hits

april 2015

Dagens økt og nødpass

I dag har jeg løpt rundt som en forvirret vegglus og stresset meg halvt ihjel. Jeg må bare le, i dag har jeg virkelig vært en håpløs utgave av meg selv. Det startet med at jeg plutselig oppdaget at passet mitt var gyldig til 27 mai, det var jo flott tenkte jeg, for jeg kommer jo hjem 10 mai. Helt ærlig - hvem av dere visste at passet må være gyldig 3 måneder etter du kommer hjem fra reise? Vel, det visste ikke jeg, så da ble løsningen en rimelig stressa frøken, og til slutt et flott nødpass. 

Etter alt dette pass-styret dro jeg til Solsiden for en styrkeøkt. Trening hjelper alltid når jeg er litt stresset, og i dag var intet unntak. Jeg går liksom inn i en boble når jeg trener, og i den boblen er hverdags mas og kjas ikke velkommen. Jeg kobler ut, og fokuserer kun på øvelsene, kontakten med muskulaturen,pulsen som øker, og svetten som pippler frem. Det er så magisk, den timen jeg er på trening er faktisk magisk for meg, og jeg verdsetter den så høyt. 

Dagens økt inneholdt følgende øvelser: 

 • Pullups 
 • Pushups
 • Dips 
 • Nedtrekk
 • Brystpress
 • Triceps pushdown 

Jeg kjørte enkelt og greit 10 repetisjoner og 3 sett på alle øvelsene. En god økt som fikk meg til å legge bort stresset. Egentlig er det jo helt unødvendig å stresse, for ting løser seg jo alltid til slutt. Nå sitter jeg her med nødpasset i hånden, og smiler fra øre til øre. Nytt pass er også bestillt, så sommerens reiser er sikret! Jeg storkoser meg med å lese gjennom alle reisetipsene deres i dette innlegget hvor jeg spurte om reisetips. Hvor herlige er ikke dere som kommer med så mange fine tips om reisemål, hoteller, ting man bør se osv. Tusen tusen takk!

Nå er jeg spent på å høre hvordan har dagen deres har vært? 

 

Smiiiiiil Maren


Oppskrift: TunfiskpizzaFor ca to år siden postet jeg tunfiskpizzaen for første gang, og da fikk folk hakeslepp. Tunfisk og pizza, sammen? Mange var skeptiske, men heldigvis turte flere av dere lesere å teste den ut. Det tok ikke lang tid før tilbakemeldingene kom fra fornøyde blogglesere som elsket tunfiskpizzaen. Jeg lager denne retten jevnlig, og nå tenkte jeg det var på tide å dele oppskriften igjen. 

Jeg lagde en veldig enkelt versjon denne gangen, da jeg ikke hadde så mye spennende ingredienser i kjøleskapet. Det er kun fantasien som setter grenser for pizzafyllet her, og av erfaring kan jeg si at både biffstrimler, kylling, parmaskinke, karbonadedeig, chorizo, og pepperoni er geniale proteinkilder. Mais, løkringer, tomat, sopp, paprika, purre eller ananas er noen eksempler på godsaker du kan bruke som fyll. Jeg brukte karbonadedeig, mais, løk og mozzarella ost denne gangen. Det ble en enkel, men utrolig god variant. Bunnen i seg selv er så smakfull og deilig at fyllet trenger ikke være så voldsomt spennende for at dette skal bli en suksess. 


Til to små pizzaer trenger du: 

 • 60g havregryn 
 • En boks tunfisk i vann
 • 1 egg 
 • 200g karbonadedeig (1/2 pakke) 
 • Ost (jeg brukte mozarella) 
 • Rødløk
 • Mais 
 • Krydder 

 

Slik gjør du

Ha havregryn, egg og tunfisk i en bolle (ikke hell av vannet på tunfisken, det skal med i bollen), og mos det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser. Smør ut to små pizzabunner på pakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Stek karbonadedeigen, og krydre godt. Jeg brukte cayennepepper (obs! sterkt krydder), og grillkrydder. Hakk løk og ha det i stekepannen. Når pizzabunnene er ferdig stekt tar du dem ut av ovnen, og fyller på med karbonadedeig og løk, dryss over litt mais, og topp med ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet. 

Så enkelt og greit er det å lage en super sunn og smakfull pizza. Selv om tunfisk er en av hovedingrediensene vil du ikke smake tunfisksmaken når pizzaen er ferdig. Dette er en fest av en helsepizza, og jeg anbefaler dere alle å teste den ut. 

Hva tenker dere om Tunfiskpizzaen? Fikk dere lyst å smake, eller høres det bare ekkelt ut?

 

Smiiiiiil MarenDagens lille treat

Det er kun noen få dager til jeg reiser til Portugal, men likevel klarte jeg ikke dy meg og måtte handle inn friske roser til leiligheten. Jeg skal jo tross alt ha noen dager hjemme før jeg drar, og ingenting lyser opp leiligheten som en bukett friske roser. I dag hadde jeg planlagt en styrkeøkt, men kroppen kjentes tung og sliten så da valgte jeg å utsette den en dag, og heller kose meg med en rolig ettermiddag og kveld hjemme. Dagens lille treat ble en mini utgave av den friske og gode sorbet isen fra Dugg serien. Den er bare så god, og når jeg fant den i en super søt liten miniutgave måtte jeg bare kjøpe den med meg. 

I skrivende stund sitter jeg under pleddet og er straks klar for å sette på en film. Jeg tror det blir en av det litt skumle slaget i kveld, noe jeg i utgangspunket egentlig ikke er så veldig glad i. Heldigvis har jeg trygt og koselig besøk, så jeg satser på at det skal gå bra. Nå skal skuldrene senkes, og batteriene lades, så satser jeg på å våkne opp med super energi til morgendagens treningsøkt. Da står det intervaller på planen. Jeg gru-gleder meg! 

Ha en deilig onsdagskveld dere, så blogges vi igjen i morgen tidlig. 

 

Smiiiiiiil Maren


Ny uke - ny handlepose

Jeg bakte nye knekkebrød for et par dager siden, og fikk derfor lyst på noe ekstra godt å ha på knekkebrødene. Oppskriften på mine knekkebrød finner dere HER. Det er ikke hver dag jeg har roastbiff og provance skinke på knekkebrødene mine, men en gang i bland må det være lov å unne seg litt ekstra godt pålegg. Ellers synes jeg kokt egg, med et dryss salt og majones er nydelig på knekkebrød. Brunost eller helt fersk gulost er også helt fantastisk godt på hjemmebakte knekkebrød. 

Hva er ditt favorittpålegg på knekkebrød? 


Ellers er det jo som alltid påfyll av meieriprodukter, frukt og bær. Epler, bananer og bær går det enormt mye av, og spesielt bananer er jeg skikkelig hekta på for tiden. Jeg bruker det i smoothier, på havregrøten, i marenskåla, kuttet i skiver på knekkebrød, før/etter trening, eller bare som noe søtt snacks i løpet av dagen når jeg trenger litt ekstra energi. Honningmelon er så utrolig godt, og det havner veldig ofte i handleposen. Vannmelonen har også kommet nå, og den er nesten like god som honningmelonen. 

Ha en super onsdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiiil Maren


Ost & kjeks

I kveld står ost, kjeks, druer og Frikjent på menyen. Jeg har hatt den siste episoden liggende på sumoen siden i går kveld, og har gått å gledet meg til å se den i hele dag. Det er viktig å kose seg litt, selv på en hverdag og i dag fallt valget på kjeks, og krydderost med druer. Så enkelt og så godt! Mmmmm. 

I dag har det vært fullt kjør i praksis, etterfulgt av en treningsøkt med en venninne. Vi kjørte en kombinasjon av egenvekstrening, og sirkeltrening, blandet med litt løpsrelatert styrketrening. Dagens økt så slik ut: 

 • Pullups 
 • Dips 
 • Eksplosive stepups med high knee
 • Pushups mellom kettlebells 
 • Kettlebell swing 
 • Rygghev
 • Planke variasjoner

Et variert og gøy program som jeg la opp slik at noen av øvelsene ble satt sammen til en mini sirkel, mens andre ble kjørt alene. Tunge øvelser som pullups og dips for eksempel kjører jeg aldri supersett eller sirkel, fordi de krever all energi og fokus. Kettlebell swing, rygghev, step-ups og push-ups er øvelser jeg gjerne kombinerer med hverandre eller andre øvelser. I dag kjørte vi 10 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. 

Til slutt må jeg bare si at det er utrolig gøy med så stort engasjement fra dere rundt konkurransen jeg la ut tidligere i dag. Jeg gleder meg til å dele ut både Freddy jeans og Questbarer til en heldig vinner. Nå er det tid for snacks, kos og Frikjent. Ha en super kveld videre dere.

 

Smiiiiiil MarenKonkurranse: Questfest & Freddytights

Har dere noen gang sett en så fresh tights? Når denne deiligheten dukket opp i posten så fikk jeg hakeslepp, se de fargene!! Det beste er at dette er, tro det eller ei, den berømte Freddy tightsen. Dere som kjenner den vet at den har en magisk evne til å løfte og forme rumpen, det er ikke uten grunn at den kalles for "rumpetightsen". Jeg har tidligere hatt Freddy buksene i jeansvarianten, og i svart, men jeg ante virkelig ikke at de fantes i slike herlige mønstere. 

Annonse

Det beste av alt er at denne tightsen kan bli din. Bodypower gir nemlig bort tightsen til en heldig vinner. Det er ikke alt - jeg lovet dere en Questbar giveaway og her kommer den. Bodypower gir bort en eske med Questbarer også. Freshe fargerike Freddytights og questbarer, jeg føler det står mitt navn over hele denne konkurransen. Fargerike tights og proteinbarer er jo noe av det beste jeg vet, og det tror jeg alle som leser denne bloggen vet veldig godt. 

Når jeg bodde i Oslo dro jeg både støtt og stadig mot svenskegrensa for å handle, det er det kanskje flere av dere som gjør? Det er ganske så smart, og her er det mye å spare. Et godt tips er å stoppe innom Nordby Shopping center, Töckfors Shoppingsenter eller Charlottenberg Shopping center, der holder nemlig butikken til Bodypower til. Butikkene er digre, og inneholder alt du trenger innen treningsprodukter, kosttilskudd, treningsklær osv. Prisene er også mye billigere enn i Norge.

På Bodypower kan man kjøpe en 12pakning med questbarer for rundt 200kr. Kjøper jeg dem her hjemme så betaler jeg ca 45 kr for kun EN. Så dette er jo virkelig et tips å ta med seg hvis man likevel skal en tur over grensa. Jeg nevnte at butikkene er digre, og virkelig inneholder alt du trenger relatert til treningen din. Her ser dere et par bilder fra en av Bodypower butikkene, så får dere et inntrykk av hvor store og innholdrike de er. 
Hvis du er på tur over grensa, og er innom en av butikkene til Bodypower så får du ekstra 20% rabatt på alle tightser lik den jeg har på meg i dette innlegget, hvis du oppgir koden "Maren" når du skal betale. Dette gjelder på en pris som allerede er mye billigere enn i Norge. Koden gjelder frem til 10.mai. 

Nå over til det gøyeste - konkurranse!

Har du lyst å vinne en eske med 12 questbarer, og lik tights som meg? Da er alt du trenger å gjøre å like Bodypower på facebook HER, legge igjen en kommentar i kommentarfeltet på dette blogginnlegget. Husk å skriv mailen din slik at jeg enklelt kan kontakte vinneren! Vinneren trekkes 5 mai! 

Lykke til dere!!

 

Smiiiiil Maren


Why do you run?

People ask why I run. I say: "If you have to ask, you will never understand". It is something only those selected few know. Those who put themselves through pain, but deep down know how good it feels. 

