hits

mars 2016

Min styrketrening for ryggen

Jeg fikk en tilbakemelding på om jeg kunne dele ryggtreningen min med dere, og ingenting er gøyere enn når dere kommer med den typen konkrete ønsker. Det er klart jeg kan dele den treningsøkten, det er min favorittøkt i løpet av uken, og jeg trener som regel alltid ryggen på mandager. Starter uken med det jeg liker best. 

Jeg trener ryggen sammen med triceps, og øvelsene er som følger: 

 • Pullups 7-6-5-4-3-2-1 repetisjoner med egen kroppsvekt 
 • Markløft 10 x 4 
 • Nedtrekk i supsersett med sittende roing 8 x 3 
 • Facepull i supsersett med latsdrag med stang 12 x 3 
 • Triceps pushdown i kabel 12 x 3
 • Dips mellom to benker med 10kg ekstra vekt 10 x 3


Sent i går kveld fikk jeg bakelysten over meg, og smallt sammen en rundstykkedeig helt på slumpen. Rundstykkene ble overraskende gode, og planen i dag er å bake dem igjen, og dele oppskriften med dere. Det er virkelig ingenting hokkus pokkus med oppskriften, men resultatet ble så sunt og godt at jeg har lyst å dele den likevel, selv om ikke den er spesielt revolusjonerende.

Ellers blir det en ny dag med analyse av forskningsartikler til bacheloroppgaven, en liten treningsøkt og en koselig lunsj med en god veninne jeg ikke har sett på evigheter. I kveld er det jentekveld med en annen venninne. Sosial og koselig torsdag med andre ord. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Mat er dagens høydepunkt

Flere av spørsmålene fra dere den siste tiden går på sykepleien og bacheloroppgaven. Det er jo utrolig koselig at dere engasjerer dere i det, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Hehe. Dette er jo i all hovedsak en trening og kostholdsblogg, så jeg skal absolutt klare å flette inn litt mat her også. Mat er nemlig høydepunktet i studiehverdagen spør du meg. I går satt meg og min bachelorvenninne på cafe og jobbet, det var så koselig og vi fikk faktisk gjort overraskende mye mellom et par kaffe latte og to digre kyllingsalater. Det blir med ett litt mer motiverende å jobbe, når du vet at denne deiligheten av en salat venter på deg i pausen. Vi bestilte hver vår store kyllingsalat med pesto, aiole, og grovt nybakt brød. For en matfest!

Mange av dere har spurt hva vi skriver om, og jeg kan ikke gi dere en konkret problemstilling, for den endres konstant. Temaet vi skriver om er fysisk aktivitet relatert til brystkreft. Fysisk aktivitet som en del av behandlingen av kreftpaisenter, og ikke minst som en de av opptreningen etterpå. Vi gjør et litteraturstudie, som betyr at vi søker i og analyserer forskning gjort på emnet. Det er utfordrende, krevende og utrolig spennende. 


Så da vet dere litt hva jeg fyller dagene med. Nå er det siste innspurt, og jeg er super motivert for å få fullført denne bacheloroppgaven og endelig kunne kalle meg ferdigutdannet sykepleier. 

 

Smiiiil Maren 

 

Let´s pull it up

Det var enormt mange spørsmål på spørsmålsruden om dette med Pullups. Pullups med bredt grep, nøytralt grep, hang-ups, supinert grep, pronert grep, og chins. Det er så mange navn, og det er så uendelig mange ulike svar på hvordan man skal mestre denne sammensatte og komplekse øvelsen. Pullups er en teknisk øvelse, og det handler om å koble på, og jobbe med de store musklene i ryggen. Forsøker man å kun dra seg opp i armene, så blir det forferdelig tung. I mine øyne er dette kanskje den aller beste, og mest sammensatte øvelsen for overkroppen, og den har vært en favoritt hos meg i mange år. 

Jeg har forsøkt mange ganger å forklare akkurat hvordan man går frem for å forklare hvordan man skal trene seg opp til å klare en pullup, hvordan teknikken er, vanligste feil og hvordan få progresjon ( fremgang ). Jeg er så mye flinkere til å fysisk jobbe med personen når jeg har dem foran meg, og synes rett og slett det er vanskelig å ordlegge meg for å gjøre ting enkelt og tydelig. Jeg liker best å fysisk vise kunden min, fysisk berøre ryggen hvor kunden skal trekke sammen og aktivere, og se hver og en indiduvielt og jobbe ut fra hver persons utgangspunkt. Jeg raidet derfor nettet for å se om noen har klart å ordlegge seg bedre enn meg, og gjett om jeg fant svar. Hjelpes så mange som har prøvd å forklare dette med fremgangsmåte i pullups, noen bedre enn andre. Jeg endte til slutt opp med en guide på Akademiet for Personlig trening sin nettside. Denne har jeg faktisk delt med dere før, men jeg synes den er veldig god.

Dere finner den komplette guiden HER.  

Jeg synes også Silje Mariela sier det litt herlig i et av sine blogginnlegg, hvor hun rett og slett oppfordrer til å droppe teknikken, og bare leke seg i litt i pullupsstativet. Jeg er faktisk litt enig, noen ganger kan man overanalysere ting, og tenke for mye. Så kanskje løsningen er å bare leke seg frem til den første og andre pullupsen, også heller jobbe mer med teknikken for å øke antallet? Les hennes tanker om dette HER. 

Håper dette var til litt hjelp og inspirasjon til alle som jobber mot sin første pullups, eller kanskje for deg som jobber mot å øke repetisjonsantallet. Selv tilhører jeg den siste gruppen, og jeg jobber på for å komme meg opp på tosifret igjen. Nå er jeg på 7 repetisjoner, og kommer bare ikke videre. Helt ærlig så tror jeg det sitter litt mellom ørene også. Jeg har liksom satt 7 som min maks nå, og når jeg er på repetisjon nr syv så føler jeg at jeg er totalt tom. Når jeg tenker meg om så går de 7 repetisjonene ganske raskt tempo, og man skulle tro det var et par til inne der. Jeg nekter å gi meg, og satser på å nå tofiret igjen før sommeren.

Har du et mål med å klare et bestemt antall pullups? Eller er målet kanskje å lære seg den aller første? 

 

Smiiiil Maren  

Dette er stort

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Responsen på treningscampene med Nordic fitcamp har vært helt enorm, og det er så utrolig gøy å dra på slike turer når jeg får tilbakemelding fra dere på at det er spennende og inspirerende å følge med. Jeg har flere camper på kalenderen, og nå gleder jeg meg ekstra mye. Det er nemlig endelig blitt offesielt at Nordic Fitcamp og Martin Norum inngår samarbeid, og det betyr at det nå blir den annerkjente og super dyktige PT´en Martin Norum som holder foredragene på campen i Marbella og ikke minst den mye omtalte campen til LA. ( send meg mail på marenerdvik for rabattkode til campene )

Dette er big news, og utrolig gøy for oss alle sammen. Jeg har jobbet sammen med Martin, vært på flere fordrag med han, og lært utrolig mye av han. Martin har en helt enorm kunnskap, og bruker mye tid på å oppdatere seg på det aller nyeste. Han er svært dedikert til faget sitt, og har en fantastisk formidlingsevne. Nordic Fitcamp er heldige som får Martin på laget, og Martin er utrolig heldig som har knyttet seg til det jeg annser som de beste på markedet på treningsreiser.

Martin Norum

Utdanning: 

 • Personlig Trener (American College of Sports Medicine og AFPT)
 •  Kostholdsveileder
 • Certified Sports Nutrionist (ISSN, International Society of Sports Nutrition). Uteksamineres i 2016.
 • Rehab Trainer
 • ELEIKO Strength coach level 1&2

Bakgrunn:
Martin jobber med en rekke roller i Norsk treningsbransje og har en rekke ulike engasjementer som opptar tiden hans. Han er forfatter og har sammen med kollega Benjamin Christensen utgitt to bøker om styrketrening og ernæring i Cappelen Damm. Begge er blitt bestselgere med 20 000 solgte bøker. Han er usedvanlig opptatt av faglig utvikling og å tilegne seg god kunnskap, og dette behovet har han fått tilfredsstilt gjennom ulike roller de siste årene;

Han har de siste fire årene jobbet som foreleser og foredragsholder for PT-studenter, for fysioterapeuter og ved Oslo Universitetssykehus der han har hatt undervisning i anatomi, fysiologi og treningslære på videreutdanning i fysisk aktivitet som integrert behandlingsform for psykisk syke pasienter.Martin er eier og daglig leder i Norum Helse AS og Webcoaching AS der han jobber med PT-virksomhet, foredrag & kursvirksomhet, skriving og ernæringsoppfølging. I 2013 grunnla han også non-profit-kreftforeningen Norum Cancer Association som samler inn penger til Barnestiftelsen v/Rikshospitalet. Martin har også hatt en rekke media-engasjementer de siste årene. Han har hatt over 30 opptredener på TV2, God morgen Norge, Tv2 Nyhetskanalen og TV2 hjelper deg. I tillegg brukes han frekvent av VG, Dagens Næringsliv, NRK, Dagbladet mfl. i sammenheng med trenings, ernæring og helsesaker. Martin har også vært treningsekspert i TV3serien "Kickstart".

Martin Norum vil dele av sin kunnskap med en unik formidlingsevne både i Marbella nå i sommer og i Los Angeles i september. Har du lyst å bli med oss på tur? Da kan du klikke deg inn på Nordic Fitcamp sine nettsider HER, og lese mer om de ulike campene. Jeg gleder meg helt enormt til neste tur, og ikke minst til å bli kjent med flere av dere i solrike, og spreke omgivelser. 

Var ikke dette en artig nyhet å starte uken med? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Enkel og sunn restemiddag

Siste dag i påskeferien betyr restemiddag, og da er omelett den perfekte løsningen. I dag bestod omeletten av egg og ellers det som var igjen i kjøleskapet. Det ble nok egg til to store omeletter, hvor den ene var en spenstig sak med både brokkoli, tomat, skinke, ost og poteter. Den andre ble en helt plain variant med kun egg, ost og skinke. 
Som tilbehør ble det ferskt grovbrød fra kjøkkenskapet, og en frisk salat med agurk, avokado, grønn crisp salat, cherry tomater, mais og jordbær. Så enkelt, og så fantastisk godt. 


Nå har roen senket seg, og det lades opp til morgendagen. Da er det tidlig opp og tilbake til hverdagen. Det har vært en herlig påske, og jeg kjenner faktisk at jeg er litt klar for hverdagsliv og rutiner igjen. Noen som er enige? 

 

Smiiiil Maren 


 

Ny motivasjon med tunge vekter

Siste dag i påskeferien nytes med en rolig morgen, og kaffe i sofakroken. God tid, serier på tv og lave skuldre. Vi skal ut å gå en tur i ruskeværet etterhvert, men enn så lenge nyter vi siste fridag i feriemodus. 

I går kveld var jeg oppe hos mine foreldre på sushi, og lysten på å trene var minimimal. Det er da det er så fint å ha en treningspartner. Når den ene får litt vondt i viljen, kan den andre pushe på og vips er man på trening. Det var akkurat det som skjedde i går. Jeg trener aldri sent på ettermiddagen, eller kvelden, men i går startet vi økten kl 19, og fikk en god time med bentrening. Fokuset lå på knebøy, og det bar gøy å kjenne at det fremdeles er litt styrke i disse bena mine selv om jeg ikke er så fryktelig flink til å trene dem med tunge vekter. 

Programmet bestod kun av 4 øvelser, og var som følger: 

 • Knebøy -  vi bygde opp til toppsett, og kjørte 2 sett med maks vekt på 4 repetisjoner. Det betyr at man øker gradvis til man finner den vekten man akkurat klarer 4 repetisjoner på. Da er det din maks på 4 rep. For min del i går ble det 65 kg. Så kjørte jeg to sett med 65 kg. Totalt ble det vel 6 sett med knebøy. 
 • Strakmark - her kjørte jeg høy rep på relativt tunge vekter. 55 kg, 15 repetisjoner x 4 sett. 
 • Så avsluttet vi med et supersett på Lår curl og Leg extention. 10 rep x 4 sett. 

En deilig og litt annerledes økt som kjennes godt i bena i dag. Jeg er ikke så flink til å presse med på de tyngre vektene, men denne økten gav mersmak og motivasjon til å øke litt på vektene. 

Jeg vet at jeg har mange fryktelig sterke jenter som leser denne bloggen, så da blir jeg litt nyskjerrig da. Er det mange av dere som har fokus på å løfte tungt, eller er det ikke det som er viktigst med treningen din? 

Jeg for min del har aldri blitt så voldsomt motivert av å løfte tunge vekter, men samtidig så er det jo gøy å føle seg sterk og jobbe mot nye mål. Jeg kommer nok aldri til å ha dette som hovedmål, fordi jeg har lyst å være hun alt-mulig jenta, som både løfter vekter, går rundt på hendene, går lange turer i skogen, løper intervaller, går på gruppetimer og driver med yoga. Jeg koser meg videre mot tyngre vekter, uten å ofre noen av mine andre aktiviteter for å klare å øke raskere. Så får vi se hvor jeg ender. Jeg har tatt 75 kg med god teknikk tidligere ( og 100 kg én gang for lenge siden, med helt forferdelig teknikk. Det var overhode ikke en godkjent repetisjon ) Så nå får vi se hvor det ender denne gangen da. 

Har du noe bestemt mål du jobber mot på knebøy? Fortell meg gjerne om det i kommentarfeltet. Det er så gøy når dere sier at jeg motiverer dere, for dere skal jammen meg vite at dere motiverer akkurat like mye, om ikke mer, tilbake igjen! 

 

Smiiiiil Maren 

 

Del 2 av spørsmålrunde

God søndag, og første påskedag. I dag regner det i Kristiansand, og ut fra værmeldingen så der det sannlig ut som det er ruskevær flere steder i landet i dag. Hva passer vel da bedre enn å dure på med del to med svar på spørsmålsrunden. Svarene på del en finnere dere HER. 

Når var siste gang du gjorde noe for aller første gang, og hva var det?

Jeg var i Thailand forrige måned, og det var første gang jeg reise så langt alene, uten noen av mine nære med meg. Det var et lite kick for min del. Jeg opplevde mange "first" i Thailand. Jeg så for eksempel elefanter og apekatter - en eksotisk og spennende opplevelse.Jeg er virkelig fan av både bloggen din og deg - du både motiverer og inspirerer både treningsmessig og "livsgledemessig" (haha, går det an å si?) Hva er dine favorittøvelser når det er snakk om å trene magen? Slite veldig med å finne øvelser som jeg liker og som jeg føler hjelper på dette område

Mine favoritter for magen er ulike varianter av planken, både vanlig, og sideplanke. Jeg utfordrer gjerne meg selv i sideplanken ved å lage en "stjerne". Da løfter jeg øverste arm og ben for å gjør det mer ustabilt. I vanlig planke løfter jeg gjerne ett og enn ben. Eller skyver meg litt bakover på albuene. Andre øvelser jeg liker er "båten med ball" hvor du sitter i båt-posisjon og jobber diagonalt med en medisinball fra side til side. Akkurat som du padler en kajakk, med en tung ball eller vektskive. Ellers liker jeg hanging leg raise og roll-outs med hjul. Pikes ( som vist på bildet under ) er også en vinner hos meg. 
Lurer på hvor mye og hva du spiser i løpet av en dag?

