hits

april 2014

Fruit heaven

Jeg får besøk av en god venninne i kveld. Jeg stod her å kuttet opp masse frisk frukt til oss, og når jeg så de friske delikate fargene på fatet fikk jeg så lyst å dele det med dere lesere. Se så friskt og godt det ser ut, det er faktisk ikke vanskelig å velge sunne alternativer når de blir sertvert på denne måten. Er dere ikke enige ?

Jeg håper disse bildene kan være med på å inspirere til å velge et sunt snacksalternativ i kveld. På fruktfatet mitt i kveld har jeg valgt vannmelon - som forresten er helt nydelig på smak nå, epler, appelsiner - for ekstra C-vitaminer nå som influensaen florerer, og friske jordbær. Jordbærene er ikke norske, men de både lukter og smaker helt magisk. Jeg elsker jordbær, og kjenner at jeg virkelig gleder meg til de norske jordbærene kommer. 

Ha en deilig onsdagkveld dere, kanskje blir det fruktfat på menyen i kveld? 

 

Smiiiil Maren


Working my way back

Jeg har begynt prosessen å trene meg opp igjen etter en hel uke med feber og influensa. Kroppen er rimlelig slapp og motvillig, men så lenge jeg tar det i et rolig tempo og veldig gradvis så går det helt fint. I dag har jeg vært ute å gått i ca 20 minutter i strålende sol, og vært en minitur innom solsiden hvor jeg fikk gjort et par styrkeøvelser. Det føles så nydelig å bevege kroppen igjen. Jeg blir så lykkelig av aktivitet, jeg håper jeg aldri mister den fantastiske gnisten og gleden jeg har for trening. Jeg fikk ikke fullført hele programmet i dag, men jeg vil likevel dele den med dere. jeg har tidligere delt dag 3, og i dag skal jeg dele dag 1 med dere. Dag 2 blir forhåpentligvis i løpet av helgen. Jeg skal også komem med et oppsummerings innlegg hvor dere får alle tre øktene i samme innlegg slik at det blir mer oversiktelig for dere. 

DAG 1:

 • External/internal rotation
 • Hip thurst
 • Sittende kabelroing
 • Knebøy
 • Brede upright rows
 • Rumensk markløft
 • Standing cable abductions

 

Hvordan har uken deres vært sålangt kjære lesere? Hvordan går det med treningen, kostholdet, humøret? Del litt med meg, jeg vil så gjerne vite hvordan det står til med dere :) 

 

Smiiiil Maren


Motivasjonskampanje

Annonse

Jeg stikker innom for å tipse dere om at Proteinfabrikken kjører en 10 dagers motivasjonskampanje, hvor de har supersalg på masse varer. Her snakker vi opptil 80% rabatt! Jeg synes det er en super ide å kjøre en slik kampanje for å booste motivasjonen vår nå frem mot sommeren. Kampanjen inneholder flere av mine favoritter, blandt annet Diet protein, og Fourstar protein, som jeg ser har kommet med en ny og spennende Tropisk smak. Jeg ser for meg at den er super frisk og fin nå mot sommeren. Perfekt å blande i smoothies! Omega 3 finner du også på salget, til 80% rabatt. De sukkerfrie marshmellowsene er også super digge, så har du ikke prøvd dem anbefaler jeg å teste dem ut.  Ellers er det en haug av andre proteinpulvere og andre godsaker med i kampanjen, så her kan alle finne en favoritt. Dere kan sjekke ut hele utvalget ved å klikke dere inn på Proteinfabrikkens nettsider HER. 

 

Smiiiil Maren

 

Nyheter fra Tine

Tine har kommet med to freshe nyheter, Kesam Lime og Kesam dipp. Jeg måtte selvfølgelig løpe rett på butikken, og har nå handlet inn begge nyhetene. Jeg ser virkelig frem til å teste dem ut. 

Det er utorlig hvor mye farger og design har å si. Begge nyhetene fra Tine har sterke friske farger, og et lekkert design, det gjør dem så mye mer innbydende og delikate. Er dere ikke enige? Jeg ser for meg at Kesam Lime er perfekt med bær og frukt. Kesam dipp er garantert helt perfekt til oppkuttede grønnsaker, eller som en dressing-dipp til salater. Er det noen som har testet dem ut allerede?

 

Smiiiil Maren


MAMMUT - ny vårkolleksjon

I samarbeid med Mammut

Jeg har tidligere delt mammut sine fantastiske treningsklær med dere, nå er vårkolleksjonen her, og den er virkelig verd å få med seg. Det første ordet jeg forbinder med Mammut er kvalitet. Klærne er så tekniske, og så funskjonelle at det er en fryd å ha på. Jeg har den siste uken testet flere av plaggene, og skal terningen kastes så finnes det ingen tvil - her blir det full score. 

Ofte er det slik at design og passform faller litt gjennom når fokuset blir satt på kvalitet og funskjonalitet. Her skiller Mammut seg ut, de har nemlig klart å få til et lekkert feminint snitt på klærne, og de sitter veldig godt på. Jeg har lyst å trekke frem løpejakken dere ser på bildet under. Den er i et helt utrolig lett materiale. Jeg måtte le av kommentaren til personen som tok bildene: "Denne jakken veier jo ikke mer enn et A4-ark". Jeg synes i grunn det er en fin beskrivelse. Den er nemlig super lett, og i et tynt og deilig stoff. Den er virkelig en fryd å løpe i. Les mer om jakken HER. 

Jeg er også spesielt imponert over shortsen. Jeg skal ærlig innrømme at shorts ikke er mitt favoritt plagg, jeg trener aldri i det, og går generelt sjeldent i shorts. Rett og slett fordi jeg synes det er vanskelig å finne en som sitter bra i livet, uten å stramm for mye slik at det blir unødvemdige "love-handels" på oss jenter, og samtidig sitter fint rundt lårene, og selvfølgelig over rumpa. Det er mye som skal mache når man skal finne en perfekt shorts, og det er virkelig ikke lett. Shortsen fra vårkollksjonen til Mammut er i mine øyne helt optimal, den sitter i livet, men er ikke for stram, og den er fin rundt lårene, og sitter litt over stumpen - men strammer ikke. Akkurat slik jeg vil ha det! 

Jeg elsker fargen på denne toppen, den er enda klarere og finere i virkeligheten. Skoene finner dere forresten hos alle G-sport butikker.

Hva synes dere om den nye vår-kollkejsonen til Mammut?  

 

Smiiiil Maren


 

Ny sofa

I går hadde jeg som sagt familien på besøk, de er så gode og stiller alltid opp. I går satt vi opp min nye sofa, og det ble så fint. Min storebror monterte sofaen så og si alene, mens vi andre skravlet, lo og tullet rundt. Jeg er så takknemlig for han, virkelig en super-bror på alle mulige måter.

Min bror og svigerinne kom også med innflytningsgave og bursdagsgave. de skjemmer meg virkelig bort. Jeg har en favoritt-kopp og det M-koppen min, jeg er så glad i deg, og bruker den hver eneste dag. Nå har jeg også fått M-tallerken og alfabet-koppehåndkle. Jeg bel så lykkelig når jeg åpnet pakken, jeg har ønsket meg dette så lenge! I tilegg fikk jeg to kjeramiske kniver. De er helt magiske, og så sykskarpe at det nesten er skummelt. Det er en drøm å kutte diverse råvarer nå. Den perfekte gave! Tusen tusen takk <3

Når dere leser dette er jeg ute å morer meg med 23 jenter i utdrikninslag til verdens fineste Tone. Været i Kr.sand er helt insane i dag, og det er virkelig sommertendenser med strålende sol og 18 grader. Vi har så mye morro på dagsplanen, og jeg har virkelig gledet meg til denne dagen. 

 

Smiiiil Maren


Frokost på verandaen

Kan dere tenke dere noe mer delikat enn en slik skål? Dette er min standard frokost som jeg spiser nesten hver enese dag, i ulike kombinasjoner med meieriprodukter, frukt, bær og nøtter. I dag ble det cottagecheese, gresk yogurt vanilje, jordbær, bringebær, blåbær og valnøtter. 

Jeg har morgensol på verandaen, og det måtte selvfølgelig utnyttes. I dag er det faktisk så deilig temperatur og nydelig sol, at frokosten kunne nytes utendørs. En herlig start på lørdagen. Jeg håper dere får en deilig lørdag, og at solen skinner for dere alle sammen.

 

Smiiiil Maren


Abstinenser

Jeg gleder meg så til å trene igjen at det gjør helt vondt. Jeg tenker at mandag er en fin dag for å starte opp igjen, og jeg gleder meg så til å bevege kroppen igjen. 4 døgn totalt stillesittende er ikke noe for denne jenta her. Kostholdet sklir helt toalt ut når jeg er syk, og det har ikke akkurat vært helsemat på menyen denne uken. Neste uke er en ny uke, med nye muligheter. Nå som jeg er feberfri er det ikke lenge før energien er tilbake, og jeg kan kjøre på med min vanlige energiske livsstil. 

I kveld har hele familien vært på besøk i leiligheten og hjulpet med å sette opp den nye sofaen. Den er så diger, og så vakker at jeg kan ikke forklare den. Dere må bare se den. På bildet over er det den gamle sofaen. I morgen skal jeg knipse litt bilder av den nye slik at dere får sett. Ellers har vi bare kost oss sammen med snacks og skravling. Jeg er så glad i , og så uendelig takknemlig for den gjengen der <3

Jeg håper dere har hatt en helig uke, og er klare for helg. Nyt helgen, så lover jeg å step it up her på bloggen her herlige treningsøkter og super helsemat veldig snart. 

 

Smiiiil Maren


God morgen

Jeg har erklært meg selv frisk - med andre ord jeg velger å ikke måle feberen, og ignorerer alle symptomer på sykdom, men kun for et par timer. Jeg har et viktig gjøremål, som ikke kan utsettes. Jeg har derfor dratt meg selv opp av sengen, tatt en lang deilig dusj med alt jeg har av velvære-produkter, slukt to paracet sammen med en nydelig frokost og tre kopper kaffe. Jeg ser ut som en litt sliten og blek utgave av meg selv, men det viktigste er at jeg er oppreist og føler meg relativt klar for å møte verden igjen etter 48 timer i isolat. Jeg må komme meg avgårde, så dere får kose dere med en liten delicious-treat mens jeg er borte. Dette er et supert eksempel på hvor enkelt og smalfullt en snacks tallerken kan gjøres. Simply delicious!Jeg ønsker dere en strålende fredag, solen skinner og det er helg. Kan det bli bedre? 

 

Smiiiil Maren


Lekkert tilbehør

Når jeg har gjester så liker jeg å servere litt ulike rettter. Gjerne en hovedrett, for eksempel kylling, fisk eller kjøtt også med masse sideretter til. Spennende siderettr og tilbehør passer perfekt nå som vi går inn i grill-sessongen. Jeg tenkte å vise dere to av mine favoritter i dag. Tomat&Mozarella salat og asparges med spekeskinke. 

