selv om det kun er masse positivt som skjer så tar det på. I kveld koser jeg meg derfor hjemme, med bok, koffeinfri kaffe og en stor skål med frukt og vanilje kesam. Det er så viktig å ta slike små pauser i hverdagen, og hente seg litt inn igjen. Dagen i dag har bestått av Pt-kunder, egentrening, filming av en ny og helt rå treningsøkt til dere, litt diverse møter og et fotooppdrag for et lokalt bakeri. Jeg gleder meg så til å dele treningsøkten med dere, litt klipping og litt musikk på nå så er den good to go. 

Nå skal jeg krype tilbake under dyna og kose meg videre med boken min. Jeg gleder meg til å oppdatere dere med litt trenings-inspirasjon i morgen. Ha en nydelig kveld dere <3 

 

Smiiiil Maren 

 

På tide å ta steget videre

Rise & shine <3 

I dag var jeg tidlig oppe for å få i gang en rimelig hektisk dag. Dagen skal fylles med PTkunder, filming av treningsøkter, forberedelse av matplaner og treningsprogrammer til kunder og egentrening. Jeg liker denne typen dager, som starter tidlig og går litt i ett, med små gode avbrekk underveis hvor jeg kan få snikt inn min egen trening. Det er en luksus i hverdagen å kunne trene midt på dagen, så det må jeg utnytte så lenge det er mulig. 


Jeg ser at det tikker inn med spørsmål til video-spørsmålsrunden, det er veldig gøy. Fortsett å still spørsmål så skal jeg svare på så mye jeg klarer. Flere av dere har sendt spørsmål på mail også, og det er selvfølgelig helt i orden. Det enkleste er kanskje å samle dem her på bloggen, men jeg skal klare å få med dem som har kommet på mailen til nå også. Jeg skal forresten også i et litt spennende møte i dag om akkurat dette med video og film til blogg, det kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til. Her har jeg mye å lære, og nå er det på høy tid og ta steget videre og komme skikkelig i gang. Kamera er med på egentreningen, og jeg håper jeg skal få til å filme litt fra økten min. Jeg bruker mye tid på å beskrive øvelsene med tekst og bilder, men jeg ser at det å vise øvelser på film er veldig mye enklere og faktisk bedre for dere også. Så dette skal jeg bare få dreisen på. 

Hvordan ser dagen deres ut? Er det flere som har tenkt seg på trening i dag? 

 

Smiiiil Maren 

 

Dette har jeg aldri gjort før

Jeg har lyst å gjøre noe jeg aldri har gjort før, som jeg vet at flere av dere har etterlyst. Jeg tenkte å prøve meg på en liten videoblogg til dere, og hva er vel da gøyere enn å kjøre en mini-spørsmålsrunde, og svare dere på video? 

Junkyard XX-XY hoodie  (aff.link) //  Reebok Tights 

Det er noe helt eget ved å få svar på spørsmålene med lyd og visuelt bilde, det gir så mye mer enn kun ved tekst. Jeg kjenner allerede at jeg er litt spent og litt smånervøs. Jeg har aldri snakket til dere på video før, så det kan jo bli veldig spennende. hehe. Jeg må bare advare dere på forhånd - jeg er fra Kristiansand og har en helt drøyt bred sørlandsdialekt. Jeg skriver bokmål på bloggen, og jeg vil tro noen av dere får dere en liten overraskelse over den gode brede sørlandsdialekten. Mange av samarbeidspartnerne mine synes det er fryktelig festlig når vi har Skype/telefon-møter eller møtes i virkeligheten etter kun å ha mailet med hverandre, og jeg babler i vei med mine blaude konsonanter. 

Så da må jeg spør dere mine kjære lesere: HVA LURER DERE PÅ? Legg igjen spørsmål i kommentarfeltet, så skal jeg prøve å besvare på mange spørsmål som mulig på video til dere. Hjelpes dette tror jeg kan bli skikkelig gøy, eller skikkelig kleint. Haha, vi får se!

 

Smiiiil Maren 

 

Sunn og fristende frokost

Det er så koselig i leiligheten nå, det er nemlig hele tre blomsterbuketter som pynter opp. Før kjøpte jeg friske blomster hver fredag, men så glemte jeg det bort en stund. Nå som det er så mange fine buketter her så kjenner jeg at jeg har lyst å bli flinkere på å ha blomster hjemme, det er så friskt og fint. Ikke minst er det mye gøyere å ta bilder av frokostskålen når den får selskap av en nydelig bukett. 


Skålen består av cottage cheese, vanilje yoplait yoghurt, blåbær, sharonfrukt kuttet i biter, eplebiter og druer. All frukten ligger nesten i bunnen, også har jeg toppet med meieriprodukter. Jeg har også kuttet opp en appelsin, rett og slett fordi det føles bra når alle går rundt å hoster og harker rundt meg. Jeg er så redd for å bli syk, så her tas alle forhåndsregler. Kaffe må jeg ha, ikke en eneste morgen uten. I dag er jeg egentlig litt lei meg, og skal derfor bruke hele dagen på å gjøre koselige ting. Jeg skulle i skrivende stund vært på vei på langtur for å se på, og hente hjem verdens fineste lille valp. I siste sekund ombestemte eieren seg, og valgte å beholde valpen selv. Det er utrolig trist, og jeg kjenner litt på det i dag. Valpejakten fortsetter, og det var nok ikke meningen at den lille krabaten skulle bli vår. En god, fargerik og sunn frokost hjelper godt på humøret, så nå skal jeg nyte en rolig morgen hjemme, spise god frokost og søke videre på nettet etter en ny liten valp. 

Håper dere får en nydelig onsdag mine venner. 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg har så lyst å inspirere deg

Jeg har så lyst å inspirere deg til å komme deg opp og ut i frisk luft, og med dette innlegget håper jeg at jeg klarer nettop det. Jeg er mye ute å går i skog og mark, men ofte går jeg også tur rundt om i byen og det er faktisk litt undervurdert. På søndag tok jeg med meg kamera på tur, og fikk dokumentert litt på min vei.
Dette er bystranda, strandpromenaden, Tresse og festningen i Kristiansand. Et område som ligger like nedenfor selve sentrum med butikker, cafeer og et yrende folkeliv. Du skal ikke mer enn en snau kilometer ut fra bykjernen så er du ved sjøen, og kan nyte både sjøluft, stranda, isbane, stor lekeplass, nydelige svaner og ender. Ser det ikke koselig ut? 

Jeg har stor forståelse for at mange kan synes det er skummelt å gå ute i skogen etter jobb og skole på denne tiden av året. Det blir tidlig mørkt, og det frister kanskje ikke å legge ut på skogstur. Jeg har akkurat oppdaget tur med hodelykt, og kan virkelig anbefale det. Målet mitt med dette innlegget var å slå et slag for tur i mer sentrumsnære omgivelser. Det kan nemlig være utrolig koselig det også. Det handler ikke om hvor langt du går, eller hvor fort du går. Kom deg opp og ut, og la hovedmålet være bevegelse og frisk luft. 

Ha en nydelig tirsdag mine venner, mer fra denne kanten senere <3 

 

Smiiiil Maren 


 

I min handlepose

Flere av dere har etterlyst flere handlepose-innlegg, og i mangel av noe spenstig mandagshandel så viser jeg dere heller helgens handlepose. Den bestod av mye av det vanlige, men med et par godsaker i tillegg. Litt smågodt, en pose popcorn og ferdigmix med vafler. Mmmm. Ellers er det frisk frukt, bær, diverse pålegg, meieriprodukter, salat, pepsi max bokser, og to pakker med lomper som ikke ble med på bildet. Jeg er så hekta på lompepizza om dagen, så det blir ofte løsningen når jeg mister kreativiteten på matfronten.  En vanlig handlepose er kanskje hakket mer inspirerende, men noen ganger er det jo fint å vise litt annet enn kun frukt, bær, salat og grove kornprodukter. Nå er det mye sunt i denne posen også da, men jeg synes det er inspirerende å se andre handleposer som inneholder annet enn kun brokkoli og egg liksom. I dag skal jeg på ny handletur, og da skal jeg forsøke å huske å knipse litt bilder av innholdet til dere. I dag blir det storhandel, for etter denne helgen er både skuffer, skap og kjøleskap rimelig ribba. Ha en super mandag videre mine venner. 

 

Smiiiil Maren 

 

Bedre sammen

Endorphins <3 

Jeg liker godt å trene alene, men hver gang jeg er på felles økter så lurer jeg alltid på hvorfor jeg ikke gjør det mye oftere. Det er jo så gøy, og i tillegg får man en helt unik energi av å trene sammen. I dag teamet jeg opp med Elaine og Kristina, og sammen kjørte vi en av Jørgine, kanskje bedre kjent som Funkygine, sine treningsøkter. Jeg gjorde litt om på et par av øvelsene, men inspirasjonen kom altså fra henne. En super gøy økt som virkelig fikk opp pulsen. 


Jeg synes det er så gøy å trene på denne måten, og ingenting er bedre enn å kjenne på litt puls mens man gjør styrkeøvelser. Dagens svettefest av en treningsøkt så altså slik ut, etter et par små endringer: 

 • Overhead squat med vektskiven over hodet 16 rep x 3 sett
 • Utfall bakover med kneløft med vektskiven foran kroppen 8 rep pr ben x 3 sett
 • Strakmark med to vektskiver i hendene 16 rep x 3 sett
 • Burpees med vektskive 8 rep x 3 sett
 • Pushups med sideskifte ( på hver side av vektskiven ) 8 rep x 3 sett
 • Båten med siderotasjoner 16 rep x 3 sett
 • Amerikanske situps med vektskiven i hendene 16 rep x 3 sett

Alle øvelsene gjennomføres med en vektskive. Jeg brukte 10 kg, og det var mer enn tungt nok. På strakmark hadde jeg en 10kg vektskive i hver hånd. På burpees la vi to vektskiver oppå hverandre slik at det var lettere å få tak i den øverste vektskiven når du skal opp å hoppe etter puhsups. Film av øvelsene slik de opprinnelig er, ser dere på Jørgines youtube-kanal HER. Jørgine er en utrolig kul og herlig jente som jeg har hatt gleden av å bli kjent med i 2016.

