hits

mai 2017

Topp 5 ferietrening

Vacay Workout

Jeg elsker å trene på feire, og oppi gjennom årene har jeg delt masse herlig ferietrening med dere. I dag tenkte jeg å gi dere et lite tilbakeblikk på mine topp 3 beste ferie-økter. Disse treningsøktene er jo like effektive å gode i år som i fjor, og året før. Spesielt treningsøktene fra Frankrike er jeg veldig fan av, og de bruker jeg igjen og igjen. 


Marens topp 5 treningsøkter på ferie: 

Jeg bruker som sagt disse programmene masse, så om du liker dem må du gjerne kopiere dem og ta dem med på årets sommerferie. I skrivende stund sitter jeg å jobber med 3 nye sommerprogram til dere. Jeg kan gi dere et par stikkord: Kettlebells, strikk og egenvekt med ankelvekter / vektvest. Jeg tror det blir veldig bra, og jeg gleder meg til å vise dere. 


Hodet mitt har allerede dratt avgårde på treningscamp på Rhodos, og akt jeg klarer å tenke på er sommer, sol og deilige svettefester på stranda. 4 dager til avreise!!! Fy flate som jeg gleder meg til å blogge for dere derfra, det er en fullspekket timeplan med så mye treningssnacks at jeg tror absolutt alle vil finne noe å bli inspirert av. 

Ha en super onsdag mine venner. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #10

Bedre sent enn aldri. Hverdagscoach Anneli titter innom her på bloggen hver mandag, men denne uken ble det en dag forskjøvet. Her får dere en liten hilsen fra henne, og i dag har hun et lite tips, eller en slags påminnelse til oss: 

DAGENS TIPS: 

Ingen dager er like, og akkurat denne dagen vil aldri komme tilbake. I det jeg skriver dette så kjenner jeg at det er voldsomt å tenke på.. Denne dagen kommer aldri tilbake...

Når jeg har det gøy og fint ~ gjør noe jeg elsker ~ da ønsker jeg at tiden skal stoppe, at døgnet plutselig hadde 48 timer og ikke bare 24. På tunge og vonde dager derimot ~ så frister det kanskje mest å bare hoppe over, og trekke dyna over hodet igjen.

Ordtaket "hver dag kan ikke være bra, men det finnes noe godt i hver dag" sier det godt, for livet er begge deler, gjerne blandet godt sammen og du kan være sikker på at du får litt av alt.

Skjerp FOKUSET ditt ~ og se etter det som er positivt i løpet av dagen idag. Jeg lover det er der, bare du ser etter.. Make this day count!

 

~ H V E R D A G S C O A C H Anneli ~

Proteinrik yoghurt - helt uten sukker

Annonse

Nyheter er alltid stas, og jeg er alltid hun nerden som saumfarer internett når nyhetene på matfronten blir sluppet. Det aller gøyeste er når det slippes nyheter som passer meg og min livsstil perfekt. Første gang jeg oppdaget Profit fra Synnøve Finden så falt jeg faktisk for looken og designet først - jeg synes den var så kul. Når jeg fikk smakt den og sjekket innholdet ble jeg enda mer imponert over den, og siden det har den vært et fast inventar i mitt kjøleskap. Profit er det perfekte mellommåltid når du er litt småsulten, eller når du trenger noe raskt og proteinrikt enten før eller etter trening. Dette lille delikate begeret inneholder hele 20g (!!) proteiner, og er helt uten sukker. Slikt kan vi like. Yoghurten finnes i to smaker. Jordbær, og mango/pasjonsfrukt. Jeg liker begge, men jordbær har blitt den største favoritten her. Kanskje fordi det var den jeg smakte først, ikke vet jeg, men det er hvertfall den jeg har endt opp med å kjøpe flest ganger. Jeg liker å tilsette litt friske bær i også hvis jeg er hjemme og har tid, men er jeg på farten så spiser jeg den som den. 


Konkurranse: 

Vil du vinne en treningsstrikk fra Abilica? Jeg har fått mulighet til å dele ut et par strikker til to heldige vinnere. Dette er GENIALT å ha med seg på ferietreningen. Det eneste du trenger å gjøre er å fortelle meg i kommentarfeltet hvilken smak du foretrekker på din Profit, Jordbær eller Mango&Pasjon?

Kommenter svaret ditt i kommentarfeltet, og du er med i trekningen. Så enkelt og greit. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Båttur og hemmelig oppdrag

Når sørlandet viser seg fra denne siden, er det ikke et sted på jord jeg heller ville vært. I går fikk jeg endelig hatt årets første tur på sjøen, og det var så herlig. Vi dro ut ganske sent, men fikk likevel noen magiske timer i båten. Endelig er sesongen i gang, og jeg gleder meg til mange flere turer i ukene fremover. 


Grunnen til at vi kom litt sent avgårde var fordi jeg startet dagen med litt jobb, og et hemmelig oppdrag. Det hemmelige oppdraget var kun hemmelig i noen timer, og jeg avslørte det for dere på snapchat i går. Jeg ble nemlig booket inn for å trene et utdrikningslag, og kunne ikke si noe om det i tilfelle bruden sjekket mine sosiale kanaler. Det det ble en svett, morsom og tøff affære, og gjengen gav virkelig alt. Den som imponerte mest var faktisk bruden selv, for en sprek og skjønn jente! Jeg har skrevet ned økten, og tenkte lage et eget blogginnlegg på det til dere. Det var så sykt gøy, og jeg kjente litt på lysten til å starte som gruppetrenings-instruktør igjen. En rå start på dagen, med masse smil, svette og endorfiner. Ja takk til flere slike oppdrag. 

I dag har jeg fri på dagen, før det er kveldsvakt på sykehuset. Værmeldingen var utrolig kjip her i dag, men sannelig er den ikke endret seg og vi har enda en dag med masse sol på sørlandet. Nå gjelder det å nyte timene med sol før jobb. 

Har dere hatt en fin helg mine venner? Skal dere noe koselig i dag? 

 

Smiiiil Maren 

 

Mine favoritter: Middag

Her kommer del tre av mitt lille raid med mat inspirasjon. I dag er det middag på planen, og jeg har funnet frem noen av mine favoritter. Når det gjelder meg, og middag så går det utrolig mye i litt sånn sleng-sammendet-du-har type middager, og det er sjeldent ( les: aldri ) noe gorumet her i huset. Nå heter jo dette innlegget mine favoritter, og da er det akkurat det dere skal få. Frokost og lunsj tipsene finner dere HER. Sunn snacks finner dere HER. 

1. Tacosalat: Tacosalat er uten tvil min nummer 1. Jeg spiser det flere ganger i uken, og storkoser meg med det. Jeg lager rett og slett en diger salat av alle ingrediensene jeg ville hatt i taco, topper det med ost, salsa og lett rømme eller kesam. Så har jeg speltlomper til som jeg fyller fra tallerkenen min, eller nachos chips som jeg knekker og drysser over. Mmmmm

2. Take-away salat er en stor hit på mitt middagsbord, men også som lunsj. Dette er en litt spennende variant med både urter, mango, tranebær, kylling, feta og valnøtter. Utrolig godt! For at dette skal bli en mettende middag må jeg ha et par grove brødskiver til 

3. Dette er en lasagne laget på squash, og dere finner oppskriften på den HER. Utrolig god, enkel og ikke minst sunn. Lag en salat til og en spennende dressing. Voalá - supermiddag!

4. Sushi er alltid en vinner, og jeg skal innrømme at det ofte kan bli løsninger på hektiske dager, eller når vi skal kose oss litt ekstra. 

