hits

mars 2017

I dag drømmer jeg meg tilbake

Klærne er sponset 

I dag våknet jeg med et rykk, klokken var alt for mye, telefonen var full av ubesvarte anrop og meldinger. Alarmen har jeg ikke hørt noe til, og med en vond klump i magen forstod jeg at jeg hadde forsovet meg. Det skjer virkelig aldri at jeg forsover meg, men det er tydelig at kroppen min reagerer litt på nattevakter, og i dag krevde den å få litt ekstra søvn. Det er ingen krise, alt jeg skulle gjort før klokken 11 kan tas igjen, og ting er under kontroll, men det er bare den følelsen. Den vonde følelsen av at folk har ventet på deg, purret på deg og forventet noe av deg, også leverer du ikke. Man kommer så skjevt ut, og det er virkelig ikke behagelig.

I dag har jeg mest lyst å rømme tilbake til Thailand og de deilige dagene der. Det er to uker siden jeg kom hjem, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt et par uker der igjen allerede jeg. hehe. 

Disse bildene blir jeg så glad av, de er fulle av energi, sol og glede. Treningsklærne på bildet var nye like før jeg reise. Tightsen måtte  jeg bytte ut med shorts før treningsøkten startet - det var rett og slett for varmt. Her hjemme er den derimot helt perfekt. Jeg synes den er så utrolig kul, og litt annerledes i både møsnter og stoff. Jeg liker også at den er blå, så og si alle tightsene mine er svarte, så nå var det gøy med noe annet. Den er fremdeles basic, bare med noe ekstra. Jeg gikk med denne samt en stor løs hoodie på matbutikken, og da ble jeg stoppet av en jente som lurte på hvor tightsen var fra. Sånn er alltid litt gøy. Tigtsen er altså fra den nyeste kolleksjonen til Adidas, og toppen er fra Reebok. Begge får du hos 3t-shop. Nå skal jeg få i meg kaffe og litt frokost før jeg skal ta tak i ting fra toppen av to-do listen min. I dag er den lang, for om ikke lenge kjører vi avgårde for en aldri så liten roadtrip. Mer om den turen, hvor den går og hva vi skal kommer senere. 

Ha en super fredag mine venner. Jeg gleder meg så til å oppdatere igjen og endelig dele hva jeg har hintet om de siste par dagene. 

 

Smiiiil Maren 

 

Litt ekstra kos

Oh so good <3 

To nattevakter er overstått og jeg tar langhelg med verdens beste følelse. Denne helgen skal jeg bare kose meg, og det står så mye hyggelig på planen. Det aller aller gøyeste skjer i morgen kveld, og lørdag morgen skal jeg fortelle dere alt om det. Det kribler i hele meg.

Nå sitter jeg i sofaen og koser meg. I dag var det innafor med litt ekstra kos synes jeg. Jeg har fått sovet ut etter nattevakt, tatt en god dusj og er klar for en torsdagskveld sammen med den aller fineste personen jeg vet om. God middag, dyne i sofaen og filmmaraton står på planen. Det skal bli så godt. 

Vi ser mye serier og film, så når vi skal ha filmkveld er det alltid en utfordring å finne noe å se på. Jeg har spurt dere før, og dere redder oss hver eneste gang. Så jeg prøver meg igjen jeg, er det noen av dere som har noen tips til en god action film vi kan se i kveld?

Vi blir utrolig glade for absolutt alle filmtips <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

En effektiv og morsom treningsøkt

Let´s do this 

Hver uke prøver jeg å få tid til å lure inn en stasjon eller sirkel-trening. Grunnen til det er mange, den typen trening er utrolig effektiv, den er morsom, variert og du får utfordret både styrke, og utholdenhet. Stasjonstreningene er vanligvis en stor hit, og vi ender ofte opp med å bli en hel gjeng når vi først kjører i gang. Tidligere i uken kjørte vi en økt som jeg har lyst å dele med dere. 

Øvelsene var som følger: 

 • Pushups 
 • Slamball 
 • Boxjump
 • Skulderpress
 • Goblet squat 
 • Burpees
 • leg raises ( benhev ) 
 • Mountain climbers 
 • Situps 

Jeg har vist en god del av øvelsene her, og er det noen du er usikker på så vil et kjapt google søk gi deg både bilder, beskrivelse og film av øvelsene. Vi gjorde det enkelt, og valgte 3 øvelser hver. Disse tre øvelsene satt vi sammen til en sirkel, eller en stajsonstrening. Vi kjørte 45 sekunder jobb, og 15 sekunder pause for å komme seg til neste post. 3 runder, med ca 2 minutter pause mellom rundene. Enkelt, effektivt og utrolig gøy. 


Etter økten kjørte vi på med masse morsomme partner-øvelser, lek og apekattrening. Jeg gleder meg til å vise dere mer av det også. Hjelpes så mange rare øvelser det ble. 

Hvis ikke du vet helt hva du skal trene en dag, eller har lyst å trene sammen med en vennegjeng, kjæresten eller selvfølgelig alene også, så er dette en morsom måte å gjøre det på. Sett opp noen øvelser du liker, eller la hver person som er med velge et par øvelser, last ned en app med tidtaker, still den inn på 45 sek jobb, og 15 sek pause, og vips har du en rå treningsøkt. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Mine topp 5 kondisjonsøkter

Hei og god morgen fra nattevaktstrollet. Jeg sitter her og føler at det er tidlig på morgenen, men egentlig nærmer klokken seg 16. Jeg skal på ny nattevakt, så her er det bare å komme seg opp, ta en god dusj, komme seg avgårde på trening og gjøre noe hyggelig før jobb igjen. Jeg klarte ikke sove så mye etter nattevakt, og grunnen er at om kun 2 små dager skjer det en stor stor ting i livet mitt. Jeg går bare rundt å tripper, smiler og kjenner på somemrfugler i magen. Om to små dager skal jeg dele med dere, og jeg gleder meg så enormt. 

Våren er her, og det betyr at løpesesongen er i gang for mange. Jeg er veldig glad i kondisjonstrening, og har blitt veldig flink til å variere løpeøktene mine. I dag tenkte jeg dele mine favoritter, og det jeg gjør aller mest når det kommer til kondisjonstrening. 


Min topp 5 kondisjonsøkter: 

 • Kortintervaller: 10 minutter oppvarming, 30 sek spurt x 10 på så fort du overhode klarer, 10 min rolig nedtrapping
 • 10 minutterene: 10 min raks gange, 10 min jogg, 10 min rask gange, 10 min jogg, 10 min rask gange og avslutt med 10 min jogg. Vips har du vært en hel time på tredemøllen. Denne funger selvfølgelig helt supert utendørs også. Jeg liker variasjonen, det gjør at tiden går fort, og 10 minutter klarerman liksom å holde ut. Fokuser på de 10 minuttene du har foran deg, og kun det. Vips så er en time gått. 
 • 45/15 intervaller. 45 steunder spurt, 15 sekunder pause x 10. jeg varmer ofte opp i 10-20 minutter før disse, og trapper ned i 10 minuter. Det blir totalt en 40 minutters solid økt. 
 • Pyramide-intervaller er en favoritt, og de kan varieres i det uendelige. den jeg liker best er oppvarming i 10 min med rolgi jogg, så løper jeg 1-2-3-4-4-3-2-1 minutter, med 1 minutt pause mellom hvert drag. Jeg forsøker å presse meg litt godt på disse intervallene, fordi jeg vet at jeg får det minuttet på å hente meg litt inn igjen. En annen liten godsak er 2-4-6-8-8-6-4-2 , denne varer lenger, og er tyngre i mine øyne, selv om jeg løper senere. Jeg synes det er så mentalt tøft når intervallet varierer i hele 8 minutter, men akkurat derfor har jeg så godt av å pushe meg gjennom dem av og til. 
 • Langkjøring - vi kommer ikke unna denne. Rolig langkjøring utendørs, aller helst i skogen, liker jeg veldig godt. Steady state over tid er utrolig godt, jevnt tempo, jevn puls, og bare feel good. Jeg varierer mellom 45 og 75 minutters turer. 

Nå skal jeg drikke opp kaffekoppen, og komme meg ut i frisk luft. Jeg må prøve å våkne opp denne litt trøtte skrotten.

 

Smiiiil Maren 

 

Endelig deler jeg oppskriften

Protein banana pancakes 

Jeg vil tro alle husker alt oppstyret rundt de magiske bananpannekakene vi spiste hver eneste frokost, og hver dag på stranda i Thailand. jeg lovte å dele oppskriften når jeg kom hjem, også forsvant det fra meg. Nå kommer endelig oppskriften til dere. Jeg var jo i Thailand i fjor også, og da fikk vi samme pannekakene servert, da kun et par dager. Denne gangen var de tilgjengelige, i ubegrensede mengder, hver eneste dag. Vi koste oss med dem til frokosten, også pakket vi med oss pannekakene i en liten take-away boks, og spiste dem på stranden også. De er bare uten tvil noe av det beste jeg har smakt. 
Ingrediensene er ikke mange, og du lager dem på 1 2 3: 

 • 60g havregryn
 • En godt moden banan
 • 30g vaniljeprotein(kan sløyfes)
 • Litt kanel  
 • Honning som søtning 
 • 1 egg 

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kjør dem sammen med en miksmaster. Tilset litt vann eller melk slik at du får en jevn og fin røre. Hvor mye honning du bruker, kommer ann på hvor søte du vil ha pannekakene, jeg synes bananen gjør dem mer enn søte nok, og bruker kun 1 ts honning. Eventuelt kan man bruke litt stevia, eller sukrin. Jeg tar ca 1 ts kanel også. Jeg moser halve bananen inn i røren, og den andre kutter jeg i skiver og har oppå pannekaken i stekepanna.


Toppingen kan du varierer som du vil, jeg synes egentlig ikke disse trenger noe topping, men for synsskyld tok jeg litt blåbær og mandler på. Pannekakene smaker nok i seg selv synes jeg. Stek dem gjerne i kokosolje for nydelig smak. 

