hits

juli 2014

Frogner House

I samarbeid med FrognerHouseI helgen er jeg så heldig å få sjekke inn på nydelige Frogner House apartments. "Home when you're not" er slagordet til Frogner House, og det kunne ikke passet bedre. Her bor du nemlig på et hotellrom som er som en liten leilighet. Det er kjeøkken som er fullt utstyr med alt di trenger, her snakker vi ovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, alt av utstyr, kaffemaskin, brødrister osv. Det er en spisegruppe, lekkert bad og en gigantisk seng. Tven kan snus begge veier slik at du enten kan sitte i "stuen" å se på tv, eller slenge deg i senga for en avslappende filmkveld. Det er så behangelig å bo et sted som dette, hvor absolut alt er tilrettelagt for at du skal føle deg som hjemme. Innredningen på rommet er delikat, og eksklusiv. Fargene går i gull, lilla, og behagelige jordfarger. Det er noe med hele rommet som får deg til å senke skuldrene, og slappe av. Litt den følelsen du får når du kommer hjem etter en lang dag. Når jeg ankom Frognr House i dag, ble jeg tatt i mot på best mulig måte av en søt resepsjonist som gav meg alt jeg trengte av informasjon. Hun fikk meg virkelig til å føle meg både ventet og velkommen. 

I kveld har jeg en god venninne på besøk her, og vi har planer om en helaften med sushi, masse digg og filmkos i hotellsenga. Joggebuksa er på, og sushien er allerede i magen. Nå står det kos og film på planen for resten av kvelden. Hva er vel bedre enn å starte Oslohelgen med en girlsnight på hotell. 

Hva gjør dere denne torsdagskvelden?

 

Smiiiiil Maren


 

Morningbliss

God morgen hjerter. Jeg smiler av kommentarene deres på innlegget i går, det er så herlig når man deler en "svakere" side også responererer dere med en enormt positivitet, og takknemlighet. Jeg føler meg så heldig som har så mange flotte lesere. Takk for dere er her, og takk for alle spor dere legger igjen. Denne morgenen starter jeg på verandaen med favoritt frokosten bestående av cottage cheese, vanilhe yoghurt, eplebiter, blåbær, og hakkede mandler. En kopp kaffe ( les tre ) hører også med, sammen med oppdateringer på både nyehter og sosiale medier via telefonen. Dette er slik jeg liker å starte dagen min, i solskinn på min egen veranda i deilig sommertemperatur. Aaaaah dette sommerlivet.

Denne frokosten er delt til det kjedsommelige på bloggen, men det er det beste jeg vet. Frokosten er ikke ny, men kaffen derimot, den er ny. Min nydelige Nespresso maskin har vært ødelagt og nå har jeg endelig skaffet meg en ny. Den følelsen av å drikke en rykende fersk nespresso igjen var helt ubeskrivelig. Mmmmm. I dag har jeg en full timeplan, jeg skal nemlig ut å reise og har masse ting å fikse før det. Jeg må bare se å få spist opp og kommet meg i gang. Jeg oppdaterer dere igjen fra flyplassen. Ha en nydelig torsdag så lenge, for dere som har ferie må dere bare fortsette å nyte, og til dere som er tilbake på jobb kan jeg minne dere på at det er torsdag og straks helg. 

 

Smiiiil Maren


No she didn´t?

Yes she did!

Mange av dere er så søte og skryter av meg daglig her på bloggen. Dere forteller meg hele tiden hvor flink jeg er med både kost og trening. Ja jeg er flink med trening og ja kostholdet er stort sett bra. Jeg har delt treningsøkten min med dere i dag, men jeg har også lyst å dele hva som skjedde her i kveld. Jeg kom hjem lagde middag og koste meg med den. Ble ikke helt mett og lagde derfor et digertet fruktfat, også enda et, også kom jeg på questbarene jeg hentet på posten tidligere i dag. Vips nå er hele 9 questbarer spist. Det er totalt 12 sjokolader i pakken og jeg kan ikke garantere at det er noen igjen når jeg går å legger meg i kveld.  *ler*

Så, ja jeg er kjempe flink på trening, og jeg spiser sunt, men jeg kan lett som bare det trøkke i meg en hel eske med proteinbarer på en kveld. Null problem!  Jeg hadde bare lyst å dele det med dere, det er viktig for meg å vise dere slike kvelder også. Jeg er helt normal, og jeg går litt på trynet innimellom jeg også. Det er helt 100% normalt, og viktigst av alt - det gjør overhode ingenting. 

Jeg håper dere har en deilig kveld mine venner. Senk skuldrene, kos dere, nyt og slapp av.

 

Smiiiil Maren

POWER-workout

I dag gjorde jeg noe som er litt utenfor min komfortsone, men som VIRKELIG føltes helt fantastisk. Jeg dro ned i kjelleren på Solsiden, koblet telefonen min til annlegget og skrudde lyden kraftig opp. Avery Watts brølte fra anlegget, og med hans røffe lyrics og hardcore beats ble økten helt sinnsyk. A cut above er favorittsangen min, teksten i den låta er bare helt drøyt bra. Jeg følte jeg kunne tatt over verden der jeg jobbet meg gjennom dagens sirkel iført kun tights og sportsbh. Jeg trener aldri uten singlett eller tskjorte i Norge - virkelig aldri. I dag gav jeg blaffen i jantelov og mine egne teite regler. Singletten ble kastet av, musikken skrudd enda høyere og jeg gav virkelig alt jeg hadde på dagens sirkel. Fy søren som jeg koste meg! Lyset er ikke det beste i kjelleren, og jeg hadde ikke med meg fotoutstyret, så dere får være over med kvaliteten. Dere får hvertfall et inntrykk av dagens økt. Jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Knebøy
 • Militærpress
 • KBswing
 • Stående roing
 • Pushups
 • Gobletsquat

 6 øvelser, 10 repetisjoner, 4 runder var alt som skulle til for å få svetten til å sile og endorfinene til å bruse i blodet. Jeg opplevde en helt vanvittig treningsglede i dag! Folk spør meg hele tiden hva jeg skal oppnå, og hva som er målet med treningen min. Vel, dette er målet, dette er det jeg skal oppnå - den magiske berusende følelsen av endorfiner og treningsglede. Jeg trener ikke for å bli tynn, jeg trener ikke for å bli bedre enn noen andre. Jeg trener min egen del, for den deilige følelsen, for helsen, for livskvalitet og for hverdagslykke. Så enkelt er det, og for meg er det mer enn nok, ja i mine øyne er det faktisk helt optimalt.

Hvorfor trener du?

 

Smiiiiil Maren

 

Casual sporty

I går var dette mitt koseantrekk som jeg ruslet rundt i hele kvelden. Løs koseshorts fra Victoria secret, singlett fra Cubus, og mine elskede lyseblå Nike free. Håret i en løs flette og helt uten sminke. Casual sporty feriestil. Gårsdagen var som sagt fylt med sol, sjø og saltvann fra morgen til kveld. I dag er det litt mer overskyet her i Kristiansand (enn så lenge) og det passer meg perfekt. Jeg har nemlig et hav av ting å få unna og flere ting å fikse i sentrum, men når solen steker er det kun sjøen som frister, og dermed får jeg ikke gjort noe som helst fornuftig. I dag skal jeg derfor utnytte morgentimene og formiddagen til å få gjort litt praktisk. Planen er også å lure inn en sirkeløkt, jeg har jo lovet dere å dele en ny økt så nå må jeg gå i tenkeboksen på hvilke øvelser jeg skal ha med i dagens sirkel. Økten deles selvfølgelig med dere. 


Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren


Egentid

I skrivende stund ligger jeg på sofaen i ført myke pysjamas-shorts, en løs myk singlett. Jeg har akkurat tatt en lang god dusj for fått av meg alt saltvannet, håret er vasket med shampo og balsam fra Keristase sin solserie, etterfulgt av en deilig leave-in kur. Solserien til Kerastase skal beskytte håret mot solen, pleie skadet hår, ta vare på fargen og tilføre godt med fuktighet. Jeg er så heldig å få prøve disse produktene en periode, og jeg skal komme tilbake med min dom når jeg har testet dem en tid. Første møte me dproduktene var utelukkende positvt, og lukten er virkelig helt nydelig. Produktene er sponset av min fantastiske frisør A-salong på Sørlandsenteret i Kristiansand. Jeg hadde frisørtime der i går, og fik endelig fikset litt på det slitte, solfalmede håret mitt. Kjære vene som jeg så ut. Håret mitt var i flere fargenyanser, og fremst i panenn var jeg faktisk nesten blond. Tuppene var også slitt, og hele håret var rett og slett skadet. Nydelige Marthe på A-salong farget hele håret mitt, og gav meg full kur og fuktighets behandling i vasken, samtidig som jeg fikk en ubeskrivelig hodebunnsmassasje. Mmmm. Nå har jeg et sunt, friskt og jevnt farget hår som lyser av vitalitet og sunnhet. Tusen tusen takk Marthe! Jeg har gått til tre ulike frisører hos A-salong og blitt like fornøyd hver gang, disse jentene kan sine saker.

