hits

april 2017

Girls girls girls

I går var jeg sammen med alle jentene, og vi koste oss så utrolig. Noen av jentene bor i andre byer, og derfor går det ofte lenge mellom hver gang så mange av oss er samlet. Vi manglet tre av go´jentene for å være komplett, men at vi klarte å samle så mange av oss var utrolig koselig. Det er ikke så ofte jeg deler fra venninnekvelder og sosialt med venninner på bloggen, rett og slett fordi jeg sjeldent tar med meg kamera på slike kvelder. I går var kamera med, og jeg fikk knipset et par bilder i løpet av kvelden. 

Kvelden startet med masse jenter, skravlings, latter, vin, grillings og kos. Etter klokken passerte midnatt dro halvparten videre ut på byen, mens noen få av oss ble sittende igjen for en samtale jeg aldri kommer til å glemme. Jeg dro hjem midt på natten, og kan ikke huske sist jeg følte meg så glad, trygg og omgitt av omsorg. Fy søren for noen venninner jeg har. 
Jeg gleder meg til neste kveld med disse jentene. Vi har kjent hverandre i en evighet, og holdt sammen i tykt og tynt. Det har vært perioder med mye kontakt, og perioder med mindre, men uansett så er vi den samme gjengen og hver gang vi ses er det som ingen tid har gått. Vi har vært sammen gjennom så mange livsfaser. Det er morsomt å se tilbake på jentengjengen som hang sammen på skolen, som russ, til videre utdanning i ulike byer, og etter hvert ut i arbeidslivet. Vi har støttet hverandre gjennom kjærlighetssorg og forelsker, dating og kjærester, som utviklet seg til giftemål, og barn. Vi har hatt et halvt liv sammen. Hjelpes så mye som har skjedd, og fremdeles er vi her <3 Jeg er så heldig, og etter kvelden vi hadde sammen i går er jeg litt ekstra takknemlig for gode vennskap. Tusen takk for en nydelig kveld jenter - dere er magiske.  

Smiiiiil Maren 

Trening på takterrassen

Sol og vårlig vær gir perfekte forhold for trening utendørs. I bygget jeg bor i er det en super takterrasse, og den liker jeg å utnytte når jeg har tid til det. Det beste er at valpen kan være med opp der, og svinse rundt uten bånd mens jeg trener. Øvelsene varierer jeg fra gang til gang, og finner ofte på litt underveis. Akkurat dette programmet ble avbrutt en god del ganger av en oppmerksomhetssyk liten valp, men det var i grunn bare koselig. Jeg kom eg gjennom økten, og var veldig fornøyd med det. 

Øvelser: 

 • Dips
 • Pushups
 • Bulgarsk utfall 
 • Hofteløft med benet hevet
 • Burpees to box jump
 • Hipthrust

Jeg kjørte 12 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. Ofte kjører jeg disse øktene som en sirkel, men denne gagen gjorde jeg ferdig én øvelse før jeg gikk videre til neste. På øvelsene på ett og ett ben, kjørte jeg 12 rep pr ben.

1. Dips


2. Pushups 


3. Bulgarsk utfall ( med eller uten hopp)


4. Hofteløft med benet elevert


5. Burpees to box jump

6. Hipthrust


Dette var bare noen få øvelser, og det finnes så enormt mange flere man kan gjøre. Et par øvelser til jeg liker godt er: 

 • Hoppetau
 • Stepups
 • Planken og ulike varianter av den
 • Rygghev
 • Situps
 • Gående utfall / hoppende utfall / utfall bakover / sideutfall
 • Handstand 
 • Trappeløp
 • Sprints

Listen kunne fortsatt, men poenget mitt er bare at det finnes enormt med øvelser man kan sette sammen i en økt, som kan gjennomføres overalt. Jeg gleder meg til mange flere treningsøkter på takterrassen. 


Nå skal jeg ta med meg Leo og dra avgårde for familiesøndag hjemme hos mine foreldre. Håper dere får en nydelig søndag, og at solen stråler der du er. 

 

Smiiiil Maren 

Ananas & kokos smoothie

Som dere vet skaffet jeg meg en ny blender for et par uker siden, og siden det har det blitt mye smoothies her i huset. Jeg prøver ut nye oppskrifter hele tiden, og nå har jeg kommet frem til en ny liten godsak. Dette er en kombinasjon av ananas, kokos og litt mango, mikset sammen med litt vanilje proteinpulver og kesam for økt proteininnhold. Jeg har også tilsatt et par småting for å friske opp smaken. Oppskriften skal dere selvfølgelig få. 


Ingredienser: 

 • Frossen ananas og mango 
 • 1 dl kokosmelk/vann og 1 ss kokosmasse (den harde delen som gjerne er i toppen av en boks med kokosmelk)
 • 1 ss mager kesam
 • 2 ss vanilje protein
 • Saften av 1/2 sitron 

Hadde jeg hatt banan så hadde jeg nok tilsatt det også, men det hadde jeg dessverre ikke. Jeg håper dere forstod det med kokosen. Jeg hadde en boks med kokosmelk, og brukte ca 1 dl av væsken, og 1 ss av den harde, faste delen som er øverst i boksen. Jeg tilsatte også litt kaldt vann for å få riktig konsistens. Kjør alt sammen i blenderen og vips har du en nydelig smoothie, med smak av ananas, mango, kokos og vanilje. Mengden vann du tilsetter avgjør om det blir en smoothie du drikker eller en smoothie bowl man kan spise med skje, og ha diverse topping på. Skulle jeg laget dette som en bowl, ville jeg toppet med kokosflak, chiafrø og bringebær. Mmmm.
Nå skal vi spise opp frokosten her, også skal vi ut å nyte lørdagen. Vi starter med en god tur med lille valpen. Målet er å slite han skikkelig ut, med masse lek og spennende nye inntrykk. Senere blir det god lunsj og en tur innom sentrum før jeg skal treffe alle jentene i kveld. En finfin lørdag på planen. Håper dere nyter helgen, og finner på noe koselig i dag. 

 

Smiiiil Maren 

Julestemning i april

I dag fikk jeg nesten litt julestemning av min egen frokost. Denne grøten er egentlig havregrøt med vanilje, men etter jeg toppet den med kanel og smør ser den er mer ut som risgrøt enn noe annet. Med rød saft til blir julestemningen bare enda mer forsterket. 


Jul eller ei, grøten smakte helt nydelig og konsistensen er helt magisk. Når jeg har god tid på morgenen så koker jeg alltid grøten opp på melk, og da blir den så nydelig. Eneste ulempen er at den da krever at du står der og rører i den. Når jeg har tid til det så gjør jeg det, grøten blir virkelig en helt annen når man gjør det på denne måten. 

Du trenger: 

 • Ønsket mengde havregryn. Jeg bruker vel 60-70g pr porsjon. 
 • 1 scoop vanilje protein (ca 30g) 
 • 2-3 dl melk ca. 
 • 3-5 dråper vanilje stevia 

Det er litt vanskelig å si mengder, fordi jeg måler aldri. Jeg heller gryn rett fra posen, og heller nok melk på til jeg ser at det blir en jevn fin grøt. Men jeg tror mengdene over stemmer sånn ca, men som sagt, her må man bare prøve seg frem litt. 

Kok opp grøten og rør om jevnlig. Når grøten er kokt tra du den til side og tilsette rproteinpulver og stevia dråper. Rør inn pulveret. Ha et dryss kanel og sukrin på toppen, og legg på en klatt med smør. Voála, julegrøt. 

Nå skal jeg straks løpe avgårde til jobb på sykehuset. Tidlig vakt på en fredag er herlig, det gir verdens beste helgefølelse når man går av vakt, selv om det er grusomt vondt når klokken ringer og du skimter at noe med 05 lyser mot deg. Helgen er fylt av sosiale ting for min del. Grillings med jentene, tur i skogen, cafebesøk, filmkveld og søndagshygge med familien. Jeg gleder meg <3

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Trening i slynge - enkelt og effektivt

Jeg har hatt denne slyngen fra Abilica liggende i en eske lenge, og tidligere i uken fant jeg ut at det var på høy tid å ta den frem. Det er jeg glad jeg gjorde, trening med slynge er et supert alternativ til trening på treningssenter. Man kan fint få trent hele kroppen, og så lenge du har en dør å feste slyngen i så kan du gjøre det overalt. Genialt eller hva? 

Mitt slynge program: 

 • Knebøy med hopp  
 • Pushups 
 • Bulgarsk utfall  
 • Opptrekk 
 • Flies - Bryst
 • Superman 

1. Knebøy med hopp - super øvelse for ben og rumpe. Samtidig som man får puls.

2. Pushups - bryst, triceps, skuldre og kjernemuskulatur


3. Bulgarsk utfall - ben og rumpe. Stiller også krav til balanse.


4. Opptrekk - Hovedsakelig rygg, men også armer 


5. Flies - bryst

6. Flies - en helt rå øvelse for mage / kjernemuskulatur. 


Trening i slynge vil - uansett øvelse, utfordre kjernemuskulaturen. Dette er mine 6 beste øvelser akkurat nå, og det finges en hel haug av flere. Jeg starter med disse, også gleder jeg meg til å dele enda flere med dere fremover.Nå er det frokost, kaffe og morgenkos med lille valpen på planen her. Senere venter en liten treningsøkt, og et møte i sentrum. I kveld får jeg besøk av to gode venninner. En finfin torsdag på planen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Aldri mer tørre slitne føtter

Annonse

Når jeg første hørte om dette produktet så tenkte jeg at er det en person som virkelig kunne trenge dette så er det meg. Jeg elsker rolige, men lange løpeturer. Eller belastningsturer som en tidligere PTkollega av meg alltid kalte løpeturene mine. Stakkars føttene dine sa han alltid. Når jeg i tillegg har valgt å bli sykepleier, som betyr 8-10 timer på føttene, i varierende tempo, hver eneste vakt, så sier det seg selv av føttene mine får gjennomgå.Alle som løper en god del selv, eller kjenner en person som gjør det, vet at løpeben ikke er de  peneste bena. Jeg skal være ærlig med dere å innrømme at jeg ikke er flink nok til å ta vare på dem, og burde nok gått til fotpleie mye oftere enn jeg gjør. Jeg synes liksom det er litt tiltak å gjøre det. Når jeg var så heldig å skulle få lov å teste CoolActive Massager som en redning for slitne føtter, sendte de også med et annet spennende produkt, og resultatet etter å ha brukt dem begge to var overveldende.