Frokost: 200g cottage cheese, 1 skyr, 1 eple kuttet i biter, 200g bær, og en god håndfull mandler

Lunsj: Omelett med salat og speltlomper, eller kyllingssalat med grovt brød til for eksempel.

Mellommåltid/ før trening: en frukt og en skyr

Middag: Taco er alltid en vinner, og det spiser jeg mye. Ca 200g karbonadedeig, masse salat, agurk, tomat, mais, ½ avokado, kesam, salsa og 4-5 lomper til. Ost er, for utenom kjøttdeigen den viktigste ingrediensen. Jeg elsker ost!

Kvelds: havregrøt, eller samme som frokost.

Hvem er ditt forbilde?

Mamma. Hun er den sterkeste personen jeg kjenner, samtidig som hun er det varmeste og mest omtenksomme menneske på denne jord. Hun jobber beinhard for de målene hun har satt seg, hun gir seg aldri og står med rett rygg uansett hvor mye det stormer rundt henne. Hun er rettferdig, ærlig, trygg og klok. Hun gir ubegrenset av seg selv, uten noen forventning om å få det samme tilbake. Hun viser en ubetinget kjærlighet til sine nærmeste, og hun er der absolutt alltid! Dag eller natt, tidlig eller sent, hun er der uansett! Min mamma besitter egenskaper jeg beundrer henne for. Hun inspirerer meg, og jeg ser virkelig opp til henne. Det var aldri noen tvil hvem jeg skulle sette opp på spørsmål om forbilde. Min mamma er mitt forbilde, ingen tvil om det!

Hva er en drømmedate for deg?

Jeg tror jeg opplevde den på torsdag rett og slett. Tur i skogen med fineste kjæresten. Knall sol fra skyfri himmel. Påskefri og god tid. Ut på tur, fin form, godt humør og sekken fylt med vedkubber, god drikke, pølser og sjokolade. Bål og pølsegrilling, latter og kos. Det er virkelig den perfekte date for meg.

Du er alltid så blid og frisk og fin og det jeg skal spørre om nå går egentlig ikke på deg men mer på hvordan unge og samfunnet er blitt i dag. Men, er du av og til redd for at du påvirker litt "for godt", slik at det går i en negativ retning istedenfor en positiv? Jeg har senest i dag fått spørsmål fra en venninne hvor det sto noe slik som "er jeg feig om jeg dropper timen i dag? Har allerede trent en time og nå har jeg vondt i hele kroppen. Føler jeg jukser når jeg går før jeg hadde planlagt".. Og skal jeg være ærlig kjenner jeg meg faktisk ganske godt igjen. Blogger, blader og instagrammer er så flotte og fine og spreke og sunne og glade og alt men noen ganger kan det gå for langt og over i en ortoreksisk holdning istedenfor.. Skjønner du hva jeg mener? :) Det jeg mener er om dere som driver disse bloggene og skriver artiklene og poster matbilder og treningsøvelser, om dere noengang tenker på dette? 

Hvis jeg noensinne har gitt uttrykk for at jeg først trener en time, for så å trene enda en hard time på gruppetime så må jeg virkelig lese gjennom min egen blogg litt nøyere. Jeg både tror og håper jeg oppmuntrer til en annen form for trening enn å ødelegge seg selv på treningssenteret med over 2 timers økter? Mitt ønske, og hele tanken bak denne bloggen er å spre trenings og bevegelsesglede. Fokusere på allsidighet og hverdagsaktivitet. Gleden ved natur og friskt luft, og ulike sporty aktiviteter. Jeg kan kun snakke for meg selv, og jeg er hvert fall bevisst på å presisere ting slik at det ikke kan misforstås. Jeg forstår veldig godt hva du snakker om, og det er trist at det har blitt sånn. Alt er så ekstremt, og jeg synes det er så feil at det er sånn. Jeg har et sterkt ønske om å være en liten motpol til dette, og jeg håper jeg til en viss grad har klart det?  

Drikker du noen gang alkohol? feks. tar et glad vin til maten?

Nei så og si aldri. Jeg kan selvfølgelig ta et glass vin til maten, men det skjer veldig sjeldent.

Får du dårlig samvittighet når du spiser noe usunt?

Jeg vil ikke si at jeg får dårlig samvittighet nei, men jeg kan tenke at det der var unødvendig. Hvis jeg skulle ha én skål med is for eksempel, og ender opp med å spise hele 2liter boksen alene, så kan jeg tenke at herligfred så unødvendig og tullete + at jeg blir jo fryktelig kvalm. Jeg tenker at spist er spist, og det nytter jo ikke å sitte å ha dårlig samvittighet etterpå. Da blir det jo dobbelt så ille, for da er du både kvalm OG sint på deg selv. Nei det går ikke! Så ja jeg tenker at det der va unødvendig, men jeg dreper ikke meg selv med dårlig samvittighet av den grunn.
Hvilke kosttilskudd tar du?

Veldig få. Jeg tar omega3, også bruker jeg litt proteinpulver i havregrøten av og til. Er jeg veldig trøtt og sliten, så tar jeg noen ganger en pre-workout før trening.

Hva er dine planer for jobbfremtiden etter endt studie? :)

Jeg vet rett og slett ikke helt. Nå er fokuset først på å levere en solid bacheloroppgave og bli ferdig med sykepleien. Jeg vil sette mer fokus på bloggen etter endt utdannelse, det blir mye mer treningsreiser, og mange små og større spennende prosjekter som har stått litt på vent mens jeg har vært under utdannelse. Jeg kommer nok absolutt til å søke en stilling som sykepleier, men ikke i 100% stilling med det første.

Lurte på om det kommer et innlegg om det foredraget "Maksimal fettforbrenning"? Det virket veldig spennende!

Du vet du hva, det foredraget der, med Martin Norum, var så fantastisk bra. Men det er nesten umulig å skulle gi en re-cap eller et slags sammendrag av det fordi det var så utrolig mye fakta, så mye forskning, så mye tall og så mye informasjon på en gang. Martin er enormt faglig dyktig, og på de få timene der fikk han pushet inn enormt mye info, så jeg klarte rett og slett ikke helt å oppsummere på noen god måte for dere.

En helt fantastisk nyhet er jo at det nå er Martin Norum som skal ha de faglige foredragene på Nordic fitcamp reisene som jeg er med på fremover. Dette er en nyhet jeg skal dele med dere til uken i et eget innlegg, men nå som det ble snakk om han så klarte jeg ikke la vær så gi dere nyheten. Dette er bare så utrolig kult, og for dere som har lyst å være av Martin så skal han altså være med på camper til både Marbella og LA. Jeg har rabattkoder til dere til begge campene som foregår i henholdvis juni / juli og september. Mer info kommer om dette til uken.

Føler du at du har et avslappet forhold ovenfor mat?

Ja føler jeg absolutt. Mat er, og har alltid vært en veldig positiv, hyggelig og ikke minst samlende greie i vår familie. Jeg er oppdratt med det fokuset at mat er hygge, vi samles rundt bordet til mat, og vi trenger mat for å fungere. Så ja jeg vil absolutt si at jeg har et avslappet forhold til mat.

Hvor har du lyst å jobbe som sykepleier om du kan velge fra øverste hylle?

Jeg har likt meg veldig godt på de stedene jeg var i praksis. Spesielt barneposten satte nok ekstra spor hos meg. Det var vel så mye de ansatte som pasientene som gjorde at jeg trivdes så godt. Et helt unik miljø av nydelige sykepleiere, med store hjerter og enormt med kunnskap. Jeg kunne veldig gjerne sett for meg å vært en av deres kolleger. Jeg har også jobbet på ARA tidligere, avdeling for rus og avhengighet, der trivdes jeg også veldig veldig godt. Jeg hadde min psykiatri praksis på ABUP, og det var en helt spesielt fin praksisperiode som jeg lærte enormt mye av. Man må ha videreutdannelse for å jobbe der, men jeg kunne virkelig virkelig tenkt meg å være en del av det fantastiske ABUP teamet. Jeg har jo også snakket en del om at kreft er et felt jeg kunne tenke meg å gå dypere i, og lære mer om, men samtidig er jeg veldig todelt. Kreftsykepleierne som tok vare på mammaen min er en av hovedårsakene til at jeg selv hadde lyst å bli sykepleier, men samtidig så er kreft en sykdom som skremmer meg på en måte ingen andre ting gjør. Så jeg måtte nok jobbet litt med meg selv før jeg kunne klart å hatt kreft som en helt naturlig del av min arbeidsdag.

Hvordan komme inn i gode treningsrutiner?

Tid! Jeg tror rett og slett det krever kontinuitet, fokus og viktigst av alt, tid. Det tar tid å skape gode rutiner og vaner. Det må skje jevnt og trutt over tid. Lag deg en plan, for eksempel to økter pr uke, skriv ned akkurat hva du skal gjøre, hvor du skal gjøre det og hvor lang tid du planlegger at det skal ta. Sett opp to faste dager, og hold de to dagene fast over tid. Lag en avtale med deg selv om at på disse to dagene, i den ene timen på hver av dagene, så er det din tid, da skal du trene og ha fokus kun på det. Så går tiden, og du jobber på jevnt og trutt, plutselig vil du kjenne det går lettere, du er vant til at på onsdag for eksempel så er det trening, og det er en naturlig del av din uke. Vips er en rutine skapt! Da kan du begynne å utvide, og kanskje øke med enda en dag, for da er grunnrutinen lagt. Gjør det til noe positivt, noe du gleder deg til. Start lett og overkommelig, slik at du får kjenne på mestring, så øker du heller etterhvert. Lykke til -  jeg vet at du kan!

Hva er det beste du vet av mat?

Åå jeg elsker sånne spørsmål. Kan jeg bare få lov å ramse opp favoritter? La oss kjøre en topp 15 da, i tilfeldig rekkefølge:

 • Taco,
 • Sushi  
 • Tapas
 • Biff med søtpotet
 • Meieriprodukter
 • Cashewnøtter, pistasj, macademia og yoghurtnøtter
 • Melon, mango, persimon frukt og ananas
 • Røde fiji epler
 • Blåbær, jordbær og bringebær
 • Questbarer
 • Min svigerinnes kanelboller med gul krem
 • Hjemmelagde pannekaker
 • Alt av bakverk
 • Kyllingwrap eller kyllingsalat med masse pesto og ekstra mye kylling
 • Hjemmebakt brød, med masse smør og fersk gulost og iskald sjokomelk
Hvor ofte spiser du godteri/potetgull og hvor ofte?

Jeg kjøper det ikke så ofte, fordi jeg vet at spiser jeg én chips så ryker hele posen rett ned på rekordfart - og jeg deler ikke! Så jeg kjøper det ikke så ofte selv. Av og til kan jeg få skikkelig cravings på sørlandschips, og da må jeg ha det med en gang. Ellers liker jeg veldig godt paprika chips, og mexican fiesta chipsen.

Godteri og chips spiser jeg i helgene, på jentekvelder, på kino eller hvis jeg er ute på noe spesielt. Det skjer også at jeg plutselig, midt i uken, bare må ha en Marenkveld, med akkurat det jeg har lyst på av mat og kos. Helt alene, med en god film eller serie, i den styggeste, mykeste og beste joggebuksen jeg har, håret i en tutt på hode og bare nyte en kveld helt alene. Da er det jo ingen som bryr seg om jeg momser ned hele chipsposen alene heller. Jeg har delt noen av de kveldene der med dere, og det er alltid så gøy, for det er så mange som kjenner seg igjen i dem.

Ellers blir det jo alltids mer sånn type mat når det er ferie og vi er flere samlet. Påsken er for eksempel en sånn tid, og jul selvfølgelig. Jeg ser på dette som unntaksdager, og koser meg med god samvittighet. Det kommer mer enn nok av hverdager etterpå.

Angående løpeprogrammet ditt; trener du styrke i tillegg til løping de dagene du har de litt lengre intervallene på programmet?

Nei da trener jeg kun intervaller og har fokus på dem. Jeg hadde aldri orket styrke verken før eller etterpå. Bena mine blir helt kjørt av intervaller.
Hei! Elsker bloggen og leser den hver dag. Har du noen gang mistet mensen ved overtrening/gått ned en del i vekt? Jeg har ikke hatt mensen på 1år og 3 måneder. Vet du om dette er farlig?

Så koselig du synes det, tusen takk. Nei jeg har aldri mistet mensen på grunn av trening eller vektreduksjon. Forsvinner mensen er det et meget tydelig signal fra kroppen din at den er i ubalanse og jeg ville tatt kontakt med legen min hadde dette vært meg. Jeg vet ingenting om deg, om din alder, din treningshverdag, høyde, vekt, rutiner, kosthold, ingenting. Så jeg kan ikke si annet enn at hvis du har mistet mensen på ikke hatt det på 1 år og 3 mnd grunnet mye trening så ville jeg absolutt sette dette som et signal fra kroppen din om at den ikke trives, og at du kanskje kjører den for hardt. Jeg ville bestilt en time hos fastlegen og tatt en god samtale der. Takk for at du valgte å dele dette spørsmålet, det er viktig og du er tøff som si er i fra og ber om råd. Sender deg en god klem, og håper du tar oppfordringen om å snakke med legen din.

Hvor høy er du?

Jeg er 1.70

Hvordan kaffe drikker du?

Jeg elsker kaffe, og drikker all type kaffe. I skrivende stund drikker jeg en iskald nespresso med melk. Jeg ble så engasjert i spørsmålene her at jeg glemte helt bort hele kaffen. Hehe. Hjemme blir det nespressokaspler, eller presskanne. Ute på cafe er det ofte dobbel latte på lett melk eller vanlig svart hvis jeg vet at kaffen på det stedet er ordentlig god. Bryr du deg noe om synlige magemuskler?

Nei det tenker jeg ikke spesielt mye på. Jeg har alltid hatt lite fett å magen, og mer på rumpe og ben. Så sånn sett kan man si at jeg har vært "heldig" med akkurat det. Jeg har trent lite mage opp igjennom årene, men nå er det jo faktisk slik at core / mage / stabilitetsmuskulatur bør trener for andre grunner enn kun det visuelle, så nå er den typen trening et fast innslag i min treningshverdag.

Har du noen faste tider på dagen hvor du spiser, eller spiser du når du er sulten?

Nei jeg har ingen faste tider, og tidene forskyves veldig ut fra om det er hverdag eller helg. Undervisningsdag eller hjemmestudier. Så nei, ingen faste tider, jeg lar sultfølelse og energinivå styre det.

Teller du kalorier eller spiser du hvor mye du vil og hva du vil?

Nei jeg teller aldri kalorier, og helt ærlig så kan jeg det ikke helt heller. Jeg ønsker ikke å ha det fokuset i min hverdag, og for min del føler jeg ikke det bære noe positivt med seg. Jeg vet jeg spiser relativt sunt, og får i meg det jeg skal av næringsstoffer. Jeg er aktiv og så lenge jeg kjenner energien er på plass på trening, jeg går verken mye opp eller mye ned i vekt så tenker jeg at da er det greit da.

Best å trene om morgenen eller kvelder, hva foretrekker du?

