hits

juli 2015

Med inspirasjon fra bøndene

Tidligere i uken spiste jeg en helt nydelig lunsj som jeg bare må dele med dere. Har dere sett en så delikat og fristende salat før? Jeg er ikke den bloggeren som drar opp speilrefleksen hver eneste gang jeg er ute å spiser, men når denne deiligheten ble plassert forann meg da måtte kamera frem.

I mine øyne kan det nesten ikke bli bedre. Frisk salat, lun varm kylling, og hjemmebakt brød. Nydelige smaker, og kvalitet på topp. Dette er kortreist mat, med råvarer, smaker og inspirasjon hentet fra gårdslivet. Jeg har selv brukt søtpotet som jeg kutter med ostehøvel i ulike matretter, og som topping i salat. Det er brukt her også, og det er bare så godt. Det anbefales virkelig. Det tilfører salaten en liten crispy og smakfull tvist.

Her i huset er dagen i gang for lengst, jeg hadde en god del jobb å få unna før jeg skal på en frokostkaffe i sentrum. Jeg reiser til oslo i morgen, og videre til Marbella på søndag og jeg har dermed en god del å få unna før avreise.

Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til en uke til med sol, og sommer. Jeg gleder meg til å sove til jeg våkner, ta en rolig joggetur, spise nydelig mat, lese bøker på solsenga, ut å spise på kvelden og bare nyte siste del av sommerferien. Jeg reiser med en venninne, og dette er kun en kosetur. Vi drar tilbake til samme sted som jeg var på treningscamp, men denne gangen er det kun ferie. Det blir uten tvil en del trening, men bare når vi har lyst og overskudd til det. Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut flere treningsøkter, og gjerne med film av øvelsene. Mitt mål for denne turen er å bli flinkere på å lage filmer til dere, og få laget ferdig en god del treningsfilmer slik at vi sammen kan holde på motivasjonen langt utover høsten. Høres ikke det ut som en god plan? 

 

Smiiiil Maren

 

Ja takk begge deler

Tidligere i uken var jeg på en jentekveld med flere av venninnene mine her i Kristiansand, og jeg tok meg selv i å smile når jeg så på serveringen på bordet. Dette er så perfekt synes jeg, det er litt av alt, og det er akkurat slik jeg synes det bør være. Balanse mellom det sunne, og det litt mindre sunne, ja takk begge deler. Vi er gode på å kose oss i jentegjengen, men samtidig finnes det alltid et sunt alternativ også. Det er hjemmelagde muffins, sjokolade og smågodt. Men det er også jordbær, vannmelon og druer. Det er brus, men også sukkerfri saft og vann. 

Jeg blir litt lei meg når jeg får mail fra unge jenter tror man må leve livet sitt fullt av strenge regler og restriksjoner for å ha en sunn, funskjonell og sterk kropp. Slik er det jo ikke! Jeg mener at en funskjonell kropp handler om et samspill mellom det fysiske og det psykiske. En kropp består også av et hode på toppen der som skal fungere, og jeg tror det er helt avgjørende med balanse for å fungere optimalt. Sosial stimuli, vennskap, kos, hygge og variasjon i kosten tror jeg er viktig for å ha det bra. Dette er mine tanker, og det er ikke sikekrt alle er enige med meg, men det trenger de faktisk heller ikke være. Dette funker for meg, jeg har det bra når jeg kan leve livet mitt i balanse, og si ja takk til begge deler. Selvfølgelig med måte, og jeg er helt for å spise sunt i hverdagen, men jeg tror bare det er så viktig å ha evnen til å senke skuldrene, og kose seg med litt annerledes mat innimellon.  

Del gjerne deres tanker rundt dette, mitt inntrykk er at mange av dere lesere sitter på så mange fine tanker og meninger omkring temaer som kropp, kosthold, trening, mat, motivasjon, og balansen mellom det hele. Det beste jeg vet er når dere engasjerer dere, så del gjerne dine tanker rundt dette. Kjenner du deg igjen på at det kan være vanskelig å si ja takk til begge deler? Kjenner du på dårlig samvittighet etter en kveld med litt annerledes mat, eller klarer du å kose deg med det?

 

Smiiiil Maren

 

14 minute workout & deilig kyllingsalat

I samarbeid med Prior

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere, mest fordi det blir alltid så mye positiv respons fra dere når jeg deler treningsprogrammer. Spesielt de som kan gjennomføres uten bruk av fancy utstyr og treningsenter. Jeg er så heldig at jeg i samarbeid med Prior har fått lov å sette sammen to spennende matretter, en som passer bra før en treningsøkt og en som er helt super etter man har trent. Begge rettene inneholder kylling som hovedingrediens, og de er begge enkle og raske å tilberede. I dag skal jeg dele før-treningsmåltid med dere, og her er hovedingrediensen kylling med tomat og urter. Kyllingfiletene ligger i en genial form, som gjør at du kan legge denne formen rett på grillen, også lager den i grunn seg selv. Alt du trenger å gjøre er å snu halveis. 

7 minutter på hver side, og kyllingen er klar. Det betyr at du har 14 minutter ledig tid, da passer det jo perfekt at treningsporgrammet jeg har satt sammen tar akkurat 14 minutter å gjennomføre, eller hva? 

Dette er et treningsporgram med egen kroppsvekt. Jeg har delt en god del øvelser med egenvekt før, og jeg hadde derfor lyst å pørve å få inn litt andre og nye øvelser til dere.  Jeg har nå laget et program som jeg selv synes var både utfordrende, effektivt og gøy. Jeg er spent på å høre hva dere synes, og jeg håper noen tar utfordringen med å teste det ut. Øvelsene ser dere beskrevet over, og vist med bilder under. Jeg har selv kjørt denne økten flere ganger, og sliter uten tvil mest med pistol squat. De må jeg virkelig øve mer på! Et tips er å holde fast i en stol, et tre eller en annen person og få litt hjelp på vei opp. Dette er en utrolig kul øvelse å mestre, og jeg gir meg ikke før 10 repetisjoner sitter. Hvilken øvelse likte du best? 

Så var det maten. Jeg delte bilde av denne festen av en kyllingsalat på instagram, og flere av dere etterspurte flere bilder og fremgangsmåte. Så la oss snakke kyllingsalat. Dette er en lett, sunn og herlig rett som passer perfekt før trening. Jeg er utrolig glad i å lage flere små skåler med ingredienser, slik at alle kan lage sin egen favorittsalat, dette er genialt hvis man har barn som kanskje ikke ønsker alt de voksne har i salaten sin. På denne måten kan man variere salaten i det uendelige, og lage så mye godt. Hovedingrediensen er som sagt Prior kyllingfilet med tomat og urter. Denne lager seg selv på grillen, og den er ferdig marinert, så det kan i grunn ikke bli enklere. 

Da gjenstår det bare å kutte opp alt du ønsker av godsaker. På mitt salatbord har jeg: 

 • Crispy salat
 • Cherry tomater
 • Agurk
 • Rødløk
 • Mais
 • Fetaost
 • Paprika
 • Avokado
 • Brokkoli

Avhengig av hvor mye tid du ønsker å legge i matlagingen så lag gjerne flere små godsaker til. Jeg elsker tomat & mozarella salat med olje og basilikum, og en enkel potetsalat med poteter, løk, mager kesam og lett majones er også nydelig. Så enkelt kan den potetsalaten gjøres så mye sunnere. Bytt ut vanlig majones med lett, og rømme med mager kesam. Vips har du halvert kaloriene, og økt proteinmengden.Sunn, næringsrik og fristende mat i fantastiske farger. Dette kunne jeg spist hver eneste dag, og som sagt er det et optimalt måltid før trening. Du kan selvfølgelig legge det etter trening også, og fylle litt ekstra godt på med grovbrød, og potetsalat, da vi gjerne ønsker påfyll av karbohydrater like etter økten. Husk at det er viktig med karbohydrater før trening også, kroppen trenger energi for å prestere. 

Jeg har en egen rett som jeg synes er perfekt å kose meg med etter trening, det er en slags kylling i form med helt vidundelige smaker. Jeg gleder meg til å dele den med dere i morgen. Jeg lagde den til familien for et par dager siden, og den slo virkelig ann - både hos store og små. 

Ha en herlig onsdag dere, kanskje noen av dere kaster dere over treningsprogrammet allerede i dag? Tagg gjerne med #prioritrening hvis dere tester økten, så kan jeg følge med! 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunn sommermat

God morgen. Her er det en rolig morgen, med kaffe, nyheter og litt jobb. Jeg satt her på morgenkvisten og tittet gjennom litt bilder på macen. Jeg fikk nemlig et spørsmål i et intervju om hva slags mat jeg spiser på sommeren. Jeg måtte tenke etter, og svaret er nok at jeg spiser lettere, og enklere mat, gjerne med innslag av frisk frukt, bær og smoothier. Salater, enkle middager som speltlompe pizza, omelett og sushi. Jeg koser meg med fruktfat, hjemmelaget eller kjøpt juice/smoothie, og is. 
Frokst og lunsj om sommeren blir ofte #marenskåla med meieriprodukter, frukt, bær og nøtter, pannekaker, sunne vafler, eller havregrynsgrøt. Jeg har satt sammet dette bildedrysset for å dele litt matinspirasjon med dere, og håper det kan gi litt inspirasjon til å velge fargerik og sunn mat i sommer. Sjekk gjerne også instagramkontoen min, der legger jeg daglig ut matbilder. Dere finner meg på @marenerdvik, og #marenmat


Fant du noe her som kunne friste? 

Jeg sier det gang på gang, men når man kutter opp og danderer pent på fat så blir ting spist! Så dersom du selv, eller familien sliter med å få i seg nok frukt og grønt, så ta deg de få minuttene det tar å kutte opp og legg på fat så skal du se at det blir spist likevel. For min del handler det om farger og friskhet. Vi spiser med øynene også, og det er faktisk avgjørende hvordan maten ser ut. Er dere ikke enige? 

 

Smiiiiil Maren

 

De små tingene

Jeg har vært treningsblogger i snart 5 år, og gjennom den tiden har jeg knyttet til meg noen gode og nære samarbeidspartnere som jeg jobber utrolig godt sammen med. Jeg er ikke den bloggeren med flest sponsorer og kontakter, men de jeg har er fantastisk gode. En av dem er jentene hos 3t-shop. I dag har jeg vært på besøk hos dem i Trondheim, og hver gang jeg besøker dem så blir jeg påminnet om hvorfor det er akkurat vi som jobber sammen. De er rett og slett helt utrolig gode, varme og tvers igjennom nydelige. I dag ble jeg møtt på flyplassen av to gode klemmer, og når vi kom frem til 3t Rosten hvor shooten skulle være stod det klart masse god snacks. Det fine med dette er ikke snacksen i seg selv - det er akkurat typen snacks som stod der.


