hits

september 2015

Svar på spørsmål del3

Jeg lurer på hvordan det går med studiene dine og om du trives med dem? er dette fortsatt ett yrke du kan se for deg å bli i?

Jeg skal ikke legge skjul på at det er hardt, men samtidig er det veldig interresant og jeg trives godt. Nå er jeg jo i praksis, og har vel kun 3-4 skoledager dette året. Jeg trives utrolig godt i praksis, og kjenner at jeg har valgt rett.

Kunne du skrevet ett innlegg om intervalltrening? Jeg har fått skikkelig sansen på det, men kan veldig lite. Jeg vil gjerne lære mer om forskjellige intervaller, hvordan gjennomføre uten pulsklokke etc, hvilke intervaller som er mest effektive for hurtighet, bedre kondis etc, egentlig alt! :)

Jeg har delt 3-4 innlegg med intervaller de siste ukene. Både kilometer intervall, 45/15 intervall, pyramideintervaller og soneintervaller. Jeg fortsetter å dele mer intervall og generellt utholdenhets inspirsjon fremover. Jeg starter på et nytt løpeprogram neste uke, og da vil det naturlig bli enda mer løpeinspirsjon til dere.

Har du noen gang vært i et seriøst forhold og har du noen i kikkerten nå?

Jeg hadde samboer i drøye 2 år i Oslo, og har totalt vært i tre lengre forhold i mitt liv. Jeg er en ordentlig kjærestejente, men med tiden har jeg nå lært meg å trives veldig godt alene. Jeg føler at jeg ikke helt har tid eller kapasitet akkurat nå, men selvfølgelig ønsker jeg meg kjæreste igjen. Akkurat hva status er nå har jeg lyst å holde for meg selv. 


Har du bestilt questbarer på quest sine nettsider før? Må du betale toll??

Nei det har jeg aldri gjort. Jeg bestiller fra proteinfabrikken og Iherb. Jeg har aldri betalt toll på questbarene, men når jeg bestillte questproteinpulver så måtte jeg betale toll.

Jeg har lagt merke til at du ikke har skrevet noe de siste månedene at du har vært sammen med Kristina (Andersen). Er dere ikke lenger venninner?

Jo det er klart vi er venninner <3 Både Kristina og meg har en hektisk hverdag, og da har det dessverre blitt til at vi ser hverandre mindre.

Kan du beskrive en normal matdag for deg?

Jeg er ikke så spennende i matveien egentlig, og spiser mye av det samme. Til frokost blir det oftest meieriprodukter med bær, nøtter og frukt ( sjekk #marenskåla på instagram, der ligger det en hel haug av bilder av min faste skål). Eller så blir det havregrynsgrøt som jeg koker opp og tilsetter eggehvitter, sukrin, kanel og sjokoalde proteinpulver. Lunsj blir ofte en salat fra kantinen på jobb med masse forskjellige grønnsaker, skinke eller kylling og egg. Eller så har jeg med meg knekkebrød med proteinrikt pålegg, skyr og frukt. Har jeg fri så blir det gjerne salat, omelett eller en annen varm rett hjemme eller på café. Til middag er tacosalat med speltlomper favoritten, eller sushi, eller laks i form eller en kyllingrett. Til kvelds blir det ofte meieriprodukter, havregryn eller knekkebrød igjen, og masse frukt. Til snacks er det gjerne en questbar eller to, frukt, ualtede nøtter, eller smoothie.

Hva skjer hvis jeg trener mye styrketrening, men ikke får i meg nok mat?

Da vil du sannsynligvis ikke få den progresjonen du kunne fått om du hadde fått i deg tilstrekkelig med mat. Restitusjon er alfa omega når det gjelder styrketrening, og med restitusjon menes hvile, søvn og viktigst av alt mat! Du bryter ned kroppen din ved styrketrening, og bygger den opp igjen med å tilføre tilstrekkelig næring og hvile. Musklaturen din vil ikke utvikle seg, og du vil ikke bli sterkere hvis du ikke får i deg maten din. Jeg kan ikke få presisert nok hvor viktig dette er. Du vil rett og slett bare slite deg selv ut, og bryte deg selv ned, uten å få noen av de resultatene man ønsker seg når man trener styrke.

Er Hemp ett bra proteinpulver, når jeg ønsker å bygge og få synlige muskler?

Det kjenner jeg ikke til desverre så det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg tenker at så lenge man har et proteinrikt kosthold så er ikke proteinpulver nødvendig. Proteinpulver brukes gjerne dersom man sliter med å få i seg den proteinmengden kroppen trenger, men mange vil fint kunne klare dette kun ved å velge proteinrikt i hverdagskosten. Proteiner i vanlig mat er for eksempel kylling, kjøtt, skinke, fisk, skyr, cottage cheese, kesam og egg.

Eg har lest bloggen din i mange år og henta mykje inspirasjon og tips frå deg, tusen takk! Eg veit du er best på styrketrening, men blir bedre og bedre på uthold. Kunne det vore aktuelt å delt litt meir utholdsøkter? Som kva type, kor ofte, restitusjonstid osv?:)

Klart det, jeg har delt litt, men vil absolutt dele mer fremover. Takk for innspill, gøy at det er lesere som liker utholdenhetstrening og ønsker mer av dette.

Virker som du pleier å ha så mye baller i lufta på en gang, så lurer på hvordan du klarer å få tid til alt? Jeg sliter jo med å få tid til ting bare ved å være på jobb. Hehe. Du må jo være superflink på organisering av tid!

Vet du, jeg er ikke så flink som du kanskje har fått inntrykk av. Jeg ender ofte opp med å måtte avlyse sosiale ting, og jeg kan sitte oppe til langt på natt for å få ting ferdig, eller stå opp alt for tidlig for å få ting unna før dagen starter. Det kjøret jeg holder på med nå er ikke å anbefale, og grunnen til at det går for min del er at jeg vat at det er kun for en liten periode. Jeg gjør bare spennende ting, og ting jeg liker, men totalen kan blitt litt mye. Jeg lærer hele veien, og mestrer en hektisk hverdag bedre nå enn før. Det handler om å være effektiv med tiden din, planlegge og holde fokus. For meg er det akkurat like viktig å se familien min og venner, som å få unna mail, blogginnlegg, skoleoppgaver, trening, pensumlesing, bilderedigering osv. De gir meg overskudd og masse glede, og uten det funker jo hvertfall ikke hverdagen. Så jeg tenker at man må strukterere dagene, planlegge, og lære seg å si nei når det blir for mye. Utnytt timene, kan du rekke en liten treningsøkt før jobb? Kan du ta cafedaten med en venninne ute I skogen istede, gå og skravle samtidig? Lite tid på morgenen? Da kan du lage klar frokosten dagen før. Skjønner du litt hva jeg mener? Man må planlegge og effektivisere, og legge inn dager / timer hvor man har totalt fri og bare koser seg med mennesker man setter pris på. For min del er det viktig å få inn trening fordi det gir meg et enormt overskudd og energi som gjør at hverdagen flyter mye bedre. Alt går, man må bare planlegge litt.

Og hvordan klarer du å holde deg så energisk og sprudlende med så fullt program? Har du noen lure tips for å få opp energinivået?

Hehe, ja si det. Jeg tror det går på at jeg gjør så mye spennende og får være med på så mye gøy. Ja det er mye, men det er jo mye av det jeg gjør som gir mer enn det krever. Slik som helgen i Oslo, jeg fikk møte enromt mange spennende mennesker, jeg fikk ta bilder til et stort treningsmagasin og vært sammenmed mennesker jeg har så mye å lære av. Det er jo kjempe spennende, og selv om det krever energi, så gir det også energi. I hverdagen så gir treningen min meg overskudd, og jeg trener på et senter hvor det er både sosialt og hyggelig å være, det gir mye positivitet tilbake. Jeg har en familie som er veldig engasjerte og tilstede, det gir mye. Jeg har venninner som kjenner meg godt, og er så flinke til å sende en liten oppmuntrende sms innimellom. Jeg har mange positive og herlige menneske rundt meg, og man påvirkes jo av det miljøet man er en del av. Jeg har vært så heldig å få en praksisplass jeg stortrives på, og praksissykepleiere som er utrolig fine. Ellers har jeg i grunn alltid vært veldig blid og fornøyd. Jeg har virkelig ingenting å klage på, og er det noe å klage på så er det ofte så teit og bagatellmessig at jeg nesten blir litt flau når jeg setter det i perspektiv.

Jeg tenker likevell at det er noen tips og triks man fysisk kan gjøre for å få mer energi og ha det bedre. Dette er mine tips som jeg føler funker på meg, og det er på ingen måte noe faist. Jeg tenker at det å komme seg opp til fast tid hver morgen er fint, start dagen tidlig og få I deg en nærinsgrik og god frokost. Har du fri, eller god tid så kom deg ut og gå deg en liten tur ? frisk luft er utorlig godt, uansett vær. Sørg for å vær aktiv I hverdagen, fysisk aktivitet utløser endorfiner, som er kroppens naturlige lykkehormon. Pass på å drikk nok vann I løpet av dagen, og få I deg fargerik mat. Legg deg til en rimelig tid, og selv om det er noe spennende på tv, så sett det heller på opptak og se det neste dag, eller se reprisen enn å sitte oppe halve natten for å se ferdig. For lite søvn, og for lite næring I kombinasjon med stillesitting og ingen fysisk aktivitet er for meg oppskfiten på lite energi og nedstemthet. Så kom deg opp om morgenen, sørg for å få i deg til strekkelig med sunn, fargerik mat, prøv å gjør noe fysisk hver dag (husk at fysisk aktivitet kan være en liten rusletur, eller huskvask, det må ikke være en beinhard time på gymmet) vær sammen med mennesker som er positive og sørg for å kom deg i seng til en rimelig tid.

Har du noen tips mot hjemlengsel?

Åå, den følelsen kjenner jeg så godt. Jeg kjente masse på det når jeg bodde i Oslo. Jeg ringte mye hjem, vi tekstet mye, og delte sånne hverdagslige ting med hverandre. På den måten tok vi på en måte del I del i hverandres hverdag. Jeg booket turene hjem i god tid, sånn at jeg hadde noe å glede meg til. De kom også på besøk, og da koste vi oss veldig. Ellers handler det om å prøve å fokusere på de fine tingene du har der du bor nå, hva er bra med der du er? Skriv en liste, og pass på at du fyller hverdagen din med ting fra den listen. Tid er også en fint ting, for ting blir bedre med tiden. Du vil venne deg til den nye hverdagen, og det kommer til å gå bra. Tenk så heldig du er som har noen å savne, noen å være glad i og lengte hjem til. Det er det ikke alle som har, så egentlig er det en god ting.

Hei fine deg <3 Jeg må først og fremst si at du virker som en helt fantastisk jente! Du får til så mye og jeg beundrer deg veldig. Jeg falt helt for kolleksjonen fra Run and Relax, så jeg lurer på om du kan anbefale et eller to plagg du liker ekstra godt?

Åå det er så mye fint, men skal jeg velge to ting. Så må det bli den hvite genseren som heter Relax sweatshirt vanilla white og Bandha tightsen.

Beste tips for flat og trent mage? Hvordan bli kvitt magefettet?

