hits

februar 2018

Krig i kommentarfeltet

I dag er det unntakstilstand i heimen. Jeg er en skygge av meg selv, og så trøtt at det er helt tullete. Denne uken her har vært helt vill. Den startet kl 04 natt til forrige søndag, med reise til malaga. Fra da og frem til i går kveld har det gått i ett med spennende jobb i utlandet, og rett videre til supergøy jobb i Oslo. Det var så godt å komme hjem til mine i går, og i dag bare koser vi oss hjemme. 

Jeg hadde lyst å begynne denne mandagen med to digge smoothie oppskrifter, masse energi og positivitet. Så åpner jeg kommentarfeltet og revurderer alt. Virkelig alt. Hvorfor velger man å ha en blogg, og stikke hode frem, når man utsetter seg selv for så ufattelig mye dritt. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men den siste uken har jeg fått så mange stygge kommentarer. Kommentarene om hvor stor, tykk, feit, utrent, slapp i fisken og ufresh jeg har blitt vil ingen ende ta. Jeg vet ikke hvor mye mer jeg orker av det der. Jeg vet at jeg ikke skal gi det mer oppmerksomhet men det er søren ikke så enkelt heller. Så her sitter jeg, med tårer på kinnene og vondt i magen. Jeg HATER anonyme slemme mennesker på internett, og jeg lurer på, hadde de visst hvor grusomt vondt det gjør, hadde de da valgt å gjøre det likevel... Jeg vet jeg burde heve meg langt over det, slette dem før jeg får lest dem ferdig og bare kjøre på med mine ting. Men det er så fryktelig vanskelig. Jeg begynte å slette, også ombestemte jeg meg, og lot et par av dem stå. Dette er virkelig bare småtteri i forhold til det som er tatt bort. 

Nå skal ikke en gjeng med slemme anonyme nettroll ta fra dere smoothie oppskriftene jeg opprinnelig hadde tenkt å dele, så de kommer likevel. Perfekte som en sunn frokost, eller kos på kvelden. Mellommåltid eller hvis du bare har lyst på noe godt. 

Rosa super-smoothie

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og pasjonsfrukt. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Grønn matcha smoothie

 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Nå skal jeg lukke macen for i dag. Jeg trenger en pause. I dag blir det gåtur med mamma og Leo, rolig trening med en venninne, og avslapping i kveld. Planen var egentlig Harm og Hegseth Show, men billettene ble utsolgt før jeg rakk å sikre meg. Det blir fint med en kosekveld hjemme også, etter en uke på farten skal det blir veldig godt.  

Håper mandagen har behandlet deg bra, og at du har en finfin start på uken<3

 

Maren 

 

En ubeskrivelig opplevelse

Reklame Abilica/ShapeUp 

God morgen fra hotellsenga. Jeg sov som jeg skrev i går minimalt natt til lørdag,men i natt derimot, i natt har jeg vært i koma. Etter gårsdagens ville tilstander på ShapeUp Convention, og to vektvesttimer som tok helt av, var det absolutt null og niks igjen av energi i denne skrotten. For en dag, for et event, for noen timer, for en gjeng som møtte opp, og for en sinnssyk opplevelse det var å få lov å lede, det jeg vil påstå, er en av de hardeste timene på hele Convention. Jeg var litt spent på forhånd, det kan være ganske skremmende å skulle lage en slik time, planlegge alt, stå foran der, gi alt av informasjon og klare å pushe ca 100 jenter til å virkelig gi ALT. 

Jeg hadde en rå makker med meg i Kristin, og hele team Abilica i ryggen. I tillegg var jentene som møtte opp helt utrolig herlige, spreke og virkelig klare for å gi alt og litt til. Timene var smekkfulle, og veggene dirret i salen vår når vi kjørte på som verst ( best). hehe. Ååå så gøy det var!! Kameraet mitt gikk på rundgang og her er resultatet av det som ble fanget opp. La oss ta en titt på en dag på trenings Convention: 

Etter timene ble det tid til masse sosialt, masse god mat, boller, snacks og litt acro-yoga. Jeg fikk jo prøve meg på dette i Malaga, og beste Kristine (også kjent som Teamstronger) fra Team Abilica er en råtass på dette. Vi fikk gjort to utrolig kule ting, og jeg gleder meg til mer lek me denne snuppa i fremtiden. Ellers var det så mye kjente fjes, og jeg storkoste meg. Treningsfolk er fine folk<3 Jeg fikk også hilst på en hel haug av dere lesere, og DET er kanskje noe av det aller gøyeste med slike eventer. Tusen takk til alle som kom bort, takk for gode klemmer og nye bekjentskaper. 

Nå skal jeg nyte en kaffekopp i senga, og bare ta inn alle inntrykkene fra i går. Etterpå blir det hotellfrokost, et raskt jobbmøte også er jeg på vei hjem til Kristiansand. Når jeg kommer hjem i dag skal jeg ikke gjøre noe som helst, kun på med den mykeste joggebuksa jeg finner, og krype opp i sofakroken. Det gledes!!! 

Ha en delig søndag mine venner, og har du lyst å se mer av Convention så ligger det masse filmer og sprell på både min snapchat og Instastory. Dere finner meg på marenerdvik begge steder. 