Min favoritt smak på bris, pepsi max, min favoritt energidrikk, i akkurat den smaken jeg liker best, sukkerfri iste, fruktfat i kjent marenstil, nøtter med alle mine favoritter, den typen mørk sjokolade jeg oftest kjøper, og en skål med smågodt. Altså det kan ikke bli søtere. Slike ting settes så pris på. Når jeg i tillegg fikk en questbar i hånden, i den smaken jeg alltid kjøper, så var i grunn lykken komplett. Jeg setter så pris på slike ting som dette, at de har lagt merke til hva som går igjen på bloggen, hva mine favoritter er, hva jeg liker. De vet at jeg kan bli litt stresset når heg reiser, og derfor kommer de å henter meg. De tilrettelegger og fikser, sørger for at jeg har ekstra god tid til flyet hjem fordi de vet at det er viktig for meg. Små ting - som for meg betyr så mye!
I dag har vi tatt bilder av nyhetene fra Reebok og Adidas. Jeg forelsket meg i så og si hele kolleksjonen, og hadde mest lyst å stjele med meg alt sammen hjem. Jeg har plukket meg ut noen favoritter som vil bli med meg til Marbella neste uke, og noen deilige koseplagg som jeg ser frem til å kose meg i på filmkvelder utover høsten. det meste av klærne ligger ute, og resten vil bli tilgjengelig hos 3tshop.no i løpet av få dager. Alle bildene her er ikke av like god kvalitet, men jag hadde bare lyst å vise dere litt behind the sceen bilder fra dagens shoot. 

 

Nå sitter jeg på værnes, og skal snart boarde flyet hjem til Kristiansand. Dagen min startet kl 06, og jeg begynner å kjenne at jeg er klar for å komme hjem til egen leilighet. I kveld blir det total kollaps på sofaen, med en god film og en deilig middag.

Akkurat nå er jeg rimelig tom på både film og mat inspirasjon, men da er det godt å ha lesere som dere. Dere har nemlig tipset meg om både serier og filmer flere ganger, så da kan jeg bare lete meg tilbake i arkivet for å finne det. Tusen tusen takk! Når det gjelder maten så er dere utrolig gode på å bruke både #marenmat og #marenerdvik på instagram, så der titter jeg ofte innom når jeg er litt matlei. Da finner jeg masse inspirasjon fra dere. Så tusen takk, vit at jeg finner mye motivasjon, glede og inspirasjon i dere, hver eneste dag. 

 

Smiiiiil Maren

 

Blir du med meg på neste tur?

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Alle dere som leser bloggen fikk med dere at jeg hadde en helt magisk tur Marbella på Treningscamp i regi av Nordic Fitcamp. Jeg endte jo faktisk opp med å utvide turen med hele 4 dager fordi jeg ikke ville reise hjem. Nå har jeg gjorde noe så vilt som å booke meg enda en uke der nede, dette er som en privat ferie men det sier noe om hvor godt jeg trivdes i Marbella.

Uken jeg hadde sammen med Nordicgjengen var helt ubeskrivelig. Jeg reiste ned helt alene, jeg kjente ingen, og var mildt sagt ganske nervøs før jeg dro. Dette var et innfall jeg fikk en regnværsdag hjemme i sofaen, og jeg meldte meg på helt uten å si det til noen. Det var et lite YOLO-moment kan du si, og jeg er så sjeleglad for at jeg gjorde det. Jeg lærte så mye på den turen, jeg fikk oppleve så mye nytt, jeg fikk utfordret meg selv, pushet grenser, trent masse, spist masse godt mat og best av alt: Jeg fikk møtt helt enormt mange fine mennesker. Nå er det laget en film fra turen, slik at dere kan få et innblikk i hvordan det er å være på treningcamp: 

Dette skal jeg gjøre mer av - uten tvil!! Nordic fitcamp arrangerer flere turer til neste år, hele 7 camper er det toalt, og jeg skal faktisk være med på flere av dem. Den første turen er thailand allerede i mars, og bare tanken på det er jo helt vilt. Les mer om thailandturen og de andre campene HER. Ellers skal jeg ned til marbella igjen neste sommer, og det hadde vært så utorlig kult om noen av dere også ble med. Det var flere av mine lesere som var med på dene turen. Jeg endte opp på rom med to av dem, og de har begge blitt gode venninner av meg. Det er faktisk hun ene jeg nå reiser på ferie sammen med. Kun vi to! Det sier noe om det båndet som ble knyttet mellom oss. 

Så hvs du har lyst på en aktiv ferie, masse ny kunnskap, bøttevis med motivasjon og ny inspirasjon på treningsfronten, så ville jeg ikke vært i tvil. Lukk øynene og kast deg ut i det, gjør det for deg selv, unn deg selv en tur som dette. Du trenger ikke ha med deg noen, du trenger ikke ha med noe spesielt utstyr, du trenger ikke være i spesielt god fysisk form. Du trenger bare å være deg, akkurat slik som du er, og jeg garanterer at uansett hvilket nivå du er på, så vil du få masse ut av en slik tur. 

Jeg teller ned dager til campen i Thailand, og jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på de nye campene i Marbella. Dette blir så BRA, og jeg har så lyst at flere skal få oppleve det. Dere kan lese mer om hvordan jeg hadde det på tur med Nordic Fitcamp i tidligere blogginnlegg:  Det er alltid gøy å spare det beste til slutt, og her kommer gla´nyheten: Jeg har fått lov å dele ut en eksklusiv rabattkode til mine lesere, og det gir hele 800,- kr i rabatt på campene. For å få rabatten så er det bare å sende meg en mail på: marenerdvik@hotmail.com  

Jeg gleder meg til masse reising, og morro sammen med dere i 2016. Er det noen av dere som ble fristet til å bli med på tur? 

 

Smiiiil Maren

 

Laktat og Vo2max test

I dag har har jeg hatt en utrolig spennende dag. Jeg startet dagen på Magnat Performance Center hvor jeg møtte dyktige, og inspirerende Melina Magulas. Hun er performance coach og har en CV som er så lang at jeg skal ikke prøve å begynne på den en gang. Sjeldent har jeg blitt så imponert over kunnskapsnivået til mennesker jeg møter, og viktigst av alt - evnen til å videreformidle denne kunnskapen i et mer "spiselig" og forståelig format. Jeg satt til slutt med stjerner i øynene, og Melina måtte le av min entusiasme over all den nye kunnskapen. 

Flere av dere har etterlyst litt mer utholdenhets prat her på bloggen. Mange har ønsket litt mer faglig påfyll, inspirasjon og motivasjon når det gjelder kondisjonstrening, og det har jeg nå tatt tak i. Jeg innrømmer glatt at jeg ikke er den sterkeste på dette feltet, og hva er vel da bedre enn å aliere seg med noen som virkelig har kunnskapen på plass. Jeg har lært masse i dag, og kommer til å lære så mye mer i ukene fremover. Jeg gleder meg til å ta dere med på reisen, dele kunnskap og bøttevis med løpeinspirasjon og treningsglede med dere. 


I dag testet jeg både laktat, og Vo2max for å finne ut hvor jeg ligger pr dagsdato. Dette var en utfordrende, spennende og til tider svært ubehagelig opplevelse. Det var første gang jeg tok slike tester, og det var nesten godt jeg ikke visste hva jeg gikk til.  Melina veiledet, pushet, informerte og tok meg gjennom det hele på den best mulige måten. Nå skal alle tall evalueres, og regnes på, også vil jeg få en såkalt testrapport med all informasjon fra testingen. Jeg vil selvfølgelig dele dette med dere, og fortelle mye mer rundt testene, hvorfor man tar det, hvilken info man kan hente ut, og hva denne infoen kan brukes til. Videre skal jeg dele treningtips, råd, løpeøkter, intervaller og masse masse mer spennende reltaert til kondisjon og utholdenhet.  Det er så viktig når man skriver en generell treningsblogg at man dekker både styrke og kondisjon. Det har vært mye styrketrening her, og det skal det fortsette å være - fortvil ikke. Det blir bare litt kondisjon i tilegg. Ja takk begge deler, og noe som alle kan relatere seg til, lære noe av og forhåpentligvis bli inspirert av. Høres ikke det ut som en god plan? 

Nå skal jeg hoppe i dusjen og komme meg ut døra. I dag står det sosial hygge med skjønne jenter på planen. Nyt lørdagskvelden dere, mer fra denne kanten i morgen. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Sunn og herlig jentekveld

Oppholdet er sponset

Hjelpes for en sen oppdatering, men jeg tenker at bedre sent enn aldri. Jeg er trygt på plass inne i Oslo, etter en super koselig biltur med mange stopp på vei inn. Jeg var så heldig å få sitte på med min bestevenninne og hennes sønn som reiser videre til Italia i morgen tidlig. Vi hadde en koselig biltur med flere stopp som inneholdt både nydelig lunsj, og is. Vel fremme i Oslo sjekket jeg inn på Frogner House, og jammen fikk jeg ikke det samme rommet som sist. Det nydelige, store, luftige rommet med veranda og herlig utsikt. Jeg føler meg som hjemme her, og elsker at jeg har min egen studioleilighet med kjøkken, og absolutt alt av utstyr tilgjengelig. 

I kveld har jeg vært hos en gammel venninne av meg som jeg ikke har sett på flere år. Herligfred som vi har kost oss, skravlet, momset godsaker og tatt igjen alt det tapte. Vi har helt lik stil på snacksen, og jeg tror bare jeg lar bildene tale for seg her. Her er det friske bær, varme bringebær, melon, cashewnøtter, pepsi max, havreyoghurt, kesam, questbarer, epler og dadler. Mmmm. Noe som kunne friste?

Nå er jeg stuptrøtt tilbake i hotellsenga på Frogner House, og gleder meg til å drukne ned i en av de digre deilige hotellputene. I morgen venter et spennende møte på formiddagen, etterfulgt av cafe, gåtur i frisk luft, forhåpentligvis en treningsøkt og enda mer sosial hygge på kvelden. Oslo livet altså - jeg liker det!

Er alt vel med dere? Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Questbar dessert

I dag lagde jeg noe så ubeskrivelig godt at jeg nesten ikke kunne komme meg fort nok inn på bloggen for å dele det med dere. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker questbarer, men i dag tok vi det virkelig til nye høyder. Jeg har hatt besøk av min gode venn Ole Petter i dag, og sammen har vi kokkelert og lekt oss på kjøkkenet. Det resulterte i lune questbar cookies med proteinrik og søt vaniljesaus. Har dere sett noe så delikat? Tenk at den i tillegg er både proteinrik, uten sukker og full av fiber!


Du trenger: 

 • 3 questbarer
 • 3 scoops questbar vanilla milkshake proteinpulver
 • Walden farms kalorifri sjokladesaus

Kutt hver questbar i 3 like store biter, og plasser dem på et bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader til du ser at den begynner å smelte litt. Ca 5-10 minutter. Bland sammen proteinpulver med litt vann til du får en jevn fin røre, tilsett 1 ss sjokoladesaus og rør godt rundt. Jeg lagde en ren vaniljesaus, og en med sjokolade. Dander pent på en tallerken og server. Den lune, varme quest cookien sammen med den søte, gode vaniljesausen er virkelig helt magisk. Det er bare å glede seg!! 