Ha en nydelig tirsdag dere. Jeg skal straks ut å få litt frisk luft og en liten tur på trening, senere blir det litt jobbing hjemme, og kosekveld med en venninne før nattevakt på sykehuset. 

 

Smiiiil Maren 

 

Middagstips: Sunn og god Wok

Sunt, godt og enkelt 

I dag har jeg hatt en helt nydelig dag, med masse aktivitet, trening, frisk luft og sol, tid med familien, og nydelig middag. Det beste var at ingenting var planlagt, alt bare skjedde spontant, og slike dager er det beste jeg vet. Middagen ble hjemme hos mine foreldre i dag, og pappa disket opp med hjemmelaget wok.


Det så helt utrolig delikat og godt ut, og jeg er så glad for at kamera var med i sekken. Jeg lager ofte wok, men da gjerne med ferdigpose. I dag var alt ferskt, og grønnsakene vi brukte var kål, paprika, brokkoli, gulrot, sukkererter. Første stekte vi kyllingen, deretter la vi det til side og lot hvitløk og chilli surre i stekepanna sammen med olje. Så tilsatte vi grønnsakene, sammen med litt soyasaus. Dette er jo både enkelt, sunt og utrolig godt. Kanskje dette står på middagsmenyen hjemme hos deg i løpet av uken? 

 

Smiiiiil Maren 

Hverdagscoachene #1

I dag går startskuddet for hverdagscoachene her på bloggen. Jeg er takknemlig for at disse to skjønne, dyktige damene tar seg tid til å titte innom her hver mandag for å gi oss litt mentalt påfyll, noen ting å tenke på, og noen gode tips i hverdagen. Det er så gøy at vi endelig er i gang, dette har jeg hatt lyst å få til så lenge, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Da gir jeg ordet til Hverdagscoachene Anneli og Eli: 

SELVFØLELSE

Selvfølelse - hva er egentlig det? Det er lett å blande og ikke helt forstå hva som er hva; Selvfølelse  - Selvtillit?  Vi starter med det vi synes er det viktigste å forklare, nemlig SELVFØLELSE! Vi kommer tilbake til det andre senere. 

Selvfølelse handler om hvordan det er å være D E G, hvordan du kjenner deg på innsiden. Dersom du har god selvfølelse så kjenner du deg trygg og viktig og at du fortjener å bli elsket - for den DU er!


Bilde lånt fra Hverdagscoachene.no

Dersom vi har dårlig selvfølelse kan vi ha lett for å sammenligne oss med andre, og da føle oss ENDA verre etterpå. I vår tid med påvirkning fra sosiale medier 24/7 fra Snap, Face eller Instagram så møter mange av oss bilder av andre mennesker, og da er det enkelt å sammenligne og føle seg enda verre i seg selv etterpå selv hvis det vi ser virker uoppnåelig for en selv. Disse kanalene kan du til en viss grad også styre, og velge hva du vil se og hvem du vil følge. Hverdagscoahene har lyst at du skal velge selv hvem som GIR deg inspirasjon og positivitet ~ og kvitte deg med de som får deg til å føle deg kjip og lite verdt av å se på. Hvis selvfølelsen er lav har vi lett for å sammenligne oss ofte ~ og da kan vi sitte igjen å kjenne på vonde og vanskelige følelser. Vi kan kjenne på misunnelse - og ta ut vår dårlige selvfølelse på andre ved å trykke de ned, for at vi i et øyeblikk skal føle oss bedre. Men den ?gleden? er kortvarig og vi vil stadig sammenligne og ende opp med å kjenne oss lite verdt og elendig i oss selv. Det du henger deg opp i og finner som irriterende hos andre, er ofte en del av den du er.

Når du kjenner på de ubehagelige følelsene som for eksempel misunnelse, at du ikke er like mye verdt, at det du tenker eller mener ikke er noe å bry andre med? TØRR å gå mer inn i det! Hva er grunnen til at du føler det slik? Hva var det som trigget denne følelsen i deg? Hva kan du bruke denne opplevelsen til? Hva ønsker du å lære av dette?

Selvfølelsen er en ferskvare - og den må jobbes med for å styrkes!
Ukens tips: skrive ned gode ord på postit-lapper som minner deg på at DU er best til å være deg. Dersom det er vanskelig å komme på positive egenskaper ved deg selv kan du spørre en venn eller et familiemedlem hva de synes er BRA med deg! Så henger du de rundt i huset; feks på speilet på badet, over sengen eller på kjøleskapet! Selv om du ikke tror på ordene i dag - så vil vi gi deg flere tips og verktøy som er med på å styrke HELE deg, fra innsiden og som tilslutt blir synlig ut mot verden også.

God mandag alle sammen - håper du får en GOD start på uken! Titt gjerne innom oss på facebook, send oss en melding hvis det er noe du lurer på. Hilsen Hverdagscoachene Anneli & Eli

 

En gla´melding til alle med intoleranse

Annonse

I dag hadde jeg tidlig vakt på sykehuset, og når jeg var ferdig der kom jeg ut til tidenes vær, med nydelig temperatur og strålende sol. Sånn vær gjør meg så utrolig glad, og jeg fikk umiddelbart lyst å gjøre noe koselig og sosialt. Jeg har nå stelt i stand et koselig måltid og etterpå skal vi ut å gå tur. Flere av dere har nok sett disse rundstykkene på min snapchat, og mange av dere kommenterte dem. Dette er altså glutenfrie rundstykker fra Hatting. Jeg har ikke glutenallergi, men jeg har en litt tullete mage som jeg fremdeles sliter med å finne ut av. Enn så lenge har jeg fått beskjed om å kjenne etter selv hvordan magen min reagerer på ulik type mat, og finner jeg noe jeg føler fungerer så spiser jeg det. Jeg har ingen intoleranser, men som så enormt mange andre blir "diagnosen" enn så lenge irritabel tarm eller sensitiv mage. Disse rundstykkene fungerte veldig fint for meg, og smaken var virkelig helt fantastisk. 10 minutter i ovnen, og vips har du nybakte, varme og sunne rundstykker. Jeg serverte disse som kveldsmat for et par dager siden også, og de ble utrolig godt tatt i mot, både av folk med og uten glutenallergi. Rundstykkene er fri for gluten, egg, laktose, hvete/hvetestivelse, melk, soya og nøtter. Likevel så smaker de utrolig godt, de har en saftig konsistens og metter godt. Jeg spiste to rundstykker, og var god og mett lenge. Havre rundstykkene har lav glykemisk indeks, som betyr at blodsukkeret holdes stabilt. Jeg liker spesielt godt at de er rike på kostfiber og proteiner. Jeg topper likevel med litt proteinrikt pålegg, og favoritten er ost ,skinke, egg og roastbiff. Sistnevnte er ikke daglig pålegg her hjemme, men av og til er det godt å kose seg litt ekstra. 


Mange av produsentene av glutenfrie produkter bruker hvetestivelse, som er en billig ingrediens som mange med cøliaki tåler - men det gjør ikke de som har hvete allergi eller intoleranse. I Hatting sine havrerundstykker finnes det ikke hvetestivelse. Rundstykkene smaker som "vanlig" brød, og det synes jeg er så bra. Mange med intoleranser har fått dette i voksen alder, og husker veldig godt hvordan ferskt, deilig brød smaker. Da kan det være kjedelig å ikke kunne kose seg med det. Jeg synes det er fint at det da finnes et alternativ som er så saftig og godt på smak, som samtidig er fri for ingredienser mange reagerer på. I dag har jeg altså stelt i stand et koselig bord, og på mitt bord er det glutenfrie havre rundstykker, ulike typer pålegg, egg, frisk juice, litt frukt og bær. Friske blomster er også på plass, og jeg synes de løfter hele bordet. Straks kommer besøket, så nå mangler jeg bare kaffe, te og melk så er måltidet komplett. Dere kan lese alt om Hatting sin glutenfrie serie med både rundstykker, pitabrød og hamburgerbrød på Hattings nettsider HER og facebook HER. 

Jeg håper dere har en herlig søndag, og at solen stråler der du også befinner deg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Tar du denne push-ups utfordringen?

Jeg leker meg med litt nye varianter av pushups om dagen, og den ene varianten, eksplosive push-ups på vektskiver, har jeg lyst å dele med dere. Begynn med små vektskiver, og bygg deg gradvis opp i høyden. 

Slik gjør du: Innta pushup-posisjon med hendene litt bredere enn skulderbreddes avstand. Kroppen skal danne en rett linje fra anklene til hodet. Dette er utgangsposisjonen. Bøy albuene og senk kroppen til brystet nesten rører gulvet. Press kroppen eksplosivt opp slik at hendene letter fra gulvet, og lander oppå de to vektskivene. Aktiver kroppen igjen, skyv fra og kom ned i en ny pushups mellom vektskivene. Gjenta. Foto: Victoria Nevland

Prøv gjerne med vekskiver under føttene også for ekstra utfordring for eksplosiviteten.

Tar du utfordringen? 

 

Smiiiil Maren

 

En liten flause i frisørstolen

Samarbeid med A-salong / sponsede produkt

Tidligere i uken var jeg innom Jeanette på A-salong Tollbodgata for en liten Thailand-rescue. Håret mitt var slitt av sol og masse bading, og trengte virkelig en solid runde med kur, og en runde med saksa. Slitte tupper ble klippet av, og håret fikk tilført masse fuktighet. Den ene kuren ble massert inn, mens jeg lå i en massasjestol med bena opp. Hva tror dere skjedde da? Jo det skal jeg fortelle - jeg sovnet. Ikke sånn litt soving, hvor man dupper av, jeg sovnet ordentlig, drømte og var helt borte. Jeg våknet opp, og ble ganske så flau. Hehe. Heldigvis kjenner jeg Jeanette godt, og alle de andre skjønne frisørjentene på A-salong også, så det hele ble bare morsomt. Tidenes komplement til Jeanette da, som er en mester på hodebunnsmassasje. For over et halvt år siden skaffet jeg med en krølltang fra GHD, men den har fått ligge pent i esken sin uten å bli åpnet. Rett og slett fordi jeg ikke aner hvordan jeg skal bruke den. Jeg tok med meg krølltangen til Jeanette, og hun hadde en liten opplæring med meg. Jeg må nok øve litt, men dette skal jeg få til. Hemmeligheten er nok bare å gjøre det mange ganger til jeg får ikke teknikken med å krølle håret, spesielt det bak var vanskelig. Gode produkter var et must, og nå har jeg skaffet meg et bra skum, en god spray og varmebeskyttende og "krøllebevarende" krem, så hvis ikke jeg får til krøller som varer nå, så tror jeg aldri det kommer til å gå. Hehe. Det er så mange jenter jeg følger på sosiale medier som er så flinke til dette her, og jeg har virkelig lyst å lære det. Så alle krølletips mottas med stor takk.

