hits

mai 2014

Sommermat

Været i Kristiasand er virkelig bare helt ubeskrivelig. 25 grader i skyggen, og strålende sol fra skyfri himmel. Det er med andre ord full sommer. Strendene er overfyllte, det er masse båter på sjøen, utecafeene er fyllt med glade mennesker og isbarene har lange køer. Akkurat slik det skal være i deilige Kristiansand på sommeren. Når det er så varmt frister det ikke med store tunge måltider. Jeg stellte derfor istand et digert frukfat som jeg koste meg med, sammen med en skål med diverse frukt, bær, mandler, cottage cheese, skyr og koskosmelk. Mmmm. Selv om jeg spiser dette hver eneste dag, så er det fremdeles noe av det beste jeg vet. Jeg blir virkelig aldri lei. 


Jeg har ligget ute å lest i sola i hele dag, og akkurat på slike dager når man kan ligge ute, er faktisk ikke eksamenslesing så alt for ille. Jeg har også fått lurt inn en liten løpetur. Jeg var så latterlig svett når jeg kom hjem at det nesten dryppet av meg, det er så herlig når man kan løpe ute i kun singlett og korte tights. Sommeren altså, "æ liår det" - som vi sier her i sør. Nå skal vi straks grille, og kose oss videre i sola her. Det er så magisk med sånne dager hvor det er varmt til langt ut på kvelden, og man kan nyte sommernatten lang ut i de små timer. 

Har dere hatt en fin dag? Hva er planene for lørdagskvelden?

 

Smiiiil Maren

 

Omelett

God morgen. Jeg titter innom en tidlig lørdagsmorgen med litt frokost og lunsj-inspirasjon til dere. I går lagde jeg nemlig en enkel og god omelett til lunsj, men jeg synes det passet fint å dele den nå på morgenen da den kan passe utmerket til frokost også. Omelett er så godt, og det er kun kreativiteten som setter grenser på hvor spennende den kan bli. I min omelett i går tok jeg det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet og det ble følgende:

 • 3 hele egg
 • 100g kalkun skinke revet i biter
 • Spinat
 • Rødløk
 • Salt, pepper og natvigs-krydder
 • Litt vann
 • Ost Slik gjør du:

Visp sammen eggene i en bolle, tilsett 1 ss vann for hvert egg, og ønsket krydder. Rør godt rundt. Sett til side. Stek fersk spinat i stekepannen i et par minutter, til den "faller sammen". Hell eggene over spinaten i stekepanna og riv opp skinken i biter som du legger oppå. Stek på middels til svak varme til omeletten "stivner". Følg med underveis, litt for sterk varme og omeletten kan lett brenne seg. Legg på osteskivene når omeletten nesten er ferdig og det kun er litt bløtt igjen på toppen. På den måten smelter osten perfekt. Jeg glemte bort hele osten i går, og måtte derfor raspe den over helt til slutt, men det funket veldig fint det også. Tips: Ha litt grønn pesto til, det setter en nydelig smak. Fetaost er også perfekt tilbehør for å spice det opp litt, ta gjerne fetaosten oppi selve omeletten. Mmmm. 

Server gjerne med salat, og hjemmelagde rundstykker eller knekkebrød til. Jeg hadde planer om å bake rundstykker, men tiden strakk ikke til. Det ble derfor knekkebrød på meg. Et enkelt, sunt og herlig måltid som fungerer utmerket som både frokost og lunsj. 

Ha en deilig lørdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren

Guilty pleasure

Det finnes noen ting jeg er skikkelig svak for, og det er barer. Proteinbarer, energibarer, muslibarer - jeg elsker det! Proteishape (nutrilett sin nye proteinrike variant) , nutramino sine nyeste barer, atkinsbarer, questbarer i alle varianter, swea barer, Oh yeah bar, og muscle brownie. You name it - I love them! Det er absolutt ikke det verste man kan være hekta på, men alt handler om mengde uansett om det er en sunnere variant eller ikke. Jeg prøver å begrense meg, men i dag startet jeg dagen med en sjokoladebar, før frokost.  

Det var dagens lille innrømmelse fra meg. Jeg vet at det settes pris på at jeg ikke kun deler perfekte solskinnsdager, så her ser dere at jeg lurer meg ned i godteskåla fra tid til annen jeg også. *ler* 

Hva er din guilty pleasure?

 

Smiiiil Maren


Family first

Jeg skulle lese til eksamen i dag jeg, men så kom sola og 25 varmegrader og en skyfri himmel, og har jeg nevnt at familien akkurat har kjøpt ny båt? Vel, dere forstår hva det endte med sant? Denne frøkna pakket bikini og solkrem, og rømte til sjøs. Shame on me! Nå sitter jeg i sofaen og ser tilbake på en helt magisk dag. Sol, sommer, sørland, skjærgår, båt, sjø, familie, kos, latter, grillmat og en deilig mild sommerkveld. Ingenting kan måle seg med slike dager, og jeg klarte rett og slett bare ikke å stå i mot. Her er noen snapshots fra dagen:
Salaten på bildet er fra Kjøkkenskapet. De har virkelig bare så mye godt. Vi kjøpte med oss salater, sandwicher, speltbrød og foccatica ut på sjøen. Helt nydelig! Etter båturen dro vi direkte ut til min bror, svigerinne og lille vakre niese for grilling og mer familiekos. 

En helt ubeskrivelig dag, som jeg ikke ville vært foruten - selv om det betyr at jeg virkelig må ta meg sammen med take på lesingen de neste dagene. Jeg håper flere har kost seg i sola i dag. Fortell meg gjerne hva du har brukt dagen til i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren


NIMUE

Jeg hadde planlagt et innlegg nr to til dere i går, men denne frøkna sovnet på sofaen 20.30, og fikk rullet meg inn i sengen rundt kl 22, og sov helt til morningen. *ler* Jeg hadde min andre store eksamen i går, og i dag kjører jeg på mot den siste. Ekstra giret er satt inn, og jeg er motivert for å gjøre en siste innsats. Jeg vet det er mange med meg i samme situasjon, så vi får heie på hverandre og motivere hverandre gjennom de siste dagene. Go go go!

Etter eksamen i går dro jeg direkte til NIMUE hvor skjønne Anita gav meg nydelig behandling. Nimue-jentene slutter aldri å imponere meg over hvor tvers igjennom gode de er. Både ift kunnskap, ferdigheter og erfaring, men også som personer. Jeg storkoser meg i salongen, og føler det er som å være på cafe med venninner hver gang jeg er innom. I går fikset vi negler med en super fresh rosa schellac og form/farge av bryn. På fredag skal jeg jammen tilbake igjen for påfyll av vippene hos Hanne. 


Mine behandlinger og produkter fra Nimue er sponset

Dette med vipper kan jeg ikke få skrytt nok av. Nå har jeg hatt vippe-extentions i 14 måneder, og det er så utrolig deilig å slippe sminke og alt det styret. Jeg kan bare stå opp og morgenen og vips er jeg klar. Det er spesielt deilig nå til sommeren hvor man bader mye og er mye i sola, da ønsker man ikke å ha på seg så mye sminke. For meg er vippe-extentions løsningen, og jeg anbefaler det virkelig. Bare pass på at du gjør det et sted hvor de er flinke og har erfaring!! Det går mange skrekk historier om jenter som nesten har mistet sine egne vipper. Jeg har hatt små pauser uten vippeextentions innimellom, og mine vipper er i helt fin stand. Jeg har gått til Hanne på Nimue i 1 år nå, og kunne aldri tenkt meg noen andre. 

Mine hudpleieprodukter er også fra merket NIMUE. Jeg bruker den rosa serien, for sensitiv hud. Produktene er utrolig gode, og ikke minst enkle å bruke. Jeg er ikke så flink på slike ting, og trengte derfor noe som var enkelt og gjennomførbart. Produktene fra Nimue er helt supre for meg, og det er deilig å kunne gå inn i sommeren med en ren fin hud som ikke trenger make-up for å dekke urenheter. Jeg har brukt Nimue hudpleie i snart 11 måneder, og huden har aldri verken sett eller føltes bedre. Produktene er sponset, men jeg ville aldri verken brukt selv, eller anbefalt dere produkter som ikke er gode. Huden er utrolig viktig, det blir fort veldig synelig hvis man bruker prdoukter som ikke er rett for deg og din hud. Jeg anbefaler derfor å vurdere produktene du bruker nøye.

Hvis du ønsker å bli vippefin til sommeren, trenger tips til hudpleie for din hud eller ønsker å freshe deg litt på andre måter, så synes jeg du skal sjekke ut Nimue HER, eller ringe: 380 25800. Nimue Hud holder til i Festningsgata 34 i Kristiansand. 

