hits

februar 2018

Sunne muffins, proppet med proteiner

God morgen fra iskalde sørlandet. Dette snøværet og kulden vil ingen ende ta, og i dag har det toppet seg helt. Effektive kuldegrader skal visst være helt ned mo -20 i dag. Jeg får helt vondt bare av tanken! Ikke akkurat det været man øsnker seg når vi straks skriver mars, og den første vårmåneden. Det positive med slikt vær, er at det er koselig å hygge seg inne på kjøkkenet. I dag har jeg et gledelig gjensyn med en sunn favoritt. Matmuffins står på menyen, og disse er bare helt magiske. De smaker så godt, er proppet med proteiner, enkle å lage og metter lenge. Hva mer kan man ønske seg? 

Jeg har delt denne oppskriften en gang tidligere, men disse er så gode at de fortjener en liten repost. Her kommer oppskriften: 

Til 3 store muffins trenger du: 

 • 60g havregryn
 • 3 ss cottage cheese
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 100g skinke 
 • Ost 
 • Salt, pepper og kryddermix

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett krydder, og miks sammen med en stavmikser. Jeg brukte havsalt, et lite dryss pepper og Natvigs krydderblanding. Du får da en jevn fin røre, kutt skinke, brokkoli og ost i biter og tilsett det i røren. Rørt godt rundt, og tilsett bittelitt vann hvis nødvendig, røren skal være relativt tykk, og på grunn av brokkolibitene vil den være litt klumpete. Spray muffinsformen, og fordel røren i formene. Dryss gjerne litt oregano på toppen. Inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. 

Så ikke disse gode ut? Test dem ut, jeg kan nesten garantere at de vil falle i smak. Nå skal jeg skrive så det suser og bli ferdig med alt på macen, så skal jeg trosse stormen og ta en liten luftings med Leo før et utrolig spennende oppdrag venter. I dag skal jeg på shoot med 2 minutter, og en gjeng fantastiske jenter. Fy søren som jeg gleder meg. Følg gjerne med på Snap og Instastory utover dagen. Dere finner meg på marenerdvik. 

Ha en super dag i kulda. Kle dere godt og gjør det beste ut av det <3

 

Smiiiil, Maren 

 

I dag trenger jeg litt ekstra energi

Og hva gjør jeg når jeg er desperat etter litt ekstra energi og overskudd? Jo da gjør jeg følgende: 

 • Lager meg en ekstra god frokost 
 • Tar en god gåtur ute i godt tempo, eller en rolig joggetur 

Frisk luft og bevegelse er det beste for meg når jeg trenger påfyll av energi. I tillegg til god, sunn og næringsrik mat. Dagens frokost blir en god skål med havregryn, toppet med frisk frukt, nøtter og bær. Sunt, godt og proppet med herlig energi. 

I dag er jeg en mildt sagt stresset utgave av meg selv, jeg har nemlig klart å blingse med to datoer og plutselig har jeg 4 (!!) ulike artikler, for ulike oppdragsgivere, som alle har deadline innen de neste 24 timene. Puh! Jeg elsker å skrive, men jeg liker det best når jeg kan senke skuldrene krype opp i sofaen og bare la kreativiteten ta overhånd. I dag blir det ikke slik, i dag må det struktur og litt ekstra ståpå-vilje til. Jeg skal klare det, men da e rjeg avhenig av at alt rundt meg funker. 

Jeg har skrevet siden kl 07, og nå spiser jeg en god frokost, før jeg skal ut å gå meg en god tur. Så blir det skriving i 3-4 timer til, og forhåpentligvis en liten styrkeøkt i ettermiddag, før resten av kvelden blir foran macen. Jeg skal komme meg i mål, men i dag kjenner jeg litt på presset altså. 

Slik trener jeg cardio: 

Mange spør hvordan jeg trener kondisjon, og det gjør jeg på litt ulike måter. Enten har jeg rolig langkjøring, og det gjør jeg helst utendørst. 45-60 minutter rolig jogg. Ellers liker jeg godt å gå i kraftig motbakke, gjerne 7-10% incline på mølla,  ellers gjør jeg intervaller og da gjerne inne på mølle. Favoritten er 30/30 sprint-intervaller x 10. Jeg varmer opp i 10 minutter først, og går gjerne i ca 20 minutter etterpå. Da blir økten ca 40 minutter, og det passer meg helt perfekt. 

Nei nå må jeg tilbake til skrivingen her. Ha en nydelig dag, og gjør noe hyggelig som kan lyse opp en helt vanlig tirsdag. Lag deg en ekstra god kaffe, smil til en du ikke kjenner, gi noen du er glad i en klem eller send en ekstra koselig sms. Det skal så lite til<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

30 minutter svettefest

Hei og god mandag<3 Jeg håper dere har hatt en nydelig helg, og er klare for å kickstarte denne mandagen. Enten om du er klar eller ei, så er mandagen her, så det er bare å gjøre det beste ut av det. Jeg skal være ærlig å si at jeg spratt overhode ikke opp av sengen i dag morges, men etter to kopper kaffe, frokost og en luftetur med Leo, føler jeg meg litt mer våken. 

I dag har jeg lyst å dele en ny WOD med dere. Denne økten lagde jeg forrige uke, og jeg synes den var skikkelig artig. Jeg kaller økten for 20/10, og jeg håper dere vil like den like godt som meg: 

 • 10 pushups
 • 20 step-up
 • 10 pushpress
 • 20 burpees
 • 10 ett-bens hofteløft 
 • 20 wallball 
 • 10 markløft 

Slik gjør du: 

Sørg for at du varmer godt opp. Ta gjerne en titt HER for tips til oppvarming før denne typen økter. Kjør så mange runder du klarer på 30 minutter. Det er relativt lenge, så velg vekter du vet du mestrer, og jobb i et jevnt tempo. Fokuser på god teknikk, og gjennomfør hver eneste repetisjon korrekt. Øvelsene er vist i rekkefølge i bildecollagen over. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en super mandag, og god trening<3

 

Smiiil, Maren 

 

9 serietips til søndagskvelden

Inneholder annonselenker

Først og fremst - se det korte håret (!!) Jeg fortalte dere at jeg skulle klippe meg kortere, og nå er over 15cm borte. Uvant, men jeg tror jeg er fornøyd. Håret er mye friskere og sunnere i det minste. Litt farge i pannen også, hihi, men sånn er det alltid for min del rett etter frisørbesøk. Det må til for å få med alle småhårene. 

Jeg har endelig kommet i gang med sesong 3 av broen, og nå tror jeg i grunn bare verden kan få lov å fortsette uten meg de neste dagene. Kjære vene så spennende det er, og fy søren som jeg har savnet fantastiske Saga Norén. Er det noen av dere som har sett broen? da kan dere sikkert relatere dere til hvordan jeg føler det nå. Jeg vil helt seriøst ikke ut av leiligheten, la alle andre være sosiale, jeg vil bare bli i sofakroken med Broen å skjermen. 

Det er lenge siden jeg har delt serier med dere nå, så i dag følte jeg det var på tide å slenge ut et par tips til dere. Her kommer 9 serier som jeg synes passer supert å kose seg med på en søndagskveld: 

 • Broen - Nrk.no 
 • Unge lovende - Nrk.no
 • Homeland - Tv2 sumo og Netflix
 • The Good Doctor - Tv2 Sumo 
 • Fargo - TV2 sumo 
 • The Heart guy - Tv2 Sumo
 • Blindspot - Tv2 sumo
 • Elementary - Netflix 
 • The confession tapes - Netflix 

Jeg ser som sagt broen nå, og når jeg har sett ferdig de episodene som ligger ute så er det rett over på den nye sesongen av Unge Lovende. Den serien er så utrolig bra, og ikke minst super-aktuell.  Jeg fryder meg over en ny sesong. Har noen av dere sett den? 

Genser - BikBok // Bukse - Bikbok // Sko - Acne 

Ikke la dere lure av klærne, bildene er fra i går. I dag loffer jeg rundt her i joggebukse og en oversized genser, håret i en tutt og uten sminke. Jeg hadde bare lyst å vise dere denne buksen og genseren, begge er nye, kjøpt i går. Jeg har genseren i M, og buksene i S. Jeg har lovet dere å bli litt flinkere på å vise min hverdagsstil, og ikke kun treningsklær. Buksen finner dere HER, og genseren HER. Begge deler fra BikBok. Skoene er fra i Acne, de er kjøpt i fjor, men jeg tror de faktisk har kommet igjen i år også. 