Resten av dagen går med til kontorjobb og tur ute i frisk luft. Været er så herlig på sørlandet om dagen, og jeg prøver å utnytte det så mye jeg kan. I går hadde jeg med meg kamera på tur, og fikk knipset noen helt nydelige turbilder. Jeg skal dele de bildene med dere senere i dag, for jeg både tror og håper de vil inspirere flere til å ta deg en liten tur ut. 

Jeg håper dere har hatt en fin mandag så langt, og at den nye uken så langt har behandlet dere bra. Ha en finfin dag så lenge, så snakkes vi senere igjen. 

 

Smiiiil Maren 

 

Den fine balansen

Jeg blir så glad av disse bildene, de representerer hele mitt kosthold føler jeg. Ja takk begge deler, litt sunt og litt mindre sunt, i en finfin kombinasjon. Denne helgen har vi litt ekstra kosehelg her hjemme, og dermed ble det vaffelsøndag. Vaflene er ikke av den sunne typen, men frukt og bær veier litt opp for det. Jeg har en nydelig sunn oppskrift på vafler til dere også, den tenker jeg å dele til uken. Vanlige vafler i helgen, og sunnere grove vafler i uken - det kaller jeg balanse. 

I går på butikken så jeg faktisk at det nå har kommet en ferdigmix med grove vafler. Jeg mener å huske at de var fra Eldorado, posen var utrolig fin og hadde det ikke vært for at jeg hadde bestemt meg for at jeg hadde lyst på ordentlige vafler denne helgen, så hadde den posen garantert blitt med meg hjem. Jeg er nok litt sær som tenker på at posen ser fin ut, men jeg synes sånne ting er litt gøy. Jeg skal dra tilbake å ta en titt på næringsinnholdet, for hvis det er bra så er det jo helt genialt. Noen av dere som har sett den, eller testet den? 


I dag blir det en del jobbing før kvelden skal brukes til å slappe av og lade opp til en ny uke. Jeg liker så godt å få unna alt av jobb som ikke har blitt gjort i løpet av uken på søndager, slik at jeg kan starte uken med blanke ark. Dere som tittet innom snapchaten min i går fikk med dere et par små hint om at min hverdag endres en god del om kort tid. Jeg skal fortelle dere mer om dette veldig snart. Bloggen vil selvfølgelig fortsette på samme måte. Jeg har jobbet i kulissene med flere store ting de siste ukene, og nå er tiden straks inne for å begynne å dele med dere. Jeg gleder meg! 

Ha en nydelig søndag mine venner. 

 

Smiiiil Maren 

 

Lørdagskos på sitt beste

Weekend mode <3 

I dag trengte jeg en liten time-out, en kosestund for meg selv. Så da rigget jeg meg i stand i sengen, med store hotellputer, to dyner, macen i fanget med serier og  to skåler med snacks. Både smågodt og popcorn fikk holde meg med selskap.To episoder av The Blacklist tok det, så var skålene tomme, og jeg følte meg både uthvilt og klar for å være sammen med folk igjen. Noen ganger er det så deilig å bare være i sitt eget selskap, senke skuldrene og bare slappe helt av. Momse popcorn med begge hender - uten å ta hensyn til noen andre. Deilig! Er det noen av dere som kjenner dere igjen på dette med å trenge en liten time-out i ny og ne? 
Jeg håper alle har en super lørdagskveld, og koser dere masse. Fortell meg gjerne hva dere gjør i kveld i kommentarfeltet. Det er så koselig å høre fra dere, hvordan dere har det, og hva dere driver med. 

 

Smiiiil Maren 

 

Tren hele kroppen på stuegulvet

Strikkene er sponset av Abilica

Jeg har lovet dere mer fokus på hjemmetrening, og her går startskuddet. Tren hele kroppen hjemme i stua, enkelt, effektivt og gøy. Alt du trenger er et strikk, og du er good to go. Programmet er enkelt og effektivt, det består av 8 øvelser som gjør at du får jobbet med hele kroppen. I dette programmet kjørte jeg 15 repetisjoner, og tre runder på hver øvelse

Øvelsene er som følger: 

 • Kickback 
 • Skulderpress
 • Knebøy
 • Biceps 
 • Pushups
 • Strakmark
 • Overhead triceps-press 
 • Opptrekk

 

1. Kickback

Muskler som trenes: Rumpe 

Slik gjør du: Stå på alle fire, fest strikken rund hæren, og hold det med begge hender slik som vist på bildet. Bøy kneet inn under deg og spark ut i luften bak deg. Vært bevisst på setemuskulaturen, og skvis rumpen det du klarer når foten er utstrakt bakover. Stram magen hele veien. Kom kontrollert tilbake til startposisjon og gjenta. 

2. Skulderpress

Muskler som trenes: Skuldre

Slik gjør du: Fest strikken under føttene, og hold strikken med håndflatene vendt opp. Press strikken opp over hodet, stram magen og pass på at du har en stolt holdning med brystet frem og skuldrene trukket tilbake. Kom kontrollert ned igjen og gjenta. 

3. Knebøy

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Stå med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Strikken er festet under bena, og over skuldrene/nakken. Hold brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Dersom du klarer å opprettholde en rett og fin rygg, og er bevegelig nok må du gjerne gå lenger ned. Press deg selv opp, og tilbake til startposisjon. Stram rumpen godt i topposisjon. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

4. Biceps

Muskler som trenes: Forside arm - biceps

Slik gjør du: Stå på strikken med ca skulderbreddes avstand mellom bena, ta tak i strikken og bøy albuleddet. Øvelsen kalles en bicepscurl. Jobb eksplosivt opp, og brems på vei ned igjen. 

5. Pushups

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå på alle fire med føttene i hoftebredde og armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Løft knærne opp fra pakken, slik at kroppen danner en rett linje. Senk deg kontrollert ned mot bakken, mens du strammer/aktiverer hele kroppen, spesielt magen. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til toppposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt. Strikken holdes i hver hånd, og går over ryggen. 

6. Strakmark

Muskler som trenes: Bakside lår og rumpe

Slik gjør du: Stå oppreist, stolt holdning. Strikken festes på samme måte som i knebøy. La hoften gli bakover, mens overkroppen kommer frem, ryggen holdes helt rett. Kom ned så dypt din bevegelighet tillater uten at ryggen krummes. Stram magen. Snu bevegelsen og skyt hoften frem igjen, stram rumpen godt i topposisjon, og gjenta. 

7. Overhead triceps-press

Muskler som trenes: Bakside arm - triceps. 

Stå på knærne, med strikken festet under knærne, og holdes i hendene over hodet. Bøy i albuleddet, ned bak hodet, snu bevegelsen og press armene opp over hodet igjen. Pass på at du strammer magen, og holder spennet i kroppen. brystet godt frem, og skuldrene trukket tilbake. 

8. Opptrekk 

Muskler som trenes: Skuldre 

Stå oppreist, med stolt holdning (brystet frem og skuldrene trukket tilbake). Strikken under føttene, og holdes foran kroppen. Løft armene opp, og la albuene være det høyeste punktet i topposisjonen, kom kontrollert ned igjen og gjenta.  Som nevnt over kjørte jeg 15 repetisjoner og 3 sett/runder av hver øvelse. Jeg gjorde meg ferdig med en og en øvelse før jeg gikk videre til neste, men dette programmet kan selvfølgelig også kjøres som en sirkel. Da gjennomfører du 15 repetisjoner av første øvelse, og rett videre på øvelse to, videre til øvelse tre osv, dette blir da én runde. Så starter du på øvelse én igjen, gjennomfører 15 repetisjoner så videre til øvelse to. Slik gjør du tre runder. Test gjerne begge variantene, og se hva du liker best. 

Spør gjerne dersom noe er uklart med treningsprogrammet, jeg svarer mer enn gjerne. Da gjenstår det bare å si god trening, og god helg <3

 

Smiiiil Maren 

 

 

 

OsloLove

Endelig er jeg hjemme igjen i min egen sofa, og det føles så utrolig godt. Disse to dagene i Oslo har gått i ett, og jeg har fått gjort utrolig mye på kort tid. Jeg har hatt to helt ville treningsøkter på Barrys Bootcamp, jeg har hatt et produktivt og bra møte med min arbeidsgiver Side2 / Nettavisen, jeg har rukket kaffe med Oslovenner, Vixen blog Awards, spist på Lett - mitt favoritt lunjsted, spist nydelig hotellfrokost på Hotel Christiania Teater, og jeg har vært innom et PRbyrå for aller første gang, og opplevd hvilken fantastisk candy store for voksne det er. Hjelpes så mye fint det var der, det gikk helt rundt for meg. Spalt PR har flere av merkene jeg elsker, og jeg storkoste meg på besøk hos dem. Jeg fikk også låne nydelige smykker fra Huldersølv som jeg brukte på Vixen Blog Awards. Jeg er ikke vant til å låne dyre flotte ting, og synes dette var veldig stas.