Nå skal jeg i gang med litt pakking her, i morgen tidlig går turen til oslo for helgen, og på mandag er det videre for en jobb i Trondheim. Jeg gleder meg til en helg i hovedstaden med fine folk, cafeliv, masse sosialhygge og selvfølgelig trening og inspirasjon fra spreke, herlige mennesker. Jobben i Trondheim tror jeg blir veldig gøy, og den gleder jeg meg til å fortelle dere mer om. Ellers blir det også både spennende oppskrifter og treningsprogram delt her på bloggen til uken, dette har jeg brukt mye tid på, og gleder meg stort til å dele med dere. Jeg tror dette blir en super uke - men først står helg og Oslo på planen. 

 

Smiiiil Maren

 

Smoothie & bentrening

I går hadde jeg en koselig smoothiedate med en av mine nærmeste venninner. Jeg har ikke så mange venninner, men de jeg har er så gode, omsorgsfulle, herlige og unike. I går fikk jeg endelig hatt en etterlengtet date med Charlotte, og vi fikk skravlet om absolutt alt og ingenting.

Jeg elsker cafelivet, og det kunne kjapt endt med en kake i hver hånd - flere ganger i uken. Heldigvis har jeg sunne, spreke venninner, og det er nærmest en selvfølge at vi havner på juicesteder, eller en cafe med flere sunne alternativ. I går var vi på fantastiske Will I Juice her i Kristiansand. Dette har nærmest blitt mitt stam sted, og jeg kunne virkelig hatt alt på menyen der. I går ble det kyllngwrap, mango juice og grønn smoothie på oss. 

Jeg har ikke glemt at jeg lovet å dele benøkten som jeg kjørte på tirsdag med dere. Dette er en tung, men gøy økt. Jeg trener ben to ganger i uken, på den ene økten så kjører jeg 10-12 repetisjoner, og på den andre kjører jeg 6 repetisjoner med en god del tyngre vekter. Jeg kjører 3 sett pr øvelse. Øvelsene er de samme på begge øktene: 

 • Hipthrust 
 • Brede knebøy i smith 
 • Strakmark 
 • Bulgarsk utfall med hantler 
 • Leg curl
 • Benspark
 • Stående legghev

Denne økten inneholder de mest effektive benøvelsne jeg vet om, og spesielt hipthrust og bulgarsk utfall troner høyt på min elsk-hat liste. De er fantastisk gode, og effektive, men samtidig så brutalt tunge at jeg nesten gruer meg til jeg skal kjøre dem. Hehe. Noen som kjenner seg igjen? 

Del gjerne dine benfavoritter med meg. Jeg regner med at det er mange av de samme, men kanskje har dere noen på lur som jeg ikke har i mitt program? Jeg gleder meg til å høre mer om bentreningen deres. 

 

Smiiiil Maren

 

 

 

Coffee for one

God morgen. I dag starter jeg dagen med hjemmebakte knekkebrød, og verdens søteste kaffe. Har dere sett en så søt liten presskanne? Jeg synes presskannekaffe er det desidert beste, men når jeg bare er meg så er det litt unødvendig å lage en stor kanne. Jeg fallt pladask for denne lille søtsaken når jeg var i byen i går, og måtte bare ha den med meg hjem. Det burde være unødvendig å presisere dette, men i disse tider hvor media er på oss bloggere som haier, så kan jeg jo bare si at jeg har kjøpt denne selv, uten noe form for rabatt eller spons. 


Jeg nyter feriedager hjemme i Kristiansand for tiden, og dagene går i grunn til å sove lenge, være i båten, spise lunsj med venninner, være med familie og bare slappe av. Dagene er ganske planløse, og jeg nyter å ikke ha så mye på kalenderen. På fredag går turen inn til Oslo, og selv om det late sørlandslivet er deilig så gleder jeg meg til en ny tur til hovedstaden hvor tempo er bitte litt høyere - selv på sommerstid. Nå skal jeg straks ut på en liten powerwalk for å starte dagen. I dag har jeg sovet så lenge at jeg liksom ikke klarer å riste av meg trøttheten helt, og da er det ingenting som en stor kopp ferskpresset kaffe og en tur ut i frisk luft. I går fikk jeg lurt inn en benøkt sammen med Edle på Solsiden, den økten skal jeg få delt med dere senere. Det er kanskje ikke styrketrening innendørs som frister mest nå i sommer, men jeg vil anbefale dere å lure inn en økt i ny og ne likevel. Du gjør det så mye lettere for deg selv til høsten om du ikke faller heeelt av nå i sommer. Jeg er helt for å roe ned, trene alternativt og kose seg, men et smart tips er å titte innom gymmet av og til slik at man opprettholder styrken og formen gjennom ferien. Tro meg, når høsten kommer vil du ikke angre på det.

Ha en nydelig dag dere. 

 

Smiiiil Maren

 

Tips: Morgentrening

God morgen hjerter. Jeg må dele noen bilder fra gårsdagens morgentur med dere. Mitt ønske er at noen av dere skal bli inspirert til å starte dagen med litt aktivitet. Spesiellt nå om sommeren er det genialt å starte dagen med en liten økt, da er det både friskt og godt ute, du kan være ferdig før resten av familien våkner, og du er sikret at det blir en treningsøkt på deg den dagen. Om sommeren skjer det ofte mye, og treningsøkter som er planlagt på ettermiddag/kveld kan gjerne utgå fordi noe kommer i veien. Så sett klokken på en liten halvtime - tim tidligere, og lur inn litt morgentrim i ferien.

I går var jeg ute på en 6-7 km powerwalk. Jeg løp ikke, jeg bare gikk i godt tempo i ca en time, og det var en helt optimal morgenøkt spør du meg. I dag var planen å gjøre det samme, men med både regn og grått vær så frister det litt mindre i dag. Jeg nyter kaffekoppen enn så lenge, og håper at regnet gir seg etterhvert. Hvis ikke får jeg finne frem regnjakke, og støvler. Det er jo faktisk litt deilig å gå tur i regn også, hvis man bare er innstillt på det.

Jeg håper det er litt bedre vær der du befinner deg, og hvis ikke så får du, som meg, finne alternativer man kan gjøre på en regnværsdag.

Har dere noen spreke planer i dag? 


Smiiiiil Maren

 

Slik trener jeg overkropp

Båtturen i dag var så deilig, men den ble avsluttet litt brått for min del. Jeg har ikke vært helt i form de siste dagene, og på båtturen i dag kjente jeg at noe ikke stemte helt. Jeg gikk derfor i land etter kun 2-3 timer, og dro hjem for å slappe av litt. Jeg skulle hvile litt i sengen, og sovnet i det hodet traff puta. To timer dyp søvn var det som skulle til, og jeg våknet i helt fin form. Etter litt mat var det tid for trening, og dagens økt så slik ut: 

 • Pullups med strikk 8 rep x 4 sett
 • Sittende roing med bredt grep 12x3
 • Omvendt kabelkryss 10x3
 • Pushups max rep x 4
 • Flies i kabel 12x3
 • Sidehev 10x3
 • Hantelpress 10x3
 • Biceps / triceps 10x2

En god økt, hvor jeg følte at jeg fikk god kontakt med muskulaturen og teknkken var god. Jeg blir så glad av slike økter, hvor fokuset er på plass og ting funker. Treningsmotivasjonen går i bølgedaler, og etter en hel haug av gode økter i Marbella ble det en liten nedtur å komme hjem å trene alene. I dag følte jeg det løsnet litt, og det var utrolig godt. 

I kveld er jeg på kveldsmat hos foreldrene mine. Jeg sitter i skrivende stund krøllet opp i sofahjørnet, med et pledd rundt bena, og macen i fanget. Jeg får hvilepuls av å være her, og koser meg virkelig. Jeg har fått servert helt ferske hjemmelagde knekkebrød med ost, skinke, brunost, roastbeef, og kyllingsalat. Mmmm. På bordet står det nå nøtter, druer, melon og moreller. Sunn og deilig snacks, akkurat slik jeg liker det. 

Hva gjør dere i kveld? 

 

Smiiiil Maren

 

Solskinnsfrokost

God morgen hjerter. Jeg titter raskt innom dere på morgenkvisten for å ønske dere en deilig dag. Jeg er på vei ut i båten for en hel dag på sjøen. Været er så opp og ned for tiden at man må bare hive seg utpå når de fine dagene kommer. I dag er det en skikkelig "smeige dag" som vi sier på sørlandet, og alt ligger tilrette for en fin dag i båten. Jeg har akkurat kost meg med frokost ute på verandaen i sola, og dagens frokost ble inspirert av maten vi spiste i Marbella. Der var det frokost buffet hver dag, og jeg hadde alltid masse ost, skinke, eggerøre, speilegg og salat. Samt iskald melk, fersk kaffe og frukt til dessert. Mmmm

Nå skal jeg få på meg bikinien, og slenge på meg en strandkjole. Luksusen ved å bo ved sjøen er at båten vår ligger like utenfor leilgheten min, så det er bokstavelig talt rett utenfor døren min. Dere som følger meg på snapchat fikk i dag en liten sniktitt på hvordan det ser ut utenfor her jeg bor. På solfyltedager som dette er det en ren idyll å bo slik til. Det er bare å nyte mens man kan, for med den sommeren vi har i Norge aner man virelig ikke hvor lenge go´været varer.

Ha en herlig dag dere, håper sola skinner for dere alle sammen i dag. 

 

Smiiiil Maren

 

 

På tide å fylle opp etter ferien

I går fikk jeg handlet inn og fyllt opp kjøleskapet igjen etter flere uker på farten. Jeg elsker å ha et velfyllt kjøleskap, og jeg storkoser meg med å gå i kjøleskapet og se hva jeg har , for så å kokkelere sammen en middag med de ingrediensene jeg finner. Jeg sørger alltid for å ha masse frukt og grønt, flere typer proteinkilder, slik som kylling, kjøtt, laks, egg og meieriprodukter, og karbohydratkilder som ris, speltlomper, havregryn, rudbrød, knekkebrød og fullkornspasta. Fettkildene som går igjen hos meg er ulike typer usaltede nøtter, hvor cashew og mandler er favoritten, avokado og fet fisk, samt omega3 tilskudd. Ellers liker jeg å ha et lite utvalg av ulike typer pålegg, og litt diverse å velge i av krydderier, dressinger og andre smaksforsterkere som kan løfte en hver rett. Jeg er utrolig glad i salat, men uten litt ekstra snacks på, så kan en salat bli kjedelig. 

Jeg har delt handlposen min flere ganger, og det er så koselig når dere kommenterer at dette er innlegg dere vil ha mer av. Det koster jo ikke en kalori for meg å knipse litt bilder av handleposens innhold etter en tur på butikken, så det kan jeg absolutt gjøre oftere. Det går mye i det samme, men nå i sommer har jeg lyst å prøve å bli flinkere til å teste litt nye ting. I dag ble handleposen ganske standard, med de aller fleste av mine favoritter vel representert.Hvordan ser deres typiske handlepose ut? Hva går ofte igjen, og hva er du helt avhengig av å ha i kjøleskapet? 