Nå skal vi kose oss videre med serier og søndagskos her. Lave skuldre, god mat, spennende ting på skjermen og bare total avslappning. Sundays as they should be<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Proteinvafler

P R O T E I N V A F L E R 

God morgen. Jeg tipper det er flere enn meg som er tidlig oppe for å se 3mila for damene i dag? Jeg håper flere var våkne, for dette var en opplevelse! Bjørgen er og forblir dronninga, og jeg får frysninger av å se henne regjere i sporet. Så gøy! Hennes siste OL, også avslutter hun på den måten. Frysninger og klump i halsen. FOR en prestasjon<3 

Jeg lovte å dele gårsdagens vaffelfest med dere, og her kommer oppskriften. Planen var egentlig å lage kun vanlige vafler, men så fikk jeg en snap av en venninne som lagde sunne vafler, og da ble jeg inspirert til å prøve meg på en sunnere versjon jeg også. Jeg har testet flere oppskrifter før, men denne gangen tok jeg utgangspunkt i min venninnes oppskrift, en av mine gamle, og litt på impuls. Resultatet ble helt strålende. Så gode ble de at en ny røre er laget, og sannelig blir det ikke vaffelkos i dag også. 

Du trenger: 

 • 75g havremel 
 • 75g speltmel 
 • 150g mager kesam
 • 4 hele egg
 • 1 ss smeltet smør 
 • 1 ss bakepulver 
 • 1,5dl lettmelk 
 • 2 ss sukrin 
 • En god klype salt 

Slik gjør du: 

Bland alt sammen i en bolle, og rør til en jevn og fin røre. La røren sette seg litt, ca 30 minutter, rør godt igjen og stek vaflene i vaffeljern. Server som de er, eller med salt smør, syltetøy, friske bær eller brunost.

Det er så ulike hva folk liker på vafler. selv synes jeg de er gode som de er, eller med salt smør på. Brunost er også nydelig, og friske bær er aldri feil.

Hva liker du best å ha på vaflene dine? 

 

Smiiil, Maren 

 

Kvalitetstid med de som betyr mest

Heii dere<3 I dag ble det en sen oppdatering, jeg har nemlig hatt hele familien her på vaffel-lørdag, og tiden bare løp fra meg. Jeg lagde to ulike typer vafler i dag. En vanlig type, med masse deilig smør, sukker og hvitt mel, og en litt sunnere variant, uten sukker, med grovt mel og godt med proteiner i form av egg, og kesam. Jeg skal dele oppskriftene med dere, jeg skal bare få lagt inn og fikset litt på bildene. Proteinvaflene er så gode, så enkle å lage og passer perfekt som kos, matpakke eller en ekstra god lunsj. Oppskriften kommer i morgen<3 

Jeg rakk en liten tur på trening i dag morges, og ellers har jeg bare kost meg i leiligheten. Ryddet litt, støvsugd og gjort det koselig til familiedag. Det ble litt ekstra vafler igjen, så derfor dro jeg opp og overrasket noen som bruker hele lørdagen på å male, pusse opp og jobbe. Gjett om de satte pris på en liten vaffel-overraskelse. Glede er best når den deles har jeg fått høre siden jeg var bitteliten, og det er så riktig<3

Nå er det kun Leo og meg igjen i leiligheten her, og vi har krypt opp i sofaen med serier på macen, gresk yogurt med litt godt i og et stort fruktfat. Her skal vi senke skuldrene og kose oss utover kvelden. Det har blitt mye godteri og godsaker denne uken, så akkurat nå smakte det himmelsk med litt sunnere snacks. 

Håper dere får en herlig lørdagskveld, kos dere masse, og titt gjerne innom for en digg oppskrift i morgen. Litt sunnere versjon av vafler er jo perfekt på en søndag. 

 

Smiiil, Maren 

 

Et skummelt valg er tatt

Inneholder venninneskryt <3 

God morgen<3 Jeg hadde klokken på 06 i dag, og hadde planer om å sprette opp av sengen og være ferdig trent til kl 07. Vel, klokken ble nærmere 08 før jeg fikk dratt meg opp av sengen. Det betyr at morgentrening måtte utgå, men akkurat i dag så kjentes det ut som en riktig avgjørelse. Noen ganger må søvn prioriteres, og i dag var en sånn dag. 

Så i stede for å stresse avgårde for å rekke trening, så ble det en litt roligere morgen hjemme, med god frokost, blader, God morgen Norge og kaffe. Disse rundstykkene kan jeg ikke skryte på meg at jeg har laget selv, de er kjøpt på bakeri. Det ene er et emmer rundstykke og det andre er spelt. Grove, ferske, gode for magen og veldig gode på smak. Mmmm. Med proteinrikt pålegg som ost og skinke er dette en optimal frokost i mine øyne. 

Jeg sitter her denne morgenen og hører på en av de fineste sangene jeg har hørt på lenge. Sangen får meg til å smile, både fordi det er så kul, og nydelig på en gang. Men også fordi personen bak låta er en av de aller kuleste og nydeligste menneskene jeg vet om. En av mine beste venninner har sluppet sin første singel, og jeg er så stolt at det nesten bobler over. Hun er så tøff, og realiserer sin aller største drøm i dag. Jeg reiser meg i stående applaus og heier på henne hele veien.

En annen ting som er supergøy er at 13 april - på min bursdag - så varmer hun opp for Julie Bergan her i Kristiansand. Kan dere tenke en gøyere måte å feire bursdagen sin på? Jeg gleder meg så enormt!! Først god mat og gode venner, så rett på konsert med to fantastisk rå damer. Sjekk ut låta til Marion Woodseth. Den heter stjernebilde og er virkelig verd å få med seg. Marion Woodseth - Stjernebilde kan du høre HER.  Jeg vet sannelig ikke om dette er reklame eller ikke, men la oss være på den sikre siden og kalle denne reklame for en god venninne. Hun har selvfølgelig ikke betalt meg for å dele dette, men i disse dager kan man ikke være for nøye med merkingen. 

I dag skal jeg gjøre noe skikkelig skummelt, som jeg har utsatt to ganger, men nå er det på tide. I dag har jeg en time hos frisøren min, og håret skal av. Eller, det skal ikke helt av, men mye av det skal av. Alle jenter med langt hår vet at det er noe av det skumleste som finnes. Jeg har bestilt time to ganger før, men trukket meg i stolen begge gangene. I dag skjer ikke det, for håret er så slitt at det MÅ gjøres noe. Huff, jeg gruer meg. Kl 13 i dag ryker håret, så det blir spennende. Dette er et skummelt, men helt nødvendig valg. Kamera er med! 

Ellers skal jeg i et fysisk møte og to over telefon. Jeg jobber veldig for å prøve å få med meg flere bloggere for å gjøre en innsats for kreftforeningen, så jeg håper at etter i dag, har jeg et par til med på laget<3 

Nyt fredagen mine venner, dette er den beste dagen i uken synes jeg, og i kveld skal jeg nyte fredagskvelden i sofaen hos en god venninne. Resten av helgen er planløs, og det er så deilig! Hva er dine planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

Let´s make that ass burn

Haha, ti poeng for en klein overskrift, men den stemmer 100% i forhold til hva innlegget handler om. I dag har jeg laget en brutal liten rakker til dere, og her garanterer jeg både rumpepump og syre i lårene. Jeg digger treningsøkter som dette, og denne er helt rå. Er dere klare? 

BOOTY WOD: 

 • 20 utfall bakover 
 • 20 hoppende knebøy
 • 20 goblet squat
 • 20 hofteløft 
 • 20 boxjump 

Gjør så mange runder du klarer på 20 minutter. 

1. Utfall bakover

2. Hoppende knebøy

3. Goblet squat

4. Ett-bens hofteløft 

5. Box jump

Her er ikke fokuset på tunge vekter, og heller ikke unnasluntring med dårlig teknikk for å bli ferdig med så mye som mulig på kortest mulig tid Du lurer kun deg selv!! Så sørg for at du gjennomfører øvelsen korrekt, med god teknikk og fullt utbytte. Heia DEG!!! 

Husk også på en god oppvarming, kjør minimum 10 minutter med dynamisk stretch, slik som squat to stand for eksempel, og worlds greatest stretch. Les mer om denne typen oppvarming HER. 

Ha en nydelig torsdag mine venner. I dag har mitt største forbilde, beste støttespiller og viktigste person i livet bursdag. Min mamma skal feires i hele dag, og gjett om jeg gleder meg<3 Mammaen min er så ubeskrivelig god, og fortjener alt det beste!!! GRATULERER MED DAGEN MAMMA <3

 

Smiiii, Maren 

Lyst på nye treningsklær?