Gode hårprodukter fikk jeg også med meg. Kérastase har utrolige gode produkter, og jeg har brukt shampo, balsam og kur fra dem i flere år. Denne serien lukter helt magisk, og gir masse fuktighet og proteiner til håret. Nå er håret mitt friskt og fint igjen, og med så gode produkter hjemme også, håper jeg at jeg klarer å holde det like sunt og glansfullt som like etter frisørbesøket. I dag rigger jeg i stand en ekstra koselig frokost her hjemme, og etterpå skal jeg møte to gode venninner for en liten treningsøkt. Lørdag ettermiddagen og kvelden skal jeg tilbringe på sykehuset, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å komme tilbake på jobb nå. Jeg har hatt langfri, og selv om det har vært deilig så skal det bli fint å komme tilbake på jobb til fine kolleger. 

Håper dere får en fin lørdag, fyll den med noe koselig <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Trening med Kettlebells

Dette programmet har jeg gledet meg til å dele med dere, og hva passer vel bedre enn et nytt treningsprogram en fredagsmorgen. Jeg liker veldig godt å trene med kettlebells, og nå er det lenge siden jeg har delt noe av det med dere. Dette programmet er en variasjon av øvelser som sørger for at du får trent gjennom hele kroppen.

På bildene bruker jeg en 8kg Kettlebells (KB), men går for all del tyngre på noen av øvelsene. På skulderpress er 8 kg riktig for meg, men for eksempel på goblet squat (knebøy med vekten foran kroppen) og Kettlebell swing så er 8kg for lett. Ville bare presisere det, slik at alle kan prøve seg litt frem, og finne den vekten de ønsker å jobbe med. Start heller litt lavere, jobb med teknikken og øk vektene gradvis. 
Øvelsene er som følger: 

 • Goblet Squat
 • KB swing
 • Armhevning med opptrekk
 • Glutebridge 
 • Situps
 • Strak markløft
 • Skulderpress 

Jeg har valgt å kjøre enkelt og greit 10 repetisjoner, og 3 sett pr øvelse. Det betyr at du må ha dette i bakhodet når du velger vekten på kettlebell, husk at du skal klare 10 repetisjoner. Klarer du kun 8 er den for tung, og kunne du tatt 12 så er den litt for lett. Det er selvfølgelig også lurt å ha to eller tre ulike kuler du kan variere mellom på de ulike øvelsene.

Bildene av øvelsene kommer i riktig rekkefølge ift oversikten over. Jeg tror bildene skal vise øvelsene ganske greit, men er det noe dere ikke forstår så må dere for all del spør. Husk at google og Youtube er deres beste venn når det gjelder film av øvelser. Bare skriv inn navnet, og vips får du opp en hel haug av treff.Ha en nydelig fredag mine venner. Jeg skal kose meg med venninnelunsj, trening og ut å spise i kveld. I morgen sjekker jeg inn på sykehuset, for en lørdagskveld og søndag på jobb.

Har dere noen fine planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Frokost, sol og opprydning

Hei og god morgen fra sofakroken. I dag startet jeg dagen tidlig for å få unna litt småting her hjemme før jeg skal ut å nyte det herlige været. Jeg har jobbhelg på sykehuset, så nå nyter jeg fridagene fullt ut før det. Frokosten er på plass, og i dag har jeg den samme skålen jeg vanligvis har med meieriprodukter, bær og frukt, men i dag har jeg tilsatt en mysli også. Jeg har blitt helt hekta på den, og posen jeg kjøpte for et par dager siden er snart tom. Jeg har helt den over på et glass, og selvfølgelig kastet posen. Men den inneholder altså ulike typer korn, tørkede blåbær og tørkede tranebær. Super god! Jeg er hekta på enda en ting for tiden, og det er Biola. Hjelpes så godt det er, jeg kunne drukket et kartong om dagen, men de er jo ikke akkurat gratis så jeg prøver å begrense det litt. I går var jeg sammen med mammaen min store deler av dagen, og vi gikk tur, lagde middag og tok et solid tak her i leiligheten. Min mamma har en helt egen evne til å rydde og re-organisere. Vi tok for oss både skuffer og skap, og nå er leiligheten min totalt ryddig, selv på de stedene man ikke ser - og det er virkelig verdens beste følelse. Flere søppelsekker ble bært ut med ting som skal gis bort, og kastes. Det føles så godt å få renset opp opp, organisert og ryddet ut, spesielt nå på våren. En liten våropprydning og vårrengjøring er fryktelig kjedelig, men hjelpes så godt å få det gjort. Ta på deg pulsklokka mens du holder på, og jeg skal love deg at du får deg en liten overraskelse. Min klokke viste 200% i går, og en god del av det var rett og slet bare husarbeid. Hurra for hverdagsaktivitet! Nå skal frokosten spises opp, før jeg skal ut på tur. I kveld venter Thailand reunion med verdens skjønneste jenter. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Tren hele kroppen i én økt del 2

Jeg lovte å vise dere andre del av styrkeprogrammet mitt, og her kommer det. Det øverste bildet er bare tull, jeg har ikke biceps curl i programmet mitt, men av og til så hender det jeg sniker inn litt biceps trening også. Dette er altså del to av min styrketrenings-uke, og denne økten er også lagt opp slik som den første, at hele kroppen trenes i en og samme økt. Første del av programmet finner dere HER. 


Økten ser slik ut: 

 • A1: Benpress
 • A2: Utfall bakover
 • B1:Chins / pullups 
 • B2: Pushups
 • C1: Foroverbøyd roing
 • C2: Dips
 • D1: Strakmark
 • D2: Skulderpress med hantler / stang 

Jeg kjører 10 repetisjoner og 3 sett på hver øvelse. Når det står A1 og A2 så betyr det at dette er et supersett, altså to øvelser som kjøres etter hverandre uten pause mellom. Det betyr at jeg kjører 10 repetisjoner benpress, og rett over på 10 repetisjoner utfall bakover (på hvert ben). Så tar jeg en liten pause, før jeg kjører nytt super-sett med 10 av hver uten pause mellom, så en liten pause før tredje og siste sett av de to øvelsene. Så går jeg videre til B1 og B2 og kjører samme greia der. Dere er med på hvordan det funker? I dag står det kondisjonstrening på planen, og slik været ser ut nå frister det mest med langkjøring utendørs. Senere venter frisøren, og en hel ettermiddag med min skjønne mamma. Family first <3 

Er det flere som skal på trening i dag? Hva står på din plan? 

 

Smiiil Maren 

 

Det er dette jeg snakker om

Det er akkurat dette jeg tenker på når jeg er ute og reiser og savner sørlandet. Det er dette jeg snakker om når jeg lengter hjem til Kristiansand. I helgen tok jeg med meg kamera når jeg skulle møte familien, og fikk knipset et par bilder på veien. Det er kun noen bilder tatt i farta, men de sier likevel så mye om hvilken deilig tid vi går inn i. Vår og lysere tider, blomster som titter frem, solen som stråler og varmere luft. 

Nå er det jo litt ironisk at jeg drar frem dise bildene i dag, for på søndag var det faktisk et bitte lite snødryss her på sørlandet. Uansett så hadde jeg bare lyst å dele disse deilige vårbildene med dere, de gir meg overskudd og energi, og kanskje de kan gjøre det for dere også. Jeg blir glad av disse bildene, og hva er vel bedre enn å starte dagen med det. 
I dag skal jeg avgårde for en stor fotoshoot for de neste 3 utgavene av treningsmagasinet ShapeUp. Jeg har tre svært varierte treningsprogrammer klare, og er egentlig ganske spent på dette her. Det er alltid utrolig gøy å shoote med ShapeUp, men jeg er alltid litt nervøs i forhold til resultatet. Jeg vil jo så gjerne at redaksjonen, og ikke minst alle leserne skal bli fornøyde. Det er viktig at programmene er funksjonelle og gode, samtidig må de være effektive og enkle å forstå. Jeg krysser fingrene for at det går bra.

Dagens location er CrossFit Kvadraturen, og utendørs i en park. Jeg håper virkelig at den sola som er meldt i dag holder seg, for ellers har vi en utfordring. Dagens fotograf er som alltid fantastiske Victoria Nevland, og det i seg selv gjør at jeg gleder meg litt ekstra. Flinkere, skjønnere og herligere jente skal man lete lenge etter. Nå er det på tide å spise opp havregrøten, og starte forberedelsene til shooten.

Ha en nydelig tirsdag dere <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Jeg er helt nødt å gjøre noe

Det gjør vondt, og gir meg en grusom følelse av utilstrekkelighet når det kommer mail fra dere lesere. Mail om hvor tøft livet kan være, hvor slitne dere er, at dere føler at dere ikke er gode nok, flinke nok, tynne nok, eller trent nok. At fettprosenten ikke er lav nok, og musklene ikke er synlige nok. Det gjør vondt å lese spørsmålene om dietter, kalorier og kaos-tanker relatert til mat. Jeg blir lei meg fordi jeg ikke klarer å svare dere, både fordi tiden ikke strekker til, og fordi jeg ikke har kompetansen. Jeg er PT, ernæringsveileder og sykepleier, det betyr at jeg kan trening, og jeg kan mye om kosthold. Jeg forstår hvordan kroppen fungerer, og hva den trenger. Jeg kan anatomien og jeg kan mye om det fysiske. Men jeg kan dessverre ikke nok om det psykiske.