Jeg gleder meg til å høre svarene deres, jeg tipper vi har mange av de samme favorittene. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Nøkkelord: Balanse

Jeg må le av meg selv, jeg som skulle inspirere dere med masse spennende grilltips fra den store grillfesten i dag. Kamera var med, og jeg hadde planen klar, men når jeg ankom huset til min tante og så all den fantastiske maten så glemte jeg bort både blogg og kamera. Jeg rakk å fylle tallerkenen til randen to ganger før jeg plutselig kom på at jeg hadde lovet å dele dette med dere. Heldigvis så skal jeg grille masse mer i sommer, og lover å komme med en hel haug av grillinspirasjon til dere. 

Jeg klarte å knipse litt bilder av kakebordet, og fruktfatet da i det minste. Jeg fikk i oppgave å lage fruktfat i dag, og jeg ble så glad for den oppgaven. Jeg elsker fruktfat, og når jeg får oppgave å lage fruktfat til 20 personer så er det super stas. Jeg kuttet opp og danderte et enormt fat med både vannmelon, honningmelon, druer, nektarin, jordbær, ananas og pærer. Ellers var det flere deilige kaker, og godsaker. 
Det handler jo om balanse, og det er virkelig nøkkelordet i min livsstil, så da synes jeg i grunn det passer seg å slenge med litt kakebilder til dere i dag. Man kan jo ikke leve på kylling og brokkoli, livet er for kort til å ikke kose seg med en kake eller to innimellom. Eller hva sier dere?

 

Smiiiiil Maren

 

 

Så sunt og enkelt - med kun 3 ingredienser

Hvem hadde trodd at miksen av disse 3 ingrediensene kunne bli til et sunt, næringsrikt og deilig måltid? Vel det hadde ikke jeg. Men jeg har satt meg en regel om at jeg skal teste ting før jeg dømmer det.

Du trenger: 

 • Tunfisk i olje 
 • Bulgur
 • Egg
 • ( + ønsket krydder) 

Dere husker jo tunfiskpizzaen jeg første gang delte for et par år siden, folk var skeptiske da, men se hvilken hit det er nå. Denne retten spiser jeg som frokost eller lunsj, og den er så enkel som at du koker opp ønsket mengde bulgur, så heller du hele boksen med tunfisk i en stekepanne, siler av vannet på bulguren før du tilsetter den også i stekepannen, så klekker du 2-3 egg over, og mikser det hele sammen. Krydre godt med ønsket krydder, og vips har du en super sunn frokost. Den ser ikke delikat ut, det ser faktisk ut som en real flykræsj, men på akkurat denne retten så må du ikke la deg lure av utseende.

Denne frokosten, eller lunsjen er perfekt når du er på tur og har pakket med deg mat. Både egg, bulgur og tunfisk holder godt. Det er også svært billig, så dette tipset bør alle studenter ta med seg inn i den kommende skolehøsten etter en sommer med mye morro. Sunt, godt, enkelt OG billig. Da kan jeg greit leve med at det ikke ser super delikat ut. Håper noen av dere tester, og fortell meg gjerne hva du synes. Til forskjell fra tunfiskpizzaen hvor man ikke kjenner tunfisksmaken, så vil du i denne retten kjenne den. Så dersom du virkelig er motstander av tunfisk vil jeg kanskje valgt en annen rett. Jeg synes tunfisk er godt, og blir bare mer og mer glad i det for hver nye tunfiskrett jeg tester. 

Jeg håper dere får en deilig lørdag. Her starter dagen med frokost, kaffe og litt jobb, før jeg skal møte fineste Edle for en treningsøkt. I ettermiddag er det grillings som står i fokus, og dette er ingen vanlig grillings. Her blir det uten tvil nok mat til å mette en hel hær, og jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Kamera er selvfølgelig med, og jeg håper å få delt litt grillinspirasjon med dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 En benk - 8 øvelser

Så langt i sommer har jeg vært så heldig at jeg har fått møtt på flere av dere lesere. Mange av dere har kommet bort å sagt hei, og det er så utrolig hyggelig. Ved flere anledninger har jeg passet på å spørre om det er noe dere savner på bloggen, eller vil ha mer av. Flere av dere har sagt at dere vil ha enda mer treningsinspo, flere øvelser og flere treningsprogrammer. Spesielt trening som kan gjøres nå i sommer, på ferie, uten utstyr. Jeg digger den typen trening, og det er klart jeg vil dele mer ferietrening med dere. Så her kommer en fin økt dere kan kjøre hvor som helst, hjemme, på ferie, utendørs eller på et hotellrom. Alt du trenger er en benk, eller en stol.


Jeg har tatt bilder av alle øvelsene, og skrevet navnet på bildene slik at det skal bli oversiktelig og greit. Øvelsene er som følger: 

 • Ett-bens hipthrust
 • Rygghev
 • Klatreplanke
 • Step-up
 • Mageøvelse (båten)
 • Mountain-climber 
 • Spensthopp
 • Push-ups

Kjør 10 repetisjoner pr øvelse, og gjenta 3 runder. På denne måten får du trent gjennom hele kroppen, får opp pulsen, og får en super treningsøkt. Jeg har en hel haug av andre øvelser på lur, så nå starter vi med disse 8, også vil jeg legge ut et lignende innlegg om en stund med 8 nye. Flere av øvelsene kan gjøres mer utfordrende med små enkle justeringer. Pushups kan for eksepel gjøres på bakken, du kan finne noe høyere å hoppe på, eller noe høyere å steppe opp på. Det gjelder bare å tenke litt utenfor boksen, og være kreativ.


Et godt tips er å trene på morgenen, så er du ferdig med det, og go´følelsen er på plass allerede tidlig på dagen. Så kan du nyte resten av dagen og kvelden i sola med venner og familie. Det handler om små prioriteringer. Senk kravene litt i sommer, og tenk at litt er bedre enn ingenting. Tenk bevegelse og aktivitet istede for trening, og snik inn litt ferietrim der det lar seg gjøre. Jeg er helt sikker på at du får det til, hvis du bare velger å prioritere det, og tørr å være litt kreativ. 

Lykke til med ferietreningen. Jeg heier på deg!! 

 

Smiiiiil Maren

 

Flight canceled & sukkersjokk

Endelig fikk jeg satt meg ned, i ro og fred i min egen leilighet for å oppdatere dere. Siden i går ettermiddag har det gått i ett. Det hele startet med at jeg dro ut på flyplassen for å ta siste flyet hjem til kristiansand etter over to uker på reise. Jeg var utrolig klar for å komme meg hjem! I det jeg skulle til å slippe bagasjen gjennom bagasje droppen så tikker det inn en sms fra Norwegian som informerer om at flyet mitt er kansellert. Dette var siste fly, og jeg innså at jeg faktisk ikke kom til å komme meg hjem den dagen. Heldigvis har jeg nydelige mennesker rundt meg, og kun 10 minutter senere satt jeg i en bil på vei tilbake til Oslo. Kvelden ble veldig koselig, med sushi og hygge. Så bonusnatten i Oslo ble faktisk bare positiv. Men dere kjenner følelsen sant, du har vært så lenge på reise, og du har så uendelig lyst å hjem, få pakket ut, vasket klær, sovet i din egen seng. 


Jeg hoppet på morgenflyet til SAS morgenen etter, og landet i deilige Kristiansand like over klokken 08. Der ble jeg hentet av verdens skjønneste mamma som stod i annkomsthallen med åpne armer. Den klemmen jeg fikk der var så god, og før jeg visste ordet av det strømmet tårene. Mammaen min og meg har et helt spesiellt bånd, og jeg er så glad i henne at jeg kan bli rørt av å tenke på det. Jeg dro videre rett til min lille prinsesse, jeg hadde kjøpt en liten gave til henne når jeg var på tur, og det kriblet i hele kroppen etter å se lille niesen min. Etter dette var det bare en ting å gjøre, og det var å komme seg ut på sjøen.


Pappa stod klar i båten da vi kom kjørende ned i havna, og med posene fulle av fersk brød, salat, frukt, iskald drikke og snacks så dro vi ut på havet. Vi ble på sjøen hele dagen, og jeg fikk en kraftig påminnelse på hvorfor jeg bor på sørlandet, hvorfor det er her jeg hører hjemme. Sjøen, sola, båtlivet, familien, skjærgården, svabergene. Dette er hjemmet mitt, og jeg elsker det!Kvelden ble fyllt med alt annet enn salat og frukt. Rett og slett bare fordi vi alle får lyst på en skikkelig kosekveld i bland, og i går var det min tur. Chips, is, smågodt, og sjokolade gikk ned på høykant. Jeg rullet inni sengen rundt klokken 22, og har akkurat våknet her. 11 timer søvn i egen seng var helt magisk. 

I dag skal jeg bare være, og egentlig ikke gjøre noe som helst. Jeg skal bare kjenne på det å ha fri, og ferie. Ingen planer, ingen avtaler, ingen møter og ingenting jeg gjøreLeiligheten er vasket, baggen er pakket ut av, og jeg skal ta dagen akkurat slik som den kommer. Dette ble et innlegg med mye tekst, men noen ganger så er det deilig å skravle litt med dere. Så er det jo lov å håpe at alle denne skravlingen min gjør at noen av dere får lyst å skravle litt tilbake i kommentarfeltet. 

Hva er deres plan for dagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Sprek studio-shoot

I dag koser jeg meg på jobb, jeg er nemlig i studio med en av mine gode venner, fotograf Mats grimseth. Som jeg nevnte for dere skal vi gjøre vi en utrolig kul greie for Prior. Kampanjen kickes i gang i disse dager, og innen kort tid vil dere få både inspirerende oppskrifter, og enkle fine treningstips fra både Kristine Weber, Funkygine, Treningsfrue og meg. For et team altså - dette blir gøy! Jeg føler meg så heldig som får jobbe sammen med tre så skjønne og flinke jenter. Vi skulle alle ta et signaturbilde hver. Uten å avsløre for mye så ble mitt bilde et litt annerledes, lekent, og uhøytidlig, som jeg igrunn føler representerer meg på en god måte. Bildene er ikke med her nå, men det får dere tidsnok se. Jeg tørr påstå det skiller seg litt ut. Hehe. 


Bildene er litt uklare, da det er ganske mørkt i studio når bildene skytes. Jeg ville bare legge ved et par likevel, for å vise litt hvordan det ser ut når man gjør fotoshoots inne i studio. Denne delen av jobben som blogger synes jeg er utrolig morsom, og spesielt når jeg får jobbe sammen med dyktige og profesjonelle mennesker. 

Nå har jeg satt meg på en cafe på Skøyen for å jobbe et par timer før jeg skal treffe en venninne på lunsj. I kveld flyr jeg sannsynligvis hjem til Kristansand, hjemlengselen begynner å bli ganske intens nå. 

