hits

februar 2015

Bringebær smoothie

God lørdagsmorgen. Her i Kristiansand våknet jeg opp til solskinn, og da føles det igrunn helt ok at jeg ikke er på fjellet. Turen er heldigvis bare utsatt, og ikke avlyst. Nå skal jeg kose meg her i leiligheten et par timer, med god frokost og serier. Rolige og avslappende morgener er definisjonen på helg for meg. I dag var jeg ikke så sulten når jeg våknet, og det er sjeldent for denne frøkna. Frokost må man ha, og valget fallt derfor på en enkel og frisk smoothie. 

Bringebær smoothie: 

 • Frosne bringebær 
 • 1/2 banan
 • Vanilje yoghurt - Yoplait 0,0%
 • Sunniva eplejuice

 

Mengdene kommer ann på hvor stor smoothie du ønsker å lage. Jeg liker å lage en stor smoothie slik at jeg har den stående i kjøleskapet, og kan kose meg med den utover dagen. I dag brukte jeg 400g frosne bringebær, ca 3 dl eplejuice og to beger yoghurt. Jeg tilsetter litt mer juice eller vann underveis for å få riktig konsistens. Her er det bare å prøve seg litt frem. Det kan være godt å lage en litt tykk smoothie som kan spises i skål med friske bær, musli/granola og hakkede nøtter, eller en mer flytende variant som drikkes i glass med sugerør. Dette er ikke en veldig proteinrik variant, så hvis man ønsker det er det bare å bruke kesam istede for yoghurt, tilsette litt vanilje proteinpulver, eller tilsette et egg. Så enkelt er det! Nå skal denne rolige og avslappende lørdagenmorgenen nytes videre, før det blir bytur, klatring og cafekos. Jeg vurderer litt frem og tilbake om jeg skal lure inn en liten styrkeøkt. Jeg har trent alle øktene mine denne uken, men en turn-inspirert apekattøkt i kjent Maren-stil er aldri feil på en lørdagen. Jeg ser for meg masse håndstående, hodestående, diverse bro-varianter, pullups, dips, og ulike styrke-yoga possisjoner. Vi får se hva det blir til. 

Er det noen av dere som skal trene i dag, og hva skal dere i såfall trene?

 

Smiiiiiil Maren


Sushi & Shoot

På grunn av utrolig kjip værmelding med regn og sterk vind i fjellet ble turen vår utsatt til neste helg. Det betyr at denne helgen blir byhelg. Det gjør meg overhode ingenting, spesielt ikke når sushi står på menyen. I kveld har vi kost oss med deilig sushi, og nydelig dessert. Sushi er virkelig bare noe av det beste jeg vet, og jeg bruker nok litt for mye penger på take away av denne typen. Ser det ikke fristende ut? 

Jeg har allerede fått lagt noen fine helgeplaner her hjemme. I morgen blir det både shopping, cafebesøk, lunsj i byen og en veldig etterlengtet tur i klatreveggen. Jeg gleder meg så ekstremt til å komme meg tilbake i veggen, spesielt nå som jeg har mitt eget klatreutstyr fra Mammut. 

Tidligere i dag mottok jeg et par bilder fra shooten jeg hadde sammen med 3t-shop i Trondheim. Jeg synes bildene ble så delikate, klare og fine. Det er litt kult, fordi alle bildene er tatt i en treningssal på 3t Rosten. Helt uten utstyr, lyssetting eller noe. Kun en dyktig fotograf ved navn Ane Aspen og naturlig dagslys. Alle klærne på bildene er fra 3t-shop. Merkene jeg brukte er Run & relax, Adidas, og Helly Hansen. 

Jeg håper dere har en herlig fredagskveld, og at helgen blir fin. Har dere noen planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Pannekakefrokost

Jeg har blitt helt hektet på pannekaker, og i går kveld lagde jeg ferdig røren slik at det bare var å steke pannekakene i dag morges, Så enkelt og greit. Oppskriften er den samme som jeg delte med dere tidligere i uken. Dere finner den i dette innlegget. Pannekakene har den deilige orange fargen fordi de blamdt annet inneholder gulerøtter.

Jeg tredoblet oppskriften i går kveld, slik at jeg hadde røre nok  både til frokost, og til jeg kommer hjem i ettermiddag. Disse pannekakene er ikke spesielt søte, og det gir så mange flere muligheter. Enten kan du gå for en søt versjon med sukrin, cottage cheese/kesam og bær som topping, eller du kan ha ost og skinke på som et salt alternatv. Brunost eller banan kuttet i skiver er også genialt som pålegg. Et annet alternativ er å blande den stive tykke delen av kokkosmelken med sjokoladeproteinpulver og litt salt, vips har du et supert sjokoladepålegg.

 

Jeg holdt det enkelt i dag med jordbær, blåbær, sukrin gold og mandler. Jeg synes pannekakene i seg selv er så gode at de egentlig ikke trenger noe pålegg. Hvis jeg spiser pannekakene hjemme, og har god tid så liker jeg å være kreativ med diverse topping. Samtidig er det veldig praktisk at pannekakene smaker godt uten noe ekstra på også, slik at de enkelt kan slenges i en boks og tas med på jobb eller skole. I dag er jeg på universitetet hele dagen, og det føles helt merkelig etter så lang tid i praksis. Jeg skal ærlig innrømme at jeg lett kjeder meg når jeg må sitte stille i så mange timer, men heldigvis er det små pauser underveis. Det er bare å gjøre det beste ut av det, smøre seg med tålmodighet, og fokusere på at om fem små timer er det helg. 

 

Smiiiil Maren


Oppskrift: Pizzaboller

Det er torsdag og nesten helg, hva passer vel da bedre enn å dele oppskriften på verdens beste pizzaboller? Disse er så saftige, og de smaker helt himmelsk. Jeg bruker å lage opp en hel haug og fryse ned de som ikke blir spist. Det er så herlig å ha dem i frysen, slik at jeg bare kan ta opp et par stykker å slenge i mikroen hvis jeg ikke orker å lage middag en dag, eller trenger en kjapp og smakfull lunsj. 

Til deigen trenger du: 

 • 6 dl lunkent vann 
 • 1 dl god olivenolje
 • 1/2 pakke fersk gjær (ca 13g) evt 3g tørrgjær
 • 1 ss hvitt sukker
 • 1 kg hvetemel 
 • 1 ss salt

 

Til fyllet trenger du: 

 • Karbonadedeig
 • 1 boks hermetiske hakkede tomater
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ss olivenolje
 • Smak til med salt og pepper
 • Ost til topping

 

Fremgangsmåte: 

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen. Bruk kjøkkenmaskin, eller blandt godt sammen på annen måte. Ha i mel og salt. Elt godt sammen, deigen skal være glatt og elastisk. Tilsett litt vann  hvis deigen er for hard og stiv. Ha deigen over på et godt melet bord, og la den hvile i 20 min. Del deigen opp i lange pølser, og videre deles pølsen opp i små stykker. Rull og elt  stykkene i hendene til små fine boller. Legg dem på bakebrettet med god avstand mellom hver. La dem står å heve i ca 2 timer i romtemperatur. Deretter kan de settes i kjøleskap til de skal brukes. For eksempel kan det være smart å lage dem kvelden før, slik at de kan stå å godgjøre seg natten over, eventuellt lage dem på morgenen, og nytes til kvelden. 

Stek karbonadedeigen, tilsett hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Bruk en skje og lag en liten grop i bollene, legg på fyllet og ost på toppen. Forvarm ovnen til 225 grader og stek pizzabollene i ca 12-15 minutter, til de blir gyldne og fine.  Server gjerne med en frisk salat til. 

Håper disse pizzabollene kan være til inspirasjon til helgekosen. 

 

Smiiiiil Maren


Fresh frokost & Fjelltur

God morgen dere. Har dere en fin start på dagen? Min morgen startet på herlig vis med en kort liten treningsøkt. Det ble aldri noe av den influensaen min, og jeg liker å tro at det skyldes et par litt roligere dager, overdose vitaminer i kostholdet og masse søvn. I går lå jeg i sengen i over 3 timer å så på serier - på dagtid. Det er ikke ofte jeg gjør, men i går føltes det litt godt. I dag er jeg altså i fin form, og slo til med en rolig morgenøkt. Økten ble 30 minutter gange i motbakke, samt et par styrkeøvelser på overkropp. Enkelt og greit, og unnagjort på ca 45 minutter. Frokost må man ha, og i dag ble det totalt mislykkede pannekaker, som i grunn så mest ut som eggerøre fordi jeg ikke klarte å gå dem til å henge sammen. Jeg løp rundt med en håndkletuban på hode, halvveis påkledd og med maskara på kun ett øye, mens jeg prøvde å steke pannekakene. Det funket ikke så bra! De hang ikke sammen, og smuldret seg opp i stekepannen. Litt brent ble de også. Etter jeg hadde momset i meg denne flykrasjen av noen pannekaker, så kom jeg på hva jeg hadde glemt. Jeg hadde jo ikke brukt stavmikseren til å faktisk lage en røre ut av ingrediensene. Da var dte jo ikke så rart at havregryn, cottage cheese og gulerøtter ikke ville blandes sammen, og lage perfekte pannekaker. Jeg må jo bare le av meg selv, sånn kan det gå en hektisk morgen. Flykrasj-frokosten var ikke noe særlig å vise frem, så da får dere heller se gårsdagens frokost. Den var nemlig hakket penere, og mer inspirerende. 

Mango og ananas smoothie, kiwi, friske bær og knekkebrød med ost og skinke. Så enkelt, men likevel så fantastisk godt. Smoothien er faktisk en ferdig pose fra Rema100, hvor det er frosne mango og ananas ferdig kuttet i biter. Helt genialt. Jeg tilsatte en yoplait sitron 0,0% yoghurt og litt vann. Et lite minutt eller to i blenderen og voala - perfekt smoothie. Jeg har alltid friske blomster i leiligheten, og denne uken valgte jeg gule roser. De gir meg en deilig følelse av både påske, og lysere, mer vårlige tider. I morgen reiser jeg på fjellet med familien, og jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til en helg på hytta. Jeg koser meg så på fjellet, og det finnes ikke noe bedre sted å lade batteriene er der oppe. Lange skiturer, gode middager, sløve morgener og lange frokoster med ekstra godt utvalgt. Jeg pakker kun med meg koseklær, og har ikke planer om å ha på meg noe annet enn joggebukse og skiklær hele helgen. Sminke, og trange jeans blir igjen i byen. Det skal bli så godt! Kamera er selvfølgelig med på tur, og jeg håper været tillater noen deilige vinterbilder fra løypene. 

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Pannekaker med gulrot og kanel

Når jeg først har litt ekstra tid, så liker jeg å kose meg på kjøkkenet. I dag har jeg prøvd meg på en helt ny pannekakeoppskrft som består av blandt annet cottage cheese, gulrøtter og kanel. Det å bruke gulerøtter i pannekakene gir en helt nydelig smak, og gjør dem utrolig saftige. Pannekakene får også en delikat og fin farge. Ser de ikke fristende ut? 

Oppskriften på disse pannekakene fant jeg i Julianne Lyngstad sin nye bok: LavFodMap. Jeg skal fortelle dere mer om denne boken senere, enn så lenge har jeg kun testet disse pannekakene, og de fallt jo virkelig i smak. Dette med Fodmap kosthold er utrolig spennende, og jeg synes det er så interresant. Jeg holder på å lese meg opp litt nå, og gleder meg til å fortelle dere mer om det. Kanskje noen av dere allerede kan litt om LavFodMap? 

Dette trenger du: 

 • 2 egg 
 • 4 ss havregryn (glutenfri)
 • 2 store ss cottage cheese
 • 2 dl raspet gulrot (ca. 2 små gulrøtter)
 • En klype salt 
 • 1/2 ts kanel
 • 1/2 ts bakepulver 

 

Slik gjør du: 

Riv gulrøtter, og ha alle ingrediensene i en bolle. bruk stavmikser/blender og kjør blandingen til en tykk og jevn røre. La blandingen svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekningen. Stek små lapper på medium varme i stekepannen. Lappene eller pannekakene som jeg kaller dem, spises som de er, eller du kan prøve deg frem med litt ulike topping. For eksempel med cottage cheese og sukkerfritt sykletøy, hakkede valnøtter og litt lønnesirup eller kesam (gjerne laktosefri) med et par dråper stevia, og hakkede mandler. 