Kosthold! Man kan ikke punktforbrenne, og det handler om å redusere fettprosenten generelt på hele kroppen,da vil kroppen ta der det er overskudd. Beste tid for å redusere fettprosenten er først og fremst styrketrening med fokus på kroppens største muskler, rent kosthold uten masse halvfabrikata, sukker og tilsetningstoffer, tilstrekkelig med søvn og hvile og gjerne litt kondisjonstrening. Det er viktig å ikke overdrive sistnevnte, det er en felle så alt for mange går i.

Hvem er din inspirator?

Jeg blir veldig inspirert av Hilde Nævestad fra Sunn hverdag. Hun er mental trener, og har en helt unik evne til å se ting fra flere vinkler, finne løsninger også er hun så fantastisk handlekraftig. Hun får meg til å tørre å satse, og enn så klisje det høres ut så inpirerer hun meg til å bli en bedre og tøffere utgave av meg selv. Ellers blir jeg inspirert av sterke, hardtarbeidende mennesker som tørr å satse og jobbe mot målene sine.

Hvor mye tid bruker du på blogging?

Jeg bruker vel rundt 4-5 timer daglig i gjennomsnitt. Både med å ta bilder, skriver, redigere og lysjstere bilder, svare mail, forberede ulike kampanjer og annonser osv. Det er en fantastisk spennende jobb, og jeg føler meg heldig som får gjøre dette.

Jeg lurer på hvor mye PT utdanning og kurs du har?

Jeg har min Persoling trener utdannelse fra Akademiet for Personlig trening (AFPT). Jeg har også tatt kursene Maksimal fettforbrenning, og Calisthenics hos AFPT. Jeg har kostholdsutdannelse, kurs 1 og 2, og treningsveileder fra Norges idretthøgskole. Ellers har jeg flere ulike instruktørkurs både spinning, styrke i sal, og Corebar. Jeg har også en aerobic utdannelse fra Friskis og Svettis.


Hva liker du å gjøre når du har fri?

Da liker jeg å komme meg ut i skogen, helst opp på en topp med fin utsikt. Tilbringe tid med venner og familie, tene, dra på café, kino eller ut å spise. Jentekveld med favorittene mine. Helgetur til oslo, hyttetur, eller bare slappe av hjemme med mennesker jeg setter pris på.

Hvor mange kalorier tror du du spiser? Spiser du mindre på treningsfrie dager?

Aner ikke, og nei jeg skiller ikke på det.

Hva er lurt å spise før man skal løpe 3, 5 og 10 km?

Før et løp ville jeg spist noe lett, som gir deg god og langvarig energi, for eksempel havregryn med proteinpulver, eller banan og skyr.

Noen sunne tips tip sunn snacks/mellommåltid til å ta med på farten?

Mine favoritter er skyr, eple ellr annen type frukt, ulike type proteinbarer, usaltede nøtter (jeg har en stor boks hjemme også fyller jeg bare en liten pose som jeg har i vesken).


Tips til sunne lunsjer til å ha med på skolen, som kanskje er litt enkelt å lage?

Hva med å lage ekstra mye til middag og ta med restene? Ellers er jo omelett like god kald som varm synes jeg. Sandwich med rugbrød, og proteinrikt pålegg, slik som skinke og ost. Legg på litt agurk og salat også så blir det helt optimalt. Lag deg en wrap, som du pakker inn i plast eller folie. Det er virkelig helt genialt! Alt kan puttes i en lompe/lefse, og det holder seg godt inni der. Et godt tips er å droppe tomat i wrappen, erfaringsmessig blir den litt kjip etter å ha ligget i vesken frem til lunsj. Ost, skinke, salat, agurk og avokado holder seg super godt, og smaker nydelig.

Hvor ofte skeier du ut på en uke? Og hva pleier dine "guilty pleasures" å være?:)

Det kan være alt fra ingen, en, eller flere ganger i uken. Jeg er fæl til å spise usunnheter når jeg blir veldig stresset, synes litt synd på meg selv, eller kjeder meg. Haha, det er viktig ikke bra, men sånn er det altså. Da går det gjerne i yoghurtnøtter, dream is, ben & jerrys is, ulike typer cookies og barer, bakevarer og candy king smågodt.

Spiser du hvor ofte du vill på en dag, eller har du så og så mange måltider du skal spise og hvor lang tid det skal være mellom dem og sånn?

Jeg har ingen regler rundt kostholdet mitt nei. Jeg har hatt veldig lyst å teste en matplan, bare for å se hvordan det føles, og hvilke resultater jeg kanskje kunne oppnådd. Nå har det seg slik at jeg ikke eier viljestyrke på slikt, og hvis planen sier kylling så vil jeg kun ha laks, og sier planen laks s vil jeg ha kylling. Skjønner dere? Jeg er helt håpløs. Jeg synes det virker usannsynlig vanskelig, så all respekt til dem som faktisk får det til.

 • Her kunne jeg egentlig veldig gjerne tenke meg å høre deres erfaringer rundt dette? Er det noen av mine lesere som føler en matplan, hva er deres erfaringer rundt dette?

Hvor langt pleier du å jogge når du trener cardio/intervall? Har du slikt at du velger deg et mål, eller løper du så lenge du vill ? Stopper du opp når du er sliten eller fortsetter du til å nå f.eks målet ditt?

Jeg setter meg ofte mål før jeg starter turen. I dag skal jeg løpe 5km for eksmpel, eller i dag går jeg for 10 km. Intervallene er alltid nøye planlagt, ellers gir jeg meg jo på første intervallet. Hehe.

Hva er snapchaten din?

marenerdvik heter jeg på snapchat

Har du noen dager helt uten trening?

Ja det har jeg, og det tror jeg er helt avgjørende for å få resultater.

Har du hatt en skade? Gjør du noe aktivt for å unngå skader, og legger du trening bevisst opp med tanke på det?

Jeg har en skulder som krangler litt, og er derfor veldig bevisst på å varme skuldrene godt opp før trening og unngå øvelser jeg vet irriterer skulderen. Jeg tøyer godt, og prøver å styrke nærliggende msukulatur. Jeg har også hatt benhinnebetennelse når jeg var yngre, men er heldigvis ikke så plaget av dette nå. Jeg er flink til å massere leggene etter løpetur, og er veldig bevisst på valg av sko og underlag. Jeg løper så mye som mulig utenførs i ulent og variert terreng.


Hvor handler du treningsklær?

Jeg finner alt jeg trenger hos 3t-shop. De fører både Adidas, Reebok, Run & relax og Helly Hansen. Jeg kjøper også litt Nike, og da bestiller jeg på nett, eller kjøper på Intersport her i Kristiansand, da de er den butikken som har best utvalg på Nike her i byen. Turklær og tursko er mamut favoritten. 

Hvor handler du hverdagsklær?

Mine favoritter er Olivias Hus, Lulu´s, Høyer, Bik Bok, Retro, H&M og Image.Hvilke typer smykker / assecoris liker du

Jeg bruker det veldig lite, og spesielt nå som jeg er I praksis på sykehuset hvor man ikke kan ha på seg verken øredobber, ringer, armbånd eller smykker. Jeg har likevell noen favoritter. Jeg har et armbånd fra Camilla Prytz som jeg elsker, det har jeg fått av mammaen min og det har en helt spesiell betydning for meg. Ellers er jeg veldig glad i SALT som nydelige Tone berglihn står bak. Jeg synes også Monica Øien er utrolig dyktig, og liker hennes Inmotion essentials veldig godt.

Hva tenker du om treningsformen crossfit?

Jeg fasineres av det, og synes det er vilt imponerende hvor sterke, rå og allsidige utøverene er. Nå har jeg jo akkurat kastet meg ut i dette selv, og har hatt min aller første instroduksjon til Crossfit denne uken. Så langt synes jeg det er spennende, litt frustrenende, og veldig utfordrende. Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan det går etterhvert.

Dette var altså del 3 av spørsmålsrunden. Håper dere likte det. Merk dere at jeg har stillt et lite spørsmål tilbake til dere rundt dette med matplaner. Del gjerne dine tanker rundt dette i kommentarfeltet. Ha en deilig onsdag dere. 

 

Smiiil Maren

 

Tren hele kroppen på kveldstur

Forrige uke hadde jeg en utrolig deilig kveldstur i skumringen. Når dagene blir lange og hektiske er det helt magisk å komme seg ut i frisk luft. Vi la turen til vakre baneheia, og det var ren terapi for både kropp og hode å rusle rundt på de fine stiene i tussmørket. Baneheia har en kjempe fin lysløype, så om det skulle bli mørkt er det ingen fare. Det er i grunn bare koselig. Jeg er litt mørkredd av meg, men samtidig er kveldstur noe av det aller beste jeg vet. Løsningen er å finne en trygg og god person (eller flere) å gå sammen med. 


Ingen tur uten signatur-posen, haha. Jeg føler nesten dette har blitt min signatur, bakover i bro og det ene benet opp. Bro kan gjøres hvor som helst når somt helst, og jeg måtte selvfølgelig ta en liten bro på benken. Denne fine lille benken kan brukes til å mye mer, og vips satt jeg sammen en liten treningsøkt til dere: 

 • Hopp opp på benk
 • Bulgarsk utfall på benk 
 • Dips 
 • Step ups 
 • Armhenvinger mot benken 
 • Hipthrust 


Kjør 10 repetisjoner pr øvelse, og på de øvelsene som er unilaterale ( ett og ett ben) kjører du 10 rep pr ben. Dette gjelder da step ups og bulgarsk utfall. Kjør alle øvelsene etter hverandre uten pause, så tar du deg 2 minutter pause før du kjører på ny runde. Gjenta 4 runder. Vips har du trent gjennom hele kroppen med hele 40 repetisjoner pr øvelse. Så enkelt, og så gøy! 

Mulig jeg er litt over middel entusiatisk fordi jeg elsker å trene utendørs, og elsker egenvektstrening, men jeg synes hvertfall dette var ordentlig gøy. Finn deg en benk på neste tur, og test ut programmet. Fortell meg gjerne hva du synes. Bor du Kristiansand så kan jeg tipse om at Baneheia har mange av disse fine røde benkene langs lysløypa.


I dag lusker jeg rundt som en skygge av meg selv, jeg er rett og slett helt utslitt etter Oslohelgen, og prøver å lade batteriene til en ny tur allerede i over i morgen. En annen grunn til at jeg er litt sliten er fordi jeg hadde min første time på Crossfit Kvadraturen i går. Fy flate dere, det Crossfit greiene er ikke til å spøke med. Jeg failet så uendelig mange ganger at dere vil ikke tro det. Til slutt måtte jeg bare le av håpløsheten. Coach Sindre var utrolig tålmodig med meg, etter en god time så satt endelig et par av øvelsene vi øvde på, og den gleden og mestringen jeg følte da kan nesten ikke beskrives. Jeg kommer med et eget crossfit innlegg til dere iløpet av morgendagen. 

På mandag starter jeg på nytt løpeprogram. Jeg går inn i fase2 og gleder meg virkelig til det. Jeg deler selfølgelig de nye øktene med dere. Så stay tuned for både Crossfit og løpe oppdateringer. Ellers blir det jo mildt sagt en sprek langhelg på denne frøkna med Master Mania i Trondheim. Mye på planen, og mye gøy å oppdatere dere på fremover. Følg meg gjerne på Snapchat (marenerdvik) og Instagram @marenerdvik for oppdaternger. 

