hits

mars 2013

Hjemme igjen

Vips så var en uke på fjellet over, og jeg er tilbake i Kristiansand. Det er godt å komme hjem, men samtidig litt vemodig at påsken gikk så alt for fort og i morgen er det tilbake til Oslo. Det er godt med ferie, late dager med god mat og drikke, sove lenge, lese bøker, momse påskemarsipan og kose seg på afterki. Men nå kjenner jeg at det skal bli hinsides godt med Oslolivet igjen. Rutiner, jobb, trening, og sunn mat - Ja takk! Noen som kjenner seg igjen i den følelsen? Jeg har også en plan om å legge igjen denne kjipe forkjølelsen i kristiansand før jeg drar videre.


Sniker inn et lite bilde av tidenes påskeegg!

Jeg skal være i kristiansand til i morgen ettermiddag før jeg flyr hjem igjen til Oslo. Alt står litt på hode her nå med både utpakking, og pakking igjen, vaske klær og alt som hører med etter en ferie. Jeg kommer sterkere tilbake når jeg er på plass igjen i Oslo med ny treningslyst, tips på både trening og kosthold, motivasjon, inspirasjon og masse herlige energi til dere.

Inntil da - kos dere og nyt de siste påskedagene!

  

Smiiiiil Maren

Feberfri og lykkelig

Endelig har feberen sluppet taket og jeg er tilbake i skiløypa. En drøy time suste jeg rundt i lysløypa her på Hovden. Det føles fantastisk å bevege kroppen igjen etter tre døgn uten fysisk aktivitet! Jeg er ikke skapt for å sitte så mye i ro, og det har virkelig vært en utfordring. Nå er jeg feberfri og kan nyte sola og de herlige løypene sammen med de andre. Jiihuu!

Det ble som sagt kun 1 time tur, jeg tenker at det er smart å ikke presse kroppen for hardt for tidlig. Resten av denne deilige dagen skal brukes til kun koselige ting. Det er jo påskeaften - obligatorisk kosedag! Jeg har ansvaret for påskeeggene i år og jeg har brukt mye tid på å tenke ut hva alle skal få i egget sitt slik at det blir helt perfekt for hver og en. Jeg har stilt spørsmål og drevet godis-favoritt-spionasje hele uken og nå tror jeg at jeg har funnet alles favoritter. Hihi. Det er gøy å være påskehare;)

Nå er rundstykker i ovnen og vi skal kose oss med en deilig lunsj straks. Etterpå blir det afterski og vaffelkos i solsteken. Dette påskelivet altså, jeg liker det;)

Jeg ønsker dere en fantastisk påskeaften:)

Smiiiil Maren

Påskekosen fortsetter

Alle som følger meg på Instagram (brukernavn: Merdvik) vet at jeg er syk på påskeferie! Jeg har fått klaget godt, og jeg tror nok at både dere blogglesere, instagramfølgere og min kjære skjønne familie er greit lei av å høre om febertokter, hostekuler og søvnløse netter. Så nå har jeg satt foten ned, greit jeg er sjuk, og nå får det være slutt på klagingen.I går ettermiddag kom verdens beste storebror og svigerinne til fjells. Vi koste oss med afterski på verandaen med magasiner, bøker, snacks, varm drikke og selvfølgelig masse deilig sol. Jeg fikk også være med på hyggen, vi flyttet rett og slett bare hele "sykesenga" ut på verandaen. Så der lå jeg som en prinsesse, tullet inn i ull fra topp til tå, med saueskinn under meg, og dyna over meg. Fantastisk! Med fifty shades i fanget, en stor kopp kaffe latte i hånden, solen i ansiktet og familien rundt meg var gårsdagen nærmest komplett, selv med litt redusert form. Kvelden gikk med til Taco, påskekrim, litt spill og hygge.
Etter en natt med få timer søvn og en rimelig redusert form valgte jeg å bli hjemme i dag når de andre dro ut på tur. Det å la hele familien dra på skitur uten meg strider mot absolutt alt jeg er vant til!! Det føltes helt feil å sitte i sofaen å se på at de moret seg med smøring av ski og pakke sekken for tur. Verre ble det når de dro og jeg satt igjen her, i en helt tom og helt stille hytte. Jeg forsøkte å lese litt, lagde meg en liten snacks-skål, og forsøkte alt jeg kunne å kose meg, men det funket ikke. Så da tok jeg rett og slett på meg skiklær og dro ut på min egen lille tur. Det ble en mini-skitur, og jeg kom ikke spesielt langt, men jeg fikk likevel oppnådd det jeg ville med turen. Jeg fikk frisk luft, beveget kroppen bitte litt og fikk fine roser i kinnene. Nå er jeg tilbake på hytta, og koser meg med blogg, litt frukt og påskequiz radio.

Jeg koser meg veldig på fjellet, og det blir tatt mye bilder. Både fra skiturer, koselige måltider og andre ting. Jeg har kun to små dager igjen på fjellet, så dere får holde ut med påskespam fra meg en liten stund til. Her kommer et lite bildedryss:
Nyt påsken videre fine dere, og tuse takk for alle god-bedring-hilsner fra dere. Dere er gode som gull!!

 

Smiiiiil Maren

God morgen

Min fine plan om at totalt hvile i går skulle gjøre mest frisk som en fisk i dag fungerte ikke, og jeg våknet opp verre i dag. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere i hele verden enn å være syk på påskefjellet, og dette var absolutt ikke en del av planen min. *sukk* Kvelden min i går gikk med til å se tre filmer etter hverandre, mens de andre var ute på afterski. Sofaen er min nye bestevenn og her blir meg. Fy søren så kjipt! Ja det var dagens klaging fra denne frøkna, kroppen trenger tid, ro og hvile så da er det bare å slutte å klage og begynne å ta vare på kroppen. Etter mange gode tips fra dere sitter jeg nå å drikker ingefær te med sirtron. Dette skal jeg virkelig lage meg flere ganger, forkjølet eller ikke. Så frisk, godt og enkelt.Du trenger:

 • Fersk ingefær
 • Sitron
 • Kokende vann

 

Rasp ingefær og legg dem i bunnen av en stor kopp, kutt sitron i biter og fjern skallet, tilsett sitronbitene i koppen og hell kokende vann over. Vips - en næringsrik og frisk te! I dag kommer min herlige storebror og svigerinne opp til fjells, samt flere av mine venninner inntar Hovden, med andre ord er det bare å pøse på med super-te for jeg kan jo ikke ligge inne da! Når jeg nå først ligger her så tenkte jeg at jeg kunne planlegge litt nye konkurranser og spennende saker for bloggen. På den måten kan jeg snu det at jeg må ligge her å surmule, til noe positivt for dere. Hehe. Aldri så galt at det ikke er godt for noen sies det, og jammen kan ikke det stemme i dette tilfellet. Følg med fremover;)

Hvordan er påsken deres så langt kjære dere? Hva driver dere med?

 

Smiiiil Maren

Forkjølet og nyheter hos Proteinfabrikken

Solen stråler fra skyfri himmel her på Hovden i dag også, og jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne poste noen fantastiske bilder av en friskus på ski, men den gang ei! Etter gårsdagens aktivitetsnivå slo forkjølelsen ut for fullt og jeg blir pent nødt til å gi kroppen totoalt fri i dag! Ikke så mye som et stavtak på denne jenta.

Vi har ikke internett på hytta, noe som i grunn er utrolig deilig, men også litt kjedelig på dager som denne. Så nå har jeg pakket på meg varme klær, og prøvd å gjøre meg så presentabel som mulig med den formen jeg er i, og tuslet opp på den lokale cafeen. Så her sitter jeg nå, med en iskald cola, en stor kopp kakap og best av alt - full internett tilgang. Jeg har en tendens til å oppsøke sporty nettsider når jeg ikke kan være sporty selv. *ler* Nå tittet jeg akkurat innom Proteinfabrikken.no, og vet dere hva jeg fant? Den kuleste toppen fra Better Bodies! Jeg har sett flere jenter poste bilder iført denne toppen i det siste, og jeg synes den er så utrolig kul! Jeg er svak for treningstopper med spesiell / smal rygg, og det sier jo seg selv at denne ble en umiddelbar favoritt. Nå som jeg sitter her å synes synd på meg selv, så fant jeg ut at jeg fortjener en liten fornyelse i treningsgarderoben. Nå er bare problemet - hvilken farge? - klikk på bildene for å komme til produktet.

 Jeg falt umiddelbart for den svarte med orange rygg, men samtiig tenker jeg at det er jo veldig praktisk med den i helt svart. Så er det jo snart vår, og da er det lekkert med litt lysere farger, og kombinasjonen hvitt og aqua/turkis er jo så fiiiiiin. Hva synes dere? Svart/orange, Svart eller Hvit/aqua ?

 Når jeg først er i gang med nettshopping er jeg redd dette kan bli en kostbar forkjølelse. Hehe. Jeg er utrolig lei meg for at jeg har blitt syk, og har lyst å bli frisk så fort som overhode mulig. Alle smarte blir-frisk-i-en-fei tips mottas med stor takk!

Jeg håper dere er friske og nyter påsken til det fulle kjære lesere - det unner jeg dere virkelig!

 

Smiiiiil Maren

annonse

Topptur og biffmiddag

I dag overvurderte jeg min egen fysiske form, og gikk rett og slett litt tom på dagens skitur. Vi valgte en ny løype i dag, som ingen oss hadde gått på over ti år (!!) Altså ingen husket helt hvordan løypen var, men vi mente å huske noe om tøffe motbakker og heftig bratt utforkjøring på vei ned. Vi puttet en kvikklunsj, et par epler og litt vann i sekken og dro i vei. Hadde vi bare visst hva vi gikk til! iPhone ble dagens kamera, så kvaliteten er deretter, jeg håper likevel dere får en liten følelse av hva jeg har opplevd her på Hovden i dag:)

Tøffe motbakker må være dagens største underdrivelse - vi klatret opp, det vil si, fiskeben i over 1 time. Svetten silte, og jeg som gikk med pulsklokken på kunne registrere kraftig pulsøkninger opp mot maks flere ganger. Puh!! Nedfarten var drit skummel, rett og slett. Det gikk rett ned, og jeg var faktisk redd på et tidspunkt. Når det er sagt så er det viktig å få med hva man får hvis man er så gal å driste seg opp på slike toppturer. Da får du nemlig en naturopplevelse uten sidestykke. Jeg har ikke ord for hvor mektig og vakkert det er å nå toppen av et enormt fjell og ser utover. Du føler du står på verdens tak! Mestringsfølelsen etter å ha karret seg helt opp er magisk.

Ja vi burde hatt med mer mat, mer drikke og vi burde visst litt bedre hva vi bega oss ut på. Vi gikk tom alle mann, og det tok et par timer før noen av oss kom helt til oss selv igjen etter vi kom hjem. Nå har jeg tatt en lang god dusj og badstue. Laget og spist et nydelig biffmåltid.

På menyen stod det Biff, stekt tomat, sopp og løk. Dampet brokkoli. Ovnsbakt potet med rømme og mais. Nydelig rødvin føltes velfortjent etter dagens innsats.