 

Smiiiiil Maren

 

Kokosmelk

I dag har jeg lyst å dele et smart triks med dere. For et par uker siden tok jeg en titt på forbruket mitt på mat, og det er ingen hemmelighet at det er rimelig høyt. Jeg tenkte derfor på om det var noen måte jeg kunne kutte ned litt, uten at jeg måtte gi slipp på alt for mye av den gode maten min som jeg setter å stor pris på. Jeg ser at jeg bruker veldig mye penger på skyr, kesam, og yogurter som jeg bruker sammen med cottagecheese, frukt, bær og nøtter. Det var da jeg kom på et supert triks, som er positivt på flere måter. Nemlig kokosmelk! istede for å bruke masse penger på vanilje yogurther og skyr daglig, så kjøper jeg nå en stor boks med kokosmelk, som jeg heller over cottage cheesen min. Så tilsetter jeg litt stevia vanilje, litt sukrin og kanel. Det blir en helt nydelig fløteaktig smak, som hvertfall tar mine smaksløker rett til himmels. En slik boks med kokosmelk kan holde seg ganske lenge i kjøleskap, og koster ca 10 kr. 

Kokosmelk er sunne fettsyrer, noe som er genialt å få i seg på morgenen for eksempel, da det gjør at du holder deg mett lenge, og du unngår en kraftig blodsukker stigning. Alt i alt, en genial løsning både økonomisk, ift holdbarhet, smaksmessig og næringsmessig. Kan det bli bedre? Det beste er når du kommer til bunnen, og det ligger bær og eplebiter å flyter i en deilig miks av kokosmelk, og søtning. Mmmm.

Nå skal jeg gå å kose meg med en stor porsjon med cottage cheese, kokosmelk, epler, bær og nøtter. Mmmmmm. Har du noen smarte økonomisk triks ift kosthold, så del dem gjerne i kommentarfeltet. La oss inspirere hverandre :)

 

Smiiiil Maren


Tunfiskpizza

Jeg lovet dere å dele oppskriften på Tunfiskpizzaen, og den finner dere HER. Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen, ikke døm den før du har smakt. Når jeg lager den så smaker jeg overhode ingen smal av tunfisk ,men vet at noen har laget den og ikke likt den, mens andre har elsket den. Vi har alle ulike ting vi liker, men jeg synes man skal prøve før man bestemmer seg for om tunfisk i pizza er ok eller ikke. I utgangspunket synes jeg det høres helt grusomt ut *ler* Jeg liker vanligvis ikek tunfisk, og var utrolig skeptisk første gang, men den smaker faktisk veldig godt. Pass på å krydre godt, jeg bruker litt cayennepepper grillkrydder og oregano. Da gjenstår det bare å si lykke til med pizzalagingen, håper dere liker den.

 

Smiiiil Maren


Endorfinrus

I present to you: Maren med null sminke, klissvåt av svette, dønn solbrent og fantastisk rusa på endorfiner. Dette er min look etter dagens treningsøkt. Jeg kom inn i leiligheten og så meg i spesielt, jeg ble nesten litt skremt av hvordan jeg så ut. Haha. Håret til alle kanter, og så latterlig svett. Dette er ekte treningsglede dere, så det er klart det måtte dokumenteres. Nå skal jeg sette meg ned og være super effektiv i noen timer, i dag er siste innspurt før min nest siste eksamen. Tenk, etter i morgen har jeg kun en eneste eksamen igjen. Jeg holder på å bli psykotisk av dette eksamenskjøret, så jeg er uendelig takknemlig for at det kun er 8 dager til galskapen er over. Det skjer veldig mye spennende den kommende uken, så det blir absolutt ikke kun eksamensfokus, noe som kanskje er litt negativt ift eksamensresultatet, men jeg velger å synes det er utelukkende spennende og positivt. 

Nå roper bøkene på meg her, ha en nydelig tiradag mine venner. 

 

Smiiiil Maren


Rooftop streching

I dag startet jeg dagen med en 50 minutters rolig joggetur i skogen, eller rettere sagt Odderøya. Hvis du er fra Kristiansand eller har planer om å besøke Kristiansand i sommer så lov meg at dere besøker Odderøya. Det er bare så vakkert der ute, med svaberg, fyr og åpent hav så langt øyet kan se. Strålende sol og herlig temperatur gjorde turen enda bedre. Jeg avsluttet med et kvarters streching på takterassen av leiligheten min. Utsikten fra takterassen er helt fantastisk, og jeg koste meg virkelig der jeg satt. Jeg er så dårlig på å tøye ut, men jeg tenker at kanskje det blir bedre nå som jeg har oppdaget hvor herlig det er å sitte på takterassen etter en svett løpetur å tøye ut litt. Jeg lager noen merkelige uttrykk på flere av bildene, og det kan nok forklares med at tøyning er for meg utrolig smertefullt. Smerte og sol i øynene resulterer i litt merkelige uttrykk, det får dere bare prøve å overse. Hehe. 
Er dere flinke til å tøye ut ?

 

Smiiiil Maren


Frokost i sola

Jeg må dele dagens frokost med dere. Den er ikke særlig spesiell, det er den samme frokosten som alltid, men når den er dandert i en søt rosa skål og spises ute på verandaen i strålende sol - da blir den litt spesielt god likevel. I skålen er det oppkuttet eple, en liten boks cottage cheese orginal (250g), yoplait 0,0% vanilje yoghurt, og mandler. Enkelt, sunt og godt. 

Dette er uten tvil min favoritt frokost, men jeg tenker at det kan være fint å ha litt alternativer innimellom. Så derfor spør jeg dere:

Hva er deres favoritt frokost? 

 

Smiiiiil Maren


PRINT

Innholder sponsede produkter

Jeg fikk denne super kule tightsen i posten på fredag, og den må selvfølgelig deles. Jeg har sannelig fått meg en liten samlig av unike og kule tights nå, og denne stripete deiligheten passer perfekt inn. Tightsen er fra Adidas og den finnes i nettbutikken Runwild. Nå er det salg på alle print-tightsene, og det betyr at dere får hele 20% på den jeg har på meg, og den knall blå tightsen jeg har postet flere bilder av på instagram (Instanavn: marenerdvik ). Bruk koden: PRINT for å få rabatten. Ta en titt på nettsiden til Runwild for enda flere råkule og unike tights. 

Tenk så kjedelig om absolutt alle kom på trening i helt like, ensfargede klær. Tørr å skille deg ut, og unn deg selv en spenstig og litt anderledes tights. Jeg er hvertfall veldig fornøyd med mine. Jeg skal være litt ærlig med dere nå, og innrømme at jeg tidligere har unngått både print og farge på tightsene mine. Dette fordi jeg har hatt litt komplekser for bena, og ønsket ovrhode ikke noe fokus på dem. Nå har jeg derimot funnet ut at det blir for dumt å kulle unngå alle de super kule treningstightsene i farger, print og mønster av en så teit grunn. Så nå har jeg altså fått meg en ganske så fresh samling av unike tights, og jeg digger dem!! 

I dag er det søndag, og solen stråler. Som forventet gav gårsdagen godiskos et herlig overskudd, og jeg bobler over av treningslyst. Så nå skal frokosten nytes, før det er avgårde til gymmet. I dag skal ben og rumpe få gjennomgå. Jeg deler gjerne programmet med dere i kveld. 

 

Smiiiil Maren


Summertime

For en deilig dag dette har vært. Jeg elsker byen min og sørlandet på slike "smeige-dager". Sol fra skyfri himmel, temperaturer opp mot 25 grader og sommerstemning i hele Kristiansand. Jeg har tilbragt dagen hos familien og kost meg masse. Alt blir enklere når det er sol og deilig vær - selv eksamenslesing. Jeg har tuslet rundt i treningsklær i hele dag, men kom meg faktisk aldri på trening (!!) Sånn kan det gå. Jeg satser på at litt deilig lørdagssnacks og en dag med hvile gir meg super energi på trening i morgen.Nå skal jeg krype opp i sofakroken med en liten smågodt skål, en boks dream is og Pretty Woman på skjermen. Jeg elsker den filmen, og kan se den gang på gang. Julia Roberts er så vakker og så fantastisk sjarmerende i den filmen. Jeg prøver å ignorere den deilige grillduften utenfor og folk som ler, prater lystig, og skåler i vinglass. Jeg skulle gitt mye for å danset meg inn i sommernatta sammen med dem, men her må det prioriteres. Eksamen er kun tre dager unna, og da må fokuset være på lesing og kun det!! 

Jeg håper dere nyter lørdagen, snart er jeg tilbake for fullt - med masse herlig inspirasjon til dere, og ikke bare eksamensprat. Jeg håper dere holder ut med meg, jeg lover å komme sterkere tilbake!