Jeg digget sitatet over, og hadde lyst å dele det med dere. Jeg leste det på instagramprofilen til en god venn, og det traff meg bare så veldig. Det beskriver så godt hvordan jeg føler det ift løpingen. Jeg elsker å løpe, virkelig virkelig elsker det. Det er slitsomt, og det kan gjøre vondt, det krever enormt mye både fysisk og psykisk, men endorfiene, treningsgleden og den ubeskriveligste følelsen av mestring gjør det så verd det. Den berusende, endorfinrusen er så magisk, og jeg må ha min ukentlige dose av den rusen. Det er som sitatet sier: Det gjør vondt, men innerst inne kjennes det bare så utrolig godt. 

Foto: Mats Grimseth

Er det noen av dere som kan kjenne dere igjen på denne berusende følelsen? Har jeg noen løpeglade lesere? 

 

Smiiiiil Maren

 

Hvor burde jeg reise?

Jeg har sommerferie fra sykepleien så tidlig som 20 mai, det betyr at jeg har en lang og deilig sommerferie forann meg. Nå reiser jeg jo til Portugal som trener på ShapeUp Bootcamp allerede nå på søndag, så det blir jo en tur ned i varmen, men jeg har likevel lyst reise masse i sommer. Jeg har vært på den Franske Rivieraen hele seks gager, jeg har besøkt Dubrovnik i kroatia, og et par steder i Hellas (Dette er lenge siden, så jeg tar gjerne i mot hellas-tips). Jeg har også hatt en uforglemmelig tur til New York, og en super deilig helg i London. Nå sitter jeg her og skal planlegge sommeren 2015, og jeg har så lyst å spørre dere om noen reisetips. Hvor anbefaler dere å reise hvis man ønsker sol, strand, stabilt vær, avslappende deilig livsstil? Det er et stort pluss hvis det er vakre omgivelser, og fine joggemuligheter der. Har dere noen forslag? Jeg ønsker også gjerne tips til storbyferie, typisk lang-weekend. Jeg har kun besøk New York, London, og København så her har jeg nok en god del igjen å utforske. Så folkens, hvor anbefaler dere å reise og hvorfor?

Å som jeg gleder meg til å høre reisetipsene deres. Alle tips mottas med stor stor takk! 

 

Smiiiiil Maren


Helly Hansen - ikke bare regntøy!

I samarbeid med 3t-shop

Mange forbinder Helly Hansen med regntøy, og det forstår jeg godt. Det har jeg også gjort lenge, men det er faktisk slik at Helly Hansen har masse treningsklær. og ikke nok med det - de er super freshe! Jeg har flere produkter fra Helly Hansen, og her er noen av mine favoritter. 

Denne tightsen er bare så utrolig kul , og jeg digger mønsteret. Den er høy og god på livet, og sitter utrolig godt på. Den sklir ikke ned, og jeg har testet den i en dyp knebøy - den blir IKKE gjennomsiktig. Kan dere tenke dere noe verre en tights som blir helt gjennomsiktig i bunnposisjon på knebøy? Du har jo ikke lyst at hele treningsenteret skal se rett hjem liksom. Huff! 

En annen favoritt er denne deilige genseren. Jeg har den faktisk i tre ulike farger, og bruker dem så mye. Dere har sett disse på bloggen ofte, og det er fordi de er så utrolig komfortable, og ikke minst praktiske. Til og fra trening, under oppvarmningen, under en lett løpejakke på joggetur eller bare som en kosegenser hjemme. Jeg har den i lilla og korall rød som dere ser på bildene her, og i en fresh blåfarge. 

Jeg er stor fan av Helly Hansen, og for meg representerer de kvalitet. Nå kjører 3t-shop 20% på absolutt ALLE varer fra Helly Hansen. Tights, topper, gensere, jakker, bagger, absolutt alt er på salg. Ta en titt på 3t-shop sin nettbutikk for å se hele utvalget. 

 

Smiiiiiil Maren


Vaniljegrøt ala Maren

God søndagsmorgen. I dag fikk jeg akutt lyst på havregrøt, så det måtte bli frokosten. Jeg har laget en proteingrøt med vaniljesmak, toppet med druer, mandler og granola. Grøten lager jeg enkelt ved å ha havregryn, og vann i en bolle, så rører jeg inn 4 dråper stevia vanilje og litt sukrin gold. Inn i mikroen i ca 1 minutt. 

Jeg lagde også en vaniljerøre, som dere ser i den lille skålen. Den er laget av vaniljeproteinpulver, sukrin, stevia og vann. Du trenger kun bittelitt vann, slik at det blir en tykk røre. Denne proteinrøren smaker helt himmelsk, men den er veldig søt. Den passer perfekt å helle over havregrøten, eller sammen med granola slik jeg har gjort i glasset. Søtt, godt, enkelt og proteinrikt. Akkurat slik jeg liker det!


Søndag, og uten en eneste fast plan. Kan dere tenke dere noe bedre? Solen er tilbake på sørlandet, og bare det gjør at jeg kjenner dette blir en fin dag. Nå skal jeg kose meg med frokosten, før jeg må få beveget denne kroppen litt. 

Ha en deilig søndag dere. Nyt, senk skuldrene og kos dere!

 

Smiiiiil Maren


Smakfull og saftig kylling

Jeg lovet å dele den deilige kyllingretten jeg spiste på torsdag med dere, og her kommer den. Dette er enkelt og greit pestomarinert kylling, med soltørkedetomater og fullkornspasta. Jeg lagde også en grønn liten salat ved siden av. Jeg har alltid noe grønt til maten min - uansett, og derfor følte jeg det manglet litt grønnsaker her. Det er et godt tips å bare lage en liten skål med det du har av salat og grønnsaker i kjøleskapet og ha det til middagen. Jeg tror de fleste vil like å ha litt grønt til, men jeg tror det handler mer om å faktisk komme på å lage det.


Denne retten er utrolig enkel å lage, og den er inspirert av matkasseleverandøren Trekassa. Det tar kun drøye 20 minutter å lage den, og dette er ingrediensene du trenger til to personer: 

 • 2 kyllingfileter
 • 1 hvitløksfedd 
 • Grønn pesto 
 • 50g soltørkede tomater
 • 200g fullkorns pennepasta 
 • Salt & pepper 

 

Slik gjør du: 

Kok pasta som anvist på pakken, kutt kyllingfiletene i terninger og finhakk hvitløk. Ha hvitløken i en middels varm stekepanne til den begynner å dufte. Ha så i kyllingen, og krydre godt med salt og pepper. Stek alt sammen til kyllingbitene har fått en gylden skorpe, og er gjennomstekt. Hakk tomatene i mindre biter og bland dem sammen med pasta, pesto og kyllingen. Bland alt godt sammen, og se til at pestoen blir jevnt fordelt. Jeg blandet ikke pastaen inn med kyllingen før servering, men det vil jeg gjøre neste gang. På den måten får pastaen også godt med pesto på seg. Jeg håper denne retten kan være til inspirasjon. Jeg nærmest garanterer at dere vil like kombinasjonen av pesto og soltørkede tomater. Den er nemlig helt nydelig synes jeg. Jeg gleder meg til å høre om dere liker den.

 

Smiiiiiil Maren 

 

Dette er stort for meg

Slik så min ettermiddag ut i går. Ute på verandaen, med de siste strålende av sol før det kjedelige været har kommet å tatt oss her i sør. Jeg er litt stolt her jeg sitter, for denne måneden er jeg både i ShapeUp og i Kamille Puls. Dette er stor stas for meg. Jeg kommer virkelig aldri til å bli vant til å se meg selv i slike store magasiner. Jeg synes det er kjempe stort, litt skummelt og veldig gøy. 

Jeg koste meg ute på verandaen med bladene, før jeg fikk koselig besøk. Vi koste oss med snacks i min nye Muuto bolle, funlight saft og skravlings. Jeg elsker at verandasessongen er her, og ser frem til mange flere fine dager der ute. 

I dag regner det her i Kristiansand, men det er nesten litt deilig. Når det er fint vær så føler jeg liksom at jeg må ut å nyte været, og da blir alle slike ting som leilighetsvask og andre inne-ting nedprioritert. Så i dag er det litt ryddings, vasking og fiksing i leiligheten som står på planen før jeg skal en tur på trening ed to spreke frøkner. Vi skal prøve oss på en litt anderledes styrkeøkt i dag, og jeg deler jo som alltid økten med dere senere. Den deilige pesto-kyllingen jeg snakket om kommer også ut på bloggen i løpet av dagen, så det er bare å titte innom igjen senere. 

Hva er deres planer denne lørdagen? 

 

Smiiiiil Maren


Denne økten må dere teste!

Dagens styrkeøkt ble en morsom sirkeløkt sammen med en god venninne. Vi satte opp en sirkel bestående av 6 øvelser. Vi kjørte 10 repetisjoner pr øvelse, 5 runder. Vi hadde ingen pause mellom øvelsene, men når en runde var ferdig tok vi oss 2-3 minutters pustepause før vi kjørte på en ny runde. Enkelt og greit. Vi fikk virkelig opp pulsen, og svettet godt. Hele økten var unnagjort på ca en halvtime. Effektivt og deilig, perfekt på en fredag spør du meg. Denne økten anbefaler jeg dere å teste ut. 


Dagens sirkel så slik ut: 

 • Boxjumps
 • KB-swing 
 • Squat 
 • Situps 
 • Burpees
 • Thrusters

Alle disse øvelsene er favoritter hos meg, bortsett fra burpees. Burpees er og forblir en hatøvelse, den blir liksom bare ikke lettere, uansett hvor mye jeg trener på den. Jeg har troa på at det er de øvelsene jeg hater, som er aller mest effektive. Grunnen til at jeg ikke liker dem er jo fordi de er så grisetunge. La oss kalle det et hat-elsk forhold mellom meg og disse burpeesene. Noen som kjenner seg igjen? 

Pullups var ikke en del av sirkelen i dag, men når jeg så ringene hang der, så måtte jeg bare hoppe opp å kjøre et par repetisjoner. Dette var etter sirkelen, og jeg klarte vel 3-4 repetisjoner før jeg ramlet rett i bakket. Jeg tok det som et tegn på at jeg hadde gitt alt under sirkeltreningen, og prøvde meg ikke på noe mer. Hehe. Er det noen av dere som har trent i dag? Del mer enn gjerne økten din i kommentarfeltet, det er så gøy når vi kan inspirere hverandre på treningsfronten. 

Nå må jeg legge fra meg dataen, og komme meg i dusjen. Jeg er nemlig invitert på kveitemiddag. Kveite er så nydelig, og det er evigheter siden jeg spiste det sist. Gjett om jeg gleder meg! Hvis noen har en god oppskrift på kveitemiddag, med noe snacksy tilbehør så er det bare å legge igjen en kommentar. Jeg prøver å bli flinkere på å spise fisk, og er derfor alltid på jakt etter nye fristende fiskeretter. 

Ha en deilig fredagskveld dere, kos dere og nyt at helgen endelig er her. 

 

Smiiiiil Maren


Tidenes snuoperasjon

Tusen takk for alle fine kommentarer i går. Jeg tok tipsene deres, og dro ut på gåtur med en venninne. Vi vandret rundt her i området jeg bor, bortover strandpromenaden, forbi den vakre Nupenparken som nå har fått vann i fontenen, og videre opp på Odderøya. Når vi var kommet helt opp på toppen av odderøya så var humøret mitt totalt endret, noe det energiske hoppebildet over demonstrerer. Det er utrolig hva litt venninneprat, litt sol og fysisk aktivitet kan gjøre på en dårlig dag. 