Formen er nesten helt fin, men litt redusert er jeg. Så planen nå er å ta med meg rødvinsglasset og krype opp under pleddet, med krim på tv og fine folk rundt meg:)

Hvordan er det med dere kjære lesere?

Smiiiil Maren

Mobilblogg fra påskefjellet

Dagene på fjellet går i det samme. Strålende sol, ut på tur og masse sosial hygge. Disse avslappende herlige dagene er etterlengtet etter en hektisk periode i Oslo. Det er ofte slik at hvis man har stresset over en lengre periode, og så tar ferie og roe helt ned, så kan man risikere å bli syk. Det har dessverre skjedd med meg nå:( Det startet i går ettermiddag og ble verre og verre utover dagen. Jeg gikk til sengs med mandler på størrelse med tennisballer og fryktelig hodepine

Formen i dag er bedre, men jeg er fremdeles redusert. Vi gikk derfor kun en kort liten skitur og tilbragte resten av dagen i solsteiken ved hytteveggen.

Godt tullet inn i alt vi fant av ulltepper, dunjakker, soveposer og skinnfeller, satt jeg som en dronning og koste meg glugg! Godsaker som chips, sjokolade, påskemarsipan, solo, vin og kaffe ble servert. Jeg hadde de nyeste magasinene ved min side og fifty shades. Etterhvert tittet flere kjente innom og vi ble en fin gjeng på afterski i hytteveggen vår.

Nå har jeg akkurat laget middag her. En enkel men god kyllingsalat stod på menyen.

Salaten min inneholdt:

- isbergsalat
- agurk
- tomat
- mais
- avokado
- fetaost
- grillet kylling
- egg
- paprika

Som tilbehør serverte jeg kesam, dressing, sennep, salsa og crispy knekkebrød med pesto. Mmmm:)

Nå skal kvelden nytes på sofaen, en slapp, sliten og fornøyd gjeng etter en lang dag med sol, hygge og mange nesepuss! Hehe

Smiiiiil Maren

Ut på tur, aldri sur

For en dag dette har vært! Sol, sol og enda mer sol. Det blir ikke bedre påskevær enn dette.

Mamma, pappa og meg dro ut på skitur og endte totalt opp med en solid tur på ca 2,5 timer. For morro skyld tok jeg pulsklokken på, og overraskende nok viste den at nesten 1000 kalorier var svidd bort i løpet av turen. Vi gikk ikke fort,men holdt et jevnt og moderat tempo. Jeg tenkte aldri på dette som trening, men tallene på klokken snakker jo for seg. Så man må altså ikke ha et treningssenter tilgjengelig for å få en super treningsøkt. Alt du trenger er ski, gode løyper og fine turkompiser. Når man i tillegg får strålende sol fra skyfri himmel kan man ikke klage.

Nå har jeg tatt en lang dusj, og fylt på med masse deilig mat og litt snacks. Livsfarlig når sjokoladen står fremme hele tiden. Hihi. I kveld blir det ekstra god middag og koselig besøk på hytta. Første boken i fifty shades serien er utlest og jeg er i gang på nr to. Har jeg noe godt i vente? Jeg regner med at flere av dere har lest dem;)

Ha en deilig søndag kjære dere, nå dytter jeg enda en sjokolade inn i munnen og fordyper med ned i fiftyshades-universet.

Smiiiil Maren

Feriefølelsen

Endelig har vi ankommet Hovden, og roen har senket seg i hytta! Mamma og meg hadde tidenes påskehandel før vi dro opp. Vi kjøpte enorme mengder mat, masse påskegodteri, krimbøker, blader, brettspill, påskelam, vin, solkrem og andre påskenødvendigheter. Etter en tre timers biltur, hvor jeg skravlet non-stop, ankom vi Hovden. Ettermiddagen og kvelden har gått med til utpakking og jakten på den berømte feriefølelsen. Vi har kost oss med reker, laks, god drikke og masse snacks. Feriefølelsen er et faktum, og her kommer et lite bildedryss:

God lørdagskveld kjære dere!

Smiiiiiil Maren

Fjolls til fjells

I dag går turen videre til fjelles, nærmere bestemt Hovden. Slik det ser ut nå får jeg hele 8 dager med fjellluft, ski og hyttekos. Jeg har fått mange spørsmål fra dere om jeg tenker mye på dette at jeg ikke får trent eller spist spesielt sunt når jeg er på hyttetur og hvordan jeg takler dette. For det første så synes jeg ikke man skal se på trening som kun noe som foregår inne på treningssenteret, tenk heller på det som aktivitet, og aktivitet kan man bedrive hvor som helst. Skigåing er super trening/aktivitet det! Jeg mener også at kroppen kun har godt av en liten uke borte fra styrkerommet, forandring fryder og det er absolutt ikke farlig å la vektene ligge en ukes tid.

Når det gjelder kostholdet så er det ikke noe likhetstegn mellom hyttetur og usunn mat. Man kan da spise helt normalt selv om man er på tur. Det er påske, det er ferie og det er tid for hygge sammen med venner og familie, og da synes jeg det er direkte trist hvis man skal sitte å tenke på om man dytter ned en kvikklunsj bit for mye. Så min mening omkring dette kjære dere, er alt med måte, og kos deg! Det er ikke farlig å unne seg litt ekstra på tur, så senk skuldrene og nyt påsken med god samvittighet. Blir det voldsomt med mat, godteri, alkohol osv i ferien, så ta deg en ekstra skitur - verre er det ikke!

Gooooood påske kjære dere!

 

Smiiil Maren

Sunn juice og solid treningsøkt

Det er noe speseielt med det å komme hjem til mor. Jeg har sovet i godt over tolv timer i natt, og våknet full av overskudd og godt humør. Det er så hyggelig å tusle opp av sengen og ut på kjøkkenet, som er samlingsrommet i huset, og der sitter min fine familie. Det er så utrolig mye hyggeligere å ha morgenstund sammen med noen. Det ble en rolig og fin morgen, med siden det har det i grunn gått i ett. Jeg har fått inn enormt mye på denne dagen, og ligger nå som en slakt på sofaen med magen full av taco, dessert og sjokolade. Idol er selvfølgelig på skjermen, og hele familien er samlet. Hygge :)

I dag har jeg kost med sammen med skjønne Kristina, og hun introduserte meg for sin fantastiske juicemaskin. Det var helt magisk! Hun dyttet all slags mulige grønnsaker og frukt rett oppi maskinen, uten å kutte dem i små biter eller skrelle dem. Digre biter ble altså puttet inn, og ut kom tynn frisk herlige juice, helt uten en eneste klump. Det blir ikke sunnere og mer næringsrikt enn dette. Ingenting er tilsatt, kun saften fra grønnsakene.
I juicen vår i dag hadde vi:

 • Brokkoli
 • Gulerøtter
 • Chilli
 • Ingefær
 • Agurk
 • Appelsin

 

Friskt, sunt og godt! Jeg har ikke juicepresse selv, men vurderer sterkt å gå til innkjøp av en etter å ha smakt denne herligheten. Det var så deilig å se go'jenta mi igjen, og vi fikk skravlet og sladret om alt som har skjedd siden sist. Det er så godt å se at ingenting forandres selv om det går en stund mellom hver gang man ses. Etter koselig besøk gikk turen videre til åpningen av nye freshe Aquarama på Tangen. Jeg ble helt overveldet av dette stedet. Her har man resturanter, ballhall, klatrevegg, spa, stort badeland og treningssenter mm.Helt nytt, og super lekkert. Jeg testet kun treningsenteret da det var mest aktuelt for meg. Jeg likte hele senteret, men ble spesielt begeistret for kondisjonsområdet. Utsikten fra tredemøllene var helt enorm! Jeg ankom i perfekt tidspunkt, slik at jeg jogget meg inn i solnedgangen. *smile* Jeg tenkte å titte innom de andre delene etter endt treningsøkt, men tiden løp i fra meg. Jeg skal definitivt tilbake hit, og da skal speilrefleksen bli med (det ligger igjen i Oslo - KRISE) slik at dere kan få se noen skikkelige bilder av dette stedet. Jeg anbefaler alle som bor i Kr.sand og omegn å ta turen innom.Jeg fikk en fin liten økt. En kombinasjon av kondisjon og styrke. 20 minutter på tredemøllen etterfulgt av følgende øvelser:

 • Nedtrekk
 • Roing
 • Pullups med strikk
 • Brystpress
 • Flies

 

Nå skal jeg synke enda dypere ned i sofaen, og kose meg videre med idol, familie og godsaker. Nyt fredagskvelden kjære dere!

 

Smiiiil Maren

Morgenstund og nettshopping

God morgen hjerter

Jeg har brukt morgentimene her hjemme på å nyte en morgenstund ala Maren. For dere som har fulgt bloggen en stund vet at dette er noe jeg alltid gjør når jeg har litt ekstra tid til overs på morgen. Jeg setter på God morgen Norge, lager en stor kopp kaffe og kryper opp i sofaen under et godt pledd. Når jeg skal kose meg litt eksta så finner jeg frem pc'n og titter innom ulike nettbutikker og lager meg ønskelister. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er utrolig glad i treningskklær, og det blir ofte det jeg klikker hjem. Jeg har tipset dere om freshe treningsklær tidligere, men nå som det går mot vår er det jo bare så latterlig mye fantastiske farger der ute og jeg kan rett og slett i dy meg!

Jeg har en variert stil på treningsklær, noen ganger liker jeg å være søt og rosa, spesielt når det kommerl til kondisjonstrening, gruppetimer o.l. Men når jeg skal inn i stykrrommet så liker jeg en litt anderledes stil og gjerne funksjonell ift at man kan se muskelkontraksjoner og sjekke at man får "kontakt" med mukslaturen. Ja det høres både harry og nerdete ut, men jeg er over middl interresert i denne fantastiske kroppen vår, og jeg liker å gjøre ting skikkelig. Det er her Better Bodies kommer inn i bildet. De har forstått dette med funksjonalitet i forhold til styrketrening, og de har klart å mikse det røffe, med en feminin og kul stil. Kvaliteten på klærne har tatt seg kraftig opp og merket seiler inn som en favoritt hos meg nå.

Den nyeste pakken fra Proteinfabrikken innehold en kul sportsbh  i armyprint. Jeg synes det er kult å kjøre en ensfarget topp med en sportsbh i en kontrastfarge eller print under. Den er også genial fordi den har tynne stropper bak, og gjør seg svært godt under mine favoritttopper med smal rygg fra samme merket. Disse toppene kommer i mange ulike farger, og jeg har nå klikket hjem tre ulike. Favoritten akkurat nå er den turkise med print som du finner HER.. Den har god passform, og fargen er perfekt nå utover våren. Den er på vei hjem til meg i posten, og bildet kommer så snart den ankommer *hurra* Dere ser passformen på bildet under. Som sagt finnes den i flere farger og variantr, så her kan alle finne en favoritt.
Ta en titt på hele Proteinfabrikken sitt utvalgt av Better Bodies klær, og tips meg gjerne om hva som er din favoritt.

Nå skal jeg ut å nyte go'byen :) Ha en super fredag dere!

