hits

august 2015

Så kom smellen...

Inneholder sponede produkter

Jeg startet mitt løpeprosjekt med stort engasjement og pågangsmot. Første uken gikk strålende, uke to like så, uke tre gikk også kjempe fint. Jeg følte at formen allerede var stigende, dette skulle bli så bra. Så kom smellen - den velkjente forkjøla-smellen som treffer så mange av oss på den tiden av året. Jeg startet uke fire med godt mot, men kjente raskt at her var det bare å kaste inn håndkle. Tett nese, sår hals, dundrende hode og slapp kropp er ikke det beste å ha med på løpetur, når feberen i tilegg meldte seg var det bare å legge vekk all form for aktivitet. Så den uken gikk rett vest sett med treningsøyne. Det kjedeligste med forkjølelse er at man går fra å være i finfin løpeform til å slite med å komme seg opp trappen til egen leilighet. Det føles så urettferdig når man har jobbet for noe, også forsvinner det på null komma niks, kun på grunn at et par kjipe bakterier. 


Tights fra Adidas // Topp fra Adidas  // Sko fra Adidas

Nå er jeg ferdig med å klage over dette, og egentlig så er det ikke klaging heller. Vi har det så fantastisk godt her at det er i grunn ikke lov å klage over litt forkjølelse. Det er mer en liten forklaring til hvorfor jeg ikke løper rundt som en gaselle og sprer masse herlig løpeinspirasjon til dere akkurat nå. Jeg har bestemt meg for å starte på uke 4 på nytt neste uke, og ta enda en uke fri slik at jeg ikke risikerer å bli ordentlig sjuk igjen. Så bare with me - løpeinspirasjon kommer snart tilbake på bloggen!

Min fantastiske løpecoach Melina Meyer Magulas har dessuten vært på ferie i et par uker, og jeg kjenner at det skal bli enda lettere å kjøre skikkelig på når hun er tilbake. Hun har ikke bare vært på ferie, hun har faktisk giftet seg i nydelige Hellas. Gratulerer så mye vakre Melina. Jeg er ingen løpeekspert, men det gjør da ingenting når man får så god hjelp. Du trenger ikke vite alt, eller være best i alt - du må bare tørre å spørre om hjelp, være ydmyk og åpen for å ta i mot ny kunnskap. Jeg føler meg heldig som får lære av de beste. 

Nå skal jeg ut å gå meg en liten morgentur, enn så lenge så holdes tempoet kun til gåturer. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å begynne å løpe igjen, nå må bare denne forkjølelsen slippe helt taket, for motivasjonen for løping bobler snart over her. 

 

Smiiil Maren

 

Ut i skogen, og opp i trærne

Jeg måtte bare titte innom dere å dele noen bilder fra min lille skogstur i dag morges. Det var så nydelig og friskt i skogen. Min første tanke når jeg kom hjem var at dette må jeg få delt med dere lesere, så kanskje noen flere blir inspirert til å ta turen ut i naturen i dag. Det var så godt å komme seg ut i frisk luft, i ulent terreng, og med blåbærbusker helt propp fulle av bær. 

Så dagens oppfordring fra meg er å finne frem treningsklær og tursko og komme seg ut på tur. Ta med en liten boks, eller pose, og plukk med deg litt blåbær på veien. Tenk så herlig når du kommer hjem, og kan lage den en skive med blåbærsyltetøy, eller en skål med yoghurt, toppet med selvplukkede bær. Snakk om hverdagsidyll!Ikke la det bli med tanken, opp av sofaen og ut på tur. Du trenger ikke se på det som slitsom trening, du skal jo bare ut å gå deg en tur, i ditt eget tempo. Det er du som bestemmer, og all bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. Det er så godt å få noe ut av søndagen. Jeg garanterer at det vil føles herlig både underveis, og ikke minst etterpå. 

God søndag dere! Del gjerne søndagsplanene dine med meg i kommentarfeltet

 

Smiiiiil Maren

 

Sunn & fargerik kosemat

God morgen solstråler. I går koste jeg meg så her i leiligheten. Jeg bladde opp shapeup for litt søndagsinspirasjon til i dag, og jeg fant det i ukesplanen for kosthold. Har dere sett så mye god mat? Så mange deilige farger, så mye sunt, og så mange enkle oppskrifter? Jeg blir så inspirert! Jeg fant både sunne frokostvafler, skinkewrap, kremet pasta med reker og parmesam, samt et nydelig mellommåltid som bestod av en stor og frisk fruktsalat. Jeg blir glad av bildene, og kjenner at jeg får lyst å være sunn.

Kan dere kjenne dere igjen i følelsen?

Jeg vet at mange finner mye fin inspirasjon på nettet når det gjelder måltider, og det er super bra. Men hva når man sitter der i sofaen på kvelden, dagens måltider er spist og man har bare så ubeskrivelig lyst på noe snacks, noe kos, noe digg. Da er det fryktelig enkelt å stupe ned i godteskuffen. Det er helt okei det innimellom, men gjør man det hver kveld så er det kanskje ikke like bra. Spesielt ikke om man har satt seg en målsetning om å prøve å ta litt sunnere valg.

For det første, regel nr 1 - ikke ha en godteriskuff! Det er sjeldent en god ide, kjøp heller inn godteri og godsaker når helgen kommer, eller den dagen du skal ha besøk eller det skjer noe hyggelig. Det er en enkel måte å eliminere risikoen for å snuble oppi godteriskåla i hverdagen. Gjør det heller til en koselig greie å skulle handle inn godsakene, bruk tid på å planlegge hva du skal ha, hva du har mest lyst på, hva gjestene dine liker osv.

Tilbake til poenget mitt, mange finner mye super inspirajson til sunn mat, men snacksen er kanskje verre. For man vil jo ha chips og sjokolade, ikke frukt og bær. Så hva gjør vi da? Jeg sier ja takk begge deler! Så går det også ann å ta noen litt smartere valg på både chipsen, og sjokoladen. Jeg har forelsket meg helt i Will I juice sin chips. Dere ser den i den hvite skålen på bildene, så den ikke spennende ut? Det er rett og slett søtpotet, gulrot, pastinakk, og rødbetter som er stekt og ristet. Det er bare grønnsaker, men det smaker bare helt nydelig, og de er ordentlig crispy. Du kan selvfølgelig lage dem selv også.

Ellers synes jeg mørk sjokolade med ulike smaker er et spennende alternativ. Jeg har kost meg med mango & kokos, og bringebær. Ellers er grønnsaksstaver med dipp, oppkuttet frukt, bær og nøtter alltid en slager, og det hører med på et snacksbord hos meg. 
Jeg synes det blir enklere å kickstarte høsten, velge sunt, og være aktiv ved å velge fargerikt, gjøre ting så enkelt for meg selv som mulig og tenke hva jeg faktisk kan spise, og kose meg med, istede for å tenke på alt jeg ikke skal spise. Jeg gjentar meg selv i det uendelige, men det får så være - for jeg mener ikke at man skal slutte helt å spise chips og sjokoalde. Jeg sier bare at dersom du har et mål om å endre litt på vanene, og bli en litt sunnere og sprekere versjonav deg selv, så er det smart å prøve å velge litt annerledes. Jeg håper du fant litt motivasjon til å sunnifisere snacksen din litt, velge fargerikt, sunt og nytt. Hvem vet, kanskje grønnsakschips og mørk sjokoalde blir dine nye favoritter. Man vet ikke før man har testet. 

Nyt søndagen dere! Jeg skal straks ut å gå en liten morgentur i frisk luft. For meg er en gåtur på morgenen den beste måten å sørge for en sprek og fin søndag. 

 

Smiiiil Maren

 

Bli med meg på lørdagstrening

Good morgen hjerter. Er det en god morgen? Jeg kom akkurat inn døren fra en liten rusletur sammen med mamma rundt i området her jeg bor. Vi starter ofte lørdagene, eller søndagene sammen på den måten. Med en liten gåtur og gjerne en kaffe i hånda. Det er så koselig. 

Reebok klær og sko fra 3t-shop. (spons)

Økten gjennomføres som sirkeltrening gjort på tid. Det betyr at du skal jobbe i 45 sekunder og pause i 15 sekunder. Du starter på øvelse 1 og gjør den så mange repetisjoner du klarer på 45 sekunder, så er det 15 sek pause og den pausen bruker du på å gjøre deg klar for neste øvelse. Slik kjører du gjennom alle øvelsene. Når alle øvelsene er gjort en gang, så tar du 2-3 miutters pause, før du kjører en ny runde med 45 sekunder jobb og 15 sekunder pause. Totalt 3 runder. 


Print tights Reebok HER, grå topp Reebok HER. (sponset)

Her er øvelsene: 

 • Kettlebell swing
 • Box jump
 • Skulderpress
 • Thrusters
 • Burpees
 • Utfall til siden 
 • Stående roing
 • Mountainclimbers
 • Ropes 
 • Renegate row

Effektivt, og gøy trening som virkelig får pulsen opp og svetten til å sile. Bruk google eller youtube hvis det er øvelser du ikke kjenner igjen, eller er usikekr på utførelse. Lykke til med lørdagstreningen dere. 

 

Smiiiil Maren

Fredagslunsj

Jeg er helt overveldet over alle de herlige godsakene dere delte med meg på gårsdagens innlegg. Jeg kjenner at denne helgen blir skikkelig kosehelg, jeg er nemlig full av inspirasjon fra alt dere har delt. Dagens lunsj ble ekstra digg, litt fordi det er fredag og litt fordi jeg var for slapp til å lage mat selv. Noen ganger er det bare så utrolig godt å få ferdig mat, og når det er så ferskt, sunt, og godt som denne salaten her så er det vanskelig å styre unna. 

Denne salaten inneholder tomat, agurk, salat, mais, rødløk, og masse digg kylling. Jeg tilsatte også avokado selv. Kyllingen er toppet med et deilig krydder, og som tilbehør har jeg rød pesto, grønn pesto og et nybakt spelt rundstykke. Pepsi max er et must for å gjøre fredagslunsjen komplett. Snakk om festlunsj!

Ellers har hele dagen i dag gått med til å gjøre ting jeg alltid utsetter. Kaste søppel og papp, pante flasker, vaske bilen osv. Jeg har også vært innom NIMUE hudpleie, og det var virkelig prikken over i´en for den komplette fredagsfølelsen. Nå skal jeg jobbe et par timer, før jeg skal ut å få litt frisk luft. Det er jo faktisk sol i Kristiansand, og det må utnyttes. Forkjølelsen sitter i enda, så det blir en rolig gåtur. Frisk luft er like godt uansett, og jeg gleder meg til å innvie helgen med en liten skogtur. Senere blir det taco og kanskje en tur på kino. Jeg har så lyst å se den nye norske filmen Bølgen. Noen flere som har planer om å se den?

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Trøblete hverdagsrytme

Den følelsen jeg har akkurat nå er så god at den nesten ikke kan beskrives. Ren leilighet, fyllt kjøleskap og en lang frihelg foran meg. Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært noen rimelig hektiske dager etter jeg startet i sykehuspraksis. Det har tatt litt tid for meg å finne en god rytme med full praksis jobb, PT, egentrening, blogg, familie, og sosialt med venner. Innimellom her skal man jo gjerne ha litt tid til å slappe av også, og egentlig bare ikke gjøre noenting. Helst skulle jeg hatt litt tid til selvstudier også. Så, denne hverdagsrytmen har ikke gått helt på skinner for min del, men nå begynner det endelig å falle på plass.

