hits

mars 2015

Hyttepåske & godteristyr

Det er så mye fokus på påskeegg, godteri, kalorioverskudd, kjas og mas. Jeg blir helt sliten jeg. Er det ikke bare å kose seg litt i påsken, og gå tilbake til sunne rutiner når hverdagen er tilbake? Gå litt på ski, vær i aktivitet og vips går det opp i opp. Hvis du skulle komme i overskudd et par dager så gjør det overhode ingenting. Kos deg med god samvittighet, og skal du først spise godteri så NYT det, glem dårlig samvittighet, det fører ingenting godt med seg. Kos deg, og senk skuldrene. Påskeferie er påskeferie, og hverdagen er plutselig tilbake igjen. 


Jeg er endelig på plass på hytta på fjellet, og det er så deilig å være her oppe igjen. Alt er som det skal være, og som det alltid har vært her oppe. Det er så stille og godt her, hytta er så koselig, og stemningen er helt spesiell. Jeg får en magisk ro over meg med en gang jeg kommer opp hit. Jeg startet denne påskeferien med en lang og god middagslur i senga. Jeg skulle bare slappe av litt og vips hadde jeg sovet i godt over en time. Jeg våknet til tacomiddag, påskenøtter på tv og godsaker på bordet. I morgen skal jeg ut på ski, og gjett om jeg gleder meg. Jeg har ikke hatt ski på bena i år, og det er jo faktisk helt tragisk når jeg har tilgang til hytte på fjellet. 

God påske til hver og en av dere <3

 

Smiiiiil Maren


Guilty pleasure

Min blogg handler i all hovedsak om sunn mat, trening og inspirasjon til økt livskvalitet gjennom treningsglede og en mer aktiv og sunn livsstil. For meg handler livskvalitet vel så mye om kos, og sosial hygge som sunn mat og trening. Jeg er bevisst balansen mellom det sunne og mindre sunne, mellom trening og hvile, og jeg har det definitivt best når jeg kan få litt av begge deler. Jeg spiser i all hovedsak sunt, men jeg vet å kose meg også.

Vi har alle en såkalt Guilty pleasure. Den ene tingen (eller flere) som vi bare ikke klarer å begrense oss på. For min del er kokosboller definitivt på den listen. Kan dere tenke dere noe bedre enn ferske kokosboller? I dag har jeg handlet inn to ulike typer, og gjett om denne frøkna skal kose seg med kokosboller på hytta i påsken. Hurra! 



Når vi snakker om godsaker så kan jeg jo gjerne ta min optimale kose-liste. Dette er treningsbloggeren sin altså, deler usunne avhengigheter og godteri i lange baner. Haha. Her kommer mine favoritter i tilegg til kokosbollene: 

 • Yoghurtnøtter
 • Candyking smågodt 
 • Dream is / ben & Jerrys 
 • Ferske bakevarer
 • Sørlands chips

 Nå er jeg så spent på å høre godislisten deres. Hva er det desidert beste du vet? Hva er din guilty pleasure? 

 

Smiiiil Maren


Dagens styrkeøkt & juicekos i sola

Dagens styrkeøkt ble en god gjennomgang av hele kroppen, fordelt på følgende øvelser: 

 • Markløft 
 • Pullups
 • Roing 
 • Brystpress
 • Pushups
 • Skulderpress

Jeg kjørte økten sammen med Edle, som flere av dere vet er hun min gode venninne og PTkunde. Nå kan jeg vel snart ikke kalle henne Ptkunde mer, hun har egentlig blitt min faste treningspartner. Jeg pusher henne på noen økter innimellom hvor jeg ikke er med på økten, men kun er treneren hennes. Vi trives så utrolig godt med å trene sammen, så i det siste har det blitt flere økter sammen hver uke. 


Etter økten dro vi innom Will. I. Juice for litt påfyll Jeg koste meg med en grønn juice ved navn Herlig Grønn, og Edle hadde Jordbær flørt. Begge var utrolig freshe og gode, perfekt påfyll etter styrkeøkten. Det har vært et helt ubeskrivelig vær her i dag, så juicen ble drukket ute på en benk i sola. Idyll!



Nå skal jeg straks i gang med pakkingen, for i morgen går turen til fjells.

 

Smiiiil Maren


Spring feeling

For noen uker siden var jeg en langhelg i Trondheim, hvor jeg var så heldig å få lov å leke meg litt på en fotoshoot sammen med flinke Ane Aspen hos 3t-shop. Vi tok noen deilige vårbilder i på det lyse, fine treningssenteret 3T Rosten. Jeg har gledet meg til å vise dere disse bildene. Jeg synes de er så delikate, lyse og fine. Jeg elsker fargene, og spesielt kombinasjonen av lilla og dus rosa. Klærne er ikke fra samme merke, men jeg synes de fungerer så bra sammen. Er dere ikke enige? 

 Klærne er sponset av 3t-Shop

Tights fra Reebok  // Singlett fra Run & Relax

Disse bildene gir meg en deilig vårfølelse, og jeg ser virkelig frem til det blir så godt og varmt ute at man kan trene utendørst med egen kroppsvekt, strikk, matte og kettlebells. I fjor lekte jeg meg masse på takterassen min, og det skal jeg gjøre i år også. Et par pluss grader til nå så er jeg på plass der oppe. Jeg har faktisk allerede testet den litt i år, men det er fremdeles litt i kjøligste laget for denne typen klær. Jeg var så heldig at jeg fikk lov å få med meg dette antrekket hjem etter shooten, og jeg gleder meg til å bruke dem mer fremover. 

 

Smiiiiiil Maren

Fruktfjøl & mandagsfri

God morgen dere. Mandagsmorgen uten vekkerklokke, mas eller kjas. Slike mandager kan jeg bli vant til kjenner jeg. Jeg har akkurat kost meg med hjemmelagde knekkebrød og en liten fruktfjøl til frokost. Jeg er så sær på farger, og mat til ulike annledninger. Sånn som nå som det er påske, så blir jeg automatisk trukket mot alt som er gult og påskeaktig på butikken. Kjøleskapet mitt er fullt av appelsiner, sharon frukt, bananer og grapefrukt. Jeg som egentlig er mest glad i røde epler har kjøpt med meg en hel haug av gule epler hjem. Er det påske, så er det påske. Gult skal det være.

På fruktfjøla (haha, for et artig ord) så er det sharon frukt, grape frukt og druer, perfekt morgen snack mens jeg sitter å jobber litt med mail, blogg og skriver pakkeliste. Jeg reiser til fjells i morgen, og på listen til nå står det kun ullundertøy, skiklær, solbriller, solkrem og joggebukse. Med andre ord så planlegger jeg en hel uke med knall sol, skiturer, og masse hyttekos iført myke joggeklær. 



Nå skal jeg straks løsrive meg fra fruktkosen her hjemme og komme meg ut på tur. Jeg har litt diverse innkjøp å gjøre før jeg reiser, et par PTkunder å trene, samt trene selv. Solen stråler her i Kristiansand, så alt ligger tilrette for en deilig påskedag. 

Hva er deres palner for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Grått påskevær og søndagstrim

Påskeværet er ikke så mye å skryte av, men det stoppet ikke søndagstur med en god venninne. Vi travet i vei ned strandpromenaden, og ned til brygga hvor vi hadde en aldri så liten Questfest. Jeg er så alt for glad i disse barene, og momser gjerne tre, fire stykker i slenger. Hva da viljestyrke? Haha. 

Sjokoladen gav oss et fint energioverskudd som vi fikk brukt på en liten overkroppsøkt på Solsiden. Det ble en kjapp økt, men med supersett ( to og to øvelser etter hverandre uten pause mellom) får man unna mye på kort tid. Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Nedtrekk og sittende roing 
 • Brystpress og pushups 
 • Skulderpress og sidehev
 • Triceps press og biceps curl 

Nå blir det filmkveld og kos i joggebuksa resten av kvelden. Akkurat slik jeg liker det på søndager. Appropos film, jeg må være den eneste som ikke hadde sett Frihetens regn, men den så jeg altså denne helgen, og den var bare så fantastisk. Så hvis du er en av de få som ikke har sett den - se den!!

Har dere noen tips til filmer man bare må se? Gi meg gjerne dine Topp 3 filmer.

 

Smiiiil Maren 


Ferske rundstykker & feriemodus

God søndagsmorgen. Det tok meg under et døgn på å komme inn i feriemodus, og jeg nyter fridagene fullt ut. Det er så deilig å kunne legge seg hver kveld uten vekkerklokke, og ha god tid hver morgen. Det er luksus å ha tid til å lage ekstra gode frokoster, nyte kaffe og rolig avslappende morgenstunder. Dette ferielivet altså, jeg liker det. Det beste av alt er at jeg har en hel uke igjen. 


I dag ble det nybakte rundstykker til frokost, men før dere gir meg kred for å bake rundstykker en tidlig søndagsmorgen, så må jeg innrømme at dette er en ferdig brødmiks fra Funksjonell mat. Jeg fant denne posen i skuffen, og husket at jeg har brukt denne brødmiksen til rundstykker før, med stor suksess. Rundstykkene ble like gode denne gangen, man må bare huske å redusere steketiden litt ift det som står på pakken, da den er beregnet på brød og ikke rundstykker. Jeg hadde smøreost med kylling, toppet med lett ost og kalkun skinke, og roastbeef med agurk som pålegg. En utrolig god kombinasjon på nystekte, ferske rudstykker. 

Nå skal jeg kose meg med enda en kaffekopp, før jeg tenkte å prøve meg på en rolig joggetur ute i skogen. Snøen som kom denne uken har gjort min faste løype litt mer utfordrende, men etter store mengder regn i natt håper jeg det meste har regnet bort slik at det er bart og fint der igjen. Det kan virkelig ikke sammenlignes å løpe inne på tredemølla i forhold til ute i naturen. 

Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiil Maren


Klatrelørdag på Samsen



Endelig fikk tid til litt kvalitetstid i klatreveggen på Samsen igjen. Det er alt for lenge siden sist, og det føltes så godt å være tilbake i veggen. Jeg digger klatring, og får en helt ubeskrivelig følelse av det. Grunnen til denne unike følelsen er nok fordi jeg har litt høydeskrekk, så det er med skrekkblandet fryd jeg jobber meg oppover i veggen. Når jeg når toppen får jeg et skikkelig kick, og en helt enorm mestringsfølelse. Jeg vet flere av dere lesere driver med klatring, er det noen som kan kjenne seg igjen i denne følelsen?

Det er bare så synd at nå som det er en stund siden jeg har klatret så klarer ikke underarmene og hendene mine å holde ut like lenge som kroppen og hode gjerne vil. Etter to intensive timer måtte vi kaste inn håndkle, da var hendene såre og underarmene hovne. Jeg jobber enda med å klare å bruke bena mer i klatringen, men jeg merker at jeg nok bruker unødvendig mye energi i armene fremdeles. Øvelse gjør mester. 


Nå er jeg straks på vei ut døra for tacokveld hos min skjønne, høygravide besteveninne. Jeg gleder meg til å spise god mat, og bare ligge på sofaen sammen med henne å kose med den fine magen. Hun har termin veldig snart. Jeg blir helt rørt når jeg tenker på den lille prinsessa som snart kommer. Det kommer til å bli en så utrolig vakker baby, med to vakre foreldre - både utenpå og inni. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiil Maren


Sunn påskemarsipan

Du trenger: 

 • 40g mandelmel 
 • 2 dråper mandelessens 
 • 1 eggehvite
 • 20g sukrin gold 
 • 30g mørk sjokolade (til trekket)

Kne ingrediensene sammen i en bakebolle, og form den formen du ønsker. Enten om det er kuler, egg, eller pølser. Sett dem på en tallerken, og inn frysen i ca 10 minutter. Smelt sjokoladen i mikroen. Dypp den nedkjølte marsipanen i sjokoladen, og strø på pynt. Du må være lynkjapp med strø/pynt, sjokoladen stivner fort og da vil ikke pynten sitte.  



Så enklet og kjapt får du sunn, saftig og delikat marsipan. Genialt ikke sant? Jeg laget opp et par porsjoner av disse som jeg skal ta med meg opp på påskefjellet til familien, men helt ærlig, så går det mest i vanlig marsipan og påskegodt for vår del i ferien. 

Hva synes du er det beste påskegodtet ?

 

Smiiiil Maren


Påskeferie og ull-favoritt

Ullundetøyet er på, og jeg er klar for 10 deilige dager med påskeferie. I hele dag har jeg surret rundt i leiligheten iført ullundertøy, og bare gått å gledet meg til avreise. Jeg drar ikke før tirsdag, men det er viktig å komme i den rette stemningen. *ler*. Jeg er så klar for fjellet, hytta, skiturer, kortspill, god mat, familiekos, påskegodteri, lese bøker, badstue og avslappning. Livet på hytta er så godt, og jeg teller ned dagene. Enn så lenge koser jeg meg veldig her hjemme også, med knall gule tulipaner, kvikk lunsj, påskeegg, solo og appelsiner. 