Jeg er ingen coach, mental trener eller psykolog. Jeg har ikke kompetansen til å hjelpe disse skjønne jentene og guttene som skriver til meg i all fortvilelse, men jeg vil så inderlig gjerne gjøre noe. Det kan ikke være sånn som dette, jeg kan ikke motta disse meldingene og ikke reagere. Det var da jeg kom på hverdagscoachene, og alt det fantastiske arbeidet de gjør for unge mennesker. Jeg har selv snakket med dem før, og vet hvor fine, trygge, kompetente, opplyste, engasjerte, varme og dyktige de er. Jeg kjenner både Anneli og Eli godt, og jeg er stolt over at de har lyst å være med på laget mitt. Sammen skal vi gjøre noe, og forhåpentligvis klare å gjøre en liten forskjell, om så bare for en eneste én. I ukene fremover vil hverdagscoachene titte innom hver mandag for å gi dere litt mentalt påfyll, noen gode ord, svare på spørsmålene deres og ta opp de temaene som jeg ser går igjen i mailene jeg får. Temaer som vekt, kropp, fettprosent, selvbilde, selvtillit, mål, mindsett og fokus, hverdagspress, ikke god nok / bra nok. Ikke klare å nå målene man setter seg, og følelsen av å stå helt fast. Vi skal sette lys på mørke og vonde temaer, for vet dere hva mammaen min alltid har sagt til meg? Spøkelser dør i lyset, så frem i lyset med alt det vonde - så vil det bli så mye bedre. 

I dag starter vi med en liten presentasjon av Hverdagscoachene, og litt informasjon om hva coaching faktisk er for de som kanskje ikke er så kjent med det. Neste mandag er vi i gang med de ulike temaene. Husk at du alltid kan kontakte disse damene direkte hvis du har noe på hjertet. Dere finner kontakt informasjonen til dem nederst i innlegget. 

Hvem er HVERDAGSCOACHENE?

Hverdagscoachene består av Anneli Åsland Amodei og Eli Mørkesdal. Begge er utdannet ENLPP Master Coach hos Psykolog Sigurd Stubsjøen i Oslo. Hverdagscoachenes kontor ligger i Skippergata midt i sentrum av Kristiansand.

Anneli brenner for god kommunikasjon og trygge relasjoner, og er utdannet Barnehagelærer og jobber som Foreldreveileder i privat barnevern i tillegg til jobben som Coach. Eli har gjennom sin utdanning som Personlig trener og kostholdsveileder, fokus på riktig mat og aktivitet for kundene sine. Målet er at du skal få god fysisk og mental helse i hverdagen din!

Sammen har de startet Hverdagscoachene - hvor målgruppen er nettopp HVERDAGSMENNESKENE som meg og deg! De er opptatt av helheten i mennesket, hvor de jobber med både kroppen og hodet. Det unike med Hverdagscoahene er at med deres forskjellige fokusområder så kan de hjelpe kundene sine med å styrke HELE kroppen. Gjennom effektive spørsmål og samtaler preget av trygghet - kan du være sikker på at de støtter og heier deg helt frem til målet!  Hverdagscoachene sitt mål er at du skal få en god mental og fysisk helse - og de vil gi deg verktøy som kan hjelpe deg med å skape det livet du ønsker og fortjener! Ingen mennesker er like - og nettopp DU er helt unik!

Hva er Coaching?

Coaching handler om utvikling - om å hjelpe mennesker fra slik du har det i dag (nåværende tilstand) til slik du ønsker å at livet ditt skal være! (ønsket tilstand) En Coach hjelper deg med å oppdage dine egne ressurser, og finne egne svar og løsninger gjennom ulike kraftige spørsmål og teknikker for at du skal oppnå det du vil! Hverdagscoachene ser på mennesket i sin helhet og vet at du har de svarene, ressursene og mulighetene i ditt liv som skal til for at du skal vokse og nå dine drømmer! Noen har et helt klart mål om hva de ønsker, og da hjelper vi deg med å sette opp en plan for hvordan du skal komme dit du vil! De som ikke helt vet enda hva eller hvor de vil vil, har ofte et godt utbytte av å gå til en Coach som kan hjelpe deg med å sette opp MÅL og delmål for at du skal få det livet du selv ønsker. Vår jobb som Coacher er å lytte, oppmuntre og motivere deg hele veien til målet!

Ønsker dere å kontakte oss? Facebook HER, hjemmeside HER. 

Hverdagscoachene gleder oss å titte innom Marens blogg fremover, og gi dere flotte lesere nyttige verktøy og tips ~ som dere kan ta med dere i deres hverdag<3 

 

Smiiiil fra Maren og hverdagscoachene 

 

Det er noe vi må snakke om

 Sunshine makes me smile  

Jeg trodde ikke mine egne øyne når det begynte å snø (!!) i går. Jeg er veldig glad i snø, men godt over halvveis i mars synes jeg snøen hører hjemme i fjellet. I dag må jeg derfor dra frem litt solskinn og grønn energi fra disse bildene som er tatt i Thailand. Jeg kjenner at jeg er så glad for å ha fått noen dager med sol på kroppen, det gjør virkelig noe med energien. I dag er det jo faktisk vårjevndøgn og det er lyse, varme, gode dager i vente. 


Jeg har noe på hjerte vi må snakke om, og jeg har tenkt hardt og lenge på hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har bestemt meg for å lage en bloggserie, med en rekke innlegg om ulike temaer. I dag sitter jeg å jobber med det første blogginnlegget som kommer ut i ettermiddag. Det er et ekstremt viktig innlegg, og jeg har fått med meg to av de dyktigste damene jeg kjenner for å snakke om disse vanskelige temaene som jeg opplever at enormt mange av mine lesere sliter med. Dette blogginnlegget ( og flere kommende innlegg i en hel liten serie ) går ut til unge mennesker i dag, som styrer, stresser og sliter seg helt ut for å nå opp til helt umenneskelig høye krav. Det handler om kaoset og stresset rundt det å ha en "perfekt kropp", det handler om vekt, fettprosent, utseende og kroppspress. Det handler om selvbilde og selvtillit, hva er egentlig forskjellen? Jeg får så enormt mange mail fra unge jenter ( og gutter ) som sliter med ulike ting, og jeg føler meg så hjelpesløs fordi jeg ikke klarer å svare alle. Nå har jeg altså fått to fantastiske coacher på laget, og sammen skal vi prøve å belyse flere av de temaene som er vanskelig og kanskje litt vondt å snakke om. 

Dette blir så fint, men uten tvil ganske tøft og nært for mange også. Jeg er spent på deres mottagelse, og jeg kjenner jeg gleder meg. Titt innom bloggen igjen i ettermiddag, så får dere med dere dette. Nå skal jeg kose meg med en grønn smoothie og jobbe videre med innlegget. Denne er rett og slett bare kjøpt ferdig på matbutikken, men etter alle deres super-tips i går så blir det ny smoothiemaskin på denne frøkna veldig snart. Da blir det andre saker da, fy søren som jeg gleder meg til å gå våren i møte med masse nye, freshe og fargerike smoothier. Mmmm. Takk for alle tips! 

Ha en strålende mandag dere. Mer fra denne kanten om noen få timer <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Tren hele kroppen i én treningsøkt

Jeg tenkte jeg skulle vise dere den styrkeøkten jeg nå kjører hver uke. Jeg har to programmer jeg varierer mellom og i dag tenkte jeg vise dere det første. Begge programmene er fullkropp, og det er fordi jeg ikke klarer å få inn like hyppige styrkeøkter nå som før, og da er det fint å få kjørt gjennom hele kroppen når jeg først trener.


Økten består av følgende øvelser: 

 • A1: Knebøy
 • A2: Markløft 
 • B1: Nedtrekk
 • B2: Benkpress
 • C1: Stående roing
 • C2: Flies i kabel
 • D1: 1 bens back extention
 • D2: Skulderpress med stang 

Jeg kjører 10 repetisjoner og 3 sett på hver øvelse. Når det står A1 og A2 så betyr det at dette er et supersett, altså to øvelser som kjøres etter hverandre uten pause mellom. Det betyr at jeg kjører 10 repetisjoner knebøy, og rett over på 10 repetisjoner markløft. Så tar jeg en liten pause, før jeg kjører nytt super-sett med 10 av hver uten pause mellom, så en liten pause før tredje og siste sett av de to øvelsene. Så går jeg videre til B1 og B2 og kjører samme greia der. Jeg synes dette er et utrolig gøy program, og jeg koser meg med det. Jeg løfter ikke spesielt tungt, men det bryr jeg meg heller ikke spesielt mye om. Tunge vekter er ikke min største motivasjon. Jeg blir mer motivert av å kjenne at kroppen min er sterk og funksjonell, at den klarer det jeg utfordrer den til, og føles frisk og rask. 

I dag kl 20.00 må dere følge med på min instagram, da kommer det nemlig en stor og gøy give-away til deg og din treningspartner. Dette vil du ikke gå glipp av!! Det gis ut flere premier, så her har mange mulighet til å vinne. Instagram marenerdvik kl 20.00 altså <3 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Lunsj i en helt egen liga

I går spiste jeg en lunsj som var så digg at den rett og slett bare må deles med dere. Camera eats first var helt nødvendig her, men fy søren så vanskelig å vente med å spise til jeg hadde knipset litt bilder. Denne lunsjen har jeg ikke laget selv, men jeg ble super inspirert til å begynne å lage litt fargerike, sunne og gode salater igjen. Se så mye digg som er puttet i denne salaten, det gir masse motivasjon til å teste litt nye ingredienser sammen. Her er det kylling, fersk mango, spirer, fetaost, valnøtter, rødløk, tranebær, agurk, salat og solsikkekjerner. Hele salaten er toppet med litt balsamico. Fy søren for en lunsj-fest. 