Helt klar morgenen. Jeg kan gjerne trene før sola har stått opp jeg, men prøver du å få meg med på en økt etter sola har gått ned er det verre. Jeg legger alltid, så sant det er mulig, øktene mine på morgenen eller tidlig på dagen.

Hvor mange dager i uken trener du ?

5-6 dager pr uke. 4 av disse øktene er rene styrkeøkter hvor jeg trener meg gjennom hele kroppen, men med hovedfokus på en og en muskelgruppe pr økt. I tilegg løper jeg intervaller 2 ganger pr uke, også går jeg mye turer ute i skogen. De turene er mer hverdagsaktivitet enn trening, men det er faktisk de turene jeg føler jeg får aller mest igjen for.

Dine 3 beste frokostoppskrifter?

Det må være marenskåla med cottage cheese, vanilje yoghurt, friske bær, oppkuttet frukt og nøtter. Saftige protein-banan pannekaker er også en soleklar favoritt. Oppskriften på dem finner dere HER. Ellers liker jeg veldig godt å kjøpe, eller helst bake, men det skjer så alt for sjeldent, ferske rundstykker, og kose meg med ferskt bakverk, pålegg og ferskpresset juice. Havregrøt eller heller aldri feil, og jeg koser meg veldig med sjokoladegrøten min.

Takk for en herlig blogg med masser av inspirasjon i hverdagen. Hvor mange timer sover du om natten?

Mellom 6-8 timer. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg sover minimum 8 hver eneste natt, men det er dessverre ikke sannheten. I stressende og hektiske perioder så blir det ofte rundt 5 timer, noe som er alt for lite. Her har jeg forbedringspotensiale!

Er du flink til å ta deg helt fri?

Ja og nei. Jeg kan fint ta meg helt fri og legge bort alt av mac og mobil en dag eller kveld med kjæresten, på en venninnekveld eller når jeg er med familien. En hel uke eller langhelg helt off funker ikke i den jobben jeg har. Jeg tror jeg er ganske flink på å jobbe smart, og står gjerne opp en liten time før alle andre hvis vi er på tur og gjør meg ferdig før de andre våkner. Eller jeg jobbet godt i forkant, slik at jeg kan ta meg litt mer fri. Det har aldri vært noe problem, det handler mest om planlegging. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Min type påskefrokost

God morgen. Det var litt kjedelig å våkne opp til bar asfalt og gråvær, i kontrast til snø og sol på fjellet i går. Den følelsen gikk raskt over, da jeg kom på at det var påskeaften, og den perfekte annledning til å stelle i stand en ekstra god påskefrokost - i kjent Maren stil. Jeg elsker proteinrike meieriprodukter, friske bær, frukt og nøtter. Egg hører også med i påsken, og ingenting er så friskt og godt som ferskpresset appensinjuice. Så dette ble ingrediensene til min påskefrokost. 
I dag er jeg altså tilbake i byen, og skal bruke dagen til å gjøre hyggelige ting i Kristiansand. Planen er en treningsøktpå Solsiden, titte litt rundt i butikker i sentrum, lunsj på en cafe og kino i kveld. En fin ferie-i-egen-by dag. 

Hva er deres planer for påskeaften? 

 

Smiiiil Maren 

 

24 timer fjellpåske

I går ettermiddag gjorde jeg noe super spontant og gøy. Jeg fant ut at det går jo faktisk ann å få i både pose og sekk, og med drøye 24 timer tilgjengelig går det fint ann å få litt hyttepåske på fjellet. Hytta til mine foreldre ligger i underkant av tre timer unna Kristiansand, så i går kom vi på den geniale ideen om å dra til hytta, og i løpet av 40 minutter var baggen pakket og vi var på vei til fjellet.

Det ble et helt fantastisk koselig døgn, med middag i går kveld, og skravlings til langt på kveld med min familie. I dag startet vi dagen med lang koselig frokost med hele familien, etterfulgt av skitur, og grillings på verandaen, og deilig mat sammen før avreise. 


Nå er jeg vel hjemme i sofaen og sitter bare å smiler. Jeg føler virkelig jeg har fått det beste fra to verdener denne påsken. Både bypåske og fjellpåske. Det er utrolig hva man kan få til hvis man bare våger å være litt spontan. Jeg hadde ikke med meg kameraet mitt til fjellet, men fikk da likevel knipset litt med telefonen. Så her får dere en god gammeldags kollage med bilder fra min 24 timers fjellpåske. 

 

Har dere det fint? Hva gjør dere denne påsken? 

 

Smiiiil Maren 

Tips til påsketur i byen

Man må absolutt ikke være på påskefjellet for å komme seg ut på tur i påsken. I går pakket vi sekken med ved, pølser, drikke og snacks og la ut på tur i her i Kristiansand. For dere som er kjent så heter denne turen Slettehei, og man kjører mot Justnes og Ålefjær. En fantastisk fin tur, med mye bratte bakker i starten  før man når en nydelig hengebro og etterhvert toppen med en spektakulær utsikt. Hengebroen var ikke min favoritt, men jeg kom meg da over, og feiret med en pullups på andre siden. 


På toppen ble vi møtt av denne spektakulære utsikten. Bildet er tidenes underdrivelse, utsikten var virkelig magisk. Vi rigget i stand, bygde bål, spikket pølsepinner, grillet og koste oss. Jeg kan ikke huske sist jeg gjorde noe slikt, for utenom på hyttetur. Jeg fikk skikkelig påskestemning, og koste meg så. Jeg er glad jeg fikk knipset litt underveis på turen, for jeg hadde virkelig lyst å dele dette med dere. Denne typen tur er tidenes tips for alle oss som har bypåske. Pakk sekken og dra ut på tur. Vi gjorde det enkelt med pølser i lompe, men det går jo ann å lage så mye spennende på grillen. Kutt opp grønnsaker og legg i folie på bålet, lag en pinnebrøddeig og stek på bålet eller lag en foliepose med oppkuttetfrukt, så legger du i en melkesjokoladebit og legger den på bålet. Det blir tidenes dessert. Velfortjent etter en god tur! Questbar er også nydelig å varme på bål skal jeg si dere. Mmmm


Jeg måtte selvfølgelig ha meg en liten klartetur i et artig tre vi fant. Huset bak på bildet gikk vi inn i på vei ned igjen, og der viste det seg at det lå både ved, fyrsikker, tennbrikketter og andre praktiske hjelpemiddler for å få fyr på bålet. Så det er jo greit å vite hvis man har glemt noe. Det lå også en hyttebok der inne som vi fikk skrevet oss inn i. Det var en nostalgisk følelse å skrive i en hyttebok igjen, jeg kan faktisk ikke huske sist jeg gjorde det heller. 
Vi hadde på oss pulsklokke på turen begge to, og jeg skal love dere at pulsen føk opp i bakkene på vei opp mot toppen. Dette var ingen treningstur, men det var likevel gøy å se hvor god trening en vanlig tur kan være. Hverdagsaktivitet er undervurdert altså! 

Dette var virkelig en helt fantastisk tur, og jeg håper dette vil oppmuntre og inspirere mange av dere til å pakke sekken og dra ut på tur i dag. Vi må nyte disse påskedagene, og hva er vel da bedre enn å gjøre det i frisk luft. Ha en nydelig skjærtorsdag!

 

Smiiiil Maren 

 

Svar på spørsmål del 1

Her kommer første del med svar på spørsmålsrunden. Det er godt og blandet, og mye forskjellig dere lurer på. Det er jo så gøy med spørsmålsrunde, og det vil komme både del to, tre og sikkert fire også for å besvare alle sammen. 

Et veldig tilfeldig, litt dumt og rart spørsmål, haha, men ser ofte at når du har på deg singletter med spagettistropper på trening så er det uten sports-bh under. Synes det er så fint med spagettistropp-singletter (?), men blir ikke så pent med den tykke stroppen fra sports-bhen under, hvordan løser du dette?

Jeg bruker ikke sportsbh under de singlettene. Det er en sportstopp inni fra før av, så det er ikke nødvendig. Nå har ikke jeg spesielt store pupper, og trenger ingen ekstra støtte og da går det helt fint.Samtidig, har du tips til noen fine slike singletter? Synes det er så vanskelig å finne de perfekte, med perfekt passform.

Favorittene mine er fra Reebok, Puma og Nike, alle med innebygd sportsbh. Nike kjøpes på vanlig sports butikk eller zalando. De fra Reebok kjøpes hos 3tshop.no, og Puma har de mye av på XXL. 

Siden du er så flink med trening og kosthold. Hva gjør du når du er borte/ invitert i bursdager,der det er kaker/desserter osv. Takker du høflig nei,eller spiser du 1 porsjon bare for å ikke se sær ut? Jeg er inne i en fase med kosthold og trening og syns dette med å prøve å være sunn i sosialt selskap er vanskelig.

Jeg spiser en porsjon eller så mye jeg selv har lyst på. Har jeg ikke lyst på så takker jeg nei. Jeg spiser aldri noe fordi andre forventer det, og jeg takker heller aldri nei til noe jeg har lyst på. Det å være sunn handler for meg om balanse, og da er det helt okei med litt kos innimellom. Det  er jo ikke hver dag man blir invitert ut på sosiale ting, og da tenker jeg at det er fint å kose seg litt når man først er ute på noe.

Blir du noengang ordentlig støl? Jeg kan noenganger bli så støl at det er fysisk vondt og fungere flere dager etterpå, mye fordi jeg ikke gir meg så lett(gruppetimer spesielt). Eller trener du uansett dagen etterpå? Isåfall hvordan legger du treningen opp hvis kroppen er veldig sår? Nemlig lest at det å trene ødelagte muskler(det er jo det stølhet er) kan gjøre oppbyggingen enda tregere og kanskje skade den?

Gjett om jeg blir, spesielt bena mine blir ordentlig stive og støle etter hver eneste benøkt. Jeg trener aldri bena to dager på rad, rett og slett fordi jeg synes det er ubehagelig, men jeg trener dem flere ganger i uken. Jeg har som en liten regel for meg selv at jeg lar det gå en hviledag eller to mellom hver muskelgruppe his jeg virkelig har kjørt hardt på den ene muskelgruppen. Dette er bare slik jeg selv velger å gjøre det, og det er ikke fasiten. Det er ikke farlig å trene en støl muskel, men jeg personlig klarer ikke pushe meg like hardt og det blir dermed mindre effektivt å prøve å presse gjennom en økt på muskler som ikke føles klare. Jenter restituerer faktisk raskere enn menn, så vi tåler å trene samme muskel flere ganger pr uke, men som sagt jeg personlig lar det gå en hviledag mellom.

Er det lurt ved vektnedgang å unngå gulost-typ.vanlig norvegia? Er et såå mye bedre med en lett variant? Min mor har alltid sagt at "ost legger seg på hoftene!" ;)

Alt med måte tenker jeg. Hvis du liker den vanlige gulosten best, så ville jeg så absolutt heller spist den, og hvis du føler du legger på deg av den så ville jeg heller begrenset mengdene. Jeg spiser selv mye ost, og synes det er utrolig godt.


Hei! :) Kunne tenkt meg å vite hvordan du redigerer bildene dine? De ser jo alltid ut som de er tatt av noen proffe! Hvilket redigeringsprogram bruker du, hvor mye lysstyrke osv. Er det selvutløser eller alltid tatt av andre?

Nei synes du? Så koselig, tusen takk. Jeg får enten en venninne, eller mamma til å ta dem, også redigerer jeg dem i picmonkey eller Lightroom. Jeg samarbeider også med en fantastisk flink fotograf som tar alle bildene som skal i ShapeUp osv. Hun var også med til Thailand og tok de fleste av bildene mine der. Hun er virkelig dyktig og et navn å merke seg Victoria Nevland.

Enda et spørsmål fra meg: lurer på hva du tenker om å kombinere ulike muskelgrupper i fullkroppsøkter. Jeg pleier alltid å trene fullkropp, ca 3, noen ganger 4 ganger i uken, da jeg synes det er morsomt og liker å trene gjennom hele kroppen hver gang. Men her for noen dager siden ble jeg plutselig stoppet av en mann på treningssenteret som mente jeg trente alt for mange muskelgrupper på en gang, og at jeg burde splitte inn i rygg, bein, skuldre og biceps, bryst.... Blir selvfølgelig alltid glad for at noen ønsker å hjelpe, men i dette tilfellet ble jeg bare superforvirret... Hva tenker du om dette? Blir det feil å kjøre bein, rygg og mage i en økt, og bein bryst og skuldre i en annen?

Det er supert at folk deler meningene dine, men noen ganger kan det faktisk føre til større forvirring. Så tenker jeg samtidig at denne personen vet jo ingenting om deg, hva din bakgrunn er eller hva du trener for, og da synes jeg det blir litt merkelig å komme å si at du burde gjøre ting annerledes enn det du gjør. Fullkroppsøkter er helt supert det, og jeg har trent det mye selv. Den oppdelingen du skriver her synes jeg er fin. Tenker du da to styrkeøkter pr uke eller flere? Liker at du kjører ben to ganger i uken, det er store muskler som tåler mye belastning. Det er overhode ikke feil å kjøre den inndelingen du har valgt her. Så kjør på med styrketreningen din du, og fokuser på å kose deg med treningen.

Stå på, Maren! Du er min største inspirasjon når det kommer til trening og hverdagsglede! Jeg har vurdert å studere sykepleien til høsten, er det noe du vil anbefale? og er studie veldig vanskelig?

Om det er vanskelig er jo individuelt, men ja jeg vil nok si at det er et utfordrende studie. Det krever mye lesing, og man må gå ordentlig inn for det. Jeg synes det er litt synd at mange tar sykepleien bare for å ta noe, for de vil slite underveis når anatomi, fysiologi og sykdomslære eksamene kommer. Det er et enormt stort pensum, men samtidig enormt spennende. Det krever disiplin og fokus, og det har for min del føltes det virkelig litt håpløst til tider. Samtidig er det et studie med mye praksis, og det er utrolig spennende. Så ja jeg vil absolutt anbefale sykepleien, men ikke hvis du ikke er klar for å brette opp ermene og jobbe på.

Lurte på om du har tips til studieteknikk. Studerer PT gjennom afpt, på nett og sliter sykt med å klare å pugge all anatomien. Det er så vanskelig. Tips?

Åå jeg husker så godt den tiden jeg satt med det der. I begynnelsen så føles det bare så håpløst, det er alt for mye og virker helt uoverkommelig. Jeg vet dette høres rart ut nå, men plutselig så vil du se en slags sammenheng og et mønster. Du ser hvordan ting henger sammen, og plutselig går lyset opp. Jeg tegnet masse, og satte navn på delene, lagde puggekort og hang opp selvlagde tegninger overalt i leiligheten. Slik at jeg så dem hele tiden. På do døren, på speilet, på kjøleskapsdøren osv.

Masse lykke til! Du holder på med en krevende, men fantastisk spennende utdannelse. Tro meg, det blir så utorlig mye gøyere etterhvert når man forstår større sammenhenger. Du har masse spennende i vente som ferdig utdannet også! Hang in there - og ikke gi deg.
Hva er din perfekte 3retters mat meny?