Tomat og mozarella salat er utrolig enkelt å lage. Du trenger kun mozarella, store solmodne tomater, basillikum, rødløk og en god olje. Kutt mozarella og tomater i skiver, og dander dem på et fat, legg et blad basillikum mellom hver skiver. Kutt rødløk i små biter og strø over. Tilslutt heller du over litt olje, og krydrer med salt & pepper. En delikat og dekorativ rett  som passer supert til grillmat.Jeg liker best å tilberede asparges ved å legge dem i kokende vann i ett minutt,  så direkte over i iskaldt vann. Så surrer du spekeskinke rundt og danderer dem på et fat. Stek pinjekjernene i en stekepanne i et par minutter, slik at de blir gyldne. Strø dem over, sammen med raspet parmesam. Tilsett gjerne litt salt&pepper her også. 

Dette var kun to enkle små side-retter, jeg har mange fler på lur som jeg gleder meg til å dele med dere.

 

Smiiiiil Maren

 

Filmtips

Jeg hadde så troa på at jeg skulle våkne opp i bedre form i dag, slik ble det ikke. Formen er hakket verre, og feberen vil ikke slippe. Jeg ligger her å føler meg helt ubrukelig. Heldigvis  fikk jeg noen herlige filmtips av dere i går, og jeg tenker at jeg skal prøve å gjøre det beste ut av situasjonen, og kose meg med filmene dere har nevnt. Filmer som ble anbefalt var blandt annet:

 • De urørlige
 • The notebook 
 • Safe heaven
 • Love happens
 • The holliday
 • Mamma mia
 • Spis, elsk, lev

 

Dette er så riktig sjanger dere, virkelig! Jeg har faktisk sett de fleste av disse, men tar veldig gjerne i mot flere tips med filmer i samme sjanger. 

Når jeg feiret bursdagen min i påsken fikk jeg en søt prinsesse te og en nydelig hjerteformet tesil av en god venninne. Det passer perfekt akkurat nå. Jeg tenker at prinsesse te med fersk ingefær vil gjøre underverker. *fingers crossed* 

Jeg ønsker dere alle en fantastisk dag, kos dere og nyt at dere kan være ute i sola, trene og være i aktivitet. Jeg beklager at jeg ikke hadde så mye treningsinspirasjon å komme meg i dag. Hvem vet, blir formen hakket bedre så skal dere ikke se bort i fra at jeg kan kokkelere frem noe spennnende på kjøkkenet som jeg kan dele med dere. 

 

Smiiiil Maren


Feber og sår hals

Selv om det var en fin tanke å bake rundstykker og dra på sykebesøk til min mor, så var det kanskje ikke verdens beste ide å bli så lenge som jeg ble, og klemme så mye som jeg gjorde. I dag våknet jeg selv opp med sår hals og en febervarm kropp. Øynene er blanke, hode verker og kroppen er fryktelig slapp. Jeg er ekstremt dårlig til å være syk, jeg tror det topper min liste over ting jeg virkelig ikke kan! Jeg blir så rastløs, og kjeder meg så grenseløst, samtidig som det ikke finnes et snev av overskudd til å gjøre noe - uansett hvor lyst jeg har.

Så her ligger jeg da, med en ubrukelig kropp full av feber. Det betyr at jeg trenger noe for å få tiden til å gå, og for å tvinge meg selv til å holde meg i ro. Jeg har masse serie-tips fra dere allerede, og det er jeg så takknemlig for. Nå tenkte jeg å spør dere om filmtips, jeg blir nok liggende her i en goood del timer, da er det fint å ha noen filmer å se på og ikke bare serier. Så jeg håper noen av dere vil være så søte å dele favorittfimene deres med meg ?

Ellers tar jeg i mot absolutt alle tips for å bli frisk i en fei. Jeg har jo ikke tid til dette midt i en eksamensoppkjøring. Jeg har allerede fått levert litt "snacks" levert på døren i form av ulike typer te, halspastiller og paracet. Jeg er så takknemlig for alle de nydelige menneskene jeg har i livet mitt. Tenk å få en syke-pakke levert på døren tidlig på morgenen når man ikke er i form til å komme seg ut selv, det er så snillt at jeg blir helt rørt. 

Nå skal jeg krype under dyna igjen. Jeg har tre timer på å trylle frem en god nok form til å overleve 2 obligatoriske timer på universitetet. Akkurat nå kan jeg ikke helt se for meg hvordan det skal skje, men med positiv innstilling, en god dose paracet og en haug av frukt, vitamintilskudd og te med honning satser jeg på at det skal gå. Heldigvis er det kun 2 små timer før jeg kan rømme hjem til senga mi igjen. 

Jeg håper alle dere er friske, og at dere slipper unna vår-forkjølelsen. 

 

Smiiiil Maren

 

Omsorgs baking

Gårsdagens brødbaking resulterte i rundstykker istede. Jeg har hatt en brødmiks fra funsjonell mat liggende i skuffen lenge, og i går fikk jeg endelig testet den ut. Jeg bestemte meg for å lage rundstykker, istede for brød. Det ble en stor suksess. Det eneste man må tenke på hvis du ønsker å lager rundstykker istede for brød er å redusere steketiden noe. Brødene skal stå i ovnen i 60-70 min, mens rundstykkene trenger ca 10 minutter kortere steketid. Følg med de siste minuttene, da det varierer fra ovn til  ovn. 

Brødmiksen er en ferdig miks som du kun tilsetter vann, lar deigen sette seg et par minutter før du former brød eller rundstkker, inn i ovnen, 175 grader i ca 50 minutter. Så enkelt og så godt. Jeg liker veldig godt å bake selv også, men denne miksen er jo virkelig helt genial og kommer garantert til å bli brukt flere ganger. Brødmiksen fra funksjonell mat kan kjøpes på alle helsekost butikker. Jeg har også brukt grovbrød-miksen fra Proteinfabrikken sin Easy living serie. Den funker også helt topp som rundstykker. Som sagt så bakte jeg disse til min skjønne mamma som ligger med influensa. Når man er syk så er det tiltak å lage mat, og man har sjeldent spesielt mye matlyst heller, så da tenkte jeg det var hyggelig å bake for henne. Rundstykkene fallt virkelig i smak, og det ble jeg så glad for. Nybakte rundstykker med smør som smelter og ost er virkelig det beste som finnes. 

Hva er ditt favoritt pålegg på nybakt brød eller rundtsykker ?
Lykke til med bakingen, hvorfor ikke bake litt allerede i dag, og overraske noen du er glad i? 

 

Smiiiil Maren


My everyday look

Jeg fikk spørsmål fra en leser om jeg aldri gikk i vanlige klær. Jeg måtte smile litt av spørsmålet, rett og slett fordi det er et veldig bra spørsmål, jeg kan godt forstå at noen tror jeg kun går i treningsklær. Jeg går nemlig veldig ofte i treningsklær, og trives godt i det, men jeg går da selvfølgelig i vanlige klær også. Jeg poster sjeldent bilder av meg selv i vanlige klær, men i dag fikk jeg knipset et par bilder før jeg løp ut døra. Slik ser jeg altså ut på en helt vanlig hverdag. Slitte jeans, en loosefit tskjorte med strikkejakke til. Blå converse og en oversized Marc jacobs på armen. Iphone, bilnøkkel, husnøkkler parat, og klar til bruk i hendene. 

Rett etter bildene ble tatt løp jeg ut døren og kjørte opp til min skjønne mamma. Hun ligger med influensa stakkars, og jeg synes så synd på henne. Jeg stod derfor opp litt ekstra tidlig slik at jeg fikk tid til å bake rundstykker til henne. Det er ikke alltid man verken har matlyst eller spesielt overskudd til å lage mat når man ikke er i form, så jeg tenkte at det kunne være deilig å få hjemmebagte rundstykker servert på døren. Rundstykkene falt virkelig i smak. Jeg deler oppskrift og bilder med dere senere. Nå har jeg funnet meg et deilige hjørne på en cafe og skal sitte her et par timer før jeg tenker å få unna ukens første styrkeøkt. Jeg hadde planer om å gjennomdøre Dag 1 på programmet i går, men slik ble det altså ikke. I dag er en ny mulighet, og siden ferien varte helt til i går regner jeg i dag som starten på uken, og hverdagen. 

Jeg håper dere har en herlig tirsdag, og at første dag tilbake på jobb / skole ikke er alt for brutal. 

 

Smiiiil Maren


Proteinkaffe

I samarbeid med PF

For en stund siden bestilte jeg et nytt proteinpulver fra Proteinfabrikken. Valget fallt på et pulver fra nanox med Cappuccino smak. Jeg tenkte at det må jo være perfekt til proteinkaffe. Proteinpulvet ankom for en god stund siden, men jeg har glemt det helt bort. I dag fant jeg det frem, og fikk endelig testet det i morgenkaffen min. Vet dere hva - det var helt magisk! Proteinkaffe med cappuccino-pulver er en sikker vinner. Jeg har delt min proteinkaffe en haug av ganger, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. 

Det er så enkelt som at du lager en kaffe, jeg bruker nespresso-kapsel. Uansett hvordan du lager kaffen din så sørg hvertfall for at det kun er et halvt glass / kopp med kaffe. Så lager du en proteinshakei en shaker. Jeg bruker 20g proteinpulver, og ca 1 dl melk eller vann. Rist godt, og hell shaken over kaffen. Jeg koker ofte opp litt vann på siden, som jeg heller på til slutt slik at kaffen blir god og varm. Shaken har ofte en tendens til å senke temperaturen på kaffen. Rør godt om et par ganger, og nyt! 

 

Smiiiil Maren

 

Hverdagsliv

Påsken er over, og hverdagen er tilbake med rutiner, forelesninger, jobb og trening. Det har vært en vidundelig ferie, og jeg har kost meg så utrolig. Det er rart med det, uansett hvor deilig det er med ferie, så er det noe godt med å komme tilbake til hverdagslige rutiner også. Jeg for min del har fått en myk og fin start på hverdagen, forelesningen i dag starter ikke før kl 11, og jeg har kost meg med kaffe og serier i sengen på morgenkvisten. Nå er jeg i gang med å bake litt også.  Jeg håper resultatet blir bra, da deler jeg selvfølgelig.Jeg går inn i en heftig eksamenperiode nå, og for mange så betyr det at det blir lite tid til trening og andre ting. For min del så blir jeg på en merkelig måte enda mer strukturert og produktiv i slike perioder. Så jeg tørr nesten garantere at eksamenperioden ikke vil påvirke verken bloggingen eller treningen i større grad. Jeg kunne gjort et enklere for meg selv med å begynne å lese mye tidligere, men jeg er og forblir en skippertak-person som jobber best under press.  

Er det flere av dere lesere som er studenter og forbereder dere på eksamensperiode? 