Jeg bestilte meg også en smoothie, denne heter rett og slett bare grønn smoothie. Grønn smoothie består av blant annet spinat, grønnkål, ingefær, eple, selleri, hvetegress og ananas. For å toppe det hele så kuttet jeg opp en mango ved siden av, både fordi det ser fresht ut, men også fordi det var så frisk og godt med mango at jeg godt synes det kunne være litt ekstra på. Jeg er så hektet på både ananas og mango etter Thailand, og har fortsatt å spise masse av det her hjemme. Det smaker godt her også, men ingenting slår frukten slik den var i Thailand. 
Vi fant oss et sted i Chalong, Thailand som minner litt om Will I juice her i Kristiansand, som denne maten og smoothien er kjøpt. Der var vi innom daglig, og kjøpte smoothie bowls, juice, pannekaker osv. Jeg har savnet det stedet, og er så glad for at det finnes et alternativ her hjemme også. Jeg er blitt så hekta på smoothier og smoothie-bowls igjen. Jeg burde lage disse selv, men blenderen min har tatt kvelden. Så nå er jeg på jakt etter en ny. Har noen et bra tips? Blenderen må være kraftig, kunne knuse is og ikke koste en hel månedslønn. Noen som vet om en som kan passe? 

I dag har jeg ryddedag her hjemme, og det er bare noe av det kjedeligste jeg vet. Heldigvis har jeg handlet inn litt digge ingredienser og skal lag en ekstra god lunsj i dag også. Mine søndagsplaner er altså ikke spesielt spennende, men det må gjøres. 

Hva skal du bruke søndagen til? 

 

Smiiiil Maren 

 

Lørdagstrening

Klær sponset av Bjørn Borg

Weekend Workout 

I dag ringte klokken 07.00 - på en lørdag!! Det er i tidligste laget, men helt ærlig så hadde jeg ikke trengt noe alarm. Jeg våkner nemlig mellom 05 og 07 hver eneste morgen etter Thailand. Jeg vet ikke om det blir helt riktig at jeg skal våkne tidlig ift tidsforskjellen, men sånn har det altså blitt. Jeg er på vei ut døren, men ville bare titte raskt innom og ønske dere en fin lørdag. Vi er på vei til trening, og i dag står kondisjonstrening på planen. Jeg ser for meg 45 minutters økt, med en god miks av motbakke gåing og korte, harde intervalldrag. Jeg kan snappe økten etter den er gjennomført, så kan dere se hva det ble til. (marenerdvik på snap) 


Jeg må le litt av disse bildene, jeg ser helt oransje ut, som en dårlig selvbruning. Men det er altså bare litt Thailand brunfarge, i et litt merkelig lys ute. Treningsklærne er forresten fra Bjørn Borg, og jeg synes de er så fine. Jeg visste ikke at Bjørn Borge førte så mye treningsklær jeg. De er på en måte boxershorts i mitt hode, men der tok jeg feil. Fy søren så mye fint de har. 

I dag er kroppen min ikke helt med meg, men jeg håper at en kaffekopp og litt påfyll av energi gjør susen. Jeg vet jo at det føles så godt etterpå, så selv om man er litt trøtt så er det bare å kjøre på i dag. 

Har dere noen spennende planer for lørdagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Litt sunnere helgekos

Annonse 

Dere som følger meg på sosiale medier har garantert fått med dere disse chipsene her. Jeg er så hekta! Superbites fra Maarud er en nyhet som virkelig falt i smak hos meg. De er et sunnere alternativ, men det er jo fremdeles chips og derfor har jeg (med unntak av den posen jeg slukte når jeg kom hjem fra reise på onsdag) forsøkt å holde meg til helgen. Jeg er den typen som tar helg på fredag, og da koser jeg meg litt ekstra både fredag, lørdag og søndag. Noen som kjenner seg igjen? hehe. Da er det fint at det finnes noen litt sunnere alternativer, slik at helgekosen kan vare hele helgen gjennom. 


SuperBites kommer i to varianter, med to ulike smaker. Den ene er en fullkornschips med smak av fire løk og et hind at rømme. Denne chipsen er formet som små skruer, med masse godt krydder på. Det er kanskje det jeg liker best, at Maarud ikke har vært kjipe på krydderet, her er der virkelig godt med krydder på hvert slak. Mmmm. Chipsen inneholder 28% fullkorn, og 30% mindre fett. Den andre varianten er den grønne posen, det er en linse chipse med 40% mindre fett og 13% protein. Jeg likte begge, men skal jeg velge en favoritt så er det linse chipsen. Den har en super digg smak av créme fraiche og ramsløk, og bitene er store riflede flak med masse krydder på. 
I dag er det endelig fredag, og endelig helg. Jeg skal straks avgårde for en treningsøkt, og et par møter. Deretter er det tid for leilighetsvask og helgehandel. På min handleliste står det mye godt, og begge variantene av Superbites er representert. 

Er det noen av dere som har smakt dem? 

 

Smiiiil Maren 

 

Dette har jeg savnet

God morgen hjerter. Det har gått overraskende bra å snu døgnet, og i dag våknet jeg opp til vanlig norsk tid. Jeg føler meg uthvilt og klar for en ny dag. Så herlig! I dag er frokosten min latterlig enkel, men akkurat dette var noe av det jeg savnet mest på tur. Grove rundstykker med masse korn og fiber. Gulost, skinke og en stor kopp kaffe. Mmmm. Jeg spiste en stor porsjon med meieriprodukter når jeg kom hjem i går, og det blir garantert det litt senere i dag også. Meieriprodukter og grove produkter var det jeg savnet aller mest på tur. Det var virkelig luksus å starte hver dag med pannekaker, omelett og frisk frukt, men ingenting slår vanlig norsk mat i mine øyne. 


I dag går hele dagen med til å svare mail, betale regninger, vaske klær og få litt kontroll her hjemme. I går var jeg så trøtt at jeg aldri kom helt i mål med verken ryddig, vasking eller andre hverdagsting. I dag må jeg ta tak, og i skrivende stund sitter jeg å lager meg en plan for dagen. Jeg jobber best når jeg har en plan / liste å gå etter. Noe av det beste jeg vet er å stryke ut et punkt på listen når det er gjort. Små hverdagsgleder. Senere i dag skal jeg møte familien, og jeg gleder meg til å klemme dem flate hele gjengen. Fy søren som jeg har savnet dem. Jeg har mye å få unna før den tid, så her er det bare å komme i gang. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiil Maren 

 

Det kjennes på kroppen

Det er noe rart med det,  men reisedagen blir en ventedag, og i hvert fall for min del så føler jeg bare jeg går venter på avreise hele dagen. Slik ble gårsdagen for meg. Vi dro fra Chalong klokken 17, og hadde en times tid i bil før første flytur på en drøy time, etterfulgt av en 11 timer lang flytur. Den turen gikk heldigvis som en drøm, jeg sov i mange timer, og det gikk så mye fortere enn forventet. Etter denne lange turen var det et par timer ventetid i Oslo før siste lille svippturen hjem til Kristiansand. Det var egentlig ikke før jeg kom hjem til leiligheten at jeg kjente hvor enormt sliten jeg var. Hjelpes som det tar på med en så lang reise. Nesten 24 timer på farten merkes godt på kroppen. Endring av tidssoner, merkelig måltidsrytme, annerledes mat og hele pakka gjør at man blir litt sliten. Det mest utfordrende for min del denne gangen var hevelsen i bena, og selv nå mange timer senere er de fremdeles ordentlig hovne og fulle av væske. Jeg skal uten tvil gå til innkjøp av kompresjonsstrømper før neste lange flytur. 


Jeg er så full av gode minner fra Thailand, og gleder meg til å fortelle dere masse mer. Nå må jeg bare få pakket ut, og kommet meg litt tilbake til hverdagen her først. Skittentøyskurven er overfylt, og det samme gjelder mailboksen. Kjøleskapet er tomt og leiligheten trenger en vask. Det er ikke bare bare å komme hjem fra ferie. Nå har jeg sovet et par timer, og tatt en ordentlig god dusj. Nå er jeg klar for å ta litt tak her hjemme. 

Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å momse i meg en hel pose chips. Det er livsfarlig å ha slike ting i hus når man kommer hjem og er sulten. Nå har jeg jo vært på treningscamp da, så en chipspose til forrett får man tåle. hehe. Nå har jeg fått laget meg litt ordentlig mat, og i kveld blir det god middag, filmkveld og kos med verdens beste. 

Det er så utrolig godt å være hjemme. Det er det som er så fint med å reise, man nyter turen men får samtidig en deilig påminnelse på hvor utrolig godt man har det hjemme. I dag er det en litt sliten, men utrolig takknemlig og lykkelig frøken som sitter bak tastaturet. Jeg er så glad for at jeg har det så godt hjemme <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Dette spiser vi på treningscamp

Jeg har fått masse spørsmål fra dere lesere om hva vi spiser på treningscamp, hva er alternativene, og om det finnes noe for alle. Svaret er JA. Maten her er så variert og god at jeg tørr påstå at absolutt alle kan finne noe de liker. Frokosten er alt fra pannekaker, havregryn og omelett, til brødskiver, yoghurt, frukt og croissanter. Lunsj har vi varier mye, alt fra salater, til wraps, smoothies, pannekaker og smoothie bowls. Middagen er så variert at jeg nesten ikke kan nevne alt en gang. Det er kylling og grønnsaker i masse ulike smaker, stekt ris, kylling spyd med penuttsaus, og masse masse mer. 
Alle bildene i dette innlegget er fra ulike måltider her nede, og som dere skjønner så finnes det noe for alle her. Min favoritt er uten tvil bananpannekakene på frokosten. Hjelpes så mange jeg har spist av dem. Både til frokost og pakket med som snacks på stranda. De er bare helt magiske. De skal jeg skaffe dere oppskriften på før jeg reiser nå om et par timer. Mmmm.