 

Smiiiil Maren

annonse

En liten flyplassoppdatering

En liten oppdatering fra Gradermoen. Jeg er latterlig tidlig ute og har hele 1,5 timer å slå ihjel før avgang. Jeg må le av meg selv, men nå var jeg bare så enormt klar for ferie og så redd for at noe skulle skje så da fant jeg ut at det var like greit å sitte her ute å blogge, svare mails osv som å sitte hjemme. Jeg startet dagen grytidlig for å få unna litt ting før jeg skulle dra. Det hadde vært helt unødvendig hvis jeg hadde vært en av de flinke pikene som planlagger alt de skal ha meg seg lang tid tid i forveien og har alt på stell. Det har ikke jeg desverre, så pakkingen skjedde i en fei i dag morges, jaja, det som er glemt er glemt. Jeg har med meg skikklær, koseklær, en god bok og godt humør - jeg kommer langt med det! En siste treningsøkt på Sats fikk jeg også lurt inn i dag morges. 45 minutter på elipsemaskinen ble dagens økt, og det sier jeg meg veldig fornøyd med. Jeg har virkelig funnet en ny favoritt der altså, ingen krangling fra verken knær eller beinhinne, svetten siler og pulsen dunker. Jeg fikk også sagt god påske til fine kolleger, og closet en liten deal som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om. Noen små hint: Treningsmotivasjon, inspirasjon, girlpower og rå styrke! Oppstart etter påske, så mer info vil komme da! *lurt smil*Svett og fjong suste jeg rundt og fikk unna resten av to-do listen min, det eneste jeg ikke rakk var innom Supernature for å ønske de skjønne jentene en god påske og handle med meg litt godsaker til ferien. Jeg hadde både gojibær, mulberries, kakaonibs og sjokoladebarer på min liste, men tiden strakk ikke til. Jeg hadde nemlig en avtale med skjønne Linda på Karljohan Hudpleie for en liten vippefiks kl 11. Jeg bruker vanligvis ikke sminke på fjellet uansett, men jeg må inrømme at det er ekstra deilig å kunne slippe å tenke på det og likevel se fresh ut. Det gleder meg at mange av dere tok utfordringen om å prøve noe nytt på treningsfronten. Jeg for min del leker meg både med boksing, kettle bells, sirkeltrening og spinning om dagen, helt andre ting enn jeg vanligvis gjør. Hvorfor? Fordi vi trenger alle å utfordres på nye måter og skape variasjon. Det er ren idioti å gjøre det du alltid har gjort å forvente et annet resultat enn det du alltid har fått. Så opp og hopp, prøv noe nytt. Det trenger ikke være noe stort og skummelt, bare en liten endring kan gjøre store utslag! Er dere med? Fortell meg gjerne hva du har gjort nytt denne uken :)Til slutt vil jeg ønske dere en magisk dag, for dere som bor i Oslo så vet jeg at været er perfekt og alt ligger tilrette for en strålende dag. Pakk deg godt inn, og kom deg ut for et par solstråler, det gjør underverker for både kropp, sjel og ikke minst humør.

 

Smiiiiil Maren

Kosekveld og endelig påskeferie!

For dere som følger meg på instagram vet at jeg tok en liten timeout i går, trakk for gardinene, leide meg en koselig film, lage favorittmiddagen og snacksen min, tente masse lys og stengte verden ute. Noen ganger så får man behov for å lukket alt og alle ute og bare nyte litt egentid, hvertfall er det slik for meg! Tacosalat med ekstra ost og speltlomper, atkins sjokolade, kålchips, fruktskåler og pepsi max gjorde kvelden optimal.Jeg lå under pleddet i går, frøs og svettet om hverandre. Halsen var sår og hodet verket. Jeg var helt sikker på at nå var det min tur til å få denne kjipe forkjølelsen. Jeg fylte på med masse god mat, drakk masse vann (les: pepsi max - hihi ) og kom meg i seng til en rimelig tid. Formen i dagmorges var merkelig, jeg var definitivt ikke verre, men det kjentes likevel ikke helt bra. Så da har man spørsmålet, skal man trene hvis man føler seg syk? I utgangspunktet nei, men det kommer også litt ann på. Det å trene med litt grums i kroppen kan slå begge veier, enten svetter man det ut, eller så sprer bakteriene seg og man blir verre. Jeg har som tommelregel at jeg aldri trener hvis jeg har feber, og det hadde jeg ikke i dag morges. Så da tok jeg en sjanse og dro avgårde til Stas. Jeg holdt svært lav intensitet, og fulgte med på pulsklokken hele veien slik at jeg holdt pulsen jevn og moderat. Et tegn på at kroppen er sliten/sjuk er ofte at pulsen øker veldig kjapt. Etter trening tok jeg en lang, og ekstra varm dusj. Vet dere hva? Jeg følte meg fantastisk etterpå. Denne gangen var det altså rett å ta en rolig treningsøkt, og svette det ut. Med et stort smil om munnen, dro jeg ned til Miinto, hvor jeg i dag hadde min siste arbeidsdag før Påskeferie.Billetten er booket, og i morgen formiddag drar jeg hjem til Kristiansand. Jeg skal kose meg med gode venner i et par dager, før jeg drar til fjells med familien. Jeg kan nesten ikke vente til vi kommer opp på hytta. Er det et sted i verden jeg virkelig finner roen så er det der. Frisk fjellluft, lange skiturer, kakao, appelsin, sol, kvikklunsj, spillkveld, badstue, afterski, god mat, påskemarsipan, påskeegg, krim, gode filmer, joggebukse, familie, venner, og kvalitetstid. *lykkesukk* Det blir nesten en uke på fjellet, og det skal mildt sagt bli magisk! Nå krysser jeg bare fingrene for sol og strålende påskevær.Hva er deres planer for påsken kjære lesere?

Bypåske kan være akkurat like herlig som fjellpåske. Sitte på cafe i sola, dra på kino, ut å spise, gå lange deilige turer, sove lenge, samle gode venner til deilig middag, dra på museum eller andre herlige ting som byen har å by på, men som man aldri har tid til å benytte seg av. Komme seg ut i bymarka, bli kjent med nye deler av byen og leke litt turist i egen by. Bypåske er magisk det også skjønner dere :)

 

Smiiiil Maren

Dagens sporty utfordring: Gjør noe nytt!

God morgen sunshines!

Jeg titter raskt innom for å ønske dere en herlig tirsdag. Jeg har en liten matpause før jeg skal løpe inn i studio på Miinto og fortsette shooten. So much to do, and so little time to do it! Det er hektiske dager, og i slike perioder mister jeg litt gnisten på trening. Det er naturlig at man mister litt piffen til egentrening, når man gir alt på jobb, og til PTkunder. Da er det utrolig godt å vite at man er omgitt av superkompetanse hvis man bare tørr å spør om litt hjelp. Som jeg fortalte dere så hadde jeg en trening med en kollega på Sats forrige uke, og det var virkelig helt supert. Jeg bestemte meg derfor for å booke inn en denne uken også, da jeg så at det kom til å bli ekstremt mye jobb, og at det mest sannsynlig ville gå utover egentreningen min. Jeg startet derfor denne tirsdagen med 60 minutes in hell  - før jeg svevde til himmels på edorfiner. Hehe. Det er så deilig å la noen andre ta kontroll, slutte å tenke og bare gjøre det du får beskjed om. Denne tirsdagen fikk jeg beskjed om ekstremt mye tunge saker. Alt fra boksing, til bryting, til spark og slag kombinasjoner, styrke med kettlebells, sandsekk og medisinball. Aiaiai, for en økt!Jeg blir ekstremt gira når jeg blir utfordret og presset utover de begrensningene jeg har satt for meg selv. Det føles som en rus når man kjenner at man når sin grense, og likevel klarer å fortsette. Vi er vår egnen største begrensing, og ofte setter vi standarden for hva som er vår maks så alt for lavt! Du er bedre enn du tror, du er sterkere, raskere og tøffere enn det du annser deg selv for å være! Det er ikke lett å flytte på grenser, utvide og gjerne trå langt ut av komfortsonen. Jeg får det ikke til!! Derfor er det så smart å benytte seg av litt hjelp. Som dere ser på bildet var jeg mildt sagt sliten og svett etter denne økten, men etter litt påfyll av mat og en god dusj føler jeg kun glede og overskudd.

Nå er det på tide å løpe tilbake på jobb! Jeg ønsker dere alle en super tirsdag, jeg håper min ut-av-komfortsonen økt i dag kan inspirere noen av dere til å prøve noe nytt på trening i dag. Hvis du alltid løper på mølla så test ut romaskinen eller elipsen. Hvis du alltid kjører 3x10 med den samme vekten , så prøv å endre til 8 repetisjoner og økt et hakk opp på vektene. Bytt ut vanslige hantler med kettlebells, søk på youtube etter to nye mageøvelser og erstatt de du vanligvis gjør, med to nye! Poenget er: GJØR NOE NYTT! Utfordre deg selv og varier.

Lykke til med treningen, og vit at alt er bedre enn ingenting.

 

Smiiiiil Maren

All you need is a new monday :)

Det er helt utrolig hvor mange unnskyldninger en person kan komme å for å lure seg unna trening og fysisk aktivitet. I dag var den personen meg! Jeg lå i senga, etter 9 timer søvn og kjente at min seng garantert var det beste sted på jord. Du vet den følelsen når det er kaldt i rommet, og perfekt lun temperatur under dyna. Mmmmm. Jeg lå der og grubblet frem en haug av unnskyldninger, den ene mer kreativ enn den andre.

Så tenkte jeg:

 1. Har jeg vondt noe sted eller føler jeg meg syk? Svar: Nei
 2. Har jeg noen gang angret på en god treningsøkt? Svar: Nei

Så da dro jeg stumpen min opp av sengen, lagde meg deilig frokost og en dobbelespresso som ble konsumet til God morgen Norge, før det bar avsted på trening. Dagens økt ble 45 minutter på elipsemaskinen i moderat tempo. Elispen er virkelig helt super, det er effektiv trening og den er svært skånsom for knær, og bena generelt. En fin avlastning til løpingen. Rotasjonen i ryggen når man beveger armene diagonalt er også helt topp. Jeg tror elipsemaskinen kan bli min nye venn. Bruker du denne maskinen i treningen din??Når jeg kom utf fra Sats måtte jeg stoppe opp et lite minutt og bare nyte. Solen strålte og jeg hørte en kombinasjon av dryppende vann og fuglekvitter. Det var mildt og deilig ute, og jeg begynner å våge å tro på at våren er like rundt hjørnet likevel, på tross av helgens grusomt triste snø-slapse-vær. En god frokost, god kaffe, en fin treningsøkt og nydelig vær - for en start på dagen!

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen, og skal kose meg med middag og et par episoder av Sex and the city. I kveld blir det filmkveld og sushi med gode venner. Det er så hyggelig å gjøre slike ting på en mandag, og ikke kun i helgen. Så med det utvider jeg helgen og koser meg litt ekstra i dag også. Appropos kos, så blir det lit kos hver eneste dag på Miinto. Vi har nemlig et gedigent lager av verdens beste karamell/kakao sjokolade liggende da i fikk alt for mange i forbindelse med et arrangement, og det står derfor skåler med sjokoladebiter overalt. Hvordan kan man stå i mot når den ligger ferdig knekt i små deilige biter og BER DEG om å spise den. Hihi!!Nyt mandagen skjønne dere, en helt frisk og fin uke som du kan bruke til akkurat hva du vil! Grip sjansen, og gjør denne uken magisk. 