Produktene er sponset

Håret er altså tatt vare på, og min solbrente hud er smørt godt inn med masse fuktighet. Så nå ligger jeg her å dufter som en blomstereng, iført myke klær og helt uten sminke. Her planlegger jeg å ligge i noen timer, se på serier og bare nyte. Jeg har vært i båten i hele dag, og er helt susete i hode av sol, saltvann og vind. Jeg elsker virkelig livet på sjøen, men etter 6 timer i båten var det faktisk litt deilig å komm hjem også. Nå skal jeg legge bort pcen og nyte mitt eget litt hjemmespa i et par timer. Egentid er viktig.Gårsdagens sirkeløkt kjenner godt på kroppen, så det blir styrkefri på meg i dag. Planen er å nyte hele ettermiddagen på sofaen, og kvelden skal jeg bruke sammen med fine mennesker, god mat og drikke.

Hva gjør dere i dag?

 

Smiiiil Maren


Sommerkampanje

Annonse

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker proteinbarer. Jeg spiser flere barer i uken, og favoritten er uten tvil Questbars. Jeg har alltid bestillt disse fra utlandet, eller hamstret når heg har vært i Sverige. Lykken stod derfor i taket da jeg fikk mail om at Proteinfabrikken har fått Questbarer i nettbutikken. Nå er det super enkelt for meg å få mine elskede questbarer rett hjem i posten. Jeg er vant til å vente lenge på barene etter de er bestillt, men nå som de er tilgjengelige hos PF vet jeg at de kan være hos meg på null komma niks. Dette er fantastiske nyheter, men samtidig livsfarlig. 

Har du smakt en questbar? Da vet du hvorfor det er livsfarlig å ha dem så lett tilgjengelig. En annen gla´nyhet er Proteinfabrikkens Sommerkampanje med masse spennende godsaker på salg. Kampansjen varer kun ut juli, det vil si at det er kun 2 små dager igjen. Jeg vil blandt annet tipse dere om komboen vanilje Whey proteinpulver og sjokolade proteinbarer som er satt ned hele 54%. Dette pulveret bruker jeg i havregrøten min når jeg lager vaniljegrøt, og barene er super gode som et sunnere alternativ til snacks. Både proteinpulveret og barene finnes i andre smaker, men vanilje og sjokolade er mine favoritter. Ellers er det flere super tilbud på lur, jeg anbefaler dere å titte innom sommerkampanjen før den er over om 2 dager, hvis du bruker kosttilskudd er det virkelig mye penger å spare her. Jeg har bestillt Questbarer i smakene Double choco chunk og Cinnamonroll. Jeg har smakt begge før, og liker dem veldig godt. Cinnamonroll likte jeg faktisk ikke første gang jeg smakte den, men etter noen sekunder i microen ble den helt gudommelig. Mmmmm. Hvilken er din favoritt ?

 

Smiiiil Maren


Dagens sirkel

I dag byttet jeg ut styrkeøkten min med en sirkeløkt. Jeg var så hekta på sirkeltrening for et par år siden, men har liksom glemt det bort litt. I dag fikk jeg skikkelig smaken på det igjen, og dere skal ikke se bort fra at det blir postet noen sirkeløkter her fremover. Nå i sommer trener jeg helt ustrukturert og styrt kun av overskudd, tid og lyst. Da passer det helt perfekt å benytte seg av sirkel trening. Det er effektivt, tidbesparende, og har dessuten svette og høy puls garanti.

Dagens sirkel så slik ut: 

 • Thruster
 • Pushups
 • Kettlebell swing
 • Stående roing
 • Strakmark 
 • Goblet squat med kettlebell

 

Jeg kjørte 10 repetisjoner pr øvelse, 4 runder, med 4-6 minutter pause mellom rundene. Dette er en fullkropp-sirkel som involverer både ben, rumpe, bryst, skuldre, rygg og armer. Svetten silte, og jeg storkoste meg. Slike økter er grusomme og fantastiske på en gang. Jeg planlegger en ny sirkel på onsdag, den vil ha fokus på overkropp. I løpet av helgen håper jeg å få lurt inn en underkropp-sirkel også. 

Liker du sirkeltrening? Del gjerne din favoritt-sirkel med meg i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren

 

Treningsmusikk

Jeg har ikke oppdatert treningsmusikken min på evigheter. Grunnen er så enkel som at jeg har ikke hatt behov for det. Jeg løper alltid uten musikk om våren og sommeren. Grunnen til det er at området jeg løper i krever at man er tilstede, og nyter full ut. Når jeg løper ute på svabergene, med sjøen så nært at jeg nesten blir våt på bena og vakker natur på alle kanter blir det helt feil for meg med dunk-dunk musikk i ørene. Det blir et forstyrrense element for meg med sånn musikk i slike omgivelser. I det siste har jeg kjent litt på lysten til å løpe intervaller på mølle igjen, og da trenger jeg heftig musikk som virkelig booster motivasjonen. 


Foto: Mats Grimseth

Det er her dere kommer inn i bildet. Jeg er så heldig som har så mange spreke flotte treningsjenter blandt dere lesere, og jeg er helt sikker på at mange av dere sitter på mye bra løpemusikk. Jeg blir super glad hvis der ehar lyst å dele favoritt sangene deres med meg i kommentarfeltet. 

Hva er din favoritt løpelåt?

 

Smiiiiil MarenFiskekaker

Middagen i dag ble veldig enkel. Fiskekaker, brokkoli og blomkål. Planen var søtpotetmos og gulerøtter også, men jeg glemte å kjøpe søtpotet og gulerøtter var jeg sikker på at jeg hadde, noe som viste seg å være feil. Middagen ble derfor litt mindre fargerik enn jeg liker det, men godt ble det likevel.

En slik middag inneholder for lite karbohydrater til å være en fullverdig middag i mine øyne. Jeg lagde derfor en skål med havregrøt som nå står til kjøling i kjøleskapet. I kjøleskapet har jeg bladet kokosmelk, stevia vanilje, sukrin, litt kardemomme og vanilje proteinpulve. Det blir som vaniljepudding, helt nydelig! På den måten får jeg både en fullverdig middag, godt påfyll av karbohydrater etter trening og en søt dessert. Perfekt eller hva?
Det er søndag og jeg nyter en kosekveld i sofaen. Jeg unner meg derfor enda en liten dessert, en skål med bær (som skal toppes med vanilje kesam) og en sjokolade proteinbar. Jeg har også handlet inn epler, druer, honning melon, og banan. Det betyr at jeg har alle ingredienser for et deilig fruktfat senere i kveld. Det er fordelen ved å lage en litt sunnere dessert, man kan spise så veldig mye mer. Mmm.Nå gjenstår det bare å finne den perfekte filmen for min kosekveld. I skrivende stund har jeg Drop Dead Diva på i bakgrunnen, og det er stor fare for at jeg blir sittende å se på det i hele kveld. Det var litt tilfeldig at den serien ble satt på en kveld, og nå er jeg faktisk helt hekta. Det er jo nesten litt flaut, men det er faktisk en helt utrolig underholdene og søt serie. 

Har noen av dere sett den? 

 

Smiiiil Maren


SPØRSMÅLSRUNDE

Nå er det lenge siden sist spørsmålsrunde, og flere av dere har etterlyst en ny. Spørsmålrunde fungerer slik at dere spør om alt dere måtte lure på av spørsmål i kommentarfeltet, og etter et par dager så samler jeg opp spørsmålene i egne innlegg med svar. Så da er det bare å spørre i vei folkens, så skal jeg svare dere så godt jeg bare kan. 

HVA LURER DERE PÅ? 


Foto: Mats Grimseth

Ha en nydelig søndag dere, så gleder jeg meg til å lese og svare på spørsmålene deres. 