Sponset ullundertøy fra Helly Hansen


Har dere sett et så stort påskeegg? Jeg fikk dette i gave og det inneholdt alle mine favoritter. En gigantisk pose candyking, og en hel haug av questbarer i ulike smaker. Det er så koselig med gaver fra folk som kjenner deg og fine favoritter. I dag har jeg laget sunn påskemarsipan, og jeg er helt overrasket over hvor lett det var. Jeg deler oppskriften med dere i løpet av morgendagen. Dere får en liten sniktitt på dem på bildet under. 


Nå er jeg spent på å høre hva påskeplanene deres er. Blir det hyttetur, eller bypåske? Jeg er også litt spent på hva deres favoritt aktivitet er når dere er på hytte tur, har dere noe favoritt spill eller kanskje en god bok å anbefale? Kom med det dere, jeg blir så glad når vi kan dele litt tips med hverandre. 

Jeg har et supert tips til dere. Akkurat nå får dere 50% rabatt på alle hansker og alt Ull hos 3t-shop. Det betyr at dere kan få det ull settet jeg har på meg på bildene til 50% rabatt. Det må jo være tidenes påsketips! 

 

Smiiiiil Maren


Chips & dipp - på den sunne måten!

Chips og dipp er en favoritt hos mange. Uansett hvor delikat og fristende man gjør det, så blir det ikke helt det samme å kutte opp grønnsaker med dipp til, når det egentlig er chips/potetgull man har lyst på. Jeg har derfor lyst å dele denne geniale, og sunne snacksen med dere. Her får dere den deilige chips følelsen, og i mine øyne er dette en verdig konkurrent til de usunne, og fete chips typene vi vanligvis spiser. Chips og kos er lov innimellom, selvfølgelig, men det kan være fint å ha et litt sunnere alternativ også. Speltlompe chips er genialt, og det beste av alt er at det tar super kort tid å lage. Noe som er helt avgjørende, for har man lyst på noe snacks, så har man lyst på det der og da, så kjapt som overhode mulig. 


Du trenger: 

 • En pakke speltlomper
 • Krydder
 • Salsa & Mager kesam

Legg lompene opppå hverandre slik som vist på øverste bilde, så kutter du dem opp som en pizza. Fordel trekantene utover et bakebrett slik som vist på bildet under, og tilsett ønsket krydder. Jeg brukte rett og slett pommes frites krydder, fordi jeg synes det smaker så ubeskrivelig digg. Det finnes renere krydder man kan bruke, så her er det bare å prøve seg frem. Lag gjerne to ulike varianter, med ulike smaker. Inn i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter, se til underveis, dette går fortere enn du tror. 

Resultatet blir crispy og smakfulle chips, med et helt supert næringsinnhold. Jeg valgte salsa uten sukker, og lettere rømme som tilbehør. Man kan også bruke mager kesam for en mer proteinrik variant. den er litt tykkere på konsistensen, og mitt valg fallt derfor på den letteste varianten av rømme. Den er mer flytende i konsistensen, og passer bedre som dipp synes jeg. Jeg liker å ha ren salsa og ren rømme smak til slike tortilla chips, men man kan gjerne lage en spennende dipp ved å tilsette ulike krydder i rømmen. Her er det bare å prøve seg frem. Av ferdigposene er Holiday min favoritt smak. 

 

Disse tortilla chipsene er super gode som snacks, men det er også perfekte å ha til fredagstacoen eller for å gjøre salaten litt mer spennende. De er også geniale som base i en nachos rett. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig helg, og en riktig god påske. Jeg skal ut på tur å handle inn til påske nå. Både kvikklunsj, appelsiner, solo og påskegodteri står på min handleliste. Jeg har prøvd meg på litt sunt påskegodt, og en nydelig proteinkakao som jeg gleder meg til å dele med dere. 

 

Smiiiiil Maren


Coaching & mental trening

Jeg husker første gang jeg møtte Hilde, damen bak Sunn Hverdag. Det var noe med henne som jeg ikke helt klarte å sette fingeren på. Nå kjenner jeg Hilde godt, men jeg kan enda ikke helt få definert hva det er med henne som gjør at man umuddelbart liker henne, stoler på henne og føler seg bedre i hennes nærvær. Hilde ser meg, på en måte ingen andre ser meg. Hun stiller spørsmål som får meg til å tenke, hun pusher meg, får meg til å tørre å være kreativ, tørre å drømme større, og tørre å satse på egne prosjekter. Hilde er coach og har utdannelse innenfor mental trening. Hun er også personlig trener, foredragsholder og har en lang akademisk utdannelse. Jeg har snakket med Hilde flere ganger. Jeg vokser på disse samtalene, jeg våger mer etter disse samtalene, og jeg tørr å tro på at jeg kan få ting til. Disse fire bildene henger på kontoret hennes hos Sunn Hverdag, og jeg hadde så lyst å dele dem med dere: 

Det er ingen hemmelighet at jeg kan være min egen største kritiker. Jeg har kjempet en god del kamper mot både jantelov og egne begrensninger. Jeg er en mester på å holde meg selv tilbake, og fortelle meg selv at jeg ikke tørr, ikke kan og ikke er flink nok. Jeg begrenser meg selv noe så enormt, og takker nei til det aller meste av ting jeg blir utfordret på. Intervjuer, presentasjoner, større samarbeid, foredrag, tv, radio +++. Jeg har så lyst, men ender opp med å takke nei fordi jeg er så redd for å ikke være bra nok, og ikke leve opp til forventningene. Det er så frustrerende å ha det slik, og det kom til et punkt hvor jeg ble dritt lei av meg selv og egne begrensinger. Det var da Hilde kom på banen. Gjennom Coaching og samtale med Hilde har jeg sagt ja til så mye mer, turt å utfordre meg selv og turt å tro på at jeg faktisk kan. Jeg er i en prosess, og det er et godt stykke igjen, men det er en spennende og ikke minst lærerik. 



Jeg er i gang, og jeg er på vei. Så får vi se hvor det ender. Jeg er spent, motivert og glad for at jeg har turt å ta tak i dette, og tørr å gjøre noe med det. Man kommer ingen vei hvis man ikke griper de sjansene som byr seg, og nå er det jammen på tide å gjøre det. 

Har noen av dere erfaring med coaching eller mental trening?

 

Smiiiil Maren 

 

Vil du være med meg til Portugal?

God morgen dere. Jeg regner med at det ikke bare er vi i Kristiansand som våknet opp til snø (!) i dag. Jeg sitter her med frokosten min, og drømmer meg bort til sol, og sommer, hvite sandstrender, surfing og masse deilig trening. Det beste av alt er at dette ikke er en drøm. Dette er virkelighet, og det er faktisk ikke lenge til avreise. 3 mai reiser jeg til deilige Portugal på treningstur i regi av ShapeUp. Jeg reiser som ned som Personlig trener sammen med Pia Seeberg og Elizabeth killi, og vi inviterer dere alle med på turen. 

Vil du ha en uke med sol, surfing, bootcamp, sunn mat, joggeturer i fantastisk landskap, spennende og lærerike foredrag, en hel haug av inspirasjon, trening, og bøttevis av motivasjon? Da synes jeg du skal klikke deg HER og lese mer om ShapeUp Bootcamp. 

Det føles helt uvirkelig at jeg faktisk skal være med som Personlig trener på noe så spennende, eksotisk og motiverende som dette. Jeg har ikke ord for mye jeg gleder meg. Det eneste som kan toppe dette er at jeg får noen av mine nydelige lesere med meg til La Point Portugal. 

 

Stort sommer-smil fra Maren


Hjemmelaget Calzone

I helgen prøvde jeg meg på innbakt pizza eller Calzone. Oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad hjemme hos mine foreldre. Jeg forenklet den litt, og brukte de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig til fyll. Resultatet ble helt nydelig, og jeg har gledet meg til å dele denne oppskriften med dere.


Til deigen trenger du: 

 • 50g fersk gjær
 • 50g smør
 • 5dl melk
 • 1 1/2 ts salt 
 • 1 ts sukker
 • Ca 13dl hvetemel (tilsvarer 780g)

Smuldre gjæren ned i en bakebolle. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm alt opp til det blir fingervarmt (37grader). Hell den lunkne melken over gjæren. Rør godt til gjæren er blitt oppløst. Ha i salt og og sukker og rør ut igjen. Ha i melet litt av gangen, til du får en smidig deig som ikke er klissete. Dryss litt mel over, og la deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 min. 

Til fyllet trenger du: 

 • 400g karbonadedeig
 • 1 boks mais 
 • 6-8 sjampinjong 
 • 1/2 løk
 • En ferdigpose med pizzafyll

For å gjøre det litt enkelt brukte jeg ferdig pizzafyll fra toro, og spicet det opp med sjampinjong, mais og løk. Du kan super enkelt lage denne suasen selv, og nettet florerer av uliek oppskrifter. Jeg hadde en slik pose liggende, og valgte derfor å bruke den. Noen små snarveier i hverdagen må være lov, hvertfall her i huset. Stek karbonadeigen, sopp, løk og mais. Tilsett pizzafyllet og spe på med vann til du får en jevn fin røre. Smak til med salt og pepper.  Raspe ost og ha det klart på en tallerken. 

Slik gjør du: 

Hell ut deigen på kjøkkenbenken, del opp i 16 biter. Form hver bit til en ball. Kjevle dem ut til rundinger på ca 12 cm i diameter. Legg 3 ss fyll og ost på den ene halvdelen av rundingen. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen kantene med en gaffel. Legg calzonene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Sett ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm, pensler du Calzonene med vispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca 15 min.  

Calzonene nytes helst ferske, men de er også super gode å fryse ned, og varme opp igjen en dag du ikke har tid til å lage middag, eller har lyst på en ekstra god lunsj. Server dem gjerne med en salat ved siden. 

Jeg håper dere liker dem! 

 

Smiiiiiil Maren


Biffmiddag og ny rekord

Denne dagen dere, den ble noe helt annet enn hva jeg hadde trodd. Jeg kom litt tidlig hjem fra jobb, og var ikke helt i topp form. Jeg laget meg en god lunsj og flatet ut på sofaen. Jeg har manglet litt motivasjon på styrketreningen en periode, og hadde slått meg til ro med at det ikke ble noe trening på meg i dag. Så logget min gode venninne og PTkunde på facebook, og vi kom i prat. Vips så var en treningsdate avtalt, og 30 min senere stod vi utenfor Aquarama. 



Vi kjørte første sett med markløft, og begge kjente at i dag var en meget god dag. 70kg fløy opp som ingenting, og vi trengte bare se på hverandre for å vite at begge tenkte det samme - Maksløft!! Så vi lesset på det antallet kg vi begge har hatt en drøm om å klare, men aldri klart. Vektstanga veide 100 kg, og for dere som husker for et par uker tilbake så failet jeg kraftig på 100kg forrige gang jeg testet.

Tro det eller ei, i dag dro vi opp 100 kg i markløft - begge to!!! Lykkehyl! Det føles så stort å endelig klare 100kg, og det ble jo dobbelt så gøy når vi begge klarte det. Det komiske er at jeg trener på 60-70kg i mark til vanlig, og maksen min er altså 100kg. Det viser hvor mye som sitter i hode! Fy flate så sinnsykt gøy dette var. 




Vel hjemme var jeg sulten som en ulv, og på en dag som denne var det kun en ting som føltes riktig - biffmiddag! Jeg hadde to saftige biff liggende i kjøleskapet, og bestemte meg for å ta den ene i dag. Biffen fikk ligge på benken til den var romtemperert, så hadde jeg godt med smør i panna, stekte den på den ene side til det pipplet litt kjøttsaft opp, da snudde jeg den til det samme skjedde på andre siden. Da vet man at man har en medium stekt biff.

Som tilbehør valgte jeg sopp og paprika med masse deilig fløte over. Jeg stekte sopp sammen med paprika, før jeg tilsatte fløte og krydder. Så fikk det stå å godgjøre seg mens jeg dampet brokkoli og gulrøtter. Jeg hadde fetaost på biffen, og det satt virkelig prikken over i´en.

Etter middag har jeg i grunn bare blitt liggende her på sofaen, fremdeles iført treningklær. Jeg har planlagt å gå i dusjen veldig lenge nå, men har altså ikke kommet så langt enda. En liten episode av Frikjent nå, sååå skal jeg hoppe i dusjen. 

Har dere hatt en fin dag?