 

Smiiil, Maren 

I dag braker det løs

God morgen fra Ullevål. Jeg har vært våken siden 06, og er i grunn ganske så klar for å komme i gang med denne dagen her. Jeg har bare gledet meg til å holde timer i dag, men rundt klokken 04 i natt så kom det et par nerver snikende, og det gjorde at jeg ikke sov spesielt mye etter det. Klokken 06 stod jeg like gjerne opp, tok meg en kopp kaffe og dro ut på en liten morgentur. Tur-retur Sognsvann før kl 08 er ikke verst, jeg fikk også med meg en nydelig soloppgang. Gradestokken viste minus 10 oppe på Sognsvann. Friskt og kaldt, men utrolig godt. Jeg fikk frost på vippene, og det sier litt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det straks en digg hotell frokost med min Partner in crime Kristin, før vi turer ned til Domus Atletica, og gjør oss klare for vår første time kl 12. Jeg er som nevnt litt spent, men aller mest gleder jeg meg. Det som er deilig med akkurat dette eventet er at det er ShapeUp-jenter, og de jentene er bare gode. Det er blide, spreke, snille og gode jenter, som kun ønsker seg treningsglede og en god svettefest - og DET kan jeg levere!! Det blir litt av det samme som en treningsreise, der er det også så fint å ha timer og foredrag, fordi de som er der, har kommet fordi de genuint liker trening, de er positivt innstllt og virkelig ønsker å være der. Med andre ord en svært takknemlig, motiverende og ikke minst inspirerende gjeng å henge sammen med. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA     Bildene er fra Abilica vektvest-time på NIH Aktiv Convention i november 2017

Nå kjenner jeg faktisk at det nesten kun er glede-seg følelser igjen. Dette blir så bra, og jeg gleder meg til å dele dagens opplevelser her på bloggen i morgen. Kamera er selvfølgelig med, også lover jeg å legge ut treningsøkten med alle øvelsene, og musikken vi bruker her på bloggen. 

Nyt lørdagen<3 

 

Smiiil, Maren 

En sporty utfordring til deg og din treningskompis

TEAM WOD 

Jeg sitter på flyplassen i Kristiansand, og her er det forsinkelser over hele linja. Så og si alle avganger er forsinket, så her er det bare å kjøpe seg kaffe, finne frem smilet og smøre seg med tålmodighet. Heldigvis har jeg en jobb som lar meg jobbe uansett hvor jeg befinner meg, så nå har jeg funnet meg et rolig hjørne hvor jeg kan sitte å drikke kaffe og skrive til dere. 

I dag har jeg en utrolig gøy økt å dele med dere, og jeg håper mange av dere har lyst å teste den i løpet av helgen. Dette er en økt vi gjorde på Gymboxen forrige uke, og jeg teamet opp med en av de sprekeste jentene der og sammen fikk vi oss en helt rå treningsøkt. Økten går ut på at dere sammen skal gjennomføre alle repetisjonene som er satt opp, på raskest mulig tid. Hvordan dere fordeler det mellom dere er helt opp til dere. Kanskje er du het rå på burpees og vil ta litt flere der, men sliter maks på pushups og lar partneren din ta litt flere der. Vi delte det ganske likt, og tok halvparten hver på hver øvelse. Dere må gjøre ferdig alle repetisjonene på hver øvelse før dere kan gå videre til neste.

TEAM WOD: 

 • 10 PULLUPS
 • 20 OH WALKING LUNGES 
 • 30 SLAMBALL
 • 40 GOBLET SQUAT
 • 50 BOX JUMP
 • 60 RING ROWS
 • 70 CLEAN
 • 80 BURPEE OVER BAR
 • 90 HR PUSHUPS
 • 100 KETTLEBELL SWING ​

 Ser det gøy ut? Det var det også!! Slitsomt, men utrolig gøy. Her har dere bilde av hver øvelse: 

Noter ned tiden dere får, og prøv igjen om noen uker Kanskje klarer dere å slå deres egen tid. Ingenting er mer motiverende enn det.  

Da gjenstår det bare å si god trening, og riktig god helg. Som alltid - tagg meg veldig gjerne hvis dere kjører økten, enten tagg marenerdvik på Instagram eller send meg en snap på marenerdvik. Det er så gøy å følge med og bli inspirert av dere<3 

 

Smiiil, Maren 

Blir du med meg på trening?

God morgen hjerter. Jeg håper alle hadde en fin valentines day i går. Jeg kom hjem til Kristiansand ganske sent, og uten bagasjen min. Så dagens mål er å få den, og rekke å vaske alle klærne før jeg drar igjen i morgen tidlig. I dag skal jeg få kommet meg på trening, og kjøre en solid økt. Jeg har ikke fått trent skikkeligi Malaga på grunn av en svært tett timeplan, så i dag skal det bli godt å få inn en skikkelig økt. Jeg fikk faktisk inn én god økt i Spania, og den filmet jeg - noe jeg aldri gjør. Så den gleder jeg meg til å jobbe litt med og dele med dere. Den ble filmet med iphone, så jeg tror kvaliteten gjør seg best på instagram. Dere finner meg på Marenerdvik. 

Over til dagens økt, dette er min plan i dag: 

I løpet av 1 minutt skal du gjøre: 

 • 2 pullups
 • 4 Burpees

Resten av minuttet hviler du. Når et nytt minutt starter kjører du på igjen med to pullups og 4 burpees, hvil den resterende tiden. Slik holder du på i 10 minutter.

1. Pullups (gjerne med strikk) 

2. Burpees

Dette er en tung økt, og resultatet blir 20 pullups, og 40 burpees. Du kan gjerne gjøre pullups med strikk, eller bytte den ut med grisetung nedtrekk, eller opptrekk med kroppsvekt (du ligger under en stang og trekker deg opp) eller roing i ringer. 

Min plan er å kjøre denne økten først, også gjøre 40 minutter cardio etterpå (går i motbakke). Det betyr ca 1 time på trening med effektiv god trening. Jeg får da både styrke, og utholdenhet.

Noen som har lyst å bli med på denne økten i dag? Tagg meg gjerne i storyene deres på Instagram, bilde på Instagram, eller send meg en snap om du gjør økten (eller en annen økt inspirert av meg). Det er så gøy og ikke minst inspirerende med oppdateringer fra dere<3 marenerdvik både på snap og Instagram. 