 

Smiiiiil Maren

 

Heteslag

I dag var jeg så varm på jobb at jeg på et tidspunkt var litt redd for å stryke med. 8 timer innendørs, uten aircondition er en smule ubehagelig i disse sommerdagene. Det var derfor helt magisk å kunne dra direkte ut i båten etter endt arbeidsdag. Dette er fjerde kveldsturen i båten denne uken, og jeg kan virkelig ikke beskrive hvor mye jeg koser meg ute i skjærgården. Vi stoppet i Brekkestø for å kjøpe is. Isen var så fargerik og fin at den måtte selvfølgelig dokumenteres. Se vepsen som nærmer seg isen, fy søren så ekkelt! Jeg er livredd for veps, sånn virkelig virkelig redd! Jeg ble stukket i magen som liten, og har helt siden det vært hysterisk redd for veps. Fryktelig teit og fryktelig slitsomt, men jeg kan faktisk ikke noe for det. 

I dag kjørte vi borbi Lillesand hvor det denne helgen avholdes et stort event hvor det konkurreres i blandt annet Dødsing, vi stoppet båten og så på et par av hoppene. Det var utrolig kult! Jeg forstår virkelig ikke at de tørr. Har noen av dere sett dødsing før? Kanskje noen av dere til og med har vært i lillesand i helgen? Det var også en fyr som drev på med en spenstig sak, jeg aner ikke hva dette heter. Vet noen av dere? Det ser helt utrolig gøy ut, jeg fikk så lyst å teste det ut!Dere har kanskje merket at jeg ikke trener så intensivt for tiden, og det er helt riktig. Jeg nyter sommeren, og tilpasser treningen min deretter. Det blir litt mindre trening, men det tror jeg utelukkende er sunt, både for kropp og hode. Jeg kjenner at jeg har hatt godt av denne lille pausen , og at kroppen virkelig begynner å lades opp med energi og overskudd. Alt handler om balanse, og jeg kan kun snakke for meg selv, men jeg kjenner at det er viktig for meg å variere intensiteten og seriøsiteten rundt treningen min. Det kommer nok av kalde sure høstdager hvor jeg kan kose meg inne på gymmet. Nå vil jeg nyte soldagene, trene utendørs, trene anderledes og fokusere mer på aktivitet og bevegelse, fremfor tung styrketrening. Jeg kommer snart sterkere tilbake med både loggføring av øktene mine, treningsplan for høsten, treningsinspirasjon, oppdatering på olympiske løft, innlegg nr 2 med tips til trening med strikker, og sist men ikke minst et nytt spennende innlegg med masse freshe nyheter fra Adidas og Puma. Med andre ord er det mye spennende i vente, som jeg gleder meg til å dele med dere. 

 

Smiiiiil Maren

 

En våt start på dagen

I dag startet jeg dagen med en halvtimes powerwalk i kraftig regnvær. Det resulterte i en kliss våt, og dønn lykkelig frøken. Det er noe magisk med sommerregn, det føles så friskt og godt. Det er også en helt spesiell lukt av regn om sommeren, og luften etter regnet er så frisk og herlig. Jeg jobber dagvakt i dag, og startet jobb kl 07.30. Jeg rakk derfor kun 30 små minutter powerwalk i dag morges, men det er faktisk ikke mer som skal til for å få en god start på dagen. 30 minutters raskt gange gjør at kroppen kommer i gang, og du er klar for en ny dag. Jeg regner ikke slike turer som en treningsøkt, da jeg ikke får spesielt høy puls eller blir noe særlig svett, men det er bevegelse og fin hverdags aktivitet.

Et smart tips er å droppe sminken, og la telefonen ligge hjemme. Jeg snakker av erfaring her, jeg har flere ganger kommet hjem fra turer i regnet og sett ut som en pandabjørn med svarte ringer ned på kinnene, og med en fuktskadet telefon. Heldigvis så lærte jeg av dette, og dropper nå alt av sminke når jeg går tur i regn, og telefonen blir igjen hjemme. Sistnevnte gjør faktisk turen enda bedre, fordi da er jeg helt utilgjengelig den korte tiden turen min varer. Ingen kan forstyrre meg, og jeg kan nyte turen min fullt ut. I grunn ganske deilig eller hva? 

Liker du å trene i regn?

Jeg satser på at været klarner opp for da blir det ut i båten med familien etter jobb. Ferske reker og sjøluft, akkurat hva jeg trenger etter en lang dag inne på jobb. Dette innlegget er forhånskrevet før jeg begynte på jobb, så når dere leser det er jeg allerede godt ute i arbeidsdagen min. Håper dere får en herlig lørdag, og nyter helgen!

 

Smiiiil Maren


Hjem

Ååå, nå føler jeg på den deilige følelsen av "Hjem". Hjem-følelsen er en søt liten intern sak i min familie. Jeg har nemlig brukt det ordet om koselige ting helt siden jeg var bitte liten. Alltid når vi hele familien var samlet og vi gjorde noe hyggelig, koste oss med noe god mat, så en film sammen, spillte kort eller bare var sammen så uttrykte jeg hvor mye jeg koste meg, og at jeg virkelig følte at dette var Hjem. Det er et uttrykk som sier: Home is where the heart is, og det synes jeg er så fint. For min del så blir det Hjem er der familien er. I kveld kjenner jeg skikkelig på følelsen av Hjem. Jeg har nemlig dratt hjem til familien i kveld for å være der i kveld, og sove over til i morgen.

Jeg sendte en sms til min skjønne mamma og spurte om de hadde lyst på kveldsmat-besøk, det hadde de så absolutt! Når jeg kom hjem til familien var hele bordet dekket av godsaker, og alle mine favoritter. Egg, roastbeef, kalkun skinke, kylling, stekt løk, rekesalat, potetsalat, brie, salat, fetaost, et stort fruktfat, ferskt brød og hjemmelagde knekkebrød. Mmmm.Nå skal jeg krype opp i sofaen og se en film sammen med gjengen før det blir en tidlig kveld. Jeg skal tidlig opp på dagsvakt i morgen. Har dere hatt en fin dag i sommerværet kjære dere? Del gjerne litt fra dagen deres med meg i kommentarfeltet, jeg synes det er så koselig å høre hva dere fyller dagene deres med.  

 

Smiiiil Maren


Sukkersjokk

Jeg har funnet forklaringen på min dårlige form i dag morges. Vet dere hva det var? En reaksjon på sukker, rett og slett. I går spiste jeg både smågodt, is og bakevarer, i ganske så store mengder,. Jeg reagerte med å våkne opp med tidenes sugar-hangover, i form av krafig hodeverk, slapphet og kvalme. Det er den negative siden, men det er også en positiv side! Den positive siden er det enorme energioverskuddet jeg følte på dagens treningsøkt. Det var virkelig helt vilt hvor mye trykk og energi jeg hadde i kroppen, og det skyldes garantert gårsdagens enerioverskudd. Så slike kosedager har både negative sider, i form av at kroppen reagerer på uvant kost, og positive sider ved energioverskudd og super trykk på trening. Jeg har tro på balanse i hverdagen, og slike kosekvelder er helt nødvendig for meg. Det er både sosialt, koselig og godt, så da tåler jeg helt greit at kroppen får en liten reaksjon. Det tyder jo bare på at dette ikke er min vanlige kost, noe jeg er veldig glad for. Dessuten var det utrolig godt å kjenne på litt superkrefter på trening i dag. Jeg blir stadig fasinert av denne fantastiske kroppen vår, og hvordan vi kan påvirke den med kostholdet vårt. Har noen av dere kjent på noe lignende i forbindelse med inntak av mye sukker? 

Det er viktig for meg å vise dere denne siden av min hverdag også. Jeg spiser sunt i hverdagen, og jeg synes det er fantastisk å kunne inspirere mine lesere til en sunnere livsstil, men det er også viktig for meg å presisere at det er lov å kose seg, og vise dere at jeg selv nyter både godteri og andre usunnheter i helgene. 

 

Smiiiiil Maren


Fruktfest

I dag våknet jeg opp med en merkelig følelse av å være litt fyllesyk, noe som er veldig spesielt siden jeg ikke inntok en eneste dråpe alkohol i går. Kroppen verker, hode dunker og hele kroppen er ganske så slapp. Jeg som vanligvis hopper opp av sengen rundt kl 07, ligger faktisk fremdeles i sengen mens jeg skriver dette. Merkelige saker. Jeg har erfart en haug av ganger at alt blir bedre når man bare kommer seg opp, får spist frokost, tatt en dusj og startet dagen. Så det er min plan. I dag er min siste fridag før jeg skal inn i et nytt lite jobbmaraton, så denne soldagen skal virkelig utnyttes til det fulle. 

Hva er deres planer for dagen?