Har dere en bra dag? 

 

Smiiiil Maren

 

Styrkeøkt & proteinfest

Sannelig fikk jeg ikke tid til en styrkeøkt i dag, og det er jeg veldig fornøyd med. Ofte når jeg er i Oslo så går dagene så fort at jeg ikke får inn de øktene jeg gjerne vil, og treningsuken min blir helt tullete. Gårsdagen min føltes som en super slapp søndag, i og med at jeg reiste hele natten, og mandagen ble derfor ingen kickstart for denne frøkna. Jeg valgte derfor å starte treningsuken min i dag, og kjørte mandagsøkten min i dag.

Jeg hadde jo som dere vet et par PT timer med Christian Egner i Marbella, og han har satt opp en program til meg. Jeg liker veldig godt å få treningsopplegg fra andre PT´er, da man kan bli litt blind på seg selv, og kanskje den viktigste årsaken - man kan snike seg litt unna. Det gjelder hvertfall meg. Har jeg satt opp mitt eget opplegg, og det står høyrep på knebøy, så kan jeg finne på å gi meg halveis, når syren kommer. Samtidig så er det spennende og lærerikt å se hvordan andre trenere, med annen bakgrunn og erfaring tenker.I dag var det altså styrke på overkropp, med følgende øvelser: 

 • Pullups (evt. nedtrekk)
 • Roing med bredt grep
 • Omvendt kabelkryss
 • Pushups
 • Flies i kabel
 • Hantelpress
 • Sidehev
 • Hammercurl hantler
 • Franskpress

Gode fine øvelser som jeg trives godt med. Jeg kjørte økten på ICON Skøyen, hvor jeg taff på to av karene fra Nordic fitcamp, som jeg akkurat har vært på tur med til Marbella. Det var et gledelig gjensyn. Gutta kjørte en øvelse jeg er glad jeg ikke var med på, det så nemlig ordentlig brutalt ut.

Dag Anders legger på vektene, uten at Espen ser hvor mye, han må bare kjøre på de vektene som settes. Så endres vekten når han ikke klarer mer, og slik kjører de på til det er totalt og komplett tomt, og syren spruter. Artige saker. Noen som har testet? Espen mente at dette kalles No Man Curl, haha

Etter økten ble det litt velfortjent kos, og etter flere bekymringsmeldinger fra dere som følger meg på snapchat - nei jeg spiste ikke alle disse barene alene. Hehe. To av disse er mine, og de to forsvant. Jeg hadde også questbar på Lett Oslo tidligere i dag. Dette er et resultat av dårlig planlegging, og latskap fra min side, og jeg abefaler det overhode ikke. Questbar er en koseting for meg, og et mellommåltid - ikke et komplett måltid. I dag fikk jeg i meg for lite mat ifb med trening, og da ble dette løsningen. Nå er jeg vel plassert i sofaen på Frogner, og har fått i meg en stor og deilig kveldsmat bestående av stekt kylling med masse godsaker til. 

Har dere hatt en fin dag? Hva har dere gjort denne tirsdagen?

 

 

Smiiiiil Maren

 

ShapeUp lunsj

Det er ingen hemmelighet at jeg kjenner litt på at det var en overgang å komme fra deilige solfylte Marbella, og hjem til kjølige Norge. Nå har jeg bestemt meg for å avslutte min lille post-marbella depresjon, og nyte dagene i Oslo. Jeg startet dagen med en rusletur i Frognerparken, før jeg dro til Egmonth for lunsj og litt skravlings med Pia fra ShapeUp. Jeg skal gjøre masse spennnede med ShapeUp utover høsten, og jo mer vi snakker om dette, jo mer gira blir jeg. Denne treningshøsten blir så magisk dere!

Lunsjen på Egmonth er så utrolig god, og jeg storkoser meg når jeg får komme på besøk der. I dag ble det en stor salat med både stekt laks, røket laks, eggerøre, vanlig egg, grønn salat, gulrot, rødbetter, agurk, tomat, poteter og pesto. Mmmm. 


Nå skal jeg ture videre til Lett Oslo for litt juice og jobbings på macen. Senere står det en styrkeøkt, og sushi på planen. I morgen skal jeg på fotoshoot med Prior. Vi skal gjøre en spennende greie sammen utover høsten, og jeg skal dele både oppskrifter på sunne matretter, og treningstips. I morgen er det altså fotoshoot av treningsprogrammet jeg har laget, og jeg gleder meg veldig. Grunnen til at jeg gleder meg litt ekstra er fotografen. Det er nemlig ingen andre enn min gode venn Mats Grimseth som jeg har jobbet sammen med flere ganger tidligere. Han er så dyktig, og jeg stoler alltid på at det blir et bra resultat når Mats står bak linsa. Etter shooten tenker jeg å vende nesa hjemover mot det blide sørland. Jeg har vært på farten lenge, og selv om Oslo er herlig, så er det ingenting som slår Kristiansand. Nå vil jeg hjem til familie og venner. Jeg har helt vondt i tante-hjertet mitt fordi jeg savner lille prinsessa mi sånn. Nå er det på tide å avslutte reisingen, og komme meg hjem til mine kjære. Kristiansand har dessuten hakket finere vær enn hovedstaden, og da er denne soldronninga ikke så vanskelig å lokke hjemover. Hehe. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Oppskrift: Asiatisk kyllinggryte

Da var jeg tilbake i Norge, og det første som møtte meg var tidenes regnvær og temperatur helt nede på 14 grader. Det var en rimelig heftig overgang fra strålende sol og rundt 40 garder. Heldigvis snudde humøret fort da jeg ble hentet på flyplassen, ble kjørt inn til Oslo, fikk severt nydelig middag, og i tilegg fikk sove en liten time på en myk sofa. Jeg reiste fra Marbella kl 03.30 i natt, og fikk ikke sove et eneste minutt på flyet. Så denne frøkna er mildt sagt litt sliten i kveld. 

Flere av dere har etterlyst litt oppskrifter igjen, og da ble jeg så glad. Jeg liker når dere er engasjerte, og kommer med ønsker. Så i dag skal jeg dele en av mine absolutte favoritter. Det er ikke noe hokkus pokkus, rett og slett bare en super digg kyllinggryte med asiatisk preg. Den er enkel å lage, tar kort tid og er i tilegg super sunn. Det er vel i grunn alt vi ønsker oss?


 Du trenger: 

 • Kyllingfilet 
 • Kokosmelk 
 • Ris 
 • Red curry paste 
 • Chili paste 
 • Rødløk, brokkoli, & paprika 

Kok risen som anvist på pakken, kutt kyllingen i terninger og stek i stekepanne. Kutt grønnsakene i små biter. Når kyllingen er stekt tilsetter du kokosmelken, og rører godt rundt. Så tilsetter du 2 gode teskje av red curry paste og en god teskje av chilipaste, og rører godt rundt. La det stå å småkoke i noen minutter. Rør om innimellom. Voalá, og retten er ferdig. Serveres i dyp skål med ris. Så enkelt, så sunt og så utrolig godt. Jeg bruker vanlig jasmin ris, og fullfett kokosmelk.


Nå skal jeg krype opp i sofakroken igjen og se en film før det blir en tidlig kveld. Jeg blir i Oslo i noen dager, og gleder meg til å oppdatere dere på hva som står på agendaen for oppholdet i hovedstaden denne gangen. 

Ha en herlig kveld dere, så snakkes vi i morgen. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Apekatt på stranda

Jeg kunne uten tvil bodd her i Marbella, og selv nå etter 12 dager på reise har jeg bare lyst å utsette hjemreise enda en gang, og i grunn egentlig bare droppe hele returbilletten. Det er noe helt spesiellt her nede, og jeg får bare ikke nok av denne livsstilen. Jeg har virkelig funnet meg tilrette, og siden vi bor i leiligheter hvor vi har klærne pakket ut i skapet, full tilgang på vaskemaskin, og lager mye mat selv på kjøkkenet her så føler man seg umiddelbart mer hjemme og ikke bare på reise. Man blir sliten av å bo i koffert, men når man har det slik som dette så blir det noe helt annet.

Livet her nede er så godt. Vi sover til vi våkner, tar en liten morgentur, drar på stranden, trener, spiser masse god mat og har mye sosialt hele tiden. Nei jeg storkoser meg, og kunne virkelig bare tenkt meg å bli. Skal man leve slik som dette så må man jobbe litt også, så nå er det vel på tide å stikke hode ut av solparadis-bobbla mi, og komme meg hjem. I natt drar jeg fra Marbella, og hopper på det aller tidligste flyet tilbake til Norge. Jeg lander i Oslo på formiddagen, og skal være i oslo et par dager før det blir hjem til Kristiansand. Det skal selvfølgelig bli godt å komme hjem, men igrunn bare fordi jeg savner familie og venner. Hadde jeg fått familien, lille prinsesse niesen min, jentene mine og et par personer til som er viktige i livet mitt ned hit på besøk, så kunne jeg lett byttet Norge mot Spania for en lengre periode.

I går hadde vi en deilig dag på stranda, med soling, masse bading og annen beachfun. Jeg får jo ikke akkurat mindre energi av å være her nede, så det er klart jeg måtte være litt apekatt på solsenga. Heldigvis er det flere apekatter her, og jeg finn sannelig med meg flere på hodestående på solsengen. Hehe. 

På kvelden var vi ute å spiste på en nydelig resturant. Dere som følger meg på snapchat fikk et par glimp av den magiske biffmiddagen der. Biff, vin og dessert. Vi vet å kose oss på tur også. I dag er det en sprek start på dagen på oss alle sammen. Vi skal møtes på gymmet på formiddagen og kjøre en solid styrkeøkt før Nikki beach venter for noen, og den vanlige og litt mindre "VIP" stranda for andre. Jeg for min del har ikke noe behov for å sprade rundt på Nikki beach, og kommer nok til å kose meg på stranda like ved her vi bor. Den er super fin, og har absolutt alt jeg trenger. Det er så deilig å ligge under en parasoll, drikke iskald pepsi max, få servert nydelig mat og nyte utsikten ut mot havet - spesiellt etter en hard styrkeøkt. 
Jeg skal trene overkropp i dag, og tenkte å dele programmet med dere senere. Ellers blir det nok en rolig ettermiddag og kveld med pakking og tidlig i seng. Jeg skal jo tross alt står opp og starte hjemreise kl 03.30 i natt. 

