hits

september 2013

Suck it up princess

I dag måtte jeg ta meg selv i nakken. Det er en fin balanse mellom når man skal lytte til kroppen og slappe av og når man skal gi seg selv et realt spark bak. I dag måtte jeg gjøre sist nevnte. Jeg har tuslet inn i en slags kosesone hvor jeg har hatt det veldig behagelig og fint. Ruslet en liten tur her og der, løftet på litt vekter i ny og ne - ingen struktur og ingen fokus. Det er godt med sløve perioder, så absolutt, men det er viktig at slike perioder ikke flyter ut og får ta helt overhånd. I dag måtte jeg ta meg selv i nakken og sparke meg selv ned på gymmet. Jeg stod foran speilet, så meg selv i øynene og sa høy: SUCK IT UP PRINCESS.  Jeg måtte le litt av meg selv etterpå - men det funket! 


Dagens økt ble relativt god, og jeg sier meg fornøyd med å ha gjennomført følgende øvelser:

 • Benpress
 • Glutebridge
 • Strakmark
 • Sittende legcurl
 • Sittende legextentions

 

Jeg avsluttet med 20 min moderat cardio på tredemøllen. Trasket i vei på 6 km/t med 4% motbakke. En fin avslutning på en godkjent benøkt. Nå er jeg hjemme i sofaen, taco med spellomper er inntatt og straks er det tid for mandagsdessert bestående av frukt, bær og vanilje kesam. 

 

Smiiiil Maren


Mine matfavoritter

God mandagsmorgen

Jeg håper dere har hatt en strålende helg. Selv har jeg vært på hytta og bare kost meg, det merkes på energinivået i dag. Jeg er uthvilt og klar for en ny og sprek uke. For en liten stund siden postet jeg et inspirasjonsinnlegg til dere med diverse delikate matbilder, dette ble satt stor pris på og det var veldig hyggelig. Det kom også et par kommentarer på at dere gjerne ville se et lignende innlegg med da med kun min hverdagsmat som inspirasjon. Det skal dere selvfølgelig få! Bildene blir ikke like delikate, men budskapet er jo det viktigste. Så i dag har jeg valgt å dele matbilder fra min egen kjøkkenbenk, dette er min hverdagsmat. Jeg håper jeg kan klare å vise ved disse bildene at det trenger ikke være så fryktelig vanskelig å spise sunt, hvis man bare får litt inputt på hvilke alternativer som finnes. 

1. Tacosalat - Salat, tomat,agurk,mais,løk,avokado,karbonadedeig,ost,mager kesam og fullkorns tortillalefser / speltlomper2. Salat med stekt spinat, dampet brokkoli, pesto, fetaost, kalkunskinke og røket laks. Jeg liker godt å mikse sammen flere proteinkilder (her: kalkun og laks)
3. Kyllingkjøttdeig, stekt sammen med 3 egg og diverse krydder, mikset sammen med diverse dampede grønnsaker og friske tomater. Toppet med ost. Denne retten har ikke noe navn, og høres litt spesiell ut. Den har vært en favoritt hos meg i lang tid. 4. Hjemmelagde-hamburgere er både sunt og godt. lag dem av karbonadedeig/egg/løk/krydder eller gjør som meg, kjøp ferdige kalkunburgere. Disse er kjøpt i sverige, og har et supert næringsinnhold. Jeg skal ut på jakt etter lignende produkt i Norge. 5. Kokosmelk-ris/kylling/banan - Dette er virkelig det aller beste jeg vet! Det er TULL at man ikke skal spise kabonhydrater, og jeg blir lei meg når jeg ser at så alt for mange jenter dropper karbohydratene og tror det er veien til drømmekroppen. Trener du så trenger kroppen din påfyll, og karbonhydratene er overhode ikke farlige!! Dette er et typisk etter-trening-måltid for meg. Kokt ris, kyllingfilet, kokosmelk, dampede grønnsaker toppet med banan. Kombinasjonen av salt kylling, og søt banan er magisk. Kokosmleken gjør også det hele til en fest for ganen. 6. Stekt salmalaks, kokt potet, dampede grønnsaker og mager kesam. Krydderet som er brukt på salmaen her heter Fiskemannens fiskekrydder og kjøpes på ulike fiskeutsalg. Spør etter det der du vanligvis kjøper fersk fisk. Det er virkelig helt fantastisk godt.
7. Rugbrødskive med eggerøre og laks. Enkelt og greit8. Meieriprodukter - Blåbær, bringebær, en boks cottagecheese og en skyr. Jeg bruker også ofte oppkuttet frukt i en slik skål, da det er litt billigere enn friske bær. Toppes med usaltede nøtter og kanel/sukrin.
Her har dere noen av mine favoritter, var det noe som fristet? 

Da vil jeg ønske dere en fantastisk uke. For min del er den hektisk med mye jobb. Både bloggrelatert jobb og en ny spennende ekstrajobb som jeg skal avsløre for dere i kveld *lurt smil*. Vi har studieuke denne uken, og det er grunnen til at det er fullt fokus på jobb denne uken og ikke skole. Slik er det når jeg driver dette "dobbeltlivet" med både studier og jobb, da må jeg sette inn fokus på ulike steder i ulike perioder. Så nå som det er "fri" og studieuke så må jeg sette fokus på jobb. Heldigvis så elsker jeg det jeg gjør, og da går alt så mye lettere. Arbeidsuken min i kr.sand varer kun frem til torsdag, da pakker jeg sekken og flyr til Oslo for et par møter, før jeg tar helg hos en god veninne. Oslohelg med NM i fitness står på planen. Kamera er selvfølgelig med, og bloggen vil bli oppdatert hyppig. Denne uken blir så bra dere :)

 

Smiiiiiil Maren


Lenge leve latskapen

Denne søndagen er virkelig en typisk søndag. Vi startet dagen med en gåtur i fantastisk natur, og det var nydeligmed frisk luft. Helt ærlig så var jeg den aller vanskeligste å få med på tur i dag. Jeg hadde virkelig ikke lyst og var båe sur og irritert. Omsider ble jeg dratt med, og det angrer jeg ikke et sekund på. Det var så godt å komme seg opp og ut i naturen.

Jeg var sulten som en ulv når vi kom ned fra hytta, og trengte derfor god mat - kjapt! Denne salaten er min favoritt og jeg lager den ofte - spesielt på dager hvor jeg må ha mat fort. Salaten består av:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Agurk
 • Mais
 • Tomat
 • Kalkunskinke
 • Kokt skinke
 • Røkt laks
 • Egg
 • Waldenfarms honey dijon dressing

 

En kjapp enkel og nydelig lunsjrett. Jeg hadde hjemmelagde knekkebrød til i dag, men bruker oftest speltlomper. Planen nå i ettermiddag var egentlig en treningsøkt, men på mystiskvis har trassfølelsen fra i dag morges tittet frem igjen, og jeg orker rett og slett ikke. Så jeg blir på sofaen i dag, med serier på pc´en, masse frisk frukt, bær, vanilje kesam og sjokoladebarer på bordet og tente lys overalt. Jeg føler litt på at jeg burde trent - men slik tror jeg nok de fleste har det innimellom. I dag gir jeg etter for latskapen og nyter sofaen fullt ut. 

 

Hva er deres søndagsplaner?

 

Smiiiil Maren

Det gode hyttelivet på fjellet

Jeg hadde nesten glemt hvor deilig det er her oppe på fjellet. På fredag var jeg så nære på å ikke kjøre opp kun for en liten helg, og nå er jeg bare så takknemlig for at jeg gjorde det. Kvelden i går gikk med til nydelig mat, tente lys, og sofakos. Det er noe med fjellluften som gjør meg ekstra trøtt på en god måte, jeg var derfor tidlig i seng og våknet i dag tidlig etter nesten ti timer flat out. Så etterlengtet! Jeg startet dagen tidlig, slik jeg alltid gjør. Jeg koste meg med en god kopp kaffe mens jeg hvilte øynene på den vakre naturen like utenfor hyttevinduet. Jeg er spesielt glad i en hyggelig morgenstund, og det blir ikke mer fredfylt og godt enn morgenstundene på hytta. Tur er obligatorisk på fjellet, og i dag gikk turen oppover en løype vi ofte går på ski om vinteren. Det var spesielt å se hvordan alt ser ut når snøen ikke ligger over. Naturen er virkelig vakker nå om høsten, fargene er så sterkere og med det været vi har her oppe i dag kunne det ikke blitt finere. Jeg brukte mest tid på å nyte omgivelsene og ta inn alle inntrykk, men et par bilder fikk jeg likevel knipset. 

Nå har roen senket seg over hytta igjen, og jeg ligger krøllet sammen på sofaen under et mykt ullpledd. Denne helgen handler kun om kos og lave skuldre. Turer i frisk luft, ekstra gode måltider, masse digg snacks i skålene og mye sofakos. Pleie for både kropp og sjel. En skikkelig fri-helg hvor batteriene lades og fokuset flyttes fra studiestyr og hverdagsmas til velvære og hvilepuls. 