5. Tomatsuppe er en typisk rett fra barndommen for min del, og nå i det siste har jeg virkelig fått øynene opp for det igjen. Jeg skal ikke skryte på meg at dette er hjemmelaget delikatesse, neida - det er posesuppe. MEN rundstykkene er hjemmelagde, super sunne og proppet med proteiner. Oppskriften på den finner dere HER. 

6. Salater i alle varianter er nydelig, spesielt med gode ingredienser som kylling, feta, egg og avokado. Mmmm. 

7. Fiskekaker - enkelt, sunt og godt. Velg en variant med minimum 70% fisk, og du har et knall god fiskemiddag. Her med dampede grønnsaker. 

8. Grillspyd - ingenting er bedre enn å grille på sommeren. Bytt ut den vanlige pølsa og burgeren med et spennende grillspyd. Her er det kun fantasien som setter grenser og du kan putte på hva enn du ønsker. Her med svinekjøtt, og grønnsaker. Tips: griller du kylling er det super digg å grille ananas også på spydet. 

9. Grillet kylling og pastasalat. Dette er en gull alternativ hvis du vil kjøpe noe ferdig, som både metter og er sunt. Kjøp 1/2 kylling, eller et kyllinglår u butikken, og en mixsalat med pasta og andre godsaker. Så enkelt får du en sunn middag i farta.

10. Wok er en helt gull middagsrett, og dere finner min favroittoppskrift HER. Håper dette var til inspirasjon, og at noen av disse middagene kan friste. Ha en super dag mine venner. Jeg er straks på vei ut døren for et litt morsomt oppdrag, forteller dere mer om det i ettermiddag. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Nå skjer det snart

I dag gikk det plutselig opp for meg at det er 9 (!!!) små dager til Pia Seeberg og meg reiser avgårde på treningscamp med hele 42 spreke jenter. Fy flate så fort tiden har gått, tenk, nå skjer det! Dette har jeg gledet meg så hinsides mye til, og det kribler i hele kroppen. I skrivende stund sitter jeg å planlegger treningsøkter og styrer i vei med de siste detaljene. Dette blir så fantastisk bra. Disse bildene er fra trening i Frankrike. Se hele treningsprogrammet HER. 

Jeg gleder meg til å blogge masse fra campen, og snede haugevis med inspirasjon hjem til Norge. Jeg vet at det faktisk er en god del av dere lesere som skal være med, og det er jo så gøy. Jeg gleder meg til å bli kjent med dere. For dere som ikke skal være med, så kommer det en ny mulighet til september, og den turen kan dere lese alt om HER. 

Nå skal jeg gjøre siste finish på planleggingen før, før jeg legger macen bort og hiver meg på sykkelen opp til sykehuset for en fredagskveld på barneposten. Håper dere alle får en nydelig fredag, og en herlig helg. 

 

Smiiiil Maren 

 

Man må huske å leve litt også

Her sitter jeg i sofakroken med kaffekoppen min og macen. Det er et helt fantastisk fint vær ute og jeg kjenner på den gode følelsen av å ha fri, lite planer for lave skuldre. Dette er stor kontrast til gårsdagen - da gikk det nemlig i ett fra 05 på morgenen til 02 på natta. Det var rett og slett en helt smekk full dag, og jeg hadde ikke sjans til å få åpnet macen. Det betyr at det ikke kom noe bloggpost i går, og det kan jeg nesten ikke huske sist skjedde. Det føles overhode ikke bra, men samtidig var det helt nødvendig. Livet skjer, og i går var jeg rett og slett for opptatt med å leve <3 

I dag er jeg tilbake, og med en fantastisk gøy kveld frisk i minne fra i går, skal jeg bare nyte denne fridagen fullt ut. I går var det nemlig åpning av et nytt utetsed / restaurant her i Kristiansand, og det måtte testes ut. Stedet heter M Beach Club, og ligger perfekt til nede ved sjøen. Hvis du bor her på sørlandet, eller skal hit i sommer så MÅ du innom. Vi var en hel fantastisk gøy gjeng, og storkoste oss virkelig. Det er viktig å leve litt også, og ikke bare jobb, trene og være fornuftig eller hva?

Kvelden ble godt dokumentert på Snapchat, så titt gjerne innom der. Dere finner meg på marenerdvik. I dag er det som sagt strålende sol og allerede over 20 grader ute. Planen er en kjapp frokost, før jeg skal ut på en liten joggetur. Senere blir det en liten båttur med familien, for å liksom innvie sommeren i båten, før jeg skal treffe en venninne. En koselig dag på planen med andre ord. Jeg jobber på sykehuset i helgen, så denne torsdagen skal nytes. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

Mine favoritter: Sunn snacks

Så utrolig gøy at dere likte første innlegg, med frokost og lunsj favoritter. Nå durer jeg på videre med snacks favoritter. Jeg lovet dere at jeg skulle linke til oppskrifter direkte, så det skal jeg gjøre når middagsfavorittene kommer. I dette innlegget er det på en måte ingen spesielle oppskrifter, det er jo bare det dere ser. Oppkuttet frukt, dandert på fat. Grønnsaker og dipp, proteinbarer, en litt sunnere chips, nøtter og enda mer frukt. Smoothien skal dere selvfølgelig få oppskriften på, men ellers er dette innlegget ment som inspirasjon til hvordan man kan dandere og servere et litt sunnere snacks alternativ. Smoothie oppskriften finner dere HER. Chipsen er en av de variantene med litt mindre fett fra Maarud, jeg synes både denne og superchips er utrolig godt. Marshmallows er sukkerfrie, og de var rett og slett en gave fra en venninne, men jeg mener de selges på nett, så her er det bare å google sukkerfrie marshmallows. kakaoen er sjokoladeprotein og lettmelk som jeg har blandet i en shaker, og varmet opp i en kjele. Sjokoladen er 70% kakao, og dippen til grønnsakene er laget på mage kesam og Holiday pose. Dy kan enkelt lage dipp selv, med å blande kesam og de krydderne du selv ønsker. Prøv deg litt frem, og vips har du din helt egen favoritt-dipp. 

Håper dette var noen hjelpsomme tips til når man vil kose seg, men samtidig velge litt sunnere. Ha en nydelig tirsdag mine venner. 

 

Smiiiiil Maren  

Mine favoritter: Frokost og lunsj

Jeg fikk lyst å lage et skikkelig matinnlegg til dere, med en hel haug av mine favoritt matretter. Jeg startet med å legge ut både frokost, lunsj, middag, mellommåltider og snacks i ett innlegg, men det bare kaos. Så nå deler jeg opp, og starter med å dele forkost og lunsj tips, og i neste post kommer middag, deretter sunn snacks og mellommåltider. 

Here we go - en hel haug av mine frokost og lunsj favoritter: 
Kunne du hatt én eller flere av disse rettene til frokost eller lunsj?

Jeg håper dette kan være til inspirasjon når man går litt tom for ideer til hverdagsmat. Er det noe spesielt du liker, så legg igjen en kommentar så deler jeg selvfølgelig oppskriften.

 

Smiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #9

Mandag betyr som alltid en hilsen fra Coachen. I dag snakker hun om å ta gode valg for deg selv, for at både du og de rundt deg skal få en mindre stressende hverdag. Jeg lærer alltid noe når Coach Anneli gjesteblogger, og i dag er intet unntak. Anneli Amodei - ordet er ditt: 

Å ta gode valg for deg selv
 

Gjennom dagen skal vi ta mange valg. Ofte er det slik at hverdagen er fullbooket av planer og gjøremål som du skal utføre og gjennom i løpet av akkurat denne dagen. Når du går ut døren hjemme på morgenen er kanskje skuldrene allerede trukket et par cm opp mot ørene og du kan kjenne stresset i kroppen?