Frukten her nede er en historie for seg selv. Den smaker bare så mye mer her på en måte, akkurat som den er mer moden, mer frisk og komplett. Jeg har hatt frukt til dessert etter hvert eneste måltid, og som snacks innimellom gjennom hele dagen. Alt i alt har maten her vært en opplevelse, og jeg har storkost meg til hvert eneste måltid. 


Nå skal vi straks spise siste lunsjen her i Chalong, før vi setter oss i bussen til flyplassen. Ruten hjem er Phuket - Bangkok, en flytur på kun 1,5 timer. Så er det 1,5 timer venting i Bangkok før vi går på flyet for en 11 timers flytur hjem til Norge og Gardermoen. Videre er det siste lilel svipptur, på drøye 35 minutter ned til herlige Kristiansand. Som dere skjønner venter det en ekstremt lang reise, men heldigvis foregår den på natten og vi lander i Norge kl 06.50 på morgenen. Håpet er at vi klarer å sove masse på flyet og snu rett rundt på døgnrytmen. Fingers crossed! 

Ha en nydelig dag, neste gang vi snakkes er i Norge <3

 

Smiiiiil Maren 

 

Siste dag i paradis

I dag hadde vi vår siste dag på stranda, vår siste kokosnøtt, og vår siste apekatt lek. Nå venter en herlig kveld med avskjedsmiddag og hygge før vi starter hjemreisen i morgen. Disse dagene har gått så alt for fort, og jeg har kost meg så utrolig masse. Jeg hadde store forventninger før turen, og at det kunne bli bedre enn forventet hadde jeg ikke trodd. Mye av grunnen er jentene i dette innlegget, hjelpes som vi har kost oss. Jeg har ledd så tårene triller, og hver ensete dag har det vært nye gullkorn som har gjort at jeg brøler av latter. Vi har levd oppå hverandre i 10 døgn, og det blir faktisk ordentlig trist å skilles fra dem. Hele campen har vært fylt med fine mennesker, men det er ikke alltid alle vil bli vist frem på en blogg, så derfor blir det automatisk mest bilder av disse skjønne, rare, morsomme, herlige, omsorgsfulle og nydelige jentene mine. 

I dag var altså siste dag, og vi har utnyttet den til det fulle. Masse sol, mange bad, flere kokosnøtter, frisk frukt og en haug av lek og moro. Den frukten her i Thailand kommer jeg virkelig til å savne, den er helt ubeskrivelig god. Jeg må smile av disse bildene, de beskriver det vennskapet vi har skapt så godt. Masse energi, glede og latter. 


I morgen starter altså reisen hjemover, men vi drar ikke før litt ut på ettermiddagen. Det betyr at vi har noen timer til solings ved bassenget, bading og trening for de som vil. Jeg kjenner at kroppen min er ganske klar for å ta det helt med ro, men nå har vi jo trent hver enste dag her, så mulig jeg våkner opp og får lyst på en liten økt likevel. Vi får se. Jeg har så mange flere bilder å vise dere, så mange flere treningsøkter å dele og så masse mer jeg vil fortelle. Jeg kommer til å dele alt, selv om jeg reiser hjem i morgen. Treningsøktene har jeg lovet dere, og de kommer! 

Nå må jeg lukke macen og komme meg ut. I kveld er det avskjedsmiddag, og festen starter om 15 små minutter. På tide å få på seg kjolen og feire en fantastisk vellykket treningscamp, med 26 nydelige mennesker. 

 

Smiiiiil Maren


 

Denne treningsøkten må du teste

Jeg titter innom enda en gang i dag jeg. Vi er rett og slett ganske trøtte og slitne etter mange gode og harde treningsøkter, og derfor har vi tatt en super tidlig kveld på hotellrommet med sjokolade, skravlings og kos. Med litt ekstra tid til overs tenkte jeg det passet perfekt å benytte muligheten til enda en liten bloggoppdatering. 

I dag har vi hatt Beach-fit, en treningsøkt som ble gjennomført, som navnet tilsier, på stranda. Økten bestod av følgende: 

 • 1. post: 10 burpees
 • Bearcrawl til neste post
 • 2. post: 10 utfall pr ben 
 • Sidegående planke til neste post
 • 3. post: 10 pushups
 • Gående utfall til neste post
 • 4. post: Hoppende knebøy 
 • Løp tilbake til start.

Løpeturen tilbake til start gikk via vannet, hvor vi måtte ut og rundt en person som stod å passet på. For hver runde reduseres antallet repetisjoner. Første runde 10 rep, neste runde 9, så 8,7,6,5 helt ned til kun 1 rep pr runde. Time cap: 30 minutter. 

Dette er en utfordrende og utrolig kul økt som ble både svett og brutal fordi den ble gjennomført i tung sand. Har dere prøvd å løpe, krype, hoppe og gjøre burpees i masse sand? Det er søren så tungt. Etter økten kastet vi oss i havet hele gjengen. Vi var fulle av både sand og svette, i en herlig kombinasjon. Denne økten her kan forresten fint gjennomføres på et vanlig gulv, eller utendørs på snø eller gress. Test den gjerne ut! 

Klokken er bare 21 her, men vi er faktisk straks klare for å krype under dyna. Eller dyne blir tidenes overdrivelse, det er mer et litt tykt laken, men uansett. Det blir en tidlig kveld på oss, for i morgen venter campens siste treningsøkt. Denne økten heter The Punisher, og jeg tenker at det sier mer enn nok. Jeg deler selvfølgelig økten med dere etterpå. 

 

Smiiiil Maren 


 

Silkemyk og hårfri

Annonse

Her i deilige Thailand er det nå 32 grader og strålende sol, vi trener i shorts og singletter, er masse på stranden i bikini og i det hele tatt så vises det mye hud. I slike omgivelser, både her og i den sesongen vi går inn i hjemme i Norge så er det viktig for oss jenter å ha en god barberhøvel vi kan stole på.

For min del er det ekstra viktig med en god høvel da jeg har en litt sart hud som lett blir irritert ved barbering. Spesielt armhulene er et problemområde, og det var slik jeg først begynte å bruke Hydro Silk for flere år siden. Denne høvelen har et serum i seg, som både beskytter og pleier huden. Dette serumet består av blant annet shea butter som aktiveres i kontakt med vann. Dette gjør at huden ikke tørker ut, serumet tilfører huden fukt i opp til 2 timer etter barbering.

Det er fem blader på høvelen, noe som gjør at barberingen blir helt tett, og den ovale formen gjør at man fint kommer til i litt vanskelige områder. Det beste med Hydro Silk er at hvert av bladene i høvelen er utstyrt med skin guards som glatter ut og hindrer irritasjon. På den måten får du både glatt og hårløs hud, samtidig som huden får fukt og pleie. 

6 råd for perfekt barbering 

 1. Fukt huden godt. Ingen barberingskrem eller gel er nødvendig. 
 2. Bruk jevne strøk uten å presse for hardt. Barber ekstra forsiktig i vanskelige områder 
 3. Pass på å holde deg varm slik at du unngår nupper. 
 4. Blader utstyrt med beskyttelsesgitter eller «skin guards» bidrar til å hindre kutt og irritasjon. Ikke trykk for hardt - la bladene gjøre jobben! 
 5. Husk primært å barbere i retningen hårene gror. Bruk nok tid og barber ekstra forsiktig i sensitive områder. For et ekstra glatt resultat - barber forsiktig mot hårretnigen. 
 6. Bruk evt. en god fuktighetskrem uten alkohol etter barberingen.

Jeg har selv brukt denne høvelen lenge, og har den med meg i bagasjen til Thailand. Bortsett fra at den er skånsom og pleiene for huden, så er det jeg liker aller best at den er ordentlig skarp og god, samtidig som den er formet slik at jeg aldri kutter meg. Jeg har tidligere kjøpt barberhøvel beregnet for menn, fordi de er så mye skarpere og dermed bedre, og det er jeg helt sikker på at det er mange som kan kjenne seg igjen i. Nå bruker jeg kun Hydro silk for kvinner, for den fungerer helt strålende. 


Her i Thailand er vi akkurat ferdig med en dag på stranda. Nå sitter jeg nydusjet i sengen, innsmørt i after sun og straks klar for en matbit med de andre jentene. Deilige dager med andre ord. Nå er det kun en hel dag igjen her i paradis, så starter vi på den lange reisen hjem. Det er litt trist å forlate dette stedet, men samtidig gleder jeg meg helt enormt til å komme hjem <3

 

Smiiiil Maren 

 

 

Sunn frokostfest

Favorite meal of the day

Jeg er så glad for at kamera lå i veska når Celine og meg var ute på tur for å finne frokost i dag. Vi satt oss ned på et sted som heter "The Shack" . Vi var begge sultne, så vi slo like godt på stortromma med dobbel porsjon pannekaker, smoothie-bowl, proteinshake og frisk frukt. Har dere sett for en fantastisk deilig fest av et måltid? 
Vi spiste og kose oss til magene struttet og smilet gikk hele veien rundt. Fy søren så godt. Smoothie bowl har blitt en stor hit her nede, og vi har funnet flere gode varianter. Vinneren så langt er Green Elexir med blant annet spirulina, kål, banan, ananas, mango, spinat, ingefær, og appelsin er blant ingrediensene. Den er toppet med kokos, kiwi og chia frø. Mmmmm. Pannekakene var proteinpannekaker, og Paelo pannekaker. Shaken var en proteinrik liten "pick me up" med blant annet espresso, banan, kokosvann, litt honning og proteinpulver. Dette var bare så utrolig godt, og vi har planer om å tilbake i morgen også. 
Håper dere nyter en herlig lørdag hjemme mine venner. Jeg ser på statistikken at dere titter innom alle sammen, men dere er så stille i kommentarfeltet. Det er jo høydepunktet i løpet av dagen å sjekke om dere har gitt lyd fra dere, og ingenting er gøyere enn å se at dere har lagt igjen noen ord. 