 

Smiiil Maren


Rise and Shine

Nå har jeg akkurat krøpet ut av sengen, og ut i stuen for å nyte dagens første kaffekopp. Ja du leste riktig, jeg har krøpet ut hit. Jeg er så stiv og støl at det er en utfordring å bevege seg normalt. Grunnen er en styrkeøkt jeg hadde på lørdagen sammen med et beist av en styrkemann. Jeg kjenner godt på kroppen at jeg har fokusert mer på egenvektstrening, lek og løping den siste tiden. Jeg har også lagt om treningen min litt som dere vet, og kjører ikke lenger hardcore styrkeøkter 4-5 ganger pr uke. På lørdag ble jeg invitert med på en styrkeøkt, og når jeg ble utfodret til å følge hans program så kunne jeg jo ikke si nei til det. Vi startet økten med pullups, som i og for seg er en av mine store favorittøvelser, så det var greit nok. Pullupsene ble etterfulgt av en brutal mengde ryggøvelser, med tunge tunge vekter. Jeg ble pushet til å løfte mer enn jeg trodde jeg klarte, og det var virkelig utrolig gøy. I dag får ryggen min kjenne på baksiden ved å late som man er en av de store gutta. *ler* 


Tights fra Nike  // Topp fra Under Armour  //  Sokker fra Casall

Jeg kjører tre styrkeøkter pr uke nå, hvor hovedfokus er å beholde så mye av styrken min som mulig selv om jeg har økt mengden cardio. Jeg har vært gjennom alle tre øktene forrige uke, og jeg må si at jeg trives veldig godt med det nye opplegget. Jeg delte dag 3 med dere på fredag, og vil dele de to resterende dagene i løpet av denne uken. I og med at jeg kun har tre økter pr uke, så velger jeg selv når jeg kjører dem. Jeg er i utgangspunket veldig glad i å kjøre styrkeøktene mine på mandag, onsdag og fredag, så vi får se om jeg ikke kan få lurt inn dag 1 i ettermidag. Økten blir selvfølgelig delt med dere i kveld. 

Nå skal jeg nyte resten av kaffekoppen og en skål havregrøt, før jeg skal ut å møte en venninne for en liten powerwalk i morgensolen. Det er så mye snakk om været for tiden at dere er sikkert rimelig lei av å høre om det, men ja - det er strålende sol fra skyfri himmel og ikke et vindpust i dag igjen. Fy søren for et påskevær vi har hatt, jeg blir så strålende blid og lett av dette været. Helt magisk.

Er det flere som kan kjenne hvor påvirket man blir av sol og godt vær? 

 

Smiiiil Maren


Spontan apekattrening

I dag skjedde det morsomste. Jeg var på vei til apoteket, og på veien så går jeg forbi Torvet her i Kristiansand. Der så jeg noen drive på med slakkline og ringer, jeg gikk bort og så at det faktisk var et par kompiser av meg og venner av dem igjen som drev på. Jeg glemte bort hele apoteket, og hoppet opp i ringene, lekte meg lyktestolper, balanserte på slakkline og gikk rundt på hendene. Fy søren så gøy det var! Gutta var utorlig flinke, og jeg har virkelig mye å lære før jeg er på deres nivå, men det var utrolig inspirerende og gøy å få være med. Jeg fikk knipset et par bilder underveis, og her ser dere noen av dem. Vi fikk filmet litt også, en av filmene har jeg lagt ut på Instagram, sjekk den ut! Dere finner meg på: Marenerdvik

Tenk så fantastisk det blir når vi får Tufteparken til Kristiansand. Da blir det mange spenstige og kreative treningsøkter - det kan jeg garantere dere. Jeg vil egentlig ikke kalle det treningsøkter en gang, for dette er virkelig bare lek og morro. Jeg digger det!! Ser det ikke gøy ut? 
Takk for en herlig ettermiddag gutter! Jeg gleder meg allerede til neste gang.

 

Smiiiiil Maren


Ready, set, go!

Solen stråler, og jeg er klar for å starte dagen ute i frisk luft. Jeg ønsker dere alle en strålende start på dagen. Hvis du, som meg, koste deg med masse påskegodteri i går så er det perfekt å untytte det ekstra påfyllet, og den ekstra energien til en treningsøkt med supert trykk i kroppen. Musklene og kroppens glykogenlagre er fyllt til randen og verker etter å bli brukt. Så opp å hopp dere, enten om du skal ut på skitur, en tur i skogen, eller kanskje en tur på treningsenteret så synes jeg du skal gjøre det fra morgenen av. Det finnes nemlig ikke noe bedre enn å starte dagen med litt fysisk aktivitet. Påsken er ikke over enda, og mer kos venter, hvertfall her i gården. Så da tenker jeg at det er perfekt å kjøre en økt på morgenen slik at jeg kan nyte resten av dagen med nære og kjære. 

Du må ikke ha et gym i nærheten for å kunne trene. Bruk det du har, og sett opp en liten sirkel. Pushups og situps på gulvet, dips på en stol eller kanten av sofaen, dype knebøy med hopp, utfall med en melkekartong i hver hånd, planken, step ups på en stol. Er dere med på tankegangen? Det er kun kreativiteten som begrenser deg! Bruk det du har, og gjør det beste ut av det :) Husk også at alt er bedre enn ingenting, og påsketrim er, hvertfall for min del, ikke den mest seriøse treningen. Det er rett og slett bare litt mosjon og bevegelse for at kroppen skal føle seg litt bedre. Jeg er ikke skapt for stillesitting og godterispising i flere dager i strekk, men så lenge jeg får beveget meg litt mellom all kosen så er det helt supert. 

Nyt siste del av påsken  kjære dere, og ha en strålende dag i sola

 

Smiiiil Maren

Min trening

Nå har jeg testet alle tre øktene på det nye programmet fra Gunnar. Det nye programmet er hovedsaklig rettet mot å vedlikeholde muskelmasse i en periode hvor jeg fokuserer mer på kondisjonstrening rettet mot maraton. Jeg virkelig ikke lyst å løpe bort all den muskelmassen jeg har jobbet så hardt for, men samtidig så har jeg verken kapasitet eller tid til å fokusere fullt på både styrketrening og kondijsontrening samtidig. Det er som min fantastiske foreleser på AFPT alltid sa: En rumpe - en hest!! Du har bare en rumpe, du kan ikke sitte på to hester. Det betyr at jeg kan ikke fokusere på å bli en super maratonløper og samtidig skulle bygge på meg masse muskler. Det blir helt motstridende, og rett og slett litt latterlig. Bygge opp, for å løpe det av igjen. Det skaper et unødvendig stress på kroppen, og er overhode ikke gunstig. Det er nok heller ikke mulig. 

Programmet er altså basert på å vedlikeholde styrke og muskelmasse gjennom en persiode med økt cardio. Jeg har tre styrkeøkter pr uke, hvor jeg trener hele kroppen hver gang. Øktene varer i  underkant av 40 minutter og er lagt opp spesielt til meg ift mine styrker og svakheter. Jeg har blandt annet en skulderskade som må tas hensyn til, og svakheter / ustabilitet i visse deler av kroppen som må jobbes med. Jeg deler gjerne programmet mitt med dere, men det er ikke sikkert dere vil føle at dere får det samme ut av det, i og med at dette er skreddersydd for meg med mine forutsetninger og mål. 

Jeg tenker å dele øktene med dere etterhvert som jeg kjører dem. I dag kjørte jeg dag 3. Den ser slik ut:

 • External rotation
 • Internal rotation
 • Ett-bens hip thrust
 • Facepull
 • Bulgarsk utfall
 • Hantelpress over hode
 • Rygghev
 • One-legged cabel kickback

 

Jeg vil nok heller abefale dere å ta kontakt med en personlig trener / coach som kan lage en plan som er spesiellt tilpasset deg. Det er det beste jeg vet med å jobbe som personlig trener, det er å ta for meg hver og en kunde, og finne ut hva som er optimalt for akkurat den unike personen. Vi er alle ulike, og det er derfor det kalles personlig trening. Jeg har fått hjelp av Coach Gunnar Strand Jacobsen, og jeg er utrolig fornøyd med styrkeprogrammene han legger opp. Kostholdet styrer jeg helt selv, det er nemlig slik at jeg overhode ikke klarer å følge en matplan eller diett. Jeg er så glad i mat, og jeg må ha den friheten til å kose meg med akkurat den maten jeg vil, og det kan variere fra dag til dag hva jeg har lyst på, så en diett funker ikke for meg. Det er rart med det, men med en gang det kommer regler ift hva man kan spise og ikke spise, så føler jeg at jeg skaper et fokus rundt mat jeg ikke ønsker. Dette er kun hvordan jeg føler det, jeg vet at mange synes det er helt fantastisk å følge en kostplan, da vet de akkurat hva de skal spise, hvo rmye og når. På den måten får de i seg akkurat det de skal, og trenger ikke tenke over det.  Det forstår jeg kjempe godt. Saken er bare den at jeg for min del liker å tenke over hva jeg skal spise, jeg liker å lage mat og jeg liker å nyte maten. Jeg koser meg på kjøkkenet, og liker å teste ut nye ting. Så derfor spiser jeg akkurat som jeg vil, og enda litt til *ler* Jeg blir så mye mer sulten av denne konidjsontreningen altså, så det er ingen tvil om at matinntaket at økt den siste tiden. Coach gunnar lager både treningsplaner og kostplaner til kundene sine, og jeg anbefaler dere å følge han på Instagram for å se fantastiske før og etter bilder av kundene hans. Det er virkelig helt vilt imponerende hva de har fått til! Dere finner Gunnar på Instagram ved å søke: Coachgunnar. Facebooksiden finner dere HER. 

 

Smiiiil Maren

 

Påskehandel

Påskehandelen unnagjort, og det føles fantastisk å ha et overfyllt kjøleskap igjen. Når jeg kom hjem ser jeg at jeg har glemt både solo og appelsiner. Det er et must i påsken, så jeg må visst tilbake for en liten påskehandel til Jeg husket hvertfall kvikklunsjen, og det er jo faktisk det viktigste. Ellers ser handlekurven min ut som den pleier, med alle mine hverdagsfavoritter. Nå som familien har kommet ned fra fjellet blir det påskemiddag sammen med dem, og dermed trenger ikke jeg tenke på lammestek eller andre typiske familie-påske-middager.  Jeg har forresten byttet ut mager kesam med ekstra lett rømme på tacoen min, og kjære vene så godt det er! Altså det er virkelig stor forskjell synes jeg, så hvis du ikke har testet ekstra lett rømme så anbefaler jeg å teste den ut. En annen ting jeg er totalt hekta på for tiden er fresk yogurt vanilje, den er så nydelig på smak, og herlig i konsistensen. Den har blitt fast favoritt i mitt kjøleskap. Med kvikklunsj, to påskeegg, solo, appelsiner, og påskemiddag hos familien føler jeg at jeg har dekket de viktigste påskefavorittene. 

Har du noe spesielt du spiser i påsken?

 Hvordan ser din påskehandel ut ?