 

Smiiil, Maren 

Bildedryss fra Malaga

Sponset reise med Triumph

Hei fra ett eller annet sted mellom Malaga og Oslo. Jeg sitter på flyet om momser sharonfrukt, redigerer bilder og jobber md bloggen. Sesongen for sharon er over hjemme, men i Malaga hadde de gigantiske sharon, eller kaki som de kalte dem, overalt. Mmmm. Jeg er som dere skjønner på vei hjem, og jeg sitter her å prøver å ta inn alle inntrykkene. Jeg har opplevd så enormt mye, lært så mye og fått minner for livet. Nye venninner, nye kontakter og masse masse ny inspirasjon. Dette har vært en opplevelse fra start til slutt. Jeg har masse herlige bilder fra disse dagene med Triumph i Malaga, så la oss kjøre et lite bildedryss:

Se disse skjønne jentene. Dette er Karolin fra Hamburg, og Marie Louise fra København. To av jentene jeg var aller mest sammen med, og som dere uten tvil kommer til å se mer av her på bloggen fremover. Marie Louise og jeg skal allerede på ny tur sammen i mars, så det blir veldig spennende. En veldig anneledes destinasjon og på et helt annerledes opplegg enn Malaga og Triumph. Stay tuned ;) 

Nå skal jeg sitte på Gardermoen i drøye to timer, før det er tid for siste etappe hjem til Kristiansand. Tenk å komme hjem på selveste Valentines day, det kunne jo ikke passet bedre. Kvelden blir i sofakroken, med mine rundt meg, noe godt i skålene og en god film på tv. Jeg skal nyte kvelden maks, for i morgen venter en hektisk dag med flere møter og siste forberedelser før jeg pakker kofferten igjen og drar til Oslo for å jobbe der i helgen. Jeg skal holde timer på ShapeUp Convention, sammen med Kristin Birkelund og Abilica. Det blir en svettfest uten like, og jeg gleder meg til å ta dere med på festen!

 

Smiiil, Maren

 

Når jenter heier på jenter

Reklame / i samarbeid med Triumph

Fineste dere, jeg håper dere følger med på snap og Instagram for da tror jeg alle kan forstå hvorfor bloggen ikke ble oppdatert i går. Jeg gikk ut av hotellrommet 06.45 og kom tilbake 00.45. En helt ekstremt lang dag med filming og fotoshoots, og jeg vet faktisk ikke hvor jeg skal starte for å klare å dele denne opplevelsen med dere. Det er fremdeles litt informasjon jeg ikke kan si, men det jeg kan si er at jeg er i Malaga sammen med fantastiske Triumph for å gjøre noe helt vilt kult sammen med dem. Dette er stort, og uten tvil det største jeg har vært med på av alle shoots, prosjekter og samarbeid jeg noensinne har gjort. Jeg er her med over 20 andre jenter fra Italia, Spania, UK, Polen, USA, Tyskland, Danmark, Portugal, Sverige, Hellas, Frankrike også meg alene fra Norge. Dette er så spennende, og hvor enn klisje det høres ut så knyter det seg litt i halsen når jeg skal skrive om de andre jentene, for hjelpes så fine de er. 

Fine utseendemessig, men enda finere på innsiden. Jeg var livredd før jeg kom ned hit, og det hjalp ikke akkurat på stressnivået at jeg såvidt misset transporten til hotellet fordi bagasjen min ikke kom. (vi fant den etterhvert, så det ordnet seg) og ankom det villeste hotellet jeg har sett noen sinne. Her snakker vi 5 stjerners og hvit marmor overalt. Det hele ble nesten litt overveldende og jeg tenkte hva i himmelens navn gjør jeg her. Dette er for stort for meg, og de andre er sikkert superstore influencere som gjør dette hele tiden. Vel - sånn var det ikke. 

Jeg ankom middagen og møtte de skjønneste jentene. Spesielt en jente fra Tyskland har blitt mitt hjertevenn etter kun få timer sammen. Absolutt alle er så åpne, imøtekommende, ekte og gode. Vi ler, klemmer, heier på hverandre og backer hverandre opp. Vi har som dere skjønner ekstremt lange dager, men med dette teamet her så gjør det ingenting. Man kan sette seg ned sammen med hvem som helst, snakke med hvem som helst og absolutt alle er så hyggelige. Jeg er helt overveldet. Tenk at du kan sette sammen 20 jenter, fra så mange ulike land, som ikke har det samme språket som morsmål, gi dem en stor oppgave også bare skapes det magi. Nei fy søren, nå blir jeg rørt igjen. Så utrolig teit, men det er faktisk unik å se så mange jenter backe hverandre opp, støtte hverandre, og heie på hverandre. Det er også kult å se jentene ta bilder av hverandre, og dele ut på sosiale medier, uavhengig om man har over en million følgere ( som noen av jentene faktisk har) eller 200 følgere. Det betyr ingenting, ingen tenker sånn. 

Nå skal jeg ikke skravle meg helt bort her, men poenget mitt er at jenter som heier på jenter er et råeste jeg vet. Girlpower hele veien. Jeg har fått nye venninner fra så mange land, og det kan bli ganske så mange artige reiser fremover hvis man skal dra på besøk til dem alle sammen. La meg bare oppsummere med at dette er stort, litt overveldende, hektisk, fantastisk, inspirerende, motiverende, sterkt og hardt på en gang. Jeg STORKOSER meg, og føler meg uendelig heldig som får lov å være en del av dette. Lille Maren fra Kristiansand, midt i dette fantastiske kaoset, jeg er så takknemlig, og tar ikke et eneste minutt forgitt. 