Jeg synes disse lappene passer perfekt som frokost, eller lunsj. De er også helt supre å servere som kveldsmat, eller som kos til venninnekvelden. I dag blir dette min lunsj, og i mine øyne er dette en optimal lunsj. De kan også fint lages på morgenen (eventuellt kvelden før), og tas med på jobb eller skole som lunsj. Et annet tips er å lage opp en ekstra stor røre som du kan ha i kjøleskapet, på den måten blir det super enkelt og raskt å lage seg disse på morgenen, når du kommer sulten hjem og vil ha mat raskt, eller blir fysen på kvelden. 

I dag er det lille lørdag, og da tenkte jeg at det passet fint å lage et lite snacks-bord med både pannekaker, speltlomper med sukrin og kanel, eplebiter, mandler, og jordbær. Friskt, godt, og sunt - akkurat slik jeg liker det. Dette tok overhode ikke lang tid, det  handler i grunn kun om å komme på lage det, og gidde å gjøre det bitte lille ekstra for at det skal se litt mer delikat ut. Jeg synes nesten det smaker bedre, når det også ser litt pent ut. Er dere enige? 

 

Smiiiil Maren

 

Styrketrening & hyggekveld

Det er ingen tvil om at treningsmotivasjon går i bølger, og akkurat nå befinner jeg meg nede i en liten bølgedal. Jeg synes fremdeles det er utrolig gøy, så det står ikke på det. Det er gøy, men det er også unormalt tungt. Tungt på en måte jeg ikke helt liker. Årsaker ligger nok, selv om jeg ikke liker å innrømme det, i at formen ikke er helt på topp. Jeg føler alle rundt meg har blitt rammet av influensaen, og jeg har vært så sjeleglad for at det så ut som jeg slapp unna. Nå er jeg egentlig ikke så veldig sikker lenger. Dagens økt ble litt preget av at formen jobber mot meg, og jeg valgte derfor å ikke presse for hardt. Jeg fikk likevel en ok økt, og sier meg veldig fornøyd. 

Jeg fokuserte på overkropp, og droppet rett og slett de tyngste benøvelsene. Knebøyen utgikk i dag, og pullups ble erstattet av nedtrekk. Utenom det fulgte jeg programmet mitt som ser slik ut: 

 • Knebøy 4x4 (utgikk i dag)
 • Pullups 5x4 (i dag byttet med nedtrekk)
 • Lårcurl 8x3
 • Dips 6x3 (med ekstra vekt)
 • Rygghev 15x3
 • Pushups 15x3
 • Skulderpress 8x3

 

Når jeg skriver det på denne måten så betyr det at jeg kjører 4 repetisjoner, 3 sett (eller runder om du vil). Det er altså repetisjonene som står først, og sett etterpå. Mange skriver det motsatt, men jeg personlg synes det er mer logisk og oversktlig på denne måten. Når det kun står 4 repetisjoner så betyr det at vektene skal være tunge, og at jeg kun skal klare 4 reps, og ikke mer enn det. På rygghev og pushups er det kroppsvekt, og dermed er repetisjonsantallet høyere. Dere er med på tankegangen? Nå skal jeg sitte på Solsiden å jobbe en liten time til, før jeg skal hjem til god middag, og total avslappning. I kveld får jeg besøk av en venninne, og vi skal diske opp med litt godsaker, og en skikkelig jentefilm. Jeg syenes det er så koselig med sånne hyggekvelder midt i uken. Jeg har blitt så go´venn med GETboksen min, og har nå både Greys Anatomy, Privat praksis,  Sex og singelliv, og Keeping up with the Kardashians på serieopptak. Med andre ord så er altså hver kveld er hyggekveld i Casa de Maren. 

På menyen i kveld står det grønnsaks sticks og dipp, questbarer, nøtter og et fat med ulike typer frukt. Dette er min standard hverdagskos, og siden formen er bitte litt pjusk så følte jeg det var innafor med yoghurtnøtter også. Er dere ikke enige at det burde være lov i dag? 

 

Smiiiiil Maren


En positiv og sprek start på dagen

Jeg sovnet rundt klokken 21.30 i går, og det resultetere i en uthvilt kropp litt ekstra tidlig dag morges. Jeg er veldig glad i å trene på morgenen, men nå som jeg er i praksis er det ikke så lett å få til. I dag våknet jeg som sagt uthvilt grytidlig på morgenen, og benyttet sjansen til en økt før jobb. Jeg liker best å legge kondisjonstrening på morgenen, og styrke senere på dagen. Jeg føler meg ikke helt våken nok til tunge løft så tidlig på dagen. Kondisjonstrening kan bli litt kjedelig, og i dag bestemte jeg meg får å gjøre det litt mer artig ved å tre-dele økten min, og dermed få litt mer variasjon.

Slik så dagens økt ut: 

 • 15 minutter elipse 
 • 15 minutter jogg
 • 15 minutter powerwalk i bratt motbakke 

 

Jeg avsluttet med å tøye i ca 5 minutter, før jeg hoppet i dusjen. 45 minutter intensiv og god cardio gjennomført, uten at det ble kjedelig fordi det kun var 15 minutter pr aktivitet. Jeg anbefaler dere å teste det ut! Du velger selvfølgelig aktivitet selv. Et annet alternativ kan for eksempel være: 15 minutter roing, etterfulgt av 15 minutter sykling, og til slutt 15 minutter jogg eller powerwalk.

Etter jeg var ferdig dro jeg innom Kiwi for å handle et par ting til lunsj på jobb. Jeg kjøpte mine faste ting slik som blåbær, bringebær, jordbær, banan osv. Når jeg kom til kassen stod det et herlig gutt der med et stort smil. "Ja nå blir det Maren-skåla ser jeg" sa han. Jeg ble litt satt ut først, men så måtte jeg jo bare le. Herligfred så koselig, og morsomt! Dette løftet dagen enda et lite hakk. Jeg tok meg selv i å fremdles gå med et stort smil om munnen, lenge etter jeg hadde gått ut av butikken. 

Når dere leser dette er jeg for lengst i gang med arbeidsdagen, og forhåpentligvis er både humør og energi fremdeles på topp. Jeg håper dere har en fin start på dagen, og får en god tirsdag. Har dere noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

En arms håndstående

Jeg har sett flere steder på sosiale medier at folk driver å står på hendener på kun en arm. Dette har jeg faktisk ikke prøvd selv, og egentlig tenkt at var ganske utfordrende. I helgen fikk jeg endelig prøvd, og det gikk overraskende bra. Man må aktivere core noe helt vilt, og jobbe med å flytte tyngdepunktet fra to hender, over til kun en. Jeg prøvde meg litt frem, og etter et par forsøk satt den. Er det noen av dere som har testet ? 

Jeg anbefaler at du først blir trygg på å stå på begge hendene inntil en vegg, så begynner du forsiktig å utforske litt i forhold til tyngdepunktet ditt. Legg tyngden over på den ene hånden, også over på den andre. Dette gjør du mens du fremdeles har begge hendene i bakken, det er kun en øvelse i å flytte på tyngdepunktet. Så kan du gå videre til å forsøke å lette litt på den ene hånden, kjenn litt på følelsen av hvordan du må aktivere kjernemuskulaturen din for å stabilisere. Lek med øvelsen, og prøv deg frem - jeg har erfart at når det gjelder enne typen apekattrening, så er det den beste måten å lære på. Tørr å prøve deg frem, og lek med øvelsene.Disse bildene er tatt på HIT the Gym i Trondheim. Dette er et mye mørkere og "røffere" senter i stilen enn hva jeg er vant til, men jeg synes det var ganske kult egentlig. Veldig anderledes enn Solsiden PT senter her i Kristiansand som jeg jobber på. Jeg elsker å trene på lyse, fine Solsiden, men jeg skal innrømme at det var ganske deilig å forlate dagslyset, og flytte rundt på tunge vekter nede i de spray taggede og litt mørke omgivelsene på HIT. Kanskje noen av dere har vært der? 

Lykke til med lekingen dere, og fortell meg veldig gjerne hvordan det gikk med din one-hand-handstand. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn og smakfull lompe-lunsj

Hva er vel bedre enn å starte uken med et sunt og enkelt lunsjtips? Jeg er mye på farten for tiden, og da er speltlomper helt genialt. Jeg har lagt min elsk på en kombinasjon av skinke, grønn pesto, agurk og fetaost. Rull sammen til en wrap. Pesto og fetaosten gjør wrapsene smakfulle og spennende. 

Jeg lager disse ferdig, ruller dem sammen og legger dem i folie eller matpapir. Da er de helt supre å ha med seg som lunsj på jobb, eller skole. Du kan selvfølgelig variere innholdet, men jeg anbefaler å teste feta - pesto kombinasjonen, den er priceless. Jeg håper dere har en fin dag, og en positiv start på uken. For min del er mandagen litt trøtt etter en helg på farten, men jeg satser på at et par ekstra kaffekopper fikser det. Nå må jeg komme meg avgårde på jobb her. God mandag dere! 

 

Smiiiil Maren


Søndagstur & hjemreise

Jeg leste gjennom alle Trondheims tipsene deres, og har prøvd å få gjort så mye som mulig. Flere av dere nevnte at det var fint å gå tur på Festningen, så i dag rakk vi en liten tur opp dit før jeg måtte dra til flyplassen. Nora, Guapo og meg koste oss i sola på festningen, og med to bloggere på tur blir det jo alltids litt bilder. Nora har vært min Trondheimsguide denne helgen, men når vi ankom festningen skortet det litt på kunnskapen. Nora: "Ja dette er festningen....og den har nok noe med en krig å gjøre..eller noe..."

Jeg har blitt litt glad i denne fine byen, og jeg gleder meg så til neste besøk til Trondheim. Sjansene er store for at det ikke er så alt for lenge til. I skrivende stund ligger jeg mett og god på sofaen hos mamma og pappa. Vi har akkurat kost oss med mammas hjemmelagde pizzaboller, og nå er det tid for kake. Jeg har storkost meg i helgen, men det er godt å komme hjem også. Spesielt når man kommer hjem til fineste familien, som både har ferdig mat, fyr i peisen og gode klemmer. 

I kveld skal jeg hjem og bare slappe av alene. Det har gått i ett hele helgen, så nå kjenner jeg faktisk at det skal bli litt deilig med en alenekveld. Jeg kjenner også at jeg har litt søvn å ta igjen etter helgen, så jeg ser for meg at det blir et par eposisoder av suits, en lang god dusj og tidlig i seng. Jeg kribler i kroppen etter å starte en ny treningsuke. Det har snikt seg inn noen små endringer i treningsuken min. Treningsøktene blir delt med dere til uken. 

Har dere noen koselige planer for søndagskvelden? 

 

Smiiiil Maren


Når to matvrak møtes..

....må det jo bli en matfest, og det ble det virkelig i går. Som vi koste oss. Nora fyrte også opp i peisen i stua, og det satte virkelig stemningen for hele kvelden. Jeg kan ikke huske sist jeg har ledd så mye som vi gjorde i går. Nora var svart av maskara nedover hele ansiktet etter alle tårer og latterkuler. For en kveld!Vi koste oss med Taco, og et snacksbord jeg ikke har sett maken til. Når to storspisere som oss kommer sammen, så måtte det jo bli mye godt på menyen. Nora har vist meg et par helt magisk tacotriks, og en ting er sikkert - min taco er tatt til nye høyder etter denne turen. Hvitløkskesam er hermed et must på taco! Har dere testet det? Mager kesam, ferskpresset hvitløk, litt sukrin, litt salt, og saften av en halv lime. Røre godt rundt - og vips har du en helt nydelig dressing som revolusjonerer tacoen. Mmmmm. Vi testet også ut mango i tacoen, det var friskt og godt - men ikke noe must for min del. 

Snacks måtte vi ha, og valget falt på masse frukt med vanilje kesam. En stor skål med diverse nøtter, og selvfølgelig flest yoghurtnøtter. Vi hadde også masse ulike barer, både questbarer og atkinsbarer. En pose popcorn joinet også vårt snacks bord etterhvert. Nam nam nam, dette er alt det beste jeg vet samlet på ett bord, og da i selskap av skjønneste Nora og Guapo så kunne kvelden faktisk ikke blitt bedre. 

