hits

mars 2014

Mandag

Ny uke står for tur, og jeg kjenner at det er jeg faktisk veldig klar for. Jeg er godt i gang med min deload uke, og er faktisk på fjerde dagen. Det eneste jeg har gjort av trening er rusleturer i solen, og en liten apekattøkt på en lekeplass med en herlig gjeng på lørdagen. Jeg kjenner at energien kommer snikende tilbake, og jeg kjenner at jeg får en kribblende følelse i kroppen, jeg gleder meg virkelig å kjøre på for fullt igjen. Flere av dere har spurt om jeg kan dele programmet mitt fremover, og det kan jeg selvfølgelig. Jeg liker å benytte meg av kunnskapsrike mennesker for å legge opp treningen så bra som mulig. Jeg er personlig trener selv, men når det gjelder min egen trening så har jeg lett for å sluntre litt unna når det er mitt eget opplegg. På løpedelen av treningen min vil jeg benytte meg av Triatlon-athlet og løper Sondre Risdal Solheim, og når det gjelder styrketreningen vil jeg fortsette å få hjelp fra Coach Gunnar Strand Jackobsen. Jeg har samarbeidet med Gunnar i flere måneder nå, og trives utrolig godt med måten han legger opp treningen på. Mange forbinder Gunnar kun med fitness, men han tar altså i mot helt vanlige kunder også. Jeg vil selvfølgelig dele øktene mine med dere underveis, veldig gøy at dere er engasjerte og ønsker å følge med. Flere av dere har spurt hvilket løp jeg ser for meg å løpe, og det har jeg faktisk ikke helt klart å bestemme meg for enda. Jeg snuser litt på Oslo maraton, men vi får se. Jeg blir fremdeles helt kvalm bare av tanken. *ler*

Solen fortsetter å glittre over Kristiansand by og jeg gleder meg til å ta en rusletur i solen etter jobb. Bildene over er fra gårsdagens tur med en god venninne. Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig mandag. Jeg fortsetter å la meg imponere av alle bidragene til #marensapekatter, herligfred så mange spreke og flotte jenter det er der ute! Keep up the good work, dere er så inspirerende!!

 

Smiiiil Maren

Deload

Søndag, sol og sørland, kan man få det bedre? Jeg har akkurat kommet hjem etter en deilig rusletur i sola med en god venninne. Vi kjøpte med oss smoothie og satt oss i solsteken på strandpromenaden. For et herlig liv! Jeg har en liten deload-uke på gang, som betyr at jeg roer kraftig ned på all trening for en periode, dette gjør jeg fordi jeg fra og med neste mandag starter med et nytt program for å bli en bedre løper. Jeg har hatt litt småvondter her og der som gjør at jeg fant ut at det er fornuftig med en rolig recoveryuke før jeg starter opp med en god del løpetrening og løpsbasert styrketrening. Egenvekt, lek og apekatttrening vil jeg holde på med uansett - det er jo bare så fantastisk gøy. Rusleturer i moderat til rolig tempo gjør jeg også, men de harde tøffe øktene uteblir for en periode. 

 

Har noen av dere bevisst og frivillig tatt en deload-uke før? Hva er dine erfaringer med det ?

 

Smiiiil Maren


Sunday smile

Denne helgen har vært så sosial og herlig. Mine hverdager er så A4 og rutinepreget at det sjeldent blir tid til noe særlig annet enn praksis, jobb, lesing, blogg, trening, og matlaging. Derfor er helgene mine hellige, og da vil jeg helst få inn så mye kvalitetstid med mine kjære som overhode mulig. Denne helgen har jeg hatt besøk både fredag, lørdag og i dag skal jeg ut på lunsj før jeg får besøk igjen i kveld. Det er så deilig å endelig få litt tid med mine fine jenter. Helgen har vært fyllt med latter, vin, sushi, skravling, gåtur i sola, cafekos, shopping og masse god mat. I dag nyter jeg en rolig start på dagen, med kaffe og morgenstund mens jeg titter ut på enda en herlig solskinnsdag her i sør. 

Dette ble fryktelig idyllisk og fint, men denne helgen har faktisk vært idyllisk. Jeg har ikke trent noe særlig, men det er helt i orden. Hverdagene mine inneholder som regel gode treningsøkter, og da tenker jeg at det er helt ok å fokusere på litt andre ting i helgen. På lørdag gjorde vi noe gøy, som for mange kanskje vil se på som trening, men jeg kaller det for leking. Vi dro en gjeng fra solsiden ( gymmet jeg trener på) opp til et område her i Kristiansand som har et aktivitetsområde med litt ulike ting vi benyttet oss av for å lage en sirkeløkt. Vi satte opp ulike poster, og jobbet i ett minutt på hver post, med 2 minutter pause mellom rundene. En morsom og gøyal økt som ble enda bedre av at solen strålte fra skyfri himmel. En av deltagerene hadde med seg musikk som virkelig satte stemningen. Sjekk gjerne ut Instagram for bilder fra økten.

Nå skal jeg nyte kaffen og søndagsroen en times tid til før jeg må løpe avgårde til lunsjdate. Nyt dagen hjerter.

 

Smiiiil Maren


Frisk frokost

God lørdagsmorgen dere. Jeg er som vanlig latterlig tidlig oppe, og etter en time gav jeg opp å fosøke å sovne igjen. Solen stråler fra skyfri himmel i Kristiansand i dag, og jeg har en deilig vårfølelse i hele kroppen. Det er utrolig hva sol kan gjøre med humøret. I dag fikk jeg lyst på noe friskt og godt til frokost, jeg tittet gjennom litt gamle bilder og fikk inspirasjon til å lage min faste frokost litt anderledes. Jeg har alltid frukt, bær, nøtter, musli og meieriprodukter i en skål, men se så mye mer delikat det blir hvis du putter det i et glass. Legg lagvis med musli, frukt, og yogurt. Delikat, sunt, enkelt og utrolig godt! 

Jeg ønsker dere en herlig lørdag, jeg håper solen stråler for dere alle sammen, og at helgen blir fantastisk. 

 

Smiiiiiiil Maren


Luciaven

I samarbeid med proteinfabrikken

Jeg har tipset dere før om at det skjer store ting hos min sponsor Proteinfabrikken. De har tatt inn flere nye merker på treningklær, og i dag mottok jeg en ny super fresh tights fra Luciaven. Luciaven er et nytt merke for meg, og må si jeg liker det utrolig godt. Designet er feminint og kvaliteten virkelig så god!! Stoffet er litt tykt slik at det skjuler det vi jenter vil skjule, samtidig som det fremhever feminine kurver og løfter rumpa med det kule designet bak. Jeg bestillte den i mørke blå, og fargen var virkelig fin! Tightsen er onesize, og strechen er helt insane! Den er så latterlig behagelig å ha på.

Hva synes dere? 

Både luciaven, og babalu er nye merker hos proteinfabrikken, og jeg gleder meg til å teste ut flere plagg fra begge merkene. Har noen av dere noen erfaringer med Luciaven eller Babalu? Del veldig gjerne i kommentarfeltet. Hvis dere liker plaggene tenker jeg at det kanskje kunne vært gøy å kjøre i gang en giveaway på bloggen med tights som premie.

 

Smiiiiil Maren


Fri fredag

God fredagsmorgen. Jeg har fri i dag, men nå er hverdagsrutinene i praksis så inprentet, at jeg våkner kl 06.30 uansett! Jeg valgte å stå opp i dag, selv om jeg ikke har noen avtaler før i ettermiddag. Jeg har virkelig funnet meg tilrette i leiligheten nå, og trives så utrolig godt. mange av dere har etterspurt bilder, og jeg lover at det kommer. Jeg venter fremdeles på den nye sofaen, og jeg vil gjerne vente til den er på plass før jeg viser dere bilder. Jeg mangler også litt ting på veggene her, da rommene er store og det er høyt under taket så kan det virke litt tomt og upersonlig enda. I dag har jeg som sagt fri, og har startet dagens på kjøkkenet. Jeg skal overhode ikke skrye på meg at jeg er en stor baker, men jeg synes det er så koselig å dille rundt på kjøkkenet når jeg har tid til det. Jeg fikk en diger pose med sunn brødmiks av en venninne, og tenkte at hva er vel deiligere enn nybakt ferskt brød på en fredag? Flere av dere har garantert sett denne brødmiksen før, den selges på alle helsekost og noen matbutikker. Jeg viser dere selvfølgelig resultatet når det er klart. Jeg får vann i munnen bare av tanken på varmt ferskt brød med smør som smelter og brunost. Mmmmm. 

Så må dere for all del huske å joine #marensapekatter challengen på Instagram. Noen av dere har allerede lagt inn noen bilder, og jeg er så utrolig imponert! Hvis du har noen spentige egenvekttreningsbilder på instagrammen din fra før så må du gjerne tagge dem med #marensapekatter slik at vi andre får sett dem. 

Ha en super fredag dere, endelig er helgen her, og den skal nytes til det fulle! 

 

Smiiiil Maren#marensapekatter

Hvem trenger treningsenter når man kan lage sitt eget gym hjemme? Det skjedde noe med meg etter helgen med Calisthenics-gjengen i oslo, jeg har gjenoppdaget gamle kunster og funnet igjen gleden ved å bruke egen kroppsvekt i trening. Denne morgenen startet jeg derfor med litt apekatttrening på kjøkkenet. Ser det ikke gøy ut? 

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre av øvelser i ditt eget hjem. Jeg vandrer ofte rundt på hendene her hjemme, eller kjører en runde med dips på en kjøkkenstol, tar et par situps på gulvet, eller hopper litt opp og ned på sofaen. De fleste har en ledig vegg man kan bruke til å øve på handstand, og alle har et par kvm ledig gulvplass til å kjøre en runde med situps, eller pushups. Hva med å øve på hodestående i sofaen? eller pushups med bena i sofaen og armene på gulvet?  Er dere med på tankegangen, det er kun kreativiteten og fantasien som setter grenser her. 

Jeg vil komme meg en liten challenge til dere i dag. Finn en kreativ måte å trene på i ditt eget hjem, legg bilde på instagram, og bruk taggen #marensapekatter. På den måten kan vi inspirere hverandre til å drive litt apekatttrening i hverdagen. Det trenger overhode ikke være noe super spentig øvelse, alt fra planken på kjøkkenbordet, til hodestående mot en vegg, eller pushups på gulvet er helt supert. Alt du kan gjøre med din egen kroppsvekt hjemme er gull! La oss danne en liten apekatt-army. *ler*. For å gjøre dette enda litt gøyere så vil jeg premiere de ivrigste deltagerene i challengen! 