Nå skal jeg løpe ned og gjøre meg klar for dage 2. I dag vil dere se acroyoga, meditasjon, battleropes, outdoor gym og så mye kult. Så følg med på Snapchat marenerdvik, og Instagram marenerdvik. Det oppdateres hyppig <3

 

Smiiiiil, Maren 

Det kunne ødelagt hele reisen

Sponsede klær 

God morgen fra Schiphol. Her sitter jeg med en ferskpresset appelsin juice, nistepakke og en gigantisk kaffekopp. Jeg er litt trøtt, men i forhold til hvor trøtt jeg hadde trodd jeg skulle være, med en vekkerklokke som ringte kl 04, så er jeg faktisk positivt overrasket. Jeg kom meg opp, fikk pakket det siste og kommet meg avgårde til flyplassen. Det i seg selv var en liten utfordring, det er nemlig en herlig liten snø-slaps-storm på sørlandet, og kjøreforholdene var mildt sagt utfordrende. Heldigvis at jeg fløy så tidlig som jeg gjorde, for hvis det været der fortsetter så blir det garantert flykaos etterhvert. Vi brukte lang tid på å komme oss avgårde, med brøytebiler overalt, defrosting og alt som hører med når man flyr på vinteren i Norge. 

Jeg gleder meg til dette, men det stikker alltid litt i magen å skulle være borte fra de hjemme. Leo hjalp meg med pakkingen i går da, og jeg må smile når jeg ser på disse bildene. Lille godklumpen min<3 

Vel inne på flyet og opp i luften, finner jeg frem macen og skal bruke flytiden på forberedelse til vi starter i morgen, og redigere litt bilder til dette blogginnlegget. Hva skjer så, joda, fullstendig låst mac. Dette er en bloggtur, hvor jeg skal oppdatere masse spennende, ta masse bilder, jobbe med foto, pugge en hel haug av skript og forberede masse masse treningsgreier - ALT krever at macen funker, også skjer dette. 

Jeg bruke hele flyturen på å stresse med å få liv i tastaturet. Jeg forsøkte å reboote (ja det er visst et ord) maskinen, uten hell. Jeg var helt på gråten da jeg ankom Schiphol. På forsøk nummer 80 klarte å trykke ned de rette tastene, i den rette rekkefølgen og i rett tid. Vips var macen åpen igjen, og jeg sitter her så lettet at det finnes ikke ord. Tenk å være så nervøs for det jeg skal prestere, også er det en ødelagt mac som velter lasset. Nei puh, det orker jeg ikke tenke mer på. Det ordnet seg jo <3

Så nå sitte jeg her da, og momser på matpakken min. Jeg lagde nemlig med meg en stor porsjon med proteinrundstykker (oppskrift HER), bare sånn i tilfelle jeg ikke fant noe ordentlig frokost med en gang. Det er lett å finne sunn, god mat på en stor flyplass, men da helst lunsj og middagsmat. Frokost er det liksom baguetter, boller og den slags. Min mage funker dårlig på slik mat, så da er disse rundstykkene perfekte. Med både havregryn, egg og cottage cheese i oppskriften er de proppet med proteiner, gode karbohydrater og sunt fett fra eggeplommen. Sunt fett får jeg også fra en liten pose med mandler jeg har med meg som snacks. 

Nå skal jeg momse i meg resten av maten, jobbe litt, også blir det ut på jakt etter litt utenlandske magasiner, en god krem og litt snacks til den siste flyturen. Neste oppdatering blir fra Malaga, og starten på 4 utrolig spennende dager. Følg gjerne med på snap: marenerdvik, og Instagram: marenerdvik, der oppdateres det hyppig. 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Golden Milk

God morgen hjerter. I dag er jeg veldig tidlig oppe, men jeg klarte ikke sove lenger, og etter en time våken, fant jeg ut at det var like greit å bare stå opp. Det smarteste hadde nok kanskje vært å sove ut, i og med at jeg skal opp kl 04 i morgen, og fly kl 06. Nå er jeg altså oppe, og da tenker jeg å bruke tiden til å oppdatere dere med en deilig liten godsak. 

I dag har jeg lyst å dele Golden Milk med dere. Jeg smakte dette første gang på Raw Oslo, men fant ut at det er jo så enkelt å lage selv. Jeg har laget det flere ganger, og det blir like godt hver gang. 

Du trenger: 

 • Mandelmelk 
 • 1 ts gurkemeie  
 • Et godt dryss kanel 
 • Et lite dryss malt pepper 
 • 1/4 ts ingefær
 • 1/2 ts honning 

Slik gjør du: 

Ha melken i en gryte og tilsette alle ingrediensene, bortsett fra honningen. Rør om og la melken varmes, men ikke kokes. Rør om kontinuerlig, så melken ikke setter seg i bunnen. Hell over i en kopp, eller et fint glass, tilsett teskjeen med honning, og nyt <3 

Du kan selvfølgelig bruke vanlig melk, kokosmelk, havremelk, soyamelk eller hva enn slags melk du måtte ønske. Jeg hadde mandelmelk stående, og derfor ble det den. Hvis du er litt ekstra tøff, eller liker det litt sterkere så bytter du pepper med cayennepepper. Jeg hadde et minimalt lite dryss av malt pepper, da jeg ikke er så glad i den sterke smaken i Golden Milk, men vil ha den søt og god. Noen synes melken blir søt nok når man bruker en søt melk, og da kan honningen sløyfes. 

Gurkemeie er kjent for å inflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Kanel og cayennepepper skal være positivt for forbrenningen. Golden milk er altså rene helsedrikken, og i tillegg til å smake nydelig, er den et boost for immunforsvaret. 

