hits

mai 2015

Sporty sommerfavoritter

Inneholder Aff.links

Singlett  //  Shorts // sportsbh // Flyknit sko // Sportsbh //  Shorts  // Vest 

Nå er det lenge siden jeg har delt mine treningsfavoritter på klesfronten med dere. Jeg er nesten daglig inne på ulike nettsider og surfer rundt, lager ønskelister og oppdaterer meg på nyheter. Jeg synes denne treningsvåren har vært helt fantastisk med mye farger, og prints. Spesielt har Reebok og Adidas skillt seg ut synes jeg. Nå som vi går inn i sommermånedene har jeg lyst å dele mine sporty sommerfavoritter med dere, og for meg er det ett merke som troner over alle, og det er NIKE. Fy søren så mye freshe klær det merket leverer altså. Min Nike-ønskeliste er milelang, men jeg har klart å plukke ut mine absolutte favoritter. Det går i fersken, gult og pasteller. 

Tights print  //  Singlett //  Shorts // Sportsbh // shorts print // Flyknit sko // Singlett 

Skoene i dette innlegget er av modellen Flyknit, og de er kanskje det som står høyest på min ønskeliste. Har dere sett noe så fresht? Jeg klarer ikke bestemme meg om jeg liker de rosa, grå/orange eller de gule best. Se for dere sommerbrune ben, en fargerik sporty shorts, og de skoene da. Jeg har nesten kun Nike i dette innlegget, men måtte legge ved pastell shortsen fra Adidas. Den var bare helt perfekt i fargene synes jeg. 

Rosa tights //  Gul singlett //   sko rosa  //  Sko grå-orange  //  Turkis shorts //  Singlett 

Nå er jeg spent på hva dere synes om plaggene og skoene jeg har valgt ut. Fant dere noen favoritter? 

 

Smiiiiil Maren


Solsiden Bootcamp

I dag har vi arangert Solsiden Bootcamp på herlige Odderøya. I utgangspunktet var det meldt vindt, kalde temperaturer og regn, men tror dere ikke solen gløttet frem likevel, og satte perfekte rammer for bootcampen. Thomas Falkum som driver solsiden tok styring og sammen med Sondre ( personlig trener ) og Toni ( muskelterapaut ) så ledet de oss gjennom en super økt. 

Sondre startet med en 30 minutters løpetur. Vi jogget rolig, med et par drag hvor vi økte farten, vi var innom en bratt bratt bakke og kjørte et par sekvenser med fartslek. En helt super oppvarming. Etterpå tok Thomas over og kjørte gjennom en intervall styrkeøkt med ulike egenvekstøvelser. Vi jobber i intervaller på 1 minutt, med 15 sekunder pause. Etterpå var det ulike par-øvelser som trillbår, bryting, statis knebøy med partner på rygg og flere andre morsomme øvelser. Vi kjørte også en leken stafett med sekkehopp, potetløp og bakke sprints. På det tindspunktet var jeg på en liten nedtur i formen, og måtte ta en pause. Jeg koste meg med en questbar i sola mens de andre løp. Hehe. Herlig! 

Vi avsluttet med tabata i sanden, og uti vannet. Jeg har nok sannsynligvis en halsbetennelse på gang, og droppet derfor å løpe ut i vannet. Jeg tok det også litt med ro underveis under hele dagen, og passet på å ha godt med klær på meg. 

Dette har vært en helt utrolig gøy dag, med et supert opplegg med en fantastisk gjeng. Jeg håper virkelig vi får til flere av disse! 

Så det ikke morsomt ut? 

 

Smiiiiil MarenOppskrift: Chia pudding

Jeg har hatt lyst å teste Chia grøt, eller Chia pudding i mange uker, men aldri fått somlet meg til å kjøpe disse super frøene. Her om dagen ramlet jeg over dem på en helsekost jeg var innom, og fikk endelig kjøpt dem med meg. Jeg har vært litt skeptisk, da jeg synes prisen er helt hinsides. I ettertid har jeg sett at chiafrøene kan bestilles på Iherb, eller kjøpes på de litt større matbutikkene, og at det da vil være litt billigere enn på helsekost. Jeg anbefaler nok helst å kjøpe dem på nettet ift prisen. Det som er litt kjedelig da er jo at man må vente til de kommer i posten, og hvis dere er som meg, så vil dere helst ha produktet her og nå, og teste med en gang dere oppdager en ny oppskrift. Hehe. Nå er det ikke sikkert Chia pudding er en ny oppskrift for dere. Denne lille godsaken har nemlig florert på sosiale medier den siste tiden. Jeg har sett en haug av ulike oppskrifter på den, og endte til slutt opp med å lage en variant ut fra det jeg husket fra eget hode etter å ha lest drøssevis med ulike varianter. Slik ble resultatet: 

 • 3 ss chiafrø 
 • 2 dl kokosmelk 
 • Et lite dryss sukrin
 • Mager vanilje kesam, rosiner, kanel & bær som topping

Hell frøene, kokosmelken og sukrin i et glass, og rør om. Sett i kjøleskapet. Gjerne over natten. Når puddingen har stivnet, tar du den ut og tilsetter det du ønsker av topping. Jeg brukte 2 gode ss med vanilje kesam, friske bringebær og blåbær. Like før servering drysset jeg over litt mer sukrin, litt kanel og en liten håndfull med rosiner. Det gav den perfekte sødme. Jeg serverte et slikt glass til mamma når hun var her på besøk i går, og hun elsket det. Vi er begge enige om at rosiene faktisk var en viktig ingrediens. Hvis du ikke liker rosiner, så prøv gjerne med goji bær, mulberrys, eller kanskje litt flytende honning. Eller annen søtning du foretrekker. 

Jeg vil også dele en oppskrift som Cecilie, redaksjonssjefen i ShapeUp delte med meg når jeg var så heldig å være roomie med henne i en uke i Portugal. Cecilie lærte meg mye på denne turen, spesielt om dette med å finne roen i seg selv, at yoga kan utøves når som helst og hvor som helst, også denne deilige puddingen da. Denne dama krøp rett inn under huden på meg allerede første dagen vi var sammen, og jeg er så glad for å ha blitt kjent med henne. Et hjertemenneske rett og slett. Her har dere hennes oppskrift: 

 • Chiafrø
 • kokosmelk eller mandelmelk 
 • kakaopulver
 • sukrin + vaniljeekstrakt

Rør ingrediensene sammen til en tynn grøt og sett i kjøleskap i minimum en time. Serveres med kesam lime, bananskiver eller friske bær. 

Jeg håper dere som ikke allerede har smakt chiafrø ble inspirert til å teste dem ut. Ikke bare smaker det godt, det er også utrolig sunt og næringsrikt. I tilegg så ser det så delikat og innbydende ut synes jeg. Del gjerne dine erfaringer rundt disse super frøene i kommentarfeltet. Ha en vidundelig fin lørdag dere. Make the best of it! 

 

Smiiiil Maren


Styrketrening for å bli en bedre løper

Jeg har laget et løpsinspirert styrkeprogram som jeg har lekt med litt med den siste tiden, og nå tenkte jeg å dele det med dere. Jeg har valgt å fokusere på øvelser for bena primært, som jeg tenker vil gjøre meg til en bedre løper. Jeg tenker da spesielt i forhold til bedret løpsøkonomi, og et bedre steg, spesielt frasparket. Jeg har også lagt inn en god del stabilitetstrenings både for ankler, hofte og mage/rygg. Jeg holder på å jobbe med et program med fokus på eksplosivitet og spenst også. Det vil jeg dele senere. 

Dette er ingen fasit, dette er bare slik jeg har valgt å gjøre det, og som jeg føler passer for meg i forhold til mine forutsetninger og mål. Jeg har lagt repetisjonsantallet på 15-20 reps, og 1-3 sett. 

 • Step ups på høy kasse
 • Lår curls
 • Leg extentions
 • Tåhev 
 • Knebøy på ustabilt underlag
 • Rygghev
 • Hengende benhev (mageøvelse)
 • Planke varasjoner (vanlig, på bosuball, sideplanke, stjernen osv) 

Som sagt så har jeg hovedfokus på underkropp, men som dere vet elsker jeg jo egenvektsøvelser og jeg er helt nødt å leke meg litt med både pullups og dips også. Om ikke det er på samme økten, så inneholder treningsuken min alltid pullups og dips også. Tidligere i uken, før denne dumme forkjølelsen koem å tok meg så kjørte jeg en super økt med hele 10kg ekstra på pullups, og 5 kg ekstra i dips. Jeg trener litt mindre styrke nå en tidligere, og da er det utrolig gøy å se at styrken min fremdeles er der. 

Jeg håper dette kunne være til inspirasjon, så må dere som alltid bare spør hvis det er noe dere lurer på. 

Her har helgeroen senket seg, og jeg koser meg i en skinnende ren leilighet. Det er noe spesielt godt med rene gulv, nytt sengetøy og friske bomster på en fredag. I kveld blir det The Voice og masse god snacks i hyggelig selskap. Formen min er enda litt bedre nå, og det er jeg så utrolig glad for. Jeg krysser fingrene for at jeg våkner helt fin i morgen, slik at jeg kan delta på Solsiden Bootcamp! 

Hva er deres planer for fredagskvelden? 

 

Smiiiiiil Maren


Friskmeldt! Hvertfall nesten....

God morgen. Her er formen stigende, men halsen kjennes fremdeles ut som sandpapir. Jeg momser halspastiller og drikker te til den store gullmedalje, og har stor tro på at det snart er over. Jeg har heldigvis sovet godt gjennom hele natten, og bare det gjør at formen føles bedre. Nå sitter jeg her å koser meg med en enkel frokost bestående av knekkebrød med ost og skinke, skyr og friske bær. Jeg skal strakas ut å gå meg en liten tur i frisk luft, før jeg får besøk. I dag skal mamma og meg ha en kosedag, for å feire at 2 året på sykepleien er fullført med glans. Det er viktig å feire de små gleder i livet. Jeg har også et møte midt på dagen som jeg tenker kan bli spennnende. 

I kveld har jeg min siste dag på sofaen før jeg erkærer meg selv 100% frisk. Hehe. Jeg har nemlig ikke tid til mer nå. I morgen er det Solsiden Bootcamp, og der må jeg delta. Det er faktisk ikke aktuelt å vudere å droppe det en gang, så en kveld til nå, så er denne skrotten frisk. Punktum. 

Jeg håper dere holder dere friske og fine. Har dere noen spennnende planer for helgen ? 

 

Smiiiil Maren


Lyst å bli med til Marbella?

Husker dere jeg fortalte dere om mitt spontane lille påfunn om å joine Nordic fitnesscamp i Marbella? Jeg reiser på dene turen fordi jeg har lyst på et sporty eventyr, det er ikke en sponset reise. Jeg drar som sagt alene, og er litt nervøs for det. Nå har gjengen bak denne treningscampen vært så generøse at de har gått med på å gi mine lesere 800 kr i rabatt på turen. På den måten kan det være jeg får en reisebuddy, og i tillegg får den eller de personene som joiner meg turen billigere. Vinn vinn tenker jeg. Tilbudet finner dere HER

Jeg har vært inne på nettsidene å lest om turen så latterlig mange ganger, og jeg gleder meg bare mer og mer. Dette er en skikkelig treningscamp med de beste og råeste fasiliteter. Dette er drømmen for en sportsidiot som meg. I tilegg er det spa, og muligheter for både manikyr, pedikyr osv like i nærheten. Akkurat det synes jeg var litt gøy. Området er også super flott, og det ligger så og si stranda. Det blir mye trening, men det vil også bli tid til å sole seg på stranda, shopping, kose seg, slappe av, knytte nye bekjentskaper. Jeg kjenner flere som var me di fjor, og de skryter begge så mye av turen. 

Inkludert i pakken: 

 • Boksing og styrketrening på Elviria Beach.
 • Yoga på stranden i soloppgangen.
 • Nordic Fitcamp-timer i sal
 • Spinning med instruktører.
 • Seminarer, motivasjon og trening med Antonio.
 • Fellestreninger på Alhamar Fitness Center med veiledning og fettmåling.

Oppholdet, flyreisen, transport til og fra flyplassen, alle frokoster, og alle middagene er også inkludert i prisen.

I tillegg så finnes det flere aktiviteter som også er booket for Campen, men bestilles utenom. For eksempel: Padling og styrketrening på strand med tidligere Elitesoldat Mike fra Mikes Gym. En røff opplevelse etterfulgt med en buffet på velkjente Beach House Marbella. Crossfit med Carl Wall. Tidligere Elitesoldat. Militær hinderløype på Mikes Gym. For de som var på Camp i fjord var dette et av høydepunktene. Her får man sprengt grenser. Alle kjører individuelt og etter eget tempo. Tøye grensene i Klatrepark Marbella.

Det er ikke lenge siden jeg kom hjem fra en treningscamp, og det var bare så amazing at jeg begynte å lete etter en ny mulighet like etter jeg kom hjem. Nå har jeg altså funnet denne campen i deilige marbella, og gleder meg så ubeskrivelig mye til avreise om kun en liten måned. Dette blir min første tur alene, men jeg krysser fingrene for at jeg får med en eller flere av dere lesere, eller kanskje en venninne eller kompis av meg. All info om turen finner dere HER, og spesialtilbudet finner dere HER. 

 

Smiiiiil Maren


Operasjon "Bli frisk"

Jeg har bestemt meg for å spise meg frisk, og dagens handlepose bærer preg av det. Masse frukt og sunn mat. Jeg har stor tro på at jeg blir fortere frisk med å putte i meg sunn, fargerik og næringsrik mat. Dagens handlepose er fyllt med epler, kiwi, vannmelon, piel del sapo melon, jordbær, blåbær, banan og appelsin. Jeg har også handlet inn litt yoghurt, skyr, knekkebrød og diverse pålegg. Havregryn, rosiner, og melk er supert når man ikke orker å lage mat, men vil ha i seg gode næringstoffer som metter. Jeg sliter med å drikke nok, og har derfor også handlet solo super, og fun light bringebær, da det er godt å ha en variasjon fra vanlig vann. Isbiter er lagt i frysen, og fargerike sugerør er funnet frem, alt for å gjøre det enklere for meg selv å få i meg væske. I skrivende stund koser meg med et lite fruktfat bestående av vannmelon, appelsin og jordbær, og en skål med blåbær, banan, eple, jordbær og skyr. Jeg har også vært å handlet et par questbarer, og en ferskpresset juice på herlige Will I Juice i sentrum. Jeg bestillte en juice med rødbetter, gulrot, ingefær, og sitron. I tillegg tok jeg en ren ingefærshot, så i grunn føler jeg at jeg har gjort absolutt alt jeg kan for å bli kvitt disse dumme bakteriene som har bestemt seg for å bosette seg i min kropp. 