Selve prisutdelingen var veldig gøy. Jeg ble sminket av flinkeste Dajana Tomanovic, og håret mitt tok Fetisha Williams seg av. Flinke, herlige og fantastisk morsomme jenter. Jeg hadde kun møtt Dajana tidligere, før jeg endte opp på hotellrommet med hele deres gjeng. Fy søren for en inkluerende og bra gjeng med hjertemennesker. Tusen takk <3 Hvis du synes det er gøy med sminke, eller har lyst å lære om sminke, så må du sjekke ut Dajana sin instagram. Jeg blir helt målløs av hvordan det går an å være så flink. Det var ekstremt uvant for meg å se meg selv med så mye sminke, og jeg trives uten tvil best med bare litt naturlig sminke, men for en kveld som dette var det super gøy. Kamera var ikke med på Vixen, så la oss ta en liten snapcollage: 

Alt i alt har det vært to helt fantastiske dager, og jeg sitter igjen full av gode opplevelser. Det var utrolig bra på tur, men følelsen av å bli hentet av min kjære på flyplassen, komme hjem, ta seg en dusj og spise nydelig middag var virkelig helt ubeskrivelig. 

Her kommer et lite bildedryss fra Oslodagene: 
Tross et super tett program rakk jeg innom en super fresh ny sportsbutikk for litt shopping. Juice tror jeg den het, ligger på Eger. Så mye fint. Dette er ikke noe sponset, bare et tips om en kul butikk. Nå skal jeg tilbake til sofakroken, på bordet står snacksen klar og straks er det tid for filmkveld. Macen legges bort, nå skal jeg senke skuldrene og bare nyte følelsen av å være hjemme igjen. 

God helg alle sammen, nyt den og gjør noe ekstra koselig. 

 

Smiiiil Maren 


 

En svett start på Osloturen

Oppholdet er sponset

Jeg har vært i Oslo i under et døgn og allerede har jeg rukket så mye. Koselig sushi i går, en natt i den beste hotellsengen jeg noensinne har opplevd, en svett morgen på Barrys Bootcamp med freshe jenter og nå nyter jeg en alle tiders hotellfrokost. Puh - det går unna i svingene.

Før jeg skriver noe mer må jeg få lov å si tusen takk for alle nydelige ord dere la igjen på innlegget i går. Det er litt skummelt å være så ærlig og åpen med dere, men når dette er responsen så føles det både trygt og utrolig bra. Tusen tusen takk <3

La oss ta det fra begynnelsen. I går kveld sjekket jeg altså inn på Hotel Christiania Teater og fikk et helt nydelig rom. Dere som følger meg på snap fikk se rommet i går, helt utrolig flott. Hele hotellet er i en lekker, mørk og litt eksklusiv stil, med mye sort, gull, bronse og jordfarger. Vet dere noe som er litt gøy, for to år siden ble Vixen blog Awards faktisk avholdt på dette hotellet, og det året var det jeg som vant!!! Det er litt artig å tenke på. 
Allerede klokken 05.50 ringte klokken i dag morgen, og en drøy halvtime etter var jeg ute av døra på vei mot Barrys bootcamp. Min gode venninne Stine Hartmann holdt timen, og vi var en finfin gjeng som deltok. Både Lotte, Catrine og enda en Cathrine var på timen, og sammen svettet, pustet og peste vi oss gjennom 60 brutale minutter. Fy flate så gøy det var!!! Jeg håper jeg rekker enda en runde innom der før jeg drar hjemover i morgen. Dette er så min type trening, intervallbasert og med høyt tempo. I like! Stine er rå som instruktør, og jeg blir så motivert når hun pusher på. 
Nå sitter jeg å koser meg med en stor frokost på hotellet, straks skal jeg avgårde å møte stine igjen for en liten runde i sentrum med henne. senere venter enda et møte før jeg skal treffe fineste Dajana Tomanovic som skal hjelpe meg med makeup for kvelden. Er det mulig å bli så heldig at man får hjelp av den desidert dyktigste makeup artisten jeg vet om. Jeg hadde vært så lost jeg uten henne. Jeg kan liksom maskara og mineral pudder jeg, that´s it. I kveld kommer hele blogg-fiffen og da er det greit å se litt fresh ut. Skille meg ut kommer jeg til å gjøre uansett, jeg er hun der som vakler rundt på høye heler og ønsker seg tilbake til tights, høy hestehale og joggesko. Hehe. 

Nei nå må macen bort, stine er like utenfor og det er på tide å komme seg avgårde. Ha en nydelig dag dere, og følg gjerne med på snap og Instagram utover dagen og ikke minst kvelden. Det oppdateres hyppig! Dere finner meg på marenerdvik. 

 

Smiiiil Maren 

Jeg er stolt av å være en sofagris

Jeg får ofte høre at jeg er så flink, og da tenker at det er veldig hyggelig å høre, men samtidig tenker jeg også at jeg egentlig ikke liker det ordet. Jeg kan forstå at man på sosiale medier ofte kan fremstå som flink, så da tenkte jeg at jeg skulle dele et par ting med dere: 

 • I dag skulle jeg trene, men gav meg etter 15 minutter. Jeg gadd rett og slett ikke. 
 • I går spiste jeg speltlompe pizza til middag, og etter maten spiste jeg opp hele pakken med lomper med masse smør, nugatti og sukker på. 
 • Hadde lyst på mer søtt - så lagde dobbel porsjon pannekaker og slukte alle sammen, med smør, nugatti og sukker på. 
 • Ofte orker jeg ikke rydde, så jeg bare skyver ting inn i et skap og lukker igjen. Ute av syn ute av sinn
 • Jeg legger meg alt for sent nesten hver kveld, og slumrer sikkert 7-8 ganger før  jeg står opp hver morgen. 
 • Jeg elsker sofalivet, og bruker enormt mye tid på serier og sofakos. 
 • Jeg momser gulost som om det stod om livet, og kjøper ny stor ost hver eneste uke. Jeg har også en boks nugatti i skapet som jeg går å spiser av med skje. 
 • Jeg har aldri forstått de menneskene som kan ta seg en knekk sjokolade og legge bort resten. Jeg spiser hele sjokoladen, alltid, uten unntak. Samme med chips, tar jeg et flak så forsvinner hele posen, 100% sikkert. 
 • Jeg dropper ofte treningsøkter, og faktisk så skal jeg bli flinkere til å dele med dere når det skjer. Jeg tror noen vil bli overrasket. 
 • En annen ting er at jeg løper så og si aldri på tredemølla lenger, selv om jeg kjenner litt på at jeg burde det innimellom. Saken er bare den at jeg synes det er så mye mer behagelig å gå, så da går jeg da. Og det synes jeg faktisk er helt topp. 


Jeg tror dette er helt dønn normalt, og jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i flere punkter. Jeg har bare lyst å dele det med dere, for jeg er litt redd mange av de skjønne jentene som skriver til meg at jeg er så fryktelig flink glemmer at de kun ser det jeg faktisk velger å vise. Jeg skal bli flinkere til å vise dere late sofadager, og tomme chipsposer. Jeg har ingen dårlig samvittighet for å være en lat sofagris til tider, det er faktisk noe av det aller aller beste jeg vet.

Så heia hverdagskosen, og heia ærlighet om at ingen er supermennesker, og det er helt okei. Jeg er stolt av å være litt lat, sliten og gretten til tider - det betyr bare at man lever et sammensatt liv som består av både topper og daler, og det er faktisk ganske så fint. Det var i grunn bare det jeg hadde på hjertet i dag. Nå skal jeg straks pakke ferdig, og komme meg ut til flyplassen. Oslo next! 

 

Smiiiil Maren 

 

Tips til sunn nistemat

Jeg synes det er så gøy at det kommer så mye henvendelser og spørsmål om hvordan man skal komme opp av sofaen, hvordan komme i gang, tips og triks til hvordan man kommer i gang med å spise sunnere, og spørsmål om konkrete oppskrifter på sunn mat. Det er jo akkurat dette jeg brenner så sterkt for, og jeg fryder meg over at jeg nå får lov å dele i flere ulike medier. I dag er enda en sak relatert til sunn mat, helse og kosthold publisert, og denne gangen er det VG vektklubb som stiller spørsmålene. 

Hva er ditt beste niste-tips?

Hva bør man tenke på for å få en sunn og enkel matpakke?

For min del så synes jeg det er viktig å tenke på at matpakken skal inneholde både godt med proteiner, grove karbohydrater og sunne fettsyrer. Sistnevnte kan være utfordrende, men det er ikke verre enn å legge et par skiver avokado på brødskiven, ha makrell i tomat som pålegg eller så enkelt om en neve usaltede nøtter. Egg inneholder både godt med protein og sunne fettsyrer, og er derfor en super løsning. Jeg synes også det er viktig at matpakken er fristende, åpner du matboksen og finner to tørre skiver med svett ost så er det forståelig at det frister mer å kjøpe noe rask, og kanskje mindre sunn ferdigmat i stede. Sett av en halvtime kvelden før og lag ferdig maten din, prioritert å bruke de ekstra få minuttene og du vil bli så takknemlig dagen etter. Mye av det å endre til en sunnere livsstil handler om akkurat dette, prioritering og planlegging.Det finnes så mye sunn og god mat man kan lage og ta med seg. Mine nistefavoritter er matmuffins, grove vafler eller pannekaker, lomper med fyll, grovt brød med proteinrikt pålegg slik som for eksempel ost, skinke eller egg. Ellers liker jeg godt å ha en frisk frukt ved siden, og gjerne oppkuttede grønnsaker.

