hits

april 2018

Oppskrift: Taco-omelett

I dag lagde jeg en utrolig god lunsj, og alle gode måltider må deles med dere. Det har vært noen helt vilt hektiske dager siden jeg kom hjem fra Kypros, og dagen i dag var intet unntak. Filming utendørs i mildt sagt kalde og sure omgivelser, flere telefonmøter, forberedelse av PTX-gruppetime og gjennomføring av time. Det går i ett, og det er så gøy, men det gjør jo at det går litt utover både bloggoppdatering og måltider. I dag prioriterte jeg å lagde litt ekstra god lunsj, også fikk heller bloggen komme litt sent. Nå får dere en super god oppskrift, så jeg håper jeg er tilgitt for sen oppdatering. 

Taco-omelett: 

 • 3 egg 
 • Brokkoli 
 • 150g karbonadedeig
 • Tacokrydder
 • Rødløk 
 • Ost 

Slik gjør du:

Bland egg og vann i en bolle, kutt opp brokkoli og løk, og stek karbonadedeig med tacokrydder. Ha brokkoli og løk i bollen sammen med de utblandede eggene, rør godt rundt og hell det over kjøttdeigen i stekepanna. La omeletten steke på svak varme til den er gjennomstekt, topp med ost og la den smelte. 

Server omeletten med grovt brød eller knekkebrød, og det du har av salat og grønnsaker. En sunn, smakfull og enkel lunsj. Dette er garantert ikke siste gang taco og omelett skal mikses. Mmmmm. 

Nå må jeg se å komme meg i seng. Jeg kjenner at både kropp og hode trenger noen gode timer på puta. Håper dere har hatt en finfin dag, så blogges vi i morgen<3 

 

Smiiil, Maren 

 

En hektisk og fin søndag

Heii dere<3 I dag ble det en sen oppdatering, jeg har nemlig vært på farten fra tidlig morgen til kveld. Jeg ramlet akkurat inn døren, og jeg kjenner at hele kroppen gleder seg til å innta sofaen med serier, sushi og snacks. Jeg har vært på to fotoshoots i dag, til to helt ulike ting.

Den ene var en kul shoot på en skikkelig industriell og kul location. Det andre var en jobb for en samarbeidspartner i et kontorlandskap. Herlige kontraster, begge gøye på hver sin måte. I dette innlegget er det litt uredigerte behind the scenens bilder. Dagens fotograf på første shoot var Frode Vestgarden, og på den andre var det Victoria Nevland. Rita Røisland fikset hår og sminke på begge. Jeg er så takknemlig for å få lov å jobbe med så flinke folk.

I morgen skal jeg foran kamera igjen, denne gangen skal det filmes til et artig prosjekt. Jeg føler at jeg enda ikke helt har landet etter treningsreisen, og durer på videre i turbofart. Tirsdag har jeg satt av som en slappe-av dag, og da skal vi gjøre noe litt ekstra hyggelig sammen her hjemme. 

Apropos det å ha det hyggelig sammen hjemme - nå må magen bort og sofaen inntas med mine to fine. Håper dere får en nydelig søndagskveld, så blogges vi i morgen. Ny uke, med nye muligheter! 

 

Smiiil, Maren 

14 styrkeøvelser med strikk

​God lørdagsmorgen <3 Jeg er hjemme i Kristiansand, og våknet nettopp etter 9 timer dyp søvn. Det trengtes etter en mildt sagt styrete hjemreise. Forsinkelser, flybytte og mye venting resulterte i at hele fredagskvelden gikk med til reise. Nå er det glemt, jeg er uthvilt og klar for å nyte helgen i helt nydelig vær her på sørlandet. Jeg skal jobbe et par timer, før jeg skal til sentrum å hente et par pakker på posten, og ha tidenes storhandel på mat. Mitt kjøleskap var et sorgens kapittel når jeg kom hjem i går, så i dag skal det fylles opp med mase deilig sunn mat, og litt helgekos. 

Jeg lovte å dele strikkøkten jeg kjørte på jentene en av de siste dagene på campen, og her kommer den. Jeg lærte bort noen av bedøvelsene med strikk på rumpe-økten, og derfor er de ikke med i dette innlegget. Jeg skriver opp de øvelsene som var på rumpeøktenb og derfor ikke er med her, slik alt dere eventuelt kan google dem selv. 

Jeg la opp økten slik at jentene gikk sammen to og to, hvor den ene startet å gjøre øvelsen mens den andre så på teknikk og kom med tilbakemeldinger. Så byttet de. Til sammen skulle jentene ha 50 repetisjoner pr øvelse. De byttet på, jobbet annethvert og tilsammen fikk de 50 repetisjoner. 

ØVELSENE: 

 • Liggende brystpress
 • Pushups 
 • Stående roing
 • Sittende roing 
 • Opptrekk
 • Skulderpress
 • Biceps curl
 • Triceps over head

Øvelser vi gikk gjennom på rumpe-treningen, og som derfor ikke var med på denne økten: 

 • Knebøy med strikk
 • Strak markløft 
 • Kick back
 • Hofteløft med lite strikk rundt knær
 • Sidewalk med lite strikk rundt knær
 • Kamskjell (åpne/lukke øvelsen) med strikk rundt knær 

1. BRYSTPRESS 

2. PUSH-UPS 

3. STÅENDE ROING 

4. SITTENDE ROING 

5. OPPTREKK

6. SKULDERPRESS 

7. BICEPS CURL

8. TRICEPS OVER HEAD 

Hele kroppen kan fint trenes med strikk. Strikken tar minimalt med plass og veier nesten ingenting - helt genialt for den sesongen vi nå straks går inn i. Håper dette gav motivasjon til hvordan du kan bruke strikken på trening på reise, i sommerferien, hjemme eller på trening. 

Ha en nydelig lørdag <3 

 

Smiiiiil, Maren 

 

Uvirkelig at dette er jobben min

I skrivende stund sitter jeg på flyplassen, og om en drøy time starter reisen på vei hjemover mot Norge. Vi dro fra hotellet klokken 11, men rakk sannelig å få ganske så mye ut av dagen likevel. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg startet med en liten joggetur alene kl 06.30, og kl 07.30 var det tid or fellesøkt med gjengen. Vi kjørte en solid svettefest for at alle skulle få en god økt i kroppen før en lang flytur. Første bilde i innlegget her beskriver følelsen vi hadde når siste økt var gjennomført. Pia og meg joinet denne økten selv også, og hadde tidenes svettefest sammen med jentene. 

Slik så økten ut:

 • 7 øvelser
 • 6 runder på hver øvelse
 • 30 sekunder jobb, 10 sek jobb.

Øvelsene var som følger:

 • Høye kneløft
 • Ab-kicks
 • Hoppende knebøy, brede og smale
 • Sykling - mageøvelse
 • Froggy squats
 • Planke med shoulder-tap
 • Burpees med pushups

Her ser dere opplegget:

Økten blir da at du kjører 30 sek høye knebøy, 10 sek pause, og det er da én runde, og du skal ga 6 pr øvelse. Slik kjører du gjennom alle øvelsene. Denne økten er hentet fra en australsk treningsprofil, og dere finner henne på sarahsday.com. Sjekk henne ut - der er det mye bra inspirasjon til gode økter! 

Etter denne svettefesten var det tid som siste frokostbuffet, og gjett om vi fikk utnyttet den buffeten. Jeg hadde vel 4 runder, og nærmest rullet ut av frokostsalen. Hehe. Nå er kroppen glad, stiv og støl, og magen er mett. Helt perfekt!

I tillegg er det ikke så fint vær på Kypros i dag, og det er alltid litt godt med overskyet på hjemreisedag. Vi har vært maks heldige med været, og hatt strålende sol så og si hele turen.

I går hadde jeg forresten en super strikk-økt med jentene som jeg har nevnt for dere. Bilder av de øvelsene er tatt, så i løpet av helgen skal dere få den.

Det er faktisk ordentlig trist at treningsreisen er over, man lever liksom i en liten boble i en hel uke. Hvor vi bare trener, spiser, soler og koser. Dagene går så fort, og man er hele tiden (hvis man selv ønsker) omringet av masse herlige, skjønne, positive og energiske jenter. Jeg har fått så mye energi og godhet  av jentene denne uken, og føler meg fylt til randen av overskudd når jeg nå er på vei hjem.

Jeg kjenner selvfølgelig at jeg er sliten, men på en positiv måte. Fytti rakkern så heldig jeg er som har dette som jobb, og at det er så mange fine jenter som har lyst å være med oss på tur. Jeg blir helt varm i hjerte av å tenke på hvor fin denne uka har vært, og jeg tror nesten man må være med på en camp for å virkelig forstå den energien som skapes, de båndene som knyttes og hvor utorlig gøy det er.

Nå må jeg komme meg til gaten her, vi blogges fra Norge <3

 

Smiiiiiil, Maren 

 

Jenter - la os snakke om sports-BHer

Reklame | Triumph

Det er nemlig slik at en sports-BH som er super til løping, kanskje ikke er den du ville valgt til yoga - slik er det i hvert fall for meg. Jeg har to sports-BHer som jeg varierer mellom til ulikt bruk. Jeg har vist dem til dere tidligere, men jeg har lyst å fortelle dere litt mer. Hva jeg bruker de til og hvorfor? 

Dette er mine to favoritter nå: 

 • Magic Motion 
 • Extreme Lite 

Hos Triumph så skiller man mellom CARDIO og STUDIO. Hvor Cardio-serien er for jenter som trener hardt og trenger mye støtte, da er Magic Motion en sikker vinner. Denne bruker jeg på løpeturer, og typiske høypuls-treninger med mye hopp og sprett. Den har hele 83% bounce control eller sprettkontroll, som det så morsomt men forklarende, heter på norsk. Denne BH-en gir ekstremt god støtte og jeg er takknemlig for å ha fått den i treningsarderoben min. 

Extreme Lite er en veldig lett BH uten vattering og bøyle, men som holder brystene på plass på en naturlig og komfortabel måte. Den er så behagelig og jeg bruker den gjerne til hverdags under en t-skjorte. I tillegg til å være myk, god og uten bøyler, har den også en imponerende sprettkontroll på 77 prosent. Jeg hadde en helt super joggetur med denne sports-BHen for et par dager siden. Likevel så er det nok Magic Motion jeg foretrekker når jeg trener solid styrke, og Lite-serien passer perfekt til roligere økter.

Jeg liker å bruke Magic Motion under økten, for så å ta av meg den svette toppen og skifte til en mykere sports-BH uten bøyler, som for eksempel Extreme Lite. Det finnes så mange fine og ikke minst komfortable sports-BHer i Studio-serien også. Du kan se hele utvalget HER. 

Hvilken sports-BH skal man bruke til ulik aktivitet? 

Triaction Triple, er som jeg har delt med dere tidligere, en kombinasjon av tre økter på 20 minutter: 20 minutter stretching eller rolig aktivitet, 20 minutter hard trening og full fart, og til slutt 20 minutter sosiale aktiviteter og hygge. 

Dette er min min perfekte Triaction Triple:

 • 20 minutter med en god sekvens dynamisk uttøyning og strekk for hele kroppen. 
 • 20 minutter rå sirkeløkt med burpees, hoppende knebøy og pushups eller intervaller på tredemølle eller utendørs. 
 • 20 minutter kos og hygge: Som er skikkelig deilig avslutning ville jeg tatt med meg treningspartneren min så vi kunne kost oss med en smoothie. En perfekt avslutning på en god treningsøkt. 

Det er nemlig noe med det vet dere - at trening er så mye mer enn bare svette, svulmende muskler og syre. Trening skal gi deg noe, det skal føles bra og du skal ha det bra både underveis og etterpå. 

Jeg heier på trening som gjør deg glad og som kan gjøres sammen med andre. Together we triumph vet dere <3 

Sjekk gjerne ut hele Triaction-kolleksjonen HER. Jeg har selv den sorte lange tightsen, lilla capri tights med nydelig mønster, to singletter og en helt rå sølvjakke. Alt finner dere på Triumph sine nettsider. Er du en fast leser av bloggen har du garantert sett flere av plaggene før.

 

Smiiil, Maren 

 

10 effektive rumpeøvelser

Her kommer som lovet og etterspurt, rumpeøkten jeg kjørte for våre herlige jenter på treningskamp. Treningsøkten bestod av 10 ulike øvelser med enten egen kroppsvekt, strikk eller vekter, hvor absolutt alle øvelsenes hensikt er å trene stumpen. 

Jeg la opp økten som en sirkel av stasjoner, hvor vi jobbet 1 minutt på hver stasjon. Grunnen til dette er fordi det er en super måte å legge opp treningen når man er mange, og man har mye man ønsker at alle skal gjennom. 1 minutt er ganske lenge, men da får de også banet inn bevegelsen godt og virkelig kjent hvordan rumpen får jobbet. 

Her kommer de 10 øvelsene: 

1. STRAKMARK MED KETTLEBELLS 

2. KNEBØY MED STRIKK RUNDT KNÆR

3. GOBLET SQUAT MED KETTLEBELLS

4. KAMSKJELL MED STRIKK 

5. HOFTELØFT (med strikk rundt knær, vektstang eller annen vekt)

6. KICK UP

7. Utfall / bulgarsk utfall / neie-utfall 

 

8. STEP UPS 

9. SIDEGANGE MED STRIKK 

10. DEKKVELT 

Håper dette var til både inspirasjon, og kanskje litt motivasjon til å bytte ut litt øvelser og prøve noe nytt. Husk at der jeg har brukt kettlebells kan man bruke andre vekter, stenger eller handler. Der jeg kjører uten vekt, kan man kjøre med, og der jeg kjører med vekter,kan man selvfølgelig kjøre uten. Prøv deg frem, tilpass og juster slik at det passer det perfekt. 

Nå har jeg akkurat hatt en fullkropp styrkeøkt med strikk for alle jentene. Den økten skal dere selvfølgelig også få, men først må jeg bare få spist litt middag og landet litt her. Ha en nydelig kveld dere <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Slik trener du raskt og effektivt på ferie

Jentene på treningskampen har fullt opplegg, men jeg som trener får jo ikke trent øktene de gjør. Derfor må jeg fikset litt små qick-fix treningsøkter innimellom opplegget deres. Jeg har delt programmene mine på Snapchat. På snap forsvinner jo bildene etter et døgn, så da tenkte jeg det kunne passe fint poste dem her også slik at de kanskje kan være til inspirasjon til ferietrening for flere av dere <3 

Mine 3 siste ferieøkter: 

Lagre gjerne disse, og ta dem frem når du trenger litt sporty inspirasjon på din neste reise, eller kanskje bare tips til en økt hjemme. To av disse øktene er helt uten utstyr, og én av dem er med litt utstyr. Så da håper jeg alle kan finne noe som passer. 

I dag fikk jeg tatt bildene av alle rumpeøvelsene jeg hadde på timen min i går, så den skal deles i morgen. Jeg må bare få tid til å laste opp bildene, og skrive teksten til. Dagene går i ett her på Kypros, og i morgen tidlig venter en spennende dag for gjengen, med WODpå stranda, etterfulgt av to aktiviteter på ettermiddagen. En innholdsrik dag, både for trenere og deltagere. Nå skal vi ta en tidlig kveld her, og lade batteriene til morgendagen. 

Følg gjerne med på Instagram og Snapchat, der oppdateres det hyppig gjennom hele treningskampen. Dere finner meg på marenerdvik 

 

Smiiiil, Maren 

 

Rumpetrening, sol og sommer

Dagene på treningreise er på magiske, og ikke minst hektiske. Eller, hvis man kan kalle det å ligge på en solseng i 4 timer, lese bok, klatre rundt på vakre rev, hvile øynene på asurblått hav og bade for hektisk da... Vi trener, spiser, soler og koser. Livet på treningreise er bra, og i dag har vi hatt en innholdsrik dag med følgende på planen: 

 • Intervaller kl 07 
 • Rolig gå/joggetur kl 16
 • Rumpetrening kl 17
 • Foredrag om Mental trening kl 18 

Innimellom her har vi sol oss, badet, hatt et par turer innom buffeten og bare kost oss sammen. Det er liksom treningreise det, masse trening, masse kos og masse sol. 

Rumpetrening slo godt an i dag, og derfor skal jeg selvfølgelig dele den med dere også. 10 ulike øvelser for å trene stumpen er litt artig, så i morgen skal jeg ta bilder av hver øvelse og dele med dere så fort som mulig. Enn så lenge får dere nyte litt sommerbilder fra dagens sole-bonanza. For et liv!

Nå er det natta her, i morgen venter gå/joggetur etterfulgt av core, og på ettermiddagen blir det workshop i styrketrening for jentene. Jeg gleder meg! God natta mine venner, sov nydelig godt <3 

 

Smiiiill, Maren 

Intervall-tips, mat og bildedryss fra treningsreise

Åååå jeg har så mye jeg har lyst å dele med dere. Dagene her på treningsreise i Kypros går så alt for fort, det skjer så mye gøy, og været er så fint at det er faktisk litt vanskelig å sette seg inn å ta seg tid til å oppdatere bloggen. Vi har en stor camp denne gangen, og med 42 jenter så er det alltid noen å henge med og alltid noe som skjer. Samtidig er det jo veldig viktig å ta vare på alle dere hjemme også, og sørge for at det kommer oppdateringer jevnt og trutt til min trofaste fine gjeng<3 

Vi har siden sist hatt en intro-økt med en liten smakebit på alle timene som kommer i løpet av uken, en intervall-time som jeg har lovet å dele, og en morgentur med jentene. Jeg har også hatt en løpetur på egenhånd hvor jeg stoppet å kjørte en liten sirkel, og i dag på gymmet hadde jeg en kjepp liten 30 minutters økt som dere finner på Snapchat (marenerdvik). 

INTERVALLER:

Disse bildene er fra min lille intro med sirkeltrening og strikk. Jeg skal ha en hel time med strikktrening litt senere i uken, og deler mer om det da. La oss snakke litt om intervallene som jeg lovte å dele med dere: Intervallene var en pyramide. Arbeidsperioder var på  3-2-1-1-2-3 minutter, hvor pausene var halvparten av intervalldraget. Har du testet denne typen intervaller? Hvis ikke synes jeg du skal teste det ut, enten på mølle eller utendørs. 

Mange spør om maten på slike turer, og det går i buffet fylt til randen med alt du kan tenke deg av deilig mat. Det er så mye sunn, fersk, og god mat at vi føler oss skikkelig heldige hvert eneste måltid. Her er et glimt av gårsdagens lunsj: 

I dag startet vi med en joggetur langs vannet, og resten av dagen har vi latt jentene få en liten timeout og bare NYTE det fantastiske været. 24 grader og strålende sol er ikke feil for en gjeng med solsulte nordmenn. Det er så vakkert her og jeg koser meg helt enormt. 

I morgen tidlig venter en litt heftig start med intervaller klokken 07, etterfulgt av en god frokost og noen timer i sola, før vi skal ha en hel time med rumpetrening,  gå oss en deilig tur og avslutte med foredrag om mental trening. En finfin mandag på planen. 

 

Smiiil, Maren 

 

Den første treningsøkten

Reklame | For egen treningsreise

Heii dere <3 Så gøy at dere vil oppdateres med hva som skjer på treningscamp, det blir jeg så glad for å høre. Hva passer vel da bedre enn å starte med å dele campens første treningsøkt. Dette var en sirkeløkt for å få flyturen ut av kroppen og kicke uken litt i gang. Økten var lagt opp slik at jentene jobbet 1 minutt pr stasjon, med 30 sekunder pause mellom hver. Det var 10 ulike stasjoner, med følgende øvelser:

 • Pushups 
 • Hoppende knebøy 
 • Amerikanske situps 
 • Jumping jacks
 • Burpees
 • Mountain climbers
 • Utfall varianter
 • Kettlebell swing
 • GTOH (ground to over head med vektskive)

Vi er 42 deltagere på campen, og med så mange deltagere er det supert å legge opp treningen på den måten. Jeg trener mye på denne måten selv hjemme, og liker det utrolig godt. Økten ble godt tatt i mot av jentene, og de var helt RÅ på gjennomføringen. Jeg kjenner at denne uken skal bli så fin, med en så fin gjeng blir det bra uansett. Nå har vi akkurat hatt et lite informajsonsmøte med jentene, og neste på planen er intervaller. Jeg deler gjerne intervallene med dere senere. Jeg vet mange av mien lesere er rå på intervaller, men det er jo alltid gøy med litt ny inspirasjon på det også <3 

 

Smiiil, Maren 

Starten på et sporty eventyr

Reklame | Sponset utstyr fra Abilica

I skrivende stund sitter jeg i flyet, ca halvveis på flyturen som skal ende på solfylte og deilige Kypros. Klokken ringte 04 i dag morges, og 05 stod vi morgenfriske på Gardermoen, og møtte 40 flotte jenter. Abilica er med oss som sponsor på turen, og som velkomstgave fikk alle jentene hver sin yogamatte, treningsstrikker og hårbånd.

Det er jo grusomt tidlig å reise avgårde, men samtidig så er det veldig deilig å komme frem så  tidlig og ha muligheten til å nyte en full dag i sola. Når vi kommer frem nå blir det innsjekk, sjekke ut området  og komme litt i orden før vi kjører på med campens første treningsøkt. Sirkeltrening står på planen, og jeg skal kjøre jentene gjennom en økt som ligner litt på den timen jeg kjører på PTX-gjengen mim hjemme. Jeg kjenner at det kribler i hele kroppen etter å komme i gang.

Bildene i dette innlegget er knipset dagen før jeg reise hjemmefra, men dette er altså reiseantrekket. Myk og god tights, og en deilig hoodie. Jeg skjønner ikke de menneskene som reiser i vanlige pene klær ? det funker ikke for min del.

Hvis dere har lyst så deler jeg mer enn gjerne campens treningsøkter med dere, og da selvfølgelig også åpningsøkten som skal kjøres i ettermiddag. Har dere lyst å følge campen hjemmfra via bloggen? Hvis det er ønskelig, så skal jeg sørge for å pushe ut masse herlig treningsinspirasjon, treningsprogrammer og annet sporty snacks til dere her gjennom hele uken.

Nå skal jeg prøve å lukke øynene et par minutter, og smale opp litt krefter til vi kicker i gang dette treningseventyret

 

Smiiil, Maren 

To øvelser som trener hele kroppen

Hei dere. En litt sen oppdatering, men sånn er det på avreise dag når man er litt sent ute med både pakking og litt diverse annet. Nå er jeg trygt ankommet flyplassen, og kan senke skuldrene. Endelig tid til å oppdatere dere. I dag har jeg lyst å snakke litt om hvilke øvelser jeg velger når jeg ønsker å gjøre økten min mest mulig effektiv, og involvere flest mulig muskler i hver øvelse. Jeg har mange eksempler på slike øvelser, og i dag skal jeg vise dere to av dem: 

1. THRUSTERS 

Slik gjør du: Stå litt bredere enn hoftebredde med bena, stolt holdning, brystet opp og frem. Hold en hantel/dumbell i hver hånd, og plasser dem på skuldrene. Bøy så i knærne, la hoften gli bakover og kom ned i en dyp knebøy. Fra denne posisjonen kommer du eksplosivt opp, til stående posisjon, og presser armene opp over hodet, i en skulderpress. Senk så vektene ned til skuldrene igjen, og gjenta, 

2. DEKKVELT

Slik gjør du:  Still deg opp med skulderbredde avstand mellom bena, bøy deg med og ta tak under dekket. Pass på at du holder ryggen rett og presser brystet godt frem. Press hælene i bakken, aktiver rumpe og bruk ben og rumpe til å løfte dekket opp. Skyt frem det ene kneet, slik at du får endret grepet, og press dekket opp og rett ut armene. Velt over, og gjenta. 

     Fotograf: Victoria Nevland

Begge disse øvelsene er effektive fordi de setter flere muskler i arbeid, og hele kroppen må jobbe. I den første øvelsen kombineres en knebøy og en skulderpress, mens det samtidig stilles krav til kjernen for stabilitet og styrke gjennom øvelsen. I en dekkvelt får man en markløft først, etterfulgt av et press. Her må også kjernemuskulaturen jobbe. Begge øvelsene setter både underkropp og overkropp i arbeid, og det gjør dem utrolig effektive. 

Har du testet noen av dem før? 

I skrivende stund sitter jeg som sagt på Kjevik, og er straks klar for å boarde flyet til Oslo hvor jeg skal sove i natt. I morgen tidlig står vekkerklokken på 04.00, og klokken 05 skal Pia og meg møte 40 herlige jenter på Gardermoen. Enn drøy time senere går flyet vårt til solfylte og deilige Kypros. Jeg er så klar at det kribler i hele kroppen!! 

Smiiiil, Maren 

 

Enkel, tøff og effektiv trening

Jeg lovte dere litt mye treningsprogrammer, og her kommer det første. En enkel, tøff og effektiv økt, inspirert av CrossFit. Økten er enkelt bygt opp, men den er ordentlig tøff å gjennomføre. Det positive er at den er søren så effektiv.

Øvelsene er: 

 • Markløft
 • Burpees over bar (du tar én burpee på den ene siden av stangen, hopper over og tar en burpee på andre siden)  

Slik gjør du: 

Repetisjonene er 15 - 10 - 5, og tiden er 20 minutter. 

Det betyr at du skal kjøre begge øvelsene 15 repetisjoner, så begge øvelsene 10 repetisjoner, så begge 5 repetisjoner, også begynner du på nytt. Slik holder du på i 20 minutter. Det betyr 15 markløft, og 15 burpees over bar, så 10 markløft og 10 burpees over bar deretter 5 markløft og 5 burpees over bar. Dette er én runde, også kjører du så mange runger du rekker på 20 minutter. Beinhardt men litt artig også. Enkel arbeidsoppgaver, men søren så tungt. 

1. MARKLØFT: 

2. BURPEES OVER BAR: 

Jeg synes økter som dette er utrolig gøy. Ja de er grusomt slitsomme, men det er gøy også. Har du testet denne typen økter før?

Start gjerne med enda enklere øvelser, eller helt lette vekter og prøv deg litt frem. Ta det med ro i begynnelsen om man ikke er vant til denne typen trening. Denne metoden kan brukes med alle øvelser, for eksempel knebøy og situps, eller armhevninger og utfall. Bruk fantasien, og lag din helt egne treningsøkt. Bildene i dette innlegget er tatt av nydelige Victoria Nevland. 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Vår i Kristiansand

Reklame | Annonselenker

Her om dagen slang jeg kamera med meg i vesken når jeg dro avgårde for en liten rusletur i sentrum, og når jeg så gjennom kamera nå så var det noen litt koselige bilder der. Det er vår i Kristiansand, og det blomster overalt. Det første bildet her er tatt i en park midt i sentrum, og der bugner det av krokus. Det er virkelig en fin tid, og det beste er at nå blir det bare bedre uke for uke. 

I morgen reiser jeg avgårde til Oslo, og fredag videre til Kypros. Der er det 22 grader og strålende sol, så da blir det en uke med sommer, før jeg forhåpentligvis vender hjem til vår i fullt utspring. 

Jakke Bikbok // Genser Basic aparel // Jeans Bik bok // Sko Adidas 

Det er så herlig at det endelig er tid for dongeri-jakker, skinnjakker, snekkers og lettere klær. Jeg har kjøpt meg et par nye vårkjoler som jeg gleder meg til å bruke på Kypros og dele med dere.

Dagen i dag forsvinner til siste forberedelser før avreise i morgen, og nå kjenner jeg at jeg er skikkelig spent. Jeg er positivt spent, for treningsreise er virkelig bare noe av det hyggeligste, mest sosiale, fine, inkluderende, trygge, inspirerende og motiverende som finnes. Vi blir som en stor jentegjeng, hvor alle er på tur sammen, med samme mål og ønsker for reisen. Alle er så åpne, gode, og positivt innstilt. Jeg gleder meg så til å møte våre 40 deltagere, og bli ordentlig kjent med hver og en av dem <3 

I går leverte jeg to nye treningsartikler til ShapeUp, men når vi var på shooten så sørget jeg for å ta litt ekstra bilder slik at jeg hadde et par programmer å dele her på bloggen også. Nå skal jeg få skrevet ferdig de, og delt dem fort som bare det. Jeg liker at det jevnlig kommer nye programmer her som dere kan teste ut, og nå er det på høy tid med en ny fysisk utfordring. Den første er litt CrossFit inspirert.  Er dere klare? 

 

Smiiil, Maren 

 

Sunn mat og søvn redder alt

Reklame | For egen treningstime

Har dere sett en så deilig lunsj? Dette var gårsdagen arbeidsbord på Will I juice, med kyllingsalat, kaffe og grønn juice. Så herlig. Jeg følte for en ekstra god lunsj som oppladning til gårsdagens. PTX-time. Denne timen var også smekkfull, og stemningen stod i taket. Jeg blir helt rusa på disse timene jeg, endorfinene skyter i taket, selv om jeg ikke trener selv, så blir jeg bare så enormt gira av de flinke deltagerne. Nå har jeg satt opp to nye timer, den første er mandag 30 april kl 19-20 og den andre er torsdag 3 mai fra 17-18. Klikk dere inn på den aktuelle datoen (eller begge) for mer informasjon og påmelding. Hjertelig velkommen <3 

I dag startet jeg dagen med en liten joggetur sammen med min kjære. Planen var å løpe inne på mølla, men når vi kom dit var alle møllene opptatt. Løsningsorienterte som bare det dro vi rett ut i skogen, og i skumring og tåke fikk vi en frisk start på dagen. Jeg dro rett fra trening, løp gjennom dusjen, og direkte på videoopptak til en litt artig sak jeg jobber med. Rett fra filming, hjem å hente Leo, luftetur, hive innpå litt lunsj og nå oppdaterer jeg dere kjapt før jeg skal avgårde på et nytt møte om en halvtime. Hei hvor det går, men det er jo akkurat slik jeg liker det. 

Jeg drar på treningsreise til Kypros på torsdag, og to-do listen før det er milelang, så her er det bare å kjøre på. Jeg liker hektiske perioder, og så lenge jeg får spist og sovet nok, så er det utelukkende gøy når det stormer litt. Sunn mat og søvn redder alt. 

Nå må jeg løpe videre her, men følg gjerne med på Snapchat og Instastory (marenerdvik) i løpet av dagen. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Slik ser en treningstime med meg ut

Reklame | For egen treningstime

God mandagsmorgen. Jeg håper du er uthvilt og klar for en ny uke? Jeg skal innrømme at jeg er litt trøtt her jeg sitter. Jeg er halvveis i kaffekoppen, og kjenner at jeg våkner mer for hver slurk. I dag skal jeg holde enda en gruppetime med PTX, og jeg gleder meg så mye at det kribler i hele kroppen. Jeg hadde min første time på torsdag, og det var så gøy. 20 spreke jenter gav ALT, og det var helt rå stemning. Jeg reiser jo avgårde på treningreise denne uken, men hadde lyst å få lurt inn en time til før jeg reiser. Den timen blir altså i dag, og når jeg la den ut ble den fullbooket på under 24timer. Det er utrolig gøy og tidenes tillitserklæring til meg som trener. Jeg utvidet timen med 5 plasser, og sannelig røyk ikke de også rett ut. Dette er så gøy, og jeg gleder meg til å trene 25 herlige jenter i dag. 

Timen er en bootcamp, med ulike stasjoner med ulike øvelser på hver stasjon. Det er en gøy, men tøff time, og lagt opp for å passe både gutter og jenter. Likevel er det kun jenter som har meldt seg på så langt, men gutta er hjertelig velkommen de også. Ikke bli skremt av at jeg sier den er tøff, for den er akkurat det du selv ønsker å gjøre den til. Du bestemmer helt selv. 

Jeg tenkte jeg skulle dele økten med dere her på bloggen, på den måten kan alle se litt hva det går i og slenge seg med på neste hvis de har lyst. Jeg vet hvertfall at jeg selv liker å se litt hva jeg går til før jeg kaster meg på noe nytt. 

Slik var min PTX-økt: 

✖️ 8 stasjoner 

✖️1 minutt jobb på hver stasjon, 30 sek pause mellom stasjonene

✖️ 3 runder 

Vi starter med en god funksjonell oppvarming for hele kroppen. Ruller på skuldre, dynamisk stretching og forbereder de muskelgruppene som skal brukes mest. Deretter demonstrerer jeg all øvelsene. Vii tar en slurk vann, fordeler oss på de ulike stasjonene, og gjør oss klare. Jeg bruker en app for å holde styr på intervallene, og kjører på med høy musikk for å få opp stemningen. Èn runde er altså når vi harv vært gjennom alle 8 stasjonene med 1 min pr stasjon, 30 sek pause mellom stasjonene. Så tar vi en 1-2 minutters pause før vi kjører på med ny runde. Totalt 3 runder. 

Dette var de ulike øvelsene: 

 • Knebøy / Goblet squat
 • Mountain climbers 
 • Battle ropes 
 • Box jump / step ups 
 • Skulderpress med vekter
 • Burpees
 • Utfall 
 • Kettlebell swing 

Siden forrige time var min første hadde jeg laget en liten goodiebag til hver av jentene, som de fikk etter vel gjennomført time. Sånne ting er litt koselig gjøre. Dette innlegget skal ikke være noe reklame, så jeg tror bare jeg sier at posen inneholdt litt hyggelige treningsrelaterte ting. 

Hva synes dere, høres dette gøy ut? Se for deg å gjøre dette sammen med 25 herlige jenter - jeg skal love deg det blir god stemning <3 

 

Smiiil, Maren

 

Dette er serien du burde se i kveld

Åååå i dag altså, i dag er jeg endelig meg selv igjen. Uthvilt, full av energi og i herlig humør. Jeg startet dagen med en frisk løpetur og trappe-intervaller. Etterpå ventet en god frokost, før jeg ruslet ut på tur med Leo og hans nye bestis, en 11 uker gammel Eurasier som heter Mats. Så utrolig koselig.

I går var en litt ubehagelig  dag for meg. Jeg drikker ekstremt sjeldent alkohol, og det satte kraftige spor dagen derpå. Det positive er at jeg i dag setter helt umåtelig stor pris på å være tilbake til den vanlige energiske versjonen av meg selv. Aaaah, livets søndag <3 

Nå har jeg et par timer hjemme i sofaen med en artikkel som skal leveres før dagen er omme. Etterpå blir det en tur på butikken og handling til tidenes kosekveld. Jeg sov bort hele lørdagen, så i dag blir det skikkelig kosekveld her med film, smågodt, is og hygge. Det gledes!!! 

Serietips: 

Jeg har forresten et herlig serietips til dere som jeg ble tipset om av en god venninne. Serien heter The bold Type, og den ligger på NRK.no, som betyr at den er tilgjengelig og gratis for alle. Jeg startet i går, og er allerede på episode 9. Hehe. Virkelig verd å ta en titt på - så underholdene og gøy! 

Ha en nydelig søndag mine venner. Kos dere og gjør noe som gjør deg glad. I mine øyne er det det søndager er til for.

 

Smiiiil, Maren 

 

Alt jeg kunne ønske meg

God morgen dere. Jeg har akkurat presset i meg en diger bolle med havregryn, og drukket en liter vann, i håp om at formen skal bli litt bedre. I går feiret jeg min 29års dag med 20 fantastiske jenter. Vi koste oss med bobler og sushi på Food Asylum, før vi dro avgårde på konsert. Jeg drikker ekstremt sjeldent alkohol, så den stakkars kroppen min fikk litt sjokk. Det var overhode ikke mye alkohol i går, men nå man så og si aldri drikker skal det ikke så mye for å sette spor. 

Uansett hvor mye mitt hode verker i dag, og hvor kjip formen er så var det virkelig verd det. FOR en kveld <3 Jeg har de fineste venninnene, og jeg kunne virkelig ikke ønsket meg noe mer. Jeg fikk så mye fine gaver, masse oppmerksomhet, bursdagssang fra scenen på konserten og bare helt vilt feel good fra start til slutt. Her kommer et lite bildedryss fra kvelden. Min skjønne venninne Jeanette jobber på A-salong, og hun fikset håret mitt for kvelden.

Nå skal jeg bruke dagen til å komme meg litt, trening utgår og det eneste som skje av aktivitet i dag er en god rusletur med lille Leo. Det er sol og fint vær i dag, så ut tur blir det uansett. I kveld skal jeg bestille stake-away og ligge rett ut på sofaen med tidenes seriemaraton. Selv om formen er kjip, så ligger jeg bare å smiler her. Jeg er så uendelig takknemlig. Verdens beste bursdag <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Birthday girl <3

It´s my birthday 

Det er så koselig med bursdag! Jeg våknet opp til en hel haug av meldinger, snapper, hilsener på Instagram og mails. Jeg blir helt rørt, tenk så fint at så mange tar seg tid til å sende noen ord på dagen min. Dagen startet med en gigantisk blomsterbukett og frokost. Snart skal jeg avgårde for å hente en overraskelse, så venter et lite frisørbesøk før det blir full feiring i kveld. 

Jeg har booket bord på Food Asylum, min favoritt restaurant i Kristiansand. Vi blir 22 jenter som skal kose oss med sushi og bobler, før vi drar avgårde på Julie Bergan konsert. Det er super stas, men det er som er sinnsykt mye mer stas, er at en av mine aller beste venninner varmer opp for Julie Bergan, og skal altså stå på scenen før henne. Jeg dør av stolthet, og kan nesten ikke vente til jeg får sett henne på scenen. Jeg er verdens stolteste venninne, og at det hele skjer på min bursdag er jo bare tidenes lykketreff. 

Jeg er så klar for denne dagen, og det kribler i hele meg. Jeg har ikke feiret bursdagen min skikkelig på mange mange år, så nå var det virkelig på tide. Jeg har noen super dyktige fotografer i vennegjengen, så kanskje blir det litt bilder å dele fra kvelden. Jeg kommer nok til å legge kamera litt bort, og bare NYTE kvelden. Litt snapper og sånn blir det alltids, spesielt når Marion går på scenen, det minnet vil jeg dokumentere og ta frem igjen og igjen. Jeg kan hvert ord i singlen hennes, og det blir så fint å høre henne fremføre den. 

Håper alle får en nydelig fredag, og en super helg<3 

Smiiiil, Maren 

 

 

På fotoshoot med ShapeUp

I dag tenkte jeg å dele litt av gårsdagens spennende jobb med dere. Jeg var ute på tur med min superfotograf Victoria Nevland. Vi kjørte til Vennesla og hadde en utrolig kul shoot for treningsmagasinet ShapeUp. Vi fikk låne lokalene til CrossFit Hunsfoss, og det passert perfekt til den type shoot vi ønsket oss. Bildene skal brukes nærmere sommeren, så på tross av litt kjølig temperatur så skinte heldigvis solen, og vi fikk skapt et inntrykk av sommer i det minste. 

La oss kjøre bildedryss fra en dag på trenings-shoot:

Etter shooten dro vi avgårde for å spise og kose oss. Vi satt oss på Fabrikken, et utrolig sjarmerende sted, med nydelig mat. Lokalene var så kule, og jeg måtte bare knipse et par bilder til dere. Det var en utrolig spennende meny også, hadde vi hatt litt bedre tid skulle vi smakt på så mye mer. Jeg har hørt at pizzaen er helt nydelig. Den bakes i steinovn og har rykte på seg for å være helt magisk. De hadde også smoothiebowl og slike ting på menyen, samt en stor is-disk. Mmmm. Hit skal jeg definitivt tilbake.  

Nå skal jeg løpe avgårde og rigge i stand til PTX-timen min. Timen er fullbooket, og jeg gleder meg til en sprek ettermiddag med 20 herlige jenter. Jeg leker litt med tanken om å sette opp en økt på mandag også, så hvis det går fint i dag, og folk er gira så blir det altså en ny mulighet til å være med å trene med meg mandag kveld. 

Ha en strålende dag mine venner! Følg gjerne med på Snapchat for oppdateringer fra treningsøkten. Dere finner meg på marenerdvik 

 

Smiiiil, Maren 

Den perfekte matpakken

❤️ En sunn & mettende nistepakke ❤️ 

God morgen dere. Dette innlegget hadde jeg tenkt å dele med dere i går kveld, men tiden løp fra meg og plutselig var det nesten midnatt. Så da ble det en morgenblogg med disse deilige matmuffinsene. Disse har jeg laget og delt før, men så kom det en kommentar på at det var litt kjedelig å bare dele den gamle oppskriften, og om jeg ikke kunne lage dem på nytt. Jeg lager disse ofte - så det er klart jeg kunne lage dem på nytt, og dele igjen. 

Disse proteinmuffinsene, matmuffins eller hva man ønsker å kalle dem, er helt supre å ta med seg på jobb eller skole, på reise hvis man ønsker noe annet og litt mer næringsrikt enn flymat, eller bare kose seg med hjemme. I dag deler jeg basis oppskriften, også må dere leke dere så mye dere bare kan ut i fra den. 

Jeg har testet med spekeskinke og fetaost i, og det var helt himmelsk. Jeg fikk også en snap av ei som hadde testet med litt ulike spennende oster, og det hadde og vært veldig godt. Så her er det bare å prøve seg frem. 

La oss ta oppskriften:

 • 80g havregryn 
 • 2 egg
 • 3 ss cottage cheese
 • 1 ts bakepulver 
 • Et godt dryss havsalt
 • Skinke, ost og brokkoli 

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle og kjør det med stavmikser til en jevn røre. Tilsett så skinke, ost og brokkoli i små buketter, og rør det inn i røren. Finn frem muffinsformer og fordel røren. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10-12 minutter. 

Du kan fint lage disse i vanlige løse muffinsformer, og ikke nødvendigvis en slik form jeg har på bildet. Du kan også lage disse nesten som rundstykkene jeg har delt HER. Da dropper du bare stavmikseren, slik at du får en fastere røre som ikke sklir ut, også lager du små rundstykker på bakepapir og inn i ovnen. Det blir som rundstykker med skinke, ost og brokkoli inni. Perfekte nistemat! 

Håper denne onsdagen har startet på best mulig måte, og at dere er klare for en ny dag. Jeg er litt spent her jeg sitter, om et par timer blir jeg hentet av min super-fotograf,og sammen skal vi ut på jobb. Vi skal faktisk kjøre et godt stykke ut av byen til dagens location. I dag er det 3 programmer for ShapeUp som står på planen. Dette blir så bra! Location er så kul, og jeg gleder meg til å vise dere det. 

 

Smiiil, Maren 

 

Vårprat, hundeprat og annen snikksnakk

Reklame | Annonselenker

Denne uken her er det mye fokus på Leo. Det er vaksiner, og ormekur, frisørbesøk med pelsstell og klipp. Jeg har også gjort et litt artig intervju, som handlet mye om han, i et magasin. Det skal jeg dele med dere når det kommer ut. Det er altså mye Leo denne uken, og jeg koser meg så med det. Nå skal jeg snart reise fra han i over én uke, så da føles det godt å få bruke litt ekstra tid med han nå. 

Det høres jo sikkert litt rart ut for dem som ikke har hund, men når man ikke har barn enda, så blir hunden som babyen på en måte. hehe. Min lille Leo er helt ubeskrivelig viktig for meg, og jeg er så glad i han<3 

I dag skal jeg også farte litt rundt og fikse litt ting til mitt eget treningsevent på torsdag, og treningsreisen til Kypros om en drøy uke. Jeg sjekket akkurat værmeldingen for den turen, og gradestokken viser 23 grader og strålende sol. Fy søren som jeg gleder meg til å sprette rundt med 40 herlige damer i varmen, selvfølgelig min beste partner in crime Pia Seeberg. 

Har du forresten lyst å være med på trening med meg? Det er 3 plasser igjen på timen min på torsdag, så har du lyst kan du lese alt om timen, og melde deg på HER.  Alle er hjertelig velkommen <3 

Toppen er forresten ny. Den var så vårlig og fin at jeg måtte bare kjøpe den med meg. Dere finnes den HER. Jeg kjøpte den sammen med den hvite toppen jeg viste dere for et par dager siden. Den er så søt, og passer perfekt nå på våren. Den hvite blondetoppen finner dere HER. Jeg klarte ikke dy meg og klikket hjem denne hvite blondetoppen også i går. Det er det som er så deilig med å handle litt billigere merker, da kan man unne seg litt mer. 

Nå må jeg løpe avgårde her, men titt gjerne innom igjen i ettermiddag, ny oppskrift deles på bloggen. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Sunn og smakfull lasagne

L A S A G N E 

Denne oppskriften er en super hverdagsmiddag, og på samme måte som lakseretten jeg delte HER, så har jeg laget den i porsjonsstørrelser. Dette er i grunn bare en enkel lasagne, hvor pastaplatene er byttet ut med squash og tomat. 

Du trenger: 

 • Squash 
 • Tomat 
 • Karbonadedeig 
 • Krydder (jeg brukte salt, pepper og en kryddermiks fra Natvigs) 
 • Ost 
 • Tomatsaus, hakkede tomater eller annen saus 

Slik gjør du: 

Stek karbonadedeigen, og krydre med det krydderet du ønsker. Hell så over tomatsaus eller hakkede tomater og la det surre sammen i stekepannen. Finn frem ildfastform. Begynn med karbonadedeig i bunn, og legg deretter lagvis grønnsaker og karbonadedeig. Topp det hele med ost og inn i ovnen på 180 grader i ca 10-15 minutter. Server med salat, og hvitløks baguetter. 

Jeg digger denne oppskriften og lager den ofte her hjemme. Jeg skjønner ikke at jeg ikke tenkte på å lage porsjonsstørrelser før, det er helt genialt. Det er også smart hvis man er to personer som spiser sammen, og ønsker ulike ting i lasagnen sin. Noen vil kanskje ha sopp og løk, men andre ønsker den mer Basic. Det er ikke noe problem når man lager det på denne måten, da er det jo bare å putte i akkurat det man ønsker. 

Nå skal jeg ta litt tak i meg selv her, og prøve å finne frem litt energi til å få til en treningsøkt før jeg skal til dyrlegen med Leo. Det er ingenting galt, han skal bare ha en vaksine. Godbiter er pakket ned, og valpemamma stålsetter seg. Hehe. Ha en nydelig mandag dere<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Når søndagen inntar stua

Reklame | Bikbok

I dag har vi gjort stuen om til tidenes koseplass, og bare flatet ut i hele dag. Fy søren så deilig, men selv om det er digg så blir jeg litt rastløs av slike søndager også. Men det er jo akkurat det som er så fint, det gjør at man samler energi som kan brukes til å kicke i gang mandagen. Så det ikke litt koselig ut? Litt kaotisk, men koselig, hehe. 

Dagens serieliste har til nå sett slik ut: 

 • Siste episode av Greys Anatomy 
 • Siste episodene av Bloggerne 
 • Et par episoder i reprise av Kardashians 
 • 2 episoder av Varg Veum 
 • 5 episoder av Hjemmebane

Dere skjønner nå hvor lat denne søndagen har vært? Det er jo nesten flaut å dele hvor mye jeg har sett i dag. haha. Hektisk uke, og late søndager er fint, og den kommende uken blir helt Texas. Jeg skal i flere møter, spesielt to stykker som jeg er litt ekstra spent på. Leo skal ha vaksine og til hundefrisør. Jeg skal holde min første bootcamp i det nye konseptet jeg har startet med, jeg en ny Pt-kunde, og deadline på et par artikler. Jeg har planlegging av flere treningseventer, og jeg skal feire bursdagen min med 20 herlige jenter. Det blir så bra det. 

Joggebuske - Bikbok // Joggegenser - Bikbok 

Nå skal jeg ta meg selv i nakken, kle på meg, og komme meg ut på luftetur med Leo - også rett tilbake i sofa-sengen. I kveld blir det serier byttet ut med film, og all snacksen byttet ut med en ordentlig middag. Apropos middag, jeg har en sunn og digg oppskrift på lasagne klar til dere. Jeg deler den i morgen, så har dere en finfin oppskrift å starte uken med. 

Nyt de siste timene av helgen mine venner <3

 

Smiiil, Maren 

 

Den beste starten på en søndag

Lazy Sunday morning 

Jeg blir glad av å se på denne frokosten, og koser meg skikkelig med den. Det føles som å spise dessert, bare at den er sunn og gir meg masse god næring. I dag går det i snegletempo her hjemme, og det føles som jeg er limt fast til sofaen. Jeg var ute med Leo i 08 tiden, og da regnet det og var skikkelig surt ute. Søndag + dårlig vær betyr innekos for meg. I tillegg er det første dagen av en viss jenteuke, og det gjør også at jeg bare har lyst å krype under dyna og bli der<3 

Inspirert av gårsdagens filmkos med familien, hvor vi lagde en gigantisk seng i stua og hadde smågodt-kiosk og hele pakka, så har jeg litt lyst å prøve meg på det samme her hjemme. Så vi får se, kanskje drar jeg dyner og puter ut i stua, og lar denne søndagen bli totalt avslapning med seriemaraton og hygge. Jeg kjenner at det frister veldig. Samtidig vet jeg at noe av det som hjelper aller mest når jeg føler meg crap og har slike smerter, er aktivitet.

Så det lureste er nok å kle godt på seg, ta en god gåtur i regnværet, for så å ta en varm dusj, på med myke koseklær og krype under dyna og bare kose meg. 

Vi får se hva det blir til. Nå skal jeg først bare nyte denne deilige frokosten, og en helt avslappende søndags formiddag. 

Hva er deres planer for søndagen? 

 

Smiiil, Maren 

Blid, glad og takknemlig

Reklame | Annonselenker

På dager som dette så får jeg så enormt behov for å sende en klem til dere alle sammen, og gi dere bøttevis av positiv energi og store smil. I dag har dere sendt meg så mye hyggelige snapper og meldinger, og det gjør meg så enormt glad. I tillegg er det sol, helg og vi har hatt den fineste ettermiddagen sammen med familien.

Min storebror har bursdag i dag, og inviterte til feiring hjemme hos dem. Når vi kom var det lagt madrasser ut i stuen, masse puter og tepper. På kjøkkenbenken var det laget "smågodt kiosk" og det stod små skåler med masse ulike typer godteri, og små godteriposer ved siden, slik at man kunne plukke seg sin egen godtepose til filmen. I tillegg var det popcorn, og flere ulike typer chips, frukt og selvfølgelig bursdagskake. Vi hadde også masse deilig sushi på menyen. Altså FOR en lørdag <3 Hvis dere vil se bilder av dette så sjekk på Snapchat eller instastories - dere finner meg på marenerdvik

Jeg har kjøpt meg en ny hvit bluse, og den hadde jeg på meg i bursdagen. Jeg la ut en snapp av den før jeg dro, og når jeg sjekket mobilen igjen hadde jeg mottatt en hel haug av meldinger med spørsmål om hvor den var fra. Denne blusen gir meg så sommerfølelse, og nå har jeg knipset et par bilder av den slik at jeg kunne dele den med dere. Dere finner den HER. 

Bluse Cubus // Bukse Frame 

Resten av kvelden blir helt rolig her i huset. Leo og meg ligger langflate på sofaen, og så snart United kampen er ferdig blir det filmkveld for andre gang i dag. Tidligere i dag så vi Disney filmen Vaiana, og selv om den er helt fantastisk gøy, så tror jeg det blir hakket mer spenning og action i kveldens film. 

Nyt lørdagskvelden mine venner, og takk for at dere gir så mye positivitet om dagen. Det påvirker meg skikkelig, og betyr så mye<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Makspuls, hvilepuls og smilepuls

Jeg fikk en mail for et par uker siden, og det har tatt litt tid å fordøye den og ta alt det som stod der inn. Mailen var svært personlig, og traff meg dypt i hjertet. Jeg skal ikke gjengi den, men én setning som ble skrevet må jeg dele med dere:

"Det som er så fint med deg Maren, er at du er den perfekte blanding av makspuls, hvilepuls, og smilepuls" 

Den setningen skal jeg aldri glemme, for et nydelig komplement og for en fin måte å si det på. Det er liksom akkurat dette jeg forsøker å formidle med bloggen, og det rører meg å se at budskapet når ut. Jeg ønsker å formidle trening, treningsglede, svettefest, harde økter og effektivt trening. Samtidig vil jeg dele kosekvelder, god mat, late morgener og hviledager. Like viktig er sosialt og gøy med venner, kvalitetstid med familie, reise, opplevelser , sene kvelder og gode stunder. Her er både makspuls, hvilepuls og smilepuls representert, og jeg ønsker så gjerne at denne bloggen skal vise at man kan faktisk gjøre litt av alt, uten at det blir ekstremt i noe som helst retning. Litt av alt, og den ene er like viktig som den andre. 

Så hvis vi da sier at vi har tre ulike puls-soner, så vil jeg i dag oppfordre alle til å tilbringe litt tid i alle sonene. Gi plass til både trening, hvile, og sosialt. Med det sier jeg god helg, og tar meg en liten joggetur, før jeg skal tilbringe resten av dagen med både hvile og smilepuls, i bursdagsfeiring til min fantastiske storebror. 

God helg dere <3

 

Smiiiil, Maren 

 

Dette har jeg gledet meg enormt til å dele

Reklame | For egen treningstime

Endelig kan jeg avsløre noe av det jeg har jobbet mye med i det siste, og gledet meg skikkelig til å dele. Jeg skal begynne å holde mine egne timer, som er åpne for absolutt alle. Timen vil være helt lavterskel, passe for alle, og ha fokus på effektiv og gøy trening. 

Jeg har gledet meg SÅ til å endelig kunne tilby trening til alle, uten at man må være medlem på noe senter eller låse seg til noe medlemskap. Det vil være så enkelt som at du bare melder deg på i PTX-appen, og møter opp. Så har vi en herlig treningstime sammen, og likte du det kan du komme neste gang også. Likte du det ikke, så har du ikke låst deg til noe som helst. Er ikke det fint? 

 

I første omgang blir det timer i kjelleren på Solsiden PT-senter, hvor vi har masse bra utstyr tilgjengelig. Når det blir litt varmere og tørrere ute vil det bli timer utendørs, i frisk deilig luft. Her vil jeg ha muligheten til å ha opp mot 50 personer på timene, og vi kjører på med sirkeltrening/stasjonstrening/bootcamp. Her vil mye av fokuset være på egen kroppsvekt, men også mye med ulike typer strikk. 

Jeg håper mange av dere som bor på sørlandet har lyst å trene med meg. Sammen skal vi gjennomføre noen helt rå treningsøkter. Vi skal heie på hverandre, støtte hverandre og gi hverandre et skikkelig treningsboost! Jeg er tilgjengelig for dere, og vil svare på alt av spørsmål og ting dere måtte lure på relatert til trening og kosthold. 

Tidspunkt for min første time er: TORSDAG 12 april, kl 17-18, på Solsiden Pt-senter midt i Kristiansand sentrum. Klikk deg inn HER for å melde deg på timen. Det er kun 20 plasser på denne, så her er det førstemann til mølla. 

Håper å se mange av dere til en herlig svettefest sammen. Book din plass HER <3

 

Smiiil, Maren 

 

Effektiv trening i trapper

Dette er et sikkert vårtegn dere! Når asfalten er bar, og man kan starte opp med utetrening igjen. Jeg startet løpesesongen utendørs med godt  mot 1 april, og fikk top gode løpeturer før vinteren gjorde et aldri så lite comeback. I dag titter våren frem igjen, og jeg fikk meg en ny tur ute i frisk luft. I dag var det trappetrening på planen, og fy søren så tungt det var. Jeg har ikke løpt i trapper siden i fjor sommer, så det her var mildt sagt utfordrende.

Trening i trapper er noe av det mest effektive treningen jeg gjør, og jeg gleder meg til å formen kommer seg litt og trappene blir litt her overkommelige. Dagens økt ble effektiv og fin, og jeg skal selvfølgelig dele den med dere. 

Dagens økt så slikt ut: 

 • 1 km rolig jogg
 • 10 runder opp trappa. Spurtet opp, og gikk rolig ned igjen. 
 • 3 km rolig jogg etterpå. 

En super treningsøkt, og en herlig start på helgen. Som nevnt er trapper brutalt tungt, men skikkelig effektivt. Det er ingen tvil om at denne økta her kommer til å sette seg i kroppen, og jeg forventer støle og stive ben i morgen. hehe. 

Sko - Adidas Ultra Boost // Tights - Reebok High flex // Jakke - Puma 

I dag har jeg to møter på agendaen før jeg skal møte mamma, og starte helgen på best mulig måte med en rusletur i skogen sammen med henne. I kveld blir det gullrekka på tv, film, snacks og taco. Det er fast hver uke, ingen fredag uten fredagstacoen. hehe. I morgen har min storebror bursdag, og hele gjengen samles til sushi-fest. Søndag skal jeg faktisk jobbe litt, og ha et par Pt-timer. Men hele helgen blir fylt med kos, hygge og lave skuldre. Det er jo akkurat det som skiller hverdag og helg, og grunnen til at jeg alltid gleder meg litt ekstra til helgen. 

Hva er dine planer for helgen? 

Smiiil, Maren 

Oppskrift: Ovnsbakt laks i form

Har dere sett noe så smart? Hvorfor lage en stor form hvis man bare er én eller to personer som skal spise. Lag heller mindre porsjoner som man vet blir spist opp. Hvis ikke man lager for å ha til lunsj neste dag og slikt, da er det selvfølgelig praktisk med en større. Uansett, i dag har jeg lyst å dele min favoritt lakserett med dere, laget i porsjonsstørrelser. 

Du trenger: 

 • 1 laksefilet 
 • Gulrot, Brokkoli, squash & purre
 • Matfløte 
 • Sweetchilli saus 
 • Krydder (fiskekrydder, salt og pepper) 
 • Ost 

Slik gjør du: 

Kutt laksen i biter, og kutt opp alle grønnsakene. Dander dem i en ildfast form, og topp med sweetchilli saus, og krydder. Hell så matfløte over og sett den inn i venn på 200 grader. Steketiden er ca 40 minutter. Mot slutten av tiden legger du osten på toppen slik at den smelter over. Mmmm. Kok ris eller pasta som du serverer ved siden. Jeg vil anbefale ris, for denne retten har en tendens til å bli litt rennende i konsistensen. Risen suger til seg væske, og det passer perfekt. 

Dette er uten tvil en av de beste rettene med laks jeg vet om. Kombinasjonen av matfløte og sweet chilli er helt magisk. Fiskesmaken forsvinner, og hele retten er bare helt nydelig. Det går fort å lage, fordi retten så og si lager seg selv i ovnen. Kutt raskt opp grønnsakene, og sleng det i formen, inn i ovnen også trenger du ikke styre noe mer før den er ferdig. 

Håper dette gav inspirasjon til å spise litt mer fisk. Selv prøver jeg å spise fisk minimum én gang pr uke, helst to. Jeg innrømmer lett at den fisken ofte blir sushi, MEN det er da fisk det også. 

Spiser du mye fisk? Hva er din beste fiskerett? 

Smiiil, Maren 

Et lite hei på morgenkvisten

Rise & shine 

Heii dere<3 I dag ringte klokken 06, og jeg spratt opp av sengen. Det gjør jeg overhode ikke hver dag, men i dag følte jeg meg overraskende uthvilt på tross av en tidlig start. I dag har jeg en litt hektisk dag på planen, så da er det bare å komme seg opp og i gang. Jeg må alltid ha en liten halvtime før dagen starter, med kaffekoppen og macen. Jeg liker best å få oppdatert dere på morgenen, sånn at når enn du velger å titte innom her så ligger det en ny oppdatering til deg. I dag ser jeg at jeg nok må bruke ettermiddagen og kvelden på å gi deg en skikkelig oppdatering, men et lite hei på morgenkvisten er jo hyggelig uansett. 

Jeg brukte hele ettermiddagen i går på å kokkelere på kjøkkenet, og har nå tre nye middagsretter til dere. Flere har etterlyst litt mer middags-oppskrifter, og da føles det godt å kunne si at de er i boks og straks skal deles. 

Nå må jeg løpe videre her, men følg gjerne med på instastories og Snapchat , der kommer det små oppdateringer gjennom hele dagen. Dere finner meg på marenerdvik 

Vi snakkes senere <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Face The City

Reklame | Nivea

I min jobb er jeg mye på farten, høyt og lavt, hele tiden. Tidlige morgener og sene kvelder, mye ute i frisk luft, både i natur men også veldig mye i byen. En by med så mye fint, men også utfordringer. Vær og vind, eksos og stress. Alt dette påvirker huden. 

Jeg har nok ikke alltid vært så flink til å tenke på at alt rundt meg påvirker huden, til en hver tid. Jeg tenker jo på det i sola, og på ferie, men i hverdagen glemmer jeg det litt. Med den nye Urban Skin-hudpleieserien fra NIVEA kan huden min få den hjelpen den trenger, og fortjener. 

3 produkter til din hud

 • Urban Skin Protect Day Care
 • Urban Skin Detox Night-gelkremen
 • 1 Minute Urban Detox-masken

Urban Skin Protect Day Care beskytter og hydrerer huden om dagen, mens Urban Skin Detox Night-gelkremen hjelper huden å regenerere seg om natten. For en ekstra boost, kan du bruke 1 Minute Urban Detox-masken for å dyprengjøre porene. Jeg liker kremene godt, både konsistensen og duften er helt nydelig. Det aller beste er uten tvil masken. Jeg har testet den flere ganger, hunden føles så frisk og godt etterpå. Det beste er at det kun tar 1 minutt, og da er det enklere å ta seg tid til. 

Dagkremen tilfører masse fukt. den inneholder blant annet grønn te og masse antioksidanter. I tillegg har den solfaktor 20. Nattkremen er litt gele-aktig i konsistensen og føles lett og god på huden. den lukter nydelig, og gir fukt og pleie gjennom hele natten. Jeg liker at denne serien er enkel å bruke. Blir det for mye og for komplisert så faller jeg av, og dropper det etter kun kort tid. Noen som kjenner seg igjen? 

GIVE-AWAY: 

Har du lyst å teste produktene? Det eneste du trenger å gjøre er: Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, og du er med i trekningen av NIVEA-produkter for 500kr. 

Jeg elsker livet på farten, og spesielt når jeg vet at huden min også har det bra. Klikk deg inn på NIVEA sine nettsider hvis du vil lese mer om produktene.

 

Smiiil, Maren


 

Advertisement

Mine to beste tips når motivasjonen svikter

Reklame | Annonselenker

I dag dere, i dag hadde jeg så vondt i viljen at det var såvidt jeg kom meg avgårde på trening. Vet dere hva jeg gjør når jeg mister motivasjonen til å trene? (noen ganger bare dropper jeg det selvfølgelig) Jeg har to små triks jeg bruker da:

 1. Jeg sier til meg selv at ok, nå skal du dra på trening og gjøre 3 øvelser. Thats it! Noen ganger blir det med de tre øvelsene, og da er jeg fornøyd med det. Andre ganger blir alt lettere og bedre når jeg er i gang, og vips har jeg gjort en hel treningsøkt, med flere gode øvelser. 
 2. Jeg drar på en gruppetime 

I dag ble det triks nummer to. Jeg dro på en gruppetime på Solsiden Pt-senter, på et konsept som heter Gymboksen. Det er en mellomting mellom CrossFit og sirkeltrening. I dag hadde vi en veldig artig økt, og jeg tenkte jeg skulle dele den med dere. Jeg hadde ikke med meg kamera, selvfølgelig nok siden jeg ikke helt hadde troen på at dette kom til å bli noen økt å blogge om. Flere av øvelsene er nok kjente for mange av dere. Hvis ikke, ta et kjapt google-søk så har du dem. Neste økt skal kamera med så jeg kan få vist dere øvelsene selv. 

Økten foregår slik at man jobber 1 minutt pr øvelse, og etter to øvelser har man en 1 minutts pause.

Slik ser det ut: 

 • 1 minutt push-press
 • 1 minutt hoppende knebøy uten vekt
 • PAUSE 1 minutt 
 • 1 minutt armhevninger 
 • 1 minutt situps 
 • PAUSE 1 minutt 
 • 1 minutt step-ups 
 • 1 minutt hopp på kasse 

Det dere ser over er én runde, og dette gjør man totalt 5 runder. Selvfølgelig med 1 minutt pause mellom hver runde. Vi bruker en timer som henger på veggen, men du kan enkelt laste ned en timer-app, og sette inn 1 minutts-intervaller på den. Da vil appen pipe når du skal stoppe, og pipe når du skal starte. Veldig oversiktlig og greit. 

Tights - Michi // Genser - Nelly (på salg til 119kr)// Sko - Adidas 

Jeg liker å trene på denne måten, og synes det er gøy å gjøre sammen med andre. For meg i dag var det helt supert, da jeg virkelig trengte litt drahjelp. Nå skal jeg lage meg litt kveldsmat og se sommerhytta i opptak før natta. Jeg synes det programmet er helt utrolig gøy, og fryder meg over at ny sesong ruller over skjermen nå. Noen andre som følger med? 

Ha en finfin kveld <3 

 

Smiiil Maren 

 

Tilbake til hverdagen

Hva i all verden skjedde? Nå føler jeg meg nesten litt dum. Jeg spratt rundt som en Duracell-knain i går og messet om at våren endelig var her. Så våkner jeg opp i dag, ser ut av vinduet og blir møtt av et hvitt lag på bakken, snø i luften og minusgrader. Er det mulig!! Det er tullete å klage over været, man får jo ikke gjort noe med det, men nå ble jeg litt oppgitt. Bildene i dette blogginnlegget ble tatt ute på tur i går, i nydelig solskinn og milde temperaturer. Jeg var helt sikker på at nå var våren ENDELIG kommet, men neida, vi må visst innom enda et par dager med snø og minusgrader. *sukk* 

Jaja, ferdig med det. Som sagt, det nytter ikke å klage over været - vi får ikke endret det uansett. Så da er det bare å snu hodet, se fremover og gjøre det beste ut av det. Jeg koser meg med bildene fra i går, og er takknemlig for den magiske solfylte påsken vi har hatt<3 

I dag er en skikkelig brette-opp-ermene dag, hvor alt som har blitt utsatt på grunn av påsken skal tas tak i. Et par siste detaljer før treningsreisen i slutten av måneden skal på plass, noen spennende detaljer rundt min bursdag midt i måneden skal avklares, og ellers bare mye skriving, idemyldring og bloggeting på planen. 

I kveld kjenner jeg at jeg må lage en litt ekstra god middag, som både er sunn, smakfull og enkel. Jeg tenkte jeg skulle prøve meg frem med laks i form med en litt ny vri. Kamera blir med, og jeg deler selvfølgelig oppskriften hvis den blir vellykket. Flere av dere har etterlyst litt flere middagstips på bloggen, og det ønsket skal jeg gjøre mitt beste for å innfri. Sunne, gode og enkle hverdagsmiddager har jeg notert meg, og skal levere dette så godt som mulig. 

Ha en finfin dag hvor enn du befinner deg. Jeg håper at du har sluppet unna snø og kulde der du er<3 

 

Smiiil, Maren 

 

12 tips til deg som vil spise sunnere

12 tips for et sunnere kosthold

Har du lyst å spise sunnere, kjenne på mer overskudd i hverdagen og få det litt bedre med egen kropp? Jeg har satt sammen tolv tips som jeg håper kan motivere, inspirere og hjelpe deg litt på veien dit. Jeg har forsøkt å gjøre det så konkret som mulig, men samtidig vil det alltid være individuelle forskjeller bland oss mennesker. Så ta til deg tipsene, og forsøk å implementer dem i din hverdag. Hvem vet, kanskje vil det passe perfekt for akkurat deg.

Når det gjelder kosthold så er det en kjent sak at det som er utfordrende er at man ikke vet hva man skal velge, ingenting sunt frister, man har kanskje lite matlyst, og kjenner på mye søtsug. Først og fremst, vit at dette er vanlig for svært mange, og du er ikke alene. Det finnes metoder man kan håndtere søtsug, det finnes mange metoder for å gjøre sunn mat mer smakfull og mer fristende. Økt matlyst kommer med økt forbrenning, noe man bygger opp ved jevnlige, godt sammenatte måltider over tid. Så la oss sette i gang dere, ingen tid å miste. Her kommer 12 tips for et sunnere kosthold, og en hel haug av inspirerende sunne oppskrifter.

 

1. Spis mer grønnsaker. Ja det er en kjent sak, men det betyr ikke at det er enkelt. Hva om du ikke er spesielt glad i grønnsaker? Ja da kan de kamufleres. Du kan for eksempel mose potet og blomkål sammen med litt melk, salt og pepper. Vips har du en nydelig grønnsaksmos, som smaker himmelsk. Mos kan du også lage av søtpotet og gulrot, eller brokkoli og erter. Sunt, enkelt og den perfekte kamuflering av grønnker. Kutt gulrot, squash, agurk, og selleri opp i strimler, lag en enkel dipp av kesam og krydder, og vips har du sunn snacks og masse grønnsaker. Grønnsaker kan enkelt juices og drikkes, eller de kan inngå i en frisk smoothie.

2. Sørg for at du får i deg tilstrekkelig med proteiner. Nå skal ikke jeg be deg begynne å regne på gram proteiner og bli helt vitenskaplig på kostholdet ditt. La oss bare si det slik at proteiner er byggesteiner i muskler, de sørger for god metthetsfølelse og er alfa omega i et sunt kosthold. Proteiner kan du få fra kjøtt, fugl, fisk, egg, skinke, ost, meieriprodukter som Cottage cheese, og Kesam, og fra bønner, linser og kosttilskudd for å nevne noen. Proteintilskudd kan være smart for dem som har problemer med å få i seg proteiner, men for de aller aller fleste vil det være mer enn tilstrekkelig å ha proteinrikt pålegg på grovbrødet / knekkebrødet. En omelett med ost og skinke til lunsj. Kyllling, kjøtt eller frisk til middag, eller kanskje meieriprodukter til kvelds. Proteiner er ikke vanskelig, an må bare vite hvor de er, slik at man kan sørge for å få dem i seg

3. Noe grønt til hvert måltid. Som en enkel tommelfinger-regel kan man si at det skal være noe grønt til et hvert måltid. Spiser du kylling til middag så la det være en grønn salat til, eller grønnsaker. Har du omelett til lunsj så lag en salat, eller i det minste kutt opp litt agurk ved siden. Lur inn et salatblad mellom ost og skinke på grovtbrødet ditt osv. Dere er med på hva jeg tenker? Alltid noe grønt på tallerkenen. En paprika bit på osten er også selvfølgelig helt topp. Så la oss si, en grønnsak representert ved hvert måltid.

4. Spis mer frukt. Frukt er naturens dessert, og kan nytes på så mange ulike måter. Enten som et mellommåltid, sunn snacks eller mat på farten. Frukt kan piffe opp et kjedelig måltid, og gir deg bøttevis med vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Frukt inneholder også godt med fiber, som er supert for magen og fordøyelsen.

5. Rene matvarer. Et godt tips kan være å forsøke å velge så rene råvarer som mulig. I stede for kjøttdeig så velg rent kjøtt, i stede for fiskepinner så velger du ren fiskefilet, i stede for en ferdig kyllingrett så velger du ren kylling og lager tilbehøret selv. Med rene råvarer vet du akkurat hva du får i deg.

6. Velg så grovt som mulig, eller bak gjerne selv. Oppskriften på proteinrudstykker, og hjemmelagde grove knekkebrød får du her.

- Hjemmelagde proteinrundstykker: nydelige både med og uten pålegg. Oppskrift: 60g havregryn, 2 ss Cottage cheese, 1 egg, 1 ts bakepulver, ½ ts salt. Bland sammen, og fordel i små stykker på bakepapir på et bakebrett. Inn i ovnen, 200g i ca 10-12 minutter. Avkjør på rist.

- Hjemmelagde knekkebrød med havsalt: gode selv uten pålegg. Oppskrift til to stekebrett: 2dl grovt sammalt hvete, 2 dl lettkokte havregryn, 2 dl havrekli, 2 dl sesamfrø, 1 dl linfrø, 1 dl kruskakli, 7 dl vann og 2 ts salt. Slik gjør du: La deigen være i bollen og "sette seg" i ca 1t. Smør blandingen så jevnt som mulig på et bakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen i ca 40 minutter på 185grader. Åpne et par ganger underveis og slipp ut damp. Halvveis i steketiden tar du dem ut og ruter knekkebrødene opp med en pizzakutter. Sett dem inn igjen ut steketiden. Avkjøl på rist.

7. Drikk godt med rent vann. Vann er viktig for fordøyelsen, hud, hår og kroppen generelt. Mange er dårlige på å få i seg tilstrekkelig med rent vann i løpet av en dag. Et godt tips kan være å ha med seg en vannflaske i veska slik at du alltid har det tilgengelig. Legg gjerne en sitronskive eller noe annet fristende i vannet ditt, på den måten kan det virke mer tiltrekkende. Du kan også lage deg en regel på at for hver kopp kaffe, skal du drikke et stort glass vann.

8. Sunne fettsyrer. Kroppen vår trenger fett, og sunne fettsyrer kan du få fra for eksempel usaltede nøtter, avokado, fet fisk og fra eggeplommen. Vi er avhengig av sunt fett, og det er helt nødvendig, men er målet ditt vektreduksjon kan det være smart å tenke seg litt om på mengde. En hel pose mandler vil bli i overkant, så begrens porsjonen og tenk at en håndfull om dagen er supert.

9. La alle makronutrientene være representert i måltidet. Med makronutrienter mener jeg fett, karbohydrater og proteiner. Så tenk at de skal alle få en plass på din tallerken. For eksempel kan proteinene dine være fugl, fisk, kjøtt, skinke, ost, meieriprodukter eller egg. Karbohydrat kan være grovt brød, knekkebrød, ris, fullkornpasta, potet, søtpotet, havregryn, eller lomper for å nevne noen. Fettkildene dine kan for eksempel være avokado, en god olivenolje, usaltede nøtter, fet fisk (for eksempel laks) eller eggeplomme.

10. Velg sunnere alternativer. Er vafler det beste du vet? Ingen fare, de kan med enkle grep gjøres mye sunnere. Oppskriften på sunne vafler får du her:

Sunne vafler: 100g havremel, 50g speltmel, 4 egg, 1 ss bakepulver 1-1,5 dl lettmelk, 150g kesam, 1 ss smeltet smør, 2 ss sukrin (eller 1 ss flytende honning) og et dryss havsalt. Bland alt sammen til en jevn røre. Stek i vaffeljern.

11. Kjenn etter, er du egentlig sulten? Ofte når vi får lyst på noe, og kjenner oss fysne, eller kjesken, så kan årsaken være at vi rett og slett har fått i oss for lite næring, og det kroppen trenger er et måltid. Vi kjenner kanskje at vi craver sjokolade eller annet søtt, men før du stuper i godteskåla, så kjenn ordentlig etter, kan det være sult du føler. Tenk etter hvor lenge er de sisten sist måltid, og hva bestod det måltidet av. Prøv gjenre å lag deg et sunt måltid først, og se om ikke det vil hjelpe.

12. Spis mat du liker, og kos deg med det. Denne synes jeg er litt ekstra viktig. Vi skal jo ha det bra. Du vet det er bra for deg å spise fisk, og du har hørt at mange sier torsk er supersunt, men det er det verste du vet. Selvfølgelig skal du ikke spise torsk da. Du skal finne din egen fisk du, en du liker, tilberedt på en måte du liker den. Så bruk litt tid og gjør en innsats på å finne sunne matvarer du faktisk liker, og lek deg litt på kjøkkenet med ulike fremgangsmåter for å tilberede sunn mat Som nevnt over er mos et smart tips, og suppe. Kok deg en nydelig suppe, og snik inn et par ekstra grønnsaker der. Lag mat du liker, spis mat du liker og få en sunn sterk kropp som du trives med og som fungerer optimalt. Du skal ha det bra - det er det aller viktigste.

Et lite tips på tampen: Husk at snacks overhode ikke trenger å være usunt. Jeg ELSKER å lage i stand snack-plates til jentekvelder, og koser meg med å kombinere frukt, grønnsaker, proteinbarer, mørk sjokolade, nøtter og andre sunne ting. 

Dette ble mye informasjon, men jeg håper det kan være til inspirasjon for akkurat deg. Det viktigste i hele denne kostholdsjungelen er at DU finner ut hva DU virkelig vil, og hva som funker for deg. Finn deg en målsetning du virkelig brenner for, og finn frem din indre , uovervinnelige styrke til å nå det målet. Sett av tid, og les deg litt opp på kosthold. Prøv deg frem og finn dine livretter. Lag mat og kos deg på kjøkkenet, gjør det til din tid og nyt det. Kjenn at kroppen din takker deg og gir tilbake i form av en bedre fordøyelse, mer energi og mer overskudd.

Tro på deg selv, gjør en liten innsats hver dag og vær tålmodig - så skal du se at det blir resultater!

 

Smiiil, Maren 

 

6 serier og 6 filmer til søndagskvelden

MOVIE NIGHT 

Hva passer vel bedre enn film og serietips på en søndag. Jeg har hatt en frisk start på dagen med masse tid utendørs, men nå er det på tide å krype opp å sofaen og bare nyte siste rest av påskekosen. Her er det smågodt, film og serier resten dagen. Gode ting må deles, så her kommer 6 serietips og 6 filmtips til dere<3 

Alle seriene er på Netflix, Hayu eller tv2 Sumo. Jeg bruker mest hayu og sumo, men i påsken har det blitt en god del Netflix også. Jeg synes Netflix er best på filmer, og de andre er bedre på serier. Mange av disse finnes sikkert på Viaplay eller HBO også. Så søk dem opp der du ser dine serier og filmer. 

6 serier:

 • Innocent. Dette er Tv2 sin påskekrim, og den var veldig bra. 
 • The Sinner 
 • UnReal - sesong 2 kom nettop på Sumo. 
 • The good doctor - elsker denne serien, og venter spent på ny episode hver uke. 
 • Luther 
 • Manhunt: Unabomber 

6 filmer: 

 • The accountant 
 • BECK - perfekt spenning nå i påsken 
 • Varg Veum 
 • How to be single - denne har jeg faktisk ikke sett selv, men fått anbefalt for neste jentekveld. 
 • Wonder Woman 
 • Money Monster - enda en film jeg ikke har sett selv, men fått anbefalt. 

Nå skal jeg bare nyte søndagen, kose med Leo og spise siste rest av påskeegget. Jeg burde vasket både klær og leilighet, støvsugd og fikset masse greier, men i dag orker jeg rett og slett ikke. Ferie er ferie, og denne søndagen skal bare nytes. 

Hva er din plan i dag? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Den beste tursnacksen

Reklame | Atkins

Jeg håper alle nyter påsken, og uansett hvor du er, by eller fjell, så håper jeg du er sammen med folk du er glad i, og at en stor sol skinner for deg. Det ble en fryktelig kort påske på meg i år, men alt er bedre enn ingenting. Spesielt når de få dagene man har byr på strålende sol, hvite vidder og perfekt skiføre. Vi vurderer ny tur til hytta allerede neste helg - dette må jeg ha mer av! 

I sekken hadde jeg med meg den nye Atkins Harvest. Jeg har skrevet om den en gang tidligere, og siden den gang har flere av dere snappet meg at dere har smakt den, og liker den godt. Spesielt nå i påska har mange sendt fine bilder av Atkins-kos på tur. Det er så gøy å se! Jeg momset en Atkins Harvest i bilen på vei opp til hytta også, og da kom det flere snapper tilbake at mange hadde pakket den med til påskefjellet.

Jeg blir glad for å se at mange har Atkins barer i sekken, for meg er nemlig Atkins Harvest den beste tursnacksen. Den har et supert næringsinnhold med lite sukker, godt med protein og fiber. Mange lignende typer musli og nøttebarer inneholder mye sukker, og det er unødvendig. Atkins harvest smaker godt til vanlig, men jeg skal love dere at den smakte ekstra godt på toppen av fjellet, med utsikt over viddene. 

Hele familien min fikk smake på Atkins Harvest, og når jeg dro hjem lot jeg et par stykker ligger igjen på hytta. Mamma og pappa skal ha seg en god skitur i morgen før de reiser hjem, og det er klart de skal få ha med seg barene på tur. Du kan lese mer om Atkinsbarene, og følge med på nyheter på Atkins sin Facbookside.

Nå skal jeg nyte søndag og mandag hjemme i byen, før jeg er klar for å kickstarte hverdagen igjen. Disse påskedagene har vært magiske, og jeg lever lenge på både minner og bilder fra tidenes solpåske på fjellet. 

Jeg har lyst å komme med en liten oppfordring på tampen her. Stopp litt opp, kjenn etter hvor godt det er med fri, og god tid. Kjenn etter på hvor heldig du er hvis du har muligheten til å feire påsken sammen med familie og venner. Sett pris på at du har en hytte å dra til, eller noe annet hyggelig å gjøre. Aldri ta det forgitt, og husk å sett pris på det mens du står i det. Så akkurat nå vil jeg at du skal puste godt inn, lukke øynene, kjenne på at du er tilstede akkurat her og nå, og puste ut igjen. NYT de siste timene av påsken mine venner<3 

 

Smiiiil, Maren