Nå skal jeg sette i gang med de siste forberedelsene før jeg reiser grytidlig i morgen. Jeg må ut å handle et par ting, vaske flere maskiner med klær, pakke ferdig og lese gjennom all informasjonen en siste gang. Jeg har mottatt over 60 sider skript til dette opplegget, så det er litt å sette seg inn i. Jeg gleder meg til å ta dere med på dette, jeg håper og tror det blir en spennende opplevelse. 

Nyt lørdagen<3 

Smiiil, Maren 

 

Den sunneste snacksen som finnes

Før jeg skriver noe som helst må jeg få lov å sende ut verdens største klem til hver og en av dere. Tusen tusen takk for alle de nydelige, omsorgsfulle og varme kommentarene dere la igjen i går, jeg blir helt varm i hjertet. Den store stygge, vonde klumpen jeg hadde i magen er borte, og erstattet av all den kjærligheten dere gav meg i går. Tusen tusen takk <3 

I dag har jeg en helt magisk skål å dele med dere. Dette er tidenes tips for deg som ønsker et sunt og fristende snack-tips. Sunnere enn dette blir det ikke, og det aller viktigste - det smaker helt himmelsk. Her har jeg bare funnet frem alt jeg hadde av grønnsaker, kuttet det opp og dandert det i en skål. Dippen er mager kesam, blandet med Holliday dipmix. 

I flaskene er det rett og slett Biola Frukt og grønt, og grunnen til den sterke fargen er rødbetter. Jeg drikker biola fordi jeg synes det er godt, det inneholder probiotika også elsker jeg fargen. Det er også grunnen til at jeg drikker ganske mye Kombutcha, som flere har lagt merke til. Verken biola eller Kombutcha er noe reklame eller annonse, kun et tips om to produkter som jeg liker. 

Vanligvis når jeg lager dette så er det kun agurk og gulrøtter, men denne gangen hadde jeg lyst å prøve å utvide litt mer. Det finnes jo så mange gode alternativer, slik som brokkoli, blomkål, kålrot, selleri, rødbetter og squash for å nevne noen. Grønnsaker blir så mye bedre når det blir kuttet opp og servert med dipp. 

Nå skal jeg legge bort macen litt, og ta et skikkelig tak her hjemme i leiligheten. Jeg skal reise veldig mye de neste to ukene, og da føles det så godt å vite at det er både ryddig og rent her hjemme. I tillegg er det ingenting som er så godt som å gå inn i helgen med et ryddig hjem. I kveld blir det fredagstaco og bena på bordet, total avslapping og filmkos i sofaen. Akkurat slik jeg liker fredagen best. 

Har dere noen hyggelige planer for fredagen? 

 

Smiiil, Maren 

Den kommentaren knakk meg helt

I dag tok det litt tid før jeg fikk oppdatert bloggen, rett og slett fordi jeg måtte summe meg litt, og roe meg ned så jeg ikke skrev noe jeg kom til å angre på. Jeg fikk en kommentar på bloggen i dag som overhode ikke var noe hyggelig. Kommentaren handlet om utseende og kropp. Min kropp....

Om 3 dager reiser jeg til Malaga på en diger shoot med et stort internationalt merke. Det er kun meg fra Norge, og jeg er helt mutters alene i en flokk av ekstremt veltrente og flotte jenter, fra hele Europa. Jeg har aldri noensinne følt meg mer usikker på meg selv, og når jeg da i tillegg fikk denne kommentaren så knakk jeg bare helt. Jeg ønsker å fremstå sterk, trygg og selvsikker på bloggen, men akkurat nå er det så langt fra sannheten at det bare hadde blitt teit å prøve. Jeg vil alltid være ekte og ærlig med dere, og da føltes det som det eneste rette å dele med dere at akkurat nå føler jeg meg nervøs, redd, usikker, og langt fra god nok. 

Det irriterer meg at jeg klarer å dra meg selv så langt ned, og snakke meg selv ned på den måten. Jeg hater at jeg sammenligner meg med de andre jentene som skal på shooten, og det plager meg skikkelig at jeg blir så fryktelig usikker på meg selv. 

Når jeg da står midt i mitt eget kaos, full av nerver og nedlatende tanker om meg selv, så dukker det altså opp en kommentar som bekrefter alt jeg selv tenker akkurat nå - og det gjorde mer vondt enn jeg kan sette ord på. 

Kanskje hadde jeg taklet dette bedre på et annet tidspunkt, men akkurat nå stakk det bare så voldsomt. Det er overhode ikke første gang jeg har fått stygge kommentarer på egen kropp og utseende, men da har jeg stått sterkere i meg selv, og taklet det så mye bedre. 

Så unnskyld at bloggen ble oppdatert sent i dag. Det er rett og slett bare en av de dagene hvor jeg trengte en liten timeout. Jeg kunne selvfølgelig faket et smil og oppdatert bloggen med noe overfladisk sprell, men jeg føler dere som lesere fortjener ekte oppdateringer. Gode og onde dager, opp og nedturer. Livet skjer, og alle dager er ikke like sprudlende.

I dag er jeg litt nede i en bølgedal, men jeg planlegger å finne et surfebrett her nede, og surfe opp på topp igjen. Forhåpentligvis i god tid før avreise søndag morgen.... 

