hits

juni 2013

Familiegrillings og nye løpesko

En fin Oslohelg er forbi, og jeg er på plass hjemme i kristiansand igjen. Jeg tok tog hjem denne gangen, og selv om det gikk helt greit så er nesten 5 timer fryktelig lenge å sitte stille i et togsete. Det var fryktelig godt å komme ut av toget å bli møtt av den deilige friske sjølukta og utsikten utover havet. Hjemme ventet ferdig middag og stua full av familie. For en lykke! Grillede hamburgere med masse deilig tilbehør stod på menyen. Vi hadde vanlige hamburgere med brød, salat, tomat og løk, men også en stor salat med mye godt ved siden, samt små skåler med ananas, avokado, egg og fetaost. Jeg elsker slike tapasinspirerte bord hvor alle kan velge det tilbehøret de ønsker og bygge sin egen hamburger. Mmmmm.

Dere som følger meg på instagram vet at jeg kjøpte to par nye sko i Oslo. Det ene paret viste jeg dere her på bloggen i går, og det andre kommer her. Dette er sko til jogging og lengre løpeturer. De har god demping og sitter perfekt på foten. Dette er ikke sponsede produkter, rett og slett bare en anbefaling fra meg til dere om en solid og god løpesko. Modellen heter Lunarglide. De finnes i flere fargekombinasjoner. Jeg likte denne best. Nå skal jeg straks putte denne kroppen ned i et breddfullt deilig badekar, med badeoljer, og dempet belysning. Det er viktig med litt selvpleie i hverdagen, og i dag tenker jeg det passer fint med litt søndagsspa. Ellers blir det en rolig kveld, med oppladning til en ny, lang arbeidsuke. Jeg trives usannsynlig godt i sommerjobben på ARA (avd. for Rusavhengighet). Det er utfordrende, lærerikt, og spennende. Jeg jobber sammen med herlige kollegaer, og dagene flyr forbi. Det er sterke inntrykk og mange triste skjebner. Jeg blir stadig minnet på hvor heldige vi faktisk er og hvor mye man har å være glad for her i livet. 

Ta vare på hverandre, og vær takknemlig for det livet du lever. Det er så alt for mange der ute som ikke er like heldige.

 

Smiiiil Maren


Oslo update

Det er litt merkelig å være tilbake i Oslo. Ja jeg bruker ordet merkelig, fordi det føles faktisk litt rart  å være her igjen. Jeg har vært borte i rett under tre uker, men mye har endret seg på den tiden. Kristiansand er en roligere by, tempoet er lavere og bymiljøet er mindre hektisk. jeg stod på Oslo S i går, og så på mylderet av mennesker. jeg følte meg plutselig som en fremmed i egen by. Heldigvis gikk dette fort over, og nå storkoser jeg meg! Dagen i går ble brukt sammen med gode venner. Det er så godt å se oslogjengen min igjen, og smilet går virkelig hele veien rundt her. Vi lagde nydelig mat og koste oss masse!  Jeg rakk også en liten shoppingrunde i går. Oslo har noen butikker kr.sand ikke har, og da er det viktig å titte innom dem nå som jeg har muligheten. Jeg var bla innom Anton sport og kjøpte hele to par sko. Jeg trengte nye løpesko, og fant i samme slengen et par uber kule leopardmønstrede nike´s. Kule eller hva? 

I dag skal jeg nnom fantastiske super nature - som jeg virkelig savner Kr.sand. jeg er tom for både afa-alger, og annet super-snacks så nå må lagrene fylles opp igjen. Ellers blir det nok tid til en treningsøkt også inn mellom tre planlagde cafe-dater. Jeg har kun mulighet til å være i Oslo i to dager, og da må man prøve å klemme inn en lite gjensyn med alle de jeg er så glad i her, og besøke alle stedene jeg virkelig savner. Nå må jeg opp av sengen og komme meg i gang her. Jeg håper dere nyter helgen alle sammen! Mer fra denne kanren senere i ettermiddag. 

 

Smiiiiil Maren


Sunn og god fiskesuppe

Her kommer som lovet, oppskfiten på gårsdagens fantastiske fiskesuppe. Dette er virkelig en av mine favoritter, både fordu den smaker himmelsk, men også fordi den er så utrolig enkel å lage. Det at den er sunnheten selv skader jo heller ikke. 

Jeg tok utgangspunkt i Wenche fra God morgen Norge sin oppskrift, og gjorde noen små endringer som gjorde den litt sunnere, men akkurat like god. Denne oppskriften er beregnet til fire personer. Vi var tre personer som spiste, og selv om jeg tredoblet fiskemengden spiste vi helt opp. 

Ingredienser:

 • 4 stk gulerøtter
 • 1 stk purre
 • 1/2 løk
 • 4 stk sellerirotskiver
 • 3ss smør
 • 1,5 l fiskekraft eller fiskebuljong
 • 600g fiskefilet uten skinn og ben (jeg brukte laks og torsk)
 • 3 dl fløte
 • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

 • Kutt opp grønnsakene og legg dem tilsides
 • Kutt løken i biter og stek den i pannen i et par mnutter til den blir blank
 • Ta fiskebuljongen og kok opp med 1,5l vann
 • Kutt frossen laks og torsk i biter og tilsett dem i gryten med fiskebuljongen
 • Tilsett matfløten i gryten - la det koke i ca 8 minutter, når det er et par minutter igjen tilsetter du løken og grønnsakene. 
 • La det puttre og kose seg i noen minutter, smak til med salt, pepper og litt gurkemeiekrydder. 

 

Tips: Ha litt fersk gressløk i en skål ved siden, og strø dette på toppen til slutt. Nydelig! Denne gressløken er fra egen hage.

Server gjerne med ferske rundstykker til. Dette er en lun og smaksfull fiskesuppe som garantert vil falle i smak. Test den ut, og gi meg gjerne en tilbakemelding på hva dere synes.

 

Smiiiiil Maren


Ny jobb, bentrening og middagstips

Nå er klokken rett over 20.00, og jeg har akkuratt kommet inn døren etter en enormt lang dag. Jeg spratt opp av sengen kl 05.45 i dag, og har vært på farten siden. I dag var første ordentlige arbeidsdag i ny sommerjobb, og etter denne dagen ser jeg virkelig frem til resten av sommeren. Jobben er spennende, utfordrende og givende, jeg føler meg heldig som får jobbe på ARA - Avdelig for rusavhengighet. Etter jobb var jeg sliten i både kropp og hode. Selv om jeg har jobbet ved denne avdelingen tidligere, så er det noen år siden og det er mye å sette seg inn i.

Etter jobb satt jeg meg i bilen i retning mot hjem, tv og sofa. Like før jeg skulle ta av i avkjørlsen mot min bydel, så ombestemte jeg meg og kjørte mot treningssenteret istede. Jeg ankom Solsiden både sliten, sur og helt uten motivasjon. Det er på slike dager jeg er ekstra fornøyd med at jeg har valgt å trene på akkuratt dette treningssenteret. Medlemmene her er nydelige, utadvendte og hjertelige. Solsiden er et lite og intimt senter, hvor alle snakker til hverandre og stemningen er helt unik. Jeg ble løftet opp av de andre i dag, og endte opp i et spruddlende humør og masse overskudd. Med solid hjelp, motivasjon og teknikkretting fra Thomas Falkum (som driver Solsiden) klarte jeg i dag å gjennomføre en brukbar benøkt med følgende øvelser:

 • Knebøy
 • Hip thrust
 • Strak mark
 • Bulgarsk utfall

 

Vel hjemme var det tid for påfyll. I dag stor det fiskesuppe på menyen, og den er bare helt magisk. Oppskriften vil komme på bloggen i morgen!Gled dere, denne suppen er bare helt vanvittig smakfull og god. Den er selvfølgelig også sunn , og proppfull av godsaker kroppen din trenger. Denne varianten inneholder både laks og torsk, og som dere ser så er den ikke hvit slik som mange andre fiskesupper, den har en orangeaktig farge som et resultat av den unike og deilige kryddermiksen. Mmmm, gled dere til oppskriften. Nå skal jeg ta et langt varmt bad, fylle en stor skål med vanilje is og krype opp i sofaen med Harry Hole. Hvorfor? Fordi jeg har lyst vel :D

 

Smiiiiiil Maren


Solid styrkeøkt og salg hos Proteinfabrikken!