Nå har jeg hvertfall fire deilige fridager forann meg, og min eneste plan er hygge med venner, kvalitetstid med familie, masse tid til bloggen med både oppskrifter, shapeupkickstart inspirasjon, en oppdatering på løpeprogrammet og ellers masse feel good. Jeg starter med å dele dagens handlepose, som i grunn inneholder alle mine hverdagsfavoritter. Jeg har delt handleposen min mange ganger på bloggen, men det kommer så ofte spørsmål om hva jeg spiser, så da deler jeg den mer enn gjerne igjen. Dette er slik jeg vanligvis alltid handler, også fyller jeg på med litt ekstra godsaker når helgen er her. Favorittene er yoghurtnøtter, cashewnøtter, questbarer, popcorn, sørlandschips, og dream is. Nå har jeg lyst å høre fra dere:

 1. Hva er dine favoritt sunne godsaker?
 2. Hva er dine favoritter når det gjelder mer usunne deiligheter?

Jeg synes det er så gøy når dere svarer på sånne ting, grunnen er rett og slett fordi jeg så og si alltid får inspirasjon til å teste noen nye og spennende ting. Enten det gjelder mat, trening, lesestoff, reiser eller hva enn jeg spør dere om så kommer det alltid spennende og inspirrende svar. Så nå er jeg spent på å høre om dere sunnifiserte godsaker, og deres favoritter av digge usunnheter. Helg er helg, og da skal man kose seg med akkurat det man har lyst på. 

Nå skal jeg fikse, rydde og vaske litt mer her i leiligheten, før jeg skal prøve å lure denne skrotten opp på solsiden for en time med Funfit. Jeg hører rykter om at det står en morsom sirkeløkt på planen, og det er kanskje den gøyeste treningsformen jeg vet. Hvis jeg klarer å komme meg avgårde, så deler jeg selvfølgelig økten med dere. 

Hva er deres planer for kvelden, og helgen? 

 

Smiiil Maren

Salat på menyen

I dag har jeg lyst å dele en super kombinasjonsrett med dere. Jeg kaller det kombinasjonsrett fordi jeg syes den passer akkurat like bra som lunsj, og middag. Dette er rett og slett bare en gigantisk salat med masse godsaker i. For at en salat skal kunne fungere som middag, så er det et par ting som må være tilstede for at jeg skal kjenne at jeg blir ordentlig mett. En middag kan ikke kun bestå av grønne blader spør du meg. 

Denne salaten inneholder mye grønnsaker, både salat, mais, agurk, tomat, avokado og rødløk. Løken er satt ved siden slik at de som ikke liker løk skal få slippe å få løksmaken på hele salaten. Jeg har også tilsatt pasta i flere ulike farger, krutonger og hvitløksbaguetter som karbohydratkilde. Proteinkilden i denne salten er  grillet kyllingbryst, fetaost, og egg. Jeg synes det er godt å spice opp salaten min litt, og har alltid ulike dressinger og krydderier ved siden. Balsamico er en favoritt, og grovt havsalt synes jeg er nydelig. 


Hvitløksbaguetter er litt ekstra kos, og det er veldig godt å ha til salaten. Jeg skrøt på meg at jeg liker balsasmio, og deilige krydderier til salaten, men ser dere godt på bildet så skimter dere også en litt mindre glamorøs selskapsdressing bak der. Hehe. I den lille hvite skålen er en hjemmelaget dressing av kesam, hvitløk og litt sukrin. 

Nå skal jeg forsøke å stable denne pjuske kroppen på bena. Jeg har rett og slett ligget på sofaen siden jeg kom hjem fra jobb i går, med sår hals og verkedende hode. Jeg har virkelig ikke tid til dette tullet. Jeg ser at det er utrolig mange som er forkjølet om dagen, så det er vel noe som går. Jeg satser alt på at masse søvn, hvile, væske og sunn god mat tar knekken på dette. 

Håper alt står bra til med dere, og at dere holder dere friske og raske. 

 

Smiiiil Maren

 

Har du aldri en dårlig dag?

Hvordan går det ann å alltid være så blid? Har du ingen dårlige dager? Dette er spørsmål jeg veldig ofte får, og det får meg alltid til å undre meg litt. Tror virkelig folk at jeg absolutt alltid er blid? At jeg kun har fine, lyse og positive dager? Slik er det så absolutt ikke. Jeg har mørke, og tunge dager jeg som alle andre. Jeg blir sliten, og lei meg, jeg blir sint og frustrert. Jeg blir skuffet, såret, irritert og provosert. Jeg er en person som går med følelsene utenpå. Mitt liv består av oppturer og nedturer. Heldigvis er toppene skyhøye, og dalene ikke så dype, men variasjonene er der likevel, og jeg, som alle andre kjemper mot noen ganske kjipe demoner til tider. 

Jeg stiller alt for høye krav til meg selv, jeg setter urealistiske målsetninger og dreper meg selv meg negative tanker når jeg ikke får til alt jeg vil. Jeg har en helt enorm samvittighet, og blir ordentlg lei meg hvis jeg føler at jeg ikke strekker til. Dette er ærlig, og jeg føler at jeg utleverer meg selv veldig her nå. Samtidig så føles det godt, for jeg tenker, hvem kan ikke kjenne seg igjen i dette? Jeg tror vi alle kjenner på kjipe dager innimellom, jeg tror vi alle går ned, og føler oss litt håpløse til tider. Noen dager er bare mørkere enn andre, og vet dere hva - det er helt okei. 

Jeg har en tendens til å bli sint på meg selv når jeg har en dårlig dag, og det hjelper jo hvertfall ikke. Jeg har snakket litt med coach Hilde Nævestad om dette, og senest i går hadde vi en utrolig fin prat om dette med å bare akseptere at de dårlige dagene kommer, de er en helt naturlig del av livet og viktigst av alt - de er ikke farlige. Det er jo oppturene og nedturene som sammen skaper den naturlige tubulensen i livet, det er det som gir livet innhold og mening. Jeg tenker at man skal være glad for at det stormer litt til tider. Alternativet er jo så mye verre. Tenk å leve et helt monotont og følelsesløst liv, helt uten de berusende oppturene. Nei, da tar jeg heller en litt utfordrende dag i ny og ne jeg altså. 

Jeg tenker at man skal omfavne nedturene, så vel som oppturene. Summen av dem er livet ditt. Ikke vær redd for å vise deg sårbar, ikke vær redd for å ha en dårlig dag. Det er ikke farlig, det er ikke unormalt og det er helt mennesklig. Vi har dem alle sammen. 

Det var dagens lille dype fra meg. Jeg håper dere får en nydelig dag, og fyller den med masse positivitet. Hvis dagen din ikke er så god, så tenk at det er helt okei det også. Det går over. 

 

Smiil Maren

 

 

Mandagsmorgen

God mandagsmorgen. Jeg har senvakt i dag, men starter likevel dagen tidlig. Det er godt å komme seg opp, og få litt ut av dagen. Mange som jobber turnus vil nok kjenne seg igjen i den følelsen at man bare går å venter på å begynne på jobb. Jeg har planer om å rekke en treningsøkt, cafelunsj med en venninne og et møte med Coach Hilde før senvakt. Først av alt må jeg ha frokost, og i dag er det denne skåla som står på menyen.

Denne skåla er kjent for alle som leser min blogg, men statstikken viser flere nye besøkende, og da tenker jeg at det er fint å nevne kjapt at den inneholder banan kuttet i skiver, blåbær, bringebær, cottage cheese, yoplait 0,0% vanilje og valnøtter. Sunt, enkelt og godt! Dette er min faste frokost, og jeg blir aldri lei. For sikkerthetsskyld varierer jeg med havregrynsgrøt, kjøleskapgrøt (havregryn som står i vann/melk og søtning over natten) eller hjemmelagde knekkebrød med proteinrikt pålegg slik som egg, skinke, og ost.

I dag er nye ShapeUp ute for salg, og jeg må bare si at denne utgaven skillte jeg kraftig ut på oppskrifter og matinspirasjon synes jeg. Jeg har aldri funnet så mange retter jeg har lyst å teste i ett og samme magasin. Jeg endte til slutt opp med hele seks nyte retter jeg ville teste ut. Jeg kan ikke tenke meg noe gøyere enn ny inspirasjon til sunn og spennende mat. Ta en titt, så ser dere raskt hva jeg mener. 

Hva er deres planer denne mandagen, er dere klare for en ny uke? Smiiiiil Maren

 

 

Blir du med på en intervalløkt?

Jeg fikke en kommentar fra en leser om jeg bare hadde tenkt å droppe hele løpeporsjektet mitt nå som jeg skulle kickstarte høsten sammen med ShapeUp. Det skal jeg da selvfølgelig ikke. Det er jo akkurat dette kickstart handler om. Finn noe du liker, og kjør på! Det er akkurat dette jeg ønsket å presisere i intervjuet også. Én treningsform passer ikke alle, og det er akkurat derfor jeg ønsker å få frem variasjoner her på bloggen. Jeg ønsler å dele egenvektstrening, og styrketrening med vekter, løpeturer, og løpsrelatert styrketrening, bevegelighet og stabilitetstrening, eksplosiv plyometrisk trening, klatring, svømming, sykling, yoga, streching og pliates. Ser dere hvor mye gøy man kan gjøre? Hvor bredt "trening" er? Det trenger ikke være ensformig, kjedelig eller uoverkommelig.
Så tilbake til løpingen. Jeg skal innrømme at denne uken har jeg skulket en av intervallene mine. Sånn kan det gå i en hektisk hverdag med ny praksisplass og turnusjobbing. Gjør det noe at jeg skulket den økten, sånn egentlig? Nei i den store sammenheng så gjør det jo overhode ingenting, men når jeg har bestemt meg for å gjennomføre noe, så vil jeg gjøre det ordentlig. Så i dag bestemte jeg meg for å ta igjen den økten jeg skulket, og jeg vil selvfølgelig dele økten med dere. 

Økten er en intervalløkt med 5 x 4 minutters drag, og 2 minutters pause mellom hvert drag. Økten gjennomføres i 3% motbakke, og i sone4. Min makspuls ligger på ca 196, og det vil si at sone4 for meg er en puls mellom 170-180. 

Økten kan gjennomføres inne på tredemølle, eller utendørs. Det du foretrekker. Jeg synes det er best å løpe ute når jeg har langturer, eller går tur, men akkurat intervaller synes jeg er best innendørs slik at jeg har full kontroll på tid og puls. Jeg burde nok bli flinkere på å utfordre meg selv til å kjøre intrvaller utendørs, spesielt nå på sensommeren hvor været er så nydelig som det er. 

Hvor liker du best å løpe intervallene dine, ute eller inne? 

Håper denne økten var til inspirasjon til å dra på med litt intervaller. Jeg er helt for å holde søndagen rolig, men da tenker jeg at det er perfekt å dele økten i dag, slik at dere kan forberede dere til å kickstarte uken med en 5x4 minutters intervall på mandagen. Kjør på dere, jeg heier på dere! 

 

Smiiiiil Maren

 

 

La oss kickstarte høsten

Endelig er det her, og endelig går startskuddet på en sporty høst fyllt med motivasjon, energi, treningsglede, aktivitet, masse kos og selvfølgelig en hel haug av sunn, fargerik og spennende mat. ShapeUp Kickstart er her, og jeg klarer nesten ikke sitte stille når jeg skriver om dette. Jeg er så ydmyk, så takknemlig og så ubeskrivelig stolt over å få lov å være ShapeUp sin Kickstart-PT denne høsten. Jeg aner ikke hva jeg har gjort for å fortjene denne æren, men jeg tar oppgaven som ShapeUp PT med stor entusiasme, takknemlighet og glede. Jeg skal gi dere alt jeg har - og litt til!! 