Inneholder annonselenker 

Jeg synes det er fantastisk gøy med treningsklær, og jeg koser meg så når jeg kan sitte å lage inspirasjons-kollager som dette. Tidligere har jeg laget tights-guide, sko-guide og guider basert på ulike sportstyper. Denne gangen ble det en fargebasert inndeling, og jeg har funnet frem røde, olivengrønn, sort, grå og rosa favoritter. Kanskje finner du noe du liker? 

 

Adidas sportsbh  // Nike langermet // Nike badedrakt // Adidas boost sko // sportsbh  // Adidas veske // Nike topp

Reebok genser // Casall topp // Reebok sportsbh // Puma tights // Stella McCartney sko // Casall seamless tights 

Nike sko // Genser // Nike sko // Langermet genser // Sportsbh // Nike Performance tights

Seafolly Badedrakt // Reebok kosebukse // Reebok jakke // Reebok singlett // Adidas boost sko // Puma topp 

Adidas Løpejakke // Only Play t-skjorte // Puma hoodie // Puma tights // sports bh // Nike sportsbh // Tights 

Håper dette var til inspirasjon for litt nytt i treningsgarderoben. Jeg har så lyst på litt nytt i fargene olivengrønn og rødt, så lekkert! Jeg hadde en plan om at hvis jobben i Malaga gikk bra, og begge timene på Shapeup Convention gikk fint å skulle jeg unne meg en liten premie. Så nå sitter jeg her å vurderer hva det skal bli. Jeg tenker litt på den olivengrønne Reebok jakken, eller en rød sportsbh. Vi får se, men en liten premie blir det uansett. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og gjøre meg klar for lunsjdate med min svigerinne. Håper dere får en nydelig onsdag<3 

 

Smiiiil, Maren

 

 

Sammen med dere føler jeg meg sterk

Over 700 meldinger har tikket inn på mobilen min siden i går, og det rører meg mer enn ord kan beskrive. Over 700 positive, varme, omsorgsfulle, støttende og motiverende kommentarer. Jeg gråt så mye i går at jeg tror jeg er tom for tårer, heldigvis ble de såre, vonde tårene byttet ut med rørende, gode tårer utover kvelden. Til alle dere hjertevarme, omsorgsfulle, vakre mennesker TUSEN TUSEN TAKK <3 

Slemme kommentarer vil komme, og den siste uken har jeg vært mer synlig enn vanlig. Da er det kanskje naturlig at det kommer mer negativitet enn vanlig. Dette hører med jobben, og jeg blir sterkere for hver gang jeg må face dette. Jeg føler selv at det som styrker meg er støtten fra dere, og ikke de slemme kommentarene.

Jenter som heier på jenter - det viktigste og fineste som finnes

"Få deg tykkere hud, og lær deg at dette er en del av gamet" får jeg stadig høre. Jeg vet det er en del av gamet, og det kan jeg klare å forholde meg til. Jeg synes det er feil, urettferdig og vondt at det er slik, men jeg får ikke endret på det. Det eneste jeg kan endre på er hvordan jeg forholder meg til det. Når det gjelder å få tykkere hud, så er jeg faktisk uenig. Jeg hadde ikke vært meg hadde jeg vært en iskald tøffing som tåler alt. Jeg går med følelsene utenpå, jeg er ekstremt lettrørt, jeg gråter når andre gråter og jeg tar ting personlig. Jeg gir av hele meg i en hver situasjon, og jeg går all inn - alltid. Jeg tror dette er med på å gjøre meg til meg. Skulle jeg tøffet meg opp, blitt iskaldt og "tålt alt" så ville det tatt bort en stor, og viktig del av personligheten min. Så her står jeg, uperfekt, sårbar og ærlig, og det vil få konsekvenser i form av et par bølgedaler med vonde følelser, men da vet jeg med meg selv at jeg lever ærlig - og det er det aller viktigste. 

Det er viktig for meg å vise både topper og bunner, og ta dere med på den berg og dalbanen et liv faktisk er. Det er jo sånn for oss alle sammen. Livet går opp og ned, og man vil møte motgang på veien Jeg føler meg sinnsykt heldig som har så mange mennesker som vil meg vel, og sammen med dere føler jeg meg sterk<3 

Jeg fikk som nevnt, over 700 tilbakemeldinger på blogg, Instagram, snapchat og facebook, og inni der klarte det å snike seg én eneste liten rakker av en drittkommentar. Denne personen mente at jeg skrev dette for oppmerksomhet, postet slemme kommentarer selv, og hadde et ønske om sympati fordi en annen blogger hadde skrevet om stygge kommentarer nylig og dette var kun meg som hermet. Når den kom, så visste jeg ikke om jeg skulle le eller grine. Hva er galt med folk? Jeg skrev om vonde kommentarer for under 2 uker siden også, betyr det da at denne andre bloggeren skrev om sine nettroll fordi jeg akkurat hadde gjort det? Selvfølgelig ikke, tanken slo meg aldri en gang. Nå må vi slutte å prøve å ta hverandre på ting, også må folk faktisk begynne å være snille mot hverandre. Jeg har ikke et eneste negativt ord å si om noen andre i blogg-bransjen, ingen! Så nå setter jeg et solid, og veldig bestemt punktum for all negativitet relatert til sosiale medier. 

Jeg tørke tårene, retter ryggen og kjører på videre. Med verdens beste, snilleste, mest omsorgsfulle heia-gjeng i ryggen er jeg klar for å fortsette med min greie. Jeg kjører på i kjent Maren-stil, med sunn motivasjon, masse inspirasjon, normal sunn mat, balanse og bøttevis med energi og positivitet. Sammen er vi sterke, og jeg har aldri noensinne kjent på mer styrke og kjærlighet enn jeg har det siste døgnet. Tusen tusen takk <3 

 

Smiiil, Maren 

Krig i kommentarfeltet

I dag er det unntakstilstand i heimen. Jeg er en skygge av meg selv, og så trøtt at det er helt tullete. Denne uken her har vært helt vill. Den startet kl 04 natt til forrige søndag, med reise til malaga. Fra da og frem til i går kveld har det gått i ett med spennende jobb i utlandet, og rett videre til supergøy jobb i Oslo. Det var så godt å komme hjem til mine i går, og i dag bare koser vi oss hjemme. 

Jeg hadde lyst å begynne denne mandagen med to digge smoothie oppskrifter, masse energi og positivitet. Så åpner jeg kommentarfeltet og revurderer alt. Virkelig alt. Hvorfor velger man å ha en blogg, og stikke hode frem, når man utsetter seg selv for så ufattelig mye dritt. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men den siste uken har jeg fått så mange stygge kommentarer. Kommentarene om hvor stor, tykk, feit, utrent, slapp i fisken og ufresh jeg har blitt vil ingen ende ta. Jeg vet ikke hvor mye mer jeg orker av det der. Jeg vet at jeg ikke skal gi det mer oppmerksomhet men det er søren ikke så enkelt heller. Så her sitter jeg, med tårer på kinnene og vondt i magen. Jeg HATER anonyme slemme mennesker på internett, og jeg lurer på, hadde de visst hvor grusomt vondt det gjør, hadde de da valgt å gjøre det likevel... Jeg vet jeg burde heve meg langt over det, slette dem før jeg får lest dem ferdig og bare kjøre på med mine ting. Men det er så fryktelig vanskelig. Jeg begynte å slette, også ombestemte jeg meg, og lot et par av dem stå. Dette er virkelig bare småtteri i forhold til det som er tatt bort. 

Nå skal ikke en gjeng med slemme anonyme nettroll ta fra dere smoothie oppskriftene jeg opprinnelig hadde tenkt å dele, så de kommer likevel. Perfekte som en sunn frokost, eller kos på kvelden. Mellommåltid eller hvis du bare har lyst på noe godt. 

Rosa super-smoothie

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og pasjonsfrukt. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Grønn matcha smoothie

 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Nå skal jeg lukke macen for i dag. Jeg trenger en pause. I dag blir det gåtur med mamma og Leo, rolig trening med en venninne, og avslapping i kveld. Planen var egentlig Harm og Hegseth Show, men billettene ble utsolgt før jeg rakk å sikre meg. Det blir fint med en kosekveld hjemme også, etter en uke på farten skal det blir veldig godt.  