Åå for et gøy spørsmål. La meg tenke. Forrett kunne kanskje vært avokado med reker for eksempel, eller melon og parmaskinke, eller en enkel liten salat med parmaost drysset over. Hovedrett en god biff med deilig tilbehør, søtpotet må med, enten som mos eller søtpotet frites, eller torsk med bacon og hjemmelaget potetmos, og dessert friske bær med vanilje is. Mmm, nå ble jeg sulten!

Hvordan klarer å motivere deg selv og komme ut av tunge perioder? (Om du i det heletatt har de) Og hva med når du er stressa?

Det er klart jeg har tunge perioder. Jeg er et følelsesmenneske av dimensjoner, og kan virkelig bli både sint og ordentlig lei meg. Jeg har heldigvis gode mennesker rundt meg, som alltid stiller opp og ser meg selv når jeg setter opp en positiv og blid maske. Jeg har en mamma som er helt unik, og fantastisk god å snakke med. Så min måte å takle vonde perioder er å være sammen med gode mennesker, snakke, klemme og prøve å ikke være alene. Jeg har ikke alltid vært sånn, og fremdeles kjenner jeg at det krever en del av meg å oppsøke mine kjære når jeg trenger dem. Man vil jo ikke være til bry, og hvertfall ikke belaste andre med sine problemer. På den andre siden så vet jeg jo med meg selv at jeg så inderlig gjerne ville at mine nære skulle bruke meg og snakke med meg hvis det var noe de trengte støtte til. Så ja, jeg prøver å ikke være alene, selv om det kanskje er det som frister mest. Når det gjelder stress, så er jeg helt motsatt, da må jeg være alene. Da må jeg ut i skogen, ut i frisk luft, og bare være alene og sortere tankekjøret. En lang tur i skogen eller langs svabergene ved sjøen gjør underverker for min del.


Fast leser av bloggen din og syntes du har en inspirerende holdning til et balansert kosthold. Men da jeg en dag bladde langt bak i ditt arkiv for inspirasjon så jeg en veldig tynn Maren, med en lav fettprosent, sixpack og ingen rumpe. Har du tidligere slitt med mat/trening og balansen rundt dette?

Ja det stemmer at jeg var ordentlig tynn for noen år siden. Det var en periode i livet hvor jeg var alene i en by jeg ikke følte meg hjemme i, familien min var langt borte og mitt liv endret seg på flere måter på en gang. Jeg mistet meg selv litt, og lengtet fryktelig hjem. Så den vektreduskjonen ble et ufrivillig resultat av at jeg var redd, ensom og usikker. Jeg hadde det overhode ikke noe godt inni meg. Hodet har alltid vært på samme sted ift trening og mat, så det var ikke der problemet lå. Jeg bare klarte ikke helt å gjennomføre det jeg visste var fornuftig i den perioden. Jeg spiste lite, og egentlig ikke spesielt sunt. En periode jeg ikke liker å se tilbake på, men som jeg lærte masse av.  

Hva spiser du før og etter trening?

Før trening like jeg noe lite og lett, som gir meg energi, men ikke gjør kroppen tung. En skyr, kesam eller cottage cheese med litt nøtter, frukt og bær for eksempel. Etter trening tar jeg ofte en banan og/eller sjokomelk hvis jeg ikke skal rett hjem, men som regel så drar jeg rett fra trening og hjem til et større måltid med en god proteinkilde, sunne fettsyrer og godt med karbohydrater for å fylle på etter økten.  

Hvordan deler du inn treningsøktene dine? Trener du ben en dag å rygg en dag? Eller trener du helkropp osv?

Jeg varierer litt, men har kommet frem til at jeg trives best med å dele opp i denne splitten når det gjerlder styrke:

 • Rygg + biceps
 • Ben
 • Bryst + triceps
 • Skuldre + mage

Digger bloggen din. Hvordan ser en ideell dag ut for deg? :D

Den starter med å at jeg våkner opp ved siden av kjæresten min, står opp og lager en god frokost og koser oss med kaffe. Så drar vi på trening sammen, eller ut på en løpetur. Gjerne lunsj på en cafe i sentrum etterpå. Er det sommer så ville jeg helst trent på morgenen, for så å tilbringe hele dagen på sjøen. Komme hjem når solen går ned, med solbrune kropper og saltvann i håret. Ta en lang deilig dusj, på med myke koseklær og krype opp i sofaen, i verdens beste armkrok. Se på serier, slappe av og kose oss med noe god mat. Det høres ut som en magisk dag i mine øyne.

Hvis du skulle valgt et land å bo i som ikke var Norge, hvilket ville det vært og hvorfor?

Å jeg er jo så glad i Norge, og kan egentlig ikke se for meg å bo noe annet sted. Men hvis jeg måtte så kanskje noe så enkelt og kjedelig som sverige eller danmark. Fordi det er så nært og ganske likt Norge. Jeg kunne nok bodd i København. Jeg har en god venninne som bor der, og det virker som et herlig sted å bo. Tidenes kjedeligste svar, men jeg har det veldig fint her. 

Når du skal kose deg med mat (både "usunnheter" og "sunnheter" som fruktfat osv.) spiser du det i tillegg til eller i stedenfor ett av dine daglige måltid?

Nei snacks kommer i tillegg til vanlig mat.

Hva gleder du deg mest til med sommeren 2016?

Jeg gleder meg til Palmesus festivalen i Kristiansand. Jeg gleder meg til franske Riviera med familien i juni, og Marbella treningscamp. Jeg gleder meg til sol, sommer og båtliv med gode venner, familie og min kjære. Jeg gleder meg til kvalitetstid med fine mennesker, fri, lange morgener, frokost på verandaen, grillings ute på en holme i skjærgården. Ååå, sommerliv!Har du vurdert å bytte bloggnavn, til navnet ditt?

Ja mange ganger. Jeg eier det domenet og kan bytte når som helst, men nå er liksom fitliving så innarbeidet at jeg er redd noen lesere vil forsvinne på veien hvis jeg bytter. Gøy du tar det opp egentlig. Hva tenker dere folkens, fitliving eller marenerdvik ?

Først vil jeg bare si at jeg digger deg og, du er sinnsykt pen! Hvor mange timer trener du om dagen?

Nei så koselig sagt, tusen tusen takk. Jeg trener ca 1 time om dagen, ingen av øktene mine overskrider en time.

Hvordan ser du for deg livet ditt om 5 år, ønsker du deg egen familie?

Hmm, om 5 år er jeg 32 år gammel, og jeg håper jeg har en jobb jeg trives i, sannsynligvis som sykepleier, fremdeles driver denne bloggen og får lov å spre bøttevis av treningsglede og matinspirasjon med dere. Kanskje er jeg forlovet eller gift. Hvem vet. Mannen er hvertfall på plass. hihi. Kanskje to på vei til å bli tre, og om det er en baby eller en liten hund vites ikke. Hehe. Jeg tar en dag av gangen, men jeg har absolutt mange drømmer for fremtiden, og de involverer hele pakka, med mann, barn, hus og hund. Jeg er ekstremt familiekjær, og gleder meg til å stifte min egen familie. Når det skjer stresser jeg overhode ikke med. Jeg har god tid.

Nevn 3 ting du er fornøyd med, og 3 ting du er "missfornøyd" med, med deg selv.

Jeg liker at jeg har en utrolig positiv grunnstemning. Jeg er generelt blid, og veldig lett å glede. Sånn har det alltid vært, og det er fint. Jeg liker at jeg er så glad i å være aktiv, og jeg er fornøyd med livsstilen min. Hvis man skal snakke utseendemessige ting så er det alltid vanskelig, men jeg tror jeg er fornøyd med øynene mine.

Jeg er ikke så fornøyd med at jeg bekymrer meg så mye, og blir veldig lett stresset. Jeg kunne også gjerne hatt tykkere hår, penere hender, og en hel haug av andre småting på kroppen min som jeg ikke har tenkt å ramse opp. For det første fordi kanskje andre ikke har sett det, og da skal jeg hvertfall ikke gjøre dem oppmerksom på det. Hehe. I tilegg er det et fokus jeg ikke ønsker å ha. Så la oss heller se på andre, mindre kroppslige ting jeg ikke liker. Jeg liker ikke at jeg ikke eier selvkontroll på godsaker, det er alt eller ingenting prinsippet. Tar jeg én chips så ryker hele posen - uansett. Til slutt så kunne jeg godt vært for uten at jeg har så fryktelig samvittighet, jeg kjenner på alt og er så redd for at noen skal bli skuffet over meg, ikke føle seg inkludert, eller at noe blir galt. Slitsom egenskap som jeg gjerne skulle vært foruten. 

 

Dette var alt jeg rakk så langt, men starter straks på del nr to og satser på å få den ut om ikke alt for lenge. Nå står det frokost og henting på flyplassen på planen her. Denne dagen har jeg ventet på lenge! Våknet kl 04 og var super klar for å dra rett på flyplassen - kun fem små timer for tidlig. 

 

Smiiiil Maren 

Når du har lyst på alt

Når du har lyst på alt, og ikke klarerå bestemme deg for hva du skal spise. Ja da blir det litt av alt. Vi hadde lyst på sushi, og reker, laks og potetsalat, og hadde i grunn ikke lyst å velge bort det ene for det andre. Så da ble det et digert bord, med alt på. Vi bestillte masse deilig sushi, alt fra sashimi til fritert kylling, nigiri laks og maki ruller med masse godt i. Pappa lagde sin hjemmelagde magiske potetsalat, og ferske reker ble handlet inn. Røkt krydderlaks, eggerøre, friskt tilbehør og ferskt brød ble også servert. Litt av et matfest eller hva? 
Til dessert gjorde vi det enkelt, et digert fruktfat med alt bra blåbær, bringebær og eple, til melon, druer og mango. Alt kuttet i biter, og servert slik at det er enkelt å spise. Frukt blir spist - så lenge det blir kuttet opp og gjort tilgjengelig og fristende. 
Nå har familien reist på hytta, så da får jeg stelle i stand min egen matfest i dagene fremover. Jeg tenkte å røve meg på en fargerik og fristende påskelunsj senere. Jeg var en tur i sentrum i går og handlet inn noen utrolig søte eggeholdere, nye skåler og sånne fine brikker til å ha under tallerkenen på bordet. Jeg fikk også handlet litt nytt bestikk og friske fine blomster. Jeg tror og håper det kan bli et fristende og fint matinnlegg av det. 

Ellers jobber jeg på, og har nå besvart ca en tredjedel av spørsmålene til spørsmålsrunden. Jeg skal prøve så godt jeg kan å få publisert første del i løpet av dagen, eller senest morgendagen. Nå skal jeg komme meg opp av sofaen og ut en liten tur, senere venter en tur til flinkeste Torunn på Neglesalongen, og Nina på Auds hudpleie. Det skal bli så godt å friske opp litt etter Thailand, hvor både pene negler og velstelte øyenbryn forsvant rimelig kjapt.

 

Smiiiil Maren  

 

Kvalitetstid i vårsola

Jeg lovet å dele lørdagens turbilder med dere, og her kommer de. Våren har virkelig kommet til Kristiansand, og disse bildene av en båthavn som bader i sol og blomstene som har tittet frem gir virkelig en følelse av vår. Jeg var på tur med begge foreldrene mine, en tidlig lørdag morgen, og jeg kan faktisk ikke tenke meg noe koseligere. Jeg elsker at mine foreldre har vært så aktive under hele min oppvekst og implementert en så stor turglede hos meg. De har skapt så mange gode turminner for meg, og jeg elsker at vi fremdeles går turer og koser oss sammen utendørs. Kvalitetstid på høyt nivå. 
Det er så nydelig ute nå, og jeg håper så inderlig at disse bildene kan gi litt turmotivasjon til mine lesere. Jeg synes det er litt trist at mange ikke vet hva de går glipp av, og denne årstiden er virkelig synd å ikke få med seg fremspringet av. Våren er helt magisk, og det må bare oppleves. Det gjør ingenting om turen er kort eller lang, det viktigste er bare å komme seg ut, bruke kroppen og nye frisk luft. Nå var dette en solskinnsdag, men tur er deilig i regnvær også. Kle godt på deg og ikke la været være en begrensing. I morgen står ny tur på planen, men da tror jeg det må bli et annet sted en Odderøya - selv om det uten tvil er mitt favoritt sted i Kristiansand. 

Smiiiil Maren 

 

Hjertefrekvens og puls

Okei dere, da er det tid for siste del av løpespørsmålene deres. Dette har tatt tid å komme gjennom, da det kom inn enormt mange spørsmål. Ingenting er bedre enn at dere er engasjerte og nyskjerrige. Tusen tusen takk for alle spørsmål. Her kommer spørsmål og svar relatert til hjertefrekvens og puls. Tusen tusen takk til Performance Coach Melina Meyer Magulas for at hun deler av sin enorme kunnskap om løp og utholdenhetstrening.

OM HJERTEFREKVENS / PULS

Hvordan finne ut hva din makspuls er?

Makspulsen bør testes ved en fysisk test (se under!). Det finnes formler man kan benytte for å estimere teoretisk makspuls, men det er store standardavvik og ingen av disse kan derfor erstatte en ordentlig test. Du kan faktisk ende opp med å bomme skikkelig på intensitetsstyringen. Hvis du er nysgjerrig på hva din teoretiske makspuls kan være så glem den gamle 220-alder= makspuls, og benytt NTNU sin formel fra den store HUNT-studien: 211-(0.64 x alder) = teoretisk makspuls, her er feilmarginen på +/- 11 hjerteslag. Se tidligere spørsmål for hvordan du gjennomfører makspulstest.Hvordan anbefaler du å teste makspuls på mølle?

Dette er en test for deg som er godt motivert for den er tøff, og det er lurt å gjøre dette med en treningspartner (men ikke strengt nødvendig). Hensikten med denne testen er å finne det maksimale antall slag hjertet kan slå i et gitt arbeid. For å klare dette, må det jobbes med maksimal intensitet. Tredemølle er å foretrekke da de færreste klarer å komme opp i makspuls på sykkel eller andre treningsapparater. Hvis nødvendig, kan ellipsemaskin også benyttes. Det kan være en fordel å ha et pulsbelte som er kompatibelt med treningsapparatet slik at treningspartneren din kan følge med på pulsen til enhver tid og heie deg videre.

Slik gjør du:

Still inn en viss stigning (motbakke) på tredemølle, vi broker 1.7, 5.3 eller 10.5% helling, men den vanligste er 5.0% om du ikke har en mølle som kan stilles inn med alle desimaler, så jeg anbefaler 5% helling. Varm opp med rolig jogg i ca 20 minutter. Dette kan godt være på 1.5% helling selv om testen kanskje gjennomføres brattere.

Deretter følger 2 drag på ca 3 minutter. Det første draget skal ikke gjennomføres til utmattelse, men skal løpes kontrollert hardt og uten å stivne totalt. Det skal føles meget krevende det siste minuttet. Så gjennomfører man en aktiv restitusjonsperiode på ca 3 minutter der du småjogger og går litt om hverandre. Her han du godt ha flat mølle. På det siste 3-minuttersdraget løper du til utmattelse. Er du ikke utmattet ved 3 minutter og pulsen fortsatt stiger kjører du bare på videre. Vi sier ofte at siste draget skal være 3-4 minutter. Belastningen /hastigheten bør være ganske tøff fra start, men det er viktig at du ikke stivner første halvdel av draget. Øk belastningen utover i draget. Jeg anbefaler å øke 1 km /t per minutt eller 0.5 km/t per halvminutt. Det er lurt at en treningspartner gjør dette for deg så du bare kan fokusere på å løpe.

