hits

januar 2018

Disse to treningsøktene må du teste

I dag jobber kroppen litt i mot meg, og jeg kjente at nå var det på tide å gjøre en av de tingene jeg alltid har planer om å gjøre, men aldri går gjort - nemlig tøye.  Før jeg startet med dagens to-do liste, så brukte jeg 40 gode minutter på gulvet med uttøying av kroppens største muskler. Jeg brukte spesielt godt tid på sete, og ben, da de musklene virkelig er såre og stive. Grunnen til at musklene er stive er de siste øktene på Gymboksen. Jeg tenkte jeg skulle dele dem med dere, slik at dere kan se hva jeg gjorde i går, og hva jeg skal gjennom i ettermiddag. Kanskje kan det være til inspirasjon for din egen treningsøkt? :) 

TIRSDAG: 1 minutt på hver stasjon 

 • 1 min beninndrag med sklimatter
 • 1 min ab-mat situps
 • PAUSE i 1 minutt
 • 1 min lunges (utfall)
 • 1 min strakmark 
 • PAUSE i 1 minutt
 • 1 min push-ups 
 • 1 min brystpress med hantler 

Slik gjør du:

Sett på klokken og kjør første øvelsen i ett minutt, rett videre på situps, så tar du 1 min pause før 1 min utfall direkte etterfulgt av 1 minutt strak markløft, så 1 min pause og deretter 1 min pushups direkte etterfulgt av 1 minutt brystpress. Dette er én runde. Du skal ha 5 runder, med 1 minutt pause mellom rundene. 

ONSDAG: Tunge løft 

 • Dips 6 rep
 • Pullups 6 rep
 • Puspress 6 rep 
 • Stående roing 6 rep 
 • Markløft 6 rep 

Slik gjør du:

Du har 1,5 minutter på å gjennomføre 6 repetisjoner dips, resten av tiden hviler du, dette gjør du 5 ganger. Så er det neste øvelse, her gjør du 6 pullups og resterende tiden hviler du, her også fem runder. Slik jobber du dem gjennom alle øvelsene, og pausen mellom øvelsene er også 1,5 minutter. 

1,5 minutter og kun 6 repetisjoner er satt for at man skal klare å ha relativt tunge vekter. Denne typen trening synes jeg er utrolig gøy, og derfor gleder jeg meg til dagens økt. 

Gymboksen er en del av Solsiden PT-senter, og det er litt som Crossfit, bare en mildere utgave. Det er en ny økt hver dag, og hver andre uke lages det nye økter. Jeg bruker både disse øktene, og mine selvkomponerte crossfit-inspirerte økter gjennom treningsuken min. Det er så gøy!! Dette har funket veldig fint for min del, når jeg går litt lei av å trene styrke alene, og sliter med kreativiteten. Det er lenge siden jeg har trent sammen med andre, på typiske gruppetimer, men dette er virkelig veldig gøy. 

Ellers har dagen hjemme gått med til å eksprimentere litt på kjøkkenet. Jeg har en magisk god, og sunn muffinsoppskrift klar til dere. Den er det virkelig bare å glede seg til. 

 

Smiiiil, Maren 

Hekta på havregrøt

Jøss, hva skjedde i dag da. Det er sjeldent det blir så sen oppdatering, men i og med at jeg oppdaterte dobbelt i går, og siste kom såpass sent så håper jeg det er innafor. Dagen i dag har gått i ett, og slike dager er det beste jeg vet. Jeg har hatt to gode møter, og et spennende informasjonsmøte om Kombutcha. Jeg har drukket det en del, bare fordi jeg liker det, uten å tenke så veldig over fordelene ved det. Nå føler jeg meg mer opplyst og drikker det med enda bedre følelse. Jeg har også vært å gjort en fotojobb for en samarbeidspartner, og på tampen av dagen rakk jeg en tur på trening. Dagens treningsøkt kan dere se på Insta-stories (@marenerdvik). 

Jeg titter innom dere i kveld for å dele en ny frokostfavoritt. Eller ny og ny, jeg har da så absolutt hatt mine havregrøt-perioder før, og nå er jeg altså på kjøret igjen da. Nå er den tilberedt på en litt ny måte, og jeg liker den så godt.

La meg dele den med dere: 

 • 60g havregryn 
 • 2-3 dl vann 
 • 20g vaniljeprotein
 • Topping - kakaonibs, gojibær og friske jordbær. 

Slik gjør du: 

Gryn og vann, inn i micro i 2 minutter. Ta ut skålen, og dryss over proteinpulver (rør det gjerne inn), og topp med det du ønsker. Banan er super godt i denne kombinasjonen, og litt søtning. Flytende honning på toppen av dette for eksempel. Mmmmm. Dette tar seriøst 5 minutter å smelle sammen, og det passer meg perfekt på morgenkvisten. 

Nå må macen bort, for en god venninne er på vei inn døren for jentekveld hjemme hos meg. Frisk frukt, grønnsaker og dipp står kart på bordet. Perfekt hverdagskos. Jeg håper dere alle har en finfin kveld, og at uken har behandlet dere fint så langt<3 

 

Smiiil, Maren 

Deilige nyheter i treningsgarderoben

Inneholder annonselenker

Jeg har så lyst på nye treningsklær om dagen, og bruker alt for mye tid på å klikke rundt på diverse nettbutikker. Her har jeg laget seks ulike collager med treningsklær i fem ulike fargekategorier. Jeg er litt hekta på rosa & oransje kombinasjonen om dagen, var det ikke fresht? Jeg synes sort & hvitt alltid er fint, og blått, både sterk blå og mer dusblå-grå er fantastisk fint. Den røde collagen er helt magisk. 

Adidas tights  // Sports-bh  // Løpejakke fra Cubus  // Adidas Singlett // shorts // sports-bh // Tights 

Singlett // Reebok sportsbh // Adidas Tights // Tights fra Cubus // Adidas shorts // Reebok sportsbh // Tights fra Cubus 

Reebok t-skjorte // Sportsbh // Adidas singlett // sportsbh // Reebok sokker // Tights // Adidas singlett 

Nike singlett // Adidas sportsbh // Nike genser // Filippa K sports-bh // Reebook topp // Puma tights 

Adidas tights // Reebok topp // Reebok sko // Adidas shorts // Tskjorte fra Adidas // Singlett 

Reebok tights // Sportsbh // Reebok croptop // Sportsbh // Adidas singlett // Tights 

 

Jeg har plukket ut noen favoritter, og håper dere også kan finne noe dere liker her. Jeg har bestilt noe av dette hjem, og resten er satt på ønskelisten. Det er bare så vilt gøy med treingsklær. Jeg får nesten litt lyst å trene bare av å se på denne fargefesten. 

 

Smiiil, Maren 

 

Det har gått for langt - nå må noe gjøres

I dag våknet jeg med en uro i kroppen, og jeg vet grunnen. Over lang tid på har jeg hatt et litt tullete kosthold, en kaotisk leilighet og rot både her og der. Det er rent her, men overhode ikke ryddig. Når jeg sier tullete kosthold, så mener jeg at jeg har spist mye mat jeg vet at jeg ikke har godt av, og som magen reagerer på. Kaotisk leilighet går på at det ikke er noe system her. Esker, papir, og alt mulig slags ting man egentlig ikke trenger, men sparer på sånn i tilfelle, har hopet seg opp. Jeg helt sprø av å ha det kaotisk rundt meg, men jeg har likevel ikke klart å gjøre noe med det. Så i dag skjer det, jeg bruker mandagen på å starte organiserings-prosessen. 

Så i dag setter jeg meg ned, og lager en plan. Deretter bruker jeg resten av uken på å iverksette planen min. Jeg får ikke til noe som helst uten lister og oversikt, så her er det bare å sette i gangs med skrivingen. Det beste med lister er å krysse ut punkter som er gjort. Jeg gleder meg ikke, men jeg kjenner i både kropp og hode at det er på høy tid å ta grep

. Når det gjelder kosthold, så vet jeg jo hva jeg må gjøre for å endre til et litt bedre, renere og mer magevennlig kosthold - det bare sitter litt gang inn å gjøre det. Rett og slett bare fordi det er så sykt godt med godteri. Hehe. Noen som kjenner seg igjen? 

Kult å være treningsblogger, og så klarer du ikke spise rent og sunt selv en gang. Samtidig så er jeg jo bare en vanlig person jeg også, og kanskje er det litt digg å se at selv folk som har dette med sunn mat og trening som jobb, kan ha sine utfordringer. 

Jeg skal hvertfall rydde opp, og deler gjerne mine endringer med dere underveis. Først skal jeg starte med en god smoothie til frokost her, og den skal dere selvfølgelig få oppskriften på.

Marens super-smoothie:

 • Frosne bringebær, jordbær og banan
 • 4 ss naturell yoghurt 
 • 2 ts acai pulver 
 • 1 dl vann 
 • Litt søtning (stevia, sukrin, honning eller hva enn du selv ønsker. Jeg bruke 2 ts sukrin)

Kjør alt sammen i blenderen, og topp med det du selv ønsker. For økt metthetsfølelse kan du gjerne tilsette en scoop (30g) proteinpulver. Ha gjerne mandler eller andre nøtter i toppingen, det gir sunne fettsyrer som holder deg mett lenger. Du kan gjerne ha litt avokado i smoothien for samme nytten. Min topping varierer ut fra hva jeg har tilgjengelig. Her er det eplebiter, sharon, friske jordbær, kokosmasse, blåbær, banan og hakkede mandler. 

Da er det bare å brette opp ermene og komme i gang her. Mer fra denne kanten senere. Jeg satt å drømte meg bort i freshe treningsklær i går, og det resulterte i et gigantisk blogginnlegg med treningsklær-inspirasjon til dere. Jeg skal få det ut i løpet av ettermiddagen. Så titt gjerne innom igjen senere i dag <3 

 

Smiiil, Maren 

 

5 filmtips til søndagskvelden

Søndager er for meg en skikkelig kosedag, og hva passer vel bedre enn et par filmtips. Disse bildene er tatt i Oslo på fredag, men jeg har lyst å bruke dem nå. Egentlig fordi jeg alltid viser filmtips med smågodt og popcorn, men det går jo fint an å kose seg med smoothie-bowl og juice også. I kveld blir det nok alt annet enn smoothie her, men jeg synes likevel det er fint å vise litt sunne, deilige alternativer også. 

5 filmtips: 

 • The call 
 • The Hit mans bodyguard 
 • De urørlige 
 • Taking Lives 
 • American assassin 

To av filmene på denne listen, The call og Taking Lives fant jeg på Eirin Kristiansen sin blogg. Jeg leste det en dag jeg hadde så lyst å se film, og endte opp med å se begge samme kveld. De var så spennende og gode. Så da måtte jeg bringe Eirin sine tips videre, sammen med tre andre filmer. De urørlige er så nydelig, den var faktisk en del av pensumet på sykepleien, og den gjorde virkelig inntrykk på meg. 

Kanskje er du jakt etter en god serie i stede, så da legger jeg ut link til mine beste serietips i tillegg. I innlegget HER og HER, har dere over 30 tips til diverse dere kan se på i kveld <3 

Nyt søndagskvelden, og kos dere med film, serier, snacks og kos med noen du er glad i. Jeg har kost meg så denne helgen, og kjenner at nå er jeg oppladet og klar for en ny uke. I morgen starter jeg dagen med smoothie, men i kveld står det brownies og godsaker på menyen her i huset. Søndag er kosedag, og sånn er det bare. 

 

Smiiil, Maren 

En ny reise er booket

Inneholder annonselenker 

Dette er så gøy, og jeg har gledet meg til å dele det. Det blir mye reise fremover, og nå er faktisk enda en tur booket. Dette er en skikkelig ferie-ferie, og  destinasjonen er CANNES. En god venninne og jeg drar avgårde i 5 deilige dager. Flybilletter er i boks, og leilighet er leid. Fy søren som vi skal kose oss.

Det er litt gøy hvordan vi traff hverandre. Det startet med at hun var sykepleier på barneposten hvor jeg var sykepleierstudent i praksis. Senere begynte jeg å jobbe som sykepleier der, og vi ble kolleger. Derfra utviklet det seg et utrolig fint vennskap, og jeg er så glad i henne. Nå skal vi på ferie sammen, og jeg gleder meg noe helt vilt. 

Jeg har vært i Frankrike flere ganger, men aldri verken bodd eller vært spesielt mye i Cannes. Jeg kjenner godt hele kysten fra Nice og bort til St.Tropez, men Cannes er litt nytt. Kanskje noen av mine lesere har vært der, og har noen tips? 

Vi drar ikke før i juni, men jeg har brukt halve lørdagskvelden på å lete frem deilige sommerplagg, og klikke hjem noen godbiter. Heldigvis er dette klær fra Gina Tricot, Cubus og BikBok, så det kunne vært verre prismessig. Problemet mitt er bare at jeg finner så utrolig mye jeg har lyst på at totalen blir dyrt uansett. hehe.