Jeg har fått så mye kommentarer fra dere lesere om all denne frukten min. Ja det stemmer, jeg lager fruktfat hver eneste dag. Selvfølgelig er ikke alle like store og flotte, men jeg har en eller annen type frukt, kuttet opp og dandert på en tallerken, fat eller skål hver eneste kveld som snacks, og selvfølgelig spiser jeg mye furkt gjennom dagen også. Jeg får alltid kommentarer på hvordan jeg orker å styre med den frukten hele tiden. Jeg forstår helt ærlig ikke spørsmålet, det tar meg ca 5 minutter å kutte frukt i biter og legge dem på et fat. Det blir faktisk ikke enklere, det handler bare om å komme på å gjøre det. Det tar ikke noe lenger tid å kutte et eple enn å dele opp en sjokoladeplate. Det ser ikke fryktelig komplisert ut gjør det? Det deiligste er at man kan variere hver eneste dag. Det finnes jo så mye deilige frukt og bær. Vær gjerne litt mer kreativ hvis du har tid og lyst, skjær ut morsomme figuerer, eller la hele fatet gå i en bestemt farge på frukten og bærene. For eksempel rødt tema, med røde epler, vannmelon, jordbær og bringebær. Et annet tips er å snu en halv vannmelon opp ned på et fat, så kutter du masse frukt i små biter og stikker fruktbitene på grillspyd, stikk så grillspydene inn i den halve vannmelonen, og vips har du et frukt-pinnsvin. Ser du det for deg? 

 

Smiiiiil Maren


Morgentur i baneheia

Jeg startet denne lørdagen med en joggetur i vakker natur. 45 minutter i skogen satt standarden for denne lørdagen, og nå sitter jeg ute på verandaen med iskaffe i hånden og solsteiken i ryggen. Det er virkelig kun hyggelig å jobbe litt på en lørdag når man har slike arbeidsforhold, og en deilig rus av endorfiner i kroppen. Nå skal jeg få unna litt diverse her, før turen går ut til deilige flekkerøya for solings, bading og kos på hytta til en god venninne. Kr.sand viser seg fra sin beste side med en gardestokk som etter værmeldingen skal vise hele 27 grader og strålende sol hele dagen. Jeg er virkelig glad jeg har gode venner med båt og hytter ved sjøen, jeg hadde garantert fått heteslag her i leiligheten i dag. 

Håper solen stråler der dere er, og at lørdagen blir helt super. Nyt helgen!

 

Smiiiil Maren


Tre gode venner

Etter jeg var ferdig med timn min på Crossfit 46, dro Kristina, Milo og meg opp i Baneheia for å bade og kos oss i sola.  Tre gode venner på tur. Vi fant oss en fin liten flåte som vi campet på. Vi hadde med oss friske bær, frukt, skyr, kald drikke og blader. Alt lagt til rette for en deilig dag i sola. Jeg er en skikkelig pingle på badingen, men i dag svømte jeg faktisk rundt lenge og plasket i vannet. Det skjer ikke så ofte for min del - hvertfall ikke i Norge, så i dag er jeg litt stolt av egen innsats. Selv om det var 26 grader i luften og sikkert 22 i vannet ( som i tilegg er ferskvann). Kristina er litt tøffere enn meg, hun svømte rundt i en liten evighet uti der. Jeg tipper det var tanken på at hvidhai ikke lever i ferskvann som gjorde det så trygt og fint. Haha. Kristina har nemlig en ekstrem frykt for hvithai, noe vi rundt henne synes er hysterisk morsomt. Verdens fineste lille Milo var selvfølgelig med, og jeg er bare så glad i denne lille krabaten. Han har en så nydelig personlighet, og i dag har vi to kost en hel masse. Lille hjerteknuseren min.I kveld har vi kost oss hos meg med taco, fruktfat, og masse friske bær med vanilje yogurt. Nå ligger vi i rett ut på sofan, iført myke koseklær og koser oss med søppel-tv og skravling. Jeg elsker slike kvelder med gode venner. Det er på slike kvelder, og solskinnsdager som dette jeg priser meg lykkelig over at jeg har flyttet hjem til deilige Kristiansand, hvor vi har så deilige naturområder og så ubeskrivelig fine mennesker. 

Hva har dere gjort i dag?

 

Smiiiil Maren


Challenge accepted

Dere utfordret meg til å gå ut av min komfortsone og teste noe nyll - well I did! Jeg skal teste mye spennende fremover, og det første på listen er: OLYMPISKE LØFT. Jeg tok kontakt med Luis Miguel på Crossfit 46 her i Kristinasand, vi tok et møte og har nå blitt enige om at Luis skal ha 10 timer med meg hvor han skal instruere meg i Olympiske løft og litt Crossfit.I dag var første time, og jeg har bare en ting å si, nei forresten jeg har to ting å si: 

 • Dette er WAY OUT of my comfort zone
 • Dette blir utrolig spennende og lærerikt

 

Olympiske løft er teknisk utfordrende, og jeg må legge fra meg mye av den kunnskapen og automatikken jeg besitter fra styrketreningen. I dag jobbet vi med snatch, hvor hoften skal skytes OPP. Det er slettes ikke lett for denne frøkna som er vant til å skyve hoften FREM, både i markløft, hipthrust og flere andre øvelser jeg gjør hver eneste uke. Luis Miguel er en dyktig coach, han er tydelig, flink til å dele opp øvelsen og ekstremt flink til å forklare. Han gir hele tiden feedback på hva jeg gjør rett, og hvor jeg kan bli bedre, hva jeg må endre, og hva som funker.Han forberedte meg på at OLY kan virke frustrerende og jeg forstod ikke helt hva han mente med det. Vel, det forstår jeg nå! Det er ekstremt frustrerende å se noen utføre en perfekt snatch, hvor stangen bare flyr opp lett som bare det, også skal man prøve selv og oppdager hvor vanskelig det faktisk er. Jeg har vært mye frustrert i dag, og jeg har irritert meg over hvor dårlig jeg er i dette her, men jeg har også fått utfordret meg, testet grenser og lært enormt mye. Alt dette kun på en dag!! Heldigvis klarte jeg en relativt godkjent snach som siste øvelse før timen vår var over i dag, og det var en magisk følelse å kjenne på mestring av noe helt nytt. Dette er bare begynnelsen, og jeg grugleder meg til fortsettelsen. 

Jeg må si takk for utfordringen til dere spreke lesere, uten deres utfordring hadde dette aldri blitt noe av. Tusen takk til Luis Miguel som gjorde en strålende jobb i dag. Sjekk ut bloggen hans HER. 

Driver noen av dere med Olympiske løft?

 

Smiiiiil Maren


Hverdagsgleder

I dag har jeg virkelig kost meg. Dagen startet med regnvær og endte i strålende solskinn. Jeg har brukt dagen i skogen sammen med en av mine beste venninner Kristina, og skjønneste Milo. Vi har kost oss i herlige baneheia. 

Lille Milo er så utrolig herlig, jeg må le av måten han "poserer" perfekt på bildene, det er tydelig at dette er en liten kar som er vant til å bli tatt bilde av. Skikkelig blogghund. Han har verdens søteste personlighet, og sjarmerer meg i senk hver eneste gang jeg ser han. 
Resten av dagen har jeg bruk på meg selv, rett og slett. En liten spontan kosedag, hvor jeg har vært til hudpleie, litt shopping og to hele timer alene på cafe hvor jeg har lest magasiner, kost meg med caffe mocca, hørt på musikk og bare nydt litt egentid. Det er utrolig sjeldent jeg gjør sånn, men hver gang jeg gjør det husker jeg hvor utrolig deilig jeg synes det er. Møtet i dag gikk forresten kjempe bra, og jeg skal fortelle dere alt om det i morgen.I kveld er det sushidate med skjønne Charlotte min. For en deilig dag dette har vært, og for en koselig kveld dette skal bli. God venninne, deilig sushi, masse frisk frukt, bær og annet snacks klar i kjøleskapet og en god film. Nå koser jeg meg virkelig. Smiiiiil MarenRise & shine

God morgen hjerter. Jeg sitter mer med min faste deilige frokost. Jeg tipper de fleste av dere kan si hva den inneholder uten at jeg trenger å skrive det ned. Jeg spiser nemlig nesten alltid det samme, og jeg synes denne frokosten er helt magisk. Likevel er det alltids noen som spør hva skålen inneholder, og jeg deler så gjerne:

 • Cottage cheese 
 • 2 yoplait yoghurt vanilje
 • 1 eple kuttet i biter
 • Mandler
 • Fruktfat: Bringebær, eple, kiwi, vannelon og blåbær.

