hits

august 2014

Min frokost

Jeg tenkte å vise dere min faste frokost. Hver morgen spiser jeg havregrøt, som jeg tilsetter proteinpulver med sjokoladesmak, litt kakao, kanel, sukrin og et dryss salt. Den smaker helt himmelsk, og det er en liten fest i munnen hver morgen.Eksakte mål på frokosten er:

 • 60g store havregryn
 • 40g proteinpulver
 • 1 ts salt, rå kakao, og kanel
 • 1 ss sukin
 • 4 dråper stevia karamell

 

Jeg stater med å legge grynene i en kjele, og fyller på med vann, så koker jeg grøten i ca 5-10 minutter, men jeg hele tiden tilsetter litt og litt vann. På den måten blir det stort volum, selv om grøten nå ser ut som en suppe (det vil endre seg når du tilsetter de andre ingrediensene). Jeg tar så kjelen av plata, og lar grøten avkjøles litt. Så heller jeg den over i en bakebolle, og tilsetter kanel, sukrin, og kakao. Rører godt rundt slik at det ikke er noen klumper. Så tilsetter jeg proteinpulveret og rører godt rundt. Tiletter litt mer vann hvis det er nødvedig. Tilslutt tilsetter jeg litt salt. Kombinasjonen av søt sjokolade/karamell og salt er virkelig helt magisk. Du må prøve deg litt frem med mengden vann slik at du får opp volumet på grøten, men unngår at grøten blir for vannete. Jeg har grøten min i en stor bakebolle når jeg spiser den, men likevel er det kun 60g havregryn oppi der. Hemmeligheten er å spe på med litt og litt vann underveis, og røre godt under oppkokingen. Haha, nå følte jeg at jeg fikk koking av havregryn til å bli rene vitenskapen her. Det er virkelig ikke avansert, men denne grøten her smaker så godt, at det er verd å gjøre en liten innnsats for å få mest mulig mengde. 

 

Smiiiil Maren


Blue, baby Blue

På fredag fikk jeg en pakke i posten med masse deilige blå treningsklær. Jeg bestillte klærne fra Zalando, og ble så positivt overrakset når jeg så fargen i virkeligheten. Blåfargen var så sterk og så fresh. Jeg har denne tightsen i både grå og svart fra før, og jeg digger den! Jeg var litt skeptisk til å bestille den i knall blå, men jeg tok en sjanse, og det er jeg virkelig glad for nå. Den er bare så kul!! Dette er ikke sponsede produkter, eller reklame, kun noen nye favoritter i treningsgarderoben jeg hadde lyst å dele med dere. Tightsen finner dere HER, singletten HER, og sportsbh HER. Alle plaggene er fra Nike. 

Jeg har kun lekt meg på trening hele uken og helgen var intet unntak. Jeg har virkelig blitt glad i ringene og tauet vi har på Solsiden treningssenter. Jeg kan ikke så mye enda, men ved prøving, lek og litt feiling så finner jeg stadig nye stunts og moves i både ringene og tauset. En ting er hvertfall helt sikkert. Det er helt sykt morsomt!Hva synes dere om klærne? Kule eller litt for crazy i fargen og mønsteret? 

 

Smiiiil Maren


 

NIMUE HUD

Behandlinger og produkter er sponset

Helt siden jeg flyttet tilbake til Kristiansand har jeg gått til jentene på Nimue Hud, Anita & Hanne. Hanne er Nimue sin vippedame, hun er amazing på vippeextentions, og har lagt vipper på meg helt siden august i fjor. Anita, som driver salongen går jeg til for å vikse brynene, og hudbehandlinger. Jeg har ikke testet noe særlig behandlinger enda, men vi har en plan om å gjøre litt mer av det etterhvert. Jeg har også tatt permanent liner hos Anita, som er en mester på dette. Den er faktisk ikke helt ferdig enda, men jeg er så pinglete og synes faktisk det er litt vondt, så jeg driver å utsetter å fullføre den hele tiden. Hehe. En annen ting er at vippene må av hvis jeg skal kjøre en ny runde med liner over øyet, og det har jeg ikke lyst til. Jeg er så fornøyd med å ha de vippene, og blitt så veldig komfortabel med å slippe alt av maskare og sminkestyr, så vippene blir på enn så lenge.  Jeg bruker også kun Nimue produkter på huden min. Jeg har den rosa serien, for sensitv hud. Jeg har en rens, clensing gel lite, som også fjerner makeup, Condition lite som er en spray, formulert som et mildt behndlende produkt for å optimalisere hudens helse, og tilslutt en god krem. Enkelt og greit. En ting at produktene er fatastisk gode, og holder huden min fri for urenheter og unngår at den blir verken for tørr eller fet, en annen ting er at de er så utrolig delikate og lekre. De står fremme på badet mitt, og passer perfekt inn.Jeg er innom jentene ca annen hver uke, og det er klart vi har blitt utrolig god kjent etterhvert. Jeg koser meg veldig når jeg er der, og det er ikke sjeldent jeg enten kommer litt før, eller sitter igjen etterpå for å skravle litt hvis jentene har tid. Spør gjerne hvis det er noe dere lurer på i forhold til vipper, voksing eller noen av produktene, så skal jeg svare så godt jeg kan. Er det noe jeg ikke kan svare på så skal jeg ta det videre til Nimuejentene og få gode, korrekte svar til dere. 

 

Smiiiiil Maren


Friday-fun

I dag har jeg lekt apekatt på Solsiden. Vi har nemlig et helt fantastisk rom nede i kjelleren hvor vi har tau, ringer, masse gulvplass til turnøvelser, kettlebells og masse annet gøy utstyr. Jeg elsker å leke meg der nede, men får alt for sjeldent tid til å gjøre det. I dag hadde jeg tidenes fredagsfølelse og null verken lyst eller overskudd til seriøs trening, så da ble det lek og morro i kjelleren istede. Det ble lite seriøs trening i dag, jeg prøvde meg på en liten økt, men kroppen ville ikke i dag. Sånn er det noen ganger. Så nå ligger jeg på sofaen og prøver å samle sammen litt krefter til å dra avgårde for Idol og fredagskos. Helt ærlig så frister det aller mest å bare bli her under pleddet på sofaen. Hjelpes for en kjedelig slappfisk jeg har blitt. Hehe. 

Hva er deres fredagsplaner? 

 

Smiiiiil Maren


Sunn snacks

Litt tidligere i uken hadde jeg besøk, og hadde lyst å servere noe godt, men samtidig sunt siden vi var midt i uken og jeg visste at besøket mitt setter stor pris på sunn god mat. Dette ble resultatet. Jeg gjorde det helt enkelt, jeg kuttet opp epler, pærer og melon og danderte det på et fat. Så kuttet jeg opp diverse grønnsaker, og lagde en enkel dipp av mager kesam og holidaydipp. 

Så det fristende ut ? Hadde du blitt fornøyd dersom du hadde fått servert dette når du kom på besøk til noen ? 

Nå er helgen her, og det blir garantert litt anderledes snacks enn denne typen i løpet av de neste dagene. Jeg synes det er akkurat det skillet der som er så fint, jeg liker å holde det sunt i uken, også kose meg litt ekstra i helgene. Det er faktisk slik, hvertfall i mine øyne, at godsakene smaker enda bedre når man ikke spiser dem hver dag. Nå skal jeg komme meg ut på en liten cardiorunde, før et par timer jobb venter, så tar jeg helg med god samvittighet.

Har dere noen spennende helgeplaner?

 

Smiiiil Maren

 

Epledessert & dagens økt

Den følelsen av å dumpe ned i sofaen etter 12 timer på farten var virkelig helt magisk. Jeg har akkurat kost meg med en diger porsjon middag, og fruktdessert. Dagens middag ble enkelt og greit stekt kylling med dampede grønnsaker og fullkornsnudler. Jeg toppet det hele med kikoman soyasaus. Jeg angrer på at jeg ikke tok bildet av tallerkenen, for det så nesten komisk med en så overlesset tallerkenen. Jeg elsker grønnsaker, og kan spise store mengder av det. Til dessert ble det eple kuttet i biter, med kanel og sukrin, varmet i mikroen i ca 1 minutt før jeg toppet det hele med litt flytende honning Mmmmm. Hverdagskos! Dagen i dag har vært spennende. Fire timer forelesning etterfulgt av et par timer telefon, skype og mail med diverse samarbeidspartnere rundt bloggen. Så møtte jeg fine Nathalie for en styrkeøkt, før jeg avsluttet dagen med Pt-kunder. Det føles så fantastisk å jobbe som PT igjen. Det gir meg virkelig helt enormt mye glede. Min egen treningsøkt så slik ut i dag: 

 • Skulderpress i supersett med sidehev
 • Nedtrekk
 • Stående roing
 • Flies i kabel i supersett med pushups
 • Sittende facepull ( øvelsen vist på bildene )Nå er joggebuksen på, og jeg har krypt under pleddet i sofakroken. Det er fremdeles lyst ute, men jeg har likevell tent flere stearinlys i leiligheten. Det er så koselig med levende lys når skumringen kommer snikende. Jeg har en haug av ting som er tatt opp på Getboksen i løpet av uken, som jeg ikke har rukket å se. Nå skal jeg kose meg med Annicka Bengtzon, Ungkarskvinnen, og One three Hill. 