Hva er deres planer for søndagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Slik trener vi på treningscamp

God morgen hjerter. En ting som gikk igjen når jeg spurte dere hva dere ønsket å vite om det å være på treningscamp, og spesielt hvordan denne treningcampen hadde vært så gikk det igjen at dere ønsket flere bilder av både treningene, maten og stedene vi trente på. Det er klart jeg kan fikse, bilder er alltid gøy, så her får dere servert et realt bildedryss. Jeg starter med bilder fra Bootcampen på stranden, hvor vi jogget ned fra hotellet, ca 1 km, før vi kjørte på med diverse øvelser i sanda. Øvelsene vi kjørte var som følger: 

 • Sprint i sand
 • Froskehopp i sand
 • Krype/kravle i sand
 • Trillebår med partner
 • Pushups i vannkanten (med ansiktet ned mot vann)
 • Spenthopp
 • Enda mer løping
 • Partner styrkeøvelser - Roing og mage 
Vi var fulle av både vann, svette og sand når vi var ferdig, men fy søren for en gøy økt. Jeg storkoste meg! Vi avsluttet med å hoppe i havet alle sammen. Neste jeg vil dele bilder fra med dere er Team Challenge vi hadde inne på gymmet. Vi ble delt i lag, og gjennomførte ulike poster. Det var lagt opp på en så genial måte at i noen øvelser briljerte noen, mens andre ikke fikk det helt til, men de kom derimot supert sterkt tilbake på andre øvelser. Øvelsene var: 

 • 90 garders statisk hold mot vegg - Rekorden her ble satt av en jente på 17 år, hun stod i hele 35 (!!) minutter. 
 • Planken med 5 kg på rygg
 • Statisk hold i sidehev med hantler
 • Roing
 • Max antall pushups

Jeg nevnte litt om denne økten for dere i innlegget HER, så klikk dere gjerne inn der for å se hele økten, og hvordan den ble gjennomført. Her har dere litt flere bilder fra økten:
Ellers har det vært en god del gruppetimer på Alhamar gymmet som vi kunne dra på når enn vi ville. Jeg har deltatt på Corebar, mage-rumpe-lår time, BOSU, abs og bodypump. Det blir vanskelig å gå inn på hver enkelt time, da dette var gruppetimer lagt opp av instruktør, og jeg har ikke sjans å huske hele timen. Jeg vil likevell fortelle litt om Bosu, da dette var en utrolig gøy opplevelse. Her trente vi både kondisjon og styrke. Bosu står for Both sides up, og det er en slags halv-ball som kan brukes på begge sider. Timen ble holdt av fantastiske Monica, og jeg skal love deg det var energi under den timen. Vi gjorde blandt annet følgende øvelser på den: 

 • Knebøy på ballen 
 • Diverse balanse øvelser
 • Masse hoppkombinasjoner
 • Utfall til siden
 • Crunshes / situps / skrå situps 
 • Planken / walking plank 
 • Rygghev
 • Pushups
 • Diagonale løft 
 • Diverse hopp/steg kombinasjoner i kondisjonsdelen av øktenJeg håper dette gav enda et litt bedre innblikk i hvordan det er å være på treningscamp. Så må dere jo selvfølgelig bare spørre. Jeg har nå deltatt på to camper i år, både ShapeUp treningscamp i Portugal og Nordic fitcamp her i Marbella. Til neste år blir det flere slike turer, jeg kan virkelig ikke tenke meg noe bedre en å kunne kombinere sol, sommer, trening, og aktivitet. Dette gir så mye motivasjon, og jeg gleder meg over å gå inn i høsten med fornyet inspirasjon til egentreningen min, og treningen til kundenene, og ikke minst til dere lesere. 

Nå venter en rolig morgentur før vi skal på stranda. Jeg har styrkefri i dag, etter tidenes benøkt med Christian Egner i går. Det er virkelig ikke bare bare å trene ben med en Europa og verdensmester i Atletic fitness. Så i dag får bena hvile, og jeg skal bare nyte en lat dag på solsengen. 

Hva er deres planer for dagen? 

Smiiiil Maren

 

Hjemreise utsatt!

Nå skulle jeg sittet på et fly på vei hjem til Norge, men det gjør jeg ikke. Jeg fant rett og slett ut at jeg ikke var klar for å reise hjem. Jeg føler meg ikke ferdig med Marbella, jeg har ikke fått nok av disse herlige menneskene og jeg vil ha mer sol, varme og sommer. Så da var det i grunn en enkel avgjørelse, billetten er endret og jeg har fikset meg 4 ekstra dager i paradis. Jeg flyr da direkte fra Marbella til oslo for en jobb der, før jeg drar videre hjem til Kristiansand onsdag kveld. Jeg kunne ikke vært mer happy nå, dette er bare helt perfekt. Jeg har lyst å forsøke å oppsummere litt for dere hvordan denne uken har vært, hvem som har vært med og hva vi har gjort. 

Her ser dere Ole Petter, som er en av de ansatte i Nordic Fitcamp. Han er så omsorsgfull og god på alle måter. Han fikser, ordner, og gir så mye av seg selv. Ole Petter kjørte Bootcamp time på stranden for oss tidligere i uken, og for meg står den økten som en av de aller beste opplevelsene. Max og Monica bor her i Marbella, og driver blandt annet treningsenteret Alhamar som vi har trent på daglig. Sjeldent har jeg møtt to så immøtekommende, engasjerte, dyktige og inspirerende mennesker.


Monica har et energinivå jeg aldri har sett maken til, og har pushet oss gjennom flere rå timer her nede. Max og Monica er med over alt, og har kontroll på alt, de fikser og tilrettelegger alt for oss, og de er bare så enormt rause. Jeg er takknemlig for å ha blitt kjent med disse to, og gleder meg stort til mer morro med dem i fremtiden. I lederteamet er også Christian Egner, som blandt annet har holdt en super boskseleksjon for oss på stranden, og ellers vært tilstede og styrt hele showet sammen med de andre denne uken. Jeg har også hatt en PT time med Christian som jeg skal fortelle dere mer om. Der lærte jeg nemlig veldig mye som jeg skal ta med meg videre i treningen min.Så er det Dag-Anders som i grunn er den som har koll på det meste, og gjør en helt fantastisk jobb. Han er daglig leder i Nordic fitcamp. I går tok han oss med på en rå boksetime i Cecilia Brækhus style. Dette er en time som finnes i treningskjeden ICON, og jeg kjenner jeg er litt lei meg for at den ikke er tilgjengelig i Kristiansand. Jeg har nemlig oppdaget at jeg har en liten fighter i meg, og har hatt enormt stor glede av bokselekjonene her nede. I dag reiser mange av deltagerene på campen hjem, men vi er faktisk en god gjeng som blir igjen og gjett om vi skal kose oss. Jeg skal få jobbet en god del også, og få ut litt diverse innlegg til dere med ny kunnskap og motivasjon som jeg har lært her nede. Jeg er full av ny motivasjon, og jeg gleder meg til å dele den med dere. Denne uken har vi kjørt følgende økter: 

 • Bootcamp på stranden 
 • Spinning masterclass
 • Crossfit
 • Boksing
 • BOSU 
 • Bodypump med monica
 • Styrketrening med vekter på gymmet 
 • Sirkeltrening 
 • Løpetur
 • Vannaktiviteter
 • Yoga
 • Mage / Rygg 
 • Corebar
 • Team challenge med diverse øvelser

Som dere ser har det vært en aktiv, og utrolig variert treningsuke. Det har vært valgfritt å delta på mange av timene, men jeg har forsøkt å bli med på så mye som mulig for å teste nye ting, og titte litt utenfor denne berømte komfortsonen. Vi har trent og svettet så mye denne uken, og jeg må trekke på smilebåndet på flere av bildene som har blitt tatt. Jeg ser rett og slett ut som en druknet katt. Hehe. Er det noe av dette som hørtes spennende ut, og som du kunne tenke deg å høre mer om? Gi meg et lite pip i kommentarfeltet.
Nå er det frokost med gjengen før vi tar en tur på stranda. De fleste har sen avreise i dag, og det betyr at vi får nyte en siste dag sammen her i Marbella. Håper alt er finfint hjemme, og at dere nyter fredagen fullt ut. Takk for masse fine kommentarer denne uken på at det er gøy å følge med på treningscamp, jeg har så mye mer gøy på lager og som sagt så gleder jeg meg til å dele enda mer i dagene fremover. Som nevnt over så må dere gjerne gi lyd om det er noe spesielt fra denne uken dere vil høre mer om.

 

Smiiiil Maren

 Matinspo fra Marbella

Jeg lovet dere å dele litt av maten vi spiser her nede, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Vi spiser forkostbuffet hver dag, og der kan vi velge mellom alt fra skinke, ost, frokostblanding, salater, brød, rundstykker, frukt, musli, kokt egg, speilegg og masse annet godt. Lunsjen spiser vi ofte på stranden, og den har dere jo allerede sett. Det blir ofte tunfisksalat,  sandwich og masse frukt. Middagen er enten ute på resturant eller her på hotellet. På hotellet er det middagsbuffet + mat tilrettelagt kun for oss. Middagen er uten tvil høydepunktet, den er bare helt magisk. Ellers går det i proteinbarer, nøtter, og frukt mellom måltidene, og selvfølgeig masse drikke. 
I dag er nettet litt ustabilt her, men det var viktig for meg å få ut litt matinspirasjon til dere. Alle disse måltidene er jo lett og deilig sommermat, som jeg tenker kan være til inspirasjon for dere hjemme også. Spesielt den agurk, tomat og paprika salaten som kom med kyllingsandwichen tenker jeg å teste hjemme. Så den ikke god ut? Smiiiiil Maren

 

Dobbel comeback

I dag har jeg gjort comeback - to ganger! Jeg startet dagen med å forsove meg til fellestreningen på stranden på morgenen. Det er utrolig mye trening her nede, og med temperaturer opp mot 40 grader så er det ikke så veldig lett å sove på natten. Så i natt sov jeg litt dårlig, noe som resulterte i en aldri så lten forsovelse. Jeg løste det ved å knytte på meg joggeskoene og løpe meg en liten tur. Jeg løp de andre i møte, og fikk en fin tur sammen med dem tilbake til campen igjen etter økten deres var ferdig på stranda. Etter frokost ble det jammen meg trening igjen, og her kommer dagens første comeback. Husker dere Fifty Shades of Power økten jeg la ut her på bloggen? En hel haug av dere testet økten, og sendte meg på bilder, mail og kommentarer på at dere hadde testet økten og at det var så morsomt. Jeg er helt enig med dere - jeg digger den typen trening, og i dag fikk jeg lurt med meg søte Synne på økten. Vi måtte gjøre litt om på den, da det var litt annerledes utstyr ledig og tilgjengelig. Økten så slik ut: 

 • Løp 500m på tredemølle
 • 50 pullups
 • 50 walking plank
 • 50 skulderpress
 • 50 situps
 • 50 squat
 • 50 pushpress
 • 50 hofteløft
 • 50 mountain climbers
 • 50 pushups
 • 50 utfall bakover
 • Løp 500m på tredemølle

Økten gjennomføres ved at du løper 500m så fort du kan, løp gjerne 1 km, men i den heten som er her nede holdt det med en halv for oss. Så kjører du på med første øvelse, og gjør deg helt ferdig med den før du går videre. Del gjerne opp, slik at du tar 20 rep + 15 rep + 10 rep + 5 rep for eksempel, men du får ikke gå videre før alle 50 repetisjonene er gjennomført. 