Håper mandagen har behandlet deg bra, og at du har en finfin start på uken<3

 

Maren 

 

En ubeskrivelig opplevelse

Reklame Abilica/ShapeUp 

God morgen fra hotellsenga. Jeg sov som jeg skrev i går minimalt natt til lørdag,men i natt derimot, i natt har jeg vært i koma. Etter gårsdagens ville tilstander på ShapeUp Convention, og to vektvesttimer som tok helt av, var det absolutt null og niks igjen av energi i denne skrotten. For en dag, for et event, for noen timer, for en gjeng som møtte opp, og for en sinnssyk opplevelse det var å få lov å lede, det jeg vil påstå, er en av de hardeste timene på hele Convention. Jeg var litt spent på forhånd, det kan være ganske skremmende å skulle lage en slik time, planlegge alt, stå foran der, gi alt av informasjon og klare å pushe ca 100 jenter til å virkelig gi ALT. 

Jeg hadde en rå makker med meg i Kristin, og hele team Abilica i ryggen. I tillegg var jentene som møtte opp helt utrolig herlige, spreke og virkelig klare for å gi alt og litt til. Timene var smekkfulle, og veggene dirret i salen vår når vi kjørte på som verst ( best). hehe. Ååå så gøy det var!! Kameraet mitt gikk på rundgang og her er resultatet av det som ble fanget opp. La oss ta en titt på en dag på trenings Convention: 

Etter timene ble det tid til masse sosialt, masse god mat, boller, snacks og litt acro-yoga. Jeg fikk jo prøve meg på dette i Malaga, og beste Kristine (også kjent som Teamstronger) fra Team Abilica er en råtass på dette. Vi fikk gjort to utrolig kule ting, og jeg gleder meg til mer lek me denne snuppa i fremtiden. Ellers var det så mye kjente fjes, og jeg storkoste meg. Treningsfolk er fine folk<3 Jeg fikk også hilst på en hel haug av dere lesere, og DET er kanskje noe av det aller gøyeste med slike eventer. Tusen takk til alle som kom bort, takk for gode klemmer og nye bekjentskaper. 

Nå skal jeg nyte en kaffekopp i senga, og bare ta inn alle inntrykkene fra i går. Etterpå blir det hotellfrokost, et raskt jobbmøte også er jeg på vei hjem til Kristiansand. Når jeg kommer hjem i dag skal jeg ikke gjøre noe som helst, kun på med den mykeste joggebuksa jeg finner, og krype opp i sofakroken. Det gledes!!! 

Ha en delig søndag mine venner, og har du lyst å se mer av Convention så ligger det masse filmer og sprell på både min snapchat og Instastory. Dere finner meg på marenerdvik begge steder. 

 

Smiiil, Maren 

I dag braker det løs

God morgen fra Ullevål. Jeg har vært våken siden 06, og er i grunn ganske så klar for å komme i gang med denne dagen her. Jeg har bare gledet meg til å holde timer i dag, men rundt klokken 04 i natt så kom det et par nerver snikende, og det gjorde at jeg ikke sov spesielt mye etter det. Klokken 06 stod jeg like gjerne opp, tok meg en kopp kaffe og dro ut på en liten morgentur. Tur-retur Sognsvann før kl 08 er ikke verst, jeg fikk også med meg en nydelig soloppgang. Gradestokken viste minus 10 oppe på Sognsvann. Friskt og kaldt, men utrolig godt. Jeg fikk frost på vippene, og det sier litt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det straks en digg hotell frokost med min Partner in crime Kristin, før vi turer ned til Domus Atletica, og gjør oss klare for vår første time kl 12. Jeg er som nevnt litt spent, men aller mest gleder jeg meg. Det som er deilig med akkurat dette eventet er at det er ShapeUp-jenter, og de jentene er bare gode. Det er blide, spreke, snille og gode jenter, som kun ønsker seg treningsglede og en god svettefest - og DET kan jeg levere!! Det blir litt av det samme som en treningsreise, der er det også så fint å ha timer og foredrag, fordi de som er der, har kommet fordi de genuint liker trening, de er positivt innstllt og virkelig ønsker å være der. Med andre ord en svært takknemlig, motiverende og ikke minst inspirerende gjeng å henge sammen med. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Bildene er fra Abilica vektvest-time på NIH Aktiv Convention i november 2017

Nå kjenner jeg faktisk at det nesten kun er glede-seg følelser igjen. Dette blir så bra, og jeg gleder meg til å dele dagens opplevelser her på bloggen i morgen. Kamera er selvfølgelig med, også lover jeg å legge ut treningsøkten med alle øvelsene, og musikken vi bruker her på bloggen. 

Nyt lørdagen<3 

 

Smiiil, Maren 

En sporty utfordring til deg og din treningskompis

TEAM WOD 

Jeg sitter på flyplassen i Kristiansand, og her er det forsinkelser over hele linja. Så og si alle avganger er forsinket, så her er det bare å kjøpe seg kaffe, finne frem smilet og smøre seg med tålmodighet. Heldigvis har jeg en jobb som lar meg jobbe uansett hvor jeg befinner meg, så nå har jeg funnet meg et rolig hjørne hvor jeg kan sitte å drikke kaffe og skrive til dere. 

I dag har jeg en utrolig gøy økt å dele med dere, og jeg håper mange av dere har lyst å teste den i løpet av helgen. Dette er en økt vi gjorde på Gymboxen forrige uke, og jeg teamet opp med en av de sprekeste jentene der og sammen fikk vi oss en helt rå treningsøkt. Økten går ut på at dere sammen skal gjennomføre alle repetisjonene som er satt opp, på raskest mulig tid. Hvordan dere fordeler det mellom dere er helt opp til dere. Kanskje er du het rå på burpees og vil ta litt flere der, men sliter maks på pushups og lar partneren din ta litt flere der. Vi delte det ganske likt, og tok halvparten hver på hver øvelse. Dere må gjøre ferdig alle repetisjonene på hver øvelse før dere kan gå videre til neste.

TEAM WOD: 

 • 10 PULLUPS
 • 20 OH WALKING LUNGES 
 • 30 SLAMBALL
 • 40 GOBLET SQUAT
 • 50 BOX JUMP
 • 60 RING ROWS
 • 70 CLEAN
 • 80 BURPEE OVER BAR
 • 90 HR PUSHUPS
 • 100 KETTLEBELL SWING ​

 Ser det gøy ut? Det var det også!! Slitsomt, men utrolig gøy. Her har dere bilde av hver øvelse: 

Noter ned tiden dere får, og prøv igjen om noen uker Kanskje klarer dere å slå deres egen tid. Ingenting er mer motiverende enn det.  

Da gjenstår det bare å si god trening, og riktig god helg. Som alltid - tagg meg veldig gjerne hvis dere kjører økten, enten tagg marenerdvik på Instagram eller send meg en snap på marenerdvik. Det er så gøy å følge med og bli inspirert av dere<3 

 

Smiiil, Maren 

Blir du med meg på trening?

God morgen hjerter. Jeg håper alle hadde en fin valentines day i går. Jeg kom hjem til Kristiansand ganske sent, og uten bagasjen min. Så dagens mål er å få den, og rekke å vaske alle klærne før jeg drar igjen i morgen tidlig. I dag skal jeg få kommet meg på trening, og kjøre en solid økt. Jeg har ikke fått trent skikkeligi Malaga på grunn av en svært tett timeplan, så i dag skal det bli godt å få inn en skikkelig økt. Jeg fikk faktisk inn én god økt i Spania, og den filmet jeg - noe jeg aldri gjør. Så den gleder jeg meg til å jobbe litt med og dele med dere. Den ble filmet med iphone, så jeg tror kvaliteten gjør seg best på instagram. Dere finner meg på Marenerdvik. 

Over til dagens økt, dette er min plan i dag: 

I løpet av 1 minutt skal du gjøre: 

 • 2 pullups
 • 4 Burpees

Resten av minuttet hviler du. Når et nytt minutt starter kjører du på igjen med to pullups og 4 burpees, hvil den resterende tiden. Slik holder du på i 10 minutter.

1. Pullups (gjerne med strikk) 

2. Burpees

Dette er en tung økt, og resultatet blir 20 pullups, og 40 burpees. Du kan gjerne gjøre pullups med strikk, eller bytte den ut med grisetung nedtrekk, eller opptrekk med kroppsvekt (du ligger under en stang og trekker deg opp) eller roing i ringer. 

Min plan er å kjøre denne økten først, også gjøre 40 minutter cardio etterpå (går i motbakke). Det betyr ca 1 time på trening med effektiv god trening. Jeg får da både styrke, og utholdenhet.

