hits

august 2016

Interior dreaming

Jeg er utrolig glad i leiligheten min, den er stor og lys, det er høyt under taket og jeg trives ubeskrivelig godt her. Det er likevel noen småting som ikke helt er på plass, og det gjør at leiligheten fremstår som litt uferdig og kanskje til og med litt upersonlig. Det er ingenting på veggene her, bare digre hvite vegger som nesten skaper et slags ekko i hele leiligheten. Det er heller ingen tepper på gulvet som luner og gjør det koselig. Det er på en måte litt kaldt og sterilt. Jeg elsker minimalisme, luft, lys og enkelt, delikat interiør, men det må likevel ikke være for hardt og ukoselig. Så denne høsten skal jeg omsider få tatt grep og gjøre de siste små tingene som gjenstår. Jeg har tross alt bodd her i over to år, så nå er det på tide å bli ferdig. 

Interior dreaming

Jeg har snakket med mennesker som kan interiør og fått enormt med tips, jeg har hatt en fantastisk interiørkonsulent på befaring her, og fått så mange gode råd i forhold til fargevalg, lyssetting, bilder, tekstiler osv. Jeg har bestemt meg for å lage en stor kontrast midt i min hvite drøm av en leilighet, og fagene som er her i dag endres totalt. Det føles litt skummelt, og veldig gøy på en gang. 
Jeg hadde et spennende møte forrige uke om et lite prosjekt for leiligheten, det skjer ikke før mot slutten av september, men det er en litt artig greie som vil være gunstig for dere lesere også. Så det gleder jeg meg til vi kan snakke mer om. Enn så lenge får vi kose oss med disse deilige inspirasjonsbildene fra Atelier Ribe, Richard Ribe og Stylizimo. Det er et bilde der fra Eirin Kristiansen sin leilighet også, jeg synes det var litt kult når bildene stod på gulvet. Nå har hun hengt dem opp da, så det var kun midlertidig, men likevel et inspirerende bilde synes jeg. 

Var det ikke lekkert? Fortell meg litt om din stil, hvordan har du det hjemme? Eller kanskje enda gøyere, hvis du kunne velge helt fritt, hvordan skulle du ønske du hadde det der du bor? La oss ta bort alle begrensninger som plass, økonomi osv, og bare drømme litt. Fortell meg om ditt drømmehjem.

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Tilbake til hverdagen: Topp 6 frokost

Jeg fortsetter min lille tilbake til hverdagen-serie, og neste ut er frokost. Lunsj og middags innlegg er også klare, så de kommer på løpende bånd. Frokost er for meg utrolig viktig, og jeg har lyst å dele mine topp 6 frokoster med dere. Høyest troner meieriprodukter med bær, det er uten tvil det beste jeg vet, havregrynsgrøt med proteinpulver og melk er på en god andreplass, ellers er jeg utrolig glad i hjemmelagde knekkbrød eller grove brødskiver med proteinrikt pålegg, smoothie, pannekaker eller chigrøt er også supre alternativer til frokost spør du meg. 

Let´s talk about breakfast

Jeg har lagt på linker til alle frokostene, slik at dere kan klikke dere inn og se hvordan jeg har laget dem. Alle rettene er super enkle, og tar kort tid å lage. Det er ett av kriteriene for en god frokost, det må gå raskt, det må være mettende, inneholde mye næring og smake godt. Jeg synes selv alle disse frokostene møter disse kriteriene. 

1. Meieriprodukter: Cottage cheese, Yoplait 0,0% vanilje yoghurt / skyr, nøtter, frukt og bær. 


2. Hjemmelagde knekkebrød med diverse pålegg - Dette er min mamma sin oppskrift, og jeg har spist dem så lenge jeg kan huske. De er utrolig gode, og jeg synes det er så koselig at flere av dere har testet oppskriften, og send meg mass expositive tilbakemeldinger. Jeg har ofte en krukke med disse stående på kjøkkenbenken, et topp alternativ når det må gå raskt på morgenen. 
3. Havregrynsgrøt med proteinpulver   - Jeg spiser havgregryn flere ganger i uken, og liker å variere med vaniljeprotein, og sjokoladeprotein. Jeg topper ofte med friske bær, eller eple kuttet i biter, eller kanskje en 1/2 questbar. Det kommer litt an på hva jeg har tilgjengelig. Noen dager går det litt kjapt, og da blir det ingen topping. Grøten er så god i seg selv at det går helt fint det også. 

4. Smoothie med proteiner, bringebær og banan - Denne smoothien er næringsrik og helt fantastisk god på smak. Kombinasjonen av vanilje kesam og banan er nydelig, og med friskheten fra bringebær blir den, i mine øyne, helt komplett. 


Smoothiebowl er også blitt veldig populært, det er i grunn akkurat det samme, bare servert i skål og spises med skje. Toppingen er gjerne kokosflak, frø, havregryn, kakaonibs, bær osv. 
5. Omelett med diverse innhold - Omelett er noe av det beste jeg vet, og på dager hvor jeg har litt ekstra tid så lage rjeg gjerne en omelett. Innholdet i den varieres, men favoritten inneholder skinkebiter, sopp, spinat, brokkoli og ost. Omelett er en super lunsj, og faktisk middag også. Lager jeg det som middag så har jeg gjerne potetskiver i bunn for å gjøre den mer mettende. 


6. Proteinpannekaker - Pannekaker er alltid en vinner, og jeg har laget utallige pannekakefrokoster. Pannekaker kan gjerne lages dagen før og legges klare i kjøleskapet, så har man frokost man kan ta meg seg hvis man har dårlig tid på morgenen. Har man god tid er det gøy å leke seg med litt diverse topping. 


Håper dere fikk noen tips her, så må du veldig gjerne dele din frokostfavoritt med meg i kommentarfeltet. Det er alltid gøy å se hva andre liker, og bli inspirert til å teste noen nye retter. 

 

Smiiiil Maren 

 

Vil du trene med meg?

Reklame for egen bedrift

Jeg har en strålende nyhet å dele med dere. Jeg starter opp som PT igjen, og det føles så fantastisk bra. Jeg måtte ta en pause som trener for å fokusere på sykepleiestudiene. Nå er jeg ferdig utdannet, og ser at jeg fint kan kombinere sykepleie,, blogg og personlig trening. Jeg skal ha rundt 10-15 stykker jeg følger opp, og allerede før jeg offisielt gikk ut med at jeg åpner opp for å ta inn kunder igjen, så var over halvparten av plassene tatt. Det er utrolig gøy, og jeg er så takknemlig for tilliten.

Nå har jeg altså da 5-6 ledige plasser til nye kunder. Jeg ønsker meg deg som har enormt lyst å endre livsstilen, men ikke helt føler du får det til på egenhånd. Jeg ønsker meg deg som kjenner at det er på tide å ta grep, og gjøre noe positivt for deg selv. Jeg ønsker meg deg som er motivert, eller i det minste kjenner at du er klar for å bli motivert. Jeg ønsker meg deg som ønsker å ta vare på egen kropp og helse, og bor i Kristiansandsområdet. Jeg holder til på Solsiden PTsenter som ligger midt i sentrum av Kristiansand. Du må ikke være medlem der for å trene med meg. Foto: Victoria Nevland

Kjenner du at dette føltes som noe for deg, kanskje er det da vi to som skal jobbe sammen mot dine mål denne høsten? Send meg gjerne en mail på marenerdvik@hotmail.com. 

Jeg gleder meg til å høre fra deg, og jeg gleder meg helt enormt til å komme i gang som trener igjen. Jeg er så motivert, så spent og så full av energi. Nå går startskuddet for en ny epoke, og jeg er så klar!! 

 

Smiiiil Maren

Super treningsøkt - på løpebanen

God morgen, og god mandag. Her i Kristiansand våknet vi til strålende sol, og da ligger alt til rette for utendørstrening. For et par uker siden hadde jeg en treningsøkt med Kristina på løpebanen, og den økten har jeg helt glemt å dele med dere. Det passer perfekt å dele denne nå, så har dere den kommende uken på å teste den ut hvis dere har lyst. Det er ikke nødvendig å gjennomføre økten på bane, men har du mulighet så er det litt ekstra gøy. 


Jeg la opp økten som en kombinasjon av intervaller og styrke. Jeg markerte opp en gitt avstand, ca 100meter og brukte dette til sprintene. Økten så slik ut:

 • 4 drag av 100 meter full spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers og 50 utfall
 • 4 drag av 100m spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers og 50 utfall
 • 4 drag av 100m, full spurt
 • 50 squat, 50 pushups, 50 mountain climbers, og 50 utfall

Alle styrkeøvelsene er med egen kroppsvekt. Jeg startet med strake pushups, og gikk ned på knær når det ble for tungt. Utfall vekslet jeg litt mellom utfall frem, utfall bakover, og gående utfall. 
En utfordrende, gøy og effektiv økt. Dette er garantert ikke siste gang jeg kjører treningsøkt på bane, det gir nemlig en helt spesiell følelse. Det er nesten så man føler seg litt som en toppidrettsutøver der man løper, og det gir litt ekstra krefter. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Helgen som hadde ALT

Sponset kurshelg

En intensiv, lærerik, utfordrende, sosial, hyggelig og spennende helg er over. Jeg sitter i skrivende stund på gate A22 og venter på flyet hjem til Kristiansand. Jeg har akkurat sett gjennom min egen snapstory, og kjære gode himmel så mye jeg har klart å pushe ut der. En ting er at jeg har pushet ut mye informasjon, men fy flate som dere har respondert. Jeg har 8-900 printscreens på nesten alle bildene, og det er fantastisk gøy. Det er så utrolig kult at dere følger med, og er så sultne på kunnskap. Jeg har fått en haug av mail fra dere om at det er så gøy med det som deles på snapchat, og om jeg kan dele enda mer fra forelesningene. Tusen takk for at dere engasjerer dere, det er så gøy å få lov å videreformidle når det tas så godt i mot. 

Convention complete

Jeg har skrevet så blekket sprutet denne helgen, og macen har gått helt varm, likevel føler jeg det er flere små hull i notatene mine da alt har foregått på engelsk og det til tider kan være litt utfordrende. Heldigvis har samtlige forelesere gått med på å dele presentasjonene sine, så med det samme jeg får tilgang på dem skal jeg lese gjennom, fylle inn hullene i mine egne notater og oppdatere dere. Er det en deal? 

Nå må jeg smekke sammen her, det står boarding på gaten, og jeg er den typen irriterende passasjer som hopper opp i det boarding lyser på skjermen. Så her er det bare å lukke macen å komme seg avgårde. Det skal bli så magisk godt å komme hjem nå, og spesielt når jeg vet at verdens beste står på flyplassen å venter på meg. I kveld blir det film, god mat og bare kos. Det er ikke bare bare å være borte en hel helg skal jeg si dere. 