Jeg håper dere har en deilig helg uansett hvor dere befinner dere. Gjør noe hyggelig som du selv har lyst til denne lørdagen, helgen er til for å nytes!

 

Smiiiil Maren


Klar for en helg på fjellet

Endelig er helgen her og jeg holder i skrivende stund på å pakke baggen. I helgen rømmer jeg til familiens hytte på fjellet. Det skal bli så godt med en helg i frisk fjellluft, langt borte fra alt og alle. Jeg gleder meg til å vandre i fjellet og nyte stillheten. Det er få steder jeg slapper så godt av som på hytta, baggen er straks ferdig pakket og den inneholder kun koseklær, bøker og ullsokker. *smiler* Det er magisk på fjellet nå om høsten, alt er så vakkert og fargene er virkelig nydelige. Jeg kjenner at en helg på hytta er akkurat det jeg trenger nå. Mac´en er selvfølgelig med, vi blogges fra fjellet dere. Ha en nydelig fredag og en fantastisk helg. 

 

Smiiiiil Maren


Studiedag

I dag har jeg studiedag, men jeg har gjort den om til en egendag i stede. Jeg trengte rett og slett en dag hvor jeg kun gjør ting som jeg liker og som jeg føler det blir for lite tid til i hverdagen. Jeg startet derfor dagen i skogen, helt alene, uten musikk og uten noen forstyrelser. Kun meg og naturen, som viste seg fra din aller beste side med strålende sol, vindstille og klar nydelig høstluft. Dette er komplett lykke for meg. Jeg knipset et par bilder underveis, slik at jeg kunne dele den fantastiske naturen med dere:


Nå har jeg sittet hjemme på macen i noen timer og laget treningsprogrammer. Jeg får så ensomt mange henvendelser på kostholdsplaner og treningsporgrammer, og slik som hverdagen min er nå har jeg ikke kapasitet til å ta inn noen nye kunder. Det er mange venner og familie som ber om hjelp, og det gjør litt vondt når jeg må si nei til dem. Det er derfor jeg elsker slike "fridager" hvor jeg kan sette av tid til å hjelpe folk som står meg nær. Så i dag skriver jeg kostplaner og treningprogrammer til den store gullmedalje. Mine fantastiske storebror er den første som skal til pers, og jeg har akkuratt fullført et solid opplegg til han. Nå skal jeg jobbe videre et par timer, før jeg skal sette i gang med litt spennende kokkelering her på kjøkkenet. Fridag betyr ekstra god til tid matlaging, vi får se hva jeg kan klare å trylle frem. Deler selvfølgelig dersom det blir bra. 

Håper dere har en super torsdag :)

 

Smiiiiil Maren


Inspirasjon på matfronten

For meg er det viktig å finne inspirasjon for holde på motivasjonen både for trening og ikke minst matlaging. Det florerer med treningsbilder som skal motivere, men det er ikke her jeg føler jeg får den største motivasjonen til min livsstil. Jeg finner derimot mye inspirasjon i delikate, fristende matbilder. I dag skal jeg dele noen av de bildene som inspirerer meg:
Håper dere også fant litt inspirasjon i disse bildene. Bruk det til å ta sunne smarte matvalg i dag. Et lite tips: Kjøp et eple eller to på vei hjem fra jobb/skole, slik at du ikke er helt tom når du skal handle mat og ikke minst lage mat. Det resulterer ofte i at man velger kjappe løsninger fordi man vil ha mat raskt.

Sunn mat tar ikke lenger tid, det krever bare at man planlegger litt og tenker seg om. Du tenker bedre når du ikke er skrubbsulten. Så ta deg et knekkebrød, en skyr eller en frukt i det du går fra jobb / skole, ha en handleliste ferdig skrevet og la denne onsdagen bli inspirerende, frisk og sunn på matfronten. Tenk kreativt, selv en salat kan bli fantastisk med litt spennende ingredienser. Utfordre den vanlige salaten din med noen nye ingredienser, eller test ut et helt nytt krydder på laksen. Bytt ut risen med coscos eller utfordre den vanlige kyllingfileten din med å kutte et snitt i den og fylle den med hvitløksmør, pesto eller philadelphia ost før den går inn i ovnen. Ta deg et par minutter ekstra når du tilbereder yogurten og tilsett friske bær og hakkede nøtter - det gjør virkelig en forskjell. Er dere med på tankegangen? Det er SÅ mye spennende man kan gjøre hvis man bare setter av litt tid til å tenke seg om å legge en plan.

Ha en deilig og inspirerende dag

 

Smiiiiiil Maren


Lykke i en skål

Titter innom på morgenkvisten for å vise dere gårsdagens nydelige kveldsmat som også ble dagens frokost. Nå smiler nok de som kjenner meg, fordi dette er så latterlig typisk Maren-mat. Jeg ELSKER meieriprodukter, og kunne faktisk levt utelukkende på det. Så lenge jeg har orginal cottage cheese, skyr, yoplait yogurt vanilje og kesam så er alt topp. Jeg har selvfølgelig litt digg tilbehør til og varierer da mellom ulike typer frukt, bær, nøtter, og frø. Jeg topper det hele med en herlig miks av sukrin og kanel. Lykke i en skål. Gårsdagens kos ble jordbær kuttet i biter, en boks cottage cheese orginal, en skyr jordbær/granat eple, en boks med blåbær, toppet med en liten vanilje yogurt og hakkede mandler. Avsluttet med sukrin og kanel. Når skålen var tom fyllte jeg på med resten av kurven med jordbør og strødde sukrin over. Mmmmm, siste smak av sommer. Dette er altså det beste jeg vet, og jeg spiser det gjerne både til frokost, lunsj og kvelds. Jeg får ofte spørsmål om jeg blir mett av det? Vel når man spiser hele boksen med cottagecheese + en skyr + en yogurt + en kurv jordbær + en kurv blåbær + to gode håndfuller med nøtter - ja da blir du faktisk god og mett. *ler* . Flere påpeker også at det er dyrt, og ja det er ikke til å komme utenom at proteinrike meieriprodukter koster endel. For meg er det en prioriteringssak og jeg velger å bruke penger på det fordi det er verd det for min del. 

Nå må jeg løpe til forelesning, ha en strålende tirsdag dere. Del veldig gjerne dine frokost og kveldsmat favoritter i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren

20% hos Bli Vakker

God ettermiddag hjerter

Titter raskt innom dere for å gi dere enda et lite mandagstips. Jeg har tidligere delt flere av mine favoritter fra Bli Vakker med dere. Nå kjører Bli Vakker 20% på absolutt hele butikken, og det er klart dere må ha beskjed om. Salget varer ut i morgen, så her er det bare å hive seg rundt.  I dag har jeg plukket ut noen av mine basic-favoritter til dere. Dere kan se alle mine favoirtter HER.


 

Bioterm kremen er så frisk og delikat i lukten, og nydelig i konsistensen. Dette er en krem jeg absolutt alltid har på badet, uansett! Deodoranten fra VICHY har vært en favoritt i mange år, den er mild på duft og perfekt for sensitiv hud. Strikkene fra BLAX ble jeg første gang introdusert for av en PTkunde. Det er nemlig slik at vanlige hårstrikk sliter fryktelig på håret, da de ofte har en liten metallbit på seg. Blax er i gummimateriale, og skader ikke håret. De er solide og svært tøyelige. Blax holder utrolig godt, selv på tykt og langt hår. Finnes i mange freshe farger. 

 Clean er en nødvendighet for meg. Den lukter rett og slett bare rent. kan du tenke deg noe mer delikat og forfriskende enn å alltid gå rundt å lukte nydusjet? Clean hører absolutt med til mine basic-favritter. Ta en titt på Bli Vakker og del gjerne dine basic favoritter med meg i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren


I sammarbeid med Bli vakker

Good for me - Acai og multivitamin

Det er mandag, ny uke med nye muligheter. Hva er vel da bedre enn å dele et sunt og smart mandagstips med dere?

Jeg tar ikke mye kosttilskudd, men nå når høsten har meldt sin ankomst og forkjølelsesessongen setter inn for fullt så synes jeg det er smart å forberede meg best mulig og optimalisere helsen min. Jeg tar derfor multivitamin, som enkelt og greit betyr at jeg får i meg det meste av det jeg trenger i en og samme kapsel. Jeg har i tilegg til dette et sunt og variert kosthold - det er viktig å presisere da tilskudd aldri kan erstatte et sunt kosthold. Jeg tar også Acai med ekstra tilsatt Dvitamin for et boost av antioksidanter.Multivitaminene fra Good for me gir meg alt jeg trenger, og jeg kan nå, etter å ha testet produktene i flere uker, si at de fungerer supert for meg. Vitaminer er næringstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er nødvendige for omsettning av karbohydrater, fett, protein og mineralstoffer. Mineraler (mineralstoffer) er uorganiske stoffer som kroppen trenger i relativt store mengder for å fungere optimalt - det er derfor smart å ta et mineraltilskudd. Spesielt dersom du har en aktiv livvstil er dette å anbefale. Les mer om multivitamin HER


Acai er et kosttilskudd jeg har benyttet meg av i lang tid. Både i kapselform og i pulverform. Nå har jeg testet Good for me Acai i kapselform og synes det fungerer bra. Det er enklere i en hektisk hverdag å ta acai i kapsler synes jeg. Acai fra Good for me er i tilegg tilsatt vitamin D3, noe jeg synes er utrolig positivt da vi desverre får alt for lite vitamin D her i nord. Visste du at Dvitamin er svært viktig for fettforbrenningen din, eller at ved Dvitaminmangel kan du føle deg både trøtt, og nedstemt i humøret? Acai er et bær fra Amazonasjungelen og kalles ofte for superbæret grunnet det høye nivået av antioksidanter. For å ilustrere dette kan jeg fortelle dere at Acaibæret inneholder 30 ganger så mye antioksidanter som druer og dobbelt så mye som blåbær. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig mandag videre, som jeg alltid sier - Make the best of it!

