hits

september 2012

Oslo neste!

Det ble ingen oppdatering fra denne kanten i går, jeg brukte dagen sammen med familie og venner og hadde fokus på dem til fordel for bloggen.

Nå sitter jeg litt morgentrøtt på toget på vei tilbake til Oslo. Det ble et kort besøk i Kr.sand, men verd hvert minutt!

Jeg sitter her med en nervøs følelse i magen! I dag er den Norway Open i Tr.heim og jeg kjenner flere av de fantastiske utøverene som stiller! Jeg skulle gitt mye for å vært der i dag, men det lot seg desverre ikke gjøre denne gangen. Heldigvis oppdateres det hyppig via ulike medier, og jeg følger spent med! Jeg har noen store favoritter, og virkelig troa på noen av årets debutanter så dette blir utrolig gøy! Neste helg er det NM i Oslo, og da skal jeg få tatt meg en tur for å se atletene, hente inspirasjon og hilse på kjente! Det gledes;)

Nå skal jeg hente meg en stor kopp kaffe og lene meg godt tilbake i togsetet. Om fire timer er jeg på plass i Oslo og klar for en liten treningsøkt etterfulgt av fest med herlige Satskolleger!

Jeg ønsker dere en fantastisk bra helg.

Smiil Maren

Endorfinenes magiske kraft

I dag våknet jeg og følte meg tung i både hode og kropp. Jeg har sovet i over 11 timer i natt, og burde jo igrunn følt meg helt suveren! Jeg hadde absolutt ingen lyst til å trene, men når jeg kjente ordentlig godt etter så kjente jeg at jeg kun hadde vondt i viljen, og at kroppen igrunn var full av overskudd. Så jeg tok meg selv i nakken, knyttet på meg joggeskoene og dro ut på en lett joggetur. Tror dere jeg angret? Selvfølgelig ikke!! Jeg har aldri hørt om noen som angrer på at de valgte å dra på trening eller gjøre noe aktivt. Det var tungt de første minuttene, men så løsnet det og den herlige kribblende følelsen av lykke kom snikende. Den følelsen er så magisk, og det kalles endorfiner. Jeg trippet rundt i duskregnet i 45 minutter, og følelsen både under turen og spesielt nå etterpå er helt herlig.Etter turen ventet to porsjoner av denne deilige skålen og et friskt fruktfat. Skålene inneholder cottage cheese, skyr, yoplait yogurt, nektarin, blåbær, bringebær, mandler, pekannøtter og hasselnøtter. Mmmm:) På mitt friske fruktfat er det plummer, pærer, epler og nektariner. Jeg lagde et tilsvarende fruktfat til kveldskos i går kveld, og det falt i smak hos alle. Frukt er en stor del av mitt kosthold, og favorittene for tiden er høstepler og plummer.

Jeg er hjemme i Kr.sand et par dager, og skal straks ned til sentrum å treffe en god veninne over en kaffe og tusle litt rundt i sentrum. I kveld blir det middag og kos med hele den fantastiske familien min. Jeg føler meg heldig:) Det er det som er så hyggelig med å ha flyttet til en annen by, at man kan komme hjem på besøk og nyte slike koselige stunder sammen.

Nå må jeg komme meg videre her! Mer fra denne kanten senere:) Jeg holder på å laste opp en ny film til dere, men youtube nekter å sammarbeide, så det tar litt tid!

Smiiil Maren

10 tips for å reduere fettprosenten!!

Ja nå kan jeg tenke du leste ivrig videre! Det er et utrolig stort fokus på fettprosent hos flere av dere lesere. Personlig synes jeg ikke dette er noe dere skal ha så stort fokus på, men nå er det faktisk slik at spørsmålene omkring dette temaet tikker inn i min mailboks hver neste dag, og jeg vil derfor svare dere alle sammen her nå. I dette innlegget vil du finne 10 tips i forhold til hva som er smart å gjøre, dersom målet er å redusere fettprosenten. AFPT (akademiet for peronlig trening) gav ut en fin artikkel omkring dette temaet for en tid tilbake, og jeg vil nå gjengi de viktigste punktene for dere.

1. Spis ren og uprossesert mat. Det vil holde blodsukkeret ditt stabilt, og gi deg en lenger metthetsfølelse.

2. Vær mest mulig aktiv i hverdagen. Ja dere har hørt det før, men det er helt avgjørende med hverdagsaktivitet.

3. Drikk rikelig med rent vann.

4. Bruk tilskudd av Omega3. Det finnes knapt noe omega-3 ikke er bra for. Økt omsetning av fettsyrer er en av effektene dette naturlige tilskuddet har vist seg å ha. Det kan også virke anti-katabolt og fungere oppbyggende for musklatur.

5. Spis rikelig med proteiner.

6. Kutt ut sukker, hvetemel og hvitt brød.

7. Spis mer fisk

8. Benytt av deg av baseøvelser for de største musklene i kroppen.

9. Tren sirkeltrening. Sirkeltrening er tidseffektivt og vil brenner mye kalorier.

10. Jobb mot et sunt og balansert forhold til mat. Det er ikke nødvendigvis en god ide å fjerne absolutt alle usunnheter. Tenk heller at du skal være flink i ukedagene, slik at du gjør deg fortjent til usunnhetene i helgen. På den måten vil det være enklere å holde motivasjonen oppe.

Besøk AFPT sine hjemmesider for flere lærerike og spennende artikler.

Smiil Maren

 

Svar på spørsmålsrunde del II

God morgen!

Jeg er et liste-menneske som liker å ha oversikten over ting som skal gjøres. Det gir meg en god følelse å kunne stryke ut ting fra listen. Et punkt på listen som har stått der å sett stygt på meg en stund er å gi dere svar på litt mer spørsmål fra spørsmålsrunden. Så her kommer endelig del 2 av spørsmålsrunden:


Hva gjør du hvis du har en skikkelig dårlig dag?

- Da setter jeg på en koselig film, tar på meg myke joggeklær, tenner masse stearinlys, lager med kakao eller noe annet godt, og kryper opp i senga og tar en ordentlig time out! Eller så ringer jeg en av mine herlige positive venner som kan dele litt energi med meg. Eller jeg melder meg på en herlig gruppetime, og drar med meg et par gode veninner på trening.

Hvordan er en vanlig dag for deg (både mat, hverdag og trening)?

Frokost: 1 boks cottage cheese, en skyr, et eple kuttet i biter, 1/2 pære i biter, en håndfull hakkede mandler og/eller valnøtter og varme bringerbær over tilslutt. ( ja jeg elsker frokost, og må ha en stor frokost)

Lunsj: Omelett, kyllingsalat, wok, hjemmebagt brød/knekkebrød med proteinrikt pålegg, wrap med kylling/laks

Middag: Taco, ovnsbakt laks, wok, sushi, kylling/kjøtt/fisk med grønnsaker og fullkornris/søtpotet/spellomper

Kvelds: Cottage cheese med yogurt, frukt/nøtter/bær, brød/knekkebrød, omelett eller noe annet enkelt


Har du hatt beinhinnebetennelse? Eventuelt, har du noen tips for hva jeg kan gjøre når jeg føler slike smerter i bena?

Ja, det har jeg faktisk slitt med i flere år. Jeg fikk det da jeg jobbet som aerobic instruktør. Mitt beste tips er å roe helt ned i en periode tl smerten går over, skaffe deg ordentlig gode sko, og gradvis innføre aktivitet igjen. Ha fokus på tøying for legg, og hofte, og massasje av leggene.

tar du omega 3 hver dag? til og med hvis du spiser laks den dagen?

Ja det gjør jeg!

Hadde du hatt de resultatene du har i dag, hvis du ikke hadde trent styrke?

Garantert ikke! Styrketreningen har vært helt avgjørende for meg.Har du en oversikt(enten detaljert eller lett oversiktelig) over inntaket ditt i løpet av en dag?

Nei det varierer helt fra dag til dag, og som nevnt flere ganger tidligere så teller jeg ikke kalorier og kommer heller aldri til å gjøre det. Hvis jeg skulle tippe så vil jeg tro st sted mellom 2000-2500 pr dag. Matvarene jeg spiser mest av: kylling, karbonadedeig, speltlomper, laks, alt av grønnsaker, cottage cheese, skyr, vanilje kesam, mager kesam, yoplait yogurt, bær, alle typer frukt, nøtter, skinke, egg, ost, havregryn, hjemmebagt brød/knekkebrød.

Hvor skal du jobbe nå når du flytter til Oslo?

SATS solli plassHvor lenge har du blogget?

Jeg har blogget i ca ett og et halvt  år.

Hvilken utdanning har du, og hva er planen videre når det gjelder dette?