Nyt søndagskvelden, og igjen, tusen takk for alle tilbakemeldinger denne helgen. Jeg har virkelig de mest engasjerte, positive og fineste leserne. 

 

Smiiiil Maren 

 

Det blir nesten for mye for meg

Seminaret er sponset

Inger in Dubai, Treningsfrue & Fitliving 

Jeg befinner meg som dere vet på AFPT Convention på Gardermoen i helgen, og det skjer så mye hele tiden at jeg klarer så vidt å henge med i svingene. Det blir nesten for mye for meg - på en utelukkende positiv måte. Det er så mye spennende foredrag, så mange inspirerende mennesker og så mye nytt å lære at jeg sannelig ikke har fått tid til å oppdatere bloggen så mye som jeg hadde håpt. Nå skal det sies at jeg har vært queen av snapchat da, så der får dere et solid innblikk i denne seiminarghelgen. Titt gjerne innom for å få et inntrykk av hva vi driver med, dere finner meg på marenerdvik. Jeg synes det er så stas at det står "presse" på mitt kort, jeg har ikke blitt omtalt som presse før, og synes det var litt artig. Maten her er noe for seg selv, og må bare nevnes. Frokostbuffet, lunsjbuffet og tre-retters middag hver dag er virkelig ikke hverdagskost for denne frøkna. Fy søren som vi koser oss. Lunsjen i dag var helt drøy, med så enormt mye utvalg, og tidenes dessertbord. Mmmm. I tillegg til flinke forelesere, som jeg skal snakke mer om senere, så er det stands her med masse godsaker. Smartfish er på plass, Nutramino stiller med barer, energidrikker, proteinpulver, BCAA og masse mer. The Workout er her også med tidenes proteinpulver, altså jeg bare sier det, kanelbolle, kokosbolle og banan/karamell. Det smakte bare helt drøyt digg. Bootybuilder er her med maskinen sin, og jeg har endelig fått testet denne skikkelig ut med god veiledning fra flotte Christina. Jeg har denne saken høyt på ønskelisten for senteret jeg jobber på. 

Nå rekker jeg ikke mer, det er nemlig middag med hele gjengen om 15 små minutter, og jeg sitter enda i treningsklær her. Jeg skal fortelle dere mye mer om helgen, men akkurat nå hadde jeg bare lyst å få ut litt bilder, og gi dere et liten smak på hva helgen har inneholdt så langt. Forelesere og temaer kommer jeg tilbake til. Nyt lørdagskvelden!

 

Smiiiil Maren 

 

Klar for ny kunnskap og motivasjon

Convention er sponset

Planen var å oppdatere dere før jeg reiste, men jeg rakk kun å laste opp bildene også måtte jeg komme meg avgårde til flyplassen. Nå har jeg akkurat ankommet hotellet hvor AFPT Convention skal holdes denne helgen, og har funnet meg et stille lite hjørnet for å oppdatere dere før det hele braker løs om en drøy time.

So excited about this weekend

Det første som møtte meg når jeg kom inn døren var Kine fra AFPT og Inger med nydelige lille kaia på armen. Hjelpes for et sjarmtroll, for dere som følger Inger in Dubai så vet dere hva jeg snakker om. Jeg måtte sette meg rett ned på gulvet sammen med lille Kaia, og sannelig fikk jeg ikke demonstrert både hvor sterk hun var og hvor høyt hun kunne hyle. Gledeshyl vel og merke. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den lille gulljenta denne helgen. 

Jeg er så spent på denne helgen, og gleder meg så til å høre på de forskjellige foreleserne. Jeg er sikker på at alle foreleserne er dyktige, men jeg har likevel trukket ut et par jeg gleder meg ekstra til: 

 • Melina Maguals - Training to amplify endurance performances 
 • Silje Mariela - Female fitness, body aesthetics and health
 • Jacob Wilson - Intermittet fasting 
 • Seth Ronland - En praktisk innføring i 3D trening
 • Brad Schoenfeld - Facts and fallacies of fatloss
 • Bret Contreras "the glute guy" - the science of glute training.

I tillegg er det masse mer bra, Inger og Ian skal snakke om hvordan man kan få mest mulig ut av PT i gruppe, Alan Aragon skal snakke om hvordan man lykkes i bransjen uten å ofre sin egen integritet, og Nick Tuminello skal snakke om power training, og dele sine beste tips, triks og øvelser her. I tillegg så kommer skjønne Camilla, som er en god venninne av meg, hun skal snakke om kunsten å bruke sosiale medier. Jeg er så stolt av henne, og gleder meg enormt til å høre på henne. 

Dere skjønner at dette blir en fantastisk helg? Jeg lover å oppdatere dere så godt jeg bare kan. Følg meg gjerne på snapchat også, der vil det bli hyppigere oppdateringer underveis i forelesningene. Dere finner meg på marenerdvik. 

 

Smiiil Maren 

 

Min styrkeøkt for ben og rumpe

Denne uken har jeg hatt to gode styrkeøkter, og målet er enda en solid økt før treningsuken er over. Mandag kjørte jeg en økt med hovedfokus på ben, og i går stod overkropp på planen. Mandagsøkten var uten tvil den beste, så den tenkte jeg at jeg ville dele med dere. 

Working my way back

Økten var, i mine øyne, akkurat passe tung og utfordrende. Jeg fikk virkelig kjørt bena mine helt ut, men uten å miste gnisten helt. Dette programmet er det en god venninne av meg som trener, men jeg likte det veldig godt, så jeg gjorde et par endringer og kjørte på. Gangsperren sitter i enda, og jeg er så støl i rumpe og bakside lår at jeg nesten ikke kan forstå hvordan jeg skal trene noe mer ben denne uken. Sånn går det når det går en stund mellom styrkeøktene. Øvelsene skal jeg selvfølgelig dele med dere, og her kommer de: 

 • Knebøy 5 x 5
 • Strak markløft 8 x 4
 • Gående utfall 10 x 4
 • Lårcurl & leg.ext  i superset 8 x 3
 • Roll-outs 10 x 3
 • Tåhev 15 x 4

Pullups var ikke en del av programmet, men jeg måtte bare hoppe opp å se om jeg fremdeles hadde et par repetisjoner inne. Det hadde jeg heldigvis, men fy søren så tungt det var. Styrketrening er ferskvare, ingen tvil om det. Overkroppsøkten kommer også i løpet av uken, og enda en liten kondisjonsøkt har jeg sannelig også på lur til dere. Mye bra i vente med andre ord. 

I dag skal jeg rundt på litt diverse ting, før kofferten pakkes og jeg setter meg på flyet til Oslo Gardermoen i morgen tidlig. Det er tid for AFPT Convention, og jeg gleder  meg masse. Kamera, mac og notatblokk er med, og jeg gleder meg til å dele masse inspirasjon innenfor både kosthold og trening med dere. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Kveldskos med sunne pannekaker

Pancakes with my girls

I går kveld inviterte Eli til kveldsmat med pannekaker på menyen, sunne pannekaker vel og merke. Hun disket opp med både pannekaker, og masse godt tilbehør. Banan, og epler kuttet i biter, friske blåbær, cottage cheese, kokosflak, kanel, sukker, smør og honning. Mmmmm. Jeg lagde tre kreative og velsmakende pannekaker, som alle gikk ned på høykant. Ja takk til flere slike kvelder med jentene, kveldsmat sammen er utrolig koselig. Skjønne Marion var stekesjef, mens Eli stod for alt tilbehør, Eline og meg skravlet og underholdt. Det er jo faktisk en viktig oppgave det også, hehe. Jeg måtte spør Eli hva ingrediensene var slik at jeg kunne dele dem med dere, og det var så enkelt og greit som: 

 • 2,5 dl havremel & 2,5 dl fullkornmel
 • 6 egg 
 • 1/2 ts salt
 • 7 dl melk 
Så ikke de ikke gode ut vel? Kanskje noen av dere har lyst å teste dem til kveldsmat allerede i kveld, det hadde vært super koselig. Jeg synes de var så gode at dere skal ikke se bort fra at jeg smeller sammen en liten røre her igjen i kveld selv. Det er jo i grunn toppingen som gjør pannekakene spennende, så her er det bare å la kreativiteten stå til. Jeg ser for meg at det kan være super godt å ha jordbær i skiver på, eller mango kuttet i biter. Mmmm. 

 

Smiiiil Maren 


 

Godfølelsen sniker seg tilbake

Run run run 

God onsdagsmorgen. I dag sov jeg over alt av alarmer, og fikk dratt en grisestøl kropp opp av sengen i halv ti draget. Jeg hadde en styrkeøkt på mandagen som sitter brutalt godt i kroppen. Jeg tok styrkefri i går, men hadde en liten runde med intervaller på høyt tempo på tredemølla, og det medførte ordentlig såre legger i dag. Jeg elsker følelsen av å være stiv og støl igjen, jeg har faktisk savnet treningsverk, tro det eller ei. Jeg har snakket mye om dette droppet i motivasjon og treningslyst jeg har opplevd, og jeg har innsett at jeg må jobbe for å komme tilbake. Jeg skynder meg sakte, og godtar at det tar litt tid. Jeg gleder meg stort over hver gode økt, og er utrolig glad for å kjenne go´følelsen snike seg tilbake.

I går sto det altså intervaller på mølla, og jeg deler dem selvfølgelig med dere. Jeg kjørte 30/30 intervaller, og fokuserte mer på fart og kvalitet på hvert drag, enn mengden intervalldrag. Slik så økten ut: 

 • 10 min oppvarmning med rolig jogg 
 • 30 sek spurt / 30 sek pause x 10 
 • 10-15 min nedtrapping med rolig jogg / rask gange
 • Uttøying 

Jeg hopper av og står på siden av løpebåndet i pausene. jeg startet på 15 km/t, økte til 16 km/t og avsluttet med de 3 siste intervallene på hele 17 km/t. Det er fort for meg nå, og det var utrolig deilig å kjenne at kroppen responderte, og var med på et litt høyere tempo. Alt i alt en herlig økt som jeg putter i sekken over gode energiske treningsøkter. 


I dag er planen å gjennomføre en ny styrkeøkt, denne gangen med fokus på overkropp. Mandagens økt skal jeg få delt med dere så snart som mulig, jeg skal bare få knipset et par bilder av øvelsene først. Ellers går dagen med litt jobbings hjemme, et kjapt møte i sentrum og lunsj med en venninne. Håper dere får en nydelig lillelørdag, også hadde det vært utrolig gøy hvis noen av dere testet intervalløkten. Fortell meg veldig gjerne hvordan det gikk. 