Noen som har lyst å bli med på denne økten i dag? Tagg meg gjerne i storyene deres på Instagram, bilde på Instagram, eller send meg en snap om du gjør økten (eller en annen økt inspirert av meg). Det er så gøy og ikke minst inspirerende med oppdateringer fra dere<3 marenerdvik både på snap og Instagram. 

 

Smiiil, Maren 

Bildedryss fra Malaga

Sponset reise med Triumph

Hei fra ett eller annet sted mellom Malaga og Oslo. Jeg sitter på flyet om momser sharonfrukt, redigerer bilder og jobber md bloggen. Sesongen for sharon er over hjemme, men i Malaga hadde de gigantiske sharon, eller kaki som de kalte dem, overalt. Mmmm. Jeg er som dere skjønner på vei hjem, og jeg sitter her å prøver å ta inn alle inntrykkene. Jeg har opplevd så enormt mye, lært så mye og fått minner for livet. Nye venninner, nye kontakter og masse masse ny inspirasjon. Dette har vært en opplevelse fra start til slutt. Jeg har masse herlige bilder fra disse dagene med Triumph i Malaga, så la oss kjøre et lite bildedryss:

Se disse skjønne jentene. Dette er Karolin fra Hamburg, og Marie Louise fra København. To av jentene jeg var aller mest sammen med, og som dere uten tvil kommer til å se mer av her på bloggen fremover. Marie Louise og jeg skal allerede på ny tur sammen i mars, så det blir veldig spennende. En veldig anneledes destinasjon og på et helt annerledes opplegg enn Malaga og Triumph. Stay tuned ;) 

Nå skal jeg sitte på Gardermoen i drøye to timer, før det er tid for siste etappe hjem til Kristiansand. Tenk å komme hjem på selveste Valentines day, det kunne jo ikke passet bedre. Kvelden blir i sofakroken, med mine rundt meg, noe godt i skålene og en god film på tv. Jeg skal nyte kvelden maks, for i morgen venter en hektisk dag med flere møter og siste forberedelser før jeg pakker kofferten igjen og drar til Oslo for å jobbe der i helgen. Jeg skal holde timer på ShapeUp Convention, sammen med Kristin Birkelund og Abilica. Det blir en svettfest uten like, og jeg gleder meg til å ta dere med på festen!

 

Smiiil, Maren

 

Når jenter heier på jenter

Reklame / i samarbeid med Triumph

Fineste dere, jeg håper dere følger med på snap og Instagram for da tror jeg alle kan forstå hvorfor bloggen ikke ble oppdatert i går. Jeg gikk ut av hotellrommet 06.45 og kom tilbake 00.45. En helt ekstremt lang dag med filming og fotoshoots, og jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal starte for å klare å dele denne opplevelsen med dere. Det er fremdeles litt informasjon jeg ikke kan si, men det jeg kan si er at jeg er i Malaga sammen med fantastiske Triumph for å gjøre noe helt vilt kult sammen med dem. Dette er stort, og uten tvil det største jeg har vært med på av alle shoots, prosjekter og samarbeid jeg noensinne har gjort. Jeg er her med over 20 andre jenter fra Italia, Spania, UK, Polen, USA, Tyskland, Danmark, Portugal, Sverige, Hellas, Frankrike også meg alene fra Norge. Dette er så spennende, og hvor enn klisje det høres ut så knyter det seg litt i halsen når jeg skal skrive om de andre jentene, for hjelpes så fine de er. 

Fine utseendemessig, men enda finere på innsiden. Jeg var livredd før jeg kom ned hit, og det hjalp ikke akkurat på stressnivået at jeg såvidt misset transporten til hotellet fordi bagasjen min ikke kom. (vi fant den etterhvert, så det ordnet seg) og ankom det villeste hotellet jeg har sett noen sinne. Her snakker vi 5 stjerners og hvit marmor overalt. Det hele ble nesten litt overveldende og jeg tenkte hva i himmelens navn gjør jeg her. Dette er for stort for meg, og de andre er sikkert superstore influencere som gjør dette hele tiden. Vel - sånn var det ikke. 

Jeg ankom middagen og møtte de skjønneste jentene. Spesielt en jente fra Tyskland har blitt mitt hjertevenn etter kun få timer sammen. Absolutt alle er så åpne, imøtekommende, ekte og gode. Vi ler, klemmer, heier på hverandre og backer hverandre opp. Vi har som dere skjønner ekstremt lange dager, men med dette teamet her så gjør det ingenting. Man kan sette seg ned sammen med hvem som helst, snakke med hvem som helst og absolutt alle er så hyggelige. Jeg er helt overveldet. Tenk at du kan sette sammen 20 jenter, fra så mange ulike land, som ikke har det samme språket som morsmål, gi dem en stor oppgave også bare skapes det magi. Nei fy søren, nå blir jeg rørt igjen. Så utrolig teit, men det er faktisk unik å se så mange jenter backe hverandre opp, støtte hverandre, og heie på hverandre. Det er også kult å se jentene ta bilder av hverandre, og dele ut på sosiale medier, uavhengig om man har over en million følgere ( som noen av jentene faktisk har) eller 200 følgere. Det betyr ingenting, ingen tenker sånn. 

Nå skal jeg ikke skravle meg helt bort her, men poenget mitt er at jenter som heier på jenter er et råeste jeg vet. Girlpower hele veien. Jeg har fått nye venninner fra så mange land, og det kan bli ganske så mange artige reiser fremover hvis man skal dra på besøk til dem alle sammen. La meg bare oppsummere med at dette er stort, litt overveldende, hektisk, fantastisk, inspirerende, motiverende, sterkt og hardt på en gang. Jeg STORKOSER meg, og føler meg uendelig heldig som får lov å være en del av dette. Lille Maren fra Kristiansand, midt i dette fantastiske kaoset, jeg er så takknemlig, og tar ikke et eneste minutt forgitt. 

Nå skal jeg løpe ned og gjøre meg klar for dage 2. I dag vil dere se acroyoga, meditasjon, battleropes, outdoor gym og så mye kult. Så følg med på Snapchat marenerdvik, og Instagram marenerdvik. Det oppdateres hyppig <3

 

Smiiiiil, Maren 

Det kunne ødelagt hele reisen

Sponsede klær 

God morgen fra Schiphol. Her sitter jeg med en ferskpresset appelsin juice, nistepakke og en gigantisk kaffekopp. Jeg er litt trøtt, men i forhold til hvor trøtt jeg hadde trodd jeg skulle være, med en vekkerklokke som ringte kl 04, så er jeg faktisk positivt overrasket. Jeg kom meg opp, fikk pakket det siste og kommet meg avgårde til flyplassen. Det i seg selv var en liten utfordring, det er nemlig en herlig liten snø-slaps-storm på sørlandet, og kjøreforholdene var mildt sagt utfordrende. Heldigvis at jeg fløy så tidlig som jeg gjorde, for hvis det været der fortsetter så blir det garantert flykaos etterhvert. Vi brukte lang tid på å komme oss avgårde, med brøytebiler overalt, defrosting og alt som hører med når man flyr på vinteren i Norge. 

Jeg gleder meg til dette, men det stikker alltid litt i magen å skulle være borte fra de hjemme. Leo hjalp meg med pakkingen i går da, og jeg må smile når jeg ser på disse bildene. Lille godklumpen min<3 

Vel inne på flyet og opp i luften, finner jeg frem macen og skal bruke flytiden på forberedelse til vi starter i morgen, og redigere litt bilder til dette blogginnlegget. Hva skjer så, joda, fullstendig låst mac. Dette er en bloggtur, hvor jeg skal oppdatere masse spennende, ta masse bilder, jobbe med foto, pugge en hel haug av skript og forberede masse masse treningsgreier - ALT krever at macen funker, også skjer dette. 

Jeg bruke hele flyturen på å stresse med å få liv i tastaturet. Jeg forsøkte å reboote (ja det er visst et ord) maskinen, uten hell. Jeg var helt på gråten da jeg ankom Schiphol. På forsøk nummer 80 klarte å trykke ned de rette tastene, i den rette rekkefølgen og i rett tid. Vips var macen åpen igjen, og jeg sitter her så lettet at det finnes ikke ord. Tenk å være så nervøs for det jeg skal prestere, også er det en ødelagt mac som velter lasset. Nei puh, det orker jeg ikke tenke mer på. Det ordnet seg jo <3

Så nå sitte jeg her da, og momser på matpakken min. Jeg lagde nemlig med meg en stor porsjon med proteinrundstykker (oppskrift HER), bare sånn i tilfelle jeg ikke fant noe ordentlig frokost med en gang. Det er lett å finne sunn, god mat på en stor flyplass, men da helst lunsj og middagsmat. Frokost er det liksom baguetter, boller og den slags. Min mage funker dårlig på slik mat, så da er disse rundstykkene perfekte. Med både havregryn, egg og cottage cheese i oppskriften er de proppet med proteiner, gode karbohydrater og sunt fett fra eggeplommen. Sunt fett får jeg også fra en liten pose med mandler jeg har med meg som snacks. 