Rosa blomsterkjole // Blomster singlett // Solbriller // Hvite bukser // Rosa shorts // Rosa blomster bluse // Honey t-skjorte // Bluse 

Sort blomster-skjørt // lysgrønn bluse  // solbriller // lysblå blomsterkjole // Love t-skjorte // stripete skjorte // blomstrete skjørt 

Feminist t-skjorte // blomstrete bluse // heart breaker // bluse // lysrosa strikket genser // Hvit bukse // jumpsuit 

Grønnstripet skjorte // Gul t-skjorte // grønn bluse // omslagskjole // hvit skjorte // grønt belte // skjørt 

Rosa bluse // blomstrete blondeshorts  // Hvit strikkegenser // Rosa ullgenser med perler // Skjørt med prikker // Lysrosa skjorte 

 

Hva synes dere? Var det ikke mye fint? Jeg er så klar for vår og sommer nå jeg. Nå er jeg litt kravstor her, som først spør om Cannes-tips, og nå har enda et lite ønske. Jeg har veldig lyst å be dere om Malaga-tips også. Jeg reiser dit nå i februar, og har kun én dag med jobb der, og to dager til å finne på noe artig. Så, har noen vært i Malaga, og kan komme med noen tips? Absolutt alle tips settes stor pris på <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Traktordekk og Burpees

Inneholder annonselenker 

         Fotograf: Victoria Nevland

Usikker på hva du skal gjøre på trening? La meg komme med et spenstig forslag til deg. Dekkvelt & burpees, i en svett og brutal kombinasjon. Nå er det jo ikke alle som har et dekk liggende, men alle som trener på en crossfit-box, eller som bor på gård har nok mulighet til gjøre dette med dekk. Dere andre kan for eksempel bytte dekket ut med tung markløft eller flippe rundt på en annen tung gjenstand dere finner. Her gjelder det å være kreativ. 

Slik gjør du: 

Muskler som brukes: Hovedsakelig rumpe og lår i dekkvelten, og i burpees er hele kroppen i arbeid, men hovedsakelig ben og rumpe

La oss starte med dekkvelten: Kom ned i en dyp knebøy, og ta tak under dekket. Ryggen holdes rett og brystet presses godt frem. Aktiver rumpe, og bruk ben og rumpe til å presse deg opp i stående posisjon. Bruk kneet og armene til å dytte dekket helt opp, og velt det over. 

Så er det burpees: Fra stående posisjon, ned i bunnposisjon for armheving, press deg så opp til topposisjon for armhevinger. Med hendene fortsatt i bakken løfter du hoften eksplosivt og hopper med beina fram slik at du ender stående på huk. avslutt øvelsen med et kraftfullt spensthopp, opp på dekket. Fra dekket hopper eller går du ned igjen, og gjør deg klar for et nytt dekkvelt. 

Klær: Tights - reebok // Topp - Reebok // Sko - Reebok 

Slik gjennomføres økten: 

Sett klokken på 20 minutter, og gjennomfør så mange dekkvelt + burpees du klarer på den tiden. Enkelt og greit. Dette er en tung øvelseskombinasjon, så sørg for at du har god teknikk på hver repetisjon. Legg så denne økten bort for noen uker, og finn den frem igjen om en liten stund og se om du da klarer å forbedre antall repetisjoner. 

Jeg synes det er litt ekstra gøy med dette dekket, men forstår at mange ikke har mulighet til å bruke det. Du kan da bytte dekket ut med tung markløft, og kjøre burpees over stanga etter løftet. En burpee på hver side av stanga ( siden det tar litt kortere tid å ta én rep markløft, enn å flippe et dekk).

LYKKE TIL, og god trening <3 

 

Smiiiil, Maren 

Hotellfrokost & uventet hjemreise

// Oppholdet er sponset

Dette var min morgen i dag, ved frokostbordet på Comfort Børsparken. Jeg startet dagen med en liten treningsøkt på hotellgymmet (som forresten er helt på lik linje med et vanlig treningssenter når det kommer til både plass, og utstyr). Etter økten stod det frokost og litt jobb på planen før dagens møter. Hotellfrokost er virkelig det beste jeg vet om, og i dag ble det mye variert på menyen. Jeg måtte gå flere runder for å få med meg alt jeg hadde lyst på. Hehe

Det er jammen bra jeg ikke bor på hotell så alt for ofte, for med så mye god mat tilgjengelig klarer jeg ikke å begrense meg. Jeg nærmest rullet ut av frokosten, og inn til dagens første møte. 

Det gikk i ett fra 09 til 15 med mye spennende og variert. Det gøyeste i dag var nok at vi endelig fikk landet et samarbeid som har stått på stedet hvil i alt for lang tid. Nå er vi endelig på samme side, og helt enige om hvordan vi skal jobbe sammen. En annen gøy ting var at jeg var innom og prøvde klærne jeg skal ha på meg på en stor shoot i Malaga i midten av februar. Jeg skal dele hva dette handler om i litt mer detaljer snart, men det er altså en stor shoot i utlandet, og lokasjon er nå bestemt til Malaga. Jeg reiser helt alene fra Norge, og er ganske spent. 

Dagens siste møte gikk mye fortere enn jeg hadde trodd, og vips var jeg ferdig med alt jeg skulle mye tidligere enn forventet. Jeg gikk rett inn på sas sine nettsider og sjekket mulighetene for å booke om flyet. Det kunne jeg, og uten å betale en eneste krone så sitter jeg nå på Gardermoen og skal straks hoppe på flyet hjem til Kristiansand - nesten 4 tidligere enn planlagt.

 

Det betyr at jeg får fredagskvelden hjemme i sofaen med mine, i stede for alene på flyplassen. Det føles fantastisk bra. Jeg gleder meg til å komme hjem, ta en lang dusj og krype opp i sofakroken med taco på bordet og en god film. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiil, Maren 

Til deg som tror sunn mat er kjedelig

I dag besøkte jeg en perle av en cafe, med den beste maten jeg har smakt på lenge. Rå og økologisk godis på sitt beste. Mmmm. Stedet heter Raw Oslo, og ligger på Adamstuen i Oslo. Jeg var der med en god venninne, og vi bestillte begge Raw brunsj, som bestod av knekkebrød med masse godt på, en liten skål med chiapudding eller acai, og to små kaker til hver. Kakene er uten hvitt sukker, gluten og melk. Har dere sett noe så delikat? 

I dette nydelige glasset er det varm hvremelk med gurkemeie og ingefær, pyntet med en kanelstang. Golden milk heter den, og det smakte himmelsk. For en  matopplevelse. Jeg ble både god og mett, inspirert og fascinert. Jeg kommer uten tvil tilbake! Alle som tror sunn mat er kjedelig trenger virkelig å smake dette. 

For dere som bor i Oslo er dette et must å besøke, og for deg som ikke bor i Oslo - legg turen innom neste gang du reiser innom hovedstaden - det er så verd det!! 

Nå ligger jeg i senga og bader i smågodt, safarikjeks og chips. En solid kontrast til dette super-sunne måltiden. Jeg tror det er litt av hemmeligheten jeg. Ja takk begge deler, og litt av alt. Balanse <3 

I morgen har jeg to viktige møter, så kvelden går med til forberedelser og planlegging. Jeg er spent og gleder meg. Takk for alle nye følgere på snapchat (marenerdvik) i dag, gøy at dere har lyst å følge med. Jeg har åpen snap, så alle dere som sender meg meldinger skal selvfølgelig få svar. Ha en nydelig torsdagskveld mine venner. 

 

Smiiil, Maren 

 

Hei Oslo

Jeg titter innom for å ønske dere en fin dag. I skrivende stund sitter jeg i flyet på vei mot Oslo. Med det samme jeg lander skal jeg rett avgårde til et møte jeg har gledet meg lenge til, med en person jeg liker så utrolig godt.

Etterpå skal jeg videre til min favorittcafe i Oslo, for å møte Pia min. Nå er det så lenge siden vi har fått snakket sammen, og oppdatert hverandre at det var på tide med en skikkelig skravle-date. Vi skal mye jobbrelatert å ta tak i også, det nærmer seg jo faktisk avreise på årets første treningsreise, og med over 30 påmeldte er vi mildt sagt gira. Er det noen av dere som skal være med oss til Kypros 20-27 april?

Jeg har kun to små dager i Oslo, og SÅ mye jeg har lyst å rekke. Dagen i morgen er fullbooket med møter, så alt jeg ønsker av sosialhygge må skje i dag. Jeg skal prøve å få skvist inn så mye venninnekos som mulig. Jeg føler alltid at jeg har for lite tid når jeg er i Oslo, det er alltid bare svippturer innom, masse møter og rett hjem igjen. Jeg må virkelig snart booke meg en litt lengre oslotur, og ikke ha så mye planer på forhånd. Jeg rekker jo aldri halvparten av det jeg vil.

Var ikke bildene i dette innlegget fristende? De er fra mitt lille cafekontor i går, og menyen dagen før var faktisk den samme. Jeg har jobbet mye hjemmefra i en periode nå, og etter en slik periode er det alltid befriende å flytte kontoret ut av huset. Will I juice er et sted jeg sitter mye, og jeg koser meg sånn der. Det skader jo ikke at de har en av de mesy fristende menyene jeg vet om, med både juice, smoothies, smoothie-bowsl, salater, wraps, kombutcha og masse annet godt.

Flyturen Kristiansand-Oslo er ikke akkurat lang, og vi er faktisk allerede på vei til å lande. Jeg startet dette innlegget når vi lettet, så det sier litt om hvor fort det går. 35-40 minutter går så fort, man rekker liksom bare å ta av, være litt i luften, og vips begynner innflygningen. Sjekk gjerne innom meg på Snapchat, og Instastories, der oppdaterer jeg hyppig gjennom dagen. Jeg skal litt artige ting disse dagene, så legg meg gjerne til om du vil følge med. Dere finner meg på marenerdvik

Jeg håper jeg rekker enda en oppdatering på bloggen i kveld, så titt gjerne innom igjen da<3

 

Smiiil, Maren

 

Skoguide - ulike sko til ulik trening

Inneholder annonselenker

Jeg lagde en stor tights-guide på bloggen, med mine beste tips til tights til ulik type trening. Dere kan se den HER. Det kom et parkommentarer på om jeg kunne gjøre det samme med sko, og overdeler. Det kan jeg selvfølgelig, så nå kjører vi i gang med sko, også kommer det en guide med ulike topper / jakker / gensere / sportsbh veldig snart. Jeg må presisere at dette bare er min mening, og at jeg ikke er noen ekspert på sko. Skal du ha optimale sko, for akkurat din fot burde du gå et sted de kan ta en fotanalyse, både av hvordan foten din er  ift hvor på foten du belaster mest, og hvordan løpssteget ditt er. Dette gjøres blant annet på løpelabbet. Her kommer mine tips basert på egen erfaring. 

SKO TIL LØPING PÅ ASFALT / TREDEMØLLE

Jeg bruker samme type sko til å løpe på mølle, og hardt flatt underlag. Favoritten over alle favoritter er Adidas ultra boost. Jeg har hatt dem i sort, blå, lilla, og hvite. Dette er skoen jeg alltid har, og alltid sliter helt ut. Jeg bruker dem daglig, og liker dem helt utrolig godt. De er dyre - men verd det. En annen favoritt er Nike lunarglide. Disse har jeg brukt i mange år, og vil alltid få god score hos meg. Asics Gel kanyano var en av de første løpeskoene jeg hadde, litt stor og tung,men magisk demping og det føles som du nesten får hjelp fremover. Super digge! Nike air zoom pegasus er også veldig gode! I like, I like. 

Mizuno har jeg glemt å ta med bilde av, men de er også perfekte til løping på hardt underlag. Stabil og god sko, som føles lett, men samtidig har godt med demping. Jeg liker best wave rider og wave inspire, men jeg har hørt mye positivt om flere av de andre wave-modellene også. 

Adidas Ultraboost // Nike lunarglide rosa og sort // Nike Air Zoom pegasus rosa// Asics Kayano 

 

SKO TIL STYRKETRENING 

Reebok crossfit Grace har jeg i to farger, og jeg elsker dem. De sitter godt på foten, er stabile, lette og helt perfekte til styrke og crossfitøkter. Det samme gjelder Reebok nano. Jeg brukte Nike free til styrke før, men de har litt for mye demping i seg til at jeg føler de er gode nok, spesielt ikke hvis jeg skal kjøre tunge løft som knebøy og markløft hvor jeg trenger stabilitet, og kontakt med underlaget. Reebok studio basic er en finfin allrounder som funker på både styrke og gruppetimer på treningsenteret. 

Reebok Grace  // Reebok Nano // Reebok Studie Basic

 

SKO TIL LØPING I SKOG OG ULENT TERRENT 

Hvis jeg skal ut i skogen, og ulendt terreng liker jeg å ha sko med solid og god såle. Jeg trenger at de sitter godt, og ikke er for tunge, men samtidig må de være såpass robuste at de tåler gjørme og vann. De må være relativt lette, slik at jeg kan både gå og jogge med dem. Jeg liker veldig godt Salomon sine sko. Mammut har også flere gode modeller, og Adidas har jeg selv fått anbefalt av flere. 

Salomon oransje, blå (disse er gode å løpe på) og sorte  // Adidas svart og grå

 

FRITID / HVERDAGSSKO 

Jeg elsker sneakers, og har mange favoritter. Nike thea er så sykt fine, men dessverre ikke de beste på foten synes jeg. Så de går jeg kun med på korte turer. Jeg hadde et par for lenge siden som jeg solgte, fordi de var så vonde. Nå virker det som Nike har endret dem litt, for de nye er faktisk bedre. Converse er et must, både høye og lave. Ellers synes jeg adidas originals er super kule. 

Nike Thea rosa  //  Nike Thea olivengrønn // Nike Dualtone race// Converse lave & høye //  Adidas Originals 

Håper dere synes denne sko-guiden var både artig og nyttig. Spør gjerne hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg svare etter beste evne. Jeg vil nevne igjen at dette er mine favoritter, og jeg er ingen fot eller sko-ekspert. Har du problemer med føttene / steget ditt, så ville jeg gått å fått spesialtilpassede sko til akkurat dine utfordringer og behov. 