 

Smiiil Maren 

 

Coco smoothie bowl

Sunt, enkelt & delikat

Første gang jeg så en smoothie bowl synes jeg den var så fancy, og delikat. Jeg tenkte at noe så fresht må være vanskelig å lage, men det er jo virkelig så langt fra sannheten som man kan komme. Smoothie bowl er jo bare en smoothie i en bolle, som toppes med alt du liker og spies med skje i stede for å drikkes. I dag koste Marion og meg med Coco Bowl på Will I juice. Jeg fikk lurt til meg oppskriften slik at dere kan forsøke å lage den hjemme. Denne deiligheten inneholder altså: 

 • Acai,
 • Blåbær
 • Mango
 • Avokado
 • Banan
 • Sitron
 • Cocosa

Jeg vet dessverre ikke mengdene av de ulike ingrediensene, så her må dere bare prøve dere litt frem. Toppingen er granola, kiwi, gojibær, mandler, gresskarkjerner, kokos. Så kan du dandere det akkurat slik du selv ønsker, og selvfølgelig bruke helt annen topping hvis du vil. Vi kjøpte også herlig grønn juice (juicen heter faktisk det, herlig grønn) og Raw food proteinkule. Denne deilige saken er laget av blant annet dadler, glutenfri havre og 100% whey proteinpulver. 
Nå skal jeg straks avgårde på pannekake-kos med tre gode venninner. Tenk så koselig å bli invitert på kveldsmat med pannekaker på en helt vanlig og traust tirsdag da. Jeg gleder meg! 

 

Smiiiil Maren
 

Middagstips: Ovnsbakt laks

Roasted salmon and vegetables

Jeg skal være ærlig med dere med en gang og innrømme at jeg spiser alt for lite fisk. Jeg kan ikke forstå hvorfor det føles så mye enklere for meg å steke karbonadedeig og kylling en et stykke fisk. Her må jeg bare skjerpe meg. Jeg er inne spesielt glad i tran, men blir det ikke mer fiskespising på denne frøkna så må tran innføres igjen, og det i seg selv er en fin motivasjon for å øke inntaket av fisk. Nå er det jo faktisk sånn at jeg synes fisk er fantastisk godt, så det burde ikke bli noe problem. Det handler bare om vaner. På torsdagsmiddagen forrige uke serverte familien laks, og det var så himmelsk godt at jeg bare må dele det med dere. 


Et digert stykke salmalaks krydres godt og legges i en ildfast form, bakes i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader. Kok poteter, og damp grønnsaker. Vi hadde dampet brokkoli og gulrøtter. Dander salatblader  (crisp salat egner seg best) på et fat, og legg en ss dressing på hvert blad. Dressingen er laget på lett rømme smaksatt med sukrin, salt og pepper. Kutt opp agurk i skiver og ha dem i vann med litt eddik, surkin (eller sukker), salt og pepper. Så lager du en saus, vi gjorde det enkelt med hollandaise posesaus denne gangen. Dette ble en fest av en middag, med så mye godt og ikke minst super sunt. Grunnen til at to små fiskefileter ikke er krydret er fordi vi hadde små barn med bordet som ikke skulle ha så mye krydder på fisken. 
Håper dette gav inspirasjon til å lage en fiskemiddag denne uken. Jeg har enda en deilig lakserett på lur til dere, og tenker å dele den også mot slutte av uken. Håper dere får en herlig tirsdag. 

 

Smiiiil Maren


 

En spennende mandag

Monday - make the best of it

God morgen dere. Er det en god morgen? Her er det en litt grå morgen med regn i luften. På tross av litt grått vær så er det godt og varmt, så dagens oppdatering skjer fra verandaen. Jeg har tak over verandaen min, og det gjør at jeg får brukt den på slike dager som dette også. I dag skal jeg avgårde på to spennende møter, begge relatert til bloggen, men ingen av dem handler om trening. 

Det første møte foregår litt utenfor byen så da må jeg ut på en aldri å liten roadtrip, og det andre møte foregår i min egen leilighet. Sistnevnte blir utrolig gøy, med fare for store forandringer her i huset. Jeg skal fortelle dere alt om det, og jeg håper det kan være inspirerende det også - bare på en litt annen måte enn kun trening og oppskrifter. Høres det bra ut?

Acne jeans / Polo Ralph Lauren skjorte / Nike sneakers / caps varsity

Merker dere at jeg også har begynt å dele litt bilder i vanlige klær, og ikke kun treningsklær. Hva synes dere om det? For min del er det litt rart, for jeg er så vant til å nesten utelukkende gå i treningsklær. Jeg synes jo det er litt gøy å vise dere at jeg ikke kun spretter rundt i treningsklær, så jeg håper dere også synes det er litt artig. Hører gjerne deres mening der altså. Stilen min er jo sporty uansett, jeans, caps, skjorte og sneakers går inn under sporty stil for min del. 

Nå må jeg komme meg avgårde her. Ha en herlig mandag, og en fin ukestart. Make the best of it!

 

Smiiiil Maren 

 

Du må ikke gå i kjelleren på hver eneste treningsøkt

IN MY ELEMENT

Jeg blir så glad av disse bildene, de er så levende, så energiske og så meg. Det er slik som dette jeg trives aller best, opp ned, ute i naturen, i fint vær og masse frisk deilig luft. Dette gjør meg lykkelig, og turer som dette gjør hele dagen min bra. Så i dag er en god dag, jeg har kost meg ute i skogen i nesten to timer, og det gir meg så utrolig mye energi. Det handler ikke om trening eller prestasjon,det er bare tur, frisk luft og lek. Det er akkurat det jeg liker med det. Noen som kjenner seg igjen i at en tur i skogen kan gi mer enn det krever? For min del er det hvertfall slik, og i dag var en av de fineste turene på lenge. 


Grunnen til at jeg titter innom dere nå var selvfølgelig for å dele litt naturglede med dere, men også for å dele en økt jeg hadde på tredemøllen her om dagen. Jeg la økten ut på snapchat, og den fikk over 200 (!) printscreens. Jeg tenker at det er et solid tegn på at økten bør deles. Økten er helt enkel, og ikke vet jeg hvorfor den slo å voldsomt ann. Kanskje fordi den virker overkommelig? Den fremstår ikke som skremmende, eller brutalt hard. Det var den heller ikke, men effektiv - det skal jeg love deg at den er. Du må ikke gå i kjelleren hver eneste gang du trener for at det skal regnes som en god økt. 

Gårsdagens kondisjonsøkt var som følger:

 • 40 minutter raskt gange i motbakke 
 • 6 km/t i hastighet 
 • 6-8 % incline på mølla 

Så enkel er økten, og det trenger ikke være mer komplisert. Jeg skal love deg at svetten siler, og blodpumpa får jobbet. Samtidig får du jobbet godt med baksiden, og spesielt rumpa får kjørt seg på denne typen økt. Det er også skånsomt for knær å jobbe i motbakke, så her er det i grunn bare fordeler. Test den ut da vel, og fortell meg hva du synes. 

Ha en deilig søndag videre mine venner. 

 

Smiiiiil Maren

 

Ingen søndagsfrokost her i huset

Good morning from me & Frenchie

Her er søndagen i gang for lengst, frokost er laget og spist. Jeg er straks klar for å begynne å en solid to-do liste som ble laget på torsdag, og fremdeles står relativt urørt. Det er så mye kjedelig på den listen av jeg får helt vondt, men det må gjøres, og jeg vet med meg selv at jeg får en mye bedre søndagskveld hvis mailboksen er tom, klærne er vasket, leiligheten er støvsugd, sengen er skiftet på osv. 


Custommade genser //  Acne Jeans    

Dagens frokost ble ikke den typiske søndagsfrokosten som mange kanskje ser for seg, med nybakt brød, egg og bacon. Til mitt forsvar så bakte jeg faktisk rundstykker i går, og planen var at de skulle serveres til frokost i dag. Har dere smakt nystekte rundstykker, med smør som smelter og ost? Da regner jeg med alle forstår at det ikke er igjen et eneste rundstykke til søndagsfrokost i dag. Hehe. Heldigvis er både min kjære og meg veldig glad i havregrøt, og spesielt når den er kokt opp på melk, tilsatt sjokoladeprotein, og søtet med stevia. Mmmm. Så frokost ble det, bare av det litt mer hverdagslige slaget. 

 • 60g havregryn 
 • 30g sjokoladeprotein
 • 6-8 dråper stevia
 • Melk 

Kok opp grynene på melk, tilsett stevia, rør godt underveis. Dette er spesielt viktig når grøten kokes på melk, som lett kan brenne seg. Når grøten er ferdig kokt, tar du gryten av plata, rører inn proteinpulver, og sper på med litt melk om nødvendig. Voalá - proteinrik sjokkisgrøt på 5 minutter. Jeg har ikke glemt at jeg skal dele en ny økt med dere, og den kommer i dag. Tiden løp litt fra meg i går, men jeg tenker at så lenge den kommer ut i dag, og dere har den klar til å kickestarte mandagen så er det innafor. Nå må jeg komme i gang med den lista, ellers blir det natta igjen før jeg er i mål. 

Hva er deres plan for søndagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Kaffe og forberedelser

Convention er delvis sponset

To tired to function

God lørdagsmorgen. Jeg må le litt av det trøtt ansiktet mitt, men sånn er det når man er våken alt for sent på kvelden. Her starter dagen med svart kaffe og melk, macen, mail og forberedelse til diverse ting fremover. Det første som skjer er AFPT Convention allerede neste helg, og i skrivende stund sitter jeg å leser meg litt opp på forelesere og hvilke temaer de skal snakke om. Den helgen der blir helt drøyt bra sånn faglig sett, men også utrolig hyggelig sosialt sett.

Det er så mange dyktige, flinke, og fine mennesker som kommer, både som forelesere og deltagere. Jeg gleder meg spesielt, for utenom de store internasjonale navnene, til skjønne Inger ( kjent som inger i Dubai) Melina Megulas, og Silje Mariela. Girlpower på foreleserlisten der altså, de skal alle snakke om hyper-aktuelle temaer og det blir så spennende å høre på dem. Kanskje jeg ser noen av dere på Convention? Det skjer hvertfall i Oslo, Gardermoen, 26-28 august. All informasjon finnes HER. 

Ellers går dagen i dag med til en god del jobb, før det blir litt sosial hygge senere. Jeg håper også å rekke innom sentrum før de stenger, jeg har lagt min elsk på et par nydelige høstplagg, samt en en fantastisk fin caps. Så vi får se om jeg ikke får snikt inn en liten shoppingrunde. Ellers har jeg en ny treningsøkt å dele med dere, skal prøve å få ut den litt senere i dag så det er bare å følge med. 

Jeg ville i grunn bare inn å si hei, god morgen og ønske dere en fin lørdag. Veldig gøy med alle som har skrevet hva de jobber med eller studerer på gårsdagens innlegg. Jeg føler jeg får en litt ny nærhet til dere lesere når jeg får høre hva dere driver med, så fortsett gjerne å del det. 