Matmuffins smaker helt fantastisk godt, og i tillegg er de noen skikkelige proteinbomber med både egg, skinke og ost som proteinkilde. Oppskriften finner dere HER. 

Grove vafler eller sunne pannekaker er en stor favoritt, spesielt fordi de holder seg så godt, og er like gode selv etter noen timer i en matboks i veska. Jeg lager dem ofte opp kvelden før, og legger dem på en tallerken dekket med plastikk i kjøleskapet. Oppskriften finner dere HER.


Grovt brød kjøper jeg enten på butikken, og da passer jeg på å se på grovhetsskalaen. Jeg velger alltid det groveste. Hvis ikke baker jeg brødet selv. Noe som nesten smaker enda bedre, og som uten tvil er enda enklere er hjemmelagde rundstykker. Disse går så kjapt å lage at jeg ofte rekker det på morgenen før jeg går, ellers er det supert å lage opp kvelden før. Oppskriften finner dere HER. 

Rekker du ikke lage mat, og må kjøpe ferdig så vil jeg anbefale lomper med proteinrikt pålegg. Kjøp en pakke speltlomper på butikken, en pakke skinke og litt ruccola eller annen salat. Vips har du en super god, enkel og sunn wrap. Alternativt er meieriprodukter et supert valg. Både skyr, kesam, og cottage cheese er proteinrikt og godt. Tilsett litt friske bær, en liten banan og usaltede nøtter så har du en god og næringsrik lunsj. Les gjerne hele saken HER, og se flinke Camilla og Linda sine tips til en smakfull niste.

Håper dette kan inspirere til en sunn og god nistepakke. Del gjerne dine beste tips til mat som egner seg som nistepakke. Det er alltid gøy å lese hva andre liker å spise. Jeg er helt sikker på at jeg kan bli inspirert av deres nistemat. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

En ubeskrivelig følelse

I samarbeid med Clean Sør

Jeg sitter bare her å smiler i dag. Jeg trives så ubeskrivelig godt i leiligheten min, og spesielt i dag. I dag er nemlig leiligheten så ren, så velfuftende og så behagelig å være i at jeg nesten har problemer med å beskrive det. 


I går hadde jeg besøk av Clean Sør, og de har shinet leiligheten så gullende ren at i dag er det intet annet å gjøre enn å sette seg ned å nyte. Dette er andre gang jeg har Clean Sør på besøk, og første gangen trodde jeg nesten ikke mine egne øyne når jeg kom hjem, og denne gangen var det sannelig like bra. Jeg var helt målløs når jeg kom inn døren, aldri har det vært så rent og fint her.

Oppvaskmaskinen var tømt, klær fra stativet var brettet, sengen var redd opp som på det fineste hotell, sofaputene var ristet og dandert så lekkert. Gulvene var helt rene, badet nærmest glitret, dusjen var skubbet, ja dere skjønner, absolutt ALT var gjort til perfeksjon. Det føles så vidunderlig godt med en skikkelig nyttårs vask. Nytt år i ren leilighet er virkelig en befriende følelse. Dette synes jeg alle som har en hektisk hverdag skal unne seg, det koster ikke mye og den følelsen av å komme hjem i et gullende rent hjem etter en hektisk dag kan faktisk ikke beskrives.

Tenk å godt å komme hjem en fredag til at noen har vasket absolutt hele huset ditt mens du er på jobb. Tenk å kunne starte helgen med et glitrende rent og velduftende hjem, det frigir så mye tid som i stede kan brukes sammen med familien, eller andre du setter pris på. Jeg hadde dem her på mandag, og uken kunne ikke startet på en bedre måte. 

Ta gjerne kontakt med Clean sør ved å sende en mail til monica@cleansor.no så fikser hun et fint tilbud til deg basert på ditt hus eller leilighet. 

Ha en nydelig kveld mine venner, titt gjerne innom igjen i morgen tidlig. Da skal jeg nemlig dele en frisk og herlig sak med dere. 

 

Smiiil Maren 

 

All time favorite

Denne frokosten er det nok mange som kjenner igjen, den er en gjenganger her i huset. I denne skålen er det en miks av mye godt, og ved å spise en slik skål får jeg i meg alt jeg føler jeg trenger i en god frokost. En ting er at den er sunn, og smaker godt, men det beste er nesten at jeg synes den ser så fristende ut. Det at maten ser innbydende og frisk ut er viktig, spesielt når det gjelder frokosten, da mange kanskje ikke er så fristet av mat tidlig på morgenen.Jeg starter med blåbær i bunn, deretter tilsetter jeg cottage cheese orginal og gresk yoghurt vanilje. Så kutter jeg opp sharon frukt, banan og pære i biter og heller det over. Topper det hele med blåbær og nøtter. Vanligvis bruker jeg mandler, cashew eller valnøtter, men nå var jeg dessverre tom. Nøttene gjør at jeg får en sunn fettkilde i tillegg, og det gjør at denne frokosten inneholder både proteiner fra meieriproduktene, karbohydrater fra frukten og sunt fett fra nøttene. Kaffen er på plass, og det er som alltid kaffe med masse melk og litt vaniljesmak. Mmmm. 

I dag har jeg oppstart med tre nye PTkunder, og det er alltid spennende. Utenom PTkunder går dagen med til pakking og forberedelse til de neste dagene. I morgen reiser jeg nemlig til Oslo for Vixen blog awards og flere møter med ulike samarbeidspartnere.

Jeg gleder meg så til Oslo og alt jeg liker så godt der. Lunsj på LETT, smoothie bowl fra The Juicery, tur i frognerparken og ut på bygdøy, treningsavtaler med spreke venninner, og shopping på butikker vi ikke har her i byen. Jeg hører det har åpnet opp et nytt sted som heter TRIO på skøyen, og ut fra bildene ser dette virkelig ut som et sted jeg kunne tenke meg å teste ut. Noen som har testet? 

 

Smiiil Maren

 

 

Disse sunne matvarene har jeg alltid i skapet

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen - jeg synes det er skrekkelig stas med januar og økt fokus på sunn mat, og økt aktivitet. Jeg får så mange fine henvendelser, og flere journalister tar kontakt med spørsmål om tips og triks til sunn mat og trening. Jeg svarer så gjerne, dette er jo det aller gøyeste jeg vet. For et par dager siden fikk jeg en forespørsel fra Maiken Svendsen fra VG, med noen fine spørsmål til en sak for godt.no. Spørsmålene var gode, og jeg tenkte at det kunne være artig for dere også å lese svarene. 

Hvilke sunne matvarer har du alltid i skapet?

Hvorfor er det lurt å ha disse matvarene liggende?

Hvorfor bør man fylle skapene med sunne matvarer?

Jeg har alltid meieriprodukter, slik som skyr, cottage cheese eller kesam, melk, litt pålegg, egg, litt frukt og grønnsaker i kjøleskapet. I skapene har jeg alltid havregryn, knekkebrød, usaltede nøtter og lomper. Ellers er frysen fylt med kylling, laks, grønnsaksbladinger, bær og ferdig oppkuttet grovbrød.For meg er dette et supert utvalg matvarer som gjør at jeg enkelt kan slenge sammen en næringsrik og mettende frokost, en lett og god lunsj, eller middag. Jeg er veldig glad i meieriprodukter, knekkebrød eller havregrøt til frokost, til lunsj synes jeg det kan være godt med en omelett laget på egg, skinke, litt ost og gjerne litt grønnsaker som brokkoli, og paprika med grovt brød til. Middagen består gjerne av kylling, søtpotet og grønnsaker, eller pizza laget med lomper som bunn toppet med kylling eller karbonadedeig, tomatsaus, ost og de grønnsakene jeg har tilgjengelig. Lomper/lefser med ost og skinke er alltid en redning, uansett om de er frokost, lunsj eller middag. For meg er dette matvarer som smaker godt, er sunne, og gir god metthetsfølelse. 

Oppkuttet frukt og vanilje kesam er et supert alternativ dersom søtsuget melder seg på kveldstid. Topp med litt hakkede mandler, sukrin og kanel. Mmmm. Oppkuttede grønnsaker med dipp er også et supert snacks alternativ. 

Det er smart å fylle kjøleskap, skuffer og fryseren med sunn mat. Har man sunn mat tilgjengelig er det så mye lettere å spise sunt. Åpner du kjøleskapet og møter et fargerikt og friskt syn er det mer sannsynlig at du forsyner deg av det enn at du drar på butikken for å kjøpe sjokolade eller andre usunne fristelser. Spar heller de godsakene der til helgen? Det smaker jo så mye bedre når man spiser det litt sjeldnere.  

 

Smiiiiil Maren 

 

Sporty hverdagsstil

God søndagsmorgen. I dag har jeg en hektisk søndag foran meg, så da var det bare å komme seg opp og i gang. I dag får jeg besøk her i leiligheten for litt fotohjelp til flere nye hjemmetreningsprogrammer til dere. I gårsdagens innlegg kom det ønsker om flere ulike treningsprogrammer, og de ønskene skal jeg ta med meg i dag. I ettermiddag skal jeg avgårde for å filme tre ulike kortfilmer som dere skal få se om kun få dager. Jeg skal innrømme for dere med en gag at filming, og det å snakke til kamera er noe av det skumleste jeg gjør. Men nytt år og alt det der vet dere, nå er tiden inne for å bare hoppe i det og gjennomføre. Dagen går i ett, og jeg kjenner at jeg er ordentlig spent på alt som skal skje i dag. Mage av dere spør om jeg absolutt alltid går rundt i treningsklær, og selv om jeg har lyst å svare nei, så er sannheten at jeg nok går mer i tights og joggegenser enn vanlige klær. Jeg har aldri vært den jenta som synes det er sykt gøy med sko, klær og sminke, men treningsklær derimot, og sneakers - gøyeste jeg kan tenke meg. Jeg har kommet frem til at jeg ikke kun går i treningsklær, men heller ikke helt vanlige klær, jeg tror man kan kalle det en slags sporty hverdagsstil. Det passer perfekt inn i min hverdag hvor jeg ofte er på farten, plutselig har et par PT kunder, for så å ha et møte, eller en lunsj med en venninne, tilbake for egentrening og et par kunder til. Det er rett og slett mer praktisk for meg å være sporty kledd. Jeg har funnet en slags mellom-stil jeg trives med, hvor treningsklær kombineres med vanlige klær. 