Avslutningskriterium: At pulsen flater av og ikke øker videre ved fortsatt økt belastning. Og at du ikke klarer for alt i verden å løpe mer ;)

Gå inn på pulskurven på klokken etter økten: Gjennomsnittet av de to høyeste påfølgende, målingene benyttes som makspuls dersom det er store variasjoner i pulskurven (hvis andre ting og andre som løper ved deg har utstyr som slår in på klokken). Hvis pulskurven er normal, dvs gradvis stigende kan du ta den absolutt høyeste verdien å bruke som din makspuls. Lykke til!

Hvordan tester jeg hvilepulsen min?

Registrer hvilepulsen om morgenen med en gang du har våknet før du står opp, ved å hive på deg pulsbeltet, starte klokken og ligge å slumre i 10-15 min til. Det beste er å sove med pulsklokke og belte (eller klokken liggende ved siden av deg).

Hvilepulsen kan regnes som gjennomsnittet av de to laveste, påfølgende pulsmålingene eller den aller laveste pulsmålingen. Begge deler er valid.  Gå inn på data å se på pulskurven, ettersom det kan oppstå ufysiologiske "spikes" eller ?drops? i pulskurven. Disse bruker vi ikke, men tar det laveste, normale området i pulskurven.

Hvis ikke du måler digitalt over natten, telles pulsslag ved å legge to fingre mot pulsåren like under hake/ kjevepartiet. Tell i 15 sekunder og start tellingen med 0 - 1 ? 2- 3 ? og så videre. Dette tallet ganges med 4 for å pulsen i 1 minutt. Hvilepulsen varierer veldig fra person til person. Svært godt trente mennesker kan ha puls ned på 30 tallet, men vanlige folk ofte ligger rundt 60 - 70.Hei, jeg vil gjerne vite litt mer om pulsen. Jeg synes det kan være vanskelig å forholde meg til de forskjellige sonene som det ofte blir skrevet om. Jeg har prøvd å teste min makspuls et par ganger, og har vært oppi i like over 200. Så jeg tenker min makspuls ligger på 205 ca. Når jeg jogger i rolig tempo i feks 30 min, så ligger min puls på litt over 180-185. Men føler at 180 i puls på rolig joggetur egentlig er ganske høyt? Og hvor skal pulsen ligge for at man skal kunne holde ut lenge og forbrenne mest?

Gode spørsmål! Det er helt riktig at puls på 180-185 er veldig høyt når du skal trene rolig, for da skal pulsen ligge på 60-72% av makspuls, som vil være mellom 123-148 slag/min. Når du løper på denne pulsen skal du med trening over tid kunne holde ut lenge, flere timer. Det er størst andel fettforbrenning ved denne intensiteten, og siden 1 gram fett er 9 kilokalorier og 1 gram karbohydrat (og 1 gram protein) er 4 kilokalorier, kunne man tenke seg at du vil forbrenne mest kalorier ved å løpe de 30 minuttene du nevner i din sone 1, altså på 123-148 slag. Obs: mange må ned i gange dersom de skal klare å holde seg i sone 1.

Men du kan jo ta en test selv og løpe 30 minutter i denne sonen én dag og sammenhengende 30 minutter i for eksempel sone 3, 186-178, for så å lese av på pulsklokken hva som forbrant mest energi! Jeg kan love deg at det er den siste økten. Det er høyintensiv trening som vil gjøre at du forbrenner mest fordi dette koster kroppen mye, men hvor lenge du holder ut avhenger av hvor godt trent du er. Ved moderat intensitet, sone 3, klarer man å holde ut relativt lenge og ha relativt høy forbrenning. Her får du kanskje det beste av to verdener både bedre kondisjon, du holder ut lenge og bruker mye energi. Ønsker du å forbrenne mye energi OG få bedre kondisjon anbefaler jeg intensive intervaller. Ønsker du å holde ut lenge over tid anbefaler jeg rolig trening i sone 1 kombiner med intervaller i sone 3 og sone 4. PS: For meg høres det litt merkelig ut at du har 180 i puls når du løper helt rolig, og jeg ville umiddelbart tenkt at her er det en som er dårlig trent. Det er ikke sikkert du er det, selvfølgelig, men dersom det føles anstrengende selv om du løper helt rolig og pulsen er 180 vil jeg anta at arbeidskapasiteten har et stort forbedringspotensiale.Jeg trener en god del kondisjon og er på spinning flere ganger i uken. Men jeg får som regel ikke mer enn 186 i puls når jeg har pushet meg hardt, mens de andre får rundt 200. Jeg er 21 år. Så hva er grunnen for at jeg ikke får høyere puls?

Makspulsen er ikke noe mål på verken fysisk form eller prestasjon fordi den er genetisk betinget. Genetikken din har bestemt det! Så det er ikke noen vits i stresse med dette, men å ta en makspulstest kan være nyttig for deg fordi da vet du hvor tett opp mot maks du ligger på treningene. Vi kan også si noe om va som er hardt, moderat og rolig trening for akkurat din kropp. Det kan godt være at du kommer litt høyere på løping enn på sykkel, og dette er veldig vanlig med mindre man er syklist.

Jeg lurer på hvordan jeg selv kan teste makspulsen min på best og mest mulig korrekt måte? Bruker selv en FitBit-surge pulsklokke som måler puls på håndledd, men har også en Polar som måler rundt livet. Hvilken er best å bruke?

Du bør måle med den som har en sensor du kan ha på deg rett under brystet, fordi den er mest presis! Se lenger opp for hvordan du gjennomfører makspulstest.Jeg lurer også på hvordan det er med pulssoner. Jeg har målt laveste hvilepuls på 44, og det er jo veldig lavt? I tillegg kan jeg lett komme meg opp i 203 i puls på virkelig slitsomme intervaller, men tror kanskje makspulsen min er enda høyere. Syns dette er virkelig stor varians mellom laveste og høyeste puls. Bør jeg være bekymret?

Å ha en lav hvilepuls er LANGT fra noe problem. Selv har jeg (melina) lik makspuls som deg og 36 i hvilepuls sist jeg målte, men den har hvert nede i 34. En O-løper jeg gikk i klasse med p Idrettshøgskolen hadde helt nede i 28!!! Jo lavere hvilepuls desto bedre fysisk form er du i. Dette kan vi si fordi når du trener og øker slagvolumet til hjertet ditt vil hjertet pumpe ut en større mengde blod per hjertekontraksjon/slag, dermed trenger ikke hjertet slå like mange slag i minuttet for å pumpe ut den adekvate mengden blod når du er i hvile eller gjør andre aktiviteter på submaksimale intensiteter. At hvilepulsen synker er faktisk et enkelt fysiologisk mål på at kondisjonen din er forbedret! Så jeg kan bare gratulere med en fin hvilepuls.

Jeg lurer på hvordan jeg skal vite om jeg presser meg nok/for mye når jeg løper uten å ha pulsklokke? Vil gjentatte økter med rolig langkjøring gi meg bedre kondis?

Svaret mitt er at du kan ikke vite det og du får ikke kvalitetssikret treningen. MEN jeg pleier også å si til mine utøver og kunder som bruker klokke at ?det er lov å kjenne etter også?. Dersom du ikke ønsker å bruke pulsklokke vil jeg anbefale deg å bruke BORG skala (Google it!). Der skal du ligge på 16-18 på intervaller/hardøkter og på mellom 7 og 11 på rolig langkjøring. På spørsmålet ditt ang gjentatte økter med rolig langkjøring, vet vi at du må trene store, nær ekstreme volumer med trening for å få en liten effekt på kondisjonen din. Du får i midlertid mange andre gode helseeffekter ved langkjøringen og du øker din muskulære utholdenhet, selv om hjertetspumpekapasitet ikke får store effekten. Du bør heller trene intervallpreget trening på 80-95% av makspuls, eller 16-18 på Borg skala J Her er en link til Borg skala  https://www.ntnu.no/documents/6409319/6409352/Riktig+Borgs+skala.pdf/ac198d43-675a-4831-b2a4-4a92e48b7e9c

 

Håper dette var interresant og lærerikt. Nyt påsken og ha en herlig dag dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Påskekos og lave skuldre

God morgen hjerter. Er det deilig med påskeferie? Jeg brukte hele gårsdagen på å rydde, vaske, organisere, og kaste ting i leiligheten. Eller kaste blir feil, jeg har sortert ut i ting som skal gis bort til Fretex, og ødelagte ting som kan kastes. Jeg kaster aldri noe som jeg tenker at andre kan ha glede av. Det forundrer meg stadig hvor enormt mye ting (!) som hoper seg opp - selv i en relativt ny leilighet. Så slik har altså jeg startet påsken da, med massiv rengjøreing og opprydning. Ganske så befriende i grunn. Så er det jo en kjent sak at man ofte får gjort enormt med husarbeid i eksamens eller oppgave perioder. Jeg sitter med en stor bacheloroppgave nå, og sannelig ble ikke husvask et par hakk mer spennende. Det var en fryd å stå opp i dag morges, til skinnende ren leilighet, friske påskegule tullipaner, påskegg til pynt og og et velfyllt kjøleskap. Jeg har handlet inn en god del påskegodt, så får vi se hvor lenge det varer. Jeg kan garantere at jeg må fylle på før påskeaften. Det ser ut som det blir bypåske og bachelorskriving på denne frøkna denne påsken, men det er i grunn helt okei. Spesielt når været er så magisk som det er her på sørlandet nå, da klager jeg virkelig ikke for at jeg ikke får dratt opp på fjellet.  Familien min drar i morgen, så vi får se hvordan jeg ligger ann med oppgaven. Det er alltids en mulighet for å kjøre etter dem. Hytta ligger kun 2-3 timer unna Kristiansand, så det er absolutt mulighet for hyttepåske hvis jeg får tid. Min kjære kommer hjem fra reise om kun 3 små dager, så da blir jeg hvertfall ikke alene i påsken. Jeg gleder meg så mye at jeg går helt rundt meg selv. Er det lov å begynne å telle timer? 

Jeg koser meg hjemme i påsken, jeg står opp tidlig, får unna skole og får trent bra. Det er så deilig å kjenne vårluften og bare stier i skogen igjen. Løpesesongen er her for fullt og jeg fryder meg. Jeg hadde med meg kamera på løpeturen i går, og gleder meg til å dele noen deilige bilder med dere. Jeg tror nesten jeg kan garantere at du får lyst på en liten skogtur etterå ha sett dem. Det er hvertfall tanken med det innlegget. Jeg har også en del av svarene på løpespørsmål-innlegg igjen å dele med dere, og jeg er godt i gang med å svare på den andre spørsmålsrunden. Så det er bare å titte innom i påsken hvis dere har tid mellom skiturer og kvikk lunsj. Det hadde jeg satt stor stor pris på. 

Nå er jeg spent på å høre hva dine påskeplaner er? Blir det bypåske, hytte eller kanskje en utenlandstur? 

 

Smiiiil Maren 
 

Helgefrokost

God lørdagsmorgen. Jeg har akkurat våknet og sitter i sofakroken med en stor kopp kaffe og lurer på hva for noe godt jeg skal lage meg til frokost. Helgefrokoster er det beste jeg vet, og jeg liker å legge litt ekstra innsats  i å gjøre dem gode. Fredagsfrokosten var herligheten dere ser på bildene i dette innlegget. Jeg kan dessverre ikke skryte på meg at de er selvlaget, men at det var gode - det kan jeg garantere. Var ikke disse glassene fine? Jeg kjøpte dem i går, og er helt forelsket i dem. Det beste er at de er ordentlig tunge og super gode å drikke av. Jeg synes de ble ekstra lekre med fargerik smoothie i. 

I dag er det enda en dag med strålende sol på sørlandet. Hva skjer med vårværet? Jeg blir helt lykkelig av dette. Jeg skulle så gjerne bare pakket sekken, og dratt ut på tur i skogen hele dagen. Dessverre så er det litt andre, og mindre spennende ting som må gjøres i dag. Etter frokost er det frem med mac, artikler og bøker. Bacheloroppgaven står i fokus, og det er førsteprioritet i dag. 

Lørdag er min favoritt dag, og jeg håper derfor at hvis jeg jobber effektivt på morgenen nå så blir det tid til både cafekos, en treningsøkt og litt sosialt senere. Jeg trente en god benøkt i går, og tenker en lett styrke økt på overkroppen i dag. 

Hva er deres planer for lørdagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Banana protein pancakes

Dere som følger meg på snapchat fikk med dere at et av innslagene på frokosten på treningscamp i Thailand var en saftig bananpannekake. Dette var uten tvil min frokostfavoritt, og når jeg kom hjem måtte jeg prøve å gjenskape magien. Jeg slumpet litt på ingreidensene, og måtte skynde meg å skrive det ned når jeg så hvor deilig resultatet ble. En stor, tykk, saftig og proteinrik pannekake med smak av vanilje og banan. Mmmmm


Du trenger: 

 • En 1/2 moden banan
 • 50g store havregryn
 • 20g vanilje protein ( kan sløyfes )
 • 1 egg
 • 1 ts kanel
 • 2 ss sukrin

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kjør dem sammen til en jevn fin røre med en stavmikser. Tilsett litt vann, eller en skvett melk om nødvendig. Du kan velge om du vil ha proteinpulver i røren eller ikke. Jeg har laget både med og uten, og personlig synes jeg vaniljeprotein gir en nydelig smak, og med økt innhold av protein holder jeg meg mett lenger. Du får også proteiner fra egget, melken og litt fra havregryn, så strengt tatt er det ikke nødvendig. 

Hell røren i en varm, sprayet stekepanne. Ha klart 4-5 bananskiver og legg dem på toppen av pannekaken. Når den er stekt på en side, flipper du rundt og steker på andre siden. Voala - en smakfull og næringsrik pannekake. 
Topp pannekakene med det du ønsker. Enten en pannekakesirup, brunost, eller hva enn du liker. Jeg valgte et dryss med sukrin, mandler og blåbær. Enkelt, sunt og godt. 

 

Smiiiil Maren 

 

Ta gode valg for deg og din kropp

Jeg har hatt mange ulike samarbeid opp igjennom årene når det kommer til både trening og kosthold. Jeg har lært masse, og det har vært både inspirerende, motiverende og positivt. Så hvorfor fortsetter jeg ikke? Fordi i bunn og grunn er det ingen andre enn meg selv som kan bestemme hvordan jeg skal trene, og hva som passer for meg og min hverdag. Det er kun meg som kjenner min egen kropp og jeg klarer rett og slett ikke følge andres opplegg for meg og min kropp. Jeg klarer ikke følge en plan generelt, og grunnen er så enkel som at motivasjonen ikke er der, fordi jeg i bunn og grunn egentlig ikke vil. Jeg vil ikke følge en fast plan, jeg vil ikke begrense matvalgene mine, jeg vil ikke spise annerledes på jentekvelder, eller ikke kunne spise middag sammen med familien min. Jeg har lyst å spise sunt, og det gjør jeg jo også, hver eneste dag. Men om jeg velger kylling eller laks, karbonadedeig eller egg, det har jeg lyst å avgjøre den dagen jeg skal spise det. Jeg vil spise det jeg har lyst til, og jeg ønsker ikke å verken veie eller måle mengdene mat på noe som helst måte. Det passer ikke meg og mitt liv. Det er et fokus jeg ikke ønsker å ha. 


