hits

juli 2013

Smakskaffe og Iherbbestilling

Good morgen hjerter

Tenk at man kan bli så glad over de små ting i livet. I dag har jeg senvakt, men min kropp er latterlig rutinepreget og jeg våknet likevel kl 05.45, klar for tidlig vakt. Den følelsen av å bare kunne snu seg rundt, og synke mykt og deilig tilbake i drømmeland var virkelig helt magisk. Nå har jeg akkurat våknet, og det er helt utrolig hvor mye bedre man føler seg etter 9 timer søvn, kontra de vanlige 6 timene. Søvn dere, viktige saker! Ikke minst i treningssammengeng - du bryter kroppen din ned ved trening, og bygger den opp sterkere ved hvile. Her er søvn helt avgjørende. Det gjelder også for forbrenningen din! Så dagens tips: Sørg for å få nok søvn. Prioriter søvn.

En annen glad nyhet er at jeg kom på en gammel kaffefavoritt i dag morges. Denne lagde jeg meg hver eneste dag i Oslo for et par år tilbake. Den er jo så god, skjønner ikke hvorfor jeg sluttet. Det er så herlig enkelt som at du lager en vanlig kaffekopp (pulver, kapsel - hva enn du liker best) også tilsetter du 3 dråper steva vanilje, og 3 dråper stevia kanel, og til slutt en liten skvett kokosmelk. Fantastisk smakskombinasjon. Hvis jeg har dårlig tid så dropper jeg ofte kokosmelken, men i dag har jeg god tid til å sitte å kose meg, og jeg nyter det!

Jeg la inn en Iherb bestilling i begynnelsen av uken, og tenkte å dele innholdet med dere. Det vil nok ta en ukes tid før den kommer, da jeg valgte det billigste fraktalternativet. Bestillingen min så slik ut - med direkte linker til produktene på Iherb:

 

Jeg venter spent på pakken, og viser dere selvfølgelig innholdet når den ankommer. Jeg bestillte flere små pakker, slik at jeg holder meg under grensen på vekt på den billigste frakt metoden. Dette kan du enkelt kalkulere når du har lagt inn hele bestillingen din. Dersom det ikke er mulig å velge den billigste frakten, så anbefaler jeg deg å dele opp pakken din og heller bestille flere små. Det er mye billigere! 

Bruker du koden: VIK961 får du 10$ i rabatt! på bestillingen din!

Nå skal jeg kose meg videre med smakskaffen min, og etterhvert ut å nyte solen et par timer før senvakt. Ha en deilig onsdag dere.

 

Smiiiiil Maren 

Styrketrening og laksemiddag

First thing first: Tusen hjertelig takk for alle kommentarene deres på innlegget om fremtidsplaner. Jeg har nå lest gjennom alle flere ganger, og jeg blir helt rørt. Tenkt så heldig jeg er som har så mange nydelige, fantastsike og omsorgsfulle lesere. Dere er unike vet dere det? Tusen takk <3

I går ble en laber dag, uten trening og med et kosthold jeg ikke skal nevne her på bloggen en gang *ler*. I dag er en ny dag, og en mye bedre dag. Jeg startet dagen med tidligvakt på avgiftningsposten. Etter jobb dro jeg ned til Solsiden treningssenter for en kjapp økt med fineste Kaja. Dagens økt gikk på bryst og triceps. Jeg er rett og slett litt matt for tiden, og det kjennes på kroppen at det kun er to dager til en meget etterlengtet ferie, økten i dag ble litt preget av dette. Det ble en grei gjennomkjøring, med god kontakt på enkele øvelser og mindre på andre. Alt i alt er jeg fornøyd. Om ikke annet så var det en super hyggelig time på gymmet, med ei nydelig jente jeg setter stor pris på. Dagens øvelser:

 • Brystpress  med hantler
 • Flies med hantler
 • Benkpress
 • Flies i kabel
 • Pushups mot benk
 • Triceps pushdown med tau
 • Triceps overhead med tau

 

Jeg kjørte på litt lettere vekter, og flere repetisjoner. Jeg la meg på 10-12 reps på de fleste øvelsene. Har du trent i dag?

Nå er jeg vel hjemme og styrer rundt  her på kjøkkenet. jeg lager middag og blogger samtidig. Det går gelt fint ann når det står laks på menyen. Den lager jo seg selv. Salmalaks i ovnen, poteter til kok i kjelen og dampede grønnsaker. Enkelt, godt og raskt. 
Hva skal du ha til middag i dag?

 

Smiiiiiil Maren


Frokost i en fei

Internett her i huset jobber litt i mot meg om dagen, så da får dagens oppdatering bli fra mobil. Jeg måtte le av meg selv i dag morges. Jeg gjør mitt beste for å prøve å inspirere dere med fristende, innbydende matretter av det sunne slaget, dandert på en lekker måte. I dag møtte jeg som sagt le av meg selv, for der satt jeg med to bokser og en skje i hånden. Klokken var 06.15 på morgenen og frokosten skulle gå super kjapt. Så da ble det en skje cottage cheese, og en skje skyr, en håndfull frø inn i munnen og tygge godt. Begge boksene gikk ned, i lynets hastighet. Det var verken dekorativt, delikat eller innbydende.

Jeg viser dere dette slik at ingen skal tro at jeg alltid sitter rolig ned og nyter delikat anrettede små skåler. Neida alt for ofte så er det slik som dette det ser ut. Rett fra boksen - enkelt og greit. Hihi.

I skrivende stund ligger jeg i sengen og har akkurat våkner fra en lang powernap etter jobb. Dagens treningsøkt ble avlyst, mandagen ble litt for tung i dag for denne frøkna. Så nå ligger jeg her på lading, iført joggebuksa og med en proteinbar (les tre) i hånda. Jeg fikk nemlig en pakke i posten med masse deilige barer og annet godt. Mer om dette + bilder senere.

Ha en topp mandagskveld mine fine!

Smiiiiil Maren

Fremtidsplaner

Jeg sitter her med en litn klump i magen. Det gjør jeg alltid før jeg skal dele noe personlig på bloggen. Jeg føler det er på tide å oppdatere dere litt på hva som skjer i livet mitt. Det har nemlig endret seg totalt de siste ukene. Jeg har tenk mye, lagt planer, endret dem, bestemt meg, angret igjen, tenkt enda mer og diskutert utrolig mye med dem rundt meg. Jeg har de siste årene bodd og jobbet i Oslo. Jeg har hatt det utrolig bra, og blitt kjent med så mange fine mennesker. Jeg har fått jobbe med det jeg brenner for, og opplevd så mange fantastiske mestrings øyeblikk. Jeg har sett mål bli nådd, og hinder knust. Jeg er så stolt av å være personlig trener. Oslo har gitt meg mye, bland annet noen vennskap som vil være med meg livet ut. Oslo har desverre gitt meg et par andre ting også, som ikke er like positive. Jeg har følt meg ensom i hovedstaden. På et tidspunkt ble Oslo litt stort og upersonlig for meg. Dere som har fulgt bloggen lenge vet at jeg hadde en samboer i Oslo i flere år. Jeg er uvanlig åpen med dere når jeg nå forteller at tiden etter dette bruddet ikke var så enkel. jeg fant aldri helt min plass i Oslo - uten han. Jeg gav det godt over et år etter bruddet, jeg kjøpte min egen leilighet og stod helt på egne ben. Likevel føltes det ikke rett. Jeg satt i Oslo og lengtet etter å få ta del i hendelser her hjemme. Få oppleve ting familien min fikk oppleve uten meg. Jeg lengtet etter å se de gode gamle Kristiansandsjentene mine jevnlig. Jeg savnet rett og slett trygghet. 