Jeg har følgende utdannelse:

Idrett grunnfag

Trenings veileder fra Norges Idrettshøgskole (NIH) 

Kostholdsveileder1 og 2 fra NIH.

Personlig trener fra Akademiet for Personlig trening. (AFPT) 

Kurs: ernæring for ekstreme resultater, maksimal fettforbrenning, optimal helse.

Sertifisert spinning, aerobic og Corebar instruktør. Sats kurs: Transformer og Inbody mass analyce.

Iløpet av høsten fullfører jeg også massør og kettlebells instruktør ved AFPT. Jeg vurderer også sterkt å ta Coaching utdannelse hos AFPT som starter opp i oktober.

Hvor mange intervall, styrke og morgencardio økter har du i uken, og hvordan fordeler du disse

4 styrke økter, 2 kardio pr uke

Spiser du mye frukt, og hvilke frukt?

Enormt mye! Jeg elsker frukt, og spiser all slags. For tiden går det mest i epler, pære, nektariner og kiwi.Jeg lurer på hva slags kosttilskudd og supermat du bruker?

Kosttilskudd: Omega 3, vitamin D, proteinpulver

Supermat: AFA-alge, hampfrø, kakaonibs, supersmoothies (kjøpes ferdig i superfoodbutikken, eller jeg lager dem selv), Kålchips. Jeg har også veldig lyst å teste noni-juice, er det noen som har erfaring med den kanskje?Nå skal jeg sprette avgårde på jobb! Jeg ønsker dere en fantastisk fin dag:)

Smiiil Maren

Endring i planene!

Like etter jeg postet innlegget i dag morges ringte telefonen. Sykdom på jobb og ingen til å stå i resepsjonen. Så vips ble min stay-in-bed gjort om til go-to-work! Jeg dyttet inn en god dose paracet og pakket på meg alt jeg fant av ull og varme klær.

Det var faktisk litt deilig å komme seg ut av huset, og jeg følte meg faktisk rimelig ok i formen når jeg kom på jobb! Så fin var formen etter endt vakt at jeg dristet meg til en liten treningsøkt. Det ble en kort økt på skuldre, med lette vekter og uten å få økt puls. Det føles godt å få beveget kroppen litt, og selv om det var fristende å kjøre på, så holdt jeg det helt rolig.

Nå er jeg tilbake under teppet og ullsokkene er puttet på igjen. Paraceten holder på å gå ut av kroppen, og det merkes! Det positive nå er at jeg har fremdeles filmer jeg ikke har sett, flere uleste magasiner og et fullt kjøleskap. Så nå blir det total hvile og kos resten av dagen. Takk for mange spennende svar på forrige innlegg, nå ble jeg ordentlig inspirert til å blogge igjen, så tusen takk:)

Jeg håper dere koser dere i det klare, friske høstværet, jeg koser meg med å ligge inne å titte ut på høstsola!

Smiiil Maren

Stay in bed

Er det ikke merkelig hvordan treningslysten og motivasjonen bobler over når man ikke har mulighet til å trene, og ofte glimter til med sitt fravær når du faktisk har tid og mulighet. Slik er det hvertfall ofte for meg. Jeg ligger her i sengen, med sår hals og dunkende hode, jeg har så lyst å hoppe opp av sengen å komme meg på trening, men i dag må jeg nok pent holde sengen. I dag blir tights, pulsklokke og løpesko byttet ut med ullgenser, ullsokker og halspastiller. Jeg ligger her ikledd ull fra topp til tå, ved sengen ligger nyinnkjøpte høstmagasiner, og i vinduskarmen står en stor kopp kakao! Jeg har også et par filmer jeg enda ikke har fått sett og jeg har et kjøleskap fyllt opp av godsaker. Så kanskje denne stay-in-bed dagen ikke blir så fæl likevel? Hvis man bare prøver å se bort i fra formen, og heller prøve å gjøre omgivelsene så hyggelig som mulig. Det er forskjell på hvordan man Har det, og hvordan man Tar det:)

Jeg tenkte å bruke denne stay in bed dagen på å jobbe litt med min kjære blogg. Så fortell meg fine dere, hva vil dere lese om på Fitliving fremover? Jeg har allerede fått forespørsel om jeg kan legge ut en typisk matdag, og fortelle litt om hvordan jeg trener nå. Det er klart jeg kan! Men jeg trenger flere tips fra dere, så nå er det bare å ønske i vei. Hva vil dere lese mer om her på fitliving?

Nå skal jeg krype under dyna igjen, og sette på en koselig film. Mer fra denne kanten senere.

Jeg ønsker dere en nydelig uke!

Smiiil Maren

God morgen

Jeg fikk en søt tilbakemelding fra en leser som spurte om jeg ikke kunne begynne å morgenblogge igjen. Hun hadde nemlig en morgenrutine som hun satt så stor pris på, hvor hun koste seg med morgenkaffe og min blogg! Det synes jeg var utrolig hyggelig, og jeg skal derfor bli flinkere til å oppdatere tidligere på dagen!

Jeg sitter her å koser med meg havregryn med banan og blåbær. Deilig start på dagen! Formen er fremdeles litt småpjusk, men jeg er straks på vei til jobb likevel:) En stor kopp te, ullsokker og et deilig ullskjerf er med på jobb, så dette går helt fint. Treningsfri blir det garantert i dag. Søndag er som oftest sofadag her i huset uansett:):)

Slik ser altså jeg ut i dag! Godt tullet inn i masse klær, litt morgentrøtt og pjusk - men med veldig godt humør:) Nå må jeg løpe for å rekke å åpne dørene for alle søndagsspreke Satsmedlemmer!

Vi blogges senere!

Smiiiil Maren

Lørdagskos

I skrivende stund ligger jeg inntullet i et digert ullteppe, med skjerf rundt halsen og ullsokker på føttene - i sofaen til søte Frida! Jeg er så fryktelig kald, og litt pjusk i formen, så hva er vel bedre da enn hjemmekos hos gode venner.

Frida har virkelig vartet opp for meg her i dag, og jeg føler meg så utrolig heldig. Det var magisk å få komme rett til henne etter en lang dag på jobb, og få servert dette nydelige måltidet! Ytrefilet av svin, med ostegratinerte grønnsaker og ovnsbakte tomter. Mmm:) Dessert fikk jeg også, for en luksus! Hjemmelaget marengs med vanilje kesam og bær. Så utrolig godt.

Nå skal resten av kvelden nytes med enda mer godsaker i form av mat og drikke! Jeg elsker lørdager, spesielt når jeg kan tilbringe dem sammen med nydelige venner:)

Nyt lørdagskvelden fine dere.

Smiiil Maren

Inspirasjon

Jeg kommer ofte over herlige, friske inspirasjonsbilder, og jeg har laget en liten mappe hvor jeg samler alle disse. Nå tenkte jeg at jeg skulle dele litt fristende matbilder med dere:)

Ingen kan vel si at sunn mat ikke er fristende og innbydende?

Ha en deilig fredagskveld fine dere!

Smiiil Maren

Dagens lunsj og supersmoothie

I dag stod jeg hjemme på kjøkkenet før jobb og så inn i et helt tom kjøleskap! Jeg ante ikke hva jeg skulle lage til lunsj! Der i slike stunder jeg er utrolig glad for at jeg lager enormt porsjoner når jeg først baker knekkebrød og lavkarbobrød. Jeg fant en hel boks med knekkebrød i skapet, og etter litt romstering rundt i kjøleksapet endte jeg opp med en rimelig bra lunsj. Knekkebrød med makrell i tomat, gulerøtter og tomat. Heldigvis har jeg skapene fulle av superfood, og jeg fikk laget meg en deilig supermsoothie som reddet hele lunsjen! Denne smoothien inneholder:

 • Erte protein
 • Lecithin
 • Pære
 • AFA-alge
 • Økologisk eplejuivce
 • Revet ingefær
 • Kanel

 En utrolig energirik og smaksrik smoothie som gjorde lunsjen i dag hakket mer spennende! Jeg har desverre ingen fantastisk treningsøkt å skryte av i dag, da jeg har bestemt meg for å ta et par litt rolige dager nå. Jeg er mer sliten enn jeg vanligvis er, og det liker jeg ike. Jeg trives best med masse overskudd og energi, så når det blir fraværende er det på tide å roe ned litt. Så da tar jeg noen rolige dager, og fokusere på restitusjon og vips er ting som det skal igjen til uken:)

Jeg ønsker dere en deilig helg, nyt den - det er det helgen er til for!!

Smiiil Maren

Salg hos Supernature!

