hits

juli 2016

Disse tv-seriene må du se

Jeg er på evig jakt etter en ny film, eller en ny tv-serie å følge med på. Jeg har pløyd meg gjennom det som er av serier føler jeg, og har så endt opp i et stort tomt seriehull hvor det ikke er noen ting å se på. I min desperate jakt etter en ny serie fant jeg Bloodline, og tross min skepsis har jeg nå slukt hele 7 episoder på et par dager. 

We are not bad people, but we did a bad thing...

Bloodline handler om familien Rayburn, som bor på en idyllisk øy i Florida keys hvor Robert og Sally Rayburn driver et ekslusivt hotell på stranden. Tre av deres fire voksne barn bor nære familiehjemmet, og har jobber som bla advokat og politi. Utad fremstår Rayburn familien som perfekte, suksessrike og velstående, men den fasaden er løvtynn. Den siste sønnen er familien svarte får, og når man på en årlig familiefest vender hjem igjen virvles gamle hemmeligheter opp til overflaten, nye intriger settes opp og muligheten for maktposisjonering i forhold til arv og stillinger i familiebedriften er i gang. Serien byr på dypt begravde familiehemmeligheter, søskenrivalisering, svindel, utroskap, rusproblemer og flere mord. Mildt sagt en spennende serie som får deg til å tvile på hvem, og om i det hele tatt noen har rent mel i posen. 7 episoder er slukt, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen. 

Det stopper ikke her, jeg har enda et serietips til dere, jeg har nemlig slukt en hel sesong av en annen serie i dagene før jeg fant bloodline. Nå tenker dere nok at hjelpes, har hun ikke gjort annet enn å se på serier i sommer, og det kan jeg betrygge dere med at jeg har, men gi meg et par regnværs dager så sluker jeg lett en sesong eller to.Anyways, tilbake til mitt andre serietips nemlig Stranger things. Gi den et par episoder før du dømmer den, jeg var skeptisk men endte opp med å elske den. Jeg tror egentlig ikke jeg kan forklare den serien helt, jeg tror bare dere må se den, og bedømme den selv. Enjoy! 

Sleng gjerne et serietips eller to tilbake hvis du har noen på lur, eller enda bedre, et filmtips. Jeg har sett så mye serier nå, at jeg kjenner det er på tide med en skikkelig god film. Har du en virkelig god film å anbefale? 

 

Smiiil Maren 

 

Slik lager jeg proteinkaffe

Protein chocolate coffee

Husker dere for rundt fire år tilbake, når jeg bodde i Oslo og drakk proteinkaffe så og si hver morgen. Jeg aner ikke hvorfor jeg sluttet med det, kanskje jeg bare glemte det litt bort. Nå har jeg hvertfall funnet den frem igjen, og det er jeg så glad for. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det er, og ikke minst enkelt. Det smaker som den beste, og søteste mocca, men inneholder ingenting sukker.


Jeg testet med en liten slump sirup i kaffen, og det var godt, men overhode ikke nødvendig. Hvis du vil ha litt ekstra spennende kaffe en dag så kan sirup gjerne testes ut men for min del synes jeg nesten den er best uten. 

Du trenger: 

 • 1ss proteinpulver blandes med 1-2 dl vann i en shaker - rist godt, slik at det blandes helt ut. 
 • Lag kaffen slik du liker den. Jeg brukte en nespresso kapsel her. 
 • Hell sjokoladeshaken over kaffen, tilsett 1 dl melk, og litt kokende vann på toppen. 
 • Rør rundt, og voalá - den beste sjokoladekaffen, full av proteiner. 
Nå skal jeg nye siste rest av kaffen og komme meg avgårde. I dag er det Triquart her i Kristiansand, og jeg gleder meg til å se spreke triatleter svømme, sykle og løpe seg gjennom Triquart-løypa. Jeg kjenner flere som deltar, så dette blir gøy! 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Kjærlighet ved første bjeff

Verdens fineste lille Lulu

Det blir i grunn litt feil å si at det var kjærlighet ved første bjeff, for lille Lulu bjeffer ikke. Jeg har faktisk ikke hørt henne bjeffe en eneste gang. Ikke når det ringer på døren, ikke når hun løper rundt å leker, og ikke når hun møter nye mennesker eller andre hunder. Hun er rett og slett bare en happy liten puppy som spretter rundt, logrer med hele kroppen, har enormt med energi og elsker å kose. 

Lulu er hunden til en god venninne av meg, og jeg har nå fått spurt henne ut om absolutt alt relatert til denne lille krabaten. Jeg føler dette er den perfekte rasen for meg, men jeg tar gjerne i mot flere tips og råd fra dere. Sist vi snakket hund her på bloggen var det et helt enormt engasjement fra dere, og det haglet inn med kommentarer. 

Er det noen av dere som har erfaring med Cavapoo eller maltipoo? 

 

Smiiiil Maren 

Pokémon Go - et løft for folkehelsen

God morgen dere. I går ble jeg intervjuet om den enormt populære Pokémon Go trenden, og jeg synes dette er så aktuelt at jeg har lyst å dele hele intervjuet med dere her på bloggen. Jeg har selv ikke kastet meg på dette spillet enda, men jeg ser jo at jeg virkelig må vurdere det. Hva med dere? Er dere helt Pokémon-frelst om dagen?

Intervju med Side2 og Nettavisen om Pokémon Go 

Det er skremmende å se at mange barn og unge i dag har problemer med å bevege seg i skog og ulendt terreng, rett og slett fordi de ikke er vant til det, sier personlig trener Maren Erdvik til Side2. Side2-bloggeren bak«Fitliving» og treningsentusiasten synes derfor det er fint at unge må ut i naturen eller byen for å komme langt i sommerens suksesspill - Pokémon Go. Hun mener mobilspillet er et løft for folkehelsen.

I begynnelsen av juli kom mobilspillet hvor man jakter virtuelle monstre lansert til Norge. Spillet er utviklet av Nintendo og går ut på at man skal fange, bekjempe og trener pokémons. Spillet bruker GPS, kameraet på telefonen og monstrene vises på telefonen som om de fantes i de virkelige omgivelsene. Spillet har fått variert mottagelse. Kritikken går ut på at det kan forårsake ulykker fordi man er så fokusert på mobiltelefonen og følger ikke med i trafikken. Den positive siden er at spillet er sosialt og gjør at folk må komme seg ut og i bevegelse.

Med tanke på helseaspektet spurte vi PT-Maren hva hun synes om Pokémon Go.

Hva er ditt forhold til spillet?

- Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk da Pokémon Go først dukket opp. Jeg synes det virket litt sært. Tanken om dette forsvant raskt da jeg forstod at jakten på «pokémons» resulterte i at tidligere inaktive mennesker kom seg opp av sofaen, bort fra dataskjermen og ut i frisk luft. Plutselig var det en haug av unge mennesker ute å jaktet på «pokémons», og jeg tok meg selv i å smile av synet. Dette er jo overhodet ikke sært, det er jo utelukkende positivt. En ting er at det er en morsom greie som folk liker, men det fører jo også til økt sosialisering, og ikke minst en kraftig økning i hverdagsaktiviteten, og det er jeg stor fan av!

Maren har selv ikke testet ut spillet, men hun har flere venner som er hektet.

- En venninne av meg som tidligere har hatet alt av fysisk aktivitet er nå ute og går både 5 og 10 kilometer om dagen fordi hun skal «klekke egg», og det skjer visst kun dersom hun går over en gitt distanse. Hun er også selvfølgelig mye ute og jakter på «pokémons», og finner områder hvor man kan få nye «pokeballer». Jeg blir litt forvirret av alle disse utrykkene og greiene, men det jeg har hovedfokus på er den enorme økningen i hennes fysiske aktivitet - det er virkelig helt fantastisk.

Hva tenker du om barn og unge i dag når det gjelder fysisk aktivitet?

- Jeg synes det er trist å se at iPad, TV-spill og data generelt tar så enormt mye tid og fokus hos barn og unge i dag. Det fører ofte til mye asosial stillesitting innendørs. Jeg forstår selvfølgelig at iPad, data og TV-spill er spennende og at det fenger veldig, og det er akkurat derfor jeg synes Pokémon Go er så genialt. Her får man tilfredsstilt det behovet for å spille, men man får også kommet seg ut i frisk luft og beveget seg.

På hvilken måte er det positivt at man må ut i naturen og byen?

- Det er skremmende å se at mange barn og unge i dag har problemer med å bevege seg i skog og ullent terreng, rett og slett fordi de ikke er vant til det. Kroppen er skapt for å bevege seg, og fysisk aktivitet er enormt viktig for barn i vekst, sier Maren og påpeker at dette er et felt hun ikke er ekspert på.

Men den personlige treneren mener at barn har godt av å løpe, leke, klatre, falle ned og reise seg opp igjen. De bør få et par skrubbsår og bli litt skitne under neglene. Utforske og oppleve, understreker hun.

- Det er utelukkende sunt å utfordres litt fysisk, og kjenne at de har en kropp som tåler å bli brukt. Skjelettet styrkes av belastning, og musklene stimuleres ved bevegelse. Dagslys og sol er viktig for både humør og energinivå. Ingenting av dette skjer dersom barna sitter inne i et mørkt rom foran en skjerm. Det burde ikke være slik, og hvis Pokémon Go kan være med på å gjøre barn og unge mer aktive så er jeg helt klart Pokèmon-fan.

Det er alltid litt spennende å mene noe i ulike saker i media, men her føler jeg i grunn at det gikk veldig greit. Nå er jeg spent på å høre om deres forhold til Pokémon Go. Er du helt hekta, eller er ikke dette noe for deg? 

 

Smiiil Maren 


 

Sommersalat & protein rundstykker

Sunn & herlig sommermat

I går hadde jeg avtalt å spise middag sammen med Edle, og planen var egentlig at vi skulle ha Sushi take-away. Jeg er så hekta på salater for tiden, så når jeg luftet forslaget om en liten salatfest istede ble det heldigvis godt mottatt. Jeg har sagt det en million ganger før, men salat trenger overhode ikke være kjedelig. Bare se på den fargerike og deilige salaten vi koste oss med i går. Her er det både tomat, hjertesalat, mais, paprika, rødløk, fetaost, agurk, skinke og pinjekjerner. Vi hadde også pesto-pasta, egg, og hjemmelagde rundstykker. Egg i salat er et super tips for å få opp mengden protein, og dermed øke metthetsfølgelsen. Egg inneholder også sunne fettsyrer som kroppen trenger, disse fettsyrene finner du i det gule i egget, så vær så snill å ikke ta bort den! Rundstykkene er laget på slump, med ingrediensene er:

 • Cottage cheese
 • Egg
 • Havregryn
 • Salt
 • Bakepulver

Jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte på disse en haug av ganger tidligere her på bloggen, dere finner dem for eksempel HER

Rundstykkene er nydelige som frokost eller kveldsmat med smør som smelter, ost og skinke. Mmmm. Nå skal jeg straks legge bort macen, og komme meg ut på en liten rusletur med en venninne. Det er, enn så lenge, sol i Kristiansand i dag, så det må virkelig bare utnyttes. 