 

Smiiiiil Maren

sponsede produkter

Mandagsmotivasjon

Denne mandagen startet jeg med en 40 minutters svettefest på Solsiden PTsenter. Som de fleste har fått med seg var det Stavanger open i helgen. Jeg fikk ikke vært der, men fulgte med på live-streamen på treningsforum. Det er umulig å ikke bli inspirert av disse fantastiske atletene. Jeg var mest spent på bikiniklassen og naturlig nok er det der jeg fant mest inspirasjon.

Nå er det viktig å påpeke at disse flotte frøknene er i sceneform her, og går absolutt ikke rundt i slik form til vanlig. Så alle kommentarer om at dette er ekstremt og ikke sunt osv trengs ikke - det er klart det er ekstremt og det er derfor jeg igjen presiserer at dette er en form de har kun denne ene dagen på scenen. Det jeg lar meg inspirere av er jobben som er gjort i forkant, alle de harde timene på gymmet, viljestyrken og dedikasjonen.

I dag er disse jentene min mandagsmotivasjon. Hva er din?

 

Smiiiiiil Maren


Vibram fivefingers

Jeg har den siste tiden testet Vibram Fivefingers. Jeg er sent ute med disse fiffige "skoene", og grunnen er at jeg har vært meget skeptisk. Nå sitter jeg her å smiler av skepsisen min, fivefingersene er nemlig helt geniale og jeg er allerede stor fan. Jeg har brukt dem i snart fire uker, og nå føler jeg virkelig at jeg får igjen for å bruke dem. Jeg bruker mine mest til styrketrening, men det er ingenting i veien for å bruke dem til kondisjonstrening også. Merk deg da at dette krever gradvis tilpassing. 

Vibram Fivefingers gir deg tilnærmet den samme følelsen som å trene barfot, og du får involvert hele spekteret av muskler i føttene og bena når du beveger deg.  Med Vibram fivefingers på føttene vil du forbedre balansen, holdningen og styrken i kjernen, bena og ikke minst føttene dine. Du vil redusere faren for skade, og øke prestasjonen din. Jeg bruker dem som sagt mest til styrketrening, og føler jeg får en ubeskrivelig kontakt og kontroll på øvelsene. De egner seg ypperlig til styrketrening, crossfit, løping, gange og sprint. Jeg anbefaler dere å teste dem ut og selv kjenne på forskjellen. Jeg er hvertfall overbevist og kommer til å fortsette å bruke disse under styrkeøktene mine, spesielt på bentreningen er Vibram fivefinger unnværlige. 

 

Smiiiiil Maren


Lørdags update

Solen skinner og jeg har akkurat åpnet øynene og rullet ut av sengen. Jeg fikk sjokk når jeg sjekket klokken. Jeg står vanligvis opp mellom 05.30 og 06.00, så det er mildt sagt unormalt at jeg sover så lenge. Fy søren så deilig. Nå skal frokosten nytes før jeg skal ut på et spennende prosjekt. Som blogger får man muligheten til å teste ulike produkter, veldig mye kommer aldri ut på her på bloggen. Det er viktig for meg å fremstå som troverdig og ærlig ovenfor mine lesere, og jeg anbefaler derfor aldri noe til dere som jeg ikke kan få 100% god for. Det betyr at jeg sier nei til mye, og når jeg først sier ja så tester jeg produktene i en lengre periode før de kommer ut på bloggen. Dette er viktig for meg at dere vet. Jeg får også ofte venenr og familie til å prøve ut produkter, da jeg ønsker at "vanlige" folk som ikke er like sære som meg *ler* skal godkjenne dem. Så da vet dere at produktene som kommer ut her er nøye vurdert før de anbefales på bloggen. Jeg har testet et par spennende prdodukter den siste tiden, og skal i dag ut på tur for å teste litt utstyr i skogen. Jeg elsker denne delen av "jobben" og gleder meg virkelig til denne turen. Jeg titter innom dere senere med et par gode nyheter. Stay tuned *smile*

 

Ha en deilig lørdag hjerter, nyt og kos dere. Mer fra denne kanten senere

 

Smiiiiiil Maren


Velvære-fredag

God fredagskveld hjerter

I skrivende stund danser jeg rundt på kjøkkenet mens jeg steller i stand taco og nyter fredagsfølelsen. Denne dagen har jeg kun gjort hyggelige ting. Jeg har følt meg litt grå og kjip i det siste, så hva er vel bedre enn å freshe seg litt opp da? Jeg booket time hos verdens beste Hanne på NIMUE HUD til en liten vippefiks. En hel time lå jeg i dyp søvn i stolen hos hanne mens hun fyllte på med vakre vipper. Jeg våknet med fullt vippesett og uthvilt etter en time søvn. Så deilig! Videre fikk turen til frisøren hvor jeg fikk frisket opp fargen min litt. Jeg har nesten min naturlige hårfarge, men liker å friske den opp med et par hakk mørkere farge, på den måten ser det mye sunnere friskere og mer glansfullt ut. To timer i frisørstolen med faring, vask, kur og hodebunnsmassasje gjorde fredagen komplett. Kan dere tenke dere noe bedre enn hodebunnsmassasje? Så nydelig! Dagens lunsj ble Sushi og litt ekstra kos siden det er helg. Yogurtnøtter og barer. Nå er jeg som sagt hjemme og danser rundt med kokkelering på kjøkkenet. Straks får jeg besøk, og på menyen står det tacokos og The voice. Jeg elsker slike programmer som The Voice og Idol. 

Denne helgen skulle jeg veldig gjerne vært i Stavanger for å heie frem alle de flottere utøverene som stiller i Stavanger Open. Jeg har utrolig mange bekjente på scenen og skulle gitt så mye for å vært der, men det lot seg desverre ikke gjøre denne gangen. Jeg håper derimot å få med meg NM i Oslo om to uker. Noen flere som skal? 

Nyt fredagskvelden :)

 

Smiiiiil Maren


Mestringsfølelse

ENDELIG - et tegn til fregang på trening. Jeg har stått bomstille på absolutt alt av trening i lang tid, både styrketrening og kondsjonstreningen. Det var derfor mildt sagt befriende med en solid løpetur på mølla  dag. Jeg løp kort-intervaller og fikk virkelig skrudd opp hastigheten. Jeg har vært så tung i kroppen og beina den siste tiden, at hastigheten på intervallene har vært direkte latterlig. I dag ble det som sagt endelig litt fart på sakene igjen, og jeg fullførte samtlige intervaller på brukbar hastighet. Det er forskjell på folk, og min hastghet vil kanskje føles kjapt for noen og treg for andre - det viktigste er at for meg så var det et steg i riktig retning og en fantastisk følelse. Jeg er ikke helt der jeg var for noen mnd siden, men jeg er i det minste på rett vei. Jeg hadde ingen intervaller under 17 km/t og de raskeste var opp mot 20,5 km/t.Dagens økt:

 • 10 min rask gange
 • 10 sprintdrag av 30 sekunder med 30 sekunder pause (hoppe av)
 • 15 min nedtrapping med rask gange

 

En 35 minutters solid cardioøkt som gjorde meg så vanvittig glad og full av brusende endorfiner. 

 

Smiiiiil Maren


Me-time

I kveld har jeg en egen kveld, hvor det er fokus på me, my self and I. Det er klart mine favoritter må være med: Taco - no suprise there? *ler*, speltlomper, solo super, og gossip girl. Til dessert blir det Atkins bar, en diger fruktskål, og bær med vanilje kesam. Serier, joggebukse og tente lys - den perfekte onsdag. Kosekveld trenger ikke å være usunn vet dere! Fordelen med å spise sunt, er at man kan spise så latterlig mye mer mat, og det passer meg helt perfekt. 


Hva står på din meny når du har kosedag midt i uken ?

 

Smiiiiil Maren


Morning bliss

Her i huset startet dagen på en rolig og idyllisk måte. Jeg har sovet så godt i natt, og det var vidundelig å våkne etter nesten 9 timer sammenhengende søvn. Jeg stod opp og tuslet ut i sofaen, krøp under pleddet og nøt en stor kopp kaffe til God morgen Norge.

Etter kaffe, nyheter og frokost la jeg ut på en liten gåtur. Jeg er som sagt hos min storebror nå et par dager, og dette er virkelig noe annet enn byen. Det er så vakkert her ute. På min lille rusletur møtte jeg både sauer, hester og kuer. Jeg fikk nyte synes av gårder, traktorer, evig lage frodige jorder, epletrær og ville bringebær. Noe så idyllisk. Jeg fikk knipset et par bilder på min vei, forstår dere hvorfor jeg trives her ute eller? I dag er det studiedag, og selv om planen var å stå tidlig opp for å lese skal jeg ærlig innrømme at det ikke har blitt spesielt mye lesing enda. Nå skal jeg prøve å ta meg sammen, legge bort mac´en og prøve å få unna noen sider pensum før jeg skal innover til sentrum for et møte. Jeg ønsker dere en deilig onsdag. 

 

Smiiiil Maren


Lader batteriene hos familien

Vi har alle dager hvor vi ikke føler oss helt på topp, i dag har jeg en slik dag. Jeg har derfor rømt ut til min storebror og min skjønne svigerinne. Her skal jeg tilbringe kvelden og natten. Jeg kjente at i natt hadde jeg virkelig ikke lyst å sove alene i et stort tomt hus. Hva er vel da bedre enn å omringe seg med familie. I kveld blir det god mat, og en tidlig kveld. Kroppen er trøtt og hodet er helt tomt. Slapp form, frysen og generelt ikke spesielt mye futt i denne frøkna i dag. Jeg føler det er så mange som er sjuke nå, og jeg har virkelig ikke tid til det. Jeg krysser fingrene at en kosekveld her hos storebror gir meg ny energi og overskudd. Jeg er så takknemlig for å ha en god, trygg og omsorgsfull familie <3Håper dere er friske og raske, og at uken har startet på best mulig måte for dere. Ønsker dere en nydelig kveld.

 

Smiiil Maren


Comeback med dreamteam og jentekveld

Dere som har fulgt bloggen en stund husker kanskje Johan, en god venn, tidligere kollega og verdens beste treningspartner. Johan bor i Oslo, og jeg skulle gitt så mye for å hatt han her. Vi trener så latterlig bra sammen, og det er så fantastisk å ha han tilbake for en dag. Johan var i Kristiansand i forbindelse med jobb, og vi måtte selvfølgelig utnytte det til en liten treningsøkt og update. Bryst og armer fikk gjennomgå. Det er så befriende å trene med noen som tenker likt og ser på trening på samme måte som enn selv, men som likevel kommer med nye innspill på utførelse, og øvelser. Dette var dagens økt:

 • Brystpress med hantler
 • Flies med hantler
 • Decline press i smith
 • Dips
 • Cabelcross
 • Biceps / triceps i supersett

 Det er få som klarer å pushe meg til å yte det lille ekstra, det klarer Johan og det er så magisk å endelig presse litt ut av komfortsonen både på vektene og ikke minst med nye øvelser. Takk vennen - du har vært savnet <3 

I går kveld var det premiere på Top model med verdens nydeligste Siri som programleder. Siri er fra Kristiansand, og jeg har hatt gleden av å treffe denne nydelige jenta ved flere anledninger Det er klart man må se på da. Sara, Charlotte og meg campet opp i sofaen med masse deilig snacks og koste oss skikkelig. Det har nå blitt en fast mandagstradisjon å se Top model sammen. Utrolig koselig å ha en slik ting på en hverdag. Jeg kom hjem sent i går, og måtte derfor bare kaste sammen noe snacks.Dette er hva jeg klarte å trylle frem:

 • Honningmelon
 • Eplebiter
 • Gulerøtter og dipp 
 • Sukkererter
 • Klemmentiner
 • Vanilje kesam og oppkuttet frukt

 

Nå er kaffe og frokost inntatt og jeg er klar for en ny lang dag på skolebenken med forlesninger og oppgaveskriving. Senere venter en treningsøkt og testing av noen nye spennende produkter - mer om dette senere. 

 

 

Smiiiiiil Maren


Monday morning

Mandagmorgen etter en helg fyllt til randen av utskjeielser er sannelig ikke så morsomt. Jeg våknet opp, og det første jeg tenkte på var at jeg hadde lyst på sjokolade. *ler*  Det er utrolig deilig å kose seg i helgen men baksiden ved det er at man får så enormt cravings dagen etter. Kroppen vil ha mer søtt, og jeg prøver nå å lure kroppen til å tro at et eple og en pepsi max er like godt som fullverdig sukker. Det funker sånn helt middels. Hehe. Noen som kjenner seg igjen?

I dag hadde jeg litt ekstra tid på morgenen og rakk derfor en treningsøkt før forelesning. Dagens økt ble en ren kondisjonsøkt. Rask gange i motbakke, 45 minutter, hastighet 6,2 km/t og 7% stigning. Enkelt, tungt og deilig. Kamera ble desverre glemt hjemme i dag, og dermed måtte mobilen dokumentere. Bloggregel nr 1 - aldri ta bilde i speil. Jeg liker å ikke alltid følge regelene, og tenker at et bilde i speil er bedre enn ingen bilde. Det er så deilig de dagene jeg rekker en økt tidlig på dagen, og dermed kan bruke ettermiddagen og kvelden til sosiale ting. Det har det nemlig blitt alt for lite av i det siste. I kveld kommer to skjønne jenter til meg på jentekveld, og jeg skal diske opp med masse godsaker. Det er så koselig med slike hyggekvelder på en vanlig ukedag istede for kun i helgen. 

Jeg vil minne dere på at rabattkoden hos BLI VAKKER varer til midnatt i dag. Siste sjanse i dag for å få 15% rabatt på dine favritter. Se mine favoritter HER. Som jeg sa, så ligger bli vakker under butikkpris på sine produkter, og med 15% i tilegg kan du få dine daglige velværeprodukter til en super pris.

 

Smiiiiiiil Maren


Favoritter hos Bli-vakker + rabattkode

Jeg får mange spørsmål fra dere om huden, håret og sminken min. Det er klart at når man dusjer, svetter og trener så mye som jeg gjør så er det viktig med gode produkter både for ansikt, kropp og hår. Jeg har blitt mer og mer bevisst på dette gjennom årene, og kan med glede si at jeg pr dags dato ikke har noen urenheter, tørr/fet hun eller unormalt slitt hår - på tross av min livsstil. Jeg bestiller det aller meste av produktene mine gjennom Bli Vakker sine nettsider. Jeg har så mange favoritter hos dem at jeg nå har fått min egen side hvor alle mine favoritter er samlet. Dette er vikrelig mine favoritter, og det er kun ting jeg faktisk bruker som er med på siden. Venninnene mine som kjenner meg vil kjenne igjen de fleste av mine faste produkter som de vet jeg bruker på denne siden. Jeg har valgt ut noen av dem til dere i dette innlegget. Ta en titt på siden min HER for alle favorittene

Jeg har brukt Miriam Quevedo i flere uker, og min erfaring er at shampooen gir mye fukt, og gjør håret mykt og skinnende. Denne er gold serien og den gjør virkelig håret ekstra glansfullt. Jeg bruker også Gold mask, som er en hårmaske for ekstra pleie. Jeg bruker den som en balsam, men lar den være i litt lenger enn en vanlig balsam. Den gjør håret silkemykt. Det beste av alt med disse produktene er duften. De lukter bare helt nydelig. 

Jeg vil tro det er flere enn meg som hamstrer Victoria secret produkter når man er i utlandet. Både i New York og London gikk jeg rimelig beserk i hyllene hos VC. Produktene lukter så fantastisk at det må oppleves. Jeg har blitt stoppet av ukjente mennesker med spørsmål om hvilken parfyme jeg bruker fordi dem lukter så godt, og da har jeg faktisk bare på meg bodylotion fra Victoria Secret. Mine produkter begynner å bli tomme nå etter siste tur til London, det er derfor en glede å se at Bli vakker har mine favoritter. 

 

 

 

Jeg har alltid brukt, og bruker fremdeles I.D produkter. Disse vil dere også finne på min favorittside. Jeg ble tipset omMineral Hygenics som et supert alternativ. Mineral Hygienics er litt rimeligere her i Norge enn ID og jeg tenkte at det skader jo ikke å teste. Det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg har kun brukt Mineral hygenics de siste ukene, og jeg skimter en ny favoritt snike seg frem. Produktet legger seg lett på huden og smelter raskt inn. Huden blir helt jevn og delikat. Det beste med produktene er nok at de holder seg gjennom hele dagen. Bli vakker har et start-kit på denne serien hvor du får med 

 • Mineral Foundation
 • Mineral Solpudder
 • Finishing powder
 • 3 ulike koster 

 

Alt dette til samme pris som et vanlig mineral pudder ofte kan koste. Kostene er utrolig gode, og påfører produktet jevnt og fint. Test det ut, jeg tror jeg tørr garantere at du blir fornøyd.  Jeg har en fin liten rabattkode til dere. Koden er tilgjengelig fra nå, og frem til midnatt på mandag. Den gir deg 15% avslag på din bestilling. Kode: Maren1509

Nå har jeg delt noen av mine favoritter, dere finner alle favorittene mine inne på Marens favoritter hos Blir vakker. Titt innom og se om vi har noen felles favoritter. Del mer enn gjerne dine beste produkter med meg, jeg er alltid interresert i å finne nye beauty-favoritter.