 

Dropp tredemølla som oppvarming

Er du en av dem som tar 10 minutter på tredemølla som oppvarming før styrketrening? Ingenting galt med det, men jeg tør påstå at mange vil kunne få bedre effekt av å teste ut dynamisk stretching istede. Jeg har en sekvens jeg vanligvis kjører som jeg synes er veldig god. Det er en variant av Worlds Greatest Strech for dere som har hørt om den. Det er en kombinasjon av flere øvelser i en serie, som tøyer, varmer opp, åpner og forbereder kropp, ledd og muskler på aktivitet. I tillegg gjør jeg noen flere øvelser som jeg skal dele med dere: 

Første sekvens:

 • Starter med å tøye hofteleddsbøyer
 • Går så over til å forsøke å la albuen ned mot gulvet
 • Videre derfra strekker jeg den ene armen opp, og lar blikket følge armen
 • Ned igjen med albue mot gulv, x 4. 
 • Deretter retter jeg opp overkroppen, og strekker armene over hodet. 
 • Reiser meg helt opp, strekker meg mot taket, og bytter siden
 • Samme på andre siden. Først tøyer hofteleddsbøyer, deretter albue ned mot gulv
 • Videre strekkes én arm mot taket, blikket følger armen x 4 
 • Begge hender i været, og avslutter med å reise meg rolig opp og strekker meg mot baket. 

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Andre sekvens er slik: 

 • Bruker en pinne for å løse opp i skuldre og brystrygg. 
 • 10 x fra fremside til bakside, med bredt grep. Jobber meg smalere og smalere etterhvert. 
 • 10x "verden rundt", hvor jeg lar pinnen gå på skrå rundt. 

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset

Siste sekvens: 

 • Squat to stand x 10  
 • Scapular pushups x 10 (disse har jeg dessverre ikke bilde av, med et kjapt googlesøk så har dere dem)

Etter dette føler meg kroppen er god og varm, myk, bevegelig og klar for en god styrkeøkt. Det er helt komisk å se hvor mye dypere jeg kommer i knebøyen etter denne typen oppvarming VS en runde på mølla. Eller hvor mye bedre posisjon ryggen har i markløften, eller hvor mye lenger bak og i linje med ørene, skuldrene mine er i en militær/skulderpress. Dynamisk stretching for the win!! 

Alle gjør dette på sin egen måte, og dette er bare min variant og kombinasjon av øvelser. Man kan gjøre flere andre varianter, og flere andre øvelser. Søk gjrne litt rundt på Youtube og nettet generelt om stretching som oppvarming. Det er gull verd. 

Hvordan varmer du opp før styrke? Har du testet noen av disse øvelsene før? 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Grønn super-smoothie

Jeg viste et lite glimt av denne grønne herligheten på Snapchat, og flere har etterspurt oppskriften. Den skal dere selvfølgelig få. Når jeg lagde denne hadde jeg, som dere kanskje ser, litt ekstra god tid. Vanligvis så slenges denne smoothien i en flaske, og drikkes på farta. Den er supergod da også, men har du tid så lag den i en skål, med masse digg topping. 

Du trenger: 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Når det gjelder topping så er det bare å kjøre på med alt du liker, og gjerne litt nye spennene ting. Jeg har blitt gå glad i pasjonsfrukt i det siste, og synes det var en artig ting å bruke. Ellers er alt av frisk frukt nydelig, kakaonibs, gojibær, havregryn, rosiner, bær, kokosmasse, bipollen, raw sjokoladekuler, dadler, usaltede nøtter. Ja lisen er uendelig, her er det bare å være kreativ og lage din favorittskål. Jeg har også litt ekstra frukt og sunn snacks ved siden av, slik at smoothie-bowlen blir et fullverdig måltid, som virkelig metter. 

Jeg håper denne grønne herligheten gav inspirasjon til å leke seg litt med smoothien, smake på masse gode smaker og samtidig få i seg en haug av vitaminer, mineraler og viktige næringsstoffer. For den som ønsker et økt proteininnhold så kan man fint tilsette litt proteinpulver. I denne smoothien får man allerede  seg proteiner fra kesam, men for dem som ønsker litt ekstra er vaniljeprotein supert å tilsette. 

Her starter tirsdagen veldig rolig etter en styrete natt med sterke magesmerter og mye våkentid. Det er ingen hemmelighet at jeg har mye problemer med magen min, og nå er det kun få dager til jeg reiser avgårde på noe som stresser meg veldig, og da er det typisk at det slår ut som verst. Så i dag tar jeg en litt rolig morgen, og koser meg på sofaen med verdens fineste lille valpegutt sovende oppå meg. Ha en finfin tirsdag mine venner.

 

Smiiiil, Maren 

 

Do things that feeds your soul

"Do things that feed your soul, and you will be happy". 

Dette sitatet er et av mange som står skrevet på vinduet på et av mine nye favorittsteder. Jeg leste det første gang jeg var der, uten å tenke så mye mer over det, men i går ble jeg sittende like ved den skriften, og det fikk meg til å ta den litt mer inn og tenke på den. Gjør ting som nærer sjelden din, og du vil bli lykkelig. Så utrolig fint. Jeg har blitt flinkere de siste månedene til å gjøre ting fordi jeg selv vil, og fordi jeg føler det er bra for meg. Har jeg lyst å sitte hjemme å jobbe med bloggen og skrive gode tekster, kose meg med bilder og jobbe med min lidenskap, så er det ok. Man MÅ ikke bli med ut på byen hvis man ikke vil, og det er helt ok å gjør det du selv har mest lyst til. 

Det er selvfølgelig en balansegang, for man kan jo ikke bli helt enstøinig heller, og det tror jeg ikke er sunt. men det å ta seg tid til seg selv, og bare gjøre ting man føler man får noe igjen for, og som gir noe - det tror jeg er ekstremt viktig. Slik som i går tilbragte jeg søndagen på en koselig cafe, med bloggen, kamera og jobb - rett og slett fordi det gir meg så mye, og fordi jeg koser meg med det. 