Nå skal jeg momse i meg resten av maten, jobbe litt, også blir det ut på jakt etter litt utenlandske magasiner, en god krem og litt snacks til den siste flyturen. Neste oppdatering blir fra Malaga, og starten på 4 utrolig spennende dager. Følg gjerne med på snap: marenerdvik, og Instagram: marenerdvik, der oppdateres det hyppig. 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Golden Milk

God morgen hjerter. I dag er jeg veldig tidlig oppe, men jeg klarte ikke sove lenger, og etter en time våken, fant jeg ut at det var like greit å bare stå opp. Det smarteste hadde nok kanskje vært å sove ut, i og med at jeg skal opp kl 04 i morgen, og fly kl 06. Nå er jeg altså oppe, og da tenker jeg å bruke tiden til å oppdatere dere med en deilig liten godsak. 

I dag har jeg lyst å dele Golden Milk med dere. Jeg smakte dette første gang på Raw Oslo, men fant ut at det er jo så enkelt å lage selv. Jeg har laget det flere ganger, og det blir like godt hver gang. 

Du trenger: 

 • Mandelmelk 
 • 1 ts gurkemeie  
 • Et godt dryss kanel 
 • Et lite dryss malt pepper 
 • 1/4 ts ingefær
 • 1/2 ts honning 

Slik gjør du: 

Ha melken i en gryte og tilsette alle ingrediensene, bortsett fra honningen. Rør om og la melken varmes, men ikke kokes. Rør om kontinuerlig, så melken ikke setter seg i bunnen. Hell over i en kopp, eller et fint glass, tilsett teskjeen med honning, og nyt <3 

Du kan selvfølgelig bruke vanlig melk, kokosmelk, havremelk, soyamelk eller hva enn slags melk du måtte ønske. Jeg hadde mandelmelk stående, og derfor ble det den. Hvis du er litt ekstra tøff, eller liker det litt sterkere så bytter du pepper med cayennepepper. Jeg hadde et minimalt lite dryss av malt pepper, da jeg ikke er så glad i den sterke smaken i Golden Milk, men vil ha den søt og god. Noen synes melken blir søt nok når man bruker en søt melk, og da kan honningen sløyfes. 

Gurkemeie er kjent for å inflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Kanel og cayennepepper skal være positivt for forbrenningen. Golden milk er altså rene helsedrikken, og i tillegg til å smake nydelig, er den et boost for immunforsvaret. 

Nå skal jeg sette i gang med de siste forberedelsene før jeg reiser grytidlig i morgen. Jeg må ut å handle et par ting, vaske flere maskiner med klær, pakke ferdig og lese gjennom all informasjonen en siste gang. Jeg har mottatt over 60 sider skript til dette opplegget, så det er litt å sette seg inn i. Jeg gleder meg til å ta dere med på dette, jeg håper og tror det blir en spennende opplevelse. 

Nyt lørdagen<3 

Smiiil, Maren 

 

Den sunneste snacksen som finnes

Før jeg skriver noe som helst må jeg få lov å sende ut verdens største klem til hver og en av dere. Tusen tusen takk for alle de nydelige, omsorgsfulle og varme kommentarene dere la igjen i går, jeg blir helt varm i hjertet. Den store stygge, vonde klumpen jeg hadde i magen er borte, og erstattet av all den kjærligheten dere gav meg i går. Tusen tusen takk <3 

I dag har jeg en helt magisk skål å dele med dere. Dette er tidenes tips for deg som ønsker et sunt og fristende snack-tips. Sunnere enn dette blir det ikke, og det aller viktigste - det smaker helt himmelsk. Her har jeg bare funnet frem alt jeg hadde av grønnsaker, kuttet det opp og dandert det i en skål. Dippen er mager kesam, blandet med Holliday dipmix. 

I flaskene er det rett og slett Biola Frukt og grønt, og grunnen til den sterke fargen er rødbetter. Jeg drikker biola fordi jeg synes det er godt, det inneholder probiotika også elsker jeg fargen. Det er også grunnen til at jeg drikker ganske mye Kombutcha, som flere har lagt merke til. Verken biola eller Kombutcha er noe reklame eller annonse, kun et tips om to produkter som jeg liker. 

Vanligvis når jeg lager dette så er det kun agurk og gulrøtter, men denne gangen hadde jeg lyst å prøve å utvide litt mer. Det finnes jo så mange gode alternativer, slik som brokkoli, blomkål, kålrot, selleri, rødbetter og squash for å nevne noen. Grønnsaker blir så mye bedre når det blir kuttet opp og servert med dipp. 

Nå skal jeg legge bort macen litt, og ta et skikkelig tak her hjemme i leiligheten. Jeg skal reise veldig mye de neste to ukene, og da føles det så godt å vite at det er både ryddig og rent her hjemme. I tillegg er det ingenting som er så godt som å gå inn i helgen med et ryddig hjem. I kveld blir det fredagstaco og bena på bordet, total avslapping og filmkos i sofaen. Akkurat slik jeg liker fredagen best. 

Har dere noen hyggelige planer for fredagen? 

 

Smiiil, Maren 

Den kommentaren knakk meg helt

I dag tok det litt tid før jeg fikk oppdatert bloggen, rett og slett fordi jeg måtte summe meg litt, og roe meg ned så jeg ikke skrev noe jeg kom til å angre på. Jeg fikk en kommentar på bloggen i dag som overhode ikke var noe hyggelig. Kommentaren handlet om utseende og kropp. Min kropp....

Om 3 dager reiser jeg til Malaga på en diger shoot med et stort internationalt merke. Det er kun meg fra Norge, og jeg er helt mutters alene i en flokk av ekstremt veltrente og flotte jenter, fra hele Europa. Jeg har aldri noensinne følt meg mer usikker på meg selv, og når jeg da i tillegg fikk denne kommentaren så knakk jeg bare helt. Jeg ønsker å fremstå sterk, trygg og selvsikker på bloggen, men akkurat nå er det så langt fra sannheten at det bare hadde blitt teit å prøve. Jeg vil alltid være ekte og ærlig med dere, og da føltes det som det eneste rette å dele med dere at akkurat nå føler jeg meg nervøs, redd, usikker, og langt fra god nok. 

Det irriterer meg at jeg klarer å dra meg selv så langt ned, og snakke meg selv ned på den måten. Jeg hater at jeg sammenligner meg med de andre jentene som skal på shooten, og det plager meg skikkelig at jeg blir så fryktelig usikker på meg selv. 

Når jeg da står midt i mitt eget kaos, full av nerver og nedlatende tanker om meg selv, så dukker det altså opp en kommentar som bekrefter alt jeg selv tenker akkurat nå - og det gjorde mer vondt enn jeg kan sette ord på. 

Kanskje hadde jeg taklet dette bedre på et annet tidspunkt, men akkurat nå stakk det bare så voldsomt. Det er overhode ikke første gang jeg har fått stygge kommentarer på egen kropp og utseende, men da har jeg stått sterkere i meg selv, og taklet det så mye bedre. 

Så unnskyld at bloggen ble oppdatert sent i dag. Det er rett og slett bare en av de dagene hvor jeg trengte en liten timeout. Jeg kunne selvfølgelig faket et smil og oppdatert bloggen med noe overfladisk sprell, men jeg føler dere som lesere fortjener ekte oppdateringer. Gode og onde dager, opp og nedturer. Livet skjer, og alle dager er ikke like sprudlende.

I dag er jeg litt nede i en bølgedal, men jeg planlegger å finne et surfebrett her nede, og surfe opp på topp igjen. Forhåpentligvis i god tid før avreise søndag morgen.... 