 

Smiiiil Maren 

 

Her skal jeg kose meg

Sommerens første frokost utendørs

Det tok meg nesten 2,5 år i leiligheten på Bystranda før jeg endelig fikk innredet verandaen min. Nå er en nydelig sofa på plass, og i går koste jeg meg med første måltid utendørs i nye hagemøbler. Det er ikke helt sommertemperaturer her på sørlandet om dagen, men med et lite pledd rundt bena var det nydelig å sitte ute. Frokosten ble en gammel favoritt, havregryn kokt opp på melk med vanilje protein og friske bær. En proteinrik og fløyelsmyk grøt som gir godt med energi, og smaker himmelsk. Jeg drikker ofte rød saft til grøt, jeg vet ikke om det er en greie fra barndommen at vi ofte hadde grøt og saft, men det er hvertfall blitt en liten greie for meg at saft hører til sammen med grøten. 
I dag har jeg så mye hyggelig på planen. Jeg har et møte klokken 13, etterfulgt av lunsj med min skjønne Celine som endelig er hjemme fra Danmark. I kveld står sushi og etterlengtet venninne tid med Edle på planen. Edle er jenta bak Funfit-timene som kjøres på Solsiden, treningsenteret hvor jeg trener fast. Jeg var så hektet på disse timene, men så falt jeg av på et tidspunkt. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen til høsten, og ikke minst dele Funfit øktene med dere her på bloggen. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sporty happenings 2016 - dette vil du ikke gå glipp av!

Jeg skal så mye spennende i ukene fremover, og mye av det er spreke eventer flere av dere sikker også kunne hatt interesse av å delta på. Jeg tenkte derfor å lage en liten oversikt over kommende sporty happenings som jeg har planer om å delta på, kanskje noen av dere har lyst å bli med. 

TriQuart triathlon konkurranse i Kristiansand 29-31 juli

AFPT-convention Oslo, 26 - 28 august

Nordic Fitcamp Løpecamp Marbella 2-9 september

ShapeUp convention, Bislett stadion, Oslo. 17 september 

Rosa sløyfe løpet, Oslo 16 oktober 

Nordic Fitcamp Thailand i januar & mars - mer info kommer.

 

Nå skal jeg bare avklare en ting med det samme her, jeg skal IKKE delta på triathlon konkurranse. Så sprek er jeg ikke, jeg skal bare se på og heie. Bor du på sørlandet er dette noe å få med seg. Se info HER. 

AFPT Convention gleder jeg meg enormt til, det er noen navn på foreleser-listen der som er helt drøye. Tenk at de kommer til lille Norge, og at jeg får muligheten til å lære av dem. Steike heller! Sjekk ut all informasjon om AFPT-convention HER. Nordic Fitcamp løpecamp gleder jeg meg helt vilt til, opplegget der er så ufattelig bra. Jeg mangler kunnskap på løp og kondisjonstrening generelt, og har så sinnsykt lyst å lære! Når det i tillegg foregår i deilige, solrike Marbella når sommeren er på hell i Norge, så blir det bare enda bedre. All informasjon om turen finner du HER.  (Ps: Husk at jeg har hele 800kr i rabatt å gi deg, send meg en mail på marenerdvik@hotmail.com hvis du ønsker å motta rabattkoden )

ShapeUp Convention er en super inspirerende og ikke minst motiverende happening. Jeg var med i fjor og storkoste meg fra start til slutt. En hel dag spekket med treningsinspirasjon fra noen av de råeste trenerene i landet. Sjekk ut eventet HER. 

Rosa-sløyfe løpet er en viktig dato å holde av, og uansett om du velger å løpe, jogge eller gå så har det ingenting å si. Det er din tilstedeværelse som betyr noe, og jeg håper så mange som mulig har mulighet til å delta i Oslo 16 oktober. Dette er en hjertesak for meg, og datoen er holdt av for lenge siden. Påmelding og info finner dere HER. 

Har du planer om å delta på noen av disse eventene? Eller har du kanskje andre forslag til sporty happenings fremover? 

 

Smiiiil Maren 

 

Jentekveld på takterrassen

God morgen. I dag er jeg så trøtt at det er så vidt øynene holder seg oppe, men gi meg en liten kaffekopp til her nå så blir det nok bra. Jeg startet dagen med en liten svipptur ut på flyplassen sånn i 06 draget. Etterpå tenkte jeg at jeg like gjerne kunne starte dagen, og virkelig få utnyttet et par ekstra timer. Jeg har så lyst å dele litt bilder fra helgen med dere.

Here's to the nights that turned into mornings & the friends that turned into family

De beste kveldene er de som spontant bare skjer, helt uten planlegging og styr. Når venner kommer sammen, maten bare bestilles i en fart og kvelden blir til av seg selv og ender opp som en kveld for minnebøkene. Slik var det på lørdag med mine to nydelige jenter Eline og Marion. Vi bestilte sushi og stakk en kjapp tur innom mattbutikken før vi satt oss på takterrassen. Der satt vi i 20 varmegrader, spiste, skravlet og koste oss til en nydelig solnedgang. Hjertet mitt utvides på slike kvelder, og jeg føler hele meg får påfyll av god energi. 
Så ikke dette nydelig ut? Sushi er noe av det beste jeg vet, og jeg spiser det så ofte jeg får mulighet. Vi koste oss også med blåbær, vannmelon, ulike typer nøtter, smågodt, fudge proteinsjokolade og kald drikke. Snacks akkurat slik jeg liker det. Hva ville du disket opp med dersom du skulle hatt en kosekveld som dette? Kanskje har vi noen av de samme favorittene?

 

Smiiiil Maren 

 

Det blir ikke bedre

Denne søndagen har jeg lyst å starte med et bildedryss fra sol, sommer, og sørlandsidyll. Jeg klarer ikke å holde igjen på klisjén når jeg skal fortelle om gårsdagen, for det var rett og slett bare en helt magisk dag i skjærgården. Hvis du ikke har vært på sørlandet om sommeren, så anbefaler jeg deg å sjekke værmelding, og ta deg en tur når det virkelig er go´vær her nede. Det finnes ikke noe mer magisk sted

This is my happy place

Vi kjørte helt ytterst i går, med sikt rett mot Danmark. Ingen holmer eller skjær som tok av noe for vind eller sjø, bare hav så langt øyet kunne se. Her ute er det alltid bølger og ofte tøff sjø, men i går lå havet stille, helt stille, og det skjer så og si aldri der ute. Folk lå å solte seg på de aller aller ytterste holmene, og det sier noe om gårsdagens idyll.

Vi tøffet rundt i blindleia og så på sommerhytter, små naust, andre båter og sjøbuer. Det er så mange idylliske plasser, og så mye koselig å se på. Jeg fikk også badet ikke bare en, men hele tre ganger. Hvert bad varte ikke spesielt lenge, og jeg er overhode ikke en tøffing på bading. Men bad er bad, og det var faktisk ikke så kaldt som jeg gav uttrykk for på gårsdagens snapchat film. Mat har vi alltid med, og i går gjorde vi det enkelt med sandwicher, frukt og kald drikke. Ny magasiner og bøker var også med, men i går var det så mye fint å se på at jeg ikke rakk å lese noe særlig. Jeg har begynt på sommerens andre bok, i samme sjanger og av samme forfatter. I frankrike leste jeg Nattmannen av Jørn lier Horst, og nå leser jeg Jakthundene. 

Dette var en utrolig deilig dag, og vi var ikke tilbake i båhavna før tidlig kveld. Turen hjem var fin, fremdeles strålende sol, og med vind i håret kjørte vi i et litt annet tempo enn resten av turen. Det er så befriende og deilig å stå oppe når man virkelig kjører fort og kjenne sjølufta slå i mot deg. Nei sørlandet altså, jeg er virkelig helt komplett og totalt forelsket i sørlandet om sommeren. 


 

Smiiiiil Maren 
 

En balansert handleposeNå var det lenge siden sist handlepose ble delt, så da tenkte jeg det kunne være artig å slenge på gårsdagens fangst fra matbutikken. Dette ble en litt merkelig handel med en miks av sunt, og mindre sunt, og egentlig litt uten sammenheng. Jeg er ikke så flink til å ta en storhandel, jeg er mer den typen som småhandler hele uken gjennom, og fyller på litt og litt av det jeg mangler. Denne posen inneholder likevel mange av mine faste favoritter, og det er jo uansett bare positivt å dele at det går med både sjokoladeis, og middagspølser her også innimellom. 

Dette er uten tvil den beste isen jeg har smakt, ingen over og ingen ved siden. Det er store deilige sjokoladebiter i den, og jeg har ikke tall på hvor mange av disse som har gått med så langt i sommer. Pølse og makaroni er til å lage mac & cheese, som er min lille guilty pleasure middag, jeg delte oppskriften med dere HER. Ellers inneholder posen vanlige hverdagsfavoritter som proteinrikt pålegg, friske bær, salat, grønnsaker, melk, smør, krydder og andre vanlige ting man trenger påfyll av. Det eneste den posen ikke inneholdt, som alltid er en del av mine handleposer er meieriprodukter. Der hadde jeg allerede sikret jeg tidligere i uken. Jeg har alltid, og da mener jeg absolutt alltid, cottage cheese, skyr og vanilje yoghurt i kjøleskapet. I skrivende stund sitter jeg å spiser frokost, drikker kaffe og venter på sola. Yr lovte skyfritt, vindstille og strålende sol fra kl 12, så nå får vi se da. Enn så lenge nyter jeg en rolig lørdagsmorgen i sofakroken. 

 

Smiiiil Maren 

 

Det handler om prioriteringer

I dag ble det en sen oppdatering, og grunnen er rett og slett at jeg har brukt hele dagen på en bondegård sammen med en gjeng herlige mennesker. Vi dro avgårde på morgenen, akkurat så tidlig at jeg måtte ta en avgjørelse om jeg ville rekke en kort joggetur, eller jobbe med bloggen. Hadde det ikke vært sommerferie nå så hadde jeg prioritert bloggen, men siden det er midt i juli og fellesferie så valgte jeg å utsette det til nå i ettermiddag. For meg så føltes det som det rette valget i dag. Noen ganger må man velge bort noe for å faktisk få gjennomført treningen. Det handler rett og slett om prioriteringer. Kjenn etter hva som er viktig for deg, og prioriter deretter. Noen dager, spesielt på sommeren, blir treningen kanskje nedprioritert, og det er helt i orden. 


Chasing endorphins

Morgenturen min ble en 30 minutters løpetur og det sier jeg meg strålende fornøyd med. Ikke alle turer trenger å være så lange, eller enormt utfordrende. For min del handler det mest om å få kroppen i gang, kjenne litt på pulsen og svette ut litt. Alle de tre kriteriene ble oppfylt i dag, og da er jeg happy. I tillegg blir jeg en mye gladere utgave av meg selv når jeg får beveget litt på meg. Apropos løping, fikk dere med dere Instagram oppdateringen i går om løpecamp 2-9 september? Jeg heter enkelt og greit marenerdvik på instagram. Jeg har blogget om det HER også. Fy søren så gøy det hadde vært om vi ble en bra gjeng på tur. Sannelig kom jeg meg ikke opp i et tre denne gangen også. Ingen tur i skogen er komplett uten litt lek og prell. Etter turen var det altså rett hjem til en super kjapp dusj, også bar det avgårde på bondegård besøk. Jeg lot kamera ligge i dag, men fikk oppdatert litt på snapchat fra både høner, sauer, traktorkjøring og nydelig mat. En helt super dag, og perfekt aktivitet når solen igjen har valgt å gjemme seg bak et disig skylag. 