Tidligere i uken droppet jeg den planlagte treningsøkten, og krøp opp i sofaen til en god venninne med en stor kopp med te og mørk sjokolade. Trening hadde nok vært bra for kroppen, men for sjelen min var venninnetid og sjokolade bedre. Do what feeds your soul <3 Noen ganger er det alene tid, andre ganger er det sosial hygge. Noen ganger er det fysisk aktivitet, andre ganger er det å sove lenge, senke skuldrene og bare nyte å gjøre ingenting. Hva du trenger kan variere fra dag til dag, time for time. Det er bare viktig at du kjenner etter, og gjør det du selv kjenner er rett for deg. Hva som gjør deg godt, og hva du trenger akkurat nå. 

Jeg har en god venninne som pleier å bruke to hashtagger på ting hun legger ut på sosiale medier. Den ene er #goodforme og den andre er #doitforyou. Jeg har ikke tenkt så mye over dem før, men her om dagen bet jeg meg merke i at hun alltid bruker dem, og derfor spurte jeg henne om det var helt bevisst, eller bare noe hun slang på. Hun var kjapp med å svare et det gjør hun helt bevisst, for å minne seg selv, og alle følgerne sine på å gjøre gode ting for seg selv, og ta valg som er gode for dem. Jeg likte det så godt<3 

Ta med deg dette inn i mandagen, og sørg for at du får en god start på uken. Gjør små ting som du kjenner er bra for deg, og pass litt på deg selv<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Dette er filmen du skal se i kveld

Inneholder annonselenker

Ny kosedress på plass, godteriskåla fylt opp og vi er klare for kosekveld.Hva vi skal se i kveld er jeg faktisk litt usikker på, men hva dere skal se - det vet jeg!! Jeg så nemlig en film i går som var helt utrolig gøy. "Now you see me" heter den, og den er bare helt fantastisk underholdende, overraskende og bra. Den ligger på Netflix, og er virkelig et must. Denne filmen er perfekt når du ønsker å bare legge deg tilbake og bli skikkelig underholdt. 

La oss snakke to ord om joggedressen, den er så gooood. Jeg har hatt helt identisk tidligere, og den har jeg nå brukt så mye at det er hull både her og der. den er helt tynnslitt og det var virkelig på tide med en ny en. Det beste med denne kosedressen fra Nike er at den er myk, god og faktisk litt fin. Jeg kan fint på tur med Leo i den, eller ta en svipptur innom matbutikken. Jeg har den i størrelse M, og da er den litt løs og god, samtidig som den sitter fint. Dere finner buksen HER, og overdelen HER.  

Pssst: Jeg har fått en rabattkode til dere. ved bruk av koden: MARENE15, får dere 15% rabatt hos Junkyard. Gjelder ut februar! 

Joggebukse - Nike  // Hoodie - Nike 

Nå skal jeg lukke macen, ta en lang god dusj, ta på meg den nye kosedressen og sette i gang med kokkeleringen for kvelden. I dag blir det pizza på menyen, og desserten ser dere på bildet. At jeg klarte å ta bilder av dette, uten å tømme skåla er et lite under. Mat først, og dessert etterpå. Mmmm<3 

Som sagt vet jeg ikke helt hva vi skal se i kveld, så om du brenner inne med en helt fantastisk underholdene film eller serie, så del den veldig veldig gjerne i kommentarfeltet. NYT søndagskvelden mine fine, lad batteriene og ta mandagen med storm<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Lyst å trene det samme som meg?

Inneholder annonselenker

Okey dere, er dere klare for en ny liten fysisk utfordring? I går kjørte jeg en heftig liten sak, som jeg fant på mens jeg ruslet til trening. Den er enkel fordi det kun er to øvelser, men den er brutalt tøff å gjennomføre. Så hvis du har lyst å prøve det samme som meg, er det bare å følge med. Her kommer økten: 

Marens WOD: 

 • 2 pullups / chins 
 • 4 burpees 

Slik gjennomføres økten:

Du har 1 minutt på å gjennomføre dette, og resten av minuttet hviler du. Dette gjør du i 10 minutter, altså 10 runder med 2 pullups og 4 burpees. Det høres kanskje lett ut - men vent til du er i gang. Dette er en solid svettefest, og pulsen fyker i taket. 

Dere er med å¨gjennomføringen? Sett på stoppeklokken, og innen det første minuttet er over skal du ha kommet deg gjennom øvelsene. Si du bruker 30 sekunder på dette, da har du 30 sekunder å hvile deg på, før neste minutt starter. Slik kjører du på i 10 minutter. Spør i vei hvis noe var uklart, så skal jeg selvfølgelig svare dere. 

Jeg fikk et par spørsmål om hvilke intervaller jeg løp når jeg la ut bilde på Snapchat (@marenerdvik). Det var en kombinasjon av motbakke og sprint-intervaller.

Økten så slik ut: 

 • 20 minutter powerwalk i motbakke. 8% motbakke og 6 km/t
 • 30 sek spurt / 30 sek hvile x 10. 0% motbakke og 16-19 km/t 
 • 10 minutter powerwalk i motbakke. 8% motbakke og 6 km/t
 • Jeg bruker de siste 5 minuttene til å rappe gradvis ned, til jeg går helt flatt og helt rolig. 

Etterpå strekker jeg litt lett ut, og en solid kondisjonsøkt er i boks.

Topp - Adidas // Singlett - Adidas (salg 164kr) 

Ha en nydelig søndag alle sammen. Jeg skal jobbe litt på morgenen før jeg skal ut å nyte sola, og lunsj i sentrum. Har du noen koselige planer denne søndagen? Del veldig gjerne med meg i kommentarfeltet<3 

 

Smiiiil, Maren  

En skjult vegansk perle

Eat the rainbow 

I går oppdaget jeg en helt unik, og nydelig cafe kalt Spiregården her i Kristiansand. Her finner du nydelig mat og drikke, hvor alt er laget med kjærlighet og omtanke for både dyr og mennesker. All maten er 100% vegansk, og om du noen gang har vært skeptisk til vegansk mat så er dette stedet å bli overbevist. En ting var maten og den fantastiske både kvaliteten og smaken, men det aller fineste var folkene der. Sjeldent har jeg møtt noen så åpne, snille og imøtekommende.

