hits

juni 2017

Lite tid til trening? Slik gjør du øktene mer effektive

God morgen venner. Hurra for fredag, og hurra for starten på Palmesus-helga. Før festivasene kickes i gang her, så har jeg lyst å dele litt treningsinspirasjon med dere. Det er jo ikke sånn at jeg legger treningen på hylla selv om det skjer mye annet gøy en helg. Jeg bare slå sammen litt og gjør øktene mer effektive. Et godt eksempel på det er å lure inn litt styrke på løpeturen. Jeg har lagt meg til en finfin liten vane når jeg er ute på joggetur. Jeg har rett og slett begynt å legge inn et lite stopp, ikke for å hvile, men for å kjøre et par øvelser. Jeg gjorde dette mye før, men så ble det helt stopp. Nå er jeg i gang igjen. Jeg har en fast runde jeg jogger, og etter ca 20 minutter, så kommer jeg til en benk. Her stopper jeg og kjører følgende: 

 • 10 step-ups pr ben
 • 10 burpees to jump 


Dette gjør jeg 4 runder. Så jogger jeg resten av runden min, som er ca 30 minutter til. Da har jeg altså fullført en 50 minutters joggetur med hele 40 step-ups og 40 burpees med hopp. Det gjør løpeturen til en super effektiv svettefest, og bena er helt géle når jeg kommer hjem. Jeg har flere programmer jeg kan kjøre, og har jeg en kortere løpetur så kjører jeg kanskje øvelser for hele kroppen. Løper jeg veldig fort eller mye motbakke så kjører jeg mer overkroppsøvelser. Denne lille rakkeren av en øvelseskombinasjon fungerte veldig fint for meg, og kanskje gjør den det for deg også. 

Test det gjerne ut på neste løpetur

 

Smiiiiiil Maren 

 

Palmesus ReadySe denne deilige fargefesten da. Palmesus-båndene er på plass, og armen min har aldri sett bedre ut. Hurra for palmesus-helg, masse masse fine folk i byen, et opprigg på bystranda jeg aldri har sett maken til, deilig musikk, bobler i glasset og feststemning fra start til slutt. Fy flate som jeg gleder meg til denne helgen her. Jeg bor på selve bystranda, og er litt spent hvordan valpen kommer til å reagere på musikk, lyd og så mye som skjer. Jeg tenker at så lenge jeg er flink til  å gå hjemom til han, så skal det gå fint. Så skal han få en god lang tur før galskapen starter her nede på fredagen. Hvis noen valpemammaer der ute sitter på noen lure tips, så legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet. 
For min del er høydepunktene under årets Palmesus uten tvil Chainsmokers, og Zara Larsson. 

Jeg skal storkose meg fredag og lørdag, og på søndagen blir det søndagskos på M beach med smoothie bowls og andre sunne godsaker. For en helg vi har i vente dere, det kribler i hele kroppen.  Er det flere av dere som skal? Hva gleder du deg mest til? 

 

Smiiil Maren 

 

Sunday detox by Maren Erdvik

Detox Sunday at M Beach Club 

Jeg må klype meg litt i armen, dette føles så stort og så utrolig kult. Jeg har rett og slett fått mine oppskfiter inn på en av byens desidert fresheste restauranter. M Beach Club skal ha et konsept på søndager hvor de serverer sunne, delikate og friske godsaker. En frisk start på søndagen, hang-over cure eller bare et sunnhets-boost. Jeg ble spurt om å bidra her, og resultatet er en meny med mine oppskrifter. På søndager vil det bli servert Smoothie bowls, smoothier, proteinpannekaker og smashed avocado sandwich. Jeg har tenkt, grublet, testet og smakt, og nå er ingrediensene klare. Menyen er testet ut og godkjent. Fy søren så stas dette er. Jeg har gledet meg så til å dele dette, og nå kan ikke søndagen komme fort nok. Sunday Detox by Maren Erdvik er en realitet, og jeg kjenner at det kribler i hele meg. Jeg går 100% god for alle ingrediensene, og dette er mat jeg selv spiser og anbefaler til mine kunder. 

Dette synes jeg er utrolig gøy, og nå er jeg spent på om folk kommer til å like det. Fingers crossed for stor etterspørsel på søndag. Jeg skal hvertfall kose meg i sola med en stor grønn smoothie bowl på M Beach. Hva synes dere? Er dette noe du kunne tenkt deg å koste deg med på en søndag? 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg blir aldri helt ferdig

God morgen hjerter. Noen av dere etterlyste om jeg ikke kunne dele litt mer fra leiligheten min. Det er jo litt gøy at dere spør etter, og det er klart jeg kan det. Nå er jeg i en prosess med å få fullført her, og jeg saumfarer nettet for inspirasjon. Det er liksom siste finish som mangler her, og jeg blir helt gal av at jeg ikke blir ferdig. Jeg mangler bilder på veggene, teppe på gulvet ( noe som ble utsatt litt pga valpen ) og litt diverse oppbevaring.

Jeg skal få tatt noen nye bilder til dere, og vist dere hvordan det der ut her nå. Dere husker kanskje når jeg delte før og etter bildene av leiligheten HER. Det er litt av en forandring. Leiligheten er ganske fargeløs og veldig typisk nordisk. Jeg har derfor lyst å sprite den opp med litt farger fremover. 


Jeg har sett noen mosegrønne og oransje puter som var rå lekre, sammen med koksgrått og svart. Jeg leker også litt med tanken på å få i en retning av noen knall rosa detaljer, eller kanskje mot blåtoner. hmm hmm. Det er sannelig ikke lett. Denne morgenen sitter jeg altså her med kaffekoppen min, og funderer på hvordan jeg skal bli ferdig med mitt lille (les: store) interiør-prosjekt. Kanskje noen av dere har noen tips til interiørblogger, nettsider som er inspirerende eller instagram-kontoer? Del veldig veldig gjerne i kommentarfeltet. 
Nå er jeg spent på å høre om dere har noen interiør-tips til meg. Jeg har vært å kjøpt fire ulike interiørblader som jeg skal kose meg med utover dagen. Senere i dag skal jeg avgårde for å fullføre et spennende prosjekt. Det handler om å sunnifisere en meny på en restaurant, og jeg er mildt sagt super-gira på dette oppdraget. I dag skal vi handle inn råvarer, og prøve-lage menyen. Jeg er så spent på å se om det jeg har sett for meg og planlagt funker i praksis. Jeg forteller dere mer om det senere. 

 

Smiiiil Maren 


 

4 tips til deg som er matlei

Pancakes is always a good idea 

Jeg hadde aldri i verden trodd det kunne skje, men nå er det rett og slett slik at jeg, som er så glad i mat, og finner så mye glede i mat, har klart å bli litt matlei. Jeg har tidligere fnyst litt av folk som sier de er matlei. Jeg mener, hvordan er det mulig når det finnes så mye god mat å velge mellom. Nå er det altså slik at jeg er litt smålei av både min faste frokost og i grunn ganske middagslei også. Så i dag ble havregrøt og meieriprodukter byttet ut med pannekaker, også har jeg en ide om å lage noe spennende til middag. 4 tips til deg som er matlei 

 • Bryt mønsteret - dropp dine faste vanlige matvarer. Ikke kjøp dem inn en gang. Bryt opp det faste trauste mønsteret med to brødskiver til både frokost og lunsj. Om ikke du dropper brødskiva, så bytt ut pålegget til noe nytt og spennende. 
 • Våg å prøve noe nytt, og utfordre smaksløkene - test ut noen helt nye smaker, og gjerne nye kombinasjoner. 
 • Utvid horisonten - har du  noengang testet vietnamesisk mat for eksempel? Det skal vist være fantastisk. Vi har et sted her i Kristiansand som selger nydelige vietnamesiske matretter, og jeg gleder meg til å teste det ut. Prøv å tenk mer internationalt, og gjerne mer eksotisk. 
 • Søk etter inspirasjon på internett og i sosiale medier - det finnes så mange inspirerende og spennende matkontoer. Selv er jeg helt hekta på en smoothie-instagram for tiden. Den heter smoothiebowls, og har virkelig de fineste bildene. Hva er dine beste tips når du merker at du er litt lei av den vanlige maten din? Del gjerne i kommentarfeltet. Det trenger ikke være av typen tips som jeg har delt, det kan være forslag til noen litt nye og spennende matretter for eksempel. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Inspirasjon til en sunn og fristende lunsj

Nå har det blitt mye treningsprat her i det siste, men jeg følte jeg hadde litt å ta igjen på den biten. Det ble en lengre periode enn jeg hadde planlagt uten konkrete  treningsprogrammer til dere, og flere etterlyste det. Det er gøy å snakke om trening, men vi må ikke glemme kostholdet. Det er jo nesten enda gøyere, det finnes jo så mye god, sunn og herlig mat. On that note har jeg masse deilig matinspirasjon å dele med dere fra i går. Jeg var nemlig hjemme hos mine foreldre i går, og hjelpes som jeg ble vartet opp. Vi skulle i grunn bare ha "et par brødskiver på benken", men resultatet ble altså dette delikate bordet. Det er utrolig hva man kan trylle frem med litt innsats. 
Alle fikk noen av sine favoritter representert på bordet. Mamma fikk ostene sine, pappa fikk fersk brød fra bakeren og roastbiff og jeg fikk en helt ny, stor gulost, vannmelon og cashewnøtter. For en fest av en lunsj. Vi hadde også brunost, grov leverpostei, jordbær, druer, kalkunskinke, "danskepølse" (mulig dette er et ord kun min familie bruker om den typen pålegg, hehe), flere typer gulost, og en enkel salat. Brødet hadde mine foreldre kjørt ganske langt for å få kjøpt. Det er 100% grovt, og smakte helt magisk. Jeg skal få det korrekte navnet på det, og stedet det er kjøpt. For det var virkelig en smaksopplevelse - også så sunt da! 