Så kjør på: lek deg med egenvektstrening , ta et bilde og legg det ut på instagram med taggen  #marensapekatter

Jeg GLEDER MEG til å se bildene deres. 

 

Smiiiiil Maren


Dagens ros

I dag har jeg lyst å komme med litt skryt og rosende ord til en person, som ikke bare har en nydelig personlighet men som også er helt utrolig dyktig i jobben sin. Mine gode frisør-venninne Kristin Louise hos A-salong er virkelig bare så flink at hun fortjener å få litt skryt. Jeg hadde en fantastisk frisør i Oslo, og når jeg flyttet hjem trodde jeg aldri at jeg skulle finne noen som var like dyktige. Jeg booket en time hos kristin, og jeg tror aldri jeg har vært så fornøyd. Kristin er selvsikker og kunnskapsrik i sitt yrke, hun har stil og ser med en gang hva kundene hennes kler. Jeg lot Kristin bestemme hva vi skulle gjøre med håret mitt, og vi endte opp med å endre litt på fargen og beholde lengden. Jeg ble så fornøyd med resultatet! En ting er at hun er faglig dyktig, men hun er også en helt utrolig behagelig person. Jeg slapper av og koser meg virkelig hos henne. 

Kristin har aldri prøvd å pushe noe som helst av produkter på meg, og det er så deilig. Hvis jeg har spurt henne om råd, eller hvilken shampo hun brukte i vasken fordi den luktet så godt, så svarer hun selvfølgelig. Det er så betryggende og herlig å se at også på produkter og styling har hun kunnskapen på plass. Jeg har benyttet meg av noen deilige produkter fra TIGI den siste tiden, de både lukter godt og føles helt fantastiske for håret mitt. Jeg skrev et eget innlegg om dem første gang jeg fikk teste dem ut, innlegget kan dere lese HER. 

Kristin kan hår, og det er ingen jeg stoler mer på enn henne når det gjelder det området. I dag skal Kristin få være med meg inn på mitt område. Jeg snakker selvfølgelig om trening. I dag skal nemlig Kristin og meg kjøre en styrkeøkt sammen. Jeg gleder meg så til å ta en økt sammen med denne go´jenta. Dagens program med øvelser vil selvfølgelig bli lagt ut hvis det er ønskelig? 

Ha en nydelig onsdag kjære dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren


Tufteparken

 

Jeg må bare dele denne med dere. Fantastisk eller hva?

Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg bodde i Oslo, slik at jeg kunne dratt til Tufteparken på St.hanshaugen og lekt meg der. Enn så lenge får jeg finne alternativer på gymmet, og ute i naturen. Jeg håper virkelig Kristiansand kommune ser hvilke fantastiske muligheter en slik park byr på, og finner ut at de vil ha en Tuftepark her i byen også. Jeg skal garantere at jeg blir den ivrigste apekatten i den parken hvis det skulle skje. For dere som følger meg på instagram har jo allerede sett mine små krumspring her i leiligheten, dere skjønner at jeg trenger en park å leke i sant? Hehe.

Det er opprettet en gruppe på facebook: Vi som vil ha Tufteparken til Kr.sand. Hvis du er fra Kristiansand eller næromårdet og har lyst å trene / leke sammen med meg i en slik park, så synes jeg du skal joine gruppen, og være med å vise kommunen at vi ønsker økt fokus på aktivitet og bevegelsesglede. Tenk så ufattelig gøy om vi fikk en slik park hit. Jeg håper virkelig dere har lyst å engasjere dere slik at vi sammen kan gjøre denne sporty drømmen til virkelighet! 

Hvis du ble litt nyskjerrig på hva en Tuftepark er, så kan du lese mer om det HER. 

 

Smiiiiil Maren


Vondt i viljen

Jeg må le av meg selv, og mine sniky måter å lure meg selv på trening. I dag skiftet jeg til treningsklær på jobb før jeg dro hjem slik at jeg skulle klare å komme meg ut igjen for en treningsøkt. Det er nemlig slik at hvis jeg er så dum at jeg velger å dra hjem etter jobb, istede for direkte på trening så blir det på mystiskvis foferdelig vanskelig å komme seg ut igjen. Så her surrer jeg rundt da, i fullt treningsutstyr men tror dere jeg har klart å komme meg avgårde? Nei selvfølgelig ikke! *ler* Jeg tenker at det er noe med å si det høyt, så nå innrømmer jeg til dere at jeg lusker rundt i leiligehten i treningsklær, men klarer faktisk ikke å komme meg ut og ned på gymmet. Så satser jeg alt på at det er det som skal til for at jeg faktisk får tatt meg sammen her, og surret meg ned på trening.  Jeg har rett og slett litt vondt i viljen i dag, men jeg vet jo hvor fantastisk den følelsen etter en god trenings økt er, så jeg får bare se å komme meg avgårde.

Dagens økt blir en styrkeøkt med hovedfokus på rygg. Stølheten har sluppet litt, og jeg kjenner at kroppen er klar for nye utfordringer. Jeg ser for meg at dagens økt blir noe slik som dette:

 • Markløft
 • Nedtrekk bredt grep
 • Nedtrekk smalt grep
 • Sittende / stående roing
 • Pullups

 

Jeg hadde storhandling i går, og nå er kjøleskapet mitt overfyllt av godsaker. Dagens middag blir enten Tacosalat med speltlomper, eller pestomarinert kylling med fullkornspasta og dampede grønnsaker. Jeg har funnet litt gnisten på kjøkkenet igjen, og det er gøy. Jeg har vært inne i en skremmende lang meieriprodukt, havregryn og knekkebrød periode, så nå er det på tide med noe litt mer spenstig på menyen. 

Hva skal du ha til middag i dag?

 

Smiiiil Maren

Fruktfest

Treningen i dag ble ren komedie, og jeg kastet inn håndkle etter 3 øvelser. Det var rett og slett null energi denne kroppen i dag, så hva gjør man da? Jo man fyller opp! Dagens middag ble taco med ekstra speltlomper, og til dessert lagde jeg to store tallerkner med diverse frisk frukt. Nå skal jeg kose meg med resten av speltlompene med banan og sjokoaldekrem på. Jeg har også handlet inn ferske rundstykker og brunost som jeg skal ha til kvelds. Tanken bak matvalgene er at det er mat jeg liker veldig godt, og som jeg vet gir et herlig overskudd av energi. 

Jeg har nå sett ferdig alt som ligger ute av White Collar på Netflix, og det betyr at jeg trenger ny serie - igjen! Her går det unna på seriene som dere skjønner. Jeg elsket både suits og White collar og ser mer enn gjerne noe mer i dem typen sjanger hvis noen har noe å anbefale? Alle tips mottas med takk! Jeg koser meg glugg her jeg ligger i myke koseklær under pleddet på sofaen. Jeg elsker å være i aktivitet og bevege meg, men fy søren så deilig sofalivet er av og til.

Hva gjør du når du kjenner at kroppen er sliten og trenger påfyll? 

 

Smiiiil Maren


Mandags-update

Ny mandag, og ny dag i praksis. Dagen startet som vanlig før solen hadde stått opp, og selv om jeg er tidenes morgenfugel som liker å stå opp tidlig så kjente jeg at akkurat denne mandagen var hakket tyngre enn vanlig. Det er tydelig at helgen i Oslo tok litt på. En ting er at man er litt trøtt, men en annen er den stakkars kroppen min. Kjære vene så stiv og støl jeg er etter lekingen med Calisthenics-gjengen på lørdag. Jeg klarer nesten ikke å sette håret opp i en hestehale, det er nemlig helt umulig for meg å få armene over hode. *ler* Jeg er støl i muskler jeg ikke visste jeg hadde. Jeg liker følelsen av å være støl, det betyr at jeg har utfordret kroppen på nye måter, og det er jo helt supert!En dag skal jeg få til denne øvelsen alene, altså uten at noen må stå å holde bena mine. Øvelsen heter human flag. Ta et lite googlesøk på Human flag, og la deg fasinere av denne øvelsen. Råskap!!

Senere i dag har jeg en treningsavtale med en kompis, og jeg kjenner at jeg må tenke meg godt om for å finne ut hva vi skal få trent i dag. Alt av overkropp er uaktuelt, så i dag tror jeg det eneste alternativet er bein! Hva er vel bedre enn å starte mandagen med litt rumpetrening? Jeg må nok få lurt inn litt apekatttrening også, jeg har rett og slett blitt litt hekta etter helgen. I går brukte jeg hele kvelden på å surfe rundt på ulike street workouts på nettet, fy søren så mange rå filmer det ligger ute. Jeg har ikke ord for hvor imponert og fasinert jeg er. Kroppsbeherskelse og styrke ut av en annen verden! 

Er det flere som skal trene i dag? Hva står på planen?

 

Smiiiil Maren

Lidenskap

Tusen takk for fine tilbakemdlinger på bildene i går. Dere er nydelige!  Jeg fikk en liten aha-opplevelse denne helgen i forhold til min egen trening, og det har jeg lyst å dele med dere. For dere som har lest bloggen min helt fra starten vet at jeg har min treningsbakgrunn i turn. Turnen var min lidenskap i mange år, og jeg brukte enormt mye tid på sporten. Jeg trente hardt og mye, og jeg elsket det! Grunnen til at jeg sluttet har jeg ikke snakket så mye om, og det er fordi det er et litt sårt tema. Jeg gav opp turnen fordi kroppen min endret seg i tenårene og plutselig var det ikke like enkelt å sprette rundt i dobble saltoer og heftige øvelseskombinasjoner. Den lille nette barnekroppen endret seg, og jeg fant ikke helt ut av hvordan jeg skulle jobbe på lag med denne nye mer kvinnelige kroppen. Fokuset ble negativt i form av at jeg følte kroppen min ikke ville samarbeide, jeg ble klumsete og følte jeg mistet den gode kroppsbeherskelsen jeg tidligere hadde hatt. Jeg ble frustrert og sint over å ha en kropp jeg ikke klarte å spille på lag med. Jeg sluttet i turn, og la hele det negative kroppsfokuset bak meg. Det var tungt og trist for meg å slutte i turn, men jeg er enormt glad for det valget den dag i dag. Jeg vet selvfølgelig ikke om det hadde vært tilfelle, men jeg er redd jeg kunne utviklet et svært negativt forhold til egen kropp.

