hits

juni 2014

Gymface

Jeg synes ofte mange slike gym-sitater kan bli litt harry, men akkurat dette passet jo veldig bra til bildet. Jeg måtte le godt når jeg så bildet, en blanding av fokusert blikk og grimase fordi det er tungt. Fantastisk festlig!

Foto: Mats Grimseth

I dag er det overkropp som står på planen, og jeg skal kjøre økten sammen med en god venninne av meg. Hun har spurt meg så pent om litt hjelp til å komme i gang med styrketreningen, og da vil jeg selvfølgelig hjelpe til. Jeg har lagt opp et styrke program for henne, og i dag skal vi kjøre gjennom overkropps delen av programmet.  Jeg har lagt det opp slik at hun har tre styrkeøkter pr uke, den første uken er det to overkroppsøkter, og en underkropp, uken etter er det to underkropp og en overkropp og slik fortsetter det. Hun kjører to øvelser for rygg, to for bryst, to på skulder og armer. På den måten kommer hun gjennom hele overkroppen. Vi starter med 10 repetisjoner, 3 sett. 

Øvelsene er som følger:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress 
 • Brede pushups
 • Biceps / triceps

 

Nå skal jeg kose meg med siste slurk av BCAA-shaken min, før turen går videre til gymmet. Selv om jeg i all hovedsak veileder henne, så blir jeg med på alle øvelsene, og dermed får jeg også en god treningsøkt. Er det flere som trener i dag, hva står på planen deres? 

 

Smiiiil Maren

FB-page

Jeg har lyst å tipse dere om at jeg også har en Facebook siden som jeg har begynt å benytte meg av mer den siste tiden. Fra og med august vil den bli benyttet enda mer. Jeg vil vente litt med å fortelle dere hvorfor, men hvis jeg sier at siden heter PERSONLIG TRENER MAREN ERDVIK, og vil bli hyppig oppdatert spesielt fra august av, så kanskje noen kan gjette hva det betyr? Besøk gjerne siden HER. 

Smiiiil Maren 


Natterangleren

To nattevakter er unnagjort og jeg begynner å kjenne på konsekvensene av søvnmangel. Det føles litt som å være på danskebåten i uvær, eller dagen derpå etter en heftig fest. All ære til dere som jobber fast nattevakt, det er virkelig imponerende. Nå har jeg sovet noen timer etter jeg gikk av vakt kl 08, og skal bruke resten av denne søndagen på å slappe godt av, før jeg skal lade opp med deilig grillmat hos familien før siste nattevakt venter. 

I dag tror jeg at jeg lar dere spreke lesere ta dere av treningen, så kommer jeg sterkere tilbake til uka. Det er virkelig lærerikt å kjenne på hva endret søvnmønster gjør med kroppen, og ikke minst energinivået. Dette er viktig lærdom å ta med meg videre i min jobb som personlig trener også. Flere av mine tidligere kunder jobber nattevakt-turnus, og nå føler jeg sannelig jeg har en ny forståelse for at de kan være litt slitne til tider.En god kaffekopp, en skål med friske jordbær og isvann gjør underverker på en litt trøtt søndag. Jeg håper dere får en herlig energisk dag, og nyter søndagen fullt ut. 

 

Smiiiiiil Maren


Egenmassasje

God morgen hjerter. Ja jeg sier faktisk god morgen kl 15. Jeg har jobbet nattevakt, og sitter i skrivende stund i sofaen med en stor kopp kaffe og "frokost". Natten gikk overraskende bra, og jeg tenker at de to resterende nettene skal gå fint. Det er klart jeg kjenner at jeg er litt trøtt, og den kjente "fyllesyke-følelsen" har jeg allerede vært innom. det hjelper å tenke på at det kun er to små netter til, så skal jeg har en deilig 14 dagers ferie. Jeg skal straks prøve å komme meg ut på en lett, liten cardioøkt. Det blir en veldig lett økt, jeg kjenner at i dag er ikke riktig dag å presse kroppen på. Jeg ser for meg en 45 minutters powerwalk, og en god runde med foamrolleren etterpå.

Foto: Mats Grimseth

Jeg er veldig glad i foamrolleren, og bruker den jevnlig. Før hver eneste benøkt ligger jeg på foamrolleren og mykner opp muskulaturen i ben og rumpe. Dette gjør at jeg kommer ordentlig dypt ned i knebøyen, og får god kontakt med muskulaturen. Jeg bruker også rulla etter en tung cardioøkt, spesielt med sprintintervaller eller langkjøring hvor jeg kjenner at jeg virkelig har brukt bena og samlet mye syre. Da gjør det underverker å bruke litt tid på å jobbe ut vondtene med rulla. Jeg ruller også hvis jeg er veldig støl, jeg føler det hjelper i og med at man jobber opp blodsirkulasjonen, og avfallsstoffer dermed transporteres ut raskere. Dette er kun hva jeg føler, men så lenge det funker for meg så fortsetter jeg. Jeg har også en liten hard basebal som jeg bruker til å jobbe med muskelknuter og triggerpunkter, spesielt i øvre del av sete og instascapulært (mellom skulderblader).

Er det noen av dere som driver med egenmasasje og triggerpunktbehandling? 

 

 

Smiiiiiil Maren


Søtt og salt

Tenkte jeg skulle dele dagens frokost med dere. Det er absolutt ingenting revolusjonerende med denne, og den oppmerksomme leser vil oppdage at den er svært lik alle mine andre frokoster. Forskjellen her er at denne lille deiligheten har en smak av både søtt og salt. 

Skålen inneholder:

 • Et eple kuttet i små biter
 • Et beger cottage cheese 14
 • En yoplait 0,0% vanilje
 • Toppingen er den som følger med cottagecheese14

 Det er denne toppingen som gjør denne frokosten så magisk. Den inneholder nemlig salte ristede nøtter og tørkede søte bær - for en kombo. Jeg supplerer gjerne med hakkede cashews, gojibær og rosiner, samt  litt sukrin. Mmmm. En all time favorite.

 

Smiiiiil Maren

 

Lekre sommerben

Innlegget inneholder reklame

Tidligere denne uken gjorde jeg noe skikkelig kleint, og skikkelig genialt på en gang. Jeg rakk ikke å shave leggene før båttur og hva ble løsningen da? Joda, ta med seg Intuition shaveren i vesken, og shave leggene på båtens badetrapp, midt ute på havet. Jeg må fnise litt når jeg tenker på det, jeg følte meg litt dum der jeg satt å shavet leggene mens andre båter kjørte forbi. Resultatet ble upåklagelig, og jeg kunne nyte resten av dagen i sola med silkemyke glatte sommerben. Intuition er en super høvel, du trenger nemlig kun den og ingenting mer. Ikke noe barberskum, og ikke noe fuktighetskrem etterpå. Intuition er barbering på den enkle måten, med alt i ett produkt. 