Vi har en litt artig greie i mine familie, hvor den siste brødskiva ofte er med noe søtt på. Liksom for å avslutte måltidet med en "dessert". I går ble dette brødskive med jordbær og sukker på. Det er er herlig barndomsminne for meg, dette levde jeg så og si på om sommeren som liten. På hytta med mormor, ferskt brød og nyplukkede jordbær. Jeg husker vi fikk strødd litt sukker på, og når de voksne ikke fulgte med så lesset vi på med dobbelt så mye sukker. Jeg liker veldig godt denne måten å spise på. Fyll bordet med hva enn du finner i kjøleskapet, ta pålegg ut av pakken og dander på et fat. Gjør det litt ekstra delikat med litt tilbehør som et par salatblader, tomater, druer eller annet. Det skal ikke så veldig mye til for å gjøre en stor forskjell. 

Jeg håper dette kan være en liten inspirasjon til søndagslunsjen, eller kanskje til og med frokosten for dem som har sovet litt ekstra ut i dag. Ha en nydelig søndag mine venner. 

 

Smiiiiiil Maren  

FILM: 8 øvelser for en spretten rumpe

På treningscampen til Rhodos lagde jeg en økt for deltagerene med fokus på en sterk, stram og spretten rumpe. Jeg valgte ut 8 øvelser som jeg selv ener er utrolig gode og effektive. Jeg fikk dessverre ikke tatt så mye bilder fra denne økten, så da ble løsningen å stikke innom gymmet denne uken for å filme øvelsene til dere.

Øvelsene var som følger: 

 • Et bens hipthroust
 • Knebøy med KB. 3 sek ned, eksplosivt 1 sek opp
 • Kickback med strikk
 • Statisk bro med strikk rundt knær
 • Gående utfall
 • Airsquat med albu mot kne
 • Strakmark med minbands
 • Hoppende utfall

Så her kommer en helt enkel liten treningsfilm til dere. Håper dere liker den. 

Denne økten krever ikke mye utstyr, men litt ekstra belastning kan være en fordel når man ønsker muskelutvikling og fettforbrenning. I dette programmet har jeg brukt kettlebells, strikk, vektskiver og egen kroppsvekt. 

Synes dere det var gøy med video av treningsprogram? Gi meg gjerne en tilbakemelding på om det er noe dere vil ha mer av <3

 

Smiiiiil Maren 

6 effektive øvelser du kan gjøre hjemme

Jeg er virkelig gira på å dele masse treningsinspirasjon med dere om dagen. Både fordi det er det aller gøyeste jeg vet, men også fordi dere responderer så utrolig positivt på det. Masse tilbakemeldinger på at dere synes det er inspirerende, lærerikt og gøy. Det gjør at jeg bare har lyst å pushe ut mer og mer, så her kommer enda et treningsprogram. Dette er et program jeg delte i ShapeUp for over et år siden. Det er super genialt, og alt du trenger for å gjennomføre er et par kjøkkenkluter eller ullsokker. 

Trening med sklimatter er morsom, effektiv, og funksjonell styrketrening, som utfordrer både kjernemuskulaturen, styrken, kondisjonen, koordinasjonen og balansen. En slags alt i ett treningsform, og det beste av alt - det kan gjøres overalt. Du trenger ikke investere i dyrt utstyr heller, som nevnt over er ullsokker eller et par kjøkkenkluter akkurat like fint som sklimattene som finnes på treningssenteret. Det gjør at trening med sklimatter like gjerne kan gjøres hjemme på stuegulvet, på hytta, på reise som på treningssenteret.

Ved denne typen trening jobber kjernemuskulaturen, som er de dype rygg og magemusklene. Sklimattetrening utfordrer balansen, og gir god kroppsholdning. Du brukes kroppsvekten din som belastning, og kontrollerer selv hvor tungt du vil jobbe med å skli dypere / lengre, eller kortere ut fra utgangspunktet. Det betyr at du enkelt kan justere, og få progresjon når du blir sterkere.

Slik gjør du: Fullfør hver øvelse med oppgitt sett og repetisjoner, før du går videre til neste. Vær bevisst på holdningen din underveis, aktivere og stramme core underveis i alle øvelsene, tenk at du skal ha en sterk, og stolt holdning som utgangspunkt for alle øvelsene.

Jeg har valgt ut 6 supre øvelser som skal gi deg en god treningsøkt for hele kroppen, med spesielt fokus på kjernemuskulatur:

 1. Mountain climber
 2. Liggende lårcurl
 3. Pikes
 4. "Superwoman"
 5. Utfall til siden
 6. Armhevning med arm ut til siden

 

1.Mountain climber:

Muskler som trenes: kjernemuskulatur, samtidig skuldre også belastes en god del. 

Slik gjør du: Stå i planke possisjon på strake armer. Stram mage, og setemuskulatur. Plassert en sklimatte under hver fot. Vekselvis trekker du ett og ett kne inn mot brystet. Overkroppen og hoftene holdes stabile.

Pass på: Unngå å bevege hoftene for mye, og hold en rett og stabil plankepossisjon under hele øvelsen.

Antall repetisjoner: 15 repetisjoner pr ben x 32. Liggende lårcurl

Muskler som trenes: Bakside lår og rumpe

Slik gjør du: Ligg på ryggen, med bøyde knær og hælene plassert på sklimatter. Løft ogg hoften, og hold den stabilt der. Jobb ett og ett ben ut og inn, mens du presser hoften opp. Stram rumpe.

Antall repetisjoner:  8 repetisjoner pr ben x 3

3. Pikes

Muskler som trenes: Mage og rygg. Kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå i plankepossisjon, med tærne plassert på sklimatter, og hendene like under skuldre. Start bevegelsen med å heve hoften og bruk magemuskulatur for å jobbe hoften opp så høyt som mulig i en Pike. Fra toppossisjon snur du bevegelsen og jobber kontrollert ned igjen.

Antall repetisjoner: 8 repetisjoner x 3

4. Super-woman

Muskler som trenes: Mage og rygg. Kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå i startpossosjon til en armhevning på knær. Ha en sklimatte under hver hånd. Stram mage, og kontrollert skli en og en arm frem i en ?superman? positur. Kontrollert snu bevegelsen i ytterpossisjon, og kom tilbake til start. Bytt arm og gjenta.

Pass på: Hold kjernemuskulaturen aktivert og jobb kontrollert gjennom hele bevegelsen.

Repetisjoner: 8 repetisjoner pr side x 35. Utfall til siden

Muskler som trenes: Bein, rumpe og kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå oppreist med en sklimatte under hver fot. Overkroppen skal være oppreist, ryggen rett, brystet fram og blikket framover. Skli kontrollert ut til siden, stram magen og rett rygg. Skli så langt ut at klarer med god kontroll over bevegelsen. Fra ytterpossisjon sklir du foten tilbake til startposisjon. Bytt bein og gjenta.

Antall repetisjoner: 10 x 3 sett på hvert bein

6. Armhevning med arm til siden

Muskler som trenes: Armer, bryst , skuldre og kjerne

Slik gjør du: Stå i armhevning possisjon, med armene like under skuldre, stram mage, og setemuskulatur. Ha en sklimatte under her hånd. Skli kontrollert ut til siden med den ene armen. Hvor langt du velger å gå er opp til deg, prøv deg litt frem, og kjenn at du går ut dit du har kontroll, og klarer å snu bevegelsen og skli tilbake til start. Gjenta på andre siden med den andre armen.  Her er kluet en stram kjerne hele veien.

Antall repetisjoner: 8 repetisjoner pr side. 

Fotograf: Victoria Nevland

Håper dere likte programmet. Kom gjerne med en tilbakemelding hvis du tester det ut. Nå må jeg komme meg i seng her. Jeg har vært på jobb på sykehuset i hele natt og føler jeg ser dobbelt av tastaturet her nå. 

Ha en nydelig fredag mine venner <3

 

Smiiiil Maren 

Kremet havregrøt med vanilje

God morgen. Ja her sier jeg god  morgen selv om klokken har passert 15. Jeg fikk lagt meg rundt klokken 09 etter nattevakt, men klarte bare ikke finne roen. Når jeg først sovnet styret jeg noe veldig, drømte noen heftige saker om kidnapping og brutale mord. Huff og huff. Det positive med det er at det var veldig godt å våkne, og bli bevisst på at alt bare var en drøm. 

Nå sitter jeg her med en stor skål havregrøt, en kaffe latte og litt jobb. Svarer mail, oppdaterer dere, jobber litt med et par mye treningsprogrammer og svarer på et litt artig intervju som skal publiseres senere. En finfin morgen (les ettermiddag) her altså. Jobb både natt og dag, men når jobb nummer to kan gjøres fra sofakroken har jeg virkelig ingenting å klage på. Grøten er en gjenganger her hjemme, og en stor frokostfavoritt. Oppskrift og fremgangsmåte har jeg delt før, men jeg deler den gjerne igjen:

 • Kok opp havregryn og vann. Jeg bruker 60g store havregryn 
 • Når grøten har kokt opp tilsetter jeg melk og rører rundt mens grøten tykner til. 
 • Tilsett 2 ss sukrin, og 2 dråper vanilje stevia
 • Ta gryten bort fra platen, og rør inn 1 scoop vanilje protein (ca 30g)
 • Tilsett litt mer melk om nødvendig, og rør godt. 

Vips har du en kremete og deilig frokostgrøt proppet med næring og nydelig smak. Grøten gir deg godt med proteiner og karbohydrater kroppen trenger. Tilsett gjerne noen valnøtter / mandler / cashewnøtter for å få en fettkilde også. Her er grøten toppet med eplebiter, men bruk gjerne bær eller annen topping. Et tips er å røre inn frosne bringebær. Mmmmm 
Nå skal jeg bli ferdig med litt jobb her, eller i det minste få unna litt mer før jeg tar en pause for å lufte og leke litt med Leo. Resten av dagen blir rolig, før det er på´n igjen med ny nattevakt i natt. 

Hvordan har du det i dag? Hva står på din plan denne torsdagen? Det er så gøy når dere svarer på disse små spørsmålene, det gjør at jeg føler jeg blir litt mer kjent med dere, og det er så koselig. 

 

Smiiiiil Maren 
 

Disse 3 øvelsene er alt du trenger

Jeg fikk et litt artig spørsmål her om dagen, og det var som følger: Hvis man kun skal gjøre 3 treningsøvelser, hvilke tre bør man da velge? Jeg måtte tenke meg litt om før jeg hadde mine tre øvelser klare. Grunnen til at jeg har valgt akkurat disse er enkel. Øvelsene kan gjøres overalt og det krever ingenting utstyr. Det er både styrketrening og kondisjonstrening, og øvelsene involverer hele kroppen, både underkropp og overkropp. 

Pushups / armhevninger

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til toppposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Repetisjoner: 10 repetisjoner x3 

Enklere variant: Sett knærne i bakken, eller gjør øvelsen mot en benk. 

Knebøy / Squat

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Står med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Hold brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Dersom du klarer å opprettholde en rett og fin rygg, og er bevegelig nok må du gjerne gå lenger ned. Press deg selv opp, og tilbake til startposisjon. Stram rumpen godt i topposisjon. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Repetisjoner: 10 repetisjoner x3

Burpees

Hvilke muskler trenes: Burpees er en sammen- satt øvelse og trener nesten hele kroppen.


Slik gjør du: Fra stående posisjon, ned i bunnposi- sjon for armheving, press deg så opp til topposisjon for armhevinger. Med hendene fortsatt i bakken løfter du hoften eksplosivt og hopper med beina fram slik at du ender stående på huk. avslutt øvelsen med et kraftfullt spensthopp, før du reverserer hele øvelsen og ender i bunnposisjonen for armhevinger igjen.

En liten utfordring: prøv å utføre armhevnin- gen og spensthoppet på ett bein.


Antall repetisjoner: 10 repetisjoner x 3Burpees tok jeg med fordi den stiller store krav til kondisjonen, i tillegg til at det er en god styrkeøvelse. Jeg har virkelig et elsk/hat forhold til den øvelsen der, men det er uten tvil en effektiv liten rakker. Det samme gjelder knebøy, hvor jeg valgte å legge på et lite hopp for å gjøre øvelsen enda mer eksplosiv og effektiv. 

Dette er altså mine topp 3 dersom jeg kun kunne velge 3 treningsøvelser. Er du enig, eller ville du valgt noen andre? 

 

Smiiiiil Maren 

7 super-øvelser som trener hele kroppen

Trening skal ikke være komplisert og vanskelig. Det skal være lystbetont, positivt og enkelt. Om sommeren er det viktig for meg at treningen er tilgjengelig og morsomt, ellers blir den lett byttet ut mot solseng og iskrem. Jeg tenker at hvis man klarer å gjøre treningen overkommelig, artig og effektiv så er det større sjanse for at den faktisk blir gjort, og da vil isen på solsenga smake dobbelt så godt etterpå. I dette programmet har jeg gjort treningen så enkel, gøy og effektiv jeg bare kan. Utstyr er unødvendig, alt du trenger er deg selv, en benk og et tre. En stor sten, en solseng eller bare en kjøkkenstol kan selvfølgelig også benyttes. Her gjelder det å være kreativ og se muligheter i stede for begrensninger. 

Oppvarmingen til denne økten vil jeg anbefale å jogge / gå fort / sykle i 10-20 minutter før du starter på styrkeøvelsene. 

Slik gjør du: Gjennomfør en og en øvelse med repetisjonsantallet som er oppgitt på den konkrete øvelsen. Ta en liten pause på ca 45-60 sekunder mellom settene. Ta gjerne tiden på deg selv så ikke pausene drar ut, eller blir alt for korte. Gjennomfør alle settene før du går videre til neste øvelse.Øvelser:

 • Hopp på benk
 • Pullups
 • Ett-bens hipthroust
 • Dips på ett ben
 • Bulgarsk utfall med hopp
 • "Båten" på benk
 • Pushups med klapp

 

HOPP PÅ BENK

Muskler som trenes: Lår og rumpe

Slik gjør du: Start bevegelsen med å bøye knærne og ta sats, hopp så eksplosivt du klarer opp på benken, og land i knebøyposisjon på benken. Pass på at ryggen er rett og fin. Fra denne posisjonen hoppen du kontrollert ned igjen og lander i ny knebøyposisjon på bakken. Ta sats og hopp eksplosivt opp igjen.

Repetisjoner: 12x3

Har du en skade i knær eller ikke ønsker å hoppe, kan du kjøre step ups på benken. Det vil si at du steger opp og ned. Kjør da 12 repetisjoner pr ben x 3

PULLUPS

Muskler som trenes: Hele overkroppen, hovedsaklig ryggmuskulaturen.

Slik gjør du: Start med å henge i grenen, bøy bena eller la dem henge rett ned. Start øvelsen med å aktivere ryggmusklaturen, og stramme magen. Bruk ryggmsukulaturen til å trekke deg opp til topposisjon. Når haka er over grenen, snur du bevegelsen og kommer kontrollert ned igjen.

Repetisjoner: Max antall x 4

Enklere alternativ: Hopp opp og senk deg kontrollert ned, slipp taket, og hopp opp på ny og senk deg kontrollert ned. Dette kalles eksentriske pullups og er en super måte å bli sterkere og etterhvert mestre pullups. Alternativt kan også strikk benyttes som hjelp.

ETT BENS HIPTHROUST 

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Ligg på ryggen, med bøyde ben, strekk ut det ene benet. Bruk rumpa til å heve hoften og det utstrakte benet opp så høyt du klarer, benet er i linje med hoften hele tiden, hold topposisjonen i et par sekunder, før du senker kontrollert ned igjen, gjenta. Pass på: Hoften holdes stabil, stram setemuskulaturen aktivt i øvelsen.

Repetisjoner: 15x3 pr ben

Enklere variant: Kjør øvelsen med begge bena i bakken. 

DIPS PÅ ET BEN

Muskler som trenes: Skuldre og bakside arm

Slik gjør du: Sitt på benken med føttene plassert forann deg, og med armene plassert på kanten av benken. Løft deg selv av benken slik at det kun er armene som holder deg, knærne i bakken. Løft det ene bene slik at øvelsen blir mer ustabil. Bøy i albuleddet og kom ned til ca 90 grader i albuen. Press deg opp igjen, og gjenta.Pass på at det er armen som bøyer, og ikke rumpa som løftes opp og ned.

Repetisjoner: 10 x 3

Enklere variant: Øvelsen gjøres på ett ben for å gjøre den mer ustabil, alternativ kan begge bena settes i bakken. Øvelsen blir lettere jo mer bøyd knærne er.

BULGARSK UTFALL MED HOPP

Muskler som trenes: Lår og rumpe

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på benken bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen så eksplosivt du bare klaer og avslutter øvelsen med et hopp. Land så mykt du klarer direkte ned i en ny repetisjon. Armene holdes forann deg, eller i siden.

Repetisjoner: 10 repetisjoner pr ben x 3

Enklere alternativ: Kjør øvelsen uten hopp"BÅTEN" PÅ BENK

Muskler som trenes: Core / kjernemuskulatur

Slik gjør du: Sitt på benken i "båt-posisjon" med bena opp. Stram magen godt, og len deg kontrollert bakover til kroppen er nesten utstrakt, hold spennet i magen og jobb deg kontrollert opp igjen.

Repetisjoner: 12 x 3PUSHUPS MED KLAPP

Muskler som trenes: Bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på benken, like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot benken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du i fra alt du klarer, og klapper hendene sammen foran brystet før du lander med hendene på benken igjen og kommer ned i en ny pushup. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Enklere alternativ: Kjør øvelsen uten klapp. 

Fotograf: Victoria Nevland 

Denne treningen er perfekt å kombinere med en en tur i skogen. Legg ut på tur, gå fort eller jogg rolig i 10-15 minutter, eller til du finner et passende sted å gjennomføre styrkeøkten din. Gjør økten som anvist i programmet, jogg tilbake og tøy godt ut. Vips er du ferdig trent på under en time. I tillegg har du fått frisk luft og sol på kroppen. Hva er vel bedre enn det?

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg spiser aldri dessert

Før noen kaster seg over kommentarfeltet så skal jeg bruke et par setninger på å utdype hva jeg mener med overskriften. Det er faktisk sant at jeg så og si aldri spiser dessert i form av kaker og typiske dessert retter. Jeg er et matvrak uten like, og spiser gjerne både to og tre porsjoner med middag. Jeg er en sikkelig foodie, og vil heller ha masse mat enn søtsaker. 