Smiiiil Maren 

 

 

Dagens tips: Snackplate

Eat the rainbow

I dag sitter jeg å jobber hjemme, og det er så deilig for da kan jeg lage meg små snackplates når jeg kjenner at jeg får lyst på noe. I dag ble det snackplate til frokost, rett og slett fordi jeg hadde lyst på alt, og ikke klarte å velge. Jeg lager ofte fat med ulike godsaker på, men jeg synes snackplate er et utrolig herlig ord, så la oss kalle det det fremover. Dagens bestod altså av litt oppkuttede grønnsaker, friske bær, epler, mandler, og et glass med meieriprodukter og bær. 


Etter bildet ble tatt så kuttet jeg eple opp i biter, og knasket halve, og brukte den andre halvdelen som base i bunnen av glass nummer to med meieriprodukter. For nei, jeg blir ikke mett av et så lite glass med cottage cheese, yoghurt og skyr. Proteiner er jeg alltid nøye på å få i meg, så ingen småspising på meieriproduktene her nei. Det er jo også noe av det aller beste jeg vet. I dag har jeg dagen full av jobbrelaterte ting, en del ting jeg har utsatt og rett og slett ganske mye kjedelig. Jeg skal ikke klage et sekund, for det er akkurat dette jeg har savnet. Jeg ønsker hverdagen og dager fyllt med ting som gjøres, rutiner, og deadlines hjertelig velkommen. Det føles godt med litt struktur igjen. 

Har dere det fint om dagen? Har det vært okei å komme tilbake på jobb og skole? Jeg er sikker på mange av dere kanskje har startet nytt studie, eller kanskje noen har startet en ny jobb. Del litt med meg da, hva jobber du med, hva studierer du, og hvordan synes du det er? Jeg gleder meg til å høre fra dere, jeg synes alltid det er så spennende å høre hva folk driver med av jobb og studier. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Axwell /\ Ingrosso made me do itI dag hadde jeg overhode ikke lyst å løpe, og jeg måtte grave dypt etter motivasjonen til å knytte på meg joggeskoene. Jeg hadde lyst å være ferdig løpt, jeg hadde lyst på den magiske etter-trening følelsen, men jeg hadde minimalt lyst å gjennomføre selve løpeturen. På tross av mye motstand i eget hode så kom jeg meg ut døra, jeg plugget i øreproppene og klikket meg inn på spotify. Der oppdaget jeg noe nytt, en ny liste, og plutselig kom jeg på at jeg hadde jo lagt inn ny musikk i går kveld. Jeg trykket play og da smalt det.

Axwell Λ Ingrosso tok meg rett tilbake til Palmesushelgen på Bystranda her i Kristiansand. Tilbake til den magiske stemningen, den elektriske energien og bøttevis med feelgood. Jeg fikk en helt vill energi over meg, og vips var løpeturen i gang. En km, to, tre, fire, jeg løp og løp, og før jeg viste ordet av det var 8 herlige kilometer tilbakelagt, og jeg var kliss våt av svette og fylt til randen av endorfiner. Tenk at et par låter kan gi deg så mye. Tusen takk Axwell Λ Ingrosso, denne løpeturen ble så god på bakgrunn av Sun is shining, Something new og On my way. Nå skal det sies at Martin Garrix hjalp litt til han også med blant annet Lions in the Wild, Now that I found you, og Don´t look down. 

Har du noen spesielle sanger som får deg til å gi litt ekstra på trening? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sashimi & pep talk

Salmon sashimi & ginger

I går stod dette på middagsmenyen, og det var bare så utrolig godt. Jeg elsker sushi, og sashimi. I sommer har jeg spist dette mye, men nå var det faktisk et par uker siden sist, så når spørsmålet fra Kristina kom om vi ikke bare skulle gjøre det enkelt på gårsdagens jentekveld, var jeg virkelig ikke vond å be. 


Vi koste oss i Kristina sin nydelige leilighet i flere timer, og fikk pratet ut som så enormt mye. Det er deilig med venner som tørr å pushe litt, og utfordre deg til å bli bedre, jobbe hardere og ikke gi opp. I går var rene pepp-talken, og vi ble begge så motiverte og gira på et tidspunkt at det var vanskelig å sitte stille. Jeg er i en litt spesiell situasjon om dagen, jeg søker jobber, jeg har fått en ny jobb og jeg ønsker å jobbe mye hardere med min eksisterende jobb. Det skjer mye på en gang, så her gjelder det bare å holde fokus, og jobbe på. Endelig er hverdagen her, med hektiske dager og mye på timeplanen - akkurat slik jeg trives best! 
I dag skal jeg i et par møter, treffe en venninne, og opp til familien på middag. Vi har en fast tradisjon med middag sammen på torsdager. Det skled litt ut i sommer, men nå er hverdagen tilbake og torsdagsmiddagen tilbake på timeplanen. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Hverdagsaktivitet - viktigere enn du tror

Hurra for økt hverdagsaktivitet

Jeg har et mål denne høsten, og det er å øke hverdagsaktivititeten min. Det er ikke sikkert dere vet det, men nå skal jeg innrømme for dere at jeg kjører så og si overalt. Skal jeg handle så tar jeg bilen, skal jeg på besøk til noen, hvor jeg strengt tatt kunne gått eller syklet, så tar jeg bilen og skal jeg på trening, ja så kan jeg søren meg finne på å ta bilen. Selv om det kun er 10-15 minutter å gå. Det er faktisk litt flaut, så her skal jeg forbedre meg! 

Jeg tok en liten titt på sykkelen min i går, og der var det sannelig ikke noe luft igjen i noen av dekkene. Det sier kanskje litt om at den har stått en stund. Så i dag skal sykkelen shines, dekkene skal få luft og jeg skal prøve å bli flinkere på å bruke sykkel eller bena som fremkomstmiddel. Det villeste er når jeg ser mødre og fedre, med barn i sykkelsete, handleposer på styret og sekk på ryggen. Jeg blir så imponert, og ikke minst inspirert. Kan de, så kan virkelig jeg også. Hvordan er det med deg, og din hverdagsaktivitet? Er du flink til å gå / sykle i hverdagen? 

 

Smiiiil Maren 

Tilbake til hverdagen: Sunn snacks

Eat your veggies

Jeg durer videre med tilbake til hverdagen-serien min. Dette er tredje innlegg i serien, og i dag er fokuset på sunn snacks. HER finner du første innlegg som handlet om hjemmelaget müsli/granola, og innlegg nummer to serien handlet om hjemmelagde knekkebrød, og du finner det HER. 

Nummer tre i serien kommer her, og i dag handler det altså om snacks. Jeg tenker at man kan sunnifisere ditt og datt, kaker uten sukker, og boller uten vanlig hvetemel og det finnes snart ikke den ting man ikke kan lage uten noe som helst av "fy fy" ingrediensene. Jeg vet at dette blir litt som å kaste stein i glasshus, for jeg har delt flere slike oppskrifter selv, men jeg kjenner jeg er litt lei av hele greia. Har jeg lyst på boller, så har jeg faktisk lyst på ordentlig bolle, og da spiser jeg heller det en sjelden gang, enn å gomle på en flat, bollelignende sak med gummikonsistens. Haha, skjønner dere hva jeg mener? Det finnes unntak da, noen er fantastisk flinke på å bake uten sukker, hvetemel og det hele, men jeg er altså ikke en av dem.

Så når jeg skulle tipse dere som sunn snacks i denne ukens tilbake til hverdagen så hadde jeg rett og slett bare lyst å gjøre det enkelt. Back to basic. Finn frem grønnsaker, skyll dem og kutt opp, dander lekkert og server på fat. Så enkelt, så fristende, så fantastisk sunt og så godt. Lag gjerne en enkel dipp også, min favoritt er rett og slett mager kesam og Holiday mix. Mmmm. 

Ellers er dette ting jeg liker å kose meg med når jeg har lyst på noe godt, men likevel prøver å holde det litt sunt: 

 • Fruktfat - kuttes opp og danderes på samme måte som grønnsakene
 • Questbarer 
 • Nøttemix med usaltede nøtter og tørket frukt 
 • 70% sjokolade 
 • Dadler 
 • Selvpoppet popcorn
 • Gele laget av funlight saft
 • Hjemmelaget saftis
 • Chips av rotgrønnsaker
 • Vanilje kesam med frukt og friske bær ( bruk gjerne frosne bær som du varmer opp for en mer økonomisk, men like god, variant)
 • Sukker i ulike oppskrifter byttes ut med sukrin/stevia, og vips er mange kalorier spart. ( se her ja, der snek de sunnifiserte sakene seg inn likevel)

Jeg synes dette ser så fristende, fargerikt og godt ut. Noen ganger er det enkle ofte det aller beste. Hva er dine beste tips til sunn snacks? 

 

Smiiil Maren 


 

Ny treningsøkt i nye klær

Annonse

ActiveWear by KappAhl

I dag har jeg to gøye ting å dele med dere, den ene er en rå treningsøkt som jeg virkelig tror dere kommer til å like, og det andre er dagens treningsantrekk. Alle klærne i dette innlegget er fra den nye sportskolleksjonen til KappAhl. Serien heter Activewear, og jeg er mildt sagt overrasket over både kvalitet og passform. Jeg skal innrømme at jeg kanskje var litt fordomsfull i forhold til treningsklær til å en så rimelig penge, men der måtte jeg sannelig innse at jeg tok feil. Klærne sitter godt på, de puster og gir en fantastisk bevegelsesfrihet.

Tights grå  // Svart langermet genser  //  Vest // Sportsbh

Jeg har nå gjennomført tre økter i klær fra KappAhl, og jeg er rett og slett imponert. Dette er GØY å dele med dere, for jeg vet at det er mange studenter som leser bloggen, og mange som av ulike årsaker ikke har mulighet eller lyst å bruke så mye penger på treningsklær. Da er dette virkelig serien for dere. Jeg har valgt meg ut to favorittantrekk som jeg har lyst å dele med dere. Det ene er det jeg har på meg her, og det andre ser dere på Instagram i morgen. Et smart tips - følg litt ekstra godt med på Instagram - hele antrekket og mere til, kan nemlig bli ditt.
Så over til treningsøkten. Det er en herlig kombinasjon av styrke og kondisjons, og her får dere den servert:

Jogg rolig i 20 minutter. Finn et åpent område og kjør følgende sirkel:

 • 20 dype knebøy
 • 20 gående utfall med benløft  
 • 10 pistol squat 

Alle øvelsene kjøres 3 runder. Før du jogger rolig videre i 20 minutter.


Dette gir deg en god times økt hvor du får trent både kondisjon og styrke. Øvelsene kjøres med kroppsvekt, men tro meg - de kommer til å svi! Jeg kjører ofte denne typen trening, og synes det er utrolig effektivt. Forrige uke hadde jeg med meg en venninne på samme økten, og hun var helt gele i bena etterpå. Det er en perfekt økt å kjøre sammen med treningskompis, da kan dere pushe og motivere hverandre, samt holde styr på telling av repetisjoner. Det er fort å gå i surr når man begynner å bli sliten. 