Hvordan har dagen deres vært? 

 

Smiiiiil Maren


God morgen

God morgen dere. Jeg sitter her med morgenkaffen, og prøver å våkne litt. Jeg skimter en herlig soloppgang fra vinduet mitt, men jeg har bestemt meg for at at i dag må jeg ignorere det. I dag har jeg alle dagens gjøremål, pluss gårsdagens fordi jeg tok meg totalt fri for å nyte sola. Kun lek og morro i går = mer jobb i dag.

Så i dag kan sola skinne så mye den vil, og jeg skal likevel delta på forelesning, trene, ha et par timer med mail og diverse, ha første time med en ny PTkunde, og gjennomføre spennende telefonmøte. En finfin dag! 

Jeg har fått enormt med henvendelser på både tightsen og skoene på dette bildet, skoene er desverre flere sessonger gamle og kjøpt i New York, tightsen er fra tre sessonger tilbake, begge fra Nike. Jeg skal ta meg en runde på diverse nettbutikker i ettermiddag for å se om jeg ikke kan lete frem tightsen og legge ut en link til den. Takk for alle fine ord dere legger igjen, jeg blir virkelig så utrolig glad. 

 Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiiil Maren


Odderøya

I dag tok sommeren en liten snarvisitt tilbake til sørlandet, og med hele 20 varmegrader og knall sol har dette vært en fantastisk deilig dag. Jeg endret litt på dagsplanen min, og lesing innendørs ble byttet ut med apekattleking utendørs. Turen gikk til vakre Odderøya. Det finnes ikke noe bedre sted å gå tur enn Odderøya, og jeg koser meg så der ute. I dag ble det en litt over normalen leken tur. Jeg fant det perfekte pullups-tre, og jeg måtte selvfølgelig hoppe opp å leke meg litt. 

Jeg har treningsfri i dag, og holder meg unna treningsenteret. Jeg har alltid en eller to dager i uka hvor jeg har helt treningsfri, og i dag passet det perfekt med dette deilige været. Resten av dagen har jeg bare kost meg, ja jeg burde lest, men det er bare så viktig å nyte litt også. Jeg mener, hvor mange slike dager får vi før høstkulden virkelig setter inn? Jeg følte det var helt rett å bruke denne dagen ute i sola, og ikke inne på lesesalen. 

Hva har dere gjort i dag?

 

Smiiiil Maren


Tiredface

Dette er min morgen, en kaffekopp og dobbel redbull. Jeg er så trøtt i dag! Jeg får så mye kommentarer fra dere om at det virker som jeg har super-energi og alltid er opplagt, vel det stemmer virkelig ikke! I dag er jeg trøtt som en strømpe, og skulle aller helst ha krøpet under dyna igjen. Det er ikke et alternativ med både forelesninger og diverse annet på dagsplanen er det bare å komme seg opp. Vi har alle litt trøtte dager innimellom, da er det godt det finnes kaffe!

 

I dag har jeg vært litt smart, jeg tok på meg treningsklær når jeg stod opp, i håp om at det skal gjøre at jeg drar rett på trening etter forelesning, istede for hjem til senga. Tror dere det funker? Vel vi får se!

Ha en deilig onsdag dere, håper dere er opplagte og i strålende humør. Jeg lar meg hvertfall oppmuntre av at solen skinner her i Kr.sand, og det kun er to små dager igjen til helg. Det er jo faktisk god grunn til å smile. 

 

Smiiiil Maren


Dagens styrkeøkt

I dag ble en slik dag hvor ingenting gikk som planlagt, men det ble likevel en både effektiv og fin dag. Jeg startet med å se feil på timeplanen, og dermed gå glipp av dagens forelesning. Heldigvis klarte jeg å være såpass strukturert at jeg fikk et par gode lesetimer likevel. Jeg er virkelig ikke så strukturert når det kommer til studiene, jeg har jo så mye mer lyst å ut i sola, være sosial eller trene. Trene fikk jeg gjort litt ut på ettermiddagen, og dagens økt bestod av litt ulike øvelser. Jeg leker meg mest å trening om dagen, og koser meg veldig med det. Jeg kjører rett og slett de øvelsene jeg har lyst og følger ingen spesiell plan. Jeg vet at for min egen motivasjon så må jeg tilbake på et treningsopplegg snart, men akkurat nå er det faktisk litt godt å være litt ustrukturert.

Dagens økt så slik ut:

 • Markløft
 • Roing på benk i supersett med facepulls
 • Knebøy 
 • Kickback
 • Nedtrekk i supersett med sittende roing

 Etter trening ble jeg sittende på solsiden en god stund å jobbe med litt diverse, mens jeg koste meg med en liten post-workout treat. Jeg passer alltid på å få i meg noe rett etter trening, og jeg varierer mellom proteinshake + riskaker, shake + banan, eller shake + rosiner. I dag ble det proteinshake og riskaker. Jeg tok kun bitte litt vann i shakeren og lagde shaken om til en slags sjokoladegrøt som jeg smurte på riskakene. Mmmmmm. Alt smaker godt like etter en tung trenigøkt, men dette her var virkelig godt. Trikset er å tilsette et dryss salt i sjokoladegrøten, kombinasjonen av søtt og salt er helt magisk. Hva pleier du å spise rett etter trening? 

Nå er jeg godt i gang med middagen her hjemme, som i dag består av ovnsbakt kylling, stekt løk, og wokgrønnsaker i soyasaus med ris. Jeg hadde både kyllingen, løken og risen ferdig, så det var kun å woke grønnsakene og vips var maten klar. Denne nye trenden min med planlegging funker veldig bra, så får vi se hvor lenge det holder. hehe. 

 

Smiiiil Maren


Cosy morning

Her i huset startet denne tirsdagen på en bedagelig og rolig måte. Kaffe, frokost og God morgen Norge. Jeg er så glad i morgenstund, og koser meg veldig med slike morgener som dette. Jeg blir også veldig effektiv tidlig på dagen, så her er mailboksen allerede tømt, ukens forelesninger lastet ned, og lagt i system, og kalenderen oppdatert med denne månedens happenings. Nå hørtes det ut som jeg har verdens mest spennende og innholdsrike liv. Det skal jeg ikke skryte på meg akkurat, men det skjer litt ting i månedene fremover som er litt over normalen spennende. Jeg skal ut å reise litt, både i innland og utland, jeg skal delta på en spennende fotoshoot og et kurs jeg gleder meg til. Det er så viktig å ha noen sånne ting utover høsten synes jeg, noe å glede seg til, noe å se frem til. Høsten kan bli litt lang, mørkt og kjedelig hvis ikke. Jeg liker derfor å planlegge noen små lyspunkt innimellom slik at jeg kan bruke det som motivsjon når sykepleie-pensum, mørke kvelder og høstkulden prøver å trekke meg litt ned. Nå skal jeg ikke svartmale det helt, for jeg elsker virkelig høsten. Filmkvelder, turer i fjellet med kvikklunsj og kakao, vakre farger i naturen, store skjerf, baking, hytteturer og masse innekos. 

Nå må jeg snart bryte opp idyllen, og komme meg opp av sofaen her, men først vil jeg veldig gjerne høre hva som er deres planer for dagen?

 

Smiiiil Maren


StrongBody

Enn så klisje det høres ut så er det faktisk sant. "If you fail to plan, you plan to fail" Hverdagen er i gang for fullt, og det er hektiske dager for mange av oss. Langer dager på jobb og skole krever tilførsel av energi, og hvis du overhode skal ha energi til å lure inn en treningsøkt også er det viktig at denne energien kommer fra gode råvarer og dekker ditt energi - og næringsbehov.  Jeg har startet en ny liten greie, dte begynte allerede med gårsdagens innlegg hvor min faste frokost med cottage cheese, skyr, nøtter og friske bær, ble byttet ut med havregryn. Dette er så mye mer økonomisk, og havregryn er faktisk utrolig godt. 

Så hvor kommer all denne mat-inpirasjonen fra? Den kommer fra to nydelige jenter, som for det første er i så god form at det nesten er skremmende, og for det andre er helt utrolig strukturerte, disiplinerte og rådyktige på planlegging. Jeg snakker om Linn og Sandra i coaching teamet Strongbody. Jeg har vært så heldig å motta en matplan fra disse flotte frøknene, og jeg må si at jeg renner over av inspirasjon etter å ha lest gjennom planen. Den er så bra lagt opp, så nøye og med så mange variasjonsmuligheter. Det er viktig for meg å si at dette er en inspirasjon for meg, jeg er på ingen måte på noe diett. Jeg skal være ærlig med dere å fortelle med en gang at en av grunenne til at jeg aldri har vært på noe diett, og sannsynligvis aldri kommer til å være det heller er fordi jeg ikke får det til. Det er jo nesten litt flaut, men det er sannheten. Jeg er ekstremt disiplinert og flink med treningen, men å følge en diett, det har jeg aldri klart. 

Hvordan er det med dere, klarer dere å følge et kostopplegg?