 

Dropp tredemølla som oppvarming

Er du en av dem som tar 10 minutter på tredemølla som oppvarming før styrketrening? Ingenting galt med det, men jeg tør påstå at mange vil kunne få bedre effekt av å teste ut dynamisk stretching istede. Jeg har en sekvens jeg vanligvis kjører som jeg synes er veldig god. Det er en variant av Worlds Greatest Strech for dere som har hørt om den. Det er en kombinasjon av flere øvelser i en serie, som tøyer, varmer opp, åpner og forbereder kropp, ledd og muskler på aktivitet. I tillegg gjør jeg noen flere øvelser som jeg skal dele med dere: 

Første sekvens:

 • Starter med å tøye hofteleddsbøyer
 • Går så over til å forsøke å la albuen ned mot gulvet
 • Videre derfra strekker jeg den ene armen opp, og lar blikket følge armen
 • Ned igjen med albue mot gulv, x 4. 
 • Deretter retter jeg opp overkroppen, og strekker armene over hodet. 
 • Reiser meg helt opp, strekker meg mot taket, og bytter siden
 • Samme på andre siden. Først tøyer hofteleddsbøyer, deretter albue ned mot gulv
 • Videre strekkes én arm mot taket, blikket følger armen x 4 
 • Begge hender i været, og avslutter med å reise meg rolig opp og strekker meg mot baket. 

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Andre sekvens er slik: 

 • Bruker en pinne for å løse opp i skuldre og brystrygg. 
 • 10 x fra fremside til bakside, med bredt grep. Jobber meg smalere og smalere etterhvert. 
 • 10x "verden rundt", hvor jeg lar pinnen gå på skrå rundt. 

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Siste sekvens: 

 • Squat to stand x 10  
 • Scapular pushups x 10 (disse har jeg dessverre ikke bilde av, med et kjapt googlesøk så har dere dem)

Etter dette føler meg kroppen er god og varm, myk, bevegelig og klar for en god styrkeøkt. Det er helt komisk å se hvor mye dypere jeg kommer i knebøyen etter denne typen oppvarming VS en runde på mølla. Eller hvor mye bedre posisjon ryggen har i markløften, eller hvor mye lenger bak og i linje med ørene, skuldrene mine er i en militær/skulderpress. Dynamisk stretching for the win!! 

Alle gjør dette på sin egen måte, og dette er bare min variant og kombinasjon av øvelser. Man kan gjøre flere andre varianter, og flere andre øvelser. Søk gjrne litt rundt på Youtube og nettet generelt om stretching som oppvarming. Det er gull verd. 

Hvordan varmer du opp før styrke? Har du testet noen av disse øvelsene før? 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Grønn super-smoothie

Jeg viste et lite glimt av denne grønne herligheten på Snapchat, og flere har etterspurt oppskriften. Den skal dere selvfølgelig få. Når jeg lagde denne hadde jeg, som dere kanskje ser, litt ekstra god tid. Vanligvis så slenges denne smoothien i en flaske, og drikkes på farta. Den er supergod da også, men har du tid så lag den i en skål, med masse digg topping. 

Du trenger: 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Når det gjelder topping så er det bare å kjøre på med alt du liker, og gjerne litt nye spennene ting. Jeg har blitt gå glad i pasjonsfrukt i det siste, og synes det var en artig ting å bruke. Ellers er alt av frisk frukt nydelig, kakaonibs, gojibær, havregryn, rosiner, bær, kokosmasse, bipollen, raw sjokoladekuler, dadler, usaltede nøtter. Ja lisen er uendelig, her er det bare å være kreativ og lage din favorittskål. Jeg har også litt ekstra frukt og sunn snacks ved siden av, slik at smoothie-bowlen blir et fullverdig måltid, som virkelig metter. 

Jeg håper denne grønne herligheten gav inspirasjon til å leke seg litt med smoothien, smake på masse gode smaker og samtidig få i seg en haug av vitaminer, mineraler og viktige næringsstoffer. For den som ønsker et økt proteininnhold så kan man fint tilsette litt proteinpulver. I denne smoothien får man allerede  seg proteiner fra kesam, men for dem som ønsker litt ekstra er vaniljeprotein supert å tilsette. 

Her starter tirsdagen veldig rolig etter en styrete natt med sterke magesmerter og mye våkentid. Det er ingen hemmelighet at jeg har mye problemer med magen min, og nå er det kun få dager til jeg reiser avgårde på noe som stresser meg veldig, og da er det typisk at det slår ut som verst. Så i dag tar jeg en litt rolig morgen, og koser meg på sofaen med verdens fineste lille valpegutt sovende oppå meg. Ha en finfin tirsdag mine venner.

 

Smiiiil, Maren 

 

Do things that feeds your soul

"Do things that feed your soul, and you will be happy". 

Dette sitatet er et av mange som står skrevet på vinduet på et av mine nye favorittsteder. Jeg leste det første gang jeg var der, uten å tenke så mye mer over det, men i går ble jeg sittende like ved den skriften, og det fikk meg til å ta den litt mer inn og tenke på den. Gjør ting som nærer sjelden din, og du vil bli lykkelig. Så utrolig fint. Jeg har blitt flinkere de siste månedene til å gjøre ting fordi jeg selv vil, og fordi jeg føler det er bra for meg. Har jeg lyst å sitte hjemme å jobbe med bloggen og skrive gode tekster, kose meg med bilder og jobbe med min lidenskap, så er det ok. Man MÅ ikke bli med ut på byen hvis man ikke vil, og det er helt ok å gjør det du selv har mest lyst til. 

Det er selvfølgelig en balansegang, for man kan jo ikke bli helt enstøinig heller, og det tror jeg ikke er sunt. men det å ta seg tid til seg selv, og bare gjøre ting man føler man får noe igjen for, og som gir noe - det tror jeg er ekstremt viktig. Slik som i går tilbragte jeg søndagen på en koselig cafe, med bloggen, kamera og jobb - rett og slett fordi det gir meg så mye, og fordi jeg koser meg med det. 

Tidligere i uken droppet jeg den planlagte treningsøkten, og krøp opp i sofaen til en god venninne med en stor kopp med te og mørk sjokolade. Trening hadde nok vært bra for kroppen, men for sjelen min var venninnetid og sjokolade bedre. Do what feeds your soul <3 Noen ganger er det alene tid, andre ganger er det sosial hygge. Noen ganger er det fysisk aktivitet, andre ganger er det å sove lenge, senke skuldrene og bare nyte å gjøre ingenting. Hva du trenger kan variere fra dag til dag, time for time. Det er bare viktig at du kjenner etter, og gjør det du selv kjenner er rett for deg. Hva som gjør deg godt, og hva du trenger akkurat nå. 

Jeg har en god venninne som pleier å bruke to hashtagger på ting hun legger ut på sosiale medier. Den ene er #goodforme og den andre er #doitforyou. Jeg har ikke tenkt så mye over dem før, men her om dagen bet jeg meg merke i at hun alltid bruker dem, og derfor spurte jeg henne om det var helt bevisst, eller bare noe hun slang på. Hun var kjapp med å svare et det gjør hun helt bevisst, for å minne seg selv, og alle følgerne sine på å gjøre gode ting for seg selv, og ta valg som er gode for dem. Jeg likte det så godt<3 

Ta med deg dette inn i mandagen, og sørg for at du får en god start på uken. Gjør små ting som du kjenner er bra for deg, og pass litt på deg selv<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Dette er filmen du skal se i kveld

Inneholder annonselenker

Ny kosedress på plass, godteriskåla fylt opp og vi er klare for kosekveld.Hva vi skal se i kveld er jeg faktisk litt usikker på, men hva dere skal se - det vet jeg!! Jeg så nemlig en film i går som var helt utrolig gøy. "Now you see me" heter den, og den er bare helt fantastisk underholdende, overraskende og bra. Den ligger på Netflix, og er virkelig et must. Denne filmen er perfekt når du ønsker å bare legge deg tilbake og bli skikkelig underholdt. 

La oss snakke to ord om joggedressen, den er så gooood. Jeg har hatt helt identisk tidligere, og den har jeg nå brukt så mye at det er hull både her og der. den er helt tynnslitt og det var virkelig på tide med en ny en. Det beste med denne kosedressen fra Nike er at den er myk, god og faktisk litt fin. Jeg kan fint på tur med Leo i den, eller ta en svipptur innom matbutikken. Jeg har den i størrelse M, og da er den litt løs og god, samtidig som den sitter fint. Dere finner buksen HER, og overdelen HER.  

Pssst: Jeg har fått en rabattkode til dere. ved bruk av koden: MARENE15, får dere 15% rabatt hos Junkyard. Gjelder ut februar! 