Jeg håper dere tester økten, og fortell meg gjerne hvordan det gikk. Jeg blir også glad for tilbakemeldinger på hva dere synes om Activewear-serien fra KappAhl, er dere ikke enige i at det er gøy å dele litt rimeligere alternativ også? Uten at det går utover verken kvalitet eller look. Gleder meg til å høre fra dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Tid for Convention

Delvis sponset

I dag har jeg tidenes trøtteste søndag, og etter en nesten fire timer lang kjøretur hjem til sørlandet er jeg rett og slett helt utslitt. Så i dag blir det joggebukse, sofa, serier og ekstra god mat på denne jenta. Jeg hadde tidenes kveld på Poolside i Frognerbdet i går, men jeg valgte å dra hjem etter festen der i var over, i stede for å dra videre ut. Jeg drakk heller ikke alkohol, så ikke forstår jeg hvorfor jeg er så fryktelig trøtt og sliten i dag. Jeg føler alle rundt meg hoster og harker for tiden, og jeg krysser virkelig fingrene for at denne slappheten ikke er starten på en forkjølelse. Jeg skal jo så mye spennende fremover - jeg kan ikke bli syk nå!

Apropos spennende ting fremover, vet dere hva jeg gjorde i går eller? Jeg meldte meg på NIH CONVENTION som finner sted på Norges idrettshøgskole i Oslo 15 og 16 oktober. Når jeg så programmet ble jeg helt målløs, det er så utrolig mye spennende treningstimer og foredrag at jeg hadde ordentlig problemer med å velge ut hva jeg ville få med meg. Jeg har endt opp med en solid blanding, med alt fra intervaller på bane, dansetimer og mini-band trening, til foredrag om doping til den perfekte kroppen, kroppspress og mindfullness + mye mye mer. Dette blir så gøy, og jeg kan nesten ikke vente. Lyst å bli med? Påmelding og info finner du HER. Før den tid er det jo AFPT-CONVENTION som jeg har nevnt et par ganger tidligere. Det finner også sted i Oslo, og datoen er 26-28 august. Her kommer noen av landets, og faktisk verdens dyktigste forelesere på sine fagfelt innenfor trening, helse og ernæring. Store internasjonale navn som Bret Contreras (kanskje mest kjent som The glute guy), Alan Aragon, Eric Helms, Nick Tuminello og Brad schoenfeld står på listen, sammen med store kjente navn norske navn slik som Ian & Inger Hougthon, Melina Magulas, Silje Mariela Westby og Elaine Bloom. Tenk, alle disse, og enda flere, samlet på ett og samme sted, for å dele av sin enorme kunnskap. Dette er en sjelden mulighet! Påmelding og info finner du HER. Det er bare å holde av Lørdag17 september også, for da er det sannelig enda en Convention. Nemlig SHAPEUP CONVENTION. Jeg var med i fjor også, og det var en dag jeg aldri kommer til å glemme. Jeg var så motivert etter denne dagen at jeg nærmest spratt ut av Bislett stadion, hvor convention ble holdt. I år er programmet enda heftigere, og antall deltagere er doblet, så dette blir større, og råere enn i fjor. Jeg stor-gleder meg. Jeg skal få lov å dele ut to billetter til to av mine lesere, så det er bare å følge med på blogg og Instagram den kommende uken. Kanskje blir det du som får plass på årets ShapeUp Convention, hvor vi blant annet skal få løpe intervaller med, i mine øyne, verdens råeste frøken, nemlig Therese Johaug. Info og påmelding finner du HER. Jeg skulle egentlig dele alt dette med dere i morgen, og ta meg helt bloggfri i dag, men så tenkte jeg søren heller, dette er for gøy å vente med. Hvis dere også er litt slappe denne søndagen, så er det sikkert mange som surfer litt på nettet i dag, og da var det fint å kunne komme med en spenstig liten convention-oppdtering til dere. Nå venter taco, masse digg snacks, en god armkrok og tv-serier på meg. Ha en deilig søndagskveld dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunn mat på farten

Sunt og godt på farten

God morgen dere. Her på Frogner House er dagen i gang etter en litt slitsom natt. Jeg fikk rett og slett bare ikke sove, og lå våken til langt over klokken 04 i natt. Nå har jeg akkurat vært nede på bakeriet ved siden, og kjøpt meg den største kaffen de hadde. Så nå satser jeg på at formen kommer seg rimelig kjapt. Jeg får mye spørsmål omkring dette med å spise sunt når man er på reise, og da tenkte jeg at det kunne være gøy å vise litt hvordan jeg gjør det hvertfall.

I går kjøpte jeg en ferdigsalat, også dro jeg innom matbutikken og kjøpte litt ekstra fyll som jeg puttet i salaten for å gjøre den enda litt mer mettende. Jeg ba også om ekstra mengde protein i salaten min, noe som gjør at jeg holder meg mett lengre. Jeg kjøpte en liten pose med spinat og små tomater som jeg tilsatte. Jeg ber også så og si alltid om dressingen ved siden, på den måten kan du selv bestemme mengden. Denne salaten, med litt ekstra tilbehør ble en super middag, og med slike alternativer er det aldri vankelig å velge sunt. Som dessert hjemme på hotellrommet koste jeg meg med melon i skiver, bjørnebær og ferske bringebær, toppet med vanilje kesam. En sunn liten matfest der altså. 

Andre fine måltider når man er på farten: 

 • Lomper/Lefser, en pakke kalkun/kylling skinke/rostbiff og noe grønnsaker (salat, agurk, eller gjerne tomat)
 • Skyr med bær og usaltede nøtter og gjerne en frukt 
 • Knekkebrød / grovt brød med proteinrikt pålegg. Velg en grov type knekkebrød / brød, for eksempel wasa sport. Følg brødskalaen når det gjelder valg av brød.
 • Kok opp egg på forhånd, og ha dem med deg i en liten boks.
 • Salatbar - pass på å fyll godt på med proteinkilde ( skinke, egg, kjøtt, fisk, ost ), og ha alltid med karbohydratkilde ( søtpotet, ris, potet, pasta, grovt brød osv) og sunne fettsyrer ( eksempelvis nøtter, avokado, fet fisk, osv)
 • Proteinbar ( her er questbar et av de bedre alternativene ift næringsinnhold), usaltede nøtter, eller smoothie 
 • Gulrøtter, sukkererter, cherry tomater osv er supert å snackse på. 

Nå skal jeg straks legge bort macen og komme meg ut på en liten gåtur i sola. Det er helt fantastisk fint vær i Oslo i dag, og det er så deilig. Senere i dag håper jeg at jeg rekker en liten runde i et par butikker, før Poolside i Frognerbadet. Dette blir en herlig lørdag - jeg kjenner det på meg.

Hva er din plan for dagen? Håper solen skinner der du er, og at lørdagen din blir super. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Ta deg ei bolle

Todays breakfast

Sånn kan det gå når man sjekker inn på Frogner House som ligger et steinkast unna Åpent bakeri. Jeg skulle bare kjapt innom å kjøpe en kaffe, og ikke vet jeg hva som skjedde, men plutselig hørte jeg meg selv si: "og to ferske hveteboller takk". Så da ble det det da, en kaffe og to ferske hveteboller. 


Det pøsregner i Oslo, men det er egentlig helt greit for jeg har et tonn av jobb å gjøre. I skrivende stund sitter jeg i senga og svarer mail, skriver litt på sykepleie CVen, jobber med en annonse, og redigerer litt bilder. Jeg har laget en finfin liten jobbeliste, og jobber meg jevnt og trutt nedover den. Nå skal jeg straks ta en god pause og møte Kristine for lunsj. Jeg føler meg heldig som kan sitte her inne i varmen, omringet av myke hotellputer og se ut på ruskeværet. 

Før jeg satt meg ned for å jobbe i dag så hadde jeg en utrolig fin joggetur. Jeg startet på Frogner, og jogget ut mot bygdøy, snudde når jeg ikke helt kjente meg igjen lenger, og jogget rolig tilbake. Totalt ble det 9 gode kilometer, og det er jeg strålende fornøyd med. Hvis jeg hadde bodd i oslo skulle jeg gått tur ute på Bygdøy hver eneste dag, herligfred for et nydelig sted! 

Nå rumler magen, på tide med venninnelunsj. Kos dere i ruskeværet, så snakkes vi snart! 

 

Smiiiiil Maren 

 

De små tingene

Sponset behandling

Sun kissed skin

Jeg har aldri vært en typisk girly-girl, og jeg har aldri brydd meg spesielt mye om verken hår, sminke, eller klær. Jeg var den jenta som satt høyest i tretoppene i alle friminutt på skolen, og kom hjem etter en hel dag utendørs så skitten at jeg nesten ikke var til å kjenne igjen etter leking i skog, gjørme og sand. Jeg har alltid drevet med idrett, og hatt en haug av hobbyer. Sminke, hud, hår og utseende var aldri blant de hobbyene. I mer voksen alder har dette endret seg litt, og jeg synes det er gøy og ikke minst viktig å ta litt vare på seg selv. Jeg går fast til frisøren, jeg steller neglene, jeg renser huden med gode produkter og jeg gjør små ting for å ta vare på meg selv.. En ting er trening og sunn mat, men det er faktisk viktig å ta vare på hud og hår også. Helt ærlig, så gjør disse små tingene at jeg føler meg litt bedre. Jeg kommer aldri til å endre noe på mitt eget utseende i mer drastisk grad enn en spraytan, neglefiks og farge/forming av bryn. 

Like før jeg dro til Oslo så var jeg innom Auds hudpleie og frisket litt opp i sommerens brunfarge (sponset behandling). 15 små minutter, og vips var fargen tilbake. Auds hudpleie har et kabinett med en slags vifte bak som gjør at all overskuddsfarge forsvinner, og dermed tørker du fortere, og du blir ikke klissete. Jeg la meg med fargen uten å dusje, og var forberedt på at hele sengetøyet mitt skulle være oransje - det var det ikke. Dette er et supert alternativ hvis du for eksempel skal i et bryllup nå på sensommeren, i et selskap, eller bare føler for å friske opp fargen litt. Auds hudpleie kjører i gang et tilbud nå, med hele 25% rabatt på spraytan.Tilbudet varer frem til 19 august, så har du lyst å gå sensommeren i møte med litt brunere ben og litt mer glød er det bare å hive seg rundt. Jeg synes hvertfall dette var veldig deilig før helgens poolparty i Frognerbadet. 