Photocred: Mats Grimseth

Jeg hadde en enorm glede av turnen i mange år, jeg følte mestring og stolthet i å være en turner. Jeg kunne tilbringe timesvis i hallen og terpe på øvelsene. Jeg gav meg aldri, og øvde på momentene hver ledige minutt jeg hadde. Jeg hadde en diger trampoline hjemme slik at jeg også kunne øve utenfom fellestreningene. Det ble et stort tomrom etter turnen forsvant, og jeg var borte fra idrett og trening i mange år. Heldigvis kom gnisten tilbake og jeg startet opp som instruktør i både aerobic og spinning. Jeg begynte på idrettslinjen og resten av historien kjenner dere med flere instruktørkurs, personlig trener utdannelse og ernæringsutdannelse, etterfulgt av en haug av kurs innenfor trening, helse og ernæring. Jeg fant igjen gleden, men den unike lidenskapen har jeg nok ikke kjent på siden jeg sluttet i turn.

Denne helgen sammen med Lasse Tufte fikk jeg et flashback tilbake til turntiden. Lasse utfordret meg til å bruke kroppen min må måter jeg ikke trodde var mulig for meg. Han hjalp meg til å utføre øvelser jeg ikke trodde denne kroppen kunne lenger. Jeg følte på en helt enom mestringsfølelse, og plutselig kom den berusende følelsen tilbake. Jeg kjente på hvor fantastisk det føles  å bruke  sin egen kropp til å utføre spektakulære øvelser, den mestringsfølelsen, den stoltheten og den gleden har jeg ikke følt på siden jeg forlot turnen for snart 12 år siden. 

Photocred: Mats Grimseth

Dette er bare begynnelsen, i juni drar jeg på Calisthenics-kurs for å lære enda mer. Kurset holdes av Lasse Tufte i regi av AFPT. En hel helg med egenvektstrening, jeg kan nesten ikke vente! Fagsamlingen er åpen for alle, så hvis noen av dere vil være meg så rop ut! Dere kan lese mer om fagsalingen på Akademiet for personlig trening sine hjemmesider HER.  Bokprosjektet jeg har vært med å ta bildene til handler om akkurat denne treningeformen, og jeg gleder meg noe helt vilt til boken kommer ut. Mens jeg venter på at boken skal komme ut og kurset jeg skal på i juni, vil jeg fortsette å øve på egenhånd. Jeg starter helt basic med enkle egenvektsøvelser, og inpirasjonen finner jeg ved å følge diverse calisthenics-atleter på instagram og youtube. Ahmed var også med på photoshooten, og jeg finner enormt mye inspirasjon i denne karen. Ta en titt på hans facebookside og Instagram. 

 

Smiiiil Maren

 

Calisthenics

 

Hva: Bokprosjekt Egenvektstrening

Hvem: Lasse Tufte

Hvor: Oslo

Foto: Mats GrimsethPhotoshoot til et bokprosjekt i regi av Lasse Tufte. Tema: Egenvektstrening, med fotograf Mats Grimseth og undertegnede som modell. Fantastisk gøy å jobbe med så dyktige mennesker. Denne helgen har vært magisk fra start til slutt. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere, men jeg hadde bare så lyst å dele et par bilder med dere allerede i kveld. 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil MarenIndividualitet!

Jeg får veldig mange spørsmål fra dere om hvordan jeg legger opp treningen og kostholdet mitt. Jeg skal være ærlig med dere og kanskje jeg skuffer noen nå, men jeg gjør litt som det passer meg fra uke til uke. Jeg følger ingen plan, og har derfor ingen "oppskrift" å dele med dere. Jeg ønsker så gjerne at alle skal forstå at "one doesn´t fit all". Selv om en du kjenner har fått super resultater ved å følge et opplegg, er det overhode ikke sikkert du vil få de samme resultatene ved å følge det samme opplegget. Jeg sier dette like mye til meg selv som til dere, fordi jeg ofte tar meg selv i å se på andres treningsopplegg og tenke at sånn vil jeg også trene, for hun som trener sånn ser jo helt fantastisk ut. Det viser seg gang på gang at jeg vil ikke få hennes resultater selv om jeg gjør slik som hun gjør. Det ender ofte opp med motsatt effekt, fordi man endrer opplegg for ofte, presser kroppen for hardt, øker stresset på kroppen. Det er en kjent sak at stresshormoner har en svært negativ innvirkning på både muskelveskt og fettforbrenning. Så uansett om målet ditt er vektreduksjon eller muskelbygging så vil et slikt stress være negativt. 

Forstår dere tankegangen min? Det er flott å la seg inspirere, men det å skulle kopiere en annen person sitt trenings og kostopplegg er ikke løsningen. Hvordan skal en tobarns mor med fulltidsjobb kunne kopiere opplegget til en student som kan disponere tiden sin på en helt annen måte, og lage mat kun med tanke på seg selv? Det er umulig, og det er akkurat derfor jeg er så opptatt av at alle må finne sin måte, som funker for akkurat seg. Det beste treningsporgammet, og den beste matplanen er den som faktisk blir fulgt. Du må finne noe du enkelt kan implementere i hverdagen din, uansett hva den hverdagen består av. Har du familie, små barn, en hektisk jobb, allergier osv osv, ja da må alt dette tas hensyn til, og være med på å prege ditt opplegg. Det er akkurat denne individuelle tilpasningen jeg liker så godt med jobben som Personlig trener. Man må se hele personen, og alle aspekter av den personens liv, for så å sidestille dette med målet til kunden, også må man begynne å jobbe for å legge den perfekte kabal som gjør at kunden kan leve greit med det, ha det fint underveis og likevel komme i mål. 

Dette teamet er det aller gøyeste jeg vet, og jeg kunne skrevet om dette i timesvis. Det skal jeg spare dere for! Men poenget mitt er at det er utrolig hyggelig at så mange spør om de kan få mitt treningopplegg, og min matplan, men sannheten er at det er ikke sikkert det er det smarteste, og det er ikke sikkert det vil gi deg de resultatene du ønsker. Det at jeg heller ikke følger noe matplan, gjør det litt vanskelig å skulle dele den. Den eksiterer jo faktisk ikke! Jeg har jobbet med dette så lenge, og kjenner kroppen min så godt at jeg spiser helt uten å veie eller tenke så mye over verken mengde eller innhold. Det er på en måte automatisert at jeg velger sunne varianter, og sørger for å få i meg det jeg skal. 


Jeg skulle ønske jeg kunne avslutte innlegget med å skrive at alle bare må ta kontakt så skal jeg hjelpe dere så godt jeg kan med å sette opp både treningsplan og kostholdsveiledning, men nå er det slik at med fulltidsstudie, praksisperiode og en kommende eksamensperiode så har jeg ikke kapasitet. Jeg ønsker å starte opp igjen med online-PT, og den dagen det skjer skal jeg selvfølgelig si i fra! Jeg anbefaler dere å ta kontakt med en PT på treningssenteret der du trener, eller en dyktig online coach. Bare husk å vær kritisk, sjekk at personen har utdannelse, og gjerne flere års erfaring.  Du er unik og fortjener et eget opplegg - optimalisert kun for deg. 

Dette var dagen skraveling fra min side, nå skal jeg komme meg ut i det fine været, og nyte litt frisk luft før jeg pakker kofforten og hopper på flyet til Oslo. 

 

Smiiiiiil Maren


Hekta på cashews

Denne dagen har løpt fra meg, og jeg har vært på farten fra klokken 07 til 21. Jeg kom akkurat inn døren og dumpet ned i sofaen med en stor skål cottage cheese, skyr, frukt, bær og nøtter. Jeg elsker den kombinasjonen, og spiser det flere ganger om dagen. Denne herligheten kom i butikk for en stund siden, og det er jeg så uendelig glad for. Jeg begynte å bli litt lei av å stå i nøttemiksen å plukke ut cashewnøttene uten salt. *ler* Nå har jeg altså oppdagen denne deilige rosa boksen med usaltede cashews. I skrivende stund har jeg tre bokser av denne stående i skapet. Jeg kan jo ikke risikere å få tom! Hehe. 

Jeg dro rett på trening etter praksis, og fikk unna en god styrkeøkt. Hemmeligheten er å spise en god lunsj nr 2 like før jeg går fra jobb. På den måten har jeg super energi til å gjennomføre en treningsøkt istede for å rømme hjem på sofaen. Jeg passer på å ha godt med energi i dette måltidet, slik at det gir meg et ordentlig boost. I dag ble det vanilje kesam med banan, eple, nøtter og rosiner. Både banan og rosiner er raske karbohydrater som gir super energi etter en lang arbeidsdag og før en tung styrkeøkt. Nå skal jeg slappe av et par timer før senga venter, i morgen har jeg fri fra praksis men har likevel tusen ting å fikse før jeg drar ut til flyplassen med kursen for Oslo. Jeg gleder meg til å fortelle dere hvorfor jeg drar.

Nå vil jeg høre om deres dag. Hvordan har dagen din vært? Hva har du fyllt denne torsdgen med? 

 

Smiiiiiil Maren


Sunn rask middag

God morgen. I dag har jeg siste dag i praksis før jeg tar helg, og jeg kjenner at det skal bli utrolig godt! Det blir ikke mye avslapping på denne frøkna i helgen, allered ei morgen reiser jeg inn til Oslo for et par veldig spennende dager. I utgangspunktet fikk jeg beskjed om å ikke fortelle noe om prosjektet jeg skal være med, men det er jo så kjedelig å være så hemmlighetsfull, så nå har jeg fått lov å fortelle dere hva jeg skal være med på. Så snart jeg lander i Oslo i morgen kveld skal jeg legge ut planene for helgen. Sray tuned! Dette tror jeg kommer til å bli utrolig spennende, og jeg føler meg heldig som får være med. 