Jeg titter bare raskt innom for å gi dere en gladnyhet!! Jeg har ropt høyt ut om mitt store kjærlighetsforhold til superfood, og jeg har tipset dere om mange ulike produkter den siste tiden! Noen av de produktene som har gått igjen mange ganger, og som jeg absolutt alltid har i skapet mitt er Hampfrø! Jeg bruker disse deilige små frøene over salater, over cottagecheese-skyr frokosten min og ellers som snacks. Jeg kjøpte en ny pose for kun 2 uker siden, og den har jeg jammen meg momset opp. Så dere kan da tro at gleden stod i taket, da jeg tittet innom solstrålene på Supernature, og det første som lyser mot meg er: 50% SALG PÅ HAMPFRØ!! Gjett om denne jenta fikk hamstret med seg hampfrø! Oh joy:)Jeg skal også nevnes at det er 50% salg på kokkosvann også. Disse drikker jeg til stadighet, og det er ikke sjeldent at det dukker opp et bilde på bloggen og instagram hvor jeg har en flaske kokosvann i hånda. Nå er det altså 50% på cocofina sitt deilige kokosvann. Det var halv pris på flere godsaker også, som bipollen, kakaonibs, rawfood barer og krystallsalt. Det er stor fare for at jeg må tilbake i morgen også kjenner jeg! Bipollen har jeg hørt mye positivt om, men enda ikke fått testet ut. Er det noen av dere som bruker dette? Hva er deres erfaring? Kakaonibs bruker jeg ofte i skyr/kesam skåler med bær og frukt. Nydelig!Hvis du bor i Oslo anbefaler jeg deg virkelig å stikke innom supernature i Bogstadveien 24! Det er kun et begrenset antall igjen, så jeg ville ikke ventet for lenge:) Husk å hils superdamene fra meg når du stikker innom:) Jeg anbefaler også å sette av litt ekstra ti når du drar innom, kos deg i butikken, nyt smaksprøvene og spør om alt du lurer på. Superdamene har kunnskapen på plass, er utrolig hyggelige og hjelpsomme. Nå skal jeg pile opp på videosjappa og leie meg et par koselige filmer, innom butikken å kjøpe frukt, bær, vanilje kesam og 70% sjokolade - i kveld blir det kosekveld :)

Smiiil M

 

Mine favoritter!

Ååååå så GØY med var med gårsdagens innlegg! Jeg sitter her i sofaen, med en stor kaffekopp og leser alle de spennende svarene deres! Jeg er beæret over å ha så mange fine lesere, som er så sporty, har så mange spennende interesser, studerer så mye interresant og jobber med så mye forskjellig. Guri så gøy:) Tusen tusen takk til alle dere som la igjen et svar i går.

Jeg startet dagen med en intervalløkt på SATS solli, godt å kjøre litt intervaller igjen, jeg kan faktisk ikke huske sist jeg gjorde det - ikke bra!! Dagens intervaller ble 30/30 x 10. Jeg jogger helt rolig i 10 minutter, så kjører jeg 30 sekunder full spurt, hopper av møllen i 30 sek, så på igjen med full spurt i 30sek, for så å hoppe av igjen å hvile i 30 sek, gjennta 10 ganger, så jogger jeg rolig ned i 10 min. Totalt 30 minutter! Kjapt og effektivt - just the way I like it:)Jeg har fått et par nye produkter i hus denne uken, og noen av dem har virkelig blitt favoritter. Golean Cereals fra Iherb falt virkelig i smak, og esken er allerede halvtom, ny bestilling er lagt inn!! Hva er vel bedre enn en frokostblanding med masse protiner, redusert karb og fett? Den smaker nydelig, og piffer virkelig opp frokosten min. Jeg går å snackser på den hele tiden. hehe.


En annen favoritt er kveldsproteinet mitt. Jeg kaller det kveldsprotein fordi det er et såkalt slow-protein, som tas svært sakte opp i kroppen, og er derfor perfekt å ta like før du legger deg. Det magiske med denne kaseinproteinet er at det smaker helt som vaniljeis! nei jeg tuller ikke!! Jeg tar 35g og blander med vann til en jevn fin røre, så setter jeg den i kjølekspaet i 45 minutter (eller noen minutter i frysen). Strø litt kanel over og nyt en perfekt protein-is med nydelig vanilje smak. Jeg kjøpte mitt på Gymgrossisten butikken, i tordenskjoldsgate i Oslo. Dn finnes i flere smaker, men jeg har lagt min elsk på vanilla ice!!Flere spennende produkter har dumpet ned i min postkasse den siste tiden, og flere anmeldelser kommer så snart jeg har rukket å teste! Jeg legger kun ut produkter på bloggen som jeg faktisk bruker selv, og kan gå 100% god for, så det er ikke alt som kommer i posten, som vil bli lagt ut her. Dermed kan dere være sikre på at det jeg legger ut, er (i mine øyne) gode produkter!

Ha en nydelig høstdag, her i Oslo skinner solen, og jeg gleder meg til å komme meg ut i det fine været:)

Smiiil Maren

Delvis sponset

HVEM ER DU??

Hver eneste dag så er det flere tusen lesere som titter innom denne bloggen, og jeg lurer så på hvem alle dere unike, herlige mennesker er? Jeg deler mye av meg selv og mitt liv med dere, så nå håper jeg at dere kan dele litt med meg også! Jeg har så lyst å bli kjent med dere:)Så fortell meg fine lesere:

Hvem er du ?

Hva gjør du? (jobb, studier osv)

Hvor lenge har du lest denne bloggen og hvordan oppdaget du den?

Nå skal jeg komme meg på jobb! Jeg titter innom om et par timer, og da håoer jeg at det er mange spennende svar fra dere! Jeg gleder meg så til å bli litt bedre kjent med dere, og få et lite innblikk i hvem akkurat du er!

 

Stort smil fra Maren

Høsten er her!

I dag på vei gikk det virkelig opp for meg at sommeren er over, og høsten er her! Jeg trasket avgårde, med paraply og godt tullet inn i ullgenser og regnjakke. Brrr, vind, regn og surt! Med fare for å bli stemplet som overdrevent positiv så må jeg få lov å si at jeg synes det er litt koselig også! Jeg er unormalt kosete av meg, og jeg elsker myke koseklær, ullteppe, filmkveld, deilige middager, tente lys, kakao, peishygge, spillkvelder, rødvin, gode bøker, lange varme bad, og følelsen av å ligge under en varm og tykk dundyne mens været herjer utenfor vinduet. Alt handler om hva man velger å fokusere på, det ufyselige været ute, eller den deilige hyggen inne!!


I dag har jeg hatt en kort, men hyggelig arbeidsdag! Jeg har fått en fin kundegruppe på Sats nå, og jeg føler meg så heldig som har fått akkurat de kundene jeg har, de gjør min hverdag så fin!! Vel hjemme fra jobb så lagde jeg en middag som var så god at jeg fikk helt vondt over at jeg spiste den alene, og ikke fikk dele denne festen av et måltid med noen. Jeg tipset dere om thai-wok i går, som ble til fordi jeg manglet ingrediensene til den magiske Thai-gryten. I dag fikk jeg handlet det jeg manglet, og Thaigryte ble dagens middag. Jeg tror ikke jeg kan beskirve hvilken smaksopplevelse den middagen var. Så vær så snill dere, prøv ut denne middagen. Det er så simpelt, så sunt og så utrolig godt!!Stek kylling i små biter og krydre godt med: Kyllingkrydder, hvitløks pulver og litt salt. Så damper du brokkoli. Kutt opp gulerøtter, paprika, minimai og sopp i små biter. Tilsett alle grønnsakene i pannen og krydre litt til. Så heller du kokkosmelk (ikke light, men fullverdig kokosmelk, den er best) i en gryte, og tilsetter 1 ts red curry paste (selges på vanlig matvare butikk) rør det sammen, så rasper du fersk ingefær og tilsetter det i kokosmelken. Så heller du dette over kyllingen og grønnsakene. Krydre enda litt til, og la det små puttre i noen minutter. Så gjenstår det bare å koke opp litt ris og NYTE! Det viktigste er ingefær, hvitløks pulver, curry paste og fullverdig kokosmelk. Det gjør hele forskjellen!På kjølige høstdager passer det perfekt med en spicy og smaksfull thaigryte! Jeg liker å ha ekstra mye kokosmelk i slik at det nesten bli thaisuppe! Det er så godt å ha risen oppi, og la den trekke til seg den pikante sterke thaisausen. mmmm:)

Nå skal jeg krype under pleddet igjen her, og kose meg med en god film! Regnet øser ned utenfor vinduet, og jeg føler det er helt rett å kose seg innendørs i kveld:)

Smiiiil Maren

Dagens lunsjtips!