Kostplanen er sponset

Jeg gleder meg til teste flere av måltidene på den inspirerende planen fra super jentene. Jeg synes det er så spennende å lære av andre i samme bransje, og jeg lar meg både imponere og inspirere av hvordan andre legger opp kostplan og treningsplaner. Det er jo bare å ta en titt på jentene så ser man at sunn, variert mat, satt i system fungerer utrolig godt. Spesielt Linn inspirerer meg veldig, hun er så flott syns jeg. Jeg er flink til å spise sunt selv, men jeg spiser rimelig ensformig, og desverre har jeg ekstremt dyre matvaner. Planen jeg nå har fått er svært variert, og inneholder så mange sunne, gode og ikke minst billige alternatver. Dette er gull for meg, og garantert for veldig mange flere treniningsglade jenter som meg der ute. Nå valgte jeg å vise dere typisk lunsj/middag måltid i dag, men det er også både havregrøt, knekkebrød, brødmat, smoothier, pannekaker og masse andre godsaker på planen. Det er ikke typisk fitness-mat med kun torsk og brokkoli. Det er sunn, normal, norsk mat, bare satt inn i en plan slik at du får i deg alt du trenger, og i en passende mengde ift din målsetning.

Hvis du er interresert i kost og/eller treningsopplegg fra gjengen fra Strongbody så kan du sjekke ut siden deres HER. 

 

Smiiiil Maren


Happy Monday

Jeg har en rimelig hektisk dag i dag, med forelesninger, møter, trening og koselige planer i kveld. Jeg elsker hektiske dager, jeg blir faktisk mer effektiv av å ha det litt travelt. Jeg starter opp som PT på Solsiden PT senter denne uken, og skal klargjøre en god del før jeg begynner å ta i mot mine første kunder. Jeg gleder meg så vanvittig til å starte opp igjen, det føles virkelig som en bit faller tilbake på plass i livet mitt. Dersom du bor i Kristiansand, og kunne tenke deg å vite litt mer om hva jeg kan tilby deg som Personlig trener, så send meg mer enn gjerne en mail på: marenerdvik@hotmail.com. 

Jeg er helt overveldet over alle de supre havregryn-tipsene deres. Jeg ble så inspirert at jeg lagde opp havregryn og satte dem klart som overnight-oats i kjøleskapet i går kveld. Nå har de stått å godgjort seg i hele natt, og jeg gleder meg veldig til å smake på dem til frokost. Tusen takk for tips, dette ble gjort på ren inspirasjon fra dere. 

Jeg stikker innom igjen litt senere for å oppdatere dere på dagens treningsøkt, og dele litt matinspirasjon. Jeg hadde bare lyst å titte innom dere nå på morgenen også, for å ønske dere en herlig dag, og en fin ukestart. Dere vet hva jeg alltid sier - Make the best of it! 

 

Smiiiil Maren


Havregryn

Dagens svette søndagstur unnagjort. Nå har jeg akkurat satt meg ned i sofaen under et varmt pledd, med en diger bolle havregrøt til lunsj Jeg lager grøten min med 60g havregryn, 30g proteinpulver med sjokoladesmak, 1 ss sukrin, 1 ts kanel, et dryss salt og et lite dryss kardemomme. Den blir bare så magisk god, en fest i munnen hver gang. Jeg har kost meg med cottage cheese, skyr, yopghurt og friske bær flere ganger om dagen i hele sommer, og svidd av en liten formue på mat. Nå tenker jeg å gå inn i en ny havregryn periode, både fordi det er godt, det er sunt, det er enkelt og det er utrolig billig. Havregryn trenger ikke være kjedelig. Det blir så kjedelig, eller spennende som du velger at det skal bli. Du kan for eksempel lage havre protein-lapper, pannekaker, eller sjokoladegrøt. Det finnes selvfølgelig mange flere muligheter, men dette er mine favoritter. 

Jeg synes det er så herlig når vi deler matinspirasjon med hverandre, så hvis du har lyst, del gjerne din havregryn-favoritt i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren 

Svettefest

Denne lørdagen startet med leilighetsvask som oppvarming til joggetur. Herligfred så varm man kan bli av støvsuging, gulvvask og rydding. Etter leiligheten var shinet, knyttet jeg på meg joggeskoene og dro ut på tur. Jeg jogget rolig i ca 30 minutter før jeg så et kjent ansikt på veien forann meg. Det var min skjønne mamma på trilletur med lille niesen min. Jeg gikk resten av turen sammen med dem. Mamma og meg skravlet i vei om alt mellom himmel og jord, og plutselig hadde det gått en time. Virkelig den raskeste og beste cardioen jeg har gjort på lenge. Vel hjemme ble det uttøyning på stuegulvet, svett og rød i ansiktet.Nå har jeg akkurat kost meg med litt ettermiddags-snacks. Vannmelon, kiwi og snack´a´jack med sweet chilli krydder. Mmmm. Jeg har også en skål med blåbær, cottage cheese, vanilje yoghurt, banan, musli , tørket frukt og nøtter. Så utrolig godt!Jeg ligger rett ut på sofaen, ser på serier og momser godsaker. Snart skal jeg hoppe i dusjen og komme meg avgårde. I kveld skal jeg ut til min storebror og svigerinne for en skikkelig kosekveld sammen med dem. Jeg koser meg så sammen med dem, og gleder meg til en helaften sammen med dem. 

Hva er deres planer for kvelden? 

 

Smiiiil Maren

Must have

O.M.G, jeg er forelsket - i en sko! Har dere sett noe så fresht? Den er så delikat, og modellen er helt fantastisk fin på foten. Den finnes i flere fargekombinasjoner, men jeg har forelskjet meg helt i denne. Dere kan se alle fargene HER. 

 

Så da spørsmålet dere, skal - skal ikke ? 

 

Smiiiiil Maren

 

Fredagsøkt og sofakos

I dag tror jeg jeg har satt ny bloggrekord på antall innlegg. Det er så herlig å blogge om dagen når dere er så aktive og gir så mye tilbake. Vit at alle spor dere legger igjen settes utorlig stor pis på. Dagens styrkeøkt ble en herlig miks av ulike overkroppsøvelser sammen med søte Nathalie. Vi startet økten uten noe plan, og fant på øvelser underveis. Jeg trener så og si alltid alene, men hver gang jeg trener sammen med noen blir jeg minnet på hvor herlig det er å ha en treningspartner. Nathalie trener fast på Solsiden, og dette er garantert ikke siste gang vi kjører en økt sammen. 

Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing
 • Facepull
 • Bicepscurl + triceps pusdown
 • Flies i kabel 

Når jeg kom hjem skulle jeg lage en sunn god middag, og det gjorde jeg forsåvidt. Jeg lagde taco, men før jeg kom så langt klarte jeg å momse i meg halve pakka med speltlomper i bilen på vei hjem, og halve osten mens jeg lagde maten. Jeg må le av meg selv, jeg startet med en osteskrive, også enda en og vips var halve ostestykket borte. Noen som kjenner seg igjen? *ler* Nå skal jeg krype opp i sofakroken med Twilight-maraton og en smågodtpose. Rett og slett fordi det er fredag, det er helg og jeg hadde sinnsykt lyst på Candy king. Håper alle får en herlig fredagskveld.  Hvis noen har noen film-maraton å anbefale så kom gjerne med dem. Eksempelvis Twilight saga, batman filmene osv. Jeg elsker filmmaraton, og med regn ute og en hel helg fri passer det perfekt med maraton. 

 

Smiiiil Maren


Hverdagsliv

I dag startet jeg dagen med et spennende møte som gav meg mye å tenke på. Dette møtet var med Hilde bech Nævestad fra Sunn hverdag. Hilde jobber som Coach og mental trener, hun er også personlig trener og foredragsholder, og sammen gjennomførte vi i dag en coachingsamtale. Det har jeg aldri hatt før, og det var en spennende, spesiell og lærerik opplevelse. Det var på en måte litt ubehagelig, på en utrolig innsiktsfull og befriende måte. Jeg skal ha noen flere samtaler med Hilde, og skal etterhvert fortellere dere litt mer om hvordan Sunn hverdag jobber, og hvordan en coaching time gjennomføres. Jeg deler også gjerne litt om hva vi snakker om, og hvilke temaer vi tar opp. Vi er et spennende team som jobber på solsiden, Hilde og Nin fra Sunn hverdag er et friskt tilskudd til teamet. Ta gjerne en titt på hjemmesiden deres for å lese mer om Sunn hverdag. 

Ellers ser fredagen min ut slik som beskrevet over. Besvare en haug av mail og henvendelser, oppdatere bloggen, redigere diverse bilder jeg har tatt de siste dagene, legge en plan for neste uke og skrive handleliste. jeg vet meg meg selv at jeg sannsynligvis er grisesulten når jeg skal handle i ettermiddag, og da er det smart å ha en liste å følge slik at jeg ikke putter alt jeg kommer over i handlekurven. Jeg sitter på Solsiden å jobbe, noe jeg tenker er veldig strategisk smart, for hadde jeg sittet hjemme hadde jeg aldri kommet meg ut igjen for å trene, men nå som jeg likevel er på Gymmet er det stor fare for at jeg får snikt inn en treningsøkt også. Smart eller hva? 