 

Smiiiil Maren


Jentekveld

Jeg fortsetter bypåsken med gåturer, cafebesøk, trening, seriemaraton, vinkos og jentekvelder. I går var skjønne Hilde og Kristina på besøk, Milo var selvfølgelig også med. Påsken byr på mange hyggelige sammenkomster og det betyr ofte at man koser seg litt ekstra. Det er helt i orden, det er jo påske! Men det er ikke slik at man servere godteri og kake hver eneste gang man får besøk. I går lagde jeg et digert fat med frisk frukt til jentene, og jeg tror ingen av oss savnet verken kake eller godteri i løpet av kvelden. Det er så enkelt med fruktfat, og når man får det kuttet opp og servet på et fat blir det så mye mer fristende. I går gjorde jeg det enkelt med melon, jordbær og epler. Et fruktfat kan gjøres veldig mye mer spennende enn dette. Tenk farger og lek deg med ulike kombinasjoner. Et annet godt tips er å kjøpe grillspyd, også lager  du "fruit-sticks". Du kutter enkelt og greit opp masse frukt i biter, og setter dem på grillspydene, det ser super delikat ut, og smaker himmelsk. Smelt gjerne litt mørk sjokolade, og dypp fruktbitene i sjokoladen. Mmmm, himmelsk! 

Det blir overhode ikke kun frukt her i huset denne påsken, men jeg tenker at det er et fint alternativ innimellom all påskemarsipanen og påskeeggene. Jeg har til nå fått to påskeegg av gode venninner, det ene slukte jeg like etter jeg fikk det, men det andre har jeg klart å spare på. Det er vel slik at påskeegget egentlig skal spises på påskeaften? Jeg hadde egentlig ikke sett for meg å gjøre noe spesielt på påskeaften da hele familien min er på fjellet. I går fikk jeg en super hyggelig telefon om at familien kommer ned fra fjellet, og vil tilbringe siste del av påsken hjemme. Jeg måtte ta en liten gledesdans i leiligheten når jeg hørte det. Jeg er ekstremt familiekjær, og ble utrolig glad for at jeg nå får være sammen med familien siste del av påsken. 

Her i Kristiansand har solen kommet tilbake etter et lite fravær i går, og det er virkelig helt magisk ute. Så fint er det at jeg ikke klarer å sitte inne lenger. Nå er det på tide å komme seg ut i frisk luft. Ha en super fredag dere, og nyt siste del av påsken. 

 

Smiiiil Maren


Sporty torsdag

Etter 5 timer med fullt fokus var jeg helt surrete i hode, og kjente at jeg måtte komme meg bort fra mac´en. Jeg følte meg både trøtt, og tung i hode, despreat etter frisk luft. Jeg kjente at jeg ikke orket et eneste minutt til med papirarbeid. Hele kroppen verket etter å få bevege seg. 

Jeg trosset regnværet og knyttet på meg joggeskoene. 45 minutters joggetur gjorde underverker for både hode og kropp. Jeg rakk såvidt hjem, før telefonen ringte og jeg ble invitert med på en styrkeøkt med to spreke karer. Jeg takker sjeldent nei til en økt når noen inviterer, så da var det bare å løpe gjennom dusjen, skifte til tørre treningsklær og hive innpå noe rask mat før jeg dro avgårde igjen. Gutta hadde skuldre og armer på planen så jeg fulgte dem, og kjørte på med det samme. Denne økten er ikke med i min plan, men en liten ekstra skulder-økt har aldri skadet noen, spesielt ikke når man har påskeferie og både spiser og sover mye mer enn normalt. Det ble en god økt, det er tydeligvis denne typen treningspartnere jeg trenger for å få ut det lille ekstra. 

Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Sittende skulderpress
 • Sidehev
 • Fronthev
 • Opptrekk med bredt grep
 • Militærpress
 • Bicepscurl med hantler 
 • Triceps pushdown med stang

 Etter trening dro jeg hjem for tidenes største lunsj og påfølgende dessert. Jeg hadde pizzaboller i frysen som jeg tok opp, la i en ildfastform og varmet i ovnen. Jeg tror aldri pizzaboller har smakt så godt som det gjorde i dag. Til dessert ble det en stor skål med cottage cheese, vanilje yogurt og bær. Toppet med sukrin, kanel og hakkede nøtter. Perfekt påfyll etter en godt over middels aktiv start på dagen. 

Nå venter jeg straks to søte jenter på besøk. Jeg skal snart i gang med å stelle i stand diverse godsaker til de kommer. Jeg håper dere får en deilig kveld. 

 

Smiiiil Maren

 

Working morning

I dag var plutselig den deilige påskesola som har strålt over Kristiansand i så mange dager tatt seg en liten pause. Himmelen er overskyet, og man kan merke at det er like før regnet kommer. Det passer meg i grunn perfekt da jeg har nok av ting å ta meg av på "hjemmekontoret". Jeg er en strukturert liste-person, men på et eller annet tidpunkt slapp jeg litt opp på denne organiseringstrangen min, og nå er ting faktisk litt kaotisk her. Jeg må le av meg selv, og mitt behov for orden i papirer, regninger, mailboks og kalender. Spesielt sistnevnte er helt ute å kjøre, det dukker opp så enormt mye eventer og spennende ting jeg har lyst å delta på fremover, blandt annet Wings for world World Run i stavanger 4 mai og Calisthenics & Street Workout kurs i regi av AFPT 13 juni i Oslo. Inni mellom her er det også en haug av eksamner,  fire bryllup, og full sommerjobb. Dere forstår at det må planlegging til? *ler* Med andre ord er det på høy tid at denne frøkna gjenvinner kontrollen og systematiserer kaoset. Når jeg tenker meg om passer det i grunn fint med en overskyet dag i dag. Jeg håper at solen har tatt turen til påskefjellet istede og stråler for alle dere som nyter påsken i fjellet. Jeg tenkte på det, er det mange av dere som er på fjellet og likevel er innom å sjekker bloggen? Kan dere ikke legge igjen en liten kommentar på hvor dere tilbringer påsken. Det er så gøy å høre litt hva dere gjør. Jeg ba dere legge igjen instagrammen deres for noen dager siden, og over 200 personer la igjen instanavnet sitt. Hver eneste dag er jeg inne å titter på noen av kontoene, og det er jo virkelig bare så mange flotte spreke jenter og gutter der ute. Jeg blir helt stolt jeg over at alle dere fine mennesker er innom å leser bloggen. Jeg har sett på instagram at flere av dere er på fjellet, men noen har også deilige sydenbilde å vise til, men andre nyter bypåske slik som meg. Så fortell meg:

HVOR TILBRINGER DU PÅSKEN I ÅR?
Nå skal jeg komme meg tilbake til papirkaoset mitt, som jeg forøvrig måtte gjemme bort før jeg tok bilde. Haha. Man blir litt sær som blogger, og jeg måtte smile litt av meg selv der jeg løp rundt for å rydde bort rotet før bildet skulle tas. Nå er alt rotet fremme på bordet igjen, og jeg har funnet frem en haug av tomme permer og mapper - nå skal det organiseres! Dagens arbeidsantrekk er joggebukse, og verdens mykeste kose-tskjorte fra Tiger of Sweeden. Den er ny for våren, og fargen er helt nydelig i virkeligheten. Jeg koser meg med dobbel espresso fra Nespresso mens jeg jobber, i en søt liten kopp fra Greengate som jeg kjøpte med meg ved forrige besøk ute hos Gave og Interiørhuset i Søgne. Jeg har utrolig mye fra Greengate i skapene mine, og alt er fra gave og interiørhuset. De har et helt enormt utvalgt, og det det virkelig livsfarlig for meg å ta turen ut dit. Det er en av mine beste venninner som driver butikken, så selv om det er litt farlig for lommeboken, er det alltid utrolig koselig med en besøk ut i butikken. Jeg anbefaler dere å ta en titt på facebooksiden og instagramkontoen til Gave og Interiørhuset. 

Nå roper papirkaoset mitt på meg, jeg har visst ikke noe annet valg enn å komme i gang. Nyt dagen kjære dere, og kos dere på ferie, hvor enn dere er. 

 

Smiiiil Maren


Smakfull Pai

Påsken er en tid familien er sammen om måltidene, og da kan det være hyggelig å lage noe ekstra godt til lunsj. Jeg vil derfor tipse dere om en super enkel, og god pai som jeg selv har laget flere ganger. Jeg tar et par snarveier på denne paien, men det må være lov. Spesielt i påsken når man har lyst å bruke tiden ute i solen, og ikke inne på kjøkkenet. Oppskfiten er enkel, og den kan varieres i det uendelige. Det er det som er så genialt med pai, du kan fylle den med akkurat det du vil. Min favoritt er tacopai eller skinke pai med spinat. I dag skal jeg dele sistnevnte med dere. OPPSKRIFT:

 • Ferdig paibunn ( NÅ paibunn, selges på meny)
 • Spinat
 • Kyllingskinke
 • Cherrytomater
 • 3 dl matfløte
 • Ost
 • 3 egg
 • Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU: 

Legg den ferdige paibunnen i en paiform (ildfastform), deretter prikker du små hull i den med en gaffel, og setter den i kjøleskapet i 15 minutter. Så forveller du spinaten ( dvs koker den i 1-2 min) avkjøl spinaten og legg den over i paiformen. Finhakk skinken og legg den over i paiformen sammen med hakkede cherrytomater.  Visp sammen 3 dl fløte sammen med 3 egg, hell over i paiformen, så topper du det hele med revet ost. Tilsett litt krydder. Jeg brukte kun salt og pepper. Stek paien på 200 grader i 35 minutter. Paien smaker nydelig både litt lunken og romtemperert, så la den gjerne hvile litt på kjøkkenbenken før du serverer. For å lage tacopai, gjør du helt på samme måten, men bytter ut skinke og spinat, med stekt kjøttdeig i tacokrydder, mais og løk for eksempel. Paprika er også nydelig i pai. Her er det bare å prøve seg frem. Jeg har valgt lettere matfløte, lett ost og kyllingskinke i denne paien, det er små enkle grep som gjør paien hakket sunnere. Server med en enkel salat til. 

Fortsatt god påske kjære dere, nyt dagene!

 

Smiiiil Maren

 

WINGS FOR LIFE

Jeg har lyst å dele noe med dere. Noe jeg synes er utrolig flott og som jeg selv har lyst å delta på. Mitt ønske er at flere av dere skal bli engasjert slik som jeg ble, og at flere av dere har lyst å være med. 4 mai arrangeres Red Bull et løp - Wings for Life World Run. Wings for life world run er en helt spesiell konkurranse, som aldri før har vært arrangert i noen form for idrett. Så hva er så spesiellt? Wings for Life World Run er et globalt løp, som omfatter rundt 40 steder, hvor alle starter på samme tid - over hele verden! 100% av inntektene fra eventet vil gå til stiftelsen Wings for Life, som finaniserer forskning på helbredning av ryggmargskader. Løpet vil forene utøvere i hele verden, i et løp for dem som ikke kan løpe selv.

Jeg har enormt lyst å dra til stavanger for å delta. Jeg både håper og tror det er flere spreke jenter og gutter der ute som kunne tenke seg å være med på noe så stort, så flott og så inspirerende som Wings for life World Run. Jeg har lyst å dele en utrolig flott og inspirerende film med dere tilslutt, den traff meg rett i hjertet og jeg håper den vil være til inspirasjon for dere også.

  

Smiiiil Maren

Odderøya

Det er på dager som dette jeg virkelig kjenner at jeg er glad i byen min. På "smeige-dager" som dette når solen stråler fra skyfri himmel, og man ikke kan kjenne et eneste lite vindpust, da finnes det virkelig ikke noe vakrere sted på jord enn her sørlandet. Jeg startet dagen med en times rolig joggetur rundt idylliske Odderøya. Turen rundt odderøya er helt spesiell, man løper nærmest på svabergene og har havet helt nært. Det er noe unikt og fint over det å kunne jogge forbi fyrtårn og svaberg, mens han hører måkeskrik og bølgeskvulp. Det er som tatt ut av en film. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde med meg kamera i dag, slik at jeg virkelig kunne fått vist dere hvor nydelig det var. Joggetur og speilreflekskamera er ingen god kombinasjon, så i dag måtte det bli iphonebilder. Jeg filmet en liten snutt fra dagens tur, som jeg tenker å legge ut på Instagram i løpet av dagen. Sjekk den gjerne ut, dere finner meg på marenerdvikNå er jeg akkurat ferdig hos regnskapsføreren, og har plassert meg på Waynes Coffee for å få unna litt jobb. Det er nesten litt synd i dette været, men nå kan jeg faktisk ikke utsette ting lenger. Gårsdagen ble helt amputert ift jobb, da jeg presterte å punktere med bilen. Både møte med regnskapsfører og alt jeg skulle rekke ift papirarbeid gikk rett i vasken da jeg måtte komme meg på verksted med bilen. Det er ikke bare bare når slike ting skjer, og man overhode ikke har peiling på hvordan man løser slike situasjoner. Jeg må le av meg selv, kjære vene så hjelpesløs jeg kan bli når det gjelder ting utenfor mitt kompetasneområde. Heldigvis var det hjelp å få, og jeg har sjeldent opplevd bedre service enn jeg fikk på bilverkstedet. Nå er lille golfen min i topp stand, og klar for å ta meg ut på nye eventyr. 

Jeg håper dere får en deilig dag i sola, og nyter påsken fullt ut enten dere er på fjellet, ved sjøen eller i byen. Selv har jeg bypåske for første gang på så lenge jeg kan huske. Vi har hatt hytte på fjellet siden jeg var 6 år gammel, og jeg har vært der hver eneste påsken siden. Det er litt merkelig å ikke være der i år, men med dette magiske været og når så mange av mine skjønne venninner er igjen i byen kunne jeg virkelig ikke bedt om en bedre påskeferie. 

 

Smiiiil Maren

Girlsnight

Påske betyr mer tid til å være sammen med sine kjære. I dag fikk jeg endelig litt tid sammen med bestejenta mi Kristina. Vi har kost oss med god mat, masse deilig snacks og virkelig fått skravlet og oppdatert hverandre på alt som har skjedd den siste tiden. Slike jentekvelder er virkelig noe av det koseligste jeg vet. Jeg fikk også både bursdagsgave og påskeegg av henne, og jeg måtte le når jeg så hva påskeegget inneholdt. Her er jenta som kjenner meg godt, det var nemlig fyllt med musclebrownie, atkinsbar og questbarer. Et skikkelig proteinegg med andre ord *ler*. Påskeegget inneholdt litt vanlig sjokolade og smågodt også, så det blir ikke kun proteiner på denne frøkna i påsken. 
Jeg fikk gjennomført dag 1 på det nye programmet i dag, og det var så gøy. Jeg føler det er en stund siden jeg har skrevet at styreøktene mine var gøye, de har vært gode, og tunge - men ikke gøye. I dag hadde jeg en gøy økt, hvor alt bare funket. Det nye programmet er ganske anderledes enn hva jeg har gjort tidligere både ift øvelser, antall repetisjoner og sett. Jeg gleder meg til å teste dag 2 og 3 også. Det er altså tre styrkeøkter i uken, og jeg tenker å fordele dem ut slik at jeg har en styrkefri dag mellom hver økt. Denne uken blir det derfor styrketrening mandag, onsdag og fredag. 

Hvordan fordeler du styrketreningen din i løpet av en uke? 

 

Smiiiiil Maren


Bypåske

Da er bursdagshelgen over, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det er gøy med bursdag og det er deilig med helg, men jeg synes sannelig det er litt godt med en ny frisk mandag i dag. Jeg er og forblir en mandags-entusiast. I dag skal jeg ha en real rydde-dag. Jeg skal innom regnskapsføreren for å rydde litt i faktura og sjekke at alt er under kontroll, jeg skal rydde i private regninger for å se at alt er betalt, jeg skal også ryddde i gamle papirer som har hopet seg opp, og til slutt ha en solid opprydning i mailboksen. Det blir med andre ord noen timer foran dataskjermen i dag, men det er helt i orden. Ingenting er bedre enn følelsen av at man har full kontroll på alt av papirarbeid. I dag drar hele familien min, og mange av vennene mine til fjells, og det er litt bittert at jeg selv blir igjen i byen. Jeg har tenkt å bruke akkurat 3 minutter nå på morgen til å kjenne på at det er kjipt, før jeg legger det helt bort og setter fullt fokus inn på å gjøre dette til en super bypåske.

Det er faktisk utrolig mye gøy man kan gjøre i byen i påsken også. Jeg for min del tenker å kose meg på cafe, gå masse tur, trene, ut å spise, lese bok, sove lenge om morgenen, booke inn en hudpleietime og massasje hos Nimue Hud, eksprimentere litt på kjøkkenet og hvem vet, kanskje jeg ender opp med en spontantur til Oslo eller en annen by for å besøke gode venner. Er det flere som skal ha bypåske i år? Del gjerne dine bypåske-tips i kommentarfeltet. Når det gjelder trening så mottok jeg nytt treningprgram fra Coach Gunnar i helgen, og i dag skal jeg teste ut første dag på programmet. Jeg gleder meg som et lite barn. Programmet inkluderer tre styrkedager i uken, og fokuset ligger på å beholde muskelmassen på tross av økt cardiomengde i forbindelse med at jeg prøver å bygge opp løpsformen frem mot diverse fremtidige løp. Jeg trener derfor fullkropp tre dager pr uke, og det er virkelig helt nytt for meg. Jeg er vant til å trene en og en muskelgruppe pr økt, så dette blir spennende. Jeg oppdaterer dere selvfølgelig!

Nå kjenner jeg at mailboksen roper på meg, og jeg må komme i gang hvis jeg overhode skal klare å bli ferdig. Nyt dagen kjære dere, og husk å del bypåske-tipsene dine med meg i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren

Birthday-girl

I dag er det min 25 års dag, og det fikk vi virkelig feiret i går. Alle jentene kom på bursdagsfest/innflytningfest i leiligheten, hvor jeg hadde tryllet frem litt enkel tapas til oss. Kvelden ble magisk på alle mulige måter, og jeg kunne ikke ønsket meg en bedre feiring. Jeg som hadde tenkt å droppe hele bursdagen, men som likevel ble overtalt til å feire. Det er jeg så utrolig glad for nå. Det var så deilig å se alle jentene igjen, og få en oppdatering på alle sammen. Jeg kan ikke huske sist jeg lo i så mange timer sammenhengende, og jeg kan ikke sist jeg hadde en så gøy kveld. Tusen tusen takk jenter <3 

Tapasen ble i enkleste laget, men det så ut som den fallt i smak. Når det gjelder tapas så finnes det så uendelig mange retter man kan velge mellom, og siden denne bursdagen kom istand litt spontant valgte jeg meg ut noen få retter å lage. Jeg endte opp med spanske kjøttboller i en spicy tomatsaus, asparges med spekeskinke, focaccia & aiole, en stor salat med mye godsaker i, lefser med røket laks, philadelpia ost, rødløk og ruccola, lefser med parmaskinke, philadelphia ost, rødløk og ruccola, og en stor spicy pai med kylling, spinat og cherrytomater. Jeg fikk så mye fint av jentene. Nydelige blomster, vin, søte tekopper, prinsesse te, sjokolade, duftlyst, hådkrem & fotkrem, og diverse fine ting til leiligheten. Jeg er så utrolig takknemlig. I dag på selve bursdagen ble jeg vekket av en sms fra mine skjønne foreldre at de snart var på vei ned til meg. Jeg spratt opp og gjorde i stand litt frokost til oss. Mamma hadde meg seg ferske rundstykker, og masse andre godsaker til frokostbordet. Nå har vi sittet rundt bordet å kost oss og spist i over en time. Ferske rundstykker, kokt egg, masse godt pålegg, kaffe og frisk frukt - da har jeg alt jeg trenger. De kom også med gaver både fra mormor og andre familiemedlemmer. Man blir aldri for gammel for gaver, og jeg synes virkelig det er fantastisk gøy med burdagsgaver. Gøyest av alt var nok gaven fra mine foreldre. Jeg har jo lenge ønsket meg en sykkel, nå som jeg bor i sentrum er det så mye mer praktisk å benytte seg av sykkel. Jeg har vært ute for å kjøpe sykkel to ganger uten hell, og har vært litt frustrert over det. I dag kom mamma og pappa med verdens fineste sykkel til meg, og jeg ble så ufattelig glad. Nå gleder jeg meg så til å ut på tur!! Nå skal jeg straks ut å møte en venninne. Resten av dagen blir bare kos og hygge, det er så koselig å ha bursdag, og jeg blir helt rørt over alle meldingene som tikker inn. Tenk så herlig at så mange tar seg til til å gratulere med dagen. Jeg blir så utrolig glad, og setter virkelig stor pris på hver og en.

 

Smiiiil fra bursdagsjenta


Lørdag

God lørdagsmorgen. Jeg har så mye på planen i dag, at det kan se ut som treningen utgår. det vil si - jeg velger at den utgår, slik at jeg heller kan bruke tiden min på å være sosial med fine folk. Trene kan jeg gjøre hele uken, og spesielt nå som jeg har påskeferie. Så i dag valgte jeg å sove så lenge jeg klarte, kose meg med frokost og et par episoder av favoritserien. Nå skal jeg straks ut å møte min skjønne mamma på cafe, for å gå gjennom handleliste og oppskrifter til bursdagsfeiringen i kveld. Det er alltid fint å ha en person å sparre litt med på slikt, jeg er så redd for at jeg skal glemme noe, så da er det supert å legge frem det jeg har tenkt for henne, slik at hun kan komme med litt tips. Jeg har jo bursdag i morgen, og tenker at jeg kanskje skal unne meg en liten shopppingrunde også. Det må vel være lov når man har bursdag? Senere blir det kokkelering til den store gullmedalje før leiligheten fylles av vakre jenter i kveld. 

Tidligere i uken var jeg innom H&M, og fant denne freshe turkiske singletten. Det er en fryd å se at man kan finne treningsklær som ikke trenger å koste så alt for mye, og som samtidig både sitter bra på, og føles bra under trening. Denne toppen kostet 99 kr, og den finnes i flere farger. 

Nå må jeg komme meg avgårde her. Ha en fantastisk lørdag dere, jeg gleder meg til å dele oppskrifter med dere senere. 

 

Smiiiil Maren


God helg

Jeg titter raskt innom dere på morgenkvisten for å ønske dere en fantastisk fin fredag, og en riktig god helg. Denne helgen er fyllt med mye sosial hygge for min del. I kveld er det tacofredag hos meg med en god venninne, og i morgen skal jeg faktisk feire bursdagen min. Jeg fyller 25 år på søndag, og det må feires.

Planen min var å la bursdagen skli forbi i stillhet, men takket være en god venninne som nektet å godta det, så blir det feiring på lørdag. Jeg inviterer go´jentene hjem til meg og planen er å servere hjemmelaget tapas. Det betyr at jeg blir å finne på kjøkkenet hele lørdagen, og det gleder jeg meg så til! Jeg liker så godt å lage mat, og spesielt når jeg kan lage til flere. Bilder og oppskrifter vil selvfølgelig komme på ut på bloggen. 

Nå skal jeg sette meg ned å skrive handleliste, og lage en oversikt over alle rettene jeg skal lage før jeg må komme meg avgårde på butikken for tidenes storhandel. Jeg håpr dere får en nydelig helg, og til dere som er så heldige å starte påskeferien i dag så ønsker jeg dere en deilig start på ferien. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiil Maren

 

Første fridag

I dag har jeg første dag i ferien min, og det har jeg virkelig utnyttet fullt ut. Jeg startet med å sove lenge, før jeg stod opp og koste meg med frokost, kaffe og God morgen Norge. En skikkelig morgenstund ala Maren med andre ord. Dere som har fulgt bloggen en stund vet at dette er det beste jeg vet. Litt senere kom skjønne Charlotte på besøk og hun hadde med seg deilig lunsj til oss.  Ettermiddagen gikk med til en treningsøkt på Solsiden Ptsenter sammen med Marte. Vi kjørte en super styrkeøkt med fokus på skuldre, før vi avsluttet med å leke oss med diverse apekattøvelser. Ingen treningsøkt uten litt lek og morro. 

Skulderøkten så slik ut:

 • Militærpress
 • Sittende skulderpress
 • Sidehev
 • Lateral raises
 • Bakside skuldre på benk
 • Opprekk bredt grep

 

Jeg har slitt litt med en skade i skulderen, og har derfor ikke trent skuldrene på nesten 4 uker. jeg måtte redusere litt på vektene, og varme ordentlig godt opp, men det var utrolig herlig å kunne gjennomføre en god økt uten smerter i skulderen. Deler av økten ble filmet, så jeg skal forsøke å legge ut en liten filmsnutt på instagram til dere. Øvelsene ble filmet med Iphone, og dermed er ikke kvaliteten god nok til å laste opp her på bloggen. Dere finner meg på instagram ved å søke: marenerdvik.

Etter trening var jeg en liten tur ute for å kose litt på vakre lille tantebarnet mitt. Hun er bare så uendelig nydelig og tantehjertet mitt smelter hver eneste gang jeg ser henne. *sukk* Nå er jeg endelig godt plassert på sofaen og skal slappe av resten av kvelden. Jeg er totalt henta på serien 24, og jeg kjenner at det er fare for at jeg kommer til å sitte oppe i halve natt for å se sessongen ferdig. 

Hvordan har torsdagen deres vært ?

 

Smiiiiil Maren


Personlig trener intensivkurs

Har du lyst til å bli personlig trener, men har ikke mulighet til å bruke flere måneder på det? Da kan løsningen for deg være å sjekke ut AFPT intensivkurs i sommer. Intensivkurset starter 13 juni, og du vil da ha undervisning hver dag i 3-4 uker, avhengi av kursskjema uker, og avsluttes med en del som inneholder førstehjelpskurs, teoretisk og praktisk eksamen. Dette er en super mulighet for deg som ikke har mulighet til å ta en slik utdannelse i hverdagen , men derimot kunne tenke deg å bruke en del av sommerferien din på å ta en helt ny, og spennende utdannelse. Statestikken viser at noen av de beste eksamensresultatene kom fra studentene ved intensivkurset. 

Photocred: Mats Grimseth

Intensivkurset kan tas i Oslo, eller i eksotiske Dubai. Hva er vel mer perfekt enn å slå utdannelse og ferie sammen? Lære anatomi, fysiologi, ernæring, treningslære og mye mye mer, mens du befinner deg i fantastiske Dubai. Dette er virkelig drømmen for meg. Jeg har tidligere lekt med tanken om å ta en oppfriskning av PTkurset, rett og slett fordi jeg har så lyst å lære mer, og man blir virkelig aldri utlært. AFPT er geniale på den måten at de alltid er Up-to-.date på det nyeste innenfor forskningen, så for meg som tok utdannelsen for snart 5 år siden vil få enormt mye ut a studiet den dag i dag. For min del ville det vært perfekt med et slikt intensivkurs, da jeg ikke har muligheten til å pendle eller sette av annenhver helg i flere måneder. 

Høres ikke dette spennende ut? 

Det er selvfølgelig mange flere muligheter. AFPT holder kurs over hele landet, og flere steder i utlandet. Både Dubai, Malaga Spania, Miami og flere steder i Norge. Det har fom 1.april også kommet en WEB-utdannelse, så nå er det virkelig mulighet for absolutt alle å utdanne seg hos akademiet for personlig trening. 

Photocred: Mats Grimseth

Jeg får alltid enormt mange mails fra dere etter jeg har postet noe om AFPT, og det er super gøy! det betyr at dette engasjerer, og at dere er nyskjerrige. Jeg vil likevel få oppfordre dere til å ta en titt på AFPT sine nettsider, de er spekket med informasjon, og jeg tørr nesten garantere at du finner svar på alle de praktiske spørsmålene der inne. Ift hvoran det er å være student hos afpt så har jeg skrevet om dette flere ganger, og ingentin har endret seg. Jeg har ikke ord for å beskrive den tiden som student hos AFPT, hvis jeg likevel skal prøve så kommer ord som magisk og fantastisk til meg. Det var en helt utrolig læringsprosess, hvor jeg møtte så mange inspirerende og dyktige mennesker, som brant for akkurat de samm temaene som jeg selv gjorde. Jeg følte at jeg fant min plass, og min "gjeng". Det var et helt utrolig samhold mellom studentene, og foreleserene er virkelig et kapittel for seg selv. AFPT har tatt inn landets dyktigste på hver fagfelt, og det gjør at vi studenter får "eksperter" på alle de ulike temaene. Her snakker vi leger, naprapater, osteopater, manuellterapuater, fysioterapauter, ernæringsfysiologier, og fitnessutøvere. pensumet er helt oppdatert, og i min tid bar bøkene veldig fine, oversiktelige og med ilustrative gode bilder. Nå får alle studentene sin egen Ipad med alt pensum på!! det er jo faktisk helt drøyt spør du meg, og tilbakemeldingene fra studentene er utelukkende helt utorlig positive. Det er selvfølgelig fagbøker også, jeg har mine enda og har faktsk benyttet meg av dem nå på anatomieksamen i medisin. 

Jeg kunne fortsatt i en evighet med lovord om AFPT, men jeg tror dere har fått med dere essensen.  Jeg har også et par rabattkoder til dere. Koden gir deg 5% avslag på kursprisen:

Rabattkode PTstudie: ME13

Rabattkode WEB-utdannelse: MEWEB14

Hvis du går med en drøm om å bli Personlig trener så synes jeg du skal gjøre drømmen din til virkelighet og hoppe på intensivkurset. Du vil garantert ikke angre! Spør meg hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

Smiiiil Maren


Earlybird

Jeg har tidligere forsøkt å stå opp ekstra tidlig, og få unna en liten morgentur før jobb. Det har resultert i at jeg har vært så trøtt på jobb at jeg virkelig har slitt med å komme meg gjennom arbeidsdagen. Jeg kunne ikke godta at jeg som er tidenes A-menneske og earlybird ikke kunne klare å få unna en liten kondisjonsøkt før klokken 07.30 på morgenen uten å bli helt zombie. I dag gjorde jeg derfor et nytt forsøk, og det fungerte helt utmerket. Jeg stillte klokken på 05.15, og klokken 05.30 var jeg på vei ut døren.


Bildet er tatt for et par dager siden, på tur med en venninne.

45 minutter rolig jogg i mørket var virkelig helt herlig. Det er noe litt mystisk og magisk med å jogge ute så tidlig, byen har ikke våknet til liv og gatene ligger øde og nattestille. Jeg elsker å løpe ute i folketomme gater, og jeg liker spesielt godt å løpe når det er mørkt. Det høres kanskje sært ut, men det er noe med den deilige følelsen av å ikke være så synlig. Jeg kobler helt ut, og koser meg i min egen lille verden. Tankene flyr og jeg kjenner på total egentid og velvære. Jeg liker som dere forstår virkelig godt min egentid på morgenen, og nå som jeg faktsik har opplevd at jeg kan stå opp ekstra tidlig uten at jeg blir ubrukelig trøtt , så er jo ting bare velstand. Hemmeligheten er å passe på å komme seg i seng til en rimlig tid kvelden før, og kun gjøre det et par dager i uka. På den måten får du nyte overskuddet og energien en slik morgentur gir deg, uten å bli trøtt og sliten. Dersom du kjenner at det tar mer enn det gir, så ville jeg droppet det, og heller lagt treningen til ettermiddagen. 

Nå er jeg akkurat ferdig med lunsjen min, og skal fullføre resten av arbeidsdagen i praksis. I ettermiddag venter sushi og hygge med min skjønne mamma. Vi har som regel alltid en fast sushidate på onsdager, en utrolig koselig ting som gir mor og datter litt kvalitetstid. Det er jo heller ikke feil å få sushi servert midt i uken. 

 

Smiiiiil Maren


Reminder! 60x60 Challenge

Dere har vel ikke glemt 60x60 challenge folkens? Tren så mange øker du klarer på 60 dager, altså innen 16.mai, eneste kriteriet er at økten må vare over 60 minutter. Konkurransen er i samarbeid med Imsdal og fitnessbloggen. Det vanker herlige premier underveis. Når du har logget 15 økter er du med i trekningen av en fresh treningsbag, og når du har logget 25 og mer er du med i trekningen av større premier, blandt annet enn Scott sykkel til en verdi av 25.000 kr.

Imsdal aktiv er en sportsdrikk som er genial å benytte seg av når øktene dine overstiger 1 time. På denne challengen skal jo faktisk alle øktene være over 60 minutter, og da er Imsdal Aktiv helt optimalt. Det er utrolig gøy å se hvor mange av dere som har blitt med på konkurransen. Så langt er det over 1400 treningsølter som er loggført, vi er over 3000 deltagere og tilsammen har vi så langt trent i 1,140,761 minutter. Det er utrolig bra, men jeg tror vi kan gjøre det enda bedre!