Ha en nydelig onsdag mine venner <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Sunn hjemmelaget granola

I dag prøvde jeg noe nytt, og like etterpå måtte jeg rett inn på bloggen for å dele det med dere. Dette ble bare så ubeskrivelig godt, og jeg blir så glad for at jeg kan dele noe så godt, enkelt og sunt med dere. Hjemmelaget granola, som lages på 2 minutter. Beklager litt dårlige bilder, men jeg knipset bare kjapt med mobilen, hadde jeg visst hvor godt det ble så skulle jeg dratt frem kamera. 

Du trenger: 

 • 2 ss havregryn 
 • 2 ts cocosa 
 • 1 ss sukrin
 • 1 ts kanel 
 • 1/2 eple kuttet opp i biter 
 • 4-5 mandler hakket i biter 

Slik gjør du:

Ha alt sammen i stekepannen, og stek det sammen. Cocosa, sukrin og eple gir fra seg litt veske når det stekes, og kombinasjonen blir helt magisk. Havregrynene blir sprø og crunchy, med en søt, nydelig smak. Det at det i tillegg var litt lunket når jeg spiste det, toppet det hele. Mmmm. ​Dette er til én porsjon, så her er det bare å doble opp og lage en stor porsjon slik at du har sunn og god granola klar hver morgen. 

Jeg hadde en skål med eplebiter, sharon og jordbær, gresk yoghurt og cottage cheese, toppet med hjemmelaget granola. Fy søren for en frokostfest. 

Nå skal jeg stelle meg og komme meg avgårde. I dag har jeg et møte med Kreftforeningen, og jeg gleder meg så til å planlegge nye prosjekter sammen. Jeg føler meg heldig som får lov å jobbe sammen med kreftforeningen, og jeg er så spent på hva som står på planen for 2018. 

Ha en nydelig tirsdag mine venner <3 

 

Smiiil, Maren 

En rå metode for å trene mer effektivt

Inneholder annonselenker

Every minute on the minute 

Jeg føler mandager er en super dag å dele litt nye treningsinspirajson med dere. Jeg gjør litt artige ting med treningen min om dagen, og trikser og mikser litt for å gjøre den mer effektiv. Sirkeltrening, super-sett, og Crossfit-inspirerete økter står høyt på listen min om dagen. Så i dag tenkte jeg å dele en super-effektiv måte å legge opp treningsøkten din på. Alle som driver med Crossfit kjenner nok til dette, men det kan så absolutt anvendes på et vanlig treningssenter og ikke kun i en Crossfit box. 

Slik gjør du: 

Finn en timer, og du trenger ingen fancy app, en vanlig stoppeklokke funker helt fint. Dette kan gjøres  på ulike måter, men den økten jeg skal dele med dere i dag varer i 10 minutter. Sett på stoppeklokken, og innen det første minuttet skal du gjøre 5 tunge Trapbar, etterfulgt av 2 chins, resten av minuttet hviler du. Når et nytt minutt starter skal du igjen kjøre 5 tunge trapbar, og 2 chins. Resten av minuttet hviler du. Slik kjører du gjennom hver minutt helt opp til 10 minutter. 

Topp - Reebok (utsolgt, lignende HER) //  Tights - Michi  // Sko - Reebok 

Dette er en ekstremt tung og effektiv måte å trene på, og jeg har sjeldent blitt så sliten som disse øktene. De er geniale for å optimalisere øktene, og de kan gjøres med alle ulike øvelser. Er det hektisk på treningsenteret du trener på? Finn deg et hjørne, og kjør på med din egen greie. 

Jeg kjørte Trapbar med 60 kg, og Chins uten hjelp. Da ble det såpass tungt for meg at jeg virkelig slet mot slutten. Finn dine egne vekter, og jobb ut fra ditt eget utgangspunkt. Du kan selvfølgelig kjøre vanlig markløft også, eller bytte den med knebøy. Kjør gjerne tung nedtrekk hvis du ikke mestrer chins eller pullups. Lag din egen økt, og bruk denne metoden for å effektivisere økten. 

Lykke til, og god trening <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Det irriterer meg at jeg blir så redd

Inneholder reklame

Dagene gikk så alt for fort, og plutselig sitter vi i bilen på vei ned til byen igjen. Vi har 2 drøye timer i bilen nå før jeg er hjemme i leiligheten. Jeg har kost meg så sinnsykt på hytta, men akkurat nå gleder jeg meg vilt til å komme hjem.

Grunnen til det er fordi mens jeg var borte har Clean Sør vært i leiligheten min og shinet fra gulv til tak. Jeg har hatt Clean Sør i leiligheten min flere ganger tidligere, og jeg blir like satt ut hver eneste gang. Det er som om noen drysser tryllestøv over leiligheten min og går den til å skinne. Et mer profesjonelt og dyktig rengjøringsfirma skal man lete lenge etter. Jeg hadde ALDRI turt å låne bort nøkkelen min, og latt noen ukjente gå inn i leiligheten min mens jeg var bortreist hadde det ikke vært for at de er så ekstremt profesjonelle som de er. Clean Sør anbefales på det aller aller sterkeste, for alle dere som holder til på sørlandet. Nå ble det mye vaskeprat her, men akkurat disse fortjener virkelig all mulig skryt <3 Det står mest om bedriftvask på nettsiden deres, men de gjør privat renhold også. 

I kveld skal jeg bare nyte litt alenetid, og forberede meg på den kommende uken. Jeg hater at jeg er en sånn person som overtenker, blir nervøs og faktisk litt redd før jeg skal ukjente, nye ting. Denne uken her er forberedelser til en enormt stor ting jeg skal i begynnelsen av februar, og bare forberedelsene til dette skremmer meg. Jeg delte en liten teaser på hva jeg skal på instastory, og kan da selvfølgelig dele her også at det handler om en stor fotoshoot med et verdenskjent brand. Shooten foregår i utlandet, og vi skal være der i 3 dager. Jeg reiser helt alene, og er helt ubeskrivelig spent. Denne uken reiser jeg til oslo for fitting og forberedelser. Fyttigrisen så spent jeg er. I dag trenger jeg en alenekveld, hvor jeg bare bruker litt tid på å roe meg ned, og forberede meg på alt som skjer. Jeg kan nok for mange fremstå som uredd og utadvendt, men tro meg, i slike settinger er jeg helt motsatt. Hadde dere bare visst hvor redd, usikker og stresset jeg blir for hver eneste lille nye, ukjente ting jeg gjør. Huff! Så i kveld er det Maren-kveld, og jeg skal kose meg så. 

Jeg kunne skrevet mye om dette, og jeg kjenner at dette nok kanskje må bli et eget innlegg. For akkurat dette med at ting ikke alltid er slik det ser ut, synes jeg er viktig å sette fokus på og være åpen om. 

Nå må jeg legge macen ned, og følge litt med på veien før bilsyken tar knekken på meg. Jeg håper dere nyter en deilig søndag, og at helgen har vært super. Mer fra denne kanten senere <3 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Stille før stormen

Enda en dag på hytta er snart over, og vi har kost oss glugg i dag også. Tiden går så alt for fort, og jeg kunne gjerne hatt en hel uke her oppe. I dag har vi vært ute på en morgentur før frokost, etterfulgt av standard hyttefrokost med masse godsaker. Deretter var det ut på skitur, etterfulgt av kos på verandaen med bålpanne, pølser, marsmellows, kakao og leking med Leo. Vi nyter dagene, og det er ikke så mye annet å melde om enn deilige dager, med masse frisk luft og herlig påfyll av energi. 

I dag har jeg faktisk jobbet litt også, og det føles bra. Man kan jo ikke forsvinne helt fra virkeligheten selv om man tar seg en langhelg på hytta. Jeg har levert to treningsprogrammer til ShapeUp, som dere får se på trykk i løpet av de neste to månedene. Jeg har også forberedt meg litt et par spennende møter i Kristiansand i starten av den kommende uken, og et veldig spennende møte mot slutten av uken i Oslo. Det blir en utrolig hektisk uke, og da er det veldig godt å lade opp med noen total avslappende dager her oppe først. 

Det ene møte er med Kreftforeningen, og jeg gleder meg til å jobbe videre med dem. Vi jobbet så fint sammen på Rosa Sløyfe, og jeg gleder meg til å gjøre masse mer sammen i 2018. 

Nå står det straks biff, bakt potet, og masse grønnsaker på menyen. Det lukter magisk i hele hytta, og jeg gleder meg så. Siste kveld på fjellet skal nytes <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Det er like magisk hver gang

I går ettermiddag pakket vi bilen, og kjørte til fjells. Før vi dro fra byen dro vi innom Food Asylum og kjøpte med oss masse masse sushi. Torsdagskvelden ble så utrolig koselig, med alle mine samlet på hytta. Snø ute, deilig fjelluft og masse god mat. Jeg følte jeg fant roen allerede i går, og våknet i dag totalt uthvilt og med en deilig ro i kroppen. Dette skjer hver gang jeg er på hytta på fjellet, og det er like magisk hver gang. 

Dagen i dag startet med en lang og god frokost. Det er noe av det beste med helger på hytta, de lange deilige frokostene. På bordet var det rundstykker, ferskt brød, masse forskjellig pålegg, kokt egg, frukt, meieriprodukter, eple og appelsinjuice. Det er så godt å sitte lenge ved bordet, og bare nyte. 

I dag har vi vært på skitur, og jeg må ha sett ut som en tulling i løypa. Jeg vandret rundt med med det største gliset, det var så fantastisk godt å gå på ski igjen. Jeg er som regel alltid på hytta i jul og romjul, men i år ble det ikke slik. Derfor var det ekstra godt å få en tur opp nå, og enda bedre med en skikkelig skitur. Vi har brukt store deler av dagen utendørs med snøskuffing, leking i snøen, ski og gåturer.

Leo er selvfølgelig med opp, og han ELSKER livet her oppe. Han løper fritt ute på den store verandaen, og får enormt med aktivitet. Det er så herlig å se, og jeg fryder meg over å kunne gi han litt andre opplevelser enn kun byliv. I skrivende stund ligger han rett ut og snorker i senga si, helt utslitt etter dagens aktiviteter. Han er virkelig kongen her oppe, og lever så godt, Får oppmerksomhet fra alle på hytta, og blir kost med hvor enn han går. 

Nå skal vi straks i gang med å lage taco her, og i kveld er det film og godsaker på planen. Jeg tusler rundt med en tutt på hode, og i myke, deilige koseklær. Denne helgen her skal virkelig bare nytes. 

Hvordan har du det i dag? Hva er dine planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

 

En fargefest til frokost

B.R.E.A.K.F.A.S.T

På dager med litt god tid på morgenen liker jeg å lage frokosten min litt ekstra fargerik og fin. Detter er den faste #marenskåla, med litt ekstra frukt og nøtter ved siden, en kaffekopp hører selvfølgelig også med til en hver god frokost spør du meg. Skålen er sharon, eple og blåbær, med cottage cheese og naturell gresk yoghurt med honning, og mandler. Så sunt, godt og delikat. 

Nå skal jeg bruke et par timer til å rydde her hjemme, og pakke. I ettermiddag kjører vi oppover dalen, og opp på hytta på Hoven. Jeg gleder meg så til en langhelg på fjellet. Det er evigheter siden sist jeg gikk på ski, og jeg kan nesten ikke vente til en hel helg med frisk luft, natur, aktivitet og hyttekos. Leo er selvfølgelig med, og jeg gleder meg så til å ta han med på skitur. Han har fått de søteste små sokkene å ha på potene når vi er ute i snøen. Han har også den søte mariusgenseren sin hvis han blir kald. 

Jeg gleder meg til å oppdatere dere fra fjellet, enn så lenge får dere ha en deilig torsdag. 

 

Smiiil, Maren 

 

Tårene strømmer - denne påminnelsen trengte jeg

Denne artikkelen dukket opp på min facebook i går kveld. Jeg trykker meg sjeldent inn på slike ting, men av en eller annen grunn klikket jeg meg inn på denne. Jeg er så glad jeg gjorde det, for denne mener jeg alle har godt av å lese.

Vær så snill å lov meg en ting - les HELE teksten. Hvert eneste ord, sett deg ned og ta deg tid. Det er så verd det <3 

Da Holly var 26 år ble hun diagnosert med kreft og fikk beskjed om at hun hadde kort tid igjen å leve. Holly bestemte seg da for å dele et siste brev før hun gikk bort. Hun delte denne hjerteskjærende teksten på facebook 3. januar 2018. Bare et døgn etter at hun hadde delt teksten sovnet hun inn omgitt av sin familie. 

Dette skrev Holly:

Det er vanskelig å innse og akseptere at du skal dø, 26 år ung. Det er noe du ikke vil tenke på og som du vil ignorere. Dagene suser forbi og du forventer at de skal fortsette å komme; helt til det uventede intreffer. Jeg har alltid trodd at jeg skulle bli gammel, rynkete og grå. Jeg skulle jo få en fin familie med mange barn. Jeg hadde planlagt alt dette med mitt livs kjærlighet. Jeg vil det så mye at det gjør vondt.

Men det er jo slik livet er. Det er skjørt, verdifullt og uforutsigbar. Hver dag er en gave og ikke en medfødt rett.

Jeg er 27 år nå. Jeg vil ikke forlate dette livet. Jeg elsker livet mitt. Jeg er lykkelig. Jeg må få bli her, for mine nære og kjæres skyld. Men jeg har mistet kontrollen, jeg kan ikke bestemme over dette. Jeg skriver ikke dette fordi jeg frykter døden. Jeg liker det faktum at vi stort sett er uvitende om det uunngåelige. Bortsett fra når jeg vil snakke om det og det blir behandlet som et tabutema som aldri vil ramme noen av oss. Det har vært litt tøft.

