hits

juni 2015

Sol, trening & søtpotetchips

I dag føles det som jeg har fått en forsmak på marbella. Jeg reiser om 3 små dager, men akkurat nå føles Kristiansand akkurat like magisk som Spania. I dag har jeg storkost meg med soling ved bassengkanten, og virkelig hatt en helt nydelig lat sommerdag. Det er dager som dette man tar frem når høsten kommer snikende, temperaturene faller og vi drømmer oss tilbake til sommeren. Det var et bitte lite slør med skyer over solen, og jeg tenkte at solen ikke var så sterk i dag. Vel, der tok jeg feil, og med refleksjonen fra bassenget skal jeg love dere at det er en solid rødhet på denne skrotten. Jaja, rødt blir brunt, er det ikke det man sier? 

Etter noen timer i solen dro jeg hjemover og før jeg rakk å kjenne etter skiftet jeg til treningsklær og dro rett ut døren igjen. Jeg tror det er der hemmeligheten ligger, å ikke sette seg ned, og ikke kjenne etter om man har lyst å legge seg på sofaen - for det har man i grunn alltid. Hehe. Jeg blir ofte litt sløv av solen, og det frister ikke alltid å trene etter en lang dag på solsengen. Det er da det er smart å ha en plan på hva du skal trene slik at du vet akkurat hva du skal gjøre når du kommer på trening.

I dag så min plan slik ut: 

 • Strakmark 
 • Ringrow
 • Rygghev
 • Facepull
 • Nedtrekk 
 • Mage i TRX 

I kveld lagde jeg en nydelig middag bestående av søtpotetchips, skinkeomelett med fetaost, og salat. Søtpotetchipsen ble helt nydelig, så god ble de at jeg måtte lage enda en porsjon og spise kun som snacks. Mmmmm. Oppskrift og bilder kommer!! 


Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiiil Maren

Oppskrift: Pai & sommersalat

I går stod pai på menyen, og den ble så fantastisk god at jeg har lyst å dele oppskriften med dere. Nå på sommeren liker jeg at midagene er lettere, og at de går fort å lage. Jeg har derfor småjukset litt med denne paien, men helt ærlig, så synes jeg det må være lov på sommerstid. Da vil man være ute å nye, og ikke stå inne på kjøkkenet. Jeg har derfor brukt en ferdig paibunn, og synes det er helt innafor. Velger du å lage din egen, så er det selvfølgelig kjempe fint. Jeg valgte å lage paien min todelt. Det er en smart måte å gjøre det på hvis for eksempel vokse og barn spiser sammen, og man ønsker en side litt enklere enn den andre, eller man foretrekker ulike smker.

Til en stor form trenger du: 

 • 1 pakke skinke
 • 1 pakke pøket laks
 • Spinat
 • Rødløk
 • 1 boks matfløte
 • Mozarella ost
 • Paprika
 • Paibunn i rull
 • 4 egg 

Slik gjør du: Rull ut paibunnen, og dander den i en ildfast form. Hakk opp skinke, og laks og legg det på hver side i formen. Gi spinaten et lite oppkok i en kjele og dander det på laksesiden av paisen. Hakk rødløk og paprika, og tilsett det på siden med skinken. Ha 4 egg i en bolle, tilsett matfløte og vips sammen. Hell dette over hele paien, og tilsett til slutt osten på toppen. Pass på at alt er jevnt dekket. Inn i ovnen på 180 grader i 30 minutter. 

Jeg lagde også en stor salat med masse deilige ingeredienser, kokte poteter med olje og havsalt, samt havrelomper og grovbrød. Jeg serverte med diverse dressinger, pesto, og balsamico. Mmmm.
Nå skal denne frøkna legge macen langt bort, og komme seg ut i sola. Ha en deilig tirsdag dere, håper solen skinner der du befinner deg!

 

Smiiiil Maren

 

Mine matfavoritter

Jeg får mye spørsmål fra dere om kosthold, og hvordan jeg spiser i hverdagen. Så da tekte jeg det kunne være gøy å lage en liten Topp 3 oversikt over min favoritt frokost, lunsj og middag. Jeg vil komme tilbake med et eget innlegg om snacks, og en liten sommerspesial.

FROKOST: 

Marenskåla bestående av epler kuttet i biter, friske bær, cottage cheese, yoplait 0,0% vanilje yoghurt, toppet med nøtter og rosiner. Gjerne med lune bær over. Lune bær er frosne bær, varmet i en kjele. På andre plass kommer knekkebrød med proteinrikt pålegg, som for eksempel kalkunskinke og ost, toppet med avokado og havsalt. Egg er også en storfavoritt på knekkebrød.Tredjeplassen går til havregrynsgrøten, enten tradisjonell eller som sjokkogrøt. LUNSJ:

La oss snakke lunsj. Her er nok en stor, og innholdsrik salat på førsteplass, med kylling eller skinke som proteinkilde, og alt jeg finner i kjøleskapet som ingredienser. Jo mer, jo bedre. På andreplassen tenker jeg at omletten må nevnes, og tredjeplassen går til hjemmelaget pai med salat. MIDDAG:

Middagsfavorittene er uten tvil grillmat på topp, spesielt nå om sommeren, etterfulgt av speltlompepizza og sushi. Tredjeplassen må også deles, det finnes rett og slett bare for mye god mat, så her må jeg nevne wok, tunfiskpizza, og fiskekaker med dampede grønnsaker.Jeg håper dette kunne være til inspirasjon. Hvis du fant noe som fristet, og som du ønsker oppskfit på så finnes alt her på bloggen, under kategoriene kosthold, og oppskrifter. Spør gjerne dersom det er noe du ikke finner, så skal jeg selvfølgelig legg ut oppskriftene igjen.

Ha en herlig mandag dere, og del mer enn gjerne dine topp 3 matfavoritter med meg i kommentarfeltet. Det er alltid gøy når dere deler litt sinpirasjon tilbake. Jeg er forresten helt overveldet over responsen på #marenerdvik på instagram, så utrolig mange spreke, og flotte lesere jeg har, og så mye god mat dere lager. Det er virkelig kjente stas for meg å få lov å følge dere. Tusen takk!! 

 

Smiiiiiil Maren

 

Ship O´hoi

Dette er lykke for meg. Sørlandet, skjærgården, sol, sommer, fine mennesker og båtlivet. I dag har jeg kost meg så utrolig masse, og det er dager som dette som virkelig gir meg lykkefølelse og glede. Jeg startet dagen med en liten joggetur, før det var rett i båten. Vi hadde med oss frisk salat, iskaffe, iskald drikke og masse frukt. Det trenger ikke være usunn mat selv om man skal kose seg på tur. I dag var hele båten super happy med hjemmelaget salat bestående av crispy salat, tomat, mais, agurk, paprika, fetaost, kylling og avokado, samt grovt rugbrød og kald drikke. Iskaffe og questbarer stod også på menyen. Mmmm. 


Nå er jeg tilbake i leiligheten og har startet den kjedelige jobben med å pakke ut, vaske klær, og pakke igjen. Jeg skal virkelig nyte disse dagene hjemme på sørlandet fullt ut, men jeg begynner også å glede meg litt til Marbella, med masse masse trening, interresante foredrag og en haug av ny inspirasjon og motivasjon. Det trengs virkelig for denne frøkna for tiden. Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler meg litt umotivert på styrketreningen om dagen. Nytt program hjalp litt, men likevel så har jeg liksom ikke lyst å inn på treningsenteret for tiden. Noen som kjenner seg igjen? Kanskje er det så enkelt som at det er sommer, og kroppen skriker etter lys, sol og frisk luft. Jeg tenker at enn så lenge så koser jeg meg med trening utendørs, så håper jeg lysten på styrketrening sniker seg tilbake etterhvert. 

Jeg føler meg litt "off" i dag, typisk søndag kannskje? Mye tanker i hode, og litt sliten egentlig. På slike dager har jeg en gulloppskrift, og det er dyna ut på sofaen, masse godt i skåler på bordet, og seriemaraton. Så det er i grunn planen for denne søndagskvelden. Hva er deres planer? 

 

Smiiiiil Maren

 

Super effektiv trappetrening

God morgen dere. I dag våknet vi til knall sol, og ikke en sky på himmelen her på sørlandet. Jeg skal straks ut i båten, og skal tilbringe hele søndagen på sjøen. Jeg lovet å dele gårsdagens trappetrening med dere. Den økten var en av de morsomste på lenge, og selv om det er brutalt mens det står på, så er det gøy med nye utfordringer, og litt variasjon i treningen. Jeg hadde med meg mamma på denne økten, og det funket helt optimalt. Det som er så genialt med trapper er at man kan trene sammen, uavhengig av fysisk form. Man trener i den samme trappen, og om man er på runde 3 elller runde 6 har ingenting å si, for man jobber like vel opp og ned, sammen, i den samme trappen. På den måten kan man pushe hverandre, og motivere hverandre, uansett om man er i litt ulik fysisk form.  Vi gikk i godt tempo til det området trappen ligger. Det tar ca 15 minutter, og vi brukte dette som oppvarmning. Vel fremme i trappa kjørte vi litt diverse øvelser i trappetrinnene: 

 • Dype knebøy hopp
 • Gående utfall
 • Pushups på annen hvert trinn 
 • Bulgarsk utfall  

10 repetisjoner pr øvelse, 3 runder. Pass på teknikken her, og bruk gjerne hverandre som "speil". Vær ops på å komme dypt ned i knebøyen, stramme magen og hold brystet godt frem, rett og fin rygg. Vær obs på at knærne peker rett frem i utfall, og ikke faller inn, rak og fin overkropp, blikket fremover. Skyv godt fra med rumpa i hvert steg på gående utfall og her er det også viktig å opprettholde en sterk og god holdning ved å aktivere og stramme mage. I pushups vil det bli ekstra utfordrende da underlaget er ujevnt, spenn godt opp i hele kroppen, pass på at albuene peker bakover, og press deg opp. 

Så var det tid for å løpe. Vi gjorde det enkelt og kjørte 10 drag opp trappen, hvor vi løp så fort vi klarte opp, og jogget rolig ned igjen. Vi varierte mellom å løpe på annen hvert trinn, og hvert trinn på de ulike trappeavsatsene. Fy søren så slitne og svette vi ble, det dryppet av meg, og jeg måtte sitte i flere minutter etter siste runde for å få pusten igjen. Puh - en skikkelig killer, som gav stor mestringsfølelse og endorfinrus hos både mamma og meg. Jeg er spesielt stolt av mamma, som før vi starett ikke trodde hun skulle klare å gå 10 runder en gang, men endte opp med å løpe alle 10 rundene. Dette skal vi gjøre mer av, og jeg gleder meg allerede til neste gang! 

Hørtes dette utfordrende og gøy ut? Da synes jeg du skal finne deg en trapp i nærheten av der du bor, og teste ut økten. Oppvarmning i ca 15 minutter med rask gange eller rolig jogg, 3 runder med 10 repetisjoner på knebøy med hopp, gående utfall, pushups og bulgask utfall, også 10 drag opp trappen. Vips har du gjennomført en kanon bra treningsøkt. Denne økten kan du kjøre på like utenfor huset ditt hjemme, på hytta, eller på ferie - både på strandferie og storbyferie, man finner alltids en trapp, eller en bratt bakke. 

Lykke til med økten, og fortell meg gjerne hvordan det gikk! 

Smiiiiiil Maren

Sunnhet på boks

Dagens morgentur med mamma ble en svettefest uten like. Vi begynte å gå rolig tur, og skravle om alt og ingenting. Mamma er verdens beste sparringspartner når jeg har store avgjørelser å ta, eller ting er komplisert. Hun er ganske så magisk på den måten. Vi gikk altså der å snakket, også kom vi over en trapp, og boom så var turen vår gjort om til tidenes trappeøkt. Vi løp, vi hoppet, og gjorde masse ulike øvelser. Jeg hadde på meg pulsklokke, og flere ganger var jeg oppe i nærheten av maks. Jeg hadde med meg et lite minikamera som jeg ofte bruker på tur, og jeg fikk dermed dokumentert alle øvelsene til dere. Så i morgen kommer det et spennende, og forhåpentligvis inspirerende trappe-innlegg her på bloggen. Stay tuned! 

Etter turen dro vi hjem og dusjet, før vi møttes igjen for påfyll av energi. Vi møttes på Will I juice og koste oss med kaffe, smoothie, questbarer og juice. Etter et par timer dro jeg tilbake igjen, og kjøpte med meg en stor salat med pesto og deilig grovbrød som take away. Denne deiligheten koste jeg meg med hjemme i sofaen. Dette kaller jeg luksus i en boks. Har dere sett en så fristende og deilig salat?
I dag oppdaget jeg noe som uten tvil er min nye favorittsnacks. I disse boksene er det tørket gulrot, søtpotet, rødbete og pastinakk, tilsatt litt solsikkeolje og havsalt. That´s it! Dette er altså tørkede grønnsaker, som både ser ut som og smaker helt som chips. Jeg elsker sunnere alternativer, og denne troner, enn så lenge, øverst på min favorittliste. Dette finnes sikkert på ulike helsekostbutikker, så sjekk det ut neste gang du er innom! Man kan helt sikkert lage det selv også - det skal jeg jammen teste en gang. Har noen av dere prøvd å lage dette hjemme? 

 

Nå skal jeg straks løpe ut døren her, min skjønne venninne Charlotte hadde bursdag i går, og det må selvfølgelig feires. Jeg har ringt å bestillt masse deilig sushi, og gleder meg så utrolig til å kose meg med det sammen med skjønne jenter. 

Hva er deres planer for lørdagen?

 

Smiiiil Maren

 

I kjent Maren stil

Jeg blir like overrasket hver gang over hvordan kroppen min reagerer når jeg kommer hjem til min egen leilighet, i min egen seng, i min rolige, deilige og behagelige hjemby. Jeg får en helt utrolig utladning, og denne gangen var intet unntak. Etter en uke på farten i Oslo, med mye på agendaen hver dag, så var det rett og slett magisk å få lov å sove i sin egen seng. Jeg krøp inn i sengen rundt kl 22 i går, og åpnet øynene igjen 11 timer senere. Hjelpes! Det føltes hvertfall fantastisk godt, og nå er jeg så klar for en fin lørdag med familie og venninner her i kristiansand.