Nå er det på tide å komme seg i gang igjen her. Treningsprogram skal planlegges, og straks kommer min fine fotohjelper for dagen. Jeg håper jeg får snikt inn en liten egentrening også i løpet av dagen. Håper dere får en nydelig søndag, titt gjerne innom Snapchat for litt mer spontane og uhøytidelige oppdateringer gjennom dagen. Dere finner meg på marenerdvik

 

Smiiiiil Maren 


 

En drøm har blitt virkelighet

I samarbeid med Abilica

My very own homegym

Endelig kan jeg vise dere de første bildene fra hjemmegymmet. Det var i slutten av desember jeg endelig fikk bestemt meg for at det eneste riktige å gjøre med mitt andre soverom var å lage et treningsrom. Prosessen startet, og allerede i romjulen stod det en levering fra Abilica på drøye 550kg utenfor bygget mitt. I det øyeblikket angret jeg litt på avgjørelsen min. Med fantastisk god hjelp fikk vi bært alt opp i leiligheten, og utpakking, rigging og montering var i gang. Nå begynner rommet virkelig å ta form og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd. Det beste av alt er uten tvil tredemøllen, den har jeg blitt ordentlig glad i og bruker masse. Det å ha en tredemølle hjemme sparer meg for enormt mye tid, og gjør at jeg får lurt inn en liten treningsøkt på dager hvor jeg ellers ikke hadde rukket det. Hovedtanken min bak å skaffe meg et lite treningsrom hjemme var å kunne jobbe mer hjemmefra, lage flere treningssaker til dere, og motivere dem som, av ulike grunner, ikke har lyst eller mulighet til å trene på treningssenter. Tredemøllen er en drøm, og den måtte jeg bare ha, men hovedfokuset vil ligge på enkle øvelser med kun en matte og et par vekter, en ball eller strikk. Det skal være enkelt og gjennomførbart - for alle. Jeg har allerede laget et par program, og nå jobber jeg med å få montert opp litt sterkere lys på rommet slik at jeg får tatt gode bilder, og ikke minst gode videoer til dere. 


Jeg synes dette er så kult, og jeg stor-gleder meg til å dele masse masse treningsinspirasjon med dere fremover. Nå er vi i gang folkens! Jeg har allerede laget et program med fokus på mage og kjernemuskulatur, og et med fokus på ben og rumpe. Så da spør jeg dere da, hva ønsker dere? Hva vil dere ha fokus på når det gjelder hjemmetrening?

Jeg elsker dette, det er det gøyeste jeg gjør, så nå må dere virkelig bare komme med ønskene deres, så skal jeg gjøre så godt jeg kan for å innfri. Jeg synes det er utrolig gøy å kunne dele øvelser, fremgangsmåte, forklare teknikk, vise alternativer til øvelsene, tyngre/lettere varianter osv. Så kom med ønsker, jeg er her for dere! 

Ha en super lørdag, og en nydelig helg dere <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Hektiske spreke dager

I går hadde jeg en av de mest innholdsrike og hektiske dagene på lenge. Dagen startet med en en stor fotoshoot for hele tre kommende treningssaker i ShapeUp. Jeg hadde som alltid med meg min super dyktige og herlige fotograf Victoria Nevland, og sammen sjekket vi inn på CrossFit Kvadraturen. Super snillt av dem å låne bort litt av boxen sin til oss. Høyt under taket, perfekt lys og et kult industripreg la til rette for en super shoot. 


Victoria og meg har jobbet sammen så lenge nå at vi nesten ikke trenger å snakke sammen for å få gode bilder. Vi kjenner hverandre, og hun vet akkurat når hun skal ta bildene, og jeg føler meg så trygg på henne at vi sjeldent trenger mer enn to tre bilder pr øvelse så sitter det. Det er så behagelig, for slike fotoshoots kan være ganske så kleine med ukjent fotograf og ukjent sted. Jeg er så takknemlig for å ha denne nydelige jenta på laget, hun er så flink og jeg storkoser meg sammen med henne. Jeg ble sittende å skrive programmer til langt på kveld, og jeg tror og håper dere vil like resultatet. Det er som sagt tre ulike programmer, med tre helt ulike fokus. 


Ellers er det mye spennende som skjer om dagen. Det er januar og starten på en nytt år, det betyr hektiske tider som oss som jobber med fysisk aktivitet, helse og ernæring. Jeg gjør masse artige intervjuer om dagen, bidrar i ulike helserelaterte saker og møter masse nye, spennende kunder. Jeg kjenner at jeg må minne meg selv på å puste litt mellom slagene, for nå går det unna. Det er jo dette jeg brenner for, og jeg føler meg søren så heldig som får lov å påvirke, inspirere og forhåpentligvis motivere folk til en sunnere, lettere, gladere og mer energisk hverdag. Det er så kult det! 

I dag skal jeg jobbe hjemmefra frem til klokken 12, også er det lunsj med mine to kusiner. Det går alt for lenge mellom hver gang jeg ser dem, og endelig fikk vi booket en lunsjdate.

Resten av helgen blir faktisk bare jobb og helgekos. Søndag skal vi filme en morsom greie som kommer ut i slutten av måneden. Neste helg derimot, eller rettere sagt fra og med onsdag neste uke blir det ut på tur. Da er det Oslo og Vixen blog Awards på planen. Jeg reiser inn en dag før prisutdelingen, og skal møte masse fine mennesker, i et par spennende møter, trene på Barrys Bootcamp og masse annet. Det er bare å lade batteriene mens man kan, for det blir to heftige døgn. I kveld er planen film og noe ekstra godt til middag, jeg kjenner at nachos frister aller mest. Mmmm. 

Har dere noen spennende planer for fredagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Dette inspirerer meg

Colorful happy foods

I denne månedens ShapeUp var det et eget lite matmagasin inni selve bladet, og jeg synes det var så inspirerende. En ting var at det var visuelt inspirerende, med nydelige farger og i et litt annet format enn resten av bladet. Sidene var matte, og tykke, i kontast til de tynne, glansfulle sidene i resten av bladet. For hver side jeg leste ble jeg mer og mer inspirert. Hjelpes så mye fargerik, sunn og god mat som finnes.


Jeg tok meg selv i å tenke at jeg faktisk er litt kjedelig, og ikke minst ensformig i matveien. Denne delen av ShapeUp fikk meg til å få lyst å teste ut litt mer retter uten kjøtt for eksempel, og leke meg med ingredienser som bønner, linser og spirer. Jeg fikk lyst å teste ut flere nye spennende mellommåltider, og generelt spise enda mer friskt og fargerikt. 

Jeg er sikker på at jeg kan lære enormt mye av mine fine lesere her. Er det noen av dere som er vegetarianere? Eller som bevist spiser lite kjøtt? Eller kanskje du har noe annet relatert til ditt kosthold du har lyst å dele?

Fortell meg gjerne litt om deg og dit kosthold, hva ligger bak ditt valg om å spise slik. Jeg tenker i første omgang å starte med å ha kjøttfrie dager, for eksempel meatfree-monday. Det gir muligheten til å teste ut litt ny og spennende vegetarmat. Dette er helt nytt for meg, og jeg kjenner jeg gleder meg. 

 

Smiiil Maren 

 

Første dag på nytt styrkeprogram

På mandag gikk startskuddet for mitt nye styrkeprogram og jeg tenkte å fortelle dere litt om det. Programmet består av 3 økter, hvor alle øktene er fullkroppsøkter. Det betyr at hele kroppen trenes, tre ganger pr uke. Man skiller ofte mellom helkropp og splitt. Når man splitter opp, betyr det at man har flere styrkeøkter pr uke, hvor ulike muskelgrupper står i fokus på hver økt. For eksempel kan man ha ben en dag, rygg en annen dag, og bryst og/eller skuldre en tredje dag. Mage kan man gjerne ha sammen med ben for eksempel. Dette kan varieres i det uendelige, og folk splitter opp kroppen svært ulikt, alt etter hva de liker, har lest er best og trives med. Jeg har tidligere kjørt en 4-splitt med en dag for kun ben, en dag med rygg + biceps, en dag med bryst + triceps, og siste dagen med fokus på skuldre + mage. Det funket fint det, men nå er det slik at jeg ikke alltid får til fire styrkeøkter, og derfor kjører jeg nå heller 3 fullkropp eller helkroppsøkter som det også kalles, og det føles veldig riktig for meg akkurat nå. 

Mandag var altså første økt på planen, og øvelsene så slik ut: 

 • Chins
 • Strakmark
 • Ettbens hipthrust
 • Sidehev
 • Lårcurl 
 • Pikes i slynge
 • Skulderrotasjon i kabel

Som jeg nevnte tidligere har jeg fått hjelp til å sette opp dette programmet av en dyktig og utrolig skjønn jente ved navn Adele Marlén. Jeg er en luring når det gjelder egen trening, og sniker meg lett unna de øvelsene jeg vet jeg burde ha med, men som jeg ikke liker. På mandagens økt for eksempel hadde jeg uten tvil droppet både hipthrust og skulderrotasjon, rett og slett fordi jeg synes hipthurst er grusomt tungt og skulderrrotasjon er kjedelig. Da er det godt at man har andre trenere som kan sette en litt på plass og presse på med de øvelsene man faktisk trenger, og ikke kun de man liker. 