Så her ligger altså jeg da, med dyna på sofaen, og snart i gang med andre sesong av Arrow. Jeg er redd den sesongen ryker ganske kjapt, men heldigvis har jeg en ny serie på lur. Neste serie blir Crossing lines, kanskje noen av dere har sett den? Jeg har hørt mye bra om den, og gleder meg til å sette i gang, men først har jeg en hel sessong med Arrow foran meg. Hurra! Sånn egentlig, så er ikke dette syk-på-sofaen livet så galt likevel. 

Har dere en fin torsdag? Hva fyller dere dagens deres med? 

 

Smiiiiil Maren


Sår hals & Proteinkaffe

Her om dagen var jeg på Nimue Hud og fikk nye freshe negler (sponset). Litt crazy, men jeg liker dem. Formen er dessverre ikke så mye bedre i dag, på tross av en hel ettermiddag og kveld i senga i går. Jeg følte jeg måtte unne meg en ekstra god kaffe nå som formen ikke er helt på topp. Jeg lagde derfor et stort glass proteinkaffe med sjokoladesmak sammen med frokosten i dag. Kaffen er laget på dobbel espresso, en sjokoladeproteishake og litt melk. Mmmm. Så den ikke god ut? 

Jeg hadde planer om å starte dagen med trening, for så å dra på lunsj til en venninne, og nyte sola i hagen hennes. I skrivende stund sitter jeg her og er ikke helt i form, og regnet pøser ned utenfor. Så det er ingen tvil om at planene må endres litt. Jeg tenker at vi kan jo kose oss med lunsj inne, og gjøre det beste ut av det. Treningen må nok avlyses dessverre, og det liker jeg veldig veldig dårlig. Jeg kjenner jeg er fristet til å dra å prøve meg litt frem å se hvordan kroppen responderer, men egentlig så vet jeg jo med meg selv at det ikke er så smart. Hehe. 2 dager inne og jeg er allerede rastløs! 

Hvis noen av dere sitter på noen geniale bli-frisk-super-fort tips så vær så snill å del dem i kommentarfeltet. Jeg er fryktelig dårlig til å være syk, og har så lyst å bli frisk igjen i en fei!! Jeg handlet inn ingefær, sitron og honning i går, og tenker å mikse dette sammen i en stor kopp med te. Det må da gjøre underverker, tror dere ikke? 

 

Smiiiiil Maren


Han har gjort det igjen!

I skrivende stund ligger jeg i senga, og er litt små pjusk i formen. Halsen føles som sandpapir, og bihulene er helt tette. Hodet verker, og febermåleren har snikt seg en halv grad over normalen. Jeg ber til høyere makter om at den ikke øker noe mer. Er ikke dette typisk når man endelig har ferie? Arg! Jeg har derfor valgt å lytte til kroppen, og puttet meg selv i seng. Jeg nekter at denne forkjølelsen skal få lov å bosette seg i min kropp. 

Tilbake til overskriften. Min gode venn, kollega og treningsbuddy Alejandro Fuentes slapp i går sin nye låt Encore, og en ting som er sikkert - han har klart det igjen. Jeg forelsket meg i RÅ, og trodde faktisk ikke det var mulig å toppe den. Jeg var så heldig å få høre Encore noen dager før den ble sluppet, akkurat slik som før forrige låtslipp, inne på konoret på Solsiden, hvor vi begge jobber. Jeg er så glad for at Ali ville dele den med meg, og jeg er så uendelig stolt av denne fyren her. Ikke bare er han en super fin fyr, en dyktig trener og fagperson, han er også en helt ubeskrivelig dyktig artist. Han skaper magi, og den nye låta hans er rett og slett magisk. Skru opp lyden, len deg tilbake, lukk øynene og bare NYT!  

Så snart formen er bedre så skal denne låta være med meg ut på løpetur! Encore er så deilig rytmisk, så feel-good og en skikkelig gla´låt spør du meg. Jeg er virkelig ingen musikkannmelder, jeg bare vet at jeg elsker det jeg hører, og ingenting er vel bedre enn det ? Dette blir tidenes sommerlåt, ingen tvil!!

 Hva synes dere? Er det flere som får lyst å danse, løpe og bevege seg når dere hører den? Jeg gleder meg hvertfall til å putte den inn på treningslista mi!

 

 

Smiiiiil Maren


Hold av 11-13 september!

I samarbeid med Akademiet for Personlig Trening

Don´t mind the tired face, jeg har nemlig noe utrolig kult å dele med dere! Finn frem kalenderen og noter deg datoen 11-13 september. Er du, som meg, interresert i fysisk aktivitet, helse, ernæring, treningslære, fettforbrenning, muskelbygging, kosthold, kosttilskudd osv, så vil du ikke gå glipp av dennne helgen. Akademiet for personlig trening samler noen av verdens mest annerkjente og dyktigste mennesker på disse fagfeltene til en felles Convention som finner sted i Oslo. Jeg får litt frysninger av å tenke på det. Jeg elsker faglig påfyll, og ny inspirsjon, og dette er en helt fantastisk mulighet for begge deler. 

Husker dere i fjor, når jeg var på Beitostølen på AFPT convention. Det var så ufattelig lærerikt, men desverre fikk jeg kun med meg 1 av totalt 3 dager fordi jeg måtte reise hjem i et bryllup. Denne gangen skal jeg få med meg hvert eneste minutt, og jeg håper å få muligheten til å oppleve denne helgen sammen med noen av mine lesere også. I år er AFPT convention lagt til Oslo, og Quality Hotel Gardermoen slik at så mange som mulig skal få muligheten til å delta. Helgen blir fyllt med forelesninger og workshops med noen av de menneskene jeg ser aller mest opp til i bransjen. For å nevnte noen av de internasjonale, og svært annerkjente navnene, så kommer: Nick Tuminello, Bret Contreras (The glute guy), Menno Henselmans, Jacob og Stephanie Wilson. I tilegg er det noen av Norges aller dyktigste på tema helse, trening og ernæring som skal forelese: Børge Fagerli, Einar Svindland, Ian Houghton, Espen Arntzen, og Jon Yuen for å nevne noen. Fy søren, jeg gleder meg!! 

Jeg har forresten rabattkode på utdannelsene hos AFPT, så det kan jo være greit å vite om dersom du snuser litt på tanken om en intensiv PTutdannelse i sommer, PT utdannelse på nett, eller kanskje en tur til Dubai for å utdanne deg til personlig trener? Send meg en mail på marenerdvik@hotmail.com, så fikser jeg en bedre pris til deg. 

Du kan lese alt om hvem som kommer på convention, program for helgen, og alt du trenger av informasjon på AFPT sine nettsider. Jeg er allerede påmeldt og gleder meg stort. Jeg håper jeg ser noen av dere der. 

 

Smiiiil Maren 


Joggetur med løpevogn

I dag tikket det inn en melding på telefonen min, meldingen var et bilde av min nydelige lille niese, med spørsmål om jeg hadde lyst å være med henne på joggetur. Jeg måtte smile av meldingen, det var jo klart jeg ville det. 30 minutter senere var vi klare for tur. Min storebror, meg og lille prinsessa i løpevogn. Fy søren for en genial oppfinnelse, denne funket helt perfekt å løpe med, og vi storkoste meg på tur alle 3. Man kan sette på noen andre hjul som passer enda bere for løping også, men jeg synes det funket helt topp nå også. Vi jogget avgårde, og fikk virkelig hatt litt bror og søster kvalitetstid, mens lille snuppa lo og skravlet i vei oppi vognen. Det ble hele 7 km på oss i dag, og vi har planer om å gjenta suksessen i morgen. 

I skrivende stund sitter jeg å venter spent på at praksisplassene for mitt tredje og siste studieår på sykepleien skal legges ut. Jeg skal være 18 uker på sykehuset, og er så ubeskrivelig spent på hvor jeg havner. Jeg blir lykkelig bare jeg havner i Kristiansand egentlig, for jeg kan nemlig risikere å havne i flekkefjord. Jeg har ubeskrivelig lyst å være på barneposten, men det er få plasser og de aller fleste vil jobbe med barn, så sjansen er liten. Ellers krysser jeg fingrene for et par andre steder, men som sagt så er dette helt tilfeldig. Det er ingenting annet å gjøre enn å vente på at det legges ut på nett

Nå må jeg avslutte her, det er nemlig ei lita tulle som står å tripper ved siden av meg og vil ha meg med å leke. Jeg håper dere har en super dag, og at solen stråler like mye hos dere som den gjør her på sørlandet. 

 

Smiiiiiil Maren


En spontan avgjørelse

Dagens lunsj og middag ble nærmest identiske, og det smakte så himmelsk godt at jeg følte for å dele det med dere. Til lunsj ble det pastasalat med kyllingfilet og hvitløksbaguetter etter en heftig intervalløkt. Til middag nå for en liten time siden hadde jeg den samme pastasalaten, men jeg var tom for kylling og det ble derfor kyllingkjøttdeig istede. Det smakte godt det også, og med en iskald cola zero boks var smaksløkene virkelig tilfredstillt. Dere som følger meg på Snapchat (marenerdvik heter jeg der) vet hvordan jeg koste meg med denne middagen. Rett forann macen med Arrow på skjermen. Hehe. Noen som sa hektet? 

I dag gjorde jeg noe litt sprøtt, og velig spontant til å være meg. Jeg er mye rart, men spontan kan jeg ikke akkurat skryte på meg at jeg er - desverre. Jeg skulle ønske jeg var litt tøffere og litt mer spontan, så det at jeg i dag booket meg på en treningscamp som finner sted allerde i juli, er et stort steg i riktig retning tenker jeg. Jeg har altså meldt meg på Get Inspired treningtur i regi av Nordic Fitcamp til Marbella første uken i juli. Jeg reiser ned som helt vanlig deltager, og gleder meg noe helt sinnsykt til en hel uke med trening, sunn mat, spennende og lærerike foredrag om temaer jeg interreserer meg for. Jeg reiser helt alene, og kjenner litt på spenningen rundt det. Men hvem vet kanskje noen av dere lesere også skal ned dit? Jeg vet at campen allerede har over 20 personer påmeldt, så det er jo faktisk en sjanse for at jeg treffer noen av dere der. Hvis du har lyst å være med så si i fra til meg, ingenting er bedre enn å dele en slik reise med andre sporty likesinnede. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Super effektive intervaller

Da var det gjort, ukens tyngste økt er unnagjort og jeg har akkurat kost meg med en stor og deilig lunsj bestående av pastasalat med kylling og hvitløksbaguetter. Mmm. Jeg kjørte økten på Aquarama treningssenter, som ligger et steinkast unna min leilighet, perfekt når man er sulten som en ulv etter trening og vil fort hjem. Økten jeg kaller for ukens tyngste er en intervalløkt som består av 45/15 intervaller. Det betyr at jeg løper så fort jeg kan i 45 skunder, så hopper jeg av møllen i 15 sekunder før jeg hopper på igjen, og løper 45 sekunder. Slik fortsetter jeg til alle dragene er unnagjort. Det nytter ikke å begynne å skru opp og ned på farten med så kort pause, og derfor velger jeg å heller hoppe av.

Jeg løper så fort jeg bare klarer, og målet er å klare 15 av disse dragene. Det er så grusomt tungt, og jeg er helt tom etter en slik økt. Jeg starter med å varme opp i 10-15 minutter, før jeg kjører på med dragene. Etter siste draget går jeg rolig i 5-10 minutter slik at bena ikke stivner helt. Disse intervallene er super effektive, og det er den eneste grunnen til at jeg klarer å presse meg gjennom dem. Jeg vet at de funker, og selv om det gjør vondt mens det holder på, så er følelsen etterpå helt magisk. Jeg så ut som en druknet katt etter intervallene, og det måtte bare dokumenteres med et par bilder. Viktig å by litt på seg selv, og vise hvordan man egentlig ser ut etter en skikkelig runde på tredemøllen. Hehe. Dette er uten tvil de mest effektive intervallene for å øke kondisjonen etter min mening. Jeg kombinerer denne typen intervaller, med et par langkjøringer og et par styrkeøkter hvor jeg fokuserer på øvelser som gjør meg til en bedre løper. Jeg skal dele programmet der også, men det er fokus på utholdene styrke på bena, stabilitetstrening for hofte, ankler og core (mage/rygg). I tilegg har jeg lagt inn noen øvelser for økt eksplosivitet og spenst. 

Hvordan liker du å trene kondisjon? Del gjerne dine favoritt intervaller i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren 


Sjokolade til frokost

God morgen hjerter. Jeg sitter her med frokosten min, og prøver å våkne. I dag sov jeg så lenge, at jeg nesten trodde det var noe feil med telefonen min når jeg sjekket klokken. Jeg våkner vanligvis rundt klokken 06-07 hver eneste dag, uansett. I dag gløttet jeg på øynene halv 10 (!!) Det er tydelig at denne frøkna trengte litt ekstra søvn. Så nå sitter jeg altså her med havregrøten min, og hjemmelaget sjokkomelk. Jeg lagde denne godsaken første gang i går morges, og den ble så god at jeg måtte gjenta suksessen i dag. Egentlig er det ingen hokkus pokkus med denne, men det er ofte det enkle som smaker best. 