 

Smiiiil Maren


Proteinrikt frokosttips

I dag har jeg lyst å dele en proteinrik og god frokost med dere. Mange spiser havregrøt til frokost, og det er helt supert. Havregryn i seg selv inneholder desverre svært lite proteiner. For å øke proteininnholdet kan man tilsette proteinpulver til grøten, eller som jeg gjorde i dag, lage små mini-pannekaker. Oppskriften er i utgangspunktet helt simpel, men du kan selvfølgelig bruke kreativiteten som tilsette akkurat de smakene du selv ønsker i form av søtning, eller smak på proteinpulveret. Jeg har kun brukt havregryn, proteinpulver, kanel og sukrin i min oppskrift. Litt salt og litt bakepulver gjør oppskriften komplett, men det hadde jeg ikke tilgjengelig i dag. Her har dere ingreidensene: Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 200 grader, bland alt det tørre i en bolle og tilsett vann slik at røren får en fin konsistens. Bruk gjerne stavmikser hvis du har det tilgjengelig. Fordel røren i rundinger på bakepapir på en stekeplate. Stek midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Jeg fikk 8 lapper av min røre, men jeg var litt for raus med mengden vann og dermed ble de ikke så runde og fine i formen. Smaken var likevel helt nydelig, men som sagt, pass på mengden vann slik at lappene ikke sklir ut. De bitte små lappene dere ser stekte jeg i stekepannen fordi jeg hadde litt røre igjen, ble ikke de søte?  Ha gjerne vanilje kesam, philadefia light sjokolade eller jordbærsyltetøy uten sukker som topping. 

Nå skal jeg sitte på Solsiden å jobbe et par timer, før jeg tar helg. Helgen er planløs, rett og slett. Har dere hørt noe så deilig? En hel helg uten planer, hvor jeg kun skal kose meg med fine folk, god mat, turer i skogen, trening, hjemmekos og generell helgehygge. Aaaah så godt! 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Treat yourself

I dag gjorde jeg en helomvending i det jeg gikk inn på gymmet, jeg hadde på forhånd bestemt meg for å bare tusle litt rolig på Elipsemaskinen fordi jeg manglet enegi og følte meg ikke helt på topp. Det endret seg i det jeg gikk inn døra på Solsiden, gymmet var fullt av folk, og energien var så herlig. Jeg gjorde en helomvending der og da, og elipsetullet mitt ble gjort om til LEGDAY! Så nå sitter jeg her å momser på en Nutramino XXL proteinbar, med smak av sjokoalde og peanutter. De barene der er bare helt hinsides gode, og jeg tenker at etter spontan legday så må det være lov med en belønning.

Jeg brukte massasje-rulla på fremside lår, bakside lår og rumpe før jeg startet selve økten. Dagens økt bestod av følgende øvelser:

 • Dype knebøy med lette vekter, fokus kontakt med rumpe!
 • Strakmark
 • Lår curl
 • Leg extension
 • Kickback i kabel

 

Jeg kjørte 8-10 repetisjoner, 3 serier pr øvelse. Jeg kjørte alle øvelsene som enkelt øvelser, bortsett fra leg curl og leg extention som jeg kjørte i supersett. En god økt, som virkelig kommer til å kjennes i dagene fremover. Spesielt knebøyen føltes god i dag, det funker veldig bra for meg å droppe litt på vektene og heller fokusere fullt og helt på kontakt med muskulaturen. I dag kjørte jeg på 40 kg. 

I mangel av min elskede kålchips, så har jeg nå blitt hektet på en ny type chips, nemlig Proteinchips. Disse selges på solsiden, og jeg kjenner at det kan bli utfordrende å skulle ha disse i umiddelbar nærhet hver dag. Næringsinnholdet er heldigvis helt supert, og med hele 20g protein pr pose, så er det faktisk helt greit om det ryker et par poser av disse i uken. Jeg har aldri verken sett eller hørt om disse før jeg begynte på Solsiden, men kankskje noen av dere har noen erfaringer med diss eller lignende produkter? Dette er ingen sponsing, kun meg som deler en nyhet som jeg virkelig likte.Nå skal jeg straks komme meg avgårde til butikken for å handle inn mat og litt godsaker til kvelden. Kristina kommer på besøk for en kosekveld med skravlings, Idol og ungkarskvinnen. Jeg elsker at jeg har en bestevenninne som er like hekta på slike programmer som meg. Det er jo så koselig å ha noen å se det sammen med. 

 

Smiiiil Maren


Enjoy your coffee

God morgen hjerter. Jeg har akkurat kost meg i over en time ute på verandaen min, med deilig kaffe og hverdagsfrokost. I dag gjorde jeg det helt enkelt, knekkebrød med gulost og agurk. Sunt, kjapt og enkelt. Det er så herlig vær her i Kristiansand, og solen stråler ute på verandaen min. Slike morgener er magiske, og det er bare å nyte dem mens man kan. Høsten er på vei, og det er nok desverre ikke så mange solvarme morgener igjen på min veranda. Nå skal jeg straks komme meg opp til universitetet for tre timer forelsning, senere venter en treningsøkt på Solsiden Pt senter. Jeg deler økten med dere i ettermiddag.Ha en deilig dag mine venner, og stikk gjerne innom senere igjen, da skal jeg dele både treningsøkten og dagens middagstips. Nyt torsdagen!

 

Smiiiiil Maren


Små hverdagsgleder

I dag har jeg en slik dag som vi alle har innimellom. Kroppen er sliten og det eneste som frister er sofaen. Jeg har vært både på forelesning og trening i dag, så jeg koser meg på sofaen med god samvittighet i kveld. Etter inspirasjon fra jentekvelden hos Kristina, så har jeg laget meg peach-drinks i kveld også. Glassene er av merket House Doctor, og de er så delikate. Jeg synes de er så dekorative og lekre, jeg synes liksom det er litt ekstra stas å drikke av dem. Jeg ser for meg at det er super delikat å lage en lime drink med agurkskiver i, eller funlight sagt med friske bær. Mmmm. I mangel av noe annen serie som er like god, har jeg begynt å se White Collar for andre gang. Jeg elsker den serien, og ser den gjerne på nytt. Jeg har allerede sett fem hele episoder, og jeg ser for meg at jeg nok får unna en hel sessong innen kvelden er omme. Jeg har selvfølgelig Idol på opptak, så jeg går ikke glipp av noe. Hehe. Joggebuksa er på, og snart skal jeg lage meg en deilig kveldsmat med hjemmebakte rundstykker med brunost, og proteinkakao. Kosekveld midt i uken passer meg helt perfekt. Proteinkakao lager jeg enkelt ved å lage en ferdig proteinshake med 30g melkesjokolade-proteinpulver og lett melk, så varmer jeg den i en kjele. Pass på at den ikke koker over, melk koker over på null komma niks, og brenner seg i bunnen av kjelen akkurat like kjapt, så her må du passe på. Tilsett gjerne et par stevia dråper for søtning. Hva gjør dere i kveld?

 

Smiiiil Maren


Luksusfrokost

I går fikk jeg litt ufrivillig god tid på morgen da jeg forsov meg, og sov over hele forelesningen. Jeg bestemte meg derfor for å bli hjemme og gjøre noe ekstra hyggelig. Hva er vel hyggeligere enn å bake? Disse rundstykkene er min pappas favoritt, og jeg bakte derfor en ekstra porsjon som jeg overrasket han med på jobb. Jeg dro opp akkurat tidsnok til lunsjen hans, slik at han kunne kose seg med nybakte rundstykker til lunsjmat. Det er så koselig å gjøre slike spontane fine ting for andre, spesielt når de overhode ikke venter det. 

Rundstykkene er laget av Funksjonell mat sin ferdig brødmiks, hvor du rett og slett kun tilsetter vann. Google opp funksjonell mat brødmiks så får du opp bilde av den. Jeg har noen ganger tilsatt litt ekstra nøtter, havregryn, salt og olje, men det er absolutt ikke nødvendig. I går kjørte jeg den helt plain, og hadde kun miksen og vann. Jeg har kjøpt miksen på vanlig helsekost, men jeg vet at den også selges i noen av de store matbutikkene. Dette er ikke et sponset innlegg, eller reklame for funksjonell mat, det er kun et tips fra meg til dere, om et sunt, enkelt og utrolig smakfullt brød (eller rundstykker i mitt tilfelle). Jeg har flere ganger laget miksen til brød, det funker helt supert det også. Denne miksen fungerer supert som enb base, så kan du jo leke deg med å tilsette akkurat hva du vil. Tørkede tranebær eller rosiner er utorlig godt for å få en litt søt vri på rundtsykkene. Det er kun kreativiteten som setter grenser. 

Jeg koste meg litt ekstra i går og hadde både smør og syltetøy på rundstykkene. Jeg spiser vanligvis ikke smør, men når det er varme rundstykker rett fra ovnen da må det faktisk smør til. Kan du tenke deg noe bedre enn smør som smelter på varm bagst? Mmmmm. Friske blåbær og eple i biter fikk også plass på min tallerken. En god kaffekopp var også den del av herligheten. Dette er i mine øyne en perfekt frokost. 

Så det fristende ut?

