hits

juli 2017

Min lille Leo

Jeg ble så glad når noen etterlyste en liten oppdatering på Leo. Jeg vil tro dere som følger meg på Snapchat nesten er litt lei av han, men han er jo rundt meg hele tiden, og så er ubegripelig skjønn at jeg ikke klare å la vær å snappe han. Han er verdens blideste lille sjarmør, og gjør virkelig hverdagen min så mye lysere. Han begynner å få en ganske så tydelig personlighet, og den er preget av mye ramp, men også enormt med omsorg. Han er så snill, og uten tvil den mest kosete lille tassen jeg har møtt. Leo har nå blitt 6 måneder, og veier 1,3 kg. 

Han elsker tur, men helst i godvær. Det er ikke så alt for lenge siden han lærte seg å løfte på benet når han tisser så det er fremdeles stor stas å tisse en million ganger med løftet ben ute på tur. Han vil hilse på absolutt alt og alle, og tar det som en stor personlig fornærmelse hvis folk ikke vil hilse på. Han bjeffer så og si aldri, og lager kun små pipe lyder når han skal ut av buret på morgenen. Han sover i et bur på soverommet ved siden av sengen vår. Han har helt siden dag 1 sovet gjennom hele natten uten en lyd. Han elsker å leke og har uendelig med energi. Det beste han vet er å leke med en liten tauleke som vi kaster og han løper å henter. Det blir ALDRI kjedelig, og vi kan holde på i evigheter. 

Han spiser tørrfór blandet med vom, og har 3 måltider til dagen. Han elsker okseører og ligger ofte å knasker eller leker med det. Han er svært tillitsfull og blir gjerne passet av andre, men trives best hjemme hos familien sin <3 

Pelsen hans er veldig valpete enda, men den kommer seg. Det er litt jobb å holde den flokefri og det er ikke alltid vi får det til. Heldigvis får vi hjelp med pelsen hans, og har vært å stusset den litt et par ganger hos en hundefrisør. Han har begynt å miste tennene, og selv om de ofte svelges så har vi sett én av de han mistet. Artige saker. Jeg har spart på den, og det er jo helt crazy, hva i all verden skal jeg med den? Minn meg på å kaste den asap. Hehe. *crazy dog mama*

Leo er vår lille baby, og vi er så glad i han at vi ikke har ord for det. Vi har hatt de fineste månedene sammen med han, og vi gleder oss til fortsettelsen. Det å skaffe seg en valp var 100% riktig for oss, men man skal være forberedt på at det er mye jobb og store forpliktelser. Alt må planlegges, og tilrettelegges. Man må være forbedret på å organisere hverdagen slik at hunden får mat, lek, tur, omsorg og alt annet den trenger. Det koster også en god del, hunden skal ha stell, masse utstyr, fór, leker, og ting kan skje som gjør at det blir uforutsette utgifter. Leo reagerte feks på et flåttmiddel, og det ble flere turer til dyrlegen for det. Han hadde også en litt lei hoste som måtte sjekkes, og vips var det noen tusen i vetrinær utgifter. Vi har også forsikret han, og det koster mye. Så vær forberedt på at det koster å ha hund, og du må være villig til å endre litt på din egen hverdag for at valpen skal ha det best mulig. Når det er sagt, så er det en stor berikelse i livet, og jeg har faktisk et lykkeligere liv etter lille Leo ble en del av vår familie. 

Han er den snilleste, søteste, mest sjarmerende, mest kosete og hjerteligste lille bolla man kan ønske seg. Vi er evig takknemlig for at akkurat han ble vår <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Frisk og sunn mandagsfrokost

Ny uke, straks ny måned og en ny mandag, jeg følte det var passende med en liten fruktfest denne morgenen. Det er helt utrolig hvor fargerikt og delikat en frokost kan bli med litt ananas og mango. Dette er min faste frokost, med meieriprodukter og granola, spritet opp med litt ekstra frukt. I skålen er det bringebær i bunn, cottage cheese, og vanilje yoghurt, toppet med granola. 


I dag er sosiale medier fullt av oppdateringer med "back to work", slutt på ferien, og tilbake til hverdagen. Det føles litt rart å nettop ha startet ferien, og ha hele 3 uker igjen. Jeg er litt glad jeg reiser igjen snart, for det å være hjemme her, og ha fri når alle andre er på jobb føles litt merkelig. Akkurat som om jeg skulker jobb på en måte. Hehe. Jeg er visst ikke så flink til å ha ferie her hjemme, men om en liten uke er det tid for Italia og da skal jeg virkelig nyte dagene.

Jeg har fått mange fine Italia-tips fra dere, har dere flere på lur så kom gjerne med dem. Vi har flybilletter, hotell og leiebil i boks, utenom det er dagene helt åpne, og skal fylles med så mye som mulig. Vi har 1-2 dager pr sted, så her gjelder det å oppleve så mye vi klarer på den tiden. Sitter du på tips til ting man bør se / spisesteder / opplevelser, hva som helst så skriv gjerne i kommentarfeltet. Byene vi skal innom er: 

 • Venezia 
 • Verona
 • Firenze
 • Lake Como ( her skal vi i bryllup, så her er nok dagene rimelig fullbooket) 
Ha en nydelig mandag mine fine, og tusen takk for alle kommentarene på gårsdagens blogg. Jeg har de mest trofaste, omsorgsfulle og kuleste leserne. En av dere skrev: "Husk at du har verdens største heiagjeng i oss her på bloggen da". Det rørte meg veldig, og det er kanskje akkurat det som gjør at jeg en gang faktisk tør å delta på et løp, fordi jeg vet at jeg har alle dere som backer meg opp, og støtter meg uansett om jeg går på trynet eller ikke. Tusen tusen takk <3 

 

Smiiiiil Maren 

Jeg er for feig

Dette innlegget har jeg startet på mange ganger, men aldri klart å fullføre. Det sitter langt inne å innrømme det, samtidig så har jeg kjent så mange ganger hvor mye jeg får igjen fra dere når jeg åpner opp, og slipper dere litt tettere inn. Så i dag skal jeg dele litt om meg selv, og min egen feighet. Ja du leste riktig, jeg er skikkelig feig, og livredd for å mislykkes. 

I dag stod jeg på sidelinjen og heiet frem en venninne som deltok på Triatlon. Hun er en sprek jente, men som samtidig lever livet fullt ut og overhode ikke vier livet sitt kun til trening. Jeg tror nok jeg trener enda mer, likevel er det hun som står på startstreken og fullfører triatlon med stil. Hvorfor er ikke jeg med? Jeg elsker trening, jeg elsker å pushe meg selv, jeg liker å løpe, og jeg liker å prøve nye ting. 

Så tilbake til spørsmålet, hvorfor deltok ikke jeg? Hvorfor har jeg aldri løpt et løp? hvorfor trekker jeg meg hver eneste gang jeg får en fysisk utfordring? Fordi jeg er feig, og livredd!!

Jeg er så redd for å ikke få det til, redd for at folk skal le, redd for andres forventninger til at jeg skal være super sprek, også ikke klare å innfri. Jeg er rett og slett så redd at jeg feiger ut av absolutt alle konkurranser, løp eller fysiske utfordringer som blir sendt min vei. Det føles overhode ikke bra, og jeg sitter igjen med en stor klump i magen. Jeg har jo så sinnsykt lyst. Kanskje noen av dere kjenner seg igjen i den følelsen av å ha så lyst å være med, men samtidig ikke tørre? Det er så vondt...


I dag stod jeg der og så flere hundre deltagere både løpe, svømme og sykle. Kvinner og menn, eldre og yngre, slanke og store. Ulik fysisk form, men alle kjørte på, gav alt, og gjennomførte så godt de bare kunne ut fra sitt utgangspunkt. Det er jo overhode ingen som bryr seg om man løper fort eller sent, om man sykler helt rolig eller går all inn. Jeg vet dette, men likevel så tørr jeg ikke være med selv. 

Jeg stod der i dag, helt stum av beundring mens alle løp forbi meg. Jeg så flere kjente, og heiet dem frem i det de passerte. Så kom venninnen min løpende, og jeg kjente en helt enorm stolthet for henne. Hun var så flink, og gav virkelig alt der hun løp. Jeg tenker at kan hun, så kan kanskje jeg, og i et lite øyeblikk fikk jeg en følelse av mestring og lyst. Det varte akkurat  i et lite minutt, før den store stygge klumpen tok over igjen, og minnet meg på at jeg ikke tørr likevel..... 
 

Jeg blir like overrasket hver gang

Det er mildt sagt litt kontraster når det gjelder været i Frankrike, og her hjemme på sørlandet. Vi regner bort, men hva gjør vel det når man kan stelle i stand masse digg snacks, bestille sushi og kose seg med gode venner. I går valgte vi å ta en rolig hjemmelørdag, og koste oss hjemme hos meg med både sunn snacks med grønnsaker og dipp, masse frukt, popcorn, smågodt, sushi og Pepsi Max. Fy søren for et bord det ble til slutt.  Sånn går det når man går på butikken sulten, og har lyst å lage en skikkelig kosekveld. Har dere noen gang sett en så søt smågodtpose? Denne er kjøpt på Joker, og jeg synes et var en helt perfekt størrelse. Vi fikk proppet den ganske godt med godsaker likevel da. Det er rart med smågodt og usunnheter generelt, for hver gang jeg deler at jeg spiser slike ting også, så mottar jeg masse meldinger om hvor bra det er at jeg kan kose meg. Jeg synes det der er så merkelig, og det overrasker meg hver gang. Er det faktisk folk som tror at jeg ikke spiser smågodt, og koser meg med slikt? Livet er for kort til å nekte seg gode ting, og i min verden er det viktig å kunne kose meg sammen med venner. Så JA jeg spiser sjokolade, og jeg koser meg veldig med det. 

I dag kommer min kjære også hjem, og den eneste planen min er å bruke tid sammen med han. Det er fremdeles ikke spesielt fint vær, så da ser jeg for meg at vi kjører på med enda en kosekveld hjemme. Vi har funnet en ny serie vi har lyst å sjekke ut, og jeg tipser dere selvfølgelig om den hvis den er bra. Jeg har faktisk samlet opp såpass mange nye serier nå, at et nytt serie-innlegg er like rundt hjørnet. 