Jeg sitter her å smiler, og er så takknemlig over alle de nydelige kommentarene deres på gårsdagens innlegg! Jeg tar til meg hvert eneste ord, og sender dere alle en god klem!

Gårsdagens lunsj ble overraskende god, og da må jeg jo selvfølgelig dele den med dere! Jeg hadde lyst å lage spicy thaisuppe, men jeg manglet en god del ingredienser, så da ble det thaiwok istede!

Jeg kuttet kylling i små biter og stekte dem med hakket rødløk. Jeg krydret godt med hvitløkskrydder, chilli, salt, ingefær og litt pepper. Så kuttet jeg opp brokkoli, gulerøtter og minimais. Jeg tilsatte dette i stekepannen og lot det surre. Så blandet jeg kokkosmelk og currypaste i en bolle, og helte det over woken! Jeg krydret litt ekstra og lot alt surre i noen minutter. Jeg serverte woken med fullkornsris! Super spicy og godt!!

En enkel, sunn og smakfull middag, som virkelig setter fart på forbrenningen!

Jeg ønsker dere en herlig mandag!

Smiiil Maren

Nyt sjokoladen din!!

Jeg får ofte spørsmå fra dere lesere om jeg alltid er strukturert og flink med maten og treningen. Vel, svaret er nei! Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg sier det igjen: Jeg skiller på hverdager, helg, høytider og ferier. Hvor jeg holder det sunt og bra i uken, også koser jeg med som bare det i helgene, høytider, og ferier. Ta i går som et eksempel, i går var det lørdag og jeg var på besøk hos en god veninne. Vi koste oss med en deilig middag, og masse god snacks.

På vårt kosebord i går var det muffins, bountysjokolade, yogurtnøtter, nøttemix, daddler, kålchips med kakao og en fantastisk sjokoladekake! Absolutt alt forsvant, og like før jeg gikk å la meg spiste jeg middagsrestene, en halv pakke med speltlomper og masse frukt. Hjelpes, her er det masse snacks OG middag, like før sengetid. Er det lov da? SELVFØLGELIG er det det! Fordi det skjer ikke hver dag, og fordi vi er bare mennesker. Vi har alle behov for å kose oss litt ekstra iblandt, og slike kosekvelder som det en gang i uken ødelegger ingenting for treningen din!!! Hadde det derimot vært hver kveld så er det verre, men en kosekveld i uken, er kun positivt - både for kropp og hode!!Så nyt sjokoalden din i helgen, med verdens beste samvittighet! Fyll opp energilagrene til randen, og utnytt det fantastiske overskuddet det gir dagen etter! Jeg våknet i dag med et enormt energioverskudd, og dro rett på trening. Jeg fikk en kanon styrkeøkt, og økte på flere av vektene. Hvorfor? Fordi alle lagrene i kroppen var fylt opp, og kroppen min oste av overskudd og velvære. Så for alle del kjære jenter, nyt helgen, spis maten din og kos deg!!!! Du har kun godt av det:)

Etter trening dro jeg innom en grønnsakshandler og hamstret masse frisk frukt og grønnsaker. Vel hjemme ble det en deilig lunsj bestående av kylling, salat, og stekte poteter i tynneskiver med havsalt og urter. Til dessert ble det en diger fruktskål med jordbær, bringebær, epler, pære og plummer - toppet med vaniljekesam og raspet 70% sjokolade. Mmmmm! Jeg kjører en liten kosekveld i kveld også, rett og slett fordi jeg har lyst :)

Nyt søndagen, og legg bort samvittigheten. Som sagt - du har bare godt av det, så lenge du holder deg til helgen ;)

Smiiiil Maren

Drømmedag

Dere vet jeg elsker lørdager, og denne lørdagen er helt spesielt fin! Min mamma er i Oslo, og vi har hatt den perfekte mor&datterdag! Vi startet dagen med koselig frokost, før vi tuslet avgårde i sola med retning sentrum! Jeg måtte selvfølgelig ha mamma med innom Supernature butikken, og ingen blir vel overrasket over at jeg hamstret med meg masse kålchips. Mmmm:)

Videre gikk turen innom diverse klesbutikker, og jeg har endelig fått oppdatert høstgarderoben min litt! Tro det eller ei, jeg går i andre klær enn treningsklær også, selv om det er sjeldent! Hehe. Det er en fryd å se hvor mye fine høstklær som har kommet inn i butikkene, masse fine farger og deilige myke stoffer!

Uten mat og drikke, fungerer Maren ikke! Så vi satte kursen mot fantastiske FRESKO. Jeg sa jo at jeg måtte tilbake i dag også, og slik ble det. I dag testet vi ut Mozarella Sandwich, Salmon salat, og juicene: five a day, Green detox og Hawaii ett eller annet! Alt falt i smak, og jeg bøyer meg i støvet av beundring for dette stedet! Jeg har to spennende lunsjmøter til uken, og dere kan vel tenke dere hvor jeg planlegger å gjennomføre dem? På Fresko såklart:) Jeg måtte knipse et par bilder av lunsjen vår i dag, ser det ikke fristende ut?

Nå har min skjønne mor akkurat hoppet på flytoget, og jeg ligger som et slakt på sofaen! Planen var en liten treningsøkt, men jeg kjenner at det lett utgår i dag. Denne kroppen krever hvile i dag, og siden jeg setter viktigheten av å spille på lag med egen kropp og helse høyt, så blir det totalt treningsfri i dag! Lørdag betyr kosedag, og jeg har menyen for kvelden allerede planlagt! Et par stikkord: Thaimat, hjemmelaget brownie med dream is, vanilje muffins og smågodt! Godt det kun er lørdag en gang i uken;) Jeg ser frem til en herlig kveld med god mat, god drikke og gode venner:)

Nyt lørdagskvelden hjerter!!

Smiiil Maren

FRESKO - en ny favoitt!!!

Jeg kom meg aldri hjem fra jente mine i går, og endte dermed opp med en koselig sleepover! Utrolig hyggelig:) Marthe og Mette bor like ved frognerparken, og det måtte jo jeg utnytte! Jeg startet optimistisk med lett jogg, det varte i akkurat 11 minutter før himmelen åpnet seg, og det pøs regnet! Jeg ble våt helt inn til undetøyet og fant ut at jeg gidder ikke bli forkjølet kun fordi jeg liker å jogge! Så jeg avbrøt løpeturen, og dro hjem å spiste koselig frokost med Mette i stede:) Sammen tuslet vi ned til Sats Solli, og kjørte en brutal økt på ben! Brutal fordi jeg virkelig hater å trene ben, det er så smertefullt, men følelsen etterpå - den er ubeskrivelig god!Vi kjørte følgende øvelser:

 • Dype knebøy
 • Sittende legcurl
 • Strak markløft
 • Sittende legextention
 • Glute bridge

 

Min skjønne Mamme er i Oslo, og etter trening dro jeg avgårde for å møte henne til lunsj. Vi dro til fantastiske FRESKO på Frogner! Hvis du ikke har besøkt dette stedet, så må du virkelig gjøre det snarest! Fresko holder til i Frognerveien 8, og ryktene sier at de snart utvider til både Grünerløkka og Bogstadveien! *lykke*


Fresko har kun naturlig og sunn mat. Fresko byr på alt fra fristende salater, og sandwicher, til juice og shakes med godsaker som spirulina, greens og proteiner. De har utallige ulike juicer, som tilfredstiller et hvert behov! Endelig et spisested som tilbyr naturlig sunn supermat, med fokus på gode rene smaker som gjør godt for både kropp og sinn!! Jeg lo av glede når jeg ser menyen til Fresko, hva i all verden skulle jeg velge? Det var så mye jeg kunne tenke meg! det er sjeldent jeg opplever at jeg kunne tenke meg alt på menyen, det er var faktisk tilfelle her.


Jeg endte opp med en frisk kyllingsalat med en spicy currydressing og nybagt lavkarbobrød til. Magisk!!! Til "dessert" ble det en green-juice, super green het den! En smak av friske epler, ingefær, hempfrø og spirulina. Mmmmm, det blir ikke bedre! jeg er så glad for at jeg har funnet dette stedet, og vet dere hva - jeg skal tilbake i morgen!!


Nå er det mammakos, god mat og Norke talenter. Vi har kjøpt inn masse deilig sushi, og snacks, dette er en perfekt fredagskveld i mine øyne:) Jeg ønsker dere alle en fantastisk fin helg. Nyt den til det fulle:)

Smiiiiil Maren

Kosekveld med go'jentene!