Hva er deres tanker rundt dette med å "fikse" på eget utseende? Hvor går dine grenser for hva du selv føler er okei, og hva som blir for mye? Jeg synes dette er litt spennende å høre fra dere. Nå vet dere jo hvor jeg står, jeg setter min grense ved hudpleie, frisør, voksing, negler og lignende. 

 

Smiiil Maren 
 

Her skal vi kose oss

Sponset opphold

Feels like home <3

I skrivende stund ligger jeg rett ut i en diger hotellseng på nydelige Frogner House. Min kjære er avgårde for litt jobb, og jeg koser meg i leiligheten. Ja leiligheten, for vi har rett og slett sjekket inn i tidenes lekreste leilighet for helgen. Jeg bor alltid på Frogner House når jeg er i Oslo, og jeg er alltid strålende fornøyd med de fine rommene, men i dag ble jeg faktisk helt satt ut når jeg åpnet døren. Det som møtte oss var en stor, lys, og super delikat innredet leilighet med spisestue, stue, kjøkken, soverom og bad med stor dusj, lekre sorte fliser og et stort ovalt badekar midt på gulvet. Hjelpes så flott, men samtidig så lunt og koselig. 


Det er akkurat det som kjennetegner Frogner House, og som gjør at du føler deg hjemme. Home away from home er deres slogan, og jeg synes det passer så utrolig godt. Det er nemlig akkurat slik det føles. Et hjem borte fra hjemme, og tenk - vi skal få lov å kose oss her en hel helg. 
Alle som har fulgt meg en stund ved at jeg elsker salatbarer, og spesielt én skiller seg ut for meg i Oslo. Jeg må alltid innom LETT når jeg besøker Oslo, og i dag har jeg faktisk vært der to ganger. Dagens salat ble en miks av spinat, søtpotet, marinert kalkun, tomat, og grønne bønner. Jeg hadde hoisin dressing, og en vannmelin / sitron juice til, og en liten questbar til dessert. Mmmmm. Jeg kjøpte også en ingefær/sitron shot, halsen er litt sår, og jeg har virkelig ikke lyst å bli syk nå. Så best å gjøre de små forebyggende tiltak man kan. Ellers har jeg væt i et spennende og sporty møte i dag, og dere som følger meg på Snapchat har nok allerede gjettet hvem dette møtet var med. Jeg kommer tilbake til dette, og lover å fortelle dere alt om det. I morgen venter en dag med litt sosial hygge, trening, litt shopping og ellers bare nyte Oslo. Lørdag er den tore dagen, da er Poolside i Frognerbadet i gang, og fy søren som vi gleder oss! 

 

Smiiiil Maren  

 

Oslo next

Simply fresh

Frokosten er spist, og når dere leser dette er vi på full fart inn mot en langhelg i Oslo. Helgen fylles med både litt jobb, og masse sosial hygge. Jeg gleder meg veldig til lørdagen, da er det nemlig Poolside - Norges største poolparty i Frognerbadet. Jeg tror det kan bli utrolig gøy, og nå er det jo faktisk meldt fantastisk vær også, så det er bare å krysse fingrene for at det holder seg. Ellers har jeg et par møter med både gamle og nye samarbeidspartnere. Det er alltid godt å få en Oslotur og fysisk møte alle disse fine menneskene jeg samarbeider med. Det blir noe annet når man får satt seg ned og snakket sammen, i stede for å alltid kommunisere via mail og telefon.

Jeg har jo selv bodd i Oslo i nesten 4 år, og har mange gode venner, og tidligere kolleger der. Jeg gleder meg så til å endelig få litt kvalitetstid med flere av dem igjen. Det er så mye jeg gleder meg til i Oslo. 

 • Jeg gleder meg til joggetur på Bygdøy
 • Jeg gleder meg til salat på LETT
 • Jeg gleder meg til kaffe på min faste Kaffebrenneriet 
 • Jeg gleder meg til å sjekke inn på my home away from Home Frogner House.
 • Jeg har så lyst på en treningsøkt på Barrys Boostcamp også, jeg håper tiden strekker til og at jeg rekker det. 
 • Jeg gleder meg til å spise på gamle favoritter, slik som delicatessen, og villa paradiso
 • Jeg gleder meg til å innom Anton sport, Zara, Ganni, Cos, Eger og alle de andre deilige butikkene vi ikke har her på sørlandet. 
 • Jeg gleder meg til å vandre rundt i Frognerparken, og jeg gleder meg til bryggekos på Aker brygge. 
 • Jeg gleder meg til å rusle på Løkka, med kaffe i hånda og sol i ansiktet. 

Alt dette tenker jeg å rekke på en helg, noe sier meg at jeg trenger mer tid. Flaks at jeg skal til Oslo igjen om to helger til også da. 26-28 august er det nemlig AFPT convention på planen. Fy søren som jeg gleder meg! 


Nå skrev jeg meg helt bort i Oslo her, jeg skulle jo egentlig dele dagens energibombe av en frokost. Dette er den kjente "Marenskåla" med oppkuttede eplebiter, friske bær, cottage cheese, og yoplait vaniljeyoghurt. Jeg hadde misforstått i forhold til hvor tidlig vi skulle kjøre, og stod dønn klar en hel time før vi skulle dra. Det gjorde at jeg fikk tid til en kjapp tur på butikken, og resultatet ble en nydelig frokost, og et friskt fuktfat. Jeg får en så mye bedre dag hvis jeg klarer å starte med en god frokost, så nå ligger alt til rette for en fin tur innover mot hovedstaden. Nå står min kjære å venter på meg, bilen er pakket og det er bare å komme seg avgårde. 

Håper dere får en nydelig torsdag. Del gjerne helgeplanene dine med meg i kommentarfeltet, jeg trenger litt underholdning på den lange kjøreturen inn til Oslo. Skal du noe spennende i helgen? Kanskje vi ses på Poolside i Frognerbadet? Del mer enn gjerne også dine Oslofavoritter med meg. Hva er det du liker med Oslo? 

 

Smiiiil Maren 

Tilbake til hverdagen: Hjemmelagde knekkebrød

Homemade crisp bread

Andre innlegg i min lille "tilbake til hverdagen" serie er hjemmelagde knekkebrød. Disse er proppet med næring, og smaker helt fantastisk. Oppskriften har jeg fra mammaen min, og de har vært en favoritt hos meg så lenge jeg kan huske. Jeg lager ofte disse opp i enorme porsjoner, og har dem stående fremme på benken.

Det er utrolig hvor mye enklere det er å ta et sunt valg når det står rett foran øynene dine. Du kommer hjem fra jobb og er sulten som en ulv. Da er det så enkelt å bare ta et lite knekkebrød mens middagen lages, eller du har super dårlig tid på morgenen, da tar det ingen tid å slenge med seg et par knekkebrød i farta. Så planlegging og tilgjengelighet dere, det er en smart greie. 

Til to stekebrett trenger du: 

 • 2 dl grovt sammalt hvete
 • 2 dl lettkokt havregryn
 • 2 dl havrekli
 • 2 dl sesamfrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl kruskakli
 • 7 dl vann
 • 2 ts salt

Slik gjør du:

La blandingen være i bollen og "sette seg" i minimum 1 time. Smør så blandingen så jevnt som mulig på et bakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen i ca 40 minutter på 185 grader. Åpne opp et par ganger underveis og slipp ut litt damp. Jeg tar mine ut halvveis i steketiden og ruter dem opp. Hvis ikke knekkebrødene blir sprøe, kan du sette dem inn litt til etter steketiden er over, men da er det viktig at du følger nøye med så de ikke blir brent. Oppbevar i en krukke eller boks på kjøkkenbenken. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en nydelig onsdag. Tusen takk for alle kommentarer for tiden, det er så deilig å se at dere er tilbake fra ferie og er så aktive. Det er akkurat dette som gjør blogging så fantastisk gøy, så tusen takk for alle ord dere legger igjen. Jeg setter enormt pris på det! 

 

Smiiiil Maren 

 

Vil ikke, kan ikke, orker ikke

Dette var de tre setningene som tok totalt overhånd i mitt hode i går. Jeg dro på trening, men kjente allerede i trappen på vei opp at jeg var trøtt og sliten, kroppen ville ikke. Jeg drakk en koffeinholdig energidrikk, fant frem planen for dagens økt, og prøvde å motivere meg selv. Ingenting funket, stemmen i hode var sterkere, og følelsen i kroppen var for dominerende. Etter ett sett med knebøy avbrøt jeg treningen, og dro hjem.

Jeg hater når det blir sånn. Jeg hater å ikke få fullført, og jeg hater å føle at ting ikke fungerer. Spesielt fordi jeg vet at jeg har hatt en avslappende og rolig helg med masse mat og hvile, jeg vet at jeg hadde spist to gode måltid før økten, jeg vet at jeg hadde nok væske i kroppen, og jeg vet at jeg hadde en god plan på treningen min. Likevel så hadde jeg bare for vondt i viljen, og rett og slett ikke ork til å gjennomføre. Men vet dere hva, sånn er det bare noen ganger. Noen dager bare gidder du ikke - og det er HELT I ORDEN! 

Forgive, forget and move on

Ja det føles litt kjipt å droppe trening, eller andre ting du burde gjort, rett og slett fordi du kjenner at du bare ikke gidder. Tro meg, dette skjer oss alle sammen, og vi må tørre å innrømme det for oss selv, og innse at det er helt normalt, og gjør ingen forskjell i det lange løp. Det at du dropper et par økter gjør deg ikke slapp, på samme måte som at et par treningsøkter heller ikke gjør det sprek. Det handler om kontinuitet, og det er hva du gjør over tid som har noe å si. En salat gjør deg ikke sunn, på samme måte som én smågodtpose eller en saftig cheeebruger ikke gjør deg usunn. 

Det var litt viktig for meg å få dele dette med dere, for jeg ser jo at det kan virke utad som at jeg trener på, løper og koser meg. Spiser salat og lever det ultimate sunne liv. Det er overhode ikke sannheten. For å toppe det hele kan jeg jo dele at jeg i tillegg dro å kjøpte meg is etterpå, bare fordi jeg synes litt synd på meg selv som var så slapp. Den tankegangen der altså, den er så tullete, men likevel så skjer det så ofte. Nå har man liksom ødelagt for dagens trening, skal vi ikke bare ta å spise litt usunt også, for å gjøre fiaskoen komplett liksom? Jeg må nesten le litt. Det blir som hvis du punkterer på ett dekk på bilen din, så går du ut så kutter hull i de tre andre også. Make no sense sant?
take home message fra min litt merkelige mandag er at det er helt lov å droppe ut av og til, det er lov å skippe en treningøkt, eller droppe den salaten du hadde tenkt å spise og heller gå for den saftige burgeren med pommes frites til. Vi gjør det alle sammen, det er helt dønn normalt. Så legg bort alt av dårlig samvittighet hvis den måtte melde seg, den hjelper deg ingenting. Og du, hvis du punkterer litt i løpet av uken - dropp å kutt hull i de tre andre dekkene også da. Gjør det beste ut av det, glem det og ikke la det få prege deg og påvirke valgene du tar resten av uken. 

Jeg ønsker dere en herlig tirsdag. Jeg skal straks ut på en liten powerwalk, for vet dere hva - jeg lar ikke gårsdagen stoppe meg, og jeg gir meg ikke.

 

Smiiiil Maren 

 

Tilbake til hverdagen: Hjemmelaget Granola

Dette er første innlegg av en liten miniserie her på bloggen. Jeg kaller den "tilbake til hverdagen", og den vil inneholde små sunne og smarte tips og triks, og ikke minst oppskrifter på sunn, og god hverdag mat. Jeg kicker det hele i gang med med oppskrift på hjemmelaget granola eller müsli. Denne er genial å lage opp i stor porsjon og ha stående på kjøkkenbenken i en stor krukke. Smaker nydelig, er enkelt å lage og er proppet med energi og næring til en sunn, og aktiv hverdag. Jeg har delt en del slike oppskrifter med dere tidligere, men nå vil jeg altså samle dem i en miniserie til dere. 


Du trenger: 

 • 500g havregryn 
 • 100g sesamfrø 
 • 100g hakkede mandler
 • 100g hakkede valnøtter
 • 100g cashewnøtter
 • 1/2 ts grovkvernet salt
 • En god håndfull med tørkede tranebær
 • 4 ss tørkede aprikoser ( grovhakket )

Slik gjør du: 

Legg alt på et bakepapir på et stekebrett, og bland godt sammen. Smelt sammen 2 ss smør (jeg brukte bremykt ), og 2 ss flytende honning, hell i 2 dl eplejuice og rør godt rundt. Hell dette over stekebrettet, og blant massen godt sammen. Inn i ovnen i 1 time på 140 grader. Åpne ovnen 3-4 ganger underveis og vend litt på blandingen. Avkjøles, og oppbevares i en krukke. 


I dag har jeg en god del på planen, så det er bare å komme seg opp og i gang. Jeg har akkurat spist en god frokost med havregrøt og en stor proteinkaffe. Jeg sitter å vurderer om jeg skal finne frem juiceren og lage en ingefærjuice før jeg løper avgårde. Jeg føler alle rundt meg går å hoster og harker, og jeg har så lite lyst å bli syk. Jeg er forresten allerede godt i gang med del to, og tre av denne lille tilbake-til-hverdagen miniserien min, og de vil bli delt i løpet av uken. Håper dere synes dette var en litt gøy og motiverende idé. 

Er alt fint med dere? Jeg håper dere er friske og klare for en ny og sprek uke.

 

Smiiiil Maren 

 

Raw lunsj & hjemreise

42 Raw København

Hvor innbydende og delikat ser ikke denne lunsjen ut? Se på de deilige fargene, jeg får lyst å dra tilbake og spise hele måltidet en gang til når jeg ser disse bildene. Dagens lunsj var altså på 42Raw, et sted du virkelig må besøke hvis du besøker København. Menyen er helt fantastisk, og du kan fråtse i godsaker som acai bowls, veggie salads, vegetar burger, en rekke ulike juice & smoothies samt masse raw godsaker som daddel kuler, raw chocolate cookies og mye mye mer. Det er synd magen sier stopp før øynene, for jeg kunne virkelig tenkt meg å smake hele menyen. Jeg spiste både chia bowl med banan, goji bær, mulberries, kakaonibs og blåbær, og en raw salat med ulike grønnsaker og eple, i en deilige økologisk curry dressing. Jeg hadde også en juice med agurk, spinat og eple, jeg tror den het Seattle. Celine koste seg med en Matcha bowl og en latte med mandelmelk. Dette er et sted jeg uten tvil skal tilbake til ved neste København besøk. En så spennende meny fortjener å bli utforsket litt mer. Har noen av dere vært her før? 


I skrivende stund sitter jeg på Kastrup, og skal straks løpe til gate. Det har vært en helt nydelig helg på alle måter, og jeg er så takknemlig for å ha en god venninne som jeg får besøke i København. Helgen har vært perfekt, men nå gleder jeg meg helt vilt til å komme hjem til verdens beste armkrok. Håper dere nyter søndagen, slapper godt av og lader opp til en ny uke. 

 

Smiiiil Maren 
 

Myk start på søndagen

Morgenkos i København 

God morgen fra Køben. Her har vi akkurat våknet, og nyter en rolig morgen med kaffe og valpekos. Jeg er så forelsket i lille Lulu at jeg vurderer helt seriøst å stjele henne med meg hjem til Norge.


I dag skal vi blant annet lunsje på Raw42 før jeg drar avgårde til Kastrup og flyr hjem til Kristiansand. Jeg kunne virkelig hatt flere dager i Køben, men tro meg, det blir ikke lenge til neste tur. Nå gjelder det å utnytte siste dagen fullt ut, jeg elsker at alt har åpent her i dag, selv om det er søndag. Kamera er med, og jeg gleder meg til å vise dere maten fra Raw og andre godsaker jeg kommer over på min vei. 

Mer fra denne kanten senere. Enn så lenge må dere ha en deilig søndag.

 

Smiiiil Maren 

 

 

En lørdag i København

Sweet potato salad

Det er helt utrolig hva man får tid til på en dag hvis man bare utnytter tiden, og det har jeg virkelig gjort i dag. Min skjønne venninne Celine som jeg bor hos her i København, måtte jobbe et par timer i dag, og da utnyttet jeg de timene så godt jeg kunne. Jeg fikk kost masse med lille Lulu, tatt meg en joggetur i en nydelig park, og shoppet litt før jeg hentet Celine på jobb og vi dro for å spise på Souls. 


Souls er et vegetariansk sted, med den beste maten. Vi bestilte begge Sweet potato salad, og det var så utrolig godt. Salaten var crispy og god, med bønner og en spicy curry dressing. Mmmm. Etter Souls dro vi på Kagehuset og kjøpte gulerotmuffin og te-birkis. Nå ligger vi som to slakt i sofaen og slapper helt av. Planen for kvelden er ikke helt satt enda, men jeg tror og håper det bli sushi på menyen. Jeg har oppdatert som en helt på snapchat i dag, så følg meg gjerne der hvis du har lyst. Du finner meg på: marenerdvikHåper alt er fint med dere. Hva gjør dere denne helgen? 

 

Smiiil Maren 


 

Sunne danske favoritter

Vel fremme i København, og i skrivende stund sitter jeg å nyter en stor kopp kaffe og planlegger dagen. Tusen takk for alle tips fra dere, både her på bloggen og ikke minst på Instagram. Det er flere tips som går igjen, og jeg har utrolig lyst å besøke: 

 • 42 Raw
 • Grød
 • Soul
 • Copenhagen Street food
 • Torvehallerne
 • Djuus


I går handlet vi inn mat, og lagde mat hjemme. Vi kjøpte også inn til frokost i dag, og jeg fant så mye godt. Jeg har ikke råd til å spise alle måltid ute, og da er det fint å ha litt i backup. De har virkelig den beste cottage cheese i verden her, det er den samme som de har i Sverige, og jeg synes den er himmelsk. I tillegg er det yoghurt helt uten sukker, og skyr naturell. Müsli med masse godt, og sist men ikke minst, tidene snacks - rotgrønnsaks chips. Jeg kjøper disse for den villeste prisen hjemme, og her i Køben selges de på vanlig matbutikk og er slettes ikke dyre. Frikadeller er bare så godt, og med 90% fisk kan det nesten ikke bli bedre. 


Det er så gøy å gå i matbutikker i andre land, og se et helt nytt utvalg. Spesielt steder som har kommet lenger enn Norge på sunne alternativer. Her i København har 7/11 kommet med en egen Paelo serie, hvor kult er ikke det? Jeg smakte en green-juice derfra i går, og den var så frisk og god. Nå skal jeg straks legge bort macen, og komme meg ut på en liten joggetur for å sjekke ut området. Jeg har blitt tipset om en nydelig park like ved her på Østerbro som er fin å løpe i, og ellers kom det et tips å jogge rundt de 7 sjøer, eller "sjøerne". Så vi får se hvor turen går.

Ha en nydelig lørdag dere!

 

Smiiiiiil Maren 

 

København next

Morning cardio - check

I dag startet jeg dagen med en liten tur ut på Odderøya, før jeg avsluttet på tredemøllen på solsiden. Jeg var litt ekstra tidlig oppe i dag, for om få timer hopper jeg på på flyet og skal nyte helgen i deilige København. Jeg har allerde søkt litt rundt og funnet flere inspirerende steder jeg har lyst å besøke og ta dere med på. Danskene har kommet så mye lenger enn oss når det gjelder både sunn og økologisk mat. Jeg har funnet så mange herlige cafeer som tilbyr utrolig mye spennende innenfor økologisk mat, raw food, og generelt bare et sunnhetsbonanza av en annen verden. Jeg gleder meg så til å få litt ny inspirasjon på matfronten før høsten kickes i gang. Kamera er fulladet og klar for tur! 


Jeg trenger alltid flere tips, så har du et Københavntips du har lyst å dele med meg så kom gjerne med det. Fokuset på denne turen er inspirasjon for en sunn og sprek høst for dere lesere. Jeg skal shoote et treningsprogram til dere, dele et litt artig intervallprogram og selvfølgelig masse spennende mat i uken som kommer, og da følte jeg det passet perfekt å tilbringe helgen i København for ny påfyll av nye impulser.

Ha en nydelig fredag dere, og husk å sleng inn et par Københavntips om du har. Enten om det er en koselig cafe, en fresh restaurant, et spesielt treningssenter, en joggerunde som er helt super eller hva som helst. Jeg gleder meg stort til å lese tipsene deres! 

Ønsker dere en fantastisk helg!

 

Smiiiil Maren 

 

Slik finner du løpegleden

Jeg har ikke alltid vært en løpejente, og jeg vil fremdeles ikke kalle meg en løper, men jeg liker å løpe og det gir meg en helt fantastisk deilig følelse. Jeg har tenkt litt over hva som endret seg slik at jeg begynte å like løping, og de tipsene tenkte jeg dele med dere. 

Mine 8 tips til å bli glad i løping: 

 • Det første og kanskje viktigste punktet er å senke kravene. Alt er bedre enn ingenting. Begynn i helt rolig tempo, jogg rolig på flat mark, og gå i motbakkene. 
 • Invester i et par gode løpesko som er tilpasset din fot, og fine behov. Man kan enkelt få en fot og steganalyse, dette vet jeg gjøres på blandt annet løplabbet og Anton Sport. 
 • Musikk kan gjøre hele forskjellen! Bruk litt tid på å sette sammen en liste med musikk som gjør DEG gira. motivert og glad. Ikke tenk så mye på hva som er nytt og populært, finn musikk som du kjenner at gjør noe med deg, og lag din egen superliste med løpemusikk. 
 • Progresjon! Begynn helt rolig, og øk gradvis. Det gjør at du unngår skader, og du oppnår mestring ved at du jevnt og trutt blir bedre og bedre form. Ikke ha hastverk, men bruk tid på å jobbe med løpeformen. 