All ære til dem som gjør det, og føler det funker. Jeg synes det er helt fantastisk bra at det er så mange dyktige coacher der ute, som hjelper mennesker som ikke føler de mestrer dette med kosthold og trening, og da får hjelp til å strukturere det opp. Det er helt supert, og jeg ser at dette kan fungere for veldig mange. Det funker bare ikke for meg. Det er viktig for meg å presisere at dette ikke er noe kritikk til dem som følger plan, eller dem som lager planene, for det er så utrolig godt at det går ann å få hjelp, og som sagt - funker det for deg så er det ingnting som er bedre. Det enste jeg vil med dette innlegget er å bevisstgjøre deg på å huske på deg selv, og hva DU egentlig vil. Det er livet ditt det er snakk om, hverdagen din, kroppen din og helsen din. DU skal ha det bra, og mat og trening skal være positivt. 

Jeg kommer nok alltid til å være hun der hopp og sprett jenta, som plutselig henger opp ned i et tre og løper i skogen. I det neste øyeblikket er jeg på gymmet og løfter tunge vekter, også rett videre ut på sykkeltur eller kanskje en langrenns tur. Jeg har ikke lyst å settes i en bås, jeg har ikke lyst å kun trene styrke og droppe å løpe for å beholde muskelmasse. Det er helt uaktuelt. Jeg har heller ikke lyst å kun løpe og miste de musklene og formene jeg har. Jeg har ikke lyst å spise utelukkende helt ren mat, uten noe kos for å oppnå en kropp rippet for fett. Jeg er imponert over dem som får til de enorme fysikkene som et resultat av den typen mat og treningsregime - men det er bare ikke noe for meg! 

Jeg har fått mye kommentarer her på bloggen at jeg har gått opp i vekt, og ned igjen i vekt. Jeg har hørt jeg har for mye muskler og for lite muskler. Jeg har fett på feil steder, og jeg kunne blitt så flott hadde jeg bare strammet opp litt, strammet inn litt og vært litt "flinkere" med kosten. Jeg får lyst å reise meg opp og hyle høyt, for hvem i all verden skal få lov å si hva min kropp burde se ut som ? Hvem bestemmer hva som er en perfekt kropp for meg? Hva om jeg trives med litt mer fett på kroppen, hva om jeg liker å ha fett der jeg har fett, hva om jeg trives med å ha blitt litt lettere i kroppen, eller tyngre for den saks skyld. Det er meg og min kropp, og jeg ønsker å leve et liv fyllt av god mat, gode venner, sosiale kvelder, og en super aktiv livsstil. Jeg sier som ole brum - ja takk begge deler! 

Jeg hadde en utrolig god prat med en nydelig person på turen til Thailand, hvor vi snakket om alt dette med kropp og folks meninger, selvbilde, og kroppspress. Det har tatt så av, og det blir så vilt. Hun sa noe som jeg synes var så fint, om at så mange ulike kropper kan være fine. Fine på sin måte, og jeg tror det er der saken ligger. One does not fit all, og man må rett og slett finne litt ut av det selv. Tørre å stå i seg selv, og se på seg selv. Se sine egne styrker og fremme dem. Jobbe med sine svakheter hvis det er noe man ønsker å styrke, men ikke la det du ønsker å jobbe med og forbedre få hovedfokus. Se på de fine tingene, se hvor flott du er. Hør på menneskene runde deg, og kjenn hvor mye med deg som er bra. Kjenn etter hva DU har lyst til, hva du liker å spise. Hva føler DU kroppen din trives med? Hva liker du å trene? Hva gjør deg og din kropp glad? Min tanke er at du vet det egentlig så godt selv. Du vet hva sunn mat er, du vet hva din kropp fungerer best med. Du skal ikke trykke i deg en boks med tunfisk hvis du ikke liker det. Du skal ikke spise kilovis med salat hvis det ikke er det du trives med. Tenk etter, du liker garantert noe sunn mat, finn noe du trives med. Finn inspirasjon rundt forbi, men ikke bli blendet av det. Pass på deg selv, lytt til deg selv og vær din egen beste venn. I bunn og grunn er det kun du som kan passe på deg selv, og dette er en kropp du skal ha hele livet. Så lov meg at du er snill med den, og tar gode valg for deg selv. 

 

Smiiiil Maren 

 

When reality hits you in the face

I dag ble det en sen oppdatering fra denne kanten, rett og slett fordi dagen har vært veldig hektisk. Det er ikke bare bare å reise til Thailand i 11 dager med begrenset internett tilgang. Da hoper det seg gjerne opp litt til man kommer hjem.

Jeg kom hjem i går etter 23 timer på reise og hele  gårsdagen forsvant i gjensynsglede, sofakos og total avslappning. I dag var det andre boller!! Klokken ringte 06.30, og da var det bare å tvinge seg opp. Heldigvis hadde jeg handlet inn masse god mat, og jeg fikk min favorittfrokost med meieriprodukter og frukt, det hjalp godt på en litt trøtt morgen. Jeg startet dagen med en tur ut på flyplassen på morgekvisten for å sende min kjære avgårde på tur, før jeg satte kursen mot Solsiden PTsenter. Takket være Polar ble det en solid løpetur på denne litt tidsforvirrede skrotten. Det er søren så motiverende å løpe med pulsklokke. Aldri om jeg hadde kommet meg gjennom intervalløkten min i dag uten den. Dagens intervaller var 45 / 15 intervaller, og jeg klarte å fullføre hele 20 drag, på tross av en rimelig tung kropp. 


Etter trening var det kjapt hjemom for to telefonmøter, et intervju pr mail og en pakkelevering på døren. Jeg har også rukket å hente fire andre pakker som lå på posten å ventet på meg. Jeg lover å dele alt innhold med dere senere. Etter dette løp jeg direkte videre til bachelor skriving med min skjønne medstudent. Nå i kveld var det endelig tid til familien. Jeg har savnet dem sånn mens jeg har vært på tur, og spesielt mye siden jeg ble tante for andre gang like før jeg reiste til Thailand. Lille prinsen kom så nær avreise at jeg rakk ikke hilse på han , og i dag fikk jeg se han for første gang. Tårene rant, og jeg har aldri i mitt liv sett noe så vakkert. Han er helt perfekt, og jeg er nå stolt og takknemlig tante til to små engler. 


Nå står noen timer til på macen for tur før det blir tidlig kveld. Jeg tror jeg har klart å snu om døgnet ganske så greit, men litt trøtthet henger igjen. Nå har jeg veldig lyst å høre hvordan dere har det. Hva har dere gjort i dag? 

 

Smiiiil Maren 

 

La oss snakke intervaller og langkjøring

Da var jeg endelig tilbake på norsk jord, og etter 23 timer på reisefot er jeg litt små surrete i hode og trøtt i kroppen. Planen nå er å forsøke å holde meg våken for å snu døgnet tilbake etter 11 døgn i Thailand. Hva er vel da bedre enn å snakke litt løping med dere? 

Jeg har delt masse spennende løpsrelaterte saker tidligere, og dere kan lese om løping og vektreduksjon / fettforbrenning i et eget innlegg HER. Løping og styrketrening finner dere et innlegg om HER, og et eget innlegg om hvordan man kommer i gang med løping finner dere HER. I dag er det altså intervaller på planen, og med hjelp av perfomance coach Melina Meyer Magulas er spørsmålene dere sendte inn besvart. Så nå er det bare å lene seg tilbake og ta inn all kunnskapen dyktige Melina deler med oss. INTERVALLTRENING OG LANGKJØRING

Gjør det noe om man presser seg over syreterskelen når man løperintervalltrening? Jeg løper intervaller flere ganger i uken, og presser meg opp mot makspuls de fleste gangene. Når jeg er med på løpetimer på treningssenteret så får vi beskjed om å presse oss maksimalt, og jeg føler selv at dette gir meg en veldig rask fremgang på kondisjonsfronten. Nå er jeg en person som løper veldig mye og har løpt mye hele mitt voksne liv, men jeg blir litt forvirret når jeg leser at man skal holde seg under syreterskel. Hvorfor er det sånn?

Om det er hensiktsmessig å løpe over laktatterskel/melkesyreterskel kommer an på hva som er målet ditt med treningen og hvilke fysiske egenskap som er viktig å få fremgang på for deg. Å klare å presse seg så høyt opp mot makspuls på her eneste trening forteller meg at du har god toleranse for den slitenheten man opplever ved løping, og denne egenskapen kan være gull verd i trening og konkurranse. Men det er ikke nødvendig å presse seg til makspuls, eller over 95% av makspuls, for å være eksakt. Det tar noen minutter for blodstrømmen å komme opp i en slik hastighet at hjertet fylles helt med blod. Denne fyllingen bør vare noen minutter, og disse prosessene er nødvendige for å øke hjertets pumpekapasitet. Vet trening på som blir svært anaerob (Uten oksygen: kroppen klarer ikke tilby muskulaturen nok oksygen og/eller muskulaturen klarer ikke ta opp tilstrekkelig med oksygen i forhold til arbeidskravet på treningen). Dette er trening som er høyt på 90 prosenten av makspuls. Det er dette vi mener når vi sier at ?mange trener alt for hardt?, ?du trenger ikke ha blodsmak i munnen for å trene bra? , ?hard trening er ikke alltid bra trening? o.l ting om dette man kan lese. Jeg må også presisere at det er heller ikke farlig å trene på over 95% av makspuls, og at du ikke får dårlig kondisjonseffekt av å være nær makspuls på trening. Sannsynligvis ligger du ikke på den aller høyeste intensiteten så lenge av gangen heller. Skal du trene utholdenheten din får du veldig gode effekter ved å trene rundt melkesyreterskelen og/eller rolige langturer, en kombinasjon er ofte best. Utholdenheten har med de muskulære egenskapene dine å gjøre. Når det er sagt er det ikke slik at du ikke får noen som helst effekt på kondisjonen (hjertet) ved å trene på terskel heller! Du trener den ene eller den andre egenskapen i større eller mindre grad avhengig av intensitet og varighet. Dette er et stort tema som jeg kunne skrevet om i evigheter, men jeg setter punktum her og håper du ble litt klokere! Kjør de tøffe intervallene dine så lenge du er motivert for det og synes det er gøy, på litt tunge dager anbefaler jeg terskeltrening eller rolig trening for best utbytte.

Er det riktig at intervaller (eks tabata) som løpes riktig, da tenker jeg på fart og stigning i forholdt til puls, tilsvarer 40 min rolig jogging? Og vil dere si at intervaller er en like god "kilde" til fettforbrenning som å løpe en mil/langkjøring på et roligere tempo?

Ja, i teorien kan man få kaloriforbruk ved tabata intervaller til å samsvare med kaloriforbruket ved 40 minutter jogging, men prosessene for å danne energi til arbeidet er veldig forskjellige ettersom disse to aktivitetene har helt forskjellige treningsintensiteter. Vi vet at det er mindre viktig hvor energien brukes fra under treningen dersom man for eksempel ønsker å gå ned i vekt, det eneste viktige er faktisk å være i energiunderskudd. Dersom du trener styrketrening som fremmer muskelvekst mens du er i energiunderskudd vil du kunne begrense tapet av muskelmasse, og fettprosenten reduseres. Vi anbefaler intervalltrening fremfor rolig trening dersom dersom du ønsker på endre kroppssammensetningen eller gå ned i vekt fordi du bruker mer energi per tid, du får bedre kondisjon og mange gunstige helseeffekter. Personer som er godt kondisjonstrent frigjør også fettsyrer på høye arbeidsintensiteter. Tabata kan bli veldig anaerobt og da kan kondisjonseffekten utebli, så sørg for å ha en puls på 85-95% av makspuls og ikke jobbe deg helt stiv i muskulaturen.

Eg trenar intervall 2 gongar i veka, ein gong 2minx5 med 30 sek pause mellom draga og ei økt på 1minx10 med 15 sek pause. Problemet er at eg ikkje synes det er så kjekt lengre, mykje pga. at det er like tungt kvar gong sjølv om eg spring på same fart ( 15,5 km/t på økt nr.1 og 16.5km/t på økt nr2). Eg føler liksom at det blir vedlikehold og aldri progresjon. Tips til korleis oppnå progresjon og meir glede med intervall?

Du tar opp noen viktige aspekter ved all trening: Hvordan sikre fremgang? Hva skal man gjøre om man går litt lei eller miste gleden ved treningen? Du har altså to økter i uken, men hvor lenge har du holdt på med disse? Jeg kan glede deg med at jeg har noen løsningsforslag til deg som kan gi deg både fremgang med kondisjon og utholdenhet, óg nye utfordringer å bryne deg på! Jeg kjenner deg ikke, men jeg leser mellom linjene at du kanskje trenger å oppleve utfordring og mestring på nytt.

1.Du mangler variasjon dersom dette er de eneste type hardøktene du har trent på kondisjonsfronten over tid. Dersom du kun løper inne vil jeg oppfordre deg til å variere mellom inne- og uteøkter, da får du variasjon av underlag og litt annen teknisk utfordring. I tillegg er det bevist at trening i den naturen hjelper mot stress og depresjon. Variér mellom ulike intervalløkter, men behold gjerne én bestemt økt som du har som en slags testøkt ca hver 6 eller 8 uke. På testøkten handler det om å løpe dragene stadig raskere fra gang til gang. En slik økt kan for eksempel være 5 x 3 minutter med 2 minutter pause mellom, og på 1.5% helling på mølla. Varier for øvrig helling på tredemølla fra økt til økt. Selv bruker jeg 1.5%, 5%, 7% og 10.5% helling på ulike økter alt ettersom hva jeg vil trene på.

2.Du mangler treningsmengde/volum: Sammen med mangel på variasjon tror jeg dette kan være den størst bidragende årsaken til at progresjonen uteblir. For at kroppen vår skal ?gidde? å adaptere seg til trening må det et visst stimuli, av en viss størrelse til for at det faktisk skal skje noe. Kroppen må få gjentatt beskjed om at her trenger vi å utvide kapasiteten for vi må blant annet øke transporten av oksygen til denne kroppen! Det er som du sier selv, trener du det samme heletiden blir det i bestefall vedlikeholdstrening. Å løpe 2 minuttere 5 ganger gir 10 minutter effektiv intervall, det samme blir 10 intervaller på 1 minutt. Det er veldig lite med mindre du er meget, meget utrent eller skal trene anaerobt og (som ikke er det vi primært ønsker når vi skal trene kondisjon og utholdenhet) da må du løpe ekstremt, ekstremt hardt og jobbe deg stiv i beina, for å blant annet trene på å tåle syre. Nå til poenget mitt og hva du skal gjøre: Intervallene kan ha en samlet effektiv tid på mellom 16 og 25 minutter. Du må gjerne trene 10 x 1 min med 15 s pause, men du bør gjøre 20 stykker av dem! Jeg foreslår også å trene litt lenger intervaller slik at du også øker den muskulære utholdenheten din. Ta en titt på øktene jeg foreslår lenger ned. Der er det masse fine, effektfulle økter.