 Jeg har litt dårlig samvittighet, fordi jeg lovet dere at jeg skulle utvide treningsrepetoaret mitt, og teste ut nye ting. Dere kom med masse forslag og var så engasjerte. Så dro jeg på ferie, og glemte hele greia. Jeg beklager! Nå skal det bli bedring, jeg har i dag booket inn et spennende møte som forhåpentligvis skal hjelpe meg til å teste ut en av tingene flere av dere nevnte som en fin treningsutfordrig til meg. Jeg gleder meg til møtet, og håper dette går i orden. Dagen i dag går i ett, med bloggrelaterte møter, time hos nydeligste Hanne hos NIMUE HUD for vippeviks, voksing og generelt oppfreshing, jeg håper også å rekke innom Solsiden for en styrkeøkt og i kveld er det jentekveld hjemme hos meg. En dag full av hyggelige ting med andre ord. 

Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Back at the Gym

I går hadde jeg min første skikkelig styrketrening med vekter etter ferien, og det ble en merkbar opplevelse. Jeg har nå gått ca 2-3 uker uten å røre en eneste manual eller vektskive, og selv om jeg har trent så har det vært anderledes trening som ikke har inkludert vekter. Jeg liker variasjon, og selv om jeg er utrolig glad i egenvektstrening, og opplever enormt mange fordeler ved den typen trening, så må jeg ha noen runder med vektene også i løpet av treningsuken. I går var det rygg som stod på planen, og som flere av dere kanskje husker så er dette min favoritt muskelgruppe å trene. Jeg får alltid svært god kontakt med muskulaturen i ryggen, og synes ryggøvelsene jeg kjører både er gøye og utfordrende.

Gårsdagens styrkeøkt så slik ut: 

 • Pullups (vanlige med kroppsvekt + negative + strikk)
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing
 • Facepull 
 • Stående roing

 

Jeg har lagt ved bilder av pullups, facepull og nedtrekk, som er mine topp 3 øvelser for ryggen. Jeg sier ikke at det er de beste eller mest effektive, jeg sier at det er mine favoritter. Disse tre øvelsene får jeg enormt god respons på, og jeg føler virkelig at jeg får tak i ryggmuskulaturen. Ulike varianter av roøvelser er også helt geniale. Både enarms roing, sittende og stående liker jeg svært godt. Fotocred: Mats Grimseth

 

Hvilke øvelser liker du best å kjøre på ryggøktene dine? 

 

Smiiil Maren

 

Summer-sale!

Klærne er sponset

Som jeg har fortalt dere tidligere så har jeg et herlig samarbeid med den freshe og nytenkende nettbutikken Runwild.no. Forrige innlegg viste jeg dere alle de deilige nyhetene, og det vil jeg også fortsette å gjøre med jevnlige mellomrom fremover. Dette innlegget derimot, det handler om noe som er nesten like gøy som freshe nyheter, nemlig SALG! Nå er det salg på en haug av godsaker hos Runwild. Absolutt alle klærne jeg har på meg på bildene i dette innlegget er på salg. Hvor kult er ikke det? Dere husker kanskje den fine ferskenfargede 2xu løpejakken som jeg nærmest har flyttet inn i siden jeg fikk den? Mange av dere har kommentert den, men flere av dere har desverre synes den har vært litt for dyr. Nå kan jeg fortelle dere at den er med på salget!!! Dere finner den HER.  Flere av dere kommenterte den knall blå tightsen min fra Adidas som jeg la ut for en stund tilbake, dere var også veldig begeistret for den rosa tskjorten fra samme merke - vel, de er begge på salg!

Tightsen over liker jeg så godt at jeg har skaffer meg den i to farger. Den er super kul i fargekombinasjonen, og har en deilig passform med høyt liv, og god strech. Merk dere at den er stor i størrelsen, jeg har den i XS. Noen av dere har påpekt av den orange versjonen av denne tightsen har vært litt gjennomsiktig, det problemet får man ikke i denne fargen jeg har på meg på bildet. Tskjorten er ganske basic, og jeg har brukt den utrolig mye. Jeg liker spesielt godt at den er basic, men samtid har noen unike detaljer som gjør den spesiell. Den lilla langermede genseren under er perfekt å løpe i, og jeg ser for meg at den er akkurat like digg å vandre i fjellet i til høsten, eller ha under på skitur til vinteren. Fargen er bare så lekker, og som alt annet fra Adidas er passformen helt perfekt. 

Sist, men så absolutt ikke minst kommer denne pudderrosa myke genseren, har dere sett noe så skjønnt? Denne bruker jeg som kosegenser hjemme, til og fra trening, og til hverdag. Jeg simpeltent elsker den duse deilige rosafargen, og fassongen på genseren. Loosefit, med litt ekstra vid hals og i det mykeste stoff du kan tenke deg. 


Som sagt er absolutt alle plaggene i dette innlegget, pluss enda masse mer på salg opptil 60% hos Runwild. Jeg har allerede sikret meg noen godbiter, men det tømmes fort så her gjelder det å slå til mens det fremdeles finnes størrelser på lager. 

Hva synes dere om klærne? 

 

Smiiiil Maren

Intervju

For et par dager siden ble jeg intervjuet av KRSby om mine tips til hvordan man kan leve sunt i sommer. I artikkelen snakker jeg om mine beste tips til sommertrening, sunn snacks, grilltips osv. Nå er artikkelen publisert, og hvis dere har lyst kan den leses HER. 

Hva synes dere om artikkelen? 

 

Smiiiil Maren


Trening med strikk

Det finnes enormt mange øvelser man kan gjøre ved hjelp av en strikk, eller resistance bands som de kalles. Jeg skal dele mange øvelser med dere fremover, men jeg ønsker å dele dem opp slik at det ikke blir for mye å forholde seg til på en gang. I første omgang vil jeg fokusere på 3 øvelser:

 • Strakmark
 • Opptrekk
 • Triceps press 

 

1. Strakmark er en øvelse i hovedsak for bakside lår og setemuskulatur. Strikken legges bak nakken, og motsanden justeres av hvor bred benstilling du har ( og selvfølgelig ved tykkelse på strikken) Første bilde viser startposisjonen, og neste bilde viser sluttposisjonen. Pass på å holde ryggen rett, og vær bevisst på å stramme/aktivere magemuskulatur. Skyt hofta bakover, rette ben. Kjenn etter at du får god kontakt med baksiden. 

2.Opptrekk: Denne øvelsen er primært for skuldre. Utføres ved at du står på strikken, bredden på bena avgjør mostanden, et fint utgangspunkt er ca skulderbredde. Hendene holdes i et smalt grep foran kroppen, tomlene peker innover. Trekk opp til hake, albuene skal være høyeste punktet i sluttposisjonen av øvelsen. Vær bevisst på holdningen din, brystet frem, stolt holdning. Trekk opp, og hold igjen på vei ned, slik at du jobber i begge faser av øvelsen. 

3. Triceps-press er en øvelse for triceps, eller baksiden av armen. Sett deg i knestående, med strikken bak kroppen. Første bilde viser startposisjonen med armene bak hodet, og bilde to viser sluttposisjon med armene over hode. Her vil også avstanden mellom knærne dine avgjøre mostanden. Vær bevisst på at du jobber i hele øvelsen, hold igjen på vei ned og press opp. 

Dette var bare et lite utvalg av øvelser, og jeg vil komme med flere innlegg med nye øvelser etterhvert. Hvis øvelsene er uklare, så husk at det er mye lærdom i å se på filmer av øvelser. Bruk for eksempel Youtube aktivt for å søke opp ulike øvelser, det gjør jeg mye selv også!

Bruker du strikk i treningen din? Hva er din favorittøvelse med strikk?

 

Smiiiil Maren


Morgenkaffe

I dag har jeg stått opp litt ekstra tidlig, bare for å nyte litt egentid på denne vakre magiske plassen. Det er nesten uvirkelig å kunne starte dagen på denne måten, med morgenkaffe i hånda, sola i ansiktet, og bena i bassenget. For en idyll.