 

Smiiiiil Maren


Girlsnight

Jeg har klart det utroligste, jeg har rett og slett forsovet meg! Jeg kan ikke huske sist det skjedde, men i dag våknet jeg i det jeg egentlig skulle ankommet forelesningssalen. I slike situasjoner så har man to valg, enten kan du stresse deg i hjel, og haste avgårde uten frokost, uten å ha stellt deg, og likevel går du glipp av halve forelesningen. Eller du kan godta at ok, gjort er gjort, dette er situasjonen, la oss gjøre det beste ut av det! Jeg valgte sistnevnte, og nå har jeg rundstykker i ovnen (ferdig-miks, så ikke la dere imponere så voldsomt, hehe), en maskin med klær er satt på og badet er vasket, allerede før kl 09. Det er ganske deilig det! Nå skal jeg svare litt mail og jobbe et par timer før jeg skal innom regnskapsføreren, i et møte med min nye arbeidsplass Solsiden PTsenter, og innom NIMUE for vippeviks og diverse. I kveld blir det middagskos hos storebror, svigerinne og lille hjerteskatten min. I går hadde Kristina og meg en fantastisk jentekveld, med masse godsaker på bodet og en fest på Tv. Det er så gøy at både Idol, Ungkarskvinnen og Det Nye jenta er i gang. Vi måte prioritere litt i går, og valgte å se Idol og Det Nye jenta i går, og satt Ungkarskvinnen på opptak. Viktig å få med seg alt. Hehe. På menyen vår i går stod det Cottage cheese, yoplait 0,0% yoghurt, friske bær og vannmelon. I de lekre glassene har vi Annanas saft med frisk sitron skive. Delikat eller hva? 

Smiiiiil Maren

 

AUTUMN

Det finnes ingen tvil, nå er høsten på vei. I formiddag tok jeg en tur opp på takterrassen og kjente et friskt og kjølig drag i luften. Det finnes ikke noe bedre enn den perioden vi går inn i nå, hvor luften blir helt klar, frisk og perfekt. Det er så godt å jogge utendørs nå, spesielt når solen stråler itilegg. Jeg gleder meg til mange friske deilige turer fremover. 

Dagens treningsøkt ble på tross av det fine været lagt innendørs, det har vært svært lite styrketrenig på denne frøkna i det siste grunnet mye reising, så i dag følte jeg et stort behov for å løfte litt på vektene. Jeg kjørte rygg og biceps, med følgende øvelser: 

 • Nedtrekk i supersett med sittende roing
 • Markløft
 • Facepull i supersett med latsdrag
 • Biceps curl med stang
 • Biceps curl med tau i kabel

 

8-10 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. Jeg avsluttet med 20 minutter powerwalk på tredemøllen, hastighet 6 km/t og stigning 6%. Alt i alt en solid og god økt.

Etter trening passer jeg alltid på å få i meg noe raskt hvis jeg ikke skal direkte hjem. I dag ble det en pakke rosiner og en skyr. Jeg tok en liten runde i sentrum og handlet litt før jeg dro hjem å lagde middag. Dagens meny ble 80% fiskekaker, brokkoli, gulerøtter og poteter. Jeg stekte fiskekakene, dampet grønnsakene og kokte potetene. Jeg kuttet potetene i to før jeg kokte dem, på den måten tar det mye kortere tid. En enkel, sunn og god hverdagsmiddag.  

Hva er din perfekt hverdagsmiddag?

Nå skal jeg straks dra bort til Kristina. I kveld er det skikkelig kosekveld med Idol, Ungkarskvinnen og Det nye jenta på skjermen. Jeg elsker høsten altså, det er så mange gøye programmer som starter opp. Jeg regner med det er flere av dere som skal få med dere noen av de samme programmene? Jeg gleder meg så til jentekveld med bestejenta mi, nå skal joggebuksa på, og kvelden bare nytes. 

 

Smiiiiiil Maren


Mandag

I dag begynner hverdagen igjen for min del. I utgangspunket skulle jeg startet forrige mandag, men jeg valgte å dra til Beitostølen og AFPT-convention istede. Det bir litt sånn når jeg velger ta en utdannelse, samtidig som jeg er Personlig trener og treningsblogger. Da vil det ofte bli slik at jeg har behov for å være to steder på en gang. Det er viktig for meg å holde meg oppdatert på det siste i treningsvcerden også, samtidig som det er utrolig viktig for meg å holde tritt med studiene. I dag blir derfor første skoledag for meg, og jeg gleder meg faktisk litt til å komme i gang. Jeg er veldig glad i hverdagsliv og rutiner. Jeg er helt avhengi av en god kopp kaffe, God morgen Norge og litt morgenstund før dagen starter. Det er så godt å ha noen minutter med lave skuldre før dagen starter. 

Jeg håper dere får en fin mandag, og en god ukestart. Lykke til alle dere som har første skoledag i dag!

 

Smiiiil Maren


Sara&Torvald

Så var de endelig gift! Dagen i går var helt ubeskrivelig fra start til slutt. En nydelig og rørende vielse, med de skjønneste brudepikene du kan tenke deg. Presten var så flink, og gjorde det hele så personlig og nært. Videre til bryllupsfest på erverdige Festiningen som ligger idyllisk til nede ved sjøen i Kristiansand. Tre retters bestående av schampi, indrefilet og creme brule med passende vin til hver rett. Et kakebord jeg ikke har sett maken til, og en fem etasjer høy bryllupskake. Brudeparet hadde planlagt alt ned til den minste detlaj, og dagen var rett og slett perfekt. På siste bilde der dere alle de nydelige jentene mine. Er det rart jeg er stolt ? Tenk å ha så mange vakre venninner, og det fineste er at de er like nydelige på innsiden som på utsiden. Det ble ganske sent i går, og jeg kjenner at jeg er litt småtrøtt i dag. Jeg har vært ute en liten luftetur, og planen videre for kvelden er god middag, god joggebukse, dyne i sofaen og maraton av diverse jenteserier. Perfekt søndag! 

Jeg synes dere er litt stille for tiden, og det er så synd, for det finnes faktisk ikke noe hyggeligere en små kommentarer fra dere. Jeg blir så utrolig glad hver gang det tikker inn en lite livstegn fra dere lesere der ute. Så jeg håper noen av dere har lyst å dele litt med meg i dag.

 • Hvordan har helgen deres vært? 
 • Hva bruker dere denne søndagen til?

 

Smiiiil Maren


Puma + Rabattkode

Inneholder sponsede produkter

Endelig kan jeg få vise dere enda flere nyheter fra Runwild. Forrige innlegg viste jeg dere Adidas nyheter, og i dag skal jeg viser dere noen super freshe nyheter fra Puma. Jeg synes Puma virkelig har hatt en fantastisk utviklingen de siste årene, og kolleksjonene fra dem blir bare freshere og freshere, med herlige farger og kule prints.

Jeg digger merker som tørr å gå utenfor basicen, og tørr å statse på freshness. Det føler jeg virkelig Puma gjør med sin siste kolleksjon, og dermed passer merket også perfekt inn hos Runwild.no. Jeg har fortalt dere før at Runwild er en nettbutikk som legger sitt fokus litt utenfor main-stream, og tar inn det mange andre nettbutikker kanskje er litt skeptiske til å satse på fordi det har mye farger, heftige mønstre og skiller seg ut. Jeg synes det er veldig gøy å kunne visere dere klær som er litt utenom det vanlige, og det skal jeg fortsette med utover hele høsten. Nyhetene velter inn hos Runwild.no, så det er bare å glede seg til masse Freshness utover høsten. Hva synes dere om klærne fra Puma? Tightsen finner dere HER, og toppen finner dere HER.  Som en liten treat har Runwild valgt å gi 10% rabatt på klær fra Puma hvis du bruker koden: FITLIVING.  Så her er det bare å slå seg løs. 

 

Smiiiil Maren


Back home

Jeg har ikke ord for hvor godt det var å komme hjem i går. Etter nesten 5 timer på buss, etterfulgt av flytog og deretter fly hjem til Kr.sand skal jeg love dere at det var en sliten frøken som dumpet ned på sofaen. Det var helt magisk å sove i sin egen seng igjen i natt, og nå sitter jeg her med en god frokost og lader opp til den store dagen. Sara og Torvald sin store dag. Jeg gleder meg så til å dele dagen med dem. Vielsen er ikke før kl 14, og jeg tenker derfor å lure inn en liten morgentur før det. Det blir kun gåtur på denne jenta i dag, beina mine er rimelig såre etter to gode fjellturer de siste dagene. Jeg tar derfor en slags restitusjonsøkt i dag, og holder tempo helt rolig. 


Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


PT-COMEBACK

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere! Endelig kan jeg røpe at jeg starter opp som Personlig trener igjen. Nå er jeg tilbake og godt etablert i Kristiansand, jeg har leiligheten i orden, jeg har studiene under kontroll og endelig endelig endelig skal jeg få vende tilbake til min aller største lidenskap, nemlig Persolig Trening. Jeg kan ikke tenke meg noe mer givende og fantastisk enn å få lov å hjelpe mennesker med livstilsendring. Jeg er både lykkelig, glad og nesten litt rørt over å kunne si at jeg nå begynner som PT igjen, det har vært et merkelig år for meg å kun være mosjonist på treningsenteret, og det har vært utrolig kjedelig å måtte si nei til alle de skjønne, motiverte og engasjerte mennesker som har spurt om veildning og hjelp. Nå dere, nå skal jeg ikke si nei lenger, så har jeg tid, overskudd og sist men ikke minst sinnsykt lyst å hjelpe kunder med både trening, og kosthold.