3. Intensitetsstyring: Løper du med riktig intensitet? Du får best effekt på kondisjonen når du løper på 85-95% av makspuls. Jeg synes det er utrolig mye morsommere å løpe med pulsklokke og da kvalitetssikrer jeg treningen min. Alle mine utøvere og kunder trener med pulsklokke og har god kontroll på hva de driver med. Anbefales! Og det treger ikke være dyrt og fancy. Du trenger bare en klokke som måler puls og tid.

4. Andre tips: Lag deg ny løpe-spilleliste. Tren den samme intervallen med en venn/venninne på møllen ved siden av deg, det hjelper masse å pushe hverandre! Meld deg på et løp for å legge en ekstra dimensjon til treningen. Ha fokus på løpeteknikk ? Du kan få noen til å filme deg så du kan se hva du vil endre på/ forbedre selv, ta en teknikk time.Har lyst til å komme i bra løpeform til sommeren. Jeg trener en del kondisjon, ca 4 økter i uken. Men jeg lurer på hvilke økter man burde satse på for å bli i best form? Flest intervalløkter eller rolige lengre økter?

Det kommer selvfølgelig litt an på hva du legger i ?bra løpeform?, skal f eks. du løpe fort på 5 km eller på halvmaraton, eller vil du kunne tåle å løpe langt, men rolig. Jo mer spesifikke mål, desto mer spesifikke råd kan du få. Hvis du ønsker både god utholdenhet i muskulaturen din óg god kondisjon (at hjertet ditt får et større slagvolum ? blir ?sterkere?) vil jeg anbefale en balanse mellom relativt høyintensiv intervalltrening og rolige langturer. Hvis vi tar utgangspunkt i at du trener 4 ganger i uken ville jeg hatt en 50/50 fordeling mellom rolig trening ( 60-72% av makspuls) og intervalltrening ( 87-92% av makspuls). For å skape variasjon kan det være fint med en uke, f eks. hver 4 eller 5 uke, der du har enten 3 hardøkter og 1 rolig,  eller 2 hardøkter og en litt lenger langtur. Det er flere detaljer vi kan diskutere, men dette er mine umiddelbare anbefalinger. PS: Husk litt styrketrening. Lykke til!

Eksempel på intervalløkter for å bedre kondisjon?

Intervall økter på 85-90% av makspuls 2-3 ganger i uken gir best effekt på kondisjonen fordi denne type belastning har god effekt på hjertets slagvolum. Løper du på mølle, variér hellingen mellom 1.5% og 10%. En fin, slak motbakke er for eksempel 5%. Hvor stort volum du skal ha på effektiv tid i intervall kommer an på nivået ditt.

Her er noen økter jeg liker selv:

 • 20-30 x 45sekunder løp og 15 sekunder pause
 • 5 x 4 min med 2 min pauser
 • 5 x 5 min med 90s pauser
 • 4 x 4 med 2 min pause
 • 20 x 1 min løp og 30 s pauser
 • 3-4 x 8 min løp på ca 80-85% av makspuls, med 2 min pause
 • 4-6 x 6 min med 1-2 min pause
 • Pyramide: 2-3-4-5-5-4-3-2 med 60-90s pauseJeg lurte på i hvor mange prosent av makspuls skal du ligge på under 4x4 intervaller?

For best effekt: 85-95% av makspuls. Det er ikke noen ytterligere effekt i å ligge over 95% av makspuls, faktisk kan man heller få en heller en negativ effekt på oksygenopptaket, fordi arbeidet da bli svært anaerobt og du blir pinne stiv i beina og klarer ikke opprettholde det dynamiske arbeidet like godt, hjertet fylles heller ikke like godt med blod på over 95% av maksimal hjertefrekvens og dette er noe vi ønsker for å oppnåkondisjonseffekter.

Håper dere synes dette var spennende og lærerikt. Ønsket med disse innleggene er å spre løpeglede og inspirasjon, og det håper jeg vi lykkes med. Nå skal jeg prøve å freshe opp denne litt reiseslitne kroppen og komme meg ut i sola. Det er 12 grader og strålende sol på sørlandet, og selv om det ikke akkurat er det samme som Thailandvarme, så føles det ganske så bra likevel. 

 

Smiiiil Maren 

Så mye mer enn en treningscamp

Plutselig var 11 dager fordi, og Nordic Fitcamp Phuket er over. I skrivende stund sitter vi i resepsjonen og venter på transport til flyplassen. Det var vært noen magiske dager fyllt med trening, energi, glede, latter og masse masse sol. Nye vennskap har blitt skapt, og vi har fått minner for livet. Jeg har lyst å avslutte denne turen med å dele noen bilder fra gårsdagen. Da leide vi en long-tail boat og dro ut til en av øyene. Øyen het Freedom Beach og er noe av det vakreste jeg har sett. Virkelig helt fantastisk. Denne treningscampen har vært så mye mer enn en treningscamp, og jeg føler meg super heldig som har fått være en del av det. 
Vi badet, lekte i vannet, tok masse bilder, leste bok, og spiste nydelig lunsj under palmene. For en idyll! Jeg fikk faktisk jobbet litt også - utrolig nok. Min fantastisk flinke fotograf venninne Victoria Nevland er jo med på turen, og sammen fikk vi shootet et genialt treinsgprogram som kan gjennomføres hvor som helst når som helst. For eksempel på en strand i Thailand. Det komplette programmet kommer i ShapeUp litt nærmere sommeren. Disse bildene er helt råformat, og se hvor herlige fargene og lyset er. Jeg håper og tror det vil bli et sommerlig og fresht program. 

Nå må jeg lukke macen og løpe til bussen. Nå starter den lange reisen hjem. Jeg er ikke hjemme før rundt kl 10 i morgen, så det blir et heftig døgn med reise. Jeg gleder meg veldig til å komme hjem nå, som flere av dere allerede har skjønt så venter det noen der hjemme som jeg gleder meg veldig veldig veldig til å se igjen. Hehe. 

Håper alt står bra til, og at uken har startet på best mulig måte for dere alle sammen. Vi snakkes når jeg er tilbake på norsk jord. 

 

Smiiiil Maren 

 

Nær døden på Crossfit

Nå har jeg satt meg ned for å endelig få oppdatert dere på Crossfit økten vi kjørte i går her på treningscamp med Nordic fitcamp. Det var en team-wod, som betyr at man jobber i par på to og to, og skal fullføre repetisjonene sammen. Økten vår bestod av 100 repetisjoner av ulike øvelser, og da gjaldt det å få unna disse 100 fordelt mellom oss på kortest mulig tid. Mens den ene parten jobbet, måtte den andre stå statisk å holde tunge kettlebells i hendenen. Kettlebellsene skulle aldri få være nær gulvet, dersom det skjedde, så ble det straffeøvelse med tung prowler run. Før vi startet repetisjonene måtte vi løpe opp en bakke utendørs, med kettlebellsene i hendene, og etter økten var gjennomført måtte vi løpe igjen. Dette var nærmest en nær døden opplevelse for meg, fytti katta så slitsomt.Øvelsene var som følger: 

Farmers walk ( løpe med kettlebells i hendene opp og ned en bakke utendørs )

100 deadball slams

100 kettlebell swing

100 Box jumps 

100 Pushups

100 Utfall med vektstang

Farmers walk
Denne økten hadde en timecap på 30 min, noe som betydde at vi skulle være ferdige innen 30 minutter. Økten var brutal, men samtidig ufattelig gøy. Det er virkelig en helt spesiell stemning på slike crossfit boxer, og man blir så ekstremt engasjert og gira. Jeg gikk all in, og sammen med min super partner Mari jobbet vi beinhardt og dro i land en solid andre plass totalt av hele gruppen. Vi jaktet første plassen, men måtte gi tapt for et super sprekt politipar som knakk oss i oppoverbakken på siste løp. Alle var helt utslitt etter denne økten, men fy søren som vi koste oss. Har noen av dere testet noe lignende? Jeg føler det er mange spreke Crossfit jenter (og gutter ) her på bloggen, så dette var kanskje kjent for flere av dere? 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

 

 

Bootcamp på stranda

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Dagene flyr avgårde her i Thailand, og plutselig var dag 7 over. Nå har vi kun en hel dag igjen her i Phuket før vi starter den lange reisen hjem til Norge på mandag. Jeg har enda tilgode å dele gårsdagens crossfit økt med dere, men den var så vill og ble så heftig dokumentert at jeg må rett og slett ha litt mer tid til å sortere og finne ut av bilder og all informasjon om økten slik at det blir helt riktig for dere. Det var en partner-økt, og den var helt fatastisk gøy! Jeg lover å dele den med dere, så det er bare å smøre seg med bitte litt tålmodighet. 

I dag startet vi dagen med bootcamp på stranda, og til soloppgang, bølgeskvulp og palmer løp, krøp og hoppet vi rundt som galninger. Økten ble ledet av en utrolig dyktig trener som instruerte oss gjennom en god oppvarmning med strand-jogg, og diverse mobilitetsøvelser, etterfulgt av selve økten. Økten bestod av 4 stasjoner, og på hver stasjon skulle vi gjøre en øvelse, stasjonene var merket med orange kjegler. Mellom stasjonene skulle vi krype (bear crawl) , gå sideveis i planke possisjon og løpe. Mellom siste stasjon, og første stasjon igjen måtte vi løpe ut i vannet og krysse en liten elv. En super gøy, og utfordrende økt! Repetisjoene startet på 10, og for hver runde reduseres repetisjonene med en.Økten ble da seende slik ut: 

Stasjon 1: Burpees

Bear crawl til neste stasjon 

Stasjon 2: Utfall

Gå sidelengs i plankepossisjon til neste stasjon 

Stasjon 3: Pushups

Løp til neste stasjon

Stsjon 4: Hoppende knebøy

Løp og kryss elven, og tilbake til stasjon 1. 

Første runde var det 10 rep, andre runde 9 rep, tredje runde 8 rep og helt ned til kun 1 rep på hver stasjon. En blytung økt, og med tidbegrensning på 30 min. Det betydde at vi skulle forsøke å bli ferdige på under 30 min. Vet dere hva eller - jeg gav absolutt alt jeg hadde, og fullførte aller først på denne økten. Det var litt stas, og selv om jeg så stjerner og planeter i et par minutter etter målstreken var krysset, så var det en ufattelig gøy opplevelse. 
Etter økten var fullført løp vi rett ut i vannet alle sammen, og det badet der var helt magisk. Vi badet med alle klærne på, og jeg tror i grunn ingen tenkte på å ta av seg noe som helst før vi stormet ut i vannet. 

I kveld har vi kost oss med deilig thaimat, og hjemmelaget banankake og frukt til dessert. Vi har sittet å skravlet og kost oss. Jeg koser meg så med denne gjengen, for en samling av nydelige mennesker! I morgen tidlig har vi bestemt oss, helt frivillig, for å gjenta The Big Buddah run. Vi er vel en 8-10 stykker av deltagerene som da skal gå/jogge denne heftige turen enda en gang, rett og slett bare fordi vi har lyst. Etterpå blir det båttur ut til Freedom Beach hvor vi skal kose oss og nyte siste dag med sol, palmer og bading. I morgen kveld blir det BBQ og avslutningskveld med gjengen. Tenk at campen snart er over - hvor ble disse 11 dagene av? 

 

Smiiiil Maren 

 

The big buddha run

I samarbeid med Nordic fitcamp

I dag startet vi dagen kl 07.00, med en 4,2 km løpetur opp til Big Buddha. The Big Buddha run er en kjent greie her i området. Dette er "syretesten" og regnes som en av de tøffeste turene i området. Vi visste ingenting om hva vi skulle, for på vår timepan så stod det bare Nordic fitcamp challenge. Vi fikk litt informasjon i bunnen av bakken, om at turen ville bli tøff, det ville bli bratt, det ville bli mulighet for å se elefanter underveis og utsikten på toppen ville være verd strevet. Alle punkter ble innfridd!! Det var grisetungt, det var bratt, vi så elefanter (!) og utsikten på toppen var fantastisk. Her kommer et bildedryss fra vår morgenøkt i dag. Som dere vet er Victoria Nevland med på turen, og takket være henne har jeg så mange fantastiske bilder å vise dere. Enjoy!

Jeg er så ekstremt imponert over å denne gjengen. Jeg har sagt det før - men det må faktisk bare gjentas for makan til sprek, positiv og sporty gjeng man skal lete lenge etter. De gir alt og det med et smil om munnen - på hver eneste økt. Jeg elsker bildene i dette innlegget, det oser treningsglede og energi av dem. Dette er ekte enforfiner, fightervilje og pågangsmot altså. Jeg føler meg heldig som får være en del av dette!På toppen kledde vi på oss sjal og dekket til både skuldre og ben før vi gikk nærmere selve buddhaen. Vi rakk dessverre lite tid der oppe, men flere av deltagerene snakker om enda en tur opp dit før vi reiser hjem. Det håper jeg virkelig vi får til! 

Er det noen av dere som har vært her før, og sette denne gigantiske buddha statuen før? Tenk så morsomt det hadde vært hvis noen av mine lesere har vært i akkurat det samme området som vi er nå tidligere. Google gjerne Big buddha run så ser dere bilder av denne spektakulære turen. Mange av dere spør om det kommer flere turer hit, om turen til marbella og turen til LA. Det er også mye spørsmål om jeg fremdeles har rabattkoder til treningscampene. Alt av informasjon om turene finner dere HER, og ja jeg har fremdeles rabattkode til turene. Send meg en mail på marenerdvik@hotmail.com hvis du ønsker kode. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Magiske Phi Phi

Vi fortetter å kose oss på Nordic fitcamp i Thailand. I dag har vi hatt en aldri så liten utflukt til Phi Phi øyene, og derfor har jeg lyst å dedikere dette innlegget til bilder og ikke tekst. Jeg har nemlig ikke så mye treningsrelatert å inspirere dere med før i morgen. Da står det to økter på planen, og jeg gleder meg til å dele dem med dere. Enn så lenge får dere nyte og drømme dere bort i sol, sommer, grønt vann, apekatter og palmer. Nå er klokken straks 22.00 heri Thailand, og jeg er faktisk på vei i seng. Det tar på med en hel dag med båttur og utflukter. I morgen venter som sagt to treningsøkter, og da gjelder det å være uthvilt. 

Jeg ville forresten bare si at jeg har ikke glemt verken løpeinnleggene eller spørsmålsrunde. Det kommer - ting tr bare litt tid når man lever i Thailandmodus. Hehe. Ha en herlig dag videre dere, nå er det natta fra Phuket. 

 

Smiiiil Maren  

Kickstart med thaiboksing

I samarbeid med Nordic Fitcamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag tre på campen er snart over, og i skrivende stund er klokken snart 20.00. I dag startet vi dagen med to timers thai boksing med lokale instruktører. Jeg fikk kun med meg halve timen, da litt lite væskeinntak satt meg litt ut av spill. Det er kun min egne skyld, og det positive er at jeg nå er meget påpasselig med å drikke nok. jeg fikk vært med på deler av økten, og tatt en god del bilder. Heldigvis er skjønne fotograf Victoria med på tur, og hun hadde enda flere bilder på lur. Timen var en nybegynner time, som startet med en introduksjon og senere fikk vi kjøre beinharde kombinasjoner. En tøff og fantastisk gøy økt. 
Jeg er så imponert over gjengen som er med på treningcampen med Nordic fitcamp. Vi har alle helt ulik treningsbakgrunn, og har helt uliek erfaringer med fysisk aktivitet, likevell gir alle 100% på hver eneste utfordring som blir kastet mot dem. Vi kunne ikke vært en bedre gjeng, og jeg storkoser meg så med disse folkene. treninsggleden oser, og vi stuper ut av komfortsonen sammen hver eneste dag. 