Og du tenker: "Jeg MÅ jo..." - "Jeg kan ikke la vær å gjøre det.."

For det første så er det ikke så veldig mye vi MÅ gjøre når du tenke deg grundig om. Vi VELGER å gjøre det!  Vi velger å stappe kalenderen full av gjøremål og ting vi skal gjøre, og det fleste av oss kjenner stresset på kroppen og klager over at TIDEN ikke strekker til.Hva om du stopper opp - og kjenner etter. Hva TRENGER du å gjøre for deg selv idag? Hverdagsstresset er noe alle kan kjenne på til tider - og da er løsningen faktisk i å gjøre det motsatte.

SENK tempoet.
GJØR mindre.
LYTT til hva du trenger akkurat nå idag?

På denne måten kan du og jeg ta VALG som er gode for oss selv - og som vil være gode for de rundt oss i tillegg.
Hvis du lytter til deg selv - hva trenger du i dag for å kunne ta gode valg for deg selv videre gjennom dagen idag?

God start på uken!

 

Hilsen Hverdagscoachen Anneli Amodei
 

Jeg kommer sterkere tilbake

I dag tar jeg meg rett og slett en fridag. Etter en slitsom natt med sterke smerter i magen og flere kramper så tar jeg en dag helt off i dag. Jeg har skrevet en del om dette før, og jeg kommer ikke til å bruke noe særlig mer tid på det. Jeg tror ikke du har klikket deg inn på denne bloggen for å høre om min klaging, har du vel? Jeg må bare raskt få lov å si tusen takk til alle dere herlige mennesker som har sendt meg tips og råd, delt erfaringer og ønsket meg god bedring forrige gang jeg skrev litt om dette. Dere er fine! Jeg har fått så masse bra lesestoff fra dere om alt fra LavFood map, stressmestring, og intoleranser, til betennelser i tarm, gallestein, magesår og fordøyelsesproblematikk. Det er ikke alt som har vært like relevant for min del, men takker uansett for alt dere har delt. "Sjarmen med tarmen" boken står herved på ønskelisten etter tips fra dere.   

Magevondt er noe mange kan relatere seg til, og mange av dere vet nok hvor hemmende det kan være, både jobbmessig og sosialt. Alle har sine ting, og jeg har da altså en mage som gir meg litt smerter og styr. Helt ærlig så synes jeg det er ganske frustrerende med så mye vondt, uten å helt vite hvorfor. Jeg tenker samtidig at det kunne vært så mye verre enn dette, og alt i alt har jeg det jo veldig veldig bra. Så får jeg heller tåle noen små set-backs i ny og ne. 

Så da vet dere hvorfor det blir litt stille på sosiale kanaler i dag. Jeg tar rett og slett en helt rolig dag, uten å tenke på jobb. I kveld blir det super tidlig i seng, også satser jeg på en strålende start på mandagen i stede. 

Nyt søndagen mine gode, fine, trofaste og ikke minst omsorgsfulle følgere, og beklager at det ble en litt sutrete oppdatering her fra i dag. Vi er bare mennesker alle sammen, og det går opp og ned for oss alle. 

 

Smiiil fra Maren 

 

Oppskrift: Squash lasagne

I går var jeg på jentekveld hos en venninne, og fikk servert helt fantastisk god mat. Jeg måtte selvfølgelig knipse et par bilder slik at jeg kunne dele oppskriften  med dere. Dette er altså en lasagne, laget med squash i stede for pastaplater. Kreativt eller hva? Jeg har laget denne retten flere ganger selv, men min blir ikke like delikat som denne. Et annet tips når det gjelder lasagne er å bruke speltlomper i stede for pastaplater, det er utrolig godt. Det finnes så mye spennende man kan gjøre hvis man bare tørr å være litt kreativ i matlagingen. 


Ingrediensene i denne er: 

 • Squash 
 • Karbonadedeig
 • Tomatpure
 • Hakkede tomater
 • Cottage cheese
 • Mozzarella
 • Diverse krydder 

Bruk en ostehøvel og skjær opp squash i lange strimler ( for å unngå for mye vann i den ferdige lasagnen, er det en fordel å enten steke squashen først, eller salt den og la den ligge i 15 minutter. Deretter tørker du av vannet som legger seg på overflaten. ) Stek karbonadedeig, tilsett tomatpure og hakkede tomater, krydre med ønsket krydder. Finn en ildfast form og legg lagvis med karbonadedeig, cottage cheese og squash. Topp det hele med ost og mozzarella. Krydre gjerne litt på toppen. Inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til osten er smeltet og litt gylden. Voalá! Det er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Vi hadde en frisk salat, og et fargerikt fruktfat til. 
I dag er formen min litt redusert, og jeg tar derfor en rolig dag. Kan virkelig ikke risikere noe sykdom nå, med både treningsreise og masse jobbing på planen. En rolig tur i skogen, og en liten tur innom sentrum med en venninne før en rolig kveld hjemme med smågodt og film venter. Slike lørdager er så deilig, spesielt siden jeg var på farten i går. 

Har du noen koselige planer for lørdagen? 

 

Smiiiil Maren 

Hverdagen er viktigst - dem er det flest av

Jeg skummet gjennom et par nettavisen på morgenen i dag, og kom over et sted hvor det stod at det er typisk norsk å være kjedelig. Jeg tenkte litt over det, er jeg kjedelig? Ja noen vil kanskje definere meg som litt kjedelig, men når jeg kjenner etter så føler jeg selv at det er helt i orden. Mammaen min sa en gang til meg at: husk på det Maren, det er hverdagen som er viktigst - for det er dem det er flest av.

Den setningen har blitt hos meg, og det er viktig for meg å ha en hverdag som er trygg, bra og som jeg kjenner at jeg trives i. Det føles godt å kunne si i dag at jeg stortrives i hverdagen min, med folkene jeg omgås daglig, med mine to fine her hjemme, med jobb og alle de små hverdagslige tingene. Denne lille tassen her er mye av grunnen til at livet smiler litt ekstra om dagen. Det er helt utrolig at man kan bli så glad i en liten tass. Han er så søt, snill, rampete og herlig. Jeg er så glad i han, og han beriker virkelig livet mitt med masse masse positivt. I dag har jeg en spennende dag på planen. Jeg har to møter, og spesielt det ene er jeg utrolig spent på. To mulige nye samarbeidspartnere har flydd inn til Kristiansand for dette møtet og jeg kjenner det kribler litt i magen. Jeg skal ikke vente lenge med å fortelle dere absolutt alt om det, men jeg tenker det er lurt å gjennomføre møtet først. Så er det jo i tillegg blitt helg igjen, denne uken bare forsvant føler jeg - men ingenting er jo bedre enn det. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

  

B.R.E.A.K.F.A.S.T

My favorite brekkie 

Dagen etter den store dagen, hvis ikke det er dagen for en god frokost så vet ikke jeg. Jeg gikk glipp av årets 17-mai frokost, og derfor følte jeg det var innafor med pannekaker og vaniljegrøt i dag. Vaniljegrøten er jo ikke akkurat fest-frokost, men jeg synes den er så god at den måtte med den også. Mmmm. Kaffe er selvfølgelig også alltid med. Grøten er laget på 70g store havregryn, kokt opp på melk, og tilsatt 1 ts surkin og 2 dråper vanilje stevia. Når grøten er ferdig rører jeg inn 30g vaniljeprotein. Pannekakene er rett og slett en ferdig mix jeg hadde lyst å teste ut. Det er bare å ta 2 scoops av pannekakemiksen i en shaker, tilsett vann og rist godt. Voalá så har du pannekakerøre. Så enkelt, og så godt. Jeg har delt utallige pannekakeoppskrifter med dere opp i gjennom årene, men i dag var det altså så enkelt som en ferdig miks. Jeg toppet med banan og eple, også hadde jeg friske jordbær ved siden. Så utrolig godt!! 

I dag koser jeg meg med en fridag, før jeg skal på jobb på sykehuset igjen i helgen. Fridag er kanskje litt feil ord, for her går det i hundre med siste finish på treningsreisen til Pia og meg som skjer allerede om 2 små uker. Hjelpes så fort tiden har gått, og nå reiser vi snart! Jeg gleder meg så enormt. Det blir et heftig treningsopplegg, spennende foredrag, morsom kondjsonstrening og workshops. 

Til alle som har spurt - det blir ny tur! 23-30 september setter vi opp enda en treningscamp, og location for denne turen er vakre Kroatia. Dere kan lese alt om den turen HER. 

 

Smiiiiil Maren 


 

 

En annerledes 17 mai

Gratulerer med dagen alle sammen <3 Jeg håper dagen har vært fantastisk, og at dere fremdeles er ute å koser dere. Min 17 mai har vært veldig fin, men ganske så amputert på grunn av nattevakt. Etter kun to små timer søvn var det opp og på med bunaden, en liten tur i sentrum og selskap med hele familien var det jeg klarte før kroppen sa stopp og krevde mer søvn. Det ble ikke den lengste eller villeste feiringen for min del, men jeg fikk ha på meg bunaden, fikk sett hele familien, spist godt mat, kake og is. Det er i grunn det aller viktigste for meg. Etter selskapet dro jeg hjem til lille tassen min, og han fikk på seg en 17mai sløyfe før vi tok oss en liten lufte tur. 


Nå er vi godt plassert i sofaen, og her blir vi resten av kvelden. Ute duskregner det litt, og vi er klar for en skikkelig kosekveld med film, godteri og digg mat. I mine øyne kunne ikke 17 mai avsluttes på en bedre måte.

Min feiring ble som sagt litt amputert, og derfor hadde det vært så gøy å høre litt om deres 17 mai feiring. Hva har du gjort i dag? 

 

Smiiil Maren 

 

To favoritter til 17-mai håret

I går var jeg hos min flinke frisør-venninne Jeanette hos A-salong Tollbodgata, og hun hjalp meg med to super freshe alternativer til 17-mai håret. Mitt favoritt til 17 mai tror jeg er den første, men nummer to er også en stor favoritt. Jeg gikk med den siste frisyren i hele går, og fikk så mange komplementer på det. Jeg må virkelig bli flinkere til å gjøre noe mer med håret enn kun en kjedelig hestehale. 

Dette er jo enklere oppsett, og nå skal jeg forsøke å forklare dere hva vi gjorde. Neste gang skal jeg filme det, men det rakk vi ikke dessverre denne gangen. Vi startet med et utgangspunkt, og lagde begge alternativene ut fra dette. Utgangspunktet ser dere under.

Slik gjør du: 

 • Det man gjør er å lage to franske utover fletter. Det vil si vanlig rotflette, bare de er laget utover. ( den type fransk flette kalles dutchbraid - som man ser alle kjendiser har på alle mulige måter )
 • På den oppsatte frisyren (nummer 1) tar du strikk i de to flettene slik at de står helt inntil hverandre, også tvinner du de sammen slik at det ser ut som en oppsetting bak.
 • Et viktig poeng er at man må dra litt i flettene, slik at de blir større og ikke så stramme. 

Utgangspunkt: 

På alternativ nummer to tar du ut strikkene nederst, og fester dem litt høyere opp i nakken, da har du to musefletter med håret løst i hver av dem. Deretter tar du en strikk og fester dem sammen, slik at det ser ut som en hestehale. Så enkelt har du et delikat og fresht alternativt som passer like godt til bunaden som til hverdags. Denne skal jeg uten tvil ha flere ganger, jeg må bare øve meg litt slik at jeg får den til uten Jeanette sin hjelp. Jeg har et typisk nordisk hår, som betyr at det er mange hårstrå, men de er veldig tynne. Trikset er da å dra litt i flettene slik at de blir litt løsere og bredere, og ikke så stramme. Det ser da ut som man har mye mer hår enn man egentlig har. Litt dårlig formulert, men det er virkelig gøy for oss med tynt hår å se forskjellen. Så dra litt i flettene etter de er laget, så ser dere hvor fint det blir. Nå er jeg spent på å høre hvilken dere likte best? Jeg har også utrolig lyst å høre om dere har funnet ut hvordan dere vil ha håret på 17 mai? Og ikke minst hva dere skal ha på dere? 

Jeg jobber nattevakt, men går av vakt klokken 08 på morgenen på 17 mai og da er det bare rett hjem og hoppe i bunaden. Jeg har Vest Agder bunaden, med sort skjørt og hvitt forkle. det er min mamma som har sydd den, og jeg er så glad i den. Jeg har også en god del ekstra ting til den, slik som tørkle, masse fint sølv og en liten veske til. Det er så stas med 17 mai, og jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #8

Ny mandag, og ny blogg fra coachen. Ordet er ditt Anneli Amodei: 

Hva er din drøm?

Mange rynker på nesen når de får dette spørsmålet, noen synes det virker flåsete eller altfor uhåndgripelig. En drøm er liksom ikke noe håndfast?enda! DU må først tørre å ta et valg om å følge drømmen din. Si den høyt, lage en plan som du må følge steg for steg, for å faktisk oppnå drømmen din! Vi må tørre å drømme, og tørre å drømme stort! Fordi da strekker vi oss enda lengre som mennesker. Og drømmen er bare din, om den er liten eller stor!

Som Coach håper jeg at flere mennesker tørr å drømme, si høyt til verden hva de drømmer om, slik at denne drømmen kan gjøres om til å faktisk bli virkelig. 

Ikke la andre snakke ned din drøm, fordi det er DIN drøm. Det finnes mange mennesker rundt deg som kommer til å himle med øynene når du forteller den, men ikke bry deg om det! Kan hende de er misunnelig, ikke våger å drømme høyt eller har sluttet med «denslags» fantasi og fjas ;-)  Mobiliser det du har i deg når du møter på denne typer mennesker, og bruk styrken du har i deg til å VILLE enda mer! Klart du kan oppnå det du bestemmer deg for, det handler om planlegging, fokus og at du er målrettet. 

Hva er dine drømmer? Tenk over hvordan du ser ut når du har oppnådd denne drømmen? Hvordan føler du deg inni deg? Hvordan kjenner du i kroppen din at du har oppnådd det du ønsker?

Skriv dette ned, og gå tilbake til innlegget hvor jeg beskriver hvordan du skal sette opp mål!

 «Don´t call it a dream - call it a plan» - dette quotet har jeg hatt foran meg lenge. Og det er med på å minne meg på nettopp mine drømmer er bare drømmer - til jeg faktisk setter meg ned og lager en plan for hvordan jeg skal nå de. Når jeg ser tilbake så er det faktisk mange av de som er en del av meg og livet mitt idag, så det er mulig!