Sara og jeg satt der i flere timer, spiste nydelig mat, drakk ulike gode drikker og snackset på raw kuler. En helt magisk start på helgen<3 

Har dere sett noe så delikat? Jeg får helt vann i munnen bare av bildene. Jeg er ikke veganer, men jeg synes det er fint å gjøre litt, og for min del er det å prøve å spise minimalt med kjøtt. Jeg tenker at alle kan gjøre noe, og hva medå ha én kjøttfri dag i uken? Det tenker jeg er overkommelig for de fleste, bare se hvor mye nydelig kjøttfri mat som finnes. Vi hadde fredagstaco på Spiregården i går, og da var kjøttdeigen byttet ut med raspet sprøstekt søtpotet med deilig krydder. Det smakte helt himmelsk, og uten tvil noe jeg skal teste hjemme. 

Dette er ikke noe sponset reklameinnlegg. Vi betalte for maten vår, og eneste grunnen til at jeg deler dette er for å inspirere til et mer variert, og spennende kosthold. Gjerne med mindre kjøtt, og litt flere farger på tallerkenen. Jeg ble så inspirert av dette besøket, og håper flere blir det <3 

Nyt lørdagen mine venner :)

 

Smiiiil, Maren 

 

Noen dager må du lage ditt eget solskinn

I dette innlegget tror jeg bare jeg skal la bildene snakke for seg, har dere sett en deiligere fargefest? Jeg tok litt av på kjøkkenet i går, og lagde så utrolig mye godt. Det ble både snacks, lunsjer, middager og frokoster. Jeg gleder meg til å dele alt med dere. Disse bildene er ment som en inspirasjon til gladmat, i en litt kjip tid. Det er kaldt og fremdeles litt mørkt ute - men vi går mot lysere, varmere og bedre tider. Enn så lenge får vi skape vårt eget solskinn og fargefest innendørs. 

Jeg har lyst å starte med å dele den røde smoothien med dere, også skal dere få oppskriften på den grønne og Golden Milk også veldig snart. 

Til 1 porsjon: 

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og bipollen granulat. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Nå skal jeg løpe avgårde og møte en god venninne. Vi skal spise lunsj på et nytt spennende sted som jeg ikke har vært før. vegansk og sunn mat står på menyen, og jeg har selvfølgelig kamera med. 

God fredag mine fine. Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

Sunne kanelbolle-muffins

MUFFINS MED SMAK AV KANELBOLLE & BANAN

Hva er vel bedre enn å starte en ny måned med en herlig oppskrift på muffins? Disse muffinsene her har jeg gledet meg så til å dele med dere. De ble til ved en ren tilfeldighet, og jubelen stod i taket når jeg fikk smake på dem. Fy søren så gode. At de i tillegg er fulle av proteiner, og uten sukker trekker jo ikke akkurat ned. Jeg elsker kosemat, og kan faktisk ikke klare å holde meg kun til helgene. Så da må jeg trikse og mikse litt da, og trylle frem slike godsaker som dette. 

Oppskrift muffins: 

 • 30g havregryn
 • 30g havremel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ss sukrin 
 • 20g proteinpulver med smak av kanelbolle
 • 1 ss kesam 
 • 1 godt moden banan
 • Spe på med vann til jevn fin røre

Topping:

 • Kesam 
 • Coockies & cream proteinpulver 
 • 70% sjokolade
 • Valnøtter

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til en jevn røre. Spe på med vann til røren blir jevn og fin. Skjær bananen i skiver, og bland inn i røren. Fordel i muffinsformer, og stek midt i ovnen på 180 grader  i ca 15 minutter. Dette vil variere fra ovn til ovn, så følg litt med. Toppingen lagde jeg ved å blande kesam, coockies & cream proteinpulver, og litt helt finhakket 70% sjokolade, og valnøtter. Som pynt toppet jeg med en valnøtt på hver muffins. 

Disse smakte helt magisk, og det beste var at konsistensen ble så luftig og saftig. Jeg hadde ikke egg i denne oppskriften, men det funket helt fint uten. Nå er det jo litt synd at det er brukt to proteinpulver med litt spesielle smaker i oppskriften. Grunnen til dette var at jeg har hatt begge stående, uten å få brukt dem. Så dette var en måte å prøve å få brukt opp litt i skapene her hjemme. Jeg bruker ikke proteinpulver på annen måte enn i baking og i grøten. Du kan helt fint bruke det proteinpulveret du har hjemme, da blir det jo bare vaniljemuffins, eller sjokolademuffins for eksempel. Husk at kanelbolle-smak er jo egentlig en søt smak, sammen med kanel og kardemomme, så du kan jo absolutt prøve deg frem med disse krydderne også. Se muligheter, og ikke begrensinger. Prøv deg frem, og lek deg litt på kjøkkenet. Plutselig ender du opp med en nydelig oppskrift. 

Coockies & cream er Quest Nutrition, og jeg kjøpte det på Iherb. Kanelbolle er fra et merke som heter SISU. Det finnes mange produsenter som har kanelbolle-smak på proteinpulveret, men ikke alle egner seg like godt å bake med. Ingen av disse er sponset, men det må være lov å tipse om gode produkter, uten at det skal være et reklameinnlegg tenker jeg. 

Ha en nydelig torsdag mine venner <3 

 

Smiiil, Maren