PS: Ang Prosjekt sommerform 2013! Hvordan ligger dere ann? Hvordan det har gått med treningen i det siste og hva er dine sporty planer for denne uken?

 

Smiiiil Maren 

Mobilblogg - Sverige

Denne søndagen har gått med til roadtrip over grensen. I utgangspunktet skulle jeg ikke ha så mye, men det er merkelig hvordan man alltids finner noe likevel. Jeg fant faktisk ganske mye spennende denne gangen, og klarte uten problemer å fylle 2-3 handleposer.

- Pepsi Max
- Bær, frukt
- Nøtter, naturgodis
- Ost 5%
- Vanilje te
- Nøtter
- Keso, Yogurt
- Krydder
- Salsa, chilli, oystersaus
- Celsius
- Cvitaminer
- Tyggis, pastiller

Det var meg en og kompis som dro på tur, og vi hadde det utrolig gøy! Man får ikke mer morro enn man lager selv.

Været i Oslo i dag har vært helt magisk og solen strålte når vi kom tilbake fra Sverige. Vi bestemte oss derfor for at det passet perfekt med en kaffe i sola. Vi kjørte opp til fantastiske Ekeberg og det var virkelig en opplevelse. Fy søren for en utsikt!!

Alt i alt har dette vært en perfekt søndag, og heldigvis er den ikke over enda. Nå skal jeg pakke ut alt av varer og snackse litt på noen av godsakene jeg fikk kjøpt med meg.

Nyt søndagen skjønne venner.

Smiiiil Maren

Lørdagsøkt og Sverigetur

Denne lørdagsmorgenen startet slik lørdagsmorgenen bør starte, i sengen , med en diger kopp sjokoladekaffe og fire episoder Gossip Girl på tv. *loveit* Jeg koste meg noe verre, og den planlagte joggeturen ble utsatt i godt over en time. Det gjør heldigvis ingenting når det er lørdag, og jeg har fri. Løpeturen ble desverre fryktelig kort da beinhinnene begynne å krangle - igjen!! Da var det intet annet å gjøre enn å snu og tusle hjem. Den negative siden: Jeg må roe ned på jogging, og invistere i et par nye joggesko, på den positive siden så kunne jeg krype tilbake i senga, og se enda flere episoder av Gossip girl. Hihi.Trening ble det heldigvis tid til senere. Jeg hadde nemlig en avtale med to gode venninner, og sammen fikk vi en grei styrkeøkt på Sats. Jeg kjenner fredagens kampsport-utfordring veldig godt i kroppen, og økten min ble derfor litt amputert. Tatt det i betraktning så fikk jeg en grei gjennomkjøring på rygg og er i grunn fornøyd med det! Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Nedtrekk bedt grep
 • Nedtrekk smalt/nøytralt grep
 • Latsdrag i kabel
 • Facepull
 • Omvendt flies i kabel
 • En arms roing i kabel

 

Det er lørdag, men siden så og si alle jeg kjenner har reist fra meg til fordel for fjellet så blir det en rolig kosekveld på denne jenta. Her snakker vi total avslapping med stearinlys, film, sushi, smågodt, yogurtnøtter, sjokoladebarer og frukt/bær med vanijekesam og cottagecheese. Mmmmm :) Kålchips er også handlet inn, og nytes i store mengder. Kosekveld er jammen undervurdert. Vi koser oss veldig her vi sitter i joggebuksa og momser. *smile*Jeg håper å få til en Sverigetur i morgen så kom mer enn gjerne med tips om hva dere bruker å kjøpe når dere drar over grensa?? Jeg har noen Sverige-favoritter, men jeg vil mer enn gjerne høre deres!

Jeg vil også tipse dere om å følge meg på Instagram. Jeg er blir helt instagramhektet, og oppdaterer flere ganger om dagen. Brukernavn: merdvik

 

Smiiiil Maren

Hopp, sprett og tjohei!!

Timene flyr og jeg løper som en strikk, fra trening til jobb, til cafe, tilbake på jobb, til trening, til møter og tilslutt til sofaen, idol, taco og kos. Puh, det er viktig å puste innimellom slagene. Jeg har hatt en innholdsrik og herlig fredag. Det er skremmende og ufattelig stas å se hvor mange mennesker i min nærhet som leser bloggen. Etter forrige innlegg som hadde et sterkt personlig preg har jeg fått så mye godhet fra de rareste kanter. Jeg får klem på jobb, smil og klapp på skuldren på trening, nydelige teksmeldinger, herlige meldinger på facebook og rørende mails. Jeg tror sannelig jeg skal dele dårlige dager oftere. Hihi! Jeg har det så fint nå, og denne dagen har som sagt vært super. Jeg startet som sagt dagen med en stein gal Australier (australiener?) hvor jeg tok meg helt ut, på jobb ventet en magisk gjeng med kolleger i fredagsmodus. Det ble redbull, Tom & jerry kjeks og masse latter og tull. Vi er som regel alltid strukturerte og flinke, men i dag var det ikke mye struktur å skimte, jeg må le av tanken på Miinto gjengen i dag, en søtere og mer sprudlende gjeng skal man lete lenge etter.Etter jobb, var det vippefiks hos skjønne Sara, jeg sovnet som en stein og sov gjennom hele behandlingen. Powernap hos Karl johan hudpleie kombinert med godsaker (les: kakaonibs, gojibær, mulberrys og mørk sjokolade) gav super energi, og nå Lina da tekstet at hun skulle trene på min Sats, så var jeg ikke vondt å be. Jeg kjørte en helt rolig økt hvor jeg fokuserte på skuldre og bryst. Jeg trente med god kontakt, men rolig tempo, jeg ble ikke svett men jeg ble i enda bedre humør. Hvorfor? Fordi trening og aktivitet, bare det å kjenne at kroppen fin fungerer gjør meg så fantastisk glad :D

I dag kjørte jeg følgende øvelser:

 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress
 • Flies
 • Pushups

 

En kort liten økt, men absolutt god! Det har også blitt tid til storhandel for helgen og i min handlepose denne fredagen var det utrolig mye godt. Blandt annet alle ingredienser for denne deilige fredagstacoen.

All disse godsakene fant veien oppi min handlekurv:

 • Karbonadedeig
 • Tacokryddermix, salsa og fullkornslefserlefser
 • Salat, tomat, avokado, agurk, mais, løk
 • Sjokoladebarer
 • Epler, pære, sharon og mango
 • Cottage cheese, skyr, yoplait 0,0% og vanilje kesam
 • Pepsi max, solo super
 • Bringebær, jordbærog blåbær
 • Ost, kalkunskinke og makrell i tomat
 • Speltlomper, knekkebrød og poteter.

 

Det ble en tung handlepose på vei hjem for denne frøkna, jeg handlet også med meg litt snacks fra Supernature, og sitter i skrivende stund å gomler i meg min tredje boks med Kålchips. Mmmm:) Fredagsmiddagen ble som sagt Taco (selvfølgelig), med de vanlige ingrediensene + masse kesam, salsa og lefser. Ingen fredag uten taco og Idol. *smile* Nå er det kålchips, atkins sjokolader, frukt/bær med vanilje kesam og pepsi max som gjelder!

Jeg håper dere koser dere denne fredagskvelden! Jeg regner med flere av dere ser på Idol, så fortell meg: Hvem heier vi på i årets Idol?

 

Smiiiil Maren

Australian power og endelig helg

Jeg skjelver på hendene her jeg sitter å skriver. Denne morgenen har jeg nemlig hatt en treningsøkt sammen med en spinnvill mann fra Australia. Steike heller som jeg fikk kjørt meg! Her snakker vi ut av komforsone, intensitet og kreativitet på høyt nivå. Boksing, spark, bryting, burpees, sprint, trappeløp er bare noen av øvelsene vi kjørte. Jeg hatet og elsket det på samme tid. Jeg digger nye utfordringer, og jeg DIGGER folk som virkelig klarer å sette meg ut av spill og dytte meg langt langt over mine egne grenser.Jeg løp rundt med et strikk rundt livet, og et muskelberg av en mann hengende bak meg, mens hele Stas så på. Svetten silte og jeg gryntet og peste som et dyr. Haha, jeg må ha vært litt av et syn. Uansett, gøy var det og det gav meg en helt magisk start på denne fredagen. *endorfinruuuuuus*. Jeg hadde en mistanke om at denne økten kunne bli brutal, så jeg fyllte godt på med en solid energirik frokost først. Den bestod av havregryn, eple og pære kuttet i små biter, toppet med en skyr og litt biola blåbær. Jeg hakket også litt mandler og valnøtter som jeg hadde over. En stor proteinkaffe med melkesjokoladesmak hørte også med. Like etter økten ble det to bananer og en proteinsjokolade, og nå en er stor og god lunsj fortært på jobb. Sulten sa du? Hoho!Nå er jeg altså på plass på Miinto, og etter jobb blir det vippfiks og hudpleie hos fantastiske Karl johan hudpleie. De holder til på Egertorget, i 4 etg. Flere av dere har kommentert vippene mine i det siste, og jeg nevner det igjen - det er en lykke å slippe alt av sminke og likevel se nysminket og fresh ut hver eneste morgen. Jeg vet ikke hva maskara er lenger. hihi:) I kveld blir det middag, vin, kos, idol og sosial hygge. Denne helgen skal jeg proppe full av gode venner og gode opplevelser.

Hva er deres helgeplaner ??

Smiiiil Maren

En fin torsdag!

Jeg sitter her med en liten klump i halsen, dere er så nydelige! Takk for fine ord, gode råd og nydelige tilbakemeldinger. Det er jo ikke farlig å utlevere seg selv litt når man får slik respons. Tusen takk! Dagen i dag ble fin, virkelig fin. Et godt tips når man har har det litt kjipt - ikke vær alene. Så i dag har jeg vært supersosial. Jeg brukte formiddagen på cafe med en god venninne, etterfulgt av en deilig rusletur i sola. Lyset og sola løfter virkelig sinnstemningen og jeg måtte smile, helt alene på gata. Herlig! Etterpå ventet en stor deilig lunsj, som i dag bestod av en saftig omelett med brokkoli, skinke, sopp og ost. Jeg lagde en enkel salat med isberg, agurk, tomat og paprika ved siden. Sunt enkelt og godtEttermiddagen og nå kvelden tilbringes sammen med skjønne Linn-Eva. Jeg dro først å traff henne på treningsenteret hvor hun jobber, og jammen fikk jeg ikke til en liten treningsøkt også. En bonusøkt rett og slett! Jeg utfordret meg selv på 4x4 igjen, og denne gangen gikk det litt bedre enn forrige gang. Det må ha vært superenergien fra den digge omeletten som gjorde susen. Jeg økte ikke mer enn 0,5 km/t - men økning er økning, uansett om den er stor eller bitteliten. *smile* Nå er vi på plass i sofaen med deilig middag, og 4stjerners-middag på skjermen. På menyen hos oss står det kalkun, soppstuing og blomkålmos - en fest i munnen!Nå skal pc'n bort og kvelden nytes! Jeg håper alt er fint med dere og at dere får en super torsdagskveld. Snart helg dere!!