 

Hverdagscoach Anneli

Sunn middag for hele familien

Jeg spiser middag sammen med familien min én dag, hver eneste uke. Som regel er dette torsdagen, og vi kaller det for torsdagsmiddagen. Det er så utrolig koselig, og jeg setter enormt stor pris på denne middagsavtalen. Det er mange behov som skal tilfredstilles når hele familien er samlet, og det skal være noe for både store og små. Løsningen blir ofte slik dere ser i dette innlegget, mange skåler med masse forskjellig også kan alle lage sin egen tallerken. Dette er noe av det beste jeg vet, og en helt genial måte å få i seg variert med grønnsaker. Skålene inneholder alt fra salat, mais, agurk, løk, tomat, og ananas, til avokado, fetaost, egg og oliven. Vi har alltid en proteinkilde til, og det kan variere fra kylling, fisk, kjøtt, omelett eller karbonadedeig. Er det sistnevnte så er menyen som regel taco, med lefser til. Poenget er bare at ved å lage slike skåler, med masse forskjellig innhold så tilfredstilles alle behov, og alle kan spise sammen. Vi har ofte denne typen middag, og det er alltid en stor favoritt. I dag tar vi det helt med ro her hjemme, og tusler enda rundt i myke joggeklær. Vi har spist frokost, men det er også alt vi har rukket i dag. Det er deilig med slike dager, hvor alt går litt i slow motion. Senere i dag er det sushi og kos med familien, før kvelden tilbringes med mine to favoritter. Jeg har forresten begynt på en ny serie, og så langt liker jeg den veldig godt. Serien heter Notorious, og den ligger på Netflix. 

Hva står på din plan denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

To favoritter for rumpe og mage

Det er mye fokus på trening utendørs og uten utstyr om dagen, og det vil uten tvil bare bli enda mer av det jo nærmere sommeren vi kommer. Jeg har lyst å dele to øvelser med dere som jeg liker veldig godt, én for mage og kjernemuskulatur, og en for lår og rumpe. 

1. Båten

Muskler som trenes: Core/kjerne muskulatur

Slik gjør du: Sitt på benken i "båt-posisjon" med bena opp. Stram magen godt, og len deg kontrollert bakover til kroppen er nesten utstrakt, hold spennet i magen og jobb deg kontrollert opp igjen. 15 repetisjoner x 4


2. Bulgarsk utfall med hopp

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet opp på en benk bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, snur du bevegelsen og så eksplosivt du klarer hopper du opp igjen. Land mykt, og kom direkte ned i en ny repetisjon. Armene holdes foran deg, eller i siden. 10 repetisjoner pr ben x 4
Det lille hoppet som legges til på bulgarsk utfall gjør virkelig hele forskjellen, og gjør øvelsen helt drøyt effektivt. I tillegg til å være drøyt tung, så utfordrer den balansen, koordinasjonen og stabilitet i ankelleddet også - en en mine soleklare favorittøvelser. 

I dag er det lørdag, og jeg har friiii. Dagen skal fylles med lang koselig frokost, trening, en liten bytur før jeg skal treffe jentene mine i kveld. Planen var en løpetur ute, men her regner det faktisk i dag, så vi får se om ikke løpeturen må flyttes inn i stede. 

Hva er dine planer for lørdagen? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Syrefest for rumpe og lår

Nyeste ShapeUp er ute i butikkene i disse dager, og i denne utgaven bidrar jeg med et program jeg selv liker utrolig godt. Dette er en super quick fix når du verken har tid eller egentlig lyst til å trene, men likevel føler du burde få inn en liten økt. Hovedfokuset ligger på rumpe og lår, og stikkordet er syrefest. Det er kun 4 øvelser, men jeg garanterer at de vil gjøre susen. Jeg håper dere vil like programmet. 

Jeg liker så godt looken på denne månedens utgave, og nydelige Hanna ser fantastisk ut på forsiden. Fargene og hele layouten på bladet ser så bra ut, og det macher perfekt med mine nye rosa blomster. Akkurat nå står det helt stille hva disse blomstene heter - noen som vet? De er så utrolig fine <3 I dag er det endelig fredag, og jeg skal bruke dagen på utelukkende koselige ting. Jeg skal en liten svipptur innom familien min, ut på tur og trening med lille valpen og forhåpentligvis en tur innom for en liten treningsøkt selv også. I kveld blir det ekstra god middag og kvalitetstid med favoritten. Fredagen er litt hellig for min del, og jeg liker best å ha den hjemme sammen med mine to fine. Lørdag er en litt mer sosial dag, og søndag er ofte familiedag. Helg altså, herligfred så deilig det er. 


Har dere noen hyggelige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

16 serietips og sunn snacks

Jeg har satt sammen enda en liste med serietips til dere. Den forrige listen inneholdt 15 tips til serier jeg anbefaler dere å se, og dere finner den listen HER. Nå har jeg laget en ny liste, og her er det mange godsaker. Alle seriene finner dere på Viaplay eller Netflix. Det finnes jo så mange gode på HBO eller Sumo også, men jeg har valgt å fokusere på Viaplay og Netflix her nå. Et tips er at hvis det er en serie du liker, så har Netflix kanskje kun sesong 1 liggende ute, men da kan HBO ha sesong 2 og 3 også på lur. Så smart å sjekke ut. Man kan jo ikke betale på en hel haug av slike sider, så derfor skal jeg prøve å variere tipsene mine litt, slik at alle kan finne en serie som finnes der de ser serier. 
Her  kommer den nye listen: 

 • The killing 
 • Designated survivor 
 • 13 gode grunner - ikke sett selv enda, men fått den anbefalt. Serien er svært omdiskutert. Hva mener dere? 
 • The fosters
 • Marcella 
 • SKAM - regner med de fleste har sett dette, hvis ikke, fryd deg - du har så mye gøy i vente! Siste sesong med Sana som hovedperson er ute på NRK.no nå. 
 • Prison Break - nye episoder på Viaplay
 • Scandal
 • The Catch - en serie laget av de samme folkene som står bak Greys anatomy og Scandal
 • Girlboss
 • Dear White people - enda en serie jeg ikke har fått sett selv, men blitt tipset om. Noen som har sett? 
 • Southpaw
 • Sherlock
 • The Fall 
 • Narcos
 • Riverdale 

Håper alle kan finne en serie de ikke har sett, og som de kan kose seg med her. Rigg deg i stand med noe digg snacks, kryp opp i sofaen og kos deg. Ta en liten time out fra hverdags-stress og mas, og nyt en liten time for seg selv eller sammen med noen du setter pris på. 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg har satt meg et mål

Jeg skal ikke bruke mye tid på å jabbe om at jeg sliter litt med å kome tilbake til gode rutiner med styrketreningen - det vet dere nå. Jeg har vært helt åpen og ærlig på det, og tror det er viktig. Motivasjon går i bølger, og jeg har dessverre vært nede i en bølgedal litt lenge. Jeg stresser ikke med det, og vet at det vil komme tilbake når hverdagen er litt mindre hektisk. Enn så lenge har jeg satt meg ett mål, og jeg håper det vil gjøre susen.


Jeg har avtalt med en venninne at vi skal trene sammen hver mandag. Mitt eneste mål er å få til den ene styrkeøkten sammen med henne på mandager, alt annet blir ren bonus. Får jeg til to styrkeøkter pr uke, så er det helt strålende, men jeg har lovet meg selv at jeg også skal være fornøyd om det kun blir den ene. Jeg har bevisst gjort tre ting: 

 • Kravene er senket helt ned, 
 • Jeg har skaffet meg en treningspartner 
 • Gjort en fast avtale 

Dette er tre tips som er helt supre om man sliter litt med motivasjonen. Så nå får vi se hvordan dette går. Nå skal det sies at jeg er masse ute på tur, tar med en joggetur ute eller en runde på tredemølla, så aktiviteten er på plass - selv om det blir litt lite styrke. 


Vi trente sammen på mandag, og det ble en super økt, med følgende øvelser: 

 • Knebøy  
 • Markløft  
 • Nedtrekk 
 • Brystpress
 • Skulderpress
 • Pullups 
 • Pushups 

Vi kjørte 10 repetisjoner, og 3 sett pr øvelse. Knebøy og markløft satt vi i supersett, det samme med nedtrekk og brystpress. Vi beholdt 10x3 på alle øvelser bortsett fra pullups, der kjørte vi 2-4 rep x 5 sett, med push-ups i pausen. (supersett er at man gjør to øvelser etter hverandre uten pause mellom, så tar man en liten pause, før nytt supersett)Håper flere av dere som kjenner at styrketrening er litt slit om dagen, kan slenge seg med på tipsene mine, og sette seg sitt eget realistiske mål. Mitt er altså én styrkeøkt pr uke, og alt annet er bonus. 

Hva er ditt mål? 

 

Smiiiil Maren 

 

Work from home

God morgen. I dag starter jeg dagen med noen timer hjemmekontor. Hjemmekontor for meg betyr svare mail, oppdatere bloggen, forberede innlegg, følge opp de få kundene jeg fremdeles hjelper med kost og trening og nett, og redigere bildemateriale. Jeg koser meg veldig med denne typen jobb, men i dag er jeg virkelig ikke effektiv. Årsaken er denne lille hårballen som stjeler alt av fokus. Heldigvis er det ikke verre enn å leke litt, også blir han så sliten at han må sove litt. 


I dag jobber jeg halve dagen før jeg skal avgårde på lunsj med gode venner. Det er på slike dager som dette jeg setter pris på jobben(e) jeg har, som tillater lunsj ute på cafe med gode venner midt på dagen på en helt vanlig tirsdag. Ellers håper jeg det blir tid til en liten treningsøkt i dag også, jeg kom meg nemlig avgårde for en etterlengtet styrkeøkt i går, og det var så herlig. Tirsdag betyr valpekurs, og selv om det er meldt regn så er Leo og meg super klare for en ny og lærerik kurs kveld med Kristiansand hundeklubb. Håper dere får en nydelig tirsdag mine venner. Så skal jeg prøve få fikset bildene fra i går, slik at jeg kan dele treningsøkten med dere litt senere. 

 

Smiiiil Maren 


 

En litt sunnere kosekveld

I helgen hadde jeg besøk av to gode venninner. Det ble et litt spontant besøk, og jeg følte ikke jeg hadde noe som helst i skapene. Jentene hadde med seg en boks med nøtter, og en melon. Ut fra det klarte vi å lage et ganske så delikat og fristene snacksbord spør du meg. Med både honning og vannmelon, eplebiter, blåbær, og en skål med cashew og yoghurtnøtter. Jeg elsker fruktfat, og koser meg med det nesten hver eneste kveld. I skrivende stund sitter jeg å momser på en Cantaloupe melon, dere vet den lille melonen med den fantastiske orange fargen. Nøtter derimot, prøver jeg å begrense til et par dage i uken. Eller det vil si, jeg begrenser en viss type nøtter. Mandler, valnøtter og cashew uten salt spiser jeg daglig, enten som snacks, i havregrøten eller i skålen med meieriprodukter. Yoghurtnøtter er virkelig noe av det aller beste jeg vet, men de er hakket mer usunne, og i og med at jeg kan spise en hel kg når jeg først setter i gang (noen som kjenner seg igjen?), så prøver jeg å begrense det til helgene. 
Jeg håper dere har en finfin mandagskveld, og at dette innlegget kan være med på å inspirere til en sunn og digg kosekveld. Bytt gjerne ut yoghurtnøttene med usaltede nøtter eller enda mer frukt/bær. Ha gjerne oppkuttede grønnsaker med dipp laget på kesam også som et sunt og godt snacks-alternativ. 

 

Smiiiil Maren 


 

Hverdagscoachen #7

God mandag mine venner. Mandag betyr at Hverdagscoachen titter innom og gjesteblogger. Hun tar opp så mange spennende temaer, og denne mandagen handler det om Mobil og tidsbruk. Jeg føler meg veldig truffet her, og har virkelig en liten jobb å gjøre for å bli mer bevisst på dette med mobil og tidsbruk. Dette er Anneli sin syvende post her på bloggen, og jeg er så takknemlig for å ha henne her. Da gir jeg ordet videre til henne: 

MOBIL og TIDSBRUK

Hvem tror du at du klemmer på og holder rundt mest i løpet av dagen?

Det hadde selvsagt vært fint om vi kunne sagt de vi har rundt oss, våre nære og kjære - MEN det er dessverre ikke det. Gjett en gang til! Det er telefonen din!  De smarte telefonene våre med drøssevis av apper og ulike sosiale kanaler som Snap, Facebook, Twitter, Instagram +++ alle de andre kule og smarte appene som vi «MÅ» ha for å registrere aktivitet, søvn osv.

?Det var bedre før? sier mange, da vi ikke hadde Facebook. Men saken er at vi da brukte tiden vår på andre ting. Så med andre ord er forskjellen fra i ?gamle dager? og til i dag -at vi bruker tiden vår på andre ting enn før.

Vi trenger å ta grep selv, og finne ut: Hvordan vil jeg bruke min TID? Og på HVA?

For min del vil jeg vil være mer  fysisk tilstede med de jeg bryr meg om, sette av TID og være sammen. Jeg er ikke opptatt av at det skal være så omstendig og er fornøyd bare med en kaffekopp i solveggen med en venn - at jeg og den jeg er sammen med  har tid til å lytte og være tilstede, ikke styre og stelle med matlaging og organisering. Disse nære stundene med andre må virkelig ikke deles med hele verden via Snap eller Facebook - de kan være noe du tar med deg, den gode følelsen du fikk av å være sammen med vennen din. Følelsen kan uansett ikke formidles med bildet, den er din og kun din.

Følte du deg truffet? Det gjør jeg. Et lite tips er at du kan bestemme deg for HVOR mye tid du skal bruke på telefonen din. Da kan du bruke en av de nyttige appene som faktisk registrere HVOR mye tid du bruker med å trykke og scrolle  - og du kan enklere planlegge hvor mye tid du skal ha ?lov? til å bruke på din kjære mobil, og istedet kanskje bruke den på å klemme og holde rundt de fine menneskene du har rundt deg <3 

Hvor mye tid bruker du på telefonen i løpet av dagen?

Hvilke sosiale medier bruker du mest tid på?

Hva ønsker du å bruke mer tid på?

Hva kan du gjøre for å utnytte tiden DIN på en best mulig måte?

 

-Hverdagscoach  Anneli -

 

Min handlepose

Nå var det lenge siden jeg delte sist handlepose, så her kommer det en ny handlepose-post. I denne handleposen er det mest frokost, lunsj og jobb mat. Dette er typiske matvarer jeg har med meg på jobb på sykehuset, eller koser meg med til frokost. Jeg er så hekta på melon om dagen, og kjøper en eller to stykker hver eneste gang jeg er på butikken. Jeg liker alle typer, og vannmelon er vanligvis alltid også med. Kyllingkjøttdeig, salat, kesam, avokado tacosaus og agurk var det jeg manglet til tacosalat, som uten tvil er min favoritt middag. Brusene er i grunn bare en dårlig uvane som jeg burde legge fra meg, av flere grunner, men kanskje mest fordi det er fryktelig dyrt å drive å kjøpe sånne småbrus hele tiden. Resten av meieriproduktene er som sagt frokost og jobbmat, og her ser dere i grunn alle mine favoritter representert. Har dere smakt gresk yoghurt med smak av pære og granola i lokket? Jeg elsker den!!!! Den er perfekt å ha slenge i seg som et mellommåltid. Jeg håper alle forstår at dette ikke er noe sponsing, rett og slett bare et tips om et produkt jeg synes er utrolig bra. 
Jeg vil tro mange av dere fremdeles sover når jeg skriver dette. Klokken er like over 06 på morgenen på en søndag, og jeg er grytidlig våken for dagvakt på sykehuset. Etter jobb skal jeg ut på tur og nyte friskluft og siste rest av helg. 

Håper dere har en fin søndag <3 

 

Smiiiiil Maren 
 

 

To gode venner

Med fare for at dette plutselig blir en hundeblogg, så er jeg helt nødt å dele noen av bildene fra gårsdagens playdate. Har dere sett en så pjuskete liten kar? Stakkars lille Leo hadde sand, vann, og sikkel over hele seg, men det var ingen tvil om at dette er noe av det gøyeste han noen sinne har opplevd. Han var helt propell og pilte rundt i tubofart. Etter nesten to timer var han så skitten og utkjørt at det var på tide å plukke han opp, og komme seg hjem. Vanligvis er han ikke så glad i å dusje, men etter dette nøt han hele prosessen. Det var så morsomt å se på, det var akkurat som om han mislikte å være så skitten, og elsket å bli ren igjen. Valpen vi lekte med er av rasen Eurasier. Har dere sett noe så fint? Han heter Otto og er bare drøye 6 mnd gammel, men veier allerede over 20 kg. Han er virkelig en helt nydelig valp, så myk og god pels, også så snill. Det ser litt voldsomt ut på noen av bildene, men han var utrolig snill og tålmodig med Leo. Vi skal uten tvil leke masse mer med Otto og skjønne Kristina fremover. 


I dag nyter vi enda en magisk dag på sørlandet, og i dag er det virkelig full sommer her. Folk ligger på stranda, spiller volleyball, er ute å båt, og har piknik på plenen utenfor her vi bor. Det er så hyggelig! Vi har akkurat vært på en 11km lang joggetur i skogen, og nå ligger vi rett ut her med slitne ben og en deilig endorfinrus. Det er sjeldent vi får til å ta løpeturene sammen, men i dag hade vi tid og ingenting er bedre enn å kunne trene sammen <3 

Jeg håper solen stråler der du er, og at lørdagen din blir magisk. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

God morgen fra kjøkkenbenken

God morgen fra mitt kjøkken. Her står jeg å lager frokost, som jeg skal kose meg med før dagen starter ordentlig. Jeg nyter helg i dag, for resten av helgen skal jeg tilbringe på sykehuset. Jobbehelg er fint, men akkurat denne helgen skulle jeg gjerne hatt fri. Det er sommer på sørlandet, og jeg er invitert på både båttur, grillings og masse hygge. Sånn er det å være sykepleier, da må man ofte jobbe når andre har fri. Heldigvis trives jeg på jobb, og i det minuttet jeg kommer inn dørene på avdelingen så har jeg glemt alt annet. 

Dagens frokost er den typiske #marenskåla som flere av dere kjenner godt til fra før. Et lite tips, sjekk ut hashtag #marenmat og #marenskåla på Instagram, der ligger det en hel haug av matretter. Jeg prøver å tagge alle matbildene mine med en av de taggene, og det er så herlig å se at flere andre også har begynt å gjøre det når det er mat de vil jeg skal se, mat som er inspirert av meg, eller som jeg kanskje kan bli inspirert av. I dag er det altså en skål med cottage cheese, vanilje yoghurt, jordbær, og blåbær. I tillegg ha jeg vannmelon som snacks ved siden av, og lime i vannet. Friskt, sunt og godt. 

Nå skal jeg kose meg med frokosten, og jobbe litt hjemme før Leo og meg har avtalt en playdate med en venninne og en annen valp. 

Har dere noen hyggelige planer for denne fredagen? 

 

Smiiiil Maren 

Når du trenger noe mykt og godt

Oh so comfy <3 

Jeg har fått en ny favoritt-genser, og før noen ler av positurene mine på bildet så skal jeg avsløre grunnen. Genseren er nemlig full av flekker, fordi jeg så og si bor i den. Haha. Så hendene er strategisk plassert for å skjule spor av havregrøt, hundemat, kaffe og diverse middager. Så vet dere det. Uansett så er det verdens deiligste genser, og jeg har rett og slett ikke lyst å ta den av. Jeg bestilte den i en ekstra stor størrelse, og det gjør den enda bedre. 


Leo sniker seg med på alle bilder for tiden, og grunnen er så enkel som at det er umulig å gjøre noe som helst her hjemme uten at den lille røveren tror det er ment som en lek for han. Det at jeg stod lent opp mot veggen gikk greit, men i det jeg satt meg ned trodde han selvfølgelig det var for å leke med han. Så da ble han med på bildene. Genseren er btw fra Junkyard, og dere finner den HER. Jeg har bestilt en god del fra Junkyard en siste tiden, og gleder meg til å vise dere mer. Mange av dere har kommentert de oliven grønne Nike skoene jeg løper rundt med hele tiden, de er også derfra og dere finner dem HER. (aff.links)Helt på tampen så må jeg få lov å takke alle dere som har sendt meg meldinger, snapper og lagt igjen kommentarer ift matintoleranse og magevondt. Heligfred for en omsorgsfull og engasjert gjeng dere er. Tusen takk for alle tips, råd og fine ord. Jeg sender en lang, varm og god klem til hver og en av dere <3 Nå skal dataen legges bort, og siste del av denne torsdagskvelden skal nytes med serier og sofakos med min lille familie. 

 

Smiiiil Maren 

 

In my neighborhood

God morgen dere. Jeg sitter her med kaffekoppen min, God morgen Norge og bloggen. Jeg koser meg så om dagen, sånn sett bort fra en form som virkelig kunne vært bedre så er det så mye annet fint som skjer. Valpen vokser til, og er mer sjarmerende enn noensinne, det er vår og alt det nydelige som fører med det. Det nærmer seg både 17 mai, min egen treningssreise og sommerferie med masse spennende planer. Nei livet altså, slettes ikke verst. 

I dag ville jeg egentlig bare titte innom dere og ønske dere en fin dag, og vise dere noen bilder fra mitt nabolag. Jeg måtte knipse et par bilder når jeg var ute å gikk her om dagen, det var bare så nydelig. Jeg er helt besatt av disse kirsebær trærne som popper frem overalt nå, og sammen med små hvite sørlandshus blir det hele virkelig idyllisk.

Jeg tar det ganske så med ro i dag også, magen vil fremdeles ikke helt samarbeide, og med jobbhelg i vente er det bare å hvile og komme seg i fin form igjen. Dagen i dag blir litt jobb med bloggen, litt bilder med en fotograf venninne og planlegging rundt et prosjekt jeg skal være med på sammen med en større treningsaktør. Jeg føler jeg lever litt to liv, et som sykepleier på barneposten og et som blogger, PT og treningsprofil. Det lar seg som oftest kombinere veldig fint, men noen ganger kjenner jeg at det blir litt vel hektisk. Jeg gir meg ikke, jeg har bestemt meg for at jeg skal klare dette og levere på alle fronter. Jeg føler kanskje at bloggen får lide mest under hektiske perioder og det har jeg lyst å ta litt tak i nå. Jeg vil gi dere det dere vil ha, så da spør jeg dere, mine trofaste gode lesere: 

 • Hva vil dere lese mer om på bloggen? 
 • Hva gjør at du klikker deg inn på bloggen? 

Jeg håper mange av dere tar dere tid til å slenge igjen et kjapt svar. Jeg gleder meg til å lese, og ikke minst til å ta med meg ønskene deres inn i planleggingen av bloggen fremover. Nyt dagen i dag, og gjør noe hyggelig for deg selv og de rundt deg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Det er ikke bare solskinn

I går var vi på valpekurs med lille Leo. Vi var så spent på hvordan dette skulle gå, og det er en glede å fortelle at det gikk over all forventning. Leo var så flink, og jeg holdt på å boble over av stolthet og kjærlighet. Han trippet rundt, satt når han skulle sitte og kom løpende når jeg ropte. Han var den desidert minste på kurset, men de andre hundene var så snille mot han, og tok virkelig hensyn. Han fikk kjørt seg godt et par ganger når han ble for masete eller intens, men det lærer han masse av. Kurset er i regi av Kristiansand  hundeklubb, og det var en haug av ulike raser der. Kursholderen var flink, tålmodig og full av kunnskap. Alt i alt en super positiv opplevelse. 

Det som ikke er like positivt er formen min i dag. Jeg har delt med dere før at jeg har en mage som overhode ikke spiller på lag, og i natt har jeg kjempet mot noen heftige magekramper i mange timer. Jeg er midt i en prosess av å finne ut av dette, og håper det skal bli bedre etterhvert. Enn så lenge får jeg smøre meg med tålmodighet og bare komme meg gjennom det når det står på som verst. Jeg tar det helt med ro i dag, går i myke klær som ikke strammer, spiser magevennlig mat og lar alt gå i litt rolig tempo. 


Bildene i dette innlegget er tatt for et par dager siden, når Leo og meg var på besøk hjemme hos mine foreldre. Han fikk løpe rundt i fritt i hagen mens vi spiste vafler og koste oss i sola. En helt herlig dag. Hjertet mitt bobler over av kjærlighet for denne lille tassen, og jeg føler meg som verdens heldigste valpemamma. 


Nå skal jeg krype tilbake i sofaen her. Det går veldig greit, jeg skal bare ta det litt med ro i dag kjenner jeg. Heldigvis har jeg flere spennende serier jeg ikke har startet på enda, så en dag på sofaen skal nok gå helt fint. Været ute er helt fantastisk, så verandadøren står åpen mens lille Leo løper inn og ut i full ekstase og sol og frisk luft. 

Hva står på deres plan i dag? 

 

Smiiiiil Maren 

Endelig er tiden inne

Det føles som sommeren er på vei til Sørlandet, og i går hadde vi en herlig tur i skogen. Jeg har sjeldent med meg kamera på skogtur, men i går husket jeg på å ta det med og fikk knipset noen bilder underveis. Jeg liker så godt å dele litt turbilder her på bloggen, og minne folk på hvor fantastiske muligheter det er for trening og aktivitet ute i frisk luft. Vi gikk ikke den lengste turen, men med litt hopp og sprett, håndstående og klatring i trær ble det sannelig nok aktivitet likevel. Det er så herlig at tiden nå er inne for å kaste tykke jakker, og man kan gå på tur i bare genseren. Jeg fryder meg, og gleder meg til mange fine turer fremover. 


I dag ble det ikke tid til noe tur. Jeg har vært på jobb på sykehuset hele dagen, og skal straks avgårde på valpekurs med lille Leo. På tide å lære den lille rakkeren litt disiplin. Han er så utrolig rampete, så jeg er veldig spent på hvordan dette skal gå. Ønske oss lykke til. Heldigvis er vi to om dette, og det er jeg glad for. Jeg er ikke så flink til å være så streng som nødvendig, og ser at jeg nok har litt å lære der. Jeg gleder meg til kurset i kveld, og er veldig spent på hvordan både vi og Leo kommer til å synes det er. 

Jeg er ikke helt i form i dag, hodet dunker og kroppen verker. Jeg dro rett hjem fra jobb og kollapset på sofaen. Helt utslitt. Jeg nekter at dette skal være begynnelsen på noe sykdom, så den varme boblejakka jeg egentlig hadde pakket bort tas frem igjen på kurset i kveld. Jeg har overhode ikke tid til å bli syk nå. 

Har dere en fin dag? 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Hverdagscoachen #6

Det er mandag, og det betyr at Hverdagscoach Anneli Amodei titter innom bloggen for å dele noen tanker, råd, tips eller bare noen ord med oss. Jeg synes det er så fint å ha Anneli her, og jeg vet at mange av dere også setter pris på det. Anneli gjesteblogger her hver mandag, og utenom det kan dere når som helst skrive til henne på Facebook siden hennes HER. Det koster ingenting å sende henne en melding hvis det er noe du tenker på, strever med eller bare trenger å lufte for noen. 


Bilde lånt fra hverdagscoachen

DAGENS TEMA: Forventninger

Hva er en egentlig en forventning?

En forventning er en antakelse eller et bilde av hvordan en gitt situasjon kommer til å utvikle seg. Forventninger har vi med oss i alt vi gjør, både de vi har til oss selv og andre.

Forventninger kan være bevisste eller ubevisste. Er de bevisste, er vi samtidig ofte klar over at de ikke nødvendigvis vil gå i oppfyllelse. Ubevisste forventninger kan være vanskeligere å ha med å gjøre, nettopp fordi vi ikke er fullt klar over at de er der. 

Hverdagen er full av forventninger, både de bevisste og de ubevisste. Derfor er det viktig at du tar deg litt tid til å tenke over hvilke forventninger du har for eksempel til venner, skole, jobb eller en gitt situasjon. Ved å skrive ned, og få et bilde på hva dine faktiske forventninger er, så kan du forberede og underveis være bevisst på valgene du tar - slik at du får den hverdagen DU ønsker.

Dagens spørsmål:

 • Hvilke forventninger har du til deg selv?
 • Hvilke forventninger har du til de rundt deg?

Siste del av dette er å faktisk KOMMUNISERE ut til de rundt deg hva slags forventninger du har, og samtidig få kartlagt hvilke forventninger andre har til deg :-)

 

Hverdagscoach Anneli 

Ny dag - ny smoothieNy måned, ny uke og ny mandag - det er klart det måtte bli en ny smoothie oppskrift. Jeg drikker så mye smoothie om dagen at blenderen min går helt varm. Det er så godt, og jeg har virkelig begynt å bli kreativ på hva jeg putter i smoothiene mine. For et par dager siden delte jeg en ananas & kokos variant, og i dag er det en smoothie med ulike typer bær og vanilje kesam som hovedingredienser. Ser den ikke delikat ut på fargen?


Ingrediensene er: 

 • Frosne blåbær, bjørnebær, rips og bringebær
 • 1/2 moden banan
 • 4 ss vanilje kesam
 • saften av 1/2 sitron

Få ingredienser, men likevel er det alt som trengs for en nydelig smoothie. Hvis du ønsker å drikke smoothien så tilsetter du også litt vann eller juice i miksen. Vil du ha den som en smoothie bowl med topping, så tilsetter kun veldig lite væske og du får da en tykk god konsistens - perfekt å spise med skje. 
I dag har jeg lyst å prøve meg på en kombinasjon med banan og kakao pulver, og en variant med kaffe og vaniljesmak. Jeg skal teste litt ut, og deler selvfølgelig oppskrift hvis det blir bra. 

Ha en nydelig 1 mai dere <3 

 

Smiiiil Maren