Jeg vil bare at mennesker skal slutte å bekymre seg for de små tingene i livet og huske at vi alle må ta farvel en gang, så forsøk å få det meste ut av livet, sørg for at du har det bra og fjern all dritten fra livet ditt. Jeg har skrevet ned mange av mine tanker, og jeg har hatt god tid til å tenke over livet de siste månedene. Selvfølgelig er det midt på natten at disse tankene stort sett dukker opp i hodet.

Når du klager over uviktige ting (noe jeg har lagt mye merke til de siste månedene), tenk på de som virkelig har problemer. Vær takknemlige for dine små bekymringer i hverdagen og kom deg over dem. Det er selvsagt greit å erkjenne at noe er irriterende, men ikke fortsett å fokusere på det slik at det også påvirker andres liv på en negativ måte.Når du har gjort det, kan du trekke pusten dypt og trekke inn den friske luften i lungene. Se på hvor blå himmelen er og hvor grønne trærne er. Det er så vakkert. Tenk hvor heldig du er fordi du kan gjøre nettopp det - puste.

Du har kanskje stått fast i bilkø i dag, eller du har sovet dårlig fordi barna dine har holdt deg våken, eller fordi frisøren din klipte håret ditt for kort. Dine nye falske negler ble ødelagte, puppene dine er for små, eller så har du kanskje cellulitter på rumpa og magen din er litt rund.

Glem alt det der! Jeg lover deg, du kommer ikke til å tenke på disse tingene når det er din tur til å dø. Det hele er så ubetydelig når du ser på livet som en helhet. Jeg ser på kroppen min, og på hvordan den faller fra hverandre rett foran øynene på meg. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det og alt jeg ønsker nå er at jeg kunne få ha en bursdag eller en jul til sammen med familien min, eller bare en dag sammen med min kjære og hunden min. Bare én dag til.

Jeg har hørt folk klage over hvor forferdelig jobb de har, eller hvor kjedelig det er å trene - vær takknemlig for at du faktisk kan gjøre dette. Jobb og trening kan virke som helt ubetydelige ting - helt til kroppen ikke lar deg gjøre noe av det mer.

Jeg forsøkte å leve et sunt liv, og det var nok også min store lidenskap. Pass på helsen din og at kroppen fungerer, selv om du ikke har den «idelle» figuren. Pass på kroppen din og se hvor fantastisk den er. Bruk kroppen din og gi den masse god og sunn mat, men bli ikke besatt av kroppen din.

Husk på at det finnes flere ting ved trening som gjør at du har det bra, bortsett fra å ha en veltrent kropp. Trening fungerer også bra for å finne mental, emosjonell og åndelig lykke. Da kommer du også til å innse hvor ubetydelig og uviktig det er med den perfekte kroppen som mange viser frem på sosiale medier. Mens vi snakker om det - slett alle kontoer som dukker opp i feeden din som gir deg dårlig selvfølelse. Venn eller ikke, ta hensyn til hvordan du selv føler deg.

Vær takknemlig for hver dag som du ikke har det vondt og selv for de dager du ligger der med influensa, ryggsmerter eller en forstuet fot. Aksepter at det kan være et helvete, men vær takknemlig for at det ikke er livsstruende og for at det kommer til å gå over.

Klag mindre, folkens, og hjelp hverandre mer!

Gi, gi, gi. Det er sant at du får med glede av å gjøre ting for andre enn å gjøre dem for deg selv. Jeg ønsker at jeg var flinkere til det.

Siden jeg er syk har jeg truffet de mest utrolige og vennlige menneskene, og jeg har fått de mest gjennomtenkte og kjærlighetsfulle ord og støtte, fra både min familie, venner og fremmede. Mer enn jeg noensinne kan gi tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme det og jeg kommer til å være evig takknemlig for disse menneskene.

Det er en rar ting å ha penger du skal bruke når du skal dø. Det er ikke da du går ut for å kjøpe materialle ting slik som du gjør til vanlig, slik som en ny kjole. Det fører til at du tenker på hvor dumt det er at vi synes at det er verdt å bruke så mye penger på nye klær og ting.

Kjøp heller noe til en venn i stedet for en ny kjole, et skjønnetsprodukt eller et smykke til deg selv. 1. Ingen bryr seg om du har på deg samme antrekk to ganger. 2. Det føles godt. By venner ut på middag, eller enda bedre - lag middag. Del en kaffe. Gi dem en blomst, en massasjetime eller et lys og fortell dem at du elsker dem.

Verdsett også andres tid. Ikke la dem vente bare fordi du ikke klarer å bli ferdig til rett tid. Gjør deg klar tidligere og sett pris på at dine venner vil bruke sin tid sammen med deg. Du kommer til å få mer respekt av dette også.

I år ble vår familie enig om å ikke gi hverandre julegaver til tross for at juletreet så ganske trist og tomt ut. Det var så koselig for vi hadde ikke press på oss til å handle, men i stedet skrev vi hyggelige julekort til hverandre. Se for deg at min familie skal kjøpe en gave til meg og vite at de mest sannsynlig må bruke den selv. Merkelig! Det høres kanskje rart ut, men disse kortene betyr mer for meg enn et impulskjøp. Det var også lett å gjøre det hjemme hos oss siden vi ikke har noe små barn. Uansett, poenget mitt er at man ikke trenger julegaver for å få en meningsfull jul.

Bruk heller pengene dine på opplevelser, eller i det minste sørg for at du ikke går glipp av viktige opplevelser og erfaringer fordi du bruker pengene dine på andre ting.

Sørg for at du får dratt på den strandturen du har gledet deg til. Dypp føttene i vannet og grav tærne ned i sanden. Kjenn saltvannet i ansiktet og bli ett med naturen.

Nyt øyeblikket og lev i nuet, i stedet for å være opptatt med å ta bilder for vise andre hva du gjør.

Det er ikke meningen av livet skal leves gjennom en skjerm. Det perfekte bildet er ikke vikitg. Nyt øyeblikket, folkens, og slutt å forsøke og fange det for alle andre.

Et helt tilfeldig retorisk spørsmål. Alle de timene du bruker på å fikse håret ditt. Er det virkelig verdt det? Jeg har aldri helt forstått det der.

Stå opp tidlig nå og da og hør på fulgene mens du ser på soloppgangens vakre farger.

Hør på musikk, hør virkelig etter. Musikk er terapi. Gammel musikk er best.

Kos med hunden din. Det kommer jeg virkelig til å savne.

Snakk med vennene dine og legg fra deg telefonen. Har de det bra?

Reis hvis du vil det, og la være hvis det ikke er din greie

Jobb for å leve, lev ikke for å jobbe.

Alvorlig talt, gjør det som gjør ditt hjerte lykkelig!

Spis den kakebiten og ikke kjenn på skyldfølelsen.

Si nei til ting du virkelig ikke vil gjøre.

Ikke føl deg presset til å gjøre det andre mennesker mener må til for å få et meningsfullt liv. Du vil kanskje ha et helt vanlig liv og det er bra det også!

Fortell dine nære og kjære at du elsker dem, hver gang du har muligheten. Elsk dem med alt du har.

Husk også at hvis noe gjør deg ulykkelig, så har du makt til å forandre det - enten det er på jobb, i kjærlighetslivet eller hva nå enn det måtte være. Ha mot til å gjøre noe med det. Du vet ikke hvor lang tid du har på denne jorden, så ikke kast bort tiden din på å være ulykkelig. Jeg vet at folk sier dette hele tiden, men det kunne ikke vært mer sant

Uansett, dette er bare noen råd fra en ung jente. Hør på meg eller la være, det spiller ingen rolle for min del.

Å, en siste ting! Gjør en god gjerning for menneskeheten (og meg) og begynn å donere blod regelmessig. Det kommer til å gi deg en god selvfølelse med den ekstra fordelen at du kan redde liv. Jeg tror det er noe man fort glemmer, men hver donasjon kan redde tre liv! Det har stor betydning for hver person og prosessen er veldig enkel. 

Blodgiving, flere poser enn jeg kan telle, har bidratt til at jeg fikk forlenge livet mitt med ett år til - ett år jeg kommer til å være evig takknemlig for at jeg fikk tilbringe på jorden sammen med min familie, mine venner og hunden min. Ett år som har vært ett av de beste i mitt liv.

Til vi sees igjen

Holly

Originalteksten finner dere HER.

Leste du hele teksten? Hvert ord? Tusen takk <3 

Jeg sitter med den største klumpen i halsen, og tårene strømmer. Dette er noe av det sterkeste jeg har lest. Selv om det er ting man egentlig vet, og jeg føler jeg ble veldig bevisst på når mamma var syk, så har jeg glemt det bort, og denne påminnelsen var nødvendig. Akkurat nå bare sitter jeg her, og lar tårene strømme. Denne teksten er så viktig, og det er så synd at vi mennesker ikke vet hva vi har før vi mister det. Og at vi ikke helt kan forstå verdien av noe, før det er for sent. Ta vare på deg selv, ta vare på de du har rundt deg. Vær gode mot hverandre, og glem alle de små ubetydelige bagatellene.

Jeg får lyst å reise meg opp og hyle det ut - vær så snill å bare vær snill og god, både mot deg selv og andre. Gjør det beste ut av livet ditt, hva enn det er for akkurat deg. Glem alt det ubetydelige tullet og lev DITT liv <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Ny sporty utfordring

Inneholder annonselenker

Jeg har blitt litt hekta på Crossfit-inspirerte treningsøkter for tiden, og fryder meg over at treningssenteret jeg er på har åpnet en ny del som heter Gymboksen. Her kjøres det Crossfit lignende økter hver dag. Jeg prøver å være med på et par av disse hver uke, og det er så gøy. Jeg får inspirasjon til egen trening, og det må selvfølgelig deles med dere. 

Denne typen økt har jeg delt med dere før, men nå er det nye øvelser. Er dere klare for en skikkelig utfordring for både styrke og kondisjon? På denne økten er det faktisk mer kondisjonsfokus enn styrke, synes jeg. Det er det sm er så gøy med denne typen trening, man får liksom litt av alt. Noen dager er det mer styrke, andre dager er det mer fokus på kondisjon. Jeg gjorde om på et par av øvelsene, og brukte et par hjelpemidler for å kunne gjøre økten skikkelig effektivt med godt tempo. 

Slik ser økten ut: 

Processed with VSCO with a5 preset

Et par forklaringer: 

Singel unders betyr vanlige hopp med hoppetau. Jeg byttet ut Wall ball med knebøy med kettlebell foran kroppen. Jeg kjørte denne økten med 16kg kettlebell. Ellers kjørte jeg økten slik den står, men jeg brukte strikk på dipsen, slik at den ble litt lettere, og push-ups gjorde jeg mot en boks. På den måten blir bevegelsesbanen litt kortere, og dermed blir øvelsen litt enklere. Slike må tiltak er helt nødvendig for min del, for at økten skal flyte og jeg skal klare å holde effektiviteten oppe.

Hvis du ikke forstår hva alle disse øvelsene betyr så er det et kjapt google-søk, og vips kommer det opp både bilder og film. Husk at når jeg deler disse øvelsene så er det for å inspirere til nye måter å legge opp øktene på, og det betyr nødvendigvis ikke at dere må kjøre med akkurat de samme øvelsene.  

Tights - Cubus  //  Topp - Reebok 

Jeg sitter her å smiler fra øre til øret. I morgen reiser vi nemlig på fjellet, og siden jeg ikke fikk vært på hytta i jula, er det ekstra stas at vi får til en tur opp i helgen. Jeg gleder meg til lange gode frokoster, masse masse snø, gode skiturer, kortspill, lave skuldre, og bare masse kos med de jeg er glad i. Jeg gleder meg til å tusle rundt på hytta med håret i en tutt på hode, i stilongs og uten sminke. Det blir så fint.

Jeg kommer hjem til en super-hektisk uke, med Oslotur og masse på planen, så dette helgen skal virkelig nytes. 

 

Smiiil, Maren 

 

Get back in the game

Jeg tror alle som jobber for seg selv, kjenner følelsen av å føle seg litt uinspirert, og tiltaksløs til tider. Når man ikke har kolleger å sparre med, så er det ikke alltid like enkelt å holde piffen og motivasjonen oppe. Man må jobbe ekstra for å holde motivasjonen oppe, finne på nye ting, være kreativ og nytenkende. Som regel går det fint, jeg koser meg med den prosessen, men i perioder, ofte på høst/vinter, så kjenner jeg at jeg må jobbe litt ekstra. Nå er jeg i en slik periode, og i dag merker jeg at jeg må ta seg meg i nakken og riste bort litt negative tanker. I dag må jeg jobbe litt med eget hode, og finne frem troen på meg selv igjen. Det er virkelig ikke alltid like enkelt. Helt siden jeg har syk så har jeg følt at jeg har kjempet litt for å komme meg skikkelig "back in the game".

Når det gjelder jobbrelaterte ting, og bloggen, så er det nok mest meg selv som kjenner at jeg har lyst på enda mer variert innhold. Jeg jobber jo alltid litt fremover, og jeg kjenner at jeg har så lyst å booste ut bøttevis med motivasjon til alle dere fremover. Vi er i en tid nå som er litt sur, mørk og tung for mange, og da har jeg så lyst at bloggen skal være som en vitamininnsprøytning og et lyst, deilig, energisk sted  å være.