Nå sitter jeg på Værnes, og skal straks gå ombord på flyet hjem til Kristiansand. Jeg kunne veldig gjerne hatt noen flere dager i Trondheim, men pliktene hjemme kaller og i morgen er det ny dag med både praksis og PT jobb. Min nydelige mamma har bursdag i dag, så jeg drar rett fra flyplassen til bursdagskos med hele familien. For en kosehelg dette har vært altså. Et solid påfyll av energi og positivitet. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiiil Maren


Søndagsmorgen

God søndagsmorgen. Her er jeg tidlig våken, og klar for siste dag i Trondheim. I går klarte jeg å gå glipp av hotellfrokosten, og det skal jo virkelig ikke være mulig. Jeg dro ut på et lite eventyr på morgenkvisten, og oppdaget så mye artig på veien at tiden løp fra meg, og når jeg endelig kom meg tilbake til hotellet så var frokosten over. Vel, det skjer ikke i dag! I dag skal frokosten nytes, og jeg gleder meg! Energinivå på topp, og klar for å få mest mulig ut av siste dag i Trondheim. Her har vi gått fra knall sol og vårtemperaturer i går på dagtid, til regn på kvelden, og i dag våknet jeg opp til snø. Snakk om variasjoner i været. Godt jeg har pakket meg meg varme klær, for nå er det jo plutselig vinter her. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Lørdagstur på Ladestien

I dag har jeg vært sammen med skjønneste Nora og lille Guapo. Nora hentet meg på hotellet, også dro vi ut på tur på Ladestien i herlig solskinn. For et vær det har vært her i dag, helt fantastisk! Flere av dere tipset meg om at jeg burde ta meg en tur på Ladestien og nå forstår jeg hvorfor. For et sted, og for en magisk utsikt! 

Etter turen dro vi hjem til Nora, lagde oss litt mat og momset questbarer. Endelig ei frøken som er like glad i barer som meg. Vi var også en mini tur innom HIT the Gym hvor Nora jobber. Nå er jeg en liten tur hjemom på hotellet, før jeg skal bort til Nora igjen i kveld for en jentekveld med masse god mat, godis og bare kos. Jeg storkoser meg i Trondheimm og har virkelig ikke lyst å hjem i morgen. Her kommer et lite bildedryss fra turen vår: 

Økten på HIT var virkelig ingenting å skryte av, men jeg deler uansett økten og et par bilder med dere i morgen. Det var min innsats og vilje det stod på, ikke øvelsene, så økten kan forhåpentligvis være til inspirasjon for noen, selv om den ikke fungerte helt for meg i dag. 

Ha en deilig lørdagskveld dere!

 

Smiiiil Maren


Lag ditt eget tacokrydder

Siden det er lørdag tenkte jeg det passet å dele denne oppskriften med dere i dag. Jeg har nemlig endelig fått prøvd meg på hjemmelaget tacokrydder. Jeg spiser taco flere ganger i uken, og har alltid brukt vanlig ferdig tacomix. Det var på middag hos min skjønne svigerinne at jeg ble introdusert for denne oppskrften på tacokrydder, og det smakte så fantastisk godt, at jeg bare må dele det med dere. Et lite tips kan være å roe litt ned på chillien dersom du ikke ønsker en veldig sterk variant. Vi brukte nok litt i overkant mye, og måtte dermed kompensere med enorme mengder rømme for å ikke brenne av oss tunga. Så tips: Vær litt fosiktig med chilli. 

Her er oppskriften:

 • 3 ss chillipulver
 • 2,5 ts chiliflak (knuste)
 • 2,5 ts tørket oregano
 • s ts cayennepepper
 • 2 ts havsalt
 • 2 ss spisskummin
 • 2 ss paprikapulver
 • 2,5 ts hvitløkspulver

 

Bland alt sammen, og oppbevar det i et tett glass. Bruk ca 2-4 ss krydder pr 400g kjøttdeig, og ca 1 dl vann. La det stå å små puttre til vannet har trukket inn. Det finnes helt sikkert mange varianter av tacokrydder, men denne har jeg hvertfall smakt og kan si at var utrolig god. Jeg mener at den er inspirert av Trines Matblogg. Test den ut, og si gjerne hva dere synes. 

 

Smiiiil Maren

 

Clarion loves to take care of you

Yes they most certainly do! Jeg koser meg så her med kaffemaskin på rommet, myk badekåpe, produkter på badet som faktisk er gode, og et bad som minner mest om en spaavdelig. Jeg liker så godt de små sitatene som står rundt om på rommet. På speilet står det for eksempel: "Your look great", og nederst på viduet står det: "Clarion loves a great view".  I skrivende stund sitter jeg å drikker kaffe, og nyter utsikten fra rommet som er helt utrolig. Jeg bor i høyt oppe, og utsikten her er helt vill. For et sted, for et hotell og for en by. Trondheim altså - jeg lar meg sjarmere!

Oppholdet er sponset

Det er litt deilig å kunne lage sin egen kaffe på rommet før man går ned til frokosten. Jeg er helt avhengig av kaffe, og drikker helst både en og to kopper før jeg er klar for å møte verden. Så for meg passer dette perfekt! De små detaljene er gjennomgående på Clarion Hotel & Congress. Bare denne lille søte hilsenen på romkortet mitt, noe så lite - som betyr så mye! 

Dagen i dag er satt av til å se enda mer av Trondheim, og sjekke ut flere av tipsene deres. Jeg har så lyst å spise på Kvikk, og Graffi. Jeg har lyst å se Nidarosdomen, og gå tur på noen av de fine stedene dere har navnt. Jeg vil innom HIT the gym for å se hvor Nora jobber, og toppen av lykke hadde vært om jeg også rakk innom Crossfit Trondheim hvor jeg hører at AFPT holder PT-kurs i helgen. (Jeg glemmer å nevne det, men husk at jeg har en finfin rabattkode på Afpt sine PTutdannelser både i Norge, utlandet og på nett, til mine lesere. Send meg en mail hvis du vil ha koden.)

Hva er deres planer denne lørdagen?

 

Smiiiiiil Maren


Hei Trondheim

Da var jeg på plass i deilige Trondheim, og første dag i bartebyen har flydd forbi. Jeg landet rett over kl 10, og ble hentet på flyplassen av to nydelige jenter som jeg i løpet av denne dagen faktisk har blitt litt glad i. Marte, Astrid og meg har vært dreamteam i hele dag, og fy søren så gøy vi har hatt det. Marte og Astrid jobber på 3t-shop, som jeg nå er så heldig å få lov å samarbeide med. Vi har kost oss så utrolig masse med fotoshoot, masse snacks, og deilig sushi. Fotoshooten foregikk på gigantiske 3t Rosten. Vi hadde en kreativ shoot med høy musikk og masse latter. Jeg tror og håper resultatet ble bra. Jeg gleder meg til å vise dere bildene, og ikke minst til å vise dere de freshe vår-nyhetene fra de ulike merkene innenfor treningsklær. Friske farger, print og mønster blir det bare mer av, hurra!!

Nå er jeg på plass på hotellrommet. Jeg har sjekket inn på Clarion Hotel & Congress for helgen. Dette oppholdet er jeg så heldig å få sponset. Når jeg ankom hotellet ble jeg møtt av denne nydelige hilsenen, sammen med et delikat fruktfat. Jeg føler meg som verdens heldigste jente, for en nydelig velkomst! Jeg stortrives i Trondheim så langt, og gleder meg til resten av helgen. 

Jeg ønsker dere en super herlig helg. Så skal jeg være flinkere på oppdateringene i morgen.

 

Smiiiil Maren

Post-workout

Først må jeg bare si tusen takk for alle Trondheims tips, nå gleder jeg meg enda mer til å besøke denne herlige byen. Jeg skal definitivt teste ut flere av tipsene deres. Nå skal jeg få lov å dele et lite tips tilbake til dere. I dag lagde jeg nemlig noe super digg etter trening. Speltlomper med banan og epleskiver, sukrin og kalorifri sjokoladesaus. Rull sammen og nyt! 

Jeg elsker speltlomper og spiser dem like gjerne til middag med salat/grønnsaker og kylling, laks, karbonadedeig eller skinke. Eller som en dessert med frukt, bær, sjokoladesaus, penauttsmør, eller vaniljekrem. Mmmmm. Alt kan puttes i en lompe, så her er det bare å være kreativ. Flyet mitt går skremmende tidlig i morgen, så nå må jeg få pakket ferdig og komme meg i seng. Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg til å surre rundt og styre til langt på natt. Jeg pakker alltid for mye, og får ikke brukt halvparten av det jeg har med meg en gang. Denne Trondheimsturen ryktes å kunne bli fruktbar på treningsklær fronten, så kanskje det er lurt å spare litt plass i bagasjen. Hoho! 

 

Smiiiil Maren


Marenskåla & Trondheimshelg

Good morgen hjerter. Er det en god morgen? I dag er Marenskåla tilbake som frokost, og jeg har faktisk savnet den. Havregrøt er super digg, men ingenting slår denne kombinasjonen her altså. Eplebiter og blåbær i bunn, cottage cheese orginal, vanilje yoplait, banan i skiver, fringebær og hakkede mandler. Det smaker som en dessert - en sunn og proteinrik dessert. Det er ikke meg i mot å spise dessert til frokost for å si det sånn. Topp gjerne det hele med litt sukrin og et dryss kanel. I dag er min siste arbeidsdag før helg, og Trondheim. Jeg gleder meg så. Kanskje jeg til og med har noen lesere derfra? Da synes jeg dere skal legge igjen en kommentar om hva man bør oppleve når man besøker Trondheim. Nå er jeg nesten for sent ute her, så nok skravling fra meg. Titt gjerne innom igjen senere, ny treningsøkt og matinspirasjon kommer ut i ettermiddag/kveld. Ha en super torsdag dere - make the best of it!

 

Smiiiil Maren


Ukens tredje

I dag fikk jeg fullført ukens tredje, av totalt fire styrkeøkter. Jeg gjør meg ferdig med styrkeøktene i begynnelsen av uken, for til helgen skal jeg nemlig ut på tur. Jeg reiser til Trondheim tidlig fredag morgen for en spennende helg fyllt med mye gøy. Jeg skal i et par møter, og selvfølgelig besøke skjønneste Nora. Jeg gleder meg så utrolig til å oppleve Trondheim, og ikke minst til en hel helg på hotell, med hotellfrokost og hotellseng. Jeg har et helt spesielt forhold til hotellfrokost, det er virkelig det beste jeg vet. 

Tilbake til treningen. I dag var det altså dag 3 på planen min, og den økten består av følgende øvelser: 

 • Dype knebøy
 • Chins 404
 • Sittende roing 
 • Facepull
 • Hipthrust
 • Roll-out

 

Pullups 404 betyr at jeg bruker 4 sekunder på å trekke meg opp, 0 sekunder pause i toppossisjon, og 4 sekunder ned igjen. Dette er grisetungt, men jeg klarte 3x3 repetisjoner, og det sier jeg meg veldig fornøyd med. Ellers var det en ny øvelse på programmet: Roll-out. Denne glemte jeg helt å ta bilde av, men det skal jeg få gjort så snart som mulig. Det er bare å google øvelsen så får dere en demonstrasjon. Dette er en genial mageøvelse hvor man ruller ut med et lite hjul med håndtak på hver side, og tilbake igjen. Jeg synes i tilegg det er en skikkelig artig øvelse. Er det noen av dere som har testet Roll-out? 

Etter trening dro jeg opp til en venninne for koselig skravling og stell av negler. Herligfred så deilg å ha venninner som kan slikt. En halvtime i hennes hjemmesalong og vips hadde jeg velstelte og pene negler. Nå er stumpen plantet godt i sofaen, og middag samt kveldens første fruktfat er inntatt. Jeg skal straks sette på en film på netflix, lage meg enda et fruktfat, og bare slappe helt av. 

Har dere hatt en fin onsdag? 