Hva er deres plan denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Tips: Sunn og enkel middag

I Frankrike lagde min skjønne svigerinne noe utrolig godt. I tillegg er det sunt, enkelt og genialt å lage opp i større porsjoner å ha til lunsj neste dag. Restten er en kombinasjon av pasta, pesto og karbonadedeig. Vi kalte den rett og slett bare for pesto-pasta. Her får du proteiner fra karbonadedeig, karbohydrater fra pastaen og nydelig smak med både pesto, ruccola og krydderier. 
Du trenger: 

 • En pakke karbonadedeig
 • Pasta penne eller skruer 
 • Grønn pesto 
 • Ruccola 
 • Pinjekjerner
 • Rødløk

Slik gjør du: 

Kok opp pastaen, hell av vann og sett den til side. Hakk løk og stek sammen med karbonadedeig, krydre med ønsket krydder. Rist pinjekjerner i en stekepanne. Hell karbonadedeigen over i pastaen, rør inn pesto før du tilslutt blander inn pinjekjerner og ruccola. Bland godt sammen, og server gjerne med grovt brød til. 

Enkelt, sunt og godt, kan det bli bedre? Dette falt i smak hos både voksne og barn. Jeg smakte på det dagen etter også, og det smakte like nydelig da. Dette er en ny favoritt hos meg, og jeg gleder meg til å lage det her hjemme også. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Det gikk så alt for fort

Jeg sitter alene på flyplassen i Nice, og tenker tilbake på disse fem fantastiske dagene. Fy søren som jeg har kost meg. På tross av at det kun var fem små dager, og at jeg ikke fikk bagasjen før andre dagen, så har denne ferien vært helt nydelig. Jeg har sagt det før, men jeg må bare si det igjen, jeg virkelig elsker Frankrike. Alt er så fint her, rent og pent, folkene er høflige, har god tid og tar livet helt med ro. Disse dagene har vært fylt med masse sol, og nydelig mat. Avslappende rolige dager i verdens beste selskap. Tenk for en fin familie jeg har som helt spontant inviterer med på tur til den franske rivieraen - med kun to dagers varsel. Disker opp og ordner i stand. Slike ting tar jeg så absolutt ikke for gitt, og jeg er så takknemlig. 

Denne ferien hadde ikke gått hadde det ikke vært for at jeg har de fineste vennene hjemme som stiller opp med både vaktbytter på jobb, valpepass og henting på flyplass. Dette var den perfekte starten på sommerferien for min del, og jeg har virkelig kost meg. Nå er det hjem i en ukes tid, før vi setter nesa mot Italia for en uke med masse spennende opplevelser i ulike italienske byer, før vi topper det hele med bryllup i vakre Lake Como. 


Før Italia skal jeg kose meg maks hjemme, og bruke all min tid på mine to hjerter. Jeg har vært borte fra dem i 5 dager nå, og det føles som en liten evighet. Jeg savner selvfølgelig min kjære mest, men fy søren så sterkt savnet er etter den lille pelsdotten vår også. I dag er det en god venninne av meg som passer han, og vi har allerede facetimet to ganger ( ja jeg vet, jeg har blitt en drazy dog mama). Jeg henter han med det samme jeg lander i kveld, så han skal ikke sove borte en eneste natt. Når vi skal til Italia er det mine foreldre som har han, og der kommer han til å bli så godt tatt vare på, og så bortskjemt at jeg er ikke bekymret en plass. Det er godt å ha så gode mennesker rundt seg, ellers kunne vi aldri hatt en liten hund. De første månedene han var hos oss var det uaktuelt å reise fra han, men nå går det veldig fint. 

Utenom å kose meg sammen med mine to, så skal jeg bruke den kommende uken på å henge opp litt nytt i leiligheten som endelig har kommet i posten. I tillegg skal jeg bytte farge på sofaen, og gjøre litt andre spennende interiør saker. Jeg gleder meg til å vise dere. Jeg skal også jobbe litt videre på treningsplanen min for høsten, og akkurat det gleder jeg meg veldig til. En fin uke i vente med andre ord. 


Nå kjenner jeg at jeg faktisk gleder meg veldig til å komme hjem, og håper bare de to flyturene jeg skal ha nå går knirkefritt. Jeg har lastet ned en lydbok som jeg skal høre på flyet. En Jussi Adler Olsen krim, marco-effekten tror jeg den het. Boken jeg hadde med ble lest ut andre dagen, så da var det bare å sikre seg en ny godsak til hjemreisen. 

Nå kunne jeg skravlet i en liten evighet her kjenner jeg, så for å ikke kjede dere så at for mye skal jeg avslutte. Noen ganger er det litt deilig å bare skravle litt om løst og fast, om hverdagsliv, planer, alt og ingenting. Nå er det nok skravling fra denne frøkna. Ha en nydelig fredag mine fine, så blogges vi fra Kristiansand. 

 

Smiiiiiil Maren 

Samler energi til høsten

Dager som dette opplever man bare på ferie, og øyeblikk som dette må man ta vare på. "Nå sitter jeg bare her og smiler fint og idyllisk på stranden" Så kommer en kjempe bølge, og bildene ble så mye gøyere, bedre og mer ekte. Jeg elsker disse bildene, kanskje mest fordi de minner meg på hvor utrolig deilig vi hadde det her. Dette var en sånn dag man virkelig husker, tar vare på, og tar med seg langt inn i de kalde høstdagene hjemme i Norge. 


Jeg føler jeg har ligget litt på lading denne uken, og spart opp energi til høsten. Heldigvis er det jo en god del igjen av sommeren, og jeg skal ha tre gode uker med ferie til før jeg begynner å tenke på høst. Det føles likevel godt å få fylt opp sollagrene og proppe kroppen full av energi - man vet jo aldri med sommeren hjemme i Norge. 

Nå skal jeg pakke litt her, før jeg skal nyte noen få timer ved bassenget før turen går tilbake til Nice og hjemreisen er i gang. Jeg er hjemme på Sørlandet rundt klokken 23 i kveld, og nå kjenner jeg det skal bli utrolig godt å se mine to igjen<3 

 

Smiiiil Maren 

Ikke gjør treningen så avansert

Dagene på rivieraen går for det meste med til å ligge på en solseng, bade eller spise - og jeg elsker det. Samtidig så er jeg vant til en aktiv hverdag, og kjenner litt på et behov for å få rørt litt på skrotten mellom chips, is og kos. For min del har det vært helt magisk med en liten morgentur, da er kroppen fornøyd og koser seg med å ta livet helt med ro resten av dagen. 

Jeg synes faktisk noe av det beste med å være på ferie er å snøre på seg joggeskoene og dra ut på tur. Man får oppleve stedet man er på en helt ny måte, og kan finne frem til nye, spennende og sjarmerende steder man kanskje ellers ikke ville funnet. Så tommel opp for litt aktivitet på ferie. Det trenger ikke være så heftig heller, ut å gå seg en tur er jo helt topp. Jeg har gått tur to dager her i Frankrike, og i dag tenker jeg litt mer jogging og et par runder opp en trapp jeg har sett. En finfin variasjon, og akkurat passe aktivitet for denne ferien. Hvordan du gjør det er opp til deg, men et tips er å enten lage en styrkesirkel, ta deg en rolig langtur eller leke deg med noen intervaller. Finn deg en trapp og løp opp den 10 ganger for eksempel. Eller du kan bruke en pulsklokke og løpe 2 minutters intervaller, eller 4 minuttere. Finn en bakke og bruk den, løp opp, ta 10 spensthopp på toppen og gå ned igjen, gjenta 10 runder.

Skjønner dere hva jeg mener? Det er bare å finne på litt underveis, prøv litt forskjellig. Det finnes ikke rett og galt, og all aktivitet er bra! 

Har du gjort en artig ferieøkt på reise denne sommeren? Fortell meg veldig gjerne hva du gjorde i kommentarfeltet, det er så gøy å bli inspirert av hverandre. 

 

Smiiiiiil Maren 

Dette stedet gir meg hvilepuls

Beach day 

I da ble det sannelig enda en liten morgentur. Jeg kjørte samme runde som i går, hvor jeg gikk i godt tempo i 40 minutter, og kjørte en liten sirkelrunde på benken med utsikt ut mot havet. Etter turen ble det frokost med gjengen, før vi dro avgårde for en hel dag på stranda. 

Vi sjekket inn på en beach club like i området her, hvor de har deilige solsenger, fin strand og en fresh restaurant. Hele dagen ble tilbragt der, og det var så herlig.  Det er så godt med saltvann og strand, og ikke bare basseng og tid rundt huset. Livet her på rivieraen er så deilig, og tiden går så alt for fort. Nå har jeg bare en hel dag igjen her, før det er tid for å vende snuten tilbake til det blide sørland på fredag. 

Vi gjør ikke annet enn å slappe av og kose oss, men likevel går det som sagt så alt for fort. Nå gjelder det å nyte tiden fullt ut, og ta vare på alle de gode øyeblikkene. I kveld blir det grillkveld med gjengen, og på menyen står det biff, hjemmelaget hvitløksbrød, bakt potet med rømme, smør og mais, og en stor salat.  Jeg gleder meg. Håper alt er fint hjemme, og at dere som har ferie enda nyter til det fulle. Jeg er helt i feriemodus her, og klarer faktisk å slappe ordentlig av. Jeg tror nesten det er umulig å ikke slappe av i slike omgivelser. 

 

Smiiiiil Maren 

Trene eller ikke trene på ferie

Vacay Workout  

Jeg har sjeldent noe plan når det gjelder ferietrening. Det kan bli mye trening, det kan bli litt trening eller det kan bli total treningsfri når jeg er på tur. På denne reisen til den franske rivieraen tror jeg det blir litt trening. Eller i det minste aktivitet da, om det så ikke helt kvalifiseres til å kalles trening. I dag startet jeg dagen med en powerwalk, til jeg fant en perfekt benk og der kjørte jeg en kort og fin liten sirkeløkt. 

Treningsøkten så slik ut: 

 • 10 pushups
 • 10 step-ups 
 • 10 dips 
 • 10 hopp 


Dette gjorde jeg 3 runder, med ca 1 minutts pause mellom rundene. Før jeg startet sirkelen powerwalket jeg i ca 25 minutter, og det samme hjem igjen etterpå. Totalt ble dette en god times aktivitet, og det er jeg helt utrolig fornøyd med. Det er virkelig ingenting hokkus pokkus med denne økten, men slik jeg ser det så er det deilig med enkel trening på ferie. Er dere ikke enig? 

Nå er det straks min svigerinnes fantastiske hjemmelagde pizza på menyen her, og jeg skal skynde meg å hoppe i dusjen og skylle bort alt av saltvann og solkrem før kvelden skal nytes sammen med mine. For et liv vi lever her nede på Rivieraen, jeg nyter hvert eneste minutt.