Når det er sagt så får jeg virkelig mine øyeblikk jeg også, hvor jeg man tømme smågodtavdelingen på butikken, og dose nedpå en hel boks med is. men sånn i det daglige liv, når vi er ute å spiser og gjerne på ulike tilstelninger så tar jeg heller forrett og hovedrett, eller gjerne ekstra mye hovedrett enn dessert. 

Noen som kjenner seg igjen? 

Jeg får likevel ofte lyst på noe litt søtt etter mat, og da lager jeg gjerne en stor skål med frukt, bær og meieriprodukter. Da enten vanilje kesam, skyr eller vanilje yoplait yoghurt. Jeg topper det hele med diverse snacks jeg har tilgjengelig. Gojibær, kokosflak, tørkede tranebær eller usaltede nøtter. nam nam nam. Dette er også mat som metter og gir meg mer enn kun et lite sukker-boost. 

Nå er jeg spent på å høre med dere, er du en skikkelig søtmoms eller er du mer den typen som heller tar mer mat enn dessert? 

 

Smiiiil Maren 

 

En sunnere Peppes pizza

Annonse

La oss bare rope et stort felles HURRA for en sunnere versjon av Peppes pizza. I mai lanserte Peppes en serie ved navn Greenlight,  og i den forbindelse var jeg så heldig å få lov å bestille hjem en valgfri pizza for et par uker siden. Jeg var ikke vondt å be om å bli med på det for å si det sånn. En sunnere versjon av pizza, som kun inneholder 680 kcal i hele pizzaen. Yes please! Jeg rigget stand til kosekveld, med både pizza, snacks tomater og vannmelon. Mmmm. 

Den nye serien heter Greenlight, og består av tre ulike pizzaer. Pizzaene har en høy andel grønnsaker, og 15% av melet i surdeigsbunnen er byttet ut med blomkål. Hadde jeg ikke visst det, så hadde jeg aldri trodd på at det var sant! Det smaker ikke som et sunnere alternativ overhode. Pizzaene er laget i samarbeid med ernæringsfysiologer. 

Alle tre pizzaene i Greenlight-serien er vegetar. Man kan velge å legge på bacon hvis man vil, men da vil man gå over de 680 kaloriene. Pizzaene er stappet med godsaker og inneholder blant annet blomkål, trøffelolje, avocado, tomater, grønnkålmiks, aromasopp og mozzarella. 

De tre pizzaene heter Cauli & Truffle GreenlightPhilly Greenlight og Citrus Kale Greenlight. Det er Cauli & Truffle Greenlight dere ser på bildene her, og den var bare helt utrolig god. Den har hvit saus av fire ulike oster, rødløk, blomkål, bladpersille og parmesan. Bunnen er tynn og sprø, og akkurat slik en pizza bør være spør du meg. Mmmm. Nesten vanskelig å tro at dette er et sunnere alternativ, men det er altså sant. Her får du tre deilige pizza varianter, alle sammen med masse smak og kun 680 kalorier i hele pizzaen. Perfekt til neste jentekveld! Alt om inneholdet i pizzaene og informasjon finnes på nettsidene til Peppes Pizza. Peppes Pizza kjører nå et super-tilbud.  Alle som prøver Greenlight i juni, får pizzaen til kun 98,-. Det gjelder både når man spiser i restauranten og ved henting/levering. Jeg har bestilt Cauli & Truffle-pizza et par ganger til etter jeg kom hjem, og kommer garantert til å gjøre det igjen innen juni er omme!

Klikk deg inn HER for å lese alt om Peppes Greenlight serien, og bestill din favoritt hjem - det gjelder også for dem som ønsker å spise i restauranten. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Smeigedag på Sørlandet

Jeg må bare dele litt bilder med dere fra gårsdagen. Dette er sørlandet på sitt aller aller beste. Strålende sol, varme svaberg, yrende båtliv, fine venner, god mat og en god bok. Hva mer trenger man? I går var en sånn dag som man sitter inne på vinteren og lengter etter. Joggetur på morgenen, en hel dag på svabergene og en tur ut med gode venner på kvelden. Dager som dette lever jeg lenge på, og de varmer laaaangt inn i vintermånedene. Jeg tok med meg kamera i går, og knipset et par bilder fra dagen vår. Kjør bildedryss fra en typisk dag med sørlandssommer: 


Jeg ler litt av maten. Vi glemte visst å snakke sammen, og endte opp med dobbelt opp av både brusbokser, jordbærkurver og vannmelon. Vi hadde nok da i det minste. Vi tok med oss en liten kjølebag også som holdt brusen og et par skyr kalde. Jeg tenkte det var gøy å ta med bilde av det, og vise hva jeg ofte velger som sunn og lett mat på stranda. For en dag altså! Det beste er at det er nesten like fint vær i dag, så la oss bare nyte det mens det varer. Eneste som legger en liten demper er en litt sår hals, men det satser jeg på at går seg til utover dagen. Slikt har jeg ikke tid til nå. 

Er det fint vær der du også befinner deg? Jeg håper ALLE får en deilig dag i sola, husk solkrem og kos dere masse. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Dette gjør meg lykkelig

Goood morgen fra enda en solfylt dag på sørlandet. Hjelpes så deilig dette er, la det bare fortsette gjennom hele sommeren. Mine planer for i går kveld ble litt endret da vi klarte å sovne kl 20, og sett bort fra noen minutter våkentid i halv elleve-elleve tiden, så sov vi helt rundt og våknet nå. God 12 timers der altså. Kroppen trengte vel litt ekstra søvn da, så da ble fredagskvelden rett og slett sovet bort.


Heldigvis fikk jeg utnyttet dagen godt, med både tur i skogen, flere små lufteturer med Leo og en solfylt lunsj med mamma. Planen vår var egentlig å spise i sentrum, men med dette været ble den planen lett endret. Vi kjøpe med oss to store take-away salater og rigget oss i stand helt nede ved sjøen. Det ble en to timers herlig lunsj i strålende sol. Dager som dette gjør meg rett og slett lykkelig. 

I dag er planen slettes ikke så ulik. Jobbe litt fra morgenen, før det er ut i sola og kose meg sammen med en venninne. Jeg holder på å lese to bøker, begge to er verd å lese, på hver sin måte. Jeg skal tipse dere om dem begge når jeg er ferdig. Den ene har jeg kun et par sider igjen, så den kan jeg allerede si at var utrolig god. Det er en av de nyeste i serien til Jørn Lier Horst, Blindgang heter den. Noe av handlingen utspiller seg i Kristiansand, og det er jo litt ekstra gøy å lese. 

Håper dere får en herlig dag i sola og nyter helgen <3

 

Smiiiil Maren 

 

En sånn dag har jeg ventet på

I dag har jeg en sånn dag på planen som gjør meg glad bare av tanken. Planer for får meg til å smile, og hoppe opp av sengen tidlig. I dag har jeg fri, det er meldt fint vær og jeg skal ut å jobbe litt med en super kreativ og flink fotovenninne, møte mammaen min for lunsj og enda flere hyggelige planer i kveld. Sosial og fin fredag, uten at det blir for travet eller hektisk. Det liker jeg. I går kveld dro jeg en tur ut til min storebror og min svigerinne. Jeg svippet ut bare for å klemme litt på dem, si hei og skravle litt. Jeg ble sittende en god stund, med pepsi max i glasset, nypoppet popcorn i skåla og gode samtaler til sent på kveld. Jeg er så takknemlig for å ha akkurat den familien jeg har. At vi tre kan sitte sånn, og snakke om ting som virkelig betyr noe, ting som beører og opprører. Ting som er sårt og ting som er fantastisk. De lytter, gir råd og er 100% tilstede. Vi ler og tuller, samtidig som vi kan være veldig alvorlige på noen temaer. Jeg kom hjem med en helt ny ro i kroppen, og det var godt å luftet litt, sparret litt og søkt litt råd hos min trygge, gode storebror og verdens fineste, mest omsorgsfulle og kloke svigerinne. Familie altså - det finnes ikke noe viktigere <3 

Jeg begynte å skrive på dette innlegget tidligere på dagen, men plutselig løp tiden fra meg, og jeg måtte avgårde å møte mamma. Vi har nå kost oss masse på lunsj ute i sola. Vi kjøpte med oss mat, og satt oss helt nede ved vannkanten, fy søren så deilig. Dager som dette altså, ja takk til mange flere av dem i sommer. 

Håper dere har hatt en fin fredag så langt, og at helgen blir super. Har dere noen spennende planer? 

 

Smiiiil Maren


 

Sunn is med kun 4 ingredienser

Sommertid og hva er vel bedre enn et sunt og friskt alternativ til is? Dette er en helt magisk oppskrift, og jeg har brukt den mange ganger selv. Jeg delte den med dere i fjor, men den er så god at den må deles igjen. Det beste av alt er at det er kun 4 ingredienser, eller fem hvis du regner med topping. 

Du trenger: 

 • 2 mango 
 • 2 bananer 
 • En ananas 
 • Bær til topping 
 • Vanilje kesam

Slik gjør du: 

Kutt opp mango, ananas og banan i biter, og legg den i frysen over natten. Neste dag kjører du miksen i blenderen, tilsetter ønsket mengde vanilje kesam, og vips har du sorbet. Tullete enkelt? I know. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig oppkuttet frossen frukt hvis du vil lage dette allerede i kveld. Et smart tips er å kutte opp litt frukt å ha små porsjonsposer liggende i frysen, på den måten har det du det lett tilgjengelig når du blir fysen på noe godt på kvelden, eller trenger en rask forkost-smoothie på morgenen. Topp isen med det du ønsker, friske bringebær og blåbær var helt nydelig. Ha gjerne et dryss sukrin over hvis du ønsker en litt søtere smak. Håper du har lyst å teste ut oppskriften, og hvis du gjør det så må du veldig gjerne fortelle meg hva du synes om den. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Slappe av - hvordan gjør man det da?Det er ingen hemmelighet at det har gått litt i ett den siste tiden. Mye jobb på alle kanter, mye henvendelser relatert til trening og kosthold, mye utenfor for jobb som har krevd tid og oppmerksomhet, en fantastisk treninsgreise med 42 deltagere, og oppi det hele en kropp som ikke har spilt helt på lag. Løsningen på det hele for min del har blitt å prøve å lære meg å finne ro, og finne små øyeblikkk til å senke skuldrene mellom slagene. I dag har jeg en hektisk dag på planen, og alt på skje før klokken slå 14, for da vender jeg nesa mot sykehuset for kveldsvakt der. I dag er mitt smutthull til å roe ned nå på morgenen. Så da startes dagen med en stor kopp karamell-latte, vaniljegrøt og et par kapitler i boka mi. Jeg tror aldri jeg har lest bok noe annet sted enn på reise, så dette er nytt - og veldig deilig. 

Samtidig som det føles godt, så stresser det meg litt også. Det skjer jo overhode ikke noe produktivt mens jeg bare sitter der, tenk på den tiden som kunne vært brukt til å få unna ting, svart mail, ryddet, oppdatert bloggen, tatt bilder av ting som ligger å venter, eller pakket ut av baggen fra tur. Jeg burde skrevet ferdig saken for ShapeUp, svart på hevnedelsene om PT timer, sett over treningsprogrammet til kunder, lage en oppdatert matplan til hun som spurte om det, svart henvelser på sosiale medier, organisert kaoset på roterommet, og egentig burde jeg vel strengt tatt lest noe faglig hvis jeg først setter av tid til å bare sitte å lese..... Tenk all den tiden som jeg nå bare "sløser bort" ved å sitte her å lese en bok som ikke gir meg noe annet enn underholdning, og "ro". Men er det ro dette da, når jeg bare sitter å grubler over alt jeg nå ikke får gjort?

Som dere skjønner har jeg en liten vei å gå før jeg er heeelt der at jeg bare synker ned i sofaen med en bok og en stor kopp med noe godt i. Men jeg prøver i det minste. 

Har du noen gode tips til hvordan du roer ned når det stormer litt? 

 

Smiiiil Maren 

 

Effektiv sommertrening

Sommertrening er et hett søkeord om dagen. Det går mot ferietid, og da vil man at treningen skal være effektiv, enkel å gjennomføre og helst kunne gjøres der man er, og ikke nødvendigvis inne på et treningssenter. Jeg har satt sammen et raskt og enkelt treningsprogram som møter alle de kravene. Dette er et program jeg kjører ofte selv, og de faste øvelsene jeg tyr til når jeg ønsker en liten effektiv kjappis. 

1. Hipthrust 

2. Bulgarsk utfall 

3. Dips 

4. Step Up

5. Pushups 

6. Box-jumpSlik gjør du:

Programmet består altså av 6 øvelser, 12 repetisjoner på hver øvelse (12 på hvert ben) og 4 runder. Vips har du en super treningsøkt. Kjør enten øvelsene ferdig en og en før du går videre til neste, med ca 45 sek  pause mellom hvert sett av øvelsen. Eller kjør dem som en sirkel med ca 1-2 minutters pause mellom rundene. 

Nyt dagen mine venner. Her på sørlandet stråler solen og det ser ut til å bli en deilig sommerdag. Håper solen stråler hvor enn du befinner deg, og at du i dag kan legge treningen utendørs. 

 

Smiiiil Maren 


 

Hverdagscoachen #12

Dette er siste lille hilsen fra Hvedagscoachen før vi tar en sommerferie. Vi starter opp igjen til høsten selvfølgelig, men nå tar vi en liten pause. Anneli fortsetter å jobbe på sine kanaler, så følg henne mer enn gjerne på Facebook siden hennes. Husk at dere når som helst kan skrive til henne, uansett hva det gjelder. Anneli er en av de mest omsorgsfulle, kloke, åpne og ekte menneskene jeg kjenner. Kan hun hjelpe, så gjør hun det. Hun er en dyktig coach, med et stort hjerte for jobben sin. Her kommer hennes siste post på min blogg før sommerferie. Ordet er ditt Anneli: 

Den omvendte JANTELOVEN:

Du skal tro du er noe.

Du skal tro du er like god som alle andre, og alle er like god som deg.

Du skal tro du er like klok.

Du skal vite at du er like god som andre. Hvis du vet at du gjør ditt beste, kan du verdsette dem som er bedre.

Iblandt vet du mer enn andre.

Du er ikke mer verd enn andre, men du er enestående som alle andre.

Du duger til mye.

Le av deg selv og din verden, det gjør deg fri.

Du skal tro at mange bryr seg om deg.

Du skal tro at du kan lære andre en hel del, og lære av dem.

 

HVORFOR? 

Fordi du er en person som trengs!

Ønsker deg en god mandag fine menneske!

 


Hverdagscoachen Anneli

17 treningsøkter på én uke

I løpet av uken på treningscamp på Rhodos ble det servert hele 17 treningsøkter, og 2 foredrag. Det høres jo helt vilt mye ut, men vi fordelte det utover med en god lang pause på dagtid hvor deltagerene hadde fri og kunne sole seg, bade, slappe av og nyte ferieliv. Morgenturene var frivillige, og halvparten av gjengen gikk og halvparten jogget rolig, og noen valgte å stå over et par av dagene. Det er selvfølgelig ingen opptelling, eller navnerop.


Jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten oversikt over hva vi har vært igjennom, så her får dere en finfin liten smørbrødliste med alt vi har kost oss med på treningstur på Rhodos forrige uke: 

 • Tabata-intervaller med fullkroppsøvelser 
 • Krydret åpningsøkt 
 • Morgenjogg/gange før frokost 
 • Kjernetrening 
 • Sterk med strikk (styrketime med strikk) 
 • Intervaller 
 • Tabatafest, kondisjon og kjerne 
 • Workshop i styrketrening (teori og praksis)
 • Foredrag: Mental trening
 • Team WOD på stranda 
 • Rumpesterk med strikk, vekter og egen kroppsvekt 
 • Foredrag: ?Kostholdet som gir deg resultater? 
 • Svettefest i team 
 • Bakkeintervaller 
 • Dynamisk stretching og mobilitet

Jeg føler vi gav gjengen en variert og innholdsrik uke med mye forskjellig på timeplanen. Det var virkelig en drøm å gjennomføre øktene, og grunnen til det er at deltagerene var så utrolig engasjerte. Selv mot slutten av uken hvor kroppen var sliten og noen av dem tvilte litt på egen gjennomføringsevne, så møtte de opp og gav alt. Vi har tilrettelagt hele veien, tilpasset og justert slik at alle skulle føle de fikk en økt tilpasset dem. Hvor de både fikk kjenne på mestring, og motivasjon, samtidig som de gikk utfordret seg og pushet litt grenser. 


Jeg har delt tabata-øktnee på bloggen, og strikkøvelsene skal dere få. Team WOD har blitt forklart, og godt dokumentert på sosiale medier. Jeg har vært en enormt aktiv snapper denne uken, og har latt følgerne her hjemme bli med på alle øktene. 

Er det noen av disse øktene du kunne tenke deg å høre mer om? Legg igjen en kommentar så skal jeg selvfølgelig fortelle mer om innholdet i treningsøkten. 

 

Smiiiil Maren 

 

Plutselig var det over

Nå sitter vi her, på den aller siste frokosten. Bordet er overfylt av deilig mat, praten går og latteren sitter løst. De 40 jentene som ankom treningreise som mer eller mindre ukjente, er nå som en stor venninnegjeng. Vi er mange som kjenner på en klump i halsen fordi vi vet at vi snart må si hadet, og takk for denne gang. Heldigvis går det fint ann å holde kontakten etter turen er over, og det kommer mange flere turer <3For en magisk uke det har vært - jeg skal komme med en oppsummering av turen, med overisikt over øktene og masse masse nye bilder. Nå er det kun 20 min til bussen til flyplassen går, så det innlegget kommer når jeg er hjemme igjen. Uken gikk så alt for fort, og plutselig var det over. Jeg gleder meg helt ubeskrivelig mye til fremtidige turer, og den neste kommer allerede i september. 

Nå er det tid for å pakke sammen, og starte hjemreise. Jeg lander i Kristiansand rundt klokken 20 i kveld, og det kribler i hele meg når jeg tenker på hvem som står å venter der. Borte har vært helt fantastisk, men det finnes likevel ingenting i hele verden som kan sammenlignes med hjemme for meg <3

Håper dere nyter søndagen mine venner, så gleder jeg meg til å komme hjem og få delt masse av turens sporty innhold med dere. Ha en herlig dag. 

 

Smiiiil Maren 

Sol, bad og feriefølelse

Tenk at siste hele dagen på treningscamp på Rhodos er her. I morgen er reisen vår over, og vi setter kurs hjemover mot Norge igjen. I dag har vi derfor valgt å putte inn hele 4 treningsøkter, og masse masse tid til å nyte sol, nydelig mat og kos innimellom. 

Vi starter dagen grytidlig for å få mest mulig ut av dagen. Planen er powerwalk / joggetur nå kl 07, etterfulgt av en svett team-økt med en god miks av både styrke og kondisjonstrening. I ettermiddag venter bakkeintervaller etterfulgt av en god stretching før vi skal senke skuldre og nyte en bedre middag. 
Jeg skal dele litt av dagens økter med dere senere, men akkurat nå hadde jeg lyst å vise dere litt annet enn bare svette treningsbilder. En treningscamp består av så mye mer enn kun svette og harde treningsøkter. Vi koser oss på stranda hver dag, og deltagerene kjenner virkelig på at de har mye fri og er på ferie. En aktiv ferie, men likevel ferie.

Nå venter gjengen på meg, på tide å pakke sammen og kjøre i gang dagens første trenings. 

 

Smiiiil Maren

 

Så mye mer enn en treningsøkt

I dag starter jeg dagen med en god´klump i magen, rett og slett fordi jeg blir så stolt og imponert over gjengen vi har med oss. Jeg sitter her å ser gjennom bildene fra gårsdagens team-økt på stranda, og disse bildene sier mer enn tusen ord. 
Pia og meg lagde et opplegg hvor gjengen skulle jobbe i lag, gjøre masse ulike øvelse fordelt på laget, ut på svømme tur, løse oppgaver, og en god del løping. Økten var både fysisk og psykisk tøff, og jeg er så utrolig imponert over hvordan deltagerene løste det. Jeg tror bare jeg må kjøre bildeshow for å prøve å dele lit av den enorme energien, teamspirit og treningsgleden gjengen viste. Dette var så mye mer enn bare en treningsøkt, det var teamwork, støtte, motivering og samspill på høyt nivå. Jeg får helt frysninger jeg - det er så sinnsykt gøy å få lov å ha dette som jobb, og jeg føler meg utrolig heldig som får lov å tilbringe en hel uke sammen med så mye flotte mennesker. Se på denne gjengen da <3Bildene er tatt av flinkeste Victoria Nevland som er med oss på tur. Nå skal jeg pakke bort dataen og komme meg ned på stranda. Solseng, strand, bading, iskald drikke, bok og 30 grader venter. Nå skal bena høyt, og total hvilepuls frem til rumpetrening kl 16. Den økten deles selvfølgelig også med dere senere. Ha en nydelig fredag mine venner, så snakkes vi senere. 

 

Smiiiiil Maren 
 

Slik er kostholdet på treningcamp

Jeg tenkte å dele litt om kostholdet og maten på turer som dette, da det er et av de spørsmålene som går aller mest igjen. Her på Rhodos bor vi på et stort og flott hotell som tilbyr en stor og god buffet. Det er en gjenganger på alle de ulike hotellene vi skal holde treningscamp på. Vi har valgt å gå for all inclusive her, og det betyr at de fleste måltidene, med unntak av noen få måltider, spises på hotellet. Under lunsjen i dag og frokosten i går, tok jeg med meg kamera, og knipset litt rundt for å gi dere et lite innblikk i maten vi spiser på treningscamp
Dette er sunn, fargerik og variert mat. På disse bildene er det i hovedsak bare sunn mat, men vi har kost oss med både is, vin, iskald øl og friterte godsaker også. Det er overhode ikke slik at sånne ting ikke er lov på treningsreise. Langt i fra. Nå ligger vi å slapper av litt på rommet, før det igjen er tid for enda et måltid i den store buffeten. Jeg gleder meg til hvert eneste måltid her, og kanskje spesielt i dag. I dag er det nemlig fokus på lokal gresk mat i restauranten. Mmmm. Gresk salat, fetaost og tzatziki passer meg helt perfekt.  

 

Smiiiiil Maren 

 

 

En solid svettefest

¨

God morgen. Jeg lovte å titte innom i dag for å dele gårsdagens Tabata. Den første Tabataen på denne turen var på dag én og den kan dere se HER. Den ble lagt opp med doble øvelser, mens denne er enkle øvelser - slik tabata opprinnelig er. 8 øvelser, 20 sek jobb, 10 sek pause, 8 ganger pr øvelse. En solid svettefest, og uten tvil en helt drøyt effektiv økt. Økten bestod av følgende øvelser: 

 1. Froskehopp / spensthopp
 2. Kne mot albu i planke posisjon 
 3. Boksing i lufta
 4. Amerikanske situps
 5. Spurt på stedet (tempo-tripping)
 6. Crunches 
 7. Burpees
 8. Toe touch

En skikkelig Tabat-fest med fokus på kondis og kjerne. Jeg la opp økten slik at annen hver øvelse gikk på kondis, og styrke for kjernemuskulaturen. Som nevnt fungerer det slik at det er 20 sek jobb og 10 sek pause x 8. Enkelt, tungt og gøy. 


Test veldig gjerne økten ut og fortell meg hva du synes. Nå skal jeg løpe ut døren, og forberede dagens fysiske utfordringer. I dag skal deltagerene nemlig gjennom en skikkelig morsom treningsøkt, før de har fri hele resten av dagen og bare kan sole seg, dra på utflukter, nyte og kose seg. Dagens økt er svært variert, og foregår for det meste på stranda. Det blir en svett, våt og annerledes treningsøkt ute tvil. Følg med på snapchat (marenerdvik) for oppdateringer fra økten. Det blir garantert en artig greie. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Bildedryss fra treningscamp

Jeg har så mye å dele med dere, så mange treningsøkter, så mye bilder og så mye gøy at jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Det blir nesten for mye - på en helt utrolig positiv måte. Dagene på Rhodos bare flyr avgårde, og vi koser oss så. Jentene gir alt, og litt til på hver eneste økt, og jeg er så imponert. En ting at de er positive og energiske, men i tillegg er de søte, morsomme og inkluderende. Nei søren heller for en gjeng vi har med oss på tur. I dag startet vi med jogge / gåtur kl 08, etterfulgt av en intens Tabata time med meg. Senere på dagen kjørte vi en Styrke Workshop, etterfulgt av foredrag om mental trening med Pia. Det foredraget der altså - det er så fantastisk bra, og jeg blir så stolt av Pia. Jeg føler meg ordentlig heldig som har så flink venninne og partner. Det er ingen andre jeg kunne gjort dette sammen med, og jeg er så takknemlig og glad for at vår felles drøm om treningsreise har blitt en realitet. Alle bildene i dette innlegget er tatt av flinke Victoria Nevland, som er vår fotograf på turen. Jeg skal dele Tabataen med dere, og Pia har skrevet om Workshopen HER. Så masse good stuff coming. I første omgang har jeg bare lyst å dele et solid bildedryss med dere, også skal dere få treningsøkten i morgen. 

Hva tenker dere etter å ha fulgt oss de første dagene. Ser det ut som en slik treningsreise kunne vært noe for deg? 

 

Smiiil Maren 

 

Trening med strikk på treningstur

I går var en aktiv dag på treningsreise, og som jeg såvidt nevnte i gårsdagens blogg så hadde vi en veldig aktiv dag. Vi var på løpetur, hadde kjerne-trening, trente med strikk og løp stafettinspirerte intervaller. Puh, hei hvor det går på treningstur! Nå skal jeg straks ut på ny morgentur, men jeg hadde lyst å titte kjapt innom å dele gårsdagens strikk-økt med dere. 

Jeg la opp økten slik at jeg valgte ut 5 øvelser ( vi har gått igjennom mange andre øvelser tidligere på campen, og skal igjennom flere senere i uken) som jeg først demonstrerte, og alle fikk teste dem ut litt. Så satt jeg dem sammen til en økt.

Øvelsene var: 

 • Knebøy med strikk rundt knær
 • Banded pull apart
 • Opptrekk
 • Pushups 
 • Hofteløft med strikk rundt knær

1Knebøy med strikk rundt knær


2. Banded pull apart


3. Opptrekk

4. Push-ups
5. Hofteløft med strikk rundt knær


Økten ble lagt opp slik at det skulle gjennomføres 100 repetisjoner på hver øvelse, det vil si 500 repetisjoner til sammen totalt. Deltagerene gikk sammen to og to, og skulle gjennomføre de 100 repetisjonene fordelt mellom seg. Den som ikke jobbet, hadde i oppgave å sjekke teknikk og komme med tilbakemeldinger til den andre. I praksis vil det si at den ene personen da kanskje tar noen repetisjoner ( antallet kommer ann på hvor tung øvelsen er) før den andre overtar og fortsetter, slik jobber de sammen til 100 repetisjoner er nådd. En super måte å både lære inn teknikk, jobbe i team og få en skikkelig god treningsøkt. Vinn vinn vinn spør du meg. 

 

Smiiiiiiil Maren 

 

Treningsøkten du må teste

Fy flate som vi koser oss på treningstur. Snapshaten min går varm om dagen, det oppdateres fra morgen til kveld, så hvis noen lurer på hvordan livet er på treningsreise er det bare å sjekke innom marenerdvik på Snapchat. Hehe. 

Jeg lovte dere å dele Tabataøkten fra dag 1, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Kort beskrevet er Tabata-trening korte og svært intensive arbeidsperioder, korte pauser, og øvelser for hele kroppen. Oppbygningen likner litt på intervalltrening, der innsatsen er svært høy når det virkelig står på. 20 sekunder jobb, 10 sekunder pause. Totalt 8 runder per øvelse (vi kjørte to øvelser sammen som en bolk), med 8 øvelser totalt. Økten vår bestod altså av 8 bolker bestående av to ulike øvelser. Vi kjørte slik Tabata er med 20 sek jobb, 10 sek pause, 4 ganger på hver av de bolkene ( fordi det var doble øvelser, hadde det vært enkle hadde vi kjørt 8 ganger), med en litt lenger pause mellom hver bolk. Økten så slik ut: 

 1. Jumping Jack og Planke
 2. Høye kneløft og Pushups
 3. Knebøy med hopp og gående planke (opp og ned)
 4. Burpees og Situps
 5. Gående utfall og Liggende rygghev
 6. Hofteløft og Skøytehopp
 7. Utfall bakover og Mountain climber
 8. Shuttle-runs 

Det betyr at vi kjørte 20 sek med Jumping Jack, 10 sek pause, så 20 sek med Statisk planke, 10 sek pause, 20 sek med jumping jack, 10 sek pause, 20 sek med planke osv 4 ganger. Så var det neste to øvelser. Er dere med? Slik kjørte vi gjennom 8 bolker, bestående av to øvelser. Tungt, effektivt og utorlig gøy. Dagen i dag startet med en 7 km løpetur, etterfulgt av kjernetrening. Så koste vi oss med en god frokost, før vi tuslet ned på stranden og brukte de neste 4-5 timene til sol, bading og total avslapning. Innimellom der hadde vi også en bedre lunsj. Nå har vi akkurat fullført to treningsøkter. Den ene var Sterk med strikk, og den andre var en stafett inspirert intervalløkt. Utrolig gøy, tung og gøy type trening. Jeg har tatt bilder av hver strikkøvelse til dere, og skal dele hele programmet veldig snart. Stay tuned! 
Nå skal denne slitne, svette kroppen få seg en god dusj, og en gigantisk middag. Hurra for buffet sier jeg bare. Hvordan går det med dere der hjemme? Jeg håper uken har startet på en super måte etter langhelg. 

 

Smiiiil Maren 

 

En stor drøm har blitt virkelighet

Jeg har deltatt på mange treningsreiser før, både som deltager og bidragsyter på ulike måter. Denne uken her arrangerer jeg min helt egen tur, sammen med Pia Seeberg, som er en god venninne, og nå også min fantastiske partner. Det er virkelig en stor drøm som har blitt til virkelighet. Sammen håper vi å få til en inspirerende og motiverende treningsreise, som oser av treningsglede, faglig tyngde, gode treningsøkter og masse energi.


Nå er vi i mål med første dag, og to treningsøkter er i boks. Det føles utrolig bra, og vi har kost oss noe helt enormt. Rhodos viser seg fra sin beste side, med over 30 grader og strålende sol. Deltagerene er akkurat slik vi håpte. De er åpne, blide, engasjerte og imøtekommende. De er spreke og utrolig lærevillige. Det er så gøy! 

Nå er altså to økter unnagjort, en Tabata på morgenen, og en styrke-intervall etterfulgt av løpe-intervaller etterpå. Gjengen gav alt, og fullførte med stil. Nå er det en god dusj, og en bedre middag som står på planen. Dag 1 er i over, og blir hele uken slik som dette så kommer jeg til å boble over av endorfiner og glede ved ukeslutt. Jeg skal forresten dele begge øktene, jeg venter bare på noen bilder fra fotografen, så skal dere få både Tabata, styrke og løps-intervallene. Nå må jeg hoppe i dusjen her, håper alt er bra hjemme og at uken har startet på en finfin måte. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #11

Jeg er på plass på treningcamp på Rhodos, og vi har nå kjørt vår første økt i 24 grader og stekende sol. Gjengen er sprudlende, energisk og herlig. Det er akkurat slik som dette jeg hadde håpt det skulle bli, og nå er det to super glade frøkner som har instruert sin første økt. Dette lover SÅ godt for uken. Jeg skal dele økten, bilder og alt med dere, men det må bli senere. Nå er jeg lynkjapt innom for en liten update, og selvfølgelig for å poste hverdagscoachen. Ingen mandag uten vet dere! Nyt dagen mine venner, og titt gjerne innom snapchat - der oppdateres det svært hyppig. Dere finner meg på marenerdvik

Da gir jeg ordet til Hverdagcoach Anneli: 
 

FINN EN SOM DU STOLER PÅ TIL Å HJELPE DEG PÅ VEIEN

Jeg vet at du bærer på en drøm, om den er enda så liten eller stor, det viktigste er at det er DIN drøm. Det eneste forskjellen på en drøm og et mål er at du må lage en plan for hvordan du skal oppnå det du vil.

Du har alt i deg som kan gjøre dette mulig, det gjelder bare å sette i gang! 

Det jeg har lært er hvor mye lengre jeg kan strekke meg ved at noen tror på meg. Jeg har flere slike mennesker rundt meg som dytter meg videre når jeg selv kanskje ikke har lyst til å fortsette. Det å ha noen som du stoler på rundt deg er en viktig del for at drømmen skal bli virkelig. Denne personen skal være en som tørr å utfordre deg slik at du kommer i hakk igjen på dager hvor du kanskje har mest lyst til å legge hele planen på is. Vi trenger av og til noen som kan dytte oss i retningen vi må gå for å få det som vi vil, når vi selv har mistet fokus.Snakk med en du er trygg på, en som får deg til å føle deg sterk. Fortell om målet ditt og planen du har lagt for hvordan du skal klare å oppnå dette. Det å dele dette med noen er viktig for at du kan strekke deg ENDA lengre for å greie det du har bestemt deg for. Denne vennen kan du bruke på dager da motivasjonen kanskje ikke er på topp, få han eller henne til å dytte deg et hakk videre slik at du kommer enda nærmere målet ditt.

Det er viktig for oss mennesker at noen tror på oss, og jeg vet at du kommer til å bli enda mer styrket av å ha en som heier på deg!

Dagens utfordring:

Hva er din drøm?

Sett deg ned og lag en plan for hvordan du skal greie å nå dette målet. Bruk SMART-metoden som jeg tidligere har skrevet om.  SMART-planlegging inneholder følgende punkter:  spesifikt - målbart - attraktivt - realistisk - tidsbestemt.

Hvem skal du dele planen din med idag?

 

- Hverdagscoach Anneli Amodei - 

Must-have før sommerferien

I samarbeid med Philips IPL Lumea

For noen uker siden kom denne delikate rosa pakken levert på døren min, og det viste seg at innholdet skulle bli en herlig ny liten venn. Spesielt nå som sommeren er her. Pakken inneholdt Lumea IPL fra Philips. Dette er lysbasert hårfjerning med langvarig resultat - faktisk helt opp til 8 uker. mange blir litt skeptisk når de hører lysbasert hårfjerning, men det er virkelig ikke noe skummelt ved det, og ikke er det vanskelig heller. 

Slik fungerer Lumea:

 • Fjerne håret på det området du skal behandle ved å barbere, eller vokse.
 • Sett på smartSkin-sensoren. Sensoren vil da vise deg det rette intensitetsnivået for din hud. 
 • Plasser behandlingsvinduet tett mot huden. Vent til lampen begynner å blinke og trykk på knappen for å starte behandlingen.
 • Dra behandlingsvinduet sakte over huden samtidig som du trykker ned knappen. Unngå å behandle på det samme området flere gangerIPL (Intense Pulsed Light) er en lysbehandling går dypt ned i hårsekken, og setter hårsekken i en hvilefase. Lysimpulsene tas opp av melaninet (pigmentet) i håret og bremser hårets ettervekst. Resultatet etter noen behandlinger er en myk og silkeglatt hud. Det beste er at resultatet varer i opp til 8 uker. Det betyr at du kan ha en hel sommer komplett hårfri. Hvor herlig er ikke det? 

Lyspulsteknologien som brukes i Philips Lumea IPL, er utviklet fra samme teknologi som benyttes i profesjonelle salonger. Kliniske tester viser at Lumea IPL reduserer hårveksten med hele 92 % kun etter tre behandlinger. Behandlingen gjør ikke vondt, og du kan behandle hele kroppen på kun 15 minutter. 


I pakken Lumea Prestige som jeg har følger det med tilbehør slik at du kan behandle både kropp, ansikt, armhuler og bikiniområdet. Lyst å lese mer om produktet? Du får kjøpt Lumea Prestige på Elkjop, Power og komplett.no. Alt du trenger av informasjon finner du på Philips sine nettsider HER. Dette passet perfekt før jeg nå drar avgårde på en ukes treningsreise til Rhodos. 

 

Smiiiil Maren 

 

Eventyret er i gang

So excited

Her sitter jeg å bobler over av spenning og glede. Om få timer hopper jeg på flyet til Rhodos sammen med 42 herlige jenter. Jeg har vært så spent på denne uken, og nå er den plutselig her. Jeg er så utrolig gira at jeg nesten ikke fikk sove i natt. Nå har jeg så mye energi i kroppen at jeg er helt nødt å ut å gå meg en tur i frisk luft før jeg skal pakke det siste og fyke avgårde til flyplassen. Jeg gleder meg så vilt til å starte dette eventyret. 


Smilet går hele veien rundt, og det kribler i hele meg etter sol, sommer, bading, trening i lette klær og masse masse god mat. Det er noe av det beste med å være på tur synes jeg. Annerledes og nye matopplevelser. Vi bruker hele dagen i dag på å samle folk, og komme oss til Rhodos, så selve treningscampen starter mandag morgen. Vi kicker i gang med en heftig åpningsøkt, og en solid runde med tabata-intervaller. Dere får selvfølgelig øktene servert her på bloggen også. Jeg har med min fantastisk flinke fotograf-venninne Victoria Nevland på turen, så det blir uten tvil masse bra bildemateriale fra øktene. Det føles litt absurd å sitte her å være så gira og glede seg så mye til tur samtidig som det skjer så grusomme ting ikke langt unna. Jeg har flere venner som bor i London, og heldigvis har alle meldt at de er trygge. Hjertet mitt brister for alle som er rammet av terroren i London. Ta vare på hverandre, og vær gode mot hverandre hver eneste dag. Man vet aldri hva som skjer i morgen. Pray for London <3 

Håper dere får en finfin søndag sammen alle sammen. Neste oppdatering blir fra treningscamp på solfylte Rhodos.

 

Smiiiil Maren 


 

Dette er så typisk meg

I går lagde jeg en frisk og fargerik snackplate, og selv om dere har sett denne typen snacks en million ganger på min blogg så måtte jeg bare dele den igjen. Fargene er for herlige til å la vær. Dette er SÅ typisk meg, og min type mat at det nesten blir komisk. Jeg er sikker på at folk som kjenner meg kunne sett disse bildene og sagt at jepp - dette er uten tvil Marenmat. 


Jeg er en fruktoman (er det et ord? hehe) og spiser masse frukt hver eneste dag. Snacks som dette er noe av det beste jeg vet, og perfekt når man har lyst på noe friskt, sunt og godt. En liten skål med meieriprodukter, som ble fylt opp x antall ganger, litt nøtter og en god kaffe hører også med. 

I dag er det siste dag før avreise, og jeg har en million ting å fikse. Klokken ringte 07 i dag morges, og masse er allerede unnagjort. Tenk, i morgen kveld er vi på plass på Rhodos, og klare for en hel uke med sol, sommer og masse masse trening. Treningcamp Rhodos - let´s go!!! 

Står alt bra til med dere? Hva er deres planer denne helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Gjør treningen gøy og effektiv med Kettlebells

Jeg lovte dere å dele noen av mine beste Kettlebells øvelser med dere, og her kommer de. Dette er øvelsene jeg har satt sammen som et treningsprogram i denne månedens ShapeUp. Med disse 4 øvelsene får du trent hele kroppen, på en morsom og effektiv måte.

Jeg må dele et lte detalj bilde av håret på denne shooten, har dere sett en så kul flette? Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen, jeg må virkelig bli flinkere på å gjøre mer med håret enn kun en vanlig høy hestehale. Det er jo så mange kule fletter og gøye ting man kan gjøre. 

Foto: Victoria Nevland

Over til treningsprogrammet. Dette er 4 øvelser, hele kroppen i arbeid. Kjør 10 repetisjoner pr øvelse, 4 runder. På ettbens strakmark, og KB snatch er det 10 rep pr side. KB-swing kan gjøres med begge armer, eller en og en arm. Gjør du sistnevnte er det 10 rep pr side. 

1. Ett bens strakmark

Muskler som brukes: Rumpe, lår og kjerne.

Slik gjør du: Stå rett opp og ned, hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold en hantel i den ene hånden, motsatt hånd som standfot. Bøy i hofteleddet og senk hantelen kontrollert ned mot gulvet, skyv hoften bakover og la det ene benet holdes rett mens det løftes fra bakken og bakover. Tenk at du skal sparke hælen på bakerste fot i veggen bak deg. Snu bevegelsen når kroppen er i en rett linje, og løft eksplosivt tilbake til startposisjon. Ikke sett ned  foten mellom hver repetisjon.


2. Goblet squat

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Stå litt bredere enn skulderbreddes avstand med bena, tærne og knærne peker litt utover. Plasser en kettlebell i brysthøyde, opp-ned. Press brystet opp og frem, og trekk skulderbladene ned og bak. Stolt holdning. Senk deg kontrollert ned, dybden bestemmes av hver enkelst mobilitet. Gå så dypt ned du klarer, mens ryggen holdes rett. Når du er i bunnposisjon er det viktig at du strammer rumpe og mage, og presser deg opp igjen med tynge på hælen.

3. Kettlebell snatch

Muskler som trenes: Hele kroppen ivolvert.

Slik gjør du: Stå med bena i hoftebredde. Press rumpa bakover, brystet opp og skuldrene ned og bak. Skyt så hoften eksplosivt framover så armen svinger oppover.  Når kulen er kommet i høyde med skulderen, åpner du opp hånden, slipp kulen ned og la den hvile inntil underarmen. Her skal armen være omtrent vertikal, og helt utstrekt. Slipp så kulen kontrollert ned, ikke for langt fra eller for nærme kroppen. Pass også på å ikke la skulderen dette ned (skulderne skal hele tiden være paralelle i forhold til hverandre).

Det er viktig å holde ryggen rett, og stramme magen samtidig som du presser hælene hardt i gulvet gjennom hele bevegelsen. På toppen er det viktig at du presser brystet opp/frem, strammer rumpa og er sterk i core-musklene ? på den måten unngår du svai.

4. KB-swing

Muskler som trenes: Rumpe, korsrygg og bakside lår

Slik gjør du: Start med beina i hoftebredde og plasser en kettlebell i hendene, midt i mellom beina, press skulderne bak og hold brystet høyt. La hofta gli bakover (ikke bøy for mye i knærne) til det strekker på bakside lår. Stram magen godt, og skyt hofta eksplosivt framover så kula svinges framover. Sving kula til armene er omtrent paralelle med gulvet og senk kontrollert ned igjen. Husk dette er ikke en armøvelse, all kraft kommer fra hoften.Jeg har begynt å implementere en del KB i treningen min, og det er faktisk veldig gøy. Jeg har en KB hjemme, og det gjør det så my enklere å kjøre noen øvelser innimellom. Håper dere liker programmet. Ha en nydelig fredag videre mine fine, trofaste og gode lesere. Vit at jeg setter utrolig pris på at dere klikker dere innom, og spesielt takknemlig er jeg for alle spor dere legger igjen. Tusen takk <3

 

Smiiiil Maren 

 

  

En kreativ morgenGod morgen dere. I dag våknet jeg opp og for første gang på ukesvis spratt jeg opp av sengen. Jeg løp rett ut i stua, fant frem det nyeste ShapeUp, notatboken min og en kopp kaffe. Jeg hadde så mye kreativitet og energi at det bare måtte ut. Nå er masse spenstig treningsstoff til treningsreisen vår klart, og jeg bare sier det - dette blir en helt magisk tur! Jeg skal dele timeplanen med dere også etterhvert, men jeg tenke deltagerene må få lov å se den først. Et par stikkord er tabata, boocamp, baseløft workshops, trening med strikk, morgentur, intervaller i utallige varianter og masse masse mer. 

Nå gleder jeg meg så mye at jeg nesten ikke klarer å vente til avreise. Avreise er forskjøvet litt på grunn av en endring i flytider fra flyselskapet, det gjør at jeg kan reise søndagmorgen istede for i morgen, eller i verste fall faktisk i dag på grunn av transport til Oslo. Så nå føler jeg at jeg har fått en bonusdag her hjemme, en hel dag til å planlegge, pakke, handle inn de siste tingene og kose meg med mine før jeg drar fra dem i en hel uke. 


La oss snakke litt mer om ShapeUp, i den nyeste utgaven deler jeg et treningsprogram med Kettlebells (KB) og jeg håper dere vil like det. Jeg har ikke trent så veldig mye med KB før, men virkelig fått sansen for det i det siste. Det er en genial måte å trene både styrke og kondisjon i en og samme økt. Jeg tenkte dele et par av øvelsene her på bloggen litt senere i dag, og i tillegg har jeg laget et treningsprgram med Kettlebells i samarbeid med Abilica som kommer ut om et par uker. Så det vil bli en god del KB-trening her fremover.

Nå skal jeg suse avgårde for å fikse et par ting til turen, også titter jeg innom her senere i dag og deler litt KB-trening. Til vi snakkes igjen - ha en super fredag!!

 

Smiiiil Maren 

Solskinn i en boks

Jeg er så hekta på smoothies for tiden, og selv om jeg har verdens beste blender hjemme, så er det litt digg å kjøpe ferdig av og til. Denne lille smoothie boxen og smoothien er så magisk gode at jeg kunne levd på dem. Dette er en smoothie bowl take-away, og kommer i den søteste lille boksen. Sammen med smoothien i kopp er dette en helt perfekt lunsj i mine øyne. Fargerikt, sunt, næringsrikt og godt. 

Jeg startet dagen hos veterinæren med lille Leo, han har reagert noe voldsomt på flåttmiddel dråper og er virkelig ikke i form. Heldigvis er ikke dette farlig, og det vil gå over, men det er både vondt og slitsomt å ha en pjusk valp hjemme. Jeg har delt litt med dere før ift at jeg har hatt, og har fremdeles mye smerter og styr med magen min. De siste dagene har det eskalert litt, og jeg jobber virkelig med å prøve å finne ut av dette. Flere har kommentert at jeg trener så lite og at det er så kjedelig med lite treningsinspo på bloggen. Det beklager jeg på det sterkeste, men jeg er også bare en person med et vanlig liv, og i et vanlig liv så skjer det ting. Nå er det sånn at jeg må roe ned litt, og da har det blitt litt mindre trening på bloggen. Jeg forstår godt at mange synes det er kjedelig - men tro meg, det er kjedeligst for meg. hehe. Alt jeg vil er jo å sprette rundt, være i aktivitet og dele MASSE treninginspirasjon med dere.

Heldigvis er det treningscamp på Rhodos om 3 små dager, og da skal jeg dele så mye treningsinspo at dere kommer til å bli lei av meg. hehe. DET gleder jeg meg til. 

Ha en fin dag mine venner. Her skal både valp og valpemamma ta en helt rolig dag, og lade batteriene med en rolig luftetur og sofakos. 

 

Smiiiil Maren