 

Smiiil Maren

Litt lykke hver dag!

Jeg har bestemt meg for at denne bloggen skal være ekte og troverdig. Det innebærer at jeg må være ærlig med dere lesere. Jeg har hatt et par skikkelig dårlige dager i det siste. Kostholdet har vært helt ute å kjøre, helt uten struktur og uten snev av sunnhet. Jeg har ikke trent, ikke klart å sove om natten og jeg har slitt meg gjennom arbeidsdagen. Hvorfor? Jeg vet ikke!! Kroppen er ikke sliten, det er bare totalt mangel på gnist, treningslyst og motivasjon. I går satt jeg på pc'n og var like ved å bestille meg en flybilett hjem til sørlandet. Alt virket bare så håpløst. Jeg ringte til den personen jeg er aller mest glad i i hele verden, og vi hadde en lang god prat. Litt lykke hver dag, let etter små lysglimt, finn små gleder i hverdagen og lær deg å gi litt faen (!), var rådene som kom derfra. Så da begynte jeg å lete da, etter lysglimt. Jeg fant flere lysglimt i samtaler med gode venner. Det er helt utrolig hvor mye støtte, forståelse og motivasjon man kan få fra de rundt deg, hvis man bare tørr å lette litt på sløret og fortelle at man ikke har det så kult. Været er et annet lysglimt, sol og lysere tider hjelper så mye, og slike små ting som en hyggelig venninnelunsj, lese bok på cafe, en gåtur med en god venn, nye uleste magasiner, eller en lang varm dusj med ekstra gode velvære produkter, det trenger faktisk ikke være større ting enn det. Så dette er altså hva jeg har drevet med de siste dagene - lykkejakt, og det har faktisk hjulpet.Jeg skal hjem til sørlandet på påskeferie om en uke, og drar derfor ikke hjem i helgen. Man kan ikke rømme hjem med en gang livet butter litt i mot, det gjelder å stå i det, og takle det. Livet skjer, og livet går opp og ned. Sånn er det bare - ingen grunn til panikk! Så hvorfor forteller jeg dette? Jo fordi det er godt å vite at alle har oppturer og nedturer, noen dager er bare dritt kjipe - rett og slett! Det gjelder å skille på en dårlig dag og et dårlig liv. En dårlig dag betyr ikke at hele livet ditt er dårlig. Det viktig å være klar over.

Så i dag har jeg tatt meg en fridag, velfortjent? Det vet ikke ikke! Nødvendig? helt klart! I dag skal jeg dra på cafe, og treffe en god venninne til middag i kveld. Jeg startet også denne dagen med en morgentur, selv om jeg absolutt ikke hadde lyst. Null lyst, og tusen unnskydlninger til hvorfor jeg skulle droppe det. Av og til så gjelder det å være sterkere enn unnskyldningene, slutte å tenke og bare gjøre det. Et kjent uttrykk innenfor trening/motivasjon er: "Be stronger than your excuses" og det var akkurat det jeg gjorde. Dagens økt ble 40 minutter powerwalk i moderat tempo, og det er jeg fornøyd med.Hvordan går det med dere, kjære lesere? Kanskje noen kan kjenne seg igjen i slike litt mørke dager? Vit at etter en mørk natt, kommer alltid en lys morgen, og bak skyene så skinner alltid solen. Dårlige dager vil komme, men de vil også forsvinne igjen. Så husk at en dårlig dag, betyr IKKE et dårlig liv. Let etter lykketegn i hverdagen, og finn de små gledene. Dette var et ærlig innlegg, og det sitter langt inne for meg å dele slike ting, men jeg tror det er viktig å skrive litt om alle de ulike nyansene i livet.

Nyt torsdagen og legg gjerne igjen en kommentar om en liten hverdagsglede du har funnet i dag!

 

Smiiiil Maren

Ny mageøvelse og lunsjtips!

Jeg tar meg treningsfri denne onsdagen, og bruker heller den energien på å inspirere dere på både mat og treningsfronten. Forrige uke testet jeg ut en ny mageøvelse, en rotasjonsøvelse med stang, som virkelig tok godt. Jeg visste ikke helt hva denne øvelsen kalles, og fant derfor ut at de enkleste var å filme den til dere. Så her kommer en liten filmsnutt av min nye favoritt for skråmagemusklature/core.

Vær obs på holdningen din, brystet frem og bevisst aktiver core. Test den ut, og fortell meg gjerne hva du synes! Stangen jeg bruker er enkelt og greit bare den stangen som ofte ligger i benkpressen eller knebøystativet. Dersom du ikke har tilgang på den lille beholderen som holder stangen her på filmen, så kan du bare sette stangen inn i et hjørnet. Det fungerer like bra!Herlig at så mange av derelikte forrige innlegg om lunsjtips og planlegging. Her kommer enda et kjapt lite lunsjtips! Så enkelt kan det gjøres dersom du har glemt å planlegge og ikke har tid til å lage noe ferdig. Kutt opp appelsinen på jobb/skolen, og hell over skyr og cottage cheese. Strø gjerne litt kanel over til slutt. Dersom du har litt nøtter, solsikkekjerner eller linfrø er det supert å legge til.

Dette var dagens to små tips fra meg:) Så fortell meg nå kjære dere, hvordan går det? Har du tatt eller planlegger du å ta noen smarte sporty valg i dag?

 

Smiiiil Maren

 

God morgen

God morgen hjerter:)

Jeg titter innom for å ønske dere en god morgen. Etter en søvnløs natt droppet jeg alt som heter morgentrening og koste meg med kaffen i senga.

Kan du tenke noe bedre enn å krype tilbake under dynen når du egentlig skulle stått opp. Så her satt jeg da, under dyna og pleddet og koste meg. Jeg tok en liten test i går, som jeg skal fortelle dere mer om senere. Det var et par av testsvarene som jeg absolutt ikke likte. Bladt annet økt kortisolnivå (stresshormon i kroppen) en solid vektløkning og økt fettprosent. De to siste bryr jeg meg ikke så mye om, det justerer seg tilbake etterhvert. Men økt stresshormon - det liker jeg ikke! Så da må jeg gjøre et par endringer og være litt smartere.

Nå er en lang arbeidsdag i gang og jeg må løpe videre! Vi blogges senere. Enda et lunsjtips og film av ny mageøvelse kommer i løpet av dagen:)

Smiiiil Maren

PLANLEGGING!

Nøkkelen til å lykkes med et sunt og variert kosthold er helt klart planlegging - ingen tvil om det! Nå vet jeg mange blir litt oppgitt, fordi det høres så vanskelig ut. Fortvil ikke kjære dere, det trenger ikke være så vanskelig. Her har jeg noen enkle tips om hvordan du kan lage sunne, smakfulle og næringsrike matpakker for flere dager av gangen.

 • Tenk mengde: Lag store mengder når du først lager. Legg flere kylling filet i en stor ildfast form, krydre dem godt og stek dem. Jeg steker mine på 200 grader i ca 40 minutter. Det samme gjelder ris, kok opp en stir kjele med ris, og ha den ståend ei kjøleskapet. Så tar du bare ut porsjonsvis med ris til lunsj / middag.
 • Matbokser: Oppbevar den stekte kyllingen i bokser i kjøleskapet. Det samme gjelder grønnsaker. Kutt opp brokkoli, gulerøtter, blomkål osv i små biter og oppbevar dem i matbokser. På den måten gjør du det veldig enkelt for deg selv når du skal lage lunsj, eller middag i en fei.
 • Lag helt ferdig: Lag lunsjboksene helt ferdig kvelden før. Hvis du har planlagt slik at kyllingen er stekt ferdig, grønnakene er kuttet opp og risen stpr ferdig kokt i kjøleskapet, så er det utrolig enkelt å smelle sammen en super lunsjboks med kyllign, grønnsaker og ris.
 • Smaksettere: For at ikke maten skal bli dvassen eller smakløs så tilsett 3-4 ss med kokosmelk, dette gjør det hele svært saftig og smaker i tilegg sunt. En ekstra bonus er at du også får i deg sunne fettsyrer. Krydder er også et supert tips. Kyllingen krydrer du når du steker den, men strø også litt krydder over den ferdige matboksen til slutt.
 • Varm mat: Nå har du en super god lunsj som absolutt smaker godt som den er. Et godt tips er likevel å varme den et par minutter i micro på jobb/eller skole. Det er utrolig godt med et varmtmåltid midt på dagen og dette gjør også at kokosmelken trekker enda mer inn i maten og gir en vinduelig smak.

 Ta deg selv det lille bryet med å lage slike lunsjbokser. Du vil være så takknemlig når du smaker resultatet. Det aller beste er at du kan lage opp flere matbokser når du først er i gang, og dermed ha lunsj for tre dager stående i kjøleskapet. Jeg vil ikke anbefale å lage for mer enn 3-4 dager, selv om det fint går ann. På bildet under ser dere hvordan jeg gjør det når jeg lager mine matbokser. Det føles nesten som en liten fabrikk med ulike stasjoner for steking, kutting, damping og pakking. Så enkelt, så lettvindt og så godt!!Jeg håper virkelig jeg har klart å få frem hvor enkelt og greit det er å lage med seg supersunn, mettende og god lunsj på jobb og skole. Dette er heller ikke dyrt hvis du kjøper frossen kylling, frosne grønnsaker og ris er super billig på asiatiske butikker. Det gjelder forresten ferske grønnsaker også, dem kan du få til en veldig hyggelig pris på diverse utenlandske butikker. Så nå finnes det ingen unnskyldninger, det er verken vanskelig eller dyrt. Ja det krever litt tid, men hvis du ikke er villig til å legge ned den innsatsen så betyr ikke livsstilsendringen nok for deg. Sånn er det med den saken.

Lykke til med matpakkelagingen kjære dere, og fortell meg hvordan det gikk:)

 

Smiiiil Maren

Enkelt og sunt middag/lunsj tips

Lykkehyyyyl!! Herligfred for en respons fra dere. Ååå så HELDIG jeg er som har akkurat dere her på bloggen min. Jeg sender et stort smil og en diger motivasjonsklem til dere alle. Dette er kjempe positivt, virkelig, men jeg må likevel få lov å presisere en liten ting. Dette var kun ment som en positiv sak, et boost til dere, et ønske om at jenter skal være snille mot hverandre, spille på lag og backe hverandre, istede for å skule på hverandre, misunne og trekke hverandre ned. Mange av dere forstod dette, og ble like gira som meg - fantastisk!! Desverre var det noen som misforstod innlegget og trodde at nå skulle JEG sette inn støtet og komme i superform. Noen følte jeg støtt av innlegget fordi de mener at jeg allerede er godt trent og spiser sunt, og at dette ble et hån mot dem. Vel - jeg blir lei meg, kjempe lei meg!! Jeg skrev aldri at jeg skulle ned i vekt osv, og det er heller ikke hensikten. Jeg håper jeg nå har fått avklart at dette handler om fellesksap, motivasjon, inspirasjon og viktigheten av at vi jenter backer hverandre opp, støtter og heier på hverandre. En klok dame sa en gang: Du blir ikke bedre, selv om andre blir dårligere. Så la oss heller hjelpe hverandre på veien slik at alle når målet sitt. Deal ?