Jeg måtte selvfølgelig turne litt på en benk på toppen av Odderøya. Ganske grei utsikt eller hva? På vei opp gikk vi rett på disse to nydelige skapningene. Det er ikke så lett å se, men det er altså to rådyr, som står helt inntil hverandre. Jeg synes det ser ut som de står å koser. Vi stoppet opp å stod å beundret dem lenge, de var helt rolige og tittet rett tilbake på oss. Slik stod vi lenge, og det var utrolig fint. For noen vakre dyr! 

Etter turen dro jeg rett videre på middag, og fikk servert en helt nydelig pestomarinert kyllingrett. Jeg fikk knipset et par bilder, og deler oppskriften med dere senere. Som dere skjønner så endret dagen seg fra rimelig kjip, til veldig fin. Så jeg håper dere kan ta rådene dere gav meg, i retur og bruke dem på dere selv også når dere har en litt kjip dag. Kom deg opp og ut, ring en venn, lag noe ekstra god mat og tørr å snakke om det som tynger deg. Alt blir bedre når det snakkes om, og alt blir bedre når man er sammen med noen. Så snakk om det, vær sosial og unn deg selv noe eksra god mat, for meg er dette oppskriften på å snu en dårlig dag. 

I dag har jeg fri fra praksis, og skal bruke dagen til å ta igjen litt jobb relatert til bloggen. Senere blir det en treningsøkt, og sosial hygge i kveld. Fredagskvelden er hellig for meg, med gullrekka på tv, noe godt i både skåler og glass, og selvfølgelig  taco (eller annen kosemat) sammen med mennesker jeg setter pris på. 

Har dere noen spennende planer denne fredagen? 

 

Smiiiiil Maren


Ikke helt min dag...

Jeg gikk forbi disse nydelige gåseungene for et par dager siden, og måtte bare ha dem med meg hjem. Er de ikke skjønne? Jeg følte de passet så godt inn her med det nye bordet og alt det hvite. Jeg har også fått en forsinket bursdagsgave fra en god venninne, og den kunne jo bare ikke passet bedre. Det er så koselig med venninner som kjenner deg, og som du ser har brukt tid på å finne noe de tenker er perfekt til deg.  


Jeg er utrolig glad i produktene fra Nicolas Vahé, og har flere ganger kjøpt de ulike pesto typene. Denne sjokoladen gleder jeg meg veldig til å smake, og akkurat i dag passer den perfekt. Jeg som aldri har sjokoladesug eller søtsug generelt kjenner skikkelig på det i dag! Jeg fikk også påfyll av kaffe fra Nespresso i posten her om dagen, og det kunne jo ikke passet bedre. Kaffe og sjokolade - hva mer trenger man ? 

Du vet når du har en sånn dag hvor du ikke føler helt deg bra, du er litt trøtt og liksom ikke helt med. Jeg har en sånn dag i dag. Jeg har ingen grunn til å føle meg dårlig, jeg er ikke syk, men av en eller annen merkelig grunn så er jeg bare sliten, lei og nesten litt trist. Jeg tenker at slike dager har nok de fleste, og egentlig er det kanskje litt greit med en slik dag i ny og ne, så blir man minnet på å sette pris på alle de positive, energiske og fine dagene. For heldigvis er det dem det er flest av.  

Er det noen av dere som kan kjenne dere igjen på slike dager? Noen tips til hva dere gjør når dere føler dere slik? 

 

Maren

Sushikos i sola

Fremføringen i dag gikk så fint, og det ble feiret med sushidate i solsteiken. Vi kjøpte med oss sushi takeaway og dro opp til toppen av vakre Odderøya. Der satt vi i sola, med den deiligste utsikten jeg vet om. Det finnes ikke noe bedre enn å spise favoritt maten sin, i hyggelig selskap, og med en slik utsikt. Vi koste oss i en drøy time før vi begge måtte tilbake på jobb og avtaler. Et slikt lite avbrekk kan virkelig gjøre underverker. Ser det ikke idyllisk ut? 
Jeg har også fått lurt inn en liten treningsøkt på Solsiden. I dag var det skuldre og mage som stod på planen, og jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Miitærpress 
 • Omvendt flies på benk
 • Roll-outs
 • Planken

Jeg kjørte 8-10 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. En god og effektiv økt, unnagjort på ca 40 minutter. Er det flere som har trent i dag? Hva stod på din treningsplan? 


Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, og skal lage meg litt middag før det blir sofakveld med en ny episode av Frikjent. Jeg er så hekta på den serien, og har spart på denne episoden helt siden mandag. Nå gleder jeg meg til å krype under pleddet og bli underholdt av denne super spennnende krimserien. Er det flere av dere som følger med? 

 

Smiiiiiil Maren


Brødskiver trenger ikke være kjedelig

 Det er ikke så ofte jeg spiser brød, men i dag fikk jeg så lyst på brødskiver og eggerøre. Grunnen til at jeg ikke spiser så mye brød er egentlig ganske praktisk, jeg klarer aldri å spise opp et helt brød, og ender ofte opp med å kaste det. Sånn sett er knekkebrød enklere når man bor alene. Nå har jeg derimot kuttet brødet opp, og fryst det ned. Så tar jeg kun opp de to, eller tre brødskivene jeg skal ha til det måltidet. Enten tiner jeg dem bare på benken, eller så bruker jeg brødrister. Sistnevnte gir meg skikkelig barndomsminner, og smaker jo bare så fantastisk godt. Er dere ikke enige? 

Jeg rørte sammen en kjapp eggerøre, og en jordbær smoothie, og vips ble det jo et delikat lite måltid ut av to, i utgangspuket, kjipe brødskiver. Det skal ikke så mye til før maten blir mye mer fristende. Jeg er veldig svak for søte glass, skåler og boller, og har flere ulike farger, mønster og fassonger. Jeg synes det er så koselig å dandere maten i de ulike skålene, og den skålen dere ser på bildet er et av mine siste innkjøp. Jeg synes det mønsteret er så delikat. Smoothie glasset likte jeg så godt med det rødrutete søte lokket, så det måtte bare bli med meg hjem. Dillete og unødvedig mener noen, matglede og utelukkende positivt mener jeg. 

Nå skal jeg opp på universitetet for å holde et muntlig fremlegg av en oppgave. Slike ting er alltid litt skummelt, men følelsen etterpå er så god. Dere får krysse fingrene for meg i dag, så håper jeg dette går greit. 

Vi snakkes litt senere dere.

 

Smiiiiil Maren


Jeg tar utfordringen!!

Jeg har blitt utfordret av Redbull til å løpe for dem som ikke kan. Wings for life World Run er et løp hvor 33 forskjellige land stiller ved startstreken akkurat samtidig for å støtte arbeidet for en kur for ryggmargsskader. Det er ingen fast distanse, du løper rett og slett så langt du rekker før en følgebil tar deg igjen. Høres ikke dette spennende ut? 

Jeg ble litt lei meg når jeg oppdaget at jeg er på ShapeUp Bootcamp i Portugal når dette løpet arrangeres i Stavanger søndag 3.mai kl 13.00. Så gikk det opp for meg at jeg kan jo løpe i Portugal, det er jo akkurat det som er poenget. Det er jo deltagere fra ulike land, og alle starter samtidig, uavhengig av hvilket land du befinner deg i. Jeg ble så glad for dette, og enda gladere ble jeg når jeg fikk en offesiell utfordring fra Redbull som er arrangør for dette løpet. De har utfordret meg og fineste Pia til å løpe for dem som ikke kan, i portugal! Svaret er selvfølgelig JA!!! Jeg tar utfordringen. 

Nå er jeg spent på å høre om det er flere som stiller til start? 

Jeg vet at Kristiansand har et stort løpemiljø, og det har Red Bull også fått med seg. Derfor har de satt opp buss fra Kristiansand til Stavanger. Ler mer om gratisbussen HER. 

Påmeldingen koster 500kr, og det gjør du på wingsforlifeworldrun.com. La oss løpe for en god og viktig sak dere!!

 

Smiiiiiil MarenDagens matvarehandel

Jeg fikk så mange positive tilbakemeldinger fra dere sist jeg delte handleposen min, så da tenkte jeg å gjøre det igjen. Det går mye i det samme i mine handleposer, og jeg føler dette er ganske beskrivende for mitt kosthold. Dette er kun påfyll av det som går mest. Basisvarer som havregryn, usaltede nøtter, knekkebrød, fullkornsris og slikt har jeg i skuffene, frysen er fylt med kylling, wokbladinger, bær og laks. Pepsi max, og fun light har jeg i kjøleskapet. 

Det går veldig mye frukt hos meg, og det kjøper jeg nytt av sikkert 3 ganger i uken. Det samme gjelder meieriprodukter som cottage cheese, skyr, yoplait yoghurt, gresk yoghurt og kesam. Bær også, det bruker jeg alt for mye penger på, men det er rett og slett verd det, så godt synes jeg det er. Jeg er også storforbruker av kylling og kalkunpålegg på knekkebrød. Knekkebrødene jeg kjøper varierer veldig, jeg liker å prøve litt forskjellige, men favoritten er dem på bildet over fra Sigdal med urter og havsalt. Jeg baker også ofte knekkebrød selv. 

Jeg liker å teste nyheter, og kjøper som regel alltid med meg hvis jeg ser noen nye sunne varer. I dag oppdaget jeg tomat og urte marinerte kyllingfilet, den var ny for meg og jeg gleder meg til å teste den ut. Kyllingen ligger i en stekeeske, slik at den bare kan slenges rett på grillen, eller inn i ovnen. Jeg ser for meg at disse og en frisk salat med fetaost og pesto blir en perfekt middag. Det blir i ovnen i dag, men jeg gleder meg til å teste dem på grillen også. Har dere startet grillsessongen enda? 

Hva er gjengangerene i din handlepose? 

 

Smiiiiil Maren


 

Oppskrift: Torsk med chorizo

God morgen! I dag har jeg lyst å dele en super mandagsmiddag med dere. Mange sliter med å få i seg fisk i løpet av uken, og mange er faktisk ikke spesielt glad i fisk. Jeg tørr påstå at det er fordi man ikke helt vet hvordan man skal tilberede den. Jeg visste hvertfall ikke det, inntil for et par dager siden. Da fikk jeg nemlig servert en torskerett som var så nydelig at den nærmest smeltet på tungen. Jeg tror bare dere må smake selv for å forstå hvor magisk kombinasjonen av fersk torsk og chorizo er. Fersk torsk, hjemmelaget potetmos, stekt chorizo, og overraskende nok granateple er ingrediensene, og det føltes som en festmiddag - på en helt vanlig hverdag. 


Nå tenker kanskje noen at dette får jeg aldri til, det er alt for avansert. Det er faktisk helt feil, dette er så enkelt, og nå skal jeg dele oppskriften med dere. Jeg har fått oppskriften fra en kompis som får mat fra matkasseleverandøren Trekassa hjem til seg. 

Til 2 personer trenger du: 

 • 300g torsk 
 • 1/2 granateple
 • 50g Chorizo
 • 400g mandelpoteter
 • Frisk persille
 • 1/4 boks kremfløte
 • 2 ss godt smør
 • Salt & pepper
 • Stekesmør / olje

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell potetene. Kutt den i terninger, og kok opp i usaltet vann til de blir møre. Kutt opp torsken i serveringsstykker, krydre med salt og pepper, og brun deretter i en panne med litt olje. Legg stykkene på et stekebrett, og ha inn i ovnen. Stek til gjennomstekt. Ca 5 minutter.  Kutt Chorizopølsen i små terninger, og stek dem gyldne og sprø i stekepanna. Ta ut kjernen av granateple, og rør inn sammen med chorizoen. Tilsett til slutt litt hakket persille. Slå ut vannet på potetene, og mos godt med stavmikser. Ha i smør og rør det inn. Tilsett fløte til du har ønsket konsistens. Spe på med melk dersom nødvendig. Smak til med salt og godt med pepper. Server potetmosen med torsk, chorizo og granateple. Så ikke dette fristende og godt ut? Jeg kan nesten garantere at dette vil falle i smak. Våg å teste det ut, og vips blir det så mye enklere å få i seg fisk. Kanskje dette er den perfekte middagen å starte en ny og sunn uke med?