Jeg har heldigvis litt snacks til dere fremover, og dette er noe av det som skjer: 

 • Oppfølging av Kickstarten jeg delte med dere. Snart kommer nye treningsprogrammer, og nye sunne oppskrifter til dere. 
 • En enormt spennende tur til London i starten av februar (her er ikke alt avklart, og det er så synd hvis det ikke blir noe også har jeg sagt hva jeg skal. Så jeg holder på det bittelitt til, og når kontrakten er signert så er dere de første som får vite det. Det er jo veldig snart, så ting må skje kjapt. 
 • ShapeUp Kickstart 17 februar. Jeg skal holde en KILLER vektvesttime med Abilica teammate Kristin Birkelund. Fy søren som jeg gleder meg!! Vi skal løfte taket, og lage den villeste treningsfesten. 
 • Treningsreise 20-27 april - turen går tl Kypros, og jeg kribler i hele kroppen. Det blir SÅ gøy! Det er noen få plasser igjen, sjekk ut turen HER. 
 • Enda en treningsreise venter i mai, denne gangen som deltager sammen med et par gode venninner. 

Ellers skal jeg jobbe på her hjemme, levere gode treningsartikler til ShapeUp, godt innhold til dere her på bloggen, ta tak i min egen trening og jobbe med å spise sunt og bra. Være sosial med venner, og bruke tid med familien. Være litt mer spontan og uredd. Jeg leker også med tanken å få inn en litt eksotisk reise nå på vinteren, men tiden løper fra meg, så vi får se hva jeg får til. 

I dag skal jeg jobbe hjemmefra helt frem til i ettermiddag. Jeg har deadline på tre programmer til shapeup så her er det bare å jobbe på. Jeg skal også planlegge vektvesttimen til Kristin og jeg, så det er nok å ta tak i. I kveld skal jeg på en gruppetime med flere gode venninner. Jeg tester ut litt annerledes og morsom trening om dagen, som flere av dere sikkert har sett på snapchat (marenerdvik). Jeg deler alltid øktene med dere der, også lager jeg oppfølgende blogginnlegg med litt mer forklaringer til øktene. Dere kan for eksempel sjekke ut denne treningsøkten. I dag skal vi gjennom enda en ny type økt, og jeg gleder meg til å dele den med dere. Jeg har også en brutalt liten treningssak å dele, som jeg selv gjorde forrige uke. Begge øktene skal dere få i løpet av uken! 

Ha en super tirsdag mine venner, og takk for at dere er her, og at jeg får lov å skravle litt med dere. Både på gode og litt mindre gode dager. 

 

Smiiil, Maren 

 

Nytt HIIT treningsprogram + Tightsen alle har spurt om

Inneholder annonselenker

På et av antrekkene på ShapeUp-shooten hadde jeg på meg en tights fra et helt nytt merke for meg, og en sports-bh fra et annet nytt merke. Det er sikkert mange av dere som har hørt om disse merkene før, men for meg var de helt nye. Jeg fikk forespørsel om jeg hadde lyst å teste dem, og jeg er alltid åpen for nye favoritter i treningsgarderoben, så det sa jeg raskt ja til. Sportsbhen er feminin og rå på en gang, den sitter godt på, kan justeres, og er fin under alle topper. Den har også god støtte og kan som sagt justeres opp og ned i stroppene. Tightsen er helt deilig, rett og slett. Den har en god strech, er litt tykk i stoffet og sitter som støpt.  For meg er det 3 ting som er viktig for en god tights: 

 • Høyt liv
 • Ikke gjennomsiktig i en dyp knebøy 
 • Sitte på plass, og ikke skli ned 

Tightsen fra Michi innfrir alle krav, og jeg er blitt så glad i den. PTmin kaller den stor sterke-tightsen, for alle rekorder jeg har gjort på trening med han er med denne tightsen på. Tilfeldig? Neppe!! hehe. Dere finner den HER. 

Både toppen fra Koral, og Tightsen fra Michi finner dere i nettbutikken C33. En nettbutikk med eksklusive og litt annerledes treningsklær, hvor kvalitet settes svært høyt. 

HIIT treningsprogram: 

Dette var veldig mye om klærne, jeg skulle jo egentlig dele en ny og utrolig kul øvelse med dere. Dette er en kombinasjon av burbee og spentshopp, og den er akkurat så tung, brutal og gøy som den høres ut. Bruk denne som en del av sirkeltreningen din, sammen med for eksempel hoppende utfall, knebøy, og mountain climbers. Vips har du en rå HIIT treningsøkt. HIIT betyr high intensity intervall workout. 

Her kommer forslag til treningsprogram: 

 • Burpees med spenthopp
 • Mountain climbers
 • Skøytehopp 
 • Hoppende utfall 

                 Fotograf: Victoria Nevland

Slik gjør du: 

Kjør 10 repetisjoner av hver øvelse etter hverandre uten pause. 4 runder, med 1-2 minutters pause mellom hver runde. DET er en god syrefest av en sirkeløkt det. 

Ha en super mandag, og en bra ukestart mine venner <3 

 

Smiiil, Maren 

 

En ny måte å legge opp treningen din

God søndagsmorgen<3 

I går kjørte jeg en treningsøkt sammen med en venninne som var litt annerledes enn jeg har gjort før. Jeg la økten ut på snapchat, og fikk mange snapper tilbake fra frustrerte folk som ikke helt skjønte hvordan økten skulle gjennomføres. Jeg skjønner frustrasjonen, den økten er umulig å skjønne uten litt forklaring. Så her kommer treningsøkten, med forklaring. Les hele innlegget, så tror jeg du får svar på det meste, hvis ikke er det selvfølgelig bare å fyre løs md spørsmål i kommentarfeltet. 

Dette er en team-økt, det betyr at du gjør den sammen med en treningspartner. Hele poenget med det er at du skal få hvile underveis, for dette er en tung økt. Økten ser opprinnelig ut slik som vist på bildet under her, men jeg valgte å endre litt på den slik at den passet meg bedre. Mine endringer var at OHS ( over head squat) ble byttet ut med vanlig knebøy. Power clean (typisk CrossFit øvelse) ble byttet med vanlig frontbøy, og K2E ( knees to elbow) ble byttet ut med hengende benhev. Ellers var økten lik. 

Økten gjennomføres ved at den ene personen starter og gjør første øvelse som er 1 repetisjon Sumo Deadlift High Pull (SDHP). Det er en markløft med bred benstilling hvor du avslutter med å trekke stangen opp i en høy opptrekk (skulder-øvelse). Deretter gjør person to det samme. Så er det person én sin tur igjen, og hun/han gjør da 1 rep SDHP og 2 rep Thrusters, så er det person to sin tur som gjør det samme. Så fortsetter person én igjen, og gjør 1 rep SDHP, 2 rep Thruster og 3 rep av den neste øvelsen på lista. Person to hermer. Og slik fortsetter det gjennom hele økten. Så for hver runde legges en og en øvelse til, og man begynner alltid fra toppen av på hver runde. Så hver runde starter med 1 rep SDHP, 2 rep Thruster, 3 rep push press osv. 

Det går veldig fint i begynnelsen, men mot slutten er det bare helt grusomt tungt! 

Ikke heng dere opp i øvelsene i denne økten. For det jeg ville fokusere på her er måten å legge opp treningen på. Dette er en ganske vanlig måte trene på i CrossFit, og et supert alternativ  til den vanlige styrketrening. Hele poenget med å dele dette er for  inspirere til en litt mer leken og artig måte å trene styrke på, som både utfordrer styrken og kondisjonen. Velg de øvelsene du vil, og glem de vanskelige crossfit-ordene. Bruk knebøy, vanlig markløft, situps, skulderpress, vanlig push ups osv. Lag din egen økt med repetisjoner fra 1 til 12. Få med deg en god venn og kjør på! 

Hvis du vil kjøre denne økten, så kan jeg selvfølgelig dele hva vi gjorde: 

 • Vi brukte 25 kg på alle øvelsene med stang ( du bruker den samme stangen på alle øvelsene) 
 • 16kg kettle bells 
 • En relativt lav kasse siden det er så mange hopp 
 • Strikk på pullups 
 • Jeg byttet over head squat med vanlig knebøy, power clean med frontbøy, og knees to elbow med hengende benhev

Et par forklaringer: 

 • De øvelsene du ikke vet hva betyr, så bruk google. Da finner du kjapt ut av det
 • K2E = knees to elow
 • G2O = Ground to overhead (google it) Vi brukte en 15kg vektplate 
 • HR. push-ups = Hand release push-ups. Det betyr at du slipper hendene i et par sekunder i bunnposisjonen. (google)

Klissvåt av svette, og veldig happy etter økten

Som sagt så er ikke poenget her å dele en økt dere kan kopiere, selv om dere selvfølgelig må gjøre det også. Poenget er å dele metoden å legge opp en økt på, for den er ganske så artig. Det blir som hermegåsa på en måte. Bruk dine egen øvelser, og lag en økt som passer deg. Bytt ut de øvelsene du ikke liker, ikke kan eller ønsker å gjøre. Jeg byttet jo selv ut flere av dem, fordi jeg enten ikke mestrer dem, eller liker å gjøre dem. Lag din egen økt, og lek deg med treningen. Hvor lang tid en slik økt tar varierer veldig, jeg tror vi brukte rundt 40 minutter. 

God søndag mine venner <3 NYT den! 

 

Smiiiil, Maren 

 

To effektive favoritter

Inneholder annonselenker

Jeg spretter innom denne lørdagen for å dele to effektive, rå og litt annerledes styrkeøvelser med dere. Jeg er stor fan av å kombinere disse to for å virkelig booste treningsøkten min. Gjør dem i super-sett, eller bruk dem som en del av sirkeltreningen din. Her et det garantert både svette- og syrefest! 

1. BATTLE ROPE 

Stå med hoftebreddes avstand mellom bena, ta tak i begge endene av tauet. Stram magen, og stå litt foroverlent med lett bøy i knærne. Varier mellom sigle-bølger, og doble bølger. Begge armer samtidig, og en og en arm. Øvelsen kan også gjøres i knestående. Du kan også gå opp og ned fra knestående, til stående mens du jobber med armene og lager bølger. 

2. HOPPENDE KNEBØY MED SANDSEKK 

Stå med skulderbreddes avstand mellom bena, sandsekken plasseres på skuldrene. La hoften gli bakover, knærne bøyes, kom ned til rett under 90grader. Klarer du dypere, mens ryggen fremdeles holdes rett og fin, så er det supert. Aktiver sete, press opp med tyngden på hælene,  og avslutt med et eksplosivt hopp. Kom direkte ned i en ny knebøy og gjenta. 

Topp - Reebok (50% salg)  // Tights - Reebok // Sko - Reebok 

Disse to øvelsene er brutale, men samtidig utrolig effektive og morsomme. Øvelsen med tauene utfordrer virkelig både pulsen, kjernemuskulatur, armer og skuldre. Knebøy med sandsekken setter i gang en solid syrefest i både rumpe og lår. Test dem ut på din neste treningsøkt, enten som en del av økten din, eller som en skikkelig finisher på slutten. 

Toppen jeg har på meg har jeg linket til over, jeg fant den nemlig på 50% salg i svart. Den har kommet inn igjen, men da til full pris. Så hvis størrelsen din er utsolgt på salg, så finnes den HER også. Tightsen er helt utrolig god, modellen heter LUX, og jeg har den i flere farger. Den er høy på livet, og super til styrketrening. Bildene er tatt av flinke Victoria Nevland. 

God helg, og god trening <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Min lille bursdagsgutt

LEO 1 ÅR 

I dag er en stor dag for den minste, men uten tvil aller fineste, søteste, mest kosete og sjarmerende skapningen i livet mitt. I dag har Leo bursdag, og fyller 1 helt år. Dette er hans første bursdag, og det skal overhode ikke gå forbi i stillhet. Denne helgen er hans helg, og han skal få så masse tur, kos og godbiter han bare ønsker.Jeg helt sentimental av å skrive om den lille hårballen min, jeg elsker han så høyt, og jeg er så ubeskrivelig takknemlig for at han er en del av livet mitt. Jeg tilbringer hver eneste dag sammen med han, og hvis ikke man har hund selv, så tror jeg nesten ikke man kan forstå hvor knyttet man blir til dem.

Jeg var litt skeptisk til å skaffe meg en så liten hund, men lille leo har knust alle fordommer jeg hadde mot små hunder. Han bjeffer så og si aldri, han er utrolig sprek, og har null problemer med å gå lange turer. Han elsker både regn og snø, og vil ut på tur i all slags vær. Han sover hele natten uten en lyd, og var ikke unormalt vanskelig å få stueren. Alt jeg hadde blitt advart om med små hunder viste seg å være tull. Leo er en stor hund i en liten kropp. Han er så kosete og kjærlig, leken og full av rampestreker. 

Nå skal jeg straks legge bort macen og ta den lille bursdagsgutten ut på en lang tur i snøværet. I kveld skal han få slappe av litt alene hjemme, mens vi er avgårde i en 60årsdag. Men fra og med i morgen er bursdagen hans fokuset igjen. Dette blir Leo sin bursdagshelg<3 

GRATULERER MED 1 ÅRSDAGEN LILLE SKATTEN MIN <3 

 

Smiiil, Maren 

 

En fotoshoot litt utenfor komfortsonen

Jeg har både gledet og gruet meg til i dag. I dag stod nemlig en stor fotoshoot på planen, og før hver eneste litt større shoot blir jeg litt nervøs. Eller nervøs er kanskje feil ord, jeg blir nok mer spent. Nå har jeg vært i dette "gamet" så lenge, at man blir jo litt vant til denne typen jobber, men samtidig så er det alltid litt skummelt. Blir resultatet bra, blir oppdragsgiver fornøyd, og blir jeg selv fornøyd? Bildene fra i dag skal brukes litt nærmere vår og sommer, og looken var derfor litt sommerlig, med cropped top og sportsbh. Jeg er ikke så veldig komfortabel i korte topper, og hvert fall ikke sportstopp - så det i seg selv var en liten utfordring.  Jeg tror og håper det ble greit, og jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet. 