 

Smiiiil Maren


Go Green

God morgen dere. Jeg er straks på vei ut døra for enda en dag i praksis. Jeg ville bare titte raskt innom for å ønske dere en super fin onsdag, og dele min frokost med dere. Jeg synes den ble så delikat i fargene, og da slo det meg at den kanskje kunne være til inspirasjon for noen. Jeg er så hektet på havregrøt for tiden, og spiser det til frokost hver eneste morgen. Det er så enkelt å lage, det tar kort tid, det er sunt og smaker super godt. Det er for meg 4 supre grunner til å spise havregrøt om morgenen. 

Jeg varierer mellom Marenskåla som inneholder cottage cheese, skyr, frukt, bær ognøtter, og havregrøt i ulike varianter. Det er ikke større variasjon i frokosten min enn det, og derfor tenkte jeg det kunne vært spennende å høre om noen av dere spiser noe annet enn meieriprodukter, eller havgregryn varianter. Del veldig gjerne i kommentarfeltet. Jeg synes det er så gøy når vi kan inspirere hverandre. 

Hva er din favoritt frokost?

 

Smiiiil Maren

 

Ny personlig rekord!!

Jeg føler jeg har klaget litt til dere i det siste, både over dårlig søvn og sliten kropp. Vi er jo enige om å dele både gode og dårlige dager her på denne bloggen, så da ble det litt syting. Jeg tok grep og kjørte en helt rolig uke forrige uke, med redusert mengde trening, lettere vekter og mer hvile. I helgen ble det masse god mat, en solid dose godteri og masse søvn. Hva ble resultatet?

 • Ny pers i markløft 
 • Ny pers i dips 

 

Dere må bare se bort i fra mitt ekstreme in-action-beastmode-face, spesielt siden jeg har tenkt å fortelle dere at denne repetisjonen på 90kg overhode ikke føltes som min maks, og at jeg sannsynligvis har hvertfall 5kg mer å gå på. Kanskje også 100kg like rundt hjørnet. Hvor kult er ikke det?? Jeg har trent hele kroppen, uten å ha noe spesielt fokus på markløft i det hele tatt. Dette var veldig gøy! Det er så kult å se hva hvile, mat og søvn kan gjøre. Takk til Kristina som fanget dette øyeblikket. Den andre rekorden var i dips, her ble maks antallet 20 repetisjoner. Jeg har en skulder som er litt vond, og jeg turte ikke presse lenger. Jeg er super fornøyd med 20 rep, og setter 25 som neste mål. Treningsøkter som denne gir mye motivasjon, og det er gøy å se at det går fremover. Jeg sammenligner meg kun med meg selv, vel vitende om at det er mange jenter der ute som lett smeller opp 100kg i markløft. Jeg fokusrer på meg selv, og min egen progresjon, og dermed sier jeg meg strålende fornøyd med 90 kg i mark og 20 rep i dips.

Jeg har ligget som et slakt på sofaen etter jeg kom hjem fra den økta, den visst tok litt på. Jeg feiret fremgangen med en god middag, og en deilig dessert. Desserten tenkte jeg å dele med dere i morgen.

Har dere hatt en fin dag?

 

Smiiiiiil Maren


Crystal er endelig tilbake!!

Jeg har jo helt glemt å dele en fantastisk nyhet med dere. Jeg kom på det i går da jeg skrev innlegget "Comeback kid". Det er nemlig en av mine store favoritter som nå har gjort comeback. Husker dere egeridrikken Crystal sugerfree? Den knall rosa boksen, som jeg drakk skremmende store mengder av når jeg bodde i Oslo. Det ringer noen bjeller sant?

Sponset av ProteinfabrikkenJeg drakk dem nok i overkant mye, men de er bare så gode! Crystal forsvant fra markedet en periode, og flere av dere har spurt om jeg visste noe om når den kom tilbake. Det vet jeg, og svaret er NÅ!! Jeg bestillte beskjedne fem (!!) brett av denne, så glad ble jeg for at den er tilbake. Jeg trenger ingen kommentarer om at energidrikker ikke er bra, og at det er masse syntetiske stoffer osv. Jeg er fullt klar over det, men vi har alle våre laster, og en av mine er da altså energidrikker. Nå er kjøleskapet fyllt opp, og jeg har inngått en avtale med meg selv om å kun drikke en Crystal om dagen. Det betyr jo at lageret mitt holder en god stund, og det er positivt. Det er litt gøy dette med laster og uvaner. Jeg har altså energidrikker som en av mine laster, nøtter og proteinbarer (spesielt Questbarer) er en annen. Jeg klarer bare ikke begrense meg. Ikke sjans! De som har meg på snapchat fikk i dag en herlig snapp av dagens inntak av questbarer - og det var ikke få for å si det sånn! Haha.

Nå er jeg veldig spent, og jeg håper noen av dere tørr å dele. Har du noen laster eller uvaner? 

 

Smiiiiil Maren

 

Comeback kids

I dag fikk jeg endelig kjørt en økt med Nathalie igjen. Vi trente sammen daglig i perioden like etter jul, og vi hadde så mange gode økter sammen. I det siste har våre kalendere jobbet helt mot hverandre, og det har nærmest vært umulig å få samkjørt oss til en økt. I dag fikk vi det endelig til, og det ble tidenes comeback økt. 

Vi kickstartet uken med følgende øvelser: 

 • Lette dype knebøy i supsett med boxjumps 
 • Chins og Pull-ups
 • En arms skulderpress 
 • Benkpress
 • Triceps pushdown med tau og stang 
 • Facepull 

 

I dag var det veldig godt å være to, og vi fikk pushet hverandre slik at vi holdt både bra fokus, godt trykk og strålende humør gjennom hele økten. Benkpress er en øvelse jeg aldri gjør, og jeg tror nesten ikke jeg kan huske sist jeg kjørte den. Det var derfor et positivt gjensyn, og selv om jeg har enormt langt igjen ift vektene så er det gøy med en ny øvelse på programmet. Jeg roet bevisst ned bentøvelsene litt i dag, og grunnen er rett og slett at jeg er helt hinsides stiv og støl etter en løpetur i bratte bakker i helgen. Det er evigheter siden jeg løp ute i bakker og ulent terreng, og det satt dermed virkelig sine spor på denne kroppen. Jeg måtte selvfølgelig leke meg litt, og prøvde meg på en pushups variant mellom smithapparatet og en treningsbenk. Det er viktig å putte inn litt lek og morro i den seriøse treningen. Er dere ikke enige? 

Er det flere av dere som har startet uken med en treningsøkt? 

 

Smiiiil Maren


Solskinns mandag

"Some days you need to create your own sunshine" - og det har jeg gjort med frokosten min i dag. Været ute er grått og trist, og mandagen føles litt trøtt. Da er det fort gjort at man lar dette påvirke både energi og humør. Noen dager må man aktivt ta grep selv, og skape sitt eget solskinn. I dag ble det derfor en fargerik frokost med søte bær og saftig appelsin, samt frisk appelsinjuice. Man blir litt glad av å se på den fargefesten av en frokost sant? Hvis du legger godviljen til, så kanskje vi kan være enige om at det hvertfall ikke gjør det verre, og faktisk kanskje hjelper litt på energien. En ting er hvertfall sikkert - en næringsrik og god frokost som består av havregrøt, frukt, bær og nøtter vil garantert gi deg en fin start på dagen med god energi, stabilt blodsukker og lang metthetsfølse. 

Ha en herlig mandag dere, husk at mandagen kan kun bli tung og kjip hvis du selv tillater det. Dere vet hva mitt motto alltid er: "Make the best of it", så la oss gjøre det beste ut av denne mandagen. 

 

Smiiiil Maren

20 - 15 - 10

Jeg lovet å dele dagens apekattøkt med dere, og her kommer den. Jeg valgte meg ut 5 baseøvelser, og kjørte dem i repetisjonsantallet 20, 15, 10. Denne økten skiller seg fra mine tidligere apekattøkter, hvor jeg har fokusert på øvelser med egen kroppsvekt med innspill av turn og akrobatikk. Denne gangen ble det altså baseøvelser, både med og uten ekstra vekter. Jeg reduserte vektene ned slik at jeg klarte å fullføre alle repetisjonene. 

Jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Frontbøy 
 • Markløft
 • Pullups  
 • Dips
 • Benkpress

 

Jeg kjørte pullups med strikk, og dips kjørte jeg mellom to benker. Som sagt reduserte jeg vektene ned slik at jeg klarte å fullføre alle repetisjonene. Poenget er at du skal klare 20 reps uten pause, så en liten pause etterfulgt av 15 reps, liten pause og 10 rep. Du må derfor tilpasse vekten slik at du ikke må ta en pause midt i de første 20 repetisjonene. Test gjerne ut økten, og bytt gjerne ut øvelsene med dine egen favoritt øvelser. Jeg blir super glad hvis du deler din versjon av økten her på bloggen. 

I skrivende stund ligger jeg på sofaen med sukkersjokk og vondt i magen. Denne helgen har vært rimelig heftig på kostholdsfronten, men jeg tenker at det betyr bare at jeg har ladet opp masse ekstra energi til å ta den kommende uken med storm. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiil Maren

 

Søndagsmorgen med bøy & tøy

God søndagsmorgen. Her er det en stille og fredelig start på dagen. Jeg sitter å svarer litt mail, og skribler ned litt tanker, inspirasjon og oppskfiter jeg vil dele med dere gjennom uken. Jeg koser meg alltid så på søndagsmorgenen, det er liksom noe stille og harmonisk over søndagen. Akkurat som alt går i litt sakte film, og det er en deilig kontrast til en hektisk hverdag. Jeg har akkurat tøyd og bøyd litt, og lekt meg litt med ulike bro-varianter på sofaen her. Dette er en helt normal morgen aktivitet her i huset, men jeg ser jo at det kan virke litt spesielt for andre. Hehe. 

I dag skal jeg leke litt apekatt med en av PT-kundene mine. Vi prøver å få til en litt anderledes, leken og kreativ økt sammen i helgene. Forrige helg kjørte vi en bodyweight økt som jeg delte med dere her på bloggen. Mange av dere testet økten, og synes den var gøy. I dag tenker jeg at vi skal gjøre noe lignende, men jeg har enda ikke lagt planen helt. Jeg deler selvfølgelig økten med dere etterpå. Ellers blir det en rusletur og skravlings med en god venninne i ettermiddag, og utenom det er det bare avslappning og hygge. Søndagen er jo min kosedag, hvor jeg lader opp til en ny uke. Så jeg ser for meg en avslappende og fin date med sofaen, pleddet, litt snacks og god mat og selvfølgelig netflix. 

Tights Nike (aff.link) //  Singlett Reebok  // Sportstopp Run & Relax

Da vil jeg bare ønske dere en deilig søndag, og lov meg at dere fyller den med noe dere liker, og som gjør dere glade. Søndag skal ikke være burde-burde, søndag er kos og lave skuldre, eller hva enn som gjør at du trives. Nyt søndagen, det er en hel uke til neste! 

 

Smiiiil Maren


Alle hjerters dag

I går ble jeg stoppet på matbutikken med handlekurven full av smågodt og chips: "Er ikke du hun treningsbloggeren? Jeg så deg på tv! " Jeg måtte bare le, det er jo herlig å bli gjenkjent som Årets treningsblogger med handlekurven full av godis, men som jeg sier - det handler om balanse, og her ble jo dette demonstrert på en artig måte. Jeg synes det er fint å skille mellom hverdag og helg, så hadde hun møtt meg på en mandag er det mulig det hadde vært litt mer "treningsblogger-preg" over handlekurven min, men i helgen ser den altså slik ut. Fri helg, og valentines day, det er klart det måtte smågodt og kos til. I kveld blir det koselig middag med gode venner. En hyggelig lørdag som hvilken som helst annen lørdag. Med andre ord, ingen spesiell valentines feiring på denne frøkna. Sånn er det når man ikke har en spesiell person å feire den med, men hvem vet, kanskje det er anderledes til neste år.

Hva er deres planer for Valentines dagen? 

 

Smiiiil Maren


Inspo with a treat

Endelig har jeg fått påfyll av mine favoritt sjokoladebarer, og nå momser jeg questbarer til den store gullmedalje. I dag har jeg brukt litt tid til å lete frem inspirasjon til å innrede det som mangler i leiligheten min. Det er ikke så mye som mangler, men jeg føler at jeg trenger litt mer bilder på veggene og slike ting som "luner" litt, og gjør leiligheten litt mer personlig. 