 

Smiiiiil Maren

 

Solskinns søndag

Hva gjør det vel om man er på jobb på en søndag, når man får oppleve knall sol, og sommertemperaturer etter jobb? I ettermiddag har jeg vært på en deilig rusletur i nærområdet her jeg bor, og det ble faktisk så varmt at jakken måtte av. Jeg elsker Kristiansand på denne årstiden, hele byen forvandles til et sommerparadis som faktisk må oppleves for å forstå hvor idyllisk det er. I dag følte jeg vi fikk en liten førsmak på sommeren, med dette været, og full aktivitet på bystranda. Alle volleyballbanene var i bruk, folk grillet, noen spillte bocca, og en hel haug av mennesker gikk tur i området. Herligfred så skjønnt! 

Vi tok en tur innom pappa som drev på i båten, og gjorde den klar for sessongen. Jeg har så mange fine minner fra sommeren i båten i fjor, og jeg kjenner at det kribbler i magen etter å komme ut på sjøen igjen. Båten er nå på vann, og det er nok snakk om få dager før jeg får oppleve jomfruturen for i år. 

Hvordan er det med dere, er dere glad i båtlivet? 

En super herlig ettermiddag med masse kos i sola. Nå er jeg innom leiligheten for en kjapp dusj før jeg skal ut på middag i koselig selskap. Jeg hører rykter om thai inspirert kylling i dag, og det er virkelig noe av det beste jeg vet. Gjett om jeg gleder meg! 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiiil Maren


Fruktig søndagsmorgen

God søndag dere. Jeg har allerede vært oppe en god stund, og nyter nå den siste kafekoppen før jeg skal avgårde på jobb. Sånn er det å være sykepleierstudent i praksis, da blir det turnusjobbing og en litt helg i ny og ne. Jeg gjør ingenting av å jobbe på en søndag, og når jeg ser ut vinduet på sola som holder på å stå opp så ser jeg for meg at dette blir en herlig dag. Frokost må man ha, og jeg hadde så masse deilig frukt i kjøleskapet, at dagens frokost ble en real fruktfest. Jeg gjør det så enkelt som at jeg bare kutter opp litt av alt jeg finner i kjøleskapet, og i stede for å slenge det på en tallerken så danderer jeg det litt pent. Verre er det ikke. Det var så friskt og godt med vannmelon, det tror jeg nesten ikke jeg har spist siden i sommer, og jeg fikk faktisk litt sommerfølelse av det. 

Jeg har blitt så hekta på egg i det siste, så selv om frokosten bestod av yoghurt og andre meieriprodukter, så måtte jeg bare snike inn et lite kokt egg i tilegg. Dessuten hadde jeg jo fått ny eggeholder som måtte testes ut. Var den ikke søt? 

I går la jeg ut et bilde av en nydelig torskerett på instagram (@marenerdvik heter jeg der) og flere har etterlyst oppskriften på den middagsretten. Det skal jeg selvfølgelig fikse til dere. Den kommer enten i kveld, eller mandagsmorgen. Uansett lover jeg at den skal være klar i god tid før mandagsmiddagen. 

Da må jeg hoppe i bilen ut dure ut på jobb, jeg har nesten en halvtimes kjørevei, så her er det bare å komme seg avgårde. Ha en deilig søndag mine venner, og nyt den! Mer fra denne kanten i ettermiddag. 

 

Smiiiiiiiil Maren 

 

Lørdagslek på gymmet

Helg betyr alternativ og gøy trening. I dag ble det en egenvekstrening med min treningspartner og venninne Edle. Jeg satt opp en sirkel med masse øvelser jeg vet vi begge liker, og sammen durte vi på med godt mot. Disse øktene er så morsomme, og vi ler så mye underveis. Økten er latterlig tung, men samtidig blir det bare gøy fordi det ikke ligger noe fokus på resultat eller prestasjon. Vi skal bare bevege oss, svette og ha det gøy. I dag var det akkurat det vi gjorde! Det var kun et par av øvelsene som gikk direkte på magemuskulatur, men jeg tipper det er der jeg blir mest støl i morgen - på grunn av alle latterkulene. 


Dagens økt så slik ut: 

 • 500 m løp på mølle 
 • 50 pullups med strikk 
 • 50 dips
 • 50 "gående planke" (opp og ned fra albu til strake armer)
 • 50 thrusters 
 • 50 situps
 • 50 pushups
 • 50 squat
 • 50 skulderpress
 • 50 mountain climbers 
 • 500 m løp på mølle

Vi prøver å kjøre denne typen økter hver helg, og denne økten er nesten identisk med forrige gang. Grunnen til at vi gjentar er fordi vi likte den så utrolig godt, og følte vi fikk kjørt hele kroppen. Det er absolutt øvelser vi liker bedre enn andre, men vi er begge enige om at det er øvelser vi føler funker og er utrolig effektive. Det er så morsomt med slike økter. Det fungerer slik at man fullfører alle 50 pullupsene, før man går videre på neste øvelsene på listen. Vi deler opp, og tar sjeldent 50 repetisjoner i ett. Vi kjører gjerne 10 og 10 helt til vi er på 50 repetisjoner. Vi benytter oss også av hjelpemidler, slik som for eksempel strikk i pullups. 

Dette er en enkel og fin måte å få trent gjennom hele kroppen, og den kan enkelt tilpasses slik at du overhode ikke trenger noe utstyr. Jeg er stor fan av denne måten å legge opp treningen på, og bruker det mye på ferie eller når jeg av andre grunner ikke har tilgang på treningssenter. For meg er dette gøy trening, og jeg gleder meg alltid til disse helge-øktene.

Er det flere som har trent denne lørdagen? Hva stod på din treningsplan i dag? 

 

Smiiiiil Maren


Lørdagstrening & Jakkesalg

God lørdagsmorgen. I dag stod jeg opp litt ekstra tidlig og er straks klar for en treningsøkt med en venninne. Det er super deilig vær her nede i sør, men nå på formiddagen er det fremdeles litt kjølig. Da passer det perfekt å bruke min nye jakke fra Helly Hansen. Den er perfekt nå på våren, den varmer, men er samtidig utrolig lett og god. Jeg elsker den lilla freshe fargen. Treningsbagen fra samme merke fallt jeg for med en gang jeg så den hos 3t-shop. Jeg er så svak for pasteller, og kombinasjonen av lyseblå, rosa og hvitt gikk rett hjem hos meg.

Sponset jakke & bag


Akkurat nå er det 30% rabatt på absolutt ALLE jakker hos 3t-shop. Jeg anbefaler dere å ta en titt, slike jakker er perfekte nå på våren, og er helt supre til og fra trening. Alle løpejakkene er også på tilbud, og der er det så mange nydelige varianter å velge mellom. I dag har vi en egenvektsøkt på planen, og jeg har planlagt masse gøye øvelser. Jeg deler selvfølgelig økten med dere senere i dag. Etter trening blir det en liten runde i sentrum, og en tur på cafe. 

Hva er deres planer for lørdagen? 

 

Smiiiiiil Maren


Legday baby!

Jeg gruer meg alltid litt til å trene ben, fordi det er den desidert tyngste økten i hele treningsuken. Jeg liker godt å legge bentreningen til helgen, for hva er vel bedre enn å gå inn i helgen etter en tung og god styrkeøkt? Jeg fikk meg med Edle på økten, og da blir alt straks mye enklere. Vi pushet hverandre, svettet, og slet oss gjennom en times benøkt, og etterpå var vi mildt sagt fornøyde. 

Jeg har følgende øvelser på min benøkt: 

 • Knebøy 
 • Strakmark 
 • Hipthrust
 • Lårcurl 
 • Tåhev
 • Kickback 

Jeg synes dette er solide, gode øvelser, som fokuserer mest på bakside og rumpe. Jeg liker spesielt godt strakmark, fordi jeg får så enormt god kontakt med bakside lår og setemuskulatur. Jeg kunne helt klart løftet mer enn 50kg i strakmark, men jeg velger å holde det på 50kg for å ha full kontroll på utførelse og teknikk, og få maksimal kontakt med muskulaturen. Ellers er det jo ingen tvil om at hipthrust virkelig tar godt på rumpe, men den er bare så forferdelig tung at jeg klarer ikke å kalle den en favoritt, selv om den nok er dem mest effektive rumpeøvelsen. Kickback svir også veldig godt, og er i mine øyne den perfekte finisher på en legday. 

Hva er dine favoritt øvelser på ben? 

 

Smiiiiiil Maren


Inspirasjon til jentekvelden

Skal du ha venninnene på besøk i løpet av helgen, og er litt usikker på hva du skal servere? Hva med å ta en fjøl slik som på bildet over, og fylle det opp med alt du liker. Det trenger ikke være så vanskelig å være kreativ, tenk bare hva du liker, hva du tror venninnene dine liker, og prøv å kombiner både litt søtt og salt. Tenk også på at det er fint med noen sterke farger som frisker opp, og vips har du et innbydende, delikat og fristende fat - perfekt til venninnekvelden. 


Dette koste vi oss med i går. Både litt frukt, litt bær, ost, kjeks og en helt nydelig eplemost. Nå i helgen kan man bytte ut eplejuice med vin hvis man ønsker, eller man kan velge alkoholfritt og friskt slik vi gjorde. Så det ikke fristende ut? Så frem med fjøla dere, det er virkelig ikke så vanskelig å lage fristende godsaker til helgekosen. Du kan selvfølgelig velge å gå i ulike temaer, enten om det er småkaker og godterier på et fat, og mat på et annet. Tapas er også perfekt å dandere opp på denne måten, bruk flere trefjøler eller fat, og dander utover bordet. Jeg elsker snackse mat slik som dette, og liker spesielt godt kombinasjonen av søtt og salt. Jeg håper dette kan være til inspirasjon, og med det sier jeg god fredag og riktig god helg. Titt gjerne innom igjen senere, jeg stikker innom for å dele litt treningsinspirasjon og dagens treningsøkt litt senere. 

Nyt fredagen, endelig er helgen her dere. Har dere noen spennnede planer? 

 

Smiiiiil Maren


Sunne smakfulle knekkebrød

En god oppskrift kan ikke deles for mange ganger. En god oppskrift brukes jo også flere ganger. Slik er det med mine hjemmelagde knekkebrød, jeg lager dem utrolig ofte, og har dem nesten til en hver tid tilgjengelig i skapet. De er så enkle å lage, og smaker helt himmelsk. Når jeg først lager dem så liker jeg å lage opp ekstra store porsjoner. Disse knekkebrødene er sunne, og gode. De er perfekte som frokost, lunsj, kveldsmat eller tilbehør til middag. 

Du trenger: 

 • 2dl sammalt hvete
 • 2dl lettkokte havregryn 
 • 2dl havrekli
 • 2dl sesamfrø
 • 2dl solsikkefrø
 • 1dl linfrø
 • 1dl kruskakli
 • 7dl vann
 • 2ts salt

Slik gjør du: 

Bland ingrediensene godt sammen og la blandingen "sette seg" i ca 1 time. Smør blandingen så jevnt du kan utover bakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 185 grader i ca 40 minutter, slikk ut litt damp underveis. Hvis knekkebrødene ikke blir sprø og crispy, så setter du dem bare inn igjen på litt svakere varme og lar dem stå å "tørke". Jeg pleier å ta ut knekkebrødene halveis i steketiden for å rute dem opp, så setter du dem inn igjen til steketiden er over. Avkjøl på rist og nyt. Nybakte knekkebrød med fersk ost er noe av det beste jeg vet, får jeg i tillegg et glass iskald appelsinjuice til så blir det perfekt. Så ikke dette fristende ut? Kanskje disse kan være et tips til dagens kveldsmat. Eller du kan lage dem opp i kveld, og ha dem til frokost eller med på jobb/ skole som lunsj i morgen. 