Nå skal jeg flate ut på sofaen resten av kvelden. Ha en nydelig tirsdagskveld dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Mandagshandel

God mandagsmorgen. Er det en god mandag? Her i huset er mandagen i grunn fin, jeg startet dagen tidlig med klesvask, leilighetsvask og matvarehandling. Jeg hadde en hektisk forrige uke, og vært bortreist hele helgen, og våknet med et veldig behov for å få system og orden her hjemme igjen. I skrivende stund er leiligehten et halvferdig kaos, men kjøleskapet er i det minste fyllt opp. 

Jeg har delt handleposen min med dere før, og dere kommer alltid med masse posivtive tilbakemdlinger på det, så da slår jeg til igjen jeg. Her har dere min mandagspose. Den inneholder havregryn som det går store mengder av om dagen. Dere som har lest bloggen en stund vet at jeg er periodespiser, og det varierer mellom havregryn og meieriprodukter til frokost. Nå er jeg veldig på havregrøten igjen, og koser meg med både vaniljegrøt, sjokoladegrøt og her om dagen lagde jeg en nydelig peanutgrøt med sjokoaldetopping. Mmmm.


Ellers inneholder posen meieriprodukter, frukt, bær og nøtter. De norske eplene og plummene er her, og for meg smaker de høst. Helt nydelig! Dette er den perfeke sunne hverdagssnacksen i mine øyne. Kutt opp eplebiter og strø litt sukrin og kanel over før du har dem litt i ovnen. Super godt. Plummene synes jeg er best akkurat slik de er. Dette er i grunn en ren frokost/lunsj handlepose, da jeg hadde frysen full av kylling, karbonadedeig og laks, og skapet fyllt av fullkornpasta, ris og speltlomper. Grønnsaker hadde jeg faktisk også en god del av, så det jeg trengte påfyll av var frokost og lunsj favoritter. Egg har jeg også alltid slik at jeg kan lage omelett av egg, litt melk, skinke, de grønnsakene jeg har tilgjengelig og ost.
Nå skal jeg gjøre meg ferdig i leiligheten, svare litt mail, booke hotell til neste helg i Trondheim og få lurt inn en liten treingsøkt, før det blir kveldsvakt på barneposten. Der har dere altså min mandag. 

Hva er deres planer for mandagen? 

 

Smiiiil Maren

 

ShapeUp convention

For en dag!! Jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne for å beskrive denne dagen. Jeg tror jeg skal la bildene tale for seg, og forhåpentligvis vil de fortelle en historie om en dag fyllt med masse spreke jenter, fantastiske dyktige trenere, strålende sol, musikk, god stemning, flotte stands, og masse masse bra mennesker.

Vi har hørt flotte, lærerike foredrag, vi har rullet og tøyd, løpt og hoppet, bokset, gjort crossfit, lekt apekatter med masse ville egenvektsøvelser. Vi har også danset, trent mage og rumpe, lært å stå på hendene, trent eksplosove morsomme øvelser og gjort masse kule par-øvelser. Denne dagen dere, jeg tror nesten den bare må oppleves. ShapeUp convention var en braksuksess i mine øyne. Jeg møtte så mange av dere lesere, og jeg er helt rørt over alle fine ord dere kommer med. Tenk at jeg har så mange spreke, flotte lesere. Takk for at dere kom bort, og tusen takk for at jeg fikk lov å bli kjent med noen av dere.

Etter en lang dag med trening var det felles middag på Lille Asia, den gikk jeg dessverre glipp av da jeg dro videre til Norgesmesterskapet i Fitness og Bodybuilding. Jeg har noen spenstige bilder å vise dere derfra også. Snakk om kontraster, begge eventene handler jo om trening, men likevel er det så ulikt som det kan så blitt. Jeg er glad jeg fikk med meg begge deler.

All ære til The Workout, Casall og ShapeUp som virkelig har gjort en helt fantastisk jobb med ShapeUp Convention. Tusen takk for at jeg fikk være en del av dette. Jeg kan nesten ikke vente til neste år.

 

Smiiiiil Maren

 

 

Eleganse møter råskap

God morgen hjerter. Her er dagen allerede godt i gang, og jeg er på min andre kaffekopp for dagen. Jeg skal straks avgårde å spise en deilig frokost, før det braker løs på Bislett stadion med tidenes treningsfest.

Før jeg drar så hadde jeg bare lyst å dele litt bilder fra gårsdagens besøk hos Kristian Kjelling og Thief Performance. Jeg tittet innom det nye gymmet på Tjuvholmen etter sterke anbefalinger fra flere bekjente - jeg ble virkelig ikke skuffet! På Thief Performance er det et elegant og lekkert designe på interiøret, kombinert med et utvalg av utstyr som gir meg frysninger på ryggen. Eleganse møter råskap, og jeg synes det er stor stas å trene i slike omgivelser. Det ser utrolig kult ut, men blir på ingen måte stivt og upersonlig. Det er utrolig god stemning på hele stedet, og man føler seg så velkommen. Jeg skravlet mer enn jeg trente, og lo mer enn jeg løftet for å si det sånn. Lune, fine mennesker, som byr på seg selv og skaper et herlig miljø. Selv om stemningen er god, og det ble mye latter så skal det virkelig ikke stå på kompenatsen og kunnskapen på dette stedet. Som nevnt i går, så har Thief Performance samlet enormt med kunnskap under ett tak. Jeg kjenner både Alexander Aalerud, og Lene Puntervold fra før, og vet hva de besitter av kunnskap, formidlerevne og ferdigheter. 

Er du i området så anbefaler jeg deg virkelig å teste ut senteret. Jeg synes det er stas med sentere som tørr å satse og starte opp uten å være en del av noe større kjede. Dette er ikke noe sponset betalt innlegg, dette er bare en anbefaling fra meg til dere, om et gym med det lille ekstra. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne trent her fast, hadde jeg bare fremdeles vært bosatt i denne byen.

Nå venter Convention og flere hundre treningsglade jenter. Ha en strålende lørdag dere. Jeg gleder meg til å oppdatere dere om denne spenstige lørdagen.

 

Smiiiil Maren

 

 

På plass i Oslo

Jeg er på plass i Oslo, og etter innsjekk på Frogner House dro jeg rett på Lett Oslo for lunsj. Alt er som det pleier med andre ord. Jeg er ganske forutsigbar på mine Oslorutiner. Jeg bor alltid på et av Frogner House sine 11 leilighetskomplekser, jeg spiser alltid på Lett og jeg er som regel alltid innom Gym Ila, eller Optimal Trening på Bislett. Jeg har alltid en joggetur i Frognerparken eller ut mot Bygdøy, og jeg må alltid innom Anton Sport. Jeg liker også veldig godt å ta en rusletur på løkka med en kaffe i hånda, og bare nyte stemningen. I tilegg så er det så enormt mange fine mennesker her, og det er like trist hver gang at man ikke rekker å treffe alle. 


Denne gangen er det litt annerledes, da jeg skal på ShapeUp convention og dermed møter en hel haug av de menneskene jeg liker aller best. Fy som jeg gleder meg. Vi har vært en liten tur å inspisert området allerede nå i kveld, og i morgen tidlig braker det løs. Jeg skal også innom NM i fitness og bodybuilding også i løpet av helgen, og håper å se noen kjente der også.

Etter lunsj i dag dro jeg bort på Thief Performance for å sjekke ut det nye treningsenteret. Jeg hadde hørt så mye positivt, og jeg gledet meg stort til å se hvordan det var. Jeg kjenner flere av trenerene der, og de har virkelig fått PT´er av ypperste klasse. Der er mye mye kunnskap samlet under et tak. Jeg skal fortelle dere mer om det besøket litt senere, det var virkelig utrolig utrolig bra!

Nå må jeg løpe videre her, so much to do, so many  people to meet! Ha en super fredagskveld dere. 

 

Smiiiil Maren

 

Middagstips: Ertesuppe

Høsten er her, og det er tid for nydelige varme supper. Min favoritt er pappas ertesuppe, og når jeg fikk den servert tidligere i uken fikk jeg snikt til meg oppskfiten til dere. Det tar litt tid å lage den, men det er vel verd det.

Du trenger:

 • 1 Salt svineknoke eller røkt svineknoke
 • 1 pk tørket erter (legges i vann dagen før)
 • 1 bunt gulrøtter
 • 3 løk (gul finhakket) evt også 1-2 purre
 • 1 sellerirot (kan sløyfes)
 • 3-4 buljong terninger

Slik gjør du:

Kok svineknoke til den slipper benet (ca 2 timer), ta den opp av vannet og rens av kjøttet. Hell av vannet av ertene som har ligget i vann fra dagen før, og kok ertene i kraften etter knoken sammen med de andre ingrediensene og det rensende kjøttet. Kok til ertene er myke (ca 1 time). Voalá, så har du pappas nydelige ertesuppe. Server med brød eller gjerne ferske rundstykker til. 

 

Jeg er utrolig glad i supper, og skal virkelig begynne å lage det oftere. Kyllingsuppe, thai suppe og fiskesuppe er nok uten tvil favorittene mine.

Hva er din favorittsuppe? 


Smiiiiil Maren

 

To tired to function

Overskriften lyver faktisk litt, for sannheten er at jeg er faktisk ikke spesielt trøtt enda. Hvordan er det mulig? Jeg sov ingenting før nattevakt, det gikk i ett i hele natt, og etter jobb klarte jeg kun å sove to små timer før jeg var tilbake på et møte på jobb igjen. Etter dette var jeg helt høy, og fant ut at jeg skulle få ut energien på en liten treningsøkt. Jeg durte på med en liten helkroppsøkt som så slik ut: 

 • Knebøy 8x3
 • Strak mark 12x3
 • Brystpress med hantler 8x3
 • Glute bridge 12x3
 • Facepull 8x3
 • Planken 45sek x 4

Dette er faktisk et bikinifitness program fra gjengen i Strongbody. Jeg har hatt det liggende på min telefon i månedsvis og plutselig ramlet jeg over det når jeg tittet gjennom bildene på telefonen. Jeg fikk lyst å teste økten, og jeg synes den var helt super. 


Etter trening plasserte jeg stumpen min på Will I Juice, og her har jeg sittet siden. Jeg har kost med meg både kyllingsalat, grønnsakschips og juice. Jeg elsker å sitte her, og jeg er her så ofte at det nesten begynner å bli litt flaut. Hehe. Jeg er innom flere ganger i uken, enten bare for en juice på farten, en smoothie, litt sunn snacks eller full lunsj. Jeg koser meg så når jeg sitter her å jobber med bloggen, skravler litt med de ansatte, og titter på folk som kommer og går. Dette er hverdagslykke for meg.

Nå skal jeg snart avslutte her, og komme meg hjem. Jeg reiser jo til Oslo i morgen tidlig, og jeg må få vasket klær, pakket og fikset en hel del før den tid. I Oslo venter ShapeUp convention, en tur innom NM og flere spennende ting. Jeg storgleder meg. Nå begynner jeg å kjenne at trøttheten sniker seg på her, og jeg skal garantere dere at denne frøkna sovner tidlig i kveld. 

Har dere noen spennende planer for helgen? Ser jeg noen av dere på Shapeup Convention eller NM ?