Sjokkomelk med ekstra protein

 • Proteinpulver med smak av melkesjokolade
 • Lettmelk 
 • Vann 
 • Et par dråper vanilje stevia 
 • Sjokoladesirup
 • Et bittelite dryss kanel & kardemomme 

Bland 20g proteinpulver, 1 dl vann og 2 dl melk i en shaker. Rist godt. Så letter du på lokket og tilsetter stevia, kanel, og kardemomme. Skru igjen og rist godt. Nå har du to valg, enten heller du den over i glass og tilsetter isbiter og sugerør. Da har du en super god sjokkomelk. Eller du kan helle shaken over i en kjele og varmer den lett opp. Pass på, den skal ikke koke! På den måten får du en deilig proteinkakao. Uavhengig om du ønsker sjokkomelk eller kakao så tilsetter jeg alltid sjokoladesirupen til slutt, jeg heller bare litt oppi glasset, og rører godt rundt. Mmmmmm

Grøten har jeg delt med dere flere ganger, men jeg deler den gjerne igjen. Den består altså av 65g havregryn, to egg, 20g sjokoladeprotein, sukrin, litt salt, sjokoladesirup og litt melk. Jeg koker den i kjele, og rører godt hele veien. Jeg koker først grynene på vann, så tilseter jeg melk, sukrin, salt og sirup. Rører godt så den ikke brenner seg i bunnen. Når den er kokt, så tar jeg den av den varme platen, tilsetter litt kaldt vann før jeg rører inn proteinpulveret. Som topping har jeg sjokoladesaus og hakkede mandler. Det ser kanskje ikke så delikat ut med brun grøt, men jeg garanterer at den smaker himmelsk.

Jeg sitter her å ser på gamle episoder av Gossip girl, og koser meg. Nå skal jeg la frokosten synke litt, før jeg skal komme meg avgårde på trening. Jeg titter innom dere igjen etter økten, jeg ville bare stikke innom kjapt nå på morgenen for å dele sjokolademelken og ønske dere en deilig dag. 

Har dere noen spennende planer for dagen ?

 

Smiiiiiil Maren

 

Latskapen lenge leve

I dag ble det en sen oppdatering fra meg, jeg har rett og slett ikke kommet helt i gang i dag, og for å være helt ærlig har jeg egentlig bare vært utrolig trøtt og slapp i dag. Jeg har likevel, takket være en cafeavtale, kommet meg opp fra sofaen. Akkurat i dag var jeg veldig glad jeg hadde den avtalen, ellers hadde jeg blitt liggende på sofaen i hele dag. Kombinasjonen av søndag, regnvær og en ny serie på netflix er livsfarlig. Hehe. 


Nå har jeg akkurat vært på middag hos familien, og vi har kost oss med hjemmelaget pai, en utrolig innholdsrik salat, og hvitløksbaguetter. Salaten inneholdt avokado, egg, fetaost, mais, pinjekjerner, agurk, crispysalat, tomat og soltørkede tomater. Mmmmm. Til dessert ble det enkelt og greit is med peanut, sjokolade & karamell. 
Jeg hadde store planer om en styrkeøkt, men i dag er rett og slett ikke energien helt der. Jeg har trent bra hele uken, og tenker derfor at jeg tar meg en velfortjent styrkefri dag. I morgen er en ny dag, og da durer jeg på med en solid styrkeøkt. Da tenker jeg å dele en litt annerledes styrkeøkt med dere, nemlig et program rettet mer mot løpere. Flere av dere har etterspurt dette, og jeg deler mer enn gjerne. Kamera blir med på trening i morgen, og jeg håper å få knipset noen bilder av de ulike øvelsene. 

Har dere en fin søndag? Hva gjør dere i dag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Unn deg selv en kveldstur

I kveld gjorde jeg noe jeg ofte tenker at jeg har lyst til, men som jeg veldig sjeldent gjør. Nemlig å gå meg en kveldstur i frisk luft. Jeg tenker ofte at det er noe jeg burde gjøre, for da sover man så godt etterpå, at det er sunt med frisk luft og deilig med en rusletur etter en lang dag. Alt for ofte vinner sofaen, men i dag fikk jeg med meg en venninne og sammen gikk vi en deilig tur rundt Odderøya. Nå ligger jeg på sofaen, og jeg skal innrømme at det føles enda bedre å ligge her nå, etter en liten tur. Så mitt tips i dag er å komme seg ut på en liten gåtur før natta. Ikke tenk at det er noe du burde, eller må, tenk at du er heldig som kan, og tenk at du unner deg selv denne turen. 

Så det ikke litt deilig ut? Disse bildene er tatt rundt klokken 18.30, og fremdeles varmet solen godt, det var båter ute og masse mennesker langs hele strandpromenaden og rundt på Odderøya. Jeg kjenner at sommeren er like rundt hjørnet, og det er så deilig. 

Har dere hatt en fin lørdag? 

 

Smiiiil Maren


En bolle i ovnen

Eller faktisk flere boller. Jeg lagde en porsjon boller i går, de forsvant på mystisk vis, og derfor startet jeg dagen med å bake en ny runde. Jeg fikk knipset noen bilder av gårsdagens porsjon før de forsvant. Bakverk altså, jeg skulle virkelig ønske det ikke var så latterlig godt som det er. Tenk om boller hadde vært helsekost, DET hadde vært noe. Heldigvis er det helg, og da er det lov med litt bollekos. Jeg må passe meg nå som jeg har sommerferie, hver dag er jo som en helg og det kan bli litt vel mye kos hvis kostholdet mitt skal tilsvare helg - hver dag. Hehe. En liten bolle i ny og ne har da aldri skadet noen, litt ekstra energi til dagens treningsøkt tenker jeg! På bildene ser bollene nesten litt uferdige ut, men det var de altså ikke. Mmmmm. 

I dag er det lørdag, og det betyr fellestrening på Solsiden. Jeg er stiv som en stokk i beina etter gårsdagens løpsrelaterte styrkeprogram, men skal likevel prøve å gjøre en innsats. Det er jo så gøy med de fellestimene, så jeg har veldig lyst å få den med meg. Senere blir det en liten runde i sentrum, før jeg skal ut på årets første båttur. Solen stråler her i sør i dag, og endelig er tiden inne for årets første tur på sjøen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren


Trening som terapi

I skrivende stund har jeg et brett med boller til heving på badegulvet, og skal straks sette dem i ovnen, og ta en kjapp dusj før jeg skal opp til en av mine bestevenninner for en skikkelig jentekveld. Hun ble mamma for 6 uker siden, og jeg storkoser meg sammen med de to. Vi skal lage taco, kose oss med hjemmelagde boller, snacks og se på The Voice. Før jeg går så må jeg bare dele dagens løpetur med dere, den var nemlig spesielt fin.I dag var jeg ute på en helt rolig løpetur i skogen. Været var grått, det duskregnet og den vanligvis så popolære turen rundt Odderøya var folketom. Jeg startet turen med musikk på ørene, jeg måtte forsøke å få i gang motivasjonen for denne løpeturen. Jeg jogget langs strandpromenaden, mot odderøya. Musikken hjalp, bena føltes greie og jeg ante antydninger til flyt i stegene mine. Det var når jeg kom opp på selve odderøya, og fikk skog på alle kanter at jeg virkelig kjente motivasjonen komme. Musikken måtte bort, den ble et forstyrrende element i en ellers helt magisk setting. Vakker natur - vasket ren av regnet, mektig hav med brusende bølger, vind som sveipet over svabergene og tvang bølgene til å slå oppover fjellsiden. Det var så vakkert å stå midt i det, oppleve det, kjenne naturkreftene. Jeg løp langs svabergene og inn i skogen, og der ble det stille. Helt stille, en slik deilig stillhet som kun de som er like glad i skog og natur som meg kan forstå. Jeg hadde for lengst glemt musikken, den ville bare vært i veien. På slike turer trenger jeg virkelig ingen elementer utenfra for å øke motivasjonen, den er der, helt naturlig og sterkere enn noe annet sted. Jeg elsker disse turene mine, alene, omringet av natur på alle kanter. Jeg føler meg så heldig som har en kropp som fungerer, ben som kan løpe, og muligheten til å ha så flott natur som nærmeste nabo.

Jeg la ut et bilde på min instagramkonto etter løpeturen i dag. Det var et bilde av stien inni skogen, og under bildet skrev jeg følgende tekst: "Sometimes it´s not about the workout, sometimes it´s just therapy". Slik føltes det i dag, ren terapi - for både kropp og hode.  

Er det noen av dere som kjenner dere igjen av denne beskrivelsen? Kanskje er det flere av dere som har et slikt forhold til skog og natur.

 

Smiiiiiil Maren

 

Frokostgrøt, Iherb og ny serie

God morgen. Dere vet jeg er et periode menneske når det kommer til kosthold, og nå har jeg retunert til havregrøten min igjen. Denne gangen har jeg tilsatt en ny liten vri, nemlig kalorifri sjokoladesirup. Jeg har både litt i selve grøten når jeg koker den opp, og litt som topping. Mmmmm. Denne sjokoladesirupsen er av merket Walden farms og bestilles på Iherb. Det er evigheter siden jeg har bestillt noe fra Iherb men nå har jeg tatt det opp igjen. Det finnes jo så mye spennende der. Hadde det vært gøy med et eget iherbinnlegg med alle mine Iherb favoritter? Et tips: Bruk koden VIK961 for rabatt på ditt første kjøp. Ellers inneholder grøten min havregryn, sjokoladeprotein, stevia vanilje, sukrin, kanel og litt salt. Dette drysset med salt er helt avgjørende for smaken. Kombinasjonen av søtt og salt er helt vidunderlig god.  I dag er jeg litt trøtt. jeg satt nemlig oppe i halve natt å så på en ny serie. Jeg er totalt og komplett hektet på Arrow, og hadde det ikke vært for at jeg har et par viktige avtaler i dag, så hadde jeg sikkert ikke kommet meg i seng i det hele tatt. Hehe. Har noen av dere sett Arrow? Fy søren for en bra serie! Det er altså grunnen til at jeg er litt småtrøtt i dag, men ingenting et par kaffekopper ikke kan fikse. I dag står et par telefonmøter på planen, en treningsøkt med fokus på løpsrelatert styrketrening, og en rusletur med en god venninne i ettermiddag. I kveld blir det Taco, the voice, og garantert mer av Errow. Fredagskveld i kjent og kjær stil med andre ord. Akkurat slik jeg liker det. 

Hva er deres planer for dagen, og helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Throwback ShapeUp Bootcamp

Jeg elsker dette bildet! Det sier veldig mye om den fantastiske uken vi hadde sammen på ShapeUp Bootcamp. Uken handlet om trening, aktivitet, samhold, girlpower og sist, men ikke minst gleden ved fysisk aktivitet og bevegelse. Det var helt spesiellt å se hvordan alle heiet på hverandre, backet hverandre og pushet hverandre gjennom øktene. Vi satt igjen etter endt uke og fant ut at ordet som er mest beskrivende for uken var treningsGLEDE og felleskap. Jeg har lyst å dele et lite bildedryss fra et par av øktene vi kjørte på Lapoint camp i Portugal. 

Vi kjørte flere av øktene nede på stranden, her ble det stafett og mye morro. Sprints i sand, statiske øvelser, intervallpreget styrketrening, sirkeltrening og mye mer morro. Tungt og brutalt mens det holder på, men hele tiden fokus på team, mestring, effektivitet og glede. Det skulle selvfølgelig være en god treningsøkt, men det skulle også være gøy, og bygge opp under en følelse av mestring. Det tror og håper jeg at vi fikk til. Jeg må smile når jeg ser på disse bildene, jeg savner virkelig deilige Ericeira, og alle jentene vi hadde med oss på tur. Her er litt bilder fra en av øktene på stranda: 

Nå får jeg bare lyst å booke ny tur med det samme, heldigvis er det jo faktisk en ny mulighet allerede i september. Jeg vet det begynner å fylles opp, da flere av jentene som var med nå i mai ønsker å dra ned igjen i september. 

I dag nyter jeg den første dagen av sommerferien min, og dagen skal brukes til, ikke overraskende, trening, etterfulgt av et par timer bloggjobbing, før jeg skal opp til familien på middag. Jeg håper også å få booket flybilettene og hotellet til London i dag, det blir så mye mer virkelig når alt er bestillt. Jeg har fått så mange fine tips fra dere, og det er jeg super glad for. Det er så gøy når dere blir så engasjerte, og kommer med så mange fine tips. Tusen tusen takk! 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren


I dag er jeg litt stolt av meg selv

I dag er en stor dag. I dag hadde jeg min siste dag på universitetet før sommeren, og det føles sinnsykt godt å si at jeg har nå fullført 2 året på sykepleien. Fy søren så magisk det føles. Dette året har vært ekstremt hektisk, og krevd så mye at jeg på et tidspunkt hadde mest lyst å hoppe av hele studiet. Heldigvis var jeg fornuftig nok til å holde ut, krumme nakken og jobbe på. Dette skoleåret har jeg hatt så mange baller i luften at jeg var nære å mistet kontrollen på alt,  jeg var så sliten og lei på et tidspunkt at jeg holdt på å gi opp, og det verste var at jeg følte meg utilstrekkelig på absolutt alle områder i livet mitt... Det å nå sitte her med fullført andre år, A på min siste eksamen og i tilegg ha fått prisen for Norges beste treningsblogger. Jeg tenker at da må det være lov å være litt stolt. Tenk at det gikk, både skole, jobb, blogg, venner og familie, alt på en gang. Tenk at jeg kom i mål, tenk at jeg faktisk klarte det!! Åååår så godt det føles. 

I kveld feirer jeg med den nyeste utgaven av ShapeUp som dumpet ned i postkassen min i dag, og et fruktfat i kjent Marenstil. Jeg ligger på sofaen, momser frukt, leser i bladet og surfer litt på nettet etter flybiletter. Jeg har nemlig bestemt meg for å virkelig feire at 2 året er fullført, og det skal gjøres med en langweekend med shopping i London. Jeg har vært i London en gang før, men er overhode ikke kjent. Så hvis dere har noen fine London tips, enten shoppingsteder, hoteller, resturanter, cafeer osv, så blir jeg supert takknemlig om du har lyst å dele i kommentarfeltet. 

Har dere hatt en fin dag? Hva har du fyllt onsdagen din med? 

Jeg gleder meg til å høre om dagen deres, og ikke minst er jeg spent på om dere har noen Londontips på lur. 

 

Smiiiiiil Maren


Sært lunsjtips

Hva tenker dere om denne miksen? Jeg kjenner at jeg er veldig skeptisk, men samtidig så har jeg lært at man skal ikke dømme noe før man har smakt. Jeg mener, tunfiskpizzaen var jo helt vilt god, og banan sammen med ris, sterke krydderier, kokosmelk og kylling er helt sinnsykt godt. Så da er det jo faktisk en mulighet for at tunfisk most sammen med banan kan være en god kombinasjon. 