I morgen er det meldt en eneste gigantisk sol her på sørlandet, uten verken skyer eller spesielt mye vind. Hvis det faktisk stemmer så skal jeg love dere ei frøken som skal rett ut på sjøen. 

Hvordan er det med dere folkens. Dere er en stille gjeng for tiden, noe jeg forstår fordi det er fellesferie, men hvis du først er innom her, kan du ikke legge igjen et par ord om hva du bruker sommerferien til. Det er jo så gøy å høre fra dere. Er du på reise, eller nyter du norgesferie i år? Fortell meg om din sommer <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Nå må jeg ta meg sammen

I dag har jeg flyttet hjemmekontoret mitt inn hos Kristina. Noen ganger må man bytte stue for å finne fokus, og faktisk klare å få ting unna. Jeg blir så ufokusert i min egen leilighet, det er liksom alltid noe å gjøre, som plutselig virker mye viktigere enn å få svart på mail, skrive ferdig artikler og andre ting som begynner å brenne litt på tidsfrister. Så i dag sitter jeg her da, med fine lille Milo som selskap og koser med med macen og en iskald pepsi max. 


Getting things done

Senere i dag skal jeg ut å ta litt bilder til et nytt prosjekt, og spise lunsj med en venninne. I ettermiddag har jeg så lyst å få ferdig verandaen her hjemme, og få tatt en tur på Plantasjen for å fylle på med litt potter og planter. Det er så rart med det, men etter jeg fullførte sykepleien og tok ferie, så har jeg blitt en helt ugjenkjennelig sløv utgave av meg selv. Det sies at jo mer tid du har - jo mindre får du gjort, og det gjelder virkelig for meg. Vinteren og våren var helt ekstremt hektisk for min del, men fy flate så mye jeg fikk unna selv med minimalt med ledig tid. Nå som jeg har masse tid føler jeg bare jeg soser rundt og ikke får gjort noe som helst. Så i dag har jeg skrevet liste over ting som gjøres, også er det bare å begynne på toppen. Jeg som har valgt å ta en såpass lang sommerferie i år kan faktisk ikke være i totalt feriemodus hele tiden, da faller jo alt sammen rundt meg her. Solen har tatt en liten pause fra Kristiansand i dag, og selv om jeg selvfølgelig alltid ønsker fint vær på sommeren, så passer det faktisk fint med overskyet akkurat i dag. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 
 

Det var virkelig på tide

Årets første bad i Norge

Det blir jo ikke helt riktig å si, for jeg badet som en helt i Frankrike for et par uker siden men det teller ikke, gjør det vel? I dag lå absolutt alt til rette for årets første bad i Norge, og det ble en iskald men frisk opplevelse. I dag har Kristiansand vist seg fra sin aller beste side, og hver solstråle har blitt utnyttet. Vi dro ut i båten kl 11, og fikk en hel dag på bøljan blå. 

Noe av det beste jeg vet med båt og holmeturer er all den gode maten vi alltid pakker med oss. Denne gangen var det salat og ferskt brød fra kjøkkenskapet, 12øres og kanelbolle, masse pepsi max, vannmelon, nektariner, pærer og bringebær. Mmmm. Ingen fare for å sulte på tur med oss altså. 


Nå ligger jeg som et slakt på sofaen, med saltvanns hår, solbrente skuldre og et stort smil om munnen. Dager som dette lever jeg lenge på. 

Har du hatt en fin dag? Håper solen har strålt hos deg også. 

 

Smiiiil Maren 


 

Pakke i posten

Inneholder sponsede produkter

Oreo protein cookies

I går dumpet denne herligheten av en pakke ned i postkassen min, og den inneholdt så mye spennende. Vanligvis har jeg mine faste produkter jeg bestiller fra Proteinfabrikken, men denne gangen hadde jeg lyst å teste litt nye ting. Den største oppturen var uten tvil Oreo kjeksene. De var så gode at hele pakken forsvant på null komma niks. Kjeksene smaker faktisk oreo, men har et mye bedre næringsinnhold enn den originale kjeksen, kjeksene inneholder hele 27g protein. 
Energi/BCAA drikkene fra Nocco har jeg hatt flere ganger, og synes de er utrolig gode. Jeg bestilte BCAA / energidrikk fra True også, men de var ikke helt min smak. Jordbær-goji smaken ble for kunstig for min del. Jeg vet mange liker disse veldig godt, men det ble ingen favoritt hos meg. Proteinpudding har det vært enormt mye snakk om på sosiale medier, og det var gøy å endelig få teste dem ut. Jeg bestilte vanilesmak, og synes i grunn de var veldig gode. Et super proteinrikt lille mellommåltid. Enkelt og greit. PAM spray må jeg alltid ha i skapene, de er helt geniale og en fast gjenganger på mitt kjøkken. 

Har du testet noen av disse produktene? Har du noen favoritter? 

 

Smiiiil Maren 

 


 

Spontant og uhøytidelig

Oh Snap!

Jeg synes snapchat er en artig, uhøytidlig og gøy greie. Der får man et uredigert og spontant innblikk i hverdagen gjennom både filmsnutter og bilder. Jeg deler treningsturer, mye av maten jeg spiser, nye innkjøp, artige ting jeg er med på, ting jeg kommer over, guilty pleasures og andre hverdagsøyeblikk. Ønsker du en avslørende, drøy og privat snapkonto å følge så er det virkelig ikke min - det kan jeg bare få sagt med det samme. Jeg bruker snapchat som en del av hele konseptet mitt med blogg og Instagram. Ønsket mitt er å motivere og inspirere til en frisk, aktiv, positiv og balansert hverdag. 


Snapchat - marenerdvik

Det er litt gøy med snappen, for da ser man at selv om bloggen i hovedsak handler om sunn mat, motivasjon, treningsinspirasjon og en sunn livvstil, så handler livet mitt om så mye mer enn det. Jeg skjeier jo ut jeg også - oftere enn man kanskje skulle tro. Jeg spiser både boller og is, jeg har super late dager på sofaen, og jeg dropper en treningsøkt både her og der. Følg meg gjerne - dere finner meg som sagt på marenerdvik. 

Følger du en snapkonto som du synes er ekstra gøy, inspirerende eller motiverende? Tips meg gjerne om den, det er alltid gøy å finne noen nye man kan følge!

 

Smiiiiil Maren

 

Litt nytt på kjøkkenet

It´s all in the details

I helgen fikk jeg endelig begynt å innrede min fine nye hylle på kjøkkenet, og selv om den ikke er helt ferdig enda, så har jeg lyst å dele den med dere. Jeg fikk også handlet med meg litt nye godsaker til å ha på kjøkkenbenken. Jeg synes det er så fint å bruke produkter som jeg faktisk bruker i matlaging, som interiørartikler. Gode oljer, pesto, balsamico, krydder og nøtter står nå å pynter opp både på benken og i hylla. 
Hyllen er som sagt ikke helt komplett enda, men det begynner å komme seg. Jeg mangler noe i de små avlange hyllene, og finner ikke helt ut av hva jeg skal ha der enda. Kanskje noen av dere har noen gode forslag? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Family BBQJeg stikker kjapt innom for å dele litt grillinspirasjon med dere. I dag har jeg storkost meg på grillings med familien, og vi fikk servert så mye godt. Jeg tror aldri jeg har sett en så overfylt grill med så mye digg før. Det var både kyllingspyd, biff, koteletter, pølser og spareribs, to digre salater med mye spennende innhold, ris, to ulike typer saus, og flere skåler med dressinger, oliven og annet snacks. Etter grillings var det kaketid, med både oreo iskake, ostekake, brownies og tidenes fruktfat.

Jeg synes dette var en inspirerende måte å dandere grønnsaker på, se så mye mer fristende det blir når det kuttes opp og legges på denne kreative måten. All ære til min tante her. Skal ikke se bort fra at jeg stjeler den ideen. Jordbær i salat var også en stor favoritt hos meg, det ble så friskt og godt. Det var også morsomt med spirer og pinjekjerner - to ting jeg skal implementere i mine egne salater fremover. 

Håper dere fikk litt inspirasjon til sommergrillingen med dette innlegget. Del mer enn gjerne et par tips tilbake hvis du sitter på noe du mener er for bra til å ikke testes ut. 

 

Smiiiil Maren 

 

En fest for ganen

Now that's what I call a salad

Når salaten blir fyllt med godsaker som syltet rabarbra, friske salatblader, rødkålsalat, langtidsbakt varm kylling, og toppet med chips av rotgrønnsaker da er grunn lykken komplett. I går koste vi oss på Bønder i byen med hver vår store, innholdsrike salat. Jeg gikk for kyllingsalaten, og det var virkelig en liten fest for ganen. 


Jeg får litt sånn ferie-i-egen-by følelse av å spise lunsj ute, og det er litt deilig nå som jeg ikke har noen særlig reiseplaner fremover. Det er jo fullt mulig å være litt turist i egen by ved å teste ut nye spisesteder, oppsøke severdigheter, dra på turer man ikke har gått før, besøke nye badesteder, ta båten til nye holmer osv. I dag blir det enda mer matglede, det er nemlig tid for den årlige grillfesten med familien. Jeg gleder meg alltid spesielt mye til denne årlige samlingen på sommeren, det er nemlig få som kan grille som min familie. Det er så enormt mye mat, og så mye godt at jeg får vann i munnen av å tenke på det. Jeg skal plukke opp familie, kjøre og hente litt rundt forbi så det er faktisk ikke lenge til jeg er på vei ut døren. 

Jeg håper dere nyter søndagen, og koser dere med sol, sommer og fri hvor enn dere er. 

 

Smiiiil Maren 


 

Vondt i viljen

Klærne i innlegget er sponset

When in doubt - wear pink 

God lørdagsmorgen dere. I går ble det treningsfri på denne frøkna. Jeg prøvde meg på en liten tur, men hele kroppen var tung og motvillig. På slike dager presser jeg ikke på, da godtar jeg rett og slett bare at kroppen ber om hvile, og tar en treningsfri dag. I dag er jeg derimot klar i kroppen, men viljen svikter litt. Jeg føler ofte det hjelper med fargerike treningsklær når motivasjonen svikter litt. 

I dag ser jeg for meg en 45-60 minutters rolig joggetur ute i skogen. Jeg burde jo så absolutt hatt en styrkeøkt, men som jeg har skrevet om flere ganger nå er det ikke  lysten helt der på styrketreningen enda, og jeg kjenner at trening for meg skal være lystbetont og positivt. Jeg velger derfor å fokusere på at jeg har lyst å løpe, og synes det er deilig, i stede for å sette fokus på styrketreningen som ikke blir gjort. 
Har du planer om å trene i dag? Hva står på din treningsplan? 

 

Smiiiil Maren  

En liten escape

I dag rømte vi fra mørke skyer i byen, og la ut på tur i den sørlandske skjærgården. Det var så spesielt å se hvordan de mørke skyene ruvet over byen, mens ute i havgapet var det sol og skyfri himmel. Det var så herlig med en dag på sjøen, la alle vonde tanker og stress ligge igjen bak oss og la sjøluften rense ut alt sammen. Min kjære og meg, mamma og pappa koste oss sammen på tur, og det var virkelig en dag jeg kommer til å huske. 