I dag er jeg stolt av kroppen min! Jeg er stolt av den evne til å prestere, selv under mindre behagelige forhold. Som nevnt i forrige innlegg har jeg så og si ikke sovet overhode i natt, og det sier seg selv at formen blir ikke akkurat spenstig og energisk av slik. Jeg har valset rundt som en zombie, og følt meg helt utenfor min egen kropp. Etter en koselig time med kaffe og skravling på cafe, tok jeg turen innom solariumet. Jeg la meg ned, og våknet en halvtime senere i et mørkt og kaldt solarium. Mobilen min lå like ved min side, og selv ikke ringelyden fra den hadde vekket meg. Denne lille halvtimen i solarium snudde opp ned på formen min, og gav meg plutselig både overskudd, godt humør og energi. Jeg utnyttet dette og tok turen til Solsiden PTsenter i Kr.sand sentrum. 

                                                     Tights fra Better Bodies  //   Topp fra Nike

Hvem skulle tro at dette ble økten jeg økte på samtlige øvelser, og hadde en av mine beste styrkeøkter på lang tid? Når jeg sier solid og god styrkeøkt så mener jeg en økt hvor kroppen responderer på belastningen, jeg får tak i den muskulaturen jeg forsøker å nå med den aktuelle øvelsen. Dette var en slik dag! Jeg har sammen med Thomas Falkum, som driver Solsiden PTsenter, endret litt på treningsopplegget mitt, og nå funker det virkelig helt optimalt. Jeg har redusert på antall øvelser, og redusert ned splitten slik at jeg kun har to ulike programmer. Dette var helt nødvendig da jeg skal jobbe så mye i sommer at tiden ikke strekker til. Det er fysisk umulig for meg å gjennomføre fire-fem styrkeøkter + kondisjonstrening hver uke, i tilegg til full jobb, blogg og sosialt liv. Nå har jeg altså en to splitt, hvor jeg enkelt og greit deler kroppen inn i overkropp og underkropp. Jeg har brukt tid på å sette opp mitt nye program, og vil gjerne teste det ut litt før jeg deler det med dere. Alle øvelsene, repetisjoner, sett og film av øvelser vil selvfølgelig bli lagt ut etterhvert. 

I dag kjørte jeg:

 • Nedtrekk 
 • Pullups
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress
 • Flies i kabel
 • Biceps/triceps i supersett

 

Til slutt må jeg dele en super nyhet med dere. Min fantastiske sponsor Proteinfabrikken har nå 30% på alt av proteinprodukter! Sjekk ut tilbudet HER!!  Dette er jo genialt, løp og kjøp sier jeg bare. Tilbudet varer kun frem til 3 juli! Her er tre av mine proteinfavoritter hos proteinfabrikken:

 1. Proteinpulver sjokolade Enkelt og greit et bra proteinpulver med bra næringsinnhold og smak.
 2. Proteinpulver skogsbær og vanilje Jeg har alle smakene av dette, og synes alle er nydelige. Jeg liker godt dette nå om sommeren
 3. Proteinpulver Cocoa Mucha - Vanvittig god smak!

 

Nå skal jeg kose meg med Taco og frisk sommerdessert sammen med familien. Solen stråler i kristiansand, og livet smiler :)

 

Smiiiiil Maren


Søvnløs natt og pink-power

I dag setter jeg ny rekord for morgentrøtthet! Jeg har hatt en totalt søvnløs natt,  og da mener jeg faktisk at jeg faktisk ikke har sovet noe i natt! Jeg sov et par timer på morgenkvisten, men gjennom hele natten lå jeg våken, stirret i taket, og forsøkte å løse alle mulige små ting i livet mitt som gir meg hodebry. En hel a4 side ble skrevet, og mobilen min har fått hele 10 nye notater i løpet av natten. Jeg har med andre ord hatt det fryktelig travelt i natt!. Nå sitter jeg her med tre en trippelespresso, og har bare bestemt meg for at denne dagen skal bli både energisk og bra - uansett! En ting er hvertfall helt sikkert, og det er at denne frøkna skal tidlig i seng i natt. 

Nå skal jeg slurpe i meg kaffen, og løpe av gårde til to spennende møter, og en treningssøkt. Jeg liker å trene tung styrke på gymmet, men jeg liker også å være girly-girl, pynte meg og være feminin. Jeg må smile litt av et bilde jeg knipset på trening i går. Her har dere meg på trening, med korall rosa neglelakk og en sterk hånd rundt hantelen. Perfekt kombinasjon spør du meg! Neglelakken er fra Essie, og fargen heter Sunday Funday. En frisk, lekker og herlig sommerfarge. 

Nyt denne solrike tirsdagen!

 

Smiiiil Maren


God morgen hjerter

Det er tydelig at denne kroppen her ikke er vant til så mye fest og morro lenger. Det krevde nemlig enhel søndag på sofaen og 10 timer søvn før jeg nå føler meg uthvilt og fit for fight igjen! Jeg er bare raskt innom dere for å sende dere et stort smil og ønske dere en super ukestart. Nå har nok ferien startet for mange av dere, men det betyr ikke at man må legge seg helt på latsiden. Jeg synes faktisk det er litt ekstra godt å trene i sommerferien. Man har bedre tid og det er mye mindre folk på treningssenterene. Det er også en fantastisk tid å bruke naturen til en powerwalk, joggetur eller kreativ styrkeøkt ved hjelp av den man kan finne rundt seg. For min del blir det en rolig morgen med mail, blogging, regninger osv. Været er rimelig kjipt på sørlandet, og det frister ikke så veldig å dra ut enda. Jeg starter jobben på avrusningsklinikken for fullt på onsdag for dere som har spurt om det. Jeg har jobbet litt på en klesbutikk i byen også siden jeg kom hjem til Kristiansand. Jeg skal fortsette å hjelpe til der når det trengs. Jeg jobbet her for 5-6 år siden når jeg bodde i Krs, og jeg synes det er veldig koselig å være der litt igjen. Butikken heter FIN og holder til i skippergaten. 

Mer fra denne kanten senere, ha en nydelig mandag så lenge!

 

Smiiiil Maren


Nyheter fra Individu

I dag har jeg vært ute og testet mine to nye favoritter fra Individu. Jeg har lenge vært på jakt etter en teknisk, lett og god løpejakke i et kult design, det fant jeg i denne utrolig kule jakken fra 2XU. Den har en super passform, og veier virkelig ingenting. Den er lett insvingt og det gir den et feminint preg. Den har flere reflekser og en genial lomme bak som har god plass til både nøkler, bankkort, kort til treningssentert osv. Skins har jeg vært på jakt etter lenge, men slitt med å finne de, da jeg var veldig bestemt på akkurat hvilken type jeg ville ha. Jeg har testet mange ulike kompresjonstights men ikke funnet noen som jeg føler sitter 100% og faktisk gir meg fordeler når jeg trener. Individu har Skins A400  på lager, og jeg er nå en lykkelig eier av den. Jeg testet den ut i dag, og vet dere hva - jeg føler meg som catwoman. Haha. Tightsen gir en helt vanvittig bevegelsesfrihet, og det er nesten skremmende hvor behagelig den sitter på, man føler nesten at man går uten bukse på. *ler* Det er mye treningstøy som er gøy, fargerikt, fresht og søtt, men det er desverre ikke like mye som er teknisk bra, har et gjennomtenkt og smart dedign og gir treningen din et løft - det kan jeg garantere at disse to produktene gjør. Jeg kan ikke si annet enn å oppfordre dere til å teste ut selv, du vil kjenne forskjellen og straks forstå hva jeg snakker om.Tightsen finnes HER og jakken HER.

 

Individu kjører nå en KONKURRANSE hvor premien er et gavekort på 1000kr. Alt dere trenger å gjøre for å delta:

 • Like Individu på facebook HER
 • Legge igjen eposten din i kommentarfeltet på dette innlegget

 

 

Smiiiil Maren

sponsede produkter

Nydelig iskaffe

For et par dager siden la jeg ut et bilde på Instagram (brukernavn: Merdvik) hvor jeg koste meg med en deilg hjemmelagd iskaffe i sola. Flere har spurt hvordan jeg lagde denne, og det skal jeg selvfølgelig dele med dere. Det er så enkelt at det nesten er morsomt. Jeg bruker nespressokaspler, med det blir akkurat like godt med vanlig kaffe. Dette er en iskaffe med mye smak og helt uten sukker!Ta et stort glass og fyll 1/3 med kaffe, sett dette inn i kjølekspaet til avkjøling. I mellomtiden knuser du is og finner frem melk. Når kaffen er kald fyller du på med is og tilsetter melken. Iskaffen kan nytes slik som den er, eller du kan tilsette smak. Jeg liker best å lage en proteinvariant, eller tilsette smak med stevia dråper. 

Protein-iskaffe lager du enkelt ved at du tar et stort glass og fyller 1/3 med kaffe, avkjøler i kjøleskap, knuser is og til slutt blader en scoop proteinpulver og melk i en shaker, som du heller over til slutt. Jeg varierer mellom å bruke vanilje eller sjokoladeproteinpulver. Jeg tror nok favoritten er sjokolade, med ekstra stevia dråper i. Så godt og så enkelt! Perfekt på varme sommerdager. 

 

Smiiiil Maren

 

Smarte tips til sunn snacks

Det finnes mange smarte små triks man kan gjøre for å leve litt sunnere. Ja seøvfølgelig er det dette med ren mat, mer grønnsaker, drikk vann osv. Når søtsuget virkelig melder seg, så er det ikke sikkert frukt og bær er nok, da har jeg et par finfine triks å dele med dere. Disse godsakene redder meg gang på gang. Her er mine favoritter:

1. Proteinbarer - Jeg er utrolig svak for sjokolade, og da er proteinsjokoader reddingen for meg. Jeg unner meg både en og to av disse opp til flere ganger i uken. Jeg har mange favoritter, men mine topp tre er FortiFX Caramel peanut, Isolox karamell og Muscle Brownie caramel Walnut 2. Sunnere bagst - krydderkaken er favoritten. En enklere variant er rett og slett bare å ta kakemiksen, tilsette et egg, litt vann og litt stevia, inn i micro i 2 minutter og vips - verdens beste lille mini-kake. Så søt, så god og så sunn! 

 

3. Marshmallows - Ja disse er lavkarbo og helt uten sukker. Et latterlig herlig nøringsinnhold og det føles som å spise vanlig godteri. 4. Nøtter - Jeg har blit helt hekta på disse . Anbefales å teste ut! 

 5. Stevia søtning. Bland en boks mager kesam med stevia pulver og litt vanilje proteinpulver og vips har du en søt og deilig mousse. 

 

6. Hjemmelagde knekkebrød kan du enkelt lage med denne ferdigmiksen. ha lavkarbo syltetøy og lavkarbo sjokoladepålegg på dem og nyt!! Disse påleggene er helt geniale, og jeg spiser ofte selv. Spesielt syltetøyet er en favoritt. Det har jeg i havregrøten også. Så godt, helt utrolig at de er helt uten sukker. 

 

Håper dere fikk noen tips til produkter dere kanskje ikke har testet ut før. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hva du synes om de ulike tingene. Selv må jeg nok si at det sukkerfrie pålegget og proteinbarene er det det går aller mest av her i huset. 

 

Smiiiiil Maren

 

Innlegget inneholder sponsede produkter
 

Topptur og friskt mellommåltid

Jeg droppet trappe-intervaller til fordel for en fantastisk topptur opp til toppen av vakre Ravnedalen. Når været er så bra som dette så finnes det ikke noe bedre enn å komme seg opp i høyden, og nyte utsikten. Det er ikke lange turen opp, med det er fryktelig bratt og veien opp er utfrodrende.  Vel oppe på toppen tok jeg en velfortjent pust i bakken , før jeg klatret forsiktig ned igjen, og jogget rolig hjem. En super start på dagen. Vel hjemme ventet et raskt, men utrolig smakfullt etter-treningsmåltid. Jeg startet med musli i bunn, så litt eplebiter, en skyr og en boks med cottagecheese, deretter tilsatte jeg jordbær kuttet i små biter, og toppet det hele med en yoplait vanilje yogurt og musli igjen. Kanel og hakkede valnøtter kom også på etter bildet ble tatt.  Frisk og godt påfyll etter tur. 

Resten av dagen har jeg tilbragt ute i solen iført bikini og med Harry Hole som underholdning. Friske jordbær og duggfisk funlight som snacks. Mmmm. Jeg har også forsøkt meg på å lage min egen sunnufiserte iskaffe. Den ble fantastisk god, og oppskriftes deles selvfølgelig med dere senere. Jeg skal bare få tatt litt bilder av prosessen og det ferdige resultatet så legger jeg det ut så fort som mulig. Håper solen stråler hos dere alle sammen. Jeg ønsker dere en herlig torsdag, snart er det helg! Jeg forsøker å få til en Oslotur i helgen, da jeg har et par ting som må fikses i leiligheten, og savnet etter alle mine fine oslofolk er fryktelig stort!

 

Smiiiil Maren


God morgen

Det er som om jeg kan føle på kroppen at det er fint vær, og da automatisk våkner tidlig. Da jeg tittet ut av vinduet like over kl 07 i dag morges så strålte sola fra skyfri himmel og jeg kunne kjenne at den varmet allerede. Fantastisk start på dagen! I går hadde jeg totalt treningsfri, ikke så mye som en rusletur på denne jenta nei. Dagen gikk med til jobb, og total avslapning på sofaen. Det er helt topp å trene hardt og spise sunt, så lenge det er rom for kos, avslapning og utskjeielser også. Balanse er stikkordet, og uten hvile/restitusjon så fungerer ikke kroppen optimalt. Jeg gav derfor meg selv totalt fri i går, og gjorde i grunn ikke stort annet etter jobb, enn å ligge i vannrettstilling på sofaen. Det får jeg utelling for i dag, jeg våknet opplagt, lys våken og fit for fight! Nå venter en god frokost og et par kopper kaffe før jeg skal en liten tur på trening, jeg kjenner at jeg er lysten på en runde i trappene i dag. Hehe. Resten av dagen blir fylt med soling, grilling, lese ukeblader og bare nyte finværet. Det er full jobb igjen i morgen, så man får utnytte dagen. 

 

Smiiiil Maren


 

Snap Sock Fitness

I dag er været i kristiansand utrolig trist og grått, regnet pøser ned og det er lite som minner om sommer. Heldigvis har jeg super freshe og fargerike fitnesssokker som lyser opp en grå hverdag. Sokkene er det nyeste tilskuddet i min treningsgarderobe, og jeg må si jeg er stor fan allerede. Jeg har aldri tenk over at sokkene har så mye å si for treningen min, men det var før jeg testet Snap sock fitness. Disse sokkene er ekstra polstret under foten for økt komfort der man får størst belastning. De er også sydd ekstra stramt rundt vristen slik at den gir en god følelse på foten. Sokkene inneholder det unike fiberet Silver Drystat som er bakteriedrepende, og hindrer både fukt og lukt. De har også det supre snap-systemet som gjør at du enkelt knepper sokkene sammen med en liten knapp før slenger dem til vask. Denne knappen er solid, den tåler både vask og tromling - ja jeg har testet! Dette er genialt for alle oss som har slemme vaskemaskiner som på mystiskvis spiser sokker (!!)  Sokken kommer i flere farger, og jeg har selvfølgelig lagt min elsk på rosa! Ta en titt på Snap sock fitness sokkerene HER.  Tenker du over hvilke sokker du bruker til trening?

 

Smiiiil Maren

 

sponset produkt

Min dag i bilder

Det er helt utrolig hvor fantastisk alt blir når solen titter frem og gradestokken bikker 20 grader. I dag har jeg lagt bort alle "burde-burde" ting (med unntak av et lite besøk hos regnskapsføreren), og bare kost meg. Jeg burde både ryddet, vasket klær, besvart en rekke mails og gjort diverse ærend i sentrum, men etter flere dager med regn her på sørlandet valgte jeg å sette alt på vent for å nyte solstrålene fullt ut. Jeg har vært på en herlig powerwalk, spist nydelig lunsj, kost meg i solen med ny bok og masse deilig snacks, jeg har hentet matinspirasjon fra magasiner og flyttet hele sengen min utendørs. Fy så nydelig det er å ligge ute å lese på en myk og god dyne. Luksusliv! En dag til med fri før jobb kaller, jeg krysser fingrene for sol og sommerkos i morgen også. Her kommer et lite bildedryss fra dagen. 


Hva har dere fyllt denne (forhåpentligvis) solrike mandagen med?

 

Smiiiiil Maren

 

 

Hvilemodus og jern

God morgen dere!

Klokken har såvidt passet 08 om morgenen når jeg setter meg ned for å blogge for dere. Jeg har sovet i tilstrekkelig mange timer, spist masse god mat og hatt en super uke. Likevel våkner jeg opp totalt uten energi, trøtt og tom i hele kroppen. En ubehagelig følelse. Jeg har aldri før følt behovet for søvn så sterkt, og den seige vonde følelsen av å være slapp henger litt for ofte over meg for tiden. Jeg har nå tatt en liten tur til legen min for å sjekke ut jern-nivåene i kroppen.Jeg forteller dere dette fordi jeg vet at det er så mange jenter som sliter med mangel på energi og overskudd, de er trøtte, og slitne uten at det egentlig er noen opplagt grunn til det. Det kan være smart å sjekke jernet neste gang du er hos legen din. Det er også mye jern i flere matvarer som kan være smart å gå i seg, for eksempel:

 • Kjøtt (gjerne rødt)
 • Grønne grønnsaker
 • Ubehandlet korn

 

Jeg tilbragte store deler av gårsdaen på sofaen, rett og slett bare for å hente meg litt inn igjen og la kroppen lade opp til en ny og sporty uke. Det er sant som dem sier - du hviler deg i form! Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk slik at man bryter ned kroppen ved trening og bygger den opp sterkere ved restitusjon og hvile. I dag er jeg klar igjen, og tenker å starte denne solrike (endelig er solen tilbake på sørlandet) med en liten powerwalk, før det blir et par timer jobb og cafekos med en venninne. Jeg har kun to små fridager igjen før jeg begynner å jobbe, så disse dagene må nytes. 

Ha en herlig ukestart solstråler!

 

Smiiiil Maren

Jeg trenger en treningspartner!

Når sommeren er over, og hverdagen ingen melder seg, kan jeg friste dere med et fantastisk treningstilbud. Hva er vel bedre enn å møte høsten med en sporty utfordring? Jeg har meldt meg på TRX-challenge med dyktige Alexander Aalerud på Optimal trening. Dette er et kurs i TRX (Slynger) . Vi trener sammen en gjeng på 6 personer, to treninger  uken, i hele 5 uker. Alexander styrer øktene og sørger for at vi får en super effektiv treningsøkt hver tirsdag og torsdag. Kurset fylles raskt opp, og 4 av 6 plasser er allerede kapret. Jeg søker derfor 2 personer til min gruppe som starter 20 august.Det vil også være mulighet for både formiddagsgrupper , og morgengrupper for dere som ønsker det. Formidagsgruppene vil være kl 11, og morgengruppene fra kl 07. Dagene er tirsdag og torsdag for formiddag og ettermiddagsgruppene. For morgengruppene er det mandag og onsdag. Oppstart 20.august for alle grupper. Høres dette interresant ut ?

Hva er TRX:

TRX er trening i slynger som ved bruk av egen kroppsvekt og tungdekraften bygger opp styrke, balanse, koordinasjon, leddstabilitet og fleksibilitet. TRX slyngen har sitt opphav fra den amrikanske marinen, som benyttet seg av slyngetrening for å oppretteholde toppformen utstasjonert på oppdrag. Dette har utviklet seg videre og i dag brukes TRX av toppidrettsutøvere verden over, og er en av de raskest voksende treningsformene i verden. Jeg har selv drevet en del med TRX , men jeg har aldri hatt noen opplæring i dette. Jeg gleder meg så vanvittig til å få en ordentlig innføring i slyngetrening og implementere det i min egen trening. Jeg kjenner Alex godt fra før og jeg kan garantere dere at dette vil bli en helt rå opplevelse. Treningene vil bli harde, effektive og ikke minst gøye. Alexander er en dyktig personlig trener, og en super motivator. Han er en av de få som klarer å pushe meg utover mine egne grenser og jeg kan garantere dere at han vil ta oss alle til nye høyder innenfor treningen.  Alex er grunderen bak konseptet SELVDISIPLIN! Les mer om selvdisiplin og Alexander HER.

 

PRAKTISK INFO:

Tid: Tirsdag 19 og Torsdag kl 18 (kl 07, eller 11. NB: morgengruppene er mandag og onsdag)

Sted: Optimal trening. Theresesgate 31, Bislett, Oslo. 

Pris: 3500

Varighet: 5 uker

Oppstart: 20 august

 

Så da er spørsmålet, hvem vil være med meg på denne utfordringen? Alternativene er morgen, formiddag eller ettermiddag.

 

 

Smiiiiil Maren


Lørdagskos

Jeg beklager sen oppdatering fra denne kanten, internett her i huset har kranglet litt det siste døgnet, og det i kombinasjon med at jeg har vært mye på farten førte til at jeg ikke fikk oppdatert dere før nå. Denne dagen startet med en sms fra min skjønne mor kl 07.00. Da var hun lysvåken og klar for å ut på tur. Jeg ble bpde inspirert og motivert av denne friskus-meldingen, og hoppet i joggeskoene jeg også. (dog noen timer senere enn mamma-morgenfugl) En fin powerwalk rundt i vakre Kristiansand, med fokus på å puste, være ute i frisk luft, og la tankene fly. Jeg la turen ned langs vannet, og koste meg med nydelige eiendommer langs vannet, fine båter og det vakre livet langs elvebredden. Jeg liker best å la disse morgenturene være uten musikk. jeg synes det er så deilig å tusle rundt å hører på alle de naturlige lydene naturen (eller i dagens tilfelle en by som våkner til liv) har å by på. Jeg avsluttet med 8 drag opp en bratt bakke, så det var en sliten jente som flatet ut på asfalten utenfor huset vårt etter endt tur. 

Resten av dagen har gått med til litt shopping, og cafekos med nydelige jenter. Været har vært rimelig kjipt, men hva gjør vel det når man kan kose seg inne på cafe? Jeg har rukket tre ulike cafebesøk i dag, og kost med med masse godsaker. Kaffe, kanelboller, is og nydelig lunsj. Mmmmmm.

Jeg har også rukket en liten tur innom gymmet for en miniøkt. Denne økten er kun på armer og mage, og jeg kaller den for en mini-treningsøkt, da den kun tar ca 25-30 minutter. Fort, effektivt og morsomt. Jeg gjennomfører flere av øvelsene som supersett. Det vil si at jeg gjør dem like etterhverandre uten pause mellom, dette gjør økten svært effektiv både i forhold til intensitet/treningseffekt og tid.

Øvelsene var som følger:

 • Bicepscurl med hantler
 • Bicepscurl med stang
 • Franskpress
 • Triceps press overhead
 • Triceps press stående (push-down)
 • Dips
 • Dynamisk planke
 • Hengende benhev

 

Nå skal jeg hive meg rund, hoppe i dusjen og komme meg ut på vift! Ha en super lørdag.

 

 

Smiiiiil Maren

 

Morgentrening og det gode cafelivet

Nå nærmer det seg oppstart i ny jobb, og jeg har så småt begynt forberedelsene i form av å øve meg på å stå opp tidlig. Jeg har vært på sørlandet i en uke nå, og sovet i gjennomsnitt 10 timer hver natt. Det skjer noe med meg når jeg kommer hjem til familien og min fantastiske seng her hjemme. Lakenskrekk og søvnproblemer forsvinner totalt og jeg sover som en baby. Dette er jo super deilig, men ikke så praktisk når jeg snart starter i sommerjobb hvor dagvaktene starter kl 07.30. I dag hadde jeg på klokken på 07 for å begynne å omstille døgnrytmen litt. Det var en latterlig trøtt frøken som dro seg ut av senga med retning espressomaskinen, men etter to kopper kviknet jeg heldigvis til, og på den tredje koppen var jeg helt våken og klar for en aldri så liten morgenøkt. Dagens trening ble 10 minutter rolig jogg utendørs, og 30 minutter gange i motbakke på tredemøllen inne på solsiden Ptsenter. Du vet at du har valgt riktig treningssenter når denne frokosten møter deg på morgenen. Her snakker vi ferskt rubrød, masse godt pålegg, ferskpresset juice, egg, frukt og kaffe. Brødet er rykende ferskt og hentes hos bakeren på morgenen. For en luksus!