Etter thaiboksingen dro vi på protein house og bestillte oss kylling med søtpotet, proteinpannekaker, sunne godsaker og protein milkshake. Hvem har sagt at man ikke kan være sunn og kose seg samtidig? Etter maten ble det en tur innom for yoghurt is. Mmmmm. 


I kveld er vi ute å spiser i Patong, og etter maten skal vi videre ut på shopping. Når dere leser dette er nok klokken nærmere 21 lokal tid. I morgen står Phi Phi på planen, og jeg er så spent at jeg nesten ikke klarer å sitte stille. Jeg har bare sett bilder, og det ser virkelig helt idyllisk ut. Jeg har selvfølgelig kamera med, og gleder meg til å oppdtere dere. Ha en herlig onsdag dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Bildedryss fra treningscamp

I dag har jeg lyst å dele et aldri så lite bildedryss med dere. Vi storkoser oss her i Thailand, og jeg blir like overrasket hver gang jeg er med på slike turer, over hvor sterkt samholdet blir og hvor utrolig gøy vi har det sammen. Treningsøktene er tunge, og vi svetter som gale - men fy søren så gøy vi har det. I dag har jeg ikke lyst å skrive så mye, jeg har egentlig lyst å la bildene tale for seg. 

Herlig gjeng eller hva? Disse bildene er tatt av dyktige Victoria Nevland som er med som fotograf her på Nordic Fitcamp turen. Nå er det straks middag, så jeg må løpe. Håper alt står bra til hjemme. Lokal tid her er 20.00, og det betyr at middagen faktisk står på bordet - på tide å avslutte med andre ord. Ha en herlig tirsdag dere, mer fra denne kanten kommer før dere aner det. 

 

Smiiiil Maren 

 

"Jeg trodde jeg skulle spy"

I samarbeid med Nordic fitcamp

Endelig er vi skikkelig i gang her på Nordic fitcamp i Thailand. Denne dagen har vært så innholdsrik og gøy at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. La oss starte med begynnelsen. Vi starett dagen kl 06.45 med en helt fantastisk good morning streching / yoga time. dette var den perfekte starten, og hele kroppen fikk en god runde med tøyning og forberedelse til økten som ventet. 


Etter yogatimen stod The punisher for tur, og under ser dere hva vi skulle igjennom. Vi ble mildt sagt litt små stressa når vi så denne økten, men utrolig nok kom vi oss igjennom. Økten bedstod av tre deler, og vi skulle gjennom hver del to ganger. Vi jobbet i intervall på 20 sekunder arbeid, og 10 sekunder pause på hver stasjon ( kun for å komme meg til neste stasjon), to runder av alle stasjonene. Det var en helt vill treningsøkt, og jeg trodde seriøst jeg skulle spy på et tidspunkt. Jeg blir så gira av sånne type økter, og det er ikke aktuelt å gi noe mindre enn 100%
Etter økten stod en super frokost for tur. Proteinpannekaker, frisk frukt, og en grønn shake med blandt annet banan, agurk og spinat. Mmmm. 


Etterpå var det tid for stranda, og vi koste oss i fire fem timer med sol bading og deilig lunsj. Etter strandkosen var det hjem og skylle av seg sand og svette, og hoppe i treningsklærne igjen. Tid for dagens andre økt. Denne økten var Crossfit, og vi ble pushet gjennom en helt vill WOD av tidenes coach. Hun var fra Australia, og en fantastisk rå! Jeg var så sliten etter den økten at jeg visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg selv. På snapchat ligger et par brutalt svette og relativt udelikate bilder for de som er spesielt interreserte. Nå i kveld er det felles middag og kos på hotellet. Vi får servert så mye god mat her, og alle måltidene er komponert spesielt til oss. Maten er sunn og smakfull. Vi koser oss som bare det. Nå er klokka snart ti, og vi vurderer å snart finne senga. Det tar på med treningscamp skal jeg si dere. 
Hvordan er det med dere? Har dere hatt en fin start på uka? 

 

Smiiil Maren 

 

Første dag på treningscamp

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Da var første dag på treningscamp med Nordic Fitcamp over, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til resten av uken. I dag er alt av treningsfasiliteter her stengt fordi det er søndag, og derfor har dagen blitt brukt til å komme i orden, bli kjent i området, kose oss på stranden, spise god mat og høre på spennende foredrag om kosthold. Straden vi var på i dag het Kata beach, og her koste vi oss i flere timer. 


Vi spiste lunsj på Surf House, og her fikk vi servert store deilige salater og proteinshakes med banan. Mmm. Det går i sunn og god mat hele veien på treningscamp med Nordic, og jeg klager virkelig ikke. Dette passer meg midt i blinken. Jeg ble advart av flere mot å spise salat, men dette er et ordentlig sted og flere av de vi reiser med har spist her i over to uker, og ingen har blitt dårlige. Så i dag tok vi sjansen, og det gikk helt fint, Maten smakte nydelig, og ingen i gruppen har blitt dårlige. 
I morgen tidlig kl 07.00 er treningscampen offesielt i gang, og vi kicker i gang med to økter. Første økten heter Good morning på timeplanen, og skal visst være en streching og bevegelighets time, neste økt heter Punisher og denne skal visst være beinhard. Jeg er utrolig spent, og nesten litt nervøs. Ingen av oss vet helt hva vi går til, så vi får bare tøffe oss opp og ta det som kommer. Det er fantastisk dyktige folk vi reiser med, så jeg har ingen tvil om at vi skla få kjørt oss skikkelig. Jeg gleder meg til å oppdatere på første økten! 

Nå er det kvelden her, og jeg sitter å oppdaterer dere mens resten av gjengen tar et kveldsbad i bassenget. Straks skal jeg hoppe i seng, og lade opp til morgendagen. Wish me luck! 

Smiiil Maren 

 

Fremme i paradis

Etter over 20 timer på reisefot var det utrolig godt å komme frem til Phuket, og Signature Hotel i går kveld. Vi ble møtt av nydelige ansatte og resten av nordic fitcamp gjengen på hotellet. Der ventet romfordeling og en velkomstmiddag. Jeg angrer bittert på at jeg ikke hadde med kamera under middagen i går, for det måltidet var en opplevelse. Snapchat (marenerdvik) ble heftig oppdatert, og instagram fikk også en sniktitt på måltidet. Hvis dette er standarden for maten her nede så skal jeg lett kose meg denne uka. Vi var tidlig i seng, og utrolig nok har jeg sovet i 7 timer og snudd døgnet rett rundt. 
Utsikt fra sengen i dag morges

I dag startet vi dagen med en god times gå / joggetur i nærområdet. Det er annerledes å trene i slik varme, og selv om klokken kun var 07.30 når vi la ut på tur så ble det ekstremt varmt etterhvert. Vi tok det helt helt rolig og hadde med vann underveis på turen. Etter tur var det frokost, og her ble vi positivt overrasket igjen. For en standard det er på maten her nede. Eggehvite omelett med spinat, proteinshake med sjokolade, havregryn og banan, ferskpresset juive og masse frisk frukt. Mmmmm. Helsekost på høyt nivå. Frukten her nede er helt magisk, og kan ikke sammenlignes med noe jeg har smakt tidligere. 

Jeg skulle gjerne fortalt dere masse masse mer, men resten må vente. Nå står bussen å venter for å ta oss med til stranden. Jeg gleder meg så til å bade og sole meg. Temperaturen ligger på godt over 30 grader, og solen stråler her i Thailand. Vi har fått utdelt oversikten over all treningen denne uken, og jeg skal selvfølgelig få postet timeplanen til dere senere. Vi skal blandt annet ha kickboxing, crossfit, yoga, uliek type foredrag om kosthold og trening og masse masse mer. 

Nå må jeg virkelig løpe dere, mer fra denne kanten senere! Ha en super søndag. 

 

Smiiiiil Maren 

Thailand next

Da var vi på plass på flyplassen i Kristiansand, og klar for første etappe mot Thailand. Nå skal vi først kristiansand - Oslo, så Oslo til Doha, og der tilbringer vi natten på flyplassen, før vi flyr videre til Phuket. Jeg har fyllt baggen med blader, bøker og bachelorpensum, macen er full av serier, og mobilen full av musikk. Ellers har jeg  med meg masse mat ( must i tilefelle flymaten er kjip ) og selvfølgelig et solid lager med questbarer. Jeg flyr sammen med min skjønne venninne og fotograf Victoria Nevland, og sammen skal vi klare denne lange reisen. Litt små pjusk i formen begge to med sår hals, men det hjelper alltid å være to. I Oslo venter resten av gjengen på oss, og vi flyr videre sammen alle sammen. 

Det blir nok litt stille her, frem til jeg er på nett igjen. Forhåpentligvis er det i Doha, men worst case så blir det ingen blogg update før jeg er på plass i Thailand. Følg gjerne med på snap, det er ofte enklere å få ut noe der. (marenerdvik) Håper dere har en deilig fredag, og nyter starten på helgen! Jeg gleder meg til å oppdatere med masse spenstig treningsinspirasjon fra varmen i uken som kommer. 

 

Smiiiil Maren 

 

Dagen før dagen

Denne dagen har løpt fra meg, og på mirakuløst vis har jeg kommet meg gjennom en legetime, muntlig fremlegg av foreløpig prosjektbeskrivelse av bacheloroppgaven for oponentgruppe og veileder. Jeg har vært innom neglesalongen, og regnskapsførerer. Jeg har tatt sol, hatt en PTtime, gjort siste innkjøp til turen og nå pakkes det for harde livet. Det sier seg selv at denne dagen har vært hektisk, og da måtte det bli enkel mat på menyen. Både frokost og kveldsmat i dag har derfor blitt pannekaker. 
Formen hangler litt enda, og jeg gjør så godt jeg kan med å fylle på med vitaminer, næringsrik mat og væske. Tenk, i morgen på denne tiden er jeg i Thailand. Eller - på vei til Thailand. Det er tidenes melkerute på vei ned, med en 7 timer flytur, etterfulgt av 8 timer venting på flyplassen i Doha, før en ny 7 timers flytur til Phuket. Jeg har stacket opp med bøker, filmer, og lydbok. Heldigvis reiser jeg sammen med hyggelige folk, så jeg satser på at vi klarer å kose oss underveis. "Premien" i enden av turen er heldigvis verd det. Jeg har sett bilder av stedet vi skal være, og det ser virkelig helt magisk ut!!  Nå må jeg tilbake til pakkingen her. Jeg er livredd for å glemme noe, og styrer rundt som en duracell kanin på speed for å få med meg alt. Pakking altså - virkelig ikke min sterkeste side. Jeg har hvertfall med meg pass, bankkort, myggspray og bikini - det viktigste er på plass med andre ord. 

Har dere en fin kveld? 

 

Smiiiil Maren 

 

Det verste som kunne skje

Det skjer så mye fint om dagen, på flere områder,  og jeg klarer ikke slutte å smile. På mandag flyttet en god Oslovenninne av meg til Kristiansand, og vi feiret med en  sunn og fargerik lunsj på Kjøkkenskapet. Jeg testet rødbetter i salaten for første gang, og fy søren så godt det var. Det skal uten tvil bli et fast innslag i mine salater fremover.


I dag ligger jeg hjemme på sofaen og kjeder livet av meg. Halsen er sår og jeg kjenner temperaturen stiger i kroppen, samtidig som jeg fryser. Åååå - jeg har virkelig ikke tid til dette. Jeg har proppet kroppen full av ingefær, sitron og honning. Jeg har spist appelsin, kiwi, eple, pære og bær. Jeg drikker vann til den store gullmedalje, og føler i grunn ikke jeg kan gjøre så mye mer? To dager til Thailand, dette er det verste som kunne skje! 

Heldigvis er jeg ikke alene i hele dag, og med besøk  blir det litt koseligere å ligge på sofen å se på serier. Vi har sett ferdig alt av Homeland, og startet såvidt på The black list. Jeg er ikke heeelt hekta enda, men mulig serien kan vokse på meg. Ellers har jeg Suits sessong 5 i backup. Planen er egentlig å ha den til flyturen til Thailand, men vi får se om den ikke ryker før hvis jeg blir liggende her de neste to dagene. Nå klarte jeg å friste meg selv med mine egne bilder, og jeg tror sannelig det blir take away fra kjøkkenskapet i dag også. Det er lov med litt kjappe, enkle løsninger når man ikke er i topp form? 

 

Smiiil Maren 

 

Mine treningsklær

Sponsede klær // Aff.links

Jeg elsker treningsklær, og går så og si alltid rundt i tights, en topp og en genser eller løpejakke over. Gjerne et bånd i håret, og joggesko i en eller annen fresh farge. Jeg har selvfølgelig vanlige klær også, men på fritiden blir det veldig ofte treningsklær på denne frøkna. 

Jeg fikk mange spørsmål om hvorfor det ikke lå linker til treningsklærne jeg har vist dere den siste tiden, så nå har jeg letet på nettet og funnet ut at du får så og si alle klærne jeg har vist fra Puma enten på Zalando, eller XXL. Jeg har linket til de produktene jeg har funnet. 

Sko fra puma finner du HER // Løpejakke finner du HER. 

Klærne i dette innlegget er sponset av Puma, og dere får den som sagt på ulike sports butikker. Jeg har sjekket at XXL har et godt utvalgt, og ellers finnes noen av plaggene på Zalando. I forhold til størrelser, så har jeg M i topper, gensere og jakker, S i sportsbhene, M i tights, og gått en størrelse ned fra min vanlige størrelse i sko. 


Tightsen i lilla finner du HER // Toppen finner du HER // Sko fra Nike finner du HER

Genseren fra Puma finner du HER // Tightsen finner du HER // Skoene finner du HER // sportsbh HER // Singlett HER  (ikke synlig på bildet) 

Jeg har pakket med meg masse freshe treningsklær til Thailand som jeg enda ikke har vist dere. De er mye mer vår og sommerslige og jeg tenker at de passer best der nede. Det er flere singletter i ulike farger og fassonger, noen ganske annerledes enn min vanlige stil. Jeg har også sikret meg et par nye shortser som jeg gleder meg til å vise dere. 

I dag er jeg ikke helt i form, og tar derfor en rolig dag hjemme. Jeg har mer enn nok å ta tak i både på bacheloroppgaven, bloggen, mail, pakking, husvask osv. Det står ikke på ting å gjøre, så jeg tror det skal gå veldig fint med en rolig hjemmedag. Det hadde virkelig vært krise om jeg ble syk nå, kun tre dager før avreise. Så her drikkes det ingefærte til den store gullmedalje. Ullsokkene er på, og jeg har tullet et varm ullteppe rundt kroppen. 

Er alt bra med dere? Hvordan ser din tirsdag ut? 

 

Smiiiil Maren