Intuition er verdens første alt-i-ett barbersystem. Du får hudpleie og barbering samtidig. Barberbladene er nemlig omgitt av en hudpleieenhet ( se på bildet under) som skummer i kontakt med vann. Den inneholder naturlig Aloe Vera og vitamin E som hindrer uttørkning, og gjør huden glatt og myk. Jeg kan ikke tenke meg noe kjedeligere enn å shave legger når jeg dusjer, og jeg bruker helst minst mulig tid på det. Jeg synes denne lille saken er helt genial, og den har blitt fast inventar i min dusj. Jeg var så heldig å få tilsendt to, og jeg gav derfor en til min skjønne mamma også. Hun sier det er en fryd å slippe skum og barbergel og likevel få myke glatte legger. 


Til slutt vil jeg dele et par punkter med dere som er lurt å tenke på for optimalt resultat av barberingen:

 • Vent med å barbere deg til rett før du skal gå ut av dusjen, slik at hårene får tid til å bli myke av vannet
 • Barber mot hårene for ekstra tett barbering, men barber alltid med hårene på områder hvor du har problemer med ingrodde hår
 • Husk alltid å bruke et skarpt blad!
 • Bruk gjerne et produkt med innebygde fuktighetsgivere, slik som Intuition naturals

 

Lyst å teste? Da kan du klikke HER for en gratis prøvepakke på Intuition Naturals.  

 

 

Smiiiil Maren


Let´s get low

Det er ingen hemmelighet at jeg hater å trene ben, men jeg jobber virkelig for å prøve å like det, og det skal sies at det har blitt veldig mye bedre. I dag var det tid for å kjøre bena igjen, og følgende øvelser stod på planen:

 • Dype knebøy
 • Strakmark 
 • Hipthrust
 • Cabel-kickback
 • Sittende lårcurl
 • Sittende legextentions

 

Foto: Mats grimseth

Jeg kjører vanligvis 8-10 rep pr øvelser, 3 sett. Jeg ligger ikke spesielt høyt på vektene når jeg trener ben, da jeg rett og slett ikke klarer å få ordentlig kontakt hvis det blir for tungt, det går også kjapt utover teknikken min dersom vektene blir for tunge. Jeg fokuserer på muskelkontakt og teknikk fremfor høye tall på vektskivene. Jeg kjører som regel bøyen på rundt 50-60kg. Går jeg høyere enn dette kommer jeg ikke dypt nok ned og jeg kjenner anntydning til at knærne faller inn. Jeg er tålmodig, og jobber meg gradvis oppover, men som sagt er det viktig for meg at jeg kommer meg opp på vektene med full muskelkontakt og teknikken inntakt. 

Hva skal du trene i dag? 

 

Smiiiiil Maren


Nattevakt, cardio & reisefeber

I dag nyter jeg en fridag før jeg skal begi meg ut på et aldri så lite nattevakt-raid. Jeg skal ha tre nattevakter på rad, og kjenner at jeg har litt blandede følelser ift til det. Jeg har ikke jobbet spesielt mye natt tidligere, og nå skal jeg ha tre etter hverandre. Jeg vet at det er mange sykepleiere som leser bloggen, og kanskje andre som jobber turnus også. Kom veldig gjerne med tips om hvordan dere løser en slik helg, med tre netter på rappen. Klarer dere å sove på dagen? Blir dere sultne og må ha mat på natten på lik linje som på dagtid? Del gjerne erfaringer. 


Foto: Mats Grimseth

Nå skal jeg straks ha meg en liten cardiorunde på Solsiden PT senter,  før jeg skal sette  meg på en koselig cafe i sentrum å jobbe litt. Solen stråler i Kristiansand, og det er virkelig godt og varmt. Akkurat i dag må jeg la noen andre nyte solen, og selv fokusere på å få gjort unna litt ting. Det er fristende å bare legge seg langflat i sola, og bli liggende der hele dagen, og det er akkurat det jeg har gjort de siste dagene, så nå har det hopet seg opp diverse ting som jeg må ta tak i. Heldigvis er det kun 1 liten uke til jeg reiser på ferie, og skal nyte sol, strand og deilige sydentemperaturer på den Franske Riviera. Dere som har fulgt bloggen en stund husker nok at jeg har vært der før - mange ganger. Det er mitt favorittsted og jeg gleder meg så mye at det finnes ikke ord. 

Skal dere reise noe i sommer?

Nå skal jeg drikke opp kaffekoppen, og nyte siste rest av havregrøten. Ja havregrøt! Det er en stund siden sist, men i dag fikk jeg lyst på det igjen. Jeg lager grøten min til en slags søt-salt-sjoko-grøt som bare smaker helt himmelsk. Jeg deler gjerne oppskriften min med dere hvis det er ønskelig. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sommerfrokost

Jeg har lyst å tipse dere om en super sommerfrokost, eller et herlig friskt lite mellommåltid. I dag ble dette min frokost, og det smakte helt nydelig. I min lille sommerskål har jeg følgende:

 • 1 nektarin
 • 1/2 gult eple
 • 1/2 rødt eple
 • 250g blåbær (en pakke)
 • 1 skyr
 • 250g mager cottage cheese

 Jeg gjør det så enkelt som at jeg kutter opp all den frukten jeg har tilgjengelig i små biter, strør bær over, før jeg lesser på med cottage cheese og skyr. Tilslutt strør jeg litt kanel over, og gjerne en håndfull hakkede mandler og valnøtter. Dette er så enkelt å lage, samtidig som det er både sunt og utrolig godt.  Ser det ikke fristende ut?

 

Smiiiil Maren


Treningsglede

Jeg må dele to av bildene Mats Grimseth knipset på mandag. Disse bildene er tatt utenom shooten, før jeg starter en øvelse, men jeg vil vise dere dem fordi de for meg viser litt av den gleden jeg har med treningen, og hva det gjør med meg. Trening er glede, mestring, styrke og lykke for meg. Jeg føler meg heldig som har funnet denne lidenskapen, og jeg skal jobbe for å holde på den så lenge jeg bare kan.  

 

Smiiiiiiil Maren


Dagens økt

Det ble en sen oppdatering fra denne kanten i dag, dagen har bare løpt fra meg, og jeg satt akkurat stumpen ned på sofaen nå for første gang i dag. I går var fantastiske Mats Grimseth på besøk i Kristiansand med seilbåten sin. Mats er en vanvittig dyktig fotograf som jeg har jobbet med flere ganger tidligere. Jeg var så heldig å få gjort en ny photoshoot med hans nå som han var på Sørlandet, og i skrivende stund sitter jeg å ser gjennom bildene. Jeg er så utrolig fornøyd med resultatet! Mats har en unik evne til å fange øyeblikk, følelser og stemninger i bildene sine. Jeg gleder meg så til å dele dem med dere.

Denne shooten fulgte Mats meg på trening på gymmet mitt, Solsiden, her i Kristiansand. Det var med andre ord ikke en rigget shoot, men derimot min vanlige treningsøkt, som ble dokumentert av en ubeksirvelig dyktig fotograf. På den måten har jeg nå masse fantastisk bildemateriale av mine favorittøvelser som jeg kan vise dere i tiden fremover. 

Ellers har jeg vært på tidlig vakt i dag, og måtte derfor legge treningsøkten litt senere på dagen. Jeg vil nesten ikke kalle dagens økt en treningsøkt, for det var like mye lek og morro, som det var trening. Jeg ble så motivert og inspirert etter forrige helgs fagsamling i Calisthenics og Street Workout, så nå leker jeg apekatt hvor som helst, når som helst og så ofte som mulig. Jeg har blitt veldig glad i trening med egen kroppsvekt, og strikker. 

Dagens økt så slik ut: 

 • Stabiliseringsøvelser i cage med fire strikk 
 • Mageøvelse med strikk og benk
 • Muscle-ups med strikk 
 • Pullups 
 • Human-flag (startposisjon)
 • L-sit på kettlebells 
 • Håndstående på KB

 

En leken, og herlig økt som garantert kommer til å merkes på kroppen i dagene fremover. Nå skal jeg kose meg med et digert fruktfat med eplebiter, pærebiter, vannmelon, dadler, og jordbær, samt en stor skål med nøttemiks. Jeg ligger litt på etterskudd med diverse bloggrelatert jobb, så det ser ut til å bli en lang kveld/natt på denne frøkna. Det passer meg i grunn helt fint, jeg har fri fra jobb i morgen og kan ligge å dra meg litt ekstra i morgen tidlig. 

Håper dere har en herlig tirsdagskveld mine fine. 

 

Smiiiiil Maren


Motivasjon

Jeg har fortalt dere før at jeg finner motivasjon mange ulike steder, og noen ganger kan jeg faktisk finne motivasjon i meg selv og min egen utvikling. Jeg har brukt mange år på min utvikling fra aerobicsalen til styrkerommet. Jeg kan se tilbake, og bli motivert til å kjøre på videre. Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være, men en ting er sikkert,  jeg er nærmere i dag enn jeg var i går. Jeg er i stadig utvikling, og jeg koser meg i prosessen.  

Smiiiil Maren


All you need

Alt du trenger er et par strikk, og vips kan du gjennomføre en super treningsøkt. Her om dagen dro jeg til en lekeplass i nærheten med strikkende mine. Jeg kjørte diverse øvelser for core og stabilitet. Det føltes mest som lek og morro der og da, men jeg skal love dere at dagene etterpå hadde jeg treningsverk ut av en annen verden. 

Den første øvelsen viser jeg først hvordan jeg kommer opp i strikken med ett og ett ben, så står jeg i plankeposisjon. For å gjøre øvelsen tyngre presser jeg kroppen ned, mens jeg strammer alt jeg kan slik at kroppen holdes fiksert. Det fører til at kroppen får en "bounce-effekt" og det er helt hinsides tungt å holde posisjonen statisk. Virkelig en av de tyngste øvelsene jeg har testet. 

For min del er det nesten tungt nok bare å holde denne posisjonen. Jeg prøvde meg litt på pushups, noe som fungerte bra og gav super utfordring både på skulderstabilitet og bryst/triceps muskulatur, samtidig som det krever mye av core-stabilitet. Jeg forsøkte også å ta det ene benet ut av strikken og holde det stabilt parelellt i linje med kroppen, utfordrende og effektivt.

Trener du med strikker? 

 

Smiiiiil Maren


My kind of Sunday

Det er jo virkelig ikke noe problem å ha full sommerjobb hvis helgene skal by på slikt deilig sommervær. I dag er det søndag og fri, det betyr at jeg hadde muligheten til å nyte hele denne dagen i båten med verdens fineste familie. Min familie kjøpte ny båt denne sommeren, og det kunne jo virkelig ikke passet bedre. I dag har vi kost oss ute i skjærgården, vi ankret opp og hoppet i havet alle sammen. Jeg var uten tvil den som var mest pyste, men jeg kom meg da uti til slutt. Vi hadde ingen gradestokk, men det må ha vært minimun 20 grader. Så friskt og herlig. 

Jeg elsker slike dager hvor man kjøper med meg masse deilig mat, og pakker baggen full av bikini, solkrem, bøker, blader og solbriller for så å nyte en hel dag på sjøen. Det finnes ikke noe bedre. I dag gjorde vi det enkelt med kaffe, pepsi max, knekkebrød og rundstykker, pålegg, frukt, bær, skyr, og nøtter. Det går ann å velgte sunt selv om man skal på tur. Det er kjøleskap i båten, og det gjør det så mye enklere. 

Hva liker du å ha med deg av mat / drikke / snacks på båttur eller stranda? 

Smiiiiil Maren


Motivasjon rett hjem i postkassa

Annonse

La oss snakke litt om motivasjon. Jeg søker motivasjon mange ulike steder, og noe av det som inspirerer meg aller mest er en herlig liten godsak som jevnlig dumper ned i min postkasse. Kan dere tenke dere noe så deilig som å få motivasjon jevnlig rett hjem i posten? Jeg begynte å abonere på Shape up for en god stund tilbake, og jeg har aldri angret. Det er så mye positivitet, energi, og go´stemning i det bladet, at jeg smiler bare ved tanken. Samtidig som det er positivitet og herlig energi i bladet, så er det også fagstoff og nyttig kunnskap, masse inspirasjon på kosthold, og ikke minst en hel haug av supre øvelser. Det er tips og råd til alle temaer omkring livsstil, helse og velvære, med andre ord, det kunne ikke passet meg bedre.Jeg liker spesielt godt testene i bladet, og hovedgrunnen til det er at det som blir testet er så aktuelt. Det er ting jeg har i min hverdag og som jeg faktisk har stor nytte av å vite noe om. For eksempel slik som testen i den nyeste utgaven hvor Iskaffe testes. Jeg drikker iskaffe nesten daglig, og hadde stor nytte av å se svart på hvitt hvor store forskjeller det er mellom de ulike typene. Jeg finner også masse inspirasjon i treningsseriene. Jeg har en tendens til å surre rundt i mitt eget spor, og glemmer helt å variere treningen min. Da er disse sidene med øvelser helt supert for å få ny inspirasjon til variasjon i egentreningen. Det at Shapeup alltid bruker freshe sunne modeller i spreke fargerike treningsklær gjør det hele enda mer innbydende og inspirerende. 

Hva liker du best med bladet? 

Supert tilbud på abonoment:

Jeg er allerede abonent, og hvis du også kunne tenke deg å få ren motivasjon rett hjem i postkassen vil jeg tipse deg om dette tilbudet: Få 6 utgaver av Shape up + Sports BH fra Run & Relax for kun kr 199 + porto 49.-. Sports BH´en har en verdi på kr 395.- og totalverdien på tilbdet er kr 809 kr, så her er det mye å spare dere!! Klikk HER for å benytte dere av tilbudet!

Som dere ser har jeg denne tippen selv, og den er bare en drøm å ha på seg. Jeg går nesten like mye i denne på fritiden, som på trening og jeg har innsett at jeg faktisk må investere i en til. den brukes jo hele tiden! Det er sømløs, og i et helt fantastisk stoff. Den er helt super under tskjorter, og tettsittende topper da den ikke har noen sømmer som synes. 

 

Smiiiiil Maren


L.Y.K.K.E

Dette er lykke for meg. En tur ut i naturen, ned til sjøen i frisk deilig sommerluft. Det blir faktisk ikke bedre. Det å ha naturen og havet i umiddelbar nærhet er noe av det jeg har satt aller mest pris på etter jeg flyttet ned til Sørlandet. Jeg finner en ro her, og en helt unik følelse av lykke. Det er ingen tvil om at det er her jeg hører hjemme. Bildene er fra deilige Odderøya, like ved min leilighet i Kristiansand. Jeg finner mye glede i å bruke naturen som treningsform. Jeg koser meg på turene mine, og spesielt før en hektisk dag setter i gang, eller etter en stressende arbeidsdag er det godt å komme seg ut på svabergene. Ofte frister det ikke en plass før jeg drar ut på tur, og jeg kan nesten høre sofaen rope navnet mitt, jeg tipper det er mange som kan kjenne seg igjen på den. Hvis du likevel klarer å komme seg ut, så tørr jeg garantere at du ikke vil angre.

Denne helgen vil jeg derfor oppfordre alle mine skjønne lesere til å ta en liten tur ut i naturen. Ikke tenk på at du skal løpe så fort du kan, eller trene fryktelig hardt. Du skal kun komme deg ut! Frisk luft, og natur er kriteriene for denne utfordringen. Pust, senk skuldrene og kjenn på hvor godt det er å koble helt ut å bare nyte turen. Kos deg, og del gjerne med meg i kommentar hvor du tenker å gå turen din. 

 

Smiiiiil Maren

Gla´nyhet

Flere av dere viste stor entusiasme når jeg delte bildene fra AFPT sin fantastiske fagsamling Calisthenics & Street Workout. Flere har spurt når en ny fagsamling vil komme, og vet dere hva? Nå er ny dato publisert!! 24 oktober vil det igjen bli arrangert kurs!! Datoen ble publisert i går, og jeg er allerede påmeldt. Haha. Helgen gikk bare så alt for fort, og jeg har lyst på mer. Så da er spørsmålet, hvem blir med meg på neste kurs? Jeg har i tilegg en liten gla´nyhet, jeg har nemlig klart å lure frem en aldri så liten rabattkode til dere. 


Legg igjen en liten kommentar på at du ønsker rabattkoden, så sender jeg den til deg. Det er begrenset med plasser på kurset, så jeg ville ikke ventet så alt for lenge med å sikre meg en plass. Det er faktisk flere av oss som deltok sist som hat lyst på en helg til, vi er så hekta! Calisthenics og Street Workout har ekspolodert som treningsform, og det blir bare mer og mer populært å bruke sin egen kroppsvekt i treningen. Jeg fryder meg over dette, og teller ned dager til neste kurs. Jeg kan nesten ikke vente til å oppleve enda en helg med så masse ny kunnskap, så mange kule øvelser og så vanvittig mye inspirasjon og treningsmotivasjon samlet på en helg. Dere kan lese mer om Calisthenics og Street Workout kurset HER. Har noen lyst å være med meg på kurs? 

 

 

Smiiiiil Maren


Sommersnacks

I går hadde jeg besøk av en god venninne. Jeg hadde lyst å servere noe friskt og enkelt, valget fallt på oppkuttet frukt og bær, med Yoplait vanilje yoghurt. Det trenger ikke være super fancy selv om man har gjester og skal kose seg. Spesielt nå på sommeren synes jeg faktisk frukt, bær og enten yoghurt-is, vanilje kesam eller yoghurt er noe av det beste å servere. 

Hva synes dere? Ser ikke dette både friskt, enkelt og godt ut? Det beste av alt er at det tar maks fem minutter å dandere slike fat. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan ha på fatene dine. jeg varierer fra gang til gang. Ofte liker jeg å ha en liten skål, eller et par eggeglass plassert på fatet som jeg fyller med cashewnøtter, eller andre typer nøtter. Gojibær og kakaonibs er også helt supert å ha som småsnacks ved siden av. 
Smiiiiiiil Maren


Taste challenge

Annonse

Når jeg først hørte at Pepsi Max har utfordret Norges mest solgte Cola, på smak så måtte jeg smile litt for meg selv. Det er en rimelig dristig ting å gjøre, men dermed desto kulere! Nå skal den norske befolkning være med i Taste-challenge og avgjøre om det faktisk stemmer at Pepsi Max slår Cola - på smak, dette på tross av at Cola inneholder en haug av sukker og Pepsi Max er sukkerfri. Det sier seg selv at produkter med sukker generelt smaker søtere og dermed etter manges mening, bedre enn produkter uten. Jeg mener at det finnes unntak for den regelen, og Pepsi Max er akkurat et slikt unntak. Det er ingen hemmelighet at jeg drikker latterlig store mengder Pepsi Max, og jeg er faktisk litt spent på utfallet av dette utfordringen. 

Det er rått at Pepsi Max setter seg selv denne posisjonen og at de tørr å utfordre Cola. Nå skal det altså avgjøres, og DU kan være med på blind-testen. Møt opp på Taste-challenge i en by nær deg. Du kan sjekke Pepsi Max sin facebook-side for å følge med på kampanjen og se hva som skjer. Hva foretrekker dine smaksløker, er Max best på smak, eller må de se seg slått av Cola? Møtt opp, og del din mening. Her har dere en liten oversikt over Oslo, Kristiansand og Bergen:

Oslo:

13 - 14 juni - Jernbanetorget

20 juni - VG-lista Oslo

26 juli - 2 august - Norway Cup - jernbarnetorget + Aker brygge

6 - 9 august - Øyafestivalen / Tøyenparken

Bergen    

11 - 14 juni - Bergenfest

12 juli - Coop xtra Fana

15 - 17 juli VG-lista Bergen      

Kristiansand:    

28 juni - 4 juli - Hove festivalen

4 - 6 juli - Palmesus

 Dette blir utrolig spennende, og jeg håper så mange som mulig møter opp for å delta på taste-challenge.

Instagram konkurranse:

Du har også muligheten til å vinne ett års forbruk av Pepsi Max med Pepsi Max sin Instagram konkurranse. Det hadde virkelig vært min drøm å vinne dette, så ingen tvil om at jeg selv skal delta. Alt du trenger å gjøre er å dele et magisk bilde av Max´en din, eller ta et bilde på en av Pepsi Max sine taste challenge eventer. Tagg bildet #maxtastechallenge og vips er du med i trekningen. 