Instagram konkurranse:

Det er også en Instagram konkurranse som starter i dag! Legg ut et bilde av deg selv fra en treningsøkt. Styrketrening, yoga, spinning, powerwalk, løpetur, hva som helst! Bruk taggen #Imsdalaktiv6060. De 8 beste treningsbildene vinner SWIX superundertøy. De 8 beste treningsbildene som i tilegg inkluderer Imsdal aktiv flaske vinner SWIX superundetøy og Philips Action sport øretelefoner. Imsdal konkurransen avsluttes 20.april, kl 23.59.

Jeg for min del kunne absolutt ha gjort det bedre, og når jeg i tilegg har glemt å logge øktene mine gjør det ikke saken særlig bedre. Det betyr bare en ting - super skjerpings fra nå av! Så hvis det er flere der ute som har fallt litt av, så foreslår jeg at vi hopper på igjen og gjennomfører med stil - sammen!! Jeg har 11 økter så langt, og totalt  890 minutter. Dette motiverer meg bare til å kjøre på den siste tiden som er igjen.

Nå er jeg spent dere, hvordan liggere dere ann? Hvor mange økter har dere og hvilke aktiviterer gjør dere mest av? 
Hvordan ser din logg ut pr dagsdato? 

Kjør på folkens, det er enda god tid igjen, dette skal vi bare klare. Er du ikke med i Challengen enda? Da er det bare å hive seg med nå med det samme! Nye deltagere vil nemlig bli premiert! Skriv inn FITLIVING der det står "My goal" inne på siden hvor du registrerer øktene dine, og vips kan en fresh treningsbag bli din, rett og slett bare fordi du valgte å bli med på 60x60 challenge. Vi ønsker flere med på Challengen, så kom igjen, ta utfordringen og hiv deg med!

 

Smiiiiil Maren

Inspirasjon

Jeg må dra litt på smilebåndet av sittestillingen min på dette bildet, men det verste er at det er faktisk akkurat slik jeg vanligvis sitter når jeg jobber. Jeg bøyer meg til og med fremover slik at jeg kan skrive på mac´en med begge hendene, jeg blir da liggende nærmest i en knute, med bena tvinnet rundt hverandre. Det ser helt komisk ut, og jeg har fått det påpekt så mange ganger av folk rundt meg. Det er veldig sjeldent man ser meg sitte vanlig rett opp og ned på en stol. *ler* I dag har jeg samlet sammen alle de magasinene jeg enda ikke har fått lest, og sitter her å koser meg mens jeg suger til meg inspirasjon. Jeg finner inspirasjon i folk på treningssenteret, instagramprofiler, nettsider og sist men ikke minst i ulike typer magasiner. Jeg leser ShapeUp og Iform fast, og titter innomellom innom treningsforum. Jeg liker spesielt godt Shapeup, og finner veldig mye positiv inspirasjon der. Det er så gøy når man har jobbet noen år i treningsbransjen, så dukker det stadig vekk opp kjente fjes i shapeup, det gjør det enda gøyere og mer inspirerende å lese det. 

Hvor finner dere inspirasjon? Del gjerne ditt favoritt blad, en sporty blogg, noen du følger på instagram eller en nettside du føler motiverer og inspirere deg. La oss dele våre inspirasjonskilder!

I dag har jeg vært full dag i praksis, før jeg dro hjem for å jobbe videre med min andre jobb, og store hobby. Jeg snakker selvfølgelig om bloggen. Jeg har litt tanker om hvordan jeg ønsker at bloggen skal bli fremover, og jeg starter med å endre litt på looken. Det første jeg har gjort er å endre på headeren. Jeg følte ikke den relativt "harde" headeren med ryggtavlen min som hovedbilde, var akkurat det jeg ønsket skulle være det første man møtte når man klikker seg inn på min blogg. Jeg synes det er ubeskrivelig vakkert med muskulatur, og spesielt på kvinner. Jeg trener mye, og jobber hardt for den muskelmassen jeg har, men jeg føler likevel at det kun er en bitteliten del av meg og bloggen min. Her inne ønsker jeg å formidle noe lyst og positivt, en herlig balanse til livets goder, masse treningsglede, friske sunne, smakfulle oppskrifter, hverdagsøyeblikk og små tips til en sunnere hverdag. Jeg ønsker at det skal være et hyggelig sted å klikke seg inn, jeg vil at det skal være godt å være her inne på fitliving, og da føltes det som et naturlig steg for meg å lysne litt opp i headeren min og lage den litt mer clean. Jeg får hjelp av en dyktig jente ved navn Silje til å lage headere for meg, og hun holder på med en ny treningsinspirert header til meg, i mellomtiden ønsket jeg å ha en litt mer hverdagslig og "normal" header, som utstråler hverdagsglede. Det synes jeg vi har fått til. 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren

 

Kjøleskap-inspirasjon

Det er mange som bruker mandagen til å handle inn matvarer for hele uken. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg også gjorde det, men jeg er nok heller av den typen som storhandler på mandag, og små handler nesten daglig gjennom hele uken. Jeg synes det er så gøy å gå på matbutikken, og jeg elsker følelsen av et velfyllt kjøleskap. Sært? Ja så absolutt. En venninne var hos meg for et par dager siden og påpekte at hun synes jeg hadde et unormalt velfyllt kjøleskap ift andre studenter hun kjente. Jeg måtte le høyt, men jeg ser jo at det kanskje stemmer? 

I mitt kjøleskap finnes det for øyeblikket en hylle med divere meieriprodukter, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, og fiskekaker. Salat, tomat, agurk, mais, avokado, løk, gulrøtter, brokkoli, poteter og søtpotet. Epler, pærer, blåbær, jordbær og melon. Ost, makrell i tomat, kalkun skinke, majones og egg. Dette er standard matvarer som jeg som oftest har i kjølesapet. I skapdøren som ikke synes på bildet står det styrk melk, pepsi max og diverse walden farms dressinger. Ellers går det veldig mye knekkebrød typen sport +, speltlomper, havregryn, musli, usaktede nøtter, og bananer som befinner seg utenfor kjøleskapet. Jeg har lest at agurk og tomater holder seg bedre utenfor kjøleskap, men jeg liker ikke romtempererte grønnsaker, og har derfor alltid slike ting i kjøleskapet. 

Jeg prioriterer å bruke penger på mat, og jeg kjøper akkurat den maten jeg har lyst på selv om det koster litt. Jeg fungerer optimalt og har det så fantastisk bra når kroppen til får tilførsel av smakfull, energirik og sunn mat, så da velger jeg heller bort andre unødvendige utgifter slik at jeg kan forsvare mitt matvareforbruk. Jeg har ikke noe fast budsjett, og summen jeg bruker på mat varierer fra uke til uke.  Jeg drikker sjeldent alkohol, jeg røyker ikke og jeg snuser ikke - her er det allerede en haug av penger "spart" hver eneste måned. 

Jeg håper dette kunne gi litt inspirasjon til å dra på butikken og gjøre mandagshandelen til en hyggelig og sunn affære. Husk at hvis du fyller kjøleskapet med sunne matvarer, og kvitter deg med de usunne, er det stor sannsynlighet for at du spiser sunnere. Vi mennesker er enkle, vi spiser det som står tilgjengelig for oss. Ikke la usunnhetene være tilgjengelig for deg i ukedagene, da er det så enkelt å falle for fristelsen. Kvitt deg helt med godteriet, så kan du heller dra på butikken for en skikkelig helgehandel på fredagen. 

 

Smiiiil Maren

Søndag

Tusen takk for alle herlige tilbakemeldinger på halvmaraton i går. Jeg følte meg så fin i går, og tenkte at hvis man ikke skal kjenne noe mer enn at man er litt trøtt i kroppen så kan jeg løpe halvmaraton rett som det er. Vel - I was wrong! Jeg våknet opp kl 06.00, sulten som en ulv, og med verkende kropp. Det var ingenting annet å gjøre enn å stå opp og lage i stand en stor og god frokost. Nå har klokken passert 10 og jeg er ferdig med lunsjen også. Hehe. Det er deilig å stå opp tidlig, spesielt når man ikke har noe man gjøre. Jeg har kost meg med en hel stabel av blader som jeg kjøper, men aldri får tid til å lese, laget hjemmelaget kaffe-latte og vasket over leiligheten. Nå har jeg krøllet meg opp i sofaen for å tilbringe et par timer sammen med Jack Bouer og 24. For en serie! 


Jeg ønsker dere en deilig søndag, senk skuldrene og kjenn på den deiige følelsen av å ha fri. Gjør noe hyggelig i dag, noe som du har lyst til - kun for deg! Dagen din blir så bra som du selv bestemmer at den skal bli. 

 

Smiiiiil Maren


Halvmaraton!

I skrivende stund ligger jeg rett ut på sofaen og det har jeg gjort i hele kveld. Jeg er helt tom for krefter, men det gjør overhode ingenting. Grunnen til at jeg er så sliten er nemlig fordi jeg i dag gjorde noe jeg aldri har gjort før, og aldri i verden hadde trodd jeg kunne klare - Jeg løp distansen til et halvmaraton!!!! 2,1 mil ble gjennomført i pøsende regn og vind. Jeg kan nesten ikke tro at jeg faktisk gjorde det, og at jeg fullførte hele løpet på tross av værutfordringene. Det vanskeligste med turen var helt klart å holde motivasjonen oppe og jobbe med hodet hele veien. Kroppen var i grunn grei, selv om det selvfølgelig var så tungt at jeg hadde lyst å legge meg ned i en sølepytt flere ganger. Det tøffeste var uten tvil å holde fokuset og jobbe med psyken underveis. 2,1 mil føltes lengre enn jeg hadde trodd. Jeg har aldri løpt lengre enn 11 km, og jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle klare et halvmaraton slik formen min er nå.  Jeg skalv i hele kroppen når jeg kom tilbake til leiligheten, jeg var helt tom i kroppen og så våt at du kunne vri absolutt alle klærne mine, til og med undertøyet var søkk vått. Jeg nærmest krøp inn i dusjen og ble stående der i nesten 15 minutter for å få varmen igjen. Jeg har spist ordentlig godt gjennom hele dagen i dag, drukket masse væske, og i kveld har det blitt både smågodt, og andre godsaker. Man tømmer kroppen ganske godt på en slik økt, og da er det viktig å fylle på igjen. 

Halvmaraton var mitt mål innen septemper, så at jeg klarte det nå 5 måneder før tiden er virkelig helt fantastisk. Jeg hadde en drøm om å klare det på under 2 timer, men så ikke på det som et relistisk mål første gang jeg skulle forsøke meg på en slik distanse. Jeg endte på tiden 1 time og 53 minutter, det betyr at jeg knuste målet om 2 timer og kan ikke annet enn å smile fra øre til øre. Akkurat i dag tror jeg det må være lov å gi seg selv et klapp på skulderen og være fornøyd med egen innsats. Nå skal jeg krype i seng med en magisk følelse av mestring.

 

Smiiiiil Maren


 

Hva er din Instagram?

God lørdags morgen solstråler. I dag har jeg gått i mot alle mine vanlige rutiner og ligger faktisk fremdeles i sengen. Er ikke det herlig? Jeg er en skikkelig morgenfugel og elsker å stå opp tidlig, men noen ganger er det virkelig helt magisk å bare bli liggende å kose seg i sengen på en frilørdag. Nå har jeg akkurat hentet inn mac´en i senga, og tenker å ligge her å se et par episoder av moders family før jeg står opp og tar fatt på denne lørdagen. Jeg har som sagt fri, og skal bruke lørdagen sammen med to gode venninner på cafe, og en liten shopingrunde med storebror. Jeg har et mål om å bruke bilen min litt mindre, og forsøke å sykle mer, så i dag tar jeg med meg storebror på sykkelshopping. Han har så mye bedre peiling på slike ting enn meg, og det er ikke så alt for ofte jeg får kvalitetstid med han alene så jeg gleder meg til å være sammen med han i dag. Jeg har et lite ønske å komme med i dag. Det er ingen hemmelighet at jeg er stor fan av Instagram, jeg er veldig aktiv der inne og poster flere bilder hver dag. Jeg finner en haug av inspirasjon der inne, og har faktisk kommet i kontakt med masse spreke herlige mennesker via instagram. Nå vil jeg se hvem dere som leser bloggen er, og hva er vel da bedre enn å bli kjent via deres instagram kontoer? Da får jeg et ansikt på dere, og en liten sniktitt på deres interesser, hva dere liker og hvordan hverdagen deres ser ut. Det er jo helt fantastisk. Så jeg har så lyst at dere skal legge igjen instagram-navnet deres i kommentarfeltet slik at jeg kan finne dere på instagram. Dere finner meg på: marenerdvik.

HVA ER DIN INSTAGRAM?

 

Smiiiiiil Maren

Jeg er i DetNye

I aprilutgaven av DET NYE som straks er i butikk er det en side om mine rutiner både i forhold til mitt kosthold, min trening, mine hudpleierutiner, hvordan jeg kobler av og litt om min hverdagsgarderobe. Jeg har også skrevet en typisk matdag for meg, og delt min faste frokost. Det er ubeskrivelig gøy å bli spurt om å bli intervjuet i et så stort og fantastiske blad som DetNye. Jeg føler meg så heldig og så utrolig takknemlig.Overskriften på artikkelen er  "Trening er lik lykke" og det gjorde at jeg virkelig følte at journalisten har forstått litt hvem jeg er og hva jeg står for. Det er så viktig å for meg å få frem dette med balanse i livet, balansen mellom sunn mat og trening, uten at det skal bli fanatisk eller begrensende for livsutfoldelsen. Det er vel heller akkurat det jeg ønsker å vise, at med god sunn næringsrik mat og aktivitet vil du få mulighet til en større livsutfoldelse og en økt livsglede. Dette fordi ved sunn, og ikke minst nok mat, vil energinivået ditt kunne øke, du vil kunne føle deg friskere, raskere, sterkere og mer energisk. Du vil kunne føle på et mye bedre humør og utstråle en helt ny selvtillit. Jeg tenker at denne balansen er så utrolig viktig, og det å forstå at man skal også leve livet med alle godene det har å by på, er helt avgjørende. Husk at en sunn, frisk , rask, sterk og lykkelig kropp er en sammensetning av å være tilfredstillt på flere ting enn kun mat og trening, det psykososiale spiller en enormt stor rolle. Sosial hygge med venner, dra ut på date, bakedag med bestemor,  hytteturer, ut å spise, dra på ferie, på kino og sene kvelder ute på byen. Alt dette har med livskvalitet å gjøre, og det er s synd at noen velger å droppe alle slike ting kun fordi man vil leve sunt. Sunnhet handler om god, og nok mat, aktivitet i hverdagen, sosial hygge med gode venner, kjærlighet fra familie, romatikk med en spesiell person, ufordring og stimuli på det faglige i jobb / skole og kulturelle opplevelser. Alt dette er sunnhet, og det å skape en balasnse mellom det tror jeg er nøkkelen til å ha det bra. Ved å dele mine rutiner hvor jeg snakker om en sunn og frisk hverdag med sunne matvaner, og gode treningsøkter, men også kosehelger på hytta med kvikklunsj og kakao, og lørdagskvelder med gode venner, godteri og gjerne litt vin i glasset så håper jeg at jeg kan hvertfall gjøre et forsøk på å inspirere leserene i DetNye til å finne balansen mellom alle livets goder.

Jeg var litt nervøs for at jeg skulle bli feilsitert eller at det jeg ønsket å formidle ikke skulle komme frem. Jeg har delt meg og mine rutiner, det er overhode ingen oppskrift på hvordan noe bør eller skal gjøres, det er enkelt og greit bare meg og mitt liv. Jeg er ett stykk strålende blid og fornøyd jente i dag, dette var morsomt dere :)

 

Smiiiil Maren


Lek i ribbeveggen

I dag har jeg en morsom øvelse jeg har lyst å vise dere. Alt du trenger er en ribbevegg og din egen kroppsvekt. Det som er kult med dette øvelsen er at når du går bort til veggen og vips henger du opp ned med bena rett ut så der det skikkelig kult og avansert ut, men når man bryter ned øvelsen step by step slik jeg har gjort på bildet under, så ser dere at den slett ikke er så vanskelig. Se nøte på hvert bilde, og studert hvordan øvelsen er bygd opp. Det er en helt fantastisk core stabilitetsøvelse, som krever at hele kroppen jobber. Når du er i possissjon kan du heve bena opp og ned, det garanterer at du vil kjenne denne øvelsen. En ting er treningseffekten, men det som er enda bedre er den deilige mestringsfølelsen det gir å bruke egen kroppsvekt til å utføre akrobatiske øvelser. Det er rett og slett bare helt utrolig gøy, det føles ikke som trening, det er bare lek og morro, treningseffekten blir en bonus. Denne øvelsen er en typisk øvelse for #marensapekatter på instagram. Fortsett å tagg bilder hvor dere bruker egen kroppsvekt. Det har allerede kommet mange fantastiske bilder, og jeg storkoser meg med bildene deres. Fy søren så spreke og herlige dere er!!Er dette en øvelse du kunne tenke deg på prøve?

 

Smiiiiil Maren


Morgentur

I dag våknet jeg opp og kjente at jeg bare måtte bevege kroppen min litt. Dagens økt ble en 40 minutters rolig joggetur, før jeg avsluttet med 3 runder opp trappene. Ikke en fryktelig krevende kondisjonsøkt, men nok til å få pulsen opp og kroppen i gang. Jeg kjenner at disse dagene med hvile har gjort godt, men jeg skal også innrømme at det ikke har vært så lett. Jeg elsker å være i aktivitet og jeg har en helt enorm glede av treningen min, turen i dag gjorde derfor helt enormt godt. Jeg var bevisst på å holde tempoet moderat og pulsen rolig og jevn gjennom hele turen, bortsett fra de tre små dragene opp trappen. Nå sitter jeg i sofaen og nyter en "etter-trenings-skål" ala Maren. Den inneholder selvfølgelig cottage cheese, skyr, jordbær, eplebiter, cashewnøtter og hakkede mandler. Jeg har toppet det hele med litt kanel og sukrin. Mmmm, så enkelt og så godt!

Nå skal jeg jobbe et par timer, før jeg skal ut å leke meg med litt apekattøvelser. Lasse Tufte er i kristiansand for å ha et møte med Kristiansand kommune ift etablering av Tufteparken her i byen. Jeg har skrevet om  Tufteparken HER, og facebooksiden til Tufteparken finner dere HER. Jeg tror de fleste som leser bloggen og følger meg på instagram har forstått at jeg har enormt lyst å få en slik park hit til kristiansand. Jeg digger denne treningsformen, og krysser alt jeg har for at kommunen ser alle mulighetene en slik park vil gi. Tenk så mye gøy vi kan ha der fremover dersom vi får en slik park. Jeg må selvfølgelig utnytte at Mr.Tufte er i byen og snike til meg litt inspirasjon om egenvektstrening fra han. Kanskje det blir noen kule bilder av det som jeg kan dele med dere på bloggen og på #marensapekatter senere. 

Jeg har som dere forstår fri fra praksis i dag, og skal bare nyte denne dagen før det er tilbake på jobb igjen i morgen. Nå er det kun to vakter denne uken + neste uke så er jeg ferdig med en 8 ukers praksisperiode på omsorgshjemmet. Det føles både rart, og litt trist. Jeg har hatt en helt enorm utvikling siden første dag og frem til i dag, jeg har lært så vanvittig mye, både faglig, og om meg selv som person og som kommende sykepleier. Jeg skal kose meg disse siste dagene før det er tilbake på unviversitetet og oppkjøring mot en heftig eksamensperiode. 

 

Smiiiiil Maren


Delikat hverdagskos

I dag er det tirsdag, og veldig ofte er dette en dag jeg kan få litt lyst på noe ekstra godt. Jeg koser meg alltid med litt ekstra godt i helgene, og da kjenner jeg ofte på litt søgsug på mandagen grunnet alle godsakene i helgen. Jeg klarer som regel alltid å holde meg greit gjennom mandagen, det er noe med det at det er mandag, ukestart, ny uke med nye muligheter og hele den regla der. Tirsdagen derimot, da har jeg ikke min fine mandagsmotivasjon og søgsuget etter helgen henger fremdeles litt i. Det er lenge til helg, og jeg har ikke tenk å gå på noe godissmell før helgen. Det er da jeg steller i stand litt sunn hverdagskos. Min hverdagskos varierer veldig, det kan være alt fra nøtter, proteinbarer og diverse supefood, til noe så enkelt som frukt, og bær med vanilje kesam. I dag tenker jeg at det blir sistnevnte på menyen. Jeg elsker å kutte opp ulike typer frukt og ha dem i skåler sammen med ulike typer bær. Jeg synes det ser så delikat og fristende ut når man kutter det opp i små biter og spesielt hvis man legger det i søte små skåler. Jeg er utrolig glad i sånne skåler og har utallige varianter i ulike størrelser og varianter. Over ser dere noen av dem. Jeg liker spesielt godt de to små hvite "snacks" skålene, "godis" skålen og hjerteskålen blir også mye brukt. 

Jeg har som regel til enhver tid en haug av frukt i kjøleskapet, sjokolade, chips, is og annet digg handler jeg kun inn til helgen. Jeg er av den typen som spiser det jeg har foran meg, så hvis det er frukt i tilgjengelig så spiser jeg det, og hvis det plutselig skulle befinne seg sjokolade i skapene midt i uka - ja da spiser jeg det også. Hørte jeg noen si null viljestyrke? Løsningen er derfor å handle inn sunne fristende matvarer i uken og ha det lett tilgjengelig. Dersom du har en samboer, eller familie som spiser lite frukt og grønt så ta deg den lille tiden det tar å kutte det opp i biter og server på delikate fat eller søte skåler, vips skal du se av de sunne godsakene forsvinner fort som bare det. 

 

Smiiiil Maren