 

Smiiiil Maren


God lørdag

Good lørdagsmorgen. I dag våknet jeg opp til strålende solskinn inn soveromsvinduet mitt, og så høyt fuglekvitter at jeg måtte sjekke at jeg var ordentlig våken og at dette faktisk var ekte. Det var fuglesang, og det var faktisk vakkert. Her nede ved sjøen på sørlandet er det mest måkeskrik, så dette var en herlig og ganske så koselig måte å våkne på. At det i tilegg er fantastisk vær legger ikke akkurat en demper på morgen-lykken. Mine planer for dagen er det desverre ikke så mye lykke knyttet til, det blir nok en real lese-lørdag. Hvis man likevel ser litt stort på det, så vet jeg at vel bestått eksamen og sommerferie gir en herlig lykkefølelse, så da er det bare å kjøre på, og prøve å overse at jeg går glipp av en deilig sollørdag. 


Foto: Mats Grimseth

Jeg tenker å starte denne dagen med en morgentur ute i frisk luft, det var blitt en fin vane disse dagene jeg sitter inne å leser hele dagen. Det er så magisk å komme seg ut, få svettet litt og lekt litt apekatt på dager som dette. 

Hva er deres planer for denne lørdagen?

 

Smiiiil Maren


Gylden sommerhud

Jeg har vært så heldig å få lov å teste Vita Libereta sine selvbruningsprodukter. Jeg tenkte å teste dem to - tre ganger før jeg kom med min mening om produktene til dere. Vel, jeg smørte meg i går kveld, og våknet opp knall brun, helt jevn og super fornøyd i dag. Jeg trenger ikke mer enn denne ene påføringen, og det er jo helt supert. Produktene er delikate, og enkle å påføre. Det følger med en påføringshanske som gjør at du slipper alt sølet, og utelukker faren for å ende opp med orange hender. Jeg påførte kun på overkropp og ansikt i første omgang, men med dette resultatet så er det jo bare å kjøre på med ben også. Vita Liberata har farger i flere fargenyanser. Jeg fikk anbefalt Phenomenal som favoritt, og kjørte derfor på med den. Dette er verdens lengste bruningsprodukt, og varer i hele 2-3 uker. Jeg var litt gylden i huden fra før, så jeg gikk rett på denne varianten. Jeg vil nok anbefale å starte opp på medium, og gå over på dark og phenomenal litt nærmere sommeren. I ansiktet brukte jeg Rich face.

Det er viktig med fukt og peeling før og etter påføring. Skin plumping er en fuktspray som absorberer raskt på huden, helt genialt i stede for lotion synes jeg. Dette produktet er virkelig helt magisk, og gjør at behandlingen går så mye raskere. Jeg er helt overrasket over hvor brun jeg ble, og helt uten noen skjolder eller ujevnheter. Jeg er så fornøyd! 

Vita liberata var et helt nyt merke for meg, men jeg er absolutt positivt overrasket, og kommer helt klart til å fortsette med disse produktene. Jeg tester mange produkter som aldri kommer ut på bloggen, og spesielt selvbruning har jeg hatt flere uheldige opplevelser med. Vita Liberata kan jeg hvertfall gå 100% god for. Det er viktig å få med at Vita Liberata er økologisk, og inneholder ikke mineraloljer og sulfater som tørker ut huden, det er heller ingen parabener i Vita Liberata sine produkter. Sjekk gjerne ut Instagram-kontoen og faceboook. 

Jeg har fått en finfin rabattkode til dere, som gir hele 20%. Bruk koden: Maren20.  Rabatten varer kun ut mandag, så her gjelder det å slå til hvis du vil bli sommerfresh. Vita Liberata har Fri frakt, og rask levering. 

 

 

Smiiiil Maren

 

Rygg-økt

God morgen hjerter. Plutselig er det fredag, og jeg kan ikke helt forstå hvor denne uken har blitt av. Jeg skulle aller helst hatt et par dager til, slik at jeg kunne få unna litt ting og nyte helgen. Nå er det kun 12 dager igjen av dette eksamenskaoset, så det er bare å bite tennene sammen. I går kjørte jeg en kjapp styrkeøkt på Aquarama, som er et fresh treningsenter like ved der jeg bor her i Kristiansand. Jeg trener jo alltid på mitt kjære Solsiden, men nå midt i eksamensstresset var det litt deilig å kun ha 1 minutts gange til treningsenteret, og dermed bruke mye kortere tid på treningen. 

Gårsdagens økt var fokus på rygg og triceps. Jeg gar som regel ca 8 reps x 3 sett på hver øvelse, med unntak av kroppsvektsøvelser som chins og pullups, der kjører jeg så mange jeg klarer, tre runder. I går stod pullups på planen, og med bredt pronert grep klarer jeg 3 - 4 stykker nå. Med smalt nøytralt grep ligger jeg på 5-6 reps

Foto: Mats Grimseth

Gårsdsgens styrkeøkt ble altså slik: 

 • Pullups - max antall x 3
 • Nedtrekk bredt grep
 • Sittende roing
 • En arms roing
 • Triceps pushdown tau
 • Triceps pushdown stang

 

I dag blir det styrkefri på denne kroppen, det kjenner jeg skal bli veldig godt. Jeg tenker å komme meg ut på en liten luftetur i løpet av dagen, og strategisk nok har jeg booket inn et par møter som jeg må komme meg ut og stelle meg litt for. Dette er helt bevisst for hvis jeg kun sitte inne å leser hele døgnet i hele eksamensperioden, så råtner jeg helt bort. Både fysisk og ikke minst psykisk. Ikke undervurder frisk luft og litt sosial stimuli i eksamenperioden, jeg tror det er utelukkende sunt å få litt andre impulser også innimellom. Jeg skal også innom posten for å hente med meg et par spennende pakker. Deler innholdet med dere senere. Ha en deilig fredag kjære dere.

 

Smiiiil Maren

 

 

@Proteinshape

Yes da er vi i gang dere! Jeg postet i dag mitt første bilde på @proteinshape sin instagramside. Dette er bare begynnelsen, jeg og to andre super herlige bloggere vil dele masse treningstips, kostholdsråd, oppskrifter og generelle velvære-tips med dere femover. Så pass på at dere følger proteinshape på instagram, og får med dere alt som skjer fremover. 


Foto: Mats Grimseth

Har dere prøvd prododuktene fra Protein-shape serien til Nutrilett? Hvis ikke skal jeg selvfølgelig kjøre i gang med give-away her på bloggen, slik at flere av dere kan vinne både shaken og barene. 

 

Smiiiil Maren


Great day!

Jeg titter innom på morgenkvisten for å ønske dere en herlig dag. Mange av dere har spurt om klærne jeg har på meg på disse bildene, og hvis dere smører dere med litt tålmodighet kan det være det kommer en rabattkode på flere av klærne innen kort tid. Hadde ikke det vært topp? Jeg er straks på vei ut døren, men ville innom dere å ønske dere en fin dag først. Jeg håper dere får en deilig torsdag, snart helg!


Sko - Asics  //  Topp - Nike //  Sportsbh - Nike  //  Tights - under armour  //  Jakke - 2xu

 

Smiiiiil Maren


Post-workout-Smile

For dere som følger meg på instagram fikk servert et rimelig kjipt jeg-orker-ikke-trene bilde tidligere i dag. Kommentarene strømte på med positive motivasjons ord, og jammen kom jeg meg ikke på trening likevel. Under kan dere se hva som ble resultatet av det. En super blid og energisk frøken, fyllt til randen av deilige treningsendorfiner.Nå ligger jeg som et slakt på sofaen, jeg har akkurat kost meg med en diger porsjon middag, og en skål med oppkuttet frukt og vanile kesam til dessert. Straks får jeg besøk av mamma som skal skravle sykepleie-fag med meg i et par timer. Jeg er i gang med neste eksamen, og på denne eksamen er det en stor fordel å ha en mamma som er utdannet sykepleier. Vi skal kose oss med deilig snacks, joggebukse og sofahygge samtidig som vi snakker fag. Dere vet hva jeg alltid sier - make the best of it, og det føler jeg virkelig vi har klart å gjort her nå. 

Nyt kvelden skjønne dere, håper alt er fint med dere. 

 

Smiiiiil Maren


Sporty shopping

Her har dere altså gårsdagens eksamens-treat til meg selv. Jeg har lett rundt på nettet, men finner ikke sportstoppene, men skoene fant jeg. De finner dere HER. Jeg kjøpte toppene på G-sport, så de finnes helt sikkert i sportsbutikker rundt om i landet. Jeg elsker fargen på både toppene og skoene, skikkelig gla´farger og det passer helt perfekt med sommeren rett rundt hjørnet. Jeg blir så glad av slike deilige friske farger. Nå skal jeg straks ut å teste de nye skoene for første gang. Jeg gleder meg! Jeg har alltid sverget til Nike Lunar-glide, men etter mange anbefalinger om å teste Asics har jeg nå gitt det et forsøk. Dette er ikke et sponset innlegg, det er rett og slett bare meg som deler noen nyinnkjøpte favoritter :)Smiiiil Maren


One down!