Jeg har lyst å dele gårsdagens middag med dere. Den ble nemlig laget og spist på under 10 minutter. Nå anbefaler jeg dere ikke ås luke maten slik jeg gjorde i går, men poenget mitt her var bare at det går ann å lage sunn og smakfullmat i full fart. Det trenger ikke være fastfood, for at det skal være fast-food. Ikke sant? Jeg kjøpte fiskekaker ( 70% fisk) og stekte dem i stekepanne. Fiskekakene er i utgangspunktet ferdig så dette går veldig fort og greit, de skal i grunn bare varmes. Så kuttet jeg grønnsaker i biter og dampet dem. Damping er genialt, det tar kun 2 minutter og grønnsakene går en crispy effekt og beholder nærmest alle sine næringstoffer. I motsetning til koking hvor desverre mange næringstoffer kan gå tapt i vannet grønsakene kokes i. Et smart tips er jo da å bruke dette vannet i en evetuell saus, bare et lite tips! 
Jeg toppet tallerkenen min med walden farms honey dijon dressing, og litt salt. Jeg liker at alle makronutrientene er representert på min tallerken. Makronutrientene er proteiner, fett og karbohydrater. Grønnsaker inneholder litt karbohydrater, men ikke nok for aktive mennesker mener nå jeg. Jeg tok derfor en håndfull mandler som snacks under matlagingen, der fikk jeg lurt inn litt sunne fettsyrer. Til dessert lagde jeg en diger fruktsalat, og et par speltlomper med sukrin og kanel på. Vips var jeg god og mett, og alle næringsbehov dekket. Det trenger ikke være så vanskelig. 

Nå løper klokken fra meg her, og jeg må se å komme meg avgårde på jobb. Ha en nydelig torsdag dere, snart er det helg! 

 

Smiiiil Maren

Egentid

Jeg startet denne onsdagen med en powerwalk - før soloppgang. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, for treningen jeg hadde planlagt etter jobb ble det aldri noe av. Istede har jeg kost meg med kaffebesøk, og en liten tur i sentrum. Jeg kjøpte med meg nye friske blomster, og nye magasiner. I kveld er det Marentid på planen. Det tar virkelig på å være ute i praksis, og jeg er helt utrolig sliten på kveldene. Det har derfor blitt mange rolige og koselige alenekvelder i det siste, noe jeg liker veldig godt. Det er viktig å kunne kose seg i eget selskap, og det gjør jeg virkelig. Nå har jeg tent levende lys i hele leiligheten, og tatt på meg myke deilige koseklær. Jeg har handlet inn masse frukt, bær, vanilje kesam og yogurtnøtter. Jeg skal kose meg med god mat, sunn snacks ( later som yogurtnøtter er super sunt akkurat i dag) nye magasiner og White collar på Netflix. Med andre ord - perfekt oppladning og hyggekveld, i mitt eget selskap. 

Rosene på bildet er de aller vakreste blomstene jeg vet om. Jeg har nesten til en hver tid en bukett av disse stående i leiligheten. Jeg har alltid elsket roser, men denne fargen er helt unik og virkelig helt utorlig fin. Jeg ble helt forelsket i forsiden til Costume denne måneden. Looken er helt perfekt, og Pia Tjelta er jo bare så flott. Er dere ikke enige?

Hva liker du å gjøre når du skal slappe av, kose deg og samle nye krefter? Jeg ender alltid opp med å kjøpe ekstra god mat, ta en lang dusj, se en koselig film eller serier, skravle med en god venninne i telefonen eller bare ligge rett ut på sofaen og høre på musikk. Slike egenkvelder er så herlig, og det er så godt å kunne unne seg slike kvelder innimellom.  Som sagt har det blitt nesten hver eneste kveld nå i praksisperioden, men det føles helt rett for meg. Dette er min måte å hente meg inn igjen på, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre.

 

Smiiiiil Maren

Sunne godsaker

I samarbeid med proteinfabrikken

Dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje den perioden hvor jeg var totalt hekta på mulberries? Til min store glede har min sponsor, proteinfabrikken, tatt inn en haug av sunne snacks, blandt annet de magiske mulberriene. Jeg hylte av glede når jeg oppdaget dette. Disse er bare så utrolig gode, og de er spekket av antioksidanter. Det gleder meg at proteinfabrikken satser på sunne snacks, og jeg gleder meg til å teste den ut alle sammen. Jeg tviler på at jeg finner noen som kan toppe Mulberry, men jeg skal smake på dem alle sammen og komme med min dom. Kjente godsaker som gojibær og kakaonibs er også tilgjengelig hos proteinfabrikken. For en lykke! Nå skal det bli mange deilige skåler med herlige hverdagssnacks hos meg fremover. 
Har du testet noen av disse? Hvilken er din favoritt?

 

Smiiiil Maren


Challenge accepted

Jeg fryder meg over hvor mange som ble med på gårsdagens Challenge. Jeg gruer meg virkelig til å gjennomføre mitt første løp, men tanken på at jeg skal ha så mange spreke jenter (og gutter ? ) med meg på opptreningen mot løpet hjelper veldig. Jeg blir så inpirert og motivert av å se engasjementet deres, det er utrolig gøy at dere lar dere pushe og tar en slik utfordring på strak arm. Jeg er stolt av dere!! 

Når dere leser dette er jeg godt i gang med praksisdagen min på omsorgshjemmet. 8 timer på jobb, også er det klart for å Hit the gym! I dag er det bryst og triceps på planen, og jeg gleder meg til en god styrkeøkt. Jeg planlegger å avslutte økten med 20 minutter på tredemølla. Det hadde jeg nok ikke gjort hvis det ikke var for at jeg er med på 60x60 challenge, og må derfor passe på at økten min blir over 60 minutter. Styrkeøktene mine varer vanligvis ca 40 minutt, så jeg tenker at hvis jeg legger inn 25 minutter cardio etterpå, så får jeg økten min godkjent som en del av challengen. Der ser dere, denne utfordringen har allerede pushet meg steget videre, jeg hadde jo aldri gått på mølla etter økten min hvis ikke. Kult eller hva?

Skal du trene i dag? 


 

Smiiiil Maren


60x60 Challenge

Jeg har noe å dele med dere, og jeg gruer meg litt. For hvis jeg sier det høyt, betyr at det jeg må gjennomføre. Det er ingen hemmelighet at jeg liker å løpe, og det er heller ingen hemmelighet at jeg ikke liker å løpe sammen med andre, og har fryktelig prestasjonsangst når det kommer til å delta på løp og konkurranser. Jeg har så lyst å delta på et løp, fordi jeg elsker jo å løpe, men bare tanken på å stå der på startstreken gjør meg helt kvalm. Tanken på at noen skal se på, og at jeg faktisk skal prestere i mer enn 60 minutter, som er min komfort-arbeidssone, er virkelig ubehagelig. Jeg har nå bestemt meg for å starte oppkjøring mot et løp, hvilket det blir enda har jeg ikke bestemt meg for. Kanskje noen av dere vil komme med et forslag? Jeg ser for meg halvmaraton i første omgang. 

Jeg må derfor begynne å øve meg på å trene over 60 minuttersøkter, og det har jeg så og si aldri gjort før. Jeg har lyst at vi skal ta denne utfordringen sammen, og jeg vil derfor dele 60x60 utfordringen med dere. 6060 challenge er et samarbeid mellom Imsdal Aktiv og fitnessbloggen. Challengen går ut på følgende: 

 • Tren over 60 minutter, så mange ganger du klarer på 60 dager
 • Logg øktene dine, del bilder og erfaringer med andre deltagere i FBgruppen og Instagram
 • Få kule premier og kom i kanon form

 


Poenget bak challengen er å vise hvor effektiv det er å benytte seg av en sportsdrikk når øktene overstiger 60 minutter. Jeg bruker sjeldent sportsdrikker selv, men når jeg nå skal ut på disse lange øktene mine vet jeg at kroppen vil dra nytte av påfyll. Imsdal aktiv er genial fordi den ikke inneholder noen kunstige tilsetningstoffer, slik som desverre mange andre gjør. Jeg vil nå spør dere kjære lesere, er dere med meg på Imsdal challenge? Jeg gruer meg noe helt fryktelig til å kjøre økter over 60 minutter, jeg liker ikke tanken på å gå ut av komfortsonen min, men jeg DIGGER tanken på at jeg kan gjøre dette sammen med mine spreke herlige lesere. Så, er dere med meg? 

Det vil bli opprettet en egen side for denne challengen hvor alle økter logges, du logger enkelt inn via facebook og kan dele økter, bilder og erfaringer. Du kan melde deg på HERchallengen starter i dag 17 mars. Konkurransetiden er altså 60 dager fra og med 17 mars. Kriteriene er at økten må vare over 60 minutter. Du velger selv om du vil løpe, spinne, trene styrke, yoga eller hva enn som passer for deg. Poenget er at Imsdal vil sponse spreke mennesker. Det vil bli premier underveis!Premier:

De første 1000 som logger øktene sine får denne freshe imsdal tskjorten jeg har på meg på bildet. Etter 15 loggede økter kan man vinne sportsbag, og etter 25 loggede økter kan man vinne philips spirts høretelfoner og SWIX sports undertøy. Deltagerene som fullfører challengen kan vinne gratis medlemskap på treningssenter, timer med personlig trener, og en Scott sykkel verd 25.000 kr. Som dere forstår er det et premieras til spreke deltagere. 

Dette må vi jo prøve dere, eller hva? 

Kom dere inn på facebook og meld dere på , så kicker vi i gang sammen  i dag! 

 

 

Smiiiil Maren

 

Min lille skatt

I dag ble vakre lille Julie døpt, og dagen kunne ikke blitt mer perfekt. Lille skatten var snill som engel og hele dagen var komplett fra start til slutt. En fin gudstjeneste, og en fryktelig stolt fadder som kjempet hardt mot tårene ved døpefonten, etterfulgt av full fest med masse godsaker. På menyen stod tapas, og her bugnet det virkelig av deilige retter. Spanske kjøttboller, fersk focaccia, cillimarinert schampi, lefser med røket laks, løk, ruccola og philadelphia ost, lefser med parmaskinke, løk, ruccola og philapelphia ost, aspargies med parmaskinke, ovnsbakte oljemarinerte båtpoteter, salat, marinerte kyllingspyd, stekte dadler med bacon, makaronisalat, flere typer oliven, aiole og ferskt brød. Dessertbordet var et syn. Jeg ble helt overveldet av alle deilighetene. Ostekake, sjokoladekake, brownie, verdens beste, hjemmelagde lefser, coockiepops, vanilje is, muffins, diverse boller og bakverk, og en diger rosa dåpskake. Fristende fruktfat og chips som ekstra snacks. 
Dette har vært en helt fantastisk dag, og jeg har kost meg så sammen med familien. Nå er lille julievenn døpt, og jeg ser så frem til årene fremover sammen med min lille øyensten. 