Jeg følte også at jeg manglet noe i min jobbsituasjon. Personlig trener er supert, men det var liksom ikke helt nok. Det var utfordrende, for jeg visste at noe manglet. Jeg visst ebare ikke hva. Nå vet jeg det! jeg vet hva jeg elsker med PT jobben, og jeg vet hva jeg vil jobbe videre mot. Jeg er personlig trener fordi jeg ønsker å hjelpe mennesker å endre livet sitt. Jeg ønsler å hjelpe dem som virkelig ikke klare å hjelpe seg selv, dem som nærmest har gitt opp. Jeg ønsker å jobbe med livstilsendring, ernæring, trening, coaching, og motivasjon hos dem som sliter med fedme / sykelig overvekt. Jeg har derfor valgt å ta Sykepleien i tilegg til det jeg har av utdannelse som personlig trener, kostholdsveileder, idrett og diverse relaterte kurs innenfor faget helse. Nå er det altså slik at jeg selger leiligheten i Oslo, og jeg flytter til Kristriansand. 12 august starter jeg på Sykepleien på Universitetet i Agder. Jeg er så spent, og det kribler i magen. For dere som lurer, nei jeg flytter ikke hjem på pikerommet. Jeg er nå på leilighetsjakt i Kr.sand og kjøper min egen leilighet her. Jeg fortsetter som personlig trener, og jeg fortsetter å blogge - selvfølgelig! Denne avgjørelsen har krevd et rimelig heftig tankekjør, og jeg kan med hånden på hjerte si at dette er mildt sgat vel overveid. Leiligheten i Oslo er klar for visning, jeg har kommet inn på studiet og jeg er klar for å begynne å dra på visninger her i kr.sand. Jeg har også kommet inn på studiet på UIA og fått et par spennende jobbtilbud her i byen. Ting faller på plass, og det føles bra.  Jeg gleder meg til å begynne å bygge opp gamle relasjoner, pleie gamle vennskap, være tilstede. En annen gledelig nyhet er at familien vår vokser, og jeg skal bli tante for aller første gang. Det er stort, og jeg er så lykkelig over å få være her og være en del av det. Oslo vil alltid være der, og jeg kommer til å dra inn i både helger og ferier. Jeg har mye bra i Oslo og gleder meg veldig til å kunne komme på besøk, men det føles 100% rett å ikke bo der. Jeg ser mot fremtiden med et stort smil om munnen, endelig faller alle brikkene på plass.

 

Smiiiiiiil maren


Shouldershocker

Gårsdagens styrkeøkt ble en solid økt på skuldre. Jeg har valgt å kalle økten for Shouldershocker, da hele økten kun gikk på skuldre. Jeg synes det er så flott med markerte skuldre og jobber hardt for å forbedre mine.

Gårsdagens økt så slik ut:

- Skulderpress
- Sidehev stående
- Omvendt flies på benk
- Sidehev sittende
- Militærpress
- Omvendt flies i kabel
- Fronthev
- Sixways

Jeg var helt kjørt i skuldrene til slutt, og kjenner det mildt sagt godt i dag. Det er herlig når man kjenner at man får kontakt med muskulaturen og at kroppen responderer på øvelsene.

Skuldre er min favoritt-muskelgruppe å trene, på delt førsteplass med rygg.

HVA ER DIN FAVORITT?

Smiiiil Maren

Luksus hos Nimue Hud

I går ettermiddag hadde jeg time hos skjønne Anita på Nimue Hud i festningsgata i Kr.sand. Jeg hadde hatt en lang og varm dag på jobb, og tuslet inn dørene hos Nimue rimelig slapp og trøtt. Jeg skulle nesten ønske noen hadde filmet meg da jeg gikk inn, og dermed kunne sammenligne forskjellen da jeg kom ut igjen. Jeg følte meg helt ny og fresh når jeg kom ut og det er takket være flinke herlige Anita. Jeg sovnet to minutter etter vippebehandlingen startet, og våknet igjen etter 45 minutter tung søvn. Jeg må le av meg selv, tenk for et syn jeg har vært der jeg lå å rykket og ristet i søvne. haha. Jeg våknet hvertfall uthvilt og med fantastiske vipper. Nå har jeg fullt sett igjen med 12 mm perfekte silkevipper. 

Når jeg først lå der i stolen så fant vi ut at vi kunne vokse og forme brynene med det samme. Jeg rynket litt på nesen, nå som jeg lå her å hadde det så behagelig så skulle vi i gang med den vonde voksen. Der tok jeg skammelig feil! Nimue hud bruker nemlig en spesiell voks som legges på, stivner og dras av igjen. Helt uten noen strips eller papirbiter. Det er det morsomste jeg har vært med på - det gjorde ikke vondt å vokse med denne typen voks! Kan du tenke deg noe så fantastisk som en knall grønn voks som legges på, stivner og tas enkelt av uten de vonde stripsene? Jeg bruker vanligvis å bli veldig rød etter voksing, men ikke denne gangen. Bildet er tatt like etter voksingen, uten noe som helst sminke på meg! 


I dag skal jeg tilbake til Nimue og denne gangen er det hud og negler som skal fikses på. Jeg skal få en liten innføring i de fantastiske Nimue hudproduktene. Jeg har hørt så mye positivt om produktene og gleder meg veldig til å teste dem ut. Jeg skal også få lagt på shellac på neglene. Dette er en slags neglelakk som det er umulig å lage riper i og som holder seg perfekt i flere uker. Har noen av dere testet dette? Jeg gleder meg til å fortsette hverdagsluksusen hos skjønne Anita og Hanne på Nimue Hud. Dersom du bor i Kristiansand, så må du ikke være i tvil hvor du skal gå å stelle deg. Det at jeg sovner under vippebehandlingen sier sitt om hvor flinke disse jentene er. Sjekk FBsiden deres HER for timebestilling eller Ring 38 02 58 00.

 

Smiiiiiil Maren


sponset behandling

DRØMMEKROPPEN

Solen stråler fra skyfri himmel og jeg sender lengtende blikk i retning stranden på vei til jobb *sukk*. Dette været og det yrende livet på stranda gjorde at jeg kom på at jeg vil minne dere om Proteinfabrikken sin DRØMMEKROPPEN konkurranse. Hva som er drømmekroppen er så individuelt, og det finnes ingen fasit på hva som er den perfekte kropp. Det jeg annser som min drømmekropp kan være totalt ulik fra hva andre synes.  Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere hvor flere av dere lot dere engasjere og fortalte om hva som var drømmekroppen for dere. Et par av dere var til og med så tøffe at dere kastet der epå konkurransen. Det synes jeg er helt rått!! Vær stolt av kroppen din og vis frem hvor flott du er! Heia heia!!! 

I mine øyne er en drømmekropp en kropp som oser av vitalitet, en sterk, solid og energisk kropp. En sterk, sunn kropp og et bredt, ekte smil er det vakreste i mine øyne. En jente med selvtillit, som, står med rak rygg og er fornøyd med seg selv - det er virkelig attraktivt og flott synes jeg. Jeg har titet litt rundt i ulike fora, og funnet frem noen jenter som jeg føler utstråler dette, og jeg har dekorert hele dette innlegget med skikkelig powergirls. har du en sterk kropp du er stolt av? da synes jeg du skal være tøff og melde deg på du også!


Nå kan alle melde seg på DRØMMEKROPPEN konkurransen HER.  Har du en sterk kropp du er stolt av?  Jeg oppfordrer alle til å ta steget ut av komfortsonen, snu ryggen til janteloven og vis frem din drømmekropp! Premeiene er hele 15 000 kroner og sportsernæring til en verdi av 6000 kroner. Fantastisk eller hva? Du får 

Så ikke vær beskjedne jenter og gutter, last opp bilde og sleng deg med i konkurransen!

 

Smiiiiil maren

 

Siste nytt fra Instagram

Det er mange av dere som følger meg på instagram, men for dere som ikke gjør det så kommer siste nytt fra min instagram her:

Instagramnavn: Merdvik

Har du instagram? Hva er ditt brukernavn? Jeg vil jo så gjerne se hvem dere er <3

Smiiil Maren

Turmuligheter i Kristiansand

Det er flere av dere som har etterspurt tips om hvor det er fint å gå tur eller jogge i Kristiansand. Nå skal dere gå mine tre soleklare favoritter:

1. BANEHEIA

Jeg bor like ved Baneheia og er ikke avhengi av bil for å komme meg dit. Baneheia er idyllisk med alle sine små vann (stamper), og utallige små stier som gjør at du alltids kan ta en ekstra liten sløyfe dersomd u har mer å gi, eller korte ned turen dersom du ønsker det. Naturen er vakker og man møter bestandig på hyggelige turglade mennesker som hilser og smiler. Jeg liker godt å løpe rundt 3.stampe, og i lysløypa. Jeg tar gjerne turen inn og rundt bånetjønn også. Det fine med Baneheia er at du kan ikke gå deg vill, så her er det bare å snøre på seg joggeskoene å utforske den nydelige naturen. Baneheia ligger side om side med ravedalen. Ravnedalen må oppleves, de mektige høye fjellene, den nydelige dammen med svanene, vannfontenen, de nydelige blomstene og de gigantiske trærne. Her har jeg en runde som heter 1000trappene. Jeg kjenner enda ikke hele denne turen, og bruker vanligvis bare å gå opp trappene og ned igjen. Jeg skal utforske denne turen nærmere, og komme tilbake til dere med Ravnedalentips.