 

Smiiiiiil Maren


Omelett på menyen

I dag forsov jeg meg. Heldigvis såpass lite at jeg ikke kom for sent på jobb, men såpass mye at jeg ikke rakk å lage matpakke eller oppdatere bloggen før jeg dro på jobb. Jeg koser meg så på morgenen med kaffen og bloggen, så de dagene jeg ikke får den fine rolige morgenstudenen så føler jeg liksom at noe mangler. I dag var vi ferdige litt tidlig i praksis, og det gav den perfekte mulighet til å bruke litt ekstra tid på en sen lunsj hjemme.

I dag ble det omelett på menyen, med sopp, brokkoli, skinke, oliven og ost. Jeg hadde et par fullkornslefser igjen fra helgens taco, og det var helt utrolig godt å legge omeletten inni lefsen som en slags wrap. Dette gjør at omeletten metter enda mer, og fungerer perfekt som en fullverdig middag. Dette er forresten et helt perfekt måltid etter trening, du får i seg proteiner fra egg og skinke, sunne fettsyrer fra eggeplummen, og karbohydrater fra fullkornslefsen. Du får i tilegg vitaminer og mineraler fra brokkoli, sopp og oliven. 

Omelett er utrolig enkelt å lage, og den kan varieres i det uendelige. Du kan putte akkurat det du har lyst på i den, og tilsette akkurat de smakene du ønsker. For å lage samme omelett som denne trenger du: 

 • 4 egg 
 • Kalkunskinke 
 • Brokkoli
 • Sopp
 • Sort oliven 
 • Ost

Vis sammen 4 egg, og tilsett en ss vann pr egg i en bolle. Kutt brokkolibukettene i små biter, kutt opp en pakke med kalukunskinke i biter, del olivenen i små skiver, og hakk soppen i biter. Tilsett alle ingrediensene i bollen, og rør godt rundt. Krydre med salt og pepper. Hell alt i en stor stekepanne, og la den stå å steke på middels varme. Mot slutten tilsetter du revet ost. Pass på omeletten underveis slik at den ikke brenner seg. Fullkornslefsen varmet jeg litt i mirkoen før servering. 

Hva står på lunsj og middagsmenyen hos deg i dag ? 

 

Smiiiil Maren


Flying start

Ikke spør meg hva som skjedde med meg i dag morges, men klokken 05.00 var jeg lysvåken og helt klar for en ny uke. Jeg følte meg helt uthvilt og klar for å starte dagen. Jeg mistenker at alle de timene jeg lå rett ut på sofaen i går, med min deilge lille appleTv, gjorde undrverker. Jeg kan ikke huske sist jeg var totalt avslappet i så mange timer i strekk. Det viser hvor mye restitusjon og hvile har å si for formen og energinivået.

Jeg begynner på jobb kl 07.30, og har en rimelig lang reisevei. Så dersom jeg skal trene før jobb må det bli tidlig. I dag var jeg altså ute på tur fra 05.30 til 06.15. Dette er ikke noe jeg gjør ofte, men i dag føles det utrolig godt! Når jeg kom hjem var energinivået løftet enda et hakk, og standarden for mandagen var i grunn satt. Dette er overhode ikke slik alle mine mandager starter, langt i fra, men akkurat i dag så fikk denne mandagen en flying start. 



Er det noen av dere som liker å trene på morgenen? Hva trener dere, og hvor tidlig er dere i gang? 

Det er så gøy å bli litt kjent med dere, og deres treningsvaner og rutiner. Så nå gleder jeg meg til å høre deres tanker rundt dette med morgentrening. 

 

Smiiiiil Maren

 

Søndagsmodus

"You can´t buy happiness, but you can buy AppleTv - and that´s kind of the same thing"

Jeg har altså gått til innkjøp av AppleTv, og i skrivende stund ligger jeg langflat på sofaen med netflix på tven. For meg som alltid har sett serier på macen, er dette en helt ny verden. Jeg elsker min lille epletv, og kan virkelig ikke fatte at jeg ikke har kjøpt meg det før. Yoghurtnøtter, sjokoladenøtter og serier på storskjermen. Jeg elsker søndager!




I dag har jeg hatt noen fine timer sammen med mammaen min på hennes kjøkken. Vi har bakt og kokkelert frem noen deilige retter, som selvfølgelig blir delt med dere i løpet av uken. Gled dere til oppskrift på innebakt pizza, pizzahorn eller Calzone som de også gjerne kalles. Vi lagde også opp en gigantisk porsjon med hjemmelagde knekkebrød. Sistnevnte har jeg delt før, men den oppskriften er bare så genial, at jeg synes det passet å dele den igjen. Her har dere en liten sniktitt på innebakt pizza, så det ikke fristende ut? Oppskriften kommer veldig snart!

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at dette skulle bli tidenes slappeste søndag, men plutselig, med magen stappfull av pizza, fant vi ut at vi skulle ta en liten treningsøkt. Mamma og meg svettet oss gjennom 45 gode minutter på mølla, og i dag er jeg faktisk ordentlig stolt av innsatsen vår. Vi gulpet pizza begge to der vi stampet i vei, men vi gav oss ikke, og jeg skal love dere at det var to fornøyde damer som trippet ut av gymmet etterpå. 

Hva har dere gjort denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren


Min mening i fruktdebatten

Jeg får mye spørsmål fra dere lesere hva jeg tenker om denne fruktdebatten hvor det påstås at frukt er det samme som godteri ift sukkerinnhold. Vel, jeg synes dette er helt latterlig og faktisk litt provoserende. Det er ikke frukten som gjør oss overvektige, inaktive, late, trøtte, og lave på energi. Det er ikke uten grunn det popper opp fruktfat på bloggen min både støtt og stadig. Jeg spiser store fargerike fruktfat hver eneste dag, og har aldri tatt noen skade av det. Frukt har alltid vært, og er fremdeles både sunt, næringsrikt og godt!  



For meg er dette et bord med fargerik sunnhet, og jeg storkoser meg med masse frukt, hver dag - med den aller beste samvittighet. Jeg føler faktisk at jeg gjør noe bra for kroppen min når jeg spiser frukt og bær. Frukt inneholder masse vitaminer, antioksidanter og fiber, i tilegg til at det er friskt, inneholder mye væske og smaker godt. Dette er min personlige mening, og det er helt i orden at noen mener noe annet. Alle må få lov å spise så lite, eller så mye frukt de vil, men jeg personlig synes det er synd at man går ut i media med store overskrifter om at frukt er som godteri. For det er faktisk feil, enkelt og greit! 

Det var dagens lille hjertesukk fra meg. Noen ganger føler jeg det handler mest om å få frem en provoserende overskrift som selger, enn å faktisk opplyse befolkningen med reelle fakta. Det er jo ikke rart at man kan bli forvirret når naturlig sunn mat plutselig ikke skal være sunt lenger. 

Hva tenker dere om dette? 

 

Smiiiiil Maren


FlowerPower på takterrassen

Klærne er sponset

Fri, lørdag og sol på Sørlandet, hva mer kan man ønske seg? Dette deilige været minnet meg på at jeg helt har glemt å vise dere dette deilige lilla antrekket fra Helly Hansen. Jeg elsker den blomstrete tightsen. Den er herlig spesiell, og egentlig litt "mye", men de duse lilla tonene gjør at den likevel ikke blir for mye synes jeg. Jeg elsker at våren er her, og det endelig er tid for å innvise takterassen igjen. Jeg hadde så mye gøy der oppe i fjor, og nå er det endelig tid for å leke seg litt på takterrassen igjen. Man får en helt spesiell frihetsfølelse av å drive med yoga og egenvektsøvelser ute i friluft.

Tights & Genser fra Helly Hansen  // Sko fra Adidas

Ellers har denne lørdagen bydd på nydelig frokost og en sløv morgen i leiligheten. Etterfulgt av en rolig joggetur rundt vakre Odderøya, og koselig kaffe og vafler med familien. Nå skal jeg bruke et par timer på litt jobb før lørdagskvelden skal nytes i hyggelig selskap. Jeg har takket ja til å være med på en spennende greie utenbys, ja faktisk utenlands, i begynnelsen av april. Så snart jeg har litt mer informasjon skal jeg dele det med dere. Jeg er sjeldent med på slike ting, men når jeg  nå fikk muligheten så måtte jeg bare takke ja. Jeg gleder meg til å dele mer med dere, men jeg kan si så mye som at det er bare å fortsette løpeturene på Odderøya - for den kondisen kan komme godt med her! 

Har dere noen spennnede planer for lørdagskvelden? 

 

Smiiiil Maren


Unner du deg aldri noe godt?

Jeg får ofte spørsmål om jeg aldri unner meg noe godt. Jeg synes jo selv at jeg unner meg noe godt hver eneste dag til hvert eneste måltid. Jeg tenker nok at spørsmålet var mer rettet mot usunne matvarer, og da skal jeg fortelle dere at selvfølgelig unner jeg meg usunne godsaker innimellom. Jeg spiser sunt i ukedagene, men i helgen liker jeg å kose meg litt ekstra. 

Jeg har kjøkkenskapet som nærmeste nabo, og det er ganske så fint i helgen. I går dro jeg innom å kjøpte meg med verdens beste kanelbolle. Når jeg kom hjem til leiligheten varmet jeg den bitte litt i mikroen, og kunne da kose meg med en varm, helt fersk og ubeskrivelig god kanelbolle. Helg og ferske bakevarer altså, for en lykke!

I dag skal jeg bare gjøre hyggelige ting, og slappe av. Det har blitt veldig viktig for meg å bruke helgene til å hente meg inn igjen etter en lang uke, og lade opp til en ny. Helgene er nærmest hellig for meg, og koser meg så med de to fridagene. Nå er det faktisk bare en jobbuke til så er det påskeferie, og da skal jeg endelig komme meg opp på hytta. Gjett om jeg gleder meg. Jeg har måtte avlyse to helger til fjellet grunnet jobb og diverse, så nå gleder jeg meg helt villt til å komme meg opp. Påske er fjellet for meg, men jeg kjenner jo et lite snev av misunnelse for dem som skal utenlands til sol og varme også. 

Hva er deres planer for påskeferien? 

 

Smiiiiil Maren


Hjemmelaget nøttemüsli

Jeg fortalte dere tidligere i uken at jeg hadde prøvd meg på hjemmelaget nøttemüsli, og den ble bare så fantastisk god at jeg må dele den med dere. Den er latterlig enkel å lage, og det tar kun 5 minutter å smelle den sammen. Tenk at jeg ikke har gjort dette før! 

Du trenger: 

 • Valnøtter 
 • Mandler 
 • Sukrin Gold 
 • Smør 
 • Salt & kanel 

Du kan selvfølgelig bruke andre typer nøtter også, men det var disse jeg hadde tilgjengelig hjemme. Hakk nøttene i småbiter slik som vist på bildet over. Finn frem en stekepanne og sett på sterk varme. Ha smør i panna. Så heller du nøttene over i stekepanna mens du drysser sukrin, og kanel over. Dryss salt over til slutt, pass på at det ikke blir for mye salt. Det skal kun være et hint av salt smak. Bruk en stekespade og hold nøttene i bevegelse hele tiden. På den måten blir de ristet, og ikke stekt. Smøret og krydderet legger seg som en hinne rundt nøttene. 

Det ferdige resultatet blir en glasert og deilig nøttemiks som smaker helt himmelsk. Kombinasjonen av sukrin, kanel og salt er bare så god. Det er noe med den søte og salte smaken, som sammen med den crunchy konsistensen skaper en fest i munnen. Mmmm. 



Denne kan enten nytes over "Marenskåla", eller som snacks i seg selv. Jeg momset i meg dette som snacks i dag, og det funket supert. Jeg skal i gang med en ny porsjon nå, slik at jeg har klar til frokosten i morgen. Da blir det meieriprodukter, bær og frukt, toppet med denne nøttemüslien. Du kan også tilsette havregryn, det blir en helt super müsli det også. 

 

Smiiiil Maren


Marenskåla

Denne skåla spiser jeg hver eneste dag, enten som frokost, lunsj, kvelds eller bare som kos i løpet av dagen. Jeg spiser dette så mye at jeg har døpt den til Marenskåla, og denne skålen har til og med sin egen hashtagg eller emneknagg på Instagram. Jeg har vært bevisst på å dele litt variert mat med dere på bloggen i det siste, og da poppet det inn en kommentar fra en leser om jeg ikke spiste Marenskåla lenger. Da måtte jeg smile, for det er klart jeg spiser den - hver eneste dag. 

Marenskåla inneholder: 

 • Blåbær
 • Bringebær
 • Banan
 • Cottage cheese orginal 
 • Skyr vanilje 
 • Valnøtter

Jeg liker også å drysse litt kanel og sukrin over til slutt. Dette smaker som en dessert, og jeg føler det er helt riktig å nyte dessert hver eneste dag. Jeg varierer denne skålen med den frukten eller type bær jeg har tilgjengelig. Jeg har alltid cottage cheese som base, men varierer typen yoghurt, skyr eller kesam. Jeg har blitt veldig glad i å bruke gresk vanilje yoghurt, og ellers vet dere jo at Yoplait vanilje 0,0% er en stor favoritt. 