Fotografen i dag var, som alltid på oppdrag fra ShapeUp, Victoria Nevland. Vi fikk lov å bruke CrossFit Kvadraturen som dagens location, og det passet perfekt inn i dagens shoot. De har nemlig malt en av veggene i boksen i den fineste lyseblå fargen, og en annen vegg i rosa. Det kunne ikke passet oss og shooten vår bedre. Før vi startet var jeg en svipptur innom frisøren min Jenette på A-slong Tollbodgata, og hun tryllet frem en nydelig pullthorugh-braid på meg. Hun kreppet håret først, sånn at fletten ble ekstra stor og fin. 

Bildene i dette innlegget er fra et par tidligere shoots med Victoria, også her med den samme typen flette - bare uten kreppen i håret. 

Jeg har ingen bilder fra i dag på kamera, men snapchat (marenerdvik) er oppdatert med både håret, og to av dagens antrekk. Treningsklærne i dag var fra Reebok, Ichi, Peak perfomance, Nike, Run & Relax og Odd Molly. 

Nå skal jeg jobbe et par timer, ogå håper jeg å rekke en treningsøkt før kvelden skal nytes sammen med fine folk. Endelig er hverdagen i gang igjen for fullt, og jeg elsker det! 

 

Smill, Maren

 

 

Lyst på sol, masse trening, sunn mat og et solid motivasjons-boost?

Egenreklame

Kypros 20-27 april 2018 

Nå er det kun tre små måneder igjen til tidenes treningsfest finner sted på solrike, deilige Kypros. I slutten av april drar Pia og jeg i gang enda en ny treningsreise, og allerede er mesteparten av plassene booket. Jeg tror det er ca 10 ledige plasser pr dags dato, og det er virkelig stort for oss å se at så mange har lyst å være med oss på tur. I 2017 hadde vi to helt magiske treningsreiser til Rhodos og Kroatia. Denne turen blir spesiell fordi vi skal bo på et helt fantastisk hotell, som virkelig er tilrettelagt for treningsreise. 

            Bider lånt av Ving.no

En typisk dag på treningsreise ser slik ut: 

 • 08.00: En forfriskende morgentur og dynamisk stretching på stranda.
 • 10.00: Felles frokost
 • 12.00: Treningsøkt der vi varierer mellom styrketrening, bootcamps og ulike sirkler, CrossFit-inspirerte økter, intervaller og langkjøringer.
 • 14.00-17.00: Tid til å gjøre du hva du vil, for eksempel å ligge langflat på solsenga med jevnlige dupp i havet.
 • 17.00: Foredrag
 • 18.00: Frivillig kveldsøkt
 • 20.00: Middag og mingling

Det vil også være en dag med helt fri, hvor man kan gjøre akkurat hva man vil. Kanskje er det noen som vil på shopping, kanskje vil noen dra på en utflukt, eller bare ligge rett ut på stranda hele dagen, bade, kose seg og slappe av. Det blir masse tid for soling og avslapning hver eneste dag - vi er jo tross alt på ferie. Maten er fantastisk, og på hver eneste tur er dette et av høydepunktene. 

Alle treningsøktene er frivillige, og det er aldri noe opprop for å se hvem som er der. Du kjenner din kropp best, og kjenner underveis hvor mye du er klar for. Erfaringsmessig så blir de fleste med på det meste - rett og slett bare fordi vi har det så utrolig gøy sammen. 

Treningsreise er lærerikt, motiverende, inspirerende og et helt herlig påfyll av energi. Det er sunn mat, spennende foredrag , masse aktivitet og trening. Det er sol, sommer, og bare helt utrolig deilig. Det aller aller fineste med treningsreisene våre er det felleskapet som skapes, og de båndene som knyttes. Både mellom oss som trenere og deltagerne, men også deltagerne seg i mellom. Jeg har fått så mange nye venninner etter dise turene våre, såpass gode venninner at jeg faktisk skal ut å reise med et par av dem senere i sommer. Hvor fint er ikke det? 

Fotograf: Victoria Nevland

Har du lenge hatt lyst å melde deg på en treningsreise,  men aldri turt å ta steget? Nå er det din tur <3 Dette er en trygg reise, med folk som bare vil deg vel. Det er en mulighet til å lære masse, og få en skikkelig kickstart. Her kan du spør om alt du har lurt på, men ikke turt eller hatt muligheten til å spørre om. Vi er der for dere hele uken. Det er ikke noe forkunnskaper eller fysisk form som må være på plass før en slik reise. Alt tilpasses etter de deltagerne vi har med oss på tur, så den bekymringen kan du legge fra deg med det samme. Våre turer er for alle! 

Sjekk ut infosiden om turen vår HER, der finner du all informasjon du trenger om turen vår. Er det noe mer du lurer på? Spør i vei i kommentarfeltet<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Jeg bare måtte

Inneholder annonselenker

For et par dager i siden kom den gøyeste pakken i posten. Flere av dere har spurt meg om den grå kåpen jeg har gått mye med i høst og vinter. Den er fra Filippa K, og jeg har virkelig flyttet inn i den. Jeg elsker den jakken, og når jeg oppdaget at den fantes i mørkeblå også, måtte jeg bare ha den. Nå har den endelig kommet, og jeg er like forelsket i denne som i den grå. Det er jo litt vilt å bestille to av samme jakke, men jeg bare måtte. I tillegg var den på salg, og da kan det forsvares litt mer. Dere finner den HER, og den er fremdeles på salg. 

Jeg mener at det er ikke de litt dyre tingene som du bruker helt enormt masse, du blir fattig på. Det er alle de tullete småkjøpene som man handler, og som blir hengende i skapet. Det som er deilig med denne jakken er at den er perfekt på vår/høst fordi den er ganske nett og tynn, men samtidig er den i ull og romslig. Noe som gjør at man fint kan ha en tykk ullgenser under, og sammen med et stort varmt skjerf holder deg fint gjennom vinteren også - hvert fall på sørlandet. 

Buksen er fra et av mine nye favorittmerker, som jeg aldri hadde hørt om før. Like etter jeg hadde kjøpt dem så jeg dem i en episode på Housewives of Beverly Hills, og da måtte jeg le høyt. Merket heter Frame, og dere finner det HER. De er ikke så korte i virkeligheten som de ser på ut på bildet på Zalando forresten. Skoene er fra forrige sesong Acne, og jeg er akkurat like fornøyd med de i år. Toppen er fra Selected Femme, og er nå på 45% salg, dere finner den HER. Skjerfet er fra Holzweiler, jeg tror akkurat denne fargen er utsolgt, men modellen heter Dipper, og det er mange fine farger igjen HER. 

Se her dere, dette ble et aldri så lite outfit of the day innlegg. DET skjer ikke ofte, men det er jo litt gøy. I skrivende stund sitter jeg på en av mine favoritt cafeer i sentrum og jobber. Det var ikke akkurat et sjakktrekk å starte 2018 med en drøy uke i senga - jeg ligger bakpå med absolutt alt. Heldigvis begynner jeg å få relativt kontroll nå, men det blir uten tvil en sen kveld på meg i dag. Akkurat nå sitter jeg å gjør et utrolig spennende intervju med en nettavis/magasin. Det er så gøy når journalisten er dyktig i jobben sin, og klarer å stille litt annerledes og artige spørsmål. Jeg deler saken når den kommer ut. 

Jakke - Filippa K // Bukse - Frame // Sko - Acne // Topp - Selected Femme // Skjerf - Holzweiler

Ellers var jeg jo som jeg fortalte dere i går, på en litt gøy og annerledes trening. Kamera var med, og programmet deles så snart jeg får lagt inn bildene og skriblet ned økten. Stay tuned! 

Ha en nydelig lillelørdag mine venner. I dag kjenner jeg at jeg er helt nødt å kose meg litt ekstra, og akkurat derfor skrev jeg helt bevisst lillelørdag, og ikke onsdag. hehe. Jeg skal prøve å lage noe sunt og godt, men akkurat i dag er en sånn dag hvor det ikke funker med noe sunnifiserte greier. Så vi får se hva det blir til. 

 

Smiiil, Maren 

 

Er det søtt eller kleint?

På tur i helgen hadde Leo og meg på oss matchende Mariusgensere, og jeg synes disse bildene ble så koselige at jeg bare måtte vise dere dem. Tenk at lille valpegutten min blir 1år om 3 små dager. Tiden har gått så utrolig fort. Lille Leo fyller dagene mine med glede, og jeg er så uendelig takknemlig for denne lille godklumpen. 

Genseren er det mamma som har strikket, og etter jeg la bilde av den på Instagram har mange etterspurt oppskriften. Jeg måtte ringe mamma å høre, og det er altså oppskrifter tilgjengelig i ulike garnbutikker. Hun strikket først en som var litt liten, og litt for tykk. Leo kunne rett og slett ikke bevege seg særlig bra. Nå har han fått en som er helt perfekt, og som han fint kan bevege seg i. Da har han dekken over ryggen, men åpnet under magen. 

Jeg må smile litt av disse bildene, både fordi det var en helt utrolig koselig dag, og fordi Leo er så søt i sin lille ullgenser. Nå skal det sises at jeg ikke kler på han til vanlig, og her hjemme i Kristiansand er det ikke så kaldt at han har den på seg. Jeg kommer aldri til å la Leo gå i klær hvis det ikke er nødvendig, bare fordi jeg synes det ser søtt. Leo er en superaktiv liten sak, så han holder fint varmen, både med god pels men også fordi han spretter rundt og er i aktivitet hele tiden mens vi er på tur. Jeg synes både det er litt søtt og leitt kleint at vi matcher, men jeg klarer som sagt ikke la vær så smile når jeg ser bildene<3 

Apropos tur - nå skal kaffekoppen tømmes, og vi skal ut på en god tur. Jeg kan ikke få sagt det nok ganger - det er SÅ godt å være fin i formen igjen, og kunne fungere normalt. Ut på tur, sosialt med venner, og endelig tilbake på trening. 

Ha en nydelig tirsdag mine venner. I kveld skal jeg på en litt annerledes treningsøkt, som jeg gleder meg til å dele med dere litt senere i uken. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Sunn og mettende omelett

Denne godsaken av en omelett har blitt en stor favoritt hos meg, og jeg spiser den både til frokost og lunsj. Omelett er enkelt, og det beste med den er at den kan varieres i det uendelige, helt etter smak, ønsker og behov. Jeg varierer ofte omeletten min selv, men det er likevel en base som alltid går igjen. 

Min favoritt omelett: 

 • 3 egg
 • 6 ss vann
 • 100g skinke kuttet i biter 
 • Et par buketter brokkoli kuttet i biter 
 • Ost av eget ønske. Jeg bruker mozzarella & litt fetaost 
 • Salt & pepper 

Jeg liker også godt å ha litt rødløk, eller paprika i, og gjerne andre typer ost også. Et annet godt tips er å ha tynnepotetskiver i bunnen av omleletten, da metter den mer, og kan fungere supert som en middag. Dersom du ikke er så glad i potet, kan du bytte poteten med pastinakk. Her er det enormt med muligheter, så test gjerne litt ulike varianter, og finn din favoritt. Her får du i deg alt du trenger, proteiner fra egg, ost og skinke, sunt fett fra eggeplummen og avokadoen jeg har i salaten, og karbohydrater fra knekkebrød og eventuelt potet/grønnsaker. 

Jeg serverte med hjemmelagde knekkebrød og en frisk grønn salat. Oppskriften på knekkebrødene finner dere HER. 

I dag starter jeg dagen med en kaffekopp, og et liten time med macen og planleggeren min. Jeg kom litt skjevt ut med hele starten på 2018, så i dag har jeg på en måte min start på året. Det viktigste er å legge en plan, og få en oversikt over hva som skal gjøres. Jeg koser meg meg en skål med frukt og meieriprodukter nå på morgenen, også blir det en omelett til lunsj litt senere. 

Hva er din plan denne mandagen? Det er så artig å høre fra dere. Er du på jobb? Eller kanskje du studerer? Hva jobber du med, eller hva studerer du? Fortell meg om deg og din mandag. Jeg gleder meg til å høre fra deg. 

 

Smiiil, Maren 

 

Så glad at det bobler over

S U N D A Y

Jeg svever på en sky om dagen, og klarer ikke slutte å smile. Dette er det eneste positive med å være syk - man blir så ekstremt bevisst på hvor deilig det er å være frisk, og ha en kropp som fungerer. Jeg fungerer ikke helt optimalt enda, men jeg er på god vei. I dag gikk Charlotte, Leo og meg en herlig søndagstur i Baneheia, i det fineste vinterværet. Strålende sol, kaldt og klart. Leo lekte med istapper, og alt annet han fant på veien. Han fikk også masse masse oppmerksomhet fra både barn og vokse. Slike sosiale turer er det beste han vet, og jeg synes det er så fint å se at han trives så godt med andre, både hunder, og mennesker. 

Har dere sett noe så fint? Jeg koser meg så på dager som dette, og hver celle i kroppen min fryder seg over å være oppe og ute igjen. Endelig får jeg også startet det nye året, med sunne gode rutiner og aktive dager. Jeg kjenner at jeg skal begynne rolig, og det har jeg også gjort. I morgen skal jeg ha den første styrkeøkten siden før jeg ble syk for snart 9 dager siden. Det skal bli så godt! Jeg ser for meg en fullkroppsøkt, med hovedfokus på baseøvelser. Faktisk tenker jeg at jeg skal kjøre dag1 av fullkropps-programmet jeg delte med dere i Kickstarten. Dere kan se treningsprogrammet HER. 

Jeg håper dere har hatt en nydelig søndag, og er klare for en ny uke. Jeg har aldri før gledet meg så mye til mandag og ukestart før. Jeg er i gang med å planlegge timen min til ShapeUp Kickstart som skal kjøres 17. februar i Oslo, og i morgen skal jeg ha et møte med to av de andre spreke frøknene jeg skal ha med på laget. Det blir så gøy - mer om det senere. Jeg skal også starte på programmene for vår første treningsreise, som foregår 20-27 april på Kypros. Jeg tror det er ca 8 plasser igjen, så førstemann til mølla. I tillegg skal jeg lage ferdig programmet til neste utgave av ShapeUp. Mye på planen for mandagen, og jeg kribler i fingrene etter å få startet. 

Nå skal macen bort, også blir det filmkveld og lave skuldre resten av søndagskvelden. Nyt kvelden mine venner, så blogges vi i morgen<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Er du klar for en svett utfordring?

Inneholder annonselenker

God morgen. I dag har jeg en helt rå treningsøkt å dele med dere. Jeg har delt flere av denne typen økter før, og jeg digger dem!! De er alltid like utfordrende og gode. Garantert svettefest. Vi kjører en del slike økter i kjelleren på Solsiden, og denne uken er det en ny økt på planen. Er dere klare for en svett utfordring? 

Økten er som følger: 

1 minutt på hver stasjon 

 • 1 min front squat 
 • 1 min hoppende utfall 

1 min pause 

 • 1 min utfall bakover 
 • 1 min box jump

1 min pause

 • 1 min goblet squat
 • 1 min jumping squat

 

Her er øvelsene: 

Front squat:

Hoppende utfall: 

Utfall bakover: 

Box jump: 

Goblet squat:

Jumping squat:

Tights - Puma (på salg)  // Topp - Reebok  // Sko - Reebok (på salg)

Kjør sirkelen 5 runder. med 2-3 minutter pause mellom rundene. Denne økten er heftig, men fy søren så gøy den er. Få gjerne med deg en venn eller gjerne en hel gjeng, og kjør økten sammen. På med høy musikk, og push hverandre. 

Ta med deg denne treningsøkten inn i en ny, og sprek uke :) 

 

Smiiil, Maren 

 

Små ting som gjør stor forskjell

Sponset behandling

Jeg har stor tro på at de små ting kan gjøre en stor forskjell. Jeg har vært syk i en liten evighet, og nå begynner jeg endelig å føle meg bedre. Jeg tror små ting kan ha stor innvirkning på å føle seg bedre. Jeg står opp relativt tidlig, tar en god dusj, steller meg, og tar på meg vanlige klær. Jeg bruker litt ekstra tid på skrubb og skrem, hårkur og gode produkter for kropp, hår og ansikt. Det er små ting, men akkurat når man er i den overgangen mellom syk og frisk, så er det slike små ting som kan avgjøre hvordan du føler deg. Jeg har endelig fått bort de røde juleneglene, og fått på plass nydelige, duse, delikate ombré negler. Det er Torunn på neglesalongen i Skippergata i Kristiansand som fikser neglene mine, og hun er så dyktig. 

Jeg prøver å spise sunt og næringsrikt, for det er uten tvil det som gjør aller mest for god´følelsen akkurat nå. Jeg tror nesten ikke jeg trenger å dele ingrediensene på denne skåla mer, jeg tror absolutt alle som leser denne bloggen kan #marenskåla inn og ut. hehe. Jeg liker å bytte litt på ingrediensene, og her har jeg pimpet den litt ekstra. Det er både kiwi, appelsin, eple, sharon, banan, blåbær og jordbær kuttet i biter, toppet med cottage cheese og vanilje gresk yoghurt. Jeg har også litt kanel og flytende honning på.  Mmmm mmm.

Jeg føler jeg har inntatt overdose av frukt hver dag mens jeg har vært syk, og det føles som det har hjulpet. Frukt blandet med meieriprodukter til frokost, frukt som mellommåltid, og fruktfat til kvelds. I tillegg har jeg drukket varmt vann med sitron, ingefær og honning. Aldri har jeg spist så mange appelsiner som nå, selv om jeg vet at det faktisk ikke er den frukten med mest C-vitamin, så føles det liksom så bra å spise appelsin når man er forkjølet. 

Dette var siste sykdomsprat på bloggen, nå er det fullt fokus fremover. Nå skal det pushes ut sunne oppskrifter, flere treningsprogrammer og oppfølging til kickstarten jeg delte for et par dager siden. Hvis du ikke fikk den med deg, så kan du se hele kickstarten med hele 12 treningsprogrammer, og over 20 sunne oppskrifter HER. 

Ha en nydelig helg mine fine. Tusen takk for alle god-bedring meldinger dere har lagt igjen, både her, på Instagram og snapchat. Dere en en omsorgsfull og god gjeng<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Topp 8 guilty pleasure tv-serier

GUILTY PLEASURE ALL THE WAY

Dette har jeg gledet meg til å dele med dere. Noen har dere sikkert sett før, men for min del, og de venninnene jeg har delt dem med, var det et par nyheter. Dette er virkelig guilty pleasure på sitt beste (verste), hehe. Dette er grunnen til at jeg kom meg gjennom en lang uke i senga og på sofaen med sykdom. Her kommer mine topp 8 guilty pleasure programmer: 

 • Housewives of Beverly Hills
 • Vanderpump rules
 • Rich Kids of Beverly Hills 
 • Life of Kylie
 • Rob & Chyna
 • KUWTK - selvfølgelig!!
 • Second wives Club
 • Revenge Body med Chloé Kardashian

Jeg ser alle disse seriene på Sumo, men det kan godt være de finnes flere steder også. Så da er det bare å lete i skapene, eller løpe på butikken, handle inn alle favorittene dine, på med koseklær og let´s binge it out, med tidenes reality-maraton.  

GOD HELG <3 

 

Smiiil, Maren 

 

På bedringens vei

Denne lille tassen her har vært min trofaste venn gjennom hele denne sykedomsperioden. Han har vært så god, og så søt at jeg får helt klump i halsen. Når jeg har sovet på sofaen, så har han sovet ved siden av meg. Når jeg har reist meg for å gå på toalettet, tusler han etter og sitter utenfor badedøren å venter på meg. Når jeg har hostet så mye at jeg havner i fosterstilling på gulvet, har han stilt seg helt inntil meg, lagt labben på ryggen min, og prøvd å slikke meg i ansiktet. Han er det mest omsorgsfulle lille vesenet som finnes <3 

Han er så kosete, rolig og god, og følger mitt tempo både inne, og ute på de korte små turene jeg har orket. I dag var vi på en litt lengre tur ute i frisk luft, og det føles fantastisk godt å endelig kjenne at kroppen så smått begynner å fungere litt. Jeg er langt unna å kunne ta meg en treningsøkt, men en luftetur var utrolig godt - både for kropp og hode. Nå går det endelig oppover og jeg er så klar for å bli frisk. 

Nå skal jeg bruke helgen på å bli helt frisk, og forhåpentligvis er jeg tilbake på gymmet på mandag. Jeg bobler over av motivasjon, og nå MÅ jeg få brukt noe av den i en skikkelig treningsøkt. Jeg skal ta det veldig veldig rolig, men akkurat nå er virkelig all bevegelse gull verd. Jeg gleder meg så til å løfte litt på vektene igjen, og ikke minst til den første svettefesten på mølla. Det er det positive med å være syk og sengeliggende, man blir tvunget til å slappe av, og bare samle opp overskudd og motivasjon. 

Denne helgen blir altså rolig for min del, men lave skuldre og fullt fokus på å bli frisk. Jeg har en helt vill Guilty pleasure liste med serier til dere nå, og den skal jeg få delt i løpet av helgen. Det er bare å glede seg<3 Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

18 ting jeg vil gjøre i 2018

Et nytt år er i gang, og jeg har tenkt litt over hva jeg har lyst å gjøre i 2018. Dette er ikke akkurat nyttårsforsetter , men ønsker for det nye året. La oss ta en titt på mine 18 punkter: 

1. Reise! Flere destinasjoner står på ønskelisten. Både  Mexico, Bali, Dubai, New York, Barcelona, Marrakesh, Zanzibar og Santorini står på listen. Jeg får garantert ikke besøkt alle i år, men klarer jeg to av dem skal jeg si meg veldig fornøyd. Jeg ønsker meg tilbake til både Barcelona, Frankrike og Thailand, selv om jeg besøkte alle disse tre stedene i fjor. Jeg forelsket meg helt i Barcelona, Frankrike vil alltid ligge nært mitt hjerte med alle de gode minne derfra, og Thailand er det perfekte reisemål når Norge blir for surt og kaldt. 

2. Jeg hadde så lyst å reise på juleshopping, og sikre julestemningen i London eller en annen storby. Det fikk jeg ikke gjort i fjor, så i år står det høyt på listen

3. Jentetur på hytta på fjellet. Jeg har hytte på Hovden, og har så lyst å få brukt den mer. I 2018 skal vi få til flere turer opp dit. 

4. Male leiligheten i helt nye, spennende farger. Jeg trenger et helt nytt uttrykk i leiligheten, og de første planene er allerede lagt. Dette blir veldig annerledes, men jeg tror det blir kult. Et par hint: Noe skal bygges, noe skal rives, noe skal males, og det vil bli en ny romfordeling. 

5. Jeg har 2 treningsreiser på planen, som er mine egne turer. Men jeg har så lyst å reise på flere, hvor jeg bare er deltager og ikke arrangør. Treningsreise er virkelig det beste som finnes. 

6. Vandretur til Trolltunga

7. Jentetur til København. Min beste venninne bor i Køben, og jeg gleder meg til mange turer til henne i løpet av året. 

8. Jeg har så lyst å dra til Nord Norge. Lofoten står øverst på lista. Jeg har aldri sett noe så vakkert som de bildene jeg har sett fra naturen i Nord Norge. Kamera mitt og meg MÅ oppleve dette. 

9. Fotokurs - jeg elsker foto, men det er så utrolig mye jeg ikke kan. I 2018 har jeg lyst å ta et kurs, og bli flinkere. 

10. Jeg har så lyst å teste Via Ferrata. Vi har en slik rute ikke så langt unna Kristiansand, og jeg SÅ lyst å dra i løpet av 2018. Har noen av dere teste Via Ferrata? 

11. Nytt sminkekurs med flinkeste Dajana. Jeg har vært en gang før, men jeg har så mye mer å lære. Dajana er så flink, og verdens fineste person. Er du like håpløs som meg på makeup, så finnes det håp. Denne dama er en kunstner med makeup. 

12. Gjennomføre flere hinderløp. Strongmanrun står øverst på listen, men jeg tenker også litt på Toughest og X-run. Skummelt, utfordrende og gøy. Er det flere som skal? 

13. Jeg leker litt med tanken på mer utdannelse, i retningen av helse, rehabilitering , og livsstilsendring. Det er dette jeg vil jobbe med til slutt, en kombinasjon av sykepleie, og livsstilsendring. Jeg har også så mye mer jeg har lyst å lære mer om. Graviditet og trening / ernæring, psykisk helse og fysisk aktivitet, og flere felt innenfor ernæring jeg har lyst å lære mer om. Kanskje er 2018 året jeg ser litt nærmere på dette. 

14. Vlogging. Jeg tør nesten ikke skrive det, for dette var et mål i 2017 også - og jeg klarte det ikke. Det er en sperre for meg å snakke på film, men det føler jeg at jeg begynner å komme meg over. No shame - kjør på! Det største problemet er det tekniske, og der er det kun meg selv som må ta ansvar og skjerpe meg. Jeg trenger et mindre og lettere kamera, og jeg trenger å sette meg ned og lære meg klipping og redigering. That´s it! I 2018 SKAL jeg klare det. 

15. Jobbe tettere med samarbeidspartnerne mine, og gjøre mer spennende sammen med dem. 

16. Holde på gode rutiner både på kosthold og trening. Nå starter jeg året med en sykdom, og har ikke kommet i gang med noe som helst. Så snart jeg er frisk skal jeg tilbake i gode rutiner, og holde på dem. 

17. Jobbe strukturert og bra med bloggen, levere innhold av kvalitet - både når det gjelder tekst og bilder. Dette er viktig for meg! Jeg føler meg så utrolig heldig som får lov å ha blogging som jobb, og skal skulle det bare mangle at det settes høye krav til innhold. 

18. Være mer sosial, og spontan. Jeg har mine øyeblikk hvor jeg glimter til med spontane ting. I 2017 ble det spontanreise både til Frankrike og Barcelona,og det var så gøy.  Sånn til vanlig er jeg veldig lite spontan, og faktisk ikke så voldsomt sosial heller. Så det håper jeg å få utfordret litt i dette nye, fine året. 