2. ODDERØYA

Flere mener at Odderøya egner seg bedre til gåturer enn løping, og jeg kan forståvidt være enig. Dersom du velger å legge turen din ytterst rundt odden er det rimelig bratt opp fjellsiden og litt kronglete. Jeg synes det er akkurat dette som gjør Odderøyaturen så fantastisk. Man kommer så tett på naturen med både skog og hav. Utsikten er fantastisk og man kan se langt ut i horisonten. På Odderøya er det også flere muligheter for hvordan du vil legge turen din. Jeg følger som regel stien ytterst rundt hele odden, opp til den lille hvite cafeen og ned igjen forbi konsertomårådet. Turen er ikke så lang, men stigningene gjør at turen blir mer enn utfordrende nok.3. JEGERSBERG

Jegers er et helt utrolig flott turområde. Jeg bor på motsatt side av byen og har derfor ikke like god kjennskap til dette området. Jeg har likevel hatt noen turer her, og kan virkelig anbefale det. Lysløypen er gruslagt og behangelig å jogge på. Også her kan du velge flere ulike avstikkere fra hovedstien. Jeg har tidligere gått en runde som tar meg opp til "holmekollen". Dette er en bratt og fin tur, som ender opp på toppen hvor en magisk utsikt venter. Jegersberg er et svært populært turområde og det er alltid et hyggelig nikk og et smil å få fra andre turgåere. Jeg gleder meg til å teste ut flere løyper i Jegers.

 

Har du et området du liker å gå på tur i Kristiansand? Del gjerne dine turtips :)

 

Smiiiil maren


Bort med pulsklokken!

I dag gjorde jeg noe litt sprøtt - jeg kastet pulsklokken min! Det vil si, jeg la den i en boks og puttet den langt inn i et skap. Jeg er rett og slett lei av at en klokke skal bestemme om jeg har en god økt eller ikke, jeg nekter å la meg styre av tall og målinger. Jeg elsker morgenturene mine, og vil nyte dem fullt ut helt uforstyrret av en tikkende liten sak på armen som forteller meg at jeg bør løpe fortere. Så fra nå av styres intensiteten av dagsformen og følelsen i kroppen. Jeg kjenner min egen kropp, og jeg vil styre intensiteten ut i fra egen dagsform, lyst og overskudd. Misforstå meg ikke, pulsklokke er et helt fantastisk verktøy, og jeg har selv brukt det masse tidligere. Nå ønsker jeg rett og slett bare å ha en periode helt uten målinger, tall og fokus på prestasjon. Nå vil jeg bare kose meg på turene mine. 

På dagens morgentur ble pulsklokken skrudd av etter kun 5 minutter, og jeg fokuserte kun på det deilige været, den vakre naturen og den gode følelsen i kroppen. Jeg aner ikke om jeg lå i fettforbrenningsone, eller hvilken prosent av maks jeg lå på, og helt ærlig så bryr jeg meg overhode ikke. Det er befriende å bare jogge rundt uten noen form for prestasjonsfokus. 

Bruker du pulsklokke på kondisjonsøktene dine?


Jeg har senvakt i dag, og hadde egentlig en haug av ting soms kulle fikses før jobb. Tiden har nå løpt i fra meg mens jeg har kost meg ute i solen, så nå må jeg kaste i meg litt lunsj her og komme meg over på jobb. 

Jeg ønsker dere en nydelig dag i solen <3

 

Smiiiiil Maren

Sunn middag i en fei

I dag kom jeg hjem fra jobb, sliten, trøtt og sulten som en ulv. jeg hadde lyst på en stor, god og sunn middag - med en gang! Hva gjør man da? Jo det skal jeg si dere. Da lager man ovnsbakt laks. Det er så enkelt! Forvarm ovnen til 180 grader. Legg to laksefileter i en ildfastform, krydrer godt. Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Mens fisken lager seg selv i ovnen kutter du opp grønnsaker. Fyll en kjele med litt vann i bunnen, oppi med grønnsakene og setter dem på full kok i et par minutter med lokk på. På den måten blir grønnsakene dampet. Tilbehøret kan du variere i det uendelige. I dag valgte jeg mager kesam som dressing, havsalt over grønnsakene og litt soyasaus (kikoman) over fisken for å sette et spicy preg på den. Jeg hadde ingen karbohydratkilde i denne middagen, og valgte derfor å legge det til desserten. Desserten ble spellomper med philadelfia sjokolade og et par med vanilje kesam, sukrin og kanel. Mmmmmm.


Hvem har sagt at man ikke kan ha dessert på en mandag. Hihi.

 

HVA HADDE DU TIL MIDDAG I DAG?

 

Smiiiiil Maren


Earlybird

God morgen hjerter

Her er dagen i gang for lengst. Det er mandag, og det betyr ny arbeidsuke står for tur. Jeg har allerede vært oppe en stund, og kost meg med en kjapp frokost her ute på verandaen. Det føles litt tidlig å spise frokost allerede kl 06, men skal man fungere gjennom en hektisk dag så trenger kroppen påfyll.

Jeg ville bare titte innom å ønske dere en fantastisk ukestart. Enten om dere jobber eller har fri så håper jeg dere får en nydelig mandag. 

Make the best of it <3

 

Smiiiil Maren

Familiesøndag

I dag har vært en skikkelig familiedag, og jeg har prioritert å kose meg med dem til fordel for å sitte inne bak pcskjermen. Jeg startet dagen med en koselig powerwalk i Baneheia med skjønne Eline. Ingenting er som å starte søndagen med en gåtur og skravling med en god venninne. Temperaturen på sørlandet er helt ekstrem om dagen, og det er rett og slett helt nødvemdig å komme seg til sjøen for å kjøle seg ned. Vi dro derfor ned til et herlig sted som min pappa kjente til fra sin barndom. Det var en liten bortgjemt perle, med perfekte badeforhold og nesten ikek folk. Vi koste oss på svabergene et par timer før det var tid for familien Erdviks årlige sommerfest. Hver sommer samles hele storfamilien ute på Skottevik for grillings og kos. Maten er et kapittel for seg selv, og i år var intet unntak. Marinerte kyllingspyd, saftig biff, ostepølser, og vanlige pølser lå på grillen, ovnstekte poteter, ris, bernaise saus, en diger salat med mye godt, tomat/løk stuing, oliven og tre ulike typer dressinger. mengder av frisk frukt og fantastiske kaker ble også servert. Hele slekta var samlet, og jeg blir lykkeligo hjertet av å ha en så stor og fin familie. Tusen takk for en herlig dag. Nå skal søndagskvelden nytes til det fulle før det er klart for en ny arbeidsuke. Denne helgen har vært magisk, og fylt til randen av hyggelige opplevelser. 

Hvordan har helgen deres vært, hva har dere gjort ??

 

Smiiiil maren


Sommerdrøm

Sol, sommer, skjærgård, skyfri himmel, sjø, bading, grilling, båtliv, soling, solkrem, musikk, duggfrisk øl, latter, sang, venner, lykke. Denne dagen dere, den kan ikke beskrives. Dette er lykke for meg, komplett sommerlykke. Den vakre deilige sørlandske skjærgården, sol fra skyfri himmel og magiske 27 grader. Gode venner i lystig lag. Nydelig mat og drikke. Solbrune kropper, latter, skåling og lukten av grill. *lykkesukk*
Tusen takk til alle som har gjort denne dagen magisk! Det bedre er at den er langt i fra over enda.

 

Sommersmil fra sørlandet


Rutinepreget morgenfugl

Det er merkelig hvordan kroppen vender seg til rutiner. Klokken 06.00 var jeg lysåken og klar for en ny arbeidsdag - på en lørdag! Jeg forsøkte å sove lenger, men i et rom som var like lyst som dagen utenfor, og en temperatur på godt over 25 var det jammen ikk enkelt. Nå sitter jeg her i et morgenstille hus, drikker kaffe og koser meg med bloggen. Ute viser gradestokken 26 varmegrader, og solen stråler fra en skyfri himmel. Klokken har såvidt passert 07, og med slike temperaturer så tidlig kan dette bli en helt magisk sommerdag på sørlandet. 

I går gjennomførte jeg en herlig styrkeøkt på gamle arbeidsplassen min, Spicheren treningsenter. Det føltes litt kjipt å gå inn for å trene når været var så fint, men slik det ser ut her på sørlandet nå så er hver dag den perfekte sommerdag, og skal man vente me då trene til det blir dårligere vær, ja da tror jeg man kan vente en stund. Jeg fyllte godt opp med vann, tok på meg lette klær og kjørte i gang. Jeg fikk en grei økt på overkropp i et nesten folketomt treningssenter. Spicheren er nok arealmessig Kristiansands største treningssenter, og det er sjeldent jeg har sett så lite folk der. 

Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Nedtrekk bredt grep
 • Nedtrekk smalt grep
 • Sittende roing
 • Facepulls
 • Latsdrag 
 • Brystpress
 • Flies i kabel
 • Pushups

 

Kvelden i går var herlig, med nydelig mat, og god dirkke. Strålede sommvær og deilig varme til langt på natt. Vi koste oss med ferske reker. Det tror jeg må være min favorittmat om sommeren. Ferske reker, frisk salat, avokado, sitron, rødløk, fersk loff pg majones. Mmmmm. 

Nå skal jeg nyte morgenstunden en liten time til, før jeg skal finne meg en strand med fine mennesker. Jeg må bare vente til alle andre normale mennesker våkner. *ler*

 

Smiiiil fra morgenfugelen


Proteinrike, sunne pannekaker

God morgen hjerter

I dag har jeg fri, helt fri - jeg måtte ikke opp før sola stod opp! Jeg kunne ligge i sengen så lenge jeg ville og nyte en lat morgen. Fy søren så deilig. Akkurat nå sitter jeg ved kjøkkenøya, med kaffe i koppen, pannekaker med brunost til frokost og nyhetsmorgen på tv. Dette er hverdagslykke! 

Pannekakene var et lite testprosjekt. Jeg manglet en god del ingredienser og trodde derfor ikke resultatet skulle bli bra. Jeg tok derfor ikke noe særlig bilder. Selvfølgelig ble resultatet helt fantastisk, og nå angrer jeg litt på at jeg ikke tok bilder underveis eller et delikat bilde av sluttresultatet. Jeg har heller ikke skrevet ned konkret målene på ingrediensene. Jeg skal likevel prøve å dele sånn ca med dere, så kan dere prøve dere litt frem selv. Jeg lagde to ulike typer. Den ene typen ser penere ut, mens den andre var mye saftigere. Havregryn-oppskfiten var mest saftig, mens den andre ble visuelt penere.Jeg ler av det udelikate bildet, det er ikke slike matbilder jeg vanligvis legger ut, men jeg tenkte at dette er bedre enn ingenting. Så her kommer et totalt uredigert "behind-the-sceens" bilde av mine pannekaker. Slik ser det ut når man ikke har fikset maten til bildetaging. Hihi. Jeg hadde brunost på mine, men du kan gjerne ha cottage cheese, vanilje kesam, bær/ frukt eller annen topping. Jeg elsker brunost, og kan garantere at det vil smake nydelig på disse pannekakene. Mmmmmm.

OPPSKRIFT 1:

 • 60g Havregryn
 • 2 hele egg og 1 hvitte
 • 30g bakepro (tom for proteinpulver. Bakepro er et nøytralt bakeprotein uten smak)
 • 4 ss sukrin
 • 1 ss kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 5-6 dråper natreen 

 

 

OPPSKRIFT 2:

 • 60g mandelmel (annen tørrvare kan fint brukes)
 • 2 hele egg, en hvitte
 • 30g bakepro (anbefaler vanilje proteinpulver hvis du har)
 • 4 ss sukrin
 • 6-8 dråper stevia (Vaniljesmak)
 • 1 ss kanel
 • 1ts kardemomme
 • 1/2 ts vaniljepulver

 

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene sammen, og tilsett vann til røren til jevn og fin, uten klumper. Stek dem i stekepanne på middels sterk varme. Så kjapt, enkelt og super godt! Proteinrike og sunne frokostpannekaker - helt uten sukker! Det kan ikke bli bedre. Nyt pannekakene og ha en magisk torsdag,

 

Smiiiiil Maren


Kosetorsdag

Endelig hjemme fra jobb, og endelig helg! Det har vært en lang arbeidsuke med mange utfordringer, så jeg kjenner i hele kroppen at jeg er klar for helg nå. Et tungt hode og en litt sliten kropp resulterte i treningsfri i dag. Jeg har fri hele helgen, og tenker at jeg heler putter inn et par super-økter der. Istede dro jeg innom butikken og kjøpte med meg masse godt.Dette er min favoritt mat nå på sommeren:

 • Vannmelon
 • Bringebær
 • Epler
 • Nektrainer
 • Jordbær
 • Cottage cheese
 • Skyr
 • Vanilje yogurt

 

I tilegg har jeg valnøtter, macademia og cashewnøtter her hjemme som jeg skal ha til. Det blir flere runder med frisk frukt, og meieriprodukter, toppet med nøtter, litt musli og kanel/sukrin. Så enkelt og så godt. Føler jeg spiser dessert! Mmmmm. Vannmelonen og halve jordbærkurven er allerede borte. nam nam! I dag er huset tomt og jeg har hele kvelden for meg selv. Jeg tenker å ta et langt bad, ta på meg den mykeste joggebuksen jeg finner og krype opp i sofakroken med en god film. Har dere noen filmer å anbefale? Jeg tenker i sjangeren feelgood jentefilm. 

 

Smiiiiiil Maren

Nydelig frokost og morgentur

I dag har jeg senvakt, og det betyr at jeg i dag hadde muligheten til å ta en herlig morgentur i vakre Baneheia. Før turen koste jeg meg med en nydelig frokost. 1 kurv jordbær (ja sånn kan det gå når de norske jordbærene er så søte og gode) 1 boks med bringebær, 1 boks cottage cheese orginal, en håndfull valnøtter og 6-8 ss med kokosmelk (ikke light) toppet med sukrin.Nydelig sol, og herlig temperatur tillater morgentur i kun en liten singlett og korte tights. Jeg koste meg i frisk natur i en liten time før jeg vendte nesa hjemover for en lang god dusj. Herlig start på dagen!
Nå er det straks lunsj her, før jeg må begynne å tenke på å komme meg over på jobb. Resten av dagen og hele kvelden blir det jobb på meg. Jeg kjenner at det skal bli godt med helg snart. Kun to arbeidsdager til så tar jeg helg. 

Nyt dagen, vi snakkes senere!

 

Smiiiil maren


Dagens middag

Den siste tiden har jeg vært totalt hekta på fiskekaker. Jeg spiser dem både til lunsj og til middag. Varme eller kalde. Med masse forskjellig tilbehør til. Jeg kjøper den varianten med hele 80% fisk. De er geniale å ha med som lusj på jobb eller skole. Legg dem i en stor matboks, fyll med på salat og grønnsaker over. krydre godt og ha en dressing over til slutt. Nydelig! Jeg har vanligvis ris, kokte/stekte poteter eller speltlomper til. I dag ble det blandt annet fiskekaker til middag. Jeg hadde stekte fiskekaker, dampede grønnsaker, salat, eggerøre, røket laks og hjemmelagde knekkebrød. Disse knekkebrødene er nydelige, og en super kilde til karbohydrater.
Hva hadde du til middag i dag?

 

Smiiiil Maren


Superøkt med super treningspartner

Gårsdagens økt ble gjennomført sammen med herlige Eline på Solsiden PTsenter. Jeg var trøtt og sliten i hodet etter en lang dag på jobb, jeg hadde så lyst å kjøre rett hjem å krype under dyna, men heldigvis hadde jeg en avtale med Eline som gjorde at jeg måtte møte opp. Det er det som er så genialt med en treningspartner! VI kjørte en god økt på overkropp. Jeg kjører en to-splitt for tiden, da jeg i hektiske arbeidsperioder ikke rekker noe mer enn to styrkeøkter pr uke. Jeg deler derfor enkelt og greit i overkropp og underkropp. I går stod altså overkropp på planen og vi kjørte følgende øvelser:

 • Nedtrekk 
 • Omvendt flies i kabel
 • Brystpress
 • Pushups
 • Dips
 • Skulderpress
 • Sidehev

 

En annen fordel med treningspartner er at du har noen å skravle, le og tulle med etter økten er ferdig. Eline og meg ble sittende lenge på senteret etter endt økt. Helt uten å planlegge stillte begge opp i knall orange på trening - det er jo klart det på dokumenteres. *ler*


Vi koser oss med DETTE proteinpulveret i shaken.

I dag har det vært enda en lang arbeidsdag, og akkurat nå er kroppen totalt tømt for energi. Selv etter en fantastiske fiskekakemiddag føltes det som om jeg har blitt overkjørt av en bulldoser. Jeg kan garantere at det blir en latterlig tidlig kveld på denne frøkna. 

ha en super kveld hjerter! For dere som etterlyser pizza-oppskriften, så er den like rundt hjørnet. Jeg har tatt step-by-step bilder av hele lagingsprosessen, så det er bare å glede seg!