Nå skal jeg i gang med å lage opp en ny porsjon med nøtte-müsli, slik at jeg kan dele den med dere step by step. Ellers skal dagen brukes til litt velvære hos Nimue hudpleie, og en coaching samtale med en utrolig dyktig dame som jeg skal fortelle dere mer om senere. Jeg synes dette med coaching, mental trening og personlig utvikling er utrolig spennende, og jeg gleder meg til å lære mer om dette. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren


Endelig er solen tilbake

Etter en deilig frokost som jeg delte med dere i forrige innlegg, dro jeg ut på tur i det fine været. Kroppen er ikke helt på topp og jeg mistekter at et par av bakteriene fra all hostingen til menneskene rundt meg, har hoppet over på meg. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at de bakteriene ikke skal få slå seg til ro og lage noe forkjølelse i min kropp. Jeg tok det derfor helt rolig, men det var virkelig befriende å komme seg ut. Etter et par dager med regn og surt vært her i sør så tittet solen endelig frem i dag. 

Jeg la turen til nydelige Odderøya, og på vei dit jogget jeg langs hele strandpromenaden, og forbi Kilden teater og konserthus, før jeg jogger inn i skogen og ut på svabergene. Det er virkelig en helt utrolig flott tur, med stor variasjon i terrenget. Jeg både jogger og går på denne runden. Noen av bakkene er bare for drøye til å løpe. Jeg hadde på pulsklokken i dag, og jeg ligger faktisk høyere i puls når jeg går i de bratteste bakkene enn når jeg løper på flatmark. Så da powerwalker jeg i motbakkene med god samvittighet. Klærne jeg har på meg var faktisk en del av premien fra Vixen Blog Awards hvor jeg vant prisen for Årets Treningsblogger. Det er fremdeles litt uvirkelig for meg at jeg vant den prisen, men fy søren så gøy det var! 



Til slutt måtte jeg bare legge ved dette bildet. Det knipset jeg med telefonen når jeg jogget forbi Kilden her i Kristiansand. Solen stod rett på, og jeg ble nesten blendet så jeg knipet et kjapt bilde, og tenkte ikke noe mer på det før jeg kom hjem. Da så jeg at det faktisk ble et helt fantastisk bilde av vakre Kilden som bader i sol. Var det ikke nydelig? 

 

Smiiiiil Maren


Gresk frokost

God morgen solstråler. I skrivende stund storkoser jeg meg med mitt nye favoritt frokostprodukt. Jeg har alltid likt gresk yoghurt veldig godt, og nå har jeg altså oppdaget Gresk yoghurt vanilje. Den er bare så magisk god at jeg overhode ikke klarer å begrense meg, hele boksen ryker - hver eneste gang. Jeg har lekt meg litt med min egen nøtte-müsli, og den sammen med den silkemyke vanilje smaken ble helt ubeskrivelig god. 

Favoritt kombinasjonen er friske jordbær kuttet i biter og friske blåbær i bunnen av en skål, så tilsetter du gresk vanilje yoghurt, før du topper det hele med sharon frukt kuttet i biter og hjemmelaget nøtte-müsli på toppen. Jeg prøvde meg bare frem på den muslien, og trodde faktisk ikke det skulle bli så bra, men det ble den og da blir jo oppskrift selvfølgelig delt med dere. Dette innlegget er overhode ingen reklame, men flere av dere spør ofte hva jeg spiser, og da tenkte jeg det var greit å vise dere etiketten på noen av produktene, og ikke bare en hvit yoghurt i en skål. Jeg tenker at det blir litt enklere å forstå hva jeg mener når dere faktisk får sett hvordan produktet ser ut. 

Du kan selvfølgelig lage din egen vaniljevariant av den orginale greske yoghurten, men med et så bra næringsinnhold som denne typen har så ser jeg ingen grunn til å bruke ekstra tid på å lage min egen. Min hverdag er rimelig hektisk, og derfor elsker jeg slike sunne, gode alternativer som man kan nyte akkurat slik de er. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig torsdag. Her i Kristiansand skinner solen for første gang på mange dager, og det må selvfølgelig utnyttes. Lag deg en nydelig dag!

 

Smiiiiil Maren


Indisk på menyen

Jeg liker å lage mat, og jeg koser meg med det. Nå skal det sies at jeg overhode ikke er noen gourmet kokk, og jeg liker at det skal være enkelt og gå kjapt. Det hender at jeg tyr til noen enkle løsninger innimellom, det skal jeg lett innrømme. I går stod det Indisk på menyen, og det smakte bare helt himmelsk. Hemmeligheten er en saus fra Saritas. Det er litt ekstra stas at Sarita faktisk er fra Kristiansand, og står bak den populære resturanten Mother India her i byen. 


Jeg bruke Tika masala krydder og saus. Glasset kommer med krydder i lokket, og med slike geniale løsninger kan alle lage indisk magi på kjøkkenet. Dette er ikke et betalt innlegg, eller reklame. Det er rett og slett bare en anbefaling fordi det smakte så utrolig godt. 

Slik gjør du:

 • Kutt kyllingfilet i biter og stek dem med krydderet som følger med.
 • Når kyllingen er nesten ferdig stekt, heller du over sausen og lar det stå å små puttre i ca 10 minutter. 
 • Kok ris som anvist på pakken, og lag en enkel salat. 

Jeg brukte vanlig jasmin ris, og lagde en ekelt salat med agurk, mais, isbergsalat, mais, avokado og tomat.  

Hva stod på din middagsmeny i dag? 

 

Smiiiil Maren

 

Sweet vanilla buttons

Hvor søte er ikke disse småkakene? Jeg har valgt å kalle dem for  Sweet vanilla buttons. Disse ble egentlig til ved en feiltagelse. Jeg skulle prøve meg på en ny muffinsoppskrift, og istede for å bli høye og luftige fallt muffinsene sammen og ble til søte små "buttons". Jeg holdt på å kaste hele stekebrettet, men så smakte jeg på en like før jeg kastet dem og da endret jeg totalt mening. For smaken var helt himmelsk, og konsistensen kjempe fin. Så flaks at jeg ikke kastet dem , for dette er absolutt en oppskrift jeg skal prøve meg på igjen. Kanskje med  sjokolade eller karamell smak. 

Du trenger: 

 • 60g havregryn 
 • 30g vaniljeprotein
 • 1 ss peanuttsmør
 • 4-5 dråper stevia vanilje 
 • 1-2 ss sukrin 
 • 3 egg (et helt egg, og to hvitter)

 

Slik gjør du: 

Bland sammen havregryn, peanuttsmør, egg og vaniljeprotein. Rørt godt rundt. Så tar du stavmikseren og kjører det til en jevn røre. Tilsett sukrin, og stevia dråpene, rør godt rundt. Fikk frem muffinsformer og fyll dem ca halvfulle. Inn i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. 

Jeg lekte meg med litt fargerik pynt, og fargerike sugerør. Pynten kjøpes på vanlig matbutikk. Det er morsomt hvordan disse søte små kakene kom til ved mislykkede muffins. 

Ha en nyedelig onsdag dere! 

 

Smiiiiil Maren


Yoghurtnøtter, joggebukse og ny serie



Slik ser min ettermiddag ut i dag. Myke joggebukser, varme pledd, nye magasiner og en søt liten skål med yoghur & sjokko nøtter. Jeg har også funnet frem siste sessong av White Collar, og siste sessong av Suits som jeg skal kose meg med resten av dagen. Jeg er rett og slett helt utrolig trøtt i dag, og det eneste som fristet var et varmt pledd og myke joggeklær. Så da det ble det slik! 



Kjenner jeg meg selv rett så ryker det garantert en hel sessong i dag, og det betyr at jeg snart trenger en ny serie å følge med på. Jeg står mellom House Of Cards, Breaking bad og Sons of Anarchy. Er det noen av dere som har sett dem, hvilken av disse tre anbefaler dere? 

 

Smiiiiil Maren

 

Enkel og effektiv hjemmetrening

I en hektisk hverdag kan det være utfordrende å finne tid til trening. Da er det kjekt å vite at alt du trenger for en god treningøkt er en stol, og det tror jeg de fleste har hjemme. Så nå er det bare å finne frem kjøkkenstolen dere, her skal det trimmes! 

Jeg har funnet frem 6 supre stol-øvelser: 

 • Bulgarsk utfall
 • Hofteløft - vanlig og med hevet ben
 • Step ups
 • Dips 
 • Pushups 
 • Kick back

 

Jeg har også tatt med 5 øvelser du kan gjøre på gulvet, uten noen hjelpemidler i det hele tatt: 

 • Planken, og "klatre" planke 
 • Spider pushups 
 • Eksplosive knebøy / knebøy med hopp 

 

Kjør 12 repetisjoner av hver øvelse etter hverandre uten pause, ta så en 2 minutters pause før du kjører på med en ny runde. Kjør 4-6 slike runder. Kjør først økten med stolen ferdig, før du går over på økten på gulvet. Dersom du har en trapp i huset, eller utenfor så bruk gjerne denne som oppvarmning, ved å løpe, hoppe og gå lange skritt opp denne til du kjenner at du er god og varm i kroppen. Du kan med fordel også tøye og strekke litt på kroppen før du setter i gang med treningsøkten. 

Her finner du filmdemonstasjon av "klatre" planken (den siste varianten som vises), spider-pushups og eksplosive knebøy

Håper dette hjemme-programmet kan være til inspirasjon. Jeg har lagt bilder av øvelsene i samme rekkefølge som øvelsene er listet opp slik at det skulle bli oversiktelig å se hvordan øvelsene ser ut. Søk gjerne på øvelsesnavnene på google eller YouTube for demonstrasjon av øvelsene hvis du har behov for det. Med dette enkle programmet får du trent gjennom hele kroppen, med litt ekstra fokus på rumpe med Step Ups, eksplosive knebøy og Hofteløft. 

Litt turnsprell måtte selvfølgelig også til. Her prøver jeg meg på en bro på stolen. Artig! 

 

Smiiiiil Maren

 

Dagens tips: Kutt det opp, og dander det pent!

Jeg ønsker med dette innlegget å vise at det trenger ikke være så vanskelig å lage delikat, sunn og fargerik snacks som virkelig frister. I dag er det mandag, og en god stund til helg, jeg tenkte derfor at dette kunne passe fint i dag. Jeg tipser dere ofte om sunnere snacks, men jeg får utrolig mye spørsmål om det så da durer jeg på med litt mer inspirasjon på dette.

Neste gang du er ute å handler så plukk med deg et par fargerike sugerør, og noen små muffinsformer. Ikke fordi du skal lage barnebursdag, men kun for å ha dem liggende, til en dag du har lyst på noe godt. Det er nemlig slik at hvis noe er visuelt pent og delikat, så frister det automatisk mye mer. Så hvis frukten kuttes oss, bær og nøtter danderes pent, og smoothien har sterke farger med morsomme sugerør så vil det automatisk gjøre det mer attraktivt og fristende. 

Ta en venninnekveld for eksempel. Dere har lyst å kose dere, men samtidig ønsker alle å holde en litt sunn linje nå mot vår og sommer. Det er ingenting å skamme seg over, det er helt ok å ha lyst å være litt sunn, men det som ikke er ok er å nekte seg selv god mat. Så da kan løsningen være noe sånn som dette. Små pent danderte snacksskåler, fargefest på et fat og delikat anrettet juice eller smoothie. 

Hadde du likt å få dette servert på jentekveld hos en venninne? 

 

Smiiiil Maren


Råskap & lek på dagens treningsøkt

Jeg liker å bruke helgene til litt alternativ trening, og denne helgen ble intet unntak. Jeg teamet opp med min PTkunde og gode venninne Edle. Sammen pushet vi hverandre gjennom en helt vill treningsøkt. Vi gjør dette hver helg, så dere som leser bloggen fast har sett oppsettet på denne typen treningsøkt før. Jeg fokuserer på øvelser med egen kroppsvekt, og putter gjerne inn litt lek og morro. Når jeg satt opp økten trodde jeg nesten ikke vi skulle klare det, og når jeg viste økten til Edle bare lo hun. Vi bestemte oss likevel for å prøve.