Dagens trening ble intervaller. Jeg prøvde meg på de skumle 4x4 intervallene igjen. Jeg løp som en potetsekk, og hadde forferdelig lyst å gi meg. Det gikk ikke fort - men jeg fullførte! Denne typen intervaller er det verste jeg vet, og jeg er strålende fornøyd hver gang jeg klarer å gjennomføre dem. Så selv om jeg ikke løp spesielt fort, så fullførte jeg, og det er jeg stolt av. *klapp på skulderen*
Jeg sitter her i sofaen etter å ha kost med meg denne deilige tallerkenen med salat, laks, skinke, og egg. Så dette blir da mitt første tips til dere. Et enkelt og godt middags eller lunsjtips. Det tok meg under 10 minutter å lage dette.

Du trenger:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Tomat
 • Mais
 • Agurk
 • En pakke skinke
 • En pakke røket laks
 • To egg
 • Mager kesam (eller annen dressing)
 • Speltlomper

 

Kok eggene i 6-7 minutter (hardkokt) og sett dem i iskaldt vann. Kutt opp salat og grønnsaker, kutt skinke og laks i biter, skrell eggene og tilsett dem i salaten. Jeg hadde speltlomper til, og lagde noen små wraps ved å fylle disse med salat og laks/skinke. Dette gir litt mer metthetsfølelse! Dressingen kan enkelt og grei være ren mager kesam, eller du kan teste ut en av Walden farm sine kalorifrie dressinger. Jeg har selv en av disse, og synes den er super god. Min heter Honey Dijon og den kan bestillespå Iherb. Trykk HER for direkte link til dressingen. Her kommer enda et tips, lag dobbel porsjon og ta med deg resten av salaten på jobb/skole dagen etter. Krydder er et annet godt tips, en "kjedelig" grønn salat kan raskt gjøres spennende med godt krydder. Bruk litt tid i krydderhyllen neste gang du erpå butikken, og test ut litt ulike smaker. Dersom du har tilgang til en butikk med utenladske varer så dra dit! Der finnes det ofte masse spennende krydder, disse er ofte "renere" også fordi de ikke er tilsatt sukker.

Nå har jeg satt på filmen Eat, Pray, Love med Julia Roberts i hovedrollen. Har dere sett den filmen? Ååå, den er så magisk! Jeg får en helt unik følelse inni meg av den filmen, og jeg anbefaler alle å se den. Lei den nå i kveld, dette er virkelig en må-se film for alle jenter. hihi.

Nyt mandagskvelden kjære dere, og til slutt: Har du gjort noe sporty i dag, eller tatt et smart matvalg? Fortell meg om det :)

 

Smiiiiil Maren

Prosjekt Sommerkropp!

OK dere, i dag mandag 11 mars setter jeg fokus mot sommer, sol, strand og bikini! Det betyr at jeg kommer til å endre litt på treningsøktene mine, og litt på kostholdet mitt. Nå er mitt spørsmål til dere, blir dere med? Jeg har den siste uken snakket en god del med min gode venninne Linn Eva. Jeg har blitt så motvert av det denne jenta har fått til at jeg har lyst å sette inn et ekstra lite gir selv, og gjøre det jeg kan for å optimalisere sommerformen. Sjekk gjerne ut siden hennes HER og bli inspirert av den enorme fremgangen hennes! Det blir ingen dramatiske endringer, da jeg har troen på en grei form åretrundt, uten ekstreme svigninger, men jeg vil bli litt mer bevisst omkring kostholdet, og jeg legger som sagt litt om på hvordan jeg gjennomfører treningen min. Jeg vil ha dere flotte lesere med meg! Det er så mange flotte, spreke, herlige jenter der ute, og jeg synes vi skal gå sammen om å komme i vårts livsform til sommeren 2013. For noen betyr dette kanskje vektreduksjon, endring av kroppssammensetningen, generelt bedre sin fysiske form eller rett og slett bare føle seg bedre. Uansett målsetning så kan vi hjelpe hverandre på vei! Vi har 3 måneder til juni er her! Jeg er ingen fan av raske løsninger og snarveier, så her har vi ingen tid å miste.


Jeg på min side kommer til å legge ut oppskrifter, treningsøkter og motivasjonsboost til dere her på bloggen. Tilbake fra dere vil ha ha, enkelt og greit - RESPONS! Jeg vil at dere legger igjen en kommentar her når du føler du har vært flink på trening, jeg vil at dere skal være stole og fornøyde og dele det med oss andre når du har gjort noe bra for deg selv. Jeg vil at vi heier på hverandre, og motiverer hverandre til å bli de beste versjonene av oss selv. Det er selvfølgelig også lov å skrive at i dag har vært en litt tung dag, eller i dag sliter du med motivasjonen. Hovedpoenget er at jeg vil at vi deler det! Det er lettere å komme seg på trening eller ta et smart matvalg hvis du har noen å "rapportere til" og skryte til etterpå.Så hva sier dere jenter, skal vi kjøre på, og optimalisere sommerformen sammen? Det er ingen fasit på hva en super sommerform er, det viktigste er at DU skal være fornøyd denne sommeren, og du skal spankulere rundt i bikien din med et smil om munnen, fordi du har gjort jobben, og du er fornøyd med resultatet.

Jeg skal som sagt være flink til å legge ut mattips, treningstips, og motivere dere som best jeg bare kan! La oss starte allerede i dag, det er mandag og en perfekt mulighet til å starte på et nytt prosjekt. Mitt første tips vil komme allerede i morgen tidlig, det går ut på hvordan du smart, billig og enkelt kan lage sunne næringsrike og gode matpakker til en hektisk hverdag på farten. Med handleliste, bilder og fremgangsmåte.

ER DERE MED MEG JENTER?

 

Stooort smil fra Maren

Ryggøkt og venninnekos

Det er så godt med helg! Fri hele dagen, og jeg kan fylle dagene med akkurat det jeg har lyst til. Denne lørdagen startet jeg i sofakroken, med kaffe, film og deilig frokost. Selv om det var lyst ute så tente jeg masse lys og krøp under teppet. Plutselig begynte det å snø (!!) og på tross av at jeg er ekstremt klar for vår nå, så var det faktisk litt koselig. Jeg er så fornøyd med mitt nye proteinpulver. Proteinkaffen blir helt magisk på smak når proteinet smaker som sjokkomelk. Mmmm.Etter en lang og deilig morgen dro jeg avgårde for å treffe en god venninne. Vi skravlet i timesvis, og kom frem til mye spennende. Mer mer om dette senere. Timene forsvant når vi var sammen, og plutselig var det langt på dag. Jeg var litt usikker på om jeg fikk tid til noe trening i dag, men heldigvis hadde jeg pakket med meg treningsklær i baggen og rakk akkurat en styrkeøkt på Sats før de stengte. I dag stod rygg på planen, og jeg kjørte følgende øvelser:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk bredt grep
 • Nedtrekk smalt grep
 • Roing
 • Facepull
 • Latsdrag
 • Markløft

 

Markløften ble med relativt lave vekter, da det grunnet mye mennesker på sats ble til at jeg måtte kjøre denne øvelsen til slutt. Markløft er en teknisk og krevende øvelse, og jeg liker best å legge den tidligere i økten. Noen ganger er det desverre slik at man ikke kan følge planen helt når man trener på overfylte sentere. Jeg følte likevel at jeg fikk ekstremt god kontakt med ryggen i løftet, og det er positivt. Jeg var litt lite motivert for trening i dag, etter en lang dag på farten og uten noe ordentlig måltid, kun div "på farten mat". Flaks for meg, så møtte jeg min gode venninne sofie som også skulle trene på Solli. Vi trente ulike ting, men det er noe med det å ha noen å smile til, og noen som kan titte bortom med et par positive ord, og motivere deg til å presse ut de siste repetisjonene. Takk sofie - økten i dag ble supergod, takket være deg:)Dette har virkelig vært den store venninnedagen, for etter trening dro jeg innom en tredje venninne for litt skravling og kos. Det er så fantastisk med slike dager, hvor man får vært supersosial og tatt igjen for hektiske arbeidsuker hvor det sosialelivet blir nærmest ikke-eksisterende. Apropos sosialhygge, så er jeg på vei ut igjen, og må derfor avslutte.

Håper dere har en fantastisk kveld skjønne venner, nyt lørdagskvelden!

Smiiiil Maren

Hurra for fredagshygge!

Gratulerer med dagen alle flotte kvinner! Jeg har brukt kvinnedagen på jobb, fra morgen til kveld. Jeg kjenner derfor at denne helgen er så velkommen, og etterlengtet. Etter siste kunden på Sats i kveld kjørte jeg en styrkeøkt på skuldre sammen med en god venninne. Dagens øvelser var:

 • Skulderpress
 • Sidehev med hantler og kabel
 • Militærpress
 • Fronthev med vektskive

 
Etter trening dro vi hjem til meg, og jeg disket opp med litt mat. På menyen i dag stod det salat. Det høres kanskje kjedelig ut, men salat trenger absolutt ikke være kjedelig. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan putte i salaten din, og den kan bli ganske så spennende skal jeg si det. I min salat i dag hadde jeg følgende:

 • Isbergsalat
 • Mixsalat
 • Avokado
 • Tomat
 • Agurk
 • Mais
 • Løk
 • Røket laks
 • Kalkun skinke
 • Egg
 • Kesam, dressing, og div krydder

 

Godt, enkelt og sunt. Etter middag, ble det litt snacks i form av sjokoladebar, frukt og bær. Mmmm :) Ja det er lov å spise masse digg i helgen, men digg trenger ikke automatisk bety usunt. Her i huset blir det altså masse frukt, bær, vanilje kesam, nøtter og sjokoladebarer.

Fredagskvelden tilbringes altså med en god venninne, god mat, og Idol. Perfekt avslutning på en hektisk uke. I helgen skal jeg sette av litt tid og få postet første del av spørsmålsrunden. Jeg må bare forklare at dette har tatt tid, men jeg har absolutt ikke glemt det og svarene vil straks komme.

Ha en deilig helg dere!