 

Smiiiiil Maren

Vippefin hos Nimue Hud

Jeg er som dere vet hjemme på sørlandet hele sommeren, og jeg måtte derfor finne en vippedame her i Kristiansand, som var like dyktig som min fantastiske vippedame i Oslo. Jeg har letet lenge, og testet flere, men nå har jeg altså funnet en super dyktig hudpleier. Hun heter Hanne og jobber hos NIMUE HUD midt i sentrum i Kristiansand. Nærmere bestemt Festningsgata 34. For dere som er kjent i byen, så ligger salongen under Capillo frisør. Nimu hud bruker en type vipper jeg ikke har funnet noe annet sted. De er super myke og jeg kjenner ikke at jeg har dem på. De er myke å gode å ta på, og sitter perfekt på. Jeg har tidligere reagert med hevelse og røde øyne etter behandling på andre salonger, noe som er litt frustrerende og leit når jeg er vant til å sovne under vippebehandling vanligvis. På fredag var jeg hos Nimue hud og tror dere ikke jeg sovnet som en stein i stolen, mens flinke Hanne fikset nydelige vipper på meg. Sjekk ut NIMUE HUD facebookside HER for priser, tilbud og timebestilling. Jeg anbefaler Hanne på det sterkeste, endelig har jeg funnet min vippedame <3

 

Smiiiiil Maren

Rekefest med fine jenter

Tusen takk til verdens beste jenter, for en fantastisk lørdagskveld. Vi startet dagen med rekefest ute på verandaen, og koste oss virkelig. Nydelige reker, flere typer fersk loff, avokado, sitron, majones, salat, vannmelon og jordbær ble servert. Vi koste oss ute i sola, og fikk tatt igjen alt det tapte. Det er så deilig med sommer, alle vender tilbake til sørlandet og vi får endelig catchet skikkelig opp igjen. Jeg setter så stor pris på hver og en av disse jentene <3 Her kommer noen snapshots fra i går:

Blonde skjørt - Top Shop  //  Topp - Second female  //  Klokke - Michael Kors


I dag er det søndag, og det betyr at jeg ikke skal på jobb, og har en helg dag hvor jeg bare kan kose meg. Fantastisk! Dagen er planløs, kan dere tenke dere noe bedre? Solen gjemmer seg bak skyene, så det er desverre ikke noe solevær. Antrekket for øyeblikket er en diger joggebukse, og en oversized singlett, håret i en tutt på hode og null sminke. Slik tenker jeg å tusle rundt i hele dag. Så deilig! Nyt søndagen dere.

 

Smiiiiil Maren

Pakke i posten

Gårsdagens pakke inneholdt denne freshe sportsbhen fra Better Bodies. Jeg har bestillt den hos Proteinfabrikken, og du finner den HER. Jeg elsker fargen og den har en helt magisk passform.  Kul ikke sant?


Topp / Better Bodies

Pakken inneholdt også påfyll av Crystal. Jeg må alltid ha crystal i hus, og sørger alltid for å bestille opp før det blir tomt. Den smaker friskt og godt, og gir meg et herlig energiboost i hverdagen. Jeg bruker den før trening, og ellers når jeg føler jeg trenger å våkne opp litt, gjerne på lange arbeidsdager. Jeg liker så godt at designet er rosa, en skikkelig girly super-drikk. heheNå er jeg akkurat ferdig med arbeidsdagen, og skal slappe av et par timer i sola før det blir rekefest med jentene. 

Hva er deres planer for helgen ?

 

Smiiiiil Maren

Endelig helg

Litt sen oppdatering fra denne kanten, dagen har løpt i fra meg. Nå har jeg så mye å oppdatere dere på, at jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal starte. Spennende pakker har ankommet, nye fantastiske produkter har blitt oppdaget, nydelig mat har blitt laget, og en nydelig morgentur rundt vakre Odderøa har blitt unnagjort. Jeg får dele dette opp litt slik at det ikke blir alt for mye på en gang her. Produktene og pakkene får vente litt, da det gjenstår litt testing enda - med gled dere! Innholdet i pakken som i dag ankom i posten skal jeg vise dere litt senere. Dere som følger meg på facebook siden min HER ,vil nok få en sniktitt på dette allerede i kveld.

La oss starte med dagens morgentur som ble unnagjort unormalt tidlig grunnet jobb. Solen stråler fremdles her på sørlandet, og da finnes det ikke noe vakrere enn å gå tur langs havet på Odderøya. Jeg trasket ytterkant rundt hele, og nøt utsikten rett til havs. Kun hav så langt øyet kan se! Jeg smiler hele veien på denne typen turer, jeg føler meg så priviligert og heldig som har en kropp som fungerer og at jeg har muligheten til å gå slike morgenturer. Fy søren så herlig! Sola i fjeset, og med svette i øynene var det sannelig ikke lett å få et normalt bilde, men jeg skal da ha for forsøket. Hehe.

Det er så godt med sommer, for selv om man jobber så er ettermiddagene/kveldene lange, lyse og varme. Det gjør at man kan nyte litt bryggekos og bading likevel. I ettermiddag har jeg kost meg hos søte Charlotte på Flekkerøya. Vi har solt oss, badet litt, spist frisk frukt og kost oss. Jeg fikk tøffet meg litt i badetrappen før badet, med et par kjappe dips. Dette finnes det film av, vi får se om jeg er tøff nok til å dele den senere. *smile* Jeg smiler også litt av bildet hvor jeg sitter å holder rundt meg selv, på den måten "forsvinner" bikinien min, og jeg ser rett og slett helt naken ut. Haha!

Vel hjemme ventet grillings med familien. barbequemarinert kjøtt, oljegratinerte poteter med havsalt og en diger salat. Måltidet ble spist utendørs i sola. Duggfrisk hvitvin og sitronvann smakte ekstra godt i varmen. Nå skal helgen bare nytes, skuldrene senkes og godteposen åpnes. Hihi. Vi sitter fortsatt ute, og jeg kjenner at dette blir en deilig kveld.Nyt helgen fine dere, og følg med for spennende oppdateringer fremover!

 

Smiiiiil Maren

Ut i naturen

I går hadde vi en deilig kveld med familien. Vi satt ute helt til solen gikk ned, og koste oss med ost og kjeks, samt god drikke og fruktfat. Som jeg skrev i går så hadde jeg en litt tung dag i går, kroppen var trøtt og motivasjonen var virkelig ikke tilstede. Jeg tok valget om å droppe alt av trening, og fylte godt på med mat jeg vanligvis ikke spiser så mye av  hverdagen. Søte kjeks, og fete deilige oster gikk ned på høykant. Et kraftig energioverskudd og overload av karbohydrater var akkuratt det kroppen trengte. Jeg sov som en baby i natt, og våknet uthvilt og med en herlig energi. Jeg våknet opp til treningslyst og overskud. På med joggesko og ut i skogen med meg. 


Nå om sommeren synes jeg det er deilig å bruke naturen som mitt treningssenter. Det frister overhode ikke å lukke seg inne på et svett gym når solen stråler og gradestokken viser 26 grader. Med litt kreativitet kan du få til en super treningsøkt utendørs. Alt du trenger er en benk, eller en stor sten/mur. Min treningsøkt i dag ble en rolig joggetur, etterfulgt av styrkeøvelser på benk. Jeg kjørte følgende øvelser, ti repetisjoner, tre runder:

 • Armhevninger
 • Dips
 • Bulgarsk utfall
 • Step up

 

Det er virkelig helt fantastisk å ha muligheten til å starte dagen på denne måten.  Treningsøkter som dette gir meg så mye glede og energi.  Her kommer dagens øvelser i bilder, navnet på øvelsen står under hvert bilde:


Armhevninger mot benk

 Dips på benk

 Bulgarsk utfall 

 Step-up på benk

Legg inn en liten styrkeøkt i gå/joggeturen din, og kjenn hvor effektivt en slik styrkesekvens kan være! Hovedpoenget er å komme seg ut å nyte naturen og sommeren. Treningssenteret står der fremdeles når sommervarmen er borte og høsten sniker seg frem. 