Da var eksamen i boks, og jeg er så lettet. Eksamen gikk bra, og det føles godt å kunne legge den bak meg. Jeg har fremdeles to igjen, men det tenker jeg overhode ikke på i dag. I dag er det kun lave skuldre og nyte den magiske etter-eksamen følelsen. Jeg dro rett på trening med skjønne Kristina etter eksamen, før jeg dro ut i sola for en herlig runde shopping. Det er lov å unne seg litt når man har hatt en stor eksamen, som gikk bedre enn man hadde fryktet. Jeg endte opp med nye løpe sko, to nye super freshe fargerike sportsbher og en ny frisk singlett fra Nike. Jeg skal vise dere alt sammen i morgen. Jeg gleder meg så til å teste de nye skoene. Jeg har gått fra Nike til Asics, og har store forventninger til de nye skoene. 

Nå skal jeg lage taco, og bare nyte kvelden helt uten en eneste tanke på eksamenstress. Noe så deilig. Jeg tenker å slenge meg i sofakroken med en deilig jentefilm, og da snakker jeg virkelig typen klisje jentefilm. Er det noen som har et forslag?

 

Smiiiil Maren

 

Snikksnakk

Jeg kommer aldri til å bli lei av denne frokosten, dette er og forblir en Maren-skål og jeg koser meg virkelig med den. jeg liker å variere med ulike typer frukt og bær, og ulike typer smaker på yogurten. I dag ble det vanilje yoghurt, eplebiter , cottage cheese orginal og varme bringebær med hakkede mandler over. Enkelt og godt.Hva liker du best å spise til frokost? 

Jeg fikk også testet enda en fresh nyhet i dag, jeg synes det er så gøy at det er så mange spennende nyheter i butikken for tiden. Jeg har allerede delt Taco speltlomper, kesam dipp, og kesam Lime med dere. I dag vil jeg altså dele to nye Dent Oi smaker. De smaker rett og slett godteri! Jeg kan se for meg at de kan bli litt mye for noen, men jeg elsker slike smaker, og begge to kommer garantert til å bli kjøpt igjen. Har noen av dere smakt dem? Hva synes dere?

I går kveld trakk jeg vinneren av Calisthenics og Street Workout kurset. Jeg trakk to vinnere, i og med at det var så mange som deltok. Vinnerene er: SONDRE og LINA. Dere har begge fått mail fra meg. Gratulerer så mye, jeg gleder meg til å leke apekatt med dere begge to. Det er også to spreke vinnere som vant Lasse Tufte og AFPT sin konkurranse, + et par av dere lesere som jeg vet har meldt dere på kurset. Jeg vet derfor allerede nå at vi kommer til å få det sisnnsykt gøy. Med en så bra gjeng + enda fler jeg ikke vet om enda så må jo dette bli den beste helgen noensinne. Jeg gleder meg så! 

I kveld har jeg tidenes kosekveld, jeg har nemlig eksamen i morgen og jeg har en greie med at jeg ikke kan lese eller pugge noe kvelden før. Det man ikke kan kvelden før, det lærer man seg heller ikke kvelden før, så jeg velger å stole på at jeg har lest nok, og har god nok kontroll. Derfor skal jeg kun kose meg i kveld, og nyte en frikveld. I morgen etter eksamen er det nemlig rett på ny runde med lesing til en ny eksamen. 

Jeg håper dere har en herlig kveld, og at uken har startet bra. 

 

Smiiiil Maren


Lag en plan!

Mandags-morgen, og i tilegg mandag etter 17-mai helg. Det er helt forståelig at mange nok er litt trøtte i dag. Husk at det er forskjell på å være trøtt, og å ha en dårlig dag. Tenk at det er helt greit at du er trøtt, det gjør ingenting, ikke la det legge noen demper på dagen din. Ta deg en ekstra kopp kaffe, og tenk at når du er ferdig på jobb eller skole kan du dra hjem og gjøre noe hyggelig, gå deg en lang tur med en venninne, lage noe ekstra godt til middag eller kanskje sette deg ned og legge en sporty plan for uken?

Det trenger ikke være sånn at mandagen MÅ man trene og spise super sunt og være så fryktelig flink. Kanskje er det fint å bruke mandagen på å motivere seg selv til at det skal bli en sprek og fin uke. Skriv en middagsplan for uken, skriv handlelisten klar slik at når du kommer på butikken vet du akkurat hva du skal handle, og skriv opp en treningsplan for deg selv. Lag deg noen små mål for uken, for eksempel at du skal ha 3 treningsøkter i løpet av ukens 7 dager. Det er et fint, og overkommelig mål. Et annet mål kan være at du/dere skal ha fisk til middag 2 ganger i løpet av uken. Det er også et overkommelig mål. Sett opp litt ekstra frukt og bær på handlelisten din, så hvis søtsuget melder seg allerede på tirsdagen, så kutter du opp masse frisk frukt og danderer det i en skål,  hell litt vanilje yoghurt eller vanilje kesam over, og topp det hele med litt kanel. Så har du lurt deg unna den godteri-fella.

Jeg vet du kan, det handler bare om å være litt smart og hjelpe deg selv til å være smart. Bruk dagen i dag, lag en plan, skriv en liste, og jobb med motivsjonen for den kommende uken. Jeg sender drøssevis av positive tanker og energi ut til dere alle sammen i dag. 

Ha en strålende mandag, det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det, som avgjør hvordan dagen din skal bli. 

 

Smiiiil Maren


Rumpe-trening

I kveld hadde jeg en fantastisk rumpe-økt som jeg har lyst å dele med dere. Jeg vraltet ut fra gymmet, med krampe-tendenser i gluteus-muskulaturen, og det må jo være et godt tegn. Økten i kveld så slik ut:

 • Glute bridge
 • Dype knebøy, med bred benstilling
 • Ett-bens hipthrust
 • Sumo mark
 • Pull-through med tau i kabel

 

Jeg reduserte litt på vektene, og fokuserte på ordentlig kontakt med muskulaturen. Skviiiiiise rumpa i alle øvelsene, og virkelig jobbe med setemuskulatur. Ja det ser dumt ut - men du får igjen for det! Hva er dine favorittøvelser for rumpe? Mine er uten tvil hip-thrust, og en til som jeg skal vise dere på film i forbindelse med realese av protein-shape samarbeidet. Det er bare å glede seg, det kommer masse små filmsnutter fra mine treningsøkter på instagramkontoren til Protein-shape. Det er ikke mange dagene nå så er den oppe å går, jeg skal selvfølgelig gi beskjed i det minuttet det skjer!

Hvordan har kvelden deres vært ? Er det fler som har trent i dag?

 

Smiiiil Maren


Søndagsmodus

God morgen hjerter. Jeg håper alle hadde en herlig feiring i går, og er fine i formen i dag. Jeg stod opp latterlig tidlig i dag, og har allerede lest i noen timer. Det er så dårlig gjort å legge eksamner like etter 17 mai. Jeg blir helt surrete i hode av alt dette skolestresset, det er tydelig at det er lenge siden jeg var student sist. Jeg blir liksom aldri helt vant til denne studenttilværelsen. Jeg gjør hvertfall så godt jeg kan, og med nok pauser, og masse positive meldinger fra dem rundt meg så skal jeg nok komme gjennom denne eksamenperioden også. Det er nok mange av dere studenter som kjenner dere igjen på den litt håpløse og kjipe følelsen når man står midt i en eksamenperiode, men så er det også den himmelske følelsen når man har fullført alle eksamner og tar sommferie. Ingenting er som følelsen like etter eksamen, så la oss bare fokusere på den, bøye nakken og kjøre på videre. 

Jeg titter innom for å minne dere på at jeg trekker en vinner som får Calisthenics & Street Workout kurset gratis. Les mer om konkurransen HER. jeg trekker vinneren i kveld, så dere har ut dagen på å hive dere med på konkurransen. Kom dere ut og ta noen sporty bilder, last opp på instagram og tagg #marensapekatter og #afptnorge

Nå skal jeg komme meg tilbake til pensumbøkene her, men kjenner jeg meg selv rett er det ikke lenge før jeg er tilbake med en nytt innlegg. Blogg er veldig mye mer spennende enn eksamenlesing. Nyt søndagen mine venner. 