 

Smiiiil Maren  

 

En tårevåt start på ferien

Jeg har ikke rukke å oppdatere dere før nå, det ble nemlig en noe annerledes start på denne ferien enn jeg hadde sett for meg. Jeg var som nevnt oppe kl 05 i går morges, hadde en full arbeidsdag og dro direkte fra jobb til flyplassen. To flighter med rimelig kort mellomlanding og endelig fremme i Nice. So far, so good. Problemene begynte i det jeg skulle hente bagasjen på bagasjebåndet, og den ikke dukket opp. Jeg tenker alltid at sånn skjer ikke meg, men denne gangen var det visst min tur. Fy søren så kjipt. Der stod jeg i varme tette jeans og en ulljakke, i 26 grader. Klokken nærmet seg midnatt og jeg var mildt sagt en litt sliten utgave av meg selv. Jeg måtte innse at bagasjen ikke kom til å dukke opp, skjema ble fylt ut og jeg dro for å finne familien min. Det var lettere sagt enn gjort....

Jeg har flydd til Nice sikkert 7-8 ganger før, men denne gangen endte jeg på en annen terminal fordi jeg kom fra Oslo. Jeg flyr så og si alltid via Amsterdam, og da lander vi et annet sted. I nesten tre kvarter løp jeg rundt, med mine foreldre på telefonen mens vi forsøkte å finne hverandre. På et tidspunkt slo alt meg på en gang. Stup trøtt etter minimalt med søvn, en lang dag, mistet bagasje og nå ingen familie. Tårene presset på, og der stod jeg. Helt alene på flyplassen, med tårer nedover kinnene. 


Lang historie kort, så fant vi hverandre til slutt, tårene ble tørket og jeg fikk låne det mest nødvendige for å komme meg gjennom første natten. I dag ble det shopping og for 10 minutter siden ringte det en hyggelig mann på døren her med baggen min. Jeg måtte ta en liten gledesdans for at bagasjen endelig har kommet til rette. Nå kan ferien virkelig begynne, jeg har tingene mine og alt er fint. Huset er helt magisk og været er nydelig. Det blåser ganske godt, men med 34 grader og strålende sol så gjør det ingenting. 


Nå er vi i gang med å lage middag i huset her, og kvelden skal bare nytes hjemme. På menyen står det ovnsstekt kylling, hjemmelaget hvitløksbrød og potetsalat, pesto pastasalat og litt annet snacks.  

 

Smiiiiil Maren 

Endelig på vei

Ready, Set, VACAY

I skrivende stund sitter jeg på Kjevik flyplass og venter på at første del av reisen skal starte. Jeg har vært våken siden kl 05, hatt en arbeidsdag på sykehuset, og rakk såvidt å kose litt på både mann og valp på vei ut til flyplassen. Nå sitter jeg her med en questbar i den ene hånden og en stor kaffe i den andre. Litt trøtt, litt spent og med en liten savn-klump i magen. Det er jo helt utrolig at man kan savne noen etter så kort tid, men sånn er det altså. Bare tanken på at jeg skal være borte fra mine to gjør at det stikker litt i hjertet. Samtidig er det litt godt også, for tenk så godt å ha det så fantastisk fint hjemme at det gjør litt vondt å reise bort.

Nå skal jeg ha to flyvninger, før jeg lander i Nice like før klokken 22 i kveld. Der står min pappa å venter på meg, og sammen skal vi kjøre til huset vi skal bo i de neste dagene. I huset venter mamma, min storebror, svigerinne, nevø og niese. Værmeldingen viser rundt 30 grader og strålende sol hver eneste dag. Fy søren for en fin ferie dette skal bli. 

Jeg har hørt noen rykter om at man kan bruke mobilen fritt i utlandet hvis man har Telenor? Betyr det da at jeg kan være på nett i Frankrike og betale same priser som hjemme? Jeg har Telenor djuice nonstop abonnement tror jeg. Kanskje er det dumt spørsmål, en slike ting har jeg virkelig ikke peiling på. Nå har vi jo nett i huset, og jeg har jo sikker godt av en liten digital-detox, men samtidig liker jeg så godt å oppdatere sosiale medier og ikke minst kommunisere med dere. 

Jeg håper alt er finfint med dere, og at dere som har ferie nyter den fullt ut. Jeg føler ikke helt på feriefølelsen enda, men så har jeg jo strengt tatt ikke hatt ferie i mer enn ca 50 minutter heller da. Den kommer vel snikende når jeg ser palmene og kjenner de første solstrålene på Rivieraen i morgen. 

 

Smiiiiil Maren 

Pakkeliste og reisefeber

Good vibes only 

Det pakkes til den store gullmedalje her. Hva skal man ta med seg, og hva er unødvendig. Jeg er en overpakker, og tar absolutt alltid med meg for mye. Denne turen her er kun på 5 dager, og jeg må prøve å begrense meg. Jeg er i gang med pakkeliste og koser meg med en smoothie og granola mens jeg holder på. Jeg synes det er litt koselig å pakke, det er noe med forventningene til turen og spenningen rundt det som venter. Denne granolaen må jeg bare tipse dere om, den er fra Rema 1000 og koster 15kr for en diger eske. Den er kanskje ikke den sunneste, men steike heller så god den er. Jeg bruker den som topping på smoothie bowls, sammen med yoghurt eller bare som snacks. Smoothien er en miks av frosne jordbær, bringebær, banan og vanilje yoghurt. Enkelt, sunt og godt. Nå må det pakkes videre her. Håper alle får en herlig lørdag <3 

 

Smiiiil Maren 

Tidenes beste overraskelse

Jeg skrev at jeg hadde noe å fortelle dere, men at jeg måtte vente til alt var i boks. Det er så herlig å nå kunne skrive at alt er på plass, og dette faktisk skjer. La meg starte fra begynnelsen. Torsdag kveld ringer telefonen min, mamma lyser opp displayet. Samtalen gikk noe sånn som dette: Hei, vi drar til Frankrike vi, i morgen, også tenkte vi bare høre om du har mulighet til å kaste deg rundt og bli med? 


Jeg ELSKER Frankrike, og dere som har fulgt bloggen har vært med meg dit mange ganger. Jeg er også utrolig glad i sol og varme, og værmeldingen i Kristiansand den neste uken, vs den Franske rivieraen, var mildt sagt kontrastfylt. Men med full jobbhelg på sykehuset, og masse avtaler den kommende uken kombinert med det at jeg ikke finnes spontan over hode satte en liten brems. Jeg hadde jo planlagt en venninnekveld, også burde leiligheten tas, de bildene som endelig skulle henges opp, også skulle jeg jo til frisøren. og DER stoppet jeg meg selv, skal jeg virkelig sitte hjemme i første ferieuken min på grunn av en frisørtime og et par bilder som skulle henges opp hjemme. Nei det blir for dumt. Jeg kastet meg på nett for å søke etter flybilletter. I tillegg måtte det passe med jobb og avtaler her hjemme måtte flyttes. 

I skrivende stund er flybilletten i boks, og jeg reiser avgårde i det minuttet jeg slutter på jobb i morgen. Det blir direkte fra sykehuset og ut på flyplassen, og videre til Nice. Resten av familien min har allerede reist, og er i Frankrike når jeg lander i morgen. Fy søren så gøy, tenk at dette skjer. En super spontan ferie til rivieraen, nei jeg må nesten klype meg i armen. Tusen takk til verdens kuleste familie, jeg gleder meg så vilt til denne ferien sammen <3 

Jeg gleder meg til å ta dere lesere med på tur. De aller mest populære treningsinnleggene på bloggen er faktisk to av dem som er lagd i Frankrike. Jeg gleder meg til å oppdaterer dere med masse herlig ferietrening, sunn og fristende mat på reise, sol, og sommer. Jeg gleder meg til å vise dere bilder fra vakre St.Tropez og alle de små fine byene langs Rivieraen. Det kribler i hele meg, og tenk - det skjer allerede i morgen. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Her har jeg det aller best

Alle som følger meg på sosiale medier vet at jeg har det aller best når jeg er ute på tur i skogen. Enten om jeg går tur, jogger eller henger dinglende fra et tre så storkoser jeg meg ute. Det er ikke alltid det at jeg trenger å gå så veldig langt, jeg trenger bare å komme meg ut. I går tok vi med oss Leo, og tok en liten luftetur etter middag. Vi fant så mange fine steder, og heldigvis hadde jeg kamera med. 

Det beste av alt er når man finner den perfekte gren. Så tykk at den tåler at jeg henger i den, så tynn at jeg får et godt grep, og såpass høy, men samtidig lav at jeg kan hoppe opp og leke litt apekatt. I går fant jeg akkurat en slik gren, og da måtte jeg opp å leke meg litt. I går skjedde det forresten en helt utrolig gøy greie. Jeg fikk en telefon om en super spontan reise, og jeg som egentlig ikke finnes spontan av meg slapp alt jeg hadde i hendene og begynte å trikse litt rundt for å se om dette faktisk var mulig. Nå venter svar på en bitte liten ting, også ser det søren meg ut som det blir tur. Jeg skal fortelle dere mer om dette litt senere i dag. Det kribler i hele kroppen bare jeg tenker på det. Jeg har så lyst til å bli flinkere til å gjøre litt mer sånne spontane, morsomme og uplanlagte ting, så dette er virkelig en god start. 

Nå skal jeg drikke opp kaffekoppen, spise siste rest av havregrøten og komme meg avgårde. Jeg har plutselig veldig mye som må fikses før avreise. Jeg jobber kveld på sykehuset i dag, og må derfor få unna alt før jeg skal avgårde dit. Som dere skjønner så skal jeg fortelle mer om mine sommerplaner litt senere, men jeg har veldig lyst å høre litt hva dere gjør i sommer. Kanskje noen har noen spennende prosjekter for hus og hjem i sommer, kanskje er det Norges ferie som gjelder, jobbesommer, eller en eksotisk reise. Fortell fortell <3 

Hva skal du gjøre / har du gjort i sommer? 
 

Smiiiiil Maren 

Boost your workout

Klærne er sponset

Boost your mood with color 

Jeg vet ikke med dere, men jeg blir super happy av disse crazy fargene. Jeg fikk en sommergave fra Bjørn Borg, og i den pakken lå det blant annet denne super fargerike toppen, en annen spraglete fargerik tskjorte og en hvit løpejakke. Så freshe fine ting. Det er noe med farger på treningsklær altså, man får liksom et lite boost.I dag er treningsplanen min en rolig joggetur, til jeg finner en benk jeg kan kjøre noen øvelser på. Jeg elsker å trene på den måten, man får frisk luft, sol, og en ekte go´følelse i kroppen. Jeg deler gjerne økten med dere senere, men jeg ser for meg at det blir en sirkel med 4-6 øvelser, en miks av overkropp og underkropp, 10-12 repetisjoner pr øvelse. Vil dere ha den ferdige økten senere? 


Frokosten i dag var forresten en deilig liten godsak, den må dere teste ut. Jeg gjord eet lite triks på havregrøten. Oppskriften er delt på Snapchat, ta gjerne en titt. Dere finner meg på marenerdvik

Ha en super torsdag mine venner. Her har værmeldingen heldigvis tatt feil, regnet som var varslet uteblir og jeg er straks klar for joggetur i sola. 

 

Smiiiil Maren 


 

Sunn snacks og nye serietips

I dag hadde jeg rett og slet skikkelig behov for en liten time-out, og hva er vel da bedre enn å krype opp i senga med en fargerik snacksskål, smoothie og Netflix? Jeg har funnet en ny serie, og den er bare så utrolig gøy. Så gøy er den at jeg har slukt en hel sesong på et par dager nå. Don´t judge me - jeg er tidenes serie-junkie. Serien heter Blood and oil og den ligger på Viaplay. Jeg har faktisk enda et tips til dere. Jeg skal faktisk ikke ta æren for den, for det var en av mine fine snapchat følgere som tipset meg om den. The client list heter den, og dere finner den på Netflix. Så nå har dere to artige serien å slenge på, hvis sommerværet velger å ta seg en liten pause. Det ser dessverre ut som det kommer til å skje i Kristiansand de nærmeste dagene, så da er det godt å sikre seg et par serier. Jeg skal jobbe på sykehuset hele helgen, men tro meg, jeg skal nok klare å lure inn et par episoder når jeg er hjemme mellom vaktene. 


Nyt kvelden mine venner, og del gjerne et par tips tilbake hvis du brenner inne en en serie eller to som du mener vi andre kan like. Vi har jo delt serietips her mange ganger, så jeg vet ikke om det er flere tips på lur? Fyr løs <3 

 

Smiiiiil Maren 
 

Uten mat og drikke

Uten mat og drikke - duger helten ikke 

Den setningen er så herlig, og så sann. Mat må man ha, og i dag står den faste #marenskåla på frokostmenyen. En liten forandring er at jeg har toppet skålen med nektariner, og i bunnen er det pærebiter og bringebær lokalt her fra Agder. En frisk, sunn og herlig frokost. 


I dag er det helt ubeskrivelig fint vær her i sør, og "dum" som jeg er har jeg booket inn masse avtaler i dag som gjør at jeg ikke får tilbragt dagen ved sjøen slik man burde på en dag som denne. Jeg håper jeg kan få unna ting litt kjapt, slik at ettermiddagen kan nytes ved sjøen. Jeg satt vekkerklokken på ektsra tidlig i dag, så nå er det bare å få ting unna slik at denne dagen kan nytes. Frokost og kaffe er hvertfall i boks. 
Er det fint vær der du også befinner deg? Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 
 

Jeg jobber meg tilbake

Jeg lovet å dele gårsdagens treningsøkt med dere, og her kommer den. Jeg klarte faktisk å lure stumpen min inn på treningssenteret, og det er en evighet siden sist. Jeg gjorde ikke spesielt mye der som jeg ikke kunne gjort ute i det fri, men uansett, jeg var innom, og det føles bra. 

Jeg startet økten utendørs, med rolig jogging. Planen var egentlig å gjøre hele økten ute, men så begynte det å regne, og dermed gjennomførte jeg resten av økten innendørs på tredemølla. Jeg fikk også snikt inn bitte litt egenvektstrening. 

Økten i sin helhet så slik ut: 

 • 5 km rolig jogg utendørs 
 • 10 min rolig jogg inne på mølla
 • 30/30 x 10 sprint intervaller 
 • 5 min rask gange som nedtrapping
 • 4x4 pullups med egen kroppsvekt 

Totalt ble dette en times økt med fin variasjon av både ute og inne, rolig og hardt. Jeg merker det er en stund siden jeg har kjørt styrke når kun det lille jeg gjorde i går har satt solide spor i ryggmuskulaturen min. Jeg er så støl! I dag skal jeg ut på en liten skogtur med en venninne, etterfulgt av litt jobb til et av høstens prosjekter. Jeg håper de små skyene som henger over Kristiansand forsvinner slik at det blir litt tid til å nyte sola også. Ha en nydelig tirsdag mine venner. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Ferieplaner og alenetid

For en deilig helg det har vært, og følelsen av å våkne opp i dag, uten å måtte gå på jobb er helt nydelig. Jeg har som sagt ikke ferie enda, men fordelen med turnus er at man plutselig har fri noen dager innimellom når andre vanligvis er på jobb. Det gir rom for koselige morgenturer, med kaffe i hånda og i godt selskap. Jeg er så glad i å gå tur, og det trenger ikke alltid være for å trene. Noen ganger er det vel så bra ( om ikke bedre ) å bare rusle sammen med en person du setter pris på, og kose seg.

I går var vi på grilling hos et vennepar, og resultatet av den kvelden ble en ukes tur til Italia ferdig planlagt. Reiseruten er lagt, og hoteller er booket. Vi skal innom: 

 • Milano
 • Firenze
 • Venezia (og lille Venezia - Chioggia)
 • Verona
 • Como sjøen (Lake Como)

Jeg gleder meg så til å dra på tur, og alle tips om hva man bør se, hvor man bør spise, ting å oppleve osv mottas med stor takk. I dag skal jeg jobbe med litt hyggelige ting fra morgenen av, etterfulgt av lunsj med to av de fineste menneskene jeg vet om. I kveld blir det en etterlengtet og rolig hjemme alene kveld. Leo og meg skal ha filmmaraton og bare kose oss. For de som ikke har fått det med seg, så er Leo min 6 måneder gamle pomeranian valp. Jeg har allerede begynt på handlelisten for kvelden, og der står det blant annet popcorn, sørlandschips, vannmelon, jordbær, zero vanilje saus og sandwich is. Mmmm. 

Det har til nå vært en helt drøyt sosial sommer, og selv om jeg elsker det, så er jeg helt avhengig av litt alenetid også. Så denne kvelden gleder jeg meg veldig til. Hvilken type film ville du satt på hvis du skulle hatt en hjemme-kose-kveld? 

 

Smiiiiil Maren
 

 

Ferietrening - alt du trenger er en palme

Jeg kom over et litt morsomt treningsprogram jeg skrev for ShapeUp for snart to år siden. Jeg var på tur i Thailand, og det mest naturlige for meg da var å bruke det jeg hadde tilgjengelig. I Thailand er det en helg haug av nydelige palmer, så da ble det Palme-trening da. 

Uansett om du skal på ferie eller være hjemme i sommer så kan du ta med deg dette programmet og få unna en super treningsøkt enten ved hjelp av en palme på stranda, et grantre ute i skogen eller bare inntil hus eller hytteveggen. Programmet består av seks øvelser som tar for seg hele kroppen. Et basic program med et par utfordringer. 

Slik gjør du:

Kjør en og en øvelse ferdig med antall oppgitte repetisjoner og sett. Ca 1 minutt pause mellom hvert sett. Så går du videre til neste øvelse. Ta gjerne tiden på pause dine, erfaringsmessig kan pausene ofte bli veldig lange, eller alt for korte.

Dette trenger du:

Du trenger kun din egen kroppsvekt og en palme. Et vanlig tre, eller en vegg vil selvfølgelig også fungere helt fint.

Oppvarmning:

Generell oppvarmning, rask gange i motbakke, lett jogg, eller sykkel i 10 minutter. Rull litt på skuldre, håndledd, hofter og knær. For dette programmet vil det være smart å rulle litt ekstra på skuldrene. Dette programmet er beregnet å gjøre på sommerstid, og gjerne på ferie i varmere strøk. Da er luft temperaturen god og varm , og musklene trenger mindre oppvarming og forberedelse før økten.

ØVELSENE:

1.Knebøy med hopp

Muskler som trenes: Rumpe og lår

Slik gjør du: Står med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Hold brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Fra bunnposisjon aktiverer du lår og rumpe muskulatur og så eksplosivt du bare kan skyter du fra bakken og hopper opp så høyt du bare kan. Sette deg gjerne et merke på palmen hvor du ønsker å nå med fingertuppene. Hopp direkte ned i ny bunnposisjon og gjenta.

Pass på: Sterk og stabil kjernemuskulatur. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Repetisjoner: 12 repetisjoner x32.Håndstående pushups

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå på alle fire med armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Så begynner du forsiktig å krype bena oppover palmen, samtidig som føttene kryper oppover, går u hendene bakover og nærmere palmen. Når du er i håndstående possisjon strammer du magen, og kontrollert bøyer du armene og senker brystet mot bakken. Kom ned så langt du kjenner du klarer, snu bevegelsen og press deg opp igjen til start posisjon.

Repetisjoner: 4 repetisjoner x3 

Enklere variant: Få hjelpe av en treningspartner til å holde bena dine, eller start med bena på en benk og jobb deg gradvis oppover i høyden etterhvert som du føler deg sterkere og mer trygg. 

Pass på: Dette er en svært belastende øvelse på skuldre, pass på å varme dem godt opp.

3.Situps

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur

Slik gjør du: Ligg på ryggen med bøyde knær, bena mot palmen. Armene plasseres bak hodet for å støtte nakken. Kjenn at du er bevisst på å aktivere kjernemuskulaturen, og la magemuskulaturen trekke deg opp. Jobb deg opp så høyt at du fremdeles holder spennet i magemusklene, snu bevegelsen, og ?brems? deg ned igjen. På den måten jobber du aktivt både på vei opp og ned i øvelsen.

Repetisjoner: 12x 3

4.Bulgarsk utfall 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet opp mot palmen bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topposisjon, og gjentar. Armene holdes foran deg, eller i siden. Det vil være utfordrende for balansen å gjøre denne øvelsen mot en palme, og det krever at du strammer magemuskulaturen, og konsentrerer deg. Finn gjerne et punkt foran deg du fester blikket på.

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over foten. Tyngden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 

Antall repetisjoner. 10 pr ben x 35.Pushups mot palme

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert mot palmen. Senk deg kontrollert ned mot palmen og løft gjerne det ene benet for å utfordre balansen enda mer. Kom så langt ned det lar seg gjøre, så snur du bevegelsen, og presser deg tilbake til startposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen.

Repetisjoner: 15 repetisjoner x3 

6.90 grader med benløft

Muskler som trenes: Forside lår og setemuskulatur

Slik gjør du: Still deg med overkroppen mot palmen, og stå i skulderbredde avstand med bena, tærne peker rett frem. Len deg mot veggen og kjenn at vekten er fordelt likt mellom begge bena. Senk deg ned, slik at hoften er i høyde med knærne og bli stående i den posisjonen. Løft ett ben og la det peke rett frem, senk det ned, og løft det andre.

Repetisjoner: 10 benløft pr ben x 3 


Foto: Victoria Nevland

Lek deg med denne treningsøkten, prøv deg frem og våg å teste litt grenser. Husk at alle må begynne et sted, og at dersom en øvelse er for utfordrende er det alltid motiverende å ha noe å jobbe mot. Bruk en treningspartner som støtte, og gi hverandre hjelp der det trengs. Enten om det er balansen som er utfordrende eller frykten for å være opp ned. Ta det gradvis og sakte men sikkert jobb deg mot målet. Hvem vet, kanskje står du opp ned og kjører armhevninger før sommeren er over?

 

Smiiiiil Maren 

Sol, sommer og Sørland

Jeg fryder meg over været disse dagene, jeg har ikke ferie før om en uke men med fridager innimellom og vær som dette så føles det sannelig som litt ferie likevel. Vi har funnet et favorittsted ved sjøen, hvor svabergene er som naturlige solsenger. Det blir ikke mer idyll enn å ligge langflat på et svaberg mens bølgene skvulper og sola steker. Sørlandssommer altså, det finnes ikke noe bedre. I dag er planen å komme seg ut på en liten tur etterfulgt av soling og kos i sola med en venninne. Vi har avtalt å spise lunsj sammen i en evighet, og endelig fant vi en dag begge hadde fri og mulighet. Kamera er med på denne lunsjen for å si det sånn. Mette er en mester på å lage delikate, fristende retter og hos henne er det alltid noe godt på lur. Senere skal vi avgårde på sommerfest med gode venner. 

Nå er jeg klar for å stikke tean i tanga som vi sier på sørlandet, og nyte noen soltimer i godt selskap. I forhold til treningsplanen for høsten så er jeg godt i gang med planleggingen, og jeg koser meg veldig med prosessen. Jeg kjenner jeg gleder meg, og det føles bra. 

Ha en herlig dag dere, håper sola skinner for dere alle sammen <3

 

Smiiiiiil Maren 

 

Jeg kan ikke tro at det er sant

Jeg mottok akkurat en mail som fikk meg til å hoppe høyt, nesten miste telefonen og bryte ut i et stort gledeshyl. Mailen var fra skjønne Kaja, som er vår kontaktperson i Ving treningsreiser. I mailen stod det følgende: Høstturen deres er UTSOLGT, og ventelister er satt opp.

Jeg kan faktisk ikke tro at det er sant, jeg har jo ikke rukket å promotere den turen skikkelig enda, også er den utsolgt allerede? Nei steike heller så sinnsykt kult!!! Dette er så stort, og så stas. Tusen tusen takk for tilliten til alle de flotte jentene som vil være med oss på tur i september. Forrige tur var vi 42 herlige jenter som storkoste oss sammen på Rhodos, denne gangen går turen til Kroatia og jeg ser for meg at det må jo bli akkurat like bra. Hjelpes som det gledes!!! 

Alle dere som nå er på ventelister eller ønsker å være med oss på tur. Turene for 2018 legges veldig snart ut, og det blir enda flere muligheter da. Jeg sender ut informasjon så snart alle datoer er spikret. Pia og meg jobber på spreng med dette i skrivende stund. 

Til alle dere fine lesere - Tusen takk for at dere er her, takk til dere som legger igjen spor, takk til dere som vil være med på treningstur, og tusen takk for alt dere alle gir meg. Det er på grunn av dere at jeg får lov å jobbe med min store lidenskap, uten dere hadde det ikke vært mulig <3 Jeg er så uendelig takknemlig!!

 

Et eksta stort smil fra Maren 

6 faste favoritter

Jeg har sett på litt kvitteringer som ligger rundt her, og det er seks produkter som går igjen og igjen. Cottage cheese, yoghurt, vannmelon, jordbær og bringebær (eller blåbær) er uten tvil det jeg kjøper aller mest. Jeg har som regel alltid meieriprodukter, frukt og bær i kjøleskapet. Det er en super frokost, perfekt snacks eller mellommåltid. I skrivende stund skal jeg akkurat til å lage meg en skål med meieriprodukter og bær, og skjære opp litt vannmelon. Jeg hadde klokken på super tidlig i dag for å få unna litt jobb og komme meg ut i sola. Til min store skuffelse er det ikke så mye sol å skimte her på sørlandet enda, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Jeg fikk så mange gode boktips fra dere i går, så kanskje jeg skal komme meg inn til sentrum å kjøpe meg en bok mens jeg venter på go´været. Tusen takk for alle bidrag, dere er sannelig en finfin gjeng. 


Nå skal jeg kose meg med frokosten her, så får vi se hva denne dagen bringer. Jeg har et mål om å komme meg på trening uansett, så med sola på vent skal jeg nok klare å få gjennomført det. 

Hva står på deres plan denne fredagen? 

 

Smiiiiil Maren  

Denne dagen skal nytes

I går klarte jeg å følge mine egene råd om å lage noen hyggelige planer etter nattevakt, slik at man ikke bare sover bort en hel dag. Vi dro avgårde til Grimstad og Skral festivalen. Det må være Norges desidert koseligste festival, mer sjarm og kos skal man lete lenge etter. Masse fine folk, strålende sol, bra musikk og god stemning. Fy søren som jeg koste meg. Mine snille foreldre satt "barnevakt" for Leo, og han har uten tvil hatt time of his life. I dag føles det veldig som søndag, og det skulle jeg virkelig ønske det var også. Søndag betyr Sunday Detox på M beach club med min egen meny.

Forrige søndag fikk jeg snapper av flere som var å testet menyen, og det gleder mitt hjerte. Det er så gøy å se at oppskriftene funker, at folk bestiller dem og liker dem så godt. Det er alltid litt skummelt å satse på en sunnifisert meny, ofte når folk skal ut å spise så ønsker de å kose deg litt ekstra, og da er det mange som ikke ønsker et super sunt alternativ. Heldigvis finnes det også mange som gjerne vil ha sunn mat ute, og det har vist seg at det er tilfellet med Sunday menyen på M Beach. Smoothies, smoothie bowls, sunne pannekaker og smashed avocado sandwich har virkelig slått ann. Nå teller jeg ned til søndag, da skal jeg bort på M og kose meg med sunn mat og fine folk. 
I dag er første dagen av en liten friperiode, og den skal bare nytes. I skrivende stund sitter jeg ute på verandaen, med sola i ryggen og kaffekoppen i hånda. Det er strålende vær og jeg har en hel dag uten noen spesielle planer. Hjelpes så godt! Det er definisjonen på ferie, sol, god tid og ingenting som haster.

Jeg har akkurat lest ut begge bøkene jeg holdt på med, og nå trenger jeg deres tips. Man må ha en god bok i ferien. Jeg elsker alt av Jo Nesbø, og Jørn Lier Horst. Alle tips mottas med stor takk <3

 

Smiiiiiil Maren 

 

 

Slik kommer du deg etter ( litt for ) sene kvelder

God morgen hjerter. Siste nattevakt er unnagjort, og jeg skal ha noen deilige fridager. Jeg våknet nettop, og det som møtte meg var 20 garder og strålende sol. Fy søren så fantastisk deilig. La det bare holde seg slik noen dager. Denne jenta trenger et par deilige late sommerdager på et svaberg med en god bok. Nå skal jeg bruke et par timer på å prøve å våkne, snu døgnet og bli klar for en sosial kveld med gode venner. Det er egentlig litt risky å planlegge masse sosialt samme dagen som du går av en lengre periode med nattevakter - jeg blir en litt merkelig utgave av meg selv når jeg har snudd døgnet på den måten. Hehe. Jeg tror likevel det blir en super koselig kveld, og den perfekte start på en liten miniferie. 


Jeg er mildt sagt en litt sliten og trøtt utgave av meg selv i dag. Så jeg tenkte jeg kunne dele mine beste tips for å snu tilbake etter nattevakt ( eller perioder med mange sene kvelder ): 

 • Ikke sov for lenge. Sett på klokken og kom deg opp etter 5-6 timer søvn. Jeg la meg i dag kl 08.30 og stod opp 13.30. På den måten er jeg faktisk trøtt igjen når natta kommer. 
 • Spis en god frokost når du våkner, og ta deg en kopp kaffe. 
 • Kom deg opp og ut. Frisk luft er kuren for det meste, og spesielt trøtthet. Ut på tur er ofte min løsning dagen derpå.
 • Legg noen planer - det trenger ikke være så store planer, men sørg for at du gjør noe, for ellers er det så fort at du bare blir liggende å halvsove og se på tv hele dagen. Dette gjør også at du ikke er ordentlig trøtt når natten kommer. 
 • Dusj, vask håret, smink deg litt, og gjør en liten ekstra innsats for å se fresh ut. Det er jo ikke til å stikke under en stol av man kan se litt sliten ut etter flere ordentlig sene kvelder eller nattevakter. 
 • Sørg for at du drikker godt med vann , og holder kroppen i balanse med både næring og væske. 
Dette var mine 6 beste tips som jeg kom på i farta. De funker fint for meg, så hvem vet, kanskje funker de for deg også. Ha en nydelig dag dere, håper solen stråler der du befinner deg, og at du nyter denne onsdagen fullt ut. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Jeg begynner på nytt

God morgen fra nattevakta. Her sitter jeg, trøtt som en strømpe og litt forvirret over at jeg drikker "morgen-kaffe" og spiser frokost når klokken nærmer seg 16. Jeg har lurt litt på hvordan jeg skal starte, skrive og fullføre dette innlegget. Jeg har kommet frem til at det beste er bare å la tanken fly og fingrene løpe over tastaturet. Jeg har bare ikke lyst til at noen skal misforstå, men den faren er dessverre alltid tilstede i denne litt forskrudde sosiale medier verden.

Jeg kjenner et behov for å trykke på re-start knappen, og begynne på nytt. Jeg føler jeg bare surrer rundt, og det er litt deilig men samtidig frustrerende. Det har gått over et år siden jeg første gang delte på bloggen at jeg slet med motivasjonen for styrketrening. Jeg har faktisk ikke trent strukturert og målrettet styrke siden det. Ofte har det gått opp mot to-tre uker uten noe som helst styrkerelatert trening. Jeg har forsøkt alt for å komme i gang igjen, drøssevis av halvhjertede forsøk. Jeg har fått programmer, kjøpt programmer fra coacher, prøvd nye ting, hatt flere ulike treningspartnere og styret på. Nå er det nok, jeg har nå satt strek, og begynner helt på nytt. 

Jeg bruker nå sommeren på å kose-trene, nyte turene mine i skogen, lese tilbake i gamle treningslogger, finne tilbake til hva jeg faktisk liker så godt med trening med vekter . Jeg begynner så smått å legge en plan, en plan for høsten. Jeg kjenner det kribler litt bare ved tanken. Jeg er en evig optimist, og har stor tro på at jeg skal finne helt tilbake til meg selv på treningsfronten. Eller vent, stryk det, jeg vil ikke finne tilbake til noe som helst, jeg vil begynne på nytt. Stryke alle kjipe stressende forsøk på å bli sterk igjen, jeg begynner rett og slett bare på nytt. Mitt eget lille prosjekt. 

Jeg vil selvfølgelig dele alt med dere på veien. Tanker om trening, teknikk, metoder, øvelser, sett, og repetisjoner. Jeg vil dele programmene med dere, og skrive litt om hvorfor jeg legger det opp som jeg gjør. Dele kombinasjonen av styrke og kondisjon, og selvfølgelig en god dose kostholdsprat, som alltid her på bloggen. 

Jeg vil nyte sommeren fullt ut og gå en sprek og frisk høst i møte. Jeg trives veldig godt når jeg kjenner at jeg er en sterk friskus, og det er lenge siden jeg har følt meg som det. Det blir en deilig sommer, og jeg skal kose meg i prosessen med å planlegge. Jeg gleder meg til mitt lille re-start prosjekt. 

 

Smiiiiil Maren 

En litt trøtt mandag

I dag er jeg rett og slett ordentlig sliten. Jeg tar derfor en helt rolig morgen sammen med lille valpen. Jeg har ikke kommet lenger enn frokosten her, kaffekoppen er på plass og Leo ligger å små sover ved siden av meg. Jeg har vært på jobb hele helgen, og skal på nattevakt igjen i natt, så nå er det bare å hvile ut, mobilisere krefter og kjøre på. 

I dag kjenner jeg at jeg har lyst å lage noe ekstra godt til middag og virkelig kose meg. Da kommer alltid det evige spørsmålet, hva skal man lage til middag. Hva lager du når du skal lage noe ekstra godt? Jeg har et gavekort på Sushi liggende, og kjenner at det er stor fare for at det ryker i dag. Hehe. Ellers er planen å prøve å få inn en liten luftetur i skogen. Det hjelper alltid når man er litt småtrøtt. 

Jeg ville i grunn bare titte innom, si hei og ønske dere en fin start på uken. Tusen takk for alle fine kommentarer på innlegget i går, dere er virkelig en fin gjeng. Nå gleder jeg meg veldig til å fullføre dette lille jobb-maratonet og flytte fokuset over på dere og bloggen. Snart er jeg tilbake med spennende sunne oppskrifter og treningsinspirasjon til dere. Tusen takk for at dere er litt tålmodige med meg akkurat i disse dagene. 

 

Smiiiil Maren 

 

Tanker om trening, mat, sommer og fokus

Det trenes, løpes og knaskes brokkoli til den store gullmedalje. Sommeren er her, og folk stresser som gale. Jeg har alltid undret meg over dette, hvorfor ikke bare gjøre bitte litt, jevnt og trutt, gjennom hele hele året, så slipper man dette styret. Og over til et enda viktigere spørsmål: hvorfor i all verden styres det sånn? Hva er målet? og for hvem? 

Jeg mener at det er super positivt å trene, spise sunt og være aktiv - men jeg synes det er viktig å tenke litt etter hvorfor du gjør det. Er det for å få andre til å like deg , flere likes, og mer oppmerksomhet? Er det for å få bekreftelse fra andre? 

Jeg skal ikke stå her å messe i vei om at du må bli din egen beste venn, det kan man lese over alt  til en hver tid. Jeg mener det selvfølgelig, men det blir feil for meg å ordlegge meg på den måten. Det jeg vil si er at om du ikke har bestevenn som mål, så bestem deg hvertfall for at du skal like deg selv, og spille på lag med egen kropp og hode. 

En annen ting er å sette ting litt i perspektiv, hva betyr det, sånn egentlig, å være i super form hele året? Er det egentlig det viktigste i livet ditt? Nå skal ikke jeg bestemme hva som er viktig og ikke viktig i folks liv, men jeg tenker at det kan være smart å tenke litt på prioriteringene. Spesielt nå på sommeren hvor man gjerne reiser litt, er på hytteturer og koser seg mer enn vanlig. Hva betyr mest, sosial hygge og kvalitetstid, eller beinharde treningsøkter? Du kan trene hele året, men de få ukene med sommerkos og hygge - de er det jammen ikke mange av. 


Jeg er midt i en hektisk jobbperiode, med full jobbhelg etterfulgt av flere nattevakter på sykehuset. Jeg rekker ikke trene som jeg vil, og jeg får ikke spist så sunt og jevnt som jeg kanskje ønsker. Da er det viktig for meg å ta et steg tilbake og se på hva som virkelig betyr noe. Gjør det noe, sånn i den store sammenheng, at jeg ikke trener og spiser litt uregelmessig i 4-5 dager på grunn av jobb? Selvfølgelig ikke! Det endrer overhode ingenting. 

Jeg vet egentlig ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget. Jeg tror kanskje bare jeg ville kaste ut noen tanker, dele litt av det jeg går rundt å tenker på. Det er det som er så deilig med å ha en blogg, jeg kan dele tankene mine og kanskje klare å nå ut noen som går rundt å tenker litt på det samme. Poenget mitt er vel at sommeren er nå, og livet ditt skjer nå. Det er nå du kan kose deg sammen med venner og familie, nyte late dager med sol, sommer og bading. Grillmat og is, sene sommerkvelder og ufornuftige leggetider. Høsten kommer fortere enn du aner, plutselig er det over, og da er det et helt år til neste gang. NYT disse få ukene, også kan du bruke hele høsten og vinteren på rutiner og hverdagsliv. 

 

Smiiiiil Maren 

De enorme kontrastene

Dette bildet er tatt for ganske nøyaktig en uke siden. Da var det palmesus her i Kristiansand og jeg hadde en helt ubeskrivelig helg. Tenk at to helger kan by på så enorme kontraster. Forrige helg var det sus og dus, sol sommer, gode venner, fantastisk musikk og fult kjør fra morgen til kveld. Denne helgen er det full jobbhelg, og kun jobb som står i hodet mitt. Dette er typisk for det livet jeg lever nå, enormt variert og fullt av kontraster. 

Nå har jeg kommer over litt bilder som jeg bare må dele med dere. Først for fremst det øverste bildet, jeg føler man faktisk kan føle på stemningen bare ved å se på det bildet der. Fy søren for en magisk kveld. Her er det Armin Van Buuren som står på scenen, og han leverte det sykeste showet. Her kommer et lite bildedryss av Palmesus bilder. Se og nyt dere. 

Den følelsen av å stå på toppen av rooftopen og få disse konfetti strimlende rett mot seg, høre musikken dundre og kjenne bassen i kroppen. Ååår jeg har ikke ord! Det var virkelig bare helt magisk, og jeg lengter tilbake. Ikke misforstå meg. Jeg koser meg veldig på jobb på barneposten, det er det fineste stedet jeg kan tenke meg å jobbe som sykepleier, men det er nesten komisk hvor varierte ukene mine kan være. 
Bildene er tatt av flere ulike fotografer. Johannes Løvund, Daniel Schjøtt, Ida Hermine Wikøren, Jan Helge Skaar, Victor Gelius, Gjøran Blørstad, Jørund F. Pedersen og Floris Heuer. Jeg bøyer meg i støvet for deres fotoskills. 

Var ikke dette et deilig knippe med bilder? Jeg blir så glad av å se på dem. Jeg håper dette satte dere i ordentlig helgestemning. Jeg for min del skal slappe av og lade opp til ny dag på jobb i morgen. På menyen står det pizza, snacks, film og kos med mine to beste. Jeg kunne faktisk ikke ønsket meg en bedre lørdagskveld. 

Hva gjør du denne helgen? 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Tren på verandaen i sommer

Eller på takterrassen i mitt tilfelle. Dette er et litt kult program, fordi det kan gjøres både med ieg uten vekt. Jeg har vekt festet til anklene mine, noe som gjør hele økten hakket tyngre og mer utfordrende. Disse vektbåndene er fra Abilica, og finnes i ulik vekt. Her kan man også være kreativ og tape noe fast rundt bena hvis du for eksempel er på hytta. Jeg har fått snapper av de mest utrolige kreative løsninger fra lesere. Trening med tømmerstokker som vekt, trening med sekk på ryggen fylt med vannflasker, vannflasker i hendene og sandposer tapet rundt føttene. Så alt er mulig, og kreativitet er utrolig gøy. 

Antall repetisjoner pr øvelse: 8. Antall sett: 4 

Pikes 

Muskler som trenes: Mage/kjernemuskulatur 

Ligg på ryggen, og press korsryggen ned i gulvet. Stram/aktiver magemuskulaturen, og samtidig løfter du ben og overkropp opp og ?toucher? på toppen. Senk kontrollert ned igjen og gjenta. 

Hoppende utfall 

Muskler som trenes: Rumpe og lår 

Stå med det ene benet foran det andre i splitt, stolt holdning, brystet frem. Bøy kontrollert ned, til kneet nesten er nær bakken, ta sats og hopp eksplosivt opp og bytt ben i luften, land i samme posisjon, men denne gangen med det andre benet fremst. Med det samme du lander 

hopper du eksplosivt og lander med andre benet fremst igjen slik fortsetter du med annen hvert ben. 

Knebøy med hopp 

Muskler som trenes: Rumpe og lår 

Står med litt berede enn hoftebredde, tærne peker litt ut. Hold brystet godt frem, skuldrene trukket tilbake, og blikket fremover. Start bevegelsen med å bøye knærne og la hoften gli bakover, tenk at du "setter deg ned på en stol, som står litt langt bak deg". Kom ned til like under 90 grader i kneleddet. Overkroppen holdes rett og fin. Fra bunnposisjon aktiverer du lår og rumpe muskulatur og så eksplosivt du bare kan skyter du fra bakken og hopper opp så høyt du bare kan. Hopp direkte ned i ny bunnposisjon og gjenta. 

Pass på: Sterk og stabil kjernemuskulatur. Tyngden på hæler. Pass på å presse knærne ut, slik at de ikke faller inn. Knær over tær. 

Kick-ups 

Muskler som trenes: Rumpa 

Stå på alle fire, løft det ene benet med 90 grader vinkel i kneleddet. Bruk rumpa til å løfte benet, hælen løftes rett opp mot taket. Øvelsen gjennomføres med "pumping" i topposisjon. Det betyr at alle repetisjonene skjer med benet hevet. Bunnposisjon blir med benet i rett linje med ryggsøylen, og topposisjon er benet hevet så høyt du klarer, uten å vri hoften. 

Pushups med ben opp 

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps 

Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Løft det ene benet, og senk deg kontrollert ned mot bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til toppposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.


Foto: Victoria Nevland for Abilica 

Test ut og fortell meg gjerne hva dere synes. Har du ikke ankelvekter, og lager en kreativ løsning så del det gjerne med meg. Jeg synes det er så gøy å se hvor kreative og flinke dere er. Ha en fin og sprek helg mine venner. For min del er det full jobbhelg på sykehuset, men det er fint det også. Nå har jeg hatt fri en periode, og kjenner jeg gleder meg til å treffe fine kolleger igjen.

 

Smiiiil Maren 

 

Sunn snacks på stranda

My favorites at the beach 

Det sommer og mange tilbringer lange, deilige dager på stranda. Flere har spurt hva jeg tar med meg på stranda, og hvilken type mat og snacks jeg anbefaler. For det første så er min anbefaling ganske så klar - kos deg med akkurat det du vil. Det er sommerferie og jeg synes det skal være lov å kose seg litt ekstra. Kjenne på forskjellen mellom hverdag og ferie. Når det er sagt så er det jo absolutt lov å ta noen smarte valg også.


Mine beste tips til snacks og mat på stranda er: 

 • Ta med deg frisk frukt og kutt det opp på stranda 
 • Legg drikken i frysen kvelden før, slik holder drikken seg iskald på stranda
 • Ta med noe salt - det smaker himmelsk i varmen. Feks nøtter, salte kjeks eller chips (chips av rotgrønnsaker er super godt)
 • Ha med noe ordentlig mat slik at man ikke bare går å momser på snacks hele dagen. Middagsrester i en boks, sandwich / wraps, en omelett du lager hjemme å legger i en boks, grove brødskiver med proteinrikt pålegg. Ferdig kokte egg og grove knekkebrød osv. 
 • Ha en kjølebag med kjøleelementer slik at maten holder deg fresh og drikken kald
 • Kutt opp grønnsaker og legg dem i litt iskaldt vann, da blir de sprø og gode. Ha dem kaldt i kjølebagen, og kos deg med crispy, sunn snacks. Feks gulrøtter i strimler, agurk, kålrabi, brokkolibuketter eller selleristenger. 

I går var jeg på stranda med en god venninne, og jeg tenkte jeg kunne vise dere hva vi hadde med oss. Vannmelon og ananas som vi kuttet opp, moreller, jordbær og sørlandschips. Viktig med noe digg salt vet dere. hehe. Jeg synes den chipsen er en viktig del av sommerkosen, det er noe med å kjenne på forskjellen på hverdag og ferie som nevnt tidligere. Til lunsj valgte vi å kjøpe salater med grovt brød fra en cafe like ved stranden. Vi hadde også med oss både vann, saft og pepsi max. 

Dette var altså mine beste tips. Vi er alle ulike, og liker ulike ting. Så nå er jeg spent på å høre hva du / dere vanligvis har med dere på stranda om sommeren, eller på båttur / holmetur. Kanskje jeg får noen nye fine tips til min neste strandtur. 

Hva liker du å ha med deg på stranden? 

 

Smiiiil Maren 

 

3 treningsprogrammer du kan gjøre i sommer

Jeg er ambassadør for Abilica og de betyr at jeg får lov å gjøre mye gøy sammen med dem. Jeg har hatt flere give-aways og konkurranser, enda en ny stor give-away er like rundt hjørnet. I tillegg til det, så har jeg nå fått lov å bidra med hele 3 ulike treningsprogrammer med ulikt utstyr fra Abilica som man kan trene nå på sommeren. 

 • Trening på hytta
 • Trening på ferie 
 • Trening i hagen 

Utstyret er enkelt, og består av strikk, kettlebell og ankelvekter. Jeg har lyst å dele alle med dere, også håper jeg alle kan finne et program de liker og føler funker for seg. I dette blogginnlegget fokuserer jeg på det første programmet som er med Kettlebells. Klikk deg inne på min side hos Abilica og finn alle tre programmene med bilder og beskrivelse. 

 

Program 1 "PÅ HYTTA" Utstyr: Kettlebells 

Antall repetisjoner pr øvelse: 10 (10 pr side) 

Antall sett: 4 

Goblet squat 

Muskler som trenes: Rumpe og lår 

Stå litt bredere enn skulderbreddes avstand med bena, tærne og knærne peker litt utover. Plasser en kettlebell i brysthøyde, opp-ned. Press brystet opp og frem, og trekk skulderbladene ned og bak. Stolt holdning. Senk deg kontrollert ned, dybden bestemmes av hver enkelts mobilitet. Gå så dypt ned du klarer, mens ryggen holdes rett. Når du er i bunnposisjon er det viktig at du strammer rumpe og mage, og presser deg opp igjen med tynge på hælen. KB swing 

Muskler som trenes: Rumpe, korsrygg og bakside lår 

Start med beina i hoftebredde og plasser en kettlebell i hendene, midt i mellom beina, press skulderne bak og hold brystet høyt. La hofta gli bakover (ikke bøy for mye i knærne) til det strekker på bakside lår. Stram magen godt, og skyt hofta eksplosivt framover så kula svinges framover. Sving kula til armene er omtrent paralelle med gulvet og senk kontrollert ned igjen. Husk dette er ikke en armøvelse, all kraft kommer fra hoften. Hipthrust 

Muskler som trenes: Rumpe 

Ligg på bakken med bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Kettlebell plassert på hoften. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Stående roing 

Muskler som trenes: hovedsakelig rygg 

Stå oppreist med kettlebellen i en hånd. Bøy overkroppen litt frem, pass på at ryggen holdes helt rett. Stram magen, og trekk skulderbladet tilbake før du trekker vekten opp. Albuen peker rett bakover. Pass på at du bruker ryggen til å løfte. Snu bevegelsen, og kom kontrollert ned til utgangsposisjonen igjen. 

Strakmark 

Muskler som brukes: Rumpe, lår og kjerne. 

Stå rett opp og ned, hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold en hantel i hendene. Bøy i hofteleddet og senk hantelen kontrollert ned mot gulvet, skyv hoften bakover. Snu bevegelsen når kroppen er i en rett linje, og løft eksplosivt tilbake til startposisjon.Håper dere liker programmet, og husk at dere finner alle 3 programmene HER. 

Jeg er straks på vei ut på luftetur med lille tassen før det blir solings med to venninner etterfulgt av middag med alle jentene i kveld. Jeg har ikke ferie enda, så da gjelder det å nyte de små fridagene innimellom så godt man kan. Ha en nydelig onsdag dere <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunnere blir det ikke

Smoothien er sponset

Colorful lunching 

Se på denne fargefesten av en lunsj da dere. Jeg måtte la kamera få spise først når dette stod på menyen. Det er jo i grunn bare en vanlig salat, med det er noen ekstra ingredienser som gjør den ekstra spennende. Spirer og tranebær, pinjekjerner og cottage cheese med pesto. Mmmmm. I tillegg synes jeg smoothiene er med på å gjøre det veldig friskt og fint. 
Smoothiene heter hawiianas og grønn smoothie. De inneholder masse godsaker, og på en eller annen merkelig måte smaker de så sykt mye bedre enn det jeg lager selv. Hehe. Kanskje det bare alltid er sånn med ting man får servert - det smaker alltid litt bedre enn når man har laget det selv. Jeg øver meg enda på den perfekte smoothien, og tror jeg har kommet rimelig nærme med de som nå serveres på M beach på søndager mellom 12 og 16. Bor du i Kristiansand å du sjekke det ut en gang. Detox Sunday by Maren Erdvik er en sunn og frisk meny med masse godsaker. Jeg har skrevet om det HER. 

På hverdager er Will I juice helt fantastisk digg, jeg spiser ofte både mat og smoothier derfra. Kyllingsalat er favoritten, og blant smoothiene er grønn smoothie, hawianas, yoga Dan og jordbærflørt favorittene. 


Er du flink til å bruke litt annerledes og spennende ting i salaten din? Del gjerne dine tips i kommentarfeltet. Jeg skal uten tvil begynne å putte litt spirer, cottage cheese og tranebær i min salat. 

 

Smiiiil Maren 

 

Min morgen

God morgen fra spisestuebordet. Her sitter jeg, ed nesa langt nede i en stor kaffekopp. Jeg har hatt en av de mest slitsomme nettene jeg kan huske. Våknet masse, og kom hele tiden på ting jeg hadde glemt eller var redd for å glemme. Jeg sovnet heldigvis til slutt, og våknet opp til masse notater på telefonen min. Det er det eneste som funker for meg når hodet koker over, skriv det ned og ta tak i det neste morgen. Nå sitter jeg her å tar tak i listen min. Frokost er spist, og jeg er på kaffekopp nr to. 


Det nyeste ShapeUp har kommet, og det klarer jeg aldri la ligge. Jeg må alltid kjapt gjennom det en gang bare for å se litt, også leser jeg det fra perm til perm når jeg har litt bedre tid. Jeg bidrar med et ferieprogram i denne utgaven, og bildene er faktisk tatt på min takterrasse her hjemme. Klærne er fra Bjørn Borg og Reebok. Jeg er helt forelsket i den tightsen, den er så herlig i fargen og så utrolig god passform. 
I dag skal jeg jobbe hjemmefra i noen timer fra morgenen, også ut på et litt artig oppdrag senere. Jeg skal gjøre et intervju, samtidig som vi er i aktivitet og snakker om ferietrening. Jeg er litt spent på dette, men tror det blir veldig gøy. 

Håper dere får en super fin dag, og dere som har ferie håper jeg nyter den fullt ut. Jeg har ferie fra 23 juli, og jeg gleder meg noe helt vanvittig. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sommerfletter & nye hårprodukter

Sponsede produkter

Den første fletten er en litt avansert flette å lage. Den heter pulltrough-braid, og er bygd opp med strikk. Akkurat denne er nok enklest å gå sammen med en venninne og øve på hverandre også flette hverandre. Den er nemlig litt vanskelig å gjøre selv. Bor du i Kristiansand så ville jeg tittet innom A-salong Tollbodgata, jentene der er flette-mestere og kan så utrolig mange fine fletter. Jeg skulle egentlig ha denne fletten på palmesus, men like før jeg skulle dra fra salongen så ombestemte jeg meg og gikk for den aller fineste, og enkleste fletten jeg vet, og det er den jeg har lyst å dele med dere. 

Dette er en vanlig utover rotflette, og i følge min flinke frisør-venninne Jeanette er den utrolig enkel å lage selv. Man fletter en rotflette utover, og når man har laget den så drar man i den og fester den under alt det andre håret bak. Det er viktig å dra den godt ut, slik at den blir bred og fint. Denne hadde jeg begge dagene på Palmesus, og den holdt seg så fint. 

Gode produkter er viktig, spesielt på sommerstid. Denne serien fra Kerastase er for farget hår! Den gir ikke enormt mye fukt, men er fin for et normalt til litt tørt hår. Hvis man trenger mye fukt, er ikke denne optimal, da finnes det flere andre som er bedre. Spør frisøren din så finner du den rette for deg. Men for meg som farger håret, og har et litt tørt hår etter mye sol på Rhodos, er den super. Den beskytte hårfargen slik at den sitter bedre i håret. Den nye kuren gjør slik at fargen holder lengre og blir veldig mykt og deilig! Hvis man sliter med rødskjær/gulskjær,orange, så kan man bruke de nye kurene med farge (den høye avlange esken) i slik at kan få bort de fargene man ikke vil ha i håret.

Jeg for min del har en tendens til å få mye oransjeskjær i håret når jeg er i solen, da kan jeg blande i blå/lilla (siden det er komlinentærfargen for orange, og dermed fjerner det) men de har kun lilla for å korrigere det litt. Jeg kunne nok brukt grønn også, men jeg starter med lilla, også får vi se. Her må man få veiledning fra frisøren for å finne den rette for deg og ditt hår. Poenget er hvertfall at man kan gjøre så mye med gode produkter, og denne serien er jeg super fornøyd med. Jeg har brukt Kérastase i mange år nå, og elsker produktene. 
Det er så gøy med litt sommerlige fine frisyrer. Har du tenkt på at du faktisk kan bestille en time hos frisøren for en lekker flette, og kun det? Jeg har ikke tenkt på det før frisøren min sa at det var mange som gjorde det, spesielt nå på sommeren før festivaler eller sommerfester. Det er jo helt genialt. Jeg skal uten tvil bli flinkere til å gjøre det lille ekstra med håret når jeg skal på diverse ting i sommer. 

 

Smiiiil Maren 


 

Ikke bare fest og fanteri

Dagen i dag har vært av et rolige slaget, jeg har stort sett bare ryddet, vasket og fått litt orden i leiligheten. Det føltes som halve stranda lå igjen i leiligheten min etter palmesus i går. Det føles så godt å få gjort litt sånn på søndager, rydde og skape orden, legge alt til rette for en god start på uken. Jeg har 3 hektiske uker i vente før jeg skal ha litt ferie. Det blir sen sommerferie på meg i år, men når man får dager som gårsdagen gjør det overhode ingenting. 

Før palmesus brakte løs fikk jeg to gode timer i båten sammen med familien min. Helgen var altså ikke bare fest og fanteri. Leo var med på båttur for første gang. Jeg var så spent på hvordan det skulle gå, og derfor valgte vi å gå ut litt sent og kun ta en liten tur. Heldigvis gikk det super fint med lille tassen min, og han klarte seg så bra. Litt uvant, og jeg tror han ble litt forvirret i starten, men etterhvert gikk det som en drøm. Så lenge han hadde et sted med skygge, og fikk nok vann var det ingen problem. 
Vi hadde med oss lunsj og koste oss veldig på tur. Ingenting er som ferskt brød, pålegg, frukt og iskald drikke på sjøen. Det var forfriskende med en slik tur før andre dag på Palmesus. Jeg gleder meg til mange mange flere turer på sjøen med hele familien i sommer, spesielt nå som lille Leo kan være med. Nå skal jeg ta en rask dusj og hoppe i seng. Jeg er helt utslitt etter denne helgen her. Verdens beste helg, men det tar på med så tett program og så mye festligheter. Jeg håper helgen deres har vært nydelig, og at dere er klare for en ny uke. Vi blogges i morgen tidlig. Da har jeg har noen super fine bilder av to lekre, og enkle sommerfrisyrer jeg har lyst å vise dere. Flinke frisøren min fikset meg flettefin til festival, og siden kamera var med knipset vi litt bilder slik at jeg kunne dele det med dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Palmesus - Tusen tusen takk!!

Når du våkner opp uten stemme og vondt i føttene - da vet du at det har vært en vellykket kveld. Jeg har sunget, ropt, hoppet, danset og kost meg så mye med jentene at jeg rett og slett både har mistet stemmen og følelsen i bena. Hehe, neida det er ikke så galt. Stemmen er nesten borte, men den sniker seg vel tilbake utover dagen, og jeg er helt seriøst støl etter all dansingen i går. Gårsdagen var en sånn kveld man husker, mimrer tilbake til og snakker om i lang lang tid. Det var en kveld for historiebøkene. 

Jeg er så glad for at så enormt mange var på Palmesus, og fikk oppleve den elektriske og magisk stemningen. Jeg tror nemlig ingen bilder, filmer eller ord kan få dekket det godt nok. Jeg snappet masse og prøvde å dele litt av magien. Jeg vurderte å ta med meg kamera, men lot være. Palmesus hadde en hel haug av egne fotografer og bildene er virkelig helt sinnsyke. Sjekk ut palmesus på Instagram så skjønner dere hva jeg mener. I mangel av eget kamera så blir det noen finfine snap-collages fra årets palmesus-helg i dette innlegget, også må dere sjekke ut Palmesus på Instagram og FB for de virkelig gode bildene. 

Kvelden startet med Chainsmokers, og det satte virkelig både standarden og stemningen for resten av kvelden. Vi var kjapt innom for litt sushi og champagne før det var rett opp på taket igjen og der ble vi ut kvelden. Vi danset og sang med til Gabrielle, som etter konserten sin kom opp på taket og danset med til Armin Van Buuren. For en fantastisk jordnær, kul og herlig dame. Armin Van Buuren har jeg ikke ord for, det tok så av at jeg tror nesten bare man må ha vært der for å skjønne det. Det sykeste lysshowet, den råeste musikken og bare et show uten like, med konfetti-kanoner, flammer, re meter høye roboter, raketter, pyro og bare alt på en gang.

Nei steike heller, årets Palmesus har vært helt drøyt, og jeg sitter igjen med så sinnsykt mange gode minner. I går kveld, på siste låt stod alle palmesusgutta og holdt rundt hverandre, klappet hverandre på ryggen, og gratulerte hverandre med vel gjennomført. Vi andre rundt ble helt rørt av å se det. De gutta der jobber bein hardt, og er så ufattelig flinke, at denne brak suksessen her er virkelig fortjent. Det er så mye bak Palmesus som folk ikke ser, en hel hinsides opprigg, og en kabal som er helt drøy. Det er så vilt mange mennesker involvert, og folk jobber natt og dag for å få i stand dette. Jeg er stolt og ubeskrivelig takknemlig for å få lov å være en del av det. Palmesus -  tusen tusen takk <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Magiske Palmesus

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte, eller hvilke ord jeg skal bruke for å beskrive gårsdagen. Se for dere scenarioet: Strålende sol, 24 grader, sørlandsommer, iskald drikke, alle folkene du trives aller best sammen med, fantastisk musikk, og et helt insane rigget festivalområde. Været slo totalt om i går, og det ble tidenes sommerdag, med påfølgende tropenatt. Jeg kan nesten ikke tro det. 


Gårsdagen var intet mindre enn magisk, og jeg fikk nesten ikke sove når jeg kom hjem i går fordi jeg var så gira. På siste konserten stod vi på toppen av en høy rooftop, med utsikt over hele området og scenen. Dimitri Vegas og Like Mike kjørte i gang noen syke greier med publikum, og det var så rått å se det hele ovenfra. Jeg snappet som en gal for å prøve å fange magien på film. Jeg får frysninger av å tenke på det. De andre konsertene var også helt fantastiske, men for min del kan ingenting sammenlignes med avslutningen. Wow, bare WOW!! 


Med sommertemperaturer godt over 20 grader fikk jeg endelig brukt min hvite blondekjole. Det var virkelig rett antrekk i går med tanke på varmen, selv i en så løs og luftig sak holdt jeg på å renne bort. Ikke at det er noe å klage på overhode. I dag er det like varmt, og like strålende vær. Det ser ut til å bli en legendarisk dag 2 på Palmesus. Jeg vet at flere av dere er her, for jeg fikk nemlig gleden av å hilse på mange av dere i går.  Det var så koselig når dere kommer bort å sier hei <3 Tusen takk for alle tips i forhold til valpen og musikk / fyrverkeri. Fyrverkeriet kom litt brått på meg i går, og plutselig var det i gang før jeg rakk hjem. Jeg satte i gang full spurt, og løp gjennom hele festivalområrdet og hjem. Jeg roet meg helt ned utenfor leiligheten og gikk stille og rolig inn, forberedt på å møte en vettskremt valp. Vet dere hva jeg fant? En døsig, søt liten tass som akkurat hadde våknet fra en god hvil. Så fyrverkeri og palmesus har null innvirking på denne lille fyren - heldigvis! 

Nå er det bare å komme seg ut og nyte sommerdagen , før det braker løs på Palmesus dag 2. Fy søren for en helg dette her er!! Følg gjerne med på snapchat, der oppdateres det hyppig. Snap: marenerdvik

 

Smiiiiil Maren