Dagens andre comeback kom nå for en liten time siden. Da deltok jeg nemlig på en Corebar time på Alhamar fitnesscenter. Noen av dere kan kanskje huske at jeg tok instruktørkurs i corebar, og har drevet en del med dette for mange år siden, når corebar var helt nytt. Jeg har ikke tatt i en corebar siden den tiden, og det var et helt fantastisk gledelig gjensyn med den stanga. Fy søren for en rå time! Svetten silte, og jeg storkoste meg. Endorfinrus og feelgood all over the place! 

Nå skal vi straks løpe avgårde til middagen, og det skal bli så godt. Vi er alltid sultne som ulver til middagen på kvelden her nede, og det ryker både en, to og gjerne tre runder i buffeeten. Vi får så mye god mat her, og jeg skal virkelig skjerpe meg på matbildene slik at jeg får vist dere. Saken er bare den at jeg alltid er så sulten når vi skal spise at jeg kaster meg over maten helt uten å tenke på kamera. Hehe. I dag skal jeg få knipset litt - jeg lover! 

Ha en super kveld dere, og tusen takk for alle kommentarene som strømmet inn på forrige innlegg. Det er så gøy å høre fra dere, hvordan dere har det, og hva dere driver med. Tusen takk for at dere vil dele hverdagen deres med meg. Jeg setter stor pris på det! 

 

Smiiiiil Maren

 

Bootcamp i soloppgang

I dag startet vi dagen med bootcamp på stranda i soloppgangen, og det var mildt sagt en heftig opplevelse. Vi startet med å jogge ned til stranden, hvor vi ble møtt av Ole Petter som hadde laget tidenes bootcamp til oss. Vi kjørte sprinter i sanden, vi tok utallige burpees, vi gjorde spenthopp, gikk trillebår med hverandre, kravlet og krøp i sanden, kjørte pushups i vannet og avsluttet med diverse parøvelser. Det var så utrolig tungt, men samtidig helt fantastisk gøy! For en start på dagen. Bildene her er faktisk tatt etter økten var ferdig for å vise to av parøvelsene, mens vi holdt på var det ikke så idyllisk med smilefjes kan du si. Hehe. Bildene av meg og Elise med sand over hele kroppen sier i grunn mer om hvordan opplevelsen var. Etter bootcampen var det frokost, før turen gikk ned på stranda. I dag har det vært en liten bris her, og med temperaturer som nærmer seg 40 varmegrader så var den lille brisen enormt etterlengtet.  


Etter solings ble det en tur hjemom leiligheten før det bar avgårde for dagens andre treningsøkt som bestod av en 30 minutters abs-workout etterfulgt av styrke på bryst og triceps. Nå i kveld har vi spist biffburgere, kyllingfilet, potetsalat, pastasalat, waldorfsalat, kokte poteter, kremet pasta, enda mer salat, ris, grønnsaker, og masse masse annet godt på buffeten på hotellet. Til dessert ble det frisk frukt. Nå sitter vi en gjeng i leiligheten vår, skravler og spiser snacks. Jeg koser meg sånn her altså, dagene går alt for fort og jeg vil virkelig ikke hjem. I morgen er det en ny dag med trening, sol, bading og masse god mat. Dette livet her altså, jeg har aldri følt meg så på rett plass på en ferie noen sinne. Dette er bare så riktig på alle måter. 

Jeg synes det er litt stille fra dere for tiden. Jeg savner å høre fra dere, og hverdagen deres. Hvordan har dere det? Hva driver dere med om dagen? Har dere ferie eller er det fremdeles jobb? 

 

Smiiiil Maren

 

Strandkos & Team Challenge

I siste sekund ombestemte en gjeng fra campen seg, og droppet Nikki beach til fordel for en strand som ligger litt nærmere. Vi dro en fin gjeng avgårde, og hadde en helt fantastisk dag i sola med bading, intensiv solings, kanopadling, massasje og god mat. Bare se på denne deiligheten av en salat som jeg fikk servert på solsengen sammen med en isklad cola light. Dette er en tunfisksalat med både egg, gulrot, salatblader, mais og tomat. Mmmmm. 
Vi koste oss på stranda frem til i 16 tiden, da var det bare å komme seg tilbake til campen, og lade opp til en heftig team-challenge på Valhamar (gymmet vi trener på her nede). Vi visste ikke hva Team challenge innebar, og noe nervøse løp vi ned til gymmet. Vi ble møtt av et helt rått opplegg, og jeg sitter enda - på tross av en veldig sliten kropp, fremdeles med et smil om munnen, og endorfiner i kroppen etter den økten der. Økten bestod i at vi ble delt inn i lag, og alt handlet om teamspirit, backe hverandre, pushe hverandre og heie hverandre frem. Vi jobbet sammen som et lag, og beste prestasjon på hver øvelse, eller den samlede tiden var gjeldende.

Øvelsene var som følger: 

 • Holde planken så lenge som mulig (med 5kg på ryggen)
 • Max antall pushups
 • 90 grader inntil vegg så lenge som mulig 
 • Statis hold av sidehev med 3kg hantler
 • Ro 200 meter så fort du klarer 

Beste tid på planken ble gruppens resultat, samlet antall pushups på oss i gruppen ble gruppens resultat, den som satt lengst i 90 grader, og den som holdt lengst i statisk hold, ble gjeldene resultat. Dere er med på hvordan det ble lagt opp sant?En utrolig motiverende, og gøy måte å trene på. På denne måten ble alle inkludert, alle fikk pushet seg, og alle fikk føle på mestring, og ikke minst en helt enorm teamspirit følelse. Dette var teambuilding på høyt nivå, og jeg er minst like sliten i stemmebåndene som musklene etter all heiingen. Fy søren så gøy! Jeg oppdaget noen nye styrker hos meg selv, og noen svakheter. Jeg satte ny pers i pushups med hele 60 repetisjoner, men knakk sammen i 90grader etter kun 3 minutter. Haha. Jeg var så sliten etter dette her, men klarte på mirakuløstvis å kjøre en liten runde pullups også, men så var det tomt! 

I kveld har vi kost oss med nydelig middag og nå skal vi ta en tidlig kveld. I morgen er det bootcamp på stranden kl 07.15, og det ryktes om et knall tøft opplegg. Jeg gleder meg! Som dere skjønner er det fullt kjør, men det blir tid til strand, sol og kos også! Også all den deilige maten da, det skal jeg komme med et eget innlegg på. Nå er det kvalitetstid med roomisene før natta. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Idyllisk morgentur

God morgen. Her er dagen i full gang for lengst. I dag stod det Yoga på stranden på planen for morgentreningen. Jeg startet morgenen med litt jobb, og ble ikke ferdig i tide til å rekke yoga kl 07. Jeg kjørte derfor solo trening i dag, og slo til med en liten joggetur i sola. Jeg løp langs stranda, og hvilte øynene på strand og bølger. Jeg fant en slags benk som jeg kjørte diverse øvlser på.

Dere vet jo at jeg er veldig fan av trening med egen kroppsvekt og blir spesielt fornøyd når jeg får kjørt slike egenvektsøvelser i sol, og med fin utsikt. Det fikk jeg gjort i dag, og det ble tre runder med 10 repetisjoner av følgende øvelser:

 • Bulgarsk utfall 
 • Pushups mot benk
 • Hopp på benk
 • Dips
 • Planken

For et liv dette er altså, jeg tror ikke jeg kan få sagt hvor mye jeg koser meg. Sol, varme, masse trening, og en hel haug av mennesker som liker akkurat det samme som meg. Det kan liksom ikke bli bedre. Jeg var så stresset for å reise ned alene, uten å kjenne noen, og nå må jeg bare smile av at jeg stresset over det. For her har jeg havnet i leilighet sammen med to nydelige jenter, og samtlige som deltar på campen er både utadvendte, sosiale og herlige. 

Nå har vi da altså trent, spist frokost og er straks klare for Nikki Beach i noen timer, før en heftig team challenge workout venter i ettermiddag. Jeg vet ikke hva den økten går ut på enda, og det er visst en overraskelse. Jeg oppdaterer dere litt mer på treningen vi har gjort til nå senere. Vi var også på et seminar om fettforbrenning som jeg skal dele et par punker fra med dere. Mer om dette senere, nå venter bilen på oss for å svippe oss bort til Nikki beach.

Ha en deilig søndag dere. Håper det er sol og sommer hjemme også, og at dere får en herlig fridag.

 

Smiiiiil Maren

 

Svettefest i Marbella

Klokken har ikke blitt ett enda, og jeg har allered gjennomført hele tre treningsøkter. Fy søren, det er virkelig ikke tull å være på treningscamp. Vi staret dagen kl 07 med en fin liten løpetur ned på stranda hvor Christian Egner kjørte oss gjennom en rå boksetime. Vi fikk lære teknikk, og kjørt noen heftige runder med slagene vi hadde lært. Jeg har ikek drevet me dbosking før, og lærte utrolig mye på denne timen. Slitsomt var det også, og svetten silte i takt med at pulsen økte. For en killer start på dagen!! Jeg har postet en film på instagram. Ikke le av teknikken min, jeg er som sagt helt ny på dette her. Hehe.


Etter morgenølkten var det en kjapp frokost før vi løp ned til treningsenteret som Max og Monica driver her nede. Dette senteret er helt fantastisk, og jeg skal fortelle dere mer om det senere. Det heter hvertfall Alhalmar, og det er der all styrketreningen og gruppetimene våre finner sted denne uken. Spinningtimen var med en spansk instruktør som virkelig gav oss alt, og litt til på timen! Aldri i hele mitt liv har jeg vært så svett på en spinning time. Bena var helt kjørt etterpå, men likevell hadde jeg bare lyst på mer. Fy søren for et rush! 


Vi løp rett fra timen og over på en bodypump time med en super fitness-queen. Her måtte jeg nesten melde pass, bodypump er way out of my comfortsone, og jeg klarte nesten ikke å holde det tempoet som den dama satte i gang på de ulike øvelsene. Vi "pumpet" oss gjennom hele kroppen, med en million repetisjoner og helt lette vekter. Jeg fikk syre i alt fra lår til triceps, og konkluderte med at vanlig styrketrening passer med bedre. Hehe. Men utrolig gøy å ha testet, og all respekt til de seige damene som takler den syrefesten der. 

Etter dete var det rett opp på rommet for påfyll av mat, og drikke. Vi koste oss med god mat, og masse masse barer. Jeg bor sammen med Elise og Jannicke, som ikke bare er helt like som meg på interesser, og mat (både på mengde og råvarer ) men de elsker også questbarer, og proteinbarer generelt. Her i lieligheten er det noe sånn som 20 ulike barer liggende rundt overalt, og jeg tror ikke det er noen fare for å ikke få tidlfredstillt behovet for questbarer denne uken. Hehe. Mmmmm. Nå skal vi nyte sola i noen timer før det er foredrag med tema: Maksimal fettforbrenning. Jeg gleder meg! Det er alltid forfriskende med ny kunnskap på slike områder. 