 

Smiiiil Maren

 

Min 17 mai

Ååå som jeg elsker 17 mai. Ekstra bra blir det når solen stråler fra skjyfri himmel og temperaturen nærmer seg sommervarme. Min 17 mai blir litt amputert  i år grunnet eksamenslesing, både champangefrokost og festligheter på kvelden utgår. Jeg har likevell fått spist masse is, kost meg med familien, viftet med flagget og spist nydelig mat. Jeg er alt i alt utrolig fornøyd med dagen så langt. I år er første gang jeg har bunad, og det føles helt fantastisk. Jeg synes det er så fint med bunad på 17 mai, og har i alle år følt meg litt "feil" kledd sammen med alle de vakre venninnene mine i bunad. I år har jeg altså min egen, og den har min mamma sydd til meg. Tenk på det, hun har sydd den helt selv, jeg er så uendelig imponert, og stolt av henne. For ikke  snakke om takknemlig. Er dere flere av dere som har bunad? Hvilken bunad har dere? Jeg har Vest-Agder bunaden som dere ser på bildene. 


Gratulerer så mye med dagen alle sammen. Jeg håper dere nyter dagen fullt ut, og koser dere masse i dag. Hipp hurra for 17 mai!! 

 

Smiiiil MarenProtein-shape

I dag hadde jeg en utrolig gøy photoshoot med fantastiske Mats Grimseth. Shooten var i forbindelse med at Nutrilett lanserer Protein Shape. Produkter med mindre sukker og mye mer protein. Det kan jeg virkelig like! I utgangspunktet er jeg ikke spesielt glad i barer og shaker, da innholdet sjeldent er særlig bra. Nutrilett er en enormt pupulær bar, og akkurat derfor er det helt fantastisk at det nå blir lansert en ny variant hvor sukkeret er drastisk kuttet og proteinet er betraktelig økt. Det er musikk i mine ører! Når smaken i tilegg er helt fantastisk, da ser jeg ingen grunn til å ikke smile. Jeg skal være med på et spennende samarbeid med Proten Shape, hvor jeg skal dele både treningstips, kostholdstips, og generell inspirasjon og motivasjon til en sunnere, sprekere og en mer aktiv hverdag. I den forbindelse har fotograf Mats Grimseth og flotte Iben fra Trigger PR fulgt meg og mitt hverdagsliv her i Kristinsand. De har tatt bilder av meg hjemme i leiligehten hvor jeg tilbereder et av mine favorittmåltider, de har blitt med på treningsenteret og knipset flere bilder under styrkeøkten min, og de har vært med utendørs på en treningsøkt hvor jeg viser ulike øvelser man kan gjøre ute - helt uten utstyr. Vi ifkk også tatt noen helsprø bilder hvor jeg tar apekattreningen min til nye høyder. Med andre ord - masse inspirerende morsomme bilder er tatt, og jeg gleder meg til de kommende ukene hvor jeg, og to andre spreke jenter skal motivere og inspirere dere via en egen instagram-kanal. Alt dette får dere mer informasjon om senere. Bildene i dette innlegget er tatt med mitt eget kamera, så bildene fotografen har tatt er av en helt annen standard. Jeg kan nesten ikke vente til jeg får sett det ferdige resultatet. 


 

Smiiiil Maren


Luftetur

I dag har jeg hatt styrkefri, og det var faktisk utrolig deilig. Jeg er så stiv og støl i kroppen at jeg tror ikke jeg hadde fått spesielt mye utbytte av en økt i dag uansett. Dere vet jo jeg leser til ekamen om dagen , og det betyr at jeg sitter på rumpa hele dagen, det var derfor helt nødvendig med en liten luftetur. Jeg kom meg ut på en fin liten joggetur, og det gjorde underverker for hode og kropp. 5 km rolig jogg ble dagens økt, og det er jeg i grunn veldig fornøyd med. 


I skrivende stund ligger jeg på sofaen, under et pledd, med tente lys og One three hill på opptak. Jeg koser meg, men jeg har en liten klump i magen. En nervøsitetsklump. I morgen skal jeg nemlig gjøre noe spennende, og litt ut av komfortsonen. Jeg kan si så mye som at jeg skal hente noen på flyplassen i morgen tidlig, det er et kamera involert og deler av min hverdag skal dokumenteres. Det er en fin liten greie som jeg gleder meg til å dele med dere, og jeg er sikker på at det blir gøy. men akkurat nå, kvelden før, er jeg rett og slett bare skikkelig nervøs. 

Jeg tenker at det snart er på tide å krype i seng, og få litt skjønnhetssøvn før i morgen. Jeg håper dere alle har hatt en herlig dag, og får en god natt. Jeg gleder meg til å oppdatere dere i morgen. 

 

Smiiil Maren


Pyramide

Gårsdagens cardio ble en god gammeldags pyramide-økt. Jeg hadde overhode ikke lyst å trene når jeg våknet, men så vet jeg jo at jeg blir så fantastisk blid og fornøyd etterpå. Ikke minst har det så mye å si for lesedagen min at jeg får vært litt i aktivitet meg litt før jeg skal sitte stille å lese i så mange timer. Jeg dro meg opp av sengen, og ruslet opp til Solsiden. I det jeg gikk på mølla fikk jeg en finfin ide om å kjøre en pyramide økt. Pyramide vil si at du bygger opp intervallene til en topp, for så å trappe dem gradivis ned igjen. De kan gjøres på mange ulike måter, og i går valgte jeg å lage pyramide-intervaller ved å trappe opp og ned motstanden på tredemølla, mens hastigheten holdes konstant på samme fart hele tiden.Slik så økten ut:

15 min oppvarming, rolig jogg, uten motbakke før du starter på intervallene som ser slik ut:

 • Første minutt med 1% motbakke
 • Andre minutt med 2% motbakke
 • Tredje minutt med 3% motbakke
 • Fjerde minutt med 4% motbakke
 • Femte minutt med 5% motbakke
 • Sjette minutt med 4% motbakke
 • Syvende minutt med 3% motbakke
 • Åttende minutt med 2% motbakke
 • Niende minutt med 1% motbakke
 • Tiende minutt helt flatt, uten motbakke 

 

Avslutt med 5 minutter powerwalk som nedtrapping 

Totalt 30 minutter. Så enkelt at du øker med 1% for hvert minutt, opp til 5 minutter, for så å snu og trape det ned igjen - akkurat som en pyramide. Jeg hadde rolig cardio i dag, og derfor valgte jeg å ikke gå høyere enn 5% i motbakke, med hastighet på 9 km/t. Når jeg jogger på 9 km/t så kjennes 5% ganske så godt, men det er absolutt helt overkommelig for de fleste. Hvis du ønsker er hardere økt, så er det jo bare å enten starte med en brattere bakke, eller øke med 2% for hvert minutt for eksempel. Denne typen intervaller kan varieres i det uendelige, så her er det bare å prøve seg frem.  Jeg valgte som sagt å leke med motbakke i går, men du kan også gjøre akkurat de samme intervallene ved å holde stigningen på møllen er kosntant, også varierer du farten opp og ned i en pyramide. 

Håper dette kan gi inspirasjon til en liten kondisjonsøkt :)

 

Smiiiiil Maren

 

Studiepoeng

Jeg må fortelle dere noe fantastisk. I dag fikk jeg beskjed at PT-utdannelsen hos Akademiet for Personlig trening endelig har blitt et studie med studiepoeng. Du får nå 30 studiepoeng på PTutdannelsen, dette gjelder også Web-utdannelsen og utdannelsene i utlandet. Er ikke det supert? Flere av dere har spurt meg om dette, og endelig kan jeg si at JA - du får studiepoeng for å utdanne deg som personlig trener hos AFPT. Husk at jeg har en rabattkode til dere som ønsker å ta utdannelsen. For vanlig PTutdannelse bruker du koden: ME13 og for Web-utdannelsen bruker du koden MEWEB14. Du kan lese mer om personlig trener utdannelsen ved å klikke deg inn på Afpt sine hjemmesider HER.

 

 

Smiiiil Maren


Morningbliss

God morgen hjerter. I dag starter jeg dagen med kaffe, pannekaker og en rolig dag i sofaen. Jeg har sovet minimalt i natt, og kjente at jeg trengte en rolig start på dagen. Pannekakene på bildet er et inspirasjonbilde, mine ble ikke like pene - men jeg tørr påstå at de ble like gode. Jeg toppet dem med friske blåbær og vanilje kesam. En nydelig start på onsdagen. 

Oppskrift:

 • 60g havregryn
 • 30g vanilje proteinpulver
 • 2 egg
 • 4 ss sukrin
 • 1 ss kanel & 1 ts kardemomme
 • 4 dråper stevia vanilje

 

Bland alt sammen til en røre, tilsett vann slik at du får en fin konsistens. Pass på at røren ikke blir for tynn, pannekakene er så mye bedre hvis det er litt tykkelse på dem. Som topping brukte jeg som sagt friske blåbær og mager vanilje kesam, her kan du variere med ulike godsake. Friske jordbær og cottage cheese er en favoritt hos meg. 

Nyt pannekakene, og nyt dagen. Uansett hva dagen bringer så husk: "Make the best of it". Hverdagen kan være fyllt med noen kjipe ting, sånn er det bare, men hvis man alltid prøver å ta med seg at man skal forsøke å gjøre det beste ut av enhver situasjon, så tror hvertfall jeg at det er et supert utgagspunkt for en herlig dag. 

 

Smiiiil Maren

 

Gla´ tirsdag

Nå har jeg akkurat kommet inn døren i leiligheten etter en sen og herlig styrkeøkt på Solsiden-Ptsenter. På vei hjem fikk jeg en utrolig spennende nyhet via telefonen. Jeg holdt nesten på å falle av sykkelen! Det er jo ofte slik med sånne ting at man ikke får lov å fortelle så mye før ting er offesielt, så jeg må vente litt med å dele. Heldigvis er dette noe som skjer veldig snart, så om kort tid kan jeg avsløre alt for dere. Nå driver jeg med heftig multitasking på kjøkkenet her, med stekning av karbonadedeig, og blogging mens jeg danser en liten gledesdans. På menyen står tacosalat med speltlomper. Har dere sett de nye Taco speltlompene som har kommet? Hvor genialt i er ikke det. De er en god del større enn de vanlige speltlompene, men med samme deilige smak og konsistens. Dagens styrkeøkt ble overkropp, med følgende øvelser:

 • Militærpress
 • Opptrekk med bredt grep
 • Facepull
 • Omvendt flies
 • Biceps curl med stang og kabel

 

En kort og grei økt som føltes veldig bra. Det er så godt å komme seg på trening etter en hel dag med lesing. Jeg føler meg litt teit når jeg sier en hel dag med lesing, for sannheten er at jeg har sittet med bøkene i hele dag men tankene flyr alle andre steder. Det skjer så mye spennende på alle andre fronter i livet mitt, og jeg klarer rett og slett ikke å sette fokus på skole. Det føles helt umulig å konsentrere seg om anatomi, fysiologi, geriatri, geriontologi og legemiddelhåndtering med så mange andre tanker i hode. Det er liksom ikke plass til pensum. Haha. Jeg har avsluttet leseøkten i dag med å lage meg en liten leseplan for de neste dagene, jeg må jo bare få dette til å gå på et vis. Det verste (eller beste) er at jeg stresser virkelig ikke over det, jeg tenker at alt kommer til å ordne seg uansett. Jeg har det så fint for tiden, og det skjer så mye bra at selv ikke eksamensnerver kan ødelegge dette humøret. 

Nå skal jeg spise Taco og kose meg før det blir rett i seng. Jeg håper dere har hatt en herlig dag, og en god start på uken. 

 

Smiiiil Maren

 

God morgen

God morgen. Det har kommet en del mail fra spreke jenter etter innlegget jeg postet i går, og det blir jeg så utorlig glad for. Det er så kult at jenter også har lyst å lære seg kune egenvektsøvelser som pullups, muscleups og humangflag. Det skulle jo mange mangle, vi er jo minst like tøffe som gutta! Jeg må presisere en gang til at dette er et totalt nybegynner kurs, det forventer overhode ikke at du kan verken pullups eller håndstående eller noe som helst før du kommer. Så legg prestasjonsangsten bort, og ta en svipptur ut av komfortsonen sammen med meg :) 

Her satt jeg i går da, og her sitter jeg jammen i dag også. Det blir mange stillesittende timer med lesing i disse dager, og jeg kjenner at hele kroppen min demonstrerer mot det. Heldigvis er det kun for en periode, og med små koselige kaffepauser ed venninner, middag hos familien, treningsøkter på favorittgymmet og små pauser med serier på netflix så er dette veldig overkommelig. Jeg har steppet opp styrketreningen min igjen, og jeg må si at jeg føler meg som tidenes vinglepetter for øyeblikket. I det ene øyeblikket vil jeg bare løpe, og i det neste vil jeg bare løfte tungt. Jeg blir liksom aldri helt enig med meg selv da. Nå tror jeg at jeg har funnet en fin løsning med 4 styrkeøkter og 3 kondisjonsøkter pr uke. Noen vil si dette er mye trening, men jeg er vant til å trene mye, og kjører lette, middels og tunge dager fordelt utover uken. På den måten blir treningsmengden helt fin. 

I går hadde jeg en god styrkeøkt med hovedfokus på rumpe. Jeg testet noen nye øvelser som jeg tenkte å filme til dere, de er nemlig litt morsomme, og hvis man skal vurdere ut i fra hvordan min rumpemuskulatur føles i dag så er de enormt effektive også. I morgen blir kamera med på trening slik at jeg får vist dere. Jeg har lagt ut film av cabel-kickback på instagram for et par dager siden, den er uten tvil en av mine favoritter. Kjører du den, kombinert med dype knebøy og heftige hipthrust har ikke sprettrumpen noe annet valg enn å poppe frem! Sjekk ut filmen, dere finner meg på: marenerdvik

Nå er det tilbake til bøkene her, ha en deilig tirsdag!

 

Smiiiil Maren
SMILE

Jeg titter innom på morgenkvisten for å ønske dere alle en herlig søndag. Nyt dagen og gjør noe hyggelig. Lag noe ekstra godt til middag, gå en tur med en venninne eller bare kos deg på sofaen med en god film. Uansett hva du velger å fylle dagen med, sørg for at det er noe som gir deg noe positivt. Smiiiil Maren


Matprat

Jeg får så mye mail fra dere med ønske om enda flere kostholdstips og matbilder, så da tenkte jeg å dele både gårsdagen og dagens middag med dere, samt dagens frokost. i går stod det reker og kryderlaks på menyen, som tilbehør hadde jeg spiral-loff, salat, agurk, tomat, rødløk, avokado, majones, sitron og eggerøre. Har dere testet eggerøre sammen med reker / sjømat ? Det er virkelig så godt! Anbefales å prøve ut. I dag statet jeg dagen med to porsjoner av min faste Maren-skål. Som dere vet spiser jeg veldig mye meieriprodukter, og dagens kombinasjon ble eplebiter i bunn, cottage cheese orginal, blåbær, bringebær og vanilje yogurt, toppet med nøtter og tørket frukt i små biter. Mmmmmm. 

I dag hadde jeg lyst på noe ekstra godt siden det er lørdag, og hva passer vel bedre enn hjemmelagde hamburgere? Burgerene er laget av karbonadedeig og litt krydder, enkelt og greit. Form dem til burgere og stek på høy varme med godt smør i pannen. Når de er ferdig stekt la jeg en osteskive på hver burger. Som tilbehør hadde jeg spiralloff ( det er jo helg), salatblader, rødløk, tomat og agurk. Ketchup, sennep og litt dressing hører selvfølgelig med. Dette var altså litt av mitt kosthold de siste to dagene, var det noe her som kunne friste? Del gjerne noen av dine måltider fra de siste dagene i kommentarfeltet. La oss inspirere hverandre!!

 

Smiiiil Maren


Magic moments

Denne lørdagen startet jeg utendørs i deilige Baneheia. Jeg blir rett og slett lykkelig av sol fra en skyfri himmel og vakker natur, for meg finnes det ingenting bedre enn å få lov å gå eller jogge rundt i slike omgivelser. Jeg føler meg utrolig heldig som har dette tilgjengelig like utenfor husdøren. Jeg ute på tur relativt tidlig denne lørdagen, men møtte likevel masse blide energiske tur mennesker som koste seg i sola. Det er så hyggelig med den tur-kulturen at alle hilser på hverandre i skogen, er det bare slik på sørlandet eller opplever flere at man som regel alltid får et smil og et hei av andre folk man møter på tur i skogen? Jeg smiler og hilser hvertfall på alle jeg møter, og synes det er en utorlig hyggelig ting å gjøre.

På slike turer skrur jeg av musikken, setter telefonen på lydløs, og bare nyter. Jeg måtte likevel snike telefonen opp for å knipse et par bilder til dere, men utenom dette bar telefonen langt borte uten hele turen. Det er så deilig  ta en liten digital-pause innimellom og bare nyte øyeblikkene. Jeg er faktisk den dårligste jeg vet om på å ta slike pauser, jeg er tilgjengelig til en hver tid, og er alltid oppdatert på sosiale medier, og mail. Jeg forsøker å bli flinkere til å koble ut, og nå har jeg altså begynt med å la turene i skogen være totalt digitalfri-sone. Det er i det minste en liten start.

Nå har jeg akkurat hatt en liten bytur og handlet masse godsaker til kvelden. Det er jo både helg og eksamenslesing på gang her, og da må det være lov å kose seg litt ekstra. Nå skal jeg straks tilbake til pensumbøkene, men først skal jeg kose meg med et par proteinsjoklader og et digert fruktfat. Mmmmm. 

Hva er deres planer for kvelden?

 

Smiiiil Maren


Better Bodies

I samarbeid med Proteinfabrikken

For et par dager siden fikk jeg en pakke fra min supre sponsor Proteinfabrikken. Den inneholdt den nyeste tightsen fra Better Bodies. Denen tightsen har florert på sosiale medier, og jeg har siklet på den siden første gang jeg så den. Nå har jeg altså fått testet den ut, og det er virkelig helt rå!

Den skiller seg ut fra de andre better bodies tightsene, da den er litt høyere på livet og med en bredere kant øverst som gjør at den sitter bedre på. Tightsen føles en tanke tykkere i stoffet enn de tidligere modellene, og etter min mening er den mye mer behagelig på. Jeg er hvertfall super fornøyd med min nye tights. Den finnes forløpig med gul og orange print. Jeg har den orange, men den gule er absolutt fresh og kul den også.  Dere finner begge tightsene HER. 


Tights fra Better Bodies - Proteinfabrikken

Er det noen av dere som har testet den nye Better Bodies tightsen?

 

 

Smiiil Maren

Home, sweet home

I går pakket jeg med meg alt av pensumbøker, og dro hjem til familien. Jeg er midt i eksamenskjøret nå, og jeg begynner å kjenne det på kroppen. Alle studenter der ute vet garantert hvilke følelse jeg snakker om. Eksamenstress er ingen god følelse! Det var derfor helt fantastisk godt å komme hjem til familien i går, få ferdig middag og bare kose meg sammen med dem. 

På menyen stod det ovnsbakt salma-laks med dampede grønnsaker, kokte poteter, salat med hjemmelaget dressing og agurksalat. Til dessert gjorde vi det herlig enkelt med friske jordbær og vanilje is. Det enkle er ofte det beste, og selv om de norske jordbærene er best, så synes jeg de er ganske fantastiske disse også. Mmmmm

Jeg koste meg så mye i går at jeg valgte å ikke dra hjem, så i natt har jeg sovet på pikerommet, og jeg kan ikke huske sist jeg sov så godt. Jeg som vanligvis spretter opp klokken 06, klarte såvidt å dra meg ut av sengen nå kl 09. Nå sitter jeg på kjøkkenet med frokost og en stor kopp kaffe, bøkene er funnet frem og jeg ser frem til en produktiv lese-fredag. 

Jeg titter innom senere igjen for litt sporty-oppdateringer. Enn så lenge vil jeg ønske dere en herlig fredag, og en deilig start på helgen. 

 

Smiiiiil Maren


Vår-favoritter del 2

Her kommer del 2 med mine favoritter innenfor treningsklær for denne våren og sommeren. Første del kan dere se HER, der fokuserte jeg mest på treningsklær i fargene rosa, orange og rødt. I del to har jeg valgt å fokusere på grønt/turkis, blått og gult. Jeg blir så vanvittig inspirert og imponert over alle deilighetene som finnes på markedet nå. Det er color-overload og det kunne ikke passet meg bedre. I sommer skal vi synes på trening dere, og hva er vel lekkrere enn en solbrun kropp i en signal gul treningstopp? Jeg ønsker meg absolutt alle produktene i dette innlegget, og det er fare for at denne månedens stipend ryker på treningsklær. Den blå tightsen har jeg tre stykker av i svart fra før, rett og slett fordi jeg har kjøpt den hver eneste sessong, den er en soleklar favoirtt med perfekt passform. Den gule toppen har jeg også i flere farger. Det er flere av dere som har kommentert den på bilder før, fordi ryggen er så spesiell. Den er nemlig helt smal i ryggen , og det gjør den perfekt for styrketrening - spesielt når man trener rygg. Flere av plaggene finnes i flere farger, klikk på teksten under bildet for å komme direkte til produktene, og se hele fargeutvalget. 

 

Mønster tights  // sportsbh  //  Nike performance sko

Tights  // Gul topp // Nike free 

Blå tights  // Turkis shorts  // Sportsbh

Gul topp // Nike free 3.0  // Nike Free Flyknit  // Nike TR FIT

Fant du noen favoritter her ?

 

 

Smiiiiiil Maren


Frokost

God morgen. I dag starter jeg dagen med en litt bedre, eller om ikke bedre så hvertfall litt anderledes frokost enn vanlig. Det er jo faktisk slik at jeg elsker min standard frokost bestående av frukt, cottage cheese, skyr, nøtter og havregryn. Det er likevel både godt og viktig med litt variasjon, så i dag slo jeg til med rugbrød med speilegg, agurk og tomat. Det tok under fem minutter å lage denne enkle frokosten, og i mine øyne er denne både mer spennende, mer smakfull og mer næringsrik enn mange andre frokost alternativer. 

Du får fiber og grove karbohydrater fra rugbrøet, proteiner og sunne fettsyrer fra egget, og vitaminer/mineraler fra tomat/agurk. Enkelt og greit en perfekt sammensatt frokost som i tilegg smaker kjempe godt. Jeg er absolutt ikke flink til å spise egg, men hver gang jeg gjør det så tenker jeg at jeg burde gjøre det mye oftere, det er jo så godt! Et tips hvis du har dårlig tid kan være å koke opp flere egg kvelden før, og ha dem i kjøleskapet, på den måten går det super raskt å spise egg til frokost neste morgen. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en herlig dag. Her i Kristiansand pøser regnet ned, men akkurat i dag skal jeg sitte innendørs å jobbe hele dagen, og da er det faktisk litt hyggelig med ruskevær ute. Alt er jo hva man gjør det til. Jeg tenker å fokusere på å kose meg innendørs, istede for å irritere meg over at det regner ute. Tente lys, en god kopp kaffe og vips kan en regnværsdag blir ganske så hyggelig. 

 

Smiiiiil Maren

 

DUGG-frisk nyhet

Jeg kom over disse lekkerbiskene i isdisken i går, og jeg måtte selvfølgelig plukke meg meg et par stykker hjem. DUGG serien fra Hennig Olsen lanseres som et lett og naturlig alternativ til is, og jeg gleder meg virkelig til å teste dem ut. Jeg roper et høyt hurra for alle sunne alternativer som blir tilgjengelige på markedet.  Jeg har funnet Dugg i både sorbet og Frozen yogurt, de finnes i flere smaker. 

 Jeg kjøpte med meg Frozen yogurt vanilje og Bringebær sorbet. Jeg gleder meg så til å smake dem, og oppdaterer dere selvfølgelig på hva jeg synes. Er det noen av dere som har smakt dem? Jeg får alltid spørsmål om hvor jeg har kjøpt nyhetene, og disse er kjøpt på Joker i Skippergata i Kristiansand. Dene butikken er sønsdagsåpen og åpen på de fleste andre fri/helligdager, det passer meg helt perfekt da jeg ofte får lyst på noe godt på søndager, men de fleste søndagsåpne butikker har latterlig lite utvalg når det gjelder sunnere alternativer til kos. 
Smiiiiiil MarenLife is better when you´re smiling

Tenkte jeg skulle stikke innom å oppdatere dere på dagens styrkeøkt. I går kjørte jeg dag 1 på programmet, og i dag kjørte jeg dag 2. Egentlig er planen å kjøre en dag pause mellom øktene, men i dag hadde jeg bare så vanvittig lyst til å trene, og følte på et herlig overskudd, så da ble det to dager på rad. Jeg tenker å kjøre dag 3 på torsdag, og deler selvfølgelig den økten med dere da. 

Dag 1:

 • External rotation
 • Internal rotation
 • Hip thrust
 • Sittende kabelroing
 • Knebøy
 • Brede upright rows
 • Standing cabel abductions

 

Dag2: 

 • External rotation
 • Internal rotation
 • Glute bridge
 • Hantelroing
 • Benpress
 • Sittende lårcurl
 • Valgfri mageøvelse

 

Nå har jeg akkurat kommet inn døren her hjemme, og skal forsøke å lage mat, spise mat og rydde kjapt over leiligheten før jeg får besøk av verdens skjønneste jente om en drøy halvtime. I kveld blir det girlsnight, og det er så etterlengtet. Jeg er så glad for å ha så gode venninner, som man kan snakke med om alt mellom himmel og jord. Jeg har handlet inn masse frisk frukt, nøtter, vanilje kesam og bær, så i kveld blir det hverdagskos i kjent Maren-stil. 

 

Smiiiil Maren

 

Eksamenskosthold

Jeg fikket spørsmål fra en leser om eksamenprioden påvirket kostholdet mitt. Vel, det gjør det så absolutt! Det er rart med det, men nå man sittr å leser hele dagen, og egentlig har lyst å gjøre alt annet enn å sitte der, man sliter litt med å holde fokus og man får veldig mye tid til å tenke på all den gode maten man kan lage.

Matpauser og rydde/vaske pauser er på en måte godkjent i eksamensperioden, med andre ord lages det veldig mye god mat, spises veldig mye, og leiligheten er skinnende ren i disse tider. *ler* Det er ikke til å skyve under enstol at det blir en god del snacks også, og selv om jeg prøver å holde det til sunn snacks, så sniker det seg inn et par yogurtnøtter her og der. Er det noen som kjenner seg igjen ?

 

Smiiil Maren
Mine vår-favoritter

Jeg lovet dere et innlegg med mine fargerike vårfavoritter innen treningsklær. Jeg har forsøkt å bergrense meg, men det er bare så latterlig mye fint at jeg klarte det ikke. Dette er derfor kun del 1, og det vil komme to innlegg til med masse freshe, fargerike herligheter. I første runde har jeg valgt å fokusere på rosa, og orange - som er mine to favoritter når det kommer til treningsklær. Jeg elsker alt som er rosa, fersken, orange eller lyserødt. Dette er altså min toppliste innefor våren og sommerens treningsklær. Jeg gleder meg så til man kan trene i shorts, spesielt nå som jeg har funnet så mange lekre varianter. Når man er sommerbrun og fin synes jeg det er så delikat å ha en litt løs hvit singlett med dyp utrigning både i ryggen og i front, også har man en sportsbh under i en sterk fresh farge. Det blir ikke mer delikat og kult på trening enn den kombinasjonen der. Det er mulig å ta frem løpeshortsen om ikke mange ukene, og er det litt kjølig er det ikke verre enn å slenge en lett løpejakke over. Jeg synes de nye løpejakkene med prikker fra Nike er så fantastiske, og jeg ser bare for meg hvor kult det kan bli med en av de tighte fargerike shortsene kombinert med en av de løpejakkene. *drømme seg bort*. Dere kommer  direkte til produktene ved å trykke på linkene under hvert bilde. 

Var det noe her som kunne friste dere også?

Løpejakke - Nike  //  Sportsbh - Nike // Shorts - Nike  //  Genser - Nike

Svart  //  Rød mønstret //  Rød  //  Lilla-orange 

Løpejakke - Nike  // Sportsbh - Casall  //  Pulsklokke - Polar 


Orange   //   Mønstret  //   Rosa  //  Gul

 

 

Smiiiiil Maren

 

Aff.links


Eksamenstid

Her sitter jeg i dag, begravd i pensum. Jeg har kun sittet her i en time, og jeg begynner allerede å kjenne rastløsheten komme snikende. Jeg er jo endelig helt frisk, og har bare lyst å ut å gjøre sprell. Hehe. Jeg startet dagen med en liten konodsjonsøkt, og nå er planen å være flink student i et par timer, før en styrkeøkt med fine Kristina min venter. Dette er slik min hverdag blir helt frem til juni. Dagene fylles med lesing, og små avbrekk med trening innimellom. Nå må macen bort, og anatomiboken frem - jeg er allerede flere timer på etterskudd her. Jeg fikk en spennende pakke i posten i helgen som jeg gleder meg til å dele med dere, i tilegg så jobber jeg på spreng med siste del av mine tre innlegg om vår- og sommer-inspirerte treningsklær. Jeg har letet frem alle mine favoritter, og jeg gleder meg til å dele de med dere. Jeg har ett stikkord når det gjelder de innleggene og det er FARGEFEST! 

Ha en deilig mandag videre, og titt gjerne innom senere. Jeg kommer garantert til å oppdatere flere ganger, det er nemlig veldig mye gøyere å blogge enn å lese naturvitenskap. 

 

Smiiiil Maren

Superfresh ADIDAS

Har dere sett en freshere tights enn denne? Min nye fargerike tights fra Adidas dumpet ned i postkassen i går, og den er enda freshere i virkeligheten enn på bildene. Jeg ble så glad når jeg åpnet pakken, og ble møtt av en fargefest. Det er akkurat dette som kjennetegner RUNWILD som nettbutikk, de tør å gå utenfor mainstream, og tørr å satse på farger, detaljer og freshness. De har et anderledes og mer spennende sortement, og jeg er utorlig imponert over det freshe utvalget. Jeg Jeg digger kombinasjonen av farger i denne tightsen, den er virkelig perfekt nå utover våren og sommeren. Stoffet er så mykt og behagelig, og passformen er super. Tightsen er litt høy i livet noe gjør gjør at den sitter godt, den har også en litt bred kant i livet slik at den ikke sklir ned, og ikke lager de unødvemdige "valkene" på sidene som noen tights kan gjøre. Tightsen er litt stor på størrelsen, jeg bruker vanligvis S, men bestillte denne i XS.

Sammen med tightsen kom også en Adidas tskjorte i en nydelig pudder-rosa. Jeg elsker pudderrosa, og t-skjorten ble en umiddelbar favoritt. Jeg synes tightsen og toppen er super fine sammen, og ser for meg at dette antrekket vil bli brukt mye. Hva tenker dere om så fargerike tights, er det kult eller to much? Jeg personlig elsker fargerikt treningtøy, og synes det er gøy å lyse opp litt på treningsenteret hvor de aller fleste kun går i sort, eller andre mørke farger. Jeg har uten tvil mest fargrike treningklær i min garderobe, men nesten bare overdeler. Jeg er ikke så flink til å bruke annet enn svarte tights, men hver gang jeg ser fargerike tights på andre synes jeg det er helt utorlig kult. Så når jeg kom over denne tightsen fra Adidas hos Runwild_no på instagram, bare måtte jeg klikke meg inn på runwild sine nettsider å bestille den. 

Hva synes dere om antrekket ?Jeg har fått muligheten til å gi dere hele 20% rabatt på både tightsen og tskjorten!!! Bruk koden: FITLIVING.

Tilbudet varer kun ut mandag 05.05. Så vil du sikre deg denne lekkerbisken til redusert pris er bare å slå til nå. Vet mange nettbutikker allerede er utsolgt for den, så dette er virkelig en gullsjanse. 

 

Smiiiiil Maren


Nyhet!

Jeg elsker skyr! Det er virkelig noe av det beste jeg vet, og jeg spiser flere skyr om dagen. I går fant jeg denne deiligheten på butikken, og jeg ble så glad. Det er så gøy med nyheter, og spesielt når nyhetene er så fantastiske som denne. Skyr Annanas og mango er himmelsk god. Den er frisk på smaken, og i tilegg er den søtet med stevia. Det blir ikke bedre. Er det noen av dere som har smakt den? Hva synes dere?

 

Smiiiil Maren

Simplicity

Dagens frokost ble av det enkleste slaget. To store knekkebrød, disse minner mye om de jeg baker selv, men de er altså kjøpt på butikken. Merket heter Sigdal, og de er uten tvil mine favoritt knekkebrød. Det enste som trekker ned er prisen, jeg foretrekker derfor som oftest å bake dem selv. Dere finner min knekkebrød-oppskrift HER. Som pålegg valgte jeg krydret kalkunskinke. I utgangspunktet kan dette bli en utorlig kjedelig frokost, og hadde jeg hatt bedre tid hadde jeg nok kokt et par egg å hatt til, eller en stripe majones under skinken + litt agurk, løk og tomat på toppen. I dag hadde jeg litt dårlig tid på morgenen og da det det så enkelt og greit som dette. Smaken i knekkebrødene er helt spesiell god, og det sammen med de friske jordbærene gjør at denne frokosten blir langt fra kjedelig. 

Smiiiil Maren

Fresh Pink

Jeg har hatt mye tid til å surfe gjennom diverse nettbutikker når jeg har vært syk. Mange av dere har spurt hvor den rosa sportsbhen på bildet er fra. Jeg kjøpte den på nett, men den ble desverre utsolgt like etterpå. Nå er den tilbake, og dere finner den HER.  eller ved å trykket på bildet.  Jeg elsker freshe treningsklær, og spesielt nå som sommeren er like rundt hjørnet synes jeg det er ekstra gøy med friske farger. Jeg jobber med et eget innlegg med alle mine vår og sommer favoritter innenfor treningsklær, og sko. Hver gang jeg har kommet over en favoritt så har jeg lagret bilde og skrevet ned hvor jeg fant det. Jeg gleder meg til å vise dere et fargerikt og herlig sommerinspirert innlegg. Jeg hadde lyst å vise dere denne sportsbh´en allerede nå, da det har vært utrolig mange spørsmål om den.

I dag er det 1.mai og fri fra jobb for de fleste, jeg skal utnytte denne dagen og den stadig stigende formen til å få unna litt eksamenslesing, og en kjapp treningsøkt før jeg skal hjem til leiligheten for litt rydding og vasking. Det er virkelig sært, men jeg kan ikke ta helg med lave skuldre, før leiligehten er ren, friske blomster er handlet inn og kjøleskapet er fyllt opp. Nå er kappekoppen straks tom her, og jeg kjenner at jeg skal lage meg enda en og nyte morgenstunden litt til før jeg må komme meg opp til universitetet.

Ha en nydelig dag, og for dere som er så heldige å ta langhelg i dag, ønsker jeg dere en fantastisk helg!

 

Smiiiil Maren

 

Aff.links