Ha en nydelig dag kjære dere, og takk for alle spor dere legger igjen her på bloggen. Jeg var redd dere ville forsvinne alle sammen nå i sommerferien, så det er med glede jeg ser at dere fremdeles titter innom på tross av sommer og sol. Vit at det settes stor pris på <3

 

Smiiiiil Maren

En sliten frøken

Da var jobbmaratonet i gang for fullt, og jeg må si at selv om jeg trives ufattelig godt, så kjennes det på kroppen. Det er sene kvelder, og tidlige morgener. Jobben er spennende, lærerik og givende på så mange måter, men samtidig er den tøff og utfordrende på flere plan. Jeg er en omsorgsperson og jeg får så lett godhet for andre mennesker. Jeg kjenner at jeg nok må øve meg litt på å ikke ta med meg jobben hjem. Jeg gikk fra senvakt i går, til tidligvakt i dag, og det resulterte i en utslått frøken som avlyste både gåtur og treningsøkt til fordel for sløving i en myk og deilig solstol. Min skjønne mamma har ferie denne uken, og jeg blir virkelig vartet opp. I dag kom hun hjem med to overfyllte bæreposer som inneholdt alle mine favoritter. 

Treningslysten er som blåst bort, og det kunne ikke falle meg inn å dra på trening i dag. Hele kroppen er som en geleklump, som nekter å adlyde når jeg ber den om å stramme seg opp. Så da tar jeg meg en fridag, og hviler godt ut. I skrivende stund sitter jeg ute i hagen med en stor skål med bringebær, og eple i bunn, cottage cheese, skyr og yoplait yogurt toppet med bjørnebær. Ved min side har jeg også to kurver med norske jordbær, hjemmelagde knekkebrød med brunost og alle de nyeste magasinene klar til å leses under parasollen. Jeg nyter late dager i sommervarmer, og tenker at det er helt ok. Kalde høstdager kommer tids nok, og da kan jeg heller trekke inn på treningsstudio. Enn så lenge har jeg det aller best her under parasollen min. *smiler*

Hvordan har dere det vakre venner? Nyter dere ferien eller er det flere av dere som har en jobbesommer? Fortell meg litt om sommeren deres <3

 

Smiiiiil Maren


Sommersalat og energioverskudd

God morgen hjerter

Er det en god morgen? Dersom du bor i sør, så vil jeg tro det er en fantastisk morgen. Her stråler solen fra skyfri himmel, og gradestokken viser allerede hele 22 grader nå på morgenkvisten. Selv om jeg jobber, så er det herlig med fint vær. Alt blir lettere og alle blir gladere når sola skinner. Jeg skrev i går at jeg skulle forsøke å ta meg litt sammen ift treningsmotivasjonen her på bloggen. Jeg har kost meg noe helt enormt, og plutselig glemt litt at jeg har en stor fantastisk gjeng med lesere som titter inn her for inspirasjon på båd trening og mat. Som sagt, så gjort! Så nå skal jeg dele både gårsdagens lunsj og gårsdagens treningsøkt med dere, i håp om at noen kan finne litt inspirasjon. 

Gårsdagens økt ble en energirik og lattermild opplevelse. Det e noe unik med å kunne trene utendørs i slikt vær, og når jeg kom hjem etter endt tur var jeg så duracell at jeg hoppet rundt i hagen, opp på hendene, harryfleksing og flere andre uforklarelige moves. Her hjemme var det folk til å dokumentere, så her får dere noen snapshots fra hva du kan risikere å føle etter en fantastisk løpetur i vakre omgivelser. Dette er slik endorfiner ser ut i praksis. *ler*

Jeg la turen til vakre odderøya, og bystranda-området. For dere som ikke har vært i Kristiansand, så har vi et utrolig vakkert område i sentrum, nede ved sjøen. Det er sandstrand og strandpromenade, med volleyballbaner, lekeplass, fantastiske solemuligheter og en stor flott båthavn. Det er alltid liv her om sommeren, og i går jogget jeg rundt å tittet på bystranda som våknet til liv. 

Gårsdagens lunsj ble en koselig stund med mamma, min storebror og min svigerinne. På menyen stod kyllingsalat med varme rundtstykker og hjemmelaget potetsalat. Vi dekket opp ute i solen, og koste oss virkelig. Salat er genialt nå på sommeren, da det går fort å lage, og kan varieres id et uendelige slik at det passer for alle. Salat er lett mat, noe som er godt om sommeren. Vi hadde som sagt både potetsalat (lages av poteter, lett rømme, majones, løk, salt/pepper) og rundstykker til slik at den metter litt mer.
Nydelig! Gårsdagens salat inneholdt:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Mais
 • Tomat
 • Rødløk
 • Brokkoli
 • Fetaost
 • Oliven
 • Kylling

 I dag er en ny strålende dag på sørlandet, og jeg kjenner at det er litt bittert at jeg nå ikke har en eneste fridag før ut i august. Da skal jeg derimot på ferie - og det er helt sikkert!! I går ble både flybiletter og hotell booket så DUBROVNIK, KROATIA - here we come! Jeg reiser med en av mine nærmeste venninner, og jeg ser så frem til en uke med soling, lese bøker, spise nydelie mat, god vin, gå turer, bade, og bare nyte livet. Etter en lang jobbesommer skal den uken der bli magisk. Hurra!!! Tusen takk for alle fine tips om Dubrovnik. jeg gleder meg så til å rusle rundt i gamle byen, gå på muren, se solnedgangen fra et sted flere av dere har anbefalt og teste ut resturanttipsene deres. Jeg setter så pris på at dere deler og engasjerer dere. Tusen takk!

Nå må jeg komme meg avgårde her. Ha en herlig dag dere, og nyt sola litt for meg også!

 

Smiiiil Maren

Kroatia

Jeg hadde innsett at denne sommeren ble en jobbesommer, og at reising fikk vente. Jeg fyllte ukene opp med jobb hver dag, og hadde slått meg til ro med den tanken. Så begynte feriebildene til vener og bekjente å poppe opp på diverse sosiale medier. Lange hvite sandstreder, bading i middelhavet, de nydeligste middagsretter fra eksotiske resturanter, brune ben i kritthvit sand, lette sommerkjoler og store smil fra rundt om i hele verden. Jeg kjente at det kribblet i hele kroppen etter å reise. Hvordan kunne jeg være så dum å booke en hel sommer med bare jobb? Jeg satt meg ned å tok en god titt på vaktlistene mine, og tror dere ikke jeg oppdaget en fantastisk liten uke, helt i slutten av ferien, hvor det faktisk er mulighet for en uke sammenhengende fri. Så nå blir det sannsynligvis tur på denne jenta også!!!! 

Vi driver å planlegger nå, og det ser ut som Kroatia blir årets sommertur. Jeg har alltid hatt lyst å reise dit, og nå får jeg endelig muligjheten. Fra Kristiansand flyr det et direkte fly til vakre Dubrovknik så det kunne jo ikke passe mer perfekt. 

 

Har noen av dere vært i Dubrovnik? Del mer enn gjerne dine erfaringer. Resturanttips, strandtips, markeder/opplevelser og ikke minst hotelltips mottas med stor takk!

 

Ha en nydelig mandag og nyt ferien kjære dere! Jeg har ligget litt på latsiden når det gjelder både treningen og sunn mat de siste dagene. I dag er det mandag, og jeg ser alltid mandag som en ny mulighet til å starte på nytt. Senere i dag vil jeg derfor dele en frisk og sunn oppskrift med dere, og hvis jeg er riktig så flink så skal dere ikke se bort i fra at det logges en liten treningsøkt også. 

 

Smiiiil Maren

 

Lik gjerne min FB-side HER.  

Årets første bad

Den kjipe formen fra i gårsdagen ble som blåst bort da jeg ankom vakre Flekkerøya sammen med søte Charlotte. Familien til Charlotte har et nydelig sommerhus der ute og i dag har vi tilbringt hele dagen på brygga. Vi har solt oss, spist deilig mat, grillet, lest blader, skravnlet, ledd og kost oss. Det beste med hele dagen var at jeg har endelig fått tatt sommerens første bad i sjøen!! Det var en kald, men forfriskende opplevelse. Denne dagen har bare vært så fin, og jeg sitter her nå med saltvannshår, solbrente skuldre og et smil om munnen. Jeg elsker sommer på sørlandet <3


Nå skal jeg straks hoppe i dusjen og skyllde av meg saltvann og solkrem. I kveld blir det mer grilling og kos med fine mennesker.  Jeg lar alt av trening vente til i morgen. Søndag er hviledag, dagen for å lade batteriene og fylle opp energilagrene til en ny og sporty uke!! Hvordan har dagen deres vært ?? Jeg håper det er sol og sommer der dere befinner dere!

 

Smiiiiil Maren

Komplett sommerlykke

I går hadde jeg den ultimate og mest perfekte sommerdagen jeg kan tenke meg. Dagen var så bra, og inneholdt så mye fint at jeg rett og slett ikke rakk å oppdatere bloggen. Når jeg jobber så tett hele uken, føles helgene som en mini-ferie. Når vi i tilegg får 26 grader og sol strålende sol fra skyfri himmel - da er sommerlykken komplett. 