Kvelden i går ble i kjent og kjær Maren-stil. Myke koseklær, koselig skravlings, masse frukt og deilige saker på bordet og pepsi max i glasset. Jeg elsker slike kosekvelder med mennesker jeg setter pris på. Jeg har savnet disse fruktfatene mens jeg har vært på tur, og i og med at det kun er 5 dager til jeg reiser igjen så måtte det bli fruktfest i casa de Maren i går. Denne gangen med piel del sapo melon, appelsiner, pære, kiwi og eple. Mmmm. Jeg kuttet opp litt grønnsaker og lagde en enkel dipp med mager kesam og holiday mix. Bytt ut rømmen med mager kesam og vips har du et mye sunnere, og mer proteinrikt alternativ. 

Nå skal jeg hoppe i treningsklærne, og straks ringer mamma på døren. Vi skal ut å gå en liten tur sammen. Jeg har jogget og gått så mye byen og parken i Oslo, så nå frister det med skog, sjø, og svaberg. Senere blir det en runde i sentrum for å titte i litt butikker, handle inn et par ting til Marbella turen, og spise lunsj på favorittstedet mitt her i Kristiansand. Jeg har fått så mye spørsmål om jeg kan lage en slags Kristiansands-guide med mine favoritter både på resturanter, cafeer, tursteder, ting å se/oppleve, butikker osv. Det er jo en fantastisk gøy ide, så det vil jeg selvfølgelig gjøre! Kamera er med i dag, så kanskje jeg får begynt å dokumentere mine favoritter allerede i dag. 

Nå venter min spreke mamma, så jeg får avslutte her, så snakkes vi mer senere! Ha en super lørdag dere, og finn på nie ekstra hyggelig i dag.

 

Smiiiiil Maren

 

Mat mat mat

God morgen dere. I går var jeg på lunsjbesøk til Pia og Cecilie hos Egmont - ShapeUp. Jeg fikk en sniktitt på coverbildet av meg, og diverse andre bilder fra shooten. Utrolig spennnede, og spesielt. Det er helt rart å tenke på at jeg skal på forsiden. Hjelpes! Vi spiste som sagt lunsj på egmont og makan til lunsjbuffet har jeg aldri sett. Jeg priset meg lykkelig for at kameraet var med, for dette er virkelig lunsj til inspirasjon, eller hva synes dere? Dette var en liten matopplevelse, og jeg skulle veldig gjerne hatt muligheten til å spise en slik lunsj hver dag. Mmmm. I skrivende stund sitter jeg å spiser igjen gitt, denne gangen er det en kjapp frokost, før det det er på tide å pakke ferdig og dra mot flyplassen. Dagens frokost ble knekkebrød med kalkunskinke, mager smøreost, og avokado. Jeg hadde ogå et glass med vanilje yoghurt, cottage cheese og bær. Friskt, sunt og godt.

Jeg skal hjem til deilige kristiansand i kun 6 små dager, så er det ut på tur igjen. Denne gangen er det utenlands, nærmere bestemt Marbella. Det har vært så hektisk i det siste at jeg har nesten ikke rukket å tenke på den turen, men nå som det nærmer seg kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg! Jeg gleder meg til å dele treningsinspirasjon fra varmere strøk. Det er jo en treningscamp jeg reiser på, så sjansen for mye ny og spennende inspo på den kanten er stor. 

Nå må jeg få pakket ferdig og komme meg avgårde til flytoget, tiden løper fra meg her. Vi snakkes fra Kristiansand, ha en deilig fredag dere! 

 

Smiiiiil Maren

 

La oss inspirere hverandre #marenerdvik

Jeg har tenkt på en ting som jeg vil snakke med dere om. Jeg vet at jeg har mange spreke, herlige, motiverende og ikke minst inspirerende lesere. Jeg merker det på kommenatrene deres, og jeg har gang på gang blitt inspirert av mat dere deler, treningsøktene dere legger igjen i kommentarfeltet, og ellers bare de hyggelige hverdagskommentarene. Jeg vil se mer av dere, jeg vil bli bedre kjent med dere, og jeg har funnet ut at måten å gjøre det på er å skape et felles rom.

Jeg har derfor tatt i bruk hasttaggen #marenerdvik. Så hvis du tar et bilde som du vil jeg skal se, som er inspirert av noe du har sett her på bloggen, eller som du tenker kan være inspirerende så hadde det væt så herlig om du tagget bildet ditt med #marenerdvik. På den måten har vi et felles rom på instagram hvor jeg får muligheten til å se hvem dere er, klikke meg inn på kontoene deres, se bildene deres og bli bedre kjent med dere.

Jeg håper dere vil slippe meg inn i insta-hveradagen deres. Jeg gleder meg så til å se bildene deres, og bli bedre kjent med dere. 

 

Stort smiiil fra Maren

 

Sunn og fristende frokost

Oppholdet er sponset

God morgen solstråler. Jeg sitter her med frokosten min, og en stor kopp kaffe. Frokosten er knekkebrød med avokado, mager skinkeost og kalkunskine. Som snacks har jeg tomater, gulerøtter og eple. Så enkelt, men så utrolig godt! I dag er jeg rett og slett bare helt utrolig trøtt, men jeg håper at kaffen skal hjelpe litt på. I dag er min siste hele dag i Oslo, før det er Kristiansand igjen i morgen. Jeg trives så godt i Oslo, og grunnen er nok at jeg føler jeg bor i min egen leilighet her, i og med at jeg har fullkjøkken og det hele her på Frogner House. Det føles mer som et hjem , enn et hotellrom - og det hjelper på at man ikke føler at man er på reise hele tiden. Det kan man nemlig bli veldig sliten av. Slagordet til Frogner House er: "Home when you´re not", og det føler jeg virkelig passer perfekt. 


I dag skal jeg spise lunsj på Egmont - ShapeUp, og samtidig få en liten omvisning i redaksjonen, spise lunsj i den mye omtalte kantinen, og forhånetligvis lure til meg det nyeste shapeUp (som sannsynligvis ligger hjemme å venter på meg i postkassen, iom at jeg er abonent, men jeg klarer rett og slett ikke vente). Jeg krysser også fingrene for at det blir mulighet for en liten sniktitt på noen av bildene av meg som kommer i neste utgave, jeg kjenner at jeg er litt spent på dem altså. Senere blir det lunsj nr 2 eller sen middag med Camilla, og sosial hygge i kveld. Det gjelder å utnytte tiden nå som Oslobesøket går mot slutten. 

Ha en herlig torsdag dere, mer fra denne kanten senere. I går ble det kun en oppdatering, da dagen gikk litt i ett, men jeg trives best med å titte innom dere to ganger om dagen, og det skal jeg love dere å gjøre i dag.

 

Smiiiiiil Maren  

Intervju med ShapeUp #nokkropp

I dag har jeg hatt en spennende start på dagen. Jeg delte for en liten stund siden at jeg er så heldig å få lov å pryde forsiden av ShapeUp i august. I den forbindelse så skal vi gjøre litt spennende ting rundt, blandt annet et større intervju hvor vi snakker om alt fra trening, fokus og badevekt, til mental trening, mestringsfølelse og blogging. Dette intervjuet ble gjort nå for en time siden, og jeg sitter igjen med en litt spesiell følese. Følelsen er absolutt god, fordi jeg har snakket om ting jeg brenner for, som engasjerer meg og som jeg virkelig virkelig føler jeg har mye jeg skulle sagt i forhold til. Jeg har i tilegg delt mye, og bydd på meg selv i form av historier og mer personlige tanker rundt diverse ting. Jeg tror og håper det blir et fint intervju, som leserene kanskje kan kjenne seg litt igjen i, og forhåpentligvis finne noe inspirasjon i.

Jeg ble mildt sagt engasjert underveis i intervjuet, og plutselig ramlet det ned en liten sak i hode mitt. Jeg smallt håndflaten i bordet og sa høyt at nå er jeg dritt lei, nå er det NOK KROPP!!! Så folkens, den der er det bare å bite seg merke i, #nokkropp vil dere se mer av. Jeg synes det er på tide å snakke om andre ting enn kropp. La kropp være kropp, også setter vi fokuset på noe annet. Hva jeg synes vi skal sette fokus på, og hvorfor, kan dere lese alt om i augustutgaven av shapeUp.

Jeg skal bidra en god del i ShapeUp utover høsten, og på spørsmål fra journalisten (som var den fantastiske Pia Seeberg) på hva jeg ville skulle være mitt bidrag utover denne høsten i shapeup svarte jeg kort og konsist at "Jeg vil sørge for at all den deilige energien vi får fra sola og ferien nå, skal vare gjennom hele høsten, og langt utover vinteren. Vi skal booste treningshøsten, og beholde sommerenergien, og jeg skal gjøre absolutt alt jeg kan for å hjelpe til med det."  Høres det spennende ut? Jeg gleder meg hverfall masse, dette blir så bra!!

Nå er solen tittet frem her i Oslo, og jeg skal straks ut å nyte den med en smoothie i hånda. Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiiiil Maren

 

Favoritt lunsj & dagens økt

Jeg sitter her med et stort smil om munnen, både fordi det har vært en super fin dag, men mest fordi jeg akkurat bestemte meg for å bli i Oslo i to dager ekstra. Det popper stadig opp nye spennende forespørsler, og ting jeg har lyst å være med på. Så nå blir det ikke hjemreise i morgen, men oslohygge helt frem til fredag. Hurra! Det betyr at jeg får flere muligheter til å kose meg på bandt annet Lett Oslo, som jeg la min elsk på ved forrige Oslobesøk. Dagens lunsj ble inntatt der, og se som denne frøkna koste seg. De salaten er bare helt magiske, og favoritten er uten tvil salat med revet marinert kalkun, chevre ost, søtpotet og masse annet godt. Persille pesto, grønn juive og questbar ble det også. Denne lunsjen var en fest i munnen!Etter lunsj dro jeg til Gym ila for å møte skjønne Camilla på en kaffe, etterfulgt av en treningsøkt. Jeg lot meg inspirere av gårsdagens trening med Roger som er PT på gym ila, og laget meg en finfin liten sirkel. Først kjørte jeg 4x4 pullups, hvor jeg brukte 4 sekunder opp, og 4 sekunder ned. Fy søren - den kjenner man!! Så kjørte jeg fire runder av denne sirkelen, med 8 repetisjoner på hver øvelse:

 • Hacklift 
 • Liggende lårcurl 
 • Nedtrekk 
 • Skulderpress 

En god, effektiv og tidsbesparende økt, som var unnagjort på en drøy halvtime. Nå må jeg løpe videre her, men jeg titter som alltid innom dere igjen i morgen tidlig. Ha en nydelig kveld, og en fin sankthansfeiring. Er det noen som skal avgårde å brenne bål og kose seg?

 

Smiiiiil Maren

 

Frokost levert på døren

Oppholdet er sponset

God morgen dere. Jeg våket opp etter nesten 8 timer søvn, og føler meg som et nytt menneske. Man må virkelig passe på å få tilstrekkelig søvn, det påvirker så utrolig mye. Så må jeg få lov å si tusen takk for alle fine ord om shooten for Run and Relax i går. Herligfred så snille og gode dere er. Dere skal vite at jeg blir så glad for alle spor dere legger igjen, og spesielt i går når dere var så støttende, positive og herlige. Tusen takk!

Nå er frokosten akkuratt levert på døren her på Frogner House, og jeg skal sitte her å kose meg med ferskt rundstykke, croassant, ost, skinke, hjemmelaget syltetøy,  frukt, yoghurt, appelsinuice og kaffe. Mmmm. Det beste av alt var å se den søte lille posen stå utenfor hotellrommet på morgenen. Jeg måtte lage en liten film av det, hehe. Dere ser den på snapchat (marenerdvik). Jeg er virkelig ikke vant til å få frokost servert på morgenen, så dette var stor stas.

Nå skal jeg kose meg med frokosten, kaffe og litt jobb på macen før jeg har et par møter utover dagen. Ellers skal dagen fylles med kaffeavtaler, en koselig lunsj, og en treningsøkt utover ettermiddagen. Sist jeg var i Oslo (for under to uker siden) så hadde jeg et mål om å rekke innom Zara og littt diverse butikker, og det fikk jeg ikke til i løpet av de 11 dagene jeg var her. Nå er jeg her i 4 dager, og er fast bestemt på å rekke en liten shoppingrunde - så får vi se da! Hehe. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Sporty fotoshoot

I dag har jeg vært å heldig å få være modell for høstkolleksjonen til nydelige Run & Relax. Jeg føler jeg får være med på så mye spennende for tiden, og er virkelig bare så takknemlig for at folk viser meg den tilliten, og ønsker å ha meg med på prosjektene sine. I dag var det altså fotoshoot med Vibeke & Marianne som er de to herlige damene bak merket, dyktige Janne Rugland som fotograf, og talentfulle og erfarne Linda Wickmann på hår & makeup. Jeg følte meg virkelig i de beste hender, og det ble en utrolig bra dag. Jeg tror vi fikk tatt masse fine, varierte og delikate bilder, men man er jo alltid spent på det ferige resultatet. Her er et lite bildedryss fra dagen: 
I skrivende stund ligger jeg langflat i hotellsengen på Frogner House, og kjenner at jeg ikke skal bevege meg en centimeter utenfor dette rommet noe mer i dag. Nå må batteriene lades, for å være klar for en ny dag i morgen.

Har dere hatt en fin mandag, og en grei start på uken? 

Smiiiil Maren 

 

Søndagsdate på Frogner House

Oppholdet er sponset

Endelig er jeg på plass i Oslo, og det føles litt for godt å være tilbake. Jeg elsker Kristiansand, og er glad for å ha flyttet hjem, men, og ja det er et lite men her, jeg storkoser meg på Oslobesøk. Jeg har sjekket inn på Frogner House denne gangen også, men denne gangen på en ny adresse. Frogner House har leiligehter over hele Oslo, og da tenkte jeg det var gøy å prøve ut noe nytt. FH er kjent for å ha en lekker stil og derfor er det alltid gøy å se hvordan det ser ut. Jeg åpnet døren til min lille studioleilighet, og dette er hva som møtte meg. Forrige gang gikk det i mye farger, mens her er det stilrent i grått, hvitt, beige og svart. Jeg elsker stilen, og har helt seriøst lyst å stjele med meg den puten i stolen hjem. Hehe. I kveld har jeg koselig besøk her, og vi er i gang med kokkelering. Det står burgere med ost, fullkornsbrød og salat på menyen. Vi planlegger guacamole og stekt sopp også. Det er så deilig å ha eget kjøkken, det blir en helt annerledes følelse med en gang. jeg føler meg så mye mer hjemme når jeg kan lage min egen mat, og invitere gjester på middag.  
Nå må macen bort, maten er snart klar og jeg har ikke hjulpet til med noe som helst. Så nå er det på tide at jeg tar litt ansvar her. Jeg håper dere har en deilig søndag, og koser dere med noe hyggelig i kveld. I morgen er det grytidlig opp for meg, jeg skal på shoot med Run and Relax og vi er i gang fra tidlig morgen. Hele høst kolleksjonen skal tas bidler av, og vi skal være i de vakreste omgivelser. Jeg gleder meg så til å vise dere! Jeg oppdaterer bloggen når jeg kommer tilbake, men følg meg gjerne på snapchat, den blir nemlig med meg gjennom hele dagen. Dere finner meg på marenerdvik


Smiiiiiiil Maren

 

Oslo next

Klokken har akkurat passert 06, og jeg er på god vei ned i min tredje kaffekopp. Jeg reiser til Oslo om et par timer, og har alt for mye som skal pakkes og fikses før det. Jeg burde jo virkelig gjort dette klart i går, men formen var ikke helt på topp i går, og dermed ble ting utsatt. Utsettelse er aldri en god ide! Uansett, etterhvert som kaffen gjør sin magi på et trøtt hode, så kjenner jeg at jeg begynner å få kontroll her. Jeg skal være i Oslo i en liten uke, og gleder meg veldig til å komme tilbake. Selv om det faktisk bare er en uke siden jeg var der sist. 


Skoene er helt nye, og ikke brukt ute da dette bildet ble tatt! Hilsen den ekstremt hygieniske sykepleierstudenten

Jeg pakker mye treningsklær, og håper å gi dere litt ny og spennende treningsinspirasjon denne gangen også. Det var et par ting jeg ikke rakk sist, som jeg har veldig lyst å få til denne gangen. Crossfit Oslo står høyt på listen, selv om jeg får litt vondt i magen bare av å tenke på det. Så mange grisesterke folk på et sted kan være litt skremmende. Hehe. Ellers vil jeg utforske flere av de fine løpestedene dere tipset meg om forrge gang, og titte innom blandt andre, nyåpnede Ila Gym, som jeg var på den flotte åpningen av. Det blir en uke med mye hygge i hovedstaden, og jeg er så glad for at dere vil henge med! 

Jeg ser på statestikken at mange av dere bor i Oslo. Jeg synes jo alltid det er gøy å teste nye treningsentere når jeg er i en annen by enn den jeg selv bor i. Så derfor lurer jeg på: Hvor i Oslo trener du, og vil du anbefale meg å teste det ut? Spent på å høre svarene deres :)

 

Smiiiiil Maren

 

Sunn sommermat

I går tilbragte jeg nesten hele dagen sammen med min skjønne kusine, som også er en av mine nærmeste venninner. Vi lagde en deilig lunsj sammen, og koste oss i sola med bassenget. Lunsjen gjorde vi enkelt og greit med å kutte opp alt vi hadde lyst på av salat, og dandere det i små skåler. Så enkelt kan sunn mat gjøres fristende og delikat. Vi skravlet mens vi stod og kuttet opp, og vips hadde vi masse deilige skåler. Jeg synes spesielt fetaost, egg, avokado, og soltørkede tomater spicer opp en hver salat, og gjør den hakket mer spennende. Vi hadde pesto, og en hjemmelaget gresk dressing til. Brødet heter Ingers Rugbrød, og er kjøpt på et lokalt bakeri her i Kristiansand.

Jeg koste meg så mye at jeg endte opp med å dra ut igjen på kvelden for en koselig jentekveld sammen. Det er en helt vidundelig utsikt over skjærgården der ute, og med solnedgang og rosa himmel måtte jeg selvfølgelig finne frem kameraet. Vi lagde i stand litt snacks, og koste oss med første episode av den nyeste sesongen av Orange is the new black. Noen som har sett det? Jeg tror nok jeg må se den en gang til for å faktisk få med meg hva som skjedde. Jeg skravler så mye at jeg får jo ikke med meg noe som helst av det som foregår på skjermen. Hehe. Skravling og updates med skjønne kusina var viktigere enn en serie, det kan jeg jo se på når som helst. 

Gårsdagen var en utrolig koselig kveld som kommer til å gå inn i minebøkene som den første ordentlige sommerkvelden i år. Det er noe magisk over det å kunne sitte ute til langt på kveld, og ha verandadørene åpne helt til man legger seg, uten at det blir kaldt. Endelig er sommeren kommet til sørlandet, og jeg gleder meg til flere slike kvelder. 

 

Smiiiil Maren

 

Spontan diskotrening

God morgen. Tenkte jeg skulle stikke innom på morgenkvisten og dele gårsdagens treningsøkt med dere. Jeg skulle i utgangspunktet ha treningsfri, men når jeg blir invitert med på trening, og har tid, så sier jeg sjeldent nei. Jeg møtte Edle på solsiden litt utpå kvelden, og sammen fikk vi en fin diskoøkt som jeg liker å kalle det. Dette uttrykket har blitt en gjenganger her på bloggen. Diskoøkt er når man finner på øvelsene uderveis, og gjør litt det man har lyst til, uten noe forhåndslaget plan.

Jeg smallt sammen et enkelt program til oss rett før vi kjørte i gang, og puttet på litt underveis. Noen ganger så blir faktisk de øktene de morsomste, om det er de mest effektive - det kan diskuteres, men trening skal være morsomt, og lystbetont og da er det viktig med en diskoøkt i ny og ne. 


Nye super freshe Nikesko. Jeg elsker dem!! Disse kjøpte jeg på Anton sport når jeg var i Oslo, men de finnes også HER (aff.link). Tightsen er også ny, den er fra H&M. Singletten er en gammel modell fra Nike, det samme gjelder sportstoppen. Det er basic modeller, så det er godt mulig de fremdeles finnes på nett eller i diverse sportsbutikker. 

Vi hadde ikke så god til, og valgte derfor å supersette hele økten. Supersett  vil si at man gjør to øvelser etterhverandre uten pause mellom, før man tar en liten pause, og gjentar. Man kan gjerne sette tre øvelser etterhverandre, og det kalles da et trisett. Flere øvelser må også gjerne settes etter hverandre, men da kaller jeg det sirkeltrening. Vi kjørte 8 repetisjoner og 3 sett pr øvelse. 

Slik så økten vår ut: 

 • Nedtrekk + Ett bens hiptrust
 • Lårcurl + Skulderpress 
 • Triceps pushdown + Goblet squat
 • Bicepscurl + Pushups Nå er dagens akkurat i gang her for min del. Jeg sov litt utover morgenen i dag, og det føltes utrolig deilig. Jeg slet veldig med å sove i natt, og det ble sent på natt før jeg endelig slapp inn i drømmeland. Det må en ekstra kopp kaffe til før jeg starter dagen i dag kjenner jeg. I dag skal jeg både innom NIMUE jentene mine, og ha koselig kusinelunsj. For en fin fredag! 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Enkel og sunn lunsj

Jeg skal ut på reisefot igjen på søndag, og det er derfor dumt å handle inn mer enn jeg trenger. Handleposen i dag ble derfor noe mindre enn vanlig, men den inneholder mye godt likevel. I dag hadde jeg lyst på en frisk salat til lunsj, og kyllingwok med ris til middag. 

Jeg var skrubbsulten på butikken, og bare tanken på å begynne å steke kylling til lunsj var helt uaktuell. da ble løsningen å kutte kalkunpålegg i små biter, og strø over salaten. Det funket helt perfekt, og gikk utrolig fort! Jeg hadde også isbergsalat, tomat, agurk, squash, paprikaog mais. Jeg toppet det hele med walden farms honey dijon dressing. Til dessert kuttet jeg epler i biter, og la dem i en skåel, så tilsatte jeg 4 ss vanilje kesam før jeg toppet det hele med sukrin og kanel. 
Enkelt, sunt og godt. Nå skal jeg straks avgårde for å møte Edle til en liten styrkeøkt. Jeg skulle egentlig ha treningsfri i dag, men den planen ble endret gitt. Jeg har hatt en kondisjonsøkt i dag, så jeg kjenner at den økten jeg skal ha nå blir av det helt rolige slaget. Jeg har spist godt i dag, og egentlig ikke gjort noe annet enn å slappe av, og da bør det gå veldig fint med en liten dobbel i dag. 

Er det flere som skal, eller har vært på trening i dag?

Fortell meg gjerne hva du har eller skal trene. Hvis du har lyst å slenge på favorittlunsjen din også så er det kjempe gøy. Jeg føler jeg faktisk begynner å bli litt kjent med lesergruppen min gjennom at dere deler treningenen deres, maten, tanker, tips, råd og ja generelt bare kommentarer. Jeg føler jeg har en lesergruppe som er ganske lik meg selv. Det virker som vi liker mye av de samme tingene, og har mange av de samme interressene. Jeg koser meg med å bli bedre kjent med dere. 

 

Smiiiiil Maren

 

Fiskekaker som bryllupsmiddag

Skal jeg fortelle dere noe litt sært? Fiskekaker er noe av det aller beste jeg vet. Når jeg var liten ville jeg helst bare spise fiskekaker, og fiskeboller i hvit saus. Jeg var fast bestemt på å ha fiskeboller i bryllupet mitt når jeg ble stor, og fiskekaker kunne gjerne være middag hver eneste dag. Jeg er fremdeles veldig glad i fiskekkaer, og spiser det ofte, men jeg har gått bort fra å ønske det som bryllupsmiddag. Hehe. Nå har de fleste av fiskekakemerkene kommet med et alternativ hvor du får hele 80% fisk. Jeg har testet alle de ulike 80%, og synes i grunn de smaker godt alle sammen. Jeg lar derfor prisen bestemme, og velger den billigste. 

Jeg varierer tilbehøret mitt litt, men liker godt smørdampede grønnsaker til. Det bildet her ikke viser er den enorme mengden ketchup jeg har på. Det ser direkte udelikat ut, så jeg droppet å legge det ut, og ja jeg vet det er mye salt i, og ikke spesielt sunt. Men som jeg har gjentatt til det kjedsommelige her på bloggen: Vi har alle våre ting!!Jeg synes fiskekaker fungerer både som lunsj og midag. De kan serveres slik som vist på bildet, eller de kan kuttes i terninger og være en del av en salat, eller en grateng med grønnsaker, litt matfløte, og litt ost i ovnen. Fiskekaker der dessuten kjempe godt på rugbrød, med et salatblad under, toppet med agurk, tomat og løk. For meg er fiskekaker en genial måte å få i seg fisk på, og det gjør at fisk blir å finne på min tallerken flere ganger i uken. 

Det var dagens middag eller lunsjtips, nå skal jeg få i meg dagens første kaffekopp før et telefonmøte, og deretter et par ærend i sentrum. Jeg tar treningsfri i dag, og skal bruke dagen på rydding, organisering og planlegging for de kommende ukene.  Ha en deilig dag dere, torsdag og snart helg kan vi da ikke klage på.

 

Smiiiiil Maren

Mammatrening

Neida jeg skal ikke skrive et innlegg om trening for nybakte mødre. Jeg skal fortelle dere om kveldens styrkeøkt, gjennomført sammen med min mamma. Jeg har trent mamma helt siden jeg utdannet meg som PT, og i dag joinet jeg henne på styrkeprogrammet jeg har satt opp for henne. Det å trene sammen med mammaen sin er en super fin greie. Man får tilbragt tid sammen, man får trent og man kan nyte en felles endorfinrus etterpå. 

Vi kjørte følgende øvelser:

 • Frontbøy
 • Nedtrekk
 • Roing
 • Rygghev
 • Pushups
 • Lårcurl
 • Legext 

Vi kjørte enkelt og greit 10 repetisjoner, og 3 sett pr øvelse. Etter økten dro vi ned på Will I juice for en velfortjent smoothie og kaffe. Der møtte vi også på en venninne av mamma, og det hele ble jo en fin liten smoothiefest.

I kveld blir det jobbing på denne frøkna. Jeg har et par mail å svare på, og litt å forberede til neste uke i Oslo. Jeg gleder meg faktisk skikkelig til å reise tilbake igjen. Jeg kjenner at jeg trives veldig godt å med å ha basen min i Kristiansand, også reise inn til Oslo innimellom. Det er i Kristiansand jeg finner roen, og lader batteriene, mens Oslo gir meg masse inspirasjon, motivasjon og herlige impulser

Hva er deres planer for kvelden? 

Det håper jeg egentlig at dere vil svare på, fordi jeg har en tendens til å kjede meg litt på kveldene hvis jeg ikke er ute på noe. Så del gjerne tips til hva dere gjør når dere er hjemme en kveld på en vanlig hverdag. Det er jeg faktisk veldig spent på å høre, kanskje jeg kan få noen tips. 

 

Smiiiiil Maren

 

Coaching - hva, hvem & hvorfor?

Samtalene er delvis sponset

I dag våknet vi opp til regn her i sør, men egentlig gjør det ingenting. Jeg har nemlig en fullbooket morgen, og om sommeren merker jeg at jeg blir mer jobbeffektiv på regnvrsdager enn soldager. Da vil man jo bare ligge langflat på et svaberg, så dette passet i grunn greit.

Jeg startet dagen med en time hos Hilde Nævestad. Hilde har jeg nevnt for dere før, og hun har blitt en svært viktig person for meg. Hilde er coach, og har en magisk evne til å få meg til å tørre å gå ut av den trygge lille bobbla mi og si ja til nye og spennende prosjekter. Uten Hilde hadde jeg ikke turt å takke ja til å stå på forsiden av ShapeUp, jeg hadde ikke gjort så mange intervjuer som jeg nå gjør, og takket være hennes gode samtaler takket jeg i går ja til enda et stort og spennende prosjekt - langt utenfor komfortsonen.Hilde jobber med så mange ulike mennesker, i mange ulike livssituasjoner med så mange ulike utfordringer. Jeg bruker henne for å tørre å være den personen jeg vil være, jeg bruker henne som en sparringspartner, og en slags mentor. Jeg diskuterer jobbtilbud med henne, jeg diskuterer bloggen med henne, vi snakker om valg, muligheter, begrensninger og at det i bunn og grunn kun handler om mine egne begrensinger og mine egne valg. Hilde er inspirerende, ekte, tilstede og alltid på. Det er vanskelig å sette ord på hvem hun er, og hva hun gjør. Da er det godt det finnes en film som egentlig beskriver det hele:  

Dette med coaching og mental trening er spennende. Hadde jeg ikke hatt så mange baller i luften skulle jeg selv gjerne sett nærmere på coaching utdannelsen som tilbys via Hilde og Sunn Hverdag.

Hva tenker dere om coaching? Har noen av dere erfaring med det? 