 

Smiiiil Maren


Sommerplaner

God morgen hjerter. Mandagen kom litt brått på meg i dag, da jeg ikke var hjemme fra Oslo før nærmere kl 23.30 i går kveld. I skrivende stund sitter jeg på verandaen med en kaffekopp og kalenderen min. Jeg er en skikkelig liste-person, og må ha ting skrevet ned for å føle at jeg har kontroll. Nå har jeg brukt en liten time på å skrive absolutt alle sommerplaner, jobbtider, diverse eventer, sommerfester, udrikningslag, avtaler, ferier og helgeturer inn i kalenderen min. Det er virkelig en helt spesielt god følelse å få alt skrevet ned, da er man garantert at ingenting går i glemmeboken. Jeg oppdaget nettopp at jeg har en uke fri jeg ikke visste om, og det åpner opp for muligehtene til enda en liten mini-ferie. Jeg har så lyst å oppleve litt mer av Norge, og tenker at denne uken kanskje skal brukes til akkurat det. Prekestolen står høyt på min liste, så om ikke jeg får gjort det før, så håper jeg at jeg kan få lurt inn en tur dit i min ekstra lille fri-uke. Ellers kunne det jo være spennende å besøke en by i Norge jeg ikke har vært før.Jeg vil veldig gjerne høre hva deres sommerplaner er, og hva dere tenker å bruke ferien til?

Kanskje jeg kan bli inspirert av dere til å finne noe spennende å fylle min fri-uke med. Del mer enn gjerne dine sommerplaner, eller forslag til hva man kan bruke en ukes ferie til. Ingen forslag er dumme, og alle mottas med stor takk. Utland, eller innland, strand, by, skog eller sjø - alle forslag settes pris på, så det er bare å komme med det!

 

Smiiiil Maren


Født til å løpe

Dette blir mitt sommerlektyre, og jeg gleder meg som et lite barn til å begynne på den. Er det noen av dere som har lest den? Boken født til å løpe har fått helt enormt med ros og jeg har blitt anbefalt å lese den av en rekke ulike personer. Nå har jeg altså gått til innkjøp av boken, og gleder meg til å starte på den. Jeg vet at den visst skal være bedre på engelsk, med orginal tittelen Born to run, men nå ble det altså den norske versjonen på meg.  

Smiiiil Maren


Pep-talk

Livet er bedre når du ler, smiler og velger å styre tankene dine mot det lette og lyse. Livet er bedre når du lar fokuset ditt være på det positive, og lar holdningen din være løsningsorientert og åpen for nye muligheter. Livet er bedre når du omgås mennesker som vil deg vel og bygger deg opp. Livet er bedre når du husker å lytte til egen kropp og tar vare på deg selv. Livet er bedre når du husker at du bestemmer over deg og hvordan ditt liv skal være. Dette er lettere sagt enn gjort, og det er selvfølgelig ingen som går rundt å smiler konstant. Det er heller ikke det som er målet, men jeg tenker likevel at hverdagen blir bedre hvis man prøver å tenke litt på det som står over , og prøver å sikte seg litt inn mot det. 

Jeg tror det er sunt med litt turbulens, og jeg vet hvertfall med meg selv at det er i de mørke og litt tunge stundene jeg lærer mest om meg selv, og faktisk blir bevisst på hvor utrolig bra jeg egentlig har det. Så verdsett turbulensen, men husk også på at lykke er tilgjengelig for absolutt alle, det krever bare et bevisst fokus og  litt dirigering av tenkene i riktig retning.

Det var dagens lille rabbel fra meg, nå skal jeg pakke baggen, shine over leiligheten, og etterhvert komme meg til flyplassen. Oslo next! Jeg gleder meg til å oppdatere dere fra Street workout kurset.

 

Smiiiiil Maren

 

Ut på tur

I dag våknet jeg ikke før nærmere kl 09, noe som er helt villt for meg. Det er utrolig godt å sove ut litt innimellom, og i dag kjente jeg at det trengtes. Solen stråler over Kristiansand, og det er så varmt at både verandadør og vinduer må stå vid åpne. Kan dere tenke dere noe deiligere? Åpne dører og vinduer, strålende sol, måkeskrik og en stor kaffekopp. Mmmm. Det er det jeg kaller morgenstund. For et par dager siden ble takterrassen innredet med deilige sofaer, så i morgen tenker jeg å ta morgenkaffen på taket med utsikt rett til havs. Blått hav så langt øyet kan se, sørlandet dere. Det er virkelig helt magisk her nede om sommeren. Nå skal jeg straks ut på tur med Kristina min. Powerwalk i skogen med en god venninne må jo være den ultimate måten å starte dagen på.


I morgen går turen videre til Oslo, hvor jeg skal utrolig mye gøy, blandt annet delta på Street Workout & Calisthenics kurs i regi av AFPT. Jeg håper også å rekke innom Tufteparken på St.hanshaugen for en liten økt, og si hei til til Oslofolk. Kamera er fullladet og klar for å dokumentere en anderledes og godt over middels aktiv oslo-helg. 

Som dere skjønner så nyter jeg fridagene mine fulllt ut, jeg sover lenge, trener når det passer, lever på grillmat, sushi og is. *ler* Hverdgaen kommer å tar meg tidsnok, allerede i slutten av neste uke starter jeg sommerjobb, og skal jobbe hele sommeren, med unntak av en deilig uke på den franske rivieraen i starten av Juli. 

Hva er deres planer for sommeren?

 

Smiiiil Maren


Hairconcept

Sponset behandling og produkter

I dag var jeg hos A-salong på sørlandsenteret, og fikk både freshet opp fargen og klippet tuppene litt. Jeg elsker hairconcept salongen deres i den nye delen av senteret, salongen er så lys, fresh og innbydende. Salongen kan friste med erfarne, dyktige og ikke minst utrolig hyggelige frisører. A-salong har også et helt vanvittig utvalg av produkter, jeg mener - bare se på det nedeste bildet, der ser dere inngangspartiet til salongen, har dere sett så mange fantastiske produkter? Det er noe unikt og eksklusivt over salongen, samtidig som de ansatte gjør at det føles ordentlig koselig å komme inn i salongen. Jeg følte meg så velkommen og vel når jeg kom til timen min i dag.  

I dag fikk jeg med meg denne fine lille samlingen av Kerastase produkter. Dette er en ny serie som skal gi håret godt med pleie og næring. Prdokutene tynger ikke håret, og skal gi det en frisk og fantastisk glans. De skal rett og slett få håret ditt til å ikke bare se sunnere ut, men også bli sunnere. Glansfullt, mykt, blankt, friskt og næringsrikt hår? Ja takk sier jeg. Leave-in sprayen er også varmebeskyttende. Jeg har testet prdouktene en gang, og håret mitt føles så mykt og fint. Det er også utrolig glansfullt. Det kan selvfølgelig skyldes behandlingene jeg fikk av flinke Line på A-salong i dag, men jeg er overbevist om at disse produktene er perfekte for mitt hår. Spesielt nå om sommeren er det viktig med ekstra næring og pleie, og da er denne serien helt perfekt. (det er ikke en sol-serie, men den er ekstra næringsrik og gir godt med pleie, noe som trengs etter solen har satt sitt preg på håret) Produktene lukter også helt magisk, og jeg gleder meg så til å teste dem enda mer. 

Jeg føler meg som tidenes girly-girl nå, men jeg synes faktisk det er litt stas at produktene ser så delikate og lekre ut. De lyser opp hele badet mitt. Det er en detalj, men faktisk en litt viktig detalj synes jeg.

Har noen av dere testet produkter fra Kerastase før?

Bildet over viser salongens fantastiske massasjestoler som løfter bena dine opp, og gir deg en deilig massasje på både rygg, sete og ben. Dette kombinert med hodebunnsmassasje er bare så behagelig at det kan ikke beskrives, det må oppleves. 


A-salong hairconcept Sørlandsenteret

 

Smiiiil Maren


Maren tester

Jeg har en litt morsom ide som jeg har lyst å dele med dere. Nå står sommeren for tur, og da passer det perfekt å utfordre seg selv litt og teste noen nye ting. Jeg har derfor lyst å spør dere om tips til spennende nye ting jeg kan teste ut. Innleggene vil hete: "Maren Tester " og ingen forslag er dumme. Jeg har nevnt dette for venner, medstudenter, kolleger og familie. Jeg har fått flere herlge forslag, blandt annet har jeg blitt utfordret til å teste ut Crossfit her i Krsitiansand, jeg har blitt utfordret tilå prøve å ri på hest og prøve klattring. Sist nevnte har jeg utrolig lyst til å teste, men jeg er rett og slett litt pysete av meg, så det har aldri blitt noe av. Det var derfor litt skrekkblandet fryd at det ble tatt opp som en utfordring her nå. Så nå er jeg spent dere, har dere noen forslag til ting jeg kan teste ut?

Kanskje er det noe du har hatt lyst å teste selv, men er litt usikker på og gjerne vil se hvordan fungerer før du selv gjør det. Kanskje er det noe du selv driver med og har lyst at flere skal få oppleve, eller kanskje er det bare en ide som fallt ned i hodet ditt. Uansett, så håper jeg du har lyst å dele dine tanker. 

Jeg gru-gleder meg til å lese kommentarene deres

 

Smiiiiil Maren


20km og årets første bad

I dag startet jeg dagen med å gjøre noe jeg ikke trodde jeg kunne klare. Jeg løp, jeg løp ordentlig langt! Jeg løp rett og slett 2 mil. Det kan jeg ikke huske sist jeg gjorde. Jeg løper virkelig aldri lenger enn maks 10 km, og da er jeg helt totalt utkjørt. I dag morges våknet jeg opp etter nesten 9 timer søvn, og følte meg så energisk og uthvilt. Solen strålte over kr.sand og gradestokken viste hele 24 grader, alt lå tilrette for langtur. Jeg jogget helt helt rolig og gikk i de bratteste bakkene, og tilslutt viste tracking-appen min hele 20km. Det var en magisk følelse!

Etter løpeturen hoppet jeg i dusjen, og lagde meg en stor god lunsj, før jeg dro ut til deilige Flekkerøya. Der har jeg kost meg i hele dag med min gode veninne Charlotte og hennes rause omtenksomme og gjestfrie familie. For et sted de har der ute, tenk så heldig jeg er som har så gode venninner med en så fin familie som inviterer ut på solings, og disker opp med hjemmelaget brownies, og hamburger-grillings. I dag er en liten merkedag, for i dag har jeg nemlig gjennomført årets første bad i sjøen. Det var en forfriskende opplevelse. Jeg har lyst å si at det var en litt kald opplevelse, men med 19 grader i sjøen så er det kanskje ikke lov å si at det var kaldt?

I ettermiddag hadde jeg egentlig en avtale om å trene styrke med en kompis, den avtalen avlyste jeg glatt. Kroppen er rimelig kjørt etter joggeturen, og selv om det høres rart ut, så blir man faktisk litt sliten av en lang dag i sola også. Man blir litt utladet på en måte. Planen for kvelden er derfor kun total avslappning på sofaen med en ekstra god middag og en godis-skål. Jeg har rett og slett vært på butikken ( takk for søndags åpen Joker sier jeg bare) og handlet alle mine favoritter. I dag følte jeg det var fortjent. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiiil Maren

 

Adidas

Sponsede produkter

I går var jeg på posten for å hente en spennende pakke. Pakken inneholdt noen deilige nyheter fra Adidas. Jeg måtte slippe et lite gledes hyl da jeg åpnet pakken, og den første fargen som møtte meg var en sterk singal-gul genser med røde striper, herligfred så fresht! Videre i pakken fant jeg enda en genser med gule og lilla detaljer. Denne genseren skiller seg i tilegg ut fordi den er med i aktiv mot kreft serien, hvor 2% går til kreftsaken. Det synes jeg virkelig er helt fantastisk fint! Dere som har lest bloggen fra starten vet at jeg har en sterk og personlig erfaring med leukemi (blodkreft) i nærmeste familie, så dette er virkelig en hjertesak for meg.
Pakken inneholdt også en super deilig loosefit bukse. Den er bare så rå! Den sitter fint over rumpa, og lårene, uten å være for stram. Rundt leggene er den løs før den slimmer litt inn neders igjen. Denne buksa har jeg bodd i siden jeg åpnet pakken i går. Jeg digger den! Til slutt må jeg fortelle dere om skoene. O.M.G for noen sko. For det første er de knall gule, og for det andre er de så myke, så lette og så fantastisk gode på foten at jeg tror nesten de må testet for å forstå hva jeg snakker om. Jeg hadde meg en liten luftetur i går kveld for å teste dem ut, og de er som å vandre på modellkitt som former seg etter forten. Jeg har vanligvis 39 i sko, men måtte opp en størrelse på disse. Det kan være greit å vite om :)

Alle klærne og skoene er fra nettbutikken Runwild som har vært så snille å gi rabatt på både buksen, begge genserene og skoene. Bruk koden FITLIVING, og få hele 30% rabatt. 

Hva synes dere om klærne og skoene? 

 

Smiiiil Maren


Hold deg oppdatert

Jeg leser mye artikkler på nettet omkring trening og kosthold. Jeg mener det er veldig viktig å holde seg oppdatert, man blir aldri utlært i yrket som personlig trener. Jeg leser som sagt mye rundt, men er svært kritisk til hva jeg stoler av informasjon. Nettsidene til Akademiet for Personlig trening oppdateries jevnlig med velskrevne, informative og utrolig lærerike artikler. Det beste av alt er at temaene er så aktuelle, og selv om de e faglige, så er de skrevet på en måte som gjør at alle kan forstå dem. I dag skal jeg trene ben, med fokus på rumpe. Jeg tok derfor en liten tur innom AFPT sine nettesider, og fant en super sak på Hipthurst, og hva som gjør den så bra. Les artikkelen HER.  


Foto: Mats Grimseth

Dette er ikke et sponset eller betalt innlegg, det er kun et tips fra meg til dere. Kos dere med lesingen, og forhåpentligvis finner dere masse lærerik og inspirerende motivasjon. Hvor klikker du deg inn hvis du vil lese om trening, teknikk, kosthold, og andre relevante tips/råd og anbefalinger omrking temaer som trening, helse, og kost? 

 

Smiiiil Maren


 

Summerdays

For en dag, for et vær, for en by, og for en start på ferien! jeg startet dagen med frokost utendørst, fortsatte med en løpetur langs svabergene på Odderøya og dro videre ut på båttur. Nå kom jeg akkurat inn døren etter 6 deilige timer på sjøen. Solen stråler fra skyfri himmel, og gradestokken vider drøye 23 grader. Det blir faktisk ikke bedre. Slike dager gir meg så mye energi og glede. Nå skal jeg hoppe i dusjen også skal jeg trylle frem noen godsaker på kjøkkenet før det blir rett ut igjen. Man kan jo ikke sitte inne i slikt vær. 


Hva har dere gjort denne lørdagen mine venner? 

Håper det er strålende vær der du også befinner deg, og at denne lørdagen har vært super så langt. Husk at været ikke skal styre hvor bra helgen din blir. Sol har sine fordeler, men gråvær og regn har faktisk noen ganske deilige fordeler det også. Lag noe spennende god mat, lei en film, inviter på ost & vin kveld, dra på kino, pynt deg opp og dra ut å danse med jentene, dra ut å spise på resturant, kutt opp en hel haug av frukt i små biter, ha grillspyd og smelt sjokolade, slik at du kan dyppe fruktbitene i den deilige rennende sjokoladen, arranger spillkveld, gå en lang tur i regnet, ha serie-maraton, eller rett og slett bare ligg på sofaen og kjenn på hvor deilig det er å ikke gjøre noenting - med verdens beste sanvittighet. 

Uansett må dere love meg å kose dere, og nyte pinsehelgen. 

 

Smiiiil Maren


Solfrokost

God morgen hjerter. Nå har jeg akkurat kost meg med frokost ute på verandaen i sola. Jeg tror ikke det er mulig å starte dagen på en bedre måte enn dette. En skål med cottage cheese, havregryn og mandler, som jeg topper med yoplait yoghurt. Mmmm. Kaffe hører selvfølgelig med.  I dag er det gelt magisk sommervær på sørlandet, og jeg skal straks ut på en liten joggetur rundt Odderøya før det blir båttur resten av dagen. Det er allerede 23 grader ute, og det lover veldig veldig godt for resten av denne deilige lørdagen, og ikke minst pinsehelgen. Det er på dager som dette jeg er litt ekstra takknemlig for at jeg valgte å bosette meg ved sjøen når jeg flyttet hjem til sørlandet. Det er virkelig helt ubeskrivelig å våkne opp til slike perfekte sommerdager, og ha sjøen og stranda like utenfor døren. I dag dere, i dag er jeg rett og slett bare takknemlig og lykkelig.


Nå er der på tide å snøre på seg joggeskoene og få litt aktivitet i denne kroppen før jeg skal ligge langflat å slikke sol resten av dagen. Nyt helgen dere, og kos dere litt ekstra. Det er jo lørdag!! Hurra!

 

Smiiiiil Maren


Maren-mat

Dette mine venner, dette er en typisk Maren-handlekurv. Legg til en diger pose med epler, en liten stabel av pakker med kalkunskinke, et ostestykke og alt man trenger til taco så har dere egentlig mitt kosthold. *ler*. Jeg er visst litt ensformig i kostholdet mitt. Det går i knekkebrød med ost, skinke eller egg, meieriprodukter, frukt/bær og nøtter til frokost og lunsj, og middagen blir som regel alltid taco med speltlomper, laksewraps eller sushi. Til kvelds er det som regel det samme som frokost/lunsj, og som mellomåltider spiser jeg nøtter, proteinbarer, frukt og skyr. Jeg trives super godt med denne maten, og jeg tenker at hvis jeg føler det funker, så er det jo det beste kostholdet i verden - for megBildet viser en handlekurv som inneholder godsaker til frokost/lunsj, middagshandlekurven måtte hatt karbonadedeig, laks, fiskekaker, speltlomper, salat, søtpotet, og masse grønnsaker for å være komplett. Ellers har jeg absolutt alltid pepsi max, fun light, sukrin, proteinpulver, havregryn og masse spennende krydder tilgjengelig i skapene. Dette tror jeg faktisk summerer opp hele mitt kosthold, mitt hverdagskosthold vel og merke! I helgene ser kostholdet litt anderledes ut. Jeg har blandt annet en stor svakhet for yoghurtnøtter, sørlandschips og candy king.

Nå vil jeg veldig gjerne høre litt om deres kosthold. Hva spiser du helst til frokost og lunsj? Hva er din favoritt middag? Hva liker du å ha som mellommåltid eller snacks? La oss dele og inspirere hverandre! 

 

Smiiil Maren


What to do?

I dag våknet jeg opp med en merkelig følelse. Hva skal jeg gjøre nå? Altså jeg vet jo at det finnes masse gøy jeg kan gjøre, og jeg skal nok absolutt finne noe artig å fylle dagen med, men det var en merkelig følelse å våkne uten å sette seg rett ned med pensumbøkene. En hel dag, helt fri, til å gjøre akkurat hva jeg vil - for en deilig frihetsfølelse. I skrivende stund koser jeg meg med God morgen Norge, kaffe og frokost. En skikkelig Morgenstund med andre ord. Dere som har lest bloggen en stund kjenner godt igjen utrykket morgenstund fra min blogg, Jeg elsker morgenstund, og står gjerne opp en time eller to tidligere kunf or å nyte den magiske stille stunden med en kaffekopp på morgen.

I begynnelsen av dette innlegget var jeg usikker på hva jeg skulle fylle dagen med, og nå har jeg allerede to kaffedater avtalt, og en liten to-do liste skrevet på en serviett. Jeg må le av meg selv, jeg skriver lister på absolutt alt og overalt. I dag er det kun hyggelige ting på listen min da. Jeg skal ut å handle blomster og diverse ting for å pynte opp verandaen min og gjøre den sommerklar, jeg skal også innom IKEA for litt diverse og til slutt skal jeg innom en sportsbutikk for å finne to ting:

 • Trådløse høretelefoner til styrketrening
 • Iphone-holder til løpeturer

 

Er det noen av dere som har noen tips / erfaringer med trådløse høretelefoner som faktisk funker uten å koste en månedslønn? Jeg trenger litt motivasjon på styrketreningen min, og da er ny musikk helt klart en stor motivasjon. men jeg klarer ikke helt å kombinere iphone, tråder og vekter. Det blir bare surr og kaos. Så nå satser jeg trådløst. Del gjerne med meg hvis du har noen tips!Nå skal jeg nyte litt til her, jobbe bitte litt på macen også er det ut på min lille fikse-runde. Jeg håper dere har en deilig fredag, og er klare for langhelg. Det er hvertfall denne frøkna. Solen har også tittet frem i Kristiansand etter et par dager med regn, så dette lover svært godt for helgen. 

 

Smiiiil Maren


Hoppende glede

Jeg hopper og spretter rundt av ren glede, jeg kan nesten ikke tro at jeg er ferdig. Jeg har fri, jeg kan gjøre hva jeg vil uten dårlig samvittighet for at jeg burde lest. Jeg er så fantastisk lykkelig akkurat nå. Endelig kan jeg sette fokus på mine interesser og egne fokusområder. Jeg dro fra eksamen og direkte i møte med bloggmannen min som jeg liker å kalle han. Det skjer mye spennende fremover, og jeg fryder meg! Endelig skal meg og kameraet mitt leke oss litt på spennende locations og herlige eventer. Jeg skal ut på tur, jeg skal gjøre noen kule jobber og før dere aner det popper det opp en kul konkurranse til dere. Det er så herlig å virkelig kunne få fokuere på bloggen, trening, spennende matretter og alt det fantaske som hører med det å ha en treningsblogg. 


Foto: Mats Grimseth

I dag skal jeg feire, og jeg er straks på vei ut døren for å dra ut å spise. Senere får jeg besøk utenbys fra og om et par dager setter jeg nesa mot Oslo og masse sprell der. Livet dere, det er så herlig! Det er nå det begynner!!! Jeg må bare så sagt det en siste gang FY SØREN SÅ DEILIG DETTE ER!!!!!


Foto: Mats Grimseth

Ha en super deilig dag dere, så popper det plutselig opp nye oppdateringer her. 

 

Smiiiiiil Maren


Sommerferie

Når dette innlegget går ut sitter jeg og skriver min siste eksamen for i år. Det betyr at klokken 13.00 i dag har jeg offesielt sommerferie. Det har vært noen tøffe stressende uker, med lite søvn, enormt mye lesing og nedprioritering av alt annet enn studier. Nå skal jeg endelig nyte litt fri, kose meg med gode venner, reise, trene, og bare kjenne på den magiske feriefølelsen. Jeg skal selvfølgelig jobbe i sommer, men først skal jeg ha noen dager totalt fri. Dette er så ekstremt etterlengtet! Endelig er det min tur til å si: SOMMERFERIE!!!! 

Smiiiiil MarenTopptur

I går hadde jeg en fantastisk tur i vakre Ravnedalen. Det er ingen hemmeliget at jeg er litt stresset om dagen, det er enormt mye på alle kanter og jeg kjenner at det nesten blir litt for mye. Kroppen er stresset, hode er stresset og i går kjente jeg at jeg trengte å rømme litt. Langt bort fra alt og alle, opp i høyden, opp i stillheten og la øynene hvile på noe behagelig. Valget fallt på vakre Ravnedalen, og jeg tror ingen blir overrasket når jeg forteller at dette synet var helt magisk og gjorde uendelig godt både for kropp og sjel. Det er noe spesielt fint med å komme seg ut på tur hvis man er litt stresset eller har mye å tenke på. Frisk luft er aldri feil, og jeg anbefaler virkelig å ta en tur ut hvis du også kjenner at stressfaktorene er på god vei til å ta overhånd og du trenger en pause. 

Dagens tips fra meg er altså - kom deg ut i skogen, minn deg selv på å fysisk senke skuldrene og forsøk å pust med magen. Lur frem et lite smil, det hjelper alltid.

 

Smiiil Maren


Iskaffe og enkel lunsj

På hektiske dager kan min lunsj ende opp med å se slik ut. Det er nemlig ikke alltid det er fancy, super sunne lekkert danderte retter her i huset. Av og til blir det bare et grovt rundtstykke med skinke, en paprika bit, litt majones og et eple. Enkelt og greit. Pepsi Maxen er selvøflgelig med. Det er virkelig noe av det beste jeg vet. Iskald duggfrisk pepsi max i sommervarmen. Mmmm.Jeg har tilbragt et par dager hos familien, og da synes jeg det er litt hyggelig å spise det samme som dem. Jeg spiser min vanlige Marenmat alltid, så et par unntak er bare godt. I går fikk jeg også smake den nye iskaffen, som helt sikkert ikke er ny de fleste lenger, men jeg hadde ikke fått testen den før nå. Iskaffe Espresso con Latte passet mine smaksløker helt perfekt, og når den i tilegg ikke inneholder noe sukker glir den lett inn som en favoritt her.

Er det noen av dere som har smakt den? 

 

Smiiiil Maren


Yellow Monday

Jeg titter raskt innom denne mandagsmorgenen for å ønske dere en deilig dag, og en sporty ukestart. Jeg er straks på vei ut døren for å få ut litt overskuddsenergi slik at jeg kan klare å sitte stille å lese i x-antall timer etterpå. Jeg er så lei av å sitte på rumpa å lese nå at det finnes ikke ord for det. Kroppen min skriker etter litt mer hverdagsaktivitet, bevegelse og ikke minst sosial stimuli. Nå er det kun 3 små dager igjen til frihet, for en lykkedag det skal bli. Nå er det ut på tur her, jeg ser for meg en 45 minutters powerwalk med deilig musikk på ørene. 


Foto: Mats Grimseth

Ha en super dag dere, og gjør denne mandagen så fin du bare kan. Kjøp deg en kaffe på vei til jobb, unn deg en ekstra god lunsj, lag noe spennende til middag, lei en god film i kveld, gå tur med en veninne eller dra på kino ? Hvorfor skal mandagen være så traust og kjip? Hvorfor ikke la mandagen være akkurat like deilig som helgen, den eneste forskjellen er jo at man må på jobb / skole på dagtid, men man har da en hel ettermiddag og kveld som kan brukes til hyggelige ting. Make the best of it vet dere! 

 

Smiiiil Maren


Søndags-grillings

Dagens middagstips er grillet salmalaks, med spennende tilbehør. Jeg la salmalaksen i folie, krydret godt og la den på grillen. Kuttet opp diverse grønnsaker, og la dem også i folie, krydret godt og helte litt olivenolje over. Lukket dem igjen, og på grillen med dem. Så kokte jeg poteter, og dampet nykål. Har dere smakt dampet nykål med havsalt og smeltet smør? Det er helt magisk. Jeg hadde også isbergsalat i store blader, med en enkel rømmedressing til. Ellers hadde jeg pesto, fetaost, mais, havsalt og diverse krydder som tilbehør. Nykokte poeteter er nesten best med kun havsalt og smeltet smør synes jeg. Den kombinasjonen er bedre enn en hver saus. Mmmmm. Lett og god sommermat. Fisk på grillet er virkelig noe av det beste, og ikke minst enkleste jeg kan tenke meg. Jeg ser for meg at det blir mye av det i sommer.Slik så det ferdige resultatet ut på tallerkenen. Den grillede fisken, kokte poteter, dampet nykål med en smørklatt på, grillede grønnsaker, rømmedressing, og mais. Så enkelt, så sunt og så fantastisk godt.

Til dessert ble det Hennig Olsen sin Dugg is med pæresmak, med pærebiter til. Denne isen var faktisk ingen favoritt hos meg. jeg har smakt flere is fra Dugg-serien, og likt alle. Men pære var altså ikke helt min smak. Jeg serverte også proteinsjokolader kuttet i små biter i en skål. Enkelt og greit. Formen er ikke helt på topp i dag, og jeg har derfor valgt å ha en rolig kveld på sofaen med en film. Solen stråler ute, men akkurat i kveld kjenner jeg at det frister mest med joggebukse, film og total avslappning. Dere skal ikke se bort i fra at det blir en proteinsjokolade eller to til her før natta. Mmmm. 

 

Smiiiil Maren