 

Smiiiiil Maren

 

Silkemyke sommerben

I samarbeid med Hydro Silk

Treningssenterne fylle opp, og folk trener som gale for å gjøre seg klare for sommeren. Jeg må trekke litt på smilebåndet av denne periodetreningen. Hvorfor ikke bare holde det jevnt og greit hele håret, slik at man slipper denne stresstreningen rett etter jul, og like før sommeren? Jeg tenker at det er flott at folk trener uansett, så periodetrening eller ikke - keep it up people! 

Trening er vel og bra, men det er flere ting man bør tenke på nå som våren er her og sommeren står for tur. Vi har vært gjennom en lang vinter, og det bærer huden preg av. mange vil oppleve at huden er svært tørr, og flasser. Vi jenter vil jo gjerne ha silkemyke hårfrie og delikate legger til sommeren, så hva gjør vi da? Jeg er så heldig at jeg har fått lov å teste Hydro Silk, og det var faktisk en liten opplevelse.

Hydro Silk barberhøvelen inneholder et serum som utløses når du bruker den, den har faktisk integrert hudpleie. I det minuttet du starter å barbere deg, hydreres og pleies også huden din. Barberhøvelen inneholder et serum med marine effekter og chea-butter. Serumet utløses i det høvelen kommer i kontakt med vann, noe som gjenopretter huden naturlige fuktighet. Genialt ikke sant? Glatte legger får oss kvinner til å føle oss feminine og velstelte. Et bar nybarberte silkemyke legger gjør rett og slett at vi føler oss bedre. 

Du kan teste Hydro Silk ved å bestille en gratis prøvepakke HER. Du får da tilsendt den herlige barberhøvelen, og kan teste den ut. Prøvepakken er som sagt gratis, det eneste du betaler er frakten. Du forplikter deg heller ikke til noe mer enn kun dette pakken, og det liker jeg veldig godt! Du gir bare beskjed om at du kun ønsker testpkken. Det er noe med det å faktisk teste produktet, før man bestemmer seg for om dette er noe man vil fortsette med eller ikke. Jeg anbefaler dere å teste den ut, slik at dere kan oppleve den deilige myke følelsen av silkemyke puselegger. Hvorfor ikke unne deg selv et spakveld hjemme på ditt eget bad? Sett på litt musikk, tenn lys, senk skulrene og skjem deg selv bort litt. Jeg tror det er så viktig med noen slike pauser i hverdagen. 

 

Smiiiil Maren


Søndag

God søndagsmorgen. Jeg løper rundt meg selv og veksler mellom å lage mat, rydde og finne ut hva jeg skal ha på meg. I dag er det barnedåp til vakreste lille Julie. Jeg er så heldig å få være hennes fadder, og det ser jeg på som en stor ære. Jeg har gledet meg så til denne dagen, og hvis jeg nå bare kan se å bli ferdig med maten jeg skal ha med til selskapet, og få på meg en kjole, så skal jeg straks komme meg ut døren. Jeg skulle vært filmet her jeg humper rundt med strømpebuksen halveis på, og håret i en nyvasket klissvåt tutt på hode. *ler* Jeg hadde i utgangspunket veldig god tid. Jeg stod opp super tidlig, og koste meg med kaffe og nyheter på tv. Jeg begynte så smått å pusle med maten til selskapet, og alt gikk i bedagelig tempo. Tydeligvis gikk ting i et litt for bedagelig tempo, for nå har jeg super dårlig tid. Typisk meg! Jeg ville bare titte raskt innom for å ønske dere en herlig søndag. Det kommer nok en liten oppdatering til fra denne kanten i kveld, men nå skal jeg smette på meg kjolen og komme meg avgårde til kirken.

 

Smiiiiil Maren


Lørdagshygge

Dagens økt ble gjennomført i Baneheia. Jeg er så utrolig fornøyd med plasseringen av min nye leilighet. Den ligger ved sjøen, men samtidig midt i sentrum, og i umiddelbar nærhet til kristiansands vakreste turområder. I går utforsket jeg Odderøya, og i dag var det Baneheia som stod for tur. I morgen blir det treningfri på meg, men til uka igjen planlegger jeg å teste ut Jegersberg. Disse tre er mine topp tre favoritter når det gjelder steder å gå tur i Kristiansand. Jeg liker som dere vet å legge telefonen min langt bort på slike turer og bare nyte naturen. Ingen musikk og ingen forstyrrelser. Jeg må likevel alltid ha telefonen med, i tilfelle jeg skulle trøkke over eller falle langt inni skogen og trengte hjelp. Det er også en fordel å ha med telefon slik at man kan forevige slike nydelige motiver som vist på bildene under. Jeg knipset et par bilder før telefonen ble satt på lydløs og lagt bort. Resten av turen koste jeg meg i det fantastiske været mens øynene fikk hvile på vakker, og vårlig natur. 
Baneheia er virkelig et syn på denne årstiden, og jeg føler jeg utrolig heldig som bor så nærme og har muligheten til nyte baneheia så ofte jeg har lyst. jeg krysser fingrene for at våren har kommet for å bli, og at solen og den herlige temperaturen holder seg. Det er så magisk å endelig kunne gå tur, og jogge utendørst. Dette har jeg ventet på hele vinteren. 

Liker du å gå tur ute, eller foretrekker du kondisjonstreningen din på tredemølle, spinningsykkel eller annen aktivitet inne på treningssenteret? Jeg for min del elsker cardio utendørs og styrketrening innendørs. 

Ellers har jeg brukt denne lørdagen med gode venner. Jeg har vært på cafe hele tre ganger denne lørdagen, og jeg har kost med meg kaffe latte i solveggen , og deilig bakverk. Lørdag er min kosedag, og ingenting smaker så godt som nybakte boller. Drømmeplassen i skippergata har de største og beste bollene jeg kan tenke meg, og det er ikke uten grunn at to av dagens tre cafebesøk ble lagt til denne cafeen.Jeg håper dere nyter en deilig lørdagskveld, og at dagen ellers har vært super. Jeg synes det er så gøy når dere deler litt av deres hverdagsaktiviteter med meg i kommentarfeltet. På den måten føler jeg at jeg blir litt bedre kjent med dere lesere, og det liker jeg så godt. Så i dag har jeg veldig lyst å høre hva du har gjort denne lørdagen? 

 

Smiiiil Maren


Earlybird

Min kropp forstår ikke helt at det er helg, og at jeg ikke må være på plass i praksis kl 07.00. Jeg var derfor lysvåken kl 06, klar for en ny dag på jobb. Som jeg skrev før helgen så har jeg satt av denne helgen kun til kos og hygge. Uken min er latterlig hektisk for tiden, og helgene fremover er rimelig booket, så denne helgen er det kun lave skuldre og avslappning på planen. Jeg fortsetter altså min kosehelg, og nyter derfor en deilig morgen med kaffe og serier.  Jeg kom over sitatet jeg har lagt ved på bildet under, og måtte smile litt. "You´re cute and all, but Im not sharing my coffee". Jeg elsker kaffe, og måp alltid ha en kaffe (les tre) på morgenen og gjerne flere gjennom dagen. Det er noe helt spesiellt å kose seg med en stor kopp kaffe før dagen starter. Så nå sitter jeg her da, helt klar for å komme meg ut å starte denne lørdagen. Kaffekoppen er tom, jeg er kledd og klar for en tur i byen med godjentene. Problemet er bare at klokken er såvidt passert 08, ingen andre har våknet og butikkene åpner ikke på et par timer. Haha, sånn er det å være morgenfugel. 

Jeg får gå å lage meg enda en kaffekopp, og kose meg med et par episoder til at White Collar. Nå er jeg snart ferdig med andre sessong, fare for at jeg må spør dere om enda flere serietips snart. For her går det virkelig unna. Jeg letet meg tilbake og så på tipsene deres forrige gang. Jeg ser at breaking bad nevnes av utrolig mange, så kanskje det blir min neste serie. Jeg har allerede sett Suits, orange is the new black og nå white collar - alle etter tips fra dere. Tusen takk! 

Ha en nydelig lørdag skjønne venner, her i Kristiansand stråler solen fra en skyfri himmel, og alt ligger tilrette for den perfekte lørdag - hvis folk bare kan se å våkne snart. *ler*

 

 

Smiiiiil Maren

Odderøya

Dagens trening ble en herlig joggetur i et fantastisk område kallt Odderøya her i Kristiansand. Det er en helt nydelig tur, hvor du løper langt havet. Turen er turbulent, og med flere bratte bakker. Jeg vekslet mellom jogg i de flate områdene og rask gange i de bratteste bakkene. En super tur, som virkelig fikk pulsen opp. På slike turer hvor man kommer så nært på naturen bruker jeg aldri musikk, det er noe helt spesiellt med å løpe langs havet og høre alle de naturlige lydene. Jeg føler nesten musikken ødelegger litt på slike turer. Jeg fikk knipset et par bilder før mobilen min gikk tom for strøm. Sjekk gjerne ut min Instagram, der har jeg akkurat lagt ut et bilde fra dagens tur. Det var strålende sol når jeg løp ut på tur, men ute på svabergene var det en kald vind, så jeg var glad jeg valgte å ta på meg vindtett jakke og vanter. Jeg rakk akkurat å komme meg hjem, før været skiftet totalt og himmelen åpnet seg. Solen forsvant og regnet pøset ned. Det regner fremdeles, men nå synes jeg egentlig bare det er litt koselig. I kveld får jeg besøk av min bestevenninne Celine,som er hjemme fra København. Vi skal kose oss hos meg i kveld med en skikkelig jentekveld. 

Jeg håper dere får en deilig fredagskveld og nyter helgen til det fulle.

 

Smiiiil Maren


Morning-smile

Det er fredag, det er helg og jeg har fri. For en magisk følelse. I dag sov jeg til jeg våknet av meg selv, ingen vekkerklokka og ingen forstyrelser. Bare det i seg selv er jo helt nydelig. Når jeg våknet tuslet jeg ut i stua iført myke koseklær, jeg lagde meg en stor kopp kaffe og koste meg med God morgen Norge. Dere vet jeg elsker morgenstund og denne fredagsmorgenen kunne ikke startet på en bedre måte. Nå skal jeg straks komme meg ut på en liten tur i frisk luft, før jeg skal innom NIMUE for en hudpleietime. Senere skal jeg treffe min storebror og nydelige lille niese. Denne fri fredagen kan rett og slett ikke bli bedre. Jeg håper dere også nyter fredagen og ser frem til helgen. Jeg har som sagt fri hele helgen, og skal bare kose meg. På søndag er det dåp til min lilel niese, som jeg er så heldig å få være fadder til. Som jeg gleder meg. Jeg nyter en rolig helg, neste helg blir nemlig full rulle med en hel haug på planen. Jeg skal være med på et spennende prosjekt i Oslo, jeg kan si så mye som at jeg skal være med på en utrolig spennende photoshoot. Jeg både gleder og gruer meg litt. Jeg forteller dere mer så snart jeg kan.