Gjennom denne høsten skal jeg, sammen med en hel gjeng andre spreke bidragsytere i ShapeUp, gjør mitt beste for å gi dere masse sporty tips, gode effektive treningsøkter, sunne matretter, og en stor dose mestringsfølelse, lykkefølelse og generelt  go´følelsen. Høsten har en tendens til å sjele energien vår, og prege oss med sitt mørke. Jeg håper jeg kan være med å endre den følelsen mange får når høsten kommer, jeg håper jeg kan klare å inspirere til løpeturer i frisk og klar høstluft, økt hverdags aktivitet, smarte valg reltaert til kosthold og deilige treningsøkter med egen kroppsvekt - hvor som helst, når som helst. 

Jeg har delt mitt første treningsprogram med egen kroppsvekt i månedens utgave av Shapeup. Jeg digger det programmet, og har kjørt det selv mange ganger i løpet av sommeren. Jeg krysser fingrene for at dere også liker det. Jeg er allerede i gang med å jobbe med neste treningsporgram, det deles nemlig i neste måned, og slik skal jeg fortsette gjennom hele høsten. Jeg har tatt deres tilbakemeldinger, og hele programmet er derfor også filmet, slik at dere kan se utførelsen av hver enkelt øvelse. Disse filmsnuttene blir delt på ShapeUp sine hjemmesider, og jeg skal få dem ut her på bloggen også. 

Høres ikke dette gøy ut dere. Jeg smiler når jeg tenker på den kommende høsten. Jeg gleder meg! Jeg håper vi, med hjelp av ShapeUp kickstart, kan få en skikkelig god høst, som gjør at vi til slutt sitter igjen å tenker at denne høsten var i grunn verken mørk, lei, kjip eller tung. Vi kom oss greit gjennom, og sannelig føler vi oss både energiske, glade, og i hakket bedre form.

Så da er jo bare spørsmålet, vil dere være med meg å kickstarte høsten sammen med meg?

 

Smiiiil Maren

 

 

Lørdagsmys i Kristiansand

Jeg elsker lørdager. Det er noe helt spesiellt med lørdag når man har fri, og van vandre rundt i byen og bare kose seg. Titte innom koselige butikker, kjøpe ekstra god kaffe, mørksjoklade og annet deilig (lokal) snacks. Jeg koser meg så i Kristiansand by når det er fint vær, og helg. I dag skal jeg vise dere litt bilder fra forrige lørdag, da jeg tok med meg kamera på en liten bytur. Jeg fant så mye godsaker på min vei. 


Er ikke dette en herlig butikk? Den heter kaffe & Pasta, og det er her jeg har kjøpt den søte rosa presskannen min som flere av dere har spurt etter. Det er også her jeg kjøper kaffen min, og litt sunnere alternativer til melkesjokoladen.  Kaffe & Pasta har et helt herlig utvalg av sjokolade. Mmmm. I tilegg har de selvfølgelig masse deilig kaffe, ulike typer te, masse deilige pestoer, oliven, patéer, siruper, og andre godsaker. De satser også på det lokale, og det synes jeg er så flott! 

Hjelpes, dette hørtes jo ut som tidnes reklameinnlegg, og det er det virkelig ikke. Man må få lov å sette pris på små, idylliske butikker som dette, og gi dem velfortjent ros selv om man er blogger. Jeg blogger jo for å inspirere dere på både treningsfronten, men vel så mye på kosthold, og tips til litt sunnere kos. Mørk sjokolade og en ekstra god kopp kaffe er kos for meg, og velger du en Valrona sjokolade for eksempel, sammen med Carlos kaffe så scorer man høyt på koseskalaen hos meg hvertfall.

God kaffe, og mørksjokolade kan man finne flere steder, så er du ikke lokalisert i kristiansand så finnes det garantert små nisjebutikker som dette i nærmeste by der du bor. Spør etter valrona mørksjokolade, eller prøv en av Diovine sine typer. Hvis ikke så har faktisk de store matvutikkene er supert utvalg av mørk sjokolade, og de finnes jo både med kokosfyll, karamell, nøtter og havsalt. Mørk sjokolade altså - det trenger ikke være et kjipere alternativ skjønner du.

Ha en deilig lørdag dere, nå skal jeg kravle meg opp av sengen og lese ShapeUp fra perm til perm. Jeg er i gang med å skrive et ShapeUp kickstart innlegg til dere, og det kribler virkelig i hele kroppen. Dette blir så stas dere! 

 

Smiiiiil Maren

 
Bedre sent enn aldri

I dag ble det en fryktelig sen oppdatering fra denne frøna, og det beklager jeg. Jeg hadde kveldsvakt på barneposten i går kveld, og gikk direkte på tidligvakt i dag. Vips bare løpe timene fra meg. Jeg ser at mange av dere følger meg på snapchat og instagram, og der får jeg oppdatert litt hyppigere. Nå har jeg hatt tre vakter på barneposten, og jeg stortrives. Dette er virkelig bare en helt nydelig post, og jeg føler meg så heldig som skal få tilbringe hele 12 uker der.

Jeg titter raskt innom nå på kvelden for å dele dagens lille fruktkos som jeg lagde meg etter jobb. Så ikke dette fristende ut? Det er enkelt og greit bare det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet, dandert på en litt morsom måte. Jeg tok ut frøene av en piel del sapo melon og fyllte den med bær. Så kuttet jeg opp kiwi, epler, og danderte litt blåbær og valnøtter rundt. Voalá - fruktfest!
I går kveld var ShapeUp kommet i posten, og min sponstane reaksjon var å lukke igjen postkassen og la bladet ligge der natten over. Jeg må le av meg selv, jeg skvatt litt av å se meg selv på forsiden, og det føles bare så sprøtt, men samtidig så fantastisk gøy. Nå har jeg fått satt meg ned og lest hele intervjuet, og det føles bra. Dette er personlig, og ekte, det er mine meninger og holdninger. Jeg føler det kommer godt frem hva jeg står for, og brenner for.Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye til å snakke mer om ShapeUp kickstart med dere. Denne høsten blir magisk dere, og vi skal gjøre den så energisk og fin - sammen!!

Nå skal jeg lage meg en stor porsjon med cottage cheese, skyr, eplebiter, bær og cashewnøtter før senga venter. I morgen er siste dagvakt før frihelg. Selv om jeg stortrives i praksis, så er det alltid godt med helg. Jeg gleder meg til å få inn et par gode treningsøkter, og kose meg med gode venner. 

Hva er deres helgeplaner? 

 

Smiiiil Maren

 

Vet du hvor heldig du er?

Disse bildene får meg til å smile. Hvorfor? Fordi de uttrykker bevegelse, kroppsbeherskelse og funskjonalitet. Det viser en kropp som fungerer, og det i seg selv synes jeg er helt fantastisk. Tenk så mye kult den kan gjøre. Denne kroppen kan hoppe og sprette, løpe og løfte, danse, svømme, tøye og bøye.

Foto: Lars Erik Bakken @fotobakken

Jeg har hatt denne bloggen i over fem år, og mitt syn på kropp, trening, helse og velvære har endret seg mye på disse årene. Jeg har et helt annet forhold til kropp nå, enn tidligere. Jeg brenner for funskjonalitet, treningsglede, vitalitet og energi, og jeg bryr meg mindre og mindre om hvordan kroppen ser ut, om fettprosent, sixpack, og markert muskulatur. Det visuelle blir en bonus - men det er verken målet eller fokuset lenger, og jeg elsker det! 

I disse dager kommer ShapeUp ut i butikkhyllene, med meg på forsiden (!!) Akkuratt det er fremdeles ganske sprøtt og helt uvirkelig. Ved siden av bildet så står navnet mitt, og setningen: Forelsket i egen livsstil. Hvor herlig er ikke det? Forelsket i livsstilen, hele pakka, summen av alt sammen. En livsstil hvor alt har en plass, med masse god mat, bevegelse, glede, trening, venner, familie, og masse sosial hygge. Litt av alt, og ja takk begge deler. Det har tatt tid å finne balanse, og jeg har enda dager hvor jeg kjenner jeg må jobbe med det, men alt i alt så er det befriende å kunne si at pytt pytt og samma det, kropp er kropp og egentlig er jeg bare ubeskrivelig fornøyd med at jeg har en kropp som funker, en kropp som kan hoppe og sprette, løpe og løfte, danse, svømme, tøye og bøye. Tenk litt på det, for alle disse tingene kan sannsynligvis du også.

Så når du tenker etter, så er du ganske heldig er du ikke?

 

Smiiil Maren

 

 

Magert, sunt og godt

I dag stod kalkun på menyen. Kalkun er en stor favoritt hos meg. Det er magert kjøtt som er både proteinrikt, sunt, saftig og utrolig godt. I dag gjorde jeg det enkelt med salat og hjemmelagde knekkebrød til. Så lenge jeg får fetaost, oliven og avokado i salaten min så synes jeg overhode ikke det er kjedelig med salat som tilbehør. Når den i tillegg inneholder agurk, salat, mais, rødløk, tomat, krutonger og paprika, så er mine smaksløker tilfredstillt.

I dag var det som sagt kalkun som var proteinkilden, og hovedingrediens, men her kan man like gjerne bruke kylling, laks, torsk, svin, biff eller en omelett for å nevne noe. Alle disse er supre proteinkilder. Det er også nydelig å bytte ut de hjemmelagde knekkebrøene med speltlomper, og lage kalkunwraps. Det finnes så mange alternativer hvis man bare tørr å tenke litt utenfor det man vanligvis velger.

Hva stod på din middagsmeny i dag? 

 

Smiiil Maren

 

Fargeklatt på trening

I samarbeid med 3t-shop

Det dumper stadig nye bilder ned i min dropbox fra shooten med 3t-shop i Trondheim. Vi tok blandt annet bilder av Reebok sin nye kolleksjon for høst15. Jeg elsker at Reebok tørr å stse videre på sterke farger og print. Jeg blir virkelig ikke lei av print, men jeg kjenner at jeg må ha litt av begge deler. En god basis garderobe, også sprite det opp med litt crazy colors og prints. Lilla er en stor hit denne høsten, og jeg synes kombinasjonen av den dype lilla fagen sammen med litt lysere og mer over i det duse rosa er så delikat. Reebok kan sine saker altså - ingen tvil om det!

Hva synes dere, er dere lei av farger og print, eller er vi klar for mer?

Jeg personlig synes det er kult med en farget topp, og sorte tights, eller en crazy tights og mer nøytral topp. På disse bildene er ponget å få frem fargen og printet, og da kjører man på med full mach. På trening selv velger jeg nok å tone det ned et par hakk. Jeg ser andre jenter som kjører stilen helt ut, og jeg synes jo de ser fantastiske ut. Så hvis du er den typen som ikke er redd for å bli sett, så er det jo ikke noe som er kulere enn å ta den helt ut, og gå all inn med både farger og print. Jeg blir i godt humør av fargerike treningsklær, og jeg tørr faktisk påstå at det gir litt motivasjon også. Se alle de kule nyhetene fra Reebok HER. 