Økten vi kjørte i dag så slik ut: 

 • Løp 1 km så fort du klarer 
 • 50 pull-ups
 • 50 burpees 
 • 50 boxjumps
 • 50 thruster
 • 100 hofteløft
 • 100 dips 
 • 100 knebøy 
 • 100 pushups
 • 100 situps
 • 100 mountain climbers
 • Løp 1 km så fort du klarer 

 

10 øvelser, med enten 50 eller 100 repetisjoner pr øvelse. I hovedsak øvelser med egen kroppsvekt, med unntak av thruster hvor vi kjørte med 15kg vektstang. Alle bildene i dette innleget er tatt i dag, og viser øvelsene vi kjørte. Jeg har også skrevet hvilken øvelse som vises på bildet. Det er viktig for meg å presisere at vi ikke kjører alle repetisjonene i ett, vi deler opp, og mot slutten av hver øvelse kjører vi kun to og to repetisjoner helt til vi når repetisjonsmålet. Vi benytter oss av strikk på pullupsene, og kjører flere av armhevningene på knærne. 





På slutten av økten var jeg så utrolig sliten, noe som blir pent dokumentert på bildet over. Haha. Ingen treningsøkt uten litt lek og sprell fra min side, og det er klart jeg måtte en liten tur opp i ringene. Jeg regner ikke med at noen av dere som leser bloggen blir overrasket over at jeg måtte hoppe opp å leke litt apekatt. 

Det var en brutal økt, og det tok laaaang tid, men vi kom oss gjennom. Etter økten var vi klissvåte av svette, helt tomme for energi og utrolig fornøyde begge to. Vi karret oss over gata fra gymmet og inn på Joe & the Juice hvor vi fikk fyllt på med litt rask energi.

Nå ligger jeg langflat på sofaen, og selv om jeg digger disse øktene så kjenner jeg at det er litt godt at det er en hel uke til neste gang. *ler*. Nå skal batteriene lades, og kroppen fylles opp med masse god mat. Jeg har allerede slukt en boks med yoghurtnøtter, det er virkelig bare det beste jeg vet. Jeg tenker at det er helt innafor etter denne killer økten. 

 

Smiiiil Maren


Let´s go for a run

God søndagsmorgen. Er det en god morgen? Her startet dagen med en stor kopp kaffe, og en lett frokost. Jeg hadde planlagt en rolig joggetur på morgenen og valgte derfor en lett frokost. Jeg måtte ha litt energi før turen, men samtidig ville jeg ikke spise for mye i frykt for å få sting / hold. I dag ble det en smoothie laget på frossen mango, gresk yoghurt, kokosmelk, litt appelsinjuice og en halv banan. Friskt, enkelt og godt. 

Klærne er sponset

I dag følte jeg meg litt ekstra fresh på joggetur, jeg har nemlig helt nye løpeklær. Min sponsor Proteinfabrikken har et stort  utvalg av 2XU klær, og jeg har sikret meg noen godbiter. Jeg har elsket 2XU siden jeg oppdaget x-tightsen for første gang. Jeg liker spesielt godt den lilla genseren, med gule detlajer som dere ser på bildet over. Den svarte boblevesten er også en favoritt. Boblevesten er så genial til denne årstiden vi går inn i nå. Jeg bruker den på gåtur, joggetur, til/fra trening, og ellers som en fritids "jakke". Dame kolleksjonen fra 2XU er så feminin og delikat, de har virkelig forstått dette med søm, passform og snitt. Jeg elsker fargevalgene og spesielt de små detlajene med glidelåsen og sømmen ytterst på ermene. 

Har dere noen spennende planer for søndagen? 

Her blir det litt jobbing, og middag med familien senere når de kommer ned fra fjellet. Jeg er rimelig misunnelig på dem som har hatt en fantastisk helg på fjellet, jeg hadde ikke muligheten til å bli med denne helgen. Heldigvis er det ikke lenge til påske, og da skal jeg tilbringe en hel uke på hytta. Det skal bli så godt!

 

Smiiiil Maren


It´s a girl

I dag har jentene stelt i stand Babyshower for skjønne Charlotte, som snart skal bli mamma til ei lita tulle. Vi var 10 jenter som alle lagde litt mat og kaker hver, før vi samlet oss hjemme hos foreldrene til Charlotte. Mammaen til Charlotte hadde stelt huset så fint, med masse rosa pynt. Det var avtalt på forhånd at Charlotte skulle komme til foreldrene sine, til det hun trodde var en helt vanlig lørdag formiddag. Vi møtte opp i god tid før hun skulle komme, og ordnet alt klart. Når Charlotte endelig kom, skal jeg love dere hun ble både overrasket og rørt. Vi har kost oss så utrolig mye i dag, med masse god mat, masse gaver til både mor og lille prinsessa, morsomme leker og sist men ikke minst nydelige kaker og cupcakes. Her kommer et bildedryss fra dagen: 







Nå kom jeg akkurat inn døren etter en lang dag på farten. Jeg får straks besøk av en venninne, og må bare skynde meg å få stelt i stand enda litt mer mat og godsaker her. Dette ble virkelig et etegilde av en lørdag, men det må jo være lov en gang i blandt. 

Hva er deres planer for lørdagskvelden? 

 

Smiiiil Maren


 

Lørdagsfrokost - Sunne vafler


God lørdagsmorgen kjære lesere. I dag våknet jeg av at solen strålte inn vinduet mitt, og det kan jeg faktisk ikke huske at har skjedd i år. Det er et sikkert vårtegn, og jeg tok meg selv i å smile der jeg lå i sengen. Når jeg så på klokken, og den var 06.30 så smilte jeg ikke fullt så stort lenger. Jeg er et håpløst A-menneske, og det er helt supert i ukedagene, men jeg klarer desverre ikke å snu om i helgen. I dag er det lørdag, og da synes jeg det er helt innafor med en ekstra god frokost. I dag ble det sunne vafler med friske jordbær, hjemmelaget bringebær syltetøy og annet godt pålegg.  

Du trenger: 

 • 80g havregryn 
 • 2 egg
 • 1 godt moden banan
 • 2 ss sukrin
 • 1 ts kanel & 1 ts kardemomme 
 • 1 ts bakepulver
 • melk 

Slik gjør du: 

Bland havregryn, og egg, mos inn den modne bananen og rør godt sammen. Tilsett sukrin, kanel, kardemomme, og bakepulver. Tilsett melk, og bruk stavmikser for å få en jevn fin røre. Jeg slumpet med melken til jeg fikk ønsket konsistens, så der har jeg desverre ikke konkrete mål. Prøv deg frem til du får en jevn og fin røre. Bruk litt smør i vaffeljernet, og stek nydelige vafler. 

Bringebær syltetøyet lagde jeg ved å varme frosne bringebær i en kjele, så tilsatte jeg 1 ts sukrin, og en liten skvis lime for å friske opp smaken litt. Rør godt rundt og nyt. Jeg koste meg med brunost, syltetøy, friske jordbær og bananskiver på mine vafler. Rømme kan også anbefales, eller bare smør som smelter med litt ekstra sukrin på. Mmmm. Tenk at noe som er så sunt og enkelt, kan smake så godt. 

Nyt lørdagen kjære dere! 

 

Smiiiiil Maren


Sosialt påfyll

Åå som jeg har kost meg i dag, jeg smiler enda her jeg sitter. Jeg har vært på venninnedate med verdens skjønneste jente og kost meg så mye. Dette var etterlengtet påfyll, og det minnet meg på hvor viktig det er med vennskap, sørge for å få sosialt påfyll og ta vare på det sosiale livet så vell som livet på treningsenteret. Det er helt topp å trene, spiste sunt og være strukturert, men det betyr virkelig ingenting om du ikke har mennesker rundt deg, venner, familie, folk som bryr seg, som betyr noe for deg og som du betyr noe for. I dag fikk jeg mange gode timer med sosialt påfyll, og jeg føler meg så heldig som har så mange fine mennesker rundt meg. 


Vi ruslet rundt i sentrum, og handlet litt diverse, før vi satt oss ned på en utrolig koselig cafe. For dere som er fra Kristiansand, så er dette det nye Dampen bakeriet i markens. For et koselig sted, med masse sjarm og en lun fin stemning. Vi koste oss med kaffe latte, chai latte og spelt sandwich med kylling. Helt nydelig! 



Jeg håper dere nyter en deilig fredagskveld, og koser dere ordentlig. Her er det taco på bordet, The voice på tv, og fredags-snacks i skålene. Fredag akkurat slik det bør være i mine øyne. Nyt kvelden kjære dere, og titt gjerne innom igjen i morgen. Jeg planlegger nemlig å prøve meg på sunne vaffler, og oppskriften deles selvfølgelig med dere. 

 

Smiiiiil Maren


Marens sjokoladegrøt

I dag tenkte jeg å vise dere sjokoladefrokosten min. Denne grøten er noe av det beste jeg vet, og i dag har jeg kost meg med en stor porsjon sjokkogrøt, og det nyeste Det Nye magasinet. Perfekt morgen. Som jeg viste dere i forrige innlegg, så har jeg hjemmekontor på morgenen, hvor jeg sitter hjemme å jobber litt med bloggen og diverse. Jeg koser meg så med egentid og morgenstund. Det er så behagelig å ha litt ekstra tid til å virkelig nye frokosten. I dag har jeg god tid, og jeg har kost meg med hver neste lille munnfull. 

Min sjokoladegrøt inneholder: 

 • 60g havregryn 
 • 30g sjokladeproteinpulver 
 • 1 ts salt, 1 ss sukrin og 1 ts kakao pulver

Slik gjør du: 

Kok opp havregryn med rikelig med vann. Ta kjelen av plata, og la den kjøles ned litt. Tilsett proteinpulver, sukrin, salt og kakopulver. Rør godt, og tilsett litt mer vann om nødvendig. 

Nå er det slutt på idyllen, og jeg er straks på vei ut døren. I grunn er det litt feil å si at det er slutt på idyllen, for det er det faktisk ikke. Jeg skal i et hyggelig møte, og etterpå skal jeg møte en god venninne for en koselig kaffe i sentrum. Så igrunn er det ikke slutt på idyllen, den bytter bare location. 

Nyt fredagen mine venner. 

 

Smiiiil Maren


Endelig fredag

Det er en ganske fornøyd frøken som sitter her i sofaen. Det er fredag, og har ingen andre planer enn å bare kose meg hele helgen. Det er i tilegg meldt strålende vær her i Kristiansand, og det gjør meg så glad. Leiligheten trenger en skikkelig vårrengjøring, og jeg har flere venninner jeg ikke har sett på alt for lenge. Jeg har også planer om flere gode turer i skogen, og litt prosedyre lesing for å forberede meg til en ny uke i praksis. 

Tights fra Reebok & Genser fra Helly Hansen - Begge fra 3tshop.no

Jeg håper også å få inn et par solide, tunge styrkeøkter. Denne uken har jeg vært masse ute i skogen, og lekt apekatt på takterassen - men de tunge, harde styrkeøktene har totalt utgått. Heldigvis har jeg en avtale med den ene PTkunden min på søndag. Vi trener ofte sammen i helgene, og de øktene blir alltid bra! Jeg har mistet litt strukturen på styrkeøktene mine for tiden, og ser at jeg må prøve å skjerpe meg litt i uken som kommer. 

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Oppskrift: Protein lapper

Pannekaker eller lapper er en populær frokost, og jeg lager det ofte. Vanligvis lager jeg søte pannekaker, med ingredienser som sukrin, kanel og gjerne kardemomme. I går hadde jeg lyst å prøve meg på en litt annen versjon, som ikke var søt og som jeg kunne bruke som et alternativ til den tradisjonelle brødskiven. Det ble en stor suksess, og jeg tror sannelig jeg har fått en ny frokost favoritt. Minipannekaker / lapper med ost og skinke var utrolig godt. Så godt at jeg planlegger å ha dette til kvelds også, da med kokt egg, eggerøre, spekeskinke og laks. Mmmmm

Disse små lappene, eller pannekakene er utrolig lette å lage. Det er i grunn samme oppskrift som pannekakene jeg har delt med dere tidligere, bare at man dropper de søte ingrediensene, og tilsetter en liten klype salt og litt kesam istede. 

Du trenger: 

 • 60g store havregryn
 • 2 egg
 • en klype salt 
 • 2 ss kesam 
 • Vann

Rør ingridiensene sammen, og tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistens. Bruk stavmikser til å knuse grynene. La røren stå å svelle i noen minutter. Stek pannekakene i en varm stekepanne. Hvor store du ønsker er helt opp til deg, jeg lagde mage små denne gangen, men det er ingenting i veien for å lage dem litt større. La dem avkjøre på rist, og finn frem favoritt pålegget ditt. Jeg hadde ost, kalkun skinke, bananskiver og smøre ost. 

Jeg håper disse små protein lappene kan være til inspirasjon. Jeg kaller dem protein-lapper fordi de inneholder både egg og kesam som begge er to svært proteinrike ingridienser. Proteiner bidrar til å holde deg mett lenger, og gir en gunstig blodsukker stigning. Du kan med fordel lage opp mange, og ha dem ferdig stekt i kjøleskapet natten over. Det har jeg selv testet, og de smaker like godt kalde. På den måten kan du lage opp kvelden før, og ha både frokost og lunsj klar til dagen etter.