Nå er det straks natta her. Vi legger oss ganske så tidlig, men når alarmen er stilt til 06.00 i morgen for 1,5 timer med beach-fit på stranda, da er det bare å finne hodeputa så fort fort som mulig. Jeg har gledet meg veldig til denne økten, og tror det blir en super gøy opplevelse. Kamera er med, og snappen er som alltid oppdatert. Dere finner meg på marenerdvik. 

 

Smiiiil Maren 

 

Apekatter på stranda

Dagene flyr avgårde her i Thailand, og vi kjenner at det å ligge stille på stranda i flere timer er vanskelig for oss alle sammen. Det er rart med det, men aktivitet avler aktivitet, og med så mye trening så blir man liksom litt vant til å være aktiv. Når vi da kommer på stranda, så blir det fort til at vi turner, tuller og tøyser litt der også. I går fant vi oss en del av stranden som var nesten folketom, og det passet oss helt perfekt for vår noe aktive strand-stil. 


Det er så frodig og grønt overalt, vannet er asur blått og solen stråler dag etter dag. Vi sjekker ikke værmelding, vi bare regner med at det blir fint. Det er luksus ved å reise såpass langt, man er nesten garantert fint vær. 

Siden sist har vi kjørt enda en crossfit økt, og enda en innføring i olympiske løft. Begge øktene der delt på snapchat og instastory. Jeg ser at en hel haug av dere følger med og printscreener øktene. Det er veldig gøy! Jeg skal samle opp og dele alle øktene i et eget innlegg her på bloggen også, slik at alle får de med seg. Høres ikke det ut som en god plan? 

Nå skal jeg ut å nyte et par timer i sola ved bassenget, før det er foredrag om fettforbrenning og endring av kroppssammensetning i kveld. Det skal bli godt med litt faglig påfyll nå kjenner jeg. 

Er alt bra hjemme? Kan dere ikke gi meg en liten oppdatering hjemmefra, jeg savner litt hverdagsprat. Hva driver dere med? Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Mitt første møte med Thai boxing

Det blir faktisk litt feil å si mitt første møte, for det er faktisk mitt andre møte med thaiboxing. Jeg var med på en time i fjor her i Thailand også, men denne gangen var det en total annerledes opplevelse. Grunnen til at det var så mye bedre i år er todelt:

 1. Jeg gikk inne med en super positiv innstilling, forberedt på å kjøre på 100% uansett hvor dårlig jeg var. 
 2. Jeg fikk en egen liten thai-mann som fulgte med på meg konstant, rettet på alt og pushet meg knall hardt. 

Vi gikk gjennom litt basic slag og spark, også fikk vi kjørt oss skikkelig to og to mot en trener, og mot boksesekk. En svett, lærerik, utfordrende og utrolig gøy opplevelse. Fy søren så god trening det er med thai boksing. Etter ca 1,5 timer med dette hadde jeg nesten 1000 kalorier forbrent på pulsklokken min. Det er rimelig heftig. Har noen av dere testet dette før? Eller kanskje en annen form for kampsport?

 

Smiiiil Maren 

 

 

 

Go hard, or go homeMidt under denne treningsøkten her så hadde jeg mer lyst å go home, enn å go hard for å si det sånn. Økten var en brutal miks av både løping, burpees, boxjumps og en hel haug av andre godsaker. Hjelpes som vi jobbet og slet - men følelsen etterpå kan faktisk ikke beskrives. Det finnes ikke noe bedre enn en solid endorfinrus, og de får vi rimelig mange av her nede. 

Økten vi kjørte het morning glory og jeg skal selvfølgelig dele den med dere:

 • Løp 200m motbakke 
 • 5 burpees
 • 10 plank row (each side)
 • 15 leg raises
 • 20 goblet squat to overhead 
 • 50 stående magerotasjoner med vektskive 

Gå 200m motbakke med en vektskive på strake armer over hodet 

 • 50 high knees
 • 20 thrusters (each side)
 • 15 box jump
 • 10 wallball 
 • 5 suicide plank 
 • 1 km fast run 

Det er sikkert noen av disse øvelsene dere ikke helt forstår, og det gjorde ikke jeg heller før jeg fikk dem demonstrert. Spør om noen er uklare så skal jeg forklare etter beste evne. Eventuelt så er det smart å google, da finner man som oftest svar.

Økten fungerer slik at du alltid må tilbake til toppen og gjøre alt før du går videre. Før du blir forvirret nå så les nøye hva jeg skriver så lover jeg at du forstår. Du starter med å løpe motbakken, deretter gjør du burpees, så for å kunne komme deg videre til neste øvelse må du starte fra toppen igjen. Det vil si at du løper, gjør burpees også kjører du plank row. For å komme videre til neste må du starte fra toppen, det vil si: Du løper, du gjør burpees, du gjør plank row også kan du kjører leg raises. Er dere med? Du må alltid gjennom alle de overstående øvelsene før du kan gå på en ny. På denne måten ser økten ved første øyekast super enkel ut, men når man forstår den så er den slettes ingen enkel sak. Du starter på toppen og jobber deg gjennom. Når du har gjort ferdig magerotasjonene så er du gjennom del 1 av økten. 

Økten er to delt, men begge skal gjennomføres, men heldigvis hver for seg. I mellom de to øktene så skal man ut på en liten gåtur, med en vektskive på strake armer over hodet. Denne gjøres heldigvis bare én gang, kun for å markere skille mellom de to øktene. Del 2 av økten gjennomføres på akkurat samme måte som del 1, du begynner fra toppen, og må alltid gjennom alle de overstående øvelsene for å kunne ta fatt på en ny. 

Forstod dere dette? Jeg håper det, for da kan dere teste den. Bytt gjerne ut øvelsene litt, og lag din egen vri. Les nøye, så skjønner du hva det går ut på, for det er nemlig ikke komplisert. Kjør på dere, og del gjerne økten med meg hvis du ender opp med å lage din egen versjon. 

Nå skal det soves her, i morgen venter 1,5 timer med Thai boksing. Wish me luck sier jeg bare. Kampsport er overhode ikke min sterkeste side, så dette kan bli artig. Jeg oppdaterer dere selvfølgelig både underveis på snapchat (marenerdvik), og senere på bloggen. Ha en nydelig dag, og før jeg glemmer det: GRATULERER MED DAGEN ALLE FLOTTE KVINNER <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Livet på treningscamp

Dagen her nede er helt utrolig fine, innholdsrike, varierte og fantastiske. Dagene starter med at klokken ringer 06.00, så er det oppmøte kl 06.45 for første økt. Etterfulgt av frokost og stranda, hjem igjen litt mer mat og ny treningsøkt. Etterfulgt av middag også avslapning kos og tidlig i seng. Dette er livet på treningscamp med Nordic Fitcamp, og jeg ELSKER det. 

I dag har vi hatt en heftig sirkeløkt på morgenen på Unit 47 Crossfit phuket, og en økt nå på kvelden med teknikktrening i Olympiske løft. Dette var overhode ikke min sterkeste side, fy søren så vanskelig det er. Frustrerende vanskelig, og på tross av utrolig god veiledning så slet jeg max. Jeg skal skrive mer om de øktene i et eget innlegg, men akkurat nå har jeg bare lyst å dele et deilig lite bildedryss med dere. I dag har vi nemlig vært på Freedom beach og det var så herlig. Så len deg tilbake, og reis bort fra snø og vinter. Velkommen til hvite sandstrender, turkis hav, palmer og sol dagen lang. 
Dette livet her altså, det er nesten litt uvirkelig at vi skal nyte dette her i en hel uke til. I morgen venter The big Buddha Run, som er en 4km løpetur i bratt motbakke opp til en gigantisk Buddha figur på toppen av et fjell. Jeg var med på denne turen i fjor også, og den er virkelig en opplevelse. Det er ikke hver dag man passerer elefanter på joggetur. 

Etter stor etterspørsel legger jeg ved link til bikinien. Dere finner toppen HER, og underdelen HER. Begge fra Bilabong. 

Det er så gøy at så mange av dere følger med på snap, der oppdateres det hyppig etterhvert som vi er med på nye ting her nede. Super gøy med alle meldingene dere sender, jeg setter så stor pris på det. Jeg lover å dele mer om treningsøktene også, men i dag måtte det bare bli et lite bildedryss fra paradis øya. Nå skal vi legge oss her, og lade opp til løpeturen. Håper alt er bra hjemme, og at dere får en nydelig tirsdag videre. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Det verste som kunne skje

Det verste som kan skje når man er på reise, og spesielt på denne typen reise hvor det er så mye aktivitet og opplegg hver eneste dag, er at man blir syk. I dag våknet jeg så kvalm og uvel at jeg ikke kunne forstå hvordan jeg skulle klare å bevege meg ut av rommet. Jeg gjorde tre tapre forsøk, men hver gang endte det med at jeg nesten kastet opp, og måtte løpe tilbake til rommet. 

Det er så kjedelig å gå glipp av treningene her, og spesielt etter to dager uten noe form for aktivitet og en så lang stillesittende reise i kroppen. Jeg drakk godt med vann, og tok meg kraftig sammen. Jeg kom meg etter de andre bort til stedet vi skulle trene og var tilskuer mens de andre kjørte en Yogatime. Etter dette var det tid for en heftig sirkeltrening. Jeg mobiliserte alt jeg hadde av energi og stilte til start. Økten ser dere avbildet i innlegget her, og da skjønner dere kanske at jeg var en smule redd for hvordan dette skulle gå?

Jeg startet økten og fikk problemer allerede på første løpetur. Andre løpetur tok jeg et lite pit-stop i en busk hvor dagens vanninntak kom i retur, og vips var jeg helt fin igjen. Jeg tipper noen av de andre deltagerne synes det var noe spesielt å kaste opp så tidlig i økten, vel var den ekstremt tung - men ikke slik at man spyr etter 5 minutter. Hehe. Etter dette var formen altså helt super, og jeg fikk gjennomført hele økten, kanskje ikke så intensivt som jeg vanligvis ville kjørt men jeg er super happy med innsatsen. Det ble en solid svettefest, noe vi fikk godt dokumentert på snapchat med både film og bilder. (beklager de udelikate svettebildene) 

Etter dette vardet en nydelig frokost bestående av alt du kan tenke deg av sunn, god mat for treningsfolk. De er så søte her på hotellet og varter oss opp med alt vi kan tenke oss av godsaker. Havregrøt laget på kokosmelk, pannekaker med banan, omelett med skinke, masse frisk frukt, brød, egg, yoghurt med gryn, juce, og kaffe. Helt nydelig!  