Det er gøy å kunne unne seg en liten ting når man har klart et del-mål. Jeg kjøpte meg for eksempel nye joggesko på lørdag, fordi jeg klarte å gjennomføre mitt aller første testløp. Det er noe med det å belønne seg selv med en liten treat når man klarer noe man har jobbet for. Det trenger ikke være dyrt, det handler bare om å markere for deg selv at et mål er nådd. For eksempel bare med en ekstra god middag, en massasjetime eller en ny treningstoppp. 

I skrivende stund sitter jeg på en cafe i sentrum og koser meg med en kopp kaffe. Jeg skal straks dra opp for min aller første dag i praksis på barneposeten på sykehuset. Jeg er så spent at jeg nesten ikke klarer å sitte stille. Ha en nydelig tirsdag dere. Titt gjerne innom for litt middagsinspirasjon i ettermiddag, jeg har planer om å prøve meg på en kalkunmiddag som jeg gleder meg til å dele med dere. 

 

Smiiiil Maren

 

Pakkelykke fra Iherb

I dag dumpet det to hentelapper ned i min postkasse, og jeg nærmest løp bort til posten for å hente dem. Jeg visste nemlig at dette var pakker fra Iherb. Det betyr påfyll av godsaker, og da klarte jeg rett og slett ikke vente. Som ventet inneholdt pakken både Quest nutrition proteinpulver og mine favoritt questbarer. Jeg klarte å momse i meg to stykker bare på vei hjem fra posten. Haha. Hvordan er det mulig? Den esken kommer til å vare i maks 4 dager hvis jeg fortsetter i dette tempoet. 

Barene har jeg bestillt mange ganger, og de kjenner dere også godt til nå. Proteinpulveret derimot, det har jeg ikke testet før, men fått det så varmt anbefalt at jeg bare måtte klikke det hjem. Jeg har vanilla milkshake fra Questnutrition fra før, og det smaker så viduenderlig magisk at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal ordlegge meg for å få frem hvor nydelig det er på smak. Det smaker som en skikkelig usunn og digg milkshake proppet full av sukker. Det er derfor en sann fryd å lese næringsinnholdet og se at det er helt optimalt. Jeg digger det!! Nå er det altså sjokoladeproteinet som skal testes, og jeg gleder meg stort!! Dette skal visst vært helt supert å bake med også har jeg hørt. Tenk så godt med sunne cookies og sjokolademuffins. Det er så gøy med Iherb, og jeg finner stadig nye ting jeg kan bestille. 

Er det flere av dere som bestiller fra Iherb? Hva bestiller dere vanligvis? Jeg er alltid på utkikk etter nye spennende ting å teste. Bruk gjerne rabattkoden VIK961 hvis du bestiller for første gang.

 

Smiiiil Maren

 

Senk kravene!

Jeg har et enkelt budskap til dere i dag, og det er rett og slett å senke kravene. Jeg undrer meg ofte over hvorfor ting må være så ekstremt, hvorfor alt må skje på en gang, og hvorfor det må være alt eller ingenting. Jeg tror det ligger i de kravene vi stiller til oss selv. Jeg har derfor lyst å oppfordre til å senke kravene litt. Tenke at alt er bedre en ingenting, det at du gjør gjør noe, flere ganger, over tid, vil til sammen være så mye mer effektivt enn å gjøre veldig mye, på kort tid. Sistnevnte fører dessevrre fort til at man blir lei, umotivert og rett og slett ordentlig sliten. 

Så senk kravene, og ta det litt gradvis. Små seiere hver uke, gradvis økning og fokus på mestring. En klok mann sa til meg en gang at "Du kan spise en elefant, det handler bare om å dele den opp i små nok biter". Jeg snur det om til å si at alle kan bli i super form, det handler bare om å bygge den superformen gradvis. 


Jeg har lyst å komme med en konkret utfordring, eller rettere sagt oppfordring til alle mine fine lesere i dag. Ta deg en tur ut. Jeg sier ikke at du skal ut å løpe, eller kjøre steinharde intervaller. Nei, oppfordringen går på å komme seg ut på tur i frisk luft. Ta deg en gåtur i godt tempo iført treningsklær. Kjenn på hvor godt det er å bare komme seg ut å gå, i litt raskere tempo enn du vanligvis bruker når du forflytter deg fra A til B. I morgen gjør du det samme, også fortsetter vi slik gjennom uken. Neste uke så endrer vi litt, kanskje går vi litt lenger, kanskje øker vi tempo litt. Denne uken er fokuset bare på å komme seg ut en tur, iført treningklær.

Rutiner og vaner bygges over tid, og noen kan kanskje tekke litt på smilebåndet over at jeg oppfordrer kun til gåtur, men jeg har troen på varige, solide resultater over tid. Og du kan ikke bygge et palass uten en dønn solid grunnmur. Så la oss sikre oss en stabil og sterk grunnmur dere, så tar vi dere videre derfra.

Bildene i dette innlegget knipset jeg på en fin og deilig gåtur jeg hadde forrige uke, er det ikke vakkert? Jeg gikk i godt tempo, og fikk både svettet litt og økt pulsen, men samtidig fikk jeg nyte naturen og virkelig ta inn hvor deilig det er i skogen nå på sensommeren. Du kan oppleve det du også. Du må bare klare å ta det første steget ut av døren, og vips så er du der. Husk: Det trenger ikke gå så fort, det trenger ikke være langt - det viktigste er bare at du kommer deg ut!

Tar du ufordringen med å komme deg ut en tur i dag? Fortell meg om det da vel. Enten i en kommentar her, send meg en mail, eller dersom du er aktiv på sosiale medier så tagg meg i bildet ditt da vel, eller bruk #marenerdvik. Den taggen sjekker jeg daglig, og jeg blir så inspirert av alt dere legger ut. 

Jeg er så klar for denne høsten med dere, og jeg har troen på at vi skal ha mange gode både trenings og matopplevelser sammen. 

 

Smiiil Maren 

 

Bra off & sweats on

Klærne er sponset

I dag våknet jeg til regn mot vinduet, og det var utrolig nok en nydelig følelse. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å ligge under en varm og god dyne, være helt avslappet i kroppen, vel vitende om at det er søndag og du ikke har en eneste avtale i kalenderen. Når det da i tilegg regner slik at du kan kose deg inne med god samvittighet, det er nok til å få frem smilet hos meg altså.

Jeg forelsket meg helt i denne kosedressen fra Reebok når jeg var på fotoshoot med 3t-shop i Trondheim tidligere i sommer. Den er bare så myk, og skjønn. Jeg fikk sneket med meg denne deiligheten hjem, og nå loffer jeg rundt i den daglig her hjemme. Den finnes i dus rosa, lille og grå. Dere finner hele denne myke deilige kolleksjonen HER. Jeg er den typen som knepper opp knappen på jeansen nesten i det jeg parkerer utenfor leiligheten. Joggebuksen kan virkelig ikke komme på fort nok når jeg kommer hjem etter en lang dag. Hehe. Noen som kjenner seg igjen? 

På søndager er dessuten kosedressen fast "uniform" hele dagen. Som jeg skrev på bildet. Håret opp, bh av og joggisen på. Her skal ingenting stramme eller være ubehagelig. Jeg er klar for en søndag med film, serier, god middag og bare kos. Jeg har en styrkeøkt igjen på planen denne uken, så et sted skal jeg nok få lurt inn den også tenker jeg.

Bildene dere ser i dette innlegget er noen inspirasjonsbilder fra Weheart it. Jeg synes de var så duse og delikate i fargene, og de passet perfekt inn i mitt søndagsmood. Jeg har i tilegg akkurat de samme skålene selv, og planlegger å fylle dem med godsaker i ettermiddag. Mmmm søndager altså.

Hva er deres planer denne søndagen?

 

 

Smiiiil Maren

 

Prosjekt superform

Mange av dere har stillt spørsmål ved hvorfor jeg løper så mye rolige turer helt nede i sone1, og hva poenget er med dette når jeg har sagt at målet er å bli i "super løpeform". Akkurat den målsetningen er direkte håpløs i mine øyne, og jeg hadde aldri latt en kunde av meg komme med kun en slik målsetning. Et mål bør være mer spesifikt enn som så, det bør være konkret, målbart, tidsbestemt og ikke minst attraktivt slik at det virkelig trigger deg. "Super form" er defust, hva betyr det? Jeg vet akkurat hva det betyr for meg, og jeg vet akkurat hva mitt spesifikke og svært konkrete mål er. Jeg jobber bare litt med den delen av det, som er min desidert svakeste side, og det er det mentale og selv-praten. Der sliter jeg litt, jeg har nemlig ikke heeelt klart å selv tro at jeg kan få dette til, og at målet mitt er realistisk. Så inntil jeg kjenner at løpeøktene funker, at jeg faktisk har forbedret form og at jeg er på vei mot mitt mål, så ønsker jeg å holde det for meg selv. Jeg skal dele det med dere etterhvert, men enn så lenge, så lar jeg dette målet være litt personlig.

Tilbake til sone1 og hvorfor så mye av treningen foregår her. Jeg forstår at dere spør, for jeg ble selv overrasket over at jeg skulle "kose meg" så mye helt nede i sone1. Sone1 for meg er rundt 117-140 i puls, og ikke et slag over! Det betyr at jeg må få i mange motbakker, og jogge helt rolig. Det berømte "pratetempoet". Når jeg da ønsker å bli i kanon form, er det virkelig der nede man skal loffe rundt? 

Jeg kom over en artrikkel skrevet av Kjetil Foss, som er løpecoach på Optimal trening i Oslo. Han har skrevet artikkelen: Rolig trening - The fundation on which great runners are buildt. Jeg anbefaler dere å lese den - den er svært god og tar for seg hva som er så "magisk" med den rolige treningen. Melina Meyer Magulas, som er min løpecoach, har skrevet flere gode artikler om temaet, og jeg anbefaler spesielt: Derfor er halvmaraton annerledes.

 
Fotograf: Lars Erik bakken @fotobakken

Nå skal jeg faktisk selv ut på løpetur, og i dag er det test-dag for meg. Jeg har en fast løype jeg skal ut å løpe, på kortest mulig tid. Jeg er nervøs, og har ordentlig vondt i magen. Selv om jeg gjennomfører turen helt alene, og helt uten noen form for press, krav eller forventninger fra noen, så kjenner jeg litt på spenningen, kun fordi det kalles en test. Testing er helt avgjørende for å sjekke at programmet fungerer for meg, og at jeg faktisk forbedrer meg. Testing er derfor både positivt, viktig og helt avgjørende. Så da er det vel bare å knytte på seg joggeskoene, og hoppe i det. 

 

Smiiil Maren

 

 

Spis dessert til frokost

God morgen hjerter. Er det en god morgen? Her ble dagen startet tidlig, med kaffe og frokost i kjent Marenstil. Jeg fikk et spørsmål om hvor det hadde blitt av Marenskåla, og om jeg hadde sluttet å lage den. Nei det er klart jeg ikke har, jeg spiser den fremdeles daglig, men det er begrenset hvor inspirerende det er å se en slik skål dag ut og dag inn. Jeg er flink til å variere skålen med ulike typer frukt, bær og nøtter, men basen er som regel alltid lik, med cottage cheese og vanilje yoplait yoghurt. Jeg topper den som regel alltid med sukrin og et dryss kanel. Dette føles som å spise dessert til frokost, og det er bare så godt. Varier gjerne med ulike typer gresk yoghurt, ulike smaker på yoghurten og med flere typer spennende frukter. En slik skål kan varieres i det uendelige. Her får du i deg proteiner fra meieriproduktene, karbohydrater fra frukten ( dryss gjerne litt musli, eller havregryn over for mer fiber og grove karbohydrater) og sunt fett fra nøttene. Optimalt spør du meg! 