Overveldende resultat

Dette er helt nytt for meg, og kanskje mange av dere har hørt om det, hvis ikke så synes jeg det er super stas at jeg kan få lov å dele det, for dette er faktisk litt revolusjonerende for alle med tørre føtter og sprukne hæler. Produktet heter Footner Exfolating socks. Det er altså en slags sokk med en krem oppi, som du tar på deg, og har på i 60 minutter. Så skyller du av, også dere, så er det bare å vente på at magien skal starte. Etter noen få døgn skjedde det, boom, flassefest!!! Hele det ytterste hudlaget på føttene mine forsvant, alt av tørr og stygg gammel hud bare flasset av, og igjen var en myk, fin og ren hud. Jeg mener er det ikke vilt? Deretter brukte jeg CoolActive Massager på mine pene ben, og nå er de ikke bare velstelte, men de føles så gode også. Jeg har blitt så fan av denne lille saken, og det beste av at den funker umiddelbart. Etter løpetur eller etter jobb så bruker jeg den og bena kjøles ned, blodsirkulasjonen kommer godt i gang og den brennende slitne følelsen forsvinner.Haha, nå følte jeg meg som Tv-shop, "og ikke nok med det, du får dobbel effekt, to i en, både pene ben og ben som føles uthvilte og gode. Den er liten og lett og kan tas med overalt". Haha. Det var ikke meningen, men jeg kjenner at jeg ble litt over-ivrig på dette jeg. For min del som elsker å gå i åpne sko, og helst barbent på sommeren, så er det ren lykke at det finnes et produkt som gjør at jeg ikke trenger å tenke på sprukne hæler, og tørre føtter. Det er helt nydelig å kunne pleie slitne føtter som holder ut med meg på løpeturer og lange vakter på harde sykehusgulv. Dere kan lese alt om produktene fra Footner HER. 

Jeg er rett og slett takknemlig for disse produktene, og da kan jeg ikke annet enn å rope ut om det til dere også. Jeg har allerede bestilt et sett til mamma og min svigerinne - dette må deles med kvinnene i mitt liv.

 

Smiiil Maren 

 

Mitt beste tips

Behandlingen er sponset

Jeg har en svakhet som jeg virkelig ikke klarer å rette på, og når dere hører hva det er så vil dere garantert synes det er like tåpelig som jeg synes. Det burde jo være så enkelt. Jeg klarer rett og slett ikke få i meg nok væske, og da spesielt vann i løpet av en dag. Jeg drikker minimalt, og ender ofte opp med både vondt i hode, lite energi og generelt ubehag på bakgrunn av alt for lite væskeinntak. 


Det er jo helt idiotisk, det burde jo bare være så enkelt som at man drikker mer og løser den saken. Problemet er at jeg er aldri tørst, og uansett hva jeg gjør så kommer jeg liksom ikke på å drikke. Nå har jeg gått til innkjøp av en rålekker drikkeflaske hos Atelier Ribe, og pimpet vannet mitt med sitron. Hvis ikke dette frister til å drikke mer så vet ikke jeg. Nå har jeg iskaldt vann med sitron stående i kjøleskapet, og planen er å bytte det ut med ulike ting hver uke. Sitron denne uken, bringebær neste og agurkskiver uken etter osv. Jeg elsker ting som er dekorativt og fristende, så forhåpentligvis vil dette hjelpe litt. Etter å ha prøvd mye rart er dette det beste tipset jeg kan gi meg selv for å prøve å drikke mer, så får vi se hvordan det går da. I dag har jeg hatt en skikkelig luksusdag, med to deilige timer hos Auds Hudpleie. Jeg prøver meg på en ny runde med vipper, selv om jeg reagerte litt sist. Nå gjør jeg et nytt forsøk å håper det går bra. Jeg har gått for helt korte, lette vipper, og det ser så delikat og naturlig ut. Jeg kler overhode ikke lange dådyrvipper, og jeg er veldig fornøyd med vippene Laura har lagt på meg nå. Jeg gleder meg til å vise dere bilder. Fingers crossed for at det funker denne gangen. Jeg var også innom flinke jannicke på Auds Minste for litt voksing. En hel time med voksing, og resultatet ble helt magisk. Drit vondt mens det pågår, og så vanvittig verd det etterpå. For en dag altså - valpefri, jobbfri og behandlet som en prinsesse hos hudpleien. Dette kunne jeg blitt vant til <3 

Nå har jeg satt meg på en cafe for å oppdatere dere, svare litt mail og jobbe med siste finish til treningscampen i juni. Mens jeg satt her å jobbet med det, så tikket det inn en mail fra min partner in crime Pia Seeberg. "Høstturen vår er live". Så nå dere, nå er det endelig ute og jeg kan rope høyt at JA det blir en ny treningstur. Dato er satt til 23-30 september og dere kan lese alt om turen HER. Treningsturen vår i juni solgte ut 6 mnd før avreise, så her er det bare å hive seg rundt å booke plass hvis du vil bli med oss på tur. Vi gleder oss helt ubeskrivelig mye!

 

Smiiiiiil Maren 

Hverdagscoachen #5

Dagens tema: Øv deg på å si  NEI - og  si JA fordi DU vil det! 

Hvorfor er det så vanskelig å si NEI når noen ber oss om noe? Det er så mye lettere å si JA!

Mange av oss sier JA - JA - JA når vi blir bedt om noe, om vi kan stille opp! Hver gang du sier ordet JA - sier du samtidig NEI til noe annet eller annen. Ofte er dette deg selv. 

"Ja, klart jeg kan det" sier du i øyeblikket, før du rekker å trekke pusten. Hadde du bare latt spørsmålet henge litt i luften, trukket pusten, for å kjenne og tenke etter om dette er noe du VIRKELIG har lyst til å gjøre.

Du behøver faktisk ikke å svare med en gang. Det er lov til å si : "Takk for at du spør,, det må jeg tenke litt på - så kommer jeg tilbake til deg med et svar".  Det er mye mer respekt ovenfor den andre i det, og ikke minst ovenfor DEG SELV, å ta deg tiden til å bestemme om dette er noe du har LYST til - og ønsker å bruke tiden din på.

DAGENS SPØRSMÅL:

 • Har du sagt JA til noe i det siste som du egentlig ikke hadde lyst til?
 • Hvis du har gjort det - hvorfor sa du JA?
 • Hvordan kjente du det på kroppen at du ikke ville?
 • Hva hadde skjedd i samme situasjon om du hadde sagt NEI?

 

Hverdagscoach Anneli

 

Mornings with him

I dag tenkte jeg å starte mandagen på en sporty måte, med litt strikketrening hjemme. Vel, dere kan jo se hvordan det gikk. Hehe. Det er ikke så enkelt å få unna hjemmetrening når man har en 13 uker gammel krabat som tror absolutt alt som foregår er ment som en lek for han. Jeg blir så sjarmert, og klarer ikke annet enn å le av han. Hjemmetrening er avlyst, og byttet ut med lek i stede. Vi bruker dagen til kos og lek, også blir det trening med min kjære i kveld i stede - da utenfor huset. Det begynner å bli skremmende lenge siden sist styrkeøkt, og jeg kjenner det skal bli godt å løfte litt på vektene igjen i dag. 


Nå skal jeg kose meg med  lage treningsoppplegget til i kveld, laste ned litt ny musikk og lade opp til en god styrkeøkt. Frokosten er akkurat inntatt, og hva den bestod av ligger ute på Snapchat (marenerdvik). Mandagpraten med coahcen kommer også veldig snart, og i dag handler det om å øve seg på å si NEI, og si JA fordi du selv vil det! Spennende tema, og jeg gleder meg til å dele teksten med dere veldig snart. 

Ha en herlig ukestart mine venner <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Dager som dette

For en herlig dag dette har vært, med strålende vær, tur, familie, vafler og is. Kamera var med, men med en liten niese på skuldrene var det ikke så mye bilder som ble tatt. Vi var ute i flere timer, så noen bilder fikk jeg til underveis. Her kommer noen små snapshots fra en søndag på sørlandet.Turen gikk til Odderøya, med vaffelstopp på kafeen. Det er så hyggelig der på søndager, og spesielt i fint vær. I dag var det overfylt av mennesker som var ute på søndagstur, vi fant en lun fin plass og koste oss en liten time i solsteika. Det tar tid å gå så langt med barnevogn, og bitte små barneføtter, men i vær som dette gjorde det ingenting at det tok litt tid. Søndager som dette lever jeg lenge på.


Hva har dere gjort i dag, og hva er planen for kvelden? 

Har du ikke planen klar, og har lyst å se en serie, så har jeg to tips denne søndagskvelden. Designated Surviver og The killing, begge ligger på Netflix og er virkelig verd å ta en titt på. Nyt søndagskvelden <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Egentid og familietidSøndag i joggebukse, lave skuldre, Keeping up With the Kardashians, og et friskt fruktfat. Kan det bli bedre? Jeg startet søndagsmorgenen med en løpetur på mølla, etterfulgt av litt kosetid i sofakroken med Kardashians damene, lille Leo, sitronvann, og en aldri så liten fruktfest. Nå skal jeg straks sette serien på pause, og ta en liten tur ut i sola med familien. Egentid og familietid i en finfin kombinasjon. Var ikke den vannflasken fin forresten? Jeg kjøpte den og et par nye glass på Atelier Ribe i går. 


Planen er tur på Odderøya med både store og små, vaffelkos og påfyll av sol og D-vitaminer. Søndag er familietid, og søndagstur, så da passer det perfekt å ta med familien på gåtur. Jeg ville bare kjapt innom å si hei og god søndag til dere. Håper dere tar dere tid til å gjøre noe ekstra hyggelig med noen dere setter pris på i dag. 