 

Dette var mine 18 ting for 2018. Nå har jeg veldig lyst å høre om dere har noen ting dere har lyst å jobbe med, gjøre eller utfordre dere på i det nye året? Kanskje har vi noen av de samme tingene? Del gjerne dine tanker om dette i kommentarfeltet<3 

 

Smiiil, Maren 

 

For en enorm respons

Inneholder annonselenker

Ikke la deg lure - dette bildet er overhode ikke tatt i dag. Jeg ligger rett ut, med feber og helt slått ut av influensa. Jeg er for dårlig til å være oppe og ute, men ikke for dårlig til å bruke hode og jobbe fra sofaen eller senga. Jeg bobler over av motivasjon etter gårsdagens respons fra dere. Fy søren så gøy at så mange av likte Kickstarten, og det som er enda bedre et at så mange av dere kommenterte at dere likte det. Vet dere hvor mye det betyr for meg? Jeg blir så glad, og så utrolig motivert til å jobbe på videre, lage enda mer innhold og dele masse mer. Jeg er godt i gang med oppfølgingen til Kickstarten, og skal pushe ut så mye gøy trening, og super-sunne oppskrifter til dere i ukene fremover. Jeg er så gira, og så takknemlig for hver og en av dere. 

Så nå skal jeg ligge her under pleddet og pønske ut masse sprekt innhold til dere. Jeg har planlagt dagen min ift kosthold, slik at jeg kan teste ut to av de nye oppskriftene jeg har lyst å dele med dere. Jeg hadde så lyst å starte året med masse heftig trening, slik blir det ikke, og jeg er nå på femte dagen med treningsfri. Jeg kan kanskje ikke trene, men jeg kan sørge for å få i meg masse sunn, og god mat slik at kroppen min har de beste forutsetningene for å bli frisk. Jeg får så mye hyggelige meldinger fra dere, om at dette er en så ærlig og fin blogg, så da må jeg være ærlig å si at jeg har virkelig ikke bare spist sunt mens jeg har ligget her å vært syk. Overhode ikke! Hehe. Men i dag dere - i dag skal jeg teste deres oppskrifter, og de er sunne som fy, så i dag blir en bra mat-dag. 

Bukse fra FRAME  // Genser - GANNI Rosa HER & Gul HER 

Jeg har en avtale i ettermiddag, som jeg virkelig håper jeg klarer å gjennomføre. Det er heldigvis fremdeles over fem timer til, og det er det eneste jeg skal klare å gjennomføre i dag. Ellers skal jeg bare ligge rett ut, slik jeg har gjort de siste dagene. Jeg har sett så mye serier og filmer at jeg straks har en ny liste med film og serietips klar til dere. Det kan jo være flere som blir tatt av denne kjipe influensaen, og da kan slike lister komme godt med. 

Håper dere har en fin dag, og igjen - tusen tusen takk for responsen i går. Dere er GULL VERD, og jeg gleder meg til å dele masse masse mer innhold med dere.

 

Smiiiiil, Maren  

 

Slik kickstarter du 2018

Jeg har lyst at denne bloggen skal være en inspirasjon til en sunnere livsstil. Jeg tenker at nå er det perfekte tidspunktet for å booste motivasjonen litt ekstra. I dette blogginnlegget har jeg lyst å dele både fullt treningsprogram for hele uken , og tillegg forslag til sunn frokost, lunsj, middag og snacks / mellommåltider. Jeg har lyst å dele alle mine beste tips og triks med dere, og forhåpentligvis klare å inspirere noen til å ta et par litt sunnere valg, starte opp med den treningen som så lenge har vært planlagt, eller bare generelt gjøre noen små gode valg for egen kropp og helse. 

Så, la oss snakke trening først. Dette må bli litt generelt, og det vil alltid være individuelle utgangspunkt, forutsetninger, og mål. Så la oss snakke på generell basis, med et felles mål om å komme i bedre generell fysisk formform, endre kroppssammensetning til mindre fett og mer muskelmasse, og bedre kondisjon. Det kommer selvfølgelig ann på tidligere erfaring, men jeg personlig liker veldig godt fullkropps styrkeøkter. Fordi det gjør at du får kjørt samme muskelgruppe flere ganger pr uke hvis du trener flere ganger, og hvis du ikke har tid til å trene så mye, så søger du med fullkroppsøkter for at hele kroppen uansett får kjørt seg på den ene økten. 

Jeg har lyst å dele to fullkroppsøkter med dere. På den måten kan de som vil trene to ganger i uken, kjøre begge øktene. De som vil trene 4 kan kjøre begge øktene to ganger. Ønsker du å trene mer eller mindre så justerer man bare etter eget ønske. Enkelt og greit. 

FULLKROPP 1

 • Knebøy
 • Pullups 
 • Push-ups 
 • Step-up 
 • Skulderpress
 • Hofteløft
 • Hengende benhev 

Kjør hver øvelse ferdig, før du begynner på neste. repetisojonsantall mellom 8-12, og 3 sett pr øvelse. Juster vektene slik at du klarer repetisjoner innenfor 8-12, når du fint klarer 12 repetisjoner med den vekten, er det på tide å øke.

Når det gjelder pullups, så bruk gjerne en strikk som hjelp, jo tykkere strikk jo mer hjelp. Andre alternativer er negative pullups, hvor du hopper opp og senker deg kontrollert og "bremser" ned. Eller få hjelp av en treningspartner. Kan også bytte ut med nedtrekk, som er en øvelse som involverer de samme musklene. 

Knebøy 

Pullups 

Push-ups

Step-ups 

Skulderpress

Hofteløft 

Hengende benhev 

FULLKROPP 2:  

 • Markløft 
 • Nedtrekk
 • Brystpress 
 • Militærpress 
 • Bulgarsk utfall   
 • Stående roing 
 • Hjulet 

Kjør hver øvelse ferdig, før du begynner på neste. repetisojonsantall mellom 8-12, og 3 sett pr øvelse. Juster vektene slik at du klarer repetisjoner innenfor 8-12, når du fint klarer 12 repetisjoner med den vekten, er det på tide å øke. 

Markløft 

Nedtrekk 

Brystpress

Militærpress 

Bulgarsk utfall

Stående roing 

Hjulet

TIPS: Bruk tid på teknikk. se på filme rpå youtube, eller ta tak i en veileder / PT på treningssenteret ditt for veiledning. Sørg for at teknikken er på plass før du legger på vekt. 

HJEMMETRENING: 

Jeg har selvfølgelig ikke glemt dere som ikke ønsker, eller av ulike årsaker ikke vil/kan trene på treningssenter. Jeg har flere gode hjemmetrenings-programmer til dere. Trenings med strikk er genialt, og kan gjøres hvor som helst. Et par strikker er ikke kostbart og holder i en evighet. Man kan selvfølgelig også trene med egenvekt, og bruke hjelpemidler som en kjøkkenstol eller en benk i parken. Jeg har også lyst å dele litt tips til trening man kan gjøre på reise. Klikk på programmet for å se full oversikt med bilder og forklaring: 

 

KONDISJONSTRENING:

Kondisjonstrening må vi ha med. Det finnes så mye du kan gjøre, og det MÅ ikke være løping på tredemølle. La oss se på noen eksempler: 

 • Elipse
 • Mølle
 • Utendørs 
 • Romaskin 
 • Sykkel 
 • Svømming

Det går selvfølgelig også ann å bruke egenvekt, og styrketrening for å få opp pulsen, men nå velger vi å fokusere på mer tradisjonell kondisjonstrening. Jeg har lyst å dele 4 ulike intervaller med dere: 

 • 30/30 intervaller: Dette er korte, intensive og harde intervaller. 30 sekunder spurt, 30 sekunder pause. Gjenta 10 ganger, ta en god pause, hvor du går rolig i 5 minutter, før du kjører en ny runde med 30/30 x 10. Sørg for god oppvarming, og nedtrapping slik at du unngår skader, 
 • 1-2-3-4-3-2-1 intervaller: Pausen er halvparten av intervaller, det vil si, 1 min løp, 30 sek pause, 2 min løp 1 min pause osv op til 4 minutter, med 2 min pause, og ned igjen. Sørg for god oppvarming, og nedtrapping. 
 • 45/15 intervaller: Disse intervallene er tøffe, men utrolig effektive. 45 sek spurt, med 15 sek pause. Jeg anbefaler å gjøre dem på tredemølle hvor du hopper av i pausen. Kan også gjerne gjøres på både ellipse, og romaskin. Selvfølgelig også utendørs. 
 • 4x4 intervaller: God gammel slager. Hard og god intervall, med 4 minutter jobb, 2 minutter pause x 4. 

KOSTHOLD

Du kan trene så mye du vil, men uten sunn, bra mat vil ikke resultatene bli optimale. Så la oss se litt på kostholdet også. Jeg har lyst å komme meg litt forslag til gode, sunne frokoster, lunsj, middag og mellommåltider. Sunn snacks må også nevnes. 

FROKOST 

 • Havregrøt - Så mange gode varianter. Denne liker jeg veldig godt, oppskrift: HER
 • Marenskåla - Favoritt i mange mange år. Dere finner den HER, HER og HER (den har også en egen hasjtag på Instagram.#marenskåla)
 • Smoothie bowl - En stor favoritt hos meg. Jeg har laget mange ulike, to favoritter finner dere HER, og HER  
 • Proteinpannekaker - Sunt, godt og enkel. Oppskriften finner dere HER

LUNSJ 

 • Kyllingsalat - Man kan ikke gå feil med en god salat. Bli inspirert av mine favoritter HER, HER og HER. 
 • Omelett - Går fort å lage, er sunt, metter og SÅ godt. Min favoritt HER. 
 • Proteinrundstykker - Disse spiser jeg nesten daglig. Oppskriften finner dere HER. 
 • Hjemmelagde knekkebrød - disse er en slager, og med proteinrikt pålegg er disse en sunn, sikker vinner. Oppskrift HER. 

MIDDAG

 • Lompepizza med salat - Enkelt, digg og så sunt. Disse kan varieres til det uendelige. Se HER, HER og HER. 
 • Kylling med søpotetmos og grønn mos - dette ser mer fancy ut enn det er. Oppskrift HER
 • Tacosalat med lomper - Taco er sunn hverdagsmat, med et par små justeringer er det ren helsemat. Se HER, og HER 
 • Laks i form med grønnsaker. Denne er magisk, oppskrift HER. 

MELLOMMÅLID / SNACKS 

 • Skyr med bær
 • Kesam blandet med funlight
 • Grønnsaker med dipp laget på kesam
 • Oppkuttet frukt og bær
 • Usaltede nøtter
 • Proteinbarer
 • Mørk sjokolade, minimum 70% kakao

Dere finner et samlet bloginnlegg med masse sunn snacks HER. 

Helt til slutt har jeg lyst å si et par ord om at i en slik prosess, hvor man ønsker å endre til en sunnere livsstil, er det utrolig viktig å ha hodet på plass. Du må vite hvorfor du gjør dette, og gjøre det for DEG. Du må heie på deg selv, og ha tro på at du kan klare det. Husk på at absolutt alt er bedre enn ingenting, og alle har startet en gang, og jobbet derfra. Progresjon er nøkkelen, kontinuitet i det du gjør, steg for steg, jevnt og trutt i riktig retning. Små valg hver dag, vil gjøre en enorm forskjell etter hvert. Ikke se på noen andre, ikke sammenligne deg. Gi deg selv 100% fokus. Make yourself proud <3 

Jeg ønsker hver og en av dere den aller beste starten på året som over hode mulig. Du kjenner deg selv best, og vet hva som er best for deg. Hvis du ønsker å endre litt, så håper jeg dette blogginnlegget var til inspirasjon og motivasjon til å sette i gang. Spør om alt dere lurer på i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan.

 

Smiiiil, Maren 

 

La oss utsette alt til i morgen

Inneholder annonselenker

Jeg fikk en snap i dag morges. Snappen var fra en god venninne som hadde en lit for gøy nyttårsaften i går. Bildet viste henne, som lå i senga, fremdeles i nyttårskjolen, og med gårsdagens festsminke over hele ansiktet og puta. På bildet stod det: Kan vi utsette alt det der bli sunne, og spreke og sånn til i morgen? 

Jeg måtte le høyt, for jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i at akkurat dagen i dag ikke føles som den rette dagen å starte et nytt, sunnere og sprekere liv. La oss ta en dag å komme oss på, forberede oss og nullstille. Det er lov å lande i det nye året, før absolutt alle fortsetter skal begynne å jobbes med. 

Så ikke tenk at du skal presse en sliten dagen-derpå-kropp inn på treningsstudio. Ikke i dag. La oss senke skuldrene, la kropp og hode nullstille og kjenne at ok, det er et nytt år, med masse nye muligheter som jeg kan bruke til akkurat hva jeg vil. Så hva vil jeg bruke de til? Tenk litt på det, mens du pleier deg selv i dag. Enten om du var på fest i går, eller kanskje det bare ble litt sent fordi du ville se fyrverkeriet ved midnatt, så kjenn at det er lov å gå inn i det nye året, helt stille og rolig. 

Jeans - Frame // Genser - Samsøe Samsøe 

Jeg er fremdeles syk, og tar starten på 2018 med knusende ro. Jeg har jo 365 dager å være en super-utgave av meg selv på, så akkurat i dag tenker jeg at jeg tillater å være en litt trøtt, og litt redusert. Jeg har faktisk ikke målene mine for 2018 helt klare heller, så det tenker jeg også å bruke dagen til å tenke litt på.  

Kanskje noen av dere har lyst å dele deres 2018 mål med meg? Det er så gøy å høre. Jeg liker å kalle det mål for året, i stede for nyttårsforsetter. Hva man vil kalle det, er helt opp til hver og en, men jeg håper du har lyst å dele dine med meg <3 

 

Smiiiil, Maren