Jeg elsker bær nå på sommeren, og endelig har prisene på norske bringebær gått ned til en mer overkommelig pris. De lå på over 50kr en periode tidlig i sommer, og det synes jeg blir litt vilt. Nå er prisen mer enn halvvert, så nå er det bare å kose seg med bærne mens de er her. Det er aller beste er jo å dra ut å plukke dem selv, så har du mulighet til det finnes det jo ikke noe bedre enn selvplukkede bær. Bærplukking er jo en fin aktivitet i tilegg. Vinn vinn spør du meg. 

Nå skal jeg sitte å jobbe litt til, før det blir en treningsøkt. I dag står rolig langkjøring med hurtighetsdrag på planen. Det betyr at man avslutter en helt rolig løpetur med et par tempodrag. Dette gjøres for å fyre opp litt i muskulaturen, og unngå den "daue" følelsen i bena. Jeg skal nemlig løpe et testløp i helgen, og da vil vi helst unngå tunge og trøtte ben. Jeg skal oppdatere dere mer på løpingen i helgen.

Jeg synes dere er litt stille for tiden. Er det fullt opp med jobb, skole og studiestart? Jeg synes det er så herlig når dere legger igjen noen spor, så fortell meg gjerne hva planene deres er for helgen? Jeg synes det er så gøy å høre litt hva dere liker å gjøre, om dere skal lage noe god mat, eller ut på noen spennende aktiviteter. Ofte kan jeg bli inspirert av dere til å finne på noe av det samme som dere har gjort, eller finne inspirasjon i noe mat dere har laget. Så del med meg kjære dere. Som blogger finnes det ikke noe mer verdifullt enn å høre fra dere lesere. 

 

Smiiil Maren

 

 

I dag trengte jeg en timeout

I dag trengte jeg en timeout, en liten pause og litt tid for meg selv. Så da dro jeg på butikken, kjøpte med meg masse deilig frukt, bær, og litt annen snacks, samt nye magasiner. Så rigget jeg i stand i sola på verandaen og nøt ettermiddagen i ro og fred. Det var så deilig!


Sommeren har vært helt magisk, men jeg skal innrømme at jeg synes det er litt deilig med all høstinspirasjonen som florerer i magasinene. Jeg gleder meg til klare deilige høstdager, og ikke minst løpetur ute i den gode luften. Høst betyr kos for meg, innetid, tente lys, masse nytt og gøy på tv og mer fokus på varme gode middager. Jeg gleder meg til å kose meg på kjøkkenet, invitere gjester på besøk, dra på hytta, og gå turer i fjellet. Når jeg tenker meg om, så er det egentlig mye hyggelig med høsten. Nå skal jeg ikke snakke for mye om høsten her, for slik værmeldingen er nå, så er sommeren langt i fra over på sørlandet. Forhåpentligvis venter det flere deilige varme dager på verandaen før sommeren takker for seg. Neste hyggestund skal jeg invitere flere med på, men akkurat i dag var det utrolig godt med litt egentid.

Smiiil Maren

 

Dette er mitt fristed

God morgen. I dag har jeg lyst å dele noen små glimt av leiligheten min med dere. Jeg har bevisst holdt leiligheten og interiør utenfor bloggen, da dette er en blogg med hovedfokus på trening, helse, og kosthold. Samtidig så er det min blogg, og leiligheten min er en viktig del av mitt liv. Dette er mitt fristed, det er her jeg slapper av, henter krefter. Det er her jeg koser meg både alene, og sammen med kjente og kjære. 

Denne teksten har jeg på et bilde på veggen, jeg synes den er så vakker. Flere av dere vil kjenne den igjen som Størst av alt er kjærligheten, skrevet på engelsk. Dere ser den på posteren på bildet under, like over spisebordet. Jeg får hvilepuls av å være her, og trives godt i alt det lyse, lette og luftige. Det er høyt under taket, og rommene er store. Det er store vinduer og masse naturlig lys. Her kan jeg puste ut og hente meg inn i en hektisk hverdag.Smiiil Maren

 

FunFit Solsiden

I går var jeg og en herlig gjeng samlet på treningsenteret hvor jeg jobber for å teste ut et nytt gruppetimekonsept. Eli og Edle er jentene bak konseptet som kalles for Funfit, og etter gårsdagens svettefest kan jeg i grunn ikke tenke meg et mer passende navn. Her blir man fit, på en helt utrolig fun måte. Haha!! 


Timen er inspirert av både sirkeltrening, crossfit og funksjonell styrketrening. Timene vil variere fra uke til uke, men grunntanken er lik. Det handler om treningsglede, felleskap og mestring. I går var timen lagt opp på en utrolig kul måte som jeg ikke har testet så mye før. Vi kjørte 8 ulike øvelser, og startet repetisjonene på 10 reps og jobbet oss helt ned til 1. Det vil i praksis si at første runde så kjører du 10 rep på alle øvelsene, neste runde kjører du 9 rep, neste runde 8 rep osv helt ned til du kun kjører 1 rep på alle øvelsene. Pause tar du underveis når du selv kjenner at du har behov for det. En motiverende og super gøy måte å trene på. Det er så utrolig digg at repetisjonantallet minker for hver runde. 

Øvelsene var som følger: 

 • Pullups / roing i slynge
 • Squat
 • Boxjumps / step ups
 • Sixways (skulderøvelse)
 • Pushups
 • Dips
 • Burpees
 • Mageøvelse

Jeg ble virkelig inspirert, motivert og fikk en ordentlig god økt. Jeg gleder meg til å være med på disse timene utover høsten. Har du lyst å bli med? Stikk innom oss på Solsiden PTsenter da vel. Du trenger ikke være medlem på solsiden for å delta, jentene har nemlig ordnet en slags klippekort ordning. Timene kjøres kl 06.45 til 07.45 og kl 20-21 både tirsdag og torsdag.

Det er jo mange av dere som ikke er fra Kristiansand, så da tenkte jeg å poste øktene her innimellom slik at dere kan teste dem ut uavhengig av hvor du bor og hvor du trener. Hørtes ikke det ut som en god plan? Et tips er å samle en liten gjeng, og kjøre slike økter som dette i helgen for eksempel. Det var nemlig akkurat slik Funfit ble skapt, vi var en gjeng som ofte møttes på lørdager for å trene, og vips var det blitt en fast greie som nå er en gruppetime for alle. Artig! 

 

Smiiiil Maren

 

Kan man leve av å være personlig trener?

Etter første dag tilbake på Universitetet i dag, satt jeg meg på Will I juice for gjøre unna litt jobb med bloggen. Det er så herlig å sitte her, og med både agurk/lime vann og smoothie har jeg det ganske så bra her jeg sitter å koser meg. I dag vil jeg snakke litt om PTutdannelse med dere. Nesten ukentlig får jeg mail fra lesere med spørsmål om hvordan det er å jobbe som personlig trener, om jeg anbefaler å ta den utdannelsen, og om man kan leve av det. Det korte enkle svaret er JA du kan leve av å være personlig trener, og du kan faktisk leve svært godt også. Men det har et par forutsetninger.


"Du må være sulten"

Du må være villig til å jobbe for det! Ikke bare på gulvet som ferdig utdannet personlig trener, men jeg snakker før den tid, under utdannelsen. Du må være sulten på kunnskap, lærevillig, og engasjert. Du må være villi til å lese, lytte og lære, stille kritiske spørsmål, og utfordre foreleserene dine. Når du så er ferdig med PTutdannelsen så må du holde deg like sulten på kunnskap, og være like "på" og engasjert. For det er akkurat det som er så magisk og fantastisk med dette yrket - du blir aldri utlært og det finnes så enormt mye spennende å lære. Det kommer ny forskning, og det kommer stadig nye terorier på markedet. Noe er tull, noe er medieskapte trender og noe er ubeskrivelig spennende og reell forskning. Du må lære deg å være kritisk, og søkende. Du må fortsette å lese, lytte og lære. Så er det erfaring, så snart du er ferdig på skolen, er det bare å hoppe i det, skaff deg kunder og gå i gang med det samme. Jeg jobbet gratis siste del av utdannelsen min hos AFPT (akademiet for personlig trening). Jeg prøvde meg frem på venner og familie, bare for å øve meg på det å lære bort, det pedagogiske, og bli bevisst på hvordan jeg brukte språket mitt til å formidle kunnskapen. Jeg lærte mye av dette, og vil anbefale dere å gjøre det samme. Erfaring får du over tid, man lærer noe av hver eneste kunde, ja jeg vil faktisk si at man kan ta noe lærdom ut av hver enste time med kunden din. 

Videreutdannelse, og flere kurs er utrolig smart, og da er det genialt å være tilknyttet en skole som AFPT. Mulighetene er uendelige, og de er stadig i utvikling og vekst. De holder seg oppdatert, og sørger stadig for å oppdatere hele sitt undervisningsmateriell. De arrangerer også fagsamlinger, workshops og årlige conventions hvor noen av verdens aller dyktigste på sine felt kommer å foreleser. 

Konklusjonen

Konklusjonen på mitt innledende spørsmål er altså at ja du kan leve av det, men da må du ha kunnskapen på plass, og du må skille deg ut ved å være dyktig (!!) Ikke mest populær på sosale medier, ikke med lavest mulig fettprosent, størst muskler eller det største smilet. Nei du må ha kunnskap, engasjement og erfaring. Kunnskap er makt, og er du villig til å jobbe for å bli god - så kan du leve svært godt som PT. Så sørg for å ta en solid utdannelse, og sørg for å holde deg oppdatert i ettertid!

I disse dager er påmeldingene åpne for PTutdannelse hos Akademiet for personlig trening. Jeg tok selv denne utdannelsen i Oslo sammen med et stort og ekstremt engasjert kull med elever. Jeg må smile når jeg tenker tilbake på den tiden. Jeg gledet meg til hver enste samlig, det var så spennende. Alt omrking det rent praksiske kan dere lese på AFPT sine hjemmesider, også må dere mer enn gjerne spørre meg hvis det er noe jeg som tidligere student kan svare på.

Rabattkode

Påmelding til utdannelsen i Oslo finner dere HER, og husk at det finnes muligheter både i Bergen, Stavanger og Fredrikstad også. For ikke å snakke om utlandet, og WEBbasert kursing. Det er et hav av muligheter, og jeg har som dere vet en Rabattkode til alle mine lesere. Send meg en mail på: marenerdvik@hotmail.com, , eller legg igjen eposten din i kommentarfeltet så skal jeg sende deg rabattkoden. 

 

Smiiiil Maren

 

Peanøttpannekaker

I dag prøde jeg meg på en ny oppskrift på pannekaker, og jammen ble det ikke en stor suksess. Jeg var litt utålmodig med den siste, så den ødela jeg litt i det jeg skulle snu den,  men utenom de ene så ble det en fin liten haug pannekaker med nydelig smak av peanøtt, kokos og vanilje. Jeg toppet dem med vanilje proteinkrem, og friske blåbær. Så godt, så sunt og så enkelt. 

Du trenger: 

 • 30g peanøttlmel
 • 20g kokosmel
 • 30g sukrin gold
 • 2 hele egg
 • 1 ss mager kesam
 • 5 dråper stevia vanilje
 • 2 ss peanøttsmør
 • Vann eller melk til du får en passende konsistens

Bland først alt det tørre, så tilsetter du eggene, og vann til en fin jevn røre. Stek i varm panne. jeg sprayer pannen med PAM-spray først slik at pannekakene ikke setter seg fast, og snur seg lett. Smør eller olje kan også brukes. 


Når det gjelder topping er det kun fantasien som setter grenser. Jeg brukte 1 scoop (ca 30g) Quest nutrition vanille milkshake protein, og blandet med litt vann slik at jeg fikk en nydelig kremaktig konsistens. Proteinpulveret er så søtt at det trengs ingen ekstra søtning. Jeg bestillte dette på Iherb, og dere finner det HER.

Dette ble altså dagens lunsj, og de var så gode at jeg er fristet til å lage dem på nytt til frokost i morgen. I morgen er første dag tilbake etter en helt latterlig lang sommerferie, jeg ser for meg at det kan bli litt av en overgang å starte på igjen, og hva er vel da bedre enn å kickstarte dagen med en skikkelig pannekakefrokost?

Håper dette kunne være til inspirasjon, si gjerne i fra om dere tester oppskriften og hva dere synes.

 

Smiiiil Maren  

 

Sunn og god hverdagsfrokost

God morgen. Jeg sliter litt med å komme meg ut av feriemodus og tilbake i hverdagsmodus. Jeg er kanskje ikke den eneste som kjenner litt på at det er en tøff overgang fra late morgener, og sene frokoster til vekkerklokke og rutineliv? I morgen er det tilbake på skolebenken for min del, så for å begynne å forberede meg satt jeg  i dag klokken på 07.00, og rundt klokken 08 var jeg ute av sengen. Hjelpes! Jeg som egentlig er tidenes morgenmenneske har plutselig blitt en skikkelig latsabb. Jeg satser på at det går seg til i løpet av denne uken, og enn så lenge nyter jeg en rolig morgen med knekkebrødfrokost og kaffe. 


Hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Dette er enkelt og greit knekkebrød med salat, ost, skinke og avokado. Her får du i deg proteiner fra ost og skinke, fiber, fullkorn og grove karbohydrater fra knekkebrødet, og sunt fett fra avokadoen. Vitaminer og mineraler fra tomat, salat og agurk (som kom på etter bildet ble tatt). Så enkelt kan du få i deg alt du trenger. En liten frukt til dessert og voalá, en fullverdig og nydelig frokost i mine øyne. Til lunsj i dag planlegger jeg å prøve meg på peanøtt-pannekaker, røren er allerede laget og satt klar i kjøleskapet. Jeg har prøvd meg på en ny oppskrift, og satser alt på at de blir gode, slik at jeg kan dele dem med dere. Det høres jo hvertfall nydelig ut, synes dere ikke? Peanøttpannekaker med vaniljetopping. Mmmm. 

Nå skal jeg komme meg opp av sofaen her, og kjøre i gang ukens andre treningsøkt. Pyramideintervaller står på planen, og jeg er veldig spent på den økten. Jeg deler selvfølgelig økten med dere etter jeg har testet den. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Tilbake til hverdagen

Jeg har ikke ord for hvor godt det var å komme hjem til min egen leilighet, min egen seng, og min egen dusj. Du vet den følelsen når du tar en lang god dusj, får vasket av deg flyreise og stress, og kryper direkte ned i en stor myk seng, med rent nytt sengetøy. Den følelsen kan nesten ikke beskrives, den på oppleves. Nå har jeg akkurat våknet etter 8 timer dyp søvn, og det føles så godt. Jeg kunne uten tvil ha sovet i sikkert fem timer til, men hverdagen er i gang og jeg komme meg tilbake i vanlige rutiner. Så vekkerklokken ringte 07.00, og da var det bare å komme seg opp.

Nå er det klesvask, leilighetsvask, matvarehandel og klargjøring til høst, sykehuspraksis og hverdagsliv. Jeg starter på onsdag, og er utrolig glad for å få et par dager å komme ordentlig på plass igjen hjemme først. Nå løper jeg rundt meg selv å rydder, vasker og fikser mens jeg snackser litt nøtter og sipper kaffe.

Senere i dag venter ukens første treningsøkt, og i dag er det rolig langkjøring på planen. Rolig betyr sone 1, og det er faktisk så rolig at hvis det kommer en motbakke må jeg sannsynligvis gå for at pulsen ikke skal gå over i sone 2. Jeg gleder meg til en rolig god tur i skogen, helt alene. Jeg koser meg så på de turene, og jeg håper turen i dag blir en god opplevelse.

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiil Maren

 

 

 

Tren effektivt - hvor som helst

Jeg har snakket mye om ferietrening her på bloggen i sommer, og jeg tenker at det passer perfekt å avslutte sommeren med et siste innlegg om hvordan man enkelt kan trene når man er på reise. Det er jo faktisk slik at det er ikke kun på sommeren vi reiser, og innlegg som dette vil være like aktuelt utover både høst og vinter. Spesielt aktuelt er det for dem som tilbringer mye tid på hotell, da er nemlig denne strikken helt genial. Den tar minimalt med plass  bagasjen, veier ingenting, og gir et hav av muligheter. Hvis du kombinerer disse strikkøvelsene, med de egenvekstøvelsene jeg har vist dere tidligere så har du igrunn full kontroll på treningen din - uansett hvor i verden du er. 

Programmet består av følgende øvelser: 

 • Kickback (her kan du også feste strikken rundt hælen, bøye kneet og kicke oppover istede for bakover)
 • Triceps
 • Pushups (løft det ene bene for å gjøre øvelsen enda tyngre)
 • Knebøy
 • Stående roing (vinkelen på albu vil avgjøre hvilken del av rygg/bakside skulder du treffer. Varier gjerne)
 • Strakmark 

Bildene og øvelsene er listet opp i samme rekkefølge i dette innlegget, slik at det skal bli oversiktelig og greit å se hvilket øvelsesbilde som hører til hvilken øvelse. Kjør 10-15 repetisjoner pr øvelse, og gjenta hver øvelse totalt 4 ganger. Enkelt skrevet blir det da: 10-15 rep x 4 sett.

Du må gjerne variere mellom å kjøre en og en øvelse helt ferdig, eller sette den sammen som en sirkel. Erfaringsmessig med strikktrening, så synes jeg det er greit å kjøre alle fire rundene ferdig på en øvelse, for så å gå videre til neste. Det  kan bli litt knotete å skulle endre strikken hele tiden i en sirkel. Jeg har kjørt begge deler, og begge deler funker fint, men jeg vil nok anbefale å starte med å kjøre en og en øvelse til man er kjent med teknikken og blitt litt vant til strikken. Husker du ikke de egenvektsøvelsene jeg har delt på bloggen tidligere? Null problem, de kommer nemlig nøye forklart med både bilder, tekst og video i neste utgave av ShapeUp. Videosnuttene vil bli tilgjengelig på nett, og jeg gleder meg så til å dele dem med dere. De ble nemlig filmet nede i Marbella, og jeg tror og håper at resultatet ble bra. Dette er altså den kommende utgaven, august utgaven av ShapeUp. Tenk at jeg er på forsiden av det bladet, det er så uvirkelig, og jeg klarer rett og slett ikke forestille meg å se meg selv på forsiden av Norges største treningsmagasin. Det er en fryktelig skremmende, og samtidig spennende tanke.

 

Smiiiil Maren

 

Plutselig var det over...

Hjemreise, slutt på ferien, tilbake til Norge og ut i sykehuspraksis på barneposten. Nå skjer det, alt sammen, på en gang. Ferien er over, og  i natt starter vi hjemreisen til Norge. Denne sommeren har vært helt ubeskrivelig, og utrolig nok har jeg ikke tilbringt en eneste sammenhengende uke i Kristiansand denne sommeren. Jeg har vært så mye på farten, reist så masse, gjort så mange spennnede jobber med bloggen og opplevd så mye. Denne sommeren hadde jeg ikke turt drømme om en gang, og jeg som var så redd for hvordan dette skulle gå, min første sommer uten sommerjobb. Jeg har alltid jobbet fullt hele sommeren, og de siste årene har jeg vært på ARA - avdeling for rus og avhengighet. I år valgte jeg å satse fullt og helt på blogg, reise og ferie. Det er jeg sjeleglad for nå - denne sommeren har gitt meg så enormt mye. 

I dag har det, tro det eller ei, vært litt overskyet her i Marbella. Så vi startet dagen med en heftig intervaløkt hentet rett ut fra min løpeplan. I dag stor det 3 minutters intervaller i motbakke på planen. Disse skulle gjennomføres i sone 4, noe som for min del betyr med en puls på rundt 175. Jannike var sporty og ble med meg på økten, og sammen dundret vi gjennom alle de fem 3 minutters dragene. Etterpå var vi kanon fornøyd med egen innsats, og skravla gitt i ett på vei hjem fra gymmet. To treningsglade frøkner fulle av endofriner høres på lang avstand for  si det sånn. Hehe. I dag deler jeg bilder fra min snapchat (marenerdvik) og det skjer ikke ofte. Grunnen er rett og slett at i dag dro jeg avgårde uten kamera, og da ble dette løsningen. 

Etter økten valgte vi å utnytte det overskyede været og ta turen til et av de store shoppingsenterene i nærheten. Vi handlet litt småting, før vi dro tilbake til hotellet for å kose oss med buffeten her. På ettermiddagen var det fremdeles ingen sol å skimte så da slo vi jammen til med enda en treningsøkt. Nå ligger vi rett ut på hver vår sofa, med magen full av nydelig mat og godsaker. Det følte vi at vi hadde fortjent i dag. Nå skal vi snart gå i gang med pakkingen før det blir en tidlig kveld, vekkerklokken står på 03.30, og taxien henter oss kl 04. 

Neste oppdatering kommer nok fra Oslo, der skal jeg nemlig tilbringe hele seks timer før flyet mitt går videre til kristiansand. Heldigvis må jannike vente ca like lenge på sitt fly videre, så da har vi selskap i hverandre. Jeg håper alt står bra til med dere, og at dere har holdt ut med all denne feriebloggingen min. Til uken er det høst og rutinefokus, med gode, sunne oppskrifter, deling av treninsgprogrammer og masse masse inspirasjon og motivasjon til en sprek høst. Jeg gleder meg så til å gå inn i høsten sammen med dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Ut på tur

Åå for en herlig dag vi har hatt i dag. Vi startet dagen en aldri så liten oppdagelsestur for å finne det perfekte location for dagens filmsession. Jeg trengte et oversiktelig, lyst og fint sted for å filme et treningsprogram til dere, og ta bilder av et treningsprogram med strikk. Vi dro ut på tur med godt humør, og kamera, strikk og treningsklær med i sekken. Jeg fant selvfølgelig noe jeg kunne klatre og turne litt på også.

På veien fant vi så mange nydelige eksotiske blomster at jeg bare måtte knipse et par bilder av dem. Har dere sett noe så vakkert? De var i alle farger, og helt ulike i fassongen. Jeg ble helt fasinert jeg.Vi fant perfekt loaction til slutt, og fikk filmet både treningsprpgram, og knipset bilder til treningsøkten med strikk. Nå gjenstår bare redigering og fiksing, så skal jeg dele litt herlig Marbella-trening med dere. Etter vi hadde unnagjort bildene, dro vi innom hotellet og la fra oss sekken, før vi gikk vår faste morgentur opp fjellet. Så bar det avgårde til stranden, og der har vi ligget å latet oss i hele dag. Vi lå der faktisk helt frem til klokken 18, og jeg kan aldri huske at jeg noensinne har vært så lenge på stranda. Jeg fant skikkelig roen, og har hatt hvilepuls i hele dag. Jeg har snart lest ut bok nr to for turen, og jeg tror sannelig ikke det går ann å bli mer uthvilt og fornyet på energi og overskudd som jeg er nå. Dette Marbellalivet altså, det er nesten for godt til å være sant. 