Nyt søndagen, og ta vare på hverandre <3 

 

Smiiiil Maren 

Trening i ferien - slik gjør jeg det

Full body workout

Jeg føler det er så mange som driver å reiser å koser seg om dagen. Flere av dere lesere spør etter treningsprogrammer dere kan gjøre hjemme, på hytta eller på ferie. Jeg blir så misunnelig på dem som reiser nå at det gjør helt vondt, og har så ubeskrivelig lyst å reise på tur selv. Jeg skal faktisk på tur, men det er ikke før i juni, så derfor tenkte jeg å kjøre en liten throw back i dag, og vise dere tidenes fullkropps styrkeprogram som passer perfekt å gjøre på ferie, på hytta, hjemme eller ute i parken. 
Dette programmet kjørte jeg flere ganger når jeg var på ferie i Frankrike i fjor. Programmet består av følgende øvelser og gjøres 10 repetisjoner av hver øvelse (på hoppetau hopper du 50 hopp), uten pause mellom, etterfulgt av en 2 minutters pause, før ny runde. Kjør 3-4 runder, alt etter hva du har tid og overskudd til. 

8 øvelser: 

 • Pushups mot benk
 • Knebøy med hopp
 • Dips mot benk
 • Klatrende planke
 • Hoppetau
 • Pullups (kan byttes mot liggende opptrekk, feks under et stue bord, en benk eller med en treningspartner)
 • Pikes
 • Burpees 

Den første øvelsen det er bilde av i dette innlegget er den første øvelsen i programmet, og slik fortsetter det gjennom hele. Spør gjerne dersom det er noe du ikke forstår eller lurer på. Ingenting er bedre enn at dere spør hvis noe er uklart. Kjør på! 


Blir så glad av disse bildene, herlig med litt sommerenergi på bloggen. Når det er sagt så er det faktisk helt nydelig i Kristiansand også i dag, solen steker på en knall blå himmel, og tross litt vond er det godt og varmt. Jeg startet dagen med 10 km på tredemølla, etterfulgt av masse kos ute i sola med mine fine. Litt interiørshopping ble det også, og jeg er i full gang her hjemme med å ta bilder av de nye tingene.

Resten av dagen er satt av til lille valpen, han var så flink i dag, og var hjemme alene i nesten 3 timer. Han gjorde ingenting annet enn å være litt ute på verandaen, og lekte litt, ellers sov han hele tiden. Vi har kamera på valpen når vi ikke er hjemme, bare for å se at han har det greit. Det er jeg så glad for, på den måten vet jeg at han har kost seg og hatt det helt fint mens vi er borte. Nå skal han få all min oppmerksomhet de neste timene, vi skal både ut på tur og leke masse. 

Hva gjør dere denne lørdagen? 

 

Smiiiil Maren 
 

Jeg liker ikke å innrømme det

I dag ble det en sen oppdatering her, og sånn må det bare bli på dager hvor jeg er oppe før klokken er 06 på morgenen, tilbringer hele dagen på sykehuset. Etter jobb i dag dro jeg en tur innom sentrum med mamma hvor jeg fikk kjøpt nye friske blomster til helgen, og en super søt kjole. Kjolen har jeg sett på lenge, og når den plutselig hang der i min størrelse klarte jeg ikke la vær. Jeg gleder meg til å vise dere den. Det er jo gøy med litt annet enn bare mat og trening på denne bloggen. Er dere ikke enige? De dagene middagen går litt kjapt her i huset, så ender jeg ofte ( oftere enn jeg liker å innrømme ) opp med suppe. Suppe er vel og bra det, spesielt hvis det er en hjemmelaget versjon. Når jeg blir stressa-Maren er det ikke hjemmelaget suppe for å si det sånn. Da går det i suppeposer, og vet dere hva - jeg synes det er super godt. I går ble det suppepose på menyen, men jeg veide opp med hjemmelagde protein-rundstykker da. 


Oppskriften på dem har jeg delt før, jeg de er så fantastisk gode at jeg deler dem igjen: 

 • 50 grovt mel eller havregryn (jeg brukte speltmel)
 • 1 Egg
 • 120g Cottage cheese (eller ta 50/50 cottage cheese og kesam) 
 • Et lite dryss salt
 • 1/2 ts bakepulver

Rør sammen i en bolle til du får en klissete konsistens, legg tre klatter på bakepapir på et stekebrett. Inn i ovnen på 200 garder i ca 20 minutter. Pass på at deigen er ordentlig klissete og ikke for våt. Da sklir deigen veldig ut i ovnen og rundstykkene blir veldig flate. Jo fastere deig, og mer fyldige og gode skiver. Følg også litt med underveis i stekingen, alle ovner er ulike, og kanskje er dine ferdige på 18 minutter, eller 22.

Nå er det endelig fredagskveld her, vi er i gang med å lage mat, valpen tuster rundt bena våre og helgeroen senker seg. I kveld skal vi virkelig kose oss, med serie, middag og snacks. Jeg har gledet meg så til denne kvelden, og nå skal den bare nytes med de to jeg er aller mest glad i. 

Håper dere får en nydelig fredagskveld, så gleder jeg meg til å snakke med dere i morgen igjen. Jeg har en god del kommentarer å svare på, og jeg lover å svare dere alle sammen. Jeg har ikke glemt dere <3 

 

Smiiiiiil Maren 

 

 

En tidlig morgen på tredemølla

I dag var jeg oppe grytidlig, og fikk unnagjort en løpetur før dagen var i gang. Med en liten valp i hus, som enda ikke kan være så lenge alene, må ting planlegges. I dag måtte treningen unnagjøres tidlig for at kabalen skulle gå opp for to personer i jobb, én i turnus og en liten rampete krabat. Litt søvn ble ofret for å få inn en treningsøkt, og selv om det var tøft når klokken ringte så føles det utrolig godt nå. 

Dagens økt ble en 8 km løpetur, og i dag var bena overraskende lette. Det er så typisk på dager hvor du har begrenset med tid, så går det som en lek og du føler du kunne løpt i evigheter. På dager du faktisk har god tid, så føles det som å stampe i sirup. Merkelige greier. Jeg velger å glede meg over en god økt, i stede for å irritere meg over at jeg ikke fikk gjort enda mer. Det er virkelig en lykke å ha tredemølle hjemme, det gjør det så mye enklere å få unna treningen i en hektisk hverdag. 


I dag har jeg senvakt, etterfulgt av tidlig vakt i morgen. Det er litt herlig å ha senvakt, det gir mulighet for en koselig formiddag hjemme, med trening, matlaging og god tid. I morgen er det derimot litt deilig å jobbe tidlig, ingenting er bedre enn å gå av vakt tidlig på fredagen med en god helgefølelse.

Har dere noen spennende planer for dagen?

 

Smiiiil Maren 

 

En ekstra kosedag

Dette skjedde i går, ikke lenge etter jeg hadde startet dagen med en super sunn smoothie og delt oppskriften med dere. Det er jo litt morsomt at jeg satt der å leste om den perfekte planen for treningsuken i ShapeUp, samtidig som jeg momset i meg smågodt og drakk brus. Det er så rart, men noen dager så føles det som smågodt, joggebukse og sofakos er det eneste riktig, og i går ble plutselig en sånn dag for meg. 


Påsken var over i går, og startskuddet gikk for det som skulle være en sunn uke etter masse påskekos for mange, så var det altså slik som dette det ble for meg. Jeg valgte å kose meg med det, og tok det som en ekstra fridag. I dag er jeg back on track. Denne artikkelen er fra forrige måneds utgave av ShapeUp forresten, men jeg synes den var så bra! Jeg sparer på alle utgavene av bladet, og tar dem frem med jevne mellomrom når jeg trenger litt motivasjon til trening, input på nye øvelser eller inspirasjon til noe spennende, sunn mat. 

I dag skal jeg komme meg på trening, om det så bare blir en liten halvtime på mølla så skal det uten tvil svettes litt. Rett og slett fordi jeg kjenner at jeg har skikkelig lyst. Ingen motivasjon er bedre enn det. Påskegodsakene er nå spist helt opp, det er ingenting igjen, og skapene er fylt opp av sunne, gode råvarer. Så får vi se hvor lenge det holder. hehe. 

Hvordan synes du det var å komme tilbake til hverdagen etter påskeferie? 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Tilbake til hverdagen med et sunnhets-boost

Hei tirsdag, og første hverdag etter påske. I dag tenkte jeg dele en sunn liten godsak med dere, jeg tenkte den kunne passe bra som et lite boost etter en påske med mye kos. Det er deilig med fri, og litt annerledes dager, men det er utrolig godt å komme tilbake til hverdagen og de hverdagslige rutinene også. For min del har det i grunn føltes som hverdag hver eneste dag denne påsken, i og med at jeg ikke har hatt fri. Kostholdet derimot, det har vært alt annet enn hverdagslig, så denne grønne herligheten gjør godt i dag. 


For å lage denne grønne herligheten trenger du:

 • Frossen ananas og banan i biter
 • Fersk spinat 
 • 3 ss mager vanilje kesam 
 • 1/2 grønt eple
 • saften av 1/2 lime
 • 2 ss cottage cheese 

Kjør alt sammen i blenderen, hell over i en skål og topp med det du har tilgjengelig. For min del ble det jordbær, blåbær og chia. Jeg tok litt mye vann i min, og dermed ble den lille for rennende til å være en perfekt smoothie-bowl. Like etter bildet ble tatt så sant blåbærene ned, men det skulle jo bare spises, så i grunn gjør det ingenting. Godt smakte det uansett. 


I dag nyter jeg en fridag etter jobbehelg. Vi starter dagen rolig her med smoothie frokost og kaffe. Senere venter en liten luftetur, og en spennende tur innom postkontoret. Jeg har hele fem hentelapper, og gleder meg som et lite barn på julaften til å hente dem. Jeg viser dere selvfølgelig hva de inneholder senere. Håper dere får en herlig start på denne uken. Make the best of it <3

 

Smiiiil Maren 

 

Når du trenger litt ekstra energi

I samarbeid med Sun Maid

Jeg husker for flere år tilbake, så fikk jeg en kostholdsplan av en Personlig trener på treningsenteret jeg trente på. Dette var lenge før jeg utdannet meg til personlig trener selv. Etter trening skulle jeg ha en proteinshake og en liten pakke rosiner. Siden den gang så har den lille pakken med Sun maid vært en trofast venn når jeg trenger noe raskt etter trening, eller litt ekstra påfyll av energi i hverdagen. Senere ble det også en favoritt i frokostgrøten min. Ofte rører jeg rosinene inn mens jeg koker grøten, men i dag danderte jeg dem pent oppå. Dekorativt, delikat, sunt og godt. Mmmm. I tilegg gir det naturlig søtning til grøten, og en annen konsistens enn bare myk grøt, og det synes jeg er så godt. 