 

Smiiiiil Maren


Endelig er den ute

Topp fra Reebok  //  Tights fra Helly Hansen (sponset)

Endelig ute, boken om egenvektstrening skrevet av Lasse Tufte, hvor jeg er så heldig å få lov å bidra som modell. Det har vært en lang, lærerik, morsom og til tider krevende prosess, men nå er resultatet ute i bokhyllene og jeg skal innrømme at det er litt stas. Resultatet ble så bra, og forfatteren har gjort en fantastisk jobb. Boken er godt skrevet, den er oversiktelig, inspirerende, og enormt innholdsrik med en hel haug av øvelser. Øvelsene er nøye beskrevet med progresjonsmuligheter og fremgangsmåte, anatomiske tegninger av hvilke muskler som involveres i de aktuelle øvelsene og svært gode beskrivelser av utførelse. Det er også med litt av histroien til egenvektstrening eller Calisthenics som det heter, og masse annet spennende lesestoff. 

Alle som leser denne bloggen vet at jeg er stor fan av trening med egen kroppsvekt, og benytter meg mye av denne typen øvelser i egentreningen min. Jeg synes det er utrolig gøy at interessen for denne treningsformen bare øker og øker. Jeg synes det er fantastisk at flere og flere får øynene opp for hvor mye man kan gjøre med kun sin egen kroppsvekt som verktøy. 

Boken Calisthenics med Lasse Tufte er endelig ute, og jeg anbefaler dere å sjekke den ut. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Sofa, serier og questbarer

Fornøyd frøken som endelig har kommet seg hjem etter en lang dag på farten. Smilet er ekstra stort fordi det regnet når jeg dro på jobb, og nå stråler sola. Jeg er litt småsliten i kroppen for tiden, det føles nesten som en liten forkjølelse kommer snikende. Jeg har vært på jobb, og kjørt en helt lett treningsøkt, det gikk veldig greit, men jeg kjenner at det er noe som ikke stemmer helt. Så i ettermiddag og kveld blir det sofakos, joggebukse, sunn god mat og hvile. Jeg er midt i krimserien Frikjent og storkoser meg med den. Fy søren så bra den er. Før jeg startet på Frikjent så jeg Mamon, og den var bra helt fantastisk spennende. Nesten litt for spennende for min smak, jeg blir jo så redd. Hehe. Er det noen som har sett den? 

Jeg elsker norsk krim, og spenningserier. Jeg gleder meg til en ettermiddag og kveld under pleddet. Når jeg har sett ferdig det som ligger ute av Friikjent så skal jeg gå gjennom den lange listen av serietips dere anbefalte, og finne meg en ny. Tusen takk for alle tips dere har sent meg. Dere er så gode!

Ellers har jeg en liten innrømmelse å komme med til dere. Jeg har et helt latterlig forhold til questbarer. Hei jeg heter Maren, og jeg er avhengig av questbarer. Haha! Jeg tror faktisk ingen er overrasket over denne innrømmelsen. Det er ikke akkurat sjeldent jeg blir observert med en questbar i hånda, og det skjer ikke at jeg går forbi et sted de selges uten å kjøpe med meg en. Jeg sier ikke at det er sunt, eller bra. Jeg sier bare at sånn er det for meg. Det er livsfarlig at min sponsor Proteinfabrikken har questbarer, da blir så alt for tilgjengelig og enkelt for min til tider fryktelig svake viljestyrke. Jaja, det er vel ikke det verste man kan være hekta på heller. 

Barene er sponsetDette er mine to favoritter. Jeg har smakt de aller fleste nå, men ender alltid opp med å kjøpe Cookies & Cream og Chocolate chip cookie dough. Hva er din favoritt questbar? 

Jeg har forstått at det er mange av dere som liker questbarer, så kanskje jeg skulle kjørt i gang med Questbar-giveaway til dere. Sharing is caring vet dere! 

 

Smiiiiil Maren

 

Oppskrift: Eksotisk laksepanne

Så ikke dette godt ut? Dette er en av de beste lakserettene jeg har smakt i hele mitt liv, og da er det jo klart den må deles med dere. Oppskriften er hentet fra Trekassa, som er en lokal matkasseleverandør som levere sunn kvalitetsmat fra sørlandet. Dette er ikke et betalt reklameinnlegg, det er ikke en gang meg som får denne kassa levert på døra. Jeg var bare så heldig å få være gjest hos noen som får en slik kasse på døren hver uke. Det er helt fantastisk utvalg av retter, og kvaliteten på maten er rett og slett perfekt. Både fisken, og kjøttet kommer fra lokale leverandører. Grønnsakene kommer fra lokale gartnerier og gårder. Kortreist og kvalitetsikkert. 

Tilbake til lakseretten. Den kalles laksepanne, og inneholder en deilig kombinasjon av laks, kokosmelk, matfløte og sterke krydder. Den tar drøye 20 min å lage totalt, og det er utrolig enkelt. 

Du trenger: 

 • Laks
 • 1 purre
 • 1 rød paprika 
 • 2dl matfløte
 • 1 fiskebuljongterning
 • 2dl kokosmelk
 • 1 ss currypaste 
 • Ris 

 

Slik gjør du: 

Kok risen i lettsaltet vann i ca 13 min. Skjær laksen i passelige serveringsstykker (dersom du ikke har kjøpt ferdige fileter) og dryss over salt og pepper. Hakk purre og paprika, og stek på middels varme i en større panne med litt olje. La det surre til purren er mør. Ha i matfløte og smuldre så buljongterningen over pannen. Kok opp under omrøring. Rør inn kokosmelk og curry paste (Obs! denne er sterk, så smak deg litt frem) Ha så fiskestykkene på toppen. Ha over et lokk, og la alt puttre til laksen er ferdig, ca 7 min. Dersom du ikke har lokk, snur du bare fisken når den er ferdig på en side. Server med ris. 

Denne retten går jo fint ann å lage selv om man ikke får en slik kasse levert på døren, og derfor håper jeg denne laksepannen kan være til inspirasjon. Jeg, og sikkert flere med meg, burde bli mye flinkere til å spise fisk, og da er det helt genialt med slike retter som denne. 

 

Smiiiiiil Maren


Tilstedeværelse og fokus på trening

I dag trente jeg styrke alene, og opplevde en utrolig deilig følse av å være fokusert og tilstede på økten. Det er så godt med slike treningsøkter, når man klarer å stenge alt ute, ignorere omgivelsene og ha 100% fokus på det man holder på med. Bildene ble knipset i går, og da var det rygg som stod på planen, det programmet delte jeg med dere i gårsdagens innlegg. I dag var det bryst og triceps med følgende øvelser: 

 • Flies i kabel
 • Skråbenk
 • Pushups 
 • Benkpress 
 • Triceps pushdown
 • Triceps drag over hodet med tau
Nå skal jeg innom butikken og handle med meg litt mat på vei hjem. I fikk jeg servert en helt magisk lakserett, og jeg tenkte å prøve meg på den samme selv i dag. Hvis jeg får den til å skal jeg selvfølgelig dele den med dere. Jeg fikk faktisk knipset et par bilder i går også, og oppskriften har jeg også fått. Så uansett hvordan mitt resultat blir i dag, så skal jeg love å dele den med dere slik at dere kan få teste. Noen små hint er: laks, kokosmelk, curry paste og matfløte. Høres digg ut ikke sant? 

 

Smiiiiil Maren


Morgentur, styrkesplitt & frokost

I dag startet jeg dagen grytidlig med en helt rolig morgentur. Når jeg sier rolig, så betyr det sone 1 , hvor jeg holder pulsen rundt 140, og ikke over. Jeg hadde en hard intrvalløkt på mandagen, og da er det perfekt med en slik restitusjonsjogg "dagen derpå". Leggene blir så stive og støle av kortintervaller, og da er det godt å få løsnet opp litt med en helt rolig tur. Det er utrolig hva man rekker når man står opp tidlig, det ble 45 herlige minutter ute i mørket i dag før jeg dro på jobb. 

Frokost må man ha, og ikke overraskende ble det marenskåla med eplebiter, cottage cheese orginal, yoplait vanilje, blåbær, bringebær og banan. Jeg lagde også et lite fruktfat med resten fra frukten fra bursdagen, og en kopp kaffe. Enkelt, fargerikt, sunt og godt. 

Som jeg skrev i går, så går jeg over til å dele opp styrketreningen min i ulike muskelgrupper igjen nå. Jeg har lenge trent fullkropp hver økt, men nå var det på tide å endre litt igjen. Jeg trives godt med å dele det opp, og inndelingen eller splitten som det ofte kalles, ser slik ut: 

 • Rygg og biceps 
 • Skuldre og mage
 • Bein - fokus rumpe
 • Bryst og triceps

 

Dette er altså slik jeg har valgt å gjøre det. Det er overhode ingen fasit på hvordan man splitter. Dette er slik jeg har valgt å gjøre det nå, og tenker å kjøre dette i ca 8 uker, før jeg kanskje velger en ny splitt for variasjon. Nå er jeg spent på å høre med dere hvordan dere gjør det.

Splitter du opp styrketreningen din? Hvordan ser din inndeling ut? 

 

Smiiiiiil Maren


Bortskjemt bursdagsjente

For en dag dette har vært. Dagen startet med at denne nydelige buketten stod utenfor døren min. Har dere sett noe så vakkert? Jeg elsker roser, og akkurat denne typen er den fineste jeg vet! Jeg ble så utrolig glad for denne buketten som nå står å pynter opp her i leiligheten. 

Etter frokost og litt muffinsspising dro jeg avgårde for en samtale med Coach Hilde. Litt mentaltrening på bursdagen er helt perfekt. Hilde fortsetter å pushe meg fremover, og jeg føler meg så løftet og energisk når jeg har vært hos henne. Etter samatlen dro jeg for å trene med Edle. Her ventet enda flere blomster og gratulasjoner. Herligfred så stas med bursdag! Vi fikk en god styrkeøkt på rygg og biceps med følgende øvelser: 

 • Pullups med bredt grep 
 • Nedtrekk 
 • T-bar roing 
 • Facepull 
 • Omvendt flies 
 • Biceps curl med stang / hantler

 Jeg er tilbake på å dele opp kroppen i enkelte muskelgrupper nå, etter en lang periode med fullkroppstrening. Grunnen er egentlig at jeg trengte litt variasjon, og fordi jeg liker godt å trene på den måten. Jeg lager nå mitt eget opplett, og er min egen personlige trener. Økten i dag ble kanon bra, og det var deilig å kjenne ordentlig trykk på styrketrenigen igjen. Nå er jeg kjapt hjemmom for en dusj, før jeg skal virdere i burdagsmiddag. Enda en rosebukett hadde dukket opp mens jeg var borte, og nå føler jeg meg virkelig som verdens heldigste. Tenk så fint å ha så mange gode og omtenksomme mennesker rundt seg. Denne bursdagen har vært så fin på alle måter. I dag har jeg rett og slett blitt skjemt bort. Tusen tusen takk for alle gratulasjoner som er lagt igjen både her på bloggen og på instagram. Dere er nydelige hver og en av dere. Tusen takk! 

 

Smiiiiiil Maren


Hipp Hipp Hurra!

Mandag, fri, sol og BURSDAG! Jeg hadde nesten glemt hvor stas det er med bursdag. Jeg våknet opp til flere koselige meldinger på telefonen, facebook, mail og snap. Jeg blir så utrolig glad, og synes det er så fantastisk koselig at folk tar seg tid til sende en hilsen. Jeg har gått rundt med et smil om munnen helt siden jeg våknet. 