I dag reiser jeg altså hjem, og ti fantastiske feriedager er over. Jeg har virkelig kost meg. På denne turen har jeg økt min kjærlighet for egenvektstrening, og utvidet horisonten min i forhold til hvordan kan man trene og være aktiv på ferie. Kun ved hjelp av min egen kroppsvekt og en strikk har jeg gjennomført noen kreative og morsomme treningsøkter her nede. Det ble til sammen 3 sirkeltreninger på denne ferien, og det synes jeg er helt perfekt mengde trening. Ikke så mye at det stjeler tid fra sol, kos og samvær med reisefølge, og ikke så lite av formen reduseres. Jeg jobber med et innlegg med den siste treningsøkten, her fikk jeg også økten filmet slik at jeg kan vise dere. Dette innlegget skal jeg få publisert så raskt som mulig, men i og med at hele dagen i dag går med til reise, og jeg ikke lander før rett over 23 i kveld, så blir det nok ikke delt før i morgen formiddag. Nå er det på tide å drikke opp kaffen, og takke farvel til vakre deilige Fresjus og den Franske Rivieraen - for denne gang! 

Smiiiil Maren

 

Beachlife

For en magisk dag dette har vært. Vi har kost oss på Le ma d´Estel, som er en fantastisk beach-club med deilige solsenger, og resturant på stranda. Vi har tilbragt hele dagen her og virkelig kost oss. Vi spiste en deilig lunsj i resturanten, og etterpå fikk vi dessert servert på stranda. Har dere sett noe så lekkert og delikat som fruktfatet under? Hva kan vel være bedre enn sjokoladefondant på stranda? I dag var vår siste dag her i paradis, og i morgen går turen hjemover til Norge. Jeg er så glad for at siste dagen ble så deilig, det er slike minner man kan leve på til langt ut på vinteren. 


 

Smiiiiiil Maren


On the road

En av fordelene her nede i varmen er at man kan kjøre rundt i cabriolet og bli brun mens man kjører. Vi låner en fresh cabriolet her nede, og jeg storkoser meg i den. Dette bildet er tatt i fart under en biltur tidligere i dag. Jeg har det veldig fint med å kun sitte på,  bilkjøring i utlandet er virkelig ikke min sterkese side. *ler* I dag har vi ligget å latet oss en enda en hel dag ved bassenget, jeg kjenner at jeg overhode ikke gidder å ha dårlig samvittighet for at vi  later oss så mye, det er jo tross alt det ferie er til for. Flere av de andre har vært ute på turer og besøkt ulike byer, men denne turen har jeg faktisk hatt behov for å slappe ordentlig godt av, og lade batteriene litt. Jeg kjenner at denne ferien har gjort utrolig godt for både kropp og sjel. I kveld skal vi ut å spise i en nydelig liten by ikke langt unna der vi bor. Min storebror, min svigerinne og nydelige lille tantebarn reiser hjem til Norge allerede i morgen, så i kveld skal vi ut å kos oss og feire en magisk ferie sammen. 

Håper alt er bra hjemme, og at dere nyter sommeren fullt ut. 

 

Smiiiiil Maren


Morgentur og grillkos

Vi holder trenden gående, og fortsetter morgenturene hver morgen. I går var jeg så uheldig at jeg slo meg i foten på tur, og det hindrer tempoet på turen litt, men så lenge jeg tar det i et rolig tempo så går det helt fint. Med godt over 30 grader, selv tidlig på morgenen så er det ikke noe problem å bli god og svett selv om man ikke man løpe.Jeg har aldri gått tur kun i sports bh hjemme i Norge, men her nede føles det helt naturlig og det er virkelig utrolig deilig. Man blir brun og trener på en gang, det blir jo ikke bedre!Ellers går dagene med til å late seg på solsengen, spise deilige måltider, drikke iskald rosé vin, lese bøker og ellers bare nyte og kose oss. Det er litt trist å tenke på at jeg faktisk kun har 2 og en halv dag igjen her i paradis, men det er heldigvis mye bra som venter hjemme så jeg gleder meg faktisk litt til å komme hjem også. I skrivende stund har jeg lagt meg opp på soverommet for å jobbe litt og oppdatere dere. Jeg kan lukte den deilige grillukten helt opp hit, og hører de andre le og skravle fra kjøkkenet. Det er virkelig verdens beste gjeng jeg er på tur med, vi ler og koser oss. Tidligere i dag satt vi på full musikk og danset rundt her, fullt show med bassengkanten som scene. Jeg ler høyt bare ved tanken, for en magisk familie jeg har. Det er på slike turer som dette jeg blir ekstra bevisst på hvor utrolig heldig jeg er som har alle disse nydelige, snille, omsorgsfulle og halv-sprø folkene rundt meg.

Jeg hører rykter om at finværet har kommet til Norge også nå, og det fryder meg å høre. Tropetemperaturer i sør-Norge passer meg helt perfekt, da blir kanskje ikke overgangen fra Rivieraen til Kristiansand så alt for stor likevel. Heldigvis er det et par dager igjen her nede, og de skal virkelig nytes fullt ut. Derfor velger jeg å legge bort macen, og løpe ned til grillfest med gjengen. 

 

Smiiiiil Maren


Riviera-Tapas

I går hadde vi en utrolig koselig kveld med nydelig hjemmelaget Tapas. Det er fordelen med å bo i et stort hus, kontra hotell, vi har muligheten til å lage fantastiske måltider. I går var det altså Tapas på menyen og vi lagde en hel haug av retter. Spanske kjøttboller i spicy tomatsaus, grillet kylling, stekte dadler med bacon, mozarella & tomat salat, ovnsbakte poteter med olje og havsalt, hjemmelaget hvitløksbrød, aiole, scampi i sweet chilli saus, bruchetta med ost, brucetta med rød pesto, honningmelon og skinke, oliven, fransk fårepølse og en diger salat med mye godt. Med andre ord ble det et enormt måltid på oss, og vi koste oss ved bordet i flere timer. Tapas må være det desidert beste jeg vet, det er så godt å sitte å snackse og kose seg lenge med bordet. Vi hadde også rosé vin fra en lokal vingård som noen fra gjengen besøkte tidligere på dagen. Etter maten ble det sofakos med chips, sjokolade, nøtter og kos til sent på kveld. Det er magisk å sitte ute til langt over midnatt og gradestokken fremdeles viser godt over 20 varmegrader.  

Etter maten ble det sofakos med chips, sjokolade, nøtter og kos til sent på kveld. Det er magisk å sitte ute til lant over midnatt og gradestokken viser godt over 20 varmegrader. Dette Rivieralivet altså, det passer meg helt perfekt. Smiiiiiil Maren

 

Ferietrening del 2

Sirkeltrening er supert på ferie, og det var utrolig gøy å se responsen deres på forrige innlegg med sirkeltrening som ferietrening. Under får dere alle øvelsene listet opp og vist med bilder. Spør gjerne dersom noe ved øvelsene er uklart.

 • Pushups på ett ben
 • Ett bens hipthrust 
 • Bulgarsk utfall
 • Knebøy med hopp
 • Pullups bredt grep

 

Smiiiil Maren


Stretching i sola

Vi har startet en herlig trent her nede med morgentur nesten hver morgen. Vi går i godt tempo i ca 45 minutter før vi avslutter med et bad i middelhavet. Folk går ut på litt ulikt tidspunkt, og tempo og lengde på turen varierer men det viktigste er at alle er bevegelse. Jeg synes dette er en fantastisk måte å starte dagen på. I dag gikk jeg og mamma sammen i rett under en time, før vi avsluttet med strechingøvelser ved bassengkanten. For en start på dagen! 


I dag har jeg kun en ting på planen og det er Solsenga. Jeg skal rett og slett ligge rett ut å sole meg, lese bøker, høre på musikk, lese blader, spise is og frukt, bade og bare nyte livet på Rivieraen. De andre dagene har vi vært ute av huset en tur enten for lunsj, eller for å besøke nye steder, men i dag er det kun avslappning som gjelder. Det kunne ikke passe bedre, det slike dager som gjør at man kommer hjem fra ferie med et herlig overskudd av energi. Jeg er litt rastløs av natur, så det passet perfekt at vi har hatt en powerwalk på morgenen slik at jeg har fått brukt litt energi, og dermed kan slappe enda bedre av.

Jeg leker med tanken om å sette opp en ny liten sirkel for meg og min spreke fetter, men vi får se om det kanskje bare blir med tanken. *ler*. Synes dere det var gøy når jeg delte forrige sirkeløkt, for da legger jeg mer enn gjerne ut neste også, for om det ikke blir i dag, så skal vi garantert ha en økt eller to til før hjemreise. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Saint Tropez

I dag har vi kost oss i fantastiske Saint Tropez. Vi bor i en nydlig liten by som heter Fresjus, som ligger like før Saint Maxime, hvor det går en ferje rett over til Saint Tropez. Vi tok båten over, og trasket rundt i st.tropez vakre gater mens vi tittet på digre palass av noen båter, de lekre designer butikkene og alle de flotte menneskene som myldrer rudndt. Jeg har vært i Saint Tropez hvertfall fire ganger før, men det er likevel alltid spennende å komme tilbake. Denne gangen valgte vi å gå litt ut av sentrum for å spise lunsj, og valget fallt på en sjarmerende liten resturant like ved stranden på motsatt side av havna. Nydelig mat og herlig stemning. Du vet at du er i Saint Tropez når Kong Karl Gustav og Dronning Silvia av Sverige spiser lunsj på bordet ved siden av deg. 