Jeg får litt nostalgisk følelse av de aller minste sun maid pakkene. Jeg kan minnes at jeg som liten jente fikk disse som snacks, og det var det aller best jeg visste. Se for dere mini-me sitte i vognen og momse på rosiner. Jeg elsker at designet ikke er endret. Det er så retro og så utrolig kult. 

Rosiner er næringsrike energibomber og jeg har absolutt alltid en pakke eller to i skapet, og gjerne i treningsbaggen. I skapet på treningssenteret jeg jobber har jeg en stor boks stående i min hylle. Jeg bruker rosiner på tre måter: 

 • I frokosten min
 • Som et raskt mellommåltid  
 • Etter trening sammen med proteinerSistnevnte er helt genialt, og ikke minst billig. Kjøp de små pakkene, og ha en slik klar til å fylle på rett etter treningsøkten. Eller du kan ha den store boksen stående hjemme, også tar du bare med deg en god håndfull i en liten pose i treningsbagen. Smart eller hva? Sjekk gjerne ut Sun maid sin facebook side HER, for spennende oppskrifter og andre herlige tips. 

Hva bruker du rosiner til? 

 

Smiiiil Maren

 

Hverdagscoachen #4

Påskeferie eller ei, litt innputt fra Coachen har vi alltid godt av. Mandag betyr som alltid en liten hilsen fra Hverdagscoachen Anneli Amodei. I dag snakker hun om å skille mellom hva du ER og hva du GJØR, og som alltid gir hun oss en liten oppgave på slutten. God lesning, og fortsatt god påske <3 


SETTE SKILLE MELLOM HVA DU ER OG HVA DU GJØR

Den du ER - er alltid god nok! Mange ting i livet er med på å påvirke dette: studier, jobb, økonomi, barn, fysisk helse, forhold til venner og din mentale helse. Og en ting er sikkert - alt dette kommer til å svinge gjennom livet ditt. Det er viktig at dette ikke blir en del av din identitet.

Du må ha et godt skille mellom hva som ER deg, hva du GJØR  og hva ANDRE gjør. Og i tillegg trenger vi påfyll av betingelsesløs kjærlighet. Du gir ikke vennene eller noen du bryr deg om din kjærlighet kun når de er snille og har gjort det som du mener er "riktig"? Nettopp! Derfor må du gi deg selv denne betingelsesløse kjærligheten gjennom livet og alle feiltrinn og fall du gjør eller opplever.

En god oppgave er å stå foran speilet hver dag å skryte av deg selv. Dette er i starten VELDIG uvant og flaut for mange av oss, men det funker!

"Jeg liker deg fordi..." "Jeg er stolt av deg fordi" - si dette til deg mens du ser deg selv i øynene!

 

H V E R D A G S C O A C H   Anneli  Amodei 

Variert og sunn matpakke

Når jeg har jobbhelg på sykehuset slik som denne helgen, så er det utrolig viktig at jeg sørger for å ha med meg en god matpakke. Det er ingen hemmelighet at jeg blir litt sliten av disse helgene, med sene og tidlige vakter om hverandre, og i tillegg er det en valp hjemme som står opp rundt klokken 06 uansett hvor sent vi har lagt oss. Det tar på, men det er også utrolig gøy, og jeg ville ikke valgt det annerledes. Poenget mitt er at næringsrik, og god mat er viktig når man har jobbhelger eller hektiske dager, og jeg tenkte jeg skulle vise dere en av mine matpakker denne helgen. Jeg kokte opp 4 egg, og hadde dem med meg i en boks. De er supre å ha enten som snacks når magen skriker etter mat, eller som pålegg på brød eller knekkebrød. Jeg tok også med meg en skyr, fordi de er supre på næringsinnhold, smaker godt og går fort å spise. Jeg hadde litt ekstra tid før kveldsvakt, så da smalt jeg sammen en super enkel og rask oppskrift på proteinbrød. De var så utrolig gode, og med egg som pålegg ble det en liten matfest. 

Oppskrift: 

 • 50 grovt mel eller havregryn (jeg brukte speltmel)
 • 1 Egg
 • 120g Cottage cheese (eller ta 50/50 cottage cheese og kesam) 
 • Et lite dryss salt
 • 1/2 ts bakepulver

Rør sammen i en bolle til du får en klissete konsistens, legg tre klatter på bakepapir på et stekebrett. Inn i ovnen på 200 garder i ca 20 minutter. Pass på at deigen er ordentlig klissete og ikke for våt. Da sklir deigen veldig ut i ovnen og skivene blir veldig tynne. Jo fastere deig, og mer fyldige og gode skiver. Følg også litt med underveis i stekingen, alle ovner er ulike, og kanskje er dine ferdige på 18 minutter, eller 22. 


Ellers inneholdt matpakken brus og en proteinbar, litt kos må man ha. Nå skal det også sies at det å jobbe på sykehus når det både er helg og påske medfører en god del kose i form av påskegodt også. Så vi har det ganske så greit. Mine nøkkelord for en god matpakke er enkel mat, som kan spises sammen eller hver for seg, alt etter hva man har tid. Sunt, smakfullt og fristende. 

Dette var altså min matpakke dere, håper den kan være til inspirasjon neste gang du skal ha med deg mat på jobb eller skole. Proteinbrødene holder seg forresten supert i kjøleskap. Jeg har lagd opp en ny ladning nå, og skal ha med meg på jobb i kveld. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Sukkerfrie mini-muffins

I dag ble det en litt sen oppdatering fra meg. Jeg har vært på jobb , etterfulgt av storhandel på matbutikken. Nå er kjøleskapet fylt opp, og roen har senket seg her hjemme. Nå skal middag lages og kvelden nytes. I morgen er siste vakt denne helgen, så venter et par fridager. Det skal bli så godt. 

Så, tilbake til det jeg skulle skrive om. Var ikke disse mini muffinsene søte? De kom til ved en liten tilfeldighet, og jeg ble faktisk ganske så overrasket når jeg smakte på dem. Jeg slumpet bare sammen noen ingredienser jeg hadde, og vips ble det muffins. Så utrolig søte og gode, i tillegg har de en nydelig konsistens. De er enkle å lage, inneholder ikke sukker og har godt med protein. Hva mer kan man ønske seg? 


Du trenger: 

 • 60g Speltmel
 • 30g Vanilje protein
 • 1 egg
 • 2 ss Zero sirup med kokosmak
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts kardemomme
 • Sukrin & Stevia vanilje dråper (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør den sammen. Tilsett litt lett melk eller vann til du får en jevn fin røre. Hell dem over i muffinsformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Følg litt med mot slutten, alle ovner er ulike og noen trenger kanskje kortere eller litt lengre steketid. Jeg toppet dem med noen søte små blå og hvite stjerner jeg hadde liggende. Nå er det mat her. Macen legges bort og påskeaften skal nytes med mine to fine. Håper dere har en herlig lørdag, og en nydelig påskeaften. 

 

Smiiiil Maren 

 

CrossFit made me do it

Inneholder sponset produkt

Jeg er ingen crossfit jente, og jeg kommer nok aldri til å bli det heller. Selv om jeg ikke driver med det selv, så blir jeg likevel både inspirert og motivert av de rå atletene. I dag så jeg Fittest on Earth mens jeg løp på mølla, og sannelig ble jeg ikke så gira at det resulterte i en ny personlig rekord på 10km. Fy søren så kult! CrossFit made me do it sier jeg bare. 
Jeg fikk denne fantastiske ipaden til bursdagen, og den er så genial. Min nye bestis på mølla, som får meg til å holde ut så mye lenger. Underholdning mens jeg løper, både i form av musikk, filmer og serier. Helt genialt. Løpingen min har virkelig tatt seg opp i det siste, og det er to grunner: 

 • Ny ipad som gav super underholdning og motivasjonsboost 
 • En ny liten valp i hus, som krever en god del oppmerksomhet. Da vil man helst ha mest mulig gjort, på kortest mulig tid = jeg løper fortere. 
Så tusen takk for en helt perfekt bursdagsgave, og takk til lille valpen som har hjulpet meg å pushe ned tiden på mila med hele 6 minutter. Pre og post puppy skiller faktisk hele 6 og et halvt minutt, og det er ganske kult. Tredemøllen er fra Abilica. Det finnes mange ulike modeller, min heter Abilica Premium treadmill. 

Nå må se å få lukket macen og komme meg avgårde på jobb. jeg er litt ekstra tidlig ute i dag, sånn at jeg har tid til å gå til jobb i dette nydelige solskinnet. Jeg har pakket med meg litt påskegodt i sekken, og har store planer om å gjøre denne kveldsvakten så fin og påskevennlig som mulig. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Oppskrift: Grønn smoothie

Etter masse kake og kos i går var det deilig å starte med havregrøt og en grønn smoothie i dag. Endelig er ny blender på plass, og jeg kan få testet ut alle oppskriftene jeg har på lur. I dag ble det en frisk grønn variant med masse godsaker i. Smoothie er en genial måte å få i seg frukt og grønnsaker på, og det blir garantert mye smoothies og smoothie-bowls her fremover. 


Min grønne smoothie inneholder: 

 • Frossen ananas, mango og banan i biter
 • Grønnkål 
 • Fersk spinat 
 • 2 ss mager kesam 
 • Litt raspet ingefær
 • saften av 1/2 lime
 • 1 beger yoplait vanilje yoghurt

Dette resulterte i en knall grønn, frisk, sunn og super god smoothie. Jeg tok litt vann i for å få en mer rennende konsistent, men skal du ha den som smoothie bowl er det bare å droppe vannet så blir den tykkere, og perfekt i en bolle med diverse topping. 
I skrivende stund sitter jeg i sofaen med lille Leo sovende ved siden av meg. Vi skal bare kose oss nå frem til klokken blir 14, og jeg må rusle avgårde til jobb. Jeg har hatt de beste dagene hjemme sammen med den lille tassen, og det føles litt trist å skulle dra på jobb i dag. Heldigvis så er vi to som har denne hunden sammen, og jeg vet jo at han har det helt supert når jeg ikke er der også.

Jeg prøver å ikke åpne snapchat for mye i dag, det florerer nemlig av strålende solskinn, skiturer, grillings, kvikklunsj i skiløypa og heftig after ski. Det ser jo så gøy ut!!! Neste år blir det uten tvil fjellet på meg også, jeg har jo vært der hvert eneste år, og det føltes bare helt feil å ikke ha ski på bena denne påsken. Så neste år er vi uten tvil på plass på hytta i påsken. Jeg gleder meg allerede. 

Ha en herlig langfredag mine venner. Nyt fridagene og kos dere masse <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Birthday girl

Let´s eat cake for breakfast <3 

I dag har jeg bursdag, og selv om de aller fleste av mine nære er på fjellet så fikk jeg en super start på dagen her hjemme med mine to fine. Kake, blomster og stor stas. Det er utrolig gøy med bursdag, og jeg blir helt satt ut av hvor mange skjønne mennesker jeg har rundt meg, og alle fine bursdagsmeldinger som kommer. I dag er jeg en veldig glad, og veldig takknemlig 28 åring <3 
Resten av dagen skal bare nytes med mine to fine. Straks skal vi ut på tur med valpen til et sted han kan løpe fritt og leke. Senere blir det god middag og en liten feiring med min kjære. Etter påske skal jeg feire med både venner og familie. Dagen i dag nytes maks, for resten av helgen tilbringes på sykehuset. Sånn er det å være sykepleier, da må man ofte jobbe når andre har fri. Jeg har hatt fri en god periode nå for å ta vare på lille valpen vår, så nå gleder jeg meg til å komme tilbake til gode kolleger på barneposten. 

Håper dere får en nydelig skjærtorsdag mine venner, og tusen tusen takk for alle snapper og meldinger dere har sendt meg. For en herlig gjeng med godhjerta, omsorgsfulle og fine mennesker dere er. Tusen takk <3 

 

Bursdagssmiiiiil fra Maren 

 

Sunn og enkel lunsj

Det har blitt mye frokost-prat her i det siste, så i dag tenkte jeg det var på tide å dele noe annet. Grunnen til at det blir mye fokus på frokost er fordi den typen mat er det aller beste jeg vet. Jeg kunne lett spist ting som havregrøt, meieriprodukter, knekkebrød med ulike typer pålegg og smoothie-bowls til alle dagens måltider. Det er så godt! Kroppen trenger litt annet enn kun typisk frokost mat, og en stor favoritt hos meg, enten til lunsj eller middag, er kyllingsalat med egg og fetaost. 


Det tar så kort tid å lage en salat som dette, og det smaker helt himmelsk. For at jeg skal bli mett av en salat, så må den inneholde mer enn kun grønne blader. I denne salaten er det agurk, mais, avokado, crispsalat, fetaost, egg, og kylling. Jeg har alltid en karbohydratkilde til også, enten pastaskruer i selve salaten, knekkebrød/grovt brød/ lomper ved siden. Som oftest blir det lomper, da kan jeg fylle lompene med kyllingsalat og vips har man en wrap. Denne salaten blir en skikkelig proteinbombe, med både kylling, egg og fetaost. Sunt fett får jeg fra avokadoen, og karbohydratene fra lompene. Et fint sammensatt rett med alle makroene representert. Det eneste jeg mangler her er noe rødt. Jeg var sikker på at jeg hadde tomat, men det var jeg tom for. Salaten hadde blitt så mye finere med enten tomat, paprika, granat eple eller noe annet friskt og fargerikt. Det får bli den neste salaten. Det er jo akkurat det som er så gøy, at man kan putte alt mulig i en salat, og finne nye spennende kombinasjoner. Jeg har akkurat begynt å bruke mango sammen med kylling i salater, og det er så utrolig friskt og godt. Cashewnøtter, pinjekjerner, krutonger eller valnøtter er også supert i salat for å få litt crunch. 

Hva inneholder din favoritt salat? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Et innblikk i min hverdag

Er det bare meg som synes det er veldig gøy med snapchat? Det er så koselig å få ta del i små direkte øyeblikk i de jeg følger sine liv. Jeg synes det er super gøy, og liker den litt uhøytidelige måten å dele bilder på. Nå er det månedsvis siden jeg har delt litt av min snapstory med dere her på bloggen, så nå var det på tide.

Ikke overraskende er det mye valp der om dagen, kanskje litt vel mye. Hehe. Det vil roe seg veldig snart, det er bare så stas med den lille tassen nå i starten. Ellers er det mye trening, veldig mye bilder av hva jeg spiser, ting jeg liker og generelt hva jeg gjør i hverdagen. Rett og slett et lite innblikk i min hverdag. 
Det er veldig koselig hvis dere har lyst å følge meg på snapchat. Det er så koselig å kommunisere med flere av dere der. Det er ikke få ganger jeg har spurt om diverse ting, og vips har en av dere kommet med et genialt svar. Dere finner meg på: marenerdvik 

Det er alltid gøy med nye kontoer å følge. Følger du noen spenstige snapkontoer så tips meg veldig gjerne om dem i kommentarfeltet. Elller kanskje du selv har en gøy konto du har lyst å dele. Alle tips er velkomne. 

 

Smiiiil Maren 

 


 

Motivasjonen har sviktet helt

Jeg vet ikke hva som skjer, og hvorfor det er sånn, men jeg synes det er så vanskelig å holde på rutinene når det gjelder styrketreningen. Jeg koser meg med kondisjonstreningen og har nå kommet dit at jeg lett løper en 10 km tur på morgenen uten at det krever så voldsomt mye. Det i seg selv er helt fantastisk, og jeg er super happy med egen fremgang der. På noen få uker har jeg gått fra å være helt utkjørt etter 5 km rolig jogg på 9 km/t, til å jogge 10 km på 10-11 km/t. Det er gøy, og jeg kjenner både på mestring, og masse herlige endorfiner mens jeg holder på.
Når det gjelder styrketreningen er det helt motsatt. Det er et ork, og jeg klarer bare ikke komme inn i noe rutine, og det irriterer meg litt. Jeg har et program jeg kjører hvor jeg kun har 2 styrkeøkter pr uke, men ofte har det kun blitt til at jeg gjennomfører én. Nå er begge disse fullkroppsøkter, så det gjør ingenting om det kun blir en økt, men jeg skulle ønske jeg kunne klare å få inn minimum to eller aller helst tre. Det er kun viljen det står på. Viljen og litt prioritering/planlegging. Det er liksom så enkelt og greit med løpingen, det kan gjøres på mølla jeg har hjemme, eller utendørs. 

Det var vel i fjor sommer at motivasjonen på styrketreningen begynte å skorte litt. Jeg delte dette med dere, og fikk enorm respons. Det var mange som kjente på det samme, og vi snakket mye om det her på bloggen. Jeg har prøvd det aller meste for å få i gang styrketreningen igjen, og alle tips og triks jeg kan komme på er testet ut. Jeg har tatt helt fri i noen uker, jeg har byttet program, jeg har fått program fra andre trenere osv osv. Det programmet jeg har nå er laget av sjefen min på gymmet jeg jobber, og det føler jeg funker så utrolig bra - når jeg bare klarer å komme meg på gymmet. 

Trening skal være lystbetont for meg, og er det ikke det så dropper jeg det - enkelt og greit. Løpingen gir meg enormt stor glede, og derfor er det så lett å gjøre det. Styrketreningen har blitt mer noe jeg gjør fordi jeg vet det er sunt og bra for kroppen min. Jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, egentlig ville jeg vel bare lufte for dere at vi sliter alle med motivasjonen til tider, og selv om man kan få et annet inntrykk på sosiale medier så er det mange som kjenner på dette. Noen kjenner på det i korte perioder, og noen kjenner på det over lengre tid, slik jeg har gjort nå. 

Min plan nå er å kose meg med løpingen, og ha som mål å få inn én styrkeøkt pr uke, hvor jeg kjører gjennom hele kroppen. Etterhvert skal jeg øke til to, også er målet til slutt å havne på tre. Jeg har ikke dårlig tid, og jeg stresser det ikke. Får jeg inn én økt på gymmet og én hjemme med egenvektsøvelser for eksempel, så er det helt gull. Som sagt så handler styrke for meg mest om å styrke kroppen, opprettholde god funksjon og kjenne meg sterk og klar for hva enn livet måtte kaste mot meg i årene som kommer, og da er det faktisk ikke nødvendig å henge på gymmet 6 ganger i uken. Hjelpes som jeg babler her nå, men jeg tror bare det er så viktig å dele litt av denne typen treningsprat også. Hvem vet , kanskje komme rmotivasjonen snikende tilbake i morgen, og kanskje forsvinner den igjen. Det går opp og ned for oss alle, og jeg tror det er viktig å snakke om. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Gjør det beste ut av det

Påskekaffe, blomster & sjokkis 

Gule lys, gule blomster, påske-servietter, påskekaffe, sjokolade og påskemarsipanen er på plass. Jeg har til og med skaffet meg en knall gul liten påskekylling.  Alt for å skape litt påskekos i heimen. Jeg føler det funker, og nå skal jeg bare finne meg en skikkelig god krim så er det komplett. I går satt vi ute på verandaen i sola og koste oss, og da fikk jeg faktisk påskestemning. 


Jeg er så svak for påskemarsipan at det er helt vilt. Spesielt marsipanpølse med sjokoladetrekk og tuttifrutti strø på. Mmmm. Jeg har mikset litt, og har både proteinbarer, vanlig sjokolade og marsipan. En finfin miks av vanlig kos og litt sunnere kos. Kaffen er en påske-blend fra Mean bean, og den er bare helt nydelig. Jeg fikk den av mamma på byturen vår på lørdag, og har allerede drukket flere presskanner med denne godsaken. 
I dag er det skikkelig fint vær her i Kristiansand, og etter formiddagshvilen til lille Leo dro vi ut å lekte i sola. Planen var å gå over til en super koselig cafe på andre siden av elven der vi bor, og kjøpe en kaffe der. Det ble ikke så langt, men vi kom et godt stykke likevel, og fikk lekt masse på veien. Nå er det tid for litt mat og sovings igjen før enda mer lek venter. For et herlig liv et hundeliv er. hehe. Ellers koser jeg meg med alle snappene jeg får, og alle bildene jeg ser på sosiale medier av påskekos og skiglede på fjellet. På tross av min fine bypåske, så er jeg litt misunnelig. Jeg storkoser meg hjemme, men det er likevel ingenting som slår påske på hytta på fjellet. 

Hva er din optimale påskekos? Min er uten tvil kvikk lunsj, pølser og kakao hvis jeg er på fjellet. Solo og marsipan - uansett hvor jeg er. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #3

Hei dere. Ny mandag og starten på en ny uke. Det betyr at hverdagscoachen titter innom igjen, og denne gangen snakker Anneli om mål, og om å tørre å gjøre noe du ikke har gjort før. Her vet jeg at jeg selv har en god del å ta tak i, og jeg har så godt av å bli minnet på dette. Her kommer mandagspraten med coachen: 

MÅL

Å TØRRE - GJØR NOE DU IKKE HAR GJORT FØR!

Er det noe du stadig unngår? Kanskje det er akkurat det som kan få deg steget videre! Hvis du skal oppnå et MÅL du har satt deg, så må du tørre å gjøre noe annerledes enn du vanligvis pleier å gjøre. Du må bryte et mønster og en vane.

Det kan være at du må gjøre noe du alltid har gjort på en helt ny måte.

Vi mennesker gjør alt vi kan for å unngå smerte. Derfor tar mange av oss ikke steget videre til å satse på å få til en endring i livene våre. "Siden ønsket om å unngå smerte er sterkere enn ønsket om å oppleve glede, vil vi styre unna noe hvis smerteopplevelsen overgår følelsen av glede" (Øyvind Hammer).

Vi må med med andre ord se etter hva som motiverer oss til å gjennomføre en endring. Hvordan vil jeg få det når jeg oppnår målet mitt? Hvordan kjenner jeg det i kroppen når målet er innfridd? Hvordan ser jeg ut? Dette kan være spørsmål som kan være nyttig for deg å svare på når du setter deg et mål. 
Da blir du istand til å se for deg mulighetene og det positive med å oppnå målet ditt, og det vil være enklere å komme i gang. 

Det er ikke alltid nødvendig å ha så store mål for seg selv, spesielt ikke hvis det å jobbe med mål og målsetting er helt nytt for deg. Det å oppleve mestring er viktig for å ha motivasjon for å gjennomføre noe vi har bestemt oss for. For å øve deg på dette kan du tenke på noen enkle ting: målet skal være SPESIFIKT og konkret. Målet skal være MÅLBART. Det du har bestemt deg for skal være noe du virkelig har lyst til - nemlig ATTRAKTIVT. Målet skal være REALISTISK - samtidig som du skal strekke deg for å faktisk oppnå det du vil. Og sist men ikke minst skal det være TIDSBESTEMT. Dette er SMART-modellen som jeg bruker ofte i jobben min som Coach.

Har du et MÅL?

Husk at du når som helst kan ta kontakt med Anneli dersom du har noe du tenker på, føler for å snakke om eller bare har lyst å dele. Døren, elelr rettere sagt mailboksen står alltid åpen hos Anneli. Facebookpage HER. 

 

H V E R D A G S C O A C H  Anneli 

Bypåske på sitt beste

I går var kamera med i vesken, og jeg fikk knipset en par bilder fra min bylørdag med mamma. Jeg koser meg så med sånne mor og datter dager, og i går var intet unntak. Som nevnt så blir det ingen fjellpåske på hytta med familien i år på grunn av jobb, og da var det koselig å få en dag sammen før familien drar på fjellet. 
Vi ruslet rundt i finværet, og koste oss med kaffe. Jeg fikk også kjøpt et par nye sko, nye blomster, servietter, lys og litt påskepynt. Kaffen vi kjøpte var så god at jeg måtte ha med en pose hjem. Jeg får kanskje ikke fjellpåske, men bypåske med sol, påskekaffe, gule blomster, servietter og lys er sannelig ikke verst. Det skal ikke stå på stemningen si. hehe.

Etter en stund gikk vi hjem og hentet lille valpen og tok han med ut i sola. Jeg føler meg virkelig som verdens heldigste for tiden, og koser meg så mye med min lille familie. Det er virkelig idyll, men det har en bakside også. Dere som leser bloggen vet at vi mistet en liten valp, og jeg kjenner fremdeles at jeg er utrolig redd noe skal skje med den lille tassen vår nå. På fredag var vi hos dyrlegen for 12 ukers vaksine og en liten sjekk. Dyrlegen kunne betrygge oss med at vi har en helt frisk, og utrolig happy liten valp. Så jeg må bare innse at vi var fryktelig uheldige med den første valpen, som var syk fra lenge før vi fikk han. Så nå er det bare å legge det vonde bak seg, og fokusere på denne energiske, friske, og super glade lille krabaten. 


Sko - Nike  //  Tskjorte - Calvin Klein  // Jakke - nelly  // Bukse - Dr.denim  (aff.links)

Søndagsmorgenen startet like før 07 for vår del, så her i huset er både frokost og dagens første kaffe inntatt for lengst. I dag blir det bare kosedag, og lade opp til en ny uke. Jeg har jo vært hjemme med lille tassen denne uken, men den kommende uken er det tilbake på jobb. Vi nyter derfor denne søndagen litt ekstra. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunne sjokolademuffins

Inneholder sponset produkt

God lørdagsmorgen. Her i huset starter dagen akkurat like tidlig på en lørdag, som på en hverdag. En liten valp forstår ikke forskjellen, og kl 07 var det slutt på sovingen, da var det tid for lek og kos. Vi har kommet inn i en rutine nå, og hvis lille Leo venter med å mase til klokken er 07 så synes jeg det er helt greit. Er klokken derimot kun 05 (som den har vært et par ganger når han starter) så er jeg ikke like happy. 

I dag har jeg lyst å dele noen utrolig gode, og faktisk sunne muffins med dere. Når jeg sier sunne, så mener jeg uten sukker og med masse proteiner. Nå skal det også sies at nå som det er helg og påskeferie i tillegg så synes jeg det er sunt å spise litt usunt. I min familie er det alltid påskeegg i påsken, toppet til randen med godteri. Det er kvikklunsj på tur, kakao og pølser i brød. På hytta på kveldene er det masse godsaker, og det er akkurat slik det skal være synes jeg.

Så jeg deler denne oppskriften med dere som en hverdagsoppskrift, eller som noe godt å ha med på tur feks, eller et litt sunnere alternativ hvis man får lyst på det. Men jeg vil gjerne få lov å presisere at jeg synes påskekos er positivt, og hvis man er så heldig at man har noen rundt seg som lager noe godt, eller har noen å være sammen med, og kose seg med påskegodteri sammen med - så er man virkelig veldig veldig heldig. Dårlig samvittighet får ikke lov å ødelegge påskeidyllen eller helgekosen. Det er bare min mening, men det er jo det som er så fint med at dette er min personlige blogg, her får jeg lov å dele mine tanker og meninger helt fritt med dere. Håper dere er med på tanken min. 

Så, da var det oppskriften. Jeg har laget muffins med proteiner mange ganger før, men denne gangen la jeg til en ny liten ingrdiens som jeg følte var med på å gjøre dem enda mer saftige. 

Du trenger: 

 • Ca 50g Speltmel
 • 30g proteinpulver med sjokoladesmak 
 • 1 ss Sukrin
 • 1 ts bakepulver
 • 1 egg
 • 2 ss Zero sjokoladesirup 

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, tilsett litt vann til du får en jevn og fin røre. Hell over i små muffins former, og stek i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter. Ikke ha så mye i hver form da muffinsene blir en god del større under steking. Følg med slik at de ikke blir brent. Som topping kan du bruke det du har tilgjengelig. Jeg valgte å gjøre det enkelt med Zero sjokoladesirup. 
Da gjenstår det bare å si god lørdag og riktig god helg. Jeg skal kose meg hjemme med frokost og kaffe, før jeg skal avgårde for en liten bytur med mammaen min. Familien min drar til fjellet i påsken, men i år får ikke jeg blitt med grunnet jobb på sykehuset. Sånn er det å være sykepleier, da jobber man gjerne noen helligdager og ferier når andre har fri. Akkurat nå passer det best å bli hjemme uansett på grunn av valpen, og bypåske blir fint det også. 

Hva er deres planer for påskeferien? 

 

Smiiiil Maren 

 

Skodd for vår og sommer

Inneholder aff.links

God morgen hjerter. En litt senere oppdatering her i dag. Jeg har nemlig brukt morgenen til å få unna en liten runde på tredemøllen her hjemme. Det gikk ikke fort, og det ble ikke så langt - men bevegelse er bevegelse uansett, og det føles fantastisk å få lov å svette litt på morgenkvisten. Nå har jeg tatt meg en god dusj, spist frokost og sitter her med kaffekoppen mens jeg oppdaterer dere. 


I går var jeg på posten og hentet flere spennende pakker. Spesielt en av dem var ekstra gøy, den inneholdt nemlig to par nye vårsko. Jeg er har lett så lenge etter et par oliven grønne sneakers, og gleden stod i taket da jeg fant et par super freshe Nike free. Se den fargen da - helt nydelig. Jeg har denne modellen i både svart og grå fra før, og synes de er helt utrolig  gode. Spesielt fine er de til vår og sommer, fordi de er super lette og puster godt. Dere finner dem HER. 

De hvite skoene fra Fred Perry ser jeg for meg med lyse ankel jeans og solbrune ben. Jeg tenker også at de er fine til shorts og kjole også. Perfekte vår og sommersko som passer til det meste. Enkle og fine. Dere finner den HER.  

Nå skal jeg jobbe et par timer, før det er avgårde for 12 ukers vaksinering av lille Leo. Senere venter bursdagsfeiring og kos med familien. En finfin fredag med andre ord. 

Hva er deres planer for fredagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Kjenn etter - hva prøver kroppen din å fortelle deg

Out and about

Tusen takk for omsorgen deres etter jeg delte litt om problematikken og smertene i magen. Jeg får god hjelp, og det går helt greit. Jeg har hos legen senest i dag, og dette er helt under kontroll. Tusen takk for alle fine kommentarer og gode ord. Dere er søren meg en fin gjeng <3 


Jeg tar det litt med ro et par dager nå, og koser meg hjemme med valpen. Aktiviteten er leking med han, og små turer ut i frisk luft. Jeg kan helt fint trene, det er ikke farlig, jeg føler bare ikke helt for det før ting føles litt bedre i magen. Jeg går som sagt turer, og hadde en god styrkeøkt på tirsdag, så litt trening blir det, bare litt mindre i en periode nå. Det betyr jo ikke at jeg ikke kan booste ut litt trening til dere, og jeg har allerede et par sporty godsaker på lur til dere. 


Jeg kan skrive under på, og si med sikkerhet at en uke eller to med litt mindre aktivitet er overhode ikke farlig. Det gjør ikke at du mister formen din, eller blir smellfeit over natta. Sier kroppen i fra, så ro ned og ta en liten pause. Treningsøkten min på tirsdag ble så god, akkurat fordi det var noen dager siden sist, og kroppen var skikkelig restituert. Føles alt derimot bra så kjør på, tren hardt, spis maten din, sov nok om natten og go all in. Sender kroppen deg signaler om at den er sliten, og at nå er det for mye, du føler deg konstant trøtt , får lett skader, mister matlyst eller sliter med å sove om natten, så kanskje det kan være et tegn på at man skal roe litt ned. Dagens lille tanke fra meg. 

Nå skal jeg ta med meg lille Leo ut på en luftetur. Den lille sjarmøren der altså, han får meg virkelig til å senke skuldrene og kjenne på en helt unik lykkefølelse. Tenk at man kan bli så glad i en liten pelsdott <3 

 

Smiiiiil Maren 


 

En bedre morgen

God morgen. Er det en god morgen? Her i huset er morgenen bedre i dag enn i går. Jeg kom meg gjennom natten uten store smerter, og det var godt. Mindre smerter betyr mer søvn, og det gjør alt så mye bedre. Morgenen har startet med frokost og lek. Vi begynner å få inn en slags rutine, og det er så morsomt å se hvordan valpen legger seg å slapper av etter vi har lekt en stund og jeg finner frem macen. Akkurat som han skjønner at nå er det jobbetid for meg, og litt hviletid for han. I skrivende stund ligger han oppå føttene mine på gulvet og sover, mens jeg sitter her å oppdaterer dere. Hvis ikke det er hverdagslykke så vet ikke jeg. 


Nå har jeg hatt mange dager med havregrøt, så i dag måtte Marenskåla tilbake som frokost. Dette er bare så godt at jeg tror jeg kunne levd på det. Mmmm. 

 • Cottage cheese
 • Yoplait 0,0% vanilje 
 • Jordbær, blåbær, banan og bringebær

Jeg bruker frosne bringebær, og varmer dem opp før jeg heller dem over. Det gir en helt nydelig smak, og gjør virkelig hele skålen komplett i mine øyne. Til slutt topper jeg det hele med kanel og sukrin. Ofte bruke jeg nøtter uten salt, eller granola som topping også. 

Nå skal jeg kose meg med alle kommentarene deres på gårsdagens innlegg, det er så gøy å lese litt om hva dere driver med i hverdagen. Tusen takk til alle som delte. Ha en nydelig torsdag <3 

 

Smiiiiil Maren 
 

 

Sunn snacks på en onsdag

Jeg har fri denne uken, og er hjemme med lille valpen. Det vil si at jeg bare surrer rundt hjemme fra tidlig morgen og helt til min kjære kommer hjem fra jobb. Det er utrolig koselig med lille tassen, men en ting jeg merker, som faktisk er et lite probelm, er at jeg har så mye ledig tid at jeg går rundt å spiser hele tiden. Jeg spiser meg selv helt ut av hus. hehe. I dag har jeg virkelig kokkelert på kjøkkenet, og jeg gleder meg til å dele oppskrifter med dere utover uken.

 

For et par dager siden ble jeg hekta på en ny snacks kombinasjon, og denne er virkelig helt fantastisk god. Tørket kokos og gojibær. Fy søren så godt! Jeg spiste så masse kokosnøtt i Thailand, og gleden var stor da jeg fant disse på butikken. De er perfekt å snackse på, ha i yoghurt, eller smoothie bowl. Gojibær har vært en favoritt lenge, og smaken kom virkelig til sin rett sammen med kokos. Friske jordbær er alltid godt, og nå synes jeg faktisk de er ganske så gode - selv om de ikke kan måle seg med de norske i det hele tatt. Test den ut, jeg er sikker på den vil slå an hos flere av dere. Nå skal jeg se videre på serier her, og snart gå å lage meg litt kveldsmat. Jeg var så dum at jeg prøvde meg på en mini-treningsøkt i stad, jeg følte meg så fin i formen. Det skulle jeg aldri gjort - på første øvelse strittet hele kroppen i mot, og det var ingenting annet å gjøre enn gå rett i garderoben og hjem igjen til sofaen. Så da var jeg på plass her igjen da, med smerter i magen, og greit irritert på meg selv for at jeg i det hele tatt prøvde. Så sykt unødvendig. Nå blir det serier og sofa i joggebuksa ut kvelden - ingen tvil om det! 

 

Smiiiil Maren 


 

Min lille hjerteknuser

I dag er vi litt reduserte her i huset. Etter en morgen med god frokost, kaffe, og litt lek så har vi nå tatt en liten timeout. Lille skatten ligger rett ut på gulvet og sover oppå bamsen sin. Snakk om å sovne midt i leken. Hehe. Jeg smelter her av alle de morsomme og søte tingene han gjør, og det er så herlig å se den fine lille personligheten hans som begynner å forme seg. Han har blitt så trygg her nå, og det er så godt å se.

Jeg er ikke helt i topp form i dag, og dagens plan er sofaen, serier og ta vare på kroppen. Jeg har skrevet til dere før litt rundt dette med mye styr med magen min, et evig kjør med tester og prøver, og dessverre også veldig mye smerter. I dag har jeg rett og slett ordentlig vondt, og må ta en liten time-out. Time-out for meg betyr en rolig hjemmedag, med noe koselig på tv, god sunn mat og lave skuldre. Her skjer det ingenting som krever noe fysisk innsats, og vi skal bare slappe av og kose oss. 

Hva skal dere i dag da? Kan dere ikke fortelle litt om dagen deres, og hva dere fyller en vanlig onsdag med i deres liv? Det er så gøy å bli litt kjent med dere som sitter på andre siden av skjermen. Jobber du, eller kanskje du går på skole? Hva gjør du på fritiden? Er det trening og venner, eller kanskje familieliv og barnas hobbyer som opptar mest tid? Jeg er bare her i dag jeg, så jeg håper dere har lyst å dele litt, så har jeg noe å lese på mens jeg ligger her på sofaen <3 

 

Smiiiil Maren 

 

To favoritter for rumpa

Nyeste ShapeUp er i butikkene, og jeg tenkte jeg skulle dele to av øvelsene i mitt treningsprogram i bladet med dere. Programmet i bladet går på hele kroppen, men jeg har valgt ut to rumpe-favoritter til dere. Disse to øvelsene får hvertfall jeg super kontakt med, og kjenner virkelig at det svir i muskulaturen. Jeg velger ofte litt lavere vekter, og høyere repetisjonsantall på dem, bare for å virkelig kjenne at det svir. Jeg kjører ofte 12-15 repetisjoner og 3 sett. 

Ett bens strakmark

Muskler som brukes: Rumpe, lår og kjerne.

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold en hantel i den ene hånden, motsatt hånd som standfot. Bøy i hofteleddet og senk hantelen kontrollert ned mot gulvet, skyv hoften bakover og la det ene benet holdes rett mens det løftes fra bakken og bakover. Tenk at du skal sparke hælen på bakerste fot i veggen bak deg. Snu bevegelsen når kroppen er i en rett linje, og løft eksplosivt tilbake til startposisjon. Ikke sett ned  foten mellom hver repetisjon. 


Utfall bakover

Muskler som trenes: Lår og rumpe 

Slik gjør du: Stå oppreist med en hantel i hver hånd, skuldrene trukket bakover og brystet frem. Ta et steg bakover og bøy deg rett ned. Bruk setemuskulaturen til å presse deg opp igjen til startposisjon. Bytt ben og gjenta. Foto: Victoria Nevland for ShapeUp

Jeg håper forklaringen til øvelsene og bildene er greie, hvis ikke må dere selvfølgelig bare spørre. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sporty frokost

I dag startet dagen fryktelig tidlig her hjemme, men sånn er det med en liten krabat som følte han hadde sovet mer enn nok rundt klokken 05. Vi klarte å drøye litt heldigvis, men tidlig ble det. Vi fant ut at her var det bare å gjøre det beste ut av det, og dermed ble det både frokost, en titt i det nyeste ShapeUp og en liten runde på tredemøllen. Alt før klokken var 08. Jeg er inne i en skikkelig havregrøt periode på frokostfronten nå, og den lille skålen på morgenen har blitt et lite høydepunkt.

Jeg koker grøten på melk, og rører inn en scoop (ca 30g) vanilje protein etter grøten er ferdig kokt. Litt sukrin og kanel liker jeg også å ha på. Som topping har jeg en halv banan, som jeg kutter i skiver. Enkelt, godt og sunt. Kombinasjonen av vanilje og banan er helt magisk. 

Denne måneden har jeg satt sammen et treningsprogram hvor det eneste du trenger av utstyr er et par hantler. Dette programmet kjørte jeg hjemme på stuegulvet i går, og det funket super bra. Det er ikke alltid like enkelt å komme seg avgårde på trening med en helt ny liten valp i hus, og da er det perfekt å kunne gjøre det hjemme. 

I dag har vi ikke en eneste plan, og det er faktisk litt deilig. Kose oss hjemme med masse lek, litt småturer og kos. I ettermiddag skal vi ut på en liten shoppingrunde til lille tassen. Han trenger en ny sele, og et par andre småting. 

Håper dere har en finfin tirsdag mine venner, og tusen takk for alle gode navne forslag. Vi tror vi er sikre nå, men hjelpes så vanskelig det skal være da. Det står mellom to navn, og vi er litt uenige om hvilket som passer best. hehe. Nå må vi faktisk bestemme oss, ellers lærer den lille tassen aldri å lyde navnet sitt. 

 

Smiiiil Maren 

 

Våryr og full av solenergi

Den årstiden vi går inn i nå er nesten litt magisk. Sol og vårlige temperaturer gjør så mye med kropp og sinn, og det er helt utrolig godt. Jeg tar det overhode ikke som en selvfølge at jeg føler det slik, for det er faktisk ganske så mange som kjenner på det motsatte akkurat nå. Det er mange av oss som blir lettere, gladere og får masse energi av våren, men det finnes også mange som opplever at de blir trøtte, slitne og total fravær av energi. Det kan på mange måter føles enda tøffere, fordi det blir litt ekstra ensomt å stå i, når det føles som "alle andre" spretter rundt som overlykkelige sprettballer fylt til randen av energi. Jeg er derfor litt ekstra takknemlig for at jeg opplever en glede over vår, sol og snart sommertid - det er så absolutt ikke en selvfølge. 

Litt tidligere i uken var det så godt vær her i Kristiansand at det gikk an å kjøre en treningsøkt utendørs. Vi gjorde det enkelt, men fikk likevel en super økt. Treningsøkten var som følger: 

 • 15 minutter rolig jogg
 • Max antall pullups/chins x 3 
 • L-sit 10 x 3
 • Hoppende utfall 10 pr ben x 3
 • Pushups 10 x 3 
 • Burpees 10 x 3 
 • 15 minutter rolig jobb 

Enkelt og greit 5 øvelser, med både start og avslutning med jogging i Baneheia som ligger like ved denne graffiti-parken. Vi avsluttet med litt håndstående mot vegg, forsøk på handstand-puhsups og gå på hendene. Litt opp-ned sprell i stengene ble det også tid til. 

Nå skal jeg plukke med meg den lille hårballen min, og ta han med ut for å leke litt i parken. I dag blir det nok ikke like mye sprell som vist på disse bildene, men med både ball, pinner og tyggeben skal vi nok få lekt oss ganske så bra likevel <3 

Ha en herlig mandag mine venner, håper starten av uken behandler dere bra. 

 

Smiiiil Maren 

 

Hverdagscoachene #2

Ny uke og en ny mandag. Det betyr at hverdagscoachene er tilbake for å dele noen tanker og ord med oss. I dag er det snakk om verdier, hva som er viktig for deg i livet og hvilke verdier som står som viktigste for deg i ditt liv. Dette innlegget fikk meg til å tenke, og jeg fant tre av mine verdier med en gang, også skal jeg bruke dagen på å gruble litt over de to siste. Forrige uke skrev coachene om selvfølelse, og det innlegget kan dere lese HER. 

VERDIER

Hva er det som virkelig er viktig for deg i livet? Våre verdier og overbevisninger former vår forståelse for hva som er mulig for oss - eller ikke. Verdiene henger sammen med følelsene våre - som igjen gir oss lysten på livet. Dette gir oss igjen MOTIVASJON til handling - for at vi skal få det slik vi ønsker å ha det.

Når du blir klar over dine verdier er det lettere å få MER av det du ønsker å ha i livet - og sile vekk det som ikke betyr så mye for deg.

Da blir det enda lettere å være FOKUSERT på å få det slik du ønsker å ha det. Verdier er altså KVALITETER som gir livet vårt mening.

En Coach kan hjelpe deg med å bevisstgjøre dine verdier - slik at du kan finne ut hva som betyr mest for deg, og som er dine PERSONLIGE verdier. Når du blir bevisst VERDIENE dine - er det lettere for deg å ta gode valg for deg selv slik at du kan skape det livet du ønsker å leve.

Jeg ( Coach Anneli ) har jobbet lenge med mine 5 verdier:

 • MODIG - jeg vil være modig nok til å tørre å gjøre. Modig til å gi litt F og gjøre det jeg vil!
 • TILSTEDEVÆRENDE - jeg vil være tilstede i øyeblikkene i hverdagen min
 • LEKEN - jeg vil aldri bli helt "voksen", fortsette å leke og la "barnet" i meg utfolde seg.
 • KJÆRLIG - jeg vil gi kjærlighet til mennesker rundt meg, både privat og i jobben min!
 • EKTE - jeg vil være meg selv 100% - på godt og vondt


Bilde lånt fra Pixabay.com

Øvelse: Plukk fem små steiner som du skal ha i lommen din gjennom dagen. Bruk tid på å tenk over hva som er viktig for deg, og finn dine fem viktigste verdier. Forsett å ha steinene i lommen på dagen, ta de frem med jevne mellomrom og bli deg bevisst hva verdiene dine er og hvorfor de er så viktige for nettopp deg! Gjør denne øvelsen en uke, eller helt til de "sitter" i kroppen din.

Ønsker dere en god start på uken!

 

- Hverdagscoachen Anneli -

 

PS: Husk at du alltid kan skrive til hverdagscoachene hvis det er noe du lurer på, tenker på eller bare har lyst å dele. Dere finner dem HER

 

Mine beste serietips

Jeg lovte dere å komme med noen tips til gode serier, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Det er uten tvil mest serier det går i her, så det er den kategorien jeg føler jeg har mest å komme med. Jeg har sett haugevis med serier de siste årene, og her har jeg valgt ut 15 stykker jeg synes er gode. Disse er tilfeldig ramset opp, og ikke i prioritert rekkefølge ift hvor gode jeg synes de er. 

Topp 15 serietips:

 • The night of
 • Game of Thrones 
 • Scandal
 • Blindspot
 • Homeland
 • Fringe 
 • Westworld
 • Suits
 • Empire
 • White collar
 • Person on interest
 • Stranger things 
 • The good wife
 • How to get away with murder 
 • The BlacklistSom sagt så ser mye mer serier enn jeg ser film, men jeg slenger med et par filmtips også på slutten her: 

 • London has fallen
 • The accountant
 • Shooter
 • Jason Bourne filmene
 • War dogs
 • The revenant

Som dere ser er det lite jentefilmer og romatiske komedier på mine lister. hehe. Jeg liker best action og krim, både når det gjelder serier og film. Av og til kan jeg få lyst å se en romantisk komedie, og litt mer enkel underholdning. Da går det gjerne i serier som Keeping up with the kardashians, sex og singelliv og den typen. Når det gjelder filmer i den sjangeren så må jeg nevne disse tre:

 • Eat, pray, love
 • The intern 
 • Holiday

Håper dere liker tipsene, og forhåpnetligvis finner mange av dere en eller flere serier dere ikke har sett. Da er det bare å finne frem popcorn og godsaker, og gjøre seg klar for tidenes seriemaraton. God søndag, og god kosekveld <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Livet smiler

God morgen fra den lille nye familien. Herligfred som jeg koser meg med den nye lille valpen. Han er bare så utrolig søt og snill, veldig valpete og leken. Han sjarmerer alle vi møter på vår vei, og i går kom vi ca 20 meter på samme antall minutter. Alle stopper og vil hilse og kose. Den lille tassen sovnet som en stein etter turen, og utenom litt mat og masse leking så er det stort sett det dagene går med til.


Nå er det frokost og kaffe, før vi skal ut å leke. Frokosten består av havregrøt med vanilje og banan. Jeg nyter disse dagene, og akkurat nå så kunne ikke ting vært bedre. Jeg gleder meg så til tiden fremover, til å bli bedre kjent med den lille tassen og finne på masse gøy sammen. Ellers blir søndagen fylt med en god del jobb, og litt husvask. Det er ikke bare bare bare å ha en liten valp som ikke er stuenren enda. Jeg jobber med et lite film og serie innlegg til dere, så det håper jeg også å få ut i løpet av dagen. 
Hva er deres planer denne søndagen? Uansett hva du skal, så håper jeg du legger inn minimum én koselig ting i dag, bare fordi det er helg og da er det viktig å kose seg litt. Min hyggelige ting i dag er selvfølgelig valpen, også tenkte jeg å bake noe godt i ettermiddag. 

 

Smiiiil Maren 

 

Verdens fineste lille gutt

And just like that, my heart was whole again <3 

I går kjørte vi avgårde, og målet med turen var denne lille sjarmøren. Jeg har ikke turt å glede meg for mye, jeg har ikke turt å planlegge for mye. Jeg var usikker på hvordan det ville bli å få en ny liten krabat i hus, etter den grusomme sorgen etter tapet av vår første lille valp. Vi hentet den nye lille valpen hjem, og allerede på bilturen kjente jeg på de første gode følelsene. Følelsen av at det kunne ordne seg, at sårene kunne gro og at denne lille valpen kunne gjøre hjertet mitt helt igjen. Nå har vi vært sammen i et døgn, og jeg er totalt og komplett forelsket. 

Han er så blid, så skjønn og så utrolig kosete. Han er en 11 uker gammel liten ball, og det eneste han vil ha er masse kos, lek, mat, søvn og tur. Vi ler og ler av alle de rare påfunnene hans, og vi smelter helt når han snubler i sine egne poter, løper etter sin egen hale eller tøffer seg mot sitt eget speilbilde i gangen. Disse bildene er tatt av flinke Tina som vi kjøpte valpen av. Jeg gleder meg så til å ta masse fine bilder av den lille tassen i tiden fremover. 

Jeg er så glad nå, og klarer ikke slutte å smile. Jeg har gledet meg så til å vise dere bildene av han, og dele han med dere. Dere hjalp meg gjennom sorgen over den første lille valpen, og flere hundre av dere la igjen støttende, varme og gode ord. Det betydde hele verden for meg. Vit at dere gjorde en enorm forskjell for meg i den prosessen. Tusen takk <3 Nå er det utrolig fint for meg å kunne vise dere den nye lille hjerteknuseren, han har uten tvil gjort hjertet mitt helt igjen.

Vi har et navn vi er 90% sikre på , men fremdeles litt usikre. Så da spør jeg dere, hva synes dere han burde hete? Hva ser han ut som? 

 

Smiiiiil Maren