I dag har jeg altså fri fra jobb, og skal bare kose meg. Jeg har akkurat spist muffins fra gårsdagens selskap til frokost, det må være lov når man har bursdag? Nå skal jeg nyte en kopp kaffe, litt ordentlig frokost, og God morgen Norge. Resten av dagen blir bare kos og hygge. Cafe med en veninne, trening med en annen venninne, og koselig bursdagsmiddag i kveld. 

Ha en herlig mandag, og en finfin ukestart dere. Titt gjerne innom senere igjen, jeg har nemlig litt nytt å dele med dere på treningsfronten. 

 

Smiiiiil Maren


Pink party

I dag har jeg hatt familien min på besøk, og vi har kost oss så masse. Vi feiret bursdagen min (som er i morgen), og jeg disket opp med litt forskjellige godsaker. Jeg lot rosa være tema på festbordet mitt i dag, med et lite innslag av barnebursdag med små cups fyllt med skumgodteri, cupcakes, popcorn bøtter og rosa sugerør. Jeg hadde også en stor saftig eplekake som min skjønne mamma har bakt, og to store fruktfat. Vanilje is, og varme bringebær ble også servert. Mange av dere har etterlyst et bilde som viser hvordan det nye spisestuebordet mitt ser ut. Her får dere endelig et bilde av bordet i sin helhet. Jeg synes det er så delikat, og fint. Jeg var redd det ble for stort, men nå som det er på plass synes jeg i grunn det er helt perfekt i størrelsen. I dag satt vi fint 7 mennesker rundt dette bordet, og da hadde alle veldig godt plass. Jeg føler dette bordet passer veldig godt inn i den lyse, og luftige stilen jeg har valgt i leiligheten. Hva synes dere? 

Nå er jeg så mett at jeg nesten triller. Heldigvis er Edle på vei ned til meg nå for en liten powerwalk ute i frisk luft, det skal bli fantastisk godt kjenner jeg. Nå ser jeg at jeg nesten er for sent ute til å møte henne, så jeg får avslutte her. Ha en deilig søndagskveld dere, så snakkes vi i morgen tidlig. Er det rart at jeg gleder meg litt til det? Jeg gleder meg til å stå opp, og oppdatere bloggen. Jeg synes det er så god stemning her inne, dere er så flinke til å legge igjen kommentarer og jeg synes det er så herlig å kunne kommunisere med dere på den måten. Så takk for at dere er her, og tusen takk for at dere er aktive! 

Tenk i morgen er det bursdagen min, 26 år!! Hurra! 

 

Smiiiiil Maren


Ikke kun treningsklær

Gårsdagen shopping resulterte i et par nye bukser, to ny skjorter, en bluse, kjole til bryllup, en litt finere topp, og en ny genser. Flere av dere spurte om dere kunne få se innkjøpene, og at det hadde vært gøy med noe litt annerledes enn kun treningsklær.

Her ser dere gårsdagens innkjøp. Det eneste som ikke med med er bryllupskjolen, og det er fordi jeg ønsker å spare den litt. Jeg skal bruke den i et bryllup om ikke så alt for lenge, så den får dere snart se uansett. Buksene er super strechy og gode, begge fra acne. Skjorten er litt løs, og behagelig, men samtidig din. Jeg ser for meg å bruke den både til jeans med en genser over, og til litt penere. Genseren er helt basic, men med en super fin detalj i ryggen. Blusen fra H&M conscious collection synes jeg var så søt at den måtte bare bli med. 


Nå skal jeg straks ut på en liten treningstur, før jeg skal sette i gang med bakingen til bursdagsfeiringen i ettermiddag. Jeg har også et par ting jeg har glemt som må handles, takk for søndagsåpne butikker sier jeg bare. 

Har dere noen koselige planer for søndagen? 

 

Smiiiil Maren


Sushi lørdag

Tusen takk for alle fine kaketips til bursdagen min. Dere er gode! Jeg tror jeg ender opp med brownies eller cupcackes. Mor og datter dagen i dag ble så koselig, og vi fikk kjøpt så mye fint. Jeg fant to (!) nye bukser, og det er helt vilt for meg som virkelig hater å kjøpe bukser. Jeg fant også en god del nytt til leiligheten, enda mer klær og en kjole til et bryllup jeg skal i til sommeren. Jeg fikk også kjøpt masse gøy stash til bursdagsfeiringen, og litt ny sminke. Jeg klarte altså målsetningen min om å ikke kjøpe noen treningsklær eller treningsrelaterte ting. Hehe. Flere av dere har spurt om jeg kan dele noen av innkjøpene mine, og det er klart jeg kan. Jeg skal knipse litt bilder av det i dagslys i morgen. Nå er lørdagskvelden kommet, og dette har jeg sett frem til. Sushikos i hyggelig selskap. Jeg elsker lørdager, og jeg elsker sushi, så det kan i grunn ikke bli bedre.Jeg fikk sneket inn en liten kondisjonsøkt også, like før senteret stengte i dag. Jeg var litt sliten etter en dag på farten, og vurderte å droppe økten. Heldigvis har jeg noen herlige mennesker rundt meg som vet når jeg trenger å pushes, og med litt ekstra motivasjon derfra kom jeg meg avgårde. Det ble 45 svette minutter på mølla, og det sier jeg meg fornøyd med. 

Er det flere som har trent i dag? 

Jeg håper dere har en deilig helg, og nyter lørdagskvelden fullt ut. Hva liker dere best å gjøre i helgene forresten? Jeg for min del er ingen partyjente, og det handler ikke om treningen, eller at alkohol ødelegger eller noe slik. Det er rett og slett fordi det å dra ut på byen gir meg veldig lite. Da vil jeg heller være på en gøy fest sammen med masse mennesker jeg trives med og har det gøy sammen med. Jeg koser meg gjerne med både ett og to glass vin til god mat, og koser meg veldig med det, men jeg er ingen festløve akkurat. 

Hvordan er dere på dette med fest, dra ut på byen og alkohol? 

 

Smiiiiil Maren


Mammadag og bursdag

God morgen dere. Her sitter jeg å spiser frokost, og ikke overraskende er det Marenskåla jeg koser meg med. Jeg sitter her å planlegger litt, jeg har bursdag på mandag, og har invitert familien til feiring i min leilighet i morgen. Jeg gleder meg til å ha gjester her i leiligheten, slik at vi kan innvie det nye store spisebordet. Jeg gleder meg til å ha noen flere å kokkelere til enn kun meg selv. Nå blir det ikke full middag, men "bare" kaffe, kaker, snacks og godsaker. Jeg elsker å stelle i stand til gjester, og jeg kan være ganske så kreativ på sunne, og freshe retter. Når det gjelder kaker og godsaker derimot, så har jeg mye å lære. Så da tenkte jeg, hva er vel bedre enn å spørre dere? Jeg er sikker på at noen av dere har en favoritt kake, snacks eller bakverk å dele med meg? 

Jeg må sette noen kriterier, det må være enkelt å lage, og ikke ta alt for lang tid. Jeg har nemlig allerede noen godsaker på menyen, som krever litt tid. Nå er jeg super spent på å høre om dere har noen fine oppskrifter til meg. Jeg elsker alt som smaker sjokolade, vanilje, karamell, og ja i grunn alle søte smaker. Det gjelder familien min også, vi kan være noen skikkelige søtmonstere, så her er det bare å dure på med forslag. Tilbake til overskriften. I dag skal mamma og meg ha en jentedag i byen. Jeg kan ikke huske sist vi to hadde en slik dag, så nå gleder jeg meg veldig! Vi skal kose oss på cafe, shopping og spise deilig lunsj. En kosedag, bare oss to! Jeg skal se etter litt nytt til leiligheten, og et par ting til selskapet i morgen. Ellers skal jeg prøve å ikke kjøpe noe treningsklær eller  noe treningsrelatert. Det er en liten utfordring for meg, jeg havner alltid i sportsavdelingen, og ender alltid opp med sporty kjøp. Mitt klesskap inneholder dobbelt så mye treningsklær som vanlige klær. Så i dag er det ikke lov å handle treningsklær, men når det gjelder vanlige klær så trenger jeg nytt av det aller meste. Så vi får se hva jeg ender opp med. 

Nå blir jeg straks hentet, så jeg må få spist opp frokosten, hoppe i dusjen og gjøre meg klar. Ha en deilig lørdag dere, og ikke glem å legg igjen oppskriften på favoritt kaken din i kommentarfeltet. God lørdager hjeter! 

 

Smiiiiiil Maren

Biggest Loser - Treningscamp Marbella

Allerede etter første episode av Biggest Loser var jeg solgt! Jeg satt i sofaen hjemme i leiligheten og var helt oppslukt av det som foregikk på tvskjermen. Tårene trillet når deltagerene fortalte sine historier, hvordan selvbildet var ikke-eksisterende, hvordan de ikke kunne klare å leke med barna sine og hvordan de var redd for å kanskje ikke få oppleve å møte den store kjærligheten og få egne barn. Videre lo jeg og smilte av herlige kommentarer og go´stemningen i laget, jeg ble rørt over felleskapet, og ubeskrivelig motivert av stå-på viljen, og råskapen til deltagerene. De jobber på, og nekter å gi seg. Jeg er så imponert, og jeg blir så utrolig engasjert av alle disse herlige menneskene. Biggest Loser fenger meg selvfølgelig fordi dette er rett opp min gate både interessemessig, og jobbmessig, men en annen grunn til at jeg synes dette er så spennende er at jeg kjenner den ene treneren. Adrian er fantastisk, både for den han er som person, men også faglig. Han er en av de flinkeste jeg kjenner i bransjen, og virkelig en jeg ser opp til.  

Jeg blir motivert av folk som har mer erfaring enn meg, og jeg elsker å lære av de beste. Når jeg hørte at Adrian skulle arrangere en treningsreise ble jeg med ett trigget til å finne ut mer. Når jeg så hørte at han skulle ha med seg May Jorunn og Erik fra Biggest loser, klarte jeg ikke holde engasjementet tilbake. Tenk så kult å reise på tur med coach Adrian og to mennesker som har gjort en helt hinsides transformasjon med kroppen sin. Tenk å få trene med dem, lære av dem, høre dem fortelle om hvordan de har klart denne vanvittige endringen. I tilegg til Adrian og biggest loser deltagerene så kommer Merete Corneliussen. Hun er personlig trener og kommunikolog. Merete er jeg også så heldig å kjenne fra før, og dette er virkelig en inspirerende og dyktig dame. Hun vil bidra med mental trening og foredrag. 

Nå har du muligheten til å lære gode mat- og treningsrutiner på den spanske solkysten. Du vil få muligheten til å starte eller fortsette på en endring i kropp og hode, der resultatet blir forbedret helse og selvfølelse. Det er veldig viktig å presisere at dette er en treningscamp for alle! Mangler du motivasjon og trenger en kickstart til å virkelig ta steget så er dette perfekt for deg, men samtidig er dette helt supert for deg som allerede har trent en god stund men likevel har resultatene uteblitt. Treningen og kostholdet vil bli individualisert og tilpasset slik at det passer akkurat deg, og dine målsetninger. 

Dette synes jeg bare høres så sinnsykt gøy ut at jeg måtte dele det med dere. Datoen er 15 til 23 juni, og fristen for å melde seg på er satt til 30 april. Det koster ingenting å klikke seg inn HER å lese litt mer om denne turen. Du finner alt du trenger å vite, og alle detaljene rundt turen på Optimal trener sine hjemmesider, eller på facebook siden. 