Vi kjøpte med oss bakevarer, salater, sandwicher, og kald drikke og koste oss på sjøen i mange timer. Jeg hadde mål om årets første bad i Norge, men det ble sannelig ikke gjennomført i dag heller. Det er jo litt drøyt at vi er halvveis i juli, og jeg enda ikke har badet i dette landet. Det må jeg virkelig se å få gjort noe med snarest. Har dere badet her til lands i år? 


Nå har vi akkurat kommet tilbake, og skal bruke resten av kvelden til å slappe av og nyte en rolig fredagskveld. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiil Maren 
 

En annerledes morgen

For en uke siden satt jeg på flyplassen i Nice, på vei hjem til trygge, gode Norge. 1 uke siden satt jeg der og ante fred og ingen fare. I dag våknet jeg opp fra en god natt søvn, i min trygge varme seng, til beskjed om at 84 personer er drept i et terreorangrep i Nice. Jeg får frysninger over hele meg, og må ringe til mamma. Hun tar den på andre ring, " vi var der nettop" hvisket jeg. Vi var der alle sammen, alle jeg er glad i, hele familien, 12 av mine nærmeste personer var i Nice for en uke siden - det blir plutselig så alt for nært. 

Mitt hjerte går ut til alle som er rammet av denne ubeskrivelig triste situajsonen. Jeg har ikke ord, og jeg skal ikke forsøke å finne dem heller. Jeg har mottatt melding fra flere bekjente som ferierer i område, de er trygge, og jeg er så lettet. Samtidig tenker jeg at det er 84 personer som har famile og venner som ikke får den samme beskjeden. Jeg sender alle mine tanker, og all min kjærlighet til dem som er rammet av denne grusomheten. Ta vare på hverandre, og klem litt ekstra på dem rundt deg i dag. 

 

 Maren 

 

The ultimate junk food

Mac & Cheese

Jeg ble introdusert for mac and cheese for et par uker siden, og det er virkelig noe av det villeste jeg har smakt. Hvit tykk ostesaus, sammen med makaroni og pølsebiter. Kan det bli mer jummy enn det? Dette er overhode ikke en sunn og næringsrik matrett, men noen ganger så trenger man bare en solid kosekveld med akkurat det man har lyst, uten å tenke at det skal være så fryktelig sunt. Er dere ikke enige? 


 

Du trenger: 

 • Makaroni 
 • Hvetemel 
 • Ost
 • Melk
 • Middagspølse

Slik gjør du: 

Kok opp ønsket mengde makaroni i en kjele. Så starter du på sausen. Smelt smør i en kjele, jeg brukte 2-3 toppede ss, så sper du på mel til dette blir en slags tykk masse. Deretter tar du gryta vekk fra platen, sper på med melk, og visper ut klumpene. For hver gang du sper på med melk så må gryta tilbake på platen, ellers vil sausen tykne til. Jeg brukte en stavmisker for å få ut alle klumpene. Kutt så opp ost i små terninger, og ha dem i sausen. Rør rundt til osten smelter sammen med sausen. Tilsett de krydder du liker, jeg brukte bitte litt cayennepepper og piffikrydder, og vips har du en nydelig ostesaus. Kutt opp middagspølse i terninger. Når du har helt av vannet av den ferdige makaronien tilsetter du pølsebitene, før du heller sausen over. Neste gang du har lyst å kose deg litt ekstra så er dette et magisk alternativ. Det er i tillegg utrolig enkelt å lage. Vi har laget denne retten litt for ofte i det siste, men bare vent til dere smaker det - så forstår dere hvorfor. Mmmm.

 

Smiiiil Maren 

 

Mine topp 5 løpeturer

When your legs get tired - run with your heart

I sommer har jeg nesten utelukkende drevet med kondisjonstrening, og det har vært så befriende. Hvem skulle tro det om frøkna som elsket styrketrening, og som trivdes best blant tunge vekter på gymmet. Noe skjedde, og ikke vet jeg hva det var, men plutselig fristet ikke styrketreningen lenger og det eneste jeg ville var å komme meg ut på tur. Det har blitt mange gode turer de siste ukene, både joggeturer, gåturer og aller helst en slags blanding hvor jeg går litt og jogger litt. Jeg koser meg veldig når jeg er ute, og finner en helt ubeskrivelig frihetsfølelse ved å trene på denne måten. 


Jeg har flere runder jeg tar, men den jeg liker best nå for tiden er en 7km lang tur rundt i nærområdet mitt. For dere som er kjent i Kristiansand så starter jeg ute ved bystranda, jogger rundt tangen, over mot Høivold brygge, opp til gamle stadion, over lund og ned igjen til bystranda. Det er en finfin runde som inneholder både sjø, park, boligfelt og grøntområder.Ellers er nok mine topp fem tur-trenings områder i Kristiansand følgende: 

 • Jegersberg - favoritten er opp til Holmenkollen
 • Baneheia - lysløypa + båndetjønn
 • Odderøya - ytterste runde + en ekstra tur opp "viljebakken"
 • Ravnedalen - Opp 1000-trappene
 • Rossevann i Vågsbygd - avsluttes med Monstertrappa 

Mitt ønske med disse kondisjonsrettede innleggene er alltid å forsøke å spre litt løpe- og turglede med dere lesere. Jeg håper dere sitter igjen med en liten gnist av lyst til å dra ut på tur, og nyte fysisk aktivitet i frisk luft. 

Har dere forresten fått med dere rosesløyfe-løpet 16 oktober? Jeg skal delta, og håper så mage som mulig av dere har lyst å gå, jogge eller løpe 7km langs Akerselva for brystkreftsaken. Jeg tror dette blir en fantastisk dag, og ingenting hadde vært finere enn om vi var en god gjeng som kunne gjort det sammen. Sjekk ut rosasløyfeløpet.no for mer informasjon.

 

Smiiil Maren 

 

Skal vi gjøre det sammen?

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Running Camp Marbella 2- 9 september

Forrige uke hadde Nordic Fitcamp med seg en sprek gjeng på treningsreise i Marbella, og jeg ble igjen i Norge. Det er ikke alltid man kan rekke å være med på absolutt alt man vil, og denne gangen fikk jeg ikke blitt med på første campen. Det var litt kjipt å sitte hjemme å se på alle bildene som legges ut fra campen, for jeg har selv vært der tidligere, og jeg vet hvor ubeskrivelig bra det er, og jeg vet hvor kult de har det. Jeg vet hvor inspirerende det er, hvor mye de lærer, og jeg vet hvordan motivasjonen for trening og en sunn livsstil blir boostet til himmels. Jeg vet hvor fantastisk samholdet i gruppen er, jeg vet hvor gøy de har det sammen, hvor mange utflukter de er på, og hvor mye de får oppleve. Jeg har selv vært der, flere ganger, men denne gangen fikk jeg ikke blitt med. 

Heldigvis var ikke dette siste sjanse. Så sitter du som meg å tenker at søren heller, jeg skulle ønske jeg hadde blitt med, så er det altså flere muligheter. Kanskje vi skulle gjort det sammen? 

Den nesten campen er en litt spesiell camp. Det er en løpecamp, og bare ordet får meg gira. Det skremmer meg litt for jeg er virkelig ingen løper, overhode ikke, men jeg har enormt lyst å lære å bli det. Løpecampen i Marbella, på samme hotellet og i de samme fasilitetene som jeg har vært på tidligere. Det betyr at jeg kan betrygge dere at det er optimale forhold, både på hotellet, på maten, på treningsenteret og på områdene vi skal trene på. Stranden ligger like ved, det er store, innholdsrike matbutikker, det er gode senger, det er tilgang på hva enn du liker av mat, og alle særheter ( eller allergier) du måtte ha i matveien kan løses. Jeg kjenner i hele meg at jeg har så lyst til dette, jeg VIL på løpecamp, men jeg er samtidig litt redd. For jeg er jo ingen løper - langt i fra.

Akkurat det er grunn nok til å melde seg på tenker jeg. For det er jo derfor denne campen arrangeres, for å lære å løpe teknisk riktig, for bedret løpsøkonomi, for å lære å like løping og for å få et motivasjonsboost på løpingen, og annen relevant trening for løpere. Det vil selvfølgelig bli andre ting også, men hovefokuset er på løpingen. Det er jo i grunn akkurat denne campen vi som har lyst å bli flinke til å løpe burde delta på, vi som vil lære det, og som pr dags dato kanskje ikke heeelt er der, av ulike årsaker. 

Så hva sier du, vil du bli med meg å utvide sommeren og ta en uke i Spania 2-9 september? Du kan lese alt om runningcamp, og få alt du trenger av informasjon på Nordic Fitcamp sine hjemmesider HER.  

La oss løpe oss inn i høsten, og bli et team av spreke, løpeglade mennesker. Jeg er gira, er du? 

Pssst: Husk at jeg har en solid rabattkode til mine lesere på treningsreiser, send meg en mail på marenerdvik@hotmail.com, eller legg igjen mailen din i kommentarfeltet hvis du ønsker koden tilsendt. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunn sommermat

Hei og velkommen til en ny og sporty uke. Jeg er så klar! Etter en helg med mye god mat, mye sosial hygge og kos er jeg klar for å kickstarte uken på best mulig måte. Nå skal jeg straks ut på en liten løpetur, men jeg hadde lyst å titte innom å si hei til dere først, og dele av mine store middagsfavoritter for tiden. Det har vært etterlyst litt mer middagsmat her på bloggen, og det har jeg tatt til meg. Sannheten er den at om sommeren blir det ofte litt raske løsninger for min del, og det er ikke hver dag jeg lager meg varm middag. 

Sunn & smakfull sommersalat

En ting det går veldig mye av er salater, i alle mulige varianter og med masse ulikt spennende innhold. Så i dag har jeg lyst å dele den salaten jeg har lagt min elsk på for tiden. Det er i grunn bare en enkel kyllingsalat, men jeg har puttet litt ekstra godsaker i den. Min kyllingsalat inneholder:

 • Grønn salat
 • Avokado
 • Cashewnøtter
 • Mais
 • Agurk
 • Kylling
 • Raspet ost
 • Fetaost
 • Kesam
 • Balsamico

Jeg kutter opp alle grønnsakene, og danderer dem i den dyp tallerken, så topper jeg med fetaost og litt olje. Så kutter jeg kyllingen i strimler, eller kjøper ferdig strimlet, krydrer og steker dem i panna. Jeg bruker kvernet havsalt, og kylling kryddermix. Jeg legger den varme kyllingen oppå salaten, og drysser ost over igjen. Da smelter osten over kyllingen , og det smaker helt himmelsk. Jeg tilsetter også kesam, og litt balsamico på toppen. Til slutt drysser jeg litt havsalt over. Det er så mye smak i denne salaten, og den er ferdig på null komma niks. 

Det er viktig for meg å få i meg alle næringstoffene. Denne salaten er mektig på proteiner fra både kylling og ost, og den har sunn fettsyrer fra avokadoen, og cashewnøtter. Som kabohydratkilde har jeg enten krutonger, en grov brødskiver eller speltmomper til. Det varierer etter hva jeg har tilgjengelig. Noe av det aller beste er å koke opp pastaskruer, kjøle dem ned, og ha dem i salaten. Mmmmm. 

Tenk hvor mye godt du kan putte i salaten din, tørr å eksprimentere litt og vips har du funnet en ny favoritt. Et par tips som du kanskje ikke har testet i salat er vannmelon kuttet i krutinger, granateple, eller mangobiter. Husk at salatbladene trenger ikke være isberg salat, prøv deg frem med ruccola, spinat og baby leaf for eksempel. Her brukte jeg kylling som hovedproteinkilde, men det er også nydelig å tilsette egg for eksempel, eller bytte ut kylling med røket laks, tunfisk, eller kanskje spekeskinke? 

Her er mulighetene mange, så prøv deg litt frem og finn din salatfavoritt. Perfekt sommermat! Lag gjerne mange små skåler med ulike ingredienser, og på den måten kan alle i familien dandere og sette sammen sin egen favorittsalat. Alle har da mulighet til å få en salat de liker, samtidig som det er mulighet for å prøve noe nytt. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Effektive intervaller på tredemølle

I dag hadde jeg store planer om en langtur utendørs, men med det været vi har på sørlandet i dag så blir den turen kjapt byttet ut med en intervalløkt inne på tredemølla. Det passer i grunn perfekt, for da kan jeg få delt min nye favorittintervall med dere. Det er en pyramide-intervall, og jeg synes det er utrolig bra. Økten legges opp slik: 1 minutt - 2 minutt - 3 minutt - 4 minutt - 4 minutt - 3 minutt - 2 minutt - 1 minutt. 

Du tar 1 minutt pause mellom hvertdrag, og prøver å ligge på et så høyt tempo at du bare akkurt klarer draget. det vil si at på 1 minutt så lper du så fort at du kun kunne klart ett minutt, og ikke noe mer, og du trenger virkelig det pauseminuttet for å hente deg inn igjen. Jeg bruker alltid to-tre testøkter på å finne hvor jeg skal ligge, og jeg treffer aldri helt de første gangene. Øvelse gjør mester, og etterhvert begynner du å kjenne din egen kropp, og din fysiske kapasitet. La oss gjenta økten en siste gang: 1 -2 - 3 - 4 - 4 - 3 - 2 - 1 og ett minutt pause mellom hver hvor du går rolig, eller hopper av på sidene. Det er gøy med pyramider, og du kan legge dem opp akkurat slik du selv vil. En annen pyramide jeg liker går på 2-4-6-8 og ned igjen. Den er tøffere fordi dragene er lengre, men igjen justerer du ned hastigheten litt her slik at du kjenner at du klarer å fullføre alle dragene. 

Lek deg litt med ulike intervalløkter, og finn en du synes er gøy. Jeg blir ofte spurt hva den mest optimale intervalløkten er, og da svarer jeg: Den som faktisk blir gjort! det nytter ikke at jeg legger ut om hvor fantastisk 4x4 er hvis det overhode ikke motiverer deg, da er det jo mye bedre at du finner en økt du selv synes er litt artig og som du klarer å motivere deg selv til å faktisk gjennomføre. Så den beste intervalløkten, i grunn den beste treningsøkten generelt, er den som faktisk blir gjort. 

 

Smiiiil Maren 

 

Det føles som tiden står stilleEn lørdag uten planer, hvor man kan sove så lenge man vil, og våkne helt av seg selv. Det er virkelig en deilig følelse. Jeg er tidenes A-menneske, og det er jeg egentlig veldig glad for, men noen ganger er det deilig å kunne sove litt ekstra. I skrivende stund skjer det minimalt rundt meg, havregrøten står å sveller ( jeg lar alltid grynene stå i vann en stund før jeg koker dem til grøt slik at de sveller ordentlig ut. De kan gjerne stå i vann over natten hvis du har dårlig tid på morgenen), kaffen er klar og verandadøren står på gløtt. Sånn på morgenen synes jeg det er så koselig med lydene utenfor i stede for TV. Jeg bor helt nede ved sjøen, og da er det så mange koselige lyder. Akkurat nå føles det nesten som tiden står litt stille, og det er så godt. 


Nike legend tights  // Sko Nike  //  Genser Nike //  Caps Les Deux (aff.links)

Jeg ville egentlig bare titte innom å si god morgen, og ønske dere en herlig lørdag. Jeg må også få sagt tusen takk for responsen på Fitliving.no samarbeidet jeg avslørte i går. Hjelpes så stats at dere synes det var gøy. Dette er som sagt ikke min egen nettbutikk, men som dere forstod er det mitt bloggnavn og samarbeidet blir svært tett. Jeg kan nesten ikke vente me då dele konkurranser, freshe treningsnyheter og give-aways med dere. Tusen takk for alle fine ord dere legger igjen her om dagen. Både på blogg, facebook page og Instagram. Dere er virkelig en utrolig fin gjeng. 
Disse bildene er tatt for et par dager siden, men jeg synes de er så herlige med så mye energi og positivitet at jeg hadde lyst å dele de med dere i dag. Jeg har og slengt på hvor klærne er fra, da det har vært svært hyppig kommentert at jeg kan bli flinkere på. 

Nyt lørdagen og helgen, og siden min helg er relativt planløs enn så lenge er du mer enn velkommen til å dele dine planer. Jeg synes ofte leserne mine gjør så mye gøy, og det er ikke sjeldent jeg blir inspirert av dere til å finne på noe, lage noe god mat, se en spesiell film og slike ting. Uansett hva du skal så sørg for å kos deg litt ekstra i dag, det er jeg sikker på at du har fortjent. 

 

Smiiiil Maren 

 

FITLIVING Nettbutikk

Annonse

Dette har jeg gått å ruget på en stund og gledet meg veldig til å dele med dere. Endelig er tiden inne, og jeg kan dele med dere at jeg inngår samarbeid med en ny samarbeidspartner, nemlig den ny oppstartede nettbutikken fitliving.no. Noe kjent med navnet synes du? Dette er en nettbutikk med samme navn som min blogg. Det er ikke min nettbutikk, men jeg skal samarbeide veldig tett med dem og gjøre masse gøy med dem fremover som vil gi mine lesere en haug av fordeler. Det blir konkurranser, give aways og masse sporty nyheter til dere. 

I CAN - I WILL 

Jeg synes dette er utrolig stas, og er så gira over at vi endelig i gang. Fitliving vil føre merker som: Under Armour, I can I will, Polar, Miiego, rönich, 2xu, Gavelo, We are Fit, Salming, Hummel, Yoga-mad, Mons Royale og enda et par til. Noen merker her er kjente for meg, og det er merker jeg liker, og kan gå god for både kvalitetsmessig, prismessig og ikke minst så synes jeg de ser utrolig freshe ut. Det er også en god del nye, som jeg gleder meg vilt til å teste ut. I dette første blogginnlegget for nettbutikken har jeg lyst å dele et merke med dere som var ganske nytt for meg, kanskje er det det for dere også? I CAN, I WILL heter det, og ved første øyekast visste jeg at dette var klær jeg kom til å like. Har dere sett så freshe farger og mønstre? 


Jeg har på meg Leo tights i grå/hvit, og grå genser med print . Tightsen har en utrolig god pass form, er relativt høy på livet, og sitter godt. Den sklir ikke ned, selv ikke i dype knebøy, eller på joggetur. Den rosa singletten finner dere HER, jeg har den i medium. Den rosa og hvite leo tightsen finner dere HER, også den har jeg i str M. 


Jeg synes dette merket er utrolig kult, og digger både den svart/hvite, og rosa/hvite leoparden. Den fersken fargede tightsen er i en helt egen liga synes jeg. Virkelig en av de fineste tightsene jeg har sett på lenge. Den grå genseren er teknisk stoff den også, men likevel myk og deilig å ha på seg. Jeg har den i str M, og følte det var helt perfekt. Da blir den litt løs, og behagelig på. Alle tightsene er også i medium. 
Hva synes dere om dette merket?  

Jeg håper dere også synes dette var gøy, for enda gøyere skal det bli. Fitliving.no kickstarter åpningen av ny nettbutikk med hele 25% rabatt på ALT i nettbutikken. Så her er det bare å sikre deg dine favoritter. Det vil fylles på av godsaker gjennom hele sommeren, og utover høsten skal flere merker være på plass. Det er virkelig mye bra i vente! 

Pssst: Jeg anbefaler dere å ta en titt innom min instagram på marenerdvik også, der er det nemlig en heftig konkurranse på gang hvor du kan vinne gavekort på hele 1500kr i nettbutikken. 

 

Smiiiiil Maren 

En frisk start på dagen

En liten evighet etter alle andre kaster jeg meg nå på trenden med å juice frukt og grønnsaker selv hjemme. Jeg er en storforbuker av juice og smoothies som kjøpes ferdig, så jeg tenkte hvorfor ikke teste selv. Jeg har en haug av bøker med oppskrifter, og printscreenet masse juiceinspo fra nettet, men endte likevel opp med å freestyle to fargefester av noen juicer. Jeg velger å kalle dem Marens grønne glede, og solskinns juice. Kreativ på morgenkvisten sa du? hahaGrønn glede: 

 • 4 gode håndfuller med spinat 
 • 1/2 sitron
 • 2 staver med stangselleri
 • 1 lite grønt eple
 • 1 skive ingefær 

Solskins juice:

 • 3 gulrøtter
 • 1/2 siron 
 • 1 gult eple
 • 1/2 agurk 
 • 2 staver med stangselleri

Jeg hadde tre skiver ingefær i den grønne, og det ble alt for mye, så derfor skrev jeg en skive i oppskriften. Pass på ingefæren dere, den gir mye mer smak enn du tror. Ellers smakte de godt, og dette var uten tvil en frisk og god start på dagen. Jeg kommer nok ikke til å juice hver dag, slikt har jeg ikke tid til, men innimellom er det utrolig deilig å kunne lage seg en juice på morgenen. 

Er det noen av dere som har testet dette? Del mer enn gjerne din favoritt oppskrift med meg i kommentarfeltet. En ting er bøker med oppskfiter, men det er mye gøyere å høre dere leseres favoritter. 

 

Smiiiil Maren 

 

ShapeUp frokost

Fuel your body & mind 

God morgen dere. Jeg sitter her å koser meg med havregrøt til frokost, og titter gjennom nyeste utgaven av ShapeUp for litt påfyll av inspirasjon. Akkurat denne utgaven har jeg gledet meg spesielt mye til, fordi shooten til mitt bidrag var så fantastisk morsom. Det skjedde helt spontant, på Freedom beach i Thailand. Jeg var der på treningscamp med Nordic Fitcamp og hadde med min dyktige fotograf Victoria Nevland. Etter å ha ligget på stranden, badet og kost oss i noen timer fant vi ut at dette her er jo perfect location for et Shapeup sommerprogram. Så da kjørte vi på da, null sminke, null styling, med sand overalt, og saltvanns hår. Jeg elsker disse bildene, de er så ekte og fine.  
His & hers 

Jeg koser meg så når jeg sitter sånn som dette på morgenen. Leser nyheter på nett, blar litt i magasiner og oppdaterer meg på sosiale medier mens jeg spiser frokost og drikker kaffe. Det er en liten me-time som jeg aldri ville vært foruten. Jeg må smile litt av bildet over, det er forskjell på folk si. Min havregrøt er pimpet til randen med bær og i selve grøten er det både kakao nibs og nøtter. Min kjære sin grøt er så plain som du kan få den. Kun gryn, melk og proteinpulver. Har noen av dere sett nyeste ShapeUp? Hva synes dere, er dette et program du kunne tenkt deg å teste i sommer? 

 

Smiiiil Maren  

Sørlandet på sitt beste

Moules frites 

På dager som dette blir jeg minnet på hvorfor jeg elsker denne byen, og sørlandet generelt. Sol, sommer og Sørland. Kos på brygga, iskald drikke, måkeskrik og sjømat. Det er så idyll, og det er så ubeskrivelig godt. Det finnes ikke noe bedre sted enn Kristiansand på en skikkelig smeigedag som dette. I dag møtte jeg fine Kristina på lunsj på sjøhuset, og vi fikk et perfekt bord helt ved vannet. Vi koste oss med nydelig mat, og skravla gikk i ett. Jeg ser denne snuppa nesten daglig, men i livet hennes skjer det så mye at det alltid er noe nytt. Jeg ler så tårene triller av hennes sprø påfunn og alle de tragi-komiske situasjonene hun havner oppi. Aldri en kjedelig dag, og jeg elsker det. 
Jeg gleder meg til mange flere slike dager utover sommeren. Sjøhuset, og fiskebrygga ligger et steinkast unna begges leiligheter, så det er virkelig ingen grunn for å ikke være her mye mer. God mat og herlige omgivelser. Hva mer kan man be om? 
Jeg har fått et par kommentarer med ønske om at jeg skal dele flere dårlige dager, og det skal jeg mer enn gjerne, men akkurat nå så har jeg det bare så fint. Jeg har akkurat vært på ferie, det har vært Palmesus, det er sommer og livet smiler rett og slett. Alle dager er overhode ikke slik, det skal jeg love dere, men akkurat nå så har jeg det veldig bra.

Hvordan har du det akkurat i dag? Hvis du skulle trekke frem én positiv ting fra dagen din i dag, hva ville det vært? 

 

Smiiiil Maren  

Tilbake i trappa

Jeg er ikke på ferie lenger, og har nå full tilgang på treningssenter men likevel velger jeg å ta øktene mine utendørs. Jeg synes trappetreningen fra Frankrike ( dere finner den treningsøkten HER ) var så artig at jeg slo til med enda en treningsøkt i trapper her hjemme. Dette er en helt annen type trapp og det er egentlig litt kult, for da kan jeg få delt en annen type trappeøkt med dere. 

Stretch it out & get ready

Jeg startet med å gå opp og ned trappene et par ganger, tøye og bøye litt lett bare for å forberede kroppen. Så startet jeg løpene. Jeg løp opp trappen totalt ti ganger og varierte måtene jeg løp på. 

 • 2 runder med hvert trinn
 • 2 runder med annen hvert trinn 
 • 2 runder med hopp på hvert trinn
 • 2 runder med hopp på annen hvert trinn
 • 2 runder med løp på annen hvert trinn

Totalt 10 runder som virkelig får opp pumpa. Etterpå lekte jeg meg litt med hopp over så mange trinn jeg klarte, litt utfall og pushups. Denne økten tok meg en drøy halvtime. Kjapt, effektivt og enkelt. Trappeløp er effektiv trening, men vær forberedt på at bena blir rimelig kjørt i ettertid. Det kan være smart å starte litt rolig, og bygge øktene opp gradvis. Du kan føle deg helt lett og fin etter økten, også komme gangsperren som ei kule dagen etter. Spesielt leggene kan bli helt mørkbanket - mer enn du tror! Lår og rumpe får også kjørt seg godt. Et tips til folk med vonde knær er å gå ned igjen, og ikke løpe, da unngår du det støtet mot knærne som kan være svært belastende for vonde knær. 

Jeg håper noen av dere fikk lyst å ut å leke litt i trapper. Del mer enn gjerne dine trappetreninger med meg, ingenting er jo bedre enn at inspirasjon og treningsmotivasjon kan gå begge veier. 

 

Smiiiil Maren 


 

Kveldsmat med jentene

Quality time with my girls 

I går inviterte Charlotte spontant på kveldsmat, og vi ble hele syv jenter til nydelig mat og bakverk. Sånne kvelder er så koselige, og man burde gjøre det så mye oftere. Her kommer et lite bildedryss fra kvelden. Det trenger ikke alltid være middag, kveldsmat sammen med gode venner er virkelig undervurdert. Vi ble sittende å skravle til nærmere midnatt, og det var så utrolig kos. Jeg har savnet slike jentekvelder. Vi koste oss med nystekte rundstykker, knekkebrød, masse godt pålegg, eggerøre og frukt. Til dessert fikk vi ferske boller med krem og annet deilig bakverk som en av jentene hadde med. Vi hadde også appelsinjuice, melk og eplejuice. 

Har dere sett så mye godt? Slike kvelder trenger ikke være verken stress eller kostbart. Det løses enkelt ved at alle tar med litt hver, og vips koster det minimalt. Man tar bare med et pålegg man har i kjøleskapet, eller kjøper med seg litt frisk frukt. Så enkelt, og så utrolig hyggelig. 

 

Smiiil Maren 

Super effektiv ferietrening

Jeg lovet dere enda et ferieprogram, og her kommer det. Dette programmet foregår i en trapp, og det er i grunn alt du trenger. En morsomt og super effektiv økt som utfordrer både spenst, eksplosivitet, kondisjon og styrke. 

Find some stairs and you´re good to go

Sirkelen startes med løp, så gjøres 10 repetisjoner av hver øvelse, før sirkelen av sluttes med løp. Hele sirkelen gjøres tre runder, med ca 2 minutters pause mellom rundene. Alt du trenger for denne økten er din egen kropp, og en trapp. Så enkelt, så effektivt og så utrolig gøy! Øvelsene er som følger:

 • Løp opp trappen  
 • Bulgarsk utfall 
 • Dips
 • Sidelengs utfall hopp 
 • Pushups 
 • Hinke på ett ben 
 • Dype froskehopp 
 • Løp opp trapp

Øvelsene er vist med bilder i samme rekkefølge som de er listet opp over. Spør for all del dersom noe er uklart. Er en øvelse ukjent, så google den opp så vil det garantert dukke opp en Youtube-film som viser utførelse. Jeg har planer om å bli flinkere på å filme, så her blir det forbedring, enn så lenge håper jeg bildene funker fint for dere. 

Det jeg liker spesielt godt med denne økten er at den kan gjennomføres uansett hvilken type ferie du er på. Det finnes alltids en trapp, om det så er trappen på hotellet. Jeg har kjørt en suer trappetrening i en baktrapp på et hotell en gang, funket kjempe fint det. Det handler bare om å tørre å være litt kreativ, og se litt utenfor den vanlige treningssenter-bobla. 

Håper dere synes dette var et artig program, jeg likte det hvertfall godt og gleder meg til å kjøre det igjen. Neste gang skal jeg ha sko på meg, for denne økta gikk rimelig hardt utover destakkars tærne mine. 

 

Smiiiil Maren 

 

Min første sommer uten

I samarbeid med Auds Hudpleie

Da har jeg endelig landet etter både ferie i Franrike og palmesushelg, og akkurat i dag føles mandag helt fint ut for meg. Jeg er veldig glad i rutiner, og koser meg med hverdagsliv.

Abeille Crema Solare & Olio Solare

Husker dere jeg fortalte dere at jeg tok meg med solprodukter fra en hudpleieserie ved navn Abeille til Frankrike, som skulle være spesielt god for soleksem? Nå har jeg altså vært en uke på ferie med soling hver eneste dag, noe som vanligvis ville betydd soleksem på både bryst, og overarmer for min del. Jeg har brukt Abeille solkrem og sololje på stranden, og på kvelden har jeg lagt på en avkjølende kamille maske fra samme merke. Vet dere hva - jeg har ikke soleksem! Dette er min første sommer uten soleksem, og jeg er overlykkelig. Soleksem er vondt, det klør, og ser utrolig lite pent ut. Jeg har irritert meg over dette i årevis, og nå har jeg endelig funnet min løsning. 

Abeille serien er et naturprodukt. Serien er faktisk så naturbasert at den er spiselig, og alle kremer og såper har samme farge som naturproduktene de er laget av. Dette syes jeg er et kvalitetsstempel av de sjeldne. Som base i produktene benyttes de råstoffene som har høyest naturlig fuktighetsinnhold - honning, dronninggelé og propolis. Dette er naturlige substanser som er gode og pleiende for huden. Ellers benyttes bl.a. kamille, avocado, olivenolje, sitrusfrukter, mandler, nøtter og rotfrukter.Jeg elsker hvor delikate og vakre produktene er. De kommer i små glasskrukker, og er helt unike. Nå har jeg fokusert på solserien fra Abeille, men ta gjerne en titt på Audshudpleie sine nettsider for å lese mer om produktene, og se hele utvalget. Abeilleserien selges på alle Auds hudpleie salongene her i Kristiansand, og ellers er alt tilgjengelig i nettbutikken deres vakkerhud.no.

Nå skal jeg kose meg videre med kaffen her, og skrive ferdig det andre treningsprogrammet jeg lagde til dere i Frankrike. Så i dag blir det mye sol og sommer her på bloggen, og det tenker jeg at passer perfekt på en mandag tidlig i juli. Titt gjerne innom senere for litt mer inspirasjon til hvordan man kan trene på ferie. 

 

Smiiiil Maren 

 

The morning after

The perfect recovery breakfast

Hjelpes nå er det en trøtt frøken som sitter her å skriver til dere. Jeg har sovet i underkant av fire små timer, og det kjennes godt på kroppen i dag. Lite søvn og litt sliten - men fy søren så verdt det. Palmesus dag 2 toppet ALT, og jeg sitter igjen med en helt ufattelig god opplevelse. Vi hoppet, danset og sang med til Jason Derulo, Fedde Le Grand, Klovner i kamp og til slutt tidenes avslutning med Martin Garrix. Denne helgen har vært så ubeskrivelig gøy fra start til slutt, og jeg sitter bare å smiler i dag. Helger som dette lever jeg lenge på. Godt levert gutta - gratulerer med tidenes råeste strandfest!


Litt små sliten i dag, og da må det marenmat til for å at jeg skal komme meg igjen. Favoritt skåla med friske bær, cottage cheese, vanilje yoghurt og usaltede nøtter er en fast slager på mitt frokostbord, og uten tvil den matretten jeg spiser oftest. I mine øyne er dette perfekt recovery food. Jeg er ikke dårlig i formen, bare trøtt og sliten, og da gir en skål som dette, med litt snacks på siden super god energi til å komme i gang med dagen. 
Flere av dere kommenterte at det var gøy å se meg i litt annet enn bare treningsklær, så da kjører jeg på med å vise dere gårsdagens antrekk også. Igjen veldig enkel stil, men det er sånn jeg liker det. Svarte skinny jeans, og en løs laidback topp med åpen rygg. Jeg slang også på meg en skinnjakke, og enkle basic Nikes. De skoene var det beste valget noensinne, fy søren så mye gøyere det er på festival når du faktisk har joggesko som man kan hoppe rundt på. Dagen i dag skal brukes til å rydde og vaske leiligheten her etter helgen. Halve bystranda er inne i min leilighet, og det er virkelig sand overalt. Jeg rakk aldri å pakke ut etter turen til Frankrike før Palmesusfesten startet, så der har jeg også en jobb å gjøre. Ellers blir det en rolig gåtur i skogen, avslapning, serier, god mat og uten tvil tidlig i seng. 

Har dere hatt en bra helg? Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Palmesus - jeg har ikke ord!

Best night ever

Jeg har ikke ord for å beskrive gårsdagen, men i mangel av bilder fra dagen og kvelden på palmesus, så skal jeg likevel prøve. Vi startet med et super kort, men utrolig koselig mini-vors hos meg i min leilighet på bystranda, før vi trippet de 100 meterne ut døren og ned på stranda. Der ble vi møtt av dekkede bord med digre flasker champagne, nydelig bordsetting, og fantastisk mat. Jeg snappet som en helt, men glemte helt bort kameraet mitt, noe som egentlig var helt greit. Noen ganger er det bare litt deilig å nyte kvelden, snappe et par øyeblikk, men ikke styre med kamera, riktig lys, vinkler osv. I går bare koste jeg meg, og det var virkelig en magisk kveld fylt til randen av bra mennesker, fantastiske artister og dj´s, nydelig mat og masse god drikke. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg  hadde små utbrudd av lykke i går kveld, det hele var bare så feel-good og så ufattelig gøy! Se gjerne gårsdagens snapstory på marenerdvik for å få et inntrykk av stemningen. 

Jeg gikk med en svart bukse, en blomstrete topp og en dus rosa bomber jakke. Enkelt og greit, og fint i forhold til været. Jeg skal innrømme at jeg ble litt kald et par ganger, men det var ikke verre enn å danse litt mer, så løste det seg. Nei fy søren for en rå kveld, jeg tror ikke Palmesus er ment for å forklares med ord - det må rett og slett bare oppleves. Jeg er så stolt av gutta bak Palmesus, og spesielt nå som jeg har sett på nærhold hvor beinhardt de jobber, døgnet rundt, for å sørge for at 16.000 mennesker får en rå opplevelse. 

Nå er det klart for dag 2, og jeg gleder meg noe helt hinsides! Jeg møtte så mange av dere lesere i går, og det var så utrolig koselig. Det er så gøy når dere kommer bort å hilser på. Jeg fikk mange gode klemmer, og koselige ord fra dere i går. Tusen tusen takk. 

Er det flere av dere som er på Palmesus i helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Alt du trenger å vite om pulsklokker

I samarbeid med Polar Norge

Jeg er stolt over å være ambassadør for Polar. Jeg synes de er helt utrolig flinke i jobben sin, og leverer et produkt som det oser kvalitet av. Jeg har skrytt uhemmet av min Polar V800 her på bloggen, og jeg tror ingen er i tvil hvilken pulsklokke jeg bruker. Jeg har den alltid på meg. En ting er at produktet er bra, men en annen ting som virkelig imponerer meg er de ansatte i Polar Norge. De var positive fra første stund når jeg ba dem være med på en spørsmålsrunde på bloggen, og når spørsmålene ble sendt inn tok det under et døgn før svarene kom i retur. Kan man koble den opp mot Strava eller Endomondo på mobilen? 

Du kan koble Polar-kontoen opp mot Strava, så når du synker treningsøkter med Polar Flow appen, så synkroniseres økten automatisk videre i Strava. Dette aktiverer du enkelt inne på din profil på www.flow.polar.com. Vi har ikke automatisk synkronisering med Endomondo, men det er fullt mulig å eksportere økten fra Polar Flow, og inn i feks. Endomondo. Se eksportknapp under økten din i Flow nettjeneste.

Hvilken av klokkene passer til både styrketrening, sykling,løping,rulleski, kajakktur og svømming? 

Klokken som passer best til dette er den Maren bruker, Polar V800. På denne klokka legger du inn dine treningsprofiler, som feks. de du nevner. Denne klokken måler også puls og distanse (både ute og inne) når du svømmer, og har funksjoner for å forbedre din svømmeteknikk.

Hva er forskjellen på et aktivitetsbånd og en klokke?

Aktivitetsfunksjonene du får i Polar aktivitetsarmbånd, er de samme som du får i klokkene. Så alt du gjør i løpet av en dag blir registrert på samme måte. Forskjellen blir da utseende, størrelse, batterilevetid osv.

Hvilken klokke passer best til løping og fitness? Tracker klokken ruten jeg løper via GPS og synkroniserer med Strava på iPhone? 

Vi anbefaler M400 eller V800 til ditt bruk. Begge klokkene har GPS og øktene synkroniseres automatisk inn i Strava når du synkroniserer med din Polar konto. Du kan også legge inn de treningsprofilene du ønsker, som feks. Gruppetrening, styrketrening, sirkeltrening og løping Du kan sammenligne produkter på denne linken for å se hvilken som passer best til ditt bruk: http://www.polar.com/nb/produkter/compare?product1=85909

Har et spørsmål til deg! Før hadde du en rød polar rcx5 om ikke jeg tar helt feil. Jeg har en slik nå i svart. Hvordan synes du den var i forhold til styrketrening og kondisjonsstrening? Synes du den du har nå er bedre i forhold? Lurer siden jeg vurderer å kjøpe meg en ny pulsklokke, enten den du har nå eller en M400.

Dette må egentlig Maren svare på, men ang. styrketrening er de i utgangspunktet helt like, men både M400 og V800 har flere funksjoner som er rettet mot løping. Begge klokkene har også GPS som kan være med på å motivere ved kondsisjonstrening utendørs. Du kan sammenligne M400 og V800 på denne linken for å se hvilken som passer best til deg: http://www.polar.com/nb/produkter/compare?product1=85909

Hva er forskjellen på en M400 og V800?

Største forskjellen er at V800 er en multisport klokke. Den har flere funksjoner rettet mot svømming og triathlon, samt er kompatibelt med sykkelsensorer. Med V800 får du treningsbelastning og restitusjonsstatus, samt bedre batterikapasitet. Du kan sammenligne klokkene her: http://www.polar.com/nb/produkter/compare?product1=85909

Finnes det en klokke som ikke har dagbok , men du kan løpe med den og se antal km du har løpt?

Alle nyere Polar-klokker har dagbok (Flow app og nettjeneste), men om du velger å bruke den er opp til deg. Du kan enkelt løpe med en GPS-klokke og få opp antall km du har løpt både underveis og etterpå uten å måtte forholde deg til dagboka.

Hvilken klokke anbefaler dere til studenter som ikke har så mye å rutte med?

Om du ikke har behov for GPS så anbefaler jeg Polar A300. Om du ønsker med GPS, så anbefaler jeg M400. Du kan undersøke produktene på hjemmesiden vår: www.polar.com

Hvordan få best utbytte av en slik klokke som v800?

For å få best utbytte så anbefaler vi å gjøre som Maren, å bruke klokka 24/7. Da får du riktig aktivitetsdata og evt. treningsdata. Det finnes mange funksjoner i V800 og her er en link til ulike filmer med funksjoner og muligheter med V800. https://www.youtube.com/playlist?list=PLkSlTQOtDpKjv4qoIv2njXOMZYs4uFQ_o Du kan også utforske denne linken: http://support.polar.com/en/support/V800. Her er det mye nyttig informasjon for å lære mer om V800.

Fungerer v800 for å øke bevisstheten rundt hverdagsaktiviteten?

Ja det gjør den. Den har akkurat samme aktivitetsfunksjoner som aktivitetsklokkene/armbåndene fra Polar. Den viser hvor aktiv du er i løpet av dagen, og viser hva som gjenstår til å nå dagens mål (basert på dine innstillinger og hverdag). Du kan også koble den opp mot telefonen/PC for å få tips til hva du kan gjøre for å komme i mål med aktiviteten den dagen.

Beste måten å måle maks puls på? Hvordan best mulig kjøre intervaller på puls? Hilsen Anja

En generell formel for makspuls er 220 minus alder, men den blir ikke riktig for alle. Det beste er å kjøre en makspulstest. På denne linken kan du lese om hvordan måle makspuls: http://www.polar.com/en/running/calculate-maximum-heart-rate-running . Intervalltrening kan gjøres på mange ulike måter basert på hvilket utgangspunkt og mål man har. Maren har skrevet nyttige tips om intervaller i dette innlegget: http://fitliving.blogg.no/1454314997_i_superform_med_inter.html

Jeg har Polar a360, og har hatt denne siden nyttår. Veldig fornøyd, MEN føler ofte at den henger litt igjen på puls når jeg trener. Det tar ofte tid før den kommer opp i puls, enda jeg vet pulsen min er høyere, den kan gjerne hoppe fra 100 til 160 i puls... Det samme når pulsen går ned, er dette vanlig med slike aktivitetsklokker? Vil jo gjerne at den skal være så nøyaktig som mulig, samtidig som ar jeg slippe puls båndet.. Noen tips?

Har du forsøkt å plassere A360 litt annerledes på håndleddet? Den skal sitte ganske stramt under trening, og så løsner du den etter. Les gjerne dette innlegget: http://support.polar.com/en/support/how_do_i_wear_my_a360?product_id=83797&category=faqs Kontakt oss i Polar hvis problemet ikke løser seg.

Hvordan kan jeg få koblet min m400 opp mot Strava? 

Du aktiverer dette inne på din profil på www.flow.polar.com. Trykk på navnet ditt i høyre hjørne og velger innstillinger. Du kan også se denne linken: http://support.polar.com/en/support/how_can_i_automatically_sync_my_data_from_polar_flow_to_strava?product_id=63839&category=faqs

På de klokkene som det står at de er egnet til løping feks m400, kan man også bruke de/den til powerwalk/lange gåturer og styrketrening? Den vil vel uansett regne puls og dermed anntall forbrente kcal?

Det kan du absolutt. Den fungerer like bra til gåturer som løpeturer. Du får puls, kalorier++. Og går du ute, får du også fart og distanse (M400).

Hvilken klokken passer best om jeg ønsker en til både svømning (inne i bassin), cykling og gå/løping? Findes der også en klokke med gps, som kan benyttes til ovenstående? Altså således man uover pulsmåling får med sig antall kilometer?

Ut ifra dine ønsker vil jeg anbefale den klokka Maren bruker. Polar V800. Den har svømmefunksjoner (både ute og inne), passer til sykling og løping/gåing, samt funksjoner for å hjelpe deg med å bedre svømmeteknikken. Den har GPS så du får antall kilometer både underveis og etter treningsøkten.

Hva er grunnen til at du har på deg klokken til en hver tid - ikke kun når du trener? Hvor nøyaktig måles forbrente kalorier under en økt? Ønsker anbefaling av meget enkel klokke, ikke behov for gps, aktivitetsmåler etc, eneste jeg trenger er at den kan ta tiden med mellomtider. Gjerne med puls som måles på håndleddet for å slippe pulsbelte. Rt snnet spørsmål-er det stor forskjell i nøyaktighet på pulsklokkene som måler puls med belte vs de som måler direkte på håndleddet?

Maren bruker nok klokken sin 24/7 for å holde oversikt på sitt aktivitetsnivå og søvnkvalitet (eller hva, Maren?) :) For å få en mest mulig nøyaktig beregning av aktivitet, søvn og treningsbelastning anbefaler vi at produktet benyttes døgnet rundt. Kalorimålingen gjøres jo også når du ikke trener (kroppen forbrenner hele tiden, også når vi slapper av). Det kan være flere klokker som er rett for deg. Anbefaler at du tar en telefon til Polars flinke kundeservicemedarbeidere, så kan de hjelpe deg med å finne rett produkt ved å vite enda litt mer om deg.

Jeg har en Polar m400-klokke, men pulsbåndet som følger med er litt for stort.. Jeg må alltid feste det under sportsbhen for at det ikke skal skli ned, selv om jeg har strammet det så mye det går an.. Jeg vet jeg har liten brystkasse, men jeg er da ikke uvanlig liten?

Det skal være mulig å justere størrelsen på pulsbeltet, men blir det likevel for stort, finnes det pulsbelter i mindre størrelse. Standard størrelse som følger med er M-XXL, men det finnes også i XS-S. http://www.polar.com/nb/produkter/tilleggsutstyr/soft_strap

Har polar A360. Lurer på om kaloriene som vises forbrent er i tillegg til hvileforbrenning eller inkludert hvileforbrenning :)

A360 viser det totale kaloriforbruket, altså inkludert hvileforbrenning. Les gjerne mer her: http://support.polar.com/e_manuals/A360/Polar_A360_user_manual_Norsk/Content/Smart_Calories.htm

Hva er forskjellen mellom Polar V800 og Polar V800 HR?

HR betyr at det er med pulsbelte i pakken. I norske sportsbutikker selges den kun med pulsbelte (HR), men på Polars hjemmeside og noen utenlandske butikker selges den uten. Så vær obs på dette hvis du skal kjøpe ny Polar klokke.

Jeg har fått Polar v800 Javier Gomez Noya special edition i bursdagsgave, men jeg har ikke sjans til å bruke den. Den er altfor stor rundt håndleddet. Er den vanlige Polar v800 litt mindre? Jeg vil tro at jeg har samme størrelse på håndleddet som deg, så synes det er rart at den ikke passer på meg.

Det var synd å høre! Noya-Special edition V800 har samme størrelse som den vanlige V800 (som Maren bruker). Det er kun fargen og ekstrautstyret som er anderledes.

Jeg har selv en Polar V800, men synes det var litt vanskelig å forstå hvordan man skulle legge inn makspulsen og de ulike pulssonene. Har selv en makspuls på 195 og det hadde vært kjekt å fått inn denne isteden for standarden som ligger inne :)

Inne på din profil på www.flow.polar.com legger du inn dine verdier (høyde, alder, vekt, makspuls osv). Det gjør du ved å logge inn på profilen, trykke på navnet ditt i høyre hjørne og velge innstillinger. Her legger du inn/endrer dine verdier slik at de blir riktig. (NB: husk å synkronisere klokka etterpå).

Pulssonene endrer du inne på de ulike sportsprofilene.

 • Trykk på navnet ditt i høyre hjørne og velg sportprofiler
 • Her velger du (rediger) den profilen du ønsker å endre pulssonene
 • Bla ned til hjertefrekvens
 • Her kan du velge type hjertefrekvenssone. Velger du Fri, kan du lage dine egne soner.

NB: Du endrer kun nedre grense på sonene. Øvre grense endres automatisk.Skjønner ikke hvordan man legger inn makspuls og de ulike pulssonene, hadde vært kjekt med en forklaring på dette :) har en makspuls på 195.

Inne på din profil på www.flow.polar.com legger du inn dine verdier (høyde, alder, vekt, makspuls osv). Det gjør du ved å logge inn på profilen, trykke på navnet ditt i høyre hjørne og velge innstillinger. Her legger du inn/endrer dine verdier slik at de blir riktig. (NB: husk å synkronisere klokka etterpå).

Pulssonene endrer du inne på de ulike sportsprofilene.

 • Trykk på navnet ditt i høyre hjørne og velg sportprofiler
 • Her velger du (rediger) den profilen du ønsker å endre pulssonene
 • Bla ned til hjertefrekvens
 • Her kan du velge type hjertefrekvenssone. Velger du Fri, kan du lage dine egne soner.

NB: Du endrer kun nedre grense på sonene. Øvre grense endres automatisk.

Jeg bruker en polar loop i dag, og den er jo noen år gammel. Hvilke fordeler vil jeg ha av å bytte til en nyere modell? Vil de nyere og mer avanserte modellene gi meg tilgang til mer informasjon eller kun mer presis informasjon? Og hvilken modell anbefales hvis det viktigste er å måle aktivitetsnivået i hverdagen, og at det ikke er ønskelig med en ren treningsklokke?

Aktivitetsfunksjonene i Loop er samme som i de andre produktene. Du får samme type informasjon, og den registrerer det på samme måte. Fordelene med Loop 2 er at du også får smart varsling, vibrasjonsvarsling og bedre batterilevetid. Fordelen med A360 er at du får farge- og touchskjerm. Den har også pulsmåling på håndleddet. Den har også samme funkssjoner som Loop 2.

Jeg har den beste klokken jeg også, altså v800, men når jeg er ute å jogger med GPS osv. Gir den beskjed og da lager et lite pip og dirrer på armen for hver kilometer jeg jogger. Er det mulig å få det bort. Blir til at kilometerne virker altfor lange.. Takk for svar på forhånd! :)

Ut ifra din beskrivelse virker det som om du har aktivert «automatisk etappe». Den endrer/skrur du av slik:

 • Logg inn på din profil på www.flow.polar.com
 • Trykk på navnet ditt i høyre hjørne og velg sportsprofiler
 • Velg (rediger) den profilen hvor det piper når du trener
 • Gå inn på Grunnleggende og skru av «automatisk etappe».

Husk å lagre og synkroniser etterpå.

Er det anbefalt å ha en pulsklokke dersom man bare trener styrketrening og løper lite? Evt hva er fordelene med dette?

Ja vi anbefaler det. Fordelene under og etter økten er at får pulsen, kaloriforbruk og varighet. På klokka kan du legge inn egen styrketrening-profil, så du i etterkant kan få oversikt over hvor mye styrketrening du har utført på ukes-, måneds- eller årsbasis. Det kan være mye kondisjonstrening i stryketrening også, og så vil du få et godt bilde på aktivitetsnivået ditt i tillegg.

Vil en pulsklokke kunne beregne kalorier forbrent under styrkeøkten feks? Og evt hvilke pulsklokke passer best til styrketrening?

Ja hvis du bruker pulsbelte (A300, M400, V800) eller pulsmåling på håndledd (A360) vil den beregne antall kalorier forbrent. På alle nevnte pulsklokker kan du legge inn egen styrketreningsprofil, så alle passer fint til dette.

Jeg har en polar a360 og er veldig fornøyd:) men når jeg skal synkronisere klokken med appen, vil den ikke lenger legge inn dataene, det fungerer om jeg kobler den til pcen, men det er litt for tungvindt til vanlig. Jeg har prøvd å restille klokken til fabrikkinnstillinger, men uten hell, hvordan kan jeg fikse dette? 

Det er godt å høre at du er fornøyd, men dumt å høre om dine problemer. Prøv det som står beskrevet på denne linken: http://support.polar.com/en/support/having_problems_syncing_your_a360_with_the_flow_app?product_id=83797&category=faqs Løser ikke det problemet, så er det best om du kontakter oss på kundeservice@polar.com så skal vi hjelpe deg videre slik at dette løser seg!

Hvilken pulsklokke er best av polar v800 og polar m400? Bruk: løping/intervall/sykling/ generelt all trening. Er det best med pulsbelte til klokka eller ikke?

På løping, intervall og ved de fleste sportsprofilene så er klokkene relativt like. Men på sykling, svømming og triathlon så er V800 best. På V800 får du også treningsbelastning og restitusjonsstatus. Du kan sammenligne produktene på denne linken: http://www.polar.com/nb/produkter/compare?product1=85909&product2=85636Jeg har en Polar bluetooth H6 heart rate sensor som jeg hadde tenkt å bruke opp mot Polar Loop. Jeg fikk en klokke før jeg fikk testet ut å bruke den opp mot loop. Hvordan kan jeg bruke denne ellers som nå bare ligger ubrukt? Passer denne ved kjøp av evt ny klokke?

H6 pulsbelte fungerer opp mot alle nyere pulsklokker (Loop2, A300, A360, M400 og V800). Den kan også brukes opp mot Polars treningsapp ? Polar Beat.

Eg har nett kjøpt meg ny klokke Polar M400. Men eg klarer ikkje heilt å finne ut av den. Er det slik at dette kun er ei løpeklokke, eller kan den også brukes til styrketrening? hvordan får jeg best mulig utbytte av denne klokken?

Du kan bruke M400 både til løping og styrketrening. Klokken kan skreddersys med de treningsprofilene du ønsker. Denne filmen viser deg hvordan: https://www.youtube.com/watch?v=DNKhBsWwMbM&index=1&list=PLkSlTQOtDpKhMkidfnlTRPhhiZoWo53yd (Se fra 2. min og utvoer for å legge til profiler). Inne på samme side finnes det mange filmer med tips om hvordan få mer ut av klokka. For å få mest mulig ut av klokka, anbefaler vi å bruke den hele døgnet. Slik at du bruker den både til aktivitets- og treningsregistrering.

Lurer litt på dette med hva som inngår i de ulike "aktivitetskategoriene" man velger. Hva er forskjellen på om man velger f.eks sykkel eller løping? og ved gruppetrening/ fjellturer/ styrke pleier jeg å velge "annen aktivitet", men hvordan er dette annerledes enn om jeg eks hadde valgt løp/ sykkel? Interessert i å vite hva som ligger til grunn for de ulike. Har også et spørsmål ang garanti: før 2 år er gått, leverer man til butikken man kjøpte, eller sende tilbake til polar? klokken min får ikke kontakt med beltet etter at jeg byttet batteri i sensoren, og har prøvd å restarte klokken uten hell.

Det har i utgangspunktet ingenting å si hvilken profil du velger. Inne på Polar Flow kan du skreddersy de ulike treningsprofilene slik du ønsker. Så du kan få akkurat samme informasjon på løping som på styrketrening. Men fordelen med å legge inn de profilene du trener, er at du i ettertid kan gå inn å få oversikt over hvor mye du har trent i de ulike profilene. Feks. kan du 1. januar gå inn å se hvor mye du styrketrening, løp og fjellturer du utførte i 2016. Har man brukt «annen utendørs» så får du ikke samme informasjonen/oversikten. Ang. Garanti kan du kontakte både butikk og oss direkte. I ditt tilfelle anbefaler vi å kontakte oss direkte på kundeservice@polar.com så skal vi finne en løsning på dette!

Jeg lurer på hvorfor min m400 klokke aldri vil koble seg til/synkroniseres med appen på mobilen??

Det er vanskelig å si uten ha produktene foran seg for å teste, men du kan prøve beskrivelsen på denne linken: http://support.polar.com/en/support/syncing_data_between_polar_device_and_polar_flow_app_fails_what_should_i_do?product_id=67695&category=faqs Hvis det ikke løser problemet, ber vi deg kontakte oss på kundeservice@polar.com så skal vi få fikset opp i dette!

Hei! Jeg har en Polar a360 og lurer på hvorfor antall kalorier forbrent starter på rundt 500 hver dag?

Aktivitetsmåleren nullstilles ved midnatt, samme som kalorimåleren, men kroppen forbrenner likevel kalorier selvom du sover. Så det tallet du får feks. 08.00 er hva som er antatt forbrent mellom 00.00 og 08.00. Dette tallet er basert på dine innstillinger. Du kan lese mer om dette her: http://support.polar.com/en/support/how_does_loop_track_calories?product_id=63630&category=faqs

 

Her fikk dere svar på alle spørsmålene som ble stilt. Polar Norge ønsker presisere at dersom det er noe mer dere lurer på så sitter de klar for å besvare alle spørsmål. Dere kan kontakte dem på kundeservice@polar.com eller ringe 23172500. 

 

Smiiiil Maren