 

 

Smiiiiiil Maren

 

 

Helgen er ikke bare burde-burde

I dag har jeg ikke gjort noe av det jeg skulle gjøre, ingenting av det jeg burde gjøre - men masse av det jeg elsker å gjøre. Er ikke det perfekt? Slik bør lørdagene være synes jeg. Jeg burde lest, jeg burde svart mails, jeg burde vasket klær osv. Nå er det da en gang slik at helgen er ikke bare burde-burde *ding ding*. Jeg valgte derfor å kose meg i byen med min nydelige venninne Sara. Vi møttes på en cafe i markens hvor de satser på økologisk, kortreist supermat. Det er mildt sagt mye spennende og alternativt på menyen. Vi valgte å ikke spise denne gangen, men koste oss veldig med soya-vanilje latte og ingefær shot.Sist nevnte var en kruttsterk liten sak, som virkelig brant godt ned i halsen. Jeg føler det hostes og harkes på alle kanter, og jeg er overhode ikke interresert i å bli syk nå, så jeg håper den shotten virkelig gjorde susen for immunforsvaret. Etter cafekos ruslet vi rundt i sentrum, shoppet litt og koste oss. Regnet var ingen hindring, det handler jo bare om å kle seg. Det var ganske så koselig å rusle rundt der under paraplyene i ruskeværet. Jeg kjenner at jeg må prioritere mer tid med go´jentene mine, det gir meg så enormt mye glede. Jeg føler meg heldig som har slike solstråler i livet mitt. Etter byhygge med jenta mi tok jeg turen innom Solsiden Ptsenter som ligger midt i sentrum. I dag hadde jeg ingen plan og endte opp med en real disco-økt. Litt av alt i en herlig mix, lette vekter og høyt repsantall. Jeg merker meg at det faktisk renner svette nedover magen min på bildet, meget lite flatterende - men det beviser da i det minste at jeg tar i på øktene mine! *ler*Økten inneholdt følgende øvelser:

 • Strakmark 
 • Sittende lårcurl
 • Nedtrekk
 • Benkpress
 • Stående roing

 

Nå er stumpen plassert i sofaen, men her skal den ikke få sitte lenge. Jeg skal straks opp og ut i ruskeværet igjen. Jeg ville bare inn å ønske dere en deilig lørdagskveld. God helg finere dere

 

Smiiiiiil Maren


Rainy morning

God morgen hjerter

Helg, fri, regn, joggebukse, kaffe, lørdagsfrokost, aviser, serier, tente lys og lave skuldre. Akkurat hva jeg trenger etter en lang uke. Jeg jobber med en fin liten sak til dere som legges ut i morgen, jeg tror og håper det blir veldig bra. Nyt lørdagen, senk skuldrene og gjør noe i dag som gjør deg glad. For min del blir det en lang rolig morgen, med kaffe og mac´en i senga, ullsokker og kos. Etterfulgt av en treningsøkt og cafekos med fine jenter. 

Nyt lørdagen, mer fra denne frøkna senere.

 

Smiiiil Maren

 

Fredagslunsj og helgekos

I dag kjørte jeg hjem mellom forelesning og et møte, tiden strakk såvidt til - men det fristet så mye mer med en hjemmelaget god lunsj istede for en kjapp løsning fra butikken. Selv om en lunsj må gå kjapt betyr det ikke at det må gå på bekostning av hverken smak eller nærinsinnhold. Denne gangen var jeg ekstra heldig da jeg hadde ferdig kokte egg i kjøleskapet og sparte noen små minutter på å slippe å koke dem. Ellers var det bare å varme fiskekakene litt, kutte opp litt salat, skrelle eggene og dandere det hele på en tallerken. Det er smart å ha fiskekaker, ferdig sterke kyllingfilet eller ferdig stekt karbonadedeig tilgjengelig i kjøleskapet. Da er det bare å varme kjapt opp og tilsette en ekel salat og vips har du en fantastisk lunsj. Det krever litt planlegging, men det er da langt fra uoverkommelig å handle inn et par fiskekaker, eller steke opp litt ekstra kylling. Jeg toppet salaten med Walden farms honey dijon dressing og mager kesam. Enkelt og greit. Desserten ble to questbars fra gårsdagen Iherbpakke. Fy søren så gode de der er, det er umulig å bare spise en. *ler*Nå skal jeg straks opp til jentene på Nimue Hud for en liten helgefiks, så gjenstår et møte, og den obligatoriske fredagshandelen. Fredagshandelen min inneholder friske blomster, valrona sjokolade (70 %), en god vin og litt ekstra godsaker fra matbutikken. Jeg liker å markere at det er helg, og synes denne fredagshandelen er så koselig. Det hører også fredagen til med en liten husvask, slik at det er koselig og godt å være der i helgen. Jeg koser meg ikke fullt og helt hvis det ikke er ryddig og rent rundt meg. Det er utrolig lenge siden jeg har bakt noe, så dere skal ikke se bort i fra at det popper opp en muffinsoppskrift i løpet av helgen.

Har du noen spesielle ting du liker å handle inn eller gjøre før helgen?

 

Smiiiiil Maren


Grytidlig svettefest

I dag ble trenngsøkten unnagjort før solen stod opp. Dagen min går i ett, og jeg prioriterte derfor å legge meg et par timer tidligere i går, for å stå opp et par timer før i dag og få unnagjort fredagsøkten før dagens forelesning. Jeg er et morgenmenneske, og så lenge jeg kommer meg relativt tidlig i seng er det ikke noe problem å stå opp tidlig. I dag slo jeg til med rask gange i motbakke. 60 svette minutter med kraftig stigning gav høy puls og krampetendenser i rumpa. Haha. En super start på helgen med andre ord.Resten av dagen inneholder forelesninger, to møter, diverse helgehandel og cafekos med gode venninner. Endelig fredag og endelig helg - denne skal virkelig nytes. 

Hva er deres helgeplaner ?

 

Smiiiiiil Maren

Pakke fra Iherb i posten

I dag kom jeg hjem til to hentelapper i postkassen, da var det bare å snu bilen og suse direkte til postkontoret. Begge pakkene var fra Iherb, og inneholdt alle mine favoritter. Disse produktene er som regel alltid med i min iherbbestilling, itilegg til walden farms dressinger og litt diverse krydder. 

Golean er en fantastisk frokostblading med et meget høyt innhold av protein, og lavt innhold av fett og karbohydrater (sukker). Den smaker helt fantastisk og er en fast del av min frokost. Jeg blander den med yoplaityogurt, skyr, cottagecheese, frukt og bær. Nydelig! Tørkede bær fra Crunchies er super digge enten som snacks eller til å putte i frokostskålen sammen med yogurt og musli. Fifty50 dropsene er sukkerfrie drops med nydelig Butterscotch smak. Questbarene trenger ingen introduksjon, jeg tror de fleste har fått med seg disse herlighetene nå. Jeg bestillte en hel eske, men før bildet ble tatt hadde 6 stykker på mystisk vis forsvunnet. *ler* 

Her har dere linker direkte til produktene:

 

Jeg har en rabattkode til dere, som gir dere rabatt ved første kjøp på Iherb. Ved at dere bruker den vil jeg også få noen poeng som kan gi rabatt. Så dette er en herlig vinn-vinn situasjon.  

Koden er: VIK961. 

 

HVA ER DERES IHERB-FAVORITTER ?

 

 

Smiiiil Maren


En magisk start på dagen

Jeg elsker årstiden vi går inn i. Det er virkelig magisk ute og luften kan ikke beskrives - den må oppleves. I dag startet jeg dagen med en rolig løpetur i vakre baneheia. Følelsen av å oppleve den vakre naturen akkurat i det solen står opp var virkelig helt utrolig. Det hvite tåkesløret som ligger over vannet, duggen på tær og blader og de vakre fargene som gjenspeiles i vannet når solen kommer frem. Jeg storkoste meg, og glemte helt tid og sted.

Jeg avsluttet turen med en nedtrapping langs elven, jeg rulset i rolig tempo og så byen våkne til liv. Jeg skulle ønske hver morgen kunne starte slik

I dag oppfordrer jeg alle til å komme dere ut i frisk luft. Om det så bare er for en liten rusletur, så kom deg opp og ut - det gjør underverker for kropp og sjel. Nå venter noen timer med bloggrelatert jobb, lesing av pensum og diverse andre ting som har hopet seg opp på min eviglange to-do liste. "Hei jeg heter Maren, og jeg er listoman" *ler*  

Ha en nydelig dag hjerter, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiil Maren


Morgentrøtt surrehode

I dag klarte jeg såvidt å dra kroppen opp av sengen for en tidlig forelesning. Jeg klarte til slutt å komme meg avgårde. Jeg skiftet til sykepleieruniformen nærmest i koma og jeg husker at jeg tenkte litt over at det ikke var noen jeg dro kjennsel på i garderoben. Jeg tuslet opp til forelesning og der fikk jeg beskjed om at jeg var 4 timer for tidlig ute. 4 timer (!!!!) Jeg må jo bare le av meg selv som kan være så surrete, det er jo kun min egen skyld og det er grenseløst irriterende. Spesielt på en så trøtt dag som denne. 

 


Nå prøver jeg å tvinge frem til energi til en treningsøkt og litt pensumlesing. Jeg sitter her med to Crystal foran meg, og kjenner at energien kommer snikende. Hvis jeg nå topper det hele med en dobbelespresso nå så tenker jeg at dette trøtte surrehode våkner til liv.  *ler* Jeg kjøper mine Crystal hos proteinfabrikken, du finner den HER. Jeg kjøper alltid dem uten sukker, men de finnes både med og uten. 

Ha en nydelig onsdag kjære dere, håper dagen deres har startet litt mindre kaotisk enn min.

 

Smiiiiil Maren


Ut på tur

I dag har jeg vært både trøtt, og tungt i hodet. Trening fristet overhode ikke, og jeg valgte derfor å gå en rolig tur utendørs i frisk luft i stede. Det valget angret jeg ikke på. Jeg ruslet helt rolig rundt i vakre Kristiansand. Jeg ruslet rundt i drøye 40 minutter før jeg avslutett turen med 20 deilige minutter i solarium. Den friske luften og 20 minutter dyp søvn i solariumet gjorde susen, og jeg føler meg helt fin igjen. Det er utrolig hvor mye litt frisk luft kan gjøre, spesielt etter en lang stressende skole eller arbeidsdag. Så dagens tips - kom dere ut i frisk luft.

Smiiiiiiil Maren


NIMUE HUD

Denne uken startet jeg på best mulig måte, med et besøk hos yndlingsjentene mine på NIMUE HUD. Jeg går fast til Hanne for å fikse vippene. Hun er så utrolig dyktig, og jeg blir like fornøyd hver eneste gang. Jeg har nå hatt vipper i mange måneder, uten noe opphold. Hanne sjekket hvordan det står til med mine egne vipper, og utrolig nok er de ikke slitt i det hele tatt. Så det at dine egne vipper faller av eller blir ødelagte av vippeekstrentions er en myte som jeg overhode ikke føler stemmer. Jeg har vært flink å bruke vippeserum, som jeg kjøpte hos nimue hud. Dette har resultert i at mine egne vipper både har blitt sterkere og betydelig lenger. Dersom du vurderer vippeextentions så vær så snill å undersøk godt at den personen som legger det på deg har godkjent kurs og mye erfaring på vipper. Jeg ønsker ikke si noe negativt om noen andre salonger, jeg kan kun si at jeg er ubeskrivelig fornøyd med NIMUE HUD. Jeg ser ikke for meg å slutte med vipper i nærmeste fremtid for å si det slik.Jeg bruker også hudpleieproduktene fra NIMUE. Jeg har den lyse rosa serien for sensitiv hud. Jeg har brukt produktene i 9 uker nå,. Jeg svetter mye på trening, og dusjer ofte noe som kan resultere i problemhud med urenheter. Jeg har ingen kviser, urenheter eller spesielt tørr/fet hud. Jeg tørr påstå at dette er fordi NIMUE produktene er utrolig effektive og fordi jeg faktisk bruker dem - hver eneste dag. Jeg har laget det som en fin kveldsrutine og koser meg faktisk litt med prosessen. Produktene er så delikate og lekre, at de står fremme på badet - noe som også gjør det enklere å huske å rense huden hver kveld. Det er også enkelt å bruke dem, og tar ikke for lang tid. Det er to viktige punkter for meg, dersom hudpleie blir komplisert eller for tidkrevende så blir det desverre ofte slik at jeg dropper det. Jeg anbefaler dere å ta en tur innom NIMUE HUD for en prat med Anita som driver salongen. Hun har hjulpet meg til å finne riktige produkter, og jeg er som sagt så utrolig fornøyd. Ring 380 25800 for timebestilling. Jeg bruker Anita på alt som har med huden min å gjøre, og Hanne til vippene. Begge er utrolig dyktige, og jeg garanterer at du er i trygge hender. 

Ta en titt på NIMUE HUD sine Facebook sider HER, for informasjon og  timebestilling. 

 

Smiiiiiil Maren

 

sponset behandling/produkter

Salg hos proteinfabrikken

God kveld fine dere :)

I dag har det blitt svært hyppig med oppdateringer fra denne frøkna, men jeg har jo bare så mye jeg har lyst å dele med dere. Jeg stikker innom igjen nå for å tipse dere om at Proteinfabrikken har en kampanje på gang nå hvor de har 30% på flere utvalgte varer. Det gledes å se at flere av mine favoritter er med på salget. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er glad i det søte, og proteinsjokolader går det med en del av hos meg. Jeg spiser lite vanlig sjokolade, men proteinsjokolader derimot - det går det med en del av. Jeg bruker dem enten rett etter trening, som oppladning til en treningsøkt, som et kjapt mellommåltid eller som snacks.

Jeg har flere favoritter, blandt annet disse som er med på kampanjen:Big 100 bar er veldig gode på smak, og de har i tilegg et bra næringsinnhold. Jeg koser meg gjerne med en slik etter trening, i helgen eller som et mellommåltid. Denne er også god, og næringsmessig er den genial for dem som ønsker å redusere kaloriintaket litt. Den tilhører easyliving-konseptet til Proteinfabrikken, og næringsmessig er den derfor helt topp å spise som snacks når du har lyst på noe søtt. Den finnes i både sjokolade og jordbærsmak. Personlig er jeg ikke spesielt glad i fruktsmak på barene mine, og holder meg som regel alltid til sjokolade, peanøtt eller karamell. Jeg har flere venninner som elsker jordbær smaken i denne baren, så her er det bare å teste ut og finne din favoritt,

 Kampanjen inneholder mange flere godesaker. Ta en titt HER for å se hele kampanjen, kanskje en av dine favoritter er med på salget?

 

Smiiiiil Maren

 

I sammarbeid med proteinfabrikken

 

Min handlekurv

Jeg fortsetter på temaet god ukestart med å dele handlekurven min med dere. Mandag er obligatorisk handledag, og jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne si at jeg storhandler kun på mandager og at det holder hele uken. Vel det er overhode ikke sannheten. Jeg handler nesten hver dag *guilty*Slik ser altså handlekurven min ut i dag, dette er martvarer som til en hver tid finnes på kjøkken:

 • Havregryn
 • Valnøtter
 • Mandler
 • Knekkebrød
 • Speltlomper
 • Rosiner
 • Cottagecheese
 • Skyr
 • Yoplait yogurt
 • Frukt
 • Bær
 • Gulost og brunost
 • Skinke
 • Salat, agurk, avokado
 • Pepsi max og Bris

 

Hvordan ser din typiske handlevogn ut?

 

Smiiiil Maren


En sunn ukestart

Ny uke, ny mandag, nye sjanser og nye muligheter. Det er noe forfriskende med en ny uke, man kan liksom starte på nytt. Jeg tenkte å dele en liten middagsoppskrift med dere i dag, slik at dere har muligheten til å starte denne mandagen på en sunn og god måte. Dette var gårsdagens middag hos meg. Retten har i grunn ikke noe navn, men det er altså ovnsbakt kylling i form, med masse deilige ingredienser. 

Du trenger:

 • Kylling
 • Brokkoli, sjarlottløk, rødløk,
 • Paprika, gulerøtter, sopp, chilli
 • Matfløte og lettmelk
 • Kyllinbuljong
 • Salt, pepper
 • Ris

 

Du kan selvfølgelig velge grønnsakene helt selv, men dette var alts det jeg valgte å putte i min rett i dag. Det første du gjør er å steke kyllingen i stekepanna og legg dem til side. Sett på ovnen på 180 grader. Så steker du rødløk og sjarlottløk. Kutt opp alle grønnsakene. Finn frem en ildfastform og legg først kyllingen i bunn, så løken, også topper du med alle grønnsakene. Krydre litt underveis. Smuldre opp en kylling buljong og strø den utover. Så heller du 1 boks matfløte (bruk gjerne kremfløte for fyldigere og rundere smak) over kyllingen og grønnsakene i formen. Inn i ovnen på 180 grader i ca 30-40 minutter. Kok opp ris eller pasta til. Jeg valgte å ha ris i går, og det var nydelig til. Dersom du velger pasta kan du gjerne koke den først, og legge den også opp i den ildfaste formen sammen med kyllingen og grønnsakene. På den måten er hele retten i en og samme form, praktisk og greit. Dette er også helt genialt å ha med seg som lunsj i en liten boks neste dag dersom det blir litt igjen. Varm restene opp i microen og vips - nydelig varm lunsj på jobb eller skole. 

Da ønsker jeg dere en herlig ukestart, make the best of it!

 

Smiiiiil Maren


Søndagstur og sjokoladepremie

Endelig har kroppen min forstått forskjellen på hverdag og helg, i dag sov jeg helt til halv 11, og det tror jeg jammen ikke har skjedd på mange måneder. Det var helt magisk å våkne opp etter så mange timer søvn og føle seg helt uthvilt. Fantastisk! Jeg våknet til tomt hus, da alle var ute på søndagstur. Jeg ble så motivert av dette at jeg knyttet på meg løpeskoene og la ut på tur selv. Jeg elsker å jogge i skogen, men etter den forferdelig triste hendelsen i Ålesund, har jeg blitt litt mer bevisst på hvor jeg løper. Tidligere løp jeg på flere avsides stier langt inne i skogen, men nå holder jeg jeg på hovedstiene hvor det er mye folk. Det er trist at en slik hendelse skal frarøve oss friheten til å løpe hvor vi vil, og ta fra oss tryggheten i naturen. Jeg møtte masse hyggelige mennesker som var ute på tur, og fikk en herlig løpetur på litt under en time. På vei hjem stakk jeg innom et treningssenter - ikke for å trene, men for å kjøpe meg en sjokolade. Det er så lenge siden jeg har klart å jogge sammenhengende over lengre tid at jeg følte jeg fortjente en liten premie. *ler* Dagens premie ble to deilige proteinbarer i smaken cookies and cream og kokos. Den første ble slukt like etter den var betalt, og den andre nytes nå med en kopp kaffe til. Mmmmm.Resten av dagen blir bak pcskjermen for min del. Jeg har vært uten nett her i et par dager, og har derfor et hav av ubesvarte mails, og diverse bloggrelaterte ting å ta meg av. Jeg koser meg når jeg sitter å jobber med bloggen, og spesielt på søndager. Jeg har en greie for søndager. Jeg tusler rundt i myke koseklær hele dagen, tenner masse lys, har på rolig deilig musikk og bare nyter. Jeg tror det er viktig å ha slike off-dager innimellom, for meg er søndag en obligatorisk off-dag. I skrivende stund sitter jeg akkurat slik, i myke koeklær, med tente lys, en stor kopp te og med mac´en i fanget. 

Hva skal dere bruke denne søndagen til?

 

Smiiiiiil Maren

En latterlig fantastisk lørdag

God lørdagsmorgen

Endelig helg, og endelig en morgen hvor jeg våknet av meg selv og ikke en skrikende vekkerklokke. Det er lenge siden jeg har hatt en ordentlig morgenstund med god tid, lave skuldre og nydelig kaffe. I dag nytes morgenstunden ekstra lenge, jeg har ingen avtaler før litt ut på dagen, og har planer om å nyte sofakroken en god stund til. Aaaah lørdagsgleder. 

Jeg skal tilbringe hele ettermiddagen og kvelden på jobb, og skal derfor nyte formiddagen fullt ut. Gårsdagen ble en merkedag for meg. Flere store ting skjedde, og jeg sovnet med et stort smil om munnen. Det føles som ting virkelig løser seg nå, brikkene faller på plass og ting går i riktig retning. Det var en stor avgjørelse å flytte til Kristiansand, gå tilbake til skolebenken og forlate livet mitt i Oslo. Det er mye (les: mange) jeg savner i Oslo, men det er utrolig mye bra med Kristiansand også. Jeg har det bra her, veldig bra. Det er godt å kunne si at livet smiler og jeg ser virkelig frem til denne høsten. Uansett hva som skjer så har du alltid en valg - du kan alltid velge å se på glasset som halv fullt eller halv tomt. Make the best of it - det mottoet burde de fleste av mine fantastiske lesere lært seg nå. *ler* Så i dag dere, i dag går vi ut, og gjør det beste ut av det - gjør denne lørdagen latterlig fantastisk. 

 

Smiiiiiil Maren


Foamrolling og nyheter i høstgarderboen

Endelig er fredagen her, og akkurat denne fredagen startet på best mulig måte med en treningsøkt på Solsiden PTsenter. Jeg var så heldig å få med meg en ny foramroller fra Casall, og denne ble med meg på dagens økt. Det å benytte meg av en foamroller er noe av det smarteste jeg har gjort. Jeg sliter mye med stramme muskler, og generelt en lite bevegelig kropp. Dette er direkte skremmende å se hvor stiv jeg er. Jeg  som har vært aktiv turner i så mange år, og hatt en unormalt god fleksibilitet og bevegelighet. Foamrolleren er også genial å bruke for å løsne opp litt i muskulatiren før trening, spesielt før benøktene mine er det genialt å rulle først. Jeg kommer uten problemer helt dypt ned i knebøyen, og får en helt annen kontakt med muskulaturen etter jeg har rullet. Anbefales!

Jeg skrev til dere tildigere i uken at jeg hadde flere spennende pakker på vei, nå har to av dem ankommet. Jeg går mye i treningsklær, og det er for det meste den siden av meg dere får se. Jeg har fått flere henvendelser fra der eom jeg ikke kan dele litt av min vanlige garderobe også, og det kan jeg selvfølgelig. Da passer det fint å vise dere innholdet i de to pakkene som kom denne uken. Nå som høsten er  her har jeg gått til innkjøp av et par nye høstsko fra Sixtyseven og enda et acne skjerf.Jeg har allerede acne skjerfet i svart, og er så utrolig fornøyd med det at jeg måtte ha det i en farge til. Disse skjerfene er nesten umulig å få tak i i butikk, og jeg måtte faktisk jobbe litt for å finne en nettbutikk som hadde dem igjen. Produktene er ikke sponset.

Nå skal jeg sitte å jobbe et par timer med blogg og mail, etterfulgt av et par timer med lesing og oppgavebesvarelse - så er det helg. Denne helgen blir fylt med litt jobb, mye sosialt og masse kos. Jeg har kveldsvakt på ARA på lørdagen, og jeg gleder meg så til å være tibake der. Siste vakt jeg hadde var før Kroatiaturen, og jeg savner virkelig stedet. Ellers er det jo helg, og dere vet hvordan jeg er med helg - det betyr fri og hygge. Jeg er veldig flink til å skille på hverdag og helg. *ler*

Har dere noen spennende helgeplaner?

 

Smiiiiiiil Maren


Energiløs ryggøkt

Så herlig med så mange hyggelige kommentarer på Casallinnlegget. Dere er sannelig en herlig gjeng! Tusen takk.

Det ble langt på kveld før jeg kom meg hjem i går, og langt på natt før jeg kom meg i seng. Det merkes på kroppen i dag og preget også treningsøkten min i stor grad. Jeg har hatt utrolig mange gode økter i det siste, og lar derfor ikke denne ene litt energiløse øken prege meg. Jeg gjennomførte greit, men slet med å få kontakt med muskulaturen. Rygg var hovedfokus i dag, min favoritt muskelgruppe og jeg har som regel alltid har kanon gode økter når jeg trener rygg. Selv med denne super-lunsjen i magen ville ikke energien på plass i dag. Enkelt og greit en ferdig grillet 1/2 kylling med salat. Perfekt mat på farten!

Jeg ser for meg at godt påfyll av mat i kveld, og en rolig dag i morgen gjør meg fit for fight og klar for en killer styrkeøkt i helgen. Uten mat, drikke, restitusjon og hvile fungerer kroppen ikke optimalt, sånn er det bare. Ofte kjenner man ikke at kroppen er sliten før man står der midt i treningsøkten helt lammet og uten et snev av overskudd. For min del var det nok ikke kroppen som er sliten, men heller hodet. Det har vært mange baller i luften i det siste og mye å tenke på. Mange tanker, stress på jobb, utfordrende studie og lignende kan slå ut like kraftig på energinivået som fysiske antrengelser kan. Det tror jeg er viktig å tenke på innimellom. Gi deg selv en timeout i hverdagen - hode, og stressnivået i kroppen har godt av det. 

Nå skal jeg hjem til joggebukse, serier, speltlompepizza, sjokoladebarer og litt skolearbeid. Senere i kveld blir det en svipptur ut for å treffe jentene. 

Hvordan har uken deres vært så langt? 

 

Smiiiiil maren

 

 

CASALL TRAINER

Jeg er stolt og utrolig glad for å endelig kunne fortelle dere at jeg er så heldig å bli valgt ut til å være en av Casall sine trenere. Jeg er ambasadør for merket og en meget stolt Casall Trainer. Jeg skal fotelle dere så mye mer om dette fremover, og dere kan glede dere til mange lekre treningklær, fantastiske treningsøkter og ultra kult treningsutstyr. Jeg skal ta dere med på så mye effektiv, gøy og rå trening fremover at dere vil ikke tro det. jeg bobbler over av entusiasme, engasjement og glede. I dag har jeg vært i møte med markedssjef i Casall og lært mer om dette fantastiske merket og Casall HIT konseptet. Dette skal dere få høre mer om, og dere skal alle (hvis dere vil) få teste ut noen heftige treningsøkter sammen med meg. HIT står for High intensity training, og det skal jeg love dere at det blir. Rå trening utført i enda råere treningsklær. Kan det bli bedre ?

Nå sitter jeg på gardermoen og smiler for meg selv. Dette har vært en fantastisk tur, og en utrolig spennende dag. Nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem og fordøye alle nye intrykk og ny kunnskap. Her kommer et bildedryss fra dagen.
Smiiiiiiil Maren 


Oslo update

En liten oppdatering fra Oslolivet. Jeg koser meg i min tidligere hjemby og nyter de 24 timene jeg har her fullt ut. Jeg startet dagen i dag med en cardioøkt på Sats. Jeg har jo jobbet som PT i Sats, og det var derfor ekstra hyggelig å stikke innom her. Dagens økt ble 45 minutter elipse og 10 minutter rolig jogg på tredemøllen. Jeg turte ikke mer ift foten, men er strålende fornøyd med å få til 10 smertefrie minutter. Det er tydelig at ro, lite belastning og egenmassasje har hjulpet. Flere av dere har spurt hva som er galt med foten, og helt ærlig så vet jeg ikke. Det kjenner ut som en liten betennelse i senen under foten, i buen der. Grunnen er nok feilbelastning og mye ensidig belastning med dårlige sko. Jeg får heldigvis hjelp til å få orden på den, og det er allerede bedre. Jeg er ikke så flink til å holde meg i ro, men nå som jeg har blitt venn med elipsen går det mye bedre. I skrivende stund sitter jeg på en cafe og forbereder meg til et møte. Det går i ett i dag, og selv om det er utrolig spennende så er det litt trist at det er så mange fine oslomennesker jeg ikke rekker å treffe. Jeg kjenner at jeg må ha en langhelg her snarest, hvor jeg KUN skal bruke tid på å treffe venner og ha masse tid sammen med dem. 

Nå blir jeg opptatt helt frem til kl 22 i kveld, da går flyet mitt hjem til kr.sand og jeg håper å få tid til å oppdatere dere fra flyplassen. Ha en fantastisk dag så lenge fine dere.

 

Smiiiiil Maren


Oslo next

I dag hadde jeg tidlig forelesning, og siden jeg skal reise like etter siste undervisningstime valgte jeg å legge treningen min til morgenen igjen. Dette er andre morgenøkten på rad, og jeg kjenner i grunn at jeg trives med slike grytidlige økter. Det er ikke akkurat fristende når klokken ringer, og en haug av unskyldninger fyker gjennom hodet mitt. For min del funker det best å bare slutte å tenke og komme seg opp. Iskaldt vann i ansiktet og direkte til kaffemaskinen for en dobbelespresso, vips ser alt mye lysere ut. Foten min er fremdeles kranglete, så det blir ingen jogging eller motbakke gåing for min del. Jeg holder meg til elipsemaskinen og sykkelen. Fint med en liten variasjon, men jeg kjenner at denne foten må bli bedre snart, savnet etter en deilig løpetur i skogen merkes godt. 

Jeg løper for øyeblikket rundt meg selv og kaster ting i kofferten. Jeg skal kun være i oslo i 24 timer, men jeg skal rekke svært ulike ting og i to vidt forskjellige møter som krever helt ulike klær og utstyr. Så jeg ender opp med alt for mye bagasje - som alltid. *ler* Jeg tenker at det er bedre å ha litt for mye, enn en for lite. Jeg har så lyst å fortelle dere mer om bakgrunnen for Osloturen, men det må nok vente til i morgen kveld. 

Nå må jeg bli ferdig her, kun en liten halvtime til jeg må komme meg avgårde til flyplassen. Blogges fra Oslo!

 

Smiiiiiil Maren


Nydelig kveldsmat og mandags-treat

En av fordelene med å bo i familiens hus er at når de har gjester, og steller i stand fantastisk mat blir det alltid litt ekstra til denne frøkna også. I kveld er kveldsmaten litt ekstra god her i huset. Fersk rugbrød, hjemmelagde knekkebrød, røket laks, krydder laks, kjeks, eggerøre, skinke, spekeskinke, masse ulike oster, frukt, og masse annet godt. Mmmmm. Slike kveldsmåltider kan jeg bli vant til. Jeg har av en eller annen grunn alltid mest lyst på godsaker i ukedagene, og måtte derfor unne meg en liten mandags-treat i dag. En liten musclebrownie gjør susen, den lilla er helt klart min favoritt. Har dere smakt musclebrownies, hvilken farge liker dere best?I kveld er det avslappnng og kos med serier, tente lys og pakking. Jeg drar nemlig avgårde like etter forelesningen i morgen. Jeg skal på en mini Oslotur for et meget spennende møte, jeg kan heldigvis fortelle dere alt om dette allerede i morgen. Jeg er i lykkerus og gleder meg SÅ til å dele med dere. Hihi. Osloturen blir kort, allerede onsdag kveld må jeg fly tilbake til kr.sand for en tidlig forelesning torsdag morgen. Det er hektiske tider med mye spennende på gang med bloggen, et studie som krever mye, venner, familie, trening og med kun 24 timer i døgnet er det litt utfordrende å få tilfredsilt alle behov. Desverre går det som oftest utover det sosiale. Jeg ser derfor virkelig frem til helgen hvor jeg kan få tilfredstilt mitt underernærte sosialeliv. *ler*

 

Jeg håper dere har hatt en fin ukestart.

 

Smiiiiil Maren


Morgentrening

I dag er det mandag - og det merkes. Helgen har vært så avslappende og deilig, jeg har fått unna en hel del ting som har ligget på vent og stresset meg. Jeg har vær ti hvilemodus hele helgen, og plutselig kom mandagen med hverdagsrutiner og krav. Jeg var liksom ikke helt klar. Klokken stod på allerede 06.00 i dag morges, dagen i dag går i ett med forelesninger og diverse møter og jeg valgte derfor å legge treningsøkten min før forlesningen i dag. Klokken 06.30 var jeg på gymmet og gjennomførte 45 svette minutter på elipsemaskinen. det gjorde litt vondt når klokken ringte, men følelsen av å være ferdig trent før halv åtte om morgenen er virkelig magisk. Jeg trener absolutt best på morgenen og formiddagen, og forsøker så langt det lar seg gjøre å legge treningsøkten min så tidlig på dagen som mulig. Jeg har aldri forstått de som klarer å trene på kveldstid. Kroppen min går inn i hvilemodus når det nærmer seg kveld, og det er ikke sjans for å finne frem noe beast-mode for en god treningsøkt da. 

Er du også en morgentrener eller trener du best senere på dagen / kvelden ?

 

Smiiiil Maren


Velkommen september

God morgen hjerter, har dere sovet godt?

Jeg sitter her i sofakroken i min nye lille hule, jeg har et mykt pledd tullet rundt meg og en varm kopp kaffe mellom hendene. Plutselig kom høsten, og morgenene er kjølige. Vet dere hva - jeg elsker det! Jeg synes sommeren er deilig, men ingenting er som de første friske klare nydelige høstdagene. Naturen skifter farge og blir til en fargefest. Jeg elsker å gå tur ute om høsten, alt føles friskere og renere på en måte. For ikke å snakke om alle de deilige nyhetene i klesbutikkene. Finnes det noe gøyere enn høstklær? Alle de fine fargene og nydelige stoffene. Store skjerf, myke ullgensere, kule boots og gode høstjakker. For ikke å snakke om treningsklærne for høsten, de er så latterlig digge. Løpejakkene og forede tights. Jeg skal fornye meg litt på høst/vinter treningsklær i år, da mye av mitt er utslitt. Jeg gleder meg til å dele spreke og inspirerende innkjøp med dere. Nei spør dere meg er høsten fantastisk, og jeg ønsker september hjertelig velkommen. Jeg vet at det er er mange av dere om ikke deler denne sprudlende entusiasmen for høsten, så jeg har derfor satt sammen noen små bildekollasjer og håper det kan være til inspirasjon.


Jeg håper noen av dere nå fikk en liten påminnelse om hvor mange hyggelige ting det er med høsten, og at man kan velge å glede seg over alle de koselige fine tingene høsten bringer med seg, istede for å fokusere på at sommeren er over og det går mot kaldere og mørkere tider. Det handler om å se glasset som halv fullt eller halv tomt. Høst og vinter kommer uansett, så det gjelder å gjøre det beste ut av det. Jeg for min del gleder meg til joggeturer i høstvær, innekvelder med tente lys, varme pledd og en god film , bake eplekake med norske epler, gå på lagrennski, dra på hytta på fjellet, nyte en stor kopp kakao foran peisen - ja, jeg kunne fortsatt i det uendelige. Det handler om hva man velger å fokusere på, og jeg for min del, gleder meg til denne årstiden.

 

Smiiiiiiil Maren