Nå skal jeg straks ned til sentrum for å møte en venninne på lunsj. Regnet øser ned her, og jeg tenker at da gjelder det bare å fylle dagen med hyggelige ting. Senere skal jeg ut til min skjønne lille niese også. Jeg klarte jo ikke å dy meg, og måtte kjøpe en liten gave til henne når jeg var i Oslo. Det er virkelig en takknemlig opgave å være tante, man kan bare skjemme bort, kose og være med på alt det gøye. 

 

Smiiiil Maren

 

Sunn grillfest

 

Sommeren er høytid for grilling, og er det en type mat som veldig enkelt kan gjøres utrolig sunn og fresh så er det grillmat. I dag har jeg kokkelert frem deilig grillmat sammen med familien min, og resultatet ble en fargefest uten like. Jeg dro på butikken og handlet inn alt som fristet av fargerike grønnsaker, frukt, salat og tilbehør. Mine foreldre hadde masse deilige kjøtt på lur, og sluttresultatet ble fristende grillspyd med både biff, kylling, sommerkoteletter og grønnsaker. Vi hadde også fruktspyd med diverse frukt, en deilige salat med fetaost og soltørkede tomater, grillet mais, foliebakte grønnsaker og båtpoteter av søtpotet.


Grillspyd er både delikat, sunt og enkelt. Velg grønnsaker med sterke farger, og kutt dem i biter. Kutt kjøttet i passende biter og dander annen hvert på spydet. Jeg anbefaler å kjøpe metallspyd, da de både holder bedre, og er mr praktiske. Jeg valgte rødløk, squasg, og paprika i tre ulike farger. 
Jeg kuttet også opp grønnsaker og la dem i folie, dryppet på litt olivenolje, og et dryss salt og pepper før jeg la dem på grillen. En utrolig enkel og fin måte å bake grønnsakene på. Maiskolber ble også lagt på grillen. Jeg hadde også søtpotet kuttet i båter, med litt olje, og krydder på. Disse hadde jeg i ovnen på 200 garder i ca 20-30 minutter. Jeg må også gi frukten litt oppmerksomhet. Jeg elsker frukt, og synes det er gøy å gjøre det litt annerledes. Jeg har vist dere fruktspyd flere ganger tidligere, første gang som et av mine første innlegg for sikkert 4 år siden, men slike deiligheter kan da ikke nevnes for ofte. Dette gjøres helt enkelt ved å kutte frukt i middels store biter og dandere på spydet. Her er det kun fantasien som setter grenser. Jeg valgte å sette mine spyd i en halv ananas, og synes det så både fristende og delikat ut. Hva synes dere?Alt dette er i seg selv utrolig enkle ting, og som jeg alltid sier - det handler kun om å minne seg selv på at det finnes alternativer til grillpølger og ferdig burgere. Tenk fargerikt, og næringsrik mat. Jeg håper disse bildene kan være til inspirasjon til å velge et lettere og litt sunnere alternativ på grillen. Vi stokoste oss hvertfall veldig med dette grillbordet, og var alle enige om at vi ikke savnet verken pølser eller burger. 


Jeg gleder meg til masse mer grilling utover sommeren, og til å dele mange flere kreative, sunne og inspirerende grilltips med dere. Det finnes så enormt mye mer godt man kan lage, og jeg kan nesten ikke vente til neste grillings. 

Hva er din favoritt på grillen? 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Smooth morning

God morgen dere. Her er treningsklærne på, og jeg er straks klar for en liten morgentur. Jeg fikk en kommentar på om jeg vikelig løp hver eneste dag, og da slo det meg hvor viktig det er å presisere ting, og være tydelig. Nei jeg løper ikke hver dag, ofte er morgenturen min en gåtur, bare for å få litt frisk luft og starte dagen. Jeg ser jo at det lett kan misforstås når jeg skriver morgentur, og mange da tror jeg er ute å løper hver eneste dag. Slik er det altså ikke. I dag blir det nok gåtur på meg, da gårsdagens intervaller virkelig har satt seg i bena.

I går hadde jeg en smoothiedate i sola med min skjønne venninne Edle, og jeg må bare dele disse lekre smoothiene med dere. For meg er det ren inspirasjon og ikke minst motivasjon til å spise mer fargerikt av å se disse to her. For en gang skyld prøvde jeg noe nytt på menyen, og det med stort hell. Jeg mener å huske at den kun het grønn smoothie. Så den ikke delikat ut?  

Den rød ved siden heter jordbærflørt, og er utrolig frisk og god på smak. Det går mye i frukt, bær, juice og smoothie hos meg på sommeren, og selv om jeg liker godt å lage ting selv, så er det deilig å få det ferdig også innimellom.

(I disse tider med enormt fokus på reklame på blogg, så kan jeg bare si at jeg har betalt helt vanlig full pris for smoothien min, og dette er kun ment som en inspirasjon til mine fine lesere.) 

Nå skal jeg komme meg ut på en liten rusletur, etterpå skal jeg fikse et par småting i sentrum før jeg drar opp til mine foreldre for å legge meg langflat i sola. I dag er det grillings med familien, og gjett om jeg gleder meg. Dette blir årets første ordentlige grillings for meg. Når jeg sier ordentlig grillings så mener jeg at man både lager og spiser maten utendørs. For meg er dette den ultimate definisjonen på sommer. Mamma og meg har planer om å være litt kreative med grillmaten, og trylle frem noen sunne, delikate og forhåpentligvis fristende retter. Kamera er med, og sunne grilltips vil selvfølgelig bli delt på bloggen. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Mandagsintervaller

Min fine plan om å løpe ute på svabergene ble brått avlyst i dag, da jeg kom på at det er mandag og jeg har helt glemt bort mine faste mandagsintervaller. Jeg glemte helt bort intervallene når jeg var i Oslo, og før det var det jo bihulebetnnelse, dermed var det plutselig hele 3 uker siden sist. De intervallene er uten tvil ukens hardeste økt, og jeg gruer meg alltid til den økten. Jeg har satt meg et mål med løpingen min (som jeg skal dele med dere etterhvert) og da nytter det faktisk ikke å sluntre unna intervallene. Så jeg tok meg selv i nakken, og gikk noe motvillig bort til Aquarama treningssenter. 45 minutter senere var økten gjennomført, og jeg var helt ubeskrivelig stolt over egen innsats. De intervallene gir meg en enorm mestringsfølelse, og det var magisk å kjenne at jeg fikk dem til, på tross av både sykdom og reise. Etter økten tok jeg en lang dusj, og tok på meg deilige myke koseklær. Jeg trengte en liten time i sofaen for å komme meg igjen kan du si. 

Intervallene jeg kjører er 45/15 intervaller, hvor jeg løper fort i 45 sekunder, hopper av mølla i 15 sekunder før jeg hopper på igjen for 45 nye sekunder. I dag kjørte jeg 20 drag av disse,og da var jeg virkelig helt tom etterpå. Ingenting er bedre enn følelsen etter en treningsøkt som virkelig utfordrer deg, og det er det ingen tvil om at disse intervallene gjør. De føles nok ekstra harde fordi jeg er så vant til 30/30 intervaller, og da blir overgangen tl 15 sekunder mer løping og 15 sekunder mindre pause ganske brutal. Så ja de er tunge, men søren så effektive!

Har noen av dere testet 45/15 intervaller? 


Nå har jeg akkurat hatt en PT kunde, og er straks på vei til butikken for å handle inn middag og fylle opp kjøleskapet. Jeg skal kun være hjemme i Kristiansand i en liten uke, så jeg må prøve å bregrense handelen litt. Til søndag reiser jeg tilbake til Oslo for å ta bilder for Run & Relax. Jeg har nå fått det ærefulle oppdraget å være modell for den nye kolleksjonen. Det er Vibeke Klemetsen, som er en av de to damene bak merket, og meg som skal være modeller, og jeg må si det er virkelig stas å få lov å jobbe sammen med en så dyktig og nydelig dame. Jeg er litt nervøs og spent, men tenker at en slik mulighet kan man ikke la gå fra seg. Så her er det bare å presse bort alle tanker som ikke er positive eller produktive, og kjøre på! 

Har dere hatt en fin start på uken? 

 

Smiiiil Maren

 

Make a run for it

God morgen dere. Jeg kan ikke huske sist jeg sov så godt, det er virkelig noe eget å komme hjem til sin egen seng etter flere dager borte. I skrivende stund sitter jeg å koser meg med kaffekoppen, og en banan. Jeg skal straks knytte på meg joggeskoene og ta meg en liten joggetur. Planen var egentlig intervaller på mølla, men været her i Kristiansand er helt fantastisk, så planene ble raskt endret til løpetur utendørs. Appropos løpetur, så må jeg dele bildene fra gårsdagens tur i Frognerparken. Jeg har hatt flere fine turer i parken i løpet av mine 11 dager i Oslo, og jeg lar meg imponere gang på gang av hvor vakkert det er der. Det gir litt ekstra motivasjon å løpe i slike omgivelser

Forholdene for løping er litt annerledes her hjemme i Kristiansand. Her løper jeg langs havet, over svaberg og med utsikt rett til Danmark. Det er virkelig ikke feil det heller! Ååå nå kjente jeg at jeg ble ordentlig gira på å komme meg ut på tur, så da er det bare å snøre på seg skoene. Jeg hadde bare lyst å titte innom dere å si god morgen, og ønske dere en strålende start på uken. Er det flere som har ferie allerede, eller leser du kanskje bloggen fra jobb eller skole?

Titt gjerne innom igjen litt senere, jeg har litt ting jeg har lyst å dele med dere! 

Smiiiil Maren

 

 

Hvordan spise sunt - uten tilgang på kjøkken

Når man er ute å reiser er det ikke alltid man har tilgang på stekplate, eller ovn når man skal lage mat. Da blir det ofte at man tyr til enkle, og usunne ferdigløsninger. Jeg har full tilgang på kjøkken med både stekeplate og ovn her på Frogner House, men i går lagde jeg meg en smakfull og super rask middag som ikke krevde noe form for kjøkkenutstyr. Jeg tror i grunn det handler om å faktisk komme på at det finnes et alternativ til ferdigpizzaen eller annen take-away, som er vel så enkelt. Ofte kan man bli litt oppgitt når man står sulten på butikken, og vil ha mat med det samme. Jeg håper derfor at denne super enkle, sunne og raske middagen, som ikke krever mye forberedelse, og som er ferdig på 5 minutter kan være til inspirasjon. Det handler først og fremst om de valgene du tar på matbutikken. 

I går kjøpte jeg med meg disse ingrediensene fra butikken, og det resulterte i en nydelig kyllingsalat. Jeg hadde speltlomper til, og lagde i tilegg små kyllingwraps. Slik så handlelisten ut: 

 • 1/2 grillet kylling 
 • Avokado 
 • Salat
 • 1/2 agurk 
 • Tomat 
 • Gulrøtter
 • Speltlomper
 • Gresk kryddermix

Rens kyllingen, og kutt i biter. Legg salataen på en tallerken og spe på med de andre grønnsakene. Hemmeligheten ligger i krydermiksen. Dette er egentlig en miks som skal blandes med rømme (velg mager kesam hvis du har det tilgjengelig, dette gjør dressingen mye sunnere. Både mindre kalorier, og mer proteinrik). Jeg bruker denne greske miksen på salaten uten å blande den ut, og det er super godt. Dryss litt over, og det gir en nydelig smak. Lag deg en stor salat, og ha lompene ved siden. Fyll lompene fra tallerkenen, og lag små kyllingwraps. Så latterlig enkelt, og så utrolig godt! Mmmm

Denne middagen, eller lunsjen om du vil krever ingenting utstyr, og gir deg alt du trenger av næringstoffer og energi. Så det ikke godt ut? 

 

 

Smiiiiil Maren


 

På med joggeskoene

Oppholdet er sponset

God morgen dere. Her nytes morgenkaffen på verandaen med utsikt over vakre Frogner. Jeg sovnet ganske tidlig i går, og har allerede vært våken en times tid. Jeg er tidenes A-menneske, og jobber absolutt best på morgenen. Jeg sitter her med macen og kaffen å prøver å få unna litt mail og diverse før dagen er ordentlig i gang her.

I dag skal jeg egentlig bare kose meg, og dagen er fyllt med cafeavtaler og en treningsdate. Jeg fikk et tips om å dra til Løkka siden det er søndag, og det skal jeg virkelig gjøre. Når jeg bodde i Oslo elsket jeg å rusle rundt på grunerløkka på søndager. Det er en hel spesiell god stemning der, spesielt når det er sol og godt vær. Jeg gleder meg!

Før den tid skal jeg ut på en liten morgentur. I dag tror jeg turen blir lagt fra Frogner og ut mot bygdøy, via sjølyst og tilbake gjennom frognerparken. Hjemme i Kristiansand løper jeg så og si alltid i skogen, så jeg synes det er litt deilig å løpe rundt i sentrum og mer urbane miljøer når jeg er i Oslo. Forandring fryder!

Hvor liker dere best å jogge i Oslo? Jeg har jo et par dager igjen her i hovedstaden, så joggetips er alltid gøy!

 

Smiiiiil Maren

 

Sosial og sprek lørdagJeg blir stolt over å ha så flinke venner, som står på og får ting til. I dag har jeg vært på åpningen av Gym ila, og det var bra på så mange måter. Først og fremt er det et helt rått gym, som inneholder absolutt alt du kan ønske deg av utstyr. Det er god plass, masse luft og lys. Denne åpningen var også helt herlig fordi det var så mye bra mennesker tilstede. Jeg har truffet igjen venner jeg ikke har sett siden jeg flyttet fra Oslo. Det var stor gjensynsglede! Vi testet ut Gym ila, og lekte oss et par timer. Jeg prøvde meg på triks jeg ikke har gjort på mange år, og det er i grunn et lite under at ingen ble skadet. Det ligger filmer av disse stuntene mine på min snapchatr story hvis dere er nyskjerrige. For å nevnte noe ble det gjort både stiften, og forlengs snake bortover gulvet. Her kommer et lite bildedryss fra min aktive start på dagen. 


Det ble mye tull og tøys i dag, men jeg fikk hvertfall gjort følgende øvelser: 

 • Pullups
 • Nedtrekk med bredt grep 
 • Sittende roing med bredt grep
 • En-arms roing med hantel på benk 
 • Sidehev 
 • Brystpress med hantler
 • Thomas spesial mageøvelse. (denne kommer det film av senere)

Nå er jeg en kjapp tur innom hotellet for å slenge innpå litt mat før jeg skal ha meg en liten runde i sentrum. Jeg har vært i Oslo i over en uke, men enda ikke fått tid til å titte noe i butikker. Det er jo helt utrolig! Så nå ser jeg frem til å kjøpe meg meg en kaffe i hånda, og bare tusle rundt å titte litt alene et par timer. Det er jo så lenge siden jeg har vært i sentrum her i Oslo. Hva er deres favorittbutikker? Gi meg gjerne dere topp 3 butikker som dere alltid må innom når dere er i Oslo sentrum. Jeg har bloggapp på mobilen, så jeg sjekker innom kommentarene underveis, og håper det har kommet noen gode tips. Jeg har jo mandagen til rådighet også, så om jeg ikke rekker innom i dag, så tar jeg det da.

 

Smiiiiil Maren


Hverdagsmagi på håndleddet

God morgen fra hotelsengen. Har dere sovet godt? Jeg ligger i sengen, ser på modern family og drikker kaffe. Perfekt start på dagen. Jeg tittet gjennom litt bilder fra min oslotur så langt, og kom på at jeg glemte å fortelle dere om presselanseringen jeg var på sammen med Pia tidligere i uken. Jeg får mye invitasjoner til slike ting, men fordi jeg bor i Kristiansand har jeg sjeldent anledning til å delta. Presselanseringen var for sommerkolleksjonen til Inmotion essentials, designet av herlige Monica Øien. Jeg har sett disse enkle, nydelige og delikate smykkene før , men ikke visst hvor de var fra.

Som treningsjente, men en godt over middel sporty stil er det ikke så mye smykker jeg bruker. Disse enkle, søte armbåndene føler jeg at jeg kan bruke. Vi fikk et søtt lite armbånd i goodiebagen, og jeg har hatt mitt på siden. Bare se nøye på alle bilder av meg siden den dagen, det er på uansett. Jeg har trent, dusjet og hatt det på overalt, og det ser akkurat like fint ut. På mitt lille smykke står det magic, og det er nesten komisk fordi det er jo litt mitt ord. Jeg bruker ordet magisk hele tiden, og det kunne derfor ikke passet bedre. Dere har kanskje merket at jeg ofte sier at noe er helt magisk, når jeg synes det er veldig veldig bra. Jeg har laget meg en egen liten greie for dette armbåndet, og føler det minner meg på å fortsette på min vei, og aldri slutte å tro på hverdagsmagien. Super klisje, men hva gjør vel det? det funker for meg, og det er faktisk det eneste som betyr noe.  

Armbåndet lå i goodiebag, og er dermed en gave


Vi fikk servert friske smoothies og sushi, utrolig godt og ikke minst delikat å se på. Pia og meg måtte le litt av oss selv, da vi forsynte oss ganske så grovt av begge deler. Vi ble i grunn stående ved maten og kose oss gjennom det meste av lanseringen. Hehe. Hvem kan blame oss da, se på dette her. Mmmmm. Dette er ikke et sponset innlegg, jeg tenkte bare det kunne være gøy å dele litt av de tingene jeg er med på, også synes jeg det er gøy å dele ting med dere som jeg virkelig liker.Nå skal jeg straks sprette opp av sengen og komme meg avgårde for åpningen av et nytt treninsenter. Gym ila heter det, og min gode venn Roger Holmedal er en av karene bak dette senteret. Roger er en av de dyktigste jeg kjenner, og jeg er overbevist om at dette blir super bra. Senere venter trening, koselig lunsj og kanskje en aldri så liten topptur i ettermiddag. Her går det unna med andre ord! Kamera er selvfølgelig med. 

 

Smiiiiil Maren


Uvirkelig at jeg skal bo her

Oppholdet er sponset

Jeg holdt på å snuble i mine egne ben når jeg låste opp døren til studioleiligheten min på Frogner House. Solen strålte mot meg gjennom store vinduer, og jeg skimtet en stor og deilig balkong. Jeg elsker frisk luft, masse lys og luft. Så denne leiligheten kunne ikke passet meg bedre. Gjett om jeg skal kose meg her i helgen! Disse studioleilighetene er så geniale, de har nemlig alt du trenger. De er fullt utrustet med alt fra brødrister til microbølgeovn, du har stort kjøleskap, vaskemaskin, og kaffekoker. Det er som å bo i en leilighet, som har absolutt alt du trenger i hverdagen. Jeg har bodd på Frogner House før, og det er en grunn til at jeg stadig vender tilbake. Dette er intet annet enn helt perfekt for meg og mine behov. Jeg har valg å bo på Frogner, men Frogner House har rom, og leiligheter over hele Oslo. Sjekk ut alle stedene og les mer info om Frogner House HER. 


Det er så perfekt at man har eget kjøleskap, og fullt utrustet kjøkken. Det gir mulighet for å lage sin egen mat, og det liker jeg veldig godt. Hvis man ikke ønsker å lage sin egen frokost, så kan man få frokost levert på døren, og det har jeg bestillt meg på søndagen. Det gleder jeg meg veldig til å sjekke ut! Frogner House har nemlig samarbeid med et bakeri som fikser frokosten, og jeg tenkr at det kan jo ikke bli annet enn bra. Det første jeg gjorde når jeg kom inn på rommet var å fylle opp kjølskapet med friske juicer. Disse er fra Lett Oslo, som dere sikkert har fått med dere at jeg er veldig fan av. Spesielt dere som følger meg på Snapchat har sett både disse juicene, og salatene dukke opp både titt og ofte. De smaker akkurat like friskt og godt som de ser ut. Jeg blir nesten litt glad av å se på dem. Hehe. Disse juicene er så geniale å drikke på farten, når du trenger en oppfriskning eller sliter med å få i deg nok grønnsaker. De smaker så friskt og godt. Jeg sliter litt med å si hvilken jeg liker best, men jeg tror jeg ender på den grønne juicen som favoritt.

I kveld er jeg hos en god venninne på taco og kosekveld. Hun bor ikke så langt unna her jeg bor, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å tilbringe fredagskvelden sammen med gode venner, og god mat. 

Jeg håper dere har hatt en fin fredag. Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Ikke tenk så mye - bare gjør det!!

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg finner motivasjon til å trene, og spesielt til morgenturene mine. Jeg tror svaret er så enkelt som at man må slutte å tenke så mye, og ikke kjenne så godt etter. For hvis man ligger i sengen og kjenner ordentlig godt etter om man har mest lyst å bli liggende der, eller dra ut på løpetur, så er nok faren stor for at mange av oss vil være fristet til å bli liggende. Hvis du derimot setter på alarmen kvelden før, legger treningsklærne frem kvelden før, og når klokken ringer reiser du deg rett opp og begynner å kle på deg treningsklær. Ikke tenk, ikke kjenn etter, bare gjør det! Ta deg en slurk vann, eller kanskje en kaffe. Jeg liker å ta meg en kaffe og en banan eller annen frukt før jeg løper ut. Poenget er at jeg tror "hemmeligheten" til å gjennomføre morgentrening er å la vær å kjenne så veldig godt etter. Når du er ferdig derimot, da kan du kjenne veldig godt etter, for den følelsen der er priceless. 

I dag hadde jeg en sånn morgen. Jeg sendte Piamor avgårde med toget ganske tidlig, og hadde egentlig ikke så veldig lyst å dra ut på tur. Jeg begynte likevel å bare ta på meg treningsklærne, knytte på skoene, plugge inn øreproppene og gikk ut døren. Jeg hadde ordentlig vondt i viljen, men jeg ignorerte alle de uproduktive tankene om at sofaen fristet mer. Ut på tur med meg, og for en tur det ble! Jeg la turen opp fordi vakre Ekebergresturanten, og videre opp i Ekebergparken. Jeg møtte masse morsomme skulpturer på min vei, og flere hyggelige mennesker som smilte og sa hei (dette er helt vanlig i kristiansand, men skjer ikke så alt for ofte på løpetur i Oslo). Solen strålte, og utsikten der oppe er jo virkelig bare helt magisk. På vei ned igjen tok jeg meg selv i å smile der jeg løp. Tenk alt dette hadde jeg gått glipp av hvis jeg hadde valgt å kjenne ordentlig etter til slappfisken i meg som prøvde å lure meg til å bli på sofaen. Så slutt å tenk, ikke kjenn så alt for godt etter og bare hopp i det!! Unntaket er selvfølgelig hvis du er syk eller dårlig, da skal man jo ta det med ro, men jeg tenker at hver og en må ta ansvar for å skille mellom vondt i viljen og en fysisk syk kropp.

Nå har jeg akkurat sjekket inn på Frogner House, satt fra meg bagasjen, og er på vei ut for dagens første møte. Snapchat eller alltid med, så titt gjerne innom der hvis dere vil følge meg gjennom dagen. Dere finner meg på marenerdvik

 

Smiiiiiil Maren


Sushi i sola

Det er helt ok med hektiske dager med mange møter når man får servert nydelig mat i perfekte omgivelser. Et av dagens møter var på Aker brygge, og med sushi på bordet  og solen i ansiktet ble det et par utrolig hyggelige timer. Vi satt på Alex sushi Tjuvholmen, og det der er virkelig sushi i en helt egen liga. Mmmm. 


Ellers har jeg byttet bosted siden sist, og har nå flyttet inn hos fineste Pia. I skrivende stund ligger jeg langflat på hennes store myke sofa og koser meg vedig. Noe jeg alltid gjør sammen med denne frøkna. Om vi holder bootcamp sammen i Portugal, har svettefest på Barrys Bootcamp eller slapper av på sofaen så koser jeg meg alltid like mye sammen med Pia. I morgen drar hun avgårde på ShapeUp weekend, og jeg sjekker inn på flotte Frogner House for helgen. Jeg har bodd der flere ganger tidligere, og det er alltid like bra. Denne gangen får jeg selskap av en venninne, og det blir så koselig. På søndag er jeg tilbake igjen i casa de Pia, og skal være her sammen med henne et par dager ut i neste uke. Denne osloturen min drar ut, men når det skjer så mye spennende, og jeg uansett har sommerferie så ser jeg ingen grunn til å ikke bli. 

Har dere noen spennende planer for helgen? Kanskje noen av dere skal på ShapeUp weekend? 

 

Smiiiiil Maren


Trappelek i Holmenkollen

God morgen hjerter. Har dere sovet godt? Jeg sitter i skrivende stund med en kaffekopp i den ene hånden og en energidrikk i den andre. Vi har alle våre ting, og jeg burde kutte ned på energidrikker, men det får bli etter denne uka her. Nå trenger jeg dem, og dessuten synes jeg det smaker så alt for godt. I dag begynner første møte kl 11, og det er ren luksus i forhold til tidspunkt på diverse andre aktiviteter denne uken. Jeg har derfor god tid til å nyte frokosten og ta det helt med ro. Jobbe litt, forberede meg og rusle avgårde til møte uten å stresse. Deilig! 

Jeg glemte helt å fortelle dere at etter jeg gjorde treningssaken med side2 i går, så dro jeg opp i selve hoppbakken i Holmenkollen. Eller det vil si i trappene der. Dere som bor i Oslo har garantert vært innom der selv, eller kjenner noen som er gærne nok til å løpe rundt i de trappene. Jeg har aldri vært der, og kunne ikke la sjansen gå i fra meg. På med moods tightsen, og opp i trappa med meg. Er den ikke kul forresten? Så annerledes, så deilig fargekombinasjon, og så fantastisk god på. Tightsen har jeg fått i gave, og jeg er så takknemlig. Jeg kombinerte den med noen gamle knall gule nikes jeg hadde hjemme, og en lilla 2xu genser. Mye farger, og man tenker kanskje i utgangspunket at lilla, gult, grått og blått kan bli litt mye, men jeg likte det. Hva synes dere? 


Det er livsfarlig å sette meg i gang på å skravle om treningsklær, det er virkelig bare noe av det gøyeste jeg vet. Så for at ikke hele dette innlegget skal handle om fargekombinasjoner på treningsklær så velger jeg å avbryte meg selv med det samme. Tilbake til Holmenkollen! Jeg har nå altså fått sett disse berømte trappene, jeg har fått løpt noen drag opp, og jeg har hoppet fra trinn til trinn. Vi hadde desverre ikke så god tid, så det ble ikke den lengste økta, men før jeg reiser hjem så skal jeg enda en tur opp dit. Bare meg, høy musikk på ørene og masse power i trappene. Jeg gleder meg!!! 

Har noen av dere trent i trappene i Holmenkollen? 

Nå skal jeg lage meg frokost her, og for variasjonsskyld skal jeg prøve meg på noe annet enn meieriprodukter. Knekkebrød med kalkunskinke, avokado, smøreost og havsalt høres ut som en fin kombo for mine smaksløker. Ha en deilig dag dere, og titt gjerne innom igjen senere.

 

Smiiiiiil Maren


Treningssak for nettavisen

Det går unna her i hovedstaden, og i dag har jeg vært oppe i Holmekollen sammen med jorunalist og fotograf fra Side2 og nettavisen. Vi skulle i utgangsåpunket lage en treningssak sammen, men jammen resulterte ikke dette i to treningssaker. Jeg håper og tror at det ble bra, og gleder meg til å se resultatet. Slike ting som dette har tidligere vært min største frykt, men nå som jeg har blitt kastet ut i det så mange ganger på kort tid tror jeg sannelig det har blitt bedre. Kanskje man kan kalle det en slags eksponeringsterapi. hehe. Uansett så var det hvertfall utelukkende gøy og positivt i dag, og den dumme nervøsiteten holdt seg heldigvis langt unna. Nå har det vært høyt tempo i flere dager, men fra og med i morgen roer det seg ned noen hakk og jeg skal endelig få litt tid til å titte i butikker, og sitte på cafe å se på folk. Fun fact om meg - jeg elsker people watching. Du vet når man sitter på cafe og bare titter ut på gata og menneskene som haster forbi. Jeg har to møter i morgen, og ellers hele dagen til å bare surre rundt og kose meg. Det gleder jeg meg til! 


Jeg har fått trent i dag også, og dagens program ble identisk med søndagensøkt. Rett og slett fordi jeg ble så støl av den økta at jeg ikke har kjent maken på lenge. Det var fantastisk deilig å kjenne på en solid og intens stølhet igjen, det er en god stund siden siste. Jeg fant derfor ut at det var en god ide å gjenta suksessen.

Dagens økt så slik ut: 

 • Pullups 5 rep x 5 sett
 • Dips 10x4
 • Nedtrekk 10x4
 • Sittende roing 10x4
 • Skulderpress i supersett med sidehev 10x4
 • Brystpress med hantler supsersett med pushups 8x4
 • Ab-wheel & planke

 

Har dere hatt en fin dag? Jeg regner med det er flere av dere som har trent. Kan dere ikke dele økten, og et par ord om hvordan det føltes i kommentarfeltet? Jeg hadde en god økt, og selv om jeg var litt tung i kroppen på første øvelse, og dermed slet noe helt vilt med dagens pullups, så økte energien utover økten, og alt i alt ble det en veldig god treningsøkt. Nå gleder jeg meg til å høre om noen av dere har trent, hva dere trente og hvordan det kjentes. 

 

Smiiiiiil Maren


Kollektiv frokost

Først og frems må jeg bare få lov å si tusen tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene på Cover shooten i går. Jeg har lest alle kommentarene flere ganger, og jeg blir helt rørt over alle de fine ordene deres. Tenk så heldig jeg er som har en så nydelig lesergruppe som dere. Jeg får så og si aldri noe negativt fra dere, dere bidrar og er aktive, dere motiverer og inspirerer i kommentarfeltet. Dere byr på dere selv, og dere tørr å dele både egne erfaringer, tips og råd. Når jeg nå gjorde denne shooten som jeg var så nervøs for, så backet dere meg opp, og ordene deres etter jeg la ut bildene fra shooten er til å bli rørt av. Så tusen tusen takk til hver og en av dere for at akkurat du har valgt å være en del av denne bloggen <3

Så, la oss snakke frokokost. Jeg bor jo som dere vet i et godt over middels sporty kollektiv med to herlige jenter. Vi lager mye god mat her, og i dag tenkte jeg å dele litt frokostinspirasjon. Først ut er denne deilige pannekaken som lages her hver eneste morgen. Så den ikke fristende ut? Denne deiligheten er super enkel og lage, og gir deg alt du trenger for en næringsrik og god frokost. Du får masse proteiner, sunt fett og karbohydrater. 

Du trenger: 

 • Egg (to hvitter og et egg)
 • Havgreryn
 • Proteinpulver med coockies & cream smak
 • Kanel 

Bland alle ingreriendene sammen i en bolle, og bruk stavmikser for å knuse havregrynene. Rør om til en jevn røre, og hell røren i stekepanne på middels varme. Stek under lokk. Når pannekaken er ferdig leggr du den ut på en tallerken og topper me sukekrfritt blåbærsyltetøy, bananskiver og valnøtter. 

Neste frokosttips er en kjent godsak her på bloggen, men den spises jevnlig både til frokost og kveldsmat her i kollektivet så vi kjører på og deler igjen. Denne skåla inneholder eplebiter i bunn, bananskiver og bær. Så kommer et lag med gresk yoghurt sitron og cottage cheese. Neste lag inneholder litt flere bær, før det hele toppes med litt mer cottage cheese, kanel, sukrin, cashewnøtter og musli. Mmmmm! Jeg blir virkelig aldri lei av meieriproduktkombinasjoner. For å oppsummere så trenger du: 

 • Eple, banan og bær 
 • Cottage cheese mager 
 • Gresk yoghurt sitron 
 • Kanel & sukrin 
 • Usaltede nøtter & musli 
Nå skal jeg straks avgårde på enda et lite intervju/fotooppdrag. Hjelpes hvor det går unna, men guri så gøy det er! Dette er en virkelig en kontrast til mitt rolige, litt trege, men fantastisk deilige liv i Kristiansand. Jeg storkoser meg med alt dette her, men jeg må innrømme at jeg trives aller best i litt roligere omgivelser hjemme på sørlandet. Senere i dag kommer 3t-damene til Oslo og de har jeg jo ikke sett siden Trondheimsbesøket mitt for noen måneder siden. Jeg gleder meg til å møte dem for en matbit og litt skravlings senere. 

Ha en herlig onsdag dere. Make the best of it!

 

Smiiiiiil MarenCover Shoot

Endelig kan jeg få dele dette med dere, og jeg har virkelig gledet meg til å si det. I dag har jeg nemlig hatt en helt utrolig dag, på cover shoot med ShapeUp. Det er så gøy å endelig kunne fortelle at jeg skal på forsiden av ShapeUp!!! Meg, som covergirl? Det føles helt sprøtt, men samtidig så utrolig utrolig gøy. Dette er stort for meg, og jeg har vimset rundt i en blanding av skrekkblandet fryd siden jeg fikk vite om dette for ca en uke siden. 

Når redaksjonsjef Cecilie ringte meg og spurte om jeg kunne tenke meg å være på forsiden av august utgaven av Shapeup så holdt jeg på å falle ut av sofaen. Jeg lå hjemme på sofaen, full av feber og bihulebetennelse, men når ShapeUp spør om jeg vil på forsiden, da glemmer man virkelig alt av sykdom. Fy søren så gøy! Jeg har hatt en ganske uheldig oppladning til shooten, null trening og sofasliting fra morgen til kveld, men det er helt ok. Jeg er meg, og det er mer enn godt nok. 

I dag var det altså covershoot, og for en dag det har vært. Jeg møtte opp med teamet kl 09.00, og vi kjørte i gang. Teamet bestod av fotograf Stig Jarnes, Stylist Anette Von osten, og Sissel Fylling på hår og makeup. Redaktøren i ShapeUp, Karine Thyness var også med, og sørget for at alt gikk riktig for seg. Vi kjørte flere ulike looks, på flere ulike locations. Jeg har smilt og ledd, hoppet og danset, løftet på kettlebells, og prøvd meg på noen fancy turnes med vind i håret.

Halvveis i shooten hadde vi deilig lunsj med ferske baguetter, masse godt pålegg, frukt , bær, cashewnøtter, og iskaffe. Alle mine favoritter på ett bord. Mmmm. Vi spiste ute i solen, og koste oss veldig. Så det ikke fristende ut? Perfekt mat på en sånn dag synes jeg, og helt i både ShapeUp og Fitliving stil! 


Jeg måtte le litt av meg selv som har vært så nervøs for dette her. Samtidig så kunne jo ikke jeg vite at jeg skulle møte et så fantastisk team som det her. De har vært så gode mot meg, skrytt og kommet med masse positive ord. Anette har funnet en fantastisk styling, og Sissel Fylling gjorde en helt magisk jobb med hår og makeup. Hun tok like så greit saksen fatt og gav meg en helt nyt frisyre - på shooten. Jeg elsker sånne mennesker, som bare tar ansvar og kjører på. Hun var en helt nydelig person, som jeg virkelig fikk sansen for.


Nå sitter jeg i leiligheten på frogner og tenker tilbake på dagen. Vi holdt på fra 09 til nærmere 17, men likevel føltes det som at det gikk så alt for fort. Jeg kjenner at jeg er sliten etter en lang dag, men samtidig fikk jeg masse energi av dette her. Det var så utrolig gøy! Jeg er selvfølgelig veldig veldig spent på hvordan bildene blir seende ut, spesielt coverbildet, men også intervjubildene, og ikke minst bildene til treningsprogrammet jeg har satt sammen til ShapeUp sine lesere. Jeg krysser fingrene for at det blir bra. Det treningsprogrammet ble forresten utrolig kult, jeg skal selv trene gjennom det igjen i morgen og jeg gleder meg! Det inneholder så og si alle mine favorittøvelser + de øvelsene jeg hater fordi de er så vanvittig effektive og harde. Så gled dere til det programmet der jenter, det er et skikkelig killer-program som jeg tror og håper dere vil digge! Nå skal jeg slenge med ned på sofaen, legge bena på bordet og bare ta inn alle intrykkene fra denne dagen. Fy flate for en kul opplevelse!

 

Smiiiiil Maren


Det er på snapchat det skjer

For ca en månedstid siden valgte jeg å åpne my story på snapchat, selv om jeg egentlig var litt skeptisk. Nå synes jeg det er skikkelig morsomt, og bruker den ganske aktivt. I disse dager hvor det skjer mye spennende så deler jeg masse bilder og små filmsnutter på snappen, så dere må gjerne følge meg der hvis dere vil se litt hva jeg fyller dagene med. Dere finner meg på: marenerdvik

I dag fikk jeg to av bildene fra shooten med Fotobakken, og da må jeg jo dele dem med dere. Som jeg skrev i går så endret vi både location, og klær flere ganger. Vi fikk også innslag av både regn, vind og strålende sol underveis i shooten så variasjonene og kontrastene ble mange. Disse bildene er tatt mens solen strålte, og jeg liker veldig godt lyset på disse bildene. På det siste bildet knekker jeg sammen etter å ha holdt en plankepossisjon litt for lenge. Haha. Muskulaturen min ville rett og slett ikke mer. 

Nå er det kvalitetstid med roomisene som står på planen, og macen må legges bort. Vi momser mat og koser oss. Jeg har virkelig ikke lyst å dra herfra, jeg storkoser meg! Heldigvis har jeg en god del dager igjen i hovedstaden, og når jeg kommer hjem er det forhåpentligvis skikkelig sommer på sørlandet, og da er det virkelig ingenting som er bedre enn Kristiansand.

Ha en deilig kveld dere. I morgen starter min dag veldig tidlig, men snapchat er alltid med, så om ikke jeg rekker å oppdatere bloggen så tidlig på morgenen, så skal hvertfall snappen være oppdatert. Jeg gleder meg til å kunne dele morgendagens plan med dere, den er litt over middels spenstig vil jeg si. 

 

Smiiiiiil Maren


Barrys Bootcamp & Lett lunsj

"Så kjører vi mølla opp på 15% stigning, og vi spurter" KOM IGJEN NÅ!!!!!!! Jadda, dette var det som møtte meg i dag morges når jeg entret Barrys Bootcamp i her i Oslo. Vel, nå skal det sies at før strenge, og flinke Ola pisket oss rundt inne i salen, så ble vi møtt av to søte jenter i resepsjonen som ønsket oss velkommen, viste oss garderober og fortalte litt om hvordan ting fungerte på Barrys. Lokalene til Barrys Bootcamp er utrolig freshe, og jeg kjente med en gang at dette var et sted jeg kunen trives. De hadde til og med en egen smoothiebar i hjørnet, hvor kult er ikke det.

Over til treningen. Ola var dagens instruktør, og han gjorde en super jobb. Han la opp en hard, men gøy økt med fokus på armer, og mage - med masse deilige bakkeintervaller innimellom. Dette er helt min type trening, og jeg digger å trene på denne måten, med høyt tempo, mange repetisjoner, høy puls og svettegaranti. Jeg storkoste meg, og dere skal ikke se bort i fra at jeg titter innom for en ny økt før jeg forlater Oslo for denne gang. Etter økten dro vi avgårde til Lett Oslo, som jeg har hatt lyst til å teste helt siden jeg kom over dem ved en tilfeldighet på sosiale medier. Jeg hadde store forventninger til dette stedet, og de infridde så til de grader. De hadde til og med questbarer her! Jeg kjøpte meg en ekstra stor salat med masse godt oppi. Det var så mye å velge i at jeg uten tvil må tilbake hit også i løpet av uken, jeg vil jo smake på alt. Dagens salat med fylt med revet kalkun, grønn salat, bønner, linser, quinoa, tomat, agurk, og røbetter. Jeg hadde to ulike dressinger til, en persille pesto og en annen variant som jeg fikk anbefalt av hun som jobbet her.

De skjønne jentene på Lett Oslo spurte om vi kunne ta et bildet, og det synes jeg var utrolig koselig <3

Nå sitter jeg alene igjen på Lett Oslo for å jobbe et par timer, før jeg skal videre i et møte. I morgen har jeg en stor dag her i Oslo, som jeg har grugledet meg til. Jeg skal ha en fotoshoot med et stort treningsblad, og jeg er litt spent på det. Jeg tenker egentlig at det er fint å være litt nervøs, jeg tror faktisk det er litt sunt. Hvis man aldri gjør noe som skremmer enn litt så tror jeg man stopper å utvikle seg som person. Så jeg durer på, og har egentlig nå bestemt meg for å si at jeg utelukkende gleder meg til dette! 

Har dere det fint? Hva gjør dere denne mandagen? 

 

Smiiiiil Maren


Dagens fotoshoot & styrkeøkt

For en lang dag dette har vært, og utrolig nok sitter jeg igjen uten et eneste bilde på kameraet, så dette innlegget er preget av mobilbilder, noe jeg vanligvis aldri bruker på bloggen. I dag har jeg nemlig vært så mye foran kamera, at jeg rett og slett ikke fikk tid til å knipse så mye selv. Den første av totalt tre fotoshoots fant sted i dag, og denne shooten var med Lars Erik bakken, bedre kjent som Fotobakken eller Skillshooter. Jeg har fulgt denne mannen en god stund, og latt meg imponere av bildene han tar. Han er helt rå på å ta in-action bilder, og skaper en helt spesiell energi i bildene sine. Jeg har lenge ønsket å oppgradere både header, og bloggen generelt, så en shoot med denne dyktige mannen kunne virkelig ikke passet bedre. 

Vi har tatt så mye forskjellige bilder, og jeg gleder meg som et lite barn på julaften til å se resultatet. Vi startet shooten i regn, på en byrgge, og avsluttet i urbane freshe omgivelser med strålende sol fra skyfri himmel. Kontrastene ble så kule, og med hele 7 klesskift underveis i shooten tror og håper jeg dette resulterer i masse bra bilder. Jeg la ut en liten sniktitt på min instagram i ettermiddag, og jeg gleder meg til jeg får høyoppløste bilder som kan deles med dere her på bloggen også. Enn så lenge har jeg bare dette bildet fra mobilen, tatt innomellom bildetakningen. Her står jeg å maserer håndleddene som er såre og litt vonde etter masse håndstående og diverse yogapossisjoner.

Etter shooten rakk jeg såvidt innom leiligheten for litt mat før Sofie og meg dro avgårde for en styrkeøkt på Sats Sjølyst. Vi kjørte hvert vårt opplegg, og siden jeg er litt ute av styrketreningen om dagen grunnet bihulebetennelse og diverse så kjørte jeg det jeg kaller disco-økt. Husker dere det uttrykket? Det er når jeg finner på øvelser underveis, og gjør akkurat det jeg har lyst til, der og da. I dag resulterte det i en finfin overkroppsøkt med følgende øvelser:

 • Pullups 5 rep x 5 sett
 • Dips 8x5
 • Nedtrekk 8 x 4
 • Sittende roing 8 x 4
 • Skulderpress supsersett med sidehev 10 x 3
 • Brystpress supersett med pushups 8 x 3
 • Ab-wheel 10x3

 

Jeg har skrevet dette mange ganger, men jeg tenker at det er fint å gjenta hvis noen ikke har fått det med seg. Supersett betyr at jeg gjør begge øvelsene rett etter hverandre, uten pause. Det betyr at jeg tar skulderpress 8 repetisjoner, slipper vektene, og går rett over på sidehev 8 repetisjoner. Så tar jeg en liten pause, før jeg kjører på med en ny runde. 

Etter endt trening ble det en tur til Grønland hvor vi handlet med oss alt du kan tenke degav friske deilige grønnsaker, frukt, nøtter og bær. Når jeg bodde i Oslo var jeg på Grønland nesten hver søndag og hamstret godsaker. Jeg regner med noen av dere Oslofolk har vært der? For et utvalg, for en kvalitet på grønnsakene, og prisen er det virkelg ingenting å si på. Her får dere en liten matkollasj fra det spreke kollektivet jeg er så heldig å få bo i denne uken. Ser det ikke fristende ut? man kan gjøre så mye spennende med grønnsaker. Dampe, steke, woke, lage mos eller puré. Spis mer grønnsaker dere, og tørr å variere. I dag smakte jeg stekt pastinakk for første gang, og det var utrolig godt! 

Nå har jeg lagt meg godt tilrette i sofakroken, og her blir jeg resten av kvelden. I morgen tidlig skal jeg teste Barrys Bootcamp og det er jeg ganske så spent på. Jeg har hørt at det er beinhardt, men veldig gøy. Så dette gleder jeg med til. Jeg hooker opp med Pia før timen, og sammen skal vi forhåpentligvis få en svett start på uken. 

 

Smiiiiiiil Maren

 

Sommersalg hos 3t-shop

Dere kan tro jeg skvatt til når jeg åpnet vg på nett, og der så jeg mitt eget ansikt i et gigantisk smil pryde forsiden. Disse bildene har dukket opp så mange ulike steder, og flere av dere lesere har tatt printscreen og sendt meg dem når dere har sett det. Dere er jo bare herlige, og det synes jeg er super koselig gjort. Grunnen til at jeg må smile når jeg ser disse bildene er at de er så glade, og energiske. Den shooten jeg hadde med 3t-shop i Trondheim for å ta disse bildene var akkurat det - super energisk og glad. Vi storkoste oss, og bare lekte. Det ble en skikkelig laidback og fun greie, som resulterte i masse gla´bilder fulle av liv og energi. 

AnnonseTilbake til overskriften. Teksten som pryder bildene er at nå har salget startet hos 3t-shop, og det er muligheter for å gjøre masse gode kupp. Mange av dere spør ofte hvor klærne mine er fra, og sannsynligvis, nesten utelukkende hva jeg har på meg, så er det fra 3t-shop. De fører merker som Adidas, Reebok, Helly Hansen & Run and Relax for å nevne noen. Dette er mine favoritter, og noe av det treningstøyet som går veldig mye igjen her på bloggen er fra disse merkene. Sommerklærne jeg brukte i Portugal var for det meste Adiadas of Reebok, når jeg driver Yoga så er det Run & Relax klær, og når jeg jogger, varmer opp på trening, til og fra trening eller som fritidsklær så er det gensere i deilige farger fra Helly Hansen. 

Nå er salget altså virkelig i gang, og jeg anbefaler dere å sjekke det ut på 3t-shop sine hjemmesider. 

Et lite tips: Alle dere som liker print og fargerike tights. Nå er de på salg! Jeg elsker disse tightsene, og har faktisk med meg flere av disse tightsene på shoot i dag. Blandt annet denne fra Reebok, denne og enda en deilig fargeklatt fra Reebok som jeg tror mange av dere synes er fresh. 

Ha en deilig søndag dere. Jeg liker alltid så godt å høre hva folk skal på søndager, for det er så ulikt. Noen bruker søndagen som en rolig hviledag, hvor de slapper av med familie og bare koser seg, mens andre har søndagen som typisk turdag, hvor de vil ut i skogen, andre igjen har søndagen som den beste treningsdagen i uken, for da har de tid og overskudd etter en fridag. Så nå er jeg spent, fortell meg om din søndag. Har dere noen spennende planer ? 

 

Smiiiiil Maren


Blondie og matinspo

Behandlingen er sponset

Etter nesten 7 timer i frisørstolen for å gjøre denne hårmanken lysere, sitter jeg nå med rumpa godt plantet i sofaen. Det tok tid, men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det føles godt med en lysere farge som er mer lik min egen nå mot sommerstid, og jeg er virkelig imponert over Mette på Jan Thomas Studio som gjorde denne tranformasjonen så bra. Det er så mye som kan gå galt når man lysner et veldig mørkt hår, og jeg skal innrømme at jeg var litt nervøs. Nå er jeg spent på å høre hva dere synes om resultatet? 

Det har vært en lang, men utrolig koselig dag. For en salong, og for noen fine ansatte. Jeg har virkelig kost meg! Nå sitter jeg som sagt hjemme i sofaen sammen med to skjønne jenter, vi ser film, og ligger som slakt på sofaen iført joggebukse alle tre. Jeg skal prøve å komme meg i seng snart da jeg har den første av totalt tre spennende fotooppdrag i morgen. Dette er en sporty, kul og uhøytidelig shoot, som jeg tror blir veldig gøy. Jeg gleder meg til å fortelle dere alt om det i morgen. Ellers håper jeg å få inn en liten joggetur og kanskje en styrkeøkt også. Det er to drøyt sporty jenter jeg bor sammen med denne uken, og jeg kjenner at jeg blir super inspirert av dem. Det er så deilig å bo sammen med likesinnede friskuser, og jeg storkoser meg virkelig i dette lille kollektivet vårt. Det er nesten komisk, vi har hver våre hyller i kjøleskapet, men de inneholder akkurat den samme maten. Jeg har knipset et par bilder av maten her i kollektivet som jeg håper kan være til inspirasjon. 


Så ikke denne digg ut? På tallerknene ser dere omelett, grønnsaker, og mos. Frukt, bær, meieriprodukter, blåbærsyltetøy og peanøttsmør. Mmmm. 

 

Smiiiiiil Maren


 

Jan Thomas Studio

Jeg storkoser meg i Oslo, og har allerede blitt minnet flere ganger på hvorfor jeg var så glad i denne byen når jeg bodde her. Jeg startet dagen med en deilig liten løpetur på min gamle arbeidsplass Sats på Solli plass, som forøvrig har pusset opp og utvidet noe så til de grader siden sist jeg var innom. Fy søren for et fresh senter. Jeg har alltid trivdes enormt godt på Sats solli, men nå har stedet virkelig blitt oppdragdert. Jeg rakk 45 gode minutter i jevnt moderat tempo, før jeg måtte komme meg i dusjen, og løpe avgårde til dagens høydepunkt. I skrivende stund sitter jeg  å koser meg i frisøstolen på lekre Jan Thomas Studio. Mette Tryland, som jobber her som frisør, har akkurat påført håret mitt en farge som skal lysne håret mitt. Denne fargen inneholder Olaplex, og det er et slags vindudermiddel som gjør at man kan lysne helt mørkt hår uten at det tar skade av det. Det var bla dette Kim Kardashian brukte når hun gikk fra mørk til platina for kort tid tilbake. Nå skal jeg overhode ikke bli verken platina blond, eller helt blond, men planen er at vi skal lysne litt, og skape litt mer spill og liv i håret mitt. Vi skal også endre litt på frisyren, og sluttresultatet vil nok bli et ganske annet enn da vi staret. Det er en omfattende prosess, men vi skravler og koser så det gjør overhode ingenting. Jeg elsker å bli dullet med, og når skavla går og jeg i tillegg får servert kaffe så føles det egentlig som å være på cafe. Hehe. Jeg er veldig spent selv, og gleder meg til å vise dere resultatet. 

Behandlingen er sponset


 

Nå har Mette akkurat vært ute å handlet deilig lunsj til oss, så nå må jeg avslutte her, sånn at vi kan kose oss med litt mat. Dette frisørbesøket har offesielt blitt et cafebesøk nå som jeg faktisk får servert lunsj også. Hehe. Man skal hvertfall ikke klage å servicen. 

Har dere en fin lørdag? 

 

Smiiiiil Maren


 

Apekatten er tilbake

Da var jeg endelig på plass i Oslo, og det er virkelig godt å være tilbake. Jeg fikk sitte på med en venn inn til Oslo, og på veien kjørte vi forbi Tufteparken Gamle Hegg. Jeg kjemper jo så hardt for å få Tufteparken til Kristiansand og da kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg til å sprette innom å leke litt. Det er evigheter siden jeg var i en Tuftepark sist, og jeg var derfor litt spent på om jeg hadde noen triks på lur fremdeles. Jeg fikk testet både shoulderstand, situps i ribbevegg, omvendt legraise, pullups, pushups på paralellbarer, roll-over og håndstående. Det var så gøy, og utrolig deilig å endelig få leke litt apekatt igjen. Nå gleder jeg meg bare enda mer til vi får vår egen park i Kristiansand.Jeg har sjekket inn hos min gode venninne Sofie for helgen, og jeg føler meg allerede som hjemme. Hun bor i en stor, lys og super sentral leilighet, og jeg føler meg så heldig som får lov å campe her i en hel uke. Jeg har fått min egen nøkkel, eget rom og egen hylle i kjøleskapet. Hehe. Jeg elsker det! I kveld ligger vi rett ut på sofaen , med god middag i magen, og gullrekka på tv. I morgen skal jeg til Mette på Jan Thomas Studio, og jeg gleder meg så. Hvis alt går etter planen, blir det en rimelig synlig forandring på håret mitt i morgen. Jeg kjenner at jeg nesten er litt nervøs, men jeg vet at jeg er i trygge hender, så det må jo gå bra! Jeg skal sitte i den stolen i en god del timer i morgen, så dere skal ikke se bort i fra at neste oppdatering kommer fra frisørstolen. Jeg håper dere har en fin fredag, og en god start på helgen. Har dere noen spennende planer for helgen?

 

Smiiiiiil Maren


Terapautisk Yoga & Oslotur

I går kveld var jeg på en helt nydelig Yogatime på Emijoly som jeg aldri vært på før. Det var en ny instruktør, og en ny type Yoga. Timen kalles Yoga Relax, og det var Pia som holdt timen. Dette var en mye mer terapautisk yoga enn jeg er vant til. Hele timen foregikk med øynene lukket, og fokuset rettet innover. Vi jobbet med med pusten, og hensikten med hele timen var å slappe av, løsne opp låpsninger og spenninger, og puste, virkelig puste. Noen vil kanskje si at dette hørtes kjedelig ut. Vel det var det overhode ikke. Jeg lukket øynene, og fokuserte kun på insturkørens stemme. Jeg klarte å stenge omverden ute, og følte faktisk at jeg lært en helt ny måte å puste på. Jeg puster helt overfladisk i hverdagen, ingen tvil om det. Jeg puster fort, og kort. I går kveld lærte Pia meg jeg puste dypt, langsomt og fullstendig. Det var en ny, og veldig god opplevelse.

Er det noen av dere som har testet terapautisk yoga eller mediyoga? 
Akkurat nå løper jeg rundt meg selv og prøver å pakke kofferten min. Jeg har jo helt glemt å fortelle dere at jeg drar til Oslo nå om et par timer, og jeg blir ganske lenge. Hvertfall en uke, kanskje to. Jeg skal så mye spennende, at jeg har funnet ut at det smarteste er å bare fokusere på en dag av gangen, for totalen av disse dagene kan nesten bli litt overveldende. For å nevne noe så skal jeg teste ut Berrys Bootcamp, innom Crossfit Oslo, og gjøre en stor endring på håret mitt på Jan Thomas sin salong. Jeg skal løpe i noen brutale trapper, gjøre et spennende intervju, og en enda mer spennende fotoshoot, jeg skal i et par møter som jeg håper vil resultere i noen spennende samarbeid, og mot slutten av Oslo turen skal jeg på en morsom fotoshoot. Jeg skal også på åpningen av et nytt gym, teste ut bootcamp i frognerparken, og titte innom ulike treningssentere jeg har hatt lyst å teste. Ellers håper jeg å få masse tid med Oslovennene mine, spise på favoritt stedene mine, og nyte litt etterlengtet Oslotid. Jeg bodde jo i hovedstaden i hele 4 år, så det er klart jeg savner det innimellom. 

Ååå nå gledet jeg meg plutselig noe helt vilt til å dra til oslo etter å ha skrevet alt dette. Nå ser jeg at tiden flyr fra meg, og jeg må få pakket det siste før jeg må komme meg avgårde. Vi blogges fra Oslo dere! Kanskje jeg treffer på noen av dere under Osloturen, DET hadde vært koselig det! 

 

Smiiiiiil Maren

 

Matinspo fra Portugal

I dag var jeg litt uinspirert på matfronten, men etter en liten titt i bildearkivet mitt fra turen til Portugal så endret det seg raskt. Hjelpes så mye deilig mat vi koste oss med der. Friske fargerike salater, nydelige sandwicher og friske smoothier. Dagens lunsj blir altså på inspirasjon fra Portugal, og jeg har lyst å dele bildene med dere. Jeg mener, hvem blir ikke inspirert av denne fargefesten? Jeg håper disse bildene kan lure frem en liten lyst til å velge noe sunt, og fargerikt til lunsj, eller middag. Hva med å lage en stor deilig salat med kylling, pasta, avokado og masse godt? Eller hva med å dra innom bakeren å kjøpe et ordentlig grovt brød og lage en saftig sandwich?

 

Smiiiiiiil Maren

 

Det forbanna fokuset!

"3 dager til fotoshoot, hva gjør du?" Jeg leste den overskriften og jeg kjente at jeg ble provosert. Grunnen til at det traff er at jeg selv skal på en fotoshoot om kun to dager, og en enda større shoot tre dager etter der igjen. Under denne latterlige overskriften kom svaret: jo da skal du kutte alt av salt i maten, og leve på fisk, for å tømme kroppen for vann og gjøre kroppen mest mulig markert og klar for bildetaking. Jeg blir så lei meg, og så oppgitt. Jeg velger å tro at jeg har blitt spurt om å stille opp på disse fotooppdragene fordi jeg er ønsket akkurat slik som jeg er, med akkurat den vannmengen jeg naturlig har i kroppen, med de formene og den fassongen jeg har. Jeg liker å tro at jeg blir booket inn til oppdrag eller er ønsket i ulike samarbeid fordi jeg er slik jeg er, og at det ikke skal være nødvendig å leve på strenge dietter i forkant for å rippe kroppen min ned mest mulig. Jeg skrev innledningsvis at jeg ble provosert av at det messes ut om hvordan man skal bli mest mulig rippet, og slank på kortest mulig tid, men sannheten er egentlig at jeg blir lei meg, ordentlig lei meg. Dette fokuset er så forbanna usunt!!

Midt oppi frustrasjonen så er også jeg litt glad. Glad for at jeg står i den possisjonen jeg gjør, glad for å ha en stemme som kan bli hørt, glad for å ha en kjent treningsblogg som når ut til den gruppen som står aller mest i faresonen for påvikning av dette skumle, kvalme og livsfarlige kroppsfokuset. 

Jeg skal lett innrømme at jeg selv tenkte noen tanker når forespørselen på de ulike shootene kom. Den vonde snikende stemmen inni mitt eget hode sa: Er du bra nok da Maren? Er du trent nok, ser du bra nok ut? Det vil nok komme kommentarer, de vil nok ikke kun være hyggelige, tåler du det? Jeg tok en prat med Coach Hilde, og sammen kom vi frem til at jeg er meg, med den kroppen jeg har, med de strekkmerkene jeg har, med den muskulaturen jeg har, med den huden jeg har, med de kiloene jeg har, og med den energien og livsgleden jeg har. Jeg er meg, og det er akkurat slik jeg er ønsket til denne fotojobben. Jeg har tenkt å stille opp, med hode hevet og et stort smil om munnen. Vi blir aldri fornøyd, vi vil alltid kunne finne noe å pirke på med vår eget utseende. Vi vil alltid finne noe vi føler kunne vært bedre, men jeg er så forbanna lei av at det er disse tingene, det vi ikke liker med oss selv, som hele tiden skal få fokus. Så jeg skal gå inn på shooten, akkurat sliks om jeg er, og jeg skal ha det gøy og kose meg underveis. Så håper jeg at jeg kan være med å påvirke i motsatt retning, at jeg kan gjøre mitt for å snu dette forbanna fokuset!

Vi lever kun dette ene livet, og vi aner ikke hvor lenge det kommer til å vare. Skal vi virkelig kaste det bort på å rake ned på oss selv, lete etter feil, og leve etter umenneskelige strenge regler for både kost og trening. Er det virkelig slik vi vil ha det? Jeg tror og håper de fleste er enige med meg, og jeg kan bare håpe at dere som leser denne bloggen føler at jeg når ut med min tankegang om sunn mat, og nok mat. Treningsglede, energi, sunn inspirasjon, og motivasjon. Jeg ønsker å fremme gleden av å ha en kropp som fungerer og en aktiv livsstil. Et sunt, innholdsrikt og harmonisk liv i balanse, hvor det er plass til litt av alt. 

Flere bloggere har uttalt seg om dette den siste tiden, og jeg vil spesielt trekke frem Ida Wulff sitt innlegg. God skrevet, av en herlig jente! 

 

Maren

 

Trippel pakkelykke

Delvis sponset

I går fant jeg hele tre hentelapper i postkassen, og nyskjerrig som jeg er måtte jeg rett til postkontoret for å hente dem. Pakkene var fra Iherb og Proteinfabrikken og inneholdt påfyll av alle mine favoritter. Pakkene inneholdt ingenting nytt, dere har faktisk sett alle disse produktene på bloggen min før, men gode ting som dette kan virkelig ikke vises for mange ganger. 

Mange av dere har etterlyst en frokostblanding uten sukker. Vel, her får dere en som ikke bare inneholder minimalt med sukker, den ligger også ganske høyt på protein og fiber, og det finner man ikke i mange slike muslier. Smaken er helt nydelig, og dette har vært en av mine favoritter i flere år. Kakaopulveret bruker jeg i havregrøten, for å få en nydelig sjokoladesmak på grøten. Dette pulveret selges i norske helsekostbutikker men prisen er litt vel stiv, så da er det smart å bestille på nett. Den siste favoritten er et proteinpulver jeg har hatt lyst å teste i en evighet, men aldri fått meg til å bestille. Endelig fikk jeg sumlet meg til å klikke hjem Quest Nutrition proteinpulver med smak av vanilje milkshake. Jeg har bare ett ord: MAGISK. Altså jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare smaken en gang, den er helt vidundelig, og det smaker faktisk som ekte vanilje milkshake. Fy flate så digg den var. 30g blandes med skummet melk, ristes godt g vips har du en drøm av en vanilje milkshake. Jeg tror nesten bare dere må teste for å skjønne hva jeg snakker om her. Mmmmmm

Den siste pakken var fra Proteinfabrikken og inneholdt påfyll av Questbarer. Jajaja, jeg vet at jeg spiser latterlig mange av dem. Hei jeg heter Maren, og jeg er avhengig av Questbarer. *ler*. Ellers inneholdt pakken proteinpannekaker, 1 kcal stekespray og gojibær. Denne pannekakemiksen altså, jeg blir aldri lei. Det er så utrolig enkelt, og godt. Når næringsinnholdet i tilegg er bra, så ser jeg ingen grunn til å ikke velge en kjapp løsning innimellom. Gojibærene spiser jeg som snacks, eller som topping på grøten, eller sammen med meieriprodukter og frukt i "marenskåla" til frokost. 1 kcal sprayen er genial, den er en gjenganger på bloggen, og jeg bestiller den med jevne mellomrom. Den er super å steke i, og med kun 1 kcal pr spray. Den setter ingen smak, og funker rett og slett bare helt utmerket. Smartshakeren bestillte jeg en ny av, fordi jeg synes det er fint å bytte dem ut av og til. Jeg bruker som regel alltid melk i mine shaker, og noen ganger blir de liggende litt før jeg får vasket dem. Jeg føler derfor at det er fint å bytte dem ut etter noen måneder, i tilegg er det alltid gøy med nye freshe farger. 


Jeg har et samarbeid med proteinfabrikken, så den pakken er sponset. Pakken fra Iherb har jeg bestillt og betalt selv. Slike ting må man informere om, men jeg håper dere vet, og ser at de produktene jeg velger å promotere er jo produkter jeg faktisk bruker. 

Denne var altså dagens lille pakke-oppdatering fra meg. Var det noe her du også bruker? Eller kanskje noe du fikk lyst å teste? 

 

Smiiiiil Maren 


Emijoly Yoga

Nå skulle jeg egentlig vært på vei til enda en av Ninas deilige yogatimer, men kroppen er ikke helt klar for hodestående, bro og downfacing dog enda kjenner jeg. Kombinasjonen bihulebetennelse og hodestående er ikke så god tror jeg, men jeg satser på å være på plass på torsdagstimen. Jeg var der forrige torsdag, og det var så utrolig godt. For dere som har lest bloggen min en stund husker kanskje når jeg startet opp med timene hos Nina? Nå har hun åpnet sitt eget studio, det heter Emijoly og er lokalisert i Vennesla. Jeg var, og er utrolig glad i yoga. Komisk nok ble min hverdag så hektisk en periode at jeg ikke fant tid til yogaen, og det er jo så dumt, for det var nok i den perioden jeg trengte det aller mest. 

Forrige uke var Nina tøff nok til å sende meg en direkte melding hvor hun skrev at hun synes jeg skulle komme på timen som startet om en time, og slik ble det. Det var utfordrende, men samtidig utrolig godt å være tilbake. Kroppen min takket meg, både underveis og spesielt etter timen. Jeg kommer til å fortsette med yogatimene til Nina på tirsdager og torsdager, da dette er den typen yoga jeg føler passer meg best, som jeg mestrer, men samtidig utfordrer meg. 

Har jeg noen lesere som er interresert i Yoga, og ønsker lære mer og utvikle seg? Da har jeg noe enormt spennende å fortelle dere. Den legendariske Angela Boltz kommer til Emijoly, og skal holde kurs den 16 - 19 juli. Dere kan lese mer om kurset og hva det inneholder på Emijoly sine nettsider. Der finner dere også informasjon om påmelding, det er begrenset med plasser så dersom man ønsker å delta er det bare å sikre seg en plass. 

I kveld blir det rolig slappe av kveld på sofaen, hvor kroppen skal få hvile seg frisk. Jeg har invitert mamma ned på filmkveld, med dresscode joggebukse. Jeg har gitt beskjed om at jeg stiller med sunn snacks, hvis hun kan ta med seg litt energi og godt humør. Hehe. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så veldig flink til å være syk, og holder på å bli gal av å ikke kunne være så aktiv som jeg ønsker. Ettermiddagene og kveldene føles litt lange når man er syk, og da er det perfekt å få litt besøk. Jeg er redd for å smitte venninnene mine, spesielt siden en haug av dem akkurat har født, eller er gravide. Da er det siste jeg ønsker at de skal få mine basselusker. Så i kveld blir det mammakos og det gleder jeg med til. 

 

Smiiiiiiil Maren


En frokost full av næring

God morgen. Her i Kristiansand er det liten storm, med kraftig vind og regn som pisker mot vinduene. Jeg bor nede ved sjøen, og her står det skikkelig på. Det er nesten litt spennende å sitte inne under pleddet å se ut på uværet. Potteplanter, og søppelbøtter flyr om hverandre. Ikke akkurat det juniværet jeg hadde sett for meg. I slikt ruskevær er det godt man kan kose seg inne, og det gjør jeg virkelig. Jeg startet opp på antibiotika i går, og våknet i dag opp feberfri, etter tre dager med høy feber. Kroppen er slapp, men det føles helt fantastisk å merke en liten bedring. Så her sitter jeg å koser meg med frokostskåla mi. I dag består den av følgende: 

 • Eplebiter 
 • Cottage cheese
 • Skyr naturell 
 • Varme bringebær 
 • Mandler og rosiner Jeg kutter opp eplebiter og har dem i bunnen av skålen, så tar jeg 1/2 boks cottage cheese orginal, og 1/2 boks skyr naturell (stor boks) i skålen før jeg jeg tilsetter varme bringebær. Disse var i utgangspunktet frosne, som jeg enkelt varmet opp i en kjele. Til slutt topper jeg det hele med rosiner og hakkede mandler. Enkelt, godt og med alle næringstoffene du trenger. Proteiner fra cottage cheese og skyr, karbohydrater fra eple og rosiner, og sunne fettsyrer fra mandler. 


Jeg har som sagt startet med antibiotika, og da er det en kjent sak at det kan være smart å tilføre melkesyremakterier til kostet slik at magen ikke slår seg helt vrang. Biola er da et supert valg, men dessverre inneholder mange av disse mye unødvendig sukker. Gleden var stor da jeg oppdaget nye Biola Zero, som i tillegg til å være uten sukker, smakte helt nydelig. Ingen reklame, bare et lite tips! Litt stivere pris, men det kan jo være artig å teste! Ellers ble handlekurven fyllt med fargerik frukt og bær for å prøve å friske opp både kropp og humør her hjemme på sofaen. 

Før dere sier at jeg er så flink med kostholdet nå som jeg er syk, så kan jeg likegjerne bare innrmme at jeg har klart å tømme en hel eske med questbarer, en boks med dream is, og en halv boks sorbet her jeg ligger å synes synd på meg selv. Haha. Sånn kan det gå. 

Har dere hatt en fin start på dagen? Hva er deres planer denne tirsdagen? 

 

Smiiiiil Maren


Mammut familien

I samarbeid med Mammut

I noen uker nå har meg og min familie vært så heldige å få lov å teste ut Mammut sine fantastiske fjellsko. En av fordelene med å være blogger at man får muligheten til å teste og vurdere ulike produkter, og det aller fineste med det, er at det noen ganger gir mulighet for de nærmeste også. Det var stor stas for meg å kunne dele ut sko fra mammut til både mine foreldre, min storebror og svigerinne. Jeg gav klar beskjed om at det jeg vil ha i retur er at de tester dem godt, og gir ærlige tilbakemldinger. Jeg måtte trekke på smilebåndet da jeg etter kun et par dager fikk mms med bilde av mine foreldre som var ute på skogstur med de nye skoene, begge gav tommel opp. Et par dager etter kom en snap fra mine storebror, med bilde av han og min svigerinne ute på tur i nye sko. Her også var det store smil og tommel opp. 

Når jeg var oppe hos familien på middag i går pratet vi litt om skoene, og jeg spurte dem om de kunne gi meg litt tilbakemeldinger nå som de har testet dem i noen uker. Tilbakemeldingene var mange, og jeg har oppsummert det slik: 

 • Skoene sitter utrolig godt på foten. Svært god passform
 • De har et fantastisk "grep", med den spesielle sålen. Man sklir ikke, og kommer lett frem. 
 • Skoene er latterlig lette til å være en sko som passer til fjellturer
 • Skoene funker som fritidssko, joggesko og fjellsko 
 • De har et fint design, og ser freshe ut. 
 • Man holder seg både tørr og varm på bena i dårlig vær 
 • Skoens tupp er forsterket, slik at man ikke slår seg om man sparker borti steiner osv. 

Min svigerinne og meg har samme typen sko, i samme farge, mamma har et par som er høyere rundt ankelen for mer stabilitet, og min pappa og storebrr har samme sko, i to ulike farger. Dere finner mer informasjon om mammut på mammut sine nettsider, og dersom du trenger nye fjellsko anbefaler jeg deg å sjekke G-Max sitt utvalg av Mammut HER. 

Vi har snakket sammen, og familien Erdvik gir Mammutskoene et felles terningkast. Vi kan i grunn ikke se hva som skulle vært bedre her. Så da måtte det bli en soleklar 6´ er fra oss. 

 

Smiiiil Maren

 

Today has been cancelled - go back to bed!

I går ettermiddag var jeg på middag hos familien og kjente at formen virkelig ikke var bra. Det var bare en ting å gjøre, komme seg hjem, finne frem myke koseklær, Netflix, popcorn og komme seg i seng. Her har jeg vært siden!

Kroppen brenner av feber, halsen sår, nesen renner, øynene er helt blanke og kroppen verker. Forkjølelsen har virkelig tatt meg, og jeg har innsett at denne mandagen rett og slett bare må avlyses for min del. Så her ligger jeg da. Eneste fordelen er at nå er jeg virkelig syk, og da blir jeg ikke rastløs på samme måte. Det er liksom ikke noe annet enn å holde sengen som frister. Heldigvis har jeg macen med tilgang til både sumo, popcorntime og netflix, så jeg skal nok klare å få timene til å gå. Merk dere at disse bildene er tatt i går, i skrivende stund ser jeg ikke like oppgående ut for å si det mildt. Hehe. 

Hvis noen har noen tips til typiske jentefilmer så vær så snill å kom med dem. Her snakker vi skikkelig girly greier. Gjerne søte grinefilmer, eller enkel feel-good underholdning. Litt sånn high school guilty pleasure filmer eller serier. I dag er ikke dagen for de høyttravende tenkefilmene kjenner jeg. Hehe. 

Jeg håper dere har en frisk og fin mandag, og at dere fyller dagen med noe spennende. 

 

Smiiiiil Maren