Nyt fredagen mine fine, dere skal ikke se bort i fra at det kommer mer fra denne kanten litt senere. 

 

Smiiiil Maren

80 kg

Halleluja og kryss i taket!! Jeg føler at jeg overhode ikke får til noe som helst seriøst og bra på treningsfronten for tiden. Misforstå meg rett, det gjør overhode ingenting, for jeg trener og koser meg,  men alle treningsfolk ønsker å oppleve fremgang og progresjon. Det var derfor en vanvittig god følelse når jeg i dag lett tok 80 kg i markløft. 

Jeg vet det er mange jenter der ute som har passert 100kg-grensen i marken for lengst, men jeg har aldri vært spesielt sterk i markløft, så for meg er dette helt vilt gøy! Jeg tenker at man skal sammenligne seg med seg selv, og fokusere på sin egen fremgang. Så sammenlignet med meg selv er dette løftet på 80 kg helt supert, og jeg er kanon fornøyd! 

Nå er jeg vel hjemme etter en lang dag i praksis, etterfulgt av trening og cafebesøk. I kveld blir det en lang lang dusj, og en deilig middag. Jeg vet bare ikke helt hva den skal være enda. Så derfor spør jeg dere kjære lesere. Hva skal du ha til middag i dag? Jeg tenker å lage meg noe godt, inspirert av dere i dag. 

 

Smiiiiil Maren

 

Kvalitetstid

Jeg elsker sushi, og kunne spist det hver eneste dag. I dag kom verdens nydelige mamma på besøk og hun hadde med seg både sushi, og masse andre godsaker. Det er så herlig med mennesker som kjenner alle dine favoritter og alle dine rutiner. Mamma dukket opp med flere ting hun visste jeg manglet i leiligheten og flere av mine hverdags mat-favoritter. Jeg føler meg både heldig og takknemlig.


I dag er jeg i skikkelig kosehumør, og har bare lyst å tenne masse lys, sette på en god film og bare kose meg - og det er akkurat det jeg nå har gjort. Jeg har tatt dyna ut i stua, og satt på min nye favorittserie. Jeg har jo vært helt vilt fan av SUITS, men nå har jeg sett alt som har kommet ut av den serien, og trengte derfor en ny. Etter tips fra dere lesere har jeg nå startet på White Collar - og jeg elske den serien!!! Jeg håper dere gjør noe hyggelig i kveld, jeg tenker at det er synd så mange kun bruker helgen til å gjøre spesielle og koselige ting. Hvorfor ikke dra ut å spise midt i uken? Eller ta dyna ut i sofaen og ha filmmaraton? Hvorfor ikke spise taco oftere enn kun på fredagen? Hvorfor ikke bake kake, selv om ingen har bursdag? Jeg tenker at livet er for kort, lev mens du kan - og vær så snill - ikke vent til helgen med å gjøre noe du synes er ekstra hyggelig. 

 

Smiiiil Maren


Morgentur og Sushi

Jeg sovnet kl 20.15 i går (!) og det var dermed en meget uthvilt frøken som våknet kl 05.30 i dag morges. Når jeg våknet så tidlig, og faktisk var helt uthvilt benyttet jeg muligheten for en liten løpetur. 30 deilige minutter gjør virkelig underveker, og jeg startet dagen med super energi og godt humør. Jeg hadde fint fått tid til en lengre tur enn 30 minutter før jobb, men da hadde jeg ikke hatt tid til verken morgenkaffe, frokost eller matpakkelaging. Jeg er helt avhengi av morgenstunden min, og valgte derfor å kjøre en 30 minutters tur, og kose meg med proteinpannekaker til frokost når jeg kom hjem. 


Sculpture tights og topp fra Casall   

I dag har hef sushidate med min skjønne mamma like etter jobb, men planen er å få tid til en styrkeøkt på kveden. Det betyr at i dag blir det sannsynligvis to treningsøkter på meg. På slike dager passer jeg på å fylle ekstra godt opp, og det gjør jeg ved å øke mengden karbohydrater. Jeg har derfor med meg en ekstra matpakke i dag, bestående av speltlomper, og bananer. Jeg kutter bananen i små skiver som jeg fordeler utover lompene, så strør jeg litt sukrin og kanel over, før jeg ruller lompen sammen. Det smaker himmelsk, og sørger for godt påfyll av karbohydrater. Karbohydrater er viktig for oss som trener mye, og jeg får helt vondt av å se alle som dropper karbohydratene i kosten sin, og likevel tar helt av på trening. Jeg vet hvertflall at jeg aldri hadde fungert på den måten. 

Dette innlegget er forhåndsskrevet i dag morges, så når dere leser det er jeg nok ca midt i arbeidsdagen i praksisen min på omsorgshjemmet. Etter jobb skal jeg komme meg hjem i en fei, onsdager er nemlig min og mammas faste dag. Da spiser vi sushi og koser oss. Det er viktig å ta vare på familien, så hva er vel bedre enn å ha en fast dag man koser seg sammen? Jeg klager hvertfall ikke på litt sushi-hygge midt i uken. Ha en super onsdag dere, på sørlandet har vi nærmest sommertemperaturer og strålende sol fra skyfri himmel. Det er så magisk! Alle blir så lette og glade av dette været, og jeg krysser fingrene for at det fortsetter. Jeg håper det er flere som nyter sol og deilig vær - det er jeg nemlig overbevist om at dere har fortjent!

 

Smiiiiil Maren 


Sleepy tuesday

I dag fikk jeg til en styrkeøkt mot alle odds, og det er slike økter jeg virkelig setter pris på. Jeg sov litt dårlig i natt, og etter 8 timer i praksis på sykehjemmet var jeg helt tom for energi og det eneste som stod i mitt hode var hjem på sofaen. Jeg kom ut etter endt arbeidsdag og ble møtt at et helt ubeskrivelig vær. Strålende sol fra en skyfri blå himmel. Temperaturen var helt herlig og den første lyden som møtte meg var fuglekvitter. Det er helt utorlig hvordan været kan ha så mye å si! Trøttheten var som blåst bort og jeg følte en deilig energi komme snikende. Jeg kjørte hjem og skiftet til treningsklær før jeg ruslet ut i solskinnet. Turen gikk opp til Solsiden, hvor jeg gjennomførte en styrkeøkt på bryst og triceps. På solsiden var det som alltid flere blide treningsfolk, og det gav enda et lite boost av energi. Det er så herlig hvordan vi begynner å bli en liten fast gjeng som trener på omtrent samme tid, selv om alle trener ulike ting og kjører på med sitt, så er det så tydelig hvordan energien smitter og vi helt ubevisst ender opp med å pushe og motivere hverandre. Det blir også mye skravling og latter underveis - akkurat slik jeg liker det! 

Nå har jeg endelig fått satt rumpa ned på sofan, og trøttheten slo meg i ansiktet som en betongvegg. Jeg skal få i meg litt mat, og ta en lang god dusj, og i det klokken bikker 21 så er det rett i seng på denne frøkna, jeg har alt for mange timer søvn å ta igjen. Det er litt deilig å ligge på sofaen helt uten noen gjøremål eller planer, ingen som forventer at du skal prestere noe sted og ingenting du må gjøre - bortsett fra å nyte en avslappende alenekveld. Helt herlig spør du meg. *lykkesukk* 

Hva er deres planer for kvelden?

 

Smiiiil Maren


Effektiv mandag

I dag har jeg vært konstant på farten, og det er enda noen timer til jeg kan sette meg ned for kvelden. Jeg har virkelig vært effektiv i dag, og fått unna både forelesning, trening, cafekos, et par spennende møter, deilig middag i hyggelig selskap og nå straks skal jeg ut på en rusletur i frisk luft. Våren er endelig kommet til sørlandet, og det gjør meg overlykkelig og full av energi. Er det flere som kjenner hva solskinnet og den deilige milde temperaturen gjør med humøret? 


Jeg holdt meg unna godsakene på cafe i dag, denne frøkna fikk en overdose sukker i helgen, og det fristet faktisk ikke med kake i dag. Milkshaken derimot, den måtte jeg smake på, og den var helt magisk! Den perfekte pre-workout spør du meg. *ler* Dagens treningsøkt ble som planlagt en styrkeøkt på rygg og biceps.

Her er øvelsene jeg kjørte:

 • Nedtrekk supersett med sittende roing
 • Facepull
 • Stående roing
 • Pullups med strikk + negative pullups
 • Bicepscurls med hantler i supersett med stang

 

En deilig økt med høyt tempo og god respons fra kroppen. I dag trente jeg med en treningspratner, og det er like hyggelig hver gang. Hvordan er det med dere? Trener dere vanligvis alene eller sammen med en treningspartner? 

 

Smiiiiil Maren


Mandagsenergi

Morgenstund i leiligheten før dagen starter. En god frokost må man ha for å fungere optimalt, og jeg starter som alltid dagen min med cottage cheese, skyr, frukt, nøtter og bær. Jeg har fått noen reaksjoner på at jeg spiser store porsjoner, og mange synes det er spesielt at jeg spiser en hel boks cottage cheese. Vel jeg har alltid spist mye, og det funkerer supert for meg. Jeg trener mye og jeg spier mye, det resulterer i at jeg har en haug av energi til å gjennomføre øktene mine, som igjen fører til at jeg får flere tunge gode økter hver uke, som igjen resulterer i økt muskelmasse og økt kondisjon, som igjen fører til bedre helse. Så ja jeg spiser mye - og det funker perfekt for meg. Vi er alle ulike, og det som funker for en, funker ikke for en annen. Jeg kan kun snakke for meg, og jeg trives veldig godt med å spise meg god og mett, ha nok energi og godt humør i hverdagen. I forhold til økonomi så er kostholdet en stor proritet i mitt budsjett, og jeg kutter heller ned på andre ting. Dessuten finnes det smarte billige alternativer til sunn mat også, jeg jobber med et eget innlegg om dette til dere :)

I dag er det forelesning på universitetet, det blir nesten litt spesielt å være på skolen igjen etter 3 uker i praksis. I morgen er det tilbake til praksis, så det er kun den ene dagen vi er innom skolen. I ettermiddag skal jeg ha ukens første treningsøkt og gjett om jeg gleder meg. Rygg og biceps står på planen - ukens gøyeste økt i mine øyne. Jeg legger gjerne ut programmet til dere i kveld hvis det er ønskelig.