Denne dagen startet fryktelig tidlig, og etter en natt med under fire timer søvn så ble det en litt tøff start. Det er så typisk at man ikke får sove når man skal tidlig opp. Dere som følger med på instagram fikk med dere nattens lille kjøleskapraid. Jeg ble nemlig fryktelig sulten når jeg gikk inn i min femte får-ikke-sove-timen. En god frokost og en diger proteinkaffe fikk likevel kroppen i gang, og når jeg kom på jobb og møtte mine positive smilende kunder så var trøttheten som blåst bort!

Etter dagens kunder kjørte jeg en liten økt selv også. Dette ble kun en kose-økt da trøttheten virkelig begynte å melde seg igjen. Rygg stod i fokus, og jeg kjørte følgende øvelser med lette vekter:

 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • 1arms roing
 • T-bar

 

Jeg rakk også en svipptur innom solarium før jeg dro hjem. Det gjorde virkelig godt! Det er skremmende hvor fort den gyldne fine brunfargen fra sommeren forsvinner. Jeg føler meg som en skikkelig blekfis, og det var derfor deilig med en god halvtime i sola! Jeg sovnet i det minuttet den slo seg på, og våknet igjen i et mørkt og kaldt solarium. Det viste seg at jeg hadde sovet videre i en god stund etter solen var ferdig. hihiNå har jeg tuslet opp til Marthe og Mette og krøllet meg opp i sofaen deres. Vi skal bake muffins, og kose oss med god mat, film, tente lys og pledd i sofaen. Deilig. Muffinsoppskriften har jeg delt med dere tidligere, og du finner den igjen ved å trykke HER. Slike kosekvelder med gode venner er en av de positive sidene ved høsten. Det er ekstra deilig å lage det hyggelig inne når det er kaldt, mørkt og surt ute!

Smiiil Maren

Bak skyene er himmelen alltid blå!

Denne dagen har vært så fin, så fantastisk fin! Jeg skulle ønske alle dager var slik. Bak skyene er himmelen alltid blå, og etter en sliten og litt tøff dag i går kom denne herlige solskinnsdagen! Jeg startet dagen med deilig frokost og God morgen Norge på skjermen. Så oppdaget jeg det fantastiske været ute, og bestemte meg for at det måtte jeg utnytte. På med joggesko, og god musikk på ørene! Jeg jogget helt rolig og bare nøt det fine været. Slike løpeturer gir meg så mye overskudd og energi, jeg føler meg så frisk og fyllt med glede både underveis og etterpå. Aaah så godt det er med klart frisk høstvær og en kropp som endelig fungerer igjen! Vel hjemme, ventet en stor god lunsj bestående av spellomper, smårettskinke, ruccola og dressing laget på magerkesam mikset med div krydder, og hakket rødløk. Mmmm:)Senere på dagen ventet en styrkeøkt med min herlige treningspartner Johan. Han har vært hjemme i Sverige i helgen, og jeg har vært I kr.sand så vi har ikke sett hverandre på mange dager. Øktene mine er virkelig ikke det samme uten han , og det var fantastisk godt å trene sammen igjen. Vi pusher hverandre ut av komforsonen og øktene vi har sammen blir alltid gode. I dag var det bryst og armer på planen. Det ble en god og intensiv økt, som endte slik for Johan: HihiDet er et godt tegn at man ender opp med å ligge rett ut på gulvet, midt i treningsenteret uten å tenke et sekund på alle folk rundt! Haha. Veldig fornøyd med at jeg fikk dokumentert dette øyeblikket. Øvelsene vi kjørte var:

 • Benkpress
 • Brystpress
 • Flies
 • Brede pushups
 • Div curlvarianter i supersett på biceps
 • Triceps pushdown og dips

 

Hele ettermiddagen har jeg tilbragt på Hendrix Hair på Frogner. Søte Malene reddet det slitte, kjipe, misfargede håret mitt. Fy søren så godt det er å bli dillet og dullet med i flere timer. Jeg storkoste meg på Hendrix, og følte meg som en prinsesse i frisørstolen. Jeg fikk min egen Ipad som jeg kunne sitte på surfe på nettet, og når sulten meldte seg etter noen timer i stolen så tryllet jammen meg Malene frem en Skyr til meg. Her snakker vi service på høyt nivå. Malene og meg skravlet i vei, og jeg følte nesten jeg var på cafe med en veninne og ikke hos frisøren. Når hun i tilegg er en ufattelig dyktig frisør, så er lykken komplett.Jeg ble også introdusert for en helt ny og fantastisk serie med produkter. HAMPZ heter de, og har akkurat kommet til Norge. Det første jeg reagerte på var duften, de lukter bare helt magisk godt! Shampooen og balsamen inneholder hvete som gjør håret mer volumiøst og fyldig, noe som er perfekt for mitt typiske nordiske hår, med tynne fine hårstå, helt uten volum og fylde. De beskytter også mot varme (hårføner, krølltang, rettetang) og UVstråler. Det er også en olje i Hampzserien som gir masse næring, og pleie til håret og gjør det mykt og glatt. Oljen beskytter også fargen, slik at den holder lenger. Jeg gleder meg til å teste ut disse produktene, og jeg kommer med en produktanmeldelse når jeg har testet dem en periode. Alt jeg vet nå er at de lukter magisk, er 100% vegansk, paraben fri, sulfat fri, gluten fri og har et utrolig fresht design! Jeg mistenker at det blir et fint og langt avhengighetsforhold til denne serien.Nå venter et par timer i senga med en god film, og en stor fruktskål. I morgen er det opp grytidlig da jeg har første kunde allerede kl 07.00. Puh, det kan bli tøft for meg som plutselig har blitt veldig glad i å sove om morgenen. Håper dere har hatt en herlig dag kjære lesere!

Smiiiil Maren, som endelig har funnet tilbake energien!!

Delvis sponset

Hvem stjal energien?

Kan den som har stjålet all min energi og treningslyst vennligst gi den tilbake snarest!!! Jeg fungerer nemlig ufattelig dårlig slik som dette. Energien er fremdeles totalt fraværende, og det var en sliten jente som dro seg ut av sengen og til jobb tidlig i dag morges. Planen var å ha kundene mine, så trene selv for så å fullføre et par kunder til. Slik ble det ikke! Jeg gjorde et tappart forsøk på en styrkeøkt, men fant fort ut at det bare var å kaste inn håndkle. Jeg måtte faktisk spare det lille jeg hadde av energi og overskudd til kundene mine senere på dagen! Jeg forstår ikke hva som er da jeg som sagt har ligget godt i overskudd på både mat og søvn den siste tiden. Jeg skulle vært helt uthvilt, full restituert og bobblet over av energi. Jeg frykter at dette kan være starten på en influensa, og jeg skal derfor gjøre alt som står i min makt til å motarbeide det!! Her snakker vi te med honning, masse C-vitamin, solhatt og total hvile på sofaen!!I morgen har jeg faktisk ingen kunder booket inn, og kan derfor ta meg en skikkelig Maren-dag hvor jeg bare koser meg og tar vare på denne slappe kjipe kroppen! Det skal bli utrolig godt. Jeg planlegger å tilbringe store deler av morgendagen på kjøkkenet for å teste ut litt nye oppskrifter og nye produkter. Jeg fikk blandt annet en stor spennende pakke fra proteinfabrikken som inneholdt sunne varianter av både sjokoladekake, krydderkake, pizzabunn og grov brød. Alt ligger derfor tilrette for en spennende matdag!! Jeg oppdaterer dere selvfølgelig på resultatet dersom det blir bra.


Når vi snakker om hjemmebagt så må jeg nevne dagens frokost! Den bestod nemlig av hjemmebagte knekkebrød med makrell i tomat, egg med sennep og gulost. En stor pære og proteinkaffe var også med på min tirsdagsfrokost! Det smaker ekstra godt av hjemmebagte ting, og disse knekkebrødene er virkelig en favroitt hos meg. Jeg har delt oppskriften med dere tidligere, du finner den HER.Nå skal jeg krype under pleddet igjen, og bare kose meg! Jeg krysser fingrene for at energien er tilbake for fullt i morgen!

Smiil Maren

 

Takk for nå Kristiansand!

Da var min langhelg på sørlandet over for denne gang, og jeg har akkurat pakket kofferten og er klar for å fly tilbake til hovedstaden om et par timer! Jeg har hatt noen avslappende, og deilige dager på sørlandet, men likevel føler jeg meg utrolig sliten og rar i kroppen i dag! Man skulle tro at denne mandagen skulle vært full av energi og overskudd da jeg har ligget godt i overskudd både på mat og søvn de siste fire dagene. Kroppen er unik og sammensatt, og noen ganger er det ikke godt å vite hva som er årsaken til at man ikke føler seg bra. Jeg prøvde meg likevel på en liten styrkeøkt tidligere i dag, men mistet "trykket" tidlig i økten, og fullførte mer eller mindre halvhjertet. Dagens økt ble gjennomført på herlige Solsiden PTsenter. Et unikt og utorlig fresht treningsenter midt i kristiansand sentrum. Solsiden er et treningsenter for alle, men det er stort fokus på personlig trening! Jeg hadde rygg på planen i dag, vanligvis min favroittøkt og det er derfor irritrende at økten bare ble sånn halveis.Øvelsene jeg kjørte:

 • Assistert pull-ups
 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Facepull
 • Enarms roing på benk

 

En positiv ting er at pullupsene går lettere og lettere, og jeg håper at jeg snart kan droppe strikken og kjøre dem helt alene!!