Jeg startet dagen med en deilig frokost med eple, bringebær, cottage cheese, musli, skyr og toppet det hele med bjørnebær. Mmmm. Etter frokost var det ut på en liten powerwalk rundt i nærområdet, i ført en knall blå kort tights og singlett var det en herlig måte å starte den varme sommerdagen på.

Jeg dro innom butikkem og handlet med meg alt man trenger til en super picknik-lunsj. Handlekurven bestod av kenkkebrød, diverse pålegg, frisk frukt og bær, iskaffe, iste, og andre godsaker. Atkinsbarer fra gårsdagens pakke ble også med, i tilegg til masse blader, og aviser. Resten av dagen ble tilbringt utendørs i solsteiken. 

Kvelden i går var magisk ? ingen andre ord er dekkende!! Odderøya live med både David Guetta og Avicii. Kvelden startet med vinkos i en stor hage med masse herlige mennesker, før turen gikk ut til Odderøya. Kan du se for deg synet og ikke mins følelsen av mange mange tusen hoppende mennesker, som gir seg totalt henn til musikken? For en fantastisk kveld, for en bra konsert og for en komplett sommerdag. *lykkesukk* 

I dag har jeg det ikke like bra som i går, for å si det slik! Denne dagen blir det skjærgården som gjeler. Saltvann, grillmat, is, sol og masse frisk luft er oppskriften på å fikse denne post-festival-formen. Ha en nydelig dag i solen mine fine. 

 

Smiiiil Maren


Fredags-update

Denne fredagen startet jeg med trappeløp. Det er nesten 14 dager siden sist, og det blir garantert 14 dager til neste gang. hehe. Fy søren så tungt det er med intervaller i trapper.Økten min så slik ut:

 • Gå i godt temo i 10 min
 • 10 ganger opp trappen
 • Jogge rolig hjem, ca 15 minutter. 

 

En fin økt på ca 35 minutter som ble avsluttet med en god uttøyning hjemme i hagen. På vei hjem kom jeg over svanemor med små søte svanunger. Forrige uke traff jeg rådedyr med små unger. Sommer på sørlandet byr på et rikt dyreliv må jeg si. *ler*

I dag har jeg jobbet på FIN, en klesbutikk i byen. Jeg stepper inn der innimellom for å hjelpe til. I dag fikk jeg super koselig besøk av søte Charlotte & Sara, lille Chanel var også med. Vi koste oss på benken i sola utenfor butikken. Jeg har sagt det mange ganger, men jeg er så lykkelig over å være hjemme i Kristiansand hos jentene mine. 

Nå er det taco og fredagskos som stå på planen! Nyt helgen og kos dere.

 

Smiiiiil Maren

Laksemiddag og styrketrening

I dag fikk jeg endelig klemt inn en styrkeøkt igjen. Etter jeg startet opp for fullt på jobb har det blitt latterlig lite styrketrening på denne jenta. Jeg jobber innendørs minimum 8 timer hver eneste dag, og da priroterer jeg å komme meg ut i frisk luft istede for å lukke meg inne på et treningssenter når jeg først har litt ledig tid. det var derfor ekstra godt å ha litt kvalitetstid med vektene i dag. Super blid og full av energi resulterte i positive og energiske bilder. Kamera er ikke med på trening, så i dag får dere bære over med mbilbilder.

Jeg kjørte en solid økt på overkropp, og økten så slik ut:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Pullups med strikk
 • Brystpress
 • Flies i kabel
 • Dips
 • Bicepscurl
 • Franskpress

 Jeg hadde treningsenteret for meg selv om koste meg i en times tid med høy musikk, og god kontakt på samtlige øvelser. Jeg håper å få tid til en styrkeøkt til denne uken, beina hadde hatt godt av en gjennomgang før uken er omme. Jeg må si at jeg er imponert over alle dem som jobber 8-10 timers dager, har familie og barn og likevell klarer å trene fler eganger pr uke. Det er søren meg godt gjort! *klapp på skuldren til alle dere*Vel hjemme lagde jeg laks til middag. Jeg hadde frosne laksefileter som jeg krydret godt før jeg la dem i en ildfastform, inn i ovnen på 180 grader til de var gjennomstekte. Jeg kokte norske nypoteter, lagde rømmedressing og en stor frisk salat. Tomater og minigulerøtter som snacks ved siden. En sunn, raskt og god middag som fallt i smak hos alle rundt bordet. Som tilbehør hadde jeg rømmedressing, mango vinagrette, og balsamico. 

HVA HAR DU HATT TIL MIDDAG I DAG?

 

Smiiiil Maren

 

PS: Husk å følge Facebook-siden. Her oppdateres det ofte :) 

Super-snacks

God morgen hjerter

Det er en litt trøtt frøken på andre siden av skjermen her. Kveldsvakt i går, og rett på jobb igjen i dag kjennes på kroppen. To kopper kaffe og frem med smilet. Make the best of it. Tror det skal bli mitt nye quote. Hehe. Alltid forsøk å gjøre det beste ut av stuasjonen, da går det som regel bra. Er dere ikke enige? 

I dag vil jeg tipse dere om en sunn snacksvariant som jeg ofte benytter meg av. Rå kakaobønner er proppfull av antioksidanter og sunne fettsyrer, de smaker utrolig godt sammen med mørk sjokolade (gjerne 70% kakao). Kakaobønner inneholder også naturlig lykkestoffer, mineraler og vitaminer. Gojibær inneholder både vitamin C og A, de har et høyt innhold av jern og proteiner. Inkabærene har en syrlig og frisk smak. De har et høyt fiberinnhold, og spekket med antioktidanter fra A-vitamin. 

Bilde

Det er med andre ord kun positive sider ved å benytte dette som snacks. Jeg kjøpte disse posene på Supernature i Oslo. De har to ulike butikker, en i bogstadveien og en nede i sentrum. Jeg vil absolutt anbefale dere å titte innom Supernature, disse butikkene er smekkfulle av spennende produkter. 

Nå har klokken blitt alt for mye og jeg må løpe avgårde til jobb. Ha en nydelig dag dere, mer fra denne kanten senere! 

 

Smiiiil Maren

Middagstips og dagens treningsøkt

I går lagde jeg en herlig middag, bestående av en enkel kyllingsalat. Det var et par ingredienser som gjorde denne ellers enkle salaten ekstra god. Salat er supert å ha både som lunsj og middag, du kan tilsette akkurat hva du ønsker, og med et par små triks kan en salat både smake godt, og gjøre deg god og mett. Jeg er avhengi av å ha fler eulike ingrdienser i salaten dersom jeg skal bli mett.I går hadde jeg følgende i min salat:

 • Kylling
 • Egg
 • Brokkoli
 • Isbergsalat
 • Agurk
 • Tomat
 • Mais

 

Jeg hadde også speltlomper til. På den måten fikk jeg både salat og wraps i ett og samme måltid. Perfekt! Som tilbehør hadde jeg pinjekjerner, salt/pepper og mango balsamico. Denne er fra merket Nicolas Vahe og smaker bare helt himmelsk. Den er så frisk og spriter virkelig opp en hver rett! Jeg synes den er spesielt god sammen med kylling, men jeg ser for meg at den er nydelig til feks laks også. Frukt ble gårsdagens dessert. Jeg elsker frukt, og spiser det flere ganger om dagen. Både som dessert, mellommåltid og snacks. Jeg spiser gjerne 8-10 stykk frukt/bær om dagen. Mmmmm.Så det ikke fristende ut?

I dag har jeg kveldsvakt, og derfor ble treningsøkten lagt til formiddagen i dag. dagens økt bestod av 30 min powerwalk  utendørs og 30 min rolig jogg på tredemøllen inne på Solsiden PTsenter. Jeg avsluttet med en god uttøyning og litt egenmassasje med foam roller. Jeg sliter med grusomt stram muskulatur i sete og hofter. Jeg er den eneste som kan gjøre noe med dette, så nå er det på tide å ta ansvar. jeg skal bli flinkere til å tøye ut, og drive med egen massasje for å løse opp spenning og knuter. Det er grusomt smertefullt og jeg må virkelig pine meg gjennom det. Den eneste motivasjonen jeg har for å presse meg selv til å gjøre det er at jeg faktisk kjenner at det funker. 

Driver du med egenmassasje med ball eller rulle ??

Nå skal jeg lage en god lunsj,  og lese litt i Politi av Jo Nesbø. Jeg nærmer meg slutten, og forsøker å spare litt på sidene, vil ikke at det skal ta slutt. Hehe. Allerede kl 14 må jeg komme meg avgårde til jobb, og der blir jeg resten av dagen og hele kvelden. 

 

Smiiiil Maren


Drømmekroppen

Hva er drømmekroppen for deg? For meg er nok drømmekroppen en sterk, sunn kropp, med en stolt holdning. En kropp som fungerer optimalt! I mine øyne betyr det at den er sterk, men samtidig smidig, muskuløs, men samtidig feminin. En solid og trent kropp som tåler livets belasninger. Min drømme kropp er en kropp jeg kan stole på, som jeg vet vil bære meg gjennom hele livet, gjennom fysiske utfordringer, en eventuell gravditet og senere alderdom. En kropp som fungerer

For meg er nok begrepet drømmekroppen litt todelt. For på den ene siden er det dette med optimal funksjon som nevnt over, på den andre siden er det det rent visuelle. Det overfladiske, kun det øyet ser. Her er min drømmekropp en kombinasjon har det harde og det myke. Definert musklatur på en smidig og veldreid kvinnekropp med former. En kropp som oser av vitalitet og styrke. Her har jeg samlet bilder av noen av de flotteste jentene jeg kan tenke meg. Detter hva jeg kaller powergirls.Hva som er drømmekroppen er så individuelt og jeg synes derfor det er så morsomt at PROTEINFABRIKKEN har kjørt i gang en helt rå konkurranse hvor de skal kåre nettopp drømmekroppen. To vinnere blir kåret, en gutt og en jente. Synes du selv at du har drømmekroppen, eller kjenner du noen du synes fortjener denne tittelen? Da må dere slenge dere på konkurransen. Bort med jantelov og vis frem din drømmekropp! Premien er hele 15.000 kr og sportsernæring til en verdi av 6.000 kr!! Kom igjen dere, ikke vær beskjedne! Legg bort alt av fordommer og tanken om at du ikke er bra nok - visst søren er du bra nok!! Vis frem hva du har jobbet for, tørr å vise verden hvor flott du er!

Meld deg på HER!!Jeg vil så gjerne se bidragene deres, og bli inspirert av alle dere POWER-GIRLS & BOYS der ute! Så dersom du melder deg på konkurransen må du legge igjen en link her i kommentarfeltet så jeg kan inn å se på bildene deres. Premien er jo helt fantastisk, og jeg kjenner jeg virkelig blir gira over denne konkurransen! 

 

Smiiiil Maren 

I sammarbeid med proteinfabrikken

Sørlandslykke

Jeg sliter med å finne ord som beskriver hvor glad jeg er i sørlandet, og vakre Kristiansand. Det er så godt å komme hit, og utnytte alle de fantastiske mulighetene her. Flere personer har kommet til meg den siste tidne og spurt hva som har endret seg i livet mitt. De mener nemlig at jeg utstråler en helt ny glede og energi. Slikt er så hyggelig å høre, og det varmer hele meg. Det er så herlig at folk sier det også, det er jo så mye enklere å bare tenke det og ikke si noe. Så, hva har skjedd i livet mitt som resulterer i denne herlige indre roen og lykkefølelsen? Det er nok en kombinasjon av flere faktorer. En av dem er helt klart at jeg er hjemme og omringet av dem jeg er aller mest glad i og som kjenner meg aller best. Jeg har akkurat fått vite at jeg skal bli tante for første gang, og familielykken er komplett. 

En annen forklaring er det livet jeg får muligheten til å leve her hjemme i sommer, jeg har muligheten til å nyte naturen hver eneste dag om jeg ønsker. Vakker og frodig natur ligger like utenfor husdøren min, og i dag valgte jeg å starte dagen ekstra tidlig for å få en liten time i frisk luft før en lang arbeidsdag ventet. Jeg ruslet opp i nydelige Baneheia og ble sittende ved vannet der oppe en lang stund og bare nyte! Jeg føler meg så heldig som har muligheten til å ta meg slike turer, som har en kropp som fungerer og en så sterk treningsglede. Før jeg la ut på dagens lille luftetur, koste jeg meg med denne lekre frokosten. Alt blir så mye mer delikat og fristende hvis man tilbereder det i en fin skål. Her er det en kurv bringebær, en skyr og en boks cottage cheese. Etter bildet ble tatt så fulte jeg skålen ordentlig opp, og toppet med både muslig, litt nøtter og unormale mengder kanel. *ler*. Det skal dere nemlig vite kjære dere, at den retten som kommer frem på bildet som oftest er dandert pent for synsskyld. Virkeligheten er at porsjonene som oftest er tredobbel så store og ikke på langt nær så visuellt innbydende.Jeg anbefaler dere å forsøke å tilberede maten litt ekstra delikat. Du vil bli overrasket over hvor mye bedre maten smaker når du kan nyte den med både smaksløkene og synet. 

 

Smiiiil Maren


Nytt kamera og bentrening

I dag gjorde jeg noe vilt! Jeg gikk rett og slett å kjøpe meg et helt nytt kamera. Det er ikke typisk meg å kjøpe slike ting på impuls, men nå er jeg dritt lei av å krangle med speilrefleksen og bruke evigheter på redigering av halvdårlige mobilbilder. Så nå er et brand new Canon EOS M kjøpt inn, og jeg sitter i skrivende stund å blir kjent med min nye lille skatt! Gled dere til en kraftig forbedring i bildekvaliteten fremover! 

Denne dagen har vært usannsynlig lang, men fantastisk fin! Jeg har vært på jobb i hele dag på en klesbutikk i sentrum. jeg skal hjelpe til her fire dager til, før det blir 100% på avrusningklinikken fom neste uke. Denne dagen som startet så grå, ble forvandlet til en herlig solskinnsdag og det resulterte i energiske og blide kunder i butikken. Herlig! jeg dro innom butikken på vei til jobb og kjøpte med meg masse deilig mat, frukt, iskaffe, vanlig kaffe og atkins sjokoladebarer. Mmmm. Etter jobb var jeg full av energi, og utnyttet dette i styrkerommet.En fin lite benøkt ble gjennomført, med følgende øvelser:

 • Dype knebøy
 • Hipthrust
 • Dynamisk utfall
 • Strake markløft
 • Sittende lårcurl

 

Vel hjemme ventet honning-marinert kylling til middag og jordbær med fløte til dessert. Mmmm, det er virkelig noen fordeler ved å bo hjemme nå i sommer. Hvordan er det med dere, og hvordan har denne mandagen behandlet dere så langt ?

 

Smiiiiil Maren

Morgentur og nytt leketøy

Jeg hadde en gang en kollega i treningsbransjen som sa til meg: Hvis du stadig skal vente på de perfekte forholdene vil du aldri få noe gjort! Den setningen sa jeg høyt til meg selv i dag morges, da jeg var mest lysten på å utsette morgenturen på grunn av det kjedelige gråværet ute. Min kollega har jo helt rett, hvis man bestandig skal vente på perfeke forhold så vil man få utrettet svært lite. Så jeg plugget i musikken, og kom meg ut på tur. Jeg var nære ved å gi opp da jeg fikk en frisk regndusj over meg kun ti minutter ute i turen, jeg fant ut at nå var jeg jo likevel våt så da kunne jeg like gjerne fullføre.Det er jeg utrolig glad for at jeg gjorde, hvis ikke hadde jeg nemlig ikke fått oppleve det som ventet meg rundt neste sving. Der stod verdens nydeligste lille bambi-rådyr. Vi stod kun få meter fra hverandre og så på hverandre i flere minutter. Jeg turte ikke bevege en finger i frykt for å skremme den, og stakkars bambi var nok så redd at den ikke viste helt hvor den skulle gjøre av seg. For et nydelig dyr! Dette lille møtet gav meg en herlig start på mandagen. Jeg sitter fremdeles her med et lite smil om munnen. Det ble en 30 minutters tur, avsluttet med hoppetau-intervaller. Yes - jeg har skaffet meg hoppetau og nå skal det hoppes til den store gullmedalje! Hoppetauet finner dere HER. Jeg gjennomførte hoppeøkten min som en liten pyramide, slik:

 • 40 hopp
 • 2 minutter pause
 • 50 hopp 
 • 2 min pause
 • 60 hopp
 • 2 min pause
 • 50 hopp
 • 2 min pause
 • 40 hopp

 

En svett og fin start på dagen! Hoppetau er virkelig en undervurdert treningsform. Det er utfordrende både for kondisjon, koordinasjon og balsansen. Det er en svært effektiv og ikke minst morsom treningsform. Så tommel opp for hoppetau! 

Tusen takk til alle som allerede liker FB-siden min, dere finner den HER. 

 

Smiiiil Maren