 

Smiiiil Maren

 

Høstfrokost og Crossfit

Har dere smakt de norske plommene som er i butikk nå? Herligfred så gode de er. Norske plommer er definisjonen på høst for meg. Det aller beste er jo hvis man har mulighet til å plukke dem selv rett fra treet, men har du ikke den muligheten så skal jeg garantere deg at de fra butikken smaker helsk nydelig de også. I dag ble frokosten den faste Marenskåla med mandler og plommer til. Sunt, godt og enkelt. I dag har jeg en litt hektisk dag. Jeg startet med en fin liten løpetur, etterfulgt av en tur innom Crossfit Kvadraturen. Mange av dere har mast på om jeg ikke skal teste meg på crossfit, og at det hadde vært så gøy med litt crossfit her på bloggen. Jeg har alltid sagt at crossfit ikke er noe for meg, og helt ærlig så har det skremt meg litt. Nå har jeg altså gitt etter for presset og skal prøve meg på et par timer i uken. Jeg vil fremdeles oppretholde løpingen og noe av den vanlige styrketreningen, men jeg vil implementere litt crossfit i treningeuken min. Jeg har ingen plan om å bli helt fanatisk og kun ha crossfit-fokus her på bloggen, men jeg tenker at det er noe med det å inspirere alle leserene mine, og når så mange av dere har både oppfordret, og utfordret meg til å teste så tenker jeg at jeg skylder dere å prøve. 

 


Dere kaster dere jo stadig vekk ut i diverse utfordringer jeg slenger mot dere, så da kan jeg jo ikke være noe dårligere. Jeg har første introtime allerede til mandag. Jeg grugleder meg! Sindre Trondsen skal være min trener i en periode fremover, og i dag hadde vi første møte. Jeg har forberedt han på at alle hans forventninger til meg må senkes helt ned, og at jeg er fryktelig spent og litt skremt av alt dette. Sindre tok dette med et stort smil, og tross min frykt og skepsis så er han overbevist om at jeg vil elske Crossfit etterhvert.  

Nå er jeg spent på høre fra dere skjønne lesere. Er det noen av dere som driver med crossfit? Hva er det som fenger så med denne crossfiten? Fortell meg om ditt forhold til crossfit.

 

Smiiiil Maren

 

Tilbake på tacokjøret

Husker dere den perioden for noen måneder siden hvor jeg spiste taco nesten daglig? Vel, nå er jeg i gang igjen. Jeg er virkelig tilbake på tacokjøret! Jeg elsker taco, og har ikke noe problem med å spise det flere ganger i uken. Et par små justeringer, så er jo taco rene helsematen. Gjør disse 5 byttene, og vips er tacoen din sunn som bare det: 

 • Kjøttdeig - Karbnadedeig
 • Ost -  Lett ost
 • Rømme - Mager kesam
 • Hvetelefser - Fullkornslefser eller speltlomper
 • Salsa -  Santa Maria salsa uten sukker

Tacoen min består av 200g karbonadedeig, en halv pakke tacokrydder, salat, tomat, mais, agurk, avokado, rødløk, synnøve lettost, st.maria salsa og mager kesam. Jeg har enten spelt eller havrelomper til. Jeg liker også veldig godt de relativt nye taco-speltlompene som har kommet. Samme fine næringsinnholdet, bare litt større og tykkere slik at de ikke revner når de fylles med godsaker.

Jeg holder fast på mine tacoingredienser, men jeg har hørt at folk putter både mango og ananas i tacoen sin. Det kjenner jeg at jeg er ekstremt skeptisk til, noen som har testet? Er det noe annet spennende dere bruker å ha i tacoen? 


Smiiiiil Maren

 

Favoritter på salg

I samarbeid med 3t-shop

God morgen hjerter. Jeg lovet dere et morgeninnlegg for å tipse dere om et spennnende tilbud. De gangene dere er aller mest aktive og gir mest respons er når jeg deler fargerikt og spennnede treningsklær, spesielt print og mønster er utrolig populært. Det er akkurat derfor jeg håper dagens tips vl slå ann. I dag, og kun i dag, kjører 3t-shop 15% på alle Adidas tights. Selv om dette er rykende ferske nyheter for høsten så er det altså salg på dem - det skjer ikke ofte! 

Tilbudet gjelder som sagt kun i dag, så her må du slå til om du ønsker å sikre deg en favoritt. Jeg har på meg Adidastights på alle bildene i dette innlegget, og favoritten er uten tvil den svarte med stripemønster. Den bruker jeg så mye, at jeg faktisk nå har to stykker av den. Den er fast venn på styrkeøktene mine, den sitter så godt på og passer til alt. Av de mer fargerike så elsker jeg den blå/grønne fargefesten, og den dus rosa og gule med sommfugler er jo bare vakker. 

Det er mange flere tightser enn de jeg har vist her, så ta en titt inn på 3t-shop sine nettsider og finn din favoritt.

Da gjenstår det bare å ønske dere en finfin tirsdag. På sørlandet regner vi bort i dag, håper det er litt bedre vær der du befinner deg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Lokale herligheter

Jeg må bare vise dere litt bilder fra lørdagen. Jeg elsker frilørdag i Kristiansand, det er virkelig noe helt unikt og spesiellt med denne byen på solskinnsdager. Koselige smågater, nisjebutikker og herlige cafeer. Jeg koser meg så når jeg kan rusle rundt, kjøpe med meg litt godsaker og bare nyte. På lørdag kjøpte jeg med meg saft av lokaldyrkede råvarer, fersk kaffe og nydelig mørk sjokolade. Jeg synes innpakningen er så delikat, og kjøper en eller annen variant av disse nesten hver helg. 


Etter et par timers bykos dro jeg ut til A-salong Hairconcept på sørlandsenteret hvor nydelige Line ventet på meg. Nå er det en liten evighet siden jeg var ute hos jentene på A-salong, og det var så koselig å se dem igjen. Det er herlig når frisørbesøket føles som å sitte på cafe med en venninne. Jeg fikk frisket opp fargen, kuret håret skikkelig og klippet tuppene. Nå er håret mitt frisk og sunt igjen etter en lang sommer med mye sol og bading. Jeg fikk også med meg produkter som skal gi masse fukt til et slitt, tørt og skadet hår. Denne seren er ganske ny, og skal vist være veldig god. Jeg ble vasket med denne serien i salongen, og lukten var bare himmelsk.

Behandling og produkter er sponset. 

Kvelden gikk med til en rusletur i en av byens åtte lysløyper, etterfulgt av god mat i hyggelig selskap. Kveldstur etter det har blitt mørkt er virkelig undervurdert. Fy søren så koselig det er. Jeg har alltid slått et slag for hverdagsaktiviteten, og dagens tips er altså kveldstur. Ta med deg en person du setter pris på, og gå dere en koselig tur etter det har blitt mørkt. Jeg garanterer friske kinn, og en helt spesiell go´følelse i kroppen når du skal sove. 

I dag har jeg kjørt en kjapp styrkeøkt på hele kroppen, og den var i grunn veldig effektiv og fin. Deler den med dere i morgen, da har jeg også et spennende tilbud på lur til dere. Stay tuned, innlegget kommer ut tiiidlig tidlig i morgen, slik at dere får muligheten til å benytte dere av dette tilbudet hele dagen. 

Ha en herlig mandagskveld dere, her blir det taco og sofa resten av kvelden. 

 

Smiiiiil Maren

 

Fristende nyheter

I samarbeid med Proteinfabrikken

I går hentet jeg en helt utrolig spennende pakke på posten. Pakken var fra Proteinfabrikken og inneholdt flere spennende nyheter. Jeg har spesielt gledet meg til å teste proteinchipsen, den har det vært så mye snakk om og så mange bilder av på sosiale medier. Jeg hentet pakken i går, og begge posene er allerede borte. De var rett og slett helt fantastisk gode. Tangy southern bbq var min favoritt. Eneste negative er at posene er bittesmå, og forsvinner på et blunk.

Den andre nyeheten det har vært mye snakk om er Nocco BCAA energidrikk med koffein. Jeg bestillte både pære og jordbær/rabarbra. Smaken er god, og innholdet er supert. Jordbær/rabarbra er uten koffein, og inneholder 5000mg BCAA. Nocco Pære inneholder 180mg koffein og 2500mg BCAA. Jeg synes det er spennende med nyehter, og likte disse veldig godt. Jeg er ellers veldig glad i Redbull, men det er alltid spennende med et alternativ. Nå er kjøleskapet fyllt med Nocco, og gjett om jeg skal kose meg med disse fremover. Ellers ble det jo selvfølgelig et par esker Questbarer også. Jeg har blitt helt avhengig av å ha med meg en bar i veska på jobb, før/etter trening, eller som kos på kvelden. De er også perfekte hvis det er hektisk på jobb, eller går lenge mellom feks lunsj og middag. 

Har dere smakt noen av disse nyhetene? Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren

 

Svar på spørsmål del 2

Jeg vil gjerne ha tips til joggeruter i Kristiansand?

Mine favoritturer i Kristiansand er lysløypa i baneheia + bånetjønn. Ravnedalen, Odderøya og jegersberg ? enten lysløypa rundt, eller opp til holmenkollen, omvendte båt eller odersjaa.

Trener du hver dag eller er det slik at du tar hviledag et par ganger I uka?

Jeg trener som regel 4-5 ganger i uken. Det varierer veldig fra uke til uke, noen uker blir det 6 økter, og andre blir det kanskje 2, men i gjennomsnitt tenker jeg 4-5 økter pr uke.

Hvor lenge varer en treningsøkt?

Aldri over en time. Styrkeøktene varer som regel i 40-45 minutter, og cardio ca 60 minutter, kommer litt ann på om jeg har langkjøring eller intervaller. Intervallene varer ikke så lenge som 60 min.

Kan du gi tips til f.eks tre gode killer abs øvelser til magen som er veldig gode og som kanskje gir mest fremgang på musklene?

Mine topp 3 mageøvelser er crunches i slynge. (Du vet når du står i plankepossisjon med bena i slynge og trekker bena inn under deg.) Vanlig planke og sideplanke, og "hjulet". (når du står på alle fire, med hendene plassert på et lite hjul, så ruller du ut i strakpossisjon, og inn igjen)

Er det slik at du spiser hver 3-4 time eller spiser du når du blir sulten?

Jeg spiser når jeg blir sulten. Det blir som regel frokost, lunsj, mellomåltid, middag, diverse snacks og kveldsmat.

Bryr du deg om å spise for mye på en dag, eller for usunt, tenker du lixm på at nå har du spist for mye?

Jeg kjenner på et ubehag rent fysisk hvis jeg har overspist, og det skjer meg faktisk ganske så ofte. Jeg spiser med øynene, og er ikke så god på å stoppe selv om jeg kjenner jeg begynner å bli mett. Når maten smaker himmelsk godt, så ender det ofte opp med å bli litt for mye. Når det blir for mye vanlig mat så tenker jeg ikke noe over det, men hvis jeg har stappet i meg både smågodt, chips, og is en hel kveld så kan det hende at jeg tenker at det var kanskje litt unødvendig å ta helt av. Men jeg tenker også at spist er spist, og det smakte jo antageligvis utrolig godt, og da blir det for dumt å ødelegge den kosen med dårlig samvittighet i ettertid.

Kan du komme med noen gode tips til sunn snacks/mellommåltider I hverdagen?

Det føler jeg egentlig jeg deler hver eneste uke her på bloggen, og senest i gårsdagens innlegg. Her i huset går det mye i questbarer, masse frisk frukt, ulike typer bær, usaltede nøtter (helst cashew), grønnsaker med dipp, søtpotet eller speltlompe chips, hjemmelaget muffins, gele eller andre sunnifiserte bakevarer.