Jeg skal jobbe på mitt faste gode gym, SOLSIDEN PT SENTER i Kristiansand. Senteret har absolutt alt jeg kan ønske meg av utstyr, og jeg har hatt et helt fantastisk treningsår på Solsiden. Jeg gleder meg så til å bli en del av det sterke, kunnskapsrike, og engasjerte teamet på Solsiden. Du må ikke være medlem på Solsiden for å kunne trene med meg. Jeg skal komme tilbake med alle detaljer rundt dette, både med priser, hva jeg kan tilby osv. Jeg kommer til å jobbe deltid, og tar derfor ikke inn like mange kunder som tidligere. Jeg starter ikke før i slutten av august, men jeg måtte bare dele denne deilige gla´nyheten med dere. Smilet går hele veien rundt her. Endelig dere, endelig er jeg Personlig trener igjen! Ha en deilig kveld dere, jeg er snart hjemme igjen i kristiansand etter 5 herlige dager på reise først i Oslo også på AFPT-convention på Beitostølen. Jeg har hatt det helt fantastisk, men nå skal det blir utrolig godt å komme hjem til min egen seng, og mine egne rutiner. Borte bra, men hjemme best.

 

Smiiiil Maren


WANTED!

Dere som har lest bloggen en stund husker garantert disse. Kålchips fra Supernature. Jeg var totalt hekta, og spiste flere bokser pr uke når jeg bodde i Oslo. Jeg har undersøkt litt, og supernature har sluttet å ta inn akkurat denne typen. Jeg har søkt rundt og funnet mange typer kålchips, men ikke akkurat denne typen. De er virkelig så gode at jeg får vann i munenn av å tenke på dem. Så nå tyr jeg til dere for hjelp, har noen av dere sett disse noe sted? Enten i butikk eller på nett? Jeg venter i spenning, og håper virkelig noen kan hjelpe meg. Har dere smakt dem forresten? De er så gode! Min favoritt er uten tvil cinnamon, med cheesie purple corn på en god andre plass. 

 

Smiiiiil Maren


Whats for dinner?

Taco selvfølgelig! Jeg elsker taco, og spiser det flere ganger i uken. Jeg synes det er litt synd at Taco ofte er forbeholdt helgen, så i dag slår jeg til med taco på en mandag. Jeg hadde faktisk Taco i går også, og det passer perfekt å ha det to dager på rad når man kun er en person. Jeg deler karbonadedeigen i to, og har halve den ene dagen og halve den neste. Det samme gjelder pakken med lomper, og flere av de andre ingrediensene. Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan min tacotallerken ser ut. Jeg liker å lage en diger tacosalat også ha speltlomper ved siden som jeg fyller fra tallerkenen. Mmmmm. På min tallerken er det crispy salat, agurk, mais, tomat, avokado, tomat, rødløk, karbonadedeig med tacokrydder, synnøve lettost, mager kesam, og salsa. Jeg må alltid ha Solo super eller pepsi max til tacoen, det hører liksom med.

Hvordan ser din taco vanligvis ut?  

Smiiiiiil Maren


Starting fresh

Denne mandagsmorgenen byr jeg på et par svette bilder for å kickstarte uken. Jeg startet dagen med 7 km løpetur utendørs. Det ble en tidlig tur på meg, men det var slik det måtte bli hvis jeg skulle få unna alt jeg skal rekke i dag. Det er så deilig å løpe ute nå, luften har endret seg og man kan virkelig kjenne at det går mot høst. Ingenting er bedre enn den klare, friske, svalende høstluften. Jeg kjenner jeg begynner å bli veldig klar for å gå inn i en ny sessong, og en ny årstid. 

I kveld flyr jeg nemlig til Oslo, og skal ha en natt der. På tirsdag skal jeg i et spennende møte som jeg gleder meg stort til, før jeg kjører videre til Beitostølen. Jeg skal tilbringe hele uken på Beitostølen, før jeg retunerer til Oslo, hvor jeg også har glemt inn en liten avtale, før jeg flyr videre hjem til Kr.sand for en siste kveld med vakreste Sara-jenta mi, som skal gifte seg på lørdagen. Puh!! Det går i ett, og jeg kjenner at jeg må holde tunga rett i munnen for å få hele kabalen til å gå opp. Jeg går dermed glipp av oppstarten på studiene, men i og med at jeg ikke er førsteårs-student lenger er det ingen krise. Jeg har allerede skaffet meg en oversikt over pensumet som gjennomgås første uken, og planlegger å få inn litt studier mens jeg er på tur. Alt går, det krever bare litt struktur og litt planlegging. 

Mange av dere starter vel opp på både jobb og studier igjen i dag. Spesielt dere nye studenter er nok spente på den kommende uken. Jeg håper det blir en fantastisk uke, som lever opp til alle forventninger. Jeg har fått et par mails fra dere hvor flere av dere har uttrykt at dere gruer dere til fadderuke fordi det kan bli mye usunn mat, lite søvn og alkohol. Vel, en uke med endrede vaner forandre ingenting, og det kan faktisk ha en stor betydning for den sosiale delen av studiet ditt de kommende årene. Så hvis du har lyst å bli med på fadderuke så må du ikke la frykten for usunnheter det stoppe deg. Det er faktisk bare tull! Dra ut, kos deg, bli kjent med nye mennesker, senk skuldrene og bare nyt. Det kommer nok av kjipe høstdager hvor du kan trene og spise gulerøtter, denne uken er det lov å ha et litt annet fokus. Lykke til!

 

Smiiiiil Maren

 

Thelma

Som jeg skrev til dere tidligere i dag, så skulle jeg bruke denne søndagen sammen med gode venninner og i tilegg få hilse på jentegjengens nyeste medlem. Som sagt, så gjort. Si hei til nydelige lille Thelma. Jeg har kost meg så sammen med denne lille hjerteknuseren i dag. Hun er så utrolig liten, og søt. Hun er skikkelig valpete (er det et ord ?) og er bare så ubeskrivelig nydelig når hun virrer rundt og snubler litt i sine egne labber. Jeg smeltet i det øyeblikket vi møttes, det var virkelig kjærlighet ved første blikk. Er hun ikke nydelig? 

Jeg hadde en liten plan om å kjøre en styrkeøkt i dag, men sofaen fristet mer. Sånn er det noen ganger. Siden det er søndag og jeg faktisk har vært ute på en liten cardiorunde tidligere i dag så lot jeg sofaen få vinne over treningssenteret i dag. Nå har jeg benket meg opp i sofaen med en stor tacotallerken, og masse deilige jenteserier på getboksen. Aaaah, den magiske søndagsfølelsen. 

 

Smiiiil Maren


Pink sunday

To kopper kaffe, og en lett frokost er inntatt, og jeg er straks klar for trening. I dag er det grått ute, og jeg kompenserer med knall rosa topp og hårbånd. I dag er det cardio (kondisjonstrening) på treningsplanen, og jeg gleder meg. Jeg liker å trene på søndager, energinivået er som regel et par hakk høyere etter helgens økte matinntak og søndagsøktene blir som regel alltid fulle av trykk og energi. 

Senere skal jeg hilse på jentegjengens nyeste tilskudd, nemlig valpen Thelma. Sara har fått seg hundevalp og jeg gleder meg så enormt til å hilse på. Jeg hadde selv hund i 12 år, en ubeskrivelig vakker Engelsk setter. Jeg får helt vondt i hjertet når jeg tenker på lille skatten min. Min trofaste turpartner, og kosebamse i mange mange år. Et fullverdig familiemedlem, med en helt unik personlighet. Jeg savner han veldig, og derfor gleder jeg meg ekstra mye til å hilse på lille Thelma. 

Er det noen av dere som har hund, eller andre dyr?

 

Smiiiil Maren 


Kreativ morgentur

På dagens løpetur måtte jeg finne frem mine kreative evner. Været her i Kristiansand er rimelig utrygt i dag, og når jeg løp ut i morges oppdaget jeg at himmelen var skremmende mørk, med regntunge skyer. Jeg jogger alltid med telefonen i hånda, og hadde det begynt å regne hadde det vært over og ut for min fine lille Iphone. Jeg har alt på den telefonen, og det hadde vært så kjipt om den skulle dø fra meg i regnværet. Skyene ble mørkere og mørkere, og jeg begynte å bli rimelig stresset for at himmelen skulle åpne seg og slippe et lite hav av vann ned over meg. Jeg måtte derfor finne frem mine kreative evner. Midt inne i skogen på Odderøya ( som er det veldig populært turområde her i Kr.sand ) fant jeg en spøppelkasse, jeg så at den var en søppelpose som stakk litt ut, og det var da ideen kom. Jeg rev løs litt av posen, og surret det rundt telefonen min. Jeg festet posebiten med en hårstrikk, og vips hadde Iphonen fått sin egen regnfrakk. Jeg må le av hele påfunnet, men det funket faktisk helt supert. 

Nå er jeg trygt tilbake i sofaen, og skal kose meg med en frisk lunsj. I dag gjør jeg det enkelt, og spiser akkurat det samme som jeg hadde til frokost. Cottage cheese, vanilhe yoghurt, bær og nøtter. Jeg skal ut på lunsj i sentrum litt senere, men jeg måtte likevel ha litt påfyll etter løpeturen. Nå må jeg hoppe i dusjen her, og gjøre meg klar for en regnvåt tur til byen. Regn eller ikke, denne lørdagen skal nytes med go´jentene mine. Ha en deilig dag dere.

 

Smiiiil Maren


Today

God morgen. Jeg titter innom på morgenkvisten for å ønske dere en herlig lørdag, og dele dette lille sitatet med dere. Jeg kom over det her om dagen, og likte det så godt. Jeg bruker selv alt for mye energi på å tenke på ting som har skjedd, eller bekymre meg for ting som kommer i fremtiden. Det er bortkastet energi å bekymre seg over ting du ikke kan gjøre noe med, eller ting som du ikke har noen garantier for at faktisk vil skje. Så dagens lille reminder fra meg til dere er å glemme gårsdagen, ikke stresse over morgendagen, og istede sette pris på den gaven du har fått, nemlig dagen i dag! 

Genser - Nike  // Bukse - Adidas

Ha en deilig lørdag dere, gå ut og nyt helgen til det fulle. Gå en tur i skogen, gå på shopping, dra med deg kjæresten eller en god venninne på trening, spis middagen på resturant, dra på kino, ha ost og vin med jentene, dra ut for å danse i kveld, ta med deg dyna ut i sofaen og ha skikkelig filmkveld med popcorn, og smågodt iført pysjamas. Gjør akkurat det du har lyst til, bare fordi du kan. Fordi dette er din lørdag! 

 

Smiiiiil Maren

 

Pull it up!

Inneholder annonselenker

Når jeg fikk pullups stangen i posten var jeg litt redd for at dette kom til å bli sånn som det så alt for ofte blir med hjemmetrenings-utstyr, det blir liggende i en krok og støve bort. Sånn har det heldigvis ikke blitt med pullupsstangen min. Den henger jo der i døren, og hemmeligheten er å ikke ta den ned. På den måten blir det mye enklere å faktisk hoppe opp å ta en pullups eller to når jeg går forbi den. Jeg klarer fremdeles ikke mer enn fem stykker, men jeg jobber meg gradvis oppover. Det blir jo mye enklere nå som jeg har den hjemme, og kan øve rett som det er. Pullupsstangen er fra Proteinfabrikken, og dere finner den HER. 


Shorts Nike  // Sportsbh Nike 

Jeg postet et bilde på Insagram av denne shortsen, og flere av dere har spurt etter den. Jeg kjøpte min på Anton sport, men jeg fikk mail av en leser i dag som sa at de nå var utsolgt der hun hadde vært. Uansett så har jeg lå lett den opp på Zalando, og dere finner den HER. Jeg har den i str M. Den var ikke igjen i blå, men jeg kjøpte den også i rosa, og har nå klikket hjem den lys grå med lyseblå detaljer og den mørkegrå med orange detaljer. 

Hvilken likte dere best?

 

Smiiiiil Maren


Breakfast by M

God morgen hjerter. Flere av dere har kommentert frokosten min, og om jeg aldri spiser noe annet enn meieriprodukter, frukt, nøtter og bær. Jo jeg gjør det, men meieriprodukter er uten tvil favoritten. Min frokost er ofte havregrøt, eller knekkebrød med diverse pålegg. I dag står det knekkebrød med gulost på frokostmenyen min. Jeg bruker synnøve lett ost, og knekkebrødene er Wasa fiber balance. Jeg liker å gjøre maten min fristende og delikat, så i dag valgte jeg å pynte litt på tallerkenen med eplebiter og friske blåbær. Det tar ikke mer enn to små minutter ekstra, og det gjør så mye for hele matopplevelsen synes jeg. Er dere ikke enige? Jeg hadde også en skyr og kaffe i min favoritt M-kopp. Jeg puttet noen av blåbærene oppi skyren, så godt og så enkelt! I dag skal jeg bruke mesteparten av dagen på bloggrelatert jobbing, det ligger nemlig litt mer bak en blogg enn å bare skrive et par innlegg om dagen. Det er endel jobb "bak kulissene", noe jeg synes er utrolig spennende og gøy. Jeg koser meg veldig med det. Det nærmer seg også studiestart, og jeg har bestemt meg for å bruke det ekstra soverommet i leiligheten min til kontor. Så i dag skal jeg rundt på inspirasjonstur i sentrum for å finne ut hvilken stil jeg ønsker å ha på mitt nye studie-kontor. Det viktigste er at det blir innbydende, delikat og koselig der inne, slik at jeg får lyst å sitte der på ettermiddagene å jobbe. Jeg ser for meg et stort hvitt skrivebord, leselampe i et litt kult design, permer, mapper og penneholdere i samme stil og en stol som er god å sitte i og samtidig fin å se på. Jeg har lyst å legge et hvitt mykt pledd i den slik at det blir lunt og hyggelig der inne. Ser dere litt stilen for dere? Kom veldig veldig gjerne med tips til interiør på kontoret, jeg trenger all hjelp jeg kan få, og jeg er helt sikker på at mange av dere er veldig mye bedre på interiør enn hva jeg er. Så tips i vei kjære dere. 

 

Smiiiil Maren


Drømmedag

Denne dagen har jeg gruet meg til, tenkt på, hatt søvnløse netter over, og stresset meg nesten i stykker over. I dag gikk jeg opp til medikament eksamen, som jeg måtte bestå, med 100% rett. Jeg har lest så hinsides mye, og gruet meg så, jeg har tenk så mange tanker rundt denne eksamen, og hva det vil bety for meg hvis jeg ikke bestod. Det var et svett lite nervevrak som gikk opp til eksamen i dag, og det var en fjærlett overlykkelig frøken som spratt ut igjen. Jeg bestod med glans!!!!! Nå er jeg bare så utrolig glad. Jeg dro rett fra eksamen og ut på tur med Kristina min og Milo. Vi trasket rundt i Baneheia og snakket om livet, hvor skjørt det er, hvordan det er å bli gammel, hvordan det er å utøve sykepleie til eldre og hvor utrolig viktig jobb sykepleierene har. Både kristina og meg mistet hver vår besteforeldre omtrent samtidig, og det er derfor et svært nært og sårt tema for oss begge to. Det føles godt å ha noen å snakke med, som virkelig forstår. Det ble en utrolig fin tur, på alle måter. Etter turen dro jeg til byen og møtte min skjønne Mamma. Eksamen måtte jo feires. Vi dro på shopping og koste oss på cafe i flere timer. Jeg har smilt i absolutt hele dag, og jeg smiler fremdeles. Jeg er så utrolig lettet og glad over å endelig ha bestått medikament eksamen.

Jeg rakk også en tur innom Solsiden, hvor jeg kjørte en raskt overkroppsøkt. Det ble ikke den beste økten jeg har hatt akkurat, men alt er bedre enn ingenting tenker jeg. Både kropp og hode er helt kjørt nå, og jeg kjenner at jeg ikke har kapasitet til noe annet enn sofaen i kveld. Jeg fikk tidenes utladning etter eksamen i dag, og nå kjenner jeg meg helt tom, utrolig sliten og fantastisk lykkelig.  Planen er derfor å ligge rett ut på sofaen og bare nyte en frikveld uten noe form for dårlig samvittighet. Hele helgen er satt av til avslappning, for på mandag reiser jeg nemlig avgårde for en spennende uke utenbys. Forteller dere mer om det senere. 

 

Smiiiil Maren


Heavenly breakfast

Slik startet jeg min onsdag, med favoritt frokosten min og en stor kopp kaffe. I dag blir jeg borte store store deler av dagen, og ville derfor titte innom dere litt tidlig for å dele dagens frokost, og ønske dere en super onsdag. Make the best of it! Jeg har nå satt en stopp på spørsmålsrunden. Jeg er helt nødt å si stopp nå hvis det skal være overkommelig for meg å svare på alle. Jeg kjører gjerne en ny runde om ikke så alt for lenge. Tusen takk til alle som har stillt spørsmål, jeg gleder meg til å sette i gang med svarene. 


Så ikke dette fristende ut? 

 

Smiiiil Maren


Working morning

Jeg startet denne tirsdagen med en deilig løpetur rundt Odderøya. Etter et par regntunge dager her i sør har solen og varmen kommet tilbake for fullt, og jeg fikk en deilig tur i strålende sol. Jeg kom tilbake til leiligheten for snart to timer siden, og har enda ikke klart å komme meg i dusjen. Jeg har en mailboks som renner over, og et hav av ting å fikse. Så her sitter jeg da, med en svett hårtutt på hode og fremdeles i sportstoppen. Jeg er alltid mest effektiv på morgenen, så det er bare å utnytte morgeneffektiviteten og energien fra løpeturen til å få unna litt jobb. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Inspirasjon på matfronten

Her om dagen var jeg på besøk hos en venninne, og ble inspirert av hennes lunsj. Jeg spurte veldig pent om jeg fikk lov å ta et bilde av maten hennes, og det fikk jeg. Jeg elsker fiskekaker, men jeg har aldri spist dem som burger før. Fiskekakene er av typen 80% torsk og hyse, salatblader er brukt som "brød", og som tilbehør er det brokkoli, agurk og cashewnøtter. Hun har også brukt sukkerfri ketchup. Dette blir som en fiskeburger av det virkelig sunne slaget. Jeg synes dette retten ser helt fantastisk ut. Jeg ville hatt en stor frukt-dessert slik at jeg fikk litt karbohydrater også inn her, evetuelt byttet salatbladene ut med speltlomper / havrelomper, eller kanskje en rugbrødskive. Jeg ble inspirert av denne retten og tenker å ha noe av det samme til lunsj i dag. Jeg håper denne retten kan være til inspirasjon for flere. Kunne du tenkt deg å spist dette til lunsj?

 

Smiiiiil Maren


Mandagshandel

Ny uke, og ny en ny mandag. Jeg liker å bruke mandagene på å rydde opp litt, både i leiligheten, i kjøleskapet og i kalenderen. I dag startet jeg dagen med en tur i Baneheia med skjønne Kristina og lille Milo. Jeg elsker å starte dagen i skogen, det gir meg herlig energi og overskudd, og det passer perfekt på en ellers litt trøtt mandag. Jeg har vært bortreist hele helgen, og dermed var kjøleskapet mitt helt tomt. Jeg har derfor tatt en skikkelig mandagshandel i dag, og dette er min handlepose: 

Ellers har jeg fyllt denne dagen med andre typiske mandagsting. Jeg har vasket klær, ryddet litt i leiligheten, handlet inn friske roser, og vært en tur på trening. I skrivende stund ligger jeg nydusjet på sofaen, og koser meg med dessert etter dagens middag. Til middag hadde jeg fiskekakene dere ser på bildet, med 80% fisk. Som tilbehør hadde jeg brokkoli, blomkål, gulerøtter og søtpotet kuttet i skiver og bak ti ovnen med olje, havsalt og krydder. Mmmmm. Desserten ble to questbarer, og en stor skål med skyr, cottagecheese, mandler, bringebær og jordbær. I dag har jeg en skikkelig sulten-dag, jeg blir liksom ikke mett. Har noen av dere hatt det slik ? Planen for kvelden er null, niks og ingenting. Jeg er ganske så trøtt etter Oslo-helgen og skal derfor bruke hele kvelden i joggebuksa på sofaen. Jeg har lovet Kristina å begynne å se på Dexter, da det tydeligvis er verdes beste serie i hennes øyne. Hun har solgt inn serien ganske så bra, så jeg føler jeg må gi den en sjanse. 

Har noen av dere sett Dexter? 

 

Smiiiil Maren


Bonus trening

Flyet mitt hjem til Kristiansand gikk ikke før kl 21 i kveld, det gav meg god til på dagen i dag til å treffe Oslovenner og nyte litt kvalitetstid med dem. Jeg sjekket ut av hotellet og dro rett hjem til en god venninne. Vi spiste lunsj og koste oss. Vi lå rett ut på sofaen og skravlet da vi plutselig fikk det for oss at vi kunne jo faktisk fint rekke en treningøkt når jeg ikke skulle reise før kvelden uansett. Som tenkt, så gjort. 20 minutter senere stod vi klare på EVO. Jeg har aldri trent på et Evo senter før, og jeg må si jeg liker komseptet. Ingen resepsjon, og dermed ingen ugunstige åpningstider. Senteret hadde alt vi trengte, og vi fikk en super treningsøkt. Jeg kaller denne økten en bonus trening, fordi jeg overhode ikke hadde sett for meg at jeg kom til å få trent noe styrke denne helgen. Jeg har tatt bilder av de fleste øvelsene til dere, lyset var ikke det beste inne på senteret, men dere får hvertfall et inntrykk av treningsøkten.Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Skulderpress i supersett med sidehev
 • En arm roing på benk
 • Nedtrekk
 • Facepull
 • Flies i supersett med pushups
 • Biceps + triceps

 

Vi kjørte 8-10 repetisjoner pr øvelser, og 3-4 sett. Når jeg skriver 8-10 og 3-4, så er det fordi jeg alltid kjenner etter hvordan kroppen responderer og justerer deretter. Føler jeg at jeg har mer å gi etter 3 sett så kjører jeg på med et fjerde. Føler jeg derimot at jeg er helt tom på 3, så stopper jeg der. Er det flere som har vært sporty denne søndagen? Del gjerne i kommentarfeltet!

 

Smiiiil Maren


Nyheter!

Klærne er sponset

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere. Det inneholder nemlig freshe nyheter fra Adidas. Dette er tredje gang jeg deler Adidas nyheter med dere, og jeg hadde egentlig ikke trodd det var mulig å toppe de klærne jeg har vist dere før, men sannelig tror jeg ikke denne kolleksjonen er enda hakket kulere enn tidligere. Jeg måtte slippe et lite gledeshyl sa jeg åpnet pakken fra Runwild tidligere denne uken og så den fargefesten som lyste mot meg. Pakken inneholdt nyheter fra både Puma og Adidas. Jeg skal i første omgang videre dere nyhetene fra Adidas, og i neste innlegg kommer Puma. Det er virkelig bare å glede seg. Jeg likte alle plaggene fra Adidas, men det var spesielt ett plagg som skillte seg ut for meg, og det var den korall rosa mønstrete tightsen. Har dere sett en så fin tights? Den er så myk og strechy, og i tilegg er den høy på livet, slik at man ikke fåt den velkjente "valken" der tightsen slutter. Tskjorten er forresten også fra Adidas, og den er på salg nå. En annen favoritt er den hvite og svart mønstrete genseren. Jeg liker den selvfølgelig for designet, men jeg liker den enda bedre fordi den er en del av Aktiv mot kreft kampanjen til Adidas. Dere som har lest bloggen en stund vet at jeg har en spesiell historie i familien relatert til kreft. Min mamma vant kampen mot leukemi for akkurat 10 år siden, og derfor er kreftsaken en hjertesak for meg. 2% går til å støtte Aktiv mot Kreft når man kjøper denne genseren.Jeg har også lyst å vise dere denne deilige loosefit capribuksen. Den er i samme serie som en lange buksen, og jakken i samme stoff som jeg viste dere i tidligere innlegg. Denne buksen ser jeg for meg at jeg skal bruke som en kosebukse, og fritidsbukse. Den utrolig myk, og føles som å gå i pysjamas. Jeg liker også de små delikate detaljene nede på leggen. Hva synes dere om klærne? 

 

Smiiiil Maren


Utdrikningslag

Det koseligste med hele Osloturen min var selvfølgelig at jeg skulle være med på drikke ut verdens beste jente. Den hemmeligheten kunne jeg ikke dele med dere før nå i frykt for at Sara skulle ta en tur innom bloggen. Nå er vi altså i gang, og dagen så langt har vært helt fantastisk. Kristine som er forlover har gjort en vanvittig innsats i planleggingen av denne dagen. Alle mine beste jenter er her får å drikke ut vår nydelige Sara, og jeg kunne virkelig ikke kost meg mer. I dag har vi ridd på mekanisk okse, sumobryting i fatsuit, trehjulsykling med promillebriller og hoppeslott-hinderløype. Vi har også hatt rebusløp rundt om i Oslo. Jeg har ledd så tårene triller flere ganger i dag, denne gjengen er bare helt magisk. Nå er jeg innom hotellet for en raskt dusj, og skifte til kveldsantrekk. Hva som skjer videre kan enda ikke røpes, man vet jo aldri om Sara luringen finner på å titte innom. Men at det blir en super kveld, det er jeg helt sikker på. Jeg håper dere har en herlig lørdag, og nyter helgen full ut.

Verdens beste jenter. Jeg føler meg så heldig som får være en del av denne nydelige gjengen.

 

Smiiiil Maren


God morgen Oslo

Min dag starter tidlig i dag, allerede kl 06 startet jeg på min første kaffekopp. Jeg er tidenes morgenfugel, så det gjør meg i grunn ingenting å stå opp litt tidlig og få kjedelige jobbting unna før dagen settes ordentlig i gang. Jeg har fremdeles besøk her på hotellet, og snart skal jeg krype opp i hotellsenga og vekke skjønne Lina. På planen står morgentur, skravlings og kaffe på Kaffebrenneriet. Det er virkelig noe jeg har spart mye penger på etter jeg flyttet hjem til Kristiansand - coffee to go! Jeg kjøpte enromt mye kaffe på kaffebrenniert, waynes coffee og slike steder mens jeg bodde i Oslo. Det er faktisk noe av det beste jeg vet å vandre rund, med en kaffe i hånda og kose meg. Det er akkurat det vi skal bruke morgenen til i dag. 

Senere skal jeg farte en god del rundt, og noe av det jeg gleder meg mest til er å innom å besøke noen av Tufteparkene her i Oslo området. Vi får jo vår park til Kristiansand neste vår / sommer, og jeg gleder meg noe helt utrolig. Har noen av dere som bor i området testet ut Tufteparken? Det ligger blandt annet en kjempe fin park på Santhanshaugen. Jeg var jo på kurs hos AFPT i juni for å lære mer om egenvektstrening og street workout. Jeg lærte masse, og gleder meg til å teste ut øvelsene jeg har lært, og kanskje lære enda noen nye ting i parken i dag. Det holdes nytt kurs 24.oktober, jeg skal delta på dette kurset også! Hvis noen av dere har lyst å bli med, så gi meg veldig gjerne beskjed. Jo fler som har lyst å leke apekatt med meg, jo bedre!! Jeg har også en liten rabattkode på lur. Disse bildene er fra mitt forrige besøk i parken, jeg satser på å få tatt noen nye spenstige bilder i dag. AFPT holder en Convention 14-17 august på idylliske Beitostølen. Dette er en unik mulghet til å kombinere ønsket om påfyll av kunnskap, mer inspirasjon og sosial samling med en hel haug av likesinnende, og alt foregår i vakker norsk natur. Sjekk ut Facebooksiden til AFPT, der finner du kurs skjema og all info du trenger. 

 

Smiiiil Maren