Er alt bra hjemme? Hva gjør dere denne helgen? 

 

Smiiiiil Maren

Oppskrift: Smokey BBQ Chicken

Dere som følger meg på snap (marenerdvik) så noen glimt av en deilighet av en kyllingrett i går, og her kommer oppskriften som lovet. Dette blir som en blanding av taco og quesedillas, men vi har valgt å kalle den Smokey BBQ Chicken. Jeg skal ikke ta på meg æren for denne retten, jeg fikk den servert i går, men siden jeg var med å laget den så føler jeg at det er innafor å dele den. Dette er virkelig noe av det diggeste jeg har smakt, og jeg bare måtte dele den med dere. 

Du trenger: 

 • Kylling 
 • BBQ krydder
 • Ost 
 • Avokado
 • Hvitløk
 • Tomat
 • Rødløk
 • Paprika
 • Lefser

Slik gjør du: 

Kutt kyllingen i biter, og stek den til gjennomstekt. Krydre godt med Smokey BBQ krydder. Hell over ønsket mengde ost, og la den smelte inn i kyllingen. For dere som så snappen så så dere den mengden ost som ble bruk, det var faktisk en hel pakke av denne ferdige revet osten på boks. Så lager du salsaen ved å finhakke rødløk og tomater og rør det godt sammen. La det stå å godgjøre seg. Gjerne tilsett litt olivenolje, og salt&pepper hvis ønskelig. Lag guacamole av to store modne avokado, hvitløk, salt og pepper. Strimle opp paprika, og stek dem i smør i stekepanna. Server alt i en lefse, og nyt!!! Smakene var bare helt himmelsk sammen, og det føles som tidenes junkfood, men som egentlig er ganske så sunn. Jeg elsker ost, og har det som en helt naturlig del av mitt kosthold,så er det selvfølgelig opp til hver enkelt hvor mye ost man ønsker å bruke. 

Nå er jeg forresten på plass på Marbella, og har booket meg inn i en kjempe fin leilighet sammen med to skjønne jenter. Vi har akkurat kost oss med vårt første måltid her i kollektivet, og det ble en deilig blanding av knekkebrød, avokado, tomat, paprika, ost og skinke. Som snacks hadde vi masse cashewnøtter og saftige fersken. Mmm. Nå skal vi straks ut å nyte sola, og jeg skal prøve å få sove et par timer. Det ble i underkant av 3 timer søvn i natt, og ingen søvn på flyet, så nå er jeg så trøtt at jeg nesten sovner her jeg sitter. 

Håper alt er supert med dere, ha en deilig fredag så kommer jeg sterkere tilbake på bloggfronten i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Om å sammenligne seg med andre

Jeg er den typen reisende som alltid har god tid - uansett! Jeg må ha god tid, og du ser aldri meg løpe til en gate, eller så vidt rekke et fly. Jeg er en planlegger av dimensjoner, og ingen i min omgangskrets vil være overrakset når jeg nå sier at jeg sitter klar på gate en time før flyet går. Hehe. Akkurat i dag passet det fint, for da fikk jeg tid til å kjøpe meg en kaffe, og kose meg litt med bloggen. Noen ganger kommer jeg over sitater og ord som setter seg fast hos meg, og som jeg tar frem og tenker litt ekstra over innimellom. Jeg har lyst å et av dem med dere. Akkurat ordrett hvordan sitatet var husker jeg ikke. Jeg husker bare meningen bak, og det er i grunn det som er viktig.

Det handlet om sammenligning, og hvor grusomt feil det kan bli når man sammenligner. For ofte er det slik at man sammenligner seg med andre når man selv ikke føler seg så bra, sant? Det vil si at man sammenligner den laveste, kjipeste og kanskje verste versjon av seg selv, mot andres høyeste, fineste og kanskje beste versjon. Det er jo ikke rart at avstanden blir enorm og man føler seg helt håpløs. Når man sammenligner sin egen low, med andre high, så er det jo dømt til å bli feil. og det ER feil, det er ikke en reell sammenligning. Du kan ikke sammenligne deg selv når du har det vanskelig, mot det andre legger ut på sosiale medier, eller som fremstilles i blader. Det gir overhode ikke et reelt bilde, og det tror jeg er så viktig å minne seg selv på! 

Jeg er forferdelig dårlig på dette selv. Har jeg en tøff dag så er jeg fæl på å ta en titt på instagram og se på alle de pene, flotte jentene, som lykkes i alt i gjør og som ser ut som de svever gjennom livet på en rosa sky. Jeg kan ta meg selv i å ønske meg mer lik dem, sammenligne og faktisk misunne. Det jeg sammenligner er da en nedfor, sliten og energiløs utgave av meg selv, mot det noen har valgt å legge ut som sin beste side, og som i tilegg kanskje er både redigert og fikset på. Jeg tar meg selv i ønske jeg var noe annet enn det jeg er, og det tar meg rett videre i ett annet sitat jeg leste som jeg likte: "Slutt å misunn naboens grønne gress, og begynn å vann ditt eget"! Det er egentlig morsomt og kult sagt, fordi det er så utrolig sant! Vi må slutte å sammenligne, misunne og ønske oss noe annet. Hvis vi ikke er fornøyde så må vi ta tak, endre, og begynne å vanne og pleie vårt eget gress, slik at det blir like grønt og pent som det vi misunner og sammenligner oss mot. 

Så skal vi også huske på at det kan ligge mye ugress under det grønneste gresset, og man vet aldri hva som skjuler seg under overflaten. Det har jeg fått erfare gang på gang, at ting er virkelig ikke alltid slik det ser ut ved første øyekast. Det finnes noe hos alle, tenk litt på det før du ønsker deg noe annet enn det du har.

Det var dagens lille skravlings fra denne frøkna, og nå er det faktisk boarding på flyet mitt til Oslo, perfekt timing! Vi skravles fra Oslo dere.

 

Smiiil Maren

 

 

Salatlunsj & årets første

I dag kan jeg endelig skryte på meg å ha tatt sommerens første ordetlige bad - i sjøen. Det var akkurat så iskaldt som det ser ut på bildene! Jeg må le når jeg ser disse bildene, de sier i grunn alt om hvordan den opplevelsen var. Hehe. Ellers hadde vi en helt nydelig tur på sjøen i dag, og jeg kan ikke få sagt nok hvor glad jeg i denne deilige byen min om sommeren. Kristiansand er virkelig en perle. Det føles nesten litt teit å skulle reise bort fra dette paradiset, men jeg både tror og håper at Marbella blir minst like fantastisk. 

Lille prinsessa var ikke så klar for å bade, og en liten berørelse av en iskald finger var nok for henne. hehe. Vi har blitt rutinerte på sunn mat på tur, og i dag var det bokser med alt mulig godt med i båten. Se bilder litt lenger nede av godsakene. Dette er et genialt tips til hvordan man kan spise sunt på tur, ta med små bokser med ulike proteinkilder, dressing, og snacks, og en stor boks med salat. Vips har du en helt super lunsj, langt ute på havet. Så det ikke fristende og godt ut? 


I skrivende stund surrer jeg rundt å prøver å få system på pakkingen. Jeg har som vanlig med meg alt for mye, men klarer likevel ikke ta bort noe. Jeg har på følelsen av at hvis jeg tar bort en ting, så er det akkurat den ene tingen jeg savner på turen. Heldigvis går ikke flyet før litt utpå dagen i morgen, så jeg satser på at jeg får orden i pakke-kaoset i morgen. 

Tusen takk for boktips forresten, jeg tror jeg må gå for et helt halvt år, etter så enormt mange anbefalinger. Tusen takk for at dere gidder å engasjere dere, jeg er så takknemlig. Vi blogges fra Oslo dere, jeg skal ha et lite døgn der, før videre avreise til Marbella. 

 

Smiiiiil Maren

Nyheter i treningsgarderoben

Klærne er sponset

God morgen. Nå er det lenge siden jeg har delt nye treningsfavoritter med dere, men her om dagen kom en ny pakke i posten fra 3t-shop. Den var full av deilige nyheter, og jeg har gledet meg så til å vise det til dere. Disse godsakene kom ut i nettbutikken i går, og jeg har derfor måtte vente til nå med å vise dem. Flere av dere har sett at jeg har brukt klærne på snapchat og spurt etter dem, vel her er de, og fargene er virkelig enda freshe i virkeligheten enn på bildene. Denne gangen er det litt nye farger, og mønstere, og jeg fryder meg over litt annerledes klær i treningsgarderoben. Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i peach, rosa, og hele den fargepaletten. Nyhetene fra Adidas går mer i det blå og grønne, og jeg synes det var så utrolig fint. Den stripete tightsen er så god på, og sitter veldig godt med den brede kanten øverst.

Hva synes dere? 

Den knall blå tightsen har jeg sett på flere bilder, og lurt på hvor den var fra. Jeg synes den er så kul. Jeg gleder meg til å sprette rundt i den nede i Marbella. Toppen er allerede en favoritt, og jeg hadde den blandt annet på meg i intervjuet til coveret med ShapeUp. Flere av dere kommenterte den, og nå kan jeg da altså fortelle at det er en rykende fersk nyhet fra Adidas.


Pakken inneholdt også en utrolig kul statement genser i grått og sort, samt en rå sportsbh som jeg aner vil bli en av mine favoirtter. Singletten er av den litt mer loose typen, og det er så behagelig å trene i. Skoene er den samme Response Boost modellen som har jeg i lilla fra før. De er med på absolutt alle bilder av meg på løpetur, fordi det er den eneste skoen jeg bruker til løping. Jeg bestillte derfor et nytt par i en lysere og mer sommerlig farge. Disse er forresten på salg nå, både i hvit og i lilla.  


Planen min i dag var egentlig å begynne å pakke til Marbella, og gjøre leiligheten fresh og fin før avreise. Det beste jeg vet er å komme hjem til ren og fin leilighet etter reise. Jeg våknet opp til strålende sol, og ikke en sky på himmelen. Havet ligger blikkstille, og gradestokken kryper opp mot 20 grader allerede, og da er det faktisk ikke sjans at jeg tar en vaskedag innendørs. Nei da er det bare å komme seg ut i sola å nyte, for selv om Marbella sol er deilig, så er det lite sol slår en skikkelig "smeigedag" på sørlandet. Så i dag pakker jeg strandbaggen, og tar med meg min storebror som er i pappaperm og lille prinsessa mi ut på båttur. Vi har sannelig fått lurt med oss mamma også, som kunne ta en tidligere dag på jobb, så dette blir en finfin familieutflukt til havs.

Jeg er forresten jakt på nytt leselektyre til late dager i solen. Er det noen av dere som har forslag? Jeg elsker krim, men denne sommeren tror jeg at jeg har lyst å prøve meg på noe annet enn krim, og da er jeg faktisk helt tom for ideeer. Alle forslag mottas med stor takk. Hører rykter om at "Et helt halvt år" er fin, noen som har lest den?

 

Smiiiil Maren