Smiiiiiil Maren

Intervaller, sushi og mammabesøk

Ååå nå er det så trivelig her at jeg ikke klarer å slutte å smile. Verdens beste mamma er på besøk, og det gjør meg så lykkelig. Hun skal bare være her i noen timer, og det høres jo helt vilt ut hvis jeg forteller dere hva vi har brukt litt av den tiden til. Det er ingen hemmelighet at de siste ukenes hektiske dager har gått litt utover leiligheten. Jeg er veldig ryddig av meg, og klarer ikke å kose meg i en skitten og rotete leilighet. Min fine mamma er helt lik - bare hakket verre. Så nå vi i dag inntok leiligehten sammen var det første vi gjorde å brette opp ermene, skru musikken på full guffe og vaske i vei. 1,5 timer senere satt vi i sofaen, i en gullende ren lielighet som duftet deilig av grønnsåpe. Aaaah så godt! Vi må jo kose oss litt nå som mammsen er innom, så jeg stakk ut å fikset deilig sushi til oss. Ren leilighet, nydelig sushi og den personen jeg er aller mest glad i i hele verden ved min side. Det kan jo ikke bli bedre.
Dagen min startet tidlig, så tidlig at jeg måtte sitte å vente litt på at God morgen Norge skulle starte - det skjer ikke så ofte kan du si. Jeg har en fin liten morgenrutine som jeg forsøker å få til hver dag. Det går ut på at jeg tar på meg verdens mykeste joggebukse, og kryper opp i sofakroken, med en deilig kopp kaffe og God morgen Norge. Det gir alltid en fin start på dagen.I dag hadde jeg et par kunder på Sats før jeg skulle på jobb på Miinto, så da grep jeg sjansen og stod opp ekstra tidlig slik at jeg fikk inn en liten treningsøkt også. I dag bestemte jeg meg for å teste 4x4 intervaller for første gang. Det er jo litt vilt at jeg aldri har testet disse intervallene før, og det har den enkle forklaring at jeg liker bedre og føler det er mer effektivt for meg å løpe korte eksplosive sprintintervaller. Det er viktig å teste litt nye ting, så i dag ble det 4x4 på meg. Jeg gikk i godt tempo i 10 minutter som oppvarming før jeg startet intervallene. Jeg løp i 4 minutter, gikk helt rolig i 2 minutter før jeg løp igjen i 4. Dette gjentok jeg fire ganger. Altså 4 x 4 intervaller.Jeg løp på hastighet 13km/t på intervallene og gikk på 5 km/t i pausene. Jeg hadde ingenting motbakke verden på intervall eller i pausen. Det ikke ekstremt fort med 13 km, men for meg var dette absolutt mer enn fort nok i og med at denne typen intervaller er langt utenfor min komfortsone. Vi må alle begynne et sted, og jeg er ganske så fornøyd med dagens innsats. Nå har jeg akkurat sendt min vakre mamma avgåde til Gardermoen, og funnet roen på sofaen. I morgen blir det opp like tidlig som i dag, med jobb både på Sats og Miinto på planen.

 

Smiiiiil Maren

Frisk luft, bentrening og iskrem

Dette har vært en innholdsrik og fin dag på mange måter. Den har vært både sporty og lat, sunn og usunn, og totalt sett vil jeg si at den har vært helt perfekt! Jeg startet dagen med en liten joggetur utendørs, frisk luft og med herlig gla'musikk på ørene. 40 gode minutter i rolig tempo.Jeg rakk ikke mer enn hjem og kjapt innom dusjen før verdens beste pappa ringte på døren. Han var i Oslo i forbindelse med jobb, og hadde lagt inn et lite besøk hos meg før hjemreise. Vi koste oss  ed frokost og koselig prat før han kjørte meg ned på jobb. Det ble en lang dag på jobb, og jeg var sliten når arbeidsdagen var over. Heldigvis har jeg en utrolig sporty venninne i Lina, og hun dro meg med på en styrkeøkt. Jeg gikk med på å følge hennes treningsopplegg, og det skulel vise seg at jeg kom til å angre på. Hehe. Lina en en maskin, og trener tøffere enn noen andre jenter jeg kjenner.I dag stod ben på planen hennes, og hun dro meg gjennom hele økta. Det var mildt sagt grusomt, og jeg ble gang på gang minnet på hvorfor jeg hater å trene ben. Nå skal jeg ikke svartmale alt, fordi det var virkleig et par lyspunkt inni der også. Vi kjørte følgende øvelser:

 • Liggende lårcurl
 • Strak mark
 • Kickback i kabel
 • Bøy med stang
 • turn og tull

 

Grunnen til at det står Turn og tull som siste punkt er fordi jeg hoppet og spratt litt rundt, gikk litt på hendene, slo noen hjul og turnet rundt. Jada midt på treningsenteret vandret jeg rundt på hendene. Helt normalt i min verden:) *smile* Jeg er så strålende fornøyd med å endelig ha gjennomført en benøkt igjen, det skjer så sjeldent som en gang i måbeden, og det er virkelig ingenting jeg hater mer enn bentrening. Så når jeg da klarer å gjennomføre så blir jeg ekstremt blid og fornøyd. Jeg gruer meg til stå opp av sengen i morgen, noe sier meg at det kan bli en utfordring.Jeg sa at denne dagen hadde vært sporty og lat, sunn og usunn. Nå har dere sett den sporty og sunne delen, vel nå ligger jeg er langstraks og er lat som bare det, deilig! Den usunne delen kom på matbutikken. Der lå nemlig verdens mest fristende dream-is å så på meg. Jeg holdt på å gå forbi, men så tenkte jeg - nei søren heller. Hvorfor i all verden skal ikke jeg få unne meg litt is i dag? joggetur på morgenen, og bentrening på kvelden - is er jo nesten obligatorisk. Hehe. Så is ble det! Nå ligger jeg her på sofaen, og spiser is rett fra boksen. Og vet dere hva - det føles helt fantastisk!

Nå er denne sporty, sunne og litt usunne onsdagen snart over, og i morgen venter enda en fin dag. Da kommer nemlig fineste mammaen min til oslo. Dette er også jobbrelatert, men vi får noen timer sammen i morgen ettermiddag/kveld, og det gleder jeg meg enormt til. Hvordan har dagen din vært? Har du gjort noe sporty, sunt eller usunt?

 

Smiiiil Maren

Matinspirasjon

I dag har jeg bladd meg tilbake i gamle bilder og jeg ble nesten litt inspiret av hvor mye digg mat jeg har laget i 2012. Både middager, lunsj, bagst og snacks. Fy flate! Jeg ser jeg har en jobb å gjøre nå hvis jeg skal klare å bli like kreativ på matfronten igjen. Nå går det nesten kun i taco, speltlomper, masse frukt og ulike varianter med cottage cheese, skyr og yogurt. Skjerpings! Så jeg tar dette som en utfordring og skal forsøke å forbedre meg litt her. Det er viktig med et variert kosthold. Her kommer noen av mine favoritter.

Jeg håper du ble inspirert til å variere kosten din litt og trylle frem noen gode retter. Gi meg gjerne et par tips til hva du liker til frokost, lunsj og middag? Ingenting er jo bedre enn at vi kan inspirere hverandre.

Smiiiil Maren

Livet er ikke bare burde-burde!

God morgen hjerter!

Denne morgenen stod trening på planen, men livet skjer og det er ikke alltid en plan kan følges. Hvorfor ble det ikke trening i dag? Fordi jeg ikke hadde lyst! Jeg er ingen idrettsutøver, jeg skal ikke prestere i en konkurranse, jeg er ingen fitnessutøver som må komme i usannsynlig god form til en gitt dato, jeg er bare meg som trener når jeg har lyst og svever på overskudd og go'følelse. Så når jeg ikke har lyst eller har mer lyst til noe annet, da dropper jeg den treningen. Enkelt og greit. Jeg har alltid vært en typisk "burde-burde" - ja jeg burde nok trent i dag, eller jeg burde nok gjort ditt eller datt. Vet du hva! jeg er litt lei av at vi burde gjøre så mye, som reklamen sier, livet er ikke bare burde burde. Så da setter jeg av denne morgenen til kaffekos, en lang lang dusj og en god frokost før jobb.Det er klart at vilje, og pågangsmot er nøkkelen til suksess, men jeg tror så absolutt at evnen til å skape balanse er vel så viktig. Hard trening og strickt kost er vel og bra, men uten hvile og restitusjon så ødelegger du mer enn du bygger opp. Ja så dette var dagens lille leksjon fra sofakroken. Jeg sier ikke at nå skal alle slutte å trene og bare slappe av, men jeg sier at vi må huske på å gjøre det - også! Bli en flink lytter og ta den en liten prat med kroppen din, hør på signalene den sender og hva den forsøker å fortelle deg.

Ta vare på dere selv, og ha en strålende tirsdag!

Smiiiil Maren

 

Hektisk mandag

Det ble en sen oppdatering fra denne frøkna i dag. Dagen har gått i ett og jeg har faktisk ikke satt stumpen nedpå en eneste gang før nå. Dagen startet hos Karl Johan Hudpleie hvor fantastiske Linda fikset både vipper og bryn. Dette er første gang jeg vokser og former brynene mine hos Linda, men jeg tenkte at hun gjør jo alltid en magisk jobb med vippene så da kjører vi på med brynfiks også. Linda er virkelig et multitalent i sitt fag. Jeg er SÅ fornøyd! Er du usikker på hvor du bør gå for å vokse brynene dine? Eller kunne du kanskje tenke deg å freshe opp vippene litt? Ta en tur innom HER og sjekk ut priser og tilbud. Det er kaos på Miinto om dagen positivt kaos i form at utrolig mye å gjøre, og et myldrende herlig liv på jobb! Timene forsvant på jobb,i dag og planen om å blogge litt i lunsjen kunne jeg bare se langt etter. Jaja bedre med en sen oppdatering enn ingen oppdatering.Videre gikk turen til SATS hvor jeg fikk unna en liten treningsøkt. Planen var egentlig styrke på overkropp, men et overfyllt studio og litt for mange tanker i hode, gjorde at jeg kapret en tredemølle og holdt meg til den. Flinke Lina som jeg egentlig skulle trene sammen med, fullførte en solid styrkeøkt mens jeg var tilskuer fra tredemøllen. Det ble 50 svette minutter med alt mulig. Litt gange uten motbakke, gange med motbakke, korte intervaller, og rolig jobb. Det føles godt å svette ut, la tankene fly og bruke kroppen! Følelsen etterpå var så herlig og humøret på topp. Det er helt rart hvordan en treningsøkt kan total endr epå humøret! I dag er det mandag og det betyr storhandel. Jeg dro innom Kiwi for en solid handlerunde, og nå er kjøleskapet fylt opp med masse godt. Laks, kylling, karbonadedeig, spellomper, ris, grønnsaker, knekkebrød, pålegg, frukt, meieriprodukter, og nøtter. Alt man trenger fir en sunn og fin ukestart.Dagens middag ble laks med deilig tilbehør. Jeg lagde en stor salat med isbergsalat, avokado, agurk, tomat og mais, så kuttet jeg to laksefilet  i små bitter og stekte dem sammen med hvitløk, løk og chilli + masse deilig krydder. Mager kesam og sennep ble brukt som tilbehør. Jeg hadde speltlomper til , og resultatet ble da super herlige laksewraps! Mmmm. Jeg har en svakhet når det kommer til brus, og jeg drikker nok en flasken pepsi max eller solo til dagen. *guilty pleasure*Nå er jeg plantet godt i sofaen og i gang med jobb igjen. Mails, betale regninger, svare på spørsmålsrunde og div andre bloggrelaterte saker. Lysene er tent, og jeg har krypt under pleddet med pc'n i fanget. Hvem har sagt at man ikke kan kose seg litt selv om man må jobbe litt?

Vinnere av konkurransen er kåret, og de heldige er:  Marte, Caroline og Lina. Dere har fått mail! Gratulerer :)

Håper dere har hatt en fin ukestart mine fine. Har du gjort noe sporty i dag?

Smiiiil Maren

Sunday funday!

For en dag dette har vært! Er det ikke rart hvordan absolutt alt blir bedre og enklere når det er sol og fint vær? Jeg startet denne solrike søndagen sammen med søte Isabelle. Vi ruslet bort til Grunerløkka, kjøpte oss hver vår deilige kaffe og kjente på den deilige vårstemningen som lå i luften. Det finnes ikke noe bedre sted enn Grunerløkka når solen skinner. Det er så mye mennesker, så mange herlige cafeer, og et herlig liv.Jeg blir helt vill av dette været, og jeg måtte rett og slett bare få det ut! Det resulterte i masse hopp og sprett i solskinnet. Skjønne Isabelle knipset i vei , og fikk tatt noen herlige blinkskudd av en lykkelig og våryr Maren.. Jeg må le av bildene. Tenk at litt sol og frisk luft kan gi et slikt overskudd!Etter kaffekos og en super rask lunsj, bestående av eggerøre, en pakke kalkun skinke, tomater, en avokado og en pære på siden, hoppet jeg på Tbanen til Økern. Jeg hadde en treningsdate med supr spreke  Linn Eva. Jeg vet ikke om det var solskinnet, lunsjen eller Linn Eva sine super motiverende ord som gjorde det, men noe gav meg hvertfall super energi og jeg løp som en galning på tredemøllen. Jeg tror det var sist nevnte som gav meg dette overskuddet - Linn Eva er nemlig helt vanvittig flink til å motivere. Jeg blir så inspirert av å snakke med henne, og hun får meg til å ville bryte mine egne grenser og virkelig være den beste versjonen av meg selv! Jeg har brutt flere av mine komforregler i dag.

 1. Jeg løper aldri sammen med noen
 2. Jeg tar aldri en spontan løpetur

Det at jeg aldri løper sammen med noen er helt idiotisk, men det går rett og slett på det at jeg får så prestasjonsangst når jeg skal ta en løpetur med andre. Jeg får hold/sting og klarer rett og slett ikke å prestere, veldig merkelig, rart og ikke minst irriterende. Jeg har et merkelig forhold til dette med løping, jeg gruer meg alltid litt fordi jeg vet aldri helt hvordan det kommer til å gå. Det er anderledes med styrketreningen, derklarer jeg somregel p gjennomføre greit hver gang, men den løpingen altså, der må jeg liksom ha en god dag for å kunne kjøre på. Alt dette sitter kun i mitt eget hode, og er virkelig helt latterlig. Derfor var det spesielt gøy at jeg i dag brøt begge mine teite regler. Jeg hadde tenkt at vi skulle trene styrke, men det ble en spontan løpetur, og vi løp sammen hele økten!På vei hjem fra trening hoppet jeg av på Grønland, og fikk kjøpt med meg litt godsaker. Det er så utrolig billig og så fantastisk bra utvalg i disse butikkene. I dag fikk jeg med meg: Cashew nøtter, valnøtter, epler, pærer, sharon, salat, tomater, brokkoli, blomkål, bringebær, blåbær, jordbær og søtpoteter. Nå har jeg akkurat kost meg med en diger tacosalat, speltlomper og en solid fruktsalat med vanilje kesam til dessert. Det er tydelig at den løpeturen krevde en del av meg, jeg er nemlig ikke helt mett enda, og det er jo helt sprøtt. Sånn er det når man kjører på med harde økter, så krever kroppen påfyll.

Nå får jeg straks besøk, så pc må bort og jeg må panikk-rydde hele leiligheten! hehe. Ha en deilig søndagskveld og kos dere.

 

Smiiiiil Maren

Ny favoritt fra proteinfabrikken

God søndagsmorgen hjerter!

Min idiotiske innebygde klokke forstår fremdeles ikke dette med hverdag og helg, og jeg var lysvåken klokken 07.30! Jeg var ikke akkurat tidlig i seng i går, så dette er i grunn litt frustrerende. Jaja, jeg tenker at hvis man ikke har større problemer enn at mn våkner tidlig, så skal man faktisk ikke klage! Jeg lå i senga i over en time å oppdaterte meg på alt av nyheter, leste blogger, sjekket mail, instagram, facebook og sendte ut en herlig godmorgen-melding til noen jeg er glad i. Søndagsmorgen er en god morgen for mange, vi har litt bedre tid, vi har litt lavere skuldre, og vi bruker ofte litt lenger tid på kjøkkenet for å trylle frem noe ekstra godt til frokost. Da passer det jo perfekt å minne dere på den fantastiske proteinkaffen. Ja jeg har delt den før, men fra og med i dag, kommer Marens'proteinkaffe aldri til å bli det samme igjen! Jeg har nemlig funnet det perfekte proteinpulveret til kaffen min.Proteinkaffe lager du velger enkelt slik:

 • Ta en espressoshot, eller fyll halve koppen med kaffe
 • Lag en proteinshake ( 20g proteinpulver + litt vann)
 • Rist shaken godt, og hell den over i kaffekoppen
 • Tips: tilsett gjerne et pa dråper stevia vanilje for enda bedre smak
 • Tips: Ikke ha for mye vann i shaken, smaken skal være konsentrert.

 

Ikke bare til kaffen forresten, jeg testet det som shake i går, og selv kun blandet med vann var smaken helt magisk. Mange proteinpulvere må ofte ha litt melk i seg for at smaken skal bli ordentlig god etter min smak. Dette er så deilig på smak at det ikke trenger noe hjelp fra melken. Mmmm! Det fungerer også optimalt å blande inn i havregrøten for en rund og deilig sjokoladesmak på grøten. Jeg har testet enormt mange proteinpulver opp gjennom årene, og jeg kan med sikkerhet si at dette er det desidert beste på smak!Jeg bestillte mitt HER, og valgte sjokolade med sjokoladebiter. Jeg skal nå inn å bestille meg enda en smak, for dette pulveret her kommer til å bli min følgesvenn i lang tid fremover.

Mange av dere spør hva jeg bruker proteinpulver til. Jeg bruker det i hovedsak til å øke proteininnholdet i matvarer som ikke er spesielt proteinrike, feks havregrøt, og som smaksetter i kaffe, cottage cheese/kesam eller i bagst. Jeg tar ikke en proteinshake etter hver treningsøkt, rett og slett fordi jeg liker bedre å fylle på med mat. Dette er kun min mening, og absolutt ikke noe fasit! Jeg planlegger alltid slik at jeg spiser et stort måltid bestående av proteiner, karbohydrater og sunne fettsyrer like etter treningen min. Er det slik at det går lang tid fra du har hatt en har treningsøkt til du får spist, så synes jeg proteinshake er en super løsning!

Nå skal jeg ut å nyte en kaffe i solen sammen med en god venninne. Ha en herlig søndag dere!

Smiiiil Maren

sponset produkt

Happyface

Som jeg nevnte for dere har jeg brukt en god del tid på å sette sammen ulike sitater med mine egne bilder. Resultatet har blitt en rekke motivasjonsquotes, og de skal jeg selvfølgelig dele med dere. Jeg har allerede vist dere et, og her kommer enda et. Dette er en favoritt, fordi den virkelig treffer meg. Jeg får til tider litt pes for mitt humør, og smilet som alltid er på plass. Selvfølgelig har jeg ikke alltid gode dager, virkelig ikke. Det er mye som ikke kommer frem her på bloggen, og det er absoutt ikke solskinn hver eneste dag. Jeg har alltid vært, og tror nok alltid jeg kommer til å være utrolig flink til å finne lyse sider og positive ting i de fleste situasjoner. Jeg deler smilet mitt med alle jeg møter, og jeg tror fullt og helt at dette er med på å gjøre det meste litt bedre. Så da får det heller bare være at denne positiviteten kan irritere litt til tider. 

Smiiiil Maren

 

Våryyyyyr!

2 mars!! Jeg merker meg denne dagen, dagen da jeg ENDELIG kunne ta frem løpeskoene, den lette tynne løpejakken og ta meg årets første joggetur utendørst, uten å fryse, på bar asfalt omringet av herlig fuglekvitter. Det var tydelig at det har vært en lang kjip vinter helt uten fokus på sammenhengende løping over tid. Formen min var langt i fra god, og jeg måtte ha noen små pustepauser, men følelsen av å endelig være i gang igjen, den var virkelig helt magisk. Jeg ble virkelig helt yr i hele kroppen av denne lille joggeturen, og sjeldent har jeg opplevd at en treningsøkt kan gi så enormt med overskudd.  Vel hjemme i stua satt jeg på gøy musikk og tok en seiersdans for at våren endelig er i annmarsj. Velkommen skal den være!! *smile*

Dagens etter-trening-måltid ble en diger skål med eple, pære, og sharonfrukt kuttet i biter, en boks cottage chesse, og en skyr toppet med varme bringebær, nøtter og kanel. Mmmm:) Jeg koste meg med maten, og den nyeste utgaven av Shape up, som hadde dumpet ned i postkassen min. Perfekt timining!Nå har jeg akkuratt dumpet ned i sofaen hos en god venninne, planen er skravlings, kakebaking og kos! Ja vi burde vært ute i sola, men brownies og sladder fristet mer. Hihi. Blir samvittigheten for å ikke utnytte været, så får vi heller ta oss en liten luftetur. Jeg stresser ikke så med det, jeg tror nemlig at dette magiske vårværet har kommet for å bli. Nå skal pc bort, og lørdagen nytes!

Nyt helgen, solen og menneskene rundt deg!

 

Smiiiiil Maren

Fredagskos

Endelig fredag, og endelig helg! Ååå så etterlengtet og velkommen denne helgen er. Jeg har et helt spesielt forhold til fredager, og det skal virkelig noe vel ekstraordinært og unik til for at jeg gir slipp på min faste fredagskos som inneholder sofakos med gode venner, tente lys, Taco, masse deilig snacks, Idol og resten av Gullrekka på tv. Jeg er vanligvis en supersosia person, og jeg drar gjerne ut, men akkurat fredager synes jeg er helt magisk å tilbringe som beskrevet over.Denne fredagen er altså intet unntak, jeg er vel plassert i sofaen, med tente lys over hele leiligheten, en diger porsjon taco med en liten stabel av speltlomper og Solobrus. Mmmmm:) Senere venter både popcorn, fruktfat og snacksskåler. Joggebuksa er på, og denne fredagen er det kun kos som står i fokus. *smile*

Treningslysten og motivasjonen har vært litt svingende, og jeg har hatt varierende treningsøkter. Noen gode har det heldigvis blitt, og jeg velger å fokusere på dem. I dag kjørte jeg en styrkeøkt på rygg. Denne økten vil jeg plassere den midt på treet, hvor noen øvelser var kanon gode med full kontakt og super responst, og andre igjen absolutt ikke fungerte. Er det ikke rart hvordan slikt kan svinge i en og samme treningsøkt? Jeg lar meg ikke knekke av et par dårlige øvelser, og fullførte hele økten. Alt i alt er jeg fornøyd med dagens trening, og tar helt med god samtiddighet.Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • T-bar roing
 • Omvendt flies i kabel
 • Facepull
 • Latsdrag med tau

 

Veldig gøy at så mange av dere er med i konkurransen, jeg trekker en vinner på søndag så det er fremdeles mulighet for dere som ikke har deltatt å gjøre det HER. Nyt fredagskvelden skjønne dere, og fortell meg gjerne hva din perfekte fredagskveld består av?

 

Smiiiil Maren