Har du en fast treningøkt du kjører på mandager? 

Jeg håper denne mandagen behandler dere bra, og at dagen blir fin. Jeg for min del er fremdeles full av motivasjon etter timeout-helgen min, og gleder meg til å kicke i gang denne uken. Ha en fin dag dere, titt gjerne innom senere, jeg skal prøve å legge ut dagens treningsøkt til dere i kveld, og hvem vet kanskje dagens middag også sniker seg med. Dere må forresten føle dere veldig velkommen til å dele både treningsøktene deres og mattips i kommentarfeltet. Det er så gøy når vi kan finne inspirasjon hos hverandre synes jeg. 

 

Smiiiiil Maren

Mobilblogg

I skrivende stund sitter jeg i bilen på vei ned fra fjellet. Det blir derfor en liten mobilblogg-oppdatering. Helgen har vært så deilig, og gått så alt for fort. Jeg forstår ikke hvor dagene ble av. Det ble kun èn skitur denne helgen, men gjengjeld var den turen veldig fin. Ellers har helgen vært fyllt med sofahygge, brettspill, god mat, masse kvalitetstid med familien, en haug av godteri, masse søvn og hvile. Lange frokoster, deilig frisk fjellluft, masse latter og lave skuldre fire dager til endes. Jeg er så takknemlig:) Det er deilig med hyttetur og helg, men nå skal det bli godt å komme hjem til litt Maren-rutiner. Hele denne uken har vært helt merkelig når det gjelder trening og kosthold. Jeg mistet rett og slett gnisten litt! Det var derfor ekstra godt med en helg på fjellet hvor jeg bare koblet helt ut. Jeg føler jeg går inn i en ny uke med ny energi, og en haug av gnist. Det er så viktig å ikke bli stresset selv om motivasjonen og treningsgnisten daler. Ta en timeout, flytt fokus og senk skuldrene. Det ordner seg, du trenger sannsynligvis bare litt andre impulser. Helgens hyttetur gav meg masse herlige familieimpulser, og ingenting kan måle seg med det. Jeg har nå lagt denne uken bak meg og satt fokus frem mot den kommende uken. Den skal bli så bra, det har jeg bare bestemt meg for.


Nå må jeg følge litt med på veien her så jeg ikke blir bilsyk. Heldigvis er det kun en drøy time til vi er hjemme.  Jeg håper dere har en deilig søndag, og koser dere i det nydelige været! 

 

Smiiil Maren


Skiglede

Dette er status fra fjellet. Strålende sol og masse skiglede. Det går alt for lenge mellom hver gang jeg har ski på bena, og et er virkelig alt for galt når jeg er så glad i å gå på ski som jeg er. Dagens tur var helt fantastisk, og jeg storkoste meg. Ut på tur, aldri sur!

Vi gikk ca en mil i sol og herlig vær, også snudde det! Vi endret retning, og på vei tilbake til hytta blåste det virkelig opp. Siste del av turen ble en vindfull affære, men vi kom oss trygt ned. Vel hjemme på hytta føles det ekstra godt at vi fikk litt utfordrende vær på slutten, nå sitter vi nemlig her med røde kinn og slitne kropper. Ingenting er bedre enn følelsen etter en god skitur. Nå skal vi bare kose oss resten av kvelden, med kortspill, deilig middag, masse sjokolade og annet digg. Det er både lørdag og hyttetur, så på tross av mitt forrige innlegg så kjører jeg unntakstilstand og det blir utskjeielser hele tre dager til endes på denne frøkna :)Nå skal jeg skrive kveldens handleliste, og komme meg på butikken. Siste kvelden med godgjengen på hytta skal nytes fullt ut! Jeg håper alt står bra til med dere, og at dere har en super helg. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn snacks

Helgen er her og det betyr at mange, inkludert meg selv, velger å kose seg litt ekstra. Jeg spiser gjerne både sjokolade, is og potetgull i helgen, og koser meg veldig med det. Det jeg nå har sett er at jeg har en tendens til å starte helgen fredag ettermiddag, og avslutte den søndag kveld. Det betyr at det blir godis og usunnheter både fredag, lørdag og søndag. Jeg tenker at for min del passer det fint å holde seg til en dag med junk, og heller prøve å velge litt sunnere alternativer resten av helgen. Jeg har fått en del henvendelser fra dere lesere hvor flere etterspør sunne godisalternativer. jeg tenkte derfor at jeg kunne dele mine favoritter med dere. Speltlomper: Speltlomper er en storfavoritt hos meg. Jeg spiser dem mye i forbindelse med måltider, men det er også et supert snacks alternativ. Jeg liker best å lage lefser med sukrin, og kanel i. En annen favoritt er å blande vanilje kesam med litt vaniljepulver og sukrin. Smør det på lompene og nyt! Jeg kan også anbefale sjokoladekrem og bananskiver. Sjokoladekremen lager jeg av sjokoladeproteinpulver, sukrin, og philadelphia light eller mager kesam, så kutter jeg banan i skiver og legger på. 

Barer: Proteinbarer er et supert alternativ til sjokolade. Jeg har, som så uendelig mange andre treningsjenter, lagt min elsk på questbarer, som jeg bestiller fra Iherb. Jeg er veldig glad i proteinbarer generelt, og spiser i grunn alle bortsett fra dem med banan eller fruktsmak. Jeg er en sjokoladejente, og vil helst ha barene med sjokolade, karamell eller peanøttsmak - gjerne i kombinasjon. 

Frukt: Frukt er jeg totalt avhengig av, og det går frytelig mye frukt med her i huset. jeg spiser masse frukt gjennom hele uken, men kan likevel nyte frukt som snacks i helgen. jeg liker godt å kutte opp frukt i små biter og kombinere det med bær, nøtter og diverse meieriprodukter. Mager vanilje kesam, cottage cheese, og skyr er favorittene. 

Dette var bare noen få alternativer til dere, flere vil poppe frem etterhvert. Et tips er å lage en tallerken med litt ulike ting på, og forsøke å dandere det slik at det ser delikat og fristende ut. Husk at når frukt kuttes i bites er det mye enklere å spise. Det samme gjelder grønnsaker. Kutt opp gulrøtter, agurk, og kålrabi i små sticks, og små brokkoli og blomkål biter i små buketter. Lag en enkel dipp av ferdigposedipp og mager kesam - vips har du en fristende, fargerik og super sunn tallerken med snacks. Så enkelt kan det gjøres, det handler bare om å komme på å gjøre det. Husk altså: Kutt det opp, server det delikat og jeg garanterer at det blir spist :) 

 

Smiiiiil Maren


God morgen fra fjellheimen

Her har hyttegjengen akkurat våknet, og frokosten står på bordet. Jeg ble vekket i dag morges av herlige små babylyder, og rett utenfor soveromsdøren ble jeg møtt av et strålende barneansikt. Det finnes virkelig ingen bedre måte  å starte dagen på enn sammen med lille tantebarnet. Rusle rundt på hytta med lille skatten i armene, mens hun pluddrer og prater i vei. Tantehjertet mitt smelter! I dag regner det faktisk litt her oppe, og vi har derfor innedag. Det gjør absolutt ingenting, det er jo dette som er ferie. Det å ligge på sofaen, lese blader, spise god mat, og slappe 100% av. Jeg er en rastløs person med alt for mye energi, men den siste tiden har jeg faktisk kjent litt på at energien ikke har vært helt på plass. Jeg tar derfor denne helgen helt rolig. Selv om det føles litt ubehagelig for meg å være helt i ro, så vet jeg at det er utrolig smart å legge inn såkalte restitusjons dager, eller i mitt tilfelle restitusjons-helg.
Nå skal jeg spise frokost med familien. Det er noe spesielt med hyttefrokost, og jeg har gledet meg så til dette. Mmmm :)  Jeg ville bare innom for å ønske dere en fin fredag og en fantastisk helg. 

 

Smiiiil Maren


Hyttetur og kaffekos

I dag koser meg meg med en ekstra god start på dagen. Vanligvis drikker jeg kaffen min svart, med en skvett melk, men i dag tok jeg meg tid til å nyte dobbel latte med et hint av karamell.  Det er slike små hverdagsgleder jeg setter pris på. Det trenger ikke ta mer enn 5 små minutter å nyte en smaksatt deilig kaffekopp. Hvis du klarer å senke skuldrene og kose deg med den kaffen, er fem små minutter alt du trenger for å virkelig kjenne på litt hverdagsglede.I dag reiser jeg til fjellet med familien min. Jeg skal nyte en langhelg på hytta med skigåing, kvikklunsj, kakao, kortspill, badstu, snø og hygge. Baggen er pakket, og den inneholder kun myke deilige klær. Denne helgen skal bli så deilig. Nå skal vi bare få unna en siste arbeidsdag før vi setter oss i bilen og durer oppover dalen. Mac´en og kamera er selvfølgelig med på tur! 

Vi blogges fra fjellheimen

 

Smiiiiiil Maren

 

Mitt kjøleskap

I dag tenkte jeg å dele mitt kjøleskap med dere. Jeg flyttet inn i leiligheten for under en uke siden, så det er ikke et overfyllt kjøleskap jeg har, men alle mine favoritter er tilstede. Hele opphyllen er dedikert til mine favoritter. Ja, jeg snakker selvfølgelig om meieriproduktene. Mager cottagecheese, orginal cottagecheese, skyr i ulike smaker, yoplait yogurt og mager kesam. Videre følger mine to favoritt pålegg, ost og makrell i tomat, som jeg spiser daglig på knekkebrød. Frukt og bær er et must, vanligvis har jeg enda mye mer frukt i kjøleskapet enn dette. Epler, pærer, sharon, bringebær, blåbær og kiwi er favorittene. Kyllingkjøttdeig, karbonadedeig, og egg er proteinfavoritter, i tilegg til laks og  kyllingfilet som finnes i fryseren. I nerdeste boksen er det grønnsaker, der er der søtpotet, vanlig potet, brokkoli, rødløk, salat, mais, avokado, agurk, tomater og gulrøtter. Diverse dressinger, ketchup, salsa og dolmio pastasaus har også fått plass i mitt kjøleskap. Disse fire går det mye av hos meg. Den nedeste hyllen kom ikke med desverre, men der kan jeg fortelle dere at det står pepsi max, solo super, styrk melk og et par energidrikker.  I skapene ellers har jeg selvfølgelig et lager av speltlomper, knekkebrød, et solid lager av ulike typer nøtter uten salt, og en hylle full av diverse krydderier. Jeg elsker spicy mat. 