 

Smiiiil Maren 


Rooftop workout

I dag har det vært et helt magisk vær i Kristiansand, og jeg kjenner at jeg får så mye energi av sol og varme temperaturer. Jeg la ut på tur rundt odderøya, og tok meg god tid på turen. Jeg koste meg i sola, og brukte nesten 1,5 timer på turen som vanligvis tar i underkant av en time. Det var så idyllisk og fint! Jeg møtte flere hyggelige mennesker på turen, blandt annet flere av dere lesere. Det er så fantastisk koselig når dere hilser og forteller at dere leser bloggen. Så til dere jeg traff i dag, takk for at dere sa hei og takk for koselig prat. 

Planen min i dag var en styrkeøkt inne på treningsenteret, men i dette været så fristet det veldig lite. Så jeg byttet ut dagens styrketrening med en liten økt på takterrassen min. Jeg kjørte diverse pushups varianter, bulgarsk utfall, hopp opp på benk, og selvfølgelig litt ulike turn og yoga inspirerte øvelser. Ingen treningsøkt uten litt lek og morro. Benkene på takterassen har høye vegger, og det skjermer veldig godt for vinden. Jeg hadde det derfor lunt og fint mens jeg kjørte øvelsene. For en magisk dag, dager som dette lever jeg lenge på! 

Ser det ikke idyllisk ut? Jeg kunne gjerne gjennomført alle mine økter på denne måten, det gir så enormt med energi og glede. Jeg føler likevell at jeg må ha noen økter inne på treningsenteret med vektene mine også, men det blir garantert flere treningsøkter på takterrassen fremover. 

Det ser ut som solen har strålt over hele landet i dag. Er dere flere som har kost seg i det fine været? 

 

Smiiiil Maren


Oppskrift: Sweet Chilli Laks

God morgen hjerter. I dag har jeg fri, og benyttet muligheten til å sove ut litt. Det var så deilig å legge seg uten vekkerklokke, og sove til man våkner av seg selv. I skrivende stund sitter jeg å koser meg med en ny frokostfavoritt som jeg selvfølgelig skal dele med dere, men først vil jeg dele gårsdagens middag. Jeg elsker kombinasjonen av fløte og sweet chilli sammen med laksen. Tenk at noe så sunt, kan smake så godt. Dette er også en super måte for barn, eller andre som ikke er så glad i fisk til å spise mer fisk. 

Du trenger: 

 • Frossen laksefilet uten skinn og ben
 • Sweet chillisaus 
 • Brokkoli, gulrøtter og purreløk
 • Matfløte 
 • Salt, pepper og hvitløkspulver
 • Ost 

 

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 225 grader. Finn frem en ildfast form og i legg laksefiletene. Hell sweet chilli over laksen. Kutt opp grønnsakene, og legg dem i formen. Krydre litt med salt, pepper og hvitløkspulver. Tilsett en boks matfløte. Inn i ovnen i ca 40 minutter. Mot slutten av steketiden drysser du mozzarella ost over, og lar den smelte.  



Pass på at du dekker brokkolitoppene med fløte, ellers vil de kunne bli litt brent. Mine ble litt brent denne gangen, så neste gang må jeg passe litt bedre på. Det smakte likevel helt nydelig. Et annet tips er å la bukettene peke nedover i formen, og ikke opp. På den måten vil de ikke bli brent, men kose seg nedi fløtesausen. Jeg har alltid brukt matfløte, eller vanlig fløte i denne retten, men i går testet jeg med den lettere varianten av matfløte. Jeg var litt skeptisk til om den ville dele seg, men det gikk faktisk helt fint. På den måten er dette en sunn og næringsrik rett, og en super måte å få i seg fisk på. 

Nå skal jeg jobbe videre hjemme et par timer, før jeg skal ut i sola og nyte fridagen. Styrketrening står også på planen senere i dag. I og med at gårsdagens treningsøkt utgikk gleder jeg meg veldig til en god styrkeøkt i dag. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Frisk luft i herlig selskap

Etter jobb i dag følte jeg meg både sliten i kroppen og tung i hode. Dagens styrkeøkt ble derfor byttet ut med en tur i skogen med min god veninne Nathalie, og hunden hennes. Jeg er så heldig som har så mange venninner med hund, de er jo alltid me dpå tur når jeg ringer å spør. Været er surt og kaldt er i Kristiansand i dag, og det blåser noe helt vilt. Så ikke la dere lure av solen, den gav absolutt ingen varme. Det ble med andre ord en frisk tur på oss, og det gjorde utrolig godt for hode og kropp. 

Vi la turen til vakre Baneheia, som ligger like ved sentrum av Kristiansand. Det er en av de tingene jeg virkelig liker med denne byen, man har by og natur like inntil hverandre, og du er aldri langt unna frodig, grønn natur. Jeg føler meg heldig som får bo ved sjøen, som samtidig er i sentrum, og i tilegg ha vakker natur like utenfor døra. Kristiansand altså, byen i mitt hjerte. 

Etter turen var jeg både kald og sulten. Dagens middag ble gjentagelse av gårsdagens laks. Denne gangen husket jeg på å ta bilder underveis. Jeg deler oppskrift og bilder med dere i løpet av morgendagen. Det var så positiv respons fra dere på de siste middagstipsene, så da durer jeg på videre med flere middagstips utover uken. Takk for at dere legger igjen kommentarer og er så aktive for tiden, det er så utrolig gøy når jeg faktisk merker at det er noen der ute. Jeg blir så glad når dere legger igjen et lite spor når dere er innom. 

 

Smiiiil Maren


Gjør det enkelt for deg selv!

God morgen. Jeg er straks på vei ut døren, iført treningsklær, men jeg skal absolutt ikke på trening. Jeg er på vei til jobb, men tar på meg treningsklær helt bevisst for å "lure" meg selv til å dra rett på trening etter jobb og ikke hjem på sofaen. Det er ingen hemmelighet at jeg også kan slite med å motivere meg til en treningsøkt etter en lang dag på jobb, men når jeg allerede har treningsklærne på er plutselig terskelen litt lavere.

Jeg bruker uniform i min praksis jobb sin sykepleierstudent, og jeg har derfor muligheten til å gå i treningsklær til jobb, og skifte der. Dersom du ikke har det slik, så ta for all del treningsklærne med deg på jobb - hver dag. Ha en fast bag som gjøres klar kvelden før, og som alltid er med på jobb - uansett. Eller enda bedre, ha en bag stående på jobben som inneholder et treningsantrekk, og drikkeflaske. Det kan også være et svart tips å putte en liten "energi-pose" i den baggen. Den posen kan for eksempel inneholde litt usaltede nøtter, og tørket frukt som gir deg litt energi før økten. Så på med treningsklærne eller klar gjør treningbaggen, gjør det så enkelt som mulig for deg selv å velge aktivitet fremfor sofaen. Jeg har tilegg valgt et skikkelig fargerikt anrekk, jeg føler det hjelper enda mer på motivasjonen.

Nå skal jeg lage en stor nistepakke, og en liten før-trenings matpakke og komme meg avgårde på jobb. Jeg ser at jeg allerede er litt sent ute her. Ha en super tirsdag dere. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren


Sandwich lunsj & styrkeøkt

Første dag i ny praksis gikk bra, og jeg tror hjemmesykepleien blir en bedre praksis enn jeg fryktet. En ting er hvertfall sikkert, det blir enormt lærerikt, jeg har allerede første daget kastet meg langt ut av komfortsonen, og virkelig fått testet meg på prosedyrer jeg kun har lest om. Dette blir spennende! Etter praksis var det videre til PTjobbing, men jeg rakk en liten tur innom kjøkkenskapet hvor jeg fikk kjløpt med meg en deilig lunsj. Jeg gikk en god time hjemme før jeg måtte løpe videre til kundene mine. Den pausen der var magisk, og med så digg mat ble energilagrene fyllt godt opp. 


Jeg fikk både trent kunder og meg selv i dag. Det er ingen tvil om at kunden min fikk en rimelig mye hardere og mer effektiv økt enn meg, men alt er bedre enn ingenting og jeg er i grunn fornøyd med økten. 

Dagens økt så slik ut: 

 • Markløft
 • Benkpress 
 • Chins
 • Rygghev
 • Dips 

 



I kveld sitter jeg faktisk å leser meg opp på litt ulike sykepleieprosedyrer. Jeg liker ikke å være uforberedt, og det var et par ganger i dag jeg følte at jeg burde kunnet enda mer, så da er det bare å finne frem pensum igjen. Jeg har også laget en helt himmelsk lakserett med chilli og fløte. Det var så godt at jeg tror det må bli middagen min en dag til denne uken. Da skal jeg ta bilder underveis, og dele oppskriften med dere. 

Har dere hatt en fin start på uken? 

 

Smiiiiil Maren


Proteinkaffe med sjokolade

God mandag dere. Min mandagen startet rundt klokken 06, og jeg er ikke alltid klar for frokost så tidlig på morgenen. Løsningen ble da en god proteinkaffe. Jeg lagde dette så mye før, men nå har det gått litt i glemmeboken. Jeg skal definitivt ta proteinkaffen tilbake, den smaker jo helt himmelsk. Det er i tillegg en super måte å få i seg proteiner, samtidig som man får en liten oppkvikker. 

Du trenger:

 • Kaffe 
 • Melk / kokosmelk
 • Stevia dråper 

Lag kaffen din som vanlig, fyll ca halve koppen - eller i mitt tilfelle glasset, med kaffe. Jeg lagde min med en nespressokapsel. Lag en proteinshake ved å ta ca 15g proteinpulver med sjokoladesmak og 4 dråper stevia vanilje. Tilsett ca 1,5 dl melk eller kokosmelk og rist godt. jeg brukte kokosmelk i dag, og det smakte helt himmelsk. Vanligvis bruker jeg vanlig melk, og det smaker også super godt. Hell skaen over kaffen og rør rundt. Dersom det er plass kan du gjerne tilsette litt kokende vann, slik at kaffen ikke blir kald så fort. 

 

Smiiiil Maren


Egentid & sunn snacks

I dag har jeg kost meg i sofakroken med Linnea Myhres siste bok, Kjære. Jeg har ikke kommet så langt i boken enda, men jeg skal oppdatere dere på hvordan den er når jeg kommer litt lenger. Jeg har lest Linneas første bok, Evig søndag, og synes den var både sterk, ærlig og god.

I dag har jeg hatt behov for litt egentid, med telefonen på lydløs og macen langt unna. Hverdagen min går i ett, med full sykepleiepraksis, jobb som personlig trener, blogger, venninne, datter, søster, svigerinne og ikke minst tante til min lille prinsesse. Det er mange roller som skal fylles, mange krav som skal møtes og mange avtaler som skal holdes. Jeg trives med hverdagen min, og ville ikke hatt det anderledes på noen måte. Men det krever energi og krefter, og da blir disse kosestudene alene i sofakroken så utrolig viktig. Jeg trenger tid alene for å fungere med så mange baller i luften. Så i dag har jeg altså lest, slappet av, hatt en lang og deilig tur alene rundt Odderøya og kost meg med deilig snacks. 

I kveld blir det enda mer egentid og sofakos på denne frøkna. I morgen er min første dag i en ny praksis. Jeg er utrolig spent, og har mange tanker og forventinger til den nye praksisperioden. Det står også en ny treningsuke for tur, og gjett om jeg gleder meg til den. Jeg kjenner at jeg nesten er klar for den nye uken, et par timer til i reload-modus her så er jeg helt klar. 

Hva gjør dere denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren


Maren tester: Freddy Jeans

Når Freddy buksene først kom på markedet ble de raskt en stor favoritt hos mange jenter, spesielt for jenter som trener styrke. Det er et kjent "problem" at det er vanskelig å finne bukser som passer når lårene er runde og muskuløse, rumpen krever sin plass, og overhode ikke matcher livvidden. Jeg vil tro det er flere jenter som kan kjenne seg igjen i dette. Jeg har så mange ganger funnet den perfekte jeans, så prøver jeg den på, og den sitter bra rundt lårene, men er alt for stor i livet. Hvis jeg går for en størrelse som passer i livet, så skal jeg love deg at jeg ikke får den over knærne en gang. Så hva gjør man da? Jo det skal jeg fortelle deg - du prøver en Freddy WR.UP bukse.

I samarbeid med Proteinfabrikken

Dette er en tights i denim stoff som ser ut som en jeans, og føles som en joggebukse. Er det mulig da? Ja det er det faktisk! Den er så myk og så behagelig. Den strammer ingen steder, men sitter likevel godt på. Hemmeligheten er en liten linje med gummi på innsiden som holder buksen perfekt på plass. Sømmene i Freddy buksene er meget smart lagt. Man får på en måten en liten "løfte effekt" som absolutt er positiv for baken. Buksen finnes i tre ulie modeller, og i flere ulike farger. Hele utvalget finner dere hos Proteinfabrikken.