Nå har jeg akkurat satt stumpen ned på Waynes coffee i Markens gate, hvor jeg blir sittende å jobbe et par timer. Jeg har kapret vindusplassen og sitter i skrivende stund å nyter en stor kopp kaffe og titter på alle menneskene som hater forbi. Det er virkelig noe av det beste jeg vet å sitte slik å se på folk, drikke kaffe og jobbe på mac´en. Jeg føler meg heldig som har en jobb som kan gjøres på cafe. Solen er tilbake i Kristiansand og da føltes det helt rett å finne frem min nye blomsterbukse, som snek seg med hjem fra Topshop i London. Hva synes dere ?Nyt fredagen skjønne dere, og takk for alle kommentarer dere legger igjen! Jeg blir så glad for hver og en, uten kommentarene fra dere føles det som man bare sitter å komuniserer med en vegg. Så takk for at dere bidrar og legger igjen så hyggelige spor etter dere, vit at det settes pris på :)

 

Smiiiiil Maren

 

Ryggtrening på Solsiden

God morgen

Her i Kristiansand pøser regnet ned, og det er virkelig ingenting som minner om den idylliske sørlandsommeren lenger. Jeg hører rykter om godvær igjen til uka, og nyter derfor et par late kosedager innendørs når det regner som værst ute. I går hadde jeg en fantastisk treningsøkt. Selve økten var god, men det var alt omkring som gjorde den fantastisk. Jeg trener på Solsiden PTsenter her i Kristiansand, og det stedet er vanskelig å beskrive med ord - det må oppleves! Jeg kom en god stund før økten min skulle starte, slike at jeg kunne sitte å skravle med de skjønne ansatte mens jeg drakk min pre-workout og forberedte meg til økten. Selve økten med gjennomført med fullt fokus og unormalt godt trykk. Etter økten ble jeg sittende på senteret å jobbe på Mac`en. Jeg fikk servert frisk frukt av søte Eline og møtte på så mange herlige mennesker. Det er sjeldent man opplever at det er hyggelig på gymmet at du ikke vl hjem. Hehe. Jeg fikk både vært sosial, trent, spist og jobbet på solsiden i går. Hva er vel bedre enn det?


Søte Eline servere frukt på Solsiden

Økten så slik ut:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk 
 • Latsdrag med tau
 • En arms roing i kabel
 • Pullover
 • En arms roing på benk

 

Jeg trives godt med det nye programmet, og har nå kun en økt igjen før jeg har fullført hele styrkeuken min.Jeg kjører som sagt en firesplitt hvor jeg deler opp kroppen i fire ulike økter. Det dere ser over er min ryggøkt. Jeg har selv egentlig styrkefri i dag, men vurderer å legge inn en økt i og med at været er så kjipt som det er, og jeg har fri! Det betyr at jeg mest sannsynlig fullfører alle styrkeøktene før helgen, og kan bruke helgen kun til sosialhygge og kos.

Hvordan går det med styrketreningen din? Hva står på treningsplanen i dag?

 

Smiiiil Maren

 

Ny blogg og facebookside

Jeg våknet i natt med krampe i høyre ben, jeg fikk strekt denne ut, sovnet og våknet igjen en time senere med krampe i venstre ben. Haha, den benøkta i går var brutal - ingen tvil om det! Det ble altså en rolig morgen på denne jenta i dag, beina krever restitusjon og det skal de selvfølgelig få. Jeg startet denne dagen på jobb med fineste pappaen min. Jeg synes det er mye hyggeligere å bli med han på jobb, og spise frokost der, enn å sitte alene hjemme. Så da ble det frokost og kaffekos der i dag. En herlig start på dagen.

Nå har jeg forflyttet meg til Waynes Coffee hvor jeg blir sittende et par timer med jobb. Mange tror at det å ha en blogg kun er å knipse et par bilder og rabble ned noe i en fei, det er det altså ikke. Det er mail som skal besvares, kommentarer som skal besvares, bilder skal redigeres, sponsormøter skal gjennomføres, produkttesting og redigeringsjobbing med designet. Det som opptar min tid nå er redigering av layout til min nye blogg.

Ja dere hørte rett - min nye blogg! Jeg jobber på spreng med verdens dyktigste webdesigner for å ferdigstille min nye blogg. Den blir så vakker! Så feminin, overisktlig, organisert, og delikat. Det kribler i hele kroppen for å få den ferdig og vise den til dere! Det er så herlig å kunne bestemme alle detaljer selv, uten å måtte følge noen maler eller retningslinjer. Den blir akkurat slik jeg har ønsket meg, og den føles så mye mer personlig når jeg nå får bestemme alle detaljer og virkelig satt mitt preg på siden. Jeg har også laget en egen facebookside som straks er klar. Jeg får så mange venneforespørsler fra dere fine lesere på min private facebook, og jeg fant derfor ut at det er smart å lage en egen side hvor jeg kan legge ut matinspirasjon, oppskrifter, logge treningsøkter og dele diverse tips og triks. En facebookpage er rask å oppdatere når man er på farten, og en fin måte for meg å kunne kommunisere enda tettere med dere på. Både blogg og page blir lansert i løpet av et par uker, jeg håper virkelig dere blir med meg videre på ny platform og vil følge meg på facebook. 

Nå må jeg tilbake til arbeidet her. Jeg håper å få tid til en ryggøkt i ettermiddag, logger selvfølgelig økten til dere senere.

Ha en nydelig onsdag solstråler!

 

Smiiiil Maren

Bentrening

Kryss i taket og stående jubel - denne jenta har trent bein!! Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg ikke akkurat er spesielt glad i å trene ben, noe som er litt synd da det ikke finnes noe finere en sterke, velformede, muskluløse og trente ben. For ikke å snakke om en rundt, fast og spretten rumpe. Så da er det ingen kjære mor, bena må prioriteres! Nå følger jeg heldigvis en program hvor det er lagt inn en heftig benøkt en gang i uken. Det er helt utrolig hvor mye det har å si at man har et fast program å følge, og spesielt når man ikke har satt det opp selv. Hadde jeg ikke hatt et program i dag så hadde jeg gitt meg halveis, garantert!!Økten i dag så slik ut:

 • Dype knebøy
 • Glutebridge
 • Strake markløft
 • Dynamiske utfall med Kettlebells
 • Goblet squat

 

En grisetung økt, selv om jeg hadde helt lette vekter på samtlige øvelser. Jeg må rett og slett lære meg å trene ben igjen, og som alle andre nybegynnere så må jeg begynne på scratch og bygge meg opp. For å ilustrere hva jeg mener med lette vekter så hadde jeg 30kg i knebøy og 40 kg i hipthrust. Det er ikke spesielt mye når jeg for et års tid siden lå på 70 i knebøy og 60 i hipthrust. Jeg bryr meg ikke om tallene på vekten, jeg bryr meg kun om følelsen og kontakt med muskulaturen. Jeg har nedprioritert bena, og slitt med kontakten i lang tid, da må jeg ta konsekvensene av det. Heldigvis er det aldri for sent å begynne på nytt, og jeg gleder meg faktisk litt til å bygge opp bena mine sterke og fine. 

Hva er deres tanker omkring bentrening? Elsk eller hat ?

Nå er den rosa kosebuksen på, og jeg ligger rett ut på sofaen. Bena føles helt gele, akkurat slik det skal føles etter en god økt. Etter trening ble det en shake, to bananer og to epler. Vel hjemme lagde jeg en stor salat med en pakke skinke, en pakke røket laks, og en halv pakke med speltlomper til. Enkelt, raskt, næringsrikt og godt! 

 

Smiiiil Maren

Nyter hver solstråle

Denne dagen tilbringes utendørs da det er meldt regnvær i morgen. Det er jo helt krise - jeg som har blitt så godt vant med dette sole-seg-hele-dagen opplegget. Det betyr jo at denne solskinnsdagen må utnyttes til det fulle. Jeg har vært på butikken og hamstret godsaker. Skyr, cottagecheese, pærer, blåbær, vannmelon, iskaffe og masse nye magasiner - alt jeg trenger for en super dag i solen. Jeg er altså bare raskt innom for å hilse på og ønske dere en finfin dag. Nå roper solsengen på meg. 
Mer fra denne kanten i kveld. Nyt dagen!

 

Smiiiil Maren

Styrketrening!

Etter en lang periode helt uten struktur på styrketreningen har jeg nå bestemt meg for å ta litt tak igjen. Jeg har brukt tid på å sette opp et program, og nå kan jeg endelig si meg fornøyd med resultatet. Jeg har rådført meg med flere dyktige venner og kolleger, og jeg gleder meg veldig til å kjøre ordentlig i gang. Det er vanskelig å få unna styrkeøktene hvis man ikke har noe program å følge. Det blir ofte slik at man bare surrer rundt på treningssenteret litt uten mål og mening, øktene blir halveis og resultatene lar vente på seg. Jeg anbefaler alle å få satt opp et program som er skreddersydd etter dine forutsetninger og ditt mål! Det er alfa omega for motivasjonen å ha et program å følge. Hvis du vet akkurat hva du skal gjøre, og har en plan i hånden er det så mye enklere å komme seg på trening. Så det var dagens oppfordring fra meg, få satt opp et program og få struktur på styrketreningen din.

Min plan er en 4 splitt, som vil si at jeg deler kroppen opp og trener muskelgruppene fordelt utover fire dager. 

 • Legs + glutes
 • Back
 • Chest + arms
 • Shoulders

 

Jeg ønsker ikke å legge ut hele programmet mitt, da dette er satt opp for meg, ut i fra min erfaring med styrketrening, mine forutsetninger og min målsetning.Det jeg derimot kan gjøre er å tipse dere om fine øvelser for de ulike muskelgruppene, også er det bare for dere å dele opp kroppen slik som dere vil, og putte inn øvelsene dere ønsker. Hvis du er litt i startfasen med styrktreningen ville jeg startet med å trene hele kroppen et par dager i uken, for så å dele opp i underkropp og overkropp etter noen uker, og til slutt gå over til en mer oppdelt splitt slik som vist over.Under vil jeg gi dere en oversikt over mine favorittøvelser på de ulike muskelgruppene. Dersom du trener hele kroppen på hver økt, så velger du deg ut 1-2 øvelser på hver muskelgruppe, trener du mer oppdelt så velger du 4-6 øvelser. Jeg trener aldri mer enn 45 til maks 60 minutter styrke, og det er inkludert oppvarming. Det er ikke jo mer jo bedre, men derimot kvaliteten over det du gjør som avgjør hvilke resultater du får. Kvalitet over kvantitet!  

Det er VIKTIG at du rådfører deg med en personlig trener eller instruktør dersom du er usikkerpå egen teknikk. Vær smart og tenk skadeforebyggende. Teknikk er det aller aller viktigste, og dersom du løfter feil vil det være farlig iform av at du kan skade deg, og du vil heller ikke få de resultatene du ønsker. Så fokuser på teknikk, før du øker på vektene! Start med 10 repetisjoner pr øvelser, 3 sett (runder) pr øvelse. Dette skrives enkelt slik: 10 x 3.

Mine favorittøvelser:

Bryst:

 • Brystpress
 • Flies med hantler
 • Flies i kabel
 • Benkpress på flat og skråbenk
 • Pushups
 • Dips

Rygg:

 • Nedtrekk smalt grep / bredt grep
 • Markløft
 • Sittende/ stående roing
 • Pullups / chins
 • Liggende pullover
 • En arms roing i kabel eller på benk med hantel

Ben/rumpe:

 • Knebøy - i ulike varinater
 • Frontbøy
 • Strake markløft
 • Utfall i ulike varianter
 • Hofteløft (hip trust / glute bridge )
 • Liggende lårcurl
 • Sittende legekstensjon
 • Boxjumps
 • Kickback

Armer:

 • Biceps curl i alle ulike varianter - stang / hantler / kabel
 • Franskpress
 • Triceps pushdown
 • Dips på benk

Skuldre:

 • Skulderpress
 • Sidehev stående, sideliggende, fornoverbøyd
 • Militærpress
 • Fronthev med stang, tau, hantler
 • Sixways

Mage:

 • Planke-varianter
 • Hengende benhev
 • Ulike stabilitetsøvelser i TRX/slynge

 

Bruk google dersom det er noen av øvelsene dere ikke kjenner. Youtube er også supert i forhold til å se teknikk og riktig utførelse av øvelsene. Vær kildekritisk her! 

Ta ansvar for egen trening, og bestem deg for at dette kan DU faktisk klare! Rådfør deg med dyktige mennesker, les deg opp i bøker og på nett. Øk kunnskapen din, ta ansvar og bli din egen motivator og personlige trener. Tar du utfordringen?

Til slutt så må jeg komme med en oppfordring til alle dere vakre jenter der ute. Vær så snill å ta tak i de tunge vektene, og tørr å gi gass på trening. Du blir ikke stor og du får ikke enorme svulmende muskler av å løfte på litt tyngre vekter. Det du derimot kan risikere er å endre opp med en stram, definert  og trent kropp.

 

Smiiil Maren

Topptur

Hva gjør man når alle andre er på jobb eller leser til eksamen, og man selv har ferie - drar på topptur selvfølgelig. Kristiansand byr på fantastiske turmuligheter. I dag bestemte jeg meg for å teste ut Ravnedalen og tusen-trappene. En solid havregrynsfrokost med både nøtter, banan og rosiner ble inntatt før jeg knyttet på meg joggeskoene og la ut på tur. Akkuratt hvor mange trappetrinn det er til toppen av fjellet vet jeg ikke, men det føltes som tusen trappetrinn - minst!! Det ble en svett og herlig tur opp trapene, men utsikten på toppen var SÅ verdt det. Fy søren så mektig det er å stå helt der oppe å speide utover vakre Kristiansand by. Jeg fortsatte litt innover o oppdaget flere nydelige steder. Jeg oppdaget også at toppen av trappene er faktisk ikke toppen av fjellet, men enda et stykke innover og oppover. Der fant jeg en flott varde og en utsikt som tok pusten fra meg. Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde hatt med meg speilrefleksen på tur, mobilbilder gir virkelig ikke det samme inntrykket. 


På vei mot toppenNå er jeg vel hjemme igjen, og skal jobbe et par timer før det blir solings på denne jenta. For et liv dere. Toppturer, hjemmekontor og soling i 25 grader og kanon vær. Dette kan jeg bli vant til. I skrivende stund nyter jeg en krones is med jordbær. Jeg har jo tross alt besteget et fjell - det er klart jeg fortjener is. hehe. Jeg sitter her å jobber med et innlegg om styrketrening til dere, jeg håper å bli ferdig i løpet av dagen i dag eller morgendagen. Så det er bare å følge med! 

Jeg ønsker dere alle en sporty og frisk uke! 

 

Smiiiil Maren

Nyheter i treningsgarderoben

Som sagt så lå det en del pakker å ventet på meg her hjemme i Kristiansand. To av pakkene var fra min fantastiske sponsor, Proteinfabrikken. Den ene inneholdt nye treningsklær fra Better Bodies. Nå er klærne testet ut, og jeg er utrolig fornøyd. Tightsen har jeg hatt før, og bestillt igjen fordi den rett og slett er helt fantastisk. Den sitter godt, ser kul ut og passer til mine treningstopper, som ofte går i alle regnbuens farger. Athlete toppen bestillte jeg i en størrelse større enn det jeg vanligvis bruker, da jeg vet at Better bodies overdelene ofte er litt små. Jeg liker ikke at toppene sitter klistret til kroppen min, og valgte derfor å gå opp en størrelse. Toppen har et utrolig kult design, og jeg liker spesielt godt at ryggen er neonfarget, og bryter helt med det sorte. Den sølvfargede logoen på siden setter også et kult preg. Jeg kjenner at det er fare for at denne toppen blir bestillt inn i flere farger. 
Better Bodies Fitness long tights  //  Better Bodies Athlete T-back (sponset)

Nå skal frokosten nytes før jeg  vurderer en liten treningsøkt. Det er faktisk lettere å komme seg på trening når man har nytt og fresht treningstøy. Jeg føler hvertfall at det gir en liten ekstra motivasjon. Noen andre som kjenner seg igjen på den?

 

Smiiiiil Maren

Solskinnstur og superlunsj

Denne dagen har vært sporty, avslappende, innholdsrik, rolig, solfylt, fin og energisk - alt på en gang! Hvordan er det mulig? Jo det skal jeg fortelle dere. jeg startet dagen med en rolig joggetur og fortsatte dagen med å ligge langflat å steke i sola. Joggeturen min var av den typen joggetur hvor folk powerwalker foribi deg, den typen joggetur hvor du stopper opp å tar bilder av de fine omgivelsene og den typen joggetur hvor du smiler gjennom absolutt hele løypa. Du går ikke tom, du går ikke melkesyre og du surfer på overskudd hele veien. Turen gikk rundt vakre odderøya, og for dere som er kjent i Kristiansand vet hvor fantastisk vakkert det er der. Turen gikk over svaberg, opp til den søte lille hvite cafeen, og ble avsluttet nede i nupenparken og gjestehavnen.

Vel hjemme laget jeg istand en superlunsj. Den bestod av salmalaks kuttet i små biter, en stor avokado, en frisk grønn salat, og en pakke kalkunskinke. Tilbehør var soya saus (vanlig kikoman), ranch dressing fra walden farms og kesam. Til dessert lagde jeg en enkel fruktskål - som ble fylt på flere ganger mens jeg satt ute å koste meg i solen. Ingenting er som frisk frukt på en varm sommerdag. Iste er også et must, frisk og godt - den perfekte tørstedrikk i varmen.
Alt i alt, en nydelig dag som startet sporty og energisk, og fortsatte rolig, avslappende og herlig. Nå skal jeg straks grille med familien. Hamburgere står på menyen og jeg har ansvar for tilbehøret. Jeg ser for meg en stor frisk salat med masse godt, potetsalat og ferskt brød. Diverse dressinger, rømme, kesam og litt småsnacks hører også med. Den perfekte avslutning på en finfin sommerdag på sørlandet. Klokken er 19, og det er over 20 grader og knall sol fremdeles - kan det bli bedre? 

Nyt fredagskvelden og helgen vakre venner. 

 

Smiiiiil Maren

Pakker, sol og sørland

God morgen hjerter! Ja dette er virkelig en god morgen. Jeg våknet akkuratt hjemme i barndomshjemmet mitt. Solen stråler fra skyfri himmel, og det er virkelig sommer på sørlandet. Jeg fikk barnslige minner når jeg tuslet ut i dag morges. Jeg ble møtt av åpne verandadører, god morgen Norge på tv, og frokost på kjøkkenet. Det er slik det alltid har vært her hjemme, og jeg får en god følelse i hele kroppen av å endelig være hjemme for sommeren. I går ble jeg møtt av hele fem pakker som var sendt hjem til adressen i Kristiansand. Det føltes litt som julaften når man får så mange pakker på en gang. Spesielt godt likte jeg pakken fra min fantastiske sponsor Proteinfabrikken. Der var det påfyll av Crystal - jeg kunne jo ikke være 2 mnd på sørlandet uten Crystal *ler*, fargerike shakere og nytt treningstøy. Klærne skal jeg prøve ut på trening i ettermiddag og selvfølgelig få tatt bilder av til dere. Favoritt tightsen som jeg allerede har slitt ut en gang, en ny topp og ny shorts. Jeg mottok også en pakke med produkter fra Fedon Lindberg. Jeg har ikke testet disse før, og litt er spent på dem. Dere blir selvfølgelig oppdatert. Kokosvann liker jeg godt, og ser frem til å prøve denne nye varianten som visst skal komme for salg på Ica matbutikk.Som dere forstår har jeg litt å teste ut de neste dagene. Bedre bilder av produktene vil komme, jeg hadde bare lyst å gi dere en liten sniktitt. Nå skal jeg spise opp frokosten og komme meg ut i sola. I dag skal jeg ut å bare være i byen min. Vandre nedover markens gate, ta en kaffe med gamle kjente, gå tur i baneheia og ned på fiskebrygga. Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig fredag og en fantastsk helg. Nyt den!

 

Smiiiiil Maren

sponsede produkter

Tårevåt hjemreise

Ja det var litt trist å reise fra Oslo, men det er ikke grunnen til overskriften. Hjemturen min ble nemlig hakket mer dramatisk enn jeg hadde planlagt da en slem mann stjal min iphone på Gardermoen. Dere kan jo tenke dere min fortvilelse - jeg har ALT på den telefonen. Jeg ble så fortvilet, og så fryktelig lei meg. Helt knust og helt alene tuslet jeg rundt der. Heldivis traff jeg på en helt nydelig securitasmann som hjalp meg med å sperre telefonen og ringe de jeg trengte å ringe. Han var virkelig min reddende engel. 

Vel hjemme i Kristiansand måtte jeg direkte til Expert for å kjøpe meg ny. Det ble en kjip og unødvendig utgift som jeg virkelig irriterer meg over. Men når det er sagt, så begynner jeg å bli ganske så forelsket i min nye vakre lille hvite Iphone. Vi skal nok skape mange nye fine minner vi to. *ler*. Det nytter ikke å sutre over dette lenger, telefonen er borte, og den kommer ikke tilbake ved at jeg klager. Så keep calm, and carry on.Nå sitter jeg trygt hjemme i sofan hos mor og far. Jeg er nydusjet, har fått på meg verdens beste joggebukse og akkurat blitt servert et nydelig skalldyrsbord med reker, krydderlaks, salmalkas, loff og avokado. Mmmmm. Solen stråler på sørlandet, og jeg klarer ikke slutte å smile (vel, når jeg tenker på "ranet" på flyplassen så forsvinner det litt) Uansett så er det magisk å være hjemme, og jeg gleder meg til jeg får pakket ordentlig ut og virkelig funnet roen. 

Det kommer mer fra denne kanten i morgen. Nå må jeg i gang med den kjipe jobben å laste ned alt av apps til telefonen, få inn alle nummer, og opprette hele mitt iphoneliv igjen. 

 

Smiiiil Maren

Nyheter fra Kine Brasil

Jeg hadde et hyggelig møte med Kine, som er den tallentfule og herlige damen bak suksessmerket Kine Brasil. Jeg er så heldig å få teste ut noen av de nye tightsene hun har designet. Jeg har flere tights fra dette merket fra før, og jeg simpeltent elsker dem! Jeg har tidligere vist dere min favoritt - Copacabana i rosa/hvit/sort. Nå hart favoritten min kommet i nye freshe farger. Her har dere den i knall gul og signal orange. Freshe eller hva?Jeg må minne dere om at KIne Brasil har showroom i Oslo i morgen, torsdag 6 juni, kl 10-21. Eventet med all info dere trenger finner dere HER.  Det vil bli visning av nyheter og salg med opp til 80% på tidligere modeller. Løp og kjøp sier jeg bare. 

 

Smiiiil Maren

sponset produkt

Hjem, kjære hjem


Da var biletten booket og jeg reiser hjem til sørlandet - I MORGEN!! *lykkehyl*.  Jeg er så klar for sørlandet nå.Dagen i dag går med til siste pakking, vasking av leiligheten og avskjed med gode venner. Jeg skal ikke være borte mer enn en måneds tid før det blir Oslobesøk igjen, men godsommer-klemmer må man ha likevel. Jeg ser virkelig frem til fine dager hjemme i go´byen. Treningsfasilitetene der er helt optimale og jeg håper å kunne gi dere masse treningsinspirasjon gjennom sommeren. Det vil også bli en litt annen gnist over kostholdsinnleggene da jeg har tilgang på et digert kjøkken og en helt annen kvalitet på råvarene. Jeg smiler bare ved tanken på de fremtidige kostholdsinnleggene fra mammas lekre lyse kjøkken. 

Nå skal jeg nyte en stor kopp kaffe, og skrive ferdig pakkelisten. Når man skal være borte så lenge er det et must med lister for at man skal huske på alt. Håper alt er bra med dere hjerter, så får dere bære over med litt laber blogging fra denne frøkna frem til i morgen kveld. Da er jeg på plass hjemme, og har masser av til til bloggen igjen. 

 

Smiiiiil Maren

Sunne, saftige knekkebrød

I dag leker jeg husmor, og baker knekkebrød til den store gullmedalje. Disse knekkebrødene er super gode, og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere. 

 • 2 dl grov sammalt hvete
 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 2 dl hvetekli
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl kruskakli
 • 7 dl vann
 • 2 ts salt

 

Forvarm ovnen til 185 grader. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Klargjør to stekeplater med bakepapir.  Smør blandingen så jevn som mulig ut på bakepapiret med en slikkepott og lag passende ruter med slikkepotten. Pass på at blandingen ikke blir for tykk.

Stekes med varmluft, ca 185 grader i ca 40 minutter. Det kan være lurt å åpne ovnsdøren underveis og slippe ut litt damp. Hvis ikke knekkebrødene er helt harde etter endt steketid, lar du dem bare stå lenger. Følg med slik at de ikke blir brent. Knekkebrødene avkjøles på rist. Denne oppskriften gir to stekeplater. 

Det finnes mange varianter av knekkebrød, dette er min soleklare favoritt. De blir smaksrike, saftige og har en deilig konsistens. Det finnes ikke noe bedre enn nybakte knekkebrød med bremykt og brunost. Mmmmm :)

 

Smiiiil Maren

 

Australian-Power

I dag hadde jeg en time med fantastiske Edd. Han er en av de få menneskene som virkelig klarer å pushe meg og få meg til å ute maks. Jeg er et stabeist, og lar meg ikke presse av hvem som helst. Edd derimot, han hører jeg på! Det resulterte i ny pers i flere øvelser, noe som er rimelig kult etter godt over en uke uten seriøs styrketrening. Yeah!!! Kamera ble ikke med på trening. Etter-trenings-edrofinene, mitt nye treningsprogram og post-workout-kos i form av banan og shake ble dokumentert med min trofaste iphone. *ler*
Jeg kjenner nå at det krevde mye av meg å kjøre en så krevende økt. Middagen gikk ned på høykant og jammen forsvant ikke en hel pakke med speltlomper til mandagstacoen. Det er ingen vits å trene tungt, hvis man ikke følger opp med bra og nok mat i etterkant. Ingen ost i dag, men lompefesten og pepsi max kompenserte litt. Nå skal jeg snart lage en fruktsalat til dessert og teste ut et par nye Oh yeah barer som har kommet. Hvem har sagt at man ikke kan kose seg litt selv om det er mandag? *smile*

Nå ligger jeg god og mett på sofaen med et stort smil om munnen. Forkjølelsen er borte, jeg er i gang med trening og om få dager skal jeg starte det jeg håper og tror blir en magisk sørlandssommer. Jeg har hatt et par litt kjipe og ensomme dager når jeg var syk. Jeg var mye alene, og følte meg virkelig ikke bra. Etter en mørk natt, kommer alltid en lys morgen, og etter en kjip periode kommer alltid bedre dager. Smilet er tilbake på denne jenta, og jeg gleder meg til resten av denne spreke og energirike uken. 

 

Smiiiil Maren

Kine Brasil Showroom Oslo

Det er lite som er bedre enn å våkne opp til strålende sol og fin form. Endelig ser det ut til at denne dritt forkjølelsen slipper taket. *lykkehyl*. Jeg startet dagen med en liten powerwalk utendørs i nydelig vær, og i ettermiddag blir det forhåpentligvis en liten styrkeøkt med en satskollega. Fy så godt det er å være tilbake!

 

I dag har jeg en herlig ting å tipse dere om. Kine Brasil har noen av de råeste tightsene jeg vet om, og nå skal hun ha showroom her i Oslo. Lille CC Vest, lilleakerveien 14. Fra kl 10.00-21.00. Sjekk ut evetet HER. Jeg har selv flere av disse fantastiske tightsene og de er virkelig unike! De er lagd for den kvinnelige figuren og sitter bare så latterlig bra på! Jeg anbefaler alle å ta turen ut på showromet å ta en titt. På bildet ser dere min favoritt. Modellen heter Copacabana og finnes i mange ulike fargekombinasjoner. På dette eventet vil flere tidligere modeller selges med inntil 80% rabatt. Løp og kjøp sier jeg bare! Jeg gleder meg vilt til å se de nye modellene og fargene. Håper å sikre meg et par snacksy tights!

Nå må jeg komme meg opp av sofan og avgårde på trening. Jeg har troa på en god økt etter en solid lunsj og avslappende morgen. 

 

Smiiiil Maren

BACK ON TRACK

YEAH!! Endelig er jeg tilbake, eller på vei tilbake hvertfall. Jeg prøvde meg på en liten økt på Optimal trening i dag, og det gikk bra. Energien gikk tom på andre øvelsen, og jeg svettet som en gris bare jeg tok i en vektskive - men jeg gjennomførte og det er det viktigste. Nå sitter jeg her med et stort smil om munnen og kjenner på en god følelse av å ha brukt kroppen min til noe annet enn å flytte meg fra sengen til sofaen. *ler* Jeg kjørte en lett økt på overkropp sammen med en god kompis. Han sliter med en frytkelig vond rygg og jeg var i latterlig dårlig form, resultatet av det hele kan dere se på det nederste bildet til høyre. Hehe.Dagens øvelser:

 • Nedtrekk smalt og bredt grep
 • En arms roing på benk
 • Brystpress 
 • Flies med hantler og kabel

 

En kort økt, men hovedfokus i dag var å komme i gang igjen, og lytte til kroppens respons. Nå blir det rolig resten av kvelden, og lade opp til en ny uke. I morgen blir det en ny runde på gymmet, og jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg. Tenk at aktivitet og trening kan gi så mye glede. 

Hva har dere gjort denne søndagen?

 

Smiiiil Maren

Matinspirasjon

Dagene mine går i grunn mest til sofasitting og filmtitting. Formen er bedre, og jeg kribler i hele kroppen etter å komme meg tilbake til mine sporty rutiner. Jeg har lite treningsinspirasjon å dele med dere i disse dager, men derimot litt matinspirasjon. Syk eller ikke - mat må man ha! I går var det varmt og trykkende vær her i Oslo, under slike temperaturer så frister det med lettere mat. Jeg lagde dersom flere ulike variasjoner av cottage cheese, vanilje kesam, skyr, og yogurt, med frukt, bær og nøtter som tilbehør. Friskt, sunt og godt. Jeg lagde også ulike salatvarianter til både lunsj og middag. Lunsjvarianten var ferdig salatmix av tre ulike salattyper, agurk, avokado, mais, løk og to pakker kalkunskinke kuttet i biter. Jeg hadde hjemmelagde grove knekkebrød som tilbehør. Dressinen er Honey Dijon fra Walden farms.

Middagssalaten ble samme grunnsalat, men md biffstrimler som proteinkilde, soltørkede tomater og stekt sopp som tilbehør. Til denne salaten hadde jeg speltlomper, og lagde på den måten små kebaber ut av salaten. Mmmmm.

Frukt er alltid friskt og godt i varmen, og jeg har klokketro på at frukt hjelper når man er syk. Jeg har ikke oversikt på hvor mange fruktfat jeg lagde meg i går, men det var ikke få. Både fersk ananas, melon, nektarin, kiwi, epler, pære, sharon, jordbær og bringebær var å finne i mine fruktskåler i går. Noen av dem toppet jeg med litt vanilje kesam og surkin også. På det nederste bildet ser du hvordan dagene mine ser ut. Mat i sofaen foran mac´en med Netflix. Story of my life! *ler*. Dere ser også et par av frokostskålene på de små bildene til venstre. Ha en herlig søndag, her skal det pakkes, vaskes og hviles.

 

Smiiiil Maren

Ute på vift

Titter raskt innom for å ønske dere en fantastisk lørdag. Jeg er oppe av sofaen, og ute på en liten luftetur med to skjønne jenter. Formen er virkelig ikke topp, men man kan faktisk ikke sitte inne i dette magiske været. Dagens plan er bare å komme seg ut, få litt luft, nyte litt sol og få litt sosial stimuli. Jeg er så latterlig lei av meg selv, og mitt eget selskap at jeg MÅ ut å se noen andre mennesker. *ler*

Jeg har treningsklær på, og på den måten føler jeg meg litt sporty. Resten av dagen går med til pakking. Det nærmer seg sommer og sørland, og det er faktisk latterlig mye som må være med hjem når jeg skal være hjemme i over 2 mnd. Jeg begynner virkelig å glede meg til sørlandet nå. Jeg gleder meg til å ha skogen like utenfor døren og sjøen kun et par minutters gange fra huset. Naturen og havet i umiddelbar nærhet betyr så mye for meg at det kan nesten ikke bekskrives. Det skal bli så godt å ha familien min rundt meg over en så lang periode, og det skal bli så godt å få etterlengtet kvalitetstid med jentene mine. *lykkesukk*

Nå må jeg komme meg opp og ut her. Nyt lørdagen, mer fra denne kanten senere!

 

Smiiiil Maren