Nå vil jeg gjerne høre hva du alltid har tilgjengelig i ditt kjøleskap, og kjøkkenskaper? 

 

Smiiiiil Maren


Onsdags-update

God morgen hjerter

Tusen takk for alle de herlige kommentarene dere la igjen på her, og på instagram i går. Jeg tar meg ofte i å smile når jeg tenker på bloggen og dere lesere. Man hører mye om mobbing på nett, og negative slemme kommentarer, dette har jeg vært nesten helt skjermet for og det er jeg så takknemlig for. Dere legger igjen så mange fine kommentarer, dere lar dere engasjere når jeg spør etter deres meninger og synspunkt, og dere klikker trofast innom. Dette betyr enormt mye for meg, og det gir meg en super motivasjon for å drive denne bloggen fremover. Jeg kjenner spesielt godt hvor heldig jeg er de gangene jeg våger å være sårbar og vise en svakere side, da er responsen deres så unik og så fin. jeg ville starte denne onsdagen med å si tusen takk. Jeg bryr meg overhode ikke om det er en klisje, dere fortjener et stort smil, og en god klem alle som en!

Da gjenstår det bare å ønske dere en fin start på denne onsdagen. Klikk dere gjerne inn her igjen litt senere i dag. Jeg har nemlig knipset bilder av hele kjøleskapet mitt og alt det inneholder. Jeg får så mye spørsmål om hvordan jeg spiser i hverdagen. Jeg fant derfor ut at den enkleste måten å vise dere det på faktisk var å åpne opp kjøleskapet og knipse i vei. 

 

Smiiiiil Maren


Kosetirsdag

Denne dagen har vært litt spesiell, og jeg beklager at jeg oppdaterer litt sent. Treningen etter jobb utgikk til fordel for en time i godstolen hos jentene mine på NIMUE. Jeg har sovet minimalt i natt, og etter en lang dag i praksis sovnet jeg i det minuttet Hudpleier Hanne begynte å dulle med meg. Jeg sov tungt i nesten en time, og våknet opp med nydelige vipper. Skjønne Anita som driver salongen forstod raskt at noe ikke var helt som det skulle i dag, og søt som hun er gav hun meg en liten oppmuntring. Jeg fikk med meg to deilige produkter til å bruke i dusjen, begge er fra mitt favorittmerke, Nimue. Jeg kan nesten ikke vente med å teste dem ut. Jeg fikk også med meg en nydelig lipgloss fra Nilens jord. Dette merke har jeg hørt mye positivt om. Fargen og konsistensen var helt perfekt. Jeg blir helt rørt over hvor skjønne Nimuejentene er, akkurat i dag var det ekstra godt å tilbringe tid hos dem. Etter timen dro jeg på en liten runde i sentrum. Jeg kjøpte med meg friske blomster og sushi, før jeg avsluttet med en storhandel på matbutikken.

Nå har jeg kost meg med deilig sushi, og senket skuldrene. Alle lysene i leiligheten er tent, og friske blomster satt frem på bordet. Nå skal jeg straks hoppe i dusjen og teste ut de nye Nimue-produktene. Resten av kvelden blir tilbragt på sofaen med hyggelig selskap. Jeg er glad for alle de fine menneskene jeg har i livet mitt. Jeg har lært at noen ganger må man legge "flink pike" bort, og tåle å vise seg litt svak. Jeg orker ikke trene i dag, og det er helt i orden. Jeg tar meg en deilig hviledag med god mat, levende lys, og en god film i joggebuksa. Hvordan har dere det i dag mine venner? 

 

Smiiiiiil Maren


Hverdagskos

I dag har jeg fri fra praksis, og det utnytter jeg fullt ut. Det ligger mer bak en blogg enn kun innleggene leserene ser, så i dag har jeg satt av noen timer til bloggjobbing. Jeg elsker å sitte å dille med bloggen, svare mails fra samarbeidspartnere og planlegge nye innlegg, konkurranser, giveaways og andre spennende ting. Jeg har på meg treningsklær slik at jeg skal klare å komme meg på trening når jeg er ferdig her. Det er så fort gjort at slike hjemmekontor dager bare drar ut, og plutselig har dagen gått, og all energi er borte. Det skal ikke skje i dag, så her går det i kaffe og lystig musikk på full guffe. Jeg har vært super effektiv frem til nå, og planlegger å få unna et par gode timer til, før jeg skal møte en venninne på en kaffe. Det er så godt å bo midt i sentrum, på den måten blir det så mye enklere å være sosial. Dagens treningsøkt blir en styrkeøkt på overkropp, jeg vet ikke helt når jeg skal få tid til den økten, men jeg tar ikke av meg treningsklærne før jeg har fått unna en treningsøkt. *ler*. Jeg liker så godt å starte uken med en treningsøkt, så økten skal jeg få tid til om det så må bli sent i kveld! Er det flere som skal på trening i dag? Hva skal dere trene? 

 

Smiiiiil Maren


Bli personlig trener på nett!

I samarbeid med AFPT

Jeg har en strålende nyhet til dere! Som de fleste av dere vet så er jeg utdannet personlig trener ved Akademiet for personlig trening. Jeg har skrevet mye om utdannelsen tidligere, og jeg vet at mange av dere virkelig kunne tenke seg å ta denne utdannelsen. Flere har ikke hatt muligheten til dette fordi undervisningen har ikke vært tilgjengelig i området der de bor. Nå har AFPT gjort noe revolusjonerende og fantastisk. De tilbyr nå utdannelsen på nett! Du får foreleserene rett hjem i stua di, og alt pensum tilgjengelig over nettet. Den praktiske delen av utdannelsen gjennomføres på utvalgte steder i inn eller utland. Du kan selv velge hvor du vil gjennomføre praksisen. Praksisen kan gjennomføres intensivt, eller helgebasert - alt etter hva som passer deg! Genialt eller hva? 

Les mer om WEB-utdannelsen på Akademiet for personlig trening sine hjemmesider HER. 

Jeg har selvfølgelig en liten gulerot til dere i form av en RABATTKODE på utdannelsen. Koden du bruker er: MEWEB14

Jeg leker med tanken om å gjøre dette selv, rett og slett bare fordi det begynner å bli en stund siden jeg tok utdannelsen, og jeg har lyst å friske opp kunnskapen. Det som er fantastisk med AFPT er at de er alltid uptpdate på det siste innen forskningen, så for meg som tok utdannelsen for 4 år siden, vil lære masse nytt ved å ta den igjen nå. Jeg husker tilbake på tiden som Afptstudent med sommerfugler i magen. Det var så spennende, og så enormt lærerikt. Jeg følte at jeg var 100% på rett plass, og at dette var så riktig for meg. Jeg må smile med tanken på hvor engasjerte og dyktige foreleserene var, hvor mye de gav av seg selv og hvor utrolig kunnskapsrike de var. AFPT har de dyktigste foreleserene innen hvert fagfelt, og nå kan du få den live online hjem i din egen stue. Det blir jo ikke bedre enn det :)

 

Smiiiiil Maren

 

Søndagstrening

Jeg fikk unna morgenturen min som planlagt. Jeg hadde planlagt å legge turen innendørs grunnet være, men ombestemte meg i siste sekund. Jeg kan jo ikke la meg storre av litt snø og regn. Jeg kledde godt på meg med ull innerst og vindtett ytterst før jeg løp ut i uværet. Jeg jogget en halvtime ute, før jeg gikk inn på solsiden og kjørte 20 minutter på tredemøllen. 50 minutter cardio på en søndagsmorgen er slettes ikke værst. Etter turen var jeg klissvåt og full av endorfiner. Nå er jeg klar for familielunsj og senvakt på omsorgshjemmet. Nå må jeg hoppe i dusjen, og komme meg avgårde på familielunsj. Kos dere i dag, og nyt søndagen fullt ut!

 

Smiiiil Maren


Rise & shine

Våken, uthvilt og klar for morgentrening. I dag har jeg senvakt og kan derfor starte dagen på et litt mer behagelig tidspunkt enn de andre dagene denne uken. Min planlagte powerwalk utendørs må flyttes inn på Solsiden, for her i Kr.sand både snør og regner det på en gang. Er det mulig? Det er jo mars og vårmåned jo! Jaja, været kan man ikke gjøre noe med, så da kan man like gjerne slutte å irritere seg over det med en gang. Etter trening skal jeg hjem til mine foreldre sammen med min bror, svigerinne og lille tantebarn for en koselig lunsj før jeg skal på senvakt. Jeg ville bare titte innom for å ønske dere en super søndag. Jeg håper dere får en deilig fridag. Make the best of it!Smiiiiil Maren


Gammel slager

Er det noen av dere som husker denne retten? Jeg hadde totalt hekta på den for et års tid siden i Oslo, og i går kom jeg på den igjen når jeg så gjennom noen gamle blogginnlegg. Jeg løp på butikken, og resultatet ser dere på bildet under. Det er rett og slett bare en enkel salat, med ekstra mye avokado, toppet med kyllingkjøttdeig med dolmiosaus. Jeg har tilsatt litt ekstra løk, tomater, paprika og oregano i sausen. Etter bildet toppet jeg det hele med parmesan. Super enkelt og utrolig godt! jeg garanterer at dette smaker bedre enn det ser ut, prøv den ut, og dere vil forstå hva jeg mener. 

 Nå har jeg akkurat dumpet ned i sofaen etter en lang dag på farten Jeg er i praksis hele helgen, og startet denne dagen kl 06.15. Nå har jeg akkurat tatt en lang og deilig dusj, kokkelert litt på kjøkkenet, tent masse lys, og vasket over alle flater i leiligheten. I kveld kommer skjønne Charlotte til meg, for å se leiligheten selvfølgelig, men mest av alt for å ha en skikkelig jentekveld. Jeg gleder meg til en helaften med skjønne Charlie. Nå er det ikke lenge til hun kommer, og jeg må komme meg tilbake til kokkeleringen her. 

Nyt lørdagskvelden fine dere. Jeg gleder meg til den kommende uken, jeg har et par ting på lur til dere som jeg tror og håper dere vil like. Hint: konkurranse og give aways

 

Smiiiiil Maren