Jeg bestillte hjem Basic denim og Skinny fit i svart. Jeg liker begge utrolig godt, men basic denim har uten tvil blitt favoritten. Jeg kan bruke den som en helt vanlig bukse, og den sitter fint rundt lårene, den sitter bra over rumpen og den er ikke for stor i livet. Jeg har forelsket meg helt i min Freddy, og kan virkelig ikke forstå hvorfor jeg ikke bestillte denne denim varianten hjem for lenge siden.

Nå er jeg spent på å høre deres mening om buksene. Hva synes dere?  

 

Smiiiiiil Maren


Frokost & #marenmat

Jeg koste meg så i går at timene bare fløy avgårde, og det resulterte i at jeg kom alt for sent i seng. Jeg kjenner at jeg er litt trøtt i dag, men det finnes faktisk ikke blå-lørdag, så her er det bare å finne frem en god frokost, en stor kopp kaffe og nyte lørdagen.

Dette er min frokost i dag. En boks orginal cottage cheese, yoplait 0,0% blåbær yoghurt toppet med friske blåbær, druer som jeg kutter i to, og usaltet nøttemix. Jeg har vist dere det ferdige resultatet av denne frokosten min mange ganger, men jeg kom på at det er sjeldent jeg har vist dere hvilke ingredienser jeg faktisk bruker. Så her har dere det altså. En enkel versjon av #marenskåla

Jeg måtte smile når jeg tittet innom instagram og emnetaggen min #marenmat. Den begynner virkelig å komme seg nå. Jeg tagger alle mine matbilder med marenmat, men nå har også flere av mine lesere og følgere begynt å tagge mat med denne taggen. Det er så fantastisk gøy å se, og jeg ble så glad når jeg oppdaget at det lå over 400 inspirerende matbilder under #marenmat. Så hvis du lager noe mat som du har blitt inspirert av enten her på bloggen eller instagram så må du veldig gjerne bruke marenmat-taggen. Da kan jeg gå inn å se på matbildene deres, og få masse inspirasjon tilbake fra dere. Jeg synes det er så gøy nå jeg kan kommunisere med dere på den måten. 

Nå skal jeg prøve meg på en ny muffinsoppskrift her. Jeg synes det har vært litt utfordende å få saftige, og luftige muffins med sunnere ingredienser, men jeg har virkelig troen på denne oppskfiten og håper den blir bra. Jeg deler selvfølgelig oppskriften med dere hvis den blir vellykket. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Sunn fast-food

Ser dere noe nytt med bloggen? Jeg har gledet meg til denne dagen lenge, og det er utrolig gøy å endelig kunne avsløre at fra og med i dag er jeg en del av side 2, under kategorien Trening. Ny header har jeg også fått, jeg håper dere liker den.

I dag har det gått i ett, og dagens treningsøkt måtte derfor utgå. Jeg har fått fikset masse ting, og unnagjort en hel haug av ting som har hengt over meg. Jeg elsker slike fix-it dager. Jeg har vært på farten i hele dag, og er bare kjapt innom leilighten nå før jeg skal på innflytings besøk til en god venninne som har flyttet inn i nytt hus. Dagens middag måtte derfor gå kjapt, og løsningen ble speltlompe pizza. 

Speltlompepizza kan lages på utallige måter, det er kun fantasien og smaksløkene som setter grenser her. Min versjon i dag ble en kombinasjon av skinke, tomat, ost og løk. Jeg smørte lompene med tomatsaus, så la meg på skinkeskiver, løkringer, tomater i skiver og toppet det hele med ost og oregano krydder. Som tilbehør hadde jeg ketchup og hvitløksdressing laget på mager kesam. Jeg lager ofte denne typen pizza med marinerte kyllingbiter, sopp, løk, mais og mozarella. Den er også himmelsk med parma skinke, ruccola, hvitløks krydder og litt creme fraiche istede for tomatsaus. Varier gjerne proteinkildene og velg mellom kylling, biffstrimler, skinke, parma, pepperoni eller eksprimenter med laks eller champi. Du kan selvfølgelig også lage en nydelig vegetar variant. Det er som dere forstår bare å prøve seg frem, og finne sin egen favoritt. 



Speltlompe pizza er så enkelt og godt. Ferdig på under 5 minutter. Dette er virkelig min type fast-food. 

Nå er jeg spent på å høre deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Blåbær Smoothie

God morgen dere. Jeg er straks på vei ut døren for et par deilige timer hos NIMUE HUD. Jeg har time så tidlig som 09, og derfor måtte frokosten gå litt kjapt i dag. Løsningen ble da blåbær smoothie med kokosmelk, jordbær og mandler. 


Smoothien inneholder frosne blåbær, to yoplait 0,0% blåbær yoghurt, litt kokosmelk og sukrin. Et lite minutt i blenderen, og vips har du en super god frokost i en fei. Tilsett litt vann underveis hvis det trengs for å få en fin smoothie konsistens som kan drikkes med sugerør. Jeg tok smoothien over i et av mine favoritt glass. Dette glasset er også utrolig praktisk, for jeg kan nemlig ta det med meg, og drikke smoothien på vei til avtalen min hos Nimue. Mange av dere spør om disse glassene og jeg vet at de selges ulike steder rundt om i Norge, men jeg har altså kjøpt mine på en butikk her i Kristiansand som heter Hansen & Co. Du finner nettbutikken deres HER. (Glassene er ikke sponset, men det er da lov å dele linker og tips likevel)



Nå må jeg løpe for å rekke avtalen min her. Stikk gjerne innom igjen senere, det kommer nemlig en oppdatering med en spennende nyhet litt senere i dag. Ha en deilig fredag så lenge.

 

Smiiiiil Maren

Monkeys on speed

For en deilig dag dette har vært. Jeg kan virkelig bli vant til å ha fri altså, men samtidig så tror jeg kanskje ikke man setter like stor pris på det dersom man hadde hatt fri hver dag. Jeg har brukt dagen til en lang god tur ute i skogen, etterfulgt av litt streching, tøy og bøy i stua. Etter en natt med masse søvn er energinivået på topp, og det føles bare så deilig.

I ettermiddag hadde jeg avtalt en time med en av kundene mine, som også er blitt en god venninne. Like før vi startet økten så utfordret hun meg på at jeg skulle joine henne, istede for å være PTen hennes. Jeg hadde spist masse mat likefør, og var så mett. Det fristet minimalt å trene akkurat da, men jeg lot meg til slutt overtale og det er jeg ekstremt glad for nå. Det ble en power økt uten like, og jeg må le høyt når jeg tenker på hvordan vi hoppet rundt som to apekatter på speed. Fy søren så gøy jeg har det med den jenta der! 

Dagens økt så slik ut: 

 • Markløft 5x3
 • Benkpress 4x3
 • Strakmark 8x3
 • Chins 5x5
 • Roing i slynge 10x3
 • Skulderpress med hantler 10x3

 


Tights Reebok og genser Helly Hansen. Begge fra 3t-shop

I kveld er det middag hos storebror, svigerinne og lille niese. Jeg storkoser meg sammen med dem, og når det i tilegg serveres deilig middag er lykken komplett. Nå er lille prinsessa i seng, og vi ligger rett ut på hver vår sofa. Her blir jeg liggende i hele kveld, og den eneste aktiviteten jeg skal foreta meg er å løfte hånden bort i snacks-skåla. 

Har dere hatt en fin torsdag? 

 

Smiiiil Maren

 

Eksotisk frukt & sjokoladegrøt

God morgen. Denne frøkna presterte å sove i hele 10 timer i natt, og nå føler jeg virkelig at energien er tilbake på topp. Jeg har fri i dag, og det resulterte i litt ekstra tid til dagens frokost. Jeg er utrolig glad i havregryn og spiser det som oftest til minimum ett av dagens måltider. Enten som frokost, lunsj eller kveldsmat. Jeg lager enten grøt, pannekaker, eller havrebrød. I dag ble det havregrøt med sjokoladesmak, bær og eksotisk frukt. 

Jeg kom over denne spennende eksotiske frukten på butikken i går, og den måtte jo selvfølgelig bli med meg hjem. Pitahaya heter den, men er vel mer kjent som Dragefrukt. Dette er en av de mest eksotiske fruktene vi kjenner til, og jeg synes den har et helt fantastisk utseende. Den finnes i en gul og rød/rosa utgave. Pitahaya har ingen distinkt lukt, og smaken er søt og frisk. Dette er en populær frukt i sørøst Asia. Noen vil si at smaken kan minne om jordbær/pære. Det er jeg ikke helt enig i. Jeg synes smaken var litt tam, og kommer nok til å kjøpe denne fordi den er så delikat, fresh og dekorativ, og ikke for smakens skyld. 

Har noen av dere smakt den? 

Grøten har jeg laget ved å ta ønsket mengde havgregryn (jeg brukte ca 60g) i en skål, og dekke det med vann. Ha godt med vann, ca 2 cm over grynene i skålen, da havregryn trekker til seg mye væske. Så inn i microen i et drøyt minutt, og vips er grøten ferdig. Jeg koker den også ofte i kjele, men akkurat i dag ble microen løsningen. Rør godt rundt i grøten, og tilsett 1/2 ts rå kakaopulver, ca 20g sjokoladeprotein, 1 ts sukrin og 1 ts kanel. Jeg varierer hvor mye sjokolade jeg tilsetter, ofte tar jeg mer kakao enn dette også, og da får grøten en enda mørkere farge. Det er en smaksak, så her er det bare å tilpasse etter eget ønske. Ved å tilføre proteinpulver i grøten blir den også mer proteinrik. 



Ha en deilig torsdag dere. Jeg skal kose meg et par timer til her i leiligheten før jeg skal ut på tur med en venninne. Været er så deilig her på sørlandet nå for tiden, og da gjelder det å komme seg ut i naturen og bare nyte det. 

 

Smiiiil Maren


Lunsj på verandaen

I dag hadde jeg min siste dag i praksis, noe som egentlig bare er fryktelig trist for jeg har trivdes så godt. Hadde det vært mulig så hadde jeg hoppet av studiet nå, og bare jobbet på det praksisstedet for alltid. I dag var altså siste dag, og det betyr at 9 uker psykiatri praksis er bestått. Nå er jeg enda et steg nærmere ferdig utdannet sykepleier. Det føles veldig bra!

Solen har strålt over den deilige byen vår i hele dag, og etter jobb dro jeg å kjøpte meg en stor kyllingsalat, med både pesto, aiole og speltbrød. Ute på verandaen min i dag var det så godt i sola at med jakke, ullsokker og et pledd kunne lunsjen nytes utendørs. For en lykke! Ser det ikke idyllisk ut? Salaten er fra en cafe her nede hvor jeg bor som heter Kjøkkenskapet. De har så deilig mat der, og jeg kjøper denne kyllingsalaten nesten ukentlig. Speltbrødet er helt ferskt, og så utrolig godt. Jeg koste meg også med et glass appelsinjuice. 

I kveld har jeg gått en lang tur ute med en god venninne som jeg ikke har sett på alt for lenge. Dette er en av mine beste venninner, og det er virkelig alt for galt hvor lang tid det har gått. Sånn er det med full praksis og mye på min kalender, og full jobb for henne. I dag fikk vi endelig tatt en etterlengtet og god tur sammen. Det var så herlig å få skravlet litt med godjenta mi. Alle har behov for å betro seg til gode venner innimellom, og i dag fikk vi tatt igjen alt fra de siste ukene. Vi møtte så mange koselige mennesker på turen. Det er tydelig at det var flere som ville utnytte det deilige været. 

I og med at praksis nå er ferdig og bestått, så har jeg langhelg og fri helt frem til ny praksis starter på mandag. Bare tanken på 4 hele dager fri gjør at jeg må smile stort her jeg ligger under pleddet på sofaen. De dagene skal virkelig nytes. 

Hvordan har deres onsdag vært? 

 

Smiiiiil Maren





Syrlig laks med couscous

I dag har jeg lyst å dele en litt anderledes oppskrift på laks. Jeg synes denne retten er så utrolig godt, og jeg håper dere også vil like den. Oppskriften fikk jeg fra min skjønne mamma, og det var hos henne jeg smakte denne retten første gang. 

Til syrlig laks trenger du: 

 • 6 laksefilet 
 • 1,5 ss honning
 • Saften av 1 sitron og 1 lime
 • Havsalt
 • 1 ts paprikapulver
 • 2 ts dijonsennep
 • Grovkvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Legg laksen i en ildfast form, krydre dem med salt og pepper. Rør sammen sitron og limesaft, honningen, paprikapulver og pepper. Rør det godt sammen, og smør hell det over laksestykkene. Laksen stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter. 