I morgen er det siste dagen her, og natt til søndag reiser vi hjem. Vi må dra fra hotellet rundt klokken 04 på natten/morgen, så i morgen gjelder det å nyte hver eneste time. Er alt bra hjemme? Er dere tilbake til hverdagsliv og rutiner? Jeg kjenner faktisk at jeg så smått begynner å glede meg litt til høsten og hverdagen igjen. jeg har tross alt hatt min lengste sommerferie så lenge jeg kan huske, så litt rutiner tror jeg sannelig ikke blir så dumt for denne frøkna. 

 

Smiiiiil Maren 

Marbella frokost

God morgen dere. Jeg sitter her å svarer mail og jobber litt før dagen starter. Jeg tenkte jeg skulle vise dere en typisk frokost jeg spiser her i Marbella. Vi bor i en deilig leilighet, med kjøkken og lager derfor vår egen mat på morgenen. Vi har fyllt kjøleskapet med ost, masse god skinke i ulike varianter, salat, tomat, agurk, avokado, yoghurter, cottage cheese, masse frukt og nøtter. En typisk frokost er tre knekkebrød med philadelphia light i bunn, salat, skinke, ost og avokado, toppet med grovt havsalt. Så pynter jeg på tallerkenen med litt ekstra tomater og agurk. Så enkelt, og så godt. Etter frokost blir det alltid en liten "dessert" med frukt og nøtter. Frukten her nede er helt magisk, så det ryker med store mengder honningmelon, vannmelon, fersken, nektariner, epler, og kiwi. Vi har også kjøleskapet fullt av pepsi max, vann, og questbarer. Det har garantert dere som følger meg på snapchat fått med dere. Det ryker en questbar både titt og stadig. Ellers har vi sørget for å kjøpe inn kaffe og melk, sånn at vi kan kose oss med en stor kopp kaffe hver morgen. Morgenstunden for meg er helt hellig, og jeg tørr påstå at morgenkaffen her i Marbella, til soloppgang og nydelige syden temperaturer, er en av de bedre jeg har opplevd. Nå er dagen akkurat startet for vår del, og i skrivende stund koser vi oss med hver vår kaffe før vi skal ut på en liten morgentur. Etterpå blir det stranda og noen late timer på solsengen med lydbok, musikk, bading, lunsj og kos. Jeg innså i dag at vi faktisk kun har to dager igjen her i varmen, hvor i all verden gikk tiden? Nå er det virkelig bare å nyte den siste tiden, jeg hører rykter om at det er skikkelig høsttemperaturer hjemme, og det frister overhode ikke helt enda. 

 

Smiiiiil Maren

 

Mitt styrkeprogram

I natt våknet jeg fordi jeg kjente stølheten fra styrkeøkten komme snikende. Har du hørt noe så spesiellt? Det er hvertfall en bekreftelse på at jeg har utsatt denne skrotten for litt nye ting den ikke er vant til. I går kjørte jeg en løpsrelatert fullkroppsstyrkeøkt med en hel haug av spenstige øvelser.Det er så gøy å trene som en løper, fordi jeg føler meg rett og slett som en idrettutøver når jeg dundrer i vei på tredemølla ( ja jeg føler fremdeles jeg dundrer litt avgårde, ikke heeeelt gaselle-nivå enda kan du si), eller jobber med spenstøvelser, løpsdriller eller andre løsprelaterte styrkeøevlser. I går stiftet jeg bekjentskap med et par nye aktiveringsøvelser og fikk endelig kjørt litt dynamisk streching igjen. Dette gjorde jeg så mye før, Worlds greatest strech var fast dagligrutine, men så gikk det i glemmeboken gitt. Nå er de altså tilbake, og det føles godt. Jeg skal komme med et eget innlegg på dette med aktivering, og dynamisk oppvarmning og streching som forbredelse før styrketrening, hvorfor det gjøres, hva som gjøres og ikke minst hvordan det gjøres. 

Etter oppvarmning kjørte jeg flere øvelser, og økten ble i grunn ganske lang. Jeg kommer meg til å konsetrere meg om følgende øvelser når jeg kjører styrkeøktene mine: 

 • StepUp med vektstang 
 • Strakmark
 • RLD med kettlebells (Romanian dead lift = Ett bens markløft)
 • Pullups / Chins
 • Sideliggende bekkenhev
 • Pushups i slynge / ringer 
 • Ett-bens hipthrust
 • Disco-hip
 • Tåhev
 • Armdrill med hantler

Jeg ligger på et repetisjonsantall mellom 10 og 15, og kjører 3 sett + oppvarmningsett pr øvelse. Det vil i tilegg komme en økt med fokus på stabilitet og bevegelighet, og etterhvert skal jeg ha en eksplosiv økt med mer fokus på spenst, eksplosivitet og hurtighet. Det blir "kun" to styrkeøkter pr uke på meg i en god periode fremover, og det er ganske annerledes enn mine vanlige 4-5. Jeg tror ikke på å gjøre ting halvveis, så når jeg nå har gått inn for å lære mer om utholdenhetstrening, og virkelig kjenne det på kroppen, så skal jeg følge opplegget fullt ut, så da blir det litt mindre styrketrening en periode men når jeg da til gjengjeld trener hele kroppen, så føles det egentlig helt ok. 

Nå skal vi drikke opp kaffen her, og komme oss ned til gymmet for en morgenøkt, før stranda venter på oss. I dag står det intervaller på planen, og det kan jo bli spennende med stokk stive ben etter gårsdagens økt. Her er det bare å skru på viljestyken, og stålsette seg. 45/15 intervaller på terskel står på planen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Påfyll av energi og overskudd

Vi har funnet oss en helt super tur her i Marbella som vi går på morgen når vi har overskudd og lyst. Noen av dere husker den kanskje fra min forrige Marbellatur i juli. Turen går opp til toppen av et fjell, og utsikten der oppe er helt fantastisk. Veien opp er så vakker, med store flotte eiendommer på hver side, vakre blomster og palmer. Jeg måtte selvfølgelig leke meg litt i en av palmene.  


Fantastisk utsikt sant? Det er så magisk å kunne gå morgentur i slike omgivelser. Når det i tilegg er så varmt at man må gå i shorts og sportstopp for å ikke smelte bort, så er i grunn lykken komplett for min del. Jeg storkoser meg i denne varmen, og nyter hvert eneste minutt. 


Dette er virkelig siste dagene av en lang, og helt fantastisk sommer så nå gjelder det å ta inn hver eneste øyeblikk og nyte hver dag til det fulle. Det gjør vi virkelig også. Vi soler oss, bader, og nyter livet på stranda, vi trener og motiverer hverandre, lager nydelige middager og skravler, ler og koser oss sammen. Denne ferien er oser av overskudd, velvære, energi og feelgood. Med andre ord - alt jeg trenger for komme hjem igjen til Norge og møte høsten. 

 

Smiiiil Maren

 

La pulsen styre løpeturen

Da var det endelig tiden inne for å teste første treningsøkten i den første uken, av totalt 8 uker med oppfølging av løpecoach Melina. Jeg har satt meg noen litt spenstige mål, og det er klart det trigger meg, men det jeg nesten synes er aller gøyest med dette er at jeg kan tilføre noe nytt til bloggen og til dere. Jeg får så mye fine kommentarer og tilbakemdlinger fra dere at dere blir inspirert og motivert av bloggen, og det synes jeg er så fantastisk. Akkurat derfor er det viktig for meg å fornye meg, tørre å teste nye ting, tilegne meg ny kunnskap og gå litt ut av komfortsonen, slik at jeg kan fortsette å inspirere dere på nye og spennende områder.

I dag var det altså dags for første økt, som bestod av et intensitetsone-løp på mølle. Det betyr at man løper en gitt tid, i intensitetsone 1 til 5. La meg gi dere en liten oversikt over de ulike sonene, og hva som foregår i de ulike sonene: 

Intensitetsone 1 - 2: Svært lav og lav treningsintensitet 

En relativt stor prosentvis andel av energien vil her komme fra fettforbrenningen. Blodlaktat konsentrasjonen er tilnærmet lik hvileverdier og stabile. Trening i sone 1 vil også kunne benyttes som aktiv restitusjon.

Intensitetsone 3: Moderat treningsintensitet 

Her vil konsentrasjonen av laktat i blodet øke og så stabilisere seg på et høyere nivå enn i hvile. Noen kaller området hvor laktatkonsentrasjon begynner å øke for aerob terskel, men dette er ikke et begrep som er mye brukt i treningsfysiologien. Her markeres i midlertid overgangen mellom lav og moderat treningsintensitet.

Intensitetsone 3 - 4: Relativt høy treningsintensitet 

Her arbeider man i området opptil/rundt anaerob terskel (laktat terskel) som kan defineres som ?den høyeste arbeidsbelastning hvor det er likevekt mellom produksjon og eliminasjon av laktat.

Intensitetsone 4 - 5 Meget høy/svært høy treningsintensitet 

Arbeid over anaerob terskel (laktat terskel). Det vil bli en opphopning av laktat (melkesyre) i muskulaturen. Varigheten på arbeidet begrenses som følge av redusert pH i muskelcellene som gir følelsen av ?sur? muskulatur. Restitusjonstiden vil være av stor betydning, og bør være lenger enn ved utelukkende aerobt arbeid.

 

Min økt i dag var som sagt en tur innom alle sonene. Jeg startet med 10 minutter i sone 1, etterfulgt av 8 minutter i sone 2, så var det 2 x 5 minutters intervaller i sone 3, 2 minutters pause, 2 x 4 minutters drag i sone 4, etterfulgt av 2 minutters pause, før jeg avsluttet med 5 x 45 / 15 intervaller i sone 5. En utrolig morsom økt, som gjør at man må holde kontroll på både tid og puls. Når man løper i intensitetsoner så er det pulsen som styrer. Denne økten kan kjøres både inne på mølle og ute, men jeg synes uten tvil det er best å kjøre den inne, da har man full kontroll over både tid og hastighet. Jeg trener på Alhamar fitnesscenter her i Marbella, og stortrives der!

Jeg var på laben med Melina for en drøy uke siden, og fikk testet både laktat og Vo2max, etter testen fikk jeg tilsendt en testrapport hvor all informasjon stod om hvilken puls jeg skal ligge på i de ulike sonene. På den måten hadde jeg full kontroll på hvor jeg skulle ligge, og det var bare å øke eller senke farten etter hva pulsklokken viste. Det er så mye mer motiverende og spennende å løpe på puls enn å løpe på en fastsatt hastighet.

Jeg lærer så mye av dette opplegget, og jeg synes det er så gøy - selv om jeg virkelig fikk kjørt meg i dag, og uten tvil kommer til å få kjørt meg enda hardere etterhvert. Jeg fikk meg meg Jannike som jeg reiser sammen med på økten, og sammen pushet vi hverandre gjennom. Resultatet ble to dryppende svette, og knall fornøyde frøkner, fulle av endorfiner og mestringsfølelse. Jannike skal trene med meg hele uken, og jeg synes hun er knall tøff som kaster seg med på dette!

Nå står det kos og masse god mat på agendaen her. Hvordan har mandagen deres vært? Er det tilbake til hverdagen, eller har du femdeles ferie? 

 

Smiiiiil Maren

 

Lite tid til trening?

Da anbefaler jeg at du tenker litt smart, og utnytter tiden din maksimalt. Når jeg reiste fra Kristiansand på lørdag hadde jeg litt tid før jeg måtte dra til flyplassen, og istede for å tenke at det ikke var tid til noe skikkelig økt, så snudde jeg på det, og tenkte istede, hva kan jeg gjøre for å få mest mulig ut av den tiden jeg har. Det gjelder å velge øvelser som involverer flest mulig muskelgrupper. Vi kaller det ofte flerleddsøvelser, altså øvelser som går over flere ledd. For eksempel markløft vil gå over både kne og hofteleddet, og vil kreve at nesten hele kroppen jobber. Både ben, sete, rygg, armer og stabilitetsmuskulatur i hele kjernen vil bli aktivert.

Knebøy, og armehevninger er andre eksempler på effektive øvelser som ivolverer flere muskelgrupper, og vil være fine øvelser å ta med derfor du ønsker å effektivisere økten din, og få mest mulig ut av tiden du har til rådighet. Sett gjerne øvelsene sammen til en sirkel/stasjonstrening, eller kjør dem i såkalt supersett. Supsersett betyr at du kjører to øvelser etterhverandre uten pause mellom. Da kan du kjøre for eksempel knebøy som har hovedfokus på ben, og i pausen gjør du pushups som vil aktivere mer overkropp. Et prakt eksemplar på effektiv og tidsbesparende trening. Er dere med på tankegangen? 


Bildene er fra en sak jeg gjorde med side2 om mine favorittøvelser - som trener hele kroppen. Les saken HER

Jeg valgte meg ut 3 øvelser som jeg fokuserte på, i tillegg hadde jeg en kort liten joggerunde utendørs i forkant. Øvelsene jeg valgte var: 

 • Pullups 4 x 4
 • Markløft 4 x 8 
 • Dips 4 x 6

Jeg har ikke hatt mulighet til å gjøre dips på mange måneder, da jeg skadet skulderen min og ikke kunne gjøre noe som helst som involverte den typsike "dips possisjonen" i skulderen. På et tidspunkt var det så ille at jeg ikke kunne gjøre noe som involverte skulderen i det hele tatt. Heldigvis fikk jeg hjelp av dyktige mennesker rundt meg som masserte, løsnet opp muskulaturen og klarte å få inn i hode mitt at jeg måtte roe ned og holde meg helt unna belastning av skuldrene for at det skulle bli bra. Nå er skulderen så og si god, og jeg storkoste meg med dipsene mine på denne økten. Jeg har en rekord på rundt 20 dips, så 6 rep er ikke spesielt mye, men jeg tørr ikke kjøre ordentlig på enda i frykt for at jeg skal få vondt igjen. Dette er tross alt min aller første dip på mange mange uker, så her gjelder det å ta det gradvis.

Nå har vi akkuratt stått opp, og er klar for første dag her i Marbella. Planen er en liten tur på trening før vi skal nyte hele dagen på solsenga. Jeg har med meg nok av lesestoff, og tilegg har jeg blitt tipset om lydbok, noe som var utrolig smart. Flyturen forsvant på et blunk med Jo Nesbø på øret. Det er noe herlig og nesten lit nostaligsk over det å bli lest for. Jeg har vokst opp med en mamma som leste enormt mye for oss, så dette med lydbok ble en overraskende fin opplevelse for meg. Lydboken blir garantert med på solsenga i dag.

 

Smiiiiil Maren

 

Tidenes oppvartning

Mitt lille Oslo opphold ble en helt herlig opplevelse. Jeg bodde hos skjønne Ole Petter og han vartet meg opp fra ankomst til avreise. Jeg fikk servert tre retters middag, og han hadde handlet inn, og stellt så fint. Han lagde i tillegg en nydelig lunsj til meg i dag som jeg fikk ta med meg på flyet. Jeg hater flymat, og den boksen jeg fikk med fra han var helt magisk. Boksen bestod av kylling, masse deilige grønnsaker, fetaost og nøtter. Det var masse gode krydder og nydelige oljer på. Mmmm.

Denne gutten kan virkelig lage mat altså, jeg blir så imponert, og ikke minst inspirert til å utvide mathorisonten min litt. I går fikk jeg servert krabbe med basilikum og trøffel, og til hovedrett ble det ovnsbakt torsk med risotto, og dampede grønnsaker. Vi koste oss med en hel haug av annen snacks og digg, og jeg kunne virkelig ikke ønsket meg et bedre Oslodøgn.

I skrivende stund er jeg godt plassert i leiligheten i Marbella. Vi har akkurat spist litt mat, og pakket ut. Nå er det snart senga for to trøtte jenter. Jeg gleder meg så utrolig mye til i morgen, da er det endelig tid for solseng og sydenliv. Jeg gleder meg så til å bade, lese bøker, høre på musikk, spise mat på stranda, sole meg og bare slappe helt av. Jeg elsker marbella livet, og det føles helt magisk å være tilbake! 

Titt gjerne innom igjen i morgen, da skal jeg nemlig teste første økten fra performance coach Melina. Jeg grugleder meg. På papiret ser den løpeøkten helt grusomt tung ut, så kryss fingrene for meg i morgen tidlig da dere. Jeg føler virkelig jeg stuper jeg ut av komforsonen, og inn i en ukjent og litt skremmende verden. 

 

Smiiiil Maren

Nøkkelplagg i treningsgarderoben

Inneholder annonselenker

Nå har jeg motatt noen av bildene fra shooten jeg hadde med 3T-shop i Trondheim forrige mandag. Jeg digger den nye kolleksjonen, og spesielt klærne fra Reebok. De har noen basic plagg som er helt gull. Mange av dere kjenner kanskje igjen denne shortsen? Jeg brukte den så og si hver eneste dag under treningsuken i Marbella. Jeg digger passformen, kvaliteten og lengden på den. Den sitter godt, og sklir verken opp eller ned.

Jakken er også et typisk nøkkelplagg i en treningsgarderobe, den er slimfit og utorlig myk og deilig i stoffet. Den finnes i flere farger, men jeg liker alltid godt å ha en basic-line i svart som alltid funker uansett, så kan man heller supplere med litt fargerike, gøye klær. Sportstoppen skiller seg ut i den knall orange fargen, og jeg digger den! Jeg synes det er kult å bryte helt mot det svarte, med en knæsj farge. Den passer også godt under den løse litt laidback toppen fra Reebok. Den toppen er egentlig ikke typisk meg, og når jeg så den første gang så tenkte jeg at den ikke var helt min stil. Når jeg fikk den på derimot, så endret jeg totalt mening. Den er så utrolig komfy og deilig! Jeg synes også det er kult med en løs topp når man går i en såpass kort og stram shorts. Den kontrasten der liker jeg.

Dette er bare et lite utvalg av en hel haug av freshe høstnyheter fra både Reebok, Adidas, Run & Relax og Helly Hansen hos 3T-shop. Det blir både sterke farger, mønstere, print, litt mer basic og masse annet spennende. Jeg gleder meg til å vise dere mer av hva 3Tshop har å by på denne høsten. Dette var altså en liten smakebit, og jeg håper dere liker det. 

Nå skal vi komme oss ut på en liten treningsøkt her, før det er lunsj og avreise til Marbella. Det er så deilig å fly på ettermiddagen, og ikke med morgenflyet slik som sist. Man får en litt bedre start på dagen når man kan sove til man våkner, og tilegg rekke både trening og lunsj. Ha en super søndag dere. Vi blogges fra Spania. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Et sunnere alternativ

I samarbeid med Polly

Jeg elsker nøtter! Jeg liker alle typer nøtter, og jeg spiser det både i middagsretter slik som wok og salater, i frokostskålen min sammen med meieriprodukter, i havregrøten min, eller slik jeg liker dem aller best - som et sunnere alternativ til snacks.

Favoritten er uten tvil cashewnøtter og aller helst med salt på. Mmmm. Det er dessverre ikke til å stikke under en stol at selv om nøtter inneholder sunne fettsyrer, så blir de ikke direkte sunne når de veltes i olje og salt. Nå har Polly kommet med en hel serie med geniale nyheter hvor nøttene er ristet i ovnen, uten olje! Dette gjør at nøttere blir sunnere, og den deilige nøttesmaken kommer så godt frem.   

Jeg er så heldig at jeg har fått lov å teste ut nyhetene, og nå har jeg gode nyehter til dere. Dette er nemlig så godt at det i min verden ikke er et alternativ en gang, det ER kosen i mine øyne. Man tenker ofte at nøtter og frukt er et sunnere alternativ til sjokolade og chips, men jeg garanterer dere - cashewnøttene og mandlene fra den nye ristede serien til Polly er et naturlig førstevalg fremfor chipsen for min del. Polly ovnristet kommer i fire varianter: Mandler, Nøttemiks, Cashew og Nøttemiks frukt. Mine favoritter er som sagt uten tvil Cashew og Mandlene. Mandlene har en helt spesell kryddermiks på seg som gikk rett hjem hos meg.
Jeg spiser nøtter som kos, eller for å tilføre sunt fett til kostholdet. Ellers er nøtter perfekt å ha med i vesken når du kjenner at du blir småsulten, på kontorpulten på jobb, på tur i skogen, eller på flyturer. Jeg har pakket med meg en nøttepose på flyet til Marbella i morgen, og jeg har også sett at disse posene faktisk selges på Gardermoen. Veldig smart spør du meg!

Jeg tipper det er flere enn meg som er glad i nøtter. Hvilken type er din favoritt? Har du testet noen av disse nyhetene? 

 

Smiiiil Maren 

Kaffekos og ferielektyre

God morgen hjerter. Nå sitter jeg her med sommerfugler i magen og stjerner i øynene, det er endelig avreisedag og tid for sol, sommer og ferie i Marbella! Jeg sitter her å koser meg med kaffe, og frokost. Jeg har forelsket meg helt i den lille rosa presskannen min, man blir i litt godt humør av å se på den synes jeg. Bøkene som skal leses på solsengen ligger klar, og jeg gleder meg til å ta fatt på dem begge. Noen som har lest dem? 


Jeg starter reisen med et døgn hos min skjønneste venn Ole Petter i Oslo. Jeg skal sove der i natt, og i kveld blir det god middag, skravlings, kos, og kokkelering av lekre, sunne godsaker. Husker dere sist Ole Petter og meg lekte oss på kjøkkenet sammen? Da ble resultatet denne delikate questbar-desserten med vaniljesaus. Helt uten sukker, og full av fiber og proteiner. Jeg gleder meg så til ny kosekveld med han.

Jeg la ut bilder av Ole Petter og meg på snapchat når han besøkte meg i Kristiansand, og gratulasjonene med ny kjæreste strømmet på. Det lo vi godt av begge to. Det hadde virkelig vært drømmen å ha være kjæresten hans, for han er både helt utrolig flott og verdens beste. Dessverre så er det en hel haug av andre menn som også synes Ole Petter er flott, så der har jeg noen konkurrenter jeg aldri kan klare å slå. Nå skal kaffen og frokosten nytes, den består forresten av cottage cheese, skyr og et par gode håndfuller med nøtter i tilegg til frukten altså. Så skal jeg pakke ferdig før det bærer avgårde ut til flyplassen. Endelig er dagen her, endelig skal denne skrotten få litt påfyll av sol og sommerenergi. Vi blogges fra Oslo, ha en deilig lørdag dere! 

 

Smiiiiil Maren