Kofferten er pakket, og jeg kan derfor nyte den siste tiden før flyet mitt går til et avslappende bad og en god hjemmelaget middag sammen med familien. Jeg håper at dere har en energifylt og fantastisk mandag, jeg har stor tro på at i morgen blir en bedre dag for min del. Alt ligger i innstillingen, så da innstiller jeg meg på en super tirsdag!

Vi blogges i Oslo kjære dere!

Maren

Tips til en snerten sprettrumpe!!

Det er søndag og det betyr at jeg ligger rett ut og bare nyter tilværelsen. Nå har jeg akkurat kost meg med en diger porsjon sushi, og masse ekstra snacks! Jeg synes det er så godt å ha litt ekstra skåler til suhsien. I dag ble det en stor boks ekstra ingefær, gulerøtter, agurksticks, dipp, avokado i biter og ekstra soyasaus. Pepsi max og selvfølgelig et must! Mmm:)

I dag ligger jeg bare å lader batteriene og fyller opp energilagrene, jeg fant derfor ut at det er en perfekt mulighet til å dele noen små treningstips med dere, slik at dere kan få litt inspirasjon til den kommende spreke uken! Dagens tips er hvordan oppnå drømmerumpa! Dette er i mine øyne den optimale øvelsen for å få en spretten og stram stump! Hvis du ikke allerede har denne øvelsen i treningsprogrammet ditt, så anbefaler jeg at du tester den ut på trening i morgen;)

Nyt søndagen, lad batteriene, spis noe ekstra god mat og kos deg! På den måten øker du sjansen for at du våkner mandagsmorgen, uthvilt, full av energi og klar for en ny sporty uke! Det er hvertfall min plan:)

Smiiiil Maren

En energifyllt, sosial og positiv treningsøkt!!

I dag har jeg hatt tidenes mest sosiale og morsomme treningsøkt sammen med en herlig gjeng på Trimmeriet i Brennåsen. Herligfred for en energifyllt og fin gjeng. Masse skravlings under oppvarmningen, fullt fokus og seriøsitet under selve økten også masse skravling og latter etter endt trening. Akkurat slik jeg liker det! Det er så verdifullt for meg å trene sammen med seriøse og flinke folk, jeg lærer mye, og de presser meg til å flytte grenser og gå ut av komforsonen min. Jeg fikk en ordentlig god økt på bryst og triceps.Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Brystpress
 • Flies med hantler
 • Flies i apparat
 • Cabelcross
 • Triceps pushdown med tau
 • Franskpress

 

Jeg føler meg litt lost blandt slike fitnessfolk. De er så dedikerte, seriøse og flinke. Jeg spretter rundt, tuller og fjaser. Jeg har et par herlige bilder som ilustrerer dette. Her ser dere to seriøse sterke flotte jenter, og meg som absolutt ikke klarer å holde meg seriøs og bare tuller.Jeg tuller masse på bildene, men jeg er 100% seriøs under treningsøkten, da har jeg fullt fokus, og det fikk jeg uttelling for i dag. Jeg økte på vektene i både brystpress og flies. Gøy:) Det er godt å kjenne at man blir sterkere og får resultater av treningen!
Nå skal jeg sluke siste matbiten her, og komme meg avgårde. I kveld blir det kino og kos med gode venner! Nyt lørdagskvelden hjerter:)

Smiiil Maren

Rett utstyr til rett årstid!!

Det er ikke lenger til å stikke under en stol, nå er sommeren over og høsten melder sin annkomst. Jeg synes det er herlig, og ønsker høsten vekommen. Jeg elsker den klare friske høstluften, deilige hjemmekvelder i sofaen med rødvin og en god bok. Peishygge og kakao, oppstart på mange spennende serier på tv, hytteturer og vandretur i høstfjellet, tente lys og bakeglede på kjøkkenet. Jeg løper mye utendørs, og for meg er det terapi å løpe ute i frisk luft og nydelig natur. Jeg løper ute hele året, sommer som vinter. Akkurat den overgangen vi er i nå er litt farlig fordi man ofte har en tendens til å feiltolke været, kle på seg for lite og dermed bli syk! Det er så fort gjort, og jeg føler at det hostes og harkes på alle kanter for tiden. Det er derfor viktig med rett utstyr til rett årstid.


Gleden var stor da pakken fra Get-inspired dumpet ned i postkassen min, den inneholdt en fantastisk nyhet fra Rönisch. Denne herlige tightsen heter Warmtights. Den er foret og i et super elastisk deilig stoff. Denne er perfekt til friske gåturer/løpeturer nå i høst og utover vinteren. Tightsen har svært god passform og det var kjærlighet ved første tur! I pakken lå også en push-up sportsbh. Stay fit heter den, og den sitter utrolig godt og gir god støtte. Jeg kan tenke meg at denne er ekstra god for dem som har litt større bryster. Jeg for min del har desverre ikke så mye å skryte av på den fronten, men det er likevel utrolig behagelig med ekstra støtte. Det er også et pluss at den har et kult og fresht design.

 

Nå kan høsten og vinteren bare komme for min del - jeg er klar!! Ta en titt innom GetInspired sine nettsider HER for enda flere spennende høstnyheter! Nå venter en sosial treningsøkt sammen med en hel gjeng på Trimmeriet. Jeg ser frem til å se alle igjen, og spesielt flotte Julie som debuterer i fitness om kun 3 små uker! I kveld blir det ekstra god mat, godis, kino og kos med gamle venner. Lørdager altså, jeg liker det!!

Smiiil Maren

Sponset innlegg.

Sørlandet!!

Jeg er på plass i Kristiansand og det føles utrolig godt. Det er noe helt spesielt med å komme hjem, jeg senker skuldrene og får hvilepuls av å være her. I natt har jeg sovet i hele ti timer, og hele morgenen har jeg sittet krøllet opp i sofaen med en (les: tre) frokostskåler og en stor kaffekopp! God morgen Norge står på, og mamma surrer rundt her å lager Tapasmat til kveldens 50årslag. Hygge:) Planen for helgen er bare kos - i ulike former! Jeg har både sushidate, cafekos, og vinkveld skrevet inn i avtaleboka. Dette blir en helg med lite aktivitet, mye god mat og masse masse hygge med gode venner og familie.


Jeg elsker frokosten min som dere alle kjenner godt til nå. Ja vi snakker selvfølgelig om skålen fyllt med cottage cheese, skyr, yoplait 0,0% yogurt, frukt, nøtter og bær. Mmmm!! Når jeg er hjemme så får hele familien servert slike frokostskåler. Jeg koser meg så med å stå å kutte opp frukten, dandere og servere frokosten min til familien. Over ser dere to av dagens frokostskåler.

Nå skal jeg komme meg ned til sentrum og titte litt i alle de herlige små nisjebutikkene, og treffe et par søte jenter over en lunsj!

Maren

 

Alltid sulten på mer kunnskap!!

Jeg elsker jobben min, jeg elsker faget, og jeg elsker å utvikle meg som personlig trener! Jeg er så takknemig for at det finnes skoler som tilbyr oppdatert materiale, og som alltid leverer det siste innenfor forskningen. Akademiet for personlig trening er en slik skole. Som de fleste av dere vet så tok jeg min PTutdannelse hos AFPT, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med oppbygningen av studiet, foreleserene, pensum, praksisen og all tilleggs kunnskapet studiet tilbyr. Vi lærte så enormt mye ekstra, og jeg føler at vi fra afpt står utrolig sterkt når vi kommer ut i arbeidslivet. AFPT står for kvalitet, det finnes det ingen tvil om!! De henter inn forelesere med spesialkompetanse på de ulike temaene, og de leverer alltid helt oppdatert fagmateriale.AFPT har ikke bare PTutdannelse, de har flere spennende utdannelser og fagsamlinger. Det er jeg utrolig glad for, fordi dette betyr at jeg kan lære enda mer og fortsette å utvikle meg som PT. Jeg anbefaer dere å ta en titt innom AFPT sin kurskalender HER for å sjekke ut alt det spennende de tibyr. Jeg anbefaler PTutdannelsen hos AFPT på det sterkeste. Jeg har så mye godt å si om studiet at det nesten er vanskelig for meg å få satt ord på det, men la meg forsøke:

 • Kvalitet
 • Seriøsistet
 • Fin kombinasjon mellom teori og praksis
 • Oppdatert fagstoff
 • Informative og oversiktelig pensumbøker, med gode ilustrasjoner.
 • Motiverte og engasjerte forelesere med spesial kompetanse
 • Foreleserene har en unik evne til å motivere sine elever
 • Utdannelsen dekker et enormt bredt spekter innenfor helse, treningslære, ernæring, skader, anatomi, fysiologi, biomekanikk, stretching.
 • Spennende og hyperaktuelt tileggs kunnskap (stikkord: prehab, rehab, dynamisk stretcing, triggerpunker)
 • Helgebasert slik at man kobinere det med jobb/skole

 Jeg skal selv ta flere fagsamlinger hos AFPT i høst. Jeg har meldt meg opp til Massasjekurset og fagsamlingen: Alt du behøver å vite for å lykkes! Jeg snuser også litt på coaching og Rehab trainer. Jeg ser også at fagsamlingen Maksimal fettforbrenning og vektreduksjon er satt opp igjen, og den anbefaler jeg ALLE å få med seg. Jeg har allerede tatt denne, og lærte enormt mye som jeg både bruker på kunder og for min egen del. Jeg vurderer å ta denne fagsamlingen igjen for kjenner jeg AFPT rett så har de masse ny forskning å komme med!!

Hvis du har noen spørsmål omkring PTutdannelsen hos AFPT eller de ulike fagsamlingene så spør i vei, så skal jeg svare så godt jeg bare kan!!

Maren

 

Langhelg på sørlandet!!

Hei solstråler!!

Jeg titter bare raskt innom for å ønske dere en fantastisk torsdag! Jeg kom akkurat inn døren etter en frisk og herlig joggetur i det nydelige høstværet. Solen stråler og luften er klar og frisk! En bedre start på dagen kan man vel ikke ønske seg! Nå skal jeg straks bort til Sats og ha et par PTkunder før det bærer videre ut til gardemoen. Jeg skal nemlig hjem til fine Kristiansand i helgen!! *lykke*Jeg gleder meg så til en langhelg med familie og venner! Jeg gleder meg til hjemmelaget mammamiddag, sove i min deilige seng, klemme masse på mine skjønne venninner, løpe min faste runde i skogen, ta et langt bad i badekaret, cafekos, innom mine favoritt butikker og tilbringe masse kvalitetstid med dem jeg er aller aller mest glad i! Jeg har lagt opp en litt stram timeplan fra siste kunde og til flyet mitt går, så jeg krysser fingrene for at dette går bra.

Nyt torsdagen, snart er det helg!! Jeg tar helg i dag kl 15.00 - can't wait!!

Et strålende smil fra Maren

Duracell-onsdag!!

For en dag dette har vært! Det har gått i ett fra klokken 11 til nå kl 20. Jeg rakk såvidt å hive innpå litt lunsj i dag, og det var kun fordi den ene kunden min (heldigvis) var litt forsinket til timen vår i dag. Hjelpes, slike dager er noe av det beste jeg vet, men jeg skal innrømme at jeg liker best å ha tid til å sitte rolig ned å ha minimum 20 minutter til å kose meg med maten min. Dagens lunsj var enkel, men veldig god. Dette er typisk Marenlunsj på farten: Salat, laks, speltlomper, kesam og frukt.
Været i dag har vært helt fantastisk, og jeg kjørte derfor flere av kundene mine utendørs. Det var en utrolig positiv opplevelse. Vi kjørte på med brutale bakkeintervaller og diverse styrkeøvelser i sirkel. Det ble noen super effektive timer, hvem trenger vel treningsenter når man har bratte bakker, benker og frisk luft? Jeg har også fått trent min egen kropp litt også i dag, litt mer enn planlagt til og med! Planen var en rolig 40 minutters restitusjonsjogg på mølla, halveis inn i økta kom en PTkollega løpende bort og utfordret meg til å bli med gutta-boys på en intensiv styrkeintervall-økt i transformerburet. Jeg sier aldri nei til en utfordring, og spesielt ikke når de store muskelgutta ypper til konkurranse. Så vi kjørte på. 40 sekunder arbeid, 20 sekunders hvile, 6 ulike øvelser, 3 runder. Det ble en svett, intens og forrykende effektiv økt! Just the way I like it! Jeg lar meg lett rive med, og er et skikkelig konkurranse menneske, så jeg gav på alt jeg hadde, og glemte helt bort at jeg hadde avtalt en styrkeøkt på ben med Mette etter jobb. En avtale er en avtale, så etter et par PTkunder til, en god porsjon mat (les: karbohydrater) og en energidrikk var jeg klar for ny økt.Jeg HATER å trene ben. Jeg har alltid hatet det, og fikk bekreftet i dag at jeg fremdeles hater det. MEN, ja for det er faktisk et lite men her, jeg merket i dag at det er store sjanser for at dette hatet kan bli litt mindre dersom jeg fortsetter å trene ben sammen med Mette. Hun er nemlig en mester til å finne gode øvelser som river og får det til å svi i musklaturen, akkurat der man vil at det skal svi. Hun er en mester på å få "kontakt" med musklaturen, og jeg lærte faktisk enormt mye i dag. Det er visse fordeler med å ha en god veninne fra fitnessmiljøet. Vi filmet absolutt alle øvelsene i dag, så nå blir det masse bentrening-inspirasjon fremover. Høres ikke det bra ut??

Mange jenter er redde for å trene bena fordi de er redde for at bena blir store. TULL OG TØYS!! Fett tar mer plass enn muskler, så dersom man trener musklene i bena, vil fettet slippe, og bena bli slanke og markerte. Ingenting er vel mer sexy enn en spretten rumpe og stramme lår? Så glem myten, og tren bena deres jenter! Her kommer en film fra dagens økt. Dype knebøy i smithapparat. Vi gjør knebøy ned til steppkasse, hvor du setter deg helt ned på steppen for så å reise deg opp igjen. På den måten får du virkelig aktivert rumpe.

Vinnerene av konkurransen er kåret ved tilfeldig trekkning! Vinnerene er SOFIE og KRISTINE S. Gratulerer:) Dere har begge fått mail av meg!!

Nå får jeg staks besøk av en god veninne, planene for kvelden er tv, sofa, noe sunn god snacks (bake muffins kanskje) og skravlings. Det er herlig å bo så sentralt i Oslo, da blir det så enkelt for venner å droppe innom på besøk:)

Ha en deilig onsdagskveld kjære dere!!

Smiiil Maren

 

Neglefin hos flinke Nattaya!!

God morgen solstråler!

I dag har jeg ingen kunder før klokken 12, og nyter derfor en herlig morgenstund hjemme. Husarbeid, besvare mails, blogge, god morgen Norge på tv, kaffe og deilig frokost. Ute stråler solen, og det er klart fint høstvær! Alt dette lover godt for resten av dagen:) Jeg smiler når jeg ser ned på fingrene mine som fyker over tastaturet, de har nemlig fått seg en liten oppgradering.


I går ettermiddag var jeg på Kolbotn hos Nattaya hånd og fotpleie. Jeg sa at jeg ønsket enkle, deilikate og feminine negler, som ikke er for lange eller med for mye pynt. Jeg må ha det enkelt, og lange glittrende negler føler jeg ikke passer meg i det hele tatt! Nattaya forstod virkelig hva jeg mente, og resultatet er helt perfekt. Akkurat slik jeg ønsket meg! Enkle, deilikate og feminine. Det eneste jeg har av "pynt" er en bitteliten diamant helt ytterst på høyre ringefinger.At Nattaya er dyktig finnes dt ingen tvil om, hun er også utrolig hyggelig og jeg koste meg virkelig under hele behandlingen. Hun har en bitteliten salong ute ved kolboten. Jeg som ikke er så kjent i Oslo var litt skeptisk til hvordan jeg skulle komme meg dit, men det var latterlig enkelt. Bussen går direkte fra National theateret og direkte ut til kolbotn. Turen tar under 20 minutter. Det er utrolig hvor mye en liten oppgradering på neglene kan gjøre, jeg føler for første gang at jeg har fine hender:) Hvis du ønske rå sette på negler anbefaler jeg virkelig å dra ut til denne herlige damen, både fordi hun er utrolig dyktig men også fordi hun har svært gunstige priser!Nå skal jeg lage en stor deilig lunsjboks. Jeg skal tilbringe resten av dagen på jobb, og i tilegg trene etterpå, da kreves det påfyll av energi. Dagens lunsj blir speltlumper, stekt kylling, stekt løk&sopp, en stor salat, kokte egg og usaltede nøtter! Konkurransen er nå avsluttet, og vinnerene trekkes straks! Vinnerene vil bli annonsert i et innlegg i kveld. *tvi tvi*

Nyt denne solrike onsdagen kjære dere!

Smiiil Maren

 

Raindrops are falling on my head

Regnet øser ned utenfor vinduet mitt, og jeg kjenner at i dag har jeg mest lyst å bare bli hjemme å kose meg. Jeg har lyst å bake masse godt, og eksprimentere på kjøkkenet. Jeg har så mange spennende oppskfiter på lur som jeg enda ikke har fått testet ut, og i dag er det perfekt kose-seg-inne-vær! Men jeg har en fantastisk jobb og fine kunder som venter, så på med støvlene og ut i regnet må jeg! Hjemmekos og matlaging får vente! Speaking of matlaging, i går ble alle mine måltider både enkle og raske, men når jeg tittet gjennom bildene (en bloggershverdag - all mat tas bilder av) synes jeg i grunn det så ganske så deilikat ut. Det trenger ikke være komplisert og ta lang tid å lage smaksrik og sunn mat. Her er fire av mine totalt seks måltider i går. 1. En boks cottagecheese, en skyr mango, varme blåbær, et eple i biter, et par håndfuller go lean-frokostblanding og hampfrø. 2. Chilli-laks med stekt spinat og frisk salat 3. Speltlumper med kalkunskinke, kyllingskinke, philadelpia-light, ruccola og rødløk. 4. CC, vanilje kesam, yoplait 0,0% vanilje yogurt, varme bringebær og hampfrø.


Håper dere fikk litt inspirasjon til raske, sunne og smaksfulle måltider her! Hampfrø er en ny favoritt her i huset. De har en nydelig smak, er proppfulle av antioksidanter og er i tilegg bra for fordøyelsen, og huden. De små frøene er rike på proteiner, aminosyrer og omega 3,6 og 9. Jeg bruker dem både på salater, og på kesam/skyr/cc. Nydelig! Superfood for the win! Les mer om hampfrø på Super-Nature.I ettermiddag skal jeg noe som er veldig uvant for meg. jeg er ikke en typisk girly-girl og sminke,hår,negler osv er ikke noe jeg er spesielt flink til, eller interresert i! Dette har jeg en plan om å prøve å endre litt på. Jeg kan jo ikke vandre rundt som en tomboy i treningsklær hele tiden. Så i ettermiddag skal Mette og meg ut til en herlig liten dame som skal prøve å fikse litt på neglene mine. jeg er veldig spent på resultatet, og holder dere oppdatert!

Jeg ønsker dere en fin tirsdag i regnværet, ikke la været påvirket humøret deres, snu det om til noe hyggelig og kos deg litt ekstra i dag. Dra hjem etter jobb/skole og bak noe godt, eller lei deg en god film på vei hjem, og kos deg med filmkveld med noen du er glad i! Tenn masse lys, og kos dere innendørs. Når jeg tenker meg om, så er det igrunn veldig koselig med regn og ruskevær.

Smiiil Maren

Mandagsenergi!!!

Så gøy at så mange av dere deltar i konkurransen! Jeg trekker en vinner i morgen tidlig, og det vil derfor være mulig å delta i hele dag også! Nå har jeg akkurat kost meg med en stor proteinkaffe laget på melkesjokoladeproteinet, og det er nesten så jeg angrer på at jeg skal gi det bort! hehe. Det smaker bare så godt at jeg kommer til å bruke opp min pose på null komma niks! Mmmm :) Formen de siste dagene har ikke vært spesielt god! Energien har vært lav, jeg har slitt mye med magen og vært generelt rar i kroppen. Når man føler seg slik er det ikke noe stas å være alene. Jeg pakket derfor baggen og tuslet opp til skjønne Mette min i går formiddag, og her er jeg fremdeles! Vi koste oss så i går med god mat, film og masse skravlings! Jeg er så glad for å ha gode venner:)


Jeg koste meg med ekstra mye mat i går, og økte betraktelig på karbohydratene. På den måten fyllte jeg godt opp alle energilagrene, og som alltid funket det optimalt. Jeg våknet i dag med tidenes overskudd, helt fin i formen og med masse energi. det føles så godt!! Været i Oslo er ubeksrivelig fint i dag, og jeg kunne ikke motstå en liten tur ut i parken. 50 minutters rolig joggetur satte standarden for hvor bra denne dagen kommer til å bli. Jeg kommer til å endre litt på kostholdet mitt fremover, og øke litt på karbohydratene. Dette fordi jeg trenger den ekstra energien slik som jeg kjører på nå med hektiske dager med mye fysisk aktivitet


Før løpetur spiser jeg bare noe lite og lett (en skyr, frukt, håndfull nøtter o.l), også koser jeg meg med en ekstra stor og god frokost når jeg kommer inn igjen. I dag ble det 1 boks cottage cheese, 1 skyr mago, to gode håndfuller med frokostblanding, 4 ss hempfrø, 4 ss granola, blåbær og et eple kuttet i biter. En optimal frokost som inneholder alle næringstoffer du trenger for å kickstarte dagen. Du får lang metthetsfølelse, stabilt blodsukker og jevn fin energi!Nå skal jeg straks ned til Sats solli hvor mine fine kunder står klar for trenings! Jeg gleder meg til en ny uke fyllt opp med Ptkunder, veninnekvelder, gode treningsøkter, spennende matlaging og masse sosialt. Hektiske dager krever planlegging på matfronten. I dag valgte jeg en enkel og rask løsning da jeg ikke rakk å lage noe matpakke. Mitt lunsjtips i dag er speltlumper, med smårett-kylling og ruccola. Smør gjerne lefsene med mager kesam og krydre med litt div krydder hvis du har det tilgjengelig. Laks eller kalkunskinke er også gode alternativer å putte i speltlumpene.


Nå vil jeg komme meg ut i det klare, friske, herlige høstværet. Finnes det noe bedre enn akkurat slik det er nå? Kryssningen mellom sensommer og høst, når solen skinner og luften er krystall klar. *lykke* Kom dere ut, og nyt denne mandagen!

Smiiiil M

Lørdagslykke!

Jeg vet ikke hva det er med lørdager, men jeg virkelig elsker lørdager! Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en kjip lørdag. Det er ikke fordi det alltid skjer noe gøy på lørdager, eller fordi jeg har noe anderledes lørdag enn noen andre. jeg tror det er min innstilling til lørdagene som gjør dem så bra. Jeg sover så lenge jeg vil, spiser ekstra god frokost, fokuserer på å gjøre akkurat det jeg har lyst til! Tidligere så har jeg ofte vært på jobb på lørdager, da jeg har jobbet mye som ekstra hjelp diverse steder opp gjennom årene. Nå derimot har jeg alltid fri i helgene, og da har lørdagen blitt helt hellig for min del. Fullt fokus på kos!!I natt sov jeg over hos Mettemor, og det var så hyggelig å våkne opp hjemme hos henne. Været i dag er helt fantastisk, så vi bestemte oss for at det måtte vi utnytte. På med joggesko og ut i sola. Det ble en god 40minutters joggetur i nydelige Frognerparken. Det er i slike øyeblikk man føler seg heldig! Vi fikk knipset et par bilder underveis. To blide jenter på tur i vakre omgivelser!


Jeg har ofte problemer med hvor jeg skal gjøre av ting og tang når jeg er ute å løper. Jeg hører på musikk på telefonen når jeg er ute å løper, husnøklene må jeg ha med, Satskortet og bankkortet er også ofte med. Det verste jeg vet er å løpe med full lommer, eller å holde ting i hendene. Jeg var derfor i ekstase da jeg oppdaget den nye sportsbh'en fra MXDC. Den har en egen lomme til slike ting, kandu tenke deg noe mer genialt? Lommen er såpass stor at det fint er plass til både Iphone og nøkler. Jeg testet den ut på dagens løpetur, og det funker helt topp! For en oppfinnelse:) Toppen finner du HER.  Jeg må le litt av bildet, jeg står nemlig litt lent mot veggen bak meg og vinkelen på bildet blir da slik at det får en bitte liten kropp og et mega stort hode!Etter dagens løpetur dro jeg hjem til leiligehten og fikset meg lunsj. Menyen i dag ble Chillilaks med frisk salat og masse stekt sopp. Til dessert hadde jeg vanilje kesam med varme bringebær, granola og nektarin i biter med et dryss av kakaonibs og kanel over. En perfekt lørdagslunsj!

Nyt lørdagen, oggjør noe ekstra hyggelig for deg selv i dag - det er jo lørdag!!

Smiiiil Maren