Joggebukse - Nike  // Hoodie - Nike 

Nå skal jeg lukke macen, ta en lang god dusj, ta på meg den nye kosedressen og sette i gang med kokkeleringen for kvelden. I dag blir det pizza på menyen, og desserten ser dere på bildet. At jeg klarte å ta bilder av dette, uten å tømme skåla er et lite under. Mat først, og dessert etterpå. Mmmm<3 

Som sagt vet jeg ikke helt hva vi skal se i kveld, så om du brenner inne med en helt fantastisk underholdene film eller serie, så del den veldig veldig gjerne i kommentarfeltet. NYT søndagskvelden mine fine, lad batteriene og ta mandagen med storm<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Lyst å trene det samme som meg?

Inneholder annonselenker

Okey dere, er dere klare for en ny liten fysisk utfordring? I går kjørte jeg en heftig liten sak, som jeg fant på mens jeg ruslet til trening. Den er enkel fordi det kun er to øvelser, men den er brutalt tøff å gjennomføre. Så hvis du har lyst å prøve det samme som meg, er det bare å følge med. Her kommer økten: 

Marens WOD: 

 • 2 pullups / chins 
 • 4 burpees 

Slik gjennomføres økten:

Du har 1 minutt på å gjennomføre dette, og resten av minuttet hviler du. Dette gjør du i 10 minutter, altså 10 runder med 2 pullups og 4 burpees. Det høres kanskje lett ut - men vent til du er i gang. Dette er en solid svettefest, og pulsen fyker i taket. 

Dere er med å¨gjennomføringen? Sett på stoppeklokken, og innen det første minuttet er over skal du ha kommet deg gjennom øvelsene. Si du bruker 30 sekunder på dette, da har du 30 sekunder å hvile deg på, før neste minutt starter. Slik kjører du på i 10 minutter. Spør i vei hvis noe var uklart, så skal jeg selvfølgelig svare dere. 

Jeg fikk et par spørsmål om hvilke intervaller jeg løp når jeg la ut bilde på Snapchat (@marenerdvik). Det var en kombinasjon av motbakke og sprint-intervaller.

Økten så slik ut: 

 • 20 minutter powerwalk i motbakke. 8% motbakke og 6 km/t
 • 30 sek spurt / 30 sek hvile x 10. 0% motbakke og 16-19 km/t 
 • 10 minutter powerwalk i motbakke. 8% motbakke og 6 km/t
 • Jeg bruker de siste 5 minuttene til å rappe gradvis ned, til jeg går helt flatt og helt rolig. 

Etterpå strekker jeg litt lett ut, og en solid kondisjonsøkt er i boks.

Topp - Adidas // Singlett - Adidas (salg 164kr) 

Ha en nydelig søndag alle sammen. Jeg skal jobbe litt på morgenen før jeg skal ut å nyte sola, og lunsj i sentrum. Har du noen koselige planer denne søndagen? Del veldig gjerne med meg i kommentarfeltet<3 

 

Smiiiil, Maren  

En skjult vegansk perle

Eat the rainbow 

I går oppdaget jeg en helt unik, og nydelig cafe kalt Spiregården her i Kristiansand. Her finner du nydelig mat og drikke, hvor alt er laget med kjærlighet og omtanke for både dyr og mennesker. All maten er 100% vegansk, og om du noen gang har vært skeptisk til vegansk mat så er dette stedet å bli overbevist. En ting var maten og den fantastiske både kvaliteten og smaken, men det aller fineste var folkene der. Sjeldent har jeg møtt noen så åpne, snille og imøtekommende.

Sara og jeg satt der i flere timer, spiste nydelig mat, drakk ulike gode drikker og snackset på raw kuler. En helt magisk start på helgen<3 

Har dere sett noe så delikat? Jeg får helt vann i munnen bare av bildene. Jeg er ikke veganer, men jeg synes det er fint å gjøre litt, og for min del er det å prøve å spise minimalt med kjøtt. Jeg tenker at alle kan gjøre noe, og hva medå ha én kjøttfri dag i uken? Det tenker jeg er overkommelig for de fleste, bare se hvor mye nydelig kjøttfri mat som finnes. Vi hadde fredagstaco på Spiregården i går, og da var kjøttdeigen byttet ut med raspet sprøstekt søtpotet med deilig krydder. Det smakte helt himmelsk, og uten tvil noe jeg skal teste hjemme. 

Dette er ikke noe sponset reklameinnlegg. Vi betalte for maten vår, og eneste grunnen til at jeg deler dette er for å inspirere til et mer variert, og spennende kosthold. Gjerne med mindre kjøtt, og litt flere farger på tallerkenen. Jeg ble så inspirert av dette besøket, og håper flere blir det <3 

Nyt lørdagen mine venner :)

 

Smiiiil, Maren 

 

Noen dager må du lage ditt eget solskinn

I dette innlegget tror jeg bare jeg skal la bildene snakke for seg, har dere sett en deiligere fargefest? Jeg tok litt av på kjøkkenet i går, og lagde så utrolig mye godt. Det ble både snacks, lunsjer, middager og frokoster. Jeg gleder meg til å dele alt med dere. Disse bildene er ment som en inspirasjon til gladmat, i en litt kjip tid. Det er kaldt og fremdeles litt mørkt ute - men vi går mot lysere, varmere og bedre tider. Enn så lenge får vi skape vårt eget solskinn og fargefest innendørs. 

Jeg har lyst å starte med å dele den røde smoothien med dere, også skal dere få oppskriften på den grønne og Golden Milk også veldig snart. 

Til 1 porsjon: 

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og bipollen granulat. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Nå skal jeg løpe avgårde og møte en god venninne. Vi skal spise lunsj på et nytt spennende sted som jeg ikke har vært før. vegansk og sunn mat står på menyen, og jeg har selvfølgelig kamera med. 

God fredag mine fine. Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

Sunne kanelbolle-muffins

MUFFINS MED SMAK AV KANELBOLLE & BANAN

Hva er vel bedre enn å starte en ny måned med en herlig oppskrift på muffins? Disse muffinsene her har jeg gledet meg så til å dele med dere. De ble til ved en ren tilfeldighet, og jubelen stod i taket når jeg fikk smake på dem. Fy søren så gode. At de i tillegg er fulle av proteiner, og uten sukker trekker jo ikke akkurat ned. Jeg elsker kosemat, og kan faktisk ikke klare å holde meg kun til helgene. Så da må jeg trikse og mikse litt da, og trylle frem slike godsaker som dette. 

Oppskrift muffins: 

 • 30g havregryn
 • 30g havremel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ss sukrin 
 • 20g proteinpulver med smak av kanelbolle
 • 1 ss kesam 
 • 1 godt moden banan
 • Spe på med vann til jevn fin røre

Topping:

 • Kesam 
 • Coockies & cream proteinpulver 
 • 70% sjokolade
 • Valnøtter

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til en jevn røre. Spe på med vann til røren blir jevn og fin. Skjær bananen i skiver, og bland inn i røren. Fordel i muffinsformer, og stek midt i ovnen på 180 grader  i ca 15 minutter. Dette vil variere fra ovn til ovn, så følg litt med. Toppingen lagde jeg ved å blande kesam, coockies & cream proteinpulver, og litt helt finhakket 70% sjokolade, og valnøtter. Som pynt toppet jeg med en valnøtt på hver muffins. 

Disse smakte helt magisk, og det beste var at konsistensen ble så luftig og saftig. Jeg hadde ikke egg i denne oppskriften, men det funket helt fint uten. Nå er det jo litt synd at det er brukt to proteinpulver med litt spesielle smaker i oppskriften. Grunnen til dette var at jeg har hatt begge stående, uten å få brukt dem. Så dette var en måte å prøve å få brukt opp litt i skapene her hjemme. Jeg bruker ikke proteinpulver på annen måte enn i baking og i grøten. Du kan helt fint bruke det proteinpulveret du har hjemme, da blir det jo bare vaniljemuffins, eller sjokolademuffins for eksempel. Husk at kanelbolle-smak er jo egentlig en søt smak, sammen med kanel og kardemomme, så du kan jo absolutt prøve deg frem med disse krydderne også. Se muligheter, og ikke begrensinger. Prøv deg frem, og lek deg litt på kjøkkenet. Plutselig ender du opp med en nydelig oppskrift. 

Coockies & cream er Quest Nutrition, og jeg kjøpte det på Iherb. Kanelbolle er fra et merke som heter SISU. Det finnes mange produsenter som har kanelbolle-smak på proteinpulveret, men ikke alle egner seg like godt å bake med. Ingen av disse er sponset, men det må være lov å tipse om gode produkter, uten at det skal være et reklameinnlegg tenker jeg. 

Ha en nydelig torsdag mine venner <3 

 

Smiiil, Maren