Dette mattipset fikk jeg av min gode venninne og sporty partner-in-crime Pia Seeberg. Vi var som dere vet roomies og Duo-trenere i en uke på ShapeUp Bootcamp i Portugal, og fikk delt mye både mat og treningsinspo med hverandre. De to tingene jeg tar med meg fra uken med PTpia er en fornyet nyskjerrighet til Crossfit og dette litt spesielle måltidet med tunfisk, og banan. I dag skal jeg teste det ut, og hvem vet, kanskje jeg får en ny favoritt. Det er jo sinnsykt smart ting å like, for hvis du tenker på det, hva er det du kan få tak i nesten uansett hvor i verden du er. Jo det er jo nettop tunfisk og bananer. 

Er det noen som har smakt denne kombinasjonen før? Del gjerne i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiiiil Maren


Wok på menyen

I dag ble det en deilig wok til middag, og som alle andre retter som trylles frem på mitt kjøkken så er denne utrolig enkel å lage, tar kort tid, smaker godt og er super sunn. Wok er virkelig godt, og det skal jeg sannelig begynne å spise mer av. Man kan jo putte oppi hva som helst, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hvor innholdsrik og spennende woken skal bli. jeg gjorde det veldig enkelt for meg selv i dag, og det tenker jeg må være lov innomellom. 

Du trenger: 

 • 200g kyllingkjøttdeig 
 • 1/2 pose wok classic 
 • 3 ss soyasaus (kikoman) 
 • 100g fullkornsnudler

Stek kjøttdeigen og sett den til side, så steker du grønnsakene. Hell kjøttdeigen tilbake i stekepanna og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Kok opp vann med litt salt, og kok nudlene som anvist på pakken. Hell så av vannet, og tilsett nudlene i stekepannen med kjøttdeigen og grønnsakene. Tilsett soyasaus og blandt godt. Voalá!

Nå er middagen i magen, og en enkelt fruktsalat spist til dessert. Nå blir det bena høyt og filmkos resten av kvelden. Jeg er en skikkelig trøtting for tiden, og sofaen er min bestevenn på kveldene. Jeg tenker at det er helt greit med litt rolige kvelder når dagene er såpass hektiske. Kun en eneste dag igjen nå, så er sommerferien i gang for denne frøkna. Fy søren så villt! 

 

Smiiiiiil Maren


Konstant småspisingGod morgen hjerter. Hvordan har dere det i dag? Jeg er så utrolig "kjesken" (jeg tror dette er et skikkelig sørlandsord, men jeg regner med dere skjønner hva jeg mener) for tiden. Det er helt drøyt! Jeg går å småspiser og sniker i kjøleskap og skuffer konstant, og i hele går tror jeg neppe det gikk en time uten at jeg hadde puttet noe i munnen. Skal jeg holde på sånn så gjelder det å ha sunne, søte, og gode ting tilgjengelig, ellers kan jo dette bli et ganske heftig etegilde. Hehe.


Husker dere disse friske herlighetene som kom på markedet litt tidligere i vår? Jeg elsker de nye zero yoghurtene, og har nå hamstret dem inn for å ha dem tilgejngelig når søtsug og behovet for å småspise litt melder seg. Dette er overhode ingen reklame for noe som helst, bare en liten innrømmelse fra meg til dere om at jeg er en snikspiser av de sjeldne, og dette er slik jeg har valgt å løse det. Utenom yoghurtene, så ryker det lett en questbar eller to, og frukt som epler, pærer, melon og kiwi. Jeg liker all type frukt, men nå for tiden er det piel del sapo, honnigmelon, vannmelon og kiwi for alle penga. Mmmmm


Nå skal jeg straks avgårde til nest siste dag på universitetet for dette semesteret. Fy søren nå går det fort i svingene her, og ferien er rett rundt hjørnet. Jeg har lest alle tipsene deres og jeg prøvde å booke tur både til La santa, og Fuerteventura, men tror dere ikke begge steder er fullbooket frem til oktober?! Åå jeg ble så skuffet, så nå må jeg tenke nytt. Jeg raider restplass.no daglig, så ikke bli overrasket om jeg plutselig er på vei på tur med kun et lite døgn eller to forvarsel. Hehe. Hadde jeg bare turt å være så spontan, jeg er nok mer enn planlegger enn som så, men kanskje denne sommeren kan endre litt på det. Vi får se! 

Ha en deilig dag dere, så blogges vi senere. 

 

Smiiiiil Maren


Taco-mandag

Jeg var tidlig i seng i går, men likevel føles denne mandagen litt seig. I skrivende stund ligger jeg i sengen, og ser på gamle episoder av Gossip Girl. Joggebuksen er på, og nødlageret av kokesjokolade på øverste hylle i skapet har for lengst funnet sin vei frem i lyset. Jeg liker egentlig ikke så mørk sjokolade en gang, men i dag er det en sånn dag at så lenge det smaker litt søtt så funker det. Hehe.

Dagens middag ble favoirtten, selvfølgelig taco. Alle som kjenner meg vet at jeg har et nesten komisk forhold til taco. Jeg elsker det, og kunne lett spist det hver eneste dag. Det var en periode jeg postet tacobilder så ofte på bloggen at leserene måtte be meg roe det ned. Det er begrenset hvor inspirerende det er med taco på femte dagen liksom. Tacoen i dag var nydelig, men jeg var tom for gulost og taco uten ost er virkelig ikke det samme. Jeg er litt uinspirert på matfronten for tiden, hva er vel da bedre enn å ha flere tusen matglade lesere. Kanskje dere vil dele litt matinspirasjon med meg. Hva spiser du helst til frokost, hva består vanligvis lunsjen din av, og hva er din favorittmiddag? Sleng gjerne på favoritt-snacksen også.  

Jeg kan si at min favoritt frokost er meieriprodukter og frukt, eller knekkebrød med skinke, egg eller ost, lunsj er ofte det samme, og når det gjelder middag er det taco, kyllingsalat, speltlompe-pizza, sushi eller ovnsbakt laks. På snack fronten må jeg nevne nøtter, spesielt cashew og yoghurtnøtter, frisk frukt, og dream / dugg is.

 Nå gleder jeg meg veldig til å lese svarene deres!

PS: Er det noen av dere som ser på Biggest Looser finalen i kveld? Jeg er så spent!! Jeg er virkelig bare så imponert over både deltagere og trenerene. Husker dere innlegget jeg skrev om biggest looser treningscamp i Marbella? Dere kan se innlegget HER. Jeg har så lyst å være med på den turen at det klibler i hele kroppen!!!

 

Smiiiiiil Maren


In the end you find yourself happy

Jeg vil at dere leser denne, ordentlig, hvert ord. Les den rolig, les hva som egentlig står der. Les den så igjen. Jeg synes denne er så fin, og etter jeg fant den første gang har jeg lest den igjen og igjen.

"Life changes every minute of everyday. You lose friends, you gain friends. You realize your friend wasn't ever really your friend and the person you used to hate can make a really good friend. You look for love. You find love. You loose love. You realized that all along that you have been loved. You laugh. You cry. You laugh so hard that you cry. You do this, you do that. You really wish that you hadn't done that. You then learn from that, and you're glad that you did. You have your ups. You have your downs. You see good movies. You see bad movies. You wonder if your life is just a big movie. You look at others and you wish you were them. You than realize who they are, and you are glad you're you. You love life. You hate life. In the end you find yourself happy to be living life, no matter what's being thrown at you".

Ta denne med dere, og les den innimellom. Jeg håper uken deres har startet bra, og at formen er fin etter gårsdagen. Jeg er på universitetet i dag for den første av totalt tre skoledager før jeg går ut i en lang lang sommerferie. I ettermiddag blir det en PTtime, etterfulgt av et spennende møte. Etter dette får jeg forhåpentligvis spikret et par av sommerens drømmeplaner. 

 

Smiiiiil MarenGratulerer med dagen

Årets 17 mai ble en skikkelig familiedag for meg, og det er jeg så glad for. Familien min er så viktig for meg, og jeg koser meg veldig sammen med dem. Jeg var en tur innom en koselig vennefrokost på morgenen, før turen gikk videre opp til mormor. Vi koste oss der med mormos rundstykker, lefser og annet godt. Vi dro direkte videre i nytt familieselskap med tanter, onkler, fettere og kusiner. Fine folk, nydelig mat, og herlig feststemning. Jeg er så takknemlig for å ha en så stor og nær familie. Jeg har kost meg veldig i dag, men en hel dag i bunad med så mange mennesker rundt seg tar virkelig på. Man blir både sliten og varm. Noen som kjenner seg igjen? 

Nå er jeg hjemme i leiligheten min igjen, og skal slappe av et par timer. Vi får se hva kvelden bringer, men nå er det jo vanlig mandag i morgen med både jobb, og for min del, ukens hardeste treningsøkt. Så jeg kjenner at jeg er ganske så forsynt med festligheter igrunn. Det skytes opp fyrverkeri i Kristiansand sentrum hver eneste 17 mai, dette er en fast tradisjon, så det må jeg uansett ut å få med meg. Helt ærlig så frister det mest med myke joggebukser, enda litt mer mat, og en god film, for så å ta på seg en stor boblejakke og se fyrverkeriet fra takterrassen senere i kveld. 

Har dere hatt en fin dag? Har dere noen spennende planer for kvelden ? 

 

Smiiiiil Maren


Stille før stormen

Her er det stille før stormen, og jeg skal straks hoppe ut av vanlige klær og over i bunaden. Jeg fikk ny bunad i fjor, som mammaen min har sydd til meg. Jeg synes den er helt fantastisk, og jeg gleder meg så til å få den på. Bunaden min er en Vest Agder bunad, den er ganske enkel, og det var akkurat slik jeg ville ha den. Enkel i seg selv, slik at jeg kan pynte den opp med tørkle, sjal, og bunadsølv.

Jeg våknet så tidlig i dag at jeg har rukket en liten frokost, før frokosten. Det er jo obligatorisk 17mai frokost, men den begynner ikke før om en times tid, og derfor måtte jeg lage meg en liten pre-frokost snack. Var ikke disse glassene søte? Jeg har forsøkt å lage rødt, hvitt og blått tema med jordbær, røde epler, gresk yoghurt og hjemmelaget blåbærsyltetøy. 
Nå begynner jeg å få liten tid, så nå må macen bort og bunaden på. Ha en nydelig dag, og kos dere med kjente og kjære. Gratulerer så mye med dagen til hver og en av dere. Hipp Hipp HURRA! 

 

Smiiiiil Maren

 

Fellestrening & dagens lunsj

Fellestreningen på Solsiden i dag ble en super suksess, og vi var en god gjeng som møtte opp. Alejandro var ansvarlig for økten, og han pushet oss gjennom en helt rå økt hvor vi startet med en funskjonell og dynamisk oppvarmning, etterfulgt av intervallpreget styrketrening. Vi jobbet i intervaller på 1 minutt, med 15 sekunders pause mellom øvelsene, totalt 10 øvelser. Vi kjørte 3 runder, og hadde 2 minutters pause mellom rundene. En heftig, morsomt og utfordrende økt. 

Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Gobletsquat med kettlebells
 • Mountain climbers 
 • Kettlebell swing 
 • Pushups 
 • Stående roing med hantler
 • Hoppende utfall
 • Renegate rows med hantler
 • Utfall med rotasjon med vektskive
 • Knebøy til siden med hantler
 • Skulderpress med hantler

Jeg hadde 6 kg på hantlene, 12kg kettlebell og 10 kg på vektskiven. Dette er ikke veldig tunge vekter, men jeg skal garantere dere at det var mer enn nok. Jeg slet kraftig med å holde tempo og teknikk gjennom hele minuttet, og måtte skalere flere ganger. Skalere betyr at jeg måtte gjøre det enklere for meg selv ved å for eksempen kjøre pushups på knærne, eller hjelpe til med bena og "hoppe" vektene opp i skulderpressen. 

Etter økten var det straka vegen hjem for å fylle på med litt mat. Jeg hadde både jordbær, blåbær og cottage cheese i kjøleskapet. Cottage cheesen gikk snart ut på dato, så den måtte jeg få brukt, og det var da det slo meg at jeg kunne la det bli en 17mai inspirert lunsj og lage det norske flgget. Ble det ikke litt deokorativt? Etter bildet ble tatt kuttet jeg opp en banan og strødde over, samt nøttene i skålen, sukrin og kanel. Jeg koste meg også med en cookies & cream questbar. Jeg følte det var helt fortjent etter den økta vi hadde i dag. 

Nå skal jeg bare slappe av litt hjemme, før det blir kino og sosial hygge med gode venner i kveld. I morgen er det 17 mai, og jeg tror aldri jeg har vært så "uforberdt" noen gang. Jeg har liksom planlagt livet mitt frem til siste dag i hjemmesykepleie praksis, og ikke tenk noe på dagene etterpå. Så når jeg hadde min siste evaluering, og fikk beskjed om at jeg hadde bestått med glans så gikk liksom luften litt ut av meg. Heldigvis har jeg verdens snilleste mamma som har tatt ansvar, og sørget for at bunadskjorten er strøket, og bunadsølvet pusset. Man blir aldri for gammel til å få litt mammahjelp. Tusen takk mamma!

Nå er jeg spent på å høre om deres 17 mai. Hva står på din plan for nasjonaldagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Love at first run

Mange av dere har fått med dere at jeg har oppdatert instagramkontoen min hyppig med bilder av en super fresh pulsklokke. Flere av dere har etterspurt min mening om denne klokken, og nå føler jeg at jeg har testet den på såpass mange økter, og på såpass mye variert trening at jeg har skapt meg et godt nok grunnlag på å uttale meg. Det er viktig for meg når jeg skal anbefale et produkt til dere, at jeg virkelig får testet det skikkelig. Jeg har nå hatt ca 8 løpeturer med Garmin Forerunner 620. Jeg har løpt langturer i Kristiansand, kortintervaller på tredemølla, bakkeintervaller, langtur på mølla og i kupert terreng i Portugal.

Klokken er sponsetSå hva synes jeg om min nye Garmin? Jeg avslører meg selv litt i overskriften, og det er nok derfor ingen hemmelighet at jeg mener denne klokken innfrir absolutt alle krav og leverer 100%. Denne klokken har absolutt alt jeg trenger, og mer til. Jeg har full oversikt over puls, hastighet, avstand og tid. Jeg vet altså hvor langt jeg har løpt, hvor jeg har løpt (klokken har GPS) hvor fort jeg løper, hvor lenge jeg har holdt på og hva pulsen min ligger på. Dette ser jeg oversiktelig og fint, uten å trykke på en eneste knapp. Når jeg så er ferdig med turen og stopper klokken så får jeg absolutt alt av informasjon om løpeturen min. Gjennomsnittsfart, toppfart, kalorier, toalt avstand, gjennomsnitts puls osv osv. Jeg bruker kun det jeg har nevnt her nå, men det finnes så mye mer. Du kan koble den opp mot en app, samle øktene dine, logge dem, sammenligne med andre garminbrukere. Jeg har fremdeles tilgode å sette meg inn i alt dette, og helt ærlig så føler jeg egentlig ikke at jeg trenger noe mer. Jeg har absolutt ALT jeg trenger på denne klokka, og jeg digger den.

Det er så befriende å bare starte klokka og løpe ut døren. Samma hvor jeg løper, for klokken gir meg hele tiden informasjonen jeg trenger. Jeg bare løper i hvilken som helst retning, også får jeg svar på hvor jeg har løpt, hvor langt, hvor fort, hvor lang tid jeg har brukt og hvor mange kalorier jeg har forbrent. I tilegg synes jeg det er litt gøy at den er så utrolig fin og fresh. Klokken lades enkelt opp med en lader som følger med. Jeg har kun ladet klokken min en eneste gang siden jeg fikk den, så batteriet er virkelig bra. Dere kan klikke dere inn på Garmin sin facebook HER, eller hjemmesider HER, og lese mer om denne klokken, og flere av de andre modellene. 

Jeg bruker klokken min masse, og gleder meg til hver eneste løpetur. Som sagt i overskriften, det var kjærlighet på første løpetur

 

Smiiiiiil Maren


Team workout & Snapchat

Åååå i dag har vi hatt det så gøy på solsiden. Min faste treningspartner Edle og meg lekte oss med en økten jeg kjørte jentene mine gjennom i Portugal. Jeg skriver jentene mine, jeg kom så tett innpå disse jentene at jeg føler at hver og en av dem har blitt en venninne. Jeg kommer til å holde kontakten med dem alle sammen, og føler meg så heldig som fikk lov å tilbringe en hel uke med denne gjengen. Tilbake til økta. Dette er en tøff team-økt som gjennomføres i par på to og to. Jentene på ShapeUp Bootcamp tok helt av på denne økta, og gav absolutt alt, og litt til. Edle og meg kunne ikke være dårligere, og vi pushet hverandre til det var en dam av svette etter oss på gulvet. Haha. Økten er så gøy, og super effektiv. 

Slik ser den ut: 

 • 1,5 km løp 
 • 50 burpees
 • 100 pushups / partneren står i planken
 • 100 situps / partner kjører hofteløft
 • 100 kettlebell swing / partner str i 90 grader inntil vegg
 • 100 airsquat / partner kjører utfall 
 • 1,5 km løp 

Økten fungerer slik at vi løp 1,5 km på tredemøllen så fort vi klarte. Så kjørte vi i gang økten. Den ene parten begynner med å ta så mange burpees hun klarer, så tar partneren over og kjører så mange hun klarer, så bytter vi igjen og slik holder vi på til vi sammen har klart 50 repetisjoner. Så går vi videre på pusups hvor den ene starter, mens den andre står statisk i planken. Når en part blir sliten,s å bytter vi, og slik holder vi på til vi sammen har klart 100 reps. Så er det videre på situps, men partneren ligger på gulvet å kjører hofteløft, samme her som på de forrieg øvelsene, vi byter underveis og fullfører 100 reps totalt sammen. Dere forstår opplegget? Når vi er gjennom alle øvelsene, så er det bare å hive seg på mølla igjen og fullføre 1,5 km løping. 

Kul økt eller hva? 

Jentene i portugal måtte løpe fra campen, og ned til stranda hvor de kjørte burpees, før de løp opp igjen til campen og fullførte resten av økten. En skikkelig hardcore og heftig teamøkt hvor man virkelig får kjent på både høy puls og mye svetting. Jeg digger slike økter, og selv om det er grusomt mens det står på, så er det faktisk litt gøy også. Det er helt spesiellt å jobbe sammen på team, det gir en herlig lagfølelse, og felles mestring. Vi følte dette var den perfekte måten å kickstarte helgen på. 

I morgen skal vi leke oss på solsiden igjen. Da skal vi samles en hel gjeng å kjøre en sirkel økt sammen. Dette er en åpen time, og jeg er spent på hvor mange vi blir. Jeg skal dit med to venninner, og jeg håper vi blir en hel gjeng som kan trene, svette, puste og pese sammen. Ingenting er som en endorfinrus som deles med flere. 

PS: Etter stor etterspørsel er nå My Story på Snapchat åpnet for alle. Så hvis dere vil, kan dere nå følge meg på Snapchat. Dere finner meg på marenerdvik.

 

Smiiiiiil Maren


Viktigheten av søvn & frisk frokost

God morgen hjerter. Den uken jeg var i Portugal klarte jeg å avvende kroppen min med å våkne så fryktelig tidlig, og jeg har fått en helt ny søvnrytme etter dette. Tidligere har jeg vært lysvåken så tidlig som 05 om morgenen, og sovet i gjennomsnitt ca 5 timer pr natt. Dette er alt for lite, og uten å tenke så mye over det har jeg gått på et kraftig underskudd alt for lenge. På et tidspunkt følte jeg at jeg måtte ha 4-5 kaffekopper gjennom dagen for å holde meg i gang. Sånn skal det ikke være!

I portugal var vi i seng rundt kl 22 hver kveld, og sov til ca 07 - 08. Det resulterte i gjennomsnitt på 9 timer søvn pr natt, og det er virkelig noe helt annet. Dette med søvn er ikke så lett å få til for alle, og jeg forstår så godt at noen faktisk ikke har den luksusen det er å kunne sove så lenge man vil. Det er kanskje små barn i huset, jobb og plikter som krever at du ikke kan sove 8 timer pr natt. Jeg oppfordrer dere likevel, så langt det lar seg gjøre, å prøve å få inn minimum 7 timer pr natt. Prøv å kom deg i seng litt tidligere. Jeg leste et sted at den søvnen du får før midnatt er gull verd, så når barna er lagt, så prøv å kom deg i seng litt tidlig du også. Du vil garantert merke en forskjell på både energinivå, humør, og velvære generelt. Søvn er også helt avgjørende for forndøyelsen, og ikke minst fettforbrenningen din. Visste du det? Så prioriter søvnen dere, det er viktigere enn du tror. 

Portugal lærte meg mer enn bare nødvendigheten av søvn, jeg fikk igså kjenne på hvordan magen min reagerte på å redusere meieriproduktene. Det eneste jeg spiste av meieriprodukter der nede var naturell yoghurt til frokosten kontra her hjemme hvor meieriprodukter ofte snek seg inn i 4 av dagens 5 måltider. Jeg funket så fint når jeg reduserte mengden meieriprodukter. Jeg har altså ikke tatt det helt bort, bare redusert mengden litt. Så jeg har tatt med meg dette tipset hjem, og dagens frokost ble Tine naturell yoghurt ( den koster bare 10kr for en stor boks, tenk at jeg aldri har brukt denne før) og en 1/2 blåbær skyr for å få litt smak på det. Jeg hadde også en banan i skiver, friske jordbær, masse deilig musli og melon. Melon spiste vi også helt utrolig mye i portugal, og det har jeg bare fortsatt med etter jeg kom hjem. Mmmmm. 


Muslien jeg har her har blitt en favoritt. Endelig fant jeg en som både var god på smak, og fin på næringsinnhold. Jeg blir så irritert over at så mange av disse frokostblandingene er tilsatt så mye sukker. Dette er en musli og blåbær variant fra Vita hjertego´ faktisk, og den inneholder litt ulike korn, samt tørkede bær. Helt nydelig. Esken er grønn mener jeg (jeg kastet selvfølgelig esken, fordi jeg alltid har muslien i små krukker på kjøkkenbenken), og jeg mener å huske at den ligger midt på treet ift pris. Det finnes absolutt billigere alternativer, men da er desverre ikke næringsinnholdet like bra. Se etter den i hyllen med frokostblanding, den er absolutt verd å teste. Ellers er havregryn et billig og super sunt alternativ, men her får du ikke den miksen av korntyper, og heller ikke de tørkede bærene som jeg synes løfter hele frokosten litt. 

Nå skal jeg komme meg i gang her, og få startet dagen. I dag skal jeg trene med en venninne, møte nydelige Hilde fra Sunn Hverdag og spise middag med hele familien. Jeg har ikke sett min lille niese siden før jeg reiste til Portugal, og jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å klemme på lille prinsessa mi. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Sunn og proteinrik lunsj

I dag har jeg kost med smoothie i sola, og skravlings med skjønne mammaen min. Vi kjøpte med oss kaffe og smoothie og ruslet rundt her nede på Bystranda. På øverste bilde kan dere nesten se leiligheten min i bakgrunnen. Det er så idyllisk her nede, og på denne årstiden setter jeg ekstra stor pris på å bo med sjøen og stranda som nærmeste nabo. 


Dagens lunsj ble overraskende god, og jeg har gledet meg til å dele den med dere helt siden jeg smakte første bit. Jeg har aldri vært spesielt glad i tunfisk, men nå tro rjeg faktisk at jeg kan si at jeg begynner å like det ganske så godt. I dag lagde jeg en tunfiskrøre som smakte helt fantastisk. Den tok under 5 minutter å lage, og gjorde meg god og mett lenge. Jeg hadde dampede grønnsaker og speltlomper til. 

Du trenger: 

 • En boks tunfisk i vann 
 • 2 ss mager kesam
 • 1 ss majones 
 • 1/4 rødløk 
 • Agurk 
 • 1/2 Sitron
 • Salt, hvitløkspulver og sitronpepper

Hell av vannet på tunfisken, og hell den over i en bolle. Bland inn kesam, majones og krydder. Skvis en halv sitron over. Hakk løk og agurk, og tilsett i bollen. Mos med en gaffel, og rør godt rundt. Voalá! Så enkelt er det, og det smaker bare himmelsk. Denne røren er super god på grovbrød, knekkebrød eller i lomper slik som jeg gjorde i dag. Du kan også ha den til salat, eller grønnaker.

Jeg anbefaler dere virkelig å teste ut tunfiskrøren, den har hvertfall blitt en favoritt hos meg. For dere som ikke liker tunfisk, så kan jeg fortelle at sitronen tar bort mye av den tunfisksmaken som jeg tror mange ikke liker så godt. Sitronen gjør hele røren så frisk og god. Sunn, enkel, og proteinrik lunsj, som i tilegg tar kort tid å lage, hva mer kan vi ønske oss? 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og komme meg avgårde på kosedate med film, snacks og god mat. Ha en deilig kveld dere, så blogges vi i morgen.

 

Smiiiiil Maren 

 

Morgenstund & sporty ferietips

Hvor deilig er det ikke med fri på en torsdag, og inneklemt fredag? Jeg nyter en rolig og avslappende morgen med blader, kaffe og frukt. Frokosten er spist for lengst, og den var vekk før jeg rakk i tenke på å ta bilde av den. Sånn går det når man har nybkate knekkebrød, og brukost på lur. Mmmmm. Oppskriften på mine knekkebrød finner dere HER. Jeg la til solsikkekjerner denne gangen, og det ble så godt. 

I dag skal jeg bare kose meg i leiligheten, og kjenne på den magiske følelsen av å være ferdig med 9 ukers hjemmesykepleie praksis. Jeg hadde min siste evaluering i går, og praksis er bestått med glans. Fy søren for en følelse!!! Nå er det kun 3 dager på universitetet igjen til uken, også tar denne frøkna en latterlig lang sommerferie. Vi snakker 2,5 måneder med fri. Hva i all verden skal jeg finne på? Jeg har så lyst å reise på en sporty ferie, gjerne på noe alla ShapeUp bootcamp, men denne gangen som deltager. Har dere noen tips til slike turer? Kanskje noen av dere skal på en slik tur, det hadde jo vært så gøy å slenge meg på!! 

Jeg gleder meg til å se om dere har noen spreke reisetips. Jeg har jo allerede en lang liste med reisetips til den uken jeg skal reise på kosetur i juli, der var dere helt fenomenale og jeg er så takknemlig. Så nå lurer jeg altså på om dere har noen sporty treningsreisetips på lur også. Ha en deilig fridag dere, og takk for at dere er så engasjerte på bloggen for tiden, det gir så mye motivasjon for meg. Jeg elsker å få tilbakemeldinger fra dere, det gir en følelse av at det faktisk er noen der ute, og at jeg ikke bare skriver ut i luften. Så tusen takkm, dere er herlige!

 

Smiiiiil Maren

 

Back to basic

I dag dro jeg på treningsenteret helt uten noe slags form for plan, og mens jeg satt der å prøvde å sette opp en økt til meg selv, så slo det meg. Det enkle er jo ofte det beste, let´s go back to basic. Jeg listet opp det jeg annser som baseøvelser, og kjørte enkelt og greit 10 repetisjoner og 3 sett på hver øvelse. Unntaket var pullups, der snudde jeg rundt på det og kjørte 3 repetisjoner, 10 sett. 

Jeg hadde ikke kamera med meg i dag, og i mangel av bilder fra økten så slår jeg til med en liten bildeserie fra Portugal. Jeg kjørte vanlige knebøy i dag, men er stor fan av Goblet Squat også som vises på det nederste bildet. Jeg føler jeg får enda bedre kontakt med rumpa når jeg kjører denne øvelsen med kettle bells. Noen som har testet? 

Slik så økten ut: 

 • Pullups
 • Knebøy 
 • Markløft 
 • Skulderpress med stang
 • Benkpress


Noen ganger så trenger man ikke være så enormt kreativ, og prøve å finne opp kruttet på nytt. Noen ganger er det enkle, det aller beste og i dag føltes dette helt rett for meg. Solsiden var i tilegg fyllt med masse fine folk, og det setter alltid en ekstra god stemning under økta. Dette gymmet her altså, fysisk sett så er det ganske lite og intimt, men folkene, stemningen og takhøyden er helt magisk. Når jeg sier at takhøyden er stor så mener jeg at alt kan snakkes om, latteren sitter løst, vitsene kan bli rimelig drøye og alle snakker med alle. Jeg kan ofte sitte på Solsiden i flere timer etter jeg har trent å bare dille med bloggen, drikke kaffe, kose meg og skravle med medlemmene. 

Er det flere som har trent i dag? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Tilbake til hverdagen

Uken i Portugal føltes som å være inni en boble. En boble fyllt med sol, sommer, treningsglede, masse kos, god tid, masse latter og magisk stemning. Nå føles det som om noen hardt og brutalt har stukket hull på bobla, og kastet meg tibake til hverdagen. En hverdag med regn og kjølige temperaturer, vekkerklokker som ringer tidlig, regninger, jobb og plikter. Den post-ferie følelsen altså, den er ikke bare bare. Huff! Sånn, da var jeg ferdig klaget, det måtte liksom bare ut. Hehe. For på den andre siden så liker jeg jo egentlig hverdager, og jeg trives helt ekstremt godt i praksisen min, som er en veldig stor del av min hverdag nå. Egentlig når jeg kjenner litt bedre etter, så var det jo litt greit å komme hjem også.

Jeg kom hjem til tomt kjøleskap, og storhandel var derfor nødvendig. Alt fra skinke, ost og makrell i tomat, til frukt, grønnsaker og speltlomper stod på handlelisten min. Jeg har blitt litt inspirert av maten i Portugal, hvor vi spiste så mye god mat. Blandt annet har de verdens beste oliven i Portugal, så det måtte jeg bare kjøpe med meg. De smakte ikke like godt som de portugisiske, men det var en fin erstatning. Ellers kjøpte jeg med meg sopp, masse salat, kylling, fløte og fetaost, og dette ble ingrediensene til dagens middag. 
Frukt og grønt står alltid på handlelisten min. Det samme gjelder knekkebrød, og diverse pålegg. Hverdagsmat altså, det er igrunn ganske så digg synes jeg. Er dere ikke enige? Bare se så deilkat og god denne middagsalaten ble. Den inneholder salat, mais, agurk, oliven og fetaost, og proteinkilden er stekt kylling som jeg blandet med litt fløte og sopp. Jeg hadde også speltlomper til som karbohydratkilde. Mmmmmmm. 


Til dessert skal jeg lage meg en diger fruktsalat, med sukrin og kanel over. Nam nam. Enkel og god hverdagsdessert. Hvis man har gode friske råvarer, så er det faktisk ikke så vanskelig å spise sunt. Det gjelder bare å komme på å kjøpe det med seg, og orke å kutte det opp. Det tar under 5 minutter å kutte opp litt frukt, og det er så absolutt verd å legge bittelitt tid i å gjøre det delikat. 

Nå har jeg en diger bag med klær som skal vaskes, en leilighet som må ryddes og vaskes, og en mailboks med skremmende mange uleste mail. Det er bare å sette i gang skal jeg rekke å bli ferdig før natta. 

Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiiil Maren


Running Portugal-style

Klærne er sponset

Jeg fikk meg tre gode, lange løpeturer nede i Portugal og sier meg veldig fornøyd med det. Jeg skulle ønske jeg hadde fått til enda flere, da omgivelsene virkelig legger tilrette for løping. Det er helt spesiellt å løpe langs de bratte klippene, og se ned på det asur blå havet, kjenne sola steike og høre bølgene slå innover mot stranden. Surfere ser man overalt, og landskapet man løper i er helt fantastisk. Jeg fikk knipset noen bilder på en av de første turene jeg hadde her nede, og når jeg ser bildene så angrer jeg litt på at jeg ikke knipset flere bilder de siste dagene. Fargen på kroppen er en litt annen nå enn den var her *ler*. 


Jeg løp for det meste rolige, lange turer på mellom 9 og 11 km. Den ene dagen kortet jeg ned distansen, og la inn et par trappeløp. Trappeløp må være noe av det tyngste, og verste jeg vet, men i slike omgivelser blir det faktisk litt bedre. I tilegg så er deler av denne trappen i sand, og det gjør det hele litt mer slitsomt. Effektivt er det hvertfall uten tvil! Er det noen av dere som løper i trapper? 

Jeg følte meg som en skikkelig fargeklatt der jeg trippet rundt. Jeg elsker farger, og synes denne knall grønne herligheten av et løpesett var utrolig fresht. Jeg ser for meg å bruke shortsen, og t-skjorten mest hver for seg, men akkurat nede i Portugal, i 23 varmegrader og knall sol følte jeg det var innafor å kjøre total matchings. Nå som bena har blitt hakket brunere, så føler jeg den grønne shortsen bare blir enda finere. Jeg tenker å bruke den med en løs hvit løpetopp, og tror det blir veldig fint. Tskjorten er i et deilig pustende materiale, og passet perfekt til å løpe og svette mye i. Den føltes verken våt eller tung, den klistrer seg ikke til kroppen, og var generelt veldig god å ha på. 

Shorts - Adidas  //  T-skjorte - Adidas

Hva synes dere, blir det for mye farge eller er det innafor? 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Siste kveld med gjengen

Jeg må dele litt bilder fra gårsdagens avslutningsmiddag. Vi samlet hele gjengen, og dro ned på stranda hvor vi koste oss med tapas, vin og sangria. Det er helt topp å trene hardt, og være aktiv, men det er vel så viktig å kunne senke skuldrene, nyte god mat og drikke, og bare kose seg. Det var akkurat det vi gjorde i går, i helt magiske omgivelser. Den solnedgangen her i Ericerira er bare så vakker, og den satt virkelig stemningen.

Jeg er så takknemlig for denne uken hvor Pia og meg har vært super-team. Jeg har ikke ord for å beksrive denne jenta. Pia og meg var gode venninner før vi dro ned, men nå føler jeg bare at jeg har fått en venninne for livet. Pia inspirerer meg, motiverer meg og pusher meg når jeg trenger det. Hun er så reflektert og god på alle måter. Hun er morsom og energisk, samtidig som vi kan slappe helt av sammen og bare være. Jeg har blitt helt ubeskrivelig glad i denne jenta, og jeg sliter litt med å se for meg en hverdag uten Pia ved min side.

Jeg føler at Pia og meg har spillt hverandre gode denne uken, og virkelig jobbet som et team. Det er så magisk når man møter noen man har det så utrolig bra med både profesjonellt, og sosialt. Vi har planlagt og gjennomført øktene, og vi har pushet jentene til det ytterste sammen. Vi har også trent sammen, løpt sammen, hatt utrolig mange gode samtaler. Vi har ledd så masse og skravlet hull i hode på hverandre. Vi har reflektert over ting, rådført oss med hverandre og virkelig bare vært et team på alle mulige måter. Tenk at man kan være så tett på noen, 24 timer i døgnet, uten at man blir lei eller irriterer hverandre. Fineste Pia min, tusen tusen takk for at du ville ha meg med, og gav meg denne muligheten. 


I kveld skal vi ut å spise en bedre biffmiddag med de som er igjen her. Så gjenstår det bare å pakke litt, før avreise i morgen tidlig. Home sweet home. Jeg frykter at det som i utgangspunktet var en helt super smooth hjemreise nå kan bli ganske kjip. Jeg har nemlig super kort tid fra flyet mitt fra Lisboa lander i Oslo, til flyet mitt som skal ta meg hjem til kristiansand. Typ 40 minutter fra jeg lander til neste fly går, er det mulig å rekke tror dere? Det er samme flyselskap, men reisene er booket separat. Hvis bagasjen må hentes ut og sjekkes inn på nytt så er jeg doomed, da er det ikke sjans å rekke det flyet tror jeg. *fingers crossed* 

 

Smiiiiil Maren


Shoot med ShapeUp

God søndagsmorgen. Nå har de fleste av jentene reist fra Portugal, det føles litt tomt uten alle de sprudlende solstrålene av noen jenter. Heldigvis er det et par igjen som ikke reiser før i morgen, i tilegg så er jo alle staff folka her. Pia, Cecilie og meg ligger her i hver vår seng, drikker kaffe og skravler om uken. For en uke det har vært. Jeg gleder meg til å skrive et recap innlegg med oppsummering av uken til dere. Jeg vet jeg har noen økter å dele med dere også, jeg vil bare få sortert litt bilder først så dere får et visuelt inntrykk av øktene også. 

I går gjorde jeg noe veldig gøy, jeg hadde nemlig en liten shoot til en sak som skal i ShapeUp. Jeg digget stylingen og settingen, og krysser fingrene for at resultatet ble bra. det var hvertfall utrolig gøy! Flinke Cecilie la makeup på meg, og lagde en sporty flette-hestehale. Den skal jeg bruke så mye mer, for en fresh måte å få bort håret på trening, og samtidig se litt fresh ut. Vi gikk for Run & Relax tights, og reebok sportstopp - begge finner dere hos 3t-shop. 

Nå skal vi snart dra oss opp av sengen, spise en lang og god frokost før vi skal ut på en liten morgentur. Dagen i dag skal bare nytes, og brukes til å slappe av. Det har vært en uke med full trøkk, så nå er det litt godt å senke skuldrene og ta innover oss hvor kul denne uken har vært. I morgen tidlig er det hjem til Norge, og tirsdagsmorgen er jeg tilbake til hverdagen med full praksis i hjemmesykepleien. Det blir litt av en kontrast til dette livet her nede. Heldigvis er jeg veldig glad i hverdagen min, og kjenner at det faktisk skal bli litt fint å komme tilbake til hverdagsrutinene mine. 

Har dere hatt en fin helg? 

 

Smiiiiiil Maren


Bootcamp breakfast

God morgen hjerter. Har dere det bra? Jeg går helt i surr i dagene her nede i Portugal, alt føles jo som en evigvarende helg. Jeg har nå klart å finne ut at det er lørdag, så da vil jeg gjerne høre hvodan dere har det denne lørdagen. Hva er planene deres for helgen? Jeg synes det er super gøy å oppdatere dere fra min reise, men jeg liker ikke når det blir en-veis-kommunikasjon hvor jeg babbler i vei, og ikke hører så mye fra dere om hvordan dere har det og hva dere gjør. Så vær så snill å fortell meg hvordan du har det i dag, og hva dine planer er for helgen. 

Her i Ericeira har solen akkurat stått opp, klokken er 07.30 og vi er straks i gang med frokosten. Jeg tenkte jeg skulle vise dere litt av hvordan frokosten vår ser ut her nede på Lapoint campen, da jeg vet at dette med mat er et viktig tema for treningsgladejenter. Jeg tenker at det kan jo derfor være fint å vite hva som tilbys av mat på en slik bootcamp. Frokosten er variert og utrolig god. Det er ferskt brød, og ferske rundstykker hver dag, pålegg som ost, og skinke, oppkuttede tomater, agurk og salat. Det er nykokte egg hver morgen, og flere ulike typer juice, melk og soyamelk for dem som ønsker det. Det er selvfølgelig også masse kaffe og te. Det beste av alt synes jeg er frukten. Hver morgen får vi frisk opputtet frukt, og da snakker jeg ikke bare epler og pærer. Her er det ananas, melon, kiwi, banan, epler og appelsin. Det er også havregryn, musli, flere ulike typer nøtter, cornflakes, og sjokkopopps. (haha - viktig med påfyll til spreke jenter).  Som dere skjønner tilbys det sunn, næringsrik, fristende og delikat frokost hver morgen - for dem som vil. 
Det er klart man skal ha et alternativ til alle, og ønsker man å kose seg litt ekstra så er det klart at vi er helt med på rundstykker med sjokoladepålegg, smør og peanøttsmør også. Mmmmm. Vi er jo tross alt litt på ferie! Disse bildene er tatt i løpet av uken jeg har vært her. I skrivende stund sitter jeg nemlig i sengen, og gleder meg til å løpe bort til frokosten. I dag står det mye spennende på programmet og jeg gleder meg til å starte dagen. Jentene skal gjennom en super heftig bootcamp i form av en slags hinderløype. Et helt drøyt kult opplegg som jeg virkelig gleder meg til. Senere på dagen blir det en HIT økt med Pia og meg. Vi har lagt opp en økt de sent vil glemme - den er grisetung, men også en helt utrolig gøy. Vi fokuserer mye på treningsglede, og mestringsfølelse, da dette i mine øyne er to helt avgjørende komponenter for en vellykket gruppeøkt. Vi nærmer oss slutten, og i morgen er det mange som reiser hjem. Dagen i dag er derfor fullspekket med masse spenstig aktivitet, morsomheter og ikke minst mye kos. Vi avslutter dagen med Tapas nede på stranda som en fin avslutning på uken. 

Nå rumler magen etter frokost og et par kopper kaffe. Nyt lørdagen, og helgen dere. Jeg gleder meg til en liten oppdatering fra dere hjemmefra om hvordan dere har det, og hva dere skal i helgen. 

 

Smiiiiiiil Maren


Sol, surf & beachlife

I dag stod surf på planen, og etter min lille hendelse i går så valgte jeg å være fotograf og kose meg på stranda med et par av de andre jentene i dag. Vi lå i sanda og skravlet, og koste oss, så på jentene som surfet og knipset litt bilder. Det livet her nede altså. Vi trener, spiser, soler, koser og sover. Vi går rundt i chillout klær hele tiden, med håret i en tutt på hode, og uten sminke. Alt er avslappende og deilig, maten er fantastisk, sengene er så gode og været er upåklagelig. Jeg kommer til å komme hjem som en solbrun, fresh og komplett uthvilt versjon av meg selv. Hehe. Her får dere et lite bildedryss av dagen min her i Ericeira, Portugal: 

Se disse to deilige bildene fra dagens lunsjbord da.Vi spiste nede på strandaen på Limpicos, som ligger bokstaveligtalt på stranden. Med utsikt til proffe surfere som red på bølgene koste vi oss med kyllingsalater, kyllingsadwicher, quesedillas og ferskpressede juicer. Det er så kult når et sånn sted satser på sunn og bra mat - jeg digger det! 

Pia og meg har også kjørt en Back to Basic styrkeøkt på jentene i dag, med fokus på Chins, Knebøy og Skulderpress. Vi avsluttet med en sirkeløkt, og en heftig finisher, crossfit style. Jeg deler øktene med dere senere - I promise.

Appropos mat så er det straks BBQ fest på campen. Det har kommet en egen kokk/grillsjef som allerede er i gang med å fyre opp to svære griller ute på området her. Så i kveld blir det grillfest med masse godt på grillen og sangria på denne gjengen. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Hvordan booste selvtilliten?

I samarbeid med SB12

Se for dere settingen: Vi sitter her på surfecampen her i Portugal, frokosten er akkurat spist og en gjeng med jenter sitter rundt bordet med hver sin kaffekopp og skravler. Jeg setter meg ned og joiner praten. Etter en stund dreier samtalen seg inn på dette med selvtillit. Jeg spør jentene hva de tenker om dette med selvtillit, og hva de mener skal til for å øke selvtilliten. Svarene var varierte, og gode. Vi fikk en utrolig fin samtale rundt dette med selvtillit, selvfølelse, prestasjonsangst og syn på egen kropp. 

Jeg synes dette med selvfølelse og selvtillit er et spennende, litt vanskelig og ikke minst interresant tema. Grunnen til at jeg har tenkt litt ekstra på dette i det siste, og grunnen til at jeg tok det opp med jentene her på campen er at jeg har blitt utfordret av SB12 til å dele mine beste tips til økt selvtillit. SB12 er et munnskyllevann som skal gi deg god, frisk ånde i hele 24 timer. Frisk ånde er helt klart medvirkene til at du føler deg bedre, og gir deg en bedre selvtillit. Nå har SB12 altså bedt om mine beste tips, og jeg har grublet mye på dette.Jeg har kommet frem til at mine beste tips for økt selvtillit er følgende: 

1. Utfordre deg selv på noe som skremmer deg 

Vi har alle noe vi er litt redd for, eller synes er ubehagelig. Enten om det er å stå forann mennesker å snakke, dra på date, joine en gruppetime man ikke har vært på før, dra på jobbintervju osv. Dere ser settingen sant? Noe ubehagelig som skremmer deg. Et av mine beste tips til å kjenne på en økt selvtillit er å faktisk hoppe i det, og gjøre noe som skremmer deg. Det er nemlig stor fare for at du faktisk får det til, og kjenner på den magiske følelsen av å mestre. Jeg tror ikke jeg kan tenke meg noe som booster selvtilliten mer enn den følelsen av mestring. 

2. Unn deg selv litt velvære

Nei jeg snakker ikke om at vi skal dra ukentlig på spa, og svi av masse penger på dyre velværebehandlinger. Jeg snakker om at vi skal være snille mot kroppen vår, og ta vare på den. Smør deg med en god fuktighetskrem hver dag, rens huden din om kvelden før du legger deg, pass på at du drikker nok vann, og prøv å få de magiske 8 timene med søvn så mange netter som mulig. Slike ting påvirker deg, og den følelsen du har i kroppen. Føler du deg uthvilt, fresh, sunn og velstelt så vil det gi deg en bedre selvtillit og selvfølelse. Velvære er undervurdert for selvtilliten. En glødene sunn hud, en opplagt og utvilt kropp vil gi en bedre selvtillit enn en dehydrert og tørr hud, og en kropp som skriker etter søvn og hvile. Så unn seg selv litt velvære, og ta vare på deg selv! 

3. Bli bevisst på din indre stemme

Dette burde nesten vært punkt nummer en, for dette er så ubeskrivelig viktig. Vi har alle den indre stemmen som snakker til oss hver eneste dag. Hva sier din stemme? Hva sier du til deg selv når du ser deg selv i speilet? Hva tenker du om deg selv, din egen kropp, dine egne ferdigheter, kunnskaper og prestasjoner? Er du flink til å rose deg selv når du får til noe, når du har tatt et valg du føler er bra for deg, når du mestrer? Det er nemlig desverre slik at vi er våre egne største kritikere, og vi er så enormt flinke til å minne oss selv på alt vi ikke får til, alt vi ikke tørr, alt vi ikke rekker, og alle tingene alle andre gjør så mye bedre. dette evige jaget etter det uoppnåelige dere, jeg blir så sliten at å tenke på det, og det verste er at dette er i så stor grad skapt av oss selv, av vår egen indre stemme og våre egne tanker. Så ta kontroll, bli bevisst på hvordan du snakker til deg selv og hvordan du ser på deg selv. Spill på lag med deg selv, bli din egen største fan og hei deg selv frem. Slik bygger man selvtillit - skap balanse og harmoni med seg selv. 

KONKURRANSE: 

Konkurranse er alltid gøy, og her kommer en ekstra kul konkurranse til dere. Premien her er så herlig. Her deles det nemlig ut et selvtillitsboost i form av en fotoshoot hvor du styles av profesjonelle makeup-artister. Alt legges tilrette for at du skal få en super opplevelse på denne shooten. Bak kamera står den annerkjente og råflinke fotografen AKAM13K. 

For å delta må du enkelt og greit bare klikke deg innHER, lage ditt eget profilbilde i sort-hvit med blå øyne, og vips er du med i trekningen. That´s it! 

Hva tenker dere om dette med selvtillit? Del gjerne ditt beste tips, jeg tenker at vi alle har godt at å få litt inspirasjon der. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ofte mister litt troen på meg selv og kan bli usikker i ulike settinger. Så dette med selvtillit og selvfølelse er noe som må jobbes med kontinuerlig mener jeg. Er dere enige? 

 

Smiiiiiil Maren


Når ordene ikke strekker til

Slik føles det nemlig akkurat nå, jeg sliter litt med å finne ordene for å beskrive livet her nede på Lapoint campen. Sol, varme temperaturer, digre bølger, kritt hvite sanstrender og god stemning. Når det i tilegg er over 30 positive, skjønne og treningsglade jenter her så er i grunn idyllen komplett. Dagen i dag har vært fyllt med jogging, foredrag om mental trening, deilig lunsj på stranda med salat og sandwich, etterfulgt av SUP (stand up paddling).
SUPen ble faktisk ingen hyggelig opplevelse for meg. Jeg ble plutselig livredd ute på brettet der, klarte ikke å holde balansen, og måtte bare komme meg på land igjen. Huff! Jeg har opplevd flere ganger at jeg faktisk blir litt utrygg og redd når det gjelder vann, men at det skulle slå så hardt til i dag ble jeg overrasket over. Alle de andre digget det big time, og storkoste seg ute på brettene sine. Jeg koste meg på stranda i mens andre gjorde seg ferdig ute på vannet, og i slikt vær føltes det absolutt ikke som noe nederlag. Dere kan lese mer om paddleboardingen på skjønne Marthe Borge sin blogg. Hun er også med på tur, og jeg koser meg så sammen med denne jenta. 

I kveld tar Pia og meg det helt med ro på rommet. Vi ligger her i hver vår seng, skravler, surfer litt på nettet, jobber med forberedelse til øktene resten av uken, og spiser proteinsjokolade, og cashewnøtter. Vi koser oss veldig her vi ligger med hver vår solbrente og litt slitne kropp. Jeg kjenner at i dag blir det en tidlig kveld på disse frøknene.

Har dere hatt en fin dag?

 

Smiiiiil Maren 

 

Egentrening & Metcon

God morgen! Tenkte jeg skulle dele litt mer om treningen vår her på ShapeUp bootcamp, da flere av dere etterlyste det. Her i Portugal så har jeg som PT fokus på at deltagerene skal få trent, og min oppgave er å lage treningsøktene, pushe og motivere dem, og sørge for at de får en god treningsøkt. Mitt eget treningsutbytte blir ikke like stort på disse øktene, og derfor har vi trenere lagt inn en liten treningsøkt for oss selv på ettermiddagene her nede. På tirsdag kjørte vi et par sett med frontbøy, markløft og chins. Nærmere bestemt 4 sett a´ 6-8 reps.

Ja jeg vet at jeg har tidenes artigste skille på ryggen etter treningstoppen. Hehe. Jeg håper jeg får solt det bort i løpet av uken. Rasende festlige saker. 

I går var vi ganske slitne i hode etter mye på programmet, men ønsket likevel å trene litt. Vi valgte derfor å kjøre økten effektivt og kjapt. Vi satt sammen pushups med ekstra vekt, lårcurl i slynge og omvendt flies med strikk i en liten sirkel. 8-10 rep, 4 runder. Så lagde vi en metcon bestående av Kettlebell swing og Pushups. Metcon fungerer slik at vi setter på en tidtaker, også kjørte vi 15 swings første minuttet, (så hviler du den resterende tiden av det minuttet) og andre minuttet gjorde vi 10 pushups. Dette gjentok vi 4 ganger. Enkelt, effektivt og digg. 

I dag starter vi med 5km felles joggetur, etterfulgt av foredrag om mental trening. Etter lunsj blir det SUP (Stand up paddleboard). Jeg gleder meg stort til sistnevnte, jeg har sett dette før, men aldri hatt sjansen til å teste selv. Det ser jo så morosmt ut. Noen av dere som har prøvd? Bilder og rapport fra dagen kommer selvfølgelig senere. 

Nå er det ut på tur for denne frøkna. Jeg håper dere har det fint og ikke er alt for lei av solbilder fra meg her nede i Portugal. 

PS: Vinneren av Freddy tights & Questbar konkurransen er kåret!! Det er Bodypower som har trukket vinneren, og den heldige jenta er SUSAN SKÅNEVIK. Gratulerer så mye! Takk til alle som deltok - flere konkurranser kommer før dere vet ordet av det!

 

Smiiiiiil Maren

 

Løpetur & HIT trening

Klærne er sponset av 3t-shop

I dag har Pia og meg vært på en deilig liten joggetur, og det er klart kamera blir med på tur. I slike omgivelser, så må jeg bare knipse litt. Det er så vakkert her, og jeg skulle virkelig ønske jeg kunne jogge rundt i slike omgivelser hver eneste dag. Det er så deilig å endelig kunne løpe rundt i shorts og singlett uten å fryse. Slike sommertemperaturer er virkelig etterlengtet for min del. 

Shorts - Adidas  //  Topp - Adidas 

Som jeg skrev i forrige innlegg så var det High intensity training (HIT) som stod på planen i dag. Pia og meg dro med oss hele gjengen på godt over 30 jenter ned på stranda, og kjørte shuttle runs, og sirkelstyrke i intervaller. Det å løpe i sand er grisetung, og jeg skal love dere at burpees og squat i sand ikke er spesielt mye lettere. Jentene var helt rå og gav absolutt alt under hele øka. 

Økten så slik ut: 

 • Vi startet med å jogge fra campen og ned på stranden, slik at alle ble gode og varme i kroppen. 
 • Jentene ble linet opp på to rekker, lag 1 og lag 2. En person fra hvert lag spurtet en gitt strekning, og tilbake mens hele resten av laget stod i en statisk styrkeøvelse. Vi veklset mellom planken, og statisk knebøy. Personen som løp, vekslet med nestemann på sitt lag før hun måtte ned å holde statisk, og nestemann løp samme strekning, kom tilbake, vekslet, og slang seg ned i statisk hold, mens nestemann løp. Slik kjørte vi gjennom hele laget, to ganger. Det ble en lang stund med statisk hold, og jeg er imponert over den styrken jentene viste. Spurtene gikk unna som bare det, og det var ikke akkurat en kort strekning de måtte løpe. Dette er power-girls så det holder altså. 
 • Neste del av økten bestod i en styrkeintervall hvor vi hadde 1 minutt jobbing, etterfulgt av 30 sekunder pause. Vi kjørte burpees, knebøy, pushups, og crossfit situps. Dette var en høy intesitets økt som krevde mye av jentene, men de leverte så det holdt. Det kuleste var at når vi kom tilbake til campen så fortsatte en del av jentene å småtrene litt på treningsannlegget her. Det er så mye treningsglede og energi i denne gruppen her at jeg kan ikke annet enn å bli inspirert! Jeg føler meg så heldig som får være en del av dette! 

Nå er det en kjapp dusj, før middagen venter. I dag tror jeg det står svin med masse godt tilbehør på menyen. Jeg er så sulten og klar for middag nå, så nå skal macen bort og maten nytes. Håper alt er topp hjemme dere. 

 

Smiiiiil Maren


Lunsj på stranda

 

Hvis du noen gang besøker Portugal, og Ericeira så må du unne deg en lunsj på stranda på det idylliske spisesedet Limpicos. Det ligger bokstavelig talt på stranden, med en utsikt som er rimelig ok å hvile øynene på, de mektige bølgene er så flotte å se på, og viktigst av alt - maten var utrolig god. Vi spiste en lett lunsj her i går, bestående av kylling&pasta salat, og quesedilla med tre freshe ferskpressede juicer. Så ikke de gode ut? Den lilla er, tro det eller ei en detox juice med rødbetter som hovedingrediens, den orange er en sitrus variant og den hvite bestod av bland annet kokos, og lime. Så friskt og godt i sola.  

Slik ser stedet ut når man kommer gående. Her nede surfes det på den ene siden, hvor bølgene kan bli ganske så mektige, og på den andre siden er det standing paddle board som gjelder. Jeg gleder meg til å prøve begge deler! De andre jentene skal surfe i dag, men i og med at jeg er her jobbrelatert så må man noen ganger prioritere litt tid til jobbing også. Pia og meg har også en killer HIT (high intensity training) å forberede til jentene i ettermiddag. Denne timen skal det bli fart i , det skal jeg garantere. Det blir derfor ingen surf på meg i dag, men muligheten byr seg heldigvis igjen om et par dager. Hurra!!

Det er mye kule aktiviteter man kan gjøre her nede. I går kom det en paraglider dalende ned rett forann oss der vi satt å spiste lunsj. Artig!

Jeg tenkte å høre med dere lesere, om dere vil at jeg skal dele noen av de øktene vi kjører her nede med dere på bloggen? Det kan jo være spennende å se hva vi gjør, og ikke minst bruke det som inspirasjon til treningen hjemme? 

 

Smiiiiil Maren


Girlpower på Shapeup Bootcamp

Fy flate som vi koser oss. Denne dagen har bare vært så utrolig bra, og jeg er så glad, og faktisk litt lettet. Ikke det at jeg ikke hadde trodd det skulle bli bra, for det trodde jeg, men man er jo alltid litt spent på hvordan gruppen blir, hvordan vil de respondere på treningen, hvordan blir kjemien. I tilegg så er man jo spent på stedet, hvordan man skal bo, maten, området og alt dette. Nå har vi vært på Lapoint i to døgn, og jeg storkoser meg. Jentene er helt utrolig herlige, og vi kunne ikke ønsket oss en bedre gruppe med jenter. De er energiske, positive, latterlig spreke og fantastisk blide. I dag har vi kjørt en styrkeøkt, en coreøkt og en pole-fitness økt på dem , og de stiller opp fulel av energi på hver eneste økt. Jeg er så imponert. 

Vi har fått knipset en god del bilder underveis i dag, så her får dere et lite bildedryss fra første dag på ShapeUp Bootcamp: 

Dette er hele 120kg (!!) som denne råsterke frøkna dro opp lett som bare det. Dette er faktisk ikke maksen hennes en gang. Jeg bøyer meg i støvet, dette er girlpower på høyt nivå! For noen jenter vi har med oss på tur altså, dette lover så bra for den kommende uken. Jeg er både imponert og stolt av hver og en av dem allerede. 
Nå må jeg legge bort macen, og komme meg avgårde til middagen. Buffet står på menyen, og det kunne ikke passet bedre, jeg er nemlig sulten som en ulv etter all dagens aktivitet. 

Jeg håper alt er flott hjemme, og at dere har hatt en finfin start på uken. 

 

Smiiiiiil Maren


God morgen fra Portugal

God morgen dere. Her har dagen akkurat startet i portugal, med en god frokost og en herlig morgentur. Jeg tok med meg min nye Garmin forerunner 620 ut på eventyr, og se alle de vakre stedene vi oppdaget. Ericeira er et vakkert sted, med mektige bølger, bratte fjellsider og frodig natur. Stedet er mest kjent for de fantastiske surfe mulighetene her, og når der ser disse bildene så forstår dere hvorfor. 

Pulsklokken er sponset


Dere ser hvorfor dette er et surfeparadis ikke sant? Se de herlige bølgene. I morgen er det min tur til å ut der å teste meg på surfebrettet. Jeg kjenner at jeg både gruer og gleder meg. Har noen av dere prøvd å surfe før? 

Nå skal vi straks si gang med en styrkeøkt her. back to Basic kaller vi den, og den ledes av Pia og meg. Jentene skal få kjørt seg på diverse baseløft. Oppdateringer på dagens økt kommer senere. Ha en super dag dere. 

 

Smiiiil Maren

 

På plass i Ericeira

Dagen i dag startet så tidlig som 04.00, og allerede kl 05 satt jeg på flytoget på vei til Gardermoen. Jeg møtte Pia, og Cecilie og sammen fløy vi til Lisboa. Vi var en rimelig trøtt gjeng som ankom Lapoint campen i formiddag. Det er ikke bare bare å starte dagen så tidlig, for så å hoppe rett på en 4 timers flytur.

Nå har vi vært ute å spist en koselig lunsj, og spikret planen for den kommende uken, fy søren så mye gøy vi skal ha. Surfing, back to basic styrketrening, Yoga, High intensity training, poledance, core og løping. Nå skal vi slappe av i bungalowen, og prøve så godt vi kan å ikke sovne. Det er nemlig en yogatime kl 18.00. VI ligger en time bak dere, så klokken er bare 16.45 her.

Været i dag har vært litt halveis, med et par regnbyger. Dette visste vi om på forhånd, men i og med at det var reisedagen var det egentlig helt ok. Fra og med i morgen er det meldt strålende sol hver dag ut uken. Mot slutten av uken skal visst gradestokken vise så mye som 28 varmegrader. Fy søren så deilig.

Alt vel hjemme? Har dere hatt en fin start på uken? 

 

Smiiiiil Maren


Comeback på fotballbanen

Da var jeg på plass i Oslo. Jeg landet så tidlig som klokken 11, og dro rett fra flyplassen til Optimal Trening på Bislett hvor jeg møtte en god kompis. Vi kjørte en kjapp liten treningsøkt, før vi dro innom butikken og kjøpte med oss friske jordbær, og litt diverse godsaker. Vi stppet også innom Åpent Bakeri og fikk med oss kaffe. Så la vi ut på en liten road trip. Eller liten, og liten, den ble i grunn ganske lang fordi vi kjørte så latterlig feil. Fordelen ble jo at vi fikk masse mer tid sammen, fikk skravlet masse og tatt igjen alt det tapte. Guri som jeg koste meg! Jeg skal tilbringe masse tid i Oslo i sommer - det er hvertfall helt sikkert!

Bilturen endte hos min gode venninne Camilla, bedre kjent som Treningsfrue. Her sitter jeg nå krøllet sammen i en stor myk sofa. Magen er mett på deilig kyllingsalat, jeg har iskald pepsi max i glasset, m&m´s på bordet, og en skremmende god proteinbar i hånda. Har noen smakt den nye kokosbaren fra Nutramino? Kjære vene, bounty kan jo bare gå å legge seg. Jeg tenker at det er helt innafor med en bar eller tre i dag, for jeg har nemlig prøvd å følge aktivitetsnivået til Camillas to sønner, Max og Leo, på fotballbanen i dag. Hjelpes, for et tempo på di gutta der, jeg var helt utslitt etter kampen. Leo har også prøvd å lære meg å trikse, noe som gikk helt middels. Haha. Uansett så var det utrolig morsomt, og jeg fikk deilige flashbacks til barndommen med masse fotballspilling. Desverre så hadde jeg ikke noe mer skills nå enn jeg hadde da. Jeg eier ikke koordinasjon når det er en ball involvert, og vi tapte så det sang mot gutta. 

Nå skal vi kose oss resten av kvelden, skravle masse og bare nyte en skikkelig jentekveld. I morgen står vekkerklokken på 04.30, da er det bare å komme seg til flyplassen og hoppe på første fly til Portugal. Jeg gleder meg så ubeskrivelig masse til å se det skjønne (og kanskje litt trøtte) fjeset til Pia på flytoget i morgen tidlig. Endelig skal vi på tur!

Har dere hatt en fin dag? Hva har dere gjort i dag?

 

Smiiiiil Maren

 

Deilige kontraster

Jeg elsker disse bildene! Det er noe magisk som skjer når man på den ene siden har solskinn og samtidig ser at uværet kommer veltende innover. Det var helt spesiellt å stå oppe på takterrassen og først kjenne solen varme, og i løpet av minutter se mørket komme og kjenne de første regndråpene. For noen deilige kontraster. 


Dere som har fulgt bloggen en stund husker at jeg forelsket meg i yoga, og fikk et helt spesiellt forhold til det når jeg startet med timer hos min fantastiske yogalærer Nina. På et tidspunkt ble ting for hektisk for meg, og jeg fikk ikke kalenderen min til å gå opp i forhold til timene hennes. Det å nedprioritere yoga er det dummeste jeg har gjort, for er det en ting man trenger i en hektisk hverdag så er det yoga. Heldigvis har jeg tatt med meg alle Nina sine tips, og praktiserer litt på egenhånd. 

Til høsten starter jeg opp igjen for fullt, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg. Yoga har kommet for å bli hos meg, og jeg kjenner noe mangler uten det. Jeg hører rykter om at det blir Yoga på ShapeUp bootcampen i Portugal, og det håper jeg virkelig stemmer! 

Nå er det straks avreise fra Kristiansand til Oslo, for så videre med det tidligste morgenflyet til Portugal i morgen tidlig. Hurra! Vi blogges fra Oslo litt senere i dag dere. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Har du lyst, har du lov

Lørdag, og feriestart i morgen, det er klart at det må feires med litt ekstra kos. I dag har jeg disket opp med grønnsakssticks, dipp laget på mager kesam, nøtter og chips. En perfekt kombinasjon av sunt og litt mindre sunt. I helgen må man kose seg litt ekstra synes jeg, og det er lite som smaker så godt som chips og nøtter. Vanligvis velger jeg naturell nøtter uten salt, men siden det er lørdag ble det pistasjnøtter og chillinøtter, samt riflet chips. Mmmm. Har du lyst, har du lov. Jeg får straks besøk av en veninne, og håper å bli ferdig med pakkingen før hun kommer. Nå står hvertfall snacksen klar, og det er jo det viktigste. Jeg føler at jeg ikke har hatt tid til å glede meg ordentlig til denne Portugal turen, men nå har reisfeberen virkelig kicket inn, og jeg har helt sommerfugler i magen. Jeg gleder meg så utrolig masse til sol, varme, masse trening og en hel haug av likesinnede, treningsglade jenter. Hurra! 
Nå må macen bort, og lørdagskvelden nytes. Joggebuksa på, og straks blir det skravling, jentefilm, snacks og venninnekos her. Jeg håper hver og en av dere får en helt herlig lørdagskveld, og koser dere glugg. 

 

Smiiiil Maren


Kyllingmiddag & pakkeliste

God morgen hjerter. Flerer av dere har etterpsurt litt flere middagstips, så da tenkte jeg å dele en kyllingrett jeg spiser ganske ofte. Den ser kanskje ikke super delikat ut, men dette er noe av det beste jeg vet. Saftig kylling, krydret med diverse spennnede krydderier, en enkel grønn salat med fetaost og Honey dijon dressing, og stekt sopp, paprika, og rødløk med matfløte. Så enklet, men samtidig så godt. Jeg liker veldig godt den sterke kyllingsmaken til den rene salaten, og den fyldige deilige soppen. Krydderene jeg brukte var salt, pepper, hvitløk og en paprikamiks. Håper denne hverdagsmiddagen kan være til inspirasjon. 

I dag er jeg tidlig oppe for å få unna litt ting før avreise til Oslo, og Portugal i morgen. Det har vært litt frem og tilbake med flybiletter og styr. Det er nemlig streik hos det portugisiske flyselskapet vi skulle fly med, og dermed måtte alt bookes om. Nå er bilettene forhåpentligvis under kontroll, og det er bare å glede seg. Jeg har ikke pakket ferdig enda, og sitter nå her å drikker kaffe, titter litt i ShapeUp og prøver å skrive en pakkeliste. Hva må man huske å ha med som man ofte glemmer? Jeg har alt basicen med bikini og treningsklær, men jeg er sikker på at det er noen små finurlige ting som er super smart å ha med som jeg har glemt. Kom gjerne med tips hvis du er en superpakker som aldri glemmer noe. Hehe. 

Solen stråler her i vår deilige sørlandsperle i dag, og straks jeg har litt mer kontroll på pakkingen så blir det en ny testtur med pulsklokken min. Resten av dagen blir cafekos og shopping, middag hos familien og litt mer pakking og forberedelser til reisen i kveld. Jeg får besøk av en venninne så vi skal nok klare å kose oss litt også mellom pakkingen. 

Hva er deres planer for dagen? 

Smiiiiil Maren


Run & relax - bokstavelig talt

I dag har jeg en skikkelig kosedag, og rusler rundt i myke deilige yogaklær fra Run & Relax. Jeg er så stolt og glad for å kunne fortelle at jeg har blitt spurt om å bli ambassadør for dette fantastiske klesmerket. Jeg har takket ja, og føler det som en stor ære å få lov å være en del av det fantastiske Run & Relax teamet. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere. 

Klærne er sponset

Før jeg dro på meg koseklærne, så var jeg ute på en joggetur, hvor jeg testet ut en ny pulsklokke. Jeg tester alltid ting før jeg anbefaler noe til dere lesere, og etter turen i dag så gleder jeg meg noe helt vilt til å skrive et eget innlegg om pulsklokker. Jeg fikk så sinnsykt med motivasjon på turen i dag, og løp lettere, lengre og bedre enn på lenge. Det var så mange spennende funksjoner, og jeg fikk en helt ny motivasjon på løpingen. Jeg har alltid vært glad i å løpe, men det var en helt ny boost å faktisk se hvor langt jeg løp, hvor fort jeg løp og hvordan pulsen var gjennom økten. Etter endt økt kunne jeg hente ut en helt haug av informasjon om egen prestasjon. Nei dette var bare sinnsykt stas, og jeg gleder meg til å dele den med dere. Er dere vant til å bruke pulsklokke i treningen deres? 

Etter turen tok jeg en lang dusj, og hoppet i koseklærne, slik har jeg tuslet rundt siden. I dag skal jeg bare slappe av og nyte en fridag. Jeg har begynt å pakke litt til Portugal, og jobbet masse med ideer til fremtidige innlegg til dere, og andre ting rundt bloggen. Jeg elsker slike rolige, avslappende dager hvor jeg kan bruke tid på min største hobby og det aller morsomste jeg vet, nemlig dere og bloggen. 

Senere får jeg besøk av en vennine, og jeg har handlet inn så mye deilig snacks til oss. I dag er det jo fredag, så det blir litt annet enn kun frukt og grønt. Det er viktig å kose seg litt innimellom også. Det er den der balansen jeg driver å maser om vet dere, men jeg synes det er så viktig å presisere at det må ikke være enten eller, og du kan faktisk få begge deler, så lenge man er litt bevisst på valgene sine. Sunn og bra mat i uken, og litt ekstra kos i helgen. Ja takk begge deler. 

Hva er deres planer for denne fredagen? 

 

Smiiiil Maren


ShapeUp Convention

Hold av lørdag 26.september dere, da er det ShapUp Convention på Bislett Stadion i Oslo. Jeg fikk frysninger når ShapeUp-Pia fortalte meg om denne Conventionen, jeg mener - se for dere digre Bislett Stadion fyllt opp med masse freshe shapeup jenter, en gjeng med kunnskapsrike og inspirerende trenere, funky høy musikk, og masse gøy. Dette blir garantert årets treningsfest!Det blir goodiebags til alle, konkurranser med rå premier, og inspirerende stands med mulighet for sporty shopping. Det er også både mat og drikke inkludert. Jeg ser for meg DEN fargefesten, og en stadion fyllt til randen av energi og trenngsglede. Pow Pow Pow!! 

Målet med treningsøktene på convention er at deltagerene skal få et treningsutbytte de sjeldent har kjent på før, i kombinasjon med ny kunnskap og giv. Et slikt motivasjonsboost kan komme godt med når høsten banker på døra, og mørket prøver å lure kroppen vår til å tro at vi er tomme for energi og krefter. Jeg skal selvfølgelig delta, og gleder meg noe helt vilt!!

 

Dette må vi jo få med oss dere, eller hva? 

Det er kun 500 plasser, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Påmelding og mer infor finner dere HER.

 

Smiiiiil Maren