Når det gjelder antall set og reps så endres dette hver uke, for å skape variasjon. Dette er også litt nytt for meg, og jeg synes egentlig det er smart tanke. Nå har jeg altså kjørt første dag, og jeg gleder meg til de to neste. Jeg skal selvfølgelig dele de også med dere. 

Hvordan er det med dere mine venner, er dere i gang igjen med treningen etter jul og nyttår? 

 

Smiiiil Maren

 

Mine beste tips til endring av livsstil

For en ukes tid siden fikk jeg mail av en journalist i VG vektklubb som spurte meg om jeg hadde lyst å svare på noen spørsmål relatert til livsstilsendring og motivasjon. Det hadde jeg super lyst til, og faktisk svarte jeg så mye at ikke alt kom med i intervjuet. Derfor tenkte jeg at det er en gylden mulighet til å dele svarene mine i sin helhet her på bloggen. 

Fotograf: Victoria Nevland

 • Hva er ditt beste tips til de som ønsker å endre livsstil til en sunnere hverdag med mer trening?

Mitt beste tips til de som ønsker å endre livsstil til en sunnere hverdag med mer trening er først og fremst å sette seg ned, finne frem et ark og skrive ned hvorfor du ønsker å endre. Finn dine punkter, og vend tilbake til disse punktene hver gang motivasjonen svikter.

Deretter ville jeg gjort det svært enkelt, og økt gradvis etterhvert. Den største feilen mange gjør er å gå ut for hardt, og da holder det ofte ikke spesielt lenge. Så begynn i det små med å endre et par ting. Legg til litt mer frukt og grønt i kostholdet, og øk hverdagsaktiviteten et lite hakk. Ta deg en halvtimes gåtur etter middag, velg trappen i stede for heisen, og forsøk å bruke bena som fremkomstmiddel når det er mulig. Etterhvert ville jeg anbefalt å øke til å legge inn en-to treningsøkter pr uke. Her også, begynn enkelt, og øk gradvis. Husk at hjemmetrening kan være super effektivt det også. Velg deg 4-6 øvelser som du kan gjøre på stuegulvet, og gjennomfør dem når du selv ser du har tid, enten om det er på morgenen, eller etter barna er lagt på kvelden.Trener du på treningsstudio så kan det være et tips å investere i et par timer med en PT for å få tilrettelagt et program slik at du kommer i gang. Husk at du også kan be treneren din hjelpe deg med et hjemmeprogram, og komme med litt retningslinjer på kosthold.

Det viktigste er uten tvil å huske at alt er bedre enn ingenting. En 20 minutters gåtur, en liten runde med armhevninger, situps og knebøy på stuegulvet er helt strålende sammenlignet med stillesitting i sofaen. Tenk enkelt, ikke gjør det for avansert, og ikke still så fryktelig høye krav. Tenk at tallerkenen skal inneholde noe grønt til hvert måltid, forsøk å la størstedelen av væskeinntaket i løpet av dagen være rent vann, tenk aktivitet i hverdagen og snik det inn der du ser det er mulig. Alt er bedre enn ingenting!


 • Hva er ditt beste tips for å beholde motivasjonen i prosessen?

Mitt beste motivasjonstips må være å kjenne på hva fysisk aktivitet gir deg, kjenn etter de gode følelse etter trening, og bruk den følelsen som motivasjon neste gang du ikke har så lyst å trene. Tenk på alle fordelene en sterk og sunn kropp gir deg, og minn deg selv på hvor energisk, sterk og glad man blir av å ha en frisk kropp som fungerer. Ta frem ?hvorfor lappen? med punktene dine for hvorfor du ønsker å endre livstil, og la dine egne punkter motivere deg.

For at motivasjonen skal holde lenger enn kun de første ukene inn i det nye året tror jeg det er viktig å finne en treningsform du trives med, noe du synes er positivt og som du kjenner at gir deg noe. Det må være noe du har lyst å gjøre. Elsker du å gå tur i skogen så gjør du det. Ikke tving deg selv til å trene noe kun fordi andre sier det er bra, gjør din greie og fokusert på det du liker. For trives du ikke, så kommer du ikke til å fortsette. Finn ut hva du liker, og kos deg med det. Jeg mener fullt og helt at treningsglede er nøkkelordet.

 

Smiiil Maren 

 

Min aller mest effektive mageøvelse

Dette er en skikkelig råtass av en mageøvelse, den er uten tvil en av de tyngste og beste mageøvelsene jeg vet om. Øvelsen er brutal, og kan trenge litt øvelse før man mestrer hele. Det går fint an å dele øvelsen opp, og øve på deler av den før man setter hele serien sammen. Du kan gjerne starte med å kun stå i planken med bena i slyngen, det er et helt supert sted å starte, og absolutt både tungt og svært effektivt. Det som er så bra med å jobbe i slynger er at det er ustabilt, noe som krever at absolutt alle musklene rundt hele kjernen jobber. Se for deg kjernemuskulaturen som et belte, hvor både hele magen og ryggen får utfordret seg. 

Intense Abs Workout Routine

Denne øvelsen er som sagt sammensatt, og kan se litt komplisert ut, men det er den ikke når vi bryter den ned og ser på hver del. Jeg skulle ønske jeg hadde satt nummer på hvert bilde, men det er så enkelt som at første bilde er første bevegelse, så følger bildet nr to, nr tre osv til du er gjennom alle seks bilder. 

Slik gjør du: 

 • Stå i planke posisjon med bena i TRX / slynge
 • Gå ned på albuene
 • Skli bakover - dette er en solid utfordring for magen
 • Gå opp igjen på strake armer, og kjør en armhevning
 • Som avslutning løfter du hoften opp mot taket, og kjører en såkalt pike. 
 • Kom tilbake til utgangsposisjon og gjenta. 

Håper noen av dere har lyst å teste den, kom gjerne med en tilbakemelding på hvordan du synes den var. Ha en sprek og fin tirsdag dere. I dag har jeg oppstart med flere nye PT-kunder og det er virkelig noe av det gøyeste jeg vet. 

Hva står på din plan i dag? 

 

Smiiiil Maren

 

I dag trengte jeg en premie

There's no better way to start the day <3 

I dag startet jeg dagen grytidlig med en undersøkelse av magen jeg har gruet meg fryktelig til. Det er ikke noe dramatisk over det i det hele tatt, men selve undersøkelsen er ganske ubehagelig, og jeg har telt ned dager til denne mandagen. Nå er undersøkelsen unnagjort, og det gikk så fint. Jeg har slitt litt med smerter i magen over lang tid, og forsøker å finne ut av dette med flere ulike tester både relatert til intoleranser, og andre ting. Jeg vet at det er mange der ute som sliter med det samme, og derfor velger jeg å nevne dette.


Jeg hadde som sagt gruet meg til undersøkelsen, og i dag føler jeg derfor at jeg fortjener en liten premie. Premien ble at jeg utsatte jobb et par timer og koste meg med tidenes pannekakefrokost. Denne oppskriften har jeg delt med dere før, men den er så god at jeg vender stadig tilbake til den. Hemmeligheten er å bruke gulrot i røren, dette gjør pannekakene så saftige og gode. I tillegg få du jo i deg en grønnsak, og det er slettes ikke værst. Jeg varierer alltid topping, og i dag ble det kokossirup og koskos dryss. Mmmm. Oppskriften finner dere HER. 

I dag har jeg satt av hele dagen til planlegging, opprydning og organisering. Jeg føler jeg har litt for mange løse tråder og halvferdige prosjekter, så nå er det på tide å ta litt tak og rydde opp. Jeg har også oppstart av flere nye PTkunder denne uken, og har en god del forberedelser å gjøre der. Dette er jobb jeg koser meg med, og spesielt når jeg kan sitte hjemme å kose meg mens jeg holder på. 
Senere i dag venter en styrkeøkt, første dag på et nytt opplegg jeg skal forsøke å følge i noen uker fremover. Jeg har fått hjelp av en dyktig PT til å sette opp program, rett og slett fordi det er så mye lettere å dedikere seg til noe noen andre har satt opp. Er det mine egen programmer så lurer jeg meg litt unna. Jeg dropper også ofte de øvelsene jeg ikke liker i mine egne programmer, selv om jeg vet at jeg burde ha dem med. Så dette blir spennende, nå skal jeg trene meg gjennom den første uken også skal jeg dele det med dere, selvfølgelig. 

Håper denne mandagen behandler dere bra, og at uken starter på best mulig måte for hver og en av dere.  

 

Smiiil Maren 

 

Det er dette det handler om

Dont think - just move 

I dag er det ett ord som skal få lov å prege min treningsøkt og det er bevegelsesglede. I dag er det ingen faste øvelser, repetisjoner, timede pauser og faste sett. I dag bare beveger jeg meg, leker meg og kjenner på hvor utrolig godt det er å ha en kropp som fungerer. For meg finnes det ikke noe viktigere enn trenings- og bevegelsesglede. 

Kan du huske sist du lekte deg med en rocke-ring? Når hoppet du strikk, eller tau sist? Når tegnet du sist opp et paradis og hoppet med barna dine? Når prøvde du deg sist på en hodestående, rulle kråke eller bro? Finn frem en madrass og legg den ut i stua, rull rundt, turn og lek deg. Ta en tur ut i skogen og finn en grein du kan henge litt i. Lek sisten og gjemsel med barna, bare beveg deg, lek deg og nyt en kropp i aktivitet. 

Min aktivitet ble en herlig miks av dette: 

 • Hodestående
 • Bro
 • Rocke ring
 • Pullups
 • Hengende splitt
 • Spensthopp 
 • Lek på kettlebells ( som i grunn ble mest knall og fall)Utrolig gøy, befriende og herlig. Jeg ble både svett og fikk puls av dette her. Så i dag er min lille oppfordring til dere - ikke tenk så mye, bare beveg deg og ha det gøy. God søndag <3 

 

Smiiiil Maren 

 

En sunn og fargerik jentekveld

Eat the rainbow

I går var jeg på besøk hos en venninne og fikk servert et fargefest av et måltid. Salat med masse gode råvarer og cillimarinert kylling, etterfulgt av et snackbord som innehold enormt mye spennende. Dette er slike ting jeg ikke har hjemme, og sjeldent bruker, og da er det så gøy å få det servert. Vi lagde oss skåler med cottage cheese, kefir, gojibær, valnøtter, cashewnøtter, kakaonibs, ulike typer frø med honning og kanel som topping. Vi hadde også frisk frukt, og proteinbarer- Sånn er det å være på besøk hos en treningsjente, og jeg synes det var helt topp. Jeg synes denne typen snacks var utrolig godt, og jeg kal uten tvil begynne å bruke flere av disse tingene i min egen frokostskål. Vanligvis har jeg bare frukt, bær, meieriprodukter og nøtter, men det finnes jo så mye mer spennende man kan bruke. Spesielt gojibær og kakaonibs liker jeg godt. Er noen av dere som bruker dette i kostholdet deres? 

Jeg hadde bare lyst å titte innom for å ønske dere en fin lørdag og en god helg. Jeg er straks på vei ut døren for en liten treningsøkt, senere venter lunsj i sentrum med en venninne, etterfulgt av litt jobb. 

Har dere noen hyggelige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Fløyelsmyk frokostgrøt

Creamy oats & vanilla latte 

Jeg er et periodemenneske på matfronten. Nå har jeg spist meieriprodukter med frukt, nøtter og bær i en lang periode, og har akkurat beveget meg tilbake til havregrøten. Grunnen til det er rett og slett fordi jeg fant ut en ny og helt fantastisk måte å lage grøten min på. Hvorfor bruke havregryn, når du kan bruke havremel og få en fløyelsmyk og nydelig grøt. Havremel selges på vanlig matbutikk, og jeg anbefaler dere å teste det ut. 

Havregrøt i seg selv er jo veldig enkelt å lage, men havregrøt på havremel er om mulig enda enklere. Jeg tar rett og slett bare ønsket mengde mel i en bolle, tilsetter en liten scoop vanilje protein, og heller kokende vann over. Rører godt rundt og vips er grøten ferdig. Toppingen varierer jeg, alt fra ulike typer sukkerfri sirup til friske bær og hakkede mandler. I går ble det kokos-sirup og koskosmasse. Mmmmm. Kaffen er en fast morgenkos, og hvordan jeg lager den kan lesere lese HER. 
Håper dere får en nydelig fredag, og en riktig god helg. Min plan er først litt jobbings på kontoret, etterfulgt av et par PTkunder, før jeg skal trene selv. I kveld blir det middag og fredagshygge med en god venninne. 

Hva er din plan for fredagen? 

 

Smiiiiil Maren 

 

På dager som dette

I dag måtte jeg stoppe opp på vei til jobb, fiske frem kamera og fange det magiske været. Det var virkelig bare helt idyllisk. Helt klart vær, kaldt og strålende sol. I dag skulle jeg ønske jeg bare kunne ta helt fri fra jobb og bare gå tur i mange mange timer. På dager som dette setter jeg ekstra stor pris på å bo nede ved sjøen. 
Jeg synes spesielt det siste bildet i innlegget er vakkert. Skøytebanen som bader i sol mens folk går på skøyter og koser seg. Jeg måtte bare titte innom å dele dette med dere, og som alltid er jo mitt håp da at noen skal bli inspirert til å ta seg en liten gåtur ute i frisk luft. Funket det? 

Nå skal macen straks legges bort, den faste torsdagsmiddagen med familien venter. I dag står taco på menyen, og det passer meg helt perfekt. Jeg var så mye sammen med familien i julen, men nå har det gått en uke, og jeg kjenner at det skal bli så utrolig godt å se både store og små igjen. Det er fint å ha en fast dag i uken hvor man spiser middag sammen, og jeg håper vi klarer å holde på denne tradisjonen gjennom hele 2017 også. 

Hva er din plan for denne torsdagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Sunne pannekaker på menyen

Healthy Carrot Pancakes

I går lagde jeg disse deilighetene til frokost, og nå kribler det i fingrene etter å få delt dem med dere. Pannekaker er en super ting, spesielt til alle dem som ønsker å spise sunnere, men som samtidig liker å kose seg. Det er bare tull at sunn mat er kjedelig, det gjelder bare å være litt kreativ, og sette sammen sunne ingredienser på ulike måter. Hovedingrediensene i disse er faktisk gulrot, og derfor har de den nydelige fargen. 


Du trenger: 

 • Speltmel
 • 2 egg 
 • 4 gulrøtter 
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ss cottage cheese
 • 2 ss kesam
 • Sukrin & kanel
 • 1 ss smør eller olje 

Slik gjør du: 

Kok gulrøttene til de er møre, hell av vannet. Finn frem en bakebolle, og ha de andre ingrediensene i den. Rør godt sammen. Tilsett så gulrøttene, og bruk en stavmikser til en jevn fin røre. Tilsett litt vann om nødvendig. Finn frem stekepannen, og skru godt opp på varmen. Så er det bare å steke pannekakene.


Et lite tips er å lage dobbel røre, og steke opp en haug av pannekaker kvelden før. På den måten har du klar frokostpannekaker til hele familien dagen etter, til å ha med som lunsj, eller pannekaker som står klar i kjøleskapet når barna kommer skrubbsultne hjem fra skolen, og det er en liten stund til middag. Røren kan også stå i kjøleskapet, slik at det bare er å steke opp når enn du ønsker. 

Jeg koste meg med en stor kopp vanilje-latte til, og i tillegg prøvde jeg meg på en ny type grøt. Den ble en super suksess, og oppskriften på den kommer i morgen. Det er bare å glede seg! 

 

Smiiiil Maren 

 

Effektive og morsomme mageøvelser

I januarutgaven av ShapeUp deler jeg et effektiv 15 minutters treningsprogram med noen litt annerledes og morsomme mageøvelser. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et par av dem med dere. Jeg innrømmer lett at jeg hater å trene mage, det er uten tvil det kjedeligste jeg vet. Løsningen min ble derfor å finne noen litt morsomme og alternative øvelser. Håper dere liker dem. 

1. Hengende benhev 

Slik gjør du: Heng rett opp og ned i en stang, stram mage, sete og lår. Start bevegelsen ved å bruke magen til å løfte opp bena, resten av kroppen holdes stabil. Senk bena kontrollert ned igjen til utgangsposisjonen og gjenta.

Repetisjoner: 8x4

Pass på: Unngå t kroppen svaier, stram hele kroppen. 

2. Pikes med ball 

Slik gjør du: Denne øvelsen er satt sammen av flere deler. Øvelsen starter ved at du ligger på gulvet med en fitnessball mellom bena. Løft opp bena fra gulvet, samtidig som armene løftes. Ta i mot ballen fra bena, og senk armene med ballen ned over hodet, samtidig som bena senkes ned. Snu så bevegelsen og løft armene med ballen opp igjen, samtidig som bena løftes og ballen overleveres igjen, og bena senkes.

Repetisjoner: 8x43. Vandrende planke på tredemølle 

Slik gjør du: Still deg opp i plankeposisjon, med armene på tredemøllen. Ha møllen på en hastighet mellom 1-2 km/t og gå fremover med armene mens du passer på å holde kroppen stabil, stramme mage og armene hele tiden like under skuldre. Unngå å vrikke på hoftene, kroppen skal holdes rett og stram.

Repetisjoner: 30 sekunder gå, 15 sekunder pause x 4Den siste øvelsen er uten tvil min favoritt. Jeg la ut en film av vandrende planke på tredemølle på min Instagram (dere finner meg på marenerdvik) og flere av dere tagget meg i deres egne bilder og filmer av øvelsen. Utrolig gøy å se at den engasjerte. Fortsett gjerne å tagg meg i spreke, morsomme ting dere gjør. Det er så gøy, og ikke minst inspirerende å se 

Hva er din favoritt mageøvelse? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunne rundstykker med kun 3 ingredienser

Homemade healthy rolls 

Jeg har laget sunne rundstykker flere ganger, og delt oppskriften med dere. Vanligvis kaller jeg disse for Cottage cheese rundstykker, fordi det er en av hovedingrediensene. For et par dager siden hadde jeg så lyst på rundstykker, men var tom for cottage cheese. Etter en liten runde i kjøleskapet ble ingrediensene til rundstykkene følgende: 

 • 100g havregryn 
 • 2 hele Egg
 • 2 ss mager kesam 


Vanligvis bruker jeg stavmikser på røren slik at den blir jevn og fin. Nå har jeg lånt bort stavmikseren min og derfor ble rundstykkene ikke like pene. Det positive med det er at jeg fant ut at rundstykkene kan lages enda enklere, fordi de smaker helst himmelsk selv om formen blir litt merkelig. Et par minutter med stavmikseren spart gjør at disse rundstykkene faktisk kan lages på under 20 minutter.

Slik gjør du: 

 • Alle ingrediensene i en bolle, og rør godt. Tilsett gjerne litt krydder, jeg brukte kun litt havsalt. 
 • Bruk en skje til å fordele i små klatter på et bakepapir på en stekeplate.
 • Inn i ovnen på 200 grader i 15-20 min. 

Voalá! Så enkelt har du super sunne, proteinrike og smakfulle rundstykker. Sleng på det du ønsker av pålegg. Min favoritt er smør som smelter og gulost. Mmm. Rundstykkene holder seg kjempe fint i kjøleskap, og kan med fordel lages kvelden før og nytes til frokost eller lunsj dagen etter. 

 

Smiiiil Maren 


 

Spontaniteten lenge leve

Welcome to paradise 

Vinteren har vært snill mot oss her på sørlandet enn så lenge. Inge snø, bare veier og milde temperaturer. Det kommer nok til å endre seg, og vi i vil få oppleve den typiske sørlandsvinteren med snø og slaps om hverandre. Jeg synes i grunn det er fint med årstider, og liker veldig godt endringene, men akkurat overgangen fra vinter til vår kan være litt lang. I år har jeg valgt å forkorte den ventetiden litt med 11 deilige dager i Thailand.

4-15 mars reiser jeg til Phuket på treningscamp med Nordic Fitcamp. Det skal bli så fantastisk godt med sol, sommer, hvite sandstrender, masse fargerik og sunn mat, tropisk frukt, masse trening, en haug av likesinnede mennesker, og utflukter. Det beste av alt er at jeg får med meg en av mine aller beste venninner på turen. Jeg har opplevd Thailand før, og nå gleder jeg meg så enormt til å dele den opplevelsen enda en gang sammen med henne. Hun er så tøff som blir med på en 11 dagers treningscamp, og jeg kan nesten ikke vente til å reise på tur. Jeg hadde en liten runde på bloggen hvor jeg spurte dere hva dere helst ville se på bloggen. Vintertrening hjemme eller solfylte treningsøkter og masse inspirasjon fra Thailand. Det var faktisk ganske likt på begge forslag, men overraskende nok var det nesten flere som ønsket inspirasjon og tips til trening her hjemme i Norge. Av flere grunner valgte jeg å stå over Thailand i januar og bli her for å kickstarte 2017 sammen med dere.

Så slo det meg at jeg kan jo få til begge deler. Så nå blir det styrketrening, utetrening, langrenn, og vintertrening her hjemme i januar og februar, og i mars blir det thaiboksing, løping, masse styrketrening, bootcamp, sirkeltrening, yoga, Crossfit og masse annet sprell fra solfylte Thailand. Høres ikke det ut som en strålende plan dere? Ja takk begge deler! Booking av turen skjedde ganske så spontant i romjulen over en koselig lunsj med min fine reisepartner. Det å være spontan og hoppe litt ut i ting jeg vanligvis ville brukt lang tid på å tenk på, er noe jeg vil fokusere på i 2017. Så hva er vel da bedre enn å starte med å spontan-booke en tur til andre siden av jordkloden. Dette blir så bra!! 

Jeg gleder meg så enormt til å kunne gi dere litt av alt, og dele et bredt spekter av sporty inspirasjon med dere i de kommende månedene. Dette er den perfekte oppladning til vår egen camp til Rhodos i juni. Det er fremdeles noen få plasser igjen før den turen er fullbooket. Alt av informasjon finner dere HER. 

 

Smiiiil Maren 

 

Tilbake på skolebenken

Kurset er sponset

Du lærer så lenge du lever, og du blir aldri utlært. Spesielt yrker som sykepleier, personlig trener og kostholdsveileder er stadig i utvikling, og det er ekstremt viktig å jobbe kunnskapsbasert og holde seg oppdatert. Jeg tror selv jeg har vært relativt flink til å holde meg oppdatert ved å delta på ulike kurs, fagsamlinger og Conventions. Sist samling jeg var på var AFPT-convention, en utrolig lærerik helg spekket med det siste innen forskning, presentert av noen av de fremste i verden på dine fagfelt. Det er etter slike samlinger man blir bevisst på hvor mye man ikke kan, og hvor viktig det er å følge med i tiden.

Kunnskapen rundt helse, kropp, anatomi, ernæring, fysisk aktivitet og mental helse er stadig i endring. Vi finner ut mer og mer om hvordan denne fantastiske kroppen vår fungerer, hva den responderer på, hvordan vi skal bevege den for å oppnå ulike resultater. Ernæring er et enormt stort tema, og det kommer stadig nye trender, derfor er det desto viktigere å ha grunnkunnskapen på plass her, og holde seg oppdatert i forhold til hva forskningen faktisk sier. Det er lett å la seg påvirke, og revet med av ulike dietter og matrender. Det er viktig for meg å ha tyngde og god grunnkunnskap, men det er samtidig viktig å ikke gro helt fast og gjøre det samme man alltid har gjort, fordi vi har erfart at det fungerer. 

Jeg har kjent på at det er på tide å lære mer, ta et dypdykk inn i teorien og ta en liten titt på hva forskningen forteller oss i det vi skriver 2017 i kalenderen. Det er utrolig kult å kunne fortelle dere at 13 januar setter jeg meg på skolebenken igjen. Ikke rent fysisk tilbake på skolebenken, men jeg skal ta et nettbasert kurs i regi av en mann jeg virkelig ser opp til. De fleste innenfor treningsbransjen kjenner til Børge Fagerli, en mann med snart 20 års erfaring og ufattelig med kunnskap innenfor trening og ernæring. Jeg har vært på foredrag med han flere ganger, og det er utrolig stas å nå skulle gå lov å følge hans undervisningsopplegg. 
Kurset er nettbasert og går over 5 måneder. Alle forelesningene og kursmateriale ligger ute på nettet, og det betyr at man kan ta det helt i sitt eget tempo.  Dette er et kurs for deg som kan litt fra før, og har en genuin interesse for fysisk aktivitet, treningslære, og ernæring. Enten om du er PT som ønsker å lære mer, helsearbeider som ønsker å utvide kunnskapsbanken din, eller bare en person med brennende interesse for faget, så er dette en gylden mulighet til å utvikle deg, og lære enormt mye nytt. Du vil kanskje få bekreftet en del du visste fra før, og uten tvil få feid bort en god del myter som det dessverre florerer så alt for mye av. Ta ansvar for egen lære, sørg for at du er up to date på det siste. Enten det gjelder for deg selv og din egen utvikling, eller for kundene dine. 

Jeg starter kurset 13 januar, og håper flere av dere blir med. Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs, det er tross alt snart 5 år siden jeg tok min Pt-utdannelse, og det har skjedd enormt mye siden den tid. Kurset er som sagt nettbasert, og det betyr at jeg kan sitte trygt og godt her hjemme og bruke akkurat så lang tid jeg selv ønsker på temaene. 

All informasjon om kurset finner du HER. Så må dere selvfølgelig bare spør hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

Smiiil Maren 

 

Starting fresh

God nytt år dere. Hvordan føles det? For min del føles det bra, rimelig trøtt, men fremdeles en god følelse for det nye året. Feiringen i går var utrolig fin, med gode venner, god mat, og god drikke. Det føles bra å gå inn i det nye året sammen med mennesker man setter pris på, føler seg vel sammen med og som man uten tvil kommer til å bruke mye tid sammen med i det nye året. Champange i glasset, nydelig forrett og en magisk hovedrett, himmelen fylt av raketter og omringet av fine mennesker. 2016 kunne ikke blitt avsluttet på en bedre måte. Litt trøtt i dag er så absolutt verd det. 

Smoothie bowl, frisk frukt, bær, juice, og kaffe

I skrivende stund er frokosten akkurat spist her hjemme, og i dag stod det sunn, lett og fargerik mat på menyen. Det er liksom det som frister mest nå etter to uker med julemat og snoperier. Jeg snappet maten til en venninne, og fikk i retur " det der er skikkelig Marenmat ". Det stemmer virkelig, denne typen mat er det absolutt beste jeg får, og hva er vel da bedre enn å starte det nye året med en slik frokost.


Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, og bruker dagen i dag til noe hyggelig. Ikke stress så fryktelig med at det er et nytt år og hele den pakka der. Senk skuldrene, og kos deg i dag. I morgen er det mandag, og har du mange endringer du ønsker å iverksette så bruk mandagen til det. I dag er det søndag, og dagen etter nyttårsaften. Kos deg med restemat fra i går, og la det nye året få en litt rolig og fin start. Et mål er alltid lettere å nå med en plan, så bruk denne dagen til å legg en plan for hva du ønsker å endre og hvordan du vil gjøre det. Årets første dag skal brukes sammen med mine kjære. Nå skal vi straks ut å rusle en tur, etterfulgt av familiemiddag. I morgen starter jeg på en litt mer strukturert plan med treningen, og de siste detaljene rundt det skal jeg kose meg med i ettermiddag. 

Nå er jeg spent på å høre fra dere. Hvordan var feiringen din i går? og hvordan har du det i dag? Hva er dine planer for dagen? Flere av dere delte målene deres for det nye året i et tidligere innlegg, men jeg vil veldig gjerne høre fra flere av dere. Fortell meg litt om dine mål og planer for det nye året. Jeg gleder meg til å lese <3 

Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk fin start på det nye året. Dag én av det jeg håper blir et fantastisk bra år for oss alle sammen. 

 

Smiiiil Maren