Jeg har også en fin liten rabattkode på lur. Hvis du ønsker å få koden sender du meg bare en mail på marenerdvik@hotmail.com

 

Smiiiiiil Maren


Fargerik frokost

Jeg elsker mat med sterke farger, så dagens frokost med en en finfin liten fargefest. Masse frisk frukt, og bær. Granola med skogsbær-skyr, og bringebær. Granola med blåbær yoghurt og blåbær. Tørket mango, mandler og litt ekstra granola fordi det er det beste jeg vet. Mmmmm. Så ikke dette fristende ut? Det er så gøy å dandere frukt i ulike farger, og lage fristende fat. Denne typen mat er noe av det beste jeg vet. 

I dag har jeg fri, og har booket litt hverdagsluksus på planen. Jeg skal til Anita på Nimue Hud på formiddagen, og til frisøren på ettermiddagen. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde, men jeg opplevde for noen måneder siden å få ganske uren hud, og for meg som aldri har hatt dette problemet så synes jeg det var utrolig kjedelig å få det nå i voksen alder. Om årsaken var trening og svetting eller hva det var vet jeg ikke, men heldivis finnes det hjelp å få. Nå har jeg gått til Anita på Nimue en gang i uken i fem uker, og urenhetene er så og si borte. Jeg tok et bilde før vi startet, og har tatt noen bilder underveis. Jeg skal lage et eget innlegg på dette til dere, det kan jo være det er flere treningsjenter der ute som sliter med problematisk hud. 

Hva er deres planer denne fredagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Hjemmekontor

I dag har jeg senvakt, og det betyr at jeg har ekstra god tid på morgenen. Jeg har startet dagen med litt hjemmekontor her i leiligheten, og har allerede fått unna en god del ting som har hengt over meg lenge. Jeg er enda ikke helt ajur i mailboksen, men det nærmer seg. Jeg sitter her på mitt nye Muuto spisebord, og dette er virkelig bare den perfekte arbeidsplass. Jeg er så fornøyd med det nye bordet, og er så glad for at det passet så bra inn i leiligheten som jeg hadde håpet. Hjemmekontor kan være ganske så hyggelig hvis man bare gjør det litt koselig rundt seg. Jeg har frisket opp med nye roser, og en god kopp kaffe.Jeg må ikke dra til jobb før rett over kl 14, og det betyr at jeg har god tid til å få unna litt trening også før jobb. I går ble det en god styrkeøkt, så da tenker jeg å kjøre en kondisjonsøkt i dag. Solen stråler, og det er meldt så mye som 15 varmegrader her i Kristiansand i dag. Det betyr perfekte joggeforhold, og jeg tenker å utnytte dette med en tur i skogen. Etterpå skal jeg leke meg litt på kjøkkenet, og prøve meg frem på litt ulike matretter. Jeg elsker å leke meg på kjøkkenet, og prøve meg frem på nye retter, men det er bare så alt for sjeldent jeg har tid til det. I dag har jeg litt ekstra tid, og gleder meg til å utnytte det til litt kokkelering. Før jeg kan trene eller kokkelere så må jeg bli ferdig med fakturering, mail og diverse, så da er det bare å dukke ned bak macen igjen. 

Ha en nydelig torsdag dere. Jeg håper det er like nydelig vær der du også befinner deg. Del gjerne dine planer for dagen med meg i kommentarfeltet. Jeg synes det er så hyggelig å høre litt om hva dere driver med. Er du på jobb? Skole? Eller kanskje du har fri i dag. Hva skal du bruke denne dagen til? 

 

Smiiiiiil MarenVåryr og lykkelig

Er det flere enn meg som er litt våryr for tiden? Jeg kjenner jeg blir så mye lettere, og gladere av sol, og varmere teperaturer. Når jeg kjørte hjem fra jobb i dag så var det hele 15 grader i luften. Herligfred så deilig. Jeg dro rett fra jobb til Solsiden hvor jeg gjennomførte en grei styrkeøkt med følgende øvelser: 

 • Knebøy til kasse
 • Chins / Pullups
 • Strak markløft
 • Sittende roing 
 • Enarms skulderpress
 • Triceps pushdown

Etter økten gikk jeg en liten tur ute i solen og samlet opp energi til å dra hjem å vaske leiligheten. I ettermiddag kommer nemlig mitt store, vakre nye spisestuebord, og da følte jeg leiligheten burde være ren og pen. Jeg er så ubeskrivelig spent på hvordan dette store bordet passer inn i min lelilighet. Jeg krysser fingrene for at det blir like bra som det så ut i butikken. Jeg har alltid ønsket meg et stort spisebord, hvor venner og familie kan samles. Nå har jeg spiseplass til hvertfall 10 personer, og jeg gleder meg til de første gjestene skal teste det ut. Jeg har faktisk bursdag nå til mandag, så kanskje det er en finfin anledning til å innvie bordet. 

Nå sitter jeg altså her, ferdig trent,  i nyvasket leilighet, med åpen verandadør. Jeg ser rett ut på havet, hvor sola glittrer og himmelen speiler seg i sjøen. Akkurat nå kjenner jeg meg rett og slett lykkelig. Har dere opplevd slike øyeblikk. Hvor man bare kjenner at man har det bra, og hvor man tar seg selv i å smile selv om man er helt alene? Slik har jeg det akkurat nå, og det føles så bra. 

Nå skal jeg straks møte pappa. Han er så snill å hjelper meg med det nye bordet. Senere venter en koselig middagsdate med fine folk. Jeg sniker med meg kamera, så kanskje jeg kan få knipset litt matinspirasjon til dere. 

Ha en deilig onsdagskveld!

 

Smiiiiil Maren


God onsdagsmorgen

God morgen. I dag startet dagen litt bedre for min del, med god tid og god frokost. Jeg føler at hele dagen blir bedre når man har litt god tid på morgen, og får i seg frokost, laget ferdig lunsj og ikke trenger å stresse rundt. Så med Marenskåla i magen, kjenner jeg at dette blir en bra dag. De aller fleste av dere kjenner godt til Marenskåla nå, men for evetuellt nye lesere så inneholder denne cottage cheese, vanije yoghurt, friske bær og banan. Så enkelt og så godt!
Jeg er straks på vei ut døra til praksis, jeg ville bare stikke innom å ønske dere en god dag. Jeg fikk en spennende pakke i posten i går, som jeg gleder meg til å dele med dere senere i dag, samt dagens styrkeøkt. Så titt gjerne innom igjen senere i dag. Er det flere som skal trene i dag? For min del blir det en fullkropp styrkeøkt etter jobb. 

Hva står på din treningsplan denne onsdagen? 

 

Smiiiiil Maren


 

Matvarehandel & hverdagslivJeg som tenkte jeg skulle starte denne dagen med et super inspirerende blogginnlegg, slik at alle dere skjønne lesere skulle bli motiverte til å være aktive og ta sunne valg i matveien nå etter påske. Vel, den planen total failet ganske godt da hverdagen kom litt for brått på for min del i dag morges. Jeg holdt nesten på å forsove meg til jobb, og ramlet ut døren rett over kl 07 i dag morges. Jeg dro rett fra praksis jobb,videre på en annen jobb, så rett i et møte, og rett videre til en turavtale med en god venninne. Denne dagen altså, det har virkelig bare gått i ett. Så jeg beklager for sen oppdatering. Men bedre sent enn aldri tenker jeg. Det å avslutte en så hektisk dag med en lang tur ute i skogen var virkelig bare helt magisk. Det skal jeg huske på til neste gang jeg har litt for mye å gjøre, og blit litt for stresset. Kom deg ut i skogen - det hjelper. Nå er hverdagen som sagt i gang igjen, og selv om jeg handlet litt i går også, så trengte jeg litt påfyll i kjøleskapet i dag. Jeg får så mye spørsmål om hva jeg spiser, så da tenkte jeg at jeg kan jo faktisk begynne å dele handleposen min litt oftere. Hadde det vært interresant? Dette innlegget har jeg valg å pryde med dagens handlepose. Det går mye i knekkebrød med proteinrikt pålegg, frukt, bær og meieriprodukter. Dette er matvarer jeg alltid har i hus, og liker veldig godt. Grønnsaker, salat, kylling, karbonadedeig, laks, ris, fullkornspasta, speltlomper og havregryn går det også mye av. Jeg liker godt indisk saus, matfløte og sweet chilli saus til matlaging, og diverse krydderier. Legger du til litt pepsi max, fun light bringebær og noen proteinbarer, nøtter og tørket frukt så har du i grunn mitt kosthold. Nå skal jeg senke skuldrene, og forberede meg litt til morgendagen. Jeg nekter å la den dagen bli like kaotisk som i dag. Nå er jeg spent på hvordan dagen deres har vært. Har det vært greit å komme tilbake til hverdagslivet med jobb og/eller skole? 

 

Smiiiil Maren

 

Den ultimate løpelåta

Jeg bruker sjeldent musikk når jeg trener. Når jeg trener styrke må jeg ha fullt fokus på øvelsen, og jeg føler jeg blir mer distrahert enn motivert av musikken. Når jeg løper ute i skogen så elsker jeg å høre naturens lyder og føler rett og slett at musikken forstyrrer den magiske roen i skogen. Hvis jeg løper ute lands landeveien, så har jeg ikke musikkav sikkerhets grunner, jeg må høre hvis det kommer biler osv. Dette høres nok helt sprøtt ut for mange, de fleste er jo helt avhengige av musikk når de løper, men jeg er altså litt sær akkurat der. 

Det finnes likevel ett unntak, og det er intervalltrening. Da MÅ jeg ha musikk. Jeg løper veldig sjeldent intervaller, men i det siste har jeg fått litt smaken på det igjen. problemet er bare at min løpeliste er helt totalt utdatert, og svært lite motiverende. Så nå trenger jeg deres hjelp, jeg er nemlig sikker på at dere har masse fengende, motiverende og deilig løpemusikk på lur.

Så mitt spørsmål er: Hva er din ultimate løpelåt? 

Du vet den sangen som får deg til å gi ALT, den som lurer frem det ekstra giret du ikke trodde du hadde. Den låta som får deg til å føle at du har super krefter, og kan overvinne abvsolutt alt. Det er den låta jeg er ute etter. 

Jeg har forresten en sang som virkelig gir meg superenergi, og det er A cut Above - Avery Watts. Den er beinhard, og helt rå. Så da skjønner dere litt hvilken type musikk som får meg til å løpe fortere enn jeg egentlig kan. Hvis noen av dere har en hel liste med løpesanger, så må dere selvfølgelig mer enn gjerne dele den også. Spotifylister mottas med stor takk. Nå gleder jeg meg til å høre powersangene deres.

 

Smiiiiiil Maren


Tilbake til hverdagen

God morgen hjerter. Her sitter jeg med havregrøten min, og tenker at havregrøt aldri har smakt så godt. Etter flere gode, lange påskefrokoster, så var det litt godt å komme hjem til havregryn igjen. Grøten lager jeg enkelt med havregryn, melk, vaniljeproteinpulver, litt sukrin og et dryss kanel. Mmmm. Tenk at noe så enkelt, og hverdagslig kan smake så godt. 
Jeg lovet dere å titte innom igjen i går kveld for å dele styrkeøkten min, og gi litt treningsinspirasjon. Tiden løp i fra meg, og sosial hygge ble priorotert over blogging. Nå er hverdagen straks igang igjen og jeg går tilbake til vanlige rutiner, både med bloggingen og treningen. Jeg gleder meg faktisk litt. Det har vært godt med fri, med det er sannelig godt med hverdagsliv og rutiner også. Gårsdagens økt ble en lett gjennomkjøring, egentlig mest bare for å komme i gang igjen. 

Jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Markøft 5x4 
 • Benkpress 4x3
 • Chins 5x5
 • Sittende roing 8x3
 • Skulderpress 8x3

 

I dag har jeg avtalt en treningsøkt sammen med en god venninne, og det gleder jeg meg til. Det var fint lite energi i gårsdagens økt, så jeg satser på adet hjelper å være to om det. Jeg gleder meg til å trene sammen med Edle igjen, vi får alltid gode økter sammen, og viktigst av alt - vi har det alltid utrolig gøy. 

Er det flere som har kommet hjem fra påskeferie, og er klare for å kick starte hverdagen igjen? 

 

Smiiiil Maren


Gul påskefluff

Jeg har storkost meg på fjellet, og hatt en helt fantastisk deilig påske med skiturer, strålende sol, pølsegrilling, påskegodt, gode middager og masse kvalitetestid med familien. Det var uten tvil vært en drømmepåske, men når jeg kom inn i leiligheten min i går kveld så har det aldri føltes så godt å komme hjem. Jeg har vært på tur en liten uke, og det holder i massevis. I dag skal jeg ha min første styrkeøkt på mange dager. Det har vært godt å ha litt styrkefri, men nå kjenner jeg at det skal bli godt å flytte litt på vektene igjen. Ellers er planen å pakke ut, og vaske klær etter turen. Jeg skal nemlig ut på tur igjen allerede til helgen, og gjett om jeg gleder meg. Mer om det senere.

Det er jo fremdeles påske, og derfor tenkte jeg å prøve meg på en gul versjon av fluff. Den ble ikke så gul som jeg hadde håpet, men hvis man legger godviljen til, så ser man at den er gul i fargen. Fluff er stivpiskede eggehvitter, med vanilje proteinpulver og sukrin. Super søtt i smaken, og perfekt hvis man har litt søtsug. Jeg skal sitte å jobbe litt med mail og bloggen nå på formiddagen, og da passet det perfekt med et litt påskeinspirert snacksbord nå mot slutten av påsken. 

Jeg er så glad for at vi valgte å kjøre ned fra fjellet i går kveld, og ikke vente til i dag morges. Det føltes nesten som man får en ekstra fridag når i og med at vi fikk utnyttet gårsdagen med skitur og grillings på fjellet i hele går, og nå våkner opp hjemme og har to fridager her hjemme. Fjellpåske er gull, men jeg liker veldig godt å ha et par dager i byen også.

Nå må jeg slutte å skravle og komme meg i gang her. Jeg titter innom for å dele treningsøkten litt senere. Ha en deilig dag, og nyt de siste dagene av påsken. 

  

Smiiiiil Maren


Smart omelett triks

Omelett er en super rett å servere på hyttetur i påsken. Vi hadde en nydelig omelett her i går, som jeg har lyst å dele med dere. For mange er omelett er typisk lunsj rett, et smart tips for å få omeletten til å mette litt mer, og kunne fungere som en middagsrett er å legge skivede poteter i bunn. 

Du trenger: 

 • Poteter
 • Løk
 • Tomat
 • Spekeskinke
 • Ost
 • Egg 
 • Brokkoli

Kutt poteter i skiver, og stek i panna sammen med løk kuttet i biter. Når potetene er litt stekt tilsetter du tomat i skiver, og brokkoli i små buketter. Knekk egg i en bolle, tilsett ønsket krydder, og 1 ss vann pr egg. Kutt skinke i skiver, og tilsett i røren. Rør godt. Hell røren over i stekepannen, og sett ned varmen. La omeletten stå å godgjøre seg over tid. Gjerne så lenge som 30-40 minutter på svak varme. Legg ost på toppen. Server gjerne med rundstykker, eller mini baguetter til. Det er også frisk og godt med en enkel salat til. 
En enkelt og god rett, som kan spises som frokost, lunsj eller middag. Som sagt så metter den så mye mer med poteter i bunn. Denne er også god kald, og kan med fordel lages til en wrap ved å legges i en lompe/lefse dagen derpå. Omelett-wrap er super turmat på skitur. 

I dag er vi tidlig oppe her på hytta alle mann, og snart er frokosten på bordet. I dag er siste dagen med sol her oppe i følge værmeldingen, så denne dagen må utnyttes til det fulle. 

 

Smiiiil Maren


Er det påske, så er det påske

Forholdene her oppe på Hovden er helt magiske, og været er akkurat like fint i dag som i går. Dette er uten tvil en drømmepåske. Vi har vært ute en liten tur på ski i dag også, men i dag ble det kun en kort  tur på oss. For min del handler ikke påsken om å gå lengst mulig, fortest mulig. Jeg vil bare komme meg ut, og nyte sol og frisk luft. I dag gikk vi som sagt ikke den lengste turen, men den var bare så fin. Jeg lar bildene snakke for seg.

Etter turen dro vi hjem å rigget oss til i sola i hytteveggen, med påskemarsipan, nøtter, kanelboller og kos. Er det påske, så er det påske. Nå er jeg litt solbrent , og egentlig mettet på sol for i dag. Straks venter en god dusj, og mat før jeg skal ut å være litt sosial i kveld. Det er så mye folk her oppe nå, og det er jo bare så koselig. Jeg har nesten ikke med meg sminke eller vanlige klær opp på fjellet, men jeg tenker at det er jo litt av sjarmen også da, at man surrer rundt i skiklær, og bare er som man er. Er dere ikke enige?

Nå må jeg avslutte her, og komme meg i dusjen. Man blir så sløv etter en lang dag med frisk fjellluft. Jeg kunne så enkelt sovnet her på sofaen med macen i fanget. Nå må macen bort, og jeg må komme meg videre her. 

Jeg håper dere nyter påsken, og koser dere glugg hvor enn dere er, og hva enn dere gjør. 

 

Påskeklem fra Maren


Påskefrokost

God morgen fra påskefrokosten på hytta. Vi er tidlig oppe, og sitter å nyter synet av sola som står opp over fjellene. Det ser ut til å bli enda en fantastisk dag her oppe, og jeg fryder meg over at vi er så heldige med været denne påsken. Jeg ville bare titte innom for å si god morgen, og ønske dere en fin langfredag. Nå skal frokosten nytes, og forhåpentligvis en skitur.

Min skjønne mamma er blitt syk her oppe på fjellet, så blir ikke hun bedre er det fare for at vi må dra hjemover allerede i morgen tidlig, eller kanskje allerede i kveld. Det er ikke bare bare med disse helligdagene, stengte apotekter og hyttegrend uten legevakt. Jeg krysser fingrene for at vi klarer å løse dette, og at hun kan få den medisinen hun trenger. 

I dag kommer flere av mine venner til fjells, og gjett om jeg gleder meg. Påske på fjellet er så herlig, og jeg synes dagene går så alt for fort. Nå er det bare å nyte det som er igjen av påsken, og de siste solstrålene. Jeg krysser fingrene for at vi får bli en dag eller to til her oppe. Jeg føler meg ikke helt ferdig med påskefjellet enda kjenner jeg. 

 Hva er deres planer i dag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Hei fra påskefjellet

I dag dere, i dag har det vært en sånn dag som man forestiller seg at påske på fjellet skal være. Strålende sol, og perfekt skiføre. Pappa og meg dro sammen på skitur i dag, og det var så koselig. Det er ikke så ofte jeg får kvalitetstid sammen med pappaen min, sånn bare vi to, så det satt jeg virkelig stor pris på.


Vi startet turen med en tanke om at vi skulle tusle litt rolig, nyte været og se hvor langt det ble. Vi gikk i vei i før vi visste ordet av det var vi halvveis rundt en løype her på Hovden som kalles Auersvann. Vi tok en kjapp vurdering, og bestemte oss for å gå rundt. Det ble en tung, men utrolig god tur. Nå sitter vi her på hytta og er trøtte i kroppen, solbrent på nesa og veldig fornøyde med dagens tur. 

Når vi kom hjem igjen lagde vi oss en enkel og god lunsj med rundstykker og pålegg. Det er ikke alltid maten trenger å være så fancy og avansert. Slik lunsj som dette er helt perfekt i mine øyne.
Som premie for god innsats på tur ble det min svigerinne sine hjemmebakte kanelboller med gul krem. Kanelboller er jo magisk i utgangspunktet, og når man i tillegg får gul krem er lykken komplett. Vi følte det var helt fortjent etter dagens innsats i skisporet. 

Nå ligger vi rett ut å slapper av. Jeg skal snart kle på meg, og sette meg ut i solveggen i hytta. Solen steiker mot vinduene her, og denne dagen er bare for fin til å ikke utnytte fullt ut. 

Er det flere som er på fjellet i påsken? 

 

Smiiiiil Maren

 

Alt du tror er sant

En klok mann sa til meg en gang: Alt du tror på Maren, alt du tenker i ditt hode, det er sannheten for deg. Alt du tror er sant. Den setningen har jeg aldri glemt, og jeg har bare blitt mer og mer bevisst på hvor riktig det faktisk er. Alt vi sier til oss selv blir sannheter for oss, så forteller du deg selv at du ikke får det til så får du det faktisk ikke til. 

Jeg har denne uken startet et lite løpeprosjekt, og grunnen til at jeg ikke har skrevet om det på bloggen er rett og slett fordi jeg ikke helt trodde jeg kom til å klare å gjennomføre det. Dette sa jeg til meg selv, gjentatte ganger og det ble da en sannhet for meg at det var ingen vits å nevne løpingen på bloggen, for jeg kom sannsynligvis ikke til å klare å fullføre hele uken. Det var et sted midt oppi disse destruktive tankene om egne løpeferdigheter, at jeg kom på setningen: Alt du tror er sant. Da slo deg meg at jeg har laget meg min egen sannhet om at jeg ikke er en god løper. Skapt fullt og helt i mitt eget hode, av mine egne tanker.

Det er jo bare tull. Det er klart jeg får til å fullføre uken hvis jeg virkelig vil. Nå er vi kommet til onsdag, og jeg har fullført de tre første øktene. Jeg har med det bevist for meg selv at jeg faktisk kan, så nå er det bare å fortsette den tankegangen, og vips er det blitt en sannhet. For dette går begge veier vet dere, det gjelder ikke kun negative tanker, men også positive. Så hvis du tenker at du kan, og tenker at du får det til, så vil du etterhvert tro fullt og helt på det!

Dagens lille pepptalk fra meg er altså: vær bevisst på tankene deres, og hva dere sier til dere selv. Alt du tror - er sant! 

Den kloke mannen jeg nevnte innledningsvis heter Øyvind Hammer, og han er uten tvil  den beste formidleren jeg kjenner. Han har en unik evne til å nå ut til mennesker, motivere, inspirere og skape entusiasme og livsgnist. Jeg ble kjent med Øyvind for snart 4 år siden, og han har vært en viktig person for meg. Øyvind Hammer er mental trener, og er mannen bak Ole Einar Bjørndalen sin vinnerskalle. Jeg har med meg Øyvind sin nye bok opp på påskefjellet og gleder meg til å lese den. Øyvind sin første bok var helt magisk, og den har jeg lånt bort til så mange etter jeg leste den, at jeg faktisk ikke helt vet hvem som har den lenger. 
Nå er vi akkurat ferdig med en lang og deilig påskefrokost her oppe på hytta. Jeg elsker hyttefrokost, hvor bordet er overfyllt av godsaker, vi sitter lenge med bordet, og har god tid. Dagens frokostbord bugnet over av pålegg, nykokte egg, ferske rundstykker, brød, og hjemmelagde knekkebrød. Appesin juice, eple juice, melk og kaffe hører også med. Til dessert ble det en liten knekk kvikklunsj hver, det må være lov i påsken. Det nør og blåser kraftig her oppe på fjellet, så i dag tror jeg vi faktisk tar en inne-dag med kortspill, lesing og matlaging. Det er jo litt dette som er ferie, å bare slappe av og kose seg, uten å egentlig gjøre så mye. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren