hits

mai 2013

Sofalivet!

Jeg overvurderte formen min så til de grader i dag. Jeg er virkelig ikke frisk, så langt langt i fra! *snufs*. Dagens aktivitet ble tidenes feel-better shoppingrunde. Jeg har hamstret all slags godsaker til denne fredagskvelden. Hvis jeg først skal bli her på sofaen, så skal jeg hvertfall ha det godt. jeg var også innom Supernature butikken hvor jeg fikk en rå ingefærshot. Fy søren den svei godt i halsen, men jeg krysser fingrene for at den gjorde susen. Jeg fikk også hamstret noen smarte saker for forkjøelsen. Amrikans ginseng, Alma-C og ekstreme antioksidant er en uslåelig trio for imunforsvaret. Jeg har virkelig troa på at det vil hjelpe. Dette er noen av godsakene som ble med meg hjem i dag:

 • Et lass av proteinbarer. Toffee, karamell, pepperkake og sjokoladesmak. Mmmmm
 • Åtte bokser kålchips (fremdeles 70% salg, men svært få igjen) + crunchy snack cereal
 • Masse frukt, bær, yogurtnøtter og dream-is (helt lov når man har vondt i halsen)
 • ShapeUp magasinet, bodylotion og deilig dusjsåpe fra Bodyshop.

 

Jeg har også blitt totalt hekta på serien Drop Dead Diva. Tidenes jenteserie, and I love it!! Neste serie må bli Prison Break, hvordan kan jeg la være, når så og si alle mine fine lesere nevnte den som sin favorittserie. Jeg gleder meg. Små lysglimt i en sofasliters hverdag. Hehe.

Nyt helgen vakre venner, kom dere ut i solen og ha det litt gøy for meg også. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Fredag, sol og proteinkaffe

Nå er jeg ferdig med å være syk! Jada hosten er der fremdeles og jeg er pottetett i både nese og hode, men jeg erklærer meg selv frisk fordi jeg ikke har tålmodighet til mer. Så i dag har jeg startet dagen på helt vanlig måte, med en diger proteinkaffe, nydelig frokost og God morgen Norge på tv. Det er fredag, det er sol og det er ikke tiden for å ligge inne å være syk. Så i dag er det slutt på elendigheten. *ler*

Proteinkaffen har jeg delt med dere mange ganger før, men jeg mistenker at det vil komme spørsmål igjen nå. Min proteinkaffe er utrolig enkel, og lages på en, to, tre. Jeg har en nespresso-kaffemaskin, og det gjør det hele veldig enkelt. Jeg lager en espresso i bunnen av et stort glass, så lager jeg en proteinshake ( 25g proteinpulver + ca 2 dl varmt vann. riste godt) som jeg heller over i glasset. Tilsett et par dråper stevia (eller annen søtning) Rør godt om og Voala - ferdig!!

Det er likevel et par tips som kan være smart å få med seg. 

 • Hvis du ikke har kaffekapsler, så fyller du ca halve glasset med vanlige kaffe
 • Pass på at vannet i shaken er ordentlig varm, hvis ikke vil proteinkaffen din bli lunken, og ikke varm.
 • Du kan evt fylle med på med litt kokende vann til slutt for å få den varm og god.
 • Støning - jeg bruker flytende stevia vanilla, men du kan også bruke natreen, suketter eller annen søtning
 • Jeg liker best sjokolade/mocca smak på proteinpulveret til proteinkaffe, men her kan du prøve deg frem og finne din favoritt.

 

I dag tenker jeg å prøve meg på en liten treningsøkt i dag. Planen er en rolig styrkeøkt hvor kroppens signaler får regulere intensiteten. Mange spør meg om dette med trening når man er litt små sjuk, og det er vanskelig  å gi et felles råd. Jeg tenker at  hver og en må kjenne etter, og være flink til å lytte til kroppen. Kroppen er smart, og den sier i fra hvis intensiteten og belastningen blir for intens. 

Nyt fredagen, og del gjerne helgeplanene dine med meg i kommentarfeltet. jeg har en rimelig planløs helg, og lar meg gjerne inspirere av deres planer. 

 

Smiiiiiil Maren

A little reminder:

 

Take pride in

how far you

have come and

have faith in

how far you

can go......

 Jeg vil starte denne torsdagen med å minne dere (og meg selv) på at vi skal være stolte av hvor langt vi har kommet, og samtidig ha sterk tro på at vi kan nå akkurat så langt vi selv ønsker. Hvis vi tenker godt etter så tror jeg vi alle kan finne noen ting vi har oppnådd som vi kan være stolte av. Kanskje har du fullført en utfordrende eksamen, nådd et treningsmål, gjort en god gjerning - det kan være hva som helst! Uansett hva det er, så vær stolt av det. Vær stolt av deg selv og hvor langt du har kommet. Vær stolt av at du er på rett vei, vær stolt av hvert eneste steg du tar i retningen mot ditt mål. Gi deg selv et klapp på skulderen og se mot fremtiden med entusiasme. Ha tro på at det ikke finnes grenser for hva du kan klare. Jeg tror vi alle kan ha godt av å bli minnet på vårt eget potensiale, og at det kun er oss selv som har muigheten til å utnytte dette. Mitt favoritt qoute, og grunnmuren til min blogg er FREE YOUR POTENTIAL, og det er akkuratt det jeg synes vi skal gjøre!

Med det ønsker jeg dere en fin dag kjære lesere.

 

Smiiiiil Maren

 

Let´s sweat it out

En dag på sofaen og jeg holder på å gå på veggen! Så da forsøker jeg en annen bli-frisk-metode, nemlig å svette ut forkjølelsen. Jeg tok på pulsklokken slik at jeg var bevisst på å holde helt lav intensitet uten store pulsøkninger. Jeg lå mellom 115-130 i puls, og det kjentes faktisk utrolig godt. 25 små minutter på elipsen var alt som skulle til for at jeg følte meg hakket bedre både i forkjølelsen og rastløsheten. Dagens lille trim ble gjennomført på Stamina, og i dag hadde jeg hele kondisjonsavdelingen for meg selv. Luksus! Det nederste bildet er tatt for noen dager siden, jeg så nemlig ikke så blid og energisk ut i dag. *ler*

Nå er jeg tilbake på sofaen og klar for noen timer på sofaen med netflix, halspastiller, og te med honning. Jeg kan ikke ta helt av på trening selv, men det betyr jo ikke at jeg ikke kan forsøke å inspirere dere til å kjøre på med en heftig treningsøkt. Jeg tenkte derfor å dele litt av min treningsmusikk med dere. Jeg bruker kun musikk på kondisjonstrening. Når jeg trener styrke er jeg så bevisst og fokusert i forhold til teknikk og kontakt med muskulatur at jeg faktisk føler at musikken distraherer meg mer enn den motiverer. Sånn er vi bare ulike. Her kommer hvertfall mine favoritter på cardioøktene:

 • Guilt - Nero
 • Work - Kelly Rowland
 • Uncover - Zara Larsson
 • Dynamite - Taio Cruz
 • Hit the floor - Big Ali
 • Sweat - Snoop dogg
 • Uprising - Muse
 • The beautiful people - Marilyn Manson
 • Blow - Ke$ha
 • Gotta get me some - Nickelback
 • This means War - Nickelback
 • Beautiful monster - Ne-Yo
 • You bring me joy - Amelia Lily
 • Euphoria - Loreen
 • Get lucky - Daft Punk
 • #thatPOWER - will.i.am

 

Her er det som dere ser, enormt stor variasjon i artister, sjanger, nytt og gammelt. Disse sangene vekker en gnist i meg som gjør at jeg klarer å pushe meg og gi det lille ekstra. Hvilke sanger får deg til å gi det lille ekstra på trening ?

Håper dere får en strålende og energisk dag. Vær litt aktive for meg også da!

 

Smiiiiil Maren

Make the best of it

Jeg dro på jobb, og det var kanskje ikke det smarteste jeg har gjort. Nå er jeg uansett trygt hjemme igjen og tro meg - her blir jeg! Jeg har tatt på meg verdens mykeste pysjamasshorts fra Victoria Secret, og en myk løs genser. Laget i stand masse deilige skåler med godsaker, bunket opp med halspastiller og andre forkjølelsesdrepende saker.  Jeg lånt et lass av filmer av en kompis og handlet inn masse godt på butikken. NÅ skal det koses. Hihi. 

Is er det desidert beste å spise akkurat nå. Det bare sklir forbi og den kalde isen føles så fantastisk godt. Så i dag står det is på menyen både til lunsj, middag og kveld. Hihi. Sjokoladeis med friske jordbær er en vinner! Selvfølgelig skal jeg ha vanlig mat også. Jeg tenkte å lage en laksegryte med fullkorn pasta og dampede grønnsaker, dekket med fløte og ost til middag. Høres ikke det godt ut? Det er viktig å kose seg litt ekstra når man ikke er i form.


Jeg er virkelig imponert over alle forslagene dere har kommet med når det gjelder serier. Noen av den har jeg allerede sett, men veldig mange av dem var også helt nye for meg. Super gøy! Nå har jeg hvertfall nok å fylle tiden med takket være dere. Prison Break, Vampire diaries og heart of dixie står høyt på listen min nå. 

For dere som føler meg på instagram, så la jeg ut enda et par bilder fra photoshooten i dag. Brukernavnet mitt på instagram er: Merdvik. dersom dere har lyst å ta en titt. Legger selvfølgelig ut flere på bloggen også så snart jeg får dem tilsendt fra fotografen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Så var det min tur...

Jeg føler det florerer av syke mennesker rundt meg, og den berømte vår-forkjølelsen har rammet mange. Nå kan det se ut som den har kommet hit også. Jeg har sovet i underkant av 3 timer i natt, og vært oppe flere ganger grunnet en fryktelig sår hals og dundrende hopepine. Kroppstemperatur som skifter fra time til time og en vondt og verkende kropp. Dette passer fryktelig dårlig akkurat nå. *sukk* 


Jeg har jo ikke ro i kroppen, og fryktelig dårlig til å være syk. Planen er å gjøre det beste ut av det, å komme meg avgårde på jobb. Jeg har opplevd at man ofte kan bli så mye bedre av å ta seg en god dusj og en solid frokost med litt ekstra energi. Så det er planen. Hvis min plan failer så blir det senga på denne jenta, og da treger jeg deres hjelp kjære venner. Jeg har sett ferdig både Gossip Girl, One three Hill, Greys anatomy, Pretty little liars og the followning. Jeg trenger med andre ord en ny serie å følge med på. Har dere noen forslag? Kom gjerne med forslag til filmer også. Det er absolutt en fordel hvis serien/filmen er tilgjengelig på Netflix.

Nå skal jeg nyte en stor porsjon med havregrøt, toppet med bringebær, blåbær, mandler, kanel, sukrin og en liten smørklatt. Jeg har også laget meg en stor proteinkaffe med sjokolade/kokos smak. Mmmm. 

Håper dere er friske og raske kjære dere. Ha en fantastisk tirsdag:)

 

Smiiil Maren

Rask og sunn lunsj i farta

Tusen takk for tilbakemeldingene deres på dagens photoshoot. Som sagt så måtte jeg gå et par runder med meg selv for å tørre dette, så det gjør ekstra godt å få slike fantastiske kommentarer fra dere. Tusen tusen takk! 

I dag har jeg vært mye på farten og maten måtte derfor gå kjapt. Jeg velger så alt for ofte meieriprodukter og frukt når jeg er på farten. Jeg forsøker nå å variere kosten min litt mer, og valgte derfor en annen løsning i dag. Jeg kjøpte en ferdig salatmiks på butikken, en avokado, to egg og to pakker kyllingpålegg. Det tok under 2 minutter å smelle sammen denne retten på tallerkenen, og med en liten stabel knekkebrød til ble dette en super lunsj. Det blir jo faktisk ikke enklere. Dressingen er Honey dijon fra Walden farms. Hva spiser du når det skal gå fort på hektiske dager?

 

Smiiiil Maren

Sunkissed

I dag lengter jeg hjem. Jeg lengter hjem til bølgesus og skjærgård, holmeturer og båtliv. Sjømat og duggfrisk hvitvin på brygga, med gode venner, latter, lyse netter. Sommerliv i sakte film. I dag lengter jeg hjem til sørlandet. Misforstå meg rett, jeg elsker Oslo, og jeg har hatt en deilig dag på min nydelige veranda i solsteiken, men ingenting er som Kristiansand om sommeren. I dag har jeg har kost meg med vannmelon, nøtter, jordbær og isvann. Jeg har spist is med friske bær, hørt på herlig musikk og solt meg i flere timer. Det er så godt, men likevel så langt i fra det fantastiske livet i skjærgården på sørlandet. 

I dag er det kun sol og hvile som gjelder. Skuldrene er lave, og hvilepulsen et faktum. Søndag er hviledag, restitusjon og kosedag.  Jeg har ingen annen plan enn akkurat det - hvile og kose! 

 

Hva fyller dere denne deilige solrike søndagen med ?

 

Smiiiil Maren

Puppepump og tacolykke

Haha, jeg må le av overskriften, men jeg klarte bare ikke dy meg! Som noen av dere kanskje forstod var det altså bryst som stod på treningsplanen i dag. Bryst og armer. Økten ble gjennomført sammen med min gode venn og naprapat Mats. Sjekk ut siden hans HER. Vi trente på Optimal Trening på Bislett, et kompetansesenter uten like. Her finner du landets dyktigste personlige trener - ingen tvil!! Med høy musikk, herlig stemning og intenst fokus ble det en utrolig god økt. Jeg økte på flere øvelser, og det er latterlig lenge siden sist. Endelig begynner det å skje ting på trening igjen. Jeg blir sterkere, og det er så godt å kjenne at fremgangen fortsetter etter en lang periode uten noen forbedring. progresjon og fremgang er utrolig viktig for motivasjonen og det var magisk å føle at ting løsnet i dag. YES! I dag kjørte jeg:

 • Brystpress
 • Flies
 • Dips
 • Brystpress i kabel
 • Pushups i ulike varianter
 • Triceps pushdown med tau
 • Bicepscurl med hantler 

 

Svett, blid og småskjelven i kroppen tuslet jeg hjemover i sommervarme Oslo. Jeg elsker denne årstiden vi får inn i nå. Lyst, varm og herlig! Vel hjemme lagde jeg meg en diger tacotallerken med en bunke speltlomper til. Jada jeg spiser taco litt vel ofte, men det er virkelig det beste jeg vet, så hvorfor ikke? Denne tacoen ble uten ost, da jeg var tom og glemte å kjøpe! Helt krise - taco er virkelig ikke det samme uten ost!!

Dagens dessert blie en stor fruktsalat, vanilje kesam og nøtter. Vi har også både smågodt og popcorn på lur. Det blir en rolig kveld med venninnebesøk og film. I morgen tidlig skal jeg nemlig (hvis alt går etter planen) gjøre en litt morsom greie. Oppdaterer dere så snart ting er i boks. 

Hvordan har helgen deres vært så langt hjerter?

 

Smiiiil Maren

Pakkelykke og ryggtrening!

I dag tikket det inn en gledesmelding på telefonen min - fra posten. Med den fine beskjeden om at det lå en stor pakke å ventet på meg fra verdens beste sponsor. *lykkehyl* Jeg løp til postkontoret og der ventet det som lovet en stor pakke fra Proteinfabrikken. Pakken innehold tre nye proteinpulver, påfyll av stevia sukker, stevia dråper, to brett med crystal og bcaa. Ååå så gøy! Jeg har smakt på to av proteinpulverene allerede. Let me tell you guys - there´s a mew favorite in town!!! Begge er helt NYDELIGE på smak, og jeg trenger et par dager til på å bestemme hvilken jeg liker best. Whey Gold Standard med smaken Vanilla icecream er en drøm, men cocoa mocha fra Ultimate Nutrition er virkelig fantastisk den også. Myk deilig sjokolade og kokossmak. Det blir faktisk ikke bedre.


Jeg skal teste ut begge to et par dager til før jeg gir dere en endelig dom på hvilken jeg liker best. Crystal sugarfree energidrikk og stevia søtning er kun påfyll, de er must-haves i min hverdag, og jeg sørger alltid for at jeg aldri går tom! Dagens trening ble en solid stykeøkt på rygg. Jeg kjørte flere av mine favoritter:

 • Negative chins
 • Nedtrekk
 • Stående roing med stang
 • Facepull
 • Latsdrag

 

Planen var markløft også, men tiden strakk desverre ikke til. Det var også fryktelig vanskelig å få tak i et ledig stativ, da hele Oslo plutselig har forstått at sommeren er like om hjørnet og sommerformen må på plass NÅ! Hehe. Har dere trent i dag?

Etter trening ble det et par raske ærend før jeg møtte to skjønne jenter på lunsj ute i sola. Salatmix fra ICA, en ekstra skinkepakke og en frisk iste var alt som skulle til for en perfekt lunsj i solsteiken. Nå er fredagskvelden endelig her, og jeg har krypt opp i sofaen for en hot date med Get-boksen. Jeg håper dere har en deilig fredagskveld, og en enda deiligere helg! 

 

Smiiiil Maren

sponset

Super lunsj og salg på kålchips

I går kveld måtte jeg ringe en person jeg er utrolig glad i, for å fortelle om alle deres fantastiske kommentarer. Det ble for mye for meg å sitte her å lese dem alene, så jeg følte jeg måtte dele dem med noen. Jeg er så takknemlig for hver og en av dere unike og nydelige lesere. Tenk så heldig jeg er som har dere! Aldri hadde jeg trodd da jeg starett denne bloggen at jeg skulle få så mange lesere som deler så mye av seg selv, gir så mye godhet og er så aktive som dere. Tusen tusen takk for alle tilbakemeldingene i går, takk for fine ord om at jeg inspirerer dere. Smilet går hele veien rundt, og jeg skulle ønske jeg kunne gi hver og en av dere en god klem. 

Denne uken har bare forsvunnet, og plutselig er det helg igjen! mai er en merkelig måned, føler det er fri hele tiden jeg. I dag skal jeg kun ha et par PTtimer og en behandling hos naprapaten før jeg tar helg. Jeg har litt rolige dager nå hvor jeg fullfører PTtimer på Sats før jeg slutter helt, og trapper gradvis ned mot sommer og sørlandet. Tenk at det bare er i overkant av 2 uker før jeg drar hjem til sørlandet for sommeren. I dag tenkte jeg å tipse dere om gårsdagens lunsj. Den var enkel og god. Jeg lagde rett og slett en energisalat med masse godt. Først kokte jeg ris og la det i bunnen, så la jeg salat, agurk, tomat, mais, avokado og rødløk over, før jeg strimlet opp både kylling og røket laks som jeg toppet salaten min med. Som tilbehør lagde jeg en enkel dressing av mager kesam og ferdig pulvermix fra Knorr.Her er det i grunn bare fantasien som setter grenser. Du kan ha akkuratt det du vil i salaten din, men det er smart å fylle dem med noe mer en kun grøntfor hvis du vil at den skal mette og gi deg alle næringstoffene du trenger. Jeg brukte ris fordi det er en fin kilde til karbohydrater også er ris (kokt, og avkjølt før bruk) faktisk utrolig godt i slalat. Jeg blandet alt godt sammen og krøp opp i sofakroken med en diger bolle med fristende godsaker. Mmmmm. Salaten var halvspist før jeg kom på at jeg kun hadde tatt bilde av ingrediensene, og ikke det ferdige resultatet. Så fristende og god var den altså! Hehe. Det er fare for at dette blir lunsj i dag også, så da skal dere selvfølgelig få bilde.Tilslutt vil jeg også nevne at det er supersalg på KÅLCHIPSEN! Det er hele 70% salg hos supernature, det gjelder begge butikkene. Jeg gikk helt beserk der i går, og hamstret til den store gullmedalje. Nå har jeg kålchips for en stund - en liten stund hvertfall. Hele 5 bokser forsvant nemlig i går - ups!! *ler*

Ha en nydelig dag og en fantastisk fin helg!

 

Smiiiiil Maren

Regnsværstur

I dag hadde jeg tenkt å starte dagen med en liten powerwalk utendørs. Jeg våknet opp til øs pøs regnvær og 13 grader. Det frister absolutt ikke å gå ut! Skal jeg gjøre det likevel? Ja, så absolutt. Hvis man alltid skal vente på perfekt vær, perfekt temperatur, og perfekte forhold da kommer du ikke til å få noenting gjort. Så nå pakker jeg på meg regntøy og trasker ut i kliss våte omgivelser.  Jeg tenker å avslutte turen min med et lite kvarter i solarium, så kan jeg drømme meg bort til varme og sol i noen minutter.

Hvis du tenker etter så kan en slik regnværstur faktisk være noe av det beste som finnes. Friskt og herlig! Jeg kan også garantere deg at det føles ekstra deilig når du kommer hjem og får tatt deg en lang varm dusj. Så ikke la været hindre deg, kom deg ut og gjør det beste ut av det. *smile*

Lar du deg stoppe av dårlig vær?

 

Smiiiiil Maren


Den lange dørstokkmila

I dag gjorde jeg den legendariske feilen å dra hjem fra jobb og sette meg ned i sofaen, med den tanken at jeg bare skulle slappe av litt før jeg dro på trening. Har dere noen gang gjort det samme ? Steike heller så god den sofaen er da, og fy flate så lang den dørstokkmila blir. Jeg ble sittende her i over 3 timer før jeg tok meg sammen. Eneste grunnen til at det ble en øk ti dag var faktisk været. det har nemlig vært surt og kjipt her i hele dag, men utpå ettermiddagen/kvelden så endret det seg og solen tittet frem. Det var akkurat den lille motivasjonen jeg trengte til å komme meg opp. På med joggesko, på med gla´musikken og vips var jeg ute på tur. En fin miks av rask gange og rolig jogg i ca 25 minutter før jeg gikk 15 minutter på elipse maskinen på sats. En 40 minutters kondisjonsøkt  var den perfekte økten for meg i dag. Langt i fra tom, og med masse overskudd og energi ruslet jeg blid og fornøyd hjemover. Overskuddsøkter er det beste som finnes. Fryktelig svett, og fryktelig fornøyd! Jeg hadde virkelig alt for mye klær på meg når jeg jogget ute, og det resulterte i en kliss våt Maren. Lekkert!

Jeg har kost meg med en herlig tacomiddag med speltlomper og solo super. Det blir latterlig ofte taco her i huset, men det er jo så godt, så enkelt og så sunt. Jeg får i meg proteiner fra karbonadedeigen (ja greit, jeg innrømmer at det ofte blir kyllingkjøttdeig pga prisen) og osten, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer fra salaten (avokado, agurk, mais, salat, tomat) og karbohydrater fra speltlompene. Det tar kort tid å lage og er spicy og smakfullt. Vinn, vinn, vinn!! 

Hvordan har dagen deres vært? Har dere fått trent i dag?

 

Stort smil fra Maren

Kosttilskudd - mine favoritter!

Nå begynner det å gå tomt i skapene mine her, og det er på tide å fylle opp. Her har dere mine favoritter når det kommer til proteinpulver, energidrikker, BCAA, barer og søtning. Jeg bestiller min produkter hos Proteinfabrikken og er utrolig fornøyd med dem!

PROTEINPULVER - All time favorite! Nydelig smak, og med deilige små sjokoladebiter i. Bra næringsinnnhold.SUPER-ENERGI - Crystal er min lifesaver på trøtte dager. Frisk og god smak. Helt uten sukker. Jeg harl alltid crystal i kjøleskapet.


BCAA - Tar jeg like før og under trening. Dersom jeg trener før jeg har spist noe særlig så er jeg ekstra påpasselig med å få i meg BCAA slik at jeg ikke bryter ned muskelmasse.


SØTNING - Must have i hverdagen. Erstatning for sukker! Helt uten kalorier. Bruker det på cottage cheese, i havregrøten, på frukt/bær , i bagst og ellers alle andre steder man ellers ville benyttet seg av sukker. jeg bruker både sukrilett fra Easy living og steviosa.BARER - Her har jeg to favoritter, men nå for tiden er det Oh yeah baren som står høyest på lista. Den er helt magisk på smak, og jeg liker faktisk disse bedre enn vanlig sjokolade.  Muscle Brownie kommer på en solid andreplass.

 
 

Har du testet ut noen av disse før? Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet.

 

Smiiiiil Maren 

 

annonse 

Have a strong day!

Det er slutt på helligdagene, og hverdagen kaller igjen. For mange så betyr dette tilbake til rutiner og trening. Dette trenger nødvendigvis ikke bli et slit. Start litt rolig, kjenn at du mesterer og økt gradvis. Jeg undrer meg ofte over hvorfor mange kjører på med de aller tøffeste øktene første dagen etter et opphold. Hvorfor ikke ta det litt rolig i begynnelsen, kjenn at kroppen er i gang igjen, at kropen responderer og flyt litt på den gode følelsen trening fører med seg. Så øker du intensiteten gradvis, og vips før du vet ordet av det er du tilbake i storform. Mange vil oppleve at de også er i enda bedre form grunnet overskudd på mat og mye hvile i flere dager. Uansett så er poenget at du må starte der du er, og bygge ut i fra ditt utgangspunkt. Tenk at du kan, føl at du mestrer og ta vare på go´følelsen som treningen gir deg.

 

 

Ha en STERK og SUPER tirsdag, make the best of it :)

 

Smiiiiil Maren

 

Fremtidsplaner

God morgen hjerter

Jeg føler det er på tide å fortellere dere litt hva som skjer i livet mitt. Det har vært mange spørsmål, men jeg har vridd meg litt rundt svarene. Jeg ønsker nå å fortelle dere hvor jeg står, hvilke avgjørelser jeg har tatt og hva jeg tenker for fremtiden. 

Jeg har sagt opp min stilling i som personlig trener i Sats. Jeg får enormt mange henvendelser gjennom bloggen, fra bekjente, venner osv. Jeg har ikke hatt kapasitet til å hjelpe alle jeg ønsker både på grunn av tidsbegrensning men også fordi ikke alle har mulighet til å melde seg inn i Sats, noe som et et krav dersom de skal bruke meg som personlig trener. Jeg slutter absolutt ikke som PT - det viktig å få frem! jeg elsker jobben min og kan virkelig ikke tenke meg noe jeg brenner mer for og som betyr mer for meg enn å hjepe mennesker med livsstilsendring. Jeg fortsetter under mitt eget foretak en periode fremover, og har allerede godt fyllt opp med kunder som jeg skal følge opp. Jeg har kundene mine på bootcamp utendørs i parker hvor vi, ved hjelp av benker, strikk, trapper, tau o.l får intensive og supereffektive økter. Jeg har også kapasitet til å hjelpe alle dem som tar kontakt for hjelp med kosthold. det føles godt å endelig ha tid til å hjelpe flere av dem som ikke har hatt mulighet tidligere. Jeg må jobbe med mennesker, og jeg brenner virkelig for å hjelpe mennesker med fokuset, motivsjonen og livsstilen sin. I sommer skal jeg gjøre noe litt anderledes. det handler fremdeles om mennesker, og endring/motivasjon. Jeg skal jobbe på en avrusningsklinikk under Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Jeg har jobbet her tidligere, og kan virkelig ikke tenke meg en mer givende og viktig jobb. Det betyr at sommeren 2013 vil bli på Sørlandet. Jeg starter opp i midten av juni, og skal jobbe frem til august.

I august er det Oslo igjen og tilbake på skolebenken. Hvilket studiet og hvilken skole kommer jeg tilbake til når jeg har fått bekreftet at jeg har kommet inn. Det handler fremdeles om mennesker og jeg må smile når jeg tenker på det, det føles bare så rett! Jeg oppdaterer dere på alt omrking dette så snart søknaden er i boks og skoleplassen sikret. Så dette er staus dere. Ferdig på Sats, fortsetter som personlige trener under eget foretak, skal jobbe på avrusningen ARA i Kr.sand i sommer, og har søkt skole fra høsten av igjen i Oslo. Jeg ønsker også å satse mer på bloggen fremover, og har allerede lagt inn en bestilling på nytt fotoutstyr, vært i møter med webdesignere og sponsorer. Det har vært mange avgjørelser og en litt turbulent periode. Jeg tenker mye, drøfter alle avgjørelser frem og tilbake. Jeg tenker godt gjennom slike ting før jeg tar en avgjørelse. Det er både positivt og negatvt. Positivt fordi avgjørelsene er veloverveid og sannsynligvis riktig for meg da jeg har brukt mye tid på det, men også negativt fordi jeg stresser meg voldsomt mye og bekymrer meg kanskje unøvendig. Nå har jeg hvertfall kommet til en fin løsning, og jeg er utrolig fornøyd. Smilet går hele veien rundt :)

Solen gleder oss enda med sitt nærvær her i Oslo, og det ser ut til å bli enda en herlig dag. Så da gjenstår det bare å ønske dere en nydelig dag, nyt den siste fridagen før hverdagen braker løs igjen i morgen. Lad batteriene, og nyt!

 

Smiiiiiiil Maren

Solskinnstur

Været er like magisk i dag, og jeg titter kun raskt innom for å ønske dere en fantastisk dag i sola! Jeg kom akkurat inn døren i leiligheten etter en herlig powerwalk. Nå skal det stekes på balkongen. Ha en super dag hjerter!

Smiiiiil Maren


Drømmedag

Sol ute, sol inne, sol i hjertet, sol i sinnet, soooooool bare SOL!! For et vær - endelig er sommeren i anmarsj og det føles bare helt fantastisk. Denne dagen har vært så herlig at jeg nesten ikke finner ord. jeg startet dagen med en gåtur langs akerelva, med herlig musikk på ørene og slike omgivelser ble det en idyllisk og fin tur.

Jeg har innviet min fine balkong i dag. Både frokost og lunsj ble spist der ute i dag. Frokost ble som vanlig cottage cheese, skyr, vanilje yogurt, eple, bær og nøtter. Lunsjen ble en pakke skinke, en pakke røket laks, en avkoado, tomater, salat og agurk + en proteinsjokolade til dessert. Mmmm :)
Jeg håper flere har kost seg i det fine været i dag, la oss håpet dett været har kommet for å bli. Dette er nemlig en livsstil jeg lett kan bli vant til. Hehe. Nå er det lørdagskos med masse godis, litt godt i glasset og selvfølgelig Eurovision Song Contest på tv. Heia Margareth!!!! 

 

Smiiiiil Maren

 

Min 17 mai

Jeg elsker 17 mai, og årets feiring ble like fin som jeg hadde håpet. Vi startet dagen på Optimal trening hvor vi kjørte en aldri så liten nasjonadagsøkt. Jeg kjørte en økt helt uten mål og mening hvor jeg fant på øvelser underveis, og varierte både reps og sett på alle øvelsene. En real discoøkt! Med høy musikk og nesten alene på senteret ble det en kanon økt sammen med Oslos desidert dyktigste Naprapat Mats Finsen. Mats har magiske hender og kan fikse det meste. Jeg har hatt en behandling med han allerede, og er utrolig takknemlig for at jeg endelig har funnet en så dyktig naprapat. Nå skal stramme muskler løsnes opp, og en kranglete rygg bli helt fin igjen. sjekk ut Mats Finsen sin nettside HER.  Mats holder til på Din helse Bjølsen, og på Optimal Trening på Bislett. 

Min økt i var lagt opp noe sånn som dette. Først en liten sirkel på rygg:

 • Nedtrekk
 • Stående roing med stang
 • Facepull

 

Så kjørte jeg noen induviduelle øvelser:

 • En arms roing på benk
 • Brystpress
 • Flies med hantler
 • Sidehev
 • Skulderpress

 

I pausene mellom øvelsene gikk jeg rundt på hendene, slo hjul og lekte meg i apparatene med diverse apekattøvelser. Videre dro vi på 17 mai brunch med fantastiske mennesker, nydelig mat og drikke!


For å nevne noen av godsakene på bodet så har vi røket laks, eggerøre, pølser, ost, kjeks, rugbrød, masse frukt, spekeskinke, hjemmelaget kanelboller, kake, muffins og masse champange og musserende vin. For en fest! Jeg koste meg noe så vanvittig, og er virkelig takknemlig for at jeg kjenner så rause og herlige mennesker. Jeg har tidligere pleid å feire i kr.sand hvor jeg har alle "mine", men denne 17 mai var akkurat like herlig som alle mine tidligere feiringer på sørlandet. Det at vi hadde 24 grader og oppholdvær la ikke akkuratt en demper på feiringen. Hipp hipp HURRA :D


Det eneste som manglet i går var Bunaden. Jeg ønsker meg så veldig en Bunad, og jeg er mildt sagt irritert på meg selv som fryktelig tøff konfimant, absolutt IKKE skulle ha bunad. Hva tenkte jeg på? Det finnes jo ikke noe finere enn Bunad på 17 mai. *sukk*

Nå skal jeg fortsette  nyte fridager og langhelg med en ekstra god frokost og en film i senga. Håper dere har hatt en herlig feiring i går, fortell meg gjerne om dine høydepunkt fra dagen? 

 

Smiiiiil Maren

GRATULERER MED DAGEN

Gratulerer så mye med dagen alle sammen! Nyt dagen og kos dere! I dag skal vi feire det vakre landet vårt, smile, spise deilig mat, være sammen med mennesker vi setter pris på, synge, leke, gå i tog, skåle, spise is og bare NYTE! Håper dagen deres blir magisk :)
God klem til hver og en av dere


17mai forberedelser

Hei hvor det går unna i dag! Jeg har sust rundt som en duracell og fikset hele listen min. Effektiviteten lenge leve! Nå skal jeg endelig få satt meg ned for å slappe av litt og lage noe digg mat. Jeg har kjøpt inn så mye godt til denne langhelgen. Jeg har vært innom sueprnature og hamstret både sjokoladebarer, nøtter, superfood og masse masse kålchips. Dere har fått med dere at det er 50% på kålchips nå sant? *løp og kjøp*. Verdens vakreste roser ble også med meg hjem + en herlig rompray fra Durance. Mmmmm, lavendelduft i hele leiligheten.Jeg har også kjøpt vin, og et lass av mat. Alt fra røket laks, ost, kjeks og frukt, til hvetemel, sukker og sjokolade. Yes her skal det bakes, og ikke av den sunne sorten! Tre bæreposer og en stor bag full av godsaker. Tidenes pakkesel på vei hjem, men nå er alt i hus og 17 mai kan bare komme. Hipp hipp HURRA!!Jeg sitter her å nyter et herlig lite før-trening måltid, før jeg skal la skuldrene få kjørt seg på trening. Jeg hadde en liten økt i dag morges også, men når energien bobbler over og man har ledig tid så hvorfor ikke kjøre på en liten en til. Jeg tenker noe sånn som dette:

 • Skulderpress
 • Sidehev med hantler
 • Six ways
 • Militærpress
 • Et par øvelser for bakside skulder

 

Ha en nydelig dag dere!

 

Smiiiil Maren

Hårfavoritter og ny kaffe

God morgen hjerter

I dag våknet jeg 30 minutter før alarmen ringte (!) og hva er vel bedre enn det? Uthvilt og fin sitter jeg nå i sofaen. God morgen norge har akkuratt startet og jeg nyter duften av en rykende fersk kopp kaffe in-the-making. Jeg var innom Nespresso i går og fikk kjøpt med meg de to nye Limited Edition de har nå. Jeg er veldig glad i sterk kaffe, så det passet meg perfekt at de de to nyhetene har styrke 9 og 11. Det er ikke sikkert alle kjenner til Nespresso sysstemet, men dette er kraftig kaffe. Mmmmm. 
I dag har jeg fri fra Miinto, og skal bruke hele dagen på PTkunder, egentrening, venninnekos og en hyggelig middag i kveld. Jeg har også en milelang to-do-liste jeg skal gjennom. Jeg har venninner hjemme i kristiansand som ofte spør om ikke det er deilig å bo midt i Oslo sentrum ift shopping osv. Vel - jeg kan nesten ikke huske sist jeg ruslet rundt å tittet i butikker. Man rekker liksom ikke det i hverdagen. Så i dag blir det endelig tid til slike ting. Jeg skrøt vedlig av en ny hårpleieserie jeg tester ut, etter anbefaling fra flinke Malene på Hendrik Hair avd. Frogner. Denne serien dufter helt magisk (ja jeg vet at det ikke er det viktigste, men lukten er så god at den må nevnes først) styrker og gir god næring til håret. Jeg har en shampo, balsam og en god krem jeg tar i mens håret er vått før jeg føner det, og litt etterpå for en siste finish. Prisen er også fin, rett  overkant av 200 kr pr produkt. Det er håret ditt faktisk verd:) Jeg vil anbefale å ta en tur innom Hendrix for å få produkter som er optimalt for ditt hår. jeg dusjer mye, og sliter enormt på håret mitt. Håret var livløst, flatt og fryktelg statisk før Malene fant de rette produktene til meg. Ring salongen på 22554908 og spør etter Malene dersom du ønsker en fantastisk frisør. Hun er meget ettertraktet, så det gjelder å booke i god tid. Malene er også skjønne Lene min sin frisør (og samboer) så derfor det er extentions du ønsker, så er dette dama for jobben. 

Nå skal jeg nyte min nye nespresso, titte litt på God morgen Norge og straks komme meg avgpårde til dagens første PTkunde. 

 

Smiiiiil Maren

sponset hårprodukter

Regn, overskudd og mareritt!

Denne onsdagen startet jeg ufrivillig kl 05.00. Jeg bråvåknet av et grusomt mareritt, og jeg var rett og slett så fryktelig redd at jeg måtte fysisk opp å stå, slå på alt lys og virkelig kjenne at det kun var en drøm og ikke virkelighet. Det ble aldri til at jeg gikk å la meg igjen, i frykt for at den grusomme grusomme drømmen skulle komme tilbake. Jeg har i det minste fått mye ut av dagen. Det striregnet i dag morges, men det gjorde faktisk ingenting. Jeg liker vær, mye vær! Så når det regner så vanvittig som det gjorde i dag morges så synes jeg faktisk det er litt deilig. Noe som er enda deiligere er å gå tur i slikt vær- Så jeg pakket på meg fullt regntøy og trasket ut i striregnet. Aaah, fantastisk!

Jeg var på plass på Miinto klokken 12, og før det rakk jeg innom søte Malene på Hendrix hair avd. Frogner, hvor jeg fikk frisket opp fargen på håret mitt og testet ut noen helt magiske hårprodukter. Håret mit tlukter så nydelig nå at jeg kan ikke la vær å gå å lukte på det *smile* Bildet og navn på produktene viser jeg dere litt senere. Jeg rakk også en tur innom Linda på Karl johanhudpleie. Jeg dro kun innom for å sjekke om det var noe ledig time før 17 mai, men tror dere ikke fantastiske Linda tok meg inn og fikset meg opp med det samme. For en service!! Voks og farging av bryn, med et helt supert resultat. 

 

Nå sitter jeg på Waynes og jobber litt, straks kommer en kompis hit for en kaffe før jeg må løpe videre til PTkunder på Sats. Dagen går i ett, akkurat slik jeg liker det. Jeg fikk en kommentar på at jeg virket sliten og litt negativ til trening for tiden. Jeg måtte smile da jeg leste den kommentaren, for det stemmer faktisk ikke. Jeg har selvfølgelig noen dårlige økter, men jeg har enda flere gode økter for tiden. Energien er på plass og jeg koser meg. Jeg er nesten litt redd for å dele for mye av denne spruddlende energien og treninsggleden, da det har en tendens til å irritere mennesker. Så da har jeg valgt å fortellere litt mer om de dagene jeg virkelig må jobbe med meg selv for å få til gode treningsøkter. Nå er det ikke slik at jeg har tunge dager hver dag, selv om jeg har valgt å dele et par av dem. Langt i fra! I går på Miinto hoppet og spratt jeg rundt som en duracellkanin, og fotograften fikk knipset et par snapshots. Fire av bildene ser dere her i innlegget, og flere kommer etterhvert. *smile*


Ha en super onsdag sweethearts, ikke la det kjipe været påvirke dere :)

 

Smiiiiil Maren 

 

Det sitter i hodet vet du!

I dag kjørte jeg en styrkeøkt rett etter jobb. Jeg puttet musikk i ørene og gikk helt inn i min egen verden. Det er så deilig å koble ut verden for en liten time, og kun fokusere på seg selv og treningen. Jeg trente bryst og triceps i dag.

En god økt som resulterte skjervende armer og et stort smil om munnen. I dag kjørte jeg:

 • Brystpress med hantler
 • Flies med hantler, og i kabel
 • Brede pushups
 • Triceps pushdown
 • Franskpress
 • Benkpress

 

Jeg var ikke super gira før trening, men jeg gikk en liten runde før jeg startet økten og snakket meg selv opp. Det er nemlig slik at det meste sitter i hodet. Du kan snakke deg selv både opp og ned. Desverre er der sistnevnte vi som oftest gjør. Vi er så bevisst på alt vi ikke får til, alt vi ikke får gjort og alt vi ikke kan. Hva med å fokusere til på alt det vi faktisk får til, og alle de mulighetene vi har. Jeg snakket meg selv opp og overbeviste meg selv om at dette kom til å bli en god økt hvis jeg bare bestemte meg for det. Jammen funket det ikke også *smile* Økten var ikke super energisk, men den var god i form av at jeg kjente det utrolig godt i de musklene jeg ønsket å få kontakt med, og følte at teknikken i alle øvelsene var på plass. 

Etter trening ble det et par timer jobb på mac´en før jeg møtte en god venninne på cafe. Vel hjemme ble det en kjapp middag før jeg dumpet ned i sofaen. Jeg har vært på farten fra 08.00 til 20.00, så nå kjenner jeg at sofen er helt riktig. 

Håper denne tirsdagen har behandlet dere bra!

 

Smiiiiil Maren

As blue as a day can be

Gårsdagen var så blå at den nå er glemt, og aldri skal nevnes igjen. men før jeg putter den i glemmeboken, så må jeg nevne et par lyspunkt. Jeg jobber som flere av dere vet i Miinto.no, og i går hadde vi verdens søteste kjoler i studio. Jeg svinset rundt i rosa diamanter og strutteskjørt. Følte meg som en liten prinsesse. Hihi. Vi hadde også flere lekre sommerkjoler i studio, jeg likte spesielt godt denne blå herlighete. Jeg vet det er en god del kjoler i dag også, så det er fare for at denne dagen blir like sukkersøt og herlig som gårsdagen.Etter jobb forsvant alt som heter energi, og jeg hadde rett og slett en skikkelig kjip dag. jeg la ut et bilde på instagram (følg meg gjerne. Brukernavn: Merdvik) av meg liggende på sofaen med film, pledd og joggebukse. Det førte til en liten eksplosjon av støtte fra andre som også følte at gårsdagen var litt kjip. Det var så herlig at vi alle sammen kunne kjenne på at det er helt ok å ha en litt kjip dag i blandt, plutselig var vi mange sammen om det. jeg fikk også en super hyggelig telefon med spørsmål om en rusletur for å prate bort blåmandagen. Det takket jeg selvfølgelig ja til. Vi tuslet rundt i en liten time og brukte hverandre som søppelbøtte. Fy så godt!

I dag er en ny dag, og gjett hva - solen skinner!! Det er som jeg alltid har sagt: bak skyene er himmelen alltid blå! *smile* Nå skal jeg lufte godt ut av leiligheten, vaske raskt over den, skrive handleliste, og middagsliste for resten av uken, vaske litt klær og komme meg avgårde på jobb. jeg starter uken i dag jeg! Det er jo meg som bestemmer hvordan jeg vil ha det, så da bestemme rjeg at jeg vil ha det fint. dette har vi snakket om før dere - du bestemmer over ditt liv. Lykke er et valg! Alle har dager hvor det er tungt å stå opp, jobben er stressende, man krangler med kjæresten, man klarer ikke finne på noe smart å lage til middag og ender opp med halvfabrikata, man tenkte å trene men sovnet på sofaen. Det er helt mennesklig og helt dønn normalt. Glem det, slett slike dager og tenk hvor fint det er at det alltid kommer en ny dag. Det kommer alltid en ny mulighet. 

Grip dag, gjør noe hyggelig i dag. Jeg skal ut å kjøpe en dobbel pukett med mine yndlingsblomster for å pynte litt opp i leiligheten og bake knekkebrød i ettermiddag. (oppskrift kommer selvfølgelig)

Hva skal du gjøre?

 

Et ekstra stort SMIL fra meg til dere


Bentrening og Get Sporty

Goood morgen hjerter

Jeg har akkurat rullet ut av sengen, og ja, jeg sier rullet fordi jeg er så stiv og støl etter gårsdagens treningsøkt. Jeg misliker sterkt å trene ben, men det er virkelig ingenting som er finere en stramme sterke og definerte ben, for ikke å snakke om en spretten og stram rumpe. Så da er det nothing to do but to do it!! Heldigvis er det hjelp å få, og i går fant jeg en haug av motivasjon og inspirasjon hos skjønne Mette. Mette er en god venninne av meg, og den perfekte treningspartner. Hun har så mange lure små triks og tips på hvordan man endrer på øvelsene og vinkelen for å virkelig få kontakt med muskulaturen. Jeg er selv helt uinterresert i hvor mye jeg løfter, så lenge jeg kjenner at jeg virkelig får tak i muskulaturen og virkelig får brukt den. Vi fikk en solid og god økt med følgende øvelser:

 • Sittende legextentions
 • Liggende lårcurl - med en liten vri
 • Kickback with a twist
 • Benpress med stale ben
 • Innside/utside lår med endring av vinkel

 Fornøyd og stolt jente etter velgjennomført benøkt med masse energi, godt humør og ekstremt god kontakt med rumpa - det er sjeldent!! Dette er et velkjent fenomen at flere jenter ikke får ordentlig kontakt med setemuskulaturem sin, og dermed sliter med å få trent den ordentlig. Dette vil jeg komme tilbake til å skrive et eget innlegg om. Jeg har bevisst snikt meg unna bentrening, og valgt å si at jeg er svak i bena, og ikke mestrer bentrening spesielt bra. Svakhet er et valg!! Du kan velge å snike deg unna og si at dette får du ikke til, eller du kan godta at dette er noe du må lære deg, godta at det blir tøft - men velge at dette skal du faktisk klare! 
Vel hjemme ble det en påfyll av mat, og koselig besøk. Det ble ikke taco på fredag *sjokk* og da måtte jeg selvfølgelig ta den igjen i går. Denne gangen ble det litt ekstra lomper for å fylle godt opp etter en tung treningsøkt. Dere som følger meg fast vet at ost er min desidert største craving, og som dere ser på bildet er det ingen ost!! Jeg hadde glemt å kjøpe, og det tok nesten gleden bort fra hele tacoen. Aldri skal jeg glemme ost igjen. Hehe. Tilslutt må jeg nevne at fineste Kristina min har nå relansert sin fantastiske nettside for sporty jenter. GET SPORTY er åpen dere, så nå er det bare å go crazy i de fantastiske treningsklærne. Spesielt liker jeg statement-toppene som Kristina har designet selv. Jeg har to stykker selv, og skal garantert bestille meg et par til. Jeg har vist dere de før, men her har dere den igjen. Kul eller hva?

Da gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk fin mandag! 

 

Smiiiiil Maren

Sunn snacks

Jeg får utrolig mange spørsmål fra lesere, kunder, venner og bekjente om dette med sunnere alternativer til godteri. Det er helt ok å spise godteri i helgene. Dersom du holder på med en livstilsendring, kan det være smart å begrense godterispisingen til kun en dag, og ikke hele helgen. Det er virkelig ingen grunn til å fortvile, det finnes så mange andre supre alternativer. Ja dere har hørt det før, oppkuttet frukt, mørk sjokolade, nøtter, vanilje kesam bla bla bla. Jeg mener at hemmeligheten ligger i hvordan man velger å servere det. Det frister så mye mer å spise noe som ser deilikat, innbydende og fristende ut. Jeg har derfor laget dette innlegget i håp om at jeg kan inspirere dere til å anrette godsakene litt lekkert, og dermed bli fristet til nyte et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle sjokoladeskålen og potetgullet. Dette er også helt topp å kose seg med i hverdagen, for hvem i all verden har sagt at vi kun kan lage kose-skåler og spise snacks i helgene? Her er diverse sunne godtsaker dandert på et fat med små skåler. Tørkede ferskner, friske jordbær, valnøtter, og druer. Honning og sukkerfritt sjokoladesirup som dipp. Det er helt enkelt, men det handler vel mer om å komme på å gjøre det på denne måten. Her kan du selvfølgelig bytte ut med dine favoritter.Skyr skogsbær i bunn, musli, mager kesam og friske bringebær på toppen. Super enkelt, men se så lekkert det blir når man legger det lagvis i et glass, istede for å kaste alt sammen i en skål. Her kan du selvfølgelig også bytte ut råvarene. Jeg har testet med Skyr blåbær, musli, vanilje kesam og blåbær på toppen, det var helt nydelig!Mange har kanskje et taco-brett som dette hjemme. Det kan brukes på flere måter. Kutt opp diverse grønnsaker, og legg dem i skålene. lag en enkel dipp av kesam og din favoritt dippmix. (jeg bruker holiday) Du kan selvfølgelig også lage din egen dipp av diverse krydder dersom du føler deg ekstra kreativ. Du kan gjøre akkurat det samme med frukt som kuttes opp i små biter, og ha mørk sjokolade i midten, slik at fruktbitene kan dyppes i sjokolades. Nydelig! (bruk gjerne sjokolade med 70% kakao)Bytt ut brusen med rent vann, eller et glass med saft uten sukker. Det smaker friskt og godt, fyll glasset med isbiter og et lite mynteblad eller annen pynt på toppen, og plutselig har du en super delikat og fristende sommerdrikk. Helt uten sukker!

Jeg håper dere fant litt inspirasjon her til å ta noen litt sunnere valgt når det kommer til snacksen. Del gjerne din sunne favorittsnacks i kommentarfeltet :)

 

Smiiiiil Maren

En anderledes treningsøkt og helgevask!

I dag gjennomførte jeg en litt anderledes og morsom treningsøkt. Jeg knyttet på meg joggeskoene og la ut på tur. Jeg startet med å gå i 10 minutter, til jeg fant en benk, der stoppet jeg og tok 10 pushups mot benken, så 10 stepups på benken og til slutt 10 dips på benken. Så jogget jeg videre i rolig tempo i 10 minutter, der fant jeg en liten mur som jeg stoppet ved, og kjørte samme runde som på benken. 10 pushups, 10 stepup og 10 dips, jeg fortsatte deretter med 10 minutter jogging til jeg fant en ny benk hvor jeg avsluttet turen min med min lille styrkesirkel. Deretter tøyde jeg godt ut (til en forandring - skjerpings her!!) og gikk rolig hjem. 

Hele økten var over på 40 minutter og jeg er super fornøyd! Alle kan klare å jogge rolig eller gå i godt tempo i 10 små minutter, og alle kan klare armhevninger mot en benk eller et gjerde, det gjelder bare å finne riktig høyde. Jo høyere benken er, jo kortere blir arbeidsveien og jo lettere blir øvelsen. Du bestemmer selv hvor tungt og utfordrende det skal være, man kan selvfølgelig gjøre vanlige strake pushups på bakken også. Dipsene bli lettere ved at man bøyer bena, så her kan alle tilpasse til sitt eget nivå. Step up er rett og slett bare et steg opppå benken og ned igjen. Som å gå i en trapp - og det er jeg overbevist om at alle får til! Test ut denne lille økten da vel, og gjør den til din egen ved å variere øvelsene og intensiteten på kodisjonsdelen. 

Etter turen dro jeg rett hjem å startet husvasken. Det er så usannsynelig kjedelig å vaske, men den følelsen av å ta helg med skinnende ren leilighet er helt magisk! Nå har jeg hatt hode i vaskebøttene i godt over to timer, og sier meg fornøyd med resultatet. Jeg har ikke store leiligheten, så to timer intensiv vasking betyr at hver neste lille krok er tatt. Nå skal jeg straks ut å handle friske blomster, fylle opp kjøleskapet med masse deilig mat og innom posten for å hente to pakker. Etter det kan helgen bare komme :D

Nyt helgen vakre dere, frem med smilet - alt blir så mye bedre da! Jeg sier det kanskje ikke ofte nok, men tusen tusen takk til hver og en av dere for at dere titter innom her, jeg setter så stor pris på dere :)

 

Smiiiil Maren

Iherb og superfrokost

For en stund siden bestillte jeg en pakke fra Iherb. Den inneholdt ingen nyheter, kun påfyll av gamle favoritter. En slager her i huset er Golean cereal. Dette er en frokostblanding med et fantastisk næringsinnhold, og nydelig smak. Proteininnholdet er høyere enn jeg har funnet i noen annen frokostblanding. I herb kan være stort og forvirrende for mange, så HER er en direkte link til denne frokostblandingen. Dagens frokost ble Go-lean cereals og havregryn blandet sammen, toppet med banan og melk. En solid og god start på dagen. 


Jeg bestillte også:

 

Andre Iherbfavoritter:

 

Bruk gjerne koden: VIK961 når du bestiller, så får du en fin liten rabatt på din bestilling. Pass også på vekten på pakken din. Det er smart å bestille flere små pakker istede for en stor, på den måten kan du velge det billigste fraktalternativet på hver pakke. 

I dag er det fridag for de fleste, men jeg har benyttet denne fridagen til å booke inn mange PTtimer. Fordelen med helligdag, er at alle kundene mine har fri fra jobb, og ønsket derfor timer tidlig. Det betyr at jeg har en full arbeidsdag, men likevel er ferdig tidlig. Fine greier!

Hva skal dere bruke fridagen til?

 

Smiiiiiiil Maren

Super treningsøkt og handletur

Jeg tror jammen jeg skal spise kake til kveldsmat og brødskive med nugatti til frokost flere ganger, for makan til super energi skal man lete lenge etter. Fulle energilagre som et resultat av høyt karbohydrat inntak gir vanvittig energi og trykk på trening. Jeg vet dette så godt, men jeg fikk det virkelig dokumentert igjen på trening i dag.  Jeg sier ikke at alle skal dytte i seg kake og nugatti, men dersom du kjenner at kroppen er tom, du er sliten, musklene verker , du vil bare sove og humøret er på bunn, vel da er det kanskje et tegn på at kroppen trenger et solid boost. Mange jenter synes dette kan være vanskelig, og det forstår jeg! Jeg likevel få dele denne opplevelsen med dere, i håp om at kanskje noen vil forstå at kroppen vår et et fantastisk maskineri, som trenger påfyll for å fungere. kroppen blir sliten når vi utsetter den for belastning, og med et sunt og bra kosthold jevnt over vil et slikt energiboost kun gi deg positive resultater på trening.Dagens økt kjørte jeg sammen med en kompis på Optimal Trening. Vi kjørte rygg, skuldre og avsluttet med litt armer. En solid og tøff økt, med høy intensitet og korte pauser, unormalt god muskelkontakt og trykk. Fantastisk! Vi kjørte en rekke ulike øvelser, for å nevne noen:

 • Nedtrekk
 • Stående roing med stang
 • En arms roing på benk
 • Diverse øvelser med strikk
 • Skulderpress
 • Zottman curl
 • Bicepscurl

 

Etter trening ble det en tur innom butikken for å fylle opp kjøleskapet. Dere spør meg mye om kostholdet mitt, så da tenkte jeg at jeg kunne vise dere hele handleposen min. Dette er typisk Maren-handlepose. Nøtter uten salt og et par proteinsjokolader ble også handlet inn i dag, men de forsvant før jeg fikk tatt bildet. Nå er opptak av Ungkaren satt på, taco med saftige speltlomper er inntatt, begge kålchipsene er fortært. Dette er min desidert favorittmat og favoritt snacks. jeg har skrevet om disse kålchipsene fra Supernature en haug av ganger tidligere. Kanskje noen av dere har fått smakt på dem nå, hva synes dere? Kakao og kanel er helt klart min favoritt, mes cheese på en solid andreplass. Hvilken er deres favoritt?
Nå skal jeg straks ta en lang deilig dusj, før jeg skal nyte en dessert bestående av fruktsalat og skyr, til enda en episode av ungkaren. Hverdagsluksus!!

 

Smiiiiil Maren

Raskt, enkel og sunn kake

Ja jeg vet at mange bloggere leggere ut "super-sunne-super-enkle-super-gode" oppskrifter på kaker og diverse søtt. Så tar man en titt på ingrediensene, og du har ikke hørt om halvparten av dem en gang. Så når jeg nå velger å bruke denne overskriften så er det faktisk fordi denne oppskriften er rask, enkel og et mye sunnere alternativ til kake. Jeg ble helt overrasket over smaken og den saftige deilige konsistensen. 

Alt du trenger:

 

Søtningen kan sløyfes, men er du en skikkelig søtmoms som meg så er det ekstra godt med litt ekstra søtt. Jeg bruker litt ekstra sukrin og sukrin gold i. Jeg lagde denne kaken i går, og det kunne faktisk ikke blitt enklere. Hell ønsket mengde kakemiks i en skål, tilsett vann slik at røren får en fin konsistens. Sett skålen inn i microen i 2 minutter, og vips har du en smaksbombe av en kake. Jeg brukte verken egg eller melk, kun kakemiks, vann og sukrin. 

Når kaken var ferdig i microen så velvet jeg den rundt på en tallerken, og da fikk den en søt form. Topp gjerne kaken med vaniljekesam, bær eller en glasur laget av philadelpiaost og vanileporteinpulver. mmmmm. Jeg har laget både vaniljekake av den nøytrale lyse kakemiksen, og sjokolade av krydderkakemiksen. Begge er nydelige, men min favoritt er nok krydderkakemiksen. Kakene kan selvfølgelig også bakes som annvist på pakken, og jeg skal garantere at ingen vil merke at dette er et sunnere alternativ til kake. Jeg har selv servert den til "vanile" personer som er skeptiske til sunner alternativer, og når de etterpå ble fortalt at dette var en sunnere kake, så ville de nesten ikke tro det.

 

Fantastisk ikke sant? Test den ut da vel :)

 

Smiiiil Maren

Onsdags-update

I går innviet jeg min nye freshe jakke fra London. Den er singal-orange, og man kan se meg på lang avstand når jeg kommer vandrene i den her. Haha. Jeg synes den passet perfekt til det strålede været i går, og følte at dagen ble ekstra energifylt og fin med min nye fargefest av en treningsjakke. Dagen i går var så fin, og jeg fikk både jobbet, trent, vært sosial og lagt meg tidlig. Så da skulle man jo kanskje tro at denne morgenen skulle bli fantastisk ? Vel, slik ble det ikke. Jeg våknet mer sliten og trøtt enn jeg kan huske jeg har vært på lenge. Jeg droppet både trening og min vanlige sunne frokost, til fordel for dyne i sofaen, brødskive med nugatti og pysjamasen på helt frem til fem minutter før jeg måtte løpe ut døra til jobb. Nå sitter jeg her på Miinto og smiler av min litt uvanlige morgen. Jaja, nugattiskiven var grise-god, og det var godt med en avslappende morgen. Jeg er som regel alltid flink med både kostold, trening og generelt en sunn hverdag på alle måter, så da er det helt ok å starte en vanlig onsdag med nugatti og sofakos. *ler*Jeg valgte  å hoppe av trikken et stopp før jeg egentlig skulle av i dag, og fikk dermed nyte noen små minutter i solen. Dette været er bare helt magisk, og jeg nekter å tro at det skal begynne å regne senere i dag? Solen steker, og det er full sommerfeeling i Oslo. 

Nyt solstrålene dere som kan, nå må det jobbes!

 

Smiiiiil Maren

Vippefin og solglede

Jeg må virkelig smilet av dette været her, velvitende om at det er meldt regn og kjøligere temperatur allerede fra i morgen, så har jeg planer om å nyte denne dagen fullt ut. Jeg startet dagen med en powerwalk ned til Stamina hvor jeg kjørte en 20 minutters elipse-økt. Totalt ble det en 35 minutters økt. Kort og greit - akkurat slik jeg liker det.  Videre gikk turen til nydelige Linda på Karl Johan hud og kroppspleie, hvor jeg fikk fikset litt på vippene. Jeg har sagt det før, men jeg må si det igjen, jeg er bare så ufattelig fornøyd med vippene som Linda har fikset. Jeg trenger ikke bruke noe sminke! Det er så utrolig deilig å slippe å bruke tid på det om morgenen, og slippe det styret med å fjerne sminke om kvelden. Vippene holder like godt selv om jeg trener, svetter og styrer rundt. Sjekk ut nettsiden til Karl Johan hudpleie HER for priser og timebooking. Alle jentene er flinke, men jeg går alltid til Linda eller Sara. 

Jeg var grytidlig oppe for å få unna både en liten økt og vippefiks før jobb, så når klokken var 10 var jeg ferdig med alt, og klar for jobb. Det var en smule kjipt å stenge denne herlige soldagen ute og gå inn i Miinto-fotostudio, men jobbe må man. Etter jobb var det direkte ut i solen igjen, og jeg fikk en liten time sammen med søte Isabelle. Pannekakespising, soling og skravlings. Hva mer kan man ønske seg?

Nå har jeg plassert meg på Waynes coffee for å få unna litt mail, men jeg får helt vondt av å sitte her inne å titte ut på den strålende solen. Så nå gjelder det å være effektiv, slik at jeg kan komme meg ut i det herlige været igjen. Nå ble det mye værprat her, men dette er så uendelig etterlengtet. Jeg elsker sommer og sol, jeg ønsker disse 20 varmegradene og den strålende solen hjertelig velkommen. *smile*

Er alt bra med dere hjerter? Hva fyller dere denne herlige tirsdagen med?

 

Smiiiiil Maren

A day in the sun

I dag fikk vi et glimt av sommer i Oslo. Jeg fikk utnyttet den deilige solen i en liten time mellom jobb og et møte. Med nydelig kaffe, litt små-snacks og en god venn ble det en herlig liten timeout. Planen var en treningsøkt, men i dag finnes det ikke noe energi til overs i denne kroppen, og jeg utsetter derfor økten til i morgen.


I kveld er det sex and the city, taco, sofa, joggebukse, snacks, latter og skravlings på planen. Jeg er totalt hekta på Muscle Brownies for tiden, og disse to er helt klart favorittene. Jeg har kjøpt begge og skal virkelig kose meg i kveld.
Det er viktig med litt mandagskos eller hva? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Det gode Oslolivet

Mandagsmorgen og jeg er tilbake i Oslo. Det var så deilig å komme tilbake til fine lille leiligheten min. Tenne lys, lage en stor kopp te og sette på favoritt programmene mine som heldigvis har blitt tatt opp mens jeg har vært borte. En avslappende og deilig søndagskveld, som ble avsluttet med en liten rusletur ute i Oslos søndagsstille gater. 

Nå sitter jeg her i kjent og god rutine, med en diger kaffekopp og God morgen Norge på skjermen. I dag er, som mandager ofte er, litt ekstra trøtt. Da er det godt det finnes små rosa snarveier til rask energi. ja jeg snakker selvfølgelig om Crystal Sugerfree. Dere finner den HER, og er dere kjapt ute vil dere kunne få den til rabatert pris. 299 for et helt brett er en super pris!Dersom du ønsker å ta deg en ekstra kaffekopp for å våkne litt, kan du jo spice den opp litt med deilig sjokoladesmak. Jeg lager proteinkaffe hver eneste morgen, og tester ut DETTE proteinulveret fra Proteinfabrikken.no nå, jeg er veldig fornøyd med smaken og anbefaler dere å teste det ut.Nå må jeg komme meg avgårde her. Ha en nydelig mandag kjære dere! 

 

Smiiiiil Maren

 

sponset

Søndagstur i vakre Baneheia

Min siste dag hjemme på sørlandet før jeg flyr tilbake til Oslo startet på best mulig måte, med en søndagstur i nydelige baneheia. Det er så luksus å ha skogen rett utenfor husdøren. Det er bare å knytte på seg joggeskoene, putte musikk i ørene og i løpet av et par minutter er man ute i frisk og vakker natur. Jeg vekslet mellom å gå i godt tempo og jogge rolig. En times tur i nydelig vårvær.Nå skal jeg i gang med pakkingen, noe som virkelig kan bli en utfordring. Kofforten er allerede fylt til randen, og jeg har ikke fått med meg halvparten av tingene mine. Det er nok fare for at jeg må sende to kofferter i stede for en. Haha, sånn er det når jeg ikke klarer å styre meg på London-shopping. Denne helgen har vært så deilig. Avslappende og sosial på en gang. Jeg har fått sett go'jentene mine, og tatt igjen litt av det tapte. Gode venner er som stjerner, selv om du ikke alltid ser dem, så vet du at de er der <3 Kvelden i går var superkos, med deilig sushi, vin og snacks. Håper alle har hatt en fin helg, og bruker denne nydelige søndagen til å lade batteriene og samle energi til en ny uke.

 

Smiiiiil Maren

God lørdagsmorgen

I dag regnet det som bare det her på sørlandet, og vet dere hva - jeg synes egentlig det er litt deilig. Da kan man kose seg inne med verdens beste samvittighet. Det føles litt ekstra godt å bare slappe av innendørs når været er grått, vått og kjipt. Denne lørdagsmorgenen starter med en typisk Maren frokost med cottagecheese, skyr, yoplait yogurt, eplebiter og bær. Planen etterpå er en liten treningsøkt på Solsiden, men først litt mer kaffekos i sofaen.Ha en nydelig lørdag, er det flere som tenker seg en lørdagsøkt, eller tar dere treningsfri i helgen?

 

Smiiiiil Maren

Styrkeøkt i nye treningsklær

Endelig fikk jeg lurt inn en liten styrkeøkt. Det var tungt, vondt og fantastisk godt - alt på en gang! I dag stod rygg på planen, og jeg kjørte en liten discoøkt. Det vil si at jeg fant på øvelser underveis i økten og varierte både på  antall repetisjoner, og sett. Øvelsene jeg kjørte i dag var:

 • Nedtrekk bredt grep
 • Nedtrekk smalt grep
 • Stående roing
 • Assistert pullups (strikk)
 • Facepull
 • Lats drag

 

Jeg avsluttet med litt biceps curl, men der var det jammen stopp etter kun to sett a' 8 reps. Biceps får kjørt seg i både nedtrekk med smalt grep og nøytrale pullsups, så der var det ikke mer igjen gitt. Jeg sier meg relativt fornøyd med økten. Litt laber energi, men grei gjennomføring og god kontakt i muskulaturen på enkelte øvelser. 

Jeg testet ut et av antrekkene fra Nike Town i London. Både tights og toppen er ny. Det kommer ikke så godt frem på bildet, men toppen er i et litt spesielt, nesten gjennomsiktig stoff og buksen har flere kule detaljer.  Hva synes dere?

Nå er det fredagskos med taco og gullrekka her i huset! Nyt fredagen fine dere.

 

Smiiiiiil Maren

Snapshots fra London

God morgen hjerter

Jeg er tilbake i sofakroken, med God morgen Norge på tv, og kaffekoppen  i hånden. Resten av familien har dratt på jobb, og jeg sitter her å mimrer over Londonturen vår og smiler ved tanken på alle de fine opplevelsene, alle de morsomme hendelsene og alt det fantastiske London har å by på. Det ble en lang dag i går, med et par timer shopping før vi startet hjemreisen. Vi kom hjem rundt midnatt i går, og da var jeg så sliten at oppdatering av blogg måtte vente til i dag. 

London kort oppsummert var utrolig gøy, men også litt hektisk. Det er en hektisk by, med høyt tempo. Jeg har shoppet masse gøy, sett masse spennende, spist mye god mat og hatt en herlig opplevelse sammen med de menneskene jeg er aller mest glad i - familien min. Her kommer noen små snapshots fra turen:


Jeg kjenner at jeg må tilbake til London veldig snart, det var liksom så mye jeg ikke rakk. Jeg blir Kristiansand over helgen, før jeg flyr hjem igjen til Oslo. Bilder av alle innkjøp får dere når jeg er på plass helt hjemme i Oslo og får pakket ordentlig ut. 

I dag er formen litt rar. Fire dager med uvant mat, og ingen trening gjør noe med kroppen min. Det er godt å ta seg helt fri, og jeg tror det er sunt - men man føles jeg litt dvassen og slapp. Jeg trives med hverdagsrutinene mine, med sunn, ren mat og en aktiv livsstil. Det er godt med ferie og fri, men sannelig synes jeg ikke det er enda bedre med min vanlige livsstil *smile*

Nyt fredagen, mer fra denne kanten litt senere!

 

Smiiiiil Maren

Live, love and laugh - in London

Tiden flyr og jeg føler at jeg ikke får utnyttet tiden godt nok! Det er så mye jeg vil gjøre, så mange steder jeg vil besøke og alt for liten tid å gjøre det på! Gårsdagen forsvant i shopping fra morgen til kveld. Jeg fant mange godbiter på både Niketown, river island, Victoria Secret og Top shop. Sist nevnte skal jeg tilbake til i dag, jeg ble jo ikke ferdig med halve butikken en gang, selv om jeg hadde godt over en time der inne. Jeg reiser på tur med familien, og da er det ofte slik at man har litt uslike behov, og selv om tålmodigheten var til tider ekstrem fra min skjønne pappa i går, så tviler jeg på at den er like god i dag. Hihi. Han blir godt tatt vare på da! I går ble han pent plassert i en dyp god lenestol av de ansatte i butikken, med et glass champange i hånden kom sannelig smilet frem - og vi andre løp rundt å shoppet med god samvittighet *smile* I dag har jeg som sagt enda et par butikker jeg vil innom, før vi skal prøve å være litt kulturelle også. Jeg har vært i London før, og tatt den tradisjonelle runden med de røde bussene. Det er et must å ta den runden, så jeg tenker nok at vi skal få alle med oss opp på en slik tur i dag. I kveld blir det forhåpentligvis musikal med We Will Rock You! Jeg håper det går i orden, da jeg har hørt ekstremt mye positivt om den. Ellers går det i mye god mat, vin og herlige smaksopplevelser. Jeg fikk en kommentar om hvordan jeg gjør det med kostholdet og treningen på tur. Vel trening har jeg ikke en gang vurdert - vi går jo hele tiden! Bena mine føles som de har vært gjennom et maraton, og jeg kunne virkelig ikke tenke meg å bruke den korte tiden vi har her i London på å trene. Når det gjelder kostholdet så spiser jeg akkurat det jeg har lyst på. Både frokost, lunsj og middag blir spist ute på resturant, og jeg bestiller akkurat det jeg har lyst på, uten å tenke noe videre over det. Er man på ferie, så er man på ferie :) 

Denne morgenen starter jeg på samme måte som i går, nede i loungen med kaffe og Mac. Jeg er en morgenfugel, og synes er godt å kunne sitte her så skribble ned litt oppdateringer til mine fine lesere mens alle andre sover. Jeg gleder meg til denne dagen, og håper jeg kan få tid til en hel masse av tingene på min London-to-.do-liste. Søte Therese sendte meg en liten liste i går, hvor jeg fant enda flere favoritter som jeg vil innom. Så her er det bare å tømme kaffekoppen, og komme seg ut i Londons vakre gater. 

Håper alt er fint hjemme, og at dere har det fint alle sammen :)

 

Smiiiil Maren