Resten av dagen har vi kost oss på stranda, med soling, bading og lunsj på en surfe-cafe like ved. Nå ligger vi langflate med solbrente kropper innsmurt i after sun. Vi tok med oss et par ekstra pannekaker i en liten boks fra frokosten, og de + questbar og kaffe har akkurat blitt vår pre-workout før dagens andre treningsøkt. Nå står straks CrossFit på planen, og jeg kjenner jeg er super spent. CrossFit er overhode ikke noe jeg har gjort spesielt mye av, og etter å ta tatt en titt på instruktøren kjenner jeg at nervene virkelig er tilstede. Det er nemlig samme dama som kjørte oss beinhardt på campen i fjor, og hun har ikke akkurat ligget på latsiden siden sist. Den dama består kun av et stort smil og muskler! Skal se om jeg ikke får snikt til meg et bilde av henne, hun er nemlig så beundringsverdig gjennomtrent at man blir nesten litt motivert kun av å se på henne. 

Ønsk meg lykke til - jeg tror jeg trenger det! Økten deler jeg selvfølgelig med dere senere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Endelig er vi her

Etter tidenes lengste reise er vi nå endelig på plass, og hjelpes så vakkert det er her. Jeg hadde nesten glemt hvor fint det er her. Store frodige palmer, lyse vakre omgivelser og et vær som er helt fantastisk. Strålende sol fra skyfri himmel, en sval bris, og godt over 30 grader. Reisen var lang, og jeg føler meg helt tullete i hodet her jeg sitter og oppdaterer dere. Vi hadde en utrolig morsom reise da, alt blir gøy i godt selskap - noe som er tydelig vist på min snapstory. Hehe. Dere som har fulgt med der har fått være med på gleden over ekstra leg-room på flyet, håndstående underholdning i Bangkok, et helt hinsides inntak av proteinsjokolader, og masse latter.


Når vi kom frem til hotellet ble vi møtt av en helt nydelig lunsj, og jeg er så glad for at kamera var lett tilgjengelig når dette ble servert. Har dere sett noe så fristende og godt? Dette er ris, stekt ris med kylling, kylling i karri, spicy kylling i typisk asiatisk saus, og hjemmelagde søtpotet frites. Mmmmm. Frisk frukt og hjemmelaget sunn banankake stod også servert, sammen med iskalde brus og friskt vann. Det var litt av et syn når 26 sultne og slitne camp-deltagere ankom i formiddag. Resten av dagen har gått med til bading i bassenget, rigge oss i stand på rommene og litt soling. Nå er planen å holde seg våken til noen timer til, spise en god middag og ta en tidlig kveld. I morgen braker det løs med dag 1 på NodicFitcamp. Mobilitet, bootcamp og CrossFit står på planen. Fy søren som jeg gleder meg. Det ryktes om den hardeste campen til nå, og vi er så spente alle sammen. Jeg gleder meg til å oppdatere dere med treningsøktene i morgen. Øktene kommer garantert først ut på snapchat (marenerdvik) , men jeg skal selvfølgelig få delt dem mer detaljert og med forklaringer her på bloggen også. 

 

Smiiiiil Maren 

På vei mot paradis

Når dere leser dette har reisen allerede startet. Jeg stod opp kl 04.45 i dag, og er klar for tidenes reisedøgn. Først er det Kristiansand - Oslo, så noen timer i Oslo hvor jeg treffer resten av gjengen, deretter går turen videre med fly fra Oslo til Bangkok og derfra igjen direkte til Phuket. Jeg er så spent, og full av forventninger til denne turen. Jeg gleder meg så til å ta dere med på tidenes sporty og eksotiske eventyr. 

Vi blogges fra Phuket dere <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Dagen før dagen

Hei og god morgen fra en litt stressa frøken. I morgen reiser jeg til Thailand, og jeg begynte selvfølgelig pakkingen nå like før avreise. Nå løper jeg rundt meg selv og prøver å rekke mest mulig før jeg har et møte i sentrum om et par timer. Det føles litt rart å pakke bikini og solkrem når det er snøslaps og kaldt ute. I morgen tidlig står alarmen på 04.45, og reisen er i gang. Fy søren så spent jeg er. 

Det kaoset jeg har rundt meg nå vil dere ikke se, så da viser jeg dere heller gårsdagens fargerike, freshe og fantastiske gode lunsj. Dette var dagens høydepunkt, og jeg vurderer faktisk å kjøre samme type lunsj i dag. Mmmm. Dette er en smoothie-bowl toppet med granola, rå sjokolade, kiwi, banan, jordbær og blåbær. Jeg kjørte dobbel smoothie, og den røde smoothien heter Yoga Dan. Den inneholder blant annet rødbetter, mango, eple og gulrot. Fra jeg startet dette innlegget til nå, har jeg overbevist meg selv om at spontan-pakking ikke funker og at jeg trenger en plan. Så nå har jeg satt meg rolig ned, med en kaffekopp i hånda og er i gang på en systematisk og pen pakkeliste. På den måten vet jeg at alt jeg trenger er med, og forhåpentligvis blir ingenting glemt. Det viktigste er jo strengt tatt bare bikini, solkrem, treningsklær og en super positiv innstilling.

Å hoi den siste der var litt vel klisje, men det er faktisk sant! Det er så utrolig viktig at man jobber litt med seg selv i forkant av en slik type tur. Jeg reiser sammen med drøyt 20 andre mennesker, de fleste av oss kjenner ikke hverandre fra før, og vi skal gjennom en utfordrende, spennende, krevende og utrolig morsom uke sammen. Da er det viktig at alle går inn med en positiv, åpen, og imøtekommende innstilling. Jeg er så spent, og gleder meg masse! 

Nå får jeg fortsette på listen min her, så kommer jeg forhåpentligvis i mål før kvelden. Håper dere får en nydelig fredag, og en strålende helg. I morgen starter reisen som sagt grytidlig, og jeg er litt usikker på når jeg får tilgang på internett til blogging igjen. Snapchat og Instagram vil bli oppdatert hyppig, så der er det bare å følge med. Dere finner meg på marenerdvik 

 

Smiiiiiil Maren  

En vitaminbombe til frokost

I går hadde jeg rundstykker med sukkerfritt syltetøy til lunsj og det var så godt at det sannelig ble frokosten i dag også. Jeg får litt nostalgisk følelse av jordbærsyltetøy. Jeg spiste det så mye når jeg var liten, men i voksen alder er det sjeldent jeg spiser det. Jeg hadde nesten glemt hvor utrolig godt det er, og spesielt på ferske rundstykker. Mmmmm. 


I går kjøpte jeg også inn en god del frukt, blant annet plommer. Jeg hadde null tro på at de skulle være gode, jeg føler det er en typisk høstfrukt. Fargen var så fin, og de var så lekre at jeg ikke klarte å la vær å kjøpe med meg noen. Planen var egentlig at de bare skulle ligge til pynt i en bolle, men etter jeg smakte på en av dem så er det ingen tvil om at de kommer til å forsvinne raskt. Hjelpes så smakfulle og gode de var. I glasset er det en smoothie med appelsin, eple, mango og gulrot. En vitaminbombe av en frokost her altså. Jeg kjenner litt antydninger til sår hals, og med kun 2 dager til avreise er det helt totalt uaktuelt å bli syk. Så her tas alle forhåndsregler i dag Jeg har noe å spør dere om, og jeg håper noen av dere har noen gode tips. Jeg har så lyst å ha med meg et par bøker å lese på stranda i Thailand, men akkurat nå har jeg ingen spesielle bøker jeg leser. Jeg lurte derfor på om noen av dere har et tips til en god bok som passer fint å lese på ferie? Alle tips mottas med stor takk <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

En rå effektiv mageøvelse

I dag har jeg lyst å starte dagen med å dele en mageøvelse jeg alltid har med når jeg ønsker mage som en del av treningsøkten min. Årsaken til det der flere. Gående planke er en av de mest utfordrende og mest effektive øvelsene jeg vet om, jeg får trent hele kjernen, samtidig som skuldre og armer også blir utfordret. Øvelsne stiller krav til styrke, koordinasjon og utholdenhet. Den er litt som en kinderegg - med flere overraskelser i samme øvelse. 

Gående planke

Muskler som brukes: Kjernemuskulatur, armer og skuldre

Slik gjør du: Stå i plankeposisjon, på albuer og tær, med kroppen i en sterk, stram og rett linje. Stram mage, rumpe og hold hoften stabil. Gå fra albueposisjon og opp på strake armer, og ned igjen på albuer. Dette er én repetisjon. Pass på å holde hoften stabil, den skal ikke vagge fra side til side når du går opp på strake armer og ned igjen. 

Har du teste denne? Hvis ikke synes jeg så absolutt du skal prøve den. Begynn rolig, med et par repetisjoner, også jobber du deg oppover derfra. Det er en øvelse som er grusomt tung de første gangene, men som man raskere blir sterkere i. Det er alltid gøy å ha noe å jobbe med. 

Nå skal jeg straks avgårde for siste vaksine før Thailand, hjelpes nå nærmer det seg avreise. Hurra! Jeg sjekket værmeldingen for noen dager siden, og da var det meldt regn. Jeg ble så lei meg! I går tittet jeg innom igjen, og tror dere ikke hele værmeldingen var endret til strålende sol og 30 grader? Jeg tok en lykkedans her hjemme i stua. Så nå er det bare å pakke med seg bøttevis med solkrem. 

 

Smiiiil Maren