Som tilbehør hadde jeg en couscous salat. Når jeg spiser denne retten hjemme så lager jeg en enkel grønn salat med det jeg har i kjøleskapet, og couscous for seg selv. Enkelt og greit. Den retten dere ser over er litt mer sammensatt.

Til couscous salat trenger du: 

 • 4 dl vann
 • 1 grønnsaksbuljongterning
 • 2 gulerøtter 
 • 4 dl fullkorns couscous
 • 1 pakke grønne erter
 • 1 ss smør
 • Salt & pepper 
 • Friske basilikumblader

 

Slik gjør du:

Kok opp vannet, og tilsett buljonterningen. Kutt gulrøtter i terninger og tilsett dem også. La det koke til gulrøttene er nesten møre (ca 5 minutter). Så tilsetter du fullkornscoucous. Trekk gryten til side, og la couscousen trekke i ca 3 minutter, så tilsetter du ertene. Vend det hele forsiktig sammen, og la det trekke i noen minutter til. Tilsett smør, og friske basilikumblader. Smak til med salt og pepper. 

 

Smiiiiil Maren




Muskelkontakt - viktigere enn du tror!

Det er stor forskjell på å kun utføre en øvelse, og det å faktisk kjenne at du får kontakt med muskulaturen i den aktuelle øvelsen. Dette med muskelkontakt er alfa omega, og det er der hemmeligheten ligger. I dag hadde jeg en av de beste styrkeøktene på lenge. Ikke fordi jeg løftet spesielt tungt, faktisk så gikk jeg langt ned på flere av øvelsene, men grunnen til at økten føltes så god var at jeg fikk ordentlig kontakt med muskulaturen. Jeg virkelig kjente at jeg fikk tak i muskelen jeg ønsket å jobbe med.

Ta nedtrekk som et eksempel. Det er stor forskjell på å kun dra stanga ned, og det på aktivere og "koble på" ryggmuskulaturen og bruke ryggen til å trekke stanga ned. Jeg er også bevisst på å ha kontroll på stanga på vei opp også. Det er fort gjort å bare bli dratt med opp igjen. Når man aktiverer ryggen før en nedtrekk så kan du enkelt tenke at du skal trekke skulderbladene bak og ned, før du trekker stanga ned. I begynnelsen så kan man tenke på dette som en todelt øvelse. Først trekk skulderbladene ned, så dra stangen ned til like under haka. Etter hvert som du kjenner at du få aktivtert, og at du faktisk får kontakt med ryggen så glir det over til å bli en jevn øvelse, hvor du automatisk, uten å tenke spesielt over det, kobler på ryggmuskulatur og trekker ned stanga. Prøv dette ut, og kjenn på forskjellen. Jeg garanterer at du vil kjenne det på en ny og dypere måte. Mange av dere er kanskje allerede bevisst på dette, og det er super bra! Til dere er det bare keep up the good work. 

Dette med muskelkontakt gjelder i flere øvelser. Hipthrust er et fint eksempel. Jeg pleier å si til kundene mine at du må "tenke med rumpa", og da ler de alltid godt. Men jeg mener det, du må se for deg hvordan muskulaturen i rumpa jobber, og være bevisst på å skvise rumpa så godt du bare klarer i toppossisjon av øvelsen. Dette gjelder også i knebøy, og markløft. Muskelkontakt dere - alfa omega!! 

Det var dagens lille trenings pepp-talk fra meg. Nå skal jeg komme meg hjem fra jobb og lage meg mat. Helt ærlig så frister det mest å dra innom å kjøpe sushi, og jeg kjenner det er fare for at det blir løsningen i dag. 

 

Smiiiiil Maren


 

Biola Smoothie

Jeg har tipset tidligere tipset dere om smarte, sunne og delikate nyheter fra TINE som passer perfekt som oppladning til trening, etter trening, eller som mellommåltid. Vel nå har Tine gjort det igjen. Denne gangen med disse super lekre, og ikke minst smaksfulle Biola smoothiene. De kommer i to smakskombinasjoner. Den første er blåbær, drue og eple. Den andre er jordbær, drue og eple. Begge smoothiene inneholder vitamner som booster immunforsvaret.  

I samarbeid med Tine



Jeg koste meg med denne godsaken etter dagens morgenøkt, og jeg føler den gir en fin refill like etter trening, frem til man får spist et ordentlig måltid.. Jeg har også testet den sammen med granola, som et måltid, og det fungerte helt supert. Jeg hadde granola, friske blåbær og biola i smaken blåbær,eple og drue. Det var en helt super kombinasjon. Biola Smoothie er en melkebasert smoothie, med en mild og god smak. Jeg vet mange av dere er opptatt av næringsinnhold, og da kan jeg fortelle dere at denne herligheten inneholder kun 57 kcal pr 100g. Det betyr at hele flasken kun inneholder 170 kalorier. Dette er et supert alternativ for dem som er på farten også, og det gleder meg stort at flere slike sunne alternativer blir å finne i butikkene. 



Jeg likte godt begge smakene, men favoritten min er nok jordbær. Har noen av dere smakt Biola Smoothien? Hvilken er deres favoritt? 

 

Smiiiil Maren


Ta en titt i speilet

"Take a look in the mirror - that´s your competition". Jeg digger det sitatet, og selv om det er litt klisje med sitater, så synes jeg akkurat dette er veldig bra.

Jeg har brukt lang tid på å jobbe med mitt egen fokus og min egen tankegang rundt dette med sammenligning. Det er så alt for lett å sammenligne seg selv med andre, ønske at man var anderledes, misunne andres utseende eller prestasjoner. Jeg har jobbet med å snu denne tankegangen, slutte å bry meg om alle de andre, og heller rette fokuset mot meg selv, og min egen progresjon. Den eneste personen jeg har behov for å være bedre enn er den personen jeg var i går, og de eneste prestasjonene jeg ønsker å slå, er mine egne. Dette har tatt tid, og jeg kan enda ta meg selv i å sammenlige, og ønske meg mer lik noen andre. Heldigvis klarer jeg som oftest å snu dette, og minne meg selv på at den tankegangen kun er destruktiv, og ikke fører noe godt med seg.  Jeg vil også presisere at jeg kan beundre andre, og bli motivert av dem. Det er noe jeg til stadighet gjør, og det er i mine øyne utelukkende positivt. 

Min mandagsøkt ble gjennomført på Sosiden PTsenter i godt selskap av mange motiverende og herlige medlemmer. Jeg klarte å skade meg på første øvelse, og økten ble derfor noe redusert. Jeg skulle kjøre boxjump som første øvelse, og klarte å smelle skinnleggen rett i den jernkassa jeg hoppet på. Nå er jeg helt oppskrapet, og blå nedover hele leggen. Fy søren så vondt det var. Jeg som er litt redd for å hoppe i utgangspunket har ikke akkurat blitt mindre redd nå, det er jo akkurat det her man er redd for at skal skje. Huff og huff. Jeg gjennomførte økten, men med en blødende legg ble det ikke helt optimalt. 

Slik så dagens økt ut: 

 • Boxjumps
 • Knebøy 
 • Strakmark 
 • Chins 
 • En arms roing 
 • Skulderpress 
 • Triceps pushdown med tau

 



Resten av kvelden blir det jobbing på macen i sofakroken med benet høyt. Fargen blir bare sterkere og sterkere, og jeg frykter at jeg kan våkne opp med et blå-lilla ben i morgen tidlig. Jeg håper dere har hatt en fin start på uken, og er klare for å ta resten av uken med storm. Dersom denne mandagen ikke har vært så god, så husk på at det kommer en helt ny og ubrukt dag i morgen, fyllt med muligheter for en positiv og god dag. Er det ikke litt godt å tenke på, at det alltid kommer en ny dag, og en ny sjanse? 

 

Smiiiil Maren

 

Hei mandag

God mandagsmorgen hjerter. Jeg titter innom dere på morgenenkvisten for å ønske dere en sprek ukestart, og en fin mandag. Jeg startet denne mandagen med en halvtimes joggetur ute i morgenmørket, etterfulgt av litt streching på stuegulvet. Nå er jeg straks klar for en ny dag i praksis. Jeg er nå inne i min siste uke på det praksisstedet jeg er nå, og det er ordentlig trist. Jeg trives så utrolig godt, og har ikke lyst at det skal ta slutt. Fra og med neste uke venter nye utfordringer i en helt ny praksis. 

Etter praksisjobb i dag bærer det rett ned til Solsiden for litt PTjobb. Jeg liker så godt å ha kunder på mandagen, det føles godt å kunne hjelpe noen å kickstarte uken sin med en heftig treningsøkt. Etter kundene er trent håper jeg at det er litt overskudd igjen til en styrkeøkt på meg også. Jeg får så mye energi, moptivasjon og treningslyst av kundene mine, så jeg både tror og håper det er nok av energi til egentrening etter jobb i dag. 



Jeg vet jeg har mange spreke lesere her på bloggen, så jeg regner med det er flere av dere som skal trene i dag. Hva står på din treningsplan denne mandagen? 

 

Smiiiiil Maren


Oppskrift: Indisk kylling

Retten jeg skal dele med dere i dag heter indisk kyllinggryte, men mine smaksløker vil absolutt påstå at det er et tydelig preg av thailand her også. Med ingredienser som kokosmelk, lime og korriander så er det naturlig at man tenker i retning av thailand. Mye karri og andre krydderier peker derimot tilbake til indisk. Retten er enkel å lage, og smaker helt himmelsk. Jeg elsker denne typen mat. Kombinasjonen av sterke krydder, søt kokosmelk, og kylling er helt nydelig. Retten består av en kyllinggryte, Raita  ( som er en slags dressing eller yoghurtsalat) og ris. 



Til kyllinggryten trenger du: 

 • 2-3 kyllingfilet 
 • 2 dl kokosmelk 
 • 2 vårløk, eller 1/2 løk
 • 1/2 paprika 
 • 2 ts karri 
 • 1 ts garam masala (indisk krydder)
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1/2 salt & 1/2 ts pepper 
 • 1/2 ts Cayennepepper 
 • En skvis lime
 • Frisk korriander 

 



Til Raita trenger du: 

 • 1/2 agurk 
 • 4 cherry tomater
 • 2 dl yoghurt naturell 
 • En skvis lime saft
 • 1/2 ts pepper 
 • 3 ss finhakket frisk korriander

 

Slik gjør du: 

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i panna sammen med hvitløk. Strø over det indiske krydderet (garam masala) og karri. Hell over kokosmelken, ta på et lokk og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett vårløk og paprika, la det koke et par minutter til, før du tilsetter en kviset lime, salt, pepper og cayennepepper. Tilsett frisk korriander på toppen, rett før servering. 

For å lage Raitaen så rasper du agurken over et rent kjøkkenhåndkle, og klemmer så ut saften. Tilsett alle de resetrende ingrediensene, og rør godt rundt. Husk at tomatene skal finhakkes før de tilsettes. Smak til om det trengs mer krydder, eller lime. 



Ris kokes som anvist på pakken. Det er utrolig godt å ha nanbrød også til denne retten. Jeg serverte med ris i dag, men tenker nok at det blir nanbrød neste gang. Denne oppskriften er beregnet til 2 personer, men det er bare å øke mengdene for å få til fire, eller flere. Det er også helt supert å lage opp litt større porsjoner, og ha restene til lunsj eller middag dagen etter. Et annet tips er å tilsette et par håndfuller med cashew nøtter over kyllinggryten like før servering. 

 

Smiiiil Maren

 

Regnfull søndag

God morgen dere. Jeg må le litt av at jeg oppdaterte dere i går morges om det var fantastiske været med masse sol i Kristiansand. Like etterpå åpnet himmelen seg, og det har regnet siden. Jeg merker at jeg blir litt påvrket av været, og spesielt regnvær. Det er så begrensende, siden jeg elsker å løpe og gå tur ute. I dag blir turen min lagt innedørs, og jeg ser for meg en god halvtime på sykkelen og en halvtime på tredemøllen. Perfekt start på søndagen. Så kan det regne så mye det bare vil ute, det skal ikke få påvirke verken humør eller treningsøkten.  



Egentlig er det litt deilig at det regner og blåser liten storm ute. Det gjør det litt ekstra deilig å ligge inne på sofaen, se på film og slappe av med verdens beste samvittighet. I dag skal jeg, for utenom en liten kondisjonsøkt, bare slappe av og kose meg. Selvfølgelig se ski på tv, og kokkelere frem noe godt til middag. Flere av dere har etterlyst litt flere middagsretter her på bloggen, og i dag tenkte jeg å prøve meg på en indisk rett. Hvis det blir bra, så deler jeg selvfølgelig oppskriften med dere. 

Har dere noen spennende planer for søndagen? 

 

Smiiiiiil Maren