Rosé, blåskjell og frech fries er et must på Rivieraen. Jeg har aldri vært spesielt fan av blåskjell, men når man får dem dampet i fløte og hvitløk, med salte deilige frech fries og franske baguetter som man kan dyppe i den kremde sausen i bunnen, da altså, da liker absolutt alle blåskjell. Mmmmmmm. 

 

Smiiiiil Maren


Ferietrening

Jeg liker å trene på ferie, mest fordi jeg faktisk har tid til det, og spesielt på solferie som dette så føles det godt å bevege litt på kroppen etter en hel dag på solsenga. Jeg er på tur med en sprek gjeng, og i dag fikk jeg med meg min fetter på 16 år på en skikkelig sirkeløkt. Jeg la opp økten, og han visste ikke hva han gikk til, likevel tok han utfordringen på strak arm. Vi fikk en super økt, med fokus på egenvektsøvelser, og hjelpemidler vi hadde tilgjengelig rundt oss. Tempoet var høyt og svetten silte, vi lå rett ut etter økten begge to. Når vi fikk pusten igjen og tørket svetten var vi begge enige om at det var en fantastisk gøy økt, som garantert blir gjennomført igjen i løpet av ferieuken. Vi kjørte 6 øvelser, 10 repetisjoner pr øvelse, 5 runder. Dette er i mine den perfekte ferietreningen, den er enkel å gjennomføre, krever ikke mye tid og du får kjørt gjennom hele kroppen. Under får dere alle øvelsene ilustrert med bilder, i rekkerølge.

Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Pullups 
 • Sidehev med vannflasker
 • Pushups
 • Dips mellom to stoler
 • Stepup
 • KnebøyLiker du å trene på ferie?

 

Smiiiiiil Maren


Paradis

Følelsen av å våkne opp til dette, hver dag, i en hel uke er virkelig bare helt ubeskrivelig. Denne ferien er så etterlengtet og jeg nyter virkelig hver minutt. Dette er en koseferie, men jeg liker likevel å bevege meg litt mens jeg er på ferie. I dag tenker jeg å få til en liten joggetur, og avslutte med noen egenvektsøvelser. Kamera er med og økten vil selvøflgelig bli dokumentert og delt. Vi kom til huset i går ettermiddag, og etter bagasjen var på plass dro vi ut for å kjøre storhandelen slik at vi kunne lage et deilig måltid på kvelden. Det er så utrolig gøy å handle på matbutikker i utlandet, det finnes så mye spennende og anderledes enn det vi har i Norge. Vi kommer både til å spise noen måltider hjemme på huset, og noen ute, i går valgte vi å grille her i huset. Til slutt endte menyen opp med grillet kylling, en stor salat besteånde av grønn salat, brokkoli, paprika, vannmelon, og cashewnøtter, enda en salat bestående av tomat, rødløk, mozarella og olje. Vi lagde bruchetta, ved å kutte brød i biter tilsette olje og krydder før de ble lagt i ovnen, vi hadde også oliven og fetaost, og to skåler med salt chips som tilbehør.


Jeg elsker denne måten å spise på, masse skåler på bordet, også tar man litt av alt og lager en herlig liten fest på tallerkenen sin. Og slik at ingen trenger å lure - ja jeg spiser både brød, chips og drikeker vin på ferie. Ferie er ferie, og da koser jeg meg med akkurat det jeg har lyst på. Så prøver jeg som sagt heller å få beveget meg litt. 

 And on that note - Nå må jeg se å snøre på meg joggeskoene og komme meg ut på tur hvis det bli noe av. Blir klokken for mye er det faktisk for varmt å jogge ute. Luksusproblem!

 

Smiiiiil Maren


Ørret på menyen

Selv om jeg er på ferie, så kan jeg jo absolutt klare å dele litt hverdagslig middagsinspirasjon med dere. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men Tacoen har fått en konkurrent på favoritt middag her i huset. Flere av dere lesere har smilt litt av meg og den tacospisingen min, og jeg innrømmer glatt at det har blitt vel mye Taco den siste tiden.  Kvelden før jeg reiste disket jeg opp med smørmarinert ørret stekt i ovnen med purreløk, dampet brokkoli med havsalt og aspagues. Så enkelt,  så sunt og så vanvittig godt. Som tilbehør hadde jeg mager kesam som jeg blander i litt soyasaus ( kikoman), det blir en nydelig dressing. Ellers tilsetter jeg litt ekstra havsalt på grønnsakene og fisken. Smøret og purreløken gir en nydelig saftighet og smak til fisken.Du trenger: 

 • Frossen ørretfilet
 • Brokkoli (evt andre grønnsaker)
 • Aspargues
 • Godt smør
 • Havsalt

 Slik gjør du:

 • Forvarm ovnen til 200 grader
 • Legg de frosne filetene på en stekeplate, med skinnsiden ned. Kutt purre i små ringer, og legg dem oppå fisken. Ta en god klatt smør, og legg på toppen av hver filet, 
 • Sett inn stekeplaten midt i ovnen, og l fisken stee i ca 12 min
 • Kutt opp brokkoli, og evt andre grønnsaker du liker, legg dem i en kjele og fyll på med vann slik at bunnen dekkes, og vannet rekker ca 4-5 cm opp på gryteveggen. På med lokk, og sett på høy varme, la grønnsakene dampes i ca 2-3 minutter. 
 • Kok opp vann og legg aspargues oppi kokende vann i ca 1 minutt, så tar du dem ut og direkte over i iskaldt vann som du har stående klart ved siden. På den måten blir de crispy og nydelige, både på smak og konsistens. 
 • Dander maten på en tallerken og nyt. Server gjerne med ris, eller poteter til. Pesto er også nydelig å ha som tilbehør. 

 

En sunn, rask og deilig middag som virkelig fallt i smak her i huset.

 

Smiiiil Maren


The Wedding

I går giftet min kusine, som også er en av mine aller nærmeste venninner seg her nede i vakre idylliske Juan Le Pins, på den Franske Riviera. Bryllupet ble holdt på et vakkert og erverdig hotell. Vielsen foregikk på terassen, og middagen og festen nede på bryggen langs havet. Det var virkelig den perfekte ramme rundt hele bryllupet, det var som tatt rett ut av en film. Bruden var så vakker, gjeste var så fine, stedet var perfekt, nydelig musikk, herlig underholdning, maten var nydelig og alt var rett og slett helt fantastisk. Et drømmebryllup for to av de fineste menneskene jeg vet om. Jeg faktisk litt prodblemer med å få sagt hvor vakkert dette bryllupet var, så jeg lar bildene tale for seg. 

I dag reiser vi fra det deilige hotellet vi har bodd på denne helgen, og til huset vi skal tilbringe den neste uken i. Jeg ser virkelig frem til en uke her nede på Rivieraen med alle de jeg er aller mest glad i rundt meg. Håper alt er fint hjemme, og at dere nyter sommerdagene.

 

Smiiiiil Maren


Pull-ups everywhere

Inneholder sponsede produkter

Det er ingen hemmelighet at jeg er hekta på pull-ups, og nå har jeg endelig skaffet meg pullups-stang hjemme, slik at jeg kan øve på dem hver eneste dag. Denne lille saken er helt genial! Den er enkel å sette sammen, latterlig enkel å henge på plass over en dørkarm, og best av alt - den lager ingen merker verken i dørkarmen eller over døren. Den finnes i mange varianter, jeg valgte den med flere ulike grepsmuligheter. Det gir meg muligheten til å trene på både brede pullups med pronert grep ( som vist på bildet), pullups med smalt grep, pullups med nøytralt grep og chins med supinert grep. Apparantet kan også legges ned på bakken slik at man kan kjøre både pushups, dips og flere andre øvelser. Det følger med en liten øvelsesbank når man kjøper den, slik at du enkelt ser alle mulighetene. For min del kommer den i hovedsak til å bli brukt til pullups. 