Hva spiser du i løpet av en dag?

Det varierer fra dag til dag, men generelt så går det mye i følgende matvarer. Frokost: Meieriprodukter med nøtter, frukt og bær, havregrøt, rugbrød, pannekaker, smoothie og knekkebrød. Lunsj: Kyllingsalat, eller andre typer salater, omelett, wok med fullkornsnudler, wraps med kylling, eller speltlomper med diverse innhold. Middag: Taco er uten tvil favoritten, ellers er jeg veldig glad i sushi, speltlompepizza, fiskekaker, wok, spagetti med hjemmelaget kjøttsaus, ovnsbakt laks, biff, og alt som kan grilles. Jeg er også veldig glad I sjømat, og elsker reker, og fiskesuppe. Kveldsmat blir ofte samme som frokost.Regner med at du ikke teller kalorier. Men hvor ca tror du at du ligger kalorimesdig i løp av en dag?

Det kan jeg ikke svare deg på, for jeg aner virkelig ikke. Jeg regner med jeg kanskje ligger på rundt 2500 kanskje, men som sagt så teller jeg ikke, og ingen dager er like kostholdsmessig så det kan variere veldig.

Bor du alene?

Ja det gjør jeg

Hvordan er det på kjærlighetsfronten?

Hehe, ja si det du. Jeg er ikke så glad i å dele sånn jeg. Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker meg både mann og barn, men når det blir får vi se.

Hva skal til for at du skal lese en blogg?

Bloggen må gi meg noe på en eller annen måte, enten om den inspirer meg på matfronten, eller kanskje gir meg tips på trening. Eller lekkert og inspirerende interiør. Språket er utrolig viktig synes jeg, et lett og muntlig språk som gjør at man bare flyter gjennom teksten. Bilder er utrolig viktig. Jeg elsker å skrolle rundt på en blogg hvor bildene fenger meg, og får meg nyskjerrig og interresert. Ingeting er bedre enn en blogg med klare, gode, skarpe kvalitetsbilder som uttrykker noe.

Leser du mye? Hva er din favorittbok?

Jeg leser veldig mye i ferier, men i hverdagen så blir det mest pensum og sykepleiefaglig litteratur. Den siste boken jeg leste var Sønnen av Jo Nesbø, og den var virkelig god. Ellers står nok Snømannen av samme forfatter øverst på min liste. Aldri har jeg blitt så engasjert, underholdt og skremt av en bok.

Har du noen tips til hvordan utføre trappetrening på en effektiv og bra måte? Hvor mange ganger løpe opp og gå ned er bra?

Det er jo litt vankelig å si sånn generelt, for det kommer jo litt ann på hvor lang den trappen er. Men jeg bruker vanligvis å løpe opp og ned 8-10 ganger, også hopper jeg opp en runde, og går utfall opp en runde. Så kjører jeg gjerne litt diverse øvelser i trappen etterpå, før jeg jogger rolig hjem og tøyer godt ut. Det er i mine øyne en perfekt trappeøkt. Varier mellom å løpe, hoppe, hinke, og gjøre styrkeøvelser. Da får du en komplett økt.
Hvilke blogger leser du ?

Å det er så mange flinke, jeg er ikke så god på å lese blogger sånn daglig, men jeg tar et raid innimellom. Da må jeg innom de herlige treningesjentene Pia seeberg, Fitnessnora, Inger in Dubai, Kristine Weber, Ala Karoline, Treningsfrue, Linn cecilie Tovaas og treningsglede jentene. Linda stuhaug inspirer meg alltid på matfronten. Komikerfrue synes jeg er fantastisk ærlig, ekte og morsom. Ida Wulf har en underholdende og herlig blogg. Ellers blir jeg virkelig fasinert av hvor utrolig flinke jenter som Camilla Phil, Nettenestea, Monique Lund, Lene Orvik og By_benedicte er på både stil, interiør og generelt layout, blogg og bilder. Så er det jo kjempe gøy å følge skjønne Kristiansandsjenter som Kristina Andersen og Marthe Borge

Jeg lurer på hva som gjør deg glad ?

Åå det er mye det. Skal vi se. Familien min gjør meg uendelig lykkelig. Ingen kan få meg så varm i hjertet som min lille prinsesse av en niese på halvannet år. Gode samtaler med gode venner gjør jeg lykkelig, nærhet og gode klemmer, turer i skogen, fredagsfølesen, en god treningsøkt, og gode matopplevelser med mennesker jeg setter pris på. Jeg blir glad av å gjøre andre glad, og av å se at de rundt meg har det bra. Jeg blir glad av koselige tekstmeldinger, eller en telefonsamtale med mennesker jeg ikke får sett så ofte. Lite gjør meg så glad og sprudlende som flørting og et perfekt kyss. Jeg blir glad av sol, og årstider. Jeg hadde tenkt å si sommer, men jeg blir jammen like glad av en perfekt høstdag med frisk luft og klart vær. Den første snøen, de første skiturene og sessongstart på hytta på fjellet. Ååår det er jo bare så mye å være glad for når jeg tenker etter. Jeg er generelt en glad person, og det skal ikke så mye til for å glede meg. Jeg finner glede i små ting, og lever etter et uttrykk som mamma alltid har sagt til meg: Let etter litt glede hver dag Maren. Det har jeg tatt med meg, og når jeg tenker meg om så er det jo slettes ikke vanskelig å finne små ting å glede seg over i hverdagen.

Har du noen gang drevet med/prøvd deg på dans? Er selv danser, og synes all annen trening blir så kjedelig i forhold til dansetimene jeg går på daglig.

Jeg er ingen danser dessverre, men jeg skulle virkelig ønske jeg var det. Det er så usannsynlig kult med folk som er flinke til å danse. Jeg beundrer dem! Er det for sent å starte i en alder av 26 tror du? :)

Har du noen tips når det kommer til overspising og hvordan man kan unngå det?

Jeg tenker at det er smart å sørge for at du har spist tilstrekkelig ordentlig mat i løpet av dagen, og dekket næringsbehovet ditt. Overspising skjer ofte når man har gått litt for lenge uten mat, og blir så sulten at man ikke klarer å kontrollere det. Eller trent hardt i en lang periode, og kroppen craver påfyll av energi uten at den får det, når den da først får mat så føles det som det ikke finnes noen bunn. Et annet tips er å tenke etter, hvis du har spist nok ila dagen, så kjenn etter om du egentlig er sulten, eller om du nå kjedespiser, eller kanskje trøstespiser? Hvis du kjeder deg, så finn en avledning, finn noe du kan gjøre, ring en venninne eller kom deg ut å gå deg en tur. Hvis du spiser med følelser så prøv å identifiser følelsen, hva er det du kjenner på som du ikke orker å forholde deg til ? Hva forsøker du nå å døyve i et tonn av mat. Finn en person du stoler på, og snakk om det! Snakk om hva du tenker på, og hva du føler på,. Jeg lover deg at det er en bedre løsning enn å låse seg inne og drukne sorgene i mat.

Mange kutter nå ut alt av meieriprodukt og gluten (selv om man egentlig ikke er allergisk) samt kutter enormt ned på sukker/fett for å spise enda sunnere/clean. Hva synes du om det økende "sunnhets-presset"?

Jeg synes er er ordentlig trist! Det er trist å se at så mange nekter seg selv å nyte "normal" mat i steben etter et ideal som ikke eksisterer. Det idealet er medieskapt og det er ikke ekte. Jeg synes det er utrolig synd at det er slik, men jeg synes samtidig jeg ser en voksende trend hvor jenter ønsker å bli trente, sterke og ha en kropp som fungerer. Jeg føler ikke det handler om å bli tynnest mulig lenger, fokuset er mer rettet mot å ha en kropp som tåler en heftig treningøkt, en hektisk hverdag, lange løpeturer, turer i fjellet osv. Det er en trend jeg ser, og jeg digger det!! Flere og flere jenter ser viktigheten av nok mat, og næringsrik mat. Mat for å kunne prestere og fungere optimalt. Det er så utrolig kult!!

Hvilket merke liker du best på treningsklær?

Favorittene er Reebok, Adidas, run & relax og Nike.Har du det bra om dagen? <3

Sånn helt ærlig så har jeg hatt det bedre. Det er så hektisk for tiden, og jeg føler at jeg ikke strekker til på alle kanter, og den følelsen er ikke noe god. Jeg føler meg litt som en blekksprut som rives og slites i alle armene sine. Jeg har så lyst å være super flink i praksis, en nær og god venninne som stiller opp, en god datter, søster og tante. Jeg har lyst å prestere på studiet, levere bra på alle tester og oppgaver, jeg har så lyst å være med på alle sosiale ting, jeg å lyst å date, og jeg har lyst å være superwoman på trening. Jeg har så lyst å få til alt, men jeg ser at det kan bli litt vel mye til tider. Så ja jeg har det bra, men det skal bli godt når dette semesteret er over, for nå begynner jeg å kjenne at det er litt i meste laget for denne frøkna her.

Er du fornøgd med deg selv? Både kropp og sinn!

Det tror kanskje aldri man blir, sånn fullt og helt. Jeg er fornøyd med livet mitt, med menneskene jeg har rundt meg og hverdagen generelt, og for meg er det det viktigste.

Hva synes du om å stille opp på bilder i ført sportsbh og liten shorts på bilder?

Ikke helt komfortabel, men om sommeren og i naturlige settinger så går det greit.

Spiser du aldri noe usunt?

Å joda, det gjør jeg så absolutt. 


Hva tenker du om lavkarbo?

Jeg tror kroppen har behov for alle makronutrientene, både karbohydrater, fett og protein. Jeg kjenner hvertfall selv at jeg ikke hadde fungert helt uten karbohydrater. Jeg tenker at folk får finne ut av hva som funker for dem, men lavkarbo er hvertfall ingenting for meg.

Dette var altså del 2, og jeg er sikker på at det blir både del 3, 4 og 5 også før vi er i mål. Jeg synes det er gøy å sitte å svare på spørsmål fra dere, og koser meg med det. Håper dere likte svarene. Jeg skal prøve å få ut del3 veldig snart.

Ha en fantastisk deilig lørdag dere.

 

Smiiil Maren  

Matinspirasjon delux

God morgen dere. I dag har jeg lyst å dele de matbildene som inspirer meg aller mest. Alle bildene er mine, og det er ting jeg har laget. Noen ganger kan man bli litt matlei, og gå helt tom for ideer på hva man skal spise. Derfor har jeg lyst å lage et (forhåpentligvis) inspirerende bildedryss med matbilder til dere. Først frokost. jeg elsker frokost, og som oftest blir det en variant av havregrynsgrøt, meieriprodukter, omelett, knekkebrød, pannekaker/vafler eller rugbrød med proteinrikt pålegg.Lunsj og middag sklir litt i hverandre når det gjelder valg av matvarer for min del, så her durer jeg på med en hel haug av fristende retter som kan spises både som lunsj og middag. Sushien har jeg ikke laget selv, men det er virkelig noe av det beste jeg vet, så det måtte nevnes. Noen dager har man ikke tid til å lage mat, og da er sushi et super alternativ synes jeg. 

Snacks er en viktig del av mitt kosthold, og derfor må jeg ha med litt sunn snacks med dere også. Her er det alt fra nøtter, chips av rot grønnsaker, frukt og bær, til proteinbarer, sunne muffins, juice og mørk sjoklade.


Jeg håper disse bildene kan være med å inspirere til å spise sunn, fargerik og god mat. Man kan virkelig kose seg selv om man velger litt sunnere. Sunt trenger ikke være kjedelig, eller smaksløst. Mitt ønske med dette innlegget, og i grunn hele bloggen er å inspirere til sunn, god, enkel og fargerik mat. Og ikke minst er det viktig for meg å vise at det trenger ikke være så avansert, eller tidkrevende. Håper dere liker det!

Nå er helgen endelig her, jeg for min del skal samle krefter, kose meg og hente meg litt inn etter en lang og hektisk uke. Hva er deres planer? 

 

Smiiiiil Maren

 

Kilomter intervall

I dag er jeg så sliten og trøtt at jeg ligger rett ut på sofaen og ikke har overskudd til å gjøre noe som helst. Jeg er rett og slett helt tom. Det blir med andre ord ingen kilometer-intervall på meg på dag, så da tenker jeg at det passet perfekt å dele den økten med dere, for kanskje noen av dere er energiske og klare for trening. Hvis du som meg, er litt off i dag, så kan du jo kopiere økten, og teste den i morgen, eller kanskje til helgen?

Økten er super gøy, jeg har testet den flere ganger før og liker den veldig godt. Kilometer intervaller gjennomføres slik: 

 • Oppvarmning i 10 miutter med rolig jogg
 • Løp 1 km
 • 2 minutters pause med rolig gange
 • Løp 1 km
 • 2 minutters pause
 • Løp 1 km
 • 2 min pause
 • Løp 1 km 
 • Nedtrapping i 5-10 minutter med rolig jogg - rask gange

Totalt blir det 4 km løping, og 26 minutter med aktiv pause og opp/ned varming. Når du kun skal løpe 1 km av gangen, vil du kunne klare å presse deg litt hardere enn når du feks skal løpe kontinuerlig i 30 minutter, eller 5 km sammenhengende. Det er derfor en fantstisk måte å øve på å pushe opp tempoet på løpingen din. Jeg løper disse på 1% stigning og ca 12 km/t nå, og jobber meg oppover på hastigheten. Jeg kjenner godt at kroppen har vært gjennom en kraftig forkjølelse, men jeg kjemper meg tilbake. Jeg tar det gradvis, det dummeste man gjør er å kjøre på for hardt, for tidlig. Jeg har jo godt tid, så jeg skynder meg sakte tilbake i god løpeform. 

Håper denne økten kan være til inspirasjon, og at dere har lyst å teste den ut. Husk at du skal kun sammenligne deg med deg selv og din egen prestasjon. Alle starter et sted, og det har ingenting å si om du løper på 8 km/t eller 14 km/t, start der du er, og bygg deg opp derfra. Prøv å øk bitte litt på hastigheten hver uke, og plutselig skal du se at du løper som en virvelvind. Det er smart å begynne rolig og ta det gradvis, slik unngår du også skader og overbelastning. Pass på å ha gode sko. 

Lykke til med løpingen. I dag heier jeg på dere fra sofakroken. 

 

Smiiiiil Maren

Morgenstund med proteinkakao

God morgen. I dag har jeg senvakt og det betyr at jeg kan sove litt lenger, og nyte en rolig morgenstund før dagen starter. Det regner og er skikkelig surt ute, og da får jeg automatisk lyst på kakao og kos. Jeg synes det er litt synd at kosen kun skal legges til helgen, det går jo så fint ann å sunnifisere både kakao og bagst slik at det kan nytes på en regnfull tirsdag. Dermed ble det både proteinkakao og vaniljemuffins med sjokoladetopping på denne frøkna. 

 

Muffinsene er den samme oppskriften som jeg delte i dette innlegget, også har jeg laget en ny topping med Quest nutrition sitt sjokolade proteinpulver. Jeg bestiller disse på Iherb. Jeg blander 1 scoop proteinpulver med litt vann og 1 ss sukrin.  Rør sammen og fordel på muffinsene. Dette er en proteinbombe, og inneholder overhode ikke noe sukker.

Kakaoen er rett og slett bare en proteinshake som jeg har varmet i en kjele. Jeg lager min shake med 1 scoop (ca30g) sjokoladeprotein, et par dråper stevia og melk. Så rister jeg godt i en shaker, og heller den over i en kjele. Vær forsiktig når du varmer den opp, rør godt og følg med. Melk har en tendens til å enten svi seg fast i bunnen eller koke over. 
Nå skal jeg sitte her å kose meg et par timer til med litt mail, betaling av regninger og besvare flere av deres spørsmål fra spørsmålsrunden.  Så håper jeg å rekke en liten treningsøkt før kveldsvakt på barneposten. 

Hva er deres planer for denne tirsdagen? 

 

Smiiil Maren

 

Grønnsakspasta - sunnere blir det ikke

Hvis ikke dette er den perfekte middagen til å kickstarte en sunn og sprek uke så vet ikke jeg. Jeg har skaffet meg en super morsom liten sak som lager spagettistrimler av grønnsaker. Jeg synes den er så artig, og det blir uten tvil masse grønnsaksstrimler her i huset fremover. Jeg brukte gulrot, og squash, og toppet det med en hjemmelaget spagettisaus, og mozarella. En fargefest av en middag, som smakte helt himmelsk. 

Sausen lagde jeg av følgende ingredienser: 

 • 200g karbondedeig
 • Grovhakkede tomater
 • Paprika
 • Rødløk
 • Litt chilli
 • Hvitløkskrydder, salt & pepper 

Med denne friske mandagsmiddagen ønsker jeg dere en strålende ukestart. Det striregner på sørlandet i dag, og det er så grått ute at det nesten ser ut som det er mørkt fremdeles. Jeg tenker at man kan velge hvordan man vil forholde seg til slikt vær, vi får jo ikke gjort noe med det, så det er bare å gjøre det beste ut av det. Tenn stearinlys, og kryp opp i sofaen med en god film i kveld. Hvis du tenker på det, så er i grunn høsten med slikt ruskevær litt koselig. Alt handler om hvordan du velger å se på det. 


Smiiil Maren

 

Lørdagshygge

God lørdag dere. Har dere det fint? Jeg koser meg med frihelg, og startet denne lørdagen med Funfit på solsiden. De timene er bare så gøye, og jeg storkoser meg hver eneste gang. I dag var det fullt hus, og vi var en herlig gjeng som fikk svettet seg gjennom følgende øvelser:

 • Goble squat med kettlebells
 • Skulderpress
 • Kettlebell swing 
 • Fitness ropes 
 • Roing i ringer
 • Burpees
 • Box jumps 
 • Mountain climbers
 • Mageøvelse med ball 
 • Renegate rows

Vi jobber i 45 sekunder, 15 sekunder pause gjennom hele sirkelen. 3 minutter pause før ny runde. Totalt 3 runder. Effektivt, tungt og utrolig gøy.

Etter trening dro jeg å møtte to av mine beste venninner på lunsj. Vi koste oss med deilig mat og gode samtaler. Spesielt for min del var det mye jeg hadde på hjertet, og det rører meg hvor heldig jeg er som har så gode venninner. De lytter, forstår, kommer med råd og støtter. Det ble mye latter også, og jeg smiler her jeg sitter å tenker tilbake på den lunsjen. Den betydde mye for meg. 

I dag har jeg fått meg en skatt av et smykke. Det er så vakkert. Ekstra stas er det fordi det er laget av en skjønn jente her fra Kristiansand. Hun heter Tone Berglihn, og det er bare å merke seg navnet. Denne jenta kommer vi til å se mye av fremover. Hun er ute med sin første smykkekolleksjon nå, og jeg er så imponert og stolt av denne jenta. Tone er så generøs at hun spurte om jeg ville velge meg ut en ting fra kolleksjonen hennes, og da var det ingen tvil hva jeg ønsket meg. Jeg forelsket meg helt i krystallsmykket. Nå henger det rundt halsen min, og jeg bærer det virkelig med stolthet. Kolleksjonen hennes heter SALT, og den er så unik og vakker.

Nå sitter jeg her i sofaen og koser meg med en snacksskål med friske bær, og et par questbarer. Jeg har også en frisk juice med blandt annet rødbetter, og granateple. Friskt, sunt og godt. Litt senere i kveld får jeg besøk av en venninne, og vi skal bare slappe av, lage god mat, og kose oss. Jeg kjenner at etter den hektiske uken jeg har hatt var det helt nødvendig med en totalt avslappende helg.


I morgen skal jeg forresten begynne på innlegget med svarene til spørsmålsrunden. Det har kommet helt enormt mange spørsmål, og jeg gleder meg til å sette i gang å svare dere. 

Hva driver dere med i kveld da? 

 

Smiiiil Maren

 

Kalorifri dessert

Nå dere, nå har roen senket seg over leilighetenen og jeg begynner endelig å få hvilepuls igjen. Helgen er her, og jeg kan ikke huske sist jeg gledet meg så til helg. Jeg dro rett fra praksis på sykehuset og hjem til familien og der har jeg kost meg i hele ettermiddag. Nå er jeg vel hjemme i leiligheten, og har endelig tid til å sette meg ned å oppdatere dere. Denne herlige saken har jeg nemlig gledet meg til å dele med dere. Det er noe så godt, og enkelt som bringebær gelé med vaniljekrem. 

Geléen er så og si kalorifri, det er kun et kaloriene fra gelatinpulveret og det utgjør 1,5 kalorier pr 100g. Skjønner dere eller? Dette er basicly kalorifritt. Jeg har valgt å toppe noen med vaniljekrem laget på vaniljeprotein, vann og litt sukrin, og noen med frisk vannmelon i terninger.

Slik gjør du:

Rør ut en pose gelatinpulver i litt vann, og la det svelle, i mellomtiden varmer du opp 1 liter vann, og tilsetter fun light bringebær sagt. Jeg slomper alltid, men hell på ca dobbelt så mye sagt som du ville brukt hvis du skulle drikke den. Altså slik at den blir sterkere enn du ville likt å drikke den. Rør inn gelatinpulveret i saften, og hell det over i glass eller en bolle. Sett i kjøleskap til den stiver. Et smart tips er å sette den i kjøleskap over natten, da er du garantert frisk og deilig gele neste dag. 

Så ikke dette fristende ut? Dette er en genial hverdagsdessert, og en reddende engel når søtsuget melder seg på dager hvor du kanskje ikke hadde planlagt å spise sukker og usunnheter. Løp og kjøp gelatinpulver/gelatinplater og saft, så kan du lage kalorifri dessert klart til mandagen. Enn så lenge synes jeg vi skal nyte helgen, og spise akkurat det vi har aller mest lyst på. Helg er helg! 

 

Smiiiil Maren 

Dobbel treningshelg & søtpotet taco

I dag har det vært litt stille fra meg, og det er rett og slett fordi jeg har så mange baller i luften nå at selv en sirkusartist ville fått utfordringer. Jeg har heldigvis fått landet en god del av disse ballene i dag, og kan med stor glede fortelle at både Oslotur og Trondheimstur er booket. I Oslo er det ShapeUp Convention og Oslo GP som står på planen, og i Trondheim er det Matser Mania. Jeg gleder meg helt vilt til begge deler, og har selvfølgelig fulladet kamera med på begge eventene. Jeg skal være duper flink til å dokumentere begge helgene, slilk at dere som ikke har mulighet til å delta skal få så mye inspirajson og motivasjon som overhode mulig. 

Er det forresten noen av dere som skal på ShapeUp Convention eller Master Mania?

Så må jeg bare dele denne deiligheten med dere. Så ikke dette digg ut? Jeg elsker taco, og kunne lett spist det hver eneste dag. Nå har jeg funnet en ny favoritt, nemlig søtpotet flak i tacosalaten. Det blir som søtpotetchips, og det løfter virkelig tacoen til nye høyder. Jeg har laget søtpotetchips flere ganger, men aldri tenk det som tilbehør til tacoen. Man bruker jo ofte nachos chips eller tortillas til taco, så dette er jo det perfekte sunne alternativet. Fargemessig gjør søtpoteten hele retten så mye mer delikat synes jeg. 

I dag har det gått i ett, og jeg har akkurat fått satt stumpen ned i sofaen. Her skal jeg sitte (les: ligge) helt til jeg ruller inn i senga om en liten time. En dag til i praksis nå så er det helg, og jeg skal nyte hvert eneste minutt av den helgen. Fy flate som jeg gleder meg. Jeg jobbet forrige helg, og derfor setter jeg ekstra pris på å ha fri denne. 

Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Søte & sunne muffins

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele, for disse muffinsene er uten tvil de beste jeg har laget. Både når det gjelder smak, og konsistens. De er uten sukker, og har et høyt innhold av proteiner. De beste oppskriftene blir ofte til ved en tilfeldighet, og det var akkurat slik med denne også. Jeg hadde besøk, og vi hadde lyst på noe godt. Så jeg tittet i skapene, og slumpet litt av diverse ingredienser. Resultatet ble luftige, saftige vaniljemuffins, med en creamy kjerne og nydelig smak. Mmmm. 

Du trenger: 

Slik gjør du:

Visp sammen egg og sukrin til en eggedosis, så rører du inn de resterende ingrediensene. Fordel røren i muffinsformer og inn i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Jeg valgte å holde muffinsene ganske nøytrale denne gangen, og dermed fungerer denne røren som en helt genial base som du kan leke deg videre med. Jeg ser for meg at det smaker helt himmelsk å tilsette litt gulrot, kanel og kardemomme for eksempel, eller blåbær og hakkede mandler. Prøv deg frem, og finn din muffins favoritt. 


Som topping kan du bruke friske bær, eller lage en vaniljekrem av vanilje proteinpulver og bittelitt vann, rør sammen til passlig konsistens og fordel utover muffinsene. Det samme gjør du enkelt med sjokolade proteinpulver, da får du en deilig sjokoladekrem. Ha gjerne litt hakkede nøtter, eller annen topping oppå der igjen. Kun kreativiteten setter grenser her. 

Disse kan du kose deg med i hverdagen med god samvittighet. 

 

Smiiiil Maren

Kickstart på takterrassen

I dag har jeg gjort noe morsomt. Jeg har kjørt mitt eget kickstart program, i sola, på takterrassen. Jeg er så heldig å ha tilgang til en stor og deilig takterrasse, og i dag er det så deilig vær her i Kristiansand at det passet perfekt med en økt ute i sola. Så da durte jeg på med ShapeUp Kickstart økten min på taket. Det var så herlig å trene i frisk luft, og jeg hadde nesten glemt hvor heftig det programmet der er. 

Hele tanken med treningen er jo akkurat dette, at du skal kunne trene hvor som helst, når som helst. Uten utstyr og uten noe form for treningssenter. Jeg fikk en super økt, og håper flere av dere har lyst å teste. Her har dere økten: 

 • Hoppende knebøy 
 • Ettbens hoftehev
 • Sideplanke med benhev
 • Bulgarsk utfall med hopp
 • Rygghev
 • Pikes / V-ups (mageøvelse)
 • Sideutfall
 • Pushups med et ben opp
 • Klatreplanke 

Kjør så mange repetisjoner du klarer på 45 sekunder, så tar du en 15 skeunders pause, før du kjører på med neste øvelse på listen. Den kjører du så mange repetisjoner du klarer på 45 sekunder, før en ny 15 sekunders pause, og neste øvelse. Slik kjører du gjennom hele økten. Når du er gjennom øvelsene tar du en 2-3 minutters pause, drikk litt vann, og forbered deg på ny runde. Totalt 3 runder.

Et annet alternativ er å kjøre 10 repetisjoner pr øvelse, da anbefaler jeg å kjøre totalt 4 runder. Da har du fått 40 repetisjoner på 9 geniale øvelser, som trener hele kroppen. Hørte jeg noen si effektivt, tidsbesparende og morsomt? I think so!! 

Hele økten med grundig beksrivelse av teknikk på hver øvelse, enklere varianter, og tyngre varianter er delt i denne månedens ShapUp. Nå er det ikke så lenge før det kommer nytt Shapeup i bladhyllene, så sørg for å sikre deg Kickstart-utgaven før den forsvinner. 

Ha en super ettermiddag dere, håper solen stråler der du også befinner deg. Husk å tagg #shapeupkickstart og #marenerdvik hvis du tester økten. 

 

Smiiiiil Maren

 

Ekstra kylling takk

Jeg delte bildet av lunsjen min på instagram og snapchat i går, og fikk flere spørsmål om hva i all verden det skulle forestille. Først forstod jeg ikke hva de mente, det var da helt tydelig at dette var en super digg kyllingsalat som jeg skulle nyte til lunsj? Da jeg tok en litt nærmere titt på bildene så forstod jeg kanskje litt mer hvorfor folk lurte, man kan jo faktisk ikke se noe grønn salat eller grønnsaker på bildet. Det eneste man ser er en gigantisk haug av krydret kylling. Jeg elsker kyllingsalat, og når jeg får revet kylling, som tillegg er krydret med et deilig krydder så kan det ikke bli bedre. Derfor ber jeg alltid om ekstra kylling. Mmmm


Jeg bruker å kjøpe salat på en koselig cafe like ved siden av leiligheten min, også tar jeg den med hjem, velter hele boksen over på en stor tallerken, og tilsetter avokado. Vanligvis lager jeg selvfølgelig salaten selv, men noen ganger er det bare så godt å få den ferdig. Alle råvarene er så fint kuttet opp, og de er alltid så freshe og ferske. Pestoene er en historie for seg selv, i mine øyne blir en hver salat en fest så lenge den bare får litt pesto på seg. Dette er ingen reklame, jeg har kjøpt og betalt salaten min selv. Innlegget er kun ment som en lunsj og/eller middagsinspirasjon når magen rumler, og kreativiteten svikter deg. 
Jeg storkoser meg med Oslobesøk. I går fikk vi både kost oss i leiligeten, trent på AQ like ved her jeg bor, gått min faste runde i baneheia i solsteken, vist rundt i sentrum, strandpromenaden og mine andre Kristiansandfavoritter. Vi var også innom å hilste på mine kolleger på Solsiden Ptsenter, før vi avsluttet dagen i sofakroken, iført joggebukse, med taco, søtpotetchips, proteinrike vaniljemuffins, fruktfat og questbarer på menyen. 

Jeg har tatt bilder og dokumentert både søtpotetchipsen, og de sunne deilige muffinsene. Så begge deler vil bli delt på bloggen i løpet av kort tid. Muffiensene var uten tvil en av de beste oppskriftene jeg noen gang har prøvd. Jeg slumpet på alle ingredienser, men når jeg fikk smakt dem så var min første tanke at dette må jeg få skrevet ned og delt med dere lesere. Alle gode ting må deles!

 

Smiiiil Maren

Pyramideintervaller

I dag har jeg lyst å dele en ny og spenstig intervalløkt med dere. Det har vært stor etterspørsel etter mer løpsrelatert blogging, og nå skal jeg jeg endelig gi dere det igjen. Jeg startet på løpeprogram for 4 uker siden, men måtte ta en to ukers ufrivillig pause da jeg ble slått rett i bakken av en heftig forkjøelse. Når man har en infeksjon i kroppen så skal man ikke kjøre på med treningsøkter med høy puls, har du feber så er det bare å holde seg helt i ro. Nok om det, den tid er forbi, og jeg er klar for å inspirere dere på mer løpetrening. 

I dag vil jeg altså dele en pyramideintervall med dere. Er dere klare for det? Her kommer den: 

 • 10 minutters oppvarmning med rolig jogg
 • 4 min løp
 • 2 min pause
 • 3 min løp
 • 2 min pause
 • 2 min løp
 • 2 min pause
 • 2 min løp 
 • 2 min pause
 • 3 min løp 
 • 2 min pause
 • 4 min løp
 • Nedtrapping 10 minutter med rolig jogg, som går over i gange. 

Økten blir da en slik pyramide:  4-3-2--2-3-4. med 2 minutters pause mellom hvert drag. I pausen går du rolig, du skal ned i sone 1, så du går helt rolig, men det er viktig at du holder bena litt i gang. Aktiv pause kalles det. Så ikke denne økten litt kul ut? Prøv den ut da vel, og fortell meg gjerne hvordan det gikk. Jeg ser med glede at mange av dere bruker #marenerdvik på instagram, og dere skal vite at jeg ser absolutt alle de bildene, og jeg synes det er SÅ gøy. Så bruk gjerne #marenerdvik og #shapeupkickstart taggene hvis du legger ut noe du vil jeg skal se, eller noe du har funnet inspirasjon til enten her på bloggen, eller fra denne månedens kickoff utgave av ShapeUp. 

Ha en super mandag dere. Jeg har fri i dag og i morgen siden jeg hadde jobbhelg. Jeg får besøk av en venninne fra Oslo, og vi skal ha to dager smekket full av kos, trening, turer i frisk luft, masse god mat, cafe, shopping, og masse annet. Bare hygge i to døgn, fy søren som jeg gleder meg. Nå skal jeg straks hoppe i klærne, og kjøre ut til flyplassen for å hente henne. 

 

Smiiiiil Maren

Er det noe du lurer på?

God morgen hjerter. Jeg har fått mange henvendelser fra dere om jeg kan kjøre en ny spørsmålsrunde her på bloggen snart. Det er lenge siden sist nå, og jeg tenker at det er på tide med en ny runde. Spørsmålsrunde betyr at dere kan spørre om hva enn dere lurer på i kommentarfeltet, også skal jeg svare etter beste evne. Erfaringsmessig så kommer det helt enormt mye spørsmål, men jeg skal forsøke å svare på så mye som mulig. Jeg vil lage et eget innlegg (eller flere) hvor jeg samler opp både spørsmål og svar til dere.


Foto: Stig Jarnes  // ShapeUp Covershoot

Det er alltid litt spennende med slike spørrerunder, og jeg blir alltid like overrasket over hvor mye forskjellig folk lurer på. Så da er det bare å dure på folkens: Er det noe du lurer på? 

 

Smiiiiil Maren

 

Morning Yoga

God morgen. Klokken er straks 07, og jeg er klar for å dra på tidligvakt på sykehuset. I dag har jeg startet dagen med et par yoga og streching øvelser, og det føles bare så godt. Oppskriften på energi på morgenen for meg er to kopper kaffe, litt tøy og bøy, og litt hodestående. Mase blod til hode, og en hel haug av energi. 


Jeg har som sagt jobbhelg, men med tidligvakt er jeg ferdig 15.30, og det er fremdeles masse igjen av dagen. Jeg håper å få kommet meg ut en tur i skogen etter jobb. Det er meldt strålende sol og opp mot 18 grader i Kristiansand i dag. Den værmeldingen sier meg bare en ting - ut på tur! Nå har jeg pakket med meg turklær på jobb, og satser på å dra rett ut på tur. 

Ellers gleder jeg meg til å ha fri i kveld og kose meg. Jeg har lyst å lage noe ekstra godt i dag, og skal surfe gjennom diverse matblogger for inspirasjon. Mine favoritter på matblogging er uten tvil Trines matblogg, Kristine Weberog Linda Stuhaug. Så har dere ikke besøkt de tre flotte bloggene, så anbefaler jeg å titte innom dem for en hel haug av inspirasjon og matglede. 

Ha en super herlig lørdag dere, og del mer enn gjerne lørdagsplanene deres med meg i kommentarfeltet. Jeg liker så godt å se hva dere holder på med, jeg synes det er en så fin måte å bli kjent med dere på. 

 

Smiiiil Maren

Endelig tilbake

God fredag dere. Jeg har jobbhelg på sykehuset denne helgen, og starter med senvakt i dag. Jeg har blitt veldig glad i disse vaktene som starter kl 15. Jeg liker å ha fri på dagen, og kunne starte dagen rolig med god frokost, kaffe og etterhvert en treningsøkt før jobb. I dag startet jeg dagen i Jegersberg, og turen gikk opp til Holmekollen.

Jeg har et litt spesielt forhold til Holmekollen turen. Det var nemlig min faste runde jeg løp med den nydelige hunden min som jeg hadde i hele 12 år. Jeg har så og si ikke verken gått eller jogget den turen etter hunden døde, men nå har jeg endelig hoppet i det, og løpt turen et par ganger alene. Det føles helt fantastisk å være tilbake i den løypa, turen er virkelig fantastisk. Deler av turen er svært kupert, og går i ulent terreng langt inne i skogen. Jeg elsker slike løyper, og det gir meg en helt ubeskrivelig endorfinrus å løpe rundt i slike omgivelser.

Jeg har også vært innom posten å hentet hele tre esker med questbarer, litt kos må vi jo ha når vi skal jobbe hele helgen. Jeg liker å kose meg litt ekstra når jeg må jobbe i helgene, og har planer om å lage noe ekstra god mat å ta med meg på jobb i dag. Jeg fikk levert en utrolig spennende pakke fra Prior på døren i dag morges. Den inneholdt både kalkunfilet, og masse andre godsaker. Jeg tenker at jeg skal lage meg noe godt med kylling eller kalkun. Kanskje en slags rett i form med grønnsaker, kokosmelk og masse deilig krydderier. Vi får se hva det blir til!

Hva er deres planer denne fredagen? 

 

Smiiiil Maren

 

La oss snakke Yoga

Klærne er sponset

God morgen hjerter. I natt er første natten jeg har sovet med teppe over dynen i år, og det er et sikkert høsttegn for min del. Regnet øser ned ute, og jeg har tatt med meg macen og kaffekoppen inn i sengen. I skrivende stund sitter jeg her å leser litt nyheter, redigerer litt bilder og svarer på kommentarer og mail. Dere som følger meg på snapchat (marenerdvik) fikk med dere at jeg hadde en spennende tur på posten i går. Jeg hentet en diger pakke, med avsender Run & Relax. Den pakken inneholdt godsaker fra høstens nye kolleksjon.

Jeg er så heldig å få lov å være modell for denne kolleksjonen sammen med Vibeke Klemetsen selv. Vibeke og Marianne er damene bak merket, og jeg ser på det som en stor ære å få lov å fronte et så flott og kvalitetstungt merke. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen med yoga og pilates treningen. Det irriterer meg noe grenseløst at jeg nedprioriterer den typen trening i hektiske perioder, det er jo 100% selvmotsigende og tullete. Man stresser og har det hektisk, så man dropper yoga? Yoga er jo oppskriften på stressmestring og mindfullness.

Practice What You Preach

Jeg sier til dere lesere hele tiden at dere ikke trenger et treningsenter, og at dere kan trene hjemme. Kanskje det er på tide å "Practice what you preach" for min del, og finne frem yogamatten her hjemme i stuen? Jeg har blitt tipset av en nydelig leser om flere ulike yogaprogrammer man kan gjøre via nett, jeg vet også at det finnes mange fantastiske yogasessions på Youtube, så egentlig er det ingen unnskyldning. 

Nå ble jeg faktisk litt inspirert her. Jammen skal jeg finne frem yogamatten i ettermiddag og gjøre et par solhilsner. Det er nemlig kluét - det trenger ikke være så voldsomt. Du trenger ikke sette av en hel kveld til yoga, og tenke at det skal være så omfattende. Alt er bedre enn ingenting! Sett ned ned, lukk øynene og pust dypt 4 - 5 ganger. Tøy litt, og strekk på kroppen, og kjenn hvor godt det er å kun ha fokus på deg og din egen kropp i noen minutter. Kanskje det var nok for i dag, en fin liten start på noe som kanskje kan utvikle seg i løpet av høsten. 

Jeg lar meg inspirere

Jeg har en person her i Kristiansand som inspirerer meg med sine yogaklasser, nydelige matretter og herlige tilstedeværelse. Dette er min yogalærer Nina (@emijoly.no). Hun er så dyktig, og har en kroppskontroll jeg virkelig misunner og beundrer. Det gjelder i grunn alle disse yogamenneskene, sjeldent blir jeg så fasinert som når jeg ser en yogi sno seg i de mest fantastiske stillinger. Dere må sjekke ut min tidligere sjef når jeg jobbet i Sats, Bjørn Tore (@yogabjorn) på instagram, har dere sett noen så fantastiske yogabilder? Ellers er jo @Yoga_girl en nydelig inspirasjonskilde.

Hva er ditt forhold til pilates, yoga og streching? Er det noe du prioriterer i hverdagen, eller er du som meg, ikke så flink til å ta deg tid til det? 

 

Smiiiil Maren

 

Energisk morgen

God morgen hjerter. I dag starter jeg litt senere på jobb, og selv om det kun er en liten time ekstra, så utgjør den timen en hel liten evighet for meg. Den timen betyr at jeg rekker både en mini treningsøkt og en god frokost før jobb, og det er så deilig. I dag er det standard Marenfrokost med cottage cheese, vanilje yoghurt, bær, banan og juice. Friskt, fargerikt, sunt og godt. Akkurat slik jeg liker det.

Juicen er fra juicecafeen Will I juice, så de skal jeg ikke skryte på meg å ha laget selv. Jeg kjøper dem dagen før, og legger dem klar i kjøleskapet. De er ferskpresset og holder seg i 24 timer i kjøleskapet. Jeg har store planer om å starte med juicing selv. Jeg la ut en status på min facebook om tips til juicemaskin, og fikk så mange gode tips. Så bare vent dere - snart skal denne frøkna fikse sin egen juice. Kanskje noen av dere har erfaring med å juice selv? 


Nå ser jeg at tiden løper fra meg her. jeg har vært ute på en liten joggetur på morgenen, og sitter her dryppende våt av både regn og svette. Så nå må jeg løpe i dusjen før jeg må dra til jobb om under 15 minutter. Hjelpes som tiden flyr på morgenen, den ekstra timen forsvant litt for kjapt. 

Ha en strålende onsdag dere. Make the best of it! 

 

Smiiiil Maren

 

Ruskevær og innekos

I dag har vi virkelig fått en solid smakebit på høsten her i Kristiansand. Det er surt, kaldt, blåser og regner. Etter jobb hadde jeg mest lyst å bare komme meg hjem og under ullteppe i sofaen. Jeg dro innom butikken, kjøpte meg litt nøtter og en energibar, før jeg dro avgårde til treningsenteret. Noe motvilig og med ganske vondt i viljen fikk jeg gjennomført en kort, men god styrkeøkt bestående av følgende øvelser: 

 • Nedtrekk 
 • Roing
 • Brystpress
 • Pushups 
 • Skulderpress
 • Lårcurl / leg extension

Nå er jeg på plass i sofaen, med en myk og varm ullgenser på, gårsdagens 71 grader nord opptak på tv og middag i ovnen. Nå angrer jeg overhode ikke på at jeg dro innom gymmet, selv om det ikke ble verken den tyngste eller lengste økten så er det bedre enn ingenting - og det er jeg veldig fornøyd med.


De deilige genserene på bildet er fra Olivias Hus her i Kristiansand. De har bare så ubeskrivelig mye fint der, både klær, interiør og diverse spiselige, delikate godsaker. Dere som følger meg på snap vet at jeg gikk litt crazy der i går. Jeg går alltid i treningsklær, og denne høsten har jeg så lyst på litt deilige, nye høstplagg. Jeg liker en sporty stil, og fant bare så mye fint fra blandt annet Moss Copenhagen, Second female og Ganni. Buksene er forresten også nye, de er fra Diesel og jeg forelsket meg helt i den nydelige blåfargen. (Klærne er ikke sponset, men jeg fikk litt rabatt. Dette er ikke et betalt reklameinnlegg)

Jeg gleder meg til å vise dere en litt sporty og fresh hverdasstil, som jeg tror og håper vil være inspirerende for oss treningsjenter, som i grunn føler oss mest vel i treningsklær. Nå skal jeg straks hoppe fra min sofa, og over til venners sofa. I kveld står det filmkveld på planen, og det kunne jo ikke passet bedre i dette ruskeværet. Hvilken film vi skal se er ikke bestemt enda, så kom mer enn gjerne med tips til en god film.

Kan dere ikke gi meg deres topp 3 liste på filmer? Gjerne filmer som passer både for gutter og jenter. 

 

Smiiiil Maren 

 

So much Fun

FunFit er et nytt gruppetreningskonsept vi har startet opp på Solsiden Pt-senter hvor jeg jobber. Det startet som en sosial greie på lørdager, hvor vi samlet en gjeng på lørdagsformiddag også trente vi sammen en times tid. Øktene varierte fra gang til gang, men det gikk mye i sirkeltrening, intervallpreget styrkeøkter. Nå er dette satt i system, og tre dager i uken kjører vi på med timer i kjelleren på Solsiden. Timene går både tidlig morgen, og på kvelden. Det er så gøy, og vi koser oss så! 

Jeg har lovet å dele øktene med dere her på bloggen. Forrige uke gikk flere av de samme øvelsene igjen, og de delte jeg jo med dere. Jeg har derfor laget en ny økt kun til dere, med litt nye øvelser. Håper den faller i smak. Bruk google eller Youtube dersom det er øvelsesnavn du ikke kjenner til.

Øvelsene er som følger: 

 • Skihopp / hoppende utfall
 • Walking plank
 • Box jumps 
 • Rygghev
 • Hofteløft 
 • Dynamisk sideplanke 
 • Pushups
 • Spensthopp / froskehopp
 • Amerikans situps 
 • Strak markløft med kettlebells

Sett på en tidtaker (lastes ned i appstore. Da får du en tidtaker som piper når du skal starte og stoppe) og ta tiden på 45 sekunder, og 15 sekunder pause. Gjør så mange repetisjoener du klarer på 45 sek, etterfulgt av 15 sek pause, før du kjører på med 45 sek arebid med neste øvelse, etterfulgt av 15 sek pause, slik jobber du deg gjennom hele listen. Etter alle øvelsene er gjort, tar du 2-3 minutters pause, før du kjører på med ny runde. Totalt 3 runder. God treningstirsdag dere! 

 

Smiiiiil Maren