 • Skaff deg kunnskap. Det ligger masse teknikk bak løping, og det har enormt mye å si for løpsøkonomien og ikke minst løpsgleden hvis du lærer deg litt om teknikk. man kan spare mye krefter på å lære seg litt om dette. Sett deg litt inn i hvilke muskler som er smart å tøye godt ut, og hvilke muskler som er smart å styrke ved styrketrening for å bli en bedre løper. Her er det så mye spennende informasjon å innhente. Søk litt rundt, og kos deg med læringsprosessen. Tenk at dette er noe du gjør for deg.
 • En pulsklokke er motiverende og gøy, men ikke nødvendig i starten. Det kan være noe du unner deg etterhvert hvis du ser at du faktisk opprettholder joggingen, og har lyst å begynne å følge litt med på puls, frekvens, soner, hvor langt du har løpt, antall kalorier forbrent osv. 

 • Sist men ikke minst - restitusjon. For mye, for fort er oppskriften på skader og tap av treningslyst. Så sørg for å legg opp løpeturene dine med hvile dager innimellom, sørg for at du drikker nok væske, spiser godt og hviler/sover nok. Hva som er nok for hver enkelt er individuelt, men her må hver og en ta ansvar for egen helse og faktisk kjenne etter når kroppen begynner å si i fra. Kroppen sier alltid i fra når den er sliten, og da gjelder det å være smart, og lytte. 
 • Jeg må slenge på et siste punkt, og det handler om å kose deg underveis i prosessen med å bli en løper. Tenk så heldig du er som kan, du har en kropp som funker, ben som kan løpe og muligheter til å trene hvor som helst, når som helst. Det er ganske så fantastisk! Håper disse tipsene kan komme til nytte. Da gjenstår det bare å si god løpetur!

 

Smiiiil Maren 

 

Best day ever

Cuteness overload

Valpejakten fortsetter og i går besøkte jeg verdens nydeligste små jack russel valper. Jeg smeltet helt, og kunne ikke få nok av de små pelsdottene. De har akkurat lært å gå, og de så fantastisk skjønne i de små litt ustø bevegelsene sine. Dette blir jo snart en hundeblogg, så jeg skal roe kraftig ned på hundepraten fremover, men jeg klarte rett og slett ikke sitte på så mange nydelige valpebilder og ikke dele dem med dere. 

Har dere sett noe så nydelig? Jeg klarer ikke slutte å smile når jeg ser på dem. Dere som følger meg på snapchat fikk se filmer av disse små raringene i går, og jeg vil tro det var flere enn meg som ble sjarmert. Det er et lite under at jeg klarte å dra derfra uten å ta med meg en hjem. 

Okei, nå legger vi hund litt på hylla. I går gjorde jeg noe super spontant og gøy, jeg booket en flybillett med avreise i morgen ettermiddag. Jeg skal dele med dere hvor jeg skal i morgen tidlig, for jeg tror nemlig det er flere av dere som har mange tips om dette stedet. Jeg skal på en skikkelig opplevelsestur hvor god mat, nye opplevelser, nye spreke utfordringer i helt nye omgivelser står for tur. Mer om det i morgen! 
I dag skal jeg straks komme meg avgårde for dag 3 på styrkeprogrammet mitt. Jeg har klart å gjennomføre to av øktene allerede, og det føles veldig bra. Kostholdet er jeg enda ikke spesielt flink på, der har jeg litt ferie enda, men så er det jo også ferie enda og derfor tenker jeg at det er helt fint. Det skal være litt forskjell på hverdag og ferie, så jeg gir meg selv ut denne uken også jeg, før jeg tar tilbake alle mine sunne vante hverdagsrutiner. 

Er det flere som skal trene i dag? Hva står på din treningsplan? 

 

Smiiiil Maren 

Boost løpeturen din

Inneholder sponsede produkter

Boost your run

For et par måneder siden kjøpte min kjære et par Adidas Ultra Boost, og når de kom i posten synes jeg de var så fine, og virket så utrolig gode at jeg bestilte samme skoen selv. Er ikke det fryktelig søtt, når kjærestepar har samme sko? haha! Jeg elsket den skoen, og har brukt den hver eneste dag siden jeg fikk den. Nå er den ganske så slitt, og da jeg klikket meg inn for å se om jeg skulle bestille meg et par nye kom jeg over den oppgraderte modellen, Adidas Pure Boost X TR


Jeg var litt skeptisk til å bytte fra mine elskede ultra boost, men dette var jo en oppgradert sko med samme boost-såle, og det måtte jo være positivt - heldigvis var det rett! Jeg er så fornøyd med mine nye Pure boost sko, og har allerede hatt et par løpeturer på dem. Skoen er lett, og gir en liten "bounce" i steget på en måte. Jeg føler meg får litt ekstra spenst i steget mitt, og det føles nesten som skoen løper litt for meg - det er magien med boost-sålen. Skoen sitter godt på foten, og puster godt. Jeg er rett og slett bare veldig fornøyd. De er ganske normale i størrelsene. Jeg bruker vanligvis 39, og har 39 1/3 i disse. I går hadde jeg dem på meg på en liten rusletur i baneheia sammen med Celine og hennes lille Lulu. Jeg er så forelsket i den lille krabaten, og jeg tror jeg kommer til å få litt kjærlighetssorg når lille gull drar tilbake til København i kveld. Jeg blir så lykkelig av disse turene i skoen, og kjenner at jeg gruer meg litt til vinter med snø, is og glatte veier. Det er heldigvis langt frem, og før den tid kommer en deilig høst med perfekte løpeforhold. Ingenting er bedre enn å jogge ute i frisk, klar høstluft, og hvis du da i tillegg har sikret deg en god løpesko ligger alt tilrette for en sprek og fin høst. Som en liten treat til dere har jeg fikset en rabattkode til dere hos 3t.shop. bruk koden: MAREN ,og du får 15% rabatt på skoene. 

Har du testet noen av Adidas boost variantene? Hva er din favoritt sko for gå og joggeturer?

 

Smiiiil Maren 

 

Motiverende, inspirerende & ekte

Motiverende Maren

"Motiverende Maren" er navnet på min spalte i ShapeUp, og jeg synes det er så utrolig fint. Jeg har ikke laget det selv, og oppdaget det faktisk for ikke så lenge siden. Navnet står øverste i høyre hjørnet på siden, og man legger nesten ikke merke til det hvis man ikke vet at det er der. Jeg ble så glad når jeg så det, motiverende Maren - det er jo akkurat det jeg har lyst å være. Motiverende, positiv, inspirerende og ufarlig. Jeg har å lyst å få frem hvor lite komplisert en sunn livsstil kan være. Jeg har så lyst å ta bort litt av det kaoset, stresset og maset mange jenter føler på relatert til kropp, trening, mat, utseende og prestasjoner. 

Denne månedens program er, i mine øyne, et av de fineste vi har levert. Det er så enkelt, så lyse fine farger og så artige øvelser. Programmet er laget i Baneheia, like ved der jeg har vokst opp. Det var kun meg og min dyktige fotograf Victoria Nevland, og hele greia var unnagjort på drøye 20 minutter. Vi er litt av et team når vi setter i gang. Vi har jobbet så mye sammen nå at vi trenger nesten ikke snakke sammen. Jeg inntar posisjon, og Victoria skyter bildet uten at jeg sier noe, hun vet hvilke vinkler jeg ønsker, og hun jobber med lyset på en helt magisk måte. Glem stylister, makeup-artister, fotoutstyr og fotoassistenter, vi er et dreamteam vi to, og har aldri trengt noe mer. Jeg synes det er litt fint at det er naturlig, spesielt i et blad som ShapeUp, det handler jo om ektehet, og treningsglede. Da synes jeg det skal være litt ujålete og naturlig. 

Det er jo ikke alle som abonnerer på ShapeUp, eller prioriterer å bruke penger på magasiner. Jeg tenkte derfor jeg kunne trekke ut 3-4 favoritt øvelser fra programmene jeg lager og dele dem i detalj her på bloggen, både med repetisjoner, sett, teknikk og bilde av utførelse. Høres det ut som en plan? På den måten får alle mulighet til å teste ut programmene. 

Har dere fått med dere programmet? Hva synes dere?

 

Smiiiiil Maren 

 

Ny uke, ny måned og ny treningsplan

Sunday mood

Dagen i går var en eneste stor kosedag. Jeg tok totalt treningsfri, og brukte første del av dagen til å se på andre mennesker slite seg ut på Triquart. Triquart er en triathlon konkurranse som foregår like utenfor der jeg bor, og det var så utrolig gøy, og ikke minst inspirerende å se alle de fantastiske utøverne. Resten av dagen gikk bare med til god mat, serier, film og kos. Tidenes sløveste søndag med andre ord. Slike søndager legger til rette for en aktiv og fin mandag, og det er akkurat det jeg har planlagt at denne mandagen skal bli. Det er ofte slik at når man har vært veldig sløv dagen før, og spist masse ting man kanskje vanligvis ikke gjør så kan man føle seg litt "uggen" dagen etter. Jeg kjenner litt på den følelsen i dag, men har bestemt meg for å ikke la den påvirke mandagen min.
Ny uke, og ny måned, det er jo fristende å se på det som en litt ny start. Jeg har et helt nytt treningsopplegg jeg skal starte på i dag, og jeg er så spent. Jeg har skrevet om min lille motivasjonbrist i forhold til styrketrening de siste ukene, og nå har jeg altså tatt grep, fått litt hjelp og sitter nå med en solid plan for ukene fremover. Jeg vet akkurat hva jeg skal trene, når jeg skal trene, og hvor mye jeg skal trene. Det står foran meg svart på hvitt, og da er det så mye enklere å bare gjennomføre det. Jeg har senket kravene helt ned, og skal gi meg selv tid for å komme tilbake. Hovedmålet er å finne tilbake til den deilige treningsgleden som styrketrening gav meg tidligere. Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, og denne mandagen går startskuddet. Jeg skal selvfølgelig dele alt med dere etterhvert, både hvordan jeg skal trene nå, hva jeg skal trene, og selvfølgelig også hvor jeg har fått litt hjelp. Jeg har bare lyst å komme i gang først, kjenne at jeg får dette til før jeg deler. 

Kanskje er det flere som sitter med en ekstra sterk mandagsfølelse i dag.  Er det ferieslutt og hverdagsliv igjen for flere av dere denne mandagen? 

 

Smiiiil Maren