Pullupsstang HER  //  Better Bodies shorts HER 

Det er veldig morsomt, for nå som den henger der mellom gangen, og roterommet ( dette rommet er egentlig et ekstra soverom, som jeg planlegger å gjøre til kontor, men enn så lenge heter det kun roterommet, så dere får beklage rotet) føles det liksom helt naturlig å ta en pullups eller to både når jeg kommer hjem til eller forlater leiligheten. Jeg tenker å flytte stangen litt rundt i leiligheten, og neste location blir badedøren. På den måten kan jeg ta 5 pullups hver gang jeg skal på do for eksempel. Haha. Jeg ser for meg at dette kan bli et artig prosjekt. 

Jeg fikk denne gøye saken av min generøse sponsor Proteinfabrikken. Som sagt finnes den i flere utgaver, og i ulike prisklasser. Besøk proteinfabrikken sine nettsider og sjekk ut utvalget. Det er ingen tvil om at det er mengdetrening som skal til for å mestre en øvelse, så nå ligger virkelig alt til rette for at jeg skal bli queen of pullups. *ler*

 

Smiiiiiil Maren


Juan Le Pins

Jeg er trygt på plass på den Franske Rivieran hvor jeg skal tilbringe de neste 10 dagene. Vi kom ned i går ettermiddag, og kvelden i går gikk med til god mat og hygge. Dette ble gårsdagens middag, biff med peppersaus og french fries. I dag skal vi i bryllup til min vakre kusine som også er en svært nær og god venninne av meg. Bryllupet skal være på et helt vidundelig vakkert hotell her nede, alt ligger tilrette for en magisk bryllupsfeiring. Før bryllupet i dag skal vi bare kose oss og nyte alle deilighetene rivieraen har å by på. Vi er nå i en liten by som heter Juan le Pins. Nå står de andre utålmodig å venter på at jeg skal bli ferdig her, så jeg får avslutte og komme meg avgårde.Ha en deilig dag mine venner, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren


Dyreparken

I går besøkte jeg Dyreparken her i Kristiansand. Det er nesten synd å si det, men selv om jeg faktisk bor her, så er det over 15 år siden sist jeg var i Dyreparken. Det har skjedd store endringer der ute, med utbygging og masse nye spennende attraksjoner,  men noe var heldigvis uendret og det var dyrene. Jeg gikk inn i parken med en barnslig spenning i kroppen, jeg husket tilbake 15 år, da jeg som 10 år gammel jente kom inn i parken med skyhøye forventninger. Den gangen leverte dyreparken langt over forveningene,  jeg husker helt tydelig hvor magisk og spennende jeg synes det var. Når jeg i går var tilbake i parken, 15 år senere, var jeg ikke forberedt på å oppleve den samme gleden og spenningen, der tok jeg feil. Om det ikke var helt den samme barnslige herlige iveren, så var det faktisk ikke langt unna. Jeg løp rundt der ute, pekte på dyrene, knipset bilder og skravlet i vei om alt jeg så. Jeg må le av meg selv, jeg må ha sett ut som et forvokst lite barn der jeg ilte rundt mellom alle de spennende eksotiske dyrene.
Kardemomme by er obligatorisk når man besøker Dyreparken, og det var utrolig koselig å være tilbake i den trange sjarmerende brosteinsgatene, med de søte murhusene med Politihus, bakeren og tante sofies hus. Jeg synes nok ikke akkurat kardemomme by var like stas nå, som for 15 år siden, men den lille byen har en herlig sjarm og verdens beste kanelboller.Stor-slegga og alle andre slike skumle saker holder jeg meg langt unna. Jeg har aldri likt verken karuseller eller berg og dalbaner, så slike ting lar jeg andre få kose seg med. Vi passerte, og jeg ser jo at mange har det veldig gøy der inne, men det frister overhode ikke for meg. Jeg koser meg mer enn nok med alle de herlige dyrene. 

Jeg ble litt inspirert av de aktive, herlige apekattene, og fikk lurt meg til en liten runde med pullups inne i parken selv.  

Konklusjonen må bli at dyreparken fremdeles er stas i voksen alder, og eksotiske dyr er og forblir spennende. Jeg ser likevel ikke for meg at jeg kommer til å dra tilbake kun for min egen del med det første, men bare vent til lille tanteskatten min blir noen måneder eldre så skal jeg  ta henne med i Dyreparken så ofte hun måtte ha lyst.

Har noen av dere vært i dyreparken i Kristiansand?

 

Smiiiiil Maren


Morgentur: Odderøya

Kun en dag igjen til avreise, og jeg kjenner på et energioverskudd uten like. Jeg gleder meg så! Jeg skal tilbringe 10 dager på den Franske rivieraen. Jeg reiser altså i morgen, og har dermed tusen ting jeg skal få unna før jeg drar. Jeg dropper ikke treningen selv om det er litt hektisk, jeg bare tilpasser dagen min slik at jeg får lurt innen økt. I dag valgte jeg å stå opp litt ekstra tidlig for å få en runde rundt vakre Odderøya på morgenkvisten. 

Dagen i dag går med til pakking, litt vasking av leilighet, og forhåpentligvis en tur i DYREPARKEN! Jeg har ikke vært i dyreparken på 15 år, og jeg kjenner det kribler litt barnslig i magen bare ved tanken. Kamera er selvfølgelig med, en slik dag må dokumenteres i bilder, slik at man kan se tilbake og kose seg med minnene. I skrivende stund sitter jeg å laster opp og jobber litt med bilder fra gårsdagens sirkeltrening, og gårdagens fantastiske middag, som tro det eller ei, var noe annet enn Taco. *ler*. Både treningsøkten, og middagen kommer ut på bloggen etterhvert. Flere av dere har også etterpsurt del 2 av styrkeprogrammet som jeg har lagt opp for min venninne, det skal dere også selvfølgelig få, men jeg vil få tid til å vise og gjennomgå det med henne først. Hvem vet, hvis jeg er super super effektiv, kanskje jeg rekker det også i dag. Med andre ord - mer fra denne kanten senere. Ha en deilig dag dere!

 

Smiiiiil Maren

Fargerik frokost

Selv om jeg ikke reiser før torsdag morgen, så føles det som jeg allerede har tatt ferie. Jeg valgte derfor å slå til med en skikkelig ferie-frokost. For meg blir det ikke mer ferie enn ferske rundstykker med smør og bananskiver på. Det er noe nostalgisk og litt barnslig ved den frokosten, og den minner meg så om da jeg var liten og spiste dette til frokost i båten om sommeren. I dag valgte jeg å gjøre en liten vri, og danderte masse deilig frukt som tilbehør. Det er så delikat med en fargerik og frisk tallerken. Er dere ikke enige? 

Smiiiiil Maren


Nyheter fra ADIDAS

Inneholder sponsede produkter

Jeg er så heldig å ha et samarbeid med den freshe og unike nettbutikken Runwild. Den er unik fordi Runwild fokuserer på freshness, de tørr å være litt anderledes og de tørr å satse på de plaggene andre aktører på markedet kanskje unngår i frykt av at de blir for spesielle. Det er akkurat dette som gjør at jeg liker utvalget til Runwild, de tørr å satse på mønster og farger. De har satt seg som mål å ta inn de mest unike og fargerike plaggene fra hver kolleksjon, og jeg har tidligere vist dere flere super freshe print-tights og fargerike topper. Dere husker kanskje den knall orange-tightsen, eller den signalgule hettegenseren? Nå er altså Adidas ute med noen deilige nyheter, og Runwild har oppdatert nettbutikken sin med masse godsaker. 

Jeg digger tighsen, både fargekombinasjonen og passformen er helt fantastisk. Den er høy på livet, og har god strech. Jeg synes den er så kult inndelt i sømmene, med sømmer like over lårene og de knall rosa partiene på siden. Dette gjør tightsen unik og spesiell, helt i ånd med Runwilds filosofi. Hvem hadde trodd at burgunder rød og knall rosa var kult sammen? Jeg hadde aldri trodd at den kombinasjonen ville funke, men når jeg fikk tightsen i posten så jeg med en gang at det var en utrolig kul kombo. Tightsen er litt stor på størreksen, og jeg har den i XS. Tskjorten er i et lett og behagelig stoff, perfekt til å løpe i, normal på størrelsen, jeg har den i S. Jakken er genial, den er i samme deilige stoff som kose-buksa jeg viste dere for en stund siden. Denne jakken ser jeg for meg at jeg vil bruke både hjemme som kosegenser, og på vei til/fra og under oppvarming på treningstudio. Jeg har den i størrelse XS.  Tights - Adidas  // Tskjorte - Adidas  // Jakke - Adidas

Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren