hits

august 2013

Diskoøkt og visdomsord

Det er så deilig med lørdager. God tid og ikke minst tid til å gjøre akkurat hva du har lyst til. Jeg har tilbragt store deler av dagen til å gjøre det koselig her hjemme, nå begynner ting virkelig å se bra ut. Jeg har fått min egen lille hule. Jeg har også rukket en liten bytur, hvor jeg fikk kjøpt med meg friske blomster og masse deilig mat. Det er viktig med lørdagskos. En treningsøkt rakk jeg også, selv om det streng tatt er på grensen til å bli kallt en treningsøkt. Jeg velger å kalle den for en diskoøkt, da den var helt uten stuktur og fokus, men fyllt med masse humor og godt humør. Jeg kjørte diverse øvelser på overkropp, og fant opp øvelsene underveis i økten. Litt rygg, litt bryst også litt rygg igjen, etterfulgt av litt skuldre og vips en bicepsøvelse. *ler*  Herlig med slike treningsøkter innimellom.

Legg merke til sitatet nederst til høyre, det traff meg første gang jeg leste det og siden har jeg aldri glemt det. Les det , tenk over det og husk det. Aldri la noen ta gnisten fra deg, så alt for ofte er slike negative kommentarer eller handlinger et resultat av sjalusi og misunnelse. Tørr å være deg, akkurat som du er - helt uavhengi av hva andre måtte synes og mene. 

 

Smiiiil Maren


Lørdags update

God morgen hjerter

Her i huset har det allerede vært full rulle i mange timer. I går ankom det aller siste av flyttelasset mitt fra Oslo, og kvelden i går, samt formiddagen i dag har gått med til utpakking, rydding, kasting og organisering. Det vil bli en mellomfase nå hvor jeg skal bo hjemme, frem til jeg finner drømmeleiligheten i Kr.sand. Jeg har virkelig verdens nydeligste familie, ikke bare kjørte de tur-retur oslo på en dag for å hente de siste tingene, de har også gjort om to store soverom til en mini-leilighet til meg her hjemme. Jeg hadde aldri trodd at to nakne hvite rom, kunne bli så vakre og koselige. Vi nærmer oss ferdig, og resultatet er så nydelig. Duse behagelige jordfarger, sofa, masse puter og myke pledd. Hele rommet oser av velvære. Jeg skal få tatt bilder så snart vi er helt ferdige. Det er klart at det er ikke optomalt å flytte hjem etter 5 år i Oslo, men slik er det nå og vi gjør det beste ut av det. Make the best of it er tydelig ikke bare mitt motto, men et familie motto. *smiler* 

I går unnet jeg meg selv en liten gave, nye Nikesko. Ja jeg har mange joggesko, men det er jo kun det jeg bruker. Jeg kjøpte rett og slett helt lik modell som jeg har fra før. Nike Lunarglide 5 heter de, og de er virkelig bare en drøm å både gå, jogge og løpe på. I dag var jeg ute på en liten morgentur og testet de nye medlemmene til min fine lille Nikefamilie. Foten min er fremdeles litt kranglete, så det ble kun en rolig gåtur. Solen skinner i Kr.sand og da er det en fryd å gå tur. 

Nå skal jeg pusle videre med interiør og organisering på rommene, før det blir en liten bytur for litt sosial kos med fine folk. Jeg må også innom posten, jeg har nemlig to pakker liggende der å venter på meg. Innholdet viser jeg dere selvfølgelig litt senere. Ellers er det jo lørdag og det betyr lørdagsgodt og kosekveld. Jeg kjenner at jeg har fryktelig lyst å bake i dag. Hvis noen av dere har en super oppskrift på noe skikkelig lørdagsdigg så legg gjerne igjen oppskrift i kommentarfeltet. Jeg liker så godt når vi kan dele oppskrifter og tips med hverandre. 

Ha en deilig lørdag skjønne dere. Nyt helgen og kos dere

 

Smiiiiil Maren


Helg og pakkelykke

Endelig er fredagen her, jeg kan ikke huske sist jeg så frem til helgen så mye som nå. Denne helgen skal nytes fullt ut. Endelig skal den sosiale delen av livet mitt stimuleres litt, og fokuset skal rettes litt bort fra skolebøker og fagstoff. Nå må ingen misforstå - jeg stortrives på studiet, men helg er helg. Jeg ser frem til å kose meg med en diger pakke med godsaker som akkurat har ankommet fra Iherb. Jeg sitter med hentelappen i hånda nå, og kan nesten ikke vente med å få hentet pakken. 

Pakken inneholder tre ulike typer questbars, som er proteinsjokolader med en magisk næringsinnhold. Jeg har bestillt cookie doug, cinnamonroll og white chocolate berries. Tre esker, med tolv sjokolader i hver, steike dette kan bli en hyggelig helg *ler*. Pakken inneholder også himmelske drops fra 50 fifty, frokostblanding fra go lean og et par walden farms dressinger. 

I tilegg har jeg fått bekreftelse på at en bestilling fra beste sponsoren er på vei. Proteinfabrikken pakken er alltid ekstra gøy, og denne gagen inneholder den en del treningsklær itilegg til kostilskudd. Jeg gleder meg til å vise dere når pakken ankommer. I dag er tydeligvis den store pakkedagen, DHL ringte nemlig også med beskjed om at de har en pakke til meg. Jeg vet at denne pakken inneholder verdens vakreste Acne skjerf i en deilig gråfarge. Jeg har det allerede i sort, og siden det nærmest er umulig å få tak i disse skjerfene i butikken grunnet enormt etterspørsel, fikk jeg bestillt meg et på nett fra en utenlandsk nettbutikk. 

Denne helgen starter altså på best mulig måte, og jeg ser ingen grunn til at denne helgen skal bli noe annet enn super. 

HVA ER DERES HELGEPLANER??

 

Smiiiil Maren


Trening, vippefin og skolestress

Da var et stykk sliten jente endelig plassert på sofaen. Joggebuksa er på, og tidenes største tacotallerken med et tårn av speltlomper er fortært. Denne dagen startet med en kondisjonsøkt tidlig på morgenen. I dag ble det en rusletur i rolig tempo etterfulgt av litt elipse. Jeg har en fot som krangler litt, og jeg valgte derfor å benytte meg av elipse for å gi foten litt avlastning. En svett økt, som lokket frem et stort smil og en deilig endorfinrus.

Jeg har også vært innom go´jentene mine på NIMUE HUD for påfyll av vipper og voks/farging av bryn. Jeg sovnet som alltid når vippeextentions ble lagt, flinke hanne gjør det så behagelig og deilig for meg at jeg bare kan senke skuldrene og slappe helt av. Nå har jeg fullt sett med vipper igjen og kan legge maskaren helt vekk. Resten av dagen har gått med til skole, og selv om vi kun er inne i studiets tredje uke så er det fullt fokus og enormt mye å gjøre. Folk leser som bare det, og jeg blir mildt sagt stresset. jeg er så redd for å bli hengende etter, og føler jeg burde lese enda mye mer enn det jeg allerede gjør. Huff! Etter mange timer med nesa i bøkene gikk det helt rundt for meg, og jeg måtte ha en time out. Den beste måten for meg å koble ut på er fysisk aktivitet, og vips var jeg på treningssenteret med høy musikk på ørene og helt i min egen verden. Alt skolestress ble blåst bort, og jeg koste meg på Solsiden PTsenter. Det er helt utrolig hvor befriende en treningsøkt kan være. Jeg kastet mes med på en gruppetime på Solsiden. Denne timen var sirkeltrening, hvor det var satt opp ulike stasjoner med ulike øvelser. Vo jobbet i intervaller på 45 sek, og 15 sek hvile (kun nok til å komme seg til neste stasjon) 10 ulike øvelser, 3 runder. En fantastisk time i mine øyne. Ekstra poeng for skikkelig høy og rå musikk, og varierte gode øvelser. Denne timen går hver torsdag kl 18.00 på solsiden - jeg skal garantert være med flere ganger!Nå sitter - halveis ligger, jeg på sofaen, trøtt og god i kroppen, mett og god i magen. Jeg har mest lyst å bare ligge her å se på tv og surfe på nettet, men desverre vet jeg at jeg har et kapittel igjen som må være lest før i morgen, og et par oppgaver som må besvares. Dette studielivet altså, det er ikke bare bare. Jeg får bare se å komme i gang, men det fremdeles finnes et snev av overskudd igjen i denne kroppen. 

Har dere hatt en fin dag hjerter?

 

Smiiiil Maren


Økt energiinntak = super treningøkt

I dag opplevde jeg noe jeg sjeldent opplever, det heter runners high, eller flow som jeg liker å kalle det. Det betyr enkelt og greit at du når et punkt på løpeturen din hvor alt bare fungerer. Kroppen kjennes bra, bena er lette, pulsen er stabil og alt bare funker. Du har en brusende og deilig følelse av endorfiner og velvære, og det føles som du kan løpe for alltid. Dette opplever jeg sjeldent, og jeg kan nesten ikke huske sist. I dag dere, i dag var altså dagen jeg skulle få oppleve denne magiske følelsen igjen. 20 gode minutter surfet jeg "gratis" rundt på denne god-følelsen og det gjorde rett og slett hele dagen min så god. Jeg har smilt i hele dag, og det er bare så godt. 

Jeg har mine anelser om hvorfor denne deilige løpeturen kom akkurat i dag. Jeg sov som sagt nesten ti timer i natt, og like før jeg gikk i seng hadde jeg en diger kveldsmat bestående av grove brødskiver, brunost og frukt. Med andre ord - en solid dose karbohydrater. Glykogenlagrene var dermed breddfulle, og kroppen totalt uthvilt etter så mange timer søvn. Det er spennende og ikke minst fasinerende å se hvordan kroppen responderer på ernæring og hvile.

Har du opplevd gode treningsøkter dagen etter økt matinntak?

 

Smiiiil Maren

Søvn, havregrøt og vinner av konkurransen

Bak skjermen finner dere i dag en uthvilt og fornøyd frøken, på tross av at jeg stod opp før klokken var 07, så har jeg sovet i nesten ti timer i natt. Jeg satt her i går kveld og kjempet for å holde øyene åpne. Klokken var kun 21, og jeg tenkte at man kan jo ikke legge seg så tidlig. Så kom en ny tanke, hvorfor i all verden kan jeg ikke det? Hvis jeg er trøtt og vil legge meg, så er det da kun meg som bestemmer hvilket tidspunkt som passer best for meg. Vips var jeg i seng, og sov godt før klokka hadde passert kvart over ni. Fantastisk! Er det et tips jeg skal gi dere for å bedre livskvalitet og helse, så må det være å få nok søvn. Det betyr så enormt mye. Det er forskjellen på en god og en dårlig dag, hvertfall for min del. 

Er du flink til å prioritere søvn?
Vinneren av SKINS fra INDIVIDU.NO er trukket, og vinneren er *trommevirkel* GRY!

Det er viktig at dere fyller ut mailen i feltet hvor mail etterspørres, heldigvis hadde Gry gjort dette, og jeg kunne derfor kontakte henne uten problemer. Svært mange andre hadde glemt å legge ved mail, og da blir det litt verre. Så til neste konkurranse/ give-away må dere huske å legge ved kontaktinformasjon. 

I dag er det litt kjøligere ute, og jeg fikk derfor lyst på varm frokost. Hva er vel bedre enn å starte dagen med en deilig skål med havregrøt. Jeg lager min på følgende måte:

 • 80g havregryn
 • 20g vaniljeproteinpulver
 • Skummet melk
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1 ss sukrin
 • 2 ts kanel
 • Banan

 

Jeg koker grynene sammen med melk og vann til fin konsistens, husk å rør godt slik at grøten ikke brenner seg i bunnen, eller koker over (skjer raskere enn du tror når du har melk i) Så tilsetter jeg proteinpulver kardemomme, kanel og sukrin. Rører godt om slik at alt blandes godt. Den ferdige grøten helles over i en skål, jeg er en søtmoms og strør gjerne litt surkin og kanel over til slutt også.  Som topping har jeg som regel banan, rosiner og/eller nøtter. I dag ble det bananskiver. Mmmmmm. 

Jeg vet at mange av dere spiser havregrøt til frokost, del gjerne din havregrøt i kommentarfeltet. Hvordan tilbereder du havregrynene, og hvilke ingredienser bruker du? 

 

Smiiiil Maren


Step it up

Dagens trening ble gjennomført på Spicheren treningssenter. Dette er senteret som hører til studentskipnaden, og likker like ved universitetet. Det er veldig mye enklere å komme meg på trening når jeg fysisk må gå forbi treningssenteret på vei hjem. Jeg har gjort det til en rutine å pakke med meg treningsklær på skolen, slik at jeg alltid har det parat dersom jeg kjenner at jeg har lyst og overskudd til en økt etter skolen. I dag var det lite futt igjen i kroppen etter siste undervisningstime, og jeg valgte derfor å kun gjøre cardio i dag. Styrkeøkten får vente til i morgen. Gårsdagens økt kjennes godt i kroppen, og det føles helt rett å fokusere på kondisjonstrening i dag. 

Jeg prøver å variere cardioen min litt, og valgte derfor noe helt nytt i dag. Jeg testet ut stepp-maskinen, og det er tydelig at jeg har glemt hvor grusomt tungt det er å steppe på et slikt apparat. Jeg har ikke vært på den siden i fjor sommer, og det var et svett, slitsomt men gledelig gjensyn. 30 minutter stepp, og 15 minutter powerwalk i motbakke ble dagens økt. Absolutt godkjent. 

Har du trent i dag?

Nå skal jeg slappe av på sofaen, og kose meg med å trekke vinneren av konkurransen. Jeg gjør det slik at jeg teller opp kommentarene, og ber en her i huset si et tall mellom 0 og det antallet kommentarer jeg har. På den måten påvirker ikke jeg utfallet på noen som helst måte. Vinneren annonseres i morgen tidlig. Det er desverre ingen hjemme her i huset i skrivende stund, så dere får vente i spenning til i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

God morgen solstråler

Tidlig morgen, og jeg er på plass i skolekantina. Her er det nesten folketomt, og helt stille. De ansatte tusler rundt  og steller i stand, forbereder seg på alle de tusenvis av studenter som snart rykker inn. Det er så magisk å sitte slik, og bare nyte stillheten før det braker løs. I dagr har jeg en lang skoledag, og for ei frøken som ikke har sittet på skolebenken på noen år vet jeg at det krever en god del energi. Dagens trening er derfor ubestemt enda, jeg holder den rett og slett litt på vent, og ser hvordan kroppen (og ikke minst hodet) føles etter endt skoledag.Jeg titter i grunn bare innom for å ønske dere en super dag, og fortelle at SKINS Give-away er nå avsluttet. Vinneren trekkes i kveld. Takk til alle som deltok, gøy å se at dere er så aktive. Jeg er allerede i gang med å planlegge nye spennende konkurranser til dere, så for dere som ikke vinner denne gangen - det kommer nye sjanser. 

Ha en herlig tirsdag dere.

 

 

Smiiiil Maren


Styrketrening og salmalaks

I dag stod fullkropp på styrkeplanen, og jeg gjennomførte en grei økt på Solsiden ptsenter. Ben skal egentlig være med på fullkroppsøktene, men i dag føltes bena mine sure og slitne, jeg sparer derfor benøvelsene til onsdag. Dagens økt inneholdt følgende øvelser:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • Stående roing
 • Dips
 • Brystpress
 • Flies
 • Triceps pushdown med stang
 • Biceps curl med stang

 

Herlig stemning på gymmet, god musikk og inspirerende mennesker rundt meg ble økten en positiv opplevelse. Jeg har brukt store deler av dagen innestengt på et bibliotek og energien var ikke akkurat på topp før jeg startet. Når man er litt små trøtt før en økt så hjelper det ofte å spise noe som kvikner deg opp litt. For min del ble det en banan og en halv pakke rosiner (liten pakke). Dette er raske karbohydrater som gir deg det ekstra lille piffet du trenger for å bli klar for å yte på trening. Det er viktig å fylle på etter trening, men det er jo ikke noe vits å presse en halvdød energiløs kropp gjennom økta heller, så derfor anbefaler jeg dere å fylle på litt før også. Spesielt hvis du kommer rett fra jobb / skole. Dagens middag ble ovnsbakt salmalaks, kokte poteter, dampede grønnsaker og en enkel salat. Mager kesam, diverse krydder, kikoman og walden farms honey dijon satte prikken over i´en og gjorde måltidet komplett. Her i gården blir det alltid mer enn en porsjon, spesielt når det er så god mat som salmalaks. Dagens dessert ble en diger frukskål, toppet med vanilje yogurt og hakkede mandler. Mmmmm. Uten mat og drikke - duger helten ikke. 

Håper dere har hatt en herlig ukestart, og hvis ikke - så kommer det alltids en ny dag i morgen :)

 

Smiiiil Maren

Ha lidenskap for det du gjørDette er dagens motivasjonsbilde for meg. Jeg mener ikke at du skal løpe inn på treningsenteret med armene i været, overfyllt av lidenskap og motivasjon *ler*. Det jeg mener er at jeg tror at skal man lykkes med en livsstilsendring, endelig komme i gang med trening, løfte litt tyngre på trening, løpe litt fortere eller nå hvilket som helst mål så mener jeg at man må ha passion, man må ha et sterk ønske om å lykkes. Jeg tror også det er viktig at det er din lidenskap og ditt ønske om å lykkes som ligger til grunn. Det er viktig at du gjør det for deg! Dersom ikke man føler noe for målet sitt, eller det man skal gjennomføre tror jeg veien dit blir vanskeligere. Så derfor mine kjære lesere sier jeg til dere i dag: Do it with passion - or don´t do it at all! 

Jeg ønsker dere en fantastisk ukestart. Alt vi trenger er en ny mandag vet dere. Som jeg alltid sier: Make the best of it!

 

Smiiiiil Maren


Ikke la deg lure

Jeg møtte en person i går, som fortalte meg hvor flink hun synes jeg var. Hun sa hun skulle ønske at hun var like flink. Jeg forstod ikke helt hva hun mente og måtte spørre hvorfor hun mente jeg var flink. Det kom frem at denne personen leste bloggen min, og har skapt seg et inntrykk av meg og mitt liv gjennom den. Det var da det slo meg at kjære vene, tenk hvor mange der ute som tror jeg er flink hele tiden. Trener hver dag, spiser sunn mat hver dag, sover 8 timer hver natt, aldri går på en smell, alltid tar fornuftge valg. La meg bare så sagt en gang for alle - DET STEMMER OVERHODE IKKE. Det er så mange sider av mitt liv som ikke kommer frem på denne bloggen, og selv om jeg forsøker å dele både opp og nedturer med dere, så er det ikke naturlig for meg å poste absolutt alt her på bloggen. Jeg legger ut måltider jeg tror kan inspirere til en sunnere hverdag, og treningsøkter som kan motivere til fysisk aktivitet hos mine lesere. Jeg skaper kanskje et litt uvirkelig bilde av min hverdag ved å publisere dette, samtidig så vil jeg at dere skal komme inn på denne bloggen og bli inspirert til å ta sunnere valg, lage sunn god mat og komme dere opp av sofaen. På den andre siden så er det uhyrig viktig for meg å presisere at min hverdag er langt fra perfekt, det kan alle som kjenner meg personlig skrive under på. Jeg har en haug av sløve dager på sofaen, jeg spiser ofte godteri midt i uka, jeg opplever ofte trøtte energiløse morgener, og manglende treningsmotivasjon opplever jeg til stadighet. Dette er også en del av min hverdag:

I virkeligheten er livet mitt en berg og dalbane, med fantastiske oppturer, masse latter, masse glede og en enorm livsgnist, samtidig som det er dype daler med tunge dager, null motivasjon, tunge tanker og alt for mange følelser. Jeg er et følelsesmenneske uten sidestykke, og jeg har mye temperament - både i positiv og negativ retning. 

Så vær så snill alle dere "flinke piker" der ute, ikke tro at alle bloggere er super-mennesker som har en magisk hverdag og et liv i sus og dus, ingen har kun solskinnsdager. Det er jo kombinasjonen av gode og dårlige dager som summerer opp livet vårt, de gode dagene hadde ikke vært så gode uten de dårlige. Senk skuldrene, pust ut og innse at du og ditt liv er akkurat like bra og innholdsrikt som hvem som helst andres. Ikke la dere lure, blogger er kun en ilusjon, en skapt virkelighet for å inspirere og motivere. Bruk det som akkurat det, en motivasjon, men aldri gå i fellen for å tro at det er slik livet er eller skal være. 

 

Nyt søndagen skjønne, gode dere. 

 

Smiiiiil Maren


Rosa skins fra INDIVIDU

Jeg startet denne lørdagen med en deilig tur i skogen. Kristiansand viser seg fra sin beste side i dag med strålende sol og nesten 20 grader. Det er klart slikt vær må utnyttes. I går dumpet min nye rosa skins fra INDIVIDU ned i postkassen, denne har jeg gledet meg noe helt enormt til å få og den i seg selv var motivasjon nok for å komme meg ut på tur. Det ble 45 svette og deilige minutter i vakre baneheia.Skinsen sitter som et skudd og er virkelig helt magisk å jogge i. Den gir fullt bevegelsesutslag og kompresjonseffekten er helt rå. Muskulaturen holder seg god og varm, og ingenting disser *ler*. Jeg elsker skins, og jeg vet at flere av dere elsker skins og jeg vet også at mange av dere aldri har testet skins men har fryktelig lyst. Så hva kan jeg gjøre med det? Jo, jeg kan gi bort et par skins til en av dere lesere!!! Så da kjører vi på igjen da dere, ny GIVE AWAY. For å være med må du gjøre følgende:

 1. Lik INDIVIDU sine facebookside HER
 2. Følg dem på instagram @individu_no
 3. Legg igjen en kommentar på dette innlegget at du er med i trekningen.

 

Så enkelt kan denne supertightsen bli din! Jeg sjekker selvfølgelig at vinneren har likt individu sin FB side og instagram. Håper dere synes det er gøy med slike små konkurranser og give-aways for da skal jeg sørge for at det blir enda flere fremover. Jeg liker så godt å gi noe tilbake til dere for at dere titter innom her daglig og legger igjen så mange fine spor. Tusen takk <3

Ha en nydelig lørdag, nyt helgen!

 

Smiiiiiil Maren

 

Sponset tights fra Individu.no

Nytt Taco-triks

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker taco. Det er uten tvil det aller beste jeg vet, og jeg spier det minimum tre ganger per uke. Ja det er faktisk helt sant. *ler* Jeg har delt mine små tacotriks med dere flere ganger tidligere, men jeg gjentar dem mer enn gjerne.

Taco kan enkelt gjøres litt sunnere ved at du bytter ut følgende ingredienser med et sunnere alternativ:

 • Kjøttdeig - Karbonadedeig
 • Lefser - Fullkornslefser eller speltlomper
 • Rømme - Mager kesam
 • Salsa - Santa maria salsa uten sukker

 

Så enkelt er det å gjøre om den deilige tacoen som de fleste av oss kun spiser i helene, om til rene helsekosten. I dag testet jeg noe nytt med min elskede taco, og jeg har derfor et helt nytt taco-tips til dere. Vanligvis steker jeg karbonadedeigen med vanlig taco mix krydder, i dag tilsatte jeg litt cayennepepper sammen med taco miksen, og det skal jeg si dere ble stor suksess. Kjøttdeigen fikk en helt nydelig smak, skikkelig spicy og sterk. Nå skal det sies at cayennepepper er et sterk krydder, så bruk det med omhu. Jeg drysset et tynt lag over kjøttdeigen i panna (etter jeg hadde blandet inn den vanlige tacomiksen og litt vann og stekt det en stund) og det gav en sterk og nydelig smak, som tok hele tacoen til et nytt nivå. 

Ellers var tacoen som den alltid er her i huset. En diger tallerken med salat, mais, avokado, agurk, tomat, karbonadedeig, salsa, mager kesam og en pakke speltlomper ved siden. Så fyller jeg lefse for lefse med nydelig tacosalat. Beste mat på jord, som i dag ble enda bedre med et dryss av cayennepepper. Test det ut dere - jeg tørr nesten garatere at det blir en suksess dersom du liker spicy mat med mye smak. 

Jeg har en deilig langhelg foran meg, uten så alt for mange avtaler. Det er utrolig godt etter en hektisk uke. Forell meg om deres helg, HVA SKAL DERE DENNE HELGEN? Ingenting er bedre enn å høre og la seg inspirere av andres helgeplaner. 

 

Smiiiiil Maren


Imsdal Aktiv - Konkurranse

Jeg får mange spørsmål fra ulike kanter hvordan jeg klarer å holde på energien når jeg trener såpass mye og hardt, vel svaret er så enkelt som at jeg tar vare på kroppen min. Jeg lytter til den, og gir den best mulige forutsetninger for å prestere optimalt. Det gjør jeg ved å trene smart, hvile nok, spise nok og sist men absolutt ikke minst drikke nok! Når øktene blir harde og lange kan jeg oppleve at jeg får en tomhetsfølelse i kroppen. Jeg vil tro noen av dere har opplevd dette? Den vonde, kvalmende følelsen av at du overhode ikke har noe mer å gi, det er tomt for energi. Det er da jeg tenker smart og fyller på med en sportsdrikk. Vann gjør desverre ikke samme nytten når øktene går over en time i varighet. Jeg har i en periode benyttet meg av Imsdal aktiv under slike treningsøkter, og det finnes ingen tvil - det fungerer!

 

En ting er at du går tom på trening, de fleste klarer å karre seg gjennom siste del av økten og fullføre, men hva skjer etterpå? Du er så sliten, og helt tom, hva er sjansen for at du går rolig hjem og lager et sunt næringsrikt måltid? Av erfaring så blir det desverre slik at man i slike situasjoner tar dårligere kostholdsvalg, og enkelt faller for kjappe løsninger og usunne fristelser. Det er overhode ikke rart, jeg forstår det godt, men da er det viktig for meg å informere at dette kan enkelt unngås ved ar man fyller på underveis i økten istede, slik at man unngår dem utmattelsesfølelsen og de påfølgende negative konsekvensene

Sportsdrikk vil hjelpe deg å få mer ut av de tyngste/lengste øktene ved å:

 • Rehydrere / gjenopprette væskebalansen raskere enn vann
 • Fylle raskt opp glykogenlagre og gi ekstra næring når man trenger det mest
 • Erstatte tap av mineraler og salter man mister igjennom svette
 • Holde på væsken i kroppen bedre enn vann

 

Hvilken sportsdrikk skal man velge?


  Imsdal Aktiv Powerade  Yt sportsdrikkk
Energiinnhold

69kj (16 kcal)

69kj (16 kcal)

102kj(24kcal)

Protein

0 g

0 g

0 g

Karbohydrater

3,9 g

3,9 g

6 g

- Hvorav sukkerarter

3,9 g

3,9 g

6 g

Natrium

0,04g

0,05g

0,07 g

Kalium

19 mg

0 g

15 mg

Kalsium

6 mg

0 g

9 mg

Magnesium

3 mg

0 g

5 mg

Kunstig søtningsstoff

-

E955, E950

-

Kunstig fargestoff

-

E133

E133

 

Imsdal Aktiv er en fullverdig sportsdrikk, den er laget på naturlig kildevann og faktisk så er den den eneste sportsdrikken på markedet som ikke inneholder noen kunstige tilsetningstoffer. Imsdal aktive er like effektiv som andre sportsdrikker, da den inneholder den abefalte miksen av mineraler, karbohydrater og salter for å økt ytelse og langvarig utholdenhet, forskjellen er at den er sunnere og mer naturlig.

Powerade er den største sportsdrikken på markedet, men denne inneholder både kunstig farge og kunstig søtning. Den mangler også flere viktige mineraler man mister gjennom svetten. YT er en annen sportsdrikk som er utviklet av Olympiatoppen, det man bør tenke på her er at denne drikken er utviklet for toppidrettsutøvere som trener enormt mye mer og hardere enn den vanlige mannen i gata. Drikkene fra YT inneholder derfor 50% mer sukker/karbohydrater enn imsdal Aktiv og powerade. Det er noe å tenke over dersom man ikke ønsker et unødvendig høyt sukkerinntak. Generelle drikketips for økt prestasjon:

 • Bruk sportsdrikk kun til harde treninger over 60 min
 • En flaske holder for de fleste (0,5-0,7 l)
 • Sportsdrikk kan brukes effektivt dersom man starter i minus (drukket for lite/spist lite før trening)
 • Det er smart å drikke ofte, og gjerne små porsjoner
 • 1% væsketap = 10% tap av prestasjon!!

 

Imsdal Aktiv kjører nå en konkurranse på sine facebooksider hvor du kan vinne 1 ÅRS GRATIS MEDLEMSKAP HOS ELIXIA og 1 ÅRS FORBRUK AV IMSDAL AKTIV.

 

For å være med i konkurransen:

1. Les fitnessbloggen sin artikkel HER

2. Svar på DISSE TRE spørsmålene og vips er du med i trekningen 

 

Lykke til dere, håper virkelig en av mine fine lesere stikker av med denne supre premien!

 

I samarbeid med Imsdal Aktiv

Morgenstund i skolekantina

Tidlig morgen på denne frøkna i dag. Alle som har fulgt bloggen en stund vet at jeg er tidenes morgenmenneske, og at jeg elsker rolige morgener med kaffekos. I dag måtte jeg ekstra tidlg avgårde for å kjøre andre på jobb, og dermed ble det ingen tid til kaffekos hjemme. Nå sittere jeg her på unviersitetet, 45 minutter før forelesningen starter, men det gjør jo overhode ingenting. Det er hyggelig og stille her, og det beste av alt er at de har nydelig kaffe i kantina. Så nå har jeg laget min egen lille morgenstund i et koselig hjørne. Jeg har det så fint her jeg sitter å koser meg med kaffe, bloggen og titter på en skole som sakte våkner til liv. Dere vet hva mitt motto er: Make the best of it <3 I dag har jeg faktisk mitt nye deilige ullskjerf fra Acne på meg. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli tatt u bruk allerede i august, men med kjølige morgener, og enda kjøligere forelesningssaler ble det jammen meg slik i dag. Brrrr. Jeg valgte å kjøpe mitt i svart, men det finnes i mange lekre farger, og denne høsten har det blandt annet kommet i en nydelig mintgrønn farge. *skrive ned på ønskelisten*

Da gjenstpår det bare å ønske dere alle en nydelig dag. Min dag blir enormt lang da jeg dro hjemmefra kl 07, og ikke skal hjem igjen før sent i kveld. Heldigvis har jeg klart å planlegge så fire store matpakker er med. Hva disse inneholder og hvordan jeg lagde dem skal jeg visere dere senere. De ble nemlig tilberedt på morgenen alle sammen, det tok meg under ti minutter. Så det at man må sette av enormt md tid for å planlegge maten sin og spise sunt er i grunn bare tull. Det blir ikke vanskeligere enn du velger at det skal være! 

jeg hadde planlagt å vente med å si dette, men jeg er helt håpløs på overraskelser så jeg bare MÅ fortelle dere allerede nå at det vil komme en ny give-away i slutten av uka. Denne er virkelig bra dere, og jeg tror mange av dere vil bli super happy for "premien". (Premien er allerede sendt til de to søte jentene som vant forrige ukes Give-away)

 

Smiiiiiil Maren


Trening er terapi

Jeg er i endring og jeg liker det. Jeg har endret helt rundt på treningsprogrammet mitt og gått fra en 5-splitt til fullkroppstrening. Tidligere trente jeg en og en muskelgruppe, nå kjører jeg lett gjennom hele kroppen, tre ganger pr uke, med ulikt fokus på hver økt. En av øktene har mest fokus på bein, en annen mest fokus på rygg osv, men jeg er innom alle de største muskelgruppene hver økt. Jeg kjenner at dette funker for meg. Jeg koser meg på trening, det er gøy og det gir mestringsfølelse og glede. Om jeg får enorm progresjon og fremgang, det vet jeg ikke og vet du hva - det gjør ingenting. Det er lenge siden jeg har hatt det så morsomt på trening, og så lenge det er slik så er jeg fornøyd. Jeg koser meg på gymmet, jeg lukker verden ute og fokuserer kun på meg og mitt. Uansett hva hverdagen kaster mot meg, og uansett hva som skjer i mitt privatliv så får jeg altid en timeout og totalt fri fra tankekjør når jeg er på gymmet. Trening er terapi, og jeg føler meg heldig som har den gleden ved treningen. 

I dag så programmet slik ut:

 • Pullups med strikk
 • Stående roing
 • Dips
 • Skulderpress
 • Lårcurl
 • Goblet squat
 • Biceps curl
 • Triceps pushdown

 

6-8 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. Enkelt og greit, fin kontakt og ny pers i dips. Jeg er strålende fornøyd. Jeg har faktisk aldri testet dips med ekstra vekt i beltet, i dag prøvde jeg med 5 kg ekstra hengende mellom bena og 8 reps x 2 gikk lett som en lek. Nå er jeg på plass på sofaen, en diger porsjon taco og en pakke speltlomper er i magen, bena er lagt høyt og her blir jeg resten av kvelden. Hverdagen altså, den er slettes ikke så dum spør du meg. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Remember why you love the run

Denne liker jeg så godt, og de dagene beina kjennes ekstra tunge og motivasjonen svikter så tar jeg en titt på denne:Det er akkurat slik det er for meg. Jeg kan sitte hjemme og tenke at jeg ikke orker, at været er for dårlig, og flere slike unnskyldninger. Hvis jeg likevel klarer å få på meg treningsklærne, knytte på meg joggeskoene og komme meg ut så kjenner jeg den deilige kriblende følelsen komme snikende. Den gode følelsen av frihet. Pulsen øker, musklene jobber, svetten kommer snikende, skuldrene senkes og jeg kjenner at kroppen min takker for meg at jeg holder den aktiv. Stress og tankekjør forsvinner og jeg husker hvorfor jeg elsker å løpe. 

Prøv å visualiser den magiske følelsen du får når du klarer å komme deg på trening. Husk den deilige roen du får i kroppen etter en god økt. Prøv å husk hvorfor du elsker å trene, og minn deg selv på at den deilige følelsen er tilgjengelig for deg, alt du trenger å gjøre er å bestemme deg for å ta steget over dørstokken.

Jeg oppfordrer alle til å gjøre noe sporty i dag. Ta trappen istede for heisen, eller reise deg opp og ned fra kontorstolen 50 ganger i løpet av arbeidsdagen, gjør noe - alt er bedre enn ingenting. Ha en strålende onsdag :)

 

Smiiiiil Maren

 

PS: Vinnere av konkurransen ble Mia og Trude - dere har begge fått mail av meg! Tusen takk for alle bidrag. Neste Give-away er like rundt hjørnet.


Dagens middag og dessert

Så morsomt at mange av dere er positive til den noe spesielle oppskfiten jeg postet i dag tidlig. Herlig å lese at flere av dere har testet og at den fallt i smak. Jeg har satt tunfiskpizza på menyen i morgen, og gleder meg til det. I dag ble det lakse-wrap til middag. Jeg gjør det så enkelt som at jeg kutter to laksefileter i små biter og steker dem i panna med masse krydder. jeg bruker grillmix og litt cayennepepper. Så kutter jeg opp en frisk salat av det jeg finne ri kjøleskapet.

I dag ble det isbergsalat, mais, agurk, avokado, tomat og brokkoli. Jeg lager et lite hull midt i salaten og fyller på med laksen. Jeg topper det hele med masse sennep, mager kesam og waldenfarm dressing. Jeg har også speltlomper til. Jeg fyller lompene med laks og salat og vips har man lakse-wrap. I dag forsvant hele pakken med lomper, halvparten til middagen og halvparten med sukrin og kanel på. Mmmmm. 

Ingen middag uten dessert. I dag ble det vannmelon, jordbær, bringebær og mandler i første runde, og speltlomper med sukrin og kanel i runde to. Nam nam nam! Jeg har treningsfri i dag, og fokuserer kun på restitusjon og hvile på sofaen. Masse mat, og ingen aktivitet. Det er litt kjedelig, men utrolig viktig med slike hviledager. Vær så snill å husk det alle dere flinke pinker der ute som kjører på dag ut og dag inn - la kroppen få hvile litt og hente seg inn igjen mellom slagene, drikk godt med væske og fyll på med mat!!

 

Smiiiil maren


Oppskrift: Tunfisk-pizza

Ja du leste riktig, dette er en pizza som inneholder tunfisk. Det høres helt grusomt ut, men jeg kan garantere at dette vil bli en storfavoritt hos flere av dere. Jeg var så skeptisk da jeg skulle prøve denne for første gang at jeg vurderte å la vær, fy søren så glad jeg er for at jeg turte å smake. Dette er nemlig en av de aller mest smakfulle og saftige pizzaene jeg har smakt. Jeg ber dere om å være litt open minded og ikke dømme den før dere har prøvd. Oppskfiten er latterlig enkel, smaken er heaven, næringinholdet er fantastisk og det tar kun 15 minutter å lage den, med andre ord - det finnes ingen grunn til å ikke smake! Det var min gode venninne Mette som viste meg denne herligheten.Du trenger (til en person):

 • 60g havregryn
 • 1 boks tunfisk i vann
 • 1 helt egg
 • Karbonadedeig (1/2 pakke. 200g)
 • Krydder 
 • Ost (lett ost)
 • Sopp

 

Dette er ingrediensene jeg brukte, du kan selvfølgelig velge det krydderet du vil, og bytte ut karbonadedeig med kylling, skinke, peperoni eller hva som helst. Det er bare å være kreativ. Jeg lagde hvertfall med karbonadedeig krydret med grillkrydder og cayennepepper, sjampinjong i biter og masse ost, toppet med oregano. Himmelsk!


Slik gjør du: 

Bland havregryn, hele boksen med tunfisk (ikke hell av vannet) og egget sammen i en bolle, slik at det blir en fin deig. Smør deigen utover et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Da er bunnen ferdig. Stek kjøttdeigen i litt grillolje (jeg bruker St.maria grillolje) og krydre godt med grillkrydder og litt cayennepepper (dette er et sterkt krydder så ikke overdriv). Ta den ferdige pizzabunnen ut av ovnen og legg på kjøttdeigen, kutt sopp i små biter og legg på (her kan du selvfølgelig også legge på løk, mais o.l også hvis du ønsker) topp pizzen med masse ost før du strør litt oregano på toppen. Inn i ovnen til osten har smeltet og vips - verdens beste og sunneste pizza! Som tilbehør valgte jeg mager kesam istede for rømme, ketchup med stevia og en enkel salat.Som sagt: Open-minded og ikke døm før du har prøvd. Lykke til med pizzalagingen, og fortell meg gjerne hva dere synes. 

 

Smiiiil Maren

 

Pakke fra Proteinfabrikken

I dag dumpet det en pakke ned i postkassen min fra min generøse og herlige sponsor PROTEINFABRIKKEN. Jeg har en greie for treningstopper som er helt smale i ryggen, og har slitt med å finne dette. Nå har jeg funnet den ultimate rygg-trenings-toppen. Den er fra merket BetterBodies, og selges hos proteinfabrikken.no. Jeg bestillte den i både helt svart, og svart med orange rygg. Utrolig kule begge to, og i dag ble den svarte testet ut på trening. Kul eller hva? Sjekk ut alle de kule treningsklærne hos Proteinfabrikken HER. 

Jeg hadde minus i treningslyst i dag, men endte opp med en liten økt likevel på oppfordring fra mamma. *smiler* Jeg har nemlig fått meldt henne inn på samme gym som meg, og i dag var det hun som motiverte meg til å bli med på en økt. Mamma har akkurat startet med styrktrening, og er en ivrig og lærevillig elev på gymmet.I dag kjørte vi en runde sammen, med følgende øvelser:

 • Gående utfall
 • Nedtrekk
 • Brystpress
 • Benpress
 • Roing
 • Triceps ext 
 • Planken + sideplanke

 

En fin gjennomkjøring, med relativt lette vekter og fokus på rett utførelse av teknikk. Jeg dro fra trening med masse overskudd, og det kjennes utrolig bra. Det er viktig å ikke på død og liv alltid kjøre seg hel ti kjelleren på hver eneste økt. Dette ble en herlig trening på overskudd, som førte til økt energi og godt humør. Det kan jeg like! 

Har du trent i dag ?

 

Smiiiiiil Maren

 

Ps: Give-away er nå avsluttet, og vinneren trekkes i løpey av kvelden. Takk til alle som deltok <3


Frisk tur og hjemreise

I dag våknet jeg til regn og grått vær i Oslo. Jeg synes vanligvis det er litt deilig på søndager med litt ruskevær, men i dag hadde jeg lyst å gå meg en tur på morgenen og da kunne det godt vært opphold. Hvis man alltid skal vente på perfekte forhold, så vil man ikke få noe gjort - så jeg trosset været, kledde godt på meg og ruslet ut.Det ble et friskt kvarter i pøsregn, før jeg valgte å trekke inn på Sats og fullføre resten av morgenturen min her inne. Det ble en god halvtime gange i motbakke. Hastihet 6,2 km/t og motstand 6,5 %. 

Resten av dagen i Oslo koste jeg meg bare sammen med Mette min, før det var tid for å reise hjem til Kristiansand igjen. Nå er jeg vel hjemme og sitter trygt plasser i sofaen. Ute er det blirr mørkt, og vi har tent levende lys inne. Jeg slo meg i dag at plutselig har høsten kommet, og jeg forstår egentlig ikke når det skjedde. Jeg følte sommeren nettop var her. 

Nå skal jeg lage en diger skål med diverse meieriprodukter, nøtter, frukt og bær før det er tid for å hoppe i seng. Jeg håper helgen deres har vært super, og at dere er uthvilt og klar for en ny uke. 

 

Smiiiiil Maren


OsloLove

Jeg koser meg så i Oslo og i skrivende stund er det skikkelig kosekveld i Casa de Mette. Mette og meg ligger nærmest oppå hveradre på sofaen, mens vi koser oss med deilig snacks og en søt jentefilm. Oslooppholdet har så langt vært helt perfekt. Jeg kom hit med litt blandene følelser, livredd for å føle på en enorm lengsel og anger over valget mitt om å flytte fra byen. Det er deilig å være her, men det føles helt riktig at jeg ikke skal bo her. Jeg er så takknemlig for å kunne komme på besøk til deilige Oslo, men jeg er fornøyd med valget mitt og står fullt ved det. Jeg har prøvd å utnytte tiden min i Oslo fullt ut, og forsøkt å gjøre alt jeg liker med byen, og treffe alle jeg er glad i. Desverre så er ikke det mulig på kun en liten helg. Jeg har likevel rukket å gjøre mange hyggelige ting, blandt annet startet jeg dagen i dag med en herlig powerwalk i mitt gamle nabolag, og trasket innom flere av favorittstedene mine. Jeg har også rukket en kaffe på min fine faste Waynes i Pilestredet. Jeg har vært innom Optimal trening for å hilse på alle de nydelige vennene mine der. Jeg har shoppet i butikker vi desverre ikke har i kr.sand og kost meg masse med verdens beste og mest generøse Mette som virkelig har skjemmet meg bort denne helgen. 

Vi har kost oss med så mye god mat at jeg nesten er glad for at det kun er en liten helg jeg er her inne *ler*. Vi har laget så mye godt, og siden vi begge elsker overfyllte bord med fristende godsaker, har denne helgen vært preget av mye godteskåler, snacks og nydelige måltider. Disse jentene vet å kose meg. Pizzaen vi lagde i kveld var helt fantastisk, og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere etterhvert. Nå skal jeg krype under pleddet igjen og kose meg videre. Heldigvis er ikke oslohelgen min over helt enda. Håper dere har en deilig helg, og koser dere masse. 

 

Smiiiiil Maren


Be Happy, Be Bright, Be You

God morgen hjerter

Det er grytidlig morgen, det er lørdag, jeg har fri OG jeg har reist til deilige Oslo for helgen. Altså burde jeg ikke være våken kl 06.00. Min indre klokke forstår ikke dette med hverdag og helg, og sørger punktlig og fint for at jeg er lysvåken før solen har stått opp. Dere vet hva jeg alltid sier? Make the best of it. Så mens resten av huset sover sitter jeg her med kaffekoppen og jobber litt med blogg og diverse. Jeg liker slike morgenstunder alene, i tilegg er det godt for samvittigheten å få unna litt mail før dagen starter. Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger fra dere på dette innlegget som omhandler det å trene rett og slett fordi du kan. Fordi du er kapabel og i stand til å fysisk gjøre det. Fordi du er heldig som er frisk nok til å kunne være aktiv, fordi du har muligheten. I går startet jeg dagen med en svett drøy halvtime på elipsemaskinen, svetten silte der jeg stampet i vei, og vet dere hva jeg tenkte ? Je g tenkte at jeg var heldig! Etter jeg valgte å gå bachelor i sykepleie så har jeg tenkt mye på dette med sykdom, og hvor mye vi, som er frisk og raske, har å være takknemlige for. Det er garantert så ufattelig mange som skulle ønske de kunne bytte plass med meg der jeg tråkket i vei på kondisjonsapparatet. Tenk så mange som skulle ønske de kunne ta seg en løpetur eller en økt på gymmet. 

Så kjenn litt på den neste gang du drar på trening. Gjør det fordi du kan, og vær glad for at du kan. Be happy, Be Bright - Be You er det uttrykk jeg har blitt glad i. I går kom jeg over det i skinnende gullbokstaver, og det er klar jeg måtte dele det med dere. Så fra meg til alle dere fine, ta med dere disse tre ordene når dere starter denne herlige lørdagen. 

 

Smiiiil Maren


GIVE-AWAY :D

Nå er jeg endelig på plass hos godjenta mi i Oslo. Jeg ble møtt av nydelig middag, og nå er bordet fyllt med deilige skåler med masse godt. Det er alltid så herlig å komme til Mette, hun har skapene fulle av godsaker og disker opp med så latterlig mye godt. Mmmmm. Jeg kommer til å trille hjem fra Oslo. Haha.

Nå til overskriften. Ja det stemmer dere, jeg vil vise dere alle hvor utrolig glad jeg er for at hver og en av dere klikker dere inn her på bloggen og legger igjen små fine spor etter dere. Så nå tenkte jeg å kjøre en enkel liten give-away hvor 2 heldige vinnere får et lass av deilige atkinsbarer og questbarer. Flere av dere har gitt utrykk for at dere har så lyst å smake disse deilige questbarene, med det supre næringsinnholdet. Flere har sagt at de synes det er komplisert å bestille fra utlandet osv, vel nå kan du få dem rett hjem i postkassen fra meg. I tilegg slenger jeg med 6 atkinsbarer til hver av vinnerne. 

Det eneste du trenger å gjøre er:

 • Dele bloggen min på facebooken din
 • LIKE min fb-side HER

 

Jeg kommer til å sjekke at de to jeg velger ut som vinnere har gjort disse to enkle tingene. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet at du er med i konkurransen. Jeg trekker nemlig to vinnere fra kommentarfeltet. Konkurransen avsluttes på mandag!

Dette er kun den første av flere konkurransen og give-aways fremover, fordi dere fortjener det.  God helg - nyt og kos dere!

 

Smiiiiil Maren

 

Roadtrip

Ville bare titte raskt innom dere å si hei. Jeg er i skrivende stund i bilen på vei til Oslo, og dagens oppdatering blir derfor litt forsinket. Jeg oppdaterer dere så snart jeg er på plass hos fine Mette min i Oslo.

Endelig er der fredag og endelig er det helg. Bare det i seg selv er jo grunn til å smile. Som sagt bare raskt innom for å si at jeg ikke har glemt dere, og oppdatering kommer (har en liten overraskelse på lur til dere) litt senere i kveld. Nyt fredagskvelden

Smiiiiiil Maren

Ny favoritt mageøvelse

I dag har  virkelig fått en smakebit på skolehverdagen, og alt jeg kan si er at jeg gleder meg til fortsettelsen. Som jeg har skrevet tidligere har jeg startet sykepleien i Kristiansand, og selv om vi ikke er ordentlig i gang enda så har jeg kun hatt positive opplevelser så langt. Dette skal nok bli noen fine år. I dag hadde Kaja og meg en morsom økt på Solsiden PTsenter. Vi startet økten med kortintervaller, fortsatte med powerwalk på tredemøllen og avsluttet med litt magetrening. Jeg trener aldri mage, og jeg forstår jo nå at dette er noe jeg må begynne med. *ler* Vo tok oss helt ut på den ene mageøvelsen, og øvelsen har herved fortjent en plass i min gruppe av favorittøvelser. Jeg har ikke noe navn på denne øvelsen, men velger å kalle den situps i kabel.

Det er flere positive ting ved denne øvelsen, for det første er det en øvelse som kan gjøres med partner, da holder den andre personen bena dine, istede for at du setter den fast under to vekthantler. For det andre så kan du enkelt øke på vektene og dermed sørge for en fin progresjon og for det tredje jobber den dobbelt, både når du drar deg opp og når du bremser og holder vektene igjen på vei ned. En super-øvelse eller hva? Test den ut da vel! Som jeg skrev i går så var kroppen tom og sliten, og jeg valgte dersom å kapitulere og fylle ordentlig godt på med masse mat, og hvile godt - det hjalp!! I dag var jeg full av overskudd og energi, og det fikk kaja dokumentert på et par bilder mellom øvelsene. Haha. Nå er det sushi og kos på planen. I morgen pakker jeg kofferten og drar inn til Oslo. Jeg skal bo hos en god venninne, treffe alle mine deilige oslovenner, i flere spennende bloggrelaterte møter og ellers bare kose meg. Jeg gleder meg noe voldsomt! Dere er selvfølgelig med hele helgen, og jeg oppdaterer dere underveis. Jeg gleder meg til å fortellse dere om nye spennende sammarbeid, artige prosjekter og avsløre flere herlige konkurranser og give-aways her på bloggen. Dere er trofaste og fine alle som en, og dere fortjener litt oppmerksomhet synes jeg. Så følg med, første give-away er like rundt hjørnet. Ha en nydelig torsdag hjerter. 

 

Smiiiiil Maren


Lunsj på farta og motivasjonssvikt

Nå har jeg skrevet om flere supre treningsøkter med masse energi og overskudd, og i dag skal jeg fortelle dere om en økt som inneholdt akkurat det motsatte. I dag ville ikke kroppen være med på noe som helst, og det føltes som et ork bare å gå opp trappene til gymmet. Jeg hadde en treningsavtale i dag, og kunne derfor ikke avlyse - men det var nok det jeg skulle gjort. Jeg fikk en latterlig svak økt på skuldre, som jeg ikke fullførte en gang. I dag funket det bare ikke! Sånn er det for oss alle innimellom og det gjør ingenting - det er helt naturlig.

For min del er det bare en ting å gjøre når kroppen gir meg slike signaler 

 • Dra hjem
 • Spis masse mat
 • Øk på kabohydratene
 • Drikk masse vann
 • Legg deg tidlig og få en god natt søvn

 

Så det er planen min i dag. Jeg har allerede tatt på meg verdens deiligste og mykeste joggebukse, og krypt opp i sofakroken med masse god mat. En tallerken med hjemmelagde knekkebrød med digg pålegg, en skål med meieriprodukter, frukt og musli og en skål med masse frisk frukt i biter. Jeg har også en cinnamonroll questbar, en muscle brownie og en liten deilig iskaffe på menyen. Mmmm, påfyll til slitne muskler. Uten mat og drikke - duger helten ikke! Ferdig snakka :)

I dag har det gått i ett med skole, og diverse avtaler. Jeg hadde ikke planlagt og måtte derfor fikse en sunn god lunsj på butikken. det er virkelig ikke alltid maten min ser dekorativ og delikat ut, og her har dere et strålende eksempel på det. *ler* Men godt var det, og i mine øyne er dette en perfekt lunsj når man er på farta. 

 • En pose ferdigmix salat
 • En avokado
 • En skinkepakke
 • Grillet kyllinglår
 • Iste

 

Til dessert ble det to nektariner. Jeg spurte om en tom boks i butikken, og det fikk jeg. På den måten kunne jeg dandere min egen salat i denne boksen. Super smart! Nå skal jeg sette på en film og legge bena høyt. Lenge leve latskapen. Jeg ønsler der en nydelig kveld.

 

Smiiiil Maren


Spontan benøkt

I går fikk jeg plutselig 40 ledige minutter i sentrum før jeg skulle bli plukket opp. Ute regnet det kraftig og jeg var iført treingsklær. Jeg stod der og lurte på hva jeg skulle ta meg til da jeg plutselig fant ut at 30-40 minutter var perfekt for å gjennomføre en mini bentrening. Det er jo det verste jeg vet å trene ben, og jeg tenkte at dersom jeg gjør det helt spontant så rakk jeg jo ikke grue meg og dermed ble det bedre - det ble det også! Jeg hadde så lite tid til å bli ferdig med økten, at jeg rakk ikke tenke alle de kjipe tankene om hvor tungt, vondt og demotiverende det er å trene ben. Jeg bare kjørte systematisk på, øvelse etter øvelse. Alt fokus lå på rett teknikk og sannelig fikk jeg ikke en fin liten 30 minutters økt. 


Øvelsene på gårsdagens benøkt:

 • Knebøy til boks. 40 kg
 • Goblet squat. 16 kg 
 • Benpress. 60 kg
 • Sittende lårcurl. 40 kg

 

Jeg kjørte 8 rep og 3 sett pr øvelse. En fin økt, med relativt lette vekter da jeg fremdeles forsøker å venne disse bena mine til å tåle gradvis mer og mer belastning. I dag er det skole igjen på denne frøkna, og i skrivende stund sitter jeg å jobber litt mens jeg spiser frokost. Senere venter en cafetur med en god venninne, etterfulgt av en treningsøkt med min sommertreningspartner Kaja. Jeg har kun mulighet til å trene med Kaja ut denne uken, og etter det må jeg finne meg en ny treningspartner. Jeg liker best å trene alane, men etter flere gode økter sammen med Kaja ser jeg absolutt viktigheten av en treningspartner. 

Nå må jeg komme meg i gang her, mer fra denne kanten senere. Ha en nydelig onsdag!

 

Smiiiil Maren


Gjør det fordi du kan :)

Jeg er så glad i dette bildet her. Det er akkurat dette jeg forsøker å forklare folk når de spør hvordan jeg orker å trene og være så aktiv. Jeg sier da at forkjellen er at jeg elsker det jeg gjør, trening for meg er lystbetont og noe jeg gjør fordi jeg vil - ikke fordi jeg må. Jeg mener at hvis man klarer å flytte fokus fra at trening er et nødvendig onde, til at trening er noe positivt og at du er heldig som har muligheten til å være aktiv, så har man kommet langt. Du er heldig som har en kropp som fungerer!! Bruk kroppen din fordi du kan og fordi du har lyst - ikke fordi du føler du må. 

I dag startet jeg dagen på Solsiden treningssenter hvor jeg gjorde ulike typer kondisjonstrening. Dersom du synes kondisjonstrening er kjedelig, er det et smart tips å variere på øvelsene, slik at det ikke blir så ensformig. I dag gikk jeg 20 minutter i motbakke på tredemøllen, så gikk jeg 20 minutter på elipse før jeg avsluttet med 10 minutter på sykkelen. Vips hadde jeg gjort 50 minutter kondisjonstrening. Svett og blid ble dagens endorfinrus foreviget i garderoben. 

Jeg spiser som regel alltid frokost før jeg drar på trening, jeg fungerer best med litt energipåfyll før jeg skal yte fysisk. I dag ble det en skål med eplebiter og nektarinbiter i bunn, en boks orginal cottagecheese, en skyr og et lite beger med vaniljeyogurt fra yoplait. Jeg toppet det hele med bringebær, blåbær og mandler. Så godt og det gir super energi til en god treningsøkt. 

I dag har jeg mange spennende ting på planen. Jeg skal til frisøren og friske opp mitt stakkars sommerslitte hår, og i et spennende møte senere (heldigvis etter frisøren *ler*) Jeg har bestillt time hos Anne Margrethes i Markesgate. Jeg er ikke så kjent med de ulike frisørene her i Kr.sand, så dersom noen av dere har tips til en superflink frisør tar jeg mer enn gjerne i mot tips fra dere.

 

Smiiiiiil Maren


Mandagsøkt - Bryst og Triceps

Dagens treningsøkt ble en styrkeøkt med fous på bryst og triceps. Økten ble gjennomført på Solsiden sammen med min fine treningspartner Kaja. Vi får alltid supre økter sammen, og det er utrolig trist å tenke på at om en liten uke drar Kaja fra meg og tilbake til Politistudie i stavern. Jeg skulle gitt mye for å ha denne jenta med meg på trening hver eneste uke.

Dagens økt var altså bryst og triceps, med følgende øvelser:

 • Brystpress med hantler
 • Benkpress 
 • Flies i kabel
 • Pushups
 • Triceps pushdown med tau
 • Triceps overhead med tau

 

Styrken er så som så, og kroppen føles litt reduert etter et litt for langt styrkeopphold. Uansett føles det godt å være tilbake, og jeg satser på at det ikke tar lang tid før jeg er tilbake for fullt. 

Har du trent i dag, hva stod på din treningsplan denne mandagen?

 

Smiiil Maren

Hverdagsluksus hos NIMUE

Sommeren er på hell , og hverdagen har kommet for de fleste av oss. Jeg valgte å ta en myk overgang fra ferie til hverdag, og har i dag kost meg på NIMUE HUD i flere timer. Jeg har fyllt på vippene mine, som hadde blitt både pjuskete og litt redusert etter en uke med enormt mye bading og sol. Nå har jeg fullt sett igjen, og det føles fantastisk. Jeg sovnet i stolen som alltid, mens flike Hanne dullet og dillet med vippene. Kan dere tenke dere noe så godt som å sove i en myk hudpleiestol, med rolig musikk i bakgrunnen og flinke små hender som gjør deg vakker mens du bare hviler? Hanne på Nimue er etter min mening den flinkeste i byen på vippeextentions. Vippene er perfekt plassert, og ser helt naturlige ut. jeg har ikke hatt noen betennelser eller problemer med vippene. Dette tenker dere kanskje at er en selvfølge, men da kan jeg fortelle dere at det er det virkleig ikke. Skrekkhistoriene er mange, og det er utrolig viktig at du finner en dyktig person med erfaring dersom du velger å sette på vipper. Det finnes sikkert mange flinke, men jeg kan hvertfall gå 100% god for Hanne på Nimue.

Jeg har også tatt av shellac, og lagt på ny farge. Jeg har tidligere hatt en rosa med et hint av skimmer/glitter, nå har jeg helt nøytral beige / gammel rosa farge. Den er delikat og lekker, og gjør ikke for mye ut av seg. Likevel har jeg allerede fått flere positive kommentarer på dem i dag, så det er tydelig at de er synlige nok. det er virkelig helt utrolig hva shellac gjør. jeg har aldri hatt pene lange negler - aldri! Nå som shellacen har ligget på har de fått være i fred og vokst noe helt vilt. Nå har jeg lange fine negler, som er 100% mine egne. 

Jeg har nå testet Nimue sin hudpleieserie i 8 dager, planen er å teste i 14 dager før jeg gir dere full rapport. Likevel kan jeg ikke dy meg, jeg må bare få lov å fortellere dere at disse produktene er himmelske. Huden min gløder, og den føles så myk og frisk. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om disse produktene når jeg har fullført mine to testuker. Dersom du ønsker deg nydelige vipper, lekre negler, hjelp til riktig pleie til huden din eller noe annet så anbefaler jeg deg å ta kontakt med jentene på Nimue, du vil garantert blir behandlet som en prinsesse <3

Har noen av dere testet hudpleieprodukter fra Nimue ?

 

Smiiiil Maren


sponset behandling

Hverdagslykke

Jeg smiler, og grunnen er så enkel at det nesten er komisk. jeg smiler av hverdagen, jeg smiler av den lykken det gir meg å våkne opp til lukten av kaffe på kjøkkenet og lyden av god morgen norge på tv. Det er så riktig. Nå sitter jeg her med kaffekoppen min, nyheter og feelgood stemning fra God morgen Norge. Frokosten er straks klar, og jeg klarer ikke slutte å smile. Jeg er så glad i de små studenene i hverdagen, spesielt morgenstund er magisk for meg. 

I dag har jeg laget en ekstra god frokost. Det er jo tross alt mandag, og starten på den "nye hverdagen" for min del. I dag er første skoledag, og jeg følte det fortjente litt ekstra hygge på morgenkvisten. Jeg har derfor laget søte små speilegg i hjerteform. Var ikke disse skjønne? Formene kjøpte jeg på Jernia for en stund tilbake, men jeg har sett dem flere ulike steder. Ta en titt der du vanligvis kjøper kjøkkenutstyr og lignende, så er jeg sikker på at du finner dem. For alt jeg vet så finnes de i flere former også, mener å ha sett dem i en blomsterform, men jeg synes hjertene var søtest. 

Nå skal jeg nyte en liten time her i sofakroken, med speilegg, kaffe og koselig morgenstund før det bærer avgårde til opprop på første skoledag. Hjelpes, jeg er faktisk litt nervøs jeg. Det er så lenge siden sist jeg satt på skolebenken og det føles både nytt, ukjent og skremmende, samtidig som en liten kribbelende spenningsfølelse også har snikt seg inn. Det blir nok bra - håper jeg. 

Nyt mandagen, og ha en strålende ukestart kjære dere. Nå er vi i gang, nå er det bare å kjøre på og som jeg alltid sier: Make the best of it!

 

 

Smiiiiil Maren

Tilbake til hverdagen

Jeg er tilbake i byen min, tilbake i deilige Kristiansand. Jeg er tilbake til hverdagen, og det føles godt. I skrivende stund sitter jeg på Waynes Coffee i markensgate og jobber litt. Det var ikke spesielt morsomt å åpne mailen etter en uke på ferie, men nå nærmer det seg slutten på uleste og ubesvarte mails. Jeg hadde også en kjip bunke med regninger og diverse andre ting å ta meg av. Det blir litt hyggeligere å gjøre slike nødvendige hverdagssyssler når man kan sitte på en koselige cafe å gjøre det. Solen skinner i kr.sand, og selv om det føles iskaldt for meg som kommer rett fra Kroatia med 40 varmegrader så klager jeg absolutt ikke. Jeg startet dagen med en frisk liten powerwalk rundt i næromårdet og dt føles så godt å puste i frisk kjølig luft igjen. Jeg stakk også en kjapp tur innom Solsiden treningssenter hvor jeg gikk 20 minutter på elipsemaskinen. Beina mine var takknemlige for en liten pause fra asfalt og tredemølle, selv med nye joggesko kjenner jeg at jeg må være flink til å variere kondisjonstreningen min for å ikke få vondter i både beinhinne og knær. 

Vel hjemme lagde jeg istand mat til hele familien. Det er så koselig å spise sammen på søndager, og i dag var det speilegg som stod på menyen. Enkelt, sunt, og veldig godt. Nå skal jeg fikse et par småting til her før jeg skal komme meg ut i det fine været og nyte den aller siste fridagen min. Som sagt så er det godt med ferie, men det kjennes rett at hverdagens melder seg med rutiner og hverdagslige gjøremål nå. Jeg har hatt min ferie, og nå jeg er klar for høsten. 

 

 

Smiiiil Maren

 


Holiday-snapshots

Bilder sier mer enn tusen ord, her er øyeblikk fra en tur jeg aldri kommer til å glemme. Det fineste reisefølge, fantastisk vær, supert hotell og ubeskrivelig mange herlige minner.  Tusen takk for turen kjære Charlotte <3
Vi fløy ned med flyselskpaet flynonstop, direkte fra kristiansand til Dubrovnik. Makan til flytur sier jeg bare. Hver passasjer fikk utdelt sin egen ipad, og maten var bare helt utrolig god. jeg hadde en frisk salat som smakte som en jeg kunne laget hjemme selv, så friske gode råvarer. En deilig frukt kopp og vossvann fikk jeg også servert. Mmmm. Flyturen forsvant mens jeg satt tullet inn i et deilig pledd, med bena opp i sete (flynnstop har ekstra plass til bena) og med film på ipaden. Kan man ønske seg mer?

I Dubrovnik bodde vi på Valamar Lacroma Dubrovnik hotel. Jeg har skrevet mye om dette i tidligere innlegg, men det var så deilig der. 4 stjerners hotell som føltes som fem stjerners. Rent, pent, lyst, stort og helt fantastisk service. Hotellet hadde både spa og treningsrom. Charlotte testet ut spaet og var utrolig fornøyd, jeg testet ut treningsrommet og med unntak at det var litt få vekter var det helt supert det også. Jeg brukte ikke noe annet enn cardioapparatene uansett så for min del var det helt topp. Plusspoeng for internetttilgang og utrolig bra aircondition i fitnessrommet. Maten er en historie for seg selv. Jeg har vært på mange hoteller i mitt liv, og med den livsstilen jeg har er jeg mer enn middels interresert i maten på de ulike hotellene. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har opplevd eller hørt om lignende utvalg og kvalitet på maten enn det vi opplevde på Lacroma. Virkelig en opplevelse! Vi tilbragte mest til med bassenget, men sjøen lå like nedenfor hotellet og vi hadde et par nydelige dager der også. Alt i alt, er vi vanvittig fornøyd med både flytur, hotell og Dubrivnik generelt.

En ting er helt sikkert, hit skal jeg så absolutt tilbake. Kroatia er mitt nye favorittreisemål. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Klar for hjemreise

Nå sitter vi i resepsjonen å venter på taxien som skal ta oss til flyplassen. Vi har hatt en hel uke med knall sol, ikke en sky på himmelen og over 40 grader. Det perfekte syden vær. I dag har vi også fått 4 deilige timer i stekende sol. I det vi reiste oss for å gå inn å gjøre oss klare for hjemreise så skjedde det merkeligste. Plutselig ble himmelen mørk, og på en, to, tre var været totalt forandret. Pøs regn, lyn og torden. Himmelen åpnet seg, og vannmassene var så store at resepsjonen på hotellet ble oversvømt. Er det mulig å ha en slik timing? Knall sol helt frem til siste minutt av ferien vår, også kommer uværet akkurat når vi skal dra. Det er det merkeligste jeg har opplevd. Gårsdagen var vår siste kveld i vakre Dubrovnik, og vi koste oss med god mat og drikke. Det har ikke blitt en eneste styrkeøkt på turen, og energien min bobbler derfor over. Vi har knipset litt bilder av antrekkene vi har brukt her nede, og når vi skulle ta bilder i går måtte jeg gjøre noen små stunts. Haha. Sånn kan det gå med litt for mye energi på lur. Kjolen er i deilig mykt bomullsstoff og fra merket Samsøe samsøe.
Nå må jeg pakke sammen og hoppe i taxien. Flyplassen neste! 

 

Smiiiil Maren

 

Siste dag i paradis

Vi tar nå fatt på vår siste hele dag her i Kroatia. I morgen er det hjem til Norge og tilbake til hverdagen. Jeg vil utnytte denne dagen fullt ut og er derfor tidlig oppe. Nå har jeg nettop hatt en liten svettefest på tredemøllen og er straks klar for stor hotellfrokost og en siste deilig dag i sola.

Dagen i går var igrunn bare sol. Vi la oss tidlig ut på solsengene og forsvant i hver vår bok. Kun avbrutt av bading, kalde forfriskninger og en deilig lunsj lå vi ute helt til klokken hadde passert 18. Det er ny solerekord for min del. Med over 40 grader er det nesten for hett på solsengen og jeg fant derfor den perfekte løsning. Lese på bassengkanten med bena i vann. Magisk:)

Som dere sikkert forstår ut av bildene så har vi det ikle akkurat vondt og dagene her har vært helt ubeskrivelige. Nå skal den siste dagen nytes og i morgen kveld er jeg tilbake i Norge.

Ha en strålende fredag, nyt helgen og kos dere.


Smiiiiil Maren

Solstikk, boktips og middag i gamlebyen

Soldronningen har kapitulert, og rømt tilbake til hotellrommet. Ikke for det, jeg har ligget 6 timer i sola, men plutselig fikk jeg helt nok og måtte nærmest løpe tilbake til hotellrommet og hoppe inn i en iskald dusj. Nå ligger jeg her nydusjet, avkjølt og innsmørt i flere liter med aftersun. Denne dagen har vært like magisk som resten av uken. Jeg våkner jo helt latterlig tidlig som alltid, og for andre dagen på rad spretter jeg opp kl 07 livredd for at jeg har forsovet meg til jobb. Haha. Det gjør absolutt ingenting å våkne litt tidlig når man blir møtt at strålende sol, 38 grader og en helt magisk hotellfrokost. Ja jeg har en helt spesiell glede over god mat, men se her da dere, hvem hadde ikke dratt på smilebåndet av en slik frokost hver morgen? 

Bildet under besvkriver igrunn dagene ganske så godt. Krim på solsenga mens jeg slurker i meg pepsi max, isvann og gomler frukt. Frukten kuttes opp og servees i små takeaway-bokser som oppbevares i kjøleskap. Det er lite sol slår duggfrisk, fersk frukt servert på solsengen. Jeg har allerede lest ut Nøkkelvitne av Jørn Lier Holst, og er snart halveis bok nummer to av samme forfatter. Jeg har lest alt av Jo Nesbø og synes han er helt fantastisk, det var nesten litt trist da Politi var ferdig utlest. Nå har jeg heldigvis funnet Mr. Lier Holst som leverer super undrholdning på solsenga. Har noen av dere lest noe av ham?I kveld skal vi besøke Old Town, og etter flere anbefalinger fra dere skjønne lesere gleder jeg meg veldig til å sjekke det ut. Jeg har fått flere resturantanbefalinger fra dere, og gleder meg veldig til å teste dem ut. Dersom det er så bra som jeg håper blir det nok flere kvelder i gamle byen. Antrekket for kvelden er fremdeles uvisst, så da slenger jeg med et par bilder fra gårsdagens antrekk istede. Jada jeg KAN ta på meg kjole og være litt girly jeg også - jeg bare trives bedre i treningsklær. *ler*
Smiiiiiil Maren


Good morning

Nå er en nydelig hotellfrokost spist og vi er klare for stranda.

Ville bare titte innom for å ønske dere en fantastisk onsdag.

Make the best of it <3

Smiiiil Maren

Hvilepuls

Blir hvilepulsen min lavere nå er jeg redd hjertet stopper å slå. Hihi. Med andre ord, jeg storkoser meg på tur, og lever det late deilige syden livet fullt ut. Dagene løper fra oss, selv om vi ikke gjørt stort annet enn å nyte deilige mat, og ligge rett ut på solsenga. Dagene ser som regel slik ut: Frokost kl 10, solsenga fra 11 til 17-18, hjem å slappe av og stelle oss også ut å spise og kose oss. Dette er et liv jeg kunne blitt vant til, men samtidig kjenner jeg at det skal bli gøy å komme hjem også, jeg har jo så mye nytt og spennende vente. Ny by, ny skole, nye bekjentskaper, ny leilighet - en helt ny hverdag. Jeg får litt angst av å tenke på alt dette nye. Huff! Godt jeg har mange rolige, trygge og herlige dager igjen her nede i vakre deilige Dubrovnik. Jeg slenger med litt bilder fra kvelden i går, og dagen i dag.


Dere får holde ut med litt feriebilder denne uken, neste uke er jeg tilbake med oppskrifter, treningsøkter, og nye spennende prosjekter. Så la oss nyte denne siste sommerferie uken før hverdagen og høsten setter inn for fullt neste uke. 

 

Smiiiiil Maren


 

Smil fra Dubrovnik

I dag hadde jeg store planer om å starte dagen med en morgenjogg, optimistisk la jeg ut på tur. Jeg kom ikke lenger enn ut hotelldørene før varmen slo mot meg som en vegg. 40 grader og stekende sol allerede tidlig på morgenen. Det var ikke sjans å jogge under slike omstendigheter. Av med singlett, og ut på rolig gåtur. Det hadde ikke vært forsvarlig å løpe i slik varme, spesielt ikke hvis man ikke er vant til det. Jeg ruslet derfor rolig i vei, og fikk meg en halvtimes tur.

Det mest positive med denne turen var at jeg ble litt kjent i området, og har funnet flere koselige små resturanter og butikker. Jeg kom også forbi et sted med en helt fantastisk utsikt. Har dere sett noe så flott? 

Nå skal jeg ikke babble i vei om det fantastiske sydenlivet til det kjedsommelige. Istede slenger jeg med noen snapshots fra dagen:
Mange av dere spør hva hotellet heter, hva det kostet, og flere slike praktiske ting omrking turen. Jeg skal lage et eget innlegg om dette med en gang jeg kommer hjem. Da skal dere gå alle tips og all info! Jeg har fått spørsmål fra flere av dere hva jeg gjør med treningen her nede. Vel jeg legger styrketreningen helt bort denne uken, også legger jeg inn litt kondisjonstrening hvis jeg har lyst, tid og overskudd til det. kroppen har kun godt av en liten "deload" uke i forhold til styrketreningen, og jeg har all verdens av tid utover høsten til å trene styrketrening, så da unner jeg meg en uke fri med den beste samvittigheten. 

Nå skal jeg hoppe inn i en kald dusj og på med finstasen. Jeg håper alt er fint hjemme, og at dere studenter nyter siste uken før skolestart, og dere som er tilbake i jobb føler det er greit å komme tilbake til hverdagsrutinene. Selv er jeg utrolig glad i hverdagen min, og selv om jeg elsker ferie så er det godt å komme tilbake til hverdagen etterpå. 

 

Smiiiiil maren


Welcome to paradise

Da var vi endelig på plass i nydelige Dubrovnik. Vi fløy ned med Flynonstop direkte fra Kristiansand til Dubrovnik. For en flytur! Jeg har aldri opplevd å få servert frisk frukt, foccacia med parmaskinke og grønnsakssnacks på et fly, i tilegg til at alle passasjerende fikk hver sin Ipad utdelt, slik at vi kunne se film, høre på musikk eller lese avisen hele flyturen. Så herlig! Her var det to fornøyde jenter skal jeg si deg. 

Vi hadde relativt høye forventninger til hotellet, og det infridde så til de grader, det er virkelig flott her. Vi ankom hotellet ved solnedgang i går kveld, og det gjorde hotellet enda vakrere. Hvit marmor overalt, små vannfontener og delikat design hele veien. Vi trives allerede. I går spiste vi middag her på hotellet, og det var en opplevelse for meg som er litt over gjennomsnittet glad i mat. Buffet med ALT du kan ønske deg. Jeg surret rundt og forsynte meg av alt mulig - flere ganger. Jeg endte opp med den merkeligste kombinasjonene, jeg hadde jo lyst å smake på alt. Biff, kalkun og laks på samme tallerken. Smørdampede grønnsaker, pestomarinerte grønnsaker, wok, frisk salat. oljestekte poteter, pasta, oliven, og en haug av ulike stuinger med ulikt innhold. Det var også sjømat, supper, og en egen avdeling med vegetarretter. Jeg trodde lite kunne toppe den middagen, men det var før jeg så frokosten! Kjære himmel - et rom fyllt med mat, og 6 kokker som står å lager alt mens du ser på. Omelett etter eget ønske, egget tilberedt akkurat slik du vil, pannekaker stekes mens du ser på, juicen pressen av den frukten du selv står å plukker ut. I tilegg var det alle typer brød, rundstykker, knekkebrød, frokostblandinger, musli, nøtter, frø, frukt, bær, yogurt, masse ulike typer skinke, like mange ulike oster, egen salatbar, grønnsaks bar, og et lite mini "bakeri" med alt du kan tenke deg av søte frokostalternativer. Jeg er målløs, og her skal vi boltre oss hver morgen i en hel uke - Hurra!

I dag har vi tilbragt hele dagen på stranda. Jeg la meg ned på en solseng rundt klokken 10 og der lå vi i nesten 6 timer, kun avbrutt av bading og innkjøp av mat og kald drikke. Late dager på stranden helt uten noen fysiske anstrengelser er så riktig akkurat nå. Komplett ferie avslappning. Jeg planlegger å komme hjem nøttebrun, uthvilt og med tidenes energioverskudd, super klar for en ny og spennende høst. 

Det var dagens lille reiseoppdatering fra meg. Nå skal vi dusje av oss saltvann og slappe av litt på hotellet før det blir koselig middag i kveld. Dette livet kan jeg lett bli vant til. Håper alt er bra hjemme. Nyt søndagen kjære dere.

 

Smiiiiiil fra Kroatia

Bentrening og endelig ferie

Jeg klarer nesten ikke sitte stille, det kribler i hele meg - endelig er det tid for ferie!! Om kun to små timer drar jeg avgårde på tur. LYKKEHYL! En hel uke i paradis med verdens beste reisefølge. Kofferten er pakket og jeg kan ikke bli mer klar. Hihi.I går gjennomførte jeg en super styrkeøkt på ben. Jeg hater å trene ben, og gruer meg ofte i flere dager i forveien. I går fikk jeg en sms fra min supre treningspartner Kaja, hvor hun spurte om jeg var klar for en økt. Jeg hadde aldri dratt på trening i går hvis det ikke var for den meldingen. Jeg møtte Kaja på Solsiden og plutselig fikk jeg det for meg at i dag, skulle bena få kjørt seg! I og med at jeg reiser på ferie i dag, så passet det perfekt med en tung benøkt dagen før en uke treningsfri. Økten ble kanon bra, og jeg kjenner at den negative holdningen til bentrenigen faktisk begynner å snu.Gårsdagens økt så slik ut:

 • Knebøy til kasse
 • Goblet squat
 • Strake markløft
 • Bulgarsk utfall
 • Lårcurl

 

De to første øvelsene kjørte jeg i supersett. Flere av dere har spurt meg om dette med supersett, og det betyr at man gjør to øvelser etterhverandre uten pause mellom. For å ilustrere dette for dere fikk jeg filmet et supersett i går. 10 reps squat til kasse, etterfulgt av 10 reps goblet squat med 35 kg. Jeg liker best å kjøre goblet med kettlebells, men det hadde jeg ikke tilgjengelig i går og brukte derfor en hantel på 16 kg.

 Vektene er ikke så tunge, men når man kjører supersett må vektene reduseres litt. Jeg er også bevisst på å kjøre litt lettere vekter på ben, for å heller fokusere på muskelkontakt, spesielt i setemuskulatur. Alt i alt en god økt som kjennes godt i både ben og rumpe i dag. 

Nå skal jeg dobbeltsjekke at alt fra pakkelisten er med, før det bærer avgårde til flyplassen. Vi blogges fra Kroatia.

 

Smiiiiiiil Maren

 

Få oversikt over kostholdet ditt med Somebody

Jeg får daglig mail fra frustrerte lesere som ønsker hjelp til kosthold. Jeg har desverre ikke mulighet til å ta inn flere kunder nå i sommer. Jeg vil derfor tipse dere om et supert verktøy som jeg selv benytter meg av. Somebody.no er en genial nettside, hvor du enkelt kan loggføre kostholdet ditt, og selv finne ut om du får i det alt du skal av næringstoffer. Dersom du lurer på hva en matvare inneholder er det utrolig enkelt å finne ut, du kan også sammenligne ulike matvarer. Somebody har en enormt matvarebank, og du finner garantert alle matvarene du vanligvis spiser der. Siden er oversiktlig og gir deg svar på alt du måtte lure på. Det er også flere svært gode og lærerike artikkler omkring kosthold og helse. Jeg finner selv mye hjelp i denne nettsiden og har anbefalt den til flere kunder, venner og famile. erfaringsmessig så er det ikke latskap som gjør at folk synes det er vanskleig å spise sunt, det er mangel på kunnskap. Somebody tilbyr å gi deg denne kunnskapen, servert på en enkelt, forståelig og informativ måte. Sjekk det ut da vel :)

Ta turen innom somebody.no HER.

 

Smiiiiil Maren


Joggetur og hverdagsluksus

En ting som er super positivt med å jobbe en hel sommer, er at man setter så latterlig stor pris på fridagene når de kommer. Denne dagen har vært så herlig, og jeg har virkelig kost meg. Jeg startet dagen med en frisk tur i vakre Baneheia. Jeg har begynt å løpe med musikk igjen, etter flere måneder uten, og det gjør virkelig stor forskjell. Fy søren så deilig det er å ha musikk på ørene igjen. Grunnen til at jeg har løpt uten er egentlig bare så enektl som at jeg ønsket et annet fokus på løpeturene mine. Jeg jogget for å puste frisk luft, roe ned, få energi og senke skuldrene. Nyte stillheten og bare være. Nå derimot ønsket jeg å bygge opp kondisen min igjen, og prøve å øke tempoet litt på øktene, da er det godt å få hjelp av litt musikk. Jeg satte på et gammelt spinningprogram fra min tid som sykkelinstruktør. Jeg tok meg sel vi å le høyt på flere av låtene, jeg har så mange fantastiske minner til de låtene der. Kondisen min er virkelig ikke noe å skryte av etter en lat sommer, men jeg fikk da 40 gode minutter i skogen. jeg er strålende fornøyd med det!

Videre i dag har jeg kost meg på cafe med skjønneste Kroatiajenta mi. Vi har skravlet om turen, gått gjennom pakkeliste, sett litt på bilder og dobbeltsjekket at vi har alt vi trenger. Jeg har så reisefeber nå, sommerfuglene svirrer rundt i magen min. Lørdag drar vi avgårde, kun to små dager så er vi i paradis. *lykke*

Jeg har også vært hos verdens beste Anita på NIMUE HUD og fått prinsessebehandling. For en fantastisk service, på super kort varsel tok Anita seg til til å gjøre meg fin og ferieklar. I hele 2 timer lå seg i den myke digre stolen å ble dullet med. Hverdagsluksus på høyt nivå. Nå er brynene formet, farget, nappet og vokset, vippene er fyllt på og neglene har fått en shinings de også. Jeg er så lykkelig over å ha funnet denne fantastiske salongen. Jeg er super sær når det gjelder vipper og bryn, og krever perfeksjon. Jeg er mildt sagt en krevende kunde på akkuratt det der. Haha. Anita og Hanne på Nimue leverer hver eneste gang, og jeg er bare så fornøyd. Jeg sovnet selvfølgelig under vippebehandlingen i dag også, det er komisk altså, men det sier sitt om hvor behagelig det er. 

Nå venter en kveld i sofaen med deilig mat, litt snacks i skålene og noe godt i glasset. Nyt torsdagen kjære dere.

 

Smiiiiil Maren

 

sponset behandling

Siste vakt fullført - ferie neste!

I går fullførte jeg min siste vakt på avrusningsavdelingen denne sommeren. Nå har jeg sommerferie og om kun to små dager setter jeg meg på flyet sammen med fineste Charlotte ned til vakre Kroatia. Vi skal ha en uke sammen i nydelige Dubrovnik. Jeg gleder meg så utrolig til å ligge på stranden, bade, lese bøker, spise nydelig mat, slappe av og bare kose oss en hel uke. Med så herlig reisefølge, og til en så nydelig plass så må jo dette bli bra. Værmeldingen sier 30 grader og strålende sol hver dag - jeg kjenner at det kribbler i hele kroppen. Jeg leste ut Politi allerede tidlig i juli, selv om planen var å ha den med på tur. Så nå trenger jeg boktips. Er det noen av dere som har et tips til en bok som er fin å ha med på ferie? Jeg er åpen for det meste,  men det er litt viktig at man kommer relativt raskt inn i handlingen, jeg har en tendens til å legge fra meg bøker hvis ikke. Jeg har lest alt av Jo Nesbø, og elsker hans bøker. Så fyr løs folkens, har dere noen boktips? 

I dag har jeg litt diverse på planen. Jeg skal innom NIMUE HUD til skjønne Anita for en bitteliten vippe-påfyll på ferien. Det er så skjønt å kunne droppe alt av sminke hele ferien, og likevell se fresh ut. Rygg står på treningsplanen i dag, og går alt etter planen så håper jeg å få til en solid styrkeøkt med en venninne slik at jeg kan få filmet et par øvelser til dere. Ryggprogrammet legges ut i kveld uansett. Jeg har litt nye spennende ting på gang på treningssfronten. Nye sammarbeid inngås og spennende nye mål begynner å ta form. Mer om dette senere! *smiler lurt* 

Ha en nydelig dag dere, mer fra denne frøkna senere :)

 

Smiiiil Maren