Questbarene er sponset

Leiligheten min er veldig lys, og det er høyt under taket her, det er mye luft og store rom, det gjør at jeg synes det kan være litt utfordrende å være kreativ i løsningene her inne. Da er det fint at det er inspirsjon å finne. I dag har jeg kost meg med Bo bedre, diverse interiør blogger og interiør instagramprofiler. Jeg er absolutt åpen for mer inspirasjon, så del gjerne dersom du selv skriver, eller følger noen inspirerende interiørsider. 

I dag har jeg hatt en helt spesiell dag, som jeg skal fortelle dere mer om i morgen. Jeg har rett og slett fått føle meg litt som en prinsesse for en dag. Nå er det fredagskos i heimen, med god mat, tente lys, smågodt og den faste fredagsunderholdningen på tv. Fredager altså, beste som finnes! Her går det i Nytt på Nytt, Mitt danse crew, og senkveld. Hurra for Get og opptaksmuligheter. 

Hva gjør dere i kveld ? 

 

Smiiiil Maren

 

Mikrokake med vanilje og sjokolade

I går postet jeg et bilde av min kvelds snacks på instagram, og da kom etterspørselen etter oppskriften. Min kvelds snacks i går var en havrekake laget i mikroen, med vanilje smak og sjokoladesaus. Den er super enkel å lage, smaker himmelsk og er i tilegg både sunn og næringsrik. Dere skal dere selvfølgelig få oppskriften. Dette er faktisk en helt perfekt frokost også. Det er jo i grunn bare en søt havregrøt, laget som en kake og toppet med sjokoladesaus. Så om du kaller det frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn.  Du trenger: 

 • Havregryn 
 • Proteinpulver med vaniljesmak
 • Sukrin eller annen søtning
 • Walden farm sjokoladesaus
 • Friske jordbær

 

Slik gjør du: 

Ta ønsket mengde havregryn i en bolle, og dekk grynene med vann. Ta så mye vann at det dekker grynene med ca 1-2 cm. Grynene trekker til seg mye væske. Bland inn 1/2 scoop vanileprotein (ca 15g) og drypp gjerne et par dråper stevia vanilje i skålen. Rør godt rundt, og sett den inn i mikroen i ca 1 minutt. Når den er ferdig tar du skålen ut, lar den avkjøles litt, og snur den på hode på en tallerken. Voala - så enkelt lager man mikrokake. Så kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver. Hva synes dere, så dette godt ut? 

 

Smiiiil Maren


Fifty Shades of POWER

I dag kjørte jeg tidenes WOD, inspirert av Fifty Shades of Grey hysteriet. Jeg har ikke noe voldsom interesse av den filmen, men ble hvertfall inspirert til en killer treningsøkt. Jeg kjørte 50 repetisjoner av 10 ulike øvelser. For en svettefest det ble. Tungt som fy, men utrolig gøy. Jeg har kjørt flere slike økter før, men aldri alene. Jeg måtte jobbe litt ekstra med motivasjonen underveis når jeg ikke hadde noen som kunne pushe meg, men det funket fint, og det ble en solid økt.Slik så økten ut: 

 • 1 km løp
 • 50 pullups 
 • 50 burpees 
 • 50 boxjumps 
 • 50 situps
 • 50 push-ups 
 • 50 hofteløft
 • 50 mountain climbers
 • 50 dips 
 • 50 dynamisk planke 
 • 50 airsquat 
 • 1 km løp

 

Jeg kjører alle 50 repetisjonene ferdig, før jeg går videre til neste øvelse. Jeg kjører ikke alle femti i ett sett, jeg må dele det opp, men kun med små pauser i mellom. Målet er å bli ferdig på kortest mulig tid, men det skal ikke gå utover teknikken. Det er kun repetisjoner med god teknikk som godkjennes. Så er det også viktig å legge til at jeg brukte et tykt strikk på pullups, og gjorde noen av de siste armhevningene på knærne. Hva synes dere om økta, så den ikke gøy ut?I skrivende stund sitter jeg på jobb å momser i meg en questbar (sponset), mens jeg skriver handleliste for helgen. Jeg tar nemlig helg allerede i dag. På listen over helgehandelen står det ingredienser til både taco, speltlompe pizza, masse frukt, mørk sjokolade, brus, candy king smågodt, nøtter, og ellers litt påfyll av hverdagsmat. Jeg skal også innom å kjøpe nye friske blomster. Jeg kjøper som regel nye blomster annen hver fredag, jeg synes det er så koselig å ha friske blomster til helgen. Det gir liksom en ekstra helgefølelse. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Naturens magiske effekt

Det er noe med naturen som gjør at skuldrene mine senkes, pusten endrer seg fra stressende og overfladisk, til dyp og rolig. Du vet, den typen pusting som går helt ned i magen. Jeg kjenner på en herlig indre ro når jeg er ute på tur i skogen, og jeg blir nesten overrasket over at jeg opplever denne effekten på hver eneste tur. For meg er det den beste stressmestring å komme seg ut i skogen, og det er som terapi å få en god time i ulent terreng, og helst i litt ruske vær. Så lenge man er godt kledd er det faktisk bare deilig at det rusker og blåser litt. Her om dagen hadde jeg akkurat en slik tur, og jeg koste meg altså så.

Jeg jobber selv på treningsenter, og er absolutt for at folk skal trene der, men jeg mener også at det ikke er nødvedig å ha medlemskap på et senter for å trene og være aktiv. Som jeg fikk påpekt i NRK reportasjen, så synes jeg at folk må bli flinkere til å se mulighetene som befinner seg like i næromårdet, og utnytte de ressursene som ligger rett foran nesa på oss. Jeg vet at det frister fryktelig lite å kle på seg å gå ut etter en lang dag på jobb eller skole, men hvis du bare klarer å komme seg ut av døra, så skal jeg garantere deg at du kommer hjem igjen med en bedre følelse enn da du dro. 

Jeg har full forståelse for at treningssenteret med masse folk, og høy musikk ikke alltid frister etter en lang og kaotisk dag. Jeg skulle så inderlig ønske at flere kunne få oppleve hvor magisk det er å komme seg ut i naturen, og oppleve den fine stillheten som er der. Etter en dag med mye støy og mas, er det spesielt godt å komme seg ut, men jeg har full forståelse for at det ikke frister når man har lagt seg på sofaen. Jeg utfordrer dere likevel til å teste det ut, jeg har enda til gode å angre på en tur eller en treningsøkt. Lukk øynene og prøv å forestill deg den følelsen av å komme inn fra en tur ute i skogen. Du er god og sliten i kroppen, og litt småkald. Du tar en lang varm dusj, tar på deg myke koseklær, og kryper opp i sofaen. Finner frem et godt pledd, noe mat du liker og en god film på tv. Idyll? Vel, det er ganske lett å oppnå denne idyllen, men det føles ikke like godt hvis man ikke har vært ute på tur først. Så på med varme klær, og ut på tur, kos deg underveis, senk skuldrene og la tankene fly. Vel hjemme igjen kan du bare slappe av og nyte, med god samvittighet. 

Fikk du litt lyst å ta deg en tur ut i skogen nå?

 

Smiiiil Maren


"Jeg vil bare at det skal være gøy"

I dag har jeg totalt treningsfri. Det er bare så kjedelig, men jeg vet jo at det er både smart og nødvendig. Hvile er en viktig del av en hard treningsuke, og det må prioriteres hvis man ønsker progresjon. Jeg trener ikke i dag, men de betyr ikke at kundene mine får fri. I dag møtte jeg min nye kunde for første gang, og hun minnet meg på noe utrolig viktig.

Jeg spurte henne hva hennes forventninger var, og hva målet hennes var. "Jeg vil synes det er gøy å trene" svarte hun. Jeg har ikke tall på hvor mange kunder jeg har stillt det spørsmålet, og i de aller fleste tilfeller så er svaret at de vil ned i vekt, endre utseende og livsstilen. Det er overhode ingenting i veien med den målsetningen bare så det er sagt, men når denne jenta med full oppriktighet sier at hennes største ønske og mål, er å oppleve at trening er gøy, så rørte det meg nesten litt. For min del så er det jo akkurat det det handler om! I mine øyne så skal trening være gøy, det skal gi deg noe, og det skal være positivt.Nå er jeg ferdig på jobb på treningsenteret for dagen, og gleder meg til å komme hjem å lage middag. Med så mange gode tips fra dere så er det nesten vanskelig å velge hva som skal stå på menyen. Jeg fikk utrolig lyst å prøve meg på søtpotet fries, så vi får se om ikke det blir dagens middagstilbehør ved siden av kylling eller karbonade burgere. 

Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiil Maren

 

Hverdagskos

I går hadde jeg en herlig kveld med både sushi, og snacks i form av chillinøtter, grønnsaks-sticks, chips, dipp og sist men ikke minst kokosboller. For en fest! Det er så herlig å gjøre slik midt i uken synes jeg, og ikke alltid spare all sosial hygge til helgen.Det må jo ikke være helg eller en spesiell anledning for at man skal unne seg en kokkosbolle eller to. Faktisk så smaker det nesten litt ekstra godt på en tirsdag. Poenget mitt er at alt handler om balanse, og når man har en aktiv livsstil så er det helt greit å kose seg litt innomellom. Vi hadde en helt herlig kveld, med masse skravling og latter. Jeg storkoste meg, og da gjør det ingenting at man kom seg litt sent i seng, og er en smule trøtt i dag. Det var så verd det! En kopp kaffe ekstra så løser det seg. 

I dag går dagen min litt i ett, så min egen trening  ser ut til å utgå. Jeg får ikke trent selv, men jeg skal hvertfall sørge for at kundene mine får en solid treningsøkt. Jeg er ikke hjemme før utpå kvelden, og da kjenner jeg at jeg har lyst på noe eksra godt til middag, men akkuratt i dag er jeg helt tom for matinspirasjon og ideer. 

Har dere noen middags tips til meg

 

Smiiiiil Maren


 

Litt nytt på kjøkkenet

Har dere sett så søte skjeer? Jeg klarte bare ikke gå forbi dem, de måtte bli med hjem. Jeg spiser jo utrolig mye yoghurt, kesam, cottage cheese osv, og da passer det perfekt med disse søte hjerteskjeene. 

En annen herlig nyhet i mitt kjøkken er boken til Kristine Weber. Jeg har den første boken hennes også, og har funnet så mye inspirasjon i den. Nå har jeg sikret meg bok nummer to også, og jeg gleder meg så til å bli inspirert til nye sunne og spennende matretter. Jeg har bladd litt i den allerede, og jeg tok meg selv i å smile mens jeg tittet gjennom boken. Det er bare så utrolig mange delikate og fristende retter. Gratulerer med enda en fantastisk bok, jeg heier på deg Kristine. Nå er jeg akkurat ferdig på jobb for dagen, og skal sitte her å svare på litt mail før det er på med joggebuksa og rett ut på kusinekveld. Jeg er så heldig å ha noen vakre kusiner som bor her i Kristiansand, og som jeg desverre ser alt for sjeldent. I kveld er det endelig tid for kvalitetstid med kusinene. På menyen står det sushi, masse snacks og skravlings. Jeg gleder meg. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiiil Maren


Blåbær & mandel grøt

I dag våknet jeg med en veldig merkelig følelse, og når jeg kjente hva det var så måtte jeg le høyt. For jeg oppdaget at den følelsen jeg kjente på, var følelsen av å uthvilt. Jeg har sovet gjennom hele natten, og det er lenge siden sist. Nå skal jeg ikke dra det for langt her, for kanskje er søvn-styret tilbake allerede i natt, men hva gjør vel det? jeg har hatt en helt fantastisk god natt, og det kan ingen ta fra meg. Som jeg har fortalt dere før så er jeg et skikkelig periode menneske når det gjelder kosthold, og nå er jeg inne i en havregrøt-periode igjen. Jeg har laget ulike varianter av havregrøt hver morgen de siste dagene, og det smaker bare så nydelig. I dag ble det en blåbær og mandel variant. Jeg kokte grøten med litt vaniljepulver og stevia i slik at den ble ordentlig søt og god. Mmmm.  

Appelsin juice har jeg også blitt veldig glad i, det er så frisk og godt å ta et glass på morgenen. Jeg synes på merkeligvis at det smaker enda bedre når jeg har juicen i en litt fancy kopp, med et par isbiter i. Små detaljer, gir stor glede. Jeg liker så godt at maten ser delikat ut, og da er slike kopper med sugerør, og søte skåler til grøten et must. Jeg må le litt av meg selv, for i skrivende stund er det blitt lunsj tid, og forann meg har jeg en direkte udelikat liten flykræsj, presset ned i en boks. Flykræsjen består av middagsrester fra i går, dynket i ketchup. Jada, så da vet dere det - all maten min er ikek lys og delikat, tatt i pent lys og med pene detaljer rundt. Det viktigste er jo faktisk at det smaker godt, og når jeg er på farten så blir det ofte flykræsjmat på boks. 

Jeg håper dere har en fin uke så langt. Hva er deres planer for denne tirsdagen? 

 

Smiiiil Maren


Litt er bedre enn ingenting

For en engasjert, og herlig gjeng dere er! Jeg er helt overveldet over alle tipsene deres til bedre søvn. Det er nesten å jeg gleder meg til å legge meg i kveld. Jeg skal lese ordentlig gjennom alle tipsene en gang til, men jeg har det hvertfall helt klart for meg at jeg skal legge bort data og telefon en stund før jeg skal legge meg, ikke ha iphonen like ved sengen, ikke spise et gigantisk måltid like før sengetid som påvirker blodsukker i stor grad. Dette er noe jeg alltid gjør, jeg tygger ofte den siste fruktbiten på vei inn på badet for å pusse tennene. Hehe. Jeg skal ha et mørkt og kjølig soverom, og fokusere på å roe meg helt ned i timene før jeg skal legge meg. Tusen takk dere, jeg tror og håper denne natten vil bli bedre. Jeg kom meg faktisk på trening etter jobb i dag, men økten ble noe stusselige greier. Jeg har som sagt en deload uke nå, så det gjør ingenting. Alt er bedre enn ingenting, og litt bevegelse kjentes uansett godt. Jeg kjørte et par sett med pullups hvor jeg brukte strikk på alle repetisjonene, pushups mot stepkasse, og på gulv, dynamisk planke og et par sett med nedtrekk. En fin liten økt,. Jeg gjennomførte hele økten i genser og ble ikke litt varm en gang. Men man trenger ikke svette for å ha en god økt. I dag var det dette jeg trengte, og det føles bra. Nå skal jeg snart ut å gå tur med en vennine. Det er så deilig å pakke seg godt inn i masse klær, rusle rundt og skravle mens det mørkner rundt oss. Bildet over er knipset med telefonen for et par kvelden siden. Det er så magisk her nede langs sjøen ved solnedgang. 

Har dere hatt en fin mandag ? 

 

 

Smiiiiil Maren

 

Tips til bedre søvn?

Jeg elsker at vi går mot lysere tider, det gjør noe med energien og humøret. Kjenner dere det? Det er så deilig at det faktisk er lyst når man drar på jobb, og fremdeles lyst når man er ferdig ut på ettermiddagen. Det gjør at jeg føler jeg får så mye mer ut av dagen, og ikke er innendørs i alle timene som har dagslys. Dette er så etterlengtet. 

Denne mandagen er litt trøtt for min del, på tross av lysere tider. Jeg har kost meg med hele tre kaffekopper på morgenkvisten, men fremdeles føles øyelokkene tunge og kroppen litt treg. Jeg satser på at jeg kvikner til i løpet av dagen, og får samlet opp litt energi til dagens treningsøkt. Denne uken har jeg noe som kalles for deload uke, og det betyr egentlig bare at man legger inn en uke hvor man trener litt lettere enn ellers, dette gjør jeg systematisk med jevne mellomrom for å sikre progresjon. Denne gangen er det gjort i samråd med dyktige Yngvild som setter opp styrkeøktene mine nå. Jeg har sagt det hundre ganger før, men det er altså slik at selv om jeg er PT selv, så er det så utrolig godt å få litt hjelp til egentreningen utenfra. Jeg har stått litt stille i progresjonen den siste tiden, og kjent meg litt tungt i kroppen, samtidig som jeg sliter litt med søvnen. Så da fant vi ut at det er smart å legge inn en roligere uke, med lettere vekter og litt mindre trening. Mer fokus på tøyning og bevegelsestrening. Når dere leser dette er jeg godt i gang med arbeidsdagen min i praksis. Denne uken blir det mye jobb utenom full uke i praksis, og jeg skulle derfor veldig gjerne fått litt mer struktur på den søvnen min. Er det flere der ute som sliter med søvn? Del veldig gjerne hvis dere har noen smarte tips. Mitt problem er at jeg sovner, men våkner igjen etter kun en times tid, og da får jeg bare ikke sove igjen, og kan ligge våken i mange mange timer. Dette begynner å bli ganske frustrerende, så alle tips og råd mottas med stor takk. 

Ha en herlig mandag, og en fin ukestart. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiil Maren


Dages heftige utfordring

I dag møtte jeg den ene PTkundene min med en solid utfordring, og tøff som hun er så tok hun utfordringen på strak arm. Jeg hadde satt sammen en saftig WOD hvor hun skulle få testet både utholdenhet og styrke. Dette er både en fysisk og psykisk utfordring fordi økten er tung, lang og man får garantert lyst å kaste inn håndkle underveis. Nå skal det sies at denne kunden er rå sterk, og sprekere enn de fleste. Dette er ikke en økt jeg kjører på hvem som helst. Vi har kjørt lignende økter sammen før, og jeg vet hun er tøff nok. Vi pustet, peste, svettet og slet oss gjennom økten, men vi gjennomførte og det er vi søren så stolt av! Jeg joinet henne på økten, og sammen pushet vi hverandre gjennom. 

Dagens WOD så slik ut: 

 • 1,5 km løp 
 • 50 pullups 
 • 50 burpees
 • 100 pushups 
 • 100 situps
 • 100 airsquat 
 • 1,5 km løp 

 

Økten gjøres slik: Løp 1,5 km på tredemøllen så fort du klarer, løp direkte fra mølla og start på pullups, vi brukte strikk. Når du har gjennomført 50 pullups, går du direkte over på burpees 50 repetisjoner, direkte videre på 100 pusups - her måtte vi ned på knær mot slutten, direkte over på 100 situps, og videre på 100 knebøy med egenkroppsvekt, så løper du tilbake på tredemølla og løper 1,5 km så fort du bare klarer. Et smart tips er å dele litt opp underveis, prøv å ta 10 og 10 repetisjoner, 5 og 5 helt til du når det antallet du skal ha. 

Når du har fullført denne økten så har du løpt 3 km, og gjennomført hele 400 repetisjoner på styrkeøvelsene. Det er en rimelig RÅ søndagsøkt spør du meg. Mange velger å hvile på søndagen, og lade opp til en ny uke (Noe jeg også som regel alltid gjør på søndagen) og da kan dette istede være en perfekt mandagsøkt for å kickstarte uken.

Husk at hvor lang tid du bruker er helt uvesentlig, og det er viktigere med god teknikk enn å bruke kortest mulig tid. Jeg anbefalerer også å moderere økten til ditt eget nivå. Denne typen trening er brutal, og det krever at man vet hva man holder på med og ikke overdriver slik at det kan føre til skade. Et smart tips er å starte med 20 repetisjoner pr øvelse for å kjenne litt hvordan det føles, og neste uke kan du teste 30, og uken etter 40, og etterhvert er både 50 og 100 repetisjoner helt gjennomførbart. Husk også at vi brukte strikk for hjelp på pullups, og gikk ned på knærne på pushupsene. 

Lykke til, og husk å trene smart!! Det tar tid å bygge seg opp, og man kan bli utålmodig etter raske resultater. Jeg vet det er frustrerende at det tar tid, men tro meg - det er verd det! Det tar tid å nå et mål, men man kommer aldri til målet hvis man overdriver og kjører på med for mye for fort, og dermed blir skadet. Så tren smart, og ha det gøy! 

 

Smiiiiil Maren


Frokost på 3 minutter & morsdag

Denne søndagen startet jeg veldig tidlig, med forberedelse av oppstart med nye PT kunder. Når man elsker jobben sin så gjør det ingenting å jobbe på en søndag. Det er noe magisk med å sitte å jobbe sånn på morgenen når de fleste andre sover. Jeg har tent levende lys, og laget meg en stor kopp kaffe, ute er himmelen helt rosa og solen er på vei opp. Magisk er faktisk det eneste dekkende ordet for denne morgenen. 

Frokost må man ha, spesielt hvis man skal prestere tidlig på dagen. I dag ble det havregrynsgrøt med kiwi, friske jordbær og appelsinjuice. Grøten lager jeg enkelt ved å ta ønsket mengde gryn i en skål. Jeg bruker ca fire gode håndfuller havregryn, så heller jeg på godt med vann slik at grynene dekkes, og tilsetter litt sukrin og et par dråper stevia med vaniljesmak. Inn i mikroen, og vipsen er grøten ferdig på ca ett minutt. Vanligvis lager jeg grøten min å kjele, og rører inn både proteinpulver, melk, kanel og gjerne litt kakaopulver. I dag hadde jeg lyst å teste ut hvor raskt en slik grøt kunne lages, og det tok altså ca 2 minutter å forberede, og ett minutt i mikroen. Så her har dere det folkens, frokost på 3 minutter. Toppingen forberedes mens grøten er i microen. I dag er det morsdag, og etter jeg har hatt min siste kunde i dag skal jeg rett opp på middag til mine foreldre. Jeg gleder meg til å feire verdens beste mamma, hun er min klippe i livet og jeg kan ikke forestille meg en hverdag uten henne. Vi deler så enormt mye, vi snakker sammen hver dag, og jeg har faktisk ikke ord i mitt ordforråd som er dekkende for å beskrive hvor viktig hun er for meg, og hvor glad jeg er i henne. Jeg får en klump i halsen og blir litt blank i øynene når jeg skriver dette. Jeg var nære med å miste henne da hun fikk diagnosen Leukemi (blodkreft) når jeg var 14 år gammel. Mamma vant kampen mot kreften, og det har gjort at båndet mellom oss er så sterkt, og vår familie er ubeskrivelig nære. I dag skal vi feire deg mamma, for alt du er, og for alt du gjør. For at du alltid stiller opp, alltid har tid, alltid lytter og alltid har kloke råd, for din enrome kjærlighet, og din genuine godhet. Tusen takk, og gratulerer med morsdagen. 

 

Smiiiil Maren


Tilbake i veggen

Endelig kom jeg meg tilbake i klatreveggen, og det føles så herlig. Jeg har virkelig blitt hektet på klatring, og det er bare så gøy. Nå sitter jeg her med hovne underarmer, og blemmer i hendene etter mange turer til toppen av klatreveggen, og masse leking i buldreveggen. Jeg er fremdeles i nybegynner stadiet, men jeg kjenner at jeg begynner å få det til nå. I dag kjente jeg at jeg faktisk klarte å bruke flere av tipsene jeg lærte på Klatreverket, og klatre mer teknisk riktig. Det gav mestringsfølelse, og motivasjon for å fortsette. Det er også gøy å nå bare kunne gå rett inn, ta på mitt eget utstyr, knytte seg meg selv inn med 8-tallknute, kameratsjekke personen som sikrer meg og begynne klatringen, helt uten hjelp. Vi klatrer på Samsen, og på bildet over ser dere hovedveggen. Det er flere vegger, og enda et stort rom som ikke er med på bildet. I tilegg er det en stor "buldrehule" til lek og buldring. De ansatte er utrolig hjelpsomme og hyggelige, så hvis du går rundt å kjenner på at du har lyst å prøve ut klatring så er det bare å henvende seg på Samsen Kulturhus. Dersom du bor i Oslo så anbefaler jeg Klatreverket, og spør gjerne etter Frode som instruktør. det var han som hadde kurs med meg, og han var så utrolig dyktig og ikke minst veldig hyggelig. På bildet under ser dere den berømte åttetalls-knutsen. Jeg vet det er mange av mine lesere som driver med klatring. Dere som ikke har testet enda, ser det ikke gøy ut? Får dere lyst å prøve? 

Nå kommer snart skjønne Charlotte på besøk her. Hun er høygravid, og fortjener virkelig å bli vartet opp i kveld, så det er akkurat det jeg skal gjøre. Nå ringer hun nok straks på døren, og jeg er jo overhode ikke ferdig med all snacksen og kosen jeg skal stelle i stand for henne. Så nå må dataen bort, og jeg må få opp farten her. Nyt lørdagskvelden dere.

 

Smiiiil Maren 


Enkel frokost & en stor takk

God morgen. Jeg våknet med en spent følelse. Det siste jeg gjorde før jeg sovnet i går var å oppdatere bloggen med reportasjen og treningsfilmen fra NRK. Jeg var så spent på hva dere ville synes, jeg har jo nesten ikke hatt videoer her på bloggen, og de fleste av dere har ikke sett meg i virkeligheten eller hørt meg snakke. Jeg var derfor så spent på hvilke tilbakemldinger som ville komme. Jeg åpnet kommentarfeltet med en liten klump i magen. Den klumpen forsvant på et blunk, for kommentarfeltet og mailboksen min var full av nydelige ord og positive kommentarer. Herligfred for en gjeng dere er! Jeg føler meg så heldig som har den lesergruppen jeg har. Jeg opplever nesten utelukkende positive, støttende og fine ord fra dere - hver eneste dag. Tusen tusen takk! 

I dag har jeg litt interiørshopping og diverse på planen, og jeg ønsker å være litt tidlig ute da jeg skal avgårde å klatre og innom familien en tur, før jeg skal ha gjester i kveld. Jeg valgte derfor å droppe den ellers rolige, lange lørdagsfrokosten, som ofte består av egg, og litt ekstra god mat, som jeg bruker tid på å lage, til fordel for et par kjappe knekkebrød, litt frukt, og et stort glass med appelsin juice. Det er enkelt, men likevel godt. På knekkebrøene har jeg kalkun skinke, og lett norvergia ost. Det er fire skinkeskiver pr knekkebrød, dette fordi jeg ønsker å få opp proteininnholdet i frokosten min, det holder meg mett lenger. Knekkebrødene er av typen Wasa Sport+. Jeg skulle gjerne skrytt på meg at juicen er selvpresset av ferske appelsiner, men det er helt vanlig Sunniva juice fra butikken. Mmmm

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og komme meg avgårde her. Jeg har kjøpt meg en ny stropp til kamera, og planen er å prøve å få med meg kamera opp i klatreveggen i dag , slik at jeg kan ta noen spenstige bilder. Vi får se hvordan det går. Tidligere har jeg hatt mer enn nok med å passe på meg selv oppe i veggen der, men nå har jeg jo vært på to kurs, og klatret en god del, så kanskje jeg er tøff nok til å få det til i dag. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren
Reportasje på NRK

I dag ble reportasjen NRK filmet hos meg vist på distriktsnyhetene. Jeg gruet meg litt til å se det, man blir alltid så ugjenkjennelig og rar på tv. Heldigvis har jeg fått mange fine tilbakemdlinger fra venner, bekjente og faktisk også noen ukjente. Det setter jeg enormt stor pris på, og det gjør at jeg sitter igjen med en følelse av at dette var en utelukkende gøy erfaring. Her kan dere se reportasjen: 

Vi gjorde altså en reportasje som ble sendt på tv, og en treningsfilm som ble lagt ut på nett hvor jeg viser fem ulike øvelser som jeg selv synes er effetive og gode. Jeg legger ofte inn slike øvelser som dette når jeg trener utendørs. Det er så genialt når man ikke trenger noe utstyr for å gjennomføre dem. Jeg oppfordrer dere til å teste dem ut. Legg inn en slik økt i gå eller joggeturen din neste gang, det er mer effektivt enn du kanskje tror. Her har dere treningsfilmen:

Nå er jeg veldig spent på å høre deres tilbakemeldinger. Jeg håper dere likte det. 

 

Smiiiil Maren

Lunsj & fredagsøkt

I dag har jeg hatt fri, og det var virkelig etterlengtet med en morgen uten vekkerklokke og en morgen med all verdens tid til en god frokost, kaffe og God morgen Norge. Det var deilig ha tid til å bare slappe av, rydde litt og ta tak i ting som har blitt utsatt så alt for lenge. Jeg møtte mamma til en koselig lunsj i sentrum på ettermidagen. Vi har blitt utrolig glad i en koselig cafe kallt Kjøkkenskapet her i Kristiansand. De har nydelige salater og sandwicher, og masse godt bakverk. Brødet hos Kjøkkenskapet er helt grovt og saftig, og salaten bare så frisk og delikat. Jeg har vist dere salatene fra Kjøkkenskapet flere ganger, og i dag ble det favoritten: Kyllingsalat med grønn pesto, og flerkorn grovbrød. Mmmm Etter vi hadde spist dro vi en liten tur sammen på Solsiden. Jeg koser meg så når jeg får være personlig trener for min egen mor. Hun har hatt en helt vill progresjon etter vi begynte å trene sammen, og det er bare så utrolig gøy å se. Jeg blir så inspirert og motivert av å se den treningsgleden hun viser, og jeg føler meg heldig som får lov å veilede henne på veien mot målet. Jeg fikk trent litt selv også, og det føltes utrolig godt etter gårsdagen fiasko. I dag var energien tilbake, men jeg tok det likevel litt rolig bare for sikkerhetsskyld. Jeg fikk en super herlig pakke fra 3t-shop i dag, den inneholdt masse nyheter fra Reebok. Jeg måtte selvfølgelig teste med en gang, og jeg har allerede forelsket meg i denne fargefesten av en singlett. Var den ikke kul? 

Nå er jeg bare raskt hjemmeom for å løpe gjennom dusjen, og skifte før det er tacokveld og kos med gode venner. Jeg håper dere får en deilig fredagskveld, og en super helg. Jeg jobber med et par fristende matinnlegg til dere som kommer ut i løpet av helgen, så titt gjerne innom igjen. 

 

Smiiiiil Maren


Idrettsutøvere og Yoga

Jeg ble introdusert for Yoga for noen måneder siden, og ble raskt utrolig glad i denne formen for trening. Ja jeg sier trening, fordi Yoga er virkelig ikke bare pusting, og tøyning. Det er så mye mye mer. Jeg skulle ønske jeg fikk deltatt mer på timer enn jeg gjør pr dagsdato, for jeg kjenner hva det gjør med kroppen min, med stressnivået og velvære generelt. Heldigvis så har jeg lært en god del de månedene jeg har gått på Nina sine timer på Balanse Yoga & Pilates, og kan derfor praktisere noen yogaøvelser uansett hvor jeg er. 


Her om dagen kom jeg over en litt spennende artikkel, skrevet av fantastiske Julia Rippel, damen bak Yogamatta.no. Artikkelen tar for seg hvorfor du som idrettsutøver burde praktisere yoga. Jeg synes det er et spennende tema, fordi mange som trener svært intensivt og hardt ofte ikke ser fordelene ved yoga. Jeg ville derfor dele denne artikkelen, og kanskje flere kan finne den interresant. Julia kommer med mange spennende poeng, og jeg må si jeg blir imponert over denne dama.

Foto: Joakim Løschbrandt

Yogamatta.no er forresten en super mulighet til å praksisere Yoga hjemme i din egen stue. Jeg skal teste ut om dette i noen uker nå, og håper at det kanskje kan gjøre slik at jeg får litt mer yoga inn i hverdagen min igjen. Flinke Nina Willumsen Moseidjord, som har vært min instruktør og mitt store forbilde innenfor Yogaen, underviser klasser på denne nettsiden, så igrunn passer det jo helt perfekt. Det er også flere dyktige instruktører, og en haug av ulike klasser slik at alle kan finne noe som passer dem. 

Er det noen av dere som praktiserer Yoga? 

 

Smiiiiil Maren


Når ingenting funker

Jeg har mange baller i luften for tiden, og en hverdag som inneholder mye. Dette er helt klart positivt, men i dag fikk jeg kjenne på at det også kan være negativt. I dag ble det for mye, og kroppen sa stopp. Etter flere netter med lite søvn, mye jobb, enormt med henvendelser og fullt kjør, så gikk denne kroppen tom for energi. Jeg kjente det allerede i dag morges at noe ikke stemte helt, kroppen verket på en influensa lignende måte. Dagen på jobb gikk fint, men når jeg kom ned på Solsiden og startet første sett med knebøy så kjente jeg at det var ikke sjans i havet at det ble noen treningsøkt på meg. 40 kg i knebøy føltes som et tonn, og hele kroppen strittet i mot. Så hva gjør man da? 

Jeg vet ikke hva dere ville gjort, men jeg vet hva jeg må gjøre når jeg overvurderer min egen kapasitet, og energi. Jeg droppet treningsøkten, skiftet til joggebukse, og dro ut for å være sammen med mennesker jeg trives med og er glad i. Vi lagde Spagetti Bolognese og en stor salat. Det smakte helt nydelig. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde spagetti bolognese til middag, men det skal jeg jammen spise oftere, det er jo så fantastisk godt. Jeg har en dårlig egenskap, og det er at jeg blir litt irritert på meg selv når jeg blir sliten. Spesielt siden jeg hadde treningsfri i går, og egentlig burde være fit for fight i dag. Jeg må minne meg selv på at det er flere ting i livet enn kun treningen, som krever energi og krefter, og som kan gjøre at man blir sliten. Så jeg må nok bare legge den irritasjonen langt bort, og lytte til kroppen. I helgen skal jeg slappe av og kose meg. Jeg skal ut å spise med gode venner, ha jentekveld i leiligheten, jeg skal klatre og en tur i svømmehallen. De to siste aktivitetene er kun for gøy, og har ikke trening som mål. Jeg kjenner på meg at dette blir en fin helg. 

Er det noen som kan kjenne seg igjen på slike dager? Jeg er alltid litt usikker om jeg skal dele slike dager med dere. De gangene jeg gjør det så får jeg massiv respons fra dere på at det er så godt at jeg deler både de gode, og de mindre gode dagene. Så da slår jeg til igjen, og deler denne litt kjipe dagen med dere. Man kan ikke være i super form hele tiden, og i dag må jeg rett og slett kaste inn håndkle og legge meg på ladning. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn og kreativ snacks

I dag ble det en litt sen oppdatering fra meg, men nå har jeg noe utrolig digg å dele med dere. Jeg er så glad i frukt og grønt, og jeg synes det er veldig gøy å dandere det delikat på fat. Jeg lager fruktfat nesten hver eneste kveld, men det er ikke alltid de er like spenstige i utvalget som de jeg skal dele med dere i dag. Litt tidligere i uken lagde jeg nemlig et eksotisk fruktfat, og et fat med grønnsaker og dipp. Dippen gjorde jeg litt ekstra spennende ved å bruke en paprika som skål. Jeg tok en stor paprika, og delte den i to, vips har du en kreativ og stilig dippskål. Bildene under viser min typiske hverdags-snacks med masse frukt, grønnsaker, dipp og usaltede nøtter. Sunt, godt og fristende. Det tar deg maks 10 minutter å kutte opp frukt og grønt, og blande sammen dippen. Verre enn det er det faktisk ikke. Sleng med deg litt frukt og grønt neste gang du er på butikken, og ta deg tid til å kutte det opp. Min erfaring er at det som kuttes opp blir spist!

Dippen er laget av mager kesam, og vanlig holiday dipmix. Du kan selvfølgelig lage din egen dipp ved å bruke mager kesam, eller lett rømme, og diverse krydderier. Jeg liker godt å lage med hvitløkspulver, paprikakrydder og tacokrydder. Her er det kun fantasien som setter grenser. Guacamole er forresten også super godt å ha som dipp, for ikke å snakke om hjemmelaget salsa. Skjønner dere, her er det bare å være kreativ. 

Fruktfatet inneholder alle mine favoritter. Melon, jordbær, sharon, epler, kiwi, banan og druer. Se så delikate og fristende farger, man blir jo nesten litt glad av å se på den fruktfesten der. Det er litt herlig å tenke på at dette er utelukkende sunne, gode ting, som kroppen din har godt av. Jeg mener at slike fat er perfekt som snacks og kos i hverdagen, så kan smågodt og potetgull vente til helgen. Er dette noe du kunne kost deg med som hverdags snacks ?

 

Smiiiil Maren


Dagens matpakke

I dag ble dette min nistepakke på jobb. I boksen er det eplebiter i bunn, en boks mager cottage cheese, en skyr, blåbær, jordbær, en banan i skiver, og en god håndfull usaltede nøtter og tørkede bær. Toppet med sukrin og kanel. Dette er en typsik Maren-skål, tilberedt på en litt mindre delikat måte enn vanlig, men slik måtte det bli når jeg skulle ha det med meg på jobb. I denne boksen får du proteiner fra cottage cheese og skyr, litt kabohydrater og fiber fra banan, eple og bær. Sunne fettsyrer får du fra nøttene. 

Denne sammensetningen er noe av det beste jeg kan tenke meg, og selv om det ikke blir like delikat når det er medbragt så garanterr jeg dere at det smaker godt. I dag har jeg tatt treningsfri, og fokuserer kun på å slappe av og samle krefter til en knall tøff treningsøkt i morgen. Da står det både dype knebøy, spensttrening og pullups på planen. Jeg oppdaterer dere med hele treningsøkten i morgen. 

Hvordan har dagen deres vært? 

 

Smiiiil Maren


Blå favoritter

Jeg er utrolig glad i blåtoner på treningsklærene mine, og nå har jeg samlet mine favoritter til dere. Den lyseblå singletten øverst til venstre har jeg i nesten alle farger, den sitter super fint på, og er så god. Tightsen til høyre er den jeg hadde på meg på fotoshooten forrige helg, og som flere av dere har etterspurt. Ellers er det flere freshe singletter, og sportstopper i ulike blåtoner, samt et par freshe sko. 

Affilates links

Singlett // sportstopp  //  blå tights  // Turkis topp med smal rygg //  genser  // t-skjorte

Den lyseblå singletten nederst til venstre i den første kollagen er helt nydelig på, den har en innerbh som gjør at man ikke trenger å ha noe under, og den er helt helt tynn i ryggen. Super fresh! Jeg har den i tre farger, og har tatt mange av mine treningsbilder i den, spesielt på pullups og ryggøvelser er den helt perfekt. Den stripete blå øverst i kollagen under kjenner nok flee av dere igjen, den har jeg brukt mye. Jeg har brukt den sammen med den blå tightsen flere ganger, og det har vært mye bilder av disse plaggene sammen her på bloggen. 


Stripete singlett // Shorts // Blå tights  // Nike sko //  Løs topp //  blå singlett


Fant du noen favoritter blandt disse plaggene? 

 

Smiiiil Maren


En dag med NRK

Som dere vet har jeg hatt NRK på besøk her helt siden morgenen. Vi hadde et lengre intervju her hjemme i leiligheten (som dere forresten ser i bagrunnen på det første bildet), så lagde jeg litt av den maten og sunne snacksen jeg ofte lager og snakket litt omkring dette med kosthold. De filmet også inni kjøleskapet mitt. Hehe. Så tok vi turen ut for en treningøkt, og litt tips til utendørstrening. Her ble det også et lite intervju rundt treningsenter vs trening ute, og litt prat rundt dette. Jeg tror ikke vi kunne vært heldigere med været, se på denne idyllen! Kristiansand er så deilig i slikt vær. Nå er alle kamera skrudd av, og NRK har pakket sammen og dratt. Jeg sitter igjen med en merkelig følelse. Det var både gøy og skummelt på en gang og litt ubehagelig. Man er redd for å ha sagt noe rart, eller at noe kommer frem i feil sammenheng. Jeg tror og håper at det gikk bra, og at det blir en fin reportasje. Dette er slik jeg vanligvis sier nei til, og ikke tørr å gjøre så nå er jeg i grunn ganske stolt av meg selv for at jeg turte å legge alt det fra meg, og bare hoppe i det. Nå skal jeg straks komme meg ut i sola igjen. Dette været må jo bare nytes. 

 

Smiiiiil Maren

 

En anderledes start på dagen

I dag er det en litt anderledes dag for meg. Jeg har nemlig besøk av NRK i leiligheten i dag. Jeg grugledet meg på forhånd, og slet virkelig med å sove i natt. Som sagt så var jeg veldig nervøs,  men har nå bestemt meg for å ikke la frykten ta over, og heller fokusere på å kose meg. Jeg er jo i bunn og grunn utrolig heldig som får oppleve dette, og da blir det for dumt å gå rundt å grue seg. Litt nerver må være lov likevel, dette er nemlig ikke noe jeg gjør hver dag. Jeg oppdaterer dere så snart kameraene er slått av, og roen senker jeg her igjen. 

Foto: Joakim Løschbrandt & 2minutter

Ønsk meg lykke til da dere, dette blir garantert en spennende dag!  Jeg har også laget litt mat til tv-folka her, som jeg kommer til å dele med dere senere. Sunn snacks i kjent Maren-stil. 

Hva er deres planer for dagen?  

 

Smiiiil Maren


Ukens første & Storhandel

I dag satt økten langt inne, og jeg hadde i grunn bestemt meg for at jeg skulle droppe dagens treningsøkt og bare dra rett hjem etter jobb. Like etter den tanken var tenkt, så kom min sjef inn å sa at jeg kunne å lov å gå litt tidligere i dag. Jeg tok det som et tegn på at jeg da faktisk hadde mer enn nok tid til å gjennomføre den planlagte mandagsøkten. Jeg tok meg selv i nakken, og dro direkte til solsiden. Økten i dag ble helt ok, men det er så utrolig mye bedre enn ingen økt. Så i dag klapper jeg meg selv på skulderen for gjennomøringen, aldri har jeg vært så nære sofaen og klart å snu. 

 

Dagens økt så slik ut: 

 • Dype knebøy 6x3
 • Chins - pyramide (7 rep,6 rep, 5 rep,4 rep) 
 • Utfall bakover 10x3 på hvert ben 
 • Sittende roing 6x3
 • En arms skulderpress med hantel 6x3
 • Hipthrust 8x3

 

Etter økten dro jeg på storhandel, og da mener jeg virkelig storhandel. Hele seks bæreposer med mat ble med meg hjem, og nå er det overfyllt i både skuffer, kjøleskap og fryser. Det er en fantastisk følelse å fylle skikkelig opp på en mandag. Jeg knipset et par bilder av kjøleskapet mitt, slik at dere kan de de matvarene det går mest av her. Dere får unnskylde bildekvaliteten, men slik det det altså i farta. Masse frukt, bær og grønnsaker. En hel hylle med diverse meieriprodukter. Ost, skinke, fiskekaker, karbonadedeig, egg og smøreost. I kjøleskapdøren står solo og pepsi max,  melk, pesto, fetaost, dressing og kokosmelk. I hyllen ligger det mørk sjokolade. I skuffer og skap er det speltlomper, knekkebrød, fullkornris, havregryn, masse nøtter, rugbrød og masse krydderier. 

I dag tar det av her, for jeg har nemlig hatt storrengjøring også. I dag skjer visst alt på en gang i Casa dé Maren. Jeg føler ting har vært så kaotisk her hjemme, med reising og mange planer i kalenderen. Det har ført til at jeg liksom ikke har hatt helt tid til å ta ordentlig tak her hjemme. Jeg trives ikke hjemme når det ikke ser greit ut, og det var derfor helt nødvendig å gjøre noe. Nå er alt skinnende rent, og det gjenstår kun ett rom. Dette er egentlig mitt kontor, men jeg har døpt det om til roterommet. Hehe. Leiligehten min er som regel alltid helt ryddig, men akkurat det rommet der får jeg ikke helt kontroll på. Egentlig er det litt deilig å ha et roterom, jeg tror til og med er litt sunt. 

 

Smiiiiiil Maren


Sunn mat på farten

Jeg får en god del spørsmål om hvordan jeg klarer å spise sunt når jeg er så mye på farten. Det smarteste er selvfølgelig å lage ferdig matpakker dagen før, og sette den klar i kjølskapet. Det er en fantastisk fin tanke, men jeg tipper det er flere av dere som er som meg, og glemmer å gjøre dette kvelden før. Neste morgen rekker man ikke stå å steke kylling og kutte en hel haug av grønnsaker. Fortvil ikke - det finnes fremdles masse smarte løsninger. Hva skjedde med den gode gamle matpakken med brødskive og pålegg? Mitt tips er å kjøpe et rugbrød på bakeren, få det kuttet opp og frys det ned. Så tar du opp et par skiver på morgenen, legger på pålegg og pakker det inn i matpapri. Når du da skal ha lunsj, så har brødskivene tint, og pålegget har holdt seg kaldt. Osten er ikke svett, og det smaker himmelsk. Smart sant? Det går også fint ann å kjøpe seg en sunn og god lunsj. Mitt beste tips er da meieriprodukter og frukt. Meieriprodukter som cottage cheese, kesam, og skyr har et høyt innhold av protein og et svært gunstig næringsinnhold. Hvis du også får snikt inn en håndfull nøtter blir det helt optimalt. Da har du proteiner fra meieriproduktene, fiber og (litt) karbohydrater fra frukten, og sunne fettsyrer fra nøttene. Dersom jeg spiser lite karbohydrater til lunsj, så passer jeg på at middagen (som gjerne kommer etter trening) inneholder en solid dose karbohydrater. For meg er det viktig å ha et kosthold i balanse, hvor alle makronutrientene får sin plass. I dag har jeg en lang dag med praksis, trening og PT-jobb, og jeg har derfor med meg både cottage cheese orginal, cottage cheese14 med nøttemiks, skyr, yoghurt, banan, sharon, epler, nektarin og en boks blåbær.  Mmmm, kjenner jeg gleder meg til lunsj. Jeg spiser ikke alt dette kun til lunsj, men fordeler det litt utover dagen. Frokost spiser jeg hjemme før praksis, også spiser jeg dette utover dagen i praksis, og før trening, også er det middag og kvelds når jeg kommer hjem etter trening og Pt-jobb. 

Jeg ønsker dere en nydelig mandag, og en sprek ukestart. 

 

Smiiiiil Maren

 

Fotoshoot

I går hadde jeg en fotoshoot med fotograf Joakim Løschbrandt og fotomagasinet 2minutter. Makeup av Oda Herlofsen, og stylingen er meg selv. Allerede i dag mottok jeg noen av bildene, og de ble akkurat slik jeg håpet. Rene, og delikate, uten forstyrrende elementer. Shooten bestod i ulike egenvekstøvelser, yoga og turninspirerte bevegelser, akkurat slik jeg liker å trene til vanlig. Jeg deler forresten veldig mye bilder på Instagram, sjekk gjerne ut min konto der (@marenerdvik). Her får dere en liten sniktitt fra shooten: 


Nå er jeg spent på å høre deres mening. Hva synes dere om bildene? 

I ettertid har mange av dere spurt hvor tighsten er fra. Den er fra Nike, og dere finner den HER (aff.link)

 

Smiiiiil Maren 


Søndagslunsj

Jeg liker å bruke søndagen til å slappe helt av og bare kose meg. Det gjør jeg aller best sammen med familien min. Så i dag dro mamma, pappa og meg innom Kjøkkenskapet, og kjøpte med oss  5 store salater, ferskt brød, rød og grønn pesto, og aiole. Så kjørte vi ut til min storebror, svigerinne og lille niese.  Her har vi nå kost oss med nydelig mat sammen. 

Jeg blir inspirert til å spise mer salat av å se disse lekre boksene med kylling & bacon salat. Det er jo bare så godt med salat, og hvis man er litt kreativ, og putter litt spennende ting oppi, samt er flink til å ha litt spennende tilbehør slik som pesto, og aiole, så er salat virkelig ikke en kjedelig lunsj eller middag. Resten av dagen blir helt rolig og avslappende. Det er strålende sol her i Kristiansand, så jeg håper å få til en liten tur ute i finværet med en god venninne. I kveld blir det serie-maraton og dyne i sofaen. Akkurat slik en søndagskveld bør være i mine øyne. I morgen kjører jeg på med full dag i praksis, ukens første styrkeøkt og PTkunder. Jeg gleder meg, men jeg kjenner at det er helt nødvendig med en avslappende søndag først. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren