hits

mai 2016

Pre-workout essentials

God morgen. Jeg titter raskt innom dere for å si god morgen, og ønske dere en herlig tirsdag. Jeg klaget over at sommeren hadde forsvunnet fra sørlandet i går, men i dag er den sannelig tilbake igjen. Strålende sol, og over 20 varmegrader klager jeg absolutt ikke på. Jeg er straks på vei ut på en liten gå/rolig joggetur, men først må jeg ha litt energi i kroppen. Jeg liker ikke å spise et stort måltid før jeg trener på morgenen, men litt energi er et must. En god håndfull nøtter, litt bær og en skyr er supert. Kaffe er en nødvendighet! Jeg har klart å tømme hele tre poser (!) med Carlos Coffee til presskannen min, så i dag ble det nespresso igjen. Helt ok, men overhode ikke det samme. Er ikke den grønne saken her kul? Den står å frisker opp "kaffeavdeligen" min på kjøkkenbenken. Det jeg liker aller best med den trenger så og si ikke vann, og har levd i mange måneder. Perfekt for sånne som meg som overhode ikke eier grønne fingre, og dreper alt som kommer inn i leiligheten. 

Jeg ser for meg at det blir en veldig rolig tur i dag, kroppen er ikke helt med, og føles tung og sliten. Jeg har overhode ingen grunn til å være sliten, men noen dager er vel bare sånn. Det tenker jeg er noe alle kan kjenne på fra tid til annen. Jeg knytter hvertfall på meg joggeskoene, og satser på å plukke opp litt energi underveis på turen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 
 

Ny uke & ny styrkeøkt til dere

Solen har tatt en liten pause fra det blide Sørland i dag, og det er nesten litt greit for da får jeg sjansen til å ta turen inn på treningsenteret for en gangs skyld. Jeg tror nesten ikke jeg vil fortelle hvor lenge det er siden sist styrkeøkt. Jeg har blitt en unnasluntrer der altså, og det er ikke bra. Styrketrening er så viktig for kroppen, og jeg kjenner stor forskjell når jeg sluntrer unna over en lenger periode. Skjerpings! 

I dag ble det endelig rom for en liten styrkeøkt igjen, og da var det bryst og triceps som stod på planen. Vanligvis har jeg ikke så mye fokus på akkurat de muskelgruppene, men når jeg trener sammen med min kjære blir det til at vi må møtes litt på midten. Jeg får alltid gode økter sammen med han, og det er verd å legge om treningen min litt for å kunne trene sammen. 

Dagens øvelser: 

 • Brystpress med hantler 8x4
 • Flies i kabel 10x3
 • Pushups mellom settene på flies 10x3
 • Skråbenk 8x4
 • Dips 8x3
 • Triceps pushdown med tau 12x3

I morgen planlegger jeg en styrkeøkt på ben, etter fulgt av en hviledag, for så å kjøre på igjen med den en styrkeøkt med fokus på ryggen på torsdag. Så lenge jeg kommer meg gjennom hele kroppen i løpet av uken er jeg fornøyd. Ser jeg at jeg ikke rekker alle styrkeøktene mine, så slår jeg bare sammen, for eksempel ben og rygg på samme treningsøkten. I veldig hektiske perioder, eller perioder med lite motivasjon på styrketreningen så kjører jeg fullkroppsøkter. Jeg følger ikke noe fast program, men som sagt, sørger jeg for å komme gjennom hele kroppen i løpet av treningsuken. 

I dag har jeg bloggkontor på en koselig cafe i sentrum. Det har hopet seg opp litt diverse mail som må besvares, bilder som skal redigeres og en Oslotur senere i uken som må planlegges. Jeg koser meg når jeg kan sitte sånn som dette å jobbe, med kaffe og herlig "cafesurr" rundt meg. Jeg føler jeg blir mer kreativ med litt lyder og mennesker rundt meg enn i en helt stille leilighet hjemme. Så er det jo også litt luksus med en kaffelatte og en fersk salat, enn tørre knekkebrød hjemme. Litt hverdagsluksus må være lov. 

Håper dere har en super ukestart, og at mandagen behandler dere bra!

 

Smiiiil Maren 
 

Bruk søndagen utendørs

Klærne er sponset

Alle som har fulgt denne bloggen en stund vet at jeg elsker å gå tur. Heldigvis har jeg vokst opp i en familie som er glad i naturen, jeg har venner som er glad i å komme seg ut, og en sprek kjæreste som jeg går lange turer sammen med flere ganger i uken. Det er utrolig hva et par timer i skogen kan gjøre med kropp og hode. Du kan gå ut dørene på jobb, stresset, sliten, og helt tom for energi. Det siste du har lyst til er å komme deg ut på tur. Mitt beste tips da er å få i deg noe rask mat ( og gjerne pakke med en liten snack ) og komme deg ut i skogen. Ikke tenk så mye, bare kle på deg, ring en venn, ta med deg en sjokolade og en vannflaske, og kom deg ut i skogen. Husk at en tur alene, uten både mat og drikke, som kanskje bare varer i 30 minutter er akkurat like bra. Ikke sett så høye krav til turen din, det viktigste er bare at du kommer seg ut, senker skuldrene og puster. 

Jakke, bukse og sko i dette innlegget er fra Mammut, et merke jeg har samarbeidet med i over 3 år, men vært alt for dårlig til å fortellere dere om. Jeg elsker å gå tur i gode, lette, kvalitetsklær, og er så fornøyd med klærne mine fra Mammut. Spesielt buksen er helt ubeskrivelig god. Den er som en treningstights i bevegelighet, men samtidig helt lett og luftig. Jakken ligner på en jakke jeg har vist dere for en stund tilbake, men denne er hakket mer robust, og for de litt lengre turene. Klærne fra Mammut finner du på Gsport og Gmax. 

Jeg håper dette innlegget gav deg lyst til å bruke søndagen utendørs, fylle opp energilagrene og lade opp til en ny uke. Kanskje du drar litt på smilebåndet nå, og tenker at du føler en god film i sofaen eren bedre oppladning for deg. Det kan jeg være enig i, men la oss møtes på midten. Ta en en god tur i skogen først, utnytt dagslyset og når kvelden kommer tar du deg en lang dusj, og kryper opp i sofaen med en god film og noe god mat. Jeg kan garantere deg at det vil føles ekstra godt da. 

Ha en herlig søndag dere, nå skal denne frøkna ut på tur

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg er helt overveldet

Hvor skal jeg begynne for å beskrive denne dagen. Jeg ankom salongen hvor vi skulle ha klessalget halvannen time før vi åpnet, og da stod køen allerede rundt kvartalet. Meter på meter med skjønne, blide jenter, klare for shopping. Jeg tok meg en liten tur ut for å hilse på, og ble stående lenge å skravle med noen av de oppmøtte. Det var så koselig. Hyggen fortsatte inne, for maken til positive, og søte jenter skal man lete lenge etter. Det var så mange av dere som kom å fortalte at dere hadde fulgt bloggen i mange år og at dere fant mye inspirasjon der. Vet dere hva det betyr for meg å høre? Jeg blir helt rørt jeg. Tusen takk! Jeg har fått hilst på mange av dere i dag, skravlet om masse rart, fått mange gode klemmer og ledd høyt med flere av dere. Takk for at dere møtte opp i dag, takk for handelen, og tusen takk for at dere gav så mye av dere selv. Dette var bare så enormt gøy. Jeg fikk ikke tatt så mye bilder, men Kristina fikk knipset litt og var så søt å dele bildene sine med meg. 

Jeg fikk solgt masse klær, men det var også en god del igjen. Alt som var igjen ble gitt til Blå Kors, og etter en fin telefonsamtale med ei som jobber der er jeg ikke tvil om at de klærne vil komme til god nytte. Det var så fint å høre på den genuine takknemligheten. Det føles godt å kunne glede noen som ikke har så mye. 

Jeg har vært på bena i hele dag, og skravlet, ledd og hoppet rundt siden tidlig i dag morges. Nå kjenner jeg at det er litt tomt for energi, og jeg har derfor tatt turen opp til familien for å spise litt mat, og senke skuldrene. 

Var du en av dem som var innom oss i dag. Hvordan synes du det var? Fant du deg noe fint? 

 

Smiiiiil Maren 

I morgen smeller det

Dette er det villeste jeg har sett. Jeg visste det kom til å bli mye, men at det skulle bli så hinsides mye klær hadde jeg aldri sett for meg. Jeg tror jeg selger ca 150 treningstights i morgen, og det er faktisk ingen overdrivelse. Ellers er det to digre stativ med gensere og jakker, to svære kurver med topper, og enda en kurv med sporstbher. Jeg har satt 200kr som min makspris, og selger ingenting over det. Topper og spotsbh går for 50-100 kr. Dette blir så vilt!
Vi er totalt fire jenter som selger klær, og utvalget er bare helt rått. Det er paljettkjoler, skjørt, bukser, topper, shorts, jakker, gensere, sko, vesker, og litt interiør. Jeg er virkelig helt overveldet! Her tror jeg alle kan finne noe de liker. Det beste av alt er at ting selges så billig at det nesten er komisk. Mestparten går for 50, 100 eller 200 kr. Størrelsene varierer fra XS til L i klær, og sko ifra størrelse 36/37 opp til 40.Du finner oss i Kirkegata 10 i morgen, i lokalene til Salong Xtend. Dørene åpner kl 12.00, men erfaringsmessig fra tidligere klessalg er det smart å komme tidlig. Det blir goodiebags til de 20 første handlende kundene, og dette er en pose du ikke vil på glipp av, med en totalverdi på over 1000kr. Husk forresten at vi kun tar i mot kontanter.

Dette blir en klesfest uten like og jeg er så gira! Hjertelig velkommen skal dere være alle sammen. Jeg gleder meg så til å se dere.

 

Smiiiiil Maren 

 

Flight mode Run

Jeg har en spennende person i livet mitt. Hun utfordrer meg, pusher meg og får meg til å se ting fra flere sider. Navnet hennes er Anneli Åsland Amodei, og er utdannet livsstils-coach. Hun er en del av Hverdagscoachene, som hun driver sammen med Eli Mørkedal. Coaching er så spennende. Jeg kan bare snakke for meg selv, men for min del handler coaching om utvikling. Jeg er litt den typen " ja men det funker jo så greit, så hvorfor skal vi endre på det?" Jeg trives i komfortsonen, med trygge rammer og forutsigbare dager. Det er fint det, men ikke når jeg egentlig går med en drøm om å nå lenger, utvikle meg og skape drømmehverdagen hvor jeg får brukt hele meg. En hverdag hvor både bloggen, sykepleierutdanningen, PT-utdannelsen og instruktør utdannelsen, og min utdannelse fra NIH på kosthold og ernæring har en plass. Jeg vil så mye, men er ikke så tøff at jeg bare kaster meg ut og skaper min egen hverdag. Jeg kan nok bli litt tøffere i hode, og da er en coach et unikt verktøy. 

Jeg er flink til å være , jeg er alltid på, og noen ganger kan jeg nok glemme at det faktisk har en verdi å være litt av også innimellom. Anneli utfordret meg til å ta meg en løpetur med telefonen på flight-mode. Det betyr at ingen får tak i meg, før jeg selv bestemmer at det er ok. Jeg kan ikke løpe uten telefonen, fordi jeg liker å løpe langt inne i skogen, og hvis noe skulle skje må jeg ha mulighet til å kontakte omverden. I går tok jeg altså denne utfordringen, og det bar så befriende. Drøye 40 minutter i skogen, helt alene, uten noen forstyrrelser. Jeg skal innrømme at det faktisk ikke var så lett, jeg så jo så mye fint på veien, og hadde så lyst å ta bilder av det, snappe det, og dele det med dere lesere. Dette gikk over etterhvert, og jeg glemte bort hele telefonen. Jeg så alt det fine rundt meg, og koste meg med det uten å tenke på at det måtte dokumenteres. Bildene i dette innlegget der derfor fra en tidligere tur. Nå skal det også sies at jeg faktisk ikke synes sosiale medier et et mas, og stress. Jeg synes det er utrolig gøy, og en positiv del av min hverdag. Jeg ser likevel verdien av å logge av innimellom og kun fokusere på litt egentid. Det var en utrolig fin tur, og jeg takker Anneli for en kul utfordring. Dette skal jeg absolutt gjøre flere ganger. Flight-mode Run dere. Tar du utfordringen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ferdig utdannet - hva skjer nå?

Helt siden jeg leverte bacheloren har jeg gått rundt i en slags boble. En ting at jeg rent fysisk følte jeg var i en tett boble av forkjølelse de første dagene, men etterhvert som feberen gav seg, og jeg ble frisk, så sprakk liksom ikke den bobla helt likevel. Jeg følte jeg bare suste rundt, uten mål og mening. Ferdig utdannet, javel, hva skjer nå da? Jeg hadde en million ting å ta tak i, men fikk ikke gjort noe. Jeg visste mailboksen min var full av spennende tilbud, morsomme forespørsler, og andre ting jeg virkelig burde få svart på. Leiligheten fløt over av rot, en kombinasjon av artikler fra bachelor, uferdige interiørprosjekter og generelt hverdagsrot som jeg bare ikke har orket å forholde meg til. 

Jeg er et ordensmenneske, og en ryddefreak. Jeg slapper ikke av, og koser meg ikke hvis jeg ikke har det hyggelig rundt meg, så det sier seg selv at dette ikke var optimale forhold. Så hvorfor i all verden ble det slik? Jeg vet ikke, jeg vet bare at jeg fikk tidenes merkeligste følelse når jeg plutselig stod der og var ferdig utdannet. Jeg stupte rett inn i en av de kraftigste forkjølelsene jeg noensinne har hatt, og ble liggende i flere dager. Etter det våknet jeg liksom ikke helt opp igjen før i går. I går var en revolusjonerende dag - på en fantastisk god måte. Det var som jeg plutselig åpnet øynene og bare, HEI, du er ferdig utdannet, det er jo NÅ det begynner. Jeg åpnet mailen, og startet fra toppen. Vips hadde jeg takket ja til flere eventer, flere prosjekter og flere spennende samarbeid. Plutselig har jeg mye gøy å se frem til, og endelig skal jeg få gjøre mer av de tingene jeg liker. Det jeg føler gjør meg til meg. Jeg skal jobbe som sykepleier - men ikke i sommer. I sommer skal jeg jobbe med bloggen, dra på treningsreiser, være sammen med kjæresten, venner og familie. Jeg skal lage mye gøy for leserne mine, og jeg skal på flere artige happenings. Jeg skal nyte sørlandssommer, være masse på sjøen, dra på Palmesus og masse ut på tur. 
I skrivende stund sitter jeg å spiser frokost, og drikker kaffe. Har dere smakt denne kombinasjonen? Havregrøt med sjokoladesmak, toppet med questbar. En helt nydelig smakskombinasjon, som virkelig bør testes ut. Skuldrene er senket, og jeg slapper helt av. Det føles godt å endelig ha landet.

 

Smiiiil Maren 

 

Absolutt siste sjanse!

Har du lyst å bli med på Nordic Fitcamp treningsreise til Marbella i juli så er det nå absolutt siste sjanse for å melde seg på. Det lukkes for påmelding veldig snart, så har du lyst å bli med gjelder det å booke plass med det samme. Har du lyst å kombinere ferie, sol og strand, med aktive dager med masse ny treningsinspirasjon, spennende forelesninger om kosthold og trening med Martin Norum? Da er dette campen for deg! Dagene starter med en morgenøkt, etterfulgt av en nydelig frokostbuffet med alt du kan tenke seg av sunne fristelser. Videre er dagen litt fri til soling og hygge, før vi samles for økt nr to, etterfulgt av nydelig middag, her også med et hav av sunne godsaker å velge mellom. Fokuset er på treningsglede, samhold, ny kunnskap og fornyet motivasjon og inspirsjon til en mer aktiv livsstil. Det stilles ingen krav til fysisk form, eller forkunnskaper i det hele tatt! Her kommer du akkurat som du er, med akkurat det utgangspunktet du har og det er mer enn godt nok. Jeg har selv vært med to ganger tidligere, og vi har hatt spreke damer på over 60, menn som ikke har gjort annet enn å sitte i sofaen å spilt tv-spill, og personer med en del treningserfaring. Her er det god miks, og det er akkurat det som er så fint. 
Vi bor utrolig fint til, med kun 5 minutters gange til Alhamar treningssenter som eies og drives av Max og Monica som holder er med å arrangerer campen. Det er ca 5 minutters gange derfra igjen til en deilig strand som vi koser oss på daglig. Det går også en helt nydelig strandpromenade langs hele stranden, her er det så fint å gå tur. Opplegget er utrolig profesjonelt, og så godt lagt opp at det er en fryd å få lov å være med. Du kan lese alt om campen på Nordic Fitcamp sine hjemmesider HER. 
Rabattkode:

Spør meg mer enn gjerne i kommentarfeltet hvis det er noe du lurer på relatert til campen. Husk at jeg også har en finfin rabattkode til dere, på hele 800kr. Send meg en mail på marenerdvik@hotmail.com så får du koden i retur. 

Unn deg selv en sprek start på sommeren, med garantert ny inspirasjon, og bøttevis av ny kunnskap om både trening og kosthold. 

 

Smiiiil Maren 

Redaktør for en dag

AnnonseHusker dere jeg fortalte dere at jeg ble utfordret av Dermica Sensitiv og Apotek1 til å teste en rekke produkter, og lage en magasinforside for deres magasin. Jeg skulle få være redaktør for en dag. Nå har jeg jobbet med dette, og storkost meg underveis i prosessen. Jeg har fått brukt min kreative side, og jobbet på en litt ny og annerledes måte.


Det har vært en spennende prosess, og som nevnt i forrige innlegg når jeg fikk utfordringen så er det ekstra stas å jobbe med kvalitetsprodukter som er helt i tråd med hva jeg selv står for. Jeg valgte å fokusere på ivaretagelse av hud som blir utsatt for mye svetting, og mye dusjing. Huden har lett for å blir tørr, og fuktighet er da super viktig. Da er det viktig at man har gode produkter både i dusjen, og til bruk etter dusj. Jeg har sett spesielt på dusjsåpen, bodylotion, håndkremen og deodoranten. 


Min erfaring er at produktene er milde og gode. Kremen har en deilig konsistens og trekker raskt inn. Både kropp og hender føles myke og gode etterpå. Jeg er tom for ansiktskrem, og måtte ta en liten nødløsning og bruke bodylotion i ansiktet. Det er jo vanligvis fy fy, men bodylotion fra Dermica Sensitiv er helt uten allergener, parabener og fargestoffer. Den er godkjent av Norges astma og allergiforbund, og den er svanemerket. Det er virkelig godt nok for både min kropp, og en sjelden gang også ansiktet.

Jeg dusjer mye, og har i disse test-dagene brukt både dusjsåpe og håndsåpe fra Dermica Sensitiv. Jeg føler virkelig at dette er gode produkter for hud som trenger ekstra næring og fukt. Min kjære har også testet ut dusjsåpen og likte den godt. Den har ingen sterk parfymelukt, og det betyr at vi begge kan bruke den. Håndsåpen har fått kjørt seg i disse sykdomsmdager. Jeg har ligget med forkjølelse i fire-fem dager nå, og for å unngå smitte, vasker jeg hendene konstant. Hendene er likevel myke og gode takket være god håndsåpe og håndkrem. Deodoranten likte jeg ekstra godt, spesielt for meg som vokser armhulene, er det viktig med en mild deodorant som ikke irriterer huden, og som samtidig tåler utfordringen med harde treningsøkter med mye svetting. Jeg har herved byttet deodorantmerke for godt! Les alt om de ulike produktene på Apotek1 sine hjemmesider.

Man skal ikke undervurdere kvalitet i hverdagsproduktene - det er viktigere enn du tror! 

Jeg har altså testet, lest, tenkt, skrevet og kost meg. Jeg har gledet meg til å vise dere resultatet, og her har dere det. Dette er mitt bidrag til forside for Apotek1 sitt magasin: 


Fotograf: Victoria Nevland
 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren 

 

Ikke undervurder viktigheten av søvn og hvile

Jeg fascineres av denne kroppen vår, både hva den kan klare når den virkelig må, men også hvor tydelig den sier i fra når den trenger en pause. Jeg trodde bare jeg var litt sliten, og trengte en kveld på sofaen. Etter fem dager med sår hals, innslag av feber og en drøy hoste så har jeg nok måtte innse at kroppen trengte mer en enn par timer på sofaen for å bli kvitt det her. Nå er feberen borte, halsen er bedre, hosten har roet seg og jeg begynner endelig å føle meg som meg selv igjen. Jeg følte meg klar for både tur i frisk luft, og en liten tur på trening i går, men heldigvis har jeg fine mennesker rundt meg som vet å sette ned foten når jeg vil litt for mye - litt for fort. Så da ble det enda en kveld på sofaen, med taco, film og popcorn. Det er jeg glad for i dag, i skrivende stund sitter jeg i sofakroken, med en stor kopp kaffe og føler meg i grunn ganske så fin. Søvn og hvile dere - det er virkelig den beste medisin. 


I dag skal jeg endelig prøve meg på en liten treningsøkt. Jeg ser for meg en rolig gåtur til trening, etterfulgt av en rolig styrkeøkt. Det som er fint med å få slike ufrivillige sykdomspauser fra trening er at du samles opp en solid dose motivasjon, og treningslyst. Jeg har som regel alltid lyst å trene, men motivasjonen går likevel i bølger. Nå kjenner jeg at jeg har bygd opp en solid motivasjons-topp, og jeg gleder meg så til å bevege meg litt igjen. Ellers skal jeg låne et kontor i dag, og jobbe videre med min lille redaktørjobb som jeg fortalte dere om i går. Jeg har jo blitt utfordret til å prøve meg som redaktør for en dag, og jeg synes bare det er så utrolig gøy. Jeg jobbet en god del med dette i går, og gleder meg til å fortsette i dag. Resultatet får dere se allerede i morgen. Ellers er det mandag, og det betyr Pt-time med min super-duo. Utenom det blir det nok enda en rolig kveld, deter så typisk meg å bare kjøre på ved første tegn til overskudd, så jeg skal passe på å gjøre ting i rolig tempo og ikke presse kroppen mer enn den tåler. Jeg gleder meg så til å starte denne dagen, og ikke minst uka. 

Har dere noen spennende planer for dagen og uken? 

 

Smiiiiil Maren 
 

Jeg har fått en spennende utfordring

Annonse

I dag har jeg noe litt kult å fortelle dere. Jeg har blitt utfordret av Dermica sensitiv og Apotek1 til å lage et forside forslag til deres magasin. Det betyr at jeg skal få være redaktør for en dag! Når jeg først fikk utfordringen så tenkte jeg hvordan i all verden skal jeg gjøre det. Jeg kan jo ikke slikt, men så tenkte jeg meg om en gang til, og visst kan jeg det. Det er jo en helt utrolig kul utfordring.

Nå har jeg mottatt masse spennende produkter fra Dermica Sensitiv som jeg virkelig gleder meg til å teste ordentlig ut og se nærmere på. Videre skal jeg altså finne mine favoritter, og skrive et forslag til hvordan jeg ville laget en forside til Apotek1 magasinet. Jeg er i gang med å teste et par av produktene, og synes dette er en veldig artig prosess. Jeg gleder meg til å teste ut alt, og ikke minst til å vise dere det ferdige resultatet. Det er gøy å jobbe med markedsføring, og spesielt når man jobber med kvalitetsprodukter. Jeg takker aldri ja til å gjøre jobber med produkter jeg ikke kan stå for. Dermica sensitiv er en hudpleieserie hvor alle produktene er utviklet med tanke på å skulle tilfredstille Norges Astma - og allergiforbund, og svanemerkets strenge krav til innhold og miljø. I dag er hele 6 produkter anbefalt av NAAF og 4 produkter er svanemerket.  Jeg gleder meg til denne jobben, og jeg gleder meg til å teste ut kvalitetsprodukter - helt uten allergener, parabener og fargestoffer. 
Jeg gleder meg til å vise dere resultatet og selvfølgelig til å dele mine erfaringer med produktene med dere. Vi treningsjenter dusjer mer enn de fleste, svetter mer og huden vår stiller høyere krav til god pleie. Det er akkurat derfor det er ekstra gøy å få lov å teste Dermica sensitiv, som er beregnet på oss litt "kravstore". Tenk, min egen forside, med mine egne overskrifter, sitater og anbefalinger. Fy søren - dette er blir så spennende. Wish me luck!

Ønsker du å mer informasjon om produktene kan du ta en titt på Apotek1 sin hjemmeside, eller facebookside. 

 

Smiiiil Maren 

 

Fredagslunsj med jentene

Jeg er så stolt av venninnene mine. De er ikke bare helt ubeskrivelig vakre på utsiden, de er også helt nydelige på innsiden. I går overrasket de meg med en gigantisk blomsterbukett og et nydelig kort hvor de gratulerte meg som ferdig utdannet sykepleier. Tenk å ha så omtenksomme venninner. Vi satt å skravlet på Bønder i byen i et par timer, og koste oss med hver vår kyllingsalat. 
Kyllingsalaten på Bønder i Byen er helt magisk. Det er en kombinasjon av frisk salat, varm kylling, tomat marinade, syltet rabarbra og sprø søtpotetchips. Brødet er så ferskt og spises med pisket luftig  smør. Mmmm. Dette er bondekost, satt inn i et urbant miljø. Råvarene og inspirasjonen kommer fra gårdslivet, og på Bønder i byen blandes det beste fra landet med det beste fra byen. Resultatet er en smaksfest uten like. Dette er en restaurant du bør besøke dersom du bor her, eller skal innom Kristiansand i løpet av sommeren. Dette er ikke et sponset samarbeid, kun et lite tips  fra meg til dere. 
I dag blir det en helt rolig dag, formen er ikke helt på plass enda, og hostekulene kommer på løpende bånd. Jeg må nok bare smøre meg med litt tålmodighet. Jeg er tilbake i superform snart, og da gleder jeg meg til å dele masse treningsinspirasjon med dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Proteingrøt med smak av vanilje & kokos

Tusen takk for alle tips til serier og filmer i går. Jeg ble underholdt fra morgen til kveld med et maraton av Keeping up with the Kardashians og Carrie diaries. Super overfladisk og fint, akkurat det jeg ba om. Tusen takk! I dag er formen litt bedre, og etter en stor skål med vanilje-kokos grøt, kaffe og vannmelon følte jeg meg i grunn klar for å være bitte litt mer aktiv i dag. Jeg tar det ikke lenger enn en hyggelig lunsj og litt jobb, med det er et stort fremskritt fra i går. 


Grøten er min vanlige havregrøt laget på 60g havregryn, kokt opp på vann og melk, og etter den er kokt rører jeg inn 6-7 dråper stevia vanilje, og 30g vaniljeprotein. Så topper jeg med litt sukrin og et dryss kokosmasse. Mmmm. Kaffen er Carlos Coffee som jeg skrev om i dette innlegget. Dette er den økologiske typen. Mmmm. Nå skal macen bort, og jeg skal prøve å se litt presentabel ut for lunsj med to av mine beste venninner. Jeg føler meg som en uttygget tyggis, og håper virkelig ikke følelsen synes utenpå. Hehe. I kveld er det offisiell avslutning med sykepleien, med utdeling av roser til alle de nye sykepleierene, taler, tapas og kaker. Jeg skal på med bunaden igjen, og gleder meg til å feire fullført utdannelse. Begge mine foreldre skal være med, og jeg er synes det er så fint at de stiller opp på denne dagen. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Jeg klarte det - og det må feires!

Tenk at jeg er i mål. Jeg er ferdig utdannet sykepleier, og nå gjenstår kun en avslutningsfest med alle mine medstudenter, og deres familier i morgen, så er disse tre årene på Universitetet i Agder avsluttet. Det har gått så fort, og samtidig så fryktelig sent. Det har krevd mye, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg hadde lyst å droppe ut flere ganger. Nå er alt av eksamenstress, utfordrende praksisperioder og våkenetter med oppgaveskriving glemt. Jeg sitter igjen med en haug av gode minner, pasientsituasjoner og møter som har rørt meg dypt og lært meg masse. Jeg har tilegnet meg så mye kunnskap, utfordret meg selv, skrevet en solid bacheloroppgave og utviklet meg noe helt enormt som menneske. Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er så sant. Jeg har et helt nytt syn på ting nå, et annet perspektiv, litt andre verdier og et helt annet fokus nå enn når jeg startet denne utdannelsen for 3 år siden. Jeg er stolt av å kalle meg sykepleier, og i går feiret jeg meg selv med en skikkelig pannekakelunsj. Pannekakene er saftige og nydelige på smak. Uten sukker og proppfulle av proteiner. De lages på under fem minutter, og krever ingenting annet enn en shaker. Jeg tok 4 scoops med proteinpannekakemix fra Proteinfabrikken og 3 dl vann, ristet det godt i en shaker, og stekte dem i varm stekepanne. Dette gav hele 10 luftige pannekaker. Jeg toppet dem med cottage cheese søtet med stevia, friske bær og mandler. Jeg serverte med rød saft og druer. Så enkelt og så utrolig godt. Jeg drysset også litt sukrin og kanel over til slutt. Pannekakemiksen finner dere HER. (sponset produkt)

Det eneste som mangler nå er at formen kommer seg litt, for der er det dessverre lite positivt å melde. Kroppen har bare takket totalt for seg, og jeg er rett og slett skikkelig syk. Det er det bare å innse. Jeg er ekstremt dårlig på å være syk, og klarer ikke holde meg i ro. Jeg tenker på alle ting jeg burde fikset, alt som jeg nå endelig skulle ha tid til å gjøre nå som bacheloren er levert og ja i det hele tatt er det uutholdelig å være låst til seng og sofa. Jeg har sett alt av både Game of Thrones, Suits, White Collar, Black list, Skam, Unge lovende og en haug av flere serier. Jeg elsker jo seier, men akkurat nå skulle jeg ønske jeg hadde spart noen til slike sykedager som dette. 

Har du et filmtips eller serietips som du tenker kunne passe her jeg ligger, så vær så snill å legg igjen en kommentar. Kravene er ikke store, men gjerne lett underholdning, og gjerne typiske jenteserier. Nå er det jo bare meg her, og da trenger jeg ikke ta hensyn til at serien skal passe for oss begge. Jeg tenker det er den perfekte mulighet til å se noen skikkelige jentefilmer, og enkle overfladiske serier. 

 

Smiiiil Maren

 

Bli med meg på løpetur

Jeg fikk en litt morsom ide fra en leser som kommenterte at det så så idyllisk ut på mine joggeturer. Hun hadde sett et par bilder på snapchat, og synes det så så fint ut. Jeg fikk da en ide om å ta dere med på løpeturen min via telefonen. Jeg knipset bilder underveis på joggerunden, og resultatet ble 27 bilder fra min faste runde i vakre baneheia. 


Dere som bor her, eller har vært i Kristiansand kjenner sikkert igjen flere av stedene. Turen går fra bystranda, opp i Baneheia, rundt lysløypa, inn bånetjønn, og tilbake og rundt tredje stampe, før den avsluttes på utsiktspunktet over byen med kanonen og kikkerten. I dag blir det ingen løpetur i skogen på denne frøkna. Forkjølelsen er et faktum, og natten har mildt sagt vært slitsom. Det er kjedelig å være syk, men samtidig så gjør det ingenting. Jeg er ferdig med bacheloroppgaven, og jeg har faktisk tid til å slappe av og pleie kroppen. Det slår aldri feil dette med at man blir syk etter en ekstremt hektisk periode. Endelig får kroppen roet ned, og du får tid til å kjenne etter, og vips er du syk. Jeg har ingen planer om å bli liggende med sykdom lenge, og har derfor stått opp, tatt en god dusj, kledd meg i vanlige klær, og stelt meg. Jeg har stor tro på at man blir friskere av slikt. 

Fortell meg hvordan dere har det. Var det en hyggelig dag i går? Hvordan er formen i dag? 

 

Smiiiil Maren 

 

En gledens dag

Dagen i dag kunne ikke startet bedre enn den gjorde for min del. Jeg våknet opp til en melding hvor det stod: God morgen - din første morgen som ferdig utdannet sykepleier. Så fulgte det videre med noen ord om veien hit, som virkelig ikke har vært en dans på roser, om hvor stolt familien er og hvor glad de er i meg - og der kom tårene for min del. Tenk - jeg klarte det!!! Jeg er i mål - jeg er ferdig utdannet sykepleier, og hvis det er lov å si, så er jeg en helt vanvittig stolt sykepleier, som nå er klar for å feire nasjonaldagen med 10 kg lettere kropp og verdens største smil om munnen. Vi leverte bacheloren i går kveld, og det betyr at 17 mai feires helt uten bekymringer, stress og mas. Det er virkelig en følelse som ikke kan beskrives, og skulle jeg prøvd så tror jeg komplett lykke er det nærmeste jeg kommer. 
I dag feires det med venner og familie. Jeg skal innom tre ulike selskaper, se på tog, og spise is. I tillegg stråler solen fra en skyfri himmel, og ting kunne i grunn ikke vært bedre. Eneste er denne kjipe lille forkjølelsen da, men den velger jeg å ignorere i dag. Med god hjelp av nesespray og paracet så går det helt fint. Denne dagen skal bare nytes. Hipp hurra for Norge og Hipp hurra for fullført utdannelse. 

Jeg håper dere alle får en nydelig 17 mai, nyt og kos dere!

 

Smiiiil Maren 
 

Målet er nådd - 8 uker før fristen!

Jeg kan nesten ikke tro det, men i dag klarte jeg noe jeg hadde satt meg som mål å klare innen sommeren var over. 15 august var datoen målet skulle være nådd, og i dag 16 mai klarte jeg det altså. Jeg bestemte meg for å prøve helt spontant, og helt uventet gikk det bare. Jeg ble så overrasket, så glad og følte på en helt enorm følelse av mestring. 


Målet var 10 pullups, og jeg har stått fast på 6 repetisjoner i en evighet. I dag hadde jeg tenkt å droppe trening siden formen var litt redusert, men min kjære skulle på trening og da klarte jeg ikke å bare sitte hjemme. Jeg bestemte meg derfor for å bli med på treningssenteret, og gå rolig på tredemøllen. Jeg gikk på mølla i 60 minutter på 6 km/t og 5% helling. A og en kompis trente styrke, og jeg ble supert inspirert av å se hvordan de kjørte på. Etter timen på mølla lusket jeg bort til pullups-stangen. Jeg hadde ingen plan om å prøve meg på målet, men plutselig fikk jeg en merkelig energi over meg og vips var jeg i gang. 2, 4, 6 rep gikk unna i en fei, 7, 8 og da forstod jeg at jeg søren meg kom til klare 10. På den tiende repetisjonen ble jeg så overrasket over meg selv at jeg rett og slett slapp taket, og havet på rumpa på gulvet. haha. Det må ha vært litt av et syn.

Fy flate så fantastisk gøy! Dette var en stor opptur, og det morsomste er at det skjer nå, i en periode hvor jeg er har trent så mye mindre grunnet bacheloroppgaven. Det er ikke første gang jeg opplever at et par dager hvile kan resultere i super resultater på trening, og her ser jeg igjen at litt roligere treningsperiode gav superkrefter. Jeg hadde pulsklokken på meg, og kom opp i 190 i puls på de siste repetisjonene, noe som er ekstremt nærme min makspuls. Så at jeg gav alt jeg hadde - det er det ingen tvil om. 

Har du et målbart og spesifikt mål med treningen din? 

 

Smiiiil Maren 

 

På menyen: Tacobowl

La meg presentere noe av det aller beste jeg vet. Taco-flykræsj, eller det litt mer bloggvennlige navet tacobowl som jeg akkurat kom på at det også kunne hete.  Dette er en skål fyllt med alt du ville puttet i en tacolefse, også har jeg lefser, eller aller helst lomper ved siden av, som jeg fyller opp med godsaker fra denne skåla. Noen ganger varierer jeg det litt også, og knekker opp tacoskjell, eller tortilla chips som jeg drysser over. En fest i munnen, men dessverre ikke like visuelt pent. 


I går koste jeg meg med denne herlige skålen ute på verandaen, mens jeg tittet gjennom den nyeste katalogen fra Lexington. Er det lov å ønske seg alt? Det var herlig å sitte ute, men kanskje ikke så smart. Været har endret seg litt her i sør, og det er virkelig ikke full sommer lengre. Temperaturen er virkelig en helt annen nå, og med et skarpt drag i luften. Så jeg frøs nok mer i går enn jeg liker å innrømme. Det får jeg betale for i dag. Jeg våknet opp med en sår og hoven hals, og et dunkende hode. Det er ikke så stas dagen før 17 mai, og i absolutt siste timene av bachelorjobbingen. Jeg skal straks lage meg en stor kopp te, med honning, ingefær og alt annet som kan bli kvitt dette tullet. I dag gjelder det å ikke fryse, og ta vare på kroppen. Så satser jeg på at jeg dukker pent unna denne forkjølelsen. Er alt bra med dere? Er dere friske og raske, klare for full feiring i morgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

50 spørsmål

Først må jeg bare si tusen tusen takk for alle tips på hunderase i går. Herligfred så skjønne dere er som gidder å engasjere dere. Tusen takk! I dag har jeg lyst å dele en litt artig greie med dere. Jeg ser slike spørsmål som dette ulike blogger, og jeg synes alltid det er super gøy å lese. Så da tenkte  jeg å kjøre på med en selv også. Her har dere 50 helt utrolig random spørsmål om alt mulig rart. Enjoy!

1. Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 32år

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Jeg har akkurat stått opp, og ikke møtt andre enn kjæresten enda i dag.

3. Hvor høy er du? Jeg er 1.70

4. Hvilken film så du sist? Jeg ser faktisk ikke så veldig mye film, men jeg ser masse serier. Tror den siste filmen jeg så må ha vært Shutter Island

5. Hvem ringte du sist? *sjekker telefonen* Pappa er den siste jeg ringte.

6. Hvem ringte deg sist? Mamma. haha, her går det i familieskravlings.

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? ?Jeg prøver, jeg får bare snu hvis det ikke går ?

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms?  Sms. Jeg er så ofte på farten, og jeg liker best å få en melding som jeg kan svare på når det passer. Samtidig så er det mye enklere å gi beskjeder når man ringer, da unngår man misforståelser. Så ja takk begge deler?

9. Hva er ditt favorittsted? Jeg trives enormt godt her på Sørlandet, og Kristiansand er i mine øyne verdens beste by. Jeg elsker å reise, og av favorittsteder ute på tur så har Franske Riviera en høy stjerne hos meg. Jeg var i Thailand i mars, og likte meg utrolig godt der også. 


10. Hvilket sted foretrekker du minst? Tannlegen

11. Når så du moren din sist? I går ettermiddag

12. Hvilken øyefarge har du? Blå

13. Hvilken julesang er din favoritt? Ååå, det er ingen tvil Driving home for christmas. Den er så nydelig. Jeg går på julegudstjeneste hvert eneste år, og når vi synger deilig er jorden så kommer alltid julestemningen snikende.

 14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er gift, og det har de vært i 30 år. De er mine forbilder når det kommer til å spille hverandre gode, støtte hverandre og være ?team?. De er så på lag, og det er så ubeskrivelig fint å se.

 15. Når våknet du i dag? Kl 07.30, og selv om det er søndag følte jeg at jeg hadde forsovet meg! Jeg drømmer / har mareritt om bacheloren nesten hver ensete natt nå, og da er det like greit å heller komme seg opp.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Å hjelpes, si det. Da er jeg 37 år, og jeg håper jeg er godt gift med mannen jeg elsker, og som elsker meg over alt på jord. Jeg håper vi bor i et hus vi trives i, gjerne med hage. Jeg håper vi har et barn eller aller helst to, og at jeg jobber med noe som virkelig engasjerer meg og som jeg stortrives med. A4-liv vil noen si, hverdagslykke sier jeg! Jeg håper også at jeg har fått reist masse, opplevd og gjort en hel haug av ting som skremmer meg litt. Jeg har nemlig et mål om å bli flinkere på akkurat det!

 17. Hva skremte deg om natten som barn? Hufsa i mumutrollet. Fy søren så grusom hun var. Jeg er generelt lettskremt, og har ikke blitt noe bedre med årene. Jeg hater å sove alene, og blir redd av ingenting. Jeg kunne underholdt dere godt med diverse historier om hva jeg har gjort i skrekkensøyeblikk når jeg har trodd noen er på vei inn i leiligheten. 

 18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Folk som faller og slår seg ler jeg helt hysterisk godt av. Jeg dro også godt på smilebåndet av en skikkelig gladfilm for en venninne delte av en fyr som danset helt hemningsløst. Herlig underholdning.

 19. Hva er din beste egenskap? Jeg er omsorgsfull, og har så mye kjærlighet for mine nærmeste at det ikke kan beskrives med ord. Også er jeg blid, veldig blid ? så og si alltid. Jeg har alltid vært sånn, og det er så godt. Livet er bedre når man har lett for å se positive ting i en hver situasjon.

 20. Hva er din verste egenskap? Jeg er nok litt sta. Jeg liker at ting skjer på min måte, og slik jeg har sett for meg.

21. Sover du med eller uten klær om natten? Helst uten

22. Hvor mange puter har du i sengen? To store hotellputer, og to vanlige puter.

23. Hva er det rareste du har spist?  Hmm, nei si det. Jeg spiser generelt bare mat jeg liker, og er nok ikke så flink til å smake på ?sprø ting?.

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har en bærbar macbook Pro.

 25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Jeg liker veldig godt å tusle rundt på sokkene inne, barføtt ute på sommeren, og sko når det er naturlig å bruke sko.

 26. Hva hører du på akkurat nå? I skrivende stund er det kjæresten som styrer musikken her, og han har satt på ett eller annet deep house greier.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Jeg elsker is, og det er nesten vanskelig å velge en favoritt. Alt som er oreo eller cookie dough går rett hjem hos meg, vanilje er alltid en vinner, og jeg liker alt med sjokolade. Pistasj er godt, og karamell & peanøtt er magisk. Skjønner dere? Jeg liker absolutt ALT av is.

28. Hvilken dessert er din favoritt? Jeg er egentlig ikke så veldig dessertmenneske når det gjelder kaker og sånn. Men jeg er veldig glad i friske jordbær og vanilje is, og som nevnt over ? alle andre typer is. Jeg er også glad i smågodt, chips, nøtter i alle varianter og alle typer proteinbarer.

29. Den største premien du har vunnet? Pengepremie er vel typ 20 kroner på flaxlodd. Jeg fant en hel bag full av 2xu klær når jeg fikk prisen for Årets beste treningsblogger i fjor. Det var en gøy premie.

30. Liker du kaffe? Elsker det!
31. Hva drikker du helst til frokost? Til frokost drikker jeg helst vann og kaffe selvfølgelig. Til alle andre måltid er Pepsi max favoritten.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Hm, videregående kan jeg ikke huske at jeg hadde noen favorittlærer, men nå på sykepleien har jeg en soleklar favoritt. Jørn Hustad er verdens dyktigste, og koseligste foreleser. Han har en helt unik formidlingsevne, og aldri om jeg hadde kommet gjennom fagene så greit uten han.

 33. Kan du spille poker? Nei dessverre.

 34. Hva har du spist i dag? Det er enda tidlig, så jeg har kun spist frokost. Det var en skål med havregrøt med sjokoladesmak.

35. Nevn en historiske person som interesserer deg? Anne Frank lærte jeg om som ganske liten, og jeg lå helt oppslukt å hørte på lydbok om henne. Jeg husker hun gjorde et stort innrykk på meg. Tenk så modig hun var.

 36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Radio Norge

 37. Vil du ha barn? Ja absolutt, men ikke helt enda.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg kan engelsk, og har hatt både tysk og spansk på skolen, men å si at jeg kan dem er nok å ta litt hardt i.

39. Sover du på en spesiell side? Jeg elsker å sove på magen, eller på høyre side.

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet!

 41. Hva bruker du mest penger på? Det går uten tvil mest penger på mat. Jeg liker å bruke penger på hyggelige opplevelser, koselige jentekvelder med masse snacks, kosekvelder med god mat og drikke osv. Jeg bruker også en god del penger på treningsklær, og sko. Jeg får bare aldri nok.
42. Eier du dyrebare smykker? Ja jeg har to armbånd på høyre håndledd som har en helt enorm stor verdi for meg. Det ene er fra mammaen min, og har en helt spesiell betydning, og det andre er en gave fra kjæresten. Jeg er utorlig glad i begge smykkene, og tar dem aldri av meg.

 43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg ser på mye på serier, at det blir faktisk lite vanlig tvtitting. Jeg synes det er gøy med KUWTK, Skam, Greys Anatomy, Privat Praksis også er God morgen Norge fast hver eneste morgen.

 44. Hva skal du gjøre i helgen? Nå er det jo søndag, og helgen er over. Neste helg har jeg ikke planlagt enda.

45. Kan du stå på slalåm? Nei jeg er en langrennsjente

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være genuint god, ekte og ærlig. Imøtekommende og positiv.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Standard iphone ringetone

48. Fortell 6 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

1. Jeg er en tallfreak, og får helt vondt når folk stopper musikklyden på 13, eller 17, kan de ikke vær så snill å bareta den på 15, eller 20?

2. Jeg får ikke sove hvis jeg ikke har et glass vann og håndkrem ved siden av sengen.

3. Jeg er livredd for at noe skal skje med de jeg er glad i, og bekymrer meg alt for mye

4. Jeg drikker energidrikker nesten hver eneste dag ? selv om jeg vet at det ikke er spesielt bra.

5. Jeg matcher treningsklær, og hadde hatt store problemer med å gå med en tights med lilla detaljer sammen med en rød topp, og en tredje farge på skoene. Det går bare ikke i mitt hode. Haha

6. Jeg er ekstremt mørkredd, og kan finne på å ringe inn forsterkninger hvis frykten tar helt over. Det har skjedd mer enn én gang at familien har måtte ut på kjøretur - midt på natta, fordi jeg er overbevist om at det er noen i leiligheten min. Det er det selvfølgelig aldri, og vi finner alltid en naturlig årsak til lydene jeg hørte. Jeg er altså ikke spesielt glad i å sove alene. 

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? En leppepomade som ligger ved siden av meg i sofaen.

50. Er du sosial? Ja det er jeg, men jeg trives bedre med gode venner rundt meg, enn i store folkemengder, og masse nye mennesker.

 

Håper dere synes dette var litt artig. Kanskje noen av dere kjente dere igjen i noen av punktene? 

 

Smiiiil Maren 

 

Han er alt jeg ønsker meg

Jeg har så lyst å hund igjen og jeg går rundt å tenker på det hele tiden. Jeg har hatt hund i 12 år av livet mitt, og savner virkelig en firbent liten venn. Savnet ble ikke akkurat mindre etter gårsdagens besøk av Kristina og lille Milo. Det er så koselig å ha den lille sjarmøren trippende rund i leiligheten, og jeg smelter helt av alle de søte små tingene han gjør. Han er så ivrig på kosingen, og noen ganger klarer han virkelig ikke begrense seg og blir helt vill. Det kan ikke bli nok kos. Jeg ler meg ihjel når Kristina da ber han om å "kose pent" og han jekker seg ned to hakk med det samme. Veloppdragen liten krabat. I tillegg kan han high-five, noe han fikk demonstrert med stolthet flere ganger i går.


Jeg har fremdeles ikke klart å bestemme meg for å rase, og synes det er så enormt vanskelig. Jeg har alltid sagt at min neste hund skulle være en Toller, men jeg ser jo nå at den kan kanskje bli i største laget for meg som bor i leilighet. Jeg har tidligere hatt en nydelig engelsk setter. Jeg har spurt dere før, og nå spør jeg igjen.

Hvilken rase tror du vil kunne passe meg?

Milo er så skjønn, og har virkelig alt jeg ønsker meg, men jeg er redd han blir litt for liten. Lynnet er helt klart det viktigste for meg i en hund. Den må være snill og kosete, ikke spesielt bjeffete/gneldrete, være glad i en aktiv livsstil, og tåle 1 timers løpeturer og 2-4 timers skiturer på vinteren, samtidig må den kunne være rolig og kose seg i sofakroken sammen med meg. Også er jo utsende også en faktor. Alle vil jo ha en skjønn hund. Hehe, kan man få alt det i en hund? 


Kvelden i går var så koselig. Det er så deilig med venninner som man kan være helt komfortabel med, og som man kan være sammen med uansett form og humør. I går kom Kristina og meg ramlende inn døren hos meg samtidig. Da var klokken 20 på kvelden, og jeg hadde ikke vært innom leiligheten siden tidlig den morgenen. Jeg ante ikke hvordan det så ut der, jeg ante ikke hva jeg hadde i kjøleskapet og selv så jeg ut som et takras etter en lang dag på farten. Likevel ble det tidenes kosekveld, med sushi, frukt og Pepsi max. Jeg elsker jentekvelder som dette, og kan ikke få nok av dem. Jeg føler meg så heldig som har så mange gode venner i livet mitt - det skal man virkelig ikke ta for gitt. 

Vi fikk også sett siste episoden av SKAM, og Kristina fikk snapfilmet mitt fine lille tårevåte øyeblikk. Heldigvis havnet ikke den filmen til flere enn et par venner. Gråte til skam? Vet ikke om det er helt innafor. Haha. Jeg er så lettrørt, det er jo helt krise! Jeg er virkelig hekta på denne serien, og det er jo nesten litt vondt å måtte vente en hel uke på å se hvordan det går med Nora. Vi søkte febrilsk i går for å finne ut om man kan se neste episode før neste fredag, men vi fant dessverre ikke ut av noe smart triks på det. 

 

Smiiiil Maren 

 

Bentrening med rumpefokus

Vaniljegrøten er laget og spist, treningsklærne er på og jeg er straks på vei ut døren. Grøten er laget på akkurat samme måte som jeg viste dere i gårsdagens blogginnlegg, med 60g havregryn, 30g vaniljeprotein, melk, litt stevia vanilje og et dryss kanel. 

Dagen i dag går i ett fra morgen til kveld, og fylles med så mye bra. Jeg startet dagen med litt bachelorjobb, frokost, og nå straks trening. Etter trening drar jeg direkte til coaching med fantastiske Anneli fra hverdagscoachene. Etter dette er det videre for å møte min bachelorbuddy, og sammen har vi et håp om å fullføre oppgaven i dag. I ettermiddag venter grillings med familien, og i kveld får jeg besøk av en god venninne. Jeg skrev tidligere om det å utnytte alle timene i døgnet, og det føler jeg virkelig jeg gjør nå. Hei hvor det går, men det er jo slik jeg trives. 

Jeg har lyst å dele en av ukes få styrkeøkter. Jeg prioriterer å komme meg ut om dagen, og det blir færre styreøkter, men de få jeg har er heldigvis gode. På onsdag kjørte jeg en styrkeøkt på ben, med hovedfokus på rumpe. Jeg kjørte denne økten sammen med min kjære, og i dag går vi begge to som pensjonister med hofteprotese. Vi er søren så stive og støle. 

Her har dere økten. 

 • Dype knebøy til boks 65 kg
 • Hip thrust 50 kg
 • Gående utfall 14 kg i hver hånd
 • Kickback i kabel
 • Strakmark 50kg 

Repetisjonsantallet lå på 8-10, og vi kjørte 3 sett pr øvelse. Jeg har oppgitt de vektene jeg brukte på de ulike øvelsene. I kabel er ikke vits å oppgi, for det er ulikt fra alle apparater, men på det vi har der jeg trener satt jeg den på ca 15 tror jeg. Her økte jeg repetisjonsantallet til 15 pr ben. 

Nå skal jeg slutte å skravle, tømme kaffekoppen og komme meg ut døra her. Jeg håper så inderlig at vi kommer i mål med oppgaven i dag. Jeg har så lyst å nyte 17 mai med familie og gode venner, uten å måtte ha den bacheloren hengende over meg. Jeg har jo ikke rukket å tenke på 17 mai overhode. Jeg er veldig glad jeg har bunad, for ellers hadde jeg ikke hatt peiling på hva jeg skulle hatt på meg. 

Hva er dine helgeplaner, og hva er planene for 17 mai? Del mer enn gjerne litt 17 mai inspirasjon med meg, jeg har jo som sagt ikke rukket å tenke de tankene en gang. Hva er planene dine, hva skal du gå med, og hva står på menyen hos dere? 

 

Smiiiil Maren 

 

Tankekaos og prioriteringer

Inneholder sponsede produkter

Jeg føler jeg bare surrer rundt i et eneste stort tankekaos for tiden. Det er snakk om dager til bachelor skal leveres, og det gjenstår enda en del jobbing. Samtidig skjer det masse spennende relatert til bloggen, og mange prosjekter jeg så inderlig gjerne skulle ha jobbet med. Nå gjelder det å holde hodet kaldt, tunga rett i munnen og prioritere riktig. Døgnet har kun 24 timer og nå utnyttes de til det maksimale. Heldigvis har jeg levd noen år i denne skrotten, og jeg vet at uten næring og bevegelse så funker jeg ikke. Så sunne, gode, og næringsrike måltider prioriteres høyt. Det samme gjelder fysisk aktivitet. Uansett hvor mye som henger over meg, så velger jeg å få inn 45-60 minutter med aktivitet hver dag. 


Disse bildene av vaniljegrøten min er knipset i går, men frokosten var akkurat den samme i dag så da tenker jeg det er innafor å bruke bildene. Grøten er laget på 60g havregryn, kokt opp på vann, med 6-8 dråper stevia vanilje, og et dryss kanel. Mot slutten av koketiden trekker jeg kjelen bort og "tynner ut" grøten med melk. Så blander jeg inn 30g vanilje protein. I akkurat denne grøten har jeg brukt Nutramino vanilje. Resultatet blir en kremete deilig grøt med en søt vaniljesmak. 

En liten overraskelse til dere

Hvis det blir mye bachelorklaging fra meg om dagen så beklager jeg det. Dere får trøste dere med at det kun er 3-4 dager igjen av dette styret, så er jeg fri som fuglen og skal ikke mase ett eneste sekund til om verken sykepleie, eksamen eller bachelor. Jeg lover! Som en liten takk for at dere holder ut med meg har jeg en finfin liten overraskelse til dere. Klokken jeg har på meg i innlegget er en ny klokke fra Daniel Wellington, og med koden: marenerdvik får dere 15% rabatt på absolutt alle klokkene på Daniel Wellingtons hjemmeside. Koden er gyldig frem til 31. mai. 

Nå er det rett tilbake på bachelorjobbingen her, ingen tid å miste. Håper dere har en finfin dag, og at alle dere andre som sitter med bachelor og eksamen klarer å holde motet oppe og tankene positive. Snart er vi i mål hele gjengen, og ingenting er som følelsen etter eksamen eller innlevering av en stor oppgave. Det å få kjenne på den følelsen der er nesten verd hele denne stressperioden - men bare nesten... 

 

Smiiiil Maren 

 

Sushi i solnedgang

I hektiske perioder handler det om å utnytte døgnets timer fullt ut, og i går var det akkurat det vi gjorde. Kristina kom ned til meg rundt klokka 20 på kvelden, med en pose full av sushi. Jeg stillte opp med kald drikke, og i ført joggebukser ruslet vi ned på stranda like utenfor min leilighet og satt oss der. Vi spiste sushi, skravlet og så på solnedgangen. Tenk at jeg ikke har gjort dette før, det var så utrolig koselig. 

Det var masse folk ute, og det var flere enn oss som hadde valgt å legge middagen utendørs. Folk koste seg på alle kanter med god mat og drikke, noen spilte volleyball, mens andre badet (!). Det var som den fineste sommerdag, og med temperaturer rundt 20 grader klokka 21 på kvelden så skulle man virkelig tro at dette var midt i juli. Jeg gleder meg til mange koselige stunder her nede på Bystranda. I den sesongen vi går inn i nå så er jeg ubeskrivelig takknemlig for å bo i akkurat der jeg bor. Det er lite som slår denne typen sørlandsidyll.
I dag er en ny fin dag her i sør, og etter et par timer jobbings nå på morgenkvisten skal jeg straks komme meg ut på en liten powerwalk i skogen. Jeg er helt avhengig av å lufte hodet litt mellom slagene, og da er det ut på tur som gjelder for min del. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 
 

Ta treningen i hagen

Med 25 varmegrader og strålende sol ute fristet det minimalt å trene inne på et varmt treningssenter, så i går ble løsningen å trene i hagen. Jeg fikk med meg mamma og sammen fikk vi unna en artig liten treningsøkt, kun ved hjelp av en mur. Du kan også bruke en benk, en stol eller hva enn du har tilgjengelig. Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Pushups 
 • Dips 
 • Bulgarsk utfall 
 • Step-ups
 • Hopp

Vi kjørte 10 repetisjoner pr øvelse, totalt 5 runder. Det betyr at vi fikk 50 repetisjoner pr øvelse. Vi kjørte 10 pushups, 10 dips, 10 utfall osv gjennom alle øvelsene, så tok vi en liten pause, og kjørte på ny runde, totalt fem runder. Vi avsluttet med litt uttøyning. Perfekt hagetrening, unnagjort på under 30 minutter. 
Så enkelt og greit kan det gjøres. For meg er dette et perfekt alternativ når solen stråler og man ikke har lyst å lukke seg inne på gymmet. Dette blir garantert ikke  siste treningsøkt i hagen for min del. 

Det ble en grytidlig oppdatering fra meg i dag, men jeg tenker at det bare er fint. Spesielt siden jeg har fått tilbakemelding fra flere av dere at dere leser bloggen til frokosten og kaffekoppen på morgenen. Nå skal jeg avgårde for en super rask treningsøkt, før førstehjelps dag og bachelorjobbing på universitetet. I dag ignorerer jeg sol og fint vær, for nå er det fullt bachelorfokus på denne frøkna. 9 dager til innlevering, noe som forhåpentligvis betyr ferdig utdannet sykepleier. Herligfred for en fantastisk kul følelse!! 

Ha en super dag i solen, nyt den litt for meg også da! 

 

Smiiiil Maren 

 

Klessalg - hold av 28 mai

Ved jevne mellomrom åpner bloggere klesskapene sine og selger unna godbiter til en ekstremt billig penge. Her i Kristiansand har Kristina Andersen og Marthe Borge gjort dette flere ganger. Neste klessalg er like rundt hjørnet, og lørdag 28 mai slenger jeg meg også med på salgsfesten. 

Jeg har ekstremt mye treningsklær som aldri har blitt brukt. Jeg har utallige tightser, t-skjorter, singletter, løpejakker og vester, vintertights, shorts, trekvart tights sportstopper, turklær, løpesko, og treningsbager i masse ulike farger og fasonger. Ingen trenger så mye treningsklær, og etter å ha gitt bort en diger pose, sitter jeg igjen med flere nye plagg med lappene på som jeg har lyst å selge unna. Så da blir det klessalg på denne frøkna også. 


Dato: lørdag 28 mai. Adresse: SalongXtend Kirkegata 10. Dørene åpner kl 12.00.

Vi holder på til klesstativene er tømt, men erfaringsmessig ryker ting unna i  rekordfart så her er det lurt å være tidlig ute hvis du har lyst å sikre deg noen godbiter. Jeg selger klær i størrelser fra XS til L, og sko i størrelse 38 og 39. Prisene vil ligge på 50 til maks 200 kr. Noen turjakker vil kunne ligge noe høyere. Jeg gleder meg veldig til dette, både til at mine klær skal få nye eiere, men mest av alt til å møte mange av dere. Dette er en super mulighet til å få hils på dere, og møtt dere uten en skjem mellom oss. Jeg håper så mange av dere har mulighet til å komme. Vi sees 28 mai! 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Jeg trenger kvelder som dette

I går var jeg på jentekveld hos to av de søteste jentene jeg kjenner. De har akkurat flyttet sammen i en super fresh leilighet midt i sentrum. De bor i toppetasjen, og har en diger veranda med sol fra morgen til kveld. Jeg ser frem til masse herlige sommerkvelder der oppe sammen med fine mennesker. I går koste vi oss med serier, taco og snacks. Jeg elsker slike kvelder, og kjenner at det gir meg så enormt mye. Jeg trenger kvelder som dette, og er så takknemlig for at jeg har så gode venninner. Jeg har ikke så enormt mange venninner, men de jeg har, de er gode. I går koste vi oss først med taco, etterfulgt av frukt, bær, smoothie, sjokolade og nøtter. Vi tømte dette bordet ganske så raskt, og måtte derfor ut på butikken igjen et par timer senere. Jeg ler meg ihjel av den butikkturen. Alle tre i joggebukser, med tutt på hodet og på en intens godis jakt. Haha. Vi fikk kjøpt med oss yoghurtnøtter, sjokkonøtter, is og en haug av ulike barer som vi kuttet opp og danderte i skåler. Tidenes kosekveld! I kveld har jeg jobbekveld, og det er er egentlig litt godt. Jeg har alt for mye å gjøre om dagen, og da er det godt å ta slike kvelder og få unna litt. Jeg har fått gjort masse, men også kost meg. Jeg har laget god middag, og sett et par episoder av Skam. Jeg ler og ler av den serien, samtidig som jeg blir litt flau. Huff, det er sannelig godt jeg er over den tiden der. 

Har dere hatt en fin helg?

 

Smiiiil Maren 

 

 

Så mye mer enn kaffe

Annonse

God morgen hjerter. Jeg sitter her å oppdaterer dere med en stor kopp ferskpresset kaffe foran meg. Jeg elsker kaffe, jeg drikker kaffe hver eneste dag, flere ganger om dagen. Når jeg er så glad i kaffe, og drikker så mye av det, så betyr det faktisk litt for meg at kaffen er av god kvalitet. For ca ett års tid siden ble jeg introdusert for Carlos coffee på en nydelig lite butikk ved navn Kaffe & Pasta i Kristiansand sentrum. Nå ett år senere drikker jeg fremdeles Carlos coffee på min fine lille to koppers presskanne. Husker dere den søte lille rosa presskannen min? Den bruker jeg enda, men jeg har fått en ny en også, i denne nydelige bronse fargen. 


Før visste jeg bare at jeg elsket smaken av denne kaffen, nå kjenner jeg hele historien bak den, jeg kjenner prosessen og jeg vet hvor kaffen kommer fra. Jeg vet at det er kvalitet i hvert eneste ledd av prosessen med å produsere kaffen, jeg vet at ting gjøres ordentlig hele veien fra Colombia til Norge. Jeg vet at alle som jobber med kaffen i Colombia blir behandlet bra, jeg vet at arbeidsforholdene er gode og jeg vet at den kaffen jeg nyter hver eneste morgen er laget med kjærlighet, fra mennesker som har et stort hjerte for god kaffe. Det føles ekstra godt å nyte den da! 


Carlos coffee er 100% colombiansk spesialkaffe. Den importeres fersk fra gårder i colmbia, og brennes av Håkon Carlos Søbye som selv er adoptert fra Colombia. Kaffen brennes i Tveit, like utenfor Kristiansand. Kaffen selges over hele Norge via nettsidene til Carlos Coffee, og på en rekke av spesialforretninger, bakerier, cafeer og restauranter over hele landet. 
Gir noe tilbake

Jeg synes det er ekstra fint å dele min favorittkaffe, og historien bak den akkurat på grunn av dette med Håkon og hans historie fra Colombia. Håkon ble som sagt selv adoptert fra Colombia. Han bodde på et barnehjem ved navn Casita de Belén, og i dag går 2 kr pr solgte kg kaffe direkte til dette barnehjemmet. Det synes jeg er så fint. 

Ulike typer kaffe

Jeg har tre ulike typer kaffe som jeg veksler mellom. Santa Barbra er den første kaffen jeg kjøpte, og den jeg jeg drikker desidert mest av. Den er dyrket 1700 moh på La Joyería gården i Antioquia, nord i Colombia. Nå har Carlos Coffee også kommet med en økologisk kaffe, og den måtte jeg selvfølgelig teste. Denne kaffen heter Cocondo, og er dyrket 1600moh på Concondo gården i Titiribi, Colombia. Bønnene er 100% økologiske. San Pascual har jeg enda tilgode å smake, den er helt ny for meg, men jeg fikk den sterkt anbefalt og gleder meg veldig til å teste den ut. Kaffen skal ha en tydelig bærsmak, og jeg synes den høres spennende ut. Det skal nok noe til å slå ut Santa Barbra for min del, men jeg lar San Pascual få en sjanse. Er du en kaffe-elsker som meg så anbefaler jeg deg virkelig å sjekke ut denne kaffen. Det er rett og slett en liten opplevelse.

 

Smiiiil Maren 

 

Perfekt kledd for fjelltur

Sponsede klær

Dette blir en rask oppdatering, og grunnen er enkel - jeg skal ut å nyte frisk luft, natur og strålende sol. Hva skjer med sommer på sørlandet? Disse bildene ble knipset på tur i går, og like etter bildene ble tatt så måtte jakken av, rett og slett fordi det var for varmt. Jeg blir så våryr og lykkelig av dette at det nesten bobler over. Jeg fortalte dere at jeg har store planer om å se mer av Norge i sommer, og være mye flinkere til å bruke hytta vår på fjellet. Vi har en kjempe koselig hytte på Hovden i setesdalen, men den brukes utelukkende på vinterstid. Det er fryktelig trist, for fjellet og naturen der oppe er spektakulært flott på vår og sommerstid. For ikke å snakke om høsten. Så jeg har satt meg som mål å bruke hytta mye mer i år. Jeg gleder meg til vandreturer i fjellet, bade i kulper og slukke tørsten fra sildrende bekker.

Jeg har endelig fått meg litt skikkelig turtøy. Tidligere har jeg vandret rundt i treningstights og lave sko. Det har faktisk fungert overraskende bra, men det var nok kun fordi jeg ikke visste hvor godt det kunne føles når man har skikkelig utstyr. Nå har jeg skaffet meg en fantastisk jakke, turbukse og fjellsko fra Mammut, og jeg kjente allerede på første testturen at dette var noe helt annet. Fy søren som jeg gleder meg til å teste dette i fjellet. Mammut kjøpes på G-sport og G-max. 

Jeg håper været er like nydelig der du er, og at du har mulighet til å tilbringe tid utendørs i dag. Pakk sekken, lag en god nistepakke og ta lunsjen utendørs i dag. Uansett hva dagen din fylles med, så håper jeg den blir fantastisk. Nå skal denne frøkna komme seg ut på tur i skogen, i sekken har jeg drikke, questbarer og frukt. Ut på tur, aldri sur!

 

Smiiiil Maren 

 

Tips til deg som ikke har matlyst på morgenen

I dag våknet jeg opp, og til en forandring hadde jeg faktisk ikke lyst på frokost. Jeg hadde i grunn ikke matlyst i det hele tatt. Løsningen ble da en enkel smoothie med blåbær, mango, litt appelsin juice og banan, sammen med en god håndfull valnøtter og friske jordbær. Eneste som mangler i dette lille måltidet er proteiner, men det spiser jeg så mye av i løpet av dagen så behovet blir uansett dekket, om det så ikke kom inn i frokosten.  Jeg gjør det enkelt å kjører alt i blenderen, vips ferdig på 2 minutter. Enklere blir det ikke.

Nå skal jeg straks avgårde til sentrum å fikse et par småting. Senere skal jeg møte skjønne Kristina, og etter det venter to møter. Begge relatert til bloggen, så det blir spennende. Jeg lover å oppdatere dere på hva dette handler om i løpet av helgen. 

 


Jeg må nesten le av været som er her på Sørlandet for tiden, det er jo rene sommeren. Alt blir så mye lettere, lysere og bedre i slikt vær. Det er som om alt og alle blir litt gladere. Jeg elsker virkelig våren, og nå kan det være jeg er litt miljøskadet etter mange år i med trening som jobb, men jeg føler faktisk at det frister mer å bevege seg og være fysisk aktiv når det er så lyst og fint ute. Jeg forstår at det frister mer for alle å trene i sol enn i regn, men det er en sånn spesiell energi, en ekstra piff og herlig lyst til å bruke kroppen og være i aktivitet. Noen som kjenner seg igjen? 

Ha en sprek fredag dere!

Smiiiil Maren 


 

Morning blues

God morgen. Her er dagen godt i gang allerede. Jeg har spist en raskt frokost, og er straks klar for en liten joggetur. Jeg klarer aldri å spise en stor frokost før morgentrening, og da er en skyr, litt gryn og nøtter helt perfekt. Kaffe er et must, og jeg må alltid ha en eller to kopper før dagen starter. I dag er planen å nyte så mye tid som mulig utendørs, før ettermiddagen blir foran macen med oppgaven. Helligdag og fri betyr god tid, og lavere tempo. Det er så fint vær på sørlandet i dag, og jeg har hintet til familien min om at i dag er den perfekte dag for å starte grillsesongen. Så vi får se om ikke årets første grillings blir i strålende solskinn på Kristi himmelfartsdag. 
Nå kribler det i hele kroppen etter å komme meg ut på tur, men først må jeg bare si at det var utrolig å gøy å se hvor mange som la meg til på snaochat i går. Hjelpes så artig at så mange av dere har lyst å følge med der for litt mer spontane, uhøytidlige og direkte oppdateringer. Ha en fantastisk dag dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Kleine selfies & utskeielse

Jeg har blitt en racer på snapchat, og deler små glimt fra min hverdag daglig på min snapkonto. Jeg synes snapchat er så underholdene og artig, samtidig som det er en helt super måte å holde kontakt med venninner på. Jeg snapper masse med jentene mine, og deler også masse forskjellig med alle dere via Mystory. Her får dere et lite utdrag av diverse snaps den siste tiden. Her har vi alt fra trening, tur og mat, til voksing av legger, halvkleine selfies, utskeielser og en hel haug av random bilder. 
Følg meg gjerne på snapchat hvis du har lyst på flere hverdagsglimt. Du finner meg på: marenerdvik 

 

Smiiiiil Maren 

 

M for Marenmat

Jeg smiler litt av frokosten min i dag. Jeg synes den ble så koselig, med både kaffe i M-koppen, friskt vann i M-flasken og yoghurt, cottage cheese, bær og nøtter i bokstavskålen. Jeg er så glad i denne serien, og synes den er utrolig dekorativ. Jeg har både tallerken, og koppehåndkle i samme serien. I går kveld sendt vi inn bacheloren til veileder vår og jeg våknet flere ganger i natt etter å ha drømt at oppgaven ble slaktet og vi måtte begynne på nytt - to uker før innlevering. Huff, det er ikke bare bare å skulle fullføre en utdannelse, det går hardt utover nervene på denne frøkna. Heldigvis så tror jeg vi ligger godt ann, og har en god oppgave, men det er likevel fryktelig spennende. 
I dag skal jeg bruke masse tid utendørs. Hodet mitt og stressnivået i kroppen trenger det. Ingenting roer meg så godt ned som en god tur i skogen. Så i dag skal jeg bruke første del av dagen ute på tur. Jeg gleder meg! Senere venter PTtime med min superduo som jeg trener to ganger i uken, etterfulgt av en egen styrkeøk. I dag står rygg på planen, og økten jobber jeg med i skrivende stund. Jeg ser for meg at jeg må ha noen pyramide-sett med pullups, ulike ro-varianter, og nedtrekk. Jeg deler gjerne den ferdige økten med dere senere.Været i Kristiansand er helt magisk i dag. Solen stråler fra skyfri himmel, og det er ingen tvil om at våren er her for fullt. Nå er det bare å få bort macen, å komme seg ut å nyte! Jeg har fått litt nye turklær som jeg gleder meg veldig til å teste ut. Jeg har et mål om å se mer av Norge i vår og sommer, og har derfor skaffet meg litt ordentlig utstyr til den typen tur. Jeg gleder meg veldig til å dele mer turinspirasjon med dere i ukene som kommer. 

Hva er planene deres i dag? 

Smiiiil Maren 

 

En morsom tvist på frokosten

Var ikke dette en litt morsom tvist på den faste skålen med cottage cheese og yoghurt? Jeg koser meg så med disse rolig morgenene med bachelor og blogging. Det er mye gøyere å spise frokost når jeg har tid til å dandere den litt delikat. I dag hadde jeg klokken på 06, og var på plass på trening klokken 07. Jeg gjennomførte en god kondisjonsøkt på tredemøllen etterfulgt av stretching. Jeg må virkelig bli flinkere på å tøye, det er faktisk skremmende hvor stiv jeg har blitt. 
I dag skal jeg i grunn ikke så mye spennende. Dagene er ganske ensformige for min del nå, og det skjer ikke spesielt mye mer enn å jobbe med oppgaven. 14 dager nå så er bacheloroppgaven i boks, og jeg er ferdig utdannet sykepleier. Hjelpes så skremmende og spennende å tenke på. Sykepleier Maren, endelig!

Jeg får leve litt gjennom dere disse dagene. Så for all del, del mer enn gjerne dine planer for dagen med meg i kommentarfeltet? 

 

Smiiiil Maren 


 

Hjemmelaget müsli

Ulike typer yoghurt, kesam i ulike varianter, og cottage cheese er utrolig populær som frokost, lunsj, mellommåltider eller kveldsmat. Det nytes også gjerne som snacks. Jeg er selv veldig glad i det, men føler at jeg må ha noe med litt motstand og crunch i for at måltidet skal bli komplett. jeg har alltid brukt nøtter, men savnet en granola eller müsli som smakte godt, gav god næring men uten sukker. Løsningen ble rett og slett da å lage den selv. Oppskriften er inspirert av Trines Matblogg, men jeg endret den litt i forhold til hva jeg hadde i skapene, også valgte jeg å droppe sukkeret, og redusere mengden av både smør og honning.

Du trenger: 

 • 250g økologisk havregryn 
 • 50g solsikkekjerner
 • 50 sesamfrø 
 • 50g mandler 
 • 50g grovhakket valnøtter og hasselnøtter
 • 2 klyper maldonsalt 
 • 1 dl eplejuice
 • 1 ss honning
 • 1 ts smør ( eller solsikkeolje )
 • 100g tørket frukt og bær ( aprikos, tranebær, rosiner, fiken, epler)

Jeg droppet hasselnøttene da jeg ikke er spesielt glad i smaken av dem, også brukte jeg aprikos, og tranebær. Original oppskriften inneholdt også brunt sukker, men jeg syns honning, eplejuice og tørket frukt gjorde blandingen søt nok. Jeg reduserte smør fra 1 ss til 1 ts og det funket helt supert. 

Slik gjør du: 

Rør sammen alt det tørre, med unntak av den tørkede frukten. Ha eplejuice, smør og honning i en kasserolle, og varm opp til alt er oppløst. Hell så blandingen over det tørre og rør godt sammen. Hell blandingen over på et stekebrett med bakepaprir og fordel det jevnt utover. Stek granolaen midt i ovnen på 140 grader i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen ca hvert 10-15 minutt for å få et jevnt resultat. La blandingen avkjøles, tilsett tørket frukt og bær, og hell deretter blandingen på et stort glass eller en boks. Blandingen er holdbar i ca 1 måned. 


Jeg lager opp en god porsjon, og oppbevarer det i en fin glasskrukke som står fremme på kjøkkenbenken. Både dekorativt og praktisk. Jeg synes det er nydelig å ha litt ferske blåbær som topping sammen med cottage cheese og vanilje yoghurt. Lag gjerne denne blandingen opp i dag, så har du et sunt, mettende og smakfullt alternativ stående rett forann deg på kjøkkenbenken gjennom hele uken. 

 

Smiiiil Maren  

 

 

Sunn take-away

Jeg elsker området jeg bor i, men noen ganger kan det være litt farlig også - alt er så tilgjengelig. Slik som i går da vi ikke orket å lage lunsj, så var det fryktelig enkelt å bare ringe inn en bestilling på Kjøkkenskapet og hente ferdig mat der et lite kvarter senere. Heldigvis er dette sunn og bra mat, med ferske gode kvalitets råvarer. Så selv om det er slapt å gjøre det slik, så blir det i det minste sunn og god mat. Dette er standard kyllingsalat med salatblader, agurk, tomat, mais, paprika, ananas, rød løk og revet kylling med krydder.  Som tilbehør følger det med rød og grønn pesto, aiole og ferskt grovbrød. Jeg ba om litt ekstra kylling på disse, og derfor er det såpass mye kylling på. Dette er ikke sponset mat på noe som helst måte, kun ment som en inspirasjon til å velge et sunt alternativ, selv på dager hvor tiden overhode ikke strekker til, og du har mest lyst å bare sluke en pose med boller eller slenge en frossenpizza i ovnen. Vi storkoste oss med disse salatene, og jeg synes det er fantastisk at man kan så så sunn og god mat som take away. Det fristet veldig å gjøre det samme i dag, men jeg sparer det heller til litt utover i uken. Jeg sitter ofte å jobber med bacheloren på Kjøkkenskapet, og da er matpausen virkelig det store høydepunktet. I kveld er det litt jobbing, etterfulgt av serier og avslapping i en god armkrok. Det er i mine øyne den beste måten å lade opp til en ny uke. Jeg har kjøleskapet fylt opp med både iskald Pepsi max, klementinjuice og masse pålegg, i frysen er det rundstykker som skal varmes og i skapet er det hele tre esker med questbarer. Noe sier meg at dette blir en fin kveld. 

Skal du gjøre noe koselig denne søndagskvelden? 

 

Smiiiil Maren 


 

Jeg er livredd

I april har det dumpet ned hele tre magasiner i min postkasse, og jeg har funnet meg selv i alle tre. Det er en helt absurd følelse, og hadde noen fortalt meg for noen år tilbake at jeg kom til å være bidragsyter i noen av Norges aller største treningsblader så hadde jeg ledd høyt, og sagt at det faktisk ikke er mulig.Hvorfor er det ikke mulig? Fordi jeg er livredd. Jeg er livredd for å takke ja til slike ting i ren frykt for å ikke klare å levere et bra produkt. Jeg er så redd for å ikke gjøre kunden (magasinet) fornøyd og enda mer redd for at leseren ikke skal like det. Jeg er livredd for oppmerksomheten. Det høres rart ut å si at jeg er redd for oppmerksomhet, hvordan kan jeg si  det når jeg skriver en blogg? Det er trygt å godt å sitte hjemme, i min store myke sofa, med macen i fanget . Jeg sitter der så trygt og koser meg med innleggene til mine trofaste gode lesere. Det er noe helt annet å ta steget ut av den trygge sonen, og gjøre ting som når ut til enda flere, som enda flere skal se og ha en mening om. 
Det er litt trist å innrømme hvor mye jeg sier nei til. Rett og slett fordi jeg ikke tørr. Jeg har fått mange spennende tilbud opp igjennom, men ender dessverre ofte opp med å takke pent nei. Grunnen er enkel - jeg er redd jeg ikke klarer å prestere og levere på det nivået som er forventet. Tåpelig? Ja så absolutt. Her er det mange ord jeg ikke liker, prestere og forvente er to av dem. Jeg liker de ikke fordi de kan være ment positivt, men likevel føles så inderlig negative. Det handler jo faktisk bare om hvordan jeg selv velger å innstille mitt hode og mine tanker. Jeg kan tenke at hjelp, her forventes det mye av meg, her må jeg prestere, livredd, krisetanker. Eller det kan snus helt rundt, så kult at de forventer mye av meg, her gleder jeg meg til å prestere og gjennomføre så godt som jeg kan. 

Jeg skal ikke dra dere inn i en lang tekst om selvfølelse, selvbilde, hvordan vi snakker til oss selv og viktigheten av dette. Jeg hadde bare lyst å lette litt på sløret, slippe dere litt inn, og dele med dere at jeg er redd jeg også. Livredd. Jeg jobber med dette, og har stor tro på at jeg kommer til å takke ja til så mye mer fremover. Fordi jeg har lyst, og fordi jeg er lei av å la egen frykt for å ikke prestere stoppe meg. Alle kjenner på forventningspress til tider, og det tror jeg er sunt, det skjerper oss og pusher oss til å bli bedre. Det må bare ikke bli så kraftig at det hemmer oss, og holder oss tilbake. Jeg har flere ganger nå, tatt steget ut av min trygge sone, og følelsen når man faktisk tørr er helt ubeskrivelig.  Noen blir kanskje overrasket over å høre at det har krevd så mye av meg å gjøre det, og da tenker jeg at det er ekstra viktig å dele det. Om det er å gjøre slike ting, eller gå opp til en muntlig eksamen, et jobbintervju eller hva som helst, så vit at det er helt okei å være litt redd. Livredd til og med. Bare husk at det er du selv som bestemmer om det skal hemme deg, eller pushe deg. Det er du som bestemmer om du skal legge deg ned, la frykten ta over og gjemme deg fra alt som er utfordrende og skummelt. Eller ta et steg tilbake, tenke deg om, puste, også betstemme deg for å kjøre på - selv om det skremmer deg. Jeg velger fremdeles å gjemme meg bort og takke nei, men heldigvis så velger jeg oftere og oftere å hoppe i det, si ja og la det stå til. 

Ha en herlig søndag dere, og hvis du faktisk leste gjennom hele den lang teksten der så synes jeg du har vært god. 

 

Smiiiiil Maren